Utorak, 26.10.2010.

20:34

Gardijan i Obzerver birali najbolje

Čitaoci „Gardijana“ i „Obzervera“ izabrali najbolji fudbalski sastav svih vremena po glasovima svojih čitalaca i posetilaca sajtova.

Izvor: B92

Gardijan i Obzerver birali najbolje IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

44 Komentari

Sortiraj po:

AcA

pre 13 godina

Buffon
Cafu
Nesta
Maldini
R.Carlos
Zidane
Maradona
Croyff
RONALDINHO
Pele
Ronaldo

Malo ofanzivno ali dobro
(na klupi izmene Messi,Van BAsten i Xavi)

Rufus

pre 13 godina

@BS:
Veliki fudbalski strucnjace iz Cikaga:
Zar je najbolji zadnji Becejac? Haha! Pa covece gde su Jugovic, R.Belin, Oblak i drugi! Gde su Sandrac i Bajevicz? Zar Pancev tek u C timu!! A Vasovica bi ti mozda u drugu ligu,a? Pojma nemas!!

football fan

pre 13 godina

sastavicu tim od igraca koji su meni omiljeni,verujem da nisu najbolji svih vremena ali su zaista nesto posebno,nadam se da ce vam se dopasti GK Kepke DR Zaneti DL R.Carlos DC Canavaro DC Bekenbauer ML Giggs MR Quaresma MC Ronaldinjo MC Riquelme FC Zola FC DelPjero

phenom

pre 13 godina

Realno...Cristiana Ronalda nikada ne bih stavljao na ove liste...jednostavno covek nije timski igrac,i to sto se u 25. godini setio da asistira par puta ne moze da ga svrstava u ovakve fudbalere.
Video sam da je dobio malo glasova,i da je u par komentara on pominjan...

Mpenza

pre 13 godina

Evo formacije 3-5-2 i napadački orijentisana.

Bufon (Kan)
Cafu (Maikon) - Baresi (Bekenbauer) - Maldini (R. Carlos)
Pele (Garincha) - Zidane (Xavi) - Maradona (Messi) - Ronaldinho (Gulit) - Krojf (C. Ronaldo)
Romario (Rivaldo) - Ronaldo (Bergkamp)

Djordje

pre 13 godina

Ronaldinha ste svi zaboravili? Da ima nemacki mentalitet verujem da bi bio bolji i od Pelea i Maradone, ali to je neka druga prica :(

Decko je bio prvak Spanije, Evrope, Sveta sa Brazilo i najbolji igrac na svetu 2 godine za redom, a pritom se sprdao na svakoj tekmi, posto sam u to doba odrastao on ce mi ostati vecni favorit...moram malo biti pristrasan :)

B,S,

pre 13 godina

Tesko je sastaviti najbolji tim Sveta, otkako se ova najlepsa sporedna stvar na svetu igra,prodefilovalo je bar kroz moj zivotni vek, toliko dobrih igraca,koje sam uzivo ili preko televizije gledao i uzivao u njihovim majstorijama.
Ovaj tim Gardijana nije toliko daleko od idealnog ali evo i mog predloga pa da vidim reakciju ovih danasnjih "navijaca" Liverpula,M.Junajteda,Barse,Reala itd.Ovo su timovi nasih prostora i verujem da bi pobedio ovaj tim Gardijana!
Idemo redom:Tim br.1
Beara,B.Stankovic,Jusufi,Becejac,Belodedic,Vidic,Sekularac,Bobek,Vukas,Stojkovic,Djajic.
Tim br.2
Soskic,Z.Vujovic,Baljic,Cajkovski,Zebec,Najdovski,Prosinecki,Mijatovic,Suker,Savicevic,Surjak.
Tim br.3
Pantelic,Ivanovic,S.Mihajlovic,Pavlovic,Dojcinovski,Radanovic,Krasic,Boban,Pancev,Oblak,Topic,
Tim br.4:
Simovic,Durkovic,Kolarov,D.Stankovic,Katalinski,Vasovic,V.Petrovic,Karasi,Bajevic,Vladic,A.Kovacevic.
I najzad tim br.5
Maric,Corluka,Muzinic,B.Djordjevic,Zajec,Buljan,Knez,M.Milutinovic,Ferhatovic,Acimovic,Jovanovic.
Ispada da je idealan tim tesko izabrati i sa nasih bivsih Jugo prostora.Budimo malo objektivni,ako je po uspesima najbolja ekipa sveta je ipak ova:
Jasin,(SSSR)Djalma Santos(Brazil),Maldini)Italija),Neskens)Holandija),Bekenbauer(Nemacka),Mur(Engleska),Garinca(Brazil),Maradona(Argentina),Pele(Brazil),Zidan(Francuska),Krajf(Holandija).Uz napomenu da bi ovaj tim igrao sve danasnje nove fudbalske varijante,jednostavno sto su ovo igraci koji su obelezili fudbalsku igru - tacnije igrali su ispred svog vremena!!!
Tim br.2:
Benks,(Engl.)Kafu(Brazil),Brajtner(Nemacka),Viera(Francuska),Barezi,(Italija),Rajnkard(Holandija),
K.Ronaldo(Portugalija),Platini(Francuska)Ronaldo,(Brazil),Gulit,(Holandija),Mesi(Argentina).
Ali o okusima (ne)treba raspravljati.
Pozdrav svima Smile,USA

aa

pre 13 godina

Koliko je glupo pravljenje ovih timova ja reci nemam. Uostalom ovaj tim ne bi funkcionisao. 4-4-2 bez zadnjeg veznog? Vazi. Ili bi Dzerard igrao zadnjeg veznog iako to nigde ne igra?

Maradona i Zidan igraju istu poziciju fakticki.

Ne moze.

Vittorio Pozzo

pre 13 godina

Oliver Kahn - Giuseppe Bergomi, Franz Beckenbauer, Josa Antonio Camacho, Paolo Maldini - Duncan Edwards, Alfredo di Stefano, Michele Platini - George Best, Diego Maradona, Pele

Coach: Ernst Happel

a tu negde su i Franco Baresi, Zinedine Zidane, Michael Laudrup, Johan Cryuff, Gerd Muller, George Weah,...

No Giggsy or Scholsey !?!?

pre 13 godina

Lose izbalansirana sredina terena,pitanje kako bi funkcionisala.....Po meni bi to ovako izgledalo....

Figo Zidane Makelele Giggs

A njihove izmene:
Messi Scholes Davids Best

naselje

pre 13 godina

Mislim da ovi koji kritikuju izbor dzerarda bas i ne znaju mnogo o fudbalu... Uostalom, mozda najbolji igrac svih vremena zinedin zidan je pre godinu-dve izjavio da je dzerard najbolji fudbaler danasnjice...
Covek je jednostavno kompletan igrac: ima sut, ima pas, odlican pregled igre, inteligentan je, ima dribling, jak je u duelu, odlican u defanzivnim zadacima, izuzetno snazan, uz sve to je i pravi vodja ekipe, psiholoski jak igrac i veliki borac. Sposoban je za velika dela - 2005. je prakticno sam srusio milan u jednoj od najuzbudljivijih utakmica svih vremena. Sve to ga razlikuje od nekih fudbalera koji su popularniji jer igraju samo na foru i atraktivan potez. Jednostavno, dzerard najvise doprinosi svojoj ekipi. Pa nije zidan blesav da ga proglasi za najboljeg.
Na kraju, nisu ni englezi bas neko ko ne zna nista o fudbalu, a u ovom slucaju nisu bili ni mnogo subjektivni - od 11 igraca samo jedan je njihov...

mudRILKO

pre 13 godina

Mislim da je generalno greska sastavljati ovakve timove,koncepcija,pristup,razmisljanje, fudbala menja se iz godine u godinu.Suvisno je tek pricati o pojmu "svih vremena"...Mada dobro je za razvoj maste.OK,generalno 11 zasebnih pojedinaca je veoma tesko nabrojati "na gomilu",ali recimo,evo nesto sto ja pamtim sa svojih 28 godina,recimo 4-4-2:
1.GK Kasiljas(Smajhel)
2.DR Cafu(S.Ramos)
3.DL R.Karlos(Maldini)
4,5.DC-DC J.Terry-F.Barezi(C.Pyjol-Nesta)
6,7.MC-MC Zidane-P.Viera(Iniesta-Xavi)
8.MR Gerard(C.Ronaldo)
10.ML J.Crojf(A.Roben)
9.FC Ronaldo(Pele)
11.FC Maradona(Di Stefano)
Otprilike ovako,samo sto naravno ima milion varijacija,vremenskih razdoblja,formi i kombinacija.Ovo je moja.

FILIP

pre 13 godina

ima li sto smjesnije nego kad grobari ili delije kritikuju jednog dzerarda:)) a ovamo im puna usta klea i kaludjerovica...ko ne zna da je steve g velicina ne zna nista o fudbalu!!!

Mance

pre 13 godina

Jako teško je napraviti slične liste,a ne izostaviti toliko legendi...
Moj tim:
GK:Jašin
LB:Nilton Santos(stariji ljudi znaju okome je reč,jedan od najboljih levih bekova na svetu)
CB:Bekenbauer
CB:A.Breme
RB:Havijer Zaneti(el kapitano)
MC:Dzerard
MC:Johan Neskens
MC:Mateus
FC:Romario
FC:Maradona
FC:Puškaš
Neko je morao da otpadne,ali šta da se radi...

Branko S.

pre 13 godina

Tim po mom a verujem i svacijem ukusu.Zao mi je sto mladji narastaj nije video pojedine velicine,ali mene posebno raduje sto su se u ovom "strasnom" timu nasli najbolji fudbaleri koji su vec davno zavrsili svoju igracku karijeru,a da jedini predstavnik sadasnjeg fudbala je Stiven Dzerard iz Liverpula(?) i to na mestu koji nije njegova danasnja ulogu u Liverpulu,pa se time otvara diskusija dali je on zaista najbolji na toj strani.Tim je sacinjen za formaciju 4-4-2.(koja je samo popularna u Engleskom fudbalu).Pa da krenemo redom: Smejkal na golu(!?),(verujem da su bar sestorica bolja od njega i to ovim redom JASIN,Beara,Benks,Majer,Bufon,Kan)
Kafu(neprikosnoven,ali njemu uz rame mogao se naci,pre svih Breme,Hulshof,Mejkon pa i Zaneti),Maldini svakako ali (na toj poziciji imali smo izuzetne igrace poput Roberta Karlosa,Faketija,Brajtnera a pre svih naseg Jusufija koji je prvi bio poznat po ofanzivnom levom spoljnjem beku,da dodam da Esli Kol iz Celzija i Bejli iz Totenhema itekako nastavljaju dobru tradiciju na ovoj poziciji u timu);Pozicija dva stopera pripada zasluzeno Bekenbaueru i Brdiziju,mada bi sadasnji par centalnih bekova MU(Vidic i Rio Ferdinand) bio uz rame ovim velicinama,a da ne pominjem dvojicu Holandjanina Rajkarda i Rudi Krola.Zadnji vezni po savremenoj fudbalskoj terminologiji pripao pre svih Neskensu,zatim Gatuzu,Davidsu ili Francuzima Makaleleu ili Vieri,i jedinom od africkih predstavnika Esjen iz Gane.Pozicija centralnog veznog pre svih pripada Zinedin Zidanu,pa redom onda Platiniju, Bobi Carltonu,Sekularcu,Piksiju,(nisam pristrasan)Neceru.Pozicije desnog i levog veznog igraca sasvim zasluzeno pripadaju Krajfu i Maradoni,ali nista slabije nebi odigrali Kempes, Roberto Badjo,Mateus,Savicevic,Cavi Inijesta,Bekam,Ruben,Prosinecki,Boban.Dva najbolja centarfora su svakako Pele i Ronaldo,mada u nekoj drugoj formaciji ima mesta i za Garincu,Dzajica,Anrija,Didije Drogbe, Hugo Sanceza,Amancija,Raula,Rivelinja,Rivalda,Batistutu,Gerd Milera,Henesa,Rumenigea,Sukera,Panceva,uz ubitacne Engleze Sirera,Grivsa i Runija.
Nisam imao prilike da gledam uzivo starije generacije,ali verujem da bi se naslo mesta za Madjare Puskasa i Kocisa,Francuza Kopu,Argentinca Distefano....
Danas je nezahvalno postaviti najbolju ekipu ikad na svetu.Trebalo bi se rukovoditi osvejenim poenima u klupskom i reprezentativnom nivou.Postoje igraci koji su obelizili klupsku istoriju,ali na reprezentativnom nivou nisu postigli znacajni uspeh,primer Masija i Kristijan Ronalda iako su obojica nosioci najboljih u novijoj eri fudbala,zato ih verovatno nema na listi najboljih ikada.Kriteriji bi bili ovakvi,prvak sveta pet poena,prvak kontinenta 4,prvak klupskog kontinenta 3 poena i svetski klupski prvak 2 poena,i najzad nacionalni sampion 1 poen.(uz bod manje za osvojeno drugo mesto u istim takmicenjima).Tada ce vam se pokazati zasto jedina moja nesuglasica su Smejkal i Dzerard.

Poruka

pre 13 godina

Ovo je cista glupost posto su glasali englezi tako da nije zacudjujece sto je Gerrard u 11. Iako sam grobar pre bi stavio Dzajica neko nekompletnog i trenutno najgoreg(ako postoji najgori od nojgorih) igraca Liverpula

Ognjen

pre 13 godina

Pa dobro, jedna od normalnijih lista...vidi se da su Englezi malo favorizovani, Dzerard u 11 (!?), Esli Kol na listi a nema recimo R.Karlosa ni u konkurenciji....samo umesto Dzerarda da stave Mateusa ili Besta, mada i tako ne bi moglo jer nema defanzivnog veznog tim, sve sami ofanzivni igraci...

Tesko je izabrati najbolji tim, drugacije se igralo nekada, po meni smisla imaju samo da se prave recimo timovi po decenijama, ovako je nemoguce reci ko je u 11 najboljih...

Kursula

pre 13 godina

1. gol Lav Jasin (Smajhel)
2. lb Maldini (R. Carlos)
3. rb Kafu (Djalma SAntos)
4.-5. Barezi -Beknbauer (Nesta - Belodedic)
6. DM Mateus (Rajkard)
7.-8.-10. Ziko - Pele - Krojf
(Garinca - Puskas -Di Stefano)
10.-11. CF Maradona - Gerd Miler (Van Basten - Euzebio)

Moj tim, stoji mi na zidu 2x1m (neki su morali silom prilika da budu ugurani na neprirodne pozicije)

bwa

pre 13 godina

pa ako bi ovaj tim gledali čisto fudbalski, u veznom redu osim Džerarda ne postoji nijedan igrač koji bi umeo da uklizava i da oduzima loptu...

go Stevie!

Prodan

pre 13 godina

Mala ispravka Dzerard nije jedini aktivni igrac, i Ronaldo jos uvek igra,,, Nemoj te mi Ronalda jos uvek otpisivati...:D A medju 11 bih samo dzerarda izostavio i umesto njega stavio mateusa ili besta...

Ognjen

pre 13 godina

Pa dobro, jedna od normalnijih lista...vidi se da su Englezi malo favorizovani, Dzerard u 11 (!?), Esli Kol na listi a nema recimo R.Karlosa ni u konkurenciji....samo umesto Dzerarda da stave Mateusa ili Besta, mada i tako ne bi moglo jer nema defanzivnog veznog tim, sve sami ofanzivni igraci...

Tesko je izabrati najbolji tim, drugacije se igralo nekada, po meni smisla imaju samo da se prave recimo timovi po decenijama, ovako je nemoguce reci ko je u 11 najboljih...

bwa

pre 13 godina

pa ako bi ovaj tim gledali čisto fudbalski, u veznom redu osim Džerarda ne postoji nijedan igrač koji bi umeo da uklizava i da oduzima loptu...

go Stevie!

Prodan

pre 13 godina

Mala ispravka Dzerard nije jedini aktivni igrac, i Ronaldo jos uvek igra,,, Nemoj te mi Ronalda jos uvek otpisivati...:D A medju 11 bih samo dzerarda izostavio i umesto njega stavio mateusa ili besta...

Branko S.

pre 13 godina

Tim po mom a verujem i svacijem ukusu.Zao mi je sto mladji narastaj nije video pojedine velicine,ali mene posebno raduje sto su se u ovom "strasnom" timu nasli najbolji fudbaleri koji su vec davno zavrsili svoju igracku karijeru,a da jedini predstavnik sadasnjeg fudbala je Stiven Dzerard iz Liverpula(?) i to na mestu koji nije njegova danasnja ulogu u Liverpulu,pa se time otvara diskusija dali je on zaista najbolji na toj strani.Tim je sacinjen za formaciju 4-4-2.(koja je samo popularna u Engleskom fudbalu).Pa da krenemo redom: Smejkal na golu(!?),(verujem da su bar sestorica bolja od njega i to ovim redom JASIN,Beara,Benks,Majer,Bufon,Kan)
Kafu(neprikosnoven,ali njemu uz rame mogao se naci,pre svih Breme,Hulshof,Mejkon pa i Zaneti),Maldini svakako ali (na toj poziciji imali smo izuzetne igrace poput Roberta Karlosa,Faketija,Brajtnera a pre svih naseg Jusufija koji je prvi bio poznat po ofanzivnom levom spoljnjem beku,da dodam da Esli Kol iz Celzija i Bejli iz Totenhema itekako nastavljaju dobru tradiciju na ovoj poziciji u timu);Pozicija dva stopera pripada zasluzeno Bekenbaueru i Brdiziju,mada bi sadasnji par centalnih bekova MU(Vidic i Rio Ferdinand) bio uz rame ovim velicinama,a da ne pominjem dvojicu Holandjanina Rajkarda i Rudi Krola.Zadnji vezni po savremenoj fudbalskoj terminologiji pripao pre svih Neskensu,zatim Gatuzu,Davidsu ili Francuzima Makaleleu ili Vieri,i jedinom od africkih predstavnika Esjen iz Gane.Pozicija centralnog veznog pre svih pripada Zinedin Zidanu,pa redom onda Platiniju, Bobi Carltonu,Sekularcu,Piksiju,(nisam pristrasan)Neceru.Pozicije desnog i levog veznog igraca sasvim zasluzeno pripadaju Krajfu i Maradoni,ali nista slabije nebi odigrali Kempes, Roberto Badjo,Mateus,Savicevic,Cavi Inijesta,Bekam,Ruben,Prosinecki,Boban.Dva najbolja centarfora su svakako Pele i Ronaldo,mada u nekoj drugoj formaciji ima mesta i za Garincu,Dzajica,Anrija,Didije Drogbe, Hugo Sanceza,Amancija,Raula,Rivelinja,Rivalda,Batistutu,Gerd Milera,Henesa,Rumenigea,Sukera,Panceva,uz ubitacne Engleze Sirera,Grivsa i Runija.
Nisam imao prilike da gledam uzivo starije generacije,ali verujem da bi se naslo mesta za Madjare Puskasa i Kocisa,Francuza Kopu,Argentinca Distefano....
Danas je nezahvalno postaviti najbolju ekipu ikad na svetu.Trebalo bi se rukovoditi osvejenim poenima u klupskom i reprezentativnom nivou.Postoje igraci koji su obelizili klupsku istoriju,ali na reprezentativnom nivou nisu postigli znacajni uspeh,primer Masija i Kristijan Ronalda iako su obojica nosioci najboljih u novijoj eri fudbala,zato ih verovatno nema na listi najboljih ikada.Kriteriji bi bili ovakvi,prvak sveta pet poena,prvak kontinenta 4,prvak klupskog kontinenta 3 poena i svetski klupski prvak 2 poena,i najzad nacionalni sampion 1 poen.(uz bod manje za osvojeno drugo mesto u istim takmicenjima).Tada ce vam se pokazati zasto jedina moja nesuglasica su Smejkal i Dzerard.

FILIP

pre 13 godina

ima li sto smjesnije nego kad grobari ili delije kritikuju jednog dzerarda:)) a ovamo im puna usta klea i kaludjerovica...ko ne zna da je steve g velicina ne zna nista o fudbalu!!!

Poruka

pre 13 godina

Ovo je cista glupost posto su glasali englezi tako da nije zacudjujece sto je Gerrard u 11. Iako sam grobar pre bi stavio Dzajica neko nekompletnog i trenutno najgoreg(ako postoji najgori od nojgorih) igraca Liverpula

Djordje

pre 13 godina

Ronaldinha ste svi zaboravili? Da ima nemacki mentalitet verujem da bi bio bolji i od Pelea i Maradone, ali to je neka druga prica :(

Decko je bio prvak Spanije, Evrope, Sveta sa Brazilo i najbolji igrac na svetu 2 godine za redom, a pritom se sprdao na svakoj tekmi, posto sam u to doba odrastao on ce mi ostati vecni favorit...moram malo biti pristrasan :)

Kursula

pre 13 godina

1. gol Lav Jasin (Smajhel)
2. lb Maldini (R. Carlos)
3. rb Kafu (Djalma SAntos)
4.-5. Barezi -Beknbauer (Nesta - Belodedic)
6. DM Mateus (Rajkard)
7.-8.-10. Ziko - Pele - Krojf
(Garinca - Puskas -Di Stefano)
10.-11. CF Maradona - Gerd Miler (Van Basten - Euzebio)

Moj tim, stoji mi na zidu 2x1m (neki su morali silom prilika da budu ugurani na neprirodne pozicije)

naselje

pre 13 godina

Mislim da ovi koji kritikuju izbor dzerarda bas i ne znaju mnogo o fudbalu... Uostalom, mozda najbolji igrac svih vremena zinedin zidan je pre godinu-dve izjavio da je dzerard najbolji fudbaler danasnjice...
Covek je jednostavno kompletan igrac: ima sut, ima pas, odlican pregled igre, inteligentan je, ima dribling, jak je u duelu, odlican u defanzivnim zadacima, izuzetno snazan, uz sve to je i pravi vodja ekipe, psiholoski jak igrac i veliki borac. Sposoban je za velika dela - 2005. je prakticno sam srusio milan u jednoj od najuzbudljivijih utakmica svih vremena. Sve to ga razlikuje od nekih fudbalera koji su popularniji jer igraju samo na foru i atraktivan potez. Jednostavno, dzerard najvise doprinosi svojoj ekipi. Pa nije zidan blesav da ga proglasi za najboljeg.
Na kraju, nisu ni englezi bas neko ko ne zna nista o fudbalu, a u ovom slucaju nisu bili ni mnogo subjektivni - od 11 igraca samo jedan je njihov...

B,S,

pre 13 godina

Tesko je sastaviti najbolji tim Sveta, otkako se ova najlepsa sporedna stvar na svetu igra,prodefilovalo je bar kroz moj zivotni vek, toliko dobrih igraca,koje sam uzivo ili preko televizije gledao i uzivao u njihovim majstorijama.
Ovaj tim Gardijana nije toliko daleko od idealnog ali evo i mog predloga pa da vidim reakciju ovih danasnjih "navijaca" Liverpula,M.Junajteda,Barse,Reala itd.Ovo su timovi nasih prostora i verujem da bi pobedio ovaj tim Gardijana!
Idemo redom:Tim br.1
Beara,B.Stankovic,Jusufi,Becejac,Belodedic,Vidic,Sekularac,Bobek,Vukas,Stojkovic,Djajic.
Tim br.2
Soskic,Z.Vujovic,Baljic,Cajkovski,Zebec,Najdovski,Prosinecki,Mijatovic,Suker,Savicevic,Surjak.
Tim br.3
Pantelic,Ivanovic,S.Mihajlovic,Pavlovic,Dojcinovski,Radanovic,Krasic,Boban,Pancev,Oblak,Topic,
Tim br.4:
Simovic,Durkovic,Kolarov,D.Stankovic,Katalinski,Vasovic,V.Petrovic,Karasi,Bajevic,Vladic,A.Kovacevic.
I najzad tim br.5
Maric,Corluka,Muzinic,B.Djordjevic,Zajec,Buljan,Knez,M.Milutinovic,Ferhatovic,Acimovic,Jovanovic.
Ispada da je idealan tim tesko izabrati i sa nasih bivsih Jugo prostora.Budimo malo objektivni,ako je po uspesima najbolja ekipa sveta je ipak ova:
Jasin,(SSSR)Djalma Santos(Brazil),Maldini)Italija),Neskens)Holandija),Bekenbauer(Nemacka),Mur(Engleska),Garinca(Brazil),Maradona(Argentina),Pele(Brazil),Zidan(Francuska),Krajf(Holandija).Uz napomenu da bi ovaj tim igrao sve danasnje nove fudbalske varijante,jednostavno sto su ovo igraci koji su obelezili fudbalsku igru - tacnije igrali su ispred svog vremena!!!
Tim br.2:
Benks,(Engl.)Kafu(Brazil),Brajtner(Nemacka),Viera(Francuska),Barezi,(Italija),Rajnkard(Holandija),
K.Ronaldo(Portugalija),Platini(Francuska)Ronaldo,(Brazil),Gulit,(Holandija),Mesi(Argentina).
Ali o okusima (ne)treba raspravljati.
Pozdrav svima Smile,USA

aa

pre 13 godina

Koliko je glupo pravljenje ovih timova ja reci nemam. Uostalom ovaj tim ne bi funkcionisao. 4-4-2 bez zadnjeg veznog? Vazi. Ili bi Dzerard igrao zadnjeg veznog iako to nigde ne igra?

Maradona i Zidan igraju istu poziciju fakticki.

Ne moze.

Mpenza

pre 13 godina

Evo formacije 3-5-2 i napadački orijentisana.

Bufon (Kan)
Cafu (Maikon) - Baresi (Bekenbauer) - Maldini (R. Carlos)
Pele (Garincha) - Zidane (Xavi) - Maradona (Messi) - Ronaldinho (Gulit) - Krojf (C. Ronaldo)
Romario (Rivaldo) - Ronaldo (Bergkamp)

Vittorio Pozzo

pre 13 godina

Oliver Kahn - Giuseppe Bergomi, Franz Beckenbauer, Josa Antonio Camacho, Paolo Maldini - Duncan Edwards, Alfredo di Stefano, Michele Platini - George Best, Diego Maradona, Pele

Coach: Ernst Happel

a tu negde su i Franco Baresi, Zinedine Zidane, Michael Laudrup, Johan Cryuff, Gerd Muller, George Weah,...

No Giggsy or Scholsey !?!?

pre 13 godina

Lose izbalansirana sredina terena,pitanje kako bi funkcionisala.....Po meni bi to ovako izgledalo....

Figo Zidane Makelele Giggs

A njihove izmene:
Messi Scholes Davids Best

mudRILKO

pre 13 godina

Mislim da je generalno greska sastavljati ovakve timove,koncepcija,pristup,razmisljanje, fudbala menja se iz godine u godinu.Suvisno je tek pricati o pojmu "svih vremena"...Mada dobro je za razvoj maste.OK,generalno 11 zasebnih pojedinaca je veoma tesko nabrojati "na gomilu",ali recimo,evo nesto sto ja pamtim sa svojih 28 godina,recimo 4-4-2:
1.GK Kasiljas(Smajhel)
2.DR Cafu(S.Ramos)
3.DL R.Karlos(Maldini)
4,5.DC-DC J.Terry-F.Barezi(C.Pyjol-Nesta)
6,7.MC-MC Zidane-P.Viera(Iniesta-Xavi)
8.MR Gerard(C.Ronaldo)
10.ML J.Crojf(A.Roben)
9.FC Ronaldo(Pele)
11.FC Maradona(Di Stefano)
Otprilike ovako,samo sto naravno ima milion varijacija,vremenskih razdoblja,formi i kombinacija.Ovo je moja.

Mance

pre 13 godina

Jako teško je napraviti slične liste,a ne izostaviti toliko legendi...
Moj tim:
GK:Jašin
LB:Nilton Santos(stariji ljudi znaju okome je reč,jedan od najboljih levih bekova na svetu)
CB:Bekenbauer
CB:A.Breme
RB:Havijer Zaneti(el kapitano)
MC:Dzerard
MC:Johan Neskens
MC:Mateus
FC:Romario
FC:Maradona
FC:Puškaš
Neko je morao da otpadne,ali šta da se radi...

phenom

pre 13 godina

Realno...Cristiana Ronalda nikada ne bih stavljao na ove liste...jednostavno covek nije timski igrac,i to sto se u 25. godini setio da asistira par puta ne moze da ga svrstava u ovakve fudbalere.
Video sam da je dobio malo glasova,i da je u par komentara on pominjan...

AcA

pre 13 godina

Buffon
Cafu
Nesta
Maldini
R.Carlos
Zidane
Maradona
Croyff
RONALDINHO
Pele
Ronaldo

Malo ofanzivno ali dobro
(na klupi izmene Messi,Van BAsten i Xavi)

football fan

pre 13 godina

sastavicu tim od igraca koji su meni omiljeni,verujem da nisu najbolji svih vremena ali su zaista nesto posebno,nadam se da ce vam se dopasti GK Kepke DR Zaneti DL R.Carlos DC Canavaro DC Bekenbauer ML Giggs MR Quaresma MC Ronaldinjo MC Riquelme FC Zola FC DelPjero

Rufus

pre 13 godina

@BS:
Veliki fudbalski strucnjace iz Cikaga:
Zar je najbolji zadnji Becejac? Haha! Pa covece gde su Jugovic, R.Belin, Oblak i drugi! Gde su Sandrac i Bajevicz? Zar Pancev tek u C timu!! A Vasovica bi ti mozda u drugu ligu,a? Pojma nemas!!

Poruka

pre 13 godina

Ovo je cista glupost posto su glasali englezi tako da nije zacudjujece sto je Gerrard u 11. Iako sam grobar pre bi stavio Dzajica neko nekompletnog i trenutno najgoreg(ako postoji najgori od nojgorih) igraca Liverpula

Prodan

pre 13 godina

Mala ispravka Dzerard nije jedini aktivni igrac, i Ronaldo jos uvek igra,,, Nemoj te mi Ronalda jos uvek otpisivati...:D A medju 11 bih samo dzerarda izostavio i umesto njega stavio mateusa ili besta...

bwa

pre 13 godina

pa ako bi ovaj tim gledali čisto fudbalski, u veznom redu osim Džerarda ne postoji nijedan igrač koji bi umeo da uklizava i da oduzima loptu...

go Stevie!

Mance

pre 13 godina

Jako teško je napraviti slične liste,a ne izostaviti toliko legendi...
Moj tim:
GK:Jašin
LB:Nilton Santos(stariji ljudi znaju okome je reč,jedan od najboljih levih bekova na svetu)
CB:Bekenbauer
CB:A.Breme
RB:Havijer Zaneti(el kapitano)
MC:Dzerard
MC:Johan Neskens
MC:Mateus
FC:Romario
FC:Maradona
FC:Puškaš
Neko je morao da otpadne,ali šta da se radi...

Branko S.

pre 13 godina

Tim po mom a verujem i svacijem ukusu.Zao mi je sto mladji narastaj nije video pojedine velicine,ali mene posebno raduje sto su se u ovom "strasnom" timu nasli najbolji fudbaleri koji su vec davno zavrsili svoju igracku karijeru,a da jedini predstavnik sadasnjeg fudbala je Stiven Dzerard iz Liverpula(?) i to na mestu koji nije njegova danasnja ulogu u Liverpulu,pa se time otvara diskusija dali je on zaista najbolji na toj strani.Tim je sacinjen za formaciju 4-4-2.(koja je samo popularna u Engleskom fudbalu).Pa da krenemo redom: Smejkal na golu(!?),(verujem da su bar sestorica bolja od njega i to ovim redom JASIN,Beara,Benks,Majer,Bufon,Kan)
Kafu(neprikosnoven,ali njemu uz rame mogao se naci,pre svih Breme,Hulshof,Mejkon pa i Zaneti),Maldini svakako ali (na toj poziciji imali smo izuzetne igrace poput Roberta Karlosa,Faketija,Brajtnera a pre svih naseg Jusufija koji je prvi bio poznat po ofanzivnom levom spoljnjem beku,da dodam da Esli Kol iz Celzija i Bejli iz Totenhema itekako nastavljaju dobru tradiciju na ovoj poziciji u timu);Pozicija dva stopera pripada zasluzeno Bekenbaueru i Brdiziju,mada bi sadasnji par centalnih bekova MU(Vidic i Rio Ferdinand) bio uz rame ovim velicinama,a da ne pominjem dvojicu Holandjanina Rajkarda i Rudi Krola.Zadnji vezni po savremenoj fudbalskoj terminologiji pripao pre svih Neskensu,zatim Gatuzu,Davidsu ili Francuzima Makaleleu ili Vieri,i jedinom od africkih predstavnika Esjen iz Gane.Pozicija centralnog veznog pre svih pripada Zinedin Zidanu,pa redom onda Platiniju, Bobi Carltonu,Sekularcu,Piksiju,(nisam pristrasan)Neceru.Pozicije desnog i levog veznog igraca sasvim zasluzeno pripadaju Krajfu i Maradoni,ali nista slabije nebi odigrali Kempes, Roberto Badjo,Mateus,Savicevic,Cavi Inijesta,Bekam,Ruben,Prosinecki,Boban.Dva najbolja centarfora su svakako Pele i Ronaldo,mada u nekoj drugoj formaciji ima mesta i za Garincu,Dzajica,Anrija,Didije Drogbe, Hugo Sanceza,Amancija,Raula,Rivelinja,Rivalda,Batistutu,Gerd Milera,Henesa,Rumenigea,Sukera,Panceva,uz ubitacne Engleze Sirera,Grivsa i Runija.
Nisam imao prilike da gledam uzivo starije generacije,ali verujem da bi se naslo mesta za Madjare Puskasa i Kocisa,Francuza Kopu,Argentinca Distefano....
Danas je nezahvalno postaviti najbolju ekipu ikad na svetu.Trebalo bi se rukovoditi osvejenim poenima u klupskom i reprezentativnom nivou.Postoje igraci koji su obelizili klupsku istoriju,ali na reprezentativnom nivou nisu postigli znacajni uspeh,primer Masija i Kristijan Ronalda iako su obojica nosioci najboljih u novijoj eri fudbala,zato ih verovatno nema na listi najboljih ikada.Kriteriji bi bili ovakvi,prvak sveta pet poena,prvak kontinenta 4,prvak klupskog kontinenta 3 poena i svetski klupski prvak 2 poena,i najzad nacionalni sampion 1 poen.(uz bod manje za osvojeno drugo mesto u istim takmicenjima).Tada ce vam se pokazati zasto jedina moja nesuglasica su Smejkal i Dzerard.

Kursula

pre 13 godina

1. gol Lav Jasin (Smajhel)
2. lb Maldini (R. Carlos)
3. rb Kafu (Djalma SAntos)
4.-5. Barezi -Beknbauer (Nesta - Belodedic)
6. DM Mateus (Rajkard)
7.-8.-10. Ziko - Pele - Krojf
(Garinca - Puskas -Di Stefano)
10.-11. CF Maradona - Gerd Miler (Van Basten - Euzebio)

Moj tim, stoji mi na zidu 2x1m (neki su morali silom prilika da budu ugurani na neprirodne pozicije)

FILIP

pre 13 godina

ima li sto smjesnije nego kad grobari ili delije kritikuju jednog dzerarda:)) a ovamo im puna usta klea i kaludjerovica...ko ne zna da je steve g velicina ne zna nista o fudbalu!!!

Ognjen

pre 13 godina

Pa dobro, jedna od normalnijih lista...vidi se da su Englezi malo favorizovani, Dzerard u 11 (!?), Esli Kol na listi a nema recimo R.Karlosa ni u konkurenciji....samo umesto Dzerarda da stave Mateusa ili Besta, mada i tako ne bi moglo jer nema defanzivnog veznog tim, sve sami ofanzivni igraci...

Tesko je izabrati najbolji tim, drugacije se igralo nekada, po meni smisla imaju samo da se prave recimo timovi po decenijama, ovako je nemoguce reci ko je u 11 najboljih...

B,S,

pre 13 godina

Tesko je sastaviti najbolji tim Sveta, otkako se ova najlepsa sporedna stvar na svetu igra,prodefilovalo je bar kroz moj zivotni vek, toliko dobrih igraca,koje sam uzivo ili preko televizije gledao i uzivao u njihovim majstorijama.
Ovaj tim Gardijana nije toliko daleko od idealnog ali evo i mog predloga pa da vidim reakciju ovih danasnjih "navijaca" Liverpula,M.Junajteda,Barse,Reala itd.Ovo su timovi nasih prostora i verujem da bi pobedio ovaj tim Gardijana!
Idemo redom:Tim br.1
Beara,B.Stankovic,Jusufi,Becejac,Belodedic,Vidic,Sekularac,Bobek,Vukas,Stojkovic,Djajic.
Tim br.2
Soskic,Z.Vujovic,Baljic,Cajkovski,Zebec,Najdovski,Prosinecki,Mijatovic,Suker,Savicevic,Surjak.
Tim br.3
Pantelic,Ivanovic,S.Mihajlovic,Pavlovic,Dojcinovski,Radanovic,Krasic,Boban,Pancev,Oblak,Topic,
Tim br.4:
Simovic,Durkovic,Kolarov,D.Stankovic,Katalinski,Vasovic,V.Petrovic,Karasi,Bajevic,Vladic,A.Kovacevic.
I najzad tim br.5
Maric,Corluka,Muzinic,B.Djordjevic,Zajec,Buljan,Knez,M.Milutinovic,Ferhatovic,Acimovic,Jovanovic.
Ispada da je idealan tim tesko izabrati i sa nasih bivsih Jugo prostora.Budimo malo objektivni,ako je po uspesima najbolja ekipa sveta je ipak ova:
Jasin,(SSSR)Djalma Santos(Brazil),Maldini)Italija),Neskens)Holandija),Bekenbauer(Nemacka),Mur(Engleska),Garinca(Brazil),Maradona(Argentina),Pele(Brazil),Zidan(Francuska),Krajf(Holandija).Uz napomenu da bi ovaj tim igrao sve danasnje nove fudbalske varijante,jednostavno sto su ovo igraci koji su obelezili fudbalsku igru - tacnije igrali su ispred svog vremena!!!
Tim br.2:
Benks,(Engl.)Kafu(Brazil),Brajtner(Nemacka),Viera(Francuska),Barezi,(Italija),Rajnkard(Holandija),
K.Ronaldo(Portugalija),Platini(Francuska)Ronaldo,(Brazil),Gulit,(Holandija),Mesi(Argentina).
Ali o okusima (ne)treba raspravljati.
Pozdrav svima Smile,USA

Mpenza

pre 13 godina

Evo formacije 3-5-2 i napadački orijentisana.

Bufon (Kan)
Cafu (Maikon) - Baresi (Bekenbauer) - Maldini (R. Carlos)
Pele (Garincha) - Zidane (Xavi) - Maradona (Messi) - Ronaldinho (Gulit) - Krojf (C. Ronaldo)
Romario (Rivaldo) - Ronaldo (Bergkamp)

Vittorio Pozzo

pre 13 godina

Oliver Kahn - Giuseppe Bergomi, Franz Beckenbauer, Josa Antonio Camacho, Paolo Maldini - Duncan Edwards, Alfredo di Stefano, Michele Platini - George Best, Diego Maradona, Pele

Coach: Ernst Happel

a tu negde su i Franco Baresi, Zinedine Zidane, Michael Laudrup, Johan Cryuff, Gerd Muller, George Weah,...

aa

pre 13 godina

Koliko je glupo pravljenje ovih timova ja reci nemam. Uostalom ovaj tim ne bi funkcionisao. 4-4-2 bez zadnjeg veznog? Vazi. Ili bi Dzerard igrao zadnjeg veznog iako to nigde ne igra?

Maradona i Zidan igraju istu poziciju fakticki.

Ne moze.

football fan

pre 13 godina

sastavicu tim od igraca koji su meni omiljeni,verujem da nisu najbolji svih vremena ali su zaista nesto posebno,nadam se da ce vam se dopasti GK Kepke DR Zaneti DL R.Carlos DC Canavaro DC Bekenbauer ML Giggs MR Quaresma MC Ronaldinjo MC Riquelme FC Zola FC DelPjero

No Giggsy or Scholsey !?!?

pre 13 godina

Lose izbalansirana sredina terena,pitanje kako bi funkcionisala.....Po meni bi to ovako izgledalo....

Figo Zidane Makelele Giggs

A njihove izmene:
Messi Scholes Davids Best

phenom

pre 13 godina

Realno...Cristiana Ronalda nikada ne bih stavljao na ove liste...jednostavno covek nije timski igrac,i to sto se u 25. godini setio da asistira par puta ne moze da ga svrstava u ovakve fudbalere.
Video sam da je dobio malo glasova,i da je u par komentara on pominjan...

mudRILKO

pre 13 godina

Mislim da je generalno greska sastavljati ovakve timove,koncepcija,pristup,razmisljanje, fudbala menja se iz godine u godinu.Suvisno je tek pricati o pojmu "svih vremena"...Mada dobro je za razvoj maste.OK,generalno 11 zasebnih pojedinaca je veoma tesko nabrojati "na gomilu",ali recimo,evo nesto sto ja pamtim sa svojih 28 godina,recimo 4-4-2:
1.GK Kasiljas(Smajhel)
2.DR Cafu(S.Ramos)
3.DL R.Karlos(Maldini)
4,5.DC-DC J.Terry-F.Barezi(C.Pyjol-Nesta)
6,7.MC-MC Zidane-P.Viera(Iniesta-Xavi)
8.MR Gerard(C.Ronaldo)
10.ML J.Crojf(A.Roben)
9.FC Ronaldo(Pele)
11.FC Maradona(Di Stefano)
Otprilike ovako,samo sto naravno ima milion varijacija,vremenskih razdoblja,formi i kombinacija.Ovo je moja.

naselje

pre 13 godina

Mislim da ovi koji kritikuju izbor dzerarda bas i ne znaju mnogo o fudbalu... Uostalom, mozda najbolji igrac svih vremena zinedin zidan je pre godinu-dve izjavio da je dzerard najbolji fudbaler danasnjice...
Covek je jednostavno kompletan igrac: ima sut, ima pas, odlican pregled igre, inteligentan je, ima dribling, jak je u duelu, odlican u defanzivnim zadacima, izuzetno snazan, uz sve to je i pravi vodja ekipe, psiholoski jak igrac i veliki borac. Sposoban je za velika dela - 2005. je prakticno sam srusio milan u jednoj od najuzbudljivijih utakmica svih vremena. Sve to ga razlikuje od nekih fudbalera koji su popularniji jer igraju samo na foru i atraktivan potez. Jednostavno, dzerard najvise doprinosi svojoj ekipi. Pa nije zidan blesav da ga proglasi za najboljeg.
Na kraju, nisu ni englezi bas neko ko ne zna nista o fudbalu, a u ovom slucaju nisu bili ni mnogo subjektivni - od 11 igraca samo jedan je njihov...

AcA

pre 13 godina

Buffon
Cafu
Nesta
Maldini
R.Carlos
Zidane
Maradona
Croyff
RONALDINHO
Pele
Ronaldo

Malo ofanzivno ali dobro
(na klupi izmene Messi,Van BAsten i Xavi)

Djordje

pre 13 godina

Ronaldinha ste svi zaboravili? Da ima nemacki mentalitet verujem da bi bio bolji i od Pelea i Maradone, ali to je neka druga prica :(

Decko je bio prvak Spanije, Evrope, Sveta sa Brazilo i najbolji igrac na svetu 2 godine za redom, a pritom se sprdao na svakoj tekmi, posto sam u to doba odrastao on ce mi ostati vecni favorit...moram malo biti pristrasan :)

Rufus

pre 13 godina

@BS:
Veliki fudbalski strucnjace iz Cikaga:
Zar je najbolji zadnji Becejac? Haha! Pa covece gde su Jugovic, R.Belin, Oblak i drugi! Gde su Sandrac i Bajevicz? Zar Pancev tek u C timu!! A Vasovica bi ti mozda u drugu ligu,a? Pojma nemas!!