Utorak, 26.10.2010.

17:34

Doha: Ubedljiv poraz JJ na startu

Najbolja srpska teniserka Jelena Janković porazom je započela završni WTA turnir u Dohi, pošto je izgubila od Vere Zvonarjove iz Rusije sa 6:3, 6:0.

Izvor: B92

Doha: Ubedljiv poraz JJ na startu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

71 Komentari

Sortiraj po:

Moki

pre 13 godina

@Toki ti ili si glup ili se pravis glup! Ne moze se uporedjivati Ana sa Jelenom, jer je Ana je mnogo manje meceva odigrala od Jelene tako da ne mlati praznu slamu, opet nista nisi rekao!

max lendl

pre 13 godina

Imam utisak da je JJ pukla od Madrida i imitacije sunarodnice i koleginice.Od tad je njen kompleks raskrinkan i od Pariza,gde je imala trofej pred nosom i gde je mogla da prevazidje svoje komplekse,ona pada nize i nize.Ana je imala problem sa samom sobom,dugo se borila,ali se iscupala,a Jelena,ocigledno,ima problema sa zaviscu,sto je tako ovdasnje i balkanski.Ranije sam svim srcem navijao za JJ,ali od imitacije Ane mi se smucila-umesto da joj je pomagala da izadje iz krize,ona ju je ismevala.Ima Boga!

Toki

pre 13 godina

@Milica
Šta kažeš - ne može uvek da se pobeđuje. Na koga misliš? Na Džin Bili King, Margaret Kort, Kris Evert, Martinu Navratilovu, Štefi Graf, Venus, Serenu, Žistin...? Kad je to ona uvek pobeđivala? Ima 210 poraza u karijeri, što je duplo više od ovih nabrojanih teniserki, koje su od nje odigrale tri puta više mečeva. Ima oko 360 pobeda, a Navratilova i Kris više od 1300. I oko sto poraza. Milice, ti moraš još mnogo učiti. I Ana Ivanović ima oko sto poraza, ako te zanima. Duplo manje! Nisam pisao egzatne, nego okrugle cifre. Nema svrhe gubiti vreme kad se sve zna.

Idemo dalje!

pre 13 godina

Nema veze!idemo dalje!i dalje vuces prehladu iz Dohe..daj sve od sebe, i to je to! ti si vec dokazala ko si time sto si se ponovo (4.put zaredom) vratila u Dohu...

Slobix

pre 13 godina

Gospode... Ona 3 meča od juče predstavljaju krem ženskog tenisa... Ono je bilo strašno! Ne sećam se da je nekad bila lošija konkurencija nego sad. A Jelena? Očigledno prolazi isto što je i Ana prolazila do pre par meseci. Ana je svoju krizu prošla, beleži sve bolje partije, videćemo da li će i Jelena prevazići svoje demone ili je to to. Neminovan pad, tavorenje izvan top 20 i kraj karijere.

SS

pre 13 godina

@Top 10
Jelena jeste TRENUTNO najbolje rangirana srpska teniserka, ima da brani veliki broj bodova, za razliku od Ane i bojim se da njeno je ispadanje iz Top 10 neminovno, ma da joj to ne želim. Jednako tako želim da Ana uđe u Top 10.
Gledajući rezultate Ana je bila prava na WTA i ima slem, a Jelena ga nema, ergo, Ana je najboljja srpska teniserka, da u ovom času završe karijere, obe, što naravno ne želim, nego govorim hipotetski.

ttx

pre 13 godina

Bez obzira na boles, prehladu ili tesko disanje, ovakva igra se ne moze time pravdati. Igrala je Jelena sa ozbiljnom povredom i ceo AO 2008, pa takva povredjena pobedila Serenu u cetvrtfinalu. Sa ovakvom igrom ili bolje receno, pristupom igri i treningu ispasce brzo it top 10. Bezvoljna, neuigrana i neprecizna...
A steta, jer su i Ana i Jelena kad su bile u vrhu forme igrale bolji tenis od vecine danasnjih top 10 teniserki (Vozniacki, Zvonareva, Skjavone, Dementieva, Stosur, Azarenka)

realista

pre 13 godina

@da da
Ti si stvarno neverovatan.
Pa nece ti ta top 10 za 12 meseci biti ni u top 1000.
Ne dobijaju se ti bodovi i mesta na listi ni na lepe oci, ni na imitacije, ni na glasanje zaludjenih patriJJota.
Iskljucivo se dobijaju dobrim igranjem tenisa.
A tenis je odavno za JJ postao misaona imenica.
To sto je ona jos uvek u top 10 je samo tehnicka stvar zbog ovog sistema bodovanja.
Ona vec sada realno nije ni u prvih 50 i potrebno je samo malo vise vremena da to pokaze i ta lista koje se ti toliko drzis.

U martu sledece godine ces citati sledeci naslov.
Jelena na 20. mestu. U junu ce naslov biti Jelena na 50. mestu, a par meseci posle toga nece je biti ni u prvih 100 i pominjace je ako prodje kvalifikacije na nekom ITF turniru.
Do leta ce JJ biti tamo na nekom 60 mestu kao sto je Ana bila.
Samo Ana se sa tog 60. mesta brzo vratila u prvih 20, a JJ sa svojom "igrom" sa tog 60. mesta moze samo da padne na 160.

Sto se Ane tice ona ce jos dugo biti pri vrhu ili u samom vrhu jer igra pravi tenis.
Uvek je bila, ostala i bice 5 puta bolja teniserka od Jelene.
Ne kazem da je najbolja na svetu, ali od Jelene je svakako mnogo bolja.
Uostalom biti bolji od Jelene i nije neki uspeh.
Nju niko od pravih teniserki ni ne uzima za ozbiljno.
Ona je samo jedna usputna losa pojava koja prati svaki sport pa i tenis.

nenad

pre 13 godina

@da da
Jelena igra u Dohi zahvaljujuci sestrama Vilijams i Enanovoj koje su odustale od ovog zavrsnog turnira. Sto se tice Top 10,nece se tu zadrzati jos dugo. Nije daleko vreme kad ce je Ana preteci na wta listi,a tvoji komentari ce tada nestati zauvek odavde.

for sore

pre 13 godina

A lepo sam reko ko ce da bude kanta za napucavanje.
Ovo je tek pocetak. Pa da se ne bruka najbolje da sve ostale meceve preda. Npr.povreda i sl.

Dylan Dog

pre 13 godina

Ovo je manje-više očekivan ishod. Vera je potvrdila svoju dobru formu (i svoje poznate nedostatke, koji joj ovog puta, razumljivo, nisu došli glave), a Jelena odigrala onoliko koliko u ovom trenutku realno može.
Sa ovolikim kašnjenjem na loptu i slabim riternom jednostavno potvrđuje da je potpuno van takmičarske forme.
Šta je stvarno uzrok tome - ona najbolje zna.

Čitam ovde da neki osporavaju njeno pojavljivanje na završnom turniru i kude kvalitet učesnica. Ne shvataju da je velika čast i uspeh biti tamo, pa makar i kao 2. rezerva. Hiljade i hiljade mladih teniserki dok treniraju sanjaju da jednog dana budu deo ovakvog događaja, a TV&internet teniski stručnjaci iz stolice ovde prosipaju mudrost, kao da je imaju na pretek - pišući o tome sa nipodaštavanjem.

Stalno čitam kako u svojim komentarima jedni omalovažavaju Jelenu, drugi Anu, treći Novaka, četvrti bilo koju moguću kombinaciju gore pomenutih. Jedino je sigurno da su Ana, Jelena i Novak vrlo uspešni mladi ljudi. Maliciozni kritičari bi trebalo da prvo pođu od sebe i sopstvenih kvaliteta i mogućnosti. Mislim da će tada naći više razumevanja za svoju okolinu, pa i za naše sportiste. Ostavljanje zluradih i nipodaštavajućih komentara na ovom mestu nije dobar način za lečenje sopstvenih frustracija i nezadovoljstva.

Pozdrav,

MM

pre 13 godina

Zvonarjeva igra u vrhunskoj formi ove sezone, igrala je dva GS finala, dok Jelena ocigledno nije u formi vec duze vreme. Tako da ovaj rezultat ne iznenadjuje i nemojte sad da osipate paljbu po Jeleni.

propala imitatorka-propala teniserka

pre 13 godina

Nije ljudi Jelena nista kriva.
njoj samo niko nije rekao da se u Dohi odrzava takmicenje iz tenisa.
Ona je mislila da je u pitanju takmicenje u imitacija.

Nije bitno

pre 13 godina

U razgovoru sa Barbarom Keš Vera je nekoliko puta rekla da je bila uzbuđena, a Karolina isto to, pet puta njamanje, i još je rekla da je uživala u igri. Pa sad se javite, vi plitkomisleći, koji ste dve godine pravili neke moravsko-petlovačke viceve oko ovog uzbuđenja, javite se ako imate dva grama savesti. Nećete se javiti, jer ste daleko od toga da priznate svoju glupost. Niste vaspitani kao građani sveta.

da da

pre 13 godina

@realista
Dzaba se trudis, JJ TOP 10, a to boli, znamo da boli! 8. i 24. ne mozete podneti pa sta da vam radim! Samo pisite, diskutujte, elaborirajte, a JJ i dalje u T0P 10, igra i u Dohi, zamisli, ah, za neku drugu je to misaona imenica...znamo da boli!

realista

pre 13 godina

@Goran
Ti si covece bas veliki optimista.
Kazes Jelena ispada iz najboljih 30.
To bi za nju bio veliki uspeh.
Sa ovakvom igrom ce ispasti iz najboljih trista.
To je surova realnost, samo sto je mnogi slepci jos uvek ne vide.
Neki u ovoj zemlji jos uvek veruju da smo pobedili turke na Kosovu pre 600 godina i da smo pobedili Nato u onom ratu od pre 10 godina.
Kako takvim ljudima moze covek da objasni neke proste stvari vezane za sport kad mogu biti toliko zaludjeni i van realnosti.

Goran

pre 13 godina

@ da da
hahaha cuj njega! ne brini, ubrzo ce zameniti mesta, ana ulazi u top 10, a jeca ispada iz 30 najboljih, pa ce onda tebe boleti! znas onu?, "ko se zadnji smeje najsladje se smeje"! :P:P

Lako je tebi

pre 13 godina

@Top 10
Ne moraš da gledaš tenis, ne moraš da znaš rezultate sa turnira, ti samo izvadiš listu iz džepa i kašež - "Nema šta, najbolja srpska teniserka." Kad tu listu budeš video za devet meseci, nikad je se više nećeš setiti da postoji. Zašto? Ma kako bih tebi mogao da objasnim da Jelenu čeka teška sezona da povrati bar pola bodova koje će do RG izgubiti. A onda neće biti ni u prvih dvadeset. A ako osvoji u prvoj polovini iduće godine onoliko bodova kao od RG do danas, neće je biti ni u prvih trideset. Vidim da si laik, izvini, ne vređam te, sami ti kažem da vreme ne radi za caricu. Naprotiv. A tek njena igra?!

nbp

pre 13 godina

Drago mi je bar da se neko bar informisao da je ona ZVONARJOVA, a ne Zvonareva. Lenji novinari koji odu na neki sajt na engleskom i pročitaju kako oni pišu.

Nevena

pre 13 godina

@da da
Ovaj što "dadače" opet o tome - znam da boli ...8 i 24. Pa od ponedeljka već neće biti osam, nego 10. Mislim da tebe "dada" boli glava. Ko bi se sada gordio, posle nove caričine bruke? Samo glavobolnik.

Jecathebest

pre 13 godina

Imas dobar plasman, izborila si se za Dohu (jedina i uz to naravno, najbolja svidjalo se to nekom ili ne, nasa igacica), sad resavaj zdravstvene probleme, pa na odmor i posle spremanje za novu pobednicku sezonu! A kao sto znas mi uvek uz tebe, JJ THE BEST!

milwood

pre 13 godina

Veoma sam razočaran kvalitetom igre u duelu Zvonarjeva - Janković . Igra bez promene ritma , sa jednoličnim udarcima ( nisam video bekend slajzove , insajd aut/in udarce ... ) Tužno je da su u pitanju najbolje svetske teniserke , stvarno ne zaslužuju iste nagrade kao muškarci . Ženski tenis nikad nije bio gori . Mislim da bi Monika i Štefi u svojim sadašnjim godinama , kada bi se potrudile , mogle da se nose sa ovim devojkama . Uostalom četrdesetogodišnja Kimiko umalo nije osvojila turnir ove godine .

realno

pre 13 godina

Ne znam ko je mogao ocekivati bilo sta sem ubedljivog poraza.
Vec 6 meseci igra katastrofalno.
Pre samo pet dana deklasirana je od strane anonimne tinejdzerke 250. na svetu.
Neki pricaju da im je zao.
Pa i meni je zao.
Ali zao mi je sto je osvojila i ta 3 gema, jer ni njih nije zasluzila.
Trebala je realno da izgubi sa 6:0 6:0.
A takav poraza ce sigurno doziveti od Kim Klajsters ako se pre toga ne povuce sa turnira.

Superhik

pre 13 godina

E pljuvači ne mogu da shvatim vaše mozgove, devojka već 4. godinu zaredom igra na završnom turniru i to je veliki uspeh za nju i našu malu zemlju. Šta biste onda rekli za Dementijevu 6-1, 6-1

sportist

pre 13 godina

i ja bi izgubio so 0-6.....ali znate zasto jel ja nikad nisam igrao tenis. ali jelena treba da misli dali da igra ili da ostavi tenis,

Poštujte svoje sajtovce

pre 13 godina

Bez obzira što na teniskom sajtu može da se ponekad pročita svašta, ipak je ovo dobar sajt, tačnije najbolji. Mi vas poštujemo, zato vas i posećujemo. Molim vas, poštujte i vi nas i nemojte više počinjate uvod - "Najbolja srpska teniserka..." Time potcenjujete naše tenisko znanje i istinu. Hvala.

Lola

pre 13 godina

@Biza
Zar baš nisi mogao da ne pomeneš Anu. "Ova će gore proći od Ane." Kakve veze sad ima Ana sa Jeleninim debaklom? Nemoj negovati taj stil niskih udaraca, to ne čine otmeni ljudi. Imaš Dohu, imaš, Veru, Jelenu, znaš rezultat njihovog meča, video si igru, gledao si Anu kako igra (ne igra tako, zar ne?), gledao si gem od 17 minuta na Jelenin srvis, piši o tome. Zašto se uopošte javljaš i trudiš, zbog jedne glupe rečenice koju ćeš poslati? Napiši bar pet.

Djorgo

pre 13 godina

``Dzaba puta``, komentraisah, kada objavise satav grup aitd, ali moderator ne pusti... Al` nema to veze bolje da je pobedila nego da se ``ironicna`` prognoza ostvarila. Devojak je prosto u losoj formi, nije ni prvi ni poslednji put. Doci ce i bolja forma i rezultati, i to je to.

ceca

pre 13 godina

Njena defanzivna je trosi, ne moze vise da stize loptice. Neko rece da je nekad sve loptice stizala i tako pobedjivala. E pa to ne moze doveka. To je uspeh na kratak rok.

Jova

pre 13 godina

Vise puta sam ovdje pomenula da sam opimista po prirodi i da navijam za SVE nase sportiste. Zao mi je Jelene, u prvom setu se bar trudila, pokazala nesto malo svoje stare igre a u drugom joj je ponestalo i snage i volje. Nie kraj svijeta. Za nase navijam ne zato sto su ovakvi ili onakvi, nego zato sto su nasi. Ne moze mi Vera biti draza od Jelene, pa sve da je 10 puta zaredom dobije sa 6-0. Ljudi, u sportu se igra dobro i manje dobro, bijedi i gubi, nekad ostavlja srce na terenu a nekad se nema volje ni za sta, cak ni za setnju istim.Nasi se sportisti ipak u vecini sportova dobro nose sa svjetskom elitom, nikom nismo lak zalogaj i niko se ne obraduje kad nas vidi u svom dijelu zreba. A tako smo mala zemlja koja u sport skoro nista ni ne ulaze. Malo prije je Karolina isto tako odduvala Dementijevu. Fizicka sprema i mentalni sklop, zakljucila sam gledajuci mec. Karolina me podsjeca na Martinu Hingis s pocetka kariere i prije pada s konja. I tad sam se cudom cudila i trazila cake, gdje je to bolja od drugih i zasto ih bijedi naizgled lako a da nema nijednog zastitnog udarca niti nesto plijeni igrom. Jednostavno, dobar servis, dobro kretanje i predvidjanje, bez mnogo rizika. Treba pogledati broj gresaka i sve je jasno.
Malo sam se izgubila. Uglavnom, Jelena nije igrala dobro ali me nije ni razocarala. Toliko trenutno moze. Da li ce se i kada to popraviti, vidjecemo. Svakako joj zelim srecu, trebat ce je.
Pozdrav...

nikol dz. femija

pre 13 godina

(Ti si neuništiva, 26. oktobar 2010 18:38)

Bas likujete !!!

Da li ste Srpkinja ili Srbin ? Ne verujem, ili mozda jeste i jeste, pa bas zelite da zadrzite ono "da drugome crkne krava" !

Svi imaju neki interes - KOJI JE VAS U OVOJ PRICI, U OVOM TEKSTU, U OVOM KOMENTARU ??

Ne bih da pravim razne teorije, najbolje da sami kazete koji je Vas problem, Vas cilj, Vasa namera, Vasa dobit ????

misha90

pre 13 godina

Kad pogledam kako je Dementieva izgubila utesim se!
JJ nije bila tako losa u prvom set koliko dam mislio, pruzila je dobar otpor s obzirom na to u kakvoj je formi i s obzirom na zdravstvene probleme.U drugom setu se jednostavno predala, s druge strane Ruskinja odlicna, u formi je, i svakako da JJ nije mogla da joj parira u 2.setu. Idemo dalje JJ, uz tebe do kraja.

Borijan

pre 13 godina

Poslednjih meseci, zna se, nije u formi, ali mnogo grešaka netipičnih za njenu igru – gde se izgubi preciznost?
Predaje se u trenu – gde je ona borbenost koja je krasila?
Na sporije lopte protivnice - ne trči prema mreži da je zakuca, čeka lopticu u mestu i daje protivnici vremena da se dobro namesti za poentiranje?
Gde je nestao onaj zlata vredan, prelepi bekhend?
Prisutna je na terenu samo fizički, nema fokusa - iz aviona se vidi da joj misli lebde u drugoj galaksiji.
Ajde Jelena, trgni se, iz teškoća pronadji put i vrati nam se. Čekamo te.

Jovan

pre 13 godina

Izvinjavam se svima sto pisem ovde, ne znam gde mogu. Jel mozete da promenite pitanja da ne bude pitanje ,,Jel treba da se odigra 139.veciti derbi. Unapred zahvaljujem!

Kimmo

pre 13 godina

A ko je nesto drugo ocekivao osim ubedljivog poraza.JJ je na poslednjim turnirima igrala kao 100-150 igracica na svetu.Silazna putanja u sledecoj sezoni je neizbezan cilj.

teniser

pre 13 godina

Za sve "neverne Tome" - I told you so, I told you so :)))

Ovo joj je 4. poraz u nizu, a ima da igra sa Kim i Azarenkom... Sta li ce tek da bude sa Kim - 12:0...

Kao sto rekoh ranije - JJ je trebalo kao Marija Sharapova, Safina da odustane od kraja sezone jer je potpuno jasno da je ispala iz ritma (iz sebi znanog razloga) i da nema sta da trazi na zavrsnom turniru u Dohi.

Dzaba taj prestiz i tih 100.000 dolara, kad se nece okititi titulom (a toga je svesna)...

A ako je dosla zbog tih 100.000 dol i malo promocije pored Stacy Alister (CEO WTA tour-a), e onda, stvarno....

Ako zeli da se bavi tenisom i dalje, JJ bi trebalo PODHITNO da okupi oko sebe ozbiljan tim i da krene (na odmor neka zaboravi, naodmarala se od poraza u 1/2 finalu Roland Garosa) u tako ZESTOK trening, da bi uopste imala sanse i pokusala jos jednom da napadne br. 1 sledece godine.

Ovako, ide polako ka zalazku Sunca. Zao mi je sto se mnogima od vas to nece svideti, ali tako je.

Kim, Karolina i Vera favoriti za osvajanje Dohe (mozda tu negde i Viktorija Azarenka).

Jelena nece uzeti nijedan set na turniru (mozda se cak i povuce, pa Na Li uskoci umesto nje)...

Dermendziev

pre 13 godina

Kada se vec prijavila za ZT,dobro je sto je otisla i treba da ostane do kraja turnira,zbog korektnosti prema Azarenki i Klajsters,pa makar ne dobila ni gem do kraja turnira.Bilo bi sportski,naravno ako samo ne dodje do povreda ili bolesti.

Samo vrlo malo o "igri".Igra bez igre,sa puno "autogolova".Na svu zalost,toliko malodusnosti i nemoci.Kao da mema ni atoma snage.Svi znamo da je u "slaboj formi" i apsurdno je ocekivati senzacije(u ovom slucaju senzacija je bilo koja pobeda).

Ne,Jelena nije u slaboj formi.Slaba forma je sasvim nesto drugo.Kod Jelene je problem daleko ozbiljniji!

Ako misli da nastavi da se ozbiljnije bavi tenisom,valda je svestna sta treba da uradi.

Uz svo uvazavanje Jelenine publike(i ja sam deo te publike),bez ikakvih ljutnji recicu sledece:

Tenis je vise mentalna igra(uglavno sve ide iz glave-otud i ta nemoc udaranja lopte).Mislim da je njoj potreban pre svega dobar mentalni,pa onda fizicki odmor.Psiholog i pedagog obavezno,nista strasno. Obavezno (mozda i novi) profesionalni strucni stab:trener,menadzer i sve ostalo sto sledi.Onda slede treninzi.

Pozdrav i nada u bolje sutra.

Protiv naslova

pre 13 godina

Poraz nije ubedljiv, nego težak. Nećete eufemizmom ništa postići. Uzela je tri gema. A 12:3 je katastrofalan razultat. Da je uzela šest gemova, onda bi vaš naslov imao smisla. Ovako, tera na smeh.

Ti si neuništiva

pre 13 godina

@Vanja
Mogla je da dobije prvi set? A šta ćemo sa onih 40:0 koje je Vera proćerdala i umesto 5:2 ispalo je 5:3. To je učinilo set na trenutak neizvesnim, ali je Vera shvatila da nema šale i dva je gema dobila brzo. Onda je krenula u čišćenje terena. Gotovo je, pomirite se s tim. Ona je već bivša, a to će proleće konačno pokazati. Njoj i nije bilo mesto u Dohi, čisto švercovanje, kao i rpošle godine. A onda joj dve predaju mečeve - Dinara i Karolina. To je njeno polufinale. U Madridu, kad se Sewrena zbog povrede povukla, izgubila je od Bartoli, prve rezerve, i bila poslednja. To su te njene "Dokse", koje vi veličate.

Mr.Error

pre 13 godina

Turnir na kom ucestvuju prvih 8!
Mislim da nikada nije bila slabija konkurencija za trofej. Dve teniserke su dobile mogucnost da budu ovde samo zbog odustajanja sestara Vilijams, a to dosta govori. Iscekivao sam bolji mec, ali ocigledno, Jelena nema vise snage. Tako slabo, nepromisljeno je udarala da je protivnici na pocetku meca odma dala do znanja da to nije ona, nije ona Jelena. Sa prehladom ili bez, ona igra jako lose. Sta se to desilo kada je zapala u takvu krizu? Ustvari, da li se i moralo nesto desiti…?
Igrom ne pokazuje da je teniserka sa vrha. Dozvoljavala je pre ovoga turnira da je pobede neke igracice koje nisu ni u prvih 80! Pa da li je to odlika igraca iz prvih 8? Neeee… I da li ste videli kako se krece? Jaaako sporo. Nekada, ali nekada je upravo zahvaljujuci kretanju i brzini osvajala meceve. A sad!
Ali ne zelim da dodavam jos soli na ranu.
Krivo mi je sto je izgubila sa nulom u drugom setu. Svi znamo da se i ovde racunaju i setovi i gemovi. U stvari… krivo mi je sto je uopste izgubila! Ali boze moj, ja tu ne mogu nista. Od nje sve zavisi.
Ali ako se po jutru dan poznaje…

Vanja

pre 13 godina

Rezultatski jeste ubedljiv samo u drugom setu , prvi set je bio potpuno izjednačen , da Jelena nije pravila onoliko duplih grešaka sigurna sam da bi ga osvojila , dok se u drugom već predala , ali po igri u prvom setu nije loše , koliko sam očekivala :D

Goca

pre 13 godina

I sta joj sada fali? Dosla je odmorna, za razliku od Ruskinje, tu je bila i cuvena mama, koja je tesko bolesna, kako je negde pisalo! Ne moze bez trenera, to je tako jasno.

Vanja

pre 13 godina

Rezultatski jeste ubedljiv samo u drugom setu , prvi set je bio potpuno izjednačen , da Jelena nije pravila onoliko duplih grešaka sigurna sam da bi ga osvojila , dok se u drugom već predala , ali po igri u prvom setu nije loše , koliko sam očekivala :D

Borijan

pre 13 godina

Poslednjih meseci, zna se, nije u formi, ali mnogo grešaka netipičnih za njenu igru – gde se izgubi preciznost?
Predaje se u trenu – gde je ona borbenost koja je krasila?
Na sporije lopte protivnice - ne trči prema mreži da je zakuca, čeka lopticu u mestu i daje protivnici vremena da se dobro namesti za poentiranje?
Gde je nestao onaj zlata vredan, prelepi bekhend?
Prisutna je na terenu samo fizički, nema fokusa - iz aviona se vidi da joj misli lebde u drugoj galaksiji.
Ajde Jelena, trgni se, iz teškoća pronadji put i vrati nam se. Čekamo te.

Dermendziev

pre 13 godina

Kada se vec prijavila za ZT,dobro je sto je otisla i treba da ostane do kraja turnira,zbog korektnosti prema Azarenki i Klajsters,pa makar ne dobila ni gem do kraja turnira.Bilo bi sportski,naravno ako samo ne dodje do povreda ili bolesti.

Samo vrlo malo o "igri".Igra bez igre,sa puno "autogolova".Na svu zalost,toliko malodusnosti i nemoci.Kao da mema ni atoma snage.Svi znamo da je u "slaboj formi" i apsurdno je ocekivati senzacije(u ovom slucaju senzacija je bilo koja pobeda).

Ne,Jelena nije u slaboj formi.Slaba forma je sasvim nesto drugo.Kod Jelene je problem daleko ozbiljniji!

Ako misli da nastavi da se ozbiljnije bavi tenisom,valda je svestna sta treba da uradi.

Uz svo uvazavanje Jelenine publike(i ja sam deo te publike),bez ikakvih ljutnji recicu sledece:

Tenis je vise mentalna igra(uglavno sve ide iz glave-otud i ta nemoc udaranja lopte).Mislim da je njoj potreban pre svega dobar mentalni,pa onda fizicki odmor.Psiholog i pedagog obavezno,nista strasno. Obavezno (mozda i novi) profesionalni strucni stab:trener,menadzer i sve ostalo sto sledi.Onda slede treninzi.

Pozdrav i nada u bolje sutra.

Jova

pre 13 godina

Vise puta sam ovdje pomenula da sam opimista po prirodi i da navijam za SVE nase sportiste. Zao mi je Jelene, u prvom setu se bar trudila, pokazala nesto malo svoje stare igre a u drugom joj je ponestalo i snage i volje. Nie kraj svijeta. Za nase navijam ne zato sto su ovakvi ili onakvi, nego zato sto su nasi. Ne moze mi Vera biti draza od Jelene, pa sve da je 10 puta zaredom dobije sa 6-0. Ljudi, u sportu se igra dobro i manje dobro, bijedi i gubi, nekad ostavlja srce na terenu a nekad se nema volje ni za sta, cak ni za setnju istim.Nasi se sportisti ipak u vecini sportova dobro nose sa svjetskom elitom, nikom nismo lak zalogaj i niko se ne obraduje kad nas vidi u svom dijelu zreba. A tako smo mala zemlja koja u sport skoro nista ni ne ulaze. Malo prije je Karolina isto tako odduvala Dementijevu. Fizicka sprema i mentalni sklop, zakljucila sam gledajuci mec. Karolina me podsjeca na Martinu Hingis s pocetka kariere i prije pada s konja. I tad sam se cudom cudila i trazila cake, gdje je to bolja od drugih i zasto ih bijedi naizgled lako a da nema nijednog zastitnog udarca niti nesto plijeni igrom. Jednostavno, dobar servis, dobro kretanje i predvidjanje, bez mnogo rizika. Treba pogledati broj gresaka i sve je jasno.
Malo sam se izgubila. Uglavnom, Jelena nije igrala dobro ali me nije ni razocarala. Toliko trenutno moze. Da li ce se i kada to popraviti, vidjecemo. Svakako joj zelim srecu, trebat ce je.
Pozdrav...

nikol dz. femija

pre 13 godina

(Ti si neuništiva, 26. oktobar 2010 18:38)

Bas likujete !!!

Da li ste Srpkinja ili Srbin ? Ne verujem, ili mozda jeste i jeste, pa bas zelite da zadrzite ono "da drugome crkne krava" !

Svi imaju neki interes - KOJI JE VAS U OVOJ PRICI, U OVOM TEKSTU, U OVOM KOMENTARU ??

Ne bih da pravim razne teorije, najbolje da sami kazete koji je Vas problem, Vas cilj, Vasa namera, Vasa dobit ????

Superhik

pre 13 godina

E pljuvači ne mogu da shvatim vaše mozgove, devojka već 4. godinu zaredom igra na završnom turniru i to je veliki uspeh za nju i našu malu zemlju. Šta biste onda rekli za Dementijevu 6-1, 6-1

Djorgo

pre 13 godina

``Dzaba puta``, komentraisah, kada objavise satav grup aitd, ali moderator ne pusti... Al` nema to veze bolje da je pobedila nego da se ``ironicna`` prognoza ostvarila. Devojak je prosto u losoj formi, nije ni prvi ni poslednji put. Doci ce i bolja forma i rezultati, i to je to.

Dylan Dog

pre 13 godina

Ovo je manje-više očekivan ishod. Vera je potvrdila svoju dobru formu (i svoje poznate nedostatke, koji joj ovog puta, razumljivo, nisu došli glave), a Jelena odigrala onoliko koliko u ovom trenutku realno može.
Sa ovolikim kašnjenjem na loptu i slabim riternom jednostavno potvrđuje da je potpuno van takmičarske forme.
Šta je stvarno uzrok tome - ona najbolje zna.

Čitam ovde da neki osporavaju njeno pojavljivanje na završnom turniru i kude kvalitet učesnica. Ne shvataju da je velika čast i uspeh biti tamo, pa makar i kao 2. rezerva. Hiljade i hiljade mladih teniserki dok treniraju sanjaju da jednog dana budu deo ovakvog događaja, a TV&internet teniski stručnjaci iz stolice ovde prosipaju mudrost, kao da je imaju na pretek - pišući o tome sa nipodaštavanjem.

Stalno čitam kako u svojim komentarima jedni omalovažavaju Jelenu, drugi Anu, treći Novaka, četvrti bilo koju moguću kombinaciju gore pomenutih. Jedino je sigurno da su Ana, Jelena i Novak vrlo uspešni mladi ljudi. Maliciozni kritičari bi trebalo da prvo pođu od sebe i sopstvenih kvaliteta i mogućnosti. Mislim da će tada naći više razumevanja za svoju okolinu, pa i za naše sportiste. Ostavljanje zluradih i nipodaštavajućih komentara na ovom mestu nije dobar način za lečenje sopstvenih frustracija i nezadovoljstva.

Pozdrav,

Jecathebest

pre 13 godina

Imas dobar plasman, izborila si se za Dohu (jedina i uz to naravno, najbolja svidjalo se to nekom ili ne, nasa igacica), sad resavaj zdravstvene probleme, pa na odmor i posle spremanje za novu pobednicku sezonu! A kao sto znas mi uvek uz tebe, JJ THE BEST!

teniser

pre 13 godina

Za sve "neverne Tome" - I told you so, I told you so :)))

Ovo joj je 4. poraz u nizu, a ima da igra sa Kim i Azarenkom... Sta li ce tek da bude sa Kim - 12:0...

Kao sto rekoh ranije - JJ je trebalo kao Marija Sharapova, Safina da odustane od kraja sezone jer je potpuno jasno da je ispala iz ritma (iz sebi znanog razloga) i da nema sta da trazi na zavrsnom turniru u Dohi.

Dzaba taj prestiz i tih 100.000 dolara, kad se nece okititi titulom (a toga je svesna)...

A ako je dosla zbog tih 100.000 dol i malo promocije pored Stacy Alister (CEO WTA tour-a), e onda, stvarno....

Ako zeli da se bavi tenisom i dalje, JJ bi trebalo PODHITNO da okupi oko sebe ozbiljan tim i da krene (na odmor neka zaboravi, naodmarala se od poraza u 1/2 finalu Roland Garosa) u tako ZESTOK trening, da bi uopste imala sanse i pokusala jos jednom da napadne br. 1 sledece godine.

Ovako, ide polako ka zalazku Sunca. Zao mi je sto se mnogima od vas to nece svideti, ali tako je.

Kim, Karolina i Vera favoriti za osvajanje Dohe (mozda tu negde i Viktorija Azarenka).

Jelena nece uzeti nijedan set na turniru (mozda se cak i povuce, pa Na Li uskoci umesto nje)...

Goca

pre 13 godina

I sta joj sada fali? Dosla je odmorna, za razliku od Ruskinje, tu je bila i cuvena mama, koja je tesko bolesna, kako je negde pisalo! Ne moze bez trenera, to je tako jasno.

Ti si neuništiva

pre 13 godina

@Vanja
Mogla je da dobije prvi set? A šta ćemo sa onih 40:0 koje je Vera proćerdala i umesto 5:2 ispalo je 5:3. To je učinilo set na trenutak neizvesnim, ali je Vera shvatila da nema šale i dva je gema dobila brzo. Onda je krenula u čišćenje terena. Gotovo je, pomirite se s tim. Ona je već bivša, a to će proleće konačno pokazati. Njoj i nije bilo mesto u Dohi, čisto švercovanje, kao i rpošle godine. A onda joj dve predaju mečeve - Dinara i Karolina. To je njeno polufinale. U Madridu, kad se Sewrena zbog povrede povukla, izgubila je od Bartoli, prve rezerve, i bila poslednja. To su te njene "Dokse", koje vi veličate.

da da

pre 13 godina

@realista
Dzaba se trudis, JJ TOP 10, a to boli, znamo da boli! 8. i 24. ne mozete podneti pa sta da vam radim! Samo pisite, diskutujte, elaborirajte, a JJ i dalje u T0P 10, igra i u Dohi, zamisli, ah, za neku drugu je to misaona imenica...znamo da boli!

Poštujte svoje sajtovce

pre 13 godina

Bez obzira što na teniskom sajtu može da se ponekad pročita svašta, ipak je ovo dobar sajt, tačnije najbolji. Mi vas poštujemo, zato vas i posećujemo. Molim vas, poštujte i vi nas i nemojte više počinjate uvod - "Najbolja srpska teniserka..." Time potcenjujete naše tenisko znanje i istinu. Hvala.

Mr.Error

pre 13 godina

Turnir na kom ucestvuju prvih 8!
Mislim da nikada nije bila slabija konkurencija za trofej. Dve teniserke su dobile mogucnost da budu ovde samo zbog odustajanja sestara Vilijams, a to dosta govori. Iscekivao sam bolji mec, ali ocigledno, Jelena nema vise snage. Tako slabo, nepromisljeno je udarala da je protivnici na pocetku meca odma dala do znanja da to nije ona, nije ona Jelena. Sa prehladom ili bez, ona igra jako lose. Sta se to desilo kada je zapala u takvu krizu? Ustvari, da li se i moralo nesto desiti…?
Igrom ne pokazuje da je teniserka sa vrha. Dozvoljavala je pre ovoga turnira da je pobede neke igracice koje nisu ni u prvih 80! Pa da li je to odlika igraca iz prvih 8? Neeee… I da li ste videli kako se krece? Jaaako sporo. Nekada, ali nekada je upravo zahvaljujuci kretanju i brzini osvajala meceve. A sad!
Ali ne zelim da dodavam jos soli na ranu.
Krivo mi je sto je izgubila sa nulom u drugom setu. Svi znamo da se i ovde racunaju i setovi i gemovi. U stvari… krivo mi je sto je uopste izgubila! Ali boze moj, ja tu ne mogu nista. Od nje sve zavisi.
Ali ako se po jutru dan poznaje…

Kimmo

pre 13 godina

A ko je nesto drugo ocekivao osim ubedljivog poraza.JJ je na poslednjim turnirima igrala kao 100-150 igracica na svetu.Silazna putanja u sledecoj sezoni je neizbezan cilj.

MM

pre 13 godina

Zvonarjeva igra u vrhunskoj formi ove sezone, igrala je dva GS finala, dok Jelena ocigledno nije u formi vec duze vreme. Tako da ovaj rezultat ne iznenadjuje i nemojte sad da osipate paljbu po Jeleni.

Lola

pre 13 godina

@Biza
Zar baš nisi mogao da ne pomeneš Anu. "Ova će gore proći od Ane." Kakve veze sad ima Ana sa Jeleninim debaklom? Nemoj negovati taj stil niskih udaraca, to ne čine otmeni ljudi. Imaš Dohu, imaš, Veru, Jelenu, znaš rezultat njihovog meča, video si igru, gledao si Anu kako igra (ne igra tako, zar ne?), gledao si gem od 17 minuta na Jelenin srvis, piši o tome. Zašto se uopošte javljaš i trudiš, zbog jedne glupe rečenice koju ćeš poslati? Napiši bar pet.

Nije bitno

pre 13 godina

U razgovoru sa Barbarom Keš Vera je nekoliko puta rekla da je bila uzbuđena, a Karolina isto to, pet puta njamanje, i još je rekla da je uživala u igri. Pa sad se javite, vi plitkomisleći, koji ste dve godine pravili neke moravsko-petlovačke viceve oko ovog uzbuđenja, javite se ako imate dva grama savesti. Nećete se javiti, jer ste daleko od toga da priznate svoju glupost. Niste vaspitani kao građani sveta.

Lako je tebi

pre 13 godina

@Top 10
Ne moraš da gledaš tenis, ne moraš da znaš rezultate sa turnira, ti samo izvadiš listu iz džepa i kašež - "Nema šta, najbolja srpska teniserka." Kad tu listu budeš video za devet meseci, nikad je se više nećeš setiti da postoji. Zašto? Ma kako bih tebi mogao da objasnim da Jelenu čeka teška sezona da povrati bar pola bodova koje će do RG izgubiti. A onda neće biti ni u prvih dvadeset. A ako osvoji u prvoj polovini iduće godine onoliko bodova kao od RG do danas, neće je biti ni u prvih trideset. Vidim da si laik, izvini, ne vređam te, sami ti kažem da vreme ne radi za caricu. Naprotiv. A tek njena igra?!

realista

pre 13 godina

@Goran
Ti si covece bas veliki optimista.
Kazes Jelena ispada iz najboljih 30.
To bi za nju bio veliki uspeh.
Sa ovakvom igrom ce ispasti iz najboljih trista.
To je surova realnost, samo sto je mnogi slepci jos uvek ne vide.
Neki u ovoj zemlji jos uvek veruju da smo pobedili turke na Kosovu pre 600 godina i da smo pobedili Nato u onom ratu od pre 10 godina.
Kako takvim ljudima moze covek da objasni neke proste stvari vezane za sport kad mogu biti toliko zaludjeni i van realnosti.

realista

pre 13 godina

@da da
Ti si stvarno neverovatan.
Pa nece ti ta top 10 za 12 meseci biti ni u top 1000.
Ne dobijaju se ti bodovi i mesta na listi ni na lepe oci, ni na imitacije, ni na glasanje zaludjenih patriJJota.
Iskljucivo se dobijaju dobrim igranjem tenisa.
A tenis je odavno za JJ postao misaona imenica.
To sto je ona jos uvek u top 10 je samo tehnicka stvar zbog ovog sistema bodovanja.
Ona vec sada realno nije ni u prvih 50 i potrebno je samo malo vise vremena da to pokaze i ta lista koje se ti toliko drzis.

U martu sledece godine ces citati sledeci naslov.
Jelena na 20. mestu. U junu ce naslov biti Jelena na 50. mestu, a par meseci posle toga nece je biti ni u prvih 100 i pominjace je ako prodje kvalifikacije na nekom ITF turniru.
Do leta ce JJ biti tamo na nekom 60 mestu kao sto je Ana bila.
Samo Ana se sa tog 60. mesta brzo vratila u prvih 20, a JJ sa svojom "igrom" sa tog 60. mesta moze samo da padne na 160.

Sto se Ane tice ona ce jos dugo biti pri vrhu ili u samom vrhu jer igra pravi tenis.
Uvek je bila, ostala i bice 5 puta bolja teniserka od Jelene.
Ne kazem da je najbolja na svetu, ali od Jelene je svakako mnogo bolja.
Uostalom biti bolji od Jelene i nije neki uspeh.
Nju niko od pravih teniserki ni ne uzima za ozbiljno.
Ona je samo jedna usputna losa pojava koja prati svaki sport pa i tenis.

Protiv naslova

pre 13 godina

Poraz nije ubedljiv, nego težak. Nećete eufemizmom ništa postići. Uzela je tri gema. A 12:3 je katastrofalan razultat. Da je uzela šest gemova, onda bi vaš naslov imao smisla. Ovako, tera na smeh.

SS

pre 13 godina

@Top 10
Jelena jeste TRENUTNO najbolje rangirana srpska teniserka, ima da brani veliki broj bodova, za razliku od Ane i bojim se da njeno je ispadanje iz Top 10 neminovno, ma da joj to ne želim. Jednako tako želim da Ana uđe u Top 10.
Gledajući rezultate Ana je bila prava na WTA i ima slem, a Jelena ga nema, ergo, Ana je najboljja srpska teniserka, da u ovom času završe karijere, obe, što naravno ne želim, nego govorim hipotetski.

ttx

pre 13 godina

Bez obzira na boles, prehladu ili tesko disanje, ovakva igra se ne moze time pravdati. Igrala je Jelena sa ozbiljnom povredom i ceo AO 2008, pa takva povredjena pobedila Serenu u cetvrtfinalu. Sa ovakvom igrom ili bolje receno, pristupom igri i treningu ispasce brzo it top 10. Bezvoljna, neuigrana i neprecizna...
A steta, jer su i Ana i Jelena kad su bile u vrhu forme igrale bolji tenis od vecine danasnjih top 10 teniserki (Vozniacki, Zvonareva, Skjavone, Dementieva, Stosur, Azarenka)

Goran

pre 13 godina

@ da da
hahaha cuj njega! ne brini, ubrzo ce zameniti mesta, ana ulazi u top 10, a jeca ispada iz 30 najboljih, pa ce onda tebe boleti! znas onu?, "ko se zadnji smeje najsladje se smeje"! :P:P

Idemo dalje!

pre 13 godina

Nema veze!idemo dalje!i dalje vuces prehladu iz Dohe..daj sve od sebe, i to je to! ti si vec dokazala ko si time sto si se ponovo (4.put zaredom) vratila u Dohu...

ceca

pre 13 godina

Njena defanzivna je trosi, ne moze vise da stize loptice. Neko rece da je nekad sve loptice stizala i tako pobedjivala. E pa to ne moze doveka. To je uspeh na kratak rok.

propala imitatorka-propala teniserka

pre 13 godina

Nije ljudi Jelena nista kriva.
njoj samo niko nije rekao da se u Dohi odrzava takmicenje iz tenisa.
Ona je mislila da je u pitanju takmicenje u imitacija.

milwood

pre 13 godina

Veoma sam razočaran kvalitetom igre u duelu Zvonarjeva - Janković . Igra bez promene ritma , sa jednoličnim udarcima ( nisam video bekend slajzove , insajd aut/in udarce ... ) Tužno je da su u pitanju najbolje svetske teniserke , stvarno ne zaslužuju iste nagrade kao muškarci . Ženski tenis nikad nije bio gori . Mislim da bi Monika i Štefi u svojim sadašnjim godinama , kada bi se potrudile , mogle da se nose sa ovim devojkama . Uostalom četrdesetogodišnja Kimiko umalo nije osvojila turnir ove godine .

Moki

pre 13 godina

@Toki ti ili si glup ili se pravis glup! Ne moze se uporedjivati Ana sa Jelenom, jer je Ana je mnogo manje meceva odigrala od Jelene tako da ne mlati praznu slamu, opet nista nisi rekao!

sportist

pre 13 godina

i ja bi izgubio so 0-6.....ali znate zasto jel ja nikad nisam igrao tenis. ali jelena treba da misli dali da igra ili da ostavi tenis,

nenad

pre 13 godina

@da da
Jelena igra u Dohi zahvaljujuci sestrama Vilijams i Enanovoj koje su odustale od ovog zavrsnog turnira. Sto se tice Top 10,nece se tu zadrzati jos dugo. Nije daleko vreme kad ce je Ana preteci na wta listi,a tvoji komentari ce tada nestati zauvek odavde.

realno

pre 13 godina

Ne znam ko je mogao ocekivati bilo sta sem ubedljivog poraza.
Vec 6 meseci igra katastrofalno.
Pre samo pet dana deklasirana je od strane anonimne tinejdzerke 250. na svetu.
Neki pricaju da im je zao.
Pa i meni je zao.
Ali zao mi je sto je osvojila i ta 3 gema, jer ni njih nije zasluzila.
Trebala je realno da izgubi sa 6:0 6:0.
A takav poraza ce sigurno doziveti od Kim Klajsters ako se pre toga ne povuce sa turnira.

Nevena

pre 13 godina

@da da
Ovaj što "dadače" opet o tome - znam da boli ...8 i 24. Pa od ponedeljka već neće biti osam, nego 10. Mislim da tebe "dada" boli glava. Ko bi se sada gordio, posle nove caričine bruke? Samo glavobolnik.

for sore

pre 13 godina

A lepo sam reko ko ce da bude kanta za napucavanje.
Ovo je tek pocetak. Pa da se ne bruka najbolje da sve ostale meceve preda. Npr.povreda i sl.

misha90

pre 13 godina

Kad pogledam kako je Dementieva izgubila utesim se!
JJ nije bila tako losa u prvom set koliko dam mislio, pruzila je dobar otpor s obzirom na to u kakvoj je formi i s obzirom na zdravstvene probleme.U drugom setu se jednostavno predala, s druge strane Ruskinja odlicna, u formi je, i svakako da JJ nije mogla da joj parira u 2.setu. Idemo dalje JJ, uz tebe do kraja.

Jovan

pre 13 godina

Izvinjavam se svima sto pisem ovde, ne znam gde mogu. Jel mozete da promenite pitanja da ne bude pitanje ,,Jel treba da se odigra 139.veciti derbi. Unapred zahvaljujem!

Slobix

pre 13 godina

Gospode... Ona 3 meča od juče predstavljaju krem ženskog tenisa... Ono je bilo strašno! Ne sećam se da je nekad bila lošija konkurencija nego sad. A Jelena? Očigledno prolazi isto što je i Ana prolazila do pre par meseci. Ana je svoju krizu prošla, beleži sve bolje partije, videćemo da li će i Jelena prevazići svoje demone ili je to to. Neminovan pad, tavorenje izvan top 20 i kraj karijere.

nbp

pre 13 godina

Drago mi je bar da se neko bar informisao da je ona ZVONARJOVA, a ne Zvonareva. Lenji novinari koji odu na neki sajt na engleskom i pročitaju kako oni pišu.

max lendl

pre 13 godina

Imam utisak da je JJ pukla od Madrida i imitacije sunarodnice i koleginice.Od tad je njen kompleks raskrinkan i od Pariza,gde je imala trofej pred nosom i gde je mogla da prevazidje svoje komplekse,ona pada nize i nize.Ana je imala problem sa samom sobom,dugo se borila,ali se iscupala,a Jelena,ocigledno,ima problema sa zaviscu,sto je tako ovdasnje i balkanski.Ranije sam svim srcem navijao za JJ,ali od imitacije Ane mi se smucila-umesto da joj je pomagala da izadje iz krize,ona ju je ismevala.Ima Boga!

Toki

pre 13 godina

@Milica
Šta kažeš - ne može uvek da se pobeđuje. Na koga misliš? Na Džin Bili King, Margaret Kort, Kris Evert, Martinu Navratilovu, Štefi Graf, Venus, Serenu, Žistin...? Kad je to ona uvek pobeđivala? Ima 210 poraza u karijeri, što je duplo više od ovih nabrojanih teniserki, koje su od nje odigrale tri puta više mečeva. Ima oko 360 pobeda, a Navratilova i Kris više od 1300. I oko sto poraza. Milice, ti moraš još mnogo učiti. I Ana Ivanović ima oko sto poraza, ako te zanima. Duplo manje! Nisam pisao egzatne, nego okrugle cifre. Nema svrhe gubiti vreme kad se sve zna.

Ti si neuništiva

pre 13 godina

@Vanja
Mogla je da dobije prvi set? A šta ćemo sa onih 40:0 koje je Vera proćerdala i umesto 5:2 ispalo je 5:3. To je učinilo set na trenutak neizvesnim, ali je Vera shvatila da nema šale i dva je gema dobila brzo. Onda je krenula u čišćenje terena. Gotovo je, pomirite se s tim. Ona je već bivša, a to će proleće konačno pokazati. Njoj i nije bilo mesto u Dohi, čisto švercovanje, kao i rpošle godine. A onda joj dve predaju mečeve - Dinara i Karolina. To je njeno polufinale. U Madridu, kad se Sewrena zbog povrede povukla, izgubila je od Bartoli, prve rezerve, i bila poslednja. To su te njene "Dokse", koje vi veličate.

teniser

pre 13 godina

Za sve "neverne Tome" - I told you so, I told you so :)))

Ovo joj je 4. poraz u nizu, a ima da igra sa Kim i Azarenkom... Sta li ce tek da bude sa Kim - 12:0...

Kao sto rekoh ranije - JJ je trebalo kao Marija Sharapova, Safina da odustane od kraja sezone jer je potpuno jasno da je ispala iz ritma (iz sebi znanog razloga) i da nema sta da trazi na zavrsnom turniru u Dohi.

Dzaba taj prestiz i tih 100.000 dolara, kad se nece okititi titulom (a toga je svesna)...

A ako je dosla zbog tih 100.000 dol i malo promocije pored Stacy Alister (CEO WTA tour-a), e onda, stvarno....

Ako zeli da se bavi tenisom i dalje, JJ bi trebalo PODHITNO da okupi oko sebe ozbiljan tim i da krene (na odmor neka zaboravi, naodmarala se od poraza u 1/2 finalu Roland Garosa) u tako ZESTOK trening, da bi uopste imala sanse i pokusala jos jednom da napadne br. 1 sledece godine.

Ovako, ide polako ka zalazku Sunca. Zao mi je sto se mnogima od vas to nece svideti, ali tako je.

Kim, Karolina i Vera favoriti za osvajanje Dohe (mozda tu negde i Viktorija Azarenka).

Jelena nece uzeti nijedan set na turniru (mozda se cak i povuce, pa Na Li uskoci umesto nje)...

Kimmo

pre 13 godina

A ko je nesto drugo ocekivao osim ubedljivog poraza.JJ je na poslednjim turnirima igrala kao 100-150 igracica na svetu.Silazna putanja u sledecoj sezoni je neizbezan cilj.

Poštujte svoje sajtovce

pre 13 godina

Bez obzira što na teniskom sajtu može da se ponekad pročita svašta, ipak je ovo dobar sajt, tačnije najbolji. Mi vas poštujemo, zato vas i posećujemo. Molim vas, poštujte i vi nas i nemojte više počinjate uvod - "Najbolja srpska teniserka..." Time potcenjujete naše tenisko znanje i istinu. Hvala.

Goca

pre 13 godina

I sta joj sada fali? Dosla je odmorna, za razliku od Ruskinje, tu je bila i cuvena mama, koja je tesko bolesna, kako je negde pisalo! Ne moze bez trenera, to je tako jasno.

Mr.Error

pre 13 godina

Turnir na kom ucestvuju prvih 8!
Mislim da nikada nije bila slabija konkurencija za trofej. Dve teniserke su dobile mogucnost da budu ovde samo zbog odustajanja sestara Vilijams, a to dosta govori. Iscekivao sam bolji mec, ali ocigledno, Jelena nema vise snage. Tako slabo, nepromisljeno je udarala da je protivnici na pocetku meca odma dala do znanja da to nije ona, nije ona Jelena. Sa prehladom ili bez, ona igra jako lose. Sta se to desilo kada je zapala u takvu krizu? Ustvari, da li se i moralo nesto desiti…?
Igrom ne pokazuje da je teniserka sa vrha. Dozvoljavala je pre ovoga turnira da je pobede neke igracice koje nisu ni u prvih 80! Pa da li je to odlika igraca iz prvih 8? Neeee… I da li ste videli kako se krece? Jaaako sporo. Nekada, ali nekada je upravo zahvaljujuci kretanju i brzini osvajala meceve. A sad!
Ali ne zelim da dodavam jos soli na ranu.
Krivo mi je sto je izgubila sa nulom u drugom setu. Svi znamo da se i ovde racunaju i setovi i gemovi. U stvari… krivo mi je sto je uopste izgubila! Ali boze moj, ja tu ne mogu nista. Od nje sve zavisi.
Ali ako se po jutru dan poznaje…

milwood

pre 13 godina

Veoma sam razočaran kvalitetom igre u duelu Zvonarjeva - Janković . Igra bez promene ritma , sa jednoličnim udarcima ( nisam video bekend slajzove , insajd aut/in udarce ... ) Tužno je da su u pitanju najbolje svetske teniserke , stvarno ne zaslužuju iste nagrade kao muškarci . Ženski tenis nikad nije bio gori . Mislim da bi Monika i Štefi u svojim sadašnjim godinama , kada bi se potrudile , mogle da se nose sa ovim devojkama . Uostalom četrdesetogodišnja Kimiko umalo nije osvojila turnir ove godine .

Vanja

pre 13 godina

Rezultatski jeste ubedljiv samo u drugom setu , prvi set je bio potpuno izjednačen , da Jelena nije pravila onoliko duplih grešaka sigurna sam da bi ga osvojila , dok se u drugom već predala , ali po igri u prvom setu nije loše , koliko sam očekivala :D

Goran

pre 13 godina

@ da da
hahaha cuj njega! ne brini, ubrzo ce zameniti mesta, ana ulazi u top 10, a jeca ispada iz 30 najboljih, pa ce onda tebe boleti! znas onu?, "ko se zadnji smeje najsladje se smeje"! :P:P

sportist

pre 13 godina

i ja bi izgubio so 0-6.....ali znate zasto jel ja nikad nisam igrao tenis. ali jelena treba da misli dali da igra ili da ostavi tenis,

realista

pre 13 godina

@da da
Ti si stvarno neverovatan.
Pa nece ti ta top 10 za 12 meseci biti ni u top 1000.
Ne dobijaju se ti bodovi i mesta na listi ni na lepe oci, ni na imitacije, ni na glasanje zaludjenih patriJJota.
Iskljucivo se dobijaju dobrim igranjem tenisa.
A tenis je odavno za JJ postao misaona imenica.
To sto je ona jos uvek u top 10 je samo tehnicka stvar zbog ovog sistema bodovanja.
Ona vec sada realno nije ni u prvih 50 i potrebno je samo malo vise vremena da to pokaze i ta lista koje se ti toliko drzis.

U martu sledece godine ces citati sledeci naslov.
Jelena na 20. mestu. U junu ce naslov biti Jelena na 50. mestu, a par meseci posle toga nece je biti ni u prvih 100 i pominjace je ako prodje kvalifikacije na nekom ITF turniru.
Do leta ce JJ biti tamo na nekom 60 mestu kao sto je Ana bila.
Samo Ana se sa tog 60. mesta brzo vratila u prvih 20, a JJ sa svojom "igrom" sa tog 60. mesta moze samo da padne na 160.

Sto se Ane tice ona ce jos dugo biti pri vrhu ili u samom vrhu jer igra pravi tenis.
Uvek je bila, ostala i bice 5 puta bolja teniserka od Jelene.
Ne kazem da je najbolja na svetu, ali od Jelene je svakako mnogo bolja.
Uostalom biti bolji od Jelene i nije neki uspeh.
Nju niko od pravih teniserki ni ne uzima za ozbiljno.
Ona je samo jedna usputna losa pojava koja prati svaki sport pa i tenis.

ceca

pre 13 godina

Njena defanzivna je trosi, ne moze vise da stize loptice. Neko rece da je nekad sve loptice stizala i tako pobedjivala. E pa to ne moze doveka. To je uspeh na kratak rok.

realista

pre 13 godina

@Goran
Ti si covece bas veliki optimista.
Kazes Jelena ispada iz najboljih 30.
To bi za nju bio veliki uspeh.
Sa ovakvom igrom ce ispasti iz najboljih trista.
To je surova realnost, samo sto je mnogi slepci jos uvek ne vide.
Neki u ovoj zemlji jos uvek veruju da smo pobedili turke na Kosovu pre 600 godina i da smo pobedili Nato u onom ratu od pre 10 godina.
Kako takvim ljudima moze covek da objasni neke proste stvari vezane za sport kad mogu biti toliko zaludjeni i van realnosti.

realno

pre 13 godina

Ne znam ko je mogao ocekivati bilo sta sem ubedljivog poraza.
Vec 6 meseci igra katastrofalno.
Pre samo pet dana deklasirana je od strane anonimne tinejdzerke 250. na svetu.
Neki pricaju da im je zao.
Pa i meni je zao.
Ali zao mi je sto je osvojila i ta 3 gema, jer ni njih nije zasluzila.
Trebala je realno da izgubi sa 6:0 6:0.
A takav poraza ce sigurno doziveti od Kim Klajsters ako se pre toga ne povuce sa turnira.

Nevena

pre 13 godina

@da da
Ovaj što "dadače" opet o tome - znam da boli ...8 i 24. Pa od ponedeljka već neće biti osam, nego 10. Mislim da tebe "dada" boli glava. Ko bi se sada gordio, posle nove caričine bruke? Samo glavobolnik.

Lako je tebi

pre 13 godina

@Top 10
Ne moraš da gledaš tenis, ne moraš da znaš rezultate sa turnira, ti samo izvadiš listu iz džepa i kašež - "Nema šta, najbolja srpska teniserka." Kad tu listu budeš video za devet meseci, nikad je se više nećeš setiti da postoji. Zašto? Ma kako bih tebi mogao da objasnim da Jelenu čeka teška sezona da povrati bar pola bodova koje će do RG izgubiti. A onda neće biti ni u prvih dvadeset. A ako osvoji u prvoj polovini iduće godine onoliko bodova kao od RG do danas, neće je biti ni u prvih trideset. Vidim da si laik, izvini, ne vređam te, sami ti kažem da vreme ne radi za caricu. Naprotiv. A tek njena igra?!

propala imitatorka-propala teniserka

pre 13 godina

Nije ljudi Jelena nista kriva.
njoj samo niko nije rekao da se u Dohi odrzava takmicenje iz tenisa.
Ona je mislila da je u pitanju takmicenje u imitacija.

nenad

pre 13 godina

@da da
Jelena igra u Dohi zahvaljujuci sestrama Vilijams i Enanovoj koje su odustale od ovog zavrsnog turnira. Sto se tice Top 10,nece se tu zadrzati jos dugo. Nije daleko vreme kad ce je Ana preteci na wta listi,a tvoji komentari ce tada nestati zauvek odavde.

da da

pre 13 godina

@realista
Dzaba se trudis, JJ TOP 10, a to boli, znamo da boli! 8. i 24. ne mozete podneti pa sta da vam radim! Samo pisite, diskutujte, elaborirajte, a JJ i dalje u T0P 10, igra i u Dohi, zamisli, ah, za neku drugu je to misaona imenica...znamo da boli!

Nije bitno

pre 13 godina

U razgovoru sa Barbarom Keš Vera je nekoliko puta rekla da je bila uzbuđena, a Karolina isto to, pet puta njamanje, i još je rekla da je uživala u igri. Pa sad se javite, vi plitkomisleći, koji ste dve godine pravili neke moravsko-petlovačke viceve oko ovog uzbuđenja, javite se ako imate dva grama savesti. Nećete se javiti, jer ste daleko od toga da priznate svoju glupost. Niste vaspitani kao građani sveta.

SS

pre 13 godina

@Top 10
Jelena jeste TRENUTNO najbolje rangirana srpska teniserka, ima da brani veliki broj bodova, za razliku od Ane i bojim se da njeno je ispadanje iz Top 10 neminovno, ma da joj to ne želim. Jednako tako želim da Ana uđe u Top 10.
Gledajući rezultate Ana je bila prava na WTA i ima slem, a Jelena ga nema, ergo, Ana je najboljja srpska teniserka, da u ovom času završe karijere, obe, što naravno ne želim, nego govorim hipotetski.

for sore

pre 13 godina

A lepo sam reko ko ce da bude kanta za napucavanje.
Ovo je tek pocetak. Pa da se ne bruka najbolje da sve ostale meceve preda. Npr.povreda i sl.

Protiv naslova

pre 13 godina

Poraz nije ubedljiv, nego težak. Nećete eufemizmom ništa postići. Uzela je tri gema. A 12:3 je katastrofalan razultat. Da je uzela šest gemova, onda bi vaš naslov imao smisla. Ovako, tera na smeh.

nikol dz. femija

pre 13 godina

(Ti si neuništiva, 26. oktobar 2010 18:38)

Bas likujete !!!

Da li ste Srpkinja ili Srbin ? Ne verujem, ili mozda jeste i jeste, pa bas zelite da zadrzite ono "da drugome crkne krava" !

Svi imaju neki interes - KOJI JE VAS U OVOJ PRICI, U OVOM TEKSTU, U OVOM KOMENTARU ??

Ne bih da pravim razne teorije, najbolje da sami kazete koji je Vas problem, Vas cilj, Vasa namera, Vasa dobit ????

Toki

pre 13 godina

@Milica
Šta kažeš - ne može uvek da se pobeđuje. Na koga misliš? Na Džin Bili King, Margaret Kort, Kris Evert, Martinu Navratilovu, Štefi Graf, Venus, Serenu, Žistin...? Kad je to ona uvek pobeđivala? Ima 210 poraza u karijeri, što je duplo više od ovih nabrojanih teniserki, koje su od nje odigrale tri puta više mečeva. Ima oko 360 pobeda, a Navratilova i Kris više od 1300. I oko sto poraza. Milice, ti moraš još mnogo učiti. I Ana Ivanović ima oko sto poraza, ako te zanima. Duplo manje! Nisam pisao egzatne, nego okrugle cifre. Nema svrhe gubiti vreme kad se sve zna.

max lendl

pre 13 godina

Imam utisak da je JJ pukla od Madrida i imitacije sunarodnice i koleginice.Od tad je njen kompleks raskrinkan i od Pariza,gde je imala trofej pred nosom i gde je mogla da prevazidje svoje komplekse,ona pada nize i nize.Ana je imala problem sa samom sobom,dugo se borila,ali se iscupala,a Jelena,ocigledno,ima problema sa zaviscu,sto je tako ovdasnje i balkanski.Ranije sam svim srcem navijao za JJ,ali od imitacije Ane mi se smucila-umesto da joj je pomagala da izadje iz krize,ona ju je ismevala.Ima Boga!

Jecathebest

pre 13 godina

Imas dobar plasman, izborila si se za Dohu (jedina i uz to naravno, najbolja svidjalo se to nekom ili ne, nasa igacica), sad resavaj zdravstvene probleme, pa na odmor i posle spremanje za novu pobednicku sezonu! A kao sto znas mi uvek uz tebe, JJ THE BEST!

misha90

pre 13 godina

Kad pogledam kako je Dementieva izgubila utesim se!
JJ nije bila tako losa u prvom set koliko dam mislio, pruzila je dobar otpor s obzirom na to u kakvoj je formi i s obzirom na zdravstvene probleme.U drugom setu se jednostavno predala, s druge strane Ruskinja odlicna, u formi je, i svakako da JJ nije mogla da joj parira u 2.setu. Idemo dalje JJ, uz tebe do kraja.

Superhik

pre 13 godina

E pljuvači ne mogu da shvatim vaše mozgove, devojka već 4. godinu zaredom igra na završnom turniru i to je veliki uspeh za nju i našu malu zemlju. Šta biste onda rekli za Dementijevu 6-1, 6-1

Jovan

pre 13 godina

Izvinjavam se svima sto pisem ovde, ne znam gde mogu. Jel mozete da promenite pitanja da ne bude pitanje ,,Jel treba da se odigra 139.veciti derbi. Unapred zahvaljujem!

Slobix

pre 13 godina

Gospode... Ona 3 meča od juče predstavljaju krem ženskog tenisa... Ono je bilo strašno! Ne sećam se da je nekad bila lošija konkurencija nego sad. A Jelena? Očigledno prolazi isto što je i Ana prolazila do pre par meseci. Ana je svoju krizu prošla, beleži sve bolje partije, videćemo da li će i Jelena prevazići svoje demone ili je to to. Neminovan pad, tavorenje izvan top 20 i kraj karijere.

Borijan

pre 13 godina

Poslednjih meseci, zna se, nije u formi, ali mnogo grešaka netipičnih za njenu igru – gde se izgubi preciznost?
Predaje se u trenu – gde je ona borbenost koja je krasila?
Na sporije lopte protivnice - ne trči prema mreži da je zakuca, čeka lopticu u mestu i daje protivnici vremena da se dobro namesti za poentiranje?
Gde je nestao onaj zlata vredan, prelepi bekhend?
Prisutna je na terenu samo fizički, nema fokusa - iz aviona se vidi da joj misli lebde u drugoj galaksiji.
Ajde Jelena, trgni se, iz teškoća pronadji put i vrati nam se. Čekamo te.

Djorgo

pre 13 godina

``Dzaba puta``, komentraisah, kada objavise satav grup aitd, ali moderator ne pusti... Al` nema to veze bolje da je pobedila nego da se ``ironicna`` prognoza ostvarila. Devojak je prosto u losoj formi, nije ni prvi ni poslednji put. Doci ce i bolja forma i rezultati, i to je to.

ttx

pre 13 godina

Bez obzira na boles, prehladu ili tesko disanje, ovakva igra se ne moze time pravdati. Igrala je Jelena sa ozbiljnom povredom i ceo AO 2008, pa takva povredjena pobedila Serenu u cetvrtfinalu. Sa ovakvom igrom ili bolje receno, pristupom igri i treningu ispasce brzo it top 10. Bezvoljna, neuigrana i neprecizna...
A steta, jer su i Ana i Jelena kad su bile u vrhu forme igrale bolji tenis od vecine danasnjih top 10 teniserki (Vozniacki, Zvonareva, Skjavone, Dementieva, Stosur, Azarenka)

Lola

pre 13 godina

@Biza
Zar baš nisi mogao da ne pomeneš Anu. "Ova će gore proći od Ane." Kakve veze sad ima Ana sa Jeleninim debaklom? Nemoj negovati taj stil niskih udaraca, to ne čine otmeni ljudi. Imaš Dohu, imaš, Veru, Jelenu, znaš rezultat njihovog meča, video si igru, gledao si Anu kako igra (ne igra tako, zar ne?), gledao si gem od 17 minuta na Jelenin srvis, piši o tome. Zašto se uopošte javljaš i trudiš, zbog jedne glupe rečenice koju ćeš poslati? Napiši bar pet.

Jova

pre 13 godina

Vise puta sam ovdje pomenula da sam opimista po prirodi i da navijam za SVE nase sportiste. Zao mi je Jelene, u prvom setu se bar trudila, pokazala nesto malo svoje stare igre a u drugom joj je ponestalo i snage i volje. Nie kraj svijeta. Za nase navijam ne zato sto su ovakvi ili onakvi, nego zato sto su nasi. Ne moze mi Vera biti draza od Jelene, pa sve da je 10 puta zaredom dobije sa 6-0. Ljudi, u sportu se igra dobro i manje dobro, bijedi i gubi, nekad ostavlja srce na terenu a nekad se nema volje ni za sta, cak ni za setnju istim.Nasi se sportisti ipak u vecini sportova dobro nose sa svjetskom elitom, nikom nismo lak zalogaj i niko se ne obraduje kad nas vidi u svom dijelu zreba. A tako smo mala zemlja koja u sport skoro nista ni ne ulaze. Malo prije je Karolina isto tako odduvala Dementijevu. Fizicka sprema i mentalni sklop, zakljucila sam gledajuci mec. Karolina me podsjeca na Martinu Hingis s pocetka kariere i prije pada s konja. I tad sam se cudom cudila i trazila cake, gdje je to bolja od drugih i zasto ih bijedi naizgled lako a da nema nijednog zastitnog udarca niti nesto plijeni igrom. Jednostavno, dobar servis, dobro kretanje i predvidjanje, bez mnogo rizika. Treba pogledati broj gresaka i sve je jasno.
Malo sam se izgubila. Uglavnom, Jelena nije igrala dobro ali me nije ni razocarala. Toliko trenutno moze. Da li ce se i kada to popraviti, vidjecemo. Svakako joj zelim srecu, trebat ce je.
Pozdrav...

Idemo dalje!

pre 13 godina

Nema veze!idemo dalje!i dalje vuces prehladu iz Dohe..daj sve od sebe, i to je to! ti si vec dokazala ko si time sto si se ponovo (4.put zaredom) vratila u Dohu...

Dermendziev

pre 13 godina

Kada se vec prijavila za ZT,dobro je sto je otisla i treba da ostane do kraja turnira,zbog korektnosti prema Azarenki i Klajsters,pa makar ne dobila ni gem do kraja turnira.Bilo bi sportski,naravno ako samo ne dodje do povreda ili bolesti.

Samo vrlo malo o "igri".Igra bez igre,sa puno "autogolova".Na svu zalost,toliko malodusnosti i nemoci.Kao da mema ni atoma snage.Svi znamo da je u "slaboj formi" i apsurdno je ocekivati senzacije(u ovom slucaju senzacija je bilo koja pobeda).

Ne,Jelena nije u slaboj formi.Slaba forma je sasvim nesto drugo.Kod Jelene je problem daleko ozbiljniji!

Ako misli da nastavi da se ozbiljnije bavi tenisom,valda je svestna sta treba da uradi.

Uz svo uvazavanje Jelenine publike(i ja sam deo te publike),bez ikakvih ljutnji recicu sledece:

Tenis je vise mentalna igra(uglavno sve ide iz glave-otud i ta nemoc udaranja lopte).Mislim da je njoj potreban pre svega dobar mentalni,pa onda fizicki odmor.Psiholog i pedagog obavezno,nista strasno. Obavezno (mozda i novi) profesionalni strucni stab:trener,menadzer i sve ostalo sto sledi.Onda slede treninzi.

Pozdrav i nada u bolje sutra.

nbp

pre 13 godina

Drago mi je bar da se neko bar informisao da je ona ZVONARJOVA, a ne Zvonareva. Lenji novinari koji odu na neki sajt na engleskom i pročitaju kako oni pišu.

MM

pre 13 godina

Zvonarjeva igra u vrhunskoj formi ove sezone, igrala je dva GS finala, dok Jelena ocigledno nije u formi vec duze vreme. Tako da ovaj rezultat ne iznenadjuje i nemojte sad da osipate paljbu po Jeleni.

Moki

pre 13 godina

@Toki ti ili si glup ili se pravis glup! Ne moze se uporedjivati Ana sa Jelenom, jer je Ana je mnogo manje meceva odigrala od Jelene tako da ne mlati praznu slamu, opet nista nisi rekao!

Dylan Dog

pre 13 godina

Ovo je manje-više očekivan ishod. Vera je potvrdila svoju dobru formu (i svoje poznate nedostatke, koji joj ovog puta, razumljivo, nisu došli glave), a Jelena odigrala onoliko koliko u ovom trenutku realno može.
Sa ovolikim kašnjenjem na loptu i slabim riternom jednostavno potvrđuje da je potpuno van takmičarske forme.
Šta je stvarno uzrok tome - ona najbolje zna.

Čitam ovde da neki osporavaju njeno pojavljivanje na završnom turniru i kude kvalitet učesnica. Ne shvataju da je velika čast i uspeh biti tamo, pa makar i kao 2. rezerva. Hiljade i hiljade mladih teniserki dok treniraju sanjaju da jednog dana budu deo ovakvog događaja, a TV&internet teniski stručnjaci iz stolice ovde prosipaju mudrost, kao da je imaju na pretek - pišući o tome sa nipodaštavanjem.

Stalno čitam kako u svojim komentarima jedni omalovažavaju Jelenu, drugi Anu, treći Novaka, četvrti bilo koju moguću kombinaciju gore pomenutih. Jedino je sigurno da su Ana, Jelena i Novak vrlo uspešni mladi ljudi. Maliciozni kritičari bi trebalo da prvo pođu od sebe i sopstvenih kvaliteta i mogućnosti. Mislim da će tada naći više razumevanja za svoju okolinu, pa i za naše sportiste. Ostavljanje zluradih i nipodaštavajućih komentara na ovom mestu nije dobar način za lečenje sopstvenih frustracija i nezadovoljstva.

Pozdrav,