Nedelja, 22.08.2010.

10:11

Preminuo Stjepan Bobek

U Beogradu je u nedelju, u 87. godini, preminuo Stjepan Bobek, nekadašnji fudbaler i trener Partizana,rekoder po broju golova u dresu reprezentacije SFRJ.

Izvor: B92

Preminuo Stjepan Bobek IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

253 Komentari

Sortiraj po:

Zg

pre 13 godina

Ugodno iznenađen iskazanom ljubavi prema old school gentlemanu i jednom od najvećih nogometaša svih vremena, vašem i našem Štefu, želim Partizanu da prođe u LP!

Pozdrav iz Zagreba.

P.s. Ipak je Tuđmanu rekao NE, tko zna shvatit će!

Misha Bacic

pre 13 godina

Stjepane Legendo:
Tvoje mentorstvo mi je puno pomoglo u
fudbalskoj i trenerskoj karijer.
Hvala ti za svo vreme koje si proveo samnom prenoseci mi tvoje fudbalsko i trenersko islustvo.Ja se rado secam nasi razgovor i ukusni vecera tvoje supuge.
Na rucku sa tvojim prijateljom Mehom Miroslavom Brozovicem on mi je rekao da si ti citiram "Stef je svetski igrac i trener" ja bi jos dodao super osoba i uciterlj.

Grobar MKD

pre 13 godina

ex Stjepan Bobek ;...svaka tebi cast,a Bobeku Vecna Slava.Partizanovi fudbaleri sutra ce nositi crni flor i pokusace da pobede, i to je, nazalost najmanje sto mogu da urade...

Hrvat

pre 13 godina

Zanimljivo- najbolji igrač Partizana u povijesti- Hrvat Stjepan Bobek, najbolji igrač Zvezde u povijesti- Hrvat Robert Prosinečki...pa sad vi recite da mi Vas ne volimo!Dali smo vam najbolje a kad se susjeda tako daruje..to nešto znači!

mate mišo zaljubljen u moderatora

pre 13 godina

(exStjepanBobek, 23. avgust 2010 03:20)

Bravo za komentar, veliki pozdrav moderaciji koja me sve više oduševljava :)

ZARE

pre 13 godina

(exStjepanBobek, 23. avgust 2010 03:20)
Ovaj komentar mi je suze na oči nagnao.
Jedan sam od mnogih koji su radi TEBE I TVOJIH DRUGOVA ZAVOLELI PARTIZAN.
Nekad smo mi stariji TITU govorili TI zato što smo ga smatrali svojim najbližim, tako i TEBE smatram.
Neka TI JE VEČNA SLAVA I HVALA!

vjenceslav

pre 13 godina

Eh da, Bobeki i stara garda su igrali za ljeporu i pune stadione, a ne ko ovi danas za ugovore, menadžere, provizije, skupa auta, sponzoruše ...
Neka ti je vječna slava Štef.

miro sarlic

pre 13 godina

jednom je izjavio da je njegova generacija igrala da postigne gol,ova sadasnja igra da ne primi gol
vjecna ti slava
nek stadion dobije tvoje ime!

Mancini

pre 13 godina

" Dakle ... idemo akciju A, ako ne ide akcija B, ... a ako ne moze drugacije, ti Stef uzmi loptu i daj gol !" (Iljes Spic, najbolji trener u istiriji Partizana, u svlacionici pred utakmicu) !
Vecan slava Majstore i HVALA za sve.

Mauro

pre 13 godina

Sjecam se radio prenosa utakmice FNRJ - SSSR iz Tamperea u Finskoj, 1952. Reporter je bio legendarni Radivoje Markovic a nas tim u sastavu Beara, Stankovic, Crnkovic, Cajkovski, Horvat, Boskov, Ognjanov, Mitic, Vukas, Bobek, Zebec ... najbolji sastav koji je ikad igrao u periodu postojanja Yugoslavije.
Bobek je bio super star, najbolji medju najboljima.
Slava mu.

exStjepanBobek

pre 13 godina

Ode :(((( Koristio sam njegovo ime kao nick ostavljajuci komentare na b92...sada to vise necu...Otisao je nas dragi Stef tamo gde ga cekaju Puskas,Jasin,Cajkovski,Robson,Firm,Mitic,Vasovic...
Za sobom ostavlja,osim bogate igracke karijere,hiljade grobara ciji su ocevi,stricevi i dedovi zavoleli Partizan gledajuci njegove vragolije po terenu,i svoju ljubav prema klubu prenosili na potomstvo...Druze,vasom zaslugom i ja sam jedan od onih koji navijaju za klub ciji ste dres nosili vise od decenije. Price o vama i vasoj generaciji nisu mi dozvoljavale da se i u jednom trenutku dvoumim za koga cu navijati. Bili ste ono sto mnogima nece poci za rukom,gospodin, i na terenu i van njega. Niste bili samo fudbalski uzor generacijama,vec i ljudski.Fudbal ce se igrati i dalje,samo je pitanje hoce li ga igrati ljudi ili zveri.U vremenima iza nas najteze je bilo ostati covek,vama ,izgleda to nije bio problem.Brojni su oni koji nisu ostali svoji pod naletom bezumlja,no vi ne spadate u tu grupu.Za vas su svi i dalje ostali braca,a jedinstvo se nikada nije dovodilo u pitanje. Hrvat u Beogradu,Beogradjanin iz Hrvatske...Covek zbog kojeg ne mogu imati predrasude ni prema kome,koje god nacije da je...Bobek,Vokri,Bajro,Katanec,Brnovici,Cajkovski,deo su mog Partizana,i ponosan sam na njih. No,to je tema za neki drugi trenutak...Vi ste otisli,mi vas necemo zaboraviti...a kako i zaboraviti najboljeg koji je hodao stadionom JNA.Posle vas,gostovali su na njemu i Figo i Bekam i Zidan,ali niko nije osetio igru,niko je nije nosio na nacin na koji ste to vi radili.No,sta je tu je...vi sad malo odmorite,a sutra na partiju saha sa Rajkom,ili 1na1 sa Puskasem ;) Sve najbolje,Stef...namignite nam koji put,mi smo na starom mestu,na nasem JNA . I ne zaboravite da u utorak bacite pogled ka Briselu ;) Slava Vam,majstore

Novica mkd

pre 13 godina

Hvala ti sto si bio arhitekta velikog Partizana.
Pocivaj u miru.
Partizanovci te nikada nece zaboraviti, a verujem da ce te i klub dostojanstveno ispratiti i oduziti ti se kako stvarno zasluzujes.
I Skopje je ponosno na tebe jer si bio izvanredan ucitelj fudbalerima Vardara.

doom

pre 13 godina

претужан дан, ја сам кренуо на утакмице као клинац кад је Манце настрадао... покој души, хвала за све.

OSTOJA

pre 13 godina

Otisao je najveci. Bio je najbolji fudbaler Partizana i Jugoslavije svih vremena. Moj dubok naklon Stef. Niko nije toliko dao Partizanu, koliko si ti dao. Umro si u dresu Partizana, kluba koga si najvise voleo. Bog dusu neka ti prosti. Nikada te necemo zaboraviti. Voleo bih da se nas stadion nazove po tebi. Bio si najbolji strelac, bio si najbolji igrac, bio si gospodin. Uvek ces biti u nasim srcima.

purgeri zagabria

pre 13 godina

Počivaj u miru dragi Štef, puno si dao nogometu na ovim prostorima od početaka u mome Dinamu, do vrhunaca u svome Partizanu.
Onim svijetom ponosno koračaj jer ovaj naš zaboravit te neće

Grobar Novi Sad

pre 13 godina

Štef, bio si jedan od osnovnih razloga nastajanja legende o Partizanu i njegovim navijačima. Neka ti je večna slava i hvala!I kad srce jednom stane, znaj na nebu verno ti je...

nenad73

pre 13 godina

Veliki Štef, velika legenda Partizana, igrač koji je stvarao mit o Partizanu. Neka mu je večna slava i hvala za sve to je uradio u Partizanu. Zauvek ćeš živeti u našim srcima!

Pandemoniac

pre 13 godina

Neka mu je večna slava i da počiva u miru! Kažu da je bio jako dobar fudbaler ali je izabrao pogrešan klub, za to i ima opravdanja jer je bilo po direktivi kao vojni projekat i nije se smelo Tuđmanu reći NE.
(Dobar igrač u malom klubu, 22. avgust 2010 11:57)
Pa da li je moguće da i u ovakvim trenucima pričare o tome ko je iz kog kluba!?
Nek ti je večna slava legendo!!!
Veliki zvezdaš!

Sremac

pre 13 godina

Odajemo poslednju poštu velikom Bobeku, neka mu je večna slava i hvala, ali molim vas ne pominjite više SFRJ, Bobek je igrao za reprezentaciju FNRJ. Nije to ista zemlja. Ova SFRJ nije bila jugoslovenska, nego republička država, a on se osećao kao Jogosloven. Time ne želim da uvredim njegovo hrvatsko poreklo, ali on je 65 godina živeo u Beogradu i Srbiji i govorio je ekavski. Počivaj u miru, Legendo, u svom Beogradu i Srbiji.

volim ovaj klub zauvek

pre 13 godina

Živećeš u našim srcima Stjepane, zauvek! Milano ima stadion Giuseppe Meazza, Madrid Santiago Bernabeu, vreme je za Beograd, da novi partizanov stadion nosi ime svog velikana, stadion Stjepan Bobek.Samo veliki klubovi imaju fudbalske velikane, a tu spada i čuveni beogradski Partizan. Ispišimo novu stranicu istorije sa novosagrađenog stadiona i učinite nas ponosnima za sva vremena. 2016. Beograd, četvrt-finale Lige šampiona,stadion Stjepan Bobek, 40000 gledalaca, FK Partizan - FC Liverpool 2:1. Zvuči lepo zar ne!?

Trninic

pre 13 godina

Neka ti je slava legendo.Bio si i ostao najveći fudbaler ovih prostora.Samo zbog tebe vredilo je biti partizanovac. Slavni zagrebački sportski novinar Amigo je jednom u društvu rekao da fudbal ima svoju ljepotu zbog južnoamerikanaca i Štefa Bobeka.Beograd i cjela EX-YU pamtit će te kao fudbalskog gospodina.Zaslužio si ulicu u svome Beogradu.

Babin_zub

pre 13 godina

Pridruzio se Rajku Miticu,jos jednom velikanu naseg fudbala.Neka im je vecna slava i hvala na svemu sto su ucinili za srpski fudbal.

Pedjolliny

pre 13 godina

Neka ti je vecna slava i hvala za sve ono sto si dao fudbalu na ovim prostorima. Ostaces upamcen kao najbolji fudbaler sa ovih prostora. Saucesce familiji.

SLOBOdan

pre 13 godina

tako mi je zao... moj otac je radio u radnji koja se nalazila u Bobekovoj zgradi. 2.1.1998. Bobek mi je cestitao rodjendan i rekao:"Mamu i tatu slusaj, a fudbal igraj, jer ce te on sigurno izvesti na pravi put"... te reci sam duboko urezao u secanje i ne zelim da ih zaboravim... Slava mu...

pocivaj u miru, a ne RIP (rest in peace), nismo englezi

pre 13 godina

Steta, to su bar bili pravi igraci koji su igrali zbog nadigravanja sa protivnikom i punih tribina. Danas takvih vise nema pa je time i veci gubitak sto takav covek umire, ali ako nista drugo bar se naziveo, ipak je imao 87 godina. Ja sebe ne mogu da zamislim ni sa 50 u ovoj zatrovanoj zemlji gde su mi zivci otisli vec sad sa 26 godina.

deki1977

pre 13 godina

Zvezdaš sam,ali neka je večna slava velikom Partizanovcu i igraču Bobeku...Napraviti mu ispraćaj kako su to uradili Mađari Puškašu.Nazvati stadion partizana po njemu.

deki1977

pre 13 godina

Zvezdaš sam,ali neka je večna slava velikom Partizanovcu i igraču Bobeku...Napraviti mu oproštaj kako su to uradili Mađari Puškašu.Nazvati stadion partizana po njemu.

Percik

pre 13 godina

Slava ti Stjepane, legendo hrvatskog, srpskog i jugoslavenskog nogometa.

S ovim čovjekom u istu rečenicu može samo Bajdo Vukas, sve ostalo su priče, njih dvojica bi igrali i u prvoj ekipi Brazila svoga vremena...

Nebraska

pre 13 godina

Pocivaj u miru LEGENDO!ON nam je uveo CRNO-BELE dresove,posle utakmice sa Juventusom isti su poklonili Partizanu dve garniture CRNO-BELIH dresova koji su u to vreme kvalitetom bili pojam za nase klubove, tako da je na Stefovu inicijativu PARTIZAN promenio boju dresova.To je on sam ispricao svojevremeno.

kokos

pre 13 godina

Bobek je najbolji fudbaler sa prostora bivše SFRJ svih vremena. Selektor Mažarske "Lake konice" je nakon utakmice u Beogradu između Partizana i Honveda 4:3 izjavioČ Došao sam u Beograd da vidim ko je najbolj half Evrope, Čajkovski ili Božik, a vidio sam najboljeg fudbalera Evrope, vidio sam Stjepana Bobeka".
Kapiten i najbolji igrač Honveda bio je čuveni Ferenc Puškaš, a ponavljam izjavio je selektor Lake konjice Gustav Šebeš.
Bobek je inače rekorder po broju mečeva u nizu, pošto je za reprezentaciju Jugoslavije odigrao 44 utakmice uzastopno.

tancredo

pre 13 godina

Otišli su i Rajko i Stjepan. Sad mi cigani i grobari možemo na miru prostački da se svađamo i prozivamo, više nema od koga da nas bude sramota...

Makaveli

pre 13 godina

Pocivaj u miru i hvala na svemu.
A ovi jadni hrvati koji umesto da kazu koju rec saucesca potenciraju kako je Bobek bio hrvat, ovi pacenici zvezdasi koji pisu kako je on bio super ali je igrao za mali klub, ovi koji su ga gistro znali licno i koji znaju da je bio ovakav i onakiav neka zavezu usta zauvek. Olosi.

NUSKNVP

Branko S.

pre 13 godina

Gospodin u kopackama,velikan naseg fudbala,i nemoj mo zaboraviti jedan od nakboljih trenera koje smo imali.Uvek je bio spreman na salu dok je bio trener.Zpamticu uvek njegove reci i savete dok sam ziv.
Vecna slava i saucesce porodici.
Jrdan od njegovih "Lazara".
B.Smileski,fud.trener USA

Miki

pre 13 godina

Znam decka koji je sinoc bio u urgentnom i kaze da je sestra izasla u jednom trenutku i prozvala Stjepan Bobek i guraju ga u kolicima a on u beloj majici sa partizanovim grbom na grudima! Tako je i umro nocas!

DO GROBA GROBAR

pre 13 godina

VECNA SLAVA NAJVECEM jugoslovenskom fudbaleru svih vremena.
Ponosan sam da u prvi 180 komentara samo dva idiota (Dobar igrač u malom klubu i vlado) uz par onih hrvata kojima nije vazno sta je Krkobatic Isindrom male novo-nacije) ali jeste Bobek i onih "naglasenih zvezdasa" ali korektnih.Pocivaj u miru legendo i ime JNA promjenit u Bobek-stadion.

Grobar MKD

pre 13 godina

-MAJSTORE...U ime svih navijaca Partizana iz Makedonije,za sve sto si dao crno-belima VELIKO HVALA,i SLAVA TI.Porodici,svim ,zaposlenim jludima u Partizanu,navijacima saucesce.Pocivaj u miru- LEGENDO.

Aleksandar

pre 13 godina

Slava najboljem jugoslovenskom fudbaleru svih vremena!Bio je najveci smeker madju fudbalerima i trenerima.
Poslednji pozdrav legendi Stefu od velikog Zvezdasa.

Don Quijote

pre 13 godina

Neko ovde rece, zaboravili ste napisati da je bio Hrvat.
Ako je to nekome toliko vazno, pa dopisite to.
Neka pociva u miru beogradjanin, Hrvat, legenda beogradskog i jugoslovenskog fudbala.
Porodici, prijateljima, JSD Partizan, FK Partizan i njegovim navijacima i celom Beogradu naiskrenije saucesce.

zeljko

pre 13 godina

Предлажем да се западна трибина Партизановог стадиона назове по легендарном Бобеку, југ Драган Манце, исток Партизанове бебе '66, а сјевер у знак пијетета према Штефовом пријатељу и ривалу Рајко Митић. Такође предлажем да се на потезу између нашег стадиона и Маракане направи у хладу дрвећа сто за којим шах играју Штеф и Рајко, као споменик да се нисмо увијек убијали ако смо вољели различите тимове.

Поздрав из Бањалуке

Аца"Притисак!"П.Ф.Ц.

pre 13 godina

Вечна слава и хвала за ово што смо данас,велики у сваком смислу те речи."Притисак!"П.Ф.Ц. Миријево

Јокић

pre 13 godina

Па зар има и таквих ретарда који на коментаре о саучешћу дају (-), па ви слободно запуцајте у Лазу (немојте чекати да вас други воде).ВЈЕЧНА СЛАВА БОБЕКУ!

Bamboleo

pre 13 godina

Slava velikanu jugoslovenskog fudbala i legendi F.K.Partizan...Veliki sam zvezdas,ali Stef je uz Mitica prva zvezda posleratnog fudbala i idiol svih generacija.

Realno

pre 13 godina

Na zalost, morao je doci i ovaj dan. Otisao je Rajko, sada i Bobek: ali verujem da su njih dvojica tamo gore vec otpoceli svoju partiju saha

Njih dvojica su vise od svih ucinili da ova dva nasa kluba budu to sto jesu. Dok su oni bili u snazi, nasi "giganti" bili su gospodski klubovi. Pogledajte ko je danas na njihovim mestima...zato i mislim da je njima dvojici vec danas puno bolje

Zamislite danas kapitene Zvezde i Partizana kako igraju sah i druze se? Jednog od njih ne poznaje ni 50% navijaca kluba za koji igra, "legendaran" je na recima i pesnicama, a verujem da ne zna kako se krece konj na sahovskoj tabli

Hvala ti Stef na svemu, hvala na tatinim pricama, hvala sto si igrao za moj Partizan, hvala sto sam odrastao citajuci o tebi i tvojim majstorstvima na terenu. Uz svoi postovanje prema ostalim fudbalerima ove zemlje: svako ko pamti tvoje igre rekao mi je da si bio i ostao najveci

Pocivaj u miru legendo

LordRed

pre 13 godina

Pocivaj u miru, legendo. Ti si zasluzan sto je Partizan postao veliki, a bez jakog Partizana, ne bi ni moja Zvezda bila jaka. Neka ti je vecna slava.

Maredinjo

pre 13 godina

Trener Partizana pravi taktiku: Probajte ovako, ovako ili ovako, ako to ne prodje onda probajte i ovako, a ako nista od toga ne prodje onda ti Stef uzmes loptu das gol i mi pobedimo.. :-))
Neka ti je laka zemlja i vecna slava legendo!

Ivan

pre 13 godina

Stjepan Bobek (Zagreb, 3 December 1923. - † Beograd, 22 August2010,was a football striker from Yugoslavia, and later a football manager. An ethnic Croat, Bobek started playing at a very young age and had spells with several clubs in Zagreb but is mainly remembered for his time at the Serbian side Partizan Belgrade, where he moved to following the end of World War II. He played for Partizan between 1945 and 1959 helping them win 2 Yugoslav First League titles and 4 Yugoslav Cups, and was named the club's greatest player in history in 1995.R.I.P

Počivao u miru!

pre 13 godina

Počivao u miru!
U tekstu ste još samo zaboravili napisati da je Hrvat, Zagrepčanin i da je prije Partizana igrao u zagrebačkom klubu Građanskom!

Ono što je danas fudbal, ne mora da je nastavak onoga što je nekada bio fudbal!

pre 13 godina

"edan od najboljih koji je igrao fudbal na ovim prostorima ikada."

Jedan od najboljih koji je igrao fudbal na planeti Zemlji ikada! Takvi ljudi su od fudbala učinili ono što se danas u fudbalu bezdušno uništava.

Pogledajte crte lica tog čoveka, pogledajte kakvo čelo je imao, A onda pogledajte isto to kod današnjih igrača. Nekada su fudbal igrali pametni ljudi, nekad su fudbal igrali džentlmeni. Zato, pogledajte kakve su navijače i obožavaoce imali tadašnji igrači, a kakve imaju današnji. Uzmite ogledalo i pogledajte se.

Goran Tomić

pre 13 godina

Nisam bio rođen kada je igrao, ali oni koji su ga gledali, pričali su mi da je (bez obzira na sve kasnije SFRJ fudbalske zvezde) ipak bio prvi i najbolji...Dovoljno je samo pogledati koliko je golova postigao, iako je veći deo karijere bio polutka, a ne centarfor...
Hvala ti za legendarne utakmice u dresu naše Države i što si mom Partizanu omogućio da od osnivanja ima tako blistav početak...
Možda nije, a možda i ipak jeste ovde mesto, da oni koji mogu da odluče o tome, duboko razmisle o osnivanju (obnavljanju) neke regionalne lige!

Milanista Grobar

pre 13 godina

Gledao sam snimke bas pre neki dan Partizana,deda mi je pokazivao dok smo pricali o njemu i Partizanu.Bas mi je zao,nisam ovo ocekivao. Steta.I svaka mu cast na svemu sto je uradio za Partizan i reprezentaciju. Ee da nam je Stjepan Bobek sad u timu sto bi bilo dobro... Pocivaj u miru,Stjepane!!

Nikola Kopanja

pre 13 godina

Stjepan Bobek - Goals in International Matches

The outstanding Yugoslav player scored 38 international goals in 58 matches for his National Team, which is the record number of goals scored by an individual player for Yugoslavia. All matches are friendlies unless stated otherwise.

Born: 3-12-1923
Country: Yugoslavia
Caps: 63 (W39-D8-L16 - GF172-GA98 - %68.25)
Goals: 38 (% 0.60 per match)
Age First Cap: 22 yr 157 d 9- 5-1946 vs. Czechoslovakia 2-0
Age Last Cap: 32 yr 287 d 16- 9-1956 vs. Hungary 1-3
National Team Career: 10 yr 130 d


Cap Goals Date Venue Opponent Score Competition
1 9- 5-46 Praha Czechoslovakia 2-0
2 1 1 29- 9-46 Beograd Czechoslovakia 4-2
3 1 2 7-10-46 Tirana Albania 3-2 Balkan Cup
4 2 11-10-46 Tirana Romania 1-2 Balkan Cup
5 1 3 11- 5-47 Praha Czechoslovakia 1-3
6 2 5 22- 6-47 Bucuresti Romania 3-1 Balkan Cup
7 5 29- 6-47 Beograd Hungary 2-3 Balkan Cup
8 1 6 14- 9-47 Tirana Albania 4-2 Balkan Cup
9 6 12-10-47 Zagreb Bulgaria 2-1 Balkan Cup
10 2 8 19-10-47 Beograd Poland 7-1
11 8 27- 6-48 Beograd Albania 0-0 Balkan Cup
12 8 4- 7-48 Sofia Bulgaria 3-1 Balkan Cup
13 1 9 31- 7-48 London Luxembourg 6-1 Olympic Games
14 1 10 5- 8-48 London Turkey 3-1 Olympic Games
15 1 11 10- 8-48 London Great Britain 3-1 Olympic Games
16 1 12 13- 8-48 London Sweden 1-3 Olympic Games
17 12 25- 8-48 Warszawa Poland 1-0 Balkan Cup
18 1 13 19- 6-49 Oslo Norway 3-1
19 1 14 21- 8-49 Beograd Israel 6-0 World Cup Qualifier
20 1 15 18- 9-49 Tel Aviv Israel 5-2 World Cup Qualifier
21 15 9-10-49 Beograd France 1-1 World Cup Qualifier
22 1 16 30-10-49 Paris France 1-1 World Cup Qualifier
23 1 17 13-11-49 Beograd Austria 2-5
24 17 11-12-49 Firenze France 3-2 World Cup Qualifier
25 17 28- 5-50 Beograd Denmark 5-1
26 1 18 11- 6-50 Bern Switzerland 4-0
27 18 25- 6-50 Belo Horizonte Switzerland 3-0 World Cup
28 1 19 28- 6-50 Porto Alegre Mexico 4-1 World Cup
29 19 1- 7-50 Rio de Janeiro Brazil 0-2 World Cup
30 19 3- 9-50 Stockholm Sweden 2-1
31 1 20 7- 9-50 Helsinki Finland 2-3
32 1 21 10- 9-50 København Denmark 4-1
33 21 8-10-50 Wien Austria 2-7
34 21 5-11-50 Beograd Norway 4-0
35 21 22-11-50 London England 2-2
36 21 6- 2-51 Paris France 1-2
37 21 6- 5-51 Milano Italy 0-0
38 2 23 24- 6-51 Beograd Switzerland 7-3
39 2 25 23- 8-51 Oslo Norway 4-2
40 1 26 2- 9-51 Beograd Sweden 2-1
41 26 25- 6-52 Zagreb Norway 4-1
42 26 15- 7-52 Helsinki India 10-1 Olympic Games
43 1 27 20- 7-52 Tampere Soviet Union 5-5 Olympic Games
44 1 28 22- 7-52 Tampere Soviet Union 3-1 Olympic Games
45 1 29 25- 7-52 Helsinki Denmark 5-3 Olympic Games
46 29 29- 7-52 Helsinki West Germany 3-1 Olympic Games
47 29 2- 8-52 Helsinki Hungary 0-2 Olympic Games
48 3 32 21- 9-52 Beograd Austria 4-2
49 1 33 21-12-52 Ludwigshafen West Germany 2-3
50 33 8-11-53 Skopje Israel 1-0 World Cup Qualifier
51 33 21- 3-54 Tel Aviv Israel 1-0 World Cup Qualifier
52 33 9- 5-54 Zagreb Belgium 0-2
53 33 16- 5-54 Beograd England 1-0
54 33 16- 6-54 Lausanne France 1-0 World Cup
55 33 27- 6-54 Genève West Germany 0-2 World Cup
56 33 22- 9-54 Cardiff Wales 3-1
57 1 34 26- 9-54 Saarbrücken Saar 5-1
58 1 35 3-10-54 Wien Austria 2-2
59 3 38 17-10-54 Sarajevo Turkey 5-1
60 38 15- 5-55 Beograd Scotland 2-2
61 38 30-10-55 Wien Austria 1-2 Dr. Gerö Cup
62 38 22- 4-56 Beograd Romania 0-1
63 38 16- 9-56 Beograd Hungary 1-3 Dr. Gerö Cup


Total Record

GP GW GD GL GF GA Pts Percentage
63 39 8 16 172 98 86 68.25

38 Goals in 63 Matches (0.60 per match)


Types of Goals

Friendlies 23
World Cup Qualifier 3
World Cup 1
Olympic Games 7
Balkan Cup 4

Total goals: 38

R.I.P

Stari partizanovac

pre 13 godina

Bio je naš najbolji fudbaler svih vremena. Igrao je u reprezentaciji FNRJ, ne SFRJ. Pored tolikih legendi - Mitić, Vukas, Čajkovski, Zebec, Stanković, Horvat, Boškov, Velf... bio je klasa za sebe. Bio je najbolji i bio je pravi gospodin. Počivaj u miru, u Beogradu, u koji si iz Zagreba došao mlad i nikad ga nisi napustio, iako su ti nudili, pre dvadesetak godina, da se vratiš i da budeš ministar sporta. Onima koji ne znaju, neka ti budu zahvalni jer si ti "Partizanu" dao, pored svega, i crno-belu boju!

R.I.P.

pre 13 godina

Otisao je covek koji je indirektno najzasluzniji zasto sam postao partizanovac, jer je imao kljucnu ulogu kada se moj pokojni otac svojevremeno odlucivao izmedju Partizana i Zvezde (a ja sam vec od malih nogu bio "vrbovan"). Kada sam se rodio on vec odavno nije bio aktivan igrac, tako da ga nikada nisam gledao kako igra, ali sam mu se ipak oduvek divio na osnovu hvalospeva koje sam cesto slusao od oca i neverovatnih statistika koje su pricale same za sebe. Neka mu je vecna slava.

Ivan*

pre 13 godina

Slusajuci price O LEGENDI od svog pokojnog dede sa ponosom sam sirio pricu svojim vrsnjacima jos u osnovnoj skoli iako sam rodjen mnogo kasnije! Partizan je to sto jeste velikom zaslugom Bobeka! 425 golova!!! VECNO U SRCIMA GROBARA I VELIKO HVALA!

SA PARTIZANOM MI SMO DO SMRTI!!!

Ratko Marković

pre 13 godina

Molim vas uklonite ovo glasanje, zar ne vidite da ima dosta dežurnih manijaka koji "ne preporučuju". To je ispod svakog dostojanstva i morala. Hvala unapred.

pfc4paok

pre 13 godina

Pocivaj u miru legendo.
Partizan ide u ligi sampiona, motiv vise imamo! Znam da ces negde odozgo gledati sve ovo, i bices ponosan. :(

istočna tribina

pre 13 godina

o Bobeku sam mnogo toga čuo sa TV, ali i od ukućana koji su imali prilike da ga gledaju uživo nekada davno.

Stjepane, nek vam je večna slava, i hvala za sve što ste uradili za naš sport

Zoran-Nemac

pre 13 godina

Vecna slava i hvala,majstore.
Molim primitivce,drzite se uzdrzano i o ovom velikanu sa pijetetom samo.On je to i teka
ko zasluzio!
Zvezdas sam oduvek,ali majstor je uvek majstor!

ja

pre 13 godina

Partizan je najveci zato sto su u njemu igrali najveci ! Najbolji fudbaleri sa ovih prostora su igrali u Partizanu - Stjepan Bobek, Milos Milutinovic, Valok, Zebec, Cajkovski, generacija koja je bila vice-prvak Evrope...

Tadasnji Partizan je tuko Real Madrid sa Puskasom 3:0 na JNA

Stefi_czv

pre 13 godina

Vecna ti slava majstore!!Al nikako ne razumem ove sto se potpisuju da su zvezdasi...mislim da je ovo igrac bio svetskih razmera i dal' je bitno sto je igrao partizanu covek je neospoiva legenda

Sale Grobar

pre 13 godina

Vecna slava velikom Bobeku.Nije mi tesko da kazem da je on najveca Partizanova legenda,neki su nas prozivali da smo hrvatski klub zbog njega.Meni to nimalo ne smeta neka pricaju sta hoce,ponosim se i sa Vokrijem Albancem pa sta cemo sad?

Delije sever

pre 13 godina

Deda i otac, koji su ga gledali, su mi mnogo pricali o njemu. To ima ce zauvek ostati jedan od stubova fudbala na ovom prostoru. Slava mu !

matija 011

pre 13 godina

Sta reci,jako tuzna vest.Veliki covek i sportista s pocetka istorije naseg velikog kluba,covek bolesnog srca,ali covek s kojim je pocelo da kuca srce naseg Partizana.Stjepane,od srca ti hvala i pocivaj u miru.Nikad te necemo zaboraviti.

jug

pre 13 godina

Suze teku dok ovo pišem hvala ti legendo nikada te nećemo zaboraviti.SAučešće,porodici,klubu,navijačima !Đuriću,bistu ispred stadiona,ime stadionu BOBEK je to zaslušio !

Grobar

pre 13 godina

Iskreno saučešće porodici najveće naše legende koju smo imali. Više puta sam imao priliku da sretnem Stjepana Bobeka, nekad i u gradskom prevozu, i moram istaći da je bio veliki čovek i gospodin. Neka mu je večna slava. Grobari ga neće zaboraviti!

Kenshin Himura

pre 13 godina

Neka mu je laka zemlja.Moj otac je bio visoki funkcioner FK Partizan jos dok je fudbal kod nas bio amaterski.I oduvek mi je pricao o Bobeku i njegovo skromnosti.Pricao mi je kad je Real iz Madrida dosao u BG, Di Stefano se vozio svojim Mercedesom dok igraci Partizana(medju kojima i Bobek) nisu imali kola i ziveli su u hotelu na stadionu Partizana.Bobek je tek nakon mnogo godina igranja u Partizanu dobio od kluba jedan Trabant.

Djansr

pre 13 godina

Nek mu je laka zemlja, na vikipediji stoji i ovo:

Reprezentativna karijera
1943. - 1945.Mlada Reprezentacija Hrvatske
1946. - 1956.
Jugoslavija
63 (38)

Dobar igrač u malom klubu

pre 13 godina

Neka mu je večna slava i da počiva u miru!Kažu da je bio jako dobar fudbaler ali je izabrao pogrešan klub,za to i ima opravdanja jer je bilo po direktivi kao vojni projekat i nije se smelo Tuđmanu reći NE.

vlada

pre 13 godina

O mrtvima sve najbolje, neka mu je laka zemlja.
Ali, Bio je veliki samo za one koji su ga gledali na tv-u i nisu poznavali, za nas koji smo ga znali licno znamo da je bio obican covek, a to znaci puno toga i nije trenutak.....

архонт Трибала

pre 13 godina

Хрват Стјепан Бобек, није играо за PFC, већ за ФК Партизан. Нека му је вечна слава и хвала!

cartamanx

pre 13 godina

Hvala ti majstor za sve sto si dao mom PFC-u i tadasnjem Jugoslovenskom fudbalu, iako sam rodjen mnogo kasnije, o tebi sam slusao samo legendarne stvari,sto ti jesi bio i za zivota i ostaces zauvek legenda u srcu grobara.Pocivaj u Miru

V

pre 13 godina

Za velike majstore nogometa ljudi veruju da su besmrtni baš kao i sjaj same igre.Bobek baš kao i pokojni Rajko Mitić bili su i ostali simboli fudbala nastali u periodu njegovog posleratnog razvoja,simboli fudbala kao čiste igre,sportskog nadmetanja i jake organizacije
a to su težnje od kojih nikada ne treba odustati.

Kun Aguero

pre 13 godina

Neka ti je vecna slava ! Ne mogu da verujem ... mnogo mi je zao,on je legenda naseg fudbala,covek koji je dao dusu Partizanu i Grobarima.. Nikad te Jug nece zaboraviti,a verujem ni Sever.. Hvala na svemu.

www.worldofbasketball.org

pre 13 godina

Pocivaj u miru ljudino. Hvala za sve sto si dao Partizanu i nasoj drzavi. Ovo su bile ljudske i igracke velicine kakvih danas i nema bas mnogo.

http://www.worldofbasketball.org

elvis

pre 13 godina

Otac mi je pričao da su se zbog Bobeka čitava sela
skupljala kod jednog domaćina koji je imao radio 50-tih da slušaju radijski prenos Jugoslavija-CCCP!
Počivaj u miru, jugoslavenski majstore!

dane

pre 13 godina

Ogroman ali OGROMAN gubitak ne samo za Srpski, Jugoslovenski vec i za svetski fudbal! Legenda nad legendama, jedan od najbolji fudbalera ikada. Treba izgraditi spomenik ispred Partizanovog stadiona za ovu legendu, kad su mogli u Nisu jednom Sabanu mogu i u Beogradu ispred stadiona. Pocivaj u miru legendo! Grobari te nece zaboraviti!!!

Purger

pre 13 godina

legenda, u svakom smislu rijeci. jedino se covjek može naježiti kakva bi momčad dinama bila u pedesetima da nisu iz zagreba u beograd protjerani svi najbolji nogometaši tada,čajkovski, bobek, zebec, glaser... još da je i vukas ostao u dinamu, ono bi bila ekipa kaj bi mogla parirati puskasevom i di stefanovom realu.


Neka mu je lahka zemljica, počivao u miru.

Milan

pre 13 godina

Slava mu! Bio je voljen od svih i u svim generacijama! Svojom igrom i ponasanjem, proneo je slavu fudbala sa ovih prostora! Svojim golovima je stekao mesto miljenika i idola! Kao trener, stvorio je niz odlicnih fudbaler! Hvala Ti Stjepane Bobeku za sve ono sto si nam dao i uradio!

gg

pre 13 godina

Otisao je bez dileme i ljutnje najveci jugoslovenski igrac svih vremena,najveca sportska licnost ex-yu.
Za Bobeka su i druge legende pricale d aje bio najbolji.

Otisao je Stef,tvorac najtalentovanije generacije na ovim prostorima ,generacije beba iz 1966.

Vecna ti slava Stjepane

ilija

pre 13 godina

Majstore hvala ti za sve sto si ikada ucinio za Partizan,ne samo dok si nosio crno-beli dres,nego i posle toga. Srecni smo sto cemo jednog dana svi svojim sinovima pricati o tebi,jer si jedna od najvecih velicina ovog kluba,bio,ostao i uvek ces biti.Otišo si Stjepane,ostala je tuga,uvek ce te voleti grobari sa juga. Neka ti je laka zemlja :'(

Ninoslav

pre 13 godina

Legendo neka ti je laka zemlja.... Delija sam ali velike ljude velike igrace treba cjeniti nikad se nece ponoviti vishe takvi igraci kao nekada..

Antun Subotica

pre 13 godina

Otisao je ne jedan od najvecih,nego NAJVECI na ovim prostorima ikada!!
Negovorim to zato sto sam Hrvat,nego zato sto sam realan..
Stef,neka ti je laka zemlja..

Jela '78, komšijski tabor

pre 13 godina

Nisam bila rođena kada je igrao u Partizanu i za Jugu, ali sam iz dekinih priča (koji mi je nebrojeno puta pričao o generaciji Beara, Stanković, Crnković, Čajkovski..., i od kojeg sam 'poprimila' ljubav za fudbal) i mnogih emisija i snimaka mogla da vidim o kakvoj veličini se radi i uvek imala veliko poštovanje.
Nek mu je laka zemlja.

Ono što je danas fudbal, ne mora da je nastavak onoga što je nekada bio fudbal!

pre 13 godina

"edan od najboljih koji je igrao fudbal na ovim prostorima ikada."

Jedan od najboljih koji je igrao fudbal na planeti Zemlji ikada! Takvi ljudi su od fudbala učinili ono što se danas u fudbalu bezdušno uništava.

Pogledajte crte lica tog čoveka, pogledajte kakvo čelo je imao, A onda pogledajte isto to kod današnjih igrača. Nekada su fudbal igrali pametni ljudi, nekad su fudbal igrali džentlmeni. Zato, pogledajte kakve su navijače i obožavaoce imali tadašnji igrači, a kakve imaju današnji. Uzmite ogledalo i pogledajte se.

cartamanx

pre 13 godina

Hvala ti majstor za sve sto si dao mom PFC-u i tadasnjem Jugoslovenskom fudbalu, iako sam rodjen mnogo kasnije, o tebi sam slusao samo legendarne stvari,sto ti jesi bio i za zivota i ostaces zauvek legenda u srcu grobara.Pocivaj u Miru

gg

pre 13 godina

Otisao je bez dileme i ljutnje najveci jugoslovenski igrac svih vremena,najveca sportska licnost ex-yu.
Za Bobeka su i druge legende pricale d aje bio najbolji.

Otisao je Stef,tvorac najtalentovanije generacije na ovim prostorima ,generacije beba iz 1966.

Vecna ti slava Stjepane

Antun Subotica

pre 13 godina

Otisao je ne jedan od najvecih,nego NAJVECI na ovim prostorima ikada!!
Negovorim to zato sto sam Hrvat,nego zato sto sam realan..
Stef,neka ti je laka zemlja..

dane

pre 13 godina

Ogroman ali OGROMAN gubitak ne samo za Srpski, Jugoslovenski vec i za svetski fudbal! Legenda nad legendama, jedan od najbolji fudbalera ikada. Treba izgraditi spomenik ispred Partizanovog stadiona za ovu legendu, kad su mogli u Nisu jednom Sabanu mogu i u Beogradu ispred stadiona. Pocivaj u miru legendo! Grobari te nece zaboraviti!!!

zeljko

pre 13 godina

Предлажем да се западна трибина Партизановог стадиона назове по легендарном Бобеку, југ Драган Манце, исток Партизанове бебе '66, а сјевер у знак пијетета према Штефовом пријатељу и ривалу Рајко Митић. Такође предлажем да се на потезу између нашег стадиона и Маракане направи у хладу дрвећа сто за којим шах играју Штеф и Рајко, као споменик да се нисмо увијек убијали ако смо вољели различите тимове.

Поздрав из Бањалуке

Jela '78, komšijski tabor

pre 13 godina

Nisam bila rođena kada je igrao u Partizanu i za Jugu, ali sam iz dekinih priča (koji mi je nebrojeno puta pričao o generaciji Beara, Stanković, Crnković, Čajkovski..., i od kojeg sam 'poprimila' ljubav za fudbal) i mnogih emisija i snimaka mogla da vidim o kakvoj veličini se radi i uvek imala veliko poštovanje.
Nek mu je laka zemlja.

Ninoslav

pre 13 godina

Legendo neka ti je laka zemlja.... Delija sam ali velike ljude velike igrace treba cjeniti nikad se nece ponoviti vishe takvi igraci kao nekada..

Miki

pre 13 godina

Znam decka koji je sinoc bio u urgentnom i kaze da je sestra izasla u jednom trenutku i prozvala Stjepan Bobek i guraju ga u kolicima a on u beloj majici sa partizanovim grbom na grudima! Tako je i umro nocas!

Purger

pre 13 godina

legenda, u svakom smislu rijeci. jedino se covjek može naježiti kakva bi momčad dinama bila u pedesetima da nisu iz zagreba u beograd protjerani svi najbolji nogometaši tada,čajkovski, bobek, zebec, glaser... još da je i vukas ostao u dinamu, ono bi bila ekipa kaj bi mogla parirati puskasevom i di stefanovom realu.


Neka mu je lahka zemljica, počivao u miru.

tancredo

pre 13 godina

Otišli su i Rajko i Stjepan. Sad mi cigani i grobari možemo na miru prostački da se svađamo i prozivamo, više nema od koga da nas bude sramota...

Realno

pre 13 godina

Na zalost, morao je doci i ovaj dan. Otisao je Rajko, sada i Bobek: ali verujem da su njih dvojica tamo gore vec otpoceli svoju partiju saha

Njih dvojica su vise od svih ucinili da ova dva nasa kluba budu to sto jesu. Dok su oni bili u snazi, nasi "giganti" bili su gospodski klubovi. Pogledajte ko je danas na njihovim mestima...zato i mislim da je njima dvojici vec danas puno bolje

Zamislite danas kapitene Zvezde i Partizana kako igraju sah i druze se? Jednog od njih ne poznaje ni 50% navijaca kluba za koji igra, "legendaran" je na recima i pesnicama, a verujem da ne zna kako se krece konj na sahovskoj tabli

Hvala ti Stef na svemu, hvala na tatinim pricama, hvala sto si igrao za moj Partizan, hvala sto sam odrastao citajuci o tebi i tvojim majstorstvima na terenu. Uz svoi postovanje prema ostalim fudbalerima ove zemlje: svako ko pamti tvoje igre rekao mi je da si bio i ostao najveci

Pocivaj u miru legendo

Don Quijote

pre 13 godina

Neko ovde rece, zaboravili ste napisati da je bio Hrvat.
Ako je to nekome toliko vazno, pa dopisite to.
Neka pociva u miru beogradjanin, Hrvat, legenda beogradskog i jugoslovenskog fudbala.
Porodici, prijateljima, JSD Partizan, FK Partizan i njegovim navijacima i celom Beogradu naiskrenije saucesce.

Milan

pre 13 godina

Slava mu! Bio je voljen od svih i u svim generacijama! Svojom igrom i ponasanjem, proneo je slavu fudbala sa ovih prostora! Svojim golovima je stekao mesto miljenika i idola! Kao trener, stvorio je niz odlicnih fudbaler! Hvala Ti Stjepane Bobeku za sve ono sto si nam dao i uradio!

Ivan

pre 13 godina

Stjepan Bobek (Zagreb, 3 December 1923. - † Beograd, 22 August2010,was a football striker from Yugoslavia, and later a football manager. An ethnic Croat, Bobek started playing at a very young age and had spells with several clubs in Zagreb but is mainly remembered for his time at the Serbian side Partizan Belgrade, where he moved to following the end of World War II. He played for Partizan between 1945 and 1959 helping them win 2 Yugoslav First League titles and 4 Yugoslav Cups, and was named the club's greatest player in history in 1995.R.I.P

ilija

pre 13 godina

Majstore hvala ti za sve sto si ikada ucinio za Partizan,ne samo dok si nosio crno-beli dres,nego i posle toga. Srecni smo sto cemo jednog dana svi svojim sinovima pricati o tebi,jer si jedna od najvecih velicina ovog kluba,bio,ostao i uvek ces biti.Otišo si Stjepane,ostala je tuga,uvek ce te voleti grobari sa juga. Neka ti je laka zemlja :'(

Nikola Kopanja

pre 13 godina

Stjepan Bobek - Goals in International Matches

The outstanding Yugoslav player scored 38 international goals in 58 matches for his National Team, which is the record number of goals scored by an individual player for Yugoslavia. All matches are friendlies unless stated otherwise.

Born: 3-12-1923
Country: Yugoslavia
Caps: 63 (W39-D8-L16 - GF172-GA98 - %68.25)
Goals: 38 (% 0.60 per match)
Age First Cap: 22 yr 157 d 9- 5-1946 vs. Czechoslovakia 2-0
Age Last Cap: 32 yr 287 d 16- 9-1956 vs. Hungary 1-3
National Team Career: 10 yr 130 d


Cap Goals Date Venue Opponent Score Competition
1 9- 5-46 Praha Czechoslovakia 2-0
2 1 1 29- 9-46 Beograd Czechoslovakia 4-2
3 1 2 7-10-46 Tirana Albania 3-2 Balkan Cup
4 2 11-10-46 Tirana Romania 1-2 Balkan Cup
5 1 3 11- 5-47 Praha Czechoslovakia 1-3
6 2 5 22- 6-47 Bucuresti Romania 3-1 Balkan Cup
7 5 29- 6-47 Beograd Hungary 2-3 Balkan Cup
8 1 6 14- 9-47 Tirana Albania 4-2 Balkan Cup
9 6 12-10-47 Zagreb Bulgaria 2-1 Balkan Cup
10 2 8 19-10-47 Beograd Poland 7-1
11 8 27- 6-48 Beograd Albania 0-0 Balkan Cup
12 8 4- 7-48 Sofia Bulgaria 3-1 Balkan Cup
13 1 9 31- 7-48 London Luxembourg 6-1 Olympic Games
14 1 10 5- 8-48 London Turkey 3-1 Olympic Games
15 1 11 10- 8-48 London Great Britain 3-1 Olympic Games
16 1 12 13- 8-48 London Sweden 1-3 Olympic Games
17 12 25- 8-48 Warszawa Poland 1-0 Balkan Cup
18 1 13 19- 6-49 Oslo Norway 3-1
19 1 14 21- 8-49 Beograd Israel 6-0 World Cup Qualifier
20 1 15 18- 9-49 Tel Aviv Israel 5-2 World Cup Qualifier
21 15 9-10-49 Beograd France 1-1 World Cup Qualifier
22 1 16 30-10-49 Paris France 1-1 World Cup Qualifier
23 1 17 13-11-49 Beograd Austria 2-5
24 17 11-12-49 Firenze France 3-2 World Cup Qualifier
25 17 28- 5-50 Beograd Denmark 5-1
26 1 18 11- 6-50 Bern Switzerland 4-0
27 18 25- 6-50 Belo Horizonte Switzerland 3-0 World Cup
28 1 19 28- 6-50 Porto Alegre Mexico 4-1 World Cup
29 19 1- 7-50 Rio de Janeiro Brazil 0-2 World Cup
30 19 3- 9-50 Stockholm Sweden 2-1
31 1 20 7- 9-50 Helsinki Finland 2-3
32 1 21 10- 9-50 København Denmark 4-1
33 21 8-10-50 Wien Austria 2-7
34 21 5-11-50 Beograd Norway 4-0
35 21 22-11-50 London England 2-2
36 21 6- 2-51 Paris France 1-2
37 21 6- 5-51 Milano Italy 0-0
38 2 23 24- 6-51 Beograd Switzerland 7-3
39 2 25 23- 8-51 Oslo Norway 4-2
40 1 26 2- 9-51 Beograd Sweden 2-1
41 26 25- 6-52 Zagreb Norway 4-1
42 26 15- 7-52 Helsinki India 10-1 Olympic Games
43 1 27 20- 7-52 Tampere Soviet Union 5-5 Olympic Games
44 1 28 22- 7-52 Tampere Soviet Union 3-1 Olympic Games
45 1 29 25- 7-52 Helsinki Denmark 5-3 Olympic Games
46 29 29- 7-52 Helsinki West Germany 3-1 Olympic Games
47 29 2- 8-52 Helsinki Hungary 0-2 Olympic Games
48 3 32 21- 9-52 Beograd Austria 4-2
49 1 33 21-12-52 Ludwigshafen West Germany 2-3
50 33 8-11-53 Skopje Israel 1-0 World Cup Qualifier
51 33 21- 3-54 Tel Aviv Israel 1-0 World Cup Qualifier
52 33 9- 5-54 Zagreb Belgium 0-2
53 33 16- 5-54 Beograd England 1-0
54 33 16- 6-54 Lausanne France 1-0 World Cup
55 33 27- 6-54 Genève West Germany 0-2 World Cup
56 33 22- 9-54 Cardiff Wales 3-1
57 1 34 26- 9-54 Saarbrücken Saar 5-1
58 1 35 3-10-54 Wien Austria 2-2
59 3 38 17-10-54 Sarajevo Turkey 5-1
60 38 15- 5-55 Beograd Scotland 2-2
61 38 30-10-55 Wien Austria 1-2 Dr. Gerö Cup
62 38 22- 4-56 Beograd Romania 0-1
63 38 16- 9-56 Beograd Hungary 1-3 Dr. Gerö Cup


Total Record

GP GW GD GL GF GA Pts Percentage
63 39 8 16 172 98 86 68.25

38 Goals in 63 Matches (0.60 per match)


Types of Goals

Friendlies 23
World Cup Qualifier 3
World Cup 1
Olympic Games 7
Balkan Cup 4

Total goals: 38

R.I.P

Sale Grobar

pre 13 godina

Vecna slava velikom Bobeku.Nije mi tesko da kazem da je on najveca Partizanova legenda,neki su nas prozivali da smo hrvatski klub zbog njega.Meni to nimalo ne smeta neka pricaju sta hoce,ponosim se i sa Vokrijem Albancem pa sta cemo sad?

Stari partizanovac

pre 13 godina

Bio je naš najbolji fudbaler svih vremena. Igrao je u reprezentaciji FNRJ, ne SFRJ. Pored tolikih legendi - Mitić, Vukas, Čajkovski, Zebec, Stanković, Horvat, Boškov, Velf... bio je klasa za sebe. Bio je najbolji i bio je pravi gospodin. Počivaj u miru, u Beogradu, u koji si iz Zagreba došao mlad i nikad ga nisi napustio, iako su ti nudili, pre dvadesetak godina, da se vratiš i da budeš ministar sporta. Onima koji ne znaju, neka ti budu zahvalni jer si ti "Partizanu" dao, pored svega, i crno-belu boju!

Ratko Marković

pre 13 godina

Molim vas uklonite ovo glasanje, zar ne vidite da ima dosta dežurnih manijaka koji "ne preporučuju". To je ispod svakog dostojanstva i morala. Hvala unapred.

Јокић

pre 13 godina

Па зар има и таквих ретарда који на коментаре о саучешћу дају (-), па ви слободно запуцајте у Лазу (немојте чекати да вас други воде).ВЈЕЧНА СЛАВА БОБЕКУ!

ja

pre 13 godina

Partizan je najveci zato sto su u njemu igrali najveci ! Najbolji fudbaleri sa ovih prostora su igrali u Partizanu - Stjepan Bobek, Milos Milutinovic, Valok, Zebec, Cajkovski, generacija koja je bila vice-prvak Evrope...

Tadasnji Partizan je tuko Real Madrid sa Puskasom 3:0 na JNA

Maredinjo

pre 13 godina

Trener Partizana pravi taktiku: Probajte ovako, ovako ili ovako, ako to ne prodje onda probajte i ovako, a ako nista od toga ne prodje onda ti Stef uzmes loptu das gol i mi pobedimo.. :-))
Neka ti je laka zemlja i vecna slava legendo!

exStjepanBobek

pre 13 godina

Ode :(((( Koristio sam njegovo ime kao nick ostavljajuci komentare na b92...sada to vise necu...Otisao je nas dragi Stef tamo gde ga cekaju Puskas,Jasin,Cajkovski,Robson,Firm,Mitic,Vasovic...
Za sobom ostavlja,osim bogate igracke karijere,hiljade grobara ciji su ocevi,stricevi i dedovi zavoleli Partizan gledajuci njegove vragolije po terenu,i svoju ljubav prema klubu prenosili na potomstvo...Druze,vasom zaslugom i ja sam jedan od onih koji navijaju za klub ciji ste dres nosili vise od decenije. Price o vama i vasoj generaciji nisu mi dozvoljavale da se i u jednom trenutku dvoumim za koga cu navijati. Bili ste ono sto mnogima nece poci za rukom,gospodin, i na terenu i van njega. Niste bili samo fudbalski uzor generacijama,vec i ljudski.Fudbal ce se igrati i dalje,samo je pitanje hoce li ga igrati ljudi ili zveri.U vremenima iza nas najteze je bilo ostati covek,vama ,izgleda to nije bio problem.Brojni su oni koji nisu ostali svoji pod naletom bezumlja,no vi ne spadate u tu grupu.Za vas su svi i dalje ostali braca,a jedinstvo se nikada nije dovodilo u pitanje. Hrvat u Beogradu,Beogradjanin iz Hrvatske...Covek zbog kojeg ne mogu imati predrasude ni prema kome,koje god nacije da je...Bobek,Vokri,Bajro,Katanec,Brnovici,Cajkovski,deo su mog Partizana,i ponosan sam na njih. No,to je tema za neki drugi trenutak...Vi ste otisli,mi vas necemo zaboraviti...a kako i zaboraviti najboljeg koji je hodao stadionom JNA.Posle vas,gostovali su na njemu i Figo i Bekam i Zidan,ali niko nije osetio igru,niko je nije nosio na nacin na koji ste to vi radili.No,sta je tu je...vi sad malo odmorite,a sutra na partiju saha sa Rajkom,ili 1na1 sa Puskasem ;) Sve najbolje,Stef...namignite nam koji put,mi smo na starom mestu,na nasem JNA . I ne zaboravite da u utorak bacite pogled ka Briselu ;) Slava Vam,majstore

Milanista Grobar

pre 13 godina

Gledao sam snimke bas pre neki dan Partizana,deda mi je pokazivao dok smo pricali o njemu i Partizanu.Bas mi je zao,nisam ovo ocekivao. Steta.I svaka mu cast na svemu sto je uradio za Partizan i reprezentaciju. Ee da nam je Stjepan Bobek sad u timu sto bi bilo dobro... Pocivaj u miru,Stjepane!!

Počivao u miru!

pre 13 godina

Počivao u miru!
U tekstu ste još samo zaboravili napisati da je Hrvat, Zagrepčanin i da je prije Partizana igrao u zagrebačkom klubu Građanskom!

Bamboleo

pre 13 godina

Slava velikanu jugoslovenskog fudbala i legendi F.K.Partizan...Veliki sam zvezdas,ali Stef je uz Mitica prva zvezda posleratnog fudbala i idiol svih generacija.

DO GROBA GROBAR

pre 13 godina

VECNA SLAVA NAJVECEM jugoslovenskom fudbaleru svih vremena.
Ponosan sam da u prvi 180 komentara samo dva idiota (Dobar igrač u malom klubu i vlado) uz par onih hrvata kojima nije vazno sta je Krkobatic Isindrom male novo-nacije) ali jeste Bobek i onih "naglasenih zvezdasa" ali korektnih.Pocivaj u miru legendo i ime JNA promjenit u Bobek-stadion.

kokos

pre 13 godina

Bobek je najbolji fudbaler sa prostora bivše SFRJ svih vremena. Selektor Mažarske "Lake konice" je nakon utakmice u Beogradu između Partizana i Honveda 4:3 izjavioČ Došao sam u Beograd da vidim ko je najbolj half Evrope, Čajkovski ili Božik, a vidio sam najboljeg fudbalera Evrope, vidio sam Stjepana Bobeka".
Kapiten i najbolji igrač Honveda bio je čuveni Ferenc Puškaš, a ponavljam izjavio je selektor Lake konjice Gustav Šebeš.
Bobek je inače rekorder po broju mečeva u nizu, pošto je za reprezentaciju Jugoslavije odigrao 44 utakmice uzastopno.

Branko S.

pre 13 godina

Gospodin u kopackama,velikan naseg fudbala,i nemoj mo zaboraviti jedan od nakboljih trenera koje smo imali.Uvek je bio spreman na salu dok je bio trener.Zpamticu uvek njegove reci i savete dok sam ziv.
Vecna slava i saucesce porodici.
Jrdan od njegovih "Lazara".
B.Smileski,fud.trener USA

LordRed

pre 13 godina

Pocivaj u miru, legendo. Ti si zasluzan sto je Partizan postao veliki, a bez jakog Partizana, ne bi ni moja Zvezda bila jaka. Neka ti je vecna slava.

Zoran-Nemac

pre 13 godina

Vecna slava i hvala,majstore.
Molim primitivce,drzite se uzdrzano i o ovom velikanu sa pijetetom samo.On je to i teka
ko zasluzio!
Zvezdas sam oduvek,ali majstor je uvek majstor!

R.I.P.

pre 13 godina

Otisao je covek koji je indirektno najzasluzniji zasto sam postao partizanovac, jer je imao kljucnu ulogu kada se moj pokojni otac svojevremeno odlucivao izmedju Partizana i Zvezde (a ja sam vec od malih nogu bio "vrbovan"). Kada sam se rodio on vec odavno nije bio aktivan igrac, tako da ga nikada nisam gledao kako igra, ali sam mu se ipak oduvek divio na osnovu hvalospeva koje sam cesto slusao od oca i neverovatnih statistika koje su pricale same za sebe. Neka mu je vecna slava.

Goran Tomić

pre 13 godina

Nisam bio rođen kada je igrao, ali oni koji su ga gledali, pričali su mi da je (bez obzira na sve kasnije SFRJ fudbalske zvezde) ipak bio prvi i najbolji...Dovoljno je samo pogledati koliko je golova postigao, iako je veći deo karijere bio polutka, a ne centarfor...
Hvala ti za legendarne utakmice u dresu naše Države i što si mom Partizanu omogućio da od osnivanja ima tako blistav početak...
Možda nije, a možda i ipak jeste ovde mesto, da oni koji mogu da odluče o tome, duboko razmisle o osnivanju (obnavljanju) neke regionalne lige!

Percik

pre 13 godina

Slava ti Stjepane, legendo hrvatskog, srpskog i jugoslavenskog nogometa.

S ovim čovjekom u istu rečenicu može samo Bajdo Vukas, sve ostalo su priče, njih dvojica bi igrali i u prvoj ekipi Brazila svoga vremena...

Aleksandar

pre 13 godina

Slava najboljem jugoslovenskom fudbaleru svih vremena!Bio je najveci smeker madju fudbalerima i trenerima.
Poslednji pozdrav legendi Stefu od velikog Zvezdasa.

Kenshin Himura

pre 13 godina

Neka mu je laka zemlja.Moj otac je bio visoki funkcioner FK Partizan jos dok je fudbal kod nas bio amaterski.I oduvek mi je pricao o Bobeku i njegovo skromnosti.Pricao mi je kad je Real iz Madrida dosao u BG, Di Stefano se vozio svojim Mercedesom dok igraci Partizana(medju kojima i Bobek) nisu imali kola i ziveli su u hotelu na stadionu Partizana.Bobek je tek nakon mnogo godina igranja u Partizanu dobio od kluba jedan Trabant.

Makaveli

pre 13 godina

Pocivaj u miru i hvala na svemu.
A ovi jadni hrvati koji umesto da kazu koju rec saucesca potenciraju kako je Bobek bio hrvat, ovi pacenici zvezdasi koji pisu kako je on bio super ali je igrao za mali klub, ovi koji su ga gistro znali licno i koji znaju da je bio ovakav i onakiav neka zavezu usta zauvek. Olosi.

NUSKNVP

elvis

pre 13 godina

Otac mi je pričao da su se zbog Bobeka čitava sela
skupljala kod jednog domaćina koji je imao radio 50-tih da slušaju radijski prenos Jugoslavija-CCCP!
Počivaj u miru, jugoslavenski majstore!

deki1977

pre 13 godina

Zvezdaš sam,ali neka je večna slava velikom Partizanovcu i igraču Bobeku...Napraviti mu ispraćaj kako su to uradili Mađari Puškašu.Nazvati stadion partizana po njemu.

SLOBOdan

pre 13 godina

tako mi je zao... moj otac je radio u radnji koja se nalazila u Bobekovoj zgradi. 2.1.1998. Bobek mi je cestitao rodjendan i rekao:"Mamu i tatu slusaj, a fudbal igraj, jer ce te on sigurno izvesti na pravi put"... te reci sam duboko urezao u secanje i ne zelim da ih zaboravim... Slava mu...

архонт Трибала

pre 13 godina

Хрват Стјепан Бобек, није играо за PFC, већ за ФК Партизан. Нека му је вечна слава и хвала!

Grobar

pre 13 godina

Iskreno saučešće porodici najveće naše legende koju smo imali. Više puta sam imao priliku da sretnem Stjepana Bobeka, nekad i u gradskom prevozu, i moram istaći da je bio veliki čovek i gospodin. Neka mu je večna slava. Grobari ga neće zaboraviti!

Ivan*

pre 13 godina

Slusajuci price O LEGENDI od svog pokojnog dede sa ponosom sam sirio pricu svojim vrsnjacima jos u osnovnoj skoli iako sam rodjen mnogo kasnije! Partizan je to sto jeste velikom zaslugom Bobeka! 425 golova!!! VECNO U SRCIMA GROBARA I VELIKO HVALA!

SA PARTIZANOM MI SMO DO SMRTI!!!

Nebraska

pre 13 godina

Pocivaj u miru LEGENDO!ON nam je uveo CRNO-BELE dresove,posle utakmice sa Juventusom isti su poklonili Partizanu dve garniture CRNO-BELIH dresova koji su u to vreme kvalitetom bili pojam za nase klubove, tako da je na Stefovu inicijativu PARTIZAN promenio boju dresova.To je on sam ispricao svojevremeno.

volim ovaj klub zauvek

pre 13 godina

Živećeš u našim srcima Stjepane, zauvek! Milano ima stadion Giuseppe Meazza, Madrid Santiago Bernabeu, vreme je za Beograd, da novi partizanov stadion nosi ime svog velikana, stadion Stjepan Bobek.Samo veliki klubovi imaju fudbalske velikane, a tu spada i čuveni beogradski Partizan. Ispišimo novu stranicu istorije sa novosagrađenog stadiona i učinite nas ponosnima za sva vremena. 2016. Beograd, četvrt-finale Lige šampiona,stadion Stjepan Bobek, 40000 gledalaca, FK Partizan - FC Liverpool 2:1. Zvuči lepo zar ne!?

V

pre 13 godina

Za velike majstore nogometa ljudi veruju da su besmrtni baš kao i sjaj same igre.Bobek baš kao i pokojni Rajko Mitić bili su i ostali simboli fudbala nastali u periodu njegovog posleratnog razvoja,simboli fudbala kao čiste igre,sportskog nadmetanja i jake organizacije
a to su težnje od kojih nikada ne treba odustati.

Grobar MKD

pre 13 godina

-MAJSTORE...U ime svih navijaca Partizana iz Makedonije,za sve sto si dao crno-belima VELIKO HVALA,i SLAVA TI.Porodici,svim ,zaposlenim jludima u Partizanu,navijacima saucesce.Pocivaj u miru- LEGENDO.

jug

pre 13 godina

Suze teku dok ovo pišem hvala ti legendo nikada te nećemo zaboraviti.SAučešće,porodici,klubu,navijačima !Đuriću,bistu ispred stadiona,ime stadionu BOBEK je to zaslušio !

Аца"Притисак!"П.Ф.Ц.

pre 13 godina

Вечна слава и хвала за ово што смо данас,велики у сваком смислу те речи."Притисак!"П.Ф.Ц. Миријево

miro sarlic

pre 13 godina

jednom je izjavio da je njegova generacija igrala da postigne gol,ova sadasnja igra da ne primi gol
vjecna ti slava
nek stadion dobije tvoje ime!

vjenceslav

pre 13 godina

Eh da, Bobeki i stara garda su igrali za ljeporu i pune stadione, a ne ko ovi danas za ugovore, menadžere, provizije, skupa auta, sponzoruše ...
Neka ti je vječna slava Štef.

Kun Aguero

pre 13 godina

Neka ti je vecna slava ! Ne mogu da verujem ... mnogo mi je zao,on je legenda naseg fudbala,covek koji je dao dusu Partizanu i Grobarima.. Nikad te Jug nece zaboraviti,a verujem ni Sever.. Hvala na svemu.

istočna tribina

pre 13 godina

o Bobeku sam mnogo toga čuo sa TV, ali i od ukućana koji su imali prilike da ga gledaju uživo nekada davno.

Stjepane, nek vam je večna slava, i hvala za sve što ste uradili za naš sport

Trninic

pre 13 godina

Neka ti je slava legendo.Bio si i ostao najveći fudbaler ovih prostora.Samo zbog tebe vredilo je biti partizanovac. Slavni zagrebački sportski novinar Amigo je jednom u društvu rekao da fudbal ima svoju ljepotu zbog južnoamerikanaca i Štefa Bobeka.Beograd i cjela EX-YU pamtit će te kao fudbalskog gospodina.Zaslužio si ulicu u svome Beogradu.

deki1977

pre 13 godina

Zvezdaš sam,ali neka je večna slava velikom Partizanovcu i igraču Bobeku...Napraviti mu oproštaj kako su to uradili Mađari Puškašu.Nazvati stadion partizana po njemu.

pocivaj u miru, a ne RIP (rest in peace), nismo englezi

pre 13 godina

Steta, to su bar bili pravi igraci koji su igrali zbog nadigravanja sa protivnikom i punih tribina. Danas takvih vise nema pa je time i veci gubitak sto takav covek umire, ali ako nista drugo bar se naziveo, ipak je imao 87 godina. Ja sebe ne mogu da zamislim ni sa 50 u ovoj zatrovanoj zemlji gde su mi zivci otisli vec sad sa 26 godina.

Mancini

pre 13 godina

" Dakle ... idemo akciju A, ako ne ide akcija B, ... a ako ne moze drugacije, ti Stef uzmi loptu i daj gol !" (Iljes Spic, najbolji trener u istiriji Partizana, u svlacionici pred utakmicu) !
Vecan slava Majstore i HVALA za sve.

Mauro

pre 13 godina

Sjecam se radio prenosa utakmice FNRJ - SSSR iz Tamperea u Finskoj, 1952. Reporter je bio legendarni Radivoje Markovic a nas tim u sastavu Beara, Stankovic, Crnkovic, Cajkovski, Horvat, Boskov, Ognjanov, Mitic, Vukas, Bobek, Zebec ... najbolji sastav koji je ikad igrao u periodu postojanja Yugoslavije.
Bobek je bio super star, najbolji medju najboljima.
Slava mu.

Delije sever

pre 13 godina

Deda i otac, koji su ga gledali, su mi mnogo pricali o njemu. To ima ce zauvek ostati jedan od stubova fudbala na ovom prostoru. Slava mu !

Sremac

pre 13 godina

Odajemo poslednju poštu velikom Bobeku, neka mu je večna slava i hvala, ali molim vas ne pominjite više SFRJ, Bobek je igrao za reprezentaciju FNRJ. Nije to ista zemlja. Ova SFRJ nije bila jugoslovenska, nego republička država, a on se osećao kao Jogosloven. Time ne želim da uvredim njegovo hrvatsko poreklo, ali on je 65 godina živeo u Beogradu i Srbiji i govorio je ekavski. Počivaj u miru, Legendo, u svom Beogradu i Srbiji.

pfc4paok

pre 13 godina

Pocivaj u miru legendo.
Partizan ide u ligi sampiona, motiv vise imamo! Znam da ces negde odozgo gledati sve ovo, i bices ponosan. :(

Stefi_czv

pre 13 godina

Vecna ti slava majstore!!Al nikako ne razumem ove sto se potpisuju da su zvezdasi...mislim da je ovo igrac bio svetskih razmera i dal' je bitno sto je igrao partizanu covek je neospoiva legenda

matija 011

pre 13 godina

Sta reci,jako tuzna vest.Veliki covek i sportista s pocetka istorije naseg velikog kluba,covek bolesnog srca,ali covek s kojim je pocelo da kuca srce naseg Partizana.Stjepane,od srca ti hvala i pocivaj u miru.Nikad te necemo zaboraviti.

Djansr

pre 13 godina

Nek mu je laka zemlja, na vikipediji stoji i ovo:

Reprezentativna karijera
1943. - 1945.Mlada Reprezentacija Hrvatske
1946. - 1956.
Jugoslavija
63 (38)

www.worldofbasketball.org

pre 13 godina

Pocivaj u miru ljudino. Hvala za sve sto si dao Partizanu i nasoj drzavi. Ovo su bile ljudske i igracke velicine kakvih danas i nema bas mnogo.

http://www.worldofbasketball.org

OSTOJA

pre 13 godina

Otisao je najveci. Bio je najbolji fudbaler Partizana i Jugoslavije svih vremena. Moj dubok naklon Stef. Niko nije toliko dao Partizanu, koliko si ti dao. Umro si u dresu Partizana, kluba koga si najvise voleo. Bog dusu neka ti prosti. Nikada te necemo zaboraviti. Voleo bih da se nas stadion nazove po tebi. Bio si najbolji strelac, bio si najbolji igrac, bio si gospodin. Uvek ces biti u nasim srcima.

Babin_zub

pre 13 godina

Pridruzio se Rajku Miticu,jos jednom velikanu naseg fudbala.Neka im je vecna slava i hvala na svemu sto su ucinili za srpski fudbal.

Dobar igrač u malom klubu

pre 13 godina

Neka mu je večna slava i da počiva u miru!Kažu da je bio jako dobar fudbaler ali je izabrao pogrešan klub,za to i ima opravdanja jer je bilo po direktivi kao vojni projekat i nije se smelo Tuđmanu reći NE.

Pandemoniac

pre 13 godina

Neka mu je večna slava i da počiva u miru! Kažu da je bio jako dobar fudbaler ali je izabrao pogrešan klub, za to i ima opravdanja jer je bilo po direktivi kao vojni projekat i nije se smelo Tuđmanu reći NE.
(Dobar igrač u malom klubu, 22. avgust 2010 11:57)
Pa da li je moguće da i u ovakvim trenucima pričare o tome ko je iz kog kluba!?
Nek ti je večna slava legendo!!!
Veliki zvezdaš!

purgeri zagabria

pre 13 godina

Počivaj u miru dragi Štef, puno si dao nogometu na ovim prostorima od početaka u mome Dinamu, do vrhunaca u svome Partizanu.
Onim svijetom ponosno koračaj jer ovaj naš zaboravit te neće

Novica mkd

pre 13 godina

Hvala ti sto si bio arhitekta velikog Partizana.
Pocivaj u miru.
Partizanovci te nikada nece zaboraviti, a verujem da ce te i klub dostojanstveno ispratiti i oduziti ti se kako stvarno zasluzujes.
I Skopje je ponosno na tebe jer si bio izvanredan ucitelj fudbalerima Vardara.

Hrvat

pre 13 godina

Zanimljivo- najbolji igrač Partizana u povijesti- Hrvat Stjepan Bobek, najbolji igrač Zvezde u povijesti- Hrvat Robert Prosinečki...pa sad vi recite da mi Vas ne volimo!Dali smo vam najbolje a kad se susjeda tako daruje..to nešto znači!

Zg

pre 13 godina

Ugodno iznenađen iskazanom ljubavi prema old school gentlemanu i jednom od najvećih nogometaša svih vremena, vašem i našem Štefu, želim Partizanu da prođe u LP!

Pozdrav iz Zagreba.

P.s. Ipak je Tuđmanu rekao NE, tko zna shvatit će!

doom

pre 13 godina

претужан дан, ја сам кренуо на утакмице као клинац кад је Манце настрадао... покој души, хвала за све.

Misha Bacic

pre 13 godina

Stjepane Legendo:
Tvoje mentorstvo mi je puno pomoglo u
fudbalskoj i trenerskoj karijer.
Hvala ti za svo vreme koje si proveo samnom prenoseci mi tvoje fudbalsko i trenersko islustvo.Ja se rado secam nasi razgovor i ukusni vecera tvoje supuge.
Na rucku sa tvojim prijateljom Mehom Miroslavom Brozovicem on mi je rekao da si ti citiram "Stef je svetski igrac i trener" ja bi jos dodao super osoba i uciterlj.

ZARE

pre 13 godina

(exStjepanBobek, 23. avgust 2010 03:20)
Ovaj komentar mi je suze na oči nagnao.
Jedan sam od mnogih koji su radi TEBE I TVOJIH DRUGOVA ZAVOLELI PARTIZAN.
Nekad smo mi stariji TITU govorili TI zato što smo ga smatrali svojim najbližim, tako i TEBE smatram.
Neka TI JE VEČNA SLAVA I HVALA!

Pedjolliny

pre 13 godina

Neka ti je vecna slava i hvala za sve ono sto si dao fudbalu na ovim prostorima. Ostaces upamcen kao najbolji fudbaler sa ovih prostora. Saucesce familiji.

mate mišo zaljubljen u moderatora

pre 13 godina

(exStjepanBobek, 23. avgust 2010 03:20)

Bravo za komentar, veliki pozdrav moderaciji koja me sve više oduševljava :)

Grobar MKD

pre 13 godina

ex Stjepan Bobek ;...svaka tebi cast,a Bobeku Vecna Slava.Partizanovi fudbaleri sutra ce nositi crni flor i pokusace da pobede, i to je, nazalost najmanje sto mogu da urade...

Grobar Novi Sad

pre 13 godina

Štef, bio si jedan od osnovnih razloga nastajanja legende o Partizanu i njegovim navijačima. Neka ti je večna slava i hvala!I kad srce jednom stane, znaj na nebu verno ti je...

nenad73

pre 13 godina

Veliki Štef, velika legenda Partizana, igrač koji je stvarao mit o Partizanu. Neka mu je večna slava i hvala za sve to je uradio u Partizanu. Zauvek ćeš živeti u našim srcima!

vlada

pre 13 godina

O mrtvima sve najbolje, neka mu je laka zemlja.
Ali, Bio je veliki samo za one koji su ga gledali na tv-u i nisu poznavali, za nas koji smo ga znali licno znamo da je bio obican covek, a to znaci puno toga i nije trenutak.....

Purger

pre 13 godina

legenda, u svakom smislu rijeci. jedino se covjek može naježiti kakva bi momčad dinama bila u pedesetima da nisu iz zagreba u beograd protjerani svi najbolji nogometaši tada,čajkovski, bobek, zebec, glaser... još da je i vukas ostao u dinamu, ono bi bila ekipa kaj bi mogla parirati puskasevom i di stefanovom realu.


Neka mu je lahka zemljica, počivao u miru.

Dobar igrač u malom klubu

pre 13 godina

Neka mu je večna slava i da počiva u miru!Kažu da je bio jako dobar fudbaler ali je izabrao pogrešan klub,za to i ima opravdanja jer je bilo po direktivi kao vojni projekat i nije se smelo Tuđmanu reći NE.

vlada

pre 13 godina

O mrtvima sve najbolje, neka mu je laka zemlja.
Ali, Bio je veliki samo za one koji su ga gledali na tv-u i nisu poznavali, za nas koji smo ga znali licno znamo da je bio obican covek, a to znaci puno toga i nije trenutak.....

Antun Subotica

pre 13 godina

Otisao je ne jedan od najvecih,nego NAJVECI na ovim prostorima ikada!!
Negovorim to zato sto sam Hrvat,nego zato sto sam realan..
Stef,neka ti je laka zemlja..

Počivao u miru!

pre 13 godina

Počivao u miru!
U tekstu ste još samo zaboravili napisati da je Hrvat, Zagrepčanin i da je prije Partizana igrao u zagrebačkom klubu Građanskom!

dane

pre 13 godina

Ogroman ali OGROMAN gubitak ne samo za Srpski, Jugoslovenski vec i za svetski fudbal! Legenda nad legendama, jedan od najbolji fudbalera ikada. Treba izgraditi spomenik ispred Partizanovog stadiona za ovu legendu, kad su mogli u Nisu jednom Sabanu mogu i u Beogradu ispred stadiona. Pocivaj u miru legendo! Grobari te nece zaboraviti!!!

Makaveli

pre 13 godina

Pocivaj u miru i hvala na svemu.
A ovi jadni hrvati koji umesto da kazu koju rec saucesca potenciraju kako je Bobek bio hrvat, ovi pacenici zvezdasi koji pisu kako je on bio super ali je igrao za mali klub, ovi koji su ga gistro znali licno i koji znaju da je bio ovakav i onakiav neka zavezu usta zauvek. Olosi.

NUSKNVP

Djansr

pre 13 godina

Nek mu je laka zemlja, na vikipediji stoji i ovo:

Reprezentativna karijera
1943. - 1945.Mlada Reprezentacija Hrvatske
1946. - 1956.
Jugoslavija
63 (38)

gg

pre 13 godina

Otisao je bez dileme i ljutnje najveci jugoslovenski igrac svih vremena,najveca sportska licnost ex-yu.
Za Bobeka su i druge legende pricale d aje bio najbolji.

Otisao je Stef,tvorac najtalentovanije generacije na ovim prostorima ,generacije beba iz 1966.

Vecna ti slava Stjepane

DO GROBA GROBAR

pre 13 godina

VECNA SLAVA NAJVECEM jugoslovenskom fudbaleru svih vremena.
Ponosan sam da u prvi 180 komentara samo dva idiota (Dobar igrač u malom klubu i vlado) uz par onih hrvata kojima nije vazno sta je Krkobatic Isindrom male novo-nacije) ali jeste Bobek i onih "naglasenih zvezdasa" ali korektnih.Pocivaj u miru legendo i ime JNA promjenit u Bobek-stadion.

Sremac

pre 13 godina

Odajemo poslednju poštu velikom Bobeku, neka mu je večna slava i hvala, ali molim vas ne pominjite više SFRJ, Bobek je igrao za reprezentaciju FNRJ. Nije to ista zemlja. Ova SFRJ nije bila jugoslovenska, nego republička država, a on se osećao kao Jogosloven. Time ne želim da uvredim njegovo hrvatsko poreklo, ali on je 65 godina živeo u Beogradu i Srbiji i govorio je ekavski. Počivaj u miru, Legendo, u svom Beogradu i Srbiji.

Hrvat

pre 13 godina

Zanimljivo- najbolji igrač Partizana u povijesti- Hrvat Stjepan Bobek, najbolji igrač Zvezde u povijesti- Hrvat Robert Prosinečki...pa sad vi recite da mi Vas ne volimo!Dali smo vam najbolje a kad se susjeda tako daruje..to nešto znači!

Ratko Marković

pre 13 godina

Molim vas uklonite ovo glasanje, zar ne vidite da ima dosta dežurnih manijaka koji "ne preporučuju". To je ispod svakog dostojanstva i morala. Hvala unapred.

ja

pre 13 godina

Partizan je najveci zato sto su u njemu igrali najveci ! Najbolji fudbaleri sa ovih prostora su igrali u Partizanu - Stjepan Bobek, Milos Milutinovic, Valok, Zebec, Cajkovski, generacija koja je bila vice-prvak Evrope...

Tadasnji Partizan je tuko Real Madrid sa Puskasom 3:0 na JNA

Јокић

pre 13 godina

Па зар има и таквих ретарда који на коментаре о саучешћу дају (-), па ви слободно запуцајте у Лазу (немојте чекати да вас други воде).ВЈЕЧНА СЛАВА БОБЕКУ!

Ivan

pre 13 godina

Stjepan Bobek (Zagreb, 3 December 1923. - † Beograd, 22 August2010,was a football striker from Yugoslavia, and later a football manager. An ethnic Croat, Bobek started playing at a very young age and had spells with several clubs in Zagreb but is mainly remembered for his time at the Serbian side Partizan Belgrade, where he moved to following the end of World War II. He played for Partizan between 1945 and 1959 helping them win 2 Yugoslav First League titles and 4 Yugoslav Cups, and was named the club's greatest player in history in 1995.R.I.P

cartamanx

pre 13 godina

Hvala ti majstor za sve sto si dao mom PFC-u i tadasnjem Jugoslovenskom fudbalu, iako sam rodjen mnogo kasnije, o tebi sam slusao samo legendarne stvari,sto ti jesi bio i za zivota i ostaces zauvek legenda u srcu grobara.Pocivaj u Miru

zeljko

pre 13 godina

Предлажем да се западна трибина Партизановог стадиона назове по легендарном Бобеку, југ Драган Манце, исток Партизанове бебе '66, а сјевер у знак пијетета према Штефовом пријатељу и ривалу Рајко Митић. Такође предлажем да се на потезу између нашег стадиона и Маракане направи у хладу дрвећа сто за којим шах играју Штеф и Рајко, као споменик да се нисмо увијек убијали ако смо вољели различите тимове.

Поздрав из Бањалуке

Ono što je danas fudbal, ne mora da je nastavak onoga što je nekada bio fudbal!

pre 13 godina

"edan od najboljih koji je igrao fudbal na ovim prostorima ikada."

Jedan od najboljih koji je igrao fudbal na planeti Zemlji ikada! Takvi ljudi su od fudbala učinili ono što se danas u fudbalu bezdušno uništava.

Pogledajte crte lica tog čoveka, pogledajte kakvo čelo je imao, A onda pogledajte isto to kod današnjih igrača. Nekada su fudbal igrali pametni ljudi, nekad su fudbal igrali džentlmeni. Zato, pogledajte kakve su navijače i obožavaoce imali tadašnji igrači, a kakve imaju današnji. Uzmite ogledalo i pogledajte se.

архонт Трибала

pre 13 godina

Хрват Стјепан Бобек, није играо за PFC, већ за ФК Партизан. Нека му је вечна слава и хвала!

Stari partizanovac

pre 13 godina

Bio je naš najbolji fudbaler svih vremena. Igrao je u reprezentaciji FNRJ, ne SFRJ. Pored tolikih legendi - Mitić, Vukas, Čajkovski, Zebec, Stanković, Horvat, Boškov, Velf... bio je klasa za sebe. Bio je najbolji i bio je pravi gospodin. Počivaj u miru, u Beogradu, u koji si iz Zagreba došao mlad i nikad ga nisi napustio, iako su ti nudili, pre dvadesetak godina, da se vratiš i da budeš ministar sporta. Onima koji ne znaju, neka ti budu zahvalni jer si ti "Partizanu" dao, pored svega, i crno-belu boju!

deki1977

pre 13 godina

Zvezdaš sam,ali neka je večna slava velikom Partizanovcu i igraču Bobeku...Napraviti mu ispraćaj kako su to uradili Mađari Puškašu.Nazvati stadion partizana po njemu.

Milanista Grobar

pre 13 godina

Gledao sam snimke bas pre neki dan Partizana,deda mi je pokazivao dok smo pricali o njemu i Partizanu.Bas mi je zao,nisam ovo ocekivao. Steta.I svaka mu cast na svemu sto je uradio za Partizan i reprezentaciju. Ee da nam je Stjepan Bobek sad u timu sto bi bilo dobro... Pocivaj u miru,Stjepane!!

Miki

pre 13 godina

Znam decka koji je sinoc bio u urgentnom i kaze da je sestra izasla u jednom trenutku i prozvala Stjepan Bobek i guraju ga u kolicima a on u beloj majici sa partizanovim grbom na grudima! Tako je i umro nocas!

R.I.P.

pre 13 godina

Otisao je covek koji je indirektno najzasluzniji zasto sam postao partizanovac, jer je imao kljucnu ulogu kada se moj pokojni otac svojevremeno odlucivao izmedju Partizana i Zvezde (a ja sam vec od malih nogu bio "vrbovan"). Kada sam se rodio on vec odavno nije bio aktivan igrac, tako da ga nikada nisam gledao kako igra, ali sam mu se ipak oduvek divio na osnovu hvalospeva koje sam cesto slusao od oca i neverovatnih statistika koje su pricale same za sebe. Neka mu je vecna slava.

Don Quijote

pre 13 godina

Neko ovde rece, zaboravili ste napisati da je bio Hrvat.
Ako je to nekome toliko vazno, pa dopisite to.
Neka pociva u miru beogradjanin, Hrvat, legenda beogradskog i jugoslovenskog fudbala.
Porodici, prijateljima, JSD Partizan, FK Partizan i njegovim navijacima i celom Beogradu naiskrenije saucesce.

www.worldofbasketball.org

pre 13 godina

Pocivaj u miru ljudino. Hvala za sve sto si dao Partizanu i nasoj drzavi. Ovo su bile ljudske i igracke velicine kakvih danas i nema bas mnogo.

http://www.worldofbasketball.org

Sale Grobar

pre 13 godina

Vecna slava velikom Bobeku.Nije mi tesko da kazem da je on najveca Partizanova legenda,neki su nas prozivali da smo hrvatski klub zbog njega.Meni to nimalo ne smeta neka pricaju sta hoce,ponosim se i sa Vokrijem Albancem pa sta cemo sad?

pfc4paok

pre 13 godina

Pocivaj u miru legendo.
Partizan ide u ligi sampiona, motiv vise imamo! Znam da ces negde odozgo gledati sve ovo, i bices ponosan. :(

Realno

pre 13 godina

Na zalost, morao je doci i ovaj dan. Otisao je Rajko, sada i Bobek: ali verujem da su njih dvojica tamo gore vec otpoceli svoju partiju saha

Njih dvojica su vise od svih ucinili da ova dva nasa kluba budu to sto jesu. Dok su oni bili u snazi, nasi "giganti" bili su gospodski klubovi. Pogledajte ko je danas na njihovim mestima...zato i mislim da je njima dvojici vec danas puno bolje

Zamislite danas kapitene Zvezde i Partizana kako igraju sah i druze se? Jednog od njih ne poznaje ni 50% navijaca kluba za koji igra, "legendaran" je na recima i pesnicama, a verujem da ne zna kako se krece konj na sahovskoj tabli

Hvala ti Stef na svemu, hvala na tatinim pricama, hvala sto si igrao za moj Partizan, hvala sto sam odrastao citajuci o tebi i tvojim majstorstvima na terenu. Uz svoi postovanje prema ostalim fudbalerima ove zemlje: svako ko pamti tvoje igre rekao mi je da si bio i ostao najveci

Pocivaj u miru legendo

elvis

pre 13 godina

Otac mi je pričao da su se zbog Bobeka čitava sela
skupljala kod jednog domaćina koji je imao radio 50-tih da slušaju radijski prenos Jugoslavija-CCCP!
Počivaj u miru, jugoslavenski majstore!

Kun Aguero

pre 13 godina

Neka ti je vecna slava ! Ne mogu da verujem ... mnogo mi je zao,on je legenda naseg fudbala,covek koji je dao dusu Partizanu i Grobarima.. Nikad te Jug nece zaboraviti,a verujem ni Sever.. Hvala na svemu.

Kenshin Himura

pre 13 godina

Neka mu je laka zemlja.Moj otac je bio visoki funkcioner FK Partizan jos dok je fudbal kod nas bio amaterski.I oduvek mi je pricao o Bobeku i njegovo skromnosti.Pricao mi je kad je Real iz Madrida dosao u BG, Di Stefano se vozio svojim Mercedesom dok igraci Partizana(medju kojima i Bobek) nisu imali kola i ziveli su u hotelu na stadionu Partizana.Bobek je tek nakon mnogo godina igranja u Partizanu dobio od kluba jedan Trabant.

Stefi_czv

pre 13 godina

Vecna ti slava majstore!!Al nikako ne razumem ove sto se potpisuju da su zvezdasi...mislim da je ovo igrac bio svetskih razmera i dal' je bitno sto je igrao partizanu covek je neospoiva legenda

Zoran-Nemac

pre 13 godina

Vecna slava i hvala,majstore.
Molim primitivce,drzite se uzdrzano i o ovom velikanu sa pijetetom samo.On je to i teka
ko zasluzio!
Zvezdas sam oduvek,ali majstor je uvek majstor!

Ivan*

pre 13 godina

Slusajuci price O LEGENDI od svog pokojnog dede sa ponosom sam sirio pricu svojim vrsnjacima jos u osnovnoj skoli iako sam rodjen mnogo kasnije! Partizan je to sto jeste velikom zaslugom Bobeka! 425 golova!!! VECNO U SRCIMA GROBARA I VELIKO HVALA!

SA PARTIZANOM MI SMO DO SMRTI!!!

Goran Tomić

pre 13 godina

Nisam bio rođen kada je igrao, ali oni koji su ga gledali, pričali su mi da je (bez obzira na sve kasnije SFRJ fudbalske zvezde) ipak bio prvi i najbolji...Dovoljno je samo pogledati koliko je golova postigao, iako je veći deo karijere bio polutka, a ne centarfor...
Hvala ti za legendarne utakmice u dresu naše Države i što si mom Partizanu omogućio da od osnivanja ima tako blistav početak...
Možda nije, a možda i ipak jeste ovde mesto, da oni koji mogu da odluče o tome, duboko razmisle o osnivanju (obnavljanju) neke regionalne lige!

Аца"Притисак!"П.Ф.Ц.

pre 13 godina

Вечна слава и хвала за ово што смо данас,велики у сваком смислу те речи."Притисак!"П.Ф.Ц. Миријево

Nebraska

pre 13 godina

Pocivaj u miru LEGENDO!ON nam je uveo CRNO-BELE dresove,posle utakmice sa Juventusom isti su poklonili Partizanu dve garniture CRNO-BELIH dresova koji su u to vreme kvalitetom bili pojam za nase klubove, tako da je na Stefovu inicijativu PARTIZAN promenio boju dresova.To je on sam ispricao svojevremeno.

Ninoslav

pre 13 godina

Legendo neka ti je laka zemlja.... Delija sam ali velike ljude velike igrace treba cjeniti nikad se nece ponoviti vishe takvi igraci kao nekada..

jug

pre 13 godina

Suze teku dok ovo pišem hvala ti legendo nikada te nećemo zaboraviti.SAučešće,porodici,klubu,navijačima !Đuriću,bistu ispred stadiona,ime stadionu BOBEK je to zaslušio !

Bamboleo

pre 13 godina

Slava velikanu jugoslovenskog fudbala i legendi F.K.Partizan...Veliki sam zvezdas,ali Stef je uz Mitica prva zvezda posleratnog fudbala i idiol svih generacija.

kokos

pre 13 godina

Bobek je najbolji fudbaler sa prostora bivše SFRJ svih vremena. Selektor Mažarske "Lake konice" je nakon utakmice u Beogradu između Partizana i Honveda 4:3 izjavioČ Došao sam u Beograd da vidim ko je najbolj half Evrope, Čajkovski ili Božik, a vidio sam najboljeg fudbalera Evrope, vidio sam Stjepana Bobeka".
Kapiten i najbolji igrač Honveda bio je čuveni Ferenc Puškaš, a ponavljam izjavio je selektor Lake konjice Gustav Šebeš.
Bobek je inače rekorder po broju mečeva u nizu, pošto je za reprezentaciju Jugoslavije odigrao 44 utakmice uzastopno.

tancredo

pre 13 godina

Otišli su i Rajko i Stjepan. Sad mi cigani i grobari možemo na miru prostački da se svađamo i prozivamo, više nema od koga da nas bude sramota...

Percik

pre 13 godina

Slava ti Stjepane, legendo hrvatskog, srpskog i jugoslavenskog nogometa.

S ovim čovjekom u istu rečenicu može samo Bajdo Vukas, sve ostalo su priče, njih dvojica bi igrali i u prvoj ekipi Brazila svoga vremena...

Jela '78, komšijski tabor

pre 13 godina

Nisam bila rođena kada je igrao u Partizanu i za Jugu, ali sam iz dekinih priča (koji mi je nebrojeno puta pričao o generaciji Beara, Stanković, Crnković, Čajkovski..., i od kojeg sam 'poprimila' ljubav za fudbal) i mnogih emisija i snimaka mogla da vidim o kakvoj veličini se radi i uvek imala veliko poštovanje.
Nek mu je laka zemlja.

Grobar

pre 13 godina

Iskreno saučešće porodici najveće naše legende koju smo imali. Više puta sam imao priliku da sretnem Stjepana Bobeka, nekad i u gradskom prevozu, i moram istaći da je bio veliki čovek i gospodin. Neka mu je večna slava. Grobari ga neće zaboraviti!

V

pre 13 godina

Za velike majstore nogometa ljudi veruju da su besmrtni baš kao i sjaj same igre.Bobek baš kao i pokojni Rajko Mitić bili su i ostali simboli fudbala nastali u periodu njegovog posleratnog razvoja,simboli fudbala kao čiste igre,sportskog nadmetanja i jake organizacije
a to su težnje od kojih nikada ne treba odustati.

LordRed

pre 13 godina

Pocivaj u miru, legendo. Ti si zasluzan sto je Partizan postao veliki, a bez jakog Partizana, ne bi ni moja Zvezda bila jaka. Neka ti je vecna slava.

Maredinjo

pre 13 godina

Trener Partizana pravi taktiku: Probajte ovako, ovako ili ovako, ako to ne prodje onda probajte i ovako, a ako nista od toga ne prodje onda ti Stef uzmes loptu das gol i mi pobedimo.. :-))
Neka ti je laka zemlja i vecna slava legendo!

Aleksandar

pre 13 godina

Slava najboljem jugoslovenskom fudbaleru svih vremena!Bio je najveci smeker madju fudbalerima i trenerima.
Poslednji pozdrav legendi Stefu od velikog Zvezdasa.

deki1977

pre 13 godina

Zvezdaš sam,ali neka je večna slava velikom Partizanovcu i igraču Bobeku...Napraviti mu oproštaj kako su to uradili Mađari Puškašu.Nazvati stadion partizana po njemu.

ilija

pre 13 godina

Majstore hvala ti za sve sto si ikada ucinio za Partizan,ne samo dok si nosio crno-beli dres,nego i posle toga. Srecni smo sto cemo jednog dana svi svojim sinovima pricati o tebi,jer si jedna od najvecih velicina ovog kluba,bio,ostao i uvek ces biti.Otišo si Stjepane,ostala je tuga,uvek ce te voleti grobari sa juga. Neka ti je laka zemlja :'(

Milan

pre 13 godina

Slava mu! Bio je voljen od svih i u svim generacijama! Svojom igrom i ponasanjem, proneo je slavu fudbala sa ovih prostora! Svojim golovima je stekao mesto miljenika i idola! Kao trener, stvorio je niz odlicnih fudbaler! Hvala Ti Stjepane Bobeku za sve ono sto si nam dao i uradio!

matija 011

pre 13 godina

Sta reci,jako tuzna vest.Veliki covek i sportista s pocetka istorije naseg velikog kluba,covek bolesnog srca,ali covek s kojim je pocelo da kuca srce naseg Partizana.Stjepane,od srca ti hvala i pocivaj u miru.Nikad te necemo zaboraviti.

Delije sever

pre 13 godina

Deda i otac, koji su ga gledali, su mi mnogo pricali o njemu. To ima ce zauvek ostati jedan od stubova fudbala na ovom prostoru. Slava mu !

istočna tribina

pre 13 godina

o Bobeku sam mnogo toga čuo sa TV, ali i od ukućana koji su imali prilike da ga gledaju uživo nekada davno.

Stjepane, nek vam je večna slava, i hvala za sve što ste uradili za naš sport

Babin_zub

pre 13 godina

Pridruzio se Rajku Miticu,jos jednom velikanu naseg fudbala.Neka im je vecna slava i hvala na svemu sto su ucinili za srpski fudbal.

volim ovaj klub zauvek

pre 13 godina

Živećeš u našim srcima Stjepane, zauvek! Milano ima stadion Giuseppe Meazza, Madrid Santiago Bernabeu, vreme je za Beograd, da novi partizanov stadion nosi ime svog velikana, stadion Stjepan Bobek.Samo veliki klubovi imaju fudbalske velikane, a tu spada i čuveni beogradski Partizan. Ispišimo novu stranicu istorije sa novosagrađenog stadiona i učinite nas ponosnima za sva vremena. 2016. Beograd, četvrt-finale Lige šampiona,stadion Stjepan Bobek, 40000 gledalaca, FK Partizan - FC Liverpool 2:1. Zvuči lepo zar ne!?

Pandemoniac

pre 13 godina

Neka mu je večna slava i da počiva u miru! Kažu da je bio jako dobar fudbaler ali je izabrao pogrešan klub, za to i ima opravdanja jer je bilo po direktivi kao vojni projekat i nije se smelo Tuđmanu reći NE.
(Dobar igrač u malom klubu, 22. avgust 2010 11:57)
Pa da li je moguće da i u ovakvim trenucima pričare o tome ko je iz kog kluba!?
Nek ti je večna slava legendo!!!
Veliki zvezdaš!

Nikola Kopanja

pre 13 godina

Stjepan Bobek - Goals in International Matches

The outstanding Yugoslav player scored 38 international goals in 58 matches for his National Team, which is the record number of goals scored by an individual player for Yugoslavia. All matches are friendlies unless stated otherwise.

Born: 3-12-1923
Country: Yugoslavia
Caps: 63 (W39-D8-L16 - GF172-GA98 - %68.25)
Goals: 38 (% 0.60 per match)
Age First Cap: 22 yr 157 d 9- 5-1946 vs. Czechoslovakia 2-0
Age Last Cap: 32 yr 287 d 16- 9-1956 vs. Hungary 1-3
National Team Career: 10 yr 130 d


Cap Goals Date Venue Opponent Score Competition
1 9- 5-46 Praha Czechoslovakia 2-0
2 1 1 29- 9-46 Beograd Czechoslovakia 4-2
3 1 2 7-10-46 Tirana Albania 3-2 Balkan Cup
4 2 11-10-46 Tirana Romania 1-2 Balkan Cup
5 1 3 11- 5-47 Praha Czechoslovakia 1-3
6 2 5 22- 6-47 Bucuresti Romania 3-1 Balkan Cup
7 5 29- 6-47 Beograd Hungary 2-3 Balkan Cup
8 1 6 14- 9-47 Tirana Albania 4-2 Balkan Cup
9 6 12-10-47 Zagreb Bulgaria 2-1 Balkan Cup
10 2 8 19-10-47 Beograd Poland 7-1
11 8 27- 6-48 Beograd Albania 0-0 Balkan Cup
12 8 4- 7-48 Sofia Bulgaria 3-1 Balkan Cup
13 1 9 31- 7-48 London Luxembourg 6-1 Olympic Games
14 1 10 5- 8-48 London Turkey 3-1 Olympic Games
15 1 11 10- 8-48 London Great Britain 3-1 Olympic Games
16 1 12 13- 8-48 London Sweden 1-3 Olympic Games
17 12 25- 8-48 Warszawa Poland 1-0 Balkan Cup
18 1 13 19- 6-49 Oslo Norway 3-1
19 1 14 21- 8-49 Beograd Israel 6-0 World Cup Qualifier
20 1 15 18- 9-49 Tel Aviv Israel 5-2 World Cup Qualifier
21 15 9-10-49 Beograd France 1-1 World Cup Qualifier
22 1 16 30-10-49 Paris France 1-1 World Cup Qualifier
23 1 17 13-11-49 Beograd Austria 2-5
24 17 11-12-49 Firenze France 3-2 World Cup Qualifier
25 17 28- 5-50 Beograd Denmark 5-1
26 1 18 11- 6-50 Bern Switzerland 4-0
27 18 25- 6-50 Belo Horizonte Switzerland 3-0 World Cup
28 1 19 28- 6-50 Porto Alegre Mexico 4-1 World Cup
29 19 1- 7-50 Rio de Janeiro Brazil 0-2 World Cup
30 19 3- 9-50 Stockholm Sweden 2-1
31 1 20 7- 9-50 Helsinki Finland 2-3
32 1 21 10- 9-50 København Denmark 4-1
33 21 8-10-50 Wien Austria 2-7
34 21 5-11-50 Beograd Norway 4-0
35 21 22-11-50 London England 2-2
36 21 6- 2-51 Paris France 1-2
37 21 6- 5-51 Milano Italy 0-0
38 2 23 24- 6-51 Beograd Switzerland 7-3
39 2 25 23- 8-51 Oslo Norway 4-2
40 1 26 2- 9-51 Beograd Sweden 2-1
41 26 25- 6-52 Zagreb Norway 4-1
42 26 15- 7-52 Helsinki India 10-1 Olympic Games
43 1 27 20- 7-52 Tampere Soviet Union 5-5 Olympic Games
44 1 28 22- 7-52 Tampere Soviet Union 3-1 Olympic Games
45 1 29 25- 7-52 Helsinki Denmark 5-3 Olympic Games
46 29 29- 7-52 Helsinki West Germany 3-1 Olympic Games
47 29 2- 8-52 Helsinki Hungary 0-2 Olympic Games
48 3 32 21- 9-52 Beograd Austria 4-2
49 1 33 21-12-52 Ludwigshafen West Germany 2-3
50 33 8-11-53 Skopje Israel 1-0 World Cup Qualifier
51 33 21- 3-54 Tel Aviv Israel 1-0 World Cup Qualifier
52 33 9- 5-54 Zagreb Belgium 0-2
53 33 16- 5-54 Beograd England 1-0
54 33 16- 6-54 Lausanne France 1-0 World Cup
55 33 27- 6-54 Genève West Germany 0-2 World Cup
56 33 22- 9-54 Cardiff Wales 3-1
57 1 34 26- 9-54 Saarbrücken Saar 5-1
58 1 35 3-10-54 Wien Austria 2-2
59 3 38 17-10-54 Sarajevo Turkey 5-1
60 38 15- 5-55 Beograd Scotland 2-2
61 38 30-10-55 Wien Austria 1-2 Dr. Gerö Cup
62 38 22- 4-56 Beograd Romania 0-1
63 38 16- 9-56 Beograd Hungary 1-3 Dr. Gerö Cup


Total Record

GP GW GD GL GF GA Pts Percentage
63 39 8 16 172 98 86 68.25

38 Goals in 63 Matches (0.60 per match)


Types of Goals

Friendlies 23
World Cup Qualifier 3
World Cup 1
Olympic Games 7
Balkan Cup 4

Total goals: 38

R.I.P

Grobar MKD

pre 13 godina

-MAJSTORE...U ime svih navijaca Partizana iz Makedonije,za sve sto si dao crno-belima VELIKO HVALA,i SLAVA TI.Porodici,svim ,zaposlenim jludima u Partizanu,navijacima saucesce.Pocivaj u miru- LEGENDO.

Branko S.

pre 13 godina

Gospodin u kopackama,velikan naseg fudbala,i nemoj mo zaboraviti jedan od nakboljih trenera koje smo imali.Uvek je bio spreman na salu dok je bio trener.Zpamticu uvek njegove reci i savete dok sam ziv.
Vecna slava i saucesce porodici.
Jrdan od njegovih "Lazara".
B.Smileski,fud.trener USA

Trninic

pre 13 godina

Neka ti je slava legendo.Bio si i ostao najveći fudbaler ovih prostora.Samo zbog tebe vredilo je biti partizanovac. Slavni zagrebački sportski novinar Amigo je jednom u društvu rekao da fudbal ima svoju ljepotu zbog južnoamerikanaca i Štefa Bobeka.Beograd i cjela EX-YU pamtit će te kao fudbalskog gospodina.Zaslužio si ulicu u svome Beogradu.

exStjepanBobek

pre 13 godina

Ode :(((( Koristio sam njegovo ime kao nick ostavljajuci komentare na b92...sada to vise necu...Otisao je nas dragi Stef tamo gde ga cekaju Puskas,Jasin,Cajkovski,Robson,Firm,Mitic,Vasovic...
Za sobom ostavlja,osim bogate igracke karijere,hiljade grobara ciji su ocevi,stricevi i dedovi zavoleli Partizan gledajuci njegove vragolije po terenu,i svoju ljubav prema klubu prenosili na potomstvo...Druze,vasom zaslugom i ja sam jedan od onih koji navijaju za klub ciji ste dres nosili vise od decenije. Price o vama i vasoj generaciji nisu mi dozvoljavale da se i u jednom trenutku dvoumim za koga cu navijati. Bili ste ono sto mnogima nece poci za rukom,gospodin, i na terenu i van njega. Niste bili samo fudbalski uzor generacijama,vec i ljudski.Fudbal ce se igrati i dalje,samo je pitanje hoce li ga igrati ljudi ili zveri.U vremenima iza nas najteze je bilo ostati covek,vama ,izgleda to nije bio problem.Brojni su oni koji nisu ostali svoji pod naletom bezumlja,no vi ne spadate u tu grupu.Za vas su svi i dalje ostali braca,a jedinstvo se nikada nije dovodilo u pitanje. Hrvat u Beogradu,Beogradjanin iz Hrvatske...Covek zbog kojeg ne mogu imati predrasude ni prema kome,koje god nacije da je...Bobek,Vokri,Bajro,Katanec,Brnovici,Cajkovski,deo su mog Partizana,i ponosan sam na njih. No,to je tema za neki drugi trenutak...Vi ste otisli,mi vas necemo zaboraviti...a kako i zaboraviti najboljeg koji je hodao stadionom JNA.Posle vas,gostovali su na njemu i Figo i Bekam i Zidan,ali niko nije osetio igru,niko je nije nosio na nacin na koji ste to vi radili.No,sta je tu je...vi sad malo odmorite,a sutra na partiju saha sa Rajkom,ili 1na1 sa Puskasem ;) Sve najbolje,Stef...namignite nam koji put,mi smo na starom mestu,na nasem JNA . I ne zaboravite da u utorak bacite pogled ka Briselu ;) Slava Vam,majstore

pocivaj u miru, a ne RIP (rest in peace), nismo englezi

pre 13 godina

Steta, to su bar bili pravi igraci koji su igrali zbog nadigravanja sa protivnikom i punih tribina. Danas takvih vise nema pa je time i veci gubitak sto takav covek umire, ali ako nista drugo bar se naziveo, ipak je imao 87 godina. Ja sebe ne mogu da zamislim ni sa 50 u ovoj zatrovanoj zemlji gde su mi zivci otisli vec sad sa 26 godina.

SLOBOdan

pre 13 godina

tako mi je zao... moj otac je radio u radnji koja se nalazila u Bobekovoj zgradi. 2.1.1998. Bobek mi je cestitao rodjendan i rekao:"Mamu i tatu slusaj, a fudbal igraj, jer ce te on sigurno izvesti na pravi put"... te reci sam duboko urezao u secanje i ne zelim da ih zaboravim... Slava mu...

Pedjolliny

pre 13 godina

Neka ti je vecna slava i hvala za sve ono sto si dao fudbalu na ovim prostorima. Ostaces upamcen kao najbolji fudbaler sa ovih prostora. Saucesce familiji.

Grobar Novi Sad

pre 13 godina

Štef, bio si jedan od osnovnih razloga nastajanja legende o Partizanu i njegovim navijačima. Neka ti je večna slava i hvala!I kad srce jednom stane, znaj na nebu verno ti je...

nenad73

pre 13 godina

Veliki Štef, velika legenda Partizana, igrač koji je stvarao mit o Partizanu. Neka mu je večna slava i hvala za sve to je uradio u Partizanu. Zauvek ćeš živeti u našim srcima!

OSTOJA

pre 13 godina

Otisao je najveci. Bio je najbolji fudbaler Partizana i Jugoslavije svih vremena. Moj dubok naklon Stef. Niko nije toliko dao Partizanu, koliko si ti dao. Umro si u dresu Partizana, kluba koga si najvise voleo. Bog dusu neka ti prosti. Nikada te necemo zaboraviti. Voleo bih da se nas stadion nazove po tebi. Bio si najbolji strelac, bio si najbolji igrac, bio si gospodin. Uvek ces biti u nasim srcima.

purgeri zagabria

pre 13 godina

Počivaj u miru dragi Štef, puno si dao nogometu na ovim prostorima od početaka u mome Dinamu, do vrhunaca u svome Partizanu.
Onim svijetom ponosno koračaj jer ovaj naš zaboravit te neće

doom

pre 13 godina

претужан дан, ја сам кренуо на утакмице као клинац кад је Манце настрадао... покој души, хвала за све.

Novica mkd

pre 13 godina

Hvala ti sto si bio arhitekta velikog Partizana.
Pocivaj u miru.
Partizanovci te nikada nece zaboraviti, a verujem da ce te i klub dostojanstveno ispratiti i oduziti ti se kako stvarno zasluzujes.
I Skopje je ponosno na tebe jer si bio izvanredan ucitelj fudbalerima Vardara.

Mauro

pre 13 godina

Sjecam se radio prenosa utakmice FNRJ - SSSR iz Tamperea u Finskoj, 1952. Reporter je bio legendarni Radivoje Markovic a nas tim u sastavu Beara, Stankovic, Crnkovic, Cajkovski, Horvat, Boskov, Ognjanov, Mitic, Vukas, Bobek, Zebec ... najbolji sastav koji je ikad igrao u periodu postojanja Yugoslavije.
Bobek je bio super star, najbolji medju najboljima.
Slava mu.

miro sarlic

pre 13 godina

jednom je izjavio da je njegova generacija igrala da postigne gol,ova sadasnja igra da ne primi gol
vjecna ti slava
nek stadion dobije tvoje ime!

vjenceslav

pre 13 godina

Eh da, Bobeki i stara garda su igrali za ljeporu i pune stadione, a ne ko ovi danas za ugovore, menadžere, provizije, skupa auta, sponzoruše ...
Neka ti je vječna slava Štef.

Mancini

pre 13 godina

" Dakle ... idemo akciju A, ako ne ide akcija B, ... a ako ne moze drugacije, ti Stef uzmi loptu i daj gol !" (Iljes Spic, najbolji trener u istiriji Partizana, u svlacionici pred utakmicu) !
Vecan slava Majstore i HVALA za sve.

ZARE

pre 13 godina

(exStjepanBobek, 23. avgust 2010 03:20)
Ovaj komentar mi je suze na oči nagnao.
Jedan sam od mnogih koji su radi TEBE I TVOJIH DRUGOVA ZAVOLELI PARTIZAN.
Nekad smo mi stariji TITU govorili TI zato što smo ga smatrali svojim najbližim, tako i TEBE smatram.
Neka TI JE VEČNA SLAVA I HVALA!

mate mišo zaljubljen u moderatora

pre 13 godina

(exStjepanBobek, 23. avgust 2010 03:20)

Bravo za komentar, veliki pozdrav moderaciji koja me sve više oduševljava :)

Grobar MKD

pre 13 godina

ex Stjepan Bobek ;...svaka tebi cast,a Bobeku Vecna Slava.Partizanovi fudbaleri sutra ce nositi crni flor i pokusace da pobede, i to je, nazalost najmanje sto mogu da urade...

Misha Bacic

pre 13 godina

Stjepane Legendo:
Tvoje mentorstvo mi je puno pomoglo u
fudbalskoj i trenerskoj karijer.
Hvala ti za svo vreme koje si proveo samnom prenoseci mi tvoje fudbalsko i trenersko islustvo.Ja se rado secam nasi razgovor i ukusni vecera tvoje supuge.
Na rucku sa tvojim prijateljom Mehom Miroslavom Brozovicem on mi je rekao da si ti citiram "Stef je svetski igrac i trener" ja bi jos dodao super osoba i uciterlj.

Zg

pre 13 godina

Ugodno iznenađen iskazanom ljubavi prema old school gentlemanu i jednom od najvećih nogometaša svih vremena, vašem i našem Štefu, želim Partizanu da prođe u LP!

Pozdrav iz Zagreba.

P.s. Ipak je Tuđmanu rekao NE, tko zna shvatit će!