Petak, 13.08.2010.

21:13

Sinsinati: Ivanovićeva u polufinalu

Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u polufinale WTA turnira u Sinsinatiju pobedom nad Uzbekistankom Agkul Amanmuradovom 6:1, 6:3.

Izvor: LB

Sinsinati: Ivanoviæeva u polufinalu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

98 Komentari

Sortiraj po:

Keti

pre 13 godina

Ala neki smaraju sa Klintonom.
Pa i vas Slobica se slikao sa Klintonom i to kada je potpisao Dejton. Da vas podsetim: Klinton stoji a ispod njega cuci balkanska bratija, sa njima i Slobica. Poza dostojna jedne Monike Levinski.

Info

pre 13 godina

@daywalker
Bodovima osvojenim za polufinale (395) Ana dolazi na 39. poziciju sa ukupno 1372 bodova. Ulaskom u finale dobija dodatnih 225 bodova (620 za finale, 620-395=225, 1372+225=1597) i ide na 35.mesto, osvajanjem titule bi dobila jos 505 bodova (900 za pobedu, 900-395=505, 1372+505=1877) i bila bi 32. na listi, sto bi znacilo da bi bila postavljena za nosioca na USO (cini mi se da se poredak od narednog ponedeljka uzima kao osnova za postavljanje nosilaca).
Ana sledece sedmice ne brani 60 bodova iz Kanade od prosle godine (ali igra sedmicu posle u New Havenu, gde nije igrala prosle godine), jos ima 5 bodova sa USO (ispadanje u 1. kolu) i 1 bod iz Tokija (takodje ispadanje u prvom kolu) od prosle godine i nista vise. Dakle, sta god dalje uradi do kraja godine samo ce joj se dodavati. Ako odrzi ovu formu mogli bi to biti lepi poencici i fin napredak, mada zavisi od ostalih teniserki koliko ce to biti na listi (tj. sta one urade na narednim turnirima).

Ja

pre 13 godina

Srbi ti nikad nece oprostiti slikanje sa ubicom srpske dece i izjavu kako je Klinton divna osoba!!!!Onaj gore sve vidi!!!
(Uros, 14. avgust 2010 01:31)

Apsolutno si u pravu brate!

tennis

pre 13 godina

ana je usla u polufinale zato sto je dobijala sve protivnice ispod 30-og mjesta izuzev azarenke,kada ana bude pobjedivala teniserke iz top 10 onda se moze reci da se vraca u sam teniski vrh,a ovako nista od toga jer su ovo igracice koje nisu nista gotov osvajale,jeste da je ana poboljsala puno bekend gledala sam to juce u mecu da amanduradovom ali jos uvijek to nije ona ana iz 2008 god..veceras gubi lagano od clijsters..go KIM!!

Igor

pre 13 godina

Bravo sweetheart !!! Gledao sam mec na Eurosportu. I veceras ce biti live u 20 h. Ivanovic/Clijsters. Gledao sam i mec Penneta-Clijsters, i Ana definitivno ima bolju igru na ovom turniru od njih dve. Tako da, ako nastavi kao u prethodna 4 meca, Ana ima velike sanse da pobedi Belgijenku. Uragan Ana ide do titule ! :) Inace, plasmanom u polufinale vec sada je obezbedila skok za dvadesetak mesta na WTA listi.

stefan141

pre 13 godina

Ako izgubi ulazi u top 40 oko 38,39 mesta ako prodje i ispadne u finalu oko 35,34 mesta ako osvoji turnir bice 30.
Naravno ovo nije bas 100% precizno jer ne mogu da gledam bas rezultate svih igracica ali je 90% ovako kako sam napisao

Jova

pre 13 godina

Za "Mr. Error"

I dalje tvrdim da jako ne volis Anu,neznam iz kog razuloga ali siguran sam da je tako jer ocigledno je da njenu igru koju pruza u Cincinnati-u ne komentarises realno.

Prvo pogledaj koga su Anine protivnice izbacile a Ana ih pobedila. Zatim nadji na net-u statistike svih tih Aninih meceva i onda nesto reci.

Hteo ti to da priznas ili ne,ako se barem malo razumes u tenis,Ana je jos agresivnija nego sto je bila,dosta vise izlazaka na mrezu itd. Servis sve sigurniji,jedno jos forhend da postane kao sto je bio.

Strani komentatori kazu da Ana sada igra tenis dostojan svetskom reketu br 1.a ti tvrdis suprotno.

Sto se tice Clijsters,hm,nije ona bas u nekoj formi,ali tenis je to,moze svasta da bude,ali na osnovu analize Anine igre i igre Kim,mozemo reci da je Ana u blagoj prednosti.

Malo realno sagledaj sve,opet kazem,analiziraj statistiku svakog meca.

Mr.Error

pre 13 godina

@Error Repair

:) u pravu si,nisam Tolstoj :)
Izgleda da nisi bas procitao moj komentar. Da jesi video bi da sam napisao da nikoga neomalovazavam. U pravu si za sve. Prihvatam svoju gresku i strogo osudjivanje. Jel sad ok. Svako gresi... ali svako i ima pravo na misljenje.

daywalker

pre 13 godina

Da li bi neko mogao da napravi predvidjanje o Aninoj poziciji na wta listi u slucaju da ispadne od Kim i da prodje u finale?

Error Repair

pre 13 godina

@Error
Pitaš, s omalovažavanjem, koga je to Ana pobedila? Pobedila je Azarenku koja je u Stenfordu uzela titulu i "pregazila" Kuznjecovu (pobednicu San Dijega) i Šarapovu. Pobedila je Vesninu koja je izbacila Skjavone, ovogodišnju pobednicu RG i pobedila je "neku" koja je izbacila Jelenu. Kako onda možeš da postavljAš takva pitanja? I piši kraće, nisi ti Tolstoj.

masha

pre 13 godina

extra za anu ali vi novinari kao da ne znate vise ni za jednog tenisera/teniserku.....a gde je vest o pobedi sharapove? pa ne igraju samo ana, bojana, jelena i novak tenis....

Ena

pre 13 godina

Sta dokle ce da traje? Jel Vas to BAS muci? Trajace do sutra, uzela je 350 bodova i 85.000USD, i tesko da ce moci na Klajsters, sto joj uopste ne zameram. VI da dobijete toliko na lotou samo jednom u zivotu, mozda bi kupili stan, iznajmili ga, i ziveli od iznajmljivanja a ne biste radili nikada vise u zivotu. Vi, ili prosecan Srbin, ako ne Vi. A nju pitate "Dokle ce da traje?". Dok joj ne pukne film, dok ne odluci da je dosta zaradila, dok ne odluci da postane majka... sta Vas sve, bre, briga! Navijajte ili nemojte. Budite ponosni kada svojim licnim uspehom promovise Srbiju (usput) ili ne!

Mr.Error

pre 13 godina

@Jova

Ja sam ocikledno sa druge planete:) Da, gledao sam Anin mec ali samo ovaj u Sinsinatiju. Kao sto sam rekao, nisam gledao prosle pa ne znam kako je igrala.
Ja i dalje uporno tvrdim da prikazana igra nije dovoljna. Videcemo dal' sam u prvau ili nisam. Ali, zar nisi malo preterao, sa tim da igra najbolji tenis? Hoces da kazes da bolje igra nego 2008.? Tesko!
Mozda sam u prvom komentaru malo prestrogo osudjivao ali stojim pri tome.
I to sto si napisao NA MOJU ZALOST ANA NIJE DALA OVOJ TRACAK NADE. Ako vec duze vreme komentarises, primetices da ne vodim kampanju ni protiv Jelene ni protiv Ane. Tako da je bolje da si napisao NA MOJU SRECU. Ja nisam protiv Ane i nisma jedan od onih koji cim neko izgubi, odma nasrnem na njih. Nee. Mozda iz onog komentara tako deluje ali niiiisaaaam.

Pa ajde da vidimo kako ce odigrati protiv Kim (ja tipujem da ce izgubiti. Mislim ne mogu da lazem, voleo bih da pobedi ali bice jaaakooo tesko)

Sasa

pre 13 godina

Vazno je da silni "strucnjaci" ovde procenjuju koliko koja teniserka vredi samo po rankingu. Igru nazalost niko ne gleda.
(realno, 13. avgust 2010 21:39)

Toliko si zaslepljen mrznjom prema JJ da ne vidis sumu od drveta. Mozda se tebi vise svidja kako Ana igra, kad joj ide(i meni se vise svidja) nego li Jelena Jankovic, ali moras da ukapiras da teniserke igraju onako kako im konstitucija dozvoljava. Nemoze JJ da igra toliko napadacki jer nije ni toliko snazna ni toliko visoka, ali zato ni Ana nema sta da trazi protiv neke teniserke iz vrha koja igra dobro sa osnovne linije ako joj ne krene prvi servis. Prema tome jedino zajednicko u njihovoj igri je to sto obadve igraju istu igru. Nacini igre su dijametralno suprotni i glupo ih je uporedjivati. Najlepse od svega je to sto su obadve teniserke NASE i ne vidim razlog za toliko glozenje medju fanovima jedne ili druge. Napred Ana, ipak je ovo vest vezana za tvoju pobedu.

Dermendziev

pre 13 godina

@ realno, 13. avgust 2010 21:39)

Ne znam koliko godina pratite sport,pogotovo tenis.Dali Vi znate za kategorije "neudobni protivnik","tradicija", "pocistiti", kad poredjenja imaju smisla,kada i kako se vrse poredjenja,koji parametri se uzimaju.

Ocigledno da igracice tipa Anamurado ne odgovaraju nasoj Jeleni,o tome sam govorio i pre meca.Nije iskljuceno da i u sledecem meddjusobnom mecu Jelena opet izgubi.Dali je neko pocistio nekog rezultatom 7:6 i 6:4.Jelena je zasluzeno izgubila,ali umesto izraza "pocistila",gledajuci rezultat daleko je blizi,prikladniji izraz "posle velike borbe..."
Usput ne zaboravite da je merilo u sportu rezultat,a
atrakcija,egzibicija,stil,emocije su nesto sasvim drugo.

Primera radi sestre Vilijams nisu udoban protivnik nasoj
Ani.Dali sada treba Anin GS i ostale trofeje treba devalvirati,bas zato stu u tim finalma gde je Ana pobedjivala,nije pobedila jednu od sestara Vilijems.

Dali sad na ova dva primera navijacke strane trebaju omalovazavati sve uspehe nasih devojaka,koji su svakako u svetu sporta zapazeni.

Cini mi se da se Vi bavite vise nekim prorocanstvom bez pokrica,nego li nekom ozbiljnom analizom.

Molim Vas postujete tudje(rezultate) i sami ce te biti vise postovani.Naucite da navijate za sve nase kad igraju sa drugima,a ako vec volite navijanja "za" i "proniv" uradite to kad su medjusobni dueli nasih,no i onda korektno.

iskreno...

pre 13 godina

iskreno,mislim da nece Ana dugo prikazivati ovakvu igru.Nadam se da gresim.Ali setite se Rima ove godine,isto je igrala polufinale,pobedjivala ubedljivo,i nista od toga po sve do Sinsinatija.I realno,imace dosta tezak zreb...Ponavljam,nadam se da gresim...
e a sto ovde pominjete Jelenu Jankovic??msm jel ona toliko dobra,da vi i na vestima o Ani morate da pominjete njeno ime?msm volim ja obe PODJEDNAKO...ali vi Jeleni Jankovic vrsite reklamacije.aa svaka reklama je DOBRA reklama...zaista,zasto toliko prepucavanja oko navijaca JJ i AI...ako je zbog one imitacije,budite realni,Ana je prva imitirala Jelenu i njeno brisanje peskirom...JJ joj je samo ,,vratila''...

pris

pre 13 godina

Sjajan mec,sjajan!Onaj ko je gledao(a ne znam koliko vas je takvih,posto neki ocigledno pricaju napamet) mogao je videti da se Anina igra drasticno poboljsala,u SVIM aspektima.Da ne spominjem taj osmeh i uzivanje na terenu.Kad je u formi niko joj nije ravan!Bravo Anci!
Sutra ce biti veoma tesko,Kim i Ana se fino slazu na tour-u,cak su i prijateljice.Obe su sjajne igracice i osobe.Ajde Ana da nastavimo ovu sjajnu nedelju u Cincy-ju :)

ana1989

pre 13 godina

BRAVO IME MOJE :)))... Samo napred!!! RADUJ SE TI I SRBIJA CE SA TOBOM... :D..
Jeca i Bojana ce nas obradovati na narednom turniru.. Samo da mi ljubitelji sporta imamo cemu da se radujemo i budemo ponosni :).. pozzz

VladimirKV

pre 13 godina

Bravo Ana,mada sam jako ljut na tebe jer sam planirao,zbog obaveza nisam mogao ceo,da stignem bar na drugi set,ali si ti prebrzo zavrsila...:)))i tako sam video samo match higlights...
Samo tako nastavi,i ne brin.Ovde ima navijaca koji su NAVIJACI (to znaci biti uz svoj tim,igraca,klub bez obzira na trenutnu formu,skor itd.)...I dosta podela na Ane i Jelene..obe su nase i trebalo bi da nas pobede svih nasih sportista raduju,a ne njihovi neuspesi...
@xy Apsolutno si u pravu kada kazes da Elena i Kim imaju najkorektnije ponasanje na Turu,i zato uvek navijam za njih kada NASE ne igraju ili ispadnu ranije.

realista

pre 13 godina

@Mr.Error
Ana je osvojila 20 poena vise od protivnice, imala 6 brejk prilika (iskoristila 4) i protivnici nije dozvolila ni jednu. Na svoj servis izgubila samo 11 poena i uzela duplo vise na servis devojke kojoj je servis najjace oruzje. U mecu od 90 poena Ana je Napravila 23 vinera, a njena protivnica samo 5 ili u prevodu Ana je svaki cetvrti poen zavrsavala vinerom. Uz sve to Ana je napravila samo 8 neiznudjenih greski, sto znaci da je na svaku gresku prvila jos 3 vinera.
U tenisu vazi pravilo kada je broj vinera priblizan broju greski, da je igrac igrao dobro. A kad neko napravi trostruko vise vinera to se moze opisati samo jesnom recju a to je fantasticno.
Mozda protivnica nije preterano jaka, ali ta ista devojka je juce protiv Jelene odservirala 12 aseva i nije joj u celom mecu dozvolila ni jednu brejk priliku, a svi znamo da Jelena vazi za jednu od najboljih defanzivki na svetu. Verovatno je to bio prvi mec u Jeleninoj karijeri u kome nije mogla da dodje do brejk prilke.
Kad na kraju takvoj teniserki dozvolite da osvoji samo 4 gema, onda to zasluzuje sve pohvale.

Mislim da ce Ani i polovina danasnje igre i polovina danasnje statistike biti dovoljia da pobedi i naredna dva meca.
Ne kazem da ce Ana pobediti. Moze sutra da odigra i 10 puta losije i da izgubi, ali tvrdim da sa ovakvom igrom kao danas moze da pobedi svaku teniserku na svetu.
Jeste Ana u prvom kolu dobila gotovo izgubljen mec, ali nakon toga je poceo pravi tajfun.
U drugom kolu 6:1 7:5.
U trecem kolu 6:0 6:3.
U cetvrtfinalu 6:1 6:3.

U ta 3 meca je odigrala 26 gemova na svoj servis i izgubila samo 2.
Ti bi verovatno imao zamerke da je Ana sva 3 meca zavrsila sa 6:0 6:0.
Veruj mi bolje od ovog danas ne moze , ne samo Ana nego ni jedna druga teniserka.
Ja joj zelim da sutra ponovi samo polovinu danasnje igre i bice u finalu.

NIK.

pre 13 godina

Naravno da je ovo dobar rezultat,i sada sledi Kim,a ona je zaista jako dobra na tvrdoj podlozi,prosle godine ispala je u cincinatiju od jelene koja je posle oSvojila turnir,nadajmo se da ce i ove da ispadne od srpkinje osvajacice cincinatija.

Lane

pre 13 godina

Bravo Anci..!
Odlicna igra,ponovo si ONA stara Ana i ako ovako nastavis u kontinuitetu presto svetskog tenisa te ceka..sracno sutra..!
moze li neko da mi da neki link za gledanje meceva preko net-a?hvala unapred :D

Lakii

pre 13 godina

Ljudi, jedno ne smemo zaboraviti .. Kim i te kako poshtuje i respektuje Anu ,, chak su i dobre prijateljice...ali ni to joj nece biti dovoljno..Ajmo Anchi..Srpkinjoooo!!!

VLADA@AR

pre 13 godina

BRAVO! Posle svega sto se izesavalo izmedju Jelene i Ane drago mi je da je Ana pocela da pobedjuje i da se ponovo vrati blizu Jelene. Nije u redu onako se rugati nikome a pogotovo ne nekome sa kim igras u reprezentaciji.

Iskreno

pre 13 godina

Nije Kim Klajsters Ani nikakav reper (ti govoriš srbiš?) za US Open. Kim je velika šampionka, a Ana posle dužeg vremena počinje da igra svoju igru. Ono što je dosad pokazala u Sinsinatiju, za one koji znaju šta je savremeni tenis, dovoljno je. Predlažem da sačekamo Melburn. Mislim da se sledeće godine vraća u sam vrh.

Poligraf

pre 13 godina

@Ja
Svakog dana pišeš jedno te isto - da neko kupuje Anine pobede. Ko tebe plaća da pišeš prljavo? Dođi kod mene da utvrdimo da li sam u pravu ili nisam.

Novica mkd

pre 13 godina

Vrlo dobro. Svoju pravu trenutnu snagu spoznaces u polufinalnom duelu protiv Klajsters ili Penetu. Obe su odlicne teniserke i taj mec ce biti pravi reper koji su tvoji dometi na US Open-u.
Само напред девојче!

Jova

pre 13 godina

Za "Mr Error"

Izvini imam sao jedno pitanje,da li sti stvarno lgedao-la Anin vecerasnji mec ili bilo koji u Cincinnati-u?

Cinjenica je da Ana konacno igra onaj svoj tenis,ma ne onaj svoj nego jos bolji. Ana na ovom mecu nije dala onoj "devojci" ni tracak nade,na tvoju zalost,m?

Mile

pre 13 godina

Po rezultatu i po igri se dade zakljuciti bar dve vazne cinjenice:
1.Ana se odlucila vratiti tamo gde joj je i mesto,dakle,na samo celo svetskog tenisa i
2.Ipak je ona, jos uvek, nas najjaci adut u ovom sportu.
Bravo Anci.Cekamo,da te vidimo tamo gde si bila pre dve godine.

Jops

pre 13 godina

Odlična igra,a znamo da može još bolje!!! Samo još da prestane da se raduje preglasno na tudje greške, to zaista nije u skladu sa korektnim ponašanjem na terenu, pogotovo što o tome pričaju sada javno druge teniserke.Valjda može bez toga.Nadamo se tituli !!!

branko

pre 13 godina

Е па, да је васколика Србија (Бојана, Јелена, Ана) изгубила од једне девојке из Узбекистана чије име и презиме мало ко зна да изговори било би заиста премного а много је и овако.
Ја нећу опет журити са закључивањем о Ани. Сви ћемо се сложити да је оно што Ани највише недостаје КОНТИНУИТЕТ добрих игара и резултата. Четири победе за редом јесу неки мали континуитет али видећемо шта ће бити даље. Срећно Ана !

Beogradjanin

pre 13 godina

Bravo Ana . Tako se igra tenis. Ofanzivno a ne kao neke.Isprasila ovu bedeviju kao malo dete.Gledao sam mec preko neta. samo bez straha i sledece meceve i doci ces na svoje

Moljac

pre 13 godina

Nije svaki dan badnji, moja Amansrboterminatorko. Treca sreca (tri put bog pomaze). Lepo je sto imamo tri dobre igracice, evo i Bojana se probija na Montreal.

WTATP Lista

pre 13 godina

Nisam zeleo da komentarisem najavu Aninog "povratka" pre nego sto je bar malo ne pogledam svojim ocima, i jako sam zadovoljan danas vidjenim. Protivnica koja je zbog visine i serve neka vrsta zenskog Ive Karlovica igra u zivotnoj formi i dosla je cak do cetvrtfinala iz kvalifikacija neizgubivsi nijedan set (zanimljivo da je na tom putu izbacila nase igracice Jankovic i Jovanovski). Dakle danas smo mogli pre svega da se uverimo koliko joj je napredovao retern (udarac koji ju je najvise izdao zadnja 3 meseca) i napredak je stvarno ogroman. Ono sto ipak najvise raduje je veliki povratak udarca sa kojim je i napravila karijeru (forhend naravno), a problemi sa podbacivanjem prilikom servisa sada su vise "estetske" prirode, sada kada mu je vratila jacinu i snagu. Od "noviteta" najvise mi se dopao napredak u snalazenju na mrezi. Sve u svemu, osim rezultata, Ana je ovde ocigledno povratila i igru, i nadajmo se da to nije samo bljesak kao u Rimu.

Sledeca protivnica je Kim Klajsters koja na ovoj podlozi (najbrzi betoni) bez problema moze da se poredi sa slavnijom zemljakinjom Enan ili sestrama Vilijams i pobedila je na oba zadnja US Opena na kojima je igrala (uz jedno poduze porodiljsko odsustvo izmedju), tako da nije fer postavljati nekakve rezultatske zahteve pred Anu, i ovo sto je vec prikazala ovde treba jako da nas raduje, a ako joj Kim Klajsters sutra ponudi samo prst, ovako supermotivisana i preporodjena Ana ce joj uzeti celu ruku!

suza

pre 13 godina

Bravo Ana. Uvek sam verovala u tebe, nijednog trena nisam sumnjala da ces biti ona stara.Naravno sada ce svi da te likuju iako su te prethodne 2 godine pljuvali. Servis ti je oduvek bio jako oruzje ali sada ti ni Serena ne moze parirati. Imas velike sanse da osvojis turnir jer si ti opet STARA ANA IVANOVIC!

akela

pre 13 godina

E tek u polufinalu cemo da vidimo jel se Ana vratila u formu jer ovo dosad nije imala neku jaku rivalku sem u prvom kolu azarenke koju je na jedvite jade pobedila.

sanja

pre 13 godina

BRAVO LEPOTICE.
Nadam se mecu sa Kim pa da isprasis i nju kao sve ove do sada a u finalu kako bude, svaka cast, pokazala si od cega si napravljena i da mozes sve kad hoces.

Neo

pre 13 godina

Koliko je samo bilo pretpostavki sta bi trebalo da radi Ana ne bi li se vratila u staru formu..A dovoljno je bilo samo da joj jedan direktor turnira ne podilazi vec da joj kaze istinu i..,odmah je proradio SRPSKI INAT.Eh,samo da se neko ranije setio...

realno

pre 13 godina

Ova uzbekistanka pocistila juce Jelenu, a danas protiv Ane osvojila samo 4 gema.
Sad vi pokusajte da utvrdite razliku izmedju Anine i Jelenine igre i tenisa koji obe igraju.
Ana sa ovakvim tenisom moze do kraja karijere da osvoji bar jos 5-6 GS titula, a Jelena nema sansi ni za jednu.

Vazno je da silni "strucnjaci" ovde procenjuju koliko koja teniserka vredi samo po rankingu. Igru nazalost niko ne gleda.

Dermendziev

pre 13 godina

Bravo Ana na exprexnoj i zakonomernoj pobedi.Amanmurado je juce potrosila svu fizicku i emocionalnu snagu(silu),tako da ce Anci prava provera biti sutra.Pogotovo ako bude protivnik mozda najkompletnija teniserka WTA tura Kim Klajsters.U svakom slucaju zelim ti finale sa Marijom Sarapovom,a mozda i sa Nastjom Pavljucenkovom.
Idemo dalje!

milwood

pre 13 godina

Jedno veliko bravo . Ana je povratila sve elemente igre . Ubojit servis ( nema više pogrešnih izbačaja ) , ritern , srednje oštre dijagonale odlične ( 23 vinera u onako kratkom meču ) . Najvažnija stvar je da protivnici nije dozvolila ni jednu brejk šansu , što znači da je povratila psihičku stabilnost . Svi uslovi su se stekli da se Ana posle Rolan Garosa ponovo okiti titulom .

Nikola(martin del potro)

pre 13 godina

Ana je najbolja kad od nje to najmanje ocekujemo!Ajmo Anci lagano se prosetaj do titule i budi spremna za Us open....:)

Mr.Error

pre 13 godina

REZULTAT NE GOVORI BAS MNOGO
(…nisam jedan od onih pljuvaca)


Iako je Ana dobila sa 2:0, ne moze se nikako reci da je zgazila protivnicu! Mislim… da li ste gledali mec? Necu traziti dlaku u jajetu, ali Ana nista nije posebno igrala. Jeste da je bilo tu i tamo atraktivnih poena ali to nije to. Nije da sam nezadovoljan postignutim, ali daaaaleeekoooo je to od igre koja je moze dovesti u zavrsnicu US Opena (mada ima jos vremena i situacija se moze promeniti).
Danas, kada sam kupio novine, otvorim zadnju stranu a ono naslov “Ana Ivanovic ponovo gazi”. Odma sam se nasmejao. Ne zbog toga sto je pobedila nego zbog naslova. Gazi!(?) A izvinite koga je to jakog “zgazila” osim Azarenke? Sada ce te verovatno napistai kako je pobedila i Akgul Amanmuradovu. Ali ko je to? Jeste da je ona pobedila Jelenu, ali ne pridajem joj veliki uspeh jer svi znamo da je JJ igrala jaaako lose. Takvu je moze svako pobediti pa i ona koja je ispod 100 mesta (nazalost). I kada se Ana sastane sa nekom jakom protivnicom koja nije ispod njenog ranga, i koja ne igra lose kao Jelena (trenutno), da li ce moci da je pobedi? Samo nam je ostalo da nagadjamo. (Ovo nije nikakvo vredjanje i omalovazavanje Ane i Jelene. Samo sam rekao kakva je situacija, barem onakva kakvu je ja vidim.)
Ali, u svakom slucaju, i pored ovoga sto sam napisao, sve cestitke Ani. Nismo je dugo videli u polufinalu nekog turnira i to je jako lepa vest. Dugo smo cekali na ovo, zar ne?
A jeste li je videli kako se radovala posle meca? Ko da je osvojila turnir. To samo pokazuje koliko joj je stalo do tenisa, do pobede i do igre. Nije ona (kao i Jelena) dzabe bila prva.
Konacno se rad i trud isplatio. Treba sto duze da uziva, kao i mi, u ovom trenutku. I… nadam se da ovo nije samo prolazna stvar… Nadam se da ce Ana Ivanovic ponovo zablistati.

Kvazimodo Sorabius

pre 13 godina

Ana-fenix, kako igra na ovom turniru - ne mora da se razigravajau belgijanka i italijanka -neka obe stanu na istu stranu i izgubiće.
Ana je do sada igrala profesorski!

simic tomislav

pre 13 godina

bravo anaaaaaaaaaaa,nadam se da se neces ovde zaustaviti,osvetila si jelenu,mada znamo da ti je to bilo poslednje o cemu si razmisljala.odlican mec,to si ti.nadam se da ces takvu igru prikazati i sutra protiv kim clijsters ili flavije pennete,u boljoj su formi,aliii,ti si ANA IVANOVIC.vec vidim jelenin trofej od prosle godine u tvojim rukamaaaaaaaa

hanz

pre 13 godina

Mnogo mi je drago što se vraća u formu. Inače plasman u polufinale je uleteo kao šlag na tortu posle prepotentne i grube izjave organizatora turnira u Kanadi koji su odbili da joj daju vajld kartu, jer "na terenu ne pokazuje da je zaslužila pozivnicu".

Eto im!

PunkER

pre 13 godina

Hehehe!To Ana,hvala ti,zbog svih nas koji smo verovali u tebe...jedino mi je zao sto danas Jelena nije igrala,ali nema veze,i ovo je dovoljno,izbacila si,mrsku nam,Uzbekistanku..:)
Hajde,jos malo,pa da uzmes i turnir!A,pljuvaci,stidite li se,bar malo?

Slavica

pre 13 godina

Do ovog meca sam mislila da Bartoli ima najlosije ponasanje na terenu, ali me je Ana demantovala. UZAS. Sto se tice igre tokom citavog turnira kapa dole.

Idemo dalje

pre 13 godina

Eto i to prođe,neki će se radovati, a neki opet pući od jada, besa i zavisti...šta ćeš ima nas raznih.A da i ovo možda nije bija slučajnost a?NAPRED ANA ŽELIM TI SVE NAJBOLJE I POBEDU I U SLEDEĆEM MEČU!!!PS pa ova rvačica nije tako opasna kao što to neki napričaše.

Jova

pre 13 godina

Ljudi moji, Ana je danas igrala sa osnovne linije, igrala je na mreži, servirala i što je najvažnije uživala na terenu. Vidjelo se da se dobro osjeća u svojoj koži. Čuveno "Ajde" je odzvanjalo stadionom, milina. A tek osmijeh na kraju meča.
Dosta hvalospijeva. Upravo gledam Penetu i Klajstersovu, protiv koje god bude igrala biće teško sutra. Nadam se pobjedi, realno pribojavam poraza i neću biti razočarana i ako se desi. Glavno ga je naša Ana počela slagati svoje puzle. Slika se tek nazire, treba tu još puno strpljenja i rada. Želim joj i jedno i drugo a prije svega puno zdravlja i malo sreće. Zaslužila je.

I na kraju pozdrav svim istinskim ljubiteljima tenisa.

WTATP Lista

pre 13 godina

Nisam zeleo da komentarisem najavu Aninog "povratka" pre nego sto je bar malo ne pogledam svojim ocima, i jako sam zadovoljan danas vidjenim. Protivnica koja je zbog visine i serve neka vrsta zenskog Ive Karlovica igra u zivotnoj formi i dosla je cak do cetvrtfinala iz kvalifikacija neizgubivsi nijedan set (zanimljivo da je na tom putu izbacila nase igracice Jankovic i Jovanovski). Dakle danas smo mogli pre svega da se uverimo koliko joj je napredovao retern (udarac koji ju je najvise izdao zadnja 3 meseca) i napredak je stvarno ogroman. Ono sto ipak najvise raduje je veliki povratak udarca sa kojim je i napravila karijeru (forhend naravno), a problemi sa podbacivanjem prilikom servisa sada su vise "estetske" prirode, sada kada mu je vratila jacinu i snagu. Od "noviteta" najvise mi se dopao napredak u snalazenju na mrezi. Sve u svemu, osim rezultata, Ana je ovde ocigledno povratila i igru, i nadajmo se da to nije samo bljesak kao u Rimu.

Sledeca protivnica je Kim Klajsters koja na ovoj podlozi (najbrzi betoni) bez problema moze da se poredi sa slavnijom zemljakinjom Enan ili sestrama Vilijams i pobedila je na oba zadnja US Opena na kojima je igrala (uz jedno poduze porodiljsko odsustvo izmedju), tako da nije fer postavljati nekakve rezultatske zahteve pred Anu, i ovo sto je vec prikazala ovde treba jako da nas raduje, a ako joj Kim Klajsters sutra ponudi samo prst, ovako supermotivisana i preporodjena Ana ce joj uzeti celu ruku!

Jova

pre 13 godina

Ljudi moji, Ana je danas igrala sa osnovne linije, igrala je na mreži, servirala i što je najvažnije uživala na terenu. Vidjelo se da se dobro osjeća u svojoj koži. Čuveno "Ajde" je odzvanjalo stadionom, milina. A tek osmijeh na kraju meča.
Dosta hvalospijeva. Upravo gledam Penetu i Klajstersovu, protiv koje god bude igrala biće teško sutra. Nadam se pobjedi, realno pribojavam poraza i neću biti razočarana i ako se desi. Glavno ga je naša Ana počela slagati svoje puzle. Slika se tek nazire, treba tu još puno strpljenja i rada. Želim joj i jedno i drugo a prije svega puno zdravlja i malo sreće. Zaslužila je.

I na kraju pozdrav svim istinskim ljubiteljima tenisa.

hanz

pre 13 godina

Mnogo mi je drago što se vraća u formu. Inače plasman u polufinale je uleteo kao šlag na tortu posle prepotentne i grube izjave organizatora turnira u Kanadi koji su odbili da joj daju vajld kartu, jer "na terenu ne pokazuje da je zaslužila pozivnicu".

Eto im!

realno

pre 13 godina

Ova uzbekistanka pocistila juce Jelenu, a danas protiv Ane osvojila samo 4 gema.
Sad vi pokusajte da utvrdite razliku izmedju Anine i Jelenine igre i tenisa koji obe igraju.
Ana sa ovakvim tenisom moze do kraja karijere da osvoji bar jos 5-6 GS titula, a Jelena nema sansi ni za jednu.

Vazno je da silni "strucnjaci" ovde procenjuju koliko koja teniserka vredi samo po rankingu. Igru nazalost niko ne gleda.

Poligraf

pre 13 godina

@Ja
Svakog dana pišeš jedno te isto - da neko kupuje Anine pobede. Ko tebe plaća da pišeš prljavo? Dođi kod mene da utvrdimo da li sam u pravu ili nisam.

Beogradjanin

pre 13 godina

Bravo Ana . Tako se igra tenis. Ofanzivno a ne kao neke.Isprasila ovu bedeviju kao malo dete.Gledao sam mec preko neta. samo bez straha i sledece meceve i doci ces na svoje

Neo

pre 13 godina

Koliko je samo bilo pretpostavki sta bi trebalo da radi Ana ne bi li se vratila u staru formu..A dovoljno je bilo samo da joj jedan direktor turnira ne podilazi vec da joj kaze istinu i..,odmah je proradio SRPSKI INAT.Eh,samo da se neko ranije setio...

Iskreno

pre 13 godina

Nije Kim Klajsters Ani nikakav reper (ti govoriš srbiš?) za US Open. Kim je velika šampionka, a Ana posle dužeg vremena počinje da igra svoju igru. Ono što je dosad pokazala u Sinsinatiju, za one koji znaju šta je savremeni tenis, dovoljno je. Predlažem da sačekamo Melburn. Mislim da se sledeće godine vraća u sam vrh.

Moljac

pre 13 godina

Nije svaki dan badnji, moja Amansrboterminatorko. Treca sreca (tri put bog pomaze). Lepo je sto imamo tri dobre igracice, evo i Bojana se probija na Montreal.

Mr.Error

pre 13 godina

REZULTAT NE GOVORI BAS MNOGO
(…nisam jedan od onih pljuvaca)


Iako je Ana dobila sa 2:0, ne moze se nikako reci da je zgazila protivnicu! Mislim… da li ste gledali mec? Necu traziti dlaku u jajetu, ali Ana nista nije posebno igrala. Jeste da je bilo tu i tamo atraktivnih poena ali to nije to. Nije da sam nezadovoljan postignutim, ali daaaaleeekoooo je to od igre koja je moze dovesti u zavrsnicu US Opena (mada ima jos vremena i situacija se moze promeniti).
Danas, kada sam kupio novine, otvorim zadnju stranu a ono naslov “Ana Ivanovic ponovo gazi”. Odma sam se nasmejao. Ne zbog toga sto je pobedila nego zbog naslova. Gazi!(?) A izvinite koga je to jakog “zgazila” osim Azarenke? Sada ce te verovatno napistai kako je pobedila i Akgul Amanmuradovu. Ali ko je to? Jeste da je ona pobedila Jelenu, ali ne pridajem joj veliki uspeh jer svi znamo da je JJ igrala jaaako lose. Takvu je moze svako pobediti pa i ona koja je ispod 100 mesta (nazalost). I kada se Ana sastane sa nekom jakom protivnicom koja nije ispod njenog ranga, i koja ne igra lose kao Jelena (trenutno), da li ce moci da je pobedi? Samo nam je ostalo da nagadjamo. (Ovo nije nikakvo vredjanje i omalovazavanje Ane i Jelene. Samo sam rekao kakva je situacija, barem onakva kakvu je ja vidim.)
Ali, u svakom slucaju, i pored ovoga sto sam napisao, sve cestitke Ani. Nismo je dugo videli u polufinalu nekog turnira i to je jako lepa vest. Dugo smo cekali na ovo, zar ne?
A jeste li je videli kako se radovala posle meca? Ko da je osvojila turnir. To samo pokazuje koliko joj je stalo do tenisa, do pobede i do igre. Nije ona (kao i Jelena) dzabe bila prva.
Konacno se rad i trud isplatio. Treba sto duze da uziva, kao i mi, u ovom trenutku. I… nadam se da ovo nije samo prolazna stvar… Nadam se da ce Ana Ivanovic ponovo zablistati.

Kvazimodo Sorabius

pre 13 godina

Ana-fenix, kako igra na ovom turniru - ne mora da se razigravajau belgijanka i italijanka -neka obe stanu na istu stranu i izgubiće.
Ana je do sada igrala profesorski!

milwood

pre 13 godina

Jedno veliko bravo . Ana je povratila sve elemente igre . Ubojit servis ( nema više pogrešnih izbačaja ) , ritern , srednje oštre dijagonale odlične ( 23 vinera u onako kratkom meču ) . Najvažnija stvar je da protivnici nije dozvolila ni jednu brejk šansu , što znači da je povratila psihičku stabilnost . Svi uslovi su se stekli da se Ana posle Rolan Garosa ponovo okiti titulom .

Nikola(martin del potro)

pre 13 godina

Ana je najbolja kad od nje to najmanje ocekujemo!Ajmo Anci lagano se prosetaj do titule i budi spremna za Us open....:)

simic tomislav

pre 13 godina

bravo anaaaaaaaaaaa,nadam se da se neces ovde zaustaviti,osvetila si jelenu,mada znamo da ti je to bilo poslednje o cemu si razmisljala.odlican mec,to si ti.nadam se da ces takvu igru prikazati i sutra protiv kim clijsters ili flavije pennete,u boljoj su formi,aliii,ti si ANA IVANOVIC.vec vidim jelenin trofej od prosle godine u tvojim rukamaaaaaaaa

PunkER

pre 13 godina

Hehehe!To Ana,hvala ti,zbog svih nas koji smo verovali u tebe...jedino mi je zao sto danas Jelena nije igrala,ali nema veze,i ovo je dovoljno,izbacila si,mrsku nam,Uzbekistanku..:)
Hajde,jos malo,pa da uzmes i turnir!A,pljuvaci,stidite li se,bar malo?

Mile

pre 13 godina

Po rezultatu i po igri se dade zakljuciti bar dve vazne cinjenice:
1.Ana se odlucila vratiti tamo gde joj je i mesto,dakle,na samo celo svetskog tenisa i
2.Ipak je ona, jos uvek, nas najjaci adut u ovom sportu.
Bravo Anci.Cekamo,da te vidimo tamo gde si bila pre dve godine.

Jova

pre 13 godina

Za "Mr Error"

Izvini imam sao jedno pitanje,da li sti stvarno lgedao-la Anin vecerasnji mec ili bilo koji u Cincinnati-u?

Cinjenica je da Ana konacno igra onaj svoj tenis,ma ne onaj svoj nego jos bolji. Ana na ovom mecu nije dala onoj "devojci" ni tracak nade,na tvoju zalost,m?

branko

pre 13 godina

Е па, да је васколика Србија (Бојана, Јелена, Ана) изгубила од једне девојке из Узбекистана чије име и презиме мало ко зна да изговори било би заиста премного а много је и овако.
Ја нећу опет журити са закључивањем о Ани. Сви ћемо се сложити да је оно што Ани највише недостаје КОНТИНУИТЕТ добрих игара и резултата. Четири победе за редом јесу неки мали континуитет али видећемо шта ће бити даље. Срећно Ана !

VLADA@AR

pre 13 godina

BRAVO! Posle svega sto se izesavalo izmedju Jelene i Ane drago mi je da je Ana pocela da pobedjuje i da se ponovo vrati blizu Jelene. Nije u redu onako se rugati nikome a pogotovo ne nekome sa kim igras u reprezentaciji.

Jops

pre 13 godina

Odlična igra,a znamo da može još bolje!!! Samo još da prestane da se raduje preglasno na tudje greške, to zaista nije u skladu sa korektnim ponašanjem na terenu, pogotovo što o tome pričaju sada javno druge teniserke.Valjda može bez toga.Nadamo se tituli !!!

sanja

pre 13 godina

BRAVO LEPOTICE.
Nadam se mecu sa Kim pa da isprasis i nju kao sve ove do sada a u finalu kako bude, svaka cast, pokazala si od cega si napravljena i da mozes sve kad hoces.

suza

pre 13 godina

Bravo Ana. Uvek sam verovala u tebe, nijednog trena nisam sumnjala da ces biti ona stara.Naravno sada ce svi da te likuju iako su te prethodne 2 godine pljuvali. Servis ti je oduvek bio jako oruzje ali sada ti ni Serena ne moze parirati. Imas velike sanse da osvojis turnir jer si ti opet STARA ANA IVANOVIC!

Idemo dalje

pre 13 godina

Eto i to prođe,neki će se radovati, a neki opet pući od jada, besa i zavisti...šta ćeš ima nas raznih.A da i ovo možda nije bija slučajnost a?NAPRED ANA ŽELIM TI SVE NAJBOLJE I POBEDU I U SLEDEĆEM MEČU!!!PS pa ova rvačica nije tako opasna kao što to neki napričaše.

Dermendziev

pre 13 godina

Bravo Ana na exprexnoj i zakonomernoj pobedi.Amanmurado je juce potrosila svu fizicku i emocionalnu snagu(silu),tako da ce Anci prava provera biti sutra.Pogotovo ako bude protivnik mozda najkompletnija teniserka WTA tura Kim Klajsters.U svakom slucaju zelim ti finale sa Marijom Sarapovom,a mozda i sa Nastjom Pavljucenkovom.
Idemo dalje!

Novica mkd

pre 13 godina

Vrlo dobro. Svoju pravu trenutnu snagu spoznaces u polufinalnom duelu protiv Klajsters ili Penetu. Obe su odlicne teniserke i taj mec ce biti pravi reper koji su tvoji dometi na US Open-u.
Само напред девојче!

Error Repair

pre 13 godina

@Error
Pitaš, s omalovažavanjem, koga je to Ana pobedila? Pobedila je Azarenku koja je u Stenfordu uzela titulu i "pregazila" Kuznjecovu (pobednicu San Dijega) i Šarapovu. Pobedila je Vesninu koja je izbacila Skjavone, ovogodišnju pobednicu RG i pobedila je "neku" koja je izbacila Jelenu. Kako onda možeš da postavljAš takva pitanja? I piši kraće, nisi ti Tolstoj.

Ena

pre 13 godina

Sta dokle ce da traje? Jel Vas to BAS muci? Trajace do sutra, uzela je 350 bodova i 85.000USD, i tesko da ce moci na Klajsters, sto joj uopste ne zameram. VI da dobijete toliko na lotou samo jednom u zivotu, mozda bi kupili stan, iznajmili ga, i ziveli od iznajmljivanja a ne biste radili nikada vise u zivotu. Vi, ili prosecan Srbin, ako ne Vi. A nju pitate "Dokle ce da traje?". Dok joj ne pukne film, dok ne odluci da je dosta zaradila, dok ne odluci da postane majka... sta Vas sve, bre, briga! Navijajte ili nemojte. Budite ponosni kada svojim licnim uspehom promovise Srbiju (usput) ili ne!

Slavica

pre 13 godina

Do ovog meca sam mislila da Bartoli ima najlosije ponasanje na terenu, ali me je Ana demantovala. UZAS. Sto se tice igre tokom citavog turnira kapa dole.

akela

pre 13 godina

E tek u polufinalu cemo da vidimo jel se Ana vratila u formu jer ovo dosad nije imala neku jaku rivalku sem u prvom kolu azarenke koju je na jedvite jade pobedila.

realista

pre 13 godina

@Mr.Error
Ana je osvojila 20 poena vise od protivnice, imala 6 brejk prilika (iskoristila 4) i protivnici nije dozvolila ni jednu. Na svoj servis izgubila samo 11 poena i uzela duplo vise na servis devojke kojoj je servis najjace oruzje. U mecu od 90 poena Ana je Napravila 23 vinera, a njena protivnica samo 5 ili u prevodu Ana je svaki cetvrti poen zavrsavala vinerom. Uz sve to Ana je napravila samo 8 neiznudjenih greski, sto znaci da je na svaku gresku prvila jos 3 vinera.
U tenisu vazi pravilo kada je broj vinera priblizan broju greski, da je igrac igrao dobro. A kad neko napravi trostruko vise vinera to se moze opisati samo jesnom recju a to je fantasticno.
Mozda protivnica nije preterano jaka, ali ta ista devojka je juce protiv Jelene odservirala 12 aseva i nije joj u celom mecu dozvolila ni jednu brejk priliku, a svi znamo da Jelena vazi za jednu od najboljih defanzivki na svetu. Verovatno je to bio prvi mec u Jeleninoj karijeri u kome nije mogla da dodje do brejk prilke.
Kad na kraju takvoj teniserki dozvolite da osvoji samo 4 gema, onda to zasluzuje sve pohvale.

Mislim da ce Ani i polovina danasnje igre i polovina danasnje statistike biti dovoljia da pobedi i naredna dva meca.
Ne kazem da ce Ana pobediti. Moze sutra da odigra i 10 puta losije i da izgubi, ali tvrdim da sa ovakvom igrom kao danas moze da pobedi svaku teniserku na svetu.
Jeste Ana u prvom kolu dobila gotovo izgubljen mec, ali nakon toga je poceo pravi tajfun.
U drugom kolu 6:1 7:5.
U trecem kolu 6:0 6:3.
U cetvrtfinalu 6:1 6:3.

U ta 3 meca je odigrala 26 gemova na svoj servis i izgubila samo 2.
Ti bi verovatno imao zamerke da je Ana sva 3 meca zavrsila sa 6:0 6:0.
Veruj mi bolje od ovog danas ne moze , ne samo Ana nego ni jedna druga teniserka.
Ja joj zelim da sutra ponovi samo polovinu danasnje igre i bice u finalu.

Lakii

pre 13 godina

Ljudi, jedno ne smemo zaboraviti .. Kim i te kako poshtuje i respektuje Anu ,, chak su i dobre prijateljice...ali ni to joj nece biti dovoljno..Ajmo Anchi..Srpkinjoooo!!!

pris

pre 13 godina

Sjajan mec,sjajan!Onaj ko je gledao(a ne znam koliko vas je takvih,posto neki ocigledno pricaju napamet) mogao je videti da se Anina igra drasticno poboljsala,u SVIM aspektima.Da ne spominjem taj osmeh i uzivanje na terenu.Kad je u formi niko joj nije ravan!Bravo Anci!
Sutra ce biti veoma tesko,Kim i Ana se fino slazu na tour-u,cak su i prijateljice.Obe su sjajne igracice i osobe.Ajde Ana da nastavimo ovu sjajnu nedelju u Cincy-ju :)

Dermendziev

pre 13 godina

@ realno, 13. avgust 2010 21:39)

Ne znam koliko godina pratite sport,pogotovo tenis.Dali Vi znate za kategorije "neudobni protivnik","tradicija", "pocistiti", kad poredjenja imaju smisla,kada i kako se vrse poredjenja,koji parametri se uzimaju.

Ocigledno da igracice tipa Anamurado ne odgovaraju nasoj Jeleni,o tome sam govorio i pre meca.Nije iskljuceno da i u sledecem meddjusobnom mecu Jelena opet izgubi.Dali je neko pocistio nekog rezultatom 7:6 i 6:4.Jelena je zasluzeno izgubila,ali umesto izraza "pocistila",gledajuci rezultat daleko je blizi,prikladniji izraz "posle velike borbe..."
Usput ne zaboravite da je merilo u sportu rezultat,a
atrakcija,egzibicija,stil,emocije su nesto sasvim drugo.

Primera radi sestre Vilijams nisu udoban protivnik nasoj
Ani.Dali sada treba Anin GS i ostale trofeje treba devalvirati,bas zato stu u tim finalma gde je Ana pobedjivala,nije pobedila jednu od sestara Vilijems.

Dali sad na ova dva primera navijacke strane trebaju omalovazavati sve uspehe nasih devojaka,koji su svakako u svetu sporta zapazeni.

Cini mi se da se Vi bavite vise nekim prorocanstvom bez pokrica,nego li nekom ozbiljnom analizom.

Molim Vas postujete tudje(rezultate) i sami ce te biti vise postovani.Naucite da navijate za sve nase kad igraju sa drugima,a ako vec volite navijanja "za" i "proniv" uradite to kad su medjusobni dueli nasih,no i onda korektno.

Igor

pre 13 godina

Bravo sweetheart !!! Gledao sam mec na Eurosportu. I veceras ce biti live u 20 h. Ivanovic/Clijsters. Gledao sam i mec Penneta-Clijsters, i Ana definitivno ima bolju igru na ovom turniru od njih dve. Tako da, ako nastavi kao u prethodna 4 meca, Ana ima velike sanse da pobedi Belgijenku. Uragan Ana ide do titule ! :) Inace, plasmanom u polufinale vec sada je obezbedila skok za dvadesetak mesta na WTA listi.

Lane

pre 13 godina

Bravo Anci..!
Odlicna igra,ponovo si ONA stara Ana i ako ovako nastavis u kontinuitetu presto svetskog tenisa te ceka..sracno sutra..!
moze li neko da mi da neki link za gledanje meceva preko net-a?hvala unapred :D

Jova

pre 13 godina

Za "Mr. Error"

I dalje tvrdim da jako ne volis Anu,neznam iz kog razuloga ali siguran sam da je tako jer ocigledno je da njenu igru koju pruza u Cincinnati-u ne komentarises realno.

Prvo pogledaj koga su Anine protivnice izbacile a Ana ih pobedila. Zatim nadji na net-u statistike svih tih Aninih meceva i onda nesto reci.

Hteo ti to da priznas ili ne,ako se barem malo razumes u tenis,Ana je jos agresivnija nego sto je bila,dosta vise izlazaka na mrezu itd. Servis sve sigurniji,jedno jos forhend da postane kao sto je bio.

Strani komentatori kazu da Ana sada igra tenis dostojan svetskom reketu br 1.a ti tvrdis suprotno.

Sto se tice Clijsters,hm,nije ona bas u nekoj formi,ali tenis je to,moze svasta da bude,ali na osnovu analize Anine igre i igre Kim,mozemo reci da je Ana u blagoj prednosti.

Malo realno sagledaj sve,opet kazem,analiziraj statistiku svakog meca.

Sasa

pre 13 godina

Vazno je da silni "strucnjaci" ovde procenjuju koliko koja teniserka vredi samo po rankingu. Igru nazalost niko ne gleda.
(realno, 13. avgust 2010 21:39)

Toliko si zaslepljen mrznjom prema JJ da ne vidis sumu od drveta. Mozda se tebi vise svidja kako Ana igra, kad joj ide(i meni se vise svidja) nego li Jelena Jankovic, ali moras da ukapiras da teniserke igraju onako kako im konstitucija dozvoljava. Nemoze JJ da igra toliko napadacki jer nije ni toliko snazna ni toliko visoka, ali zato ni Ana nema sta da trazi protiv neke teniserke iz vrha koja igra dobro sa osnovne linije ako joj ne krene prvi servis. Prema tome jedino zajednicko u njihovoj igri je to sto obadve igraju istu igru. Nacini igre su dijametralno suprotni i glupo ih je uporedjivati. Najlepse od svega je to sto su obadve teniserke NASE i ne vidim razlog za toliko glozenje medju fanovima jedne ili druge. Napred Ana, ipak je ovo vest vezana za tvoju pobedu.

Info

pre 13 godina

@daywalker
Bodovima osvojenim za polufinale (395) Ana dolazi na 39. poziciju sa ukupno 1372 bodova. Ulaskom u finale dobija dodatnih 225 bodova (620 za finale, 620-395=225, 1372+225=1597) i ide na 35.mesto, osvajanjem titule bi dobila jos 505 bodova (900 za pobedu, 900-395=505, 1372+505=1877) i bila bi 32. na listi, sto bi znacilo da bi bila postavljena za nosioca na USO (cini mi se da se poredak od narednog ponedeljka uzima kao osnova za postavljanje nosilaca).
Ana sledece sedmice ne brani 60 bodova iz Kanade od prosle godine (ali igra sedmicu posle u New Havenu, gde nije igrala prosle godine), jos ima 5 bodova sa USO (ispadanje u 1. kolu) i 1 bod iz Tokija (takodje ispadanje u prvom kolu) od prosle godine i nista vise. Dakle, sta god dalje uradi do kraja godine samo ce joj se dodavati. Ako odrzi ovu formu mogli bi to biti lepi poencici i fin napredak, mada zavisi od ostalih teniserki koliko ce to biti na listi (tj. sta one urade na narednim turnirima).

Ja

pre 13 godina

Srbi ti nikad nece oprostiti slikanje sa ubicom srpske dece i izjavu kako je Klinton divna osoba!!!!Onaj gore sve vidi!!!
(Uros, 14. avgust 2010 01:31)

Apsolutno si u pravu brate!

NIK.

pre 13 godina

Naravno da je ovo dobar rezultat,i sada sledi Kim,a ona je zaista jako dobra na tvrdoj podlozi,prosle godine ispala je u cincinatiju od jelene koja je posle oSvojila turnir,nadajmo se da ce i ove da ispadne od srpkinje osvajacice cincinatija.

VladimirKV

pre 13 godina

Bravo Ana,mada sam jako ljut na tebe jer sam planirao,zbog obaveza nisam mogao ceo,da stignem bar na drugi set,ali si ti prebrzo zavrsila...:)))i tako sam video samo match higlights...
Samo tako nastavi,i ne brin.Ovde ima navijaca koji su NAVIJACI (to znaci biti uz svoj tim,igraca,klub bez obzira na trenutnu formu,skor itd.)...I dosta podela na Ane i Jelene..obe su nase i trebalo bi da nas pobede svih nasih sportista raduju,a ne njihovi neuspesi...
@xy Apsolutno si u pravu kada kazes da Elena i Kim imaju najkorektnije ponasanje na Turu,i zato uvek navijam za njih kada NASE ne igraju ili ispadnu ranije.

ana1989

pre 13 godina

BRAVO IME MOJE :)))... Samo napred!!! RADUJ SE TI I SRBIJA CE SA TOBOM... :D..
Jeca i Bojana ce nas obradovati na narednom turniru.. Samo da mi ljubitelji sporta imamo cemu da se radujemo i budemo ponosni :).. pozzz

stefan141

pre 13 godina

Ako izgubi ulazi u top 40 oko 38,39 mesta ako prodje i ispadne u finalu oko 35,34 mesta ako osvoji turnir bice 30.
Naravno ovo nije bas 100% precizno jer ne mogu da gledam bas rezultate svih igracica ali je 90% ovako kako sam napisao

masha

pre 13 godina

extra za anu ali vi novinari kao da ne znate vise ni za jednog tenisera/teniserku.....a gde je vest o pobedi sharapove? pa ne igraju samo ana, bojana, jelena i novak tenis....

daywalker

pre 13 godina

Da li bi neko mogao da napravi predvidjanje o Aninoj poziciji na wta listi u slucaju da ispadne od Kim i da prodje u finale?

Keti

pre 13 godina

Ala neki smaraju sa Klintonom.
Pa i vas Slobica se slikao sa Klintonom i to kada je potpisao Dejton. Da vas podsetim: Klinton stoji a ispod njega cuci balkanska bratija, sa njima i Slobica. Poza dostojna jedne Monike Levinski.

iskreno...

pre 13 godina

iskreno,mislim da nece Ana dugo prikazivati ovakvu igru.Nadam se da gresim.Ali setite se Rima ove godine,isto je igrala polufinale,pobedjivala ubedljivo,i nista od toga po sve do Sinsinatija.I realno,imace dosta tezak zreb...Ponavljam,nadam se da gresim...
e a sto ovde pominjete Jelenu Jankovic??msm jel ona toliko dobra,da vi i na vestima o Ani morate da pominjete njeno ime?msm volim ja obe PODJEDNAKO...ali vi Jeleni Jankovic vrsite reklamacije.aa svaka reklama je DOBRA reklama...zaista,zasto toliko prepucavanja oko navijaca JJ i AI...ako je zbog one imitacije,budite realni,Ana je prva imitirala Jelenu i njeno brisanje peskirom...JJ joj je samo ,,vratila''...

Mr.Error

pre 13 godina

@Jova

Ja sam ocikledno sa druge planete:) Da, gledao sam Anin mec ali samo ovaj u Sinsinatiju. Kao sto sam rekao, nisam gledao prosle pa ne znam kako je igrala.
Ja i dalje uporno tvrdim da prikazana igra nije dovoljna. Videcemo dal' sam u prvau ili nisam. Ali, zar nisi malo preterao, sa tim da igra najbolji tenis? Hoces da kazes da bolje igra nego 2008.? Tesko!
Mozda sam u prvom komentaru malo prestrogo osudjivao ali stojim pri tome.
I to sto si napisao NA MOJU ZALOST ANA NIJE DALA OVOJ TRACAK NADE. Ako vec duze vreme komentarises, primetices da ne vodim kampanju ni protiv Jelene ni protiv Ane. Tako da je bolje da si napisao NA MOJU SRECU. Ja nisam protiv Ane i nisma jedan od onih koji cim neko izgubi, odma nasrnem na njih. Nee. Mozda iz onog komentara tako deluje ali niiiisaaaam.

Pa ajde da vidimo kako ce odigrati protiv Kim (ja tipujem da ce izgubiti. Mislim ne mogu da lazem, voleo bih da pobedi ali bice jaaakooo tesko)

Mr.Error

pre 13 godina

@Error Repair

:) u pravu si,nisam Tolstoj :)
Izgleda da nisi bas procitao moj komentar. Da jesi video bi da sam napisao da nikoga neomalovazavam. U pravu si za sve. Prihvatam svoju gresku i strogo osudjivanje. Jel sad ok. Svako gresi... ali svako i ima pravo na misljenje.

tennis

pre 13 godina

ana je usla u polufinale zato sto je dobijala sve protivnice ispod 30-og mjesta izuzev azarenke,kada ana bude pobjedivala teniserke iz top 10 onda se moze reci da se vraca u sam teniski vrh,a ovako nista od toga jer su ovo igracice koje nisu nista gotov osvajale,jeste da je ana poboljsala puno bekend gledala sam to juce u mecu da amanduradovom ali jos uvijek to nije ona ana iz 2008 god..veceras gubi lagano od clijsters..go KIM!!

Slavica

pre 13 godina

Do ovog meca sam mislila da Bartoli ima najlosije ponasanje na terenu, ali me je Ana demantovala. UZAS. Sto se tice igre tokom citavog turnira kapa dole.

Mr.Error

pre 13 godina

REZULTAT NE GOVORI BAS MNOGO
(…nisam jedan od onih pljuvaca)


Iako je Ana dobila sa 2:0, ne moze se nikako reci da je zgazila protivnicu! Mislim… da li ste gledali mec? Necu traziti dlaku u jajetu, ali Ana nista nije posebno igrala. Jeste da je bilo tu i tamo atraktivnih poena ali to nije to. Nije da sam nezadovoljan postignutim, ali daaaaleeekoooo je to od igre koja je moze dovesti u zavrsnicu US Opena (mada ima jos vremena i situacija se moze promeniti).
Danas, kada sam kupio novine, otvorim zadnju stranu a ono naslov “Ana Ivanovic ponovo gazi”. Odma sam se nasmejao. Ne zbog toga sto je pobedila nego zbog naslova. Gazi!(?) A izvinite koga je to jakog “zgazila” osim Azarenke? Sada ce te verovatno napistai kako je pobedila i Akgul Amanmuradovu. Ali ko je to? Jeste da je ona pobedila Jelenu, ali ne pridajem joj veliki uspeh jer svi znamo da je JJ igrala jaaako lose. Takvu je moze svako pobediti pa i ona koja je ispod 100 mesta (nazalost). I kada se Ana sastane sa nekom jakom protivnicom koja nije ispod njenog ranga, i koja ne igra lose kao Jelena (trenutno), da li ce moci da je pobedi? Samo nam je ostalo da nagadjamo. (Ovo nije nikakvo vredjanje i omalovazavanje Ane i Jelene. Samo sam rekao kakva je situacija, barem onakva kakvu je ja vidim.)
Ali, u svakom slucaju, i pored ovoga sto sam napisao, sve cestitke Ani. Nismo je dugo videli u polufinalu nekog turnira i to je jako lepa vest. Dugo smo cekali na ovo, zar ne?
A jeste li je videli kako se radovala posle meca? Ko da je osvojila turnir. To samo pokazuje koliko joj je stalo do tenisa, do pobede i do igre. Nije ona (kao i Jelena) dzabe bila prva.
Konacno se rad i trud isplatio. Treba sto duze da uziva, kao i mi, u ovom trenutku. I… nadam se da ovo nije samo prolazna stvar… Nadam se da ce Ana Ivanovic ponovo zablistati.

akela

pre 13 godina

E tek u polufinalu cemo da vidimo jel se Ana vratila u formu jer ovo dosad nije imala neku jaku rivalku sem u prvom kolu azarenke koju je na jedvite jade pobedila.

realno

pre 13 godina

Ova uzbekistanka pocistila juce Jelenu, a danas protiv Ane osvojila samo 4 gema.
Sad vi pokusajte da utvrdite razliku izmedju Anine i Jelenine igre i tenisa koji obe igraju.
Ana sa ovakvim tenisom moze do kraja karijere da osvoji bar jos 5-6 GS titula, a Jelena nema sansi ni za jednu.

Vazno je da silni "strucnjaci" ovde procenjuju koliko koja teniserka vredi samo po rankingu. Igru nazalost niko ne gleda.

Ja

pre 13 godina

Srbi ti nikad nece oprostiti slikanje sa ubicom srpske dece i izjavu kako je Klinton divna osoba!!!!Onaj gore sve vidi!!!
(Uros, 14. avgust 2010 01:31)

Apsolutno si u pravu brate!

tennis

pre 13 godina

ana je usla u polufinale zato sto je dobijala sve protivnice ispod 30-og mjesta izuzev azarenke,kada ana bude pobjedivala teniserke iz top 10 onda se moze reci da se vraca u sam teniski vrh,a ovako nista od toga jer su ovo igracice koje nisu nista gotov osvajale,jeste da je ana poboljsala puno bekend gledala sam to juce u mecu da amanduradovom ali jos uvijek to nije ona ana iz 2008 god..veceras gubi lagano od clijsters..go KIM!!

Jops

pre 13 godina

Odlična igra,a znamo da može još bolje!!! Samo još da prestane da se raduje preglasno na tudje greške, to zaista nije u skladu sa korektnim ponašanjem na terenu, pogotovo što o tome pričaju sada javno druge teniserke.Valjda može bez toga.Nadamo se tituli !!!

iskreno...

pre 13 godina

iskreno,mislim da nece Ana dugo prikazivati ovakvu igru.Nadam se da gresim.Ali setite se Rima ove godine,isto je igrala polufinale,pobedjivala ubedljivo,i nista od toga po sve do Sinsinatija.I realno,imace dosta tezak zreb...Ponavljam,nadam se da gresim...
e a sto ovde pominjete Jelenu Jankovic??msm jel ona toliko dobra,da vi i na vestima o Ani morate da pominjete njeno ime?msm volim ja obe PODJEDNAKO...ali vi Jeleni Jankovic vrsite reklamacije.aa svaka reklama je DOBRA reklama...zaista,zasto toliko prepucavanja oko navijaca JJ i AI...ako je zbog one imitacije,budite realni,Ana je prva imitirala Jelenu i njeno brisanje peskirom...JJ joj je samo ,,vratila''...

VLADA@AR

pre 13 godina

BRAVO! Posle svega sto se izesavalo izmedju Jelene i Ane drago mi je da je Ana pocela da pobedjuje i da se ponovo vrati blizu Jelene. Nije u redu onako se rugati nikome a pogotovo ne nekome sa kim igras u reprezentaciji.

Mr.Error

pre 13 godina

@Jova

Ja sam ocikledno sa druge planete:) Da, gledao sam Anin mec ali samo ovaj u Sinsinatiju. Kao sto sam rekao, nisam gledao prosle pa ne znam kako je igrala.
Ja i dalje uporno tvrdim da prikazana igra nije dovoljna. Videcemo dal' sam u prvau ili nisam. Ali, zar nisi malo preterao, sa tim da igra najbolji tenis? Hoces da kazes da bolje igra nego 2008.? Tesko!
Mozda sam u prvom komentaru malo prestrogo osudjivao ali stojim pri tome.
I to sto si napisao NA MOJU ZALOST ANA NIJE DALA OVOJ TRACAK NADE. Ako vec duze vreme komentarises, primetices da ne vodim kampanju ni protiv Jelene ni protiv Ane. Tako da je bolje da si napisao NA MOJU SRECU. Ja nisam protiv Ane i nisma jedan od onih koji cim neko izgubi, odma nasrnem na njih. Nee. Mozda iz onog komentara tako deluje ali niiiisaaaam.

Pa ajde da vidimo kako ce odigrati protiv Kim (ja tipujem da ce izgubiti. Mislim ne mogu da lazem, voleo bih da pobedi ali bice jaaakooo tesko)

Neo

pre 13 godina

Koliko je samo bilo pretpostavki sta bi trebalo da radi Ana ne bi li se vratila u staru formu..A dovoljno je bilo samo da joj jedan direktor turnira ne podilazi vec da joj kaze istinu i..,odmah je proradio SRPSKI INAT.Eh,samo da se neko ranije setio...

masha

pre 13 godina

extra za anu ali vi novinari kao da ne znate vise ni za jednog tenisera/teniserku.....a gde je vest o pobedi sharapove? pa ne igraju samo ana, bojana, jelena i novak tenis....

Beogradjanin

pre 13 godina

Bravo Ana . Tako se igra tenis. Ofanzivno a ne kao neke.Isprasila ovu bedeviju kao malo dete.Gledao sam mec preko neta. samo bez straha i sledece meceve i doci ces na svoje

Mile

pre 13 godina

Po rezultatu i po igri se dade zakljuciti bar dve vazne cinjenice:
1.Ana se odlucila vratiti tamo gde joj je i mesto,dakle,na samo celo svetskog tenisa i
2.Ipak je ona, jos uvek, nas najjaci adut u ovom sportu.
Bravo Anci.Cekamo,da te vidimo tamo gde si bila pre dve godine.

Sasa

pre 13 godina

Vazno je da silni "strucnjaci" ovde procenjuju koliko koja teniserka vredi samo po rankingu. Igru nazalost niko ne gleda.
(realno, 13. avgust 2010 21:39)

Toliko si zaslepljen mrznjom prema JJ da ne vidis sumu od drveta. Mozda se tebi vise svidja kako Ana igra, kad joj ide(i meni se vise svidja) nego li Jelena Jankovic, ali moras da ukapiras da teniserke igraju onako kako im konstitucija dozvoljava. Nemoze JJ da igra toliko napadacki jer nije ni toliko snazna ni toliko visoka, ali zato ni Ana nema sta da trazi protiv neke teniserke iz vrha koja igra dobro sa osnovne linije ako joj ne krene prvi servis. Prema tome jedino zajednicko u njihovoj igri je to sto obadve igraju istu igru. Nacini igre su dijametralno suprotni i glupo ih je uporedjivati. Najlepse od svega je to sto su obadve teniserke NASE i ne vidim razlog za toliko glozenje medju fanovima jedne ili druge. Napred Ana, ipak je ovo vest vezana za tvoju pobedu.

Idemo dalje

pre 13 godina

Eto i to prođe,neki će se radovati, a neki opet pući od jada, besa i zavisti...šta ćeš ima nas raznih.A da i ovo možda nije bija slučajnost a?NAPRED ANA ŽELIM TI SVE NAJBOLJE I POBEDU I U SLEDEĆEM MEČU!!!PS pa ova rvačica nije tako opasna kao što to neki napričaše.

Kvazimodo Sorabius

pre 13 godina

Ana-fenix, kako igra na ovom turniru - ne mora da se razigravajau belgijanka i italijanka -neka obe stanu na istu stranu i izgubiće.
Ana je do sada igrala profesorski!

Jova

pre 13 godina

Ljudi moji, Ana je danas igrala sa osnovne linije, igrala je na mreži, servirala i što je najvažnije uživala na terenu. Vidjelo se da se dobro osjeća u svojoj koži. Čuveno "Ajde" je odzvanjalo stadionom, milina. A tek osmijeh na kraju meča.
Dosta hvalospijeva. Upravo gledam Penetu i Klajstersovu, protiv koje god bude igrala biće teško sutra. Nadam se pobjedi, realno pribojavam poraza i neću biti razočarana i ako se desi. Glavno ga je naša Ana počela slagati svoje puzle. Slika se tek nazire, treba tu još puno strpljenja i rada. Želim joj i jedno i drugo a prije svega puno zdravlja i malo sreće. Zaslužila je.

I na kraju pozdrav svim istinskim ljubiteljima tenisa.

Dermendziev

pre 13 godina

Bravo Ana na exprexnoj i zakonomernoj pobedi.Amanmurado je juce potrosila svu fizicku i emocionalnu snagu(silu),tako da ce Anci prava provera biti sutra.Pogotovo ako bude protivnik mozda najkompletnija teniserka WTA tura Kim Klajsters.U svakom slucaju zelim ti finale sa Marijom Sarapovom,a mozda i sa Nastjom Pavljucenkovom.
Idemo dalje!

hanz

pre 13 godina

Mnogo mi je drago što se vraća u formu. Inače plasman u polufinale je uleteo kao šlag na tortu posle prepotentne i grube izjave organizatora turnira u Kanadi koji su odbili da joj daju vajld kartu, jer "na terenu ne pokazuje da je zaslužila pozivnicu".

Eto im!

Poligraf

pre 13 godina

@Ja
Svakog dana pišeš jedno te isto - da neko kupuje Anine pobede. Ko tebe plaća da pišeš prljavo? Dođi kod mene da utvrdimo da li sam u pravu ili nisam.

Mr.Error

pre 13 godina

@Error Repair

:) u pravu si,nisam Tolstoj :)
Izgleda da nisi bas procitao moj komentar. Da jesi video bi da sam napisao da nikoga neomalovazavam. U pravu si za sve. Prihvatam svoju gresku i strogo osudjivanje. Jel sad ok. Svako gresi... ali svako i ima pravo na misljenje.

Nikola(martin del potro)

pre 13 godina

Ana je najbolja kad od nje to najmanje ocekujemo!Ajmo Anci lagano se prosetaj do titule i budi spremna za Us open....:)

PunkER

pre 13 godina

Hehehe!To Ana,hvala ti,zbog svih nas koji smo verovali u tebe...jedino mi je zao sto danas Jelena nije igrala,ali nema veze,i ovo je dovoljno,izbacila si,mrsku nam,Uzbekistanku..:)
Hajde,jos malo,pa da uzmes i turnir!A,pljuvaci,stidite li se,bar malo?

Ena

pre 13 godina

Sta dokle ce da traje? Jel Vas to BAS muci? Trajace do sutra, uzela je 350 bodova i 85.000USD, i tesko da ce moci na Klajsters, sto joj uopste ne zameram. VI da dobijete toliko na lotou samo jednom u zivotu, mozda bi kupili stan, iznajmili ga, i ziveli od iznajmljivanja a ne biste radili nikada vise u zivotu. Vi, ili prosecan Srbin, ako ne Vi. A nju pitate "Dokle ce da traje?". Dok joj ne pukne film, dok ne odluci da je dosta zaradila, dok ne odluci da postane majka... sta Vas sve, bre, briga! Navijajte ili nemojte. Budite ponosni kada svojim licnim uspehom promovise Srbiju (usput) ili ne!

suza

pre 13 godina

Bravo Ana. Uvek sam verovala u tebe, nijednog trena nisam sumnjala da ces biti ona stara.Naravno sada ce svi da te likuju iako su te prethodne 2 godine pljuvali. Servis ti je oduvek bio jako oruzje ali sada ti ni Serena ne moze parirati. Imas velike sanse da osvojis turnir jer si ti opet STARA ANA IVANOVIC!

Iskreno

pre 13 godina

Nije Kim Klajsters Ani nikakav reper (ti govoriš srbiš?) za US Open. Kim je velika šampionka, a Ana posle dužeg vremena počinje da igra svoju igru. Ono što je dosad pokazala u Sinsinatiju, za one koji znaju šta je savremeni tenis, dovoljno je. Predlažem da sačekamo Melburn. Mislim da se sledeće godine vraća u sam vrh.

Moljac

pre 13 godina

Nije svaki dan badnji, moja Amansrboterminatorko. Treca sreca (tri put bog pomaze). Lepo je sto imamo tri dobre igracice, evo i Bojana se probija na Montreal.

WTATP Lista

pre 13 godina

Nisam zeleo da komentarisem najavu Aninog "povratka" pre nego sto je bar malo ne pogledam svojim ocima, i jako sam zadovoljan danas vidjenim. Protivnica koja je zbog visine i serve neka vrsta zenskog Ive Karlovica igra u zivotnoj formi i dosla je cak do cetvrtfinala iz kvalifikacija neizgubivsi nijedan set (zanimljivo da je na tom putu izbacila nase igracice Jankovic i Jovanovski). Dakle danas smo mogli pre svega da se uverimo koliko joj je napredovao retern (udarac koji ju je najvise izdao zadnja 3 meseca) i napredak je stvarno ogroman. Ono sto ipak najvise raduje je veliki povratak udarca sa kojim je i napravila karijeru (forhend naravno), a problemi sa podbacivanjem prilikom servisa sada su vise "estetske" prirode, sada kada mu je vratila jacinu i snagu. Od "noviteta" najvise mi se dopao napredak u snalazenju na mrezi. Sve u svemu, osim rezultata, Ana je ovde ocigledno povratila i igru, i nadajmo se da to nije samo bljesak kao u Rimu.

Sledeca protivnica je Kim Klajsters koja na ovoj podlozi (najbrzi betoni) bez problema moze da se poredi sa slavnijom zemljakinjom Enan ili sestrama Vilijams i pobedila je na oba zadnja US Opena na kojima je igrala (uz jedno poduze porodiljsko odsustvo izmedju), tako da nije fer postavljati nekakve rezultatske zahteve pred Anu, i ovo sto je vec prikazala ovde treba jako da nas raduje, a ako joj Kim Klajsters sutra ponudi samo prst, ovako supermotivisana i preporodjena Ana ce joj uzeti celu ruku!

sanja

pre 13 godina

BRAVO LEPOTICE.
Nadam se mecu sa Kim pa da isprasis i nju kao sve ove do sada a u finalu kako bude, svaka cast, pokazala si od cega si napravljena i da mozes sve kad hoces.

Jova

pre 13 godina

Za "Mr Error"

Izvini imam sao jedno pitanje,da li sti stvarno lgedao-la Anin vecerasnji mec ili bilo koji u Cincinnati-u?

Cinjenica je da Ana konacno igra onaj svoj tenis,ma ne onaj svoj nego jos bolji. Ana na ovom mecu nije dala onoj "devojci" ni tracak nade,na tvoju zalost,m?

Dermendziev

pre 13 godina

@ realno, 13. avgust 2010 21:39)

Ne znam koliko godina pratite sport,pogotovo tenis.Dali Vi znate za kategorije "neudobni protivnik","tradicija", "pocistiti", kad poredjenja imaju smisla,kada i kako se vrse poredjenja,koji parametri se uzimaju.

Ocigledno da igracice tipa Anamurado ne odgovaraju nasoj Jeleni,o tome sam govorio i pre meca.Nije iskljuceno da i u sledecem meddjusobnom mecu Jelena opet izgubi.Dali je neko pocistio nekog rezultatom 7:6 i 6:4.Jelena je zasluzeno izgubila,ali umesto izraza "pocistila",gledajuci rezultat daleko je blizi,prikladniji izraz "posle velike borbe..."
Usput ne zaboravite da je merilo u sportu rezultat,a
atrakcija,egzibicija,stil,emocije su nesto sasvim drugo.

Primera radi sestre Vilijams nisu udoban protivnik nasoj
Ani.Dali sada treba Anin GS i ostale trofeje treba devalvirati,bas zato stu u tim finalma gde je Ana pobedjivala,nije pobedila jednu od sestara Vilijems.

Dali sad na ova dva primera navijacke strane trebaju omalovazavati sve uspehe nasih devojaka,koji su svakako u svetu sporta zapazeni.

Cini mi se da se Vi bavite vise nekim prorocanstvom bez pokrica,nego li nekom ozbiljnom analizom.

Molim Vas postujete tudje(rezultate) i sami ce te biti vise postovani.Naucite da navijate za sve nase kad igraju sa drugima,a ako vec volite navijanja "za" i "proniv" uradite to kad su medjusobni dueli nasih,no i onda korektno.

simic tomislav

pre 13 godina

bravo anaaaaaaaaaaa,nadam se da se neces ovde zaustaviti,osvetila si jelenu,mada znamo da ti je to bilo poslednje o cemu si razmisljala.odlican mec,to si ti.nadam se da ces takvu igru prikazati i sutra protiv kim clijsters ili flavije pennete,u boljoj su formi,aliii,ti si ANA IVANOVIC.vec vidim jelenin trofej od prosle godine u tvojim rukamaaaaaaaa

Novica mkd

pre 13 godina

Vrlo dobro. Svoju pravu trenutnu snagu spoznaces u polufinalnom duelu protiv Klajsters ili Penetu. Obe su odlicne teniserke i taj mec ce biti pravi reper koji su tvoji dometi na US Open-u.
Само напред девојче!

milwood

pre 13 godina

Jedno veliko bravo . Ana je povratila sve elemente igre . Ubojit servis ( nema više pogrešnih izbačaja ) , ritern , srednje oštre dijagonale odlične ( 23 vinera u onako kratkom meču ) . Najvažnija stvar je da protivnici nije dozvolila ni jednu brejk šansu , što znači da je povratila psihičku stabilnost . Svi uslovi su se stekli da se Ana posle Rolan Garosa ponovo okiti titulom .

branko

pre 13 godina

Е па, да је васколика Србија (Бојана, Јелена, Ана) изгубила од једне девојке из Узбекистана чије име и презиме мало ко зна да изговори било би заиста премного а много је и овако.
Ја нећу опет журити са закључивањем о Ани. Сви ћемо се сложити да је оно што Ани највише недостаје КОНТИНУИТЕТ добрих игара и резултата. Четири победе за редом јесу неки мали континуитет али видећемо шта ће бити даље. Срећно Ана !

Error Repair

pre 13 godina

@Error
Pitaš, s omalovažavanjem, koga je to Ana pobedila? Pobedila je Azarenku koja je u Stenfordu uzela titulu i "pregazila" Kuznjecovu (pobednicu San Dijega) i Šarapovu. Pobedila je Vesninu koja je izbacila Skjavone, ovogodišnju pobednicu RG i pobedila je "neku" koja je izbacila Jelenu. Kako onda možeš da postavljAš takva pitanja? I piši kraće, nisi ti Tolstoj.

Info

pre 13 godina

@daywalker
Bodovima osvojenim za polufinale (395) Ana dolazi na 39. poziciju sa ukupno 1372 bodova. Ulaskom u finale dobija dodatnih 225 bodova (620 za finale, 620-395=225, 1372+225=1597) i ide na 35.mesto, osvajanjem titule bi dobila jos 505 bodova (900 za pobedu, 900-395=505, 1372+505=1877) i bila bi 32. na listi, sto bi znacilo da bi bila postavljena za nosioca na USO (cini mi se da se poredak od narednog ponedeljka uzima kao osnova za postavljanje nosilaca).
Ana sledece sedmice ne brani 60 bodova iz Kanade od prosle godine (ali igra sedmicu posle u New Havenu, gde nije igrala prosle godine), jos ima 5 bodova sa USO (ispadanje u 1. kolu) i 1 bod iz Tokija (takodje ispadanje u prvom kolu) od prosle godine i nista vise. Dakle, sta god dalje uradi do kraja godine samo ce joj se dodavati. Ako odrzi ovu formu mogli bi to biti lepi poencici i fin napredak, mada zavisi od ostalih teniserki koliko ce to biti na listi (tj. sta one urade na narednim turnirima).

NIK.

pre 13 godina

Naravno da je ovo dobar rezultat,i sada sledi Kim,a ona je zaista jako dobra na tvrdoj podlozi,prosle godine ispala je u cincinatiju od jelene koja je posle oSvojila turnir,nadajmo se da ce i ove da ispadne od srpkinje osvajacice cincinatija.

realista

pre 13 godina

@Mr.Error
Ana je osvojila 20 poena vise od protivnice, imala 6 brejk prilika (iskoristila 4) i protivnici nije dozvolila ni jednu. Na svoj servis izgubila samo 11 poena i uzela duplo vise na servis devojke kojoj je servis najjace oruzje. U mecu od 90 poena Ana je Napravila 23 vinera, a njena protivnica samo 5 ili u prevodu Ana je svaki cetvrti poen zavrsavala vinerom. Uz sve to Ana je napravila samo 8 neiznudjenih greski, sto znaci da je na svaku gresku prvila jos 3 vinera.
U tenisu vazi pravilo kada je broj vinera priblizan broju greski, da je igrac igrao dobro. A kad neko napravi trostruko vise vinera to se moze opisati samo jesnom recju a to je fantasticno.
Mozda protivnica nije preterano jaka, ali ta ista devojka je juce protiv Jelene odservirala 12 aseva i nije joj u celom mecu dozvolila ni jednu brejk priliku, a svi znamo da Jelena vazi za jednu od najboljih defanzivki na svetu. Verovatno je to bio prvi mec u Jeleninoj karijeri u kome nije mogla da dodje do brejk prilke.
Kad na kraju takvoj teniserki dozvolite da osvoji samo 4 gema, onda to zasluzuje sve pohvale.

Mislim da ce Ani i polovina danasnje igre i polovina danasnje statistike biti dovoljia da pobedi i naredna dva meca.
Ne kazem da ce Ana pobediti. Moze sutra da odigra i 10 puta losije i da izgubi, ali tvrdim da sa ovakvom igrom kao danas moze da pobedi svaku teniserku na svetu.
Jeste Ana u prvom kolu dobila gotovo izgubljen mec, ali nakon toga je poceo pravi tajfun.
U drugom kolu 6:1 7:5.
U trecem kolu 6:0 6:3.
U cetvrtfinalu 6:1 6:3.

U ta 3 meca je odigrala 26 gemova na svoj servis i izgubila samo 2.
Ti bi verovatno imao zamerke da je Ana sva 3 meca zavrsila sa 6:0 6:0.
Veruj mi bolje od ovog danas ne moze , ne samo Ana nego ni jedna druga teniserka.
Ja joj zelim da sutra ponovi samo polovinu danasnje igre i bice u finalu.

Igor

pre 13 godina

Bravo sweetheart !!! Gledao sam mec na Eurosportu. I veceras ce biti live u 20 h. Ivanovic/Clijsters. Gledao sam i mec Penneta-Clijsters, i Ana definitivno ima bolju igru na ovom turniru od njih dve. Tako da, ako nastavi kao u prethodna 4 meca, Ana ima velike sanse da pobedi Belgijenku. Uragan Ana ide do titule ! :) Inace, plasmanom u polufinale vec sada je obezbedila skok za dvadesetak mesta na WTA listi.

Lakii

pre 13 godina

Ljudi, jedno ne smemo zaboraviti .. Kim i te kako poshtuje i respektuje Anu ,, chak su i dobre prijateljice...ali ni to joj nece biti dovoljno..Ajmo Anchi..Srpkinjoooo!!!

Jova

pre 13 godina

Za "Mr. Error"

I dalje tvrdim da jako ne volis Anu,neznam iz kog razuloga ali siguran sam da je tako jer ocigledno je da njenu igru koju pruza u Cincinnati-u ne komentarises realno.

Prvo pogledaj koga su Anine protivnice izbacile a Ana ih pobedila. Zatim nadji na net-u statistike svih tih Aninih meceva i onda nesto reci.

Hteo ti to da priznas ili ne,ako se barem malo razumes u tenis,Ana je jos agresivnija nego sto je bila,dosta vise izlazaka na mrezu itd. Servis sve sigurniji,jedno jos forhend da postane kao sto je bio.

Strani komentatori kazu da Ana sada igra tenis dostojan svetskom reketu br 1.a ti tvrdis suprotno.

Sto se tice Clijsters,hm,nije ona bas u nekoj formi,ali tenis je to,moze svasta da bude,ali na osnovu analize Anine igre i igre Kim,mozemo reci da je Ana u blagoj prednosti.

Malo realno sagledaj sve,opet kazem,analiziraj statistiku svakog meca.

stefan141

pre 13 godina

Ako izgubi ulazi u top 40 oko 38,39 mesta ako prodje i ispadne u finalu oko 35,34 mesta ako osvoji turnir bice 30.
Naravno ovo nije bas 100% precizno jer ne mogu da gledam bas rezultate svih igracica ali je 90% ovako kako sam napisao

Keti

pre 13 godina

Ala neki smaraju sa Klintonom.
Pa i vas Slobica se slikao sa Klintonom i to kada je potpisao Dejton. Da vas podsetim: Klinton stoji a ispod njega cuci balkanska bratija, sa njima i Slobica. Poza dostojna jedne Monike Levinski.

Lane

pre 13 godina

Bravo Anci..!
Odlicna igra,ponovo si ONA stara Ana i ako ovako nastavis u kontinuitetu presto svetskog tenisa te ceka..sracno sutra..!
moze li neko da mi da neki link za gledanje meceva preko net-a?hvala unapred :D

VladimirKV

pre 13 godina

Bravo Ana,mada sam jako ljut na tebe jer sam planirao,zbog obaveza nisam mogao ceo,da stignem bar na drugi set,ali si ti prebrzo zavrsila...:)))i tako sam video samo match higlights...
Samo tako nastavi,i ne brin.Ovde ima navijaca koji su NAVIJACI (to znaci biti uz svoj tim,igraca,klub bez obzira na trenutnu formu,skor itd.)...I dosta podela na Ane i Jelene..obe su nase i trebalo bi da nas pobede svih nasih sportista raduju,a ne njihovi neuspesi...
@xy Apsolutno si u pravu kada kazes da Elena i Kim imaju najkorektnije ponasanje na Turu,i zato uvek navijam za njih kada NASE ne igraju ili ispadnu ranije.

ana1989

pre 13 godina

BRAVO IME MOJE :)))... Samo napred!!! RADUJ SE TI I SRBIJA CE SA TOBOM... :D..
Jeca i Bojana ce nas obradovati na narednom turniru.. Samo da mi ljubitelji sporta imamo cemu da se radujemo i budemo ponosni :).. pozzz

pris

pre 13 godina

Sjajan mec,sjajan!Onaj ko je gledao(a ne znam koliko vas je takvih,posto neki ocigledno pricaju napamet) mogao je videti da se Anina igra drasticno poboljsala,u SVIM aspektima.Da ne spominjem taj osmeh i uzivanje na terenu.Kad je u formi niko joj nije ravan!Bravo Anci!
Sutra ce biti veoma tesko,Kim i Ana se fino slazu na tour-u,cak su i prijateljice.Obe su sjajne igracice i osobe.Ajde Ana da nastavimo ovu sjajnu nedelju u Cincy-ju :)

daywalker

pre 13 godina

Da li bi neko mogao da napravi predvidjanje o Aninoj poziciji na wta listi u slucaju da ispadne od Kim i da prodje u finale?