Utorak, 10.08.2010.

23:31

Karvaljo i Murinjo ponovo zajedno

Fudbalski klub Real Madrid potpisao je dvogodišnji ugovor s Rikardom Karvaljom iz londonskog Čelsija.

Izvor: B92

Karvaljo i Murinjo ponovo zajedno IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

37 Komentari

Sortiraj po:

string

pre 13 godina

Sreća Sreća Radost ali za navijače Čelzija! Zbogom Karvaljo rupčago neviđena.
(Laki, 11. avgust 2010 09:04)

Sinovac, Carvalho dok je igrao u Celsiju, bio je bolji od Terrya, koji u zadnjih godinu dana kiksira kao Tutoric...

ceci

pre 13 godina

Nadajmo se da je ovo prilika za Slobodana Rajkovića da konačno dobije šansu u Čelsiju.
(Ironman, 11. avgust 2010 00:37)
pre oko medelju dana novinari su ga pitali za igranje u Celsiju,a on im reko da nemoze da dobije radnu dozvolu i sigurno nece ove sezone igrati u njemu........

Ален

pre 13 godina

@Огњен
Не играм менаџер, ни друге игре, не читам само новинске наслове, већ много више од тога...
Кјаер је за своје године показао и више него довољно. Један је од главних разлога што је Палермо направио један од највећих успеха у новијој историји. Давид Луиз је био константно добар у екипи Бенфике која је освојила титулу, ако си гледао редовно мечеве Бенфике могао си да видиш да је момак велики потенцијал и само интересовање Челзија, Реал Мадрида и Арсенала говори о томе да је реч о врхунском играчу већ сада.

No1

pre 13 godina

Odlično pojačanje, a nije ga bilo teško ni realizovati obzirom da je Karvaljo imao u ugovoru klauzulu po kojoj je mogao da napusti ekipu ove sezone... Posebno cenim njegovu izjavu od pre par dana: "Doplivao bi i dotrčao do Madrida samo ako me žele" Sad je rešeno pitanje odbrane, još samo da dođe Almeida u napad i da se proda M Diara,a Drente da na posudbu. Sezona može da počne!!!

string

pre 13 godina

Nista od ovoga sto imas ne moze da ti zameni Lucia i Samuela...
(jole, 11. avgust 2010 00:04)

Tacno, ali ono sto ima unapadu i na sredini omogucice mu da ne igra bunker kao sa Interom, pa se nece ni primetiti.

Mne

pre 13 godina

Da upravu si , nema toliko dobrih mladih stopera na trzistu po meni osim T.Silve koji je prosle godine gotovo sam drzao odbranu Milana uz to ima nevidjenu tehniku za stopera i explozivan odraz , ko ga je gledao malo vise zna dobro i da sutira iz velikih daljina takodje i dugima passom precizno da nadje Pata ... uz njega jos postoji jos jedan dobar mlad stoper a on se zove Gerar Pique i nema sanse da ga Real dovede ... David Luiz jeste dobar al treba da se dokaze u jacoj ligi ... Kjaer takodje jeste dobar ali za mene nije nista specijalno ... Albiol , Pepe , Garay , Karvaljo je OK za spansku ligu ali veoma slabo za zavrsnicu LS ...

Ognjen

pre 13 godina

@Ален
Da, zaboravih i Tiaga Silvu od tih. Vermelen se nadavao golova prosle sezone ali je imao prosek sezonu kao stoper, kiksirao je dosta.

Ove ostale si pretpostavljam pokupio sa menadzera ili po novinarskim naslovima. Smoling je odigrao pola sezone u Fulamu ok, ali daleko od vrhunskog, vise se prica o njemu jer je Englez. Tako je obecavao i Ves Braun, novine su govorile da je neverovatan igrac, a uvek je bio rupa po meni. Kjear ima 19 godina i obecava ali nista nije pokazao jos. Za Luiza se mnogo prica ali momak igra u portugalskoj ligi, videcemo kako ce se pokazati kada predje u neku ozbiljniju. Ovi ostali isto nista specijalno.

Kazem ti, proverenih centralnih bekova gotovo da nema na trzistu. Mislis da bi npr Borusija Dortmund drzala cenu od 15 miliona za Subotica da ima jos 100 takvih talenata? Ne bi, njegova cena je dvostruko manja verovatno, ali nema mnogo perspektivnijih klinaca od njega pa ce naleteti neki Man City i platiti 15 miliona.
Cak i neki od ovih sta sam nabrojao imaju jako slabe sezone iza sebe. Teri je drugi deo prosle sezone odigrao katastrofalno, ni priblizno prethodnim sezonama. Ferdinand vise ne igra nego sto igra zbog povreda. Ako mi nadjes boljeg igraca od Karvalja za 7,5 miliona koliko ga je Real platio, mozes odma' u sportske direktore, ja cu te podrzati da zamenis Ivana Adzica u Zvezdi, ne mozes biti losiji od njega sigurno :)

MojBratBane

pre 13 godina

znaci anceloti sada Baneta u centar? realno tek tako ce stvarno briljirati, ono uz aut liniju je bio trening ;)

inace ovaj murinjo stvarno za promenu dovodi potrebne igrace realu

Ален

pre 13 godina

@Огњен
Ниједан врхунски централни бек у 2-3 сезоне??? Јеси ли чуо за Тијага Силву из Милана, Томаса Вермалена из Арсенала, Симона Кјаера из Палерма ( сада у Волфсбургу ), Бредеа Хангеланда из Фулама, Давида Луиза из Бенфике...
Можда вреди споменути и Хуана Тореса Руиза Калу из Севиље и Криса Смолинга који дошао у Манчестер Јунајтер из Фулама који имају потенцијал да се придруже овој групи, тако да нисам сагласан да се није појавио ниједан врхунски централни одбрамбени играч у претходних неколико сезона.

aca

pre 13 godina

Naravno da su jucerasnji vest izmislili novinari, pa da li mislite da su bas danas poceli i danas zavrsili pregovore sa celzijem oko transfera, to traje sigurno par dana.

string

pre 13 godina

A juce procitam u vestima da je Murinjo izjavio kako je Karvaljo odlican, timski igrac, bez ijedne mrlje iz privatnog i profesionalnog zivota, i da bi ga rado doveo u Real, ali da njemu trebaju sada mladi igraci sa kojima ce graditi buducnost Reala i Karvaljo mu se ne uklapa u tu pricu...

Neko laze, ili on ili novinari da bi popunili novinske stupce...
(Dusan, 10. avgust 2010 23:55)

Vidi, sve to stoji kad su mladi igraci u pitanju, ali moras tu imati i nekog ko je iskusan..ja mislim da je ovo pametan potez, platili su Carvalha 8 miliona i moci ce da odigra bar 2 godine na vrhunskom nivou, a za to vreme Garay i Albiol ce imati sta da nauce, jer ipak je Ricardo doktor, pre svega jer koristi mozak, tako da ce ustedeti 20-30 miliona koje bi potrosili na Luiza i ostace im Garay(jer da je dosao Luiz ovaj bi otisao) koji ce za te 2-3 godine pored Carvalha postati vrh stoper...tako da je Real u ovoj prici dobio i jare i pare. Isto to je Ferguson uradio sa Owenom.

sisinjo

pre 13 godina

sticem utisak da u se u poslednje 2-3 sezone nije pojavio ni jedan vrhunski centralni bek.
(Ognjen, 10. avgust 2010 23:52)

Simon Kjær

Meraklija

pre 13 godina

Onaj Anceloti samo prodaje igrace nikoga ne kupuje. Osusice on Celzi kao sto je Milan. Za dve-tri sezone kada Anceloti ode, Abramovic ce morati potpuno da remontuje tim od "deka" kupovinom jedno 7-8 igraca za velike pare.

гробар до гроба

pre 13 godina

Некада један од најбољих централних одбранбених играча Света (2003.-2007.) али су га повреде касније спутавале а и године ка стижу полако. У сваком случају какве играче има Реал у одбрани ово је изузетно појачање.

I ♥ B92

pre 13 godina

Da li ste primetili da je Real kupio 5 igraca za sumu od oko 58 miliona eura, sto je manje nego sam Kaka prosle sezone! Pokrili su napad, sredinu. Kome da zahvalimo na ovim transferima? Naravno Gospodinu Murinju. Da ovog coveka nije bilo, ovakvi transferi, odnosno ovakvi igraci, ne bi ni bili uzeti u obzir od strane celnika Reala. Fantastican i jednostavno neverovatan covek, Zoze Murinjo.

ljubitelj fudbala

pre 13 godina

E to se zove vest. Klubovi se dogovorili,igrac pristao i lepo objavite vest. A ne kao ova latino sapunica oko Mrdje,svakog dana drugi naslov.

Inace,ovo nije los potez. Karvaljo ode kod "svojih",a za Baneta se otvara i mogucnost da konstantno igra i na poziciji stopera. Ali cinjenica je naravno da je imao sezonu za pamcenje kao desni bek...

amART

pre 13 godina

Anceloti je naucio lekciju iz Milana da ne smije da drzi starije igrace zato su iz Celzija otisli Deko, Balak, Karvaljo, Beleti, Dzo Kol ( on je jos mlad ) ali sad ocekujem od njega da dovede minimum jos dva igraca, napadaca i nekog kreativca na terenu da moze da pomogne Lampardu pri organizaciji igre.

Paks

pre 13 godina

Odlicna vest za naseg Baneta Ivanovica. Konacno ce stati na njegovu prirodnu poziciju i na mesto koje mu pripada u Celsiju a to je mesto centralnog beka, rame uz rame sa kapitenom Terijem. Nisam pratio zadnjih 15 dana zbog letovanja i ako ima neko da mi kaze da li se Celsi pojacao po desnoj strani na kojoj obicno igra Ivanovic?? Nesto su Srnu spominjali a ovaj Bosingwa ne znam koliko mu oporavak jos traje.

Jovan

pre 13 godina

Bice zanimljivo videti kojim ce fudbalerom Celsi popuniti upraznjeno mesto u odbrani. Odlican potez Murinja, tacno tamo mu i treba fudbaler ovog kvaliteta. Mislim da im treba ozbiljniji levi bek doduse, buduci da su Madridjani tamo najtanji.

Ferreira

pre 13 godina

Dosao je tiho i usao u legendu.gledan sa sumnjom a dokazao se u svim vaznim utakmicama.ogroman doprinos stvaranju giganta sa stamforda.pobednik.legenda,karvaljo.forever ricardo carvalho chelsea 2004-10. hvala,adio

Ognjen

pre 13 godina

Generalno, trziste centralnih bekova je poprilicno u deficitu pa i nije mogao mnogo bolje da pazari. Najbolji svetski centralni bekovi imaju mahom jake ugovore ili su ikone klubova u kojim igraju. Teri u Celziju, Vidic i Ferdinand u Man Utd, Kijelini u Juventusu, Pike u Barsi, Lusio u Interu i eventualno Pepe u Realu. I to je to, ostali su prosek uglavnom (verovatno sam nekoga preskocio). Pre par sezona bilo ih je na izvoz, Nesta, Kanavaro, Tiram, Galas, Sol Kembel itd, sticem utisak da u se u poslednje 2-3 sezone nije pojavio ni jedan vrhunski centralni bek.

Sve u svemu, logican potez Reala i Murinja, doveo je igraca koga poznaje i koji ce koliko toliko popuniti rupe u odbrani Reala, koja je ubedljivo najslabiji deo tima (Albiol i Garaj ipak nisu svetska klasa). Jedino sto covek ima 32 godine tako da je Karvaljo pre neko prelazno resenje dok se ne pojavi neko ime koje ce na duzi vremenski period biti stub odbrane Reala. Sve ukupno, pametna kupovina Reala u ovom prelaznom roku, jedino nisam bas najsigurniji za Di Mariju koliko ce opravdati novac posto im je vezni red i onako bio najjaci deo ekipe.

Dusan

pre 13 godina

A juce procitam u vestima da je Murinjo izjavio kako je Karvaljo odlican, timski igrac, bez ijedne mrlje iz privatnog i profesionalnog zivota, i da bi ga rado doveo u Real, ali da njemu trebaju sada mladi igraci sa kojima ce graditi buducnost Reala i Karvaljo mu se ne uklapa u tu pricu...

Neko laze, ili on ili novinari da bi popunili novinske stupce...

Dusan

pre 13 godina

A juce procitam u vestima da je Murinjo izjavio kako je Karvaljo odlican, timski igrac, bez ijedne mrlje iz privatnog i profesionalnog zivota, i da bi ga rado doveo u Real, ali da njemu trebaju sada mladi igraci sa kojima ce graditi buducnost Reala i Karvaljo mu se ne uklapa u tu pricu...

Neko laze, ili on ili novinari da bi popunili novinske stupce...

Ognjen

pre 13 godina

Generalno, trziste centralnih bekova je poprilicno u deficitu pa i nije mogao mnogo bolje da pazari. Najbolji svetski centralni bekovi imaju mahom jake ugovore ili su ikone klubova u kojim igraju. Teri u Celziju, Vidic i Ferdinand u Man Utd, Kijelini u Juventusu, Pike u Barsi, Lusio u Interu i eventualno Pepe u Realu. I to je to, ostali su prosek uglavnom (verovatno sam nekoga preskocio). Pre par sezona bilo ih je na izvoz, Nesta, Kanavaro, Tiram, Galas, Sol Kembel itd, sticem utisak da u se u poslednje 2-3 sezone nije pojavio ni jedan vrhunski centralni bek.

Sve u svemu, logican potez Reala i Murinja, doveo je igraca koga poznaje i koji ce koliko toliko popuniti rupe u odbrani Reala, koja je ubedljivo najslabiji deo tima (Albiol i Garaj ipak nisu svetska klasa). Jedino sto covek ima 32 godine tako da je Karvaljo pre neko prelazno resenje dok se ne pojavi neko ime koje ce na duzi vremenski period biti stub odbrane Reala. Sve ukupno, pametna kupovina Reala u ovom prelaznom roku, jedino nisam bas najsigurniji za Di Mariju koliko ce opravdati novac posto im je vezni red i onako bio najjaci deo ekipe.

I ♥ B92

pre 13 godina

Da li ste primetili da je Real kupio 5 igraca za sumu od oko 58 miliona eura, sto je manje nego sam Kaka prosle sezone! Pokrili su napad, sredinu. Kome da zahvalimo na ovim transferima? Naravno Gospodinu Murinju. Da ovog coveka nije bilo, ovakvi transferi, odnosno ovakvi igraci, ne bi ni bili uzeti u obzir od strane celnika Reala. Fantastican i jednostavno neverovatan covek, Zoze Murinjo.

Ognjen

pre 13 godina

@Ален
Da, zaboravih i Tiaga Silvu od tih. Vermelen se nadavao golova prosle sezone ali je imao prosek sezonu kao stoper, kiksirao je dosta.

Ove ostale si pretpostavljam pokupio sa menadzera ili po novinarskim naslovima. Smoling je odigrao pola sezone u Fulamu ok, ali daleko od vrhunskog, vise se prica o njemu jer je Englez. Tako je obecavao i Ves Braun, novine su govorile da je neverovatan igrac, a uvek je bio rupa po meni. Kjear ima 19 godina i obecava ali nista nije pokazao jos. Za Luiza se mnogo prica ali momak igra u portugalskoj ligi, videcemo kako ce se pokazati kada predje u neku ozbiljniju. Ovi ostali isto nista specijalno.

Kazem ti, proverenih centralnih bekova gotovo da nema na trzistu. Mislis da bi npr Borusija Dortmund drzala cenu od 15 miliona za Subotica da ima jos 100 takvih talenata? Ne bi, njegova cena je dvostruko manja verovatno, ali nema mnogo perspektivnijih klinaca od njega pa ce naleteti neki Man City i platiti 15 miliona.
Cak i neki od ovih sta sam nabrojao imaju jako slabe sezone iza sebe. Teri je drugi deo prosle sezone odigrao katastrofalno, ni priblizno prethodnim sezonama. Ferdinand vise ne igra nego sto igra zbog povreda. Ako mi nadjes boljeg igraca od Karvalja za 7,5 miliona koliko ga je Real platio, mozes odma' u sportske direktore, ja cu te podrzati da zamenis Ivana Adzica u Zvezdi, ne mozes biti losiji od njega sigurno :)

ljubitelj fudbala

pre 13 godina

E to se zove vest. Klubovi se dogovorili,igrac pristao i lepo objavite vest. A ne kao ova latino sapunica oko Mrdje,svakog dana drugi naslov.

Inace,ovo nije los potez. Karvaljo ode kod "svojih",a za Baneta se otvara i mogucnost da konstantno igra i na poziciji stopera. Ali cinjenica je naravno da je imao sezonu za pamcenje kao desni bek...

string

pre 13 godina

A juce procitam u vestima da je Murinjo izjavio kako je Karvaljo odlican, timski igrac, bez ijedne mrlje iz privatnog i profesionalnog zivota, i da bi ga rado doveo u Real, ali da njemu trebaju sada mladi igraci sa kojima ce graditi buducnost Reala i Karvaljo mu se ne uklapa u tu pricu...

Neko laze, ili on ili novinari da bi popunili novinske stupce...
(Dusan, 10. avgust 2010 23:55)

Vidi, sve to stoji kad su mladi igraci u pitanju, ali moras tu imati i nekog ko je iskusan..ja mislim da je ovo pametan potez, platili su Carvalha 8 miliona i moci ce da odigra bar 2 godine na vrhunskom nivou, a za to vreme Garay i Albiol ce imati sta da nauce, jer ipak je Ricardo doktor, pre svega jer koristi mozak, tako da ce ustedeti 20-30 miliona koje bi potrosili na Luiza i ostace im Garay(jer da je dosao Luiz ovaj bi otisao) koji ce za te 2-3 godine pored Carvalha postati vrh stoper...tako da je Real u ovoj prici dobio i jare i pare. Isto to je Ferguson uradio sa Owenom.

sisinjo

pre 13 godina

sticem utisak da u se u poslednje 2-3 sezone nije pojavio ni jedan vrhunski centralni bek.
(Ognjen, 10. avgust 2010 23:52)

Simon Kjær

MojBratBane

pre 13 godina

znaci anceloti sada Baneta u centar? realno tek tako ce stvarno briljirati, ono uz aut liniju je bio trening ;)

inace ovaj murinjo stvarno za promenu dovodi potrebne igrace realu

amART

pre 13 godina

Anceloti je naucio lekciju iz Milana da ne smije da drzi starije igrace zato su iz Celzija otisli Deko, Balak, Karvaljo, Beleti, Dzo Kol ( on je jos mlad ) ali sad ocekujem od njega da dovede minimum jos dva igraca, napadaca i nekog kreativca na terenu da moze da pomogne Lampardu pri organizaciji igre.

гробар до гроба

pre 13 godina

Некада један од најбољих централних одбранбених играча Света (2003.-2007.) али су га повреде касније спутавале а и године ка стижу полако. У сваком случају какве играче има Реал у одбрани ово је изузетно појачање.

Paks

pre 13 godina

Odlicna vest za naseg Baneta Ivanovica. Konacno ce stati na njegovu prirodnu poziciju i na mesto koje mu pripada u Celsiju a to je mesto centralnog beka, rame uz rame sa kapitenom Terijem. Nisam pratio zadnjih 15 dana zbog letovanja i ako ima neko da mi kaze da li se Celsi pojacao po desnoj strani na kojoj obicno igra Ivanovic?? Nesto su Srnu spominjali a ovaj Bosingwa ne znam koliko mu oporavak jos traje.

Ferreira

pre 13 godina

Dosao je tiho i usao u legendu.gledan sa sumnjom a dokazao se u svim vaznim utakmicama.ogroman doprinos stvaranju giganta sa stamforda.pobednik.legenda,karvaljo.forever ricardo carvalho chelsea 2004-10. hvala,adio

string

pre 13 godina

Nista od ovoga sto imas ne moze da ti zameni Lucia i Samuela...
(jole, 11. avgust 2010 00:04)

Tacno, ali ono sto ima unapadu i na sredini omogucice mu da ne igra bunker kao sa Interom, pa se nece ni primetiti.

Jovan

pre 13 godina

Bice zanimljivo videti kojim ce fudbalerom Celsi popuniti upraznjeno mesto u odbrani. Odlican potez Murinja, tacno tamo mu i treba fudbaler ovog kvaliteta. Mislim da im treba ozbiljniji levi bek doduse, buduci da su Madridjani tamo najtanji.

Meraklija

pre 13 godina

Onaj Anceloti samo prodaje igrace nikoga ne kupuje. Osusice on Celzi kao sto je Milan. Za dve-tri sezone kada Anceloti ode, Abramovic ce morati potpuno da remontuje tim od "deka" kupovinom jedno 7-8 igraca za velike pare.

aca

pre 13 godina

Naravno da su jucerasnji vest izmislili novinari, pa da li mislite da su bas danas poceli i danas zavrsili pregovore sa celzijem oko transfera, to traje sigurno par dana.

Ален

pre 13 godina

@Огњен
Ниједан врхунски централни бек у 2-3 сезоне??? Јеси ли чуо за Тијага Силву из Милана, Томаса Вермалена из Арсенала, Симона Кјаера из Палерма ( сада у Волфсбургу ), Бредеа Хангеланда из Фулама, Давида Луиза из Бенфике...
Можда вреди споменути и Хуана Тореса Руиза Калу из Севиље и Криса Смолинга који дошао у Манчестер Јунајтер из Фулама који имају потенцијал да се придруже овој групи, тако да нисам сагласан да се није појавио ниједан врхунски централни одбрамбени играч у претходних неколико сезона.

No1

pre 13 godina

Odlično pojačanje, a nije ga bilo teško ni realizovati obzirom da je Karvaljo imao u ugovoru klauzulu po kojoj je mogao da napusti ekipu ove sezone... Posebno cenim njegovu izjavu od pre par dana: "Doplivao bi i dotrčao do Madrida samo ako me žele" Sad je rešeno pitanje odbrane, još samo da dođe Almeida u napad i da se proda M Diara,a Drente da na posudbu. Sezona može da počne!!!

string

pre 13 godina

Sreća Sreća Radost ali za navijače Čelzija! Zbogom Karvaljo rupčago neviđena.
(Laki, 11. avgust 2010 09:04)

Sinovac, Carvalho dok je igrao u Celsiju, bio je bolji od Terrya, koji u zadnjih godinu dana kiksira kao Tutoric...

Ален

pre 13 godina

@Огњен
Не играм менаџер, ни друге игре, не читам само новинске наслове, већ много више од тога...
Кјаер је за своје године показао и више него довољно. Један је од главних разлога што је Палермо направио један од највећих успеха у новијој историји. Давид Луиз је био константно добар у екипи Бенфике која је освојила титулу, ако си гледао редовно мечеве Бенфике могао си да видиш да је момак велики потенцијал и само интересовање Челзија, Реал Мадрида и Арсенала говори о томе да је реч о врхунском играчу већ сада.

ceci

pre 13 godina

Nadajmo se da je ovo prilika za Slobodana Rajkovića da konačno dobije šansu u Čelsiju.
(Ironman, 11. avgust 2010 00:37)
pre oko medelju dana novinari su ga pitali za igranje u Celsiju,a on im reko da nemoze da dobije radnu dozvolu i sigurno nece ove sezone igrati u njemu........

Mne

pre 13 godina

Da upravu si , nema toliko dobrih mladih stopera na trzistu po meni osim T.Silve koji je prosle godine gotovo sam drzao odbranu Milana uz to ima nevidjenu tehniku za stopera i explozivan odraz , ko ga je gledao malo vise zna dobro i da sutira iz velikih daljina takodje i dugima passom precizno da nadje Pata ... uz njega jos postoji jos jedan dobar mlad stoper a on se zove Gerar Pique i nema sanse da ga Real dovede ... David Luiz jeste dobar al treba da se dokaze u jacoj ligi ... Kjaer takodje jeste dobar ali za mene nije nista specijalno ... Albiol , Pepe , Garay , Karvaljo je OK za spansku ligu ali veoma slabo za zavrsnicu LS ...

Ален

pre 13 godina

@Огњен
Ниједан врхунски централни бек у 2-3 сезоне??? Јеси ли чуо за Тијага Силву из Милана, Томаса Вермалена из Арсенала, Симона Кјаера из Палерма ( сада у Волфсбургу ), Бредеа Хангеланда из Фулама, Давида Луиза из Бенфике...
Можда вреди споменути и Хуана Тореса Руиза Калу из Севиље и Криса Смолинга који дошао у Манчестер Јунајтер из Фулама који имају потенцијал да се придруже овој групи, тако да нисам сагласан да се није појавио ниједан врхунски централни одбрамбени играч у претходних неколико сезона.

string

pre 13 godina

Sreća Sreća Radost ali za navijače Čelzija! Zbogom Karvaljo rupčago neviđena.
(Laki, 11. avgust 2010 09:04)

Sinovac, Carvalho dok je igrao u Celsiju, bio je bolji od Terrya, koji u zadnjih godinu dana kiksira kao Tutoric...

Ognjen

pre 13 godina

Generalno, trziste centralnih bekova je poprilicno u deficitu pa i nije mogao mnogo bolje da pazari. Najbolji svetski centralni bekovi imaju mahom jake ugovore ili su ikone klubova u kojim igraju. Teri u Celziju, Vidic i Ferdinand u Man Utd, Kijelini u Juventusu, Pike u Barsi, Lusio u Interu i eventualno Pepe u Realu. I to je to, ostali su prosek uglavnom (verovatno sam nekoga preskocio). Pre par sezona bilo ih je na izvoz, Nesta, Kanavaro, Tiram, Galas, Sol Kembel itd, sticem utisak da u se u poslednje 2-3 sezone nije pojavio ni jedan vrhunski centralni bek.

Sve u svemu, logican potez Reala i Murinja, doveo je igraca koga poznaje i koji ce koliko toliko popuniti rupe u odbrani Reala, koja je ubedljivo najslabiji deo tima (Albiol i Garaj ipak nisu svetska klasa). Jedino sto covek ima 32 godine tako da je Karvaljo pre neko prelazno resenje dok se ne pojavi neko ime koje ce na duzi vremenski period biti stub odbrane Reala. Sve ukupno, pametna kupovina Reala u ovom prelaznom roku, jedino nisam bas najsigurniji za Di Mariju koliko ce opravdati novac posto im je vezni red i onako bio najjaci deo ekipe.

I ♥ B92

pre 13 godina

Da li ste primetili da je Real kupio 5 igraca za sumu od oko 58 miliona eura, sto je manje nego sam Kaka prosle sezone! Pokrili su napad, sredinu. Kome da zahvalimo na ovim transferima? Naravno Gospodinu Murinju. Da ovog coveka nije bilo, ovakvi transferi, odnosno ovakvi igraci, ne bi ni bili uzeti u obzir od strane celnika Reala. Fantastican i jednostavno neverovatan covek, Zoze Murinjo.

Meraklija

pre 13 godina

Onaj Anceloti samo prodaje igrace nikoga ne kupuje. Osusice on Celzi kao sto je Milan. Za dve-tri sezone kada Anceloti ode, Abramovic ce morati potpuno da remontuje tim od "deka" kupovinom jedno 7-8 igraca za velike pare.

Mne

pre 13 godina

Da upravu si , nema toliko dobrih mladih stopera na trzistu po meni osim T.Silve koji je prosle godine gotovo sam drzao odbranu Milana uz to ima nevidjenu tehniku za stopera i explozivan odraz , ko ga je gledao malo vise zna dobro i da sutira iz velikih daljina takodje i dugima passom precizno da nadje Pata ... uz njega jos postoji jos jedan dobar mlad stoper a on se zove Gerar Pique i nema sanse da ga Real dovede ... David Luiz jeste dobar al treba da se dokaze u jacoj ligi ... Kjaer takodje jeste dobar ali za mene nije nista specijalno ... Albiol , Pepe , Garay , Karvaljo je OK za spansku ligu ali veoma slabo za zavrsnicu LS ...

No1

pre 13 godina

Odlično pojačanje, a nije ga bilo teško ni realizovati obzirom da je Karvaljo imao u ugovoru klauzulu po kojoj je mogao da napusti ekipu ove sezone... Posebno cenim njegovu izjavu od pre par dana: "Doplivao bi i dotrčao do Madrida samo ako me žele" Sad je rešeno pitanje odbrane, još samo da dođe Almeida u napad i da se proda M Diara,a Drente da na posudbu. Sezona može da počne!!!

Ален

pre 13 godina

@Огњен
Не играм менаџер, ни друге игре, не читам само новинске наслове, већ много више од тога...
Кјаер је за своје године показао и више него довољно. Један је од главних разлога што је Палермо направио један од највећих успеха у новијој историји. Давид Луиз је био константно добар у екипи Бенфике која је освојила титулу, ако си гледао редовно мечеве Бенфике могао си да видиш да је момак велики потенцијал и само интересовање Челзија, Реал Мадрида и Арсенала говори о томе да је реч о врхунском играчу већ сада.

MojBratBane

pre 13 godina

znaci anceloti sada Baneta u centar? realno tek tako ce stvarno briljirati, ono uz aut liniju je bio trening ;)

inace ovaj murinjo stvarno za promenu dovodi potrebne igrace realu

Ferreira

pre 13 godina

Dosao je tiho i usao u legendu.gledan sa sumnjom a dokazao se u svim vaznim utakmicama.ogroman doprinos stvaranju giganta sa stamforda.pobednik.legenda,karvaljo.forever ricardo carvalho chelsea 2004-10. hvala,adio

amART

pre 13 godina

Anceloti je naucio lekciju iz Milana da ne smije da drzi starije igrace zato su iz Celzija otisli Deko, Balak, Karvaljo, Beleti, Dzo Kol ( on je jos mlad ) ali sad ocekujem od njega da dovede minimum jos dva igraca, napadaca i nekog kreativca na terenu da moze da pomogne Lampardu pri organizaciji igre.

гробар до гроба

pre 13 godina

Некада један од најбољих централних одбранбених играча Света (2003.-2007.) али су га повреде касније спутавале а и године ка стижу полако. У сваком случају какве играче има Реал у одбрани ово је изузетно појачање.

sisinjo

pre 13 godina

sticem utisak da u se u poslednje 2-3 sezone nije pojavio ni jedan vrhunski centralni bek.
(Ognjen, 10. avgust 2010 23:52)

Simon Kjær

string

pre 13 godina

A juce procitam u vestima da je Murinjo izjavio kako je Karvaljo odlican, timski igrac, bez ijedne mrlje iz privatnog i profesionalnog zivota, i da bi ga rado doveo u Real, ali da njemu trebaju sada mladi igraci sa kojima ce graditi buducnost Reala i Karvaljo mu se ne uklapa u tu pricu...

Neko laze, ili on ili novinari da bi popunili novinske stupce...
(Dusan, 10. avgust 2010 23:55)

Vidi, sve to stoji kad su mladi igraci u pitanju, ali moras tu imati i nekog ko je iskusan..ja mislim da je ovo pametan potez, platili su Carvalha 8 miliona i moci ce da odigra bar 2 godine na vrhunskom nivou, a za to vreme Garay i Albiol ce imati sta da nauce, jer ipak je Ricardo doktor, pre svega jer koristi mozak, tako da ce ustedeti 20-30 miliona koje bi potrosili na Luiza i ostace im Garay(jer da je dosao Luiz ovaj bi otisao) koji ce za te 2-3 godine pored Carvalha postati vrh stoper...tako da je Real u ovoj prici dobio i jare i pare. Isto to je Ferguson uradio sa Owenom.

Ognjen

pre 13 godina

@Ален
Da, zaboravih i Tiaga Silvu od tih. Vermelen se nadavao golova prosle sezone ali je imao prosek sezonu kao stoper, kiksirao je dosta.

Ove ostale si pretpostavljam pokupio sa menadzera ili po novinarskim naslovima. Smoling je odigrao pola sezone u Fulamu ok, ali daleko od vrhunskog, vise se prica o njemu jer je Englez. Tako je obecavao i Ves Braun, novine su govorile da je neverovatan igrac, a uvek je bio rupa po meni. Kjear ima 19 godina i obecava ali nista nije pokazao jos. Za Luiza se mnogo prica ali momak igra u portugalskoj ligi, videcemo kako ce se pokazati kada predje u neku ozbiljniju. Ovi ostali isto nista specijalno.

Kazem ti, proverenih centralnih bekova gotovo da nema na trzistu. Mislis da bi npr Borusija Dortmund drzala cenu od 15 miliona za Subotica da ima jos 100 takvih talenata? Ne bi, njegova cena je dvostruko manja verovatno, ali nema mnogo perspektivnijih klinaca od njega pa ce naleteti neki Man City i platiti 15 miliona.
Cak i neki od ovih sta sam nabrojao imaju jako slabe sezone iza sebe. Teri je drugi deo prosle sezone odigrao katastrofalno, ni priblizno prethodnim sezonama. Ferdinand vise ne igra nego sto igra zbog povreda. Ako mi nadjes boljeg igraca od Karvalja za 7,5 miliona koliko ga je Real platio, mozes odma' u sportske direktore, ja cu te podrzati da zamenis Ivana Adzica u Zvezdi, ne mozes biti losiji od njega sigurno :)

string

pre 13 godina

Nista od ovoga sto imas ne moze da ti zameni Lucia i Samuela...
(jole, 11. avgust 2010 00:04)

Tacno, ali ono sto ima unapadu i na sredini omogucice mu da ne igra bunker kao sa Interom, pa se nece ni primetiti.

Dusan

pre 13 godina

A juce procitam u vestima da je Murinjo izjavio kako je Karvaljo odlican, timski igrac, bez ijedne mrlje iz privatnog i profesionalnog zivota, i da bi ga rado doveo u Real, ali da njemu trebaju sada mladi igraci sa kojima ce graditi buducnost Reala i Karvaljo mu se ne uklapa u tu pricu...

Neko laze, ili on ili novinari da bi popunili novinske stupce...

Jovan

pre 13 godina

Bice zanimljivo videti kojim ce fudbalerom Celsi popuniti upraznjeno mesto u odbrani. Odlican potez Murinja, tacno tamo mu i treba fudbaler ovog kvaliteta. Mislim da im treba ozbiljniji levi bek doduse, buduci da su Madridjani tamo najtanji.

aca

pre 13 godina

Naravno da su jucerasnji vest izmislili novinari, pa da li mislite da su bas danas poceli i danas zavrsili pregovore sa celzijem oko transfera, to traje sigurno par dana.

Paks

pre 13 godina

Odlicna vest za naseg Baneta Ivanovica. Konacno ce stati na njegovu prirodnu poziciju i na mesto koje mu pripada u Celsiju a to je mesto centralnog beka, rame uz rame sa kapitenom Terijem. Nisam pratio zadnjih 15 dana zbog letovanja i ako ima neko da mi kaze da li se Celsi pojacao po desnoj strani na kojoj obicno igra Ivanovic?? Nesto su Srnu spominjali a ovaj Bosingwa ne znam koliko mu oporavak jos traje.

ljubitelj fudbala

pre 13 godina

E to se zove vest. Klubovi se dogovorili,igrac pristao i lepo objavite vest. A ne kao ova latino sapunica oko Mrdje,svakog dana drugi naslov.

Inace,ovo nije los potez. Karvaljo ode kod "svojih",a za Baneta se otvara i mogucnost da konstantno igra i na poziciji stopera. Ali cinjenica je naravno da je imao sezonu za pamcenje kao desni bek...

ceci

pre 13 godina

Nadajmo se da je ovo prilika za Slobodana Rajkovića da konačno dobije šansu u Čelsiju.
(Ironman, 11. avgust 2010 00:37)
pre oko medelju dana novinari su ga pitali za igranje u Celsiju,a on im reko da nemoze da dobije radnu dozvolu i sigurno nece ove sezone igrati u njemu........