Utorak, 10.08.2010.

07:10

Ivanovićeva bolja od Azarenke

Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u drugo kolo turnira u Sinsinatiju, pošto je u tri seta savladala devetu nositeljku Viktoriju Azarenku 2:6, 7:6, 6:2.

Izvor: AY

Ivanoviæeva bolja od Azarenke IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

92 Komentari

Sortiraj po:

jelena

pre 13 godina

@ (Ime poznato redakciji, 10. avgust 2010 13:51)

Ivanoviceva se kaze ako je udata za Ivanovica, a ako joj je samo devojacko prezime Ivanovic onda je Ivanovicka

Hahahahahahahahahahahahah.
Da li te je sramota?

Ajde Ana! Znas da mozes!

Adidas

pre 13 godina

Jako mi se svidjaju Anine nove patike http://cornedbeefhash.files.wordpress.com/2010/07/ana-ivanovic-stanford10shoesb.jpg http://cornedbeefhash.files.wordpress.com/2010/07/ana-ivanovic-stanford10shoesa.jpg Patike su u kompletu sa haljinicom koju ce nositi na US OPEN-u http://www.tenniswarehouse-europe.com/viewlarge.html?PCODE=AWFADD&large=PK

Ana Fan

pre 13 godina

Evo sta je napisao jedan fan na tennis forumu

One thing.. when I was listening to the radio in the first set, I was really impressed by how the crowd LOVES Ana. Azarenka would win a point and there was a dead silence. Ana would win a point and it was like she had just won the tile, huuuuuge cheers and aplause. For every single point she was winning. The difference was so striking.

NIK.

pre 13 godina

Samo mi nije jasno kako mozete da pisete da ANA nije imala konkurenciju kada su 2008 koliko ja znam igrale i sharapova i dementijeva,kuznetsova,sestre wiliams,i azarenka(ili azarenko,kako god)i sve trenutno iz top 10,osim belgijanki,i sad pametujete kako nije imala konkurenciju,a i 2007 je bila u finalu RG,i polufinalu wimbldona,i jedino je tada mozda bolja od nje bila zastina.Umesto da joj date podrsku ona je ima u americi,a u srbiji...

ja

pre 13 godina

@Skywalker i @dule bg
Mene iskreno zanima ko su po vama dobre teniserke?
I koja je to konkurencija bila tada kada je Ana bila prva u odnosu na ovu sada?
Pa igrale su sve ove iste teniserke i tada uz izuzetak par ovih mladjih koje su se u medjuvremenu pojavile.

Ana je do prvog mesta dosla za svega 4 godina bavljenja profesionalnim tenisom. Za te 4 godine je napravila 200 pobeda uz jedva 50 poraza.
Pobedjivala je u tom periodu sve vrhunske teniserke: Moresmo, Kuznjecovu, Hingis, Sharapovu, Jelenu...
Dakle sve su to teniserke od kojih vecina i danas igra, teniserke koje su osvajale gren slemove i bile prve na svetu. Jedino nije uspela nijednom da pobedi Enan, ali i sa njom je odigrala samo 4 meca i vec u cetvrtom bila par poena udaljena od pobede.
Enan je bila napustila tenis zato sto je pocela sve losije da igra i garantujem vam da bi Ana 2008. na RG pobedila i Enan da se ova nije povukla.

Protiv koga je to po vama Ana tada trebala da igra?
Protiv Navratilove, Kaprijati ili Seles mozda?
Pa jednostavno nije mogla da igra protiv njih jer nije rodjena u njihovo vreme.

Ana je sa svega 16 godina igrala svoj prvi mec protiv Venus Vilijams na svom prvom WTA turniru. Jos tada je kao klinka i 150. na listi znala da odigra nezaboravan mec u kome je Venus jedva pobedila posle dva maratonska seta i dva tai brejka od kojih je prvi zavrsen rezultatom 13:11.
Vec tada su mnogi teniski strucnjaci shvatili da se pojavilo novo "tenisko cudo".

Ali vazno je da ste se vi nasli da kritikujete takvu tenisku velicinu.
A kad covek malo pazljivije procita vase komentare, shvati da vam u stvari najvise smeta Anina lepota.
Pa nije devojka kriva sto je lepa. Pokusajte da zamislite da je najruznija teniserka na touru i jednostavno gledajte kako igra.
Mozda tada i primetite koliko je ta devojka talentovana za ovaj sport i mozda shvatite koliko su vasi komentari smesni i nebulozni.

Vrhunac gluposti je ovo pominjanje Aninog ponasanja i kako se neko stidi njenog ponasanja. Pa devojka ima najuzornije ponasanje na celom WTA touru. Kulturna je, pametna, lepo vaspitana.
Verovatno bi trebala da psuje kao kocijas, da se prenemaze kada joj ne ide, da ismeva svoje protivnice...
Pretpostavljam da je to po vama uzorno ponasanje i da se toga ne bi stideli.

Nema nikakvih problema u Aninom ponasanju, ali postoji veliki problem u vasim pogledima na svet koji su ocigledno potpuno izopaceni.

Vladan

pre 13 godina

AzarenkA ili AzarenkO;

Mislim da je AzarenkA zato sto je zenska, a tako je i zvanicno, valjda bi ona promenila da nije tako, tako se koristi u mnogim slovenskim jezicima (Poljskom, Makedonskom, Ruskom, Slovackom), sem ako je rodjena u inostranstvu (Wozniacki/Lisinski).
I Martina Hingis (Svajcarka, nakon preseljenja), je ustvari rodjena kao Hingisova, u Slovackoj.

Zvuci vam logicno: Sharapova (a ne Sharapov, kao njen otac Yuri), Mishkina, Dementijeva (ne Dementijev), Petrova, Radvanska (a ne Radvanski).
Bilo mi je smesno pre par godina kad je engleski spiker rekla "Mr Yuri SharapovA".
Izgleda da u nekim od tih 'ruskih' jezika zenske na '-ko' (Timoshenko / Kirilenko) zvanicno koriste isti oblik za muskarce i zene (Rusi/Ukrajinci), a neki ne (Belorusi), ne treba da iznenadjuju, prihvatiti kako je.

Skywalker

pre 13 godina

Nazalost, slazem se sa svim sto je dule BG napisao. Ona bi trebala jednom za svagda da shvati da je njeno mesto broj jedan bilo posledica samo ocajne konkurencije, a ne da se ponasa kao da je ona i dalje najbolja, samo eto kao sad nema motiva. Zbog njenog ukupnog ponasanja sramota me je sto sam covek. A, verujte mi, najvaznije je biti covek, onakav kakvi su to ostali nasi teniseri.

Nemanja

pre 13 godina

@dulebg
Koji si ti luzer čoveče.
Ajde ajde radi nešto u životu - ne gubi vreme komentarišući nešto o čemu pojma nemaš.
Napred Ana - napred u top ten!

haralampije

pre 13 godina

@ "Ivanoviceva se kaze ako je udata za Ivanovica, a ako joj je samo devojacko prezime Ivanovic onda je Ivanovicka
(Ime poznato redakciji, 10. avgust 2010 13:51)"

Nadam se da ce direktor B92 Veran Matic ovog "genijalca", zajedno sa moderatorom, predloziti za "Godisnju Vukovu nagradu za zlonamerno upropascavanje srpskog jezika".

Viktor

pre 13 godina

@Belorus

Ruska, ukrajinska i beloruska prezimena na -enko se u oruginalu čitaju sa a na kraju (Azarenka) ali se na srpskom izgovaraju sa o (Azarenko).

Ima puno primera: Lukašenko (predsednik Belorusije). Ako ćeš da izgovaraš Azarenka onda moraš i Lukašenka. Takođe Kirilenko (ruski košrakaš, ruska teniserka), Tkačenko (košarkaš iz sovjetske ere), Timošenko (ukrajinska političarka) i mnogi,mnogi drugi.

Ako je Viktorija Azarenka onda su oni Lukašenka, Kirilinka, Tkačenka, Timošenka...

Mihailo

pre 13 godina

@ Viktor ajoj cica al si se ti nalupetao da si jedva ziv ostao. Prezimena se citaju u zavisnosti da li je osoba muskog ili zenskog pola,sto znaci da se ne moze nikako muskarac prezivati Lukasenka, niti zena Azarenko...

fiddler

pre 13 godina

Odlican pomak !!!!!
Mislim da se vraca lagano tamo gde joj je i mesto....jer je vrhunska teniserka.
Bolji treninzi,sredjena glava,
Treba da bude optimisticna u svakom pogledu !!!!
Manje price,vise harizme i rada !!!!
Siguran sam da ce se vratiti :-)

dule bg

pre 13 godina

ha,ha, najjaci su ovi sa komentarima "to ana", "ajde" itd. vec sutra ce mala razmazena manekenka da prsne od neke 100. igracice na svetu. ko uopste jos veruje u povratak male isfolirane klinke? bitno da je uzivala, da je uzbudjena, da se dobro osecala na terenu.. sestro slatka, ako hoces uzbudjenje, skaci padobranom, bunjijem ili sl. batali tenis, ionako ti nikada nije ni isao od ruke. svi tvoji uspesi su posledica ocajne konkurencije i povlacenja najboljih teniserki. a i bolje je, ionako se svi sprdaju sa tobom. svako se raduje kada te dobije u ~rebu, jer zna da je unapred dobijen mec.

Igor

pre 13 godina

Jeeeeeeeeeeeeeeeeeee !!! Ana, mi te volimo. Jako sam srecan. Osecao sam se prelepo kada sam jutros procitao na teletxtu B92 ovaj naslov. Vazna pobeda uz ogroman preokret, protiv jake teniserke. Ovde su proradili oni momenti kada se lomi meč. I Ana je konačno uspela, dobijala je sve važne poene. Napred Ana ! Sweetheart ! :)))

Korak

pre 13 godina

Čovek vam, o nepismeni, lepo objasni da je na beloruskom Azarenka a tako je vodi i WTA na zvaničnom sajtu (na ruskom je Azarenko), a vi glasate protiv znanja. Da li vi možete sebe da opišete? Ko ste vi? Odakle ste došli?

Jung

pre 13 godina

Petru Pecikozi, koji je napisao ogavnu laž (o kupovini meča i nikakvoj Aninoj igri) isprati mozak kamilicom, da se ne bi više ponovio. Jer ako bi se novcem rešavala Anina kriza, zašto su sponzori čekali toliko dugo? Mogli su da reaguju čim je ispala iz prvih pet. Mislim da si ti ponavljač i da su ti na kraju kupili svedočanstvo osmog osnovne.

milwood

pre 13 godina

Dobro je Azarenka je deveta igračica sveta , Ana preuzima njeno nosilačko mesto . Što je još važnije Ana je trenutno 62 . i pokazuje da može da se nosi sa top 10 igračicama . Samo još ta konstantnost da dođe .

branko

pre 13 godina

Писати о Ани Ивановић је најнезахвалнија актуелна спортска тема код нас. И ја сам један од оних који су после Рима закључили, очигледно прерано, да је Ана превазишла кризу. Колико јуче сам хтео рећи да је само питање дана кад ће Бојана Јовановски претећи Ану на WTA листи а онда Ана добије јаку Азаренку и то после узгубљеног првог и за садашњу Ану невероватног преокрета у другом ! И шта онда мислити а поготово закључивати. Једино што могу рећи са сигурношћу је да ме радује свака Анина победа и да би била велика штета да се угаси један несвакидашњи тениски таленат.

Danilo

pre 13 godina

saće ona da izgubi od neke što je znatno slabija od nje pošto je dobila bolju,nije za džabe Srpkinja,ti paradoksi su uvjek bili naše prokletstvo

sima

pre 13 godina

Jedan od boljih foruma ove godine!Vecina komentara objektivna i suzdrzana:tako treba; Licno me raduje pobeda ali i ja sam sudrzan- treba biti strpljiv; A sto se tice Anine 'psihe' ko tu moze ista da kaze? Ja prezirem svako psihologiziranje koje polazi od 'opsteg coveka' e pa onda -tako i tako treba da je sklopljen; svako je, beskrajno razlicit- i Bogu hvala- da je tako!
A,mi navijaci (opet cekicam) treba samo da ih - volimo- nista vise;pozdrav;

Miloš J. Kosovac

pre 13 godina

Platila je danak svoje eskponiranosti, kao što su Novak i Nadal platili sinoč porazom od dva početnika, a naša fudbalska reprezentacija svojim neuspehom na Svetskom prvenstvu, "Crvena Zvezda" protiv "Slovana", Dujković i novinari spremnju našu mladu reprezentaciju da bude elimnisana od Slovačke. Pokušao sam na internetu da vidim Anu da li je celim bićem odlučila da se vrati tenisu, ili samo to želi. Ako je spremna onda to treba da pokaže i protiv Švedove. Ne mora da pobedi, ali da igra kako je nekada igrala.Azarenko je na migove imala problema kada bi pogledala serviranja pogledala u lepoticu Anu, pa joj je zavist oduzimao koncentraciju, zbog čega je imala duplih grešaka. No, Švedova je lepa devojka, pa neće imati takav problem, osim što su joj muški hormoni naterali da pokreće telo-hoda muški, slično kao Stosur.

gordan

pre 13 godina

eurosport ce da prenosi ovaj turnir, ali tek od cetvrtka ili petka.

odlican rezultat za anu, ali ako ne veze nekoliko pobeda za redom i doidje do nekih 1/4 ili 1/2 finala, i dalje ce biti 50+ na svetu, sto znaci kvalifikacije za velike turnire (pomalo ponizavajuce kada pomislis da je bila No 1 pre 2 godine, ali takva su pravila), i teske protivnice/nosioce u prvim kolima. pa ako ih i pobedi, kao sada azarenku, sledeci je jos tezi, tako da mora da igra znacajno bolje i u kontinuitetu da bi se izvukla iz ove rupe u koju se ukopala. da li ce se to desiti, samo bog dragi zna.

WTATP Lista

pre 13 godina

Veoma iznenadjujuci rezultat, pogotovo ako se zna da su brzi americki betoni u principu bili Anina najmanje omiljena podloga i kada je bila na vrhuncu, a da je njena protivnica ne samo iz samog vrha WTA, vec i u velikom usponu forme (osvojila je Stenford pre dve nedelje). Ono sto jos vise zbunjuje i zadivljuje je sam nacin na koji je Ivanovic pobedila - otkada je osvojila Rolan Garos 2008 Ana nije pobedila nijednu jedinu TOP40 protivnicu posle izgubljenog prvog seta, a evo juce je to ostvarila protiv jedne Azarenke! I to ne samo da je Beloruskinja imala set prednosti, vec je u drugom setu dva putu servirala za mec (pri 5:4 i 6:5)! A nista nije ukazivalo da bi ovako nesto moglo da se dogodi, Ana je na pocetku igrala na svom "uobicajnom" 2009 nivou, sto je protiv teniserke kakva je odlicna Azarenka (koja uvek grize, i kada moze, ponizava svoje protivnice) znacilo 0:4 vec samo posle 10ak minuta, i tada se cinilo da ce ovaj mec biti upamcen po Aninom najbrze izgubljenom setu u karijeri. Medjutim, nesto se ocito dogodilo tada sa Anom, i suprotno svim dosadasnjim slucajevima otkada je kriza zapocela "stala je na crtu" svojoj protivnici kada su kola vec krenula nizbrdo. Izbegla je tako ponizenje u prvom setu, a u drugom u kojem je opet na samom startu bila brejknuta, isto se nije predavala drzeci kakav-takav prikljucak do 3:5, kada je poceo vec opisani cudesni preokret. Naravno, jedna lasta ne cini prolece, ali ako ista moze da nas ohrabri u vezi sa Anom, to je bas jedna ovakva pobeda. Ovaj Sinsinati bi mogao da bude istorijski za srpski tenis, jer bismo lako mogli imati cak tri igracice u osmini finala (sve tri su favoriti u predstojecoj rundi), a rec je o tako velikom i jakom turniru (ucestvuju sve iz WTA TOP40 osim 5 povredjenih).

zoran

pre 13 godina

Normalnoda je bolja...
..sve je pitanje psiholoskog povrataka a nije pitanje talenta i tenisa.
Ana po talentu i predispozicijama treba da bude u grupi sa Serenom a ne da se pita kako ce savladati neku igracicu iz druge i trece lige.

Mejn

pre 13 godina

Bravo Ana Bravo....ovo me podseca na stare dane kad je znala da se vrati iz nemoguce situacije.Ali necemo se toga secati i to prizeljkivati...ovo je sad nova Ana koja se polako vraca u sam vrh gde i pripada, igra raznovrsno kao sinoc .Njen osmeh,uzivanje i ljubav prema tenisu su neprocenjivi.Idemo napred Anci!!!Mozes ti to!

Petar Pecikoza

pre 13 godina

Ma Anin sponzor tutn'o kintu... Odose pare, odose milijuni na dozivotni ugovor s izgubljenom bivsom "zvezdom". Treba produziti Anin WTA-zivot po svaku cenu, a kako zivimo u beskrupuloznom svetu... Da ne izgleda kako izgleda, odavno bi ili bila najbolja ili je ne bi bilo na listi.
Iako igra nikako, barem igra i tu je. Da nije, niko je ne bi ni fermao, jer van sporta ima mnogo lepotica.

Osecam i da su ove wild-karte "kupljene".

Anonymous

pre 13 godina

Nevjerovatno kako su sad svi uz nju a da je izgubila mnogi od vas bi jedva docekali da je popljuju.Gadite mi se.ANA CARICE UZ TEBE DO KRAJA !

art

pre 13 godina

Ana najbolje igra kada nije pod pritiskom i kada se to od nje ne ocekuje. Znaci problem nije igra nego psiha. Tako je i dosla do pozicije broj 1 ali se nije mogla zadrzati ni medju prvih 10. Da li ce uspjeti da to popravi i ostane upamcena kao prava sampionka ostaje da se vidi. Davanje pretjeranog publiciteta njoj samo skodi a izlaz je jako tesko naci jer je zbog atraktivnog izgleda postala i marketiska ikona. U svakom slucaju zelim joj puno srece ali ce to ici jako, jako tesko.

Dejan

pre 13 godina

"Osećam da napredujem".Napreduješ,ali u svakom pogledu unazad.Svi tvoji iskreni fanovi vide da si ti još jedna Jelena Dokić,Dženifer Kaprijati...svetskog tenisa.Srećom Azarenka kada ne prelomi meč u početku,zna itekako da padne.To nemožeš da očekuješ i svih ostalih teniserki na turu.
P.S. Bravo Bojana,stvarno nisam očekivao ovakav munjeviti napredak!

Predo

pre 13 godina

Tesko je ista reci o mecu, koji niste gledali, ali kretanje rezultata i statistika govori da je Ana igrala pod ogromnim pritiskom i tek kada je vidjela da ce vjerovatno izgubiti, opustila je ruku. Vjerovatno je problem sto joj svi oko nje govore da je ovo prolazna kriza, da je samo pitanje vremena kada ce se vratiti u vrh i to stvara dodatni pritisak, a ona na svakom turniru igra prvo ili drugo kolo protiv nosilaca, ali bez one opustenosti autsajdera, koju npr. ima Jovanovska, po sistemu "sta uradim, uradim". Protiv Svedove, koja je slican tip igracice kao Ana, opet sve zavisi od Ane i psihologije.

Miran čovek iz Sečuana

pre 13 godina

@Dylan Dog
Tako je malo ljudi koji poznaju tenis. Vaši su komentari zaista pravi. Ovaj neduhoviti kukolj, koji ne može da smisli ništa novo, po milioniti put ponavlja "uživanje" u tenisu i vulgarnu uličnu dosetku da i ćorav ponekad ubode (to sam sad pročitao!). On ne zna da je ovo Anina druga pobeda nad Azarenkom, za kratko vreme. Kao čovek, stidim se ovih ljudi, bez obzira što su to splavari sa Save i žitelji Silikonske doline, čiji je maternji jezik srbiš (150 do 200 reči) i koje ja nikada u životu neću sresti. I dalje mislim da je Ana došla u igračku krizu samo zato što u jednom sudbonosnom trenutku za mladu devojku nije izabrala pravi put. Nedavno sam poslao jedan komentar ali nisu ga objavili. Reč je o intervjuu Adama Skota u kome kaže da se njegova veza sa Anom ne razlikuje od ranijih njegovih veza, jedino druge nisu putovale s njim, dok se Ana od njega ne odvaja. "Bili smo prošle nedelje u Singapuru, sad smo u Melburnu (igrao se AO za golfere), gde je Anin "dečko", age 31), pobedio. Kad je ona onda trenirala? Kad je gradila mir u sebi i psihičku stabilnost? U vrhunskom tenisu ako mesec dana teniserka zapusti trening, imaće tri meseca muke da se povrati. Ana nije trenirala ozbiljno od prošlogodišnjeg finala IW-a, i sad je tu gde jeste. Nema još ni 23 godine, za sledeći RG i Vimbldon mogla bi da bude prava. Ali, samo ako shvati da svaka površnost, bez obzira na novac i lažni sjaj (mislim na licemerni i tupavi džet-set, kome je neoprezno prišla kao mečki na rupu), neminovno tone u farisejstvo: "Nije život što i polje preći".

kockica

pre 13 godina

'Ajde super, samo nek je krene!
Pa šta ako stalno izjavljuje da uživa u tenisu, šta je tu problem? I vi pljuvači očigledno stalno uživate u pljuvanju...al' dobro, svaka luda ima svoje veselje.

nikol dž: femija

pre 13 godina

BRAVO ZA Anu !!! NADAJMO se da će izdržati i da će doći do srpskog susreta, s Bojanom ili Jelenom, u 4.kolu Sinsinatija, a onda u finalu opet imamo Srpkinju!

Filip_NP

pre 13 godina

.. da vas pitam nesto. da li neko zna gde se mogu gledati mecevi Sinsinatija. Ni na jednom sajtu, koje ja znam, nema prenosa.
(Mr.Error, 10. avgust 2010 08:44)
Nece biti prenosa prve runde,a mozda(mala verovatnoca) ni druge.Od 3 runde prenosa ce biti 100% a linkove prenosa mozes naci na www.livescorehunter.com/tennis
P.S. Bravo Ana i puno srece kao i Jeleni i Bojani i ostalim nasim igracima.

milica

pre 13 godina

I was really impressed by how the crowd LOVES Ana. Azarenka would win a point and there was a dead silence. Ana would win a point and it was like she had just won the tile, huuuuuge cheers and aplause. For every single point she was winning. The difference was so striking. Hvala kanadskoj publici koja poznaje tenis i poštuje igrača koji se pati ali ne odustaje!
Ana wasnt as bad in the first set as the score looked, i watch Vika quite a bit, and dont think Vika could have played it much better. Ana threw everything she had at Vika in the match, slice backhands, big forehands, moonballs, you name it! She was trying to be aggressive at the same time. It was a really great match. Final winner counts and ue's if i remember correctly were..
Ana- 33 winners, 28 UE's
Vika- 30 winners, 23 UE's. Bravo djevojko, skidam ti kapu na upornosti i istrajnosti. Shvatila si da se samo radom može doći ponovo u vrh i puno sreće na tom putu.

GaGa

pre 13 godina

Bravo Ana! Konacno je uspela da dobije jaku protivnicu preokretom u tri seta. Bice potrebno jos puno truda, ali pokazala je da se igranje tenisa ne zaboravlja tako lako. Srecno u nastavku turnira!

Dermendziev

pre 13 godina

Bravo Ana.Isto kao i kod Bojane,pobeda ima vecu tezinu jer je dosla preokretom.To je, da tako kazem,novi kvaltet.

Sve je cisto ko suza.Nezaboravimo da je i Ana,poput Azarenke,mnoge takve meceve gubila.

Kod Ane ja se uvek vise bojim tog drugog susreta.Svedova je jako neugodan protivnik.Obzirom na istu visinu Ana bi trebala da ima prednost,manje problema sa Jaroslavom,nego li n.p.r Jelena kad igra sa Jaroslavom.

U svakom slucaju Ana mora da odigra sa maksimalnom koncertacijom kako bi pobedila i time dala veci znacaj , pobedi nad Viktorijom,koja je jedna od boljih na ovom turniru,t.j. bila jedan od favorita za osvajanje ovoga turnira.

Dylan Dog

pre 13 godina

BRAVO Ana!

Ali ovo u naslovu nije vest, jer vest podrazumeva novu informaciju.
Ivanovićeva JESTE bolja teniserka od Azarenke. Međutim, POBEDA Ane jeste vest, obzirom na njenu ovogodišnju krizu rezultata, prouzrokovanu padom samopouzdanja. Upravo u tom smislu ova pobeda ima veliku težinu i mnogo znači. Ana bi konačno trebalo da se opusti i igra najbolje najvažnije poene, kako to inače dolikuje vrhunskoj teniserki.

Sveta

pre 13 godina

Dobro je, Ana - i više nego dobro, samo da ne ureknemo zbog ove pobede. Ani sada samo fali kontinuitet: pokazala je da može da "prelomi" meč, pobedila je, iako u krizi, već treću teniserku iz Top 10 za par meseci - što sve govori da nije zaboravila da igra vrhunski! Samo istrajno!

Mr.Error

pre 13 godina

Konacno! Svaka cast za anu sto se izvukla iz tako teske situacije. Bila je na dva poena od poraza, ali je ipak preokrenula rezultat u svoju korist. Svaka cast! Sledeca protivnica je teska, barem ja tako mislim. Ona je Jelenu izbacila na US Open-u 2009. Nisam je odavno gledao tako da ne znam kako igra. U tom mecu, Ana moze i da pobedi ali i da izgubi...

Putin

pre 13 godina

Iznenadjenje i odlicna pobjeda za poljuljano samopouzdanje. Nazalost opet se samo oslanja na svoj powerfull forhend ali bar jos uvjek funkcionise. Sve ce uprskat ako odmah od svedove izgubi. Velike cestitke nasoj mladoj nadi Jovanovski, vec na startu karijere na wta turnirama koristi sjajno ukazane sanse i protiv amanmuradove je blagi favorit za sjajan uspjeh.

Djox

pre 13 godina

Koji povratak u meč! To se zove šampion! Nisu šampioni oni koji brzo dođu na vrh već oni koji kada padnu znaju da se vrate! A Ana će se vratiti! Ajdeee Anči

Slobix

pre 13 godina

Bravo Ana!

Sećam se, kad je izašla najava za ovaj mač, da je većina prognozirala da će Ana glatko da izgubi od Azarenke. To samo pokazuje da ovdašnja publika veoma slabo poznaje tenis i da nismo teniskim znanjem uspeli da ispratimo nagli proboj srpskog tenisa u svetski vrh. A i čini mi se da dežurni dušebrižnici prvo požure da komentarišu Anin poraz :).

ajkula

pre 13 godina

Bravo Ana!!!Šteta što nismo mogli, nigdje,pogledati meč.
Ana će uskoro biti na vrhu!
To je samo pitanje dana ili mjeseca,ovisno kad će Ana odlučiti da "navali".

Jops

pre 13 godina

Da,hvala.Ponovo uživam u tenisu, imam samopouzdanje i vratila mi se sigurnost u udarce.Osecam da mogu ponovo da kontrolisem meč i dominiram na terenu.Znam koliko vredim i cilj mi je sada osvajanje g. Slema.

Aki

pre 13 godina

Bravo! Sa ogledom na to da je napravila preokret i to protiv jake teniserke, čini se da joj je glava konačno na mestu i da može daleko da dogura na ovom turniru. Sve najbolje u sledećim mečevima.

nada

pre 13 godina

Bravo Ana! I ti i Bojana ste me DUPLO obradovale svojim pbedama protiv teniserki koje su mi bas krajnje NEsimpaticne. Puno srece u sledecim mecevima!

Djox

pre 13 godina

Koji povratak u meč! To se zove šampion! Nisu šampioni oni koji brzo dođu na vrh već oni koji kada padnu znaju da se vrate! A Ana će se vratiti! Ajdeee Anči

Sveta

pre 13 godina

Dobro je, Ana - i više nego dobro, samo da ne ureknemo zbog ove pobede. Ani sada samo fali kontinuitet: pokazala je da može da "prelomi" meč, pobedila je, iako u krizi, već treću teniserku iz Top 10 za par meseci - što sve govori da nije zaboravila da igra vrhunski! Samo istrajno!

WTATP Lista

pre 13 godina

Veoma iznenadjujuci rezultat, pogotovo ako se zna da su brzi americki betoni u principu bili Anina najmanje omiljena podloga i kada je bila na vrhuncu, a da je njena protivnica ne samo iz samog vrha WTA, vec i u velikom usponu forme (osvojila je Stenford pre dve nedelje). Ono sto jos vise zbunjuje i zadivljuje je sam nacin na koji je Ivanovic pobedila - otkada je osvojila Rolan Garos 2008 Ana nije pobedila nijednu jedinu TOP40 protivnicu posle izgubljenog prvog seta, a evo juce je to ostvarila protiv jedne Azarenke! I to ne samo da je Beloruskinja imala set prednosti, vec je u drugom setu dva putu servirala za mec (pri 5:4 i 6:5)! A nista nije ukazivalo da bi ovako nesto moglo da se dogodi, Ana je na pocetku igrala na svom "uobicajnom" 2009 nivou, sto je protiv teniserke kakva je odlicna Azarenka (koja uvek grize, i kada moze, ponizava svoje protivnice) znacilo 0:4 vec samo posle 10ak minuta, i tada se cinilo da ce ovaj mec biti upamcen po Aninom najbrze izgubljenom setu u karijeri. Medjutim, nesto se ocito dogodilo tada sa Anom, i suprotno svim dosadasnjim slucajevima otkada je kriza zapocela "stala je na crtu" svojoj protivnici kada su kola vec krenula nizbrdo. Izbegla je tako ponizenje u prvom setu, a u drugom u kojem je opet na samom startu bila brejknuta, isto se nije predavala drzeci kakav-takav prikljucak do 3:5, kada je poceo vec opisani cudesni preokret. Naravno, jedna lasta ne cini prolece, ali ako ista moze da nas ohrabri u vezi sa Anom, to je bas jedna ovakva pobeda. Ovaj Sinsinati bi mogao da bude istorijski za srpski tenis, jer bismo lako mogli imati cak tri igracice u osmini finala (sve tri su favoriti u predstojecoj rundi), a rec je o tako velikom i jakom turniru (ucestvuju sve iz WTA TOP40 osim 5 povredjenih).

haralampije

pre 13 godina

@ "Ivanoviceva se kaze ako je udata za Ivanovica, a ako joj je samo devojacko prezime Ivanovic onda je Ivanovicka
(Ime poznato redakciji, 10. avgust 2010 13:51)"

Nadam se da ce direktor B92 Veran Matic ovog "genijalca", zajedno sa moderatorom, predloziti za "Godisnju Vukovu nagradu za zlonamerno upropascavanje srpskog jezika".

Miran čovek iz Sečuana

pre 13 godina

@Dylan Dog
Tako je malo ljudi koji poznaju tenis. Vaši su komentari zaista pravi. Ovaj neduhoviti kukolj, koji ne može da smisli ništa novo, po milioniti put ponavlja "uživanje" u tenisu i vulgarnu uličnu dosetku da i ćorav ponekad ubode (to sam sad pročitao!). On ne zna da je ovo Anina druga pobeda nad Azarenkom, za kratko vreme. Kao čovek, stidim se ovih ljudi, bez obzira što su to splavari sa Save i žitelji Silikonske doline, čiji je maternji jezik srbiš (150 do 200 reči) i koje ja nikada u životu neću sresti. I dalje mislim da je Ana došla u igračku krizu samo zato što u jednom sudbonosnom trenutku za mladu devojku nije izabrala pravi put. Nedavno sam poslao jedan komentar ali nisu ga objavili. Reč je o intervjuu Adama Skota u kome kaže da se njegova veza sa Anom ne razlikuje od ranijih njegovih veza, jedino druge nisu putovale s njim, dok se Ana od njega ne odvaja. "Bili smo prošle nedelje u Singapuru, sad smo u Melburnu (igrao se AO za golfere), gde je Anin "dečko", age 31), pobedio. Kad je ona onda trenirala? Kad je gradila mir u sebi i psihičku stabilnost? U vrhunskom tenisu ako mesec dana teniserka zapusti trening, imaće tri meseca muke da se povrati. Ana nije trenirala ozbiljno od prošlogodišnjeg finala IW-a, i sad je tu gde jeste. Nema još ni 23 godine, za sledeći RG i Vimbldon mogla bi da bude prava. Ali, samo ako shvati da svaka površnost, bez obzira na novac i lažni sjaj (mislim na licemerni i tupavi džet-set, kome je neoprezno prišla kao mečki na rupu), neminovno tone u farisejstvo: "Nije život što i polje preći".

Aki

pre 13 godina

Bravo! Sa ogledom na to da je napravila preokret i to protiv jake teniserke, čini se da joj je glava konačno na mestu i da može daleko da dogura na ovom turniru. Sve najbolje u sledećim mečevima.

zoran

pre 13 godina

Normalnoda je bolja...
..sve je pitanje psiholoskog povrataka a nije pitanje talenta i tenisa.
Ana po talentu i predispozicijama treba da bude u grupi sa Serenom a ne da se pita kako ce savladati neku igracicu iz druge i trece lige.

ajkula

pre 13 godina

Bravo Ana!!!Šteta što nismo mogli, nigdje,pogledati meč.
Ana će uskoro biti na vrhu!
To je samo pitanje dana ili mjeseca,ovisno kad će Ana odlučiti da "navali".

branko

pre 13 godina

Писати о Ани Ивановић је најнезахвалнија актуелна спортска тема код нас. И ја сам један од оних који су после Рима закључили, очигледно прерано, да је Ана превазишла кризу. Колико јуче сам хтео рећи да је само питање дана кад ће Бојана Јовановски претећи Ану на WTA листи а онда Ана добије јаку Азаренку и то после узгубљеног првог и за садашњу Ану невероватног преокрета у другом ! И шта онда мислити а поготово закључивати. Једино што могу рећи са сигурношћу је да ме радује свака Анина победа и да би била велика штета да се угаси један несвакидашњи тениски таленат.

GaGa

pre 13 godina

Bravo Ana! Konacno je uspela da dobije jaku protivnicu preokretom u tri seta. Bice potrebno jos puno truda, ali pokazala je da se igranje tenisa ne zaboravlja tako lako. Srecno u nastavku turnira!

milica

pre 13 godina

I was really impressed by how the crowd LOVES Ana. Azarenka would win a point and there was a dead silence. Ana would win a point and it was like she had just won the tile, huuuuuge cheers and aplause. For every single point she was winning. The difference was so striking. Hvala kanadskoj publici koja poznaje tenis i poštuje igrača koji se pati ali ne odustaje!
Ana wasnt as bad in the first set as the score looked, i watch Vika quite a bit, and dont think Vika could have played it much better. Ana threw everything she had at Vika in the match, slice backhands, big forehands, moonballs, you name it! She was trying to be aggressive at the same time. It was a really great match. Final winner counts and ue's if i remember correctly were..
Ana- 33 winners, 28 UE's
Vika- 30 winners, 23 UE's. Bravo djevojko, skidam ti kapu na upornosti i istrajnosti. Shvatila si da se samo radom može doći ponovo u vrh i puno sreće na tom putu.

Dylan Dog

pre 13 godina

BRAVO Ana!

Ali ovo u naslovu nije vest, jer vest podrazumeva novu informaciju.
Ivanovićeva JESTE bolja teniserka od Azarenke. Međutim, POBEDA Ane jeste vest, obzirom na njenu ovogodišnju krizu rezultata, prouzrokovanu padom samopouzdanja. Upravo u tom smislu ova pobeda ima veliku težinu i mnogo znači. Ana bi konačno trebalo da se opusti i igra najbolje najvažnije poene, kako to inače dolikuje vrhunskoj teniserki.

Slobix

pre 13 godina

Bravo Ana!

Sećam se, kad je izašla najava za ovaj mač, da je većina prognozirala da će Ana glatko da izgubi od Azarenke. To samo pokazuje da ovdašnja publika veoma slabo poznaje tenis i da nismo teniskim znanjem uspeli da ispratimo nagli proboj srpskog tenisa u svetski vrh. A i čini mi se da dežurni dušebrižnici prvo požure da komentarišu Anin poraz :).

Dermendziev

pre 13 godina

Bravo Ana.Isto kao i kod Bojane,pobeda ima vecu tezinu jer je dosla preokretom.To je, da tako kazem,novi kvaltet.

Sve je cisto ko suza.Nezaboravimo da je i Ana,poput Azarenke,mnoge takve meceve gubila.

Kod Ane ja se uvek vise bojim tog drugog susreta.Svedova je jako neugodan protivnik.Obzirom na istu visinu Ana bi trebala da ima prednost,manje problema sa Jaroslavom,nego li n.p.r Jelena kad igra sa Jaroslavom.

U svakom slucaju Ana mora da odigra sa maksimalnom koncertacijom kako bi pobedila i time dala veci znacaj , pobedi nad Viktorijom,koja je jedna od boljih na ovom turniru,t.j. bila jedan od favorita za osvajanje ovoga turnira.

nada

pre 13 godina

Bravo Ana! I ti i Bojana ste me DUPLO obradovale svojim pbedama protiv teniserki koje su mi bas krajnje NEsimpaticne. Puno srece u sledecim mecevima!

Jung

pre 13 godina

Petru Pecikozi, koji je napisao ogavnu laž (o kupovini meča i nikakvoj Aninoj igri) isprati mozak kamilicom, da se ne bi više ponovio. Jer ako bi se novcem rešavala Anina kriza, zašto su sponzori čekali toliko dugo? Mogli su da reaguju čim je ispala iz prvih pet. Mislim da si ti ponavljač i da su ti na kraju kupili svedočanstvo osmog osnovne.

kockica

pre 13 godina

'Ajde super, samo nek je krene!
Pa šta ako stalno izjavljuje da uživa u tenisu, šta je tu problem? I vi pljuvači očigledno stalno uživate u pljuvanju...al' dobro, svaka luda ima svoje veselje.

art

pre 13 godina

Ana najbolje igra kada nije pod pritiskom i kada se to od nje ne ocekuje. Znaci problem nije igra nego psiha. Tako je i dosla do pozicije broj 1 ali se nije mogla zadrzati ni medju prvih 10. Da li ce uspjeti da to popravi i ostane upamcena kao prava sampionka ostaje da se vidi. Davanje pretjeranog publiciteta njoj samo skodi a izlaz je jako tesko naci jer je zbog atraktivnog izgleda postala i marketiska ikona. U svakom slucaju zelim joj puno srece ali ce to ici jako, jako tesko.

Viktor

pre 13 godina

@Belorus

Ruska, ukrajinska i beloruska prezimena na -enko se u oruginalu čitaju sa a na kraju (Azarenka) ali se na srpskom izgovaraju sa o (Azarenko).

Ima puno primera: Lukašenko (predsednik Belorusije). Ako ćeš da izgovaraš Azarenka onda moraš i Lukašenka. Takođe Kirilenko (ruski košrakaš, ruska teniserka), Tkačenko (košarkaš iz sovjetske ere), Timošenko (ukrajinska političarka) i mnogi,mnogi drugi.

Ako je Viktorija Azarenka onda su oni Lukašenka, Kirilinka, Tkačenka, Timošenka...

Predo

pre 13 godina

Tesko je ista reci o mecu, koji niste gledali, ali kretanje rezultata i statistika govori da je Ana igrala pod ogromnim pritiskom i tek kada je vidjela da ce vjerovatno izgubiti, opustila je ruku. Vjerovatno je problem sto joj svi oko nje govore da je ovo prolazna kriza, da je samo pitanje vremena kada ce se vratiti u vrh i to stvara dodatni pritisak, a ona na svakom turniru igra prvo ili drugo kolo protiv nosilaca, ali bez one opustenosti autsajdera, koju npr. ima Jovanovska, po sistemu "sta uradim, uradim". Protiv Svedove, koja je slican tip igracice kao Ana, opet sve zavisi od Ane i psihologije.

Mr.Error

pre 13 godina

Konacno! Svaka cast za anu sto se izvukla iz tako teske situacije. Bila je na dva poena od poraza, ali je ipak preokrenula rezultat u svoju korist. Svaka cast! Sledeca protivnica je teska, barem ja tako mislim. Ona je Jelenu izbacila na US Open-u 2009. Nisam je odavno gledao tako da ne znam kako igra. U tom mecu, Ana moze i da pobedi ali i da izgubi...

Putin

pre 13 godina

Iznenadjenje i odlicna pobjeda za poljuljano samopouzdanje. Nazalost opet se samo oslanja na svoj powerfull forhend ali bar jos uvjek funkcionise. Sve ce uprskat ako odmah od svedove izgubi. Velike cestitke nasoj mladoj nadi Jovanovski, vec na startu karijere na wta turnirama koristi sjajno ukazane sanse i protiv amanmuradove je blagi favorit za sjajan uspjeh.

Igor

pre 13 godina

Jeeeeeeeeeeeeeeeeeee !!! Ana, mi te volimo. Jako sam srecan. Osecao sam se prelepo kada sam jutros procitao na teletxtu B92 ovaj naslov. Vazna pobeda uz ogroman preokret, protiv jake teniserke. Ovde su proradili oni momenti kada se lomi meč. I Ana je konačno uspela, dobijala je sve važne poene. Napred Ana ! Sweetheart ! :)))

NIK.

pre 13 godina

Samo mi nije jasno kako mozete da pisete da ANA nije imala konkurenciju kada su 2008 koliko ja znam igrale i sharapova i dementijeva,kuznetsova,sestre wiliams,i azarenka(ili azarenko,kako god)i sve trenutno iz top 10,osim belgijanki,i sad pametujete kako nije imala konkurenciju,a i 2007 je bila u finalu RG,i polufinalu wimbldona,i jedino je tada mozda bolja od nje bila zastina.Umesto da joj date podrsku ona je ima u americi,a u srbiji...

fiddler

pre 13 godina

Odlican pomak !!!!!
Mislim da se vraca lagano tamo gde joj je i mesto....jer je vrhunska teniserka.
Bolji treninzi,sredjena glava,
Treba da bude optimisticna u svakom pogledu !!!!
Manje price,vise harizme i rada !!!!
Siguran sam da ce se vratiti :-)

Jops

pre 13 godina

Da,hvala.Ponovo uživam u tenisu, imam samopouzdanje i vratila mi se sigurnost u udarce.Osecam da mogu ponovo da kontrolisem meč i dominiram na terenu.Znam koliko vredim i cilj mi je sada osvajanje g. Slema.

Mejn

pre 13 godina

Bravo Ana Bravo....ovo me podseca na stare dane kad je znala da se vrati iz nemoguce situacije.Ali necemo se toga secati i to prizeljkivati...ovo je sad nova Ana koja se polako vraca u sam vrh gde i pripada, igra raznovrsno kao sinoc .Njen osmeh,uzivanje i ljubav prema tenisu su neprocenjivi.Idemo napred Anci!!!Mozes ti to!

Nemanja

pre 13 godina

@dulebg
Koji si ti luzer čoveče.
Ajde ajde radi nešto u životu - ne gubi vreme komentarišući nešto o čemu pojma nemaš.
Napred Ana - napred u top ten!

sima

pre 13 godina

Jedan od boljih foruma ove godine!Vecina komentara objektivna i suzdrzana:tako treba; Licno me raduje pobeda ali i ja sam sudrzan- treba biti strpljiv; A sto se tice Anine 'psihe' ko tu moze ista da kaze? Ja prezirem svako psihologiziranje koje polazi od 'opsteg coveka' e pa onda -tako i tako treba da je sklopljen; svako je, beskrajno razlicit- i Bogu hvala- da je tako!
A,mi navijaci (opet cekicam) treba samo da ih - volimo- nista vise;pozdrav;

Korak

pre 13 godina

Čovek vam, o nepismeni, lepo objasni da je na beloruskom Azarenka a tako je vodi i WTA na zvaničnom sajtu (na ruskom je Azarenko), a vi glasate protiv znanja. Da li vi možete sebe da opišete? Ko ste vi? Odakle ste došli?

nikol dž: femija

pre 13 godina

BRAVO ZA Anu !!! NADAJMO se da će izdržati i da će doći do srpskog susreta, s Bojanom ili Jelenom, u 4.kolu Sinsinatija, a onda u finalu opet imamo Srpkinju!

Anonymous

pre 13 godina

Nevjerovatno kako su sad svi uz nju a da je izgubila mnogi od vas bi jedva docekali da je popljuju.Gadite mi se.ANA CARICE UZ TEBE DO KRAJA !

milwood

pre 13 godina

Dobro je Azarenka je deveta igračica sveta , Ana preuzima njeno nosilačko mesto . Što je još važnije Ana je trenutno 62 . i pokazuje da može da se nosi sa top 10 igračicama . Samo još ta konstantnost da dođe .

gordan

pre 13 godina

eurosport ce da prenosi ovaj turnir, ali tek od cetvrtka ili petka.

odlican rezultat za anu, ali ako ne veze nekoliko pobeda za redom i doidje do nekih 1/4 ili 1/2 finala, i dalje ce biti 50+ na svetu, sto znaci kvalifikacije za velike turnire (pomalo ponizavajuce kada pomislis da je bila No 1 pre 2 godine, ali takva su pravila), i teske protivnice/nosioce u prvim kolima. pa ako ih i pobedi, kao sada azarenku, sledeci je jos tezi, tako da mora da igra znacajno bolje i u kontinuitetu da bi se izvukla iz ove rupe u koju se ukopala. da li ce se to desiti, samo bog dragi zna.

ja

pre 13 godina

@Skywalker i @dule bg
Mene iskreno zanima ko su po vama dobre teniserke?
I koja je to konkurencija bila tada kada je Ana bila prva u odnosu na ovu sada?
Pa igrale su sve ove iste teniserke i tada uz izuzetak par ovih mladjih koje su se u medjuvremenu pojavile.

Ana je do prvog mesta dosla za svega 4 godina bavljenja profesionalnim tenisom. Za te 4 godine je napravila 200 pobeda uz jedva 50 poraza.
Pobedjivala je u tom periodu sve vrhunske teniserke: Moresmo, Kuznjecovu, Hingis, Sharapovu, Jelenu...
Dakle sve su to teniserke od kojih vecina i danas igra, teniserke koje su osvajale gren slemove i bile prve na svetu. Jedino nije uspela nijednom da pobedi Enan, ali i sa njom je odigrala samo 4 meca i vec u cetvrtom bila par poena udaljena od pobede.
Enan je bila napustila tenis zato sto je pocela sve losije da igra i garantujem vam da bi Ana 2008. na RG pobedila i Enan da se ova nije povukla.

Protiv koga je to po vama Ana tada trebala da igra?
Protiv Navratilove, Kaprijati ili Seles mozda?
Pa jednostavno nije mogla da igra protiv njih jer nije rodjena u njihovo vreme.

Ana je sa svega 16 godina igrala svoj prvi mec protiv Venus Vilijams na svom prvom WTA turniru. Jos tada je kao klinka i 150. na listi znala da odigra nezaboravan mec u kome je Venus jedva pobedila posle dva maratonska seta i dva tai brejka od kojih je prvi zavrsen rezultatom 13:11.
Vec tada su mnogi teniski strucnjaci shvatili da se pojavilo novo "tenisko cudo".

Ali vazno je da ste se vi nasli da kritikujete takvu tenisku velicinu.
A kad covek malo pazljivije procita vase komentare, shvati da vam u stvari najvise smeta Anina lepota.
Pa nije devojka kriva sto je lepa. Pokusajte da zamislite da je najruznija teniserka na touru i jednostavno gledajte kako igra.
Mozda tada i primetite koliko je ta devojka talentovana za ovaj sport i mozda shvatite koliko su vasi komentari smesni i nebulozni.

Vrhunac gluposti je ovo pominjanje Aninog ponasanja i kako se neko stidi njenog ponasanja. Pa devojka ima najuzornije ponasanje na celom WTA touru. Kulturna je, pametna, lepo vaspitana.
Verovatno bi trebala da psuje kao kocijas, da se prenemaze kada joj ne ide, da ismeva svoje protivnice...
Pretpostavljam da je to po vama uzorno ponasanje i da se toga ne bi stideli.

Nema nikakvih problema u Aninom ponasanju, ali postoji veliki problem u vasim pogledima na svet koji su ocigledno potpuno izopaceni.

Mihailo

pre 13 godina

@ Viktor ajoj cica al si se ti nalupetao da si jedva ziv ostao. Prezimena se citaju u zavisnosti da li je osoba muskog ili zenskog pola,sto znaci da se ne moze nikako muskarac prezivati Lukasenka, niti zena Azarenko...

Filip_NP

pre 13 godina

.. da vas pitam nesto. da li neko zna gde se mogu gledati mecevi Sinsinatija. Ni na jednom sajtu, koje ja znam, nema prenosa.
(Mr.Error, 10. avgust 2010 08:44)
Nece biti prenosa prve runde,a mozda(mala verovatnoca) ni druge.Od 3 runde prenosa ce biti 100% a linkove prenosa mozes naci na www.livescorehunter.com/tennis
P.S. Bravo Ana i puno srece kao i Jeleni i Bojani i ostalim nasim igracima.

dule bg

pre 13 godina

ha,ha, najjaci su ovi sa komentarima "to ana", "ajde" itd. vec sutra ce mala razmazena manekenka da prsne od neke 100. igracice na svetu. ko uopste jos veruje u povratak male isfolirane klinke? bitno da je uzivala, da je uzbudjena, da se dobro osecala na terenu.. sestro slatka, ako hoces uzbudjenje, skaci padobranom, bunjijem ili sl. batali tenis, ionako ti nikada nije ni isao od ruke. svi tvoji uspesi su posledica ocajne konkurencije i povlacenja najboljih teniserki. a i bolje je, ionako se svi sprdaju sa tobom. svako se raduje kada te dobije u ~rebu, jer zna da je unapred dobijen mec.

Dejan

pre 13 godina

"Osećam da napredujem".Napreduješ,ali u svakom pogledu unazad.Svi tvoji iskreni fanovi vide da si ti još jedna Jelena Dokić,Dženifer Kaprijati...svetskog tenisa.Srećom Azarenka kada ne prelomi meč u početku,zna itekako da padne.To nemožeš da očekuješ i svih ostalih teniserki na turu.
P.S. Bravo Bojana,stvarno nisam očekivao ovakav munjeviti napredak!

Petar Pecikoza

pre 13 godina

Ma Anin sponzor tutn'o kintu... Odose pare, odose milijuni na dozivotni ugovor s izgubljenom bivsom "zvezdom". Treba produziti Anin WTA-zivot po svaku cenu, a kako zivimo u beskrupuloznom svetu... Da ne izgleda kako izgleda, odavno bi ili bila najbolja ili je ne bi bilo na listi.
Iako igra nikako, barem igra i tu je. Da nije, niko je ne bi ni fermao, jer van sporta ima mnogo lepotica.

Osecam i da su ove wild-karte "kupljene".

Vladan

pre 13 godina

AzarenkA ili AzarenkO;

Mislim da je AzarenkA zato sto je zenska, a tako je i zvanicno, valjda bi ona promenila da nije tako, tako se koristi u mnogim slovenskim jezicima (Poljskom, Makedonskom, Ruskom, Slovackom), sem ako je rodjena u inostranstvu (Wozniacki/Lisinski).
I Martina Hingis (Svajcarka, nakon preseljenja), je ustvari rodjena kao Hingisova, u Slovackoj.

Zvuci vam logicno: Sharapova (a ne Sharapov, kao njen otac Yuri), Mishkina, Dementijeva (ne Dementijev), Petrova, Radvanska (a ne Radvanski).
Bilo mi je smesno pre par godina kad je engleski spiker rekla "Mr Yuri SharapovA".
Izgleda da u nekim od tih 'ruskih' jezika zenske na '-ko' (Timoshenko / Kirilenko) zvanicno koriste isti oblik za muskarce i zene (Rusi/Ukrajinci), a neki ne (Belorusi), ne treba da iznenadjuju, prihvatiti kako je.

Ana Fan

pre 13 godina

Evo sta je napisao jedan fan na tennis forumu

One thing.. when I was listening to the radio in the first set, I was really impressed by how the crowd LOVES Ana. Azarenka would win a point and there was a dead silence. Ana would win a point and it was like she had just won the tile, huuuuuge cheers and aplause. For every single point she was winning. The difference was so striking.

Miloš J. Kosovac

pre 13 godina

Platila je danak svoje eskponiranosti, kao što su Novak i Nadal platili sinoč porazom od dva početnika, a naša fudbalska reprezentacija svojim neuspehom na Svetskom prvenstvu, "Crvena Zvezda" protiv "Slovana", Dujković i novinari spremnju našu mladu reprezentaciju da bude elimnisana od Slovačke. Pokušao sam na internetu da vidim Anu da li je celim bićem odlučila da se vrati tenisu, ili samo to želi. Ako je spremna onda to treba da pokaže i protiv Švedove. Ne mora da pobedi, ali da igra kako je nekada igrala.Azarenko je na migove imala problema kada bi pogledala serviranja pogledala u lepoticu Anu, pa joj je zavist oduzimao koncentraciju, zbog čega je imala duplih grešaka. No, Švedova je lepa devojka, pa neće imati takav problem, osim što su joj muški hormoni naterali da pokreće telo-hoda muški, slično kao Stosur.

Danilo

pre 13 godina

saće ona da izgubi od neke što je znatno slabija od nje pošto je dobila bolju,nije za džabe Srpkinja,ti paradoksi su uvjek bili naše prokletstvo

Skywalker

pre 13 godina

Nazalost, slazem se sa svim sto je dule BG napisao. Ona bi trebala jednom za svagda da shvati da je njeno mesto broj jedan bilo posledica samo ocajne konkurencije, a ne da se ponasa kao da je ona i dalje najbolja, samo eto kao sad nema motiva. Zbog njenog ukupnog ponasanja sramota me je sto sam covek. A, verujte mi, najvaznije je biti covek, onakav kakvi su to ostali nasi teniseri.

Adidas

pre 13 godina

Jako mi se svidjaju Anine nove patike http://cornedbeefhash.files.wordpress.com/2010/07/ana-ivanovic-stanford10shoesb.jpg http://cornedbeefhash.files.wordpress.com/2010/07/ana-ivanovic-stanford10shoesa.jpg Patike su u kompletu sa haljinicom koju ce nositi na US OPEN-u http://www.tenniswarehouse-europe.com/viewlarge.html?PCODE=AWFADD&large=PK

jelena

pre 13 godina

@ (Ime poznato redakciji, 10. avgust 2010 13:51)

Ivanoviceva se kaze ako je udata za Ivanovica, a ako joj je samo devojacko prezime Ivanovic onda je Ivanovicka

Hahahahahahahahahahahahah.
Da li te je sramota?

Ajde Ana! Znas da mozes!

dule bg

pre 13 godina

ha,ha, najjaci su ovi sa komentarima "to ana", "ajde" itd. vec sutra ce mala razmazena manekenka da prsne od neke 100. igracice na svetu. ko uopste jos veruje u povratak male isfolirane klinke? bitno da je uzivala, da je uzbudjena, da se dobro osecala na terenu.. sestro slatka, ako hoces uzbudjenje, skaci padobranom, bunjijem ili sl. batali tenis, ionako ti nikada nije ni isao od ruke. svi tvoji uspesi su posledica ocajne konkurencije i povlacenja najboljih teniserki. a i bolje je, ionako se svi sprdaju sa tobom. svako se raduje kada te dobije u ~rebu, jer zna da je unapred dobijen mec.

Petar Pecikoza

pre 13 godina

Ma Anin sponzor tutn'o kintu... Odose pare, odose milijuni na dozivotni ugovor s izgubljenom bivsom "zvezdom". Treba produziti Anin WTA-zivot po svaku cenu, a kako zivimo u beskrupuloznom svetu... Da ne izgleda kako izgleda, odavno bi ili bila najbolja ili je ne bi bilo na listi.
Iako igra nikako, barem igra i tu je. Da nije, niko je ne bi ni fermao, jer van sporta ima mnogo lepotica.

Osecam i da su ove wild-karte "kupljene".

Dejan

pre 13 godina

"Osećam da napredujem".Napreduješ,ali u svakom pogledu unazad.Svi tvoji iskreni fanovi vide da si ti još jedna Jelena Dokić,Dženifer Kaprijati...svetskog tenisa.Srećom Azarenka kada ne prelomi meč u početku,zna itekako da padne.To nemožeš da očekuješ i svih ostalih teniserki na turu.
P.S. Bravo Bojana,stvarno nisam očekivao ovakav munjeviti napredak!

Jops

pre 13 godina

Da,hvala.Ponovo uživam u tenisu, imam samopouzdanje i vratila mi se sigurnost u udarce.Osecam da mogu ponovo da kontrolisem meč i dominiram na terenu.Znam koliko vredim i cilj mi je sada osvajanje g. Slema.

Korak

pre 13 godina

Čovek vam, o nepismeni, lepo objasni da je na beloruskom Azarenka a tako je vodi i WTA na zvaničnom sajtu (na ruskom je Azarenko), a vi glasate protiv znanja. Da li vi možete sebe da opišete? Ko ste vi? Odakle ste došli?

Skywalker

pre 13 godina

Nazalost, slazem se sa svim sto je dule BG napisao. Ona bi trebala jednom za svagda da shvati da je njeno mesto broj jedan bilo posledica samo ocajne konkurencije, a ne da se ponasa kao da je ona i dalje najbolja, samo eto kao sad nema motiva. Zbog njenog ukupnog ponasanja sramota me je sto sam covek. A, verujte mi, najvaznije je biti covek, onakav kakvi su to ostali nasi teniseri.

Miloš J. Kosovac

pre 13 godina

Platila je danak svoje eskponiranosti, kao što su Novak i Nadal platili sinoč porazom od dva početnika, a naša fudbalska reprezentacija svojim neuspehom na Svetskom prvenstvu, "Crvena Zvezda" protiv "Slovana", Dujković i novinari spremnju našu mladu reprezentaciju da bude elimnisana od Slovačke. Pokušao sam na internetu da vidim Anu da li je celim bićem odlučila da se vrati tenisu, ili samo to želi. Ako je spremna onda to treba da pokaže i protiv Švedove. Ne mora da pobedi, ali da igra kako je nekada igrala.Azarenko je na migove imala problema kada bi pogledala serviranja pogledala u lepoticu Anu, pa joj je zavist oduzimao koncentraciju, zbog čega je imala duplih grešaka. No, Švedova je lepa devojka, pa neće imati takav problem, osim što su joj muški hormoni naterali da pokreće telo-hoda muški, slično kao Stosur.

Mihailo

pre 13 godina

@ Viktor ajoj cica al si se ti nalupetao da si jedva ziv ostao. Prezimena se citaju u zavisnosti da li je osoba muskog ili zenskog pola,sto znaci da se ne moze nikako muskarac prezivati Lukasenka, niti zena Azarenko...

Djox

pre 13 godina

Koji povratak u meč! To se zove šampion! Nisu šampioni oni koji brzo dođu na vrh već oni koji kada padnu znaju da se vrate! A Ana će se vratiti! Ajdeee Anči

Danilo

pre 13 godina

saće ona da izgubi od neke što je znatno slabija od nje pošto je dobila bolju,nije za džabe Srpkinja,ti paradoksi su uvjek bili naše prokletstvo

Dylan Dog

pre 13 godina

BRAVO Ana!

Ali ovo u naslovu nije vest, jer vest podrazumeva novu informaciju.
Ivanovićeva JESTE bolja teniserka od Azarenke. Međutim, POBEDA Ane jeste vest, obzirom na njenu ovogodišnju krizu rezultata, prouzrokovanu padom samopouzdanja. Upravo u tom smislu ova pobeda ima veliku težinu i mnogo znači. Ana bi konačno trebalo da se opusti i igra najbolje najvažnije poene, kako to inače dolikuje vrhunskoj teniserki.

ajkula

pre 13 godina

Bravo Ana!!!Šteta što nismo mogli, nigdje,pogledati meč.
Ana će uskoro biti na vrhu!
To je samo pitanje dana ili mjeseca,ovisno kad će Ana odlučiti da "navali".

Slobix

pre 13 godina

Bravo Ana!

Sećam se, kad je izašla najava za ovaj mač, da je većina prognozirala da će Ana glatko da izgubi od Azarenke. To samo pokazuje da ovdašnja publika veoma slabo poznaje tenis i da nismo teniskim znanjem uspeli da ispratimo nagli proboj srpskog tenisa u svetski vrh. A i čini mi se da dežurni dušebrižnici prvo požure da komentarišu Anin poraz :).

Viktor

pre 13 godina

@Belorus

Ruska, ukrajinska i beloruska prezimena na -enko se u oruginalu čitaju sa a na kraju (Azarenka) ali se na srpskom izgovaraju sa o (Azarenko).

Ima puno primera: Lukašenko (predsednik Belorusije). Ako ćeš da izgovaraš Azarenka onda moraš i Lukašenka. Takođe Kirilenko (ruski košrakaš, ruska teniserka), Tkačenko (košarkaš iz sovjetske ere), Timošenko (ukrajinska političarka) i mnogi,mnogi drugi.

Ako je Viktorija Azarenka onda su oni Lukašenka, Kirilinka, Tkačenka, Timošenka...

haralampije

pre 13 godina

@ "Ivanoviceva se kaze ako je udata za Ivanovica, a ako joj je samo devojacko prezime Ivanovic onda je Ivanovicka
(Ime poznato redakciji, 10. avgust 2010 13:51)"

Nadam se da ce direktor B92 Veran Matic ovog "genijalca", zajedno sa moderatorom, predloziti za "Godisnju Vukovu nagradu za zlonamerno upropascavanje srpskog jezika".

Aki

pre 13 godina

Bravo! Sa ogledom na to da je napravila preokret i to protiv jake teniserke, čini se da joj je glava konačno na mestu i da može daleko da dogura na ovom turniru. Sve najbolje u sledećim mečevima.

milica

pre 13 godina

I was really impressed by how the crowd LOVES Ana. Azarenka would win a point and there was a dead silence. Ana would win a point and it was like she had just won the tile, huuuuuge cheers and aplause. For every single point she was winning. The difference was so striking. Hvala kanadskoj publici koja poznaje tenis i poštuje igrača koji se pati ali ne odustaje!
Ana wasnt as bad in the first set as the score looked, i watch Vika quite a bit, and dont think Vika could have played it much better. Ana threw everything she had at Vika in the match, slice backhands, big forehands, moonballs, you name it! She was trying to be aggressive at the same time. It was a really great match. Final winner counts and ue's if i remember correctly were..
Ana- 33 winners, 28 UE's
Vika- 30 winners, 23 UE's. Bravo djevojko, skidam ti kapu na upornosti i istrajnosti. Shvatila si da se samo radom može doći ponovo u vrh i puno sreće na tom putu.

zoran

pre 13 godina

Normalnoda je bolja...
..sve je pitanje psiholoskog povrataka a nije pitanje talenta i tenisa.
Ana po talentu i predispozicijama treba da bude u grupi sa Serenom a ne da se pita kako ce savladati neku igracicu iz druge i trece lige.

Nemanja

pre 13 godina

@dulebg
Koji si ti luzer čoveče.
Ajde ajde radi nešto u životu - ne gubi vreme komentarišući nešto o čemu pojma nemaš.
Napred Ana - napred u top ten!

Sveta

pre 13 godina

Dobro je, Ana - i više nego dobro, samo da ne ureknemo zbog ove pobede. Ani sada samo fali kontinuitet: pokazala je da može da "prelomi" meč, pobedila je, iako u krizi, već treću teniserku iz Top 10 za par meseci - što sve govori da nije zaboravila da igra vrhunski! Samo istrajno!

nada

pre 13 godina

Bravo Ana! I ti i Bojana ste me DUPLO obradovale svojim pbedama protiv teniserki koje su mi bas krajnje NEsimpaticne. Puno srece u sledecim mecevima!

Anonymous

pre 13 godina

Nevjerovatno kako su sad svi uz nju a da je izgubila mnogi od vas bi jedva docekali da je popljuju.Gadite mi se.ANA CARICE UZ TEBE DO KRAJA !

Dermendziev

pre 13 godina

Bravo Ana.Isto kao i kod Bojane,pobeda ima vecu tezinu jer je dosla preokretom.To je, da tako kazem,novi kvaltet.

Sve je cisto ko suza.Nezaboravimo da je i Ana,poput Azarenke,mnoge takve meceve gubila.

Kod Ane ja se uvek vise bojim tog drugog susreta.Svedova je jako neugodan protivnik.Obzirom na istu visinu Ana bi trebala da ima prednost,manje problema sa Jaroslavom,nego li n.p.r Jelena kad igra sa Jaroslavom.

U svakom slucaju Ana mora da odigra sa maksimalnom koncertacijom kako bi pobedila i time dala veci znacaj , pobedi nad Viktorijom,koja je jedna od boljih na ovom turniru,t.j. bila jedan od favorita za osvajanje ovoga turnira.

GaGa

pre 13 godina

Bravo Ana! Konacno je uspela da dobije jaku protivnicu preokretom u tri seta. Bice potrebno jos puno truda, ali pokazala je da se igranje tenisa ne zaboravlja tako lako. Srecno u nastavku turnira!

Miran čovek iz Sečuana

pre 13 godina

@Dylan Dog
Tako je malo ljudi koji poznaju tenis. Vaši su komentari zaista pravi. Ovaj neduhoviti kukolj, koji ne može da smisli ništa novo, po milioniti put ponavlja "uživanje" u tenisu i vulgarnu uličnu dosetku da i ćorav ponekad ubode (to sam sad pročitao!). On ne zna da je ovo Anina druga pobeda nad Azarenkom, za kratko vreme. Kao čovek, stidim se ovih ljudi, bez obzira što su to splavari sa Save i žitelji Silikonske doline, čiji je maternji jezik srbiš (150 do 200 reči) i koje ja nikada u životu neću sresti. I dalje mislim da je Ana došla u igračku krizu samo zato što u jednom sudbonosnom trenutku za mladu devojku nije izabrala pravi put. Nedavno sam poslao jedan komentar ali nisu ga objavili. Reč je o intervjuu Adama Skota u kome kaže da se njegova veza sa Anom ne razlikuje od ranijih njegovih veza, jedino druge nisu putovale s njim, dok se Ana od njega ne odvaja. "Bili smo prošle nedelje u Singapuru, sad smo u Melburnu (igrao se AO za golfere), gde je Anin "dečko", age 31), pobedio. Kad je ona onda trenirala? Kad je gradila mir u sebi i psihičku stabilnost? U vrhunskom tenisu ako mesec dana teniserka zapusti trening, imaće tri meseca muke da se povrati. Ana nije trenirala ozbiljno od prošlogodišnjeg finala IW-a, i sad je tu gde jeste. Nema još ni 23 godine, za sledeći RG i Vimbldon mogla bi da bude prava. Ali, samo ako shvati da svaka površnost, bez obzira na novac i lažni sjaj (mislim na licemerni i tupavi džet-set, kome je neoprezno prišla kao mečki na rupu), neminovno tone u farisejstvo: "Nije život što i polje preći".

WTATP Lista

pre 13 godina

Veoma iznenadjujuci rezultat, pogotovo ako se zna da su brzi americki betoni u principu bili Anina najmanje omiljena podloga i kada je bila na vrhuncu, a da je njena protivnica ne samo iz samog vrha WTA, vec i u velikom usponu forme (osvojila je Stenford pre dve nedelje). Ono sto jos vise zbunjuje i zadivljuje je sam nacin na koji je Ivanovic pobedila - otkada je osvojila Rolan Garos 2008 Ana nije pobedila nijednu jedinu TOP40 protivnicu posle izgubljenog prvog seta, a evo juce je to ostvarila protiv jedne Azarenke! I to ne samo da je Beloruskinja imala set prednosti, vec je u drugom setu dva putu servirala za mec (pri 5:4 i 6:5)! A nista nije ukazivalo da bi ovako nesto moglo da se dogodi, Ana je na pocetku igrala na svom "uobicajnom" 2009 nivou, sto je protiv teniserke kakva je odlicna Azarenka (koja uvek grize, i kada moze, ponizava svoje protivnice) znacilo 0:4 vec samo posle 10ak minuta, i tada se cinilo da ce ovaj mec biti upamcen po Aninom najbrze izgubljenom setu u karijeri. Medjutim, nesto se ocito dogodilo tada sa Anom, i suprotno svim dosadasnjim slucajevima otkada je kriza zapocela "stala je na crtu" svojoj protivnici kada su kola vec krenula nizbrdo. Izbegla je tako ponizenje u prvom setu, a u drugom u kojem je opet na samom startu bila brejknuta, isto se nije predavala drzeci kakav-takav prikljucak do 3:5, kada je poceo vec opisani cudesni preokret. Naravno, jedna lasta ne cini prolece, ali ako ista moze da nas ohrabri u vezi sa Anom, to je bas jedna ovakva pobeda. Ovaj Sinsinati bi mogao da bude istorijski za srpski tenis, jer bismo lako mogli imati cak tri igracice u osmini finala (sve tri su favoriti u predstojecoj rundi), a rec je o tako velikom i jakom turniru (ucestvuju sve iz WTA TOP40 osim 5 povredjenih).

NIK.

pre 13 godina

Samo mi nije jasno kako mozete da pisete da ANA nije imala konkurenciju kada su 2008 koliko ja znam igrale i sharapova i dementijeva,kuznetsova,sestre wiliams,i azarenka(ili azarenko,kako god)i sve trenutno iz top 10,osim belgijanki,i sad pametujete kako nije imala konkurenciju,a i 2007 je bila u finalu RG,i polufinalu wimbldona,i jedino je tada mozda bolja od nje bila zastina.Umesto da joj date podrsku ona je ima u americi,a u srbiji...

Putin

pre 13 godina

Iznenadjenje i odlicna pobjeda za poljuljano samopouzdanje. Nazalost opet se samo oslanja na svoj powerfull forhend ali bar jos uvjek funkcionise. Sve ce uprskat ako odmah od svedove izgubi. Velike cestitke nasoj mladoj nadi Jovanovski, vec na startu karijere na wta turnirama koristi sjajno ukazane sanse i protiv amanmuradove je blagi favorit za sjajan uspjeh.

fiddler

pre 13 godina

Odlican pomak !!!!!
Mislim da se vraca lagano tamo gde joj je i mesto....jer je vrhunska teniserka.
Bolji treninzi,sredjena glava,
Treba da bude optimisticna u svakom pogledu !!!!
Manje price,vise harizme i rada !!!!
Siguran sam da ce se vratiti :-)

milwood

pre 13 godina

Dobro je Azarenka je deveta igračica sveta , Ana preuzima njeno nosilačko mesto . Što je još važnije Ana je trenutno 62 . i pokazuje da može da se nosi sa top 10 igračicama . Samo još ta konstantnost da dođe .

Mr.Error

pre 13 godina

Konacno! Svaka cast za anu sto se izvukla iz tako teske situacije. Bila je na dva poena od poraza, ali je ipak preokrenula rezultat u svoju korist. Svaka cast! Sledeca protivnica je teska, barem ja tako mislim. Ona je Jelenu izbacila na US Open-u 2009. Nisam je odavno gledao tako da ne znam kako igra. U tom mecu, Ana moze i da pobedi ali i da izgubi...

branko

pre 13 godina

Писати о Ани Ивановић је најнезахвалнија актуелна спортска тема код нас. И ја сам један од оних који су после Рима закључили, очигледно прерано, да је Ана превазишла кризу. Колико јуче сам хтео рећи да је само питање дана кад ће Бојана Јовановски претећи Ану на WTA листи а онда Ана добије јаку Азаренку и то после узгубљеног првог и за садашњу Ану невероватног преокрета у другом ! И шта онда мислити а поготово закључивати. Једино што могу рећи са сигурношћу је да ме радује свака Анина победа и да би била велика штета да се угаси један несвакидашњи тениски таленат.

Igor

pre 13 godina

Jeeeeeeeeeeeeeeeeeee !!! Ana, mi te volimo. Jako sam srecan. Osecao sam se prelepo kada sam jutros procitao na teletxtu B92 ovaj naslov. Vazna pobeda uz ogroman preokret, protiv jake teniserke. Ovde su proradili oni momenti kada se lomi meč. I Ana je konačno uspela, dobijala je sve važne poene. Napred Ana ! Sweetheart ! :)))

Vladan

pre 13 godina

AzarenkA ili AzarenkO;

Mislim da je AzarenkA zato sto je zenska, a tako je i zvanicno, valjda bi ona promenila da nije tako, tako se koristi u mnogim slovenskim jezicima (Poljskom, Makedonskom, Ruskom, Slovackom), sem ako je rodjena u inostranstvu (Wozniacki/Lisinski).
I Martina Hingis (Svajcarka, nakon preseljenja), je ustvari rodjena kao Hingisova, u Slovackoj.

Zvuci vam logicno: Sharapova (a ne Sharapov, kao njen otac Yuri), Mishkina, Dementijeva (ne Dementijev), Petrova, Radvanska (a ne Radvanski).
Bilo mi je smesno pre par godina kad je engleski spiker rekla "Mr Yuri SharapovA".
Izgleda da u nekim od tih 'ruskih' jezika zenske na '-ko' (Timoshenko / Kirilenko) zvanicno koriste isti oblik za muskarce i zene (Rusi/Ukrajinci), a neki ne (Belorusi), ne treba da iznenadjuju, prihvatiti kako je.

Jung

pre 13 godina

Petru Pecikozi, koji je napisao ogavnu laž (o kupovini meča i nikakvoj Aninoj igri) isprati mozak kamilicom, da se ne bi više ponovio. Jer ako bi se novcem rešavala Anina kriza, zašto su sponzori čekali toliko dugo? Mogli su da reaguju čim je ispala iz prvih pet. Mislim da si ti ponavljač i da su ti na kraju kupili svedočanstvo osmog osnovne.

jelena

pre 13 godina

@ (Ime poznato redakciji, 10. avgust 2010 13:51)

Ivanoviceva se kaze ako je udata za Ivanovica, a ako joj je samo devojacko prezime Ivanovic onda je Ivanovicka

Hahahahahahahahahahahahah.
Da li te je sramota?

Ajde Ana! Znas da mozes!

gordan

pre 13 godina

eurosport ce da prenosi ovaj turnir, ali tek od cetvrtka ili petka.

odlican rezultat za anu, ali ako ne veze nekoliko pobeda za redom i doidje do nekih 1/4 ili 1/2 finala, i dalje ce biti 50+ na svetu, sto znaci kvalifikacije za velike turnire (pomalo ponizavajuce kada pomislis da je bila No 1 pre 2 godine, ali takva su pravila), i teske protivnice/nosioce u prvim kolima. pa ako ih i pobedi, kao sada azarenku, sledeci je jos tezi, tako da mora da igra znacajno bolje i u kontinuitetu da bi se izvukla iz ove rupe u koju se ukopala. da li ce se to desiti, samo bog dragi zna.

kockica

pre 13 godina

'Ajde super, samo nek je krene!
Pa šta ako stalno izjavljuje da uživa u tenisu, šta je tu problem? I vi pljuvači očigledno stalno uživate u pljuvanju...al' dobro, svaka luda ima svoje veselje.

art

pre 13 godina

Ana najbolje igra kada nije pod pritiskom i kada se to od nje ne ocekuje. Znaci problem nije igra nego psiha. Tako je i dosla do pozicije broj 1 ali se nije mogla zadrzati ni medju prvih 10. Da li ce uspjeti da to popravi i ostane upamcena kao prava sampionka ostaje da se vidi. Davanje pretjeranog publiciteta njoj samo skodi a izlaz je jako tesko naci jer je zbog atraktivnog izgleda postala i marketiska ikona. U svakom slucaju zelim joj puno srece ali ce to ici jako, jako tesko.

nikol dž: femija

pre 13 godina

BRAVO ZA Anu !!! NADAJMO se da će izdržati i da će doći do srpskog susreta, s Bojanom ili Jelenom, u 4.kolu Sinsinatija, a onda u finalu opet imamo Srpkinju!

Predo

pre 13 godina

Tesko je ista reci o mecu, koji niste gledali, ali kretanje rezultata i statistika govori da je Ana igrala pod ogromnim pritiskom i tek kada je vidjela da ce vjerovatno izgubiti, opustila je ruku. Vjerovatno je problem sto joj svi oko nje govore da je ovo prolazna kriza, da je samo pitanje vremena kada ce se vratiti u vrh i to stvara dodatni pritisak, a ona na svakom turniru igra prvo ili drugo kolo protiv nosilaca, ali bez one opustenosti autsajdera, koju npr. ima Jovanovska, po sistemu "sta uradim, uradim". Protiv Svedove, koja je slican tip igracice kao Ana, opet sve zavisi od Ane i psihologije.

Mejn

pre 13 godina

Bravo Ana Bravo....ovo me podseca na stare dane kad je znala da se vrati iz nemoguce situacije.Ali necemo se toga secati i to prizeljkivati...ovo je sad nova Ana koja se polako vraca u sam vrh gde i pripada, igra raznovrsno kao sinoc .Njen osmeh,uzivanje i ljubav prema tenisu su neprocenjivi.Idemo napred Anci!!!Mozes ti to!

ja

pre 13 godina

@Skywalker i @dule bg
Mene iskreno zanima ko su po vama dobre teniserke?
I koja je to konkurencija bila tada kada je Ana bila prva u odnosu na ovu sada?
Pa igrale su sve ove iste teniserke i tada uz izuzetak par ovih mladjih koje su se u medjuvremenu pojavile.

Ana je do prvog mesta dosla za svega 4 godina bavljenja profesionalnim tenisom. Za te 4 godine je napravila 200 pobeda uz jedva 50 poraza.
Pobedjivala je u tom periodu sve vrhunske teniserke: Moresmo, Kuznjecovu, Hingis, Sharapovu, Jelenu...
Dakle sve su to teniserke od kojih vecina i danas igra, teniserke koje su osvajale gren slemove i bile prve na svetu. Jedino nije uspela nijednom da pobedi Enan, ali i sa njom je odigrala samo 4 meca i vec u cetvrtom bila par poena udaljena od pobede.
Enan je bila napustila tenis zato sto je pocela sve losije da igra i garantujem vam da bi Ana 2008. na RG pobedila i Enan da se ova nije povukla.

Protiv koga je to po vama Ana tada trebala da igra?
Protiv Navratilove, Kaprijati ili Seles mozda?
Pa jednostavno nije mogla da igra protiv njih jer nije rodjena u njihovo vreme.

Ana je sa svega 16 godina igrala svoj prvi mec protiv Venus Vilijams na svom prvom WTA turniru. Jos tada je kao klinka i 150. na listi znala da odigra nezaboravan mec u kome je Venus jedva pobedila posle dva maratonska seta i dva tai brejka od kojih je prvi zavrsen rezultatom 13:11.
Vec tada su mnogi teniski strucnjaci shvatili da se pojavilo novo "tenisko cudo".

Ali vazno je da ste se vi nasli da kritikujete takvu tenisku velicinu.
A kad covek malo pazljivije procita vase komentare, shvati da vam u stvari najvise smeta Anina lepota.
Pa nije devojka kriva sto je lepa. Pokusajte da zamislite da je najruznija teniserka na touru i jednostavno gledajte kako igra.
Mozda tada i primetite koliko je ta devojka talentovana za ovaj sport i mozda shvatite koliko su vasi komentari smesni i nebulozni.

Vrhunac gluposti je ovo pominjanje Aninog ponasanja i kako se neko stidi njenog ponasanja. Pa devojka ima najuzornije ponasanje na celom WTA touru. Kulturna je, pametna, lepo vaspitana.
Verovatno bi trebala da psuje kao kocijas, da se prenemaze kada joj ne ide, da ismeva svoje protivnice...
Pretpostavljam da je to po vama uzorno ponasanje i da se toga ne bi stideli.

Nema nikakvih problema u Aninom ponasanju, ali postoji veliki problem u vasim pogledima na svet koji su ocigledno potpuno izopaceni.

sima

pre 13 godina

Jedan od boljih foruma ove godine!Vecina komentara objektivna i suzdrzana:tako treba; Licno me raduje pobeda ali i ja sam sudrzan- treba biti strpljiv; A sto se tice Anine 'psihe' ko tu moze ista da kaze? Ja prezirem svako psihologiziranje koje polazi od 'opsteg coveka' e pa onda -tako i tako treba da je sklopljen; svako je, beskrajno razlicit- i Bogu hvala- da je tako!
A,mi navijaci (opet cekicam) treba samo da ih - volimo- nista vise;pozdrav;

Adidas

pre 13 godina

Jako mi se svidjaju Anine nove patike http://cornedbeefhash.files.wordpress.com/2010/07/ana-ivanovic-stanford10shoesb.jpg http://cornedbeefhash.files.wordpress.com/2010/07/ana-ivanovic-stanford10shoesa.jpg Patike su u kompletu sa haljinicom koju ce nositi na US OPEN-u http://www.tenniswarehouse-europe.com/viewlarge.html?PCODE=AWFADD&large=PK

Ana Fan

pre 13 godina

Evo sta je napisao jedan fan na tennis forumu

One thing.. when I was listening to the radio in the first set, I was really impressed by how the crowd LOVES Ana. Azarenka would win a point and there was a dead silence. Ana would win a point and it was like she had just won the tile, huuuuuge cheers and aplause. For every single point she was winning. The difference was so striking.

Filip_NP

pre 13 godina

.. da vas pitam nesto. da li neko zna gde se mogu gledati mecevi Sinsinatija. Ni na jednom sajtu, koje ja znam, nema prenosa.
(Mr.Error, 10. avgust 2010 08:44)
Nece biti prenosa prve runde,a mozda(mala verovatnoca) ni druge.Od 3 runde prenosa ce biti 100% a linkove prenosa mozes naci na www.livescorehunter.com/tennis
P.S. Bravo Ana i puno srece kao i Jeleni i Bojani i ostalim nasim igracima.