Ponedeljak, 09.08.2010.

19:33

Bojana Jovanovski savladala Rezai

Srpska teniserka Bojana Jovanovski plasirala se u drugo kolo WTA turnira u Sinsinatiju.

Izvor: LB

Bojana Jovanovski savladala Rezai IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

77 Komentari

Sortiraj po:

Novi Sad

pre 13 godina

Bojana Jovanovski je izgubila PRVI Set: Akgul AMANMURADOVA (UZB) v Bojana JOVANOVSKI (SER) 6:2 a Uzbekistanka vodi 1:0 u drugom Setu.Valda ce biti bolje...napred Bojana.

Lordan

pre 13 godina

@ja
Poštujem tvoje mišljenje jer si uvek pisao sa znanjem i poštenjem. Mislim da nikada ne bi trebalo reći "u gotovo izgubljenom meču", jer se meč igra do kraja, do pobede. Mogao bih ti navesti na desetine sličnih mečeva. Federer je na nekoliko GS ponekad gubio prva dva seta a onda dobio sledeća tri; to se desilo i Samprasu u Melburnu protiv Kurijera, i Lejveru protiv Njukomba takođe u Melburnu. Jelena je prošle godine u Sinsinatiju gubila u taj-breku protiv Dementijeve sa 6:2, Ruskinja je imala servis za 7:2, ali je na kraju izgubila set i meč! Utakmica traje dok sudija ne odsvira kraj. To su Nemci najbolje shvatili.

vidavranic

pre 13 godina

Nikada mi nece biti jasan ovaj narod!Cemu poredjenja sa Anom i Jelenom, trebalo bi da budemo ponosni na sve tri i da im pozelimo jos puno uspeha! Nikako da dodjemo sebi, retke su drzave u svetu koje su imale prve igracice sveta, a i one koje su ih imale su neuporedive sile u odnosu na nas finansijski i u svakom drugom pogledu! Zato napred devojke pokazite koliko smo mi talentovana nacija!Jos nesto prebrojte i koliko drzava ima 3 teniserke medju prvih 100 u svetu.

stefan141

pre 13 godina

Bojana igra veceras zadnji mec na terenu 2 (Grandstan)
pobedi ce je samo ako nije podlegla pritisku a mislim da nije i realno je dosta bolja od nje.Srecno!!!!!!!!!

Sasa

pre 13 godina

Uh kako mi je zao sto nisam imao hrabrosti i nisam te odigrao... Popunio sam tiket, igrao na Bojanu i pre nego sam isti uplatio precrtao sam taj par... Svaka čast Bojana, u drugom kolu cu igrati na tebe i nadam se da te necu izbaksuzirati... Zelim ti puno uspeha!


Rezai - Jovanovski 2
Klejban.- Dulgeri 1
Azarenka- Ivanovic 2
Almagro - Marchenko 1
kvota 22.98

Za 5oo dinzi , 100 Evrica.
He,he , hee.

Li Taj Po

pre 13 godina

Anu i Bojanu i Jelenu i Bojanu deli veliki Kineski zid. Ostavite se tih glupih poređenja. Neko priželjkuje meč između Ane i Bojane, jer veruje da je Bojana jača. Ana je u poslednje vreme dvaput pobedila Azarenku, evo i noćas, a Azarenka je ubedljivi i surovo pregazila sve protivnice u Stenfordu. Mislite li da je Bojana jača od Azarenke? Ne bi me čudilo da većina naših navijača tako misli. Ovo je zemlja smeška.

VladimirKV

pre 13 godina

Jos jedna sjajna vest iz Cincinnati-ja...Ana je napravila veliki preokret u drugom setu kada je Azarenka servirala za mec.Nadam se da ovo moze biti kljucan trenutak u Aninom povratku u vrh Tura,gde cemo nadam se za par meseci imati tri odlicne teniserke...

ja

pre 13 godina

Ana upravo savladala Azarenku u gotovo izgubljenom mecu.
Izgubila prvi set sa 6:2. Azarenka i u drugom na startu napravila brejk. Servirala pri rezultatu 5:4 za pobedu. Ana uspeva da izjednaci, ali odmah zatim ponovo gubi svoj servis. Azarenka ponovo servira za pobedu, ali Ana uspeva da vrati brejk i ulaze u tai brejk.
Ana igra sigurnije u tai brejku i dolazi do 3 vezane set lopte. Ne koristi prve dve na servis protivnice, a na trecu na svoj servis pravi duplu servis gresku. Ipak dolazi i do cetvrte na servis protivnice i uspeva da dobije set.
U trecem setu potpuni preokret, Ana ne dozvoljava ni jednu brejk priliku Azarenki, a istovremeno u svakom njenom servis gemu dolazi do brejk prilika.
Koristi 2 od 7 i zavrsava taj set sa 6:2.

Zanimljivo je da je Azarenka mnogo bolje servirala od Ane. U prva dva seta procenat prvog servisa oko 80%, u trecem oko 70%.
Istovremeno Anin procenat nije prelazio 50%, ali se ipak drzala u mecu, koristivsi gotovo svaki drugi servis protivnice.
Azarenka je imala ukupno 29 puta drugi servis i osvojila samo 6 poena.
Napravila je 12 duplih greski, ali na to ju je i Ana primoravala osvajajuci skoro svaki poen na njen drugi servis koji bi ubacila u polje.
Mislim da je upravo taj drugi servis i odlucio pobednika, jer Azarenka nije mogla da osvoji poen na svoj drugi servis, dok je Ana osvajala gotovo isti broj poena i na prvi i na drugi servis.

U svakom slucaju jako vredna pobeda, pogotovo napravljena na ovakav nacin i protiv teniserke koja je donedavno bila u prvih 10.
Mislim da ce ovakva pobeda znacajno podici Anino samopouzdanje, jer je u poslednjih par godina izgubila i previse dobijenih meceva.
Red je napokon bio da dobije i jedan gotovo izgubljen.
U medjusobnim susretima sa Azarenkom Ana sada vodi sa 2:1, a sva 3 meca su odigrale u poslednjih godinu dana.

Protivnica u drugom kolu ce joj biti Svedova i mislim da bi sa njom trebala imati laksi posao.
Njih dve su se sastajale samo jednom 2007. u prvom kolu Majamija i kazahstanka je tada pobedila.
Ipak je Svedova 32. na listi, a to je istovremeno i njen najbolji plasman.

informacija

pre 13 godina

@nikol
Prenos meceva u Sinsinatiju pocinje tek od srede, tako da za sada nema nikakvih linkova za gledanje, posto nema ni kamera na terenima.

WladimirWB

pre 13 godina

Uh kako mi je zao sto nisam imao hrabrosti i nisam te odigrao... Popunio sam tiket, igrao na Bojanu i pre nego sam isti uplatio precrtao sam taj par... Svaka čast Bojana, u drugom kolu cu igrati na tebe i nadam se da te necu izbaksuzirati... Zelim ti puno uspeha!

Wogy

pre 13 godina

@nikol dz: femija...ovo jedini link od mnogih gde sam mogao da gledam meceve.Kvalitet nije bio los...good luck and kind regards from Australia.


(http://www.myp2p.eu/competition.php?competitionid=∂=sports&discipline=tennis)

Ivana

pre 13 godina

"Da li neko može da postavi neke linkove za gledanje mečeva ? Ranije je toga bilo?"
Nema kamera na terenima u Sinsiju do cetvrtka. Pise na sajtu turnira.

Novi Sad

pre 13 godina

Nista lepse u teniskom svetu nego kada procitas...TRI SRPKINJE zajedno na ovako velikom i prestiznom turniru...napred devojke u jos bolje rezultate.Srecno svima i to PODJEDNAKO.

nik.

pre 13 godina

Ovo je sjajno za Bojanu,ali ne treba da preterujete,samo slusam da je pocela da redja pobede,a nisam nesto video puno komentara kad je ispala od elene vesnine u istambulu sa 6-0;6-2,tako da ne treba preterivati,svaka cast i zelim joj sve najbolje,ali neka zapocetak dodje do treceg kola nekog veceg wta turnira,pa da bi mogli naslutiti da ce prestici Jelenu ili Anu.

sanja

pre 13 godina

@raspevani cvrcak i slicni
Koliko mi je samo jadno to poredjenje Bojane sa Anom i Jelenom, te konstantno nagadjanje trenutka kada ce ista postati "drugi srpski reket", a da ne spominjem dugogodisnje paralele izmedju Jelene i Ane koje vucete. Kao da je bitno, mozes misliti koliko njima znaci da li su prvi ili osmi reket Srbije ako nisu medju 100 ili 50 na svetu, nista verujte mi. Daj Boze da budu prva tri svetska reketa pa ja kao (pre svega) Anin navijac pucam od muke sto je iza Bojane ili Jelene iii drugi u obrnutoj situaciji, to bi bile najsladje muke nasih teniskih, moram reci pratilaca jer nisam ni sama sigurna koliki smo poznavaoci i postovaoci imajuci u vidu kako sve glupih komentara ima.
P.S. izvinjavam se za poduzi text, i sama znam koliko je smor kada se neko rasiri u sto redova :)))
...i da-SRECNO DEVOJKE!!!

Mile

pre 13 godina

Nakon jucerasnje vesti o Bojaninom ulasku u glavni zreb turnira,zapisah,cekamo momenat kad ce Bojana skidati skalp ovima iz prvih dvadeset.Cekasmo samo jedan dan.Sto reci,no,bravo Bojana.Raste nasa nova teniska diva,po imenu, Bojana...

Goran

pre 13 godina

Pobeda protiv Ribarikove je bila odskočna daska i od tada je Bojana počela da gotovo redovno ulazi u glavne žrebove WTA turnira i ušla je u prvih 100. Čekala se jedna ovakva pobeda, mislim prva nad Top 50 igračicom, da Bojana napravi novi proboj i mislim da je sasvim moguće da do kraja godine bude blizu 50-og mesta, što bi bio fantastičan uspeh. Sada je bitno da se ova pobeda "overi" i pobedom u sledećem kolu protiv Amanmuradove, što neće biti lako, jer Akgul može da odigra jako dobro a Bojana je sad prepuna emocija koje mogu da joj smetaju. A posle šta bude...

Predo

pre 13 godina

Bojana definitivno ima igru i izgradjen stil, ali nemojte sada ocekivati senzacionalne rezultate, jer ona je jos mlada igracica u usponu. Zato se naoruzajte strpljenjem. Protiv Anamuradove ima sanse, jer je i ona, poput Rezai, jednodimenzionalna igracica po sistemu: "udari po lopti, pa ako udje", a takva je i nasa Ana, Klejbanova i mnoge druge. Takve igracice ce u buducnosti imati sve manje sanse, jer se stvara sve vise igracica koje znaju da udaraju, a imaju i takticku podlogu.

WTATP Lista

pre 13 godina

Odlicno je sto je svoju prvu TOP20 pobedu u karijeri Bojana ostvarila na ovako velikom 2M$ turniru (samo je Vimbldon veci od onih na kojima je ikada igrala u glavnom zrebu) i sto joj se u sledecem kolu zreb otvorio pa protiv kvalifikantkinje iz Uzbekistana (WTA verzija Ive Karlovica po pitanju visine) moze dodatno da je naplati.

Ovo je inace novi veliki uspeh srpskog tenisa, a narocito pre svega same Bojane Jovanovski koja je trenutno najmladja teniserka u TOP100 i ocito jos uvek ubrzano napreduje. Ono sto me jako zbunjuje kod ostalih komentara je broj ljudi koji je iz nekog razloga uzeo za shodno da ovako lepu vest koristi za negativne komentare (uglavnom vezane za Anu Ivanovic!?). U svakom slucaju jedno veliko bravo za Bojanu, jer ova TOP20 pobeda ce svakako biti jedna od najvaznijih dogadjaja po kojoj ce pamtiti ovu svoju vec sada uspesnu debitantsku WTA-Tour sezonu. Njena tranzicija od juniorke i igracece sa celendzer turnira u pravu profesionalku odvija se i brže i bolje nego sto smo imali prava da se nadamo!

raspevani cvrcak

pre 13 godina

Bravo Boko!
Kako bih voleo da se na nekom turniru uskoro sastane Bojana sa Anom i dokaze koliko vredi! A za koji mesec sa Jecom i bez sale zaradi cast da je zovemo prvi reket Srbije!

Samo napred Boko!!!

Dylan Dog

pre 13 godina

BRAVO Jovana!

Sjajan uspeh. Ova pobeda nad top 20 igračicom, koja je pride u životnoj formi, osim sticanja velikog samopouzdanja - prosto znači da je Bojana sačinjena od materijala koji daje nadu za velika očekivanja!

realan

pre 13 godina

bravo mala!!!!!!!! pratio sam mec preko livescore-a i bio je jako tved i neizvestan mec!!!!!
jos jednom BRAVO, u drugom kolu igra protiv kvalifikantkinje a vec u trecem nadamo se duelu sa jj!!!!

gordan

pre 13 godina

e, svaka joj cast, ovo je fantastican rezultat koji zaista nisam ocekivao, i pokazatelj da moze da pobedi i igracice iz samog vrha, sto znaci da ima kvalitet da se i sama nadje medju njima uskoro, samo neka nastavi ovako i do kraja sezone moze da bude u prvih 50,a onda sledece godine da pokusa i vise.

Neo

pre 13 godina

Bravo Bojana!Kao sto sam rekao,za Sinsinati vazi da je najbrzi beton na svetu.Idealna podloga za Bokin ofanzivni stil!Amanmuradova je visoka igracica,specijalista za dubl(verovatno servis/volej igra).Ako bude sve u redu,eto srpskog derbija u 3-cem kolu,:).

Dragan S.

pre 13 godina

Već sam nekoliko puta ovde pisao da će Bojana vrlo brzo postati drugi ženski reket Srbije a izgleda da taj dan nije daleko.
Sutra bi trebalo da dobije Uzbekistanku i eto još novih poeta na WTA listi.
Napred Bojana.

Dermendziev

pre 13 godina

@
Aravane Rezai. To je za Bojanu kraj. Azarenka. To je za Anu kraj. Jelena nije nikakva, a kamoli glavna favoritkinja turnira. To ste zaključili na osnovu Portoroža i San Dijega, ili ste kao dokaz uzeli listu? Sve su to stari bodovi. Šta znači lista? Na kojem su mestu Azarenka i Kuznjecova bile? A jakom igrom protiv jakih protivnica uzele su Stenford i San Dijego. Ima nekoliko favoritkinja, koje Jelena ne može da pobedi. Njena igra sve teže prolazi.
(Nažalost, 9. avgust 2010 09:49)

Ovo je razmisljanje jednog (ne)obicnog srpskog navijaca Nazalost.

Bravo Boki instikt me nije prevario,mada moj raniji komentar pre meca nije objavljen.

Doslo je vreme da se probije led i to je uradjeno.Amanmuradova nije bauk,mada je iznenadila na RG Svetu Kuznjecovu.Bojana ce imati sigurno odmor jedan dan i to je dobro.

Dobro je da Bojana ostane prizemljena,da se max.skoncentrise,da zaboravi ovu Veliku pobedu kad joj ide,a da se nje seti kad joj ne ide i da veze jos jednu pobedu.Idemo dalje Boki,mozes i moras!

Idemo Anci,idemo Jeco!

Deki

pre 13 godina

Sta reci posle ovoga osim presrecan sam! Bojani svaka cast,pobedila je moju najomrazeniju teniserku, sto je manje vazno. Mnogo je vaznije da je ovo odskocna daska za njenu karijeru jer je Rezai trenutno 19. teniserka sveta.Malo li je?
Jos jednom bravo!

toni

pre 13 godina

Bravo Boko.Treca pobeda u nizu za napredak na WTA listi.Raduje me sto Bojana igra sada samo WTA turnire,hrabro kroz kvalifikacije sto je najteze i ako ovako nastavi preteci ce Anu do kraja godine.

melbart

pre 13 godina

Bojana će doživeti katastrofu. Ana će samo izgubiti, i to posle velike borbe. U tome je razlika između "uskoro druge" Bojane i najbolje srpske teniserke svih vremena (RG, IW, dva finala GS i prve koja je prva bila prva na WTA listi).
(Ivan Grozni, 9. avgust 2010 17:19)

interesantno kako ljudi prave kombinacije kao da ima ikakve nade da ce i jedna od nasih teniserki proci prvo kolo, ana i (na zalost) bojana sigurno nece, a ne bih se kladio ni za jelenu, mesecima nije pobedila nikoga ko ista znaci. sve u smevu, vec posle prvog kola moci cemo opusteno pratiti turnir. daj boze da sam u krivu.
(gordan, 9. avgust 2010 16:31)

Aravane Rezai. To je za Bojanu kraj. Azarenka. To je za Anu kraj. Jelena nije nikakva, a kamoli glavna favoritkinja turnira. To ste zaključili na osnovu Portoroža i San Dijega, ili ste kao dokaz uzeli listu? Sve su to stari bodovi. Šta znači lista? Na kojem su mestu Azarenka i Kuznjecova bile? A jakom igrom protiv jakih protivnica uzele su Stenford i San Dijego. Ima nekoliko favoritkinja, koje Jelena ne može da pobedi. Njena igra sve teže prolazi.
(Nažalost, 9. avgust 2010 09:49)



Priznajte da se glupo osećate.

Sasa

pre 13 godina

Bojana će doživeti katastrofu. Ana će samo izgubiti, i to posle velike borbe. U tome je razlika između "uskoro druge" Bojane i najbolje srpske teniserke svih vremena (RG, IW, dva finala GS i prve koja je prva bila prva na WTA listi).
(Ivan Grozni, 9. avgust 2010 17:19)

Kod nas u Nisu , kaze se:"ISPAO SI GLUP U DRUSTVO". Pametniji si kad cutis odnosno ne pises. "Dijagnosticar", Nis

bojanic

pre 13 godina

Bravo Bojana. Dje su sada oni sto su rekli da ces da budes lako porazena,ovakvom igrom pobjedices i Jelenu Jankovic.Mada sam Jelenin navijac ovaj puta cu navijati za Bojanu...

Milan

pre 13 godina

Čestitke za prvu pobedu nad igračicom iz prvih 20! Za nagradu sledi 70 bodova i prilika za još 50 protiv Amanmuradove, no ne treba biti razočaran ni u slučaju poraza jer je nestalnost karakteristika mladosti.

haylee

pre 13 godina

bravo mala.
sad ce joj biti veci pritisak da pobedi losije rangiranu od sebe, sto se na papiru ocekuje.
pravi test za mentalnu snagu.
sada bi trebalo napraviti tim strucnjaka koji ce da rade na svakom aspektu njenje igre, jer pokazuje da moze u elitu.
Tako je spanska federacija stvorila nadala.

nikol dž: femija

pre 13 godina

P.S.

Eto šta znači nastup i pobeda u Fed kupu ! OD onog nastupa u Areni i one pobede za reprezentaciju protiv Ribarikove, Bojana je dobila na samopouzdanju, igra dobro i samo redja pobede.

Ivana

pre 13 godina

Osvjezenje! Da se svi malo prisjetimo kako smo znali cijeniti Jelenine i Anine rane uspjehe, a sad ih vecina razapinje nakon svakog poraza...

sima

pre 13 godina

Wau! Bravo Bajance; kako mi je neopisivo drago da polako uci kako se barijere probijaju; i to S'KIm sa onom iransko/francuskom bombasicom!
pobeda jos slada; steta, da nigde nema preseno, eurosport totalno puko- sta vama prenose ne znam, meni( u NL) skokove na TRAVI! uzas; no Toronto se na sajtovoma moze gledati valjda ce i Sinsinati od cetvorke; Pozdrav i srecno svim NASIM;

goran

pre 13 godina

Bojana će doživeti katastrofu. Ana će samo izgubiti, i to posle velike borbe. U tome je razlika između "uskoro druge" Bojane i najbolje srpske teniserke svih vremena (RG, IW, dva finala GS i prve koja je prva bila prva na WTA listi).
(Ivan Grozni, 9. avgust 2010 17:19)

interesantno kako ljudi prave kombinacije kao da ima ikakve nade da ce i jedna od nasih teniserki proci prvo kolo, ana i (na zalost) bojana sigurno nece, a ne bih se kladio ni za jelenu, mesecima nije pobedila nikoga ko ista znaci. sve u smevu, vec posle prvog kola moci cemo opusteno pratiti turnir. daj boze da sam u krivu.
(gordan, 9. avgust 2010 16:31)

Aravane Rezai. To je za Bojanu kraj. Azarenka. To je za Anu kraj. Jelena nije nikakva, a kamoli glavna favoritkinja turnira. To ste zaključili na osnovu Portoroža i San Dijega, ili ste kao dokaz uzeli listu? Sve su to stari bodovi. Šta znači lista? Na kojem su mestu Azarenka i Kuznjecova bile? A jakom igrom protiv jakih protivnica uzele su Stenford i San Dijego. Ima nekoliko favoritkinja, koje Jelena ne može da pobedi. Njena igra sve teže prolazi.
(Nažalost, 9. avgust 2010 09:49)

Zamolio bih gradjane Srbije, da od sad opusteno prate komentare doticnih osoba. Hvala na paznji! Hvala Bojani!

nenad

pre 13 godina

bravo Bojana :)..svaka cas za pobedu nadam se da gledamo u 3 kolu srpski derbi sa jelenom..iako mi nije drago da mora tako rano biti ali ajde ako mora neka bude..sretno u nastavku za sve tri nase igracice :)..i da,oni koji nemaje poma o tenisu i sto tako bzv komentarisu boolje da ne..jer neznaje nista kolko je to tesko i treba da smo sretni sto imamo takve igracice a ne da pljujemo po njima..tkd suzdzite se vasih suvisnih komentara..NAPRED BOKO,JJ I ANA..UZ VAS SMO..

nikol dž: femija

pre 13 godina

Odlično !!!

Jovanovska je 98 na wta listi ALI 69 na race godišnjoj listi. Rezai je 13 na wta i 10 na race.

Bravo za Bojanu ! Bilo bi lepo da u 3.kolu imamo srpski meč BJ - JJ.

goran

pre 13 godina

Bojana će doživeti katastrofu. Ana će samo izgubiti, i to posle velike borbe. U tome je razlika između "uskoro druge" Bojane i najbolje srpske teniserke svih vremena (RG, IW, dva finala GS i prve koja je prva bila prva na WTA listi).
(Ivan Grozni, 9. avgust 2010 17:19)

interesantno kako ljudi prave kombinacije kao da ima ikakve nade da ce i jedna od nasih teniserki proci prvo kolo, ana i (na zalost) bojana sigurno nece, a ne bih se kladio ni za jelenu, mesecima nije pobedila nikoga ko ista znaci. sve u smevu, vec posle prvog kola moci cemo opusteno pratiti turnir. daj boze da sam u krivu.
(gordan, 9. avgust 2010 16:31)

Aravane Rezai. To je za Bojanu kraj. Azarenka. To je za Anu kraj. Jelena nije nikakva, a kamoli glavna favoritkinja turnira. To ste zaključili na osnovu Portoroža i San Dijega, ili ste kao dokaz uzeli listu? Sve su to stari bodovi. Šta znači lista? Na kojem su mestu Azarenka i Kuznjecova bile? A jakom igrom protiv jakih protivnica uzele su Stenford i San Dijego. Ima nekoliko favoritkinja, koje Jelena ne može da pobedi. Njena igra sve teže prolazi.
(Nažalost, 9. avgust 2010 09:49)

Zamolio bih gradjane Srbije, da od sad opusteno prate komentare doticnih osoba. Hvala na paznji! Hvala Bojani!

melbart

pre 13 godina

Bojana će doživeti katastrofu. Ana će samo izgubiti, i to posle velike borbe. U tome je razlika između "uskoro druge" Bojane i najbolje srpske teniserke svih vremena (RG, IW, dva finala GS i prve koja je prva bila prva na WTA listi).
(Ivan Grozni, 9. avgust 2010 17:19)

interesantno kako ljudi prave kombinacije kao da ima ikakve nade da ce i jedna od nasih teniserki proci prvo kolo, ana i (na zalost) bojana sigurno nece, a ne bih se kladio ni za jelenu, mesecima nije pobedila nikoga ko ista znaci. sve u smevu, vec posle prvog kola moci cemo opusteno pratiti turnir. daj boze da sam u krivu.
(gordan, 9. avgust 2010 16:31)

Aravane Rezai. To je za Bojanu kraj. Azarenka. To je za Anu kraj. Jelena nije nikakva, a kamoli glavna favoritkinja turnira. To ste zaključili na osnovu Portoroža i San Dijega, ili ste kao dokaz uzeli listu? Sve su to stari bodovi. Šta znači lista? Na kojem su mestu Azarenka i Kuznjecova bile? A jakom igrom protiv jakih protivnica uzele su Stenford i San Dijego. Ima nekoliko favoritkinja, koje Jelena ne može da pobedi. Njena igra sve teže prolazi.
(Nažalost, 9. avgust 2010 09:49)



Priznajte da se glupo osećate.

Ivana

pre 13 godina

Osvjezenje! Da se svi malo prisjetimo kako smo znali cijeniti Jelenine i Anine rane uspjehe, a sad ih vecina razapinje nakon svakog poraza...

Sasa

pre 13 godina

Bojana će doživeti katastrofu. Ana će samo izgubiti, i to posle velike borbe. U tome je razlika između "uskoro druge" Bojane i najbolje srpske teniserke svih vremena (RG, IW, dva finala GS i prve koja je prva bila prva na WTA listi).
(Ivan Grozni, 9. avgust 2010 17:19)

Kod nas u Nisu , kaze se:"ISPAO SI GLUP U DRUSTVO". Pametniji si kad cutis odnosno ne pises. "Dijagnosticar", Nis

Milan

pre 13 godina

Čestitke za prvu pobedu nad igračicom iz prvih 20! Za nagradu sledi 70 bodova i prilika za još 50 protiv Amanmuradove, no ne treba biti razočaran ni u slučaju poraza jer je nestalnost karakteristika mladosti.

nikol dž: femija

pre 13 godina

P.S.

Eto šta znači nastup i pobeda u Fed kupu ! OD onog nastupa u Areni i one pobede za reprezentaciju protiv Ribarikove, Bojana je dobila na samopouzdanju, igra dobro i samo redja pobede.

nikol dž: femija

pre 13 godina

Odlično !!!

Jovanovska je 98 na wta listi ALI 69 na race godišnjoj listi. Rezai je 13 na wta i 10 na race.

Bravo za Bojanu ! Bilo bi lepo da u 3.kolu imamo srpski meč BJ - JJ.

WTATP Lista

pre 13 godina

Odlicno je sto je svoju prvu TOP20 pobedu u karijeri Bojana ostvarila na ovako velikom 2M$ turniru (samo je Vimbldon veci od onih na kojima je ikada igrala u glavnom zrebu) i sto joj se u sledecem kolu zreb otvorio pa protiv kvalifikantkinje iz Uzbekistana (WTA verzija Ive Karlovica po pitanju visine) moze dodatno da je naplati.

Ovo je inace novi veliki uspeh srpskog tenisa, a narocito pre svega same Bojane Jovanovski koja je trenutno najmladja teniserka u TOP100 i ocito jos uvek ubrzano napreduje. Ono sto me jako zbunjuje kod ostalih komentara je broj ljudi koji je iz nekog razloga uzeo za shodno da ovako lepu vest koristi za negativne komentare (uglavnom vezane za Anu Ivanovic!?). U svakom slucaju jedno veliko bravo za Bojanu, jer ova TOP20 pobeda ce svakako biti jedna od najvaznijih dogadjaja po kojoj ce pamtiti ovu svoju vec sada uspesnu debitantsku WTA-Tour sezonu. Njena tranzicija od juniorke i igracece sa celendzer turnira u pravu profesionalku odvija se i brže i bolje nego sto smo imali prava da se nadamo!

Dylan Dog

pre 13 godina

BRAVO Jovana!

Sjajan uspeh. Ova pobeda nad top 20 igračicom, koja je pride u životnoj formi, osim sticanja velikog samopouzdanja - prosto znači da je Bojana sačinjena od materijala koji daje nadu za velika očekivanja!

Dermendziev

pre 13 godina

@
Aravane Rezai. To je za Bojanu kraj. Azarenka. To je za Anu kraj. Jelena nije nikakva, a kamoli glavna favoritkinja turnira. To ste zaključili na osnovu Portoroža i San Dijega, ili ste kao dokaz uzeli listu? Sve su to stari bodovi. Šta znači lista? Na kojem su mestu Azarenka i Kuznjecova bile? A jakom igrom protiv jakih protivnica uzele su Stenford i San Dijego. Ima nekoliko favoritkinja, koje Jelena ne može da pobedi. Njena igra sve teže prolazi.
(Nažalost, 9. avgust 2010 09:49)

Ovo je razmisljanje jednog (ne)obicnog srpskog navijaca Nazalost.

Bravo Boki instikt me nije prevario,mada moj raniji komentar pre meca nije objavljen.

Doslo je vreme da se probije led i to je uradjeno.Amanmuradova nije bauk,mada je iznenadila na RG Svetu Kuznjecovu.Bojana ce imati sigurno odmor jedan dan i to je dobro.

Dobro je da Bojana ostane prizemljena,da se max.skoncentrise,da zaboravi ovu Veliku pobedu kad joj ide,a da se nje seti kad joj ne ide i da veze jos jednu pobedu.Idemo dalje Boki,mozes i moras!

Idemo Anci,idemo Jeco!

nenad

pre 13 godina

bravo Bojana :)..svaka cas za pobedu nadam se da gledamo u 3 kolu srpski derbi sa jelenom..iako mi nije drago da mora tako rano biti ali ajde ako mora neka bude..sretno u nastavku za sve tri nase igracice :)..i da,oni koji nemaje poma o tenisu i sto tako bzv komentarisu boolje da ne..jer neznaje nista kolko je to tesko i treba da smo sretni sto imamo takve igracice a ne da pljujemo po njima..tkd suzdzite se vasih suvisnih komentara..NAPRED BOKO,JJ I ANA..UZ VAS SMO..

Goran

pre 13 godina

Pobeda protiv Ribarikove je bila odskočna daska i od tada je Bojana počela da gotovo redovno ulazi u glavne žrebove WTA turnira i ušla je u prvih 100. Čekala se jedna ovakva pobeda, mislim prva nad Top 50 igračicom, da Bojana napravi novi proboj i mislim da je sasvim moguće da do kraja godine bude blizu 50-og mesta, što bi bio fantastičan uspeh. Sada je bitno da se ova pobeda "overi" i pobedom u sledećem kolu protiv Amanmuradove, što neće biti lako, jer Akgul može da odigra jako dobro a Bojana je sad prepuna emocija koje mogu da joj smetaju. A posle šta bude...

raspevani cvrcak

pre 13 godina

Bravo Boko!
Kako bih voleo da se na nekom turniru uskoro sastane Bojana sa Anom i dokaze koliko vredi! A za koji mesec sa Jecom i bez sale zaradi cast da je zovemo prvi reket Srbije!

Samo napred Boko!!!

haylee

pre 13 godina

bravo mala.
sad ce joj biti veci pritisak da pobedi losije rangiranu od sebe, sto se na papiru ocekuje.
pravi test za mentalnu snagu.
sada bi trebalo napraviti tim strucnjaka koji ce da rade na svakom aspektu njenje igre, jer pokazuje da moze u elitu.
Tako je spanska federacija stvorila nadala.

Deki

pre 13 godina

Sta reci posle ovoga osim presrecan sam! Bojani svaka cast,pobedila je moju najomrazeniju teniserku, sto je manje vazno. Mnogo je vaznije da je ovo odskocna daska za njenu karijeru jer je Rezai trenutno 19. teniserka sveta.Malo li je?
Jos jednom bravo!

sanja

pre 13 godina

@raspevani cvrcak i slicni
Koliko mi je samo jadno to poredjenje Bojane sa Anom i Jelenom, te konstantno nagadjanje trenutka kada ce ista postati "drugi srpski reket", a da ne spominjem dugogodisnje paralele izmedju Jelene i Ane koje vucete. Kao da je bitno, mozes misliti koliko njima znaci da li su prvi ili osmi reket Srbije ako nisu medju 100 ili 50 na svetu, nista verujte mi. Daj Boze da budu prva tri svetska reketa pa ja kao (pre svega) Anin navijac pucam od muke sto je iza Bojane ili Jelene iii drugi u obrnutoj situaciji, to bi bile najsladje muke nasih teniskih, moram reci pratilaca jer nisam ni sama sigurna koliki smo poznavaoci i postovaoci imajuci u vidu kako sve glupih komentara ima.
P.S. izvinjavam se za poduzi text, i sama znam koliko je smor kada se neko rasiri u sto redova :)))
...i da-SRECNO DEVOJKE!!!

Mile

pre 13 godina

Nakon jucerasnje vesti o Bojaninom ulasku u glavni zreb turnira,zapisah,cekamo momenat kad ce Bojana skidati skalp ovima iz prvih dvadeset.Cekasmo samo jedan dan.Sto reci,no,bravo Bojana.Raste nasa nova teniska diva,po imenu, Bojana...

toni

pre 13 godina

Bravo Boko.Treca pobeda u nizu za napredak na WTA listi.Raduje me sto Bojana igra sada samo WTA turnire,hrabro kroz kvalifikacije sto je najteze i ako ovako nastavi preteci ce Anu do kraja godine.

gordan

pre 13 godina

e, svaka joj cast, ovo je fantastican rezultat koji zaista nisam ocekivao, i pokazatelj da moze da pobedi i igracice iz samog vrha, sto znaci da ima kvalitet da se i sama nadje medju njima uskoro, samo neka nastavi ovako i do kraja sezone moze da bude u prvih 50,a onda sledece godine da pokusa i vise.

Predo

pre 13 godina

Bojana definitivno ima igru i izgradjen stil, ali nemojte sada ocekivati senzacionalne rezultate, jer ona je jos mlada igracica u usponu. Zato se naoruzajte strpljenjem. Protiv Anamuradove ima sanse, jer je i ona, poput Rezai, jednodimenzionalna igracica po sistemu: "udari po lopti, pa ako udje", a takva je i nasa Ana, Klejbanova i mnoge druge. Takve igracice ce u buducnosti imati sve manje sanse, jer se stvara sve vise igracica koje znaju da udaraju, a imaju i takticku podlogu.

Neo

pre 13 godina

Bravo Bojana!Kao sto sam rekao,za Sinsinati vazi da je najbrzi beton na svetu.Idealna podloga za Bokin ofanzivni stil!Amanmuradova je visoka igracica,specijalista za dubl(verovatno servis/volej igra).Ako bude sve u redu,eto srpskog derbija u 3-cem kolu,:).

realan

pre 13 godina

bravo mala!!!!!!!! pratio sam mec preko livescore-a i bio je jako tved i neizvestan mec!!!!!
jos jednom BRAVO, u drugom kolu igra protiv kvalifikantkinje a vec u trecem nadamo se duelu sa jj!!!!

sima

pre 13 godina

Wau! Bravo Bajance; kako mi je neopisivo drago da polako uci kako se barijere probijaju; i to S'KIm sa onom iransko/francuskom bombasicom!
pobeda jos slada; steta, da nigde nema preseno, eurosport totalno puko- sta vama prenose ne znam, meni( u NL) skokove na TRAVI! uzas; no Toronto se na sajtovoma moze gledati valjda ce i Sinsinati od cetvorke; Pozdrav i srecno svim NASIM;

Dragan S.

pre 13 godina

Već sam nekoliko puta ovde pisao da će Bojana vrlo brzo postati drugi ženski reket Srbije a izgleda da taj dan nije daleko.
Sutra bi trebalo da dobije Uzbekistanku i eto još novih poeta na WTA listi.
Napred Bojana.

bojanic

pre 13 godina

Bravo Bojana. Dje su sada oni sto su rekli da ces da budes lako porazena,ovakvom igrom pobjedices i Jelenu Jankovic.Mada sam Jelenin navijac ovaj puta cu navijati za Bojanu...

ja

pre 13 godina

Ana upravo savladala Azarenku u gotovo izgubljenom mecu.
Izgubila prvi set sa 6:2. Azarenka i u drugom na startu napravila brejk. Servirala pri rezultatu 5:4 za pobedu. Ana uspeva da izjednaci, ali odmah zatim ponovo gubi svoj servis. Azarenka ponovo servira za pobedu, ali Ana uspeva da vrati brejk i ulaze u tai brejk.
Ana igra sigurnije u tai brejku i dolazi do 3 vezane set lopte. Ne koristi prve dve na servis protivnice, a na trecu na svoj servis pravi duplu servis gresku. Ipak dolazi i do cetvrte na servis protivnice i uspeva da dobije set.
U trecem setu potpuni preokret, Ana ne dozvoljava ni jednu brejk priliku Azarenki, a istovremeno u svakom njenom servis gemu dolazi do brejk prilika.
Koristi 2 od 7 i zavrsava taj set sa 6:2.

Zanimljivo je da je Azarenka mnogo bolje servirala od Ane. U prva dva seta procenat prvog servisa oko 80%, u trecem oko 70%.
Istovremeno Anin procenat nije prelazio 50%, ali se ipak drzala u mecu, koristivsi gotovo svaki drugi servis protivnice.
Azarenka je imala ukupno 29 puta drugi servis i osvojila samo 6 poena.
Napravila je 12 duplih greski, ali na to ju je i Ana primoravala osvajajuci skoro svaki poen na njen drugi servis koji bi ubacila u polje.
Mislim da je upravo taj drugi servis i odlucio pobednika, jer Azarenka nije mogla da osvoji poen na svoj drugi servis, dok je Ana osvajala gotovo isti broj poena i na prvi i na drugi servis.

U svakom slucaju jako vredna pobeda, pogotovo napravljena na ovakav nacin i protiv teniserke koja je donedavno bila u prvih 10.
Mislim da ce ovakva pobeda znacajno podici Anino samopouzdanje, jer je u poslednjih par godina izgubila i previse dobijenih meceva.
Red je napokon bio da dobije i jedan gotovo izgubljen.
U medjusobnim susretima sa Azarenkom Ana sada vodi sa 2:1, a sva 3 meca su odigrale u poslednjih godinu dana.

Protivnica u drugom kolu ce joj biti Svedova i mislim da bi sa njom trebala imati laksi posao.
Njih dve su se sastajale samo jednom 2007. u prvom kolu Majamija i kazahstanka je tada pobedila.
Ipak je Svedova 32. na listi, a to je istovremeno i njen najbolji plasman.

Li Taj Po

pre 13 godina

Anu i Bojanu i Jelenu i Bojanu deli veliki Kineski zid. Ostavite se tih glupih poređenja. Neko priželjkuje meč između Ane i Bojane, jer veruje da je Bojana jača. Ana je u poslednje vreme dvaput pobedila Azarenku, evo i noćas, a Azarenka je ubedljivi i surovo pregazila sve protivnice u Stenfordu. Mislite li da je Bojana jača od Azarenke? Ne bi me čudilo da većina naših navijača tako misli. Ovo je zemlja smeška.

VladimirKV

pre 13 godina

Jos jedna sjajna vest iz Cincinnati-ja...Ana je napravila veliki preokret u drugom setu kada je Azarenka servirala za mec.Nadam se da ovo moze biti kljucan trenutak u Aninom povratku u vrh Tura,gde cemo nadam se za par meseci imati tri odlicne teniserke...

Novi Sad

pre 13 godina

Nista lepse u teniskom svetu nego kada procitas...TRI SRPKINJE zajedno na ovako velikom i prestiznom turniru...napred devojke u jos bolje rezultate.Srecno svima i to PODJEDNAKO.

Sasa

pre 13 godina

Uh kako mi je zao sto nisam imao hrabrosti i nisam te odigrao... Popunio sam tiket, igrao na Bojanu i pre nego sam isti uplatio precrtao sam taj par... Svaka čast Bojana, u drugom kolu cu igrati na tebe i nadam se da te necu izbaksuzirati... Zelim ti puno uspeha!


Rezai - Jovanovski 2
Klejban.- Dulgeri 1
Azarenka- Ivanovic 2
Almagro - Marchenko 1
kvota 22.98

Za 5oo dinzi , 100 Evrica.
He,he , hee.

stefan141

pre 13 godina

Bojana igra veceras zadnji mec na terenu 2 (Grandstan)
pobedi ce je samo ako nije podlegla pritisku a mislim da nije i realno je dosta bolja od nje.Srecno!!!!!!!!!

vidavranic

pre 13 godina

Nikada mi nece biti jasan ovaj narod!Cemu poredjenja sa Anom i Jelenom, trebalo bi da budemo ponosni na sve tri i da im pozelimo jos puno uspeha! Nikako da dodjemo sebi, retke su drzave u svetu koje su imale prve igracice sveta, a i one koje su ih imale su neuporedive sile u odnosu na nas finansijski i u svakom drugom pogledu! Zato napred devojke pokazite koliko smo mi talentovana nacija!Jos nesto prebrojte i koliko drzava ima 3 teniserke medju prvih 100 u svetu.

informacija

pre 13 godina

@nikol
Prenos meceva u Sinsinatiju pocinje tek od srede, tako da za sada nema nikakvih linkova za gledanje, posto nema ni kamera na terenima.

WladimirWB

pre 13 godina

Uh kako mi je zao sto nisam imao hrabrosti i nisam te odigrao... Popunio sam tiket, igrao na Bojanu i pre nego sam isti uplatio precrtao sam taj par... Svaka čast Bojana, u drugom kolu cu igrati na tebe i nadam se da te necu izbaksuzirati... Zelim ti puno uspeha!

Lordan

pre 13 godina

@ja
Poštujem tvoje mišljenje jer si uvek pisao sa znanjem i poštenjem. Mislim da nikada ne bi trebalo reći "u gotovo izgubljenom meču", jer se meč igra do kraja, do pobede. Mogao bih ti navesti na desetine sličnih mečeva. Federer je na nekoliko GS ponekad gubio prva dva seta a onda dobio sledeća tri; to se desilo i Samprasu u Melburnu protiv Kurijera, i Lejveru protiv Njukomba takođe u Melburnu. Jelena je prošle godine u Sinsinatiju gubila u taj-breku protiv Dementijeve sa 6:2, Ruskinja je imala servis za 7:2, ali je na kraju izgubila set i meč! Utakmica traje dok sudija ne odsvira kraj. To su Nemci najbolje shvatili.

nik.

pre 13 godina

Ovo je sjajno za Bojanu,ali ne treba da preterujete,samo slusam da je pocela da redja pobede,a nisam nesto video puno komentara kad je ispala od elene vesnine u istambulu sa 6-0;6-2,tako da ne treba preterivati,svaka cast i zelim joj sve najbolje,ali neka zapocetak dodje do treceg kola nekog veceg wta turnira,pa da bi mogli naslutiti da ce prestici Jelenu ili Anu.

Ivana

pre 13 godina

"Da li neko može da postavi neke linkove za gledanje mečeva ? Ranije je toga bilo?"
Nema kamera na terenima u Sinsiju do cetvrtka. Pise na sajtu turnira.

Wogy

pre 13 godina

@nikol dz: femija...ovo jedini link od mnogih gde sam mogao da gledam meceve.Kvalitet nije bio los...good luck and kind regards from Australia.


(http://www.myp2p.eu/competition.php?competitionid=∂=sports&discipline=tennis)

Novi Sad

pre 13 godina

Bojana Jovanovski je izgubila PRVI Set: Akgul AMANMURADOVA (UZB) v Bojana JOVANOVSKI (SER) 6:2 a Uzbekistanka vodi 1:0 u drugom Setu.Valda ce biti bolje...napred Bojana.

raspevani cvrcak

pre 13 godina

Bravo Boko!
Kako bih voleo da se na nekom turniru uskoro sastane Bojana sa Anom i dokaze koliko vredi! A za koji mesec sa Jecom i bez sale zaradi cast da je zovemo prvi reket Srbije!

Samo napred Boko!!!

melbart

pre 13 godina

Bojana će doživeti katastrofu. Ana će samo izgubiti, i to posle velike borbe. U tome je razlika između "uskoro druge" Bojane i najbolje srpske teniserke svih vremena (RG, IW, dva finala GS i prve koja je prva bila prva na WTA listi).
(Ivan Grozni, 9. avgust 2010 17:19)

interesantno kako ljudi prave kombinacije kao da ima ikakve nade da ce i jedna od nasih teniserki proci prvo kolo, ana i (na zalost) bojana sigurno nece, a ne bih se kladio ni za jelenu, mesecima nije pobedila nikoga ko ista znaci. sve u smevu, vec posle prvog kola moci cemo opusteno pratiti turnir. daj boze da sam u krivu.
(gordan, 9. avgust 2010 16:31)

Aravane Rezai. To je za Bojanu kraj. Azarenka. To je za Anu kraj. Jelena nije nikakva, a kamoli glavna favoritkinja turnira. To ste zaključili na osnovu Portoroža i San Dijega, ili ste kao dokaz uzeli listu? Sve su to stari bodovi. Šta znači lista? Na kojem su mestu Azarenka i Kuznjecova bile? A jakom igrom protiv jakih protivnica uzele su Stenford i San Dijego. Ima nekoliko favoritkinja, koje Jelena ne može da pobedi. Njena igra sve teže prolazi.
(Nažalost, 9. avgust 2010 09:49)



Priznajte da se glupo osećate.

goran

pre 13 godina

Bojana će doživeti katastrofu. Ana će samo izgubiti, i to posle velike borbe. U tome je razlika između "uskoro druge" Bojane i najbolje srpske teniserke svih vremena (RG, IW, dva finala GS i prve koja je prva bila prva na WTA listi).
(Ivan Grozni, 9. avgust 2010 17:19)

interesantno kako ljudi prave kombinacije kao da ima ikakve nade da ce i jedna od nasih teniserki proci prvo kolo, ana i (na zalost) bojana sigurno nece, a ne bih se kladio ni za jelenu, mesecima nije pobedila nikoga ko ista znaci. sve u smevu, vec posle prvog kola moci cemo opusteno pratiti turnir. daj boze da sam u krivu.
(gordan, 9. avgust 2010 16:31)

Aravane Rezai. To je za Bojanu kraj. Azarenka. To je za Anu kraj. Jelena nije nikakva, a kamoli glavna favoritkinja turnira. To ste zaključili na osnovu Portoroža i San Dijega, ili ste kao dokaz uzeli listu? Sve su to stari bodovi. Šta znači lista? Na kojem su mestu Azarenka i Kuznjecova bile? A jakom igrom protiv jakih protivnica uzele su Stenford i San Dijego. Ima nekoliko favoritkinja, koje Jelena ne može da pobedi. Njena igra sve teže prolazi.
(Nažalost, 9. avgust 2010 09:49)

Zamolio bih gradjane Srbije, da od sad opusteno prate komentare doticnih osoba. Hvala na paznji! Hvala Bojani!

Sasa

pre 13 godina

Bojana će doživeti katastrofu. Ana će samo izgubiti, i to posle velike borbe. U tome je razlika između "uskoro druge" Bojane i najbolje srpske teniserke svih vremena (RG, IW, dva finala GS i prve koja je prva bila prva na WTA listi).
(Ivan Grozni, 9. avgust 2010 17:19)

Kod nas u Nisu , kaze se:"ISPAO SI GLUP U DRUSTVO". Pametniji si kad cutis odnosno ne pises. "Dijagnosticar", Nis

Predo

pre 13 godina

Bojana definitivno ima igru i izgradjen stil, ali nemojte sada ocekivati senzacionalne rezultate, jer ona je jos mlada igracica u usponu. Zato se naoruzajte strpljenjem. Protiv Anamuradove ima sanse, jer je i ona, poput Rezai, jednodimenzionalna igracica po sistemu: "udari po lopti, pa ako udje", a takva je i nasa Ana, Klejbanova i mnoge druge. Takve igracice ce u buducnosti imati sve manje sanse, jer se stvara sve vise igracica koje znaju da udaraju, a imaju i takticku podlogu.

toni

pre 13 godina

Bravo Boko.Treca pobeda u nizu za napredak na WTA listi.Raduje me sto Bojana igra sada samo WTA turnire,hrabro kroz kvalifikacije sto je najteze i ako ovako nastavi preteci ce Anu do kraja godine.

bojanic

pre 13 godina

Bravo Bojana. Dje su sada oni sto su rekli da ces da budes lako porazena,ovakvom igrom pobjedices i Jelenu Jankovic.Mada sam Jelenin navijac ovaj puta cu navijati za Bojanu...

Li Taj Po

pre 13 godina

Anu i Bojanu i Jelenu i Bojanu deli veliki Kineski zid. Ostavite se tih glupih poređenja. Neko priželjkuje meč između Ane i Bojane, jer veruje da je Bojana jača. Ana je u poslednje vreme dvaput pobedila Azarenku, evo i noćas, a Azarenka je ubedljivi i surovo pregazila sve protivnice u Stenfordu. Mislite li da je Bojana jača od Azarenke? Ne bi me čudilo da većina naših navijača tako misli. Ovo je zemlja smeška.

Dragan S.

pre 13 godina

Već sam nekoliko puta ovde pisao da će Bojana vrlo brzo postati drugi ženski reket Srbije a izgleda da taj dan nije daleko.
Sutra bi trebalo da dobije Uzbekistanku i eto još novih poeta na WTA listi.
Napred Bojana.

Dylan Dog

pre 13 godina

BRAVO Jovana!

Sjajan uspeh. Ova pobeda nad top 20 igračicom, koja je pride u životnoj formi, osim sticanja velikog samopouzdanja - prosto znači da je Bojana sačinjena od materijala koji daje nadu za velika očekivanja!

nik.

pre 13 godina

Ovo je sjajno za Bojanu,ali ne treba da preterujete,samo slusam da je pocela da redja pobede,a nisam nesto video puno komentara kad je ispala od elene vesnine u istambulu sa 6-0;6-2,tako da ne treba preterivati,svaka cast i zelim joj sve najbolje,ali neka zapocetak dodje do treceg kola nekog veceg wta turnira,pa da bi mogli naslutiti da ce prestici Jelenu ili Anu.

WTATP Lista

pre 13 godina

Odlicno je sto je svoju prvu TOP20 pobedu u karijeri Bojana ostvarila na ovako velikom 2M$ turniru (samo je Vimbldon veci od onih na kojima je ikada igrala u glavnom zrebu) i sto joj se u sledecem kolu zreb otvorio pa protiv kvalifikantkinje iz Uzbekistana (WTA verzija Ive Karlovica po pitanju visine) moze dodatno da je naplati.

Ovo je inace novi veliki uspeh srpskog tenisa, a narocito pre svega same Bojane Jovanovski koja je trenutno najmladja teniserka u TOP100 i ocito jos uvek ubrzano napreduje. Ono sto me jako zbunjuje kod ostalih komentara je broj ljudi koji je iz nekog razloga uzeo za shodno da ovako lepu vest koristi za negativne komentare (uglavnom vezane za Anu Ivanovic!?). U svakom slucaju jedno veliko bravo za Bojanu, jer ova TOP20 pobeda ce svakako biti jedna od najvaznijih dogadjaja po kojoj ce pamtiti ovu svoju vec sada uspesnu debitantsku WTA-Tour sezonu. Njena tranzicija od juniorke i igracece sa celendzer turnira u pravu profesionalku odvija se i brže i bolje nego sto smo imali prava da se nadamo!

sanja

pre 13 godina

@raspevani cvrcak i slicni
Koliko mi je samo jadno to poredjenje Bojane sa Anom i Jelenom, te konstantno nagadjanje trenutka kada ce ista postati "drugi srpski reket", a da ne spominjem dugogodisnje paralele izmedju Jelene i Ane koje vucete. Kao da je bitno, mozes misliti koliko njima znaci da li su prvi ili osmi reket Srbije ako nisu medju 100 ili 50 na svetu, nista verujte mi. Daj Boze da budu prva tri svetska reketa pa ja kao (pre svega) Anin navijac pucam od muke sto je iza Bojane ili Jelene iii drugi u obrnutoj situaciji, to bi bile najsladje muke nasih teniskih, moram reci pratilaca jer nisam ni sama sigurna koliki smo poznavaoci i postovaoci imajuci u vidu kako sve glupih komentara ima.
P.S. izvinjavam se za poduzi text, i sama znam koliko je smor kada se neko rasiri u sto redova :)))
...i da-SRECNO DEVOJKE!!!

haylee

pre 13 godina

bravo mala.
sad ce joj biti veci pritisak da pobedi losije rangiranu od sebe, sto se na papiru ocekuje.
pravi test za mentalnu snagu.
sada bi trebalo napraviti tim strucnjaka koji ce da rade na svakom aspektu njenje igre, jer pokazuje da moze u elitu.
Tako je spanska federacija stvorila nadala.

Mile

pre 13 godina

Nakon jucerasnje vesti o Bojaninom ulasku u glavni zreb turnira,zapisah,cekamo momenat kad ce Bojana skidati skalp ovima iz prvih dvadeset.Cekasmo samo jedan dan.Sto reci,no,bravo Bojana.Raste nasa nova teniska diva,po imenu, Bojana...

ja

pre 13 godina

Ana upravo savladala Azarenku u gotovo izgubljenom mecu.
Izgubila prvi set sa 6:2. Azarenka i u drugom na startu napravila brejk. Servirala pri rezultatu 5:4 za pobedu. Ana uspeva da izjednaci, ali odmah zatim ponovo gubi svoj servis. Azarenka ponovo servira za pobedu, ali Ana uspeva da vrati brejk i ulaze u tai brejk.
Ana igra sigurnije u tai brejku i dolazi do 3 vezane set lopte. Ne koristi prve dve na servis protivnice, a na trecu na svoj servis pravi duplu servis gresku. Ipak dolazi i do cetvrte na servis protivnice i uspeva da dobije set.
U trecem setu potpuni preokret, Ana ne dozvoljava ni jednu brejk priliku Azarenki, a istovremeno u svakom njenom servis gemu dolazi do brejk prilika.
Koristi 2 od 7 i zavrsava taj set sa 6:2.

Zanimljivo je da je Azarenka mnogo bolje servirala od Ane. U prva dva seta procenat prvog servisa oko 80%, u trecem oko 70%.
Istovremeno Anin procenat nije prelazio 50%, ali se ipak drzala u mecu, koristivsi gotovo svaki drugi servis protivnice.
Azarenka je imala ukupno 29 puta drugi servis i osvojila samo 6 poena.
Napravila je 12 duplih greski, ali na to ju je i Ana primoravala osvajajuci skoro svaki poen na njen drugi servis koji bi ubacila u polje.
Mislim da je upravo taj drugi servis i odlucio pobednika, jer Azarenka nije mogla da osvoji poen na svoj drugi servis, dok je Ana osvajala gotovo isti broj poena i na prvi i na drugi servis.

U svakom slucaju jako vredna pobeda, pogotovo napravljena na ovakav nacin i protiv teniserke koja je donedavno bila u prvih 10.
Mislim da ce ovakva pobeda znacajno podici Anino samopouzdanje, jer je u poslednjih par godina izgubila i previse dobijenih meceva.
Red je napokon bio da dobije i jedan gotovo izgubljen.
U medjusobnim susretima sa Azarenkom Ana sada vodi sa 2:1, a sva 3 meca su odigrale u poslednjih godinu dana.

Protivnica u drugom kolu ce joj biti Svedova i mislim da bi sa njom trebala imati laksi posao.
Njih dve su se sastajale samo jednom 2007. u prvom kolu Majamija i kazahstanka je tada pobedila.
Ipak je Svedova 32. na listi, a to je istovremeno i njen najbolji plasman.

stefan141

pre 13 godina

Bojana igra veceras zadnji mec na terenu 2 (Grandstan)
pobedi ce je samo ako nije podlegla pritisku a mislim da nije i realno je dosta bolja od nje.Srecno!!!!!!!!!

nikol dž: femija

pre 13 godina

P.S.

Eto šta znači nastup i pobeda u Fed kupu ! OD onog nastupa u Areni i one pobede za reprezentaciju protiv Ribarikove, Bojana je dobila na samopouzdanju, igra dobro i samo redja pobede.

Goran

pre 13 godina

Pobeda protiv Ribarikove je bila odskočna daska i od tada je Bojana počela da gotovo redovno ulazi u glavne žrebove WTA turnira i ušla je u prvih 100. Čekala se jedna ovakva pobeda, mislim prva nad Top 50 igračicom, da Bojana napravi novi proboj i mislim da je sasvim moguće da do kraja godine bude blizu 50-og mesta, što bi bio fantastičan uspeh. Sada je bitno da se ova pobeda "overi" i pobedom u sledećem kolu protiv Amanmuradove, što neće biti lako, jer Akgul može da odigra jako dobro a Bojana je sad prepuna emocija koje mogu da joj smetaju. A posle šta bude...

informacija

pre 13 godina

@nikol
Prenos meceva u Sinsinatiju pocinje tek od srede, tako da za sada nema nikakvih linkova za gledanje, posto nema ni kamera na terenima.

Sasa

pre 13 godina

Uh kako mi je zao sto nisam imao hrabrosti i nisam te odigrao... Popunio sam tiket, igrao na Bojanu i pre nego sam isti uplatio precrtao sam taj par... Svaka čast Bojana, u drugom kolu cu igrati na tebe i nadam se da te necu izbaksuzirati... Zelim ti puno uspeha!


Rezai - Jovanovski 2
Klejban.- Dulgeri 1
Azarenka- Ivanovic 2
Almagro - Marchenko 1
kvota 22.98

Za 5oo dinzi , 100 Evrica.
He,he , hee.

Ivana

pre 13 godina

Osvjezenje! Da se svi malo prisjetimo kako smo znali cijeniti Jelenine i Anine rane uspjehe, a sad ih vecina razapinje nakon svakog poraza...

gordan

pre 13 godina

e, svaka joj cast, ovo je fantastican rezultat koji zaista nisam ocekivao, i pokazatelj da moze da pobedi i igracice iz samog vrha, sto znaci da ima kvalitet da se i sama nadje medju njima uskoro, samo neka nastavi ovako i do kraja sezone moze da bude u prvih 50,a onda sledece godine da pokusa i vise.

Dermendziev

pre 13 godina

@
Aravane Rezai. To je za Bojanu kraj. Azarenka. To je za Anu kraj. Jelena nije nikakva, a kamoli glavna favoritkinja turnira. To ste zaključili na osnovu Portoroža i San Dijega, ili ste kao dokaz uzeli listu? Sve su to stari bodovi. Šta znači lista? Na kojem su mestu Azarenka i Kuznjecova bile? A jakom igrom protiv jakih protivnica uzele su Stenford i San Dijego. Ima nekoliko favoritkinja, koje Jelena ne može da pobedi. Njena igra sve teže prolazi.
(Nažalost, 9. avgust 2010 09:49)

Ovo je razmisljanje jednog (ne)obicnog srpskog navijaca Nazalost.

Bravo Boki instikt me nije prevario,mada moj raniji komentar pre meca nije objavljen.

Doslo je vreme da se probije led i to je uradjeno.Amanmuradova nije bauk,mada je iznenadila na RG Svetu Kuznjecovu.Bojana ce imati sigurno odmor jedan dan i to je dobro.

Dobro je da Bojana ostane prizemljena,da se max.skoncentrise,da zaboravi ovu Veliku pobedu kad joj ide,a da se nje seti kad joj ne ide i da veze jos jednu pobedu.Idemo dalje Boki,mozes i moras!

Idemo Anci,idemo Jeco!

Neo

pre 13 godina

Bravo Bojana!Kao sto sam rekao,za Sinsinati vazi da je najbrzi beton na svetu.Idealna podloga za Bokin ofanzivni stil!Amanmuradova je visoka igracica,specijalista za dubl(verovatno servis/volej igra).Ako bude sve u redu,eto srpskog derbija u 3-cem kolu,:).

WladimirWB

pre 13 godina

Uh kako mi je zao sto nisam imao hrabrosti i nisam te odigrao... Popunio sam tiket, igrao na Bojanu i pre nego sam isti uplatio precrtao sam taj par... Svaka čast Bojana, u drugom kolu cu igrati na tebe i nadam se da te necu izbaksuzirati... Zelim ti puno uspeha!

realan

pre 13 godina

bravo mala!!!!!!!! pratio sam mec preko livescore-a i bio je jako tved i neizvestan mec!!!!!
jos jednom BRAVO, u drugom kolu igra protiv kvalifikantkinje a vec u trecem nadamo se duelu sa jj!!!!

Milan

pre 13 godina

Čestitke za prvu pobedu nad igračicom iz prvih 20! Za nagradu sledi 70 bodova i prilika za još 50 protiv Amanmuradove, no ne treba biti razočaran ni u slučaju poraza jer je nestalnost karakteristika mladosti.

Deki

pre 13 godina

Sta reci posle ovoga osim presrecan sam! Bojani svaka cast,pobedila je moju najomrazeniju teniserku, sto je manje vazno. Mnogo je vaznije da je ovo odskocna daska za njenu karijeru jer je Rezai trenutno 19. teniserka sveta.Malo li je?
Jos jednom bravo!

Lordan

pre 13 godina

@ja
Poštujem tvoje mišljenje jer si uvek pisao sa znanjem i poštenjem. Mislim da nikada ne bi trebalo reći "u gotovo izgubljenom meču", jer se meč igra do kraja, do pobede. Mogao bih ti navesti na desetine sličnih mečeva. Federer je na nekoliko GS ponekad gubio prva dva seta a onda dobio sledeća tri; to se desilo i Samprasu u Melburnu protiv Kurijera, i Lejveru protiv Njukomba takođe u Melburnu. Jelena je prošle godine u Sinsinatiju gubila u taj-breku protiv Dementijeve sa 6:2, Ruskinja je imala servis za 7:2, ali je na kraju izgubila set i meč! Utakmica traje dok sudija ne odsvira kraj. To su Nemci najbolje shvatili.

nikol dž: femija

pre 13 godina

Odlično !!!

Jovanovska je 98 na wta listi ALI 69 na race godišnjoj listi. Rezai je 13 na wta i 10 na race.

Bravo za Bojanu ! Bilo bi lepo da u 3.kolu imamo srpski meč BJ - JJ.

nenad

pre 13 godina

bravo Bojana :)..svaka cas za pobedu nadam se da gledamo u 3 kolu srpski derbi sa jelenom..iako mi nije drago da mora tako rano biti ali ajde ako mora neka bude..sretno u nastavku za sve tri nase igracice :)..i da,oni koji nemaje poma o tenisu i sto tako bzv komentarisu boolje da ne..jer neznaje nista kolko je to tesko i treba da smo sretni sto imamo takve igracice a ne da pljujemo po njima..tkd suzdzite se vasih suvisnih komentara..NAPRED BOKO,JJ I ANA..UZ VAS SMO..

sima

pre 13 godina

Wau! Bravo Bajance; kako mi je neopisivo drago da polako uci kako se barijere probijaju; i to S'KIm sa onom iransko/francuskom bombasicom!
pobeda jos slada; steta, da nigde nema preseno, eurosport totalno puko- sta vama prenose ne znam, meni( u NL) skokove na TRAVI! uzas; no Toronto se na sajtovoma moze gledati valjda ce i Sinsinati od cetvorke; Pozdrav i srecno svim NASIM;

Ivana

pre 13 godina

"Da li neko može da postavi neke linkove za gledanje mečeva ? Ranije je toga bilo?"
Nema kamera na terenima u Sinsiju do cetvrtka. Pise na sajtu turnira.

Novi Sad

pre 13 godina

Nista lepse u teniskom svetu nego kada procitas...TRI SRPKINJE zajedno na ovako velikom i prestiznom turniru...napred devojke u jos bolje rezultate.Srecno svima i to PODJEDNAKO.

Wogy

pre 13 godina

@nikol dz: femija...ovo jedini link od mnogih gde sam mogao da gledam meceve.Kvalitet nije bio los...good luck and kind regards from Australia.


(http://www.myp2p.eu/competition.php?competitionid=∂=sports&discipline=tennis)

VladimirKV

pre 13 godina

Jos jedna sjajna vest iz Cincinnati-ja...Ana je napravila veliki preokret u drugom setu kada je Azarenka servirala za mec.Nadam se da ovo moze biti kljucan trenutak u Aninom povratku u vrh Tura,gde cemo nadam se za par meseci imati tri odlicne teniserke...

vidavranic

pre 13 godina

Nikada mi nece biti jasan ovaj narod!Cemu poredjenja sa Anom i Jelenom, trebalo bi da budemo ponosni na sve tri i da im pozelimo jos puno uspeha! Nikako da dodjemo sebi, retke su drzave u svetu koje su imale prve igracice sveta, a i one koje su ih imale su neuporedive sile u odnosu na nas finansijski i u svakom drugom pogledu! Zato napred devojke pokazite koliko smo mi talentovana nacija!Jos nesto prebrojte i koliko drzava ima 3 teniserke medju prvih 100 u svetu.

Novi Sad

pre 13 godina

Bojana Jovanovski je izgubila PRVI Set: Akgul AMANMURADOVA (UZB) v Bojana JOVANOVSKI (SER) 6:2 a Uzbekistanka vodi 1:0 u drugom Setu.Valda ce biti bolje...napred Bojana.