Nedelja, 01.08.2010.

15:54

San Dijego: JJ slobodna, Ana na Per

Najbolja srpska teniserka Jelena Janković slobodna je na startu WTA turnira u San Dijegu koji se od 2. do 8. avgusta igra za nagradni fond od 700.000 evra.

Izvor: B92

San Dijego: JJ slobodna, Ana na Per IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

34 Komentari

Sortiraj po:

kalifornija

pre 13 godina

U super,Jeca ima težak žrijeb!Kad god je bio takav ona je pravila odlične rezultate na turnirima.Isto tako je i vlasnica super luksuzne kuće u San Dijegu što će biti također stimulans za što bolju igru i motivaciju.Siguran sam da se ovdje neće obrukati i da će dati sve od sebe.Ako se sve poklopi titula je vrlo vjerovatna!

teniser

pre 13 godina

@Wogy,

Ja sam sa planete koja se zove "CVRSTO STOJIM SA OBE NOGE NA ZEMLJI I NE VERUJEM U DEDA MRAZA"!! Za Vas se to ne bi moglo reci...

Dovoljno je samo videti Jelenin skor sa obe potencijalne protivnice u 2. kolu (Klejbanova ili Rezai), i zato sam napisao onaj komentar.

I dalje tvrdim da nema sanse, a cak iako ih prodje, nece daleko dogurati...

Voleo bih, naravno da me JJ demantuje svojom igrom, ali mislim da ni od toga nece biti nista. Njoj je pre svega potreban ozbiljan tim i novi trener, kako bi se dobro pripremila za jesenji deo sezone (mislim da u US Open Series ove godine nema nekih velikih sansi)... Sto se tice favorita - tu je Azarenka, Stosur, videcemo kako ce igrati Kim Clisjters, naravno Sharapova, moguce i Zvonareva.. Ukoliko Jelena Jankovic podigne malo svoju igru i ona ulazi u krug potencijalnih pretendenata na US Open, ali mislim da je ipak daleko od toga.

Vec vise od 15 godina pratim intenzivno zenski tenis (od povrtaka Monike Seles upravo na Kanadskom Openu avgusta 1995 godine), a i svedok sam, kao i mnogi, uzleta Jelene Jankovic u ozbiljan svet tenisa od 2001-2002 godine...

Mislim da nije nista lose reci kada vidis da neko od nasih igraca ne igra na svom nivou, ne iz zlobe, vec iz zelje da se ponovo vrate u svetske vrhove.

I da se razumemo - JJ jedino jos treba da osvoji Grand Slam, i njoj vise niko nista nece imati sta da prebacuje. Dok ne skine taj teret sa vrata, pisacu komentare za koje smatram da su osvezenje u moru onih tipa "carica", "najjaca si", "razbices Serenu i Justin"....

Sve najbolje!!

J.J.

pre 13 godina

@Nikol
"ZANIMLJIVO je videti kako nas ruke odaju, uvek, svakoga od nas. ZANIMLJIVO je videti u kakvom su neskladu Anine šake s njenim licem ! Kada vidite njene šake - da li biste ih spojili s Aninim licem ? Na ovoj slici ... šake težaka, jake, velike, pune,... lice princeze, lepo, skladno, ...zanimljivo."
Zanimljivo koliko je ovaj deo komentara tupav, na nivou svetlane koja je jednom prilikom komentarisala kako Nole ima lepo stopalo...

Dylan Dog

pre 13 godina

Nikada nije zahvalno decidirano davati prognoze, bez određenih ograda, a ni komentarisati težinu žreba samo na osnovu renkinga, bez uvida u trenutnu formu takmičara i dosadašnjeg međusobnog skora eventualnih protivnica.

Što se Ane tiče, obzirom na trenutnu situaciju, njoj je svaka protivnica teška i tako treba da ulazi u mečeve. Maksimalno fokusirano, kao da je finale, a mentalno relaksirano, kao da je trening meč. I mora da ide korak po korak, bez ikakvih projekcija vezanih za plasman na turniru. Nikako ne sme sebi da tovari na leđa dodatni pritisak bilo koje vrste. Dakle, kao da tek počinje da igra profesionalan tenis.

Jelena je prvi nosilac i to daje dovoljnu specifičnu težinu njenom položaju. Mislim da su obe polovine žreba uravnotežene što se tiče trenutne forme teniserki. Jeleni možda manje leže udaračice tipa Klejbanova, ali joj ne leži ni Marion Bartoli. I protiv Hantuhove je zaredila dva poraza. Međutim, ako bude fizičko potpuno spremna, bude igrala na svom visokom nivou, ne bi trebalo da joj bilo koja teniserka iz žreba napravi problem.
Ovde je neko pomenuo Rezai. Po meni je ona teniserka vrlo sumnjivih kvaliteta, a ja ne priznajem čuda koja se iznenada dešavaju, a kratko traju. Pogotovo ako se preko 80% novonastalih kvaliteta bazira na snazi i izdržljivosti, a ne na taktici, kvalitetu igre i mentalnoj snazi kao posledici toga.

Sve u svemu, ovo je vrlo jak turnir, na kome učestvuju 3 top 10, čak 7 top 20 i 5 top 30 teniserki. Od ozbiljnih konkurenata, ovde fale "jedino" Belgijanke i Sestre.

Javor

pre 13 godina

@Dalma
Nijedno ozbiljno uganuće zgloba ne prolazi za deset dana. Kako ste vi mogli da napišete gomilu uvreda na moj račun, o tome kako ja imam "problem" (kakav?) i da je meni potrebna pomoć (kakva?). Ofucana fraza: "Imaš neki problem?" Za ovaj novogovor dovoljno je da znate dvesta reči, praznina u mislima popunjava se sa brate, brate... Šta sam to rekao što dovodi u sumnju moje mentalno zdravlje? Najobičniju istinu o povredi zgloba i izrekao sumnju da je nije ni bilo, inače ne bi mogla sutra da igra. Ona je od svih teniserki koje nešto znače, predala najviše mečeva u istoriji (22). Do kraja karijere biće ih i mnogo više. Ovo su nedopustive reči jednog necivilizovanog čoveka koji ne može da se kontroliše, a kome se ja nikada lično nisam obratio, on meni jeste. Čovek sebe zamišlja kao člana Jelenine pretorijanske garde, on je spreman da se u njenu odbranu potpuno stavi bez ostatka, pa makar uvredio pola planete. Ako neko napiše nešto što svaki sportista zna o povredama zglobova (famozno zvuči ono "skočni"), njemu se može odgovoriti samo o tome, a nikako se niko ne sme baviti tuđom ličnošću, koju ne poznaje. To znači da je Đalma još u odrastanju, nesocijalizovan i bahat, a bojim se da će takav i ostati, jer vreme u kome živimo radi za njega i njemu slične. To je nova generacija žutogredaca.

Marija

pre 13 godina

@Wogy
Zašto Teniseru ne odgovarate na ono što je napisao, zašto pominjete banalno pitanje - sa koje ste vi planete? To civilizovani ljudi ne rade.

Igor

pre 13 godina

Shahar Peer svakako ne treba potcenjivati, na kraju krajeva ona je pobedila Anu u 1.kolu Wimbledona ove godine. Medjutim, u pitanju je drugacija podloga. Peer tvrda podloga cini mi se ne lezi, jer je ubedljivo ispala u prvom kolu Stanforda. Nadam se da ce Ana igrati dobro, jer cini mi se da joj je zreb naklonjen s obzirom da je dobila wild card. U drugom kolu bi isla na Shvedovu ili Petrovu, najverovatnije na Petrovu koju je vec pobedjivala ove godine. U cetvrtfinalu Radwanska, od koje je gubila dva puta ove godine, i verovatno je motivisana da je konacno pobedi. U svakom slucaju, srecno Anci !!!

realista

pre 13 godina

Zanimljiv zreb za Anu. Opet Peer od koje je izgubila u prvom kolu Vimbldona.
Inace kada malo pogledam Anine protivnice ove godine, ne mogu da se otmem utisku da stalno dobija iste protivnice.
Ana je odigrala jedva dvadesetak meceva ove godine, a od toga vec 3 puta igrala sa Klejbanovom, 2 puta sa Radvanskom, sada evo vec drugi mec sa Peer.
Kao da ne postoje druge teniserke sem ovih nekoliko.
Ipak verujem da ce Ana uspeti da prebrodi tu prvu prepreku.

U medjusobnim mecevima Peer vodi sa 2:0, medjutim Ana ju je pobedjivala bar 5-6 puta u juniorskoj konkurenciji, tako da se njih dve u stvari odlicno poznaju bar sto se tice nacina igre.

U drugom kolu moguce protivnice su joj Petrova ili Svedova, a u cetvrtfinalu Radvanska ili Safina.

lista

pre 13 godina

Sto se Jelene tice ne mislim da ima tezak zreb, vec naprotiv prilicno lak.
Ipak na turniru ucestvuje 30 teniserki, od cega 4 kvalifikantkinje. Dakle ostaje 26 teniserki koje su u zrebu, a od tih 26, 20 teniserki su teniserke koje se nalaze u prvih 30 na listi.
Jelena u drugom kolu moze da igra protiv Rezai (20. na listi) ili Klejbanove (26. na listi).
U cetvrtfinalu najjaca protivnica moze da joj bude 14. Bartoli, a u polufinalu 11. Radvanska.
Ne vidim sta je tu tesko za nekog ko je svetski broj 2.
Sto se tice bodova, Jeleni se bodovi iz proslogodisnjeg Stanforda ni ne racunaju, jer ima 4 takva rezultata, a samo 2 joj ulaze u listu, jer ta 2 predstavljaju 2 najlosija Jelenina racunajuca rezultata sa ovih neobaveznih turnira.
Dakle i da ispadne u prvom mecu nece izgubiti nikakve bodove, a opet tek od polufinala moze da zaradi neke bodove na listi.

Prorok

pre 13 godina

Znaci brate, ovako ce da bude. Ana u finalu sa Jelenom. E tu ce da bude dosta tesko. Mislim da ce na kraju da turnir osvoji Ana, odnosno brate ispostovace se do 1-1,

Miroslav

pre 13 godina

šta su ti novinari vec vide Anu u finalu sa S.Stosur :-)))

Pa ana će biti srećna ako prođe Izraelku Per, a posle ide na Nađu Petrovu, koje ove godine odlično igra

JJ sa druge strane ako bude zdrava moze lako do finala ... ali i sa JJ se nikada ne zna.

Djalma

pre 13 godina

@Javor, 1. avgust 2010 18:36

Ocito je da imate problema,ali molim vas nemojte optertcivani ostale sa vasim problemima,niko vam tu pomoci ne moze.
Smi sebi mozete najvise pomoci,posto vidim da ste
lekar.

nikol dž: femija

pre 13 godina

POČINJE San Dijego a SRBIJA ima DVE UČESNICE, ponovo, ponovo !! ODLIČNO !! SREĆNO za obe Srpskinje, a i ostalima naravno !!

NADAJMO se da će obe stići do polufinala, a onda jedna sigurno u finale, jer polufinale je eventualni srpski dvoboj !

ZANIMLJIVO je videti kako nas ruke odaju, uvek, svakoga od nas. ZANIMLJIVO je videti u kakvom su neskladu Anine šake s njenim licem ! Kada vidite njene šake - da li biste ih spojili s Aninim licem ? Na ovoj slici ... šake težaka, jake, velike, pune,... lice princeze, lepo, skladno, ...zanimljivo.

lukas

pre 13 godina

Da li neko zna gdje ima prenos meceva ovog turnira?
(Znam da eurosport ima pravo prenosa, ali nista zivo ne prenose ove godine)
Unaprijed hvala,cao.

Dermendziev

pre 13 godina

I meni se ucinilo da je zreb tezak za Jelenu,ali je zato slobodna u prvom kolu.Jednom pobedom bi usla u cetvrtfinale i "razduzila" proslogodisnji Stenford,gde je morala da pobedi dve protivnice.Neko rece nema najboljih!Za svoju kategoriju turnir ima dosta zvucnih imena,cak sto vise sve vodece igracice iz ovogodisnjeg Stenforda igraju,sem Sarapove.Cak sto vise im i vecu tezinu,gldano po reitingu ucestnica.
Svima puno zdravlja , za nase devojke jos i puno uspeha,naravno i srece.

teniser

pre 13 godina

JJ ispada vec u prvom mecu - zivi bili pa videli!! Ona nece moci da pobedi ni Klejbanovu niti Rezai! S kojom god da bude igrala u 2. kolu, JJ nema sanse...

Cak i da prodje nekim cudom bilo koju od te dve, protiv Bartoli u 1/4 finalu nema nikakve sanse..

Sa ovim silnim "povredama" i verovatnim odsustvom treninzima, JJ ce se pojaviti na turniru samo da joj ne bi pisali kaznene poene zbog odustajanja.

Vec vidim da ce predati ako ne prvi, onda vec drugi mec ako ode dalje na ovom turniru.

Bas zalosno!!

Javor

pre 13 godina

Ne interesuje me San Dijego, ne igraju one najbolje, nemam vremena niti sam toliko blesav da pratim sto turnira godišnje (ženskih i muških), ali želim da naglasim - povreda zgloba na nozi ne prolazi za deset dana. Nije je ni bilo. Toliko o "skočku". Užasni su ovi koji pre turnira znaju ko će kako proći. Tarabići, mnogo ste smešni.

Neo

pre 13 godina

Izuzetno tezak zreb za Jelenu.Sto se tice event. reperkusija na skocni zglob,u potpunosti opravdam Jelenino odustajanje od Portoroza.Prevencija na prvom mestu.Bolje spreciti nego leciti.USO je cilj a neka titulica.Inace,slika vam je extra,;).

Neo

pre 13 godina

Izuzetno tezak zreb za Jelenu.Sto se tice event. reperkusija na skocni zglob,u potpunosti opravdam Jelenino odustajanje od Portoroza.Prevencija na prvom mestu.Bolje spreciti nego leciti.USO je cilj a neka titulica.Inace,slika vam je extra,;).

Darko

pre 13 godina

Citam dva predhodna komentara i pitam se zasto i dokle kritike prema ovi curama, kakav smo mi to narod, kakvi smo mi to ljudi da ne dajemo podrsku nasim sportistima. Pa ovi nasi sportisti sto se pojavljuju u svijetu bolji su anbasadori od bilo koga drugoga. Pustite ove dvije djevojke da igraju,a tako i sve nase ostale sportiste. Vi koji mislite da vise znate i da bolje mozete izvolite!

neko to od gore vidi sve

pre 13 godina

Ne ucestvuju najbolje tako da Jeca i ima neke sanse,mada moze se desiti i da ispadne pre finala. O Ani ne treba trositi reci, ona ce tu biti samo turista i ispasce veoma rano

kolega iz Blica

pre 13 godina

Zar je moguce da jos uvek pisemo tekstove u smislu ,,Moguc je susret u polufinalu``... Ako je i dalje tako, onda to nikako ne vazi za Anu Ivanovic!!!

kolega iz Blica

pre 13 godina

Zar je moguce da jos uvek pisemo tekstove u smislu ,,Moguc je susret u polufinalu``... Ako je i dalje tako, onda to nikako ne vazi za Anu Ivanovic!!!

Darko

pre 13 godina

Citam dva predhodna komentara i pitam se zasto i dokle kritike prema ovi curama, kakav smo mi to narod, kakvi smo mi to ljudi da ne dajemo podrsku nasim sportistima. Pa ovi nasi sportisti sto se pojavljuju u svijetu bolji su anbasadori od bilo koga drugoga. Pustite ove dvije djevojke da igraju,a tako i sve nase ostale sportiste. Vi koji mislite da vise znate i da bolje mozete izvolite!

neko to od gore vidi sve

pre 13 godina

Ne ucestvuju najbolje tako da Jeca i ima neke sanse,mada moze se desiti i da ispadne pre finala. O Ani ne treba trositi reci, ona ce tu biti samo turista i ispasce veoma rano

Dermendziev

pre 13 godina

I meni se ucinilo da je zreb tezak za Jelenu,ali je zato slobodna u prvom kolu.Jednom pobedom bi usla u cetvrtfinale i "razduzila" proslogodisnji Stenford,gde je morala da pobedi dve protivnice.Neko rece nema najboljih!Za svoju kategoriju turnir ima dosta zvucnih imena,cak sto vise sve vodece igracice iz ovogodisnjeg Stenforda igraju,sem Sarapove.Cak sto vise im i vecu tezinu,gldano po reitingu ucestnica.
Svima puno zdravlja , za nase devojke jos i puno uspeha,naravno i srece.

Neo

pre 13 godina

Izuzetno tezak zreb za Jelenu.Sto se tice event. reperkusija na skocni zglob,u potpunosti opravdam Jelenino odustajanje od Portoroza.Prevencija na prvom mestu.Bolje spreciti nego leciti.USO je cilj a neka titulica.Inace,slika vam je extra,;).

Neo

pre 13 godina

Izuzetno tezak zreb za Jelenu.Sto se tice event. reperkusija na skocni zglob,u potpunosti opravdam Jelenino odustajanje od Portoroza.Prevencija na prvom mestu.Bolje spreciti nego leciti.USO je cilj a neka titulica.Inace,slika vam je extra,;).

Javor

pre 13 godina

Ne interesuje me San Dijego, ne igraju one najbolje, nemam vremena niti sam toliko blesav da pratim sto turnira godišnje (ženskih i muških), ali želim da naglasim - povreda zgloba na nozi ne prolazi za deset dana. Nije je ni bilo. Toliko o "skočku". Užasni su ovi koji pre turnira znaju ko će kako proći. Tarabići, mnogo ste smešni.

teniser

pre 13 godina

@Wogy,

Ja sam sa planete koja se zove "CVRSTO STOJIM SA OBE NOGE NA ZEMLJI I NE VERUJEM U DEDA MRAZA"!! Za Vas se to ne bi moglo reci...

Dovoljno je samo videti Jelenin skor sa obe potencijalne protivnice u 2. kolu (Klejbanova ili Rezai), i zato sam napisao onaj komentar.

I dalje tvrdim da nema sanse, a cak iako ih prodje, nece daleko dogurati...

Voleo bih, naravno da me JJ demantuje svojom igrom, ali mislim da ni od toga nece biti nista. Njoj je pre svega potreban ozbiljan tim i novi trener, kako bi se dobro pripremila za jesenji deo sezone (mislim da u US Open Series ove godine nema nekih velikih sansi)... Sto se tice favorita - tu je Azarenka, Stosur, videcemo kako ce igrati Kim Clisjters, naravno Sharapova, moguce i Zvonareva.. Ukoliko Jelena Jankovic podigne malo svoju igru i ona ulazi u krug potencijalnih pretendenata na US Open, ali mislim da je ipak daleko od toga.

Vec vise od 15 godina pratim intenzivno zenski tenis (od povrtaka Monike Seles upravo na Kanadskom Openu avgusta 1995 godine), a i svedok sam, kao i mnogi, uzleta Jelene Jankovic u ozbiljan svet tenisa od 2001-2002 godine...

Mislim da nije nista lose reci kada vidis da neko od nasih igraca ne igra na svom nivou, ne iz zlobe, vec iz zelje da se ponovo vrate u svetske vrhove.

I da se razumemo - JJ jedino jos treba da osvoji Grand Slam, i njoj vise niko nista nece imati sta da prebacuje. Dok ne skine taj teret sa vrata, pisacu komentare za koje smatram da su osvezenje u moru onih tipa "carica", "najjaca si", "razbices Serenu i Justin"....

Sve najbolje!!

Dylan Dog

pre 13 godina

Nikada nije zahvalno decidirano davati prognoze, bez određenih ograda, a ni komentarisati težinu žreba samo na osnovu renkinga, bez uvida u trenutnu formu takmičara i dosadašnjeg međusobnog skora eventualnih protivnica.

Što se Ane tiče, obzirom na trenutnu situaciju, njoj je svaka protivnica teška i tako treba da ulazi u mečeve. Maksimalno fokusirano, kao da je finale, a mentalno relaksirano, kao da je trening meč. I mora da ide korak po korak, bez ikakvih projekcija vezanih za plasman na turniru. Nikako ne sme sebi da tovari na leđa dodatni pritisak bilo koje vrste. Dakle, kao da tek počinje da igra profesionalan tenis.

Jelena je prvi nosilac i to daje dovoljnu specifičnu težinu njenom položaju. Mislim da su obe polovine žreba uravnotežene što se tiče trenutne forme teniserki. Jeleni možda manje leže udaračice tipa Klejbanova, ali joj ne leži ni Marion Bartoli. I protiv Hantuhove je zaredila dva poraza. Međutim, ako bude fizičko potpuno spremna, bude igrala na svom visokom nivou, ne bi trebalo da joj bilo koja teniserka iz žreba napravi problem.
Ovde je neko pomenuo Rezai. Po meni je ona teniserka vrlo sumnjivih kvaliteta, a ja ne priznajem čuda koja se iznenada dešavaju, a kratko traju. Pogotovo ako se preko 80% novonastalih kvaliteta bazira na snazi i izdržljivosti, a ne na taktici, kvalitetu igre i mentalnoj snazi kao posledici toga.

Sve u svemu, ovo je vrlo jak turnir, na kome učestvuju 3 top 10, čak 7 top 20 i 5 top 30 teniserki. Od ozbiljnih konkurenata, ovde fale "jedino" Belgijanke i Sestre.

nikol dž: femija

pre 13 godina

POČINJE San Dijego a SRBIJA ima DVE UČESNICE, ponovo, ponovo !! ODLIČNO !! SREĆNO za obe Srpskinje, a i ostalima naravno !!

NADAJMO se da će obe stići do polufinala, a onda jedna sigurno u finale, jer polufinale je eventualni srpski dvoboj !

ZANIMLJIVO je videti kako nas ruke odaju, uvek, svakoga od nas. ZANIMLJIVO je videti u kakvom su neskladu Anine šake s njenim licem ! Kada vidite njene šake - da li biste ih spojili s Aninim licem ? Na ovoj slici ... šake težaka, jake, velike, pune,... lice princeze, lepo, skladno, ...zanimljivo.

teniser

pre 13 godina

JJ ispada vec u prvom mecu - zivi bili pa videli!! Ona nece moci da pobedi ni Klejbanovu niti Rezai! S kojom god da bude igrala u 2. kolu, JJ nema sanse...

Cak i da prodje nekim cudom bilo koju od te dve, protiv Bartoli u 1/4 finalu nema nikakve sanse..

Sa ovim silnim "povredama" i verovatnim odsustvom treninzima, JJ ce se pojaviti na turniru samo da joj ne bi pisali kaznene poene zbog odustajanja.

Vec vidim da ce predati ako ne prvi, onda vec drugi mec ako ode dalje na ovom turniru.

Bas zalosno!!

Miroslav

pre 13 godina

šta su ti novinari vec vide Anu u finalu sa S.Stosur :-)))

Pa ana će biti srećna ako prođe Izraelku Per, a posle ide na Nađu Petrovu, koje ove godine odlično igra

JJ sa druge strane ako bude zdrava moze lako do finala ... ali i sa JJ se nikada ne zna.

lukas

pre 13 godina

Da li neko zna gdje ima prenos meceva ovog turnira?
(Znam da eurosport ima pravo prenosa, ali nista zivo ne prenose ove godine)
Unaprijed hvala,cao.

Igor

pre 13 godina

Shahar Peer svakako ne treba potcenjivati, na kraju krajeva ona je pobedila Anu u 1.kolu Wimbledona ove godine. Medjutim, u pitanju je drugacija podloga. Peer tvrda podloga cini mi se ne lezi, jer je ubedljivo ispala u prvom kolu Stanforda. Nadam se da ce Ana igrati dobro, jer cini mi se da joj je zreb naklonjen s obzirom da je dobila wild card. U drugom kolu bi isla na Shvedovu ili Petrovu, najverovatnije na Petrovu koju je vec pobedjivala ove godine. U cetvrtfinalu Radwanska, od koje je gubila dva puta ove godine, i verovatno je motivisana da je konacno pobedi. U svakom slucaju, srecno Anci !!!

lista

pre 13 godina

Sto se Jelene tice ne mislim da ima tezak zreb, vec naprotiv prilicno lak.
Ipak na turniru ucestvuje 30 teniserki, od cega 4 kvalifikantkinje. Dakle ostaje 26 teniserki koje su u zrebu, a od tih 26, 20 teniserki su teniserke koje se nalaze u prvih 30 na listi.
Jelena u drugom kolu moze da igra protiv Rezai (20. na listi) ili Klejbanove (26. na listi).
U cetvrtfinalu najjaca protivnica moze da joj bude 14. Bartoli, a u polufinalu 11. Radvanska.
Ne vidim sta je tu tesko za nekog ko je svetski broj 2.
Sto se tice bodova, Jeleni se bodovi iz proslogodisnjeg Stanforda ni ne racunaju, jer ima 4 takva rezultata, a samo 2 joj ulaze u listu, jer ta 2 predstavljaju 2 najlosija Jelenina racunajuca rezultata sa ovih neobaveznih turnira.
Dakle i da ispadne u prvom mecu nece izgubiti nikakve bodove, a opet tek od polufinala moze da zaradi neke bodove na listi.

Djalma

pre 13 godina

@Javor, 1. avgust 2010 18:36

Ocito je da imate problema,ali molim vas nemojte optertcivani ostale sa vasim problemima,niko vam tu pomoci ne moze.
Smi sebi mozete najvise pomoci,posto vidim da ste
lekar.

Javor

pre 13 godina

@Dalma
Nijedno ozbiljno uganuće zgloba ne prolazi za deset dana. Kako ste vi mogli da napišete gomilu uvreda na moj račun, o tome kako ja imam "problem" (kakav?) i da je meni potrebna pomoć (kakva?). Ofucana fraza: "Imaš neki problem?" Za ovaj novogovor dovoljno je da znate dvesta reči, praznina u mislima popunjava se sa brate, brate... Šta sam to rekao što dovodi u sumnju moje mentalno zdravlje? Najobičniju istinu o povredi zgloba i izrekao sumnju da je nije ni bilo, inače ne bi mogla sutra da igra. Ona je od svih teniserki koje nešto znače, predala najviše mečeva u istoriji (22). Do kraja karijere biće ih i mnogo više. Ovo su nedopustive reči jednog necivilizovanog čoveka koji ne može da se kontroliše, a kome se ja nikada lično nisam obratio, on meni jeste. Čovek sebe zamišlja kao člana Jelenine pretorijanske garde, on je spreman da se u njenu odbranu potpuno stavi bez ostatka, pa makar uvredio pola planete. Ako neko napiše nešto što svaki sportista zna o povredama zglobova (famozno zvuči ono "skočni"), njemu se može odgovoriti samo o tome, a nikako se niko ne sme baviti tuđom ličnošću, koju ne poznaje. To znači da je Đalma još u odrastanju, nesocijalizovan i bahat, a bojim se da će takav i ostati, jer vreme u kome živimo radi za njega i njemu slične. To je nova generacija žutogredaca.

kalifornija

pre 13 godina

U super,Jeca ima težak žrijeb!Kad god je bio takav ona je pravila odlične rezultate na turnirima.Isto tako je i vlasnica super luksuzne kuće u San Dijegu što će biti također stimulans za što bolju igru i motivaciju.Siguran sam da se ovdje neće obrukati i da će dati sve od sebe.Ako se sve poklopi titula je vrlo vjerovatna!

J.J.

pre 13 godina

@Nikol
"ZANIMLJIVO je videti kako nas ruke odaju, uvek, svakoga od nas. ZANIMLJIVO je videti u kakvom su neskladu Anine šake s njenim licem ! Kada vidite njene šake - da li biste ih spojili s Aninim licem ? Na ovoj slici ... šake težaka, jake, velike, pune,... lice princeze, lepo, skladno, ...zanimljivo."
Zanimljivo koliko je ovaj deo komentara tupav, na nivou svetlane koja je jednom prilikom komentarisala kako Nole ima lepo stopalo...

realista

pre 13 godina

Zanimljiv zreb za Anu. Opet Peer od koje je izgubila u prvom kolu Vimbldona.
Inace kada malo pogledam Anine protivnice ove godine, ne mogu da se otmem utisku da stalno dobija iste protivnice.
Ana je odigrala jedva dvadesetak meceva ove godine, a od toga vec 3 puta igrala sa Klejbanovom, 2 puta sa Radvanskom, sada evo vec drugi mec sa Peer.
Kao da ne postoje druge teniserke sem ovih nekoliko.
Ipak verujem da ce Ana uspeti da prebrodi tu prvu prepreku.

U medjusobnim mecevima Peer vodi sa 2:0, medjutim Ana ju je pobedjivala bar 5-6 puta u juniorskoj konkurenciji, tako da se njih dve u stvari odlicno poznaju bar sto se tice nacina igre.

U drugom kolu moguce protivnice su joj Petrova ili Svedova, a u cetvrtfinalu Radvanska ili Safina.

Marija

pre 13 godina

@Wogy
Zašto Teniseru ne odgovarate na ono što je napisao, zašto pominjete banalno pitanje - sa koje ste vi planete? To civilizovani ljudi ne rade.

Prorok

pre 13 godina

Znaci brate, ovako ce da bude. Ana u finalu sa Jelenom. E tu ce da bude dosta tesko. Mislim da ce na kraju da turnir osvoji Ana, odnosno brate ispostovace se do 1-1,

teniser

pre 13 godina

JJ ispada vec u prvom mecu - zivi bili pa videli!! Ona nece moci da pobedi ni Klejbanovu niti Rezai! S kojom god da bude igrala u 2. kolu, JJ nema sanse...

Cak i da prodje nekim cudom bilo koju od te dve, protiv Bartoli u 1/4 finalu nema nikakve sanse..

Sa ovim silnim "povredama" i verovatnim odsustvom treninzima, JJ ce se pojaviti na turniru samo da joj ne bi pisali kaznene poene zbog odustajanja.

Vec vidim da ce predati ako ne prvi, onda vec drugi mec ako ode dalje na ovom turniru.

Bas zalosno!!

neko to od gore vidi sve

pre 13 godina

Ne ucestvuju najbolje tako da Jeca i ima neke sanse,mada moze se desiti i da ispadne pre finala. O Ani ne treba trositi reci, ona ce tu biti samo turista i ispasce veoma rano

Javor

pre 13 godina

Ne interesuje me San Dijego, ne igraju one najbolje, nemam vremena niti sam toliko blesav da pratim sto turnira godišnje (ženskih i muških), ali želim da naglasim - povreda zgloba na nozi ne prolazi za deset dana. Nije je ni bilo. Toliko o "skočku". Užasni su ovi koji pre turnira znaju ko će kako proći. Tarabići, mnogo ste smešni.

kolega iz Blica

pre 13 godina

Zar je moguce da jos uvek pisemo tekstove u smislu ,,Moguc je susret u polufinalu``... Ako je i dalje tako, onda to nikako ne vazi za Anu Ivanovic!!!

Darko

pre 13 godina

Citam dva predhodna komentara i pitam se zasto i dokle kritike prema ovi curama, kakav smo mi to narod, kakvi smo mi to ljudi da ne dajemo podrsku nasim sportistima. Pa ovi nasi sportisti sto se pojavljuju u svijetu bolji su anbasadori od bilo koga drugoga. Pustite ove dvije djevojke da igraju,a tako i sve nase ostale sportiste. Vi koji mislite da vise znate i da bolje mozete izvolite!

Javor

pre 13 godina

@Dalma
Nijedno ozbiljno uganuće zgloba ne prolazi za deset dana. Kako ste vi mogli da napišete gomilu uvreda na moj račun, o tome kako ja imam "problem" (kakav?) i da je meni potrebna pomoć (kakva?). Ofucana fraza: "Imaš neki problem?" Za ovaj novogovor dovoljno je da znate dvesta reči, praznina u mislima popunjava se sa brate, brate... Šta sam to rekao što dovodi u sumnju moje mentalno zdravlje? Najobičniju istinu o povredi zgloba i izrekao sumnju da je nije ni bilo, inače ne bi mogla sutra da igra. Ona je od svih teniserki koje nešto znače, predala najviše mečeva u istoriji (22). Do kraja karijere biće ih i mnogo više. Ovo su nedopustive reči jednog necivilizovanog čoveka koji ne može da se kontroliše, a kome se ja nikada lično nisam obratio, on meni jeste. Čovek sebe zamišlja kao člana Jelenine pretorijanske garde, on je spreman da se u njenu odbranu potpuno stavi bez ostatka, pa makar uvredio pola planete. Ako neko napiše nešto što svaki sportista zna o povredama zglobova (famozno zvuči ono "skočni"), njemu se može odgovoriti samo o tome, a nikako se niko ne sme baviti tuđom ličnošću, koju ne poznaje. To znači da je Đalma još u odrastanju, nesocijalizovan i bahat, a bojim se da će takav i ostati, jer vreme u kome živimo radi za njega i njemu slične. To je nova generacija žutogredaca.

teniser

pre 13 godina

@Wogy,

Ja sam sa planete koja se zove "CVRSTO STOJIM SA OBE NOGE NA ZEMLJI I NE VERUJEM U DEDA MRAZA"!! Za Vas se to ne bi moglo reci...

Dovoljno je samo videti Jelenin skor sa obe potencijalne protivnice u 2. kolu (Klejbanova ili Rezai), i zato sam napisao onaj komentar.

I dalje tvrdim da nema sanse, a cak iako ih prodje, nece daleko dogurati...

Voleo bih, naravno da me JJ demantuje svojom igrom, ali mislim da ni od toga nece biti nista. Njoj je pre svega potreban ozbiljan tim i novi trener, kako bi se dobro pripremila za jesenji deo sezone (mislim da u US Open Series ove godine nema nekih velikih sansi)... Sto se tice favorita - tu je Azarenka, Stosur, videcemo kako ce igrati Kim Clisjters, naravno Sharapova, moguce i Zvonareva.. Ukoliko Jelena Jankovic podigne malo svoju igru i ona ulazi u krug potencijalnih pretendenata na US Open, ali mislim da je ipak daleko od toga.

Vec vise od 15 godina pratim intenzivno zenski tenis (od povrtaka Monike Seles upravo na Kanadskom Openu avgusta 1995 godine), a i svedok sam, kao i mnogi, uzleta Jelene Jankovic u ozbiljan svet tenisa od 2001-2002 godine...

Mislim da nije nista lose reci kada vidis da neko od nasih igraca ne igra na svom nivou, ne iz zlobe, vec iz zelje da se ponovo vrate u svetske vrhove.

I da se razumemo - JJ jedino jos treba da osvoji Grand Slam, i njoj vise niko nista nece imati sta da prebacuje. Dok ne skine taj teret sa vrata, pisacu komentare za koje smatram da su osvezenje u moru onih tipa "carica", "najjaca si", "razbices Serenu i Justin"....

Sve najbolje!!

J.J.

pre 13 godina

@Nikol
"ZANIMLJIVO je videti kako nas ruke odaju, uvek, svakoga od nas. ZANIMLJIVO je videti u kakvom su neskladu Anine šake s njenim licem ! Kada vidite njene šake - da li biste ih spojili s Aninim licem ? Na ovoj slici ... šake težaka, jake, velike, pune,... lice princeze, lepo, skladno, ...zanimljivo."
Zanimljivo koliko je ovaj deo komentara tupav, na nivou svetlane koja je jednom prilikom komentarisala kako Nole ima lepo stopalo...

Djalma

pre 13 godina

@Javor, 1. avgust 2010 18:36

Ocito je da imate problema,ali molim vas nemojte optertcivani ostale sa vasim problemima,niko vam tu pomoci ne moze.
Smi sebi mozete najvise pomoci,posto vidim da ste
lekar.

Prorok

pre 13 godina

Znaci brate, ovako ce da bude. Ana u finalu sa Jelenom. E tu ce da bude dosta tesko. Mislim da ce na kraju da turnir osvoji Ana, odnosno brate ispostovace se do 1-1,

Igor

pre 13 godina

Shahar Peer svakako ne treba potcenjivati, na kraju krajeva ona je pobedila Anu u 1.kolu Wimbledona ove godine. Medjutim, u pitanju je drugacija podloga. Peer tvrda podloga cini mi se ne lezi, jer je ubedljivo ispala u prvom kolu Stanforda. Nadam se da ce Ana igrati dobro, jer cini mi se da joj je zreb naklonjen s obzirom da je dobila wild card. U drugom kolu bi isla na Shvedovu ili Petrovu, najverovatnije na Petrovu koju je vec pobedjivala ove godine. U cetvrtfinalu Radwanska, od koje je gubila dva puta ove godine, i verovatno je motivisana da je konacno pobedi. U svakom slucaju, srecno Anci !!!

Marija

pre 13 godina

@Wogy
Zašto Teniseru ne odgovarate na ono što je napisao, zašto pominjete banalno pitanje - sa koje ste vi planete? To civilizovani ljudi ne rade.

Neo

pre 13 godina

Izuzetno tezak zreb za Jelenu.Sto se tice event. reperkusija na skocni zglob,u potpunosti opravdam Jelenino odustajanje od Portoroza.Prevencija na prvom mestu.Bolje spreciti nego leciti.USO je cilj a neka titulica.Inace,slika vam je extra,;).

nikol dž: femija

pre 13 godina

POČINJE San Dijego a SRBIJA ima DVE UČESNICE, ponovo, ponovo !! ODLIČNO !! SREĆNO za obe Srpskinje, a i ostalima naravno !!

NADAJMO se da će obe stići do polufinala, a onda jedna sigurno u finale, jer polufinale je eventualni srpski dvoboj !

ZANIMLJIVO je videti kako nas ruke odaju, uvek, svakoga od nas. ZANIMLJIVO je videti u kakvom su neskladu Anine šake s njenim licem ! Kada vidite njene šake - da li biste ih spojili s Aninim licem ? Na ovoj slici ... šake težaka, jake, velike, pune,... lice princeze, lepo, skladno, ...zanimljivo.

realista

pre 13 godina

Zanimljiv zreb za Anu. Opet Peer od koje je izgubila u prvom kolu Vimbldona.
Inace kada malo pogledam Anine protivnice ove godine, ne mogu da se otmem utisku da stalno dobija iste protivnice.
Ana je odigrala jedva dvadesetak meceva ove godine, a od toga vec 3 puta igrala sa Klejbanovom, 2 puta sa Radvanskom, sada evo vec drugi mec sa Peer.
Kao da ne postoje druge teniserke sem ovih nekoliko.
Ipak verujem da ce Ana uspeti da prebrodi tu prvu prepreku.

U medjusobnim mecevima Peer vodi sa 2:0, medjutim Ana ju je pobedjivala bar 5-6 puta u juniorskoj konkurenciji, tako da se njih dve u stvari odlicno poznaju bar sto se tice nacina igre.

U drugom kolu moguce protivnice su joj Petrova ili Svedova, a u cetvrtfinalu Radvanska ili Safina.

Neo

pre 13 godina

Izuzetno tezak zreb za Jelenu.Sto se tice event. reperkusija na skocni zglob,u potpunosti opravdam Jelenino odustajanje od Portoroza.Prevencija na prvom mestu.Bolje spreciti nego leciti.USO je cilj a neka titulica.Inace,slika vam je extra,;).

Miroslav

pre 13 godina

šta su ti novinari vec vide Anu u finalu sa S.Stosur :-)))

Pa ana će biti srećna ako prođe Izraelku Per, a posle ide na Nađu Petrovu, koje ove godine odlično igra

JJ sa druge strane ako bude zdrava moze lako do finala ... ali i sa JJ se nikada ne zna.

kalifornija

pre 13 godina

U super,Jeca ima težak žrijeb!Kad god je bio takav ona je pravila odlične rezultate na turnirima.Isto tako je i vlasnica super luksuzne kuće u San Dijegu što će biti također stimulans za što bolju igru i motivaciju.Siguran sam da se ovdje neće obrukati i da će dati sve od sebe.Ako se sve poklopi titula je vrlo vjerovatna!

lista

pre 13 godina

Sto se Jelene tice ne mislim da ima tezak zreb, vec naprotiv prilicno lak.
Ipak na turniru ucestvuje 30 teniserki, od cega 4 kvalifikantkinje. Dakle ostaje 26 teniserki koje su u zrebu, a od tih 26, 20 teniserki su teniserke koje se nalaze u prvih 30 na listi.
Jelena u drugom kolu moze da igra protiv Rezai (20. na listi) ili Klejbanove (26. na listi).
U cetvrtfinalu najjaca protivnica moze da joj bude 14. Bartoli, a u polufinalu 11. Radvanska.
Ne vidim sta je tu tesko za nekog ko je svetski broj 2.
Sto se tice bodova, Jeleni se bodovi iz proslogodisnjeg Stanforda ni ne racunaju, jer ima 4 takva rezultata, a samo 2 joj ulaze u listu, jer ta 2 predstavljaju 2 najlosija Jelenina racunajuca rezultata sa ovih neobaveznih turnira.
Dakle i da ispadne u prvom mecu nece izgubiti nikakve bodove, a opet tek od polufinala moze da zaradi neke bodove na listi.

Dylan Dog

pre 13 godina

Nikada nije zahvalno decidirano davati prognoze, bez određenih ograda, a ni komentarisati težinu žreba samo na osnovu renkinga, bez uvida u trenutnu formu takmičara i dosadašnjeg međusobnog skora eventualnih protivnica.

Što se Ane tiče, obzirom na trenutnu situaciju, njoj je svaka protivnica teška i tako treba da ulazi u mečeve. Maksimalno fokusirano, kao da je finale, a mentalno relaksirano, kao da je trening meč. I mora da ide korak po korak, bez ikakvih projekcija vezanih za plasman na turniru. Nikako ne sme sebi da tovari na leđa dodatni pritisak bilo koje vrste. Dakle, kao da tek počinje da igra profesionalan tenis.

Jelena je prvi nosilac i to daje dovoljnu specifičnu težinu njenom položaju. Mislim da su obe polovine žreba uravnotežene što se tiče trenutne forme teniserki. Jeleni možda manje leže udaračice tipa Klejbanova, ali joj ne leži ni Marion Bartoli. I protiv Hantuhove je zaredila dva poraza. Međutim, ako bude fizičko potpuno spremna, bude igrala na svom visokom nivou, ne bi trebalo da joj bilo koja teniserka iz žreba napravi problem.
Ovde je neko pomenuo Rezai. Po meni je ona teniserka vrlo sumnjivih kvaliteta, a ja ne priznajem čuda koja se iznenada dešavaju, a kratko traju. Pogotovo ako se preko 80% novonastalih kvaliteta bazira na snazi i izdržljivosti, a ne na taktici, kvalitetu igre i mentalnoj snazi kao posledici toga.

Sve u svemu, ovo je vrlo jak turnir, na kome učestvuju 3 top 10, čak 7 top 20 i 5 top 30 teniserki. Od ozbiljnih konkurenata, ovde fale "jedino" Belgijanke i Sestre.

Dermendziev

pre 13 godina

I meni se ucinilo da je zreb tezak za Jelenu,ali je zato slobodna u prvom kolu.Jednom pobedom bi usla u cetvrtfinale i "razduzila" proslogodisnji Stenford,gde je morala da pobedi dve protivnice.Neko rece nema najboljih!Za svoju kategoriju turnir ima dosta zvucnih imena,cak sto vise sve vodece igracice iz ovogodisnjeg Stenforda igraju,sem Sarapove.Cak sto vise im i vecu tezinu,gldano po reitingu ucestnica.
Svima puno zdravlja , za nase devojke jos i puno uspeha,naravno i srece.

lukas

pre 13 godina

Da li neko zna gdje ima prenos meceva ovog turnira?
(Znam da eurosport ima pravo prenosa, ali nista zivo ne prenose ove godine)
Unaprijed hvala,cao.