Subota, 31.07.2010.

17:16

Srpski klubovi bolji od komšijskih

Klubovi iz Srbije sakupili su, uz crnogorske i klubove iz BiH, najviše bodova u dva i po kola kvalifikacija za evropske kupove od država nekadašnje SFRJ.

Izvor: B92

Srpski klubovi bolji od komšijskih IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

57 Komentari

Sortiraj po:

alfezi

pre 13 godina

Kad je već lepa vest, neka bude još lepša:
7,5/4=1,875
e toliki je trenutni koeficijent srpskih klubova u Evropskim takmičenjima ove godine (za sada).
Za neverne Tome, ali i ljude analitičare, evo i link koji se ažurira na kraju svakog dana evropskih takmičenja:
http://www.xs4all.nl/~kassiesa/bert/uefa/data/method4/ccoef2011.html
Žao mi je što moram da vas ispravljam, ali ako nije išla matematika u osnovnoj, davno je izmišljen digitron, a ko ga nema ni na mobilnom, putanja je sledeća:
Start - All Programs - Accessoried - Calculator....
;)

Nepismen

pre 13 godina

Za sad ovako stvari stoju:
(29.07.2010)

24. CRO, 27. SRB, 29. BIH, 38. SLO, 39 MKD, 43. MNE ali ova ranglista vazi tek od Saison 2012/2013.

Za sledecu Saisonu 2011/2012 ranglista je ovakva:

25. SRB, 27. CRO, 31. BIH, 35. SLO, 40. MKD, 47 MNE.

Fantom

pre 13 godina

Pogledajte koliko vrede igraci Zvezde i Partizana na evropskom trzistu!
http://www.sampion.rs/index.php/fudbal/domaci/135-vrednost-igraca-partizana, http://

HAD

pre 13 godina

Sto se vi grobari toliko primate i velicate Partizan koji ima 3 pobede.Epa za vasu informaciju i Djepro,Galatasaraj naravno i Slovan su pojam za Pyunik i Helsinki koji ne zna gde je levo!Sem ogromne srece pri zrebu Partizan jos nije pokazao koliko vredi ove godine.Nadam se da ce mo to videti u play off-u!I pored toga sto navijam za Zvezdu zelim da Partizan udje u ligu sampiona,kao i ostali nasi klubovi u ligu Evrope!!!

srdan

pre 13 godina

Ma pogledajte samo najvece uspehe klubova iz Srbije u Evropi, pa ce te videti koliko smo bolji od njih uvek bili sto se klupskog fudbala tiche!
Crvena zvezda je osvojila KES i Interkontinenatlni kup.
Partizan ima finale KES,OFK Beograd polufinale KPK,Radnicki Nis polufinale UEFA Kupa,Vojvodina finale Intertoto kupa.
Tako da u poredjenju sa ostatkom bivse Juge nista se nije promenilo...
(Mika NS, 1. avgust 2010 11:10)
Zaboravio si da navedes da je i partizan bio pobednik srednje evropskog kupa 1978 godine

Dinamo Dubrovnik

pre 13 godina

Sve je to jad i bijeda. Inače sam dinamovac al gledajući igru svih naših kluba odmah mi se smuči.Teško se živi i još mi fali da radi njih koji zarađuju dobru paru , a ne pokazuju ništa gubim živce. E pa neće ići!

Mika NS

pre 13 godina

Ma pogledajte samo najvece uspehe klubova iz Srbije u Evropi, pa ce te videti koliko smo bolji od njih uvek bili sto se klupskog fudbala tiche!
Crvena zvezda je osvojila KES i Interkontinenatlni kup.
Partizan ima finale KES,OFK Beograd polufinale KPK,Radnicki Nis polufinale UEFA Kupa,Vojvodina finale Intertoto kupa.
Tako da u poredjenju sa ostatkom bivse Juge nista se nije promenilo...

nikola

pre 13 godina

Pa ovo je malo glupo, Mogren,Zrinjski,Raboticki imaju isto ili vise bodova od Partizana samo zato sto su igrali jedno kolo vise,to jest poceli su od prvog kola kvalifikacija i odigrali vise utakmica?! Koliko znam, kada sam gledao na Partizanovom sajtu kako se racunaju ovi koeficijenti,da ne proveravam sada, ali znam da se u tim pocetnim kolima ni ne racunaju bodovi,ne znam sada da li samo u prvom ili i u drugom kolu...,a i glupo bi bilo da nije tako jer ovi odigraju vise utakmica i normalno je da mogu da sakupe vise bodova.

Nenad Gracan

pre 13 godina

E, jeste vam taj Dinamo regionalna ultimativna velesila...
Narocito mi se ove veceri dopao onaj efikasni stoper Badelj, velika nada hrvatskog športa, koji je uz sjajni obrambeni ucinak, stigao i da zabije, hehehe.
Pozdrav sa Kantride utihnulom Maksimiru!!!

borko

pre 13 godina

Dakle ipak se svaka pojedinacna pobeda racuna. Steta onda sto Spartak i Ofk nisu uspeli da pobede one amaterske klubove u obe utakmice. Partizan naravno mora da pobedi slabi Helsinki i tamo. Zvezda i ovako mora da ide na pobedu zbog samog prolaza.

Slavko

pre 13 godina

Pročitajte članak o ujedinjenim
Železnicama,možda vam nešto bude
jasnije!A,ne vojska,boj,vojsko-
vođe.....
Ujedinjena Liga Slovenaca,Hr-
vata i Srba-UL SHS -i eto nas
u vrhu!

Иван ПФК Смедерево

pre 13 godina

"Стуб србства и најсрбскији клуб у универзуму" треба протерати из наше галаксије "Млечни пут" па нек играју у некој вангалатичком такмичењу да Србију више не би брукали по Европи и планети Земљи.

xxx

pre 13 godina

polako, rano je jos za analize, jesu nasi klubovi postigli dobre rezultate ove nedelje ali i dalje postoji realna sansa da nasa sva 3 tima ispadnu iz Lige Evrope. Uostalom ovo su tek kvalifikaciona takmicenja, ej, pa Zvezda ne moze da udje ni u prvo kolo a dalje od toga da ni ne pricamo...

veli

pre 13 godina

kakve smo sve uvrede i prostačenja doživljavali samo zato što smo iz srbije a sad bi opet s nama u ligu dajte molimvas ko boga pregovarajte s bugarima i rumunima mađarima i klubovi su im bolji od bosne i hrvatske šta će nam problem i nacionalizam ponovo

FeboZg

pre 13 godina

Partizan bolji od dinama?Dajte se uozbiljite..pa dinamo u najjadnijem izdanju bi dobio JSd bez problema...prošla su ta vremena kad se pobjeđivalo na račun generala,partije i komunizma...

vidi li te neki psihijatar

pre 13 godina

mislim da je Dinamo trenutno bolji od nasih ekipa, mada je i on Evropska druga liga
(neko to od gore vidi sve, 31. jul 2010 18:28) Tvoje ekipe su Dinamo i Hajduk i shiptarska Besa,Srbiju i njene ekipe nemoj u usta da uzimash!

cole grobar

pre 13 godina

ovo je sasvim normalno bilo bi cudo da je neka druga reprezentacija iz bivse juge bila isper nas...nemam sta da kazem osimza za kofincjent je najzasluzniji naravno partizna a najgora zveda tako da nemojte vise da pominjete 91 sad ne mozete ni da pljunete pod prozor partizanu 3 godine bez titule...nadam se da ce svaki grobar da lajkuje moj komentar :D

Milanista Grobar

pre 13 godina

Ja ne znam sta vi mislite,ali ja sam siguran da bi se se kvalitet naseg klupskog fudbala popravio kad bi se igrala regionalna liga. Na taj nacin bi odmerivali snage sa malo jacim protivnicima,i bolje bi prolazili u evro.takmicenjima. To bi bilo dobro za sve klubove regiona koji bi hteli rezultate u Evropi. Jer ako igramo protiv (bez uvrede) doosta slabijih ekipa nista ne dobijamo. Kako smo prije mogli igrati jak fudbal..mozemo i sad...nadam se :))

Slavko

pre 13 godina

Samo vi sabirajte!Zaluđivanje
"sive mase".Statistika na srpski način je "lek na ranu"
O tempora o mores......nebeska,
virtualna,od Tokija do....pa,
nema kraja.....majčica,uh!

matematicar

pre 13 godina

Srbija ima koeficijent 1.875 jer ima ukupno 7.5 poena, kao sto ste i napisali (3+2.5+2+0). Tako da smo suvereni na prvom mestu medju ex-Yu ligama, a na petom medju svim ligama Evrope.

Grobari_JUG

pre 13 godina

Trenutni koeficijent je 1,875, A NE 1,750 dakle ubedljivo smo prvi u regionu.
Prosle godine koeficijent nam je bio 3.000

za sada imamo 7,5 podeljeno sa 4= 1,875

sveta

pre 13 godina

Ja se izvinjavam, ali meni ovde nista nije jasno.

Prvo, na listi ste stavili 7/4, imamo 7.5 bodova, a ne 7.

Drugo, koliko vidim na sajtu uefe, Srbija nije na 27. mestu, nego na 21. Dobro, mozda je to jos uvek lista sa pocetka sezone. Ali onda neka mi neko objasni zasto se treba boriti za 21. mesto (a mi kao 27.), kada tek 16. liga na listi ima pravo igranja iz 3. kola kvalifikacija? To znaci da bi trebalo prestici citavih 5 zemalja (16, 17, 18, 16. i 20.) kako bi se uslo u krug zemalja koje pocinju iz 3. kola, a to je trenutno Danska.

Voleo bih da ovo neko pojasni, posto za sada sam ubedjen da je ovo sto ste napisali gomila besmislica.

magelan

pre 13 godina

Nekada sam dobijao temperaturu kada je Zvezda igrala u Euro kupovima, a sada ne znam niti jednog igraca koji igra u njoj, kao ni ime tranera . . . Mislim da je jasno zbog cega, ali ipak ne mogu da shvatim zasto mora tako nisko da se padne. Partizanu svaka cast za dostojanstveno predstavljanje naseg fudbala, imajuci u vidu nivo takmicenja koje se zove nacionalni sampionat (neki to zovu super liga, cini mi se).

sloba_1973

pre 13 godina

da,srpski klubovi prave najbolje rezultate,ali je to potrebno da se radi u KONTINUITETU.nazalost tu je moja zvezda najlosija.
ali ne mogu da shvatim da nashi timovi ispadaju od bese(fk bezanija,2007./08),cska sofije (hajduk k.),2006./07....ima josh toga, E,TO JE B R U K A !!!!

Груја Смедеревац

pre 13 godina

Србија има укупно 7,5 бодова, па кад се то подели са 4 добије се 1,875, што значи да смо ове године сами на врху листе земаља региона.

goran

pre 13 godina

Pa 3 + 2,5 + 2 je valjda 7,5, tako da Srbija trenutno ima 1,875 boda u ovom ciklusu (10/11).
Inace, SFRJ je pre raspada redovno bila medju 10 najboljih liga, 1983. cak 4., 1992. bila je 8. Nekada je cilj nasim klubovima bio prezimiti (znaci 1/8 finala), a sada je cilj igrati grupnu fazu, znaci uopste igrati od septembra do decembra. Mozda jednog dana docekamo bolja vremena!

Dragan85

pre 13 godina

Sta sve ovo vredi kad se zna da cemo u grupnom sistemu gledati Partizan i Dinamo... do tad uvek svi ispadnu!
Inace, da smo boli, jesmo... postoji sajt gde se vide koeficijenti timovi i zemalja, gde je Srbija daleko iznad ostalih, ali opet 16 mesto i ucesce dva tima u LS nam daleko bezi i skoro da je ne uhvatljivo!
Takodje, Partizan ove godine gubi samo 2.5 boda, dok Zvezda gubi nesto iznad 5.5 bodova (od trenutnih 13.2) i ako ne prodju dalje, racunace im se samo zajednicki (srpski) koeficijent/brojem predstavnika! Katastrofa!

neko to od gore vidi sve

pre 13 godina

Nemojmo se zavaravati. Zar je uspeh ako su nasi klubovi bolji od "ovakvih" sa bivsih JU prostora.Umesto da se uporedjujemo sa klubovima iz jakih zemalja mi se tesimo ovim.Problem je u tome sto ce uskoro ispasti svi nasi klubovi.Nazalost, mislim da je Dinamo trenutno bolji od nasih ekipa, mada je i on Evropska druga liga

ja

pre 13 godina

Nije ovo samo ove godine, srpski klubovi svake godine u Evropi prave najbolje rezultate od zemalja bivse SFRJ. Ma koliko nekom tesko bilo da to prihvati to je tacno. Partizan recimo u poslednjih 5 godina je 4 puta ucestvovao u grupama kupa UEFA (a jedanput smo nasilno izbaceni zbog Zrinjskog) a moze se reci da smo i ove godine vec obezbedili grupe kupa UEFA a mozda cak i LS ko zna videcemo.

Matematicar

pre 13 godina

Partizan 3
Spartak Subotica 2.5
OFK Beograd 2
Crvena zvezda 0
------
U zbiru to je 7.5 a ne 7, kad se podeli sa 4 to je 1.875 umesto 1.75

gyk

pre 13 godina

To je normalno...nasa liga je najjaca od bivsih zajedno sa "dragim nam" 'rvatima! A s njima zavisi od sezone do sezone mada mislim da smo poslednjih godina uglavnom mi bili uspesniji!
Jedini kod nasi koji konstantno igraju u evropi je Partizan (ne racunajuci ono kad su lopovi iz UEFA izbacili Partizan iz evrope).
Potrebno je da se ostali klubovi malo uozbilje, pre svega OFK i Vosha, i da prestanu da nam igraju treceligasi u finalu kupa i time dobiju priliku za evropu za koju realno nemaju sanse...svaka cast Spartaku ali realno imali su vise srece nego pameti!

ROMAn Empire

pre 13 godina

Fudbal na prostoru bivse SFRJ je loseg kvaliteta,nema novca,stadioni i ostala infrastruktura su u zapustenom i ocajnom stanju,u nacionalnim savezima vlada javasluk,korupcija i lopovluk svakakvog vida.Ne zelim nikog da uvredim ali u globalu smo svi evropsko dno klupskog fudbala.Umesto "Sablje",koja je bila uperena protiv organizovanog kriminala,treba da se pokrene nova policijsko-pravosudna akcija koja bi se zvala "Brezova metla" i da se ceo fudbal regiona temeljito pocisti od sportske mafije.

Oberon

pre 13 godina

Najbolji učinak ima prvak države Partizan, tri pobede iz tri utakmice, subotički Spartak ima dve pobede i remi, OFK Beograd pobedu i dva nerešena rezultata, a samo je Crvena zvezda 'nulom' u duelu sa Slovanom pokvarila prosek.

I ko nas sad bruka po Evropi?!
A izvinite, zaboravio sam da je najveci uspeh prosle sezone fudbalskog giganta Crvene Zvezde bio eliminacija od Salvije. Svi su ih tada dizali u nebesa, da su igrali muski! Verovatno je i ove godine isti cilj!

ja

pre 13 godina

Nije ovo samo ove godine, srpski klubovi svake godine u Evropi prave najbolje rezultate od zemalja bivse SFRJ. Ma koliko nekom tesko bilo da to prihvati to je tacno. Partizan recimo u poslednjih 5 godina je 4 puta ucestvovao u grupama kupa UEFA (a jedanput smo nasilno izbaceni zbog Zrinjskog) a moze se reci da smo i ove godine vec obezbedili grupe kupa UEFA a mozda cak i LS ko zna videcemo.

Oberon

pre 13 godina

Najbolji učinak ima prvak države Partizan, tri pobede iz tri utakmice, subotički Spartak ima dve pobede i remi, OFK Beograd pobedu i dva nerešena rezultata, a samo je Crvena zvezda 'nulom' u duelu sa Slovanom pokvarila prosek.

I ko nas sad bruka po Evropi?!
A izvinite, zaboravio sam da je najveci uspeh prosle sezone fudbalskog giganta Crvene Zvezde bio eliminacija od Salvije. Svi su ih tada dizali u nebesa, da su igrali muski! Verovatno je i ove godine isti cilj!

Matematicar

pre 13 godina

Partizan 3
Spartak Subotica 2.5
OFK Beograd 2
Crvena zvezda 0
------
U zbiru to je 7.5 a ne 7, kad se podeli sa 4 to je 1.875 umesto 1.75

goran

pre 13 godina

Pa 3 + 2,5 + 2 je valjda 7,5, tako da Srbija trenutno ima 1,875 boda u ovom ciklusu (10/11).
Inace, SFRJ je pre raspada redovno bila medju 10 najboljih liga, 1983. cak 4., 1992. bila je 8. Nekada je cilj nasim klubovima bio prezimiti (znaci 1/8 finala), a sada je cilj igrati grupnu fazu, znaci uopste igrati od septembra do decembra. Mozda jednog dana docekamo bolja vremena!

magelan

pre 13 godina

Nekada sam dobijao temperaturu kada je Zvezda igrala u Euro kupovima, a sada ne znam niti jednog igraca koji igra u njoj, kao ni ime tranera . . . Mislim da je jasno zbog cega, ali ipak ne mogu da shvatim zasto mora tako nisko da se padne. Partizanu svaka cast za dostojanstveno predstavljanje naseg fudbala, imajuci u vidu nivo takmicenja koje se zove nacionalni sampionat (neki to zovu super liga, cini mi se).

vidi li te neki psihijatar

pre 13 godina

mislim da je Dinamo trenutno bolji od nasih ekipa, mada je i on Evropska druga liga
(neko to od gore vidi sve, 31. jul 2010 18:28) Tvoje ekipe su Dinamo i Hajduk i shiptarska Besa,Srbiju i njene ekipe nemoj u usta da uzimash!

Иван ПФК Смедерево

pre 13 godina

"Стуб србства и најсрбскији клуб у универзуму" треба протерати из наше галаксије "Млечни пут" па нек играју у некој вангалатичком такмичењу да Србију више не би брукали по Европи и планети Земљи.

sveta

pre 13 godina

Ja se izvinjavam, ali meni ovde nista nije jasno.

Prvo, na listi ste stavili 7/4, imamo 7.5 bodova, a ne 7.

Drugo, koliko vidim na sajtu uefe, Srbija nije na 27. mestu, nego na 21. Dobro, mozda je to jos uvek lista sa pocetka sezone. Ali onda neka mi neko objasni zasto se treba boriti za 21. mesto (a mi kao 27.), kada tek 16. liga na listi ima pravo igranja iz 3. kola kvalifikacija? To znaci da bi trebalo prestici citavih 5 zemalja (16, 17, 18, 16. i 20.) kako bi se uslo u krug zemalja koje pocinju iz 3. kola, a to je trenutno Danska.

Voleo bih da ovo neko pojasni, posto za sada sam ubedjen da je ovo sto ste napisali gomila besmislica.

ROMAn Empire

pre 13 godina

Fudbal na prostoru bivse SFRJ je loseg kvaliteta,nema novca,stadioni i ostala infrastruktura su u zapustenom i ocajnom stanju,u nacionalnim savezima vlada javasluk,korupcija i lopovluk svakakvog vida.Ne zelim nikog da uvredim ali u globalu smo svi evropsko dno klupskog fudbala.Umesto "Sablje",koja je bila uperena protiv organizovanog kriminala,treba da se pokrene nova policijsko-pravosudna akcija koja bi se zvala "Brezova metla" i da se ceo fudbal regiona temeljito pocisti od sportske mafije.

Груја Смедеревац

pre 13 godina

Србија има укупно 7,5 бодова, па кад се то подели са 4 добије се 1,875, што значи да смо ове године сами на врху листе земаља региона.

cole grobar

pre 13 godina

ovo je sasvim normalno bilo bi cudo da je neka druga reprezentacija iz bivse juge bila isper nas...nemam sta da kazem osimza za kofincjent je najzasluzniji naravno partizna a najgora zveda tako da nemojte vise da pominjete 91 sad ne mozete ni da pljunete pod prozor partizanu 3 godine bez titule...nadam se da ce svaki grobar da lajkuje moj komentar :D

Dragan85

pre 13 godina

Sta sve ovo vredi kad se zna da cemo u grupnom sistemu gledati Partizan i Dinamo... do tad uvek svi ispadnu!
Inace, da smo boli, jesmo... postoji sajt gde se vide koeficijenti timovi i zemalja, gde je Srbija daleko iznad ostalih, ali opet 16 mesto i ucesce dva tima u LS nam daleko bezi i skoro da je ne uhvatljivo!
Takodje, Partizan ove godine gubi samo 2.5 boda, dok Zvezda gubi nesto iznad 5.5 bodova (od trenutnih 13.2) i ako ne prodju dalje, racunace im se samo zajednicki (srpski) koeficijent/brojem predstavnika! Katastrofa!

Nenad Gracan

pre 13 godina

E, jeste vam taj Dinamo regionalna ultimativna velesila...
Narocito mi se ove veceri dopao onaj efikasni stoper Badelj, velika nada hrvatskog športa, koji je uz sjajni obrambeni ucinak, stigao i da zabije, hehehe.
Pozdrav sa Kantride utihnulom Maksimiru!!!

Grobari_JUG

pre 13 godina

Trenutni koeficijent je 1,875, A NE 1,750 dakle ubedljivo smo prvi u regionu.
Prosle godine koeficijent nam je bio 3.000

za sada imamo 7,5 podeljeno sa 4= 1,875

Milanista Grobar

pre 13 godina

Ja ne znam sta vi mislite,ali ja sam siguran da bi se se kvalitet naseg klupskog fudbala popravio kad bi se igrala regionalna liga. Na taj nacin bi odmerivali snage sa malo jacim protivnicima,i bolje bi prolazili u evro.takmicenjima. To bi bilo dobro za sve klubove regiona koji bi hteli rezultate u Evropi. Jer ako igramo protiv (bez uvrede) doosta slabijih ekipa nista ne dobijamo. Kako smo prije mogli igrati jak fudbal..mozemo i sad...nadam se :))

veli

pre 13 godina

kakve smo sve uvrede i prostačenja doživljavali samo zato što smo iz srbije a sad bi opet s nama u ligu dajte molimvas ko boga pregovarajte s bugarima i rumunima mađarima i klubovi su im bolji od bosne i hrvatske šta će nam problem i nacionalizam ponovo

gyk

pre 13 godina

To je normalno...nasa liga je najjaca od bivsih zajedno sa "dragim nam" 'rvatima! A s njima zavisi od sezone do sezone mada mislim da smo poslednjih godina uglavnom mi bili uspesniji!
Jedini kod nasi koji konstantno igraju u evropi je Partizan (ne racunajuci ono kad su lopovi iz UEFA izbacili Partizan iz evrope).
Potrebno je da se ostali klubovi malo uozbilje, pre svega OFK i Vosha, i da prestanu da nam igraju treceligasi u finalu kupa i time dobiju priliku za evropu za koju realno nemaju sanse...svaka cast Spartaku ali realno imali su vise srece nego pameti!

sloba_1973

pre 13 godina

da,srpski klubovi prave najbolje rezultate,ali je to potrebno da se radi u KONTINUITETU.nazalost tu je moja zvezda najlosija.
ali ne mogu da shvatim da nashi timovi ispadaju od bese(fk bezanija,2007./08),cska sofije (hajduk k.),2006./07....ima josh toga, E,TO JE B R U K A !!!!

Dinamo Dubrovnik

pre 13 godina

Sve je to jad i bijeda. Inače sam dinamovac al gledajući igru svih naših kluba odmah mi se smuči.Teško se živi i još mi fali da radi njih koji zarađuju dobru paru , a ne pokazuju ništa gubim živce. E pa neće ići!

matematicar

pre 13 godina

Srbija ima koeficijent 1.875 jer ima ukupno 7.5 poena, kao sto ste i napisali (3+2.5+2+0). Tako da smo suvereni na prvom mestu medju ex-Yu ligama, a na petom medju svim ligama Evrope.

Mika NS

pre 13 godina

Ma pogledajte samo najvece uspehe klubova iz Srbije u Evropi, pa ce te videti koliko smo bolji od njih uvek bili sto se klupskog fudbala tiche!
Crvena zvezda je osvojila KES i Interkontinenatlni kup.
Partizan ima finale KES,OFK Beograd polufinale KPK,Radnicki Nis polufinale UEFA Kupa,Vojvodina finale Intertoto kupa.
Tako da u poredjenju sa ostatkom bivse Juge nista se nije promenilo...

borko

pre 13 godina

Dakle ipak se svaka pojedinacna pobeda racuna. Steta onda sto Spartak i Ofk nisu uspeli da pobede one amaterske klubove u obe utakmice. Partizan naravno mora da pobedi slabi Helsinki i tamo. Zvezda i ovako mora da ide na pobedu zbog samog prolaza.

xxx

pre 13 godina

polako, rano je jos za analize, jesu nasi klubovi postigli dobre rezultate ove nedelje ali i dalje postoji realna sansa da nasa sva 3 tima ispadnu iz Lige Evrope. Uostalom ovo su tek kvalifikaciona takmicenja, ej, pa Zvezda ne moze da udje ni u prvo kolo a dalje od toga da ni ne pricamo...

neko to od gore vidi sve

pre 13 godina

Nemojmo se zavaravati. Zar je uspeh ako su nasi klubovi bolji od "ovakvih" sa bivsih JU prostora.Umesto da se uporedjujemo sa klubovima iz jakih zemalja mi se tesimo ovim.Problem je u tome sto ce uskoro ispasti svi nasi klubovi.Nazalost, mislim da je Dinamo trenutno bolji od nasih ekipa, mada je i on Evropska druga liga

Slavko

pre 13 godina

Pročitajte članak o ujedinjenim
Železnicama,možda vam nešto bude
jasnije!A,ne vojska,boj,vojsko-
vođe.....
Ujedinjena Liga Slovenaca,Hr-
vata i Srba-UL SHS -i eto nas
u vrhu!

FeboZg

pre 13 godina

Partizan bolji od dinama?Dajte se uozbiljite..pa dinamo u najjadnijem izdanju bi dobio JSd bez problema...prošla su ta vremena kad se pobjeđivalo na račun generala,partije i komunizma...

nikola

pre 13 godina

Pa ovo je malo glupo, Mogren,Zrinjski,Raboticki imaju isto ili vise bodova od Partizana samo zato sto su igrali jedno kolo vise,to jest poceli su od prvog kola kvalifikacija i odigrali vise utakmica?! Koliko znam, kada sam gledao na Partizanovom sajtu kako se racunaju ovi koeficijenti,da ne proveravam sada, ali znam da se u tim pocetnim kolima ni ne racunaju bodovi,ne znam sada da li samo u prvom ili i u drugom kolu...,a i glupo bi bilo da nije tako jer ovi odigraju vise utakmica i normalno je da mogu da sakupe vise bodova.

srdan

pre 13 godina

Ma pogledajte samo najvece uspehe klubova iz Srbije u Evropi, pa ce te videti koliko smo bolji od njih uvek bili sto se klupskog fudbala tiche!
Crvena zvezda je osvojila KES i Interkontinenatlni kup.
Partizan ima finale KES,OFK Beograd polufinale KPK,Radnicki Nis polufinale UEFA Kupa,Vojvodina finale Intertoto kupa.
Tako da u poredjenju sa ostatkom bivse Juge nista se nije promenilo...
(Mika NS, 1. avgust 2010 11:10)
Zaboravio si da navedes da je i partizan bio pobednik srednje evropskog kupa 1978 godine

Slavko

pre 13 godina

Samo vi sabirajte!Zaluđivanje
"sive mase".Statistika na srpski način je "lek na ranu"
O tempora o mores......nebeska,
virtualna,od Tokija do....pa,
nema kraja.....majčica,uh!

HAD

pre 13 godina

Sto se vi grobari toliko primate i velicate Partizan koji ima 3 pobede.Epa za vasu informaciju i Djepro,Galatasaraj naravno i Slovan su pojam za Pyunik i Helsinki koji ne zna gde je levo!Sem ogromne srece pri zrebu Partizan jos nije pokazao koliko vredi ove godine.Nadam se da ce mo to videti u play off-u!I pored toga sto navijam za Zvezdu zelim da Partizan udje u ligu sampiona,kao i ostali nasi klubovi u ligu Evrope!!!

Nepismen

pre 13 godina

Za sad ovako stvari stoju:
(29.07.2010)

24. CRO, 27. SRB, 29. BIH, 38. SLO, 39 MKD, 43. MNE ali ova ranglista vazi tek od Saison 2012/2013.

Za sledecu Saisonu 2011/2012 ranglista je ovakva:

25. SRB, 27. CRO, 31. BIH, 35. SLO, 40. MKD, 47 MNE.

alfezi

pre 13 godina

Kad je već lepa vest, neka bude još lepša:
7,5/4=1,875
e toliki je trenutni koeficijent srpskih klubova u Evropskim takmičenjima ove godine (za sada).
Za neverne Tome, ali i ljude analitičare, evo i link koji se ažurira na kraju svakog dana evropskih takmičenja:
http://www.xs4all.nl/~kassiesa/bert/uefa/data/method4/ccoef2011.html
Žao mi je što moram da vas ispravljam, ali ako nije išla matematika u osnovnoj, davno je izmišljen digitron, a ko ga nema ni na mobilnom, putanja je sledeća:
Start - All Programs - Accessoried - Calculator....
;)

Fantom

pre 13 godina

Pogledajte koliko vrede igraci Zvezde i Partizana na evropskom trzistu!
http://www.sampion.rs/index.php/fudbal/domaci/135-vrednost-igraca-partizana, http://

FeboZg

pre 13 godina

Partizan bolji od dinama?Dajte se uozbiljite..pa dinamo u najjadnijem izdanju bi dobio JSd bez problema...prošla su ta vremena kad se pobjeđivalo na račun generala,partije i komunizma...

neko to od gore vidi sve

pre 13 godina

Nemojmo se zavaravati. Zar je uspeh ako su nasi klubovi bolji od "ovakvih" sa bivsih JU prostora.Umesto da se uporedjujemo sa klubovima iz jakih zemalja mi se tesimo ovim.Problem je u tome sto ce uskoro ispasti svi nasi klubovi.Nazalost, mislim da je Dinamo trenutno bolji od nasih ekipa, mada je i on Evropska druga liga

vidi li te neki psihijatar

pre 13 godina

mislim da je Dinamo trenutno bolji od nasih ekipa, mada je i on Evropska druga liga
(neko to od gore vidi sve, 31. jul 2010 18:28) Tvoje ekipe su Dinamo i Hajduk i shiptarska Besa,Srbiju i njene ekipe nemoj u usta da uzimash!

Oberon

pre 13 godina

Najbolji učinak ima prvak države Partizan, tri pobede iz tri utakmice, subotički Spartak ima dve pobede i remi, OFK Beograd pobedu i dva nerešena rezultata, a samo je Crvena zvezda 'nulom' u duelu sa Slovanom pokvarila prosek.

I ko nas sad bruka po Evropi?!
A izvinite, zaboravio sam da je najveci uspeh prosle sezone fudbalskog giganta Crvene Zvezde bio eliminacija od Salvije. Svi su ih tada dizali u nebesa, da su igrali muski! Verovatno je i ove godine isti cilj!

Milanista Grobar

pre 13 godina

Ja ne znam sta vi mislite,ali ja sam siguran da bi se se kvalitet naseg klupskog fudbala popravio kad bi se igrala regionalna liga. Na taj nacin bi odmerivali snage sa malo jacim protivnicima,i bolje bi prolazili u evro.takmicenjima. To bi bilo dobro za sve klubove regiona koji bi hteli rezultate u Evropi. Jer ako igramo protiv (bez uvrede) doosta slabijih ekipa nista ne dobijamo. Kako smo prije mogli igrati jak fudbal..mozemo i sad...nadam se :))

Slavko

pre 13 godina

Pročitajte članak o ujedinjenim
Železnicama,možda vam nešto bude
jasnije!A,ne vojska,boj,vojsko-
vođe.....
Ujedinjena Liga Slovenaca,Hr-
vata i Srba-UL SHS -i eto nas
u vrhu!

Slavko

pre 13 godina

Samo vi sabirajte!Zaluđivanje
"sive mase".Statistika na srpski način je "lek na ranu"
O tempora o mores......nebeska,
virtualna,od Tokija do....pa,
nema kraja.....majčica,uh!

Иван ПФК Смедерево

pre 13 godina

"Стуб србства и најсрбскији клуб у универзуму" треба протерати из наше галаксије "Млечни пут" па нек играју у некој вангалатичком такмичењу да Србију више не би брукали по Европи и планети Земљи.

cole grobar

pre 13 godina

ovo je sasvim normalno bilo bi cudo da je neka druga reprezentacija iz bivse juge bila isper nas...nemam sta da kazem osimza za kofincjent je najzasluzniji naravno partizna a najgora zveda tako da nemojte vise da pominjete 91 sad ne mozete ni da pljunete pod prozor partizanu 3 godine bez titule...nadam se da ce svaki grobar da lajkuje moj komentar :D

ja

pre 13 godina

Nije ovo samo ove godine, srpski klubovi svake godine u Evropi prave najbolje rezultate od zemalja bivse SFRJ. Ma koliko nekom tesko bilo da to prihvati to je tacno. Partizan recimo u poslednjih 5 godina je 4 puta ucestvovao u grupama kupa UEFA (a jedanput smo nasilno izbaceni zbog Zrinjskog) a moze se reci da smo i ove godine vec obezbedili grupe kupa UEFA a mozda cak i LS ko zna videcemo.

sloba_1973

pre 13 godina

da,srpski klubovi prave najbolje rezultate,ali je to potrebno da se radi u KONTINUITETU.nazalost tu je moja zvezda najlosija.
ali ne mogu da shvatim da nashi timovi ispadaju od bese(fk bezanija,2007./08),cska sofije (hajduk k.),2006./07....ima josh toga, E,TO JE B R U K A !!!!

magelan

pre 13 godina

Nekada sam dobijao temperaturu kada je Zvezda igrala u Euro kupovima, a sada ne znam niti jednog igraca koji igra u njoj, kao ni ime tranera . . . Mislim da je jasno zbog cega, ali ipak ne mogu da shvatim zasto mora tako nisko da se padne. Partizanu svaka cast za dostojanstveno predstavljanje naseg fudbala, imajuci u vidu nivo takmicenja koje se zove nacionalni sampionat (neki to zovu super liga, cini mi se).

nikola

pre 13 godina

Pa ovo je malo glupo, Mogren,Zrinjski,Raboticki imaju isto ili vise bodova od Partizana samo zato sto su igrali jedno kolo vise,to jest poceli su od prvog kola kvalifikacija i odigrali vise utakmica?! Koliko znam, kada sam gledao na Partizanovom sajtu kako se racunaju ovi koeficijenti,da ne proveravam sada, ali znam da se u tim pocetnim kolima ni ne racunaju bodovi,ne znam sada da li samo u prvom ili i u drugom kolu...,a i glupo bi bilo da nije tako jer ovi odigraju vise utakmica i normalno je da mogu da sakupe vise bodova.

matematicar

pre 13 godina

Srbija ima koeficijent 1.875 jer ima ukupno 7.5 poena, kao sto ste i napisali (3+2.5+2+0). Tako da smo suvereni na prvom mestu medju ex-Yu ligama, a na petom medju svim ligama Evrope.

Nenad Gracan

pre 13 godina

E, jeste vam taj Dinamo regionalna ultimativna velesila...
Narocito mi se ove veceri dopao onaj efikasni stoper Badelj, velika nada hrvatskog športa, koji je uz sjajni obrambeni ucinak, stigao i da zabije, hehehe.
Pozdrav sa Kantride utihnulom Maksimiru!!!

Mika NS

pre 13 godina

Ma pogledajte samo najvece uspehe klubova iz Srbije u Evropi, pa ce te videti koliko smo bolji od njih uvek bili sto se klupskog fudbala tiche!
Crvena zvezda je osvojila KES i Interkontinenatlni kup.
Partizan ima finale KES,OFK Beograd polufinale KPK,Radnicki Nis polufinale UEFA Kupa,Vojvodina finale Intertoto kupa.
Tako da u poredjenju sa ostatkom bivse Juge nista se nije promenilo...

HAD

pre 13 godina

Sto se vi grobari toliko primate i velicate Partizan koji ima 3 pobede.Epa za vasu informaciju i Djepro,Galatasaraj naravno i Slovan su pojam za Pyunik i Helsinki koji ne zna gde je levo!Sem ogromne srece pri zrebu Partizan jos nije pokazao koliko vredi ove godine.Nadam se da ce mo to videti u play off-u!I pored toga sto navijam za Zvezdu zelim da Partizan udje u ligu sampiona,kao i ostali nasi klubovi u ligu Evrope!!!

gyk

pre 13 godina

To je normalno...nasa liga je najjaca od bivsih zajedno sa "dragim nam" 'rvatima! A s njima zavisi od sezone do sezone mada mislim da smo poslednjih godina uglavnom mi bili uspesniji!
Jedini kod nasi koji konstantno igraju u evropi je Partizan (ne racunajuci ono kad su lopovi iz UEFA izbacili Partizan iz evrope).
Potrebno je da se ostali klubovi malo uozbilje, pre svega OFK i Vosha, i da prestanu da nam igraju treceligasi u finalu kupa i time dobiju priliku za evropu za koju realno nemaju sanse...svaka cast Spartaku ali realno imali su vise srece nego pameti!

Dragan85

pre 13 godina

Sta sve ovo vredi kad se zna da cemo u grupnom sistemu gledati Partizan i Dinamo... do tad uvek svi ispadnu!
Inace, da smo boli, jesmo... postoji sajt gde se vide koeficijenti timovi i zemalja, gde je Srbija daleko iznad ostalih, ali opet 16 mesto i ucesce dva tima u LS nam daleko bezi i skoro da je ne uhvatljivo!
Takodje, Partizan ove godine gubi samo 2.5 boda, dok Zvezda gubi nesto iznad 5.5 bodova (od trenutnih 13.2) i ako ne prodju dalje, racunace im se samo zajednicki (srpski) koeficijent/brojem predstavnika! Katastrofa!

veli

pre 13 godina

kakve smo sve uvrede i prostačenja doživljavali samo zato što smo iz srbije a sad bi opet s nama u ligu dajte molimvas ko boga pregovarajte s bugarima i rumunima mađarima i klubovi su im bolji od bosne i hrvatske šta će nam problem i nacionalizam ponovo

srdan

pre 13 godina

Ma pogledajte samo najvece uspehe klubova iz Srbije u Evropi, pa ce te videti koliko smo bolji od njih uvek bili sto se klupskog fudbala tiche!
Crvena zvezda je osvojila KES i Interkontinenatlni kup.
Partizan ima finale KES,OFK Beograd polufinale KPK,Radnicki Nis polufinale UEFA Kupa,Vojvodina finale Intertoto kupa.
Tako da u poredjenju sa ostatkom bivse Juge nista se nije promenilo...
(Mika NS, 1. avgust 2010 11:10)
Zaboravio si da navedes da je i partizan bio pobednik srednje evropskog kupa 1978 godine

ROMAn Empire

pre 13 godina

Fudbal na prostoru bivse SFRJ je loseg kvaliteta,nema novca,stadioni i ostala infrastruktura su u zapustenom i ocajnom stanju,u nacionalnim savezima vlada javasluk,korupcija i lopovluk svakakvog vida.Ne zelim nikog da uvredim ali u globalu smo svi evropsko dno klupskog fudbala.Umesto "Sablje",koja je bila uperena protiv organizovanog kriminala,treba da se pokrene nova policijsko-pravosudna akcija koja bi se zvala "Brezova metla" i da se ceo fudbal regiona temeljito pocisti od sportske mafije.

Груја Смедеревац

pre 13 godina

Србија има укупно 7,5 бодова, па кад се то подели са 4 добије се 1,875, што значи да смо ове године сами на врху листе земаља региона.

borko

pre 13 godina

Dakle ipak se svaka pojedinacna pobeda racuna. Steta onda sto Spartak i Ofk nisu uspeli da pobede one amaterske klubove u obe utakmice. Partizan naravno mora da pobedi slabi Helsinki i tamo. Zvezda i ovako mora da ide na pobedu zbog samog prolaza.

Fantom

pre 13 godina

Pogledajte koliko vrede igraci Zvezde i Partizana na evropskom trzistu!
http://www.sampion.rs/index.php/fudbal/domaci/135-vrednost-igraca-partizana, http://

sveta

pre 13 godina

Ja se izvinjavam, ali meni ovde nista nije jasno.

Prvo, na listi ste stavili 7/4, imamo 7.5 bodova, a ne 7.

Drugo, koliko vidim na sajtu uefe, Srbija nije na 27. mestu, nego na 21. Dobro, mozda je to jos uvek lista sa pocetka sezone. Ali onda neka mi neko objasni zasto se treba boriti za 21. mesto (a mi kao 27.), kada tek 16. liga na listi ima pravo igranja iz 3. kola kvalifikacija? To znaci da bi trebalo prestici citavih 5 zemalja (16, 17, 18, 16. i 20.) kako bi se uslo u krug zemalja koje pocinju iz 3. kola, a to je trenutno Danska.

Voleo bih da ovo neko pojasni, posto za sada sam ubedjen da je ovo sto ste napisali gomila besmislica.

xxx

pre 13 godina

polako, rano je jos za analize, jesu nasi klubovi postigli dobre rezultate ove nedelje ali i dalje postoji realna sansa da nasa sva 3 tima ispadnu iz Lige Evrope. Uostalom ovo su tek kvalifikaciona takmicenja, ej, pa Zvezda ne moze da udje ni u prvo kolo a dalje od toga da ni ne pricamo...

Dinamo Dubrovnik

pre 13 godina

Sve je to jad i bijeda. Inače sam dinamovac al gledajući igru svih naših kluba odmah mi se smuči.Teško se živi i još mi fali da radi njih koji zarađuju dobru paru , a ne pokazuju ništa gubim živce. E pa neće ići!

Matematicar

pre 13 godina

Partizan 3
Spartak Subotica 2.5
OFK Beograd 2
Crvena zvezda 0
------
U zbiru to je 7.5 a ne 7, kad se podeli sa 4 to je 1.875 umesto 1.75

Grobari_JUG

pre 13 godina

Trenutni koeficijent je 1,875, A NE 1,750 dakle ubedljivo smo prvi u regionu.
Prosle godine koeficijent nam je bio 3.000

za sada imamo 7,5 podeljeno sa 4= 1,875

goran

pre 13 godina

Pa 3 + 2,5 + 2 je valjda 7,5, tako da Srbija trenutno ima 1,875 boda u ovom ciklusu (10/11).
Inace, SFRJ je pre raspada redovno bila medju 10 najboljih liga, 1983. cak 4., 1992. bila je 8. Nekada je cilj nasim klubovima bio prezimiti (znaci 1/8 finala), a sada je cilj igrati grupnu fazu, znaci uopste igrati od septembra do decembra. Mozda jednog dana docekamo bolja vremena!

Nepismen

pre 13 godina

Za sad ovako stvari stoju:
(29.07.2010)

24. CRO, 27. SRB, 29. BIH, 38. SLO, 39 MKD, 43. MNE ali ova ranglista vazi tek od Saison 2012/2013.

Za sledecu Saisonu 2011/2012 ranglista je ovakva:

25. SRB, 27. CRO, 31. BIH, 35. SLO, 40. MKD, 47 MNE.

alfezi

pre 13 godina

Kad je već lepa vest, neka bude još lepša:
7,5/4=1,875
e toliki je trenutni koeficijent srpskih klubova u Evropskim takmičenjima ove godine (za sada).
Za neverne Tome, ali i ljude analitičare, evo i link koji se ažurira na kraju svakog dana evropskih takmičenja:
http://www.xs4all.nl/~kassiesa/bert/uefa/data/method4/ccoef2011.html
Žao mi je što moram da vas ispravljam, ali ako nije išla matematika u osnovnoj, davno je izmišljen digitron, a ko ga nema ni na mobilnom, putanja je sledeća:
Start - All Programs - Accessoried - Calculator....
;)