Nedelja, 25.07.2010.

20:39

EL: Srbiji titula i Gran pri!

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije odbranila je titulu u Evropskoj ligi.

Izvor: B92

EL: Srbiji titula i Gran pri! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

53 Komentari

Sortiraj po:

iva nbg

pre 13 godina

podseticu da smo SREBRO na EVROPSKOM u BELGIJI ,ne tako davno ,uzeli bez djerisilo koja nije bila ni u sastavu (operacija) ,sa Anjom koja nije ni igrala veci deo,sto zbog "povreda" sto zbog lose forme,sto zbog selktorovog izbora jer tim koji ide se ne menja ,u konkorenciji koja je znatno jaca nego na svetskom (jer u evropi svi igraju dobru odbojku) i zato se secam sjajne VESNE CITAKOVIC ,NIKOLIC JELENE ,MAJE OGNJENOVIC i SUZANE CEBIC .E pa dragi moji ,one su IKONE ove selekcije ,one su te koje traju ,a ne povremene zvezdice koje zasvetlucaju svake 4-te godine .podrzivo devojke koje dolaze -Rashu ,Anu ,Stefi ,umesto sto zalimo za nekim imenima poznatim samo u srpskoj odbojci ..

ja

pre 13 godina

@selektor:Samo da razjasnim par stvari:
I ja zelim da Terzic ode sa mesta selektora jos od neuspeha na OI u Pekingu.
Drugo,sto se tice EP ne mislim da je Djerisilo glavni krivac za neuspeh, ona nosi deo odgovornosti a cinjenica je da je odigrala ispod svojih mogucnosti( ovo spominjem samo iz razloga sto mi smeta sto se pojedine igracice u nekim komentarima dozivljavaju kao spasioci reprezentacije i kao da bi sve bilo sjajno samo da su one tu).
I da me ne shvatis pogresno, nemam zaista nista protiv Djerisilo, naprotiv, znam veoma dobro o kakvoj se igracici radi i upravo zbog toga me je uzasno neprijatno iznenadila njena odluka da ne igra za reprezentaciju. Nadam se da ta odluka nije konacna.Ako gledamo realno ko fali u ovoj ekipi to je samo Djerisilo.Iz ekipe sa SP 2006 Citakovic se oprostila od reprezentacije, a Anja cak i ako bismo zanemarili njen odnos sa Terzicem, nakon problema u klubu prakticno Od Nove godine nije igrala tako da nije bilo realno da bude pozvana.Ti sigurno sve ovo znas i sama.Znaci fali samo Djerisilo.Niko drugi.Mislim da razumes sta hocu da kazem.Na kraju, kao sto rekoh, iskreno se nadam da njena odluka nije konacna i da nije odigrala svoju poslednju utakmicu u nacionalnom timu.Nadam se da nece cekati da Terzic bude bivsi selektor da bi se vratila jer kako stvari stoje kad on bude bio bivsi selektor ona ce tada biti bivsa igracica. A to bi stvarno bila steta.

odbojka

pre 13 godina

Djerisilo akoje pametna vratice se u repku sledece sezone i igrace Gran Pri i Evropsko pred nasom publikom.Koliko se secam nju Terzic nije izbacio vec je ona donela odluku da ne igra ove sezone. Ali za sledecu nadam se dea ce da se vrati da bismo nastupili na ovim prestiznim takmicenjima u najjacem sastavu.

selektor

pre 13 godina

@ja - potpuno pogresno rezonovanje. Devojke imaju podrsku nacije pa i mene uvek i u svakoj prilici, u kom god da su sastavu. E sad, za vecitog selektora se to odavno ne moze reci. Kazes Djerisilo kriva za neuspeh na EP!? Izgleda mi nismo gledali isto takmicenje... Neuspeh u kosarci - Obradovic podnosi ostavku, neuspeh u fudbalu - vec nekoliko selektora odlazi sa te funkcije (nerado spominjem fudbal jer su tim bez ikakvih rezultata ali je tema selektor i trajanje), rukomet - ista prica, muska selekcija u odbojci je promenila par selektora IAKO su redjali uspehe svih ovih godina konstantno... Jedino Terzic ostaje tu gde jeste, bez grize savesti za raspad tima koji je doneo najveca odlicja u novijoj istoriji tog sporta u nasoj zemlji. Igranje za nacionalni tim nije samo sreca, vec i ponos koji je i mnogo veci faktor. Hvala svim devojkama sto i dalje izgaraju iako svi znamo pod kakvim okolnostima i sa kim rade...

ja

pre 13 godina

@vesna:Slazem se da su Anja i Djerisilo dale puno reprezentaciji i hvala im na tome.Ali degutantno je pominjati njihova imena svaki put kad izadje neka vest o zenskoj reprezentaciji.Sto se tice jakih timova, vec smo se susretali sa njima i dok je Djerisilo bila tu(recimo na proslom Evropskom)pa smo prosli kao bos po trnju u velikoj meri zahvaljujuci bas tvojoj ljubimici Djeri.
@selektor:Ti si svojom izjavom da je za tebe izgubilo draz da gledas reprezentaciju nakon odlaska Djerisilo puno rekla o sebi i svom odnosu prema reprezentaciji.Sta se desilo sa onim tvojim "Devojke,uvek uz vas", to izgleda ne vazi od kad Djera nije tamo.Sto se tice toga da su pojedine devojke ostale da igraju "pukom srecom", radi se o sreci nosenja nacionalnog dresa i igranja za reprezentaciju svoje zemlje.A tvoje zelje o napustanju ekipe od strane jos nekih igracica se nece ostvariti.

vesna

pre 13 godina

ja, Pre spiska u Zurnalu je Ivana izjavila*ko to meni rusi samopouzdanje da bolje igram u klubu nego u reprez*Samim tim je dala do znanja da izmedju nje i Terzica od EP nesto nestima.Na Fejsbuku je objavljen clanak da je bila kod Boricica, i da to nije urodilo plodom.Nevidim vise razloga cemu pisati o Terzicu i igracicama, jer je Anja dovoljno rekla.Zar je malo igracica odustalo zbog Terze?Uspeh na EL je lep i treba cestiati, ali to nije jako takmicenje.Tek na SP dolaze pravi potivnici gde cemo odmeriti snage i vrednosti naseg tima.Licno mislim da su i Ivana i Anja dale veliki dioprinos reprezentaciji i bronzi na SP.Moj licni utisak a Vas???

selektor

pre 13 godina

Pre svega cestitke devojkama na osvojenoj tj obranjenoj tituli! Bravo!
@ja: sta tebi u ovom slucaju nije jasno!? Rec nesporazum?! Djerisilo je igrala za drzavni dres 10 godina, prosla i sito i reseto, i jednostavno je kap prelila casu na relaciji Terzic - ona i devojka se povukla na miran i fin nacin. Sta je trebala - da puni clanke iznoseci ovo ili ono vezano za njen izostanak ili ono sto nosi u sebi i sto vise nije mogla da trpi!? Ima ona malo vise slifa nego sto ti mislis! A o Anji javnost nema pojma ni pola sta je prava istina, samo novinske spekulacije i lepo upakovana prica sa njene i Terziceve strane. Ali i normalno je da se detalji ne iznose u javnost! Ocekujte vrlo brzo odlazak jos nekih igracica koje su se zasitile one sumorne i dosadne face vecitog selektora. Pukom srecom su neke cure ostale da igraju, samo da se ne cudite kad na sledecu prozivku zafali jos koja "iz stare garde"...
Terzicu odlazi dok je vreme!!!

ja

pre 13 godina

@vesna:Ajde za Anju znamo sta se desavalo , ali sta je u pitanju sa Djerisilo? Zar nije ona jednom prilikom izjavila "Ja igram za Srbiju"(zeleci pretpostavljam da kaze da ne igra za selektora). Pa sta je bilo u medjuvremenu kad je regularno bila na spisku za ovosezonske akcije reprezentacije zasto je odustala? Kakav sukob sa Terzicem? Kako niko ne zna nista o tome a za Anju smo znali svaki detalj? Prilicno cudno i navodi me na pomisao da nikakav sukob nije u pitanju nego nesto drugo.

vesna

pre 13 godina

Rajko, ocito da nisi u toku odbojkaskih zbivanja.Ivana i Anja su u Ital. igrale do 2006 god.Danas su nosioci igre Ivana u Tur.Galatasaraj najbolji poenter turskog porvenstva.Dok Anja igra u Franc. -Kanu, Ligu sampiona pa gledaj.U reprezentaciju nisu zbog Terzica.Njih dve su igrale za nac.tim 10 god. i bile glavni nosioci igre na SP 2006 god.Verovattno su i one teska srca odustale od nacionalnog dresa.Ali, kada nesto neide odustaj ili trpi?Svaka cast na osvojenom zlatu Evro lige, a SP je sledece takmicenje.Mnogo srece im zelim i radujem se njihovim pobedama ma koje takmicenje bilo.

igor

pre 13 godina

Cilj je da najspremnije budu za Svetsko prvenstvo i raduju nadahnute izjave igračica! Čini se da zaista najviše vole da igraju za reprezentaciju!

grga

pre 13 godina

Ma jesu nase najbolje, najsimparicnije i sve naj...

ali brate ona Eva Janeva i ona druga sto je pocela pa je vise nije bilo....mislim... Vasileva.... uhhhhhh
pocinjem da pratim bugarsku zensku reprezentaciju....

jos jedampu Svaka cast nasim lepoticama...

Zole

pre 13 godina

Čestitke curama, Evroliga nije takmičenje za baciti, i svaka titula je vredna, još ako je zlatna - sav trud, znoj i napor sa priprema dobija svoju težinu! Ono što kvari utisak pri prenosu ovakvih bitnih takmičenja tj utakmica - RTS! Zar je moguće da posle toliko godina prenosa i stotine i stotine utakmica i komentarisanja mi ne možemo jednom bez trabunjanja komentatora da pratimo meč!? Poen osvoji Molnar, ona hvali Vesović i kad uklaviri ko je i šta je - prvo tajac a onda "haha pa znate nezgodno je iz studija pratiti, pokušavamo po kosi i broju da raspoznamo igračice" !?! Alo, ko je tu lud - narod plaća pretplatu, a oni nisu u stanju poslati novinara na lice mesta, da bude uz ekipu, dobije intervjue, prenese utiske sa terena... Jednom rečju strašno!
Bez obzira na ovaj uspeh ostajem pri starom mišljenju - Mrgud treba da ode sa selektorske pozicije! Ali mi se čini da će posle ovog trofeja i te kako ostati tu gde jeste! Brate mili, pa niko nije odigrao utakmicu bez ijedne greške! I ove naše cure imaju pravo da pogreše majku mu! Ama na svaku loptu se beči kao da su mu sve redom pobili - tako se stručnjaku ne diže moral ekipi!

navijac

pre 13 godina

Odbojkasi i odbojkasice su napravili fantastican uspeh. Ovaj tim ce da hara narednih 4-5 godina.
Cestitam. Svaka cast. Samo napred.

Djorgo

pre 13 godina

Meni je u ovim vestima kada se analiziraju rezultati najintersantniji lik predsednik OSS Boricic. Mozda gresim, ne znam, sumnjam da je covek sa kojim bi ste se prijateljski druzili, ali da je napravio fantastican niz rezultata to je van svake sumnje i za postovanje.

Smederevac

pre 13 godina

Bravo carice! Premala smo zemlja ali zato sa prevelikim sportskim ocekivanjima! Postujmo nase sportiste i kada im odlicno ide, ali i kada posrnu

Jos jednom, bravo devojke!

grbovic

pre 13 godina

Devojke- svaka svaka cast!

Tijanicu- jos jednom si pokazao kako ne treba voditi drzavnu televiziju. Gde su nasi novinari na prvenstvu Evrope. Covece da li shvatas da narod Srbije placa pretplatu od 500 dinara i da za to ima pravo da bude obavesten o svemu, a ne selektivno, ono sto ti mislis da je bitno!!!!!

Миле

pre 13 godina

Браво девојке, било вас је милина гледати како играте, а и најлепше сте. Уживао сам у свему и још би више када би на дресовима носиле препознатљиве српске боје и обележја.

Srpski dinamit

pre 13 godina

Zasto niste odmah u naslovu napisali da je u pitanju odbojka, da ne klikcemo na vest za dzabe?
(gavra, 25. jul 2010 21:17)

A šta ti pratiš,boćanje i balet!?

Igor

pre 13 godina

Svaka cast nasim devojkama na pobedi i trofeju.A jel moze neko da mi kaze zasto Anja Spasojevic nije u reprezentaciji, i postoji li neka sansa da se vrate ona i Ivana Djerisilo...:)))

rajko

pre 13 godina

Jedan sam od onih kome se ne sviđa kako selektor vodi reprezentaciju ali ne smatram da su toliko neophodne Spasojević iĐerisilo.Pitao bih ove što se zalažu za njih da li znaju gde one igraju i kako.Objektivno teško da bi u bilo kom klubu u italijanskoj ligi bile u prvoj postavi.Za reprezentaciju trebaju da igraju najbolje igračice,koje nose igru u jakim klubovima(Vesović,Brakočević,Veljković,Ognjanović,Marinković itd.).Nije mi jasno da majstorović i Molnar imaju prednost u odnosu na Amadeu Duraković kao i Krsmanović i Rašić u odnosu na Draganu Marinković(ako ona ima pravo da igra).

www.worldofbasketball.org

pre 13 godina

Bravo devojke!!! Odlican rezultat i konacno da se malo pise i o zenskom sportu. Nekako su zene uvek u drugom planu. Svaka cast i samo tako nastavite.

http://www.worldofbasketball.org

Mirko

pre 13 godina

Cestitke Terzicu, cilj opravdava sredstva!!! cilj je postignut i treba cestitati! sve ostalo: kakav MVP takvo i takmicenje!!!!! Puno srece na svetskom prvenstvu!!!!

Drago

pre 13 godina

Cestitke za uspeh, ali nikako razlog za euforiju. Evroliga je drugorazredno takmicenje. Imamo ogroman potencijal u zenskoj odbojci, pa i ovaj jedan set nismo smeli da izgubimo. Selektor Terzic teba da prevazidje licnu sujetu i vrati u reprezentaciju jednu od najboljih svetskih odbojkasica Anju Spasojevic. Kada je Anja igrala osvajali smo medalje na najvecim takmicenjima, a sada bez nje maksimum nam je cetvrtfinale. Evroliga ne moze biti alibi za neuspehe na olimpijadi i evropskom prvenstvu.

branko

pre 13 godina

Победа у Европској лиги је успех који се могао очекивати јер осим Бугарске и Турске тамо наше нису имале озбиљног противника. Против Туркиња би вероватно било теже због публике али ни Бугарке нису екипа коју је лако победити 3 пута у десетак дана. Честитке на резултату и игри у већем делу меча.
Ако се добро искористи, ово би могао бити историјски дан за нашу женску одбојку. Тај Grand Prix је пандан Светској лиги за мушкарце а континуирано играње у Светској лиги је, по мом мишљењу, један од 2-3 најбитнија фактора којима се може објаснити одржавање изузетно високог нивоа квалитете наше мушке репрезентације. Захваљујући Светској лиги извршена је безболна смена генерација, Влада Петковић, Никола Ковачевић, Марко Подрашчанин, Драган Станковић од солидних клупских играча постали су цењени европски па и светски одбојкаши а Саша Старовић је на путу да постане велики ас. Захваљујући Светској лиги од екипе непознатих могућности данас знамо да опет имамо једну од најбољих репрезентација на свету и да осим Бразила и Русије нико тренутно није бољи од нас. Е све то може да се деси и са девојкама играњем у Grand Prix-у, о чему сам ја писао и пре две године. Тих десетак утакмица са квалитетним екипама које се играју без императива победе, без страха од испадања су идеална прилика за стварање и игре и играча и стицања свести о сопственој вредности. Не знам која су правила попуњавања места , али од данас ПРВИ И НАЈВАЖНИЈИ циљ наше женске одбојке треба да буде СТАЛНО присуство у Grand Prix-у . Ако у томе успију, пут до европских и светскх медаља биће сасвим отворен. На основу озбиљности коју су испољиле у овом данас завршеном такмичењу стекао сам утисак да су и девојке и стручни штаб тога свесни.
Срећно !

lvzifer

pre 13 godina

I pre nego sto krene prepucavanje koliko odbojkasica igra u CZ koliko u Partizanu (Terzic nije dobar, trebala je da igra ova ili ona, komentatori su losi itd i sl.) .. ljudi jednostavno se radujte prvi smo u necemu i to u Evropi , pa zar nije lep osecaj kad procitate da smo prvi u necemu pa makar bilo i sinhrono plivanje .. uzivajte i cestitajte curama za promenu .. bravo za cure bravo za Srbiju .. vise su sportski uspesi ove nazalost sve manje i napacene zemlje uradili za istu nego svi bivsi i sadasnji politicari ministri i ostala gospoda ikad ... BRAVOOOO !!!!

znanje-imanje

pre 13 godina

Devojkama čestitke. Ovo je uspeh, ali u perspektivi ovo je nivo niži od svetskog gde bi trebali da budemo. Umesto da iskoristimo što imamo dvadesetak dobrih igračica i pokrijemo sva takmičenja...

Treći set: nastavak nerazumljivog ponašanja selektora Terzića. Kada je, nakon mnogih znakova, krenulo nizbrdo on je kasnio sa tajm-autima. Pogotovu nije menjao, da bi usporio propadanje, probao preokret, razigrao neku novu igračicu, odmorio neku koja je u krizi. Što je najbitnije, najveća pomoć brojnim izmenama daje se liberu, koji nema zamenu, a Ćebić je zaista bila u rupi. Umalo nije ceo meč doveo u pitanje. Sve to kao da bi, stičem utisak, mogao uspešnije i sa više rečenica da kinji svoje igračice.

Dobijali ili gubili, Maja Ognjenović me sve više podseća na Skali iz X-files. Iz one epizode gde se Skali seća svoje mlađe i lepše sestre...

Jelena

pre 13 godina

Svaka cast nasim devojkama, U toj radosti nismo mogli mi, koji pratimo odbojku da uzivamo do kraja jer nam to nije priustila " nacionalna televizija". Da li su te devojke zsluzile takav tretman? Trebalo bi zabraniti RTS da prenosi sportske dogadjaje jer nisu dorasli toj ulozi. Daleko su oni od nacionalne televizije. Svi drugi bolje prenose a pogotovo B92

todos

pre 13 godina

Čestitke u svakom slučaju. ali mi kstalno jurimo neke beznačajne trofeje, a kad dođe ono najglavnije OI nema nas nigde. Nebi bilo loše za promenu da u EL budemo poslednji a na OI bar treći.

Bojan

pre 13 godina

Bravo devojke!
A mi silne pare dajemo na onaj jadni fudbal gde nikada nista necemo uraditi! Pravimo neke ,, Kuce fudbala" i slicne gluposti za bacanje para, a imamo dva bazena u drzavi.
A kakve samo odbojkasice, odbojkase, kosarkase, plivace, vaterpoliste, i koga sve ne, imamo. Kada ce fudbal moci da se pohvali makar priblizno slicnim rezultatima? Nikad. Drzava treba da stane svim raspolozivim sredstvima iza sportova koji je na vise nego velicanstven nacin prezentuju u svetu... a ako nesto pretekne neka ide fudbalerima:)
Pa kada naprave, a nece nikada, neki rezultat vredan postovanja, malo im povecati tu crkavicu.
Svakome spram zasluga:)

luka

pre 13 godina

Svaka cast odbojkasicama,mada smatram da osvojiti evropsku ligu sa ovakvim sastavom i nije neki uspeh.Licno smatram da nam jako fali Citakovic i Djerisilo.Iako jako postujem Terzica,smatram da u vatru treba bacati mladje ,cak mozda i bolje igracice.Ko prati zensku odbojku zna za sjajne igre Nadje Ninkovic dalje Sare Klisure,te male Olivere Kostic ,Sare Klisure.Nasa liga obiluje talentima koji moraju da se iskoriste u reprezentaciji.Milena Rasic je kao srednjak sjajna,ali licno smatram da je Ninkovicka,Veljkovicka,Tesanovicka i Jaksicka su u najmanjem slucaju u njenom rangu.SVAKA CAST,ALI MORA MNOGO BOLJE.JEL BUGARSKA VEROVATNO SPADA U TOP 10,AL NIKAKO U TOP 5 SVETSKE ODBOJKE.DAJTE SANSU ANTONIJEVICKI I SILVIJI POPOVIC...

Srpski dinamit

pre 13 godina

Zasto niste odmah u naslovu napisali da je u pitanju odbojka, da ne klikcemo na vest za dzabe?
(gavra, 25. jul 2010 21:17)

A šta ti pratiš,boćanje i balet!?

branko

pre 13 godina

Победа у Европској лиги је успех који се могао очекивати јер осим Бугарске и Турске тамо наше нису имале озбиљног противника. Против Туркиња би вероватно било теже због публике али ни Бугарке нису екипа коју је лако победити 3 пута у десетак дана. Честитке на резултату и игри у већем делу меча.
Ако се добро искористи, ово би могао бити историјски дан за нашу женску одбојку. Тај Grand Prix је пандан Светској лиги за мушкарце а континуирано играње у Светској лиги је, по мом мишљењу, један од 2-3 најбитнија фактора којима се може објаснити одржавање изузетно високог нивоа квалитете наше мушке репрезентације. Захваљујући Светској лиги извршена је безболна смена генерација, Влада Петковић, Никола Ковачевић, Марко Подрашчанин, Драган Станковић од солидних клупских играча постали су цењени европски па и светски одбојкаши а Саша Старовић је на путу да постане велики ас. Захваљујући Светској лиги од екипе непознатих могућности данас знамо да опет имамо једну од најбољих репрезентација на свету и да осим Бразила и Русије нико тренутно није бољи од нас. Е све то може да се деси и са девојкама играњем у Grand Prix-у, о чему сам ја писао и пре две године. Тих десетак утакмица са квалитетним екипама које се играју без императива победе, без страха од испадања су идеална прилика за стварање и игре и играча и стицања свести о сопственој вредности. Не знам која су правила попуњавања места , али од данас ПРВИ И НАЈВАЖНИЈИ циљ наше женске одбојке треба да буде СТАЛНО присуство у Grand Prix-у . Ако у томе успију, пут до европских и светскх медаља биће сасвим отворен. На основу озбиљности коју су испољиле у овом данас завршеном такмичењу стекао сам утисак да су и девојке и стручни штаб тога свесни.
Срећно !

Bojan

pre 13 godina

Bravo devojke!
A mi silne pare dajemo na onaj jadni fudbal gde nikada nista necemo uraditi! Pravimo neke ,, Kuce fudbala" i slicne gluposti za bacanje para, a imamo dva bazena u drzavi.
A kakve samo odbojkasice, odbojkase, kosarkase, plivace, vaterpoliste, i koga sve ne, imamo. Kada ce fudbal moci da se pohvali makar priblizno slicnim rezultatima? Nikad. Drzava treba da stane svim raspolozivim sredstvima iza sportova koji je na vise nego velicanstven nacin prezentuju u svetu... a ako nesto pretekne neka ide fudbalerima:)
Pa kada naprave, a nece nikada, neki rezultat vredan postovanja, malo im povecati tu crkavicu.
Svakome spram zasluga:)

lvzifer

pre 13 godina

I pre nego sto krene prepucavanje koliko odbojkasica igra u CZ koliko u Partizanu (Terzic nije dobar, trebala je da igra ova ili ona, komentatori su losi itd i sl.) .. ljudi jednostavno se radujte prvi smo u necemu i to u Evropi , pa zar nije lep osecaj kad procitate da smo prvi u necemu pa makar bilo i sinhrono plivanje .. uzivajte i cestitajte curama za promenu .. bravo za cure bravo za Srbiju .. vise su sportski uspesi ove nazalost sve manje i napacene zemlje uradili za istu nego svi bivsi i sadasnji politicari ministri i ostala gospoda ikad ... BRAVOOOO !!!!

grbovic

pre 13 godina

Devojke- svaka svaka cast!

Tijanicu- jos jednom si pokazao kako ne treba voditi drzavnu televiziju. Gde su nasi novinari na prvenstvu Evrope. Covece da li shvatas da narod Srbije placa pretplatu od 500 dinara i da za to ima pravo da bude obavesten o svemu, a ne selektivno, ono sto ti mislis da je bitno!!!!!

Jelena

pre 13 godina

Svaka cast nasim devojkama, U toj radosti nismo mogli mi, koji pratimo odbojku da uzivamo do kraja jer nam to nije priustila " nacionalna televizija". Da li su te devojke zsluzile takav tretman? Trebalo bi zabraniti RTS da prenosi sportske dogadjaje jer nisu dorasli toj ulozi. Daleko su oni od nacionalne televizije. Svi drugi bolje prenose a pogotovo B92

Drago

pre 13 godina

Cestitke za uspeh, ali nikako razlog za euforiju. Evroliga je drugorazredno takmicenje. Imamo ogroman potencijal u zenskoj odbojci, pa i ovaj jedan set nismo smeli da izgubimo. Selektor Terzic teba da prevazidje licnu sujetu i vrati u reprezentaciju jednu od najboljih svetskih odbojkasica Anju Spasojevic. Kada je Anja igrala osvajali smo medalje na najvecim takmicenjima, a sada bez nje maksimum nam je cetvrtfinale. Evroliga ne moze biti alibi za neuspehe na olimpijadi i evropskom prvenstvu.

www.worldofbasketball.org

pre 13 godina

Bravo devojke!!! Odlican rezultat i konacno da se malo pise i o zenskom sportu. Nekako su zene uvek u drugom planu. Svaka cast i samo tako nastavite.

http://www.worldofbasketball.org

Smederevac

pre 13 godina

Bravo carice! Premala smo zemlja ali zato sa prevelikim sportskim ocekivanjima! Postujmo nase sportiste i kada im odlicno ide, ali i kada posrnu

Jos jednom, bravo devojke!

navijac

pre 13 godina

Odbojkasi i odbojkasice su napravili fantastican uspeh. Ovaj tim ce da hara narednih 4-5 godina.
Cestitam. Svaka cast. Samo napred.

znanje-imanje

pre 13 godina

Devojkama čestitke. Ovo je uspeh, ali u perspektivi ovo je nivo niži od svetskog gde bi trebali da budemo. Umesto da iskoristimo što imamo dvadesetak dobrih igračica i pokrijemo sva takmičenja...

Treći set: nastavak nerazumljivog ponašanja selektora Terzića. Kada je, nakon mnogih znakova, krenulo nizbrdo on je kasnio sa tajm-autima. Pogotovu nije menjao, da bi usporio propadanje, probao preokret, razigrao neku novu igračicu, odmorio neku koja je u krizi. Što je najbitnije, najveća pomoć brojnim izmenama daje se liberu, koji nema zamenu, a Ćebić je zaista bila u rupi. Umalo nije ceo meč doveo u pitanje. Sve to kao da bi, stičem utisak, mogao uspešnije i sa više rečenica da kinji svoje igračice.

Dobijali ili gubili, Maja Ognjenović me sve više podseća na Skali iz X-files. Iz one epizode gde se Skali seća svoje mlađe i lepše sestre...

Zole

pre 13 godina

Čestitke curama, Evroliga nije takmičenje za baciti, i svaka titula je vredna, još ako je zlatna - sav trud, znoj i napor sa priprema dobija svoju težinu! Ono što kvari utisak pri prenosu ovakvih bitnih takmičenja tj utakmica - RTS! Zar je moguće da posle toliko godina prenosa i stotine i stotine utakmica i komentarisanja mi ne možemo jednom bez trabunjanja komentatora da pratimo meč!? Poen osvoji Molnar, ona hvali Vesović i kad uklaviri ko je i šta je - prvo tajac a onda "haha pa znate nezgodno je iz studija pratiti, pokušavamo po kosi i broju da raspoznamo igračice" !?! Alo, ko je tu lud - narod plaća pretplatu, a oni nisu u stanju poslati novinara na lice mesta, da bude uz ekipu, dobije intervjue, prenese utiske sa terena... Jednom rečju strašno!
Bez obzira na ovaj uspeh ostajem pri starom mišljenju - Mrgud treba da ode sa selektorske pozicije! Ali mi se čini da će posle ovog trofeja i te kako ostati tu gde jeste! Brate mili, pa niko nije odigrao utakmicu bez ijedne greške! I ove naše cure imaju pravo da pogreše majku mu! Ama na svaku loptu se beči kao da su mu sve redom pobili - tako se stručnjaku ne diže moral ekipi!

Djorgo

pre 13 godina

Meni je u ovim vestima kada se analiziraju rezultati najintersantniji lik predsednik OSS Boricic. Mozda gresim, ne znam, sumnjam da je covek sa kojim bi ste se prijateljski druzili, ali da je napravio fantastican niz rezultata to je van svake sumnje i za postovanje.

Миле

pre 13 godina

Браво девојке, било вас је милина гледати како играте, а и најлепше сте. Уживао сам у свему и још би више када би на дресовима носиле препознатљиве српске боје и обележја.

Igor

pre 13 godina

Svaka cast nasim devojkama na pobedi i trofeju.A jel moze neko da mi kaze zasto Anja Spasojevic nije u reprezentaciji, i postoji li neka sansa da se vrate ona i Ivana Djerisilo...:)))

luka

pre 13 godina

Svaka cast odbojkasicama,mada smatram da osvojiti evropsku ligu sa ovakvim sastavom i nije neki uspeh.Licno smatram da nam jako fali Citakovic i Djerisilo.Iako jako postujem Terzica,smatram da u vatru treba bacati mladje ,cak mozda i bolje igracice.Ko prati zensku odbojku zna za sjajne igre Nadje Ninkovic dalje Sare Klisure,te male Olivere Kostic ,Sare Klisure.Nasa liga obiluje talentima koji moraju da se iskoriste u reprezentaciji.Milena Rasic je kao srednjak sjajna,ali licno smatram da je Ninkovicka,Veljkovicka,Tesanovicka i Jaksicka su u najmanjem slucaju u njenom rangu.SVAKA CAST,ALI MORA MNOGO BOLJE.JEL BUGARSKA VEROVATNO SPADA U TOP 10,AL NIKAKO U TOP 5 SVETSKE ODBOJKE.DAJTE SANSU ANTONIJEVICKI I SILVIJI POPOVIC...

todos

pre 13 godina

Čestitke u svakom slučaju. ali mi kstalno jurimo neke beznačajne trofeje, a kad dođe ono najglavnije OI nema nas nigde. Nebi bilo loše za promenu da u EL budemo poslednji a na OI bar treći.

selektor

pre 13 godina

Pre svega cestitke devojkama na osvojenoj tj obranjenoj tituli! Bravo!
@ja: sta tebi u ovom slucaju nije jasno!? Rec nesporazum?! Djerisilo je igrala za drzavni dres 10 godina, prosla i sito i reseto, i jednostavno je kap prelila casu na relaciji Terzic - ona i devojka se povukla na miran i fin nacin. Sta je trebala - da puni clanke iznoseci ovo ili ono vezano za njen izostanak ili ono sto nosi u sebi i sto vise nije mogla da trpi!? Ima ona malo vise slifa nego sto ti mislis! A o Anji javnost nema pojma ni pola sta je prava istina, samo novinske spekulacije i lepo upakovana prica sa njene i Terziceve strane. Ali i normalno je da se detalji ne iznose u javnost! Ocekujte vrlo brzo odlazak jos nekih igracica koje su se zasitile one sumorne i dosadne face vecitog selektora. Pukom srecom su neke cure ostale da igraju, samo da se ne cudite kad na sledecu prozivku zafali jos koja "iz stare garde"...
Terzicu odlazi dok je vreme!!!

grga

pre 13 godina

Ma jesu nase najbolje, najsimparicnije i sve naj...

ali brate ona Eva Janeva i ona druga sto je pocela pa je vise nije bilo....mislim... Vasileva.... uhhhhhh
pocinjem da pratim bugarsku zensku reprezentaciju....

jos jedampu Svaka cast nasim lepoticama...

vesna

pre 13 godina

Rajko, ocito da nisi u toku odbojkaskih zbivanja.Ivana i Anja su u Ital. igrale do 2006 god.Danas su nosioci igre Ivana u Tur.Galatasaraj najbolji poenter turskog porvenstva.Dok Anja igra u Franc. -Kanu, Ligu sampiona pa gledaj.U reprezentaciju nisu zbog Terzica.Njih dve su igrale za nac.tim 10 god. i bile glavni nosioci igre na SP 2006 god.Verovattno su i one teska srca odustale od nacionalnog dresa.Ali, kada nesto neide odustaj ili trpi?Svaka cast na osvojenom zlatu Evro lige, a SP je sledece takmicenje.Mnogo srece im zelim i radujem se njihovim pobedama ma koje takmicenje bilo.

selektor

pre 13 godina

@ja - potpuno pogresno rezonovanje. Devojke imaju podrsku nacije pa i mene uvek i u svakoj prilici, u kom god da su sastavu. E sad, za vecitog selektora se to odavno ne moze reci. Kazes Djerisilo kriva za neuspeh na EP!? Izgleda mi nismo gledali isto takmicenje... Neuspeh u kosarci - Obradovic podnosi ostavku, neuspeh u fudbalu - vec nekoliko selektora odlazi sa te funkcije (nerado spominjem fudbal jer su tim bez ikakvih rezultata ali je tema selektor i trajanje), rukomet - ista prica, muska selekcija u odbojci je promenila par selektora IAKO su redjali uspehe svih ovih godina konstantno... Jedino Terzic ostaje tu gde jeste, bez grize savesti za raspad tima koji je doneo najveca odlicja u novijoj istoriji tog sporta u nasoj zemlji. Igranje za nacionalni tim nije samo sreca, vec i ponos koji je i mnogo veci faktor. Hvala svim devojkama sto i dalje izgaraju iako svi znamo pod kakvim okolnostima i sa kim rade...

rajko

pre 13 godina

Jedan sam od onih kome se ne sviđa kako selektor vodi reprezentaciju ali ne smatram da su toliko neophodne Spasojević iĐerisilo.Pitao bih ove što se zalažu za njih da li znaju gde one igraju i kako.Objektivno teško da bi u bilo kom klubu u italijanskoj ligi bile u prvoj postavi.Za reprezentaciju trebaju da igraju najbolje igračice,koje nose igru u jakim klubovima(Vesović,Brakočević,Veljković,Ognjanović,Marinković itd.).Nije mi jasno da majstorović i Molnar imaju prednost u odnosu na Amadeu Duraković kao i Krsmanović i Rašić u odnosu na Draganu Marinković(ako ona ima pravo da igra).

igor

pre 13 godina

Cilj je da najspremnije budu za Svetsko prvenstvo i raduju nadahnute izjave igračica! Čini se da zaista najviše vole da igraju za reprezentaciju!

ja

pre 13 godina

@vesna:Ajde za Anju znamo sta se desavalo , ali sta je u pitanju sa Djerisilo? Zar nije ona jednom prilikom izjavila "Ja igram za Srbiju"(zeleci pretpostavljam da kaze da ne igra za selektora). Pa sta je bilo u medjuvremenu kad je regularno bila na spisku za ovosezonske akcije reprezentacije zasto je odustala? Kakav sukob sa Terzicem? Kako niko ne zna nista o tome a za Anju smo znali svaki detalj? Prilicno cudno i navodi me na pomisao da nikakav sukob nije u pitanju nego nesto drugo.

vesna

pre 13 godina

ja, Pre spiska u Zurnalu je Ivana izjavila*ko to meni rusi samopouzdanje da bolje igram u klubu nego u reprez*Samim tim je dala do znanja da izmedju nje i Terzica od EP nesto nestima.Na Fejsbuku je objavljen clanak da je bila kod Boricica, i da to nije urodilo plodom.Nevidim vise razloga cemu pisati o Terzicu i igracicama, jer je Anja dovoljno rekla.Zar je malo igracica odustalo zbog Terze?Uspeh na EL je lep i treba cestiati, ali to nije jako takmicenje.Tek na SP dolaze pravi potivnici gde cemo odmeriti snage i vrednosti naseg tima.Licno mislim da su i Ivana i Anja dale veliki dioprinos reprezentaciji i bronzi na SP.Moj licni utisak a Vas???

iva nbg

pre 13 godina

podseticu da smo SREBRO na EVROPSKOM u BELGIJI ,ne tako davno ,uzeli bez djerisilo koja nije bila ni u sastavu (operacija) ,sa Anjom koja nije ni igrala veci deo,sto zbog "povreda" sto zbog lose forme,sto zbog selktorovog izbora jer tim koji ide se ne menja ,u konkorenciji koja je znatno jaca nego na svetskom (jer u evropi svi igraju dobru odbojku) i zato se secam sjajne VESNE CITAKOVIC ,NIKOLIC JELENE ,MAJE OGNJENOVIC i SUZANE CEBIC .E pa dragi moji ,one su IKONE ove selekcije ,one su te koje traju ,a ne povremene zvezdice koje zasvetlucaju svake 4-te godine .podrzivo devojke koje dolaze -Rashu ,Anu ,Stefi ,umesto sto zalimo za nekim imenima poznatim samo u srpskoj odbojci ..

Mirko

pre 13 godina

Cestitke Terzicu, cilj opravdava sredstva!!! cilj je postignut i treba cestitati! sve ostalo: kakav MVP takvo i takmicenje!!!!! Puno srece na svetskom prvenstvu!!!!

ja

pre 13 godina

@vesna:Slazem se da su Anja i Djerisilo dale puno reprezentaciji i hvala im na tome.Ali degutantno je pominjati njihova imena svaki put kad izadje neka vest o zenskoj reprezentaciji.Sto se tice jakih timova, vec smo se susretali sa njima i dok je Djerisilo bila tu(recimo na proslom Evropskom)pa smo prosli kao bos po trnju u velikoj meri zahvaljujuci bas tvojoj ljubimici Djeri.
@selektor:Ti si svojom izjavom da je za tebe izgubilo draz da gledas reprezentaciju nakon odlaska Djerisilo puno rekla o sebi i svom odnosu prema reprezentaciji.Sta se desilo sa onim tvojim "Devojke,uvek uz vas", to izgleda ne vazi od kad Djera nije tamo.Sto se tice toga da su pojedine devojke ostale da igraju "pukom srecom", radi se o sreci nosenja nacionalnog dresa i igranja za reprezentaciju svoje zemlje.A tvoje zelje o napustanju ekipe od strane jos nekih igracica se nece ostvariti.

ja

pre 13 godina

@selektor:Samo da razjasnim par stvari:
I ja zelim da Terzic ode sa mesta selektora jos od neuspeha na OI u Pekingu.
Drugo,sto se tice EP ne mislim da je Djerisilo glavni krivac za neuspeh, ona nosi deo odgovornosti a cinjenica je da je odigrala ispod svojih mogucnosti( ovo spominjem samo iz razloga sto mi smeta sto se pojedine igracice u nekim komentarima dozivljavaju kao spasioci reprezentacije i kao da bi sve bilo sjajno samo da su one tu).
I da me ne shvatis pogresno, nemam zaista nista protiv Djerisilo, naprotiv, znam veoma dobro o kakvoj se igracici radi i upravo zbog toga me je uzasno neprijatno iznenadila njena odluka da ne igra za reprezentaciju. Nadam se da ta odluka nije konacna.Ako gledamo realno ko fali u ovoj ekipi to je samo Djerisilo.Iz ekipe sa SP 2006 Citakovic se oprostila od reprezentacije, a Anja cak i ako bismo zanemarili njen odnos sa Terzicem, nakon problema u klubu prakticno Od Nove godine nije igrala tako da nije bilo realno da bude pozvana.Ti sigurno sve ovo znas i sama.Znaci fali samo Djerisilo.Niko drugi.Mislim da razumes sta hocu da kazem.Na kraju, kao sto rekoh, iskreno se nadam da njena odluka nije konacna i da nije odigrala svoju poslednju utakmicu u nacionalnom timu.Nadam se da nece cekati da Terzic bude bivsi selektor da bi se vratila jer kako stvari stoje kad on bude bio bivsi selektor ona ce tada biti bivsa igracica. A to bi stvarno bila steta.

odbojka

pre 13 godina

Djerisilo akoje pametna vratice se u repku sledece sezone i igrace Gran Pri i Evropsko pred nasom publikom.Koliko se secam nju Terzic nije izbacio vec je ona donela odluku da ne igra ove sezone. Ali za sledecu nadam se dea ce da se vrati da bismo nastupili na ovim prestiznim takmicenjima u najjacem sastavu.

znanje-imanje

pre 13 godina

Devojkama čestitke. Ovo je uspeh, ali u perspektivi ovo je nivo niži od svetskog gde bi trebali da budemo. Umesto da iskoristimo što imamo dvadesetak dobrih igračica i pokrijemo sva takmičenja...

Treći set: nastavak nerazumljivog ponašanja selektora Terzića. Kada je, nakon mnogih znakova, krenulo nizbrdo on je kasnio sa tajm-autima. Pogotovu nije menjao, da bi usporio propadanje, probao preokret, razigrao neku novu igračicu, odmorio neku koja je u krizi. Što je najbitnije, najveća pomoć brojnim izmenama daje se liberu, koji nema zamenu, a Ćebić je zaista bila u rupi. Umalo nije ceo meč doveo u pitanje. Sve to kao da bi, stičem utisak, mogao uspešnije i sa više rečenica da kinji svoje igračice.

Dobijali ili gubili, Maja Ognjenović me sve više podseća na Skali iz X-files. Iz one epizode gde se Skali seća svoje mlađe i lepše sestre...

todos

pre 13 godina

Čestitke u svakom slučaju. ali mi kstalno jurimo neke beznačajne trofeje, a kad dođe ono najglavnije OI nema nas nigde. Nebi bilo loše za promenu da u EL budemo poslednji a na OI bar treći.

Drago

pre 13 godina

Cestitke za uspeh, ali nikako razlog za euforiju. Evroliga je drugorazredno takmicenje. Imamo ogroman potencijal u zenskoj odbojci, pa i ovaj jedan set nismo smeli da izgubimo. Selektor Terzic teba da prevazidje licnu sujetu i vrati u reprezentaciju jednu od najboljih svetskih odbojkasica Anju Spasojevic. Kada je Anja igrala osvajali smo medalje na najvecim takmicenjima, a sada bez nje maksimum nam je cetvrtfinale. Evroliga ne moze biti alibi za neuspehe na olimpijadi i evropskom prvenstvu.

Mirko

pre 13 godina

Cestitke Terzicu, cilj opravdava sredstva!!! cilj je postignut i treba cestitati! sve ostalo: kakav MVP takvo i takmicenje!!!!! Puno srece na svetskom prvenstvu!!!!

luka

pre 13 godina

Svaka cast odbojkasicama,mada smatram da osvojiti evropsku ligu sa ovakvim sastavom i nije neki uspeh.Licno smatram da nam jako fali Citakovic i Djerisilo.Iako jako postujem Terzica,smatram da u vatru treba bacati mladje ,cak mozda i bolje igracice.Ko prati zensku odbojku zna za sjajne igre Nadje Ninkovic dalje Sare Klisure,te male Olivere Kostic ,Sare Klisure.Nasa liga obiluje talentima koji moraju da se iskoriste u reprezentaciji.Milena Rasic je kao srednjak sjajna,ali licno smatram da je Ninkovicka,Veljkovicka,Tesanovicka i Jaksicka su u najmanjem slucaju u njenom rangu.SVAKA CAST,ALI MORA MNOGO BOLJE.JEL BUGARSKA VEROVATNO SPADA U TOP 10,AL NIKAKO U TOP 5 SVETSKE ODBOJKE.DAJTE SANSU ANTONIJEVICKI I SILVIJI POPOVIC...

Srpski dinamit

pre 13 godina

Zasto niste odmah u naslovu napisali da je u pitanju odbojka, da ne klikcemo na vest za dzabe?
(gavra, 25. jul 2010 21:17)

A šta ti pratiš,boćanje i balet!?

selektor

pre 13 godina

Pre svega cestitke devojkama na osvojenoj tj obranjenoj tituli! Bravo!
@ja: sta tebi u ovom slucaju nije jasno!? Rec nesporazum?! Djerisilo je igrala za drzavni dres 10 godina, prosla i sito i reseto, i jednostavno je kap prelila casu na relaciji Terzic - ona i devojka se povukla na miran i fin nacin. Sta je trebala - da puni clanke iznoseci ovo ili ono vezano za njen izostanak ili ono sto nosi u sebi i sto vise nije mogla da trpi!? Ima ona malo vise slifa nego sto ti mislis! A o Anji javnost nema pojma ni pola sta je prava istina, samo novinske spekulacije i lepo upakovana prica sa njene i Terziceve strane. Ali i normalno je da se detalji ne iznose u javnost! Ocekujte vrlo brzo odlazak jos nekih igracica koje su se zasitile one sumorne i dosadne face vecitog selektora. Pukom srecom su neke cure ostale da igraju, samo da se ne cudite kad na sledecu prozivku zafali jos koja "iz stare garde"...
Terzicu odlazi dok je vreme!!!

vesna

pre 13 godina

ja, Pre spiska u Zurnalu je Ivana izjavila*ko to meni rusi samopouzdanje da bolje igram u klubu nego u reprez*Samim tim je dala do znanja da izmedju nje i Terzica od EP nesto nestima.Na Fejsbuku je objavljen clanak da je bila kod Boricica, i da to nije urodilo plodom.Nevidim vise razloga cemu pisati o Terzicu i igracicama, jer je Anja dovoljno rekla.Zar je malo igracica odustalo zbog Terze?Uspeh na EL je lep i treba cestiati, ali to nije jako takmicenje.Tek na SP dolaze pravi potivnici gde cemo odmeriti snage i vrednosti naseg tima.Licno mislim da su i Ivana i Anja dale veliki dioprinos reprezentaciji i bronzi na SP.Moj licni utisak a Vas???

Bojan

pre 13 godina

Bravo devojke!
A mi silne pare dajemo na onaj jadni fudbal gde nikada nista necemo uraditi! Pravimo neke ,, Kuce fudbala" i slicne gluposti za bacanje para, a imamo dva bazena u drzavi.
A kakve samo odbojkasice, odbojkase, kosarkase, plivace, vaterpoliste, i koga sve ne, imamo. Kada ce fudbal moci da se pohvali makar priblizno slicnim rezultatima? Nikad. Drzava treba da stane svim raspolozivim sredstvima iza sportova koji je na vise nego velicanstven nacin prezentuju u svetu... a ako nesto pretekne neka ide fudbalerima:)
Pa kada naprave, a nece nikada, neki rezultat vredan postovanja, malo im povecati tu crkavicu.
Svakome spram zasluga:)

ja

pre 13 godina

@vesna:Slazem se da su Anja i Djerisilo dale puno reprezentaciji i hvala im na tome.Ali degutantno je pominjati njihova imena svaki put kad izadje neka vest o zenskoj reprezentaciji.Sto se tice jakih timova, vec smo se susretali sa njima i dok je Djerisilo bila tu(recimo na proslom Evropskom)pa smo prosli kao bos po trnju u velikoj meri zahvaljujuci bas tvojoj ljubimici Djeri.
@selektor:Ti si svojom izjavom da je za tebe izgubilo draz da gledas reprezentaciju nakon odlaska Djerisilo puno rekla o sebi i svom odnosu prema reprezentaciji.Sta se desilo sa onim tvojim "Devojke,uvek uz vas", to izgleda ne vazi od kad Djera nije tamo.Sto se tice toga da su pojedine devojke ostale da igraju "pukom srecom", radi se o sreci nosenja nacionalnog dresa i igranja za reprezentaciju svoje zemlje.A tvoje zelje o napustanju ekipe od strane jos nekih igracica se nece ostvariti.

Jelena

pre 13 godina

Svaka cast nasim devojkama, U toj radosti nismo mogli mi, koji pratimo odbojku da uzivamo do kraja jer nam to nije priustila " nacionalna televizija". Da li su te devojke zsluzile takav tretman? Trebalo bi zabraniti RTS da prenosi sportske dogadjaje jer nisu dorasli toj ulozi. Daleko su oni od nacionalne televizije. Svi drugi bolje prenose a pogotovo B92

iva nbg

pre 13 godina

podseticu da smo SREBRO na EVROPSKOM u BELGIJI ,ne tako davno ,uzeli bez djerisilo koja nije bila ni u sastavu (operacija) ,sa Anjom koja nije ni igrala veci deo,sto zbog "povreda" sto zbog lose forme,sto zbog selktorovog izbora jer tim koji ide se ne menja ,u konkorenciji koja je znatno jaca nego na svetskom (jer u evropi svi igraju dobru odbojku) i zato se secam sjajne VESNE CITAKOVIC ,NIKOLIC JELENE ,MAJE OGNJENOVIC i SUZANE CEBIC .E pa dragi moji ,one su IKONE ove selekcije ,one su te koje traju ,a ne povremene zvezdice koje zasvetlucaju svake 4-te godine .podrzivo devojke koje dolaze -Rashu ,Anu ,Stefi ,umesto sto zalimo za nekim imenima poznatim samo u srpskoj odbojci ..

lvzifer

pre 13 godina

I pre nego sto krene prepucavanje koliko odbojkasica igra u CZ koliko u Partizanu (Terzic nije dobar, trebala je da igra ova ili ona, komentatori su losi itd i sl.) .. ljudi jednostavno se radujte prvi smo u necemu i to u Evropi , pa zar nije lep osecaj kad procitate da smo prvi u necemu pa makar bilo i sinhrono plivanje .. uzivajte i cestitajte curama za promenu .. bravo za cure bravo za Srbiju .. vise su sportski uspesi ove nazalost sve manje i napacene zemlje uradili za istu nego svi bivsi i sadasnji politicari ministri i ostala gospoda ikad ... BRAVOOOO !!!!

Igor

pre 13 godina

Svaka cast nasim devojkama na pobedi i trofeju.A jel moze neko da mi kaze zasto Anja Spasojevic nije u reprezentaciji, i postoji li neka sansa da se vrate ona i Ivana Djerisilo...:)))

rajko

pre 13 godina

Jedan sam od onih kome se ne sviđa kako selektor vodi reprezentaciju ali ne smatram da su toliko neophodne Spasojević iĐerisilo.Pitao bih ove što se zalažu za njih da li znaju gde one igraju i kako.Objektivno teško da bi u bilo kom klubu u italijanskoj ligi bile u prvoj postavi.Za reprezentaciju trebaju da igraju najbolje igračice,koje nose igru u jakim klubovima(Vesović,Brakočević,Veljković,Ognjanović,Marinković itd.).Nije mi jasno da majstorović i Molnar imaju prednost u odnosu na Amadeu Duraković kao i Krsmanović i Rašić u odnosu na Draganu Marinković(ako ona ima pravo da igra).

Миле

pre 13 godina

Браво девојке, било вас је милина гледати како играте, а и најлепше сте. Уживао сам у свему и још би више када би на дресовима носиле препознатљиве српске боје и обележја.

Zole

pre 13 godina

Čestitke curama, Evroliga nije takmičenje za baciti, i svaka titula je vredna, još ako je zlatna - sav trud, znoj i napor sa priprema dobija svoju težinu! Ono što kvari utisak pri prenosu ovakvih bitnih takmičenja tj utakmica - RTS! Zar je moguće da posle toliko godina prenosa i stotine i stotine utakmica i komentarisanja mi ne možemo jednom bez trabunjanja komentatora da pratimo meč!? Poen osvoji Molnar, ona hvali Vesović i kad uklaviri ko je i šta je - prvo tajac a onda "haha pa znate nezgodno je iz studija pratiti, pokušavamo po kosi i broju da raspoznamo igračice" !?! Alo, ko je tu lud - narod plaća pretplatu, a oni nisu u stanju poslati novinara na lice mesta, da bude uz ekipu, dobije intervjue, prenese utiske sa terena... Jednom rečju strašno!
Bez obzira na ovaj uspeh ostajem pri starom mišljenju - Mrgud treba da ode sa selektorske pozicije! Ali mi se čini da će posle ovog trofeja i te kako ostati tu gde jeste! Brate mili, pa niko nije odigrao utakmicu bez ijedne greške! I ove naše cure imaju pravo da pogreše majku mu! Ama na svaku loptu se beči kao da su mu sve redom pobili - tako se stručnjaku ne diže moral ekipi!

ja

pre 13 godina

@vesna:Ajde za Anju znamo sta se desavalo , ali sta je u pitanju sa Djerisilo? Zar nije ona jednom prilikom izjavila "Ja igram za Srbiju"(zeleci pretpostavljam da kaze da ne igra za selektora). Pa sta je bilo u medjuvremenu kad je regularno bila na spisku za ovosezonske akcije reprezentacije zasto je odustala? Kakav sukob sa Terzicem? Kako niko ne zna nista o tome a za Anju smo znali svaki detalj? Prilicno cudno i navodi me na pomisao da nikakav sukob nije u pitanju nego nesto drugo.

branko

pre 13 godina

Победа у Европској лиги је успех који се могао очекивати јер осим Бугарске и Турске тамо наше нису имале озбиљног противника. Против Туркиња би вероватно било теже због публике али ни Бугарке нису екипа коју је лако победити 3 пута у десетак дана. Честитке на резултату и игри у већем делу меча.
Ако се добро искористи, ово би могао бити историјски дан за нашу женску одбојку. Тај Grand Prix је пандан Светској лиги за мушкарце а континуирано играње у Светској лиги је, по мом мишљењу, један од 2-3 најбитнија фактора којима се може објаснити одржавање изузетно високог нивоа квалитете наше мушке репрезентације. Захваљујући Светској лиги извршена је безболна смена генерација, Влада Петковић, Никола Ковачевић, Марко Подрашчанин, Драган Станковић од солидних клупских играча постали су цењени европски па и светски одбојкаши а Саша Старовић је на путу да постане велики ас. Захваљујући Светској лиги од екипе непознатих могућности данас знамо да опет имамо једну од најбољих репрезентација на свету и да осим Бразила и Русије нико тренутно није бољи од нас. Е све то може да се деси и са девојкама играњем у Grand Prix-у, о чему сам ја писао и пре две године. Тих десетак утакмица са квалитетним екипама које се играју без императива победе, без страха од испадања су идеална прилика за стварање и игре и играча и стицања свести о сопственој вредности. Не знам која су правила попуњавања места , али од данас ПРВИ И НАЈВАЖНИЈИ циљ наше женске одбојке треба да буде СТАЛНО присуство у Grand Prix-у . Ако у томе успију, пут до европских и светскх медаља биће сасвим отворен. На основу озбиљности коју су испољиле у овом данас завршеном такмичењу стекао сам утисак да су и девојке и стручни штаб тога свесни.
Срећно !

grga

pre 13 godina

Ma jesu nase najbolje, najsimparicnije i sve naj...

ali brate ona Eva Janeva i ona druga sto je pocela pa je vise nije bilo....mislim... Vasileva.... uhhhhhh
pocinjem da pratim bugarsku zensku reprezentaciju....

jos jedampu Svaka cast nasim lepoticama...

www.worldofbasketball.org

pre 13 godina

Bravo devojke!!! Odlican rezultat i konacno da se malo pise i o zenskom sportu. Nekako su zene uvek u drugom planu. Svaka cast i samo tako nastavite.

http://www.worldofbasketball.org

ja

pre 13 godina

@selektor:Samo da razjasnim par stvari:
I ja zelim da Terzic ode sa mesta selektora jos od neuspeha na OI u Pekingu.
Drugo,sto se tice EP ne mislim da je Djerisilo glavni krivac za neuspeh, ona nosi deo odgovornosti a cinjenica je da je odigrala ispod svojih mogucnosti( ovo spominjem samo iz razloga sto mi smeta sto se pojedine igracice u nekim komentarima dozivljavaju kao spasioci reprezentacije i kao da bi sve bilo sjajno samo da su one tu).
I da me ne shvatis pogresno, nemam zaista nista protiv Djerisilo, naprotiv, znam veoma dobro o kakvoj se igracici radi i upravo zbog toga me je uzasno neprijatno iznenadila njena odluka da ne igra za reprezentaciju. Nadam se da ta odluka nije konacna.Ako gledamo realno ko fali u ovoj ekipi to je samo Djerisilo.Iz ekipe sa SP 2006 Citakovic se oprostila od reprezentacije, a Anja cak i ako bismo zanemarili njen odnos sa Terzicem, nakon problema u klubu prakticno Od Nove godine nije igrala tako da nije bilo realno da bude pozvana.Ti sigurno sve ovo znas i sama.Znaci fali samo Djerisilo.Niko drugi.Mislim da razumes sta hocu da kazem.Na kraju, kao sto rekoh, iskreno se nadam da njena odluka nije konacna i da nije odigrala svoju poslednju utakmicu u nacionalnom timu.Nadam se da nece cekati da Terzic bude bivsi selektor da bi se vratila jer kako stvari stoje kad on bude bio bivsi selektor ona ce tada biti bivsa igracica. A to bi stvarno bila steta.

grbovic

pre 13 godina

Devojke- svaka svaka cast!

Tijanicu- jos jednom si pokazao kako ne treba voditi drzavnu televiziju. Gde su nasi novinari na prvenstvu Evrope. Covece da li shvatas da narod Srbije placa pretplatu od 500 dinara i da za to ima pravo da bude obavesten o svemu, a ne selektivno, ono sto ti mislis da je bitno!!!!!

Smederevac

pre 13 godina

Bravo carice! Premala smo zemlja ali zato sa prevelikim sportskim ocekivanjima! Postujmo nase sportiste i kada im odlicno ide, ali i kada posrnu

Jos jednom, bravo devojke!

navijac

pre 13 godina

Odbojkasi i odbojkasice su napravili fantastican uspeh. Ovaj tim ce da hara narednih 4-5 godina.
Cestitam. Svaka cast. Samo napred.

Djorgo

pre 13 godina

Meni je u ovim vestima kada se analiziraju rezultati najintersantniji lik predsednik OSS Boricic. Mozda gresim, ne znam, sumnjam da je covek sa kojim bi ste se prijateljski druzili, ali da je napravio fantastican niz rezultata to je van svake sumnje i za postovanje.

igor

pre 13 godina

Cilj je da najspremnije budu za Svetsko prvenstvo i raduju nadahnute izjave igračica! Čini se da zaista najviše vole da igraju za reprezentaciju!

vesna

pre 13 godina

Rajko, ocito da nisi u toku odbojkaskih zbivanja.Ivana i Anja su u Ital. igrale do 2006 god.Danas su nosioci igre Ivana u Tur.Galatasaraj najbolji poenter turskog porvenstva.Dok Anja igra u Franc. -Kanu, Ligu sampiona pa gledaj.U reprezentaciju nisu zbog Terzica.Njih dve su igrale za nac.tim 10 god. i bile glavni nosioci igre na SP 2006 god.Verovattno su i one teska srca odustale od nacionalnog dresa.Ali, kada nesto neide odustaj ili trpi?Svaka cast na osvojenom zlatu Evro lige, a SP je sledece takmicenje.Mnogo srece im zelim i radujem se njihovim pobedama ma koje takmicenje bilo.

selektor

pre 13 godina

@ja - potpuno pogresno rezonovanje. Devojke imaju podrsku nacije pa i mene uvek i u svakoj prilici, u kom god da su sastavu. E sad, za vecitog selektora se to odavno ne moze reci. Kazes Djerisilo kriva za neuspeh na EP!? Izgleda mi nismo gledali isto takmicenje... Neuspeh u kosarci - Obradovic podnosi ostavku, neuspeh u fudbalu - vec nekoliko selektora odlazi sa te funkcije (nerado spominjem fudbal jer su tim bez ikakvih rezultata ali je tema selektor i trajanje), rukomet - ista prica, muska selekcija u odbojci je promenila par selektora IAKO su redjali uspehe svih ovih godina konstantno... Jedino Terzic ostaje tu gde jeste, bez grize savesti za raspad tima koji je doneo najveca odlicja u novijoj istoriji tog sporta u nasoj zemlji. Igranje za nacionalni tim nije samo sreca, vec i ponos koji je i mnogo veci faktor. Hvala svim devojkama sto i dalje izgaraju iako svi znamo pod kakvim okolnostima i sa kim rade...

odbojka

pre 13 godina

Djerisilo akoje pametna vratice se u repku sledece sezone i igrace Gran Pri i Evropsko pred nasom publikom.Koliko se secam nju Terzic nije izbacio vec je ona donela odluku da ne igra ove sezone. Ali za sledecu nadam se dea ce da se vrati da bismo nastupili na ovim prestiznim takmicenjima u najjacem sastavu.