Četvrtak, 08.07.2010.

13:35

DK: Meč otvaraju Đoković i Ljubičić

Duel Hrvatska - Srbija u Splitu otvaraju Đoković i Ljubičić, nakon njih na teren izlaze Troicki i Čilić. Hrvatska definitivno bez Iva Karlovića

Izvor: B92

DK: Meè otvaraju Ðokoviæ i Ljubièiæ IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

76 Komentari

Sortiraj po:

Milan T

pre 13 godina

@toni

A sta si ti to pronasao uvredljivim na toj fotki? Cinjenicu koja je napisana ili mesto gde je ispisana?

Kak mozes uporedijvati poziv na linch sa iznetom cinjenicom?

Neca

pre 13 godina

"Pokušavam pokazati Splitu, ali ne samo Splitu, da je ovo prilika da svijetu pokažemo kako je rat iza nas. Mislim da će pomoći što se radi o teniskom, a ne o nogometnom meču. No, svejedno moram priznati da se ipak malo bojim. Ne treba vam dvije tisuće ljudi da nastane problem, dovoljna su dva luđaka koja mogu napraviti kaos", priznao je Ljubičić, kojeg Amerikanci opisuju kao tenisača s drugačijim pristupom u ovom individualnom, sebičnom sportu."

Ovo su reci Ivana Ljubicica date medijima.

Ivan Ljubicic je zbog rata morao da napusti Banja Luku, grad u kojem je do tada ziveo.

Morati otici iz svoje kuce u jeku rata i uputiti se u nepoznato, strano i neizvesno je nesto sto coveku donosi i traume i frustracije za ceo zivot.
Ivan Ljubicic je ipak nasao snage i volje da se izdigne iznad ruznih dogodjanja koje mu je rat doneo.

U svojoj izjavi americkim medijima kaze da je dovoljno da se nadju "dva ludjaka" koja bi mogla da naprave nesto neugodno.

I "dva ludjaka" su se zaista nasla i ostavila transparent.

Da li cemo dozvoliti da "dva ludjaka" trijumfuju zavisi samo pojedinacno od svakog od nas.

Mozda je za neke tesko da se izdignu iznad ruznih ratnih dogadjanja i provokacija poput ove ali je definitivno moguce.

Sve je u nama i o svemu sami svojim razumom odlucujemo.

Trazimo zato razum i ljudskost u nama i izdignimo se iznad ratnih dogadjanja i ratnih poklica.

Jedino tako ce oni koji ostavljaju transparente biti posramljeni i pobedjeni.

Milan

pre 13 godina

Ljubicic je 15-i igrac na ATP listi, Novak vodi 2:0 u setovima na "vrucem" gostujucem terenu, ima 4:1 u trecem i nervira se covek zbog neiznudjene greske kojom je propustio jednu brejk loptu. E to je razlika izmedju Top igraca i onih koji tu zalutaju igrom slucaja, na primer jednim polufinalom GS-a u karijeri.

Ipak, zao mi je sto je razbio Ljubicica sa 3:0 zato sto je Ljubo stvarno dobar lik. Vise bi volio da tako podere ono hercegovacko ...o.

alpinista

pre 13 godina

Gde nam je Febče?
Mora Šveđanin da deli malo packe, vi baš nikako da razumete šta je kulturno ponašanje na sportskom terenu.
"U" mora da se unese za verifikaciju, bravo moderator.

FeboZg

pre 13 godina

Publika je super,fudbalska da im pozavidi...
(kontrarevolucija, 9. jul 2010 14:42)

Čekaj malo..želiš li reći da igrate u neregularnim uvjetima...strpi se još malo..da ekipa dođe s posla i sa plaže...kao vi bi nama slatko dali prije meča..ne pravite se fini kad se zna tko ste i kaj ste...btw...nešto ne vidim da Nole razbija Ljubu

toni

pre 13 godina

Ovakva atmosfera se bi bila i u Beogradu, samo na srpskoj strani. Naravno da to nije opravdanje da se fućka na srpsku himnu i da se postavlja onakav transparet.
Evo stavit ću i ja jedan link, da vam pokažem da se ne razlikujemo (nemojte ga shvatiti kao provojakciju, jer takve stvari trebaju izači na vidjelo)
http://www.index.hr/images2/takolepatakoblizutakogenocidna540.jpg
Kako meč bude odmicao tenzije će se smirit, i biti će bitan samo tenis. Nadam se da će Hrvatska pobijedit.
Pozivam sve ljude iz Srbije da dođu na Jadran i da se opuste i uživaju.

Sinisa

pre 13 godina

Gledam prenos i ne mogu da verujem da je hrvatska publika toliko prosta i nepostena. Urlaju i zvizde da iznerviraju Novaka dok se on sprema da servira. Sudije cute i ne reaguju. Trebalo bi ih izbaciti iz dvorane , pa neka odu da se deru po brdima sa kojih su sisli i neka tamo slusaju svoje ustaske pesme.

hrvatina_zg

pre 13 godina

a cekajte braco srbi ...nemojte generalizirat zbog ovog transparenta....tako bi i ja mogo reci da su svi srbi cetnici zbog transparenta na kosarkaskoj utakmici ...DOGODINE U KNINU....zapamitite svugdje ima debila a nazalost uvijek manjina nadglasa vecinu...pozzz

ja

pre 13 godina

http://www.index.hr/sport/clanak/prva-neugodnost-za-srpske-tenisace-u-splitu-transparent-srbe-na-vrbe-osvanuo-na-ulazu-u-grad/500889.aspx

Neo

pre 13 godina

@nikol dz. femija...Istine radi,Spanija nas je prosle godine pobedila rez 4:1.Jedinu nasu pobedu je ostvario dubl.Drago mi je da je pala tenzija koju je,bez razloga,digao Obradovic.Ja navijam i nadam se pobedi nasih.Iznad svega,zelim da pobedi dobar tenis.

mate_hr

pre 13 godina

Evo nažalost neki kreteni su vec osramotili tvoj grad. Sa transparentom ciju parolu necu ovde pisati.
Sa bagrom treba odmah u zatvor.

Neo

pre 13 godina

@nikol dz. femija...Istine radi,Spanija nas je prosle godine pobedila rez 4:1.Jedinu nasu pobedu je ostvario dubl.Drago mi je da je pala tenzija koju je,bez razloga,digao Obradovic.Ja navijam i nadam se pobedi nasih.Iznad svega,zelim da pobedi dobar tenis.

munze2

pre 13 godina

Voleo bih da Srbija pobedi, naravno! Ali ako izgubi, to znači da dalje ide meni sledeća najomiljenija repka, Hrvatska. Sve su ovo sjajni momci, neopterećeni budalaštinama i treba da budu za primer ostalima. Verovatno će svi đuture u nedelju uveče negde na lokanje.

Splićo

pre 13 godina

Nadam se da će sve proći dobro i da neki kreteni neće osramotiti moj Split. Neka pobjedi bolji. Bilo je teških ratova i teških trenutaka,, ali je to nadam se zauvijek prošlo i treba danas graditi prijateljstvo i suživot,

Hrvatska

pre 13 godina

Evo da se pridružim miroljubivim komentarima...
Bio sam 1990g. u Beogradu i sjećam se slavlja na ulicama poslje pobjede nad Španjolskom na svjetskom nogometnom prvenstvu..Beograd mi je ostao u jako lijepom sjećanju, a bila je već ta prokleta 1990 godina....bila su to ta vremena...Zato bi sad iskoristio priliku da pozovem sve normalne ljude iz Srbije da dođu na Jadran, posebno na Pag na Zrće pa da vide kaj je zabava i tulum. Znam skupo je, al i nama je...
Zamislite da se Hrvatska i Srbija zajedno kandidiraju za domaćima Evropskog prvenstva u nogometu!
Znam da sve ovo nema veze sa tenisom, ma ko god da pobjedi, samo da bude dobar tenis! Pozdrav iz Hrvatske

vojvodjanin

pre 13 godina

Dragi Prijatelji,najezio sam se citajuci neke od komentara i pozdravljam sve Vas koji stvarate pozitivnu atmosferu!!!Konacno nema skrnavih prepucavanja i ovo je pravi primer za sve!Neka pobedi SPORT i ZDRAV RAZUM i naravno Srbija sa 3:2:))!

nikol dž.femija

pre 13 godina

ĐOKOVIĆ -ATP lista 2. a na Race listi 5. /GODIŠTE 1987./

Čilić - ATP 13. Race 11.
/GODIŠTE 1988./

Ljubičić - ATP 16. Race 13.
/GODIŠTE 1979./

NOVAK - MARIN 4:0
NOVAK - IVAN 5:2

Kada su srpski teniseri išli u goste španskim,išli su bez ikakve ambicije jasne, da makar pokušaju da pobede. Računalo se da Nadal kao najbolje plasirani od svih, pobedi svoja 2 meča, iako je igrao i Novak koji je bio ,tada, treći ili četrvrti.

Nadal je svoja dva meča dobio, i Španci su odigrali do kraja maksimalo, iako nisu morali, POBEDILI SU sa 5:0, NISU hteli da ne odigraju, ili da odigraju reda radi i dva meča izgube, ne, do kraja sa nulom da nas pobede, a ne da bude 3:2 za njih.

Nadal je očekivano dobio oba meča , iako je imao pritisak, pa i medijski sigurno, iako je u Devis kup mečevima sve moguće, iako se u mečevima za reprezentaciju događa da lošiji pobedi većim srcem,iako je igrao protiv nezgodnog Novaka od kojeg je i gubio,NE, NIJE BILO IZNENAĐENJA.

ZATO, NIKAKO ne bi trebalo sumnjati u Novaka i njegovu pobedu. A NI U OBRADOVIĆEVU izjavu.

Normalno je za očekivati da Novak dobije svoja dva meča.

Verujem da Novak, iako je polufinale WB odličan rezultat, ima prisutan osećaj razočaranosti ovogodišnjim WB i zato se nadam da će, sebe radi prvenstveno a onda i zemlje radi, pobediti u oba meča.

Igraće se na tvrdoj podlozi, a ta podloga je bliža Novaku /jer i AO i US open su neke vrste tvrdih podloga, a tu je najuspešniji/.

Publika, ma kako da navija, u ovom slučaju Novaku ne bi trebalo da bude problem, u Hrvatskoj ima puno Srba,a i njemu je majka iz Hrvatske, pa je on tu i domaći, zatim on je vrlo ljubazan i pristojan momak, izjavama nije iritirao nikoga tamo, a i već je nekoliko puta javno izjavio da je to /Srbin-Hrvat/svejedno, značilo bi jedan narod, bar kada je on u pitanju.

ONO ŠTO SMETA i što PUNO GOVORI O MEDIJIMA i kako se nešto ističe, a nešto sklanja - NEMA NI REČI o tome HOĆE LI na klupi Srbije sedeti savetnik koga plaća TS Srbije- NIKOLA PILIĆ, hoće li biti profesionalac?? TO SE ĆUTI, to se ne dira. ZAŠTO??

ZATIM, pitanje, GDE je u reprezentaciji, recimo Dušan Lajović, 461. na listi, momak od 20 godina, koji je zadivio publiku na ovogodišnjem Srbija openu, a mnogi su mu i ovde, na ovom sajtu, pisali hvalospeve i pitali se ko je, molili da mu se pomogne u napredovanju?? To se ne dira.To se ćuti. Zašto? POSAO NOVINARA JE DA PITA?

JOŠ NEŠTO, s početka priče, zašto se u našoj ŠTAMPI pa i u nekom od tekstova ovde, može pročitati da ako naši ostvare 3 pobede, zadnja dva meča se ne moraju ni odigrati?
ZAŠTO TO?? TAKO SE PISALO i protiv Australije i protiv Amerike, zašto je to ovde u redu a u ŠPANIJI NIJE , tamo se pobedjuje, ako se može, sa 5:0 i ne predaju se mečevi, niti se otaljavaju? ZAŠTO TO MEDIJI pominju uopšte? KOME JE TO U INTERESU? VAŽNO JE DA SRBIJA, kada god može, DOBIJE MEČ MAKSIMALNO, sa nulom. TO JE, vidimo, SVIMA VAŽNO, logično i Srbiji.

PRIMEĆUJEMO DA svi, /Nemci na SP, Argentici...i svi drugi/ KADA MOGU DA POBEDE, bilo koga -najboljeg ili najlošijeg, POBEDJUJU MAKSIMALNO. Zašto se kod nas forsira bolećivost prema drugome ili šta, lenjost prema sebi??

TAKO JE BILO i u Fed kup meču u Španiji /3:2/ - pobedili smo i u 4.meču, naša Ana nije morala da igra protiv Marije Hoze Martinez Sančez, i nije igrala. A onda je ove godine prvi put igrala protiv nje i izgubila. DA JE TADA ODIGRALA bar bi imala neko iskustvo i ko zna kako bi bilo ove godine.

UGLAVNOM, što se tiče Novakovih mečeva, NE BI SMELO DA BUDE DILEME sportske o pobedniku, bez obzira na sve obzire, a što se tiče drugih igara....ha, uvek može da se kaže da je istrošen, da je domaći teren odlučio, ili iskustvo, ili hteli smo , želeli smo, mislili smo, ali eto nismo imali sreće, onaj drugi je imao svoj dan, onaj drugi je igrao meč karijere...što sve može i da bude tačno, ali...

Čusmo pre neko veče na RTS-u, iako se to zna, finale SP od pre neku godinu Brazil-Francuska, Gali su morali da pobede iz NESPORTSKIH RAZLOGA, a Ronaldo je morao da ne igra....tako da....ko zna...

MENE, lično, PORAZ ne bi iznenadio.

VERUJEM i očekujem, NADAM SE i ŽELIM POBEDU Srbije. Imaće i Srbi svoju podršku sa brda Čiova, kada sidju one mnogobrojne srpske porodice.

NAPRED Novače, Viktore, Nenade, Janko do polufinala Devis kupa !!!

Dejan

pre 13 godina

Cinjenica je da cu gledati prijenos, ali necu navijati niti za koga. Zasto ? Zato sto su i sami rekli da su prijatelji medju sobom. Ako su to sami zakljucili, tko sam ja da navijam za onoga 'moga' ?!?!? Neka pobijedi 'spretniji', jer to tako ide u davis cupu...

bane

pre 13 godina

@dragan

Bozoljac je sam odustao od reprezentacije i otišao na jedan turnir u Americi gde je ispao u prvom kolu. Polakomio se čovek od kad je uzeo dva tri gema Federeru. Ali u pravu si 100% za Marka Đokovića, zar se tako formira reprezentacija, preko veze i poznanstva. Sramota. To govori da je Obradović samo marioneta u rukama firme "Family sport" a reprezentacija postade isto family.

zainteresovan

pre 13 godina

Pravo je osvezenje procitati iskazane komentare osoba pod pseudonimom percik i and.
Ukoliko budemo svi uspeli a jednom hocemo, nadam se, da sa uzivanjem pratimo vrhunsko sportsko nadmetanje dve super ekipe sa ovih prostora, zamislite samo koliko cemo se radovati pobedi ekipe koja se pokaze boljom. Prirodno je da ce svako bodriti svoje ovom prilikom ali cemo isto tako primetiti i dobre rezultate igraca iz protivnicke ekipe.
A tek ako se bude igrao vrhunski tenis - dozvolite mi, bice to pravi ugodjaj! Ucinicu jos jedan napor a to je da uskoro ponovo dodjem u Dalmaciju posle mnogo vremena i da se opet uverim da je Jadran isto toliko plav kao i nekada! Naravno, ovo nema veze sa tenisom i DC ali moze biti divan povod. Beograd je cudesan na svoj nacin a svi koji jednom dodju, uvek se vracaju. Barem je do sada bilo tako.

jovan

pre 13 godina

No dobro, kad se svi bave prognozama da pokusam i ja.
Mislim da je Obradovic pogresio vec na startu time sto je Troickog stavio u igru u prvom danu. Troicki je najbolji dubl igrac uz Zimonjica, a trebao ga je cuvati za treci dan protiv njihovog drugog igraca ma ko to bio jer bi mu to bio siguran poen.
Ocu reci da je trebao zrtvovati Janka i poslati ga na teren protiv favorizovanog Cilica, jer cemo taj mec svakako izgubiti, a Janko je jos u svatovima a mozda bi mogao namuciti Cilica, koji ce verovatno igrati i u dublu.
Novak ce verovatno dobiti Ljubicica, a nisam siguran da ce i Cilica. I upravo zato peti mec ce biti odlucujuci.
Dakle 3:2 ili 2:3.

svaka čast

pre 13 godina

Za Gospodina And!!
Svaka čast, želim i tebi i svim iskrenim ljubiteljima sporta da uživaju u ovakvom dobrom sportskom meču, jer to je da ne ponavljamo samo sportski meč!!
Da je sreće da se susrećemo češće u svim ostalim sportskim disciplinama, bili bi zdraviji( ko razume shvatiće), a ne da se prepucavamo (nepristojnim)rečima.
Još jednom puno pozdrava svim iskrenim poštovaocima sporta , a one koje interesuje politika i ostalo neka se leče na nekim drugim mestima ..
Pozdrav za Split i sve dobronamerne prijatelje sporta.

dragan

pre 13 godina

Sve mogu da prihvatim ali da Marko Djokovic udje u reprezentaciju umesto Ilije Bozoljca?????? Neshvatljivo ??????? Pa on je ljudi 1369 na ATP listi ????? Ispred Marka Djokovica imamo tacno 16 i slovima sesnaest veoma dobrih tenisera koji imaju od 4 do 261 poen na ATP listi a Marko jedva 2 poena!!!!! Dali nas selektor zna sta radi?

Percik

pre 13 godina

Koliko su samo naša dva naroda opterećena jedni drugima najbolje govori činjenica da ćemo i od tenisa napraviti susret na život i smrt, a kamo li od nekog drugog sporta.

Nevjerojatnih komentara ima: "Ako Nole izgubi izgubit će više od meča." Što će to točno izgubiti ona ekipa koja bude poražena u subotu ili u nedjelju. Četvrt finale DC, ništa više ništa manje, općenito je shvaćanje sporta u RH i RS nevjerojatno ispolitizirano i nacionalno obojano, dok to ne ispravimo nikada se nećemo moći normalno natjecati ni na šahovskoj olimipijadi.
Bolje bi bilo da imamo svi više novca pa da vi dođete malo na more u Dalmaciju, a mi malo u BGD u noćni život, a ne da jedni drugima prijetimo preko neta.

Iskreno više me zanima tko će biti treći na svjetskom nego tko će u polufinale DC...

crni_zg

pre 13 godina

Moram da kazem ipak ako Djoko udje kao u wimbldonu da je realno favorit u oba meca !!Moja prognoza prije meca je ipak na vasoj strani 60-40 ali domaci teren ako djoko nebudo onaj svoj onda ste u bananai !!Molim vas nemojte troickog usporedjivati sa cilicem i majstorom ljubom
pozdrav iz ZG i nek bolji pobijedi

Peki

pre 13 godina

Ne mogu da veruje koliko neumerene izjave daje jedan selektor. Stvarno neozbiljno. Daj boze da pobedimo, ako kojim slucajem izgubimo Obradovic bolje da se ne vraca u zemlju zbog ovakvih izjava

zoran

pre 13 godina

(and, 8. jul 2010 14:56)

Prijatelju, da je vise takvih ljudi, kao sto si ti, sa obe strane, danas bi se svi radovali velikom teniskom susretu i ne bi slusali izjave koje-kakvih "novinara" i naseg selektora - kako je opasno u Splitu.
Pozdrav tebi i iskrenim ljubiteljima sporta.
Neka pobedi bolji.

perica

pre 13 godina

danas sam kupio kartu za meceve posli posla, nije jeftino 300,00kn(cca 40eur),al ocekuje se puna dvorana i vrhunski tenis. prva mi je zelja da sve prođe u tolerantnom ozracju i sportskom duhu. ,iako ste favoriti,iskreno se nadam da ce nedjelja , a pogotovo se nadam zadnji meč donijeti ukupnog pobjednika. Svim srpskim navijačima želim ugodan boravak u gradu s najviše osvajaca olimpijskih medalja po glavi stanovnika na svijetu. pozdrav iz splita

sima

pre 13 godina

kao prvo- pozdrav i hvala @ and na prelepim mislima;
kao drugo: BRE SRBI ko vam ugodi? ako ja Novak uzdrzan- nevalja, komentare procitaj; ako je Obradovic entusiasta NEVALJA- pa sta hocete vi?
Kao trece-momci su zadovoljni i to je NAJVAZNIJE - ja sam presrecan! i racunam na ljudskost Dalmatinaca koje postujem iz duse! ali pravih!
Pozdrav iz Holandije;
p.s. uz svu 'nasu anonimnost'na ovom forumu znadog od pocetka - pozdran Predo!

Anonymous

pre 13 godina

Realno je da Djokovic oba singla dobije , jer je ipak mnogo kvalitetniji i od LJubicica i Čilića ,kao i u paru uz Zimonjica ko god da igra objektivno smo jaci.Ali u ovakvim mecevima se nikad ne zna,Hrvati igraju pred svojom publikom ,ali ipak ocekujem nasu pobjedu...AJMO SRBIJA !!!

WildeTennis;)

pre 13 godina

Mislim da se ne treba unapred radovati, a i iskreno mi ne svidja sto je Obradovic bas toliko ubedjen da ce Novak da pobedi.... Iako pobedi to ce biti sigurno tezak mec, jer se on i Ljubicic odlicno poznaju, kako na terenu, tako i van njega... Na N.Djokovicu je sigurno najveci teret, jer je pritisnut sa svih strana kako "mora" da dobije svoje meceve...
A sto se hrvatskog dubla tice, naravno da su Dodig i Veic varka, jer sasvim je logicno da njihov selektor nece rizikovati! A sto se naseg dubla tice, mislim da ce ovaj sastav ostati nepromenjen, jer kombinacija Zimonjic/Tipsarevic je sigurno najbolja kombinacija u nasem timu...
Napred SRBIJA

Vesna

pre 13 godina

Novinarima treba zakonom zabraniti naslove tipa"Pobeda Srbije od 3:0 vec u subotu" ili "Orlovi sigurno prolaze u drugi krug,cetvrtfinale itd...",a sto je najgore,nijedan mec nije odigran.To je po meni bezobrazluk i nepotrebno stvaranje pritiska na ljude(sportiste)kojima vise nego nama stalo da dobro urade posao.

Novo_Sarajevo

pre 13 godina

Samo bih vas podsjetio da je Đoković ove godine pobijedio samo jednog igrača iz Top 15 (u Dubaiju Mihaila Južnija, koji je u tom trenutku bio 15.). Uspjeh na Wimbledonu može zavarati, jer je pobjeđivao, redom, 68., 97., 31., 26. i 82. igrača svijeta (takav niz priliči ATP turniru serije 250). Ove godine je gubio od Tsonge, Južnija, Ljubičića, Rochusa, Melzera i Malissea te dva puta od Verdasca.

S druge strane, Čilić (koji je u katastrofalnoj formi već mjesecima), ove je godine pobijedio Wawrinku (u tom trenutku 19. na svijetu) dva puta, zatim Del Potra (5) i Roddicka (7), a nisu za zanemariti ni pobjede protiv Karlovića, Melzera, Baghdatisa i Almagra.

Ljuba Truba je ove godine pobjeđivao Tsongu, Đokovića, Nadala, Roddicka i Almagra.

Najveći ovogodišnji uspjesi Troickog su pobjede protiv Robreda (26) i Monaca (30).

Uglavnom, radi se o vrlo neizvjesnom i tijesnom meču u kojem je teško dati bilo kakvu prognozu.

Prednosti Srbije su dubl i prilično dobra forma Đokovića i Troickog.

Prednosti Hrvatske su: Podloga (rukorthard) na kojoj je Čilića jako teško dobiti, iskustvo i splitska publika. Mane: Ljubičiću pucaju leđa, Čilić nije u lošoj formi, šanse za dubl gotovo da ne postoje (jer 100% igraju Veić i Dodig).

Lusi

pre 13 godina

Mislim da ce prvi mec biti odlucujuci. Troicki ce izgubiti oba meca, dubl Srbije ce da pobedi a Novak ce dobiti Cilica. Ko pobedi pobedice sa 3:2 u bodovima. Kako god se zavrsi moji prolaze dalje :) Steta samo sto je cetvrtfinale a ne finale.

One night in May

pre 13 godina

Nazalost, opet je stvorena slika kao da je Srbija favorit, a da pritom nije iznesen nijedan jedini argument zasto je favorit.

"Ne igra Karlovic" nije razlog, trebalo bi uporediti one koji igraju. Sa Karlovicem u timu Hrvatska, koja igra kod kuce, ako je neko zaboravio, bila bi favorit. Noleta mogu da dobiju i Ljubo i Marin, dok ce Troicki protiv obojice imati za neku nijansu manju sansu, nego oni protiv Djokovica. Dubl jeste nasa prednost, cak i da Prpa odluci da stavi Cilica i Ljubicica - i tada ce Ziki i Tipsa biti blagi favoriti.

Ovde nema mudrovanja - plan Hrvatske je da se oba puta dobije Troicki i jednom Djokovic (ili teze obrnuto). A ako dubl nesto donese u medjuvremenu, tim bolje.

Nama ce puno zavisiti od Djokovica i dubla, a ako Trole uzme neki poen, onda se lakse dise.

Kako god i dublu i Djokovicu jos vise, bice izuzetno tesko da ostvare pobede u Spaladiumu. Jesu blagi favoriti (dubl je i apsolutni favorit, ako Hrvatska ne izadje sa Ljubom i Marinom) - nista manje, ali i nista vise.

iggy

pre 13 godina

Stvarno mi nije jasno odakle ovoliki optimizam, Djokovic jeste favorit u oba meca, ali isto tako ne treba otpisivati ni Ljubicica ni Cilica niti sigurno reci da ih Nole dobija, narocito jer igraju pred svojom publikom i imaju mnogo vise iskustva u Davis cupu. U dublu jesmo favoriti i to nam je po meni najsigurniji poen, Troicki je pokazao da tesko izlazi na kraj sa bolje plasiranim teniserima i sigurno gubi bar jedan mec, mozda i oba. U svakom slucaju moja prognoza je 3:2 za nekog

Mirko

pre 13 godina

Realno bi bilo da se udje u treci dan sa 2:1 za Srbiju. Dakle, Novak dobija Ljubicica i par dobija, a Troicki gubi. E sad, to je sve ono sto je na papiru. Ako bi recimo Karlovic zaigrao sa Veicem (izraziti dubl igrac) u paru - eto moguceg problema. Ne smem ni da pomislim ako Novak bude "indisponiran". U svakom slucaju ja sam sutra ispred TVa u 14 casova i NAPRED SRBIJA :))

milos

pre 13 godina

Neka susret prođe u prijatnoj sportskoj atmosferi, sa puno lepih poteza, na oduševljenje publike, kako splitske, tako i televizijske i da mi pobedimo:)

Svi do jednog momci koji su prijavljeni za susret su sjajni ljudi i sportisti, naši malo uspešniji sportisti u poslednje vreme, pa cenim da će se sve gornje ostvariti:)

Predo

pre 13 godina

Sve sto je pricao ovaj ili onaj ovih dana, sada vise nije vazno. Imam osjecaj da ce pobjediti onaj ko dobije ovaj prvi mec. Sastaju se dva tenisera, koji se poznaju u dusu, koji su trenirali zajedno i postuju jedan drugoga. Osim toga, dvojica, koja spadaju u najinteligentnije tenisere danasnjice. Ljubo ce baciti sve karte na servis, maksimalno skracivanje poena, a Djokovic ce pokusati da nametne svoj ritam "vozanja" protivnika. Problem je sto Djokovic "mora" dobiti ovaj mec, jer su sanse Troickog protiv Cilica manje, nego sanse LJubicica protiv Djokovica. Poen u dublu je unapred upisan, mada dubl ima neke karakteristike kolektivnog sporta i tu publika i atmosfera imaju odredjenu ulogu. Mislim da je najava Dodiga i Veica u dublu varka i da ce igrati Ljubicic i Cilic, ako Ljubo bude zdrav i spreman, pogotovo ako bude 2:0 za bilo koga. Nadam se da su nasi odolili kupanju i suncanju, jer je naucno dokazano da plivanje djeluje negativno na koordinaciju u sportovima kao sto je tenis. Najbolji komentar: "Zasto reprezentacija BiH ("pojacana Veicem") i Srbije igraju u Splitu? Neutralni teren!"

Makaveli

pre 13 godina

Kljucna partija.
Odlucujuce ce biti koliko je Djokovic motivisan. Bude li svestan vaznosti meca, pobedice. Bude li u mislima na nekom vencanju i ispracaju (kao protiv Berdiha), nema nista od toga.
Nadam se ozbiljnom npristupu igri, i naravno pobedi.

branko

pre 13 godina

У марту сам написао да су Србија и Хрватска, у најбољим саставима екипе приближно истих вредности и кад би одиграли 10 мечева, рецимо сваке две недеље, наизменично тамо и овамо или све на неутралном терену, резултат у победама би био 5 : 5 а од тих 10 мечева 7 –8 би се завршило резултатом 3 : 2 за некога .Каква је ситуација сада уочи меча? Сложио бих се са онима који сматрају да Србија има благу предност из 3 разлога.
1.Одсуство Карловића, премда неки колеге са форума мисле управо супротно. Ја не волим играче типа Карловића и Изнера . Тачно је да су и Чилић и Љубичић квалитетнији, али против њих се може играти. Против Карловића нема игре на његов сервис а то значи да његов противник на свој сервис мора играти беспрекорно да би неутралисао сигурних 30 – 40 поена које Карловић освоји сервисом а то је јако тешко.
2. Чини да су наши играчи, нарочито Новак тренутно у бољој форми. Ипак, не бих томе придавао велики значај јер домаћи терен може да неутралише ту предност.
3. Мислим да у важном дублу имамо веће шенсе. Имамо искуство и знање Зимоњића који у пару може сасвим добро да игра са било којим од преосталих наших играча тако да она двојица који буду играли сингл могу имати један слободан дан.
Да се игра код нас, по мојој процени шансе би биле 60 : 40 а овако, оне су 55 : 45 у корист Србије.

doktor

pre 13 godina

Sve zavisi od prvog meca.Novak ne sme izgubiti,jer ne bi izgubio samo mec(ko razume ,shvatice).Dubl Hrvatske ce biti Cilic-ljubicic!

soyuz

pre 13 godina

Žao mi je i naše i Vaše tenisače jer su oni privatno dobri prijatelji i jako odbro surađuju, a mediji su obje strane im oblače ratničke majice i usmjeravaju na borbu za interese koji su lažni i imaju daleko manju vrijednost od prijateljstva i mira.

and

pre 13 godina

Biti ću realan i reći da Srbija ima veliku šansu da prođe u polufinale...Čilić je premlad i usprkos fantastičnom početku ove godine sa polufinalom Australije i 2 osvojena turnira( Zagreb i Cheenai) u zadnjih 4-5 mjeseci evidentan je pad njegove forme...jedina šansa Hrvatskoj jest Ljubo...to je naša šansa...ukoliko Ljubo uspije Đokoviću zapapriti brzim servisima i onim njegovim beckendima mogao bi iznenaditi Srbe...međutim to je jako teško...iako nije nemoguće...znači ponavljam naša šansa je prvi meč i Ljubo...Čilić je neiskusan i nije u formi da bi on mogao riješiti Đokovića uz toliki pritisak...e sada još se tu mora uzeti jedan neizostavni faktor...svi vi koji čitate ovaj post znajte da Split živi za ovo...ne toliko zbog činjenice što dolaze Srbi, nego iz razloga jer je ovo spektakl, a vjerujte mi Dalmatinci obožavaju spektakle, a o njihovoj ljubavi prema sportu govori sama činjenica koliko su svjetskih igrača dali ne samo u tenisu nego i u mnogim sportovima za bivšu Yugu i sada Hrvatsku...sve u svemu Dalmatinci su veliki domoljubi, emotivni narod koji zna kada treba navijati ali ponekad kada napraviti i sranje...nadam se da će ovo drugo biti u neznatnim količinama...uglavnom ovo je već sada epski spektakl, izuzetno kvalitetan sa puno emotivnog naboja i sa velikim pritiskom, spektakl koji najvjerojatnije u tenisu nećemo nikada više imati s obzirom da se ovakvi igrači kakve trenutno posjedujemo ne rađaju svakih 5 ili 10 nego svakih 50 godina...ovo je također prilika da kroz jedan civilizirani sport krenemo ka miru i uzajamnom poštovanju nakon naših povijesnih tragedija, jednostavno rečeno da počnemo živjeti kao pravi susjedi...velika mi je čast što imam priliku svjedočiti takvom događaju i još jednom pozdravljam sve moje prijatelje iz Srbije i podsjećam moje sugrađane koji eventualno čitaju ovaj post da se suzdrže ružnih skandiranja i uvreda na račun Srpske reprezentacije...ipak je to samo sport

Mr. Error

pre 13 godina

Bice pakleno i na terenu a i u publici. Jeste da ulazimo kao favoriti, ali bas zbog toga treba da budemo oprezni. Mislim da je veci pritisak na nasoj strani. Hrvati su kod kuce, imaju podrsku publike i to im moze dati jos vise samopouzdanja. Treba biti jako oprezan u mecevima koji ce slediti. Protivnik moze na svaki nacin da nas iznenadi.
Ono sto me najvise nervira jesu naslovi u danasnjim novinama. SRBIJA POBEDJUJE HRVATE KOD KUCE, VEC POSLE DRUGOG DANA CE SRBIJA POVESTI SA 3:0 bla bla bla. Rano odpisujemo Hrvate, a zaboravljamo da su oni i te kako opasni.

Dusan

pre 13 godina

Uh,samo da ne bude kao u Indijen Velsu,Troicki gubi,dubl sigurno dobija,kakav bre Dodig i Veic,Djokovic bi trebao da dobije Cilica a onda Troicki- Ljubicic.Tu stvarno ne bih znao sta da kazem.U svakom slucaju prognoziram 3-2 za nas.

and

pre 13 godina

Biti ću realan i reći da Srbija ima veliku šansu da prođe u polufinale...Čilić je premlad i usprkos fantastičnom početku ove godine sa polufinalom Australije i 2 osvojena turnira( Zagreb i Cheenai) u zadnjih 4-5 mjeseci evidentan je pad njegove forme...jedina šansa Hrvatskoj jest Ljubo...to je naša šansa...ukoliko Ljubo uspije Đokoviću zapapriti brzim servisima i onim njegovim beckendima mogao bi iznenaditi Srbe...međutim to je jako teško...iako nije nemoguće...znači ponavljam naša šansa je prvi meč i Ljubo...Čilić je neiskusan i nije u formi da bi on mogao riješiti Đokovića uz toliki pritisak...e sada još se tu mora uzeti jedan neizostavni faktor...svi vi koji čitate ovaj post znajte da Split živi za ovo...ne toliko zbog činjenice što dolaze Srbi, nego iz razloga jer je ovo spektakl, a vjerujte mi Dalmatinci obožavaju spektakle, a o njihovoj ljubavi prema sportu govori sama činjenica koliko su svjetskih igrača dali ne samo u tenisu nego i u mnogim sportovima za bivšu Yugu i sada Hrvatsku...sve u svemu Dalmatinci su veliki domoljubi, emotivni narod koji zna kada treba navijati ali ponekad kada napraviti i sranje...nadam se da će ovo drugo biti u neznatnim količinama...uglavnom ovo je već sada epski spektakl, izuzetno kvalitetan sa puno emotivnog naboja i sa velikim pritiskom, spektakl koji najvjerojatnije u tenisu nećemo nikada više imati s obzirom da se ovakvi igrači kakve trenutno posjedujemo ne rađaju svakih 5 ili 10 nego svakih 50 godina...ovo je također prilika da kroz jedan civilizirani sport krenemo ka miru i uzajamnom poštovanju nakon naših povijesnih tragedija, jednostavno rečeno da počnemo živjeti kao pravi susjedi...velika mi je čast što imam priliku svjedočiti takvom događaju i još jednom pozdravljam sve moje prijatelje iz Srbije i podsjećam moje sugrađane koji eventualno čitaju ovaj post da se suzdrže ružnih skandiranja i uvreda na račun Srpske reprezentacije...ipak je to samo sport

Mr. Error

pre 13 godina

Bice pakleno i na terenu a i u publici. Jeste da ulazimo kao favoriti, ali bas zbog toga treba da budemo oprezni. Mislim da je veci pritisak na nasoj strani. Hrvati su kod kuce, imaju podrsku publike i to im moze dati jos vise samopouzdanja. Treba biti jako oprezan u mecevima koji ce slediti. Protivnik moze na svaki nacin da nas iznenadi.
Ono sto me najvise nervira jesu naslovi u danasnjim novinama. SRBIJA POBEDJUJE HRVATE KOD KUCE, VEC POSLE DRUGOG DANA CE SRBIJA POVESTI SA 3:0 bla bla bla. Rano odpisujemo Hrvate, a zaboravljamo da su oni i te kako opasni.

soyuz

pre 13 godina

Žao mi je i naše i Vaše tenisače jer su oni privatno dobri prijatelji i jako odbro surađuju, a mediji su obje strane im oblače ratničke majice i usmjeravaju na borbu za interese koji su lažni i imaju daleko manju vrijednost od prijateljstva i mira.

Dusan

pre 13 godina

Uh,samo da ne bude kao u Indijen Velsu,Troicki gubi,dubl sigurno dobija,kakav bre Dodig i Veic,Djokovic bi trebao da dobije Cilica a onda Troicki- Ljubicic.Tu stvarno ne bih znao sta da kazem.U svakom slucaju prognoziram 3-2 za nas.

Percik

pre 13 godina

Koliko su samo naša dva naroda opterećena jedni drugima najbolje govori činjenica da ćemo i od tenisa napraviti susret na život i smrt, a kamo li od nekog drugog sporta.

Nevjerojatnih komentara ima: "Ako Nole izgubi izgubit će više od meča." Što će to točno izgubiti ona ekipa koja bude poražena u subotu ili u nedjelju. Četvrt finale DC, ništa više ništa manje, općenito je shvaćanje sporta u RH i RS nevjerojatno ispolitizirano i nacionalno obojano, dok to ne ispravimo nikada se nećemo moći normalno natjecati ni na šahovskoj olimipijadi.
Bolje bi bilo da imamo svi više novca pa da vi dođete malo na more u Dalmaciju, a mi malo u BGD u noćni život, a ne da jedni drugima prijetimo preko neta.

Iskreno više me zanima tko će biti treći na svjetskom nego tko će u polufinale DC...

Vesna

pre 13 godina

Novinarima treba zakonom zabraniti naslove tipa"Pobeda Srbije od 3:0 vec u subotu" ili "Orlovi sigurno prolaze u drugi krug,cetvrtfinale itd...",a sto je najgore,nijedan mec nije odigran.To je po meni bezobrazluk i nepotrebno stvaranje pritiska na ljude(sportiste)kojima vise nego nama stalo da dobro urade posao.

zoran

pre 13 godina

(and, 8. jul 2010 14:56)

Prijatelju, da je vise takvih ljudi, kao sto si ti, sa obe strane, danas bi se svi radovali velikom teniskom susretu i ne bi slusali izjave koje-kakvih "novinara" i naseg selektora - kako je opasno u Splitu.
Pozdrav tebi i iskrenim ljubiteljima sporta.
Neka pobedi bolji.

perica

pre 13 godina

danas sam kupio kartu za meceve posli posla, nije jeftino 300,00kn(cca 40eur),al ocekuje se puna dvorana i vrhunski tenis. prva mi je zelja da sve prođe u tolerantnom ozracju i sportskom duhu. ,iako ste favoriti,iskreno se nadam da ce nedjelja , a pogotovo se nadam zadnji meč donijeti ukupnog pobjednika. Svim srpskim navijačima želim ugodan boravak u gradu s najviše osvajaca olimpijskih medalja po glavi stanovnika na svijetu. pozdrav iz splita

branko

pre 13 godina

У марту сам написао да су Србија и Хрватска, у најбољим саставима екипе приближно истих вредности и кад би одиграли 10 мечева, рецимо сваке две недеље, наизменично тамо и овамо или све на неутралном терену, резултат у победама би био 5 : 5 а од тих 10 мечева 7 –8 би се завршило резултатом 3 : 2 за некога .Каква је ситуација сада уочи меча? Сложио бих се са онима који сматрају да Србија има благу предност из 3 разлога.
1.Одсуство Карловића, премда неки колеге са форума мисле управо супротно. Ја не волим играче типа Карловића и Изнера . Тачно је да су и Чилић и Љубичић квалитетнији, али против њих се може играти. Против Карловића нема игре на његов сервис а то значи да његов противник на свој сервис мора играти беспрекорно да би неутралисао сигурних 30 – 40 поена које Карловић освоји сервисом а то је јако тешко.
2. Чини да су наши играчи, нарочито Новак тренутно у бољој форми. Ипак, не бих томе придавао велики значај јер домаћи терен може да неутралише ту предност.
3. Мислим да у важном дублу имамо веће шенсе. Имамо искуство и знање Зимоњића који у пару може сасвим добро да игра са било којим од преосталих наших играча тако да она двојица који буду играли сингл могу имати један слободан дан.
Да се игра код нас, по мојој процени шансе би биле 60 : 40 а овако, оне су 55 : 45 у корист Србије.

Hrvatska

pre 13 godina

Evo da se pridružim miroljubivim komentarima...
Bio sam 1990g. u Beogradu i sjećam se slavlja na ulicama poslje pobjede nad Španjolskom na svjetskom nogometnom prvenstvu..Beograd mi je ostao u jako lijepom sjećanju, a bila je već ta prokleta 1990 godina....bila su to ta vremena...Zato bi sad iskoristio priliku da pozovem sve normalne ljude iz Srbije da dođu na Jadran, posebno na Pag na Zrće pa da vide kaj je zabava i tulum. Znam skupo je, al i nama je...
Zamislite da se Hrvatska i Srbija zajedno kandidiraju za domaćima Evropskog prvenstva u nogometu!
Znam da sve ovo nema veze sa tenisom, ma ko god da pobjedi, samo da bude dobar tenis! Pozdrav iz Hrvatske

dragan

pre 13 godina

Sve mogu da prihvatim ali da Marko Djokovic udje u reprezentaciju umesto Ilije Bozoljca?????? Neshvatljivo ??????? Pa on je ljudi 1369 na ATP listi ????? Ispred Marka Djokovica imamo tacno 16 i slovima sesnaest veoma dobrih tenisera koji imaju od 4 do 261 poen na ATP listi a Marko jedva 2 poena!!!!! Dali nas selektor zna sta radi?

svaka čast

pre 13 godina

Za Gospodina And!!
Svaka čast, želim i tebi i svim iskrenim ljubiteljima sporta da uživaju u ovakvom dobrom sportskom meču, jer to je da ne ponavljamo samo sportski meč!!
Da je sreće da se susrećemo češće u svim ostalim sportskim disciplinama, bili bi zdraviji( ko razume shvatiće), a ne da se prepucavamo (nepristojnim)rečima.
Još jednom puno pozdrava svim iskrenim poštovaocima sporta , a one koje interesuje politika i ostalo neka se leče na nekim drugim mestima ..
Pozdrav za Split i sve dobronamerne prijatelje sporta.

iggy

pre 13 godina

Stvarno mi nije jasno odakle ovoliki optimizam, Djokovic jeste favorit u oba meca, ali isto tako ne treba otpisivati ni Ljubicica ni Cilica niti sigurno reci da ih Nole dobija, narocito jer igraju pred svojom publikom i imaju mnogo vise iskustva u Davis cupu. U dublu jesmo favoriti i to nam je po meni najsigurniji poen, Troicki je pokazao da tesko izlazi na kraj sa bolje plasiranim teniserima i sigurno gubi bar jedan mec, mozda i oba. U svakom slucaju moja prognoza je 3:2 za nekog

Novo_Sarajevo

pre 13 godina

Samo bih vas podsjetio da je Đoković ove godine pobijedio samo jednog igrača iz Top 15 (u Dubaiju Mihaila Južnija, koji je u tom trenutku bio 15.). Uspjeh na Wimbledonu može zavarati, jer je pobjeđivao, redom, 68., 97., 31., 26. i 82. igrača svijeta (takav niz priliči ATP turniru serije 250). Ove godine je gubio od Tsonge, Južnija, Ljubičića, Rochusa, Melzera i Malissea te dva puta od Verdasca.

S druge strane, Čilić (koji je u katastrofalnoj formi već mjesecima), ove je godine pobijedio Wawrinku (u tom trenutku 19. na svijetu) dva puta, zatim Del Potra (5) i Roddicka (7), a nisu za zanemariti ni pobjede protiv Karlovića, Melzera, Baghdatisa i Almagra.

Ljuba Truba je ove godine pobjeđivao Tsongu, Đokovića, Nadala, Roddicka i Almagra.

Najveći ovogodišnji uspjesi Troickog su pobjede protiv Robreda (26) i Monaca (30).

Uglavnom, radi se o vrlo neizvjesnom i tijesnom meču u kojem je teško dati bilo kakvu prognozu.

Prednosti Srbije su dubl i prilično dobra forma Đokovića i Troickog.

Prednosti Hrvatske su: Podloga (rukorthard) na kojoj je Čilića jako teško dobiti, iskustvo i splitska publika. Mane: Ljubičiću pucaju leđa, Čilić nije u lošoj formi, šanse za dubl gotovo da ne postoje (jer 100% igraju Veić i Dodig).

Splićo

pre 13 godina

Nadam se da će sve proći dobro i da neki kreteni neće osramotiti moj Split. Neka pobjedi bolji. Bilo je teških ratova i teških trenutaka,, ali je to nadam se zauvijek prošlo i treba danas graditi prijateljstvo i suživot,

vojvodjanin

pre 13 godina

Dragi Prijatelji,najezio sam se citajuci neke od komentara i pozdravljam sve Vas koji stvarate pozitivnu atmosferu!!!Konacno nema skrnavih prepucavanja i ovo je pravi primer za sve!Neka pobedi SPORT i ZDRAV RAZUM i naravno Srbija sa 3:2:))!

milos

pre 13 godina

Neka susret prođe u prijatnoj sportskoj atmosferi, sa puno lepih poteza, na oduševljenje publike, kako splitske, tako i televizijske i da mi pobedimo:)

Svi do jednog momci koji su prijavljeni za susret su sjajni ljudi i sportisti, naši malo uspešniji sportisti u poslednje vreme, pa cenim da će se sve gornje ostvariti:)

Anonymous

pre 13 godina

Realno je da Djokovic oba singla dobije , jer je ipak mnogo kvalitetniji i od LJubicica i Čilića ,kao i u paru uz Zimonjica ko god da igra objektivno smo jaci.Ali u ovakvim mecevima se nikad ne zna,Hrvati igraju pred svojom publikom ,ali ipak ocekujem nasu pobjedu...AJMO SRBIJA !!!

Predo

pre 13 godina

Sve sto je pricao ovaj ili onaj ovih dana, sada vise nije vazno. Imam osjecaj da ce pobjediti onaj ko dobije ovaj prvi mec. Sastaju se dva tenisera, koji se poznaju u dusu, koji su trenirali zajedno i postuju jedan drugoga. Osim toga, dvojica, koja spadaju u najinteligentnije tenisere danasnjice. Ljubo ce baciti sve karte na servis, maksimalno skracivanje poena, a Djokovic ce pokusati da nametne svoj ritam "vozanja" protivnika. Problem je sto Djokovic "mora" dobiti ovaj mec, jer su sanse Troickog protiv Cilica manje, nego sanse LJubicica protiv Djokovica. Poen u dublu je unapred upisan, mada dubl ima neke karakteristike kolektivnog sporta i tu publika i atmosfera imaju odredjenu ulogu. Mislim da je najava Dodiga i Veica u dublu varka i da ce igrati Ljubicic i Cilic, ako Ljubo bude zdrav i spreman, pogotovo ako bude 2:0 za bilo koga. Nadam se da su nasi odolili kupanju i suncanju, jer je naucno dokazano da plivanje djeluje negativno na koordinaciju u sportovima kao sto je tenis. Najbolji komentar: "Zasto reprezentacija BiH ("pojacana Veicem") i Srbije igraju u Splitu? Neutralni teren!"

doktor

pre 13 godina

Sve zavisi od prvog meca.Novak ne sme izgubiti,jer ne bi izgubio samo mec(ko razume ,shvatice).Dubl Hrvatske ce biti Cilic-ljubicic!

One night in May

pre 13 godina

Nazalost, opet je stvorena slika kao da je Srbija favorit, a da pritom nije iznesen nijedan jedini argument zasto je favorit.

"Ne igra Karlovic" nije razlog, trebalo bi uporediti one koji igraju. Sa Karlovicem u timu Hrvatska, koja igra kod kuce, ako je neko zaboravio, bila bi favorit. Noleta mogu da dobiju i Ljubo i Marin, dok ce Troicki protiv obojice imati za neku nijansu manju sansu, nego oni protiv Djokovica. Dubl jeste nasa prednost, cak i da Prpa odluci da stavi Cilica i Ljubicica - i tada ce Ziki i Tipsa biti blagi favoriti.

Ovde nema mudrovanja - plan Hrvatske je da se oba puta dobije Troicki i jednom Djokovic (ili teze obrnuto). A ako dubl nesto donese u medjuvremenu, tim bolje.

Nama ce puno zavisiti od Djokovica i dubla, a ako Trole uzme neki poen, onda se lakse dise.

Kako god i dublu i Djokovicu jos vise, bice izuzetno tesko da ostvare pobede u Spaladiumu. Jesu blagi favoriti (dubl je i apsolutni favorit, ako Hrvatska ne izadje sa Ljubom i Marinom) - nista manje, ali i nista vise.

sima

pre 13 godina

kao prvo- pozdrav i hvala @ and na prelepim mislima;
kao drugo: BRE SRBI ko vam ugodi? ako ja Novak uzdrzan- nevalja, komentare procitaj; ako je Obradovic entusiasta NEVALJA- pa sta hocete vi?
Kao trece-momci su zadovoljni i to je NAJVAZNIJE - ja sam presrecan! i racunam na ljudskost Dalmatinaca koje postujem iz duse! ali pravih!
Pozdrav iz Holandije;
p.s. uz svu 'nasu anonimnost'na ovom forumu znadog od pocetka - pozdran Predo!

Makaveli

pre 13 godina

Kljucna partija.
Odlucujuce ce biti koliko je Djokovic motivisan. Bude li svestan vaznosti meca, pobedice. Bude li u mislima na nekom vencanju i ispracaju (kao protiv Berdiha), nema nista od toga.
Nadam se ozbiljnom npristupu igri, i naravno pobedi.

crni_zg

pre 13 godina

Moram da kazem ipak ako Djoko udje kao u wimbldonu da je realno favorit u oba meca !!Moja prognoza prije meca je ipak na vasoj strani 60-40 ali domaci teren ako djoko nebudo onaj svoj onda ste u bananai !!Molim vas nemojte troickog usporedjivati sa cilicem i majstorom ljubom
pozdrav iz ZG i nek bolji pobijedi

Mirko

pre 13 godina

Realno bi bilo da se udje u treci dan sa 2:1 za Srbiju. Dakle, Novak dobija Ljubicica i par dobija, a Troicki gubi. E sad, to je sve ono sto je na papiru. Ako bi recimo Karlovic zaigrao sa Veicem (izraziti dubl igrac) u paru - eto moguceg problema. Ne smem ni da pomislim ako Novak bude "indisponiran". U svakom slucaju ja sam sutra ispred TVa u 14 casova i NAPRED SRBIJA :))

zainteresovan

pre 13 godina

Pravo je osvezenje procitati iskazane komentare osoba pod pseudonimom percik i and.
Ukoliko budemo svi uspeli a jednom hocemo, nadam se, da sa uzivanjem pratimo vrhunsko sportsko nadmetanje dve super ekipe sa ovih prostora, zamislite samo koliko cemo se radovati pobedi ekipe koja se pokaze boljom. Prirodno je da ce svako bodriti svoje ovom prilikom ali cemo isto tako primetiti i dobre rezultate igraca iz protivnicke ekipe.
A tek ako se bude igrao vrhunski tenis - dozvolite mi, bice to pravi ugodjaj! Ucinicu jos jedan napor a to je da uskoro ponovo dodjem u Dalmaciju posle mnogo vremena i da se opet uverim da je Jadran isto toliko plav kao i nekada! Naravno, ovo nema veze sa tenisom i DC ali moze biti divan povod. Beograd je cudesan na svoj nacin a svi koji jednom dodju, uvek se vracaju. Barem je do sada bilo tako.

hrvatina_zg

pre 13 godina

a cekajte braco srbi ...nemojte generalizirat zbog ovog transparenta....tako bi i ja mogo reci da su svi srbi cetnici zbog transparenta na kosarkaskoj utakmici ...DOGODINE U KNINU....zapamitite svugdje ima debila a nazalost uvijek manjina nadglasa vecinu...pozzz

Sinisa

pre 13 godina

Gledam prenos i ne mogu da verujem da je hrvatska publika toliko prosta i nepostena. Urlaju i zvizde da iznerviraju Novaka dok se on sprema da servira. Sudije cute i ne reaguju. Trebalo bi ih izbaciti iz dvorane , pa neka odu da se deru po brdima sa kojih su sisli i neka tamo slusaju svoje ustaske pesme.

Peki

pre 13 godina

Ne mogu da veruje koliko neumerene izjave daje jedan selektor. Stvarno neozbiljno. Daj boze da pobedimo, ako kojim slucajem izgubimo Obradovic bolje da se ne vraca u zemlju zbog ovakvih izjava

WildeTennis;)

pre 13 godina

Mislim da se ne treba unapred radovati, a i iskreno mi ne svidja sto je Obradovic bas toliko ubedjen da ce Novak da pobedi.... Iako pobedi to ce biti sigurno tezak mec, jer se on i Ljubicic odlicno poznaju, kako na terenu, tako i van njega... Na N.Djokovicu je sigurno najveci teret, jer je pritisnut sa svih strana kako "mora" da dobije svoje meceve...
A sto se hrvatskog dubla tice, naravno da su Dodig i Veic varka, jer sasvim je logicno da njihov selektor nece rizikovati! A sto se naseg dubla tice, mislim da ce ovaj sastav ostati nepromenjen, jer kombinacija Zimonjic/Tipsarevic je sigurno najbolja kombinacija u nasem timu...
Napred SRBIJA

jovan

pre 13 godina

No dobro, kad se svi bave prognozama da pokusam i ja.
Mislim da je Obradovic pogresio vec na startu time sto je Troickog stavio u igru u prvom danu. Troicki je najbolji dubl igrac uz Zimonjica, a trebao ga je cuvati za treci dan protiv njihovog drugog igraca ma ko to bio jer bi mu to bio siguran poen.
Ocu reci da je trebao zrtvovati Janka i poslati ga na teren protiv favorizovanog Cilica, jer cemo taj mec svakako izgubiti, a Janko je jos u svatovima a mozda bi mogao namuciti Cilica, koji ce verovatno igrati i u dublu.
Novak ce verovatno dobiti Ljubicica, a nisam siguran da ce i Cilica. I upravo zato peti mec ce biti odlucujuci.
Dakle 3:2 ili 2:3.

Lusi

pre 13 godina

Mislim da ce prvi mec biti odlucujuci. Troicki ce izgubiti oba meca, dubl Srbije ce da pobedi a Novak ce dobiti Cilica. Ko pobedi pobedice sa 3:2 u bodovima. Kako god se zavrsi moji prolaze dalje :) Steta samo sto je cetvrtfinale a ne finale.

Dejan

pre 13 godina

Cinjenica je da cu gledati prijenos, ali necu navijati niti za koga. Zasto ? Zato sto su i sami rekli da su prijatelji medju sobom. Ako su to sami zakljucili, tko sam ja da navijam za onoga 'moga' ?!?!? Neka pobijedi 'spretniji', jer to tako ide u davis cupu...

munze2

pre 13 godina

Voleo bih da Srbija pobedi, naravno! Ali ako izgubi, to znači da dalje ide meni sledeća najomiljenija repka, Hrvatska. Sve su ovo sjajni momci, neopterećeni budalaštinama i treba da budu za primer ostalima. Verovatno će svi đuture u nedelju uveče negde na lokanje.

Neca

pre 13 godina

"Pokušavam pokazati Splitu, ali ne samo Splitu, da je ovo prilika da svijetu pokažemo kako je rat iza nas. Mislim da će pomoći što se radi o teniskom, a ne o nogometnom meču. No, svejedno moram priznati da se ipak malo bojim. Ne treba vam dvije tisuće ljudi da nastane problem, dovoljna su dva luđaka koja mogu napraviti kaos", priznao je Ljubičić, kojeg Amerikanci opisuju kao tenisača s drugačijim pristupom u ovom individualnom, sebičnom sportu."

Ovo su reci Ivana Ljubicica date medijima.

Ivan Ljubicic je zbog rata morao da napusti Banja Luku, grad u kojem je do tada ziveo.

Morati otici iz svoje kuce u jeku rata i uputiti se u nepoznato, strano i neizvesno je nesto sto coveku donosi i traume i frustracije za ceo zivot.
Ivan Ljubicic je ipak nasao snage i volje da se izdigne iznad ruznih dogodjanja koje mu je rat doneo.

U svojoj izjavi americkim medijima kaze da je dovoljno da se nadju "dva ludjaka" koja bi mogla da naprave nesto neugodno.

I "dva ludjaka" su se zaista nasla i ostavila transparent.

Da li cemo dozvoliti da "dva ludjaka" trijumfuju zavisi samo pojedinacno od svakog od nas.

Mozda je za neke tesko da se izdignu iznad ruznih ratnih dogadjanja i provokacija poput ove ali je definitivno moguce.

Sve je u nama i o svemu sami svojim razumom odlucujemo.

Trazimo zato razum i ljudskost u nama i izdignimo se iznad ratnih dogadjanja i ratnih poklica.

Jedino tako ce oni koji ostavljaju transparente biti posramljeni i pobedjeni.

mate_hr

pre 13 godina

Evo nažalost neki kreteni su vec osramotili tvoj grad. Sa transparentom ciju parolu necu ovde pisati.
Sa bagrom treba odmah u zatvor.

alpinista

pre 13 godina

Gde nam je Febče?
Mora Šveđanin da deli malo packe, vi baš nikako da razumete šta je kulturno ponašanje na sportskom terenu.
"U" mora da se unese za verifikaciju, bravo moderator.

nikol dž.femija

pre 13 godina

ĐOKOVIĆ -ATP lista 2. a na Race listi 5. /GODIŠTE 1987./

Čilić - ATP 13. Race 11.
/GODIŠTE 1988./

Ljubičić - ATP 16. Race 13.
/GODIŠTE 1979./

NOVAK - MARIN 4:0
NOVAK - IVAN 5:2

Kada su srpski teniseri išli u goste španskim,išli su bez ikakve ambicije jasne, da makar pokušaju da pobede. Računalo se da Nadal kao najbolje plasirani od svih, pobedi svoja 2 meča, iako je igrao i Novak koji je bio ,tada, treći ili četrvrti.

Nadal je svoja dva meča dobio, i Španci su odigrali do kraja maksimalo, iako nisu morali, POBEDILI SU sa 5:0, NISU hteli da ne odigraju, ili da odigraju reda radi i dva meča izgube, ne, do kraja sa nulom da nas pobede, a ne da bude 3:2 za njih.

Nadal je očekivano dobio oba meča , iako je imao pritisak, pa i medijski sigurno, iako je u Devis kup mečevima sve moguće, iako se u mečevima za reprezentaciju događa da lošiji pobedi većim srcem,iako je igrao protiv nezgodnog Novaka od kojeg je i gubio,NE, NIJE BILO IZNENAĐENJA.

ZATO, NIKAKO ne bi trebalo sumnjati u Novaka i njegovu pobedu. A NI U OBRADOVIĆEVU izjavu.

Normalno je za očekivati da Novak dobije svoja dva meča.

Verujem da Novak, iako je polufinale WB odličan rezultat, ima prisutan osećaj razočaranosti ovogodišnjim WB i zato se nadam da će, sebe radi prvenstveno a onda i zemlje radi, pobediti u oba meča.

Igraće se na tvrdoj podlozi, a ta podloga je bliža Novaku /jer i AO i US open su neke vrste tvrdih podloga, a tu je najuspešniji/.

Publika, ma kako da navija, u ovom slučaju Novaku ne bi trebalo da bude problem, u Hrvatskoj ima puno Srba,a i njemu je majka iz Hrvatske, pa je on tu i domaći, zatim on je vrlo ljubazan i pristojan momak, izjavama nije iritirao nikoga tamo, a i već je nekoliko puta javno izjavio da je to /Srbin-Hrvat/svejedno, značilo bi jedan narod, bar kada je on u pitanju.

ONO ŠTO SMETA i što PUNO GOVORI O MEDIJIMA i kako se nešto ističe, a nešto sklanja - NEMA NI REČI o tome HOĆE LI na klupi Srbije sedeti savetnik koga plaća TS Srbije- NIKOLA PILIĆ, hoće li biti profesionalac?? TO SE ĆUTI, to se ne dira. ZAŠTO??

ZATIM, pitanje, GDE je u reprezentaciji, recimo Dušan Lajović, 461. na listi, momak od 20 godina, koji je zadivio publiku na ovogodišnjem Srbija openu, a mnogi su mu i ovde, na ovom sajtu, pisali hvalospeve i pitali se ko je, molili da mu se pomogne u napredovanju?? To se ne dira.To se ćuti. Zašto? POSAO NOVINARA JE DA PITA?

JOŠ NEŠTO, s početka priče, zašto se u našoj ŠTAMPI pa i u nekom od tekstova ovde, može pročitati da ako naši ostvare 3 pobede, zadnja dva meča se ne moraju ni odigrati?
ZAŠTO TO?? TAKO SE PISALO i protiv Australije i protiv Amerike, zašto je to ovde u redu a u ŠPANIJI NIJE , tamo se pobedjuje, ako se može, sa 5:0 i ne predaju se mečevi, niti se otaljavaju? ZAŠTO TO MEDIJI pominju uopšte? KOME JE TO U INTERESU? VAŽNO JE DA SRBIJA, kada god može, DOBIJE MEČ MAKSIMALNO, sa nulom. TO JE, vidimo, SVIMA VAŽNO, logično i Srbiji.

PRIMEĆUJEMO DA svi, /Nemci na SP, Argentici...i svi drugi/ KADA MOGU DA POBEDE, bilo koga -najboljeg ili najlošijeg, POBEDJUJU MAKSIMALNO. Zašto se kod nas forsira bolećivost prema drugome ili šta, lenjost prema sebi??

TAKO JE BILO i u Fed kup meču u Španiji /3:2/ - pobedili smo i u 4.meču, naša Ana nije morala da igra protiv Marije Hoze Martinez Sančez, i nije igrala. A onda je ove godine prvi put igrala protiv nje i izgubila. DA JE TADA ODIGRALA bar bi imala neko iskustvo i ko zna kako bi bilo ove godine.

UGLAVNOM, što se tiče Novakovih mečeva, NE BI SMELO DA BUDE DILEME sportske o pobedniku, bez obzira na sve obzire, a što se tiče drugih igara....ha, uvek može da se kaže da je istrošen, da je domaći teren odlučio, ili iskustvo, ili hteli smo , želeli smo, mislili smo, ali eto nismo imali sreće, onaj drugi je imao svoj dan, onaj drugi je igrao meč karijere...što sve može i da bude tačno, ali...

Čusmo pre neko veče na RTS-u, iako se to zna, finale SP od pre neku godinu Brazil-Francuska, Gali su morali da pobede iz NESPORTSKIH RAZLOGA, a Ronaldo je morao da ne igra....tako da....ko zna...

MENE, lično, PORAZ ne bi iznenadio.

VERUJEM i očekujem, NADAM SE i ŽELIM POBEDU Srbije. Imaće i Srbi svoju podršku sa brda Čiova, kada sidju one mnogobrojne srpske porodice.

NAPRED Novače, Viktore, Nenade, Janko do polufinala Devis kupa !!!

Milan

pre 13 godina

Ljubicic je 15-i igrac na ATP listi, Novak vodi 2:0 u setovima na "vrucem" gostujucem terenu, ima 4:1 u trecem i nervira se covek zbog neiznudjene greske kojom je propustio jednu brejk loptu. E to je razlika izmedju Top igraca i onih koji tu zalutaju igrom slucaja, na primer jednim polufinalom GS-a u karijeri.

Ipak, zao mi je sto je razbio Ljubicica sa 3:0 zato sto je Ljubo stvarno dobar lik. Vise bi volio da tako podere ono hercegovacko ...o.

bane

pre 13 godina

@dragan

Bozoljac je sam odustao od reprezentacije i otišao na jedan turnir u Americi gde je ispao u prvom kolu. Polakomio se čovek od kad je uzeo dva tri gema Federeru. Ali u pravu si 100% za Marka Đokovića, zar se tako formira reprezentacija, preko veze i poznanstva. Sramota. To govori da je Obradović samo marioneta u rukama firme "Family sport" a reprezentacija postade isto family.

ja

pre 13 godina

http://www.index.hr/sport/clanak/prva-neugodnost-za-srpske-tenisace-u-splitu-transparent-srbe-na-vrbe-osvanuo-na-ulazu-u-grad/500889.aspx

FeboZg

pre 13 godina

Publika je super,fudbalska da im pozavidi...
(kontrarevolucija, 9. jul 2010 14:42)

Čekaj malo..želiš li reći da igrate u neregularnim uvjetima...strpi se još malo..da ekipa dođe s posla i sa plaže...kao vi bi nama slatko dali prije meča..ne pravite se fini kad se zna tko ste i kaj ste...btw...nešto ne vidim da Nole razbija Ljubu

Milan T

pre 13 godina

@toni

A sta si ti to pronasao uvredljivim na toj fotki? Cinjenicu koja je napisana ili mesto gde je ispisana?

Kak mozes uporedijvati poziv na linch sa iznetom cinjenicom?

toni

pre 13 godina

Ovakva atmosfera se bi bila i u Beogradu, samo na srpskoj strani. Naravno da to nije opravdanje da se fućka na srpsku himnu i da se postavlja onakav transparet.
Evo stavit ću i ja jedan link, da vam pokažem da se ne razlikujemo (nemojte ga shvatiti kao provojakciju, jer takve stvari trebaju izači na vidjelo)
http://www.index.hr/images2/takolepatakoblizutakogenocidna540.jpg
Kako meč bude odmicao tenzije će se smirit, i biti će bitan samo tenis. Nadam se da će Hrvatska pobijedit.
Pozivam sve ljude iz Srbije da dođu na Jadran i da se opuste i uživaju.

Neo

pre 13 godina

@nikol dz. femija...Istine radi,Spanija nas je prosle godine pobedila rez 4:1.Jedinu nasu pobedu je ostvario dubl.Drago mi je da je pala tenzija koju je,bez razloga,digao Obradovic.Ja navijam i nadam se pobedi nasih.Iznad svega,zelim da pobedi dobar tenis.

Neo

pre 13 godina

@nikol dz. femija...Istine radi,Spanija nas je prosle godine pobedila rez 4:1.Jedinu nasu pobedu je ostvario dubl.Drago mi je da je pala tenzija koju je,bez razloga,digao Obradovic.Ja navijam i nadam se pobedi nasih.Iznad svega,zelim da pobedi dobar tenis.

FeboZg

pre 13 godina

Publika je super,fudbalska da im pozavidi...
(kontrarevolucija, 9. jul 2010 14:42)

Čekaj malo..želiš li reći da igrate u neregularnim uvjetima...strpi se još malo..da ekipa dođe s posla i sa plaže...kao vi bi nama slatko dali prije meča..ne pravite se fini kad se zna tko ste i kaj ste...btw...nešto ne vidim da Nole razbija Ljubu

toni

pre 13 godina

Ovakva atmosfera se bi bila i u Beogradu, samo na srpskoj strani. Naravno da to nije opravdanje da se fućka na srpsku himnu i da se postavlja onakav transparet.
Evo stavit ću i ja jedan link, da vam pokažem da se ne razlikujemo (nemojte ga shvatiti kao provojakciju, jer takve stvari trebaju izači na vidjelo)
http://www.index.hr/images2/takolepatakoblizutakogenocidna540.jpg
Kako meč bude odmicao tenzije će se smirit, i biti će bitan samo tenis. Nadam se da će Hrvatska pobijedit.
Pozivam sve ljude iz Srbije da dođu na Jadran i da se opuste i uživaju.

Predo

pre 13 godina

Sve sto je pricao ovaj ili onaj ovih dana, sada vise nije vazno. Imam osjecaj da ce pobjediti onaj ko dobije ovaj prvi mec. Sastaju se dva tenisera, koji se poznaju u dusu, koji su trenirali zajedno i postuju jedan drugoga. Osim toga, dvojica, koja spadaju u najinteligentnije tenisere danasnjice. Ljubo ce baciti sve karte na servis, maksimalno skracivanje poena, a Djokovic ce pokusati da nametne svoj ritam "vozanja" protivnika. Problem je sto Djokovic "mora" dobiti ovaj mec, jer su sanse Troickog protiv Cilica manje, nego sanse LJubicica protiv Djokovica. Poen u dublu je unapred upisan, mada dubl ima neke karakteristike kolektivnog sporta i tu publika i atmosfera imaju odredjenu ulogu. Mislim da je najava Dodiga i Veica u dublu varka i da ce igrati Ljubicic i Cilic, ako Ljubo bude zdrav i spreman, pogotovo ako bude 2:0 za bilo koga. Nadam se da su nasi odolili kupanju i suncanju, jer je naucno dokazano da plivanje djeluje negativno na koordinaciju u sportovima kao sto je tenis. Najbolji komentar: "Zasto reprezentacija BiH ("pojacana Veicem") i Srbije igraju u Splitu? Neutralni teren!"

dragan

pre 13 godina

Sve mogu da prihvatim ali da Marko Djokovic udje u reprezentaciju umesto Ilije Bozoljca?????? Neshvatljivo ??????? Pa on je ljudi 1369 na ATP listi ????? Ispred Marka Djokovica imamo tacno 16 i slovima sesnaest veoma dobrih tenisera koji imaju od 4 do 261 poen na ATP listi a Marko jedva 2 poena!!!!! Dali nas selektor zna sta radi?

crni_zg

pre 13 godina

Moram da kazem ipak ako Djoko udje kao u wimbldonu da je realno favorit u oba meca !!Moja prognoza prije meca je ipak na vasoj strani 60-40 ali domaci teren ako djoko nebudo onaj svoj onda ste u bananai !!Molim vas nemojte troickog usporedjivati sa cilicem i majstorom ljubom
pozdrav iz ZG i nek bolji pobijedi

Sinisa

pre 13 godina

Gledam prenos i ne mogu da verujem da je hrvatska publika toliko prosta i nepostena. Urlaju i zvizde da iznerviraju Novaka dok se on sprema da servira. Sudije cute i ne reaguju. Trebalo bi ih izbaciti iz dvorane , pa neka odu da se deru po brdima sa kojih su sisli i neka tamo slusaju svoje ustaske pesme.

perica

pre 13 godina

danas sam kupio kartu za meceve posli posla, nije jeftino 300,00kn(cca 40eur),al ocekuje se puna dvorana i vrhunski tenis. prva mi je zelja da sve prođe u tolerantnom ozracju i sportskom duhu. ,iako ste favoriti,iskreno se nadam da ce nedjelja , a pogotovo se nadam zadnji meč donijeti ukupnog pobjednika. Svim srpskim navijačima želim ugodan boravak u gradu s najviše osvajaca olimpijskih medalja po glavi stanovnika na svijetu. pozdrav iz splita

Peki

pre 13 godina

Ne mogu da veruje koliko neumerene izjave daje jedan selektor. Stvarno neozbiljno. Daj boze da pobedimo, ako kojim slucajem izgubimo Obradovic bolje da se ne vraca u zemlju zbog ovakvih izjava

hrvatina_zg

pre 13 godina

a cekajte braco srbi ...nemojte generalizirat zbog ovog transparenta....tako bi i ja mogo reci da su svi srbi cetnici zbog transparenta na kosarkaskoj utakmici ...DOGODINE U KNINU....zapamitite svugdje ima debila a nazalost uvijek manjina nadglasa vecinu...pozzz

Novo_Sarajevo

pre 13 godina

Samo bih vas podsjetio da je Đoković ove godine pobijedio samo jednog igrača iz Top 15 (u Dubaiju Mihaila Južnija, koji je u tom trenutku bio 15.). Uspjeh na Wimbledonu može zavarati, jer je pobjeđivao, redom, 68., 97., 31., 26. i 82. igrača svijeta (takav niz priliči ATP turniru serije 250). Ove godine je gubio od Tsonge, Južnija, Ljubičića, Rochusa, Melzera i Malissea te dva puta od Verdasca.

S druge strane, Čilić (koji je u katastrofalnoj formi već mjesecima), ove je godine pobijedio Wawrinku (u tom trenutku 19. na svijetu) dva puta, zatim Del Potra (5) i Roddicka (7), a nisu za zanemariti ni pobjede protiv Karlovića, Melzera, Baghdatisa i Almagra.

Ljuba Truba je ove godine pobjeđivao Tsongu, Đokovića, Nadala, Roddicka i Almagra.

Najveći ovogodišnji uspjesi Troickog su pobjede protiv Robreda (26) i Monaca (30).

Uglavnom, radi se o vrlo neizvjesnom i tijesnom meču u kojem je teško dati bilo kakvu prognozu.

Prednosti Srbije su dubl i prilično dobra forma Đokovića i Troickog.

Prednosti Hrvatske su: Podloga (rukorthard) na kojoj je Čilića jako teško dobiti, iskustvo i splitska publika. Mane: Ljubičiću pucaju leđa, Čilić nije u lošoj formi, šanse za dubl gotovo da ne postoje (jer 100% igraju Veić i Dodig).

and

pre 13 godina

Biti ću realan i reći da Srbija ima veliku šansu da prođe u polufinale...Čilić je premlad i usprkos fantastičnom početku ove godine sa polufinalom Australije i 2 osvojena turnira( Zagreb i Cheenai) u zadnjih 4-5 mjeseci evidentan je pad njegove forme...jedina šansa Hrvatskoj jest Ljubo...to je naša šansa...ukoliko Ljubo uspije Đokoviću zapapriti brzim servisima i onim njegovim beckendima mogao bi iznenaditi Srbe...međutim to je jako teško...iako nije nemoguće...znači ponavljam naša šansa je prvi meč i Ljubo...Čilić je neiskusan i nije u formi da bi on mogao riješiti Đokovića uz toliki pritisak...e sada još se tu mora uzeti jedan neizostavni faktor...svi vi koji čitate ovaj post znajte da Split živi za ovo...ne toliko zbog činjenice što dolaze Srbi, nego iz razloga jer je ovo spektakl, a vjerujte mi Dalmatinci obožavaju spektakle, a o njihovoj ljubavi prema sportu govori sama činjenica koliko su svjetskih igrača dali ne samo u tenisu nego i u mnogim sportovima za bivšu Yugu i sada Hrvatsku...sve u svemu Dalmatinci su veliki domoljubi, emotivni narod koji zna kada treba navijati ali ponekad kada napraviti i sranje...nadam se da će ovo drugo biti u neznatnim količinama...uglavnom ovo je već sada epski spektakl, izuzetno kvalitetan sa puno emotivnog naboja i sa velikim pritiskom, spektakl koji najvjerojatnije u tenisu nećemo nikada više imati s obzirom da se ovakvi igrači kakve trenutno posjedujemo ne rađaju svakih 5 ili 10 nego svakih 50 godina...ovo je također prilika da kroz jedan civilizirani sport krenemo ka miru i uzajamnom poštovanju nakon naših povijesnih tragedija, jednostavno rečeno da počnemo živjeti kao pravi susjedi...velika mi je čast što imam priliku svjedočiti takvom događaju i još jednom pozdravljam sve moje prijatelje iz Srbije i podsjećam moje sugrađane koji eventualno čitaju ovaj post da se suzdrže ružnih skandiranja i uvreda na račun Srpske reprezentacije...ipak je to samo sport

Anonymous

pre 13 godina

Realno je da Djokovic oba singla dobije , jer je ipak mnogo kvalitetniji i od LJubicica i Čilića ,kao i u paru uz Zimonjica ko god da igra objektivno smo jaci.Ali u ovakvim mecevima se nikad ne zna,Hrvati igraju pred svojom publikom ,ali ipak ocekujem nasu pobjedu...AJMO SRBIJA !!!

jovan

pre 13 godina

No dobro, kad se svi bave prognozama da pokusam i ja.
Mislim da je Obradovic pogresio vec na startu time sto je Troickog stavio u igru u prvom danu. Troicki je najbolji dubl igrac uz Zimonjica, a trebao ga je cuvati za treci dan protiv njihovog drugog igraca ma ko to bio jer bi mu to bio siguran poen.
Ocu reci da je trebao zrtvovati Janka i poslati ga na teren protiv favorizovanog Cilica, jer cemo taj mec svakako izgubiti, a Janko je jos u svatovima a mozda bi mogao namuciti Cilica, koji ce verovatno igrati i u dublu.
Novak ce verovatno dobiti Ljubicica, a nisam siguran da ce i Cilica. I upravo zato peti mec ce biti odlucujuci.
Dakle 3:2 ili 2:3.

Hrvatska

pre 13 godina

Evo da se pridružim miroljubivim komentarima...
Bio sam 1990g. u Beogradu i sjećam se slavlja na ulicama poslje pobjede nad Španjolskom na svjetskom nogometnom prvenstvu..Beograd mi je ostao u jako lijepom sjećanju, a bila je već ta prokleta 1990 godina....bila su to ta vremena...Zato bi sad iskoristio priliku da pozovem sve normalne ljude iz Srbije da dođu na Jadran, posebno na Pag na Zrće pa da vide kaj je zabava i tulum. Znam skupo je, al i nama je...
Zamislite da se Hrvatska i Srbija zajedno kandidiraju za domaćima Evropskog prvenstva u nogometu!
Znam da sve ovo nema veze sa tenisom, ma ko god da pobjedi, samo da bude dobar tenis! Pozdrav iz Hrvatske

Mirko

pre 13 godina

Realno bi bilo da se udje u treci dan sa 2:1 za Srbiju. Dakle, Novak dobija Ljubicica i par dobija, a Troicki gubi. E sad, to je sve ono sto je na papiru. Ako bi recimo Karlovic zaigrao sa Veicem (izraziti dubl igrac) u paru - eto moguceg problema. Ne smem ni da pomislim ako Novak bude "indisponiran". U svakom slucaju ja sam sutra ispred TVa u 14 casova i NAPRED SRBIJA :))

bane

pre 13 godina

@dragan

Bozoljac je sam odustao od reprezentacije i otišao na jedan turnir u Americi gde je ispao u prvom kolu. Polakomio se čovek od kad je uzeo dva tri gema Federeru. Ali u pravu si 100% za Marka Đokovića, zar se tako formira reprezentacija, preko veze i poznanstva. Sramota. To govori da je Obradović samo marioneta u rukama firme "Family sport" a reprezentacija postade isto family.

Percik

pre 13 godina

Koliko su samo naša dva naroda opterećena jedni drugima najbolje govori činjenica da ćemo i od tenisa napraviti susret na život i smrt, a kamo li od nekog drugog sporta.

Nevjerojatnih komentara ima: "Ako Nole izgubi izgubit će više od meča." Što će to točno izgubiti ona ekipa koja bude poražena u subotu ili u nedjelju. Četvrt finale DC, ništa više ništa manje, općenito je shvaćanje sporta u RH i RS nevjerojatno ispolitizirano i nacionalno obojano, dok to ne ispravimo nikada se nećemo moći normalno natjecati ni na šahovskoj olimipijadi.
Bolje bi bilo da imamo svi više novca pa da vi dođete malo na more u Dalmaciju, a mi malo u BGD u noćni život, a ne da jedni drugima prijetimo preko neta.

Iskreno više me zanima tko će biti treći na svjetskom nego tko će u polufinale DC...

soyuz

pre 13 godina

Žao mi je i naše i Vaše tenisače jer su oni privatno dobri prijatelji i jako odbro surađuju, a mediji su obje strane im oblače ratničke majice i usmjeravaju na borbu za interese koji su lažni i imaju daleko manju vrijednost od prijateljstva i mira.

Lusi

pre 13 godina

Mislim da ce prvi mec biti odlucujuci. Troicki ce izgubiti oba meca, dubl Srbije ce da pobedi a Novak ce dobiti Cilica. Ko pobedi pobedice sa 3:2 u bodovima. Kako god se zavrsi moji prolaze dalje :) Steta samo sto je cetvrtfinale a ne finale.

nikol dž.femija

pre 13 godina

ĐOKOVIĆ -ATP lista 2. a na Race listi 5. /GODIŠTE 1987./

Čilić - ATP 13. Race 11.
/GODIŠTE 1988./

Ljubičić - ATP 16. Race 13.
/GODIŠTE 1979./

NOVAK - MARIN 4:0
NOVAK - IVAN 5:2

Kada su srpski teniseri išli u goste španskim,išli su bez ikakve ambicije jasne, da makar pokušaju da pobede. Računalo se da Nadal kao najbolje plasirani od svih, pobedi svoja 2 meča, iako je igrao i Novak koji je bio ,tada, treći ili četrvrti.

Nadal je svoja dva meča dobio, i Španci su odigrali do kraja maksimalo, iako nisu morali, POBEDILI SU sa 5:0, NISU hteli da ne odigraju, ili da odigraju reda radi i dva meča izgube, ne, do kraja sa nulom da nas pobede, a ne da bude 3:2 za njih.

Nadal je očekivano dobio oba meča , iako je imao pritisak, pa i medijski sigurno, iako je u Devis kup mečevima sve moguće, iako se u mečevima za reprezentaciju događa da lošiji pobedi većim srcem,iako je igrao protiv nezgodnog Novaka od kojeg je i gubio,NE, NIJE BILO IZNENAĐENJA.

ZATO, NIKAKO ne bi trebalo sumnjati u Novaka i njegovu pobedu. A NI U OBRADOVIĆEVU izjavu.

Normalno je za očekivati da Novak dobije svoja dva meča.

Verujem da Novak, iako je polufinale WB odličan rezultat, ima prisutan osećaj razočaranosti ovogodišnjim WB i zato se nadam da će, sebe radi prvenstveno a onda i zemlje radi, pobediti u oba meča.

Igraće se na tvrdoj podlozi, a ta podloga je bliža Novaku /jer i AO i US open su neke vrste tvrdih podloga, a tu je najuspešniji/.

Publika, ma kako da navija, u ovom slučaju Novaku ne bi trebalo da bude problem, u Hrvatskoj ima puno Srba,a i njemu je majka iz Hrvatske, pa je on tu i domaći, zatim on je vrlo ljubazan i pristojan momak, izjavama nije iritirao nikoga tamo, a i već je nekoliko puta javno izjavio da je to /Srbin-Hrvat/svejedno, značilo bi jedan narod, bar kada je on u pitanju.

ONO ŠTO SMETA i što PUNO GOVORI O MEDIJIMA i kako se nešto ističe, a nešto sklanja - NEMA NI REČI o tome HOĆE LI na klupi Srbije sedeti savetnik koga plaća TS Srbije- NIKOLA PILIĆ, hoće li biti profesionalac?? TO SE ĆUTI, to se ne dira. ZAŠTO??

ZATIM, pitanje, GDE je u reprezentaciji, recimo Dušan Lajović, 461. na listi, momak od 20 godina, koji je zadivio publiku na ovogodišnjem Srbija openu, a mnogi su mu i ovde, na ovom sajtu, pisali hvalospeve i pitali se ko je, molili da mu se pomogne u napredovanju?? To se ne dira.To se ćuti. Zašto? POSAO NOVINARA JE DA PITA?

JOŠ NEŠTO, s početka priče, zašto se u našoj ŠTAMPI pa i u nekom od tekstova ovde, može pročitati da ako naši ostvare 3 pobede, zadnja dva meča se ne moraju ni odigrati?
ZAŠTO TO?? TAKO SE PISALO i protiv Australije i protiv Amerike, zašto je to ovde u redu a u ŠPANIJI NIJE , tamo se pobedjuje, ako se može, sa 5:0 i ne predaju se mečevi, niti se otaljavaju? ZAŠTO TO MEDIJI pominju uopšte? KOME JE TO U INTERESU? VAŽNO JE DA SRBIJA, kada god može, DOBIJE MEČ MAKSIMALNO, sa nulom. TO JE, vidimo, SVIMA VAŽNO, logično i Srbiji.

PRIMEĆUJEMO DA svi, /Nemci na SP, Argentici...i svi drugi/ KADA MOGU DA POBEDE, bilo koga -najboljeg ili najlošijeg, POBEDJUJU MAKSIMALNO. Zašto se kod nas forsira bolećivost prema drugome ili šta, lenjost prema sebi??

TAKO JE BILO i u Fed kup meču u Španiji /3:2/ - pobedili smo i u 4.meču, naša Ana nije morala da igra protiv Marije Hoze Martinez Sančez, i nije igrala. A onda je ove godine prvi put igrala protiv nje i izgubila. DA JE TADA ODIGRALA bar bi imala neko iskustvo i ko zna kako bi bilo ove godine.

UGLAVNOM, što se tiče Novakovih mečeva, NE BI SMELO DA BUDE DILEME sportske o pobedniku, bez obzira na sve obzire, a što se tiče drugih igara....ha, uvek može da se kaže da je istrošen, da je domaći teren odlučio, ili iskustvo, ili hteli smo , želeli smo, mislili smo, ali eto nismo imali sreće, onaj drugi je imao svoj dan, onaj drugi je igrao meč karijere...što sve može i da bude tačno, ali...

Čusmo pre neko veče na RTS-u, iako se to zna, finale SP od pre neku godinu Brazil-Francuska, Gali su morali da pobede iz NESPORTSKIH RAZLOGA, a Ronaldo je morao da ne igra....tako da....ko zna...

MENE, lično, PORAZ ne bi iznenadio.

VERUJEM i očekujem, NADAM SE i ŽELIM POBEDU Srbije. Imaće i Srbi svoju podršku sa brda Čiova, kada sidju one mnogobrojne srpske porodice.

NAPRED Novače, Viktore, Nenade, Janko do polufinala Devis kupa !!!

Makaveli

pre 13 godina

Kljucna partija.
Odlucujuce ce biti koliko je Djokovic motivisan. Bude li svestan vaznosti meca, pobedice. Bude li u mislima na nekom vencanju i ispracaju (kao protiv Berdiha), nema nista od toga.
Nadam se ozbiljnom npristupu igri, i naravno pobedi.

milos

pre 13 godina

Neka susret prođe u prijatnoj sportskoj atmosferi, sa puno lepih poteza, na oduševljenje publike, kako splitske, tako i televizijske i da mi pobedimo:)

Svi do jednog momci koji su prijavljeni za susret su sjajni ljudi i sportisti, naši malo uspešniji sportisti u poslednje vreme, pa cenim da će se sve gornje ostvariti:)

Dejan

pre 13 godina

Cinjenica je da cu gledati prijenos, ali necu navijati niti za koga. Zasto ? Zato sto su i sami rekli da su prijatelji medju sobom. Ako su to sami zakljucili, tko sam ja da navijam za onoga 'moga' ?!?!? Neka pobijedi 'spretniji', jer to tako ide u davis cupu...

sima

pre 13 godina

kao prvo- pozdrav i hvala @ and na prelepim mislima;
kao drugo: BRE SRBI ko vam ugodi? ako ja Novak uzdrzan- nevalja, komentare procitaj; ako je Obradovic entusiasta NEVALJA- pa sta hocete vi?
Kao trece-momci su zadovoljni i to je NAJVAZNIJE - ja sam presrecan! i racunam na ljudskost Dalmatinaca koje postujem iz duse! ali pravih!
Pozdrav iz Holandije;
p.s. uz svu 'nasu anonimnost'na ovom forumu znadog od pocetka - pozdran Predo!

zoran

pre 13 godina

(and, 8. jul 2010 14:56)

Prijatelju, da je vise takvih ljudi, kao sto si ti, sa obe strane, danas bi se svi radovali velikom teniskom susretu i ne bi slusali izjave koje-kakvih "novinara" i naseg selektora - kako je opasno u Splitu.
Pozdrav tebi i iskrenim ljubiteljima sporta.
Neka pobedi bolji.

svaka čast

pre 13 godina

Za Gospodina And!!
Svaka čast, želim i tebi i svim iskrenim ljubiteljima sporta da uživaju u ovakvom dobrom sportskom meču, jer to je da ne ponavljamo samo sportski meč!!
Da je sreće da se susrećemo češće u svim ostalim sportskim disciplinama, bili bi zdraviji( ko razume shvatiće), a ne da se prepucavamo (nepristojnim)rečima.
Još jednom puno pozdrava svim iskrenim poštovaocima sporta , a one koje interesuje politika i ostalo neka se leče na nekim drugim mestima ..
Pozdrav za Split i sve dobronamerne prijatelje sporta.

zainteresovan

pre 13 godina

Pravo je osvezenje procitati iskazane komentare osoba pod pseudonimom percik i and.
Ukoliko budemo svi uspeli a jednom hocemo, nadam se, da sa uzivanjem pratimo vrhunsko sportsko nadmetanje dve super ekipe sa ovih prostora, zamislite samo koliko cemo se radovati pobedi ekipe koja se pokaze boljom. Prirodno je da ce svako bodriti svoje ovom prilikom ali cemo isto tako primetiti i dobre rezultate igraca iz protivnicke ekipe.
A tek ako se bude igrao vrhunski tenis - dozvolite mi, bice to pravi ugodjaj! Ucinicu jos jedan napor a to je da uskoro ponovo dodjem u Dalmaciju posle mnogo vremena i da se opet uverim da je Jadran isto toliko plav kao i nekada! Naravno, ovo nema veze sa tenisom i DC ali moze biti divan povod. Beograd je cudesan na svoj nacin a svi koji jednom dodju, uvek se vracaju. Barem je do sada bilo tako.

Splićo

pre 13 godina

Nadam se da će sve proći dobro i da neki kreteni neće osramotiti moj Split. Neka pobjedi bolji. Bilo je teških ratova i teških trenutaka,, ali je to nadam se zauvijek prošlo i treba danas graditi prijateljstvo i suživot,

Dusan

pre 13 godina

Uh,samo da ne bude kao u Indijen Velsu,Troicki gubi,dubl sigurno dobija,kakav bre Dodig i Veic,Djokovic bi trebao da dobije Cilica a onda Troicki- Ljubicic.Tu stvarno ne bih znao sta da kazem.U svakom slucaju prognoziram 3-2 za nas.

doktor

pre 13 godina

Sve zavisi od prvog meca.Novak ne sme izgubiti,jer ne bi izgubio samo mec(ko razume ,shvatice).Dubl Hrvatske ce biti Cilic-ljubicic!

mate_hr

pre 13 godina

Evo nažalost neki kreteni su vec osramotili tvoj grad. Sa transparentom ciju parolu necu ovde pisati.
Sa bagrom treba odmah u zatvor.

branko

pre 13 godina

У марту сам написао да су Србија и Хрватска, у најбољим саставима екипе приближно истих вредности и кад би одиграли 10 мечева, рецимо сваке две недеље, наизменично тамо и овамо или све на неутралном терену, резултат у победама би био 5 : 5 а од тих 10 мечева 7 –8 би се завршило резултатом 3 : 2 за некога .Каква је ситуација сада уочи меча? Сложио бих се са онима који сматрају да Србија има благу предност из 3 разлога.
1.Одсуство Карловића, премда неки колеге са форума мисле управо супротно. Ја не волим играче типа Карловића и Изнера . Тачно је да су и Чилић и Љубичић квалитетнији, али против њих се може играти. Против Карловића нема игре на његов сервис а то значи да његов противник на свој сервис мора играти беспрекорно да би неутралисао сигурних 30 – 40 поена које Карловић освоји сервисом а то је јако тешко.
2. Чини да су наши играчи, нарочито Новак тренутно у бољој форми. Ипак, не бих томе придавао велики значај јер домаћи терен може да неутралише ту предност.
3. Мислим да у важном дублу имамо веће шенсе. Имамо искуство и знање Зимоњића који у пару може сасвим добро да игра са било којим од преосталих наших играча тако да она двојица који буду играли сингл могу имати један слободан дан.
Да се игра код нас, по мојој процени шансе би биле 60 : 40 а овако, оне су 55 : 45 у корист Србије.

One night in May

pre 13 godina

Nazalost, opet je stvorena slika kao da je Srbija favorit, a da pritom nije iznesen nijedan jedini argument zasto je favorit.

"Ne igra Karlovic" nije razlog, trebalo bi uporediti one koji igraju. Sa Karlovicem u timu Hrvatska, koja igra kod kuce, ako je neko zaboravio, bila bi favorit. Noleta mogu da dobiju i Ljubo i Marin, dok ce Troicki protiv obojice imati za neku nijansu manju sansu, nego oni protiv Djokovica. Dubl jeste nasa prednost, cak i da Prpa odluci da stavi Cilica i Ljubicica - i tada ce Ziki i Tipsa biti blagi favoriti.

Ovde nema mudrovanja - plan Hrvatske je da se oba puta dobije Troicki i jednom Djokovic (ili teze obrnuto). A ako dubl nesto donese u medjuvremenu, tim bolje.

Nama ce puno zavisiti od Djokovica i dubla, a ako Trole uzme neki poen, onda se lakse dise.

Kako god i dublu i Djokovicu jos vise, bice izuzetno tesko da ostvare pobede u Spaladiumu. Jesu blagi favoriti (dubl je i apsolutni favorit, ako Hrvatska ne izadje sa Ljubom i Marinom) - nista manje, ali i nista vise.

alpinista

pre 13 godina

Gde nam je Febče?
Mora Šveđanin da deli malo packe, vi baš nikako da razumete šta je kulturno ponašanje na sportskom terenu.
"U" mora da se unese za verifikaciju, bravo moderator.

Mr. Error

pre 13 godina

Bice pakleno i na terenu a i u publici. Jeste da ulazimo kao favoriti, ali bas zbog toga treba da budemo oprezni. Mislim da je veci pritisak na nasoj strani. Hrvati su kod kuce, imaju podrsku publike i to im moze dati jos vise samopouzdanja. Treba biti jako oprezan u mecevima koji ce slediti. Protivnik moze na svaki nacin da nas iznenadi.
Ono sto me najvise nervira jesu naslovi u danasnjim novinama. SRBIJA POBEDJUJE HRVATE KOD KUCE, VEC POSLE DRUGOG DANA CE SRBIJA POVESTI SA 3:0 bla bla bla. Rano odpisujemo Hrvate, a zaboravljamo da su oni i te kako opasni.

vojvodjanin

pre 13 godina

Dragi Prijatelji,najezio sam se citajuci neke od komentara i pozdravljam sve Vas koji stvarate pozitivnu atmosferu!!!Konacno nema skrnavih prepucavanja i ovo je pravi primer za sve!Neka pobedi SPORT i ZDRAV RAZUM i naravno Srbija sa 3:2:))!

munze2

pre 13 godina

Voleo bih da Srbija pobedi, naravno! Ali ako izgubi, to znači da dalje ide meni sledeća najomiljenija repka, Hrvatska. Sve su ovo sjajni momci, neopterećeni budalaštinama i treba da budu za primer ostalima. Verovatno će svi đuture u nedelju uveče negde na lokanje.

Vesna

pre 13 godina

Novinarima treba zakonom zabraniti naslove tipa"Pobeda Srbije od 3:0 vec u subotu" ili "Orlovi sigurno prolaze u drugi krug,cetvrtfinale itd...",a sto je najgore,nijedan mec nije odigran.To je po meni bezobrazluk i nepotrebno stvaranje pritiska na ljude(sportiste)kojima vise nego nama stalo da dobro urade posao.

WildeTennis;)

pre 13 godina

Mislim da se ne treba unapred radovati, a i iskreno mi ne svidja sto je Obradovic bas toliko ubedjen da ce Novak da pobedi.... Iako pobedi to ce biti sigurno tezak mec, jer se on i Ljubicic odlicno poznaju, kako na terenu, tako i van njega... Na N.Djokovicu je sigurno najveci teret, jer je pritisnut sa svih strana kako "mora" da dobije svoje meceve...
A sto se hrvatskog dubla tice, naravno da su Dodig i Veic varka, jer sasvim je logicno da njihov selektor nece rizikovati! A sto se naseg dubla tice, mislim da ce ovaj sastav ostati nepromenjen, jer kombinacija Zimonjic/Tipsarevic je sigurno najbolja kombinacija u nasem timu...
Napred SRBIJA

Neo

pre 13 godina

@nikol dz. femija...Istine radi,Spanija nas je prosle godine pobedila rez 4:1.Jedinu nasu pobedu je ostvario dubl.Drago mi je da je pala tenzija koju je,bez razloga,digao Obradovic.Ja navijam i nadam se pobedi nasih.Iznad svega,zelim da pobedi dobar tenis.

iggy

pre 13 godina

Stvarno mi nije jasno odakle ovoliki optimizam, Djokovic jeste favorit u oba meca, ali isto tako ne treba otpisivati ni Ljubicica ni Cilica niti sigurno reci da ih Nole dobija, narocito jer igraju pred svojom publikom i imaju mnogo vise iskustva u Davis cupu. U dublu jesmo favoriti i to nam je po meni najsigurniji poen, Troicki je pokazao da tesko izlazi na kraj sa bolje plasiranim teniserima i sigurno gubi bar jedan mec, mozda i oba. U svakom slucaju moja prognoza je 3:2 za nekog

ja

pre 13 godina

http://www.index.hr/sport/clanak/prva-neugodnost-za-srpske-tenisace-u-splitu-transparent-srbe-na-vrbe-osvanuo-na-ulazu-u-grad/500889.aspx

Milan

pre 13 godina

Ljubicic je 15-i igrac na ATP listi, Novak vodi 2:0 u setovima na "vrucem" gostujucem terenu, ima 4:1 u trecem i nervira se covek zbog neiznudjene greske kojom je propustio jednu brejk loptu. E to je razlika izmedju Top igraca i onih koji tu zalutaju igrom slucaja, na primer jednim polufinalom GS-a u karijeri.

Ipak, zao mi je sto je razbio Ljubicica sa 3:0 zato sto je Ljubo stvarno dobar lik. Vise bi volio da tako podere ono hercegovacko ...o.

Milan T

pre 13 godina

@toni

A sta si ti to pronasao uvredljivim na toj fotki? Cinjenicu koja je napisana ili mesto gde je ispisana?

Kak mozes uporedijvati poziv na linch sa iznetom cinjenicom?

Neca

pre 13 godina

"Pokušavam pokazati Splitu, ali ne samo Splitu, da je ovo prilika da svijetu pokažemo kako je rat iza nas. Mislim da će pomoći što se radi o teniskom, a ne o nogometnom meču. No, svejedno moram priznati da se ipak malo bojim. Ne treba vam dvije tisuće ljudi da nastane problem, dovoljna su dva luđaka koja mogu napraviti kaos", priznao je Ljubičić, kojeg Amerikanci opisuju kao tenisača s drugačijim pristupom u ovom individualnom, sebičnom sportu."

Ovo su reci Ivana Ljubicica date medijima.

Ivan Ljubicic je zbog rata morao da napusti Banja Luku, grad u kojem je do tada ziveo.

Morati otici iz svoje kuce u jeku rata i uputiti se u nepoznato, strano i neizvesno je nesto sto coveku donosi i traume i frustracije za ceo zivot.
Ivan Ljubicic je ipak nasao snage i volje da se izdigne iznad ruznih dogodjanja koje mu je rat doneo.

U svojoj izjavi americkim medijima kaze da je dovoljno da se nadju "dva ludjaka" koja bi mogla da naprave nesto neugodno.

I "dva ludjaka" su se zaista nasla i ostavila transparent.

Da li cemo dozvoliti da "dva ludjaka" trijumfuju zavisi samo pojedinacno od svakog od nas.

Mozda je za neke tesko da se izdignu iznad ruznih ratnih dogadjanja i provokacija poput ove ali je definitivno moguce.

Sve je u nama i o svemu sami svojim razumom odlucujemo.

Trazimo zato razum i ljudskost u nama i izdignimo se iznad ratnih dogadjanja i ratnih poklica.

Jedino tako ce oni koji ostavljaju transparente biti posramljeni i pobedjeni.

Neo

pre 13 godina

@nikol dz. femija...Istine radi,Spanija nas je prosle godine pobedila rez 4:1.Jedinu nasu pobedu je ostvario dubl.Drago mi je da je pala tenzija koju je,bez razloga,digao Obradovic.Ja navijam i nadam se pobedi nasih.Iznad svega,zelim da pobedi dobar tenis.