Petak, 04.06.2010.

08:35

Lejkersi poveli na domaćem terenu

Los Anđeles Lejkersi pobedili su Boston Seltikse na domaćem terenu u prvom meču finala plej-ofa NBA lige rezultatom 102:89.

Izvor: AY

Lejkersi poveli na domaæem terenu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

44 Komentari

Sortiraj po:

greatest

pre 13 godina

Kakvih komentara.JoJ.Neka neko nadje jednu ekipu u NBA gde bilo ko ima bolji procenat suta od centra u toj ekipi.Pa normalno je da centar ima najveci procenat kad ili zakuca ili pogodi zicer,ima i izuzetaka sto umeju i malo dalje od kosa da pogode.Ali ako neko kaze da Howard je najbolji u napadu,to je najveca glupost.Covek samo zakucava.Neka mi neko nadje neki njegov potez kako je NADMUDRIO cuvara!Sto se tice Brajanta i njegovih promasenih suteva,samo da ucutkam pojedine 'znalce',Kobi je proglasen od strane najvecih legendi i aktivnih kosarkasa za najboljeg kako Ameri kazu closera i clutch playera.

mile

pre 13 godina

pa da. procenat suta. kakvi dzordani i brajanti, to su obicne siledzije. evo, pogledajte tajrusa tomasa. decko ima najbolji procenat suta u plejofu. 62.5 iz igre. on bi bio novi vilt samo kad bi treneri slusali nase logicare i matematicere sa komentara. ili dvajt hauard. isto preko sezdeset odsto. kakav je taj momak napadac, samo mu dusmani ne daju suteve. :rolajz:

i taj brajant, nema ga nigde kad se odlucuje. samo u 31 godini pogodio vise poslednjih suteva nego bilo ko u istoriji lige.

Bojan

pre 13 godina

(mujaga, 5. jun 2010 00:42)
nemoj sve da gledaš samo kroz brojke, razmisli malo o toj statistici.
Odakle Gasol šutira, a odakle šutira Brajant, samo iz tog podatka da su svi šutevi Gasola mnogo bliži košu neko Brajanta je sasvim logično očekivati da Gasol ima bolji procenat šuta, takođe Brajant se često udvaja i teže dolazi do neke pozicije da slobodnije uputi šut, a zbog toga što ga udvajaju širi se obruč Bostonove odbrane i otvara se prostor za Gasola da mnogo laganije postiže poene.

red devil 011

pre 13 godina

Boston je definitivno pokupio simpatije mnogih u prethodne 2 serije i mislim da ce mnogo namuciti Lejkerse, ali ipak ovaj dvoboj dobija west coast. Sto se sudija tice - Joe Crawford je najgori sudija u nba i tezak kompleksas. Primer: http://www.youtube.com/watch?v=vaZIAXJJDKQ Znaci zhasu.

idi begaj

pre 13 godina

Neko rece nije bio 5.faul Alena nad Kobijem.Nije pri sutu ali dva puta pre toga kontakt telom,to se glat svira.
Samo se secam jednog faula,neko je skocio na zakucavanje i popio blokadu,da bi se na usporenom snimku videlo da je to bila takvo overavanje po ruci,pa od onoga mora da je dvorana odjekivala i sudije nista kao blokada.
Inace LA igra fenomenalno,Gasol je cale obozavam ga u kontrama kad onako krakat pravi dvokorak i kuca levom.Nevidjeno da je belac onako dominantan pod kosem.

mujaga

pre 13 godina

•Pa normalno kada je Brajant suter,a Gasol centar...
(ivan-valjevo, 4. jun 2010 12:27)

procenat suta u toku sezone: brajant 45,6 gasol 53,6
u toku plej ofa brajant 48,1 gasol 56,5

na tvoju izjavu jedino mogu reci smjesno.
a sada za ove nepismene: onaj ko napise da brajant daje vise koseva od brajanta zato sto suta vise je potpuno u pravu, jer onaj ko zna matematiku makar 3 posto znao bi da iz istog broja suteva
gasol bi davao veci broj poena jer jednostavno ima mnogo bolji procenat suta.
i zbog toga jedini nacin da daje vise koseva od gasola je da sutne mnogo vise puta od njega.

mravinjak

pre 13 godina

•Složili se vi sa mnom ili ne ali jedno je istina, Kobe je najbolji košarkaš današnjice. Ljubomorni će reći da previše troši lopte ali kad je situacija stani-pani on uzme loptu i riješi utakmicu.
(4-2 za lakerse, 4. jun 2010 15:21)

kad je bilo stani-pani brajant je kao po obicaju rokno sut profulo citav kos a onda je ron artest tu njegovu tarabu pokupio i ubacio u kos.
svi se sjecamo fisera i njegove trice 0.4 do kraja, da ne spominjema horija i njegovu tricu u zadnjoj sekundi a prije toga promasaj brajanta.
brajant je sve suteve koji su bili na zivot ili smrt isfulo ali je imao srecu da igra sa saigracima kojima ne drhte ruke. a ovi sutevi da nisu bili ubaceni od strane njegovih saigraca lejkersi bi imali danas dvije do 3 titule manje.
da se nelazemo brajant je igracina, ali on nespada u ovu grupu koju si ti napisao nego u onu grupu igraca koja daje po 40 poena a kad idu odlucujuci sutevi nema ih nigdje. takvi ko brajant su i dirk novicki, pedja stojakovic, takav je bio i drazen petrovic.

ja

pre 13 godina

Svi Vi koji pominjete sudije...samo se setite finala od pre dve godine, i utakmica u Bostonu...e to je bio primer domacinskog sudjenja...Nocas je sve bilo cisto...kako jednima tako i drugima...

Stele

pre 13 godina

pa zar je moguce da su i dalje nastavili da stavljaju videe gdje samo lejkersi davaju koseve, to su radili i protiv finixa a evo sad i protiv bostona... ko da su bogovi neki... ma smijesni, isto ko le bron u klivlendu tako i u lejkersima brajant je sam citava ekipa, bez njega su 0

Rade- Futog

pre 13 godina

Realno, Lejkersi su kvalitetnija ekipa! Na centarskim pozicijama imaju tri igraca ekstra klase! Najboljeg defanzivca NBA, Artesta i najboljeg igraca danasnjice, Kobea! Prognoza 4:1 za LAL!

greatest

pre 13 godina

Jeste KG stariji i imao povrede,ali isto tako je Gasol napredovao,iskusniji je nego sto je bio pre 2 god.Proslo finale Gasol je bio 3 meseca sa LAL.Sada igra vec 2 i po godine i sigurno se uklopio i razume se sa saigracima bolje.Bajnam nije igrao,cak i sada povredjen cini prevagu u reketu.Odom i ne pora da igra dobro,LAL opet pobedi.Artest definitivno pravi razliku na oba kraja terena.LAL imao skor +26 dok je on na parketu.Sto se tice Brajantovih suteva,normalno da ce da sutne trojku,jer se u prvom mecu salje poruka protivniku sta ga ocekuje.I verujem da niste znali da je Tako Bel delio besplatne takose ako Lejkersi predju 100 poena.Zato mislim da je Kobi usrecio vecinu Stejplsa. P.S. Gde je nestala cuvena odbrana?I taj super napad?Nisu Lakersi ni Cavsi ni Magic.Oni znaju kako da sacuvaju domaci teren.

Cedric Ceballos

pre 13 godina

Navijam za Celticse kao malo ko ovdje, ali ne slazem se sa ovim komentarima o sudjenju na stetu Bostona. Bilo je par sumnjivih faulova Raya na Bryantu, ali ljudi, to morate ocekivati, stvar je njegove reputacije kod sudija, da li se neko sjeca npr. kakve faulove su izmisljale sudije igracima Dallasa na Wadeu u finalu 2006?! Ovo nije nista u poredjenju s tim. Utakmica se igrala u LA, sigurno da ce u Bostonu biti druga prica i kad je sudjenje u pitanju. Sto se same utakmice tice, Lakersi su dobili potpuno zasluzeno, bili su bolji, kljuc je Gasol koji je dominirao pod kosem, nadigrao je KG-a koji ga je unistavao prije dvije godine. Daleko od toga da je gotovo, Boston ce pokazati zube vec u nedjelju, bice ovo duga serija.

East-coast fan

pre 13 godina

jesus shuttlesworth ce se vratiti ako ne u drugoj onda u gardenu..Ne otpisujte Boston prerano...Da je Jordan bio zasticen kod sudija kao Kobe (ne sporim da je najbolji u enbea) Wilton Norman bi odavno bio bivsi rekorder po broju koseva...Uz ovakvo 'teranje' na bacanja i lose sudjenje (na obe strane) finale je samo jedan suterski trening....

A ko pljuje Jacksona zaboravlja da ce prstenje i na noge poceti da stavlja...

Neka pobedi bolji (to je u ovom trenutku LA) ali Boston neka me razuveri slobodno u Gardenu...

dule_84

pre 13 godina

Zar ne bi trebalo veci deo teksta posvetiti Gasolu koji je bio ocigledan MVP ovog meca. Covek je vec 3 godine zaredom ono sto je bio Shaq nekada. Moze Brajant da postigne i 50 koseva kad ima ko da uhvati njegov promasen sut....
Fil Dzekson je kralj selektiranja igraca.
Ali mislim da ce biti ovde svega jer Klivlend je dobio ja mislim 4ti mec nesto tipa 40 razlike je bio ceo mec pa ih je Boston razneo u sledecim mecevima!!! Boston je ekipa koja zavisi od kriterijuma sudjenja a sigurno u LA jos prvi mec naravno da im sudjenje nije bilo po volji al to ce se promeniti u sledecim mecevima...

Marko Vozdovac

pre 13 godina

Bravo Creed! Uzeo si mi reci iz usta. Sudjenje je bilo skandalozno! Da se razumemo, ne navijam ni za Lejkerse ni za Boston, navijam za dobru kosarku, a sudije to sinoc Bostonu nisu dozvolile i iskreno se nadam da ovakvo sudjenje necemo opet videti. Inace, svi velicaju Kobija i Gasola, naravno, njima svaka cast, ali utakmicu je sinoc dobio Artest! Covek je odigrao fantasticnu odbranu i verujem da ce bas njegova odbrana, ako je i u ostalim utakmicama odigra ovako, odluciti seriju. Svi znamo da ce Kobi dati svojih 30+ na svakoj utakmici, znaci da prevagu donosi nesto drugo, a u ovom slucaju mislim da je to bas „Bad boy“ Artest.

4-2 za lakerse

pre 13 godina

Složili se vi sa mnom ili ne ali jedno je istina, Kobe je najbolji košarkaš današnjice. Ljubomorni će reći da previše troši lopte ali kad je situacija stani-pani on uzme loptu i riješi utakmicu.

Bojan

pre 13 godina

Lejkersi su bili bolji i cvrsci, Boston se nije snasao, ali ipak je primetno domacinsko sudjenje, nadam se da vise to nece biti slucaj, i da cemo moci da gledam zanimljivu seriju.

Alex

pre 13 godina

Ipak, ključ kvaliteta Lejkersa i ovaj put bio je Brajant, koji je na 10 od poslednjih 11 mečeva postigao 30 ili više poena. Kobi is the man!!!

Stevan Jokic

pre 13 godina

Nekoliko stvari:pratim NBA vec 18 godina i ne pamtim ovako lose sudjenje!Znaci lose sudjenje u smislu tendecioznog sudjenja a potom traljavog vracanja!Ljudi,kontakti koji su nocas svirani ne sviraju se u euroleague!Aman zaman,ko je gledao polufinale i finale Istoka zna o cemu govorim!To je bukvalno bila TUCA!Sto je sjajno jer to je NBA play off!Navijam za Boston i naravno da su Lakersi zasluzeno pobedili ali faulovi koji su svirani na Kobe-u su SMESNI!!!Od 5 licnih Ray Allena 3 nisu bila sporna NEGO NIJE BILO NIKAKVOG KONTAKTA!Pa onda na plus 20 se sviraju isto tako 2 licne na Pierce-u,sto je krajnje licemerno!Enivej,Lakersi su favoriti i za nijansu bolja ekipa!U odnosu na 2008 su mnogo iskusniji sa duzom klupom i Gasolom koji je izrastao u najjace oruzije na postu u ligi!Pre 2 god KG ga je pojeo!Celticsi su jos stariji i bez 3 neverovatno bitna igraca od pre 2 god.:PJ Brown-a,Sam Cassela i James Possey-a!Kobe je posebna prica,igra poslednji minut kada je sve reseno,ne sto igra nego narcis uzima 3 suta za tri poena samo da bi dao j.30 p.Budi smeker i baci loptu,nemoj da si cigan celu karijeru!!

shomi

pre 13 godina

(creed, 4. jun 2010 10:59)

svako ko je gledao sinoc tekmu a pritom je bar malo neutralan i objektivan u oceni slozice se s tobom.kobiju svaka cast al zasticen je od sudija kao beli medved.alenu 5.faul nad njim u 3.cetvrtini,od tih 5 nisu postojala 3,narocito smesan taj peti gde nije takao kobija.smesno.alen je jednostavno mnogo falio zbog faulova je vise vremena bio na klupi i to je uzrok poraza.pirs je bio vrlo dobar,ne znam kako ga je artest to sacuvao kad je ovaj dao manje vise laganih 25poena.kljucna stvar je bila i duel garnet-gasol.KG je potpuno podbacio i delovao smesno pored spanca,a pre 2 godine u funalu bilo je obrnuto.garnet definitivno ne moze vise da igra na vrhunskom nivou posle svih silnih povreda i ovolikih godina igranja.rivers je trebalo vise da forsira rasheeda koji je bio jako motivisan i igrao sasvim solidno osim par glupih gresaka izazvanim iskljucivo katasrtofalnim sudijskim odlukama na stetu seltiksa.
i ne vidim kako neko ko voli nba kosarku moze da bude vatreni navijac lejkersa koji su jos od ere kingsa dobijali utakmice na sudije,pritisak,a uz to igraju mnogo ruznu kosarku u odnosu na sve jace ekipe u nba.u bostonu ce biti apsolutno smesni al ako ih sudije bidu u el-eju gurale ovako opet eto njima jos jedne sramne titule

goran

pre 13 godina

ovaj dole tzv. creed je napisao nesto o sucima,kao protiv bostona su sudili sve,pa koju si ti brate utakmicu gledao,fisher 2min igre dva faula na klupu,artest 3 min igre 2 faula na klupu,odom 2 i pol min 3 faula na klupu,sredina prve cetvrtine svi starteri LA na klupi i ovaj dole nesto govori o sucima,pokrij se svojim klempavim usima po glavi..........cisto zasluzena pobjeda LA,pierce se moze samo razmahati ako suci artesta izbace iz igre ovako nema igre za najveceg glumca u NBA,njega doslovno nesmijes pogledati faul........netko govori da KOBE sutira 25 lopti pa u cemu je problem tu jordan je sutirao u prosjeku po 30 lopti

Marko Vozdovac

pre 13 godina

Brvo Creed! Uzeo si mi reci iz usta. Sudjenje je bilo skandalozno! Da se razumemo, ne navijam ni za Lejkerse ni za Boston, navijam za dobru kosarku, a sudije to sinoc Bostonu nisu dozvolile i iskreno se nadam da ovakvo sudjenje necemo opet videti. Inace, svi velicaju Kobija i Gasola, naravno, njima svaka cast, ali utakmicu je sinoc dobio Artest! Covek je odigrao fantasticnu odbranu i verujem da ce bas njegova odbrana, ako je i u ostalim utakmicama odigra ovako, odluciti seriju. Svi znamo da ce Kobi dati svojih 30+ na svakoj utakmici, znaci da prevagu donosi nesto drugo, a u ovom slucaju mislim da je to bas „Bad boy“ Artest.

Ralemvp

pre 13 godina

Jos 3 pobede. Sudije su sve kompenzovale sa obe strane.Prva je utakmica,ima jos dosta da se igra ali vec od pocetka se vidi koliko je falio Bajnam i koliko znaci Artest.Kada ekipa Fila Dzeksona dobije prvi mec 47-0 ima skor u seriji.Mora da i ovo nesto znaci.

ofk

pre 13 godina

Kriterijum sudjenja nije bio po mom ukusu ali je bio jednak.Sve sto se sudilo Alenu sudili su i KB,Odomu...zasuluzena pobeda LA ,fenomenalna taktika Phila J.Jadno je da neko smominje bilo kakav pritisak na sudenje i da pada pod uticaj komentatora sa SK-a.Taktika trenera je ono o cemu treba da se prica i uci.Ovde neki likovi kritikuju Phila J..zar je to moguce.Ron Ron je gladan titula kao i Lakersi i to je sokiralo vas navijace Bostona ,vodimo 1-0 sto znaci da posle tih 1-0 mi pobedjujemo svih 47 puta.Imajte u vidu da bolje skacemo i da smo malcice provalili Rondoa..ne mozemo da dozvolimo da covek sa onakvim sutem bude lider finalne serije....ustopovani Pirs takodje..dobijamo jednu utakmicu u Bostonu...GO LA

Hallucinoman

pre 13 godina

Dobicemo ih u 6 utakmica.

Sledeci break, gubimo jednu od tri u Bostonu, ali dobijamo kad je najteže.

4:2 za Seltikse

Come on, C's, this is the year, #18!

The legend lives on!

Willzykk

pre 13 godina

Phil Jackson u svojoj trenerskoj karijeri nije izgubio niti jednu seriju, ukoliko je njegov tim dobio prvu utakmicu u istoj. Lakersi sigurno neće da dozvole da im se desi ono što im se desilo pre dve sezone, kada su ispustili 25 poena prednosti na svom terenu, upravo protiv Bostona, i posle toga gubil sa 3:1 u seriji. Prsten ostaje u LA-u.

dV

pre 13 godina

Phil Jackson je spremio taktiku za Boston. Ispostavilo se da funkcionise. Video je da Kobe, Artest, Pau ne mogu da iznesu sav teret. Klupa u vidu Farmara, Shannon-a i Bynama je pruzila dosta pomoci. Budimo iskreni, tesko da LA moze da ponovi ovakvu utakmicu.

creed

pre 13 godina

Sasvim zasluzena pobjeda sudija. Ono sta su juce radili i kako su svjesno gurali L.A. do pobjede sramota. Onako izbaciti R.Alena iz igre i omoguciti glat pobjedu L.A. samo jos jedan dokaz kako L.A. osvaja takmicenja. Licemjernost P.Dzeksona da onako utice na sudijske odluke, odlazak u njihove svacionice tokom poluvremena, i da covek toliko dominira nad sudijama jedan OGROMAN minus za NBA. Sve vise podsjeca na seriju L.A. vsKingsi gdje su Kingsi doslovno namjerno pokradeni, sto je na kraju stkoro i dokazano smijurija. Boston nema sta da trazi ovde vidi se po prvoj utakmic. Mogu se zadovoljiti samo da budu moralni pobjednici, a prsten ce da dijele L.A. i sudije. SRAMOTA.

Miroslav

pre 13 godina

Lakersi su bili bolji tu nema diskusije. Artest je Pirsu vezao pertle covek nije mogao ni da primi loptu a kamoli da sutne u 3. cetvrtini. Garnett je odigrao ispod svog standarda Rondo isto, Alen problemi sa faulima. Sa druge strane Standardno dobri Bryant i Gasol, i rezultat je jasan 1-0 za LA. Naravno stvari ce se menjati u narednim mecevima ali mislim da Lakersi dobijaju u 6. utakmici.

Pozzzz svim ljubiteljima NBA

Marko

pre 13 godina

Samo njegovo Letece visocanstvo Michael Jordan i Njeegovo kraljevsko velicanstvo Kobe Bryant mogu da urade ovo! LeBron James nece nikada moci, jer ne igra nikad u play off-u

Dobar je Dzontra...

pre 13 godina

Gasol 8 ofanzivnih skokova!
Kao svi u BOS zajedno. LAL ih potpuno ih nadskocili, 11 skokova vise. Jedan od razloga ovako ubedljive pobede.

www.worldofbasketball.org

pre 13 godina

Bravo za Lakerse. Odlicna utakmica i dominacija Lakersa tokom citave utakmice. Mislim da Boston bas i nema neke sanse ali rano ja o tome govoriti.

http://www.worldofbasketball.org

Marko

pre 13 godina

Samo njegovo Letece visocanstvo Michael Jordan i Njeegovo kraljevsko velicanstvo Kobe Bryant mogu da urade ovo! LeBron James nece nikada moci, jer ne igra nikad u play off-u

Dobar je Dzontra...

pre 13 godina

Gasol 8 ofanzivnih skokova!
Kao svi u BOS zajedno. LAL ih potpuno ih nadskocili, 11 skokova vise. Jedan od razloga ovako ubedljive pobede.

Willzykk

pre 13 godina

Phil Jackson u svojoj trenerskoj karijeri nije izgubio niti jednu seriju, ukoliko je njegov tim dobio prvu utakmicu u istoj. Lakersi sigurno neće da dozvole da im se desi ono što im se desilo pre dve sezone, kada su ispustili 25 poena prednosti na svom terenu, upravo protiv Bostona, i posle toga gubil sa 3:1 u seriji. Prsten ostaje u LA-u.

creed

pre 13 godina

Sasvim zasluzena pobjeda sudija. Ono sta su juce radili i kako su svjesno gurali L.A. do pobjede sramota. Onako izbaciti R.Alena iz igre i omoguciti glat pobjedu L.A. samo jos jedan dokaz kako L.A. osvaja takmicenja. Licemjernost P.Dzeksona da onako utice na sudijske odluke, odlazak u njihove svacionice tokom poluvremena, i da covek toliko dominira nad sudijama jedan OGROMAN minus za NBA. Sve vise podsjeca na seriju L.A. vsKingsi gdje su Kingsi doslovno namjerno pokradeni, sto je na kraju stkoro i dokazano smijurija. Boston nema sta da trazi ovde vidi se po prvoj utakmic. Mogu se zadovoljiti samo da budu moralni pobjednici, a prsten ce da dijele L.A. i sudije. SRAMOTA.

4-2 za lakerse

pre 13 godina

Složili se vi sa mnom ili ne ali jedno je istina, Kobe je najbolji košarkaš današnjice. Ljubomorni će reći da previše troši lopte ali kad je situacija stani-pani on uzme loptu i riješi utakmicu.

Miroslav

pre 13 godina

Lakersi su bili bolji tu nema diskusije. Artest je Pirsu vezao pertle covek nije mogao ni da primi loptu a kamoli da sutne u 3. cetvrtini. Garnett je odigrao ispod svog standarda Rondo isto, Alen problemi sa faulima. Sa druge strane Standardno dobri Bryant i Gasol, i rezultat je jasan 1-0 za LA. Naravno stvari ce se menjati u narednim mecevima ali mislim da Lakersi dobijaju u 6. utakmici.

Pozzzz svim ljubiteljima NBA

Stevan Jokic

pre 13 godina

Nekoliko stvari:pratim NBA vec 18 godina i ne pamtim ovako lose sudjenje!Znaci lose sudjenje u smislu tendecioznog sudjenja a potom traljavog vracanja!Ljudi,kontakti koji su nocas svirani ne sviraju se u euroleague!Aman zaman,ko je gledao polufinale i finale Istoka zna o cemu govorim!To je bukvalno bila TUCA!Sto je sjajno jer to je NBA play off!Navijam za Boston i naravno da su Lakersi zasluzeno pobedili ali faulovi koji su svirani na Kobe-u su SMESNI!!!Od 5 licnih Ray Allena 3 nisu bila sporna NEGO NIJE BILO NIKAKVOG KONTAKTA!Pa onda na plus 20 se sviraju isto tako 2 licne na Pierce-u,sto je krajnje licemerno!Enivej,Lakersi su favoriti i za nijansu bolja ekipa!U odnosu na 2008 su mnogo iskusniji sa duzom klupom i Gasolom koji je izrastao u najjace oruzije na postu u ligi!Pre 2 god KG ga je pojeo!Celticsi su jos stariji i bez 3 neverovatno bitna igraca od pre 2 god.:PJ Brown-a,Sam Cassela i James Possey-a!Kobe je posebna prica,igra poslednji minut kada je sve reseno,ne sto igra nego narcis uzima 3 suta za tri poena samo da bi dao j.30 p.Budi smeker i baci loptu,nemoj da si cigan celu karijeru!!

Hallucinoman

pre 13 godina

Dobicemo ih u 6 utakmica.

Sledeci break, gubimo jednu od tri u Bostonu, ali dobijamo kad je najteže.

4:2 za Seltikse

Come on, C's, this is the year, #18!

The legend lives on!

Alex

pre 13 godina

Ipak, ključ kvaliteta Lejkersa i ovaj put bio je Brajant, koji je na 10 od poslednjih 11 mečeva postigao 30 ili više poena. Kobi is the man!!!

dV

pre 13 godina

Phil Jackson je spremio taktiku za Boston. Ispostavilo se da funkcionise. Video je da Kobe, Artest, Pau ne mogu da iznesu sav teret. Klupa u vidu Farmara, Shannon-a i Bynama je pruzila dosta pomoci. Budimo iskreni, tesko da LA moze da ponovi ovakvu utakmicu.

East-coast fan

pre 13 godina

jesus shuttlesworth ce se vratiti ako ne u drugoj onda u gardenu..Ne otpisujte Boston prerano...Da je Jordan bio zasticen kod sudija kao Kobe (ne sporim da je najbolji u enbea) Wilton Norman bi odavno bio bivsi rekorder po broju koseva...Uz ovakvo 'teranje' na bacanja i lose sudjenje (na obe strane) finale je samo jedan suterski trening....

A ko pljuje Jacksona zaboravlja da ce prstenje i na noge poceti da stavlja...

Neka pobedi bolji (to je u ovom trenutku LA) ali Boston neka me razuveri slobodno u Gardenu...

goran

pre 13 godina

ovaj dole tzv. creed je napisao nesto o sucima,kao protiv bostona su sudili sve,pa koju si ti brate utakmicu gledao,fisher 2min igre dva faula na klupu,artest 3 min igre 2 faula na klupu,odom 2 i pol min 3 faula na klupu,sredina prve cetvrtine svi starteri LA na klupi i ovaj dole nesto govori o sucima,pokrij se svojim klempavim usima po glavi..........cisto zasluzena pobjeda LA,pierce se moze samo razmahati ako suci artesta izbace iz igre ovako nema igre za najveceg glumca u NBA,njega doslovno nesmijes pogledati faul........netko govori da KOBE sutira 25 lopti pa u cemu je problem tu jordan je sutirao u prosjeku po 30 lopti

Bojan

pre 13 godina

Lejkersi su bili bolji i cvrsci, Boston se nije snasao, ali ipak je primetno domacinsko sudjenje, nadam se da vise to nece biti slucaj, i da cemo moci da gledam zanimljivu seriju.

mile

pre 13 godina

pa da. procenat suta. kakvi dzordani i brajanti, to su obicne siledzije. evo, pogledajte tajrusa tomasa. decko ima najbolji procenat suta u plejofu. 62.5 iz igre. on bi bio novi vilt samo kad bi treneri slusali nase logicare i matematicere sa komentara. ili dvajt hauard. isto preko sezdeset odsto. kakav je taj momak napadac, samo mu dusmani ne daju suteve. :rolajz:

i taj brajant, nema ga nigde kad se odlucuje. samo u 31 godini pogodio vise poslednjih suteva nego bilo ko u istoriji lige.

www.worldofbasketball.org

pre 13 godina

Bravo za Lakerse. Odlicna utakmica i dominacija Lakersa tokom citave utakmice. Mislim da Boston bas i nema neke sanse ali rano ja o tome govoriti.

http://www.worldofbasketball.org

shomi

pre 13 godina

(creed, 4. jun 2010 10:59)

svako ko je gledao sinoc tekmu a pritom je bar malo neutralan i objektivan u oceni slozice se s tobom.kobiju svaka cast al zasticen je od sudija kao beli medved.alenu 5.faul nad njim u 3.cetvrtini,od tih 5 nisu postojala 3,narocito smesan taj peti gde nije takao kobija.smesno.alen je jednostavno mnogo falio zbog faulova je vise vremena bio na klupi i to je uzrok poraza.pirs je bio vrlo dobar,ne znam kako ga je artest to sacuvao kad je ovaj dao manje vise laganih 25poena.kljucna stvar je bila i duel garnet-gasol.KG je potpuno podbacio i delovao smesno pored spanca,a pre 2 godine u funalu bilo je obrnuto.garnet definitivno ne moze vise da igra na vrhunskom nivou posle svih silnih povreda i ovolikih godina igranja.rivers je trebalo vise da forsira rasheeda koji je bio jako motivisan i igrao sasvim solidno osim par glupih gresaka izazvanim iskljucivo katasrtofalnim sudijskim odlukama na stetu seltiksa.
i ne vidim kako neko ko voli nba kosarku moze da bude vatreni navijac lejkersa koji su jos od ere kingsa dobijali utakmice na sudije,pritisak,a uz to igraju mnogo ruznu kosarku u odnosu na sve jace ekipe u nba.u bostonu ce biti apsolutno smesni al ako ih sudije bidu u el-eju gurale ovako opet eto njima jos jedne sramne titule

ofk

pre 13 godina

Kriterijum sudjenja nije bio po mom ukusu ali je bio jednak.Sve sto se sudilo Alenu sudili su i KB,Odomu...zasuluzena pobeda LA ,fenomenalna taktika Phila J.Jadno je da neko smominje bilo kakav pritisak na sudenje i da pada pod uticaj komentatora sa SK-a.Taktika trenera je ono o cemu treba da se prica i uci.Ovde neki likovi kritikuju Phila J..zar je to moguce.Ron Ron je gladan titula kao i Lakersi i to je sokiralo vas navijace Bostona ,vodimo 1-0 sto znaci da posle tih 1-0 mi pobedjujemo svih 47 puta.Imajte u vidu da bolje skacemo i da smo malcice provalili Rondoa..ne mozemo da dozvolimo da covek sa onakvim sutem bude lider finalne serije....ustopovani Pirs takodje..dobijamo jednu utakmicu u Bostonu...GO LA

Cedric Ceballos

pre 13 godina

Navijam za Celticse kao malo ko ovdje, ali ne slazem se sa ovim komentarima o sudjenju na stetu Bostona. Bilo je par sumnjivih faulova Raya na Bryantu, ali ljudi, to morate ocekivati, stvar je njegove reputacije kod sudija, da li se neko sjeca npr. kakve faulove su izmisljale sudije igracima Dallasa na Wadeu u finalu 2006?! Ovo nije nista u poredjenju s tim. Utakmica se igrala u LA, sigurno da ce u Bostonu biti druga prica i kad je sudjenje u pitanju. Sto se same utakmice tice, Lakersi su dobili potpuno zasluzeno, bili su bolji, kljuc je Gasol koji je dominirao pod kosem, nadigrao je KG-a koji ga je unistavao prije dvije godine. Daleko od toga da je gotovo, Boston ce pokazati zube vec u nedjelju, bice ovo duga serija.

greatest

pre 13 godina

Jeste KG stariji i imao povrede,ali isto tako je Gasol napredovao,iskusniji je nego sto je bio pre 2 god.Proslo finale Gasol je bio 3 meseca sa LAL.Sada igra vec 2 i po godine i sigurno se uklopio i razume se sa saigracima bolje.Bajnam nije igrao,cak i sada povredjen cini prevagu u reketu.Odom i ne pora da igra dobro,LAL opet pobedi.Artest definitivno pravi razliku na oba kraja terena.LAL imao skor +26 dok je on na parketu.Sto se tice Brajantovih suteva,normalno da ce da sutne trojku,jer se u prvom mecu salje poruka protivniku sta ga ocekuje.I verujem da niste znali da je Tako Bel delio besplatne takose ako Lejkersi predju 100 poena.Zato mislim da je Kobi usrecio vecinu Stejplsa. P.S. Gde je nestala cuvena odbrana?I taj super napad?Nisu Lakersi ni Cavsi ni Magic.Oni znaju kako da sacuvaju domaci teren.

Rade- Futog

pre 13 godina

Realno, Lejkersi su kvalitetnija ekipa! Na centarskim pozicijama imaju tri igraca ekstra klase! Najboljeg defanzivca NBA, Artesta i najboljeg igraca danasnjice, Kobea! Prognoza 4:1 za LAL!

Ralemvp

pre 13 godina

Jos 3 pobede. Sudije su sve kompenzovale sa obe strane.Prva je utakmica,ima jos dosta da se igra ali vec od pocetka se vidi koliko je falio Bajnam i koliko znaci Artest.Kada ekipa Fila Dzeksona dobije prvi mec 47-0 ima skor u seriji.Mora da i ovo nesto znaci.

ja

pre 13 godina

Svi Vi koji pominjete sudije...samo se setite finala od pre dve godine, i utakmica u Bostonu...e to je bio primer domacinskog sudjenja...Nocas je sve bilo cisto...kako jednima tako i drugima...

Bojan

pre 13 godina

(mujaga, 5. jun 2010 00:42)
nemoj sve da gledaš samo kroz brojke, razmisli malo o toj statistici.
Odakle Gasol šutira, a odakle šutira Brajant, samo iz tog podatka da su svi šutevi Gasola mnogo bliži košu neko Brajanta je sasvim logično očekivati da Gasol ima bolji procenat šuta, takođe Brajant se često udvaja i teže dolazi do neke pozicije da slobodnije uputi šut, a zbog toga što ga udvajaju širi se obruč Bostonove odbrane i otvara se prostor za Gasola da mnogo laganije postiže poene.

greatest

pre 13 godina

Kakvih komentara.JoJ.Neka neko nadje jednu ekipu u NBA gde bilo ko ima bolji procenat suta od centra u toj ekipi.Pa normalno je da centar ima najveci procenat kad ili zakuca ili pogodi zicer,ima i izuzetaka sto umeju i malo dalje od kosa da pogode.Ali ako neko kaze da Howard je najbolji u napadu,to je najveca glupost.Covek samo zakucava.Neka mi neko nadje neki njegov potez kako je NADMUDRIO cuvara!Sto se tice Brajanta i njegovih promasenih suteva,samo da ucutkam pojedine 'znalce',Kobi je proglasen od strane najvecih legendi i aktivnih kosarkasa za najboljeg kako Ameri kazu closera i clutch playera.

Marko Vozdovac

pre 13 godina

Brvo Creed! Uzeo si mi reci iz usta. Sudjenje je bilo skandalozno! Da se razumemo, ne navijam ni za Lejkerse ni za Boston, navijam za dobru kosarku, a sudije to sinoc Bostonu nisu dozvolile i iskreno se nadam da ovakvo sudjenje necemo opet videti. Inace, svi velicaju Kobija i Gasola, naravno, njima svaka cast, ali utakmicu je sinoc dobio Artest! Covek je odigrao fantasticnu odbranu i verujem da ce bas njegova odbrana, ako je i u ostalim utakmicama odigra ovako, odluciti seriju. Svi znamo da ce Kobi dati svojih 30+ na svakoj utakmici, znaci da prevagu donosi nesto drugo, a u ovom slucaju mislim da je to bas „Bad boy“ Artest.

dule_84

pre 13 godina

Zar ne bi trebalo veci deo teksta posvetiti Gasolu koji je bio ocigledan MVP ovog meca. Covek je vec 3 godine zaredom ono sto je bio Shaq nekada. Moze Brajant da postigne i 50 koseva kad ima ko da uhvati njegov promasen sut....
Fil Dzekson je kralj selektiranja igraca.
Ali mislim da ce biti ovde svega jer Klivlend je dobio ja mislim 4ti mec nesto tipa 40 razlike je bio ceo mec pa ih je Boston razneo u sledecim mecevima!!! Boston je ekipa koja zavisi od kriterijuma sudjenja a sigurno u LA jos prvi mec naravno da im sudjenje nije bilo po volji al to ce se promeniti u sledecim mecevima...

Marko Vozdovac

pre 13 godina

Bravo Creed! Uzeo si mi reci iz usta. Sudjenje je bilo skandalozno! Da se razumemo, ne navijam ni za Lejkerse ni za Boston, navijam za dobru kosarku, a sudije to sinoc Bostonu nisu dozvolile i iskreno se nadam da ovakvo sudjenje necemo opet videti. Inace, svi velicaju Kobija i Gasola, naravno, njima svaka cast, ali utakmicu je sinoc dobio Artest! Covek je odigrao fantasticnu odbranu i verujem da ce bas njegova odbrana, ako je i u ostalim utakmicama odigra ovako, odluciti seriju. Svi znamo da ce Kobi dati svojih 30+ na svakoj utakmici, znaci da prevagu donosi nesto drugo, a u ovom slucaju mislim da je to bas „Bad boy“ Artest.

idi begaj

pre 13 godina

Neko rece nije bio 5.faul Alena nad Kobijem.Nije pri sutu ali dva puta pre toga kontakt telom,to se glat svira.
Samo se secam jednog faula,neko je skocio na zakucavanje i popio blokadu,da bi se na usporenom snimku videlo da je to bila takvo overavanje po ruci,pa od onoga mora da je dvorana odjekivala i sudije nista kao blokada.
Inace LA igra fenomenalno,Gasol je cale obozavam ga u kontrama kad onako krakat pravi dvokorak i kuca levom.Nevidjeno da je belac onako dominantan pod kosem.

red devil 011

pre 13 godina

Boston je definitivno pokupio simpatije mnogih u prethodne 2 serije i mislim da ce mnogo namuciti Lejkerse, ali ipak ovaj dvoboj dobija west coast. Sto se sudija tice - Joe Crawford je najgori sudija u nba i tezak kompleksas. Primer: http://www.youtube.com/watch?v=vaZIAXJJDKQ Znaci zhasu.

Stele

pre 13 godina

pa zar je moguce da su i dalje nastavili da stavljaju videe gdje samo lejkersi davaju koseve, to su radili i protiv finixa a evo sad i protiv bostona... ko da su bogovi neki... ma smijesni, isto ko le bron u klivlendu tako i u lejkersima brajant je sam citava ekipa, bez njega su 0

mravinjak

pre 13 godina

•Složili se vi sa mnom ili ne ali jedno je istina, Kobe je najbolji košarkaš današnjice. Ljubomorni će reći da previše troši lopte ali kad je situacija stani-pani on uzme loptu i riješi utakmicu.
(4-2 za lakerse, 4. jun 2010 15:21)

kad je bilo stani-pani brajant je kao po obicaju rokno sut profulo citav kos a onda je ron artest tu njegovu tarabu pokupio i ubacio u kos.
svi se sjecamo fisera i njegove trice 0.4 do kraja, da ne spominjema horija i njegovu tricu u zadnjoj sekundi a prije toga promasaj brajanta.
brajant je sve suteve koji su bili na zivot ili smrt isfulo ali je imao srecu da igra sa saigracima kojima ne drhte ruke. a ovi sutevi da nisu bili ubaceni od strane njegovih saigraca lejkersi bi imali danas dvije do 3 titule manje.
da se nelazemo brajant je igracina, ali on nespada u ovu grupu koju si ti napisao nego u onu grupu igraca koja daje po 40 poena a kad idu odlucujuci sutevi nema ih nigdje. takvi ko brajant su i dirk novicki, pedja stojakovic, takav je bio i drazen petrovic.

mujaga

pre 13 godina

•Pa normalno kada je Brajant suter,a Gasol centar...
(ivan-valjevo, 4. jun 2010 12:27)

procenat suta u toku sezone: brajant 45,6 gasol 53,6
u toku plej ofa brajant 48,1 gasol 56,5

na tvoju izjavu jedino mogu reci smjesno.
a sada za ove nepismene: onaj ko napise da brajant daje vise koseva od brajanta zato sto suta vise je potpuno u pravu, jer onaj ko zna matematiku makar 3 posto znao bi da iz istog broja suteva
gasol bi davao veci broj poena jer jednostavno ima mnogo bolji procenat suta.
i zbog toga jedini nacin da daje vise koseva od gasola je da sutne mnogo vise puta od njega.

creed

pre 13 godina

Sasvim zasluzena pobjeda sudija. Ono sta su juce radili i kako su svjesno gurali L.A. do pobjede sramota. Onako izbaciti R.Alena iz igre i omoguciti glat pobjedu L.A. samo jos jedan dokaz kako L.A. osvaja takmicenja. Licemjernost P.Dzeksona da onako utice na sudijske odluke, odlazak u njihove svacionice tokom poluvremena, i da covek toliko dominira nad sudijama jedan OGROMAN minus za NBA. Sve vise podsjeca na seriju L.A. vsKingsi gdje su Kingsi doslovno namjerno pokradeni, sto je na kraju stkoro i dokazano smijurija. Boston nema sta da trazi ovde vidi se po prvoj utakmic. Mogu se zadovoljiti samo da budu moralni pobjednici, a prsten ce da dijele L.A. i sudije. SRAMOTA.

Hallucinoman

pre 13 godina

Dobicemo ih u 6 utakmica.

Sledeci break, gubimo jednu od tri u Bostonu, ali dobijamo kad je najteže.

4:2 za Seltikse

Come on, C's, this is the year, #18!

The legend lives on!

dV

pre 13 godina

Phil Jackson je spremio taktiku za Boston. Ispostavilo se da funkcionise. Video je da Kobe, Artest, Pau ne mogu da iznesu sav teret. Klupa u vidu Farmara, Shannon-a i Bynama je pruzila dosta pomoci. Budimo iskreni, tesko da LA moze da ponovi ovakvu utakmicu.

Marko

pre 13 godina

Samo njegovo Letece visocanstvo Michael Jordan i Njeegovo kraljevsko velicanstvo Kobe Bryant mogu da urade ovo! LeBron James nece nikada moci, jer ne igra nikad u play off-u

Stevan Jokic

pre 13 godina

Nekoliko stvari:pratim NBA vec 18 godina i ne pamtim ovako lose sudjenje!Znaci lose sudjenje u smislu tendecioznog sudjenja a potom traljavog vracanja!Ljudi,kontakti koji su nocas svirani ne sviraju se u euroleague!Aman zaman,ko je gledao polufinale i finale Istoka zna o cemu govorim!To je bukvalno bila TUCA!Sto je sjajno jer to je NBA play off!Navijam za Boston i naravno da su Lakersi zasluzeno pobedili ali faulovi koji su svirani na Kobe-u su SMESNI!!!Od 5 licnih Ray Allena 3 nisu bila sporna NEGO NIJE BILO NIKAKVOG KONTAKTA!Pa onda na plus 20 se sviraju isto tako 2 licne na Pierce-u,sto je krajnje licemerno!Enivej,Lakersi su favoriti i za nijansu bolja ekipa!U odnosu na 2008 su mnogo iskusniji sa duzom klupom i Gasolom koji je izrastao u najjace oruzije na postu u ligi!Pre 2 god KG ga je pojeo!Celticsi su jos stariji i bez 3 neverovatno bitna igraca od pre 2 god.:PJ Brown-a,Sam Cassela i James Possey-a!Kobe je posebna prica,igra poslednji minut kada je sve reseno,ne sto igra nego narcis uzima 3 suta za tri poena samo da bi dao j.30 p.Budi smeker i baci loptu,nemoj da si cigan celu karijeru!!

Willzykk

pre 13 godina

Phil Jackson u svojoj trenerskoj karijeri nije izgubio niti jednu seriju, ukoliko je njegov tim dobio prvu utakmicu u istoj. Lakersi sigurno neće da dozvole da im se desi ono što im se desilo pre dve sezone, kada su ispustili 25 poena prednosti na svom terenu, upravo protiv Bostona, i posle toga gubil sa 3:1 u seriji. Prsten ostaje u LA-u.

shomi

pre 13 godina

(creed, 4. jun 2010 10:59)

svako ko je gledao sinoc tekmu a pritom je bar malo neutralan i objektivan u oceni slozice se s tobom.kobiju svaka cast al zasticen je od sudija kao beli medved.alenu 5.faul nad njim u 3.cetvrtini,od tih 5 nisu postojala 3,narocito smesan taj peti gde nije takao kobija.smesno.alen je jednostavno mnogo falio zbog faulova je vise vremena bio na klupi i to je uzrok poraza.pirs je bio vrlo dobar,ne znam kako ga je artest to sacuvao kad je ovaj dao manje vise laganih 25poena.kljucna stvar je bila i duel garnet-gasol.KG je potpuno podbacio i delovao smesno pored spanca,a pre 2 godine u funalu bilo je obrnuto.garnet definitivno ne moze vise da igra na vrhunskom nivou posle svih silnih povreda i ovolikih godina igranja.rivers je trebalo vise da forsira rasheeda koji je bio jako motivisan i igrao sasvim solidno osim par glupih gresaka izazvanim iskljucivo katasrtofalnim sudijskim odlukama na stetu seltiksa.
i ne vidim kako neko ko voli nba kosarku moze da bude vatreni navijac lejkersa koji su jos od ere kingsa dobijali utakmice na sudije,pritisak,a uz to igraju mnogo ruznu kosarku u odnosu na sve jace ekipe u nba.u bostonu ce biti apsolutno smesni al ako ih sudije bidu u el-eju gurale ovako opet eto njima jos jedne sramne titule

mravinjak

pre 13 godina

•Složili se vi sa mnom ili ne ali jedno je istina, Kobe je najbolji košarkaš današnjice. Ljubomorni će reći da previše troši lopte ali kad je situacija stani-pani on uzme loptu i riješi utakmicu.
(4-2 za lakerse, 4. jun 2010 15:21)

kad je bilo stani-pani brajant je kao po obicaju rokno sut profulo citav kos a onda je ron artest tu njegovu tarabu pokupio i ubacio u kos.
svi se sjecamo fisera i njegove trice 0.4 do kraja, da ne spominjema horija i njegovu tricu u zadnjoj sekundi a prije toga promasaj brajanta.
brajant je sve suteve koji su bili na zivot ili smrt isfulo ali je imao srecu da igra sa saigracima kojima ne drhte ruke. a ovi sutevi da nisu bili ubaceni od strane njegovih saigraca lejkersi bi imali danas dvije do 3 titule manje.
da se nelazemo brajant je igracina, ali on nespada u ovu grupu koju si ti napisao nego u onu grupu igraca koja daje po 40 poena a kad idu odlucujuci sutevi nema ih nigdje. takvi ko brajant su i dirk novicki, pedja stojakovic, takav je bio i drazen petrovic.

ofk

pre 13 godina

Kriterijum sudjenja nije bio po mom ukusu ali je bio jednak.Sve sto se sudilo Alenu sudili su i KB,Odomu...zasuluzena pobeda LA ,fenomenalna taktika Phila J.Jadno je da neko smominje bilo kakav pritisak na sudenje i da pada pod uticaj komentatora sa SK-a.Taktika trenera je ono o cemu treba da se prica i uci.Ovde neki likovi kritikuju Phila J..zar je to moguce.Ron Ron je gladan titula kao i Lakersi i to je sokiralo vas navijace Bostona ,vodimo 1-0 sto znaci da posle tih 1-0 mi pobedjujemo svih 47 puta.Imajte u vidu da bolje skacemo i da smo malcice provalili Rondoa..ne mozemo da dozvolimo da covek sa onakvim sutem bude lider finalne serije....ustopovani Pirs takodje..dobijamo jednu utakmicu u Bostonu...GO LA

dule_84

pre 13 godina

Zar ne bi trebalo veci deo teksta posvetiti Gasolu koji je bio ocigledan MVP ovog meca. Covek je vec 3 godine zaredom ono sto je bio Shaq nekada. Moze Brajant da postigne i 50 koseva kad ima ko da uhvati njegov promasen sut....
Fil Dzekson je kralj selektiranja igraca.
Ali mislim da ce biti ovde svega jer Klivlend je dobio ja mislim 4ti mec nesto tipa 40 razlike je bio ceo mec pa ih je Boston razneo u sledecim mecevima!!! Boston je ekipa koja zavisi od kriterijuma sudjenja a sigurno u LA jos prvi mec naravno da im sudjenje nije bilo po volji al to ce se promeniti u sledecim mecevima...

www.worldofbasketball.org

pre 13 godina

Bravo za Lakerse. Odlicna utakmica i dominacija Lakersa tokom citave utakmice. Mislim da Boston bas i nema neke sanse ali rano ja o tome govoriti.

http://www.worldofbasketball.org

Stele

pre 13 godina

pa zar je moguce da su i dalje nastavili da stavljaju videe gdje samo lejkersi davaju koseve, to su radili i protiv finixa a evo sad i protiv bostona... ko da su bogovi neki... ma smijesni, isto ko le bron u klivlendu tako i u lejkersima brajant je sam citava ekipa, bez njega su 0

Marko Vozdovac

pre 13 godina

Brvo Creed! Uzeo si mi reci iz usta. Sudjenje je bilo skandalozno! Da se razumemo, ne navijam ni za Lejkerse ni za Boston, navijam za dobru kosarku, a sudije to sinoc Bostonu nisu dozvolile i iskreno se nadam da ovakvo sudjenje necemo opet videti. Inace, svi velicaju Kobija i Gasola, naravno, njima svaka cast, ali utakmicu je sinoc dobio Artest! Covek je odigrao fantasticnu odbranu i verujem da ce bas njegova odbrana, ako je i u ostalim utakmicama odigra ovako, odluciti seriju. Svi znamo da ce Kobi dati svojih 30+ na svakoj utakmici, znaci da prevagu donosi nesto drugo, a u ovom slucaju mislim da je to bas „Bad boy“ Artest.

goran

pre 13 godina

ovaj dole tzv. creed je napisao nesto o sucima,kao protiv bostona su sudili sve,pa koju si ti brate utakmicu gledao,fisher 2min igre dva faula na klupu,artest 3 min igre 2 faula na klupu,odom 2 i pol min 3 faula na klupu,sredina prve cetvrtine svi starteri LA na klupi i ovaj dole nesto govori o sucima,pokrij se svojim klempavim usima po glavi..........cisto zasluzena pobjeda LA,pierce se moze samo razmahati ako suci artesta izbace iz igre ovako nema igre za najveceg glumca u NBA,njega doslovno nesmijes pogledati faul........netko govori da KOBE sutira 25 lopti pa u cemu je problem tu jordan je sutirao u prosjeku po 30 lopti

Miroslav

pre 13 godina

Lakersi su bili bolji tu nema diskusije. Artest je Pirsu vezao pertle covek nije mogao ni da primi loptu a kamoli da sutne u 3. cetvrtini. Garnett je odigrao ispod svog standarda Rondo isto, Alen problemi sa faulima. Sa druge strane Standardno dobri Bryant i Gasol, i rezultat je jasan 1-0 za LA. Naravno stvari ce se menjati u narednim mecevima ali mislim da Lakersi dobijaju u 6. utakmici.

Pozzzz svim ljubiteljima NBA

Marko Vozdovac

pre 13 godina

Bravo Creed! Uzeo si mi reci iz usta. Sudjenje je bilo skandalozno! Da se razumemo, ne navijam ni za Lejkerse ni za Boston, navijam za dobru kosarku, a sudije to sinoc Bostonu nisu dozvolile i iskreno se nadam da ovakvo sudjenje necemo opet videti. Inace, svi velicaju Kobija i Gasola, naravno, njima svaka cast, ali utakmicu je sinoc dobio Artest! Covek je odigrao fantasticnu odbranu i verujem da ce bas njegova odbrana, ako je i u ostalim utakmicama odigra ovako, odluciti seriju. Svi znamo da ce Kobi dati svojih 30+ na svakoj utakmici, znaci da prevagu donosi nesto drugo, a u ovom slucaju mislim da je to bas „Bad boy“ Artest.

4-2 za lakerse

pre 13 godina

Složili se vi sa mnom ili ne ali jedno je istina, Kobe je najbolji košarkaš današnjice. Ljubomorni će reći da previše troši lopte ali kad je situacija stani-pani on uzme loptu i riješi utakmicu.

mujaga

pre 13 godina

•Pa normalno kada je Brajant suter,a Gasol centar...
(ivan-valjevo, 4. jun 2010 12:27)

procenat suta u toku sezone: brajant 45,6 gasol 53,6
u toku plej ofa brajant 48,1 gasol 56,5

na tvoju izjavu jedino mogu reci smjesno.
a sada za ove nepismene: onaj ko napise da brajant daje vise koseva od brajanta zato sto suta vise je potpuno u pravu, jer onaj ko zna matematiku makar 3 posto znao bi da iz istog broja suteva
gasol bi davao veci broj poena jer jednostavno ima mnogo bolji procenat suta.
i zbog toga jedini nacin da daje vise koseva od gasola je da sutne mnogo vise puta od njega.

East-coast fan

pre 13 godina

jesus shuttlesworth ce se vratiti ako ne u drugoj onda u gardenu..Ne otpisujte Boston prerano...Da je Jordan bio zasticen kod sudija kao Kobe (ne sporim da je najbolji u enbea) Wilton Norman bi odavno bio bivsi rekorder po broju koseva...Uz ovakvo 'teranje' na bacanja i lose sudjenje (na obe strane) finale je samo jedan suterski trening....

A ko pljuje Jacksona zaboravlja da ce prstenje i na noge poceti da stavlja...

Neka pobedi bolji (to je u ovom trenutku LA) ali Boston neka me razuveri slobodno u Gardenu...

Rade- Futog

pre 13 godina

Realno, Lejkersi su kvalitetnija ekipa! Na centarskim pozicijama imaju tri igraca ekstra klase! Najboljeg defanzivca NBA, Artesta i najboljeg igraca danasnjice, Kobea! Prognoza 4:1 za LAL!

Alex

pre 13 godina

Ipak, ključ kvaliteta Lejkersa i ovaj put bio je Brajant, koji je na 10 od poslednjih 11 mečeva postigao 30 ili više poena. Kobi is the man!!!

greatest

pre 13 godina

Jeste KG stariji i imao povrede,ali isto tako je Gasol napredovao,iskusniji je nego sto je bio pre 2 god.Proslo finale Gasol je bio 3 meseca sa LAL.Sada igra vec 2 i po godine i sigurno se uklopio i razume se sa saigracima bolje.Bajnam nije igrao,cak i sada povredjen cini prevagu u reketu.Odom i ne pora da igra dobro,LAL opet pobedi.Artest definitivno pravi razliku na oba kraja terena.LAL imao skor +26 dok je on na parketu.Sto se tice Brajantovih suteva,normalno da ce da sutne trojku,jer se u prvom mecu salje poruka protivniku sta ga ocekuje.I verujem da niste znali da je Tako Bel delio besplatne takose ako Lejkersi predju 100 poena.Zato mislim da je Kobi usrecio vecinu Stejplsa. P.S. Gde je nestala cuvena odbrana?I taj super napad?Nisu Lakersi ni Cavsi ni Magic.Oni znaju kako da sacuvaju domaci teren.

Dobar je Dzontra...

pre 13 godina

Gasol 8 ofanzivnih skokova!
Kao svi u BOS zajedno. LAL ih potpuno ih nadskocili, 11 skokova vise. Jedan od razloga ovako ubedljive pobede.

Ralemvp

pre 13 godina

Jos 3 pobede. Sudije su sve kompenzovale sa obe strane.Prva je utakmica,ima jos dosta da se igra ali vec od pocetka se vidi koliko je falio Bajnam i koliko znaci Artest.Kada ekipa Fila Dzeksona dobije prvi mec 47-0 ima skor u seriji.Mora da i ovo nesto znaci.

Cedric Ceballos

pre 13 godina

Navijam za Celticse kao malo ko ovdje, ali ne slazem se sa ovim komentarima o sudjenju na stetu Bostona. Bilo je par sumnjivih faulova Raya na Bryantu, ali ljudi, to morate ocekivati, stvar je njegove reputacije kod sudija, da li se neko sjeca npr. kakve faulove su izmisljale sudije igracima Dallasa na Wadeu u finalu 2006?! Ovo nije nista u poredjenju s tim. Utakmica se igrala u LA, sigurno da ce u Bostonu biti druga prica i kad je sudjenje u pitanju. Sto se same utakmice tice, Lakersi su dobili potpuno zasluzeno, bili su bolji, kljuc je Gasol koji je dominirao pod kosem, nadigrao je KG-a koji ga je unistavao prije dvije godine. Daleko od toga da je gotovo, Boston ce pokazati zube vec u nedjelju, bice ovo duga serija.

ja

pre 13 godina

Svi Vi koji pominjete sudije...samo se setite finala od pre dve godine, i utakmica u Bostonu...e to je bio primer domacinskog sudjenja...Nocas je sve bilo cisto...kako jednima tako i drugima...

greatest

pre 13 godina

Kakvih komentara.JoJ.Neka neko nadje jednu ekipu u NBA gde bilo ko ima bolji procenat suta od centra u toj ekipi.Pa normalno je da centar ima najveci procenat kad ili zakuca ili pogodi zicer,ima i izuzetaka sto umeju i malo dalje od kosa da pogode.Ali ako neko kaze da Howard je najbolji u napadu,to je najveca glupost.Covek samo zakucava.Neka mi neko nadje neki njegov potez kako je NADMUDRIO cuvara!Sto se tice Brajanta i njegovih promasenih suteva,samo da ucutkam pojedine 'znalce',Kobi je proglasen od strane najvecih legendi i aktivnih kosarkasa za najboljeg kako Ameri kazu closera i clutch playera.

Bojan

pre 13 godina

(mujaga, 5. jun 2010 00:42)
nemoj sve da gledaš samo kroz brojke, razmisli malo o toj statistici.
Odakle Gasol šutira, a odakle šutira Brajant, samo iz tog podatka da su svi šutevi Gasola mnogo bliži košu neko Brajanta je sasvim logično očekivati da Gasol ima bolji procenat šuta, takođe Brajant se često udvaja i teže dolazi do neke pozicije da slobodnije uputi šut, a zbog toga što ga udvajaju širi se obruč Bostonove odbrane i otvara se prostor za Gasola da mnogo laganije postiže poene.

mile

pre 13 godina

pa da. procenat suta. kakvi dzordani i brajanti, to su obicne siledzije. evo, pogledajte tajrusa tomasa. decko ima najbolji procenat suta u plejofu. 62.5 iz igre. on bi bio novi vilt samo kad bi treneri slusali nase logicare i matematicere sa komentara. ili dvajt hauard. isto preko sezdeset odsto. kakav je taj momak napadac, samo mu dusmani ne daju suteve. :rolajz:

i taj brajant, nema ga nigde kad se odlucuje. samo u 31 godini pogodio vise poslednjih suteva nego bilo ko u istoriji lige.

Bojan

pre 13 godina

Lejkersi su bili bolji i cvrsci, Boston se nije snasao, ali ipak je primetno domacinsko sudjenje, nadam se da vise to nece biti slucaj, i da cemo moci da gledam zanimljivu seriju.

idi begaj

pre 13 godina

Neko rece nije bio 5.faul Alena nad Kobijem.Nije pri sutu ali dva puta pre toga kontakt telom,to se glat svira.
Samo se secam jednog faula,neko je skocio na zakucavanje i popio blokadu,da bi se na usporenom snimku videlo da je to bila takvo overavanje po ruci,pa od onoga mora da je dvorana odjekivala i sudije nista kao blokada.
Inace LA igra fenomenalno,Gasol je cale obozavam ga u kontrama kad onako krakat pravi dvokorak i kuca levom.Nevidjeno da je belac onako dominantan pod kosem.

red devil 011

pre 13 godina

Boston je definitivno pokupio simpatije mnogih u prethodne 2 serije i mislim da ce mnogo namuciti Lejkerse, ali ipak ovaj dvoboj dobija west coast. Sto se sudija tice - Joe Crawford je najgori sudija u nba i tezak kompleksas. Primer: http://www.youtube.com/watch?v=vaZIAXJJDKQ Znaci zhasu.