Sreda, 02.06.2010.

12:56

Povratak Di-Mila među "Orlove"

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković odredio je igrače koji će se pripremati za naredno Svetsko prvenstvo.

Izvor: B92

Povratak Di-Mila meðu "Orlove" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

258 Komentari

Sortiraj po:

Monte

pre 13 godina

4. Popović Bojan
5. Tepić Milenko
6. Teodosić Miloš
7. Bjelica Nemanja
8. Kešelj Marko
9. Marković Stefan
10.Tripković Uroš
11.Miličić Darko
12.Krstić Nenad
13.Raduljica Miroslav
14.Veličković Novica
15. Mačvan Milan

prvaci svijeta, zar ne dudo?!:)))

Dusan

pre 13 godina

Cilj olimpijada 2012
Pozvani su igraci koji ce tad biti na max svojih mogucnosti...Koji Kecman,Rakocevic,Vujanic itd...Oni su svoje zavrsili,imamo mlade momke sa kojima cemo pokusati na olimpijadi da uradimo nesto...sto se svi bunite,mi smo sa najmladjom repkom 2 u evropi...ae malo vise vere!!! A sto se tice partizana,pa koga da pozove jos sem Rasica...Veselog,Marica,Robertsa,Mekejleba,Vranesa? Ne razumem vas!!!!

termit

pre 13 godina

..pitao bih gsn selektora...sta se desilo sa igracima PARTIZANA...nestali sa karte ili.....kada vec nije pozvao KECMANA mogao je makar ekonoma ili higijenicara da pozove...ili makar navijace koji bi nam posluzili na tom prvenstvu...ne znam sta je PARTIZAN ove sezone trebao jos da osvoji ne bi li dobio nekog igraca u tzv reprezentaciji.....i to jos na SIREM SPISKU....pa to je SRAMOTA

NIKSON

pre 13 godina

vujanic,jaric,avdalovic,rakocevic,kecman,stojakovic,pavlovic,radmanovic,dragicevic,savanovic,marjanovic,perovic (3 zadnja ce otpanuti pa zato) pa kako da srbija ne uzme medalju kad kuci ostaje sastav koji moze uzeti medalju :))) bolja da su se malo izmijesali,al dobro je i ovako.dusan ivkovic mag

dzonula

pre 13 godina

duda ivkovic je iznio probleme zbog kojih neki momci ne igraju.normalno je da u timu ima mjesta za vujanica,rakocevica,pavlovica,stojakovica i radmanovica al savez ne radi svoje.nebitno.sto se tice ekipe,pod kosem smo odlicni.posto su krle,darko,novica i macvan sigurni,veeeeelika borba ce biti za peto mjesto pod kosem.nadam se da ce raduljica izboriti ispred perovica i ercega.savanovic je mozda koristan i za trojku al ne vidim ga medju putnicima.spolja je opet problem tanka klupa.teo,tripkovic i bjelica su ok,al kad udju u probleme sa licnima,nastaje problem.ne vjerujem da bi rakocevic i vujanic trosili toliko lopti kao sto trose u klubovima.tepic ima sezonu sa jako malo minuta sto moze biti problem.markovic ce se izgubiti u velikim utakmicama,bogdanovic je daleko od evropskog krema,keselj je stagnirao zestoko.kad se sjetim 95,6,7, duda tada nije isao da podmladjuje tim vec je zvao najbolje.i rezultati su bili tu.bila je situacija u savezu veoma dobra.niko nije razmisljao da mu otkaze.danas nekim drugim stvarima se prikriva situacija.tako da stojakovica niko i ne pominje,radmanovic i pavlovic nisu u planovima a koliko su ispred keselja,paunica i bogdanovica ne treba pominjati,vujanic je u kvalifikacijama bio kapiten,sad ga nema sto dovoljno govori,rakocevic je se namece kao logicno rjesenje... popovic,rasic,paunic,bogdanovic i neki jos su limitirani i nikad nece biti bolji igraci.ako je vec vracen darko,koji je u new yorku igrao 3 minuta dok nije dosao u minesotu koja je namjerno gubila zbog draft lutrije,zasto onda bar medju 22 nisu pozvani i ostlali igraci iz nba?jedan je dejan bodiroga,nikad vise takav kapiten i igrac.jedan je i dejan tomasevic,oduzio se.da i ostali imaju takve stavove,ne bi se pricalo o podmladjivanju,jer duda nije imao tu praksu u zlatnim godinama srpske kosarke.al koliko vidim,i ostali imaju slicne probleme,osim turaka,pa i tu mozemo vidjeti sansu za maximalno dobar rezultat.

jovan

pre 13 godina

@pirke
Niko nije znao da Maric moze da bude najbolji centar evrolige ali dule vujosevic je ga pozvao da dodje u partizan.ja sam siguran da je primetio njegov potencial..........i dao njemu sansu.
ja mislim da rakovic isto je mogao da bude iznenadjenje,ali ovo nije vazno..........i ti si potpuno u pravu....."pricaj srpski da te ceo svet razume" je nesto sto mora da se postuje.......ja zivim u frnacuskoj.......kad slucajno gledam srpsku televiziju cujem da srbi kod nas sve vise vole da koriste francuski ili engleski nego nas jezik.....srpski.
pa ondo ja te zzzhvaljujem sto pokusas da ispravis moe greske,mnogo si ljubazan....ali nemoj da nastavis taj zadatak da zaboravis srpski.
Po meni,i necu da se pravim trener........hteo bih da selekcija bude:

teodosic
tepic
markovic
tripkovic
jeremic
bjelica
velickovic
erceg
krstic
milicic
raduljica
marjanovic

(krstic po meni je bolji na posiciji 4).

oto

pre 13 godina

Koturovic,Jaric, Rakocevic,Radmanovic, Stojakovic. . . zlatni 2002. Hocu Koturovica u reprezentaciju, pod hitno da se vrati iz penzije. Divac ne mora jer je zauzet drugim poslom.

pirke

pre 13 godina

Ljudi, pirlo je hrvat, ne znam zasto se toliko palite na njegov komentar (dokaz: prvo napisao ``imali STE jadnu konkurenciju na EP``, a posle svim srcem protiv Srbije, pa da je poveo sve same neznalice za koje znam da ce da se obrukaju, svim srcem bih bio uz Srbiju, ovo Srbin ne moze da izjavi).

@ Jovan

Mozda bi snagom Rakovic mogao da parira, ali covece, jel ti znas, posto padeze ne znas, kakvu je sezonu imao Perovic u Pamesi? Za snagu su nam tu Krstic i Raduljica, sto da ne i Perovic, a oni su, po mom misljenju, i u svim drugim parametrima bolji od Rakovica, ne nesto preterano, ali su bolji. Spisak je dobar, mislim da se nepozivanje Kecmana moze pravdati podmladjivanjem tima, Rasic je zasluzio siri spisak, ali tesko da ce na SP. Realno, ocekujem sastav kao na EP uz neku sitnu izmenu. Dudo odluci, pa da slavimo na jesen.

chaponja

pre 13 godina

Rakočević je dobar ali ne može
da igra sa ovim mocima a i pitanje je koliko Duda voli takav tip igrača koji mnogo troši lopti.Sto se Miličića tiče njega će Duda da obuzda i stvarno nam treba,mnogo je snazan i jak defanzivac

stefan

pre 13 godina

ovo je ocekivan spisak,bez nekih iznenadjenja...najstariji igrac u ekipi ima 27 godina,duda ce ocigledno opet imati najmladju ekipu na prvenstvu...sto se spiska tice- duda nije pozvao rakocevica i kecmana koji bi mnogo znacili,makar zbog ogromnog iskustva,ali rakocevic je velika prznica a kecman je solidan klupski igrac,nisam siguran da ne bi svojim prisustvom ugusili nekog mladjeg,ali svakako da je makar jedan od njih dvojice zasluzio da prodje pripreme...darko milicic je na spisku,za mnoge je to iznenadjenje jer u karijeri je do sada pokazao vrlo malo...ovo je njegova poslednja sansa u reprezentaciji,ima 3 meseca da se pokaze i da radi sa ostatkom ekipe,a moje misljenje je da je ovo nedostajalo njemu u celoj karijeri- ozbiljne i naporne pripreme sa strogim i iskusnim trenerom i najveci nivo discipline...moze biti izuzetno koristan mada s obzirom da su tu krstic(kapiten),raduljica(mladji,talentovaniji i dominantniji,u buducnosti prvi centar reprezentacije),kosta perovic(odlicna sezona u pamesi,dobar sut spolja,i dalje napreduje) i puno igraca koji mogu popuniti mesta od 3-5,morace da odradi stravicne pripreme...drago mi je da je tu i igrac radnickog,to samo pokazuje da imamo jednu od najboljih liga u evropi,a muta je osposobio jos jedan tim i nekolicinu igraca kao cakarevic,aleksic itd...savanovic je bio jedan od najboljih stranaca u ACB ligi ove sezone i potpuno je zasluzeno tu mada mislim da ce biti jedan od poslednjih koji ce ispasti sa spiska...ivan paunic je igrao solidno ali nista posebno,ali njegova uloga u selekciji se bitno razlikuje od one u arisu jer je on igrac zadatka i moze biti koristan...luka bogdanovic je jedan od onih igraca koji daju sirinu u napadu ali nije konstantan i to je problem,mozda se pronadje tokom priprema,ima velikih problema sa skokom a u odbrani je gotovo igrac manje za svoju ekipu...keselj je tu zbog odlicnih igara u srpskoj ligi ali i kao prospekt za buducnost,malo koja ekipa ima beka koji je visok 2.07,ipak mislim da ce samo proci pripreme sa ekipom da bi bio sto bolji u narednoj sezoni...aleksandar rasic je na ovom spisku samo zbog toga sto je igrac partizana,najbolje ekipe u regionu,cudan tip igraca koji neke utakmice prespava ali moze utrpati s vremena na vreme 6-7 trojki i to je njegov maksimum...nema kontinuitet dobrih partija,vrlo je slab u odbrani a njegova igra me podseca na izgladnelu lisicu koja danima ceka plen(kos u ovom slucaju),igrati sa takvim igracem je vrlo rizicno a SP je preozbiljno takmicenje da bi cekali da on proradi...radenovic verovatno otpada medju prvima,mislim da se ne moze izboriti za mesto sa ostalim centrima,a i nije bio previse opasan ove sezone...verujem da bojan popovic nece ici na svetsko jer je to igrac manje,pokazao je na EP da on ipak nije adut sa klupe kao recimo sto je saras u PAO-u,papalukas u OLY itd...on to jednostavno nema...mislim da bi spisak trebalo da izgleda ovako( nadam se da ce nas mimoici povrede9:
teodosic
tepic
markovic
tripkovic
paunic,savanovic,bogdanovic,jeremic(ko najbolje odradi pripreme,moj favorit je jeremic jer je ubedljivo najbolji suter u ovoj grupi igraca)
bjelica
macvan
velickovic
raduljica
perovic
krstic
milicic

milos

pre 13 godina

nisam veliki ljubitelj Di-Mila, ali ako Duda kaze da je za reprezentaciju, onda ok. No, treba da vidimo da li ce da se odazove, i da li ce proci Dudine naporne treninge.
A sto se tice Pirla, sram te bilo!!!!

pogrebnik from nis

pre 13 godina

@Pirlo
Partizanski lobi poceo i evropom da hara,i samo takvi dblcici kao ti prave podele na vas i nas kad je reprezentacija u pitanju,u bilo kom sportu.
Drugo je kad igraju klubovi onda uvek protiv VAS.

jovan

pre 13 godina

najbolji igraci se nalaze na tu spisku aline razumen zasto jedan rakovic nikad ne dobije sansu da pake sta zna.Mislim da ovaj igrac a njegovim snagom bi bio mnogo koristan,mnogo vise nego perovic,koji je na t spisku samo zbog cinjenica da je nekad bio clan partizana.
Nema ni micov ni cvetkovic koji po meni su jos uvek bolji igraci od paunic i keselj.taj zadnji ovu sezonu nije ni znao gde se nalazi ne terenu,i ocigledno pokazao da osim odraz ne zna da igra kosarku.

lazar

pre 13 godina

Za sve one koji pitaju gde su grobari evo odgovora. Grobari su na samom vrhu Evrope,grobari su svetski i evropski tim i imaju svetske igrace,od "vasih" Srba su pozvana samo 2,gde su ostali ako ste cisto srpski klub? Izuzev Kecmana,jel trebalo da zove Veselog(Ceska),Mekejleba(USA),Robertsa(USA),Vranesa(cg)...Pera Bozic zasluzuje poziv ali imamo neke nabedjene igrace na njegovom mestu koji se probaju za male pare,da ih ne imenujem znacete o kome se radi. Partizan je pokazao ko je i sta je,a vi se samo dalje trudite da gubite sa manje od 30 razlike od nas,ko zna,mozda vam opet podje za rukom kao prosle subote...

Sumnjam da ovde ima neko obavesteniji

pre 13 godina

Nema potrebe komentarisati mnoge komentare ovde. Mislim da to uglavnom nisu najinteligentniji koje imamo.
Ali,valja im reći jednu stvar,pošto mi je nejasno,kako to nikome nije jasno. Na spisku nema nijednog igrača koji je rođen pre 1983. godine. To bi nešto trebalo da govori,ali pošto ni to niko ne shvata,i to ću da objasnim. Duda je preuzeo reprezentaciju 2008.,posle uzastopnih debakla(2003,2004,2005,2006,2007),i najavio da je cilj stvaranje tima za London 2012. Zbog toga na spisku nema Kecmana,Rakočevića(doduše ima i toga što nije hteo da igra prethodne sezone,a trebalo je da bude predvodnik i kapiten),Vujanića,Jarića... UGLAVNOM su to razlozi. Ima i drugih,ali da ne dužim. I,da se ne lažemo,od naših van NBA,Rakočević je verovatno najbolji igrač.
Dalje,meni je jedino žao,od igrača koji nisu naspisku,Pavlovića iz Minesote. Mislim da je strašan igrač,u odbrani pogotovo,jedna fantastična trojka,i da bi Bjelica odlično stasao uz njega na toj poziciji.
Prvi plej ce biti Teo,Marković može da ga odmeni i odmori. Za Tepića je prošle godine Duda rekao da je naš najbolji igrač. Sjajan igrač,ali je napravio grešku otišavši u PAO,jer tamo pored Diamantidisa,Spanulisa,Jasikevičiusa i Nikolasa,na poziciji beka ne bi mogao da se izbori ni mnogo bolji igrač. On je zaslužio veću šansu,ali ovi,gore pomenuti imaju višemilionske plate,a ne plaća se toliko igrač da sedi na klupi,čak ni u Panatinaikosu. On je budućnost evropske košarke,ja sam siguran da je naredna sezona njegova. Toliko za pljuvače Tepića. Da "odbranim" Rašića trebalo bi mi mnogo vremena i prostora,pa ću samo reći da je dobar igrač,kojem fali konstantnosti,i malo hrabrosti. U svakom slučaju,može da bude jako koristan,ako ga "krene" u stanju je da sam dobije utakmicu,iako ja,lično mislim da neće putovati. Uroš ide sigurno,jer je jedan od najboljih šutera Evrope,ima najbrži,i,ako to nekom znači,najlepši izbačaj lopte. I može da pogodi 10 trojki na meču. Devet je i pogađao,nekoliko puta.
Na trojci jedino je siguran Bjelica,jer je strašan potencijal,sa 210 cm,može da pokrije 4 pozicije. Savanović je imao odličnu sezonu,problem je što igra na poziciji 4,a tu su sigurni Novica i Mačvan,ako se prilagodi igranju na poziciji 3 malo više,verujem da će ići,tim pre što je i Novica krajem sezone to sasvim solidno odigrao.
Dodjosmo do centara,tu je siguran samo Krle,i sigurno otpada samo Bobi. Znači,za 2 mesta bore se Miličić,Perović i Raduljica. Meni je žao Marića,pre svega što je mnogo jak pod košem(od njega su u Evropi jači samo Peković i Sofoklis),i kao takav igra sjajnu odbranu. I sigurno najbolje gradi koš,čovek je u stanju da pokupi bukvalno sve ispod koša.
Dakle,na Sp sigurno idu Teo,Tepić,Marković,Tripković,Bjelica,Novica,Mačvan,Krstić. I još dva centra. Ostaje dilema da li će još jedan bek biti Paunić ili Popović,eventualno Rašić,i na trojci Luka Bogdanović ili Savanović. Mada nisu bez šansi ni Kešelj i Erceg,ali ja ipak dajem prednost ovoj dvojici. Jeremić je isto veliki potencijal,i mislim da zbog više pozicija koje može da pokrije,i zbog mladosti,ne bi trebalo ni njega zaboraviti. Toliko.

nikola

pre 13 godina

Boce ovde veci problem odluciti se za 5 igraca na pozicijama krilnih centara i centara (Duda jos za proslo EP rece da vodi uvek ukupno 5 igraca na tim pozicijama): Velickovic,Macvan, Savanovic,Erceg, Krstic,Milicic,Raduljica (da na pr. otpsem Kostu P. mada nije iskljuceno i da on igra,sve zavisi od priprema kako se pokazu,prosle godine smo se mnogo puta iznenadili kada je Duda skracivao spisak). Zalosno je od ovih 7 izbaciti dvojicu,stvarno zalosno.Na bekovskim pozicijama ce ,mislim, stvari biti mnogo lakse.

nikola

pre 13 godina

Vidi vidi, a gde su grobari, samo jedan, Hemofarm tri, zvezda dva igraca na spisku. Tako je to kad Dule forsira Crnogorce i strance mada su i ovi prvi stranci.
(Radnicki, 2. jun 2010 14:35)

Velickovi, Tepic, Tripkovic, Krstic, Perovic- to su igraci koji su nosili nasu repr. na proslom EP i koji je izbacio Dule zadnjih godina!Tu je sada i L.Bogdanovic,a nema ga Vujanic. Nije problem u tome sto imamo strance u ekipi, nego sto smo prosle godine izbacili 3 reprezentativca ,pa nije moguce da odmah naredne sezone imamo spremljene nove reprezentativce, nismo mi fabrika. A i ko kaze da smo duzni da se brinemo o reprezentaciji? Poslednjih dvadesetak godina smo izbacili toliko igraca,dok ste vi upropascavali sve sto je doslo kod vas. Vidim Makabi,Olimpijakos, CSKA,Montepaski,Efes... su puni domacih igraca i bas se sekiraju za reprezentaciju...

ysk!

pre 13 godina

Zao mi je sto nema Vujanica i Tadije Dragicevica... I Rasic ne zasluzuje poziv, nema kvaliteta lik da igra na visokom nivou kao sto se to ocekuje na SP. Duda je rekao da je cilj medalja na OI u Londonu, tako da ovde sta urade, urade... Mada bi bilo lepo da se ostvari neki lep rezultat... Imamo znanje za tako nesto...

nislija

pre 13 godina

Ne kontam, al bas ne kotam koga bi to Maric "izbacio" iz ove postave centara. Ljudi van ove Partizanove koncepcije on je metar nizi od npr. Raduljice
(Misljenje, 2. jun 2010 18:15)

E sad... Lako ti je da sad pominjes "Partizanovu koncepciju" ,ali cinjenica je da je Maric dosta bolji centar od Raduljice.U medjusobnim duelima sa FMP-om si mogao da vidis da Raduljica ne moze da cuva Marica,da ga ovaj nosi i gradi pod kosem kako pozeli, ima i mnogo bolju ledjnu tehniku,bolji skok... covek je najkorisniji igrac EL,nije mogao ni jedan centar u EL da ga cuva nego su ga udvajali i utrajali.

A mislim da nebi bilo lose da se na krajnjem spisku nadje Jeremic.Neki su mozda iznenadjeni sto je on pozvan i na ovom spisku,ali mi sem Tripka nemamo ni jednog izrazitig sutera.Paunic slabo sutira trojike,Markovic isto,Bogdanovic nista posebno,Tepic slabo... Jeste da ovaj voli da se tako malo ispucava ali nam je bas takav igrac potreban,sut mu je sasvim solidan,a ima i dobar ulaz.Mada sve to zavisi kako ce se pokazati na pripemama.

nikola basketland

pre 13 godina

Sve super samo umesto Rasica
Vujanic.Imamo najbolje centre u evropi,krila su dobra jedino bekovi mogu biti problem.Netreba ocekivati finale konkurencija je jaka

Duda je selektor,a ne mi forumasi!!!

pre 13 godina

Tim za finale sa amerima: Miloš Teodosić (Olimpijakos), Stefan Marković (Hemofarm), Bojan Popović (Efes Pilsen), Milenko Tepić (Panatinaikos), Uroš Tripković (Huventud), Nemanja Bjelica (Crvena zvezda), Duško Savanović (Kahasol), Milan Mačvan (Hemofarm), Novica Veličković (Real Madrid), Nenad Krstić (Oklahoma Siti), Kosta Perović (Valensija), Darko Miličić (Minesota)
(joeje, 2. jun 2010 15:05)

Amere cemo pobediti u polufinalu! :)
I dosta vise sa neupucenim komentarima pojedinaca,jer Duda zna sta radi.Spisak je odlican i pravi se za London.Nadam se da ce nam se opet usreciti Istambul(naravno '92 i 2001.).

andromeda

pre 13 godina

Jedino sto fali na ovom spisku je Micov (i jedan dobar suter na poziciji 2/3, ali to ionako nemamo). Da li neko zna razloge zbog cega nije pozvan, ne uklapa se u koncepciju (sto ne deluje moguce) ili su neki drugi razlozi u pitanju?
Usput, Rakocevic, Jaric, Vujanic i Kecman su zavrsili sa reprezentacijom, nema razloga daviti o njima u komentarima.

gogi

pre 13 godina

ma ljudi danas u modernoj košarci dobri bekovi koji če da organizuju igru daju zajedno 25-30 koševa i naprave 10-15 asistencija su sve i sva. mi osim teodosića nemamo takve igrače jer svi ostali bekovi igraju u napadu okrenuti leđima ka košu a tada džabe nam i centri i krila i sve drugo.pa na spisku je morao da bude ili rakoćevič ili vujanić jer su oni takvi igrači i imaju iskustva velikih takmičenja. jer nemožemo da dozvolimo ponovne neuspehe od predhodnih godina jer dok su seniori stagnirali mlade generacije su osvajale sve što se moglo osvojiti i nemojmo da nam to bude neiskorišćeno ali uz mladost mora da stoji i iskustvo

Leandro Barbosa

pre 13 godina

Pa svako ko prati košarku,složiće se da bolju EKIPU ne možemo imati...Duda zna šta radi,šta ste mislili da je on napravio ime šaljući hejterske komentare poput pojedinih ovde....
Napred Srbija,uvek verni!

Marko023

pre 13 godina

U Srbiji ima nesto manje od 9 miliona stanovnika (sa Kosovom naravno) i isto toliko selektora. Zasto mi da diskutujemo o tome koga Ivkovic treba da pozove kad se on bolje razume od nas svih zajedno? Osim Jeremica i Milosavljevica po meni nema iznanadjenja.Ivkovic je jedan od najboljih trenera u evropi i svetu i treba mu verovati i podrzati ove momke i njege. NAPRED SRBIJA!!!

zdovc

pre 13 godina

Kada se vidi da je prosek godina igraca 23.8 ,jasno je sta Duda radi. Pravi nepopularnu smenu generacija na najidealniji moguci nacin. Uz medalje.

Iako vise volim neka imena koja nisu ovde vec neko vrema, stvar mora da se sece i to sada,kada Duda to radi.

Zeljkoni

pre 13 godina

Nema Rakocevica?? Bas je zanimljiv ovaj spisak, vidim da je pozicija 2 bas dobro zastupljena!! Bice sraman rezultat to je sigurno

Barkley81

pre 13 godina

Najviše očekujem od igrača koji su odradili prvu godinu u inostranstvu (Milenko,Novica,Uroš),plus još 2 meseca treniranja sa Dudom.Bićemo opet prijatno "iznenađeni",bojim se :D.NAPRED SRBIJA

mishovic

pre 13 godina

po meni je swe ok ali ivkovic je trebao da pozove KECMANA,RAKOCEICA i VUJANICA bar na shiri spisak njihovo iskustvo bi nam mnogo znachili pa makar da neshto pokazu owim klincima i na pripremama....i ako ja msm da je njihowo mestu i na svetskom josh barem ove godine ,ako neshto hocemo.owako stizemo do polu finala sigurn,o ali tu nam fali iskustvo da dobijemo ameriku(bez wadea i LeBrona) koji bi mislili da su vec prosli a ovako teshko..u svakom sluchaju Dudo care znash ti shta radish!!!!

KOSTUNICA

pre 13 godina

MILICIC!!! nE MOGU DA VERUJEM, PA ZASTO NIJE POZVAO I JARICA I RAKOCEVICA!? Ovo nije podmladjivanje, vec povratak na vreme kada su se igraci tukli i psovali sudije nakon utakmice! Dudo, znas li sta radis?

ofk

pre 13 godina

Ne idemo na prvenstvo sa iluzijama mi se propremamo za ciklus 2012..krece stara prica demagoga Dud's Ivkovica potkrepljena kako KSS nema para...pa ako upali upali...

akroni@hotmail.fr

pre 13 godina

Neko je pomenuo ove igrace...
Jaric - pa pogledaj kako igra u Realu. Covek se pogubio totalno.
Rakocevic – tesko bi mogao da se uklopi u system,veliki potrosac.
Pavlovic – definitvno daleko od svih koji su na toj poziciji, a na spisku su…
Radmanovic – pa taj nije u stanju jednu akciju da zapamti.
Vujanic – mozda je mogao da se nadje na spisku, ali…Duda misli drugacije.
Stojakovic – odavno rekao svoje.
Maric – pa stvarno smo se mnogo ponadali…nakon ovakve sezone Australija nema sanse dag a se odrekne.
Kecman – dobar, ali neka se odmara za narednu Euroligu
Aleksandrov – na osnovu cega da ge covek pozove…?
Dragicevic – da je igrao za Partizan mozda bi bio pozvan…ovako…

Siguran sam da Duda zna sta radi...zato nemoj da uvek imamo primedbe.
Da su nam svi sa spiska zdravi i spremni,a za ostalo pobrinuce se Selektor.

dule dudule

pre 13 godina

Neko ko dobro poznaje nasu kosarku, mozda moze reci sto ovih igraca nema na spisku:

- Jaric
- Rakocevic
- Pavlovic
- Radmanovic
- Vujanic
- Stojakovic
- Maric
- Kecman
- Aleksandrov
- Dragicevic
(Slobo, 2. jun 2010 14:51

Evo, ja cu...dobar sam covek.

- Jaric, zato sto je u sukobu sa Rakocevicem.
- Rakocevic, zato sto je u sukobu sa Jaricem
- Pavlovic, nece da igra
- Radmanovic, bananaman(jede banane na pogresnom mestu u pogresno vreme), Pesic ga je oterao.
- Vujanic, zbog koncepcije sa mladjim perspektivnim bekovima.
- Stojakovic, nece da igra
- Maric, ne dozvoljava Australija (za koju je igrao u juniorskoj konkurenciji)
- Kecman, kao i Vujanic
- Aleksandrov, na tim pozicijama imamo bolje, sklon poveama, niti ima dovoljan broj ozbiljnih utakmica da bi se doneo bio kakav zakljucak.
- Dragicevic, kao i Aleksandrov.
Neko je pitao za Micova. Ne znam. Taj decko igra posteno ali su Bjelica i Bogdanovic trenutno bolji.

Sreca da niko ovaj put nije pomenuo Jorovica, jer tada bih zaista izgubio zivce.

realno

pre 13 godina

Interesantni su mi komentari partizanovih pristalica: "Kecman je trebao da bude na spisku, a rakocevic je mnogo star i kvari atmosferu". Prvo, Kecman je godinu dana stariji od rakocevica. Drugo Rakocevic, je pored Teodosica ubedljivo najbolji poenter koga srpska kosarka trenutno ima. Igrac sa velikim I. Kecman nikada nije postigao ni deseti deo igorovog kvaliteta. To da kvari atmosferu su samo price i tracevi. Da je igor takav covek, ne bi igrao kod pesica u repki. Zna se da su atmosferu kvarili Radman i Jaric. Ja sam zvezdas, ali sam realan. Na ovom spisku je Igor morao da se nadje jer je veliki igrac. Bilo je tu mesta i za Vujanica. Keselj nema sta da trazi u repki trenutno. Rasic takodje. O ovom liku iz radnickog da ne pricam. Trebalo je i Dragicevic da bude na ovom spisku, jer nam treba takav igrac. On i novica bi se sjajno dopunjavali. Od nba igraca, Pavlovic bi dobro dosao, ali je pitanje da li hoce da igra za srbiju. Radmana i jarica ne bih nikada pozvao u repku.

Vlado

pre 13 godina

Slobo svaka cast za komentar, da su ti igraci visak, a da ima mesta za nekog Nemanju Bjelicu, ili Urosa Tripkovica ne mogu da verujem. U stvari bas me briga neka radi sta hoce.

realan

pre 13 godina

Kakav je to spisak kada na njemu nema Miloša Vujanića?Pratio sam njegove igren u Mursiji i stalno je imao preko 20 poena uz isto toliki index uspesnosti.Pa zar je to malo ? Sta treba jos da covek uđe u A tim? Jeste da je igrao u najslabijem klubu u ACB ligi ali je ograo i to VEOMA uspesno?Nije grejao klupu kao neki...Ne razumem niti cu ikada zasto njega nema.Da nije imao onu povredu bio bi najbolji prej Evrope...Kakav Bjelica, Rasic i Popovic!!!Oni su za nasu ligu i NLB ligu i nista vise

TheBeast

pre 13 godina

Po meni je ovo najjaci sastav:

Teodosic
Tepic
Markovic
Bjelica
Bogdanovic
Paunic
Tripkovic
Macvan
Krstic
Milicic
Raduljica
Velickovic

U svakom slucaju, srecno!

Optimista sa pravom na to

pre 13 godina

Srbi !!! Pljujete coveka koji nam je donosio srecu zadnjih 20 godina koji je stvorio X igraca...Voleo bi da mogu da se vide komentari pre Poljske..Neka bude sramota svakog ko prigovori coveku koji se izgleda jedini žrtvuje za našu košarku...Dudo Srbija ti veruje samo hrabro...Tu se ne gleda ko je iz kog kluba i grada već svi igraju za tu jednu zemlju koju imaju a to je Srbija...

Misljenje

pre 13 godina

Ne kontam, al bas ne kotam koga bi to Maric "izbacio" iz ove postave centara. Ljudi van ove Partizanove koncepcije on je metar nizi od npr. Raduljice

shomi

pre 13 godina

Nije zvao Rakocha???
Ali zato jeste popovica,rasica???
A keselj pozvan cisto na siri spisak da ne ispadne kao da je preposteni dusko vujosevic sastavljao spisak???
valjda se barem novica nece mrstiti na samog sebe i sve okolo,valjda ce tepic,chirlidersica PAO-a obrijati brkove i ispraviti grbu i kosta perovic nauciti da hoda do SP kao i marjanovic
Bice opet fazon daj loptu Teu valjda ce nesto napravi

GROBAR UZICE

pre 13 godina

Ne mogu da verujem da je covek zvao Keselja koji je operisan od kosarke, pa sta taj uopste igra koliko poena daje po mecu,smesan je igrac do bola, e moj Ivkovicu!!!

djomla

pre 13 godina

Polako Dudo, nemoj da zuris sa pozivanjem Marica i resavanjem njegovog statusa...pa sta ce nam najbolji centar Evrope kad imamo Darka Milicia, igraca br 1 planete...al za malo...

Umetnik

pre 13 godina

U jednom nasem klubu se bave stvaralackim i umetnickim radom.To pak kocijasi,piljari,nakupci i vecernjeskolci ne mogu da shvate.U svojoj stvaralackoj groznici ne biraju ni rasu ni naciju, vec kreiraju od datog materijala.Ne moze se svake godine izbaciti 2-3 igraca za reprezentaciju, ali svake 2-3 , to moze.Zivi bili pa videli

Vrisak

pre 13 godina

Sem Amera niko drugi nema ovakve slatke muke i prepiranja oko izbora igraca za ekipu .
I meni je zao sto nema mesta za Kecmana "JAO" . Znam da su ljudi skepticni sto se tice Milicica ali ovo je siri spisak ako pravi probleme letece napolje. Vujanic igra u vrlo slaboj ekipi gde trosi lopte po volji pa broj poena koje ima po utakmici nije bas do kraja odraz kvaliteta .
Po meni ovde nema mesta za Bogdanovica i Rasica dok poziv Savanovica mi je najdrazi od "iznenadjenja" decko je borac pre svega bice savrsena rezerva .
Samo da nas zaobidju povrede i bice to kosarkaski praznik bar za nas hehe. Jedva cekam .

ofk

pre 13 godina

wratio sam se.........:
msm duda nije normalan chovek: nije pozvao Krasica ni djokovica al aj to nema veze al je zaboravio mene da pozove!!!! kakva glupost...KAD MENE NIJE POZVAO ONDA BOLJE I DA NE IDE U OSMANLISKO CARSTVO!!!! HEHEHE

Indijanac Dzons

pre 13 godina

Niste svesni kako je ovo dobar potez.Sto se tice Marica, odbijeni smo od strane FIBA i tu nema vise price.Maric igra za Australiju na svetskom prvenstvu.

ne razumem

pre 13 godina

Cekaj gde je Rakocevic,mogao je i Kecmana pre nego Rasica da pozove,decko zna samo trojku da sutne,i da prevede loptu preko centra ako ima srece.Dobro je sto je Milicica zvao,kako ce da zavodi decko red na terenu to je neverovatno!!!

Radnicki Kragujevac

pre 13 godina

Ponosan sam sto je Milosavljevic pozvan na pripreme, mozda je mogao i Cakarevic...ali dobro, mnogo bi bilo. Dobro je, samo da se uigraju i bice super.

ivan

pre 13 godina

Neko ko dobro poznaje nasu kosarku, mozda moze reci sto ovih igraca nema na spisku:

- Jaric
- Rakocevic
- Pavlovic
- Radmanovic
- Vujanic
- Stojakovic
- Maric
- Kecman
- Aleksandrov
- Dragicevic
(Slobo, 2. jun 2010 14:51)

Ko dobro poznaje nasu kosarku onda i zna zasto tih igraca nema!!!!

oogs

pre 13 godina

Siguran sam da Duda zna pos'o! :) Takođe bih volio da vidim Kecmana u ovom timu, no.. Mislim da nikome Duda neće dozvoliti da remeti atmosferu u timu, pa ni Miličiću, kako neki nagovještavaju. Doduše, prvo treba da se izbori za mjesto u timu pored Raduljice (koji bi mogao biti otkrovenje prvenstva), Krstića i Perovića.

Lukic

pre 13 godina

Dobar izbor ,realno samo Milicic od "novajlija" mozda Bogdanovic umesto Paunica i to je to ,drago mi je sto nije pozvao neke "kao" zvezde jer oni su na zalasku karijere i nema svrhe da se oni pozivaju Kecmanu svaka cast ali on ima preko 30 god. o Jaricu i dr. da nepricam oni ne zasliuzuju pa makar da imaju 20 god. treba napraviti maksimum 2 izmene u odnosu na evrobasket ,jer pobednicku ekipu ne treba menjati

Kuga

pre 13 godina

Meni je jedino krivo shto nema Vujanica, a i bilo bi lepo da nam se kaze stha je zapelo sa Maricem... Inache, Duda je Duda i negativnim komentarima prosto nema mesta.. :)

mc

pre 13 godina

@ slobo

- Jaric ...imamo mladje i bolje
- Rakocevic....oce igra, nece igra, nece igra :)) svadjalica
- Pavlovic ...ne znam,,niko ni reci
- Radmanovic ...trazi preveliku minutazu
- Vujanic ....isto ko za jarica, mada mislim da je ipak mogao na siri spisak
- Stojakovic ...gotovo, sam rekao.
- Maric NE RAZUMEM! NIKO SE NE OGLASAVA, A CELE GODINE SE PRICA O TOME????
- Kecman ne razumem
- Aleksandrov ima boljih
- Dragicevic Ne razumem

jako sam pomogao :))))

21

pre 13 godina

Navijacu svim srcem za nasu reprezentaciju, sve i da je Duda pozvao celu ekipu Borca u tim! A o igracima koji bi trebalo da budu u 12 cemo razgovarati u avgustu. Samo da oni budu zdravi i da ih mimoidju povrede...

Bojan

pre 13 godina

Nas savez ne moze nista da uradi kako treba, tipa da omoguci da maric uopste moze da igra za reprezentaciju pa da vidimo da li duda misli da treba da igra... Krivo mi zbog kecmana, zasluzio je i te kako...

srbija

pre 13 godina

Koliko ludi ste?Vujanic 27.05.2010 :SRBIJA I PARTIZAN MOGU BEZ MENE...Jeste sad culi,a PIRLO je tesko oboleo.Odlican tim,DRZITE GACE DOLAZI SRBIJA:))

jadni PIRLO

pre 13 godina

Dali iko od vas pljuvaca zna ko je nas najbolji igrac ove sezone.To je DUSKO SAVANOVIC koga pljujete,14.2 a u zavrsnici 19 indeksnih poena i 22 poena po utakmici i to u najacoj evropskoj ligi tj. ACB liga,PIRLO KAJ SE DESAVA,JEL TO POSLJEDICA KECMANOVE TRICE PROTIV TVOJE MOMCADI(JAKA BUDALA),NAPRED SRBIJA:)

Velizar

pre 13 godina

Zna Ivkovic sta radi. Rakocevic nije timski igrac, niti ce ikada biti. Ko smo mi da osporavamo odluke jednog od najboljih evropskih trenera? Srbi su uvek najpametniji za sve.

sasha

pre 13 godina

ORLOVI RANO LETE..,.Za sve na B92:
Teodosic-Markovic-Popovic
Tepic-Tripkovic-(Paunic)
Velickovic-Bjelica
Savanovic-Macvan
Krstic-Milicic(Raduljica)

Jedan od ova dva ce otpasti sa spiska, zavisi sta Duda bude zeleo da igra i kako. Sjajno da ni zvao rakocevica, i kad je igrao nije nista pokazao, samo se zalio i kukao. Jaric, Stojakovic, Radmanovic, Vujanic, nece vise nikad igrati za reprezentaciju, sto zbog starosti, sto zbog sopstvene zelje.
Steta za SIR ALEX, ali sta da se radi...
Sjajn potez sto je pozvao Rasica, ovaj za ti 2-3 nedelje trenninga sa reprezentacijom moze vise da nauci nego u godini dana sa Partizanom. Ne da vredjam Partizan, nego jednostavno, kon kurencija i tim su mnogo jaci..Kapu dole za nas najtrofejniji tim, i puno postovanja za Dule-carobjak-a...
Sjajno da je Savanovic tu, sjajno da je pozvan, Duda ima ekipu za zlato..
On to zna, zato je i pozvao Milicica, svako ko pogleda ovu ekipu, pa onda pogleda konkurenciju na SP, svatice da imamo sansu kao nikad pre. Konkurenciji samo otkazuju, Parker, Bogut, celi US team, Novicki, Gasol,Lorbeg, svi ti su vec sigurni, a jos smo 3 meseca od sampionata. Duda zna da ima sansu kao nikad pre, zato je i pozvao Milicica, ako hocemo da se borimo sa amerima, treba jos jedan, tu Raduljica ipak ne moze... Mnogo sta ce zavisiti i od Milicica samog, kod Dude nema mesta za pricu, i njegov autoritet je ogromoan, zato i nema onog "Pavlovica" za kojim ovde vidim mnoge zaler, taj tip je jedan arogantni kurjak, kojem nista sveto nije..I ne treba ni biti tu...
Letitet orlovi, zlato je sad pred vama...A Srbija uz vas...
Sa verom u Boga...

cela je nacija reprezentacija

pre 13 godina

Dokle mesanje laika u rad profesionalaca, ali ovo je Srbija!!! Sto se tice pojedinih komentara (poput doticnog fudbalera Milana) ne bih da komentarisem, posto je ocigledno kompetentniji za fudbal. Dokle vise sa NBA zvezdama i "matorcima" poput jarica, radmanovica... Oni su odradili svoje i skidam kapu za sve uradjeno do sada. Cudo niko nije spomenuo Gurovica, ili bar ja ne videh. Selektor zna sta radi! Sto se tice tima jaki smo na centarskim, sto se bekova tice pa po nekom da krene sut na svakoj i eto nas daleko. Uki, Stefi, Rasa, Luka, ko god da igrao. Ne bih dao za pravo sebi da odredjujem 12 putnika, zna se ko to radi! A sto se tice negativnih komentara ovde i oni su, kakav god bili, deo nacije! Srecno momci!!!

Surovi realista

pre 13 godina

Slazem se da ce zvanje Milicica prouzrokovati ogromne posledice za ovaj tim i njegovu hemiju stvaranu od onih kvalifikacija...Zivi bili pa videli!!!Napisao bih jos mnogo ovde ali nas savez vec gotovo deceniju preslikava model svih onih Zvezdinih uprava koje su je dovele dovde a nasu kosarku potpuno unistile...To je surova istina,nazalost!

citybelgrado

pre 13 godina

O kakvom vi Rakocevicu i Vujanicu pricate , mozda su dobri ali kao individualci . Trose previse lopti , igraju za indeks . Greska je sto nisu povedeni igraci kao sto je Micov , Kecman , Rakovic koji je drugi po indeksu posle Langdona u ruskoj ligi ...Pljujete Savana kooji je najaca cetvorka koju u ovom trenutku imamo ... A najveca rupa nam je trojka tako da je tu kao prinudno resenje mogao doci cak i Jorovic

Dusan

pre 13 godina

Pa sad mi svi sto nema ovog sto neme onog...Mi podmladjujemo nasu repku i pokazali smo kakav potencijal imamo..Mislim da ne treba da brinemo oko nase repke za ovo prvenstvo,imacemo sve jos cemo biti jaci na 4,5 sa Darkom i Savanovicem...to su jos 2 extra igraca i plus svi koji su postali iskusniji za jednu jaku sezonu i eto...Bicemo jaki kao zemlja :) Napred majko Srbijo!!!!

terminator

pre 13 godina

Nisu mi jasno ovi sto pominju Rakocevica. Takav nam igrac jednostavno ne treba. Ima on kvalitet ali decko ubija sa soliranjem i pespotrebnim ispucavanjima sa svih pozicija.
Cinjenica je dan nam pored Teodosica treba jos jedan veoma kvalitetan plej,a Markovic i Popovic su samo solidni igraci.Morao je Duda da pozove Vujanica ili Jarica.Ja bih se pre odlucio za Jarica. Moze da prica ko sta hoce ali Jaric moze da odigra u odlucujucim trenucima najbolje i Teo moze uz njega da nauci neke stvari.Uvek je za reprezentaciju igrao dobro,za razliku od Rakocevica.

SrecnoSrbijo

pre 13 godina

kad je igrao taj rakocevic gubili smo i od kine i od izraela i ko zna od kog jos. Momci koji su izborili plasman na sp treba i da igraju na istom makar imali nikakve sezone!

Peki

pre 13 godina

rakocevic nikad nije igrao odbranu,a Paunic mozda ne zna napad ali pegla odbranu,tripkovic celu sezonu kuburu sa povredama niko nije rekao da ce biti na uzem spisku.nije fora da zove 16igraca i tu su neki sigurica za tursku,ja znam da radenovic nece ici ali ostali ce morati da se bore za svoje mesto cak i na prirema daju 100% da selekotr zna na koga moze da racuna,stefan markovic isto mozda nekad ne moze da ubode vola ali zato pegla odbranu isto vazi i za bojana popovica play koji igra dobranu i asistira

zamorano 1 + 8

pre 13 godina

Ova nasa zemlja nema selektora koliko ima stanovnika, vec kako se meni cini imamo daleko vise selektora!
E sad svi vi koji kukate sto nema Rakocevica (koga ste garant napljuvali posle EP u Srbiji), Pere, Zike. Imate lepo jos 23 druge reprezentacije na turniru, pa ako vam se svidja spisak nekog drugog selektora a vi onda navijajte za tu zemlju. A coveka koji nam je doneo toliko medalja i readosti u najsirem mogucem luku zaobidjite.

mali zvezdas

pre 13 godina

Volim Zvezdu vise nego 'leba, ali sam posten i kad vidim da mi imamo vise reprezentativaca u basketu nego Partizan - eeej, bre, to je bas neverovatno!

Nisu bitne godine,već kvalitet

pre 13 godina

A ubedljivo naš najbolji igrač Rakočević u ovoj ekipi nema mesta?Daj Bože da postignemo nešto bez njega jer neće sreća uvek biti uz nas.Treba nam šuter a sem Teodosića ih nešto nema,Tripković nema minutažu ni u svom klubu,a za reprezentaciju nikad nije ni odigrao nešto kvalitetno.

StefanGrobar

pre 13 godina

Nije mi jasan razlog nepozivanja Kecmana,Vujanica i Rakocevica.Pozvani Keselj,Paunic,Milosavljevic?!Duda Ivkovic sigurno zna bolje od mene,ali cak je i Popovic dobio sansu ispred Duleta Kecmana,DOKTORA KOSARKE!Nadam se da ce nas Teo,Novica i Krstic nositi do nekog polufinala!

Bgd

pre 13 godina

Kakva koncentracija stručnjaka na jednom mestu! I svi vi ste bolji od Dušana Ivkovića, za vas se otimaju svetski klubovi da ih VI trenirate a o nacionalnim selekcijama da ne govorim! Spisak trofeja koje ste VI osvojili je impresivan! Posebno su zanimljivi ovi koji postavljaju pitanje: "A Marić?" Čovek nema pravo da igra za Srbiju, informišite se malo pa tek onda pišite po forumima. Pustite Ivkovića da radi svoj posao, jer zna da ga radi. A vi, šta znate da radite? (tu ne računam facebook)

nikola mandic

pre 13 godina

kakav maric,raduljica je klasa za njega.veseli ok al maric da igra milicic da kupi lopte?mislim... odlicna je ekipa.nedostaju 4 igraca za siri spisak al sta je tu je.milo mi je sto stojakovica i jarica niko ne pominje.realno,ima mjesta al nije to to vise.aleksandrova je neko pomenuo.los je i za jadransku ligu.od 26 najboljih 22 je na spisku i to je ok.medalja se po meni,ne dovodi u pitanje.

joeje

pre 13 godina

Tim za finale sa amerima: Miloš Teodosić (Olimpijakos), Stefan Marković (Hemofarm), Bojan Popović (Efes Pilsen), Milenko Tepić (Panatinaikos), Uroš Tripković (Huventud), Nemanja Bjelica (Crvena zvezda), Duško Savanović (Kahasol), Milan Mačvan (Hemofarm), Novica Veličković (Real Madrid), Nenad Krstić (Oklahoma Siti), Kosta Perović (Valensija), Darko Miličić (Minesota)

Avodzobi

pre 13 godina

Po vidjenom jedino su sigurni putnici Teodosic, Krstic i Milicic ostalih deset ce morati bas da se pokazu. Strava spisak i jedino mozda Kecman ili Rakocevic mesto Rasica koji je zalutao na spisak.

kosarkas

pre 13 godina

Svaka cast Ivkovicu! Steta sto se na spisku ne nalaze najistaknutiji igraci Partizana-Mejkleb,Robertas,Veseli,Maric i Vranes.Oni su po Evropi,kako kazu pristalice Partizana,pronosili slavu nase kosarke.

PAOK

pre 13 godina

Haha imamo 1 igraca u reprezentaciji,a ovi 2.Prvi put da imaju igraca vise,sad su oni Lejkersi za Partizan.Smesno bi bilo da nije tragicno.Kecman je zasluzio da igra za reprezentaciju,Rasic iskreno ne.Opet Partizan ima najvise igraca u repki;KRSTIC,PEROVIC,TRIPKOVIC,VELICKOVIC,TEPIC,PAUNIC,BOGDANOVIC,RASIC.A sto se tice srpske kosarke i ko je blati,pa za to ne znam,jer je bruka igrati 3 utakmice pred preko 20 000 dusa,pobediti Barselonu,igrati fajnal for,ili je cast igrati pred polu praznim tribinama,izgubiti od Ceskog tima sa 20 razlike u Pioniru,izgubiti od Tamisa.I na kraju,Srbima na kraju prezimena stoji ић,a ja to ne vidim kod prezimena Keselj i Bjelica.No dobro.

igor-vranje

pre 13 godina

Velika je greska zvati Milicica, decko je nevaspitan, sto je pokazao i na EP u Spaniji,l tesko ce Duda sa njim izaci na kraj,a velika je verovatnoca da ce narusiti atmosferu u reprzentaciji, ostatak spiska je OK, osim sto po meni hvali Kecman.

misa

pre 13 godina

ok. razumem sve ali... IGOR Rakocevic nam je bio neophodan.
kod Dude bi mnorao da bude miran, da psotuje pravila a jedini ali jedini je igrac koji je pravi suter/kosgeter...
imacemo opet isti problem:
kad nas stegnu NECE biti nikoga da sutne... osim Teodosica kome c ebiti mnogo teze da igra sad kad ga svi znaju i planiraju odbranu nad njim...
verujem u Dudu i momke ali...
Rakocevic, pa cak i Kecman su bili pottrebni klincima...

Jack Dempsey

pre 13 godina

ova ekipa je duplo jača od one u poljskoj prošle godine. ekipa najviše zavisi od centra a sa miličićem dobijamo fizički možda i najsnažnijeg centra na svetskom prvenstvu pošto dwight howard verovatno neće igrati. u poljskoj smo imali krstića koji je solidan ali koji je bio potpuno nemoćan protiv gasola u finalu. protiv darka te fore nebi prolazile.
pored toga me raduje i ogroman napredak miloša teodosića. prošle godine je bio mlad i talentovan igrač a ove godine dolazi kao najbolji igrač evrope. bjelici je još jedna sezona sigurno mnogo značila i veoma dobro je odigrao tu "prokletu drugu godinu". veličković je dobro igrao za real i taj njegov "bezobrazluk" će nam mnogo značiti. e, tepić me je malo razočarao. očekivao sam mnogo veći napredak od njega. možda je odlaskom u PAO napravio prevelik korak al dobro. u svakom slučaju, nadam se medalji u turskoj.

PG Teodosić/Marković/Popović
SG Tepić/Tripković
SF Bjelica/Paunić
PF Veličković/Mačvan
C Miličić/Krstić/Raduljica

Krivi Stojko

pre 13 godina

E moj Pirlo, ti si negde ozbiljno prehladio glavu. Protiv Srbije svim srcem? Kako te bre nije sramota? Možeš ti da navijaš za Zvezdu i Igora (pretpostavljam Rakočevića) ali shvati jednu stvar gde god su takvi privatnici kao što je Igor igrali tim je trpeo neuspehe. Nama treba tim a ne solisti. Rakočević od svih potrebnih kvaliteta ima samo šut iznad proseka dok je u svemu ostalom samo prosečan igrač iz poznate zvezdine škole. Ne bih se složio da Tripković ne igra dobro kao ni Veličković, Tepić u Panatenaikosu ima jaku konkurenciju tako da i nije očekivati da ima veću minutažu uovoj sezoni. Kecman igra u životnoj formi ali svakako nije perspektiva i toga je i on svestan. Mislim da je greška poziv Miličiću jer je loš i nevaspitan kao čovek. Ne bi trebalo od Teodosića praviti veštačku zvezdu jer je on za sada samo vrhunski talenat na dobrom putu da postane i vrhunski igrač ali mu nije potreban taj pritisak koji se stvara jer je on često kontraproduktivan kod mladih igrača. Dominacija Partizana koja traje već desetak godina je čisto rezultat dobrog rada u kontinuitetu a neuspesi Zvezde produkt dosadašnjih uprava u kojima je sve vrvelo od raznoraznih muljatora. Želim uspeh Srbije u Turskoj ali neću biti razočaran ako i ostanemo bez medalje a dobijemo na kvalitetu koji će dati rezultate u skorijoj budućnosti.

...samo tebi verni, samo tebi odani...

pre 13 godina

Odličan spisak! Ukoliko Ivković uspe da urazumi Miličića i da ga stavi u funkciju tima, biće nam od velike pomoći! Biće dobro, mislim da će ovo biti Uroševo prvenstvo!

a

pre 13 godina

bogdanovic, tripkovic, keselj, jeremic, paunic i rasic apsolutno nepotrebni na ovom spisku... pa sa kakvim oni samopozdanjem (sem rasica koga ni grobari ne vole) dolaze na pripreme reprezentacije... bojim se debakla u turskoj

MojBratBane

pre 13 godina

svasta bih sada u lice rekao dudi ivkovicu... ako je neko zasluzio na svetu da igra to je dusan kecman! a vi slepci sada ispljujte mene i slepo ispratite svaku odluku dude ivkovica.

Vucko

pre 13 godina

Ovde fali samo Igor Rakocevic, treba nam jedan bek kosgeter, jer osim Teodosica i Tripkovica slabo je ovo na spoljnim linijama, pozicija 3 nije losa, najbolji mladi igrac Evrope Bjelica i plus Bogdanovic, a na poziciji 4 i 5 smo fenomenalno popunjeni prosto covek ne zna kog da odabere.

yoda

pre 13 godina

Spisak je O.K. samo me cudi sto nema Vujanica. Decko konstantno dobro igra i zna da pogdi, a nasoj reprezantaciji vec dugo vremena treba suter koji daje sigurnih 15ak poena na svakom mecu i koji moze sigurno da ubode trojku kad ostane sam. Sto se Igora tice, covek ne zeli da igra za reprezentaciju, znam iz najpouzdanijih izvora, velikim delom jer je ljut sto nikad kad se odazivao na poziv selektora, nije dobijao zadovoljavajucu ulogu, i sto ga bukvalno receno boli uvo za reprezentaciju. Raduje me povratak Milicica, koga Duda ne bi zvao da nije sazreo i Savanovica i Ercega koji igraju u odlicnoj formi. Jednostavno receno, slatke muke sto se tice visokih igraca, centara, krila, ali sa bekovima imamo veliki problem! Nije Duda kriv sto se u nasoj zemlji ne razvijaju dobri, klasicini bekovi, koje od Danilovica nismo imali. Teo je extra igrac, ali kad se on umori, kakve cemo vajde imati od Tripka, Markovica, zavisi od toga kakav ce dan imati. Sve u svemu, ovo je najbolje sto u ovom trenutku imamo, Puno podrske i srece momcima i Dudi u pohodu na jos jednu medalju, nadam se ovog puta najsjajniju!

zlatkowich

pre 13 godina

Ljudi , Savanovic , Erceg (covek bez kluba) , Radenovic , Jeremic i ostala ekipa , su Dudi preci , nego Kecman , Rakocevic , Vujanic... Ko voli kosarku , zna dobro da nam trebaju iskusni za svetsko. Ne moraju oni iz Nba , da ne navodim imena, jer ne bi igrali srcem za svoju zemlju , nisu se odazivali od 2003.godine , tako da nam i ne trebaju . Ali i pored svega , verujem u ove momke , i sa srecom na svetskom , bar neku od medalja da nam donesu , bice dovoljno .

Srdjan

pre 13 godina

Mislim da su ovi sigurni i najbolji, a ostali su tu samo da popune mesto i da eventualno odigraju po koji minut...

Miloš Teodosić (Olimpijakos), Stefan Marković (Hemofarm)
Milenko Tepić (Panatinaikos),
Uroš Tripković (Huventud), Nemanja Bjelica (Crvena zvezda)
Milan Mačvan (Hemofarm), Novica Veličković (Real Madrid)
Nenad Krstić (Oklahoma Siti), Kosta Perović (Valensija)

Nikol

pre 13 godina

@Pirlo:
Dobro druze, sta pricas ti, o cemu ti govoris molim te mi objasni?!?!
Ja sam navijac Zvezde i voleo sam tog Rakocevica vise od svega..ali realno: prosle godine je ispalio, kao i 2007, 2008 je zamolio da se odmori i sta sada?! kad je konacno neko isekao i podmaldio momke, sada bi malo gospoda da se setaju na svetskom prvenstvu. E pa nece moci, momci su prosle godine izginuli za ovo, A I OVE CE!!
Igoru svaka cast za ono sto je uradio, ali en bi bio od velike pomoci sada (daleko od toga da ne bi znacio), ali njegove liderske sposobnosti jasno su dosle do izrazaja na SP 2006, svi znamo sta je bilo. Tada sam cak i ja, veliki njegov postovalac, shvatio da je on poenter, a ne lider (kazem, poeni njegovi bi znacili), ali zasto uzeti nekom klincu mesto, koji ce sl. 10 godina da gine za nas dres?!?! Zar ne?
S sto se tice imena, molim lepo: Krle: jako dobra sezona, lep prosek, on je takav tip igraca, timski, a ne poenter, on je onaj koji se ne primecuje mnogo, lai kada zagusti tu je i bez njega se ne moze.
Teo: izlisno govoriti, mali je objasnio.
Tepic: mislim da je nazadovao..ali videcemo na prvestvu da li smo upravu.
Novica: 1 polovina izvaredno, 3 cetvrtina klupa (boga pitaj sto?!), 4 cetvrtina, tacnije zavrsnica, opet jako dobar.
Savanovic: odvalio sezonu, ne verovatno!! prosek oko 18p, prvi strel;ac ekipe.
Tripko: tu si pogresio..samo proveri statistiku..sta sam ocekivao, odlican je bio!! Stvarno!
Bjelica: cim su ga povrede mimoisle odma dabl-dabl, svaku utakmicu!!
Keselj: Duda ce ga izbrusiti ovog leta, samo da zaigra na SP!! I bice super!
Milicic: od ocaja do sjaja...na kraju isto kao Bjelica, dabl-dabl svaku drugu utakmicu, samo hormone da smiri.
Raduljica: Sezona za respekt, prosek preko 20p!!!
Luka: jako dobar u Huventudu, zajednos a Tripkom, statistika slicna.
B.Popovic: Opet ce biti sjajna podrska, sezona odlicna, sam vodio Lijetvos ritas!!
Perovic: Nikad igrac od njega nece biti!!
Bobi: nazalost, ni ove godine nece uci u 12 :(
Macvan: standardno odlican!!

E sada...meni je jedino zao Vujanica...momak je imao odlicnu sezonu u Spanije, bio lider ekipe (jeste ekipa je ispala u II ligui), ali ne moze cove sve sam. Steta..mislim da bi on cak prihvatio ulogu, igraca iz senke...njega mi je zao, jer on nikada nije odbio dres, nije igrao samo kada je bio povredjen (samo?!). Ali eto...isto vazi kao i za Igora..sta da se radi, dosli mladji, dajte im prostora, doslo je do smene..ne smene...sece i neki moraju da ispastaju, Milose sta da se radi. :((

Postujem kako je selektor izabrao i ako mislim da mozda tu fali na pr. Rakovic (FENOMENALNA sezona u Rusiji), Vujke...ali on nas je odve do sada do ne brojano medalja, tako da sta on kaze za mene je ZAKON!!!

Nervirame kada ljudi proklinju nase momke...sudite im, a prevenstvo nije ni pocele, sta prvenstvo...pripreme nisu pocele, a vec drvlje i kamenje?!?! strasno!! Nikada mi necemo biti realni..nazalost..i uvek je svaki srbin najpametnije!!
veliki pozdrav i izvinajvam se na davljenju..ali bas me pogodio onaj pirlo sa kometarom!

milos marceta

pre 13 godina

Lično smatram da od svih pozvanih šutera niko nema kvalitet za veliko takmičenje. Pa ko od njim ima na svakoj utakmici barem po 15 poena. Mislim da osim Igora Rakočevića i Miloša Vujanića (naravno Stojaković koji već odavno ne igra za reprezentaciju)mi takvog igrača nemamo. Nemamo šutera koji će tri trojke vezati na utakmici a nekad je takvih i u EX JY i u Srbiji bilo na pretek. Ostali više manje ok.
Miloš B.Luka

Ralemvp

pre 13 godina

Realno bi bilo Teodosic,Markovic,Tepic,Tripkovic,Bjelica,Savanovic,Velickovic,Macvan,Raduljica,Perovic,Krstic i Milicic.Ne sumnjam u Dudu da ce i Milicica staviti na pravi put.Sa Amerima se necemo sastati do finala sem ako ne budemo cetvrti u grupi,a sigurno necemo.Realno ocekivati cetvrtfinale,a mozda i finale dodje ako budemo imali srece.

bula

pre 13 godina

Imali ste više sreće nego pameti u poljskoj gde je postojala jedna i po kvalitetna reprezentacija..
pa onda:
imamo jednog klasnog igrača, i to je teodosić...

"pirlo" - odluci se prijatelju da li smo i da li su to tvoji ili nisu... ovako je malo kontradiktorno

p.s. da je samo to kontradiktorno pa da ti oprostimo :)

Boris

pre 13 godina

U životu sam čuo i pročitao svakakvih komentara ali veće nebuloze od ovog Pirla nisam još čuo
Brate ako si iz Hrvatske još i ima smisla ali ako nisi tj. ako si iz Srbije (mada ti po imenu ne izgleda) sramoti se
Pozdrav Dudi i igračima i da pozove svoju babu ja bi mu rekao svaka čast

Radnicki

pre 13 godina

Vidi vidi, a gde su grobari, samo jedan, Hemofarm tri, zvezda dva igraca na spisku. Tako je to kad Dule forsira Crnogorce i strance mada su i ovi prvi stranci.

tika

pre 13 godina

meni krenu suze na oci kad vidim da na ovom spisku nema mesta za Kecmana :S

Postujem Dudu zelim mu svu srecu i sigurno je jedan od najboljih trenera ali ako se vodi logikom "tim nisu 12 najboljih nego 12 koj su jaki kao celina" onda je na ovom spisku bilo mesta za Dusana Kecmana.

CZV

pre 13 godina

Bojan Popovic, decko ne zna loptu da vodi, a neko ga uporno gura u reprezentaciju. Aleksandar Rasic, sami znate da ni kod Duleta ne igra prvu postavu. Dragan Milosavljevic, ko kod da je on. Mladen Jeremic...bez reci, kukavica od igraca... A nema Jarica, Vujanica koji je po meni odigrao sezonu zivota, jeste njegova ekipa bila poslednja u Spanskom prvenstvu, al decko je jedini igrao kako valja. Pavlovic, nema boljeg krila u reprezentaciji. Rakocevic, standardno dobar!!! Al realno, pored svih ovih sto su na spisku, po meni najvise je zasluzio Kecman da se nadje, pa makar to bilo i na sirem!!!
Reprezentacija osudjena na propast u Turskoj!!!

nik

pre 13 godina

Solidan tim moze da bude od ovih igraca. Samo da ih zaobidju povrede i bice dobro, mislim da ce do cetvrtfinala sigurno, sve preko bi bio vrhunski rezultat.

xxx

pre 13 godina

nadam se da ce igrati dobro na SP,ove sezone pola igraca imala je ocaj sezonu...ali verujem u ekipu ko god da ostane na spisku nadam se da ce se boriti kao prosle godine...

Slobo

pre 13 godina

Neko ko dobro poznaje nasu kosarku, mozda moze reci sto ovih igraca nema na spisku:

- Jaric
- Rakocevic
- Pavlovic
- Radmanovic
- Vujanic
- Stojakovic
- Maric
- Kecman
- Aleksandrov
- Dragicevic

dalibor

pre 13 godina

@Pirlo.....
Ti si decko zalutao ne na ovaj forum nego na ovaj svet.....Idi ti brini svoje problema a nas ostavi na miru. Po meni je ovo najbolji izbor kako igraca tako i njihovih ljudskih osobina sto je vrlo bitna stavka u stvaranju atmosfere u reprezentaciji. Drago mi je sto je i Darko ponovo tu, par imena mozda i nije trebalo da se uvrste ali ovo je ipak siri spisak i nesumnjam da ce Duda to sve fino da slozi......

Миле

pre 13 godina

Очекиван списак. Могла би се поставити нека питања, нпр. чиме је Кешељ заслужио да се нађе на списку, ја сам лично очекивао и Радивојевића, али безгранично верујем у Дуду, па не постављам питања. Истина нико са овог списка осим Теодосића није имао неку посебну сезону иза себе, чак шта више адути већине оних који ће се овде огласити, Величковић и Тепић су имали врло бледуњаве сезоне. Ипак и прошле године списак није обећавао па смо узели сребрену медаљу. Надам се да ће то Дуда лепо укомпоновати, па и не мора бити медаља ако буду функционисали као тим, да екипа има главу и реп. Са срећом.

rade

pre 13 godina

Maric? Necemo ga valjda dati kengurima kada znamo za koga mu srce kuca. Kecman? imao dobru sezonu , iznad proseka, krunisana ciboninim skalpom...Nieznam iz kog copora je ovaj Pirilo, samo znam da njegovim ni sreca vise nemoze pomoci...sta ti je zavidnost!
SRBIJA!!!

E tako se to radi...

pre 13 godina

Pitanje za pirla.
Ko je Igor?
Gde taj igra?
Jel to onaj sto mu treba odmor?
Jel to onaj solas sto cas ocu ...im cas necu ...im!
Takvi sto dalje od reprezentacije.
Zaboravio si u tvojoj strucnoj analizi da spomenes Bjelicu i Keselja (za kojeg se nadam da ce biti samo na sirem spisku) koji ne zna dvokorak da napravi!
A sto se partizanskog lobija tice necemo ga menjati jer jedino tako lobirani mozemo do uspeha!
Sto se Milicica tice nisam bas odusevljen je mislim da je Krle-Raduljica-Bobi sasvim pristojna linija!
Teo , Markovic i Popovic + TNT i Macvan mozda Erceg i Bjelica.
Nikakvi Keselji i ostali amateri ne dolaze u obzir.
NAPRED ORLOVI DO TRONA!
A oni sto nas mrze mogu da .... znaju vec sta!

sasa forcan

pre 13 godina

Dudo samo napred... Svim srcem smo uz tebe i tvoje izabranike i imamo puno poverenje u tvoj izbor igraca... Opet se nadamo nekoj od medalja...

Djole

pre 13 godina

Jako dobar spisak.Svi su imali dobre sezone i ocekujem da dobro odigraju i na sveckom.Darko je najzad sazreo kao covek da da mislim daon moze da nam pomogne!NAPRED SRBIJA!!!SRBIJA DO ISTANBUlA(drugi krug takmicenja se igra u Istanbulu).

Paks

pre 13 godina

Svi ti kosarkasi su nasa buducnost. Mirni smo 6 do 7 godina minimum. Po spisku se vidi da ce Duda imati slatke muke da odredi koga da vodi i bice puno, puno polemike oko konacnog spiska i ne bi me ni malo cudilo da Dusko Savanovic bude medju putnicima u Tursku. Strasan kosarkas. Ajd pa nek je sa srecom.

NB

pre 13 godina

To je to. Mislim da je izbor dobar, moguća su pitanja recimo za Vujanića, za koga smatram da je pravi igrač za ekipu. Mislim da nepozivanje Jarića i Rakočevića ima dosta opravdanja. Ova dva igrača bi samo pokvarila duh ekipe. Pored toga, Rakočević koji ima velike individualne kvalitete ali koji ni u jednoj ekipi nije igrao za ekipu i svugdje je ostavio loš utisak. Mogao se tu naći i Kecman, ali objektivno on nema mjesta među 12 tako da onda bolje da ne ide ni na pripreme. Stojaković je svakako naš najbolji igrač, ali njegova generacija više nije tu tako da mislim da ni on ne bi imao motiv. U svakom slučaju, Ivković je naša najveća snaga a tu ima i nekoliko odličnih pojedinaca tako da se možemo nadati dobrom rezultatu. Što se tiče komentara o Partizanovom lobiju, pa valjda bi trebala ekipa koja je posljednjih 30 godina bila 1 prvak da vodi ovu reprezentaciju. Valjda ekipa koja je dala toliko najboljih igrača i trenera i treba da bude kostur reprezentacije.

petar

pre 13 godina

Ocekivan izbor selektora, "ponovis" ekipu sa kojom si vec imao uspeha, plus Savanovic, posle odlicne sezone u Spaniji. Verovatno je malo ljudi ocekivalo opet Bojana Popovica na spisku, ali svi znamo da postoje igraci koji uvek zasluze poverenje trenera, bez obzira na trenutnu formu. Pravljenje ekipe je ipak mnogo tezi posao od izbora pojedinacno najboljih igraca po pozicijama. Otprilike se znalo da ce biti pozvan Milicic, eto mu sjajne prilike. Boga mi, imamo dobru liniju "tornjeva", za respekt - Raduljica, Bobi, Krle, Darko, Kole... I opet u grupi sa "Kengurima", sa sve Aleksom Maricem, bice to dobri dueli u reketu. Sve u svemu, Duda i ekipa zasluzuju svako poverenje, samo da se pripreme odrade na vreme, bez povreda, uvreda, splavova i afera, pa sta bude... Srecno!

objektivan

pre 13 godina

Ovaj "Pirlo" stvarno nije normalan covek. Toliko o njemu, vise i ne zasluzuje. Dudo samo napred! A da, sto se tice Rakocevica, bas je imao ekstra sezonu!Ironican sam, gospon Pirlo, ironican.

dodorula

pre 13 godina

sasvim korektan sastav...igrači od prošle godine + godinu dana iskusniji... fino je što ima toliko igrača iz naše lige! osveženje potajno predstavlja savanović, bogdanović i miličić koji bi možda mogli da budu korisni u sistemu. za mene možda malo iznenađenje - izostanak kecmana

Petar

pre 13 godina

A dobro bre, sta je sa Vujanicem, Rakocevicem, Kecmanom...Koji moj zove Paunica i onog iz Radnickog? Opet vodi prosecnu reprezentaciju. Svaka mu cast ako sa ovima stigne do i prodje Top 8...

TNT

pre 13 godina

@Pirlo

"...Tripković nestao sa lica zemlje"

Mnogo ti znaš! Drugi trojkaš ACB lige u sezoni 2009/10 posle Rafe Martineza sa procentom od 49,2% nestao sa lica zemlje!? Hahahahaha, vala baš je nestao:)

% Triples: Rafa Martínez (Power Elect. Valencia)
Promedio: 52,14% | 2º: Tripkovic (49,22%) | 3º: Bullock (49,09%)

Extraordinario Rafa Martínez, que ha logrado el mejor porcentaje en triples de un jugador en esta década y también ser el primero desde Iuzzolino (2001-02) en meter más de un 50% anotando al menos dos triples por choque. Rafa ha hecho un 73/140 (52,14), enchufando 2,21 triples por partido. Tampoco están nada mal los registros de Tripkovic o Bullock...

dokle vise bre???

pre 13 godina

Srbija nije zemlja koja je bogata samo talentovanim igracima u svim sportovima bilo timskim lil pojedinacnim, to je zemlja sa sve samim 'potvrdjenim' strucnjacima-selektorima, doduse ne sa mnogo radnog iskustva ali sa puno iskustva iz fotelje sa pivom u ruci i nogama na stolu..
Pustite bre vise svetski priznate strucnjake Ivkovica i Antica koji nam donose puno radosti u ovim blago receno tuznim vremenima da rade svoj posao i da nas jos dugo vesele svojim IZUZETNIM dostignucima. Pare su najbitnije za uspjeh u bilo cemu pa tako i u sportu, Srbija je zemlja u kojoj nema para ni za mnogo bitnije egzistencijalne stvari a kamo li za sport i pored toga postize vrhunske rezultate u svim sportovima ali na veliku zalost tih VRHUNSKIH sportista veoma je mali broj ljudi koji im to cijeni.
ZALOSNO je to

crni_srbija

pre 13 godina

prijatno sam iznenadjen spiskom,ako treba podmladjivati tim,treba to uraditi iz korena,ovo su sve mladi momci i stasace u pravi tim,ekipa je ista od prosle godine plus darko milicic...sada nije rezultat najbitniji,vec da za sledece prvenstvo imamo uigran i siguran tim koji ce, igrati ne sumnjam na nivou kakav ova zemlja zasluzuje...zaboravite rakocevica,pedju,radmana,vujanica i marica,stvaramo novi tim i dajmo podrsku dudi

Rade- Futog

pre 13 godina

Ocekivan spisak! Drago mi je sto je Milicic vracen u tim, jer kvalitetom zaista zasluzuje, Duda ce kanalisati njegov temperament i bice pravi u Turskoj! Samo, nemogu prezaliti sto Igor nece igrati! Da imamo boljeg, ne bih se bunio, ali on je na poziciji beka sutera i dalje medju tri u Evropi i bez takvog igraca koji svima moze dati po 30 poena, realno se, medalja na SP tesko osvaja!

zozon

pre 13 godina

Apsolutno je nepotrebno bilo pozivati Milicica u reprezentaciju s obzirom da se zna da nije covek kolektiva i da ne trpi autoritete.Svejedno,pozicije 4ke i 5ce su nam odlicno popunjene i nije bilo potrebe za "Di Milom".Sve sto je bilo dobro u reprezentaciji ce pasti u vodu.Takodje,nemojte se iznenaditi ako neki igraci otkazu poziv jer ne zele trpiti coveka kao sto je Milicic.Steta...

Baja

pre 13 godina

Zelim samo da mi neko objasni zbog cega Duda nije zvao Micova...nemam nista protiv bilo kog igraca sa spiska, ali isto tako mislim da je Micov bolji od barem njih petorice (Paunic, Jeremic, Milosavljevic, Bogdanovic, Radenovic, Popovic..)

shomi

pre 13 godina

Ne mogu da verujem, nema Kecmana!!! Pa ovaj chovek je neophodan! Treba neko stariji da resi, a to je on.Ima iskustva, godina, znanja ... Stvarno steta! Verovatno je rekao ne zovi me ako planiras da me izbrises :-( Tuga :-(

Milan Stojicevic

pre 13 godina

Stvarno nerazumem nas narod kad pre SP u kosarci iznose kritike na racun Dusana Ivkovica.Ponekad se zapitam dal je to isti onaj covek koji nas je godinama predvodio do odlicija na takmicenjima.Za promenu,bi bilo lepo.dati podrsku ljudima kao sto su Dusan Ivkovic ili Radomir Antic.Al to je samo moje misljenje.

branem

pre 13 godina

Svaka čast Dudi za sve do sada i puno sreće na SP!!

Ali ako ima mesta za Miličića nevaspitanog, šta je sa Vujanićem pa i Rakočevićem?
Za Savanovića je super što će dobiti šansu ali bilo bi lepo da se kaže nešto i o NBA "zvezdama" i njihovom statusu i obrazloženjima - ipak to javnost očekuje da čuje, ipak je posao selektora javna stvar...da znamo ko je patriota od njih i ko se dobro prodao posle uspeha reprezentacije a sada se pravi pametan i smišlja razloge izostanka...
Šta je sa Marićem Boro Stankoviću? Zar nije mogao da izlobira počasni predsednik?
Sramota!!

Mika NS

pre 13 godina

Dobro je što nema Rakočevića na spisku, nije da nije dobar igrač,ali ovo je nova-mlada generacija koja je na prošlom EP pokazala da može mnogo.
Puna podrška Dudi i reprezentativcima!!!

vladimir

pre 13 godina

Naslov bi bio laza i para laza
vec godinama kosarka je razbijena u param parcad.Reprezentacija ne postoji, ne bas bukvalno ...ali.Najbolji igraci ne igraju rer im menadzeri ne drmaju reprezentacijom{stojakovi,rakocevic, vujanic, jaric},pritom se isti manje-vise prikriveno ili javno vredjaju po svim osnovama bez ikakvog razloga[npr radmanovic da je ne patriota a covek prvim avionom dosa u Beograd kad je pocelo bombardovanje}Salju se b i C reprezentacije poslusnika, plasman nije bitan[npr u Poljskoj se posrecilo}Prvenstvo lici na NFL povrede su redovna pojava.Sudije o trosku pojedinih menadzera i ljudi bliskih Partizanu letuju po dalekim morima.Sa jadranskom ligom se kao svadja ali tamo nasi manifetluci ne prolaze. Iz hiljadu razloga nisam naklonjem nasim ''bivsim'' ali za ovo su u pravu.Registracioni pravilnik je protivan FIBA propisima jer ukida pravilo ''Istocnog Bosmana'' u korist maminih i tatinih sinova da ne bi imali konkurenciju.
Zbog toga ne bi bilo lose da rezultatski ne prodjemo da se krene od 0.

boskob

pre 13 godina

Ja sam zadovoljan. Reprezentacija za svačiji respekt. Mladi momci,željni dokazivanja. Nadam se da će Duda da Miličića stavi u službu ekipe. Ako to uradi, na centru smo najjači! Dvojka nam je malo klimava, treba konstantniji šuter za 3p od Tripkovića. Mada, sada je iskusniji, možda će imati manje oscilacija. Šanse su nam dobre, imamo najboljeg trenera. Španci SIGURNO neće biti prvi, P.Gasol je igrač koji im je pravio razliku. Ameri su prvi favoriti, ali bili su i u Indijanapolisu...

srbija

pre 13 godina

mislim da imamo ubedljivo najbolju centarsku liniju na svetu i jos imamo najboljeg pleja u evropi kada se na to dodaju i solidni (ne savrseni) bekovi imamo tim za respekt i za medelju...

Peca

pre 13 godina

Spisak je okej, ako mogu ovako navijacki da prokomentarisem..
Svima treba dati sansu za dokazivanje ,ali mojih 12 bi mozda ovako izgledalo:
KRSTIC(ukoliko odustane zbog kolena onda PEROVIC)-RADULjICA-MARJANOVIC
potom
VELICKOVIC-MACVAN-KESELJ-BJELICA i
TEPIC-TRIPKOVIC-TEODOSIC-RASIC-PAUNIC

lacko

pre 13 godina

Dudo svaka cast na odabiru i sam znas da je cela nacija opravdano uz tebe i tvoje momke...
@pirlo
pa ti gledaj onda zabare gde dominira centralizovana sijena sa njihovim trenerom...bruka sta moderatori sve pustaju.....

pera

pre 13 godina

"...jedva čekam svetsko.. svim srcem protiv srbije, centralizovane srpske košarke kojom dominara partizanski lobi na čelu sa ovim čovekom koji nije ni svestan kakva ga bruka čeka u septembru."
(Pirlo, 2. jun 2010 13:02)
"svim srcem protiv Srbije..." -to je ono sto sam pisao vezano za vaterpolo,a vi ste se svi uvredili i pravili ludi..Ista situacija ce biti i ovde,samo sto neki to javno kazu,a neki cute ali potajno zele neuspeh.
I sto bre hoces- Tripkovic je imao odlicnu sezonu u Huventudu,bio ima skoro najbolji igrac,Novica bio MVP meseca u ACB ligi i samo zbog sukoba sa trenerom nije igrao jednovreme,a sada je opet medju najboljima u jednom od najboljih i najskupljih timova evrope,Tepic igra slabije,ali PAO je to,toliko igraca i konkurencije,ai opet ima solidnu minutazu,Krstic igra standardo dobro u NBA ligi,Perovic isto standardno dobro u Pamesi,nakodje jednom od najboljih timova najbolje lige u Evropi... sta ti nije jasno? KOG JE TO IGRACA ZVEZDE TREBAO DUDA DA POZOVE OSIM BJELICE I KESELJA??? Koje ste vi to igrace toliko izbacili? Rakocevic ima preko 30 godina i svoje je verovatno odsvirao i nece Duda da kvari hemiju i nacin igre u repr. jerbi on morao mnogo da se menja sa Rakocevicem u timu. Za Kecmana steta,kvalitet ima da bude u 12,ali 33 godine...

sliv 56

pre 13 godina

Ako smem da predlozim svojih dvanaest: Teodosic,Markovic,Popovic,Tepic,Tripkovic.
Krila:Velickovic,Bjelica
Centri:Krstic,Perovic,Marjanovic,Macvan,Raduljica.
Rezerve:Savanovic,Erceg,Radenovic iBogdanovic.
Dudo legendo,izvini!!!

kiza

pre 13 godina

Stavljanjem u reprezentaciju Milicica je napraljena kardinalna greska. Taj covek ne trpi autoritete i razvalice sve ono sto je dobro u toj reprezentaiji.Velika steta. Videcete da ce biti otkazivanja pozivu nekih igraca jer Milicic nije pozeljan u ovom timu.

jea

pre 13 godina

Moze od ovog lepa ekipa da se sastavi,mozda je mogao mesto Rasica koji je imao ocajnu sezonu Vujanica za vrati kao zemenu za Tea,pod reketom smo jaki,Milicic,Krstic,Raduljica,Novica(mozda bude trojku igrao)Savanovic
Samo steta sto nemamo ni jednog beka koji moze da da preko 20p ne racunam Teodosica posto je vise play,Tripkovic nije tak kapacitet,Paunic trudi se decko ali je limitiran,ali ipak mislim da s ovim timovom mozemo sa svima da se nosimo osim USA

'

pre 13 godina

Samo čekam lika sa potpisom "ofk" da kao i ranije krene sa primedbama... ako se sećam Dudu je zvao "manipulator sa Krsta...", ha-ha.
Pojaviće se on, lagano...

Dzamburu 'n Koma

pre 13 godina

Ti sto vredjas igrace Partizana i tvrdis da je Teo jedini igrac... a Novica odigra svaku trecu.. pogledaj statisktiku Tea..pa ces videti da i on svaku trecu odigra isto kao i Novica.. jedino sto ovde izlaze vesti "dozirano" , pa se stvara pogresna slika kod Ljudi.. ajde informisite se , pa pricajte.. i pocnite da bivate objektivni... Kecman , Rakocevic i ostali stariji nisu pozvani iz razloga sto je Duda jos prosle godine najavio da stvara tim za buducnost..ali ste opijeni drugim mestom, odmah poleteli i postali odjednom veliki selektori.. RAZUMITE DA ON I DALJE STVARA TIM KOJI CE ZA 3-4 GODINE DOSTICI VRHUNAC.. ne igra pojedinac , vec tim..zar Vam Dule to nije docarao poslednjih par godina..pustite coveka da radi...

Gogi

pre 13 godina

Dobro,imam puno poverenje u Dudu,verovatno ima svoj razlog zašto nema u ekipi Vujanića i Rakočevića, nisam siguran da je Srbija danas u poziciji da se može tako lako odreći jednog od najboljih strelaca u Evropi.Srećno na SP i da ne bude povreda.

Gorchin

pre 13 godina

Duda Ivkovic je,a svaka cast Obradovicu,Pesicu,Maljkovicu,Vujosevicu i ostalim trofejnim evropskim trenerima, tri klase iznad svih trenera u zadnjih 30-tak godina,u svakom pogledu,od prirodnog autoriteta,pobednickog mentaliteta, brzine razmisljanja,shvatanja ,taktike. Ali me je kao nikad do sad odusevio pozivom Savanovica,stvarno je zasluzio poziv. Jedino mi je krivo i nadao sam se da ce Aleks Maric nekako zaigrati za reprezentaciju ali voleo bi da cujem Dudin komentar gde je zapelo ??

Nikola

pre 13 godina

Ovaj Pirlo ne zasluzuje komentar. Nipodastava rezultate jednog vrhunskog i dokazanog trenera, a klubski je ostrascen i vidi se nimalo strucan.
Bravo za Darka Milicica, mislim da se u Mineasoti vratio u formu. Po meni treba umesto Paunica staviti Luku ili Keselja na spoljnim pozicijama, a Milicica umesto Koste i kao prosle godine na medalju juris!!!

dovla

pre 13 godina

Ako neko zna šta treba u reprezentaciji, onda je to čika Duda, ali ne znam da li iko zna zašto je Rašić na spisku,da nije možda štamparska greška??

Tony9

pre 13 godina

1.Teodosic
2.Tepic
3.Bjelica
4.Velickovic
5.Krstic
---------
6.Markovic
7.Tripkovic
8.Bogdanovic
9.Macvan
10.Perovic
---------------
11.Raduljica
12.Milicic
13.Popovic(Rasic)
--------------
Kuci idu:
Milosavljevic
Paunic
Keselj
Jeremic
Savanovic
Erceg
Radenovic
Marjanovic
I TACKA!!

DG

pre 13 godina

Zao mi je sto postoji neki precutni sukob sa Kecmanom...covek igra u zivotnoj formi, neka ima i 35 god, mislim da mu je ovde mesto jer poseduje SVE sto jedan vrhunski igrac treba da ima!

crespo

pre 13 godina

Spisak je sjajan! Najbolje sto imamo!. To je tim koji ce svoj maksimum dostici za 2god. na Olimpijskim igrama.
Mislim da ce cetvrtfinale na ovom prvenstvu biti uspeh za nasu reprezentaciju

www.worldofbasketball.org

pre 13 godina

Bravo Dudo!!! Izvanredan spisak, bice tesko se odluciti ko treba da ispadne, ali to su vec slatke muke. Kad se pogleda spisak vidi se sa kakvim igrackim velicinama Srbija raspolaze, sto govori da smo zaista prava zemlja kosarke. Naravno, uvek ce biti primedbi zasto jos neki nisu na spisku, ali verujem 100% da Duda zna sta radi. Srecno Srbija!!!

http://www.worldofbasketball.org

zemlja SRBIJA

pre 13 godina

A Kecman,Bozic,Maric....Sto se nije pregovaralo sa Mekalebom,Veselim i Robertsom za drzavljanstvo...Pa sto je TADIC pjevao u Areni ako to ne moze da im ponudi ???? Gdje su svi ti Srbi sto se komsije hvale sa njima da su u interesu Srpske kosarke predstavljali nasu zemlju a ne svojih dzepova i ugovora...A da zaboravio sam Vujosevic je pomocnik Dudi...Cek ,cek pa nije,on je selektor Crne Gore...Sto on nije nas selektor? A da bio je al nije mogao dalje od cetvtfinala sa evropskim drim timom u to vrijeme....E Zvezdo Zvezdo kakva god da si ipak si nam najbolja

milosh-nish

pre 13 godina

da se nadovezem na moj komentar,pored Kecmana,morao je pozvati Vujanica,koji kad nije povredjen,tvrdim top 5 najboljih pleja u Evropi...

ForeverSRB

pre 13 godina

Duda chini chuda!!! Pa tako i u sluchaju Rakochevic!!! Ae ako neko ima neke dodatne informacije o Tepicu, Tripkvicu, Velickovicu, Popovicu, kako su igrali u ovoj sezoni, i nisam bash pratio evro basket..? I, neka neko ko stvarno zna i prati mi kaze par stvari o igrachima, a ne da lupa i pametuje, kao shto imate obichaj!!

Drazen, Niksic

pre 13 godina

Samo čekam lika sa potpisom "ofk" da kao i ranije krene sa primedbama... ako se sećam Dudu je zvao "manipulator sa Krsta...", ha-ha.
Pojaviće se on, lagano...
(', 2. jun 2010 13:00

I on se opametio. Sad se ofk zove Pirlo:)

Jabilondo

pre 13 godina

@Pirlo

Vidi se da se ovi navijachi Zvezde razumeju u kosharku, verovatno zato i bodre onaj klub koji je poslednju titulu uzeo kada su se utakmice snimale na crno-belom filmu.

P.S. Kad je Igor bio stub reprezentacije, mi nikada nismo ni grupe proshli.

sliv 56

pre 13 godina

Ako smem da predlozim svojih dvanaest: Teodosic,Markovic,Popovic,Tepic,Tripkovic.
Krila:Velickovic,Bjelica
Centri:Krstic,Perovic,Marjanovic,Macvan,Raduljica.
Rezerve:Savanovic,Erceg,Radenovic iBogdanovic.
Dudo legendo,izvini!!!

bocca

pre 13 godina

Mnogo dobar tim...to je ekipa od 22 igraca koja hoce da igraju odbranu(za razliku od rakocevica koji samo napad igra a u odbrani je rupa),a ko je gledao proslo ep u poljskoj jasno mu je da smo pobedjivali zato sto smo igrali fenomenalnu timsku i individualnu odbranu...Odlican je spisak...

le andro

pre 13 godina

(Pirlo, 2. jun 2010 13:02)
Kad bi se ti pitao, kao što se ne pitaš, onda bi verovatno Duda OVDE napisao komentar: "Pirlo, zašto si pozvao Igora a ne one momke koji su prošle godine osvojili srebro?"
Probaj, na sekund, zamisli obrnute uloge...osećaj će ti biti lep.

njuska

pre 13 godina

Mislio sam da prokomentarisem kako bi se na spisku trebao naci i Rakocevic i Pavlovic,mozda jos neko ali onda vidim ovog covjeka na slici i zapitam se ko sam ja da se pravim pametan i da mislim da znam bolje od njega...Jedino sto mi preostaje to je da kazem SRETNO SRBIJO !!!

Willzykk

pre 13 godina

Jedino možda iznenađenje je to što nema Vujanića i to što je Rašić pozvan pre Kecmana, iako imamo dosta dobre plejeve, a za Rakočevića, možda je i mogao, možda i nije mogao da ga pozove, ali ako neko zna šta radi, onda je to Duda. Sve dok igrači igraju za državu, a ne za prestiž, onda iako nas budu smatrali autsajderima, što ne verujem da će da bude slučaj, imamo šansu da ostvarimo nešto veliko na SP-u. NAPRED NAŠI!!!

roman empire

pre 13 godina

Al najjace je na kraju,igraju se 2 prijateljske utakmice sa Kinom u Beogradu,od cega se druga igra u Beogradskoj Areni. Kad navale Kinezi iz Novobeogradskih blokova bice i Arena tesna.

diagram

pre 13 godina

gle sad, jedva smo prebrodili sastav fudbalske reprezentacije i smirili se, kad ono opet sve iznova. ovaj je crn, ovaj crven, ovaj bolji od onoga i obrnuto. smor, nego ja mislim da su rasis i paunic visak a za njih je trebao zvati kecmana i rakoca!

Srbenda

pre 13 godina

Slažem se sa Pirlom, navijaću protiv Srbije, ili neću ni gledati našu reprezentaciju. Zašto bih se nervirao bez razloga. Podmlađivanje nije izgovor.. Ovi igrači nikada ništa neće postići dajem nogu ako ne bude tako!

ofk

pre 13 godina

Ovo je najbolje sto imamo,Duda zna znanje,ne treba njemu pricati,mada je mogao da pozove Jelovca i Sinoveca kao mlade nade.
napred nasi po jos jedno odlicije.

moraosamdaprokomentarisem

pre 13 godina

Nikada do sada nisam pisao komentare na ovom forumu, ali me je isprovocirao komentar Pirla. Internet stvarno trpi sve. Nadam se da se čovek samo šalio i da loži komentatore, jer ovo misliti o reprezentaciji je strašno. Strastveni sam Zvezdaš, ali kad pročitam ovakve komentare, bukvalno pocrvenim od besa. Kao prvo, činjenica je da je Partizan trenutno bolje organizovani i samim tim mnogo uspešniji klub od moje Zvezde, što pokazuju rezultati u Evroligi gde nikakvi centralizovani lobiji ne mogu pomoći. Uz to, tu su dva naša igrača Bjelica i Kešelj, tu su i Miličić i Teodosić, deklarisane "Delije". Po meni, ovo je najbolji sastav u ovom momentu, ima tu možda par igrača koje bih ja dodao zato što mi se sviđa njihov stil igre, ali Duda je ovu ekipu odabrao zato što se uklapa u njegovu viziju i on će na kraju odgovarati za ono što je urađeno. To je ta razlika između nas i njega. Zato mislim da je najbolje sad da podržavamo reprezentaciju, jer se taj tim zove Srbija. Ne vidim potrebu za podelama. Samo bez pametovanja i pritiska na ove momke, i biće sve ok. Ovo je sport, ljudi, predstavljanje naše države u svetu, nešto jako lepo što treba da nas okupi, a ne posvađa. Klubaštvo i stranaštvo nas je i dovelo u rupu u kojoj smo.

antipirlo

pre 13 godina

a sta je to Igor Rakocevic odigrao pa da ga pozove? Imao je prosle godine sansu kad je bas bio potreban pored mladih igraca. Prodao je za malo odmora, i treba on da nam igra pored MVP-a Evrolige.

niksicko kazi linoleum!

pre 13 godina

Pa znate li kada bih ja dosao na pripreme krajem juna za prvenstvo u septembru? NIKAD!
Fudbaleri se pripremaju max 15 dana za sport koji je naporniji od kosarke. Kosarkaske utaknmice se na turnirima igraju dan za danom, da li se neko seca da je neka reprezentacija u fudbalu na nekom turniru igrala dva dana zaredom? Pozdrav svima, ipak su ovo zastarele i suvise duge pripreme...

Joca

pre 13 godina

Ovo je definitivno kraj mog praćenja košarke. Ne pozvati Rakočevića, bez komentara. I molio bih administratora da uz moj komentar ne stavlja opciju za glasanje za i protiv. Hvala.

da,da,.....

pre 13 godina

ajmo momci....bar do polu finala....puna kapa...mada je i to puno....ali...takvi smo. spisak je odlican,nista ja tu ne bi diro... !!!

vracarac

pre 13 godina

(Pirlo, 2. jun 2010 13:02)
bravo decko, ponosimo se tobom! ti treba da budes selektor, potpuno si u pravu! a sada idi da progutas one bombone koje ti stoje na stocicu, samo idi od plave ka zelenoj, nikako nemoj da pocnes od roze kao sinoc, vidi do cega to moze da dovede!!! xD

M478

pre 13 godina

da li je moguce da na sirem spisku nema dusana kecmena? milisavljevic je mlad ok,ali da li je moguce da se ne ceni to sto je dule kecman uradio,doneo nam titulu na jadranu,f4 euroleague,kup Srbije,ako Bog da i titulu...

Dr.Duda

pre 13 godina

1.Teo(Markovic)
2.Tripkovic(Jeremic)
3.Novica(Bjelica)
4.Macvan(Savanovic)
5.Krstic(Milicic,Raduljica)

Meni ova imena sasvim solidno izgledaju jos kad se uzme uz obzir da je mlad tim,jedina slaba tacka nam je 2 ili bek nemamo stvarno nikog osim tripka ipak je bio drugi strelac huventurda i ako nije igrao nista posebno,Jeremica bi bacio u vatru nikad se ne zna,cenim da s ovom ekipom koja bi bila borbena i bacala se za svaku loptu mogli bi sa svima lagano da se nosimo osim Amera.

nikola mandic

pre 13 godina

ali bojan popovic i paunic... kapiram da je to taktika al ipak ispred rakocevica i vujanica.. opet cemo kuburit sa rezervama.pod kosem je ok al bi i teodosicu bilo lakse kad bi imao vujanica za alternativu.. bjelica nije los,mada radmanovica i pavlovica je trebalo zvati prije bogdanovica i keselja.mislim ipak da Duda mnogo bolje zna posao od mene i da je glupo se mijesati.nadam se medalji,makar bronzanoj koja je dostizna.

lale

pre 13 godina

Samo napred Dudo, ne obaziri se na zlurade komentare jednih te istih kretena koji su pljuvali reprezentaciju i pre evropskog prvenstva u Poljskoj, a posle toga su se zabili u svoju mišju rupu i evo ih izlaze iz svojih rupa ponovo su tu uvek dezurni sa svojim tobože stručnim komentarima.

Pirlo

pre 13 godina

Imali ste više sreće nego pameti u poljskoj gde je postojala jedna i po kvalitetna reprezentacija.. na krnjem prvenstvu gde je jedino španija povela 12 najboljih

A pogledajte sad ova imena.. tepić ne zapinje kod obradovića, tripković nestao sa lica zemlje, novica tu i tamo (svaku treću igra na nivou), krstić kuburi sa povredama.. o igracima kao što su marković, paunić, perović, popović ne treba trošiti reči.. imamo jednog klasnog igrača, i to je teodosić.. i pored svega toga da nisi našao motiva da pozoveš Igora!

jedva čekam svetsko.. svim srcem protiv srbije, centralizovane srpske košarke kojom dominara partizanski lobi na čelu sa ovim čovekom koji nije ni svestan kakva ga bruka čeka u septembru.

kova

pre 13 godina

@Pirlo,duboko sam zgrozen tvojim komentarom.Taman sam pomislio da je spisak savrsen i da niko nema razloga da se buni,i odmah naletim na ovako nesto.Svim srcem protiv Srbije?!!!! Nzm kako te nije sramota....

Nenad

pre 13 godina

Spisak je ok mada mozda je bilo prostora za Milka Bjelicu i Vladimira MIcova . Po mom misljenju najboljih 12 su:
Bekovi-Teodosic , Markovic , Tepic , Tripkovic , Paunic.

Krila - Bogdanovic , Bjelica

krilni centri - Velickovic , Macvan

Centri - Krstic , Milicic , Raduljica

nikola mandic

pre 13 godina

zasto nema vujanica?igrao je odlicno!radmanovic i pavlovic ni na sirem spisku.keselj nikad nece biti nivo za evropu. bogdanovic takodje.zasto ih bar nema na sirem spisku?nemamo neke sutere da bi ih se tako odrekli.kakav popovic,zar on prije vujanica da bude pozvan?nije ni igrao skoro.paunic,a nema rakocevica?mislim da je duda veliki mag ali treba rizikovati ponekad.opet cemo imati tanku klupu,to ne valja kad vec imamo potencijal

'

pre 13 godina

Samo čekam lika sa potpisom "ofk" da kao i ranije krene sa primedbama... ako se sećam Dudu je zvao "manipulator sa Krsta...", ha-ha.
Pojaviće se on, lagano...

roman empire

pre 13 godina

Al najjace je na kraju,igraju se 2 prijateljske utakmice sa Kinom u Beogradu,od cega se druga igra u Beogradskoj Areni. Kad navale Kinezi iz Novobeogradskih blokova bice i Arena tesna.

njuska

pre 13 godina

Mislio sam da prokomentarisem kako bi se na spisku trebao naci i Rakocevic i Pavlovic,mozda jos neko ali onda vidim ovog covjeka na slici i zapitam se ko sam ja da se pravim pametan i da mislim da znam bolje od njega...Jedino sto mi preostaje to je da kazem SRETNO SRBIJO !!!

Dzamburu 'n Koma

pre 13 godina

Ti sto vredjas igrace Partizana i tvrdis da je Teo jedini igrac... a Novica odigra svaku trecu.. pogledaj statisktiku Tea..pa ces videti da i on svaku trecu odigra isto kao i Novica.. jedino sto ovde izlaze vesti "dozirano" , pa se stvara pogresna slika kod Ljudi.. ajde informisite se , pa pricajte.. i pocnite da bivate objektivni... Kecman , Rakocevic i ostali stariji nisu pozvani iz razloga sto je Duda jos prosle godine najavio da stvara tim za buducnost..ali ste opijeni drugim mestom, odmah poleteli i postali odjednom veliki selektori.. RAZUMITE DA ON I DALJE STVARA TIM KOJI CE ZA 3-4 GODINE DOSTICI VRHUNAC.. ne igra pojedinac , vec tim..zar Vam Dule to nije docarao poslednjih par godina..pustite coveka da radi...

vracarac

pre 13 godina

(Pirlo, 2. jun 2010 13:02)
bravo decko, ponosimo se tobom! ti treba da budes selektor, potpuno si u pravu! a sada idi da progutas one bombone koje ti stoje na stocicu, samo idi od plave ka zelenoj, nikako nemoj da pocnes od roze kao sinoc, vidi do cega to moze da dovede!!! xD

Gorchin

pre 13 godina

Duda Ivkovic je,a svaka cast Obradovicu,Pesicu,Maljkovicu,Vujosevicu i ostalim trofejnim evropskim trenerima, tri klase iznad svih trenera u zadnjih 30-tak godina,u svakom pogledu,od prirodnog autoriteta,pobednickog mentaliteta, brzine razmisljanja,shvatanja ,taktike. Ali me je kao nikad do sad odusevio pozivom Savanovica,stvarno je zasluzio poziv. Jedino mi je krivo i nadao sam se da ce Aleks Maric nekako zaigrati za reprezentaciju ali voleo bi da cujem Dudin komentar gde je zapelo ??

Nikol

pre 13 godina

@Pirlo:
Dobro druze, sta pricas ti, o cemu ti govoris molim te mi objasni?!?!
Ja sam navijac Zvezde i voleo sam tog Rakocevica vise od svega..ali realno: prosle godine je ispalio, kao i 2007, 2008 je zamolio da se odmori i sta sada?! kad je konacno neko isekao i podmaldio momke, sada bi malo gospoda da se setaju na svetskom prvenstvu. E pa nece moci, momci su prosle godine izginuli za ovo, A I OVE CE!!
Igoru svaka cast za ono sto je uradio, ali en bi bio od velike pomoci sada (daleko od toga da ne bi znacio), ali njegove liderske sposobnosti jasno su dosle do izrazaja na SP 2006, svi znamo sta je bilo. Tada sam cak i ja, veliki njegov postovalac, shvatio da je on poenter, a ne lider (kazem, poeni njegovi bi znacili), ali zasto uzeti nekom klincu mesto, koji ce sl. 10 godina da gine za nas dres?!?! Zar ne?
S sto se tice imena, molim lepo: Krle: jako dobra sezona, lep prosek, on je takav tip igraca, timski, a ne poenter, on je onaj koji se ne primecuje mnogo, lai kada zagusti tu je i bez njega se ne moze.
Teo: izlisno govoriti, mali je objasnio.
Tepic: mislim da je nazadovao..ali videcemo na prvestvu da li smo upravu.
Novica: 1 polovina izvaredno, 3 cetvrtina klupa (boga pitaj sto?!), 4 cetvrtina, tacnije zavrsnica, opet jako dobar.
Savanovic: odvalio sezonu, ne verovatno!! prosek oko 18p, prvi strel;ac ekipe.
Tripko: tu si pogresio..samo proveri statistiku..sta sam ocekivao, odlican je bio!! Stvarno!
Bjelica: cim su ga povrede mimoisle odma dabl-dabl, svaku utakmicu!!
Keselj: Duda ce ga izbrusiti ovog leta, samo da zaigra na SP!! I bice super!
Milicic: od ocaja do sjaja...na kraju isto kao Bjelica, dabl-dabl svaku drugu utakmicu, samo hormone da smiri.
Raduljica: Sezona za respekt, prosek preko 20p!!!
Luka: jako dobar u Huventudu, zajednos a Tripkom, statistika slicna.
B.Popovic: Opet ce biti sjajna podrska, sezona odlicna, sam vodio Lijetvos ritas!!
Perovic: Nikad igrac od njega nece biti!!
Bobi: nazalost, ni ove godine nece uci u 12 :(
Macvan: standardno odlican!!

E sada...meni je jedino zao Vujanica...momak je imao odlicnu sezonu u Spanije, bio lider ekipe (jeste ekipa je ispala u II ligui), ali ne moze cove sve sam. Steta..mislim da bi on cak prihvatio ulogu, igraca iz senke...njega mi je zao, jer on nikada nije odbio dres, nije igrao samo kada je bio povredjen (samo?!). Ali eto...isto vazi kao i za Igora..sta da se radi, dosli mladji, dajte im prostora, doslo je do smene..ne smene...sece i neki moraju da ispastaju, Milose sta da se radi. :((

Postujem kako je selektor izabrao i ako mislim da mozda tu fali na pr. Rakovic (FENOMENALNA sezona u Rusiji), Vujke...ali on nas je odve do sada do ne brojano medalja, tako da sta on kaze za mene je ZAKON!!!

Nervirame kada ljudi proklinju nase momke...sudite im, a prevenstvo nije ni pocele, sta prvenstvo...pripreme nisu pocele, a vec drvlje i kamenje?!?! strasno!! Nikada mi necemo biti realni..nazalost..i uvek je svaki srbin najpametnije!!
veliki pozdrav i izvinajvam se na davljenju..ali bas me pogodio onaj pirlo sa kometarom!

kova

pre 13 godina

@Pirlo,duboko sam zgrozen tvojim komentarom.Taman sam pomislio da je spisak savrsen i da niko nema razloga da se buni,i odmah naletim na ovako nesto.Svim srcem protiv Srbije?!!!! Nzm kako te nije sramota....

dule dudule

pre 13 godina

Neko ko dobro poznaje nasu kosarku, mozda moze reci sto ovih igraca nema na spisku:

- Jaric
- Rakocevic
- Pavlovic
- Radmanovic
- Vujanic
- Stojakovic
- Maric
- Kecman
- Aleksandrov
- Dragicevic
(Slobo, 2. jun 2010 14:51

Evo, ja cu...dobar sam covek.

- Jaric, zato sto je u sukobu sa Rakocevicem.
- Rakocevic, zato sto je u sukobu sa Jaricem
- Pavlovic, nece da igra
- Radmanovic, bananaman(jede banane na pogresnom mestu u pogresno vreme), Pesic ga je oterao.
- Vujanic, zbog koncepcije sa mladjim perspektivnim bekovima.
- Stojakovic, nece da igra
- Maric, ne dozvoljava Australija (za koju je igrao u juniorskoj konkurenciji)
- Kecman, kao i Vujanic
- Aleksandrov, na tim pozicijama imamo bolje, sklon poveama, niti ima dovoljan broj ozbiljnih utakmica da bi se doneo bio kakav zakljucak.
- Dragicevic, kao i Aleksandrov.
Neko je pitao za Micova. Ne znam. Taj decko igra posteno ali su Bjelica i Bogdanovic trenutno bolji.

Sreca da niko ovaj put nije pomenuo Jorovica, jer tada bih zaista izgubio zivce.

Milan Stojicevic

pre 13 godina

Stvarno nerazumem nas narod kad pre SP u kosarci iznose kritike na racun Dusana Ivkovica.Ponekad se zapitam dal je to isti onaj covek koji nas je godinama predvodio do odlicija na takmicenjima.Za promenu,bi bilo lepo.dati podrsku ljudima kao sto su Dusan Ivkovic ili Radomir Antic.Al to je samo moje misljenje.

bocca

pre 13 godina

Mnogo dobar tim...to je ekipa od 22 igraca koja hoce da igraju odbranu(za razliku od rakocevica koji samo napad igra a u odbrani je rupa),a ko je gledao proslo ep u poljskoj jasno mu je da smo pobedjivali zato sto smo igrali fenomenalnu timsku i individualnu odbranu...Odlican je spisak...

moraosamdaprokomentarisem

pre 13 godina

Nikada do sada nisam pisao komentare na ovom forumu, ali me je isprovocirao komentar Pirla. Internet stvarno trpi sve. Nadam se da se čovek samo šalio i da loži komentatore, jer ovo misliti o reprezentaciji je strašno. Strastveni sam Zvezdaš, ali kad pročitam ovakve komentare, bukvalno pocrvenim od besa. Kao prvo, činjenica je da je Partizan trenutno bolje organizovani i samim tim mnogo uspešniji klub od moje Zvezde, što pokazuju rezultati u Evroligi gde nikakvi centralizovani lobiji ne mogu pomoći. Uz to, tu su dva naša igrača Bjelica i Kešelj, tu su i Miličić i Teodosić, deklarisane "Delije". Po meni, ovo je najbolji sastav u ovom momentu, ima tu možda par igrača koje bih ja dodao zato što mi se sviđa njihov stil igre, ali Duda je ovu ekipu odabrao zato što se uklapa u njegovu viziju i on će na kraju odgovarati za ono što je urađeno. To je ta razlika između nas i njega. Zato mislim da je najbolje sad da podržavamo reprezentaciju, jer se taj tim zove Srbija. Ne vidim potrebu za podelama. Samo bez pametovanja i pritiska na ove momke, i biće sve ok. Ovo je sport, ljudi, predstavljanje naše države u svetu, nešto jako lepo što treba da nas okupi, a ne posvađa. Klubaštvo i stranaštvo nas je i dovelo u rupu u kojoj smo.

Pirlo

pre 13 godina

Imali ste više sreće nego pameti u poljskoj gde je postojala jedna i po kvalitetna reprezentacija.. na krnjem prvenstvu gde je jedino španija povela 12 najboljih

A pogledajte sad ova imena.. tepić ne zapinje kod obradovića, tripković nestao sa lica zemlje, novica tu i tamo (svaku treću igra na nivou), krstić kuburi sa povredama.. o igracima kao što su marković, paunić, perović, popović ne treba trošiti reči.. imamo jednog klasnog igrača, i to je teodosić.. i pored svega toga da nisi našao motiva da pozoveš Igora!

jedva čekam svetsko.. svim srcem protiv srbije, centralizovane srpske košarke kojom dominara partizanski lobi na čelu sa ovim čovekom koji nije ni svestan kakva ga bruka čeka u septembru.

kosarkas

pre 13 godina

Svaka cast Ivkovicu! Steta sto se na spisku ne nalaze najistaknutiji igraci Partizana-Mejkleb,Robertas,Veseli,Maric i Vranes.Oni su po Evropi,kako kazu pristalice Partizana,pronosili slavu nase kosarke.

pera

pre 13 godina

"...jedva čekam svetsko.. svim srcem protiv srbije, centralizovane srpske košarke kojom dominara partizanski lobi na čelu sa ovim čovekom koji nije ni svestan kakva ga bruka čeka u septembru."
(Pirlo, 2. jun 2010 13:02)
"svim srcem protiv Srbije..." -to je ono sto sam pisao vezano za vaterpolo,a vi ste se svi uvredili i pravili ludi..Ista situacija ce biti i ovde,samo sto neki to javno kazu,a neki cute ali potajno zele neuspeh.
I sto bre hoces- Tripkovic je imao odlicnu sezonu u Huventudu,bio ima skoro najbolji igrac,Novica bio MVP meseca u ACB ligi i samo zbog sukoba sa trenerom nije igrao jednovreme,a sada je opet medju najboljima u jednom od najboljih i najskupljih timova evrope,Tepic igra slabije,ali PAO je to,toliko igraca i konkurencije,ai opet ima solidnu minutazu,Krstic igra standardo dobro u NBA ligi,Perovic isto standardno dobro u Pamesi,nakodje jednom od najboljih timova najbolje lige u Evropi... sta ti nije jasno? KOG JE TO IGRACA ZVEZDE TREBAO DUDA DA POZOVE OSIM BJELICE I KESELJA??? Koje ste vi to igrace toliko izbacili? Rakocevic ima preko 30 godina i svoje je verovatno odsvirao i nece Duda da kvari hemiju i nacin igre u repr. jerbi on morao mnogo da se menja sa Rakocevicem u timu. Za Kecmana steta,kvalitet ima da bude u 12,ali 33 godine...

le andro

pre 13 godina

(Pirlo, 2. jun 2010 13:02)
Kad bi se ti pitao, kao što se ne pitaš, onda bi verovatno Duda OVDE napisao komentar: "Pirlo, zašto si pozvao Igora a ne one momke koji su prošle godine osvojili srebro?"
Probaj, na sekund, zamisli obrnute uloge...osećaj će ti biti lep.

Mika NS

pre 13 godina

Dobro je što nema Rakočevića na spisku, nije da nije dobar igrač,ali ovo je nova-mlada generacija koja je na prošlom EP pokazala da može mnogo.
Puna podrška Dudi i reprezentativcima!!!

srbija

pre 13 godina

mislim da imamo ubedljivo najbolju centarsku liniju na svetu i jos imamo najboljeg pleja u evropi kada se na to dodaju i solidni (ne savrseni) bekovi imamo tim za respekt i za medelju...

dokle vise bre???

pre 13 godina

Srbija nije zemlja koja je bogata samo talentovanim igracima u svim sportovima bilo timskim lil pojedinacnim, to je zemlja sa sve samim 'potvrdjenim' strucnjacima-selektorima, doduse ne sa mnogo radnog iskustva ali sa puno iskustva iz fotelje sa pivom u ruci i nogama na stolu..
Pustite bre vise svetski priznate strucnjake Ivkovica i Antica koji nam donose puno radosti u ovim blago receno tuznim vremenima da rade svoj posao i da nas jos dugo vesele svojim IZUZETNIM dostignucima. Pare su najbitnije za uspjeh u bilo cemu pa tako i u sportu, Srbija je zemlja u kojoj nema para ni za mnogo bitnije egzistencijalne stvari a kamo li za sport i pored toga postize vrhunske rezultate u svim sportovima ali na veliku zalost tih VRHUNSKIH sportista veoma je mali broj ljudi koji im to cijeni.
ZALOSNO je to

Paks

pre 13 godina

Svi ti kosarkasi su nasa buducnost. Mirni smo 6 do 7 godina minimum. Po spisku se vidi da ce Duda imati slatke muke da odredi koga da vodi i bice puno, puno polemike oko konacnog spiska i ne bi me ni malo cudilo da Dusko Savanovic bude medju putnicima u Tursku. Strasan kosarkas. Ajd pa nek je sa srecom.

lacko

pre 13 godina

Dudo svaka cast na odabiru i sam znas da je cela nacija opravdano uz tebe i tvoje momke...
@pirlo
pa ti gledaj onda zabare gde dominira centralizovana sijena sa njihovim trenerom...bruka sta moderatori sve pustaju.....

Sumnjam da ovde ima neko obavesteniji

pre 13 godina

Nema potrebe komentarisati mnoge komentare ovde. Mislim da to uglavnom nisu najinteligentniji koje imamo.
Ali,valja im reći jednu stvar,pošto mi je nejasno,kako to nikome nije jasno. Na spisku nema nijednog igrača koji je rođen pre 1983. godine. To bi nešto trebalo da govori,ali pošto ni to niko ne shvata,i to ću da objasnim. Duda je preuzeo reprezentaciju 2008.,posle uzastopnih debakla(2003,2004,2005,2006,2007),i najavio da je cilj stvaranje tima za London 2012. Zbog toga na spisku nema Kecmana,Rakočevića(doduše ima i toga što nije hteo da igra prethodne sezone,a trebalo je da bude predvodnik i kapiten),Vujanića,Jarića... UGLAVNOM su to razlozi. Ima i drugih,ali da ne dužim. I,da se ne lažemo,od naših van NBA,Rakočević je verovatno najbolji igrač.
Dalje,meni je jedino žao,od igrača koji nisu naspisku,Pavlovića iz Minesote. Mislim da je strašan igrač,u odbrani pogotovo,jedna fantastična trojka,i da bi Bjelica odlično stasao uz njega na toj poziciji.
Prvi plej ce biti Teo,Marković može da ga odmeni i odmori. Za Tepića je prošle godine Duda rekao da je naš najbolji igrač. Sjajan igrač,ali je napravio grešku otišavši u PAO,jer tamo pored Diamantidisa,Spanulisa,Jasikevičiusa i Nikolasa,na poziciji beka ne bi mogao da se izbori ni mnogo bolji igrač. On je zaslužio veću šansu,ali ovi,gore pomenuti imaju višemilionske plate,a ne plaća se toliko igrač da sedi na klupi,čak ni u Panatinaikosu. On je budućnost evropske košarke,ja sam siguran da je naredna sezona njegova. Toliko za pljuvače Tepića. Da "odbranim" Rašića trebalo bi mi mnogo vremena i prostora,pa ću samo reći da je dobar igrač,kojem fali konstantnosti,i malo hrabrosti. U svakom slučaju,može da bude jako koristan,ako ga "krene" u stanju je da sam dobije utakmicu,iako ja,lično mislim da neće putovati. Uroš ide sigurno,jer je jedan od najboljih šutera Evrope,ima najbrži,i,ako to nekom znači,najlepši izbačaj lopte. I može da pogodi 10 trojki na meču. Devet je i pogađao,nekoliko puta.
Na trojci jedino je siguran Bjelica,jer je strašan potencijal,sa 210 cm,može da pokrije 4 pozicije. Savanović je imao odličnu sezonu,problem je što igra na poziciji 4,a tu su sigurni Novica i Mačvan,ako se prilagodi igranju na poziciji 3 malo više,verujem da će ići,tim pre što je i Novica krajem sezone to sasvim solidno odigrao.
Dodjosmo do centara,tu je siguran samo Krle,i sigurno otpada samo Bobi. Znači,za 2 mesta bore se Miličić,Perović i Raduljica. Meni je žao Marića,pre svega što je mnogo jak pod košem(od njega su u Evropi jači samo Peković i Sofoklis),i kao takav igra sjajnu odbranu. I sigurno najbolje gradi koš,čovek je u stanju da pokupi bukvalno sve ispod koša.
Dakle,na Sp sigurno idu Teo,Tepić,Marković,Tripković,Bjelica,Novica,Mačvan,Krstić. I još dva centra. Ostaje dilema da li će još jedan bek biti Paunić ili Popović,eventualno Rašić,i na trojci Luka Bogdanović ili Savanović. Mada nisu bez šansi ni Kešelj i Erceg,ali ja ipak dajem prednost ovoj dvojici. Jeremić je isto veliki potencijal,i mislim da zbog više pozicija koje može da pokrije,i zbog mladosti,ne bi trebalo ni njega zaboraviti. Toliko.

DG

pre 13 godina

Zao mi je sto postoji neki precutni sukob sa Kecmanom...covek igra u zivotnoj formi, neka ima i 35 god, mislim da mu je ovde mesto jer poseduje SVE sto jedan vrhunski igrac treba da ima!

Jack Dempsey

pre 13 godina

ova ekipa je duplo jača od one u poljskoj prošle godine. ekipa najviše zavisi od centra a sa miličićem dobijamo fizički možda i najsnažnijeg centra na svetskom prvenstvu pošto dwight howard verovatno neće igrati. u poljskoj smo imali krstića koji je solidan ali koji je bio potpuno nemoćan protiv gasola u finalu. protiv darka te fore nebi prolazile.
pored toga me raduje i ogroman napredak miloša teodosića. prošle godine je bio mlad i talentovan igrač a ove godine dolazi kao najbolji igrač evrope. bjelici je još jedna sezona sigurno mnogo značila i veoma dobro je odigrao tu "prokletu drugu godinu". veličković je dobro igrao za real i taj njegov "bezobrazluk" će nam mnogo značiti. e, tepić me je malo razočarao. očekivao sam mnogo veći napredak od njega. možda je odlaskom u PAO napravio prevelik korak al dobro. u svakom slučaju, nadam se medalji u turskoj.

PG Teodosić/Marković/Popović
SG Tepić/Tripković
SF Bjelica/Paunić
PF Veličković/Mačvan
C Miličić/Krstić/Raduljica

petar

pre 13 godina

Ocekivan izbor selektora, "ponovis" ekipu sa kojom si vec imao uspeha, plus Savanovic, posle odlicne sezone u Spaniji. Verovatno je malo ljudi ocekivalo opet Bojana Popovica na spisku, ali svi znamo da postoje igraci koji uvek zasluze poverenje trenera, bez obzira na trenutnu formu. Pravljenje ekipe je ipak mnogo tezi posao od izbora pojedinacno najboljih igraca po pozicijama. Otprilike se znalo da ce biti pozvan Milicic, eto mu sjajne prilike. Boga mi, imamo dobru liniju "tornjeva", za respekt - Raduljica, Bobi, Krle, Darko, Kole... I opet u grupi sa "Kengurima", sa sve Aleksom Maricem, bice to dobri dueli u reketu. Sve u svemu, Duda i ekipa zasluzuju svako poverenje, samo da se pripreme odrade na vreme, bez povreda, uvreda, splavova i afera, pa sta bude... Srecno!

jadni PIRLO

pre 13 godina

Dali iko od vas pljuvaca zna ko je nas najbolji igrac ove sezone.To je DUSKO SAVANOVIC koga pljujete,14.2 a u zavrsnici 19 indeksnih poena i 22 poena po utakmici i to u najacoj evropskoj ligi tj. ACB liga,PIRLO KAJ SE DESAVA,JEL TO POSLJEDICA KECMANOVE TRICE PROTIV TVOJE MOMCADI(JAKA BUDALA),NAPRED SRBIJA:)

TNT

pre 13 godina

@Pirlo

"...Tripković nestao sa lica zemlje"

Mnogo ti znaš! Drugi trojkaš ACB lige u sezoni 2009/10 posle Rafe Martineza sa procentom od 49,2% nestao sa lica zemlje!? Hahahahaha, vala baš je nestao:)

% Triples: Rafa Martínez (Power Elect. Valencia)
Promedio: 52,14% | 2º: Tripkovic (49,22%) | 3º: Bullock (49,09%)

Extraordinario Rafa Martínez, que ha logrado el mejor porcentaje en triples de un jugador en esta década y también ser el primero desde Iuzzolino (2001-02) en meter más de un 50% anotando al menos dos triples por choque. Rafa ha hecho un 73/140 (52,14), enchufando 2,21 triples por partido. Tampoco están nada mal los registros de Tripkovic o Bullock...

Optimista sa pravom na to

pre 13 godina

Srbi !!! Pljujete coveka koji nam je donosio srecu zadnjih 20 godina koji je stvorio X igraca...Voleo bi da mogu da se vide komentari pre Poljske..Neka bude sramota svakog ko prigovori coveku koji se izgleda jedini žrtvuje za našu košarku...Dudo Srbija ti veruje samo hrabro...Tu se ne gleda ko je iz kog kluba i grada već svi igraju za tu jednu zemlju koju imaju a to je Srbija...

ivan

pre 13 godina

Neko ko dobro poznaje nasu kosarku, mozda moze reci sto ovih igraca nema na spisku:

- Jaric
- Rakocevic
- Pavlovic
- Radmanovic
- Vujanic
- Stojakovic
- Maric
- Kecman
- Aleksandrov
- Dragicevic
(Slobo, 2. jun 2010 14:51)

Ko dobro poznaje nasu kosarku onda i zna zasto tih igraca nema!!!!

Krivi Stojko

pre 13 godina

E moj Pirlo, ti si negde ozbiljno prehladio glavu. Protiv Srbije svim srcem? Kako te bre nije sramota? Možeš ti da navijaš za Zvezdu i Igora (pretpostavljam Rakočevića) ali shvati jednu stvar gde god su takvi privatnici kao što je Igor igrali tim je trpeo neuspehe. Nama treba tim a ne solisti. Rakočević od svih potrebnih kvaliteta ima samo šut iznad proseka dok je u svemu ostalom samo prosečan igrač iz poznate zvezdine škole. Ne bih se složio da Tripković ne igra dobro kao ni Veličković, Tepić u Panatenaikosu ima jaku konkurenciju tako da i nije očekivati da ima veću minutažu uovoj sezoni. Kecman igra u životnoj formi ali svakako nije perspektiva i toga je i on svestan. Mislim da je greška poziv Miličiću jer je loš i nevaspitan kao čovek. Ne bi trebalo od Teodosića praviti veštačku zvezdu jer je on za sada samo vrhunski talenat na dobrom putu da postane i vrhunski igrač ali mu nije potreban taj pritisak koji se stvara jer je on često kontraproduktivan kod mladih igrača. Dominacija Partizana koja traje već desetak godina je čisto rezultat dobrog rada u kontinuitetu a neuspesi Zvezde produkt dosadašnjih uprava u kojima je sve vrvelo od raznoraznih muljatora. Želim uspeh Srbije u Turskoj ali neću biti razočaran ako i ostanemo bez medalje a dobijemo na kvalitetu koji će dati rezultate u skorijoj budućnosti.

jea

pre 13 godina

Moze od ovog lepa ekipa da se sastavi,mozda je mogao mesto Rasica koji je imao ocajnu sezonu Vujanica za vrati kao zemenu za Tea,pod reketom smo jaki,Milicic,Krstic,Raduljica,Novica(mozda bude trojku igrao)Savanovic
Samo steta sto nemamo ni jednog beka koji moze da da preko 20p ne racunam Teodosica posto je vise play,Tripkovic nije tak kapacitet,Paunic trudi se decko ali je limitiran,ali ipak mislim da s ovim timovom mozemo sa svima da se nosimo osim USA

boskob

pre 13 godina

Ja sam zadovoljan. Reprezentacija za svačiji respekt. Mladi momci,željni dokazivanja. Nadam se da će Duda da Miličića stavi u službu ekipe. Ako to uradi, na centru smo najjači! Dvojka nam je malo klimava, treba konstantniji šuter za 3p od Tripkovića. Mada, sada je iskusniji, možda će imati manje oscilacija. Šanse su nam dobre, imamo najboljeg trenera. Španci SIGURNO neće biti prvi, P.Gasol je igrač koji im je pravio razliku. Ameri su prvi favoriti, ali bili su i u Indijanapolisu...

Gogi

pre 13 godina

Dobro,imam puno poverenje u Dudu,verovatno ima svoj razlog zašto nema u ekipi Vujanića i Rakočevića, nisam siguran da je Srbija danas u poziciji da se može tako lako odreći jednog od najboljih strelaca u Evropi.Srećno na SP i da ne bude povreda.

Barkley81

pre 13 godina

Najviše očekujem od igrača koji su odradili prvu godinu u inostranstvu (Milenko,Novica,Uroš),plus još 2 meseca treniranja sa Dudom.Bićemo opet prijatno "iznenađeni",bojim se :D.NAPRED SRBIJA

dovla

pre 13 godina

Ako neko zna šta treba u reprezentaciji, onda je to čika Duda, ali ne znam da li iko zna zašto je Rašić na spisku,da nije možda štamparska greška??

Jabilondo

pre 13 godina

@Pirlo

Vidi se da se ovi navijachi Zvezde razumeju u kosharku, verovatno zato i bodre onaj klub koji je poslednju titulu uzeo kada su se utakmice snimale na crno-belom filmu.

P.S. Kad je Igor bio stub reprezentacije, mi nikada nismo ni grupe proshli.

zdovc

pre 13 godina

Kada se vidi da je prosek godina igraca 23.8 ,jasno je sta Duda radi. Pravi nepopularnu smenu generacija na najidealniji moguci nacin. Uz medalje.

Iako vise volim neka imena koja nisu ovde vec neko vrema, stvar mora da se sece i to sada,kada Duda to radi.

...samo tebi verni, samo tebi odani...

pre 13 godina

Odličan spisak! Ukoliko Ivković uspe da urazumi Miličića i da ga stavi u funkciju tima, biće nam od velike pomoći! Biće dobro, mislim da će ovo biti Uroševo prvenstvo!

srbija

pre 13 godina

Koliko ludi ste?Vujanic 27.05.2010 :SRBIJA I PARTIZAN MOGU BEZ MENE...Jeste sad culi,a PIRLO je tesko oboleo.Odlican tim,DRZITE GACE DOLAZI SRBIJA:))

Boris

pre 13 godina

U životu sam čuo i pročitao svakakvih komentara ali veće nebuloze od ovog Pirla nisam još čuo
Brate ako si iz Hrvatske još i ima smisla ali ako nisi tj. ako si iz Srbije (mada ti po imenu ne izgleda) sramoti se
Pozdrav Dudi i igračima i da pozove svoju babu ja bi mu rekao svaka čast

rade

pre 13 godina

Maric? Necemo ga valjda dati kengurima kada znamo za koga mu srce kuca. Kecman? imao dobru sezonu , iznad proseka, krunisana ciboninim skalpom...Nieznam iz kog copora je ovaj Pirilo, samo znam da njegovim ni sreca vise nemoze pomoci...sta ti je zavidnost!
SRBIJA!!!

da,da,.....

pre 13 godina

ajmo momci....bar do polu finala....puna kapa...mada je i to puno....ali...takvi smo. spisak je odlican,nista ja tu ne bi diro... !!!

shomi

pre 13 godina

Ne mogu da verujem, nema Kecmana!!! Pa ovaj chovek je neophodan! Treba neko stariji da resi, a to je on.Ima iskustva, godina, znanja ... Stvarno steta! Verovatno je rekao ne zovi me ako planiras da me izbrises :-( Tuga :-(

www.worldofbasketball.org

pre 13 godina

Bravo Dudo!!! Izvanredan spisak, bice tesko se odluciti ko treba da ispadne, ali to su vec slatke muke. Kad se pogleda spisak vidi se sa kakvim igrackim velicinama Srbija raspolaze, sto govori da smo zaista prava zemlja kosarke. Naravno, uvek ce biti primedbi zasto jos neki nisu na spisku, ali verujem 100% da Duda zna sta radi. Srecno Srbija!!!

http://www.worldofbasketball.org

Umetnik

pre 13 godina

U jednom nasem klubu se bave stvaralackim i umetnickim radom.To pak kocijasi,piljari,nakupci i vecernjeskolci ne mogu da shvate.U svojoj stvaralackoj groznici ne biraju ni rasu ni naciju, vec kreiraju od datog materijala.Ne moze se svake godine izbaciti 2-3 igraca za reprezentaciju, ali svake 2-3 , to moze.Zivi bili pa videli

Duda je selektor,a ne mi forumasi!!!

pre 13 godina

Tim za finale sa amerima: Miloš Teodosić (Olimpijakos), Stefan Marković (Hemofarm), Bojan Popović (Efes Pilsen), Milenko Tepić (Panatinaikos), Uroš Tripković (Huventud), Nemanja Bjelica (Crvena zvezda), Duško Savanović (Kahasol), Milan Mačvan (Hemofarm), Novica Veličković (Real Madrid), Nenad Krstić (Oklahoma Siti), Kosta Perović (Valensija), Darko Miličić (Minesota)
(joeje, 2. jun 2010 15:05)

Amere cemo pobediti u polufinalu! :)
I dosta vise sa neupucenim komentarima pojedinaca,jer Duda zna sta radi.Spisak je odlican i pravi se za London.Nadam se da ce nam se opet usreciti Istambul(naravno '92 i 2001.).

Dr.Duda

pre 13 godina

1.Teo(Markovic)
2.Tripkovic(Jeremic)
3.Novica(Bjelica)
4.Macvan(Savanovic)
5.Krstic(Milicic,Raduljica)

Meni ova imena sasvim solidno izgledaju jos kad se uzme uz obzir da je mlad tim,jedina slaba tacka nam je 2 ili bek nemamo stvarno nikog osim tripka ipak je bio drugi strelac huventurda i ako nije igrao nista posebno,Jeremica bi bacio u vatru nikad se ne zna,cenim da s ovom ekipom koja bi bila borbena i bacala se za svaku loptu mogli bi sa svima lagano da se nosimo osim Amera.

Slobo

pre 13 godina

Neko ko dobro poznaje nasu kosarku, mozda moze reci sto ovih igraca nema na spisku:

- Jaric
- Rakocevic
- Pavlovic
- Radmanovic
- Vujanic
- Stojakovic
- Maric
- Kecman
- Aleksandrov
- Dragicevic

Nisu bitne godine,već kvalitet

pre 13 godina

A ubedljivo naš najbolji igrač Rakočević u ovoj ekipi nema mesta?Daj Bože da postignemo nešto bez njega jer neće sreća uvek biti uz nas.Treba nam šuter a sem Teodosića ih nešto nema,Tripković nema minutažu ni u svom klubu,a za reprezentaciju nikad nije ni odigrao nešto kvalitetno.

sasha

pre 13 godina

ORLOVI RANO LETE..,.Za sve na B92:
Teodosic-Markovic-Popovic
Tepic-Tripkovic-(Paunic)
Velickovic-Bjelica
Savanovic-Macvan
Krstic-Milicic(Raduljica)

Jedan od ova dva ce otpasti sa spiska, zavisi sta Duda bude zeleo da igra i kako. Sjajno da ni zvao rakocevica, i kad je igrao nije nista pokazao, samo se zalio i kukao. Jaric, Stojakovic, Radmanovic, Vujanic, nece vise nikad igrati za reprezentaciju, sto zbog starosti, sto zbog sopstvene zelje.
Steta za SIR ALEX, ali sta da se radi...
Sjajn potez sto je pozvao Rasica, ovaj za ti 2-3 nedelje trenninga sa reprezentacijom moze vise da nauci nego u godini dana sa Partizanom. Ne da vredjam Partizan, nego jednostavno, kon kurencija i tim su mnogo jaci..Kapu dole za nas najtrofejniji tim, i puno postovanja za Dule-carobjak-a...
Sjajno da je Savanovic tu, sjajno da je pozvan, Duda ima ekipu za zlato..
On to zna, zato je i pozvao Milicica, svako ko pogleda ovu ekipu, pa onda pogleda konkurenciju na SP, svatice da imamo sansu kao nikad pre. Konkurenciji samo otkazuju, Parker, Bogut, celi US team, Novicki, Gasol,Lorbeg, svi ti su vec sigurni, a jos smo 3 meseca od sampionata. Duda zna da ima sansu kao nikad pre, zato je i pozvao Milicica, ako hocemo da se borimo sa amerima, treba jos jedan, tu Raduljica ipak ne moze... Mnogo sta ce zavisiti i od Milicica samog, kod Dude nema mesta za pricu, i njegov autoritet je ogromoan, zato i nema onog "Pavlovica" za kojim ovde vidim mnoge zaler, taj tip je jedan arogantni kurjak, kojem nista sveto nije..I ne treba ni biti tu...
Letitet orlovi, zlato je sad pred vama...A Srbija uz vas...
Sa verom u Boga...

akroni@hotmail.fr

pre 13 godina

Neko je pomenuo ove igrace...
Jaric - pa pogledaj kako igra u Realu. Covek se pogubio totalno.
Rakocevic – tesko bi mogao da se uklopi u system,veliki potrosac.
Pavlovic – definitvno daleko od svih koji su na toj poziciji, a na spisku su…
Radmanovic – pa taj nije u stanju jednu akciju da zapamti.
Vujanic – mozda je mogao da se nadje na spisku, ali…Duda misli drugacije.
Stojakovic – odavno rekao svoje.
Maric – pa stvarno smo se mnogo ponadali…nakon ovakve sezone Australija nema sanse dag a se odrekne.
Kecman – dobar, ali neka se odmara za narednu Euroligu
Aleksandrov – na osnovu cega da ge covek pozove…?
Dragicevic – da je igrao za Partizan mozda bi bio pozvan…ovako…

Siguran sam da Duda zna sta radi...zato nemoj da uvek imamo primedbe.
Da su nam svi sa spiska zdravi i spremni,a za ostalo pobrinuce se Selektor.

NB

pre 13 godina

To je to. Mislim da je izbor dobar, moguća su pitanja recimo za Vujanića, za koga smatram da je pravi igrač za ekipu. Mislim da nepozivanje Jarića i Rakočevića ima dosta opravdanja. Ova dva igrača bi samo pokvarila duh ekipe. Pored toga, Rakočević koji ima velike individualne kvalitete ali koji ni u jednoj ekipi nije igrao za ekipu i svugdje je ostavio loš utisak. Mogao se tu naći i Kecman, ali objektivno on nema mjesta među 12 tako da onda bolje da ne ide ni na pripreme. Stojaković je svakako naš najbolji igrač, ali njegova generacija više nije tu tako da mislim da ni on ne bi imao motiv. U svakom slučaju, Ivković je naša najveća snaga a tu ima i nekoliko odličnih pojedinaca tako da se možemo nadati dobrom rezultatu. Što se tiče komentara o Partizanovom lobiju, pa valjda bi trebala ekipa koja je posljednjih 30 godina bila 1 prvak da vodi ovu reprezentaciju. Valjda ekipa koja je dala toliko najboljih igrača i trenera i treba da bude kostur reprezentacije.

TheBeast

pre 13 godina

Po meni je ovo najjaci sastav:

Teodosic
Tepic
Markovic
Bjelica
Bogdanovic
Paunic
Tripkovic
Macvan
Krstic
Milicic
Raduljica
Velickovic

U svakom slucaju, srecno!

Leandro Barbosa

pre 13 godina

Pa svako ko prati košarku,složiće se da bolju EKIPU ne možemo imati...Duda zna šta radi,šta ste mislili da je on napravio ime šaljući hejterske komentare poput pojedinih ovde....
Napred Srbija,uvek verni!

yoda

pre 13 godina

Spisak je O.K. samo me cudi sto nema Vujanica. Decko konstantno dobro igra i zna da pogdi, a nasoj reprezantaciji vec dugo vremena treba suter koji daje sigurnih 15ak poena na svakom mecu i koji moze sigurno da ubode trojku kad ostane sam. Sto se Igora tice, covek ne zeli da igra za reprezentaciju, znam iz najpouzdanijih izvora, velikim delom jer je ljut sto nikad kad se odazivao na poziv selektora, nije dobijao zadovoljavajucu ulogu, i sto ga bukvalno receno boli uvo za reprezentaciju. Raduje me povratak Milicica, koga Duda ne bi zvao da nije sazreo i Savanovica i Ercega koji igraju u odlicnoj formi. Jednostavno receno, slatke muke sto se tice visokih igraca, centara, krila, ali sa bekovima imamo veliki problem! Nije Duda kriv sto se u nasoj zemlji ne razvijaju dobri, klasicini bekovi, koje od Danilovica nismo imali. Teo je extra igrac, ali kad se on umori, kakve cemo vajde imati od Tripka, Markovica, zavisi od toga kakav ce dan imati. Sve u svemu, ovo je najbolje sto u ovom trenutku imamo, Puno podrske i srece momcima i Dudi u pohodu na jos jednu medalju, nadam se ovog puta najsjajniju!

Bgd

pre 13 godina

Kakva koncentracija stručnjaka na jednom mestu! I svi vi ste bolji od Dušana Ivkovića, za vas se otimaju svetski klubovi da ih VI trenirate a o nacionalnim selekcijama da ne govorim! Spisak trofeja koje ste VI osvojili je impresivan! Posebno su zanimljivi ovi koji postavljaju pitanje: "A Marić?" Čovek nema pravo da igra za Srbiju, informišite se malo pa tek onda pišite po forumima. Pustite Ivkovića da radi svoj posao, jer zna da ga radi. A vi, šta znate da radite? (tu ne računam facebook)

Marko023

pre 13 godina

U Srbiji ima nesto manje od 9 miliona stanovnika (sa Kosovom naravno) i isto toliko selektora. Zasto mi da diskutujemo o tome koga Ivkovic treba da pozove kad se on bolje razume od nas svih zajedno? Osim Jeremica i Milosavljevica po meni nema iznanadjenja.Ivkovic je jedan od najboljih trenera u evropi i svetu i treba mu verovati i podrzati ove momke i njege. NAPRED SRBIJA!!!

Tony9

pre 13 godina

1.Teodosic
2.Tepic
3.Bjelica
4.Velickovic
5.Krstic
---------
6.Markovic
7.Tripkovic
8.Bogdanovic
9.Macvan
10.Perovic
---------------
11.Raduljica
12.Milicic
13.Popovic(Rasic)
--------------
Kuci idu:
Milosavljevic
Paunic
Keselj
Jeremic
Savanovic
Erceg
Radenovic
Marjanovic
I TACKA!!

nikola

pre 13 godina

Vidi vidi, a gde su grobari, samo jedan, Hemofarm tri, zvezda dva igraca na spisku. Tako je to kad Dule forsira Crnogorce i strance mada su i ovi prvi stranci.
(Radnicki, 2. jun 2010 14:35)

Velickovi, Tepic, Tripkovic, Krstic, Perovic- to su igraci koji su nosili nasu repr. na proslom EP i koji je izbacio Dule zadnjih godina!Tu je sada i L.Bogdanovic,a nema ga Vujanic. Nije problem u tome sto imamo strance u ekipi, nego sto smo prosle godine izbacili 3 reprezentativca ,pa nije moguce da odmah naredne sezone imamo spremljene nove reprezentativce, nismo mi fabrika. A i ko kaze da smo duzni da se brinemo o reprezentaciji? Poslednjih dvadesetak godina smo izbacili toliko igraca,dok ste vi upropascavali sve sto je doslo kod vas. Vidim Makabi,Olimpijakos, CSKA,Montepaski,Efes... su puni domacih igraca i bas se sekiraju za reprezentaciju...

Drazen, Niksic

pre 13 godina

Samo čekam lika sa potpisom "ofk" da kao i ranije krene sa primedbama... ako se sećam Dudu je zvao "manipulator sa Krsta...", ha-ha.
Pojaviće se on, lagano...
(', 2. jun 2010 13:00

I on se opametio. Sad se ofk zove Pirlo:)

lale

pre 13 godina

Samo napred Dudo, ne obaziri se na zlurade komentare jednih te istih kretena koji su pljuvali reprezentaciju i pre evropskog prvenstva u Poljskoj, a posle toga su se zabili u svoju mišju rupu i evo ih izlaze iz svojih rupa ponovo su tu uvek dezurni sa svojim tobože stručnim komentarima.

E tako se to radi...

pre 13 godina

Pitanje za pirla.
Ko je Igor?
Gde taj igra?
Jel to onaj sto mu treba odmor?
Jel to onaj solas sto cas ocu ...im cas necu ...im!
Takvi sto dalje od reprezentacije.
Zaboravio si u tvojoj strucnoj analizi da spomenes Bjelicu i Keselja (za kojeg se nadam da ce biti samo na sirem spisku) koji ne zna dvokorak da napravi!
A sto se partizanskog lobija tice necemo ga menjati jer jedino tako lobirani mozemo do uspeha!
Sto se Milicica tice nisam bas odusevljen je mislim da je Krle-Raduljica-Bobi sasvim pristojna linija!
Teo , Markovic i Popovic + TNT i Macvan mozda Erceg i Bjelica.
Nikakvi Keselji i ostali amateri ne dolaze u obzir.
NAPRED ORLOVI DO TRONA!
A oni sto nas mrze mogu da .... znaju vec sta!

objektivan

pre 13 godina

Ovaj "Pirlo" stvarno nije normalan covek. Toliko o njemu, vise i ne zasluzuje. Dudo samo napred! A da, sto se tice Rakocevica, bas je imao ekstra sezonu!Ironican sam, gospon Pirlo, ironican.

Radnicki Kragujevac

pre 13 godina

Ponosan sam sto je Milosavljevic pozvan na pripreme, mozda je mogao i Cakarevic...ali dobro, mnogo bi bilo. Dobro je, samo da se uigraju i bice super.

21

pre 13 godina

Navijacu svim srcem za nasu reprezentaciju, sve i da je Duda pozvao celu ekipu Borca u tim! A o igracima koji bi trebalo da budu u 12 cemo razgovarati u avgustu. Samo da oni budu zdravi i da ih mimoidju povrede...

diagram

pre 13 godina

gle sad, jedva smo prebrodili sastav fudbalske reprezentacije i smirili se, kad ono opet sve iznova. ovaj je crn, ovaj crven, ovaj bolji od onoga i obrnuto. smor, nego ja mislim da su rasis i paunic visak a za njih je trebao zvati kecmana i rakoca!

kiza

pre 13 godina

Stavljanjem u reprezentaciju Milicica je napraljena kardinalna greska. Taj covek ne trpi autoritete i razvalice sve ono sto je dobro u toj reprezentaiji.Velika steta. Videcete da ce biti otkazivanja pozivu nekih igraca jer Milicic nije pozeljan u ovom timu.

Kuga

pre 13 godina

Meni je jedino krivo shto nema Vujanica, a i bilo bi lepo da nam se kaze stha je zapelo sa Maricem... Inache, Duda je Duda i negativnim komentarima prosto nema mesta.. :)

Vrisak

pre 13 godina

Sem Amera niko drugi nema ovakve slatke muke i prepiranja oko izbora igraca za ekipu .
I meni je zao sto nema mesta za Kecmana "JAO" . Znam da su ljudi skepticni sto se tice Milicica ali ovo je siri spisak ako pravi probleme letece napolje. Vujanic igra u vrlo slaboj ekipi gde trosi lopte po volji pa broj poena koje ima po utakmici nije bas do kraja odraz kvaliteta .
Po meni ovde nema mesta za Bogdanovica i Rasica dok poziv Savanovica mi je najdrazi od "iznenadjenja" decko je borac pre svega bice savrsena rezerva .
Samo da nas zaobidju povrede i bice to kosarkaski praznik bar za nas hehe. Jedva cekam .

djomla

pre 13 godina

Polako Dudo, nemoj da zuris sa pozivanjem Marica i resavanjem njegovog statusa...pa sta ce nam najbolji centar Evrope kad imamo Darka Milicia, igraca br 1 planete...al za malo...

niksicko kazi linoleum!

pre 13 godina

Pa znate li kada bih ja dosao na pripreme krajem juna za prvenstvo u septembru? NIKAD!
Fudbaleri se pripremaju max 15 dana za sport koji je naporniji od kosarke. Kosarkaske utaknmice se na turnirima igraju dan za danom, da li se neko seca da je neka reprezentacija u fudbalu na nekom turniru igrala dva dana zaredom? Pozdrav svima, ipak su ovo zastarele i suvise duge pripreme...

andromeda

pre 13 godina

Jedino sto fali na ovom spisku je Micov (i jedan dobar suter na poziciji 2/3, ali to ionako nemamo). Da li neko zna razloge zbog cega nije pozvan, ne uklapa se u koncepciju (sto ne deluje moguce) ili su neki drugi razlozi u pitanju?
Usput, Rakocevic, Jaric, Vujanic i Kecman su zavrsili sa reprezentacijom, nema razloga daviti o njima u komentarima.

PAOK

pre 13 godina

Haha imamo 1 igraca u reprezentaciji,a ovi 2.Prvi put da imaju igraca vise,sad su oni Lejkersi za Partizan.Smesno bi bilo da nije tragicno.Kecman je zasluzio da igra za reprezentaciju,Rasic iskreno ne.Opet Partizan ima najvise igraca u repki;KRSTIC,PEROVIC,TRIPKOVIC,VELICKOVIC,TEPIC,PAUNIC,BOGDANOVIC,RASIC.A sto se tice srpske kosarke i ko je blati,pa za to ne znam,jer je bruka igrati 3 utakmice pred preko 20 000 dusa,pobediti Barselonu,igrati fajnal for,ili je cast igrati pred polu praznim tribinama,izgubiti od Ceskog tima sa 20 razlike u Pioniru,izgubiti od Tamisa.I na kraju,Srbima na kraju prezimena stoji ић,a ja to ne vidim kod prezimena Keselj i Bjelica.No dobro.

citybelgrado

pre 13 godina

O kakvom vi Rakocevicu i Vujanicu pricate , mozda su dobri ali kao individualci . Trose previse lopti , igraju za indeks . Greska je sto nisu povedeni igraci kao sto je Micov , Kecman , Rakovic koji je drugi po indeksu posle Langdona u ruskoj ligi ...Pljujete Savana kooji je najaca cetvorka koju u ovom trenutku imamo ... A najveca rupa nam je trojka tako da je tu kao prinudno resenje mogao doci cak i Jorovic

bula

pre 13 godina

Imali ste više sreće nego pameti u poljskoj gde je postojala jedna i po kvalitetna reprezentacija..
pa onda:
imamo jednog klasnog igrača, i to je teodosić...

"pirlo" - odluci se prijatelju da li smo i da li su to tvoji ili nisu... ovako je malo kontradiktorno

p.s. da je samo to kontradiktorno pa da ti oprostimo :)

Dusan

pre 13 godina

Pa sad mi svi sto nema ovog sto neme onog...Mi podmladjujemo nasu repku i pokazali smo kakav potencijal imamo..Mislim da ne treba da brinemo oko nase repke za ovo prvenstvo,imacemo sve jos cemo biti jaci na 4,5 sa Darkom i Savanovicem...to su jos 2 extra igraca i plus svi koji su postali iskusniji za jednu jaku sezonu i eto...Bicemo jaki kao zemlja :) Napred majko Srbijo!!!!

lazar

pre 13 godina

Za sve one koji pitaju gde su grobari evo odgovora. Grobari su na samom vrhu Evrope,grobari su svetski i evropski tim i imaju svetske igrace,od "vasih" Srba su pozvana samo 2,gde su ostali ako ste cisto srpski klub? Izuzev Kecmana,jel trebalo da zove Veselog(Ceska),Mekejleba(USA),Robertsa(USA),Vranesa(cg)...Pera Bozic zasluzuje poziv ali imamo neke nabedjene igrace na njegovom mestu koji se probaju za male pare,da ih ne imenujem znacete o kome se radi. Partizan je pokazao ko je i sta je,a vi se samo dalje trudite da gubite sa manje od 30 razlike od nas,ko zna,mozda vam opet podje za rukom kao prosle subote...

dalibor

pre 13 godina

@Pirlo.....
Ti si decko zalutao ne na ovaj forum nego na ovaj svet.....Idi ti brini svoje problema a nas ostavi na miru. Po meni je ovo najbolji izbor kako igraca tako i njihovih ljudskih osobina sto je vrlo bitna stavka u stvaranju atmosfere u reprezentaciji. Drago mi je sto je i Darko ponovo tu, par imena mozda i nije trebalo da se uvrste ali ovo je ipak siri spisak i nesumnjam da ce Duda to sve fino da slozi......

tika

pre 13 godina

meni krenu suze na oci kad vidim da na ovom spisku nema mesta za Kecmana :S

Postujem Dudu zelim mu svu srecu i sigurno je jedan od najboljih trenera ali ako se vodi logikom "tim nisu 12 najboljih nego 12 koj su jaki kao celina" onda je na ovom spisku bilo mesta za Dusana Kecmana.

SrecnoSrbijo

pre 13 godina

kad je igrao taj rakocevic gubili smo i od kine i od izraela i ko zna od kog jos. Momci koji su izborili plasman na sp treba i da igraju na istom makar imali nikakve sezone!

cela je nacija reprezentacija

pre 13 godina

Dokle mesanje laika u rad profesionalaca, ali ovo je Srbija!!! Sto se tice pojedinih komentara (poput doticnog fudbalera Milana) ne bih da komentarisem, posto je ocigledno kompetentniji za fudbal. Dokle vise sa NBA zvezdama i "matorcima" poput jarica, radmanovica... Oni su odradili svoje i skidam kapu za sve uradjeno do sada. Cudo niko nije spomenuo Gurovica, ili bar ja ne videh. Selektor zna sta radi! Sto se tice tima jaki smo na centarskim, sto se bekova tice pa po nekom da krene sut na svakoj i eto nas daleko. Uki, Stefi, Rasa, Luka, ko god da igrao. Ne bih dao za pravo sebi da odredjujem 12 putnika, zna se ko to radi! A sto se tice negativnih komentara ovde i oni su, kakav god bili, deo nacije! Srecno momci!!!

oogs

pre 13 godina

Siguran sam da Duda zna pos'o! :) Takođe bih volio da vidim Kecmana u ovom timu, no.. Mislim da nikome Duda neće dozvoliti da remeti atmosferu u timu, pa ni Miličiću, kako neki nagovještavaju. Doduše, prvo treba da se izbori za mjesto u timu pored Raduljice (koji bi mogao biti otkrovenje prvenstva), Krstića i Perovića.

nikola mandic

pre 13 godina

zasto nema vujanica?igrao je odlicno!radmanovic i pavlovic ni na sirem spisku.keselj nikad nece biti nivo za evropu. bogdanovic takodje.zasto ih bar nema na sirem spisku?nemamo neke sutere da bi ih se tako odrekli.kakav popovic,zar on prije vujanica da bude pozvan?nije ni igrao skoro.paunic,a nema rakocevica?mislim da je duda veliki mag ali treba rizikovati ponekad.opet cemo imati tanku klupu,to ne valja kad vec imamo potencijal

Radnicki

pre 13 godina

Vidi vidi, a gde su grobari, samo jedan, Hemofarm tri, zvezda dva igraca na spisku. Tako je to kad Dule forsira Crnogorce i strance mada su i ovi prvi stranci.

zamorano 1 + 8

pre 13 godina

Ova nasa zemlja nema selektora koliko ima stanovnika, vec kako se meni cini imamo daleko vise selektora!
E sad svi vi koji kukate sto nema Rakocevica (koga ste garant napljuvali posle EP u Srbiji), Pere, Zike. Imate lepo jos 23 druge reprezentacije na turniru, pa ako vam se svidja spisak nekog drugog selektora a vi onda navijajte za tu zemlju. A coveka koji nam je doneo toliko medalja i readosti u najsirem mogucem luku zaobidjite.

Lukic

pre 13 godina

Dobar izbor ,realno samo Milicic od "novajlija" mozda Bogdanovic umesto Paunica i to je to ,drago mi je sto nije pozvao neke "kao" zvezde jer oni su na zalasku karijere i nema svrhe da se oni pozivaju Kecmanu svaka cast ali on ima preko 30 god. o Jaricu i dr. da nepricam oni ne zasliuzuju pa makar da imaju 20 god. treba napraviti maksimum 2 izmene u odnosu na evrobasket ,jer pobednicku ekipu ne treba menjati

oto

pre 13 godina

Koturovic,Jaric, Rakocevic,Radmanovic, Stojakovic. . . zlatni 2002. Hocu Koturovica u reprezentaciju, pod hitno da se vrati iz penzije. Divac ne mora jer je zauzet drugim poslom.

milosh-nish

pre 13 godina

da se nadovezem na moj komentar,pored Kecmana,morao je pozvati Vujanica,koji kad nije povredjen,tvrdim top 5 najboljih pleja u Evropi...

nikola mandic

pre 13 godina

ali bojan popovic i paunic... kapiram da je to taktika al ipak ispred rakocevica i vujanica.. opet cemo kuburit sa rezervama.pod kosem je ok al bi i teodosicu bilo lakse kad bi imao vujanica za alternativu.. bjelica nije los,mada radmanovica i pavlovica je trebalo zvati prije bogdanovica i keselja.mislim ipak da Duda mnogo bolje zna posao od mene i da je glupo se mijesati.nadam se medalji,makar bronzanoj koja je dostizna.

Baja

pre 13 godina

Zelim samo da mi neko objasni zbog cega Duda nije zvao Micova...nemam nista protiv bilo kog igraca sa spiska, ali isto tako mislim da je Micov bolji od barem njih petorice (Paunic, Jeremic, Milosavljevic, Bogdanovic, Radenovic, Popovic..)

StefanGrobar

pre 13 godina

Nije mi jasan razlog nepozivanja Kecmana,Vujanica i Rakocevica.Pozvani Keselj,Paunic,Milosavljevic?!Duda Ivkovic sigurno zna bolje od mene,ali cak je i Popovic dobio sansu ispred Duleta Kecmana,DOKTORA KOSARKE!Nadam se da ce nas Teo,Novica i Krstic nositi do nekog polufinala!

KOSTUNICA

pre 13 godina

MILICIC!!! nE MOGU DA VERUJEM, PA ZASTO NIJE POZVAO I JARICA I RAKOCEVICA!? Ovo nije podmladjivanje, vec povratak na vreme kada su se igraci tukli i psovali sudije nakon utakmice! Dudo, znas li sta radis?

sliv 56

pre 13 godina

Ako smem da predlozim svojih dvanaest: Teodosic,Markovic,Popovic,Tepic,Tripkovic.
Krila:Velickovic,Bjelica
Centri:Krstic,Perovic,Marjanovic,Macvan,Raduljica.
Rezerve:Savanovic,Erceg,Radenovic iBogdanovic.
Dudo legendo,izvini!!!

Миле

pre 13 godina

Очекиван списак. Могла би се поставити нека питања, нпр. чиме је Кешељ заслужио да се нађе на списку, ја сам лично очекивао и Радивојевића, али безгранично верујем у Дуду, па не постављам питања. Истина нико са овог списка осим Теодосића није имао неку посебну сезону иза себе, чак шта више адути већине оних који ће се овде огласити, Величковић и Тепић су имали врло бледуњаве сезоне. Ипак и прошле године списак није обећавао па смо узели сребрену медаљу. Надам се да ће то Дуда лепо укомпоновати, па и не мора бити медаља ако буду функционисали као тим, да екипа има главу и реп. Са срећом.

realno

pre 13 godina

Interesantni su mi komentari partizanovih pristalica: "Kecman je trebao da bude na spisku, a rakocevic je mnogo star i kvari atmosferu". Prvo, Kecman je godinu dana stariji od rakocevica. Drugo Rakocevic, je pored Teodosica ubedljivo najbolji poenter koga srpska kosarka trenutno ima. Igrac sa velikim I. Kecman nikada nije postigao ni deseti deo igorovog kvaliteta. To da kvari atmosferu su samo price i tracevi. Da je igor takav covek, ne bi igrao kod pesica u repki. Zna se da su atmosferu kvarili Radman i Jaric. Ja sam zvezdas, ali sam realan. Na ovom spisku je Igor morao da se nadje jer je veliki igrac. Bilo je tu mesta i za Vujanica. Keselj nema sta da trazi u repki trenutno. Rasic takodje. O ovom liku iz radnickog da ne pricam. Trebalo je i Dragicevic da bude na ovom spisku, jer nam treba takav igrac. On i novica bi se sjajno dopunjavali. Od nba igraca, Pavlovic bi dobro dosao, ali je pitanje da li hoce da igra za srbiju. Radmana i jarica ne bih nikada pozvao u repku.

M478

pre 13 godina

da li je moguce da na sirem spisku nema dusana kecmena? milisavljevic je mlad ok,ali da li je moguce da se ne ceni to sto je dule kecman uradio,doneo nam titulu na jadranu,f4 euroleague,kup Srbije,ako Bog da i titulu...

igor-vranje

pre 13 godina

Velika je greska zvati Milicica, decko je nevaspitan, sto je pokazao i na EP u Spaniji,l tesko ce Duda sa njim izaci na kraj,a velika je verovatnoca da ce narusiti atmosferu u reprzentaciji, ostatak spiska je OK, osim sto po meni hvali Kecman.

Djole

pre 13 godina

Jako dobar spisak.Svi su imali dobre sezone i ocekujem da dobro odigraju i na sveckom.Darko je najzad sazreo kao covek da da mislim daon moze da nam pomogne!NAPRED SRBIJA!!!SRBIJA DO ISTANBUlA(drugi krug takmicenja se igra u Istanbulu).

pirke

pre 13 godina

Ljudi, pirlo je hrvat, ne znam zasto se toliko palite na njegov komentar (dokaz: prvo napisao ``imali STE jadnu konkurenciju na EP``, a posle svim srcem protiv Srbije, pa da je poveo sve same neznalice za koje znam da ce da se obrukaju, svim srcem bih bio uz Srbiju, ovo Srbin ne moze da izjavi).

@ Jovan

Mozda bi snagom Rakovic mogao da parira, ali covece, jel ti znas, posto padeze ne znas, kakvu je sezonu imao Perovic u Pamesi? Za snagu su nam tu Krstic i Raduljica, sto da ne i Perovic, a oni su, po mom misljenju, i u svim drugim parametrima bolji od Rakovica, ne nesto preterano, ali su bolji. Spisak je dobar, mislim da se nepozivanje Kecmana moze pravdati podmladjivanjem tima, Rasic je zasluzio siri spisak, ali tesko da ce na SP. Realno, ocekujem sastav kao na EP uz neku sitnu izmenu. Dudo odluci, pa da slavimo na jesen.

sasa forcan

pre 13 godina

Dudo samo napred... Svim srcem smo uz tebe i tvoje izabranike i imamo puno poverenje u tvoj izbor igraca... Opet se nadamo nekoj od medalja...

Srdjan

pre 13 godina

Mislim da su ovi sigurni i najbolji, a ostali su tu samo da popune mesto i da eventualno odigraju po koji minut...

Miloš Teodosić (Olimpijakos), Stefan Marković (Hemofarm)
Milenko Tepić (Panatinaikos),
Uroš Tripković (Huventud), Nemanja Bjelica (Crvena zvezda)
Milan Mačvan (Hemofarm), Novica Veličković (Real Madrid)
Nenad Krstić (Oklahoma Siti), Kosta Perović (Valensija)

joeje

pre 13 godina

Tim za finale sa amerima: Miloš Teodosić (Olimpijakos), Stefan Marković (Hemofarm), Bojan Popović (Efes Pilsen), Milenko Tepić (Panatinaikos), Uroš Tripković (Huventud), Nemanja Bjelica (Crvena zvezda), Duško Savanović (Kahasol), Milan Mačvan (Hemofarm), Novica Veličković (Real Madrid), Nenad Krstić (Oklahoma Siti), Kosta Perović (Valensija), Darko Miličić (Minesota)

Bojan

pre 13 godina

Nas savez ne moze nista da uradi kako treba, tipa da omoguci da maric uopste moze da igra za reprezentaciju pa da vidimo da li duda misli da treba da igra... Krivo mi zbog kecmana, zasluzio je i te kako...

dzonula

pre 13 godina

duda ivkovic je iznio probleme zbog kojih neki momci ne igraju.normalno je da u timu ima mjesta za vujanica,rakocevica,pavlovica,stojakovica i radmanovica al savez ne radi svoje.nebitno.sto se tice ekipe,pod kosem smo odlicni.posto su krle,darko,novica i macvan sigurni,veeeeelika borba ce biti za peto mjesto pod kosem.nadam se da ce raduljica izboriti ispred perovica i ercega.savanovic je mozda koristan i za trojku al ne vidim ga medju putnicima.spolja je opet problem tanka klupa.teo,tripkovic i bjelica su ok,al kad udju u probleme sa licnima,nastaje problem.ne vjerujem da bi rakocevic i vujanic trosili toliko lopti kao sto trose u klubovima.tepic ima sezonu sa jako malo minuta sto moze biti problem.markovic ce se izgubiti u velikim utakmicama,bogdanovic je daleko od evropskog krema,keselj je stagnirao zestoko.kad se sjetim 95,6,7, duda tada nije isao da podmladjuje tim vec je zvao najbolje.i rezultati su bili tu.bila je situacija u savezu veoma dobra.niko nije razmisljao da mu otkaze.danas nekim drugim stvarima se prikriva situacija.tako da stojakovica niko i ne pominje,radmanovic i pavlovic nisu u planovima a koliko su ispred keselja,paunica i bogdanovica ne treba pominjati,vujanic je u kvalifikacijama bio kapiten,sad ga nema sto dovoljno govori,rakocevic je se namece kao logicno rjesenje... popovic,rasic,paunic,bogdanovic i neki jos su limitirani i nikad nece biti bolji igraci.ako je vec vracen darko,koji je u new yorku igrao 3 minuta dok nije dosao u minesotu koja je namjerno gubila zbog draft lutrije,zasto onda bar medju 22 nisu pozvani i ostlali igraci iz nba?jedan je dejan bodiroga,nikad vise takav kapiten i igrac.jedan je i dejan tomasevic,oduzio se.da i ostali imaju takve stavove,ne bi se pricalo o podmladjivanju,jer duda nije imao tu praksu u zlatnim godinama srpske kosarke.al koliko vidim,i ostali imaju slicne probleme,osim turaka,pa i tu mozemo vidjeti sansu za maximalno dobar rezultat.

zozon

pre 13 godina

Apsolutno je nepotrebno bilo pozivati Milicica u reprezentaciju s obzirom da se zna da nije covek kolektiva i da ne trpi autoritete.Svejedno,pozicije 4ke i 5ce su nam odlicno popunjene i nije bilo potrebe za "Di Milom".Sve sto je bilo dobro u reprezentaciji ce pasti u vodu.Takodje,nemojte se iznenaditi ako neki igraci otkazu poziv jer ne zele trpiti coveka kao sto je Milicic.Steta...

antipirlo

pre 13 godina

a sta je to Igor Rakocevic odigrao pa da ga pozove? Imao je prosle godine sansu kad je bas bio potreban pored mladih igraca. Prodao je za malo odmora, i treba on da nam igra pored MVP-a Evrolige.

ofk

pre 13 godina

wratio sam se.........:
msm duda nije normalan chovek: nije pozvao Krasica ni djokovica al aj to nema veze al je zaboravio mene da pozove!!!! kakva glupost...KAD MENE NIJE POZVAO ONDA BOLJE I DA NE IDE U OSMANLISKO CARSTVO!!!! HEHEHE

Ralemvp

pre 13 godina

Realno bi bilo Teodosic,Markovic,Tepic,Tripkovic,Bjelica,Savanovic,Velickovic,Macvan,Raduljica,Perovic,Krstic i Milicic.Ne sumnjam u Dudu da ce i Milicica staviti na pravi put.Sa Amerima se necemo sastati do finala sem ako ne budemo cetvrti u grupi,a sigurno necemo.Realno ocekivati cetvrtfinale,a mozda i finale dodje ako budemo imali srece.

nik

pre 13 godina

Solidan tim moze da bude od ovih igraca. Samo da ih zaobidju povrede i bice dobro, mislim da ce do cetvrtfinala sigurno, sve preko bi bio vrhunski rezultat.

Velizar

pre 13 godina

Zna Ivkovic sta radi. Rakocevic nije timski igrac, niti ce ikada biti. Ko smo mi da osporavamo odluke jednog od najboljih evropskih trenera? Srbi su uvek najpametniji za sve.

Indijanac Dzons

pre 13 godina

Niste svesni kako je ovo dobar potez.Sto se tice Marica, odbijeni smo od strane FIBA i tu nema vise price.Maric igra za Australiju na svetskom prvenstvu.

shomi

pre 13 godina

Nije zvao Rakocha???
Ali zato jeste popovica,rasica???
A keselj pozvan cisto na siri spisak da ne ispadne kao da je preposteni dusko vujosevic sastavljao spisak???
valjda se barem novica nece mrstiti na samog sebe i sve okolo,valjda ce tepic,chirlidersica PAO-a obrijati brkove i ispraviti grbu i kosta perovic nauciti da hoda do SP kao i marjanovic
Bice opet fazon daj loptu Teu valjda ce nesto napravi

pogrebnik from nis

pre 13 godina

@Pirlo
Partizanski lobi poceo i evropom da hara,i samo takvi dblcici kao ti prave podele na vas i nas kad je reprezentacija u pitanju,u bilo kom sportu.
Drugo je kad igraju klubovi onda uvek protiv VAS.

Joca

pre 13 godina

Ovo je definitivno kraj mog praćenja košarke. Ne pozvati Rakočevića, bez komentara. I molio bih administratora da uz moj komentar ne stavlja opciju za glasanje za i protiv. Hvala.

MojBratBane

pre 13 godina

svasta bih sada u lice rekao dudi ivkovicu... ako je neko zasluzio na svetu da igra to je dusan kecman! a vi slepci sada ispljujte mene i slepo ispratite svaku odluku dude ivkovica.

chaponja

pre 13 godina

Rakočević je dobar ali ne može
da igra sa ovim mocima a i pitanje je koliko Duda voli takav tip igrača koji mnogo troši lopti.Sto se Miličića tiče njega će Duda da obuzda i stvarno nam treba,mnogo je snazan i jak defanzivac

xxx

pre 13 godina

nadam se da ce igrati dobro na SP,ove sezone pola igraca imala je ocaj sezonu...ali verujem u ekipu ko god da ostane na spisku nadam se da ce se boriti kao prosle godine...

a

pre 13 godina

bogdanovic, tripkovic, keselj, jeremic, paunic i rasic apsolutno nepotrebni na ovom spisku... pa sa kakvim oni samopozdanjem (sem rasica koga ni grobari ne vole) dolaze na pripreme reprezentacije... bojim se debakla u turskoj

Misljenje

pre 13 godina

Ne kontam, al bas ne kotam koga bi to Maric "izbacio" iz ove postave centara. Ljudi van ove Partizanove koncepcije on je metar nizi od npr. Raduljice

sliv 56

pre 13 godina

Ako smem da predlozim svojih dvanaest: Teodosic,Markovic,Popovic,Tepic,Tripkovic.
Krila:Velickovic,Bjelica
Centri:Krstic,Perovic,Marjanovic,Macvan,Raduljica.
Rezerve:Savanovic,Erceg,Radenovic iBogdanovic.
Dudo legendo,izvini!!!

Nikola

pre 13 godina

Ovaj Pirlo ne zasluzuje komentar. Nipodastava rezultate jednog vrhunskog i dokazanog trenera, a klubski je ostrascen i vidi se nimalo strucan.
Bravo za Darka Milicica, mislim da se u Mineasoti vratio u formu. Po meni treba umesto Paunica staviti Luku ili Keselja na spoljnim pozicijama, a Milicica umesto Koste i kao prosle godine na medalju juris!!!

zlatkowich

pre 13 godina

Ljudi , Savanovic , Erceg (covek bez kluba) , Radenovic , Jeremic i ostala ekipa , su Dudi preci , nego Kecman , Rakocevic , Vujanic... Ko voli kosarku , zna dobro da nam trebaju iskusni za svetsko. Ne moraju oni iz Nba , da ne navodim imena, jer ne bi igrali srcem za svoju zemlju , nisu se odazivali od 2003.godine , tako da nam i ne trebaju . Ali i pored svega , verujem u ove momke , i sa srecom na svetskom , bar neku od medalja da nam donesu , bice dovoljno .

milos marceta

pre 13 godina

Lično smatram da od svih pozvanih šutera niko nema kvalitet za veliko takmičenje. Pa ko od njim ima na svakoj utakmici barem po 15 poena. Mislim da osim Igora Rakočevića i Miloša Vujanića (naravno Stojaković koji već odavno ne igra za reprezentaciju)mi takvog igrača nemamo. Nemamo šutera koji će tri trojke vezati na utakmici a nekad je takvih i u EX JY i u Srbiji bilo na pretek. Ostali više manje ok.
Miloš B.Luka

Vucko

pre 13 godina

Ovde fali samo Igor Rakocevic, treba nam jedan bek kosgeter, jer osim Teodosica i Tripkovica slabo je ovo na spoljnim linijama, pozicija 3 nije losa, najbolji mladi igrac Evrope Bjelica i plus Bogdanovic, a na poziciji 4 i 5 smo fenomenalno popunjeni prosto covek ne zna kog da odabere.

GROBAR UZICE

pre 13 godina

Ne mogu da verujem da je covek zvao Keselja koji je operisan od kosarke, pa sta taj uopste igra koliko poena daje po mecu,smesan je igrac do bola, e moj Ivkovicu!!!

nislija

pre 13 godina

Ne kontam, al bas ne kotam koga bi to Maric "izbacio" iz ove postave centara. Ljudi van ove Partizanove koncepcije on je metar nizi od npr. Raduljice
(Misljenje, 2. jun 2010 18:15)

E sad... Lako ti je da sad pominjes "Partizanovu koncepciju" ,ali cinjenica je da je Maric dosta bolji centar od Raduljice.U medjusobnim duelima sa FMP-om si mogao da vidis da Raduljica ne moze da cuva Marica,da ga ovaj nosi i gradi pod kosem kako pozeli, ima i mnogo bolju ledjnu tehniku,bolji skok... covek je najkorisniji igrac EL,nije mogao ni jedan centar u EL da ga cuva nego su ga udvajali i utrajali.

A mislim da nebi bilo lose da se na krajnjem spisku nadje Jeremic.Neki su mozda iznenadjeni sto je on pozvan i na ovom spisku,ali mi sem Tripka nemamo ni jednog izrazitig sutera.Paunic slabo sutira trojike,Markovic isto,Bogdanovic nista posebno,Tepic slabo... Jeste da ovaj voli da se tako malo ispucava ali nam je bas takav igrac potreban,sut mu je sasvim solidan,a ima i dobar ulaz.Mada sve to zavisi kako ce se pokazati na pripemama.

Peca

pre 13 godina

Spisak je okej, ako mogu ovako navijacki da prokomentarisem..
Svima treba dati sansu za dokazivanje ,ali mojih 12 bi mozda ovako izgledalo:
KRSTIC(ukoliko odustane zbog kolena onda PEROVIC)-RADULjICA-MARJANOVIC
potom
VELICKOVIC-MACVAN-KESELJ-BJELICA i
TEPIC-TRIPKOVIC-TEODOSIC-RASIC-PAUNIC

dodorula

pre 13 godina

sasvim korektan sastav...igrači od prošle godine + godinu dana iskusniji... fino je što ima toliko igrača iz naše lige! osveženje potajno predstavlja savanović, bogdanović i miličić koji bi možda mogli da budu korisni u sistemu. za mene možda malo iznenađenje - izostanak kecmana

CZV

pre 13 godina

Bojan Popovic, decko ne zna loptu da vodi, a neko ga uporno gura u reprezentaciju. Aleksandar Rasic, sami znate da ni kod Duleta ne igra prvu postavu. Dragan Milosavljevic, ko kod da je on. Mladen Jeremic...bez reci, kukavica od igraca... A nema Jarica, Vujanica koji je po meni odigrao sezonu zivota, jeste njegova ekipa bila poslednja u Spanskom prvenstvu, al decko je jedini igrao kako valja. Pavlovic, nema boljeg krila u reprezentaciji. Rakocevic, standardno dobar!!! Al realno, pored svih ovih sto su na spisku, po meni najvise je zasluzio Kecman da se nadje, pa makar to bilo i na sirem!!!
Reprezentacija osudjena na propast u Turskoj!!!

Surovi realista

pre 13 godina

Slazem se da ce zvanje Milicica prouzrokovati ogromne posledice za ovaj tim i njegovu hemiju stvaranu od onih kvalifikacija...Zivi bili pa videli!!!Napisao bih jos mnogo ovde ali nas savez vec gotovo deceniju preslikava model svih onih Zvezdinih uprava koje su je dovele dovde a nasu kosarku potpuno unistile...To je surova istina,nazalost!

milos

pre 13 godina

nisam veliki ljubitelj Di-Mila, ali ako Duda kaze da je za reprezentaciju, onda ok. No, treba da vidimo da li ce da se odazove, i da li ce proci Dudine naporne treninge.
A sto se tice Pirla, sram te bilo!!!!

misa

pre 13 godina

ok. razumem sve ali... IGOR Rakocevic nam je bio neophodan.
kod Dude bi mnorao da bude miran, da psotuje pravila a jedini ali jedini je igrac koji je pravi suter/kosgeter...
imacemo opet isti problem:
kad nas stegnu NECE biti nikoga da sutne... osim Teodosica kome c ebiti mnogo teze da igra sad kad ga svi znaju i planiraju odbranu nad njim...
verujem u Dudu i momke ali...
Rakocevic, pa cak i Kecman su bili pottrebni klincima...

mc

pre 13 godina

@ slobo

- Jaric ...imamo mladje i bolje
- Rakocevic....oce igra, nece igra, nece igra :)) svadjalica
- Pavlovic ...ne znam,,niko ni reci
- Radmanovic ...trazi preveliku minutazu
- Vujanic ....isto ko za jarica, mada mislim da je ipak mogao na siri spisak
- Stojakovic ...gotovo, sam rekao.
- Maric NE RAZUMEM! NIKO SE NE OGLASAVA, A CELE GODINE SE PRICA O TOME????
- Kecman ne razumem
- Aleksandrov ima boljih
- Dragicevic Ne razumem

jako sam pomogao :))))

stefan

pre 13 godina

ovo je ocekivan spisak,bez nekih iznenadjenja...najstariji igrac u ekipi ima 27 godina,duda ce ocigledno opet imati najmladju ekipu na prvenstvu...sto se spiska tice- duda nije pozvao rakocevica i kecmana koji bi mnogo znacili,makar zbog ogromnog iskustva,ali rakocevic je velika prznica a kecman je solidan klupski igrac,nisam siguran da ne bi svojim prisustvom ugusili nekog mladjeg,ali svakako da je makar jedan od njih dvojice zasluzio da prodje pripreme...darko milicic je na spisku,za mnoge je to iznenadjenje jer u karijeri je do sada pokazao vrlo malo...ovo je njegova poslednja sansa u reprezentaciji,ima 3 meseca da se pokaze i da radi sa ostatkom ekipe,a moje misljenje je da je ovo nedostajalo njemu u celoj karijeri- ozbiljne i naporne pripreme sa strogim i iskusnim trenerom i najveci nivo discipline...moze biti izuzetno koristan mada s obzirom da su tu krstic(kapiten),raduljica(mladji,talentovaniji i dominantniji,u buducnosti prvi centar reprezentacije),kosta perovic(odlicna sezona u pamesi,dobar sut spolja,i dalje napreduje) i puno igraca koji mogu popuniti mesta od 3-5,morace da odradi stravicne pripreme...drago mi je da je tu i igrac radnickog,to samo pokazuje da imamo jednu od najboljih liga u evropi,a muta je osposobio jos jedan tim i nekolicinu igraca kao cakarevic,aleksic itd...savanovic je bio jedan od najboljih stranaca u ACB ligi ove sezone i potpuno je zasluzeno tu mada mislim da ce biti jedan od poslednjih koji ce ispasti sa spiska...ivan paunic je igrao solidno ali nista posebno,ali njegova uloga u selekciji se bitno razlikuje od one u arisu jer je on igrac zadatka i moze biti koristan...luka bogdanovic je jedan od onih igraca koji daju sirinu u napadu ali nije konstantan i to je problem,mozda se pronadje tokom priprema,ima velikih problema sa skokom a u odbrani je gotovo igrac manje za svoju ekipu...keselj je tu zbog odlicnih igara u srpskoj ligi ali i kao prospekt za buducnost,malo koja ekipa ima beka koji je visok 2.07,ipak mislim da ce samo proci pripreme sa ekipom da bi bio sto bolji u narednoj sezoni...aleksandar rasic je na ovom spisku samo zbog toga sto je igrac partizana,najbolje ekipe u regionu,cudan tip igraca koji neke utakmice prespava ali moze utrpati s vremena na vreme 6-7 trojki i to je njegov maksimum...nema kontinuitet dobrih partija,vrlo je slab u odbrani a njegova igra me podseca na izgladnelu lisicu koja danima ceka plen(kos u ovom slucaju),igrati sa takvim igracem je vrlo rizicno a SP je preozbiljno takmicenje da bi cekali da on proradi...radenovic verovatno otpada medju prvima,mislim da se ne moze izboriti za mesto sa ostalim centrima,a i nije bio previse opasan ove sezone...verujem da bojan popovic nece ici na svetsko jer je to igrac manje,pokazao je na EP da on ipak nije adut sa klupe kao recimo sto je saras u PAO-u,papalukas u OLY itd...on to jednostavno nema...mislim da bi spisak trebalo da izgleda ovako( nadam se da ce nas mimoici povrede9:
teodosic
tepic
markovic
tripkovic
paunic,savanovic,bogdanovic,jeremic(ko najbolje odradi pripreme,moj favorit je jeremic jer je ubedljivo najbolji suter u ovoj grupi igraca)
bjelica
macvan
velickovic
raduljica
perovic
krstic
milicic

crni_srbija

pre 13 godina

prijatno sam iznenadjen spiskom,ako treba podmladjivati tim,treba to uraditi iz korena,ovo su sve mladi momci i stasace u pravi tim,ekipa je ista od prosle godine plus darko milicic...sada nije rezultat najbitniji,vec da za sledece prvenstvo imamo uigran i siguran tim koji ce, igrati ne sumnjam na nivou kakav ova zemlja zasluzuje...zaboravite rakocevica,pedju,radmana,vujanica i marica,stvaramo novi tim i dajmo podrsku dudi

Willzykk

pre 13 godina

Jedino možda iznenađenje je to što nema Vujanića i to što je Rašić pozvan pre Kecmana, iako imamo dosta dobre plejeve, a za Rakočevića, možda je i mogao, možda i nije mogao da ga pozove, ali ako neko zna šta radi, onda je to Duda. Sve dok igrači igraju za državu, a ne za prestiž, onda iako nas budu smatrali autsajderima, što ne verujem da će da bude slučaj, imamo šansu da ostvarimo nešto veliko na SP-u. NAPRED NAŠI!!!

Srbenda

pre 13 godina

Slažem se sa Pirlom, navijaću protiv Srbije, ili neću ni gledati našu reprezentaciju. Zašto bih se nervirao bez razloga. Podmlađivanje nije izgovor.. Ovi igrači nikada ništa neće postići dajem nogu ako ne bude tako!

Nenad

pre 13 godina

Spisak je ok mada mozda je bilo prostora za Milka Bjelicu i Vladimira MIcova . Po mom misljenju najboljih 12 su:
Bekovi-Teodosic , Markovic , Tepic , Tripkovic , Paunic.

Krila - Bogdanovic , Bjelica

krilni centri - Velickovic , Macvan

Centri - Krstic , Milicic , Raduljica

crespo

pre 13 godina

Spisak je sjajan! Najbolje sto imamo!. To je tim koji ce svoj maksimum dostici za 2god. na Olimpijskim igrama.
Mislim da ce cetvrtfinale na ovom prvenstvu biti uspeh za nasu reprezentaciju

vladimir

pre 13 godina

Naslov bi bio laza i para laza
vec godinama kosarka je razbijena u param parcad.Reprezentacija ne postoji, ne bas bukvalno ...ali.Najbolji igraci ne igraju rer im menadzeri ne drmaju reprezentacijom{stojakovi,rakocevic, vujanic, jaric},pritom se isti manje-vise prikriveno ili javno vredjaju po svim osnovama bez ikakvog razloga[npr radmanovic da je ne patriota a covek prvim avionom dosa u Beograd kad je pocelo bombardovanje}Salju se b i C reprezentacije poslusnika, plasman nije bitan[npr u Poljskoj se posrecilo}Prvenstvo lici na NFL povrede su redovna pojava.Sudije o trosku pojedinih menadzera i ljudi bliskih Partizanu letuju po dalekim morima.Sa jadranskom ligom se kao svadja ali tamo nasi manifetluci ne prolaze. Iz hiljadu razloga nisam naklonjem nasim ''bivsim'' ali za ovo su u pravu.Registracioni pravilnik je protivan FIBA propisima jer ukida pravilo ''Istocnog Bosmana'' u korist maminih i tatinih sinova da ne bi imali konkurenciju.
Zbog toga ne bi bilo lose da rezultatski ne prodjemo da se krene od 0.

nikola

pre 13 godina

Boce ovde veci problem odluciti se za 5 igraca na pozicijama krilnih centara i centara (Duda jos za proslo EP rece da vodi uvek ukupno 5 igraca na tim pozicijama): Velickovic,Macvan, Savanovic,Erceg, Krstic,Milicic,Raduljica (da na pr. otpsem Kostu P. mada nije iskljuceno i da on igra,sve zavisi od priprema kako se pokazu,prosle godine smo se mnogo puta iznenadili kada je Duda skracivao spisak). Zalosno je od ovih 7 izbaciti dvojicu,stvarno zalosno.Na bekovskim pozicijama ce ,mislim, stvari biti mnogo lakse.

jovan

pre 13 godina

@pirke
Niko nije znao da Maric moze da bude najbolji centar evrolige ali dule vujosevic je ga pozvao da dodje u partizan.ja sam siguran da je primetio njegov potencial..........i dao njemu sansu.
ja mislim da rakovic isto je mogao da bude iznenadjenje,ali ovo nije vazno..........i ti si potpuno u pravu....."pricaj srpski da te ceo svet razume" je nesto sto mora da se postuje.......ja zivim u frnacuskoj.......kad slucajno gledam srpsku televiziju cujem da srbi kod nas sve vise vole da koriste francuski ili engleski nego nas jezik.....srpski.
pa ondo ja te zzzhvaljujem sto pokusas da ispravis moe greske,mnogo si ljubazan....ali nemoj da nastavis taj zadatak da zaboravis srpski.
Po meni,i necu da se pravim trener........hteo bih da selekcija bude:

teodosic
tepic
markovic
tripkovic
jeremic
bjelica
velickovic
erceg
krstic
milicic
raduljica
marjanovic

(krstic po meni je bolji na posiciji 4).

Peki

pre 13 godina

rakocevic nikad nije igrao odbranu,a Paunic mozda ne zna napad ali pegla odbranu,tripkovic celu sezonu kuburu sa povredama niko nije rekao da ce biti na uzem spisku.nije fora da zove 16igraca i tu su neki sigurica za tursku,ja znam da radenovic nece ici ali ostali ce morati da se bore za svoje mesto cak i na prirema daju 100% da selekotr zna na koga moze da racuna,stefan markovic isto mozda nekad ne moze da ubode vola ali zato pegla odbranu isto vazi i za bojana popovica play koji igra dobranu i asistira

NIKSON

pre 13 godina

vujanic,jaric,avdalovic,rakocevic,kecman,stojakovic,pavlovic,radmanovic,dragicevic,savanovic,marjanovic,perovic (3 zadnja ce otpanuti pa zato) pa kako da srbija ne uzme medalju kad kuci ostaje sastav koji moze uzeti medalju :))) bolja da su se malo izmijesali,al dobro je i ovako.dusan ivkovic mag

zemlja SRBIJA

pre 13 godina

A Kecman,Bozic,Maric....Sto se nije pregovaralo sa Mekalebom,Veselim i Robertsom za drzavljanstvo...Pa sto je TADIC pjevao u Areni ako to ne moze da im ponudi ???? Gdje su svi ti Srbi sto se komsije hvale sa njima da su u interesu Srpske kosarke predstavljali nasu zemlju a ne svojih dzepova i ugovora...A da zaboravio sam Vujosevic je pomocnik Dudi...Cek ,cek pa nije,on je selektor Crne Gore...Sto on nije nas selektor? A da bio je al nije mogao dalje od cetvtfinala sa evropskim drim timom u to vrijeme....E Zvezdo Zvezdo kakva god da si ipak si nam najbolja

Rade- Futog

pre 13 godina

Ocekivan spisak! Drago mi je sto je Milicic vracen u tim, jer kvalitetom zaista zasluzuje, Duda ce kanalisati njegov temperament i bice pravi u Turskoj! Samo, nemogu prezaliti sto Igor nece igrati! Da imamo boljeg, ne bih se bunio, ali on je na poziciji beka sutera i dalje medju tri u Evropi i bez takvog igraca koji svima moze dati po 30 poena, realno se, medalja na SP tesko osvaja!

ofk

pre 13 godina

Ne idemo na prvenstvo sa iluzijama mi se propremamo za ciklus 2012..krece stara prica demagoga Dud's Ivkovica potkrepljena kako KSS nema para...pa ako upali upali...

Petar

pre 13 godina

A dobro bre, sta je sa Vujanicem, Rakocevicem, Kecmanom...Koji moj zove Paunica i onog iz Radnickog? Opet vodi prosecnu reprezentaciju. Svaka mu cast ako sa ovima stigne do i prodje Top 8...

Zeljkoni

pre 13 godina

Nema Rakocevica?? Bas je zanimljiv ovaj spisak, vidim da je pozicija 2 bas dobro zastupljena!! Bice sraman rezultat to je sigurno

jovan

pre 13 godina

najbolji igraci se nalaze na tu spisku aline razumen zasto jedan rakovic nikad ne dobije sansu da pake sta zna.Mislim da ovaj igrac a njegovim snagom bi bio mnogo koristan,mnogo vise nego perovic,koji je na t spisku samo zbog cinjenica da je nekad bio clan partizana.
Nema ni micov ni cvetkovic koji po meni su jos uvek bolji igraci od paunic i keselj.taj zadnji ovu sezonu nije ni znao gde se nalazi ne terenu,i ocigledno pokazao da osim odraz ne zna da igra kosarku.

branem

pre 13 godina

Svaka čast Dudi za sve do sada i puno sreće na SP!!

Ali ako ima mesta za Miličića nevaspitanog, šta je sa Vujanićem pa i Rakočevićem?
Za Savanovića je super što će dobiti šansu ali bilo bi lepo da se kaže nešto i o NBA "zvezdama" i njihovom statusu i obrazloženjima - ipak to javnost očekuje da čuje, ipak je posao selektora javna stvar...da znamo ko je patriota od njih i ko se dobro prodao posle uspeha reprezentacije a sada se pravi pametan i smišlja razloge izostanka...
Šta je sa Marićem Boro Stankoviću? Zar nije mogao da izlobira počasni predsednik?
Sramota!!

mali zvezdas

pre 13 godina

Volim Zvezdu vise nego 'leba, ali sam posten i kad vidim da mi imamo vise reprezentativaca u basketu nego Partizan - eeej, bre, to je bas neverovatno!

terminator

pre 13 godina

Nisu mi jasno ovi sto pominju Rakocevica. Takav nam igrac jednostavno ne treba. Ima on kvalitet ali decko ubija sa soliranjem i pespotrebnim ispucavanjima sa svih pozicija.
Cinjenica je dan nam pored Teodosica treba jos jedan veoma kvalitetan plej,a Markovic i Popovic su samo solidni igraci.Morao je Duda da pozove Vujanica ili Jarica.Ja bih se pre odlucio za Jarica. Moze da prica ko sta hoce ali Jaric moze da odigra u odlucujucim trenucima najbolje i Teo moze uz njega da nauci neke stvari.Uvek je za reprezentaciju igrao dobro,za razliku od Rakocevica.

termit

pre 13 godina

..pitao bih gsn selektora...sta se desilo sa igracima PARTIZANA...nestali sa karte ili.....kada vec nije pozvao KECMANA mogao je makar ekonoma ili higijenicara da pozove...ili makar navijace koji bi nam posluzili na tom prvenstvu...ne znam sta je PARTIZAN ove sezone trebao jos da osvoji ne bi li dobio nekog igraca u tzv reprezentaciji.....i to jos na SIREM SPISKU....pa to je SRAMOTA

mishovic

pre 13 godina

po meni je swe ok ali ivkovic je trebao da pozove KECMANA,RAKOCEICA i VUJANICA bar na shiri spisak njihovo iskustvo bi nam mnogo znachili pa makar da neshto pokazu owim klincima i na pripremama....i ako ja msm da je njihowo mestu i na svetskom josh barem ove godine ,ako neshto hocemo.owako stizemo do polu finala sigurn,o ali tu nam fali iskustvo da dobijemo ameriku(bez wadea i LeBrona) koji bi mislili da su vec prosli a ovako teshko..u svakom sluchaju Dudo care znash ti shta radish!!!!

ysk!

pre 13 godina

Zao mi je sto nema Vujanica i Tadije Dragicevica... I Rasic ne zasluzuje poziv, nema kvaliteta lik da igra na visokom nivou kao sto se to ocekuje na SP. Duda je rekao da je cilj medalja na OI u Londonu, tako da ovde sta urade, urade... Mada bi bilo lepo da se ostvari neki lep rezultat... Imamo znanje za tako nesto...

Dusan

pre 13 godina

Cilj olimpijada 2012
Pozvani su igraci koji ce tad biti na max svojih mogucnosti...Koji Kecman,Rakocevic,Vujanic itd...Oni su svoje zavrsili,imamo mlade momke sa kojima cemo pokusati na olimpijadi da uradimo nesto...sto se svi bunite,mi smo sa najmladjom repkom 2 u evropi...ae malo vise vere!!! A sto se tice partizana,pa koga da pozove jos sem Rasica...Veselog,Marica,Robertsa,Mekejleba,Vranesa? Ne razumem vas!!!!

ForeverSRB

pre 13 godina

Duda chini chuda!!! Pa tako i u sluchaju Rakochevic!!! Ae ako neko ima neke dodatne informacije o Tepicu, Tripkvicu, Velickovicu, Popovicu, kako su igrali u ovoj sezoni, i nisam bash pratio evro basket..? I, neka neko ko stvarno zna i prati mi kaze par stvari o igrachima, a ne da lupa i pametuje, kao shto imate obichaj!!

Avodzobi

pre 13 godina

Po vidjenom jedino su sigurni putnici Teodosic, Krstic i Milicic ostalih deset ce morati bas da se pokazu. Strava spisak i jedino mozda Kecman ili Rakocevic mesto Rasica koji je zalutao na spisak.

nikola mandic

pre 13 godina

kakav maric,raduljica je klasa za njega.veseli ok al maric da igra milicic da kupi lopte?mislim... odlicna je ekipa.nedostaju 4 igraca za siri spisak al sta je tu je.milo mi je sto stojakovica i jarica niko ne pominje.realno,ima mjesta al nije to to vise.aleksandrova je neko pomenuo.los je i za jadransku ligu.od 26 najboljih 22 je na spisku i to je ok.medalja se po meni,ne dovodi u pitanje.

ne razumem

pre 13 godina

Cekaj gde je Rakocevic,mogao je i Kecmana pre nego Rasica da pozove,decko zna samo trojku da sutne,i da prevede loptu preko centra ako ima srece.Dobro je sto je Milicica zvao,kako ce da zavodi decko red na terenu to je neverovatno!!!

realan

pre 13 godina

Kakav je to spisak kada na njemu nema Miloša Vujanića?Pratio sam njegove igren u Mursiji i stalno je imao preko 20 poena uz isto toliki index uspesnosti.Pa zar je to malo ? Sta treba jos da covek uđe u A tim? Jeste da je igrao u najslabijem klubu u ACB ligi ali je ograo i to VEOMA uspesno?Nije grejao klupu kao neki...Ne razumem niti cu ikada zasto njega nema.Da nije imao onu povredu bio bi najbolji prej Evrope...Kakav Bjelica, Rasic i Popovic!!!Oni su za nasu ligu i NLB ligu i nista vise

gogi

pre 13 godina

ma ljudi danas u modernoj košarci dobri bekovi koji če da organizuju igru daju zajedno 25-30 koševa i naprave 10-15 asistencija su sve i sva. mi osim teodosića nemamo takve igrače jer svi ostali bekovi igraju u napadu okrenuti leđima ka košu a tada džabe nam i centri i krila i sve drugo.pa na spisku je morao da bude ili rakoćevič ili vujanić jer su oni takvi igrači i imaju iskustva velikih takmičenja. jer nemožemo da dozvolimo ponovne neuspehe od predhodnih godina jer dok su seniori stagnirali mlade generacije su osvajale sve što se moglo osvojiti i nemojmo da nam to bude neiskorišćeno ali uz mladost mora da stoji i iskustvo

ofk

pre 13 godina

Ovo je najbolje sto imamo,Duda zna znanje,ne treba njemu pricati,mada je mogao da pozove Jelovca i Sinoveca kao mlade nade.
napred nasi po jos jedno odlicije.

Vlado

pre 13 godina

Slobo svaka cast za komentar, da su ti igraci visak, a da ima mesta za nekog Nemanju Bjelicu, ili Urosa Tripkovica ne mogu da verujem. U stvari bas me briga neka radi sta hoce.

nikola basketland

pre 13 godina

Sve super samo umesto Rasica
Vujanic.Imamo najbolje centre u evropi,krila su dobra jedino bekovi mogu biti problem.Netreba ocekivati finale konkurencija je jaka

Monte

pre 13 godina

4. Popović Bojan
5. Tepić Milenko
6. Teodosić Miloš
7. Bjelica Nemanja
8. Kešelj Marko
9. Marković Stefan
10.Tripković Uroš
11.Miličić Darko
12.Krstić Nenad
13.Raduljica Miroslav
14.Veličković Novica
15. Mačvan Milan

prvaci svijeta, zar ne dudo?!:)))

Pirlo

pre 13 godina

Imali ste više sreće nego pameti u poljskoj gde je postojala jedna i po kvalitetna reprezentacija.. na krnjem prvenstvu gde je jedino španija povela 12 najboljih

A pogledajte sad ova imena.. tepić ne zapinje kod obradovića, tripković nestao sa lica zemlje, novica tu i tamo (svaku treću igra na nivou), krstić kuburi sa povredama.. o igracima kao što su marković, paunić, perović, popović ne treba trošiti reči.. imamo jednog klasnog igrača, i to je teodosić.. i pored svega toga da nisi našao motiva da pozoveš Igora!

jedva čekam svetsko.. svim srcem protiv srbije, centralizovane srpske košarke kojom dominara partizanski lobi na čelu sa ovim čovekom koji nije ni svestan kakva ga bruka čeka u septembru.

kosarkas

pre 13 godina

Svaka cast Ivkovicu! Steta sto se na spisku ne nalaze najistaknutiji igraci Partizana-Mejkleb,Robertas,Veseli,Maric i Vranes.Oni su po Evropi,kako kazu pristalice Partizana,pronosili slavu nase kosarke.

Joca

pre 13 godina

Ovo je definitivno kraj mog praćenja košarke. Ne pozvati Rakočevića, bez komentara. I molio bih administratora da uz moj komentar ne stavlja opciju za glasanje za i protiv. Hvala.

Srbenda

pre 13 godina

Slažem se sa Pirlom, navijaću protiv Srbije, ili neću ni gledati našu reprezentaciju. Zašto bih se nervirao bez razloga. Podmlađivanje nije izgovor.. Ovi igrači nikada ništa neće postići dajem nogu ako ne bude tako!

Nisu bitne godine,već kvalitet

pre 13 godina

A ubedljivo naš najbolji igrač Rakočević u ovoj ekipi nema mesta?Daj Bože da postignemo nešto bez njega jer neće sreća uvek biti uz nas.Treba nam šuter a sem Teodosića ih nešto nema,Tripković nema minutažu ni u svom klubu,a za reprezentaciju nikad nije ni odigrao nešto kvalitetno.

niksicko kazi linoleum!

pre 13 godina

Pa znate li kada bih ja dosao na pripreme krajem juna za prvenstvo u septembru? NIKAD!
Fudbaleri se pripremaju max 15 dana za sport koji je naporniji od kosarke. Kosarkaske utaknmice se na turnirima igraju dan za danom, da li se neko seca da je neka reprezentacija u fudbalu na nekom turniru igrala dva dana zaredom? Pozdrav svima, ipak su ovo zastarele i suvise duge pripreme...

Slobo

pre 13 godina

Neko ko dobro poznaje nasu kosarku, mozda moze reci sto ovih igraca nema na spisku:

- Jaric
- Rakocevic
- Pavlovic
- Radmanovic
- Vujanic
- Stojakovic
- Maric
- Kecman
- Aleksandrov
- Dragicevic

a

pre 13 godina

bogdanovic, tripkovic, keselj, jeremic, paunic i rasic apsolutno nepotrebni na ovom spisku... pa sa kakvim oni samopozdanjem (sem rasica koga ni grobari ne vole) dolaze na pripreme reprezentacije... bojim se debakla u turskoj

KOSTUNICA

pre 13 godina

MILICIC!!! nE MOGU DA VERUJEM, PA ZASTO NIJE POZVAO I JARICA I RAKOCEVICA!? Ovo nije podmladjivanje, vec povratak na vreme kada su se igraci tukli i psovali sudije nakon utakmice! Dudo, znas li sta radis?

CZV

pre 13 godina

Bojan Popovic, decko ne zna loptu da vodi, a neko ga uporno gura u reprezentaciju. Aleksandar Rasic, sami znate da ni kod Duleta ne igra prvu postavu. Dragan Milosavljevic, ko kod da je on. Mladen Jeremic...bez reci, kukavica od igraca... A nema Jarica, Vujanica koji je po meni odigrao sezonu zivota, jeste njegova ekipa bila poslednja u Spanskom prvenstvu, al decko je jedini igrao kako valja. Pavlovic, nema boljeg krila u reprezentaciji. Rakocevic, standardno dobar!!! Al realno, pored svih ovih sto su na spisku, po meni najvise je zasluzio Kecman da se nadje, pa makar to bilo i na sirem!!!
Reprezentacija osudjena na propast u Turskoj!!!

Radnicki

pre 13 godina

Vidi vidi, a gde su grobari, samo jedan, Hemofarm tri, zvezda dva igraca na spisku. Tako je to kad Dule forsira Crnogorce i strance mada su i ovi prvi stranci.

shomi

pre 13 godina

Nije zvao Rakocha???
Ali zato jeste popovica,rasica???
A keselj pozvan cisto na siri spisak da ne ispadne kao da je preposteni dusko vujosevic sastavljao spisak???
valjda se barem novica nece mrstiti na samog sebe i sve okolo,valjda ce tepic,chirlidersica PAO-a obrijati brkove i ispraviti grbu i kosta perovic nauciti da hoda do SP kao i marjanovic
Bice opet fazon daj loptu Teu valjda ce nesto napravi

Zeljkoni

pre 13 godina

Nema Rakocevica?? Bas je zanimljiv ovaj spisak, vidim da je pozicija 2 bas dobro zastupljena!! Bice sraman rezultat to je sigurno

Peca

pre 13 godina

Spisak je okej, ako mogu ovako navijacki da prokomentarisem..
Svima treba dati sansu za dokazivanje ,ali mojih 12 bi mozda ovako izgledalo:
KRSTIC(ukoliko odustane zbog kolena onda PEROVIC)-RADULjICA-MARJANOVIC
potom
VELICKOVIC-MACVAN-KESELJ-BJELICA i
TEPIC-TRIPKOVIC-TEODOSIC-RASIC-PAUNIC

nikola mandic

pre 13 godina

zasto nema vujanica?igrao je odlicno!radmanovic i pavlovic ni na sirem spisku.keselj nikad nece biti nivo za evropu. bogdanovic takodje.zasto ih bar nema na sirem spisku?nemamo neke sutere da bi ih se tako odrekli.kakav popovic,zar on prije vujanica da bude pozvan?nije ni igrao skoro.paunic,a nema rakocevica?mislim da je duda veliki mag ali treba rizikovati ponekad.opet cemo imati tanku klupu,to ne valja kad vec imamo potencijal

vladimir

pre 13 godina

Naslov bi bio laza i para laza
vec godinama kosarka je razbijena u param parcad.Reprezentacija ne postoji, ne bas bukvalno ...ali.Najbolji igraci ne igraju rer im menadzeri ne drmaju reprezentacijom{stojakovi,rakocevic, vujanic, jaric},pritom se isti manje-vise prikriveno ili javno vredjaju po svim osnovama bez ikakvog razloga[npr radmanovic da je ne patriota a covek prvim avionom dosa u Beograd kad je pocelo bombardovanje}Salju se b i C reprezentacije poslusnika, plasman nije bitan[npr u Poljskoj se posrecilo}Prvenstvo lici na NFL povrede su redovna pojava.Sudije o trosku pojedinih menadzera i ljudi bliskih Partizanu letuju po dalekim morima.Sa jadranskom ligom se kao svadja ali tamo nasi manifetluci ne prolaze. Iz hiljadu razloga nisam naklonjem nasim ''bivsim'' ali za ovo su u pravu.Registracioni pravilnik je protivan FIBA propisima jer ukida pravilo ''Istocnog Bosmana'' u korist maminih i tatinih sinova da ne bi imali konkurenciju.
Zbog toga ne bi bilo lose da rezultatski ne prodjemo da se krene od 0.

MojBratBane

pre 13 godina

svasta bih sada u lice rekao dudi ivkovicu... ako je neko zasluzio na svetu da igra to je dusan kecman! a vi slepci sada ispljujte mene i slepo ispratite svaku odluku dude ivkovica.

kiza

pre 13 godina

Stavljanjem u reprezentaciju Milicica je napraljena kardinalna greska. Taj covek ne trpi autoritete i razvalice sve ono sto je dobro u toj reprezentaiji.Velika steta. Videcete da ce biti otkazivanja pozivu nekih igraca jer Milicic nije pozeljan u ovom timu.

Vlado

pre 13 godina

Slobo svaka cast za komentar, da su ti igraci visak, a da ima mesta za nekog Nemanju Bjelicu, ili Urosa Tripkovica ne mogu da verujem. U stvari bas me briga neka radi sta hoce.

ofk

pre 13 godina

Ne idemo na prvenstvo sa iluzijama mi se propremamo za ciklus 2012..krece stara prica demagoga Dud's Ivkovica potkrepljena kako KSS nema para...pa ako upali upali...

Tony9

pre 13 godina

1.Teodosic
2.Tepic
3.Bjelica
4.Velickovic
5.Krstic
---------
6.Markovic
7.Tripkovic
8.Bogdanovic
9.Macvan
10.Perovic
---------------
11.Raduljica
12.Milicic
13.Popovic(Rasic)
--------------
Kuci idu:
Milosavljevic
Paunic
Keselj
Jeremic
Savanovic
Erceg
Radenovic
Marjanovic
I TACKA!!

realno

pre 13 godina

Interesantni su mi komentari partizanovih pristalica: "Kecman je trebao da bude na spisku, a rakocevic je mnogo star i kvari atmosferu". Prvo, Kecman je godinu dana stariji od rakocevica. Drugo Rakocevic, je pored Teodosica ubedljivo najbolji poenter koga srpska kosarka trenutno ima. Igrac sa velikim I. Kecman nikada nije postigao ni deseti deo igorovog kvaliteta. To da kvari atmosferu su samo price i tracevi. Da je igor takav covek, ne bi igrao kod pesica u repki. Zna se da su atmosferu kvarili Radman i Jaric. Ja sam zvezdas, ali sam realan. Na ovom spisku je Igor morao da se nadje jer je veliki igrac. Bilo je tu mesta i za Vujanica. Keselj nema sta da trazi u repki trenutno. Rasic takodje. O ovom liku iz radnickog da ne pricam. Trebalo je i Dragicevic da bude na ovom spisku, jer nam treba takav igrac. On i novica bi se sjajno dopunjavali. Od nba igraca, Pavlovic bi dobro dosao, ali je pitanje da li hoce da igra za srbiju. Radmana i jarica ne bih nikada pozvao u repku.

PAOK

pre 13 godina

Haha imamo 1 igraca u reprezentaciji,a ovi 2.Prvi put da imaju igraca vise,sad su oni Lejkersi za Partizan.Smesno bi bilo da nije tragicno.Kecman je zasluzio da igra za reprezentaciju,Rasic iskreno ne.Opet Partizan ima najvise igraca u repki;KRSTIC,PEROVIC,TRIPKOVIC,VELICKOVIC,TEPIC,PAUNIC,BOGDANOVIC,RASIC.A sto se tice srpske kosarke i ko je blati,pa za to ne znam,jer je bruka igrati 3 utakmice pred preko 20 000 dusa,pobediti Barselonu,igrati fajnal for,ili je cast igrati pred polu praznim tribinama,izgubiti od Ceskog tima sa 20 razlike u Pioniru,izgubiti od Tamisa.I na kraju,Srbima na kraju prezimena stoji ић,a ja to ne vidim kod prezimena Keselj i Bjelica.No dobro.

nikola mandic

pre 13 godina

ali bojan popovic i paunic... kapiram da je to taktika al ipak ispred rakocevica i vujanica.. opet cemo kuburit sa rezervama.pod kosem je ok al bi i teodosicu bilo lakse kad bi imao vujanica za alternativu.. bjelica nije los,mada radmanovica i pavlovica je trebalo zvati prije bogdanovica i keselja.mislim ipak da Duda mnogo bolje zna posao od mene i da je glupo se mijesati.nadam se medalji,makar bronzanoj koja je dostizna.

Misljenje

pre 13 godina

Ne kontam, al bas ne kotam koga bi to Maric "izbacio" iz ove postave centara. Ljudi van ove Partizanove koncepcije on je metar nizi od npr. Raduljice

jovan

pre 13 godina

najbolji igraci se nalaze na tu spisku aline razumen zasto jedan rakovic nikad ne dobije sansu da pake sta zna.Mislim da ovaj igrac a njegovim snagom bi bio mnogo koristan,mnogo vise nego perovic,koji je na t spisku samo zbog cinjenica da je nekad bio clan partizana.
Nema ni micov ni cvetkovic koji po meni su jos uvek bolji igraci od paunic i keselj.taj zadnji ovu sezonu nije ni znao gde se nalazi ne terenu,i ocigledno pokazao da osim odraz ne zna da igra kosarku.

E tako se to radi...

pre 13 godina

Pitanje za pirla.
Ko je Igor?
Gde taj igra?
Jel to onaj sto mu treba odmor?
Jel to onaj solas sto cas ocu ...im cas necu ...im!
Takvi sto dalje od reprezentacije.
Zaboravio si u tvojoj strucnoj analizi da spomenes Bjelicu i Keselja (za kojeg se nadam da ce biti samo na sirem spisku) koji ne zna dvokorak da napravi!
A sto se partizanskog lobija tice necemo ga menjati jer jedino tako lobirani mozemo do uspeha!
Sto se Milicica tice nisam bas odusevljen je mislim da je Krle-Raduljica-Bobi sasvim pristojna linija!
Teo , Markovic i Popovic + TNT i Macvan mozda Erceg i Bjelica.
Nikakvi Keselji i ostali amateri ne dolaze u obzir.
NAPRED ORLOVI DO TRONA!
A oni sto nas mrze mogu da .... znaju vec sta!

'

pre 13 godina

Samo čekam lika sa potpisom "ofk" da kao i ranije krene sa primedbama... ako se sećam Dudu je zvao "manipulator sa Krsta...", ha-ha.
Pojaviće se on, lagano...

zemlja SRBIJA

pre 13 godina

A Kecman,Bozic,Maric....Sto se nije pregovaralo sa Mekalebom,Veselim i Robertsom za drzavljanstvo...Pa sto je TADIC pjevao u Areni ako to ne moze da im ponudi ???? Gdje su svi ti Srbi sto se komsije hvale sa njima da su u interesu Srpske kosarke predstavljali nasu zemlju a ne svojih dzepova i ugovora...A da zaboravio sam Vujosevic je pomocnik Dudi...Cek ,cek pa nije,on je selektor Crne Gore...Sto on nije nas selektor? A da bio je al nije mogao dalje od cetvtfinala sa evropskim drim timom u to vrijeme....E Zvezdo Zvezdo kakva god da si ipak si nam najbolja

zlatkowich

pre 13 godina

Ljudi , Savanovic , Erceg (covek bez kluba) , Radenovic , Jeremic i ostala ekipa , su Dudi preci , nego Kecman , Rakocevic , Vujanic... Ko voli kosarku , zna dobro da nam trebaju iskusni za svetsko. Ne moraju oni iz Nba , da ne navodim imena, jer ne bi igrali srcem za svoju zemlju , nisu se odazivali od 2003.godine , tako da nam i ne trebaju . Ali i pored svega , verujem u ove momke , i sa srecom na svetskom , bar neku od medalja da nam donesu , bice dovoljno .

Petar

pre 13 godina

A dobro bre, sta je sa Vujanicem, Rakocevicem, Kecmanom...Koji moj zove Paunica i onog iz Radnickog? Opet vodi prosecnu reprezentaciju. Svaka mu cast ako sa ovima stigne do i prodje Top 8...

igor-vranje

pre 13 godina

Velika je greska zvati Milicica, decko je nevaspitan, sto je pokazao i na EP u Spaniji,l tesko ce Duda sa njim izaci na kraj,a velika je verovatnoca da ce narusiti atmosferu u reprzentaciji, ostatak spiska je OK, osim sto po meni hvali Kecman.

Dzamburu 'n Koma

pre 13 godina

Ti sto vredjas igrace Partizana i tvrdis da je Teo jedini igrac... a Novica odigra svaku trecu.. pogledaj statisktiku Tea..pa ces videti da i on svaku trecu odigra isto kao i Novica.. jedino sto ovde izlaze vesti "dozirano" , pa se stvara pogresna slika kod Ljudi.. ajde informisite se , pa pricajte.. i pocnite da bivate objektivni... Kecman , Rakocevic i ostali stariji nisu pozvani iz razloga sto je Duda jos prosle godine najavio da stvara tim za buducnost..ali ste opijeni drugim mestom, odmah poleteli i postali odjednom veliki selektori.. RAZUMITE DA ON I DALJE STVARA TIM KOJI CE ZA 3-4 GODINE DOSTICI VRHUNAC.. ne igra pojedinac , vec tim..zar Vam Dule to nije docarao poslednjih par godina..pustite coveka da radi...

gogi

pre 13 godina

ma ljudi danas u modernoj košarci dobri bekovi koji če da organizuju igru daju zajedno 25-30 koševa i naprave 10-15 asistencija su sve i sva. mi osim teodosića nemamo takve igrače jer svi ostali bekovi igraju u napadu okrenuti leđima ka košu a tada džabe nam i centri i krila i sve drugo.pa na spisku je morao da bude ili rakoćevič ili vujanić jer su oni takvi igrači i imaju iskustva velikih takmičenja. jer nemožemo da dozvolimo ponovne neuspehe od predhodnih godina jer dok su seniori stagnirali mlade generacije su osvajale sve što se moglo osvojiti i nemojmo da nam to bude neiskorišćeno ali uz mladost mora da stoji i iskustvo

sliv 56

pre 13 godina

Ako smem da predlozim svojih dvanaest: Teodosic,Markovic,Popovic,Tepic,Tripkovic.
Krila:Velickovic,Bjelica
Centri:Krstic,Perovic,Marjanovic,Macvan,Raduljica.
Rezerve:Savanovic,Erceg,Radenovic iBogdanovic.
Dudo legendo,izvini!!!

Baja

pre 13 godina

Zelim samo da mi neko objasni zbog cega Duda nije zvao Micova...nemam nista protiv bilo kog igraca sa spiska, ali isto tako mislim da je Micov bolji od barem njih petorice (Paunic, Jeremic, Milosavljevic, Bogdanovic, Radenovic, Popovic..)

realan

pre 13 godina

Kakav je to spisak kada na njemu nema Miloša Vujanića?Pratio sam njegove igren u Mursiji i stalno je imao preko 20 poena uz isto toliki index uspesnosti.Pa zar je to malo ? Sta treba jos da covek uđe u A tim? Jeste da je igrao u najslabijem klubu u ACB ligi ali je ograo i to VEOMA uspesno?Nije grejao klupu kao neki...Ne razumem niti cu ikada zasto njega nema.Da nije imao onu povredu bio bi najbolji prej Evrope...Kakav Bjelica, Rasic i Popovic!!!Oni su za nasu ligu i NLB ligu i nista vise

ofk

pre 13 godina

wratio sam se.........:
msm duda nije normalan chovek: nije pozvao Krasica ni djokovica al aj to nema veze al je zaboravio mene da pozove!!!! kakva glupost...KAD MENE NIJE POZVAO ONDA BOLJE I DA NE IDE U OSMANLISKO CARSTVO!!!! HEHEHE

sliv 56

pre 13 godina

Ako smem da predlozim svojih dvanaest: Teodosic,Markovic,Popovic,Tepic,Tripkovic.
Krila:Velickovic,Bjelica
Centri:Krstic,Perovic,Marjanovic,Macvan,Raduljica.
Rezerve:Savanovic,Erceg,Radenovic iBogdanovic.
Dudo legendo,izvini!!!

misa

pre 13 godina

ok. razumem sve ali... IGOR Rakocevic nam je bio neophodan.
kod Dude bi mnorao da bude miran, da psotuje pravila a jedini ali jedini je igrac koji je pravi suter/kosgeter...
imacemo opet isti problem:
kad nas stegnu NECE biti nikoga da sutne... osim Teodosica kome c ebiti mnogo teze da igra sad kad ga svi znaju i planiraju odbranu nad njim...
verujem u Dudu i momke ali...
Rakocevic, pa cak i Kecman su bili pottrebni klincima...

zozon

pre 13 godina

Apsolutno je nepotrebno bilo pozivati Milicica u reprezentaciju s obzirom da se zna da nije covek kolektiva i da ne trpi autoritete.Svejedno,pozicije 4ke i 5ce su nam odlicno popunjene i nije bilo potrebe za "Di Milom".Sve sto je bilo dobro u reprezentaciji ce pasti u vodu.Takodje,nemojte se iznenaditi ako neki igraci otkazu poziv jer ne zele trpiti coveka kao sto je Milicic.Steta...

GROBAR UZICE

pre 13 godina

Ne mogu da verujem da je covek zvao Keselja koji je operisan od kosarke, pa sta taj uopste igra koliko poena daje po mecu,smesan je igrac do bola, e moj Ivkovicu!!!

dovla

pre 13 godina

Ako neko zna šta treba u reprezentaciji, onda je to čika Duda, ali ne znam da li iko zna zašto je Rašić na spisku,da nije možda štamparska greška??

milos marceta

pre 13 godina

Lično smatram da od svih pozvanih šutera niko nema kvalitet za veliko takmičenje. Pa ko od njim ima na svakoj utakmici barem po 15 poena. Mislim da osim Igora Rakočevića i Miloša Vujanića (naravno Stojaković koji već odavno ne igra za reprezentaciju)mi takvog igrača nemamo. Nemamo šutera koji će tri trojke vezati na utakmici a nekad je takvih i u EX JY i u Srbiji bilo na pretek. Ostali više manje ok.
Miloš B.Luka

Vucko

pre 13 godina

Ovde fali samo Igor Rakocevic, treba nam jedan bek kosgeter, jer osim Teodosica i Tripkovica slabo je ovo na spoljnim linijama, pozicija 3 nije losa, najbolji mladi igrac Evrope Bjelica i plus Bogdanovic, a na poziciji 4 i 5 smo fenomenalno popunjeni prosto covek ne zna kog da odabere.

djomla

pre 13 godina

Polako Dudo, nemoj da zuris sa pozivanjem Marica i resavanjem njegovog statusa...pa sta ce nam najbolji centar Evrope kad imamo Darka Milicia, igraca br 1 planete...al za malo...

shomi

pre 13 godina

Ne mogu da verujem, nema Kecmana!!! Pa ovaj chovek je neophodan! Treba neko stariji da resi, a to je on.Ima iskustva, godina, znanja ... Stvarno steta! Verovatno je rekao ne zovi me ako planiras da me izbrises :-( Tuga :-(

rade

pre 13 godina

Maric? Necemo ga valjda dati kengurima kada znamo za koga mu srce kuca. Kecman? imao dobru sezonu , iznad proseka, krunisana ciboninim skalpom...Nieznam iz kog copora je ovaj Pirilo, samo znam da njegovim ni sreca vise nemoze pomoci...sta ti je zavidnost!
SRBIJA!!!

Srdjan

pre 13 godina

Mislim da su ovi sigurni i najbolji, a ostali su tu samo da popune mesto i da eventualno odigraju po koji minut...

Miloš Teodosić (Olimpijakos), Stefan Marković (Hemofarm)
Milenko Tepić (Panatinaikos),
Uroš Tripković (Huventud), Nemanja Bjelica (Crvena zvezda)
Milan Mačvan (Hemofarm), Novica Veličković (Real Madrid)
Nenad Krstić (Oklahoma Siti), Kosta Perović (Valensija)

ysk!

pre 13 godina

Zao mi je sto nema Vujanica i Tadije Dragicevica... I Rasic ne zasluzuje poziv, nema kvaliteta lik da igra na visokom nivou kao sto se to ocekuje na SP. Duda je rekao da je cilj medalja na OI u Londonu, tako da ovde sta urade, urade... Mada bi bilo lepo da se ostvari neki lep rezultat... Imamo znanje za tako nesto...

DG

pre 13 godina

Zao mi je sto postoji neki precutni sukob sa Kecmanom...covek igra u zivotnoj formi, neka ima i 35 god, mislim da mu je ovde mesto jer poseduje SVE sto jedan vrhunski igrac treba da ima!

srbija

pre 13 godina

mislim da imamo ubedljivo najbolju centarsku liniju na svetu i jos imamo najboljeg pleja u evropi kada se na to dodaju i solidni (ne savrseni) bekovi imamo tim za respekt i za medelju...

Gorchin

pre 13 godina

Duda Ivkovic je,a svaka cast Obradovicu,Pesicu,Maljkovicu,Vujosevicu i ostalim trofejnim evropskim trenerima, tri klase iznad svih trenera u zadnjih 30-tak godina,u svakom pogledu,od prirodnog autoriteta,pobednickog mentaliteta, brzine razmisljanja,shvatanja ,taktike. Ali me je kao nikad do sad odusevio pozivom Savanovica,stvarno je zasluzio poziv. Jedino mi je krivo i nadao sam se da ce Aleks Maric nekako zaigrati za reprezentaciju ali voleo bi da cujem Dudin komentar gde je zapelo ??

lazar

pre 13 godina

Za sve one koji pitaju gde su grobari evo odgovora. Grobari su na samom vrhu Evrope,grobari su svetski i evropski tim i imaju svetske igrace,od "vasih" Srba su pozvana samo 2,gde su ostali ako ste cisto srpski klub? Izuzev Kecmana,jel trebalo da zove Veselog(Ceska),Mekejleba(USA),Robertsa(USA),Vranesa(cg)...Pera Bozic zasluzuje poziv ali imamo neke nabedjene igrace na njegovom mestu koji se probaju za male pare,da ih ne imenujem znacete o kome se radi. Partizan je pokazao ko je i sta je,a vi se samo dalje trudite da gubite sa manje od 30 razlike od nas,ko zna,mozda vam opet podje za rukom kao prosle subote...

Dr.Duda

pre 13 godina

1.Teo(Markovic)
2.Tripkovic(Jeremic)
3.Novica(Bjelica)
4.Macvan(Savanovic)
5.Krstic(Milicic,Raduljica)

Meni ova imena sasvim solidno izgledaju jos kad se uzme uz obzir da je mlad tim,jedina slaba tacka nam je 2 ili bek nemamo stvarno nikog osim tripka ipak je bio drugi strelac huventurda i ako nije igrao nista posebno,Jeremica bi bacio u vatru nikad se ne zna,cenim da s ovom ekipom koja bi bila borbena i bacala se za svaku loptu mogli bi sa svima lagano da se nosimo osim Amera.

vracarac

pre 13 godina

(Pirlo, 2. jun 2010 13:02)
bravo decko, ponosimo se tobom! ti treba da budes selektor, potpuno si u pravu! a sada idi da progutas one bombone koje ti stoje na stocicu, samo idi od plave ka zelenoj, nikako nemoj da pocnes od roze kao sinoc, vidi do cega to moze da dovede!!! xD

mali zvezdas

pre 13 godina

Volim Zvezdu vise nego 'leba, ali sam posten i kad vidim da mi imamo vise reprezentativaca u basketu nego Partizan - eeej, bre, to je bas neverovatno!

mishovic

pre 13 godina

po meni je swe ok ali ivkovic je trebao da pozove KECMANA,RAKOCEICA i VUJANICA bar na shiri spisak njihovo iskustvo bi nam mnogo znachili pa makar da neshto pokazu owim klincima i na pripremama....i ako ja msm da je njihowo mestu i na svetskom josh barem ove godine ,ako neshto hocemo.owako stizemo do polu finala sigurn,o ali tu nam fali iskustvo da dobijemo ameriku(bez wadea i LeBrona) koji bi mislili da su vec prosli a ovako teshko..u svakom sluchaju Dudo care znash ti shta radish!!!!

jovan

pre 13 godina

@pirke
Niko nije znao da Maric moze da bude najbolji centar evrolige ali dule vujosevic je ga pozvao da dodje u partizan.ja sam siguran da je primetio njegov potencial..........i dao njemu sansu.
ja mislim da rakovic isto je mogao da bude iznenadjenje,ali ovo nije vazno..........i ti si potpuno u pravu....."pricaj srpski da te ceo svet razume" je nesto sto mora da se postuje.......ja zivim u frnacuskoj.......kad slucajno gledam srpsku televiziju cujem da srbi kod nas sve vise vole da koriste francuski ili engleski nego nas jezik.....srpski.
pa ondo ja te zzzhvaljujem sto pokusas da ispravis moe greske,mnogo si ljubazan....ali nemoj da nastavis taj zadatak da zaboravis srpski.
Po meni,i necu da se pravim trener........hteo bih da selekcija bude:

teodosic
tepic
markovic
tripkovic
jeremic
bjelica
velickovic
erceg
krstic
milicic
raduljica
marjanovic

(krstic po meni je bolji na posiciji 4).

Avodzobi

pre 13 godina

Po vidjenom jedino su sigurni putnici Teodosic, Krstic i Milicic ostalih deset ce morati bas da se pokazu. Strava spisak i jedino mozda Kecman ili Rakocevic mesto Rasica koji je zalutao na spisak.

NIKSON

pre 13 godina

vujanic,jaric,avdalovic,rakocevic,kecman,stojakovic,pavlovic,radmanovic,dragicevic,savanovic,marjanovic,perovic (3 zadnja ce otpanuti pa zato) pa kako da srbija ne uzme medalju kad kuci ostaje sastav koji moze uzeti medalju :))) bolja da su se malo izmijesali,al dobro je i ovako.dusan ivkovic mag

diagram

pre 13 godina

gle sad, jedva smo prebrodili sastav fudbalske reprezentacije i smirili se, kad ono opet sve iznova. ovaj je crn, ovaj crven, ovaj bolji od onoga i obrnuto. smor, nego ja mislim da su rasis i paunic visak a za njih je trebao zvati kecmana i rakoca!

tika

pre 13 godina

meni krenu suze na oci kad vidim da na ovom spisku nema mesta za Kecmana :S

Postujem Dudu zelim mu svu srecu i sigurno je jedan od najboljih trenera ali ako se vodi logikom "tim nisu 12 najboljih nego 12 koj su jaki kao celina" onda je na ovom spisku bilo mesta za Dusana Kecmana.

nikola mandic

pre 13 godina

kakav maric,raduljica je klasa za njega.veseli ok al maric da igra milicic da kupi lopte?mislim... odlicna je ekipa.nedostaju 4 igraca za siri spisak al sta je tu je.milo mi je sto stojakovica i jarica niko ne pominje.realno,ima mjesta al nije to to vise.aleksandrova je neko pomenuo.los je i za jadransku ligu.od 26 najboljih 22 je na spisku i to je ok.medalja se po meni,ne dovodi u pitanje.

stefan

pre 13 godina

ovo je ocekivan spisak,bez nekih iznenadjenja...najstariji igrac u ekipi ima 27 godina,duda ce ocigledno opet imati najmladju ekipu na prvenstvu...sto se spiska tice- duda nije pozvao rakocevica i kecmana koji bi mnogo znacili,makar zbog ogromnog iskustva,ali rakocevic je velika prznica a kecman je solidan klupski igrac,nisam siguran da ne bi svojim prisustvom ugusili nekog mladjeg,ali svakako da je makar jedan od njih dvojice zasluzio da prodje pripreme...darko milicic je na spisku,za mnoge je to iznenadjenje jer u karijeri je do sada pokazao vrlo malo...ovo je njegova poslednja sansa u reprezentaciji,ima 3 meseca da se pokaze i da radi sa ostatkom ekipe,a moje misljenje je da je ovo nedostajalo njemu u celoj karijeri- ozbiljne i naporne pripreme sa strogim i iskusnim trenerom i najveci nivo discipline...moze biti izuzetno koristan mada s obzirom da su tu krstic(kapiten),raduljica(mladji,talentovaniji i dominantniji,u buducnosti prvi centar reprezentacije),kosta perovic(odlicna sezona u pamesi,dobar sut spolja,i dalje napreduje) i puno igraca koji mogu popuniti mesta od 3-5,morace da odradi stravicne pripreme...drago mi je da je tu i igrac radnickog,to samo pokazuje da imamo jednu od najboljih liga u evropi,a muta je osposobio jos jedan tim i nekolicinu igraca kao cakarevic,aleksic itd...savanovic je bio jedan od najboljih stranaca u ACB ligi ove sezone i potpuno je zasluzeno tu mada mislim da ce biti jedan od poslednjih koji ce ispasti sa spiska...ivan paunic je igrao solidno ali nista posebno,ali njegova uloga u selekciji se bitno razlikuje od one u arisu jer je on igrac zadatka i moze biti koristan...luka bogdanovic je jedan od onih igraca koji daju sirinu u napadu ali nije konstantan i to je problem,mozda se pronadje tokom priprema,ima velikih problema sa skokom a u odbrani je gotovo igrac manje za svoju ekipu...keselj je tu zbog odlicnih igara u srpskoj ligi ali i kao prospekt za buducnost,malo koja ekipa ima beka koji je visok 2.07,ipak mislim da ce samo proci pripreme sa ekipom da bi bio sto bolji u narednoj sezoni...aleksandar rasic je na ovom spisku samo zbog toga sto je igrac partizana,najbolje ekipe u regionu,cudan tip igraca koji neke utakmice prespava ali moze utrpati s vremena na vreme 6-7 trojki i to je njegov maksimum...nema kontinuitet dobrih partija,vrlo je slab u odbrani a njegova igra me podseca na izgladnelu lisicu koja danima ceka plen(kos u ovom slucaju),igrati sa takvim igracem je vrlo rizicno a SP je preozbiljno takmicenje da bi cekali da on proradi...radenovic verovatno otpada medju prvima,mislim da se ne moze izboriti za mesto sa ostalim centrima,a i nije bio previse opasan ove sezone...verujem da bojan popovic nece ici na svetsko jer je to igrac manje,pokazao je na EP da on ipak nije adut sa klupe kao recimo sto je saras u PAO-u,papalukas u OLY itd...on to jednostavno nema...mislim da bi spisak trebalo da izgleda ovako( nadam se da ce nas mimoici povrede9:
teodosic
tepic
markovic
tripkovic
paunic,savanovic,bogdanovic,jeremic(ko najbolje odradi pripreme,moj favorit je jeremic jer je ubedljivo najbolji suter u ovoj grupi igraca)
bjelica
macvan
velickovic
raduljica
perovic
krstic
milicic

Миле

pre 13 godina

Очекиван списак. Могла би се поставити нека питања, нпр. чиме је Кешељ заслужио да се нађе на списку, ја сам лично очекивао и Радивојевића, али безгранично верујем у Дуду, па не постављам питања. Истина нико са овог списка осим Теодосића није имао неку посебну сезону иза себе, чак шта више адути већине оних који ће се овде огласити, Величковић и Тепић су имали врло бледуњаве сезоне. Ипак и прошле године списак није обећавао па смо узели сребрену медаљу. Надам се да ће то Дуда лепо укомпоновати, па и не мора бити медаља ако буду функционисали као тим, да екипа има главу и реп. Са срећом.

pera

pre 13 godina

"...jedva čekam svetsko.. svim srcem protiv srbije, centralizovane srpske košarke kojom dominara partizanski lobi na čelu sa ovim čovekom koji nije ni svestan kakva ga bruka čeka u septembru."
(Pirlo, 2. jun 2010 13:02)
"svim srcem protiv Srbije..." -to je ono sto sam pisao vezano za vaterpolo,a vi ste se svi uvredili i pravili ludi..Ista situacija ce biti i ovde,samo sto neki to javno kazu,a neki cute ali potajno zele neuspeh.
I sto bre hoces- Tripkovic je imao odlicnu sezonu u Huventudu,bio ima skoro najbolji igrac,Novica bio MVP meseca u ACB ligi i samo zbog sukoba sa trenerom nije igrao jednovreme,a sada je opet medju najboljima u jednom od najboljih i najskupljih timova evrope,Tepic igra slabije,ali PAO je to,toliko igraca i konkurencije,ai opet ima solidnu minutazu,Krstic igra standardo dobro u NBA ligi,Perovic isto standardno dobro u Pamesi,nakodje jednom od najboljih timova najbolje lige u Evropi... sta ti nije jasno? KOG JE TO IGRACA ZVEZDE TREBAO DUDA DA POZOVE OSIM BJELICE I KESELJA??? Koje ste vi to igrace toliko izbacili? Rakocevic ima preko 30 godina i svoje je verovatno odsvirao i nece Duda da kvari hemiju i nacin igre u repr. jerbi on morao mnogo da se menja sa Rakocevicem u timu. Za Kecmana steta,kvalitet ima da bude u 12,ali 33 godine...

M478

pre 13 godina

da li je moguce da na sirem spisku nema dusana kecmena? milisavljevic je mlad ok,ali da li je moguce da se ne ceni to sto je dule kecman uradio,doneo nam titulu na jadranu,f4 euroleague,kup Srbije,ako Bog da i titulu...

Jabilondo

pre 13 godina

@Pirlo

Vidi se da se ovi navijachi Zvezde razumeju u kosharku, verovatno zato i bodre onaj klub koji je poslednju titulu uzeo kada su se utakmice snimale na crno-belom filmu.

P.S. Kad je Igor bio stub reprezentacije, mi nikada nismo ni grupe proshli.

milosh-nish

pre 13 godina

da se nadovezem na moj komentar,pored Kecmana,morao je pozvati Vujanica,koji kad nije povredjen,tvrdim top 5 najboljih pleja u Evropi...

Krivi Stojko

pre 13 godina

E moj Pirlo, ti si negde ozbiljno prehladio glavu. Protiv Srbije svim srcem? Kako te bre nije sramota? Možeš ti da navijaš za Zvezdu i Igora (pretpostavljam Rakočevića) ali shvati jednu stvar gde god su takvi privatnici kao što je Igor igrali tim je trpeo neuspehe. Nama treba tim a ne solisti. Rakočević od svih potrebnih kvaliteta ima samo šut iznad proseka dok je u svemu ostalom samo prosečan igrač iz poznate zvezdine škole. Ne bih se složio da Tripković ne igra dobro kao ni Veličković, Tepić u Panatenaikosu ima jaku konkurenciju tako da i nije očekivati da ima veću minutažu uovoj sezoni. Kecman igra u životnoj formi ali svakako nije perspektiva i toga je i on svestan. Mislim da je greška poziv Miličiću jer je loš i nevaspitan kao čovek. Ne bi trebalo od Teodosića praviti veštačku zvezdu jer je on za sada samo vrhunski talenat na dobrom putu da postane i vrhunski igrač ali mu nije potreban taj pritisak koji se stvara jer je on često kontraproduktivan kod mladih igrača. Dominacija Partizana koja traje već desetak godina je čisto rezultat dobrog rada u kontinuitetu a neuspesi Zvezde produkt dosadašnjih uprava u kojima je sve vrvelo od raznoraznih muljatora. Želim uspeh Srbije u Turskoj ali neću biti razočaran ako i ostanemo bez medalje a dobijemo na kvalitetu koji će dati rezultate u skorijoj budućnosti.

terminator

pre 13 godina

Nisu mi jasno ovi sto pominju Rakocevica. Takav nam igrac jednostavno ne treba. Ima on kvalitet ali decko ubija sa soliranjem i pespotrebnim ispucavanjima sa svih pozicija.
Cinjenica je dan nam pored Teodosica treba jos jedan veoma kvalitetan plej,a Markovic i Popovic su samo solidni igraci.Morao je Duda da pozove Vujanica ili Jarica.Ja bih se pre odlucio za Jarica. Moze da prica ko sta hoce ali Jaric moze da odigra u odlucujucim trenucima najbolje i Teo moze uz njega da nauci neke stvari.Uvek je za reprezentaciju igrao dobro,za razliku od Rakocevica.

termit

pre 13 godina

..pitao bih gsn selektora...sta se desilo sa igracima PARTIZANA...nestali sa karte ili.....kada vec nije pozvao KECMANA mogao je makar ekonoma ili higijenicara da pozove...ili makar navijace koji bi nam posluzili na tom prvenstvu...ne znam sta je PARTIZAN ove sezone trebao jos da osvoji ne bi li dobio nekog igraca u tzv reprezentaciji.....i to jos na SIREM SPISKU....pa to je SRAMOTA

yoda

pre 13 godina

Spisak je O.K. samo me cudi sto nema Vujanica. Decko konstantno dobro igra i zna da pogdi, a nasoj reprezantaciji vec dugo vremena treba suter koji daje sigurnih 15ak poena na svakom mecu i koji moze sigurno da ubode trojku kad ostane sam. Sto se Igora tice, covek ne zeli da igra za reprezentaciju, znam iz najpouzdanijih izvora, velikim delom jer je ljut sto nikad kad se odazivao na poziv selektora, nije dobijao zadovoljavajucu ulogu, i sto ga bukvalno receno boli uvo za reprezentaciju. Raduje me povratak Milicica, koga Duda ne bi zvao da nije sazreo i Savanovica i Ercega koji igraju u odlicnoj formi. Jednostavno receno, slatke muke sto se tice visokih igraca, centara, krila, ali sa bekovima imamo veliki problem! Nije Duda kriv sto se u nasoj zemlji ne razvijaju dobri, klasicini bekovi, koje od Danilovica nismo imali. Teo je extra igrac, ali kad se on umori, kakve cemo vajde imati od Tripka, Markovica, zavisi od toga kakav ce dan imati. Sve u svemu, ovo je najbolje sto u ovom trenutku imamo, Puno podrske i srece momcima i Dudi u pohodu na jos jednu medalju, nadam se ovog puta najsjajniju!

Gogi

pre 13 godina

Dobro,imam puno poverenje u Dudu,verovatno ima svoj razlog zašto nema u ekipi Vujanića i Rakočevića, nisam siguran da je Srbija danas u poziciji da se može tako lako odreći jednog od najboljih strelaca u Evropi.Srećno na SP i da ne bude povreda.

Surovi realista

pre 13 godina

Slazem se da ce zvanje Milicica prouzrokovati ogromne posledice za ovaj tim i njegovu hemiju stvaranu od onih kvalifikacija...Zivi bili pa videli!!!Napisao bih jos mnogo ovde ali nas savez vec gotovo deceniju preslikava model svih onih Zvezdinih uprava koje su je dovele dovde a nasu kosarku potpuno unistile...To je surova istina,nazalost!

Mika NS

pre 13 godina

Dobro je što nema Rakočevića na spisku, nije da nije dobar igrač,ali ovo je nova-mlada generacija koja je na prošlom EP pokazala da može mnogo.
Puna podrška Dudi i reprezentativcima!!!

Indijanac Dzons

pre 13 godina

Niste svesni kako je ovo dobar potez.Sto se tice Marica, odbijeni smo od strane FIBA i tu nema vise price.Maric igra za Australiju na svetskom prvenstvu.

dule dudule

pre 13 godina

Neko ko dobro poznaje nasu kosarku, mozda moze reci sto ovih igraca nema na spisku:

- Jaric
- Rakocevic
- Pavlovic
- Radmanovic
- Vujanic
- Stojakovic
- Maric
- Kecman
- Aleksandrov
- Dragicevic
(Slobo, 2. jun 2010 14:51

Evo, ja cu...dobar sam covek.

- Jaric, zato sto je u sukobu sa Rakocevicem.
- Rakocevic, zato sto je u sukobu sa Jaricem
- Pavlovic, nece da igra
- Radmanovic, bananaman(jede banane na pogresnom mestu u pogresno vreme), Pesic ga je oterao.
- Vujanic, zbog koncepcije sa mladjim perspektivnim bekovima.
- Stojakovic, nece da igra
- Maric, ne dozvoljava Australija (za koju je igrao u juniorskoj konkurenciji)
- Kecman, kao i Vujanic
- Aleksandrov, na tim pozicijama imamo bolje, sklon poveama, niti ima dovoljan broj ozbiljnih utakmica da bi se doneo bio kakav zakljucak.
- Dragicevic, kao i Aleksandrov.
Neko je pitao za Micova. Ne znam. Taj decko igra posteno ali su Bjelica i Bogdanovic trenutno bolji.

Sreca da niko ovaj put nije pomenuo Jorovica, jer tada bih zaista izgubio zivce.

jea

pre 13 godina

Moze od ovog lepa ekipa da se sastavi,mozda je mogao mesto Rasica koji je imao ocajnu sezonu Vujanica za vrati kao zemenu za Tea,pod reketom smo jaki,Milicic,Krstic,Raduljica,Novica(mozda bude trojku igrao)Savanovic
Samo steta sto nemamo ni jednog beka koji moze da da preko 20p ne racunam Teodosica posto je vise play,Tripkovic nije tak kapacitet,Paunic trudi se decko ali je limitiran,ali ipak mislim da s ovim timovom mozemo sa svima da se nosimo osim USA

mc

pre 13 godina

@ slobo

- Jaric ...imamo mladje i bolje
- Rakocevic....oce igra, nece igra, nece igra :)) svadjalica
- Pavlovic ...ne znam,,niko ni reci
- Radmanovic ...trazi preveliku minutazu
- Vujanic ....isto ko za jarica, mada mislim da je ipak mogao na siri spisak
- Stojakovic ...gotovo, sam rekao.
- Maric NE RAZUMEM! NIKO SE NE OGLASAVA, A CELE GODINE SE PRICA O TOME????
- Kecman ne razumem
- Aleksandrov ima boljih
- Dragicevic Ne razumem

jako sam pomogao :))))

oto

pre 13 godina

Koturovic,Jaric, Rakocevic,Radmanovic, Stojakovic. . . zlatni 2002. Hocu Koturovica u reprezentaciju, pod hitno da se vrati iz penzije. Divac ne mora jer je zauzet drugim poslom.

njuska

pre 13 godina

Mislio sam da prokomentarisem kako bi se na spisku trebao naci i Rakocevic i Pavlovic,mozda jos neko ali onda vidim ovog covjeka na slici i zapitam se ko sam ja da se pravim pametan i da mislim da znam bolje od njega...Jedino sto mi preostaje to je da kazem SRETNO SRBIJO !!!

le andro

pre 13 godina

(Pirlo, 2. jun 2010 13:02)
Kad bi se ti pitao, kao što se ne pitaš, onda bi verovatno Duda OVDE napisao komentar: "Pirlo, zašto si pozvao Igora a ne one momke koji su prošle godine osvojili srebro?"
Probaj, na sekund, zamisli obrnute uloge...osećaj će ti biti lep.

kova

pre 13 godina

@Pirlo,duboko sam zgrozen tvojim komentarom.Taman sam pomislio da je spisak savrsen i da niko nema razloga da se buni,i odmah naletim na ovako nesto.Svim srcem protiv Srbije?!!!! Nzm kako te nije sramota....

Nikol

pre 13 godina

@Pirlo:
Dobro druze, sta pricas ti, o cemu ti govoris molim te mi objasni?!?!
Ja sam navijac Zvezde i voleo sam tog Rakocevica vise od svega..ali realno: prosle godine je ispalio, kao i 2007, 2008 je zamolio da se odmori i sta sada?! kad je konacno neko isekao i podmaldio momke, sada bi malo gospoda da se setaju na svetskom prvenstvu. E pa nece moci, momci su prosle godine izginuli za ovo, A I OVE CE!!
Igoru svaka cast za ono sto je uradio, ali en bi bio od velike pomoci sada (daleko od toga da ne bi znacio), ali njegove liderske sposobnosti jasno su dosle do izrazaja na SP 2006, svi znamo sta je bilo. Tada sam cak i ja, veliki njegov postovalac, shvatio da je on poenter, a ne lider (kazem, poeni njegovi bi znacili), ali zasto uzeti nekom klincu mesto, koji ce sl. 10 godina da gine za nas dres?!?! Zar ne?
S sto se tice imena, molim lepo: Krle: jako dobra sezona, lep prosek, on je takav tip igraca, timski, a ne poenter, on je onaj koji se ne primecuje mnogo, lai kada zagusti tu je i bez njega se ne moze.
Teo: izlisno govoriti, mali je objasnio.
Tepic: mislim da je nazadovao..ali videcemo na prvestvu da li smo upravu.
Novica: 1 polovina izvaredno, 3 cetvrtina klupa (boga pitaj sto?!), 4 cetvrtina, tacnije zavrsnica, opet jako dobar.
Savanovic: odvalio sezonu, ne verovatno!! prosek oko 18p, prvi strel;ac ekipe.
Tripko: tu si pogresio..samo proveri statistiku..sta sam ocekivao, odlican je bio!! Stvarno!
Bjelica: cim su ga povrede mimoisle odma dabl-dabl, svaku utakmicu!!
Keselj: Duda ce ga izbrusiti ovog leta, samo da zaigra na SP!! I bice super!
Milicic: od ocaja do sjaja...na kraju isto kao Bjelica, dabl-dabl svaku drugu utakmicu, samo hormone da smiri.
Raduljica: Sezona za respekt, prosek preko 20p!!!
Luka: jako dobar u Huventudu, zajednos a Tripkom, statistika slicna.
B.Popovic: Opet ce biti sjajna podrska, sezona odlicna, sam vodio Lijetvos ritas!!
Perovic: Nikad igrac od njega nece biti!!
Bobi: nazalost, ni ove godine nece uci u 12 :(
Macvan: standardno odlican!!

E sada...meni je jedino zao Vujanica...momak je imao odlicnu sezonu u Spanije, bio lider ekipe (jeste ekipa je ispala u II ligui), ali ne moze cove sve sam. Steta..mislim da bi on cak prihvatio ulogu, igraca iz senke...njega mi je zao, jer on nikada nije odbio dres, nije igrao samo kada je bio povredjen (samo?!). Ali eto...isto vazi kao i za Igora..sta da se radi, dosli mladji, dajte im prostora, doslo je do smene..ne smene...sece i neki moraju da ispastaju, Milose sta da se radi. :((

Postujem kako je selektor izabrao i ako mislim da mozda tu fali na pr. Rakovic (FENOMENALNA sezona u Rusiji), Vujke...ali on nas je odve do sada do ne brojano medalja, tako da sta on kaze za mene je ZAKON!!!

Nervirame kada ljudi proklinju nase momke...sudite im, a prevenstvo nije ni pocele, sta prvenstvo...pripreme nisu pocele, a vec drvlje i kamenje?!?! strasno!! Nikada mi necemo biti realni..nazalost..i uvek je svaki srbin najpametnije!!
veliki pozdrav i izvinajvam se na davljenju..ali bas me pogodio onaj pirlo sa kometarom!

ne razumem

pre 13 godina

Cekaj gde je Rakocevic,mogao je i Kecmana pre nego Rasica da pozove,decko zna samo trojku da sutne,i da prevede loptu preko centra ako ima srece.Dobro je sto je Milicica zvao,kako ce da zavodi decko red na terenu to je neverovatno!!!

roman empire

pre 13 godina

Al najjace je na kraju,igraju se 2 prijateljske utakmice sa Kinom u Beogradu,od cega se druga igra u Beogradskoj Areni. Kad navale Kinezi iz Novobeogradskih blokova bice i Arena tesna.

Rade- Futog

pre 13 godina

Ocekivan spisak! Drago mi je sto je Milicic vracen u tim, jer kvalitetom zaista zasluzuje, Duda ce kanalisati njegov temperament i bice pravi u Turskoj! Samo, nemogu prezaliti sto Igor nece igrati! Da imamo boljeg, ne bih se bunio, ali on je na poziciji beka sutera i dalje medju tri u Evropi i bez takvog igraca koji svima moze dati po 30 poena, realno se, medalja na SP tesko osvaja!

...samo tebi verni, samo tebi odani...

pre 13 godina

Odličan spisak! Ukoliko Ivković uspe da urazumi Miličića i da ga stavi u funkciju tima, biće nam od velike pomoći! Biće dobro, mislim da će ovo biti Uroševo prvenstvo!

objektivan

pre 13 godina

Ovaj "Pirlo" stvarno nije normalan covek. Toliko o njemu, vise i ne zasluzuje. Dudo samo napred! A da, sto se tice Rakocevica, bas je imao ekstra sezonu!Ironican sam, gospon Pirlo, ironican.

andromeda

pre 13 godina

Jedino sto fali na ovom spisku je Micov (i jedan dobar suter na poziciji 2/3, ali to ionako nemamo). Da li neko zna razloge zbog cega nije pozvan, ne uklapa se u koncepciju (sto ne deluje moguce) ili su neki drugi razlozi u pitanju?
Usput, Rakocevic, Jaric, Vujanic i Kecman su zavrsili sa reprezentacijom, nema razloga daviti o njima u komentarima.

nislija

pre 13 godina

Ne kontam, al bas ne kotam koga bi to Maric "izbacio" iz ove postave centara. Ljudi van ove Partizanove koncepcije on je metar nizi od npr. Raduljice
(Misljenje, 2. jun 2010 18:15)

E sad... Lako ti je da sad pominjes "Partizanovu koncepciju" ,ali cinjenica je da je Maric dosta bolji centar od Raduljice.U medjusobnim duelima sa FMP-om si mogao da vidis da Raduljica ne moze da cuva Marica,da ga ovaj nosi i gradi pod kosem kako pozeli, ima i mnogo bolju ledjnu tehniku,bolji skok... covek je najkorisniji igrac EL,nije mogao ni jedan centar u EL da ga cuva nego su ga udvajali i utrajali.

A mislim da nebi bilo lose da se na krajnjem spisku nadje Jeremic.Neki su mozda iznenadjeni sto je on pozvan i na ovom spisku,ali mi sem Tripka nemamo ni jednog izrazitig sutera.Paunic slabo sutira trojike,Markovic isto,Bogdanovic nista posebno,Tepic slabo... Jeste da ovaj voli da se tako malo ispucava ali nam je bas takav igrac potreban,sut mu je sasvim solidan,a ima i dobar ulaz.Mada sve to zavisi kako ce se pokazati na pripemama.

Sumnjam da ovde ima neko obavesteniji

pre 13 godina

Nema potrebe komentarisati mnoge komentare ovde. Mislim da to uglavnom nisu najinteligentniji koje imamo.
Ali,valja im reći jednu stvar,pošto mi je nejasno,kako to nikome nije jasno. Na spisku nema nijednog igrača koji je rođen pre 1983. godine. To bi nešto trebalo da govori,ali pošto ni to niko ne shvata,i to ću da objasnim. Duda je preuzeo reprezentaciju 2008.,posle uzastopnih debakla(2003,2004,2005,2006,2007),i najavio da je cilj stvaranje tima za London 2012. Zbog toga na spisku nema Kecmana,Rakočevića(doduše ima i toga što nije hteo da igra prethodne sezone,a trebalo je da bude predvodnik i kapiten),Vujanića,Jarića... UGLAVNOM su to razlozi. Ima i drugih,ali da ne dužim. I,da se ne lažemo,od naših van NBA,Rakočević je verovatno najbolji igrač.
Dalje,meni je jedino žao,od igrača koji nisu naspisku,Pavlovića iz Minesote. Mislim da je strašan igrač,u odbrani pogotovo,jedna fantastična trojka,i da bi Bjelica odlično stasao uz njega na toj poziciji.
Prvi plej ce biti Teo,Marković može da ga odmeni i odmori. Za Tepića je prošle godine Duda rekao da je naš najbolji igrač. Sjajan igrač,ali je napravio grešku otišavši u PAO,jer tamo pored Diamantidisa,Spanulisa,Jasikevičiusa i Nikolasa,na poziciji beka ne bi mogao da se izbori ni mnogo bolji igrač. On je zaslužio veću šansu,ali ovi,gore pomenuti imaju višemilionske plate,a ne plaća se toliko igrač da sedi na klupi,čak ni u Panatinaikosu. On je budućnost evropske košarke,ja sam siguran da je naredna sezona njegova. Toliko za pljuvače Tepića. Da "odbranim" Rašića trebalo bi mi mnogo vremena i prostora,pa ću samo reći da je dobar igrač,kojem fali konstantnosti,i malo hrabrosti. U svakom slučaju,može da bude jako koristan,ako ga "krene" u stanju je da sam dobije utakmicu,iako ja,lično mislim da neće putovati. Uroš ide sigurno,jer je jedan od najboljih šutera Evrope,ima najbrži,i,ako to nekom znači,najlepši izbačaj lopte. I može da pogodi 10 trojki na meču. Devet je i pogađao,nekoliko puta.
Na trojci jedino je siguran Bjelica,jer je strašan potencijal,sa 210 cm,može da pokrije 4 pozicije. Savanović je imao odličnu sezonu,problem je što igra na poziciji 4,a tu su sigurni Novica i Mačvan,ako se prilagodi igranju na poziciji 3 malo više,verujem da će ići,tim pre što je i Novica krajem sezone to sasvim solidno odigrao.
Dodjosmo do centara,tu je siguran samo Krle,i sigurno otpada samo Bobi. Znači,za 2 mesta bore se Miličić,Perović i Raduljica. Meni je žao Marića,pre svega što je mnogo jak pod košem(od njega su u Evropi jači samo Peković i Sofoklis),i kao takav igra sjajnu odbranu. I sigurno najbolje gradi koš,čovek je u stanju da pokupi bukvalno sve ispod koša.
Dakle,na Sp sigurno idu Teo,Tepić,Marković,Tripković,Bjelica,Novica,Mačvan,Krstić. I još dva centra. Ostaje dilema da li će još jedan bek biti Paunić ili Popović,eventualno Rašić,i na trojci Luka Bogdanović ili Savanović. Mada nisu bez šansi ni Kešelj i Erceg,ali ja ipak dajem prednost ovoj dvojici. Jeremić je isto veliki potencijal,i mislim da zbog više pozicija koje može da pokrije,i zbog mladosti,ne bi trebalo ni njega zaboraviti. Toliko.

SrecnoSrbijo

pre 13 godina

kad je igrao taj rakocevic gubili smo i od kine i od izraela i ko zna od kog jos. Momci koji su izborili plasman na sp treba i da igraju na istom makar imali nikakve sezone!

Bojan

pre 13 godina

Nas savez ne moze nista da uradi kako treba, tipa da omoguci da maric uopste moze da igra za reprezentaciju pa da vidimo da li duda misli da treba da igra... Krivo mi zbog kecmana, zasluzio je i te kako...

ivan

pre 13 godina

Neko ko dobro poznaje nasu kosarku, mozda moze reci sto ovih igraca nema na spisku:

- Jaric
- Rakocevic
- Pavlovic
- Radmanovic
- Vujanic
- Stojakovic
- Maric
- Kecman
- Aleksandrov
- Dragicevic
(Slobo, 2. jun 2010 14:51)

Ko dobro poznaje nasu kosarku onda i zna zasto tih igraca nema!!!!

Marko023

pre 13 godina

U Srbiji ima nesto manje od 9 miliona stanovnika (sa Kosovom naravno) i isto toliko selektora. Zasto mi da diskutujemo o tome koga Ivkovic treba da pozove kad se on bolje razume od nas svih zajedno? Osim Jeremica i Milosavljevica po meni nema iznanadjenja.Ivkovic je jedan od najboljih trenera u evropi i svetu i treba mu verovati i podrzati ove momke i njege. NAPRED SRBIJA!!!

nikola basketland

pre 13 godina

Sve super samo umesto Rasica
Vujanic.Imamo najbolje centre u evropi,krila su dobra jedino bekovi mogu biti problem.Netreba ocekivati finale konkurencija je jaka

nikola

pre 13 godina

Vidi vidi, a gde su grobari, samo jedan, Hemofarm tri, zvezda dva igraca na spisku. Tako je to kad Dule forsira Crnogorce i strance mada su i ovi prvi stranci.
(Radnicki, 2. jun 2010 14:35)

Velickovi, Tepic, Tripkovic, Krstic, Perovic- to su igraci koji su nosili nasu repr. na proslom EP i koji je izbacio Dule zadnjih godina!Tu je sada i L.Bogdanovic,a nema ga Vujanic. Nije problem u tome sto imamo strance u ekipi, nego sto smo prosle godine izbacili 3 reprezentativca ,pa nije moguce da odmah naredne sezone imamo spremljene nove reprezentativce, nismo mi fabrika. A i ko kaze da smo duzni da se brinemo o reprezentaciji? Poslednjih dvadesetak godina smo izbacili toliko igraca,dok ste vi upropascavali sve sto je doslo kod vas. Vidim Makabi,Olimpijakos, CSKA,Montepaski,Efes... su puni domacih igraca i bas se sekiraju za reprezentaciju...

antipirlo

pre 13 godina

a sta je to Igor Rakocevic odigrao pa da ga pozove? Imao je prosle godine sansu kad je bas bio potreban pored mladih igraca. Prodao je za malo odmora, i treba on da nam igra pored MVP-a Evrolige.

ofk

pre 13 godina

Ovo je najbolje sto imamo,Duda zna znanje,ne treba njemu pricati,mada je mogao da pozove Jelovca i Sinoveca kao mlade nade.
napred nasi po jos jedno odlicije.

dalibor

pre 13 godina

@Pirlo.....
Ti si decko zalutao ne na ovaj forum nego na ovaj svet.....Idi ti brini svoje problema a nas ostavi na miru. Po meni je ovo najbolji izbor kako igraca tako i njihovih ljudskih osobina sto je vrlo bitna stavka u stvaranju atmosfere u reprezentaciji. Drago mi je sto je i Darko ponovo tu, par imena mozda i nije trebalo da se uvrste ali ovo je ipak siri spisak i nesumnjam da ce Duda to sve fino da slozi......

NB

pre 13 godina

To je to. Mislim da je izbor dobar, moguća su pitanja recimo za Vujanića, za koga smatram da je pravi igrač za ekipu. Mislim da nepozivanje Jarića i Rakočevića ima dosta opravdanja. Ova dva igrača bi samo pokvarila duh ekipe. Pored toga, Rakočević koji ima velike individualne kvalitete ali koji ni u jednoj ekipi nije igrao za ekipu i svugdje je ostavio loš utisak. Mogao se tu naći i Kecman, ali objektivno on nema mjesta među 12 tako da onda bolje da ne ide ni na pripreme. Stojaković je svakako naš najbolji igrač, ali njegova generacija više nije tu tako da mislim da ni on ne bi imao motiv. U svakom slučaju, Ivković je naša najveća snaga a tu ima i nekoliko odličnih pojedinaca tako da se možemo nadati dobrom rezultatu. Što se tiče komentara o Partizanovom lobiju, pa valjda bi trebala ekipa koja je posljednjih 30 godina bila 1 prvak da vodi ovu reprezentaciju. Valjda ekipa koja je dala toliko najboljih igrača i trenera i treba da bude kostur reprezentacije.

xxx

pre 13 godina

nadam se da ce igrati dobro na SP,ove sezone pola igraca imala je ocaj sezonu...ali verujem u ekipu ko god da ostane na spisku nadam se da ce se boriti kao prosle godine...

StefanGrobar

pre 13 godina

Nije mi jasan razlog nepozivanja Kecmana,Vujanica i Rakocevica.Pozvani Keselj,Paunic,Milosavljevic?!Duda Ivkovic sigurno zna bolje od mene,ali cak je i Popovic dobio sansu ispred Duleta Kecmana,DOKTORA KOSARKE!Nadam se da ce nas Teo,Novica i Krstic nositi do nekog polufinala!

TheBeast

pre 13 godina

Po meni je ovo najjaci sastav:

Teodosic
Tepic
Markovic
Bjelica
Bogdanovic
Paunic
Tripkovic
Macvan
Krstic
Milicic
Raduljica
Velickovic

U svakom slucaju, srecno!

Leandro Barbosa

pre 13 godina

Pa svako ko prati košarku,složiće se da bolju EKIPU ne možemo imati...Duda zna šta radi,šta ste mislili da je on napravio ime šaljući hejterske komentare poput pojedinih ovde....
Napred Srbija,uvek verni!

nikola

pre 13 godina

Boce ovde veci problem odluciti se za 5 igraca na pozicijama krilnih centara i centara (Duda jos za proslo EP rece da vodi uvek ukupno 5 igraca na tim pozicijama): Velickovic,Macvan, Savanovic,Erceg, Krstic,Milicic,Raduljica (da na pr. otpsem Kostu P. mada nije iskljuceno i da on igra,sve zavisi od priprema kako se pokazu,prosle godine smo se mnogo puta iznenadili kada je Duda skracivao spisak). Zalosno je od ovih 7 izbaciti dvojicu,stvarno zalosno.Na bekovskim pozicijama ce ,mislim, stvari biti mnogo lakse.

dzonula

pre 13 godina

duda ivkovic je iznio probleme zbog kojih neki momci ne igraju.normalno je da u timu ima mjesta za vujanica,rakocevica,pavlovica,stojakovica i radmanovica al savez ne radi svoje.nebitno.sto se tice ekipe,pod kosem smo odlicni.posto su krle,darko,novica i macvan sigurni,veeeeelika borba ce biti za peto mjesto pod kosem.nadam se da ce raduljica izboriti ispred perovica i ercega.savanovic je mozda koristan i za trojku al ne vidim ga medju putnicima.spolja je opet problem tanka klupa.teo,tripkovic i bjelica su ok,al kad udju u probleme sa licnima,nastaje problem.ne vjerujem da bi rakocevic i vujanic trosili toliko lopti kao sto trose u klubovima.tepic ima sezonu sa jako malo minuta sto moze biti problem.markovic ce se izgubiti u velikim utakmicama,bogdanovic je daleko od evropskog krema,keselj je stagnirao zestoko.kad se sjetim 95,6,7, duda tada nije isao da podmladjuje tim vec je zvao najbolje.i rezultati su bili tu.bila je situacija u savezu veoma dobra.niko nije razmisljao da mu otkaze.danas nekim drugim stvarima se prikriva situacija.tako da stojakovica niko i ne pominje,radmanovic i pavlovic nisu u planovima a koliko su ispred keselja,paunica i bogdanovica ne treba pominjati,vujanic je u kvalifikacijama bio kapiten,sad ga nema sto dovoljno govori,rakocevic je se namece kao logicno rjesenje... popovic,rasic,paunic,bogdanovic i neki jos su limitirani i nikad nece biti bolji igraci.ako je vec vracen darko,koji je u new yorku igrao 3 minuta dok nije dosao u minesotu koja je namjerno gubila zbog draft lutrije,zasto onda bar medju 22 nisu pozvani i ostlali igraci iz nba?jedan je dejan bodiroga,nikad vise takav kapiten i igrac.jedan je i dejan tomasevic,oduzio se.da i ostali imaju takve stavove,ne bi se pricalo o podmladjivanju,jer duda nije imao tu praksu u zlatnim godinama srpske kosarke.al koliko vidim,i ostali imaju slicne probleme,osim turaka,pa i tu mozemo vidjeti sansu za maximalno dobar rezultat.

Monte

pre 13 godina

4. Popović Bojan
5. Tepić Milenko
6. Teodosić Miloš
7. Bjelica Nemanja
8. Kešelj Marko
9. Marković Stefan
10.Tripković Uroš
11.Miličić Darko
12.Krstić Nenad
13.Raduljica Miroslav
14.Veličković Novica
15. Mačvan Milan

prvaci svijeta, zar ne dudo?!:)))

da,da,.....

pre 13 godina

ajmo momci....bar do polu finala....puna kapa...mada je i to puno....ali...takvi smo. spisak je odlican,nista ja tu ne bi diro... !!!

bocca

pre 13 godina

Mnogo dobar tim...to je ekipa od 22 igraca koja hoce da igraju odbranu(za razliku od rakocevica koji samo napad igra a u odbrani je rupa),a ko je gledao proslo ep u poljskoj jasno mu je da smo pobedjivali zato sto smo igrali fenomenalnu timsku i individualnu odbranu...Odlican je spisak...

Nenad

pre 13 godina

Spisak je ok mada mozda je bilo prostora za Milka Bjelicu i Vladimira MIcova . Po mom misljenju najboljih 12 su:
Bekovi-Teodosic , Markovic , Tepic , Tripkovic , Paunic.

Krila - Bogdanovic , Bjelica

krilni centri - Velickovic , Macvan

Centri - Krstic , Milicic , Raduljica

Nikola

pre 13 godina

Ovaj Pirlo ne zasluzuje komentar. Nipodastava rezultate jednog vrhunskog i dokazanog trenera, a klubski je ostrascen i vidi se nimalo strucan.
Bravo za Darka Milicica, mislim da se u Mineasoti vratio u formu. Po meni treba umesto Paunica staviti Luku ili Keselja na spoljnim pozicijama, a Milicica umesto Koste i kao prosle godine na medalju juris!!!

dodorula

pre 13 godina

sasvim korektan sastav...igrači od prošle godine + godinu dana iskusniji... fino je što ima toliko igrača iz naše lige! osveženje potajno predstavlja savanović, bogdanović i miličić koji bi možda mogli da budu korisni u sistemu. za mene možda malo iznenađenje - izostanak kecmana

Jack Dempsey

pre 13 godina

ova ekipa je duplo jača od one u poljskoj prošle godine. ekipa najviše zavisi od centra a sa miličićem dobijamo fizički možda i najsnažnijeg centra na svetskom prvenstvu pošto dwight howard verovatno neće igrati. u poljskoj smo imali krstića koji je solidan ali koji je bio potpuno nemoćan protiv gasola u finalu. protiv darka te fore nebi prolazile.
pored toga me raduje i ogroman napredak miloša teodosića. prošle godine je bio mlad i talentovan igrač a ove godine dolazi kao najbolji igrač evrope. bjelici je još jedna sezona sigurno mnogo značila i veoma dobro je odigrao tu "prokletu drugu godinu". veličković je dobro igrao za real i taj njegov "bezobrazluk" će nam mnogo značiti. e, tepić me je malo razočarao. očekivao sam mnogo veći napredak od njega. možda je odlaskom u PAO napravio prevelik korak al dobro. u svakom slučaju, nadam se medalji u turskoj.

PG Teodosić/Marković/Popović
SG Tepić/Tripković
SF Bjelica/Paunić
PF Veličković/Mačvan
C Miličić/Krstić/Raduljica

nik

pre 13 godina

Solidan tim moze da bude od ovih igraca. Samo da ih zaobidju povrede i bice dobro, mislim da ce do cetvrtfinala sigurno, sve preko bi bio vrhunski rezultat.

petar

pre 13 godina

Ocekivan izbor selektora, "ponovis" ekipu sa kojom si vec imao uspeha, plus Savanovic, posle odlicne sezone u Spaniji. Verovatno je malo ljudi ocekivalo opet Bojana Popovica na spisku, ali svi znamo da postoje igraci koji uvek zasluze poverenje trenera, bez obzira na trenutnu formu. Pravljenje ekipe je ipak mnogo tezi posao od izbora pojedinacno najboljih igraca po pozicijama. Otprilike se znalo da ce biti pozvan Milicic, eto mu sjajne prilike. Boga mi, imamo dobru liniju "tornjeva", za respekt - Raduljica, Bobi, Krle, Darko, Kole... I opet u grupi sa "Kengurima", sa sve Aleksom Maricem, bice to dobri dueli u reketu. Sve u svemu, Duda i ekipa zasluzuju svako poverenje, samo da se pripreme odrade na vreme, bez povreda, uvreda, splavova i afera, pa sta bude... Srecno!

Paks

pre 13 godina

Svi ti kosarkasi su nasa buducnost. Mirni smo 6 do 7 godina minimum. Po spisku se vidi da ce Duda imati slatke muke da odredi koga da vodi i bice puno, puno polemike oko konacnog spiska i ne bi me ni malo cudilo da Dusko Savanovic bude medju putnicima u Tursku. Strasan kosarkas. Ajd pa nek je sa srecom.

joeje

pre 13 godina

Tim za finale sa amerima: Miloš Teodosić (Olimpijakos), Stefan Marković (Hemofarm), Bojan Popović (Efes Pilsen), Milenko Tepić (Panatinaikos), Uroš Tripković (Huventud), Nemanja Bjelica (Crvena zvezda), Duško Savanović (Kahasol), Milan Mačvan (Hemofarm), Novica Veličković (Real Madrid), Nenad Krstić (Oklahoma Siti), Kosta Perović (Valensija), Darko Miličić (Minesota)

Dusan

pre 13 godina

Pa sad mi svi sto nema ovog sto neme onog...Mi podmladjujemo nasu repku i pokazali smo kakav potencijal imamo..Mislim da ne treba da brinemo oko nase repke za ovo prvenstvo,imacemo sve jos cemo biti jaci na 4,5 sa Darkom i Savanovicem...to su jos 2 extra igraca i plus svi koji su postali iskusniji za jednu jaku sezonu i eto...Bicemo jaki kao zemlja :) Napred majko Srbijo!!!!

citybelgrado

pre 13 godina

O kakvom vi Rakocevicu i Vujanicu pricate , mozda su dobri ali kao individualci . Trose previse lopti , igraju za indeks . Greska je sto nisu povedeni igraci kao sto je Micov , Kecman , Rakovic koji je drugi po indeksu posle Langdona u ruskoj ligi ...Pljujete Savana kooji je najaca cetvorka koju u ovom trenutku imamo ... A najveca rupa nam je trojka tako da je tu kao prinudno resenje mogao doci cak i Jorovic

oogs

pre 13 godina

Siguran sam da Duda zna pos'o! :) Takođe bih volio da vidim Kecmana u ovom timu, no.. Mislim da nikome Duda neće dozvoliti da remeti atmosferu u timu, pa ni Miličiću, kako neki nagovještavaju. Doduše, prvo treba da se izbori za mjesto u timu pored Raduljice (koji bi mogao biti otkrovenje prvenstva), Krstića i Perovića.

Umetnik

pre 13 godina

U jednom nasem klubu se bave stvaralackim i umetnickim radom.To pak kocijasi,piljari,nakupci i vecernjeskolci ne mogu da shvate.U svojoj stvaralackoj groznici ne biraju ni rasu ni naciju, vec kreiraju od datog materijala.Ne moze se svake godine izbaciti 2-3 igraca za reprezentaciju, ali svake 2-3 , to moze.Zivi bili pa videli

akroni@hotmail.fr

pre 13 godina

Neko je pomenuo ove igrace...
Jaric - pa pogledaj kako igra u Realu. Covek se pogubio totalno.
Rakocevic – tesko bi mogao da se uklopi u system,veliki potrosac.
Pavlovic – definitvno daleko od svih koji su na toj poziciji, a na spisku su…
Radmanovic – pa taj nije u stanju jednu akciju da zapamti.
Vujanic – mozda je mogao da se nadje na spisku, ali…Duda misli drugacije.
Stojakovic – odavno rekao svoje.
Maric – pa stvarno smo se mnogo ponadali…nakon ovakve sezone Australija nema sanse dag a se odrekne.
Kecman – dobar, ali neka se odmara za narednu Euroligu
Aleksandrov – na osnovu cega da ge covek pozove…?
Dragicevic – da je igrao za Partizan mozda bi bio pozvan…ovako…

Siguran sam da Duda zna sta radi...zato nemoj da uvek imamo primedbe.
Da su nam svi sa spiska zdravi i spremni,a za ostalo pobrinuce se Selektor.

Duda je selektor,a ne mi forumasi!!!

pre 13 godina

Tim za finale sa amerima: Miloš Teodosić (Olimpijakos), Stefan Marković (Hemofarm), Bojan Popović (Efes Pilsen), Milenko Tepić (Panatinaikos), Uroš Tripković (Huventud), Nemanja Bjelica (Crvena zvezda), Duško Savanović (Kahasol), Milan Mačvan (Hemofarm), Novica Veličković (Real Madrid), Nenad Krstić (Oklahoma Siti), Kosta Perović (Valensija), Darko Miličić (Minesota)
(joeje, 2. jun 2010 15:05)

Amere cemo pobediti u polufinalu! :)
I dosta vise sa neupucenim komentarima pojedinaca,jer Duda zna sta radi.Spisak je odlican i pravi se za London.Nadam se da ce nam se opet usreciti Istambul(naravno '92 i 2001.).

pirke

pre 13 godina

Ljudi, pirlo je hrvat, ne znam zasto se toliko palite na njegov komentar (dokaz: prvo napisao ``imali STE jadnu konkurenciju na EP``, a posle svim srcem protiv Srbije, pa da je poveo sve same neznalice za koje znam da ce da se obrukaju, svim srcem bih bio uz Srbiju, ovo Srbin ne moze da izjavi).

@ Jovan

Mozda bi snagom Rakovic mogao da parira, ali covece, jel ti znas, posto padeze ne znas, kakvu je sezonu imao Perovic u Pamesi? Za snagu su nam tu Krstic i Raduljica, sto da ne i Perovic, a oni su, po mom misljenju, i u svim drugim parametrima bolji od Rakovica, ne nesto preterano, ali su bolji. Spisak je dobar, mislim da se nepozivanje Kecmana moze pravdati podmladjivanjem tima, Rasic je zasluzio siri spisak, ali tesko da ce na SP. Realno, ocekujem sastav kao na EP uz neku sitnu izmenu. Dudo odluci, pa da slavimo na jesen.

Dusan

pre 13 godina

Cilj olimpijada 2012
Pozvani su igraci koji ce tad biti na max svojih mogucnosti...Koji Kecman,Rakocevic,Vujanic itd...Oni su svoje zavrsili,imamo mlade momke sa kojima cemo pokusati na olimpijadi da uradimo nesto...sto se svi bunite,mi smo sa najmladjom repkom 2 u evropi...ae malo vise vere!!! A sto se tice partizana,pa koga da pozove jos sem Rasica...Veselog,Marica,Robertsa,Mekejleba,Vranesa? Ne razumem vas!!!!

lacko

pre 13 godina

Dudo svaka cast na odabiru i sam znas da je cela nacija opravdano uz tebe i tvoje momke...
@pirlo
pa ti gledaj onda zabare gde dominira centralizovana sijena sa njihovim trenerom...bruka sta moderatori sve pustaju.....

crni_srbija

pre 13 godina

prijatno sam iznenadjen spiskom,ako treba podmladjivati tim,treba to uraditi iz korena,ovo su sve mladi momci i stasace u pravi tim,ekipa je ista od prosle godine plus darko milicic...sada nije rezultat najbitniji,vec da za sledece prvenstvo imamo uigran i siguran tim koji ce, igrati ne sumnjam na nivou kakav ova zemlja zasluzuje...zaboravite rakocevica,pedju,radmana,vujanica i marica,stvaramo novi tim i dajmo podrsku dudi

crespo

pre 13 godina

Spisak je sjajan! Najbolje sto imamo!. To je tim koji ce svoj maksimum dostici za 2god. na Olimpijskim igrama.
Mislim da ce cetvrtfinale na ovom prvenstvu biti uspeh za nasu reprezentaciju

moraosamdaprokomentarisem

pre 13 godina

Nikada do sada nisam pisao komentare na ovom forumu, ali me je isprovocirao komentar Pirla. Internet stvarno trpi sve. Nadam se da se čovek samo šalio i da loži komentatore, jer ovo misliti o reprezentaciji je strašno. Strastveni sam Zvezdaš, ali kad pročitam ovakve komentare, bukvalno pocrvenim od besa. Kao prvo, činjenica je da je Partizan trenutno bolje organizovani i samim tim mnogo uspešniji klub od moje Zvezde, što pokazuju rezultati u Evroligi gde nikakvi centralizovani lobiji ne mogu pomoći. Uz to, tu su dva naša igrača Bjelica i Kešelj, tu su i Miličić i Teodosić, deklarisane "Delije". Po meni, ovo je najbolji sastav u ovom momentu, ima tu možda par igrača koje bih ja dodao zato što mi se sviđa njihov stil igre, ali Duda je ovu ekipu odabrao zato što se uklapa u njegovu viziju i on će na kraju odgovarati za ono što je urađeno. To je ta razlika između nas i njega. Zato mislim da je najbolje sad da podržavamo reprezentaciju, jer se taj tim zove Srbija. Ne vidim potrebu za podelama. Samo bez pametovanja i pritiska na ove momke, i biće sve ok. Ovo je sport, ljudi, predstavljanje naše države u svetu, nešto jako lepo što treba da nas okupi, a ne posvađa. Klubaštvo i stranaštvo nas je i dovelo u rupu u kojoj smo.

boskob

pre 13 godina

Ja sam zadovoljan. Reprezentacija za svačiji respekt. Mladi momci,željni dokazivanja. Nadam se da će Duda da Miličića stavi u službu ekipe. Ako to uradi, na centru smo najjači! Dvojka nam je malo klimava, treba konstantniji šuter za 3p od Tripkovića. Mada, sada je iskusniji, možda će imati manje oscilacija. Šanse su nam dobre, imamo najboljeg trenera. Španci SIGURNO neće biti prvi, P.Gasol je igrač koji im je pravio razliku. Ameri su prvi favoriti, ali bili su i u Indijanapolisu...

Boris

pre 13 godina

U životu sam čuo i pročitao svakakvih komentara ali veće nebuloze od ovog Pirla nisam još čuo
Brate ako si iz Hrvatske još i ima smisla ali ako nisi tj. ako si iz Srbije (mada ti po imenu ne izgleda) sramoti se
Pozdrav Dudi i igračima i da pozove svoju babu ja bi mu rekao svaka čast

Djole

pre 13 godina

Jako dobar spisak.Svi su imali dobre sezone i ocekujem da dobro odigraju i na sveckom.Darko je najzad sazreo kao covek da da mislim daon moze da nam pomogne!NAPRED SRBIJA!!!SRBIJA DO ISTANBUlA(drugi krug takmicenja se igra u Istanbulu).

Ralemvp

pre 13 godina

Realno bi bilo Teodosic,Markovic,Tepic,Tripkovic,Bjelica,Savanovic,Velickovic,Macvan,Raduljica,Perovic,Krstic i Milicic.Ne sumnjam u Dudu da ce i Milicica staviti na pravi put.Sa Amerima se necemo sastati do finala sem ako ne budemo cetvrti u grupi,a sigurno necemo.Realno ocekivati cetvrtfinale,a mozda i finale dodje ako budemo imali srece.

TNT

pre 13 godina

@Pirlo

"...Tripković nestao sa lica zemlje"

Mnogo ti znaš! Drugi trojkaš ACB lige u sezoni 2009/10 posle Rafe Martineza sa procentom od 49,2% nestao sa lica zemlje!? Hahahahaha, vala baš je nestao:)

% Triples: Rafa Martínez (Power Elect. Valencia)
Promedio: 52,14% | 2º: Tripkovic (49,22%) | 3º: Bullock (49,09%)

Extraordinario Rafa Martínez, que ha logrado el mejor porcentaje en triples de un jugador en esta década y también ser el primero desde Iuzzolino (2001-02) en meter más de un 50% anotando al menos dos triples por choque. Rafa ha hecho un 73/140 (52,14), enchufando 2,21 triples por partido. Tampoco están nada mal los registros de Tripkovic o Bullock...

dokle vise bre???

pre 13 godina

Srbija nije zemlja koja je bogata samo talentovanim igracima u svim sportovima bilo timskim lil pojedinacnim, to je zemlja sa sve samim 'potvrdjenim' strucnjacima-selektorima, doduse ne sa mnogo radnog iskustva ali sa puno iskustva iz fotelje sa pivom u ruci i nogama na stolu..
Pustite bre vise svetski priznate strucnjake Ivkovica i Antica koji nam donose puno radosti u ovim blago receno tuznim vremenima da rade svoj posao i da nas jos dugo vesele svojim IZUZETNIM dostignucima. Pare su najbitnije za uspjeh u bilo cemu pa tako i u sportu, Srbija je zemlja u kojoj nema para ni za mnogo bitnije egzistencijalne stvari a kamo li za sport i pored toga postize vrhunske rezultate u svim sportovima ali na veliku zalost tih VRHUNSKIH sportista veoma je mali broj ljudi koji im to cijeni.
ZALOSNO je to

Peki

pre 13 godina

rakocevic nikad nije igrao odbranu,a Paunic mozda ne zna napad ali pegla odbranu,tripkovic celu sezonu kuburu sa povredama niko nije rekao da ce biti na uzem spisku.nije fora da zove 16igraca i tu su neki sigurica za tursku,ja znam da radenovic nece ici ali ostali ce morati da se bore za svoje mesto cak i na prirema daju 100% da selekotr zna na koga moze da racuna,stefan markovic isto mozda nekad ne moze da ubode vola ali zato pegla odbranu isto vazi i za bojana popovica play koji igra dobranu i asistira

Radnicki Kragujevac

pre 13 godina

Ponosan sam sto je Milosavljevic pozvan na pripreme, mozda je mogao i Cakarevic...ali dobro, mnogo bi bilo. Dobro je, samo da se uigraju i bice super.

Barkley81

pre 13 godina

Najviše očekujem od igrača koji su odradili prvu godinu u inostranstvu (Milenko,Novica,Uroš),plus još 2 meseca treniranja sa Dudom.Bićemo opet prijatno "iznenađeni",bojim se :D.NAPRED SRBIJA

milos

pre 13 godina

nisam veliki ljubitelj Di-Mila, ali ako Duda kaze da je za reprezentaciju, onda ok. No, treba da vidimo da li ce da se odazove, i da li ce proci Dudine naporne treninge.
A sto se tice Pirla, sram te bilo!!!!

Milan Stojicevic

pre 13 godina

Stvarno nerazumem nas narod kad pre SP u kosarci iznose kritike na racun Dusana Ivkovica.Ponekad se zapitam dal je to isti onaj covek koji nas je godinama predvodio do odlicija na takmicenjima.Za promenu,bi bilo lepo.dati podrsku ljudima kao sto su Dusan Ivkovic ili Radomir Antic.Al to je samo moje misljenje.

branem

pre 13 godina

Svaka čast Dudi za sve do sada i puno sreće na SP!!

Ali ako ima mesta za Miličića nevaspitanog, šta je sa Vujanićem pa i Rakočevićem?
Za Savanovića je super što će dobiti šansu ali bilo bi lepo da se kaže nešto i o NBA "zvezdama" i njihovom statusu i obrazloženjima - ipak to javnost očekuje da čuje, ipak je posao selektora javna stvar...da znamo ko je patriota od njih i ko se dobro prodao posle uspeha reprezentacije a sada se pravi pametan i smišlja razloge izostanka...
Šta je sa Marićem Boro Stankoviću? Zar nije mogao da izlobira počasni predsednik?
Sramota!!

ForeverSRB

pre 13 godina

Duda chini chuda!!! Pa tako i u sluchaju Rakochevic!!! Ae ako neko ima neke dodatne informacije o Tepicu, Tripkvicu, Velickovicu, Popovicu, kako su igrali u ovoj sezoni, i nisam bash pratio evro basket..? I, neka neko ko stvarno zna i prati mi kaze par stvari o igrachima, a ne da lupa i pametuje, kao shto imate obichaj!!

Willzykk

pre 13 godina

Jedino možda iznenađenje je to što nema Vujanića i to što je Rašić pozvan pre Kecmana, iako imamo dosta dobre plejeve, a za Rakočevića, možda je i mogao, možda i nije mogao da ga pozove, ali ako neko zna šta radi, onda je to Duda. Sve dok igrači igraju za državu, a ne za prestiž, onda iako nas budu smatrali autsajderima, što ne verujem da će da bude slučaj, imamo šansu da ostvarimo nešto veliko na SP-u. NAPRED NAŠI!!!

Drazen, Niksic

pre 13 godina

Samo čekam lika sa potpisom "ofk" da kao i ranije krene sa primedbama... ako se sećam Dudu je zvao "manipulator sa Krsta...", ha-ha.
Pojaviće se on, lagano...
(', 2. jun 2010 13:00

I on se opametio. Sad se ofk zove Pirlo:)

lale

pre 13 godina

Samo napred Dudo, ne obaziri se na zlurade komentare jednih te istih kretena koji su pljuvali reprezentaciju i pre evropskog prvenstva u Poljskoj, a posle toga su se zabili u svoju mišju rupu i evo ih izlaze iz svojih rupa ponovo su tu uvek dezurni sa svojim tobože stručnim komentarima.

www.worldofbasketball.org

pre 13 godina

Bravo Dudo!!! Izvanredan spisak, bice tesko se odluciti ko treba da ispadne, ali to su vec slatke muke. Kad se pogleda spisak vidi se sa kakvim igrackim velicinama Srbija raspolaze, sto govori da smo zaista prava zemlja kosarke. Naravno, uvek ce biti primedbi zasto jos neki nisu na spisku, ali verujem 100% da Duda zna sta radi. Srecno Srbija!!!

http://www.worldofbasketball.org

bula

pre 13 godina

Imali ste više sreće nego pameti u poljskoj gde je postojala jedna i po kvalitetna reprezentacija..
pa onda:
imamo jednog klasnog igrača, i to je teodosić...

"pirlo" - odluci se prijatelju da li smo i da li su to tvoji ili nisu... ovako je malo kontradiktorno

p.s. da je samo to kontradiktorno pa da ti oprostimo :)

sasa forcan

pre 13 godina

Dudo samo napred... Svim srcem smo uz tebe i tvoje izabranike i imamo puno poverenje u tvoj izbor igraca... Opet se nadamo nekoj od medalja...

Bgd

pre 13 godina

Kakva koncentracija stručnjaka na jednom mestu! I svi vi ste bolji od Dušana Ivkovića, za vas se otimaju svetski klubovi da ih VI trenirate a o nacionalnim selekcijama da ne govorim! Spisak trofeja koje ste VI osvojili je impresivan! Posebno su zanimljivi ovi koji postavljaju pitanje: "A Marić?" Čovek nema pravo da igra za Srbiju, informišite se malo pa tek onda pišite po forumima. Pustite Ivkovića da radi svoj posao, jer zna da ga radi. A vi, šta znate da radite? (tu ne računam facebook)

zamorano 1 + 8

pre 13 godina

Ova nasa zemlja nema selektora koliko ima stanovnika, vec kako se meni cini imamo daleko vise selektora!
E sad svi vi koji kukate sto nema Rakocevica (koga ste garant napljuvali posle EP u Srbiji), Pere, Zike. Imate lepo jos 23 druge reprezentacije na turniru, pa ako vam se svidja spisak nekog drugog selektora a vi onda navijajte za tu zemlju. A coveka koji nam je doneo toliko medalja i readosti u najsirem mogucem luku zaobidjite.

sasha

pre 13 godina

ORLOVI RANO LETE..,.Za sve na B92:
Teodosic-Markovic-Popovic
Tepic-Tripkovic-(Paunic)
Velickovic-Bjelica
Savanovic-Macvan
Krstic-Milicic(Raduljica)

Jedan od ova dva ce otpasti sa spiska, zavisi sta Duda bude zeleo da igra i kako. Sjajno da ni zvao rakocevica, i kad je igrao nije nista pokazao, samo se zalio i kukao. Jaric, Stojakovic, Radmanovic, Vujanic, nece vise nikad igrati za reprezentaciju, sto zbog starosti, sto zbog sopstvene zelje.
Steta za SIR ALEX, ali sta da se radi...
Sjajn potez sto je pozvao Rasica, ovaj za ti 2-3 nedelje trenninga sa reprezentacijom moze vise da nauci nego u godini dana sa Partizanom. Ne da vredjam Partizan, nego jednostavno, kon kurencija i tim su mnogo jaci..Kapu dole za nas najtrofejniji tim, i puno postovanja za Dule-carobjak-a...
Sjajno da je Savanovic tu, sjajno da je pozvan, Duda ima ekipu za zlato..
On to zna, zato je i pozvao Milicica, svako ko pogleda ovu ekipu, pa onda pogleda konkurenciju na SP, svatice da imamo sansu kao nikad pre. Konkurenciji samo otkazuju, Parker, Bogut, celi US team, Novicki, Gasol,Lorbeg, svi ti su vec sigurni, a jos smo 3 meseca od sampionata. Duda zna da ima sansu kao nikad pre, zato je i pozvao Milicica, ako hocemo da se borimo sa amerima, treba jos jedan, tu Raduljica ipak ne moze... Mnogo sta ce zavisiti i od Milicica samog, kod Dude nema mesta za pricu, i njegov autoritet je ogromoan, zato i nema onog "Pavlovica" za kojim ovde vidim mnoge zaler, taj tip je jedan arogantni kurjak, kojem nista sveto nije..I ne treba ni biti tu...
Letitet orlovi, zlato je sad pred vama...A Srbija uz vas...
Sa verom u Boga...

Velizar

pre 13 godina

Zna Ivkovic sta radi. Rakocevic nije timski igrac, niti ce ikada biti. Ko smo mi da osporavamo odluke jednog od najboljih evropskih trenera? Srbi su uvek najpametniji za sve.

srbija

pre 13 godina

Koliko ludi ste?Vujanic 27.05.2010 :SRBIJA I PARTIZAN MOGU BEZ MENE...Jeste sad culi,a PIRLO je tesko oboleo.Odlican tim,DRZITE GACE DOLAZI SRBIJA:))

jadni PIRLO

pre 13 godina

Dali iko od vas pljuvaca zna ko je nas najbolji igrac ove sezone.To je DUSKO SAVANOVIC koga pljujete,14.2 a u zavrsnici 19 indeksnih poena i 22 poena po utakmici i to u najacoj evropskoj ligi tj. ACB liga,PIRLO KAJ SE DESAVA,JEL TO POSLJEDICA KECMANOVE TRICE PROTIV TVOJE MOMCADI(JAKA BUDALA),NAPRED SRBIJA:)

cela je nacija reprezentacija

pre 13 godina

Dokle mesanje laika u rad profesionalaca, ali ovo je Srbija!!! Sto se tice pojedinih komentara (poput doticnog fudbalera Milana) ne bih da komentarisem, posto je ocigledno kompetentniji za fudbal. Dokle vise sa NBA zvezdama i "matorcima" poput jarica, radmanovica... Oni su odradili svoje i skidam kapu za sve uradjeno do sada. Cudo niko nije spomenuo Gurovica, ili bar ja ne videh. Selektor zna sta radi! Sto se tice tima jaki smo na centarskim, sto se bekova tice pa po nekom da krene sut na svakoj i eto nas daleko. Uki, Stefi, Rasa, Luka, ko god da igrao. Ne bih dao za pravo sebi da odredjujem 12 putnika, zna se ko to radi! A sto se tice negativnih komentara ovde i oni su, kakav god bili, deo nacije! Srecno momci!!!

Kuga

pre 13 godina

Meni je jedino krivo shto nema Vujanica, a i bilo bi lepo da nam se kaze stha je zapelo sa Maricem... Inache, Duda je Duda i negativnim komentarima prosto nema mesta.. :)

21

pre 13 godina

Navijacu svim srcem za nasu reprezentaciju, sve i da je Duda pozvao celu ekipu Borca u tim! A o igracima koji bi trebalo da budu u 12 cemo razgovarati u avgustu. Samo da oni budu zdravi i da ih mimoidju povrede...

Lukic

pre 13 godina

Dobar izbor ,realno samo Milicic od "novajlija" mozda Bogdanovic umesto Paunica i to je to ,drago mi je sto nije pozvao neke "kao" zvezde jer oni su na zalasku karijere i nema svrhe da se oni pozivaju Kecmanu svaka cast ali on ima preko 30 god. o Jaricu i dr. da nepricam oni ne zasliuzuju pa makar da imaju 20 god. treba napraviti maksimum 2 izmene u odnosu na evrobasket ,jer pobednicku ekipu ne treba menjati

Vrisak

pre 13 godina

Sem Amera niko drugi nema ovakve slatke muke i prepiranja oko izbora igraca za ekipu .
I meni je zao sto nema mesta za Kecmana "JAO" . Znam da su ljudi skepticni sto se tice Milicica ali ovo je siri spisak ako pravi probleme letece napolje. Vujanic igra u vrlo slaboj ekipi gde trosi lopte po volji pa broj poena koje ima po utakmici nije bas do kraja odraz kvaliteta .
Po meni ovde nema mesta za Bogdanovica i Rasica dok poziv Savanovica mi je najdrazi od "iznenadjenja" decko je borac pre svega bice savrsena rezerva .
Samo da nas zaobidju povrede i bice to kosarkaski praznik bar za nas hehe. Jedva cekam .

Optimista sa pravom na to

pre 13 godina

Srbi !!! Pljujete coveka koji nam je donosio srecu zadnjih 20 godina koji je stvorio X igraca...Voleo bi da mogu da se vide komentari pre Poljske..Neka bude sramota svakog ko prigovori coveku koji se izgleda jedini žrtvuje za našu košarku...Dudo Srbija ti veruje samo hrabro...Tu se ne gleda ko je iz kog kluba i grada već svi igraju za tu jednu zemlju koju imaju a to je Srbija...

zdovc

pre 13 godina

Kada se vidi da je prosek godina igraca 23.8 ,jasno je sta Duda radi. Pravi nepopularnu smenu generacija na najidealniji moguci nacin. Uz medalje.

Iako vise volim neka imena koja nisu ovde vec neko vrema, stvar mora da se sece i to sada,kada Duda to radi.

pogrebnik from nis

pre 13 godina

@Pirlo
Partizanski lobi poceo i evropom da hara,i samo takvi dblcici kao ti prave podele na vas i nas kad je reprezentacija u pitanju,u bilo kom sportu.
Drugo je kad igraju klubovi onda uvek protiv VAS.

chaponja

pre 13 godina

Rakočević je dobar ali ne može
da igra sa ovim mocima a i pitanje je koliko Duda voli takav tip igrača koji mnogo troši lopti.Sto se Miličića tiče njega će Duda da obuzda i stvarno nam treba,mnogo je snazan i jak defanzivac