Nedelja, 16.05.2010.

23:08

Ana: "Mnogo je tračeva u tenisu"

Srpska teniserka Ana Ivanović u intervjuu za “Večernje novosti” kaže da je u tenisu mnogo tračeva i da ne prati šta ljudi govore o njoj.

Izvor: SO

Ana: "Mnogo je traèeva u tenisu" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

95 Komentari

Sortiraj po:

Pindar

pre 13 godina

@Simonida
Naravno da jesam. I ja sam deo te statistike.
I ja bih mogao da radim vise, da citam vise, i da budem ostriji prema laznim patriotama.

Satriani

pre 13 godina

@Dusan, 18. maj 2010 21:57)
Kad na osnovu pretpostavki stvaraš sliku o nekome, to je subjektivni osećaj. Nesporazum (može biti i „šteta“ po drugoga) nastaje kad to subjektivno što nosiš u sebi komentarišeš u vidu tvrdih činjenica. Sad i sam kažeš da je krčeći sama put prema uspehu, Ana ipak imala bogatog sponzora koji joj je pomogao da se kao talenat otisne dalje (što naravno ne umanjuje njen uspeh). Pre si to izostavio tvrdeći da ne ceniš Jelenu upravo što ona nije krčila sama sebi put jer je bila bogata. Ono što pouzdano znam, da nije bilo Jeleninog oca koji je je uvek bio bar pola koraka ispred u odnosu na svoje okruženje, ne bi bilo ni Jelene kao teniserke. Sve što je zaradjivao, a radio je svojski, ulagao je u nju. Značajniju ulogu su na tom putu slanja u Ameriku i izdržavanja imali kumovi, bliski prijatelji, prodaja te kućice...sponzori su se pojavili kad je najteže prošlo, a talenat potvrdjen..
A što se tiče obećanja za link, ako imaš vremena prelistaj, to sam čitao upravo na teniskom forumu b92, nisam izmislio. Toliko DuŠane, uz pozdrav i želju da budemo svi malo korektniji (i sebi to govorim, ali priznajem, nekad se pravim gluv).

Dusan

pre 13 godina

@Satriani

To sto si napisao sam prvi put cuo od tebe. Ne mogu ni da zamislim da bilo koja teniserka (pa cak ni obicna osoba) tako nesto uradi, a kamoli Ana. I jos da sa tim izadje u javnost. Al' ko sto rekoh, cekam dokaz/link. Za Jelenine bogate roditelje sam cuo na chatu sajta tennis srbija, koji je drzao onaj momak iz zemuna kome ne mogu da se setim imena. Ko zna, mozda i Jankovici nisu bili bogati ali sponzori JJ na pocetku karijere su skroz nepoznati (majka nekog tenisera ovde rece Mira Markovic i JUL). Tek posle meseci treniranja na Floridi JJ je pozvana od strane Bolletierija.

A od Aninog sponzorstva (a mozda i karijere) ne bi bilo nista da personalni teniski trener njenog menadzera Dana Holzmana nije bio nas covek, iz Srbije na radu u Svajcarskoj. Posto se Mr Holzman interesovao da udje u biznis sa sponzorstvima (buduci da je bogatstvo stekao na multivitaminskim preparatima koje koriste uglavnom sportisti) ovaj mu je predlozio Anu kao talentovanu (i lepu, sto je skoro podjednako vazno za sponzore) juniorku i tako je to krenulo. E to je dokumentovano na mnogo mesta (ima i na youtube-u, trazi bbc interview) a znam i iz prve ruke, igrom slucaja.

Satriani

pre 13 godina

@Dusan, 18. maj 2010 00:46)

Da nije laž to što sam napisao znaš i sam, ali teško je priznati. Ipak, obećavam da ću ti poslati link prvom prilikom kad budem imao više vremena da pronadjem to na netu. A da bih ja poverovao u iskrenost tvog komentara od pre dva dana da najviše ceniš kod Ane što je sama bez ičije pomoći krčila sebi put, a Jelenu ne ceniš jer je pored pomoći sa strane imala i prebogate roditelje, za uzvrat me uveri bilo kojim dokazom. Samo nemoj da tvrdiš da je dvorišni kućerak Jeleninih roditelja na Zvezdari bogatstvo, i nemoj zaboraviti bogatog sponzora iz Švajcarske koji je u juniorskim danima pomogao Ani sa pola miliona švajcaraca. Da i dalje se potpisuj sa Дусан tj. Dusan, da bih znao da si ti.

@Izjave "carice", 18. maj 2010 14:47

Tu istu Rezai si nazvao trećerezrednom teniserkom pre mesec dana kad ju je Jelena pobedila. A kad je Jelena pobedila Venus, rekao si da je ustvari Venus bila nesposobna za meč je je krila svoju povredu. Sad kad je Rezai pobedila Venus i osvojila prvi veliki tunir za tebe je već postala teniserka iz samog vrha.

Pindar

pre 13 godina

@Ivanka
Draga Ivanka, pre nego sto ovako skocis, zakrvavis ocima i bacis se gnevno na tastaturu, savetujem da pogledas statistike. Na primer:
1. potrosnja sapuna po glavi stanovnika
2. Broj nepismenih po glavi stanovnika
3. Produktivnost
4. Bruto nacionalni dohodak
5. Broj patenata i izuma po glavi stanovnika.
U svemu smo ili na dnu ili blizu dna u Evropi. A sve te stvari samo od nas samih zavise.
Lazni patriota je onaj koji svojoj zemlji suludo i u neznanju laska.
Ili mozda vise volis da sve to ne znas?
Pozdrav, tvoj

alo..

pre 13 godina

al ste se svi nalozili na vase teniserke..jel vam daju neku proviziju od pobeda da toliko mislite o njima ili vam je zivot bas tolio besmislen?

Mirko

pre 13 godina

Zbog takvih koji ne postuju svoj narod (ili ako mu ne pripadaju, onda bar ne postuju i klevecu ovu zemlju u kojoj zive), ukinut je i ugledni internacionalni kosarkaski turnir "Kup RadivoJJa Koraca".
Stidite se.

Izjave "carice"

pre 13 godina

PatriJJote počnite da brinete o izjavama "carice".
"Carica" je gubila meceve zato sto je igrala na "parkingu", zbog menstrualnih tegoba, zato sto protivnica ne zna gde udara, zato sto su loptice preteske...

Slobodan je nazvao Aravan Rezai "drugorazrednom teniserkom". Ta "drugorazredna teniserka" je osvojila turnir Premier Mandatory kategorije.

Ivanka

pre 13 godina

(Pindar, 18. maj 2010 11:59)

Ako volis Anu, to ne znaci da smes da vredjas moje pretke i moje potomke, samo zato jer ti je dozvoljeno da iskalis komplekse.
Zalostan si i ti onaj ko te je naucio da ovako pljujes po Srbiji i srpskom narodu - koji su uvek bili kosmopolitski centar u odnosu na provinciju svih republika bivse Jugoslavije.
Da im je lose, ne bih sad u svojoj zgradi imala komsije svih nacionalnosti koji vole svoj Beograd i nikada ne bi otisli odavde.
Ako ti ne valja Srbija, niko te ne sprecava, idi gde ti je bolje.

Pindar

pre 13 godina

@Slobodan
U pravu ste potpuno: Jelenu Jankovic voli vecina Srba.
Ali previdjate da to nije ni malo pohvalno!
Vecina Srba se takodje ne kupa, polupismeno je, psuje, i ne voli da radi.

Dusan

pre 13 godina

@Satriani

To sto si sad napisao mi se cini kao potpuna laz. Ali mozes da nas razuveris tako sto ces navesti gde si to procitao. I ne racuna se ako je to sama JJ izjavila negde

Dusan

pre 13 godina

@Slobodan

Prvo, niko nije lazirao ni jednu izjavu o JJ, mozes lako to da proveris ako zelis, samo proguglaj. Drugo, to da je JJ davala 200% za Srbiju i Srbe je tacno ali se ona toliko hvali time da je to degutantno. Usput, na gnusan nacin napada Anu preko medija (njena majka, ne sama Jelena) nazivajuci je, prilicno otvoreno, izdajicom Srpskog naroda, sto je u nasoj zemlji uvek opasno. I trece, Srbi ih vole obe a Srbi nacionalisti/sovinisti vole samo Jelenu a otvoreno mrze Anu. Ovaj tekst u vecernjim novostima je vec drugi tekst koji sam procitao koji se bavi otvorenom mrznjom glasnih pojedinaca prema Ani Ivanovic, a sve u smislu da je ona izdala Srbiju. To je skroz umobolno s obzirom koliko je Ana ucinila za Srbiju (mozda ne toliko kao JJ ali mnogo vise nego sto iko od nas moze da ucini).

O tome se ovde radi. Jelena igra jako opasnu igru, opasnu po Anu Ivanovic. I ne pricam o tenisu iako ju je pobedila i igra trenutno bolje od nje

Satriani

pre 13 godina

Znaš šta Ana, lepa si, bogata, slavna, uspešna, moćna... Ali ja nikada neću zaboraviti tvoj postupak od pre dve godine kad si na ružan način odbila svoju sugradjanku i koleginicu Jelenu da primiš za sto prilikom doručka za vreme jednog velikog takmičenja, ili kad si izjavila da te sve teniserke mrze jer si lepa. To govori nešto i o tebi, a ne samo o drugima..

Slobodan

pre 13 godina

Ma džaba vam, možete da pljujete po Jeleni Janković koliko hoćete, možete da joj režirate razne filmove i imitacije, da lažirate izjave drugorazrednih teniserki o njoj, ali ona će uvek biti voljena od većine Srba i uvek će biti miljenica nacije. Svaki put je davala 200% sebe u mečevima FedCup-a za srpsku reprezentaciju i to iskreni Srbi (koji su u apsolutnoj većini) nikad ne zaboravljaju. Napred JJ, srpska teniska heroino!!!

Vanja KG

pre 13 godina

Tracevi u zenskom tenisu?! WOW!! Za one koji ne znaju Rezai se po teniskim forumima smatra za nekrunisanu kraljicu TRASH TALK-a. Samo ove godine opalila po drugarici iz reprezntacije Bartoli, JJ, Sereni i Enan. Onda jos sveza izjava Serene: nisam ja Zastin Enan pa da varam, Jelenino ruganje dok jos Ana nije napustila teren, onda stara prepucavanja Hingis-Serena, Serena-Enan itd, dakle nista novo. JJ jeste poznata kao DRAMA QUEEN i nije zlato, ali daleko od terrible person kako je nazva vesela Rezai. Samo jedan mali razlog vise da volim Anu koja je pre svega lepo vaspitano dete. Prava dama.

Beogradjanka

pre 13 godina

Publicitet koji se daje komentaru jedne drugorazredne teniserke Rezai koja je bas laki luzer - je vec drugi napad na Jelenu u poslednja tri dana.
Smisljen, ruzan, neukusan, nepotreban. Ona je nasa vrhunska teniserka koja je sve najbolje ucinila za Srbiju.
Cini mi se da se i Jelena, ne daj Boze, nekom zamerila, da nije dobio novac ili usluge od nje i njene porodice; kao bogate devojke koja je sve sam posteno zaradila.
A vi samo nasedajte provokacijama, ne shvatajuci razmere stete koju nanosite sebi samima.

nikol dz. femija

pre 13 godina

@ Realno

DIVNO je videti kako, ovih dana evo čitamo i na ovom sajtu, NI SERENA a NI FEDERER, prvi na svetu, NITI ZNAJU niti UMEJU, niti HOĆE, da odaju priznanje boljima od sebe. Izgubili su oboje - Serena i u Rimu i u Madridu, Federer u Madridu...ALI DA POHVALE PROTIVNIKA ili priznaju poraz ?? NIKADA, n i k a d a !!!

BAŠ NEKO mnooooogo dobro društvo za našu JJ, realno !!!!

Pozdrav,

Realno

pre 13 godina

@JJ fan

Jelena Janković nije cenjena. Mnoge teniserke su loše govorile o Jeleni Janković. Sharapova, Bartoli, Safina, Radwanska, Rezai...
Kako su Serena Williams i Roger Federer komentarisali Jelenino prvo mesto na WTA listi?
Ko je dobitnica nagrade Sony Ericsson WTA Tour Humanitarian 2009? Ana Ivanović. Nema potrebe da idemo toliko daleko i da merimo koja je humanija.
Jelena Janković NE ZNA da oda priznanje protivnici i NE ZNA da pohvali protivnicu.

Mia

pre 13 godina

Naše jesu, dalo bi se zameriti obema a takođe ih i pohvaliti za nešto drugo - takva smo nacija.Ali...ne mogu da se otmem utisku: Ana je obuzeta isključivo sobom a Jankovićke su prilično obuzete njome.

Šta još neću pročitati

pre 13 godina

@Thunderbird

"I Jelena je vasa, i za razliku od mnogih - rodjena Beogradjanka, ciji su roditelji i oba brata diplomirani ekonomisti."

Sta je pisac hteo da kaže?

I Ana je Beogradjanka, majka joj je pravnica, a otac ekonomista.
To je bitno?

ja

pre 13 godina

Samo da kazem da mi se GADE ovi sto pricaju da ovo nije Ana dala intervju i da ovo nisu njene reci.Ne da ste jadni nego da jadniji ne mozete biti.I Ana i Jelena su odlicne i kao osobe i kao teniserke.

JJ fan

pre 13 godina

Ovo sigurno nisu odgovori gospojice Ivanovic. Ona ne ume ni dve recenice da sastavi, a da ne upotrebi izraze tipa jako sam uzbudjena, uzivala sam na terenu, osecam napredak u svojoj igri....:)) Jelena ne mrzi Anu, Ana mrzi nju jer je Jelena pre svega cenjena kao teniserka, patriota i humanitarac, dok je Ana samo jos jedna lepotica, koja nije ni za pistu a ni za tenis. I lepo vaspitanje nije ogovaranje protivnica, plakanje na terenu, uzvikivanje ajde protivnici u lice, vec osmeh i kad joj nije do toga i pohvale protivniki, a to je nesto sto odlikuje Jelenu.

xxx

pre 13 godina

Zašto niste sedeli na klupi reprezentacije Srbije u meču protiv Slovačke i navijali za ekipu?

“Glavni razlog što nisam igrala je da bih se posvetila treninzima sa svojim timom i da bih konačno podigla samopouzdanje. " BUAXAXAX..a odkad se vredno trenira po kaficima keve ti?...to mozes da pricas nekome drugom a cela Srbija je videla slike sa Adamom po kaficima!...Slazem se da je najlepsa ali mi deluje uobrazeno...SAMO NAPRED JJ I AI!

Dr

pre 13 godina

@Thunderbird
Pa teniski rekreativcu,posto si tako dobro upucen u domaci tenis,objasni
mi kako si ti reagovao na prozivanje mamice Jankovic i ono sto je njena
cerka napravila u Madridu,zacinjenu sa sve psovkom na racun Ane?
I samo mi nemoj reci da ona nije imitirala a njena mamica prozivala Anu.
I ko onda izaziva razdor u Fed kup reprezentaciji?

petar

pre 13 godina

Nekako je i normalno da tenis prate tracevi svakakve vrste. Tenis,poput Formule 1, golfa, recimo, spada u te "elitne" sportove, gde ne postoje navijaci, vec gledaoci, po principu sto znacajniji turnir, to veci broj gledalaca koji veze nemaju sa tenisom kao sportom. Tipican primer je "francuski maj", kada se odrzava trka F1 u Monaku, Kanski festival i "Rolan Garos". Taman fino, da elita poput Dzenifer Lopez ili Majkla Daglasa ne mora mnogo da se "cima" , sve je na jednoj teritoriji. Sa pojavom takvih "gledalaca" logicno ide i sva ona "trac masinerija" koja se u njihovim estradnim poslovima prosto podrazumeva. Nesto slicno se ove sezone desavalo u engleskom fudbalu, sa preljubama, razvodima i slicno. Sto je veci "cirkus", veci je i broj "cirkuzanata".

Opinion

pre 13 godina

Da li vi STVARNO mislite da je Ana dala ovaj intervju?!Vi kao da nikad niste culi za intervjue,dajte mi prvo pitanja sutra cu vam odgovoriti?!Al ste vi naivni!Osoba kojoj je postapalica"I am excited",odjednom konverzaciju podize na akademski nivo!Ma daaj..

edge

pre 13 godina

E ovo je pravi sportista!
Mnogi treba da uce od nje.
Prosto kad procitam ovako nesto shvatim kakav olos ljudi mogu biti,na nekog ovako pristojnog,kulturnog i neiskvarenog se trebamo ugledati a ne pljuvati.
Ali ne moze svako svakog voleti bez obzira koliko dobar bio.
Ja mislim da je ona nas ponos i da nas u svetu predstavlja na najbolji moguci nacin.
Ne brini ti Anci nista vratices se ti u sam vrh a mi cemo biti tu da navijamo.
Eh,koliko je volim!

Allez

pre 13 godina

@Vladimir
"jel moze neko od vas da osmisli pitanja i odgovore i napise to, a sve u cilju toga da se ponovo dopadnem srpskoj javnosti"

Ana se dopada svetu.
Ne dopada se "primitivnim" i "zatucanim" Srbima. Nadam se da se njima nikada nece ni dopasti.

gistro

pre 13 godina

Da li neko stvarno misli da je ovaj intervju vodjen sa Anom? Sve pohvale na njen racun mozete proslediti njenom savetniku za odnose sa javnoscu.

Thunderbird

pre 13 godina

(Razocarana, 17. maj 2010 10:48)

Hvala, i ja tebe pozdravljam.
Da oba komentara sam napisao ja, jer sam prvom slucajno izostavio navedeni razlog zasto je za takve "ciljne grupe" kakvima ti pripadas: potrebno da seje razdor u Fed reprezentaciji Srbije.
Licno sam punih 30 godina teniski rekretavac i clan TK Partizan, jer u blizini stanujem, na Vozdovcu; i odlicno znam ko stoji iza ovog stavljanja razdora izmedju Jelene i Ane.
Ovako ne izrazavate ljubav Ani vredjajuci i klevecuci Jelenu.
I Jelena je vasa, i za razliku od mnogih - rodjena Beogradjanka, ciji su roditelji i oba brata diplomirani ekonomisti.
Raspitajte se s koliko postovanja Ricard Vilijams govori o Jeleni; i da planiraju da odigraju ona i Venus humanitarni mec u Srbiji, kad to dozvole obaveze sestara.
Volim Jecinu pozitivnu ekscentricnost, njen divan stas, njenu borbenost i postenje - jer pomera granice onima koji nas grad i nasu zemlju ne postuju, i zele da ih pretvore u palanku.

zoran

pre 13 godina

Ma samo pogledajte ponasanje Anine majke i Jelenine majke i sve ce vam biti jasno. To je kao da poredite ruzu i korov.

Jelena nema kucnog vaspitanja i to je pokazala na svakom turniru, odigranom do danas. Za nju je Ana nedostizna u ovom zivotu po bilo kom aspektu i to je ono sto Jelenu boli.
Rekoh odavno - TV Pink kultura...sta da se radi.

Ivanka

pre 13 godina

(Zglob, 17. maj 2010 09:47)


Volela bih da si ti meni poslao ove linkove, koje treba da postujemo umesto traceva; ali zato ja ih tebi od srca saljem i pozdravljam sve ljubitelje tenisa na ovom lepom sajtu:


http://www.internazionalibnlditalia.it/2/Gallery.asp?LNG=EN


http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/hs469.ash1/25731_1436132585298_1292483776_31284858_4251473_n.jpg


http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/hs345.ash1/29413_1467532370273_1292483776_31358028_6774831_n.jpg

pivljanin

pre 13 godina

Jelena procitaj ovaj intervju i shvati ga kao skolsko gradivo, pogotovo zadnji odgovor!Za Jelenu vazi isto sto i za Enan,sto je Anin menadzer skoro rekao;"Ana moze da bude stota i svet ce i dalje pricati o njoj, a sponzori placati kao da je prva, dok Zastin Enan nestaje onog trenutka kada ispadne iz prvih deset!".
(sasa jokic, 16. maj 2010 23:55)

Pa u pravu je Anin menadzer. Mislim ono o stotom mestu. Vrlo je blizu.

milica

pre 13 godina

Dobar intervju. Mene ne iznenađuje ovaj inetrvju i zrelost Aninih odgovora kao pojedine komentatore zato što pratim izjave svih naših tenisera u originalu, znači ne engleskom poslije mečeva ili na sajtovima velikih novinskih agencija. Više puta smo pisali i objašnjavali da naše medijske kuće izvlače riječi iz konteksta i stavljaju bombastične naslove. Najbolji primjer je sa ovogodišnjeg AO, kad je novinar Anu stavio u jako nezgodnu situaciju upitavši je koja teniserka ljepša Šarapova ili Kirilenko? Ko je gledao na youtubu snimak vidio je najblaže rečenu začuđenu Aninu facu. Snašla se i odgovorila sa- ja i postavila kontrapitanje novinaru:a šta Vi mislite? Izuzetna reakcija ali naše novine su odmah objavile naslove tipa Ja sam najljepša! A tek komentari...

m66

pre 13 godina

Jelena Janković i Ana Ivanović su teniserke - igraju tenis. Kao takve ih i poznajemo. Da li su lepe, pametne, vaspitane i sl. stvarno nije tema, naročito za tako grube i nevaspitane komentare. Mi smo stvarno čudni ljudi.

Dr

pre 13 godina

@Vladimir
Halo,redakcije iz Srbije?Jelena Jankovic na liniji!Jel mozete nekoga da posaljete iz redakcije
da intervijuse moju carsku i kraljevsku "malenkost" kao i moju caricu majku.
Moram da se pohvalim svojim novim talentom imitacijama,a mama mora da kaze nesto
o onoj kojoj se ime ne sme spomenuti,neprijatelju carske familije.

Dr

pre 13 godina

Jao,najbolje su ove patriJJote koje su se sada usapunjale uveravajuci nas da
"carica" nije imitirala Anu i opsovala ono na kraju.A tek one izjave "carice' majke.
Izgleda da njima ni pored zdravih ociju,nema pomoci.

Igor

pre 13 godina

Bravo Ana, ti si vaspitana, kulturna i divna mlada zena. Jednog dana, nazvacu svoju cerku po tebi. I naravno, siguran sam da te ove godine ponovo vidimo u prvih 10, ti znas najbolje kako treba i sta treba. Ti si profesionalac i zvezda. Svet te voli. Cuvaj to, ti sve to zasluzujes.

xyz

pre 13 godina

@ Gaga
Kaze se isfrustriran (jednacenje suglasnika po zvucnosti). Vidi se da niste iz diaspore i zato skrecem paznju. Ljudima iz ex-Yu koji borave po svetu i zele da komuniciraju na ovakav nacin je sve oprosteno.

Razocarana

pre 13 godina

Bravo! Ugledajte se na postenog novinara Vecernjih Novosti koji je napravio intervju sa Anom; a vi ste pre dva dana satanizovali Jelenu (kako je navodno imitirala Anu, a nije), bacajuci mrznju umesto sloge u nas Fed kup tim. …
Posteni novinari i posteni navijaci ne klevecu, nego postuju sve svoje sportiste i zahvalni su za njihova ogromna dela i pozrtvovanost.
(Thunderbird, 17. maj 2010 04:21)

Da, tracevi, zato je bilo potrebno da se onako medijski satanizuje pre dva dana Jelena Jankovic, nasa velika zasluzna sportistkinja, ljudina od coveka (kako je navodno imitirala Anu, a nije) i koja je postenim radom zaradila svaki dinar.
Zato da se ne misli na to ko je unistio i rasprodao nasu imovinu po Kajmanskim, Devicanskim i drugim ostrvima.
I da ne mislimo na to kako cemo sad mi gradjani platiti nekom 36 miliona eura za iznajmljeni satelit potreban: nikom nizasta.
U pravu je Ana Ivanovic, tracevi su nosioci zivota ovde.
(Trac i Istina, 17. maj 2010 05:44)

VIDI SE da je ova dva komentara napisala ISTA osoba.
Jelena Janković skandal za skandalom. Reci nam kome je uputila psovku P...

Ajmo

pre 13 godina

He he pa za reci koje su koriscene u ovom tekstu Ana ni ne zna da postoje. Ja je volim zato sto je nasa i zato sto igra za Srbiju, zato sto nije menjala zemlju i ako su joj sigurno to nudili, zato sto nam je donela toliko radosti do sada, ali da se ne lazemo ona slabo prica ima jedan naucen tekst i stalno ga vrti jasno je da je neko iz marketinga ovo odradio. Jedino bih voleo da nije marketinski dodao stvari nego da Ana bas ovako razmirlja.

cruzbgd

pre 13 godina

Nemam nista protiv Ane (kao ni Jelene) ali moram primetiti da kad se pogledaju sva ta pitanja i konstatacije doticnog novinara pomislio bih da intervjuise svetskog broja jedan koji je osvojio/la 3 turnira zaredom.

gaga

pre 13 godina

Luzeri su svi koji pljuju Anu koja je Srbiji donela Grend Slem i toliko puta osvetlala lice! Ljudi ovde se ponasaju kao da ona nesto duguje ovoj zemlji; pa znamo svi da su nju roditelji finansirali, ovde samo tako i moze nazalost... Ako ljudi ovde nastave da je pljuju uzece SAD drzavljanstvo...
(Dusan, 16. maj 2010 23:38)
Potpuno se slazem,ali zasto za Anu vaze posebni kriterijumi,a za Noleta ne.Nole nam je doneo jos vise radosti pa ga vecina pljuje cim izgubi.Te vise nikad nece biti drugi,o prvom mestu moze samo da sanja...To nije posteno.,mada mislim da takve komentare pisu duboko izfrustrirani i plitki ljudi.

ja

pre 13 godina

@Broker
Hvala na informaciji.
Pratio sam live score i znam da je mec prekinut zbog kise posle prvog seta.
Mislio sam da uopste nije ni nastavljen i da je nastavak odlozen za danas.
Mislim da Bojana ima solidne sanse i protiv Cevketaze. Jeste u pitanju iskusna igracica, koja je pre 3 godine bila i peta na svetu, ali trenutno je njena igra mnogo daleko od te nekadasnje.
Bilo bi lepo da Bojana ostvari jos neku pobedu na ovom turniru i dodatno popravi svoj plasman.
Trenutni plasman joj ne obezbedjuje direktno ucesce na RG, ali ko zna mozda i udje direktno u glavni zreb, ako 10-15 igracica iz prvih 100 ne bude ucestvovalo.

pfc

pre 13 godina

anka, ti si dama u svakom smislu i u svakoj prilici, za razliku od "grand" teniserke sa sve mamom...ti si svet , ona je balkan, balkan, balkan..po naski tri puta i slicne nebuloze...

Trac i Istina

pre 13 godina

Da, tracevi, zato je bilo potrebno da se onako medijski satanizuje pre dva dana Jelena Jankovic, nasa velika zasluzna sportistkinja, ljudina od coveka (kako je navodno imitirala Anu, a nije) i koja je postenim radom zaradila svaki dinar.
Zato da se ne misli na to ko je unistio i rasprodao nasu imovinu po Kajmanskim, Devicanskim i drugim ostrvima.
I da ne mislimo na to kako cemo sad mi gradjani platiti nekom 36 miliona eura za iznajmljeni satelit potreban: nikom nizasta.
U pravu je Ana Ivanovic, tracevi su nosioci zivota ovde.

Thunderbird

pre 13 godina

Bravo! Ugledajte se na postenog novinara Vecernjih Novosti koji je napravio intervju sa Anom; a vi ste pre dva dana satanizovali Jelenu (kako je navodno imitirala Anu, a nije), bacajuci mrznju umesto sloge u nas Fed kup tim.
Posteni novinari i posteni navijaci ne klevecu, nego postuju sve svoje sportiste i zahvalni su za njihova ogromna dela i pozrtvovanost.

Mila

pre 13 godina

@b_s da li ti o Aninim izjavama zakljucujes iz toga kada nju pitaju "Do you have any insurance for any part of your body?" a nasi to prevedu "da li postoji neki deo tela sa kojim nisi zadovoljna?"

Novica mkd

pre 13 godina

Ovim intervjuom Ana je jos jednom svima pokazala koliko je ona, pre svega, lepo vaspitana, kulturna i obrazovana mlada dama. A uz to i vrhunski sportista sa pravim pristupom poslu kojim se bavi.
Nisam imao nameru da uporedjujem, ali sada, posle veoma ruznog gesta JJ nakon njihovog zadnjeg medjusobnog meca, moram da konstatujem da je razlika u vaspitanju i ponasanju izmedju njih dve ogromna.
A dali je slucajno sto njih dve pripadaju razlicitim navijackim "taborima", to ostavljam vama da zakljucite.
Ajde da ne generalizujem...

Gianni

pre 13 godina

Ovo je ogroman napredak u odnosu na njene predjashnje intervjue. Vrlo zrelo i realno razmishljanje. Moram priznati da sam pozitivno iznenadjen. Nadam se da ce u ovom stilu nastaviti a time ce i uspjeh biti mnogo veci no ranije.
Najljepshe chestitke i najbolje zhelje za ubuduce.

red devil 011

pre 13 godina

Ovaj "intervju" se sastoji bar 90% od reci Aninog savetnika za odnose sa javnoscu, i verovatno je i uradjen pismenim putem. To naravno nije nista cudno, svi vrhunski sportisti u tenisu, kao i u golfu npr, na ovaj nacin komuniciraju sa javnoscu kada se desi neka ne/opravdana prozivka u medijima. Inace, mislim da Ana zaista jeste dobra i vaspitana devojka, sa tim sto mozda ima taj emotivni disbalans sto nije bas prednost u sportu sa ovoliko pritiska na jednoj individui iz meca u mec. Sve najbolje zelim naravno i njoj i Jeleni i Noletu i svima koji nas predstavljaju onoliko dobro koliko umeju. Njihove vrline i mane kao osoba, njihove urodjene osobine ili pak vaspitanje, zaista nisu bitni ako vi volite da pratite tenis i volite da vidite kako da Srbija tu (ZA DIVNO CUDO!) ima predstavnike. A ako volite traceve tu su vam svet i ostali nedeljnici tog profila pa se takvim sadrzajima rokajte do mile volje. Mozda ce onda i "ozbiljni mediji" prestati da s vremena na vreme plasiraju tracerske price, i onda demante tih traceva, i tako u krug...

Vladimir

pre 13 godina

Halo! redakcija vecernjih? Ana Ivanovic je na liniji! jel moze neko od vas da osmisli pitanja i odgovore i napise to, a sve u cilju toga da se ponovo dopadnem srpskoj javnosti

SvenajlepseoAni

pre 13 godina

Kada god procitam neki Anin intervju zakljucim da je fina devojka koju slava nije udarila u glavu. Sjajna je!
Zelim joj sve najbolje na narednim turnirima!

Mislim

pre 13 godina

E konačno si ANA shvatila da treba da gledaš svoju profesiju ,svoj tim,porodicu i prijatelje i deo dobronamernih saveta i ocena ljudi od struke i mudrih i dobronamernih.Mislim da ti predstoji povratak u top20 a možda i top10,mnogo je bolje nego prethodu godinu, ali biće mnogo teško.Puno truda i rada,agresivne i ofanzivne igre,sve je veća konkurencija kao u svemu gde su velike pare u igri,Puno zdravlja,sreće i uspeha i neka ti ne smeta što se puno ljudi u nesretnoj i siromašnoj Srbiji vezuje za uspehe vas koji ste uspeli pa im je to melem za rane.

ALeksandar

pre 13 godina

Gotivim ja ove nase tenisere,ali moram da priznam da je glavna boljka ovih nasih sto cim udju u kintu,dobiju maloo jace pare,umesto tad da gaze,oni odustanu...Ana mlada,jaka,extra teniserka,dosla do 2-3-4 ne znam ni ja vise na svetu,i umesto da sad ujeda,ona nije osvojila ni jedan turnir 2 godine,a jelena izgara svaki mec...REALNO

DEODATO

pre 13 godina

@bs_
Ma jok,Ana je zapravo,maznula spremen odgovore od Jankoviceve.
Posto je poznato,jel te,da je Jankoviceva elokventna i kulturna sportiskinja.Olicenje fer pleja.
I da dodam trejdmark patriJJota:"Svako ko ne misli tako,c..o dabogda".

Jarmusch

pre 13 godina

Ana, ti imas nesto sto se na engleskom kaze "grace". To imaju samo odabrane zenske osobe. Ona druga devojka kojoj ime pocinje na J je uvek bila provincijalka. Ona to zna, ti to znas i svako ko ima malo inteligencije i intelekta. Zato te i ne voli, ali to je sujeta.
Zelim ti sve najbolje i nastavi da treniras punom parom i eto tebe u top 10 za tili cas...

Beogradjanin

pre 13 godina

Sjajne ste vi devojke i sportiskinje, i ti Ana i Jelena. Da nam je više takvih zbog kojih se ime naše male zemlje Srbije izgovara u pozitivnom svetlu. A trač ko trač, dok je veka i sveta bilo ih je i biće. Što se manje obazirite na njih, trač pre zamire u sopstvenom besmislu. Samo napred, želim vam svaku sreću.

bs_

pre 13 godina

znate sta, ako su ovo anine reci, ja sam nikola tesla.. recenicna konstrukcija nema veze sa nacinom na koji ana sklapa svoje recenice. isto tako, cini se da ana uporno koristi neke fraze koje ranije nikada nije upotrebljavala.. ili je mnogo citala u poslednje vreme, ili ovo stvarno nisu njene reci.. nzm.. u krajnjem slucaju nije ni bitno.. bitno je da je pocela da igra..:)

Mila

pre 13 godina

Bravo Ana! Uvek si mi bila simpaticna jer si ostavljala utisak lepo vaspitane devojke, izmedju ostalog. Sada te jos vise cenim jer ne odgovaras na primitivne provokacije. Svaka ti cast.

Dusan

pre 13 godina

Luzeri su svi koji pljuju Anu koja je Srbiji donela Grend Slem i toliko puta osvetlala lice! Ljudi ovde se ponasaju kao da ona nesto duguje ovoj zemlji; pa znamo svi da su nju roditelji finansirali, ovde samo tako i moze nazalost... Ako ljudi ovde nastave da je pljuju uzece SAD drzavljanstvo...

Dylan Dog

pre 13 godina

Ana:

“Postoje dva razloga. Prvo, ne želim da priznam protivnicama da imam neki problem i time ih ohrabrim. Drugo, iskreno rečeno veoma retko ste 100 odsto fit i mislim da je najbolje da to zadržite za sebe i ako izgubite meč priznate protivnici da je u tom trenutku bila bolja i da je zasluženo pobedila. Šteta je što ljudi stiču pogrešan utisak na osnovu onoga što vide i donose zaključke bez poznavanja pravog stanja stvari. Ali, to je sport. Volimo da ga gledamo i formiramo mišljenja. Ipak, teško mi je da shvatim kako je moguće da bilo ko pomisli da se mi ponekad ne borimo ili ne dajemo sve od sebe da pobedimo. Oni koji se razumeju u sport znaju koliko porazi bole”.

Ana je dovoljno rekla. Ako neko i pored toga kaže da ima zdravstveni problem - onda ga zaista ima i dovoljno je očigledan da ga nema smisla kriti od javnosti.

Broker

pre 13 godina

Bojana je pobedila Elenu Bogdan 7/6 (4) 3/6 7/6 (3) i sutra u 11h igra protiv Ane Chakvetadze za ulazak u glavni kostur WTA u Varsavi.
Srecno Bojana !!!

sasa jokic

pre 13 godina

Jelena procitaj ovaj intervju i shvati ga kao skolsko gradivo, pogotovo zadnji odgovor!Za Jelenu vazi isto sto i za Enan,sto je Anin menadzer skoro rekao;"Ana moze da bude stota i svet ce i dalje pricati o njoj, a sponzori placati kao da je prva, dok Zastin Enan nestaje onog trenutka kada ispadne iz prvih deset!".

Mila

pre 13 godina

Bravo Ana! Uvek si mi bila simpaticna jer si ostavljala utisak lepo vaspitane devojke, izmedju ostalog. Sada te jos vise cenim jer ne odgovaras na primitivne provokacije. Svaka ti cast.

Broker

pre 13 godina

Bojana je pobedila Elenu Bogdan 7/6 (4) 3/6 7/6 (3) i sutra u 11h igra protiv Ane Chakvetadze za ulazak u glavni kostur WTA u Varsavi.
Srecno Bojana !!!

Dusan

pre 13 godina

Luzeri su svi koji pljuju Anu koja je Srbiji donela Grend Slem i toliko puta osvetlala lice! Ljudi ovde se ponasaju kao da ona nesto duguje ovoj zemlji; pa znamo svi da su nju roditelji finansirali, ovde samo tako i moze nazalost... Ako ljudi ovde nastave da je pljuju uzece SAD drzavljanstvo...

Dylan Dog

pre 13 godina

Ana:

“Postoje dva razloga. Prvo, ne želim da priznam protivnicama da imam neki problem i time ih ohrabrim. Drugo, iskreno rečeno veoma retko ste 100 odsto fit i mislim da je najbolje da to zadržite za sebe i ako izgubite meč priznate protivnici da je u tom trenutku bila bolja i da je zasluženo pobedila. Šteta je što ljudi stiču pogrešan utisak na osnovu onoga što vide i donose zaključke bez poznavanja pravog stanja stvari. Ali, to je sport. Volimo da ga gledamo i formiramo mišljenja. Ipak, teško mi je da shvatim kako je moguće da bilo ko pomisli da se mi ponekad ne borimo ili ne dajemo sve od sebe da pobedimo. Oni koji se razumeju u sport znaju koliko porazi bole”.

Ana je dovoljno rekla. Ako neko i pored toga kaže da ima zdravstveni problem - onda ga zaista ima i dovoljno je očigledan da ga nema smisla kriti od javnosti.

bs_

pre 13 godina

znate sta, ako su ovo anine reci, ja sam nikola tesla.. recenicna konstrukcija nema veze sa nacinom na koji ana sklapa svoje recenice. isto tako, cini se da ana uporno koristi neke fraze koje ranije nikada nije upotrebljavala.. ili je mnogo citala u poslednje vreme, ili ovo stvarno nisu njene reci.. nzm.. u krajnjem slucaju nije ni bitno.. bitno je da je pocela da igra..:)

SvenajlepseoAni

pre 13 godina

Kada god procitam neki Anin intervju zakljucim da je fina devojka koju slava nije udarila u glavu. Sjajna je!
Zelim joj sve najbolje na narednim turnirima!

Jarmusch

pre 13 godina

Ana, ti imas nesto sto se na engleskom kaze "grace". To imaju samo odabrane zenske osobe. Ona druga devojka kojoj ime pocinje na J je uvek bila provincijalka. Ona to zna, ti to znas i svako ko ima malo inteligencije i intelekta. Zato te i ne voli, ali to je sujeta.
Zelim ti sve najbolje i nastavi da treniras punom parom i eto tebe u top 10 za tili cas...

zoran

pre 13 godina

Ma samo pogledajte ponasanje Anine majke i Jelenine majke i sve ce vam biti jasno. To je kao da poredite ruzu i korov.

Jelena nema kucnog vaspitanja i to je pokazala na svakom turniru, odigranom do danas. Za nju je Ana nedostizna u ovom zivotu po bilo kom aspektu i to je ono sto Jelenu boli.
Rekoh odavno - TV Pink kultura...sta da se radi.

edge

pre 13 godina

E ovo je pravi sportista!
Mnogi treba da uce od nje.
Prosto kad procitam ovako nesto shvatim kakav olos ljudi mogu biti,na nekog ovako pristojnog,kulturnog i neiskvarenog se trebamo ugledati a ne pljuvati.
Ali ne moze svako svakog voleti bez obzira koliko dobar bio.
Ja mislim da je ona nas ponos i da nas u svetu predstavlja na najbolji moguci nacin.
Ne brini ti Anci nista vratices se ti u sam vrh a mi cemo biti tu da navijamo.
Eh,koliko je volim!

Allez

pre 13 godina

@Vladimir
"jel moze neko od vas da osmisli pitanja i odgovore i napise to, a sve u cilju toga da se ponovo dopadnem srpskoj javnosti"

Ana se dopada svetu.
Ne dopada se "primitivnim" i "zatucanim" Srbima. Nadam se da se njima nikada nece ni dopasti.

sasa jokic

pre 13 godina

Jelena procitaj ovaj intervju i shvati ga kao skolsko gradivo, pogotovo zadnji odgovor!Za Jelenu vazi isto sto i za Enan,sto je Anin menadzer skoro rekao;"Ana moze da bude stota i svet ce i dalje pricati o njoj, a sponzori placati kao da je prva, dok Zastin Enan nestaje onog trenutka kada ispadne iz prvih deset!".

gaga

pre 13 godina

Luzeri su svi koji pljuju Anu koja je Srbiji donela Grend Slem i toliko puta osvetlala lice! Ljudi ovde se ponasaju kao da ona nesto duguje ovoj zemlji; pa znamo svi da su nju roditelji finansirali, ovde samo tako i moze nazalost... Ako ljudi ovde nastave da je pljuju uzece SAD drzavljanstvo...
(Dusan, 16. maj 2010 23:38)
Potpuno se slazem,ali zasto za Anu vaze posebni kriterijumi,a za Noleta ne.Nole nam je doneo jos vise radosti pa ga vecina pljuje cim izgubi.Te vise nikad nece biti drugi,o prvom mestu moze samo da sanja...To nije posteno.,mada mislim da takve komentare pisu duboko izfrustrirani i plitki ljudi.

milica

pre 13 godina

Dobar intervju. Mene ne iznenađuje ovaj inetrvju i zrelost Aninih odgovora kao pojedine komentatore zato što pratim izjave svih naših tenisera u originalu, znači ne engleskom poslije mečeva ili na sajtovima velikih novinskih agencija. Više puta smo pisali i objašnjavali da naše medijske kuće izvlače riječi iz konteksta i stavljaju bombastične naslove. Najbolji primjer je sa ovogodišnjeg AO, kad je novinar Anu stavio u jako nezgodnu situaciju upitavši je koja teniserka ljepša Šarapova ili Kirilenko? Ko je gledao na youtubu snimak vidio je najblaže rečenu začuđenu Aninu facu. Snašla se i odgovorila sa- ja i postavila kontrapitanje novinaru:a šta Vi mislite? Izuzetna reakcija ali naše novine su odmah objavile naslove tipa Ja sam najljepša! A tek komentari...

Dr

pre 13 godina

@Vladimir
Halo,redakcije iz Srbije?Jelena Jankovic na liniji!Jel mozete nekoga da posaljete iz redakcije
da intervijuse moju carsku i kraljevsku "malenkost" kao i moju caricu majku.
Moram da se pohvalim svojim novim talentom imitacijama,a mama mora da kaze nesto
o onoj kojoj se ime ne sme spomenuti,neprijatelju carske familije.

pfc

pre 13 godina

anka, ti si dama u svakom smislu i u svakoj prilici, za razliku od "grand" teniserke sa sve mamom...ti si svet , ona je balkan, balkan, balkan..po naski tri puta i slicne nebuloze...

Gianni

pre 13 godina

Ovo je ogroman napredak u odnosu na njene predjashnje intervjue. Vrlo zrelo i realno razmishljanje. Moram priznati da sam pozitivno iznenadjen. Nadam se da ce u ovom stilu nastaviti a time ce i uspjeh biti mnogo veci no ranije.
Najljepshe chestitke i najbolje zhelje za ubuduce.

Dr

pre 13 godina

Jao,najbolje su ove patriJJote koje su se sada usapunjale uveravajuci nas da
"carica" nije imitirala Anu i opsovala ono na kraju.A tek one izjave "carice' majke.
Izgleda da njima ni pored zdravih ociju,nema pomoci.

DEODATO

pre 13 godina

@bs_
Ma jok,Ana je zapravo,maznula spremen odgovore od Jankoviceve.
Posto je poznato,jel te,da je Jankoviceva elokventna i kulturna sportiskinja.Olicenje fer pleja.
I da dodam trejdmark patriJJota:"Svako ko ne misli tako,c..o dabogda".

Novica mkd

pre 13 godina

Ovim intervjuom Ana je jos jednom svima pokazala koliko je ona, pre svega, lepo vaspitana, kulturna i obrazovana mlada dama. A uz to i vrhunski sportista sa pravim pristupom poslu kojim se bavi.
Nisam imao nameru da uporedjujem, ali sada, posle veoma ruznog gesta JJ nakon njihovog zadnjeg medjusobnog meca, moram da konstatujem da je razlika u vaspitanju i ponasanju izmedju njih dve ogromna.
A dali je slucajno sto njih dve pripadaju razlicitim navijackim "taborima", to ostavljam vama da zakljucite.
Ajde da ne generalizujem...

Igor

pre 13 godina

Bravo Ana, ti si vaspitana, kulturna i divna mlada zena. Jednog dana, nazvacu svoju cerku po tebi. I naravno, siguran sam da te ove godine ponovo vidimo u prvih 10, ti znas najbolje kako treba i sta treba. Ti si profesionalac i zvezda. Svet te voli. Cuvaj to, ti sve to zasluzujes.

Vladimir

pre 13 godina

Halo! redakcija vecernjih? Ana Ivanovic je na liniji! jel moze neko od vas da osmisli pitanja i odgovore i napise to, a sve u cilju toga da se ponovo dopadnem srpskoj javnosti

red devil 011

pre 13 godina

Ovaj "intervju" se sastoji bar 90% od reci Aninog savetnika za odnose sa javnoscu, i verovatno je i uradjen pismenim putem. To naravno nije nista cudno, svi vrhunski sportisti u tenisu, kao i u golfu npr, na ovaj nacin komuniciraju sa javnoscu kada se desi neka ne/opravdana prozivka u medijima. Inace, mislim da Ana zaista jeste dobra i vaspitana devojka, sa tim sto mozda ima taj emotivni disbalans sto nije bas prednost u sportu sa ovoliko pritiska na jednoj individui iz meca u mec. Sve najbolje zelim naravno i njoj i Jeleni i Noletu i svima koji nas predstavljaju onoliko dobro koliko umeju. Njihove vrline i mane kao osoba, njihove urodjene osobine ili pak vaspitanje, zaista nisu bitni ako vi volite da pratite tenis i volite da vidite kako da Srbija tu (ZA DIVNO CUDO!) ima predstavnike. A ako volite traceve tu su vam svet i ostali nedeljnici tog profila pa se takvim sadrzajima rokajte do mile volje. Mozda ce onda i "ozbiljni mediji" prestati da s vremena na vreme plasiraju tracerske price, i onda demante tih traceva, i tako u krug...

Dr

pre 13 godina

@Thunderbird
Pa teniski rekreativcu,posto si tako dobro upucen u domaci tenis,objasni
mi kako si ti reagovao na prozivanje mamice Jankovic i ono sto je njena
cerka napravila u Madridu,zacinjenu sa sve psovkom na racun Ane?
I samo mi nemoj reci da ona nije imitirala a njena mamica prozivala Anu.
I ko onda izaziva razdor u Fed kup reprezentaciji?

Beogradjanin

pre 13 godina

Sjajne ste vi devojke i sportiskinje, i ti Ana i Jelena. Da nam je više takvih zbog kojih se ime naše male zemlje Srbije izgovara u pozitivnom svetlu. A trač ko trač, dok je veka i sveta bilo ih je i biće. Što se manje obazirite na njih, trač pre zamire u sopstvenom besmislu. Samo napred, želim vam svaku sreću.

Vanja KG

pre 13 godina

Tracevi u zenskom tenisu?! WOW!! Za one koji ne znaju Rezai se po teniskim forumima smatra za nekrunisanu kraljicu TRASH TALK-a. Samo ove godine opalila po drugarici iz reprezntacije Bartoli, JJ, Sereni i Enan. Onda jos sveza izjava Serene: nisam ja Zastin Enan pa da varam, Jelenino ruganje dok jos Ana nije napustila teren, onda stara prepucavanja Hingis-Serena, Serena-Enan itd, dakle nista novo. JJ jeste poznata kao DRAMA QUEEN i nije zlato, ali daleko od terrible person kako je nazva vesela Rezai. Samo jedan mali razlog vise da volim Anu koja je pre svega lepo vaspitano dete. Prava dama.

Šta još neću pročitati

pre 13 godina

@Thunderbird

"I Jelena je vasa, i za razliku od mnogih - rodjena Beogradjanka, ciji su roditelji i oba brata diplomirani ekonomisti."

Sta je pisac hteo da kaže?

I Ana je Beogradjanka, majka joj je pravnica, a otac ekonomista.
To je bitno?

Ajmo

pre 13 godina

He he pa za reci koje su koriscene u ovom tekstu Ana ni ne zna da postoje. Ja je volim zato sto je nasa i zato sto igra za Srbiju, zato sto nije menjala zemlju i ako su joj sigurno to nudili, zato sto nam je donela toliko radosti do sada, ali da se ne lazemo ona slabo prica ima jedan naucen tekst i stalno ga vrti jasno je da je neko iz marketinga ovo odradio. Jedino bih voleo da nije marketinski dodao stvari nego da Ana bas ovako razmirlja.

Trac i Istina

pre 13 godina

Da, tracevi, zato je bilo potrebno da se onako medijski satanizuje pre dva dana Jelena Jankovic, nasa velika zasluzna sportistkinja, ljudina od coveka (kako je navodno imitirala Anu, a nije) i koja je postenim radom zaradila svaki dinar.
Zato da se ne misli na to ko je unistio i rasprodao nasu imovinu po Kajmanskim, Devicanskim i drugim ostrvima.
I da ne mislimo na to kako cemo sad mi gradjani platiti nekom 36 miliona eura za iznajmljeni satelit potreban: nikom nizasta.
U pravu je Ana Ivanovic, tracevi su nosioci zivota ovde.

m66

pre 13 godina

Jelena Janković i Ana Ivanović su teniserke - igraju tenis. Kao takve ih i poznajemo. Da li su lepe, pametne, vaspitane i sl. stvarno nije tema, naročito za tako grube i nevaspitane komentare. Mi smo stvarno čudni ljudi.

gistro

pre 13 godina

Da li neko stvarno misli da je ovaj intervju vodjen sa Anom? Sve pohvale na njen racun mozete proslediti njenom savetniku za odnose sa javnoscu.

ja

pre 13 godina

Samo da kazem da mi se GADE ovi sto pricaju da ovo nije Ana dala intervju i da ovo nisu njene reci.Ne da ste jadni nego da jadniji ne mozete biti.I Ana i Jelena su odlicne i kao osobe i kao teniserke.

pivljanin

pre 13 godina

Jelena procitaj ovaj intervju i shvati ga kao skolsko gradivo, pogotovo zadnji odgovor!Za Jelenu vazi isto sto i za Enan,sto je Anin menadzer skoro rekao;"Ana moze da bude stota i svet ce i dalje pricati o njoj, a sponzori placati kao da je prva, dok Zastin Enan nestaje onog trenutka kada ispadne iz prvih deset!".
(sasa jokic, 16. maj 2010 23:55)

Pa u pravu je Anin menadzer. Mislim ono o stotom mestu. Vrlo je blizu.

Opinion

pre 13 godina

Da li vi STVARNO mislite da je Ana dala ovaj intervju?!Vi kao da nikad niste culi za intervjue,dajte mi prvo pitanja sutra cu vam odgovoriti?!Al ste vi naivni!Osoba kojoj je postapalica"I am excited",odjednom konverzaciju podize na akademski nivo!Ma daaj..

cruzbgd

pre 13 godina

Nemam nista protiv Ane (kao ni Jelene) ali moram primetiti da kad se pogledaju sva ta pitanja i konstatacije doticnog novinara pomislio bih da intervjuise svetskog broja jedan koji je osvojio/la 3 turnira zaredom.

Mislim

pre 13 godina

E konačno si ANA shvatila da treba da gledaš svoju profesiju ,svoj tim,porodicu i prijatelje i deo dobronamernih saveta i ocena ljudi od struke i mudrih i dobronamernih.Mislim da ti predstoji povratak u top20 a možda i top10,mnogo je bolje nego prethodu godinu, ali biće mnogo teško.Puno truda i rada,agresivne i ofanzivne igre,sve je veća konkurencija kao u svemu gde su velike pare u igri,Puno zdravlja,sreće i uspeha i neka ti ne smeta što se puno ljudi u nesretnoj i siromašnoj Srbiji vezuje za uspehe vas koji ste uspeli pa im je to melem za rane.

Razocarana

pre 13 godina

Bravo! Ugledajte se na postenog novinara Vecernjih Novosti koji je napravio intervju sa Anom; a vi ste pre dva dana satanizovali Jelenu (kako je navodno imitirala Anu, a nije), bacajuci mrznju umesto sloge u nas Fed kup tim. …
Posteni novinari i posteni navijaci ne klevecu, nego postuju sve svoje sportiste i zahvalni su za njihova ogromna dela i pozrtvovanost.
(Thunderbird, 17. maj 2010 04:21)

Da, tracevi, zato je bilo potrebno da se onako medijski satanizuje pre dva dana Jelena Jankovic, nasa velika zasluzna sportistkinja, ljudina od coveka (kako je navodno imitirala Anu, a nije) i koja je postenim radom zaradila svaki dinar.
Zato da se ne misli na to ko je unistio i rasprodao nasu imovinu po Kajmanskim, Devicanskim i drugim ostrvima.
I da ne mislimo na to kako cemo sad mi gradjani platiti nekom 36 miliona eura za iznajmljeni satelit potreban: nikom nizasta.
U pravu je Ana Ivanovic, tracevi su nosioci zivota ovde.
(Trac i Istina, 17. maj 2010 05:44)

VIDI SE da je ova dva komentara napisala ISTA osoba.
Jelena Janković skandal za skandalom. Reci nam kome je uputila psovku P...

Mila

pre 13 godina

@b_s da li ti o Aninim izjavama zakljucujes iz toga kada nju pitaju "Do you have any insurance for any part of your body?" a nasi to prevedu "da li postoji neki deo tela sa kojim nisi zadovoljna?"

ja

pre 13 godina

@Broker
Hvala na informaciji.
Pratio sam live score i znam da je mec prekinut zbog kise posle prvog seta.
Mislio sam da uopste nije ni nastavljen i da je nastavak odlozen za danas.
Mislim da Bojana ima solidne sanse i protiv Cevketaze. Jeste u pitanju iskusna igracica, koja je pre 3 godine bila i peta na svetu, ali trenutno je njena igra mnogo daleko od te nekadasnje.
Bilo bi lepo da Bojana ostvari jos neku pobedu na ovom turniru i dodatno popravi svoj plasman.
Trenutni plasman joj ne obezbedjuje direktno ucesce na RG, ali ko zna mozda i udje direktno u glavni zreb, ako 10-15 igracica iz prvih 100 ne bude ucestvovalo.

Realno

pre 13 godina

@JJ fan

Jelena Janković nije cenjena. Mnoge teniserke su loše govorile o Jeleni Janković. Sharapova, Bartoli, Safina, Radwanska, Rezai...
Kako su Serena Williams i Roger Federer komentarisali Jelenino prvo mesto na WTA listi?
Ko je dobitnica nagrade Sony Ericsson WTA Tour Humanitarian 2009? Ana Ivanović. Nema potrebe da idemo toliko daleko i da merimo koja je humanija.
Jelena Janković NE ZNA da oda priznanje protivnici i NE ZNA da pohvali protivnicu.

JJ fan

pre 13 godina

Ovo sigurno nisu odgovori gospojice Ivanovic. Ona ne ume ni dve recenice da sastavi, a da ne upotrebi izraze tipa jako sam uzbudjena, uzivala sam na terenu, osecam napredak u svojoj igri....:)) Jelena ne mrzi Anu, Ana mrzi nju jer je Jelena pre svega cenjena kao teniserka, patriota i humanitarac, dok je Ana samo jos jedna lepotica, koja nije ni za pistu a ni za tenis. I lepo vaspitanje nije ogovaranje protivnica, plakanje na terenu, uzvikivanje ajde protivnici u lice, vec osmeh i kad joj nije do toga i pohvale protivniki, a to je nesto sto odlikuje Jelenu.

Mia

pre 13 godina

Naše jesu, dalo bi se zameriti obema a takođe ih i pohvaliti za nešto drugo - takva smo nacija.Ali...ne mogu da se otmem utisku: Ana je obuzeta isključivo sobom a Jankovićke su prilično obuzete njome.

ALeksandar

pre 13 godina

Gotivim ja ove nase tenisere,ali moram da priznam da je glavna boljka ovih nasih sto cim udju u kintu,dobiju maloo jace pare,umesto tad da gaze,oni odustanu...Ana mlada,jaka,extra teniserka,dosla do 2-3-4 ne znam ni ja vise na svetu,i umesto da sad ujeda,ona nije osvojila ni jedan turnir 2 godine,a jelena izgara svaki mec...REALNO

Thunderbird

pre 13 godina

(Razocarana, 17. maj 2010 10:48)

Hvala, i ja tebe pozdravljam.
Da oba komentara sam napisao ja, jer sam prvom slucajno izostavio navedeni razlog zasto je za takve "ciljne grupe" kakvima ti pripadas: potrebno da seje razdor u Fed reprezentaciji Srbije.
Licno sam punih 30 godina teniski rekretavac i clan TK Partizan, jer u blizini stanujem, na Vozdovcu; i odlicno znam ko stoji iza ovog stavljanja razdora izmedju Jelene i Ane.
Ovako ne izrazavate ljubav Ani vredjajuci i klevecuci Jelenu.
I Jelena je vasa, i za razliku od mnogih - rodjena Beogradjanka, ciji su roditelji i oba brata diplomirani ekonomisti.
Raspitajte se s koliko postovanja Ricard Vilijams govori o Jeleni; i da planiraju da odigraju ona i Venus humanitarni mec u Srbiji, kad to dozvole obaveze sestara.
Volim Jecinu pozitivnu ekscentricnost, njen divan stas, njenu borbenost i postenje - jer pomera granice onima koji nas grad i nasu zemlju ne postuju, i zele da ih pretvore u palanku.

Satriani

pre 13 godina

Znaš šta Ana, lepa si, bogata, slavna, uspešna, moćna... Ali ja nikada neću zaboraviti tvoj postupak od pre dve godine kad si na ružan način odbila svoju sugradjanku i koleginicu Jelenu da primiš za sto prilikom doručka za vreme jednog velikog takmičenja, ili kad si izjavila da te sve teniserke mrze jer si lepa. To govori nešto i o tebi, a ne samo o drugima..

Slobodan

pre 13 godina

Ma džaba vam, možete da pljujete po Jeleni Janković koliko hoćete, možete da joj režirate razne filmove i imitacije, da lažirate izjave drugorazrednih teniserki o njoj, ali ona će uvek biti voljena od većine Srba i uvek će biti miljenica nacije. Svaki put je davala 200% sebe u mečevima FedCup-a za srpsku reprezentaciju i to iskreni Srbi (koji su u apsolutnoj većini) nikad ne zaboravljaju. Napred JJ, srpska teniska heroino!!!

Dusan

pre 13 godina

@Slobodan

Prvo, niko nije lazirao ni jednu izjavu o JJ, mozes lako to da proveris ako zelis, samo proguglaj. Drugo, to da je JJ davala 200% za Srbiju i Srbe je tacno ali se ona toliko hvali time da je to degutantno. Usput, na gnusan nacin napada Anu preko medija (njena majka, ne sama Jelena) nazivajuci je, prilicno otvoreno, izdajicom Srpskog naroda, sto je u nasoj zemlji uvek opasno. I trece, Srbi ih vole obe a Srbi nacionalisti/sovinisti vole samo Jelenu a otvoreno mrze Anu. Ovaj tekst u vecernjim novostima je vec drugi tekst koji sam procitao koji se bavi otvorenom mrznjom glasnih pojedinaca prema Ani Ivanovic, a sve u smislu da je ona izdala Srbiju. To je skroz umobolno s obzirom koliko je Ana ucinila za Srbiju (mozda ne toliko kao JJ ali mnogo vise nego sto iko od nas moze da ucini).

O tome se ovde radi. Jelena igra jako opasnu igru, opasnu po Anu Ivanovic. I ne pricam o tenisu iako ju je pobedila i igra trenutno bolje od nje

Pindar

pre 13 godina

@Slobodan
U pravu ste potpuno: Jelenu Jankovic voli vecina Srba.
Ali previdjate da to nije ni malo pohvalno!
Vecina Srba se takodje ne kupa, polupismeno je, psuje, i ne voli da radi.

petar

pre 13 godina

Nekako je i normalno da tenis prate tracevi svakakve vrste. Tenis,poput Formule 1, golfa, recimo, spada u te "elitne" sportove, gde ne postoje navijaci, vec gledaoci, po principu sto znacajniji turnir, to veci broj gledalaca koji veze nemaju sa tenisom kao sportom. Tipican primer je "francuski maj", kada se odrzava trka F1 u Monaku, Kanski festival i "Rolan Garos". Taman fino, da elita poput Dzenifer Lopez ili Majkla Daglasa ne mora mnogo da se "cima" , sve je na jednoj teritoriji. Sa pojavom takvih "gledalaca" logicno ide i sva ona "trac masinerija" koja se u njihovim estradnim poslovima prosto podrazumeva. Nesto slicno se ove sezone desavalo u engleskom fudbalu, sa preljubama, razvodima i slicno. Sto je veci "cirkus", veci je i broj "cirkuzanata".

nikol dz. femija

pre 13 godina

@ Realno

DIVNO je videti kako, ovih dana evo čitamo i na ovom sajtu, NI SERENA a NI FEDERER, prvi na svetu, NITI ZNAJU niti UMEJU, niti HOĆE, da odaju priznanje boljima od sebe. Izgubili su oboje - Serena i u Rimu i u Madridu, Federer u Madridu...ALI DA POHVALE PROTIVNIKA ili priznaju poraz ?? NIKADA, n i k a d a !!!

BAŠ NEKO mnooooogo dobro društvo za našu JJ, realno !!!!

Pozdrav,

Thunderbird

pre 13 godina

Bravo! Ugledajte se na postenog novinara Vecernjih Novosti koji je napravio intervju sa Anom; a vi ste pre dva dana satanizovali Jelenu (kako je navodno imitirala Anu, a nije), bacajuci mrznju umesto sloge u nas Fed kup tim.
Posteni novinari i posteni navijaci ne klevecu, nego postuju sve svoje sportiste i zahvalni su za njihova ogromna dela i pozrtvovanost.

xxx

pre 13 godina

Zašto niste sedeli na klupi reprezentacije Srbije u meču protiv Slovačke i navijali za ekipu?

“Glavni razlog što nisam igrala je da bih se posvetila treninzima sa svojim timom i da bih konačno podigla samopouzdanje. " BUAXAXAX..a odkad se vredno trenira po kaficima keve ti?...to mozes da pricas nekome drugom a cela Srbija je videla slike sa Adamom po kaficima!...Slazem se da je najlepsa ali mi deluje uobrazeno...SAMO NAPRED JJ I AI!

Izjave "carice"

pre 13 godina

PatriJJote počnite da brinete o izjavama "carice".
"Carica" je gubila meceve zato sto je igrala na "parkingu", zbog menstrualnih tegoba, zato sto protivnica ne zna gde udara, zato sto su loptice preteske...

Slobodan je nazvao Aravan Rezai "drugorazrednom teniserkom". Ta "drugorazredna teniserka" je osvojila turnir Premier Mandatory kategorije.

Dusan

pre 13 godina

@Satriani

To sto si sad napisao mi se cini kao potpuna laz. Ali mozes da nas razuveris tako sto ces navesti gde si to procitao. I ne racuna se ako je to sama JJ izjavila negde

Beogradjanka

pre 13 godina

Publicitet koji se daje komentaru jedne drugorazredne teniserke Rezai koja je bas laki luzer - je vec drugi napad na Jelenu u poslednja tri dana.
Smisljen, ruzan, neukusan, nepotreban. Ona je nasa vrhunska teniserka koja je sve najbolje ucinila za Srbiju.
Cini mi se da se i Jelena, ne daj Boze, nekom zamerila, da nije dobio novac ili usluge od nje i njene porodice; kao bogate devojke koja je sve sam posteno zaradila.
A vi samo nasedajte provokacijama, ne shvatajuci razmere stete koju nanosite sebi samima.

Ivanka

pre 13 godina

(Pindar, 18. maj 2010 11:59)

Ako volis Anu, to ne znaci da smes da vredjas moje pretke i moje potomke, samo zato jer ti je dozvoljeno da iskalis komplekse.
Zalostan si i ti onaj ko te je naucio da ovako pljujes po Srbiji i srpskom narodu - koji su uvek bili kosmopolitski centar u odnosu na provinciju svih republika bivse Jugoslavije.
Da im je lose, ne bih sad u svojoj zgradi imala komsije svih nacionalnosti koji vole svoj Beograd i nikada ne bi otisli odavde.
Ako ti ne valja Srbija, niko te ne sprecava, idi gde ti je bolje.

Pindar

pre 13 godina

@Ivanka
Draga Ivanka, pre nego sto ovako skocis, zakrvavis ocima i bacis se gnevno na tastaturu, savetujem da pogledas statistike. Na primer:
1. potrosnja sapuna po glavi stanovnika
2. Broj nepismenih po glavi stanovnika
3. Produktivnost
4. Bruto nacionalni dohodak
5. Broj patenata i izuma po glavi stanovnika.
U svemu smo ili na dnu ili blizu dna u Evropi. A sve te stvari samo od nas samih zavise.
Lazni patriota je onaj koji svojoj zemlji suludo i u neznanju laska.
Ili mozda vise volis da sve to ne znas?
Pozdrav, tvoj

Dusan

pre 13 godina

@Satriani

To sto si napisao sam prvi put cuo od tebe. Ne mogu ni da zamislim da bilo koja teniserka (pa cak ni obicna osoba) tako nesto uradi, a kamoli Ana. I jos da sa tim izadje u javnost. Al' ko sto rekoh, cekam dokaz/link. Za Jelenine bogate roditelje sam cuo na chatu sajta tennis srbija, koji je drzao onaj momak iz zemuna kome ne mogu da se setim imena. Ko zna, mozda i Jankovici nisu bili bogati ali sponzori JJ na pocetku karijere su skroz nepoznati (majka nekog tenisera ovde rece Mira Markovic i JUL). Tek posle meseci treniranja na Floridi JJ je pozvana od strane Bolletierija.

A od Aninog sponzorstva (a mozda i karijere) ne bi bilo nista da personalni teniski trener njenog menadzera Dana Holzmana nije bio nas covek, iz Srbije na radu u Svajcarskoj. Posto se Mr Holzman interesovao da udje u biznis sa sponzorstvima (buduci da je bogatstvo stekao na multivitaminskim preparatima koje koriste uglavnom sportisti) ovaj mu je predlozio Anu kao talentovanu (i lepu, sto je skoro podjednako vazno za sponzore) juniorku i tako je to krenulo. E to je dokumentovano na mnogo mesta (ima i na youtube-u, trazi bbc interview) a znam i iz prve ruke, igrom slucaja.

xyz

pre 13 godina

@ Gaga
Kaze se isfrustriran (jednacenje suglasnika po zvucnosti). Vidi se da niste iz diaspore i zato skrecem paznju. Ljudima iz ex-Yu koji borave po svetu i zele da komuniciraju na ovakav nacin je sve oprosteno.

Ivanka

pre 13 godina

(Zglob, 17. maj 2010 09:47)


Volela bih da si ti meni poslao ove linkove, koje treba da postujemo umesto traceva; ali zato ja ih tebi od srca saljem i pozdravljam sve ljubitelje tenisa na ovom lepom sajtu:


http://www.internazionalibnlditalia.it/2/Gallery.asp?LNG=EN


http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/hs469.ash1/25731_1436132585298_1292483776_31284858_4251473_n.jpg


http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/hs345.ash1/29413_1467532370273_1292483776_31358028_6774831_n.jpg

Satriani

pre 13 godina

@Dusan, 18. maj 2010 00:46)

Da nije laž to što sam napisao znaš i sam, ali teško je priznati. Ipak, obećavam da ću ti poslati link prvom prilikom kad budem imao više vremena da pronadjem to na netu. A da bih ja poverovao u iskrenost tvog komentara od pre dva dana da najviše ceniš kod Ane što je sama bez ičije pomoći krčila sebi put, a Jelenu ne ceniš jer je pored pomoći sa strane imala i prebogate roditelje, za uzvrat me uveri bilo kojim dokazom. Samo nemoj da tvrdiš da je dvorišni kućerak Jeleninih roditelja na Zvezdari bogatstvo, i nemoj zaboraviti bogatog sponzora iz Švajcarske koji je u juniorskim danima pomogao Ani sa pola miliona švajcaraca. Da i dalje se potpisuj sa Дусан tj. Dusan, da bih znao da si ti.

@Izjave "carice", 18. maj 2010 14:47

Tu istu Rezai si nazvao trećerezrednom teniserkom pre mesec dana kad ju je Jelena pobedila. A kad je Jelena pobedila Venus, rekao si da je ustvari Venus bila nesposobna za meč je je krila svoju povredu. Sad kad je Rezai pobedila Venus i osvojila prvi veliki tunir za tebe je već postala teniserka iz samog vrha.

Pindar

pre 13 godina

@Simonida
Naravno da jesam. I ja sam deo te statistike.
I ja bih mogao da radim vise, da citam vise, i da budem ostriji prema laznim patriotama.

alo..

pre 13 godina

al ste se svi nalozili na vase teniserke..jel vam daju neku proviziju od pobeda da toliko mislite o njima ili vam je zivot bas tolio besmislen?

Mirko

pre 13 godina

Zbog takvih koji ne postuju svoj narod (ili ako mu ne pripadaju, onda bar ne postuju i klevecu ovu zemlju u kojoj zive), ukinut je i ugledni internacionalni kosarkaski turnir "Kup RadivoJJa Koraca".
Stidite se.

Satriani

pre 13 godina

@Dusan, 18. maj 2010 21:57)
Kad na osnovu pretpostavki stvaraš sliku o nekome, to je subjektivni osećaj. Nesporazum (može biti i „šteta“ po drugoga) nastaje kad to subjektivno što nosiš u sebi komentarišeš u vidu tvrdih činjenica. Sad i sam kažeš da je krčeći sama put prema uspehu, Ana ipak imala bogatog sponzora koji joj je pomogao da se kao talenat otisne dalje (što naravno ne umanjuje njen uspeh). Pre si to izostavio tvrdeći da ne ceniš Jelenu upravo što ona nije krčila sama sebi put jer je bila bogata. Ono što pouzdano znam, da nije bilo Jeleninog oca koji je je uvek bio bar pola koraka ispred u odnosu na svoje okruženje, ne bi bilo ni Jelene kao teniserke. Sve što je zaradjivao, a radio je svojski, ulagao je u nju. Značajniju ulogu su na tom putu slanja u Ameriku i izdržavanja imali kumovi, bliski prijatelji, prodaja te kućice...sponzori su se pojavili kad je najteže prošlo, a talenat potvrdjen..
A što se tiče obećanja za link, ako imaš vremena prelistaj, to sam čitao upravo na teniskom forumu b92, nisam izmislio. Toliko DuŠane, uz pozdrav i želju da budemo svi malo korektniji (i sebi to govorim, ali priznajem, nekad se pravim gluv).

bs_

pre 13 godina

znate sta, ako su ovo anine reci, ja sam nikola tesla.. recenicna konstrukcija nema veze sa nacinom na koji ana sklapa svoje recenice. isto tako, cini se da ana uporno koristi neke fraze koje ranije nikada nije upotrebljavala.. ili je mnogo citala u poslednje vreme, ili ovo stvarno nisu njene reci.. nzm.. u krajnjem slucaju nije ni bitno.. bitno je da je pocela da igra..:)

Vladimir

pre 13 godina

Halo! redakcija vecernjih? Ana Ivanovic je na liniji! jel moze neko od vas da osmisli pitanja i odgovore i napise to, a sve u cilju toga da se ponovo dopadnem srpskoj javnosti

JJ fan

pre 13 godina

Ovo sigurno nisu odgovori gospojice Ivanovic. Ona ne ume ni dve recenice da sastavi, a da ne upotrebi izraze tipa jako sam uzbudjena, uzivala sam na terenu, osecam napredak u svojoj igri....:)) Jelena ne mrzi Anu, Ana mrzi nju jer je Jelena pre svega cenjena kao teniserka, patriota i humanitarac, dok je Ana samo jos jedna lepotica, koja nije ni za pistu a ni za tenis. I lepo vaspitanje nije ogovaranje protivnica, plakanje na terenu, uzvikivanje ajde protivnici u lice, vec osmeh i kad joj nije do toga i pohvale protivniki, a to je nesto sto odlikuje Jelenu.

Opinion

pre 13 godina

Da li vi STVARNO mislite da je Ana dala ovaj intervju?!Vi kao da nikad niste culi za intervjue,dajte mi prvo pitanja sutra cu vam odgovoriti?!Al ste vi naivni!Osoba kojoj je postapalica"I am excited",odjednom konverzaciju podize na akademski nivo!Ma daaj..

xxx

pre 13 godina

Zašto niste sedeli na klupi reprezentacije Srbije u meču protiv Slovačke i navijali za ekipu?

“Glavni razlog što nisam igrala je da bih se posvetila treninzima sa svojim timom i da bih konačno podigla samopouzdanje. " BUAXAXAX..a odkad se vredno trenira po kaficima keve ti?...to mozes da pricas nekome drugom a cela Srbija je videla slike sa Adamom po kaficima!...Slazem se da je najlepsa ali mi deluje uobrazeno...SAMO NAPRED JJ I AI!

Mila

pre 13 godina

Bravo Ana! Uvek si mi bila simpaticna jer si ostavljala utisak lepo vaspitane devojke, izmedju ostalog. Sada te jos vise cenim jer ne odgovaras na primitivne provokacije. Svaka ti cast.

Dusan

pre 13 godina

Luzeri su svi koji pljuju Anu koja je Srbiji donela Grend Slem i toliko puta osvetlala lice! Ljudi ovde se ponasaju kao da ona nesto duguje ovoj zemlji; pa znamo svi da su nju roditelji finansirali, ovde samo tako i moze nazalost... Ako ljudi ovde nastave da je pljuju uzece SAD drzavljanstvo...

gistro

pre 13 godina

Da li neko stvarno misli da je ovaj intervju vodjen sa Anom? Sve pohvale na njen racun mozete proslediti njenom savetniku za odnose sa javnoscu.

Jarmusch

pre 13 godina

Ana, ti imas nesto sto se na engleskom kaze "grace". To imaju samo odabrane zenske osobe. Ona druga devojka kojoj ime pocinje na J je uvek bila provincijalka. Ona to zna, ti to znas i svako ko ima malo inteligencije i intelekta. Zato te i ne voli, ali to je sujeta.
Zelim ti sve najbolje i nastavi da treniras punom parom i eto tebe u top 10 za tili cas...

Dr

pre 13 godina

@Vladimir
Halo,redakcije iz Srbije?Jelena Jankovic na liniji!Jel mozete nekoga da posaljete iz redakcije
da intervijuse moju carsku i kraljevsku "malenkost" kao i moju caricu majku.
Moram da se pohvalim svojim novim talentom imitacijama,a mama mora da kaze nesto
o onoj kojoj se ime ne sme spomenuti,neprijatelju carske familije.

zoran

pre 13 godina

Ma samo pogledajte ponasanje Anine majke i Jelenine majke i sve ce vam biti jasno. To je kao da poredite ruzu i korov.

Jelena nema kucnog vaspitanja i to je pokazala na svakom turniru, odigranom do danas. Za nju je Ana nedostizna u ovom zivotu po bilo kom aspektu i to je ono sto Jelenu boli.
Rekoh odavno - TV Pink kultura...sta da se radi.

Slobodan

pre 13 godina

Ma džaba vam, možete da pljujete po Jeleni Janković koliko hoćete, možete da joj režirate razne filmove i imitacije, da lažirate izjave drugorazrednih teniserki o njoj, ali ona će uvek biti voljena od većine Srba i uvek će biti miljenica nacije. Svaki put je davala 200% sebe u mečevima FedCup-a za srpsku reprezentaciju i to iskreni Srbi (koji su u apsolutnoj većini) nikad ne zaboravljaju. Napred JJ, srpska teniska heroino!!!

Ajmo

pre 13 godina

He he pa za reci koje su koriscene u ovom tekstu Ana ni ne zna da postoje. Ja je volim zato sto je nasa i zato sto igra za Srbiju, zato sto nije menjala zemlju i ako su joj sigurno to nudili, zato sto nam je donela toliko radosti do sada, ali da se ne lazemo ona slabo prica ima jedan naucen tekst i stalno ga vrti jasno je da je neko iz marketinga ovo odradio. Jedino bih voleo da nije marketinski dodao stvari nego da Ana bas ovako razmirlja.

ALeksandar

pre 13 godina

Gotivim ja ove nase tenisere,ali moram da priznam da je glavna boljka ovih nasih sto cim udju u kintu,dobiju maloo jace pare,umesto tad da gaze,oni odustanu...Ana mlada,jaka,extra teniserka,dosla do 2-3-4 ne znam ni ja vise na svetu,i umesto da sad ujeda,ona nije osvojila ni jedan turnir 2 godine,a jelena izgara svaki mec...REALNO

pfc

pre 13 godina

anka, ti si dama u svakom smislu i u svakoj prilici, za razliku od "grand" teniserke sa sve mamom...ti si svet , ona je balkan, balkan, balkan..po naski tri puta i slicne nebuloze...

Satriani

pre 13 godina

Znaš šta Ana, lepa si, bogata, slavna, uspešna, moćna... Ali ja nikada neću zaboraviti tvoj postupak od pre dve godine kad si na ružan način odbila svoju sugradjanku i koleginicu Jelenu da primiš za sto prilikom doručka za vreme jednog velikog takmičenja, ili kad si izjavila da te sve teniserke mrze jer si lepa. To govori nešto i o tebi, a ne samo o drugima..

Thunderbird

pre 13 godina

(Razocarana, 17. maj 2010 10:48)

Hvala, i ja tebe pozdravljam.
Da oba komentara sam napisao ja, jer sam prvom slucajno izostavio navedeni razlog zasto je za takve "ciljne grupe" kakvima ti pripadas: potrebno da seje razdor u Fed reprezentaciji Srbije.
Licno sam punih 30 godina teniski rekretavac i clan TK Partizan, jer u blizini stanujem, na Vozdovcu; i odlicno znam ko stoji iza ovog stavljanja razdora izmedju Jelene i Ane.
Ovako ne izrazavate ljubav Ani vredjajuci i klevecuci Jelenu.
I Jelena je vasa, i za razliku od mnogih - rodjena Beogradjanka, ciji su roditelji i oba brata diplomirani ekonomisti.
Raspitajte se s koliko postovanja Ricard Vilijams govori o Jeleni; i da planiraju da odigraju ona i Venus humanitarni mec u Srbiji, kad to dozvole obaveze sestara.
Volim Jecinu pozitivnu ekscentricnost, njen divan stas, njenu borbenost i postenje - jer pomera granice onima koji nas grad i nasu zemlju ne postuju, i zele da ih pretvore u palanku.

cruzbgd

pre 13 godina

Nemam nista protiv Ane (kao ni Jelene) ali moram primetiti da kad se pogledaju sva ta pitanja i konstatacije doticnog novinara pomislio bih da intervjuise svetskog broja jedan koji je osvojio/la 3 turnira zaredom.

Beogradjanka

pre 13 godina

Publicitet koji se daje komentaru jedne drugorazredne teniserke Rezai koja je bas laki luzer - je vec drugi napad na Jelenu u poslednja tri dana.
Smisljen, ruzan, neukusan, nepotreban. Ona je nasa vrhunska teniserka koja je sve najbolje ucinila za Srbiju.
Cini mi se da se i Jelena, ne daj Boze, nekom zamerila, da nije dobio novac ili usluge od nje i njene porodice; kao bogate devojke koja je sve sam posteno zaradila.
A vi samo nasedajte provokacijama, ne shvatajuci razmere stete koju nanosite sebi samima.

pivljanin

pre 13 godina

Jelena procitaj ovaj intervju i shvati ga kao skolsko gradivo, pogotovo zadnji odgovor!Za Jelenu vazi isto sto i za Enan,sto je Anin menadzer skoro rekao;"Ana moze da bude stota i svet ce i dalje pricati o njoj, a sponzori placati kao da je prva, dok Zastin Enan nestaje onog trenutka kada ispadne iz prvih deset!".
(sasa jokic, 16. maj 2010 23:55)

Pa u pravu je Anin menadzer. Mislim ono o stotom mestu. Vrlo je blizu.

Trac i Istina

pre 13 godina

Da, tracevi, zato je bilo potrebno da se onako medijski satanizuje pre dva dana Jelena Jankovic, nasa velika zasluzna sportistkinja, ljudina od coveka (kako je navodno imitirala Anu, a nije) i koja je postenim radom zaradila svaki dinar.
Zato da se ne misli na to ko je unistio i rasprodao nasu imovinu po Kajmanskim, Devicanskim i drugim ostrvima.
I da ne mislimo na to kako cemo sad mi gradjani platiti nekom 36 miliona eura za iznajmljeni satelit potreban: nikom nizasta.
U pravu je Ana Ivanovic, tracevi su nosioci zivota ovde.

DEODATO

pre 13 godina

@bs_
Ma jok,Ana je zapravo,maznula spremen odgovore od Jankoviceve.
Posto je poznato,jel te,da je Jankoviceva elokventna i kulturna sportiskinja.Olicenje fer pleja.
I da dodam trejdmark patriJJota:"Svako ko ne misli tako,c..o dabogda".

sasa jokic

pre 13 godina

Jelena procitaj ovaj intervju i shvati ga kao skolsko gradivo, pogotovo zadnji odgovor!Za Jelenu vazi isto sto i za Enan,sto je Anin menadzer skoro rekao;"Ana moze da bude stota i svet ce i dalje pricati o njoj, a sponzori placati kao da je prva, dok Zastin Enan nestaje onog trenutka kada ispadne iz prvih deset!".

Thunderbird

pre 13 godina

Bravo! Ugledajte se na postenog novinara Vecernjih Novosti koji je napravio intervju sa Anom; a vi ste pre dva dana satanizovali Jelenu (kako je navodno imitirala Anu, a nije), bacajuci mrznju umesto sloge u nas Fed kup tim.
Posteni novinari i posteni navijaci ne klevecu, nego postuju sve svoje sportiste i zahvalni su za njihova ogromna dela i pozrtvovanost.

Ivanka

pre 13 godina

(Zglob, 17. maj 2010 09:47)


Volela bih da si ti meni poslao ove linkove, koje treba da postujemo umesto traceva; ali zato ja ih tebi od srca saljem i pozdravljam sve ljubitelje tenisa na ovom lepom sajtu:


http://www.internazionalibnlditalia.it/2/Gallery.asp?LNG=EN


http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/hs469.ash1/25731_1436132585298_1292483776_31284858_4251473_n.jpg


http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash1/hs345.ash1/29413_1467532370273_1292483776_31358028_6774831_n.jpg

Dr

pre 13 godina

Jao,najbolje su ove patriJJote koje su se sada usapunjale uveravajuci nas da
"carica" nije imitirala Anu i opsovala ono na kraju.A tek one izjave "carice' majke.
Izgleda da njima ni pored zdravih ociju,nema pomoci.

Dylan Dog

pre 13 godina

Ana:

“Postoje dva razloga. Prvo, ne želim da priznam protivnicama da imam neki problem i time ih ohrabrim. Drugo, iskreno rečeno veoma retko ste 100 odsto fit i mislim da je najbolje da to zadržite za sebe i ako izgubite meč priznate protivnici da je u tom trenutku bila bolja i da je zasluženo pobedila. Šteta je što ljudi stiču pogrešan utisak na osnovu onoga što vide i donose zaključke bez poznavanja pravog stanja stvari. Ali, to je sport. Volimo da ga gledamo i formiramo mišljenja. Ipak, teško mi je da shvatim kako je moguće da bilo ko pomisli da se mi ponekad ne borimo ili ne dajemo sve od sebe da pobedimo. Oni koji se razumeju u sport znaju koliko porazi bole”.

Ana je dovoljno rekla. Ako neko i pored toga kaže da ima zdravstveni problem - onda ga zaista ima i dovoljno je očigledan da ga nema smisla kriti od javnosti.

Igor

pre 13 godina

Bravo Ana, ti si vaspitana, kulturna i divna mlada zena. Jednog dana, nazvacu svoju cerku po tebi. I naravno, siguran sam da te ove godine ponovo vidimo u prvih 10, ti znas najbolje kako treba i sta treba. Ti si profesionalac i zvezda. Svet te voli. Cuvaj to, ti sve to zasluzujes.

gaga

pre 13 godina

Luzeri su svi koji pljuju Anu koja je Srbiji donela Grend Slem i toliko puta osvetlala lice! Ljudi ovde se ponasaju kao da ona nesto duguje ovoj zemlji; pa znamo svi da su nju roditelji finansirali, ovde samo tako i moze nazalost... Ako ljudi ovde nastave da je pljuju uzece SAD drzavljanstvo...
(Dusan, 16. maj 2010 23:38)
Potpuno se slazem,ali zasto za Anu vaze posebni kriterijumi,a za Noleta ne.Nole nam je doneo jos vise radosti pa ga vecina pljuje cim izgubi.Te vise nikad nece biti drugi,o prvom mestu moze samo da sanja...To nije posteno.,mada mislim da takve komentare pisu duboko izfrustrirani i plitki ljudi.

Realno

pre 13 godina

@JJ fan

Jelena Janković nije cenjena. Mnoge teniserke su loše govorile o Jeleni Janković. Sharapova, Bartoli, Safina, Radwanska, Rezai...
Kako su Serena Williams i Roger Federer komentarisali Jelenino prvo mesto na WTA listi?
Ko je dobitnica nagrade Sony Ericsson WTA Tour Humanitarian 2009? Ana Ivanović. Nema potrebe da idemo toliko daleko i da merimo koja je humanija.
Jelena Janković NE ZNA da oda priznanje protivnici i NE ZNA da pohvali protivnicu.

Novica mkd

pre 13 godina

Ovim intervjuom Ana je jos jednom svima pokazala koliko je ona, pre svega, lepo vaspitana, kulturna i obrazovana mlada dama. A uz to i vrhunski sportista sa pravim pristupom poslu kojim se bavi.
Nisam imao nameru da uporedjujem, ali sada, posle veoma ruznog gesta JJ nakon njihovog zadnjeg medjusobnog meca, moram da konstatujem da je razlika u vaspitanju i ponasanju izmedju njih dve ogromna.
A dali je slucajno sto njih dve pripadaju razlicitim navijackim "taborima", to ostavljam vama da zakljucite.
Ajde da ne generalizujem...

Razocarana

pre 13 godina

Bravo! Ugledajte se na postenog novinara Vecernjih Novosti koji je napravio intervju sa Anom; a vi ste pre dva dana satanizovali Jelenu (kako je navodno imitirala Anu, a nije), bacajuci mrznju umesto sloge u nas Fed kup tim. …
Posteni novinari i posteni navijaci ne klevecu, nego postuju sve svoje sportiste i zahvalni su za njihova ogromna dela i pozrtvovanost.
(Thunderbird, 17. maj 2010 04:21)

Da, tracevi, zato je bilo potrebno da se onako medijski satanizuje pre dva dana Jelena Jankovic, nasa velika zasluzna sportistkinja, ljudina od coveka (kako je navodno imitirala Anu, a nije) i koja je postenim radom zaradila svaki dinar.
Zato da se ne misli na to ko je unistio i rasprodao nasu imovinu po Kajmanskim, Devicanskim i drugim ostrvima.
I da ne mislimo na to kako cemo sad mi gradjani platiti nekom 36 miliona eura za iznajmljeni satelit potreban: nikom nizasta.
U pravu je Ana Ivanovic, tracevi su nosioci zivota ovde.
(Trac i Istina, 17. maj 2010 05:44)

VIDI SE da je ova dva komentara napisala ISTA osoba.
Jelena Janković skandal za skandalom. Reci nam kome je uputila psovku P...

SvenajlepseoAni

pre 13 godina

Kada god procitam neki Anin intervju zakljucim da je fina devojka koju slava nije udarila u glavu. Sjajna je!
Zelim joj sve najbolje na narednim turnirima!

red devil 011

pre 13 godina

Ovaj "intervju" se sastoji bar 90% od reci Aninog savetnika za odnose sa javnoscu, i verovatno je i uradjen pismenim putem. To naravno nije nista cudno, svi vrhunski sportisti u tenisu, kao i u golfu npr, na ovaj nacin komuniciraju sa javnoscu kada se desi neka ne/opravdana prozivka u medijima. Inace, mislim da Ana zaista jeste dobra i vaspitana devojka, sa tim sto mozda ima taj emotivni disbalans sto nije bas prednost u sportu sa ovoliko pritiska na jednoj individui iz meca u mec. Sve najbolje zelim naravno i njoj i Jeleni i Noletu i svima koji nas predstavljaju onoliko dobro koliko umeju. Njihove vrline i mane kao osoba, njihove urodjene osobine ili pak vaspitanje, zaista nisu bitni ako vi volite da pratite tenis i volite da vidite kako da Srbija tu (ZA DIVNO CUDO!) ima predstavnike. A ako volite traceve tu su vam svet i ostali nedeljnici tog profila pa se takvim sadrzajima rokajte do mile volje. Mozda ce onda i "ozbiljni mediji" prestati da s vremena na vreme plasiraju tracerske price, i onda demante tih traceva, i tako u krug...

Dr

pre 13 godina

@Thunderbird
Pa teniski rekreativcu,posto si tako dobro upucen u domaci tenis,objasni
mi kako si ti reagovao na prozivanje mamice Jankovic i ono sto je njena
cerka napravila u Madridu,zacinjenu sa sve psovkom na racun Ane?
I samo mi nemoj reci da ona nije imitirala a njena mamica prozivala Anu.
I ko onda izaziva razdor u Fed kup reprezentaciji?

Gianni

pre 13 godina

Ovo je ogroman napredak u odnosu na njene predjashnje intervjue. Vrlo zrelo i realno razmishljanje. Moram priznati da sam pozitivno iznenadjen. Nadam se da ce u ovom stilu nastaviti a time ce i uspjeh biti mnogo veci no ranije.
Najljepshe chestitke i najbolje zhelje za ubuduce.

Ivanka

pre 13 godina

(Pindar, 18. maj 2010 11:59)

Ako volis Anu, to ne znaci da smes da vredjas moje pretke i moje potomke, samo zato jer ti je dozvoljeno da iskalis komplekse.
Zalostan si i ti onaj ko te je naucio da ovako pljujes po Srbiji i srpskom narodu - koji su uvek bili kosmopolitski centar u odnosu na provinciju svih republika bivse Jugoslavije.
Da im je lose, ne bih sad u svojoj zgradi imala komsije svih nacionalnosti koji vole svoj Beograd i nikada ne bi otisli odavde.
Ako ti ne valja Srbija, niko te ne sprecava, idi gde ti je bolje.

Pindar

pre 13 godina

@Slobodan
U pravu ste potpuno: Jelenu Jankovic voli vecina Srba.
Ali previdjate da to nije ni malo pohvalno!
Vecina Srba se takodje ne kupa, polupismeno je, psuje, i ne voli da radi.

Izjave "carice"

pre 13 godina

PatriJJote počnite da brinete o izjavama "carice".
"Carica" je gubila meceve zato sto je igrala na "parkingu", zbog menstrualnih tegoba, zato sto protivnica ne zna gde udara, zato sto su loptice preteske...

Slobodan je nazvao Aravan Rezai "drugorazrednom teniserkom". Ta "drugorazredna teniserka" je osvojila turnir Premier Mandatory kategorije.

Allez

pre 13 godina

@Vladimir
"jel moze neko od vas da osmisli pitanja i odgovore i napise to, a sve u cilju toga da se ponovo dopadnem srpskoj javnosti"

Ana se dopada svetu.
Ne dopada se "primitivnim" i "zatucanim" Srbima. Nadam se da se njima nikada nece ni dopasti.

Mia

pre 13 godina

Naše jesu, dalo bi se zameriti obema a takođe ih i pohvaliti za nešto drugo - takva smo nacija.Ali...ne mogu da se otmem utisku: Ana je obuzeta isključivo sobom a Jankovićke su prilično obuzete njome.

nikol dz. femija

pre 13 godina

@ Realno

DIVNO je videti kako, ovih dana evo čitamo i na ovom sajtu, NI SERENA a NI FEDERER, prvi na svetu, NITI ZNAJU niti UMEJU, niti HOĆE, da odaju priznanje boljima od sebe. Izgubili su oboje - Serena i u Rimu i u Madridu, Federer u Madridu...ALI DA POHVALE PROTIVNIKA ili priznaju poraz ?? NIKADA, n i k a d a !!!

BAŠ NEKO mnooooogo dobro društvo za našu JJ, realno !!!!

Pozdrav,

Vanja KG

pre 13 godina

Tracevi u zenskom tenisu?! WOW!! Za one koji ne znaju Rezai se po teniskim forumima smatra za nekrunisanu kraljicu TRASH TALK-a. Samo ove godine opalila po drugarici iz reprezntacije Bartoli, JJ, Sereni i Enan. Onda jos sveza izjava Serene: nisam ja Zastin Enan pa da varam, Jelenino ruganje dok jos Ana nije napustila teren, onda stara prepucavanja Hingis-Serena, Serena-Enan itd, dakle nista novo. JJ jeste poznata kao DRAMA QUEEN i nije zlato, ali daleko od terrible person kako je nazva vesela Rezai. Samo jedan mali razlog vise da volim Anu koja je pre svega lepo vaspitano dete. Prava dama.

edge

pre 13 godina

E ovo je pravi sportista!
Mnogi treba da uce od nje.
Prosto kad procitam ovako nesto shvatim kakav olos ljudi mogu biti,na nekog ovako pristojnog,kulturnog i neiskvarenog se trebamo ugledati a ne pljuvati.
Ali ne moze svako svakog voleti bez obzira koliko dobar bio.
Ja mislim da je ona nas ponos i da nas u svetu predstavlja na najbolji moguci nacin.
Ne brini ti Anci nista vratices se ti u sam vrh a mi cemo biti tu da navijamo.
Eh,koliko je volim!

xyz

pre 13 godina

@ Gaga
Kaze se isfrustriran (jednacenje suglasnika po zvucnosti). Vidi se da niste iz diaspore i zato skrecem paznju. Ljudima iz ex-Yu koji borave po svetu i zele da komuniciraju na ovakav nacin je sve oprosteno.

Broker

pre 13 godina

Bojana je pobedila Elenu Bogdan 7/6 (4) 3/6 7/6 (3) i sutra u 11h igra protiv Ane Chakvetadze za ulazak u glavni kostur WTA u Varsavi.
Srecno Bojana !!!

Satriani

pre 13 godina

@Dusan, 18. maj 2010 00:46)

Da nije laž to što sam napisao znaš i sam, ali teško je priznati. Ipak, obećavam da ću ti poslati link prvom prilikom kad budem imao više vremena da pronadjem to na netu. A da bih ja poverovao u iskrenost tvog komentara od pre dva dana da najviše ceniš kod Ane što je sama bez ičije pomoći krčila sebi put, a Jelenu ne ceniš jer je pored pomoći sa strane imala i prebogate roditelje, za uzvrat me uveri bilo kojim dokazom. Samo nemoj da tvrdiš da je dvorišni kućerak Jeleninih roditelja na Zvezdari bogatstvo, i nemoj zaboraviti bogatog sponzora iz Švajcarske koji je u juniorskim danima pomogao Ani sa pola miliona švajcaraca. Da i dalje se potpisuj sa Дусан tj. Dusan, da bih znao da si ti.

@Izjave "carice", 18. maj 2010 14:47

Tu istu Rezai si nazvao trećerezrednom teniserkom pre mesec dana kad ju je Jelena pobedila. A kad je Jelena pobedila Venus, rekao si da je ustvari Venus bila nesposobna za meč je je krila svoju povredu. Sad kad je Rezai pobedila Venus i osvojila prvi veliki tunir za tebe je već postala teniserka iz samog vrha.

milica

pre 13 godina

Dobar intervju. Mene ne iznenađuje ovaj inetrvju i zrelost Aninih odgovora kao pojedine komentatore zato što pratim izjave svih naših tenisera u originalu, znači ne engleskom poslije mečeva ili na sajtovima velikih novinskih agencija. Više puta smo pisali i objašnjavali da naše medijske kuće izvlače riječi iz konteksta i stavljaju bombastične naslove. Najbolji primjer je sa ovogodišnjeg AO, kad je novinar Anu stavio u jako nezgodnu situaciju upitavši je koja teniserka ljepša Šarapova ili Kirilenko? Ko je gledao na youtubu snimak vidio je najblaže rečenu začuđenu Aninu facu. Snašla se i odgovorila sa- ja i postavila kontrapitanje novinaru:a šta Vi mislite? Izuzetna reakcija ali naše novine su odmah objavile naslove tipa Ja sam najljepša! A tek komentari...

Dusan

pre 13 godina

@Satriani

To sto si sad napisao mi se cini kao potpuna laz. Ali mozes da nas razuveris tako sto ces navesti gde si to procitao. I ne racuna se ako je to sama JJ izjavila negde

Šta još neću pročitati

pre 13 godina

@Thunderbird

"I Jelena je vasa, i za razliku od mnogih - rodjena Beogradjanka, ciji su roditelji i oba brata diplomirani ekonomisti."

Sta je pisac hteo da kaže?

I Ana je Beogradjanka, majka joj je pravnica, a otac ekonomista.
To je bitno?

Dusan

pre 13 godina

@Slobodan

Prvo, niko nije lazirao ni jednu izjavu o JJ, mozes lako to da proveris ako zelis, samo proguglaj. Drugo, to da je JJ davala 200% za Srbiju i Srbe je tacno ali se ona toliko hvali time da je to degutantno. Usput, na gnusan nacin napada Anu preko medija (njena majka, ne sama Jelena) nazivajuci je, prilicno otvoreno, izdajicom Srpskog naroda, sto je u nasoj zemlji uvek opasno. I trece, Srbi ih vole obe a Srbi nacionalisti/sovinisti vole samo Jelenu a otvoreno mrze Anu. Ovaj tekst u vecernjim novostima je vec drugi tekst koji sam procitao koji se bavi otvorenom mrznjom glasnih pojedinaca prema Ani Ivanovic, a sve u smislu da je ona izdala Srbiju. To je skroz umobolno s obzirom koliko je Ana ucinila za Srbiju (mozda ne toliko kao JJ ali mnogo vise nego sto iko od nas moze da ucini).

O tome se ovde radi. Jelena igra jako opasnu igru, opasnu po Anu Ivanovic. I ne pricam o tenisu iako ju je pobedila i igra trenutno bolje od nje

m66

pre 13 godina

Jelena Janković i Ana Ivanović su teniserke - igraju tenis. Kao takve ih i poznajemo. Da li su lepe, pametne, vaspitane i sl. stvarno nije tema, naročito za tako grube i nevaspitane komentare. Mi smo stvarno čudni ljudi.

Pindar

pre 13 godina

@Ivanka
Draga Ivanka, pre nego sto ovako skocis, zakrvavis ocima i bacis se gnevno na tastaturu, savetujem da pogledas statistike. Na primer:
1. potrosnja sapuna po glavi stanovnika
2. Broj nepismenih po glavi stanovnika
3. Produktivnost
4. Bruto nacionalni dohodak
5. Broj patenata i izuma po glavi stanovnika.
U svemu smo ili na dnu ili blizu dna u Evropi. A sve te stvari samo od nas samih zavise.
Lazni patriota je onaj koji svojoj zemlji suludo i u neznanju laska.
Ili mozda vise volis da sve to ne znas?
Pozdrav, tvoj

Mislim

pre 13 godina

E konačno si ANA shvatila da treba da gledaš svoju profesiju ,svoj tim,porodicu i prijatelje i deo dobronamernih saveta i ocena ljudi od struke i mudrih i dobronamernih.Mislim da ti predstoji povratak u top20 a možda i top10,mnogo je bolje nego prethodu godinu, ali biće mnogo teško.Puno truda i rada,agresivne i ofanzivne igre,sve je veća konkurencija kao u svemu gde su velike pare u igri,Puno zdravlja,sreće i uspeha i neka ti ne smeta što se puno ljudi u nesretnoj i siromašnoj Srbiji vezuje za uspehe vas koji ste uspeli pa im je to melem za rane.

Satriani

pre 13 godina

@Dusan, 18. maj 2010 21:57)
Kad na osnovu pretpostavki stvaraš sliku o nekome, to je subjektivni osećaj. Nesporazum (može biti i „šteta“ po drugoga) nastaje kad to subjektivno što nosiš u sebi komentarišeš u vidu tvrdih činjenica. Sad i sam kažeš da je krčeći sama put prema uspehu, Ana ipak imala bogatog sponzora koji joj je pomogao da se kao talenat otisne dalje (što naravno ne umanjuje njen uspeh). Pre si to izostavio tvrdeći da ne ceniš Jelenu upravo što ona nije krčila sama sebi put jer je bila bogata. Ono što pouzdano znam, da nije bilo Jeleninog oca koji je je uvek bio bar pola koraka ispred u odnosu na svoje okruženje, ne bi bilo ni Jelene kao teniserke. Sve što je zaradjivao, a radio je svojski, ulagao je u nju. Značajniju ulogu su na tom putu slanja u Ameriku i izdržavanja imali kumovi, bliski prijatelji, prodaja te kućice...sponzori su se pojavili kad je najteže prošlo, a talenat potvrdjen..
A što se tiče obećanja za link, ako imaš vremena prelistaj, to sam čitao upravo na teniskom forumu b92, nisam izmislio. Toliko DuŠane, uz pozdrav i želju da budemo svi malo korektniji (i sebi to govorim, ali priznajem, nekad se pravim gluv).

Mila

pre 13 godina

@b_s da li ti o Aninim izjavama zakljucujes iz toga kada nju pitaju "Do you have any insurance for any part of your body?" a nasi to prevedu "da li postoji neki deo tela sa kojim nisi zadovoljna?"

ja

pre 13 godina

Samo da kazem da mi se GADE ovi sto pricaju da ovo nije Ana dala intervju i da ovo nisu njene reci.Ne da ste jadni nego da jadniji ne mozete biti.I Ana i Jelena su odlicne i kao osobe i kao teniserke.

Beogradjanin

pre 13 godina

Sjajne ste vi devojke i sportiskinje, i ti Ana i Jelena. Da nam je više takvih zbog kojih se ime naše male zemlje Srbije izgovara u pozitivnom svetlu. A trač ko trač, dok je veka i sveta bilo ih je i biće. Što se manje obazirite na njih, trač pre zamire u sopstvenom besmislu. Samo napred, želim vam svaku sreću.

Mirko

pre 13 godina

Zbog takvih koji ne postuju svoj narod (ili ako mu ne pripadaju, onda bar ne postuju i klevecu ovu zemlju u kojoj zive), ukinut je i ugledni internacionalni kosarkaski turnir "Kup RadivoJJa Koraca".
Stidite se.

alo..

pre 13 godina

al ste se svi nalozili na vase teniserke..jel vam daju neku proviziju od pobeda da toliko mislite o njima ili vam je zivot bas tolio besmislen?

ja

pre 13 godina

@Broker
Hvala na informaciji.
Pratio sam live score i znam da je mec prekinut zbog kise posle prvog seta.
Mislio sam da uopste nije ni nastavljen i da je nastavak odlozen za danas.
Mislim da Bojana ima solidne sanse i protiv Cevketaze. Jeste u pitanju iskusna igracica, koja je pre 3 godine bila i peta na svetu, ali trenutno je njena igra mnogo daleko od te nekadasnje.
Bilo bi lepo da Bojana ostvari jos neku pobedu na ovom turniru i dodatno popravi svoj plasman.
Trenutni plasman joj ne obezbedjuje direktno ucesce na RG, ali ko zna mozda i udje direktno u glavni zreb, ako 10-15 igracica iz prvih 100 ne bude ucestvovalo.

petar

pre 13 godina

Nekako je i normalno da tenis prate tracevi svakakve vrste. Tenis,poput Formule 1, golfa, recimo, spada u te "elitne" sportove, gde ne postoje navijaci, vec gledaoci, po principu sto znacajniji turnir, to veci broj gledalaca koji veze nemaju sa tenisom kao sportom. Tipican primer je "francuski maj", kada se odrzava trka F1 u Monaku, Kanski festival i "Rolan Garos". Taman fino, da elita poput Dzenifer Lopez ili Majkla Daglasa ne mora mnogo da se "cima" , sve je na jednoj teritoriji. Sa pojavom takvih "gledalaca" logicno ide i sva ona "trac masinerija" koja se u njihovim estradnim poslovima prosto podrazumeva. Nesto slicno se ove sezone desavalo u engleskom fudbalu, sa preljubama, razvodima i slicno. Sto je veci "cirkus", veci je i broj "cirkuzanata".

Dusan

pre 13 godina

@Satriani

To sto si napisao sam prvi put cuo od tebe. Ne mogu ni da zamislim da bilo koja teniserka (pa cak ni obicna osoba) tako nesto uradi, a kamoli Ana. I jos da sa tim izadje u javnost. Al' ko sto rekoh, cekam dokaz/link. Za Jelenine bogate roditelje sam cuo na chatu sajta tennis srbija, koji je drzao onaj momak iz zemuna kome ne mogu da se setim imena. Ko zna, mozda i Jankovici nisu bili bogati ali sponzori JJ na pocetku karijere su skroz nepoznati (majka nekog tenisera ovde rece Mira Markovic i JUL). Tek posle meseci treniranja na Floridi JJ je pozvana od strane Bolletierija.

A od Aninog sponzorstva (a mozda i karijere) ne bi bilo nista da personalni teniski trener njenog menadzera Dana Holzmana nije bio nas covek, iz Srbije na radu u Svajcarskoj. Posto se Mr Holzman interesovao da udje u biznis sa sponzorstvima (buduci da je bogatstvo stekao na multivitaminskim preparatima koje koriste uglavnom sportisti) ovaj mu je predlozio Anu kao talentovanu (i lepu, sto je skoro podjednako vazno za sponzore) juniorku i tako je to krenulo. E to je dokumentovano na mnogo mesta (ima i na youtube-u, trazi bbc interview) a znam i iz prve ruke, igrom slucaja.

Pindar

pre 13 godina

@Simonida
Naravno da jesam. I ja sam deo te statistike.
I ja bih mogao da radim vise, da citam vise, i da budem ostriji prema laznim patriotama.