Divac: "Sport bitan za mlade"

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divac u subotu se obratio javnosti na skupštini Evropske nevladine sportske organizacije.

AY Izvor: B92, zvanični sajt
Pošaljite komentar
 1. Gde bi nam bio kraj da imamo takve "ambasadore" u svetu kao što su divac i peđa, o našim vrhunskim sportistima sve najbolje, a divcu mnogo.... uspeha u OKS.
  (Petar, 20. maj 2010 07:12)

  # Link komentara

 2. divac je mnogo dao sportu, a daje sada, a uveren sam i u buduće.
  srbijo dali smo ikada imali jači dvojac od naših divca i peđe.
  (đorđe, 19. maj 2010 17:14)

  # Link komentara

 3. Treba se boriti da se obezbede uslovi za rekreaciju i pravilan razvoj mladih, a ne samo govoriti kako je profesionalni sport dobar za mlade, sto uopste nije tacno. Na jednog sportistu tipa Divca, propadne 10.000 dece, koja u nadanju da ce moci da zive od sporta, ne zavrse ni zanat, pa kad zavrse na ulici, ponovo se vracaju u kafice i odaju porocima. Narocito je to izrazeno kod nas jer nema posla za mlade. Dakle, sport vrsi socijalno deklasiranje mladih cineci od njih gubitnike, a to je cena da bi nekoliko onih koji prodju selekciju uzivalo u basnoslovnom bogatstvu. U SAD-u se mladje kategorije nalaze u skolama pa se realnije moze sagledati ko je perspektivan, a oni koji nisu na vreme izabrati skolovanje. Pitam Divca, cime bi se bavio da nije prosao selekciju, obzirom da je bio los djak? Divac nije nasao za shodno da 600.000 evra ulozi u radna mesta, nego jet e pare potrosio na FK Sloga u Kraljevu koja ispada iz Druge lige.
  (g4, 16. maj 2010 01:31)

  # Link komentara

 4. Ja verujem da bi Divac na ovom mestu mogao puno vise da uradi nego sto je uradio do sada. Ima ime, poznat je sirom sveta, mogao bi da bude pravi ambasador nase zemlje i tako se izbori za mnogo lepih stvari za nase mlade sportase. Videcemo sta ce da bude u buducnosti.
  (www.worldofbasketball.org, 15. maj 2010 17:45)

  # Link komentara

 5. Divac je veliko ime svjetskog sporta. Ne znam koliko je sposoban kao organizator, ali je u centru paznje gdje god da se pojavi, dobro govori engleski (doduse akcenat mu suvise tezak, za nekoga ko je tako dugo zivio u SAD), za razliku od vecine nasih zvanicnika i mislim da samom njegovom pojavom dobijamo mnogo poena u sportskom svijetu.
  (Predo, 15. maj 2010 17:30)

  # Link komentara

 6. Nesto ne kontam koja je uloga Divca u celom filmu? Najavio se kao neki spasitelj, promenitelj a koliko vidim nista se nije promenilo u sportu.
  (po, 15. maj 2010 16:37)

  # Link komentara

 7. smenite ovog coveka!
  (re, 15. maj 2010 16:35)

  # Link komentara