Utorak, 11.05.2010.

17:12

Sećanje na "Partizanove bebe"

Na današnji dan 1966. godine, FK Partizan je ostvario istorijski uspeh plasiravši se u finale tadašnjeg Kupa evropskih šampiona kao prva ekipa sa ovih prostora.

Izvor: AK

Seæanje na "Partizanove bebe" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

44 Komentari

Sortiraj po:

Дарко

pre 13 godina

1 Милутин Шошкић(1937)
2 Фахрудин Јусуфи(1939)
3 Велибор Васовић (капитен)(1939-2002)
4 Бранко Рашовић(1942)
5 Љубомир Михајловић(1943)
6 Владица Ковачевић(1940)
7 Радослав Бечејац(1941)
8 Мане Бајић(1941)
9 Мустафа Хасанагић(1941)
10 Милан Галић(1938)
19 Јосип Пирмајер(1944)

Kalimero

pre 13 godina

(E zato ste samo mali partizan, 12. maj 2010 11:27)

Naslov kaze:
Secanje na Partizanove bebe, a ne secanje na finale sa Realom, prema tome malko si promasio komentar. A to sto je to definitivno bio najbolji tim sa ovog podnevlja svih vremena i sto je igrao finale KESa to je logican komentar na ovu temu.

roko

pre 13 godina

Secam se dobro tog finala, imao sam 14 godina, jos mi naviru secanja na tu utakmicu, gol Vasovica, bolja igra i promasaji Galica iz 100% ih prilika.Bila je to sjajna generacija, na kraju kao i Zvezdina sa Savicevicem, Prosineckom, Blagojom ...Real je srecno pobedio golom iz ochaja!!!Dobra stara vremena sto se tiche ovog sporta.

Realan Grobar Nish

pre 13 godina

(Nemanja, 11. maj 2010 19:21)

Ne razumem u cemu se ne slazemo,ja jesam napisao da je istorijski Zvezda vece ime od Partizana U FUDBALU i to je svima uglavnom jasno!? To sto je Zvezda osvojila Bari ne smatram nimalo slucajnim, bila je to sjajna generacija. Moja poenta je da nam je sadasnji fudbal jako los (iako dominira moj Partizan sa 3 uzastopne titule), u Evropi nas dobija ko stigne. Moja poenta takodje je i u tome da se ne treba ogranicavati samo na fudbal vec sam se ja osvrnuo i na sve ostale sportove stavljene pod krunu Sportskoga drustva Partizan i CZ, gde moras priznati mi imamo mnogo vise uspeha, sto daje zakljucak da smo kao SD Partizan mnogo bolji od SD CZ i to je ono sto me cini spokojnim,nije sport samo fudbal a nije ni samo kosarka,gde smo mi uvek bili dominantni. Veliki pozdrav!

Iskreno

pre 13 godina

Posle te utakmice, ukinut je Kup evropskih šampiona i Uvedena Liga, kako se ne bi više nikad desilo da tim koji nije na gol uputio nijedan šut a Olimpik imao bezbroj šansi, penalom uzme Kup. Nema više kupa. Takmićenje je postalo daleko teže i nijedan naš tim neće proći težek put do finala verovatno sledećeh sto godina.

Mardok

pre 13 godina

Nije "Crvena Zvezda" pobedila Marsej, utakmica je završena bez golova i u produžetku. Penali su odlučili kome će pripasti pehar. Ali, to nije pobeda. Izvođenje penala nije sastavni deo utakmice, nego samo način da se okonča meč.

partizanovac

pre 13 godina

Gegic,eh kakav je to trener bio.A kakav je tim tek izveo u finalu: Soskic ,Jusufi ,Mihajlovic , Becejac, Rasovic ,Vasovic , Bajic , Kovacevic ,Hasanagic , Galic ,Pirmajer.( Miladinovic).A kakva je tek igra bila, poraz u finalu,tada je i on bio lep,evo ja sve pamtim, kao da je juce bilo.

madrid

pre 13 godina

Slavnije je izgubiti od Reala na Hejselu(bolje je biti dio Realove istorije),neg' dobiti Marsej u Bariju...mi smo izgubili od najveceg kluba u istroiji fudbala,a oni su pobjedili na najlosijem stadionu prosjecnu francusku ekipu.Na Hejselu nama srece niko...bas zato je izginulo onoliko ljudi 1985.god.jer nije bilo pravde,kako 1966.god.,tako i 1985.

gasa

pre 13 godina

Pored svog finala, Zvezda bi finale igrala i 92' da su se utakmice igrale u Beogradu, a ne u Budimpesti i Sofiji, pored toga, Zvezda je svoje prvo finale (po mnogima rezirano) propustila 71' kada je izbacena od Panatenaikosa, a finale se igralo u Beogradu...takodje 78' je osvojen Kup UEFA, a to je takmicenje koje danas slici LS jer su tadaosim sampiona u tom takmicenju igrale skoro sve najbolje ekipe, pa ga je tesko bilo i osvojiti...ali, finale Partizana je veliki uspeh, svakako...

Branko S.

pre 13 godina

U istoriji Jugoslovenskog fudbala postojala su samo dva velika tima FK Partizan iz 1966. i FK Crvena Zvezda iz 1991.To je cinjenica koja se nemoze izbrisati ni oprvgnuti.
Srecan sam sto sam prvom timu(Partizanu) hvatao lopte na svim utakmicama te godine u Beogradu,ali takodje sam srecan sto sam gledao sve utakmice C.Zvezde u pohodu na evropsku titulu.Uporedjivati ova dva tima je nezahvalno.Samo cu reci da je Partizan tada imao u svojim redovima sestoricu standardnih reprezentativaca(Soskic,Jusufi,Becajac,Rasovic,Vasovic,Galic) dok su crveno-beli imali petoricu(sestoricu)(Jugovic,Prosinecki,Savicevic,Pancev,Mihajlovic i Belodedic(Rumunija).Kao sto se vidi uspeh nekog naseg kluba dolazi svakih 35 godina i verujem da cu 2026 biti medju zivima da se jos jednom radujem uspehu nekog naseg tima.

www.worldofbasketball.org

pre 13 godina

Gledajuci ove video isecke covek zaista bude ponosan na nas fudbal. U ovom slucaju je to Partizan, ali uopste kakve smo sve rezultate imali u istoriji.

posmi

pre 13 godina

Partizan je na putu finala izbacio, redom Nant, Verder, tada silnu Spartu, i verovatno jednu od najboljih ekipa Manchestera u istoriji sa sve Bobijem Chraltonom, a u finalu izgubio, pritom potpuno nadigrao do tada 5 puta uzastopnog osvajaca Reala!!! Zvezdin put, Grashopers,Drezden, Glasgov rendjers, I Bajern!!! Dodatak je da te godine Engleski klubovi nisu ucestvovali! U naravno u finalu, tada odlicni Olimpik kome Zvezda kao i u proslom derbiju nije sutnula u okvir gola celu utakmicu...Cestitam vam na tituli, ali da ste veci klub mozete samo sebe da lazete!!!!

Nemanja

pre 13 godina

Dokazano je da je Partizan kao sportsko drustvo trofejnije od Zvezde i tu polemike nema.Pre neki dan je dobijena Zvezda i nastavljena je dominacija u domacem fudbalu ali i mene kao i sve Grobare,jako boli taj poraz u finalu od Reala,da smo to dobili Zvezdasi danas ne bi imali apsolutno niti jedan argument da su bolji u fudbalu,da su veci klub(a ne kad god se dotakne rivalstvo 2 nasa najbolja kluba odmah pominju Bari)...imaju Bari i sto se tice fudbala zvucnije su istorijsko ime.Ipak,sadasnjost a nadam se i buducnost je nasa ali sa ovakvim stanjem u nasem fudbalu od ulaska u LS nema nista,kamoli tek od borbe za sam vrh.
(Realan Grobar Nish, 11. maj 2010 18:25)

Pa nije baš tako. Proanaliziraj malo vaš i naš fudbal.
Što se tiče Partizana, vi ste odigrali jedno finale, tj. bili ste jednom u polufinalu te 1966. godine i još par puta igrali u 1/4 finalu i tu se cela priča završava. Zvezda je pored tog Barija, igrala još 3 polufinala (1958, 1971, 1992) i na desetine 1/4 finala. Mnogi smatraju da je Zvezdina generacija iz 1971. godine najbolja svih vremena, jača čak i od generacije iz '91, ali su nesretno ili namešteno igubili, to više niko ne zna.
Zvezda je odigrala duplo više utakmica u evropskim takmičenjima i ima veoma dobar pozitivan skor, za razliku od partizana koji ima negativan. (Jedino Zvezda i Hajduk od svih timova bivše juge imaju pozitivan skor u evropi). Zatim finale kupa UEFA u kome sudija i nije baš morao da svira penal, ali nema veze i to je fudbal....
Tako da, moraš biti realan i da priznaš da Zvezdin Bari nije tek tako došao sa neba i pao na marakanu, već je to bio rezultat velikih uspeha ovog kluba i rezultat velikog rada. Po mnogima je ta satisffakcija trebalo da usledi još dosta ranije, ali eto došla je u obliku Barija.
A na kraju krajeva, pogledaj koliko je Partizan odigrao velikih utakmica, a koliko Zvezda...domaće prvenstvu, titule, kupove i međusobni skor nisam računao

Sve u svemu, čestitke na odličnoj generaciji iz 1966. godine!

Realan Grobar Nish

pre 13 godina

Dokazano je da je Partizan kao sportsko drustvo trofejnije od Zvezde i tu polemike nema.Pre neki dan je dobijena Zvezda i nastavljena je dominacija u domacem fudbalu ali i mene kao i sve Grobare,jako boli taj poraz u finalu od Reala,da smo to dobili Zvezdasi danas ne bi imali apsolutno niti jedan argument da su bolji u fudbalu,da su veci klub(a ne kad god se dotakne rivalstvo 2 nasa najbolja kluba odmah pominju Bari)...imaju Bari i sto se tice fudbala zvucnije su istorijsko ime.Ipak,sadasnjost a nadam se i buducnost je nasa ali sa ovakvim stanjem u nasem fudbalu od ulaska u LS nema nista,kamoli tek od borbe za sam vrh.

milan

pre 13 godina

Pa nismo mi kao komsije pa da se hvalimo,nismo imali srece a oni su imali mnogo,mi tucemo manutd a oni jedva bajern u polu finalu ali to je fudbal!!!

ja

pre 13 godina

Najjaci tim na prostoru Jugoslavije svih vremena ! A najbolje od svega je to sto su svi ponikli u Partizanu !

Mozda da smo igrali bunker kao neki mozda bi i pobedili ali gotovo sad

Milan

pre 13 godina

Biti u finalu jednog ovako velikog takmicenja je svakako veliki uspeh Partizana od pre 44 godine,ali osvojiti Kup Sampiona je ipak mora se priznati nesto sasvim drugo.Zvezda je uz to 1979 bila u finalu Kupa Uefa,ali je bas kao Partizan 1966 ostala bez trofeja.

Emir Aljovic

pre 13 godina

Abdulah Gegic, moj sugradjanin, je u intervjuu za lokalnu Tv stanicu rekao da je Partizan mogao do titule ali da su dva igraca (golman i jedan odbrambeni) namerno propustili dva gola kojim je Real osvojio titulu, i da su oni kasnije potpisali za Real.
Inace Abdulah Gegic je preselio (preminuo) prosle godine. Veliki trener i covek.

IVORY

pre 13 godina

Steta samo sto je u to vreme sportskom Evropom vladao Real na celu sa Frankom koji je izmislio potplacivanje sudija.
Negde sam procitao ispovest dugogodisnjeg predsednika Reala, Santijaga Bernabeua, pred smrt, kako ga najvise pece savest za kradju utakmice protiv Partizana 1956 i prve sezone KES-a, kada mu je Franko izricito naredio da ne sme da izgubi od kluba iz komunisticke zemlje.
U prvoj utakmici posle 2 ponistena regularna gola partizana, usledla je jos veca kradja i Real pobedjuje sa 4:0, a u Beogradu uz slicno sudjenje Partizan dolazi do nedovoljnih 3:0. Inace to je bila generacija koja je lagano, da je prosla Real, mogla da osvoji prvi KES.
Ostalo se zna, Real godinama zaredom osvaja KES na slican nacin i dominira u Evropi.
Verujem da i 1966 stanje nije bilo nista bolje.
Uglavnom, steta je sto tada nije uzeta titula, najgore je biti tako blizu, a tako daleko.
Sad je fudbal mnogo jaci nego tada, a nasa liga mnogo slabija nego bilo kada i takva prilika nazalost tesko da ce se ikada pruziti.

grobar kumanovo

pre 13 godina

ovakav tim retko ko je imao na jugoslovenskim prostora i malo je falilo da se okite evropskom titulom tada su svi igraci bili prodani prije negoli se odigralo finale i maltene tamo su otisli kao turisti ali ipak im hvala i za ovog rezultata

Munze Konza

pre 13 godina

Klub koji ima ovakvu istoriju, kasnije unakaženu od strane dušmana, ne treba da brine za budućnost. Igraćemo mi opet finale, samo nećemo izgubiti!

rema

pre 13 godina

naravno da je ovo bio veliki uspeh Partizana, da i danasnje generacije imaju cime da se dice!
zelim Partizanu srecu u narednim kvalifikacijama za LS!
a mojoj Zvezdi u LE...

Peca

pre 13 godina

Tako to u životu biva. Neko rasturi slavni Real u finalu KEŠ ali nesrećno izgubi a neko odigra bunkericu protiv Olimpika i sa 0:0 postane prvak Evrope. Mada, mora se priznati da im je tim iz Barija bio sjajan, prava Jugoslavija u malom, stub jugoslovenstva (Šabanadžović, Prosinečki, Savićević, Marović, Belodedić, Pančev, Najdovski).
Nama za utehu ostaje da smo nekoliko minuta, do izjednačujućeg gola Reala, bili prvaci Evrope.

rema

pre 13 godina

naravno da je ovo bio veliki uspeh Partizana, da i danasnje generacije imaju cime da se dice!
zelim Partizanu srecu u narednim kvalifikacijama za LS!
a mojoj Zvezdi u LE...

Realan Grobar Nish

pre 13 godina

Dokazano je da je Partizan kao sportsko drustvo trofejnije od Zvezde i tu polemike nema.Pre neki dan je dobijena Zvezda i nastavljena je dominacija u domacem fudbalu ali i mene kao i sve Grobare,jako boli taj poraz u finalu od Reala,da smo to dobili Zvezdasi danas ne bi imali apsolutno niti jedan argument da su bolji u fudbalu,da su veci klub(a ne kad god se dotakne rivalstvo 2 nasa najbolja kluba odmah pominju Bari)...imaju Bari i sto se tice fudbala zvucnije su istorijsko ime.Ipak,sadasnjost a nadam se i buducnost je nasa ali sa ovakvim stanjem u nasem fudbalu od ulaska u LS nema nista,kamoli tek od borbe za sam vrh.

Peca

pre 13 godina

Tako to u životu biva. Neko rasturi slavni Real u finalu KEŠ ali nesrećno izgubi a neko odigra bunkericu protiv Olimpika i sa 0:0 postane prvak Evrope. Mada, mora se priznati da im je tim iz Barija bio sjajan, prava Jugoslavija u malom, stub jugoslovenstva (Šabanadžović, Prosinečki, Savićević, Marović, Belodedić, Pančev, Najdovski).
Nama za utehu ostaje da smo nekoliko minuta, do izjednačujućeg gola Reala, bili prvaci Evrope.

ja

pre 13 godina

Najjaci tim na prostoru Jugoslavije svih vremena ! A najbolje od svega je to sto su svi ponikli u Partizanu !

Mozda da smo igrali bunker kao neki mozda bi i pobedili ali gotovo sad

IVORY

pre 13 godina

Steta samo sto je u to vreme sportskom Evropom vladao Real na celu sa Frankom koji je izmislio potplacivanje sudija.
Negde sam procitao ispovest dugogodisnjeg predsednika Reala, Santijaga Bernabeua, pred smrt, kako ga najvise pece savest za kradju utakmice protiv Partizana 1956 i prve sezone KES-a, kada mu je Franko izricito naredio da ne sme da izgubi od kluba iz komunisticke zemlje.
U prvoj utakmici posle 2 ponistena regularna gola partizana, usledla je jos veca kradja i Real pobedjuje sa 4:0, a u Beogradu uz slicno sudjenje Partizan dolazi do nedovoljnih 3:0. Inace to je bila generacija koja je lagano, da je prosla Real, mogla da osvoji prvi KES.
Ostalo se zna, Real godinama zaredom osvaja KES na slican nacin i dominira u Evropi.
Verujem da i 1966 stanje nije bilo nista bolje.
Uglavnom, steta je sto tada nije uzeta titula, najgore je biti tako blizu, a tako daleko.
Sad je fudbal mnogo jaci nego tada, a nasa liga mnogo slabija nego bilo kada i takva prilika nazalost tesko da ce se ikada pruziti.

Munze Konza

pre 13 godina

Klub koji ima ovakvu istoriju, kasnije unakaženu od strane dušmana, ne treba da brine za budućnost. Igraćemo mi opet finale, samo nećemo izgubiti!

grobar kumanovo

pre 13 godina

ovakav tim retko ko je imao na jugoslovenskim prostora i malo je falilo da se okite evropskom titulom tada su svi igraci bili prodani prije negoli se odigralo finale i maltene tamo su otisli kao turisti ali ipak im hvala i za ovog rezultata

Emir Aljovic

pre 13 godina

Abdulah Gegic, moj sugradjanin, je u intervjuu za lokalnu Tv stanicu rekao da je Partizan mogao do titule ali da su dva igraca (golman i jedan odbrambeni) namerno propustili dva gola kojim je Real osvojio titulu, i da su oni kasnije potpisali za Real.
Inace Abdulah Gegic je preselio (preminuo) prosle godine. Veliki trener i covek.

Branko S.

pre 13 godina

U istoriji Jugoslovenskog fudbala postojala su samo dva velika tima FK Partizan iz 1966. i FK Crvena Zvezda iz 1991.To je cinjenica koja se nemoze izbrisati ni oprvgnuti.
Srecan sam sto sam prvom timu(Partizanu) hvatao lopte na svim utakmicama te godine u Beogradu,ali takodje sam srecan sto sam gledao sve utakmice C.Zvezde u pohodu na evropsku titulu.Uporedjivati ova dva tima je nezahvalno.Samo cu reci da je Partizan tada imao u svojim redovima sestoricu standardnih reprezentativaca(Soskic,Jusufi,Becajac,Rasovic,Vasovic,Galic) dok su crveno-beli imali petoricu(sestoricu)(Jugovic,Prosinecki,Savicevic,Pancev,Mihajlovic i Belodedic(Rumunija).Kao sto se vidi uspeh nekog naseg kluba dolazi svakih 35 godina i verujem da cu 2026 biti medju zivima da se jos jednom radujem uspehu nekog naseg tima.

Nemanja

pre 13 godina

Dokazano je da je Partizan kao sportsko drustvo trofejnije od Zvezde i tu polemike nema.Pre neki dan je dobijena Zvezda i nastavljena je dominacija u domacem fudbalu ali i mene kao i sve Grobare,jako boli taj poraz u finalu od Reala,da smo to dobili Zvezdasi danas ne bi imali apsolutno niti jedan argument da su bolji u fudbalu,da su veci klub(a ne kad god se dotakne rivalstvo 2 nasa najbolja kluba odmah pominju Bari)...imaju Bari i sto se tice fudbala zvucnije su istorijsko ime.Ipak,sadasnjost a nadam se i buducnost je nasa ali sa ovakvim stanjem u nasem fudbalu od ulaska u LS nema nista,kamoli tek od borbe za sam vrh.
(Realan Grobar Nish, 11. maj 2010 18:25)

Pa nije baš tako. Proanaliziraj malo vaš i naš fudbal.
Što se tiče Partizana, vi ste odigrali jedno finale, tj. bili ste jednom u polufinalu te 1966. godine i još par puta igrali u 1/4 finalu i tu se cela priča završava. Zvezda je pored tog Barija, igrala još 3 polufinala (1958, 1971, 1992) i na desetine 1/4 finala. Mnogi smatraju da je Zvezdina generacija iz 1971. godine najbolja svih vremena, jača čak i od generacije iz '91, ali su nesretno ili namešteno igubili, to više niko ne zna.
Zvezda je odigrala duplo više utakmica u evropskim takmičenjima i ima veoma dobar pozitivan skor, za razliku od partizana koji ima negativan. (Jedino Zvezda i Hajduk od svih timova bivše juge imaju pozitivan skor u evropi). Zatim finale kupa UEFA u kome sudija i nije baš morao da svira penal, ali nema veze i to je fudbal....
Tako da, moraš biti realan i da priznaš da Zvezdin Bari nije tek tako došao sa neba i pao na marakanu, već je to bio rezultat velikih uspeha ovog kluba i rezultat velikog rada. Po mnogima je ta satisffakcija trebalo da usledi još dosta ranije, ali eto došla je u obliku Barija.
A na kraju krajeva, pogledaj koliko je Partizan odigrao velikih utakmica, a koliko Zvezda...domaće prvenstvu, titule, kupove i međusobni skor nisam računao

Sve u svemu, čestitke na odličnoj generaciji iz 1966. godine!

Milan

pre 13 godina

Biti u finalu jednog ovako velikog takmicenja je svakako veliki uspeh Partizana od pre 44 godine,ali osvojiti Kup Sampiona je ipak mora se priznati nesto sasvim drugo.Zvezda je uz to 1979 bila u finalu Kupa Uefa,ali je bas kao Partizan 1966 ostala bez trofeja.

milan

pre 13 godina

Pa nismo mi kao komsije pa da se hvalimo,nismo imali srece a oni su imali mnogo,mi tucemo manutd a oni jedva bajern u polu finalu ali to je fudbal!!!

posmi

pre 13 godina

Partizan je na putu finala izbacio, redom Nant, Verder, tada silnu Spartu, i verovatno jednu od najboljih ekipa Manchestera u istoriji sa sve Bobijem Chraltonom, a u finalu izgubio, pritom potpuno nadigrao do tada 5 puta uzastopnog osvajaca Reala!!! Zvezdin put, Grashopers,Drezden, Glasgov rendjers, I Bajern!!! Dodatak je da te godine Engleski klubovi nisu ucestvovali! U naravno u finalu, tada odlicni Olimpik kome Zvezda kao i u proslom derbiju nije sutnula u okvir gola celu utakmicu...Cestitam vam na tituli, ali da ste veci klub mozete samo sebe da lazete!!!!

Mardok

pre 13 godina

Nije "Crvena Zvezda" pobedila Marsej, utakmica je završena bez golova i u produžetku. Penali su odlučili kome će pripasti pehar. Ali, to nije pobeda. Izvođenje penala nije sastavni deo utakmice, nego samo način da se okonča meč.

partizanovac

pre 13 godina

Gegic,eh kakav je to trener bio.A kakav je tim tek izveo u finalu: Soskic ,Jusufi ,Mihajlovic , Becejac, Rasovic ,Vasovic , Bajic , Kovacevic ,Hasanagic , Galic ,Pirmajer.( Miladinovic).A kakva je tek igra bila, poraz u finalu,tada je i on bio lep,evo ja sve pamtim, kao da je juce bilo.

www.worldofbasketball.org

pre 13 godina

Gledajuci ove video isecke covek zaista bude ponosan na nas fudbal. U ovom slucaju je to Partizan, ali uopste kakve smo sve rezultate imali u istoriji.

madrid

pre 13 godina

Slavnije je izgubiti od Reala na Hejselu(bolje je biti dio Realove istorije),neg' dobiti Marsej u Bariju...mi smo izgubili od najveceg kluba u istroiji fudbala,a oni su pobjedili na najlosijem stadionu prosjecnu francusku ekipu.Na Hejselu nama srece niko...bas zato je izginulo onoliko ljudi 1985.god.jer nije bilo pravde,kako 1966.god.,tako i 1985.

gasa

pre 13 godina

Pored svog finala, Zvezda bi finale igrala i 92' da su se utakmice igrale u Beogradu, a ne u Budimpesti i Sofiji, pored toga, Zvezda je svoje prvo finale (po mnogima rezirano) propustila 71' kada je izbacena od Panatenaikosa, a finale se igralo u Beogradu...takodje 78' je osvojen Kup UEFA, a to je takmicenje koje danas slici LS jer su tadaosim sampiona u tom takmicenju igrale skoro sve najbolje ekipe, pa ga je tesko bilo i osvojiti...ali, finale Partizana je veliki uspeh, svakako...

Iskreno

pre 13 godina

Posle te utakmice, ukinut je Kup evropskih šampiona i Uvedena Liga, kako se ne bi više nikad desilo da tim koji nije na gol uputio nijedan šut a Olimpik imao bezbroj šansi, penalom uzme Kup. Nema više kupa. Takmićenje je postalo daleko teže i nijedan naš tim neće proći težek put do finala verovatno sledećeh sto godina.

Realan Grobar Nish

pre 13 godina

(Nemanja, 11. maj 2010 19:21)

Ne razumem u cemu se ne slazemo,ja jesam napisao da je istorijski Zvezda vece ime od Partizana U FUDBALU i to je svima uglavnom jasno!? To sto je Zvezda osvojila Bari ne smatram nimalo slucajnim, bila je to sjajna generacija. Moja poenta je da nam je sadasnji fudbal jako los (iako dominira moj Partizan sa 3 uzastopne titule), u Evropi nas dobija ko stigne. Moja poenta takodje je i u tome da se ne treba ogranicavati samo na fudbal vec sam se ja osvrnuo i na sve ostale sportove stavljene pod krunu Sportskoga drustva Partizan i CZ, gde moras priznati mi imamo mnogo vise uspeha, sto daje zakljucak da smo kao SD Partizan mnogo bolji od SD CZ i to je ono sto me cini spokojnim,nije sport samo fudbal a nije ni samo kosarka,gde smo mi uvek bili dominantni. Veliki pozdrav!

Дарко

pre 13 godina

1 Милутин Шошкић(1937)
2 Фахрудин Јусуфи(1939)
3 Велибор Васовић (капитен)(1939-2002)
4 Бранко Рашовић(1942)
5 Љубомир Михајловић(1943)
6 Владица Ковачевић(1940)
7 Радослав Бечејац(1941)
8 Мане Бајић(1941)
9 Мустафа Хасанагић(1941)
10 Милан Галић(1938)
19 Јосип Пирмајер(1944)

Kalimero

pre 13 godina

(E zato ste samo mali partizan, 12. maj 2010 11:27)

Naslov kaze:
Secanje na Partizanove bebe, a ne secanje na finale sa Realom, prema tome malko si promasio komentar. A to sto je to definitivno bio najbolji tim sa ovog podnevlja svih vremena i sto je igrao finale KESa to je logican komentar na ovu temu.

roko

pre 13 godina

Secam se dobro tog finala, imao sam 14 godina, jos mi naviru secanja na tu utakmicu, gol Vasovica, bolja igra i promasaji Galica iz 100% ih prilika.Bila je to sjajna generacija, na kraju kao i Zvezdina sa Savicevicem, Prosineckom, Blagojom ...Real je srecno pobedio golom iz ochaja!!!Dobra stara vremena sto se tiche ovog sporta.

Peca

pre 13 godina

Tako to u životu biva. Neko rasturi slavni Real u finalu KEŠ ali nesrećno izgubi a neko odigra bunkericu protiv Olimpika i sa 0:0 postane prvak Evrope. Mada, mora se priznati da im je tim iz Barija bio sjajan, prava Jugoslavija u malom, stub jugoslovenstva (Šabanadžović, Prosinečki, Savićević, Marović, Belodedić, Pančev, Najdovski).
Nama za utehu ostaje da smo nekoliko minuta, do izjednačujućeg gola Reala, bili prvaci Evrope.

madrid

pre 13 godina

Slavnije je izgubiti od Reala na Hejselu(bolje je biti dio Realove istorije),neg' dobiti Marsej u Bariju...mi smo izgubili od najveceg kluba u istroiji fudbala,a oni su pobjedili na najlosijem stadionu prosjecnu francusku ekipu.Na Hejselu nama srece niko...bas zato je izginulo onoliko ljudi 1985.god.jer nije bilo pravde,kako 1966.god.,tako i 1985.

ja

pre 13 godina

Najjaci tim na prostoru Jugoslavije svih vremena ! A najbolje od svega je to sto su svi ponikli u Partizanu !

Mozda da smo igrali bunker kao neki mozda bi i pobedili ali gotovo sad

Mardok

pre 13 godina

Nije "Crvena Zvezda" pobedila Marsej, utakmica je završena bez golova i u produžetku. Penali su odlučili kome će pripasti pehar. Ali, to nije pobeda. Izvođenje penala nije sastavni deo utakmice, nego samo način da se okonča meč.

Realan Grobar Nish

pre 13 godina

Dokazano je da je Partizan kao sportsko drustvo trofejnije od Zvezde i tu polemike nema.Pre neki dan je dobijena Zvezda i nastavljena je dominacija u domacem fudbalu ali i mene kao i sve Grobare,jako boli taj poraz u finalu od Reala,da smo to dobili Zvezdasi danas ne bi imali apsolutno niti jedan argument da su bolji u fudbalu,da su veci klub(a ne kad god se dotakne rivalstvo 2 nasa najbolja kluba odmah pominju Bari)...imaju Bari i sto se tice fudbala zvucnije su istorijsko ime.Ipak,sadasnjost a nadam se i buducnost je nasa ali sa ovakvim stanjem u nasem fudbalu od ulaska u LS nema nista,kamoli tek od borbe za sam vrh.

posmi

pre 13 godina

Partizan je na putu finala izbacio, redom Nant, Verder, tada silnu Spartu, i verovatno jednu od najboljih ekipa Manchestera u istoriji sa sve Bobijem Chraltonom, a u finalu izgubio, pritom potpuno nadigrao do tada 5 puta uzastopnog osvajaca Reala!!! Zvezdin put, Grashopers,Drezden, Glasgov rendjers, I Bajern!!! Dodatak je da te godine Engleski klubovi nisu ucestvovali! U naravno u finalu, tada odlicni Olimpik kome Zvezda kao i u proslom derbiju nije sutnula u okvir gola celu utakmicu...Cestitam vam na tituli, ali da ste veci klub mozete samo sebe da lazete!!!!

milan

pre 13 godina

Pa nismo mi kao komsije pa da se hvalimo,nismo imali srece a oni su imali mnogo,mi tucemo manutd a oni jedva bajern u polu finalu ali to je fudbal!!!

Munze Konza

pre 13 godina

Klub koji ima ovakvu istoriju, kasnije unakaženu od strane dušmana, ne treba da brine za budućnost. Igraćemo mi opet finale, samo nećemo izgubiti!

Milan

pre 13 godina

Biti u finalu jednog ovako velikog takmicenja je svakako veliki uspeh Partizana od pre 44 godine,ali osvojiti Kup Sampiona je ipak mora se priznati nesto sasvim drugo.Zvezda je uz to 1979 bila u finalu Kupa Uefa,ali je bas kao Partizan 1966 ostala bez trofeja.

Iskreno

pre 13 godina

Posle te utakmice, ukinut je Kup evropskih šampiona i Uvedena Liga, kako se ne bi više nikad desilo da tim koji nije na gol uputio nijedan šut a Olimpik imao bezbroj šansi, penalom uzme Kup. Nema više kupa. Takmićenje je postalo daleko teže i nijedan naš tim neće proći težek put do finala verovatno sledećeh sto godina.

gasa

pre 13 godina

Pored svog finala, Zvezda bi finale igrala i 92' da su se utakmice igrale u Beogradu, a ne u Budimpesti i Sofiji, pored toga, Zvezda je svoje prvo finale (po mnogima rezirano) propustila 71' kada je izbacena od Panatenaikosa, a finale se igralo u Beogradu...takodje 78' je osvojen Kup UEFA, a to je takmicenje koje danas slici LS jer su tadaosim sampiona u tom takmicenju igrale skoro sve najbolje ekipe, pa ga je tesko bilo i osvojiti...ali, finale Partizana je veliki uspeh, svakako...

grobar kumanovo

pre 13 godina

ovakav tim retko ko je imao na jugoslovenskim prostora i malo je falilo da se okite evropskom titulom tada su svi igraci bili prodani prije negoli se odigralo finale i maltene tamo su otisli kao turisti ali ipak im hvala i za ovog rezultata

IVORY

pre 13 godina

Steta samo sto je u to vreme sportskom Evropom vladao Real na celu sa Frankom koji je izmislio potplacivanje sudija.
Negde sam procitao ispovest dugogodisnjeg predsednika Reala, Santijaga Bernabeua, pred smrt, kako ga najvise pece savest za kradju utakmice protiv Partizana 1956 i prve sezone KES-a, kada mu je Franko izricito naredio da ne sme da izgubi od kluba iz komunisticke zemlje.
U prvoj utakmici posle 2 ponistena regularna gola partizana, usledla je jos veca kradja i Real pobedjuje sa 4:0, a u Beogradu uz slicno sudjenje Partizan dolazi do nedovoljnih 3:0. Inace to je bila generacija koja je lagano, da je prosla Real, mogla da osvoji prvi KES.
Ostalo se zna, Real godinama zaredom osvaja KES na slican nacin i dominira u Evropi.
Verujem da i 1966 stanje nije bilo nista bolje.
Uglavnom, steta je sto tada nije uzeta titula, najgore je biti tako blizu, a tako daleko.
Sad je fudbal mnogo jaci nego tada, a nasa liga mnogo slabija nego bilo kada i takva prilika nazalost tesko da ce se ikada pruziti.

Emir Aljovic

pre 13 godina

Abdulah Gegic, moj sugradjanin, je u intervjuu za lokalnu Tv stanicu rekao da je Partizan mogao do titule ali da su dva igraca (golman i jedan odbrambeni) namerno propustili dva gola kojim je Real osvojio titulu, i da su oni kasnije potpisali za Real.
Inace Abdulah Gegic je preselio (preminuo) prosle godine. Veliki trener i covek.

Nemanja

pre 13 godina

Dokazano je da je Partizan kao sportsko drustvo trofejnije od Zvezde i tu polemike nema.Pre neki dan je dobijena Zvezda i nastavljena je dominacija u domacem fudbalu ali i mene kao i sve Grobare,jako boli taj poraz u finalu od Reala,da smo to dobili Zvezdasi danas ne bi imali apsolutno niti jedan argument da su bolji u fudbalu,da su veci klub(a ne kad god se dotakne rivalstvo 2 nasa najbolja kluba odmah pominju Bari)...imaju Bari i sto se tice fudbala zvucnije su istorijsko ime.Ipak,sadasnjost a nadam se i buducnost je nasa ali sa ovakvim stanjem u nasem fudbalu od ulaska u LS nema nista,kamoli tek od borbe za sam vrh.
(Realan Grobar Nish, 11. maj 2010 18:25)

Pa nije baš tako. Proanaliziraj malo vaš i naš fudbal.
Što se tiče Partizana, vi ste odigrali jedno finale, tj. bili ste jednom u polufinalu te 1966. godine i još par puta igrali u 1/4 finalu i tu se cela priča završava. Zvezda je pored tog Barija, igrala još 3 polufinala (1958, 1971, 1992) i na desetine 1/4 finala. Mnogi smatraju da je Zvezdina generacija iz 1971. godine najbolja svih vremena, jača čak i od generacije iz '91, ali su nesretno ili namešteno igubili, to više niko ne zna.
Zvezda je odigrala duplo više utakmica u evropskim takmičenjima i ima veoma dobar pozitivan skor, za razliku od partizana koji ima negativan. (Jedino Zvezda i Hajduk od svih timova bivše juge imaju pozitivan skor u evropi). Zatim finale kupa UEFA u kome sudija i nije baš morao da svira penal, ali nema veze i to je fudbal....
Tako da, moraš biti realan i da priznaš da Zvezdin Bari nije tek tako došao sa neba i pao na marakanu, već je to bio rezultat velikih uspeha ovog kluba i rezultat velikog rada. Po mnogima je ta satisffakcija trebalo da usledi još dosta ranije, ali eto došla je u obliku Barija.
A na kraju krajeva, pogledaj koliko je Partizan odigrao velikih utakmica, a koliko Zvezda...domaće prvenstvu, titule, kupove i međusobni skor nisam računao

Sve u svemu, čestitke na odličnoj generaciji iz 1966. godine!

rema

pre 13 godina

naravno da je ovo bio veliki uspeh Partizana, da i danasnje generacije imaju cime da se dice!
zelim Partizanu srecu u narednim kvalifikacijama za LS!
a mojoj Zvezdi u LE...

Kalimero

pre 13 godina

(E zato ste samo mali partizan, 12. maj 2010 11:27)

Naslov kaze:
Secanje na Partizanove bebe, a ne secanje na finale sa Realom, prema tome malko si promasio komentar. A to sto je to definitivno bio najbolji tim sa ovog podnevlja svih vremena i sto je igrao finale KESa to je logican komentar na ovu temu.

partizanovac

pre 13 godina

Gegic,eh kakav je to trener bio.A kakav je tim tek izveo u finalu: Soskic ,Jusufi ,Mihajlovic , Becejac, Rasovic ,Vasovic , Bajic , Kovacevic ,Hasanagic , Galic ,Pirmajer.( Miladinovic).A kakva je tek igra bila, poraz u finalu,tada je i on bio lep,evo ja sve pamtim, kao da je juce bilo.

www.worldofbasketball.org

pre 13 godina

Gledajuci ove video isecke covek zaista bude ponosan na nas fudbal. U ovom slucaju je to Partizan, ali uopste kakve smo sve rezultate imali u istoriji.

Дарко

pre 13 godina

1 Милутин Шошкић(1937)
2 Фахрудин Јусуфи(1939)
3 Велибор Васовић (капитен)(1939-2002)
4 Бранко Рашовић(1942)
5 Љубомир Михајловић(1943)
6 Владица Ковачевић(1940)
7 Радослав Бечејац(1941)
8 Мане Бајић(1941)
9 Мустафа Хасанагић(1941)
10 Милан Галић(1938)
19 Јосип Пирмајер(1944)

Branko S.

pre 13 godina

U istoriji Jugoslovenskog fudbala postojala su samo dva velika tima FK Partizan iz 1966. i FK Crvena Zvezda iz 1991.To je cinjenica koja se nemoze izbrisati ni oprvgnuti.
Srecan sam sto sam prvom timu(Partizanu) hvatao lopte na svim utakmicama te godine u Beogradu,ali takodje sam srecan sto sam gledao sve utakmice C.Zvezde u pohodu na evropsku titulu.Uporedjivati ova dva tima je nezahvalno.Samo cu reci da je Partizan tada imao u svojim redovima sestoricu standardnih reprezentativaca(Soskic,Jusufi,Becajac,Rasovic,Vasovic,Galic) dok su crveno-beli imali petoricu(sestoricu)(Jugovic,Prosinecki,Savicevic,Pancev,Mihajlovic i Belodedic(Rumunija).Kao sto se vidi uspeh nekog naseg kluba dolazi svakih 35 godina i verujem da cu 2026 biti medju zivima da se jos jednom radujem uspehu nekog naseg tima.

Realan Grobar Nish

pre 13 godina

(Nemanja, 11. maj 2010 19:21)

Ne razumem u cemu se ne slazemo,ja jesam napisao da je istorijski Zvezda vece ime od Partizana U FUDBALU i to je svima uglavnom jasno!? To sto je Zvezda osvojila Bari ne smatram nimalo slucajnim, bila je to sjajna generacija. Moja poenta je da nam je sadasnji fudbal jako los (iako dominira moj Partizan sa 3 uzastopne titule), u Evropi nas dobija ko stigne. Moja poenta takodje je i u tome da se ne treba ogranicavati samo na fudbal vec sam se ja osvrnuo i na sve ostale sportove stavljene pod krunu Sportskoga drustva Partizan i CZ, gde moras priznati mi imamo mnogo vise uspeha, sto daje zakljucak da smo kao SD Partizan mnogo bolji od SD CZ i to je ono sto me cini spokojnim,nije sport samo fudbal a nije ni samo kosarka,gde smo mi uvek bili dominantni. Veliki pozdrav!

roko

pre 13 godina

Secam se dobro tog finala, imao sam 14 godina, jos mi naviru secanja na tu utakmicu, gol Vasovica, bolja igra i promasaji Galica iz 100% ih prilika.Bila je to sjajna generacija, na kraju kao i Zvezdina sa Savicevicem, Prosineckom, Blagojom ...Real je srecno pobedio golom iz ochaja!!!Dobra stara vremena sto se tiche ovog sporta.