Utorak, 11.05.2010.

14:58

Antić u sredu saopštava spisak

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radomir Antić u sredu će objaviti širi spisak igrača za Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi.

Izvor: B92

Antiæ u sredu saopštava spisak IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

50 Komentari

Sortiraj po:

Bojan BL

pre 13 godina

ne znam.. Inace se kao nacija uvijek volimo praviti vecim katolicima od pape, ali pored toga sto imamo odbranu, mi nemamo golmana. Onaj decko iz belgije sto mu je tim usao u quali za ligu sampiona, pa cak i Stameni mi se cine kao bolje varijante od Brkica i ovog sto sam mu i ime zaboravio skoro.. Djuricica, da.. Vukovic i Tomic pored Ninkova, mozda i Pejcinovica? Tesko da se i ovo moze objasniti. Miralem je takodje igrao dobro na par utakmica, decku nije bilo lako da balansira izmedju mlade i "stare" reprezentacije i da igra maltene duple kvalifikacije, i po meni on sasvim zasluzuje da ide na SP, ali mi nije jasno zasto Mrdja i pogotovo Lekic!? pa covjek je u drugom dijelu prvenstva bio taraba totalna, a i ja sam se kleo u njega u jesenjem dijelu prvenstva. Sve u svemu, ako je htio da podmladi reprezentaciju, onda je to trebao da uradi za predstojece kvalifikacije za EP a ne pred SP. Srbija!!

tomba

pre 13 godina

Odavno je poznato da menadzeri vrse pritisak da se u reprezentaciju pozivaju igraci domaceg prvenstva kako bi se sto bolje prodali.
I ovog puta nije nista bolja situacija,nekazem da igraci jelen super lige nemaju kvalitet samo mislim da je liga slaba i da jos nisu spremni za velike utakmice,a na mundijalu nema popravnog..posle se sami pitamo kako nam velike reprezentacije daju 6 komada.
Molimo boga da Antic sto manje vodi igraca iz domaceg prvenstva pa da opet skacemo od srece kao protiv Rumuna...
S R B I J A S R B I J A

xxxxx

pre 13 godina

Ne bih da se pravim pametan, ima ko će to da radi, ali kako to da se niko nije setio Bojana Jorgančevića, koji je kapiten Gent-a, koji se izborio za kvalifikacije Lige Šampiona, a ujedno je i izabran za najboljeg igrača istoimene ekipe. Sigurno je zaslužuje poziv isto koliko gore pomenuti golmani, ako ne i više. Puno sreće na predstojećem Mondijalu!!!

marko

pre 13 godina

Vreme do pocetka SP treba da bude kao predizborna cutnja.Treba da pogasimo svetla i da se umirimo i tek 11 juna pocinjemo da palimo svetla i komentarisemo.
Napred gospodine Anticu cela Srbija je uz tebe.

ps. ne daj se zbuniti

falcao

pre 13 godina

Svi oni koji ocekuju maksimalni ucinak nasih igraca koji igraju u velikim evropskim klubovima guvbe iz vida da u tim timovima svi igraci trce do poslednjeg zvizduka. Kada se nasu igraci sretnu u nacionalnom timu, oni se ponasaju kao primadone i taj maksimalni ucinak izostaje. Moje najvece razocarenje je nepozivanje Ramboa ili nekog od mladih igraca kao sto je Aleksic. Kad je Pele mogao da startuje u 16. godini na SP, zasto i mi ne damo sansu nasim najvecim talentima bez obzira na godine. Ne mogu da vdidim da ce Pantelic biti u napadu opasniji od Aleksica. Tosic je u super formi i bilo bi glupo ne iskoristiti to upravo sada, pogotovo u mecu protiv Nemaca koje on tako dobro poznaje. Nasa taktika, na zalost po lepotu, mora biti oprezno defanzivna, jer nemamo snage ni vestine da se nad/trcavamo sa ganskim panterima i fanaticnim pancerima. Dakle, igrajte na podmukle kontranapade kao Italijani i rezultat nece izostati. Jedini je problem sto takvi igru navijaci ne vole, a Italija je najomrazeniji tim na planeti od svih velikih fudbalskih sila.

crni_redstar

pre 13 godina

kad grobari kroje spisak,kakvu sezonu je imao sulejmani(koliko je odigrao uopste),ivan obradovic??? rukavina (druga liga),raca petrovic(xaxaxa)??? mislim da fale vendete kezman,krstajic i duljaj pa da nam se ponovi 2006.ali nema veze zna se ko je cenjen u svetskom fudbalu!!! izostanak ninkova i stamenkovica katastrofalan!!! fali rajkovic ili bisevac,drago mi je za matica...ninkovic skroz slab

Teo

pre 13 godina

..ma bre meni je svejedno koga ce Antic da pozove...covjek zna svoj posao i kojeg kod igraca da pozove znam da ce taj sigurno dati 200% svojih mogucnosti da pomogne nasoj reprezentaciji da dogura sto dalje na SP...ne bih volio samo da se posle (ne daj Boze) nekih neocekivanih rezultata svi okrenemo protiv Antare i ekipe...jer mi samo znamo da kritikujemo i blatimo sve zivo kad nije onako kako smo ocekivali.....ali ja mislim da cemo imati dosta razloga da se radujemo od 13-og juna...:)

aca_USA

pre 13 godina

Hajde narode da se dogovorimo. Koga god Antic izabere da stanemo iza njih. Ne zelimd da se ponovi "miniranje" Petkovica pre SP zbog jednog igraca.
Antic je pokazao da zna sta radi i treba pustiti momke da se koncetrisu na SP. Za nas je na osnovu istorije uspeh proci grupu a za to je najvaznije pobediti Ganu u prvoj utakmici.
Inace kladionicari u svetu najvece sanse za osvajanje titule daju Brazilu 22% pa Nemcima 18% i Italijanima 13%.

Davor

pre 13 godina

Jedino mi nije jasno zasto vi pisete ili ce Antic objaviti preliminarni spisak od 27 fudbalera kada moze 30. Jer nedaj boze u slucaju povrede ili necega drugog samo se mogu pozvati fudbaleri koji su bili na prvobitnom spisku?

al sam se napio

pre 13 godina

Stamenkovic, Ninkov, Djordjevic, Vilotic, Ignjatijevic, Bogdanovic, Stankovic, Lane Jovanovic, kapiten Lazetic, Lekic, Pantelic. Realno.

Milos

pre 13 godina

KAze lik golmani katastrofa, dal si ti upucen u fudbal, Zeljko Brkic jedan od najboljih mladih golmana ecrope, Stojkovic prejak golman, bice jedan od boljih na prevenstvu sigurno. Ima jedan od najboljif relfex-a od golmana.!

Bojan Jankovic

pre 13 godina

Nadam se da ce Željko Brkić biti prva opcija na golu.

Drago mi je da vidim da se pruza sansa Matiću i Sulejmaniju.

Smatram da je Ninkov bolje resenje od Rukavine.

Primecujem da je Milijas van forme.

Verujem da u ovom timu nema mesta za Radosava Petrovića i Dejana Lekića.

Cooltywattor

pre 13 godina

Stojković je zver i biće najbolji kad bude najpotrebnije. Nema golmana na svetu koji nekad nije imao neki kiks. Pogledajte samo na Youtube-u ispale Čeha, Šmajhela, Cezara, a o Bartezu da i ne pričam. I pored toga niko ne može osporiti da svu svi gore navedeni (bili) vrhunski golmani. Napadač promaši tri zicera, da jedan gol i opet je heroj. Golman odbrani tri zicera, napravi jedan kiks i opet je tragičar.
Vrlo nezahvalno.
Što se tiče Lekića, realno, nije reprezentativna klasa. Ninkov već može da prođe, po meni, pre nego Rukavina.
Raća takođe može da dođe u obzir, ali tek posle Matića.
Napad nam je možda i najveći problem. Lazović se povredio. Žiga i Pantela jesu solidni, ali nisu dovoljni. Sulejmani je neophodan. Ne znam šta se desilo sa velikim talentima Stefanom Babovićem i Filipom Đorđevićem. I ko je onaj mali Arnautović što čuči na klupi Intera? Kežman jeste mator, ali možda bi mogao da zapne 30-ak minuta. Rambo možda čak i poluvreme.
Uostalom, šta ja tu sad drvim, zna Antara šta mu je činiti.

North

pre 13 godina

Lekic u Zvezdi ima prednost zbog visine, ali u timu reprezentacije pored Zigica koji je siguran u prvom timu, on nema mjesto. Tandem Zigic - Lekic bi bio smijesan. 4 lijeve noge.

MAGISTAR

pre 13 godina

Iskreno se nadam da je gospodin Antic gledao derbi, a i Zvezdine utakmice ovog proleca i da nece zvati Lekica.Iz naseg prvenstva samo Mrdja i Petrovic zasluzuju poziv,ali i najbolji igrac Partizana Karadzic

Zovite me Aleksandar

pre 13 godina

Ako Antic ostane dosledan svojim principima, i na SP odvede samo one koji su nekim fudbalskim cinom doprineli nasem ucescu na SP, mozemo ocikivati racionalno selektiranje ekipe. A znamo svi da Lekic ovaj uslov ne ispunjava (daleko od toga)! Cak i samo njegovo prisustvo na par prijateljskih, malo znacajnih utakmica nikako ne treba da budu uslov za njegovo angazovanje na SP. Ako neko ima prigovor, neka samo baci oko na statistiku i njegov ucinak u ovoj sezoni na svim poljima i odmah ce zapaziti da ima mnogo kvalitetnijih napadaca cak i u nasoj ligi, a kamoli onih rasutih po Evropi. Kad je u pitanju napad, skoro uvek prvenstvo treba da imaju igraci afirmisani u vanjskim ligama, a Sulejmani, Tosic, Lazovic, cak i Kezman u svakom trenutku moraju imati prednost naspram Lekica. U suprotnom, bojim se, dici ce se skandalozna prasina i sumnja, prituzbe, ozlojedjenost ce se siriti hipnoticki etrom dok napokon ne dovede do samodestrukcije i reprize 2006. Verujem u Antica (i zbog toga sto je bio principijelan od prvog dana kada je postavljen za selektora) i nadam se ce u obzir uzeti samo fudbalski interes nacije.

Ironman

pre 13 godina

B92, vas spisak je OK, ali stavili ste samo 7 odmbrambenih igraca, a minimum 8 ce ih ici na SP, sto znaci da ce na prosirenom spisku biti mozda cak i 9. Osim ovih koje ste vi stavili mogli bi da budu pozvani Rajkovic, Vukovic i Ninkov.

Bice mi drago ako budu pozvani Matic i Sulejmani, jer ce se time smanjiti sanse da se na konacnom spisku nadju balvani Petrovic i Lekic.

Небојша ошлански

pre 13 godina

Ја се не плашим за напад - у нашој постави сви дају голове, и у репки и у тимовима: Суботић, Ивановић, Видић, Тошић, Качар, Кузмановић, Обрадовић, Красић,Станковић а о Јовановићу, који у репки није шпиц, да не причамо. Чак га и Милијаш убоде.

Yander BLAGOSLOV

pre 13 godina

-PAKS-
Sve je za svaku pohvalu,aLi za Racu Petrovica nisi u pravu,veruj mi!

Iako navijam i volim Zvezdu Petrovic mi je prioritet u odnosu na Lekica................mada setite se svi kada je Lekic eksplodirao u Ligi Evrope prosle jeseni i onog het-trika,uz auto gol.

Na kraju,Antaminator odlucuje ko ide na SVETSKO PRVENSTVO U JUZNOJ AFRICI ! BLAGOSLOVENI MI BILI!

Pretorija

pre 13 godina

kol'ko ovom pretoriji nije dobro ..
(PeC, 11. maj 2010 16:28)
# Link komentara

Pretorija je srecan!

Ako Bog da da smo zivi i zdravi pa da uzivo gledam sa nasima ovde u Juznoj Africi po prvi put Srbiju na SP u fudbalu. Decacki san. Srce mi je puno i nadam se da ce tih par sedmica biti razbibriga.

Prvu negativu od mene, ako bude zasluzena, tek posle kraja SP za Srbiju, a do tada - Samo pozitiva i Ajmo Srbija!

ficko

pre 13 godina

Kakav bre RUKAVINA???PA taj se nadavao autogolova a i nema potrebnu cvrstinu za beka.

Al sta znam valjda treba da izadje iz 2 bundeslige tj da se proda negde.

Ostalo je ok!

David

pre 13 godina

Da li je neko video spisak Hlanđana... Oni jesu uvek jaki i opasni, ali ovaj tim u odnosu na one pre je zaista smešan... Realno gledano po imenima i klubovima gde naši igrači igraju bitne uloge dosta smo jači od većine reprezentacija. Samo je pitanje kakvi smo u glavi...

Branko S.

pre 13 godina

Trebala bi malo javnost Srbije(mediji,navijaci i ostali pametnjakovici) a i mi na ovim komentarima da spustimo loptu.Zadovoljstvo da imamo za koga da navijamo(bar u prve tri utakmice) i priznacete to je neprocenjivo.Neki tamo nemaju to i bave se anketama za koga ce navijati.Zato ostavimo Antica i njegove izabranike(imam potpuno poverenja da ce tamo biti ono sto je najbolje) da rade u miru i pozelimo im puno zdravlja.
Nasa reprezentacija je zaista napravila ogroman uspeh i prelistavajuci svetsku stampu vazi za jednu od prijatnih iznenadjenja sa opservacijama da moze biti i tim iznenadjenja koji ce mnogima pomrsiti racune.Druga je stvar kako ce tamo odigrati.Ako nastave kao i kvalifikacijama nema zime.Niko ni od KK Partizan nije ocekivao da ce u Parizu osvojiti krov Evrope,ali niko nije ni bio razocaran igrama koje su pokazali. Pozelimo nasim da izgaraju i ostave srce na terenu a ako ne uspeju da se kvalifikuju za dalju rundu nece biti smak sveta.Budimo realni,ne ocekujmo cudo,ali niko nam nemoze oduzeti nadu,jer objektivno neki nasi momci su perjanice u skoro svim gigantima evropskih klubova i mnogi su se zakitili titulama.Upravo to daje optimizam,ali ne zaboravimo da za uspeh, veliki faktor igra i sreca koja nam nije bila bas naklonjena na ranijim ucescima ove smotre.
Sad kad na kormilu imamo izuzetnog strucnjaka,kad u redovima imamo izuzetne fudbalere,nadam se da nam sreca nece okrenuti ledja.Kad kazem sreca: mislim na zdravlje,promaseni zicer,kartone,i ostale komponente koji cine ovu igru interesantnijom.Koliko vidim po ovom spisku jedino su B.Jankovic i I.Dragutinovic otpali zbog povreda i nadam se da je to poslednje prinudno izostajanje.Lepo rece jedan od komentatora pustimo ih da se u miru pripreme,ne pravimo pritisak i euforiju,ostavimo se politike i komentara ko bi trebalo da igra ili neigra.Kao sto rekoh jedan je selektor,mi ga zaista imamo i bolji od svih nas.Verujem da nas nasi momci nece razocarati,meni licno bilo bi veliko zadovoljstvo da prodjemo prvu rundu,a zatim u nokaut takmicenju sta bude da bude.Pozdrav svima iz USA.
Smile

viljuska

pre 13 godina

Ne znam ko je od vas pratio spiskove drugih reprezentacija ali izgleda da samo kod nas u reprezentaciju su pozvana 4 igraca iz domace lige... Za to ne krivim Antica i ne mislim da on mrzi igrace iz domace lige vec samo to treba da bude pokazzatelj nasim celnicima u FSS kako se radi u domacem fudbalu! da prestanu i sebe i nas da zavaravaju... a i cistao sam pre neki dan sastav omladinske reprezentacije, momci rodjeni posle 1991. god i tamo polovina igraca ne igra u domacim klubovima!!!!

Paks

pre 13 godina

Uh kako ovo volim. :) Evo ga moj realni i najbolji spisak. Prvih jedanest: Stojkovic, Vidic, Lukovic, Ivanovic, Kolarov, Stankovic, Kacar, Krasic, Jovanovic, Zigic, Pantelic. Rezerve: Subotic, Rajkovic, Obradovic, Kuzmanovic, Milijas, Matic, Tosic, Sulejmani, Lazovic, Mrdja. Ovo je moja zelja i voleo bih da bude nesto poput toga. Ostaje mesta za dva golmana a nemam predsavu koga bi Antic mogao da vodi. Problem je na desnom beku sto nema ko Baneta da menja sem mozda Ninkova i u spicu bi mozda dobro kao rezerva odigrao Mrdja. Nikako ne bih voleo da vidim Lekica i Racu Petrovica a da nam izostanu Matic ili ne daj Boze Sulejmani. Jedva cekam da vidim spisak! Anticu samo ne bandere Racu i Lekica! Molim teeeeeee!

Djordje P

pre 13 godina

Odbrana - odlicna, sredina - OK, napad - onako, golmani - katastrofa. Znaci, ipak nista od nas. Realno, ne moze se daleko stici bez dobrog golmana i ubojitih napadaca, ali cu ja biti uz vas, momci, i navijati. Srecno!!!

iggy

pre 13 godina

Mislim da ce se vecina sloziti da kad je u pitanju prvih 11 u odbrani mora biti zacementirano mesto Vidicu i Ivanovicu u sredini terena Stankovicu, Jovanovicu i Krasicu i u napadu Zigicu

Milan

pre 13 godina

Antic ce sigurno pozvati one najbolje sto trenutno imamo. E sad, hoce li osma rezerva biti Lekic, Mrdja ili Petrovic to i nije toliko bitno. Vaznije je koga ce izvesti na teren tamo u Africi. Ako Milijas bude starter, sumnjam da cemo daleko stici. Ako budu Stankovic i Kuzmanovic ili Kacar u sredini ne treba se nikoga plasiti. Golman nam jeste rupa, ali ima ispred sebe mozda i najjacu odbranu na svetu, ili barem zvanicno dvojicu najboljih defanzivaca u najjacoj ligi na svetu. To mu valjda uliva neko dodatno samopouzdanje, za sve ostalo Nemanja ce da malo podvikne i to je to. Napad nam uopste nije toliko los koliko neki ovde pricaju. Zigic i Pantelic su sasvim solidan par centarfora, a Lazovic je dobra rezerva, samo da mu opet ne udare njegove bube pa da zaradi neki crveni karton. Pa i Spanija i Engleska ovise od jednog ili najvise dva napadaca. Koga Englezi imaju kad im se Runi povredi, Heskija i Krauca koji nisu nista bolji od nasih napadaca. Spanija ima dvojicu i to je to, ako Vila ili Tores ispadnu i oni imaju problem u spicu. Nemaju svi gomilu opcija u napadu kao Brazil i Argentina i ne treba se time puno zamarati.

A nekad sam plakao kad CZ izgubi

pre 13 godina

Zamislite sad ovo. Sretnu se Srbija i Argentina recimo. Tamo Mesi a ovde...Lekic. Ili recimo Spanija (Tores) a ovde opet Lekic. Ko forsira Lekica? Pa Zvezda naravno, nemaju sta da prodaju ove godine. Nadam se da ce gdin. Antic odoleti pritisku.

brane

pre 13 godina

Ja mislim da je Antic nagovorio trenera Wigana da kiksaru Stojkovica ne stavi na gol protiv Celsija jer bi izgubili dvocifreno, a ne sa 8-0, a posle bi nasa javnost osula drvlje i kamenje na njega da ne vodi Stojkovica na SP. Ovako ce ga voditi i tamo ce kiksati...

Pretorija

pre 13 godina

Moj je predlog da od sad, pa do 23. juna (ili bilo kog datuma od 23. juna pa do 11. jula – nikad se ne zna!) svi jednostavno prekinemo sa negativnim komentarima. Oni koji moraju da bude negativni, neka sacekaju kraj nastupa Srbije (kraj, a ne utkamicu-dve) pa neka onda krenu sa paljbom i sa pisanjem tipa – znao sam, osecao sam, zasto je putovao taj i taj kad sam znao da ce da uradi to i to i sl. Jednostavno, mediji, strucnjaci i mi koji piskaramo po internetu sada treba da zacutimo (jer vreme za bilo kakav pritisak je dobrano za nama) i da ispratimo momke u pozitivnoj atmosferi u kojoj se ne ocekuje nista do hrabra igra, nastupi na nivou ili bolji od onoga sto pruzaju u klubovima, fer i pristojno ponasanje za ponos i primer svima nama, te izlazak iz grupe u koliko to svojim igrama zasluze. Sve drugo – ko putuje a ko ne; formacija; politika; Zvezda protiv Partizana; Beograd protiv ostatka Srbije i sva ostala negativna prica neka ostane za posle SP, ako joj, naravno, uopste bude mesta. Sa ovime svako moze da pocne od sebe i „nametanjem“ pozitivnosti medju drutvom u kome se krece. Ajmo Srbija – dobro zdravlje, uspesne pripreme i srce na teren!

lazar

pre 13 godina

Ja da sam selektor:Stojkovic,Brkic,Kahriman-Vidic,Ivanovic,Ninkov,Lukovic,Subotic,Kolarov,Obradovic,Lomic-Milijas,Stankovic,Kuzmanovic,Kacar(moze i kao napadac),Tosic,Krasic,Petrovic,Jovanovic-Mrdja,Lazovic,Zigic,Pantelic. Zao mi je sto vise necemo gledati Duljaja koji je zaduzio nas fudbal,Vukica,mozda ni Dragutinovica,Sasu Ilica,Kezmana...

Pretorija

pre 13 godina

Moj je predlog da od sad, pa do 23. juna (ili bilo kog datuma od 23. juna pa do 11. jula – nikad se ne zna!) svi jednostavno prekinemo sa negativnim komentarima. Oni koji moraju da bude negativni, neka sacekaju kraj nastupa Srbije (kraj, a ne utkamicu-dve) pa neka onda krenu sa paljbom i sa pisanjem tipa – znao sam, osecao sam, zasto je putovao taj i taj kad sam znao da ce da uradi to i to i sl. Jednostavno, mediji, strucnjaci i mi koji piskaramo po internetu sada treba da zacutimo (jer vreme za bilo kakav pritisak je dobrano za nama) i da ispratimo momke u pozitivnoj atmosferi u kojoj se ne ocekuje nista do hrabra igra, nastupi na nivou ili bolji od onoga sto pruzaju u klubovima, fer i pristojno ponasanje za ponos i primer svima nama, te izlazak iz grupe u koliko to svojim igrama zasluze. Sve drugo – ko putuje a ko ne; formacija; politika; Zvezda protiv Partizana; Beograd protiv ostatka Srbije i sva ostala negativna prica neka ostane za posle SP, ako joj, naravno, uopste bude mesta. Sa ovime svako moze da pocne od sebe i „nametanjem“ pozitivnosti medju drutvom u kome se krece. Ajmo Srbija – dobro zdravlje, uspesne pripreme i srce na teren!

Milan

pre 13 godina

Antic ce sigurno pozvati one najbolje sto trenutno imamo. E sad, hoce li osma rezerva biti Lekic, Mrdja ili Petrovic to i nije toliko bitno. Vaznije je koga ce izvesti na teren tamo u Africi. Ako Milijas bude starter, sumnjam da cemo daleko stici. Ako budu Stankovic i Kuzmanovic ili Kacar u sredini ne treba se nikoga plasiti. Golman nam jeste rupa, ali ima ispred sebe mozda i najjacu odbranu na svetu, ili barem zvanicno dvojicu najboljih defanzivaca u najjacoj ligi na svetu. To mu valjda uliva neko dodatno samopouzdanje, za sve ostalo Nemanja ce da malo podvikne i to je to. Napad nam uopste nije toliko los koliko neki ovde pricaju. Zigic i Pantelic su sasvim solidan par centarfora, a Lazovic je dobra rezerva, samo da mu opet ne udare njegove bube pa da zaradi neki crveni karton. Pa i Spanija i Engleska ovise od jednog ili najvise dva napadaca. Koga Englezi imaju kad im se Runi povredi, Heskija i Krauca koji nisu nista bolji od nasih napadaca. Spanija ima dvojicu i to je to, ako Vila ili Tores ispadnu i oni imaju problem u spicu. Nemaju svi gomilu opcija u napadu kao Brazil i Argentina i ne treba se time puno zamarati.

Paks

pre 13 godina

Uh kako ovo volim. :) Evo ga moj realni i najbolji spisak. Prvih jedanest: Stojkovic, Vidic, Lukovic, Ivanovic, Kolarov, Stankovic, Kacar, Krasic, Jovanovic, Zigic, Pantelic. Rezerve: Subotic, Rajkovic, Obradovic, Kuzmanovic, Milijas, Matic, Tosic, Sulejmani, Lazovic, Mrdja. Ovo je moja zelja i voleo bih da bude nesto poput toga. Ostaje mesta za dva golmana a nemam predsavu koga bi Antic mogao da vodi. Problem je na desnom beku sto nema ko Baneta da menja sem mozda Ninkova i u spicu bi mozda dobro kao rezerva odigrao Mrdja. Nikako ne bih voleo da vidim Lekica i Racu Petrovica a da nam izostanu Matic ili ne daj Boze Sulejmani. Jedva cekam da vidim spisak! Anticu samo ne bandere Racu i Lekica! Molim teeeeeee!

A nekad sam plakao kad CZ izgubi

pre 13 godina

Zamislite sad ovo. Sretnu se Srbija i Argentina recimo. Tamo Mesi a ovde...Lekic. Ili recimo Spanija (Tores) a ovde opet Lekic. Ko forsira Lekica? Pa Zvezda naravno, nemaju sta da prodaju ove godine. Nadam se da ce gdin. Antic odoleti pritisku.

iggy

pre 13 godina

Mislim da ce se vecina sloziti da kad je u pitanju prvih 11 u odbrani mora biti zacementirano mesto Vidicu i Ivanovicu u sredini terena Stankovicu, Jovanovicu i Krasicu i u napadu Zigicu

Djordje P

pre 13 godina

Odbrana - odlicna, sredina - OK, napad - onako, golmani - katastrofa. Znaci, ipak nista od nas. Realno, ne moze se daleko stici bez dobrog golmana i ubojitih napadaca, ali cu ja biti uz vas, momci, i navijati. Srecno!!!

brane

pre 13 godina

Ja mislim da je Antic nagovorio trenera Wigana da kiksaru Stojkovica ne stavi na gol protiv Celsija jer bi izgubili dvocifreno, a ne sa 8-0, a posle bi nasa javnost osula drvlje i kamenje na njega da ne vodi Stojkovica na SP. Ovako ce ga voditi i tamo ce kiksati...

aca_USA

pre 13 godina

Hajde narode da se dogovorimo. Koga god Antic izabere da stanemo iza njih. Ne zelimd da se ponovi "miniranje" Petkovica pre SP zbog jednog igraca.
Antic je pokazao da zna sta radi i treba pustiti momke da se koncetrisu na SP. Za nas je na osnovu istorije uspeh proci grupu a za to je najvaznije pobediti Ganu u prvoj utakmici.
Inace kladionicari u svetu najvece sanse za osvajanje titule daju Brazilu 22% pa Nemcima 18% i Italijanima 13%.

Teo

pre 13 godina

..ma bre meni je svejedno koga ce Antic da pozove...covjek zna svoj posao i kojeg kod igraca da pozove znam da ce taj sigurno dati 200% svojih mogucnosti da pomogne nasoj reprezentaciji da dogura sto dalje na SP...ne bih volio samo da se posle (ne daj Boze) nekih neocekivanih rezultata svi okrenemo protiv Antare i ekipe...jer mi samo znamo da kritikujemo i blatimo sve zivo kad nije onako kako smo ocekivali.....ali ja mislim da cemo imati dosta razloga da se radujemo od 13-og juna...:)

Branko S.

pre 13 godina

Trebala bi malo javnost Srbije(mediji,navijaci i ostali pametnjakovici) a i mi na ovim komentarima da spustimo loptu.Zadovoljstvo da imamo za koga da navijamo(bar u prve tri utakmice) i priznacete to je neprocenjivo.Neki tamo nemaju to i bave se anketama za koga ce navijati.Zato ostavimo Antica i njegove izabranike(imam potpuno poverenja da ce tamo biti ono sto je najbolje) da rade u miru i pozelimo im puno zdravlja.
Nasa reprezentacija je zaista napravila ogroman uspeh i prelistavajuci svetsku stampu vazi za jednu od prijatnih iznenadjenja sa opservacijama da moze biti i tim iznenadjenja koji ce mnogima pomrsiti racune.Druga je stvar kako ce tamo odigrati.Ako nastave kao i kvalifikacijama nema zime.Niko ni od KK Partizan nije ocekivao da ce u Parizu osvojiti krov Evrope,ali niko nije ni bio razocaran igrama koje su pokazali. Pozelimo nasim da izgaraju i ostave srce na terenu a ako ne uspeju da se kvalifikuju za dalju rundu nece biti smak sveta.Budimo realni,ne ocekujmo cudo,ali niko nam nemoze oduzeti nadu,jer objektivno neki nasi momci su perjanice u skoro svim gigantima evropskih klubova i mnogi su se zakitili titulama.Upravo to daje optimizam,ali ne zaboravimo da za uspeh, veliki faktor igra i sreca koja nam nije bila bas naklonjena na ranijim ucescima ove smotre.
Sad kad na kormilu imamo izuzetnog strucnjaka,kad u redovima imamo izuzetne fudbalere,nadam se da nam sreca nece okrenuti ledja.Kad kazem sreca: mislim na zdravlje,promaseni zicer,kartone,i ostale komponente koji cine ovu igru interesantnijom.Koliko vidim po ovom spisku jedino su B.Jankovic i I.Dragutinovic otpali zbog povreda i nadam se da je to poslednje prinudno izostajanje.Lepo rece jedan od komentatora pustimo ih da se u miru pripreme,ne pravimo pritisak i euforiju,ostavimo se politike i komentara ko bi trebalo da igra ili neigra.Kao sto rekoh jedan je selektor,mi ga zaista imamo i bolji od svih nas.Verujem da nas nasi momci nece razocarati,meni licno bilo bi veliko zadovoljstvo da prodjemo prvu rundu,a zatim u nokaut takmicenju sta bude da bude.Pozdrav svima iz USA.
Smile

Bojan Jankovic

pre 13 godina

Nadam se da ce Željko Brkić biti prva opcija na golu.

Drago mi je da vidim da se pruza sansa Matiću i Sulejmaniju.

Smatram da je Ninkov bolje resenje od Rukavine.

Primecujem da je Milijas van forme.

Verujem da u ovom timu nema mesta za Radosava Petrovića i Dejana Lekića.

Cooltywattor

pre 13 godina

Stojković je zver i biće najbolji kad bude najpotrebnije. Nema golmana na svetu koji nekad nije imao neki kiks. Pogledajte samo na Youtube-u ispale Čeha, Šmajhela, Cezara, a o Bartezu da i ne pričam. I pored toga niko ne može osporiti da svu svi gore navedeni (bili) vrhunski golmani. Napadač promaši tri zicera, da jedan gol i opet je heroj. Golman odbrani tri zicera, napravi jedan kiks i opet je tragičar.
Vrlo nezahvalno.
Što se tiče Lekića, realno, nije reprezentativna klasa. Ninkov već može da prođe, po meni, pre nego Rukavina.
Raća takođe može da dođe u obzir, ali tek posle Matića.
Napad nam je možda i najveći problem. Lazović se povredio. Žiga i Pantela jesu solidni, ali nisu dovoljni. Sulejmani je neophodan. Ne znam šta se desilo sa velikim talentima Stefanom Babovićem i Filipom Đorđevićem. I ko je onaj mali Arnautović što čuči na klupi Intera? Kežman jeste mator, ali možda bi mogao da zapne 30-ak minuta. Rambo možda čak i poluvreme.
Uostalom, šta ja tu sad drvim, zna Antara šta mu je činiti.

North

pre 13 godina

Lekic u Zvezdi ima prednost zbog visine, ali u timu reprezentacije pored Zigica koji je siguran u prvom timu, on nema mjesto. Tandem Zigic - Lekic bi bio smijesan. 4 lijeve noge.

David

pre 13 godina

Da li je neko video spisak Hlanđana... Oni jesu uvek jaki i opasni, ali ovaj tim u odnosu na one pre je zaista smešan... Realno gledano po imenima i klubovima gde naši igrači igraju bitne uloge dosta smo jači od većine reprezentacija. Samo je pitanje kakvi smo u glavi...

Небојша ошлански

pre 13 godina

Ја се не плашим за напад - у нашој постави сви дају голове, и у репки и у тимовима: Суботић, Ивановић, Видић, Тошић, Качар, Кузмановић, Обрадовић, Красић,Станковић а о Јовановићу, који у репки није шпиц, да не причамо. Чак га и Милијаш убоде.

Pretorija

pre 13 godina

kol'ko ovom pretoriji nije dobro ..
(PeC, 11. maj 2010 16:28)
# Link komentara

Pretorija je srecan!

Ako Bog da da smo zivi i zdravi pa da uzivo gledam sa nasima ovde u Juznoj Africi po prvi put Srbiju na SP u fudbalu. Decacki san. Srce mi je puno i nadam se da ce tih par sedmica biti razbibriga.

Prvu negativu od mene, ako bude zasluzena, tek posle kraja SP za Srbiju, a do tada - Samo pozitiva i Ajmo Srbija!

Ironman

pre 13 godina

B92, vas spisak je OK, ali stavili ste samo 7 odmbrambenih igraca, a minimum 8 ce ih ici na SP, sto znaci da ce na prosirenom spisku biti mozda cak i 9. Osim ovih koje ste vi stavili mogli bi da budu pozvani Rajkovic, Vukovic i Ninkov.

Bice mi drago ako budu pozvani Matic i Sulejmani, jer ce se time smanjiti sanse da se na konacnom spisku nadju balvani Petrovic i Lekic.

Milos

pre 13 godina

KAze lik golmani katastrofa, dal si ti upucen u fudbal, Zeljko Brkic jedan od najboljih mladih golmana ecrope, Stojkovic prejak golman, bice jedan od boljih na prevenstvu sigurno. Ima jedan od najboljif relfex-a od golmana.!

lazar

pre 13 godina

Ja da sam selektor:Stojkovic,Brkic,Kahriman-Vidic,Ivanovic,Ninkov,Lukovic,Subotic,Kolarov,Obradovic,Lomic-Milijas,Stankovic,Kuzmanovic,Kacar(moze i kao napadac),Tosic,Krasic,Petrovic,Jovanovic-Mrdja,Lazovic,Zigic,Pantelic. Zao mi je sto vise necemo gledati Duljaja koji je zaduzio nas fudbal,Vukica,mozda ni Dragutinovica,Sasu Ilica,Kezmana...

ficko

pre 13 godina

Kakav bre RUKAVINA???PA taj se nadavao autogolova a i nema potrebnu cvrstinu za beka.

Al sta znam valjda treba da izadje iz 2 bundeslige tj da se proda negde.

Ostalo je ok!

al sam se napio

pre 13 godina

Stamenkovic, Ninkov, Djordjevic, Vilotic, Ignjatijevic, Bogdanovic, Stankovic, Lane Jovanovic, kapiten Lazetic, Lekic, Pantelic. Realno.

Yander BLAGOSLOV

pre 13 godina

-PAKS-
Sve je za svaku pohvalu,aLi za Racu Petrovica nisi u pravu,veruj mi!

Iako navijam i volim Zvezdu Petrovic mi je prioritet u odnosu na Lekica................mada setite se svi kada je Lekic eksplodirao u Ligi Evrope prosle jeseni i onog het-trika,uz auto gol.

Na kraju,Antaminator odlucuje ko ide na SVETSKO PRVENSTVO U JUZNOJ AFRICI ! BLAGOSLOVENI MI BILI!

viljuska

pre 13 godina

Ne znam ko je od vas pratio spiskove drugih reprezentacija ali izgleda da samo kod nas u reprezentaciju su pozvana 4 igraca iz domace lige... Za to ne krivim Antica i ne mislim da on mrzi igrace iz domace lige vec samo to treba da bude pokazzatelj nasim celnicima u FSS kako se radi u domacem fudbalu! da prestanu i sebe i nas da zavaravaju... a i cistao sam pre neki dan sastav omladinske reprezentacije, momci rodjeni posle 1991. god i tamo polovina igraca ne igra u domacim klubovima!!!!

crni_redstar

pre 13 godina

kad grobari kroje spisak,kakvu sezonu je imao sulejmani(koliko je odigrao uopste),ivan obradovic??? rukavina (druga liga),raca petrovic(xaxaxa)??? mislim da fale vendete kezman,krstajic i duljaj pa da nam se ponovi 2006.ali nema veze zna se ko je cenjen u svetskom fudbalu!!! izostanak ninkova i stamenkovica katastrofalan!!! fali rajkovic ili bisevac,drago mi je za matica...ninkovic skroz slab

MAGISTAR

pre 13 godina

Iskreno se nadam da je gospodin Antic gledao derbi, a i Zvezdine utakmice ovog proleca i da nece zvati Lekica.Iz naseg prvenstva samo Mrdja i Petrovic zasluzuju poziv,ali i najbolji igrac Partizana Karadzic

Zovite me Aleksandar

pre 13 godina

Ako Antic ostane dosledan svojim principima, i na SP odvede samo one koji su nekim fudbalskim cinom doprineli nasem ucescu na SP, mozemo ocikivati racionalno selektiranje ekipe. A znamo svi da Lekic ovaj uslov ne ispunjava (daleko od toga)! Cak i samo njegovo prisustvo na par prijateljskih, malo znacajnih utakmica nikako ne treba da budu uslov za njegovo angazovanje na SP. Ako neko ima prigovor, neka samo baci oko na statistiku i njegov ucinak u ovoj sezoni na svim poljima i odmah ce zapaziti da ima mnogo kvalitetnijih napadaca cak i u nasoj ligi, a kamoli onih rasutih po Evropi. Kad je u pitanju napad, skoro uvek prvenstvo treba da imaju igraci afirmisani u vanjskim ligama, a Sulejmani, Tosic, Lazovic, cak i Kezman u svakom trenutku moraju imati prednost naspram Lekica. U suprotnom, bojim se, dici ce se skandalozna prasina i sumnja, prituzbe, ozlojedjenost ce se siriti hipnoticki etrom dok napokon ne dovede do samodestrukcije i reprize 2006. Verujem u Antica (i zbog toga sto je bio principijelan od prvog dana kada je postavljen za selektora) i nadam se ce u obzir uzeti samo fudbalski interes nacije.

Davor

pre 13 godina

Jedino mi nije jasno zasto vi pisete ili ce Antic objaviti preliminarni spisak od 27 fudbalera kada moze 30. Jer nedaj boze u slucaju povrede ili necega drugog samo se mogu pozvati fudbaleri koji su bili na prvobitnom spisku?

marko

pre 13 godina

Vreme do pocetka SP treba da bude kao predizborna cutnja.Treba da pogasimo svetla i da se umirimo i tek 11 juna pocinjemo da palimo svetla i komentarisemo.
Napred gospodine Anticu cela Srbija je uz tebe.

ps. ne daj se zbuniti

xxxxx

pre 13 godina

Ne bih da se pravim pametan, ima ko će to da radi, ali kako to da se niko nije setio Bojana Jorgančevića, koji je kapiten Gent-a, koji se izborio za kvalifikacije Lige Šampiona, a ujedno je i izabran za najboljeg igrača istoimene ekipe. Sigurno je zaslužuje poziv isto koliko gore pomenuti golmani, ako ne i više. Puno sreće na predstojećem Mondijalu!!!

falcao

pre 13 godina

Svi oni koji ocekuju maksimalni ucinak nasih igraca koji igraju u velikim evropskim klubovima guvbe iz vida da u tim timovima svi igraci trce do poslednjeg zvizduka. Kada se nasu igraci sretnu u nacionalnom timu, oni se ponasaju kao primadone i taj maksimalni ucinak izostaje. Moje najvece razocarenje je nepozivanje Ramboa ili nekog od mladih igraca kao sto je Aleksic. Kad je Pele mogao da startuje u 16. godini na SP, zasto i mi ne damo sansu nasim najvecim talentima bez obzira na godine. Ne mogu da vdidim da ce Pantelic biti u napadu opasniji od Aleksica. Tosic je u super formi i bilo bi glupo ne iskoristiti to upravo sada, pogotovo u mecu protiv Nemaca koje on tako dobro poznaje. Nasa taktika, na zalost po lepotu, mora biti oprezno defanzivna, jer nemamo snage ni vestine da se nad/trcavamo sa ganskim panterima i fanaticnim pancerima. Dakle, igrajte na podmukle kontranapade kao Italijani i rezultat nece izostati. Jedini je problem sto takvi igru navijaci ne vole, a Italija je najomrazeniji tim na planeti od svih velikih fudbalskih sila.

tomba

pre 13 godina

Odavno je poznato da menadzeri vrse pritisak da se u reprezentaciju pozivaju igraci domaceg prvenstva kako bi se sto bolje prodali.
I ovog puta nije nista bolja situacija,nekazem da igraci jelen super lige nemaju kvalitet samo mislim da je liga slaba i da jos nisu spremni za velike utakmice,a na mundijalu nema popravnog..posle se sami pitamo kako nam velike reprezentacije daju 6 komada.
Molimo boga da Antic sto manje vodi igraca iz domaceg prvenstva pa da opet skacemo od srece kao protiv Rumuna...
S R B I J A S R B I J A

Bojan BL

pre 13 godina

ne znam.. Inace se kao nacija uvijek volimo praviti vecim katolicima od pape, ali pored toga sto imamo odbranu, mi nemamo golmana. Onaj decko iz belgije sto mu je tim usao u quali za ligu sampiona, pa cak i Stameni mi se cine kao bolje varijante od Brkica i ovog sto sam mu i ime zaboravio skoro.. Djuricica, da.. Vukovic i Tomic pored Ninkova, mozda i Pejcinovica? Tesko da se i ovo moze objasniti. Miralem je takodje igrao dobro na par utakmica, decku nije bilo lako da balansira izmedju mlade i "stare" reprezentacije i da igra maltene duple kvalifikacije, i po meni on sasvim zasluzuje da ide na SP, ali mi nije jasno zasto Mrdja i pogotovo Lekic!? pa covjek je u drugom dijelu prvenstva bio taraba totalna, a i ja sam se kleo u njega u jesenjem dijelu prvenstva. Sve u svemu, ako je htio da podmladi reprezentaciju, onda je to trebao da uradi za predstojece kvalifikacije za EP a ne pred SP. Srbija!!

lazar

pre 13 godina

Ja da sam selektor:Stojkovic,Brkic,Kahriman-Vidic,Ivanovic,Ninkov,Lukovic,Subotic,Kolarov,Obradovic,Lomic-Milijas,Stankovic,Kuzmanovic,Kacar(moze i kao napadac),Tosic,Krasic,Petrovic,Jovanovic-Mrdja,Lazovic,Zigic,Pantelic. Zao mi je sto vise necemo gledati Duljaja koji je zaduzio nas fudbal,Vukica,mozda ni Dragutinovica,Sasu Ilica,Kezmana...

brane

pre 13 godina

Ja mislim da je Antic nagovorio trenera Wigana da kiksaru Stojkovica ne stavi na gol protiv Celsija jer bi izgubili dvocifreno, a ne sa 8-0, a posle bi nasa javnost osula drvlje i kamenje na njega da ne vodi Stojkovica na SP. Ovako ce ga voditi i tamo ce kiksati...

A nekad sam plakao kad CZ izgubi

pre 13 godina

Zamislite sad ovo. Sretnu se Srbija i Argentina recimo. Tamo Mesi a ovde...Lekic. Ili recimo Spanija (Tores) a ovde opet Lekic. Ko forsira Lekica? Pa Zvezda naravno, nemaju sta da prodaju ove godine. Nadam se da ce gdin. Antic odoleti pritisku.

Djordje P

pre 13 godina

Odbrana - odlicna, sredina - OK, napad - onako, golmani - katastrofa. Znaci, ipak nista od nas. Realno, ne moze se daleko stici bez dobrog golmana i ubojitih napadaca, ali cu ja biti uz vas, momci, i navijati. Srecno!!!

al sam se napio

pre 13 godina

Stamenkovic, Ninkov, Djordjevic, Vilotic, Ignjatijevic, Bogdanovic, Stankovic, Lane Jovanovic, kapiten Lazetic, Lekic, Pantelic. Realno.

crni_redstar

pre 13 godina

kad grobari kroje spisak,kakvu sezonu je imao sulejmani(koliko je odigrao uopste),ivan obradovic??? rukavina (druga liga),raca petrovic(xaxaxa)??? mislim da fale vendete kezman,krstajic i duljaj pa da nam se ponovi 2006.ali nema veze zna se ko je cenjen u svetskom fudbalu!!! izostanak ninkova i stamenkovica katastrofalan!!! fali rajkovic ili bisevac,drago mi je za matica...ninkovic skroz slab

Paks

pre 13 godina

Uh kako ovo volim. :) Evo ga moj realni i najbolji spisak. Prvih jedanest: Stojkovic, Vidic, Lukovic, Ivanovic, Kolarov, Stankovic, Kacar, Krasic, Jovanovic, Zigic, Pantelic. Rezerve: Subotic, Rajkovic, Obradovic, Kuzmanovic, Milijas, Matic, Tosic, Sulejmani, Lazovic, Mrdja. Ovo je moja zelja i voleo bih da bude nesto poput toga. Ostaje mesta za dva golmana a nemam predsavu koga bi Antic mogao da vodi. Problem je na desnom beku sto nema ko Baneta da menja sem mozda Ninkova i u spicu bi mozda dobro kao rezerva odigrao Mrdja. Nikako ne bih voleo da vidim Lekica i Racu Petrovica a da nam izostanu Matic ili ne daj Boze Sulejmani. Jedva cekam da vidim spisak! Anticu samo ne bandere Racu i Lekica! Molim teeeeeee!

Bojan Jankovic

pre 13 godina

Nadam se da ce Željko Brkić biti prva opcija na golu.

Drago mi je da vidim da se pruza sansa Matiću i Sulejmaniju.

Smatram da je Ninkov bolje resenje od Rukavine.

Primecujem da je Milijas van forme.

Verujem da u ovom timu nema mesta za Radosava Petrovića i Dejana Lekića.

MAGISTAR

pre 13 godina

Iskreno se nadam da je gospodin Antic gledao derbi, a i Zvezdine utakmice ovog proleca i da nece zvati Lekica.Iz naseg prvenstva samo Mrdja i Petrovic zasluzuju poziv,ali i najbolji igrac Partizana Karadzic

iggy

pre 13 godina

Mislim da ce se vecina sloziti da kad je u pitanju prvih 11 u odbrani mora biti zacementirano mesto Vidicu i Ivanovicu u sredini terena Stankovicu, Jovanovicu i Krasicu i u napadu Zigicu

Milos

pre 13 godina

KAze lik golmani katastrofa, dal si ti upucen u fudbal, Zeljko Brkic jedan od najboljih mladih golmana ecrope, Stojkovic prejak golman, bice jedan od boljih na prevenstvu sigurno. Ima jedan od najboljif relfex-a od golmana.!

ficko

pre 13 godina

Kakav bre RUKAVINA???PA taj se nadavao autogolova a i nema potrebnu cvrstinu za beka.

Al sta znam valjda treba da izadje iz 2 bundeslige tj da se proda negde.

Ostalo je ok!

Pretorija

pre 13 godina

Moj je predlog da od sad, pa do 23. juna (ili bilo kog datuma od 23. juna pa do 11. jula – nikad se ne zna!) svi jednostavno prekinemo sa negativnim komentarima. Oni koji moraju da bude negativni, neka sacekaju kraj nastupa Srbije (kraj, a ne utkamicu-dve) pa neka onda krenu sa paljbom i sa pisanjem tipa – znao sam, osecao sam, zasto je putovao taj i taj kad sam znao da ce da uradi to i to i sl. Jednostavno, mediji, strucnjaci i mi koji piskaramo po internetu sada treba da zacutimo (jer vreme za bilo kakav pritisak je dobrano za nama) i da ispratimo momke u pozitivnoj atmosferi u kojoj se ne ocekuje nista do hrabra igra, nastupi na nivou ili bolji od onoga sto pruzaju u klubovima, fer i pristojno ponasanje za ponos i primer svima nama, te izlazak iz grupe u koliko to svojim igrama zasluze. Sve drugo – ko putuje a ko ne; formacija; politika; Zvezda protiv Partizana; Beograd protiv ostatka Srbije i sva ostala negativna prica neka ostane za posle SP, ako joj, naravno, uopste bude mesta. Sa ovime svako moze da pocne od sebe i „nametanjem“ pozitivnosti medju drutvom u kome se krece. Ajmo Srbija – dobro zdravlje, uspesne pripreme i srce na teren!

Milan

pre 13 godina

Antic ce sigurno pozvati one najbolje sto trenutno imamo. E sad, hoce li osma rezerva biti Lekic, Mrdja ili Petrovic to i nije toliko bitno. Vaznije je koga ce izvesti na teren tamo u Africi. Ako Milijas bude starter, sumnjam da cemo daleko stici. Ako budu Stankovic i Kuzmanovic ili Kacar u sredini ne treba se nikoga plasiti. Golman nam jeste rupa, ali ima ispred sebe mozda i najjacu odbranu na svetu, ili barem zvanicno dvojicu najboljih defanzivaca u najjacoj ligi na svetu. To mu valjda uliva neko dodatno samopouzdanje, za sve ostalo Nemanja ce da malo podvikne i to je to. Napad nam uopste nije toliko los koliko neki ovde pricaju. Zigic i Pantelic su sasvim solidan par centarfora, a Lazovic je dobra rezerva, samo da mu opet ne udare njegove bube pa da zaradi neki crveni karton. Pa i Spanija i Engleska ovise od jednog ili najvise dva napadaca. Koga Englezi imaju kad im se Runi povredi, Heskija i Krauca koji nisu nista bolji od nasih napadaca. Spanija ima dvojicu i to je to, ako Vila ili Tores ispadnu i oni imaju problem u spicu. Nemaju svi gomilu opcija u napadu kao Brazil i Argentina i ne treba se time puno zamarati.

Cooltywattor

pre 13 godina

Stojković je zver i biće najbolji kad bude najpotrebnije. Nema golmana na svetu koji nekad nije imao neki kiks. Pogledajte samo na Youtube-u ispale Čeha, Šmajhela, Cezara, a o Bartezu da i ne pričam. I pored toga niko ne može osporiti da svu svi gore navedeni (bili) vrhunski golmani. Napadač promaši tri zicera, da jedan gol i opet je heroj. Golman odbrani tri zicera, napravi jedan kiks i opet je tragičar.
Vrlo nezahvalno.
Što se tiče Lekića, realno, nije reprezentativna klasa. Ninkov već može da prođe, po meni, pre nego Rukavina.
Raća takođe može da dođe u obzir, ali tek posle Matića.
Napad nam je možda i najveći problem. Lazović se povredio. Žiga i Pantela jesu solidni, ali nisu dovoljni. Sulejmani je neophodan. Ne znam šta se desilo sa velikim talentima Stefanom Babovićem i Filipom Đorđevićem. I ko je onaj mali Arnautović što čuči na klupi Intera? Kežman jeste mator, ali možda bi mogao da zapne 30-ak minuta. Rambo možda čak i poluvreme.
Uostalom, šta ja tu sad drvim, zna Antara šta mu je činiti.

North

pre 13 godina

Lekic u Zvezdi ima prednost zbog visine, ali u timu reprezentacije pored Zigica koji je siguran u prvom timu, on nema mjesto. Tandem Zigic - Lekic bi bio smijesan. 4 lijeve noge.

Ironman

pre 13 godina

B92, vas spisak je OK, ali stavili ste samo 7 odmbrambenih igraca, a minimum 8 ce ih ici na SP, sto znaci da ce na prosirenom spisku biti mozda cak i 9. Osim ovih koje ste vi stavili mogli bi da budu pozvani Rajkovic, Vukovic i Ninkov.

Bice mi drago ako budu pozvani Matic i Sulejmani, jer ce se time smanjiti sanse da se na konacnom spisku nadju balvani Petrovic i Lekic.

Zovite me Aleksandar

pre 13 godina

Ako Antic ostane dosledan svojim principima, i na SP odvede samo one koji su nekim fudbalskim cinom doprineli nasem ucescu na SP, mozemo ocikivati racionalno selektiranje ekipe. A znamo svi da Lekic ovaj uslov ne ispunjava (daleko od toga)! Cak i samo njegovo prisustvo na par prijateljskih, malo znacajnih utakmica nikako ne treba da budu uslov za njegovo angazovanje na SP. Ako neko ima prigovor, neka samo baci oko na statistiku i njegov ucinak u ovoj sezoni na svim poljima i odmah ce zapaziti da ima mnogo kvalitetnijih napadaca cak i u nasoj ligi, a kamoli onih rasutih po Evropi. Kad je u pitanju napad, skoro uvek prvenstvo treba da imaju igraci afirmisani u vanjskim ligama, a Sulejmani, Tosic, Lazovic, cak i Kezman u svakom trenutku moraju imati prednost naspram Lekica. U suprotnom, bojim se, dici ce se skandalozna prasina i sumnja, prituzbe, ozlojedjenost ce se siriti hipnoticki etrom dok napokon ne dovede do samodestrukcije i reprize 2006. Verujem u Antica (i zbog toga sto je bio principijelan od prvog dana kada je postavljen za selektora) i nadam se ce u obzir uzeti samo fudbalski interes nacije.

aca_USA

pre 13 godina

Hajde narode da se dogovorimo. Koga god Antic izabere da stanemo iza njih. Ne zelimd da se ponovi "miniranje" Petkovica pre SP zbog jednog igraca.
Antic je pokazao da zna sta radi i treba pustiti momke da se koncetrisu na SP. Za nas je na osnovu istorije uspeh proci grupu a za to je najvaznije pobediti Ganu u prvoj utakmici.
Inace kladionicari u svetu najvece sanse za osvajanje titule daju Brazilu 22% pa Nemcima 18% i Italijanima 13%.

viljuska

pre 13 godina

Ne znam ko je od vas pratio spiskove drugih reprezentacija ali izgleda da samo kod nas u reprezentaciju su pozvana 4 igraca iz domace lige... Za to ne krivim Antica i ne mislim da on mrzi igrace iz domace lige vec samo to treba da bude pokazzatelj nasim celnicima u FSS kako se radi u domacem fudbalu! da prestanu i sebe i nas da zavaravaju... a i cistao sam pre neki dan sastav omladinske reprezentacije, momci rodjeni posle 1991. god i tamo polovina igraca ne igra u domacim klubovima!!!!

falcao

pre 13 godina

Svi oni koji ocekuju maksimalni ucinak nasih igraca koji igraju u velikim evropskim klubovima guvbe iz vida da u tim timovima svi igraci trce do poslednjeg zvizduka. Kada se nasu igraci sretnu u nacionalnom timu, oni se ponasaju kao primadone i taj maksimalni ucinak izostaje. Moje najvece razocarenje je nepozivanje Ramboa ili nekog od mladih igraca kao sto je Aleksic. Kad je Pele mogao da startuje u 16. godini na SP, zasto i mi ne damo sansu nasim najvecim talentima bez obzira na godine. Ne mogu da vdidim da ce Pantelic biti u napadu opasniji od Aleksica. Tosic je u super formi i bilo bi glupo ne iskoristiti to upravo sada, pogotovo u mecu protiv Nemaca koje on tako dobro poznaje. Nasa taktika, na zalost po lepotu, mora biti oprezno defanzivna, jer nemamo snage ni vestine da se nad/trcavamo sa ganskim panterima i fanaticnim pancerima. Dakle, igrajte na podmukle kontranapade kao Italijani i rezultat nece izostati. Jedini je problem sto takvi igru navijaci ne vole, a Italija je najomrazeniji tim na planeti od svih velikih fudbalskih sila.

Branko S.

pre 13 godina

Trebala bi malo javnost Srbije(mediji,navijaci i ostali pametnjakovici) a i mi na ovim komentarima da spustimo loptu.Zadovoljstvo da imamo za koga da navijamo(bar u prve tri utakmice) i priznacete to je neprocenjivo.Neki tamo nemaju to i bave se anketama za koga ce navijati.Zato ostavimo Antica i njegove izabranike(imam potpuno poverenja da ce tamo biti ono sto je najbolje) da rade u miru i pozelimo im puno zdravlja.
Nasa reprezentacija je zaista napravila ogroman uspeh i prelistavajuci svetsku stampu vazi za jednu od prijatnih iznenadjenja sa opservacijama da moze biti i tim iznenadjenja koji ce mnogima pomrsiti racune.Druga je stvar kako ce tamo odigrati.Ako nastave kao i kvalifikacijama nema zime.Niko ni od KK Partizan nije ocekivao da ce u Parizu osvojiti krov Evrope,ali niko nije ni bio razocaran igrama koje su pokazali. Pozelimo nasim da izgaraju i ostave srce na terenu a ako ne uspeju da se kvalifikuju za dalju rundu nece biti smak sveta.Budimo realni,ne ocekujmo cudo,ali niko nam nemoze oduzeti nadu,jer objektivno neki nasi momci su perjanice u skoro svim gigantima evropskih klubova i mnogi su se zakitili titulama.Upravo to daje optimizam,ali ne zaboravimo da za uspeh, veliki faktor igra i sreca koja nam nije bila bas naklonjena na ranijim ucescima ove smotre.
Sad kad na kormilu imamo izuzetnog strucnjaka,kad u redovima imamo izuzetne fudbalere,nadam se da nam sreca nece okrenuti ledja.Kad kazem sreca: mislim na zdravlje,promaseni zicer,kartone,i ostale komponente koji cine ovu igru interesantnijom.Koliko vidim po ovom spisku jedino su B.Jankovic i I.Dragutinovic otpali zbog povreda i nadam se da je to poslednje prinudno izostajanje.Lepo rece jedan od komentatora pustimo ih da se u miru pripreme,ne pravimo pritisak i euforiju,ostavimo se politike i komentara ko bi trebalo da igra ili neigra.Kao sto rekoh jedan je selektor,mi ga zaista imamo i bolji od svih nas.Verujem da nas nasi momci nece razocarati,meni licno bilo bi veliko zadovoljstvo da prodjemo prvu rundu,a zatim u nokaut takmicenju sta bude da bude.Pozdrav svima iz USA.
Smile

Небојша ошлански

pre 13 godina

Ја се не плашим за напад - у нашој постави сви дају голове, и у репки и у тимовима: Суботић, Ивановић, Видић, Тошић, Качар, Кузмановић, Обрадовић, Красић,Станковић а о Јовановићу, који у репки није шпиц, да не причамо. Чак га и Милијаш убоде.

Davor

pre 13 godina

Jedino mi nije jasno zasto vi pisete ili ce Antic objaviti preliminarni spisak od 27 fudbalera kada moze 30. Jer nedaj boze u slucaju povrede ili necega drugog samo se mogu pozvati fudbaleri koji su bili na prvobitnom spisku?

marko

pre 13 godina

Vreme do pocetka SP treba da bude kao predizborna cutnja.Treba da pogasimo svetla i da se umirimo i tek 11 juna pocinjemo da palimo svetla i komentarisemo.
Napred gospodine Anticu cela Srbija je uz tebe.

ps. ne daj se zbuniti

David

pre 13 godina

Da li je neko video spisak Hlanđana... Oni jesu uvek jaki i opasni, ali ovaj tim u odnosu na one pre je zaista smešan... Realno gledano po imenima i klubovima gde naši igrači igraju bitne uloge dosta smo jači od većine reprezentacija. Samo je pitanje kakvi smo u glavi...

Yander BLAGOSLOV

pre 13 godina

-PAKS-
Sve je za svaku pohvalu,aLi za Racu Petrovica nisi u pravu,veruj mi!

Iako navijam i volim Zvezdu Petrovic mi je prioritet u odnosu na Lekica................mada setite se svi kada je Lekic eksplodirao u Ligi Evrope prosle jeseni i onog het-trika,uz auto gol.

Na kraju,Antaminator odlucuje ko ide na SVETSKO PRVENSTVO U JUZNOJ AFRICI ! BLAGOSLOVENI MI BILI!

Pretorija

pre 13 godina

kol'ko ovom pretoriji nije dobro ..
(PeC, 11. maj 2010 16:28)
# Link komentara

Pretorija je srecan!

Ako Bog da da smo zivi i zdravi pa da uzivo gledam sa nasima ovde u Juznoj Africi po prvi put Srbiju na SP u fudbalu. Decacki san. Srce mi je puno i nadam se da ce tih par sedmica biti razbibriga.

Prvu negativu od mene, ako bude zasluzena, tek posle kraja SP za Srbiju, a do tada - Samo pozitiva i Ajmo Srbija!

Teo

pre 13 godina

..ma bre meni je svejedno koga ce Antic da pozove...covjek zna svoj posao i kojeg kod igraca da pozove znam da ce taj sigurno dati 200% svojih mogucnosti da pomogne nasoj reprezentaciji da dogura sto dalje na SP...ne bih volio samo da se posle (ne daj Boze) nekih neocekivanih rezultata svi okrenemo protiv Antare i ekipe...jer mi samo znamo da kritikujemo i blatimo sve zivo kad nije onako kako smo ocekivali.....ali ja mislim da cemo imati dosta razloga da se radujemo od 13-og juna...:)

tomba

pre 13 godina

Odavno je poznato da menadzeri vrse pritisak da se u reprezentaciju pozivaju igraci domaceg prvenstva kako bi se sto bolje prodali.
I ovog puta nije nista bolja situacija,nekazem da igraci jelen super lige nemaju kvalitet samo mislim da je liga slaba i da jos nisu spremni za velike utakmice,a na mundijalu nema popravnog..posle se sami pitamo kako nam velike reprezentacije daju 6 komada.
Molimo boga da Antic sto manje vodi igraca iz domaceg prvenstva pa da opet skacemo od srece kao protiv Rumuna...
S R B I J A S R B I J A

xxxxx

pre 13 godina

Ne bih da se pravim pametan, ima ko će to da radi, ali kako to da se niko nije setio Bojana Jorgančevića, koji je kapiten Gent-a, koji se izborio za kvalifikacije Lige Šampiona, a ujedno je i izabran za najboljeg igrača istoimene ekipe. Sigurno je zaslužuje poziv isto koliko gore pomenuti golmani, ako ne i više. Puno sreće na predstojećem Mondijalu!!!

Bojan BL

pre 13 godina

ne znam.. Inace se kao nacija uvijek volimo praviti vecim katolicima od pape, ali pored toga sto imamo odbranu, mi nemamo golmana. Onaj decko iz belgije sto mu je tim usao u quali za ligu sampiona, pa cak i Stameni mi se cine kao bolje varijante od Brkica i ovog sto sam mu i ime zaboravio skoro.. Djuricica, da.. Vukovic i Tomic pored Ninkova, mozda i Pejcinovica? Tesko da se i ovo moze objasniti. Miralem je takodje igrao dobro na par utakmica, decku nije bilo lako da balansira izmedju mlade i "stare" reprezentacije i da igra maltene duple kvalifikacije, i po meni on sasvim zasluzuje da ide na SP, ali mi nije jasno zasto Mrdja i pogotovo Lekic!? pa covjek je u drugom dijelu prvenstva bio taraba totalna, a i ja sam se kleo u njega u jesenjem dijelu prvenstva. Sve u svemu, ako je htio da podmladi reprezentaciju, onda je to trebao da uradi za predstojece kvalifikacije za EP a ne pred SP. Srbija!!