Nedelja, 09.05.2010.

14:19

EL: Partizan bez A licence

Iako je ove sezone ostvario fantastične rezultate Partizan neće u skorijoj budućnosti dobiti A licencu tog takmičenja, kao nijedan drugi klub iz regiona.

Izvor: JT

EL: Partizan bez A licence IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

116 Komentari

Sortiraj po:

Mance

pre 13 godina

....pod hitno organizovati ligu istocne Evrope...pa nek se basketom na zapadu bavi plemicka bogata govnarija i bivse nba zvezdice....jebali ih propisi, licence, zahtevi sta bi sa SPORTOM....

Dejan

pre 13 godina

A jeste opiceni... Kakva sada svadja izmedju Hrvata i Srba ? Ovo se odnosi i na jedne i druge i trece. Napraviti ce isto sa kosarkom kao sto su napravili sa rukometom i nogometom. Eto, to ceka i kosarku. Samo kosarka je daleko 'opasnija', jer se zeli napraviti europska divizija NBA lige. Cinjenica stoji da klubovi s ovih prostora nemaju puno navijaca ( u europskim okvirima), a da ne pisem o tome da su uvijek u financijskim poteskocama. K tome radi se o generalno siromasnim trzistima pa je i mogucnost same zarade minimalizirana. Sve u svemu, para vrti gdje burgija nece. A to tko je koliko cega osvojio, to je najmanje briga one kojima je samo do para. Znam da to sve boli one pljuvace guma lige, ali sto se moze. Red je da shvatimo da smo u biti nitko i nista sto se tice klupskog sporta - osim mozda vaterpola, ali to ionako namjeravaju unistiti, prema pricama da postoji mogucnost ukidanja istoga na OI.

branko_84_LAzarevac

pre 13 godina

sramota!!! ovaj jasno kaze da hoceju samo bogate klubove,strasno! hoce poljsku,francusku,nemacku...sarbija ima vise osvojenih trofeja od svih njih zajedno.partizan je jedina svetla tacka u ovoj evro ligi .
para vrti gde burgija nece,sve se pretvorilo u novac...zapadnjacki kapitalizam -smradovi
Zvezdas

Mika NS

pre 13 godina

Turska - 82 miliona stanovnika
Francuska - 65 miliona stanovnika
Poljska - 40 miliona stanovnika... dakle oko 200 miliona potencijalnih kupaca karata EL!
Logika kojom se rukovodi EL!
Srbija sa 8 miliona stanovnika i malim trzistem potencijalnih kupaca EL proizvoda(karti, majica, suvenira)im nije zanimljiva.
Partizan im je dobro dosao samo kao izgovor da se ne radi samo o parama tako da ova vest i ne cudi mnogo...

Sve je politika, sve je ekonomija

pre 13 godina

Deco, eto sad znate kakva su pravila igre u Evropi. I da mi glasate za pristupanje Evropskoj uniji na narednom referedumu.

GORAN

pre 13 godina

Sta prica ovaj covek?Da li je on normalan?Kako to da klubovi iz Francuske,Nemacke,Poljske,koji nsu nikada presli ni prvu fazu evro lige imaju A licencu a nasi klubovi koji svake godine osvajau evropu ne mogu da imaju A licencu.

еуроскептик

pre 13 godina

@црногорац
свака част на коментару.
толико о уједињеној европи и свим благодетима које нас чекају када нас они пригрле у своје наручје. Добра порука свим напаљеним евопејцима и заговорницима надолазећег раја у виду уласка у европску унију. Господо са трулог запада, СРБИН је још у 14 веку јео виљушком, док су дивљаци кидали месо рукама и зубима. Више волим руско г**но, него америчку или западноевроску чоколаду.
Нека своје лиценце и све те новокомпоноване мафијашке и рекеташке глупости набију себи тамо где не сија светло.
Њихови возови свакако убрзано јуре у пропаст у сваком смислу и треба их пустити да иду тамо куда су кренули без нас.

cantona-7

pre 13 godina

Šta reći na komentare čoveka koji pakosno izjavljuje saučešće Daniloviću, a ovde iznosi opservaciju pod naslovom ''JSD Partizan''. Hrvati su uvek bili operisani od humora.

sharga

pre 13 godina

Bedno!!! Navijac sam Crvene Zvezde ali samo jadni i mali ljudi mogu da smisljaju ovako glupe izgovore kao Bartomeu! Da su pametni Rusi pa da se napravi jedna liga na Istoku. Neka Evroligu igraju Djirona i Manresa... Nama neka je za nauk jer mi Srbi smo sami krivi sto smo totalno ispusili kada je u pitanju status u Evropi. Na primeru kosarke jos jednom smo dokumentovali koliko smo uspesni u unistavanju svega naprednog sto imamo.

Ivan

pre 13 godina

Kakve bre licence i gluposti. Evro Ligu treba da igraju prvaci svojih zemalja... isto kao u fudbalu. Najjače lige neka daju više direktnih učesnika, slabije manje, ostali neka igraju kvalifikacije. Krajnje jednostavno. Ove licence su teška glupost, zato je gledanost košarke u poređenju sa fudbalom smešna. Domaća prvenstva su izgubila draž i smisao.

Uros

pre 13 godina

Ovo je da se svakom ljubitelju kosarke prevrne zeludac... Nebitno da li je u pitanju Partizan... Ovaj covek prica o 'proizvodu'... 'zelimo bogate kod nas'... Strashno... daj odmah da se u pravila doda i jedan bankomat pored terena, pa u tajmautu sidje direktor kluba i uplati kintu, a broj poena se poveca... Pa na kraju ALL IN, kao u pokeru, pa ko ima vise, pobedjuje... Texas hold 'em je za ovo sport...

Justice for all

pre 13 godina

Ovo je bez veze, Partizan je to svojim radom i rezultatima zaslužio.Nikada ne navijam za Partizan, ali ovo je stvarno nepravda!!!

Aleksandar

pre 13 godina

Zbog ovih stvari je i doslo do racepa u FIBA pre desetak godina. Osnovan je ULEB od clanova koji su bili za komercijalizaciju takmicenja. Cak su prve sezone igrane dve lige. ULEB i Suproliga. Naravno, bogati su prisli ULEB-u, te je Suproliga propala a time i struja koja je buducnost kosarke videla prvenstveno u sportskom nadmetanju a ne u novcu.

milossan

pre 13 godina

Zanimljivo je da najviše A licenci imaju dve zemlje koje zajedno imaju preko 1.000 milijardi (slovima: hiljadu milijardi!) EUR spoljnog duga! Neka mi sada neko objasni (iako sam diplomirani ekonomista) na kojoj realnoj osnovi počiva bogatstvo njihovih evroligaša sa A licencom.

Marko

pre 13 godina

Dzaba sve kad pare vrti gde burgija nece.Tako je bilo i bice dok je sveta i veka. Partizan ce da dobije licencu kada i Zvezda bude prvak Srbije u kosarci... :(

ZooM2

pre 13 godina

Problem je ipak balkonaskog mentaliteta. Klub na cijim je utakmica uobicajni navijacki folklor paliti zastave zapadnoh susjeda, nema sta da trazi medju civiliziranom kosarkaskom elitom.

Vlada

pre 13 godina

Zbogom kosarko. Ovo nema veze sa zivotom. Svaka cast Partizanu, ali imati obezbedjeno ucesce u Evroligi cak i ako nisi sampion je nenormalno. Ovi iz Uleba zele da stvore cirkus poput NBA a ne da nastave igru po sportskim merilima. U trenutku kad je Uleb dobio primat nad Fibom pocelo je odumiranje prave kosarke. Vise to necu da gledam. Tako ce biti i u fudbalu ako oforme ligu najjaci i nabogatiji. I onda ni fudbal vise necu da gledam. Jebo kapitalizam.

samo kažem

pre 13 godina

Febo jesi li ti skoro nešto ....?
Skini se malom sa tastature, prošetaj ... cure, čist vazduh, ma život je lep!
Gde si pokupio toliko patosa, strašno, nešto mi te žao dođe.

sax

pre 13 godina

Budzet FIBA evrolige kad je Partizan bio prvi je bio 35 mil. dem. Fond F4 je bio 5 mil. i prvi je dobio 2 mil. Sada je fond F4 500.000 e. Kradu otimaju i dele izmedju sebe i nema sanse da im se stane na put bez obzira sto nema gledalaca. A najverovatnije peru lovu velikim firmama.

Anony

pre 13 godina

Naravno da se EL ne isplati da igra partizan.Da bi klub bio uspesan postoje dva nacina.Prvi da imas skupo placene dobre sutere trojkase..atraktivne igrace.Drugi nacin je ubacis 3-4 visoka prosecna studenta da "grizu" za 1000-2000e mesecno.I na maloj povrsini tj. terenu kakav je kosarkaski fizicki je nemoguce boriti se protiv takve taktike,sem ako se ne radi o vanserijskim igracima(kakvih u evropi nema trenutno).Zato partizan igra isto i protiv "najboljih" i protiv solidnih ekipa.Svi pricaju o makabiju koji mora da daje milione za neke prosecne igrace,e pa to je zato sto Izraelci po konstituciji ne prelaze 1.70,i naravno da moraju da placaju skupo za bilo kog kosarkasa,kod nas je kosarka skoro popularna kao fudbal mozes da biras kog ces da dovedes za 1000e da igra.

Hogar

pre 13 godina

Nece ULEB sirotinju koja ima dugove, nema sponzore,nema halu. Buducnost ULEB-a se krece ka ujednacavanju pravila sa NBA i ulazak u NBA. Evo vec od ove nove sezone se trojka pomera kao u NBA pravila se priblizavaju NBA.Za koju godinu ce se osnovati Evropska divizija NBA. Kako bi Partizan placao prelete preko bare. A Bora Stankovic se protivio osnivanju ULEB-a. Procitajte na sajtu ULEB izjavu Bartolomeu-a gde kaze da uskorije vreme ni jedna ekipa sa balkana nece dobiti A licencu jer su mala trzista i da im je cilj ekipe iz Nemacke, Poljske.Nemojte da se lozite

nenad

pre 13 godina

ja mislim da treba srbiji zabraniti da igra i evropska prvenstva u kosarci...mislim da je pametnije da igraju engleski lordovi,svedski plemici...uzas kuda ide ova evropska kosarka

Napred Parizan

pre 13 godina

Meni je u neku ruku i drago da nismo dobili tu A licencu, jer i ne bih zeleo uopste da stavljam u isti kos Partizanove momke sa ovim preplacenim cirkusantima...Bolje je ovako, samo su nam dali motiv vise da osvojimo sledece godine Evroligu...

Tomislav

pre 13 godina

Mislim da je ovo puno već vijest od Final Foura EL u Beogradu, jer bi to mogao biti oproštaj Beograda, kao i cijelog prostora bivše Jugoslavije, s Euroligom. Prestrašno je da skupina bogataša može izbaciti Partizan kao jedan od najvećih klubova Europe i jednu Cibonu koja je jedan od klubova osnivača tog natjecanja. Tužno...

C'est la Serbie

pre 13 godina

Ma Zvezda je kriva! Ne, Bora Stankovic je kriv! Ne, Zoran Radovic je kriv! Ma Opaca je kriv! Ipak je Lale Lucic sve to zakuvao! Mozda i Mirko Pavlovic? Hmmm koliko protivnika malog partizana c c c

crnogorac

pre 13 godina

ajte malo razmislite ! Klub koji tokom godine nema grejanje na treninzima i utakmicama, kojem trener i uprava mole za novac posle svake utakmice, de igraci ne primaju plate i bonuse ili iste kasne a drzava eh. Drzava u kojoj na dresovima kluba pozivaju da ih pomognete sms, de tajkuni hoce da uniste klubova da bi poslali svoje menadzere da ih spase kao i industriju bla bla bla itd. Mene boli ali Evropa je napravljena radi sigurnosti a sada posle Grcke imaju strah da im se to ne desi ni u proizvodnji smokia a ne u kosarci koja donosi mnogo novcag. Mi to mozemo da prihvatimo ili ne a u stvari bicete i pitani jednoga dana za to : DA LI ZELITE U EVROPU ILI NE tj ocete da budete sa bugarima madjarima rumunima i hrvatima novi Kongo i prihvatite kolonijalizam. Najvece je kazu bogatsvo zadrzati zdravu seljacku logiku pa ti sve bude jasnije i ne sekiras se puno vec ostajes realan

FeboZg

pre 13 godina

jel zna neko gde je sledeci fajnal for evrolige?
(David, 9. maj 2010 17:31)

Mislim u Paraćinu..ali i Knjaževac vrlo dobro kotira...ja sam za Zair...pardon Čair..takvih navijača europa nema garant

realnost

pre 13 godina

Dok se ne bude resio problem piraterije ( ukljuci tu prenose, snimke, opremu, rekvizite, video-igrice...) i keteringa, drugi ce imati prednost.

PAOK

pre 13 godina

Jedan ovaj lik.Ko da je predsednik FIFE,a ne EUROLIGE.Prica neke sasvim bezvezne stvari.Da bi neko prezentovao ovo takmicenje mora svaka pobdeda da se plati barem pola od one u fudbalskoj ligi ampiona,a ne bednih 7000 eura.I da ucesnik fajnal fora dobije barem milion eura.Kakvi Nemci,pa koji tim iz te zemlje ima kvalitet za Euroligu,nijedan.Sto se tice posecenosti,Fener je imao sjajnu posetu tj.uvek punu halu dok je bilo rezultata,kako sad rezultata nemaju,nema ni navijaca.Euroliga nije do kolena NBA,sto se tice finansija,marketinga,i posete na utakmicama.Da nisu Partizan,Pao,Makabi,i ponekad Fener,ovo tkmicenje bi bilo besmisleno.

JA

pre 13 godina

Partizan ispunjava sve uslove za A licencu ali problem je sto nema novca kao sto ima Zalgiris ili Real koji poslednjih pet godina nista nisu uradili u Evropi,i Partizan se nalazi u grupi klubova gdje su Cibona ili Olimpija,to je smijesno.Ako Partizan zadrzi tim iz ove sezone i jos se malo pojaca onda ce sledece godine biti glavni favorit za osvajanje evrolige.
Napred Partizan!!!

Babin_zub

pre 13 godina

On bar posteno kaze...malo umotano ali posteno.Sve se svodi na to da smo mi(zemlje istocne i srednje Evrope)tu samo da popunimo kvorum i damo legalnost "velikima".A tako je i u politici.Njima ne treba Srbija,Hrvatska,kao ni Litvanija,Gruzija,Rumunija...Njima trebaju batleri,bashtovani,shoferi, automehanicari,elektricari... Njima treba posluga a ne neko ravnopravan.Hvala,ali mene necete imati.

Vladislav

pre 13 godina

Partizan:JSD

1. Puna Hala-BUDALA
2. F4-POČEŠI ME NA
3. Dominacija u regionalnoj ligi-LIDER U REGIONU I VASIONU
4. Zvanicno najbolji trener Evrope - Dule Vujosevic-DOBIO TRG U ZOO-VRTU U BG KAO NAGRADU
5. Ubedljivo najveci rasadnik talenata NA SVETU -xa xa xa xa
(FeboZg, 9. maj 2010 15:43)


Sine...je su li te tukli kada si bio mali? Cemu ove frustracije? Popi koji lekic bice ti bolje ;)
Ajmo crno beli!

Rutiner

pre 13 godina

Hteli ste ULEB, dobili ste ga!

Kada je Bora Stankovic svojevremeno digao glas protiv ULEB-a bio je ucutkivan. Nas savez ispocetka nije zeleo da ima ista sa tim smutljivcima. I, evo, na sta to lici. Igraju jedni te isti - nije bitno da li si kvalitetan. Nema oganicenja u budzetima. Otvoren put ka "dominacij"...

pera

pre 13 godina

Mislim da ovde pojedinci nisu u pravu.Da je Partizan dobio A licencu ,to ne znaci da bi na pr. 2. na tabeli (a Partizan bude 1.) u nasem sampionatu mogao u Evroligu. Pa pogledajte na pr. litvansku ligu, gde Zalgiris uvek igra EL nebitno da li je sampion on uili Ritas, a Ritas je igra samo u sezonama posle osvajanja Evro(Uleb) kupa.Isto i u ostalim ligama-Spanija,Italija..., ne znaci da posto 4 Spanska tima imaju ugovor sa EL da to otvara mesto jos nekim timovima da je igraju.Da ne bude zabune, grobar sam, i krivo mi je sto nismo dobili A licencu, ali bar nama to ne predstavlja neki problem sto se tice igranja u EL...

Batamarko-Caribrod

pre 13 godina

Kakva su bre ovo došla vremena u košarci...Ne trpe evropski velikani da ih neko razbija za džabe, precenjeni igrači da gube od golobradih mladića, prepotentni treneri da se pravdaju gazdama, da se njihova publika divi drugima - makar taj drugi bio i NAŠ PARTIZAN... ALI NAŠ PARTIZAN ĆE OPET RAZBIJATI VELIKANE, OPET ĆE PRKOSITI PRECENENIM LIKOVIMA, OPET ĆE ZAZIRATI TRENERI OD DUŠKA VUJOŠEVIĆA, A NJIHOVI NAVIJAČI OD NAS - VERNIH GROBARA !!!

ma

pre 13 godina

Sta bre ovaj prica? Kakva more Siena, kakva Nemacka (jel imaju oni neki kosarkaski klub?), to je malo i za jutarni trening Olimpije. Jel on lud? Nek se tera sa svojom licencom, ako nece da je da - ne mora. Ali on nas vredja???

U svakom slucaju, sami smo krivi, nekada smo mi siromasni sa istoka imali najbolje lige i najbolje ekipe ali bas zbog neumesnosti da to unovcimo sada fizikalisemo po zemljama koje do pre 5 godina nisu znale sta je kosarkaska lopta.

Voleo bih da se istocne zemlje malko udruze i izbore svoja prava (mislim na srb/cro/slo/gre/tur/lit/rus). Jer ipak da nije tih zemalja ne bi bilo ni kosarke u evropi.

гробар до гроба

pre 13 godina

Џаба вам новци моји синовци, џаба вам А Лиценце, буџети чврсти и судијски прсти, Партизан ипак игра најјбоље!!
Е, па да!

Nesalomljivi...

pre 13 godina

Preslikana priča iz života generalno. Bogati će uvijek biti privilegovani, siromašni uvijek gaženi, bez obzira koliko su bolji, darovitiji, pošteniji, moralniji. Takav je sistem vrijednosti u ovom poremećenom svijetu, punom manipulacija i ništavnih srebroljubaca.

dripačka posla

pre 13 godina

zamislite kad partizan ne moze da dobije a licencu koliko su onda tek drugi siromasniji od nas a tek koliko su daleko od nas. znate na koga mislim.

madmax

pre 13 godina

Po toj logici A licencu moze dobiti neki ad hoc klub iz Poljske i Nemacke koje kosarka interesuje kao i ritmicka gimnastika.Onda ce biti puna hala pozorisne publike koja ce gledati tim bez ijednog domaceg igraca i skandirati ono debilno difens,difens.Kad vidim takvu atmosferu na kosarkaskoj utakmici dodje mi da razbijem tv glavom.

Srdjan

pre 13 godina

Ne razumem u cemu je problem!?To samo znaci da cemo i dalje morati da gazimo ove indijance u NLB i da osvajamo jos vise trofeja kako bi igrali evroligu,prosto!!!

marko

pre 13 godina

Pa ko je uopste i ocekivao licencu. Koga zanima Srbija i Partizan. Zasto bi bacali pare na nas kad imaju "svoje" klubove.Ovo jeste ogroman uspeh Partizana ali nazalost pamte se samo pobednici. Mi mozemo samo da kazemo kako je malo falilo. Nekako je nama u krvi da od pobede napravimo poraz(nisam konkretno mislio na Part.-olimp.) i da posle velicamo poraz.

Ironični kritičar

pre 13 godina

Još jedan primjer demokratije na djelu. Bjelosvjetski moćnici određuju norme ponašanja. Forma je ispred suštine. Uz parolu: "Profit prije svega", idemo naprijed u bolje sutra.

Pitam se, zašto, prateći ovu filozofiju, ne dozvoliti igračima da koriste doping sredstva... I to bi povećalo profite jer bismo gledali bolje utakmice (više skačemo, brže trčimo...). A mogli bismo genetskom inženjeringom praviti timove koji će igrati F4 za 20-tak godina. Isplati se čekati 20 godina... profit će biti veći za 3,4%.

Možda zvučim kao neki cinik, ali, ljudsko društvo ne ide u pravom smjeru. Sve srušiše, počev od književnosti, muzike, sporta... "Hljeba i igara" - nekad bilo. Sad je "Novca i igara".

Tužan sam, veoma sam tužan.

red devil 011

pre 13 godina

„To su teorijske brige, a mi ne volimo da govorimo ’bogati’ i ’siromašni’. Vi dolazite iz Beograda i imali ste u petak potvrdu šta može da uradi klub bez mnogo novca. Partizan je najbolji pokazatelj da se u Evroligi može biti uspešan vrednim radom, koji je konstantno dobar. Tada možeš svakog da pobediš, bez obzira na budžet“

Znaci ako Partizan igra u skladu sa svojim budzetom i ostvari nula pobeda onda je to ok posto nije neuobicajeno i onda naravno nema sta da se prica o "A licenci", iako je to najbolji klub na prostoru bivse SFRJ. Ali ako Partizan 3 godine zaredom pravi CUDO i tim rezultatima ZASLUZI bez ikakve sumlje tu A licencu, onda ih za to cudo treba nagraditi tako sto im licencu ne damo (a da su bogatiji tim dali bi im!), jer toboze oni imaju tako dobar sistem rada pa im to ni ne treba. Sta ce njima A licenca koja bi SIGURNO donela jednog velikog sponzora u Partizan sa kojim bi postojao visegodisnji ugovor...bolje da se saceka nekoliko susnih godina koje ce pre ili kasnije doci, pa da se i Partizanu preti katancem kao sada Zvezdi u ovoj nasoj pre pre siromasnoj ligi. To celnicima EL odgovara iz nekog samo njima znanog razloga. Vrlo je jednostavno, kada bi njima odgovaralo da se siromasni timovi iz evropskih zemalja drugog i treceg reda dizu iz pepela i stizu do final foura i slicno, onda bi nagradili i podrzali takve timove sa A licencom, i tako sto bi pustili jos jedan tim iz doticne nacionalne lige da ucestvuje. Kakvi licemeri...

fatboy

pre 13 godina

ovaj lažov bartomeu stalno muti!boli njih uvo za rezultate!!!samo su pare bitne...to je privatno takmičenje(evroliga)i njih ne zanima sport već samo profit...tako da znamo šta nam se sprema kad je ovakav ohlosh u pitanju...

Aleksandar

pre 13 godina

„Želimo da imamo grupu stabilnih timova sa velikih tržišta..."

Sto drugim recima znaci, prvo bogati a posle boranija... Sta da radimo, oni odredjuju pravila.
Volim Partizan!!

S2par

pre 13 godina

Dobro,bar je bio iskren i rekao "trebaju na bogati i elita"!Hvala na iskrenosti i puno pozdrava uz mnogo psovki i rechi koje se ovde zabranjene!

NBA

pre 13 godina

Umesto da pustimo da nam osecanja prevladaju razum.EL zeli da u bliskoj buducn. postane jedna od divizija NBA lige.Partizan se na pocetku svake sezone batrga u problemu sa budzetom.Moze li on da priusti 2-3prekookean. leta nedeljno uz sve ostale troskove?

-Nemanja-

pre 13 godina

(brutalno, 9. maj 2010 14:39)

Makar za nas F4 nije samo tipka na tastaturi.Možete samo da se radujete ovakvim stvarima kad vaši klubovi drugačiju radost ne mogu da vam pruže.

Gradjanin Provincije

pre 13 godina

Ovo je sramota za celu Evroligu,par spanaca i italijana vode klucnu rec,neka ih je sramota,a Partizan ce izaci iz svega ovoga mnogo jaci to je sigurno,sada Partizan treba da zapne i da im pokaze zube i sledece godine opet na F4 i da uzme titulu,a noda cemo videti ko ce da se pusi od nervoze!!! Neka vas je sramota i stid Gospodine Bertomeu,Partizan je dokazao kako se kosarka igra-umecem i srcem,a sta vi dokazujete ovim cinom!!!! PARTIZAN SAMPION!!!!

slobodan

pre 13 godina

Sada se otvoreno govori da vise nema veze ko postize najbolje rezultate, vec da je veliko trziste (npr. jedna nemacka koja veze nema sa kosarkom) najbitnije. Mislim da cu prestati da pratim sport.

FeboZg

pre 13 godina

Partizan bez licence..europski gigant...zna se koji klub igra EL od početka 90-tih i igrat će je do daljnjega...čik pogodi...to nije Partizan

Mare

pre 13 godina

Nazalost, tako je danas u svakom segmentu drustva, pa i u sportu. Gospodin Bertomeu je rekao surovu istinu na kojoj mu ne treba nimalo zameriti.

Djomla

pre 13 godina

Znaci nije bitno da li dobro igras ili ne, bitno je da klub ima para.. Zalosno i jadno sa njhove strane!! Ako parizan nije zasluizio licencu onda...

Dule008

pre 13 godina

Da su ove nase komsije (nacionalna manjina) dosli do 1/8 finala, glat bi dobili A licencu za sledecih 100 godina!!! Zasto je to tako i ja se pitam... ali sta mi jos treba da uradimo da bi Evropa obratila paznju na nas?!
pa bre jel oni pustaju kisu?!

aman vise!

Cmanke

pre 13 godina

Kada cujem ovakve izjave bude mi jos draze sto su u zvanicnom izboru za 50 najvaznijih ljudi za razvoj Evrolige, cak desetorica Srbi...i drago mi je sto smo ponovo podigli nreprezentaiju, sto je Teo MVP, sto je Partizan opet na F4...a oni neka pate sto poljska, nemacka ili francuska kosarka nikada nece biti ni blizu srpske

FeboZg

pre 13 godina

Partizan:JSD

1. Puna Hala-BUDALA
2. F4-POČEŠI ME NA
3. Dominacija u regionalnoj ligi-LIDER U REGIONU I VASIONU
4. Zvanicno najbolji trener Evrope - Dule Vujosevic-DOBIO TRG U ZOO-VRTU U BG KAO NAGRADU
5. Ubedljivo najveci rasadnik talenata NA SVETU -xa xa xa xa

Grand Master

pre 13 godina

Poruka je jasna, država je siromašna, klub nema para kao zapadni klubovi, nema veze što je među četiri u evropi, A licencu treba platiti. Kakva mafija.

NIkola

pre 13 godina

Da rezimiram, znaci PARTIZAN nece dobiti licencu zato sto SIENA ima malu halu. Sta bre ti pricas, kakvo je ovo objasnjenje.
Kako bih te cedio na toj konferenciji sve dok mi sa menadzerskom happy facom ne kazes pravi razlog,

marsupilami

pre 13 godina

Očekivana odluka. Za utehu ostaje da smo ove sezone napokon imali isti status kod sudija kao Barsa, Olimpijakos, Pao, CSKA. Setite se samo kasapljenja u 1/4 finalima protiv Tau keramike i CSKA..

гробар до гроба

pre 13 godina

Није ми јасно како су до А лиценце дошли: Реал, Уникаха, Ефес, Жалгирис, Локоматика и Фенербахче. Реал јесте 8. пута био првак Европе али је то давно било а задњих 6 година нема боље резултате од Партизана, о осталим клубовима које сам навео нећу ни да говорим. Једини параметар овде је Новац и бити из Шпаније која има 4 а представника у 4 групе

mare

pre 13 godina

Sramota!!!
Kakva bre Nemacka i Poljska!? Pa zna se gde se igra najbolja kosarka!!! Dzabe im pare dzabe im sve... Da je moguce povuko bih sve nase igrace iz evrope a i trenere pa da vidimo sta ce onda...

g4

pre 13 godina

Kako da Partizan dobije A licencu a ne zna se da li ce obezbediti i onih 3 miliona u budzetu koji zavise od toga hoce li Partizan uci medju 8 i da li ce imati 2-3 utakmice u Areni pod uslovom da se napuni?

Krivokapic

pre 13 godina

Kakva sramota. Stavljaju Partizan u isti kos sa Cibonom i Olimpijom. Tako nam i treba kad igramo regionalnu ligu umesto da se vratimo promovisanju timova iz Cacka, KRagujevca, Bisa i Novog sada. Sramota za celnike KSS.

bolje je

pre 13 godina

bolje je ovako,kad bi dobili A licencu morali bi svake godine da pravimo uspehe kao sto je bio lucaj proslih godina,ovako bez pritiska igramo i bole nas brige

dexter

pre 13 godina

zrenjaninci,molim lepo i drugi put.....nama A licenca i ne treba tako bitno jer i bez nje mozemo.ALI imajte na umu da ako dodjete do EL zahvalite se nama.Nadam se da ste srecni sada....

Besno The Pile

pre 13 godina

Pa ovo je strasno,nemam reci da opisem kakvu je reakciju izazvala ova vest kod mene...umesto da se otvaraju u duhu(timske)kosarke i pruzaju svakom sansu(nesto nalik LS u fudbalu),ovi samo jos vise stezu kais i zgrcu novce za sebe.Na kraju ce se igrati samo sa 4 tima...nece biti vise EL nego ML(Money League)...ajde onda da se ne igraju nacionalni sampionati nego lepo nek raspisu konkurs koliko novaca kosta mesto u ML i ko ispuni te uslove nek igra,a ostali nek se slikaju...trulog li kapitalizma

Dule

pre 13 godina

Ovo je sasvim očekivano i to je bila domaća novinarska patka sa ubrzanim dobijanjem A licence. Partizan ima zagarantovanu još jednu godinu a ne vidim ko bi mogao i kasnije da ga ugrozi. U svakom slučaju još dve sezone se neće raspravljati i ovome a posle toga A licencu gubi Žalgiris ako se drastično ne popravi. Partizan je favorit da je dobije ali iskreno njemu ne gori pod nogama da se bije za tu licencu, jer ako ima konkurentan tim za EL svakako će imati i dovoljno bodova da izbori B licencu.

Ovo je generalno loša vest za ostale timove iz Srbije jer će očigldno u EL moći samo kroz kvalifikacije.

bokac

pre 13 godina

E tek sad niko osim Partizana nece osvojiti titulu...hahahahahahahah.Ova vest ce najvise da zaboli Zvezdase iove iz Hemorfama...Sada ce Dule pred novinare i reci ce svima da niko osim Partizana u narednih 10 god nece pipnuti pehar...Ajmo crno beli. Ko da je to vazno sto necemo dobiti A licencu. Opet cemo drati sve redom u Evroligi. Daj Boze da zadrzimo ovaj tim. Medju prvim kandidatima smo za F4 sledece godine...Poz za sve Grobare

brutalno

pre 13 godina

"Ali, istina je da hoćemo da budemo elita i da elita bude kod nas. A to Partizan svakako nije"

otvorite oci grobari, lepo je da dizete sebe iznad neba, ali surova realnost je nesto potpuno drugo! Vi ste nesto poput dinama iz kijeva u fudbalu. znaci tu ste negde, nista spektakularno, obican prosek...

Jabilondo

pre 13 godina

Au, Nemachka, Francuska, Poljska!? Pa ova izjava u prevodu znachi: zabole nas za kvalitet, zelimo samo da obrcemo novac.

Tuzno je shto kosharka u Evropi ide u ovom pravcu, a toliko se priblizila NBA ligi. Vrhunski fudbal je odavno pojeo novac, sada ce to isto uraditi i sa kosharkom. Nazalost, izgleda da je ova sezona Partizana poslednji pokushaj malih (a opet i velikih timova) da postave sport ispred novca.

Turbonegro

pre 13 godina

Sramota za Evroligu. Neka, i treba da nas se plasite, da nam pretite sa sudijama, sa kaznama, da zastrasujete klub pred odlazak u Pariz sa ponasanjem trenera i igraca na terenu.
Ali znajte jedno, onih 20.000 ljudi nije se okupilo da bi gledalo vasu ligu, nego NAS klub!

caci

pre 13 godina

To je realnost,ali,ako partizan i sledece godine ode na F-4 dobro ce se pocesati po glavi,jer ovaj klub i ovaj grad daju nemerljivo mnogo evropskoj kosarci,a najvise energiju koja joj je neophodna.O igracima koji se probijaju kroz Partizan,o onima koji se stvaraju za svetsku kosarku ne treba pricati.ne obracajte mnogo paznje na njegove izjave,danas ovo sutra-ko zna-nesto drugo.Evroligi je cast da ima ovakve timove,publiku, ambijent i borbenost.To im je najbolji pokazatelj blizini NBA.

Vladislav

pre 13 godina

Partizan:

1. Puna Hala
2. F4
3. Dominacija u regionalnoj ligi
4. Zvanicno najbolji trener Evrope - Dule Vujosevic
5. Ubedljivo najveci rasadnik talenata NA SVETU


..... Bez A licence?
Jedna velika sramota, i verovatno najveci izazov da i sledece godine pokazemo ELITI da nema kosarke bez srca!

Ajmo crno beli!

Bojan

pre 13 godina

E steta... A licenca bi nam mnogo pomogla i sa sponzorima i sa budzetom. Nisam pesimista, ali sam se nadao da ako dobijemo tu A licencu da cemo dobiti boljeg sponzora i mozda moci da zadrzimo igrace... ovako nema smisla. A licencu dobijaju samo bogati, razumem predstavnike evrolige, nece da dozvole da im neki klub sa a licencom propadne. jer CSKA kad mora da mu se smanji budzet ZA 5-6 miliona on proda 2-3 igraca i time se smanje troskovi plata i sve ok. Partizanu kada bi se budzet smanjio toliko on nebi postojao. I da smo prvaci evrope tri puta za redom tesko bi dobili to sto zasluzujemo, a dovoljno je da poboljsamo budzet par puta i ponovimo samo slicne rezultate i A licenca je tu. Imam osecaj da je ovo bas sizifovski posao posto koliko ja vidim ni u evroligi nemaju sluha za partizan, beograd i armiju navijaca... tj bitne su samo pare, a sve ostalo je samo slag na tortu, a mi samo slag i imamo.

strasno...

pre 13 godina

Ovo nema smisla!!!!!!!!! Prica koji uslovi treba da budu, a Partizan apsolutno ispunjava te uslove!!! I zasto nam ne daju A licencu??? Stvarno ne razumem...

Vladislav

pre 13 godina

Partizan:

1. Puna Hala
2. F4
3. Dominacija u regionalnoj ligi
4. Zvanicno najbolji trener Evrope - Dule Vujosevic
5. Ubedljivo najveci rasadnik talenata NA SVETU


..... Bez A licence?
Jedna velika sramota, i verovatno najveci izazov da i sledece godine pokazemo ELITI da nema kosarke bez srca!

Ajmo crno beli!

Turbonegro

pre 13 godina

Sramota za Evroligu. Neka, i treba da nas se plasite, da nam pretite sa sudijama, sa kaznama, da zastrasujete klub pred odlazak u Pariz sa ponasanjem trenera i igraca na terenu.
Ali znajte jedno, onih 20.000 ljudi nije se okupilo da bi gledalo vasu ligu, nego NAS klub!

Jabilondo

pre 13 godina

Au, Nemachka, Francuska, Poljska!? Pa ova izjava u prevodu znachi: zabole nas za kvalitet, zelimo samo da obrcemo novac.

Tuzno je shto kosharka u Evropi ide u ovom pravcu, a toliko se priblizila NBA ligi. Vrhunski fudbal je odavno pojeo novac, sada ce to isto uraditi i sa kosharkom. Nazalost, izgleda da je ova sezona Partizana poslednji pokushaj malih (a opet i velikih timova) da postave sport ispred novca.

S2par

pre 13 godina

Dobro,bar je bio iskren i rekao "trebaju na bogati i elita"!Hvala na iskrenosti i puno pozdrava uz mnogo psovki i rechi koje se ovde zabranjene!

Ironični kritičar

pre 13 godina

Još jedan primjer demokratije na djelu. Bjelosvjetski moćnici određuju norme ponašanja. Forma je ispred suštine. Uz parolu: "Profit prije svega", idemo naprijed u bolje sutra.

Pitam se, zašto, prateći ovu filozofiju, ne dozvoliti igračima da koriste doping sredstva... I to bi povećalo profite jer bismo gledali bolje utakmice (više skačemo, brže trčimo...). A mogli bismo genetskom inženjeringom praviti timove koji će igrati F4 za 20-tak godina. Isplati se čekati 20 godina... profit će biti veći za 3,4%.

Možda zvučim kao neki cinik, ali, ljudsko društvo ne ide u pravom smjeru. Sve srušiše, počev od književnosti, muzike, sporta... "Hljeba i igara" - nekad bilo. Sad je "Novca i igara".

Tužan sam, veoma sam tužan.

Besno The Pile

pre 13 godina

Pa ovo je strasno,nemam reci da opisem kakvu je reakciju izazvala ova vest kod mene...umesto da se otvaraju u duhu(timske)kosarke i pruzaju svakom sansu(nesto nalik LS u fudbalu),ovi samo jos vise stezu kais i zgrcu novce za sebe.Na kraju ce se igrati samo sa 4 tima...nece biti vise EL nego ML(Money League)...ajde onda da se ne igraju nacionalni sampionati nego lepo nek raspisu konkurs koliko novaca kosta mesto u ML i ko ispuni te uslove nek igra,a ostali nek se slikaju...trulog li kapitalizma

Grand Master

pre 13 godina

Poruka je jasna, država je siromašna, klub nema para kao zapadni klubovi, nema veze što je među četiri u evropi, A licencu treba platiti. Kakva mafija.

гробар до гроба

pre 13 godina

Није ми јасно како су до А лиценце дошли: Реал, Уникаха, Ефес, Жалгирис, Локоматика и Фенербахче. Реал јесте 8. пута био првак Европе али је то давно било а задњих 6 година нема боље резултате од Партизана, о осталим клубовима које сам навео нећу ни да говорим. Једини параметар овде је Новац и бити из Шпаније која има 4 а представника у 4 групе

Gradjanin Provincije

pre 13 godina

Ovo je sramota za celu Evroligu,par spanaca i italijana vode klucnu rec,neka ih je sramota,a Partizan ce izaci iz svega ovoga mnogo jaci to je sigurno,sada Partizan treba da zapne i da im pokaze zube i sledece godine opet na F4 i da uzme titulu,a noda cemo videti ko ce da se pusi od nervoze!!! Neka vas je sramota i stid Gospodine Bertomeu,Partizan je dokazao kako se kosarka igra-umecem i srcem,a sta vi dokazujete ovim cinom!!!! PARTIZAN SAMPION!!!!

red devil 011

pre 13 godina

„To su teorijske brige, a mi ne volimo da govorimo ’bogati’ i ’siromašni’. Vi dolazite iz Beograda i imali ste u petak potvrdu šta može da uradi klub bez mnogo novca. Partizan je najbolji pokazatelj da se u Evroligi može biti uspešan vrednim radom, koji je konstantno dobar. Tada možeš svakog da pobediš, bez obzira na budžet“

Znaci ako Partizan igra u skladu sa svojim budzetom i ostvari nula pobeda onda je to ok posto nije neuobicajeno i onda naravno nema sta da se prica o "A licenci", iako je to najbolji klub na prostoru bivse SFRJ. Ali ako Partizan 3 godine zaredom pravi CUDO i tim rezultatima ZASLUZI bez ikakve sumlje tu A licencu, onda ih za to cudo treba nagraditi tako sto im licencu ne damo (a da su bogatiji tim dali bi im!), jer toboze oni imaju tako dobar sistem rada pa im to ni ne treba. Sta ce njima A licenca koja bi SIGURNO donela jednog velikog sponzora u Partizan sa kojim bi postojao visegodisnji ugovor...bolje da se saceka nekoliko susnih godina koje ce pre ili kasnije doci, pa da se i Partizanu preti katancem kao sada Zvezdi u ovoj nasoj pre pre siromasnoj ligi. To celnicima EL odgovara iz nekog samo njima znanog razloga. Vrlo je jednostavno, kada bi njima odgovaralo da se siromasni timovi iz evropskih zemalja drugog i treceg reda dizu iz pepela i stizu do final foura i slicno, onda bi nagradili i podrzali takve timove sa A licencom, i tako sto bi pustili jos jedan tim iz doticne nacionalne lige da ucestvuje. Kakvi licemeri...

NIkola

pre 13 godina

Da rezimiram, znaci PARTIZAN nece dobiti licencu zato sto SIENA ima malu halu. Sta bre ti pricas, kakvo je ovo objasnjenje.
Kako bih te cedio na toj konferenciji sve dok mi sa menadzerskom happy facom ne kazes pravi razlog,

nenad

pre 13 godina

ja mislim da treba srbiji zabraniti da igra i evropska prvenstva u kosarci...mislim da je pametnije da igraju engleski lordovi,svedski plemici...uzas kuda ide ova evropska kosarka

fatboy

pre 13 godina

ovaj lažov bartomeu stalno muti!boli njih uvo za rezultate!!!samo su pare bitne...to je privatno takmičenje(evroliga)i njih ne zanima sport već samo profit...tako da znamo šta nam se sprema kad je ovakav ohlosh u pitanju...

Bojan

pre 13 godina

E steta... A licenca bi nam mnogo pomogla i sa sponzorima i sa budzetom. Nisam pesimista, ali sam se nadao da ako dobijemo tu A licencu da cemo dobiti boljeg sponzora i mozda moci da zadrzimo igrace... ovako nema smisla. A licencu dobijaju samo bogati, razumem predstavnike evrolige, nece da dozvole da im neki klub sa a licencom propadne. jer CSKA kad mora da mu se smanji budzet ZA 5-6 miliona on proda 2-3 igraca i time se smanje troskovi plata i sve ok. Partizanu kada bi se budzet smanjio toliko on nebi postojao. I da smo prvaci evrope tri puta za redom tesko bi dobili to sto zasluzujemo, a dovoljno je da poboljsamo budzet par puta i ponovimo samo slicne rezultate i A licenca je tu. Imam osecaj da je ovo bas sizifovski posao posto koliko ja vidim ni u evroligi nemaju sluha za partizan, beograd i armiju navijaca... tj bitne su samo pare, a sve ostalo je samo slag na tortu, a mi samo slag i imamo.

Vladislav

pre 13 godina

Partizan:JSD

1. Puna Hala-BUDALA
2. F4-POČEŠI ME NA
3. Dominacija u regionalnoj ligi-LIDER U REGIONU I VASIONU
4. Zvanicno najbolji trener Evrope - Dule Vujosevic-DOBIO TRG U ZOO-VRTU U BG KAO NAGRADU
5. Ubedljivo najveci rasadnik talenata NA SVETU -xa xa xa xa
(FeboZg, 9. maj 2010 15:43)


Sine...je su li te tukli kada si bio mali? Cemu ove frustracije? Popi koji lekic bice ti bolje ;)
Ajmo crno beli!

Dule

pre 13 godina

Ovo je sasvim očekivano i to je bila domaća novinarska patka sa ubrzanim dobijanjem A licence. Partizan ima zagarantovanu još jednu godinu a ne vidim ko bi mogao i kasnije da ga ugrozi. U svakom slučaju još dve sezone se neće raspravljati i ovome a posle toga A licencu gubi Žalgiris ako se drastično ne popravi. Partizan je favorit da je dobije ali iskreno njemu ne gori pod nogama da se bije za tu licencu, jer ako ima konkurentan tim za EL svakako će imati i dovoljno bodova da izbori B licencu.

Ovo je generalno loša vest za ostale timove iz Srbije jer će očigldno u EL moći samo kroz kvalifikacije.

mare

pre 13 godina

Sramota!!!
Kakva bre Nemacka i Poljska!? Pa zna se gde se igra najbolja kosarka!!! Dzabe im pare dzabe im sve... Da je moguce povuko bih sve nase igrace iz evrope a i trenere pa da vidimo sta ce onda...

Tomislav

pre 13 godina

Mislim da je ovo puno već vijest od Final Foura EL u Beogradu, jer bi to mogao biti oproštaj Beograda, kao i cijelog prostora bivše Jugoslavije, s Euroligom. Prestrašno je da skupina bogataša može izbaciti Partizan kao jedan od najvećih klubova Europe i jednu Cibonu koja je jedan od klubova osnivača tog natjecanja. Tužno...

marsupilami

pre 13 godina

Očekivana odluka. Za utehu ostaje da smo ove sezone napokon imali isti status kod sudija kao Barsa, Olimpijakos, Pao, CSKA. Setite se samo kasapljenja u 1/4 finalima protiv Tau keramike i CSKA..

Krivokapic

pre 13 godina

Kakva sramota. Stavljaju Partizan u isti kos sa Cibonom i Olimpijom. Tako nam i treba kad igramo regionalnu ligu umesto da se vratimo promovisanju timova iz Cacka, KRagujevca, Bisa i Novog sada. Sramota za celnike KSS.

Aleksandar

pre 13 godina

„Želimo da imamo grupu stabilnih timova sa velikih tržišta..."

Sto drugim recima znaci, prvo bogati a posle boranija... Sta da radimo, oni odredjuju pravila.
Volim Partizan!!

bokac

pre 13 godina

E tek sad niko osim Partizana nece osvojiti titulu...hahahahahahahah.Ova vest ce najvise da zaboli Zvezdase iove iz Hemorfama...Sada ce Dule pred novinare i reci ce svima da niko osim Partizana u narednih 10 god nece pipnuti pehar...Ajmo crno beli. Ko da je to vazno sto necemo dobiti A licencu. Opet cemo drati sve redom u Evroligi. Daj Boze da zadrzimo ovaj tim. Medju prvim kandidatima smo za F4 sledece godine...Poz za sve Grobare

bolje je

pre 13 godina

bolje je ovako,kad bi dobili A licencu morali bi svake godine da pravimo uspehe kao sto je bio lucaj proslih godina,ovako bez pritiska igramo i bole nas brige

-Nemanja-

pre 13 godina

(brutalno, 9. maj 2010 14:39)

Makar za nas F4 nije samo tipka na tastaturi.Možete samo da se radujete ovakvim stvarima kad vaši klubovi drugačiju radost ne mogu da vam pruže.

caci

pre 13 godina

To je realnost,ali,ako partizan i sledece godine ode na F-4 dobro ce se pocesati po glavi,jer ovaj klub i ovaj grad daju nemerljivo mnogo evropskoj kosarci,a najvise energiju koja joj je neophodna.O igracima koji se probijaju kroz Partizan,o onima koji se stvaraju za svetsku kosarku ne treba pricati.ne obracajte mnogo paznje na njegove izjave,danas ovo sutra-ko zna-nesto drugo.Evroligi je cast da ima ovakve timove,publiku, ambijent i borbenost.To im je najbolji pokazatelj blizini NBA.

Dule008

pre 13 godina

Da su ove nase komsije (nacionalna manjina) dosli do 1/8 finala, glat bi dobili A licencu za sledecih 100 godina!!! Zasto je to tako i ja se pitam... ali sta mi jos treba da uradimo da bi Evropa obratila paznju na nas?!
pa bre jel oni pustaju kisu?!

aman vise!

madmax

pre 13 godina

Po toj logici A licencu moze dobiti neki ad hoc klub iz Poljske i Nemacke koje kosarka interesuje kao i ritmicka gimnastika.Onda ce biti puna hala pozorisne publike koja ce gledati tim bez ijednog domaceg igraca i skandirati ono debilno difens,difens.Kad vidim takvu atmosferu na kosarkaskoj utakmici dodje mi da razbijem tv glavom.

strasno...

pre 13 godina

Ovo nema smisla!!!!!!!!! Prica koji uslovi treba da budu, a Partizan apsolutno ispunjava te uslove!!! I zasto nam ne daju A licencu??? Stvarno ne razumem...

slobodan

pre 13 godina

Sada se otvoreno govori da vise nema veze ko postize najbolje rezultate, vec da je veliko trziste (npr. jedna nemacka koja veze nema sa kosarkom) najbitnije. Mislim da cu prestati da pratim sport.

гробар до гроба

pre 13 godina

Џаба вам новци моји синовци, џаба вам А Лиценце, буџети чврсти и судијски прсти, Партизан ипак игра најјбоље!!
Е, па да!

Djomla

pre 13 godina

Znaci nije bitno da li dobro igras ili ne, bitno je da klub ima para.. Zalosno i jadno sa njhove strane!! Ako parizan nije zasluizio licencu onda...

Babin_zub

pre 13 godina

On bar posteno kaze...malo umotano ali posteno.Sve se svodi na to da smo mi(zemlje istocne i srednje Evrope)tu samo da popunimo kvorum i damo legalnost "velikima".A tako je i u politici.Njima ne treba Srbija,Hrvatska,kao ni Litvanija,Gruzija,Rumunija...Njima trebaju batleri,bashtovani,shoferi, automehanicari,elektricari... Njima treba posluga a ne neko ravnopravan.Hvala,ali mene necete imati.

ma

pre 13 godina

Sta bre ovaj prica? Kakva more Siena, kakva Nemacka (jel imaju oni neki kosarkaski klub?), to je malo i za jutarni trening Olimpije. Jel on lud? Nek se tera sa svojom licencom, ako nece da je da - ne mora. Ali on nas vredja???

U svakom slucaju, sami smo krivi, nekada smo mi siromasni sa istoka imali najbolje lige i najbolje ekipe ali bas zbog neumesnosti da to unovcimo sada fizikalisemo po zemljama koje do pre 5 godina nisu znale sta je kosarkaska lopta.

Voleo bih da se istocne zemlje malko udruze i izbore svoja prava (mislim na srb/cro/slo/gre/tur/lit/rus). Jer ipak da nije tih zemalja ne bi bilo ni kosarke u evropi.

sax

pre 13 godina

Budzet FIBA evrolige kad je Partizan bio prvi je bio 35 mil. dem. Fond F4 je bio 5 mil. i prvi je dobio 2 mil. Sada je fond F4 500.000 e. Kradu otimaju i dele izmedju sebe i nema sanse da im se stane na put bez obzira sto nema gledalaca. A najverovatnije peru lovu velikim firmama.

crnogorac

pre 13 godina

ajte malo razmislite ! Klub koji tokom godine nema grejanje na treninzima i utakmicama, kojem trener i uprava mole za novac posle svake utakmice, de igraci ne primaju plate i bonuse ili iste kasne a drzava eh. Drzava u kojoj na dresovima kluba pozivaju da ih pomognete sms, de tajkuni hoce da uniste klubova da bi poslali svoje menadzere da ih spase kao i industriju bla bla bla itd. Mene boli ali Evropa je napravljena radi sigurnosti a sada posle Grcke imaju strah da im se to ne desi ni u proizvodnji smokia a ne u kosarci koja donosi mnogo novcag. Mi to mozemo da prihvatimo ili ne a u stvari bicete i pitani jednoga dana za to : DA LI ZELITE U EVROPU ILI NE tj ocete da budete sa bugarima madjarima rumunima i hrvatima novi Kongo i prihvatite kolonijalizam. Najvece je kazu bogatsvo zadrzati zdravu seljacku logiku pa ti sve bude jasnije i ne sekiras se puno vec ostajes realan

Napred Parizan

pre 13 godina

Meni je u neku ruku i drago da nismo dobili tu A licencu, jer i ne bih zeleo uopste da stavljam u isti kos Partizanove momke sa ovim preplacenim cirkusantima...Bolje je ovako, samo su nam dali motiv vise da osvojimo sledece godine Evroligu...

Vlada

pre 13 godina

Zbogom kosarko. Ovo nema veze sa zivotom. Svaka cast Partizanu, ali imati obezbedjeno ucesce u Evroligi cak i ako nisi sampion je nenormalno. Ovi iz Uleba zele da stvore cirkus poput NBA a ne da nastave igru po sportskim merilima. U trenutku kad je Uleb dobio primat nad Fibom pocelo je odumiranje prave kosarke. Vise to necu da gledam. Tako ce biti i u fudbalu ako oforme ligu najjaci i nabogatiji. I onda ni fudbal vise necu da gledam. Jebo kapitalizam.

milossan

pre 13 godina

Zanimljivo je da najviše A licenci imaju dve zemlje koje zajedno imaju preko 1.000 milijardi (slovima: hiljadu milijardi!) EUR spoljnog duga! Neka mi sada neko objasni (iako sam diplomirani ekonomista) na kojoj realnoj osnovi počiva bogatstvo njihovih evroligaša sa A licencom.

Nesalomljivi...

pre 13 godina

Preslikana priča iz života generalno. Bogati će uvijek biti privilegovani, siromašni uvijek gaženi, bez obzira koliko su bolji, darovitiji, pošteniji, moralniji. Takav je sistem vrijednosti u ovom poremećenom svijetu, punom manipulacija i ništavnih srebroljubaca.

Batamarko-Caribrod

pre 13 godina

Kakva su bre ovo došla vremena u košarci...Ne trpe evropski velikani da ih neko razbija za džabe, precenjeni igrači da gube od golobradih mladića, prepotentni treneri da se pravdaju gazdama, da se njihova publika divi drugima - makar taj drugi bio i NAŠ PARTIZAN... ALI NAŠ PARTIZAN ĆE OPET RAZBIJATI VELIKANE, OPET ĆE PRKOSITI PRECENENIM LIKOVIMA, OPET ĆE ZAZIRATI TRENERI OD DUŠKA VUJOŠEVIĆA, A NJIHOVI NAVIJAČI OD NAS - VERNIH GROBARA !!!

Hogar

pre 13 godina

Nece ULEB sirotinju koja ima dugove, nema sponzore,nema halu. Buducnost ULEB-a se krece ka ujednacavanju pravila sa NBA i ulazak u NBA. Evo vec od ove nove sezone se trojka pomera kao u NBA pravila se priblizavaju NBA.Za koju godinu ce se osnovati Evropska divizija NBA. Kako bi Partizan placao prelete preko bare. A Bora Stankovic se protivio osnivanju ULEB-a. Procitajte na sajtu ULEB izjavu Bartolomeu-a gde kaze da uskorije vreme ni jedna ekipa sa balkana nece dobiti A licencu jer su mala trzista i da im je cilj ekipe iz Nemacke, Poljske.Nemojte da se lozite

Uros

pre 13 godina

Ovo je da se svakom ljubitelju kosarke prevrne zeludac... Nebitno da li je u pitanju Partizan... Ovaj covek prica o 'proizvodu'... 'zelimo bogate kod nas'... Strashno... daj odmah da se u pravila doda i jedan bankomat pored terena, pa u tajmautu sidje direktor kluba i uplati kintu, a broj poena se poveca... Pa na kraju ALL IN, kao u pokeru, pa ko ima vise, pobedjuje... Texas hold 'em je za ovo sport...

JA

pre 13 godina

Partizan ispunjava sve uslove za A licencu ali problem je sto nema novca kao sto ima Zalgiris ili Real koji poslednjih pet godina nista nisu uradili u Evropi,i Partizan se nalazi u grupi klubova gdje su Cibona ili Olimpija,to je smijesno.Ako Partizan zadrzi tim iz ove sezone i jos se malo pojaca onda ce sledece godine biti glavni favorit za osvajanje evrolige.
Napred Partizan!!!

Ivan

pre 13 godina

Kakve bre licence i gluposti. Evro Ligu treba da igraju prvaci svojih zemalja... isto kao u fudbalu. Najjače lige neka daju više direktnih učesnika, slabije manje, ostali neka igraju kvalifikacije. Krajnje jednostavno. Ove licence su teška glupost, zato je gledanost košarke u poređenju sa fudbalom smešna. Domaća prvenstva su izgubila draž i smisao.

samo kažem

pre 13 godina

Febo jesi li ti skoro nešto ....?
Skini se malom sa tastature, prošetaj ... cure, čist vazduh, ma život je lep!
Gde si pokupio toliko patosa, strašno, nešto mi te žao dođe.

Aleksandar

pre 13 godina

Zbog ovih stvari je i doslo do racepa u FIBA pre desetak godina. Osnovan je ULEB od clanova koji su bili za komercijalizaciju takmicenja. Cak su prve sezone igrane dve lige. ULEB i Suproliga. Naravno, bogati su prisli ULEB-u, te je Suproliga propala a time i struja koja je buducnost kosarke videla prvenstveno u sportskom nadmetanju a ne u novcu.

sharga

pre 13 godina

Bedno!!! Navijac sam Crvene Zvezde ali samo jadni i mali ljudi mogu da smisljaju ovako glupe izgovore kao Bartomeu! Da su pametni Rusi pa da se napravi jedna liga na Istoku. Neka Evroligu igraju Djirona i Manresa... Nama neka je za nauk jer mi Srbi smo sami krivi sto smo totalno ispusili kada je u pitanju status u Evropi. Na primeru kosarke jos jednom smo dokumentovali koliko smo uspesni u unistavanju svega naprednog sto imamo.

dexter

pre 13 godina

zrenjaninci,molim lepo i drugi put.....nama A licenca i ne treba tako bitno jer i bez nje mozemo.ALI imajte na umu da ako dodjete do EL zahvalite se nama.Nadam se da ste srecni sada....

PAOK

pre 13 godina

Jedan ovaj lik.Ko da je predsednik FIFE,a ne EUROLIGE.Prica neke sasvim bezvezne stvari.Da bi neko prezentovao ovo takmicenje mora svaka pobdeda da se plati barem pola od one u fudbalskoj ligi ampiona,a ne bednih 7000 eura.I da ucesnik fajnal fora dobije barem milion eura.Kakvi Nemci,pa koji tim iz te zemlje ima kvalitet za Euroligu,nijedan.Sto se tice posecenosti,Fener je imao sjajnu posetu tj.uvek punu halu dok je bilo rezultata,kako sad rezultata nemaju,nema ni navijaca.Euroliga nije do kolena NBA,sto se tice finansija,marketinga,i posete na utakmicama.Da nisu Partizan,Pao,Makabi,i ponekad Fener,ovo tkmicenje bi bilo besmisleno.

Justice for all

pre 13 godina

Ovo je bez veze, Partizan je to svojim radom i rezultatima zaslužio.Nikada ne navijam za Partizan, ali ovo je stvarno nepravda!!!

Cmanke

pre 13 godina

Kada cujem ovakve izjave bude mi jos draze sto su u zvanicnom izboru za 50 najvaznijih ljudi za razvoj Evrolige, cak desetorica Srbi...i drago mi je sto smo ponovo podigli nreprezentaiju, sto je Teo MVP, sto je Partizan opet na F4...a oni neka pate sto poljska, nemacka ili francuska kosarka nikada nece biti ni blizu srpske

Rutiner

pre 13 godina

Hteli ste ULEB, dobili ste ga!

Kada je Bora Stankovic svojevremeno digao glas protiv ULEB-a bio je ucutkivan. Nas savez ispocetka nije zeleo da ima ista sa tim smutljivcima. I, evo, na sta to lici. Igraju jedni te isti - nije bitno da li si kvalitetan. Nema oganicenja u budzetima. Otvoren put ka "dominacij"...

brutalno

pre 13 godina

"Ali, istina je da hoćemo da budemo elita i da elita bude kod nas. A to Partizan svakako nije"

otvorite oci grobari, lepo je da dizete sebe iznad neba, ali surova realnost je nesto potpuno drugo! Vi ste nesto poput dinama iz kijeva u fudbalu. znaci tu ste negde, nista spektakularno, obican prosek...

еуроскептик

pre 13 godina

@црногорац
свака част на коментару.
толико о уједињеној европи и свим благодетима које нас чекају када нас они пригрле у своје наручје. Добра порука свим напаљеним евопејцима и заговорницима надолазећег раја у виду уласка у европску унију. Господо са трулог запада, СРБИН је још у 14 веку јео виљушком, док су дивљаци кидали месо рукама и зубима. Више волим руско г**но, него америчку или западноевроску чоколаду.
Нека своје лиценце и све те новокомпоноване мафијашке и рекеташке глупости набију себи тамо где не сија светло.
Њихови возови свакако убрзано јуре у пропаст у сваком смислу и треба их пустити да иду тамо куда су кренули без нас.

Srdjan

pre 13 godina

Ne razumem u cemu je problem!?To samo znaci da cemo i dalje morati da gazimo ove indijance u NLB i da osvajamo jos vise trofeja kako bi igrali evroligu,prosto!!!

Mika NS

pre 13 godina

Turska - 82 miliona stanovnika
Francuska - 65 miliona stanovnika
Poljska - 40 miliona stanovnika... dakle oko 200 miliona potencijalnih kupaca karata EL!
Logika kojom se rukovodi EL!
Srbija sa 8 miliona stanovnika i malim trzistem potencijalnih kupaca EL proizvoda(karti, majica, suvenira)im nije zanimljiva.
Partizan im je dobro dosao samo kao izgovor da se ne radi samo o parama tako da ova vest i ne cudi mnogo...

Marko

pre 13 godina

Dzaba sve kad pare vrti gde burgija nece.Tako je bilo i bice dok je sveta i veka. Partizan ce da dobije licencu kada i Zvezda bude prvak Srbije u kosarci... :(

dripačka posla

pre 13 godina

zamislite kad partizan ne moze da dobije a licencu koliko su onda tek drugi siromasniji od nas a tek koliko su daleko od nas. znate na koga mislim.

pera

pre 13 godina

Mislim da ovde pojedinci nisu u pravu.Da je Partizan dobio A licencu ,to ne znaci da bi na pr. 2. na tabeli (a Partizan bude 1.) u nasem sampionatu mogao u Evroligu. Pa pogledajte na pr. litvansku ligu, gde Zalgiris uvek igra EL nebitno da li je sampion on uili Ritas, a Ritas je igra samo u sezonama posle osvajanja Evro(Uleb) kupa.Isto i u ostalim ligama-Spanija,Italija..., ne znaci da posto 4 Spanska tima imaju ugovor sa EL da to otvara mesto jos nekim timovima da je igraju.Da ne bude zabune, grobar sam, i krivo mi je sto nismo dobili A licencu, ali bar nama to ne predstavlja neki problem sto se tice igranja u EL...

branko_84_LAzarevac

pre 13 godina

sramota!!! ovaj jasno kaze da hoceju samo bogate klubove,strasno! hoce poljsku,francusku,nemacku...sarbija ima vise osvojenih trofeja od svih njih zajedno.partizan je jedina svetla tacka u ovoj evro ligi .
para vrti gde burgija nece,sve se pretvorilo u novac...zapadnjacki kapitalizam -smradovi
Zvezdas

Sve je politika, sve je ekonomija

pre 13 godina

Deco, eto sad znate kakva su pravila igre u Evropi. I da mi glasate za pristupanje Evropskoj uniji na narednom referedumu.

cantona-7

pre 13 godina

Šta reći na komentare čoveka koji pakosno izjavljuje saučešće Daniloviću, a ovde iznosi opservaciju pod naslovom ''JSD Partizan''. Hrvati su uvek bili operisani od humora.

marko

pre 13 godina

Pa ko je uopste i ocekivao licencu. Koga zanima Srbija i Partizan. Zasto bi bacali pare na nas kad imaju "svoje" klubove.Ovo jeste ogroman uspeh Partizana ali nazalost pamte se samo pobednici. Mi mozemo samo da kazemo kako je malo falilo. Nekako je nama u krvi da od pobede napravimo poraz(nisam konkretno mislio na Part.-olimp.) i da posle velicamo poraz.

Mare

pre 13 godina

Nazalost, tako je danas u svakom segmentu drustva, pa i u sportu. Gospodin Bertomeu je rekao surovu istinu na kojoj mu ne treba nimalo zameriti.

FeboZg

pre 13 godina

jel zna neko gde je sledeci fajnal for evrolige?
(David, 9. maj 2010 17:31)

Mislim u Paraćinu..ali i Knjaževac vrlo dobro kotira...ja sam za Zair...pardon Čair..takvih navijača europa nema garant

g4

pre 13 godina

Kako da Partizan dobije A licencu a ne zna se da li ce obezbediti i onih 3 miliona u budzetu koji zavise od toga hoce li Partizan uci medju 8 i da li ce imati 2-3 utakmice u Areni pod uslovom da se napuni?

Anony

pre 13 godina

Naravno da se EL ne isplati da igra partizan.Da bi klub bio uspesan postoje dva nacina.Prvi da imas skupo placene dobre sutere trojkase..atraktivne igrace.Drugi nacin je ubacis 3-4 visoka prosecna studenta da "grizu" za 1000-2000e mesecno.I na maloj povrsini tj. terenu kakav je kosarkaski fizicki je nemoguce boriti se protiv takve taktike,sem ako se ne radi o vanserijskim igracima(kakvih u evropi nema trenutno).Zato partizan igra isto i protiv "najboljih" i protiv solidnih ekipa.Svi pricaju o makabiju koji mora da daje milione za neke prosecne igrace,e pa to je zato sto Izraelci po konstituciji ne prelaze 1.70,i naravno da moraju da placaju skupo za bilo kog kosarkasa,kod nas je kosarka skoro popularna kao fudbal mozes da biras kog ces da dovedes za 1000e da igra.

GORAN

pre 13 godina

Sta prica ovaj covek?Da li je on normalan?Kako to da klubovi iz Francuske,Nemacke,Poljske,koji nsu nikada presli ni prvu fazu evro lige imaju A licencu a nasi klubovi koji svake godine osvajau evropu ne mogu da imaju A licencu.

C'est la Serbie

pre 13 godina

Ma Zvezda je kriva! Ne, Bora Stankovic je kriv! Ne, Zoran Radovic je kriv! Ma Opaca je kriv! Ipak je Lale Lucic sve to zakuvao! Mozda i Mirko Pavlovic? Hmmm koliko protivnika malog partizana c c c

FeboZg

pre 13 godina

Partizan bez licence..europski gigant...zna se koji klub igra EL od početka 90-tih i igrat će je do daljnjega...čik pogodi...to nije Partizan

realnost

pre 13 godina

Dok se ne bude resio problem piraterije ( ukljuci tu prenose, snimke, opremu, rekvizite, video-igrice...) i keteringa, drugi ce imati prednost.

FeboZg

pre 13 godina

Partizan:JSD

1. Puna Hala-BUDALA
2. F4-POČEŠI ME NA
3. Dominacija u regionalnoj ligi-LIDER U REGIONU I VASIONU
4. Zvanicno najbolji trener Evrope - Dule Vujosevic-DOBIO TRG U ZOO-VRTU U BG KAO NAGRADU
5. Ubedljivo najveci rasadnik talenata NA SVETU -xa xa xa xa

ZooM2

pre 13 godina

Problem je ipak balkonaskog mentaliteta. Klub na cijim je utakmica uobicajni navijacki folklor paliti zastave zapadnoh susjeda, nema sta da trazi medju civiliziranom kosarkaskom elitom.

Dejan

pre 13 godina

A jeste opiceni... Kakva sada svadja izmedju Hrvata i Srba ? Ovo se odnosi i na jedne i druge i trece. Napraviti ce isto sa kosarkom kao sto su napravili sa rukometom i nogometom. Eto, to ceka i kosarku. Samo kosarka je daleko 'opasnija', jer se zeli napraviti europska divizija NBA lige. Cinjenica stoji da klubovi s ovih prostora nemaju puno navijaca ( u europskim okvirima), a da ne pisem o tome da su uvijek u financijskim poteskocama. K tome radi se o generalno siromasnim trzistima pa je i mogucnost same zarade minimalizirana. Sve u svemu, para vrti gdje burgija nece. A to tko je koliko cega osvojio, to je najmanje briga one kojima je samo do para. Znam da to sve boli one pljuvace guma lige, ali sto se moze. Red je da shvatimo da smo u biti nitko i nista sto se tice klupskog sporta - osim mozda vaterpola, ali to ionako namjeravaju unistiti, prema pricama da postoji mogucnost ukidanja istoga na OI.

Mance

pre 13 godina

....pod hitno organizovati ligu istocne Evrope...pa nek se basketom na zapadu bavi plemicka bogata govnarija i bivse nba zvezdice....jebali ih propisi, licence, zahtevi sta bi sa SPORTOM....

NBA

pre 13 godina

Umesto da pustimo da nam osecanja prevladaju razum.EL zeli da u bliskoj buducn. postane jedna od divizija NBA lige.Partizan se na pocetku svake sezone batrga u problemu sa budzetom.Moze li on da priusti 2-3prekookean. leta nedeljno uz sve ostale troskove?

brutalno

pre 13 godina

"Ali, istina je da hoćemo da budemo elita i da elita bude kod nas. A to Partizan svakako nije"

otvorite oci grobari, lepo je da dizete sebe iznad neba, ali surova realnost je nesto potpuno drugo! Vi ste nesto poput dinama iz kijeva u fudbalu. znaci tu ste negde, nista spektakularno, obican prosek...

FeboZg

pre 13 godina

Partizan bez licence..europski gigant...zna se koji klub igra EL od početka 90-tih i igrat će je do daljnjega...čik pogodi...to nije Partizan

FeboZg

pre 13 godina

Partizan:JSD

1. Puna Hala-BUDALA
2. F4-POČEŠI ME NA
3. Dominacija u regionalnoj ligi-LIDER U REGIONU I VASIONU
4. Zvanicno najbolji trener Evrope - Dule Vujosevic-DOBIO TRG U ZOO-VRTU U BG KAO NAGRADU
5. Ubedljivo najveci rasadnik talenata NA SVETU -xa xa xa xa

C'est la Serbie

pre 13 godina

Ma Zvezda je kriva! Ne, Bora Stankovic je kriv! Ne, Zoran Radovic je kriv! Ma Opaca je kriv! Ipak je Lale Lucic sve to zakuvao! Mozda i Mirko Pavlovic? Hmmm koliko protivnika malog partizana c c c

ZooM2

pre 13 godina

Problem je ipak balkonaskog mentaliteta. Klub na cijim je utakmica uobicajni navijacki folklor paliti zastave zapadnoh susjeda, nema sta da trazi medju civiliziranom kosarkaskom elitom.

FeboZg

pre 13 godina

jel zna neko gde je sledeci fajnal for evrolige?
(David, 9. maj 2010 17:31)

Mislim u Paraćinu..ali i Knjaževac vrlo dobro kotira...ja sam za Zair...pardon Čair..takvih navijača europa nema garant

g4

pre 13 godina

Kako da Partizan dobije A licencu a ne zna se da li ce obezbediti i onih 3 miliona u budzetu koji zavise od toga hoce li Partizan uci medju 8 i da li ce imati 2-3 utakmice u Areni pod uslovom da se napuni?

Krivokapic

pre 13 godina

Kakva sramota. Stavljaju Partizan u isti kos sa Cibonom i Olimpijom. Tako nam i treba kad igramo regionalnu ligu umesto da se vratimo promovisanju timova iz Cacka, KRagujevca, Bisa i Novog sada. Sramota za celnike KSS.

marko

pre 13 godina

Pa ko je uopste i ocekivao licencu. Koga zanima Srbija i Partizan. Zasto bi bacali pare na nas kad imaju "svoje" klubove.Ovo jeste ogroman uspeh Partizana ali nazalost pamte se samo pobednici. Mi mozemo samo da kazemo kako je malo falilo. Nekako je nama u krvi da od pobede napravimo poraz(nisam konkretno mislio na Part.-olimp.) i da posle velicamo poraz.

Mare

pre 13 godina

Nazalost, tako je danas u svakom segmentu drustva, pa i u sportu. Gospodin Bertomeu je rekao surovu istinu na kojoj mu ne treba nimalo zameriti.

Vladislav

pre 13 godina

Partizan:

1. Puna Hala
2. F4
3. Dominacija u regionalnoj ligi
4. Zvanicno najbolji trener Evrope - Dule Vujosevic
5. Ubedljivo najveci rasadnik talenata NA SVETU


..... Bez A licence?
Jedna velika sramota, i verovatno najveci izazov da i sledece godine pokazemo ELITI da nema kosarke bez srca!

Ajmo crno beli!

bokac

pre 13 godina

E tek sad niko osim Partizana nece osvojiti titulu...hahahahahahahah.Ova vest ce najvise da zaboli Zvezdase iove iz Hemorfama...Sada ce Dule pred novinare i reci ce svima da niko osim Partizana u narednih 10 god nece pipnuti pehar...Ajmo crno beli. Ko da je to vazno sto necemo dobiti A licencu. Opet cemo drati sve redom u Evroligi. Daj Boze da zadrzimo ovaj tim. Medju prvim kandidatima smo za F4 sledece godine...Poz za sve Grobare

NBA

pre 13 godina

Umesto da pustimo da nam osecanja prevladaju razum.EL zeli da u bliskoj buducn. postane jedna od divizija NBA lige.Partizan se na pocetku svake sezone batrga u problemu sa budzetom.Moze li on da priusti 2-3prekookean. leta nedeljno uz sve ostale troskove?

еуроскептик

pre 13 godina

@црногорац
свака част на коментару.
толико о уједињеној европи и свим благодетима које нас чекају када нас они пригрле у своје наручје. Добра порука свим напаљеним евопејцима и заговорницима надолазећег раја у виду уласка у европску унију. Господо са трулог запада, СРБИН је још у 14 веку јео виљушком, док су дивљаци кидали месо рукама и зубима. Више волим руско г**но, него америчку или западноевроску чоколаду.
Нека своје лиценце и све те новокомпоноване мафијашке и рекеташке глупости набију себи тамо где не сија светло.
Њихови возови свакако убрзано јуре у пропаст у сваком смислу и треба их пустити да иду тамо куда су кренули без нас.

Dule008

pre 13 godina

Da su ove nase komsije (nacionalna manjina) dosli do 1/8 finala, glat bi dobili A licencu za sledecih 100 godina!!! Zasto je to tako i ja se pitam... ali sta mi jos treba da uradimo da bi Evropa obratila paznju na nas?!
pa bre jel oni pustaju kisu?!

aman vise!

Turbonegro

pre 13 godina

Sramota za Evroligu. Neka, i treba da nas se plasite, da nam pretite sa sudijama, sa kaznama, da zastrasujete klub pred odlazak u Pariz sa ponasanjem trenera i igraca na terenu.
Ali znajte jedno, onih 20.000 ljudi nije se okupilo da bi gledalo vasu ligu, nego NAS klub!

realnost

pre 13 godina

Dok se ne bude resio problem piraterije ( ukljuci tu prenose, snimke, opremu, rekvizite, video-igrice...) i keteringa, drugi ce imati prednost.

Vladislav

pre 13 godina

Partizan:JSD

1. Puna Hala-BUDALA
2. F4-POČEŠI ME NA
3. Dominacija u regionalnoj ligi-LIDER U REGIONU I VASIONU
4. Zvanicno najbolji trener Evrope - Dule Vujosevic-DOBIO TRG U ZOO-VRTU U BG KAO NAGRADU
5. Ubedljivo najveci rasadnik talenata NA SVETU -xa xa xa xa
(FeboZg, 9. maj 2010 15:43)


Sine...je su li te tukli kada si bio mali? Cemu ove frustracije? Popi koji lekic bice ti bolje ;)
Ajmo crno beli!

crnogorac

pre 13 godina

ajte malo razmislite ! Klub koji tokom godine nema grejanje na treninzima i utakmicama, kojem trener i uprava mole za novac posle svake utakmice, de igraci ne primaju plate i bonuse ili iste kasne a drzava eh. Drzava u kojoj na dresovima kluba pozivaju da ih pomognete sms, de tajkuni hoce da uniste klubova da bi poslali svoje menadzere da ih spase kao i industriju bla bla bla itd. Mene boli ali Evropa je napravljena radi sigurnosti a sada posle Grcke imaju strah da im se to ne desi ni u proizvodnji smokia a ne u kosarci koja donosi mnogo novcag. Mi to mozemo da prihvatimo ili ne a u stvari bicete i pitani jednoga dana za to : DA LI ZELITE U EVROPU ILI NE tj ocete da budete sa bugarima madjarima rumunima i hrvatima novi Kongo i prihvatite kolonijalizam. Najvece je kazu bogatsvo zadrzati zdravu seljacku logiku pa ti sve bude jasnije i ne sekiras se puno vec ostajes realan

Jabilondo

pre 13 godina

Au, Nemachka, Francuska, Poljska!? Pa ova izjava u prevodu znachi: zabole nas za kvalitet, zelimo samo da obrcemo novac.

Tuzno je shto kosharka u Evropi ide u ovom pravcu, a toliko se priblizila NBA ligi. Vrhunski fudbal je odavno pojeo novac, sada ce to isto uraditi i sa kosharkom. Nazalost, izgleda da je ova sezona Partizana poslednji pokushaj malih (a opet i velikih timova) da postave sport ispred novca.

dripačka posla

pre 13 godina

zamislite kad partizan ne moze da dobije a licencu koliko su onda tek drugi siromasniji od nas a tek koliko su daleko od nas. znate na koga mislim.

Ironični kritičar

pre 13 godina

Još jedan primjer demokratije na djelu. Bjelosvjetski moćnici određuju norme ponašanja. Forma je ispred suštine. Uz parolu: "Profit prije svega", idemo naprijed u bolje sutra.

Pitam se, zašto, prateći ovu filozofiju, ne dozvoliti igračima da koriste doping sredstva... I to bi povećalo profite jer bismo gledali bolje utakmice (više skačemo, brže trčimo...). A mogli bismo genetskom inženjeringom praviti timove koji će igrati F4 za 20-tak godina. Isplati se čekati 20 godina... profit će biti veći za 3,4%.

Možda zvučim kao neki cinik, ali, ljudsko društvo ne ide u pravom smjeru. Sve srušiše, počev od književnosti, muzike, sporta... "Hljeba i igara" - nekad bilo. Sad je "Novca i igara".

Tužan sam, veoma sam tužan.

Sve je politika, sve je ekonomija

pre 13 godina

Deco, eto sad znate kakva su pravila igre u Evropi. I da mi glasate za pristupanje Evropskoj uniji na narednom referedumu.

-Nemanja-

pre 13 godina

(brutalno, 9. maj 2010 14:39)

Makar za nas F4 nije samo tipka na tastaturi.Možete samo da se radujete ovakvim stvarima kad vaši klubovi drugačiju radost ne mogu da vam pruže.

bolje je

pre 13 godina

bolje je ovako,kad bi dobili A licencu morali bi svake godine da pravimo uspehe kao sto je bio lucaj proslih godina,ovako bez pritiska igramo i bole nas brige

dexter

pre 13 godina

zrenjaninci,molim lepo i drugi put.....nama A licenca i ne treba tako bitno jer i bez nje mozemo.ALI imajte na umu da ako dodjete do EL zahvalite se nama.Nadam se da ste srecni sada....

PAOK

pre 13 godina

Jedan ovaj lik.Ko da je predsednik FIFE,a ne EUROLIGE.Prica neke sasvim bezvezne stvari.Da bi neko prezentovao ovo takmicenje mora svaka pobdeda da se plati barem pola od one u fudbalskoj ligi ampiona,a ne bednih 7000 eura.I da ucesnik fajnal fora dobije barem milion eura.Kakvi Nemci,pa koji tim iz te zemlje ima kvalitet za Euroligu,nijedan.Sto se tice posecenosti,Fener je imao sjajnu posetu tj.uvek punu halu dok je bilo rezultata,kako sad rezultata nemaju,nema ni navijaca.Euroliga nije do kolena NBA,sto se tice finansija,marketinga,i posete na utakmicama.Da nisu Partizan,Pao,Makabi,i ponekad Fener,ovo tkmicenje bi bilo besmisleno.

Anony

pre 13 godina

Naravno da se EL ne isplati da igra partizan.Da bi klub bio uspesan postoje dva nacina.Prvi da imas skupo placene dobre sutere trojkase..atraktivne igrace.Drugi nacin je ubacis 3-4 visoka prosecna studenta da "grizu" za 1000-2000e mesecno.I na maloj povrsini tj. terenu kakav je kosarkaski fizicki je nemoguce boriti se protiv takve taktike,sem ako se ne radi o vanserijskim igracima(kakvih u evropi nema trenutno).Zato partizan igra isto i protiv "najboljih" i protiv solidnih ekipa.Svi pricaju o makabiju koji mora da daje milione za neke prosecne igrace,e pa to je zato sto Izraelci po konstituciji ne prelaze 1.70,i naravno da moraju da placaju skupo za bilo kog kosarkasa,kod nas je kosarka skoro popularna kao fudbal mozes da biras kog ces da dovedes za 1000e da igra.

Marko

pre 13 godina

Dzaba sve kad pare vrti gde burgija nece.Tako je bilo i bice dok je sveta i veka. Partizan ce da dobije licencu kada i Zvezda bude prvak Srbije u kosarci... :(

caci

pre 13 godina

To je realnost,ali,ako partizan i sledece godine ode na F-4 dobro ce se pocesati po glavi,jer ovaj klub i ovaj grad daju nemerljivo mnogo evropskoj kosarci,a najvise energiju koja joj je neophodna.O igracima koji se probijaju kroz Partizan,o onima koji se stvaraju za svetsku kosarku ne treba pricati.ne obracajte mnogo paznje na njegove izjave,danas ovo sutra-ko zna-nesto drugo.Evroligi je cast da ima ovakve timove,publiku, ambijent i borbenost.To im je najbolji pokazatelj blizini NBA.

red devil 011

pre 13 godina

„To su teorijske brige, a mi ne volimo da govorimo ’bogati’ i ’siromašni’. Vi dolazite iz Beograda i imali ste u petak potvrdu šta može da uradi klub bez mnogo novca. Partizan je najbolji pokazatelj da se u Evroligi može biti uspešan vrednim radom, koji je konstantno dobar. Tada možeš svakog da pobediš, bez obzira na budžet“

Znaci ako Partizan igra u skladu sa svojim budzetom i ostvari nula pobeda onda je to ok posto nije neuobicajeno i onda naravno nema sta da se prica o "A licenci", iako je to najbolji klub na prostoru bivse SFRJ. Ali ako Partizan 3 godine zaredom pravi CUDO i tim rezultatima ZASLUZI bez ikakve sumlje tu A licencu, onda ih za to cudo treba nagraditi tako sto im licencu ne damo (a da su bogatiji tim dali bi im!), jer toboze oni imaju tako dobar sistem rada pa im to ni ne treba. Sta ce njima A licenca koja bi SIGURNO donela jednog velikog sponzora u Partizan sa kojim bi postojao visegodisnji ugovor...bolje da se saceka nekoliko susnih godina koje ce pre ili kasnije doci, pa da se i Partizanu preti katancem kao sada Zvezdi u ovoj nasoj pre pre siromasnoj ligi. To celnicima EL odgovara iz nekog samo njima znanog razloga. Vrlo je jednostavno, kada bi njima odgovaralo da se siromasni timovi iz evropskih zemalja drugog i treceg reda dizu iz pepela i stizu do final foura i slicno, onda bi nagradili i podrzali takve timove sa A licencom, i tako sto bi pustili jos jedan tim iz doticne nacionalne lige da ucestvuje. Kakvi licemeri...

Grand Master

pre 13 godina

Poruka je jasna, država je siromašna, klub nema para kao zapadni klubovi, nema veze što je među četiri u evropi, A licencu treba platiti. Kakva mafija.

Gradjanin Provincije

pre 13 godina

Ovo je sramota za celu Evroligu,par spanaca i italijana vode klucnu rec,neka ih je sramota,a Partizan ce izaci iz svega ovoga mnogo jaci to je sigurno,sada Partizan treba da zapne i da im pokaze zube i sledece godine opet na F4 i da uzme titulu,a noda cemo videti ko ce da se pusi od nervoze!!! Neka vas je sramota i stid Gospodine Bertomeu,Partizan je dokazao kako se kosarka igra-umecem i srcem,a sta vi dokazujete ovim cinom!!!! PARTIZAN SAMPION!!!!

mare

pre 13 godina

Sramota!!!
Kakva bre Nemacka i Poljska!? Pa zna se gde se igra najbolja kosarka!!! Dzabe im pare dzabe im sve... Da je moguce povuko bih sve nase igrace iz evrope a i trenere pa da vidimo sta ce onda...

samo kažem

pre 13 godina

Febo jesi li ti skoro nešto ....?
Skini se malom sa tastature, prošetaj ... cure, čist vazduh, ma život je lep!
Gde si pokupio toliko patosa, strašno, nešto mi te žao dođe.

гробар до гроба

pre 13 godina

Није ми јасно како су до А лиценце дошли: Реал, Уникаха, Ефес, Жалгирис, Локоматика и Фенербахче. Реал јесте 8. пута био првак Европе али је то давно било а задњих 6 година нема боље резултате од Партизана, о осталим клубовима које сам навео нећу ни да говорим. Једини параметар овде је Новац и бити из Шпаније која има 4 а представника у 4 групе

гробар до гроба

pre 13 godina

Џаба вам новци моји синовци, џаба вам А Лиценце, буџети чврсти и судијски прсти, Партизан ипак игра најјбоље!!
Е, па да!

Napred Parizan

pre 13 godina

Meni je u neku ruku i drago da nismo dobili tu A licencu, jer i ne bih zeleo uopste da stavljam u isti kos Partizanove momke sa ovim preplacenim cirkusantima...Bolje je ovako, samo su nam dali motiv vise da osvojimo sledece godine Evroligu...

Besno The Pile

pre 13 godina

Pa ovo je strasno,nemam reci da opisem kakvu je reakciju izazvala ova vest kod mene...umesto da se otvaraju u duhu(timske)kosarke i pruzaju svakom sansu(nesto nalik LS u fudbalu),ovi samo jos vise stezu kais i zgrcu novce za sebe.Na kraju ce se igrati samo sa 4 tima...nece biti vise EL nego ML(Money League)...ajde onda da se ne igraju nacionalni sampionati nego lepo nek raspisu konkurs koliko novaca kosta mesto u ML i ko ispuni te uslove nek igra,a ostali nek se slikaju...trulog li kapitalizma

strasno...

pre 13 godina

Ovo nema smisla!!!!!!!!! Prica koji uslovi treba da budu, a Partizan apsolutno ispunjava te uslove!!! I zasto nam ne daju A licencu??? Stvarno ne razumem...

S2par

pre 13 godina

Dobro,bar je bio iskren i rekao "trebaju na bogati i elita"!Hvala na iskrenosti i puno pozdrava uz mnogo psovki i rechi koje se ovde zabranjene!

Nesalomljivi...

pre 13 godina

Preslikana priča iz života generalno. Bogati će uvijek biti privilegovani, siromašni uvijek gaženi, bez obzira koliko su bolji, darovitiji, pošteniji, moralniji. Takav je sistem vrijednosti u ovom poremećenom svijetu, punom manipulacija i ništavnih srebroljubaca.

Batamarko-Caribrod

pre 13 godina

Kakva su bre ovo došla vremena u košarci...Ne trpe evropski velikani da ih neko razbija za džabe, precenjeni igrači da gube od golobradih mladića, prepotentni treneri da se pravdaju gazdama, da se njihova publika divi drugima - makar taj drugi bio i NAŠ PARTIZAN... ALI NAŠ PARTIZAN ĆE OPET RAZBIJATI VELIKANE, OPET ĆE PRKOSITI PRECENENIM LIKOVIMA, OPET ĆE ZAZIRATI TRENERI OD DUŠKA VUJOŠEVIĆA, A NJIHOVI NAVIJAČI OD NAS - VERNIH GROBARA !!!

Babin_zub

pre 13 godina

On bar posteno kaze...malo umotano ali posteno.Sve se svodi na to da smo mi(zemlje istocne i srednje Evrope)tu samo da popunimo kvorum i damo legalnost "velikima".A tako je i u politici.Njima ne treba Srbija,Hrvatska,kao ni Litvanija,Gruzija,Rumunija...Njima trebaju batleri,bashtovani,shoferi, automehanicari,elektricari... Njima treba posluga a ne neko ravnopravan.Hvala,ali mene necete imati.

Hogar

pre 13 godina

Nece ULEB sirotinju koja ima dugove, nema sponzore,nema halu. Buducnost ULEB-a se krece ka ujednacavanju pravila sa NBA i ulazak u NBA. Evo vec od ove nove sezone se trojka pomera kao u NBA pravila se priblizavaju NBA.Za koju godinu ce se osnovati Evropska divizija NBA. Kako bi Partizan placao prelete preko bare. A Bora Stankovic se protivio osnivanju ULEB-a. Procitajte na sajtu ULEB izjavu Bartolomeu-a gde kaze da uskorije vreme ni jedna ekipa sa balkana nece dobiti A licencu jer su mala trzista i da im je cilj ekipe iz Nemacke, Poljske.Nemojte da se lozite

nenad

pre 13 godina

ja mislim da treba srbiji zabraniti da igra i evropska prvenstva u kosarci...mislim da je pametnije da igraju engleski lordovi,svedski plemici...uzas kuda ide ova evropska kosarka

branko_84_LAzarevac

pre 13 godina

sramota!!! ovaj jasno kaze da hoceju samo bogate klubove,strasno! hoce poljsku,francusku,nemacku...sarbija ima vise osvojenih trofeja od svih njih zajedno.partizan je jedina svetla tacka u ovoj evro ligi .
para vrti gde burgija nece,sve se pretvorilo u novac...zapadnjacki kapitalizam -smradovi
Zvezdas

Bojan

pre 13 godina

E steta... A licenca bi nam mnogo pomogla i sa sponzorima i sa budzetom. Nisam pesimista, ali sam se nadao da ako dobijemo tu A licencu da cemo dobiti boljeg sponzora i mozda moci da zadrzimo igrace... ovako nema smisla. A licencu dobijaju samo bogati, razumem predstavnike evrolige, nece da dozvole da im neki klub sa a licencom propadne. jer CSKA kad mora da mu se smanji budzet ZA 5-6 miliona on proda 2-3 igraca i time se smanje troskovi plata i sve ok. Partizanu kada bi se budzet smanjio toliko on nebi postojao. I da smo prvaci evrope tri puta za redom tesko bi dobili to sto zasluzujemo, a dovoljno je da poboljsamo budzet par puta i ponovimo samo slicne rezultate i A licenca je tu. Imam osecaj da je ovo bas sizifovski posao posto koliko ja vidim ni u evroligi nemaju sluha za partizan, beograd i armiju navijaca... tj bitne su samo pare, a sve ostalo je samo slag na tortu, a mi samo slag i imamo.

fatboy

pre 13 godina

ovaj lažov bartomeu stalno muti!boli njih uvo za rezultate!!!samo su pare bitne...to je privatno takmičenje(evroliga)i njih ne zanima sport već samo profit...tako da znamo šta nam se sprema kad je ovakav ohlosh u pitanju...

NIkola

pre 13 godina

Da rezimiram, znaci PARTIZAN nece dobiti licencu zato sto SIENA ima malu halu. Sta bre ti pricas, kakvo je ovo objasnjenje.
Kako bih te cedio na toj konferenciji sve dok mi sa menadzerskom happy facom ne kazes pravi razlog,

Cmanke

pre 13 godina

Kada cujem ovakve izjave bude mi jos draze sto su u zvanicnom izboru za 50 najvaznijih ljudi za razvoj Evrolige, cak desetorica Srbi...i drago mi je sto smo ponovo podigli nreprezentaiju, sto je Teo MVP, sto je Partizan opet na F4...a oni neka pate sto poljska, nemacka ili francuska kosarka nikada nece biti ni blizu srpske

Srdjan

pre 13 godina

Ne razumem u cemu je problem!?To samo znaci da cemo i dalje morati da gazimo ove indijance u NLB i da osvajamo jos vise trofeja kako bi igrali evroligu,prosto!!!

JA

pre 13 godina

Partizan ispunjava sve uslove za A licencu ali problem je sto nema novca kao sto ima Zalgiris ili Real koji poslednjih pet godina nista nisu uradili u Evropi,i Partizan se nalazi u grupi klubova gdje su Cibona ili Olimpija,to je smijesno.Ako Partizan zadrzi tim iz ove sezone i jos se malo pojaca onda ce sledece godine biti glavni favorit za osvajanje evrolige.
Napred Partizan!!!

Dule

pre 13 godina

Ovo je sasvim očekivano i to je bila domaća novinarska patka sa ubrzanim dobijanjem A licence. Partizan ima zagarantovanu još jednu godinu a ne vidim ko bi mogao i kasnije da ga ugrozi. U svakom slučaju još dve sezone se neće raspravljati i ovome a posle toga A licencu gubi Žalgiris ako se drastično ne popravi. Partizan je favorit da je dobije ali iskreno njemu ne gori pod nogama da se bije za tu licencu, jer ako ima konkurentan tim za EL svakako će imati i dovoljno bodova da izbori B licencu.

Ovo je generalno loša vest za ostale timove iz Srbije jer će očigldno u EL moći samo kroz kvalifikacije.

Aleksandar

pre 13 godina

„Želimo da imamo grupu stabilnih timova sa velikih tržišta..."

Sto drugim recima znaci, prvo bogati a posle boranija... Sta da radimo, oni odredjuju pravila.
Volim Partizan!!

slobodan

pre 13 godina

Sada se otvoreno govori da vise nema veze ko postize najbolje rezultate, vec da je veliko trziste (npr. jedna nemacka koja veze nema sa kosarkom) najbitnije. Mislim da cu prestati da pratim sport.

Djomla

pre 13 godina

Znaci nije bitno da li dobro igras ili ne, bitno je da klub ima para.. Zalosno i jadno sa njhove strane!! Ako parizan nije zasluizio licencu onda...

marsupilami

pre 13 godina

Očekivana odluka. Za utehu ostaje da smo ove sezone napokon imali isti status kod sudija kao Barsa, Olimpijakos, Pao, CSKA. Setite se samo kasapljenja u 1/4 finalima protiv Tau keramike i CSKA..

madmax

pre 13 godina

Po toj logici A licencu moze dobiti neki ad hoc klub iz Poljske i Nemacke koje kosarka interesuje kao i ritmicka gimnastika.Onda ce biti puna hala pozorisne publike koja ce gledati tim bez ijednog domaceg igraca i skandirati ono debilno difens,difens.Kad vidim takvu atmosferu na kosarkaskoj utakmici dodje mi da razbijem tv glavom.

ma

pre 13 godina

Sta bre ovaj prica? Kakva more Siena, kakva Nemacka (jel imaju oni neki kosarkaski klub?), to je malo i za jutarni trening Olimpije. Jel on lud? Nek se tera sa svojom licencom, ako nece da je da - ne mora. Ali on nas vredja???

U svakom slucaju, sami smo krivi, nekada smo mi siromasni sa istoka imali najbolje lige i najbolje ekipe ali bas zbog neumesnosti da to unovcimo sada fizikalisemo po zemljama koje do pre 5 godina nisu znale sta je kosarkaska lopta.

Voleo bih da se istocne zemlje malko udruze i izbore svoja prava (mislim na srb/cro/slo/gre/tur/lit/rus). Jer ipak da nije tih zemalja ne bi bilo ni kosarke u evropi.

Rutiner

pre 13 godina

Hteli ste ULEB, dobili ste ga!

Kada je Bora Stankovic svojevremeno digao glas protiv ULEB-a bio je ucutkivan. Nas savez ispocetka nije zeleo da ima ista sa tim smutljivcima. I, evo, na sta to lici. Igraju jedni te isti - nije bitno da li si kvalitetan. Nema oganicenja u budzetima. Otvoren put ka "dominacij"...

pera

pre 13 godina

Mislim da ovde pojedinci nisu u pravu.Da je Partizan dobio A licencu ,to ne znaci da bi na pr. 2. na tabeli (a Partizan bude 1.) u nasem sampionatu mogao u Evroligu. Pa pogledajte na pr. litvansku ligu, gde Zalgiris uvek igra EL nebitno da li je sampion on uili Ritas, a Ritas je igra samo u sezonama posle osvajanja Evro(Uleb) kupa.Isto i u ostalim ligama-Spanija,Italija..., ne znaci da posto 4 Spanska tima imaju ugovor sa EL da to otvara mesto jos nekim timovima da je igraju.Da ne bude zabune, grobar sam, i krivo mi je sto nismo dobili A licencu, ali bar nama to ne predstavlja neki problem sto se tice igranja u EL...

Tomislav

pre 13 godina

Mislim da je ovo puno već vijest od Final Foura EL u Beogradu, jer bi to mogao biti oproštaj Beograda, kao i cijelog prostora bivše Jugoslavije, s Euroligom. Prestrašno je da skupina bogataša može izbaciti Partizan kao jedan od najvećih klubova Europe i jednu Cibonu koja je jedan od klubova osnivača tog natjecanja. Tužno...

sax

pre 13 godina

Budzet FIBA evrolige kad je Partizan bio prvi je bio 35 mil. dem. Fond F4 je bio 5 mil. i prvi je dobio 2 mil. Sada je fond F4 500.000 e. Kradu otimaju i dele izmedju sebe i nema sanse da im se stane na put bez obzira sto nema gledalaca. A najverovatnije peru lovu velikim firmama.

Vlada

pre 13 godina

Zbogom kosarko. Ovo nema veze sa zivotom. Svaka cast Partizanu, ali imati obezbedjeno ucesce u Evroligi cak i ako nisi sampion je nenormalno. Ovi iz Uleba zele da stvore cirkus poput NBA a ne da nastave igru po sportskim merilima. U trenutku kad je Uleb dobio primat nad Fibom pocelo je odumiranje prave kosarke. Vise to necu da gledam. Tako ce biti i u fudbalu ako oforme ligu najjaci i nabogatiji. I onda ni fudbal vise necu da gledam. Jebo kapitalizam.

milossan

pre 13 godina

Zanimljivo je da najviše A licenci imaju dve zemlje koje zajedno imaju preko 1.000 milijardi (slovima: hiljadu milijardi!) EUR spoljnog duga! Neka mi sada neko objasni (iako sam diplomirani ekonomista) na kojoj realnoj osnovi počiva bogatstvo njihovih evroligaša sa A licencom.

Aleksandar

pre 13 godina

Zbog ovih stvari je i doslo do racepa u FIBA pre desetak godina. Osnovan je ULEB od clanova koji su bili za komercijalizaciju takmicenja. Cak su prve sezone igrane dve lige. ULEB i Suproliga. Naravno, bogati su prisli ULEB-u, te je Suproliga propala a time i struja koja je buducnost kosarke videla prvenstveno u sportskom nadmetanju a ne u novcu.

Justice for all

pre 13 godina

Ovo je bez veze, Partizan je to svojim radom i rezultatima zaslužio.Nikada ne navijam za Partizan, ali ovo je stvarno nepravda!!!

Ivan

pre 13 godina

Kakve bre licence i gluposti. Evro Ligu treba da igraju prvaci svojih zemalja... isto kao u fudbalu. Najjače lige neka daju više direktnih učesnika, slabije manje, ostali neka igraju kvalifikacije. Krajnje jednostavno. Ove licence su teška glupost, zato je gledanost košarke u poređenju sa fudbalom smešna. Domaća prvenstva su izgubila draž i smisao.

Uros

pre 13 godina

Ovo je da se svakom ljubitelju kosarke prevrne zeludac... Nebitno da li je u pitanju Partizan... Ovaj covek prica o 'proizvodu'... 'zelimo bogate kod nas'... Strashno... daj odmah da se u pravila doda i jedan bankomat pored terena, pa u tajmautu sidje direktor kluba i uplati kintu, a broj poena se poveca... Pa na kraju ALL IN, kao u pokeru, pa ko ima vise, pobedjuje... Texas hold 'em je za ovo sport...

cantona-7

pre 13 godina

Šta reći na komentare čoveka koji pakosno izjavljuje saučešće Daniloviću, a ovde iznosi opservaciju pod naslovom ''JSD Partizan''. Hrvati su uvek bili operisani od humora.

sharga

pre 13 godina

Bedno!!! Navijac sam Crvene Zvezde ali samo jadni i mali ljudi mogu da smisljaju ovako glupe izgovore kao Bartomeu! Da su pametni Rusi pa da se napravi jedna liga na Istoku. Neka Evroligu igraju Djirona i Manresa... Nama neka je za nauk jer mi Srbi smo sami krivi sto smo totalno ispusili kada je u pitanju status u Evropi. Na primeru kosarke jos jednom smo dokumentovali koliko smo uspesni u unistavanju svega naprednog sto imamo.

GORAN

pre 13 godina

Sta prica ovaj covek?Da li je on normalan?Kako to da klubovi iz Francuske,Nemacke,Poljske,koji nsu nikada presli ni prvu fazu evro lige imaju A licencu a nasi klubovi koji svake godine osvajau evropu ne mogu da imaju A licencu.

Mika NS

pre 13 godina

Turska - 82 miliona stanovnika
Francuska - 65 miliona stanovnika
Poljska - 40 miliona stanovnika... dakle oko 200 miliona potencijalnih kupaca karata EL!
Logika kojom se rukovodi EL!
Srbija sa 8 miliona stanovnika i malim trzistem potencijalnih kupaca EL proizvoda(karti, majica, suvenira)im nije zanimljiva.
Partizan im je dobro dosao samo kao izgovor da se ne radi samo o parama tako da ova vest i ne cudi mnogo...

Dejan

pre 13 godina

A jeste opiceni... Kakva sada svadja izmedju Hrvata i Srba ? Ovo se odnosi i na jedne i druge i trece. Napraviti ce isto sa kosarkom kao sto su napravili sa rukometom i nogometom. Eto, to ceka i kosarku. Samo kosarka je daleko 'opasnija', jer se zeli napraviti europska divizija NBA lige. Cinjenica stoji da klubovi s ovih prostora nemaju puno navijaca ( u europskim okvirima), a da ne pisem o tome da su uvijek u financijskim poteskocama. K tome radi se o generalno siromasnim trzistima pa je i mogucnost same zarade minimalizirana. Sve u svemu, para vrti gdje burgija nece. A to tko je koliko cega osvojio, to je najmanje briga one kojima je samo do para. Znam da to sve boli one pljuvace guma lige, ali sto se moze. Red je da shvatimo da smo u biti nitko i nista sto se tice klupskog sporta - osim mozda vaterpola, ali to ionako namjeravaju unistiti, prema pricama da postoji mogucnost ukidanja istoga na OI.

Mance

pre 13 godina

....pod hitno organizovati ligu istocne Evrope...pa nek se basketom na zapadu bavi plemicka bogata govnarija i bivse nba zvezdice....jebali ih propisi, licence, zahtevi sta bi sa SPORTOM....