Subota, 08.05.2010.

18:37

Jelena Janković bez trofeja u Rimu

Srpska teniserka Jelena Janković izgubila je od Marije Hose Martines Sančes iz Španije sa 7:6 (7-5), 7:5 u finalu turnira prve kategorije u Rimu.

Izvor: SO

Jelena Jankoviæ bez trofeja u Rimu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

84 Komentari

Sortiraj po:

Статистичар

pre 13 godina

Статистичару, изгубила је, значи, са Федом, 10 мечева. То није баш за похвалу. Тек је трећина сезоне. Али, најгоре је то што нас је Јецков пораз против Хантухове избацио из А групе. Не могу ја да се правим луд и да то не видим. Жао ми је. Нека о томе сада мисле опсесивни навијачи који су захтевали да Ана не игра.

Biće bolje

pre 13 godina

@Nebojša
Da, svih 80 komentatora tvrde da je Jelena osvojila turnir. Čak i u naslovu stoji „Jelena osvojila pehar u Rimu“- pobedila Mariju Sančes sa 7:6 7:5. Razumljiva je tvoja frustriranost...

statistika

pre 13 godina

Jelena Jankovic je ove godine dobila 20 i izgbila 9 meceva (ne racunam Fed kup). Izgleda da njoj odgovara, pa sto ne bi i nama?!

Sutra ce, na novoj WTA listi, biti na dobrom mestu.

Bravo za Jelenu!

Nebojša

pre 13 godina

Jelena Janković izgubila je sa 2:0 od Sančes, sve vreme bila je u podređenom položaju i nemojte više da lažete sebe i sve nas da je osvojila turnir. Nije! Poražena je! Priznajte to. Ne bežite namerno od istine i ne ponavljajte iste fraze i kad gubi i kad dobija. Za vas njeni porazi ne postoje. Koji joj je ovo poraz za četiri meseca? Deveti!

Djoksa

pre 13 godina

Rezai pobedila Enen,u 3setu Zistin je pokupila krompir?!Ne mogu da zaboravim lament nad Belgijank. prosle i pretprosle godine.A kad su se vratile,zlobno je komentaris. kako nase teniserke mogu sad da zaborave na titule.Sta je bilo ovo,ha?I to jos u 1kolu?!

lj.

pre 13 godina

je l' smo mi gledali isti mec, isti turnir? na kome je jelena odlicno igrala, ocigledno u najboljoj formi u skorije vreme, u kome jeste izgubila u finalu zato sto je devojka iz spanije u tom mecu bila bolja, sto je sasvim dozvoljeno u sportu. zasto se ne radujemo tome i narednim turnirima, nego odmah imamo potrebu da nekog ili nesto popljujemo? (jelenu, anu sestre williams, mariu sancez)svasta...

Singer

pre 13 godina

@Dylan Dog
Jelena i Ana zaista nisu vršnjakinje. Ali, imajte na umu da Ana dve godine nije čestito ni igrala, dok je Jelena mnogo igrala. Ana je je još više time sačuvala mladalačku snagu za vreme koje dolazi. Ona je odmorna kao moja mačka koja ništa ne radi, a spava 16 sati dnevno. Na Jeleni se video umor u meču sa Sančez i mislim da je baš to bilo presudno.

Singer

pre 13 godina

@Dylan Dog
Hvala na odgovoru. I odgovor je na visokom nivou. Kad čovek želi nešto da objasni, zaista se to ne može iskazati u tri rečenice. Jelenino izlaženje na mrežu jeste njena velika slabost i to se ne može objasniti kratko. Tu razliku najbolje uočavam kad uporedim nju i Federera na mreži. Vi ste objasnili šta radi ona a mi znamo kako on reaguje na skraćene lopte. Protiv njega to ne bi ni trebalo da rade, jer mu samo pomažu. Moje pitanje jeste uprošćeno, ali ono je imalo za cilj da ukaže na dve činjenice: Ana godinu i po dana ne trenira ozbiljno, ima 22 godine, ako sve bude išlo kako bi trebalo da se kreće karijera jedne vrhunske sportistkinje, ona bi za tri godine postigla punu zrelost i usavršila igru. Ako ona bude potpuno razvila snagu servisa i ostalih osnovnih udaraca (na mreži je bolja od Jelene), mislim da će biti vrlo jaka teniserka, spremna da osvoji još neki "grend slem". Jelena će biti u 29. godini i zato sam, uprošćeno, postavio pitanje kako mislite da će tada izgledati njihov meč. Jelena zaista nema njenu snagu, celog života igrala je duge mečeve, mnogo je hiljada kilometara pretrčala i to ne može da prođe bez posledica. Zašto Federer i sa 30 godina igra jako i lako. Zato što se u životu neje bavio maratonom, igrao je samo desnom rukom (dvoručni bekhend troši više snage nego jednoručni, pošto se ceo torzo upreže u udarac), a noge je koristio samo kad se moralo. Mene je Venus naterala da vas pitam šta će biti od Jelene za tri godine. Mislim da je i Venus, koja je udaračica, došla do kraja karijere, jer je onakav poraz protiv Jelene nagoveštaj da su godine učinile svoje. Ona nije imala snage da zaigra. Znam, bila je povređena, imala je pauzu, nije stigla da vrati punu snagu, ali u tim godinama to ide sve teže. Za razliku od vas, mislim da će Ana ostati u tenisu (ako bude htela) 3-4 godine duže od Jelene. Ana bolje udara i zato ne mora mnogo da trči i da se troši. Kolena su kao lageri. Kakvo je bilo kretanje Lindzi Devenport? Nije osećala potrebu, jer je njena igra protivnice terala na jurnjavu, ona je samo izvršavala egzekucije.
@Gnostik
Nisam bio maliciozan, nemojte me plitko tumačiti. Hteo sam da ukažem na godine, na starenje, koje neminovno utiče na igru. Vreme je relativno samo ako se čovek kreće brzinom svetlosti.

Dylan Dog

pre 13 godina

@Singer

Hvala.
Ipak, moram reći da mi nije bila želja da ovde držim predavanja i pametujem. Jedino sam smatrao da kada se daje komentar o nečemu, trebalo bi da se isti potkrepi adekvatnim činjenicama i da se bude temeljan u iznošenju stava. Nažalost, to je teško uraditi u nekoliko redova, pa su moji komentari duži nego što je uobičajeno. Bez želje da zvučim prepotentno, kao neko ko je kompetentan i ima odgovore na sva pitanja u vezi tenisa, pokušaću da iznesem svoj stav u vezi Vašeg pitanja.

Naime, vrlo je teško govoriti hipotetički i ostati ozbiljan, bez da se usvoje valjane polazne pretpostavke. Pretpostavimo da Jelena i Ana nastave sa primerenim odnosom što se tiče predanosti tenisu, ne eksperimentišu nepotrebno, obe ostanu zdrave i, konačno, sačekaju sa proširenjem porodice.
A sada da pokušamo da sagledamo teniske mane ovih teniserki i mogućnost otklanjanja/smanjivanja njihovog negativnog uticaja (smataram da su teniske vrline svima poznate).

Anini nedostaci su nedovoljno agilno kretanje i relativno skromna kongnitivna reakcija u toku same igre (tj. nesposobnost svesnog i brzog prilagođavanja trenutnoj situaciji na terenu i menjanja taktike u hodu - kako bi se u datim uslovima što bolje eksploatisale loše strane protivnice, a istakle svoje prednosti). Smatram da te nedostatke teško da može da promeni bitnije (samo može umanjiti njihov negativan efekat - kao na RG 2008.) jer su usko vezani za urođene predispozicije i talenat. Ana neće nikada biti teniska "gazela", niti teniska "lisica". Sa druge strane, može se očekivati da će se njen proces mentalnog sazrevanja ubrzo okončati i da će izrasti u stabilnu teniserku sa kojom možete biti načisto kako će u datim uslovima odigrati. Isto očekujem potpuno sazrevanje u tehničko-taktičkom smislu, tako da će moći mnoge mečeve moći da dobija i na "iskustvo", a ne samo na suvi kvalitet.

Jelenini glavni nedostaci su sledeći: servis, igra na mreži (tehnički), neozbiljna priprema za meč (taktički), često gubljenje fokusa i nedovljna osnovna fizička snaga (prirodni). Ozbiljan nedostatak - servis je značajno popravljen, ali ipak nikada neće biti veliki server (i to je stvar talenta). Igru na mreži može unaprediti do određene mere uz često nastupanje u dubl konkurenciji, ali kao rođeni bejzlajner, nikada neće imati prirodni osećaj kada u toku poena teba izaći na mrežu. Taktičke probelme može rešiti najlakše, uz formiranje ozbiljnog tima stručnjaka oko sebe. Padovi u koncentraciji su sada minimalni (to je znak potpunog mentalnog sazrevanja), što je neophodan preduslov za ozbiljne rezultate. Fizička snaga ostaje njen glavni i nepremostivi nedostatak - nikada neće biti teški udarač.

Možda gore napisano zvuči previše direktno i grubo, ali ovo je moje lično trenutno viđenje stvari. Naravno, voleo bih da me obe teniserke demantuju u pozitivnom smislu.
Generalno gledano, Ana jeste mlađa, ali je fizički dominantnija, pa su obe nekako u isto vreme počele da beleže zapaženije rezultate u seniorskoj konkurenciji. Zato ih, bez obzira na razliku u godinama, možemo ih smatrati teniskim vršnjakinjama. Da li će Ana ostati na teniskoj sceni duže od Jelene ili onoliko duže kolika je razlika u godinama, iz ove perspektive - nezahvalno je prognozirati.

Kakav će biti međusobni odnos snaga u toku samog meča i konačan ishod istih - zavisi od mnogo faktora i nemoguće je predvideti šta će kada biti presudno. Jedino možemo biti sigurni - uživaćemo u DOBROM TENISU!

realista

pre 13 godina

Jelena se jednostavno nije spremila za svoju protivnicu, kao sto se nije spremila ni Ana u prethodnom mecu.
Teniserka koja u jednom mecu izvede preko 60 drop shotova, jednostavno ne sme da pobedi.
Jelena je posle svega 2-3 gema pocela dobro da cita te drop-shotove i na vreme da stize do tih lopti. Medjutim njen odgovor na te lopte je bio jako los. Najbolji nacin da se odgovori na drop shot, je da takve lopte vracate takodje drop-shotom ili stop-voleom.
Medjutim Jelena ni jednom nije odgovorila na taj nacin vec je konstantno pokusavala neke duboke voleje koji su ili isli u aut ili bili lak plen za protivnicu, da u sledecem udarcu napravi viner.
Da je Jelena drugacije odgovarala na te skracene lopte svoje protivnice, uzela bi bar tri cetvrtine tih poena i zavrsila ovaj mec sa laganom pobedom.
Medjutim Jelena je igrala neku svoju igru i i sa takvom igrom uspevala da bude u mecu na granici izmedju poraza i pobede.

Takodje mislim da je prelomni momenat bio u finisu prvog seta koji je Jeleni bukvalno ukraden. Jelena prvo spasava 2 set lopte na 3:5 za protivnicu.
Zatim preokrece mec na 6:5 i servira za prvi set. Dolazi do jedne set lopte i ne koristi je. Ulazi se u tai-brejk. U finisu tai-brejka Jelena poklanja jedan poen protivnici koja tako dolazi do 2 set lopte.
Jelena prvu set loptu na svoj servis lako spasava.
Sancez ima servis pri rezultatu 6:5. Promasuje prvi servis, Jelena drugi servis odlicno vraca i fakticki vec osvaja taj poen i izjednacuje.

Medjutim tada se desava nesto sto do sada nisam video. Linijske sudije se nisu oglasile prilikom Jeleninog reterna, jer je ta lopta bila potpuno ispravna. Medjutim glavna sudija Eva Asderaki uzvikuje aut, pa zatim koriguje samu sebe.
Umesto da bude izjednacenje i 6:6 tim potezom oduzima Jeleni cist poen. Poen se ponavlja, Sancez ponovo ima prvi servis, koristi priliku koju je dobila od sudije na poklon i neodbranjivim servisom uzima set.
Mislim da je taj trenutak u stvari prelomio ceo mec.
Ne mogu da se otmem utisku da je glavna sudija namerno to uradila, i da jednostavno nije zelela da Jelena pobedi u ovom mecu.
Takve stvari jednostavno ne smeju da se desavju u finalu jednog turnira, pogotovo ne na set loptu u tai brejku, a WTA bi trebala da se malo zamisli i da ovu grkinju iskljuci iz daljnjeg sudjenja.

Djoksa

pre 13 godina

Navijaci,ne uzrujavajte se zbog malicioznih interpretacija ovog poraza.I da je Jelena uzela titulu,nasao bi se ne mali broj njih koji bi sa indignacijom ocenili znacaj iste poredeci je sa GS-om.Ja ocekujem pravu Jelenu tek na RG.Zivi bili pa videli!

Gnostik

pre 13 godina

@Singer,manite nas malicioznih pitanja.Zasto?U trenutku dok je Ana slavila titulu na RG pre 2 godine,da li vam je palo na pamet kao Aninom navijacu da ce ona ovoliko nisko pasti za 2 godine?Istorija je majka mudrosti.Dosta nam je Milana Tarota i sl,zar ne?

NN

pre 13 godina

Jaooooooooooo, ja sam se toliko potresao da ne znam kako da dodjem sebi, jer je Jelena Jankovic za 7 dana zaradila 175.000 dolara...jos vise sam se potresao sto je na putu do finala pobedila sestre Williams...a tek sto sam se potresao sto je zaradila 620 poena i sto ce napredovati na listi...tresem se kao prut... SVAKA CAST JELENA, SAMO NAPRED, odlicna sedmica iza tebe, samo tako nastavi, za mene si bila, jesi i uvek ces biti CARICA!

Joilanda

pre 13 godina

@siniša
Čitam tvoje nebuloze da je Ana koliko i Sančez kriva za Jelenin poraz. E pa ako je dotle došlo, ako se tako podmuklo piše podmetnuta optužnica da bi prema Ani samo produbila stvori veliki animozitet, onda bravo Ana! Ti si javni t. - siniša. Obavezno malo slovo.

Radek

pre 13 godina

Dosta kukanja, nije ni zalužila da dođe u finale, jer samo neozbiljna Serena može sebi da dozvoli onoliku glupost - poraz u dobijenoj poziciji. Nije joj ovo prvi put. To je američko olako shvatanje sporta, za njih je sve zabava, poraze zaboravljaju za jedan dan, važan je samo novac a Serena ga ima previše, dok Evropljani sportu prilaze mnogo odgovornije i savesnije. Oni brinu i o svojim navijačima. Serena o njima brine kao i za svoju liniju. Koliko je puta dosad bila povređena zbog težine i neodgovorne ishrane? Sa koliko je samo odgovornosti i ozbiljnosti Sančez danas igrala, iako nije ni blizu Jeleninog ranga.

Singer

pre 13 godina

@Dylan Dog
Vidim da vas ovde neki tretiraju kao demijurga tenisa. Vi im skromno zahvaljujete. Pričitao sam jedno zanimljivi pitanje: kako će izgledati mečevi između Ane i Jelene za tri godine? Voleo bih da čujem to od čoveka koji je ovde stekao status predavača.

Uros

pre 13 godina

koliko negativnih komentara,,pa sta ako je izgubila!?ne mora da znaci ako je nas da mora svaki turnir da osovoji...pljuvaci pamet u glavu a jeleni zelim sve najbolje u nastavku sezone.

Wogy

pre 13 godina

Ja sam,moram da priznam,naj(ne)realniji Jelenin navijac,gotovo zaslepcujuci ali moram da priznam da je Sancez danas bila bolja i ZASLUZENO pobedila moju ljubimicu.Nema izgovora o nekom umoru ili iscrpljenosti od ranijih meceva,jednostavno,na moju zalost,Sancez je zasluzeno osvojila Rim...toliko da se zna da i Jelenini navijaci znaju da odaju zasluzeno priznanje kada to neko zasluzi.Puno srece u Madridu a narocito u Parizu.

Nensi

pre 13 godina

Što se igre naših teniserki i tenisera tiče, jasno je da tu nema izlazaka na mrežu. Tako je igrala i Monika, ne znam, to je valjda neka naša škola tenisa. Ali sumnjam da to još prolazi. Malo agresivnosti u napadu nije naodmet.
A što se tiče Sančezove, ona mi više nekako liči na Nadala i po stilu igre i po mustaćima, a i po tome što deluje kao da je na nekim (težim) drogama.
I kako da poželim uspeh i Ani i JJ u Madridu, to je nekako kontaverzno?
Još nešto, nekako su se brzo oporavile od povrede tj. ne baš dobre forme u duelu sa Slovačkom. Nadajmo se da se to više neće dešavati, kad treba da igraju za
reprezentaciju, odnosno da će tada biti u top formi.

moca

pre 13 godina

Svaka cast Jeco, skinula si dva velika skalpa i usla u istoriju kao 7 igracica u istoriji koja je pobedila sestre na istom turniru! Vracas se ponovo u TOP 5 i ides ka vrhu! Svaka cast! Samo tako nastavi...!

Beket

pre 13 godina

@Siniša
Jelena je Venus dobila za 59 minuta, nije se umorila, jer Venus nije ni igrala. O kakvoj stereoridnoj furiji onda govoriš? Pa ona je toliko mršava, da to deluje preterano. A protiv Serene jeste imala muke, ali zar nije dovoljno to da se iz izgubljene pozicije povratila? Koliko darova "neba" više tražiš za Caricu? Možda još samo to da je Sančez predala meč zbog povrede. Priznaj Jelenin poraz mirno, Sančez je odigrala teorijski izvanredno, ostavi Anu na miru, ne krivi je bezdušno. Ana je trebalo da iscrpi Sančez i sebe, zbog Jelene? Nije ona u Caričinoj dlužbi! Šta ti lupaš.

Lobel

pre 13 godina

Crne mačke popispadale ko i jureće kočije, a zapravo je Martinez Sanchez crna mačka (za srbijanske igračice).
Jako dobra i izrazito neugodna zemljašica. Svaka čast za podvig.

Nikolo

pre 13 godina

@Fred
Sestre Vilijams imaju zajedno 59 godina. Pobediti danas umornu i trideset godina staru Venus, na šljaci, nije više neko merilo. Mislim da se danas teže dobija ona Stosur. A kako je Serena na kraju meča igrala neodgovorno (prokockala je 5:3 u setu i 5:2 u taj-breku), meni više govori poraz od odlične Sančez nego pobeda nad Serenom, koja je kraj meča odigrala bez veze. Svi su sigurni da će Jelena pobediti Anu u Madridu. Pisalo se juče da je dobro što Ana nije došla u finale i tako izbegla blamažu. Čovek bi pomislio da Jelena sve teniserke sveta bukvalno satire i da nju niko ne može da pobedi. Ostajemo mirni. Kako će izgledati mečevi između Jelene i Ane za tri godine? O tome niko ne razmišlja.

Dylan Dog

pre 13 godina

@sima

Ne sme se potcenjivati brzina Serene Vilijams.
Bez obzira na preveliku telesnu masu, ona ima snažnu muskulaturu koja joj daje izuzetnu eksplozivnost, tako da bi, verujem više dropova pohvatala od Jelene, a u nadmudrivanju na mreži je sigurno u prednosti nad većinom teniserki. Drugo, teško da bi se mogli igrati dropovi na udarce koji nežnijim teniserkama okreću reket u ruci. Po tom principu bi neko i u muškom tenisu mogao da primenjuje strategiju Marije Hoze - a svi znamo da toga nema.
Drop se po pravilu igra iz pozicije od bar nekoliko koraka u terenu (vrlo retko sa osnovne linije) i to uglavnom kao udarac iznenađenja (direktan poen) i/ili radi razbijanja ritma protivnika (izvlačenja na mrežu). Zahteva izuzetan balans i osećaj, a tehničko-taktički gledano, spada u možda najteže udarce u tenisu.

Pretpostavljam da bi agresivnom igrom na početku meča Serena već stekla materijalnu, a time i psihološku prednost, pa bi protivnica igrala pod većim pritiskom. Pored toga, već sama pojava Serene preko puta mreže unosi nervozu kod većine teniserki. Sa svim tim psihološkim pritiskom je mnogo teže igrati opušteno, a time se povećava i mogućnost greške pri izvođenju drop šotova. Imao sam ranije priliku da u više navrata gledam ovu špansku teniserku i mogu reći da ni izbliza ne igra ovako dobro kada je pod pritiskom.
Naravno ovo su, kao što rekoh, pretpostavke. U svakom slučaju, Serena sa 90% i Martinez Sančez sa 110% - Serena pobeđuje (setimo se Sidneja ove godine - jeste da je bio beton, ali poraz od 6-1, 6-2 dovoljno govori). Da je Jelena danas igrala kao protiv Vikmajer ili Venus, bez obzira na promene u ritmu i sve ostalo, počistila bi Španjolku sa terena u dva seta i to ubedljivo.

Međutim, slažem se da bi i Serena od juče - danas morala da se pomuči protiv Španjolke, pre svega zbog njene iznenađujuće dobre igre sa osnovne linije.

Prema poslednjim rezultatima, Martinez Sančez jeste u top formi. Meni je prosto neverovatno da neko ko ima skoro 28 godina i pre se može nazvati specijalistom za dubl nego za singl - nadtrči i Voznijacki i Jankovićevu na istom turniru i, osim u prvom kolu, sve mečeve dobije u 2 seta! Španija je, izgleda, Španija.

Djoksa

pre 13 godina

Slabo ste me razumeli.Trebalo bi da otkaze Madrid zbog sebe a ne da bi pomogla Ani.Zasto?Pa zato da ne bi dosla iscedjena na RG.A onda,i da ne bi tako umorna bila laka meta za Enen u cetvrtf Madrida.Renking je nebitan na RG,za nju je jedina pretnja Zistin.

nenad

pre 13 godina

Ocekivao sam da Jelena pobediti Serenu ubedljivo i lako jer joj je takav nivo igre bio protiv Venus i Vikmajer. Malo je nedostajalo snage u udarcima koji su bili i dalje precizni ali ne tako jaki kao u prva dva meca.Tako je bilo i danas. Servis joj postaje jedno od glavnih oruzja, tako se izvukla protiv Serene. Iz tog razloga je ogroman napredak u Jeleninoj igri. Ali cini mi se da je nedostatak snage u udarcima kasnijim fazama igre kostao poraza protiv Enan a i danas. Slazem se DD da verovatno nije bilo skautinga i da je mislila da ce se svojim izuzetnim smislom za citanje igre protivnice snaci sama na terenu t.j. da ce pronaci taktiku u toku meca.Drago mi je sto zadrzava i dalje agresivnost u igri i ne oslanja se mnogo na defanzivu.Ali za takvu igru udarci moraju biti za nijansu jaci i da ne daju priliku protivnici da uzvraca jednako jako. Nadam se da ce pauze izmedju meceva na Gren Slemovima od jedan dan uticati da na svakom mecu ima isti nivo agresivnosti i snage u udarcima. Cilj je Rolan Garos i ne bi bilo lose da u Madridu ne stigne daleko kako bi Parizu bila prava u svih sedam meceva. U svakom slucaju hvala joj jer imamo za koga da navijamo ida se realno nadamo Jeleninom prvom GS.

Niste vi odavde

pre 13 godina

Ana, posle duge krize, beleži četiri pobede protiv jakih teniserki i onda gubi od Sančez. Opet gomila kritika i omalovažavanja. Jelini Serena poklanja meč, Venus u meču nije ni igrala, Sančez je pošteno pobeđuje uz lekciju iz teniske tehnike, ali nema nijedne kritike, samo pohvale i "svaka ti čast." Za poraz od 26. na listi? I odmah je tu "Rolan Garos", ni manje ni više, a možda i Vmbldon. Smešni ste koliko ste nerealni. Do RG i Vimbldona biće toliko isceđena i premorena da neće imati snage za mečeve od dva-tri sata. Danas joj se baš to desilo. Nije ona više tako mlada da može neumorno da trči dva sata i više.

To nisam ja, to je moja šauma

pre 13 godina

I drugo baš bih volela da se Ani u Parizu u pvom kolu zapadnu Žistin, Jana ili Sem i da joj pokazu gde joj je mesto.(Vendi, 8. maj 2010 20:57)

Isto si to govorila i pre turnira u Rimu. Gde si bila kad je Ana pre nedelju dana isprasila Azarenku u 2 seta?

JJ MI TE VOLIMO

pre 13 godina

Ma nasa Jeca je najbolja i najveci je borac!!Svi je volimo i znamo da bez titule ona moze dalje,jer nam je to dokazala.Volimo te Jeco,samo napred!!!

Viktor

pre 13 godina

Nisam ocekivao jucerasnju pobjedu protiv Serene za sto ona igra tako dobro moras da igras ili levo ili desno protiv Serene! Jankoviceva je i tako igrala.Niko ne moze da reci da Jankovic nije igrala dobro finale.Ona igra sve dobro.Ako itko reci da je loso izigrala ovaj turnir treba da se stidi sa to.Jelena je kao tajfun oduvala Venus (kako sto B92 napisao) a zatim pobjeda i protiv kraljice tenisa iznovredna Serena.Jankoviceva ovu godinu je osvojila Indian Wellsa a sada finale turnira 1 kategorije.Recite mi koja druga teniserka ima takav odlican uspeh ove godine iti jedna teniserka nije uradile to. Ja mislim mogu da recim i da sam ubedjen da se Jankoviceva vratila na 1 poziciju ove godine.Ako igra ovako i na RG 100 % igrace finale.Sada u Madridu ima test protiv Anu ali mislim da ce ga bez problema pominuti.Za cetvrtfinale najverajatno ce se boriti protiv Bartoli a za polufinale ocekuje je Safina ili Henin.Koja i da bija JJ bi je zbrisala.Zarim polufinale protiv Serene a za finale od drugom stranu zdreba najverojatno ce izboriti Venus ili Radwanska.Kako sam samo bio sretan kada JJ je deklasirala Venus a zatim eliminirala i Serena.Pozeljujem ti Jelenu najvecu srecu na ovom svjetu i molim Gospoda da ti osvojes prva grenslem titula i to sada u Parizu.Volim teeeee Jecoooooo

Petrov

pre 13 godina

@doktor
Kako ti to već vidiš Jelenu u finalu RG? Izgubila je od 26. na listi, a tamo će je čekati nekoliko teniserki koje ona teško može da pobedi, a neke nikako (Žistin). Do finala morala bi da napravi šest uzastopnih pobeda, a danas se pokazalo da nije imala dovoljno snage posle četiri odigrana meča (Venus se čak predala bez borbe). Da je danas dobila drugi set, meč bu trajao tri sata i deset minuta najmanje. To je kod nje gotovo pravilo, jer igra duge poene, pošto ne ume jako da udara. Mnogo trči, to je naporno, to odnosi snagu, zato budi malo skromniji. Žistin će u Pariz doći potpuno zdrava i još bolje pripremljena. Kakvo finale Jelena - Dinara, šta pričaš. Uostalom, ni u Rimu ne bi igrala finale da Serena nije glupo proćerdala 5:3 u setovima i 5:2 u taj-breku. Kako to ne vidite? Njeno finale u Rimu priredio je slučaj komedijant.

sima

pre 13 godina

Ja sam danasnji mec totalno IZPRAZNJEN odgledao, to mi je tek postalo jasno negde pred kraj meca kad sam i postao svetan da Jelena nece uzeti Rim; i cudno, opet bez onog tako prepoznatljivog zderanja´
Ja se u velikom delu slazem sa komentarom DD, ali iskreno ko se seca prvog susreta Jelene, negde pre par godina sa Radvanskom, koji je izgubila, zna da Jelena tesko igra protiv drop sotova, a onda moram da pitam nakon dobre analize istog DD, kako bi danas Serena igrala protiv spanjolke/ TESKO
ona je godinama dobra dubl/igracica koja je u zenitu karijere odlucila da se okusa i solo+ sa tenisom koji kako i komentatori kazu ne pripada vise danasnjem tenisu/ ja neznam meni je danasnji mec bio zamorniji nego jucerasnji.
no sve u svemu JJ mora da bude zadovoljna a i mi sa njom.
P.s. dopao mi se predlog Dokse

Sinisa

pre 13 godina

Ana je zasluzna za Jelenin poraz isto koliko i Marija. Jelena je morala da prodje pored one dve furije na steroidima a Marija je imala lagani trening sa Anom. Taman dovoljno da bude za nijansu bolja od Jelene. Jelena, bravo!

fred

pre 13 godina

Kad u cetvrtfinalu i polufinalu pobijedis sestre Williams onda je finale stvar rutine. Samo kod Jelene to nije tako. Dzaba joj sav novac kad je luzerka.

veana

pre 13 godina

Svaka cast Jeleni,a pitanje za Peru cime se ti bavis.kakv si Ti to strucnjak u cemu si ti u Finalu u blatu. pa kako te nije sramota da kazes nikog nije Jelena pobedila vaznog.a tek je 7 teniserka koja je uspela da na jednom turniru pobedi obe sestre.zaista mi te zao. umesto da uzivas sto je igrala u finalu i ana u 1/2 fin ti samo kritikujes. stani malo ispred ogledala i pogledaj se.vesna

Vendi

pre 13 godina

@Djoksa

O kom kontinuitetu čoveče govoriš. Dva četvrtfinala i finale ne znače ništa za svetski vrh, gde su titule, to je nivo Sevastove ili Klejbanove. I drugo baš bih volela da se Ani u Parizu u pvom kolu zapadnu Žistin, Jana ili Sem i da joj pokazu gde joj je mesto. Kao što ju je baltička herojina izbacila iz 50. A na Wimbldonu u prvom kolu Agnješka. Za tvoju informaciju to je jedini Grend Slem na kome Agnješka od svo debija 2006. nije ispala u prvoj nedelji turnira.

Djoksa

pre 13 godina

Jeca igra mesec dana u kontinuitetu:Carlston+dug put i Fed kup+Stutgart+Rim??Non-stop igranje je ostavilo traga u ovom mecu.Misljenja sam da treba otkazati Madrid i tako(a zasto da ne?)pomoci Ani u poteri za sto boljim rankingom pred GS.Jer cilj je RG!

Bosko

pre 13 godina

@Dylan dog
Znaci skidam kapu za svaki komentar... Samo tvoje komentare citam, svaka cast!!!
Pratim tenis i volim sve nase tenisere, ali mi je draze da citam tvoje komentare nego bilo sta drugo!!! Svaka cast...
I naravno cestitam Jeleni na sjajnom turniru... Steta za 2. kolo Madrida :(

Zoran Radakovic-Brzi

pre 13 godina

JELENA SVAKA CAST,poruka svim pljuvacima retko ko moze da pobedi sestre Vilijams u 2 dana,znate kad bi ih pobedila ta Sancezova (27 na listi)NIKAD.BRAVO JELENA od ponedeljka 4 na wta listi.

K

pre 13 godina

Stvarno ste smešni, gospodo patriJote. Kako možete da čestitate našim teniserkama, stvarno mi nije jasno. Pa zar ne beše Jelena "povredjena, otekao joj zglob" kad je trebalo da igra za Srbiju u FED kupu. Pa onda sledeće nedelje igra u Štutgartu i singl i dubl i stiže do finala ?!!! Sada u Rimu, ni traga od "povrede". Leti po terenu!?!
A Ana se nije ni potrudila da didje u Beograd da igra protiv Slovakinja.
Pa sada navijajte za "naše" teniserke. One igraju za sebe, to je dobro i to razumem, ali nemoj da se foliraju kad je reprezentacija u pitanju. NISMO (SVI) baš toliko naivni.

Znaci ne verujem

pre 13 godina

@Pera
Kako mozes tako nesto da kazes? Sestre Wilijams na zalasku karijere? Jelena nije pobedila "nikog ozbiljnijeg"? Nmg da verujem,o cemu ti pricas. Videcemo da li su sestre Wilijams na zalasku karijere kada budu igrale polufinala Rolan Garosa i Wimbledona (a ja se iskreno nadam da nece). Pricaj sta 'oces,Jelena je KLASA! U svakom pogledu!

Dylan Dog

pre 13 godina

Sasvim čista i potpuno zaslužena pobeda nadahnute Španjolke.

Ključ pobede Martinez Sančez nije bio u drop šotovima, kao što neki misle, već u sjajnom kretanju i pokrivanju terena. Danas je Jelena bila nadtrčana! Tamo gde je trebalo da bude jača - nije imala dovoljno izraženu prednost. Dalje, Jelena je stalno dovodila sebe (ili ju je, uz njenu pomoć dovodila sama protivnica) u poziciju da juri rezultat, tako da je non-stop igrala pod pritiskom, dok je protivnica igrala rasterećenije. Da je bilo obrnuto, siguran sam da bi pola od onoga što je Marija Hoze ubacila - završilo u autu. Jelena je ipak mentalno daleko jača teniserka od današnje protivnice. Očekivao sam da će se Jelena brzo adaptirati na nametnuti stil igre, ali do toga nije došlo u potpunosti.

Šta Jelena nije uradila dobro?
Da je (ako uopšte jeste) dobro urađen skauting protivnice, Jelena je mogla da očekuje stalne promene ritma u toku poena, jer Marija Hoze nije mogla da računa da će je nadjačati sa osnovne linije. Bilo je sasvim očekivano da će igati dosta dropova i da će izlaziti na mrežu puno češće nego štoje to danas uobičajeno ne samo na šljaci, već i na bržim podlogama. Otuda nervoza zbog stila igre protivnice nije smela da bude prisutna jer se sa time moralo računati u startu. Trebalo je samo biti strpljiv i držati se plana igre (ako ga je uopšte bilo) i izbegavati slanje mekih i plićih lopti na bekhend protivnice jer se sa te strane teže čitaju dropovi.
Drugo, njeno najjače oružje - ritern - je potpuno zatajio. Jako loše je čitala servise protivnice i bila je često dekoncentrisana na prijemu. Čak je i komenatoru Eurosportu bila jasna šema serviranja Španjolke. Dalje, nije dovoljno odlučno i agresivno igrala duže poene i dozvoljavala je protivnici da dolazi do pozicija za uspešno maskiranje i izvođenje drop šotova, a i kada je ova igrala poen u tempu, dešavalo se da ga Jelena izgubi ili zbog izuzetnih poteza protivnice (nažalost tako je) ili zbog svojih neiznuđenih grešaka. Servis joj nije bio rupa (kao ranije), ali joj nije donosio ni Bog-zna-kakvu prednost.

Da se razumemo, Jelena nije igrala toliko loše, ali nije igrala dovoljno dobro da bi izuzetno raspoloženu Španjolku i konačno nadigrala. I pored toga je mogla da pobedi da je iskoristila svoje šanse, a bilo ih je u oba seta. Ipak nije i tu stupa na snagu jedan od osnovnih principa u tenisu: ko ne iskoristi svoje šanse - obično na kraju gubi meč.

Sve u svemu Jelena nema za čime puno da žali. Ovaj turnir je već dva puta osvajala, a ima iza sebe rezultatski dobru nedelju, uspon na rang listi i - što je najvažnije - igru na vrlo visokom nivou.

Djoksa

pre 13 godina

Juceras. dugacak mec i sigurno sinocna proslava pobede nad sestrama je uzela svoj danak.Martinez je sa svojim stilom iskoristila svoj momentum.Priznajem,uplasio sam se da je Jelena suvise brzo usla u formu pred RG.Ko zna zbog cega je ovo dobro..,nadam se.

Aleksandar M.

pre 13 godina

@Bla Bla

Ne bla blaj gluposti majke ti!
Nasa Jelena je sa svojom "defanzivnom" igrom u dosadašnjoj karijeri osvojila
12 titula o to: Indijan Vels, Marbelja, Sinsinati, Rimx2, Peking, Moskva, Štutgart, Oklend, Čarlston, Birmingem, Budimpešta i ITF titula u Dubaiju i od tenisa zaradila za tvoju informaciju $10,279,921, to je uspeh i cifra o kojoj ti možeš samo da sanjaš kao i mnoge teniserke koje neguju "ofanzivni" tenis.. Prema tome ne bla bla miraj se više!!! Veliki pozdrav ua naše teniserke Jelenu, Anu i Bojanu.

zbunjen

pre 13 godina

misim i ne znam šta da napišem...Jelena je imala svojih šansi ali mi je ova Sančez potpuno nejasna i na neki čudan način je zaista bila bolja

neupucen

pre 13 godina

Da li neko pametan moze da prokomentarise kako se uspesno nositi sa igracicom kao sto je Sancez i njenom igrom neobicnom za zenski tenis?
Ovo govorim jer ni Jelena niti Ana nisu imale odgovor na njene skracene lopte i promenu ritma

Mile

pre 13 godina

Cestitke Jeleni na hrabroj borbi. Marija je imala bolji izbor udaraca, verujem da ce Jelena moci da prosiri svoj repertoar jer bi tada bila neuhvatljiva. Cudno da kako Jelena po nekima kad pobedi pobedjuje samo one koje su imale los dan, na zalasku karijere itd. Upravu ste imale su los dan jer su naisle na motivisanu Jelenu. Napred Jelena svojim radom i trudom si zasluzeno osvojila sve sto si osvojila. Neki to ne zele da shvate jer ne zele da se menjaju, tako da im samo ostaje da izlivaju negativne komentare i da navijaju za tvoje protivnike.

ajkula

pre 13 godina

Eh,da se nisi izmorila prethodnih dana!?Jelena,svaka ti čast!!!Ti si zvijezda koja stalno sija na nebu.Odradila si odličan posao.Samo hrabro naprijed.

algrof

pre 13 godina

Tezak mec.Jelena nije igrala kao u predhodnim mecevima,nije uspela da dugim razmenama udaraca umiri Mariju Sancez,dok je ova igrala svoju igru koja je izludjivala jelenu a narocito skracene lopte. Marija je imala i vise od duplo vinera-44;20, a igresaka prema vinerima imala je mnogo manje,dok je jelena vise gresila. Mnogo mi je zao sto Jelena nije osvojila treci put Rim,ali marija Sancez je zaista ovog puta bila bolja i treba joj cestitati. Takodje mi je zao sto u Madridu Jelena i Ana se odmah na pocetku sastaju. neka bolja pobedi.

Jelena je bila ostace kraljica! Pa i Rima! Za mene!

pre 13 godina

Jako tezak, mec nijanse su presudile kao sto i rezultat kaze. Sve ima m utisak da bi bilo drugacije da se Jelena pre svega psihicki a i fizicki nije istrosila protiv Serene. Vracala se borila, ali nije bilo kao juce, ne moze svaki dan tako ma koliko ona bila kraljica drame.
Jelena je divan atleta, zaista pravi uzor, fantasticna licnost i jako mi je zao sto niej osvojila jos jednu titulu.
ali, ko zna zasto je ovo dobro. Svi ovi mecevi i pobede i porazi, pre svega ovaj, mecevi protiv Belgijanki ( Justine i Janine) i sestara Wiliams ce znaciti nasoj naJJboljoj za naredni GS.
Spanjolka je odigrala mnogo bolje nego cele nedelje, zaista imala je odgovor na sve, kretala se sjajno i iritirala sve nas svojim drop shotovima. Licno mi se ne dopada njen stil igre, ali sta je tu je. Cestitam joj na neverovatnom uspehu i cisto sumnjam da ce iakda uspeti da ponovi ovako nesto.
Jelena je odigrala sjajan turnir.
Pobedila je u dva dana dve legende, dve sestre.
Nanela je naJJveci poraz Venus Wiliams.
Jednoj od naJJboljih serverki ikada dala je smao jedan gem.
Obezbedila napredak na listi i od ponedeljka je 4.
Kada se pogleda ceo turnir, istina Spanjolka je prava senzacija, ali JJ je ta koja je imala tezi put, neverovatne pobede, sjajne comebackove, cak dve teniserke pobedila je uzevsi im set sa nulom.
Bravo Jelena. Srecno u Madridu verujem u tbe uvek. Zelim ti sve naJJlepse. NaJJbolja si, zaista.

November rain

pre 13 godina

Nema veze Jeco..Guraj dalje,nastavi sa svojom igrom. Ti dobre partije pruzas u kontinuitetu,a ovo moram da kazem (bez namere da omalovazam i tako opravdam Jelenin poraz): Martinez je jedna od onih teniserki koja "bljesne" na jednom turniru,a onda svi zaboravimo da postoji. Jelena,ti si pobednica. U svakom smislu.

bane

pre 13 godina

Nema mesta za zaljenje, Jelena je dobro igrala. Ova Spanjolka kao da je bila na "necemu". Ili je bila ovih par dana najsrecnija osoba na svetu. Toliko linija i ludackih dropsotova se retko gde vidja a pogotovo je cudno da je ona tek 26-ta na listi ako vec ima tako prefinjenu tehniku. Hm, hm..

Ali ponavljam, Jelena ne treba ni najmanje da se sekira odigrala je fantastican turnir i pokazala koliko je dobra igracica.

po potrebi

pre 13 godina

Jeco,nmvz...I ti i Anči ste odigrali sooper toornir...Ti igraš inače jako dobro od Indian Velsa. Tamo titula,ovde finale,sve je to odlično! Ana ovde polufinale. I to je super rezultat. Samo se vi odmorite devojke i rasturite Begijanke na RG-u. I sestre na Vimbldonu.

Thunderbird

pre 13 godina

Kost nam jeste svima u grlu, ali Jelena se posteno i časno borila koliko je mogla; niko nije supermen.
Iscrpela su je dva uzastopna meca sa sestrama Vilijams, s kojima je tesko igrati i u psiholoskom smislu a kamoli ih stvarno pobediti.
Idemo dalje, Jeca se vratila na visoko 5. mesto - a to, dragi ljubitelji tenisa, treba ceniti i postovati.

doktor

pre 13 godina

NAZALOST,OVAKO BI SE ZAVRSILO I DA JE BILO FINALE RG!U eventualnom finalu RG,JJ neka moli boga da s druge strane bude DINARA,svi znamo zasto

Vanja

pre 13 godina

Kako je Spanjolka igrala drop shotove , znaci . . . Nemam reci , sve jedno ovo je izuzetno vazan turnir za JJ . Srecno u nastavku sezone !

Bla Bla

pre 13 godina

Bravo za Mariu Sanchez. tako se igra protiv najvece defanzivke na svetu. JJ seplasi izlaska na mrezu ko djavo krsta. I kada to uradi nema anticipaciju na koju stranu lopticu da posalje. Takva igra ne prolazi. Proslo je vreme Borga koji je bio majstor osnovne linije ali se covek nije branio vec je crtao teren

Pera

pre 13 godina

Cestitam Marije Hose Martines Sančes, tako se igra. Jelena nikog ozbiljnijeg nije pobedila na ovom turniru, sestre Wilijams su na zalasku karijere a Jelena nikad nece osvojiti ni 5 % od onoga sto su osvojile sestre Wilijams. Nikad od Jelene nece biti velika teniserka, pa ona nema ni jedan Gren slem a ovde je uzdizete nesto.

dragan

pre 13 godina

Prvo od srca cestitke i Ani i Jeleni na sjajno odigranom turniru. "Ana is back", a Jeca je tu gde vec jeste u Top5.
Ono sto mi je za oko zapalo jeste poboljsan servis kod obe nase teniserke, ali ono sto fali jeste igra na mrezi koju pod hitno moraju obe da unaprede ako zele da pobede tip igracice kao sto je Sanchez.
I na kraju o pobednici...ostavila me je bez daha svojom lucidnom igrom. Mislim da joj je mesto u top 10 gde ce se ubrzo naci s obzirom na neosporni kvalitet koji poseduje...

Dylan Dog

pre 13 godina

Sasvim čista i potpuno zaslužena pobeda nadahnute Španjolke.

Ključ pobede Martinez Sančez nije bio u drop šotovima, kao što neki misle, već u sjajnom kretanju i pokrivanju terena. Danas je Jelena bila nadtrčana! Tamo gde je trebalo da bude jača - nije imala dovoljno izraženu prednost. Dalje, Jelena je stalno dovodila sebe (ili ju je, uz njenu pomoć dovodila sama protivnica) u poziciju da juri rezultat, tako da je non-stop igrala pod pritiskom, dok je protivnica igrala rasterećenije. Da je bilo obrnuto, siguran sam da bi pola od onoga što je Marija Hoze ubacila - završilo u autu. Jelena je ipak mentalno daleko jača teniserka od današnje protivnice. Očekivao sam da će se Jelena brzo adaptirati na nametnuti stil igre, ali do toga nije došlo u potpunosti.

Šta Jelena nije uradila dobro?
Da je (ako uopšte jeste) dobro urađen skauting protivnice, Jelena je mogla da očekuje stalne promene ritma u toku poena, jer Marija Hoze nije mogla da računa da će je nadjačati sa osnovne linije. Bilo je sasvim očekivano da će igati dosta dropova i da će izlaziti na mrežu puno češće nego štoje to danas uobičajeno ne samo na šljaci, već i na bržim podlogama. Otuda nervoza zbog stila igre protivnice nije smela da bude prisutna jer se sa time moralo računati u startu. Trebalo je samo biti strpljiv i držati se plana igre (ako ga je uopšte bilo) i izbegavati slanje mekih i plićih lopti na bekhend protivnice jer se sa te strane teže čitaju dropovi.
Drugo, njeno najjače oružje - ritern - je potpuno zatajio. Jako loše je čitala servise protivnice i bila je često dekoncentrisana na prijemu. Čak je i komenatoru Eurosportu bila jasna šema serviranja Španjolke. Dalje, nije dovoljno odlučno i agresivno igrala duže poene i dozvoljavala je protivnici da dolazi do pozicija za uspešno maskiranje i izvođenje drop šotova, a i kada je ova igrala poen u tempu, dešavalo se da ga Jelena izgubi ili zbog izuzetnih poteza protivnice (nažalost tako je) ili zbog svojih neiznuđenih grešaka. Servis joj nije bio rupa (kao ranije), ali joj nije donosio ni Bog-zna-kakvu prednost.

Da se razumemo, Jelena nije igrala toliko loše, ali nije igrala dovoljno dobro da bi izuzetno raspoloženu Španjolku i konačno nadigrala. I pored toga je mogla da pobedi da je iskoristila svoje šanse, a bilo ih je u oba seta. Ipak nije i tu stupa na snagu jedan od osnovnih principa u tenisu: ko ne iskoristi svoje šanse - obično na kraju gubi meč.

Sve u svemu Jelena nema za čime puno da žali. Ovaj turnir je već dva puta osvajala, a ima iza sebe rezultatski dobru nedelju, uspon na rang listi i - što je najvažnije - igru na vrlo visokom nivou.

Thunderbird

pre 13 godina

Kost nam jeste svima u grlu, ali Jelena se posteno i časno borila koliko je mogla; niko nije supermen.
Iscrpela su je dva uzastopna meca sa sestrama Vilijams, s kojima je tesko igrati i u psiholoskom smislu a kamoli ih stvarno pobediti.
Idemo dalje, Jeca se vratila na visoko 5. mesto - a to, dragi ljubitelji tenisa, treba ceniti i postovati.

November rain

pre 13 godina

Nema veze Jeco..Guraj dalje,nastavi sa svojom igrom. Ti dobre partije pruzas u kontinuitetu,a ovo moram da kazem (bez namere da omalovazam i tako opravdam Jelenin poraz): Martinez je jedna od onih teniserki koja "bljesne" na jednom turniru,a onda svi zaboravimo da postoji. Jelena,ti si pobednica. U svakom smislu.

Aleksandar M.

pre 13 godina

@Bla Bla

Ne bla blaj gluposti majke ti!
Nasa Jelena je sa svojom "defanzivnom" igrom u dosadašnjoj karijeri osvojila
12 titula o to: Indijan Vels, Marbelja, Sinsinati, Rimx2, Peking, Moskva, Štutgart, Oklend, Čarlston, Birmingem, Budimpešta i ITF titula u Dubaiju i od tenisa zaradila za tvoju informaciju $10,279,921, to je uspeh i cifra o kojoj ti možeš samo da sanjaš kao i mnoge teniserke koje neguju "ofanzivni" tenis.. Prema tome ne bla bla miraj se više!!! Veliki pozdrav ua naše teniserke Jelenu, Anu i Bojanu.

Znaci ne verujem

pre 13 godina

@Pera
Kako mozes tako nesto da kazes? Sestre Wilijams na zalasku karijere? Jelena nije pobedila "nikog ozbiljnijeg"? Nmg da verujem,o cemu ti pricas. Videcemo da li su sestre Wilijams na zalasku karijere kada budu igrale polufinala Rolan Garosa i Wimbledona (a ja se iskreno nadam da nece). Pricaj sta 'oces,Jelena je KLASA! U svakom pogledu!

Zoran Radakovic-Brzi

pre 13 godina

JELENA SVAKA CAST,poruka svim pljuvacima retko ko moze da pobedi sestre Vilijams u 2 dana,znate kad bi ih pobedila ta Sancezova (27 na listi)NIKAD.BRAVO JELENA od ponedeljka 4 na wta listi.

algrof

pre 13 godina

Tezak mec.Jelena nije igrala kao u predhodnim mecevima,nije uspela da dugim razmenama udaraca umiri Mariju Sancez,dok je ova igrala svoju igru koja je izludjivala jelenu a narocito skracene lopte. Marija je imala i vise od duplo vinera-44;20, a igresaka prema vinerima imala je mnogo manje,dok je jelena vise gresila. Mnogo mi je zao sto Jelena nije osvojila treci put Rim,ali marija Sancez je zaista ovog puta bila bolja i treba joj cestitati. Takodje mi je zao sto u Madridu Jelena i Ana se odmah na pocetku sastaju. neka bolja pobedi.

Jelena je bila ostace kraljica! Pa i Rima! Za mene!

pre 13 godina

Jako tezak, mec nijanse su presudile kao sto i rezultat kaze. Sve ima m utisak da bi bilo drugacije da se Jelena pre svega psihicki a i fizicki nije istrosila protiv Serene. Vracala se borila, ali nije bilo kao juce, ne moze svaki dan tako ma koliko ona bila kraljica drame.
Jelena je divan atleta, zaista pravi uzor, fantasticna licnost i jako mi je zao sto niej osvojila jos jednu titulu.
ali, ko zna zasto je ovo dobro. Svi ovi mecevi i pobede i porazi, pre svega ovaj, mecevi protiv Belgijanki ( Justine i Janine) i sestara Wiliams ce znaciti nasoj naJJboljoj za naredni GS.
Spanjolka je odigrala mnogo bolje nego cele nedelje, zaista imala je odgovor na sve, kretala se sjajno i iritirala sve nas svojim drop shotovima. Licno mi se ne dopada njen stil igre, ali sta je tu je. Cestitam joj na neverovatnom uspehu i cisto sumnjam da ce iakda uspeti da ponovi ovako nesto.
Jelena je odigrala sjajan turnir.
Pobedila je u dva dana dve legende, dve sestre.
Nanela je naJJveci poraz Venus Wiliams.
Jednoj od naJJboljih serverki ikada dala je smao jedan gem.
Obezbedila napredak na listi i od ponedeljka je 4.
Kada se pogleda ceo turnir, istina Spanjolka je prava senzacija, ali JJ je ta koja je imala tezi put, neverovatne pobede, sjajne comebackove, cak dve teniserke pobedila je uzevsi im set sa nulom.
Bravo Jelena. Srecno u Madridu verujem u tbe uvek. Zelim ti sve naJJlepse. NaJJbolja si, zaista.

veana

pre 13 godina

Svaka cast Jeleni,a pitanje za Peru cime se ti bavis.kakv si Ti to strucnjak u cemu si ti u Finalu u blatu. pa kako te nije sramota da kazes nikog nije Jelena pobedila vaznog.a tek je 7 teniserka koja je uspela da na jednom turniru pobedi obe sestre.zaista mi te zao. umesto da uzivas sto je igrala u finalu i ana u 1/2 fin ti samo kritikujes. stani malo ispred ogledala i pogledaj se.vesna

bane

pre 13 godina

Nema mesta za zaljenje, Jelena je dobro igrala. Ova Spanjolka kao da je bila na "necemu". Ili je bila ovih par dana najsrecnija osoba na svetu. Toliko linija i ludackih dropsotova se retko gde vidja a pogotovo je cudno da je ona tek 26-ta na listi ako vec ima tako prefinjenu tehniku. Hm, hm..

Ali ponavljam, Jelena ne treba ni najmanje da se sekira odigrala je fantastican turnir i pokazala koliko je dobra igracica.

po potrebi

pre 13 godina

Jeco,nmvz...I ti i Anči ste odigrali sooper toornir...Ti igraš inače jako dobro od Indian Velsa. Tamo titula,ovde finale,sve je to odlično! Ana ovde polufinale. I to je super rezultat. Samo se vi odmorite devojke i rasturite Begijanke na RG-u. I sestre na Vimbldonu.

Vanja

pre 13 godina

Kako je Spanjolka igrala drop shotove , znaci . . . Nemam reci , sve jedno ovo je izuzetno vazan turnir za JJ . Srecno u nastavku sezone !

zbunjen

pre 13 godina

misim i ne znam šta da napišem...Jelena je imala svojih šansi ali mi je ova Sančez potpuno nejasna i na neki čudan način je zaista bila bolja

ajkula

pre 13 godina

Eh,da se nisi izmorila prethodnih dana!?Jelena,svaka ti čast!!!Ti si zvijezda koja stalno sija na nebu.Odradila si odličan posao.Samo hrabro naprijed.

Djoksa

pre 13 godina

Juceras. dugacak mec i sigurno sinocna proslava pobede nad sestrama je uzela svoj danak.Martinez je sa svojim stilom iskoristila svoj momentum.Priznajem,uplasio sam se da je Jelena suvise brzo usla u formu pred RG.Ko zna zbog cega je ovo dobro..,nadam se.

dragan

pre 13 godina

Prvo od srca cestitke i Ani i Jeleni na sjajno odigranom turniru. "Ana is back", a Jeca je tu gde vec jeste u Top5.
Ono sto mi je za oko zapalo jeste poboljsan servis kod obe nase teniserke, ali ono sto fali jeste igra na mrezi koju pod hitno moraju obe da unaprede ako zele da pobede tip igracice kao sto je Sanchez.
I na kraju o pobednici...ostavila me je bez daha svojom lucidnom igrom. Mislim da joj je mesto u top 10 gde ce se ubrzo naci s obzirom na neosporni kvalitet koji poseduje...

realista

pre 13 godina

Jelena se jednostavno nije spremila za svoju protivnicu, kao sto se nije spremila ni Ana u prethodnom mecu.
Teniserka koja u jednom mecu izvede preko 60 drop shotova, jednostavno ne sme da pobedi.
Jelena je posle svega 2-3 gema pocela dobro da cita te drop-shotove i na vreme da stize do tih lopti. Medjutim njen odgovor na te lopte je bio jako los. Najbolji nacin da se odgovori na drop shot, je da takve lopte vracate takodje drop-shotom ili stop-voleom.
Medjutim Jelena ni jednom nije odgovorila na taj nacin vec je konstantno pokusavala neke duboke voleje koji su ili isli u aut ili bili lak plen za protivnicu, da u sledecem udarcu napravi viner.
Da je Jelena drugacije odgovarala na te skracene lopte svoje protivnice, uzela bi bar tri cetvrtine tih poena i zavrsila ovaj mec sa laganom pobedom.
Medjutim Jelena je igrala neku svoju igru i i sa takvom igrom uspevala da bude u mecu na granici izmedju poraza i pobede.

Takodje mislim da je prelomni momenat bio u finisu prvog seta koji je Jeleni bukvalno ukraden. Jelena prvo spasava 2 set lopte na 3:5 za protivnicu.
Zatim preokrece mec na 6:5 i servira za prvi set. Dolazi do jedne set lopte i ne koristi je. Ulazi se u tai-brejk. U finisu tai-brejka Jelena poklanja jedan poen protivnici koja tako dolazi do 2 set lopte.
Jelena prvu set loptu na svoj servis lako spasava.
Sancez ima servis pri rezultatu 6:5. Promasuje prvi servis, Jelena drugi servis odlicno vraca i fakticki vec osvaja taj poen i izjednacuje.

Medjutim tada se desava nesto sto do sada nisam video. Linijske sudije se nisu oglasile prilikom Jeleninog reterna, jer je ta lopta bila potpuno ispravna. Medjutim glavna sudija Eva Asderaki uzvikuje aut, pa zatim koriguje samu sebe.
Umesto da bude izjednacenje i 6:6 tim potezom oduzima Jeleni cist poen. Poen se ponavlja, Sancez ponovo ima prvi servis, koristi priliku koju je dobila od sudije na poklon i neodbranjivim servisom uzima set.
Mislim da je taj trenutak u stvari prelomio ceo mec.
Ne mogu da se otmem utisku da je glavna sudija namerno to uradila, i da jednostavno nije zelela da Jelena pobedi u ovom mecu.
Takve stvari jednostavno ne smeju da se desavju u finalu jednog turnira, pogotovo ne na set loptu u tai brejku, a WTA bi trebala da se malo zamisli i da ovu grkinju iskljuci iz daljnjeg sudjenja.

neupucen

pre 13 godina

Da li neko pametan moze da prokomentarise kako se uspesno nositi sa igracicom kao sto je Sancez i njenom igrom neobicnom za zenski tenis?
Ovo govorim jer ni Jelena niti Ana nisu imale odgovor na njene skracene lopte i promenu ritma

Mile

pre 13 godina

Cestitke Jeleni na hrabroj borbi. Marija je imala bolji izbor udaraca, verujem da ce Jelena moci da prosiri svoj repertoar jer bi tada bila neuhvatljiva. Cudno da kako Jelena po nekima kad pobedi pobedjuje samo one koje su imale los dan, na zalasku karijere itd. Upravu ste imale su los dan jer su naisle na motivisanu Jelenu. Napred Jelena svojim radom i trudom si zasluzeno osvojila sve sto si osvojila. Neki to ne zele da shvate jer ne zele da se menjaju, tako da im samo ostaje da izlivaju negativne komentare i da navijaju za tvoje protivnike.

Wogy

pre 13 godina

Ja sam,moram da priznam,naj(ne)realniji Jelenin navijac,gotovo zaslepcujuci ali moram da priznam da je Sancez danas bila bolja i ZASLUZENO pobedila moju ljubimicu.Nema izgovora o nekom umoru ili iscrpljenosti od ranijih meceva,jednostavno,na moju zalost,Sancez je zasluzeno osvojila Rim...toliko da se zna da i Jelenini navijaci znaju da odaju zasluzeno priznanje kada to neko zasluzi.Puno srece u Madridu a narocito u Parizu.

lj.

pre 13 godina

je l' smo mi gledali isti mec, isti turnir? na kome je jelena odlicno igrala, ocigledno u najboljoj formi u skorije vreme, u kome jeste izgubila u finalu zato sto je devojka iz spanije u tom mecu bila bolja, sto je sasvim dozvoljeno u sportu. zasto se ne radujemo tome i narednim turnirima, nego odmah imamo potrebu da nekog ili nesto popljujemo? (jelenu, anu sestre williams, mariu sancez)svasta...

Djoksa

pre 13 godina

Navijaci,ne uzrujavajte se zbog malicioznih interpretacija ovog poraza.I da je Jelena uzela titulu,nasao bi se ne mali broj njih koji bi sa indignacijom ocenili znacaj iste poredeci je sa GS-om.Ja ocekujem pravu Jelenu tek na RG.Zivi bili pa videli!

Uros

pre 13 godina

koliko negativnih komentara,,pa sta ako je izgubila!?ne mora da znaci ako je nas da mora svaki turnir da osovoji...pljuvaci pamet u glavu a jeleni zelim sve najbolje u nastavku sezone.

Djoksa

pre 13 godina

Rezai pobedila Enen,u 3setu Zistin je pokupila krompir?!Ne mogu da zaboravim lament nad Belgijank. prosle i pretprosle godine.A kad su se vratile,zlobno je komentaris. kako nase teniserke mogu sad da zaborave na titule.Sta je bilo ovo,ha?I to jos u 1kolu?!

Bosko

pre 13 godina

@Dylan dog
Znaci skidam kapu za svaki komentar... Samo tvoje komentare citam, svaka cast!!!
Pratim tenis i volim sve nase tenisere, ali mi je draze da citam tvoje komentare nego bilo sta drugo!!! Svaka cast...
I naravno cestitam Jeleni na sjajnom turniru... Steta za 2. kolo Madrida :(

moca

pre 13 godina

Svaka cast Jeco, skinula si dva velika skalpa i usla u istoriju kao 7 igracica u istoriji koja je pobedila sestre na istom turniru! Vracas se ponovo u TOP 5 i ides ka vrhu! Svaka cast! Samo tako nastavi...!

Sinisa

pre 13 godina

Ana je zasluzna za Jelenin poraz isto koliko i Marija. Jelena je morala da prodje pored one dve furije na steroidima a Marija je imala lagani trening sa Anom. Taman dovoljno da bude za nijansu bolja od Jelene. Jelena, bravo!

Dylan Dog

pre 13 godina

@sima

Ne sme se potcenjivati brzina Serene Vilijams.
Bez obzira na preveliku telesnu masu, ona ima snažnu muskulaturu koja joj daje izuzetnu eksplozivnost, tako da bi, verujem više dropova pohvatala od Jelene, a u nadmudrivanju na mreži je sigurno u prednosti nad većinom teniserki. Drugo, teško da bi se mogli igrati dropovi na udarce koji nežnijim teniserkama okreću reket u ruci. Po tom principu bi neko i u muškom tenisu mogao da primenjuje strategiju Marije Hoze - a svi znamo da toga nema.
Drop se po pravilu igra iz pozicije od bar nekoliko koraka u terenu (vrlo retko sa osnovne linije) i to uglavnom kao udarac iznenađenja (direktan poen) i/ili radi razbijanja ritma protivnika (izvlačenja na mrežu). Zahteva izuzetan balans i osećaj, a tehničko-taktički gledano, spada u možda najteže udarce u tenisu.

Pretpostavljam da bi agresivnom igrom na početku meča Serena već stekla materijalnu, a time i psihološku prednost, pa bi protivnica igrala pod većim pritiskom. Pored toga, već sama pojava Serene preko puta mreže unosi nervozu kod većine teniserki. Sa svim tim psihološkim pritiskom je mnogo teže igrati opušteno, a time se povećava i mogućnost greške pri izvođenju drop šotova. Imao sam ranije priliku da u više navrata gledam ovu špansku teniserku i mogu reći da ni izbliza ne igra ovako dobro kada je pod pritiskom.
Naravno ovo su, kao što rekoh, pretpostavke. U svakom slučaju, Serena sa 90% i Martinez Sančez sa 110% - Serena pobeđuje (setimo se Sidneja ove godine - jeste da je bio beton, ali poraz od 6-1, 6-2 dovoljno govori). Da je Jelena danas igrala kao protiv Vikmajer ili Venus, bez obzira na promene u ritmu i sve ostalo, počistila bi Španjolku sa terena u dva seta i to ubedljivo.

Međutim, slažem se da bi i Serena od juče - danas morala da se pomuči protiv Španjolke, pre svega zbog njene iznenađujuće dobre igre sa osnovne linije.

Prema poslednjim rezultatima, Martinez Sančez jeste u top formi. Meni je prosto neverovatno da neko ko ima skoro 28 godina i pre se može nazvati specijalistom za dubl nego za singl - nadtrči i Voznijacki i Jankovićevu na istom turniru i, osim u prvom kolu, sve mečeve dobije u 2 seta! Španija je, izgleda, Španija.

Dylan Dog

pre 13 godina

@Singer

Hvala.
Ipak, moram reći da mi nije bila želja da ovde držim predavanja i pametujem. Jedino sam smatrao da kada se daje komentar o nečemu, trebalo bi da se isti potkrepi adekvatnim činjenicama i da se bude temeljan u iznošenju stava. Nažalost, to je teško uraditi u nekoliko redova, pa su moji komentari duži nego što je uobičajeno. Bez želje da zvučim prepotentno, kao neko ko je kompetentan i ima odgovore na sva pitanja u vezi tenisa, pokušaću da iznesem svoj stav u vezi Vašeg pitanja.

Naime, vrlo je teško govoriti hipotetički i ostati ozbiljan, bez da se usvoje valjane polazne pretpostavke. Pretpostavimo da Jelena i Ana nastave sa primerenim odnosom što se tiče predanosti tenisu, ne eksperimentišu nepotrebno, obe ostanu zdrave i, konačno, sačekaju sa proširenjem porodice.
A sada da pokušamo da sagledamo teniske mane ovih teniserki i mogućnost otklanjanja/smanjivanja njihovog negativnog uticaja (smataram da su teniske vrline svima poznate).

Anini nedostaci su nedovoljno agilno kretanje i relativno skromna kongnitivna reakcija u toku same igre (tj. nesposobnost svesnog i brzog prilagođavanja trenutnoj situaciji na terenu i menjanja taktike u hodu - kako bi se u datim uslovima što bolje eksploatisale loše strane protivnice, a istakle svoje prednosti). Smatram da te nedostatke teško da može da promeni bitnije (samo može umanjiti njihov negativan efekat - kao na RG 2008.) jer su usko vezani za urođene predispozicije i talenat. Ana neće nikada biti teniska "gazela", niti teniska "lisica". Sa druge strane, može se očekivati da će se njen proces mentalnog sazrevanja ubrzo okončati i da će izrasti u stabilnu teniserku sa kojom možete biti načisto kako će u datim uslovima odigrati. Isto očekujem potpuno sazrevanje u tehničko-taktičkom smislu, tako da će moći mnoge mečeve moći da dobija i na "iskustvo", a ne samo na suvi kvalitet.

Jelenini glavni nedostaci su sledeći: servis, igra na mreži (tehnički), neozbiljna priprema za meč (taktički), često gubljenje fokusa i nedovljna osnovna fizička snaga (prirodni). Ozbiljan nedostatak - servis je značajno popravljen, ali ipak nikada neće biti veliki server (i to je stvar talenta). Igru na mreži može unaprediti do određene mere uz često nastupanje u dubl konkurenciji, ali kao rođeni bejzlajner, nikada neće imati prirodni osećaj kada u toku poena teba izaći na mrežu. Taktičke probelme može rešiti najlakše, uz formiranje ozbiljnog tima stručnjaka oko sebe. Padovi u koncentraciji su sada minimalni (to je znak potpunog mentalnog sazrevanja), što je neophodan preduslov za ozbiljne rezultate. Fizička snaga ostaje njen glavni i nepremostivi nedostatak - nikada neće biti teški udarač.

Možda gore napisano zvuči previše direktno i grubo, ali ovo je moje lično trenutno viđenje stvari. Naravno, voleo bih da me obe teniserke demantuju u pozitivnom smislu.
Generalno gledano, Ana jeste mlađa, ali je fizički dominantnija, pa su obe nekako u isto vreme počele da beleže zapaženije rezultate u seniorskoj konkurenciji. Zato ih, bez obzira na razliku u godinama, možemo ih smatrati teniskim vršnjakinjama. Da li će Ana ostati na teniskoj sceni duže od Jelene ili onoliko duže kolika je razlika u godinama, iz ove perspektive - nezahvalno je prognozirati.

Kakav će biti međusobni odnos snaga u toku samog meča i konačan ishod istih - zavisi od mnogo faktora i nemoguće je predvideti šta će kada biti presudno. Jedino možemo biti sigurni - uživaćemo u DOBROM TENISU!

sima

pre 13 godina

Ja sam danasnji mec totalno IZPRAZNJEN odgledao, to mi je tek postalo jasno negde pred kraj meca kad sam i postao svetan da Jelena nece uzeti Rim; i cudno, opet bez onog tako prepoznatljivog zderanja´
Ja se u velikom delu slazem sa komentarom DD, ali iskreno ko se seca prvog susreta Jelene, negde pre par godina sa Radvanskom, koji je izgubila, zna da Jelena tesko igra protiv drop sotova, a onda moram da pitam nakon dobre analize istog DD, kako bi danas Serena igrala protiv spanjolke/ TESKO
ona je godinama dobra dubl/igracica koja je u zenitu karijere odlucila da se okusa i solo+ sa tenisom koji kako i komentatori kazu ne pripada vise danasnjem tenisu/ ja neznam meni je danasnji mec bio zamorniji nego jucerasnji.
no sve u svemu JJ mora da bude zadovoljna a i mi sa njom.
P.s. dopao mi se predlog Dokse

Djoksa

pre 13 godina

Jeca igra mesec dana u kontinuitetu:Carlston+dug put i Fed kup+Stutgart+Rim??Non-stop igranje je ostavilo traga u ovom mecu.Misljenja sam da treba otkazati Madrid i tako(a zasto da ne?)pomoci Ani u poteri za sto boljim rankingom pred GS.Jer cilj je RG!

To nisam ja, to je moja šauma

pre 13 godina

I drugo baš bih volela da se Ani u Parizu u pvom kolu zapadnu Žistin, Jana ili Sem i da joj pokazu gde joj je mesto.(Vendi, 8. maj 2010 20:57)

Isto si to govorila i pre turnira u Rimu. Gde si bila kad je Ana pre nedelju dana isprasila Azarenku u 2 seta?

Pera

pre 13 godina

Cestitam Marije Hose Martines Sančes, tako se igra. Jelena nikog ozbiljnijeg nije pobedila na ovom turniru, sestre Wilijams su na zalasku karijere a Jelena nikad nece osvojiti ni 5 % od onoga sto su osvojile sestre Wilijams. Nikad od Jelene nece biti velika teniserka, pa ona nema ni jedan Gren slem a ovde je uzdizete nesto.

Bla Bla

pre 13 godina

Bravo za Mariu Sanchez. tako se igra protiv najvece defanzivke na svetu. JJ seplasi izlaska na mrezu ko djavo krsta. I kada to uradi nema anticipaciju na koju stranu lopticu da posalje. Takva igra ne prolazi. Proslo je vreme Borga koji je bio majstor osnovne linije ali se covek nije branio vec je crtao teren

JJ MI TE VOLIMO

pre 13 godina

Ma nasa Jeca je najbolja i najveci je borac!!Svi je volimo i znamo da bez titule ona moze dalje,jer nam je to dokazala.Volimo te Jeco,samo napred!!!

fred

pre 13 godina

Kad u cetvrtfinalu i polufinalu pobijedis sestre Williams onda je finale stvar rutine. Samo kod Jelene to nije tako. Dzaba joj sav novac kad je luzerka.

NN

pre 13 godina

Jaooooooooooo, ja sam se toliko potresao da ne znam kako da dodjem sebi, jer je Jelena Jankovic za 7 dana zaradila 175.000 dolara...jos vise sam se potresao sto je na putu do finala pobedila sestre Williams...a tek sto sam se potresao sto je zaradila 620 poena i sto ce napredovati na listi...tresem se kao prut... SVAKA CAST JELENA, SAMO NAPRED, odlicna sedmica iza tebe, samo tako nastavi, za mene si bila, jesi i uvek ces biti CARICA!

K

pre 13 godina

Stvarno ste smešni, gospodo patriJote. Kako možete da čestitate našim teniserkama, stvarno mi nije jasno. Pa zar ne beše Jelena "povredjena, otekao joj zglob" kad je trebalo da igra za Srbiju u FED kupu. Pa onda sledeće nedelje igra u Štutgartu i singl i dubl i stiže do finala ?!!! Sada u Rimu, ni traga od "povrede". Leti po terenu!?!
A Ana se nije ni potrudila da didje u Beograd da igra protiv Slovakinja.
Pa sada navijajte za "naše" teniserke. One igraju za sebe, to je dobro i to razumem, ali nemoj da se foliraju kad je reprezentacija u pitanju. NISMO (SVI) baš toliko naivni.

Viktor

pre 13 godina

Nisam ocekivao jucerasnju pobjedu protiv Serene za sto ona igra tako dobro moras da igras ili levo ili desno protiv Serene! Jankoviceva je i tako igrala.Niko ne moze da reci da Jankovic nije igrala dobro finale.Ona igra sve dobro.Ako itko reci da je loso izigrala ovaj turnir treba da se stidi sa to.Jelena je kao tajfun oduvala Venus (kako sto B92 napisao) a zatim pobjeda i protiv kraljice tenisa iznovredna Serena.Jankoviceva ovu godinu je osvojila Indian Wellsa a sada finale turnira 1 kategorije.Recite mi koja druga teniserka ima takav odlican uspeh ove godine iti jedna teniserka nije uradile to. Ja mislim mogu da recim i da sam ubedjen da se Jankoviceva vratila na 1 poziciju ove godine.Ako igra ovako i na RG 100 % igrace finale.Sada u Madridu ima test protiv Anu ali mislim da ce ga bez problema pominuti.Za cetvrtfinale najverajatno ce se boriti protiv Bartoli a za polufinale ocekuje je Safina ili Henin.Koja i da bija JJ bi je zbrisala.Zarim polufinale protiv Serene a za finale od drugom stranu zdreba najverojatno ce izboriti Venus ili Radwanska.Kako sam samo bio sretan kada JJ je deklasirala Venus a zatim eliminirala i Serena.Pozeljujem ti Jelenu najvecu srecu na ovom svjetu i molim Gospoda da ti osvojes prva grenslem titula i to sada u Parizu.Volim teeeee Jecoooooo

Gnostik

pre 13 godina

@Singer,manite nas malicioznih pitanja.Zasto?U trenutku dok je Ana slavila titulu na RG pre 2 godine,da li vam je palo na pamet kao Aninom navijacu da ce ona ovoliko nisko pasti za 2 godine?Istorija je majka mudrosti.Dosta nam je Milana Tarota i sl,zar ne?

nenad

pre 13 godina

Ocekivao sam da Jelena pobediti Serenu ubedljivo i lako jer joj je takav nivo igre bio protiv Venus i Vikmajer. Malo je nedostajalo snage u udarcima koji su bili i dalje precizni ali ne tako jaki kao u prva dva meca.Tako je bilo i danas. Servis joj postaje jedno od glavnih oruzja, tako se izvukla protiv Serene. Iz tog razloga je ogroman napredak u Jeleninoj igri. Ali cini mi se da je nedostatak snage u udarcima kasnijim fazama igre kostao poraza protiv Enan a i danas. Slazem se DD da verovatno nije bilo skautinga i da je mislila da ce se svojim izuzetnim smislom za citanje igre protivnice snaci sama na terenu t.j. da ce pronaci taktiku u toku meca.Drago mi je sto zadrzava i dalje agresivnost u igri i ne oslanja se mnogo na defanzivu.Ali za takvu igru udarci moraju biti za nijansu jaci i da ne daju priliku protivnici da uzvraca jednako jako. Nadam se da ce pauze izmedju meceva na Gren Slemovima od jedan dan uticati da na svakom mecu ima isti nivo agresivnosti i snage u udarcima. Cilj je Rolan Garos i ne bi bilo lose da u Madridu ne stigne daleko kako bi Parizu bila prava u svih sedam meceva. U svakom slucaju hvala joj jer imamo za koga da navijamo ida se realno nadamo Jeleninom prvom GS.

Djoksa

pre 13 godina

Slabo ste me razumeli.Trebalo bi da otkaze Madrid zbog sebe a ne da bi pomogla Ani.Zasto?Pa zato da ne bi dosla iscedjena na RG.A onda,i da ne bi tako umorna bila laka meta za Enen u cetvrtf Madrida.Renking je nebitan na RG,za nju je jedina pretnja Zistin.

Beket

pre 13 godina

@Siniša
Jelena je Venus dobila za 59 minuta, nije se umorila, jer Venus nije ni igrala. O kakvoj stereoridnoj furiji onda govoriš? Pa ona je toliko mršava, da to deluje preterano. A protiv Serene jeste imala muke, ali zar nije dovoljno to da se iz izgubljene pozicije povratila? Koliko darova "neba" više tražiš za Caricu? Možda još samo to da je Sančez predala meč zbog povrede. Priznaj Jelenin poraz mirno, Sančez je odigrala teorijski izvanredno, ostavi Anu na miru, ne krivi je bezdušno. Ana je trebalo da iscrpi Sančez i sebe, zbog Jelene? Nije ona u Caričinoj dlužbi! Šta ti lupaš.

statistika

pre 13 godina

Jelena Jankovic je ove godine dobila 20 i izgbila 9 meceva (ne racunam Fed kup). Izgleda da njoj odgovara, pa sto ne bi i nama?!

Sutra ce, na novoj WTA listi, biti na dobrom mestu.

Bravo za Jelenu!

Singer

pre 13 godina

@Dylan Dog
Jelena i Ana zaista nisu vršnjakinje. Ali, imajte na umu da Ana dve godine nije čestito ni igrala, dok je Jelena mnogo igrala. Ana je je još više time sačuvala mladalačku snagu za vreme koje dolazi. Ona je odmorna kao moja mačka koja ništa ne radi, a spava 16 sati dnevno. Na Jeleni se video umor u meču sa Sančez i mislim da je baš to bilo presudno.

Singer

pre 13 godina

@Dylan Dog
Hvala na odgovoru. I odgovor je na visokom nivou. Kad čovek želi nešto da objasni, zaista se to ne može iskazati u tri rečenice. Jelenino izlaženje na mrežu jeste njena velika slabost i to se ne može objasniti kratko. Tu razliku najbolje uočavam kad uporedim nju i Federera na mreži. Vi ste objasnili šta radi ona a mi znamo kako on reaguje na skraćene lopte. Protiv njega to ne bi ni trebalo da rade, jer mu samo pomažu. Moje pitanje jeste uprošćeno, ali ono je imalo za cilj da ukaže na dve činjenice: Ana godinu i po dana ne trenira ozbiljno, ima 22 godine, ako sve bude išlo kako bi trebalo da se kreće karijera jedne vrhunske sportistkinje, ona bi za tri godine postigla punu zrelost i usavršila igru. Ako ona bude potpuno razvila snagu servisa i ostalih osnovnih udaraca (na mreži je bolja od Jelene), mislim da će biti vrlo jaka teniserka, spremna da osvoji još neki "grend slem". Jelena će biti u 29. godini i zato sam, uprošćeno, postavio pitanje kako mislite da će tada izgledati njihov meč. Jelena zaista nema njenu snagu, celog života igrala je duge mečeve, mnogo je hiljada kilometara pretrčala i to ne može da prođe bez posledica. Zašto Federer i sa 30 godina igra jako i lako. Zato što se u životu neje bavio maratonom, igrao je samo desnom rukom (dvoručni bekhend troši više snage nego jednoručni, pošto se ceo torzo upreže u udarac), a noge je koristio samo kad se moralo. Mene je Venus naterala da vas pitam šta će biti od Jelene za tri godine. Mislim da je i Venus, koja je udaračica, došla do kraja karijere, jer je onakav poraz protiv Jelene nagoveštaj da su godine učinile svoje. Ona nije imala snage da zaigra. Znam, bila je povređena, imala je pauzu, nije stigla da vrati punu snagu, ali u tim godinama to ide sve teže. Za razliku od vas, mislim da će Ana ostati u tenisu (ako bude htela) 3-4 godine duže od Jelene. Ana bolje udara i zato ne mora mnogo da trči i da se troši. Kolena su kao lageri. Kakvo je bilo kretanje Lindzi Devenport? Nije osećala potrebu, jer je njena igra protivnice terala na jurnjavu, ona je samo izvršavala egzekucije.
@Gnostik
Nisam bio maliciozan, nemojte me plitko tumačiti. Hteo sam da ukažem na godine, na starenje, koje neminovno utiče na igru. Vreme je relativno samo ako se čovek kreće brzinom svetlosti.

Singer

pre 13 godina

@Dylan Dog
Vidim da vas ovde neki tretiraju kao demijurga tenisa. Vi im skromno zahvaljujete. Pričitao sam jedno zanimljivi pitanje: kako će izgledati mečevi između Ane i Jelene za tri godine? Voleo bih da čujem to od čoveka koji je ovde stekao status predavača.

Niste vi odavde

pre 13 godina

Ana, posle duge krize, beleži četiri pobede protiv jakih teniserki i onda gubi od Sančez. Opet gomila kritika i omalovažavanja. Jelini Serena poklanja meč, Venus u meču nije ni igrala, Sančez je pošteno pobeđuje uz lekciju iz teniske tehnike, ali nema nijedne kritike, samo pohvale i "svaka ti čast." Za poraz od 26. na listi? I odmah je tu "Rolan Garos", ni manje ni više, a možda i Vmbldon. Smešni ste koliko ste nerealni. Do RG i Vimbldona biće toliko isceđena i premorena da neće imati snage za mečeve od dva-tri sata. Danas joj se baš to desilo. Nije ona više tako mlada da može neumorno da trči dva sata i više.

Nikolo

pre 13 godina

@Fred
Sestre Vilijams imaju zajedno 59 godina. Pobediti danas umornu i trideset godina staru Venus, na šljaci, nije više neko merilo. Mislim da se danas teže dobija ona Stosur. A kako je Serena na kraju meča igrala neodgovorno (prokockala je 5:3 u setu i 5:2 u taj-breku), meni više govori poraz od odlične Sančez nego pobeda nad Serenom, koja je kraj meča odigrala bez veze. Svi su sigurni da će Jelena pobediti Anu u Madridu. Pisalo se juče da je dobro što Ana nije došla u finale i tako izbegla blamažu. Čovek bi pomislio da Jelena sve teniserke sveta bukvalno satire i da nju niko ne može da pobedi. Ostajemo mirni. Kako će izgledati mečevi između Jelene i Ane za tri godine? O tome niko ne razmišlja.

doktor

pre 13 godina

NAZALOST,OVAKO BI SE ZAVRSILO I DA JE BILO FINALE RG!U eventualnom finalu RG,JJ neka moli boga da s druge strane bude DINARA,svi znamo zasto

Nebojša

pre 13 godina

Jelena Janković izgubila je sa 2:0 od Sančes, sve vreme bila je u podređenom položaju i nemojte više da lažete sebe i sve nas da je osvojila turnir. Nije! Poražena je! Priznajte to. Ne bežite namerno od istine i ne ponavljajte iste fraze i kad gubi i kad dobija. Za vas njeni porazi ne postoje. Koji joj je ovo poraz za četiri meseca? Deveti!

Petrov

pre 13 godina

@doktor
Kako ti to već vidiš Jelenu u finalu RG? Izgubila je od 26. na listi, a tamo će je čekati nekoliko teniserki koje ona teško može da pobedi, a neke nikako (Žistin). Do finala morala bi da napravi šest uzastopnih pobeda, a danas se pokazalo da nije imala dovoljno snage posle četiri odigrana meča (Venus se čak predala bez borbe). Da je danas dobila drugi set, meč bu trajao tri sata i deset minuta najmanje. To je kod nje gotovo pravilo, jer igra duge poene, pošto ne ume jako da udara. Mnogo trči, to je naporno, to odnosi snagu, zato budi malo skromniji. Žistin će u Pariz doći potpuno zdrava i još bolje pripremljena. Kakvo finale Jelena - Dinara, šta pričaš. Uostalom, ni u Rimu ne bi igrala finale da Serena nije glupo proćerdala 5:3 u setovima i 5:2 u taj-breku. Kako to ne vidite? Njeno finale u Rimu priredio je slučaj komedijant.

Joilanda

pre 13 godina

@siniša
Čitam tvoje nebuloze da je Ana koliko i Sančez kriva za Jelenin poraz. E pa ako je dotle došlo, ako se tako podmuklo piše podmetnuta optužnica da bi prema Ani samo produbila stvori veliki animozitet, onda bravo Ana! Ti si javni t. - siniša. Obavezno malo slovo.

Biće bolje

pre 13 godina

@Nebojša
Da, svih 80 komentatora tvrde da je Jelena osvojila turnir. Čak i u naslovu stoji „Jelena osvojila pehar u Rimu“- pobedila Mariju Sančes sa 7:6 7:5. Razumljiva je tvoja frustriranost...

Radek

pre 13 godina

Dosta kukanja, nije ni zalužila da dođe u finale, jer samo neozbiljna Serena može sebi da dozvoli onoliku glupost - poraz u dobijenoj poziciji. Nije joj ovo prvi put. To je američko olako shvatanje sporta, za njih je sve zabava, poraze zaboravljaju za jedan dan, važan je samo novac a Serena ga ima previše, dok Evropljani sportu prilaze mnogo odgovornije i savesnije. Oni brinu i o svojim navijačima. Serena o njima brine kao i za svoju liniju. Koliko je puta dosad bila povređena zbog težine i neodgovorne ishrane? Sa koliko je samo odgovornosti i ozbiljnosti Sančez danas igrala, iako nije ni blizu Jeleninog ranga.

Vendi

pre 13 godina

@Djoksa

O kom kontinuitetu čoveče govoriš. Dva četvrtfinala i finale ne znače ništa za svetski vrh, gde su titule, to je nivo Sevastove ili Klejbanove. I drugo baš bih volela da se Ani u Parizu u pvom kolu zapadnu Žistin, Jana ili Sem i da joj pokazu gde joj je mesto. Kao što ju je baltička herojina izbacila iz 50. A na Wimbldonu u prvom kolu Agnješka. Za tvoju informaciju to je jedini Grend Slem na kome Agnješka od svo debija 2006. nije ispala u prvoj nedelji turnira.

Nensi

pre 13 godina

Što se igre naših teniserki i tenisera tiče, jasno je da tu nema izlazaka na mrežu. Tako je igrala i Monika, ne znam, to je valjda neka naša škola tenisa. Ali sumnjam da to još prolazi. Malo agresivnosti u napadu nije naodmet.
A što se tiče Sančezove, ona mi više nekako liči na Nadala i po stilu igre i po mustaćima, a i po tome što deluje kao da je na nekim (težim) drogama.
I kako da poželim uspeh i Ani i JJ u Madridu, to je nekako kontaverzno?
Još nešto, nekako su se brzo oporavile od povrede tj. ne baš dobre forme u duelu sa Slovačkom. Nadajmo se da se to više neće dešavati, kad treba da igraju za
reprezentaciju, odnosno da će tada biti u top formi.

Статистичар

pre 13 godina

Статистичару, изгубила је, значи, са Федом, 10 мечева. То није баш за похвалу. Тек је трећина сезоне. Али, најгоре је то што нас је Јецков пораз против Хантухове избацио из А групе. Не могу ја да се правим луд и да то не видим. Жао ми је. Нека о томе сада мисле опсесивни навијачи који су захтевали да Ана не игра.

Lobel

pre 13 godina

Crne mačke popispadale ko i jureće kočije, a zapravo je Martinez Sanchez crna mačka (za srbijanske igračice).
Jako dobra i izrazito neugodna zemljašica. Svaka čast za podvig.

Pera

pre 13 godina

Cestitam Marije Hose Martines Sančes, tako se igra. Jelena nikog ozbiljnijeg nije pobedila na ovom turniru, sestre Wilijams su na zalasku karijere a Jelena nikad nece osvojiti ni 5 % od onoga sto su osvojile sestre Wilijams. Nikad od Jelene nece biti velika teniserka, pa ona nema ni jedan Gren slem a ovde je uzdizete nesto.

fred

pre 13 godina

Kad u cetvrtfinalu i polufinalu pobijedis sestre Williams onda je finale stvar rutine. Samo kod Jelene to nije tako. Dzaba joj sav novac kad je luzerka.

Bla Bla

pre 13 godina

Bravo za Mariu Sanchez. tako se igra protiv najvece defanzivke na svetu. JJ seplasi izlaska na mrezu ko djavo krsta. I kada to uradi nema anticipaciju na koju stranu lopticu da posalje. Takva igra ne prolazi. Proslo je vreme Borga koji je bio majstor osnovne linije ali se covek nije branio vec je crtao teren

Vendi

pre 13 godina

@Djoksa

O kom kontinuitetu čoveče govoriš. Dva četvrtfinala i finale ne znače ništa za svetski vrh, gde su titule, to je nivo Sevastove ili Klejbanove. I drugo baš bih volela da se Ani u Parizu u pvom kolu zapadnu Žistin, Jana ili Sem i da joj pokazu gde joj je mesto. Kao što ju je baltička herojina izbacila iz 50. A na Wimbldonu u prvom kolu Agnješka. Za tvoju informaciju to je jedini Grend Slem na kome Agnješka od svo debija 2006. nije ispala u prvoj nedelji turnira.

K

pre 13 godina

Stvarno ste smešni, gospodo patriJote. Kako možete da čestitate našim teniserkama, stvarno mi nije jasno. Pa zar ne beše Jelena "povredjena, otekao joj zglob" kad je trebalo da igra za Srbiju u FED kupu. Pa onda sledeće nedelje igra u Štutgartu i singl i dubl i stiže do finala ?!!! Sada u Rimu, ni traga od "povrede". Leti po terenu!?!
A Ana se nije ni potrudila da didje u Beograd da igra protiv Slovakinja.
Pa sada navijajte za "naše" teniserke. One igraju za sebe, to je dobro i to razumem, ali nemoj da se foliraju kad je reprezentacija u pitanju. NISMO (SVI) baš toliko naivni.

doktor

pre 13 godina

NAZALOST,OVAKO BI SE ZAVRSILO I DA JE BILO FINALE RG!U eventualnom finalu RG,JJ neka moli boga da s druge strane bude DINARA,svi znamo zasto

Radek

pre 13 godina

Dosta kukanja, nije ni zalužila da dođe u finale, jer samo neozbiljna Serena može sebi da dozvoli onoliku glupost - poraz u dobijenoj poziciji. Nije joj ovo prvi put. To je američko olako shvatanje sporta, za njih je sve zabava, poraze zaboravljaju za jedan dan, važan je samo novac a Serena ga ima previše, dok Evropljani sportu prilaze mnogo odgovornije i savesnije. Oni brinu i o svojim navijačima. Serena o njima brine kao i za svoju liniju. Koliko je puta dosad bila povređena zbog težine i neodgovorne ishrane? Sa koliko je samo odgovornosti i ozbiljnosti Sančez danas igrala, iako nije ni blizu Jeleninog ranga.

Beket

pre 13 godina

@Siniša
Jelena je Venus dobila za 59 minuta, nije se umorila, jer Venus nije ni igrala. O kakvoj stereoridnoj furiji onda govoriš? Pa ona je toliko mršava, da to deluje preterano. A protiv Serene jeste imala muke, ali zar nije dovoljno to da se iz izgubljene pozicije povratila? Koliko darova "neba" više tražiš za Caricu? Možda još samo to da je Sančez predala meč zbog povrede. Priznaj Jelenin poraz mirno, Sančez je odigrala teorijski izvanredno, ostavi Anu na miru, ne krivi je bezdušno. Ana je trebalo da iscrpi Sančez i sebe, zbog Jelene? Nije ona u Caričinoj dlužbi! Šta ti lupaš.

Sinisa

pre 13 godina

Ana je zasluzna za Jelenin poraz isto koliko i Marija. Jelena je morala da prodje pored one dve furije na steroidima a Marija je imala lagani trening sa Anom. Taman dovoljno da bude za nijansu bolja od Jelene. Jelena, bravo!

Petrov

pre 13 godina

@doktor
Kako ti to već vidiš Jelenu u finalu RG? Izgubila je od 26. na listi, a tamo će je čekati nekoliko teniserki koje ona teško može da pobedi, a neke nikako (Žistin). Do finala morala bi da napravi šest uzastopnih pobeda, a danas se pokazalo da nije imala dovoljno snage posle četiri odigrana meča (Venus se čak predala bez borbe). Da je danas dobila drugi set, meč bu trajao tri sata i deset minuta najmanje. To je kod nje gotovo pravilo, jer igra duge poene, pošto ne ume jako da udara. Mnogo trči, to je naporno, to odnosi snagu, zato budi malo skromniji. Žistin će u Pariz doći potpuno zdrava i još bolje pripremljena. Kakvo finale Jelena - Dinara, šta pričaš. Uostalom, ni u Rimu ne bi igrala finale da Serena nije glupo proćerdala 5:3 u setovima i 5:2 u taj-breku. Kako to ne vidite? Njeno finale u Rimu priredio je slučaj komedijant.

Nikolo

pre 13 godina

@Fred
Sestre Vilijams imaju zajedno 59 godina. Pobediti danas umornu i trideset godina staru Venus, na šljaci, nije više neko merilo. Mislim da se danas teže dobija ona Stosur. A kako je Serena na kraju meča igrala neodgovorno (prokockala je 5:3 u setu i 5:2 u taj-breku), meni više govori poraz od odlične Sančez nego pobeda nad Serenom, koja je kraj meča odigrala bez veze. Svi su sigurni da će Jelena pobediti Anu u Madridu. Pisalo se juče da je dobro što Ana nije došla u finale i tako izbegla blamažu. Čovek bi pomislio da Jelena sve teniserke sveta bukvalno satire i da nju niko ne može da pobedi. Ostajemo mirni. Kako će izgledati mečevi između Jelene i Ane za tri godine? O tome niko ne razmišlja.

Niste vi odavde

pre 13 godina

Ana, posle duge krize, beleži četiri pobede protiv jakih teniserki i onda gubi od Sančez. Opet gomila kritika i omalovažavanja. Jelini Serena poklanja meč, Venus u meču nije ni igrala, Sančez je pošteno pobeđuje uz lekciju iz teniske tehnike, ali nema nijedne kritike, samo pohvale i "svaka ti čast." Za poraz od 26. na listi? I odmah je tu "Rolan Garos", ni manje ni više, a možda i Vmbldon. Smešni ste koliko ste nerealni. Do RG i Vimbldona biće toliko isceđena i premorena da neće imati snage za mečeve od dva-tri sata. Danas joj se baš to desilo. Nije ona više tako mlada da može neumorno da trči dva sata i više.

Djoksa

pre 13 godina

Jeca igra mesec dana u kontinuitetu:Carlston+dug put i Fed kup+Stutgart+Rim??Non-stop igranje je ostavilo traga u ovom mecu.Misljenja sam da treba otkazati Madrid i tako(a zasto da ne?)pomoci Ani u poteri za sto boljim rankingom pred GS.Jer cilj je RG!

Nebojša

pre 13 godina

Jelena Janković izgubila je sa 2:0 od Sančes, sve vreme bila je u podređenom položaju i nemojte više da lažete sebe i sve nas da je osvojila turnir. Nije! Poražena je! Priznajte to. Ne bežite namerno od istine i ne ponavljajte iste fraze i kad gubi i kad dobija. Za vas njeni porazi ne postoje. Koji joj je ovo poraz za četiri meseca? Deveti!

Singer

pre 13 godina

@Dylan Dog
Jelena i Ana zaista nisu vršnjakinje. Ali, imajte na umu da Ana dve godine nije čestito ni igrala, dok je Jelena mnogo igrala. Ana je je još više time sačuvala mladalačku snagu za vreme koje dolazi. Ona je odmorna kao moja mačka koja ništa ne radi, a spava 16 sati dnevno. Na Jeleni se video umor u meču sa Sančez i mislim da je baš to bilo presudno.

Singer

pre 13 godina

@Dylan Dog
Hvala na odgovoru. I odgovor je na visokom nivou. Kad čovek želi nešto da objasni, zaista se to ne može iskazati u tri rečenice. Jelenino izlaženje na mrežu jeste njena velika slabost i to se ne može objasniti kratko. Tu razliku najbolje uočavam kad uporedim nju i Federera na mreži. Vi ste objasnili šta radi ona a mi znamo kako on reaguje na skraćene lopte. Protiv njega to ne bi ni trebalo da rade, jer mu samo pomažu. Moje pitanje jeste uprošćeno, ali ono je imalo za cilj da ukaže na dve činjenice: Ana godinu i po dana ne trenira ozbiljno, ima 22 godine, ako sve bude išlo kako bi trebalo da se kreće karijera jedne vrhunske sportistkinje, ona bi za tri godine postigla punu zrelost i usavršila igru. Ako ona bude potpuno razvila snagu servisa i ostalih osnovnih udaraca (na mreži je bolja od Jelene), mislim da će biti vrlo jaka teniserka, spremna da osvoji još neki "grend slem". Jelena će biti u 29. godini i zato sam, uprošćeno, postavio pitanje kako mislite da će tada izgledati njihov meč. Jelena zaista nema njenu snagu, celog života igrala je duge mečeve, mnogo je hiljada kilometara pretrčala i to ne može da prođe bez posledica. Zašto Federer i sa 30 godina igra jako i lako. Zato što se u životu neje bavio maratonom, igrao je samo desnom rukom (dvoručni bekhend troši više snage nego jednoručni, pošto se ceo torzo upreže u udarac), a noge je koristio samo kad se moralo. Mene je Venus naterala da vas pitam šta će biti od Jelene za tri godine. Mislim da je i Venus, koja je udaračica, došla do kraja karijere, jer je onakav poraz protiv Jelene nagoveštaj da su godine učinile svoje. Ona nije imala snage da zaigra. Znam, bila je povređena, imala je pauzu, nije stigla da vrati punu snagu, ali u tim godinama to ide sve teže. Za razliku od vas, mislim da će Ana ostati u tenisu (ako bude htela) 3-4 godine duže od Jelene. Ana bolje udara i zato ne mora mnogo da trči i da se troši. Kolena su kao lageri. Kakvo je bilo kretanje Lindzi Devenport? Nije osećala potrebu, jer je njena igra protivnice terala na jurnjavu, ona je samo izvršavala egzekucije.
@Gnostik
Nisam bio maliciozan, nemojte me plitko tumačiti. Hteo sam da ukažem na godine, na starenje, koje neminovno utiče na igru. Vreme je relativno samo ako se čovek kreće brzinom svetlosti.

Joilanda

pre 13 godina

@siniša
Čitam tvoje nebuloze da je Ana koliko i Sančez kriva za Jelenin poraz. E pa ako je dotle došlo, ako se tako podmuklo piše podmetnuta optužnica da bi prema Ani samo produbila stvori veliki animozitet, onda bravo Ana! Ti si javni t. - siniša. Obavezno malo slovo.

Singer

pre 13 godina

@Dylan Dog
Vidim da vas ovde neki tretiraju kao demijurga tenisa. Vi im skromno zahvaljujete. Pričitao sam jedno zanimljivi pitanje: kako će izgledati mečevi između Ane i Jelene za tri godine? Voleo bih da čujem to od čoveka koji je ovde stekao status predavača.

Zoran Radakovic-Brzi

pre 13 godina

JELENA SVAKA CAST,poruka svim pljuvacima retko ko moze da pobedi sestre Vilijams u 2 dana,znate kad bi ih pobedila ta Sancezova (27 na listi)NIKAD.BRAVO JELENA od ponedeljka 4 na wta listi.

Znaci ne verujem

pre 13 godina

@Pera
Kako mozes tako nesto da kazes? Sestre Wilijams na zalasku karijere? Jelena nije pobedila "nikog ozbiljnijeg"? Nmg da verujem,o cemu ti pricas. Videcemo da li su sestre Wilijams na zalasku karijere kada budu igrale polufinala Rolan Garosa i Wimbledona (a ja se iskreno nadam da nece). Pricaj sta 'oces,Jelena je KLASA! U svakom pogledu!

veana

pre 13 godina

Svaka cast Jeleni,a pitanje za Peru cime se ti bavis.kakv si Ti to strucnjak u cemu si ti u Finalu u blatu. pa kako te nije sramota da kazes nikog nije Jelena pobedila vaznog.a tek je 7 teniserka koja je uspela da na jednom turniru pobedi obe sestre.zaista mi te zao. umesto da uzivas sto je igrala u finalu i ana u 1/2 fin ti samo kritikujes. stani malo ispred ogledala i pogledaj se.vesna

Viktor

pre 13 godina

Nisam ocekivao jucerasnju pobjedu protiv Serene za sto ona igra tako dobro moras da igras ili levo ili desno protiv Serene! Jankoviceva je i tako igrala.Niko ne moze da reci da Jankovic nije igrala dobro finale.Ona igra sve dobro.Ako itko reci da je loso izigrala ovaj turnir treba da se stidi sa to.Jelena je kao tajfun oduvala Venus (kako sto B92 napisao) a zatim pobjeda i protiv kraljice tenisa iznovredna Serena.Jankoviceva ovu godinu je osvojila Indian Wellsa a sada finale turnira 1 kategorije.Recite mi koja druga teniserka ima takav odlican uspeh ove godine iti jedna teniserka nije uradile to. Ja mislim mogu da recim i da sam ubedjen da se Jankoviceva vratila na 1 poziciju ove godine.Ako igra ovako i na RG 100 % igrace finale.Sada u Madridu ima test protiv Anu ali mislim da ce ga bez problema pominuti.Za cetvrtfinale najverajatno ce se boriti protiv Bartoli a za polufinale ocekuje je Safina ili Henin.Koja i da bija JJ bi je zbrisala.Zarim polufinale protiv Serene a za finale od drugom stranu zdreba najverojatno ce izboriti Venus ili Radwanska.Kako sam samo bio sretan kada JJ je deklasirala Venus a zatim eliminirala i Serena.Pozeljujem ti Jelenu najvecu srecu na ovom svjetu i molim Gospoda da ti osvojes prva grenslem titula i to sada u Parizu.Volim teeeee Jecoooooo

Nensi

pre 13 godina

Što se igre naših teniserki i tenisera tiče, jasno je da tu nema izlazaka na mrežu. Tako je igrala i Monika, ne znam, to je valjda neka naša škola tenisa. Ali sumnjam da to još prolazi. Malo agresivnosti u napadu nije naodmet.
A što se tiče Sančezove, ona mi više nekako liči na Nadala i po stilu igre i po mustaćima, a i po tome što deluje kao da je na nekim (težim) drogama.
I kako da poželim uspeh i Ani i JJ u Madridu, to je nekako kontaverzno?
Još nešto, nekako su se brzo oporavile od povrede tj. ne baš dobre forme u duelu sa Slovačkom. Nadajmo se da se to više neće dešavati, kad treba da igraju za
reprezentaciju, odnosno da će tada biti u top formi.

Статистичар

pre 13 godina

Статистичару, изгубила је, значи, са Федом, 10 мечева. То није баш за похвалу. Тек је трећина сезоне. Али, најгоре је то што нас је Јецков пораз против Хантухове избацио из А групе. Не могу ја да се правим луд и да то не видим. Жао ми је. Нека о томе сада мисле опсесивни навијачи који су захтевали да Ана не игра.

Aleksandar M.

pre 13 godina

@Bla Bla

Ne bla blaj gluposti majke ti!
Nasa Jelena je sa svojom "defanzivnom" igrom u dosadašnjoj karijeri osvojila
12 titula o to: Indijan Vels, Marbelja, Sinsinati, Rimx2, Peking, Moskva, Štutgart, Oklend, Čarlston, Birmingem, Budimpešta i ITF titula u Dubaiju i od tenisa zaradila za tvoju informaciju $10,279,921, to je uspeh i cifra o kojoj ti možeš samo da sanjaš kao i mnoge teniserke koje neguju "ofanzivni" tenis.. Prema tome ne bla bla miraj se više!!! Veliki pozdrav ua naše teniserke Jelenu, Anu i Bojanu.

November rain

pre 13 godina

Nema veze Jeco..Guraj dalje,nastavi sa svojom igrom. Ti dobre partije pruzas u kontinuitetu,a ovo moram da kazem (bez namere da omalovazam i tako opravdam Jelenin poraz): Martinez je jedna od onih teniserki koja "bljesne" na jednom turniru,a onda svi zaboravimo da postoji. Jelena,ti si pobednica. U svakom smislu.

JJ MI TE VOLIMO

pre 13 godina

Ma nasa Jeca je najbolja i najveci je borac!!Svi je volimo i znamo da bez titule ona moze dalje,jer nam je to dokazala.Volimo te Jeco,samo napred!!!

Djoksa

pre 13 godina

Slabo ste me razumeli.Trebalo bi da otkaze Madrid zbog sebe a ne da bi pomogla Ani.Zasto?Pa zato da ne bi dosla iscedjena na RG.A onda,i da ne bi tako umorna bila laka meta za Enen u cetvrtf Madrida.Renking je nebitan na RG,za nju je jedina pretnja Zistin.

Mile

pre 13 godina

Cestitke Jeleni na hrabroj borbi. Marija je imala bolji izbor udaraca, verujem da ce Jelena moci da prosiri svoj repertoar jer bi tada bila neuhvatljiva. Cudno da kako Jelena po nekima kad pobedi pobedjuje samo one koje su imale los dan, na zalasku karijere itd. Upravu ste imale su los dan jer su naisle na motivisanu Jelenu. Napred Jelena svojim radom i trudom si zasluzeno osvojila sve sto si osvojila. Neki to ne zele da shvate jer ne zele da se menjaju, tako da im samo ostaje da izlivaju negativne komentare i da navijaju za tvoje protivnike.

Dylan Dog

pre 13 godina

Sasvim čista i potpuno zaslužena pobeda nadahnute Španjolke.

Ključ pobede Martinez Sančez nije bio u drop šotovima, kao što neki misle, već u sjajnom kretanju i pokrivanju terena. Danas je Jelena bila nadtrčana! Tamo gde je trebalo da bude jača - nije imala dovoljno izraženu prednost. Dalje, Jelena je stalno dovodila sebe (ili ju je, uz njenu pomoć dovodila sama protivnica) u poziciju da juri rezultat, tako da je non-stop igrala pod pritiskom, dok je protivnica igrala rasterećenije. Da je bilo obrnuto, siguran sam da bi pola od onoga što je Marija Hoze ubacila - završilo u autu. Jelena je ipak mentalno daleko jača teniserka od današnje protivnice. Očekivao sam da će se Jelena brzo adaptirati na nametnuti stil igre, ali do toga nije došlo u potpunosti.

Šta Jelena nije uradila dobro?
Da je (ako uopšte jeste) dobro urađen skauting protivnice, Jelena je mogla da očekuje stalne promene ritma u toku poena, jer Marija Hoze nije mogla da računa da će je nadjačati sa osnovne linije. Bilo je sasvim očekivano da će igati dosta dropova i da će izlaziti na mrežu puno češće nego štoje to danas uobičajeno ne samo na šljaci, već i na bržim podlogama. Otuda nervoza zbog stila igre protivnice nije smela da bude prisutna jer se sa time moralo računati u startu. Trebalo je samo biti strpljiv i držati se plana igre (ako ga je uopšte bilo) i izbegavati slanje mekih i plićih lopti na bekhend protivnice jer se sa te strane teže čitaju dropovi.
Drugo, njeno najjače oružje - ritern - je potpuno zatajio. Jako loše je čitala servise protivnice i bila je često dekoncentrisana na prijemu. Čak je i komenatoru Eurosportu bila jasna šema serviranja Španjolke. Dalje, nije dovoljno odlučno i agresivno igrala duže poene i dozvoljavala je protivnici da dolazi do pozicija za uspešno maskiranje i izvođenje drop šotova, a i kada je ova igrala poen u tempu, dešavalo se da ga Jelena izgubi ili zbog izuzetnih poteza protivnice (nažalost tako je) ili zbog svojih neiznuđenih grešaka. Servis joj nije bio rupa (kao ranije), ali joj nije donosio ni Bog-zna-kakvu prednost.

Da se razumemo, Jelena nije igrala toliko loše, ali nije igrala dovoljno dobro da bi izuzetno raspoloženu Španjolku i konačno nadigrala. I pored toga je mogla da pobedi da je iskoristila svoje šanse, a bilo ih je u oba seta. Ipak nije i tu stupa na snagu jedan od osnovnih principa u tenisu: ko ne iskoristi svoje šanse - obično na kraju gubi meč.

Sve u svemu Jelena nema za čime puno da žali. Ovaj turnir je već dva puta osvajala, a ima iza sebe rezultatski dobru nedelju, uspon na rang listi i - što je najvažnije - igru na vrlo visokom nivou.

Jelena je bila ostace kraljica! Pa i Rima! Za mene!

pre 13 godina

Jako tezak, mec nijanse su presudile kao sto i rezultat kaze. Sve ima m utisak da bi bilo drugacije da se Jelena pre svega psihicki a i fizicki nije istrosila protiv Serene. Vracala se borila, ali nije bilo kao juce, ne moze svaki dan tako ma koliko ona bila kraljica drame.
Jelena je divan atleta, zaista pravi uzor, fantasticna licnost i jako mi je zao sto niej osvojila jos jednu titulu.
ali, ko zna zasto je ovo dobro. Svi ovi mecevi i pobede i porazi, pre svega ovaj, mecevi protiv Belgijanki ( Justine i Janine) i sestara Wiliams ce znaciti nasoj naJJboljoj za naredni GS.
Spanjolka je odigrala mnogo bolje nego cele nedelje, zaista imala je odgovor na sve, kretala se sjajno i iritirala sve nas svojim drop shotovima. Licno mi se ne dopada njen stil igre, ali sta je tu je. Cestitam joj na neverovatnom uspehu i cisto sumnjam da ce iakda uspeti da ponovi ovako nesto.
Jelena je odigrala sjajan turnir.
Pobedila je u dva dana dve legende, dve sestre.
Nanela je naJJveci poraz Venus Wiliams.
Jednoj od naJJboljih serverki ikada dala je smao jedan gem.
Obezbedila napredak na listi i od ponedeljka je 4.
Kada se pogleda ceo turnir, istina Spanjolka je prava senzacija, ali JJ je ta koja je imala tezi put, neverovatne pobede, sjajne comebackove, cak dve teniserke pobedila je uzevsi im set sa nulom.
Bravo Jelena. Srecno u Madridu verujem u tbe uvek. Zelim ti sve naJJlepse. NaJJbolja si, zaista.

To nisam ja, to je moja šauma

pre 13 godina

I drugo baš bih volela da se Ani u Parizu u pvom kolu zapadnu Žistin, Jana ili Sem i da joj pokazu gde joj je mesto.(Vendi, 8. maj 2010 20:57)

Isto si to govorila i pre turnira u Rimu. Gde si bila kad je Ana pre nedelju dana isprasila Azarenku u 2 seta?

ajkula

pre 13 godina

Eh,da se nisi izmorila prethodnih dana!?Jelena,svaka ti čast!!!Ti si zvijezda koja stalno sija na nebu.Odradila si odličan posao.Samo hrabro naprijed.

moca

pre 13 godina

Svaka cast Jeco, skinula si dva velika skalpa i usla u istoriju kao 7 igracica u istoriji koja je pobedila sestre na istom turniru! Vracas se ponovo u TOP 5 i ides ka vrhu! Svaka cast! Samo tako nastavi...!

po potrebi

pre 13 godina

Jeco,nmvz...I ti i Anči ste odigrali sooper toornir...Ti igraš inače jako dobro od Indian Velsa. Tamo titula,ovde finale,sve je to odlično! Ana ovde polufinale. I to je super rezultat. Samo se vi odmorite devojke i rasturite Begijanke na RG-u. I sestre na Vimbldonu.

Biće bolje

pre 13 godina

@Nebojša
Da, svih 80 komentatora tvrde da je Jelena osvojila turnir. Čak i u naslovu stoji „Jelena osvojila pehar u Rimu“- pobedila Mariju Sančes sa 7:6 7:5. Razumljiva je tvoja frustriranost...

Thunderbird

pre 13 godina

Kost nam jeste svima u grlu, ali Jelena se posteno i časno borila koliko je mogla; niko nije supermen.
Iscrpela su je dva uzastopna meca sa sestrama Vilijams, s kojima je tesko igrati i u psiholoskom smislu a kamoli ih stvarno pobediti.
Idemo dalje, Jeca se vratila na visoko 5. mesto - a to, dragi ljubitelji tenisa, treba ceniti i postovati.

bane

pre 13 godina

Nema mesta za zaljenje, Jelena je dobro igrala. Ova Spanjolka kao da je bila na "necemu". Ili je bila ovih par dana najsrecnija osoba na svetu. Toliko linija i ludackih dropsotova se retko gde vidja a pogotovo je cudno da je ona tek 26-ta na listi ako vec ima tako prefinjenu tehniku. Hm, hm..

Ali ponavljam, Jelena ne treba ni najmanje da se sekira odigrala je fantastican turnir i pokazala koliko je dobra igracica.

Lobel

pre 13 godina

Crne mačke popispadale ko i jureće kočije, a zapravo je Martinez Sanchez crna mačka (za srbijanske igračice).
Jako dobra i izrazito neugodna zemljašica. Svaka čast za podvig.

NN

pre 13 godina

Jaooooooooooo, ja sam se toliko potresao da ne znam kako da dodjem sebi, jer je Jelena Jankovic za 7 dana zaradila 175.000 dolara...jos vise sam se potresao sto je na putu do finala pobedila sestre Williams...a tek sto sam se potresao sto je zaradila 620 poena i sto ce napredovati na listi...tresem se kao prut... SVAKA CAST JELENA, SAMO NAPRED, odlicna sedmica iza tebe, samo tako nastavi, za mene si bila, jesi i uvek ces biti CARICA!

Djoksa

pre 13 godina

Juceras. dugacak mec i sigurno sinocna proslava pobede nad sestrama je uzela svoj danak.Martinez je sa svojim stilom iskoristila svoj momentum.Priznajem,uplasio sam se da je Jelena suvise brzo usla u formu pred RG.Ko zna zbog cega je ovo dobro..,nadam se.

Bosko

pre 13 godina

@Dylan dog
Znaci skidam kapu za svaki komentar... Samo tvoje komentare citam, svaka cast!!!
Pratim tenis i volim sve nase tenisere, ali mi je draze da citam tvoje komentare nego bilo sta drugo!!! Svaka cast...
I naravno cestitam Jeleni na sjajnom turniru... Steta za 2. kolo Madrida :(

nenad

pre 13 godina

Ocekivao sam da Jelena pobediti Serenu ubedljivo i lako jer joj je takav nivo igre bio protiv Venus i Vikmajer. Malo je nedostajalo snage u udarcima koji su bili i dalje precizni ali ne tako jaki kao u prva dva meca.Tako je bilo i danas. Servis joj postaje jedno od glavnih oruzja, tako se izvukla protiv Serene. Iz tog razloga je ogroman napredak u Jeleninoj igri. Ali cini mi se da je nedostatak snage u udarcima kasnijim fazama igre kostao poraza protiv Enan a i danas. Slazem se DD da verovatno nije bilo skautinga i da je mislila da ce se svojim izuzetnim smislom za citanje igre protivnice snaci sama na terenu t.j. da ce pronaci taktiku u toku meca.Drago mi je sto zadrzava i dalje agresivnost u igri i ne oslanja se mnogo na defanzivu.Ali za takvu igru udarci moraju biti za nijansu jaci i da ne daju priliku protivnici da uzvraca jednako jako. Nadam se da ce pauze izmedju meceva na Gren Slemovima od jedan dan uticati da na svakom mecu ima isti nivo agresivnosti i snage u udarcima. Cilj je Rolan Garos i ne bi bilo lose da u Madridu ne stigne daleko kako bi Parizu bila prava u svih sedam meceva. U svakom slucaju hvala joj jer imamo za koga da navijamo ida se realno nadamo Jeleninom prvom GS.

statistika

pre 13 godina

Jelena Jankovic je ove godine dobila 20 i izgbila 9 meceva (ne racunam Fed kup). Izgleda da njoj odgovara, pa sto ne bi i nama?!

Sutra ce, na novoj WTA listi, biti na dobrom mestu.

Bravo za Jelenu!

Vanja

pre 13 godina

Kako je Spanjolka igrala drop shotove , znaci . . . Nemam reci , sve jedno ovo je izuzetno vazan turnir za JJ . Srecno u nastavku sezone !

Dylan Dog

pre 13 godina

@Singer

Hvala.
Ipak, moram reći da mi nije bila želja da ovde držim predavanja i pametujem. Jedino sam smatrao da kada se daje komentar o nečemu, trebalo bi da se isti potkrepi adekvatnim činjenicama i da se bude temeljan u iznošenju stava. Nažalost, to je teško uraditi u nekoliko redova, pa su moji komentari duži nego što je uobičajeno. Bez želje da zvučim prepotentno, kao neko ko je kompetentan i ima odgovore na sva pitanja u vezi tenisa, pokušaću da iznesem svoj stav u vezi Vašeg pitanja.

Naime, vrlo je teško govoriti hipotetički i ostati ozbiljan, bez da se usvoje valjane polazne pretpostavke. Pretpostavimo da Jelena i Ana nastave sa primerenim odnosom što se tiče predanosti tenisu, ne eksperimentišu nepotrebno, obe ostanu zdrave i, konačno, sačekaju sa proširenjem porodice.
A sada da pokušamo da sagledamo teniske mane ovih teniserki i mogućnost otklanjanja/smanjivanja njihovog negativnog uticaja (smataram da su teniske vrline svima poznate).

Anini nedostaci su nedovoljno agilno kretanje i relativno skromna kongnitivna reakcija u toku same igre (tj. nesposobnost svesnog i brzog prilagođavanja trenutnoj situaciji na terenu i menjanja taktike u hodu - kako bi se u datim uslovima što bolje eksploatisale loše strane protivnice, a istakle svoje prednosti). Smatram da te nedostatke teško da može da promeni bitnije (samo može umanjiti njihov negativan efekat - kao na RG 2008.) jer su usko vezani za urođene predispozicije i talenat. Ana neće nikada biti teniska "gazela", niti teniska "lisica". Sa druge strane, može se očekivati da će se njen proces mentalnog sazrevanja ubrzo okončati i da će izrasti u stabilnu teniserku sa kojom možete biti načisto kako će u datim uslovima odigrati. Isto očekujem potpuno sazrevanje u tehničko-taktičkom smislu, tako da će moći mnoge mečeve moći da dobija i na "iskustvo", a ne samo na suvi kvalitet.

Jelenini glavni nedostaci su sledeći: servis, igra na mreži (tehnički), neozbiljna priprema za meč (taktički), često gubljenje fokusa i nedovljna osnovna fizička snaga (prirodni). Ozbiljan nedostatak - servis je značajno popravljen, ali ipak nikada neće biti veliki server (i to je stvar talenta). Igru na mreži može unaprediti do određene mere uz često nastupanje u dubl konkurenciji, ali kao rođeni bejzlajner, nikada neće imati prirodni osećaj kada u toku poena teba izaći na mrežu. Taktičke probelme može rešiti najlakše, uz formiranje ozbiljnog tima stručnjaka oko sebe. Padovi u koncentraciji su sada minimalni (to je znak potpunog mentalnog sazrevanja), što je neophodan preduslov za ozbiljne rezultate. Fizička snaga ostaje njen glavni i nepremostivi nedostatak - nikada neće biti teški udarač.

Možda gore napisano zvuči previše direktno i grubo, ali ovo je moje lično trenutno viđenje stvari. Naravno, voleo bih da me obe teniserke demantuju u pozitivnom smislu.
Generalno gledano, Ana jeste mlađa, ali je fizički dominantnija, pa su obe nekako u isto vreme počele da beleže zapaženije rezultate u seniorskoj konkurenciji. Zato ih, bez obzira na razliku u godinama, možemo ih smatrati teniskim vršnjakinjama. Da li će Ana ostati na teniskoj sceni duže od Jelene ili onoliko duže kolika je razlika u godinama, iz ove perspektive - nezahvalno je prognozirati.

Kakav će biti međusobni odnos snaga u toku samog meča i konačan ishod istih - zavisi od mnogo faktora i nemoguće je predvideti šta će kada biti presudno. Jedino možemo biti sigurni - uživaćemo u DOBROM TENISU!

Djoksa

pre 13 godina

Rezai pobedila Enen,u 3setu Zistin je pokupila krompir?!Ne mogu da zaboravim lament nad Belgijank. prosle i pretprosle godine.A kad su se vratile,zlobno je komentaris. kako nase teniserke mogu sad da zaborave na titule.Sta je bilo ovo,ha?I to jos u 1kolu?!

Uros

pre 13 godina

koliko negativnih komentara,,pa sta ako je izgubila!?ne mora da znaci ako je nas da mora svaki turnir da osovoji...pljuvaci pamet u glavu a jeleni zelim sve najbolje u nastavku sezone.

Gnostik

pre 13 godina

@Singer,manite nas malicioznih pitanja.Zasto?U trenutku dok je Ana slavila titulu na RG pre 2 godine,da li vam je palo na pamet kao Aninom navijacu da ce ona ovoliko nisko pasti za 2 godine?Istorija je majka mudrosti.Dosta nam je Milana Tarota i sl,zar ne?

Djoksa

pre 13 godina

Navijaci,ne uzrujavajte se zbog malicioznih interpretacija ovog poraza.I da je Jelena uzela titulu,nasao bi se ne mali broj njih koji bi sa indignacijom ocenili znacaj iste poredeci je sa GS-om.Ja ocekujem pravu Jelenu tek na RG.Zivi bili pa videli!

neupucen

pre 13 godina

Da li neko pametan moze da prokomentarise kako se uspesno nositi sa igracicom kao sto je Sancez i njenom igrom neobicnom za zenski tenis?
Ovo govorim jer ni Jelena niti Ana nisu imale odgovor na njene skracene lopte i promenu ritma

sima

pre 13 godina

Ja sam danasnji mec totalno IZPRAZNJEN odgledao, to mi je tek postalo jasno negde pred kraj meca kad sam i postao svetan da Jelena nece uzeti Rim; i cudno, opet bez onog tako prepoznatljivog zderanja´
Ja se u velikom delu slazem sa komentarom DD, ali iskreno ko se seca prvog susreta Jelene, negde pre par godina sa Radvanskom, koji je izgubila, zna da Jelena tesko igra protiv drop sotova, a onda moram da pitam nakon dobre analize istog DD, kako bi danas Serena igrala protiv spanjolke/ TESKO
ona je godinama dobra dubl/igracica koja je u zenitu karijere odlucila da se okusa i solo+ sa tenisom koji kako i komentatori kazu ne pripada vise danasnjem tenisu/ ja neznam meni je danasnji mec bio zamorniji nego jucerasnji.
no sve u svemu JJ mora da bude zadovoljna a i mi sa njom.
P.s. dopao mi se predlog Dokse

realista

pre 13 godina

Jelena se jednostavno nije spremila za svoju protivnicu, kao sto se nije spremila ni Ana u prethodnom mecu.
Teniserka koja u jednom mecu izvede preko 60 drop shotova, jednostavno ne sme da pobedi.
Jelena je posle svega 2-3 gema pocela dobro da cita te drop-shotove i na vreme da stize do tih lopti. Medjutim njen odgovor na te lopte je bio jako los. Najbolji nacin da se odgovori na drop shot, je da takve lopte vracate takodje drop-shotom ili stop-voleom.
Medjutim Jelena ni jednom nije odgovorila na taj nacin vec je konstantno pokusavala neke duboke voleje koji su ili isli u aut ili bili lak plen za protivnicu, da u sledecem udarcu napravi viner.
Da je Jelena drugacije odgovarala na te skracene lopte svoje protivnice, uzela bi bar tri cetvrtine tih poena i zavrsila ovaj mec sa laganom pobedom.
Medjutim Jelena je igrala neku svoju igru i i sa takvom igrom uspevala da bude u mecu na granici izmedju poraza i pobede.

Takodje mislim da je prelomni momenat bio u finisu prvog seta koji je Jeleni bukvalno ukraden. Jelena prvo spasava 2 set lopte na 3:5 za protivnicu.
Zatim preokrece mec na 6:5 i servira za prvi set. Dolazi do jedne set lopte i ne koristi je. Ulazi se u tai-brejk. U finisu tai-brejka Jelena poklanja jedan poen protivnici koja tako dolazi do 2 set lopte.
Jelena prvu set loptu na svoj servis lako spasava.
Sancez ima servis pri rezultatu 6:5. Promasuje prvi servis, Jelena drugi servis odlicno vraca i fakticki vec osvaja taj poen i izjednacuje.

Medjutim tada se desava nesto sto do sada nisam video. Linijske sudije se nisu oglasile prilikom Jeleninog reterna, jer je ta lopta bila potpuno ispravna. Medjutim glavna sudija Eva Asderaki uzvikuje aut, pa zatim koriguje samu sebe.
Umesto da bude izjednacenje i 6:6 tim potezom oduzima Jeleni cist poen. Poen se ponavlja, Sancez ponovo ima prvi servis, koristi priliku koju je dobila od sudije na poklon i neodbranjivim servisom uzima set.
Mislim da je taj trenutak u stvari prelomio ceo mec.
Ne mogu da se otmem utisku da je glavna sudija namerno to uradila, i da jednostavno nije zelela da Jelena pobedi u ovom mecu.
Takve stvari jednostavno ne smeju da se desavju u finalu jednog turnira, pogotovo ne na set loptu u tai brejku, a WTA bi trebala da se malo zamisli i da ovu grkinju iskljuci iz daljnjeg sudjenja.

Dylan Dog

pre 13 godina

@sima

Ne sme se potcenjivati brzina Serene Vilijams.
Bez obzira na preveliku telesnu masu, ona ima snažnu muskulaturu koja joj daje izuzetnu eksplozivnost, tako da bi, verujem više dropova pohvatala od Jelene, a u nadmudrivanju na mreži je sigurno u prednosti nad većinom teniserki. Drugo, teško da bi se mogli igrati dropovi na udarce koji nežnijim teniserkama okreću reket u ruci. Po tom principu bi neko i u muškom tenisu mogao da primenjuje strategiju Marije Hoze - a svi znamo da toga nema.
Drop se po pravilu igra iz pozicije od bar nekoliko koraka u terenu (vrlo retko sa osnovne linije) i to uglavnom kao udarac iznenađenja (direktan poen) i/ili radi razbijanja ritma protivnika (izvlačenja na mrežu). Zahteva izuzetan balans i osećaj, a tehničko-taktički gledano, spada u možda najteže udarce u tenisu.

Pretpostavljam da bi agresivnom igrom na početku meča Serena već stekla materijalnu, a time i psihološku prednost, pa bi protivnica igrala pod većim pritiskom. Pored toga, već sama pojava Serene preko puta mreže unosi nervozu kod većine teniserki. Sa svim tim psihološkim pritiskom je mnogo teže igrati opušteno, a time se povećava i mogućnost greške pri izvođenju drop šotova. Imao sam ranije priliku da u više navrata gledam ovu špansku teniserku i mogu reći da ni izbliza ne igra ovako dobro kada je pod pritiskom.
Naravno ovo su, kao što rekoh, pretpostavke. U svakom slučaju, Serena sa 90% i Martinez Sančez sa 110% - Serena pobeđuje (setimo se Sidneja ove godine - jeste da je bio beton, ali poraz od 6-1, 6-2 dovoljno govori). Da je Jelena danas igrala kao protiv Vikmajer ili Venus, bez obzira na promene u ritmu i sve ostalo, počistila bi Španjolku sa terena u dva seta i to ubedljivo.

Međutim, slažem se da bi i Serena od juče - danas morala da se pomuči protiv Španjolke, pre svega zbog njene iznenađujuće dobre igre sa osnovne linije.

Prema poslednjim rezultatima, Martinez Sančez jeste u top formi. Meni je prosto neverovatno da neko ko ima skoro 28 godina i pre se može nazvati specijalistom za dubl nego za singl - nadtrči i Voznijacki i Jankovićevu na istom turniru i, osim u prvom kolu, sve mečeve dobije u 2 seta! Španija je, izgleda, Španija.

dragan

pre 13 godina

Prvo od srca cestitke i Ani i Jeleni na sjajno odigranom turniru. "Ana is back", a Jeca je tu gde vec jeste u Top5.
Ono sto mi je za oko zapalo jeste poboljsan servis kod obe nase teniserke, ali ono sto fali jeste igra na mrezi koju pod hitno moraju obe da unaprede ako zele da pobede tip igracice kao sto je Sanchez.
I na kraju o pobednici...ostavila me je bez daha svojom lucidnom igrom. Mislim da joj je mesto u top 10 gde ce se ubrzo naci s obzirom na neosporni kvalitet koji poseduje...

algrof

pre 13 godina

Tezak mec.Jelena nije igrala kao u predhodnim mecevima,nije uspela da dugim razmenama udaraca umiri Mariju Sancez,dok je ova igrala svoju igru koja je izludjivala jelenu a narocito skracene lopte. Marija je imala i vise od duplo vinera-44;20, a igresaka prema vinerima imala je mnogo manje,dok je jelena vise gresila. Mnogo mi je zao sto Jelena nije osvojila treci put Rim,ali marija Sancez je zaista ovog puta bila bolja i treba joj cestitati. Takodje mi je zao sto u Madridu Jelena i Ana se odmah na pocetku sastaju. neka bolja pobedi.

Wogy

pre 13 godina

Ja sam,moram da priznam,naj(ne)realniji Jelenin navijac,gotovo zaslepcujuci ali moram da priznam da je Sancez danas bila bolja i ZASLUZENO pobedila moju ljubimicu.Nema izgovora o nekom umoru ili iscrpljenosti od ranijih meceva,jednostavno,na moju zalost,Sancez je zasluzeno osvojila Rim...toliko da se zna da i Jelenini navijaci znaju da odaju zasluzeno priznanje kada to neko zasluzi.Puno srece u Madridu a narocito u Parizu.

lj.

pre 13 godina

je l' smo mi gledali isti mec, isti turnir? na kome je jelena odlicno igrala, ocigledno u najboljoj formi u skorije vreme, u kome jeste izgubila u finalu zato sto je devojka iz spanije u tom mecu bila bolja, sto je sasvim dozvoljeno u sportu. zasto se ne radujemo tome i narednim turnirima, nego odmah imamo potrebu da nekog ili nesto popljujemo? (jelenu, anu sestre williams, mariu sancez)svasta...

zbunjen

pre 13 godina

misim i ne znam šta da napišem...Jelena je imala svojih šansi ali mi je ova Sančez potpuno nejasna i na neki čudan način je zaista bila bolja