Četvrtak, 06.05.2010.

21:43

JJ kao tajfun 'oduvala' Venus

Srpska teniserka Jelena Janković deklasirala je Venus Vilijams iz SAD sa 6:0, 6:1 u četvrtfinalu turnira prve kategorije u Rimu.

Izvor: SO

JJ kao tajfun 'oduvala' Venus IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

120 Komentari

Sortiraj po:

Borka

pre 13 godina

Sve je u redu, Jelena mnogo, mnogo bolja, ali na jedno pitanje nemamo odgovor: kako je najbolja serviserka na svetu dobila samo jedan gem na svoj servis? Servirala je očajno, nikad gore u životu, a na to Jelena, budimo realni, nije imala uticaja. Ne sumnjam da je Jelena u boljoj formi i da bi svakako dobila ovaj meč, ali OVAJ rezultat govori da Venus juče nije mogla da igra. Zašto, samo ona zna.

Posmatrač

pre 13 godina

Nema sumnje da je Jelena bila fantastična. Ali, dozvolite da ipak nešto primetim, a da ne bude kako ja osporavan njen rezultat. Koješta. Moja primedba glasi: Venus ima 30 godina, imala je povredu i pauzu, na šljaci nikad nije bila dobra a očigledno je da joj je, kao crnkinji, više smetala hladnoća. Ništa loše nisam rekao, nemojte tražiti od ljudi da ne razmišljaju, jer je rezultat ipak neverovatan.

Vanja

pre 13 godina

Koliko je mec bio tezak za Venus govori i ova slika

http://sport.blic.rs/galerija/Sport/537/Rim-Pobeda-Jelene-Jankovic-nad-Venus-Vilijams slika 11 ;)

po potrebi

pre 13 godina

E,kad počnete sa glupim komentarima,tipa:'venus je bila povređena'! Slušajte,JJ nije tek tako dobila Venus pet puta pre ovog meča. Jeca je inteligentna teniserka koja zna kako se igra tenis. Ona ne pokušava da nadjača sestre Williams,ona se nadmudruje s njima,šalje im duge lopte i tera ih da trče,da igraju više nego što su planirale i umara ih. Jelena je neviđeni stratega,zato ššš...Bolje ćutite i posvetite se nekom sportu koji razumete,jer o tenisu pojedini nemaju pojma. Koliko god da je bila povređena Venus sebi nikada ne bi dozvolila da meč završi sa samo jednim osvojenim gemom,poenta je da u ovom meču nije MOGLA VIŠE,jer je JJ bila mnogo bolja. Venus nije imala rešenje za njenu igru!!!

Sarma

pre 13 godina

I Jelena i Venus su igrale u pantalonama. Razlog je niska temperatura, svega 14 stepeni na pocetku meca, ne znam za vlaznost vazduha, ali s obzirom da je bilo prilicno oblacno, nije tesko zakljuciti zbog cega su nosile takvu garderobu.
Pozdrav

vOLIM SAJT b92

pre 13 godina

Odjednom se javljaju isfrustrirani navijaci nekih drugih teniserki.
Kada nasa teniserka da jedan gem jednoj od naJJboljih serverki ikada, kada joj nanese naJJveci poraz u karijeri, ima li smisla da postoji i jedan los komentar. Kada Jelena ili Ana kazu da su povredjene, pa cak i kada tako doktori kazu sumnja se, one se smao izmotavaju i pravdaju vama koji ste potpuno ostvareni u tim vasim zivotcicima. Ma dajte, a jednoj Amerikanki je dovoljno da izadje u helankama i odmah je povrejdena.
Da podsetim mec je igran u pola 9 uvece, trajao je jako kratko zbog SAVRSENSTVA KOJE JE NA TERENU PRIKAZALA SRPKINJA. Kisa je padala skoro ceo dan, po odeci publike se jasno moze videti koliko je bilo hladno, sto se kojim slucajem niste pitali zasto je jelena ceo mec odigrala u duksu?
Srbi su u cudu. Osudjuju Novaka Djokovica jer je predao mec u PRETOPLOJ AUSTRALIJI, a ovamo brinu jer je jadna Venus morala igrati mec na plus 10, 15.
Ne pokusavajte d aumanjite Jelenin poraz i trazite jos neki razlog za ovu oluju koja je zadesila RIM.
Ocekujem SRPSKO FINALE, u kome ce favorit biti naJJbolja SRPSKA teniserka koja ce danas ako Bog da po drugi put u karijeri pobediti zvanicno naJJbolju na svetu. SRECNO JELO.

Bg

pre 13 godina

Odgledao sam sinoc snimak meca. Jutro je pametnije od noci. A opet. Gledam tenis od sedamdesetih godina proslog veka. I mogu reci da sam malo puta video onakvu igru kakvu je prikazala Jelena. Otuda ovaj neverovatni rezultat od 6:0, 6:1, protiv jedne Serene Williams. Kakva preciznost udaraca. Retko vidjeno. Ovoga ce se Jelena secati dok je ziva, a bogami ni ja necu zaboraviti. A ako nije stvar trenutnog nadahnuca, zna se sta sledi. Jelena ubrzo izbija na prvo mestu ATP liste. Da tamo ostane. Tu nema dileme. Medjutim, tesko je zamisliti da odigra na onakvom nivou u kontinuitetu. Daj boze da me demantuje, i eto nama mnogo veselja u narednim godinama.

Sasha

pre 13 godina

Postavio bih pitanje "znalcima" koji se ovde javljaju. Kako to da JJ igra svoj najbolji tenis u zivotu kada je u poslednjih mesec dana dozivela bar dva poraza, protiv Hantuhove na domacem terenu u Beogradu, i protiv Enan prosle nedelje? Ja se secam njenih mnogo duzih serija u kojima nije gubila. I secam se da kada su GS turniri u pitanju nikada nije bila dorasla situaciji.

Zato manje euforije. Ovo je veliki uspeh za srpski tenis. JJ definitivno spada u krem svetskog tenisa. I treba se ponositi. Ipak, nekriticki hvalospevi stvarno nemaju smisla. Ne bih ni da pricam o tome da je V. Vilijams igrala jedan od svojih najgorih meceva u karijeri. Uzasno veliki broj neiznudjenih gresaka. Toliko. Naravno svi se nadamo srpskom finalu. To bi bila prava poslastica.

lista

pre 13 godina

Posto se ovaj turnir blizi kraju mogu vec sada da vam dam tacnu listu koja ce biti objavljena u ponedeljak.

1. SERENA 8170+225+280
2. VOZNJECKI 6255
3. VENUS 5691
4. SAFINA 5151
5. JANKOVIC 4935+225+280
6. DEMENTIEVA 4890
7. KUZNJECOVA 4661
8. STOSUR 4235
9. RADVANSKA 4115
10. KLAJSTERS 3890
Kao sto vidite Jelena je vec sada obezbedila petu poziciju na listi. Sutrasnja pobeda bi joj donela dodatnih 225 bodova sa kojima bi imala 5160 bodova, odnosno 9 bodova vise od Safine. Dakle Jelena bi sa sutrasnjom pobedom obezbedila i cetvrto mesto na listi, a sa osvojenom titulom bi imala 5440, odnosno svega 251 bod bi je delio i od 3. mesta na listi.

Ana je ulaskom u polufinale obezbedila na novoj listi 1458 bodova, a sa osvojenom titulom bi imala 1963 boda.
Dakle Ana ce na sledecoj listi u najgorem slucaju biti negde na 45. mestu, a u najboljem slucaju na 27. mestu. Sutrasnja pobeda i ulazak u finale bi Anu doveli na otprilike 31. mesto.

Lola

pre 13 godina

Upravo gledam snimak meča i vidim da Venus nosu neku bluzu i panralone preko haljine. Možda je prehlađena. U Rimu je hladnjikavo i sve do početka popodnevnih mečeva padala je kiša. Možda je imali visoku temperaturu, ali ona o tome nikad pre meča a ni posle meča neće reč reći. Ne umanjujem Jelenin rezultat, niti navijam za Venus (naprotiv), ali kažem šta sam u prenosu video. Ko bez razloga oblači džemper i pantalone dok igra tenis?

marko

pre 13 godina

Svaka čast Jeleni, ovo je zbilja veliki pothvat. Što bi mi dali da imamo tenisačicu ovakve klase...iako mi se čini da je u Srbiji ponekad čak i omalovažavana..Uglavnom, navijam da pobjedi i drugu Williamsicu. Pozdrav iz Hrvatske.

Nensi

pre 13 godina

Aleksandra,
Eurosport je prenosio meč između JJ i VV od 21i30h. Ja gledala paralelno Novaka na Sortklubu (zbog Viškovića) i JJ. I uživala u oba.

sima

pre 13 godina

E, ode jedan Jehovin svedok, ako Bog dan sutra ce i drugi; Tata Jehova gledao oba Anina meca sa Demencevom i Azarenkom- promasio covek sto posto, ali posle juceraslje Jelenine igre bilo kasno!

Bravo cure, pa dalje sta bude; Srecno !

Aleksandra

pre 13 godina

Da li neko moze da mi kaze zasto Eurosport nije prenosio mec?
Sva sreca pa prenos moze da se gleda na internetu...

I naravno, svaka cast JJ, samo tako nastavi! :)

nenad

pre 13 godina

JJ igra bolje nego kad je postala broj 1.Prosle nedelje odigrala je strasan mec sa Enan i izgubila.To je bilo dobro jer je shvatila da ne sme da nivo igre spusti ni za 10%.Zato je demolirala i Venus i onu Begijanku juce.Predvidjam ove godine 2GS.

Dusan (Anin fan, samo da se zna)

pre 13 godina

Bravo Jelena. Inace, ovo je zvanicno za Venus najgori poraz u karijeri, prethodni je bio poraz od Hingis 61 61 na AO pre 8-9 godina

Ne znam

pre 13 godina

Da li će moći sutra ovako? Izvinite, ali ja se malo plašim Serene. Venus, uz sve hvale za Jelenu, sigurno nije bila sasvim fit. Ona najbolje zna kako se osećala. Ipak je rezultat šokantan. Venus je iskoristila samo jedan svoj servis. Ona danas nije mogla da igra, a zna se da nikada ne predaje mečeve.

Samo mi "realno" i "nesubjektivno" opricajte

pre 13 godina

Molim ove realce (ili realiste) koji "nisu" subjektivni (sic!) jer sve znaju, da mi objasne koliko je ozbiljna povreda Venus Vilijams. Igrala je bez jedne ruke (ili noge - nisam dobro video.), zar ne?
Jel da da je lako, onda, Jecki (a i Ani) da pobedjuju? Ne igraju one dobro uopste. Vilijamsove, Henin i drustvo su izmislile tenis. Kakve JJ i Ana!

po potrebi

pre 13 godina

Kada sam video Anu,oduševio sam se....Stalno se plašim da će opet neš uprskati...ali ona igra sjajno...konstantno...forhend uništava protivnice kao nekada! Svaka čast ANČI!
A sad! JJ!!! Bez greške. Perfektno. Ostaviti Venus Williams na terenu sa samo jednim osvojenim gemom...Ostavila je i mnogo bez reči...u to sam siguran..Ana je obeležila jučerašnji dan pobedom nad Elenom(mada je JJ i juče bila briljantna),ali je zato danas Jelena definitivno vest dana. Svaka čast devojke. Hvala vam obema. Ućutkale ste sve one glupe ljude koji nemaju pametnijeg posla nego da kritikuju vašu igru po netu... Do juče sam verovao u srpsko finale,a sada znam da će biti!!!!

ljubomir

pre 13 godina

Dve nase teniserke u polufinalu jednog velikog turnira nakon duzeg vremena. Nadamo se i u finalu. A posle ce neko da zakljuci da je Vikmajer bolja teniserka od Venus :(

Lavlje Srce

pre 13 godina

Da li je iko ikada ovako oduvao petostruku pobednicu Wimbldona?? Da li iko od svih aktivnih i neaktivnih teniserki ima skor sa Venus 6 : 5 u svoju korist?? I onda se neko maliciozan pita kako je Jelena zavrsila godinu kao broj 1 u svetu.Na pocetku prvog seta je bila neverovatna borba, a Jelena odigrala sigurno najofanzivniji tenis u svojoj karijeri.

ttx

pre 13 godina

Jelena je odigrala perfektan mec. Samo 10 neiznudjenih gresaka za cao mec protiv Venus je skoro neverovatno. Retke su teniserke koje su ikad uzele set Venus sa nulom.
Sutra tezak mec sa Serenom. Verujem da cemo gledati vrhunski tenis, za rezultat nema veze, ali sa ovakvom igrom se mozemo nadati i pobedi

Passing shot

pre 13 godina

Duuugo,predugo sam cekao na ovaj trenutak.Ne,nije u pitanju ovakva pobeda nad Venus nego sazrevanje Jelene kao teniserke.Fokus i Koncentracija.Osmeh samo na pocetku i kraju meca.A ovakva pobeda je normalna posledica pristupa mecu.BRAVO JELENA!!!

Vanja

pre 13 godina

E ovo je brilijanto :))
Prizeljkujem Srpsko finale :D

P.S.Molila bih nekog ko se isto upisuje kao Vanja da promeni nick jer sam ja zaista dugo na ovom sajtu , a ako nece on , nek napise da promenim ja .

Vendi

pre 13 godina

Bilo je lepota gledati ženski tenis tokom 2009. Turbo - folk teniserke nisu bile u završnici nijednog velikog turnira. Sada je ovo nečuveno. Vika, Ago, Karo, Jano, Alisa ne daj te se, njihovi hotovi su za jednokratnu upotrebu. Još mi je samo falilo da navijam da Šarapova zasija na Ralan Garosu kao u Melburnu 2008. kada su turbo - folkerke dobijale 2, 3 gemčića po setu.

JelAna

pre 13 godina

Jooj, sta li one jedu tamo u Rimu, neke super pice...
Pitam se je li sve u redu izmedju Jelene i Ane. One su zaista resile da se okusaju u finalu... Super! Pa za koga sad da navijam!

olja

pre 13 godina

Ja gledala. Auuuu, sestro slatka, šta reći...? Da li je Venus bila toliko indisponirana ili je JJ bila toliko "disponirana"-pitanje je sad? Ali u svako slučaju-Jelena SVAKA ČAST!

Rade

pre 13 godina

Većina nije mogla da gleda uživo na Eurosportu 2 ovu neverovatnu pobedu.
Pa Venus je umalo dobila priliku da se PROVOZA BICIKLOM. Ovo joj je možda i najteži poraz u karijeri, i prava je šteta što nismo uživo mogli da se čudimo kako to Jelena razbija Serenu.

Čestitke

pre 13 godina

Čestitke, naravno, za Jelenu, a pohvale za ovaj sajt koji je ovu vijest stavio kao "udarnu" na naslovnu stranu. Vijesti treba selektovati i prema tome i predstavljati(kod nekih to nije slučaj).

Happy

pre 13 godina

Пашће и сестра...опуштено!!! :)
Ал је лепо читати вести из тениса опет...као пре годину, две...
Свака част обема!!! Срешће се у финалу, даће Бог!

Dragan

pre 13 godina

Zaista Jelena, kako si mogla da iznevjeriš sve svoje fanove, pa da dozvoliš jednoj takvoj igračici, kakva je Venus Williams da uzme i taj jedan gem!? Ocekivao sam sigurniju pobjedu :D :D :D

vl.n.

pre 13 godina

Nas "prvi reket" dokazao je da je prvi.Sve cestitke Jeci za pobedu nad amerikankom,jer svaka pobeda nad njima je vise nego sportska u bilo kom sportu a posebno ovako ubedljivo.Finale Jelena-Ana!

Dylan Dog

pre 13 godina

Da li je neko rekao Jeleni da teniski mečevi ne moraju da se završavaju za manje od 1 časa?! Juče 59:50, a danas 59:16!

Šalu na stranu, i Nadal bi joj pozavideo na broju neiznuđenih grešaka (2+8). Neurohirurški precizna Jelena hladnokrvno zatvara (ranije njen veliki problem) setove i mečeve, bez osmeha, bez grimase na licu.

Očajna Venus i nije mogla da igra. Kada je pokušavala da dođe do kakve-takve igre, dobijala je "hladne tuševe" sa druge strane. Pregledao sam arhivu i, ako nisam nešto prevideo, ovo je njen najteži poraz u profesionalnoj karijeri. Do sada je "rekord" držala Martina Hingis koja je Venus u polufinalu AO 2001. "počistila" sa 6-1, 6-1.

Ako nas sjajna Ana vraća u 2008. godinu - godinu njenog najboljeg tenisa, Jelena nas vodi u 2010. U poslednja dva meča protiv vrlo ozbiljnih protivnica prikazala je za nju dosada najviši nivo igre.

Šta će biti sutra - videćemo, a do tada, možemo uživati u dugo priželjkivanim lepim momentima koje su nam priredile naše teniserke.

igysa

pre 13 godina

vraca se nas tenis gde mu je i mesto.. ove devojke vrede mnogo !
.. samo sto mi to nismo znali da cenimo.. ako neko jos nekad bude rekao nesto protiv Jelene i Ane, udario mu grom u komp dabogda ;-)

Strava!

pre 13 godina

Ne pamtim da sam ikada gledao moćnije razmontiranje "starije seke". Jelena je podigla svoju igru na najviši nivo - koji precizni udarci, ćoškovi, linije i naravno, fantastična odbrana koja brzo demorališe protivnicu, bez obzira o kome se radi.
Bravo, devojko!

tennisfan

pre 13 godina

komentatori su bili sokirani. mislim da venus nikada nije izgubila mec osvojivsi samo jedan gem!!! ipak venus ima najbrzi servis u istoriji zenskog tenisa.

Mr_Gospodin_Signore

pre 13 godina

Ne bih da kvarim raspolozenje teniskim znalcima, ali Venus vise nece napraviti znacajniji rez. Nije Jelena prva koja ju je ponizila ove godine. Bilo ih je jos dosta. Pa nju je i Bartoli jednom unistila. Kad je ne ide servis, onda pokusava da poentira brzo (ocigledno se vise ne krece kao nekada), a to na sljaci ne prolazi.

Vladan R

pre 13 godina

Bravo za JJ, a sutra nadam se i drugu sestru salje kuci, pa onda verujem finale sa Anom. Inace bas su lepo podelile zadatke, JJ da sredi sestre tj Amerikanke, a Ana Ruskinje. U svakom slucaju da je neko pocetkom nedelje prognozirao, sad vec poprilicno realno Srpsko finale verovatno bi ga mometalno smestili u ludnicu.

Moravac

pre 13 godina

Devojke su teniserke, odlicne, ponos Srbije, ali batalite malo sa tim kraljicama i princezama
( valjda mu po analogiji Djovak, Ziki i Tipsa tu dodju kao neki kraljevici, princhevi)-
posto ako cemo tako onda su srpski kosarkasi i vaterpolisti- carevi careva koji caruju nad carevima, apsolutni vladari univerzuma, a Bodiroga nije bog samo u Blazinoj pesmi, nego i u realnom zivotu ( i onda bi molitva pred spavanje glasila- dragi Dejane koji jesi gore na nebesima...)

Mislim klasicno srpsko preterivanje, do pre nedelju dana Ana je bila bivsa teniserka, a Jelena folirant za vecinu koji ih sad ovde krunisu!!!

MiKaN

pre 13 godina

JEKA KRALJICE, ODUVAJ SESTRICE! Kako mi se namstilo srce...Ja se ne secam kad je Venus osvojila samo gem u mecu. Ovo je fantasticno. Kljuc uspeha u poslednja dva meca je sigurna Jelenina igra, i mali broj gresaka. Venus je ostala paralisana, jer su Jekini udarci zavrsavali blizu osnovne linije. Servis je bio fantastican i sluzio je kad je najvise bilo potrebno. Venus je u dosadasnjim mecevima uzimala gemove na Jekinim servisima, zbog slabosti istog, ali je sad Venus ostala zatecena.
Sledeci protivnik Serena. Po meni se ona bolje snalazi na sljaci od sestre, ali je Jeka favorit u tom mecu. Serena ce imati zelju da osveti seku, ipak je sramota izgubiti sa samo osvojenim 1 gemom. Ako mec udje u treci set, Jeka ce imati vise sansi, jer Serena nije igrala od januara i to ce se osetiti.
Secam se kad je Jelena bila prva, a sestre su je pljuvale, govoreci kako je nezasluzeno prva. Sad je Serena prva, pa cemo videti da li je ONA to zasluzila.
Srpsko finale! Uff kako bi to dobro bilo.
Jeka ovim rezultatom na listi koja izlazi u ponedeljak bice 5-ta, skocice za dva mesta. Safina brani veliki broj poena u narednih mesec dana, pa ce verovatno posle RG biti minimum 4-ta.
Ovaj Rim je definitivno talican za srpske teniserke. Jeka ga je dva puta osvajala, a Ana se sad vratila. Kako sve ovo lepo zvuci!
OBEMA SUTRA DRZIM FIGE...SAMO NAPRED I DOKAZITE I POKAZITE DA STE NAJBOLJE!

Slobodan

pre 13 godina

Šta reći za ovu brilijantnu pobedu naše srpske teniske heroine? Ništa. JJ je sve rekla na terenu i svaki komentar je suvišan. PS: Ovog puta sve čestitke upućujem Ani koja se definitivno vraća u staru formu nakon ubedljivih pobeda nad top 10 igračicama. Bravo za pobedu nad Petrovom. Navijam za SRPSKO finale u Rimu!!!

Predivan osmeh!

pre 13 godina

E ovo je demostracija sile.
Nevidjeno, jedan od naJJboljih meceva u karijeri. Ovako igra broj jedan.
Bez osilacija, kao nova kraljica sljake.
ajde, da ne trcim pred rudu ali zaista ova pobeda obecava da ce nas i JJ uskoro obradovati GS.
MIslim da je Jela lavni favorit da uzme titulu i potpuno se vrati u vrh. Jako mi je drago sto se i Ana vratila. OVo nam je rebalo u poslednje vreme. SRECNO protiv Serene, blistas kraljice.

emir

pre 13 godina

Vrlo humano od tebe sto si joj ostavila onaj jedan utjesni game.Izraz frustracije na Venusinom licu je bio konstantan tokom citavog meca,a to pokazuje koliko je Jelena dobro igrala i koliko je tjerala Venus na greske.Venus su u nekim momentima izludivale Jelenine backhand paralele i forehand dijagonale.Jelena je tokom citavog meca bila hladna kao spric i nije uopste pokazivala radost kada je demolirala Venus u pojedinim trenucima a cak ni po zavrsetku meca.Ovo mi sve mirise na Srpsko finale.Samo naprjed.

zlatko

pre 13 godina

Bravo Jelena. Sve cestitke za danasnju igru, ako ovako nastavi dalje na turniru-trofej je sigurno njen. Ovo je igra koja je je Jelenu dovela do broja 1. WTA liste.

Dejan

pre 13 godina

Hvala ti Jelena za ovo 2:0. Postedela si nam nerve.
Ako malo pozuris sa tusiranjem imas vremena i za neki kraci soping veceras :)
Bravo!

emir

pre 13 godina

Vrlo humano od tebe sto si joj ostavila onaj jedan utjesni game.Izraz frustracije na Venusinom licu je bio konstantan tokom citavog meca,a to pokazuje koliko je Jelena dobro igrala i koliko je tjerala Venus na greske.Venus su u nekim momentima izludivale Jelenine backhand paralele i forehand dijagonale.Jelena je tokom citavog meca bila hladna kao spric i nije uopste pokazivala radost kada je demolirala Venus u pojedinim trenucima a cak ni po zavrsetku meca.Ovo mi sve mirise na Srpsko finale.Samo naprjed.

Dejan

pre 13 godina

Hvala ti Jelena za ovo 2:0. Postedela si nam nerve.
Ako malo pozuris sa tusiranjem imas vremena i za neki kraci soping veceras :)
Bravo!

Predivan osmeh!

pre 13 godina

E ovo je demostracija sile.
Nevidjeno, jedan od naJJboljih meceva u karijeri. Ovako igra broj jedan.
Bez osilacija, kao nova kraljica sljake.
ajde, da ne trcim pred rudu ali zaista ova pobeda obecava da ce nas i JJ uskoro obradovati GS.
MIslim da je Jela lavni favorit da uzme titulu i potpuno se vrati u vrh. Jako mi je drago sto se i Ana vratila. OVo nam je rebalo u poslednje vreme. SRECNO protiv Serene, blistas kraljice.

zlatko

pre 13 godina

Bravo Jelena. Sve cestitke za danasnju igru, ako ovako nastavi dalje na turniru-trofej je sigurno njen. Ovo je igra koja je je Jelenu dovela do broja 1. WTA liste.

Lavlje Srce

pre 13 godina

Da li je iko ikada ovako oduvao petostruku pobednicu Wimbldona?? Da li iko od svih aktivnih i neaktivnih teniserki ima skor sa Venus 6 : 5 u svoju korist?? I onda se neko maliciozan pita kako je Jelena zavrsila godinu kao broj 1 u svetu.Na pocetku prvog seta je bila neverovatna borba, a Jelena odigrala sigurno najofanzivniji tenis u svojoj karijeri.

po potrebi

pre 13 godina

Kada sam video Anu,oduševio sam se....Stalno se plašim da će opet neš uprskati...ali ona igra sjajno...konstantno...forhend uništava protivnice kao nekada! Svaka čast ANČI!
A sad! JJ!!! Bez greške. Perfektno. Ostaviti Venus Williams na terenu sa samo jednim osvojenim gemom...Ostavila je i mnogo bez reči...u to sam siguran..Ana je obeležila jučerašnji dan pobedom nad Elenom(mada je JJ i juče bila briljantna),ali je zato danas Jelena definitivno vest dana. Svaka čast devojke. Hvala vam obema. Ućutkale ste sve one glupe ljude koji nemaju pametnijeg posla nego da kritikuju vašu igru po netu... Do juče sam verovao u srpsko finale,a sada znam da će biti!!!!

Dusan (Anin fan, samo da se zna)

pre 13 godina

Bravo Jelena. Inace, ovo je zvanicno za Venus najgori poraz u karijeri, prethodni je bio poraz od Hingis 61 61 na AO pre 8-9 godina

Moravac

pre 13 godina

Devojke su teniserke, odlicne, ponos Srbije, ali batalite malo sa tim kraljicama i princezama
( valjda mu po analogiji Djovak, Ziki i Tipsa tu dodju kao neki kraljevici, princhevi)-
posto ako cemo tako onda su srpski kosarkasi i vaterpolisti- carevi careva koji caruju nad carevima, apsolutni vladari univerzuma, a Bodiroga nije bog samo u Blazinoj pesmi, nego i u realnom zivotu ( i onda bi molitva pred spavanje glasila- dragi Dejane koji jesi gore na nebesima...)

Mislim klasicno srpsko preterivanje, do pre nedelju dana Ana je bila bivsa teniserka, a Jelena folirant za vecinu koji ih sad ovde krunisu!!!

tennisfan

pre 13 godina

komentatori su bili sokirani. mislim da venus nikada nije izgubila mec osvojivsi samo jedan gem!!! ipak venus ima najbrzi servis u istoriji zenskog tenisa.

vl.n.

pre 13 godina

Nas "prvi reket" dokazao je da je prvi.Sve cestitke Jeci za pobedu nad amerikankom,jer svaka pobeda nad njima je vise nego sportska u bilo kom sportu a posebno ovako ubedljivo.Finale Jelena-Ana!

Passing shot

pre 13 godina

Duuugo,predugo sam cekao na ovaj trenutak.Ne,nije u pitanju ovakva pobeda nad Venus nego sazrevanje Jelene kao teniserke.Fokus i Koncentracija.Osmeh samo na pocetku i kraju meca.A ovakva pobeda je normalna posledica pristupa mecu.BRAVO JELENA!!!

Dylan Dog

pre 13 godina

Da li je neko rekao Jeleni da teniski mečevi ne moraju da se završavaju za manje od 1 časa?! Juče 59:50, a danas 59:16!

Šalu na stranu, i Nadal bi joj pozavideo na broju neiznuđenih grešaka (2+8). Neurohirurški precizna Jelena hladnokrvno zatvara (ranije njen veliki problem) setove i mečeve, bez osmeha, bez grimase na licu.

Očajna Venus i nije mogla da igra. Kada je pokušavala da dođe do kakve-takve igre, dobijala je "hladne tuševe" sa druge strane. Pregledao sam arhivu i, ako nisam nešto prevideo, ovo je njen najteži poraz u profesionalnoj karijeri. Do sada je "rekord" držala Martina Hingis koja je Venus u polufinalu AO 2001. "počistila" sa 6-1, 6-1.

Ako nas sjajna Ana vraća u 2008. godinu - godinu njenog najboljeg tenisa, Jelena nas vodi u 2010. U poslednja dva meča protiv vrlo ozbiljnih protivnica prikazala je za nju dosada najviši nivo igre.

Šta će biti sutra - videćemo, a do tada, možemo uživati u dugo priželjkivanim lepim momentima koje su nam priredile naše teniserke.

Vladan R

pre 13 godina

Bravo za JJ, a sutra nadam se i drugu sestru salje kuci, pa onda verujem finale sa Anom. Inace bas su lepo podelile zadatke, JJ da sredi sestre tj Amerikanke, a Ana Ruskinje. U svakom slucaju da je neko pocetkom nedelje prognozirao, sad vec poprilicno realno Srpsko finale verovatno bi ga mometalno smestili u ludnicu.

nenad

pre 13 godina

JJ igra bolje nego kad je postala broj 1.Prosle nedelje odigrala je strasan mec sa Enan i izgubila.To je bilo dobro jer je shvatila da ne sme da nivo igre spusti ni za 10%.Zato je demolirala i Venus i onu Begijanku juce.Predvidjam ove godine 2GS.

ljubomir

pre 13 godina

Dve nase teniserke u polufinalu jednog velikog turnira nakon duzeg vremena. Nadamo se i u finalu. A posle ce neko da zakljuci da je Vikmajer bolja teniserka od Venus :(

Strava!

pre 13 godina

Ne pamtim da sam ikada gledao moćnije razmontiranje "starije seke". Jelena je podigla svoju igru na najviši nivo - koji precizni udarci, ćoškovi, linije i naravno, fantastična odbrana koja brzo demorališe protivnicu, bez obzira o kome se radi.
Bravo, devojko!

Dragan

pre 13 godina

Zaista Jelena, kako si mogla da iznevjeriš sve svoje fanove, pa da dozvoliš jednoj takvoj igračici, kakva je Venus Williams da uzme i taj jedan gem!? Ocekivao sam sigurniju pobjedu :D :D :D

Happy

pre 13 godina

Пашће и сестра...опуштено!!! :)
Ал је лепо читати вести из тениса опет...као пре годину, две...
Свака част обема!!! Срешће се у финалу, даће Бог!

Vanja

pre 13 godina

E ovo je brilijanto :))
Prizeljkujem Srpsko finale :D

P.S.Molila bih nekog ko se isto upisuje kao Vanja da promeni nick jer sam ja zaista dugo na ovom sajtu , a ako nece on , nek napise da promenim ja .

igysa

pre 13 godina

vraca se nas tenis gde mu je i mesto.. ove devojke vrede mnogo !
.. samo sto mi to nismo znali da cenimo.. ako neko jos nekad bude rekao nesto protiv Jelene i Ane, udario mu grom u komp dabogda ;-)

MiKaN

pre 13 godina

JEKA KRALJICE, ODUVAJ SESTRICE! Kako mi se namstilo srce...Ja se ne secam kad je Venus osvojila samo gem u mecu. Ovo je fantasticno. Kljuc uspeha u poslednja dva meca je sigurna Jelenina igra, i mali broj gresaka. Venus je ostala paralisana, jer su Jekini udarci zavrsavali blizu osnovne linije. Servis je bio fantastican i sluzio je kad je najvise bilo potrebno. Venus je u dosadasnjim mecevima uzimala gemove na Jekinim servisima, zbog slabosti istog, ali je sad Venus ostala zatecena.
Sledeci protivnik Serena. Po meni se ona bolje snalazi na sljaci od sestre, ali je Jeka favorit u tom mecu. Serena ce imati zelju da osveti seku, ipak je sramota izgubiti sa samo osvojenim 1 gemom. Ako mec udje u treci set, Jeka ce imati vise sansi, jer Serena nije igrala od januara i to ce se osetiti.
Secam se kad je Jelena bila prva, a sestre su je pljuvale, govoreci kako je nezasluzeno prva. Sad je Serena prva, pa cemo videti da li je ONA to zasluzila.
Srpsko finale! Uff kako bi to dobro bilo.
Jeka ovim rezultatom na listi koja izlazi u ponedeljak bice 5-ta, skocice za dva mesta. Safina brani veliki broj poena u narednih mesec dana, pa ce verovatno posle RG biti minimum 4-ta.
Ovaj Rim je definitivno talican za srpske teniserke. Jeka ga je dva puta osvajala, a Ana se sad vratila. Kako sve ovo lepo zvuci!
OBEMA SUTRA DRZIM FIGE...SAMO NAPRED I DOKAZITE I POKAZITE DA STE NAJBOLJE!

marko

pre 13 godina

Svaka čast Jeleni, ovo je zbilja veliki pothvat. Što bi mi dali da imamo tenisačicu ovakve klase...iako mi se čini da je u Srbiji ponekad čak i omalovažavana..Uglavnom, navijam da pobjedi i drugu Williamsicu. Pozdrav iz Hrvatske.

vOLIM SAJT b92

pre 13 godina

Odjednom se javljaju isfrustrirani navijaci nekih drugih teniserki.
Kada nasa teniserka da jedan gem jednoj od naJJboljih serverki ikada, kada joj nanese naJJveci poraz u karijeri, ima li smisla da postoji i jedan los komentar. Kada Jelena ili Ana kazu da su povredjene, pa cak i kada tako doktori kazu sumnja se, one se smao izmotavaju i pravdaju vama koji ste potpuno ostvareni u tim vasim zivotcicima. Ma dajte, a jednoj Amerikanki je dovoljno da izadje u helankama i odmah je povrejdena.
Da podsetim mec je igran u pola 9 uvece, trajao je jako kratko zbog SAVRSENSTVA KOJE JE NA TERENU PRIKAZALA SRPKINJA. Kisa je padala skoro ceo dan, po odeci publike se jasno moze videti koliko je bilo hladno, sto se kojim slucajem niste pitali zasto je jelena ceo mec odigrala u duksu?
Srbi su u cudu. Osudjuju Novaka Djokovica jer je predao mec u PRETOPLOJ AUSTRALIJI, a ovamo brinu jer je jadna Venus morala igrati mec na plus 10, 15.
Ne pokusavajte d aumanjite Jelenin poraz i trazite jos neki razlog za ovu oluju koja je zadesila RIM.
Ocekujem SRPSKO FINALE, u kome ce favorit biti naJJbolja SRPSKA teniserka koja ce danas ako Bog da po drugi put u karijeri pobediti zvanicno naJJbolju na svetu. SRECNO JELO.

Slobodan

pre 13 godina

Šta reći za ovu brilijantnu pobedu naše srpske teniske heroine? Ništa. JJ je sve rekla na terenu i svaki komentar je suvišan. PS: Ovog puta sve čestitke upućujem Ani koja se definitivno vraća u staru formu nakon ubedljivih pobeda nad top 10 igračicama. Bravo za pobedu nad Petrovom. Navijam za SRPSKO finale u Rimu!!!

Aleksandra

pre 13 godina

Da li neko moze da mi kaze zasto Eurosport nije prenosio mec?
Sva sreca pa prenos moze da se gleda na internetu...

I naravno, svaka cast JJ, samo tako nastavi! :)

ttx

pre 13 godina

Jelena je odigrala perfektan mec. Samo 10 neiznudjenih gresaka za cao mec protiv Venus je skoro neverovatno. Retke su teniserke koje su ikad uzele set Venus sa nulom.
Sutra tezak mec sa Serenom. Verujem da cemo gledati vrhunski tenis, za rezultat nema veze, ali sa ovakvom igrom se mozemo nadati i pobedi

Rade

pre 13 godina

Većina nije mogla da gleda uživo na Eurosportu 2 ovu neverovatnu pobedu.
Pa Venus je umalo dobila priliku da se PROVOZA BICIKLOM. Ovo joj je možda i najteži poraz u karijeri, i prava je šteta što nismo uživo mogli da se čudimo kako to Jelena razbija Serenu.

JelAna

pre 13 godina

Jooj, sta li one jedu tamo u Rimu, neke super pice...
Pitam se je li sve u redu izmedju Jelene i Ane. One su zaista resile da se okusaju u finalu... Super! Pa za koga sad da navijam!

olja

pre 13 godina

Ja gledala. Auuuu, sestro slatka, šta reći...? Da li je Venus bila toliko indisponirana ili je JJ bila toliko "disponirana"-pitanje je sad? Ali u svako slučaju-Jelena SVAKA ČAST!

sima

pre 13 godina

E, ode jedan Jehovin svedok, ako Bog dan sutra ce i drugi; Tata Jehova gledao oba Anina meca sa Demencevom i Azarenkom- promasio covek sto posto, ali posle juceraslje Jelenine igre bilo kasno!

Bravo cure, pa dalje sta bude; Srecno !

Bg

pre 13 godina

Odgledao sam sinoc snimak meca. Jutro je pametnije od noci. A opet. Gledam tenis od sedamdesetih godina proslog veka. I mogu reci da sam malo puta video onakvu igru kakvu je prikazala Jelena. Otuda ovaj neverovatni rezultat od 6:0, 6:1, protiv jedne Serene Williams. Kakva preciznost udaraca. Retko vidjeno. Ovoga ce se Jelena secati dok je ziva, a bogami ni ja necu zaboraviti. A ako nije stvar trenutnog nadahnuca, zna se sta sledi. Jelena ubrzo izbija na prvo mestu ATP liste. Da tamo ostane. Tu nema dileme. Medjutim, tesko je zamisliti da odigra na onakvom nivou u kontinuitetu. Daj boze da me demantuje, i eto nama mnogo veselja u narednim godinama.

Čestitke

pre 13 godina

Čestitke, naravno, za Jelenu, a pohvale za ovaj sajt koji je ovu vijest stavio kao "udarnu" na naslovnu stranu. Vijesti treba selektovati i prema tome i predstavljati(kod nekih to nije slučaj).

po potrebi

pre 13 godina

E,kad počnete sa glupim komentarima,tipa:'venus je bila povređena'! Slušajte,JJ nije tek tako dobila Venus pet puta pre ovog meča. Jeca je inteligentna teniserka koja zna kako se igra tenis. Ona ne pokušava da nadjača sestre Williams,ona se nadmudruje s njima,šalje im duge lopte i tera ih da trče,da igraju više nego što su planirale i umara ih. Jelena je neviđeni stratega,zato ššš...Bolje ćutite i posvetite se nekom sportu koji razumete,jer o tenisu pojedini nemaju pojma. Koliko god da je bila povređena Venus sebi nikada ne bi dozvolila da meč završi sa samo jednim osvojenim gemom,poenta je da u ovom meču nije MOGLA VIŠE,jer je JJ bila mnogo bolja. Venus nije imala rešenje za njenu igru!!!

lista

pre 13 godina

Posto se ovaj turnir blizi kraju mogu vec sada da vam dam tacnu listu koja ce biti objavljena u ponedeljak.

1. SERENA 8170+225+280
2. VOZNJECKI 6255
3. VENUS 5691
4. SAFINA 5151
5. JANKOVIC 4935+225+280
6. DEMENTIEVA 4890
7. KUZNJECOVA 4661
8. STOSUR 4235
9. RADVANSKA 4115
10. KLAJSTERS 3890
Kao sto vidite Jelena je vec sada obezbedila petu poziciju na listi. Sutrasnja pobeda bi joj donela dodatnih 225 bodova sa kojima bi imala 5160 bodova, odnosno 9 bodova vise od Safine. Dakle Jelena bi sa sutrasnjom pobedom obezbedila i cetvrto mesto na listi, a sa osvojenom titulom bi imala 5440, odnosno svega 251 bod bi je delio i od 3. mesta na listi.

Ana je ulaskom u polufinale obezbedila na novoj listi 1458 bodova, a sa osvojenom titulom bi imala 1963 boda.
Dakle Ana ce na sledecoj listi u najgorem slucaju biti negde na 45. mestu, a u najboljem slucaju na 27. mestu. Sutrasnja pobeda i ulazak u finale bi Anu doveli na otprilike 31. mesto.

Samo mi "realno" i "nesubjektivno" opricajte

pre 13 godina

Molim ove realce (ili realiste) koji "nisu" subjektivni (sic!) jer sve znaju, da mi objasne koliko je ozbiljna povreda Venus Vilijams. Igrala je bez jedne ruke (ili noge - nisam dobro video.), zar ne?
Jel da da je lako, onda, Jecki (a i Ani) da pobedjuju? Ne igraju one dobro uopste. Vilijamsove, Henin i drustvo su izmislile tenis. Kakve JJ i Ana!

Nensi

pre 13 godina

Aleksandra,
Eurosport je prenosio meč između JJ i VV od 21i30h. Ja gledala paralelno Novaka na Sortklubu (zbog Viškovića) i JJ. I uživala u oba.

Sasha

pre 13 godina

Postavio bih pitanje "znalcima" koji se ovde javljaju. Kako to da JJ igra svoj najbolji tenis u zivotu kada je u poslednjih mesec dana dozivela bar dva poraza, protiv Hantuhove na domacem terenu u Beogradu, i protiv Enan prosle nedelje? Ja se secam njenih mnogo duzih serija u kojima nije gubila. I secam se da kada su GS turniri u pitanju nikada nije bila dorasla situaciji.

Zato manje euforije. Ovo je veliki uspeh za srpski tenis. JJ definitivno spada u krem svetskog tenisa. I treba se ponositi. Ipak, nekriticki hvalospevi stvarno nemaju smisla. Ne bih ni da pricam o tome da je V. Vilijams igrala jedan od svojih najgorih meceva u karijeri. Uzasno veliki broj neiznudjenih gresaka. Toliko. Naravno svi se nadamo srpskom finalu. To bi bila prava poslastica.

Sarma

pre 13 godina

I Jelena i Venus su igrale u pantalonama. Razlog je niska temperatura, svega 14 stepeni na pocetku meca, ne znam za vlaznost vazduha, ali s obzirom da je bilo prilicno oblacno, nije tesko zakljuciti zbog cega su nosile takvu garderobu.
Pozdrav

Ne znam

pre 13 godina

Da li će moći sutra ovako? Izvinite, ali ja se malo plašim Serene. Venus, uz sve hvale za Jelenu, sigurno nije bila sasvim fit. Ona najbolje zna kako se osećala. Ipak je rezultat šokantan. Venus je iskoristila samo jedan svoj servis. Ona danas nije mogla da igra, a zna se da nikada ne predaje mečeve.

Mr_Gospodin_Signore

pre 13 godina

Ne bih da kvarim raspolozenje teniskim znalcima, ali Venus vise nece napraviti znacajniji rez. Nije Jelena prva koja ju je ponizila ove godine. Bilo ih je jos dosta. Pa nju je i Bartoli jednom unistila. Kad je ne ide servis, onda pokusava da poentira brzo (ocigledno se vise ne krece kao nekada), a to na sljaci ne prolazi.

Lola

pre 13 godina

Upravo gledam snimak meča i vidim da Venus nosu neku bluzu i panralone preko haljine. Možda je prehlađena. U Rimu je hladnjikavo i sve do početka popodnevnih mečeva padala je kiša. Možda je imali visoku temperaturu, ali ona o tome nikad pre meča a ni posle meča neće reč reći. Ne umanjujem Jelenin rezultat, niti navijam za Venus (naprotiv), ali kažem šta sam u prenosu video. Ko bez razloga oblači džemper i pantalone dok igra tenis?

Borka

pre 13 godina

Sve je u redu, Jelena mnogo, mnogo bolja, ali na jedno pitanje nemamo odgovor: kako je najbolja serviserka na svetu dobila samo jedan gem na svoj servis? Servirala je očajno, nikad gore u životu, a na to Jelena, budimo realni, nije imala uticaja. Ne sumnjam da je Jelena u boljoj formi i da bi svakako dobila ovaj meč, ali OVAJ rezultat govori da Venus juče nije mogla da igra. Zašto, samo ona zna.

Vendi

pre 13 godina

Bilo je lepota gledati ženski tenis tokom 2009. Turbo - folk teniserke nisu bile u završnici nijednog velikog turnira. Sada je ovo nečuveno. Vika, Ago, Karo, Jano, Alisa ne daj te se, njihovi hotovi su za jednokratnu upotrebu. Još mi je samo falilo da navijam da Šarapova zasija na Ralan Garosu kao u Melburnu 2008. kada su turbo - folkerke dobijale 2, 3 gemčića po setu.

Vanja

pre 13 godina

Koliko je mec bio tezak za Venus govori i ova slika

http://sport.blic.rs/galerija/Sport/537/Rim-Pobeda-Jelene-Jankovic-nad-Venus-Vilijams slika 11 ;)

Posmatrač

pre 13 godina

Nema sumnje da je Jelena bila fantastična. Ali, dozvolite da ipak nešto primetim, a da ne bude kako ja osporavan njen rezultat. Koješta. Moja primedba glasi: Venus ima 30 godina, imala je povredu i pauzu, na šljaci nikad nije bila dobra a očigledno je da joj je, kao crnkinji, više smetala hladnoća. Ništa loše nisam rekao, nemojte tražiti od ljudi da ne razmišljaju, jer je rezultat ipak neverovatan.

Vendi

pre 13 godina

Bilo je lepota gledati ženski tenis tokom 2009. Turbo - folk teniserke nisu bile u završnici nijednog velikog turnira. Sada je ovo nečuveno. Vika, Ago, Karo, Jano, Alisa ne daj te se, njihovi hotovi su za jednokratnu upotrebu. Još mi je samo falilo da navijam da Šarapova zasija na Ralan Garosu kao u Melburnu 2008. kada su turbo - folkerke dobijale 2, 3 gemčića po setu.

Samo mi "realno" i "nesubjektivno" opricajte

pre 13 godina

Molim ove realce (ili realiste) koji "nisu" subjektivni (sic!) jer sve znaju, da mi objasne koliko je ozbiljna povreda Venus Vilijams. Igrala je bez jedne ruke (ili noge - nisam dobro video.), zar ne?
Jel da da je lako, onda, Jecki (a i Ani) da pobedjuju? Ne igraju one dobro uopste. Vilijamsove, Henin i drustvo su izmislile tenis. Kakve JJ i Ana!

Ne znam

pre 13 godina

Da li će moći sutra ovako? Izvinite, ali ja se malo plašim Serene. Venus, uz sve hvale za Jelenu, sigurno nije bila sasvim fit. Ona najbolje zna kako se osećala. Ipak je rezultat šokantan. Venus je iskoristila samo jedan svoj servis. Ona danas nije mogla da igra, a zna se da nikada ne predaje mečeve.

Mr_Gospodin_Signore

pre 13 godina

Ne bih da kvarim raspolozenje teniskim znalcima, ali Venus vise nece napraviti znacajniji rez. Nije Jelena prva koja ju je ponizila ove godine. Bilo ih je jos dosta. Pa nju je i Bartoli jednom unistila. Kad je ne ide servis, onda pokusava da poentira brzo (ocigledno se vise ne krece kao nekada), a to na sljaci ne prolazi.

Lola

pre 13 godina

Upravo gledam snimak meča i vidim da Venus nosu neku bluzu i panralone preko haljine. Možda je prehlađena. U Rimu je hladnjikavo i sve do početka popodnevnih mečeva padala je kiša. Možda je imali visoku temperaturu, ali ona o tome nikad pre meča a ni posle meča neće reč reći. Ne umanjujem Jelenin rezultat, niti navijam za Venus (naprotiv), ali kažem šta sam u prenosu video. Ko bez razloga oblači džemper i pantalone dok igra tenis?

Sasha

pre 13 godina

Postavio bih pitanje "znalcima" koji se ovde javljaju. Kako to da JJ igra svoj najbolji tenis u zivotu kada je u poslednjih mesec dana dozivela bar dva poraza, protiv Hantuhove na domacem terenu u Beogradu, i protiv Enan prosle nedelje? Ja se secam njenih mnogo duzih serija u kojima nije gubila. I secam se da kada su GS turniri u pitanju nikada nije bila dorasla situaciji.

Zato manje euforije. Ovo je veliki uspeh za srpski tenis. JJ definitivno spada u krem svetskog tenisa. I treba se ponositi. Ipak, nekriticki hvalospevi stvarno nemaju smisla. Ne bih ni da pricam o tome da je V. Vilijams igrala jedan od svojih najgorih meceva u karijeri. Uzasno veliki broj neiznudjenih gresaka. Toliko. Naravno svi se nadamo srpskom finalu. To bi bila prava poslastica.

Vanja

pre 13 godina

E ovo je brilijanto :))
Prizeljkujem Srpsko finale :D

P.S.Molila bih nekog ko se isto upisuje kao Vanja da promeni nick jer sam ja zaista dugo na ovom sajtu , a ako nece on , nek napise da promenim ja .

Posmatrač

pre 13 godina

Nema sumnje da je Jelena bila fantastična. Ali, dozvolite da ipak nešto primetim, a da ne bude kako ja osporavan njen rezultat. Koješta. Moja primedba glasi: Venus ima 30 godina, imala je povredu i pauzu, na šljaci nikad nije bila dobra a očigledno je da joj je, kao crnkinji, više smetala hladnoća. Ništa loše nisam rekao, nemojte tražiti od ljudi da ne razmišljaju, jer je rezultat ipak neverovatan.

Borka

pre 13 godina

Sve je u redu, Jelena mnogo, mnogo bolja, ali na jedno pitanje nemamo odgovor: kako je najbolja serviserka na svetu dobila samo jedan gem na svoj servis? Servirala je očajno, nikad gore u životu, a na to Jelena, budimo realni, nije imala uticaja. Ne sumnjam da je Jelena u boljoj formi i da bi svakako dobila ovaj meč, ali OVAJ rezultat govori da Venus juče nije mogla da igra. Zašto, samo ona zna.

Moravac

pre 13 godina

Devojke su teniserke, odlicne, ponos Srbije, ali batalite malo sa tim kraljicama i princezama
( valjda mu po analogiji Djovak, Ziki i Tipsa tu dodju kao neki kraljevici, princhevi)-
posto ako cemo tako onda su srpski kosarkasi i vaterpolisti- carevi careva koji caruju nad carevima, apsolutni vladari univerzuma, a Bodiroga nije bog samo u Blazinoj pesmi, nego i u realnom zivotu ( i onda bi molitva pred spavanje glasila- dragi Dejane koji jesi gore na nebesima...)

Mislim klasicno srpsko preterivanje, do pre nedelju dana Ana je bila bivsa teniserka, a Jelena folirant za vecinu koji ih sad ovde krunisu!!!

Bg

pre 13 godina

Odgledao sam sinoc snimak meca. Jutro je pametnije od noci. A opet. Gledam tenis od sedamdesetih godina proslog veka. I mogu reci da sam malo puta video onakvu igru kakvu je prikazala Jelena. Otuda ovaj neverovatni rezultat od 6:0, 6:1, protiv jedne Serene Williams. Kakva preciznost udaraca. Retko vidjeno. Ovoga ce se Jelena secati dok je ziva, a bogami ni ja necu zaboraviti. A ako nije stvar trenutnog nadahnuca, zna se sta sledi. Jelena ubrzo izbija na prvo mestu ATP liste. Da tamo ostane. Tu nema dileme. Medjutim, tesko je zamisliti da odigra na onakvom nivou u kontinuitetu. Daj boze da me demantuje, i eto nama mnogo veselja u narednim godinama.

vl.n.

pre 13 godina

Nas "prvi reket" dokazao je da je prvi.Sve cestitke Jeci za pobedu nad amerikankom,jer svaka pobeda nad njima je vise nego sportska u bilo kom sportu a posebno ovako ubedljivo.Finale Jelena-Ana!

sima

pre 13 godina

E, ode jedan Jehovin svedok, ako Bog dan sutra ce i drugi; Tata Jehova gledao oba Anina meca sa Demencevom i Azarenkom- promasio covek sto posto, ali posle juceraslje Jelenine igre bilo kasno!

Bravo cure, pa dalje sta bude; Srecno !

Vanja

pre 13 godina

Koliko je mec bio tezak za Venus govori i ova slika

http://sport.blic.rs/galerija/Sport/537/Rim-Pobeda-Jelene-Jankovic-nad-Venus-Vilijams slika 11 ;)

Lavlje Srce

pre 13 godina

Da li je iko ikada ovako oduvao petostruku pobednicu Wimbldona?? Da li iko od svih aktivnih i neaktivnih teniserki ima skor sa Venus 6 : 5 u svoju korist?? I onda se neko maliciozan pita kako je Jelena zavrsila godinu kao broj 1 u svetu.Na pocetku prvog seta je bila neverovatna borba, a Jelena odigrala sigurno najofanzivniji tenis u svojoj karijeri.

nenad

pre 13 godina

JJ igra bolje nego kad je postala broj 1.Prosle nedelje odigrala je strasan mec sa Enan i izgubila.To je bilo dobro jer je shvatila da ne sme da nivo igre spusti ni za 10%.Zato je demolirala i Venus i onu Begijanku juce.Predvidjam ove godine 2GS.

MiKaN

pre 13 godina

JEKA KRALJICE, ODUVAJ SESTRICE! Kako mi se namstilo srce...Ja se ne secam kad je Venus osvojila samo gem u mecu. Ovo je fantasticno. Kljuc uspeha u poslednja dva meca je sigurna Jelenina igra, i mali broj gresaka. Venus je ostala paralisana, jer su Jekini udarci zavrsavali blizu osnovne linije. Servis je bio fantastican i sluzio je kad je najvise bilo potrebno. Venus je u dosadasnjim mecevima uzimala gemove na Jekinim servisima, zbog slabosti istog, ali je sad Venus ostala zatecena.
Sledeci protivnik Serena. Po meni se ona bolje snalazi na sljaci od sestre, ali je Jeka favorit u tom mecu. Serena ce imati zelju da osveti seku, ipak je sramota izgubiti sa samo osvojenim 1 gemom. Ako mec udje u treci set, Jeka ce imati vise sansi, jer Serena nije igrala od januara i to ce se osetiti.
Secam se kad je Jelena bila prva, a sestre su je pljuvale, govoreci kako je nezasluzeno prva. Sad je Serena prva, pa cemo videti da li je ONA to zasluzila.
Srpsko finale! Uff kako bi to dobro bilo.
Jeka ovim rezultatom na listi koja izlazi u ponedeljak bice 5-ta, skocice za dva mesta. Safina brani veliki broj poena u narednih mesec dana, pa ce verovatno posle RG biti minimum 4-ta.
Ovaj Rim je definitivno talican za srpske teniserke. Jeka ga je dva puta osvajala, a Ana se sad vratila. Kako sve ovo lepo zvuci!
OBEMA SUTRA DRZIM FIGE...SAMO NAPRED I DOKAZITE I POKAZITE DA STE NAJBOLJE!

Rade

pre 13 godina

Većina nije mogla da gleda uživo na Eurosportu 2 ovu neverovatnu pobedu.
Pa Venus je umalo dobila priliku da se PROVOZA BICIKLOM. Ovo joj je možda i najteži poraz u karijeri, i prava je šteta što nismo uživo mogli da se čudimo kako to Jelena razbija Serenu.

Slobodan

pre 13 godina

Šta reći za ovu brilijantnu pobedu naše srpske teniske heroine? Ništa. JJ je sve rekla na terenu i svaki komentar je suvišan. PS: Ovog puta sve čestitke upućujem Ani koja se definitivno vraća u staru formu nakon ubedljivih pobeda nad top 10 igračicama. Bravo za pobedu nad Petrovom. Navijam za SRPSKO finale u Rimu!!!

Dragan

pre 13 godina

Zaista Jelena, kako si mogla da iznevjeriš sve svoje fanove, pa da dozvoliš jednoj takvoj igračici, kakva je Venus Williams da uzme i taj jedan gem!? Ocekivao sam sigurniju pobjedu :D :D :D

Aleksandra

pre 13 godina

Da li neko moze da mi kaze zasto Eurosport nije prenosio mec?
Sva sreca pa prenos moze da se gleda na internetu...

I naravno, svaka cast JJ, samo tako nastavi! :)

Predivan osmeh!

pre 13 godina

E ovo je demostracija sile.
Nevidjeno, jedan od naJJboljih meceva u karijeri. Ovako igra broj jedan.
Bez osilacija, kao nova kraljica sljake.
ajde, da ne trcim pred rudu ali zaista ova pobeda obecava da ce nas i JJ uskoro obradovati GS.
MIslim da je Jela lavni favorit da uzme titulu i potpuno se vrati u vrh. Jako mi je drago sto se i Ana vratila. OVo nam je rebalo u poslednje vreme. SRECNO protiv Serene, blistas kraljice.

olja

pre 13 godina

Ja gledala. Auuuu, sestro slatka, šta reći...? Da li je Venus bila toliko indisponirana ili je JJ bila toliko "disponirana"-pitanje je sad? Ali u svako slučaju-Jelena SVAKA ČAST!

Passing shot

pre 13 godina

Duuugo,predugo sam cekao na ovaj trenutak.Ne,nije u pitanju ovakva pobeda nad Venus nego sazrevanje Jelene kao teniserke.Fokus i Koncentracija.Osmeh samo na pocetku i kraju meca.A ovakva pobeda je normalna posledica pristupa mecu.BRAVO JELENA!!!

po potrebi

pre 13 godina

Kada sam video Anu,oduševio sam se....Stalno se plašim da će opet neš uprskati...ali ona igra sjajno...konstantno...forhend uništava protivnice kao nekada! Svaka čast ANČI!
A sad! JJ!!! Bez greške. Perfektno. Ostaviti Venus Williams na terenu sa samo jednim osvojenim gemom...Ostavila je i mnogo bez reči...u to sam siguran..Ana je obeležila jučerašnji dan pobedom nad Elenom(mada je JJ i juče bila briljantna),ali je zato danas Jelena definitivno vest dana. Svaka čast devojke. Hvala vam obema. Ućutkale ste sve one glupe ljude koji nemaju pametnijeg posla nego da kritikuju vašu igru po netu... Do juče sam verovao u srpsko finale,a sada znam da će biti!!!!

ttx

pre 13 godina

Jelena je odigrala perfektan mec. Samo 10 neiznudjenih gresaka za cao mec protiv Venus je skoro neverovatno. Retke su teniserke koje su ikad uzele set Venus sa nulom.
Sutra tezak mec sa Serenom. Verujem da cemo gledati vrhunski tenis, za rezultat nema veze, ali sa ovakvom igrom se mozemo nadati i pobedi

Dusan (Anin fan, samo da se zna)

pre 13 godina

Bravo Jelena. Inace, ovo je zvanicno za Venus najgori poraz u karijeri, prethodni je bio poraz od Hingis 61 61 na AO pre 8-9 godina

marko

pre 13 godina

Svaka čast Jeleni, ovo je zbilja veliki pothvat. Što bi mi dali da imamo tenisačicu ovakve klase...iako mi se čini da je u Srbiji ponekad čak i omalovažavana..Uglavnom, navijam da pobjedi i drugu Williamsicu. Pozdrav iz Hrvatske.

emir

pre 13 godina

Vrlo humano od tebe sto si joj ostavila onaj jedan utjesni game.Izraz frustracije na Venusinom licu je bio konstantan tokom citavog meca,a to pokazuje koliko je Jelena dobro igrala i koliko je tjerala Venus na greske.Venus su u nekim momentima izludivale Jelenine backhand paralele i forehand dijagonale.Jelena je tokom citavog meca bila hladna kao spric i nije uopste pokazivala radost kada je demolirala Venus u pojedinim trenucima a cak ni po zavrsetku meca.Ovo mi sve mirise na Srpsko finale.Samo naprjed.

Dejan

pre 13 godina

Hvala ti Jelena za ovo 2:0. Postedela si nam nerve.
Ako malo pozuris sa tusiranjem imas vremena i za neki kraci soping veceras :)
Bravo!

zlatko

pre 13 godina

Bravo Jelena. Sve cestitke za danasnju igru, ako ovako nastavi dalje na turniru-trofej je sigurno njen. Ovo je igra koja je je Jelenu dovela do broja 1. WTA liste.

JelAna

pre 13 godina

Jooj, sta li one jedu tamo u Rimu, neke super pice...
Pitam se je li sve u redu izmedju Jelene i Ane. One su zaista resile da se okusaju u finalu... Super! Pa za koga sad da navijam!

tennisfan

pre 13 godina

komentatori su bili sokirani. mislim da venus nikada nije izgubila mec osvojivsi samo jedan gem!!! ipak venus ima najbrzi servis u istoriji zenskog tenisa.

Strava!

pre 13 godina

Ne pamtim da sam ikada gledao moćnije razmontiranje "starije seke". Jelena je podigla svoju igru na najviši nivo - koji precizni udarci, ćoškovi, linije i naravno, fantastična odbrana koja brzo demorališe protivnicu, bez obzira o kome se radi.
Bravo, devojko!

po potrebi

pre 13 godina

E,kad počnete sa glupim komentarima,tipa:'venus je bila povređena'! Slušajte,JJ nije tek tako dobila Venus pet puta pre ovog meča. Jeca je inteligentna teniserka koja zna kako se igra tenis. Ona ne pokušava da nadjača sestre Williams,ona se nadmudruje s njima,šalje im duge lopte i tera ih da trče,da igraju više nego što su planirale i umara ih. Jelena je neviđeni stratega,zato ššš...Bolje ćutite i posvetite se nekom sportu koji razumete,jer o tenisu pojedini nemaju pojma. Koliko god da je bila povređena Venus sebi nikada ne bi dozvolila da meč završi sa samo jednim osvojenim gemom,poenta je da u ovom meču nije MOGLA VIŠE,jer je JJ bila mnogo bolja. Venus nije imala rešenje za njenu igru!!!

Happy

pre 13 godina

Пашће и сестра...опуштено!!! :)
Ал је лепо читати вести из тениса опет...као пре годину, две...
Свака част обема!!! Срешће се у финалу, даће Бог!

Vladan R

pre 13 godina

Bravo za JJ, a sutra nadam se i drugu sestru salje kuci, pa onda verujem finale sa Anom. Inace bas su lepo podelile zadatke, JJ da sredi sestre tj Amerikanke, a Ana Ruskinje. U svakom slucaju da je neko pocetkom nedelje prognozirao, sad vec poprilicno realno Srpsko finale verovatno bi ga mometalno smestili u ludnicu.

Sarma

pre 13 godina

I Jelena i Venus su igrale u pantalonama. Razlog je niska temperatura, svega 14 stepeni na pocetku meca, ne znam za vlaznost vazduha, ali s obzirom da je bilo prilicno oblacno, nije tesko zakljuciti zbog cega su nosile takvu garderobu.
Pozdrav

ljubomir

pre 13 godina

Dve nase teniserke u polufinalu jednog velikog turnira nakon duzeg vremena. Nadamo se i u finalu. A posle ce neko da zakljuci da je Vikmajer bolja teniserka od Venus :(

igysa

pre 13 godina

vraca se nas tenis gde mu je i mesto.. ove devojke vrede mnogo !
.. samo sto mi to nismo znali da cenimo.. ako neko jos nekad bude rekao nesto protiv Jelene i Ane, udario mu grom u komp dabogda ;-)

Čestitke

pre 13 godina

Čestitke, naravno, za Jelenu, a pohvale za ovaj sajt koji je ovu vijest stavio kao "udarnu" na naslovnu stranu. Vijesti treba selektovati i prema tome i predstavljati(kod nekih to nije slučaj).

Dylan Dog

pre 13 godina

Da li je neko rekao Jeleni da teniski mečevi ne moraju da se završavaju za manje od 1 časa?! Juče 59:50, a danas 59:16!

Šalu na stranu, i Nadal bi joj pozavideo na broju neiznuđenih grešaka (2+8). Neurohirurški precizna Jelena hladnokrvno zatvara (ranije njen veliki problem) setove i mečeve, bez osmeha, bez grimase na licu.

Očajna Venus i nije mogla da igra. Kada je pokušavala da dođe do kakve-takve igre, dobijala je "hladne tuševe" sa druge strane. Pregledao sam arhivu i, ako nisam nešto prevideo, ovo je njen najteži poraz u profesionalnoj karijeri. Do sada je "rekord" držala Martina Hingis koja je Venus u polufinalu AO 2001. "počistila" sa 6-1, 6-1.

Ako nas sjajna Ana vraća u 2008. godinu - godinu njenog najboljeg tenisa, Jelena nas vodi u 2010. U poslednja dva meča protiv vrlo ozbiljnih protivnica prikazala je za nju dosada najviši nivo igre.

Šta će biti sutra - videćemo, a do tada, možemo uživati u dugo priželjkivanim lepim momentima koje su nam priredile naše teniserke.

Nensi

pre 13 godina

Aleksandra,
Eurosport je prenosio meč između JJ i VV od 21i30h. Ja gledala paralelno Novaka na Sortklubu (zbog Viškovića) i JJ. I uživala u oba.

lista

pre 13 godina

Posto se ovaj turnir blizi kraju mogu vec sada da vam dam tacnu listu koja ce biti objavljena u ponedeljak.

1. SERENA 8170+225+280
2. VOZNJECKI 6255
3. VENUS 5691
4. SAFINA 5151
5. JANKOVIC 4935+225+280
6. DEMENTIEVA 4890
7. KUZNJECOVA 4661
8. STOSUR 4235
9. RADVANSKA 4115
10. KLAJSTERS 3890
Kao sto vidite Jelena je vec sada obezbedila petu poziciju na listi. Sutrasnja pobeda bi joj donela dodatnih 225 bodova sa kojima bi imala 5160 bodova, odnosno 9 bodova vise od Safine. Dakle Jelena bi sa sutrasnjom pobedom obezbedila i cetvrto mesto na listi, a sa osvojenom titulom bi imala 5440, odnosno svega 251 bod bi je delio i od 3. mesta na listi.

Ana je ulaskom u polufinale obezbedila na novoj listi 1458 bodova, a sa osvojenom titulom bi imala 1963 boda.
Dakle Ana ce na sledecoj listi u najgorem slucaju biti negde na 45. mestu, a u najboljem slucaju na 27. mestu. Sutrasnja pobeda i ulazak u finale bi Anu doveli na otprilike 31. mesto.

vOLIM SAJT b92

pre 13 godina

Odjednom se javljaju isfrustrirani navijaci nekih drugih teniserki.
Kada nasa teniserka da jedan gem jednoj od naJJboljih serverki ikada, kada joj nanese naJJveci poraz u karijeri, ima li smisla da postoji i jedan los komentar. Kada Jelena ili Ana kazu da su povredjene, pa cak i kada tako doktori kazu sumnja se, one se smao izmotavaju i pravdaju vama koji ste potpuno ostvareni u tim vasim zivotcicima. Ma dajte, a jednoj Amerikanki je dovoljno da izadje u helankama i odmah je povrejdena.
Da podsetim mec je igran u pola 9 uvece, trajao je jako kratko zbog SAVRSENSTVA KOJE JE NA TERENU PRIKAZALA SRPKINJA. Kisa je padala skoro ceo dan, po odeci publike se jasno moze videti koliko je bilo hladno, sto se kojim slucajem niste pitali zasto je jelena ceo mec odigrala u duksu?
Srbi su u cudu. Osudjuju Novaka Djokovica jer je predao mec u PRETOPLOJ AUSTRALIJI, a ovamo brinu jer je jadna Venus morala igrati mec na plus 10, 15.
Ne pokusavajte d aumanjite Jelenin poraz i trazite jos neki razlog za ovu oluju koja je zadesila RIM.
Ocekujem SRPSKO FINALE, u kome ce favorit biti naJJbolja SRPSKA teniserka koja ce danas ako Bog da po drugi put u karijeri pobediti zvanicno naJJbolju na svetu. SRECNO JELO.