Ponedeljak, 05.04.2010.

11:01

JJ sedma, Kim brzo do 10 najboljih

Najbolje teniserke Srbije Jelena Janković i Ana Ivanović napredovale su za po jedno mesto na WTA listi.

Izvor: B92

JJ sedma, Kim brzo do 10 najboljih IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

72 Komentari

Sortiraj po:

To nisam ja, to je moja šauma

pre 14 godina

@Vanja
Jankovic - Sharapova 1:5
Ona predaja Sharapove u Rimu uopste ne ulazi u statistiku njihovih medjusobnih meceva jer Ruskinja uopste nije izasla na teren. To ti se zove w/o. ;)

Ispravka

pre 14 godina

@Bobok

Najbolja srpska teniserka NE ZASMEJAVAJ ME
Najbolje rangirana srpska teniserka DA

Zaboravio si da dodas "svih vremena" sa jednim GS finalom i Marbellom.

Bobok

pre 14 godina

mozete polemisati danima ali zalim sto moram da kazem da anini navijaci nikad nece preboleti to sto je JJ bolja od njihove miljenice. Tu nema nikave price. Imate oci sve vidite. Jedna i neponovljiva Jelena Jankovic je najbolja srpska teniserka ikada. znam da boli ali tako je. hvala i dovidjenja

Strašno

pre 14 godina

Pametni ste ljudi. Progutaćete i 7:2 i RG, ali 26 Jeleninih godina baca vas u očaj (opravdano), i vi onda glasate instinktivno, u odbrani, obliveni hladnim znojem. Nije vam lako. Biće mi žao, za godinu-dve neću imati s kim da polemišem.

O činjenicama

pre 14 godina

Nijedno glasanje ne može da promeni činjenicu - Ana je tri godine mlađa od Jelene. To je za sve vas najstrašniji podatak, zato ga nikad ne pominjete. "Jelena ima četiri turnira više od Ane." Kad Ana bude imala 26 godina, imaće 25 turnira i bar još dva "grend slema". Ana je rođeni talenat, Jelena je uporni učenik i radnik.

iii naravno Vanja :)

pre 14 godina

@to nisam ja to je moja shauma


Samo zbog "Vas" ;) Uocite ;)



Jankovic vs S.Williams 3:4
Ivanovic vs S.Williams 0:2

JJ vs Woznacki 4:0
AI vs Woznacki 2:0

JJ vs Safina 4:3
AI vs Safina 3:1

JJ vs V.Williams 5:5
AI vs V.Williams 1:6(ha)

JJ vs Kuznjecova 5:5
AI vs Kuznjecova 5:2

JJ vs Dementijeva 7:3
AI vs Dementijeva 0:4 op

JJ vs Radwanska 1:0
AI vs Radwanska 3:2 -zadnja 2 meca dobila Radwan.

JJ vs Azarenka 3:2
AI vs Azarenka 0:1

JJ vs Kim 1:6 (vecinu meceva izgubila dok je bila pocetnica)
AI vs Kim 0:2

JJ vs Sharapova 2:5 (a ne 1:5 )
AI vs Sharapova 2:3

JJ vs Stosur 3:1
AI vs Stosur 2:2

JJ vs Hingis 2:0
AI vs Hingis 1:1

Pominjes mi Zistin a i Ana protiv nje gubi 4:0 , hahaahah

Gledaj taj Anin GS mozda znaci ,ali iskreno ja mislim da bi bilo ko voleo da je Ana 2 pobede ostvarila u Fed Cup-u , nego na RG-u .
Nikako ne ponistavam Anu , devojka je dosta toga uradila ,kad je igrala svoj tenis to je dobro radila , ali Jeleni je ovo 4 god. uzastopno na turu da je u TOP 10 , igrala je i JJ lose , ali nije dozvolila sebi da padne tako nisko ( 58. mesto ono msm jos malo pa ispada iz TOP 60 ) .

Ja nemam nameru da se svadjam ,ali vi mene konstantno prozivate , a ja moram da Vam odgovorim na to .

Navodite svoje cinjenice ali se ne trudite da mene pokopate ili tako nesto . Pa ovo je samo forum . Ovde svi iskazujemo svoje misljenje . Ja nikog ne teram da misli kao i ja .
Ja i Vi ocigledno nemamo ista misljenja , sto je i normalno , ali nema potrebe da se prozivamo ovde . ;)
Pozdrav !

Besmislica

pre 14 godina

Samo cifre! Neće biti, jer tenis nije matematika. Ako hoćeš cifre, onda moraš znati da Jelena ima 140 mečeva više od Ane i da je tek na sedmom mestu liste a bila je prva, daleko ispred nje je pet godina mlađa Voznjacki. Kad već pominješ cifre, onda moraš znati da Ana, iz meni nepoznatih razloga, ne trenira i ne igra redovno već dve godine (od avgusta do januara nije odigrala nijedan meč!)i da je zato naglo pala. Ona je napravila užasnu grešku u karijeri, ispoljila neverovatnu sportsku nezrelost, ali to ne dovodi u pitanje njenu fantstičnu igru, kad je zaista bila velika šampionka, sa 20 godina. Kraj sezone daće odgovore na mnoga pitanja. Zaista je smešno 8.aprila govoriti o tome šta će Jelena postići do kraja godine. Odigrana su samo tri velika turnira. Ima ih još tri puta toliko. U IW prva, u Majamiju odmah rano ispadanje. Kakva vam je to garancija o povratku na čelo liste, tačnije planete? Ovde je zabranjeno da se pomenu njene zrele godine, zato odustajem od toga.

Borko

pre 14 godina

Kako se olako prešlo preko one laži da je WTA Jelenu proglasio "jednom od najboljih teniserki u istoriji"? Ali, zato se i dalje (juče!), ponavlja Anina "uzbuđenost", u nekom prostom tumačenju te reči. Isto to rekla je i Jelena, u Čarlstonu (excited), ali o tome se ćuti. Pošten je naš narod. Ko je doprineo da se ovaj jeftin humor ustoliči? Oni koji su svaku ovakvu glupost puštali, a odgovore ljudi koji znaju dobro engleski, zabranjivali. Ali, sad znamo da će i Jelena u Čarlstonu biti uzbuđena. Molio bih brzomisleće da ne glasaju. Neka me preskoče, jer posle one laži morali bi bar mesec dana da se ućute. Tome je najviše doprinela/o Vanja, kad je objavila onaj papir u kome se Jelena pomenje u tri statističke reči.

Nikolić

pre 14 godina

@Djoksa
Ana ima RG, IW i MOntreal. Montreal je istog ranga kao IW i Majami. Mnogo smešno zvuči ono - ima samo RG i... Znaš li ti koliko je Federeru nedostajao taj RG, i samo RG, a ne znam da li zna kada je osvojio IW (i da li jeste). Turniri koje je osvojila J.Janković, osim IW (Rim nikad nije posebnocenjen), ne vodi nikoga u ustoriju. Jelena je odigrala mnogo više rurnira jer je tri po godine ranije došla u WTA tour. Vi ih sve vereme poredite, a one nisu ista generacija. Kad Jelena ode, Ana će još tri godine najmanje igrati. Onda ćemo moći da ih uporedimo. Inače, 7:2 govori o talentu.

I tako dalje

pre 14 godina

@Djoksa

Pa sta?
I Ana je na turniru u Linc-u u polufinalu pobedila Radwansku u finalu Zvonarevu.
Bez obzira na to Linc je mali turnir.

I tako dalje

pre 14 godina

@Vanja

Ana Ivanovic je pobednica US OPEN Serije 2006 i pobednica turnira I kategorije u Montreal-u ( u finalu je pobedila M. Hingis )
Pobednica je turnira I kategorije u Berlin-u 2007 godine ( u finalu je pobedila Svetlanu Kuznetsovu )
Pobednica je i Indian Wells-a i Roland Garros-a i finalistkinja Roland Garros-a i Australian Open-a.

Cene se titule osvojene na najvecim i najznacajnijim turnirima.

I tome slično

pre 14 godina

Jelena je IW osvojila u 26, a ne u 25. godini. Ima četiri (nevažna) turnira više ali i tri i po godine dužeg staža u igranju WTA turnira. Vi nikada ne vodite računa o godinama?

To nisam ja, to je moja šauma

pre 14 godina

@Vanja
Lol. Kakvih nepravilnosti.
Jankovic - Ivanovic 2:7
Jankovic - Sharapova 1:5
Jankovic - Clijsters 1:6
Jankovic - Henin 0:8
Sta vise reci?

Djoksa

pre 14 godina

@To nisam ja...Jelena je u finalu Birming. pobedila Sarapovu(4:6,6:3,7:5),u finalu Oklenda Zvonarevu(7:6,5:7,6:3),u finalu Marbelje K.S.Navaro(6:3,3:6,6:3),u finalu Budimp. M.Suhu(7:6,6:3).Sem Budimp.,sve titule su ostvarene protiv renomiranih teniserki!

samo cifre

pre 14 godina

@To nisam ja to je moja shauma

Ako cemo vec da sa gadjamo brojkama, sta je 7:2 u odnosu na 7. i 57.mesto (trenutno, ali istinito)? Ili: vise od 3 godine neprekidno u Top10?

Vanja

pre 14 godina

@Shauma @I tako dalje
A koje Ana ima titule sem RG-a i IW-a ? Linz ? Luksemburg ? Canbera ? i jos 5 ITF turnira ko zna koje kategorije . Dovoljno ! Hahahaha. Skor ? Ima tu dosta ne pravilnosti . Ali posto ih vi kao veliki teniski fan niste uocili necu ni ja da pricam o tome. ;)
Pozdrav !

To nisam ja, to je moja šauma

pre 14 godina

Jelena je osvojila visee titula od Ane (cak 4 vise ),
(Vanja, 6. april 2010 23:17)

Ne mozes Jelenin Birmingham, Auckland, Budimpestu, Marbelju i ostale turnire ''poslednje kategorije'' (kad kazem ''poslednje kategorije'' ne mislim na IW i Rim) porediti sa Aninim Roland Garrosom...
Podseti me samo, ko ono vodi 7:2 u medjusobnim mecevima??
He, he... ;)

I tako dalje

pre 14 godina

@Vanja

"Carica" je najvecu i najznacajniju titlu u karijeri ( Indian Wells ) osvojila u 25 godini. Kako ju je osvojila? Isto kao i Ivan Ljubicic iskoristila je priliku kada su najbolji u losoj formi, povredjeni ili nezainteresovani.
Kazes da ima vise titula od Ivanoviceve. Koje kategorije su turniri Marbella, Stuttgart, Beijing (Beijing je osvojila 2008 kada je on bio turnir II kategorije), Auckland, Birmingham, Budapest.
Zamisli provela je 6 nedelja duze na prvoj poziciji od Ane Ivanovic.
Na prvoj poziciji je provela 18 nedelja zahvaljujuci zimskoj pauzi.

Dylan Dog

pre 14 godina

@WTA

Ne čitate šta sam napisao! Važno je samo replicirati po svaku cenu...

Player of the year koji dodeljuje WTA se dobija za umetnički dojam! I jeste ga dobila Serena, ali je to priznanje koju dodeljuje žiri, a nije osvojeno od strane igrača. U takva priznanja spadaju Most Improved Player, Comeback Player of the Year itd. Ima ih desetak.
Jelena je dobila priznanje Number one ranked female tennis players at year-end (dakle drugo priznanje) i to na osnovu svog renkinga. Tabelu imate na Wikipediji, u sekciji "World number one women tennis players", a tekst na WTA sajtu u arhivi za 2008.

I da, normalno je da svako malo više navija za jednog sportistu u odnosu na druge. Po ironiji u vašem komentaru pretpostavljam da se Anin navijač. Ali ne mogu da pišem o ovome u Aninu korist, kada devojka nije bila Year-end no.1. Da jeste, sa zadovoljstvom bih pisao i o njoj!

To nisam ja, to je moja šauma

pre 14 godina

@ (To nisam ja, to je moja šauma, 6. april 2010 15:29)
Jelena je osvojila visee titula od Ane (cak 4 vise ),
(Vanja, 6. april 2010 23:17)

Ti mislis da se Jelenin Birmingham, Budimpesta, Auckland, Marbelja i ostali turniri neke tamo ''x kategorije'' (kad kazem ''x kategorije'' ne mislim na Rim i Indian Wells) mogu porediti sa Aninim Roland Garrosom??
Ja se tebi divim...
Podseti me samo ko ono vodi sa 7:2 u medjusobnim mecevima??
''Carica''?? Ili mozda ne?? ;)

Vanja

pre 14 godina

@ (To nisam ja, to je moja šauma, 6. april 2010 15:29)
Carica sa jedva osvojenom Marbeljom ? Aaaaahhahahah
Bravo za tebe . JJ je samo osvojila Marbelju . Aplauz . Jelena je osvojila visee titula od Ane (cak 4 vise ), bila duze od nje na prvom mestu . . .Dovoljno je reci Fed Cup .U jednoj godini je igrala samo 2 cetvrtfinala i sve ostalo polufinala i finala ( 2008 god ). Mogu ovako do sutra . . .Ti mene stalno prozivas da mrzim Anu a ne kapiras da samo time pokazujes koliko zaista ne volis JJ ;)

WTA

pre 14 godina

@Dylan Dog
Godine 2008. ITF je proglasio Jelenu najuspešnijom teniserkom, ali nije i WTA. WTA je to priznanje dodelio Sereni. Dešava se da živ čovek, pogotovo navijač, greši.

To nisam ja, to je moja šauma

pre 14 godina

Ostale igracice koje su sada na turu (sem druge Williams , Zistin , i Kim ) a osvojile su GS pobedile su prakticno ne dovoljno dobre teniserke ;)
(Vanja, 5. april 2010 23:42)

Tim ostalim igracicama ''Carica'' sa jedva osvojenom Marbeljom moze samo da se divi i nista vise... Znas ti na koga mislim. Na one dve koje ti obozavas...:)

Vanja

pre 14 godina

Evo vam vest na Srpskom pa vi vidite sta pise ;)




Пошто је спектакуларан млађи каријере ни у ком случају гаранција за успех на Сони Ерицссон ВТА Тоур. Три од 27 бивших ИТФ јуниорске светске Но.1с (од 1994) на крају порастао за број 1 у предности, три су освојили сингла Гранд Сламовима и 13 су отишли на победи барем једну турнира. Наравно, неки од тих играча су још увек на почетку своје каријере Про, тако да имају довољно времена да се групно своје биографије.

После је све играче који су рангирана као број 1 у јуниорима од 1994 и који су напукао Топ 50 на Тура:

Викторија Азаренка (Белорусија)
Највиши ранг Про: бр.6 ... Тура Синглови Титуле: 3
Јуниор Сламовима освојили: Аустралиан Опен (2005, 2006), УС Опен (2005)

Кара Блек (Зимбабве)
Највиши ранг Про: бр.31 ... Тура појединачно Титуле: 1
Јуниор Сламовима освојили: Вимблдон (1997), УС Опен (1997)
Напомене: Дубл успех на Тоур је далеко премашила њен сингл, као она је освојила 53 титула у дублу - укључујући и пет Гранд Сламовима - и провео други највећи недеља у историји ВТА Тоур рангиран као број 1 у дублу.

Катерина Бондаренко (Украјина)
Највиши ранг Про: Но.29 ... Тура појединачно Титуле: 1
Јуниор Сламовима освојили: Вимблдон (2004)
Напомене: Да ли је три титуле у дублу на турнеји, укључујући и један грен слем.

Јелена Докић (Аустралија)
Највиши ранг Про: 4 ... Тура Синглови Титуле: 5
Јуниор Сламовима освојили: УС Опен (1998)

Вера Душевина (Русија)
Највиши ранг ПРО: 31 ... Тура појединачно Титуле: 1
Јуниор Сламовима освојили: Вимблдон (2002)

Ана-Лена Гроенефелд (Гер)
Највиши ранг ПРО: 14 ... Тура појединачно Титуле: 1
Јуниор Сламовима освојили: Ролан Гарос (2003)
Напомене: Да ли је 10 дубл титула на турнеји.

Мартина Хингис (Швајцарска)
Највиши ранг ПРО: 1 ... Тура Синглови Титуле: 43
Јуниор Сламовима освојили: Ролан Гарос (1993, 1994), Вимблдону (1994)
Напомене: Занимљиво је да, упркос две јуниорске титуле на Ролан Гаросу, то је био један професионални синглова велики да елудед пет пута гренд слем шампиона ... Освојио 37 дубл титула на турнеји, укључујући и девет Гранд Сламовима, и био рангиран као број 1 у дублу за 35 недеља.

Јелена Јанковић (Србија)
Највиши ранг ПРО: 1 ... Тура Синглови Титуле: 12
Јуниор Сламовима освојили: Отворено првенство Аустралије (2001)

Каја Канепи (ЕСТ)
Највиши ранг ПРО: 18 ... Тура Синглови Титуле: 0
Јуниор Сламовима освојили: Ролан Гарос (2001)

Сесил Каратантцхева (СРБ)
Највиши ранг ПРО: 35 ... Тура Синглови Титуле: 0
Јуниор Сламовима освојили: Ролан Гарос (2004)

Ана Курњикова (Русија)
Највиши ранг Про: 8 ... Тура Синглови Титуле: 0
Напомене: Вон 16 дубл титула на турнеји, укључујући и два Гранд Сламовима, и био рангиран као број 1 у дублу за 10 недеља.

Мицхаелла Крајицек (НЕД)
Највиши ранг ПРО: 30 ... Тура Синглови Титуле: 3
Јуниор Сламовима освојили: УС Опен (2004)

Лина Краснороутскаиа (Русија)
Највиши ранг ПРО: 25 ... Тура Синглови Титуле: 0
Јуниор Сламовима освојили: УС Опен (1999)

Светлана Кузњецова (Русија)
Највиши Про Ранкинг: 2 ... Тура Синглови Титуле: 12
Напомене: Два јој турнира наслови Гранд Сламовима ... Има 14 дубл титула на турнеји, укључујући и један грен слем.

Амели Морезмо (Француска)
Највиши ранг ПРО: 1 ... Тура Синглови Титуле: 25
Јуниор Сламовима освојили: Ролан Гарос (1996), Вимблдону (1996)
Напомене: Два јој турнира титуле су Гранд Сламовима ... Је сребрну медаљу у синглу на Олимпијским играма 2004.

Анастасиа Павлиуцхенкова (Русија)
Највиши ранг ПРО: 25 ... Тура појединачно Титуле: 1
Јуниор Сламовима освојили: Аустралиан Опен (2006, 2007), УС Опен (2006)

Агњешка Радванска (Пољска)
Највиши ранг Про: 8 ... Тура Синглови Титуле: 4
Јуниор Сламовима освојили: Вимблдон (2005), Ролан Гарос (2006)
Напомене: Она и Урсула Радванска су само сестре како постићи млађи светски број 1 бодова од записа се чувају.

Следе бивши број 1 јуниори тек треба да прасак Топ 50 у предности, међутим, већина њих су још увек придошлица Тура: Ева Бирнерова, Кирстен Флипкенс, Симона Халеп, Нопаван Лертцхеевакарн, Кристина Младеновић, Урсула Радванска, Лаура Робсон и Аранча Рус, Марија Емилија Салерни, Барбора Захлавова Стрицова.


Ali Jelenin kvalitet je neosporan .

Ahmet Nurudin

pre 14 godina

@Vanja
Kako to ako ovako nastavi, Jelena će se "domognuti" prvog mesta. Već je april, a ona je uz mnogo sreće osvojila jedan turnir (IW, dobijam utisak, mnoge izbegavaju i beže sa njega u Majami), dok je na svih ostalih pet doživela debakl. O kakvom ti izbijanju na prvo mesto govoriš? Nju od prvog mesta deli četiri hiljade bodova. Odakle ti ideja da će cele sezone igrati u najboljoj formi? Šta ona može danas Belgijankama i ne samo njima. Ako ostane u prvih deset, biće srećna. Pa njoj su iza leđa pet jačih od nje. Zapamti to. Ona je odigrala šest turnira i pomerila se za jedno mesto, koje već za mesec dana može da izgubi. U Melburnu, kad počne sezona, imaće 26 godina. Veteranka bez servisa. Očekuješ da još dugo bude brža od Bolta? U Majamiju je već bila umorna. Znaš li da je Žistin odigrala samo četiri turnira? Ko kaže da sa ovom dobrom razlikom Serena neće sačuvati prvo mesto?

Dylan Dog

pre 14 godina

@AGA

Ako imate volje, pogledajte bar na Wikipediji šta se statistički beleži što se tiče renkinga, osvojenih turnira itd. i po kojim kriterijumima. Takođe pogledajte pravilnike WTA, ATP i ITF da bi ste razumeli sistem bodovanja i dodeljivanja priznanja. To su osnovne polazne pretpostavke da bi mogli da diskutujemo o onome što me pitate. Ali, ostavimo to po strani. Evo odgovora na Vaše pitanje:

Year end no. 1 se posebno beleži (od 1978. u singl konkurenciji i 1996. u dubl konkurenciji) i zaista znači to što ste napisali: NAJUSPEŠNIJI TENISER GODINE - iz prostog razloga jer se na kraju kalendarske godine brišu bodovi osvojeni iz prošle (istekao im je rok trajanja od 52 nedelje).
Teniser ili teniserka koji kalendarsku godinu završe na prvom mestu se proglašavaju najuspešnijim i dobijaju priznanje ITF Singles World Champion za datu godinu. Rodžer ima 5 takvih priznanja, Enan 3, Serena 2 itd. Interesantno, ali Morezmo, Šarapova, Venus, a i naša Ana nemaju to priznanje! Kuznjecova nikada i nije bila broj 1.
Slično tome, između ostalih godišnjih priznanja, ATP imenuje igrača godine (Player of the year). Razlika između laureata ATP i ITF je zabeležena u samo 4 slučaja (nisu isti igrači dobili priznanje od obe organizacije). Sa druge strane, WTA imenuje Number one ranked female tennis players at year-end. Tu je bilo više odstupanja u odnosu na ITF. Što se Jelene tiče, ona je dobila priznanje za 2008. i od WTA i ITF.

Mišljenja sam da ovakva priznanja imaju veću specifičnu težinu nego GS-ovi, jer su GS-ovi ipak samo turniri i ima ih 4 u toku godine (da kažemo, slično kao derbiji u fudbalu), a ovo priznanje se dodeljuje na godišnjem nivou, dakle za celu sezonu (slično prvenstvu). Sa druge strane, pomenuta priznanja obično idu ruku pod ruku sa osvojenim GS-ovima pa niko ne postavlja takva pitanja, ali Jelena je evo usamljeni slučaj i jedina od laureata još uvek nema taj fatalni GS. Otuda silna buka oko toga. Dešavalo se da npr. Zvezda ili Partizan pobede u oba derbija, a da konkurentski klub na kraju završi na prvom mestu. Ta natezanja me pomalo podsećaju na osporavanja Federera kao GOAT-a od strane fanova konkurentskih tenisera - dok nije konačno osvojio taj RG.
Dakle, stav da se samo pamte GS-ovi je, blago rečeno, jednodimenzionalno razmišljanje, po principu svako priča ono što mu je milo.

Ovi drugi koje pominjete (11 meseci prvoplasirani) imaju utehu da su proveli više nedelja na prvom mestu (i to se posebno beleži). To Vam dođe isto kao u fudbalu ili drugim sportovima: neko vodi na tabeli cele godine i pred kraj prvenstva kiksne i završi kao drugi ili treći. Ili, neko vodi do poslednjeg minuta, i u poslednjem sekundu primi trojku i izgubi za pola koša. Razlika je što teniseri imaju satisfakciju u zapisanom broju nedelja provedenih na prvom mestu.
Tu nema nikakve subjektivnosti i umetničkog dojma - to je egzaktna stvar i neoboriva činjenica, jer su ljudi dobili priznanja na osnovu OSTVARENIH rezultata.

Darko

pre 14 godina

@Djoksa
Za isprazno ponavljanje reči bolje je reći da je to seičentizam, jer tautologija može, ponekad, da bude i stilska figura. Ali, jeste, pre svega, neumereno ponavljanje istih reči i rečenica. Da li je tautologija "Jeco, volimo te!" Nedostaje još samo odgovor - "Volim i ja vas". Vreme je da razum zavlada i prestanu ove kavge. "Dvije su se vojske zavadile...1389", sad je 21. vek.

Ćeranje

pre 14 godina

Sve dok jecofani budu ponavljali ono "uzbuđena", biće im vraćano Marbeljom. Neko je ubacio i flamenko. Ko seje vetar, žanje oluju. Šta ćemo danas kad je i Jelena, u Čarlstonu, izjavila da je uzbuđena? Spasla si Anu, bravo Jeco,, jer ovde se to pogrešno prevodi. Ne znaju srpski dobro, a ne nijanse engleskog.

Djoksa

pre 14 godina

Tautologija (retoricki, ponavljanje nekog stava ili tvrdnje besmisleno mnogo puta) vlada ovim sajtom. Pa dokle bre ta Marbelja? Ili to Anino"uzbudjenje"? Kad god neko nema neki valjan argument, u zavisnosti ciji je navijac, potegne jedno od ova dva. Tragikomicno...

Trafikant

pre 14 godina

Da li neko zna kada će Jeca, jedna od najboljih teniserki u istoriji, ući u kuću slavnih? Taj dan trebalo bi da bude proglašen državnim praznikom, kako bih mogao duže da spavam. Ubi me ovo ustajanje u pet i deset.

Iskreno

pre 14 godina

Po dolasku u Čarlston, Jelena je izjavila (prema nečijem prevodu) "da je vrlo uzbuđena što će pokušati da ponovo trijumfuje". Dakle, uzbuđena! Sad je valjda jasno da je rekla kako je spremna, nadahnuta, podstaknuta da dobro zaigra. Niko ne pravi viceve za ono "uzbuđena"? To važi samo za Anu? A vi ne znate engleski, baš vas briga, vozate se na taljiga.

Zeleni skakavac

pre 14 godina

Čarlston se ne može porediti sa flamenkom i kastanjetama. Jelena liči na Karmen, na andaluzijsku vatru, a ne na hladnoengleski korak napred, dva koraka nazad. Ne mogu da prežalim što nije u Marbelji, gradu flamenka i tenisa. Na sreću, g. Lista nas je obavestio da većina bodova ostaje... do zelene trave.

Lola

pre 14 godina

Može li neko da objasni zašto ovi ljudi glasaju protiv rang-liste sedam najboljih teniserki u istoriji, sa deset i više osvojenih "grend slem" titula? To nije komentar, nije mišljenje, nego nepobitna činjenica. I šta, istina se ne prihvata? Do istine se dolazi glasanjem. Onda izglasajte Jelenu Janković za najbolju teniserku svih vremena i izborne rezultate pošaljite u sedište WTA. Ne zaboravite da udarite pečat svoje "firme". Time ćete mnogo zadužiti srpski narod.

AGA

pre 14 godina

@Dylan Dog

Dakle ako neka igračica dođe na mesto br.1. sredinom decembra i tako završi kalendarsku godinu, a odmah u januaru naredne godine padne sa tog položaja, po WTA je uspešnija od one, koja će je smeniti na tom mestu i ostane tamo 11 meseci, ali ne završi tu godinu prva ?!

Milka

pre 14 godina

@Đoksa
Neizbežni Đoksa, zvani Mirođija (Anethum Graveolenst), uz intelektualnu pomoć svog mentora Dylana Doga, pokušao je da izvuče iz živog peska Bravog Jeca, Nego šta, u koji je upao pošto je slavodobitno saopštio jednu izmišljotinu - "WTA je Jelenu proglasila jednom od najboljih teniserki u istoriji tenisa." Koji bi normalan čovek to mogao da saopšti zvanično? Očigledna glupost, koja, samim tim, ne može da bude provokacija i niko od Aninih navijača nije naseo ovom "mastersu" za reklamiranje; naprotiv, rekli su mu da ih je pošteno nasmejao, a onda je poslata i rang-lista sedam najvećih (sa 12 i više titula), kako laž ne bi opstala "za vjeki vjekov". I Jelena je na listi, sa 0 titula. Prestanite da se brukate. Polako se spremajte za godine koje uskoro dolaze i koje ne štede ni najveće sportske legende.

Istina

pre 14 godina

@ Besmislica, Protestujem, Djoksa

Da je Jelena jedna od najboljih teniserki u istoriji napisao je kao zakljucak sam Napred Jeco, a to mozete da shvatite ako procitate i drugu po redu recenicu njegovog dobronamernog komentara.
Da li vi imate uopste predstavu koliko je JJ na turu, i koliki su kvaliteti potrebni da posle deset godina od prvog mesta u juniorskoj konkurenciji budes prvi i u seniorskoj? To je bila tema na sajtu WTA, i tom analizom su se pozabavili u tekstu.
Samo mali broj teniserki ima takav retki, skupoceni talenat (kao kad u pustinji nadjes zilu dijamanta) kao sto ima Jeca. Na zalost, ona to jos nije dovoljno iskoristila, ali s obzirom na uslove iz kojih su krenula nasa deca - svaka im cast i na ovome.

Besmislica

pre 14 godina

@Djoksa
Nema govora o provokaciji, jer se one prave suptilno, maštovito, duhovito, ali autor neistinite informacije to piše sve ozbiljno i čak savetuje da se ode na zvanični WTA sajt. Ta opsena je otkrivena, ispravljena i tačka. Da to nismo ispravili, postalo bi istina (sto puta napisana laž postaje istina) i mi bismo godinama slušali da ju je WTA zvanično proglasila "jednom od najboljih teniserki u istoriji tenisa." Neko je poslao spisak sedam najboljih, sa pet i više titula, gde je Serena poslednja sa 12 "grend slem" titula, a Margaret Kort i Štefi Graf prve sa 24, odnosno 22 "velike pobede". Jelena ima 0 titula. Na glasanju većina glasa protiv istorijske istine i 0 proglašava većom od 24! To samo govori o kakvim je ovde navijačima reč. Kao oni opsednuti gaučosi što govore da je Pele bio niko i ništa.

Milan

pre 14 godina

Mec Kim Clijsters- Justin Henin u polufinalu Majamija od pre neki dan je verovatno najbolji mec u poslednjih 5-6 godina sto se tice zenskog tenisa. Pogledajte snimak na youtube i uverite se sami koliko su ove dve igracice falile zenskom tenisu! Kakav mec,kakvi poeni,kakvo rivalstvo!!!
Zaista kamo srece da nikada nisu prekidale svoje karijere i na taj nacin dozvolile nekim Safinama, Anama itd da budu prve na svetu. Navijam i ja za Ani i Jelenu ali zaista nije fer uopste uporedjivati ih sa Klijsters i Henin! Klijsters se vraca posle dve godine pauze,porodjaja i sve ih pocisti sa 6-2,6-1. A ove ostale...danas moze napr. Wozniacki pobediti Stosur sa 6-2 6-1 a sutra izgubiti od iste istim rezultatom. Jedine prave sampionke su sestre Viliams (kada zele da igraju) i dve Belgijanke.
A ako hocemo navijacki, ok ...Ana i Jelena su najbolje :)

Mirko

pre 14 godina

Cetiri najbolje teniserke su sestre Viliams (kad hoce da igraju,Klajsters i Enan! Pogledajte ponasanje napr.Klajsters na terenu i van njega i uporedite to sa Anom i ostalim koje su bile na kratko prve samo zato jer su ove najbolje prestale da igraju.
Realnost je:
1. Klajsters
2.Enan
3.Serena
4. Venus
praznina,
sve ostale...

sara

pre 14 godina

Nije provokacija ono sto je Napred Jeco napisao,samo nije razumeo sadrzaj teksta i po cemu ti to znas da su Anini navijaci mozda su navijaci Sarapove,sestara Vilijams,a mozda cak i Jelenini koji ne podnose gluposti ima i takvih veruj mi.Sto se tice tvoje realnost mogu samo da napisem ha,ha,ha.

lady gaga

pre 14 godina

Nije provokacija Djoksa procitaj malo bolje, Napred Jeco ocigledno nije dobro razumeo tekst pa je napisao da je Jelena medju najboljim teniserkama u istoriji,navedeni samo ispravili u tome.

mila

pre 14 godina

Te godine je Serena Vilijams proglasena za najbolju teniserku,a Jelena je dobila nagradu zato sto je godinu zavrsila na prvom mestu,a to je velika razlika.

lista

pre 14 godina

Jelena nece igrati taj turnir u Marbelji, ali s obzirom da taj turnir ionako ne spada u obavezne turnire, nece izgubiti svih 280 bodova.
Umesto tog turnira upisace joj se bodovi sa jednog od trenutno neracunajucih turnira. Konkretno upisace joj 120 bodova za proslogodisnje cetvrtfinale Stanforda, pa ce na sledecoj listi imati ukupno 160 bodova manje.
Jelena je sasvim dobro zapocela ovu godinu. Ovo sedmo mesto na listi, prati takodje i sedmo mesto na onoj godisnjoj listi, na kojoj je svega 100 bodova deli od cetvrtog mesta. Sto se tice Jeleninog napredovanja na listi za to ima sasvim realnog osnova. Jelena do turnira u Sinsinatiju ne brani neke krupnije bodove. Uglavnom su to prosecni rezultati: cetvrtfinala u Rimu i Madridu, RG cetvrto kolo, Wimbldon trece, US Open drugo. Safina i Kuznjecova brane mnogo vise bodova od Jelene u tom periodu, a Dementieva slicno Jeleni.
Zato mislim da bi Jelena mogla da napreduje jos nekoliko pozicija na listi do pete ili cetvrte pozicije, a za bolje od toga videcemo.
Treba ocekivati i Anin povratak i realno bi bilo da se Ana vec do Rolan Garrosa vrati u prvih 20-25.
Ana jednostavno ne moze da bude losije rangirana od ovog sada, sem ako ne prestane da igra.

Vanja

pre 14 godina

@Besmislica
Hahaha.Jelena nije proglasena za sportistu godine ? Ma ne . Baci pogled na 2008 , dobila je zvanicno priznanje od ITF-a za najbolju teniserku u toj godini ;)
Informisi se malo .
A nije ni mala stvar igrati finale US opena i to izgubiti od vecite sampionke ;)
Ostale igracice koje su sada na turu (sem druge Williams , Zistin , i Kim ) a osvojile su GS pobedile su prakticno ne dovoljno dobre teniserke ;)

Protestujem

pre 14 godina

@Dylan Dog
Zašto komentarišem tekst samo na osnovu prve rečenice? Pa mene jem samo ta nesnosno netačna rečenica zanimala, jer je reč o velikoj i tendencioznoj izmišljotini, bez premca, a tekst o bivšim uspešnim juniorkama i seniorkama sasvim je u redu. Hvala što ste potvrdili da Bravo Jeco tu rečenicu nije nigde mogao da pročita. Naveo sam i netačnost i nelogičnost te rečenice, jer otkad to WTA proglašava "jednu od najboljih teniserki u istoriji?" Tenis je mnogo stariji od WTA. Izvinite, ne želim zaista nikoga da potcenjujem, ali ovaj Bravo Jeco mnogo me je nasmejao. Na njegov biser došlo je još nekoliko i tako nastaju oglice od lažnih bisera. Kao iskusan lovac na bisere, koji u slobodnomm vremenu prati tenis, odmah sam prepoznao jeftinu bižuteriju.

Djoksa

pre 14 godina

Hehe,citajuci ove kom zabolelo me stomak od smeha.Ja sam Jelenin navijac ali od onih koji su realni.Gledano iz te percepcije kom koji je poslao @Napred Jeco je bio cista provokacija.A Anini navijaci@Besmislica i @Protestujem su 'ladno legli na rudu.

Dylan Dog

pre 14 godina

@(Protestujem!, 5. april 2010 17:38)

Zaboga, pročitajte do kraja šta je čovek napisao, pre no što krenete da komentarišete prvu rečenicu teskta.

WTA u članku "Junior Number One, Pro Number What?" je uradila analizu uspešnosti bivših brojeva 1. na ITF juniorskoj listi i osvajača juniorskih GS-ova - u seniorskoj konkurenciji. Pokriven je perod od 1994. godine do danas. Nisam siguran zašto 1994., verovatno se od te godine vodi ta ITF lista.
Kažu da je od njih 27 bivših juniorskih brojeva 1. samo 3 bilo to isto u seniorskoj konkurenciji, a 3 osvojilo GS-ove i u seniorskoj konkurenciji.
Jelena je jedna od 3 broja 1. u seniorskoj konkurenciji, pored Hingis i Morezmo, a osim njih 2 je i Kuznjecova osvojila neki GS. Ostali juniorski brojevi 1. imaju slabije rezultate.

@(Napred Jeco!, 5. april 2010 14:34) je pogrešno napisao da je tamo objavljeno da je Jelena jedna od najboljih igračica u istoriji ženskog tenisa. U tom članku, nažalost, to ne piše!
Ali je zasigurno jedna od najboljih seniorki od među bivšim juniorskim brojevima 1. i osvajačicama juniorskih GS-ova.
Uostalom, neka je i jedna od njih 200 najboljih u poslednjih 100 i kusur godina, pa je opet to veliki uspeh. U Open eri (tj. od 1968.) samo 36 teniserki je osvojilo bar 1 GS (među kojima je Ana Ivanović), a od kako je uvedena kompjuterska rang lista (1975.) samo 19 teniserki je bilo na mestu broj 1 (Ana i Jelena), a tek 9 završilo godinu na 1. mestu (Jelena).

Sviđalo se to nekima ili ne, OBE su deo teniske istorije!

Besmislica

pre 14 godina

@Bravo Jeco!
Naravno da sam pogledao WTA sajt. Zato i kažem da to nigde ne piše i da je to neki plitki pokušaj da se parira onoj komediji posvećenoj velikom trofeju iz Marbelje. Zašto nećeš da citiraš to "od WTA", ako je istina?

Koješta

pre 14 godina

Ne nastavljajte sa nebulozama. Godina se ne završava na prvom mestu, jer lista nije vezana za jednu sezonu, nego je promenljiva. Ovde se govori o istoriji tenisa, a lista postoji tek odsedamdesetih. Zašto nam ne citirate to iz WTA? Niste odgpovorili otkad to WTA progšava jednu od najboljih na svetu? Od ove godine? Koji je povod bio da spomenu Jelenu? Ko zna šta je Bravo Jeco pročitao/la, to je istina.

WTA

pre 14 godina

Pobednice sa više od 10 "grend slem" titula:

Margaret Kort 24
Štefi Graf 22
Helen Vils 19
Kris Evert 18
M. Navratilova 18
Bili King 12
Serena Vilijams 12
Jelena Janković 0

St. George

pre 14 godina

JJ je jedna od 9 (devet) teniserki koje su godinu zavrsile kao broj 1, i 13-a po broju nedelja provedenih na 1. mestu WTA liste od kada se vodi kompjutersko rangiranje. To je razlog zasto je WTA bez obzira sto nema ni jednu GS titulu tretira kao jednu od najvecih igracica u istoriji. Srecom, pitaju se oni, a ne mi.

Besmislica

pre 14 godina

@Napred Jeco!
Ne mogu da razumem šta je ovo! Jedna od najboljih. Kako ide rang-lista? Takve subjektivne ocene WTA ne daje. Na kojem je sastanku "uprava" WTA to izglasala? Jelena nikada nije bila ni teniseka godine. Juniorske rezultate mešati sa seniorskim to niko ne radi. ponavljm, ne postoji šansa da WTA neku teniserku proglasi "jednom od najboljih", zato je ovo ko zna šta. Voleo bih da vidim šta na tom sajtu piše. Ako sve ovo ne piše neko ko se ponadao da će svi poverovati u ovako sročenu besmislicu. "Jedna od najboljih", bez ijednog gren slema Mogao bih da navedem dvadeset teniserki koje imaju više od pet gend slemova. Ppostoji spisak, mrzi me da tražim, a i zašto bih. Interesantno je da nema Ana, koja ima više titula nego Jelena. Jedino ako se i Marbelja ne računa u trijumfe.

Protestujem!

pre 14 godina

Ovde je objavljeno da je Jelena Janković, prema izveštaju WTA jedna od najboljih teniserki u istoriji. To je obmana. To je neverovatno šta je neko napisao. U istoriji tenisa postoji tačno 30 teniserki koje su pet i više puta osvajale "grend slem" turnire. Koliko ih je tek sa četiri,tri, dve ili bar jednim tirulom? Verovatno još toliko, ili više. Ne znam. Listu vode samo od pet pa naviše. I sad WTA Jelenu Janković proglašava jednom od najboljih u istoriji, i to se prima kao istina! Odigrala je samo jedno finale i izgubila. Ovo je zaista da se ćovek zaprepasti čime se ljudi služe. "Jedna od najboljih u istoriji." To znači da spada u pet najboljih svih vremena. Ne mogu da verujem kako neko može ovo da napiše. Da li se zaista sve ovo smišlja organizovano? Čovek zaista može da posumnja.

ttx

pre 14 godina

Jelena ce se najverovatnije i ove godine zadrzati u top 10, ili top 8, sto ce biti cetvrta godina za redom u top 10.
Bila je u top 10 i kad su Belgijanke bile tu, kao i kad su otisle. O njenom kvalitetu kao teniserki ne mora da se prica, dovoljno govore cinjenice i plasman na turnirima.
Jedino sto bi bilo lepo je da svoju karijeru obogati sa jednom ili dve GS titule, a i da ne uspe u tome, i ona i Ana su vec sasvim dovoljno uradile za srpski tenis i sebe i nebrojeno puta nas obradovale svojim uspesima.

Triput

pre 14 godina

"Belgijanki Kim Klajsters, nakon dvogodišnje pauze zbog porođaja bilo je dovoljno samo osam turnira da stigne do Top 10."

E, to je već nešto. :-)

djordje

pre 14 godina

Ove nedelje se igraju 2 turnira na WTA touru. pored ponte Vedre igra se i turnir u Marbelji, na sljaci. na tom turniru Jelena Jakovic je trijumfovala prosle godine. ali ove godine tamo nece igrati

Napred Jeco!

pre 14 godina

WTA tur je objavio da je Jelena Janković jedna od najboljih igračica u istoriji ženskog tenisa. Ovakvo priznanje, istaknuto pre dva dana na njihovom zvaničnom sajtu, i ne čudi, jer je naša teniserka jedna od samo tri takmičarke kojima je pošlo za rukom da posle trona u juniorskoj konkurenciji ponove isti uspeh i među seniorkama.
Beograđanka je pre devet godina osvojila grend slem u Melburnu i ustoličila se kao kraljica među nadolazećim snagama, dok je 2008. završila na prvom mestu, potvrdivši da pored izuzetnog talenta ima i izvanredan kvalitet.
Pored nje, takav uspeh među svim igračicama na planeti ostvarile su još samo Francuskinja Ameli Morezmo i Martina Hingis. Što se Švajcarkinje tiče, zanimljivo je da je kao juniorka uzela dva pehara sa Rolan Garosa, dok joj u seniorskoj karijeri to nije pošlo za rukom, iako je osvojila čak pet trofeja sa turnira najveće četvorke.
Činjenica da su samo tri igračice, od 27 koliko ih je bilo na prvom mestu ITF rang-liste (računajući period od 1994. godine), ostvarile ovakav rezultat, jasno govori da spektakularna karijera u adolescentskom dobu nije nikakav garant za pobede na VTA turu. Pri tom, od svih njih, opet samo tri su osvajale grend slemove, dok je samo 13 igračica sa ovog spiska došlo do barem jedne WTA titule.
Pored Jelene, Ameli Morezmo i Hingisove, kraljice juniorskih lista bile su i Beloruskinja Viktorija Azarenka, Kara Blek iz Zimbabvea (najbolja je bila među seniorkama, ali u dublu), pa Katarina Bondarenko iz Ukrajine, Srpkinja sa australijskim pasošem Jelena Dokić (pet VTA titula), Vera Duševina iz Rusije, Ana Lena Grenefeld iz Nemačke, Ana Kurnjikova, Krajičekova, Krasnoruckaja, Kuznjecova, Pavljučenkova, Radvanska.

Nestorović

pre 14 godina

Ne vidim da Jelena može do kraja sezone da napreduje. Mislim da će biti obrnuto. Na njeno sedmo mesto strašan pritisak vrše Kim, Žistin (one do kraja ne mogu da izgube nijedan bod, mogu samo da ih osvajaju), Stosur, Azarenka, Radvanska, Vikmajer... Ona nema više 20 godina da bi jurila mesto na listi. Bila je kratko prva, šta znači sada biti sedma ili osma, i sve to nekoliko nedelja samo? Zamajavanje naroda.

MiKaN

pre 14 godina

Jelena ne ucestvuje u Marbelji, tako da gubi 280 poena, i malo ce se udaljiti od ostalih igracica u top5. Safina je 3, samo zbog toga sto je prosle god do Wimblendona osvojila nekoliko mastersa i sudeci po njenoj formi, verovatno nece uspeti da ostane u top5. Kuznjecova takodje brani dosta poena i zahvbaljujuci tituli na Roland Garrosu je i dalje u top 5, ali ce verovatno dosta pasti, jer igra slabo. Dementijeva nije imala srece sa zrebom u IW i Miami-u, odmah joj je na startu dosla Henin, tako da ne mogu bas proceniti njenu formu, ali Jelena ima dosta velike sanse da uz solidne meceve udje u top5. Bilo bi lepo kad bi na Wimbledonu i RG uspela da dodje do polufinala, jer bi tako vrlo lako mogla u prve tri teniserke. Drago mi je st se Kim vraca, tu je i Henin, zenski tenis ce biti zanimljiviji. Po meni ce u narednom periodu za svetski vrh da se bore KIM, HENIN, VENUS, SERENA, WOZNIACKI i JEKA.

Djlma

pre 14 godina

Nadajmo se da ce Jelena ovu godinu zavrsiti u prvoj petorki,posto ce prva dva mesta biti,po svemu sudeci,za Belgijanke(Kim i Enan),a mozda i trece Janina Vikmajer?
Posto Belgijanke(Kim i Enan) prakticno nista ne brane,kako nasi ljudi vole da kazu i pisu,a dobro igraju,sanse su im izuzetno velike.Kim i da ne pobedi na US Openu,verovatno nece ispasti u pr4voj polovini turnira.Za mene su interesantntna dve teniserke:hoce li Katolina biti treca ili cetvrta i dokle ce padati zbog povreda Dinara?

Milan

pre 14 godina

Igra se i turnir u Marbelji,a ne samo u Ponte Vedri.Jelena ne brani titulu u Marbelji,tako da gubi 280 poena.Ne kazem da je strasno sto ne igra u Spaniji,prosle godine je tamo igrala da bi podigla samopouzdanje posle katastrofe u Indijan Velsu i Majamiju.Ove godine,srecom,nema potrebe za tim.Nadamo se dobrom rezultatu u Carlstonu!Samo napred JJ!!!

Djoksa

pre 14 godina

Jelena se vraca u sam vrh sv. tenisa.Sl. nedelje ce igrati turnir u Carlstonu,koji je osvojila 2007.Pocinje sezona sljake,a ta podloga ce samo istaci sve vrline u igri Jelene.Sa vracenom verom u svoju igru od Jelene treba ocekivati ponovo lepe vesti.Srecno

Djoksa

pre 14 godina

Jelena se vraca u sam vrh sv. tenisa.Sl. nedelje ce igrati turnir u Carlstonu,koji je osvojila 2007.Pocinje sezona sljake,a ta podloga ce samo istaci sve vrline u igri Jelene.Sa vracenom verom u svoju igru od Jelene treba ocekivati ponovo lepe vesti.Srecno

ttx

pre 14 godina

Jelena ce se najverovatnije i ove godine zadrzati u top 10, ili top 8, sto ce biti cetvrta godina za redom u top 10.
Bila je u top 10 i kad su Belgijanke bile tu, kao i kad su otisle. O njenom kvalitetu kao teniserki ne mora da se prica, dovoljno govore cinjenice i plasman na turnirima.
Jedino sto bi bilo lepo je da svoju karijeru obogati sa jednom ili dve GS titule, a i da ne uspe u tome, i ona i Ana su vec sasvim dovoljno uradile za srpski tenis i sebe i nebrojeno puta nas obradovale svojim uspesima.

Napred Jeco!

pre 14 godina

WTA tur je objavio da je Jelena Janković jedna od najboljih igračica u istoriji ženskog tenisa. Ovakvo priznanje, istaknuto pre dva dana na njihovom zvaničnom sajtu, i ne čudi, jer je naša teniserka jedna od samo tri takmičarke kojima je pošlo za rukom da posle trona u juniorskoj konkurenciji ponove isti uspeh i među seniorkama.
Beograđanka je pre devet godina osvojila grend slem u Melburnu i ustoličila se kao kraljica među nadolazećim snagama, dok je 2008. završila na prvom mestu, potvrdivši da pored izuzetnog talenta ima i izvanredan kvalitet.
Pored nje, takav uspeh među svim igračicama na planeti ostvarile su još samo Francuskinja Ameli Morezmo i Martina Hingis. Što se Švajcarkinje tiče, zanimljivo je da je kao juniorka uzela dva pehara sa Rolan Garosa, dok joj u seniorskoj karijeri to nije pošlo za rukom, iako je osvojila čak pet trofeja sa turnira najveće četvorke.
Činjenica da su samo tri igračice, od 27 koliko ih je bilo na prvom mestu ITF rang-liste (računajući period od 1994. godine), ostvarile ovakav rezultat, jasno govori da spektakularna karijera u adolescentskom dobu nije nikakav garant za pobede na VTA turu. Pri tom, od svih njih, opet samo tri su osvajale grend slemove, dok je samo 13 igračica sa ovog spiska došlo do barem jedne WTA titule.
Pored Jelene, Ameli Morezmo i Hingisove, kraljice juniorskih lista bile su i Beloruskinja Viktorija Azarenka, Kara Blek iz Zimbabvea (najbolja je bila među seniorkama, ali u dublu), pa Katarina Bondarenko iz Ukrajine, Srpkinja sa australijskim pasošem Jelena Dokić (pet VTA titula), Vera Duševina iz Rusije, Ana Lena Grenefeld iz Nemačke, Ana Kurnjikova, Krajičekova, Krasnoruckaja, Kuznjecova, Pavljučenkova, Radvanska.

Milan

pre 14 godina

Igra se i turnir u Marbelji,a ne samo u Ponte Vedri.Jelena ne brani titulu u Marbelji,tako da gubi 280 poena.Ne kazem da je strasno sto ne igra u Spaniji,prosle godine je tamo igrala da bi podigla samopouzdanje posle katastrofe u Indijan Velsu i Majamiju.Ove godine,srecom,nema potrebe za tim.Nadamo se dobrom rezultatu u Carlstonu!Samo napred JJ!!!

St. George

pre 14 godina

JJ je jedna od 9 (devet) teniserki koje su godinu zavrsile kao broj 1, i 13-a po broju nedelja provedenih na 1. mestu WTA liste od kada se vodi kompjutersko rangiranje. To je razlog zasto je WTA bez obzira sto nema ni jednu GS titulu tretira kao jednu od najvecih igracica u istoriji. Srecom, pitaju se oni, a ne mi.

Dylan Dog

pre 14 godina

@(Protestujem!, 5. april 2010 17:38)

Zaboga, pročitajte do kraja šta je čovek napisao, pre no što krenete da komentarišete prvu rečenicu teskta.

WTA u članku "Junior Number One, Pro Number What?" je uradila analizu uspešnosti bivših brojeva 1. na ITF juniorskoj listi i osvajača juniorskih GS-ova - u seniorskoj konkurenciji. Pokriven je perod od 1994. godine do danas. Nisam siguran zašto 1994., verovatno se od te godine vodi ta ITF lista.
Kažu da je od njih 27 bivših juniorskih brojeva 1. samo 3 bilo to isto u seniorskoj konkurenciji, a 3 osvojilo GS-ove i u seniorskoj konkurenciji.
Jelena je jedna od 3 broja 1. u seniorskoj konkurenciji, pored Hingis i Morezmo, a osim njih 2 je i Kuznjecova osvojila neki GS. Ostali juniorski brojevi 1. imaju slabije rezultate.

@(Napred Jeco!, 5. april 2010 14:34) je pogrešno napisao da je tamo objavljeno da je Jelena jedna od najboljih igračica u istoriji ženskog tenisa. U tom članku, nažalost, to ne piše!
Ali je zasigurno jedna od najboljih seniorki od među bivšim juniorskim brojevima 1. i osvajačicama juniorskih GS-ova.
Uostalom, neka je i jedna od njih 200 najboljih u poslednjih 100 i kusur godina, pa je opet to veliki uspeh. U Open eri (tj. od 1968.) samo 36 teniserki je osvojilo bar 1 GS (među kojima je Ana Ivanović), a od kako je uvedena kompjuterska rang lista (1975.) samo 19 teniserki je bilo na mestu broj 1 (Ana i Jelena), a tek 9 završilo godinu na 1. mestu (Jelena).

Sviđalo se to nekima ili ne, OBE su deo teniske istorije!

Triput

pre 14 godina

"Belgijanki Kim Klajsters, nakon dvogodišnje pauze zbog porođaja bilo je dovoljno samo osam turnira da stigne do Top 10."

E, to je već nešto. :-)

MiKaN

pre 14 godina

Jelena ne ucestvuje u Marbelji, tako da gubi 280 poena, i malo ce se udaljiti od ostalih igracica u top5. Safina je 3, samo zbog toga sto je prosle god do Wimblendona osvojila nekoliko mastersa i sudeci po njenoj formi, verovatno nece uspeti da ostane u top5. Kuznjecova takodje brani dosta poena i zahvbaljujuci tituli na Roland Garrosu je i dalje u top 5, ali ce verovatno dosta pasti, jer igra slabo. Dementijeva nije imala srece sa zrebom u IW i Miami-u, odmah joj je na startu dosla Henin, tako da ne mogu bas proceniti njenu formu, ali Jelena ima dosta velike sanse da uz solidne meceve udje u top5. Bilo bi lepo kad bi na Wimbledonu i RG uspela da dodje do polufinala, jer bi tako vrlo lako mogla u prve tri teniserke. Drago mi je st se Kim vraca, tu je i Henin, zenski tenis ce biti zanimljiviji. Po meni ce u narednom periodu za svetski vrh da se bore KIM, HENIN, VENUS, SERENA, WOZNIACKI i JEKA.

Istina

pre 14 godina

@ Besmislica, Protestujem, Djoksa

Da je Jelena jedna od najboljih teniserki u istoriji napisao je kao zakljucak sam Napred Jeco, a to mozete da shvatite ako procitate i drugu po redu recenicu njegovog dobronamernog komentara.
Da li vi imate uopste predstavu koliko je JJ na turu, i koliki su kvaliteti potrebni da posle deset godina od prvog mesta u juniorskoj konkurenciji budes prvi i u seniorskoj? To je bila tema na sajtu WTA, i tom analizom su se pozabavili u tekstu.
Samo mali broj teniserki ima takav retki, skupoceni talenat (kao kad u pustinji nadjes zilu dijamanta) kao sto ima Jeca. Na zalost, ona to jos nije dovoljno iskoristila, ali s obzirom na uslove iz kojih su krenula nasa deca - svaka im cast i na ovome.

Vanja

pre 14 godina

@Besmislica
Hahaha.Jelena nije proglasena za sportistu godine ? Ma ne . Baci pogled na 2008 , dobila je zvanicno priznanje od ITF-a za najbolju teniserku u toj godini ;)
Informisi se malo .
A nije ni mala stvar igrati finale US opena i to izgubiti od vecite sampionke ;)
Ostale igracice koje su sada na turu (sem druge Williams , Zistin , i Kim ) a osvojile su GS pobedile su prakticno ne dovoljno dobre teniserke ;)

lista

pre 14 godina

Jelena nece igrati taj turnir u Marbelji, ali s obzirom da taj turnir ionako ne spada u obavezne turnire, nece izgubiti svih 280 bodova.
Umesto tog turnira upisace joj se bodovi sa jednog od trenutno neracunajucih turnira. Konkretno upisace joj 120 bodova za proslogodisnje cetvrtfinale Stanforda, pa ce na sledecoj listi imati ukupno 160 bodova manje.
Jelena je sasvim dobro zapocela ovu godinu. Ovo sedmo mesto na listi, prati takodje i sedmo mesto na onoj godisnjoj listi, na kojoj je svega 100 bodova deli od cetvrtog mesta. Sto se tice Jeleninog napredovanja na listi za to ima sasvim realnog osnova. Jelena do turnira u Sinsinatiju ne brani neke krupnije bodove. Uglavnom su to prosecni rezultati: cetvrtfinala u Rimu i Madridu, RG cetvrto kolo, Wimbldon trece, US Open drugo. Safina i Kuznjecova brane mnogo vise bodova od Jelene u tom periodu, a Dementieva slicno Jeleni.
Zato mislim da bi Jelena mogla da napreduje jos nekoliko pozicija na listi do pete ili cetvrte pozicije, a za bolje od toga videcemo.
Treba ocekivati i Anin povratak i realno bi bilo da se Ana vec do Rolan Garrosa vrati u prvih 20-25.
Ana jednostavno ne moze da bude losije rangirana od ovog sada, sem ako ne prestane da igra.

djordje

pre 14 godina

Ove nedelje se igraju 2 turnira na WTA touru. pored ponte Vedre igra se i turnir u Marbelji, na sljaci. na tom turniru Jelena Jakovic je trijumfovala prosle godine. ali ove godine tamo nece igrati

Protestujem!

pre 14 godina

Ovde je objavljeno da je Jelena Janković, prema izveštaju WTA jedna od najboljih teniserki u istoriji. To je obmana. To je neverovatno šta je neko napisao. U istoriji tenisa postoji tačno 30 teniserki koje su pet i više puta osvajale "grend slem" turnire. Koliko ih je tek sa četiri,tri, dve ili bar jednim tirulom? Verovatno još toliko, ili više. Ne znam. Listu vode samo od pet pa naviše. I sad WTA Jelenu Janković proglašava jednom od najboljih u istoriji, i to se prima kao istina! Odigrala je samo jedno finale i izgubila. Ovo je zaista da se ćovek zaprepasti čime se ljudi služe. "Jedna od najboljih u istoriji." To znači da spada u pet najboljih svih vremena. Ne mogu da verujem kako neko može ovo da napiše. Da li se zaista sve ovo smišlja organizovano? Čovek zaista može da posumnja.

Vanja

pre 14 godina

@ (To nisam ja, to je moja šauma, 6. april 2010 15:29)
Carica sa jedva osvojenom Marbeljom ? Aaaaahhahahah
Bravo za tebe . JJ je samo osvojila Marbelju . Aplauz . Jelena je osvojila visee titula od Ane (cak 4 vise ), bila duze od nje na prvom mestu . . .Dovoljno je reci Fed Cup .U jednoj godini je igrala samo 2 cetvrtfinala i sve ostalo polufinala i finala ( 2008 god ). Mogu ovako do sutra . . .Ti mene stalno prozivas da mrzim Anu a ne kapiras da samo time pokazujes koliko zaista ne volis JJ ;)

Vanja

pre 14 godina

Evo vam vest na Srpskom pa vi vidite sta pise ;)




Пошто је спектакуларан млађи каријере ни у ком случају гаранција за успех на Сони Ерицссон ВТА Тоур. Три од 27 бивших ИТФ јуниорске светске Но.1с (од 1994) на крају порастао за број 1 у предности, три су освојили сингла Гранд Сламовима и 13 су отишли на победи барем једну турнира. Наравно, неки од тих играча су још увек на почетку своје каријере Про, тако да имају довољно времена да се групно своје биографије.

После је све играче који су рангирана као број 1 у јуниорима од 1994 и који су напукао Топ 50 на Тура:

Викторија Азаренка (Белорусија)
Највиши ранг Про: бр.6 ... Тура Синглови Титуле: 3
Јуниор Сламовима освојили: Аустралиан Опен (2005, 2006), УС Опен (2005)

Кара Блек (Зимбабве)
Највиши ранг Про: бр.31 ... Тура појединачно Титуле: 1
Јуниор Сламовима освојили: Вимблдон (1997), УС Опен (1997)
Напомене: Дубл успех на Тоур је далеко премашила њен сингл, као она је освојила 53 титула у дублу - укључујући и пет Гранд Сламовима - и провео други највећи недеља у историји ВТА Тоур рангиран као број 1 у дублу.

Катерина Бондаренко (Украјина)
Највиши ранг Про: Но.29 ... Тура појединачно Титуле: 1
Јуниор Сламовима освојили: Вимблдон (2004)
Напомене: Да ли је три титуле у дублу на турнеји, укључујући и један грен слем.

Јелена Докић (Аустралија)
Највиши ранг Про: 4 ... Тура Синглови Титуле: 5
Јуниор Сламовима освојили: УС Опен (1998)

Вера Душевина (Русија)
Највиши ранг ПРО: 31 ... Тура појединачно Титуле: 1
Јуниор Сламовима освојили: Вимблдон (2002)

Ана-Лена Гроенефелд (Гер)
Највиши ранг ПРО: 14 ... Тура појединачно Титуле: 1
Јуниор Сламовима освојили: Ролан Гарос (2003)
Напомене: Да ли је 10 дубл титула на турнеји.

Мартина Хингис (Швајцарска)
Највиши ранг ПРО: 1 ... Тура Синглови Титуле: 43
Јуниор Сламовима освојили: Ролан Гарос (1993, 1994), Вимблдону (1994)
Напомене: Занимљиво је да, упркос две јуниорске титуле на Ролан Гаросу, то је био један професионални синглова велики да елудед пет пута гренд слем шампиона ... Освојио 37 дубл титула на турнеји, укључујући и девет Гранд Сламовима, и био рангиран као број 1 у дублу за 35 недеља.

Јелена Јанковић (Србија)
Највиши ранг ПРО: 1 ... Тура Синглови Титуле: 12
Јуниор Сламовима освојили: Отворено првенство Аустралије (2001)

Каја Канепи (ЕСТ)
Највиши ранг ПРО: 18 ... Тура Синглови Титуле: 0
Јуниор Сламовима освојили: Ролан Гарос (2001)

Сесил Каратантцхева (СРБ)
Највиши ранг ПРО: 35 ... Тура Синглови Титуле: 0
Јуниор Сламовима освојили: Ролан Гарос (2004)

Ана Курњикова (Русија)
Највиши ранг Про: 8 ... Тура Синглови Титуле: 0
Напомене: Вон 16 дубл титула на турнеји, укључујући и два Гранд Сламовима, и био рангиран као број 1 у дублу за 10 недеља.

Мицхаелла Крајицек (НЕД)
Највиши ранг ПРО: 30 ... Тура Синглови Титуле: 3
Јуниор Сламовима освојили: УС Опен (2004)

Лина Краснороутскаиа (Русија)
Највиши ранг ПРО: 25 ... Тура Синглови Титуле: 0
Јуниор Сламовима освојили: УС Опен (1999)

Светлана Кузњецова (Русија)
Највиши Про Ранкинг: 2 ... Тура Синглови Титуле: 12
Напомене: Два јој турнира наслови Гранд Сламовима ... Има 14 дубл титула на турнеји, укључујући и један грен слем.

Амели Морезмо (Француска)
Највиши ранг ПРО: 1 ... Тура Синглови Титуле: 25
Јуниор Сламовима освојили: Ролан Гарос (1996), Вимблдону (1996)
Напомене: Два јој турнира титуле су Гранд Сламовима ... Је сребрну медаљу у синглу на Олимпијским играма 2004.

Анастасиа Павлиуцхенкова (Русија)
Највиши ранг ПРО: 25 ... Тура појединачно Титуле: 1
Јуниор Сламовима освојили: Аустралиан Опен (2006, 2007), УС Опен (2006)

Агњешка Радванска (Пољска)
Највиши ранг Про: 8 ... Тура Синглови Титуле: 4
Јуниор Сламовима освојили: Вимблдон (2005), Ролан Гарос (2006)
Напомене: Она и Урсула Радванска су само сестре како постићи млађи светски број 1 бодова од записа се чувају.

Следе бивши број 1 јуниори тек треба да прасак Топ 50 у предности, међутим, већина њих су још увек придошлица Тура: Ева Бирнерова, Кирстен Флипкенс, Симона Халеп, Нопаван Лертцхеевакарн, Кристина Младеновић, Урсула Радванска, Лаура Робсон и Аранча Рус, Марија Емилија Салерни, Барбора Захлавова Стрицова.


Ali Jelenin kvalitet je neosporan .

Djoksa

pre 14 godina

Tautologija (retoricki, ponavljanje nekog stava ili tvrdnje besmisleno mnogo puta) vlada ovim sajtom. Pa dokle bre ta Marbelja? Ili to Anino"uzbudjenje"? Kad god neko nema neki valjan argument, u zavisnosti ciji je navijac, potegne jedno od ova dva. Tragikomicno...

Dylan Dog

pre 14 godina

@AGA

Ako imate volje, pogledajte bar na Wikipediji šta se statistički beleži što se tiče renkinga, osvojenih turnira itd. i po kojim kriterijumima. Takođe pogledajte pravilnike WTA, ATP i ITF da bi ste razumeli sistem bodovanja i dodeljivanja priznanja. To su osnovne polazne pretpostavke da bi mogli da diskutujemo o onome što me pitate. Ali, ostavimo to po strani. Evo odgovora na Vaše pitanje:

Year end no. 1 se posebno beleži (od 1978. u singl konkurenciji i 1996. u dubl konkurenciji) i zaista znači to što ste napisali: NAJUSPEŠNIJI TENISER GODINE - iz prostog razloga jer se na kraju kalendarske godine brišu bodovi osvojeni iz prošle (istekao im je rok trajanja od 52 nedelje).
Teniser ili teniserka koji kalendarsku godinu završe na prvom mestu se proglašavaju najuspešnijim i dobijaju priznanje ITF Singles World Champion za datu godinu. Rodžer ima 5 takvih priznanja, Enan 3, Serena 2 itd. Interesantno, ali Morezmo, Šarapova, Venus, a i naša Ana nemaju to priznanje! Kuznjecova nikada i nije bila broj 1.
Slično tome, između ostalih godišnjih priznanja, ATP imenuje igrača godine (Player of the year). Razlika između laureata ATP i ITF je zabeležena u samo 4 slučaja (nisu isti igrači dobili priznanje od obe organizacije). Sa druge strane, WTA imenuje Number one ranked female tennis players at year-end. Tu je bilo više odstupanja u odnosu na ITF. Što se Jelene tiče, ona je dobila priznanje za 2008. i od WTA i ITF.

Mišljenja sam da ovakva priznanja imaju veću specifičnu težinu nego GS-ovi, jer su GS-ovi ipak samo turniri i ima ih 4 u toku godine (da kažemo, slično kao derbiji u fudbalu), a ovo priznanje se dodeljuje na godišnjem nivou, dakle za celu sezonu (slično prvenstvu). Sa druge strane, pomenuta priznanja obično idu ruku pod ruku sa osvojenim GS-ovima pa niko ne postavlja takva pitanja, ali Jelena je evo usamljeni slučaj i jedina od laureata još uvek nema taj fatalni GS. Otuda silna buka oko toga. Dešavalo se da npr. Zvezda ili Partizan pobede u oba derbija, a da konkurentski klub na kraju završi na prvom mestu. Ta natezanja me pomalo podsećaju na osporavanja Federera kao GOAT-a od strane fanova konkurentskih tenisera - dok nije konačno osvojio taj RG.
Dakle, stav da se samo pamte GS-ovi je, blago rečeno, jednodimenzionalno razmišljanje, po principu svako priča ono što mu je milo.

Ovi drugi koje pominjete (11 meseci prvoplasirani) imaju utehu da su proveli više nedelja na prvom mestu (i to se posebno beleži). To Vam dođe isto kao u fudbalu ili drugim sportovima: neko vodi na tabeli cele godine i pred kraj prvenstva kiksne i završi kao drugi ili treći. Ili, neko vodi do poslednjeg minuta, i u poslednjem sekundu primi trojku i izgubi za pola koša. Razlika je što teniseri imaju satisfakciju u zapisanom broju nedelja provedenih na prvom mestu.
Tu nema nikakve subjektivnosti i umetničkog dojma - to je egzaktna stvar i neoboriva činjenica, jer su ljudi dobili priznanja na osnovu OSTVARENIH rezultata.

Djoksa

pre 14 godina

Hehe,citajuci ove kom zabolelo me stomak od smeha.Ja sam Jelenin navijac ali od onih koji su realni.Gledano iz te percepcije kom koji je poslao @Napred Jeco je bio cista provokacija.A Anini navijaci@Besmislica i @Protestujem su 'ladno legli na rudu.

Djlma

pre 14 godina

Nadajmo se da ce Jelena ovu godinu zavrsiti u prvoj petorki,posto ce prva dva mesta biti,po svemu sudeci,za Belgijanke(Kim i Enan),a mozda i trece Janina Vikmajer?
Posto Belgijanke(Kim i Enan) prakticno nista ne brane,kako nasi ljudi vole da kazu i pisu,a dobro igraju,sanse su im izuzetno velike.Kim i da ne pobedi na US Openu,verovatno nece ispasti u pr4voj polovini turnira.Za mene su interesantntna dve teniserke:hoce li Katolina biti treca ili cetvrta i dokle ce padati zbog povreda Dinara?

Besmislica

pre 14 godina

@Napred Jeco!
Ne mogu da razumem šta je ovo! Jedna od najboljih. Kako ide rang-lista? Takve subjektivne ocene WTA ne daje. Na kojem je sastanku "uprava" WTA to izglasala? Jelena nikada nije bila ni teniseka godine. Juniorske rezultate mešati sa seniorskim to niko ne radi. ponavljm, ne postoji šansa da WTA neku teniserku proglasi "jednom od najboljih", zato je ovo ko zna šta. Voleo bih da vidim šta na tom sajtu piše. Ako sve ovo ne piše neko ko se ponadao da će svi poverovati u ovako sročenu besmislicu. "Jedna od najboljih", bez ijednog gren slema Mogao bih da navedem dvadeset teniserki koje imaju više od pet gend slemova. Ppostoji spisak, mrzi me da tražim, a i zašto bih. Interesantno je da nema Ana, koja ima više titula nego Jelena. Jedino ako se i Marbelja ne računa u trijumfe.

Vanja

pre 14 godina

@Shauma @I tako dalje
A koje Ana ima titule sem RG-a i IW-a ? Linz ? Luksemburg ? Canbera ? i jos 5 ITF turnira ko zna koje kategorije . Dovoljno ! Hahahaha. Skor ? Ima tu dosta ne pravilnosti . Ali posto ih vi kao veliki teniski fan niste uocili necu ni ja da pricam o tome. ;)
Pozdrav !

Djoksa

pre 14 godina

@To nisam ja...Jelena je u finalu Birming. pobedila Sarapovu(4:6,6:3,7:5),u finalu Oklenda Zvonarevu(7:6,5:7,6:3),u finalu Marbelje K.S.Navaro(6:3,3:6,6:3),u finalu Budimp. M.Suhu(7:6,6:3).Sem Budimp.,sve titule su ostvarene protiv renomiranih teniserki!

WTA

pre 14 godina

Pobednice sa više od 10 "grend slem" titula:

Margaret Kort 24
Štefi Graf 22
Helen Vils 19
Kris Evert 18
M. Navratilova 18
Bili King 12
Serena Vilijams 12
Jelena Janković 0

Iskreno

pre 14 godina

Po dolasku u Čarlston, Jelena je izjavila (prema nečijem prevodu) "da je vrlo uzbuđena što će pokušati da ponovo trijumfuje". Dakle, uzbuđena! Sad je valjda jasno da je rekla kako je spremna, nadahnuta, podstaknuta da dobro zaigra. Niko ne pravi viceve za ono "uzbuđena"? To važi samo za Anu? A vi ne znate engleski, baš vas briga, vozate se na taljiga.

WTA

pre 14 godina

@Dylan Dog
Godine 2008. ITF je proglasio Jelenu najuspešnijom teniserkom, ali nije i WTA. WTA je to priznanje dodelio Sereni. Dešava se da živ čovek, pogotovo navijač, greši.

samo cifre

pre 14 godina

@To nisam ja to je moja shauma

Ako cemo vec da sa gadjamo brojkama, sta je 7:2 u odnosu na 7. i 57.mesto (trenutno, ali istinito)? Ili: vise od 3 godine neprekidno u Top10?

Koješta

pre 14 godina

Ne nastavljajte sa nebulozama. Godina se ne završava na prvom mestu, jer lista nije vezana za jednu sezonu, nego je promenljiva. Ovde se govori o istoriji tenisa, a lista postoji tek odsedamdesetih. Zašto nam ne citirate to iz WTA? Niste odgpovorili otkad to WTA progšava jednu od najboljih na svetu? Od ove godine? Koji je povod bio da spomenu Jelenu? Ko zna šta je Bravo Jeco pročitao/la, to je istina.

Protestujem

pre 14 godina

@Dylan Dog
Zašto komentarišem tekst samo na osnovu prve rečenice? Pa mene jem samo ta nesnosno netačna rečenica zanimala, jer je reč o velikoj i tendencioznoj izmišljotini, bez premca, a tekst o bivšim uspešnim juniorkama i seniorkama sasvim je u redu. Hvala što ste potvrdili da Bravo Jeco tu rečenicu nije nigde mogao da pročita. Naveo sam i netačnost i nelogičnost te rečenice, jer otkad to WTA proglašava "jednu od najboljih teniserki u istoriji?" Tenis je mnogo stariji od WTA. Izvinite, ne želim zaista nikoga da potcenjujem, ali ovaj Bravo Jeco mnogo me je nasmejao. Na njegov biser došlo je još nekoliko i tako nastaju oglice od lažnih bisera. Kao iskusan lovac na bisere, koji u slobodnomm vremenu prati tenis, odmah sam prepoznao jeftinu bižuteriju.

Dylan Dog

pre 14 godina

@WTA

Ne čitate šta sam napisao! Važno je samo replicirati po svaku cenu...

Player of the year koji dodeljuje WTA se dobija za umetnički dojam! I jeste ga dobila Serena, ali je to priznanje koju dodeljuje žiri, a nije osvojeno od strane igrača. U takva priznanja spadaju Most Improved Player, Comeback Player of the Year itd. Ima ih desetak.
Jelena je dobila priznanje Number one ranked female tennis players at year-end (dakle drugo priznanje) i to na osnovu svog renkinga. Tabelu imate na Wikipediji, u sekciji "World number one women tennis players", a tekst na WTA sajtu u arhivi za 2008.

I da, normalno je da svako malo više navija za jednog sportistu u odnosu na druge. Po ironiji u vašem komentaru pretpostavljam da se Anin navijač. Ali ne mogu da pišem o ovome u Aninu korist, kada devojka nije bila Year-end no.1. Da jeste, sa zadovoljstvom bih pisao i o njoj!

To nisam ja, to je moja šauma

pre 14 godina

@Vanja
Jankovic - Sharapova 1:5
Ona predaja Sharapove u Rimu uopste ne ulazi u statistiku njihovih medjusobnih meceva jer Ruskinja uopste nije izasla na teren. To ti se zove w/o. ;)

Trafikant

pre 14 godina

Da li neko zna kada će Jeca, jedna od najboljih teniserki u istoriji, ući u kuću slavnih? Taj dan trebalo bi da bude proglašen državnim praznikom, kako bih mogao duže da spavam. Ubi me ovo ustajanje u pet i deset.

Nestorović

pre 14 godina

Ne vidim da Jelena može do kraja sezone da napreduje. Mislim da će biti obrnuto. Na njeno sedmo mesto strašan pritisak vrše Kim, Žistin (one do kraja ne mogu da izgube nijedan bod, mogu samo da ih osvajaju), Stosur, Azarenka, Radvanska, Vikmajer... Ona nema više 20 godina da bi jurila mesto na listi. Bila je kratko prva, šta znači sada biti sedma ili osma, i sve to nekoliko nedelja samo? Zamajavanje naroda.

To nisam ja, to je moja šauma

pre 14 godina

Ostale igracice koje su sada na turu (sem druge Williams , Zistin , i Kim ) a osvojile su GS pobedile su prakticno ne dovoljno dobre teniserke ;)
(Vanja, 5. april 2010 23:42)

Tim ostalim igracicama ''Carica'' sa jedva osvojenom Marbeljom moze samo da se divi i nista vise... Znas ti na koga mislim. Na one dve koje ti obozavas...:)

Lola

pre 14 godina

Može li neko da objasni zašto ovi ljudi glasaju protiv rang-liste sedam najboljih teniserki u istoriji, sa deset i više osvojenih "grend slem" titula? To nije komentar, nije mišljenje, nego nepobitna činjenica. I šta, istina se ne prihvata? Do istine se dolazi glasanjem. Onda izglasajte Jelenu Janković za najbolju teniserku svih vremena i izborne rezultate pošaljite u sedište WTA. Ne zaboravite da udarite pečat svoje "firme". Time ćete mnogo zadužiti srpski narod.

iii naravno Vanja :)

pre 14 godina

@to nisam ja to je moja shauma


Samo zbog "Vas" ;) Uocite ;)



Jankovic vs S.Williams 3:4
Ivanovic vs S.Williams 0:2

JJ vs Woznacki 4:0
AI vs Woznacki 2:0

JJ vs Safina 4:3
AI vs Safina 3:1

JJ vs V.Williams 5:5
AI vs V.Williams 1:6(ha)

JJ vs Kuznjecova 5:5
AI vs Kuznjecova 5:2

JJ vs Dementijeva 7:3
AI vs Dementijeva 0:4 op

JJ vs Radwanska 1:0
AI vs Radwanska 3:2 -zadnja 2 meca dobila Radwan.

JJ vs Azarenka 3:2
AI vs Azarenka 0:1

JJ vs Kim 1:6 (vecinu meceva izgubila dok je bila pocetnica)
AI vs Kim 0:2

JJ vs Sharapova 2:5 (a ne 1:5 )
AI vs Sharapova 2:3

JJ vs Stosur 3:1
AI vs Stosur 2:2

JJ vs Hingis 2:0
AI vs Hingis 1:1

Pominjes mi Zistin a i Ana protiv nje gubi 4:0 , hahaahah

Gledaj taj Anin GS mozda znaci ,ali iskreno ja mislim da bi bilo ko voleo da je Ana 2 pobede ostvarila u Fed Cup-u , nego na RG-u .
Nikako ne ponistavam Anu , devojka je dosta toga uradila ,kad je igrala svoj tenis to je dobro radila , ali Jeleni je ovo 4 god. uzastopno na turu da je u TOP 10 , igrala je i JJ lose , ali nije dozvolila sebi da padne tako nisko ( 58. mesto ono msm jos malo pa ispada iz TOP 60 ) .

Ja nemam nameru da se svadjam ,ali vi mene konstantno prozivate , a ja moram da Vam odgovorim na to .

Navodite svoje cinjenice ali se ne trudite da mene pokopate ili tako nesto . Pa ovo je samo forum . Ovde svi iskazujemo svoje misljenje . Ja nikog ne teram da misli kao i ja .
Ja i Vi ocigledno nemamo ista misljenja , sto je i normalno , ali nema potrebe da se prozivamo ovde . ;)
Pozdrav !

lady gaga

pre 14 godina

Nije provokacija Djoksa procitaj malo bolje, Napred Jeco ocigledno nije dobro razumeo tekst pa je napisao da je Jelena medju najboljim teniserkama u istoriji,navedeni samo ispravili u tome.

Besmislica

pre 14 godina

@Djoksa
Nema govora o provokaciji, jer se one prave suptilno, maštovito, duhovito, ali autor neistinite informacije to piše sve ozbiljno i čak savetuje da se ode na zvanični WTA sajt. Ta opsena je otkrivena, ispravljena i tačka. Da to nismo ispravili, postalo bi istina (sto puta napisana laž postaje istina) i mi bismo godinama slušali da ju je WTA zvanično proglasila "jednom od najboljih teniserki u istoriji tenisa." Neko je poslao spisak sedam najboljih, sa pet i više titula, gde je Serena poslednja sa 12 "grend slem" titula, a Margaret Kort i Štefi Graf prve sa 24, odnosno 22 "velike pobede". Jelena ima 0 titula. Na glasanju većina glasa protiv istorijske istine i 0 proglašava većom od 24! To samo govori o kakvim je ovde navijačima reč. Kao oni opsednuti gaučosi što govore da je Pele bio niko i ništa.

Milka

pre 14 godina

@Đoksa
Neizbežni Đoksa, zvani Mirođija (Anethum Graveolenst), uz intelektualnu pomoć svog mentora Dylana Doga, pokušao je da izvuče iz živog peska Bravog Jeca, Nego šta, u koji je upao pošto je slavodobitno saopštio jednu izmišljotinu - "WTA je Jelenu proglasila jednom od najboljih teniserki u istoriji tenisa." Koji bi normalan čovek to mogao da saopšti zvanično? Očigledna glupost, koja, samim tim, ne može da bude provokacija i niko od Aninih navijača nije naseo ovom "mastersu" za reklamiranje; naprotiv, rekli su mu da ih je pošteno nasmejao, a onda je poslata i rang-lista sedam najvećih (sa 12 i više titula), kako laž ne bi opstala "za vjeki vjekov". I Jelena je na listi, sa 0 titula. Prestanite da se brukate. Polako se spremajte za godine koje uskoro dolaze i koje ne štede ni najveće sportske legende.

mila

pre 14 godina

Te godine je Serena Vilijams proglasena za najbolju teniserku,a Jelena je dobila nagradu zato sto je godinu zavrsila na prvom mestu,a to je velika razlika.

AGA

pre 14 godina

@Dylan Dog

Dakle ako neka igračica dođe na mesto br.1. sredinom decembra i tako završi kalendarsku godinu, a odmah u januaru naredne godine padne sa tog položaja, po WTA je uspešnija od one, koja će je smeniti na tom mestu i ostane tamo 11 meseci, ali ne završi tu godinu prva ?!

Ispravka

pre 14 godina

@Bobok

Najbolja srpska teniserka NE ZASMEJAVAJ ME
Najbolje rangirana srpska teniserka DA

Zaboravio si da dodas "svih vremena" sa jednim GS finalom i Marbellom.

To nisam ja, to je moja šauma

pre 14 godina

@ (To nisam ja, to je moja šauma, 6. april 2010 15:29)
Jelena je osvojila visee titula od Ane (cak 4 vise ),
(Vanja, 6. april 2010 23:17)

Ti mislis da se Jelenin Birmingham, Budimpesta, Auckland, Marbelja i ostali turniri neke tamo ''x kategorije'' (kad kazem ''x kategorije'' ne mislim na Rim i Indian Wells) mogu porediti sa Aninim Roland Garrosom??
Ja se tebi divim...
Podseti me samo ko ono vodi sa 7:2 u medjusobnim mecevima??
''Carica''?? Ili mozda ne?? ;)

Nikolić

pre 14 godina

@Djoksa
Ana ima RG, IW i MOntreal. Montreal je istog ranga kao IW i Majami. Mnogo smešno zvuči ono - ima samo RG i... Znaš li ti koliko je Federeru nedostajao taj RG, i samo RG, a ne znam da li zna kada je osvojio IW (i da li jeste). Turniri koje je osvojila J.Janković, osim IW (Rim nikad nije posebnocenjen), ne vodi nikoga u ustoriju. Jelena je odigrala mnogo više rurnira jer je tri po godine ranije došla u WTA tour. Vi ih sve vereme poredite, a one nisu ista generacija. Kad Jelena ode, Ana će još tri godine najmanje igrati. Onda ćemo moći da ih uporedimo. Inače, 7:2 govori o talentu.

Besmislica

pre 14 godina

@Bravo Jeco!
Naravno da sam pogledao WTA sajt. Zato i kažem da to nigde ne piše i da je to neki plitki pokušaj da se parira onoj komediji posvećenoj velikom trofeju iz Marbelje. Zašto nećeš da citiraš to "od WTA", ako je istina?

To nisam ja, to je moja šauma

pre 14 godina

Jelena je osvojila visee titula od Ane (cak 4 vise ),
(Vanja, 6. april 2010 23:17)

Ne mozes Jelenin Birmingham, Auckland, Budimpestu, Marbelju i ostale turnire ''poslednje kategorije'' (kad kazem ''poslednje kategorije'' ne mislim na IW i Rim) porediti sa Aninim Roland Garrosom...
Podseti me samo, ko ono vodi 7:2 u medjusobnim mecevima??
He, he... ;)

O činjenicama

pre 14 godina

Nijedno glasanje ne može da promeni činjenicu - Ana je tri godine mlađa od Jelene. To je za sve vas najstrašniji podatak, zato ga nikad ne pominjete. "Jelena ima četiri turnira više od Ane." Kad Ana bude imala 26 godina, imaće 25 turnira i bar još dva "grend slema". Ana je rođeni talenat, Jelena je uporni učenik i radnik.

Milan

pre 14 godina

Mec Kim Clijsters- Justin Henin u polufinalu Majamija od pre neki dan je verovatno najbolji mec u poslednjih 5-6 godina sto se tice zenskog tenisa. Pogledajte snimak na youtube i uverite se sami koliko su ove dve igracice falile zenskom tenisu! Kakav mec,kakvi poeni,kakvo rivalstvo!!!
Zaista kamo srece da nikada nisu prekidale svoje karijere i na taj nacin dozvolile nekim Safinama, Anama itd da budu prve na svetu. Navijam i ja za Ani i Jelenu ali zaista nije fer uopste uporedjivati ih sa Klijsters i Henin! Klijsters se vraca posle dve godine pauze,porodjaja i sve ih pocisti sa 6-2,6-1. A ove ostale...danas moze napr. Wozniacki pobediti Stosur sa 6-2 6-1 a sutra izgubiti od iste istim rezultatom. Jedine prave sampionke su sestre Viliams (kada zele da igraju) i dve Belgijanke.
A ako hocemo navijacki, ok ...Ana i Jelena su najbolje :)

Ćeranje

pre 14 godina

Sve dok jecofani budu ponavljali ono "uzbuđena", biće im vraćano Marbeljom. Neko je ubacio i flamenko. Ko seje vetar, žanje oluju. Šta ćemo danas kad je i Jelena, u Čarlstonu, izjavila da je uzbuđena? Spasla si Anu, bravo Jeco,, jer ovde se to pogrešno prevodi. Ne znaju srpski dobro, a ne nijanse engleskog.

Ahmet Nurudin

pre 14 godina

@Vanja
Kako to ako ovako nastavi, Jelena će se "domognuti" prvog mesta. Već je april, a ona je uz mnogo sreće osvojila jedan turnir (IW, dobijam utisak, mnoge izbegavaju i beže sa njega u Majami), dok je na svih ostalih pet doživela debakl. O kakvom ti izbijanju na prvo mesto govoriš? Nju od prvog mesta deli četiri hiljade bodova. Odakle ti ideja da će cele sezone igrati u najboljoj formi? Šta ona može danas Belgijankama i ne samo njima. Ako ostane u prvih deset, biće srećna. Pa njoj su iza leđa pet jačih od nje. Zapamti to. Ona je odigrala šest turnira i pomerila se za jedno mesto, koje već za mesec dana može da izgubi. U Melburnu, kad počne sezona, imaće 26 godina. Veteranka bez servisa. Očekuješ da još dugo bude brža od Bolta? U Majamiju je već bila umorna. Znaš li da je Žistin odigrala samo četiri turnira? Ko kaže da sa ovom dobrom razlikom Serena neće sačuvati prvo mesto?

I tako dalje

pre 14 godina

@Vanja

"Carica" je najvecu i najznacajniju titlu u karijeri ( Indian Wells ) osvojila u 25 godini. Kako ju je osvojila? Isto kao i Ivan Ljubicic iskoristila je priliku kada su najbolji u losoj formi, povredjeni ili nezainteresovani.
Kazes da ima vise titula od Ivanoviceve. Koje kategorije su turniri Marbella, Stuttgart, Beijing (Beijing je osvojila 2008 kada je on bio turnir II kategorije), Auckland, Birmingham, Budapest.
Zamisli provela je 6 nedelja duze na prvoj poziciji od Ane Ivanovic.
Na prvoj poziciji je provela 18 nedelja zahvaljujuci zimskoj pauzi.

Borko

pre 14 godina

Kako se olako prešlo preko one laži da je WTA Jelenu proglasio "jednom od najboljih teniserki u istoriji"? Ali, zato se i dalje (juče!), ponavlja Anina "uzbuđenost", u nekom prostom tumačenju te reči. Isto to rekla je i Jelena, u Čarlstonu (excited), ali o tome se ćuti. Pošten je naš narod. Ko je doprineo da se ovaj jeftin humor ustoliči? Oni koji su svaku ovakvu glupost puštali, a odgovore ljudi koji znaju dobro engleski, zabranjivali. Ali, sad znamo da će i Jelena u Čarlstonu biti uzbuđena. Molio bih brzomisleće da ne glasaju. Neka me preskoče, jer posle one laži morali bi bar mesec dana da se ućute. Tome je najviše doprinela/o Vanja, kad je objavila onaj papir u kome se Jelena pomenje u tri statističke reči.

Mirko

pre 14 godina

Cetiri najbolje teniserke su sestre Viliams (kad hoce da igraju,Klajsters i Enan! Pogledajte ponasanje napr.Klajsters na terenu i van njega i uporedite to sa Anom i ostalim koje su bile na kratko prve samo zato jer su ove najbolje prestale da igraju.
Realnost je:
1. Klajsters
2.Enan
3.Serena
4. Venus
praznina,
sve ostale...

I tako dalje

pre 14 godina

@Vanja

Ana Ivanovic je pobednica US OPEN Serije 2006 i pobednica turnira I kategorije u Montreal-u ( u finalu je pobedila M. Hingis )
Pobednica je turnira I kategorije u Berlin-u 2007 godine ( u finalu je pobedila Svetlanu Kuznetsovu )
Pobednica je i Indian Wells-a i Roland Garros-a i finalistkinja Roland Garros-a i Australian Open-a.

Cene se titule osvojene na najvecim i najznacajnijim turnirima.

To nisam ja, to je moja šauma

pre 14 godina

@Vanja
Lol. Kakvih nepravilnosti.
Jankovic - Ivanovic 2:7
Jankovic - Sharapova 1:5
Jankovic - Clijsters 1:6
Jankovic - Henin 0:8
Sta vise reci?

I tako dalje

pre 14 godina

@Djoksa

Pa sta?
I Ana je na turniru u Linc-u u polufinalu pobedila Radwansku u finalu Zvonarevu.
Bez obzira na to Linc je mali turnir.

Besmislica

pre 14 godina

Samo cifre! Neće biti, jer tenis nije matematika. Ako hoćeš cifre, onda moraš znati da Jelena ima 140 mečeva više od Ane i da je tek na sedmom mestu liste a bila je prva, daleko ispred nje je pet godina mlađa Voznjacki. Kad već pominješ cifre, onda moraš znati da Ana, iz meni nepoznatih razloga, ne trenira i ne igra redovno već dve godine (od avgusta do januara nije odigrala nijedan meč!)i da je zato naglo pala. Ona je napravila užasnu grešku u karijeri, ispoljila neverovatnu sportsku nezrelost, ali to ne dovodi u pitanje njenu fantstičnu igru, kad je zaista bila velika šampionka, sa 20 godina. Kraj sezone daće odgovore na mnoga pitanja. Zaista je smešno 8.aprila govoriti o tome šta će Jelena postići do kraja godine. Odigrana su samo tri velika turnira. Ima ih još tri puta toliko. U IW prva, u Majamiju odmah rano ispadanje. Kakva vam je to garancija o povratku na čelo liste, tačnije planete? Ovde je zabranjeno da se pomenu njene zrele godine, zato odustajem od toga.

sara

pre 14 godina

Nije provokacija ono sto je Napred Jeco napisao,samo nije razumeo sadrzaj teksta i po cemu ti to znas da su Anini navijaci mozda su navijaci Sarapove,sestara Vilijams,a mozda cak i Jelenini koji ne podnose gluposti ima i takvih veruj mi.Sto se tice tvoje realnost mogu samo da napisem ha,ha,ha.

Zeleni skakavac

pre 14 godina

Čarlston se ne može porediti sa flamenkom i kastanjetama. Jelena liči na Karmen, na andaluzijsku vatru, a ne na hladnoengleski korak napred, dva koraka nazad. Ne mogu da prežalim što nije u Marbelji, gradu flamenka i tenisa. Na sreću, g. Lista nas je obavestio da većina bodova ostaje... do zelene trave.

Darko

pre 14 godina

@Djoksa
Za isprazno ponavljanje reči bolje je reći da je to seičentizam, jer tautologija može, ponekad, da bude i stilska figura. Ali, jeste, pre svega, neumereno ponavljanje istih reči i rečenica. Da li je tautologija "Jeco, volimo te!" Nedostaje još samo odgovor - "Volim i ja vas". Vreme je da razum zavlada i prestanu ove kavge. "Dvije su se vojske zavadile...1389", sad je 21. vek.

I tome slično

pre 14 godina

Jelena je IW osvojila u 26, a ne u 25. godini. Ima četiri (nevažna) turnira više ali i tri i po godine dužeg staža u igranju WTA turnira. Vi nikada ne vodite računa o godinama?

Bobok

pre 14 godina

mozete polemisati danima ali zalim sto moram da kazem da anini navijaci nikad nece preboleti to sto je JJ bolja od njihove miljenice. Tu nema nikave price. Imate oci sve vidite. Jedna i neponovljiva Jelena Jankovic je najbolja srpska teniserka ikada. znam da boli ali tako je. hvala i dovidjenja

Strašno

pre 14 godina

Pametni ste ljudi. Progutaćete i 7:2 i RG, ali 26 Jeleninih godina baca vas u očaj (opravdano), i vi onda glasate instinktivno, u odbrani, obliveni hladnim znojem. Nije vam lako. Biće mi žao, za godinu-dve neću imati s kim da polemišem.

Nestorović

pre 14 godina

Ne vidim da Jelena može do kraja sezone da napreduje. Mislim da će biti obrnuto. Na njeno sedmo mesto strašan pritisak vrše Kim, Žistin (one do kraja ne mogu da izgube nijedan bod, mogu samo da ih osvajaju), Stosur, Azarenka, Radvanska, Vikmajer... Ona nema više 20 godina da bi jurila mesto na listi. Bila je kratko prva, šta znači sada biti sedma ili osma, i sve to nekoliko nedelja samo? Zamajavanje naroda.

Protestujem!

pre 14 godina

Ovde je objavljeno da je Jelena Janković, prema izveštaju WTA jedna od najboljih teniserki u istoriji. To je obmana. To je neverovatno šta je neko napisao. U istoriji tenisa postoji tačno 30 teniserki koje su pet i više puta osvajale "grend slem" turnire. Koliko ih je tek sa četiri,tri, dve ili bar jednim tirulom? Verovatno još toliko, ili više. Ne znam. Listu vode samo od pet pa naviše. I sad WTA Jelenu Janković proglašava jednom od najboljih u istoriji, i to se prima kao istina! Odigrala je samo jedno finale i izgubila. Ovo je zaista da se ćovek zaprepasti čime se ljudi služe. "Jedna od najboljih u istoriji." To znači da spada u pet najboljih svih vremena. Ne mogu da verujem kako neko može ovo da napiše. Da li se zaista sve ovo smišlja organizovano? Čovek zaista može da posumnja.

Besmislica

pre 14 godina

@Napred Jeco!
Ne mogu da razumem šta je ovo! Jedna od najboljih. Kako ide rang-lista? Takve subjektivne ocene WTA ne daje. Na kojem je sastanku "uprava" WTA to izglasala? Jelena nikada nije bila ni teniseka godine. Juniorske rezultate mešati sa seniorskim to niko ne radi. ponavljm, ne postoji šansa da WTA neku teniserku proglasi "jednom od najboljih", zato je ovo ko zna šta. Voleo bih da vidim šta na tom sajtu piše. Ako sve ovo ne piše neko ko se ponadao da će svi poverovati u ovako sročenu besmislicu. "Jedna od najboljih", bez ijednog gren slema Mogao bih da navedem dvadeset teniserki koje imaju više od pet gend slemova. Ppostoji spisak, mrzi me da tražim, a i zašto bih. Interesantno je da nema Ana, koja ima više titula nego Jelena. Jedino ako se i Marbelja ne računa u trijumfe.

WTA

pre 14 godina

Pobednice sa više od 10 "grend slem" titula:

Margaret Kort 24
Štefi Graf 22
Helen Vils 19
Kris Evert 18
M. Navratilova 18
Bili King 12
Serena Vilijams 12
Jelena Janković 0

Ahmet Nurudin

pre 14 godina

@Vanja
Kako to ako ovako nastavi, Jelena će se "domognuti" prvog mesta. Već je april, a ona je uz mnogo sreće osvojila jedan turnir (IW, dobijam utisak, mnoge izbegavaju i beže sa njega u Majami), dok je na svih ostalih pet doživela debakl. O kakvom ti izbijanju na prvo mesto govoriš? Nju od prvog mesta deli četiri hiljade bodova. Odakle ti ideja da će cele sezone igrati u najboljoj formi? Šta ona može danas Belgijankama i ne samo njima. Ako ostane u prvih deset, biće srećna. Pa njoj su iza leđa pet jačih od nje. Zapamti to. Ona je odigrala šest turnira i pomerila se za jedno mesto, koje već za mesec dana može da izgubi. U Melburnu, kad počne sezona, imaće 26 godina. Veteranka bez servisa. Očekuješ da još dugo bude brža od Bolta? U Majamiju je već bila umorna. Znaš li da je Žistin odigrala samo četiri turnira? Ko kaže da sa ovom dobrom razlikom Serena neće sačuvati prvo mesto?

Milka

pre 14 godina

@Đoksa
Neizbežni Đoksa, zvani Mirođija (Anethum Graveolenst), uz intelektualnu pomoć svog mentora Dylana Doga, pokušao je da izvuče iz živog peska Bravog Jeca, Nego šta, u koji je upao pošto je slavodobitno saopštio jednu izmišljotinu - "WTA je Jelenu proglasila jednom od najboljih teniserki u istoriji tenisa." Koji bi normalan čovek to mogao da saopšti zvanično? Očigledna glupost, koja, samim tim, ne može da bude provokacija i niko od Aninih navijača nije naseo ovom "mastersu" za reklamiranje; naprotiv, rekli su mu da ih je pošteno nasmejao, a onda je poslata i rang-lista sedam najvećih (sa 12 i više titula), kako laž ne bi opstala "za vjeki vjekov". I Jelena je na listi, sa 0 titula. Prestanite da se brukate. Polako se spremajte za godine koje uskoro dolaze i koje ne štede ni najveće sportske legende.

AGA

pre 14 godina

@Dylan Dog

Dakle ako neka igračica dođe na mesto br.1. sredinom decembra i tako završi kalendarsku godinu, a odmah u januaru naredne godine padne sa tog položaja, po WTA je uspešnija od one, koja će je smeniti na tom mestu i ostane tamo 11 meseci, ali ne završi tu godinu prva ?!

Napred Jeco!

pre 14 godina

WTA tur je objavio da je Jelena Janković jedna od najboljih igračica u istoriji ženskog tenisa. Ovakvo priznanje, istaknuto pre dva dana na njihovom zvaničnom sajtu, i ne čudi, jer je naša teniserka jedna od samo tri takmičarke kojima je pošlo za rukom da posle trona u juniorskoj konkurenciji ponove isti uspeh i među seniorkama.
Beograđanka je pre devet godina osvojila grend slem u Melburnu i ustoličila se kao kraljica među nadolazećim snagama, dok je 2008. završila na prvom mestu, potvrdivši da pored izuzetnog talenta ima i izvanredan kvalitet.
Pored nje, takav uspeh među svim igračicama na planeti ostvarile su još samo Francuskinja Ameli Morezmo i Martina Hingis. Što se Švajcarkinje tiče, zanimljivo je da je kao juniorka uzela dva pehara sa Rolan Garosa, dok joj u seniorskoj karijeri to nije pošlo za rukom, iako je osvojila čak pet trofeja sa turnira najveće četvorke.
Činjenica da su samo tri igračice, od 27 koliko ih je bilo na prvom mestu ITF rang-liste (računajući period od 1994. godine), ostvarile ovakav rezultat, jasno govori da spektakularna karijera u adolescentskom dobu nije nikakav garant za pobede na VTA turu. Pri tom, od svih njih, opet samo tri su osvajale grend slemove, dok je samo 13 igračica sa ovog spiska došlo do barem jedne WTA titule.
Pored Jelene, Ameli Morezmo i Hingisove, kraljice juniorskih lista bile su i Beloruskinja Viktorija Azarenka, Kara Blek iz Zimbabvea (najbolja je bila među seniorkama, ali u dublu), pa Katarina Bondarenko iz Ukrajine, Srpkinja sa australijskim pasošem Jelena Dokić (pet VTA titula), Vera Duševina iz Rusije, Ana Lena Grenefeld iz Nemačke, Ana Kurnjikova, Krajičekova, Krasnoruckaja, Kuznjecova, Pavljučenkova, Radvanska.

To nisam ja, to je moja šauma

pre 14 godina

Ostale igracice koje su sada na turu (sem druge Williams , Zistin , i Kim ) a osvojile su GS pobedile su prakticno ne dovoljno dobre teniserke ;)
(Vanja, 5. april 2010 23:42)

Tim ostalim igracicama ''Carica'' sa jedva osvojenom Marbeljom moze samo da se divi i nista vise... Znas ti na koga mislim. Na one dve koje ti obozavas...:)

Koješta

pre 14 godina

Ne nastavljajte sa nebulozama. Godina se ne završava na prvom mestu, jer lista nije vezana za jednu sezonu, nego je promenljiva. Ovde se govori o istoriji tenisa, a lista postoji tek odsedamdesetih. Zašto nam ne citirate to iz WTA? Niste odgpovorili otkad to WTA progšava jednu od najboljih na svetu? Od ove godine? Koji je povod bio da spomenu Jelenu? Ko zna šta je Bravo Jeco pročitao/la, to je istina.

I tako dalje

pre 14 godina

@Vanja

"Carica" je najvecu i najznacajniju titlu u karijeri ( Indian Wells ) osvojila u 25 godini. Kako ju je osvojila? Isto kao i Ivan Ljubicic iskoristila je priliku kada su najbolji u losoj formi, povredjeni ili nezainteresovani.
Kazes da ima vise titula od Ivanoviceve. Koje kategorije su turniri Marbella, Stuttgart, Beijing (Beijing je osvojila 2008 kada je on bio turnir II kategorije), Auckland, Birmingham, Budapest.
Zamisli provela je 6 nedelja duze na prvoj poziciji od Ane Ivanovic.
Na prvoj poziciji je provela 18 nedelja zahvaljujuci zimskoj pauzi.

To nisam ja, to je moja šauma

pre 14 godina

Jelena je osvojila visee titula od Ane (cak 4 vise ),
(Vanja, 6. april 2010 23:17)

Ne mozes Jelenin Birmingham, Auckland, Budimpestu, Marbelju i ostale turnire ''poslednje kategorije'' (kad kazem ''poslednje kategorije'' ne mislim na IW i Rim) porediti sa Aninim Roland Garrosom...
Podseti me samo, ko ono vodi 7:2 u medjusobnim mecevima??
He, he... ;)

Ćeranje

pre 14 godina

Sve dok jecofani budu ponavljali ono "uzbuđena", biće im vraćano Marbeljom. Neko je ubacio i flamenko. Ko seje vetar, žanje oluju. Šta ćemo danas kad je i Jelena, u Čarlstonu, izjavila da je uzbuđena? Spasla si Anu, bravo Jeco,, jer ovde se to pogrešno prevodi. Ne znaju srpski dobro, a ne nijanse engleskog.

Mirko

pre 14 godina

Cetiri najbolje teniserke su sestre Viliams (kad hoce da igraju,Klajsters i Enan! Pogledajte ponasanje napr.Klajsters na terenu i van njega i uporedite to sa Anom i ostalim koje su bile na kratko prve samo zato jer su ove najbolje prestale da igraju.
Realnost je:
1. Klajsters
2.Enan
3.Serena
4. Venus
praznina,
sve ostale...

Zeleni skakavac

pre 14 godina

Čarlston se ne može porediti sa flamenkom i kastanjetama. Jelena liči na Karmen, na andaluzijsku vatru, a ne na hladnoengleski korak napred, dva koraka nazad. Ne mogu da prežalim što nije u Marbelji, gradu flamenka i tenisa. Na sreću, g. Lista nas je obavestio da većina bodova ostaje... do zelene trave.

Besmislica

pre 14 godina

@Bravo Jeco!
Naravno da sam pogledao WTA sajt. Zato i kažem da to nigde ne piše i da je to neki plitki pokušaj da se parira onoj komediji posvećenoj velikom trofeju iz Marbelje. Zašto nećeš da citiraš to "od WTA", ako je istina?

Protestujem

pre 14 godina

@Dylan Dog
Zašto komentarišem tekst samo na osnovu prve rečenice? Pa mene jem samo ta nesnosno netačna rečenica zanimala, jer je reč o velikoj i tendencioznoj izmišljotini, bez premca, a tekst o bivšim uspešnim juniorkama i seniorkama sasvim je u redu. Hvala što ste potvrdili da Bravo Jeco tu rečenicu nije nigde mogao da pročita. Naveo sam i netačnost i nelogičnost te rečenice, jer otkad to WTA proglašava "jednu od najboljih teniserki u istoriji?" Tenis je mnogo stariji od WTA. Izvinite, ne želim zaista nikoga da potcenjujem, ali ovaj Bravo Jeco mnogo me je nasmejao. Na njegov biser došlo je još nekoliko i tako nastaju oglice od lažnih bisera. Kao iskusan lovac na bisere, koji u slobodnomm vremenu prati tenis, odmah sam prepoznao jeftinu bižuteriju.

Vanja

pre 14 godina

@Besmislica
Hahaha.Jelena nije proglasena za sportistu godine ? Ma ne . Baci pogled na 2008 , dobila je zvanicno priznanje od ITF-a za najbolju teniserku u toj godini ;)
Informisi se malo .
A nije ni mala stvar igrati finale US opena i to izgubiti od vecite sampionke ;)
Ostale igracice koje su sada na turu (sem druge Williams , Zistin , i Kim ) a osvojile su GS pobedile su prakticno ne dovoljno dobre teniserke ;)

Besmislica

pre 14 godina

@Djoksa
Nema govora o provokaciji, jer se one prave suptilno, maštovito, duhovito, ali autor neistinite informacije to piše sve ozbiljno i čak savetuje da se ode na zvanični WTA sajt. Ta opsena je otkrivena, ispravljena i tačka. Da to nismo ispravili, postalo bi istina (sto puta napisana laž postaje istina) i mi bismo godinama slušali da ju je WTA zvanično proglasila "jednom od najboljih teniserki u istoriji tenisa." Neko je poslao spisak sedam najboljih, sa pet i više titula, gde je Serena poslednja sa 12 "grend slem" titula, a Margaret Kort i Štefi Graf prve sa 24, odnosno 22 "velike pobede". Jelena ima 0 titula. Na glasanju većina glasa protiv istorijske istine i 0 proglašava većom od 24! To samo govori o kakvim je ovde navijačima reč. Kao oni opsednuti gaučosi što govore da je Pele bio niko i ništa.

O činjenicama

pre 14 godina

Nijedno glasanje ne može da promeni činjenicu - Ana je tri godine mlađa od Jelene. To je za sve vas najstrašniji podatak, zato ga nikad ne pominjete. "Jelena ima četiri turnira više od Ane." Kad Ana bude imala 26 godina, imaće 25 turnira i bar još dva "grend slema". Ana je rođeni talenat, Jelena je uporni učenik i radnik.

Darko

pre 14 godina

@Djoksa
Za isprazno ponavljanje reči bolje je reći da je to seičentizam, jer tautologija može, ponekad, da bude i stilska figura. Ali, jeste, pre svega, neumereno ponavljanje istih reči i rečenica. Da li je tautologija "Jeco, volimo te!" Nedostaje još samo odgovor - "Volim i ja vas". Vreme je da razum zavlada i prestanu ove kavge. "Dvije su se vojske zavadile...1389", sad je 21. vek.

To nisam ja, to je moja šauma

pre 14 godina

@ (To nisam ja, to je moja šauma, 6. april 2010 15:29)
Jelena je osvojila visee titula od Ane (cak 4 vise ),
(Vanja, 6. april 2010 23:17)

Ti mislis da se Jelenin Birmingham, Budimpesta, Auckland, Marbelja i ostali turniri neke tamo ''x kategorije'' (kad kazem ''x kategorije'' ne mislim na Rim i Indian Wells) mogu porediti sa Aninim Roland Garrosom??
Ja se tebi divim...
Podseti me samo ko ono vodi sa 7:2 u medjusobnim mecevima??
''Carica''?? Ili mozda ne?? ;)

Lola

pre 14 godina

Može li neko da objasni zašto ovi ljudi glasaju protiv rang-liste sedam najboljih teniserki u istoriji, sa deset i više osvojenih "grend slem" titula? To nije komentar, nije mišljenje, nego nepobitna činjenica. I šta, istina se ne prihvata? Do istine se dolazi glasanjem. Onda izglasajte Jelenu Janković za najbolju teniserku svih vremena i izborne rezultate pošaljite u sedište WTA. Ne zaboravite da udarite pečat svoje "firme". Time ćete mnogo zadužiti srpski narod.

Milan

pre 14 godina

Mec Kim Clijsters- Justin Henin u polufinalu Majamija od pre neki dan je verovatno najbolji mec u poslednjih 5-6 godina sto se tice zenskog tenisa. Pogledajte snimak na youtube i uverite se sami koliko su ove dve igracice falile zenskom tenisu! Kakav mec,kakvi poeni,kakvo rivalstvo!!!
Zaista kamo srece da nikada nisu prekidale svoje karijere i na taj nacin dozvolile nekim Safinama, Anama itd da budu prve na svetu. Navijam i ja za Ani i Jelenu ali zaista nije fer uopste uporedjivati ih sa Klijsters i Henin! Klijsters se vraca posle dve godine pauze,porodjaja i sve ih pocisti sa 6-2,6-1. A ove ostale...danas moze napr. Wozniacki pobediti Stosur sa 6-2 6-1 a sutra izgubiti od iste istim rezultatom. Jedine prave sampionke su sestre Viliams (kada zele da igraju) i dve Belgijanke.
A ako hocemo navijacki, ok ...Ana i Jelena su najbolje :)

Trafikant

pre 14 godina

Da li neko zna kada će Jeca, jedna od najboljih teniserki u istoriji, ući u kuću slavnih? Taj dan trebalo bi da bude proglašen državnim praznikom, kako bih mogao duže da spavam. Ubi me ovo ustajanje u pet i deset.

Bobok

pre 14 godina

mozete polemisati danima ali zalim sto moram da kazem da anini navijaci nikad nece preboleti to sto je JJ bolja od njihove miljenice. Tu nema nikave price. Imate oci sve vidite. Jedna i neponovljiva Jelena Jankovic je najbolja srpska teniserka ikada. znam da boli ali tako je. hvala i dovidjenja

Djoksa

pre 14 godina

Jelena se vraca u sam vrh sv. tenisa.Sl. nedelje ce igrati turnir u Carlstonu,koji je osvojila 2007.Pocinje sezona sljake,a ta podloga ce samo istaci sve vrline u igri Jelene.Sa vracenom verom u svoju igru od Jelene treba ocekivati ponovo lepe vesti.Srecno

Vanja

pre 14 godina

@Shauma @I tako dalje
A koje Ana ima titule sem RG-a i IW-a ? Linz ? Luksemburg ? Canbera ? i jos 5 ITF turnira ko zna koje kategorije . Dovoljno ! Hahahaha. Skor ? Ima tu dosta ne pravilnosti . Ali posto ih vi kao veliki teniski fan niste uocili necu ni ja da pricam o tome. ;)
Pozdrav !

WTA

pre 14 godina

@Dylan Dog
Godine 2008. ITF je proglasio Jelenu najuspešnijom teniserkom, ali nije i WTA. WTA je to priznanje dodelio Sereni. Dešava se da živ čovek, pogotovo navijač, greši.

Iskreno

pre 14 godina

Po dolasku u Čarlston, Jelena je izjavila (prema nečijem prevodu) "da je vrlo uzbuđena što će pokušati da ponovo trijumfuje". Dakle, uzbuđena! Sad je valjda jasno da je rekla kako je spremna, nadahnuta, podstaknuta da dobro zaigra. Niko ne pravi viceve za ono "uzbuđena"? To važi samo za Anu? A vi ne znate engleski, baš vas briga, vozate se na taljiga.

To nisam ja, to je moja šauma

pre 14 godina

@Vanja
Lol. Kakvih nepravilnosti.
Jankovic - Ivanovic 2:7
Jankovic - Sharapova 1:5
Jankovic - Clijsters 1:6
Jankovic - Henin 0:8
Sta vise reci?

Strašno

pre 14 godina

Pametni ste ljudi. Progutaćete i 7:2 i RG, ali 26 Jeleninih godina baca vas u očaj (opravdano), i vi onda glasate instinktivno, u odbrani, obliveni hladnim znojem. Nije vam lako. Biće mi žao, za godinu-dve neću imati s kim da polemišem.

St. George

pre 14 godina

JJ je jedna od 9 (devet) teniserki koje su godinu zavrsile kao broj 1, i 13-a po broju nedelja provedenih na 1. mestu WTA liste od kada se vodi kompjutersko rangiranje. To je razlog zasto je WTA bez obzira sto nema ni jednu GS titulu tretira kao jednu od najvecih igracica u istoriji. Srecom, pitaju se oni, a ne mi.

samo cifre

pre 14 godina

@To nisam ja to je moja shauma

Ako cemo vec da sa gadjamo brojkama, sta je 7:2 u odnosu na 7. i 57.mesto (trenutno, ali istinito)? Ili: vise od 3 godine neprekidno u Top10?

I tome slično

pre 14 godina

Jelena je IW osvojila u 26, a ne u 25. godini. Ima četiri (nevažna) turnira više ali i tri i po godine dužeg staža u igranju WTA turnira. Vi nikada ne vodite računa o godinama?

Nikolić

pre 14 godina

@Djoksa
Ana ima RG, IW i MOntreal. Montreal je istog ranga kao IW i Majami. Mnogo smešno zvuči ono - ima samo RG i... Znaš li ti koliko je Federeru nedostajao taj RG, i samo RG, a ne znam da li zna kada je osvojio IW (i da li jeste). Turniri koje je osvojila J.Janković, osim IW (Rim nikad nije posebnocenjen), ne vodi nikoga u ustoriju. Jelena je odigrala mnogo više rurnira jer je tri po godine ranije došla u WTA tour. Vi ih sve vereme poredite, a one nisu ista generacija. Kad Jelena ode, Ana će još tri godine najmanje igrati. Onda ćemo moći da ih uporedimo. Inače, 7:2 govori o talentu.

Besmislica

pre 14 godina

Samo cifre! Neće biti, jer tenis nije matematika. Ako hoćeš cifre, onda moraš znati da Jelena ima 140 mečeva više od Ane i da je tek na sedmom mestu liste a bila je prva, daleko ispred nje je pet godina mlađa Voznjacki. Kad već pominješ cifre, onda moraš znati da Ana, iz meni nepoznatih razloga, ne trenira i ne igra redovno već dve godine (od avgusta do januara nije odigrala nijedan meč!)i da je zato naglo pala. Ona je napravila užasnu grešku u karijeri, ispoljila neverovatnu sportsku nezrelost, ali to ne dovodi u pitanje njenu fantstičnu igru, kad je zaista bila velika šampionka, sa 20 godina. Kraj sezone daće odgovore na mnoga pitanja. Zaista je smešno 8.aprila govoriti o tome šta će Jelena postići do kraja godine. Odigrana su samo tri velika turnira. Ima ih još tri puta toliko. U IW prva, u Majamiju odmah rano ispadanje. Kakva vam je to garancija o povratku na čelo liste, tačnije planete? Ovde je zabranjeno da se pomenu njene zrele godine, zato odustajem od toga.

iii naravno Vanja :)

pre 14 godina

@to nisam ja to je moja shauma


Samo zbog "Vas" ;) Uocite ;)



Jankovic vs S.Williams 3:4
Ivanovic vs S.Williams 0:2

JJ vs Woznacki 4:0
AI vs Woznacki 2:0

JJ vs Safina 4:3
AI vs Safina 3:1

JJ vs V.Williams 5:5
AI vs V.Williams 1:6(ha)

JJ vs Kuznjecova 5:5
AI vs Kuznjecova 5:2

JJ vs Dementijeva 7:3
AI vs Dementijeva 0:4 op

JJ vs Radwanska 1:0
AI vs Radwanska 3:2 -zadnja 2 meca dobila Radwan.

JJ vs Azarenka 3:2
AI vs Azarenka 0:1

JJ vs Kim 1:6 (vecinu meceva izgubila dok je bila pocetnica)
AI vs Kim 0:2

JJ vs Sharapova 2:5 (a ne 1:5 )
AI vs Sharapova 2:3

JJ vs Stosur 3:1
AI vs Stosur 2:2

JJ vs Hingis 2:0
AI vs Hingis 1:1

Pominjes mi Zistin a i Ana protiv nje gubi 4:0 , hahaahah

Gledaj taj Anin GS mozda znaci ,ali iskreno ja mislim da bi bilo ko voleo da je Ana 2 pobede ostvarila u Fed Cup-u , nego na RG-u .
Nikako ne ponistavam Anu , devojka je dosta toga uradila ,kad je igrala svoj tenis to je dobro radila , ali Jeleni je ovo 4 god. uzastopno na turu da je u TOP 10 , igrala je i JJ lose , ali nije dozvolila sebi da padne tako nisko ( 58. mesto ono msm jos malo pa ispada iz TOP 60 ) .

Ja nemam nameru da se svadjam ,ali vi mene konstantno prozivate , a ja moram da Vam odgovorim na to .

Navodite svoje cinjenice ali se ne trudite da mene pokopate ili tako nesto . Pa ovo je samo forum . Ovde svi iskazujemo svoje misljenje . Ja nikog ne teram da misli kao i ja .
Ja i Vi ocigledno nemamo ista misljenja , sto je i normalno , ali nema potrebe da se prozivamo ovde . ;)
Pozdrav !

Borko

pre 14 godina

Kako se olako prešlo preko one laži da je WTA Jelenu proglasio "jednom od najboljih teniserki u istoriji"? Ali, zato se i dalje (juče!), ponavlja Anina "uzbuđenost", u nekom prostom tumačenju te reči. Isto to rekla je i Jelena, u Čarlstonu (excited), ali o tome se ćuti. Pošten je naš narod. Ko je doprineo da se ovaj jeftin humor ustoliči? Oni koji su svaku ovakvu glupost puštali, a odgovore ljudi koji znaju dobro engleski, zabranjivali. Ali, sad znamo da će i Jelena u Čarlstonu biti uzbuđena. Molio bih brzomisleće da ne glasaju. Neka me preskoče, jer posle one laži morali bi bar mesec dana da se ućute. Tome je najviše doprinela/o Vanja, kad je objavila onaj papir u kome se Jelena pomenje u tri statističke reči.

MiKaN

pre 14 godina

Jelena ne ucestvuje u Marbelji, tako da gubi 280 poena, i malo ce se udaljiti od ostalih igracica u top5. Safina je 3, samo zbog toga sto je prosle god do Wimblendona osvojila nekoliko mastersa i sudeci po njenoj formi, verovatno nece uspeti da ostane u top5. Kuznjecova takodje brani dosta poena i zahvbaljujuci tituli na Roland Garrosu je i dalje u top 5, ali ce verovatno dosta pasti, jer igra slabo. Dementijeva nije imala srece sa zrebom u IW i Miami-u, odmah joj je na startu dosla Henin, tako da ne mogu bas proceniti njenu formu, ali Jelena ima dosta velike sanse da uz solidne meceve udje u top5. Bilo bi lepo kad bi na Wimbledonu i RG uspela da dodje do polufinala, jer bi tako vrlo lako mogla u prve tri teniserke. Drago mi je st se Kim vraca, tu je i Henin, zenski tenis ce biti zanimljiviji. Po meni ce u narednom periodu za svetski vrh da se bore KIM, HENIN, VENUS, SERENA, WOZNIACKI i JEKA.

Dylan Dog

pre 14 godina

@(Protestujem!, 5. april 2010 17:38)

Zaboga, pročitajte do kraja šta je čovek napisao, pre no što krenete da komentarišete prvu rečenicu teskta.

WTA u članku "Junior Number One, Pro Number What?" je uradila analizu uspešnosti bivših brojeva 1. na ITF juniorskoj listi i osvajača juniorskih GS-ova - u seniorskoj konkurenciji. Pokriven je perod od 1994. godine do danas. Nisam siguran zašto 1994., verovatno se od te godine vodi ta ITF lista.
Kažu da je od njih 27 bivših juniorskih brojeva 1. samo 3 bilo to isto u seniorskoj konkurenciji, a 3 osvojilo GS-ove i u seniorskoj konkurenciji.
Jelena je jedna od 3 broja 1. u seniorskoj konkurenciji, pored Hingis i Morezmo, a osim njih 2 je i Kuznjecova osvojila neki GS. Ostali juniorski brojevi 1. imaju slabije rezultate.

@(Napred Jeco!, 5. april 2010 14:34) je pogrešno napisao da je tamo objavljeno da je Jelena jedna od najboljih igračica u istoriji ženskog tenisa. U tom članku, nažalost, to ne piše!
Ali je zasigurno jedna od najboljih seniorki od među bivšim juniorskim brojevima 1. i osvajačicama juniorskih GS-ova.
Uostalom, neka je i jedna od njih 200 najboljih u poslednjih 100 i kusur godina, pa je opet to veliki uspeh. U Open eri (tj. od 1968.) samo 36 teniserki je osvojilo bar 1 GS (među kojima je Ana Ivanović), a od kako je uvedena kompjuterska rang lista (1975.) samo 19 teniserki je bilo na mestu broj 1 (Ana i Jelena), a tek 9 završilo godinu na 1. mestu (Jelena).

Sviđalo se to nekima ili ne, OBE su deo teniske istorije!

lady gaga

pre 14 godina

Nije provokacija Djoksa procitaj malo bolje, Napred Jeco ocigledno nije dobro razumeo tekst pa je napisao da je Jelena medju najboljim teniserkama u istoriji,navedeni samo ispravili u tome.

Vanja

pre 14 godina

Evo vam vest na Srpskom pa vi vidite sta pise ;)




Пошто је спектакуларан млађи каријере ни у ком случају гаранција за успех на Сони Ерицссон ВТА Тоур. Три од 27 бивших ИТФ јуниорске светске Но.1с (од 1994) на крају порастао за број 1 у предности, три су освојили сингла Гранд Сламовима и 13 су отишли на победи барем једну турнира. Наравно, неки од тих играча су још увек на почетку своје каријере Про, тако да имају довољно времена да се групно своје биографије.

После је све играче који су рангирана као број 1 у јуниорима од 1994 и који су напукао Топ 50 на Тура:

Викторија Азаренка (Белорусија)
Највиши ранг Про: бр.6 ... Тура Синглови Титуле: 3
Јуниор Сламовима освојили: Аустралиан Опен (2005, 2006), УС Опен (2005)

Кара Блек (Зимбабве)
Највиши ранг Про: бр.31 ... Тура појединачно Титуле: 1
Јуниор Сламовима освојили: Вимблдон (1997), УС Опен (1997)
Напомене: Дубл успех на Тоур је далеко премашила њен сингл, као она је освојила 53 титула у дублу - укључујући и пет Гранд Сламовима - и провео други највећи недеља у историји ВТА Тоур рангиран као број 1 у дублу.

Катерина Бондаренко (Украјина)
Највиши ранг Про: Но.29 ... Тура појединачно Титуле: 1
Јуниор Сламовима освојили: Вимблдон (2004)
Напомене: Да ли је три титуле у дублу на турнеји, укључујући и један грен слем.

Јелена Докић (Аустралија)
Највиши ранг Про: 4 ... Тура Синглови Титуле: 5
Јуниор Сламовима освојили: УС Опен (1998)

Вера Душевина (Русија)
Највиши ранг ПРО: 31 ... Тура појединачно Титуле: 1
Јуниор Сламовима освојили: Вимблдон (2002)

Ана-Лена Гроенефелд (Гер)
Највиши ранг ПРО: 14 ... Тура појединачно Титуле: 1
Јуниор Сламовима освојили: Ролан Гарос (2003)
Напомене: Да ли је 10 дубл титула на турнеји.

Мартина Хингис (Швајцарска)
Највиши ранг ПРО: 1 ... Тура Синглови Титуле: 43
Јуниор Сламовима освојили: Ролан Гарос (1993, 1994), Вимблдону (1994)
Напомене: Занимљиво је да, упркос две јуниорске титуле на Ролан Гаросу, то је био један професионални синглова велики да елудед пет пута гренд слем шампиона ... Освојио 37 дубл титула на турнеји, укључујући и девет Гранд Сламовима, и био рангиран као број 1 у дублу за 35 недеља.

Јелена Јанковић (Србија)
Највиши ранг ПРО: 1 ... Тура Синглови Титуле: 12
Јуниор Сламовима освојили: Отворено првенство Аустралије (2001)

Каја Канепи (ЕСТ)
Највиши ранг ПРО: 18 ... Тура Синглови Титуле: 0
Јуниор Сламовима освојили: Ролан Гарос (2001)

Сесил Каратантцхева (СРБ)
Највиши ранг ПРО: 35 ... Тура Синглови Титуле: 0
Јуниор Сламовима освојили: Ролан Гарос (2004)

Ана Курњикова (Русија)
Највиши ранг Про: 8 ... Тура Синглови Титуле: 0
Напомене: Вон 16 дубл титула на турнеји, укључујући и два Гранд Сламовима, и био рангиран као број 1 у дублу за 10 недеља.

Мицхаелла Крајицек (НЕД)
Највиши ранг ПРО: 30 ... Тура Синглови Титуле: 3
Јуниор Сламовима освојили: УС Опен (2004)

Лина Краснороутскаиа (Русија)
Највиши ранг ПРО: 25 ... Тура Синглови Титуле: 0
Јуниор Сламовима освојили: УС Опен (1999)

Светлана Кузњецова (Русија)
Највиши Про Ранкинг: 2 ... Тура Синглови Титуле: 12
Напомене: Два јој турнира наслови Гранд Сламовима ... Има 14 дубл титула на турнеји, укључујући и један грен слем.

Амели Морезмо (Француска)
Највиши ранг ПРО: 1 ... Тура Синглови Титуле: 25
Јуниор Сламовима освојили: Ролан Гарос (1996), Вимблдону (1996)
Напомене: Два јој турнира титуле су Гранд Сламовима ... Је сребрну медаљу у синглу на Олимпијским играма 2004.

Анастасиа Павлиуцхенкова (Русија)
Највиши ранг ПРО: 25 ... Тура појединачно Титуле: 1
Јуниор Сламовима освојили: Аустралиан Опен (2006, 2007), УС Опен (2006)

Агњешка Радванска (Пољска)
Највиши ранг Про: 8 ... Тура Синглови Титуле: 4
Јуниор Сламовима освојили: Вимблдон (2005), Ролан Гарос (2006)
Напомене: Она и Урсула Радванска су само сестре како постићи млађи светски број 1 бодова од записа се чувају.

Следе бивши број 1 јуниори тек треба да прасак Топ 50 у предности, међутим, већина њих су још увек придошлица Тура: Ева Бирнерова, Кирстен Флипкенс, Симона Халеп, Нопаван Лертцхеевакарн, Кристина Младеновић, Урсула Радванска, Лаура Робсон и Аранча Рус, Марија Емилија Салерни, Барбора Захлавова Стрицова.


Ali Jelenin kvalitet je neosporan .

I tako dalje

pre 14 godina

@Vanja

Ana Ivanovic je pobednica US OPEN Serije 2006 i pobednica turnira I kategorije u Montreal-u ( u finalu je pobedila M. Hingis )
Pobednica je turnira I kategorije u Berlin-u 2007 godine ( u finalu je pobedila Svetlanu Kuznetsovu )
Pobednica je i Indian Wells-a i Roland Garros-a i finalistkinja Roland Garros-a i Australian Open-a.

Cene se titule osvojene na najvecim i najznacajnijim turnirima.

Djoksa

pre 14 godina

Hehe,citajuci ove kom zabolelo me stomak od smeha.Ja sam Jelenin navijac ali od onih koji su realni.Gledano iz te percepcije kom koji je poslao @Napred Jeco je bio cista provokacija.A Anini navijaci@Besmislica i @Protestujem su 'ladno legli na rudu.

mila

pre 14 godina

Te godine je Serena Vilijams proglasena za najbolju teniserku,a Jelena je dobila nagradu zato sto je godinu zavrsila na prvom mestu,a to je velika razlika.

Istina

pre 14 godina

@ Besmislica, Protestujem, Djoksa

Da je Jelena jedna od najboljih teniserki u istoriji napisao je kao zakljucak sam Napred Jeco, a to mozete da shvatite ako procitate i drugu po redu recenicu njegovog dobronamernog komentara.
Da li vi imate uopste predstavu koliko je JJ na turu, i koliki su kvaliteti potrebni da posle deset godina od prvog mesta u juniorskoj konkurenciji budes prvi i u seniorskoj? To je bila tema na sajtu WTA, i tom analizom su se pozabavili u tekstu.
Samo mali broj teniserki ima takav retki, skupoceni talenat (kao kad u pustinji nadjes zilu dijamanta) kao sto ima Jeca. Na zalost, ona to jos nije dovoljno iskoristila, ali s obzirom na uslove iz kojih su krenula nasa deca - svaka im cast i na ovome.

Dylan Dog

pre 14 godina

@AGA

Ako imate volje, pogledajte bar na Wikipediji šta se statistički beleži što se tiče renkinga, osvojenih turnira itd. i po kojim kriterijumima. Takođe pogledajte pravilnike WTA, ATP i ITF da bi ste razumeli sistem bodovanja i dodeljivanja priznanja. To su osnovne polazne pretpostavke da bi mogli da diskutujemo o onome što me pitate. Ali, ostavimo to po strani. Evo odgovora na Vaše pitanje:

Year end no. 1 se posebno beleži (od 1978. u singl konkurenciji i 1996. u dubl konkurenciji) i zaista znači to što ste napisali: NAJUSPEŠNIJI TENISER GODINE - iz prostog razloga jer se na kraju kalendarske godine brišu bodovi osvojeni iz prošle (istekao im je rok trajanja od 52 nedelje).
Teniser ili teniserka koji kalendarsku godinu završe na prvom mestu se proglašavaju najuspešnijim i dobijaju priznanje ITF Singles World Champion za datu godinu. Rodžer ima 5 takvih priznanja, Enan 3, Serena 2 itd. Interesantno, ali Morezmo, Šarapova, Venus, a i naša Ana nemaju to priznanje! Kuznjecova nikada i nije bila broj 1.
Slično tome, između ostalih godišnjih priznanja, ATP imenuje igrača godine (Player of the year). Razlika između laureata ATP i ITF je zabeležena u samo 4 slučaja (nisu isti igrači dobili priznanje od obe organizacije). Sa druge strane, WTA imenuje Number one ranked female tennis players at year-end. Tu je bilo više odstupanja u odnosu na ITF. Što se Jelene tiče, ona je dobila priznanje za 2008. i od WTA i ITF.

Mišljenja sam da ovakva priznanja imaju veću specifičnu težinu nego GS-ovi, jer su GS-ovi ipak samo turniri i ima ih 4 u toku godine (da kažemo, slično kao derbiji u fudbalu), a ovo priznanje se dodeljuje na godišnjem nivou, dakle za celu sezonu (slično prvenstvu). Sa druge strane, pomenuta priznanja obično idu ruku pod ruku sa osvojenim GS-ovima pa niko ne postavlja takva pitanja, ali Jelena je evo usamljeni slučaj i jedina od laureata još uvek nema taj fatalni GS. Otuda silna buka oko toga. Dešavalo se da npr. Zvezda ili Partizan pobede u oba derbija, a da konkurentski klub na kraju završi na prvom mestu. Ta natezanja me pomalo podsećaju na osporavanja Federera kao GOAT-a od strane fanova konkurentskih tenisera - dok nije konačno osvojio taj RG.
Dakle, stav da se samo pamte GS-ovi je, blago rečeno, jednodimenzionalno razmišljanje, po principu svako priča ono što mu je milo.

Ovi drugi koje pominjete (11 meseci prvoplasirani) imaju utehu da su proveli više nedelja na prvom mestu (i to se posebno beleži). To Vam dođe isto kao u fudbalu ili drugim sportovima: neko vodi na tabeli cele godine i pred kraj prvenstva kiksne i završi kao drugi ili treći. Ili, neko vodi do poslednjeg minuta, i u poslednjem sekundu primi trojku i izgubi za pola koša. Razlika je što teniseri imaju satisfakciju u zapisanom broju nedelja provedenih na prvom mestu.
Tu nema nikakve subjektivnosti i umetničkog dojma - to je egzaktna stvar i neoboriva činjenica, jer su ljudi dobili priznanja na osnovu OSTVARENIH rezultata.

Djoksa

pre 14 godina

@To nisam ja...Jelena je u finalu Birming. pobedila Sarapovu(4:6,6:3,7:5),u finalu Oklenda Zvonarevu(7:6,5:7,6:3),u finalu Marbelje K.S.Navaro(6:3,3:6,6:3),u finalu Budimp. M.Suhu(7:6,6:3).Sem Budimp.,sve titule su ostvarene protiv renomiranih teniserki!

Djlma

pre 14 godina

Nadajmo se da ce Jelena ovu godinu zavrsiti u prvoj petorki,posto ce prva dva mesta biti,po svemu sudeci,za Belgijanke(Kim i Enan),a mozda i trece Janina Vikmajer?
Posto Belgijanke(Kim i Enan) prakticno nista ne brane,kako nasi ljudi vole da kazu i pisu,a dobro igraju,sanse su im izuzetno velike.Kim i da ne pobedi na US Openu,verovatno nece ispasti u pr4voj polovini turnira.Za mene su interesantntna dve teniserke:hoce li Katolina biti treca ili cetvrta i dokle ce padati zbog povreda Dinara?

Vanja

pre 14 godina

@ (To nisam ja, to je moja šauma, 6. april 2010 15:29)
Carica sa jedva osvojenom Marbeljom ? Aaaaahhahahah
Bravo za tebe . JJ je samo osvojila Marbelju . Aplauz . Jelena je osvojila visee titula od Ane (cak 4 vise ), bila duze od nje na prvom mestu . . .Dovoljno je reci Fed Cup .U jednoj godini je igrala samo 2 cetvrtfinala i sve ostalo polufinala i finala ( 2008 god ). Mogu ovako do sutra . . .Ti mene stalno prozivas da mrzim Anu a ne kapiras da samo time pokazujes koliko zaista ne volis JJ ;)

Milan

pre 14 godina

Igra se i turnir u Marbelji,a ne samo u Ponte Vedri.Jelena ne brani titulu u Marbelji,tako da gubi 280 poena.Ne kazem da je strasno sto ne igra u Spaniji,prosle godine je tamo igrala da bi podigla samopouzdanje posle katastrofe u Indijan Velsu i Majamiju.Ove godine,srecom,nema potrebe za tim.Nadamo se dobrom rezultatu u Carlstonu!Samo napred JJ!!!

Dylan Dog

pre 14 godina

@WTA

Ne čitate šta sam napisao! Važno je samo replicirati po svaku cenu...

Player of the year koji dodeljuje WTA se dobija za umetnički dojam! I jeste ga dobila Serena, ali je to priznanje koju dodeljuje žiri, a nije osvojeno od strane igrača. U takva priznanja spadaju Most Improved Player, Comeback Player of the Year itd. Ima ih desetak.
Jelena je dobila priznanje Number one ranked female tennis players at year-end (dakle drugo priznanje) i to na osnovu svog renkinga. Tabelu imate na Wikipediji, u sekciji "World number one women tennis players", a tekst na WTA sajtu u arhivi za 2008.

I da, normalno je da svako malo više navija za jednog sportistu u odnosu na druge. Po ironiji u vašem komentaru pretpostavljam da se Anin navijač. Ali ne mogu da pišem o ovome u Aninu korist, kada devojka nije bila Year-end no.1. Da jeste, sa zadovoljstvom bih pisao i o njoj!

Triput

pre 14 godina

"Belgijanki Kim Klajsters, nakon dvogodišnje pauze zbog porođaja bilo je dovoljno samo osam turnira da stigne do Top 10."

E, to je već nešto. :-)

ttx

pre 14 godina

Jelena ce se najverovatnije i ove godine zadrzati u top 10, ili top 8, sto ce biti cetvrta godina za redom u top 10.
Bila je u top 10 i kad su Belgijanke bile tu, kao i kad su otisle. O njenom kvalitetu kao teniserki ne mora da se prica, dovoljno govore cinjenice i plasman na turnirima.
Jedino sto bi bilo lepo je da svoju karijeru obogati sa jednom ili dve GS titule, a i da ne uspe u tome, i ona i Ana su vec sasvim dovoljno uradile za srpski tenis i sebe i nebrojeno puta nas obradovale svojim uspesima.

lista

pre 14 godina

Jelena nece igrati taj turnir u Marbelji, ali s obzirom da taj turnir ionako ne spada u obavezne turnire, nece izgubiti svih 280 bodova.
Umesto tog turnira upisace joj se bodovi sa jednog od trenutno neracunajucih turnira. Konkretno upisace joj 120 bodova za proslogodisnje cetvrtfinale Stanforda, pa ce na sledecoj listi imati ukupno 160 bodova manje.
Jelena je sasvim dobro zapocela ovu godinu. Ovo sedmo mesto na listi, prati takodje i sedmo mesto na onoj godisnjoj listi, na kojoj je svega 100 bodova deli od cetvrtog mesta. Sto se tice Jeleninog napredovanja na listi za to ima sasvim realnog osnova. Jelena do turnira u Sinsinatiju ne brani neke krupnije bodove. Uglavnom su to prosecni rezultati: cetvrtfinala u Rimu i Madridu, RG cetvrto kolo, Wimbldon trece, US Open drugo. Safina i Kuznjecova brane mnogo vise bodova od Jelene u tom periodu, a Dementieva slicno Jeleni.
Zato mislim da bi Jelena mogla da napreduje jos nekoliko pozicija na listi do pete ili cetvrte pozicije, a za bolje od toga videcemo.
Treba ocekivati i Anin povratak i realno bi bilo da se Ana vec do Rolan Garrosa vrati u prvih 20-25.
Ana jednostavno ne moze da bude losije rangirana od ovog sada, sem ako ne prestane da igra.

sara

pre 14 godina

Nije provokacija ono sto je Napred Jeco napisao,samo nije razumeo sadrzaj teksta i po cemu ti to znas da su Anini navijaci mozda su navijaci Sarapove,sestara Vilijams,a mozda cak i Jelenini koji ne podnose gluposti ima i takvih veruj mi.Sto se tice tvoje realnost mogu samo da napisem ha,ha,ha.

Djoksa

pre 14 godina

Tautologija (retoricki, ponavljanje nekog stava ili tvrdnje besmisleno mnogo puta) vlada ovim sajtom. Pa dokle bre ta Marbelja? Ili to Anino"uzbudjenje"? Kad god neko nema neki valjan argument, u zavisnosti ciji je navijac, potegne jedno od ova dva. Tragikomicno...

I tako dalje

pre 14 godina

@Djoksa

Pa sta?
I Ana je na turniru u Linc-u u polufinalu pobedila Radwansku u finalu Zvonarevu.
Bez obzira na to Linc je mali turnir.

Ispravka

pre 14 godina

@Bobok

Najbolja srpska teniserka NE ZASMEJAVAJ ME
Najbolje rangirana srpska teniserka DA

Zaboravio si da dodas "svih vremena" sa jednim GS finalom i Marbellom.

djordje

pre 14 godina

Ove nedelje se igraju 2 turnira na WTA touru. pored ponte Vedre igra se i turnir u Marbelji, na sljaci. na tom turniru Jelena Jakovic je trijumfovala prosle godine. ali ove godine tamo nece igrati

To nisam ja, to je moja šauma

pre 14 godina

@Vanja
Jankovic - Sharapova 1:5
Ona predaja Sharapove u Rimu uopste ne ulazi u statistiku njihovih medjusobnih meceva jer Ruskinja uopste nije izasla na teren. To ti se zove w/o. ;)