Ponedeljak, 22.03.2010.

09:00

Novak i dalje drugi, skok "Ljube"

Novak Đoković drugi, prema očekivanju ogroman skok Ivana Ljubičića, nadal i Mari ponovo zamenili mesta...

Izvor: B92

Novak i dalje drugi, skok "Ljube" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

43 Komentari

Sortiraj po:

borg

pre 14 godina

neznam odakle taj optimizam za wimbledon,pa djokovic je daleko bolji na sljaci,a federer toliko dobar na travi,tako da je novak naravno u s´tanju da pobedi federera,kada ovaj ima los dan,a novak igra perfekno.ali je to ipak nerealno,i neznam sta martin ima sa tim,pa to je rodjeni gubitnik,veciti finalista.novaka treba da savjetuje federer,sampras,becker ili edberg.ali nazalost novakova igra newma nikake slicnosti sa ovom gospodom.a za ovog sto se prestavlja kao ja rekao bih sledece:delimicno imas pravo za nadala,ali ne i za federera,pises da je nole prosle godine na w i rg prosao dalje bilo bi...pa bio je u polufinalu us opena,i tamo je federer pobijedio,i nevidim kako da je novak bolji odd njega na sljaci,o travi da ne pricam.i citao sam tvoje ranije komentare,stalno si kimentarisao da ce federer ubrzo izgubiti i slicne stvari,ali on osvoji sve,i da se nije poigravao sa nadalom na ao i del potrom na us openu,imao bi sad GS.federer je maradona a razni djokovici,nadali,murreyi ipak samo lamperti,mathhäusi tj.radnici.poz

boombar

pre 14 godina

@ KOŽURICA
Ako mi moderator objavi komentar ja se svima izvinjavam na izrazu ali ti čoveče baljezgaš.
Evo da ne idemo dalje Ivanišević je postao broj 2 04.07.1994. sa 22G i 11M i osvojenih 11 turnira od čega 1 masters. Novak je postigao to isto sa 22G i 8M te osvojenih 16 turnira od toga 1 GS i 5 mastersa.
Tvoja mržnja i ljubomora prema Novaku su odraz ili preterane nezrelosti i si slučaj za psihijatra.
Idemo dalje.

micke

pre 14 godina

Gledo sam Đokovica ove godine
i blago rečeno ne igra dobro.
Na AO nije imao teške protivnike do Tsonge, taj meč je dobro počeo, ali i imao tegobe i taj meč je praktično predao. U Rotemdamu nije dobro igrao u Dubai takodje, sećam se meča protiv Bagdatis prava antipropaganda tenisa, pimplovanje do dok neko ne pogeši. U Beogradu protiv Querray-a proečan, protiv Isner-a loš, zna se da amerikanci nisu ništa naročito
na šljaci. Sa takvom igrom će
teško do finala RG. Na Inijana Welsu je baš loše odigrao. Sto se tiče drugog
mesta problem je sto ni drugi
nisu ništa bolji. U suštini ove godine gledamo loš tenis.
Zato je Ljubočić osvoijo IW jer su i Federer, Đoković, Muray, pa Nadal nisu odigrali na svome nivou. Što se tiče druge pozicije Đoković će verovatno ostati drugi negde do kraja godine kada brani veliki broj poena(Paris,Basel,
Being). Ako Nadal odigra dobro
sezonu na šljaci i Wimbldon-u može da zapreti Đokovic-u.

Goran

pre 14 godina

@ branko,

potpisujem, samo bih dodao: Ljubicic igra verovatno najlepsi tenis za gledanje, svaki udarac se lepo vidi, od pripreme do zavrsetka. Komotno bi mogao bilo koji njegov udarac da se pokazuje u skolama tenisa, pa i vec formiranim igracima, sto da ne.

KOŽETA

pre 14 godina

Novak Đoković je najslabiji broj 2 u povijesti tenisa.Srećom, to će se brzo promjeniti jer da Roland Garrosa brani mnošto bodova pa će "sletjeti" na 5-6 poziciju gdje mu je realno i mjesto.

terza

pre 14 godina

a zasto ljuba pod nadvodnicima? od kada se na srpskom nadimci stavljaju pod navodnike? ispada da taj igrac nije ljubicic, nego neki koji se tako predstavlja.

WoodyWoodpecker

pre 14 godina

Djokovicev trenutni problem je schedule management. Prosle godine je bio igrac sa najvise odigranih meceva (i najvise pobeda) na ATP. I naravno da ga je umor zaticao u najvaznijim momentinam na najvaznijin turnirima.

Prosle godine je igrao 2 250 turnira pre AO, zatim AO, pa Marselj, pa Dubai, pa Indian Wells/Miami, pa Monte Carlo, Rome, Beograd, Madrid, pa Roland Garros, pa Halle i Winbledon. A u tom istom periodu su ugurana i dva kola Davis kupa. Sto je mnogo, mngogo je.

Mislio sam da ce ove godine biti pametniji i msanjiti broj turnira. Ali ne, samo je preskocio zagrevanje za AO, pa mu je schedule:
AO, Roterdam, Dubai, Indian Wells/Miami, Monte Carlo, Rome, Beograd, Madrid, Roland Garros, Halle/Quins, Wimbledon, i opet dva kola Davis kupa pride. Sto je previse, previse je.

Djokovic je broj 2 i ne treba da igra toliko turnira, jer se na manjim tirnirima istrosi (Dubai) i posle kiksna na vecim (Indian Wells). Ako mu treba primer, moze lepo da vidi od cika Federera, koji je tu temu apsolvirao do savrsenstva (http://www.rogerfederer.com/en/rogers/schedule/index.cfm).
Nema Dubai, nema Roterdam, nema masters Monte Carlo.
Djokovic mora da izbaci jedan turnir na sljaci, ili Beograd ili Mote Carlo, zavisi sta mu je bitnije. Ja mu ne bi zamerio ako bi izbacio Beograd, jer je u pitanju njegov rating i njegova karijera.

alex

pre 14 godina

slušaj ovog..da čista sreća za ljubičića,a nijedan meč mu nije bio u neizvjesnosti da će izgubit,sve ih je doktorski na iskustvo riješio

MM

pre 14 godina

Nole drzi drugo mesto zbog rezultata iz prosle godine. Uvek treba da prodje ciklus od oko godinu dana da bi se videlo pravo stanje. Npr. Nadal je u drugoj polovini prosle godine igrao ocajno a ipak zavrsio godinu na drugom mestu zbog rezultata iz prve polovine godine. E ove godine se ti rezulati brisu, pa evo Nadala na cetvtoj poziciji a tek idu turniri na sljaci gde brani krs poena.
Slicno vazi i za Novaka. U periodu do RG, Nole brani dosta poena (prakticno sve sama finala). Tako da ce se tek u maju videti pravo stanje na listi.

knez011

pre 14 godina

Iako sam uvek za Srbiju, mogu samo da kazem bravo Ljubo jer je verovao u sebe i agresivno pravio sopstvene sanse. Bas kao i Jelena. Niko se nije nadao, igrali su agresivno, nisu nista imali da izgube. Nasuprot njima, Djoka igra za ATP poene - znao je da treba da ostvari cetvrtfinale da ostane drugi i toliko je i odradio.

realno

pre 14 godina

@makelela
Nije rezultat 15:8, vec 13:7 za Nadala
Od tih 20 meceva cak 11 su igrali na sljaci i rezultat je 9:2 za Nadala.
Na betonu je 3:3 i na travi 2:1 za Federera.
Mozda Nadal jos uvek moze da dobije Federera neki put na sljaci, ali na betonu ili travi mu vise ne moze ni set uzeti. Kakav Nadal i beton. Pobedio 2 puta na srecu, pa ti odmah mislis da moze svaki put. Veruj mi kada sledeci put budu igrali na betonu, Federer ce ga tako razbucati da ce to biti bruka. Ne umisljaj da Nadal zna igrati na betonu. Ne zna i nikada nije ni znao, a sve su sanse da i na sljaci vise ne bude tako dobar. Bojim se da ce taj Nadal do jesini ispasti iz prvih 10, a onda ce o nekom susretu sa Federerom ili Djokovicem moci samo da sanja. U stvari molice boga da ne nailzai na njih u cetvrtfinalu ili polufinalu, jer ce mu to biti jedini nacin da se provuce neko kolo i skupi neki bod.
Zar ne primecujes da on tone sve dublje i dublje. Pre samo 8 meseci on je bio prvi, a sada je vec 4. Za 5-6 meseci ce ispasti iz prvih 10 i moraces da uzmisa lupu da ga nadjes na listi.

ja

pre 14 godina

1400 bodova prednosti u odnosu na treceg i cetvrtog je sasvim lepa prednost.
U Majamiju Marej brani 1000 bodova, a Djokovic 600.
Dakle i tu je u prednosti nad Marejem.
Na naredna 2 mastersa na sljaci Nole takodje brani 2 finala, medjutim na sljaci Djokovic i zatvorenih ociju stize bar do polufinala.
Mislim da se uopste ne bi trebao preterano forsirati na novom i narednim mastersima. Novak je u idealnoj poziciji. Niti moze da zaradi mnogo bodova niti da izgubi.
U najgorem slucaju moze izgubiti 1000 bodova, u najboljem dobiti 1000 bodova na ta 3 mastersa.
Mislim da Djokovic treba da se usredsredi na predstojeca 2 gren slema gde je u pitanju mnogo veci broj bodova, jer na ta 2 gren slema ima priliku da zaradi preko 3500 bodova.
S obzirom kako igra na sljaci na RG bi jednostavno morao da stigne u finale , sem ako ne naleti na Nadala u polufinalu ili nedaj boze u cetvrtfinalu. Ako Nadal pre RG bude na petom mestu sto je sasvim moguce onda nije iskljucena ni mogucnost da vec cetvrtfinale igra sa Novakom ili Rodzerom.
A Wimbldon je u stvari idealna prilika za Novaka da napokon dodje na prvo mesto. Djokovic do sada nije pokazo ni 10% svojih mogucnosti na travi. Mislim da je Tod Martin u Novakovom stabu samo iz tog razloga, da mu pomogne da osvoji Wimbldon, a ove godine su sanse za tako nesto vece nego ikada.
Zapamtite ove moje reci, a za 3 meseca cete videti da sam opet bio u pravu.

ja

pre 14 godina

@samo da kazem
Bolje da nisi nista rekao jer se vidi da nemas pojma. Ove liste koje gledas se ne prave za jedan ili dva meseca, vec za period od 12 meseci. A u tom periodu Djokovic je osvojio 5 titula i odigrao jos 5 finala. Od tih finala 4 su bila na mastersima, od titula jedna na mastersima.
Za tih godinu dana je imao 3 poraza od Nadala na sljaci i 3 pobede protiv Nadala na betonu. Imao je i 3 pobede protiv Federera uz 2 poraza.
Protiv Mareja igrao samo jedan mec i izgubio. Protiv Del Potra jedan mec i pobedio.
Da ne pominjem koliko je puta pobedjivao Simona, Verdaska, Cilica ili Ljubicica.
Pa koga to jos i koliko puta treba da pobedi da bi ti bio zadovoljan?
Da je samo malo bolje odigrao na RG i Wimbldonu i da nije onom drvoseci poklonio 3 meca, vec sada bi Djokovic potpuno zasluzeno bio na prvom mestu. Nazalost stigao ga je umor u najvaznijim trenucima. Ove godine sigurno nece ponoviti istu gresku i samo je pitanje trenutka kada ce postati prvi.

Djoksa

pre 14 godina

Izasao je zreb za Majami:Nole u 2kolu igra sa pobednikom meca O.Rohus-Gaske,3kolo Beluci-Krajinovic ili Blejk,4kolo Monfis,Kveri,cetvrtf.Rodik,Ljubicic,poluf.Nadal,Conga.Srecno!

stjef

pre 14 godina

Nije srecaako je pobjedio zaredom doku, nadala, monaca ina kraju roddicka. Mozda je imao malo srece u nekom mecu, ali u svimsiguno nije.

Ljubo je zadnjih par godina bio poprilicno zauzet, zaradio je do tada dosta love, zapostavio tenis, sad kad je napravio familiju moze se u ovim dobrim godinama jos poigravati sa nekim velikanima

makelela

pre 14 godina

hahahha, koje gluposti pricate o nadalu. beton i amerika nisu njegova podloga niti ce ikada biti, ali kad se vrati u formu spasavaj se ko moze. pa cika nadal ima protiv federera medjusobni skor 15-8, onda mozete mislit kakva je tek taraba federer kad ga ovaj melje.
nidje veze

KIO-B.L.

pre 14 godina

Čista sreća za Ljubičića Taj će odigati još koji turnir i to je to.Zasigurno više neće osvojiti ništa. To je isto kao što je i Kanjas kratko bljesnuo i onda ga više nigdje nema.ČISTA SREĆA.

sasa jokic

pre 14 godina

Rasplet kakav je novak samo mogao da pozeli. Rodzer, Nadal i Marej izgubili vise poean od njega, On sledece godine brani 1/4 finala, sto ce mu sa pozicije no.1 biti mnogolakse. Neko rece da Nole dobija zahvaljujuci povredama?! E pa nece moci, broj dva je zato sto je odigrao najvise meceva u 2009 godini ubedljivo, i zato sto su Nadal i Marej ocajni u zadnje vreme. Sto se NAdala tice, njegovo vreme je na zalost proslo, i pored relatino dobre forme, njegovi udarci nisu ni bleda senka nadala iz 2008/2009. marej je takodje drasticno pao u formi, ali sa mnogomanje razloga od Noleta, koji je imao gomilu finala i polufinala prosle godine,uz nekoliko osvojenih turnira, tako da je zasluzeno br.2. da nije nesrecno izgubio u madridu od Nadala posle tri mec lopte(ne zaboravite, tri mec lopte) sto ga je dugo posle opterecivlo, verovatno bi vec danas bio br.1, alipolakobice prilike ove godine.....

borg

pre 14 godina

pokojoj onovi to djokovic nije zasluzio to drugo mjesto,kako pise ovaj sto se prestavlja kao samo da kazem?i dalje kaze on nije pobijedio ozbiljnog tenisera.to nije tacno jer je baghdatis sasvim dobar,pobijedio je feda,a i nadal nije ove godine napravio nista.na ao bio razbijen od murreya,e nemoze vise na snagu,treba malo rafinese za vise ciljeve.novak dobar ali i nista vise od toga,miljama zaostaje za federerom,videcemo dali ce se popraviti,ali nazalost cini mi se da je njegova igra slicnija nadalu,a ne federeru.ipak novak jedini ozbiljni konk.federeru za prvomjesto,ali samo do jeseni,jer djokovic tada brani mnooogo poena,a federer skoro nista.ako nebude nekim neocekivanih problema federer ce biti na kraju godine prvi.novakova sansa je od sada pa do wimbledona pod uslovom da radikalno poboljsa igru,inace nista od broja jedan.poz

crni_zg

pre 14 godina

Bekhend jednom rukom neprocjenjivo !!!!Nije se rodio hađija jaci trenutno!!!Ljubo majstore kad si bio na ozlijedjen otpisali te sad si pokazao konjima gumenim kako se udara!!!
Naklon i postovanje za igru i ponasanje na terenu!!!!!

opet crni zg

pre 14 godina

Jelena zimonjic ljubo djoka i ostali indian wels eeeee jugo jugo moja tugo bila bi prvak svijeta u prvih 10 sportova nema tu boga "!
POZ IZ ZG

Ines

pre 14 godina

Ljubicicu sve cestitke i od mene! :-) Naravno, kulturan fin, lepo vaspitan. Bez namere da budem negativna i da podcenim Ljubicicevu kulturu, davnih dana, dok se nije ozenio je on bio najveci i najvulgarniji psovac na ATP-eu. Od kada se Aida pojavila u njegovom zivotu sve se na tom planu izmenilo. Ovo samo radi objektivnosti i bez zlih namera.

Uros

pre 14 godina

ljubicic trenutno igra bolji tenis od pola njih iz top10 navijam za to da sklizne sa liste mrtvi del potro,,dosta mi je tog stekanja u vrhu.

Ištvan iz Subotice

pre 14 godina

I Troicki, i Tipsarević bi Noletu predali svoje bodove sigurno, da pređe Federera, kada bi mogli, kao što bi i ja dao jednu ruku, da se može preračunati u iste :-)
Mnogi su tu veći znalci tenisa od mene, koji su objašnjavali, zbog kojih razloga neće doći do toga. Možda je moja sreća, što sam samo navijač i optimista, koji se nada, da će se za te bodove Novak sam moći izboriti...

Blazha

pre 14 godina

Novak igra mozda i najlosiji tenis odkad je u prvih 100 a drzi vrlo uverljivo drugo mesto. U tome je njegova velicina! A Ljubi svaka cast za prvu veliku titulu u karijeri. Posle vise gustih, cak i nezasluzenih poraza u finalima mastersa pre par godina pravda je zadovoljena jer bi bila nepravda da jedan takav teniser nema masters!

samo da kazem

pre 14 godina

A cime je Novak zasluzio to 2.mesto?Osvajanjem mozda nekog turnira vece kategorije?Nekim podvigom,senzacijom?Jok,on vec dugo ne moze da pobedi ozbiljnijeg tenisera,a na sta izgleda na terenu je posebna prica,zesca bruka!Dakle,na 2.poziciju je dosao,a sada je odrzava samo i iskljucivo tudjom nesrecom tj povredom(tako jedino i moze)!Kako bi bilo da nesto i ucini za sebe,pa da se hvali dobrom pozicijom(koju ne zasluzuje)umesto da se vuce i ceka da drugi odradi posao mesto njega!

suki

pre 14 godina

sve sto treba, osim forme. a bez forme se ne moze nista

svaka cast Ljubi, ali i ovakvog polovnog Noleta je jedva dobio. to vise govori koliko je Nole u banani trenutno. Nema sanse da izdrzi nadolazeci tempo kad se u par mjeseci igra hrpa velikih turnira gdje brani dosta bodova. Jos ce morati igrati i Beograd i torsiti snagu na malo bodova.

Znam da je nemoguce, ali p ametniju bi mu bilo da preskoci Miami, malo se odmori i povrati servis treninzima i zatim odere na zemljanoj podlozi. Nadal vise nije sto je nekad bio, poklonio mec Ljubicicu nevjrojatnim greskama i sto je jos gore za njega vidjelo se da ga je strah. Znaci ako Nole bude spreman nema ga tko zaustaviti na zemljanim podlogama.

Ovaku ce se u Miamiu opet muciti i igrati 3 seta sa raznoraznim Fihs-evima itd, doci eventualno do 1/4 finala ili 1/2 finala i tako u krug. Vidi mu se na licu da se malo zasitio...kako i ne bi, u zdanjih godinu dana igrao je skoro 50% vise meceva nego bilo tko drugi.

Ali lova, sponzori, ocekivanja javnosti...neka izmisli neku ozljedu i odmori prije nego mu se ista stvarno dogodi. Ako pogledamo top 5, cak i 6,7 Nole je jedini igrac koji nikad nije imao ozljedu odkad je na vrhu.

No 1 e

pre 14 godina

Da se kladimo da ce Ljubicic na jednom od sledeca dva turnira ili izgubiti u prvom/drugom kolu, ili ce biti povredjen. Sledi mu pad unazad 13 mesta uskoro. Vec vidjeno kod drugih tenisera koji sticajem okolnosti bljesnu na sekund. Samo veliki ostaju u vrhu dug vremenski period.

branko

pre 14 godina

После победе над Новаком написао сам да је Љубичић одличан играч и да би на овом турниру могао далеко догурати. Није то било никакво пророчанство него само веровање сопственим очима.Уз све што је рекла @Dragana ја ћу додати следеће:сем кад игра против Новака, Виктора и Јанка, увек навијам за Љубичића. А кад једном оконча каријеру, могао би отворити докторске студије из предмета `једноручни бекхенд` јер то само Федерер (можда) ради боље од њега.

Opusteno

pre 14 godina

Nole, branis brdo bodova iz finala proslogodisnjeg Majamija. Imas sve sto ti treba za proboj na mesto svetskog no#1, samo izdrzi pritisak!

Blazha

pre 14 godina

Novak igra mozda i najlosiji tenis odkad je u prvih 100 a drzi vrlo uverljivo drugo mesto. U tome je njegova velicina! A Ljubi svaka cast za prvu veliku titulu u karijeri. Posle vise gustih, cak i nezasluzenih poraza u finalima mastersa pre par godina pravda je zadovoljena jer bi bila nepravda da jedan takav teniser nema masters!

Predo

pre 14 godina

"Dobro smo se udali, kako smo se nadali". Rasplet ovog Indian Velsa i nije ispao tako los, kako je izgledalo na pocetku. Toliko iznenadjenja da se je ne mogu sjetiti slicnog turnira ove kategorije, a odgledao sam ih mnogo. Ko bi pomislio sta ce se sve izdesavati nakon sto je Ljubicic poslao Noleta na "treniranje" i da ce Novak povecati svoju prednost ispred Mareja i Nadala. Ovakav rasplet mu je omogucio da ce gotovo sigurno docekati Rolan Garos na drugoj poziciji. Samo, sada je red da i Novak sam nesto uradi za sebe. Ne moze se zivjeti od tudje nesrece. Lijepo je i sto su Troicki I Tipsarevic zadrzali svoje pozicije i mogucnost da i dalje budu nosioci na velikim turnirima.

Djoksa

pre 14 godina

Ovaj IW je Nole morao osvojiti,no izgleda da je umor a ja bih rekao i prezasicenost tenisom uzela danak.Ove nedelje pocinje Majami gde Nole brani finale,a ako uspe u tome i Mari ne odbrani titulu,2 pozicija je sigurna do RG a vrlo verovatno i do Wimbldona.

dzericak

pre 14 godina

Obzirom na to koliko nas ima mislim da mozemo da budemo zadovoljni sto imamo cak trojicu u prvih 40 na svetu. Mnogi mnogoljudniji narodi nam nisu ni blizu u ovom trenutku...

Opusteno

pre 14 godina

Nole, branis brdo bodova iz finala proslogodisnjeg Majamija. Imas sve sto ti treba za proboj na mesto svetskog no#1, samo izdrzi pritisak!

dzericak

pre 14 godina

Obzirom na to koliko nas ima mislim da mozemo da budemo zadovoljni sto imamo cak trojicu u prvih 40 na svetu. Mnogi mnogoljudniji narodi nam nisu ni blizu u ovom trenutku...

branko

pre 14 godina

После победе над Новаком написао сам да је Љубичић одличан играч и да би на овом турниру могао далеко догурати. Није то било никакво пророчанство него само веровање сопственим очима.Уз све што је рекла @Dragana ја ћу додати следеће:сем кад игра против Новака, Виктора и Јанка, увек навијам за Љубичића. А кад једном оконча каријеру, могао би отворити докторске студије из предмета `једноручни бекхенд` јер то само Федерер (можда) ради боље од њега.

Blazha

pre 14 godina

Novak igra mozda i najlosiji tenis odkad je u prvih 100 a drzi vrlo uverljivo drugo mesto. U tome je njegova velicina! A Ljubi svaka cast za prvu veliku titulu u karijeri. Posle vise gustih, cak i nezasluzenih poraza u finalima mastersa pre par godina pravda je zadovoljena jer bi bila nepravda da jedan takav teniser nema masters!

Blazha

pre 14 godina

Novak igra mozda i najlosiji tenis odkad je u prvih 100 a drzi vrlo uverljivo drugo mesto. U tome je njegova velicina! A Ljubi svaka cast za prvu veliku titulu u karijeri. Posle vise gustih, cak i nezasluzenih poraza u finalima mastersa pre par godina pravda je zadovoljena jer bi bila nepravda da jedan takav teniser nema masters!

Djoksa

pre 14 godina

Ovaj IW je Nole morao osvojiti,no izgleda da je umor a ja bih rekao i prezasicenost tenisom uzela danak.Ove nedelje pocinje Majami gde Nole brani finale,a ako uspe u tome i Mari ne odbrani titulu,2 pozicija je sigurna do RG a vrlo verovatno i do Wimbldona.

Predo

pre 14 godina

"Dobro smo se udali, kako smo se nadali". Rasplet ovog Indian Velsa i nije ispao tako los, kako je izgledalo na pocetku. Toliko iznenadjenja da se je ne mogu sjetiti slicnog turnira ove kategorije, a odgledao sam ih mnogo. Ko bi pomislio sta ce se sve izdesavati nakon sto je Ljubicic poslao Noleta na "treniranje" i da ce Novak povecati svoju prednost ispred Mareja i Nadala. Ovakav rasplet mu je omogucio da ce gotovo sigurno docekati Rolan Garos na drugoj poziciji. Samo, sada je red da i Novak sam nesto uradi za sebe. Ne moze se zivjeti od tudje nesrece. Lijepo je i sto su Troicki I Tipsarevic zadrzali svoje pozicije i mogucnost da i dalje budu nosioci na velikim turnirima.

suki

pre 14 godina

sve sto treba, osim forme. a bez forme se ne moze nista

svaka cast Ljubi, ali i ovakvog polovnog Noleta je jedva dobio. to vise govori koliko je Nole u banani trenutno. Nema sanse da izdrzi nadolazeci tempo kad se u par mjeseci igra hrpa velikih turnira gdje brani dosta bodova. Jos ce morati igrati i Beograd i torsiti snagu na malo bodova.

Znam da je nemoguce, ali p ametniju bi mu bilo da preskoci Miami, malo se odmori i povrati servis treninzima i zatim odere na zemljanoj podlozi. Nadal vise nije sto je nekad bio, poklonio mec Ljubicicu nevjrojatnim greskama i sto je jos gore za njega vidjelo se da ga je strah. Znaci ako Nole bude spreman nema ga tko zaustaviti na zemljanim podlogama.

Ovaku ce se u Miamiu opet muciti i igrati 3 seta sa raznoraznim Fihs-evima itd, doci eventualno do 1/4 finala ili 1/2 finala i tako u krug. Vidi mu se na licu da se malo zasitio...kako i ne bi, u zdanjih godinu dana igrao je skoro 50% vise meceva nego bilo tko drugi.

Ali lova, sponzori, ocekivanja javnosti...neka izmisli neku ozljedu i odmori prije nego mu se ista stvarno dogodi. Ako pogledamo top 5, cak i 6,7 Nole je jedini igrac koji nikad nije imao ozljedu odkad je na vrhu.

opet crni zg

pre 14 godina

Jelena zimonjic ljubo djoka i ostali indian wels eeeee jugo jugo moja tugo bila bi prvak svijeta u prvih 10 sportova nema tu boga "!
POZ IZ ZG

No 1 e

pre 14 godina

Da se kladimo da ce Ljubicic na jednom od sledeca dva turnira ili izgubiti u prvom/drugom kolu, ili ce biti povredjen. Sledi mu pad unazad 13 mesta uskoro. Vec vidjeno kod drugih tenisera koji sticajem okolnosti bljesnu na sekund. Samo veliki ostaju u vrhu dug vremenski period.

samo da kazem

pre 14 godina

A cime je Novak zasluzio to 2.mesto?Osvajanjem mozda nekog turnira vece kategorije?Nekim podvigom,senzacijom?Jok,on vec dugo ne moze da pobedi ozbiljnijeg tenisera,a na sta izgleda na terenu je posebna prica,zesca bruka!Dakle,na 2.poziciju je dosao,a sada je odrzava samo i iskljucivo tudjom nesrecom tj povredom(tako jedino i moze)!Kako bi bilo da nesto i ucini za sebe,pa da se hvali dobrom pozicijom(koju ne zasluzuje)umesto da se vuce i ceka da drugi odradi posao mesto njega!

sasa jokic

pre 14 godina

Rasplet kakav je novak samo mogao da pozeli. Rodzer, Nadal i Marej izgubili vise poean od njega, On sledece godine brani 1/4 finala, sto ce mu sa pozicije no.1 biti mnogolakse. Neko rece da Nole dobija zahvaljujuci povredama?! E pa nece moci, broj dva je zato sto je odigrao najvise meceva u 2009 godini ubedljivo, i zato sto su Nadal i Marej ocajni u zadnje vreme. Sto se NAdala tice, njegovo vreme je na zalost proslo, i pored relatino dobre forme, njegovi udarci nisu ni bleda senka nadala iz 2008/2009. marej je takodje drasticno pao u formi, ali sa mnogomanje razloga od Noleta, koji je imao gomilu finala i polufinala prosle godine,uz nekoliko osvojenih turnira, tako da je zasluzeno br.2. da nije nesrecno izgubio u madridu od Nadala posle tri mec lopte(ne zaboravite, tri mec lopte) sto ga je dugo posle opterecivlo, verovatno bi vec danas bio br.1, alipolakobice prilike ove godine.....

Ines

pre 14 godina

Ljubicicu sve cestitke i od mene! :-) Naravno, kulturan fin, lepo vaspitan. Bez namere da budem negativna i da podcenim Ljubicicevu kulturu, davnih dana, dok se nije ozenio je on bio najveci i najvulgarniji psovac na ATP-eu. Od kada se Aida pojavila u njegovom zivotu sve se na tom planu izmenilo. Ovo samo radi objektivnosti i bez zlih namera.

ja

pre 14 godina

@samo da kazem
Bolje da nisi nista rekao jer se vidi da nemas pojma. Ove liste koje gledas se ne prave za jedan ili dva meseca, vec za period od 12 meseci. A u tom periodu Djokovic je osvojio 5 titula i odigrao jos 5 finala. Od tih finala 4 su bila na mastersima, od titula jedna na mastersima.
Za tih godinu dana je imao 3 poraza od Nadala na sljaci i 3 pobede protiv Nadala na betonu. Imao je i 3 pobede protiv Federera uz 2 poraza.
Protiv Mareja igrao samo jedan mec i izgubio. Protiv Del Potra jedan mec i pobedio.
Da ne pominjem koliko je puta pobedjivao Simona, Verdaska, Cilica ili Ljubicica.
Pa koga to jos i koliko puta treba da pobedi da bi ti bio zadovoljan?
Da je samo malo bolje odigrao na RG i Wimbldonu i da nije onom drvoseci poklonio 3 meca, vec sada bi Djokovic potpuno zasluzeno bio na prvom mestu. Nazalost stigao ga je umor u najvaznijim trenucima. Ove godine sigurno nece ponoviti istu gresku i samo je pitanje trenutka kada ce postati prvi.

Uros

pre 14 godina

ljubicic trenutno igra bolji tenis od pola njih iz top10 navijam za to da sklizne sa liste mrtvi del potro,,dosta mi je tog stekanja u vrhu.

stjef

pre 14 godina

Nije srecaako je pobjedio zaredom doku, nadala, monaca ina kraju roddicka. Mozda je imao malo srece u nekom mecu, ali u svimsiguno nije.

Ljubo je zadnjih par godina bio poprilicno zauzet, zaradio je do tada dosta love, zapostavio tenis, sad kad je napravio familiju moze se u ovim dobrim godinama jos poigravati sa nekim velikanima

crni_zg

pre 14 godina

Bekhend jednom rukom neprocjenjivo !!!!Nije se rodio hađija jaci trenutno!!!Ljubo majstore kad si bio na ozlijedjen otpisali te sad si pokazao konjima gumenim kako se udara!!!
Naklon i postovanje za igru i ponasanje na terenu!!!!!

makelela

pre 14 godina

hahahha, koje gluposti pricate o nadalu. beton i amerika nisu njegova podloga niti ce ikada biti, ali kad se vrati u formu spasavaj se ko moze. pa cika nadal ima protiv federera medjusobni skor 15-8, onda mozete mislit kakva je tek taraba federer kad ga ovaj melje.
nidje veze

Ištvan iz Subotice

pre 14 godina

I Troicki, i Tipsarević bi Noletu predali svoje bodove sigurno, da pređe Federera, kada bi mogli, kao što bi i ja dao jednu ruku, da se može preračunati u iste :-)
Mnogi su tu veći znalci tenisa od mene, koji su objašnjavali, zbog kojih razloga neće doći do toga. Možda je moja sreća, što sam samo navijač i optimista, koji se nada, da će se za te bodove Novak sam moći izboriti...

Djoksa

pre 14 godina

Izasao je zreb za Majami:Nole u 2kolu igra sa pobednikom meca O.Rohus-Gaske,3kolo Beluci-Krajinovic ili Blejk,4kolo Monfis,Kveri,cetvrtf.Rodik,Ljubicic,poluf.Nadal,Conga.Srecno!

borg

pre 14 godina

pokojoj onovi to djokovic nije zasluzio to drugo mjesto,kako pise ovaj sto se prestavlja kao samo da kazem?i dalje kaze on nije pobijedio ozbiljnog tenisera.to nije tacno jer je baghdatis sasvim dobar,pobijedio je feda,a i nadal nije ove godine napravio nista.na ao bio razbijen od murreya,e nemoze vise na snagu,treba malo rafinese za vise ciljeve.novak dobar ali i nista vise od toga,miljama zaostaje za federerom,videcemo dali ce se popraviti,ali nazalost cini mi se da je njegova igra slicnija nadalu,a ne federeru.ipak novak jedini ozbiljni konk.federeru za prvomjesto,ali samo do jeseni,jer djokovic tada brani mnooogo poena,a federer skoro nista.ako nebude nekim neocekivanih problema federer ce biti na kraju godine prvi.novakova sansa je od sada pa do wimbledona pod uslovom da radikalno poboljsa igru,inace nista od broja jedan.poz

ja

pre 14 godina

1400 bodova prednosti u odnosu na treceg i cetvrtog je sasvim lepa prednost.
U Majamiju Marej brani 1000 bodova, a Djokovic 600.
Dakle i tu je u prednosti nad Marejem.
Na naredna 2 mastersa na sljaci Nole takodje brani 2 finala, medjutim na sljaci Djokovic i zatvorenih ociju stize bar do polufinala.
Mislim da se uopste ne bi trebao preterano forsirati na novom i narednim mastersima. Novak je u idealnoj poziciji. Niti moze da zaradi mnogo bodova niti da izgubi.
U najgorem slucaju moze izgubiti 1000 bodova, u najboljem dobiti 1000 bodova na ta 3 mastersa.
Mislim da Djokovic treba da se usredsredi na predstojeca 2 gren slema gde je u pitanju mnogo veci broj bodova, jer na ta 2 gren slema ima priliku da zaradi preko 3500 bodova.
S obzirom kako igra na sljaci na RG bi jednostavno morao da stigne u finale , sem ako ne naleti na Nadala u polufinalu ili nedaj boze u cetvrtfinalu. Ako Nadal pre RG bude na petom mestu sto je sasvim moguce onda nije iskljucena ni mogucnost da vec cetvrtfinale igra sa Novakom ili Rodzerom.
A Wimbldon je u stvari idealna prilika za Novaka da napokon dodje na prvo mesto. Djokovic do sada nije pokazo ni 10% svojih mogucnosti na travi. Mislim da je Tod Martin u Novakovom stabu samo iz tog razloga, da mu pomogne da osvoji Wimbldon, a ove godine su sanse za tako nesto vece nego ikada.
Zapamtite ove moje reci, a za 3 meseca cete videti da sam opet bio u pravu.

WoodyWoodpecker

pre 14 godina

Djokovicev trenutni problem je schedule management. Prosle godine je bio igrac sa najvise odigranih meceva (i najvise pobeda) na ATP. I naravno da ga je umor zaticao u najvaznijim momentinam na najvaznijin turnirima.

Prosle godine je igrao 2 250 turnira pre AO, zatim AO, pa Marselj, pa Dubai, pa Indian Wells/Miami, pa Monte Carlo, Rome, Beograd, Madrid, pa Roland Garros, pa Halle i Winbledon. A u tom istom periodu su ugurana i dva kola Davis kupa. Sto je mnogo, mngogo je.

Mislio sam da ce ove godine biti pametniji i msanjiti broj turnira. Ali ne, samo je preskocio zagrevanje za AO, pa mu je schedule:
AO, Roterdam, Dubai, Indian Wells/Miami, Monte Carlo, Rome, Beograd, Madrid, Roland Garros, Halle/Quins, Wimbledon, i opet dva kola Davis kupa pride. Sto je previse, previse je.

Djokovic je broj 2 i ne treba da igra toliko turnira, jer se na manjim tirnirima istrosi (Dubai) i posle kiksna na vecim (Indian Wells). Ako mu treba primer, moze lepo da vidi od cika Federera, koji je tu temu apsolvirao do savrsenstva (http://www.rogerfederer.com/en/rogers/schedule/index.cfm).
Nema Dubai, nema Roterdam, nema masters Monte Carlo.
Djokovic mora da izbaci jedan turnir na sljaci, ili Beograd ili Mote Carlo, zavisi sta mu je bitnije. Ja mu ne bi zamerio ako bi izbacio Beograd, jer je u pitanju njegov rating i njegova karijera.

KOŽETA

pre 14 godina

Novak Đoković je najslabiji broj 2 u povijesti tenisa.Srećom, to će se brzo promjeniti jer da Roland Garrosa brani mnošto bodova pa će "sletjeti" na 5-6 poziciju gdje mu je realno i mjesto.

KIO-B.L.

pre 14 godina

Čista sreća za Ljubičića Taj će odigati još koji turnir i to je to.Zasigurno više neće osvojiti ništa. To je isto kao što je i Kanjas kratko bljesnuo i onda ga više nigdje nema.ČISTA SREĆA.

terza

pre 14 godina

a zasto ljuba pod nadvodnicima? od kada se na srpskom nadimci stavljaju pod navodnike? ispada da taj igrac nije ljubicic, nego neki koji se tako predstavlja.

boombar

pre 14 godina

@ KOŽURICA
Ako mi moderator objavi komentar ja se svima izvinjavam na izrazu ali ti čoveče baljezgaš.
Evo da ne idemo dalje Ivanišević je postao broj 2 04.07.1994. sa 22G i 11M i osvojenih 11 turnira od čega 1 masters. Novak je postigao to isto sa 22G i 8M te osvojenih 16 turnira od toga 1 GS i 5 mastersa.
Tvoja mržnja i ljubomora prema Novaku su odraz ili preterane nezrelosti i si slučaj za psihijatra.
Idemo dalje.

knez011

pre 14 godina

Iako sam uvek za Srbiju, mogu samo da kazem bravo Ljubo jer je verovao u sebe i agresivno pravio sopstvene sanse. Bas kao i Jelena. Niko se nije nadao, igrali su agresivno, nisu nista imali da izgube. Nasuprot njima, Djoka igra za ATP poene - znao je da treba da ostvari cetvrtfinale da ostane drugi i toliko je i odradio.

micke

pre 14 godina

Gledo sam Đokovica ove godine
i blago rečeno ne igra dobro.
Na AO nije imao teške protivnike do Tsonge, taj meč je dobro počeo, ali i imao tegobe i taj meč je praktično predao. U Rotemdamu nije dobro igrao u Dubai takodje, sećam se meča protiv Bagdatis prava antipropaganda tenisa, pimplovanje do dok neko ne pogeši. U Beogradu protiv Querray-a proečan, protiv Isner-a loš, zna se da amerikanci nisu ništa naročito
na šljaci. Sa takvom igrom će
teško do finala RG. Na Inijana Welsu je baš loše odigrao. Sto se tiče drugog
mesta problem je sto ni drugi
nisu ništa bolji. U suštini ove godine gledamo loš tenis.
Zato je Ljubočić osvoijo IW jer su i Federer, Đoković, Muray, pa Nadal nisu odigrali na svome nivou. Što se tiče druge pozicije Đoković će verovatno ostati drugi negde do kraja godine kada brani veliki broj poena(Paris,Basel,
Being). Ako Nadal odigra dobro
sezonu na šljaci i Wimbldon-u može da zapreti Đokovic-u.

alex

pre 14 godina

slušaj ovog..da čista sreća za ljubičića,a nijedan meč mu nije bio u neizvjesnosti da će izgubit,sve ih je doktorski na iskustvo riješio

realno

pre 14 godina

@makelela
Nije rezultat 15:8, vec 13:7 za Nadala
Od tih 20 meceva cak 11 su igrali na sljaci i rezultat je 9:2 za Nadala.
Na betonu je 3:3 i na travi 2:1 za Federera.
Mozda Nadal jos uvek moze da dobije Federera neki put na sljaci, ali na betonu ili travi mu vise ne moze ni set uzeti. Kakav Nadal i beton. Pobedio 2 puta na srecu, pa ti odmah mislis da moze svaki put. Veruj mi kada sledeci put budu igrali na betonu, Federer ce ga tako razbucati da ce to biti bruka. Ne umisljaj da Nadal zna igrati na betonu. Ne zna i nikada nije ni znao, a sve su sanse da i na sljaci vise ne bude tako dobar. Bojim se da ce taj Nadal do jesini ispasti iz prvih 10, a onda ce o nekom susretu sa Federerom ili Djokovicem moci samo da sanja. U stvari molice boga da ne nailzai na njih u cetvrtfinalu ili polufinalu, jer ce mu to biti jedini nacin da se provuce neko kolo i skupi neki bod.
Zar ne primecujes da on tone sve dublje i dublje. Pre samo 8 meseci on je bio prvi, a sada je vec 4. Za 5-6 meseci ce ispasti iz prvih 10 i moraces da uzmisa lupu da ga nadjes na listi.

MM

pre 14 godina

Nole drzi drugo mesto zbog rezultata iz prosle godine. Uvek treba da prodje ciklus od oko godinu dana da bi se videlo pravo stanje. Npr. Nadal je u drugoj polovini prosle godine igrao ocajno a ipak zavrsio godinu na drugom mestu zbog rezultata iz prve polovine godine. E ove godine se ti rezulati brisu, pa evo Nadala na cetvtoj poziciji a tek idu turniri na sljaci gde brani krs poena.
Slicno vazi i za Novaka. U periodu do RG, Nole brani dosta poena (prakticno sve sama finala). Tako da ce se tek u maju videti pravo stanje na listi.

Goran

pre 14 godina

@ branko,

potpisujem, samo bih dodao: Ljubicic igra verovatno najlepsi tenis za gledanje, svaki udarac se lepo vidi, od pripreme do zavrsetka. Komotno bi mogao bilo koji njegov udarac da se pokazuje u skolama tenisa, pa i vec formiranim igracima, sto da ne.

borg

pre 14 godina

neznam odakle taj optimizam za wimbledon,pa djokovic je daleko bolji na sljaci,a federer toliko dobar na travi,tako da je novak naravno u s´tanju da pobedi federera,kada ovaj ima los dan,a novak igra perfekno.ali je to ipak nerealno,i neznam sta martin ima sa tim,pa to je rodjeni gubitnik,veciti finalista.novaka treba da savjetuje federer,sampras,becker ili edberg.ali nazalost novakova igra newma nikake slicnosti sa ovom gospodom.a za ovog sto se prestavlja kao ja rekao bih sledece:delimicno imas pravo za nadala,ali ne i za federera,pises da je nole prosle godine na w i rg prosao dalje bilo bi...pa bio je u polufinalu us opena,i tamo je federer pobijedio,i nevidim kako da je novak bolji odd njega na sljaci,o travi da ne pricam.i citao sam tvoje ranije komentare,stalno si kimentarisao da ce federer ubrzo izgubiti i slicne stvari,ali on osvoji sve,i da se nije poigravao sa nadalom na ao i del potrom na us openu,imao bi sad GS.federer je maradona a razni djokovici,nadali,murreyi ipak samo lamperti,mathhäusi tj.radnici.poz

No 1 e

pre 14 godina

Da se kladimo da ce Ljubicic na jednom od sledeca dva turnira ili izgubiti u prvom/drugom kolu, ili ce biti povredjen. Sledi mu pad unazad 13 mesta uskoro. Vec vidjeno kod drugih tenisera koji sticajem okolnosti bljesnu na sekund. Samo veliki ostaju u vrhu dug vremenski period.

samo da kazem

pre 14 godina

A cime je Novak zasluzio to 2.mesto?Osvajanjem mozda nekog turnira vece kategorije?Nekim podvigom,senzacijom?Jok,on vec dugo ne moze da pobedi ozbiljnijeg tenisera,a na sta izgleda na terenu je posebna prica,zesca bruka!Dakle,na 2.poziciju je dosao,a sada je odrzava samo i iskljucivo tudjom nesrecom tj povredom(tako jedino i moze)!Kako bi bilo da nesto i ucini za sebe,pa da se hvali dobrom pozicijom(koju ne zasluzuje)umesto da se vuce i ceka da drugi odradi posao mesto njega!

suki

pre 14 godina

sve sto treba, osim forme. a bez forme se ne moze nista

svaka cast Ljubi, ali i ovakvog polovnog Noleta je jedva dobio. to vise govori koliko je Nole u banani trenutno. Nema sanse da izdrzi nadolazeci tempo kad se u par mjeseci igra hrpa velikih turnira gdje brani dosta bodova. Jos ce morati igrati i Beograd i torsiti snagu na malo bodova.

Znam da je nemoguce, ali p ametniju bi mu bilo da preskoci Miami, malo se odmori i povrati servis treninzima i zatim odere na zemljanoj podlozi. Nadal vise nije sto je nekad bio, poklonio mec Ljubicicu nevjrojatnim greskama i sto je jos gore za njega vidjelo se da ga je strah. Znaci ako Nole bude spreman nema ga tko zaustaviti na zemljanim podlogama.

Ovaku ce se u Miamiu opet muciti i igrati 3 seta sa raznoraznim Fihs-evima itd, doci eventualno do 1/4 finala ili 1/2 finala i tako u krug. Vidi mu se na licu da se malo zasitio...kako i ne bi, u zdanjih godinu dana igrao je skoro 50% vise meceva nego bilo tko drugi.

Ali lova, sponzori, ocekivanja javnosti...neka izmisli neku ozljedu i odmori prije nego mu se ista stvarno dogodi. Ako pogledamo top 5, cak i 6,7 Nole je jedini igrac koji nikad nije imao ozljedu odkad je na vrhu.

KIO-B.L.

pre 14 godina

Čista sreća za Ljubičića Taj će odigati još koji turnir i to je to.Zasigurno više neće osvojiti ništa. To je isto kao što je i Kanjas kratko bljesnuo i onda ga više nigdje nema.ČISTA SREĆA.

ja

pre 14 godina

1400 bodova prednosti u odnosu na treceg i cetvrtog je sasvim lepa prednost.
U Majamiju Marej brani 1000 bodova, a Djokovic 600.
Dakle i tu je u prednosti nad Marejem.
Na naredna 2 mastersa na sljaci Nole takodje brani 2 finala, medjutim na sljaci Djokovic i zatvorenih ociju stize bar do polufinala.
Mislim da se uopste ne bi trebao preterano forsirati na novom i narednim mastersima. Novak je u idealnoj poziciji. Niti moze da zaradi mnogo bodova niti da izgubi.
U najgorem slucaju moze izgubiti 1000 bodova, u najboljem dobiti 1000 bodova na ta 3 mastersa.
Mislim da Djokovic treba da se usredsredi na predstojeca 2 gren slema gde je u pitanju mnogo veci broj bodova, jer na ta 2 gren slema ima priliku da zaradi preko 3500 bodova.
S obzirom kako igra na sljaci na RG bi jednostavno morao da stigne u finale , sem ako ne naleti na Nadala u polufinalu ili nedaj boze u cetvrtfinalu. Ako Nadal pre RG bude na petom mestu sto je sasvim moguce onda nije iskljucena ni mogucnost da vec cetvrtfinale igra sa Novakom ili Rodzerom.
A Wimbldon je u stvari idealna prilika za Novaka da napokon dodje na prvo mesto. Djokovic do sada nije pokazo ni 10% svojih mogucnosti na travi. Mislim da je Tod Martin u Novakovom stabu samo iz tog razloga, da mu pomogne da osvoji Wimbldon, a ove godine su sanse za tako nesto vece nego ikada.
Zapamtite ove moje reci, a za 3 meseca cete videti da sam opet bio u pravu.

KOŽETA

pre 14 godina

Novak Đoković je najslabiji broj 2 u povijesti tenisa.Srećom, to će se brzo promjeniti jer da Roland Garrosa brani mnošto bodova pa će "sletjeti" na 5-6 poziciju gdje mu je realno i mjesto.

Uros

pre 14 godina

ljubicic trenutno igra bolji tenis od pola njih iz top10 navijam za to da sklizne sa liste mrtvi del potro,,dosta mi je tog stekanja u vrhu.

realno

pre 14 godina

@makelela
Nije rezultat 15:8, vec 13:7 za Nadala
Od tih 20 meceva cak 11 su igrali na sljaci i rezultat je 9:2 za Nadala.
Na betonu je 3:3 i na travi 2:1 za Federera.
Mozda Nadal jos uvek moze da dobije Federera neki put na sljaci, ali na betonu ili travi mu vise ne moze ni set uzeti. Kakav Nadal i beton. Pobedio 2 puta na srecu, pa ti odmah mislis da moze svaki put. Veruj mi kada sledeci put budu igrali na betonu, Federer ce ga tako razbucati da ce to biti bruka. Ne umisljaj da Nadal zna igrati na betonu. Ne zna i nikada nije ni znao, a sve su sanse da i na sljaci vise ne bude tako dobar. Bojim se da ce taj Nadal do jesini ispasti iz prvih 10, a onda ce o nekom susretu sa Federerom ili Djokovicem moci samo da sanja. U stvari molice boga da ne nailzai na njih u cetvrtfinalu ili polufinalu, jer ce mu to biti jedini nacin da se provuce neko kolo i skupi neki bod.
Zar ne primecujes da on tone sve dublje i dublje. Pre samo 8 meseci on je bio prvi, a sada je vec 4. Za 5-6 meseci ce ispasti iz prvih 10 i moraces da uzmisa lupu da ga nadjes na listi.

ja

pre 14 godina

@samo da kazem
Bolje da nisi nista rekao jer se vidi da nemas pojma. Ove liste koje gledas se ne prave za jedan ili dva meseca, vec za period od 12 meseci. A u tom periodu Djokovic je osvojio 5 titula i odigrao jos 5 finala. Od tih finala 4 su bila na mastersima, od titula jedna na mastersima.
Za tih godinu dana je imao 3 poraza od Nadala na sljaci i 3 pobede protiv Nadala na betonu. Imao je i 3 pobede protiv Federera uz 2 poraza.
Protiv Mareja igrao samo jedan mec i izgubio. Protiv Del Potra jedan mec i pobedio.
Da ne pominjem koliko je puta pobedjivao Simona, Verdaska, Cilica ili Ljubicica.
Pa koga to jos i koliko puta treba da pobedi da bi ti bio zadovoljan?
Da je samo malo bolje odigrao na RG i Wimbldonu i da nije onom drvoseci poklonio 3 meca, vec sada bi Djokovic potpuno zasluzeno bio na prvom mestu. Nazalost stigao ga je umor u najvaznijim trenucima. Ove godine sigurno nece ponoviti istu gresku i samo je pitanje trenutka kada ce postati prvi.

Opusteno

pre 14 godina

Nole, branis brdo bodova iz finala proslogodisnjeg Majamija. Imas sve sto ti treba za proboj na mesto svetskog no#1, samo izdrzi pritisak!

borg

pre 14 godina

pokojoj onovi to djokovic nije zasluzio to drugo mjesto,kako pise ovaj sto se prestavlja kao samo da kazem?i dalje kaze on nije pobijedio ozbiljnog tenisera.to nije tacno jer je baghdatis sasvim dobar,pobijedio je feda,a i nadal nije ove godine napravio nista.na ao bio razbijen od murreya,e nemoze vise na snagu,treba malo rafinese za vise ciljeve.novak dobar ali i nista vise od toga,miljama zaostaje za federerom,videcemo dali ce se popraviti,ali nazalost cini mi se da je njegova igra slicnija nadalu,a ne federeru.ipak novak jedini ozbiljni konk.federeru za prvomjesto,ali samo do jeseni,jer djokovic tada brani mnooogo poena,a federer skoro nista.ako nebude nekim neocekivanih problema federer ce biti na kraju godine prvi.novakova sansa je od sada pa do wimbledona pod uslovom da radikalno poboljsa igru,inace nista od broja jedan.poz

Djoksa

pre 14 godina

Ovaj IW je Nole morao osvojiti,no izgleda da je umor a ja bih rekao i prezasicenost tenisom uzela danak.Ove nedelje pocinje Majami gde Nole brani finale,a ako uspe u tome i Mari ne odbrani titulu,2 pozicija je sigurna do RG a vrlo verovatno i do Wimbldona.

crni_zg

pre 14 godina

Bekhend jednom rukom neprocjenjivo !!!!Nije se rodio hađija jaci trenutno!!!Ljubo majstore kad si bio na ozlijedjen otpisali te sad si pokazao konjima gumenim kako se udara!!!
Naklon i postovanje za igru i ponasanje na terenu!!!!!

branko

pre 14 godina

После победе над Новаком написао сам да је Љубичић одличан играч и да би на овом турниру могао далеко догурати. Није то било никакво пророчанство него само веровање сопственим очима.Уз све што је рекла @Dragana ја ћу додати следеће:сем кад игра против Новака, Виктора и Јанка, увек навијам за Љубичића. А кад једном оконча каријеру, могао би отворити докторске студије из предмета `једноручни бекхенд` јер то само Федерер (можда) ради боље од њега.

Ines

pre 14 godina

Ljubicicu sve cestitke i od mene! :-) Naravno, kulturan fin, lepo vaspitan. Bez namere da budem negativna i da podcenim Ljubicicevu kulturu, davnih dana, dok se nije ozenio je on bio najveci i najvulgarniji psovac na ATP-eu. Od kada se Aida pojavila u njegovom zivotu sve se na tom planu izmenilo. Ovo samo radi objektivnosti i bez zlih namera.

Blazha

pre 14 godina

Novak igra mozda i najlosiji tenis odkad je u prvih 100 a drzi vrlo uverljivo drugo mesto. U tome je njegova velicina! A Ljubi svaka cast za prvu veliku titulu u karijeri. Posle vise gustih, cak i nezasluzenih poraza u finalima mastersa pre par godina pravda je zadovoljena jer bi bila nepravda da jedan takav teniser nema masters!

Predo

pre 14 godina

"Dobro smo se udali, kako smo se nadali". Rasplet ovog Indian Velsa i nije ispao tako los, kako je izgledalo na pocetku. Toliko iznenadjenja da se je ne mogu sjetiti slicnog turnira ove kategorije, a odgledao sam ih mnogo. Ko bi pomislio sta ce se sve izdesavati nakon sto je Ljubicic poslao Noleta na "treniranje" i da ce Novak povecati svoju prednost ispred Mareja i Nadala. Ovakav rasplet mu je omogucio da ce gotovo sigurno docekati Rolan Garos na drugoj poziciji. Samo, sada je red da i Novak sam nesto uradi za sebe. Ne moze se zivjeti od tudje nesrece. Lijepo je i sto su Troicki I Tipsarevic zadrzali svoje pozicije i mogucnost da i dalje budu nosioci na velikim turnirima.

stjef

pre 14 godina

Nije srecaako je pobjedio zaredom doku, nadala, monaca ina kraju roddicka. Mozda je imao malo srece u nekom mecu, ali u svimsiguno nije.

Ljubo je zadnjih par godina bio poprilicno zauzet, zaradio je do tada dosta love, zapostavio tenis, sad kad je napravio familiju moze se u ovim dobrim godinama jos poigravati sa nekim velikanima

sasa jokic

pre 14 godina

Rasplet kakav je novak samo mogao da pozeli. Rodzer, Nadal i Marej izgubili vise poean od njega, On sledece godine brani 1/4 finala, sto ce mu sa pozicije no.1 biti mnogolakse. Neko rece da Nole dobija zahvaljujuci povredama?! E pa nece moci, broj dva je zato sto je odigrao najvise meceva u 2009 godini ubedljivo, i zato sto su Nadal i Marej ocajni u zadnje vreme. Sto se NAdala tice, njegovo vreme je na zalost proslo, i pored relatino dobre forme, njegovi udarci nisu ni bleda senka nadala iz 2008/2009. marej je takodje drasticno pao u formi, ali sa mnogomanje razloga od Noleta, koji je imao gomilu finala i polufinala prosle godine,uz nekoliko osvojenih turnira, tako da je zasluzeno br.2. da nije nesrecno izgubio u madridu od Nadala posle tri mec lopte(ne zaboravite, tri mec lopte) sto ga je dugo posle opterecivlo, verovatno bi vec danas bio br.1, alipolakobice prilike ove godine.....

makelela

pre 14 godina

hahahha, koje gluposti pricate o nadalu. beton i amerika nisu njegova podloga niti ce ikada biti, ali kad se vrati u formu spasavaj se ko moze. pa cika nadal ima protiv federera medjusobni skor 15-8, onda mozete mislit kakva je tek taraba federer kad ga ovaj melje.
nidje veze

opet crni zg

pre 14 godina

Jelena zimonjic ljubo djoka i ostali indian wels eeeee jugo jugo moja tugo bila bi prvak svijeta u prvih 10 sportova nema tu boga "!
POZ IZ ZG

boombar

pre 14 godina

@ KOŽURICA
Ako mi moderator objavi komentar ja se svima izvinjavam na izrazu ali ti čoveče baljezgaš.
Evo da ne idemo dalje Ivanišević je postao broj 2 04.07.1994. sa 22G i 11M i osvojenih 11 turnira od čega 1 masters. Novak je postigao to isto sa 22G i 8M te osvojenih 16 turnira od toga 1 GS i 5 mastersa.
Tvoja mržnja i ljubomora prema Novaku su odraz ili preterane nezrelosti i si slučaj za psihijatra.
Idemo dalje.

borg

pre 14 godina

neznam odakle taj optimizam za wimbledon,pa djokovic je daleko bolji na sljaci,a federer toliko dobar na travi,tako da je novak naravno u s´tanju da pobedi federera,kada ovaj ima los dan,a novak igra perfekno.ali je to ipak nerealno,i neznam sta martin ima sa tim,pa to je rodjeni gubitnik,veciti finalista.novaka treba da savjetuje federer,sampras,becker ili edberg.ali nazalost novakova igra newma nikake slicnosti sa ovom gospodom.a za ovog sto se prestavlja kao ja rekao bih sledece:delimicno imas pravo za nadala,ali ne i za federera,pises da je nole prosle godine na w i rg prosao dalje bilo bi...pa bio je u polufinalu us opena,i tamo je federer pobijedio,i nevidim kako da je novak bolji odd njega na sljaci,o travi da ne pricam.i citao sam tvoje ranije komentare,stalno si kimentarisao da ce federer ubrzo izgubiti i slicne stvari,ali on osvoji sve,i da se nije poigravao sa nadalom na ao i del potrom na us openu,imao bi sad GS.federer je maradona a razni djokovici,nadali,murreyi ipak samo lamperti,mathhäusi tj.radnici.poz

Blazha

pre 14 godina

Novak igra mozda i najlosiji tenis odkad je u prvih 100 a drzi vrlo uverljivo drugo mesto. U tome je njegova velicina! A Ljubi svaka cast za prvu veliku titulu u karijeri. Posle vise gustih, cak i nezasluzenih poraza u finalima mastersa pre par godina pravda je zadovoljena jer bi bila nepravda da jedan takav teniser nema masters!

dzericak

pre 14 godina

Obzirom na to koliko nas ima mislim da mozemo da budemo zadovoljni sto imamo cak trojicu u prvih 40 na svetu. Mnogi mnogoljudniji narodi nam nisu ni blizu u ovom trenutku...

Goran

pre 14 godina

@ branko,

potpisujem, samo bih dodao: Ljubicic igra verovatno najlepsi tenis za gledanje, svaki udarac se lepo vidi, od pripreme do zavrsetka. Komotno bi mogao bilo koji njegov udarac da se pokazuje u skolama tenisa, pa i vec formiranim igracima, sto da ne.

Ištvan iz Subotice

pre 14 godina

I Troicki, i Tipsarević bi Noletu predali svoje bodove sigurno, da pređe Federera, kada bi mogli, kao što bi i ja dao jednu ruku, da se može preračunati u iste :-)
Mnogi su tu veći znalci tenisa od mene, koji su objašnjavali, zbog kojih razloga neće doći do toga. Možda je moja sreća, što sam samo navijač i optimista, koji se nada, da će se za te bodove Novak sam moći izboriti...

alex

pre 14 godina

slušaj ovog..da čista sreća za ljubičića,a nijedan meč mu nije bio u neizvjesnosti da će izgubit,sve ih je doktorski na iskustvo riješio

WoodyWoodpecker

pre 14 godina

Djokovicev trenutni problem je schedule management. Prosle godine je bio igrac sa najvise odigranih meceva (i najvise pobeda) na ATP. I naravno da ga je umor zaticao u najvaznijim momentinam na najvaznijin turnirima.

Prosle godine je igrao 2 250 turnira pre AO, zatim AO, pa Marselj, pa Dubai, pa Indian Wells/Miami, pa Monte Carlo, Rome, Beograd, Madrid, pa Roland Garros, pa Halle i Winbledon. A u tom istom periodu su ugurana i dva kola Davis kupa. Sto je mnogo, mngogo je.

Mislio sam da ce ove godine biti pametniji i msanjiti broj turnira. Ali ne, samo je preskocio zagrevanje za AO, pa mu je schedule:
AO, Roterdam, Dubai, Indian Wells/Miami, Monte Carlo, Rome, Beograd, Madrid, Roland Garros, Halle/Quins, Wimbledon, i opet dva kola Davis kupa pride. Sto je previse, previse je.

Djokovic je broj 2 i ne treba da igra toliko turnira, jer se na manjim tirnirima istrosi (Dubai) i posle kiksna na vecim (Indian Wells). Ako mu treba primer, moze lepo da vidi od cika Federera, koji je tu temu apsolvirao do savrsenstva (http://www.rogerfederer.com/en/rogers/schedule/index.cfm).
Nema Dubai, nema Roterdam, nema masters Monte Carlo.
Djokovic mora da izbaci jedan turnir na sljaci, ili Beograd ili Mote Carlo, zavisi sta mu je bitnije. Ja mu ne bi zamerio ako bi izbacio Beograd, jer je u pitanju njegov rating i njegova karijera.

terza

pre 14 godina

a zasto ljuba pod nadvodnicima? od kada se na srpskom nadimci stavljaju pod navodnike? ispada da taj igrac nije ljubicic, nego neki koji se tako predstavlja.

Djoksa

pre 14 godina

Izasao je zreb za Majami:Nole u 2kolu igra sa pobednikom meca O.Rohus-Gaske,3kolo Beluci-Krajinovic ili Blejk,4kolo Monfis,Kveri,cetvrtf.Rodik,Ljubicic,poluf.Nadal,Conga.Srecno!

knez011

pre 14 godina

Iako sam uvek za Srbiju, mogu samo da kazem bravo Ljubo jer je verovao u sebe i agresivno pravio sopstvene sanse. Bas kao i Jelena. Niko se nije nadao, igrali su agresivno, nisu nista imali da izgube. Nasuprot njima, Djoka igra za ATP poene - znao je da treba da ostvari cetvrtfinale da ostane drugi i toliko je i odradio.

MM

pre 14 godina

Nole drzi drugo mesto zbog rezultata iz prosle godine. Uvek treba da prodje ciklus od oko godinu dana da bi se videlo pravo stanje. Npr. Nadal je u drugoj polovini prosle godine igrao ocajno a ipak zavrsio godinu na drugom mestu zbog rezultata iz prve polovine godine. E ove godine se ti rezulati brisu, pa evo Nadala na cetvtoj poziciji a tek idu turniri na sljaci gde brani krs poena.
Slicno vazi i za Novaka. U periodu do RG, Nole brani dosta poena (prakticno sve sama finala). Tako da ce se tek u maju videti pravo stanje na listi.

micke

pre 14 godina

Gledo sam Đokovica ove godine
i blago rečeno ne igra dobro.
Na AO nije imao teške protivnike do Tsonge, taj meč je dobro počeo, ali i imao tegobe i taj meč je praktično predao. U Rotemdamu nije dobro igrao u Dubai takodje, sećam se meča protiv Bagdatis prava antipropaganda tenisa, pimplovanje do dok neko ne pogeši. U Beogradu protiv Querray-a proečan, protiv Isner-a loš, zna se da amerikanci nisu ništa naročito
na šljaci. Sa takvom igrom će
teško do finala RG. Na Inijana Welsu je baš loše odigrao. Sto se tiče drugog
mesta problem je sto ni drugi
nisu ništa bolji. U suštini ove godine gledamo loš tenis.
Zato je Ljubočić osvoijo IW jer su i Federer, Đoković, Muray, pa Nadal nisu odigrali na svome nivou. Što se tiče druge pozicije Đoković će verovatno ostati drugi negde do kraja godine kada brani veliki broj poena(Paris,Basel,
Being). Ako Nadal odigra dobro
sezonu na šljaci i Wimbldon-u može da zapreti Đokovic-u.