Sreda, 17.03.2010.

23:26

IV: Đoković ispao u četvrtom kolu

Srpski teniser Novak Đoković izgubio je od Ivana Ljubičića sa 7:5, 6:3 u četvrtom kolu turnira iz Masters serije u Indijan Velsu.

Izvor: B92

IV: Ðokoviæ ispao u èetvrtom kolu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

166 Komentari

Sortiraj po:

Sale

pre 14 godina

Realno,Ljubicic je odigrao bolji mec i zasluzeno pobedio,a i jako dobro je servirao sto ga je izvlacilo u bitnim momentima...Nole je osvojio Dubaji,igrao Dejvis kup,pa sad i ovo,igrao je 5 meceva od 7 u tri seta i jos dva teska meca u Dejvisu kupu pa je moguce da ga je stigao umor,i on je covek,a ne robot....Puno srece u Majamiju...

boombar

pre 14 godina

Molim vas gospodine @kožurica da nam kažete koje to mesto na ATP listi, realno, zaslužuje igrač koji ima 8310 bodova i koji je osvojio 17 turnira, od toga 1 GS ?
Idemo dalje.

snupi zagreb

pre 14 godina

Sad barem znamo zašto je smetao Split i čemu sav taj cirkus koji je serviran. Nije to strah od "nekorektne publike" i "visokog rizika" nego strah od glatkog poraza koji će Srbija u Hrvatskoj i doživjeti. I naravno, u već dobro poznatom stilu nekorektnim napadima se tražio alibi i unaprijed okrivljavalo "krvožedne Hrvate".

CROATIA FAN

pre 14 godina

(Marko,18 mart 2010 19:15)

da se nadovezem na tvoj komentar.ljubicic je nula od igraca?to je covjek koji je bio 3 na svijetu dugo i koji sa svojih 30 godina jos moze da dođe do 4-finala jednog jakog turnira kao sto je IW.pa mislim vidi se koliko poznajes tenis.

Marko

pre 14 godina

Stvarno ne razumijem neke ljude! Ljubičić je nula od igrača, dobio je samo zbog toga jer je Novak izvan forme što je normalno i događa se svakom tenisaču. To što je Ljubičuć pobjedio ne znači AMA BAŠ NIŠTA. I daj malo ohladite sa tim komentarima, ne znam zašto moji sunarodnjaci uvijek imaju naviku blatiti nekoga nakon što izgubi, to je sasvim normalno.. da dečko ne vrijedi ne bi bio TOP 2!

fabregas

pre 14 godina

Krcag ide na vodu dok se ne razbije.Sveovo do sada sto je dobijao dobija na misice.I normalno na prvog jaceg puko.Ocito da nu prva polovina sezone ne odgovara. Servis katastrofa. Ali se nije mnogo uzbudio zbog poraza

Nenad

pre 14 godina

Novak je sa astmom dogurao do svetskog broja 2! Boze moj, svakom se desi da mu ne ide neko vreme, a setite se kako je igrao 2007, i 2008? Jos je on jako mlad da bi ste ga otpisali! Sasvim je prirodno da u nekom odredjenom vremenskom periodu ne stvarate najbolje rezultate, ko razume shvatice. Idemo u nove pobede Nole! :D

Majcek Maja

pre 14 godina

Nole najbolji si, ne slusaj ove sitne duse! Nole ti si najlepsi u najbolji, Nole mi te volimo, sledeci put ima sve da ih razbijes.

cu

pre 14 godina

Ja od Djokovica najvise ocekujem ove godine na Wimbldonu, jer je to turnir koji sigurno osvaja.

Ja se da nadam da hoće ali realno mislim da će mu to teško poći za rukom jer Nole jednostavno nema igru za osvajanje turnira na travi pogotovo Wimbledona. Možda za 2-3 godine kad usavrši igru na mreži i kad postanije psihički stabilniji

sinisa Prijepolje

pre 14 godina

Svaka cast velikom smekeru Ljubi..Novak je totalno van forme..i nije opravdanje,jer Ljubicic je igrao kao u najboljim daninma..tesko Novak da moze odrzati br. 2 sa ovakvom igrom,i ne samo br 2 vec mozda i TOP 10

friz, baa

pre 14 godina

Kada se zanemari razlika u godinama koja ide u Noletovu korist, jedino teniska prednost koju Nole ima nad Ljubom je ta sto ima vise kose na glavi. Ali i to mu nije dovoljno jer Ljuba ne pada u nesvest kada se oblaci razidju i sunce malo ogreje.

Ceca

pre 14 godina

Ne znam sta su drugi pisali (izvinite ako se ponavljam), ali od pocetka sam pretpostavljala da Novak ne moze da nacini cuda. Arcio se u BGD-u satima na terenu, nije bilo dovoljno vremena da se prilagodi na vremensku zonu i to je to. Zao mi je, ali sam sigurna da ce u Majamiu biti bolje. Srecno!

Nikolica

pre 14 godina

Daleko od toga da branim formu u kojoj se Novak nalazi, ali samo jedan mali predlog: reket u ruke, pa put Majamija, pa da vidimo dokle cete dogurati, do kog kola. Znate i sami, niste bas toliki teniski magovi i znalci za koje se prodajete po forumima...

Dado

pre 14 godina

pričate gluposti
#1 LJubičić nije "starac", ima 30 godina, ako je to previše onda u pm
#2 niko se ne loži sami si stvarate komplekse
#3 kladim se da je Ljubičić sam imao više pobjeda o top10 igrača od Noleta, a to se i lako provjeri, da ne spominjemo ostale igrače iz Hr koji su bili top10, Vi se sami volite najviše uspoređivati s nama Hr, nas to baš previše ne boli... A za svjetsko prvenstvo u nogometu, mi imamo medalju, a Vi?

KOŽETA

pre 14 godina

Novak Đoković je prosječan tenisač koji je zalutao na mjesto broj 2.Čovjek nema apsolutno ništa! Ni servisa,ni forhenda,ni voleja...Njegova pozicija 2 je čisti splet okolnosti koji će se brzo promijeniti. I onaj jedini grand slam je osvojio na sreću jer je Federer bio bolestan. Sada je drugi također na sreću jer se Nadal ozljedio.Da je Nadalu djelić Đokovićeve sreće,osvojio bi barem 10 grand slamova.Evo sada je izjavio da je poražen zbog Davis Cupa. Stalno nekakve izlike:Davis Cup,vrućina,iscrpljenost,spora podloga,brza podloga...Nikada suparnik nije bolji od njega.

mentolocvic

pre 14 godina

Nole je mnogo bre mentalno jak pa ce da prezivi i ovaj poraz.
Jeste da ga je izgubio od deda Ljube, jeste da je mogao da ucvrsti mesto broj dva, jeste da je mogao da uzme jos neku kintu pride, ali boze moj.
Mentalnim snagatorima je dozvoljeno ono sto ostaloj boraniji nije.

DUCE

pre 14 godina

I dalje sam pri tome da ce sve to biti dobro, vrlo brzo. Leci ce i servis, a kad legne....
Nole, samo napred! Sve najbolje u Majamiju!

blaki_87

pre 14 godina

ja mislim da je u Indian Velsu bio neki kuvar u hotelu,koji je porijeklom Hrvat,i da mrzi Djokovica ili Noleta kako ga poltroni zovu,kao onaj sa Sport kluba...
i da je taj kuvar ubacio nesto u hranu njemu,da bi se osjecao lose,a samim tim da bi izgubio mec,jer on samo tako moze da izgubi mec....
Zasto covjek igra 100 meceva godisnje a svi iz top 10 od 40 do 60 meceva?
pa jasno je,para nikad dosta...

Goran

pre 14 godina

Haloooooo ljudi, pa sta vam je??? Djokovic je drugi na ATP listi, pa sta ako nije bas najbolji na svijetu!!! odlican je! Izgubiti od Ivana nije sramota. Svi znamo da on moze dobiti svakoga, to je dokazao mnogo puta u svojoj dugoj karijeri. Uzivajte momci u tenisu i zivotu! Sretno na sljedecim turnirima!

bane

pre 14 godina

Nevolja je sa ovim porazom što Đokovićevi direktni konkurenti , Nadal i Marej odoše dalje a on ispade. Medjutim, sa onakvom igrom se nije moglo ništa bolje. Ne pamtim kada sam video nekog iz top 20 da meč počne sa duplom servis greškom. Delovao mi je na momente kao zbunjen i uplašen čovek kome je neko tutnuo reket u ruke.
Tod Martin ga tera da istrči na mrežu ali bolje da nije, jer redovno gubi poene. Ne znam da li će Novak naći inspiraciju za Majami i kako jer počinje za 10 dana ali sve više izgleda da ćemo gledati reprizu prošle sezone kada je proigrao tek na šljaci.
Šteta, jer je mogao na jeftin način da uzme trofej pošto je ispao Federer njegov jedini pravi konkurent a Nadal i Marej igraju osrednje.

Negativni

pre 14 godina

Moram da se osvrnem na dva komentara gospodina @ja.Tipicno za nerealnog navijaca.To kako je Nole drao Nadala i Federera,izgleda je samo on gledao.Nole je Nadala dobio samo jednom kada je ovaj bio u vrhunskoj formi i to u Sinsinatiju.Sve ostale pobede ostvarene su u mecevima posle Nadalovih visemesecnih pauza zbog povreda.Federera je dobio samo jednom na ozbiljnom turniru i to kada je osvojio AO.Sve ostalo je nista u poredjenju sa ova dva igraca.

DUCE

pre 14 godina

I dalje sam pri tome da ce sve to biti dobro, vrlo brzo. Leci ce i servis, a kad legne....
Nole, samo napred! Sve najbolje u Majamiju!

Kriptonit

pre 14 godina

Ono što je prethodnih mesec dana igralo u Noletu sinoć je napustilo njegovo telo i ugasilo svetlo za sobom. Nikakva tragedija, samo šteta jer se realno žreb skroz otvorio i mogao je daleko da dogura. Juče se jednostavno videlo da su ga svi prethodni mečevi sa mnogo oscilacija iscrpeli i to pre svega psihički. Očigledno da ni ostatak svetskog vrha nije u nekoj formi, tako da je u Majamiju sve otvoreno. Ovde se ionako igraju dva turnira, a ne jedan.

Dynco ,CRO

pre 14 godina

pozdrav svim ljubiteljima sporta-ne vidim velikog razloga za nerviranje i dramu zbog đokovićevog poraza,promjenio čovjek podlogu,možd umor ili loš dan,nebitno-to je sport.S druge strane ljubo na kraju karijere može igrati opušteno,i naravno nije zaboravio igrati,takav može sa svakim igrati.No poanta javljanja je činjenica da mi nikako nije jasno zašto se stalno od strane nekih na ovom siteu pljuje po novaku-mislim pa imate igrača koji je u vrhu,nekad dobar,nekad malo bolje,ne znam šta bi više htjeli,čovjeku tenis vjerovatno nije jedina važna stvar u životu i to treba poštivati,teško će moći stalno igrati kao 2008. kad je skidao svakog bez problema...agassi je nakon što je ljubo u carsonu 2005. ubio njega,pa bryane u paru i onda roddicka u 5 setova došao u svlačionicu i rekao ivanu-uživaj dok traje...a ne može stalno trajati...to mislim i za novaka-top 5 igrač,ok dečko,ne znam zašto se ne opustite i pustite čovjeka da igra tenis i da uživa

boki zg

pre 14 godina

Haha..nadali ste se opet komšije?! Ljubo može svakoga skinuti, pa i Noleta. Iskustvo i mirna ruka Ljube kad je u formi skida glave i većima od Noleta,

ZG TOM

pre 14 godina

Kolko vidim do sada su ispali mnogi igrači koji su bili ko ribe u vodi na zadnjim turnirima u dvoranama prije Wellsa.Očito da prži u toj pustinji u Kaliforniji i mnogi jaki igrači nisu se uspjeli prilagoditi terenima na otvorenom.Igrao se i Davis Cup u dvoranama.Ljubičić bi morao igrati barem parove u Splitu.I još jedan komentar zašto se mi iz Hrvatske toliko javljamo na ovaj sportski sajt.U prvom redu zato što je sajt vrlo kvalitetan i jednostavan i ne zahtijeva nekakva dodatna logiranja i prijavljivanja kao na drugim sličnim sajtovima.Drugo veliki smo zaljubljenici u sport ,a sa vama ,komšijama, to možemo lijepo i kvalitetno komentirati.Jer i jedni drugi imamo ogromne uspjehe u raznim sportovima, a tako smo male zemlje , a uz to zapad nas i dalje podcjenjuje.Kad bi se zbrojale sve medalje osvojene od 1992. od raspada SFRJ ,ispalo bi da je ovaj "teritorij" upravo u najpopularnijim sportovima i najuspješniji u Evropi (vaterpolo,rukomet,košarka,
tenis,odbojka, skijanje, stolni tenis,nogomet)Eto zato se , barem većina, iz Hrvatske javlja na ovaj sajt.

Dusan

pre 14 godina

@ Đoković-Izner-Kolšrajber (mislim za Iznera i Kolšrajbera naravno nikada nisam čula, ljudi iz druge lige) e pa kad sa drugoligašima igraš pa na jedvite jade pobediš naravno da ćeš od Ljubićića (20 na listi) da izgubiš! Tako je to kad si samo „servis“ igrač a servis ti ne ide najbolje. E kad se setim Borga, Samprasa koji su bili ekstra klasa, a bili su prvi zato što su znali da na terenu uvek izvedu sve elemente teniske igre, znali su da izvedu šta je u datom trenutku prirodo rešenje!
(Anđela, 18. mart 2010 00:42)

Za Isnera i Kolsrajbera nikada nisi cula, a Samprasa i BORGA se secas???

Bez ikakve nemare da prvu dvojicu uporedjujem sa drugom dvojicom, ali mi stvrno nije najjasnije kako ti pratis tenis ako za ove NISI CULA a ovi se SECAS??? Gledas samo finala GS-ova proteklih 30 godina?

mate_hr

pre 14 godina

po hrvatskim forumima nema puno komentara na podjedu ljubicica, nekao nismo nabrijani na tenis.

a ono sto ima ljudi se uglavnom zale sto ih je ljubicic zafrkao na kladionici

zoran

pre 14 godina

Ako Novak ostane medju prvih deset ove sezone ,bice to ogroman uspeh.
Ubedljivo najslabije igra u prvih 30 igracha. Cisto mucenje. Igra bez ideje u strahu da ne izgubi, kako ga je Dzon Mekinro lepo objasnio.
Njegova serva je sramota za zenski tenis (112 milja je njegova serva...sestre Vilijams 120 milja kao od sale..) a o muskom da i ne govorimo. Kretanje pri serviranju prepuno tenzije.
Treba se polako navikavati na prosecne rezultate...to znaci osvajanje po nekog ATP-250...nesto kao Beograd Open i slicno. nema govora da on moze bilo sta da uradi,sa ovom igrom, na nekom iole ozbiljnijem turniru.
Sada slede turniri na kojima brani masu bodova. Znaci sunovrat. Steta, obecavao je vise, no nas mentalitet je ipak prevladao.

igysa

pre 14 godina

sta ste se ljudi uzbudili ?
vec u Majamiju ce Novak sve da vas dematuje, uostalom videcete i sami, pa ce vam biti zao sto posle 9 (devet) pobeda za redom, covek izgubio jedan mec, a vi ga ovako nagrdiste !
Ljubicic je danas demonstrirao izuzetno sigurnu igru i servis, i malo ko bi pobedio nekog ko ovako servira (a jos je Djokovic je jedan od najboljih riternera na svetu, a nije mogao do brejka, kako to ?). Kolko god pljuvali sad Djokovica da on igra lose:
1. Djokovic je dobio novi kvalitet u zadnje vreme, da pobedjuje i kad mu ne ide dobro (stabilniji je nego ranije - pa kako je dobio zadnje meceve, ako ne na mentalnu snagu ? a mnogi su govorili da je gubitnik, a on bas suprotno - najjaci u prelomnim trenucima).
2. Novak se JESTE vratio agresivnijoj igri (sto se na ovom mecu nije bas moglo videti), ali ga problematicna serva (slazem se) sprecava da izgradi svoje servis poene brzo i efikasno, kako je to ranije radio. Servis se moze popraviti - Novak nije Ana Ivanovic.
3. Novak se ne krece dobro na temperaturama iznad 30 - to je toliko ocigledno da je razlika kao nebo i zemlja kada igra nocni mec, i mec na 32 - sto nije opravdanje, ali je cinjenica, i nemojte zaboraviti kako je juce bilo na terenu, kad ste vec uzeli da ga pljujete. Zato se ovde i nije mogao pun videti taj agresivniji pristup nego suprotno (previse loptica na sredinu, ili ljubi na reket)
Ja verujem da je ovo godina kada ce Novak na prvo mesto, Ako pogledate sta sve Federer ima da brani, mozda shavtite o cemu neki od nas pricaju. Ne kazem da jedan Federer to ne moze, ali bice mu jako tesko.
veliki je “boost” Nole stekao odbranom Dubaia i Dejvis kup pobedama za nasu zemlju, ali ovde je mozda bio vec malo umoran od meceva dobijenih na misice, pa nije mogao i da to iskoristi do kraja.
Da li se Novak preterano iznervirao zbog ovog juce ?
:-) polako ljudi !

art

pre 14 godina

Volim Djokovica kao brata rodjenog! Kad se sjetim kako je sa samo 18 godina nadigrao Ljubu, tada vec afirmisanog igraca, usred Zagreba. Bosanac je naravno taj mec ipak dobio na iskustvo ali se i dan danas sjecam nevjerice i ocaja na licima publike u pojedinim trenucima meca dok je Nole briljirao i bio blizu pobjede.

prokleta avlija

pre 14 godina

i ja sam Hrvat iz Beograda i svim srcem i dusom navijam za Noleta...sto se tiche Ljube i njegove pobede nad Noletom i corava koka ubode neko zrno, tako da draga braco hrvati uzdajte se u cilica(koji je, uzgred, ispao sa turnira jos prosle nedelje)a ovi ostali su truba...videcemo sta ce biti u majamiju i splitu kad se Nole odmori...od hrvata jedino navijam za Ancica ovi ostali su mi antipaticni...inace za ljude koji prate tenis samo kad igraju ustase protiv cetnika i tada dolaze na ovaj sajt,ovo je prvo ispadanje Djokovica pre cetvrtfinala jednog mastersa jos od 26.10.2008...neke stvari se ne mogu usporedjivati...ljubicic je bio 3 igrac sveta a u karijeri je imao 1 polufinale grand slama 1 finale mastersa i 3 polufinala u 15 godina karijere i to je sve odradio u 6 meseci 2006,dosao eksplodirao i vratio se tamo gde mu je realno mesto,medju ostale prosecne igrace...Ljubi mnogo srece zelim u cetvrtfinalu protiv besnog Monaka,Ljuba je razbio monotoniju turnira i najvece iznenadjenje i nadam se polufinalu sa Rafom,navijacemo za Ljubu svim srcem...pozdrav braci Hrvatima i vidimo se za 10 dana kad dodjem malo u moju Dalmaciju...NAJLIPSU NA SVITU!!! NIKO KAO HAJDUK IZ SPLITA!!! SMRT FASIZMU!!!

art

pre 14 godina

Razloga za zabrinutost nema, sam Nole je nedavno izjavio da formu ove godine tempira za GS-ove. To je ono sto ce mu donijeti prvu poziciju na listi bez obzira na znacaj i ovog turnira.

Jova

pre 14 godina

Realno Djokovic od starta sezone igra tenis kao moja baba,tj kako sezona odmice igra sve losije,sve losije servira.

Nije mi samo jasno nije valjda mislio da ce se opet izvuci kao u Dubaiu,da ce tim babinjskim tenisom opet osvojiti titulu.

Sve u svemu,nazalost,ali ocigledno je da Novak tone sve dublje,da je sramota da reket br.2 igra ovkakv tenis. Realno njegova igra nije ni za top 30.

Umesto da napreduje Novak se gubi sve vise,deluje nezainteresovano,ma deluje bre kao neki deka koji ima 60 god.

Miša

pre 14 godina

Ne želim da omalovažim pobedu Ljubičića, ali ipak smatram da je danas pobedio solidno raspoloženi serviser, koji nije ništa drugo bitno pokazao. Ako Nole dobro ne promisli o svojoj igri, ne piše mu se dobro. Prošle godine u Madridu protiv Ljubičića imao je 97% realizacije ubačenog prvog servisa (29 od 30). I odmah zatim odigrao ONAJ meč protiv Nadala. Sinoć 57% realizacije 1. servisa. Manje vinera od protivnika, i manje neiznuđenih grešaka, po ko zna koji put uzastopno. Znači, igrao je pasivno. Znamo da postoji već 1 "ubica tenisa", zove se Endi, možda i naš Nole želi neki "zastrašujući" epitet. Nije kriv Tod Martin, on radi ono što Nole smatra da treba da radi; mislim da Novak treba da razmisli kakvom igrom je došao do ovog mesta i da se vrati sebi - ne da MENJA svoju igru (servis itd.) nego da je UNAPREĐUJE. Mislim da nema baš mnogo vremena. Sa ovakvim servisom (najgori u prvih 30, možda i u prvih 50)mislim da nema šanse na srednji rok da opstane u prvih 6. Seti se ko si i kakav si igrač čoveče, pusti neki snimak od pre 2-3 godine, i ponovo ćemo (ćeš) se radovati!

borg

pre 14 godina

nemogu vjerovati da je i djokovic izgubio...to su normalni padovi u igri,i ja tonebih precenjivao...a ti sto se prestavljaS KAO JA reci nam molin te odakle taj optimizam pred wimbledon?da novak pobijedi npr.federera na wimbledonu?moguce ali ipak nerealno.novak je puno bolji na sljaci i betonu.a martin je uvijek bio gubitnik,i neznam sta ce mu on.ali ko zna videcemo.

Cucurigu

pre 14 godina

@Predo

Vama respekt!Zreli i tacno dozirani komentar.Prava dijagnoza,za koju i Djokovic i njegov stucni stab zna.Sa pravom dijagnozom i terapijojom vremenom se sve se leci.
Hvala Vam.Kao i uvek vidite sustinu,znate da izdvojite bitne od nebitnih stvari.

Srdjan

pre 14 godina

Bravo VISKOVICU, care.Mogu samo da ti zavide na realnosti u toku prenosa.Ti primas novac da hvalis igru svih tenisera i divis se kako ti tako i mi njihovom igrom.Nisi placen da navijas za Novaka i skidam kapu majstore.
@ljubitelj tenisa.
'Mislim nem'o se ljutis' al sunce je krivo za sve.Od sledeceg mastersa u Majamiju ce na strani gde igra Novak da ugrade klime.Nikom ne smeta samo nasoj Barbiki.Mislim nem'o se ljutis al tako ce bidne,ja kad ti kazem.
Srdjan.

nina

pre 14 godina

i vi stvarno mislite da djokovic zasluzuje prvo mesto,ispred federera?!! ajd,srbin je pa i da razumem to. al budite realni. dzaba bi mu bilo da i postane i ostane dugo na prvom mestu kad bi i dalje za najboljeg smatrali federera. mislim, jedan gs i dva polufinala za dve i vise godine naspram svih tih finala i osvojenih gs za isti taj period.bice djokovic prvi,al jedino ako federer gubi poene ( na drugo mesto je i dosao federerovom zaslugom)a ne zbog svojih ,,osvajanja,, gs.

art

pre 14 godina

Djokovic vs Hrvatska (Ljubicic, Ancic, Karlovic, Cilic) 15:5 Tenisacima Vam najveci uspjeh u karijeri predstavlja pobjeda nad Djokovicem. Ajd uzdravlje Hrvati.

niko

pre 14 godina

http://www.youtube.com/watch?v=sqASUf6fDJk
pogledajte kako je igrao protiv federera 2007 u finalu mastersa u kanadi a pogledajte kako igra zadnjih godinu dana...

maja bg

pre 14 godina

Novak igra slabije ali ima odlican stav na terenu-pobedjuje i kad gubi :) i to je odlicno..Neko rece ako je morao da izgubi najbolje od Ljubicica i ja se slazem,Ljuba je igrao dobro i kao uvek ponasao se gospodski i korektno..a za Noleta se ja ne brinem sasvim je on na pravom kursu

Davor

pre 14 godina

Novak lose servira? Ne brinite se Srbi, ima jos jedan koji je losiji a to je Marin Cilic. Ubedljivo najlosiji servis od top 50 igraca. Kako se samo sagne kad servira, to nigdje nema.

realno

pre 14 godina

@Andjela
To sto ti nisi cula za Iznera i Kolsajbera je samo znak da tenis pratis od juce.
Sem toga Djokovica nazivati servis igracem je najveca glupost koju sam cuo.
Pa decko je jedan od najboljih retern igraca na svetu i nikada mu servis nije bio najjace oruzje.
Pogledaj malo i zvanicne ATP statistike za ovu godinu.
Djokovic je na 2. mestu po procentu osvojenih poena na prvi servis svog protivnika. Nalazi se na prvom mestu po procentu napravljenih brejkova (39% uspesnosti).
U prevodu od 5 servis gemova svojih protivnika on osvaja 2.
Uspesniji je u tome i od Federera i od Nadala.
U svim onim parametrima vezanim za sopstveni servis: broj aseva, procenat osvojenih poena na prvi i na drugi servis Djokovic se nalazi izmedju 30. i 50. mesta na tim listama.
I pored svega toga on je na drugom mestu na svetu. Od pocetka godine napravio je 16 pobeda uz 3 poraza.
I sad se nadje neko "pametan" poput tebe da Djokovica naziva "servis" igracem.
SMESNO.
Predji ti na neki drugi sport, jer tenis ocigledno nije za tebe, ni da ga gledas ni da ga komentarises.

Прота Матеја

pre 14 godina

Не брине мене Ђоковићев пораз од Љубичића, они су и онако другари и не гаје никаква лоша осећања један према другом. Брине ме овај неподношљиви мазохизам код многих Срба и оркестрирана мржња, истина не свих, али очито значајног броја Хрвата на овом форуму. Ми смо ваљда једини народ на свету који својим мрзитељима идемо уз длаку верујући да ће ваљда увидети своју заблуду и престати то да раде. А Хрват из Београда, ако је заиста тамо, баш неки диван дечко. Мислим, шта рећи.

Прота Матеја

pre 14 godina

Не брине мене Ђоковићев пораз од Љубичића, они су и онако другари и не гаје никаква лоша осећања један према другом. Брине ме овај неподношљиви мазохизам код многих Срба и оркестрирана мржња, истина не свих, али очито значајног броја Хрвата на овом форуму. Ми смо ваљда једини народ на свету који својим мрзитељима идемо уз длаку верујући да ће ваљда увидети своју заблуду и престати то да раде. А Хрват из Београда, ако је заиста тамо, баш неки диван дечко. Мислим, шта рећи.

baki

pre 14 godina

to je zato sto smo se rugali cilicu (koji je, cini mi se, sasvim ok momak) sto je izgubio u prvom kolu. sad nam je ljubo zapusio usta.
moram da primetim da ima mnogo onih koji su se zbog ovog poraza vise iznervirali nego sam novak djokovic. ili su se vise obradovali nego ivan ljubicic.
get a life, people...

Prota Mateja

pre 14 godina

@Andjela a ja samo kad se setim Tesle, Pupina, Ajnstajna. Kavi su to pametni ljudi bili a danas samo ovakavi kao Andjela koja prosipa pamet kako je Djokovic samo "servis" igrac.

ja

pre 14 godina

@veliki strumf
Ne svodi se tenis samo na servis, kao sto ti ocigledno mislis.
Servis je tek jedan od 10 segmenata teniske igre.
Djokovic ima sve ostale segmente odlicne. Uopste se ne slazem sa tobom da su mu igra na mrezi i voleji losi.
Znacajno je on unapredio taj segment igre i to je pre svega zasluga Toda Martina.
Ranije Djokovica nisi ni mogao videti na mrezi, a sada je to cest slucaj. Naravno da ta igra na mrezi nije idealna, jer takve stvari ne mogu da se nauce preko noci.
U svakom slucaju s obzirom da tek nekoliko meseci radi na tome napredak je ocigledan.
Servis brzo moze da se popravi, ali ocigledno je da Novak mnogo vise radi na drugim stvarima.
Koliko je znacajan dobar servis moglo se videti na bezbroj primera.
Onaj Karlovic je znao da gubi meceve i sa po 50 ili 70 odserviranih aseva. Veceras Izner protiv Nadala 22 asa pa jedva uze jedan set.
Tim velikim serverima ishod celog meca zavisi samo od servisa. Ako ih dobro sluzi servis , naprave i po neku pobedu. Cim im servis malo zakaze glatko gube i od daleko slabije rangiranih igraca. Vidis i u ovom mecu Ljubicic je fantasticno servirao, imao petnaestak aseva i ko zna koliko servis vinera. I pored toga jedna-dve lopte su odlucivale o tome da li ce pobediti ili izgubiti. Bez obzira na rezultat ovo je bio prilicno tesan mech u kome je odlucivala sreca i par poena.
Naravno da Djokovic nije odigrao na vrhunskom nivou, ali kako igraju ostali igraci i sa ovakvom igrom je lako mogao do titule.
Steta za propustenu priliku, ali bice ih jos, mozda vec na sledecem turniru.
Ja od Djokovica najvise ocekujem ove godine na Wimbldonu, jer je to turnir koji sigurno osvaja.
A tada ces valjda i shvatiti zasto je Tod Martin u njegovom timu.
Do tada pozdrav.

Djoksa

pre 14 godina

Pojasnjenje mog 1 kom.Kada se servira ravno loptica se baca vertikalno dok kod slajsa a narocito kika se baca vise u stranu,"iza glave" u odnosu na osu tela.Nole sad baca lopticu kao da stalno servira ravno a reketom "bira"sta ce da igra.Vrlo komplikovano.

sasa jokic

pre 14 godina

Gledam ovih zadnjih devet meceva, i posle svakog pomislim, ma kriza, sledeci ce da se vrati, a ono sve gore i gore. Dosao je na brzinu prvog servisa od 140 kilometara na sat (kada prodje), drugi kick off iscezao, passing shot iscezao, forhand uzasno slab, uglavnom pada na servisnu liniju?! Sta bi mogao da bude razlog gubljenja samopouzdanja koje je ustvari razlog za sve gore navedeno u trenutku kada je broj 2 i kada bi trebao da puca od istog?! Moje misljenje je da On ima frku od Tod martina, da ga isuvise ceni, i da se boji gresaka koje pravi. Po meni bi pod hitno trebao da raskine saradnju sa njim i vrati se samo Vajdi. Ne moze se napredovati u igri kada jedan trener forsira jedan stil, a drugi suprotno od toga. U Noletovoj igri je toliko ocigledno dvoumljenje u trenutku kada treba da istrci na mrezu, taj delic sekunde profesionalci surovo kaznjavaju, i loptice zuje pored njega kao pcelice. Mora da se vrati svojoj igri, i da radi na voleju, ali ne da mu to postane dominantna stvar u igri, nego da koristi kad je 100% siuran. Naravno i servis kojim je nekada resavao najteze situacije ga je izdao 100%. Prema tome, vrati se vajdi, i sve ce krenuti na bolje!

Marconio

pre 14 godina

Cast Ljubi za hrabru igru pogotovo na brejk lopte.
Ipak je dosta i gresio ali Nole to danas nije kaznio kao prethodnih dva meseca.
Trenutno stanje stvari-LOSE.
Da se ne ponavljam od servisa,smeca,a pogotovo igra iz takozvane nicije zemlje 3 m od mreze Nole je tu kao Alisa u zemlji cuda ipak to me i ne cudi toliko jer je uvek sa osnovne tuko agresivno ,jako i precizno.
To vise nije slucaj,pitam se zasto i to me plasi.
Oscilacije u igri mislom da su proizvod iskljucivo LOSEG SERVISA,ume strasno da nervira i dekoncentrise kad nemozete da prebacite mrezu,a kada to uradite dobijete ritern viner.
Inace mislim da ce sa poboljsanjem servisa doci i pobede u dva seta,kao i polufinala il finala na GS I trofeji na Mastersima.
N kraju krajeva Nole jedini uz dvojac koji ne treba komentarisati(Fed i Rafa)odrzava kontinuitet igara 4 GODINE,sto je strahovito mnogo u ovakvoj konkurenciji,gde je bilo dosta bljeskova ali bez takvog kontinuiteta.
Na kraju krajeva kad sam bio mali i gledao Samprasa i ekipu sa dedom uvek sam se pitao kad cemo mi imati tenisera u prvih 100 da bar odigra 1.kolo na GS pa cisto da je tu negde.
Kad on 2. na SVETU.
Podrska Noletu!!!!!!!!

realno

pre 14 godina

ajde bre ne lozite se! decko je nanizao 9 pobeda u 2 i po nedelje, od toga 8 meceva u vise od dva seta, promena podloge, vremenske zone...
dobro je i do ovde stigao, sad ima vremena da se odmori za majami....

ps. komsije ne zaboravite da je ukupan skor djokovic - ljubicic 5-2, i da ga ljuba nije dobio vise od 4 god...

Nebojsa

pre 14 godina

predlažem izborniku Davis cup reprezentacije Hrvatske da na sraz sa Srbijom izvede drugu momčad. Izgleda da će i to biti dostatno za pobjedu ...
(Hrvat u Beogradu, 17. mart 2010 23:49)
Kakav sraz covece- tenis igramo, a ne taj sraz... sta vam je to, neka dalmatinska igra sa kamenjem, ili opet neka nova rec-Tudjmanica? Sta uradiste od lepog srpskog jezika...

Smor

pre 14 godina

ma baš je jaka stvar pobediti ovakvog Noleta.. totalno je van forme, mrzi ga da diše a ne još i da se trudi..čak se nije ni nervirao dok je Ljuba razvaljivao poene.
Molim "drage susjede" da nas ne zatrpaju komentarima jer će do jula Nole 6 puta da se vrati u formu.

ja

pre 14 godina

@teniser
Te price prosipaj nekom drugom.
Djokovic je osvojio do sada 17 turnira.
2007. Majami pobedivsi prethodno Nadala i Mareja.
Iste godine masters u Kanadi pobedivsi Rodika, Nadala i Federera.
2008. Australia Open pobedivsi Federera i prethodno Ferera (tada 5. na listi).
Iste godine Indian Wels opet pobedivsi Nadala.
Iste godine uzeo je i zavrsni masters na kome igra 8 najboljih igraca.
Prosle godine je u Bazelu tukao Federera, u Parizu Nadala.
Na manjim turnirima su i male sanse da se sastane sa nekim od prvih 5, a od vecih turnira samo je 2008. osvojio Rima na kome nije imao neke teze protivnike.
Da ne pominjem na koliko je samo turnira izbacivao Nadala ili Federera, pa gubio u finalima.
Zato ne izmisljaj te glupe teorije. Djokovic u svojoj karijeri ima vise pobeda protiv top ten igraca nego sto to imaju svi hrvatski teniseri zajedno u poslednjih 10 godina.
Naravno ne moze se uvek ni pobedjivati i ponekad mora da usledi i neki poraz. Federer je ispao na ovom mastersu u drugom mecu, a Djokovic otisao korak dalje.
Djokovic ionako na ovom turniru nije branio nikakve znacajnije bodove, pa nije mnogo izgubio ovim porazom.
Steta je naravno sto je mogao da smanji znacajno Federerovu prednost, pa ce zbog ovog poraza morati malo vise da saceka da dodje na prvo mesto.
U svakom slucaju to je neminovno i desice se u narednih 12 meseci.

Johnny

pre 14 godina

Na žalost još jedna potrošena sezona za Đokovića, a godine idu. Očito je da su porazi od Nadala u 2008. i početkom prošle godine učinili svoje i teško da će ikad biti prvi.

Štrumfeta

pre 14 godina

(veliki strumf, 17. mart 2010 23:51)

dužina tvog komentara upućuje na veeeliku dokolicu u tvom štrumfastičnom životu. Verovatno zato što ti je sve "pod konac" i nikada nisi čuo za uspone i padove

pogrešio si štrumfa..bolje ti pristaje Gunđalo

Slobodan

pre 14 godina

I ćorava koka ubode neko zrno. (Mislim na ljubičića) Taj je pobedio isključivo zahvaljujući Noletovoj lošoj igri na današnjem meču, a nikako ga nije nadigrao.

Bole

pre 14 godina

Nista strasno, posle deset vezanih pobeda, poraz. Ali Novakov servis je ocajan,130 km/h, a Venus Vilijams servira preko 200 km/h,uz izuzetno visok procenat ubacenog prvog servisa. Problem je i sto na sva tri naredna turnira iz masters serije 1000 (Majami,Rim,Monte Carlo) brani finala, ili ti 1800 bodova. Svaka cast Ljubicicu na pobedi,nijednog trenutka ne bih da umanjim njegovu pobedu,jer je potpuno zasluzena,ali je Novakov servis bio katastrofalan u svakom pogledu .Da je u pitanju nekakva taktika,sto ja cisto sumnjam,bar bi odservirao neki as u T - polje,ovako, samo on zna i niko vise zasto igra bez servisa.

Johny

pre 14 godina

Ljubičić? Je li to onaj iz Banja Luke, što ima hrvatsko državljanstvo i igra za hrvatsku? Loša igra obojice tenisera, s tim što je Novak za nijansu bio lošiji. Dešava se vrhunskim igračima, videli smo juče Federera.

Anđela

pre 14 godina

Đoković-Izner-Kolšrajber (mislim za Iznera i Kolšrajbera naravno nikada nisam čula, ljudi iz druge lige) e pa kad sa drugoligašima igraš pa na jedvite jade pobediš naravno da ćeš od Ljubićića (20 na listi) da izgubiš! Tako je to kad si samo „servis“ igrač a servis ti ne ide najbolje. E kad se setim Borga, Samprasa koji su bili ekstra klasa, a bili su prvi zato što su znali da na terenu uvek izvedu sve elemente teniske igre, znali su da izvedu šta je u datom trenutku prirodo rešenje!

Kvazimodo Sorabius

pre 14 godina

Đokovići motkom "sređuju" po Srbiji, toliko da im i Damir zavidi: on je samo pretio...
Porez plaćaju u Monaku, tamo im adresa, ovde "investiraju" samo ako šta dobiju džaba.
Nole je očigledna žrtva svoje porodice. Na žalost - večerašnji meč mu je početak kraja.
Ah, da, možda je večeras izgubio u inat onom vrsnom komentatoru Viškoviću, kako bi ga naučio pameti, da više i jače navija za Noleta. Šešelj je Dokića namamio u Radikalnu stranku, pa poželeo da mu adolescentna ćerka bude predsednik TS Srbije - a koja stranka, osim Dolarske, je pomutila razum Đokovićima?
PS.
Dugo pratim tenis, više decenija, ali znam, serviranjem sa ispruženom rukom, zamahujući iza leđa - niko nije uspeo da se proslavi...

gordan

pre 14 godina

nije mi ni malo zao, dapace, bolje nije ni zasluzio, zapravo, nije zasluzio ni da prodje prvo kolo, i bilo je vreme da mu se njegova igra razbije o glavu, zahvlajujuci nevidjenoj sreci sa zrebom u poslednje vreme, igrajuci protiv igraca sa 20-25+ mesta, pobedjivao je, ali je bilo ocito da ce prvi polu-ozzbiljniji igrac da ga dobije. jos je zalosnije sto iz ovoga nece izaci bolji, i sam je izjavio (za pohvalu da je bar na zemlji i uvidja kako igra) da mora da nesto menja, ali je problem sto ne zna sta je to. ja bih poceo sa trenerom - Martinom - a dalje da se vidi. i dok ga ovaj poraz nece kostati mnogo bodova, vrlo izvestan poraz u ranoj fazi turnira u majamiju ce biti mnogo bolniji. ali, sa ovakvom igrom bolje i ne zasluzuje.

Djoksa

pre 14 godina

@Predo je posle meca sa Kolsr. rekao da je pomislio gledajuci mec da je bolje da Nole izgubi i tako prestane da muci sebe.Nole je sad izgubio,a da li ce izvuci pouke,videcemo.Ana je promenom nacina serviranja mozda napravila trajnu stetu,valjda nece i Nole

Ajmoo Nole

pre 14 godina

E moj Nole, da si ti meni živ i zdrav, ali svoje živce više ne kidam na tebe. Bio sam jedan od onih koji su te uvijek branili, iako potajno u sebi znao da su u nećemu u pravu, ali kao da ti nisam želio prihvatiti. Ovo večeras bila je kap koja je prelila čašu, ne poraz kao poraz, već način na koji si ti poražen, neshvatljivo kako ti opušteno igraš protiv ovih servera, imaš break i umjesto da završiš set bez većih problema, ti praviš gluposti, nakon jednog ili dva osvojena poena misliš da si završio gem, i sve se to kažnjava, vidi se da si bolji, ali jednostavno to ne možeš dokazati. Kad sam danas vidjeo da se smiješ poslije izgubljenog meča i ja sam se nasmijao i rekao zašto gubiti živce na gluposti....

Svu sreću ti želim u nastavku karijere, da izbiješ na prvu poziciju, da uzmeš sve trofeje, pogledat ću ponekad tvoj meč, ali da se živciram kao dosad, stvarno neču.

nogometaš

pre 14 godina

Gledao sam meć Đoković-Kolšrajber,tako da mi današnji ishod meča nije iznenađenje.Đoković je bezvoljan,nema servis,nema energiju,nepreciznost mu je katastrofalna.Jednom rječju vrlo loš tenis.

el_croato

pre 14 godina

najmanje 500 komentara za 24 sata :-) bravo Ivane, ali ne zaboravi osveta je "najsladja", nedaj boze da ti se Nole osveti u Davis Cupu i to u Splitu!!!
PAMET U GLAVU!!!

pozzz iz Osijeka svim ljudima dobre volje :-)

teniski profi

pre 14 godina

A sad,dosta sa histerijom i nepobedivosti, ipak je to samo igra u kojoj teniseri debelo zaradjuju, a siromasni gledaoci si oci "vade"! Opametimo se!

ljubitelj tenisa

pre 14 godina

Realno-u igri je bilo 90 bodova, pošto je branio četvrt finale, što je mnogo manje nego u Majamiju. A nije sve u pobedi, već i u dobroj kalkulaciji.
Takođe, malo je simptomatično da se 90% mečeva Noleta igra po najvećoj vrućini iako je br.2 na svetu, dok Federer retko kada izađe na Sunce. No, kako god bilo, njemu advokati nisu potrebni. Slučajno je drugi na svetu, slučajno je osvojio Dubaji, slučajno su pre njega ispali i Čilić i Federer i mnogi drugi... Ovo je sport. Poraz je sastavni deo igre. Važno je da je broj pobeda mnogo veći. Treba mu skinuti kapu i reći SREĆNO U MAJAMIJU, za početak. Najlepše od svega što su najjači u kritikama baš oni koji nikada u životu ništa sami nisu postigli. Ovaj momak je MNOGO. A vreme radi za njega. Tek će, VERUJEM U NJEGA. Zato SVAKA ČAST DEČKO i SREĆNO.

Predo

pre 14 godina

Ne mogu reci da mi je drago, ali nije mi mnogo ni zao, a cini mi se ni Djokovicu. I on i mi smo znali da je ovo prije ili kasnije moralo da se desi i da na taj nacin prekine i svoje i nase mucenje. Svi smo ocekivali da ce tokom meceva popraviti neke stvari, ali ocigledno da se to moze samo na miru, tj. na izolovanim treninzima, za koje do sada nije imao puno vremena. Moguce je da ce se odredjene muke nastaviti i u Majamiju, jer su Djokovicu nametnute neke promjene u igri, koje se ne mogu usavrsiti preko noci i zasad to sve djeluje kao jedna velika konfuzija. Tod Martin mu je ocigledno savjetovao da igra napadacki i da izlazi na mrezu, sto je Djokovic radio vrlo nerezonski i samoubilacki. Postoji formula za Ljubicica, a ona potpuno obrnuta od ove, koju je Djokovic danas koristio. Nadam se samo da treneri nece od Djokovica napraviti ono sto je Sancez ucinio Jeleni Jankovic, tj. unistio ono dobro u njenoj igri, a na drugoj strani nije dobila gotovo nista. Stekao sam utisak da je Djokovic smatrao da je bolje da izgubi od Ljubicica, nego protiv nekog drugog, sto ni malo ne umanjuje zasluzenu pobjedu Banjalucanina, koji je odigrao vrlo inteligentno, na nivou igara, kada je bio World No. 3. KOmentator RTS-a ocigledno nikad nije gledao Ljubicica i cudio se njegovom bekhendu, a covjek je poznat kao jedan od tri, cetiri igraca sa naboljim jednorucnim bekhendom na svijetu.

Negledljivo

pre 14 godina

Da li bi neko od vas dao i bedni jedan evro da gleda ovo mucenje od tenisa koje demonstrira Djokovic od pocetka godine. Ali realno. Po onom suncu ili uz jadni slihtarski komentar drugova sa RTS-a. Pa on ne izadje na mrezu ni jednom a za to bese angazovan Tod Martin.Dosadno prebacivanje u sredinu ziheraski i bez energicnosti. Ipak je Ivan polupenzioner. A sevis je vec patetican. Servira ko neka baba, toliko se iskrivi da se uplasim da ga ne uhvati isjas. Nula za umetnicki dojam a jos veca za realizaciju

Mensur Mensurovic

pre 14 godina

Posle prvih 20 komentara se vidi koliko hrvata visi na ovom forumu.

Ja jesam srbin ali mi je drago sto je Ivan pobedio jer je dobar covek i dobar teniser.

Novak je izgubio jer nije u formi. Bice bolje.

Na zalost generacije srba i hrvata ce mrzeti jedni druge.

Zbog cega? Politike ili sporta?

Steva Revers

pre 14 godina

@Veliki strumfe,
to kada je Novak odlicno igrao je bilo kada se penjao prema gore, bio opusten, ruka bila slobodna, sve ulazilo. Sada je prpa, stegne se, a tehnika nije jos dovoljno dobra. Pored toga, procitali su mu igru.

Dragan Jurić

pre 14 godina

Krčag ide na vodu dok se ne razbije... Kao štp rekoh juče na ovom forumu,Đoković više nema nijedan aspekt igre na koji bi se oslonio. Posebno ne prvi servis. Igrao je čak i bolje nego protiv Kolšrajbera,ali je ipak izgubio,jer je Ljubičić manje grešio. Zato ne piju vodu konstatacije nekih forumaša o "pobedničkom mentalitetu". Pod hitno Novak mora da popravi svoju igru i svoj pristup tenisu,inače eto još jedne zvezde padalice. Ljubičiću sve čestitke na muškoj igri!

gosn mrkva

pre 14 godina

I bolje je ovako. Novak se ceo turnir mucio sam sa sobom. Ipak su prethodni naporni period i Davis kup uzeli danak. Bice vise vremena za odmor i pripreme za sledeci turnir.
A ako servis i servis-volej i dalje budu takvi kakvi su trenutno - treba razmisliti onda sta tu uopste Tod Martin i radi.

U svakom slucaju cestitke Ljubicicu na pobedi, a Novuku brz oporavak i bolji nastavak sezone.

Neutron

pre 14 godina

Jao Nole kako muku mucis. Od ovoga, svaka cast njemu, poslednji put si izgubio kao nedonosce a od tada si ga dobijao sa pola snage. Mislim da je bila prava odluka dovesti novog trenera, da ispravi neke greske u igri, ali ne ovoga,ovaj amer, Todd Martin nije nista, ama bas nista ucinio. Promenio servu i od solidne serve stvorio katastrofalnu servu, pored ostalog. Nema tu nikakvog timskog vajba vise. Bole njega patka. On tamo sedi, kao zabrinut, i samo brsti pare. Ne znam pod kojim si ugovorom sa njim, ali ako mozes, resi ga se sto pre. Onaj Poljak je makar unosio zara, citav tim je bio uzaren tamo na tribini i to se prenosilo na tebe. Sada nema zara ni na klupi ni u tebi na terenu. Neko mrtvilo, ocigledno na golo oko. Otpusti tu krvopiju sto pre, ali STO PRE! Taj tebe ni u cemu ne moze da nauci, samo ti njega. To je apsolutno evidentno i nema razloga duziti stvar. Reaguj brzo, vreme prolazi.

alex

pre 14 godina

Igra "na misice" ne moze uvek pobedjivati....upalilo je u Dubaiu, ali kraj....ako nista iscrpljuje fizicki i znamo dokle je defanziva dovela Nadalova kolena....Ja volim trilere u mecevima izmedju prvih 5 tenisera na listi, po mogucstvu Rogera i Rafe, ostalo je los tenis, uglavnom.

Marko

pre 14 godina

Činjenica je da Đoković ne igra kao svetski broj 2. Igra dosta solidno, kao igrač iz top 10, ali ne kao neko ko je prvi pratilac najvećeg tenisera u istoriji.

pravda

pre 14 godina

Auuuu kako dosadan, rudarski tenis igra Novak Djokovic! I on je drugi teniser na svijetu?! Ljubicic je igrao tenis, a Djokovic je "kopao". Mislim da bar desetak dama iz prvih 20 ima jaci servis od Novaka. Ako se ne radi o povredi, onda on slabo ne trenira, jer servis je stvar treninga. O igri na mreyi ne bih trosio reci. Milim da ce morati da jos odmaknu teren od publike jer Novak vec igra meceve iz publike. Jedan smor manje na turniru!

mare

pre 14 godina

Ma sta se ovi Hrvati javljau... ne razumem... i jos zapeli za ovaj tenis i Davis cup... Decki, mi tada pratimo fudbal, ne zanima nas Davis cup... A vi slobodno uzivajte u tenisu i to u takmicenju koga vise nikoga ne zanima na svetu!!!

BlistaviUm

pre 14 godina

Ajmo Nole... Ajmo stvarno.. Sredi se malo i prestani vise da nam kidas zivce...
Ljudi nemojte se primati na ove hrvatske provokacije... upadate li u raspravu ispada da ima potrebe braniti Djokovica, kao da su ravnopravni

branko

pre 14 godina

Љубичић игра као у најбољим данима а тада је био трећи играч на свету. Не би ме зачудило да на овом турниру далеко догура. Осим тога, ако задржи ову форму могао би играти и против наше репрезентације јер је он, спреман као што је сада, много квалитетнији тенисер од Карловића.
О Новаку наравно ни једна ружна реч. Ово је време кад му планете нису наклоњене. Право је чудо како је добијао мечеве ове године и томе је једном морао доћи крај. Но, Новак је знао да превазиђе овакве ситуације. Верујем да ће то успети и сада јер он има један константни квалитет којим се неки други играчи и играчице баш и не могу похвалити : Новак је бистар и интелигентан момак.

VladoZG

pre 14 godina

Što se događa s Đokovićevim servisom? Iz godine u godinu sve lošiji... Ako nešto hitno ne poduzme mogao bi doživjeti sudbinu Ane Ivanović...

Bravo Ljubo, sad potvrdit pobjedu protiv Monaca!

Ljubomir

pre 14 godina

Necu komentarisati Djokovicevu igru i poraz. Hocu Viskovica. Pratio sam mec izmedju Monaka i Lopeza i ne znam da li ste primetili: svako pominjanje igraca je bilo punim imenom i prezimenom,...recimo, Giljermo-Garsija Lopez, Giljermo-Garsija Lopez,... i to uporno. To je bilo zaista uzasno smaranje ko da su nama bitna sva ta njihova silna imena. Na njihove poene sa vecim emocijama komentarise nego Novakove ili Ljubiciceve. Strasno. Novakov mec je vise nego mlako i preterano neutralno, komentarisao, kao sad izigrava neku objektivnost. Dalje, ako je igracima smetalo sunce, njemu nije. Komentarisio kao da su igrala neka dva igraca iz nama dalekih drzava. Prosto se cudim sto ste dizali onoliku prasinu oko njega. Ako je on najbolji u zemlji onda smo u zaista velikoj krizi sportskih komentatora, narocito tenisa.Razmislite malo!!!

Dragan Petrovic

pre 14 godina

Zelim da Ljubicicu cestitam na pobedi, i da istaknem da sa ovakvom igrom Novak nema sta da trazi u top5. Vise definitivno nema opravdanja za bilo kakav ozbiljniji kiks na velikim turnirima (GS i Mastersi), dok one druge ne bi ni trebao da igra.
Sezona na sljaci, pokazace nam definitivno stanje stvari, problem je sto Novak do samog Roland Garrosa i nema bas puno prilike za dobijanje novih poena (uglavnom je gubio finala mastersa od Nadala, a osvojio je ATP 250 u Beogradu). A nesto mi se cini i da se saradnja sa Tod Martinom polako blizi kraju ...

Djalma

pre 14 godina

"Jednom mora doci kraj:ili sreci ili slaboj igri",tako sam zavrsavao komentar u onom zvucnom naslovu,po zavrstku meca sa Kolsrajberom.Posle meca sa Iznerom govorio sam da je Novak u dubokoj krizi i bio sam "adekvatno nagradjen".
Mnogi ce traziti utehu u Federerovom,a moze sedesiti i u eventualnom Nadalovom(trenutno 1:1) porazu.Nece me uopste to iznenaditi.Ali moramo shvatiti da je on daleko od njih-pogldajte samo njihjve trofeje i oni to "zadovoljstvo mogu priustiti". U ostalom kome pada napamet da ih uopste poredi!
Ponasanje na terenu nebih komentarisao.

Djoksa

pre 14 godina

Nole je jedan. ispricao kako Zimonjic previse ozbiljno shvata servis a kod Ivanisevica jednostavno:Ajn,Cvajn!Sad Nole isto baca lopticu a reketom odredjuje sta igra.U jedan potpuno automatiz. proces T.Martin je uveo razmisljanje.I tako krenuse problemi...

Mirko

pre 14 godina

Djokovicu break lopte nista ne znace ove godine izgleda..Servic mu je ocajan i zato gubi protiv mnogo slabijih tenisera na svoj servis i onda mu dzabe sto je pre toga osvojio break lopte kao protiv Conge i sad protiv Ljubicica.

A obojica su mnogo slabiji teniseri od njega

CROATIA FAN

pre 14 godina

bravo ljubo,sjajna igra.a vi srbi se ne mojte ljutiti sto je nole izgubio jer se moze desiti i najboljima.nole ce sigurno biti no.1 vec do sjedece godine.
p.s.sretno ljubo u 4-finalu i nadam se da ces u prvo polufinale ove godine.to bi bio veliki uspjeh za tebe iako dobiti 2 igraca svijeta je dovoljno. sretno!!!!!!!!!!!!!!!!:)

Lazar

pre 14 godina

ajd da je tako ubedljivo ispao...vise je zabrinjavajucu njegov servis koji totalno neefikasan postao. Upravo zbog toga novak se muci skoro u svakom mecu.
Ljubicicu su slavni dani uglavnom prosli, bio je nekada treci u svetu, on vec razmislja o penziji. Novak kao drugi reket sveta nije trebao sebi takvu blamazu dozvoliti.

poliglota

pre 14 godina

Gde je Cilic? Ispao.
Gde je Ancic? Ispao
Gde je Karlovic? Ispao.
Gde je Ljubo? Nije ispao. Jos.

PS
Znas ti kaj je.
(Buda, 16. mart 2010 19:07)

Gdje je Nole? Ispao. :-)

nemaveze

pre 14 godina

Moj junak Djoković, otišao da se odmara i da malo vežba servis i da žali što nije digo malo više dolara. Vi, tzv. stručnjaci za tenis puknite od navijanja!

crni

pre 14 godina

ma briga te za indian vels vazno da si ti uzeo dubaji....

sta radi novak zadnje dve godine,mozda bi neki vatreni navijac mogao da mi kaze?

trofeji bedni,napredak u igri u minusu....

zix

pre 14 godina

jeste da novak nije briljirao ni sada a ni poslednjih mesec-dva i svasta se moze reci na tu temu. ali on je igrac u top 4 koji je ubedljivo najvise meceve odigrao po vrucini poslednjih par godina. znamo svi da novak ima astmu i da mu to predstavlja problem kada igra po sparini ali cak zamislimo da nema. pa mozda bi i federer bio iscrpljen kada bi mu organizatori uvaljivali vrele termine, federer u 80% slucajeve igra nocne termine.

Hrvat u Beogradu

pre 14 godina

Budući da je treći tenisač Hrvatske pobedio rutinski u dva seta prvog tenisača Srbije, predlažem izborniku Davis cup reprezentacije Hrvatske da na sraz sa Srbijom izvede drugu momčad. Izgleda da će i to biti dostatno za pobjedu ...

aco

pre 14 godina

Ocigledno kalkulisanje bodovima,malo je branio bodova i odigrao je ceo mec po principu ako prodjem..prodjem.Ko zna zasto je to dobro, vidi se da je preumoran

boban,nis

pre 14 godina

Prvo da cestitam Novaku na nizu od devet uzastopnih pobeda gde nije pokazivao svoju najbolju igru,ali je ipak pobedjivao.Krivo mi je uvek kada Novak izgubi,ali kada bi birao igraca od koga mi je najmanje krivo da Novak izgubi to je upravo Ljubicic.

Vlada

pre 14 godina

Ne bi bilo lepo da ga je Nole drao do kraja karijere koja se polako zavrsava.

Ima sanse i protiv Monaka, posle je sve moguce u polufinalu.

A i Noletu nije puno stalo do ovog turnira, posebno u ovakvim terminima oko 12h, na drugom-trecem terenu...

Evidentno je da je Nole u krizi, i sam priznaje da ne oseca udarce, ali trgnuce se on vec vrlo brzo, bar je tako uvek bilo.

CESTITKE IVANU I NAPRED NOLE U MAJAMIJU!

goran

pre 14 godina

dobar mec! nasi Hrvati su zvali Djokovica da igra za Hrvatsku, ali nije htio. steta! danas je odigrao slabo, ali inace rastura. Ljubo opet ulazi u formu. Prpic ce ga zvati u Split! Sta bi tek bilo da Nole igra za Hrvatsku!?

mark_of_budha_my_A**

pre 14 godina

Gde je Cilic? Ispao.
Gde je Ancic? Ispao
Gde je Karlovic? Ispao.
Gde je Ljubo? Nije ispao. Jos.

PS
Znas ti kaj je.
(Buda, 16. mart 2010 19:07)



Nije ispao, JOŠ!

Ne znam:)
Ooo a kad se samo sjetim onih silnih komentara prije meča, očito ih je Nole čitao pa i on poletio i zaboravio da igra protiv bivseg svjetskog broja 3! Ljubo, iako je u godinama i sada može napraviti

Pozdrav

teniser

pre 14 godina

Realno, Djokovic osvaja turnire samo kada veliki nisu tu zbog povrede, ili kada su tu ali mu ih neko skloni sa puta pa uopste ne mora da igra sa njima da bi nesto osvojio.S obzirom na njegove ambicije, to je sve jedno veliko nista......

terza

pre 14 godina

cestitke ljubicicu...ipak se nadam da ce i u buducnosti ostati na jednoj pobedi iz 10 meceva sa noletom ;). sto se novaka tice...ajd dobro, i federer je ispao, ali nekaako uvek kad ima sansu da smanji prednost boljeplasiranog tenisera on izgubi. srecno u nastavku sezone!

veliki strumf

pre 14 godina

Noletova igra je sramotna, ispod svakog renomea igraca br. 2.
Mozete vi da ne preporucujete komentar ali to je nepobitna cinjenica.
A Viskovic nam jos prica da je Nole slabo igrao poslednjih mesec dana, osvojio i Dubai sa tako bednom igrom i ostvario 9 pobeda sto je podvig. Samo je propustio da kaze sa kojim je to igracima igrao. Pa, niti jedan od njih nije u top 10. Imao je neverovatan zreb na ova dva turnira, a mucio se protiv svakog igraca. A da je igrao sa nekim vrhunskim igracima bio bi to pravi pogrom, bas kao sto ga je danas pocistio Ljuba. Sve sto je dobio, dobio je na greske protivnika a ne na svoju kvalitetnu igru.
Servis mu je teska bruka, postao je najgori server u prvih 100 igraca, bez sumnje. Voleji tragicni, a kada treba da odsmecuje na mrezi, javljaju se jos uvek duhovi sa Olimpijade i promasenog smeca na mec-lopti sa Nadalom. Uplasi se Nole, uplasimo se svi mi, a ja zaista ne pamtim kada je on osvojio poen iz smeca. Sramota za tako vrhunskog igraca.
Osim toga, nema sigurnosti ni u njegovim udarcima sa osnovne linije, evo vec vise od dva meseca stoji 2 metra iza linije, samo prebacuje i ceka gresku protivnika i tako gubi mnogo snage. Ja zaista ne znam sta je to Tod Martin unapredio u njegovoj igri. Po meni – nista. Pa pre 2 godine imao je daleko bolji prvi servis, a drugi servis (koji sada cesto zavrsava u mrezi ili autu) bio je najbolji na svetu. Volej solidan, a iz forhenda i bekhenda prstali su gromovi. A evo danas – nije bilo nijednog vinera iz bekhend paralele, pasing sotovi katastrofa.
Osim toga – on mrtav ladan gleda mec, a svi znamo da Nole voli podrsku, da Vajda skoci i bodri ga. A ovako on zapadne u totalnu apatiju. Niti se nervira, niti se dere. zalosno, a imao je lepu sansu da osvoji ovaj Masters jer niko od vodecih igraca nije u nekoj formi.
Ipak, Novak je inteligentan decko i verujem da ce brzo shvatiti gde gresi i da ce se isto tako brzo vratiti u formu u kojoj je bio krajem godine.
p.s. I nemojte sada sa komentarima tipa: evo sad ce svi da kritikuju tralala... Naravno da cemo da kritikujemo kad je za kritiku, zato forum i sluzi - da se ostave prvi utisci i da se i mi sami lisimo frustracija.

zuti

pre 14 godina

za poraz od deda ljubicica ne postoji izgovor osim da se ovaj decko je nakupio dovoljno para da ga tenis vise ne interesuje....

nadam se da pare stedis kod viktora u erste banci...

Andjela

pre 14 godina

Đoković-Izner-Kolšrajber (mislim za Iznera i Kolšrajbera naravno nikada nisam čula, ljudi iz druge lige) e pa kad sa drugoligašima igraš pa na jedvite jade pobediš naravno da ćeš od Ljubićića (20 na listi) da izgubiš! Tako je to kad si samo „servis“ igrač a servis ti ne ide najbolje. E kad se setim Borga, Samprasa koji su bili ekstra klasa, a bili su prvi zato što su znali da na terenu uvek izvedu sve elemente teniske igre, znali su da izvedu šta je u datom trenutku prirodo rešenje!

vid

pre 14 godina

Dobra igra Ljubicica, iako ocigledno Novak nema motivacije na ovom turniru.
Zasto?, to verovatno znaju on i njegov tim.

Inace jesmo se nadali pobedi kao i proslih pet puta kada je Novak dobio inace prijatelja Ivana.

Uros

pre 14 godina

ae hrvati ne budite paljevine vec priznajte i sami sto se i videlo da novak ne moze daleko sa igrom koja ga je "krasila" protiv fisa i kolsajbera...

Milanbl

pre 14 godina

Poraz je sastavni dio igre.Videlo se otpocetka turnira da nesto ne stima.Ljubicic je dobro servirao i to je presudilo mec.Glavu gore,bice bolje.
Uz tebe Nole do kraja !

Fredy House

pre 14 godina

Jaooo sad ce 'rvati da smore sa teorijama tipa: Nas Ljubo pobedio drugog igraca sveta,znaci on je najbolji na svetu i tako to.....

veliki strumf

pre 14 godina

Noletova igra je sramotna, ispod svakog renomea igraca br. 2.
Mozete vi da ne preporucujete komentar ali to je nepobitna cinjenica.
A Viskovic nam jos prica da je Nole slabo igrao poslednjih mesec dana, osvojio i Dubai sa tako bednom igrom i ostvario 9 pobeda sto je podvig. Samo je propustio da kaze sa kojim je to igracima igrao. Pa, niti jedan od njih nije u top 10. Imao je neverovatan zreb na ova dva turnira, a mucio se protiv svakog igraca. A da je igrao sa nekim vrhunskim igracima bio bi to pravi pogrom, bas kao sto ga je danas pocistio Ljuba. Sve sto je dobio, dobio je na greske protivnika a ne na svoju kvalitetnu igru.
Servis mu je teska bruka, postao je najgori server u prvih 100 igraca, bez sumnje. Voleji tragicni, a kada treba da odsmecuje na mrezi, javljaju se jos uvek duhovi sa Olimpijade i promasenog smeca na mec-lopti sa Nadalom. Uplasi se Nole, uplasimo se svi mi, a ja zaista ne pamtim kada je on osvojio poen iz smeca. Sramota za tako vrhunskog igraca.
Osim toga, nema sigurnosti ni u njegovim udarcima sa osnovne linije, evo vec vise od dva meseca stoji 2 metra iza linije, samo prebacuje i ceka gresku protivnika i tako gubi mnogo snage. Ja zaista ne znam sta je to Tod Martin unapredio u njegovoj igri. Po meni – nista. Pa pre 2 godine imao je daleko bolji prvi servis, a drugi servis (koji sada cesto zavrsava u mrezi ili autu) bio je najbolji na svetu. Volej solidan, a iz forhenda i bekhenda prstali su gromovi. A evo danas – nije bilo nijednog vinera iz bekhend paralele, pasing sotovi katastrofa.
Osim toga – on mrtav ladan gleda mec, a svi znamo da Nole voli podrsku, da Vajda skoci i bodri ga. A ovako on zapadne u totalnu apatiju. Niti se nervira, niti se dere. zalosno, a imao je lepu sansu da osvoji ovaj Masters jer niko od vodecih igraca nije u nekoj formi.
Ipak, Novak je inteligentan decko i verujem da ce brzo shvatiti gde gresi i da ce se isto tako brzo vratiti u formu u kojoj je bio krajem godine.
p.s. I nemojte sada sa komentarima tipa: evo sad ce svi da kritikuju tralala... Naravno da cemo da kritikujemo kad je za kritiku, zato forum i sluzi - da se ostave prvi utisci i da se i mi sami lisimo frustracija.

CROATIA FAN

pre 14 godina

bravo ljubo,sjajna igra.a vi srbi se ne mojte ljutiti sto je nole izgubio jer se moze desiti i najboljima.nole ce sigurno biti no.1 vec do sjedece godine.
p.s.sretno ljubo u 4-finalu i nadam se da ces u prvo polufinale ove godine.to bi bio veliki uspjeh za tebe iako dobiti 2 igraca svijeta je dovoljno. sretno!!!!!!!!!!!!!!!!:)

boban,nis

pre 14 godina

Prvo da cestitam Novaku na nizu od devet uzastopnih pobeda gde nije pokazivao svoju najbolju igru,ali je ipak pobedjivao.Krivo mi je uvek kada Novak izgubi,ali kada bi birao igraca od koga mi je najmanje krivo da Novak izgubi to je upravo Ljubicic.

Mensur Mensurovic

pre 14 godina

Posle prvih 20 komentara se vidi koliko hrvata visi na ovom forumu.

Ja jesam srbin ali mi je drago sto je Ivan pobedio jer je dobar covek i dobar teniser.

Novak je izgubio jer nije u formi. Bice bolje.

Na zalost generacije srba i hrvata ce mrzeti jedni druge.

Zbog cega? Politike ili sporta?

Predo

pre 14 godina

Ne mogu reci da mi je drago, ali nije mi mnogo ni zao, a cini mi se ni Djokovicu. I on i mi smo znali da je ovo prije ili kasnije moralo da se desi i da na taj nacin prekine i svoje i nase mucenje. Svi smo ocekivali da ce tokom meceva popraviti neke stvari, ali ocigledno da se to moze samo na miru, tj. na izolovanim treninzima, za koje do sada nije imao puno vremena. Moguce je da ce se odredjene muke nastaviti i u Majamiju, jer su Djokovicu nametnute neke promjene u igri, koje se ne mogu usavrsiti preko noci i zasad to sve djeluje kao jedna velika konfuzija. Tod Martin mu je ocigledno savjetovao da igra napadacki i da izlazi na mrezu, sto je Djokovic radio vrlo nerezonski i samoubilacki. Postoji formula za Ljubicica, a ona potpuno obrnuta od ove, koju je Djokovic danas koristio. Nadam se samo da treneri nece od Djokovica napraviti ono sto je Sancez ucinio Jeleni Jankovic, tj. unistio ono dobro u njenoj igri, a na drugoj strani nije dobila gotovo nista. Stekao sam utisak da je Djokovic smatrao da je bolje da izgubi od Ljubicica, nego protiv nekog drugog, sto ni malo ne umanjuje zasluzenu pobjedu Banjalucanina, koji je odigrao vrlo inteligentno, na nivou igara, kada je bio World No. 3. KOmentator RTS-a ocigledno nikad nije gledao Ljubicica i cudio se njegovom bekhendu, a covjek je poznat kao jedan od tri, cetiri igraca sa naboljim jednorucnim bekhendom na svijetu.

poliglota

pre 14 godina

Gde je Cilic? Ispao.
Gde je Ancic? Ispao
Gde je Karlovic? Ispao.
Gde je Ljubo? Nije ispao. Jos.

PS
Znas ti kaj je.
(Buda, 16. mart 2010 19:07)

Gdje je Nole? Ispao. :-)

baki

pre 14 godina

to je zato sto smo se rugali cilicu (koji je, cini mi se, sasvim ok momak) sto je izgubio u prvom kolu. sad nam je ljubo zapusio usta.
moram da primetim da ima mnogo onih koji su se zbog ovog poraza vise iznervirali nego sam novak djokovic. ili su se vise obradovali nego ivan ljubicic.
get a life, people...

Прота Матеја

pre 14 godina

Не брине мене Ђоковићев пораз од Љубичића, они су и онако другари и не гаје никаква лоша осећања један према другом. Брине ме овај неподношљиви мазохизам код многих Срба и оркестрирана мржња, истина не свих, али очито значајног броја Хрвата на овом форуму. Ми смо ваљда једини народ на свету који својим мрзитељима идемо уз длаку верујући да ће ваљда увидети своју заблуду и престати то да раде. А Хрват из Београда, ако је заиста тамо, баш неки диван дечко. Мислим, шта рећи.

ljubitelj tenisa

pre 14 godina

Realno-u igri je bilo 90 bodova, pošto je branio četvrt finale, što je mnogo manje nego u Majamiju. A nije sve u pobedi, već i u dobroj kalkulaciji.
Takođe, malo je simptomatično da se 90% mečeva Noleta igra po najvećoj vrućini iako je br.2 na svetu, dok Federer retko kada izađe na Sunce. No, kako god bilo, njemu advokati nisu potrebni. Slučajno je drugi na svetu, slučajno je osvojio Dubaji, slučajno su pre njega ispali i Čilić i Federer i mnogi drugi... Ovo je sport. Poraz je sastavni deo igre. Važno je da je broj pobeda mnogo veći. Treba mu skinuti kapu i reći SREĆNO U MAJAMIJU, za početak. Najlepše od svega što su najjači u kritikama baš oni koji nikada u životu ništa sami nisu postigli. Ovaj momak je MNOGO. A vreme radi za njega. Tek će, VERUJEM U NJEGA. Zato SVAKA ČAST DEČKO i SREĆNO.

Marconio

pre 14 godina

Cast Ljubi za hrabru igru pogotovo na brejk lopte.
Ipak je dosta i gresio ali Nole to danas nije kaznio kao prethodnih dva meseca.
Trenutno stanje stvari-LOSE.
Da se ne ponavljam od servisa,smeca,a pogotovo igra iz takozvane nicije zemlje 3 m od mreze Nole je tu kao Alisa u zemlji cuda ipak to me i ne cudi toliko jer je uvek sa osnovne tuko agresivno ,jako i precizno.
To vise nije slucaj,pitam se zasto i to me plasi.
Oscilacije u igri mislom da su proizvod iskljucivo LOSEG SERVISA,ume strasno da nervira i dekoncentrise kad nemozete da prebacite mrezu,a kada to uradite dobijete ritern viner.
Inace mislim da ce sa poboljsanjem servisa doci i pobede u dva seta,kao i polufinala il finala na GS I trofeji na Mastersima.
N kraju krajeva Nole jedini uz dvojac koji ne treba komentarisati(Fed i Rafa)odrzava kontinuitet igara 4 GODINE,sto je strahovito mnogo u ovakvoj konkurenciji,gde je bilo dosta bljeskova ali bez takvog kontinuiteta.
Na kraju krajeva kad sam bio mali i gledao Samprasa i ekipu sa dedom uvek sam se pitao kad cemo mi imati tenisera u prvih 100 da bar odigra 1.kolo na GS pa cisto da je tu negde.
Kad on 2. na SVETU.
Podrska Noletu!!!!!!!!

Lazar

pre 14 godina

ajd da je tako ubedljivo ispao...vise je zabrinjavajucu njegov servis koji totalno neefikasan postao. Upravo zbog toga novak se muci skoro u svakom mecu.
Ljubicicu su slavni dani uglavnom prosli, bio je nekada treci u svetu, on vec razmislja o penziji. Novak kao drugi reket sveta nije trebao sebi takvu blamazu dozvoliti.

Nebojsa

pre 14 godina

predlažem izborniku Davis cup reprezentacije Hrvatske da na sraz sa Srbijom izvede drugu momčad. Izgleda da će i to biti dostatno za pobjedu ...
(Hrvat u Beogradu, 17. mart 2010 23:49)
Kakav sraz covece- tenis igramo, a ne taj sraz... sta vam je to, neka dalmatinska igra sa kamenjem, ili opet neka nova rec-Tudjmanica? Sta uradiste od lepog srpskog jezika...

Hrvat u Beogradu

pre 14 godina

Budući da je treći tenisač Hrvatske pobedio rutinski u dva seta prvog tenisača Srbije, predlažem izborniku Davis cup reprezentacije Hrvatske da na sraz sa Srbijom izvede drugu momčad. Izgleda da će i to biti dostatno za pobjedu ...

KOŽETA

pre 14 godina

Novak Đoković je prosječan tenisač koji je zalutao na mjesto broj 2.Čovjek nema apsolutno ništa! Ni servisa,ni forhenda,ni voleja...Njegova pozicija 2 je čisti splet okolnosti koji će se brzo promijeniti. I onaj jedini grand slam je osvojio na sreću jer je Federer bio bolestan. Sada je drugi također na sreću jer se Nadal ozljedio.Da je Nadalu djelić Đokovićeve sreće,osvojio bi barem 10 grand slamova.Evo sada je izjavio da je poražen zbog Davis Cupa. Stalno nekakve izlike:Davis Cup,vrućina,iscrpljenost,spora podloga,brza podloga...Nikada suparnik nije bolji od njega.

ZG TOM

pre 14 godina

Kolko vidim do sada su ispali mnogi igrači koji su bili ko ribe u vodi na zadnjim turnirima u dvoranama prije Wellsa.Očito da prži u toj pustinji u Kaliforniji i mnogi jaki igrači nisu se uspjeli prilagoditi terenima na otvorenom.Igrao se i Davis Cup u dvoranama.Ljubičić bi morao igrati barem parove u Splitu.I još jedan komentar zašto se mi iz Hrvatske toliko javljamo na ovaj sportski sajt.U prvom redu zato što je sajt vrlo kvalitetan i jednostavan i ne zahtijeva nekakva dodatna logiranja i prijavljivanja kao na drugim sličnim sajtovima.Drugo veliki smo zaljubljenici u sport ,a sa vama ,komšijama, to možemo lijepo i kvalitetno komentirati.Jer i jedni drugi imamo ogromne uspjehe u raznim sportovima, a tako smo male zemlje , a uz to zapad nas i dalje podcjenjuje.Kad bi se zbrojale sve medalje osvojene od 1992. od raspada SFRJ ,ispalo bi da je ovaj "teritorij" upravo u najpopularnijim sportovima i najuspješniji u Evropi (vaterpolo,rukomet,košarka,
tenis,odbojka, skijanje, stolni tenis,nogomet)Eto zato se , barem većina, iz Hrvatske javlja na ovaj sajt.

ja

pre 14 godina

@teniser
Te price prosipaj nekom drugom.
Djokovic je osvojio do sada 17 turnira.
2007. Majami pobedivsi prethodno Nadala i Mareja.
Iste godine masters u Kanadi pobedivsi Rodika, Nadala i Federera.
2008. Australia Open pobedivsi Federera i prethodno Ferera (tada 5. na listi).
Iste godine Indian Wels opet pobedivsi Nadala.
Iste godine uzeo je i zavrsni masters na kome igra 8 najboljih igraca.
Prosle godine je u Bazelu tukao Federera, u Parizu Nadala.
Na manjim turnirima su i male sanse da se sastane sa nekim od prvih 5, a od vecih turnira samo je 2008. osvojio Rima na kome nije imao neke teze protivnike.
Da ne pominjem na koliko je samo turnira izbacivao Nadala ili Federera, pa gubio u finalima.
Zato ne izmisljaj te glupe teorije. Djokovic u svojoj karijeri ima vise pobeda protiv top ten igraca nego sto to imaju svi hrvatski teniseri zajedno u poslednjih 10 godina.
Naravno ne moze se uvek ni pobedjivati i ponekad mora da usledi i neki poraz. Federer je ispao na ovom mastersu u drugom mecu, a Djokovic otisao korak dalje.
Djokovic ionako na ovom turniru nije branio nikakve znacajnije bodove, pa nije mnogo izgubio ovim porazom.
Steta je naravno sto je mogao da smanji znacajno Federerovu prednost, pa ce zbog ovog poraza morati malo vise da saceka da dodje na prvo mesto.
U svakom slucaju to je neminovno i desice se u narednih 12 meseci.

teniser

pre 14 godina

Realno, Djokovic osvaja turnire samo kada veliki nisu tu zbog povrede, ili kada su tu ali mu ih neko skloni sa puta pa uopste ne mora da igra sa njima da bi nesto osvojio.S obzirom na njegove ambicije, to je sve jedno veliko nista......

realno

pre 14 godina

ajde bre ne lozite se! decko je nanizao 9 pobeda u 2 i po nedelje, od toga 8 meceva u vise od dva seta, promena podloge, vremenske zone...
dobro je i do ovde stigao, sad ima vremena da se odmori za majami....

ps. komsije ne zaboravite da je ukupan skor djokovic - ljubicic 5-2, i da ga ljuba nije dobio vise od 4 god...

terza

pre 14 godina

cestitke ljubicicu...ipak se nadam da ce i u buducnosti ostati na jednoj pobedi iz 10 meceva sa noletom ;). sto se novaka tice...ajd dobro, i federer je ispao, ali nekaako uvek kad ima sansu da smanji prednost boljeplasiranog tenisera on izgubi. srecno u nastavku sezone!

vid

pre 14 godina

Dobra igra Ljubicica, iako ocigledno Novak nema motivacije na ovom turniru.
Zasto?, to verovatno znaju on i njegov tim.

Inace jesmo se nadali pobedi kao i proslih pet puta kada je Novak dobio inace prijatelja Ivana.

VladoZG

pre 14 godina

Što se događa s Đokovićevim servisom? Iz godine u godinu sve lošiji... Ako nešto hitno ne poduzme mogao bi doživjeti sudbinu Ane Ivanović...

Bravo Ljubo, sad potvrdit pobjedu protiv Monaca!

Dynco ,CRO

pre 14 godina

pozdrav svim ljubiteljima sporta-ne vidim velikog razloga za nerviranje i dramu zbog đokovićevog poraza,promjenio čovjek podlogu,možd umor ili loš dan,nebitno-to je sport.S druge strane ljubo na kraju karijere može igrati opušteno,i naravno nije zaboravio igrati,takav može sa svakim igrati.No poanta javljanja je činjenica da mi nikako nije jasno zašto se stalno od strane nekih na ovom siteu pljuje po novaku-mislim pa imate igrača koji je u vrhu,nekad dobar,nekad malo bolje,ne znam šta bi više htjeli,čovjeku tenis vjerovatno nije jedina važna stvar u životu i to treba poštivati,teško će moći stalno igrati kao 2008. kad je skidao svakog bez problema...agassi je nakon što je ljubo u carsonu 2005. ubio njega,pa bryane u paru i onda roddicka u 5 setova došao u svlačionicu i rekao ivanu-uživaj dok traje...a ne može stalno trajati...to mislim i za novaka-top 5 igrač,ok dečko,ne znam zašto se ne opustite i pustite čovjeka da igra tenis i da uživa

nemaveze

pre 14 godina

Moj junak Djoković, otišao da se odmara i da malo vežba servis i da žali što nije digo malo više dolara. Vi, tzv. stručnjaci za tenis puknite od navijanja!

Dragan Petrovic

pre 14 godina

Zelim da Ljubicicu cestitam na pobedi, i da istaknem da sa ovakvom igrom Novak nema sta da trazi u top5. Vise definitivno nema opravdanja za bilo kakav ozbiljniji kiks na velikim turnirima (GS i Mastersi), dok one druge ne bi ni trebao da igra.
Sezona na sljaci, pokazace nam definitivno stanje stvari, problem je sto Novak do samog Roland Garrosa i nema bas puno prilike za dobijanje novih poena (uglavnom je gubio finala mastersa od Nadala, a osvojio je ATP 250 u Beogradu). A nesto mi se cini i da se saradnja sa Tod Martinom polako blizi kraju ...

ja

pre 14 godina

@veliki strumf
Ne svodi se tenis samo na servis, kao sto ti ocigledno mislis.
Servis je tek jedan od 10 segmenata teniske igre.
Djokovic ima sve ostale segmente odlicne. Uopste se ne slazem sa tobom da su mu igra na mrezi i voleji losi.
Znacajno je on unapredio taj segment igre i to je pre svega zasluga Toda Martina.
Ranije Djokovica nisi ni mogao videti na mrezi, a sada je to cest slucaj. Naravno da ta igra na mrezi nije idealna, jer takve stvari ne mogu da se nauce preko noci.
U svakom slucaju s obzirom da tek nekoliko meseci radi na tome napredak je ocigledan.
Servis brzo moze da se popravi, ali ocigledno je da Novak mnogo vise radi na drugim stvarima.
Koliko je znacajan dobar servis moglo se videti na bezbroj primera.
Onaj Karlovic je znao da gubi meceve i sa po 50 ili 70 odserviranih aseva. Veceras Izner protiv Nadala 22 asa pa jedva uze jedan set.
Tim velikim serverima ishod celog meca zavisi samo od servisa. Ako ih dobro sluzi servis , naprave i po neku pobedu. Cim im servis malo zakaze glatko gube i od daleko slabije rangiranih igraca. Vidis i u ovom mecu Ljubicic je fantasticno servirao, imao petnaestak aseva i ko zna koliko servis vinera. I pored toga jedna-dve lopte su odlucivale o tome da li ce pobediti ili izgubiti. Bez obzira na rezultat ovo je bio prilicno tesan mech u kome je odlucivala sreca i par poena.
Naravno da Djokovic nije odigrao na vrhunskom nivou, ali kako igraju ostali igraci i sa ovakvom igrom je lako mogao do titule.
Steta za propustenu priliku, ali bice ih jos, mozda vec na sledecem turniru.
Ja od Djokovica najvise ocekujem ove godine na Wimbldonu, jer je to turnir koji sigurno osvaja.
A tada ces valjda i shvatiti zasto je Tod Martin u njegovom timu.
Do tada pozdrav.

Bole

pre 14 godina

Nista strasno, posle deset vezanih pobeda, poraz. Ali Novakov servis je ocajan,130 km/h, a Venus Vilijams servira preko 200 km/h,uz izuzetno visok procenat ubacenog prvog servisa. Problem je i sto na sva tri naredna turnira iz masters serije 1000 (Majami,Rim,Monte Carlo) brani finala, ili ti 1800 bodova. Svaka cast Ljubicicu na pobedi,nijednog trenutka ne bih da umanjim njegovu pobedu,jer je potpuno zasluzena,ali je Novakov servis bio katastrofalan u svakom pogledu .Da je u pitanju nekakva taktika,sto ja cisto sumnjam,bar bi odservirao neki as u T - polje,ovako, samo on zna i niko vise zasto igra bez servisa.

Negledljivo

pre 14 godina

Da li bi neko od vas dao i bedni jedan evro da gleda ovo mucenje od tenisa koje demonstrira Djokovic od pocetka godine. Ali realno. Po onom suncu ili uz jadni slihtarski komentar drugova sa RTS-a. Pa on ne izadje na mrezu ni jednom a za to bese angazovan Tod Martin.Dosadno prebacivanje u sredinu ziheraski i bez energicnosti. Ipak je Ivan polupenzioner. A sevis je vec patetican. Servira ko neka baba, toliko se iskrivi da se uplasim da ga ne uhvati isjas. Nula za umetnicki dojam a jos veca za realizaciju

Прота Матеја

pre 14 godina

Не брине мене Ђоковићев пораз од Љубичића, они су и онако другари и не гаје никаква лоша осећања један према другом. Брине ме овај неподношљиви мазохизам код многих Срба и оркестрирана мржња, истина не свих, али очито значајног броја Хрвата на овом форуму. Ми смо ваљда једини народ на свету који својим мрзитељима идемо уз длаку верујући да ће ваљда увидети своју заблуду и престати то да раде. А Хрват из Београда, ако је заиста тамо, баш неки диван дечко. Мислим, шта рећи.

sasa jokic

pre 14 godina

Gledam ovih zadnjih devet meceva, i posle svakog pomislim, ma kriza, sledeci ce da se vrati, a ono sve gore i gore. Dosao je na brzinu prvog servisa od 140 kilometara na sat (kada prodje), drugi kick off iscezao, passing shot iscezao, forhand uzasno slab, uglavnom pada na servisnu liniju?! Sta bi mogao da bude razlog gubljenja samopouzdanja koje je ustvari razlog za sve gore navedeno u trenutku kada je broj 2 i kada bi trebao da puca od istog?! Moje misljenje je da On ima frku od Tod martina, da ga isuvise ceni, i da se boji gresaka koje pravi. Po meni bi pod hitno trebao da raskine saradnju sa njim i vrati se samo Vajdi. Ne moze se napredovati u igri kada jedan trener forsira jedan stil, a drugi suprotno od toga. U Noletovoj igri je toliko ocigledno dvoumljenje u trenutku kada treba da istrci na mrezu, taj delic sekunde profesionalci surovo kaznjavaju, i loptice zuje pored njega kao pcelice. Mora da se vrati svojoj igri, i da radi na voleju, ali ne da mu to postane dominantna stvar u igri, nego da koristi kad je 100% siuran. Naravno i servis kojim je nekada resavao najteze situacije ga je izdao 100%. Prema tome, vrati se vajdi, i sve ce krenuti na bolje!

mark_of_budha_my_A**

pre 14 godina

Gde je Cilic? Ispao.
Gde je Ancic? Ispao
Gde je Karlovic? Ispao.
Gde je Ljubo? Nije ispao. Jos.

PS
Znas ti kaj je.
(Buda, 16. mart 2010 19:07)



Nije ispao, JOŠ!

Ne znam:)
Ooo a kad se samo sjetim onih silnih komentara prije meča, očito ih je Nole čitao pa i on poletio i zaboravio da igra protiv bivseg svjetskog broja 3! Ljubo, iako je u godinama i sada može napraviti

Pozdrav

Vlada

pre 14 godina

Ne bi bilo lepo da ga je Nole drao do kraja karijere koja se polako zavrsava.

Ima sanse i protiv Monaka, posle je sve moguce u polufinalu.

A i Noletu nije puno stalo do ovog turnira, posebno u ovakvim terminima oko 12h, na drugom-trecem terenu...

Evidentno je da je Nole u krizi, i sam priznaje da ne oseca udarce, ali trgnuce se on vec vrlo brzo, bar je tako uvek bilo.

CESTITKE IVANU I NAPRED NOLE U MAJAMIJU!

Marko

pre 14 godina

Činjenica je da Đoković ne igra kao svetski broj 2. Igra dosta solidno, kao igrač iz top 10, ali ne kao neko ko je prvi pratilac najvećeg tenisera u istoriji.

goran

pre 14 godina

dobar mec! nasi Hrvati su zvali Djokovica da igra za Hrvatsku, ali nije htio. steta! danas je odigrao slabo, ali inace rastura. Ljubo opet ulazi u formu. Prpic ce ga zvati u Split! Sta bi tek bilo da Nole igra za Hrvatsku!?

zix

pre 14 godina

jeste da novak nije briljirao ni sada a ni poslednjih mesec-dva i svasta se moze reci na tu temu. ali on je igrac u top 4 koji je ubedljivo najvise meceve odigrao po vrucini poslednjih par godina. znamo svi da novak ima astmu i da mu to predstavlja problem kada igra po sparini ali cak zamislimo da nema. pa mozda bi i federer bio iscrpljen kada bi mu organizatori uvaljivali vrele termine, federer u 80% slucajeve igra nocne termine.

pravda

pre 14 godina

Auuuu kako dosadan, rudarski tenis igra Novak Djokovic! I on je drugi teniser na svijetu?! Ljubicic je igrao tenis, a Djokovic je "kopao". Mislim da bar desetak dama iz prvih 20 ima jaci servis od Novaka. Ako se ne radi o povredi, onda on slabo ne trenira, jer servis je stvar treninga. O igri na mreyi ne bih trosio reci. Milim da ce morati da jos odmaknu teren od publike jer Novak vec igra meceve iz publike. Jedan smor manje na turniru!

Prota Mateja

pre 14 godina

@Andjela a ja samo kad se setim Tesle, Pupina, Ajnstajna. Kavi su to pametni ljudi bili a danas samo ovakavi kao Andjela koja prosipa pamet kako je Djokovic samo "servis" igrac.

Dado

pre 14 godina

pričate gluposti
#1 LJubičić nije "starac", ima 30 godina, ako je to previše onda u pm
#2 niko se ne loži sami si stvarate komplekse
#3 kladim se da je Ljubičić sam imao više pobjeda o top10 igrača od Noleta, a to se i lako provjeri, da ne spominjemo ostale igrače iz Hr koji su bili top10, Vi se sami volite najviše uspoređivati s nama Hr, nas to baš previše ne boli... A za svjetsko prvenstvo u nogometu, mi imamo medalju, a Vi?

Kvazimodo Sorabius

pre 14 godina

Đokovići motkom "sređuju" po Srbiji, toliko da im i Damir zavidi: on je samo pretio...
Porez plaćaju u Monaku, tamo im adresa, ovde "investiraju" samo ako šta dobiju džaba.
Nole je očigledna žrtva svoje porodice. Na žalost - večerašnji meč mu je početak kraja.
Ah, da, možda je večeras izgubio u inat onom vrsnom komentatoru Viškoviću, kako bi ga naučio pameti, da više i jače navija za Noleta. Šešelj je Dokića namamio u Radikalnu stranku, pa poželeo da mu adolescentna ćerka bude predsednik TS Srbije - a koja stranka, osim Dolarske, je pomutila razum Đokovićima?
PS.
Dugo pratim tenis, više decenija, ali znam, serviranjem sa ispruženom rukom, zamahujući iza leđa - niko nije uspeo da se proslavi...

Smor

pre 14 godina

ma baš je jaka stvar pobediti ovakvog Noleta.. totalno je van forme, mrzi ga da diše a ne još i da se trudi..čak se nije ni nervirao dok je Ljuba razvaljivao poene.
Molim "drage susjede" da nas ne zatrpaju komentarima jer će do jula Nole 6 puta da se vrati u formu.

Milanbl

pre 14 godina

Poraz je sastavni dio igre.Videlo se otpocetka turnira da nesto ne stima.Ljubicic je dobro servirao i to je presudilo mec.Glavu gore,bice bolje.
Uz tebe Nole do kraja !

Steva Revers

pre 14 godina

@Veliki strumfe,
to kada je Novak odlicno igrao je bilo kada se penjao prema gore, bio opusten, ruka bila slobodna, sve ulazilo. Sada je prpa, stegne se, a tehnika nije jos dovoljno dobra. Pored toga, procitali su mu igru.

crni

pre 14 godina

ma briga te za indian vels vazno da si ti uzeo dubaji....

sta radi novak zadnje dve godine,mozda bi neki vatreni navijac mogao da mi kaze?

trofeji bedni,napredak u igri u minusu....

branko

pre 14 godina

Љубичић игра као у најбољим данима а тада је био трећи играч на свету. Не би ме зачудило да на овом турниру далеко догура. Осим тога, ако задржи ову форму могао би играти и против наше репрезентације јер је он, спреман као што је сада, много квалитетнији тенисер од Карловића.
О Новаку наравно ни једна ружна реч. Ово је време кад му планете нису наклоњене. Право је чудо како је добијао мечеве ове године и томе је једном морао доћи крај. Но, Новак је знао да превазиђе овакве ситуације. Верујем да ће то успети и сада јер он има један константни квалитет којим се неки други играчи и играчице баш и не могу похвалити : Новак је бистар и интелигентан момак.

Neutron

pre 14 godina

Jao Nole kako muku mucis. Od ovoga, svaka cast njemu, poslednji put si izgubio kao nedonosce a od tada si ga dobijao sa pola snage. Mislim da je bila prava odluka dovesti novog trenera, da ispravi neke greske u igri, ali ne ovoga,ovaj amer, Todd Martin nije nista, ama bas nista ucinio. Promenio servu i od solidne serve stvorio katastrofalnu servu, pored ostalog. Nema tu nikakvog timskog vajba vise. Bole njega patka. On tamo sedi, kao zabrinut, i samo brsti pare. Ne znam pod kojim si ugovorom sa njim, ali ako mozes, resi ga se sto pre. Onaj Poljak je makar unosio zara, citav tim je bio uzaren tamo na tribini i to se prenosilo na tebe. Sada nema zara ni na klupi ni u tebi na terenu. Neko mrtvilo, ocigledno na golo oko. Otpusti tu krvopiju sto pre, ali STO PRE! Taj tebe ni u cemu ne moze da nauci, samo ti njega. To je apsolutno evidentno i nema razloga duziti stvar. Reaguj brzo, vreme prolazi.

teniski profi

pre 14 godina

A sad,dosta sa histerijom i nepobedivosti, ipak je to samo igra u kojoj teniseri debelo zaradjuju, a siromasni gledaoci si oci "vade"! Opametimo se!

gosn mrkva

pre 14 godina

I bolje je ovako. Novak se ceo turnir mucio sam sa sobom. Ipak su prethodni naporni period i Davis kup uzeli danak. Bice vise vremena za odmor i pripreme za sledeci turnir.
A ako servis i servis-volej i dalje budu takvi kakvi su trenutno - treba razmisliti onda sta tu uopste Tod Martin i radi.

U svakom slucaju cestitke Ljubicicu na pobedi, a Novuku brz oporavak i bolji nastavak sezone.

el_croato

pre 14 godina

najmanje 500 komentara za 24 sata :-) bravo Ivane, ali ne zaboravi osveta je "najsladja", nedaj boze da ti se Nole osveti u Davis Cupu i to u Splitu!!!
PAMET U GLAVU!!!

pozzz iz Osijeka svim ljudima dobre volje :-)

Štrumfeta

pre 14 godina

(veliki strumf, 17. mart 2010 23:51)

dužina tvog komentara upućuje na veeeliku dokolicu u tvom štrumfastičnom životu. Verovatno zato što ti je sve "pod konac" i nikada nisi čuo za uspone i padove

pogrešio si štrumfa..bolje ti pristaje Gunđalo

Fredy House

pre 14 godina

Jaooo sad ce 'rvati da smore sa teorijama tipa: Nas Ljubo pobedio drugog igraca sveta,znaci on je najbolji na svetu i tako to.....

Goran

pre 14 godina

Haloooooo ljudi, pa sta vam je??? Djokovic je drugi na ATP listi, pa sta ako nije bas najbolji na svijetu!!! odlican je! Izgubiti od Ivana nije sramota. Svi znamo da on moze dobiti svakoga, to je dokazao mnogo puta u svojoj dugoj karijeri. Uzivajte momci u tenisu i zivotu! Sretno na sljedecim turnirima!

Djoksa

pre 14 godina

Nole je jedan. ispricao kako Zimonjic previse ozbiljno shvata servis a kod Ivanisevica jednostavno:Ajn,Cvajn!Sad Nole isto baca lopticu a reketom odredjuje sta igra.U jedan potpuno automatiz. proces T.Martin je uveo razmisljanje.I tako krenuse problemi...

igysa

pre 14 godina

sta ste se ljudi uzbudili ?
vec u Majamiju ce Novak sve da vas dematuje, uostalom videcete i sami, pa ce vam biti zao sto posle 9 (devet) pobeda za redom, covek izgubio jedan mec, a vi ga ovako nagrdiste !
Ljubicic je danas demonstrirao izuzetno sigurnu igru i servis, i malo ko bi pobedio nekog ko ovako servira (a jos je Djokovic je jedan od najboljih riternera na svetu, a nije mogao do brejka, kako to ?). Kolko god pljuvali sad Djokovica da on igra lose:
1. Djokovic je dobio novi kvalitet u zadnje vreme, da pobedjuje i kad mu ne ide dobro (stabilniji je nego ranije - pa kako je dobio zadnje meceve, ako ne na mentalnu snagu ? a mnogi su govorili da je gubitnik, a on bas suprotno - najjaci u prelomnim trenucima).
2. Novak se JESTE vratio agresivnijoj igri (sto se na ovom mecu nije bas moglo videti), ali ga problematicna serva (slazem se) sprecava da izgradi svoje servis poene brzo i efikasno, kako je to ranije radio. Servis se moze popraviti - Novak nije Ana Ivanovic.
3. Novak se ne krece dobro na temperaturama iznad 30 - to je toliko ocigledno da je razlika kao nebo i zemlja kada igra nocni mec, i mec na 32 - sto nije opravdanje, ali je cinjenica, i nemojte zaboraviti kako je juce bilo na terenu, kad ste vec uzeli da ga pljujete. Zato se ovde i nije mogao pun videti taj agresivniji pristup nego suprotno (previse loptica na sredinu, ili ljubi na reket)
Ja verujem da je ovo godina kada ce Novak na prvo mesto, Ako pogledate sta sve Federer ima da brani, mozda shavtite o cemu neki od nas pricaju. Ne kazem da jedan Federer to ne moze, ali bice mu jako tesko.
veliki je “boost” Nole stekao odbranom Dubaia i Dejvis kup pobedama za nasu zemlju, ali ovde je mozda bio vec malo umoran od meceva dobijenih na misice, pa nije mogao i da to iskoristi do kraja.
Da li se Novak preterano iznervirao zbog ovog juce ?
:-) polako ljudi !

Djoksa

pre 14 godina

@Predo je posle meca sa Kolsr. rekao da je pomislio gledajuci mec da je bolje da Nole izgubi i tako prestane da muci sebe.Nole je sad izgubio,a da li ce izvuci pouke,videcemo.Ana je promenom nacina serviranja mozda napravila trajnu stetu,valjda nece i Nole

friz, baa

pre 14 godina

Kada se zanemari razlika u godinama koja ide u Noletovu korist, jedino teniska prednost koju Nole ima nad Ljubom je ta sto ima vise kose na glavi. Ali i to mu nije dovoljno jer Ljuba ne pada u nesvest kada se oblaci razidju i sunce malo ogreje.

Dusan

pre 14 godina

@ Đoković-Izner-Kolšrajber (mislim za Iznera i Kolšrajbera naravno nikada nisam čula, ljudi iz druge lige) e pa kad sa drugoligašima igraš pa na jedvite jade pobediš naravno da ćeš od Ljubićića (20 na listi) da izgubiš! Tako je to kad si samo „servis“ igrač a servis ti ne ide najbolje. E kad se setim Borga, Samprasa koji su bili ekstra klasa, a bili su prvi zato što su znali da na terenu uvek izvedu sve elemente teniske igre, znali su da izvedu šta je u datom trenutku prirodo rešenje!
(Anđela, 18. mart 2010 00:42)

Za Isnera i Kolsrajbera nikada nisi cula, a Samprasa i BORGA se secas???

Bez ikakve nemare da prvu dvojicu uporedjujem sa drugom dvojicom, ali mi stvrno nije najjasnije kako ti pratis tenis ako za ove NISI CULA a ovi se SECAS??? Gledas samo finala GS-ova proteklih 30 godina?

BlistaviUm

pre 14 godina

Ajmo Nole... Ajmo stvarno.. Sredi se malo i prestani vise da nam kidas zivce...
Ljudi nemojte se primati na ove hrvatske provokacije... upadate li u raspravu ispada da ima potrebe braniti Djokovica, kao da su ravnopravni

gordan

pre 14 godina

nije mi ni malo zao, dapace, bolje nije ni zasluzio, zapravo, nije zasluzio ni da prodje prvo kolo, i bilo je vreme da mu se njegova igra razbije o glavu, zahvlajujuci nevidjenoj sreci sa zrebom u poslednje vreme, igrajuci protiv igraca sa 20-25+ mesta, pobedjivao je, ali je bilo ocito da ce prvi polu-ozzbiljniji igrac da ga dobije. jos je zalosnije sto iz ovoga nece izaci bolji, i sam je izjavio (za pohvalu da je bar na zemlji i uvidja kako igra) da mora da nesto menja, ali je problem sto ne zna sta je to. ja bih poceo sa trenerom - Martinom - a dalje da se vidi. i dok ga ovaj poraz nece kostati mnogo bodova, vrlo izvestan poraz u ranoj fazi turnira u majamiju ce biti mnogo bolniji. ali, sa ovakvom igrom bolje i ne zasluzuje.

Dragan Jurić

pre 14 godina

Krčag ide na vodu dok se ne razbije... Kao štp rekoh juče na ovom forumu,Đoković više nema nijedan aspekt igre na koji bi se oslonio. Posebno ne prvi servis. Igrao je čak i bolje nego protiv Kolšrajbera,ali je ipak izgubio,jer je Ljubičić manje grešio. Zato ne piju vodu konstatacije nekih forumaša o "pobedničkom mentalitetu". Pod hitno Novak mora da popravi svoju igru i svoj pristup tenisu,inače eto još jedne zvezde padalice. Ljubičiću sve čestitke na muškoj igri!

zuti

pre 14 godina

za poraz od deda ljubicica ne postoji izgovor osim da se ovaj decko je nakupio dovoljno para da ga tenis vise ne interesuje....

nadam se da pare stedis kod viktora u erste banci...

Negativni

pre 14 godina

Moram da se osvrnem na dva komentara gospodina @ja.Tipicno za nerealnog navijaca.To kako je Nole drao Nadala i Federera,izgleda je samo on gledao.Nole je Nadala dobio samo jednom kada je ovaj bio u vrhunskoj formi i to u Sinsinatiju.Sve ostale pobede ostvarene su u mecevima posle Nadalovih visemesecnih pauza zbog povreda.Federera je dobio samo jednom na ozbiljnom turniru i to kada je osvojio AO.Sve ostalo je nista u poredjenju sa ova dva igraca.

aco

pre 14 godina

Ocigledno kalkulisanje bodovima,malo je branio bodova i odigrao je ceo mec po principu ako prodjem..prodjem.Ko zna zasto je to dobro, vidi se da je preumoran

mare

pre 14 godina

Ma sta se ovi Hrvati javljau... ne razumem... i jos zapeli za ovaj tenis i Davis cup... Decki, mi tada pratimo fudbal, ne zanima nas Davis cup... A vi slobodno uzivajte u tenisu i to u takmicenju koga vise nikoga ne zanima na svetu!!!

mate_hr

pre 14 godina

po hrvatskim forumima nema puno komentara na podjedu ljubicica, nekao nismo nabrijani na tenis.

a ono sto ima ljudi se uglavnom zale sto ih je ljubicic zafrkao na kladionici

Djalma

pre 14 godina

"Jednom mora doci kraj:ili sreci ili slaboj igri",tako sam zavrsavao komentar u onom zvucnom naslovu,po zavrstku meca sa Kolsrajberom.Posle meca sa Iznerom govorio sam da je Novak u dubokoj krizi i bio sam "adekvatno nagradjen".
Mnogi ce traziti utehu u Federerovom,a moze sedesiti i u eventualnom Nadalovom(trenutno 1:1) porazu.Nece me uopste to iznenaditi.Ali moramo shvatiti da je on daleko od njih-pogldajte samo njihjve trofeje i oni to "zadovoljstvo mogu priustiti". U ostalom kome pada napamet da ih uopste poredi!
Ponasanje na terenu nebih komentarisao.

nogometaš

pre 14 godina

Gledao sam meć Đoković-Kolšrajber,tako da mi današnji ishod meča nije iznenađenje.Đoković je bezvoljan,nema servis,nema energiju,nepreciznost mu je katastrofalna.Jednom rječju vrlo loš tenis.

sinisa Prijepolje

pre 14 godina

Svaka cast velikom smekeru Ljubi..Novak je totalno van forme..i nije opravdanje,jer Ljubicic je igrao kao u najboljim daninma..tesko Novak da moze odrzati br. 2 sa ovakvom igrom,i ne samo br 2 vec mozda i TOP 10

prokleta avlija

pre 14 godina

i ja sam Hrvat iz Beograda i svim srcem i dusom navijam za Noleta...sto se tiche Ljube i njegove pobede nad Noletom i corava koka ubode neko zrno, tako da draga braco hrvati uzdajte se u cilica(koji je, uzgred, ispao sa turnira jos prosle nedelje)a ovi ostali su truba...videcemo sta ce biti u majamiju i splitu kad se Nole odmori...od hrvata jedino navijam za Ancica ovi ostali su mi antipaticni...inace za ljude koji prate tenis samo kad igraju ustase protiv cetnika i tada dolaze na ovaj sajt,ovo je prvo ispadanje Djokovica pre cetvrtfinala jednog mastersa jos od 26.10.2008...neke stvari se ne mogu usporedjivati...ljubicic je bio 3 igrac sveta a u karijeri je imao 1 polufinale grand slama 1 finale mastersa i 3 polufinala u 15 godina karijere i to je sve odradio u 6 meseci 2006,dosao eksplodirao i vratio se tamo gde mu je realno mesto,medju ostale prosecne igrace...Ljubi mnogo srece zelim u cetvrtfinalu protiv besnog Monaka,Ljuba je razbio monotoniju turnira i najvece iznenadjenje i nadam se polufinalu sa Rafom,navijacemo za Ljubu svim srcem...pozdrav braci Hrvatima i vidimo se za 10 dana kad dodjem malo u moju Dalmaciju...NAJLIPSU NA SVITU!!! NIKO KAO HAJDUK IZ SPLITA!!! SMRT FASIZMU!!!

Djoksa

pre 14 godina

Pojasnjenje mog 1 kom.Kada se servira ravno loptica se baca vertikalno dok kod slajsa a narocito kika se baca vise u stranu,"iza glave" u odnosu na osu tela.Nole sad baca lopticu kao da stalno servira ravno a reketom "bira"sta ce da igra.Vrlo komplikovano.

CROATIA FAN

pre 14 godina

(Marko,18 mart 2010 19:15)

da se nadovezem na tvoj komentar.ljubicic je nula od igraca?to je covjek koji je bio 3 na svijetu dugo i koji sa svojih 30 godina jos moze da dođe do 4-finala jednog jakog turnira kao sto je IW.pa mislim vidi se koliko poznajes tenis.

Johnny

pre 14 godina

Na žalost još jedna potrošena sezona za Đokovića, a godine idu. Očito je da su porazi od Nadala u 2008. i početkom prošle godine učinili svoje i teško da će ikad biti prvi.

Ajmoo Nole

pre 14 godina

E moj Nole, da si ti meni živ i zdrav, ali svoje živce više ne kidam na tebe. Bio sam jedan od onih koji su te uvijek branili, iako potajno u sebi znao da su u nećemu u pravu, ali kao da ti nisam želio prihvatiti. Ovo večeras bila je kap koja je prelila čašu, ne poraz kao poraz, već način na koji si ti poražen, neshvatljivo kako ti opušteno igraš protiv ovih servera, imaš break i umjesto da završiš set bez većih problema, ti praviš gluposti, nakon jednog ili dva osvojena poena misliš da si završio gem, i sve se to kažnjava, vidi se da si bolji, ali jednostavno to ne možeš dokazati. Kad sam danas vidjeo da se smiješ poslije izgubljenog meča i ja sam se nasmijao i rekao zašto gubiti živce na gluposti....

Svu sreću ti želim u nastavku karijere, da izbiješ na prvu poziciju, da uzmeš sve trofeje, pogledat ću ponekad tvoj meč, ali da se živciram kao dosad, stvarno neču.

Ljubomir

pre 14 godina

Necu komentarisati Djokovicevu igru i poraz. Hocu Viskovica. Pratio sam mec izmedju Monaka i Lopeza i ne znam da li ste primetili: svako pominjanje igraca je bilo punim imenom i prezimenom,...recimo, Giljermo-Garsija Lopez, Giljermo-Garsija Lopez,... i to uporno. To je bilo zaista uzasno smaranje ko da su nama bitna sva ta njihova silna imena. Na njihove poene sa vecim emocijama komentarise nego Novakove ili Ljubiciceve. Strasno. Novakov mec je vise nego mlako i preterano neutralno, komentarisao, kao sad izigrava neku objektivnost. Dalje, ako je igracima smetalo sunce, njemu nije. Komentarisio kao da su igrala neka dva igraca iz nama dalekih drzava. Prosto se cudim sto ste dizali onoliku prasinu oko njega. Ako je on najbolji u zemlji onda smo u zaista velikoj krizi sportskih komentatora, narocito tenisa.Razmislite malo!!!

mentolocvic

pre 14 godina

Nole je mnogo bre mentalno jak pa ce da prezivi i ovaj poraz.
Jeste da ga je izgubio od deda Ljube, jeste da je mogao da ucvrsti mesto broj dva, jeste da je mogao da uzme jos neku kintu pride, ali boze moj.
Mentalnim snagatorima je dozvoljeno ono sto ostaloj boraniji nije.

Uros

pre 14 godina

ae hrvati ne budite paljevine vec priznajte i sami sto se i videlo da novak ne moze daleko sa igrom koja ga je "krasila" protiv fisa i kolsajbera...

Johny

pre 14 godina

Ljubičić? Je li to onaj iz Banja Luke, što ima hrvatsko državljanstvo i igra za hrvatsku? Loša igra obojice tenisera, s tim što je Novak za nijansu bio lošiji. Dešava se vrhunskim igračima, videli smo juče Federera.

alex

pre 14 godina

Igra "na misice" ne moze uvek pobedjivati....upalilo je u Dubaiu, ali kraj....ako nista iscrpljuje fizicki i znamo dokle je defanziva dovela Nadalova kolena....Ja volim trilere u mecevima izmedju prvih 5 tenisera na listi, po mogucstvu Rogera i Rafe, ostalo je los tenis, uglavnom.

Slobodan

pre 14 godina

I ćorava koka ubode neko zrno. (Mislim na ljubičića) Taj je pobedio isključivo zahvaljujući Noletovoj lošoj igri na današnjem meču, a nikako ga nije nadigrao.

Mirko

pre 14 godina

Djokovicu break lopte nista ne znace ove godine izgleda..Servic mu je ocajan i zato gubi protiv mnogo slabijih tenisera na svoj servis i onda mu dzabe sto je pre toga osvojio break lopte kao protiv Conge i sad protiv Ljubicica.

A obojica su mnogo slabiji teniseri od njega

Andjela

pre 14 godina

Đoković-Izner-Kolšrajber (mislim za Iznera i Kolšrajbera naravno nikada nisam čula, ljudi iz druge lige) e pa kad sa drugoligašima igraš pa na jedvite jade pobediš naravno da ćeš od Ljubićića (20 na listi) da izgubiš! Tako je to kad si samo „servis“ igrač a servis ti ne ide najbolje. E kad se setim Borga, Samprasa koji su bili ekstra klasa, a bili su prvi zato što su znali da na terenu uvek izvedu sve elemente teniske igre, znali su da izvedu šta je u datom trenutku prirodo rešenje!

realno

pre 14 godina

@Andjela
To sto ti nisi cula za Iznera i Kolsajbera je samo znak da tenis pratis od juce.
Sem toga Djokovica nazivati servis igracem je najveca glupost koju sam cuo.
Pa decko je jedan od najboljih retern igraca na svetu i nikada mu servis nije bio najjace oruzje.
Pogledaj malo i zvanicne ATP statistike za ovu godinu.
Djokovic je na 2. mestu po procentu osvojenih poena na prvi servis svog protivnika. Nalazi se na prvom mestu po procentu napravljenih brejkova (39% uspesnosti).
U prevodu od 5 servis gemova svojih protivnika on osvaja 2.
Uspesniji je u tome i od Federera i od Nadala.
U svim onim parametrima vezanim za sopstveni servis: broj aseva, procenat osvojenih poena na prvi i na drugi servis Djokovic se nalazi izmedju 30. i 50. mesta na tim listama.
I pored svega toga on je na drugom mestu na svetu. Od pocetka godine napravio je 16 pobeda uz 3 poraza.
I sad se nadje neko "pametan" poput tebe da Djokovica naziva "servis" igracem.
SMESNO.
Predji ti na neki drugi sport, jer tenis ocigledno nije za tebe, ni da ga gledas ni da ga komentarises.

zoran

pre 14 godina

Ako Novak ostane medju prvih deset ove sezone ,bice to ogroman uspeh.
Ubedljivo najslabije igra u prvih 30 igracha. Cisto mucenje. Igra bez ideje u strahu da ne izgubi, kako ga je Dzon Mekinro lepo objasnio.
Njegova serva je sramota za zenski tenis (112 milja je njegova serva...sestre Vilijams 120 milja kao od sale..) a o muskom da i ne govorimo. Kretanje pri serviranju prepuno tenzije.
Treba se polako navikavati na prosecne rezultate...to znaci osvajanje po nekog ATP-250...nesto kao Beograd Open i slicno. nema govora da on moze bilo sta da uradi,sa ovom igrom, na nekom iole ozbiljnijem turniru.
Sada slede turniri na kojima brani masu bodova. Znaci sunovrat. Steta, obecavao je vise, no nas mentalitet je ipak prevladao.

Ceca

pre 14 godina

Ne znam sta su drugi pisali (izvinite ako se ponavljam), ali od pocetka sam pretpostavljala da Novak ne moze da nacini cuda. Arcio se u BGD-u satima na terenu, nije bilo dovoljno vremena da se prilagodi na vremensku zonu i to je to. Zao mi je, ali sam sigurna da ce u Majamiu biti bolje. Srecno!

boki zg

pre 14 godina

Haha..nadali ste se opet komšije?! Ljubo može svakoga skinuti, pa i Noleta. Iskustvo i mirna ruka Ljube kad je u formi skida glave i većima od Noleta,

DUCE

pre 14 godina

I dalje sam pri tome da ce sve to biti dobro, vrlo brzo. Leci ce i servis, a kad legne....
Nole, samo napred! Sve najbolje u Majamiju!

blaki_87

pre 14 godina

ja mislim da je u Indian Velsu bio neki kuvar u hotelu,koji je porijeklom Hrvat,i da mrzi Djokovica ili Noleta kako ga poltroni zovu,kao onaj sa Sport kluba...
i da je taj kuvar ubacio nesto u hranu njemu,da bi se osjecao lose,a samim tim da bi izgubio mec,jer on samo tako moze da izgubi mec....
Zasto covjek igra 100 meceva godisnje a svi iz top 10 od 40 do 60 meceva?
pa jasno je,para nikad dosta...

Nenad

pre 14 godina

Novak je sa astmom dogurao do svetskog broja 2! Boze moj, svakom se desi da mu ne ide neko vreme, a setite se kako je igrao 2007, i 2008? Jos je on jako mlad da bi ste ga otpisali! Sasvim je prirodno da u nekom odredjenom vremenskom periodu ne stvarate najbolje rezultate, ko razume shvatice. Idemo u nove pobede Nole! :D

boombar

pre 14 godina

Molim vas gospodine @kožurica da nam kažete koje to mesto na ATP listi, realno, zaslužuje igrač koji ima 8310 bodova i koji je osvojio 17 turnira, od toga 1 GS ?
Idemo dalje.

Miša

pre 14 godina

Ne želim da omalovažim pobedu Ljubičića, ali ipak smatram da je danas pobedio solidno raspoloženi serviser, koji nije ništa drugo bitno pokazao. Ako Nole dobro ne promisli o svojoj igri, ne piše mu se dobro. Prošle godine u Madridu protiv Ljubičića imao je 97% realizacije ubačenog prvog servisa (29 od 30). I odmah zatim odigrao ONAJ meč protiv Nadala. Sinoć 57% realizacije 1. servisa. Manje vinera od protivnika, i manje neiznuđenih grešaka, po ko zna koji put uzastopno. Znači, igrao je pasivno. Znamo da postoji već 1 "ubica tenisa", zove se Endi, možda i naš Nole želi neki "zastrašujući" epitet. Nije kriv Tod Martin, on radi ono što Nole smatra da treba da radi; mislim da Novak treba da razmisli kakvom igrom je došao do ovog mesta i da se vrati sebi - ne da MENJA svoju igru (servis itd.) nego da je UNAPREĐUJE. Mislim da nema baš mnogo vremena. Sa ovakvim servisom (najgori u prvih 30, možda i u prvih 50)mislim da nema šanse na srednji rok da opstane u prvih 6. Seti se ko si i kakav si igrač čoveče, pusti neki snimak od pre 2-3 godine, i ponovo ćemo (ćeš) se radovati!

Majcek Maja

pre 14 godina

Nole najbolji si, ne slusaj ove sitne duse! Nole ti si najlepsi u najbolji, Nole mi te volimo, sledeci put ima sve da ih razbijes.

Kriptonit

pre 14 godina

Ono što je prethodnih mesec dana igralo u Noletu sinoć je napustilo njegovo telo i ugasilo svetlo za sobom. Nikakva tragedija, samo šteta jer se realno žreb skroz otvorio i mogao je daleko da dogura. Juče se jednostavno videlo da su ga svi prethodni mečevi sa mnogo oscilacija iscrpeli i to pre svega psihički. Očigledno da ni ostatak svetskog vrha nije u nekoj formi, tako da je u Majamiju sve otvoreno. Ovde se ionako igraju dva turnira, a ne jedan.

nina

pre 14 godina

i vi stvarno mislite da djokovic zasluzuje prvo mesto,ispred federera?!! ajd,srbin je pa i da razumem to. al budite realni. dzaba bi mu bilo da i postane i ostane dugo na prvom mestu kad bi i dalje za najboljeg smatrali federera. mislim, jedan gs i dva polufinala za dve i vise godine naspram svih tih finala i osvojenih gs za isti taj period.bice djokovic prvi,al jedino ako federer gubi poene ( na drugo mesto je i dosao federerovom zaslugom)a ne zbog svojih ,,osvajanja,, gs.

Marko

pre 14 godina

Stvarno ne razumijem neke ljude! Ljubičić je nula od igrača, dobio je samo zbog toga jer je Novak izvan forme što je normalno i događa se svakom tenisaču. To što je Ljubičuć pobjedio ne znači AMA BAŠ NIŠTA. I daj malo ohladite sa tim komentarima, ne znam zašto moji sunarodnjaci uvijek imaju naviku blatiti nekoga nakon što izgubi, to je sasvim normalno.. da dečko ne vrijedi ne bi bio TOP 2!

snupi zagreb

pre 14 godina

Sad barem znamo zašto je smetao Split i čemu sav taj cirkus koji je serviran. Nije to strah od "nekorektne publike" i "visokog rizika" nego strah od glatkog poraza koji će Srbija u Hrvatskoj i doživjeti. I naravno, u već dobro poznatom stilu nekorektnim napadima se tražio alibi i unaprijed okrivljavalo "krvožedne Hrvate".

bane

pre 14 godina

Nevolja je sa ovim porazom što Đokovićevi direktni konkurenti , Nadal i Marej odoše dalje a on ispade. Medjutim, sa onakvom igrom se nije moglo ništa bolje. Ne pamtim kada sam video nekog iz top 20 da meč počne sa duplom servis greškom. Delovao mi je na momente kao zbunjen i uplašen čovek kome je neko tutnuo reket u ruke.
Tod Martin ga tera da istrči na mrežu ali bolje da nije, jer redovno gubi poene. Ne znam da li će Novak naći inspiraciju za Majami i kako jer počinje za 10 dana ali sve više izgleda da ćemo gledati reprizu prošle sezone kada je proigrao tek na šljaci.
Šteta, jer je mogao na jeftin način da uzme trofej pošto je ispao Federer njegov jedini pravi konkurent a Nadal i Marej igraju osrednje.

Srdjan

pre 14 godina

Bravo VISKOVICU, care.Mogu samo da ti zavide na realnosti u toku prenosa.Ti primas novac da hvalis igru svih tenisera i divis se kako ti tako i mi njihovom igrom.Nisi placen da navijas za Novaka i skidam kapu majstore.
@ljubitelj tenisa.
'Mislim nem'o se ljutis' al sunce je krivo za sve.Od sledeceg mastersa u Majamiju ce na strani gde igra Novak da ugrade klime.Nikom ne smeta samo nasoj Barbiki.Mislim nem'o se ljutis al tako ce bidne,ja kad ti kazem.
Srdjan.

Cucurigu

pre 14 godina

@Predo

Vama respekt!Zreli i tacno dozirani komentar.Prava dijagnoza,za koju i Djokovic i njegov stucni stab zna.Sa pravom dijagnozom i terapijojom vremenom se sve se leci.
Hvala Vam.Kao i uvek vidite sustinu,znate da izdvojite bitne od nebitnih stvari.

art

pre 14 godina

Razloga za zabrinutost nema, sam Nole je nedavno izjavio da formu ove godine tempira za GS-ove. To je ono sto ce mu donijeti prvu poziciju na listi bez obzira na znacaj i ovog turnira.

Anđela

pre 14 godina

Đoković-Izner-Kolšrajber (mislim za Iznera i Kolšrajbera naravno nikada nisam čula, ljudi iz druge lige) e pa kad sa drugoligašima igraš pa na jedvite jade pobediš naravno da ćeš od Ljubićića (20 na listi) da izgubiš! Tako je to kad si samo „servis“ igrač a servis ti ne ide najbolje. E kad se setim Borga, Samprasa koji su bili ekstra klasa, a bili su prvi zato što su znali da na terenu uvek izvedu sve elemente teniske igre, znali su da izvedu šta je u datom trenutku prirodo rešenje!

Jova

pre 14 godina

Realno Djokovic od starta sezone igra tenis kao moja baba,tj kako sezona odmice igra sve losije,sve losije servira.

Nije mi samo jasno nije valjda mislio da ce se opet izvuci kao u Dubaiu,da ce tim babinjskim tenisom opet osvojiti titulu.

Sve u svemu,nazalost,ali ocigledno je da Novak tone sve dublje,da je sramota da reket br.2 igra ovkakv tenis. Realno njegova igra nije ni za top 30.

Umesto da napreduje Novak se gubi sve vise,deluje nezainteresovano,ma deluje bre kao neki deka koji ima 60 god.

DUCE

pre 14 godina

I dalje sam pri tome da ce sve to biti dobro, vrlo brzo. Leci ce i servis, a kad legne....
Nole, samo napred! Sve najbolje u Majamiju!

maja bg

pre 14 godina

Novak igra slabije ali ima odlican stav na terenu-pobedjuje i kad gubi :) i to je odlicno..Neko rece ako je morao da izgubi najbolje od Ljubicica i ja se slazem,Ljuba je igrao dobro i kao uvek ponasao se gospodski i korektno..a za Noleta se ja ne brinem sasvim je on na pravom kursu

art

pre 14 godina

Djokovic vs Hrvatska (Ljubicic, Ancic, Karlovic, Cilic) 15:5 Tenisacima Vam najveci uspjeh u karijeri predstavlja pobjeda nad Djokovicem. Ajd uzdravlje Hrvati.

art

pre 14 godina

Volim Djokovica kao brata rodjenog! Kad se sjetim kako je sa samo 18 godina nadigrao Ljubu, tada vec afirmisanog igraca, usred Zagreba. Bosanac je naravno taj mec ipak dobio na iskustvo ali se i dan danas sjecam nevjerice i ocaja na licima publike u pojedinim trenucima meca dok je Nole briljirao i bio blizu pobjede.

cu

pre 14 godina

Ja od Djokovica najvise ocekujem ove godine na Wimbldonu, jer je to turnir koji sigurno osvaja.

Ja se da nadam da hoće ali realno mislim da će mu to teško poći za rukom jer Nole jednostavno nema igru za osvajanje turnira na travi pogotovo Wimbledona. Možda za 2-3 godine kad usavrši igru na mreži i kad postanije psihički stabilniji

Nikolica

pre 14 godina

Daleko od toga da branim formu u kojoj se Novak nalazi, ali samo jedan mali predlog: reket u ruke, pa put Majamija, pa da vidimo dokle cete dogurati, do kog kola. Znate i sami, niste bas toliki teniski magovi i znalci za koje se prodajete po forumima...

borg

pre 14 godina

nemogu vjerovati da je i djokovic izgubio...to su normalni padovi u igri,i ja tonebih precenjivao...a ti sto se prestavljaS KAO JA reci nam molin te odakle taj optimizam pred wimbledon?da novak pobijedi npr.federera na wimbledonu?moguce ali ipak nerealno.novak je puno bolji na sljaci i betonu.a martin je uvijek bio gubitnik,i neznam sta ce mu on.ali ko zna videcemo.

Sale

pre 14 godina

Realno,Ljubicic je odigrao bolji mec i zasluzeno pobedio,a i jako dobro je servirao sto ga je izvlacilo u bitnim momentima...Nole je osvojio Dubaji,igrao Dejvis kup,pa sad i ovo,igrao je 5 meceva od 7 u tri seta i jos dva teska meca u Dejvisu kupu pa je moguce da ga je stigao umor,i on je covek,a ne robot....Puno srece u Majamiju...

Davor

pre 14 godina

Novak lose servira? Ne brinite se Srbi, ima jos jedan koji je losiji a to je Marin Cilic. Ubedljivo najlosiji servis od top 50 igraca. Kako se samo sagne kad servira, to nigdje nema.

niko

pre 14 godina

http://www.youtube.com/watch?v=sqASUf6fDJk
pogledajte kako je igrao protiv federera 2007 u finalu mastersa u kanadi a pogledajte kako igra zadnjih godinu dana...

fabregas

pre 14 godina

Krcag ide na vodu dok se ne razbije.Sveovo do sada sto je dobijao dobija na misice.I normalno na prvog jaceg puko.Ocito da nu prva polovina sezone ne odgovara. Servis katastrofa. Ali se nije mnogo uzbudio zbog poraza

Hrvat u Beogradu

pre 14 godina

Budući da je treći tenisač Hrvatske pobedio rutinski u dva seta prvog tenisača Srbije, predlažem izborniku Davis cup reprezentacije Hrvatske da na sraz sa Srbijom izvede drugu momčad. Izgleda da će i to biti dostatno za pobjedu ...

teniser

pre 14 godina

Realno, Djokovic osvaja turnire samo kada veliki nisu tu zbog povrede, ili kada su tu ali mu ih neko skloni sa puta pa uopste ne mora da igra sa njima da bi nesto osvojio.S obzirom na njegove ambicije, to je sve jedno veliko nista......

goran

pre 14 godina

dobar mec! nasi Hrvati su zvali Djokovica da igra za Hrvatsku, ali nije htio. steta! danas je odigrao slabo, ali inace rastura. Ljubo opet ulazi u formu. Prpic ce ga zvati u Split! Sta bi tek bilo da Nole igra za Hrvatsku!?

KOŽETA

pre 14 godina

Novak Đoković je prosječan tenisač koji je zalutao na mjesto broj 2.Čovjek nema apsolutno ništa! Ni servisa,ni forhenda,ni voleja...Njegova pozicija 2 je čisti splet okolnosti koji će se brzo promijeniti. I onaj jedini grand slam je osvojio na sreću jer je Federer bio bolestan. Sada je drugi također na sreću jer se Nadal ozljedio.Da je Nadalu djelić Đokovićeve sreće,osvojio bi barem 10 grand slamova.Evo sada je izjavio da je poražen zbog Davis Cupa. Stalno nekakve izlike:Davis Cup,vrućina,iscrpljenost,spora podloga,brza podloga...Nikada suparnik nije bolji od njega.

Anđela

pre 14 godina

Đoković-Izner-Kolšrajber (mislim za Iznera i Kolšrajbera naravno nikada nisam čula, ljudi iz druge lige) e pa kad sa drugoligašima igraš pa na jedvite jade pobediš naravno da ćeš od Ljubićića (20 na listi) da izgubiš! Tako je to kad si samo „servis“ igrač a servis ti ne ide najbolje. E kad se setim Borga, Samprasa koji su bili ekstra klasa, a bili su prvi zato što su znali da na terenu uvek izvedu sve elemente teniske igre, znali su da izvedu šta je u datom trenutku prirodo rešenje!

Andjela

pre 14 godina

Đoković-Izner-Kolšrajber (mislim za Iznera i Kolšrajbera naravno nikada nisam čula, ljudi iz druge lige) e pa kad sa drugoligašima igraš pa na jedvite jade pobediš naravno da ćeš od Ljubićića (20 na listi) da izgubiš! Tako je to kad si samo „servis“ igrač a servis ti ne ide najbolje. E kad se setim Borga, Samprasa koji su bili ekstra klasa, a bili su prvi zato što su znali da na terenu uvek izvedu sve elemente teniske igre, znali su da izvedu šta je u datom trenutku prirodo rešenje!

veliki strumf

pre 14 godina

Noletova igra je sramotna, ispod svakog renomea igraca br. 2.
Mozete vi da ne preporucujete komentar ali to je nepobitna cinjenica.
A Viskovic nam jos prica da je Nole slabo igrao poslednjih mesec dana, osvojio i Dubai sa tako bednom igrom i ostvario 9 pobeda sto je podvig. Samo je propustio da kaze sa kojim je to igracima igrao. Pa, niti jedan od njih nije u top 10. Imao je neverovatan zreb na ova dva turnira, a mucio se protiv svakog igraca. A da je igrao sa nekim vrhunskim igracima bio bi to pravi pogrom, bas kao sto ga je danas pocistio Ljuba. Sve sto je dobio, dobio je na greske protivnika a ne na svoju kvalitetnu igru.
Servis mu je teska bruka, postao je najgori server u prvih 100 igraca, bez sumnje. Voleji tragicni, a kada treba da odsmecuje na mrezi, javljaju se jos uvek duhovi sa Olimpijade i promasenog smeca na mec-lopti sa Nadalom. Uplasi se Nole, uplasimo se svi mi, a ja zaista ne pamtim kada je on osvojio poen iz smeca. Sramota za tako vrhunskog igraca.
Osim toga, nema sigurnosti ni u njegovim udarcima sa osnovne linije, evo vec vise od dva meseca stoji 2 metra iza linije, samo prebacuje i ceka gresku protivnika i tako gubi mnogo snage. Ja zaista ne znam sta je to Tod Martin unapredio u njegovoj igri. Po meni – nista. Pa pre 2 godine imao je daleko bolji prvi servis, a drugi servis (koji sada cesto zavrsava u mrezi ili autu) bio je najbolji na svetu. Volej solidan, a iz forhenda i bekhenda prstali su gromovi. A evo danas – nije bilo nijednog vinera iz bekhend paralele, pasing sotovi katastrofa.
Osim toga – on mrtav ladan gleda mec, a svi znamo da Nole voli podrsku, da Vajda skoci i bodri ga. A ovako on zapadne u totalnu apatiju. Niti se nervira, niti se dere. zalosno, a imao je lepu sansu da osvoji ovaj Masters jer niko od vodecih igraca nije u nekoj formi.
Ipak, Novak je inteligentan decko i verujem da ce brzo shvatiti gde gresi i da ce se isto tako brzo vratiti u formu u kojoj je bio krajem godine.
p.s. I nemojte sada sa komentarima tipa: evo sad ce svi da kritikuju tralala... Naravno da cemo da kritikujemo kad je za kritiku, zato forum i sluzi - da se ostave prvi utisci i da se i mi sami lisimo frustracija.

zix

pre 14 godina

jeste da novak nije briljirao ni sada a ni poslednjih mesec-dva i svasta se moze reci na tu temu. ali on je igrac u top 4 koji je ubedljivo najvise meceve odigrao po vrucini poslednjih par godina. znamo svi da novak ima astmu i da mu to predstavlja problem kada igra po sparini ali cak zamislimo da nema. pa mozda bi i federer bio iscrpljen kada bi mu organizatori uvaljivali vrele termine, federer u 80% slucajeve igra nocne termine.

Nebojsa

pre 14 godina

predlažem izborniku Davis cup reprezentacije Hrvatske da na sraz sa Srbijom izvede drugu momčad. Izgleda da će i to biti dostatno za pobjedu ...
(Hrvat u Beogradu, 17. mart 2010 23:49)
Kakav sraz covece- tenis igramo, a ne taj sraz... sta vam je to, neka dalmatinska igra sa kamenjem, ili opet neka nova rec-Tudjmanica? Sta uradiste od lepog srpskog jezika...

Slobodan

pre 14 godina

I ćorava koka ubode neko zrno. (Mislim na ljubičića) Taj je pobedio isključivo zahvaljujući Noletovoj lošoj igri na današnjem meču, a nikako ga nije nadigrao.

mare

pre 14 godina

Ma sta se ovi Hrvati javljau... ne razumem... i jos zapeli za ovaj tenis i Davis cup... Decki, mi tada pratimo fudbal, ne zanima nas Davis cup... A vi slobodno uzivajte u tenisu i to u takmicenju koga vise nikoga ne zanima na svetu!!!

Johnny

pre 14 godina

Na žalost još jedna potrošena sezona za Đokovića, a godine idu. Očito je da su porazi od Nadala u 2008. i početkom prošle godine učinili svoje i teško da će ikad biti prvi.

poliglota

pre 14 godina

Gde je Cilic? Ispao.
Gde je Ancic? Ispao
Gde je Karlovic? Ispao.
Gde je Ljubo? Nije ispao. Jos.

PS
Znas ti kaj je.
(Buda, 16. mart 2010 19:07)

Gdje je Nole? Ispao. :-)

Ljubomir

pre 14 godina

Necu komentarisati Djokovicevu igru i poraz. Hocu Viskovica. Pratio sam mec izmedju Monaka i Lopeza i ne znam da li ste primetili: svako pominjanje igraca je bilo punim imenom i prezimenom,...recimo, Giljermo-Garsija Lopez, Giljermo-Garsija Lopez,... i to uporno. To je bilo zaista uzasno smaranje ko da su nama bitna sva ta njihova silna imena. Na njihove poene sa vecim emocijama komentarise nego Novakove ili Ljubiciceve. Strasno. Novakov mec je vise nego mlako i preterano neutralno, komentarisao, kao sad izigrava neku objektivnost. Dalje, ako je igracima smetalo sunce, njemu nije. Komentarisio kao da su igrala neka dva igraca iz nama dalekih drzava. Prosto se cudim sto ste dizali onoliku prasinu oko njega. Ako je on najbolji u zemlji onda smo u zaista velikoj krizi sportskih komentatora, narocito tenisa.Razmislite malo!!!

crni

pre 14 godina

ma briga te za indian vels vazno da si ti uzeo dubaji....

sta radi novak zadnje dve godine,mozda bi neki vatreni navijac mogao da mi kaze?

trofeji bedni,napredak u igri u minusu....

mark_of_budha_my_A**

pre 14 godina

Gde je Cilic? Ispao.
Gde je Ancic? Ispao
Gde je Karlovic? Ispao.
Gde je Ljubo? Nije ispao. Jos.

PS
Znas ti kaj je.
(Buda, 16. mart 2010 19:07)



Nije ispao, JOŠ!

Ne znam:)
Ooo a kad se samo sjetim onih silnih komentara prije meča, očito ih je Nole čitao pa i on poletio i zaboravio da igra protiv bivseg svjetskog broja 3! Ljubo, iako je u godinama i sada može napraviti

Pozdrav

Kvazimodo Sorabius

pre 14 godina

Đokovići motkom "sređuju" po Srbiji, toliko da im i Damir zavidi: on je samo pretio...
Porez plaćaju u Monaku, tamo im adresa, ovde "investiraju" samo ako šta dobiju džaba.
Nole je očigledna žrtva svoje porodice. Na žalost - večerašnji meč mu je početak kraja.
Ah, da, možda je večeras izgubio u inat onom vrsnom komentatoru Viškoviću, kako bi ga naučio pameti, da više i jače navija za Noleta. Šešelj je Dokića namamio u Radikalnu stranku, pa poželeo da mu adolescentna ćerka bude predsednik TS Srbije - a koja stranka, osim Dolarske, je pomutila razum Đokovićima?
PS.
Dugo pratim tenis, više decenija, ali znam, serviranjem sa ispruženom rukom, zamahujući iza leđa - niko nije uspeo da se proslavi...

zuti

pre 14 godina

za poraz od deda ljubicica ne postoji izgovor osim da se ovaj decko je nakupio dovoljno para da ga tenis vise ne interesuje....

nadam se da pare stedis kod viktora u erste banci...

zoran

pre 14 godina

Ako Novak ostane medju prvih deset ove sezone ,bice to ogroman uspeh.
Ubedljivo najslabije igra u prvih 30 igracha. Cisto mucenje. Igra bez ideje u strahu da ne izgubi, kako ga je Dzon Mekinro lepo objasnio.
Njegova serva je sramota za zenski tenis (112 milja je njegova serva...sestre Vilijams 120 milja kao od sale..) a o muskom da i ne govorimo. Kretanje pri serviranju prepuno tenzije.
Treba se polako navikavati na prosecne rezultate...to znaci osvajanje po nekog ATP-250...nesto kao Beograd Open i slicno. nema govora da on moze bilo sta da uradi,sa ovom igrom, na nekom iole ozbiljnijem turniru.
Sada slede turniri na kojima brani masu bodova. Znaci sunovrat. Steta, obecavao je vise, no nas mentalitet je ipak prevladao.

Dado

pre 14 godina

pričate gluposti
#1 LJubičić nije "starac", ima 30 godina, ako je to previše onda u pm
#2 niko se ne loži sami si stvarate komplekse
#3 kladim se da je Ljubičić sam imao više pobjeda o top10 igrača od Noleta, a to se i lako provjeri, da ne spominjemo ostale igrače iz Hr koji su bili top10, Vi se sami volite najviše uspoređivati s nama Hr, nas to baš previše ne boli... A za svjetsko prvenstvo u nogometu, mi imamo medalju, a Vi?

Johny

pre 14 godina

Ljubičić? Je li to onaj iz Banja Luke, što ima hrvatsko državljanstvo i igra za hrvatsku? Loša igra obojice tenisera, s tim što je Novak za nijansu bio lošiji. Dešava se vrhunskim igračima, videli smo juče Federera.

Fredy House

pre 14 godina

Jaooo sad ce 'rvati da smore sa teorijama tipa: Nas Ljubo pobedio drugog igraca sveta,znaci on je najbolji na svetu i tako to.....

blaki_87

pre 14 godina

ja mislim da je u Indian Velsu bio neki kuvar u hotelu,koji je porijeklom Hrvat,i da mrzi Djokovica ili Noleta kako ga poltroni zovu,kao onaj sa Sport kluba...
i da je taj kuvar ubacio nesto u hranu njemu,da bi se osjecao lose,a samim tim da bi izgubio mec,jer on samo tako moze da izgubi mec....
Zasto covjek igra 100 meceva godisnje a svi iz top 10 od 40 do 60 meceva?
pa jasno je,para nikad dosta...

ja

pre 14 godina

@veliki strumf
Ne svodi se tenis samo na servis, kao sto ti ocigledno mislis.
Servis je tek jedan od 10 segmenata teniske igre.
Djokovic ima sve ostale segmente odlicne. Uopste se ne slazem sa tobom da su mu igra na mrezi i voleji losi.
Znacajno je on unapredio taj segment igre i to je pre svega zasluga Toda Martina.
Ranije Djokovica nisi ni mogao videti na mrezi, a sada je to cest slucaj. Naravno da ta igra na mrezi nije idealna, jer takve stvari ne mogu da se nauce preko noci.
U svakom slucaju s obzirom da tek nekoliko meseci radi na tome napredak je ocigledan.
Servis brzo moze da se popravi, ali ocigledno je da Novak mnogo vise radi na drugim stvarima.
Koliko je znacajan dobar servis moglo se videti na bezbroj primera.
Onaj Karlovic je znao da gubi meceve i sa po 50 ili 70 odserviranih aseva. Veceras Izner protiv Nadala 22 asa pa jedva uze jedan set.
Tim velikim serverima ishod celog meca zavisi samo od servisa. Ako ih dobro sluzi servis , naprave i po neku pobedu. Cim im servis malo zakaze glatko gube i od daleko slabije rangiranih igraca. Vidis i u ovom mecu Ljubicic je fantasticno servirao, imao petnaestak aseva i ko zna koliko servis vinera. I pored toga jedna-dve lopte su odlucivale o tome da li ce pobediti ili izgubiti. Bez obzira na rezultat ovo je bio prilicno tesan mech u kome je odlucivala sreca i par poena.
Naravno da Djokovic nije odigrao na vrhunskom nivou, ali kako igraju ostali igraci i sa ovakvom igrom je lako mogao do titule.
Steta za propustenu priliku, ali bice ih jos, mozda vec na sledecem turniru.
Ja od Djokovica najvise ocekujem ove godine na Wimbldonu, jer je to turnir koji sigurno osvaja.
A tada ces valjda i shvatiti zasto je Tod Martin u njegovom timu.
Do tada pozdrav.

ja

pre 14 godina

@teniser
Te price prosipaj nekom drugom.
Djokovic je osvojio do sada 17 turnira.
2007. Majami pobedivsi prethodno Nadala i Mareja.
Iste godine masters u Kanadi pobedivsi Rodika, Nadala i Federera.
2008. Australia Open pobedivsi Federera i prethodno Ferera (tada 5. na listi).
Iste godine Indian Wels opet pobedivsi Nadala.
Iste godine uzeo je i zavrsni masters na kome igra 8 najboljih igraca.
Prosle godine je u Bazelu tukao Federera, u Parizu Nadala.
Na manjim turnirima su i male sanse da se sastane sa nekim od prvih 5, a od vecih turnira samo je 2008. osvojio Rima na kome nije imao neke teze protivnike.
Da ne pominjem na koliko je samo turnira izbacivao Nadala ili Federera, pa gubio u finalima.
Zato ne izmisljaj te glupe teorije. Djokovic u svojoj karijeri ima vise pobeda protiv top ten igraca nego sto to imaju svi hrvatski teniseri zajedno u poslednjih 10 godina.
Naravno ne moze se uvek ni pobedjivati i ponekad mora da usledi i neki poraz. Federer je ispao na ovom mastersu u drugom mecu, a Djokovic otisao korak dalje.
Djokovic ionako na ovom turniru nije branio nikakve znacajnije bodove, pa nije mnogo izgubio ovim porazom.
Steta je naravno sto je mogao da smanji znacajno Federerovu prednost, pa ce zbog ovog poraza morati malo vise da saceka da dodje na prvo mesto.
U svakom slucaju to je neminovno i desice se u narednih 12 meseci.

Прота Матеја

pre 14 godina

Не брине мене Ђоковићев пораз од Љубичића, они су и онако другари и не гаје никаква лоша осећања један према другом. Брине ме овај неподношљиви мазохизам код многих Срба и оркестрирана мржња, истина не свих, али очито значајног броја Хрвата на овом форуму. Ми смо ваљда једини народ на свету који својим мрзитељима идемо уз длаку верујући да ће ваљда увидети своју заблуду и престати то да раде. А Хрват из Београда, ако је заиста тамо, баш неки диван дечко. Мислим, шта рећи.

cu

pre 14 godina

Ja od Djokovica najvise ocekujem ove godine na Wimbldonu, jer je to turnir koji sigurno osvaja.

Ja se da nadam da hoće ali realno mislim da će mu to teško poći za rukom jer Nole jednostavno nema igru za osvajanje turnira na travi pogotovo Wimbledona. Možda za 2-3 godine kad usavrši igru na mreži i kad postanije psihički stabilniji

Majcek Maja

pre 14 godina

Nole najbolji si, ne slusaj ove sitne duse! Nole ti si najlepsi u najbolji, Nole mi te volimo, sledeci put ima sve da ih razbijes.

Lazar

pre 14 godina

ajd da je tako ubedljivo ispao...vise je zabrinjavajucu njegov servis koji totalno neefikasan postao. Upravo zbog toga novak se muci skoro u svakom mecu.
Ljubicicu su slavni dani uglavnom prosli, bio je nekada treci u svetu, on vec razmislja o penziji. Novak kao drugi reket sveta nije trebao sebi takvu blamazu dozvoliti.

Djalma

pre 14 godina

"Jednom mora doci kraj:ili sreci ili slaboj igri",tako sam zavrsavao komentar u onom zvucnom naslovu,po zavrstku meca sa Kolsrajberom.Posle meca sa Iznerom govorio sam da je Novak u dubokoj krizi i bio sam "adekvatno nagradjen".
Mnogi ce traziti utehu u Federerovom,a moze sedesiti i u eventualnom Nadalovom(trenutno 1:1) porazu.Nece me uopste to iznenaditi.Ali moramo shvatiti da je on daleko od njih-pogldajte samo njihjve trofeje i oni to "zadovoljstvo mogu priustiti". U ostalom kome pada napamet da ih uopste poredi!
Ponasanje na terenu nebih komentarisao.

boombar

pre 14 godina

Molim vas gospodine @kožurica da nam kažete koje to mesto na ATP listi, realno, zaslužuje igrač koji ima 8310 bodova i koji je osvojio 17 turnira, od toga 1 GS ?
Idemo dalje.

pravda

pre 14 godina

Auuuu kako dosadan, rudarski tenis igra Novak Djokovic! I on je drugi teniser na svijetu?! Ljubicic je igrao tenis, a Djokovic je "kopao". Mislim da bar desetak dama iz prvih 20 ima jaci servis od Novaka. Ako se ne radi o povredi, onda on slabo ne trenira, jer servis je stvar treninga. O igri na mreyi ne bih trosio reci. Milim da ce morati da jos odmaknu teren od publike jer Novak vec igra meceve iz publike. Jedan smor manje na turniru!

terza

pre 14 godina

cestitke ljubicicu...ipak se nadam da ce i u buducnosti ostati na jednoj pobedi iz 10 meceva sa noletom ;). sto se novaka tice...ajd dobro, i federer je ispao, ali nekaako uvek kad ima sansu da smanji prednost boljeplasiranog tenisera on izgubi. srecno u nastavku sezone!

art

pre 14 godina

Volim Djokovica kao brata rodjenog! Kad se sjetim kako je sa samo 18 godina nadigrao Ljubu, tada vec afirmisanog igraca, usred Zagreba. Bosanac je naravno taj mec ipak dobio na iskustvo ali se i dan danas sjecam nevjerice i ocaja na licima publike u pojedinim trenucima meca dok je Nole briljirao i bio blizu pobjede.

boki zg

pre 14 godina

Haha..nadali ste se opet komšije?! Ljubo može svakoga skinuti, pa i Noleta. Iskustvo i mirna ruka Ljube kad je u formi skida glave i većima od Noleta,

CROATIA FAN

pre 14 godina

bravo ljubo,sjajna igra.a vi srbi se ne mojte ljutiti sto je nole izgubio jer se moze desiti i najboljima.nole ce sigurno biti no.1 vec do sjedece godine.
p.s.sretno ljubo u 4-finalu i nadam se da ces u prvo polufinale ove godine.to bi bio veliki uspjeh za tebe iako dobiti 2 igraca svijeta je dovoljno. sretno!!!!!!!!!!!!!!!!:)

boban,nis

pre 14 godina

Prvo da cestitam Novaku na nizu od devet uzastopnih pobeda gde nije pokazivao svoju najbolju igru,ali je ipak pobedjivao.Krivo mi je uvek kada Novak izgubi,ali kada bi birao igraca od koga mi je najmanje krivo da Novak izgubi to je upravo Ljubicic.

branko

pre 14 godina

Љубичић игра као у најбољим данима а тада је био трећи играч на свету. Не би ме зачудило да на овом турниру далеко догура. Осим тога, ако задржи ову форму могао би играти и против наше репрезентације јер је он, спреман као што је сада, много квалитетнији тенисер од Карловића.
О Новаку наравно ни једна ружна реч. Ово је време кад му планете нису наклоњене. Право је чудо како је добијао мечеве ове године и томе је једном морао доћи крај. Но, Новак је знао да превазиђе овакве ситуације. Верујем да ће то успети и сада јер он има један константни квалитет којим се неки други играчи и играчице баш и не могу похвалити : Новак је бистар и интелигентан момак.

Negledljivo

pre 14 godina

Da li bi neko od vas dao i bedni jedan evro da gleda ovo mucenje od tenisa koje demonstrira Djokovic od pocetka godine. Ali realno. Po onom suncu ili uz jadni slihtarski komentar drugova sa RTS-a. Pa on ne izadje na mrezu ni jednom a za to bese angazovan Tod Martin.Dosadno prebacivanje u sredinu ziheraski i bez energicnosti. Ipak je Ivan polupenzioner. A sevis je vec patetican. Servira ko neka baba, toliko se iskrivi da se uplasim da ga ne uhvati isjas. Nula za umetnicki dojam a jos veca za realizaciju

ljubitelj tenisa

pre 14 godina

Realno-u igri je bilo 90 bodova, pošto je branio četvrt finale, što je mnogo manje nego u Majamiju. A nije sve u pobedi, već i u dobroj kalkulaciji.
Takođe, malo je simptomatično da se 90% mečeva Noleta igra po najvećoj vrućini iako je br.2 na svetu, dok Federer retko kada izađe na Sunce. No, kako god bilo, njemu advokati nisu potrebni. Slučajno je drugi na svetu, slučajno je osvojio Dubaji, slučajno su pre njega ispali i Čilić i Federer i mnogi drugi... Ovo je sport. Poraz je sastavni deo igre. Važno je da je broj pobeda mnogo veći. Treba mu skinuti kapu i reći SREĆNO U MAJAMIJU, za početak. Najlepše od svega što su najjači u kritikama baš oni koji nikada u životu ništa sami nisu postigli. Ovaj momak je MNOGO. A vreme radi za njega. Tek će, VERUJEM U NJEGA. Zato SVAKA ČAST DEČKO i SREĆNO.

art

pre 14 godina

Djokovic vs Hrvatska (Ljubicic, Ancic, Karlovic, Cilic) 15:5 Tenisacima Vam najveci uspjeh u karijeri predstavlja pobjeda nad Djokovicem. Ajd uzdravlje Hrvati.

VladoZG

pre 14 godina

Što se događa s Đokovićevim servisom? Iz godine u godinu sve lošiji... Ako nešto hitno ne poduzme mogao bi doživjeti sudbinu Ane Ivanović...

Bravo Ljubo, sad potvrdit pobjedu protiv Monaca!

Marko

pre 14 godina

Činjenica je da Đoković ne igra kao svetski broj 2. Igra dosta solidno, kao igrač iz top 10, ali ne kao neko ko je prvi pratilac najvećeg tenisera u istoriji.

Jova

pre 14 godina

Realno Djokovic od starta sezone igra tenis kao moja baba,tj kako sezona odmice igra sve losije,sve losije servira.

Nije mi samo jasno nije valjda mislio da ce se opet izvuci kao u Dubaiu,da ce tim babinjskim tenisom opet osvojiti titulu.

Sve u svemu,nazalost,ali ocigledno je da Novak tone sve dublje,da je sramota da reket br.2 igra ovkakv tenis. Realno njegova igra nije ni za top 30.

Umesto da napreduje Novak se gubi sve vise,deluje nezainteresovano,ma deluje bre kao neki deka koji ima 60 god.

nemaveze

pre 14 godina

Moj junak Djoković, otišao da se odmara i da malo vežba servis i da žali što nije digo malo više dolara. Vi, tzv. stručnjaci za tenis puknite od navijanja!

gordan

pre 14 godina

nije mi ni malo zao, dapace, bolje nije ni zasluzio, zapravo, nije zasluzio ni da prodje prvo kolo, i bilo je vreme da mu se njegova igra razbije o glavu, zahvlajujuci nevidjenoj sreci sa zrebom u poslednje vreme, igrajuci protiv igraca sa 20-25+ mesta, pobedjivao je, ali je bilo ocito da ce prvi polu-ozzbiljniji igrac da ga dobije. jos je zalosnije sto iz ovoga nece izaci bolji, i sam je izjavio (za pohvalu da je bar na zemlji i uvidja kako igra) da mora da nesto menja, ali je problem sto ne zna sta je to. ja bih poceo sa trenerom - Martinom - a dalje da se vidi. i dok ga ovaj poraz nece kostati mnogo bodova, vrlo izvestan poraz u ranoj fazi turnira u majamiju ce biti mnogo bolniji. ali, sa ovakvom igrom bolje i ne zasluzuje.

Прота Матеја

pre 14 godina

Не брине мене Ђоковићев пораз од Љубичића, они су и онако другари и не гаје никаква лоша осећања један према другом. Брине ме овај неподношљиви мазохизам код многих Срба и оркестрирана мржња, истина не свих, али очито значајног броја Хрвата на овом форуму. Ми смо ваљда једини народ на свету који својим мрзитељима идемо уз длаку верујући да ће ваљда увидети своју заблуду и престати то да раде. А Хрват из Београда, ако је заиста тамо, баш неки диван дечко. Мислим, шта рећи.

Marko

pre 14 godina

Stvarno ne razumijem neke ljude! Ljubičić je nula od igrača, dobio je samo zbog toga jer je Novak izvan forme što je normalno i događa se svakom tenisaču. To što je Ljubičuć pobjedio ne znači AMA BAŠ NIŠTA. I daj malo ohladite sa tim komentarima, ne znam zašto moji sunarodnjaci uvijek imaju naviku blatiti nekoga nakon što izgubi, to je sasvim normalno.. da dečko ne vrijedi ne bi bio TOP 2!

sinisa Prijepolje

pre 14 godina

Svaka cast velikom smekeru Ljubi..Novak je totalno van forme..i nije opravdanje,jer Ljubicic je igrao kao u najboljim daninma..tesko Novak da moze odrzati br. 2 sa ovakvom igrom,i ne samo br 2 vec mozda i TOP 10

BlistaviUm

pre 14 godina

Ajmo Nole... Ajmo stvarno.. Sredi se malo i prestani vise da nam kidas zivce...
Ljudi nemojte se primati na ove hrvatske provokacije... upadate li u raspravu ispada da ima potrebe braniti Djokovica, kao da su ravnopravni

prokleta avlija

pre 14 godina

i ja sam Hrvat iz Beograda i svim srcem i dusom navijam za Noleta...sto se tiche Ljube i njegove pobede nad Noletom i corava koka ubode neko zrno, tako da draga braco hrvati uzdajte se u cilica(koji je, uzgred, ispao sa turnira jos prosle nedelje)a ovi ostali su truba...videcemo sta ce biti u majamiju i splitu kad se Nole odmori...od hrvata jedino navijam za Ancica ovi ostali su mi antipaticni...inace za ljude koji prate tenis samo kad igraju ustase protiv cetnika i tada dolaze na ovaj sajt,ovo je prvo ispadanje Djokovica pre cetvrtfinala jednog mastersa jos od 26.10.2008...neke stvari se ne mogu usporedjivati...ljubicic je bio 3 igrac sveta a u karijeri je imao 1 polufinale grand slama 1 finale mastersa i 3 polufinala u 15 godina karijere i to je sve odradio u 6 meseci 2006,dosao eksplodirao i vratio se tamo gde mu je realno mesto,medju ostale prosecne igrace...Ljubi mnogo srece zelim u cetvrtfinalu protiv besnog Monaka,Ljuba je razbio monotoniju turnira i najvece iznenadjenje i nadam se polufinalu sa Rafom,navijacemo za Ljubu svim srcem...pozdrav braci Hrvatima i vidimo se za 10 dana kad dodjem malo u moju Dalmaciju...NAJLIPSU NA SVITU!!! NIKO KAO HAJDUK IZ SPLITA!!! SMRT FASIZMU!!!

friz, baa

pre 14 godina

Kada se zanemari razlika u godinama koja ide u Noletovu korist, jedino teniska prednost koju Nole ima nad Ljubom je ta sto ima vise kose na glavi. Ali i to mu nije dovoljno jer Ljuba ne pada u nesvest kada se oblaci razidju i sunce malo ogreje.

Neutron

pre 14 godina

Jao Nole kako muku mucis. Od ovoga, svaka cast njemu, poslednji put si izgubio kao nedonosce a od tada si ga dobijao sa pola snage. Mislim da je bila prava odluka dovesti novog trenera, da ispravi neke greske u igri, ali ne ovoga,ovaj amer, Todd Martin nije nista, ama bas nista ucinio. Promenio servu i od solidne serve stvorio katastrofalnu servu, pored ostalog. Nema tu nikakvog timskog vajba vise. Bole njega patka. On tamo sedi, kao zabrinut, i samo brsti pare. Ne znam pod kojim si ugovorom sa njim, ali ako mozes, resi ga se sto pre. Onaj Poljak je makar unosio zara, citav tim je bio uzaren tamo na tribini i to se prenosilo na tebe. Sada nema zara ni na klupi ni u tebi na terenu. Neko mrtvilo, ocigledno na golo oko. Otpusti tu krvopiju sto pre, ali STO PRE! Taj tebe ni u cemu ne moze da nauci, samo ti njega. To je apsolutno evidentno i nema razloga duziti stvar. Reaguj brzo, vreme prolazi.

Dragan Jurić

pre 14 godina

Krčag ide na vodu dok se ne razbije... Kao štp rekoh juče na ovom forumu,Đoković više nema nijedan aspekt igre na koji bi se oslonio. Posebno ne prvi servis. Igrao je čak i bolje nego protiv Kolšrajbera,ali je ipak izgubio,jer je Ljubičić manje grešio. Zato ne piju vodu konstatacije nekih forumaša o "pobedničkom mentalitetu". Pod hitno Novak mora da popravi svoju igru i svoj pristup tenisu,inače eto još jedne zvezde padalice. Ljubičiću sve čestitke na muškoj igri!

Negativni

pre 14 godina

Moram da se osvrnem na dva komentara gospodina @ja.Tipicno za nerealnog navijaca.To kako je Nole drao Nadala i Federera,izgleda je samo on gledao.Nole je Nadala dobio samo jednom kada je ovaj bio u vrhunskoj formi i to u Sinsinatiju.Sve ostale pobede ostvarene su u mecevima posle Nadalovih visemesecnih pauza zbog povreda.Federera je dobio samo jednom na ozbiljnom turniru i to kada je osvojio AO.Sve ostalo je nista u poredjenju sa ova dva igraca.

vid

pre 14 godina

Dobra igra Ljubicica, iako ocigledno Novak nema motivacije na ovom turniru.
Zasto?, to verovatno znaju on i njegov tim.

Inace jesmo se nadali pobedi kao i proslih pet puta kada je Novak dobio inace prijatelja Ivana.

Mirko

pre 14 godina

Djokovicu break lopte nista ne znace ove godine izgleda..Servic mu je ocajan i zato gubi protiv mnogo slabijih tenisera na svoj servis i onda mu dzabe sto je pre toga osvojio break lopte kao protiv Conge i sad protiv Ljubicica.

A obojica su mnogo slabiji teniseri od njega

Ajmoo Nole

pre 14 godina

E moj Nole, da si ti meni živ i zdrav, ali svoje živce više ne kidam na tebe. Bio sam jedan od onih koji su te uvijek branili, iako potajno u sebi znao da su u nećemu u pravu, ali kao da ti nisam želio prihvatiti. Ovo večeras bila je kap koja je prelila čašu, ne poraz kao poraz, već način na koji si ti poražen, neshvatljivo kako ti opušteno igraš protiv ovih servera, imaš break i umjesto da završiš set bez većih problema, ti praviš gluposti, nakon jednog ili dva osvojena poena misliš da si završio gem, i sve se to kažnjava, vidi se da si bolji, ali jednostavno to ne možeš dokazati. Kad sam danas vidjeo da se smiješ poslije izgubljenog meča i ja sam se nasmijao i rekao zašto gubiti živce na gluposti....

Svu sreću ti želim u nastavku karijere, da izbiješ na prvu poziciju, da uzmeš sve trofeje, pogledat ću ponekad tvoj meč, ali da se živciram kao dosad, stvarno neču.

Srdjan

pre 14 godina

Bravo VISKOVICU, care.Mogu samo da ti zavide na realnosti u toku prenosa.Ti primas novac da hvalis igru svih tenisera i divis se kako ti tako i mi njihovom igrom.Nisi placen da navijas za Novaka i skidam kapu majstore.
@ljubitelj tenisa.
'Mislim nem'o se ljutis' al sunce je krivo za sve.Od sledeceg mastersa u Majamiju ce na strani gde igra Novak da ugrade klime.Nikom ne smeta samo nasoj Barbiki.Mislim nem'o se ljutis al tako ce bidne,ja kad ti kazem.
Srdjan.

snupi zagreb

pre 14 godina

Sad barem znamo zašto je smetao Split i čemu sav taj cirkus koji je serviran. Nije to strah od "nekorektne publike" i "visokog rizika" nego strah od glatkog poraza koji će Srbija u Hrvatskoj i doživjeti. I naravno, u već dobro poznatom stilu nekorektnim napadima se tražio alibi i unaprijed okrivljavalo "krvožedne Hrvate".

Davor

pre 14 godina

Novak lose servira? Ne brinite se Srbi, ima jos jedan koji je losiji a to je Marin Cilic. Ubedljivo najlosiji servis od top 50 igraca. Kako se samo sagne kad servira, to nigdje nema.

Ceca

pre 14 godina

Ne znam sta su drugi pisali (izvinite ako se ponavljam), ali od pocetka sam pretpostavljala da Novak ne moze da nacini cuda. Arcio se u BGD-u satima na terenu, nije bilo dovoljno vremena da se prilagodi na vremensku zonu i to je to. Zao mi je, ali sam sigurna da ce u Majamiu biti bolje. Srecno!

alex

pre 14 godina

Igra "na misice" ne moze uvek pobedjivati....upalilo je u Dubaiu, ali kraj....ako nista iscrpljuje fizicki i znamo dokle je defanziva dovela Nadalova kolena....Ja volim trilere u mecevima izmedju prvih 5 tenisera na listi, po mogucstvu Rogera i Rafe, ostalo je los tenis, uglavnom.

baki

pre 14 godina

to je zato sto smo se rugali cilicu (koji je, cini mi se, sasvim ok momak) sto je izgubio u prvom kolu. sad nam je ljubo zapusio usta.
moram da primetim da ima mnogo onih koji su se zbog ovog poraza vise iznervirali nego sam novak djokovic. ili su se vise obradovali nego ivan ljubicic.
get a life, people...

mentolocvic

pre 14 godina

Nole je mnogo bre mentalno jak pa ce da prezivi i ovaj poraz.
Jeste da ga je izgubio od deda Ljube, jeste da je mogao da ucvrsti mesto broj dva, jeste da je mogao da uzme jos neku kintu pride, ali boze moj.
Mentalnim snagatorima je dozvoljeno ono sto ostaloj boraniji nije.

Steva Revers

pre 14 godina

@Veliki strumfe,
to kada je Novak odlicno igrao je bilo kada se penjao prema gore, bio opusten, ruka bila slobodna, sve ulazilo. Sada je prpa, stegne se, a tehnika nije jos dovoljno dobra. Pored toga, procitali su mu igru.

realno

pre 14 godina

ajde bre ne lozite se! decko je nanizao 9 pobeda u 2 i po nedelje, od toga 8 meceva u vise od dva seta, promena podloge, vremenske zone...
dobro je i do ovde stigao, sad ima vremena da se odmori za majami....

ps. komsije ne zaboravite da je ukupan skor djokovic - ljubicic 5-2, i da ga ljuba nije dobio vise od 4 god...

Nenad

pre 14 godina

Novak je sa astmom dogurao do svetskog broja 2! Boze moj, svakom se desi da mu ne ide neko vreme, a setite se kako je igrao 2007, i 2008? Jos je on jako mlad da bi ste ga otpisali! Sasvim je prirodno da u nekom odredjenom vremenskom periodu ne stvarate najbolje rezultate, ko razume shvatice. Idemo u nove pobede Nole! :D

Smor

pre 14 godina

ma baš je jaka stvar pobediti ovakvog Noleta.. totalno je van forme, mrzi ga da diše a ne još i da se trudi..čak se nije ni nervirao dok je Ljuba razvaljivao poene.
Molim "drage susjede" da nas ne zatrpaju komentarima jer će do jula Nole 6 puta da se vrati u formu.

Štrumfeta

pre 14 godina

(veliki strumf, 17. mart 2010 23:51)

dužina tvog komentara upućuje na veeeliku dokolicu u tvom štrumfastičnom životu. Verovatno zato što ti je sve "pod konac" i nikada nisi čuo za uspone i padove

pogrešio si štrumfa..bolje ti pristaje Gunđalo

nina

pre 14 godina

i vi stvarno mislite da djokovic zasluzuje prvo mesto,ispred federera?!! ajd,srbin je pa i da razumem to. al budite realni. dzaba bi mu bilo da i postane i ostane dugo na prvom mestu kad bi i dalje za najboljeg smatrali federera. mislim, jedan gs i dva polufinala za dve i vise godine naspram svih tih finala i osvojenih gs za isti taj period.bice djokovic prvi,al jedino ako federer gubi poene ( na drugo mesto je i dosao federerovom zaslugom)a ne zbog svojih ,,osvajanja,, gs.

aco

pre 14 godina

Ocigledno kalkulisanje bodovima,malo je branio bodova i odigrao je ceo mec po principu ako prodjem..prodjem.Ko zna zasto je to dobro, vidi se da je preumoran

Vlada

pre 14 godina

Ne bi bilo lepo da ga je Nole drao do kraja karijere koja se polako zavrsava.

Ima sanse i protiv Monaka, posle je sve moguce u polufinalu.

A i Noletu nije puno stalo do ovog turnira, posebno u ovakvim terminima oko 12h, na drugom-trecem terenu...

Evidentno je da je Nole u krizi, i sam priznaje da ne oseca udarce, ali trgnuce se on vec vrlo brzo, bar je tako uvek bilo.

CESTITKE IVANU I NAPRED NOLE U MAJAMIJU!

el_croato

pre 14 godina

najmanje 500 komentara za 24 sata :-) bravo Ivane, ali ne zaboravi osveta je "najsladja", nedaj boze da ti se Nole osveti u Davis Cupu i to u Splitu!!!
PAMET U GLAVU!!!

pozzz iz Osijeka svim ljudima dobre volje :-)

Djoksa

pre 14 godina

Pojasnjenje mog 1 kom.Kada se servira ravno loptica se baca vertikalno dok kod slajsa a narocito kika se baca vise u stranu,"iza glave" u odnosu na osu tela.Nole sad baca lopticu kao da stalno servira ravno a reketom "bira"sta ce da igra.Vrlo komplikovano.

art

pre 14 godina

Razloga za zabrinutost nema, sam Nole je nedavno izjavio da formu ove godine tempira za GS-ove. To je ono sto ce mu donijeti prvu poziciju na listi bez obzira na znacaj i ovog turnira.

igysa

pre 14 godina

sta ste se ljudi uzbudili ?
vec u Majamiju ce Novak sve da vas dematuje, uostalom videcete i sami, pa ce vam biti zao sto posle 9 (devet) pobeda za redom, covek izgubio jedan mec, a vi ga ovako nagrdiste !
Ljubicic je danas demonstrirao izuzetno sigurnu igru i servis, i malo ko bi pobedio nekog ko ovako servira (a jos je Djokovic je jedan od najboljih riternera na svetu, a nije mogao do brejka, kako to ?). Kolko god pljuvali sad Djokovica da on igra lose:
1. Djokovic je dobio novi kvalitet u zadnje vreme, da pobedjuje i kad mu ne ide dobro (stabilniji je nego ranije - pa kako je dobio zadnje meceve, ako ne na mentalnu snagu ? a mnogi su govorili da je gubitnik, a on bas suprotno - najjaci u prelomnim trenucima).
2. Novak se JESTE vratio agresivnijoj igri (sto se na ovom mecu nije bas moglo videti), ali ga problematicna serva (slazem se) sprecava da izgradi svoje servis poene brzo i efikasno, kako je to ranije radio. Servis se moze popraviti - Novak nije Ana Ivanovic.
3. Novak se ne krece dobro na temperaturama iznad 30 - to je toliko ocigledno da je razlika kao nebo i zemlja kada igra nocni mec, i mec na 32 - sto nije opravdanje, ali je cinjenica, i nemojte zaboraviti kako je juce bilo na terenu, kad ste vec uzeli da ga pljujete. Zato se ovde i nije mogao pun videti taj agresivniji pristup nego suprotno (previse loptica na sredinu, ili ljubi na reket)
Ja verujem da je ovo godina kada ce Novak na prvo mesto, Ako pogledate sta sve Federer ima da brani, mozda shavtite o cemu neki od nas pricaju. Ne kazem da jedan Federer to ne moze, ali bice mu jako tesko.
veliki je “boost” Nole stekao odbranom Dubaia i Dejvis kup pobedama za nasu zemlju, ali ovde je mozda bio vec malo umoran od meceva dobijenih na misice, pa nije mogao i da to iskoristi do kraja.
Da li se Novak preterano iznervirao zbog ovog juce ?
:-) polako ljudi !

Goran

pre 14 godina

Haloooooo ljudi, pa sta vam je??? Djokovic je drugi na ATP listi, pa sta ako nije bas najbolji na svijetu!!! odlican je! Izgubiti od Ivana nije sramota. Svi znamo da on moze dobiti svakoga, to je dokazao mnogo puta u svojoj dugoj karijeri. Uzivajte momci u tenisu i zivotu! Sretno na sljedecim turnirima!

DUCE

pre 14 godina

I dalje sam pri tome da ce sve to biti dobro, vrlo brzo. Leci ce i servis, a kad legne....
Nole, samo napred! Sve najbolje u Majamiju!

bane

pre 14 godina

Nevolja je sa ovim porazom što Đokovićevi direktni konkurenti , Nadal i Marej odoše dalje a on ispade. Medjutim, sa onakvom igrom se nije moglo ništa bolje. Ne pamtim kada sam video nekog iz top 20 da meč počne sa duplom servis greškom. Delovao mi je na momente kao zbunjen i uplašen čovek kome je neko tutnuo reket u ruke.
Tod Martin ga tera da istrči na mrežu ali bolje da nije, jer redovno gubi poene. Ne znam da li će Novak naći inspiraciju za Majami i kako jer počinje za 10 dana ali sve više izgleda da ćemo gledati reprizu prošle sezone kada je proigrao tek na šljaci.
Šteta, jer je mogao na jeftin način da uzme trofej pošto je ispao Federer njegov jedini pravi konkurent a Nadal i Marej igraju osrednje.

CROATIA FAN

pre 14 godina

(Marko,18 mart 2010 19:15)

da se nadovezem na tvoj komentar.ljubicic je nula od igraca?to je covjek koji je bio 3 na svijetu dugo i koji sa svojih 30 godina jos moze da dođe do 4-finala jednog jakog turnira kao sto je IW.pa mislim vidi se koliko poznajes tenis.

Uros

pre 14 godina

ae hrvati ne budite paljevine vec priznajte i sami sto se i videlo da novak ne moze daleko sa igrom koja ga je "krasila" protiv fisa i kolsajbera...

Milanbl

pre 14 godina

Poraz je sastavni dio igre.Videlo se otpocetka turnira da nesto ne stima.Ljubicic je dobro servirao i to je presudilo mec.Glavu gore,bice bolje.
Uz tebe Nole do kraja !

nogometaš

pre 14 godina

Gledao sam meć Đoković-Kolšrajber,tako da mi današnji ishod meča nije iznenađenje.Đoković je bezvoljan,nema servis,nema energiju,nepreciznost mu je katastrofalna.Jednom rječju vrlo loš tenis.

Mensur Mensurovic

pre 14 godina

Posle prvih 20 komentara se vidi koliko hrvata visi na ovom forumu.

Ja jesam srbin ali mi je drago sto je Ivan pobedio jer je dobar covek i dobar teniser.

Novak je izgubio jer nije u formi. Bice bolje.

Na zalost generacije srba i hrvata ce mrzeti jedni druge.

Zbog cega? Politike ili sporta?

Dragan Petrovic

pre 14 godina

Zelim da Ljubicicu cestitam na pobedi, i da istaknem da sa ovakvom igrom Novak nema sta da trazi u top5. Vise definitivno nema opravdanja za bilo kakav ozbiljniji kiks na velikim turnirima (GS i Mastersi), dok one druge ne bi ni trebao da igra.
Sezona na sljaci, pokazace nam definitivno stanje stvari, problem je sto Novak do samog Roland Garrosa i nema bas puno prilike za dobijanje novih poena (uglavnom je gubio finala mastersa od Nadala, a osvojio je ATP 250 u Beogradu). A nesto mi se cini i da se saradnja sa Tod Martinom polako blizi kraju ...

Marconio

pre 14 godina

Cast Ljubi za hrabru igru pogotovo na brejk lopte.
Ipak je dosta i gresio ali Nole to danas nije kaznio kao prethodnih dva meseca.
Trenutno stanje stvari-LOSE.
Da se ne ponavljam od servisa,smeca,a pogotovo igra iz takozvane nicije zemlje 3 m od mreze Nole je tu kao Alisa u zemlji cuda ipak to me i ne cudi toliko jer je uvek sa osnovne tuko agresivno ,jako i precizno.
To vise nije slucaj,pitam se zasto i to me plasi.
Oscilacije u igri mislom da su proizvod iskljucivo LOSEG SERVISA,ume strasno da nervira i dekoncentrise kad nemozete da prebacite mrezu,a kada to uradite dobijete ritern viner.
Inace mislim da ce sa poboljsanjem servisa doci i pobede u dva seta,kao i polufinala il finala na GS I trofeji na Mastersima.
N kraju krajeva Nole jedini uz dvojac koji ne treba komentarisati(Fed i Rafa)odrzava kontinuitet igara 4 GODINE,sto je strahovito mnogo u ovakvoj konkurenciji,gde je bilo dosta bljeskova ali bez takvog kontinuiteta.
Na kraju krajeva kad sam bio mali i gledao Samprasa i ekipu sa dedom uvek sam se pitao kad cemo mi imati tenisera u prvih 100 da bar odigra 1.kolo na GS pa cisto da je tu negde.
Kad on 2. na SVETU.
Podrska Noletu!!!!!!!!

DUCE

pre 14 godina

I dalje sam pri tome da ce sve to biti dobro, vrlo brzo. Leci ce i servis, a kad legne....
Nole, samo napred! Sve najbolje u Majamiju!

teniski profi

pre 14 godina

A sad,dosta sa histerijom i nepobedivosti, ipak je to samo igra u kojoj teniseri debelo zaradjuju, a siromasni gledaoci si oci "vade"! Opametimo se!

sasa jokic

pre 14 godina

Gledam ovih zadnjih devet meceva, i posle svakog pomislim, ma kriza, sledeci ce da se vrati, a ono sve gore i gore. Dosao je na brzinu prvog servisa od 140 kilometara na sat (kada prodje), drugi kick off iscezao, passing shot iscezao, forhand uzasno slab, uglavnom pada na servisnu liniju?! Sta bi mogao da bude razlog gubljenja samopouzdanja koje je ustvari razlog za sve gore navedeno u trenutku kada je broj 2 i kada bi trebao da puca od istog?! Moje misljenje je da On ima frku od Tod martina, da ga isuvise ceni, i da se boji gresaka koje pravi. Po meni bi pod hitno trebao da raskine saradnju sa njim i vrati se samo Vajdi. Ne moze se napredovati u igri kada jedan trener forsira jedan stil, a drugi suprotno od toga. U Noletovoj igri je toliko ocigledno dvoumljenje u trenutku kada treba da istrci na mrezu, taj delic sekunde profesionalci surovo kaznjavaju, i loptice zuje pored njega kao pcelice. Mora da se vrati svojoj igri, i da radi na voleju, ali ne da mu to postane dominantna stvar u igri, nego da koristi kad je 100% siuran. Naravno i servis kojim je nekada resavao najteze situacije ga je izdao 100%. Prema tome, vrati se vajdi, i sve ce krenuti na bolje!

Miša

pre 14 godina

Ne želim da omalovažim pobedu Ljubičića, ali ipak smatram da je danas pobedio solidno raspoloženi serviser, koji nije ništa drugo bitno pokazao. Ako Nole dobro ne promisli o svojoj igri, ne piše mu se dobro. Prošle godine u Madridu protiv Ljubičića imao je 97% realizacije ubačenog prvog servisa (29 od 30). I odmah zatim odigrao ONAJ meč protiv Nadala. Sinoć 57% realizacije 1. servisa. Manje vinera od protivnika, i manje neiznuđenih grešaka, po ko zna koji put uzastopno. Znači, igrao je pasivno. Znamo da postoji već 1 "ubica tenisa", zove se Endi, možda i naš Nole želi neki "zastrašujući" epitet. Nije kriv Tod Martin, on radi ono što Nole smatra da treba da radi; mislim da Novak treba da razmisli kakvom igrom je došao do ovog mesta i da se vrati sebi - ne da MENJA svoju igru (servis itd.) nego da je UNAPREĐUJE. Mislim da nema baš mnogo vremena. Sa ovakvim servisom (najgori u prvih 30, možda i u prvih 50)mislim da nema šanse na srednji rok da opstane u prvih 6. Seti se ko si i kakav si igrač čoveče, pusti neki snimak od pre 2-3 godine, i ponovo ćemo (ćeš) se radovati!

Nikolica

pre 14 godina

Daleko od toga da branim formu u kojoj se Novak nalazi, ali samo jedan mali predlog: reket u ruke, pa put Majamija, pa da vidimo dokle cete dogurati, do kog kola. Znate i sami, niste bas toliki teniski magovi i znalci za koje se prodajete po forumima...

gosn mrkva

pre 14 godina

I bolje je ovako. Novak se ceo turnir mucio sam sa sobom. Ipak su prethodni naporni period i Davis kup uzeli danak. Bice vise vremena za odmor i pripreme za sledeci turnir.
A ako servis i servis-volej i dalje budu takvi kakvi su trenutno - treba razmisliti onda sta tu uopste Tod Martin i radi.

U svakom slucaju cestitke Ljubicicu na pobedi, a Novuku brz oporavak i bolji nastavak sezone.

Bole

pre 14 godina

Nista strasno, posle deset vezanih pobeda, poraz. Ali Novakov servis je ocajan,130 km/h, a Venus Vilijams servira preko 200 km/h,uz izuzetno visok procenat ubacenog prvog servisa. Problem je i sto na sva tri naredna turnira iz masters serije 1000 (Majami,Rim,Monte Carlo) brani finala, ili ti 1800 bodova. Svaka cast Ljubicicu na pobedi,nijednog trenutka ne bih da umanjim njegovu pobedu,jer je potpuno zasluzena,ali je Novakov servis bio katastrofalan u svakom pogledu .Da je u pitanju nekakva taktika,sto ja cisto sumnjam,bar bi odservirao neki as u T - polje,ovako, samo on zna i niko vise zasto igra bez servisa.

ZG TOM

pre 14 godina

Kolko vidim do sada su ispali mnogi igrači koji su bili ko ribe u vodi na zadnjim turnirima u dvoranama prije Wellsa.Očito da prži u toj pustinji u Kaliforniji i mnogi jaki igrači nisu se uspjeli prilagoditi terenima na otvorenom.Igrao se i Davis Cup u dvoranama.Ljubičić bi morao igrati barem parove u Splitu.I još jedan komentar zašto se mi iz Hrvatske toliko javljamo na ovaj sportski sajt.U prvom redu zato što je sajt vrlo kvalitetan i jednostavan i ne zahtijeva nekakva dodatna logiranja i prijavljivanja kao na drugim sličnim sajtovima.Drugo veliki smo zaljubljenici u sport ,a sa vama ,komšijama, to možemo lijepo i kvalitetno komentirati.Jer i jedni drugi imamo ogromne uspjehe u raznim sportovima, a tako smo male zemlje , a uz to zapad nas i dalje podcjenjuje.Kad bi se zbrojale sve medalje osvojene od 1992. od raspada SFRJ ,ispalo bi da je ovaj "teritorij" upravo u najpopularnijim sportovima i najuspješniji u Evropi (vaterpolo,rukomet,košarka,
tenis,odbojka, skijanje, stolni tenis,nogomet)Eto zato se , barem većina, iz Hrvatske javlja na ovaj sajt.

Dynco ,CRO

pre 14 godina

pozdrav svim ljubiteljima sporta-ne vidim velikog razloga za nerviranje i dramu zbog đokovićevog poraza,promjenio čovjek podlogu,možd umor ili loš dan,nebitno-to je sport.S druge strane ljubo na kraju karijere može igrati opušteno,i naravno nije zaboravio igrati,takav može sa svakim igrati.No poanta javljanja je činjenica da mi nikako nije jasno zašto se stalno od strane nekih na ovom siteu pljuje po novaku-mislim pa imate igrača koji je u vrhu,nekad dobar,nekad malo bolje,ne znam šta bi više htjeli,čovjeku tenis vjerovatno nije jedina važna stvar u životu i to treba poštivati,teško će moći stalno igrati kao 2008. kad je skidao svakog bez problema...agassi je nakon što je ljubo u carsonu 2005. ubio njega,pa bryane u paru i onda roddicka u 5 setova došao u svlačionicu i rekao ivanu-uživaj dok traje...a ne može stalno trajati...to mislim i za novaka-top 5 igrač,ok dečko,ne znam zašto se ne opustite i pustite čovjeka da igra tenis i da uživa

Djoksa

pre 14 godina

Nole je jedan. ispricao kako Zimonjic previse ozbiljno shvata servis a kod Ivanisevica jednostavno:Ajn,Cvajn!Sad Nole isto baca lopticu a reketom odredjuje sta igra.U jedan potpuno automatiz. proces T.Martin je uveo razmisljanje.I tako krenuse problemi...

Prota Mateja

pre 14 godina

@Andjela a ja samo kad se setim Tesle, Pupina, Ajnstajna. Kavi su to pametni ljudi bili a danas samo ovakavi kao Andjela koja prosipa pamet kako je Djokovic samo "servis" igrac.

maja bg

pre 14 godina

Novak igra slabije ali ima odlican stav na terenu-pobedjuje i kad gubi :) i to je odlicno..Neko rece ako je morao da izgubi najbolje od Ljubicica i ja se slazem,Ljuba je igrao dobro i kao uvek ponasao se gospodski i korektno..a za Noleta se ja ne brinem sasvim je on na pravom kursu

realno

pre 14 godina

@Andjela
To sto ti nisi cula za Iznera i Kolsajbera je samo znak da tenis pratis od juce.
Sem toga Djokovica nazivati servis igracem je najveca glupost koju sam cuo.
Pa decko je jedan od najboljih retern igraca na svetu i nikada mu servis nije bio najjace oruzje.
Pogledaj malo i zvanicne ATP statistike za ovu godinu.
Djokovic je na 2. mestu po procentu osvojenih poena na prvi servis svog protivnika. Nalazi se na prvom mestu po procentu napravljenih brejkova (39% uspesnosti).
U prevodu od 5 servis gemova svojih protivnika on osvaja 2.
Uspesniji je u tome i od Federera i od Nadala.
U svim onim parametrima vezanim za sopstveni servis: broj aseva, procenat osvojenih poena na prvi i na drugi servis Djokovic se nalazi izmedju 30. i 50. mesta na tim listama.
I pored svega toga on je na drugom mestu na svetu. Od pocetka godine napravio je 16 pobeda uz 3 poraza.
I sad se nadje neko "pametan" poput tebe da Djokovica naziva "servis" igracem.
SMESNO.
Predji ti na neki drugi sport, jer tenis ocigledno nije za tebe, ni da ga gledas ni da ga komentarises.

niko

pre 14 godina

http://www.youtube.com/watch?v=sqASUf6fDJk
pogledajte kako je igrao protiv federera 2007 u finalu mastersa u kanadi a pogledajte kako igra zadnjih godinu dana...

Dusan

pre 14 godina

@ Đoković-Izner-Kolšrajber (mislim za Iznera i Kolšrajbera naravno nikada nisam čula, ljudi iz druge lige) e pa kad sa drugoligašima igraš pa na jedvite jade pobediš naravno da ćeš od Ljubićića (20 na listi) da izgubiš! Tako je to kad si samo „servis“ igrač a servis ti ne ide najbolje. E kad se setim Borga, Samprasa koji su bili ekstra klasa, a bili su prvi zato što su znali da na terenu uvek izvedu sve elemente teniske igre, znali su da izvedu šta je u datom trenutku prirodo rešenje!
(Anđela, 18. mart 2010 00:42)

Za Isnera i Kolsrajbera nikada nisi cula, a Samprasa i BORGA se secas???

Bez ikakve nemare da prvu dvojicu uporedjujem sa drugom dvojicom, ali mi stvrno nije najjasnije kako ti pratis tenis ako za ove NISI CULA a ovi se SECAS??? Gledas samo finala GS-ova proteklih 30 godina?

Djoksa

pre 14 godina

@Predo je posle meca sa Kolsr. rekao da je pomislio gledajuci mec da je bolje da Nole izgubi i tako prestane da muci sebe.Nole je sad izgubio,a da li ce izvuci pouke,videcemo.Ana je promenom nacina serviranja mozda napravila trajnu stetu,valjda nece i Nole

Cucurigu

pre 14 godina

@Predo

Vama respekt!Zreli i tacno dozirani komentar.Prava dijagnoza,za koju i Djokovic i njegov stucni stab zna.Sa pravom dijagnozom i terapijojom vremenom se sve se leci.
Hvala Vam.Kao i uvek vidite sustinu,znate da izdvojite bitne od nebitnih stvari.

Kriptonit

pre 14 godina

Ono što je prethodnih mesec dana igralo u Noletu sinoć je napustilo njegovo telo i ugasilo svetlo za sobom. Nikakva tragedija, samo šteta jer se realno žreb skroz otvorio i mogao je daleko da dogura. Juče se jednostavno videlo da su ga svi prethodni mečevi sa mnogo oscilacija iscrpeli i to pre svega psihički. Očigledno da ni ostatak svetskog vrha nije u nekoj formi, tako da je u Majamiju sve otvoreno. Ovde se ionako igraju dva turnira, a ne jedan.

Sale

pre 14 godina

Realno,Ljubicic je odigrao bolji mec i zasluzeno pobedio,a i jako dobro je servirao sto ga je izvlacilo u bitnim momentima...Nole je osvojio Dubaji,igrao Dejvis kup,pa sad i ovo,igrao je 5 meceva od 7 u tri seta i jos dva teska meca u Dejvisu kupu pa je moguce da ga je stigao umor,i on je covek,a ne robot....Puno srece u Majamiju...

Predo

pre 14 godina

Ne mogu reci da mi je drago, ali nije mi mnogo ni zao, a cini mi se ni Djokovicu. I on i mi smo znali da je ovo prije ili kasnije moralo da se desi i da na taj nacin prekine i svoje i nase mucenje. Svi smo ocekivali da ce tokom meceva popraviti neke stvari, ali ocigledno da se to moze samo na miru, tj. na izolovanim treninzima, za koje do sada nije imao puno vremena. Moguce je da ce se odredjene muke nastaviti i u Majamiju, jer su Djokovicu nametnute neke promjene u igri, koje se ne mogu usavrsiti preko noci i zasad to sve djeluje kao jedna velika konfuzija. Tod Martin mu je ocigledno savjetovao da igra napadacki i da izlazi na mrezu, sto je Djokovic radio vrlo nerezonski i samoubilacki. Postoji formula za Ljubicica, a ona potpuno obrnuta od ove, koju je Djokovic danas koristio. Nadam se samo da treneri nece od Djokovica napraviti ono sto je Sancez ucinio Jeleni Jankovic, tj. unistio ono dobro u njenoj igri, a na drugoj strani nije dobila gotovo nista. Stekao sam utisak da je Djokovic smatrao da je bolje da izgubi od Ljubicica, nego protiv nekog drugog, sto ni malo ne umanjuje zasluzenu pobjedu Banjalucanina, koji je odigrao vrlo inteligentno, na nivou igara, kada je bio World No. 3. KOmentator RTS-a ocigledno nikad nije gledao Ljubicica i cudio se njegovom bekhendu, a covjek je poznat kao jedan od tri, cetiri igraca sa naboljim jednorucnim bekhendom na svijetu.

borg

pre 14 godina

nemogu vjerovati da je i djokovic izgubio...to su normalni padovi u igri,i ja tonebih precenjivao...a ti sto se prestavljaS KAO JA reci nam molin te odakle taj optimizam pred wimbledon?da novak pobijedi npr.federera na wimbledonu?moguce ali ipak nerealno.novak je puno bolji na sljaci i betonu.a martin je uvijek bio gubitnik,i neznam sta ce mu on.ali ko zna videcemo.

mate_hr

pre 14 godina

po hrvatskim forumima nema puno komentara na podjedu ljubicica, nekao nismo nabrijani na tenis.

a ono sto ima ljudi se uglavnom zale sto ih je ljubicic zafrkao na kladionici

fabregas

pre 14 godina

Krcag ide na vodu dok se ne razbije.Sveovo do sada sto je dobijao dobija na misice.I normalno na prvog jaceg puko.Ocito da nu prva polovina sezone ne odgovara. Servis katastrofa. Ali se nije mnogo uzbudio zbog poraza