Sreda, 17.03.2010.

11:35

JJ: "Ofanziva je ključ uspeha"

Najbolja srpska teniserka Jelena Janković izjavila je da je ofanzivna igra bila ključ ubedljive pobede nad Izraelkom Šahar Per u 1/8 finala Indijan Velsa.

Izvor: B92

JJ: "Ofanziva je kljuè uspeha" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

45 Komentari

Sortiraj po:

camo

pre 14 godina

"jeco, carice, samo napred." Ovaj odličan "komentar" objavljen je četiri puta. Neko je namerno ispisivao iste reči, samo je menjao pseudonime. Ne mogu reći da nije duhovito.

"Carica" prica gluposti

pre 14 godina

Videli smo "izuzetno dobro" i "ofanzivnu" igru Jelene Jankovic protiv Sare Erani.
Ne znam da li su smesnije izjave JJ ili komentari patriJJota koji se pale.

Djoksa

pre 14 godina

@Neka bude?..Tek da se zna,imao sam ja jos nick-ova.Hteo da sam sondiram koliko je vazan nick.Gotovo da sam imao isti uspeh kao sa starim nick-om.Ostadoh pri starom da bih gradio identitet.Tasta osoba koja se samozadovoljno javila je sad mnogo rekla o sebi

Ofanziva i defanziva

pre 14 godina

Da li JJ ima jak, razoran servis, da li ima jak forhend? Voleji ( na mrezi izgleda pateticno ) hahahaha
Jelena nastavi da trcis do besvesti po terenu to najbolje znas.

A. Belić

pre 14 godina

@Milojica
Citiram: "Eto šta biva sa osobom posle gledanja Srpskog filma." Milojica, nikad nisam čuo za Srpski film. Kaži bar ime režisera. Molim svakoga ko je razumeo ovaj "komentar", da kaže o čemu je reč. Ja ništa nisam razumeo.

Neka bude ?

pre 14 godina

U jednom komentaru Đoksa nije pošteđen, naprotiv izrečeno mu je svakakvih reči. Ali, ispod komentara piše Đoksa. Niko od njegovih nije pročitao šta mu se poručuje, ali su zato sve ovo što piše protiv protiv Đokse toplo preporučili. Dakle, dokazano je da se glasa napamet, samo za pseudonim, jer gde bi nepismeni čitali tekstove. Ovo je za mene otkriće meseca. Taj ko im je ovo smestio, zaista ima talenta.

Mardok

pre 14 godina

@Saša
Ova izjava je toliko besmislena, da to samo ti i široke narodne mase ne vidite. Zašto ne patentira ovo svoje otkriće? Jedna iskusna teniserka saopštava nama nešto što mi njoj godinama govorimo - defanzivnom tenisu je mesto u muzeju. Ali, teško je tebi da shvatiš zašto ja tu izjavu smatram "opsenom prostote". Ona je data posle jedne lake pobede nad protivnicom koja nije njena klasa. Kad je gubila od ruske početnice, u prvom kolu, tada joj nije palo na um da pomene ofanzivu. Kako joj ovo otkriće pada na um danas, posle deset godina igranja tenisa? I rekao sam još da se u 26. godini stil igre teško može promeniti, a nema ona ni snege za tenis koji igraju ove današnje snagatorke. Kako ona može da krene u ofanzivu, kad dve trećine gemova gubi na svoj servis (135 do 160 na sat), a servis je osnovni udarac ofanzivaca. Ona nema ni jak forhend. Često ga odigra dvoručno, što je smešno za igračicu tog ranga. Zašto je deset godina igrala ovako? Zato što njena konstitucija nije predodređena za jednu klasičnu i agresvnu igru. Površno si razumeo ono o čemu pišem, ali ti vidi sam zašto ništa nisi shvatio. Hoćeš da kažeš da ne postoje široke narodne mase? Ko je onda poverovao u hiljadu evra besplatnih akcija (pet milijardi evra ukupno)!)? Ja nisam.

Jova

pre 14 godina

Za komentar "Mojsije"

"Mojsije" glup si samo tako. Ona je konstatovala da je ofanziva kljuc pobeda,a ne da je tako igrala na mecu a i jeste.

Drugo,da se makar malo razumes u tenis zano bi ko je Peer. Devojka je 20-ta na listi i sigurno ce jos napredovati jer je u formi zivotnoj,a igra bas taj ofanzivni udaracki tenis.

E moj "Mojsije"

Djoksa

pre 14 godina

Molim da se ovo objavi!Osobi koja se krije iza nekoliko nick-ova,koja je nezrela i nevaspitana,jedom recju SNOB!Zivot poznaje samo iz knjiga i sto je najgore od svega ne vredja samo mene,nego nas sve pravi glupim.Da li se ikad zapitas,STA TI TRAZIS OVDE?!

ttx

pre 14 godina

Ljudi pa sta se lozite. Procitajte tekst prvo pre nego sto komentarisete. Nigde se ne pominje da Jelena menja stil igre niti da napusta svoj defanzivni stil igre. Ona samo kaze da je ofanziva u ovom mecu bila kljuc uspeha.
A i trebala bi da radi na ofanzivnom stilu, jer uvek moze da se prebaci na dobru defanzivu. Dakle neko je pogresno razumeo ili nije procitao izjavu, pa su svi nastavili da se prepucavaju oko toga...

DUCE

pre 14 godina

Mardok

Dozvolite mi da Vam dam jednu informaciju "za poneti" koju bi ste mogli uzeti iskoristiti kad budete opet imali nameru da nipodistavate tudje uspehe. Dakle, biti 29. ili 69. ili 79. na WTA ili ATP listi ne etiketira igraca kao loseg, igraca koji ne ume da pruzi dobru igru...Naprotiv. Takva pozicija najcesce govori samo o (ne)konstantnosti u njegovoj igrackoj karijeri.Kada bi smo seli pa i laicki sagledali kvalitete igraca na tim listama, ruku na srce, mnoge bi smo mogli "ordenovati" lepim recima za igru koju pokazuju na terenu i videti da broj iza kog se nalaze je samo trenutni stepenik. Mnogo je igraca ispod 50.pozicije koji su tek u naletu, a ulazak u TOP10 STICE KROZ DUZI VREMENSKI PERIOD, a ne preko noci. Neki su nize rangirani i zbog drugih okolnosti (povrede npr.)
Dakle, degutantno je sa tolikom dozom omalovazavati ovakav uspeh NASE Jelene, a i Ane koja ce se "vratiti", verujem.

Moram i da pozdravim komentare Dilan Dog-a, Djokse...Mnogo recenog u malo reci.

Ja se divim uspesima koje postignuse JJ, Anci, Nole, Nenade, Viktore, Janko!

Istoričar NOB

pre 14 godina

Koja ofanziva? Bilo ih je sedam. Ona osma je Ćopićeva. Znači li to da Jelena sprema devetu? Meni bi ti podaci bili drgaoceni, s obzirom na posao kojim se bavim (istorija).

Dylan Dog

pre 14 godina

Pa ne bih se baš tako izrazio.
Kontrolisana agresivnost je pravi izraz, a ne ofanziva.
Ofanziva je ono što igra Conga, Gonzales, Azarenka, Klejbanova itd., tj. bum-bum stil.

Kontrolisana agresija je ono što igra Federer, Enan, što Đoković sada magistrira (ali često levitira između kontrolisane agresije i defanzive). Nadal igra modifikovanu varijantu, sa dosta teških spinova.
Plastičan primer je ono što je Novak igrao u prvom setu protiv Kolšrajbera: čvrsta igra sa osnovne linije, duboko, sa dobrom marginom od auta, u tempu, sa promenama pravca i ritma - jednom rečiju - kontrolisana inicijativa ili agresija. To je visokoprocentni tenis, bez nepotrebnog rizika, ali je daleko od pukog pimplanja preko mreže.
Da se razumemo, to je recept za iznuđivanje greške protivnika ili dobijanje kraće lopte i prilike za napad. Naravno, protivniku se u međuvremenu daje šansa da i sam okonča poen neiznuđenom greškom.

Čist ofanzivni stil je lep za gledanje kada je plodonosan, ali je krajnje rizičan. Daje rezultate kada je broj vinera malo veći ili bar u nivou sa neiznuđenim greškama. Meni se lično taj stil ne dopada, ali su ukusi sasvim različiti.
Servis-volej (jedan vrlo lep za gledanje i atraktivan stil) je sa usporavanjem terena, napretkom tehnologije reketa i razvojem teniske tehnike, odavno postao potpuno deplasirana igra. Danas bi jedan majstor s/v-a kao npr. Edberg, dobijao takve batine na mreži, da mu ne bi napamet palo da juriša bezglavo napred kako je to činio (setih se detalja sa Hit for Haiti 2 kada je Sampras odservirao Nadalu i jurnuo napred, a ovaj ga nonšalantno pasirao - u fazonu: A 'di ćeš bre ti?). Čak i aktuelni čuvari ključeva s/v-a, Stepanek, Ljodra itd. igraju mešovitu igru, sa relativno malim udelom s/v-a.

sasa

pre 14 godina

Izjava kao izjava. Ona je tačna, a da li će Jelena u 26. promeniti stil igre, to znaju samo proroci. A da li je moguće, neka kažu teniski eksperti i doktori anatomije. Zašto je Žistin bila defanzivka? Zato što je laka i niska. Nego, ovo hoću da kažem: njeni kažu da je ona najbolja defanzivka na svetu i tu su igru obožavali. Sad vidim da hvale ofanzivku posle jedne brze pobede protiv slabe i nepouzdane Per i,bez uvrede, to je nedoslednost u stavovima, poznatoi kao kameleonstvo. Jelena je zabeležila tri pobede protiv 78, 69 i 20. na listi. Šta je tu senzacionalno? I jedva je izbegla poraz od 49. Sare Erani. Trebalo bi jedno vreme sačekati, da vidimo jače mečeve i utvrdimo da li je Jelena postala ofanzivna furuja na terenu, koja će se vratiti na prvo mesto, sa nekoliko "grend slemova". Bez toga, sve ovo deluje zabavno za široke narodne mase.
(Mardok, 17. mart 2010 14:19)

Najpre neko iz "sirokih " narodnih masa da odgovori nekom iz "uskih" narodnih masa. Vi ste verovatno tip coveka za koga je uvek casa "poluprazna" a ne "do pola puna", ali to i ne mogu da ti zamerim jer je to tvoj karakter. Drugo to sto je JJ pobedila neke 30-te i 40-te koleginice na WTA-turu, je normalno, kao i sto je takodje normalno da gubi od istih. Niko formu ne moze da drzi vecno. Kad bi svi bolje rangirani pobedjivali slabije rangirane, rang lista bi ujedno bila i "vecna lista". Niko nikad ne bi napredovao na njoj. Svi bi bili tu gde su se zatekli. Bas iz ovog razloga je u stvari tenis i zanimljiv za "siroke narodne mase". Vi iz "uskih narodnih masa pronadjite neki sport gde su rezultati ocekivani pa uzivajte u njima. Sto se defanzivne i ofanzivne igre tice, ne vidim nista lose sto je devojka videla da je bolje da igra ofanzivni od dosadasnjeg defanzivnog tenisa. Uostalom, to je njen izbor, a mi smo tu da je podrzimo ili ne podrzimo. Napred Jelena,Novace , Ana,Ziki, Janko,Viktore i ostali Srpski teniseri i teniserke.
"dijagnosticar", Nis

Milka

pre 14 godina

Ovako: kao mlada dama molim vas da mi više Đoksu ne puštate za vrat, koji ne propušta priliku da me vređa. Šta on ima meni da preporučuje šta ću ja da pijem? Na šta to liči. Ko čita Hamsuna, ne gustira knjigu uz alkohol, nego uči iz te knjige. Ako on gustiraju svoje kubanske koktele po kafićima, u koje ne ulazim, ne tiče me se, ali vređa me što vi podržavate svaki njegov petparački humor na moj račun. Hoću zaštitu, hoću da se osećam slobodno. To je sramno što on radi. Hvala unapred.

Milka

pre 14 godina

@Đoksa
Ko se "gađa" revolucionarnim parolama"? Da li ti uopšte čitaš šta je pišem. Pa ja tu parolu o klipovima u točkovima razvoja pripisujem tebi. Knjigu koju mi preporučuješ daj svojoj najdražoj osobi, i ubuduće uzdrži se od bezobrazluka.

Iskreno

pre 14 godina

@Najiskrenije
Pravo da ti kažem, ne znam šta znači to h2h sa Seronom. Nisam bio šifrant Glavnog štaba one vojske. Ti si bio? Budi navijač, pravi, i kaži sebi da se ne upoređuju dvanaestostruke "grend slemovke" sa nekima koje nemaju nijedan. Serena je dva puta bila sportistkinja sveta! Ima blizu četrdeset turnira visoke kategorije (pet Majamija), a ti to ignorišeš. Takvima se ne odgovara, ali mora čovek nekad da se javi, inače bi, kao pauci, svojom propagandom, premrežili nebo i ostali bismo u mraku.

Đoksa

pre 14 godina

Ako nisi znao, postoji i više knjiga "Kuba libre", sa mnogo recepata za pravljenje ovog koktela, za pijance. Ne pijem ni viski, ni rum (u Srbiji se najviše ceni kubanac "bakardi), zato sam ti oštro odgovorila jer prezirem vaše kafiće i skorojeviće koji piju "kuba libre", sa "bakardijem". To je vama ostalo od pradedova, je li tako?

Milka

pre 14 godina

Biću uporna. Nema predaje!
Počinjem: vi masovni "navijači" do juče ste uzdizali u nebo Jecu kao najbolju defanzivku na svetu, sad se toga odričete i pozdravljate njenu trič-trač izjavu: od danas sam ofanzivka, jer sam pobedila nepobedivu Per! Vi zaista nemate veze sa tenisom a ni sa glasanjem. A vas, gospodo novinari, molim da se okanete zaštite pandice, jer je izjava besmislena: Jelena Janković otkriva kako je ključ uspeha u ofanzivi, to se pozdravlja, a mi koji o tome govorimo godinama bili smo crne ovce na ovom sajtu. Molim da se ovo javno prizna, samo to, od naših oponenata ne tražim ništa. Oni dugo neče moći da govore, jer su skočili sebi u usta. Preostaje im samo lupanje po tastaturi - "ne preporučujem". Uf, uganuće mi nogu glasajem.

povratak Jelene Jankovic u vrh sveckog tenisa

pre 14 godina

Naravno da je tako JJ..
Sa to taktikom si i dobila naJJbitnije meceve u karijeri.
Naravno tvoja ofanziva se ne moze porediti sa onom (po meni izivljavanje) koju prikazuje Serena, Klejbanova itd.ali zato kada si u formi nzas itekako da napadas poput Klajsters, Dementijeve itd.
Ajde sada napadni antipaticnu Ruskinju nastavi gde si stala u Beogradu, bilo je divno gledati te, nisi joj dala da nametne svoju igru i to je kljuc svega, takodje mislim da je Klejbanova imala dosta srece an turniru, i da je prilicno umorna, ali naravno onakvim sjajnim trilerima stekla je i mnogo samopuzdanja tako da MIRNO, KONCENTRISANO SA PUNO SRECE IDEMO DO POBEDE!!!!!!..I naravno servis mora da bude mnogo bolji jer ce biti tesko napraviti break.
Ako sada pobedis vrlo lako ces po veliku titulu. Verujem u tebe!SRECNO.

Djoksa

pre 14 godina

Klejbanova je jako nezgodna.Nadam se da ce Jelena naci put do pobede.@Milka,kad nas vec "gadjas"rev. parolama,moja preporuka je da dok gustiras roman sjajnog norveskog pisca srknes i rev. pice "Cuba libre"da izbrise gorak ukus u ustima posle Jecine pobede.

Milka

pre 14 godina

Znači tako. Milke danas nema. Samo zato što nije ozbiljno shvatila da se za jedan dan može poništiti desetogidišnja igra. I sad će Milka da nama ubacuje klipove u točkove Jecinog razvoje. No pasaran! Nema veze, ide Milka da čita Hamsuna ("Krug se zatvara"). Knjigu preporučujem svim novinarima.

Mardok

pre 14 godina

Izjava kao izjava. Ona je tačna, a da li će Jelena u 26. promeniti stil igre, to znaju samo proroci. A da li je moguće, neka kažu teniski eksperti i doktori anatomije. Zašto je Žistin bila defanzivka? Zato što je laka i niska. Nego, ovo hoću da kažem: njeni kažu da je ona najbolja defanzivka na svetu i tu su igru obožavali. Sad vidim da hvale ofanzivku posle jedne brze pobede protiv slabe i nepouzdane Per i,bez uvrede, to je nedoslednost u stavovima, poznatoi kao kameleonstvo. Jelena je zabeležila tri pobede protiv 78, 69 i 20. na listi. Šta je tu senzacionalno? I jedva je izbegla poraz od 49. Sare Erani. Trebalo bi jedno vreme sačekati, da vidimo jače mečeve i utvrdimo da li je Jelena postala ofanzivna furuja na terenu, koja će se vratiti na prvo mesto, sa nekoliko "grend slemova". Bez toga, sve ovo deluje zabavno za široke narodne mase.

Mojsije

pre 14 godina

Jelena, pre će kamila proći kroz iglene uši nego što ćeš ti postati udaračica. Nemoj posle jedne lakše pobede protiv Per (ko je ona?), da daješ duboke izjave. Ni ti ni Ana. Nemate više 12 godina.

zar je bitno ko sam

pre 14 godina

Nije ofanziva kljuc uspeha. Kljuc svake Jelenine pobede je upornost. Mislim da joj to jako pomaze, u svakom smislu. Zbog toga, izuzetno je cenim. Uvek treba biti optimista. Pa cak i kad ne ide...

Iskreno

pre 14 godina

Dopada mi se to što je Jelena, posle deset godina defanzivnog igranja, za jedan dan postala ofanzivna teniserka. Kako se to ppostiže? Jednostavno, kažeš sebi - razbiću Serenu ofanzivom. Doduše, nisam siguran da Per i Serena igraju isto, zato čekam jaku ofanzivku da utvrdim snagu Jelenine ofanzivne igre.

branko

pre 14 godina

Пре свега, честитке Јелени за нову победу. А сад о изјави. Ово је најлепша изјава и најлепши наслов које сам прочитао до сада! Пратим деценијама многе спортове и упорно тврдим управо ово што пише у наслову: ОФАНЗИВА ЈЕ КЉУЧ УСПЕХА. Оне који не верују у ово позивам да се преслишају: сетите се кад су ваши љубимци, у било ком спорту, изгубили меч у којем су играли добро и ефикасно у нападу. Нећете се лако сетити. Не би се могло рећи да је у досадашњој каријери ОФАНЗИВА била карактеристика Јеленине игре иако је видљиво да она зна и тако да игра. Ако би ово што је сад изјавила било неко њено ново схватање тениса, верујем да би била још успешнија него до сада. Морам признати, за мене би то било велико али пријатно изненађење.

Djoksa

pre 14 godina

Na defanzivnoj bazi Enen je gradila i izgradila svoj ofanzivni stil.Mnogo je lakse od defanzivnog igraca napraviti uspesnog ofanzivnog nego obratno.Razlog je plan B,ako zakaze ofanziva tu je defanziva.Federer je na USO 2007 tako dobio Noleta.

Vanja

pre 14 godina

Jeste Jelena.Moje misljenje je da Jelenina forma nije u padu , nego jednostavno kljucne loptice koje moraju da udju u teren ona izbaci . I pravi mnogo duplih servis greski.Samim tim kad mnogo gresi izgubi.Ona nije tip igracica Williams,Klejbanova,pa mozda cak i Kuznjecova koje lopticu udaraju iz sve snage pa ako udje:D pa cak i ako imaju dosta gresaka mogu da pobede.Nazalost Jelenine pobede upravo i zavise od gresaka :).Nadam se da ce ih biti minimalno protiv Klejbanove.Srecno JJ !

Petar

pre 14 godina

Koliko bih je samo vise cenio da ne daje intervjue! Igru i mogu da progutam , ali izjave tipa ...da vam malo solim pamet su odavno out! E moja ti kada ces to nauciti to se ne kupuje parama....

branko

pre 14 godina

Пре свега, честитке Јелени за нову победу. А сад о изјави. Ово је најлепша изјава и најлепши наслов које сам прочитао до сада! Пратим деценијама многе спортове и упорно тврдим управо ово што пише у наслову: ОФАНЗИВА ЈЕ КЉУЧ УСПЕХА. Оне који не верују у ово позивам да се преслишају: сетите се кад су ваши љубимци, у било ком спорту, изгубили меч у којем су играли добро и ефикасно у нападу. Нећете се лако сетити. Не би се могло рећи да је у досадашњој каријери ОФАНЗИВА била карактеристика Јеленине игре иако је видљиво да она зна и тако да игра. Ако би ово што је сад изјавила било неко њено ново схватање тениса, верујем да би била још успешнија него до сада. Морам признати, за мене би то било велико али пријатно изненађење.

Djoksa

pre 14 godina

Na defanzivnoj bazi Enen je gradila i izgradila svoj ofanzivni stil.Mnogo je lakse od defanzivnog igraca napraviti uspesnog ofanzivnog nego obratno.Razlog je plan B,ako zakaze ofanziva tu je defanziva.Federer je na USO 2007 tako dobio Noleta.

zar je bitno ko sam

pre 14 godina

Nije ofanziva kljuc uspeha. Kljuc svake Jelenine pobede je upornost. Mislim da joj to jako pomaze, u svakom smislu. Zbog toga, izuzetno je cenim. Uvek treba biti optimista. Pa cak i kad ne ide...

Vanja

pre 14 godina

Jeste Jelena.Moje misljenje je da Jelenina forma nije u padu , nego jednostavno kljucne loptice koje moraju da udju u teren ona izbaci . I pravi mnogo duplih servis greski.Samim tim kad mnogo gresi izgubi.Ona nije tip igracica Williams,Klejbanova,pa mozda cak i Kuznjecova koje lopticu udaraju iz sve snage pa ako udje:D pa cak i ako imaju dosta gresaka mogu da pobede.Nazalost Jelenine pobede upravo i zavise od gresaka :).Nadam se da ce ih biti minimalno protiv Klejbanove.Srecno JJ !

Iskreno

pre 14 godina

Dopada mi se to što je Jelena, posle deset godina defanzivnog igranja, za jedan dan postala ofanzivna teniserka. Kako se to ppostiže? Jednostavno, kažeš sebi - razbiću Serenu ofanzivom. Doduše, nisam siguran da Per i Serena igraju isto, zato čekam jaku ofanzivku da utvrdim snagu Jelenine ofanzivne igre.

Djoksa

pre 14 godina

Klejbanova je jako nezgodna.Nadam se da ce Jelena naci put do pobede.@Milka,kad nas vec "gadjas"rev. parolama,moja preporuka je da dok gustiras roman sjajnog norveskog pisca srknes i rev. pice "Cuba libre"da izbrise gorak ukus u ustima posle Jecine pobede.

povratak Jelene Jankovic u vrh sveckog tenisa

pre 14 godina

Naravno da je tako JJ..
Sa to taktikom si i dobila naJJbitnije meceve u karijeri.
Naravno tvoja ofanziva se ne moze porediti sa onom (po meni izivljavanje) koju prikazuje Serena, Klejbanova itd.ali zato kada si u formi nzas itekako da napadas poput Klajsters, Dementijeve itd.
Ajde sada napadni antipaticnu Ruskinju nastavi gde si stala u Beogradu, bilo je divno gledati te, nisi joj dala da nametne svoju igru i to je kljuc svega, takodje mislim da je Klejbanova imala dosta srece an turniru, i da je prilicno umorna, ali naravno onakvim sjajnim trilerima stekla je i mnogo samopuzdanja tako da MIRNO, KONCENTRISANO SA PUNO SRECE IDEMO DO POBEDE!!!!!!..I naravno servis mora da bude mnogo bolji jer ce biti tesko napraviti break.
Ako sada pobedis vrlo lako ces po veliku titulu. Verujem u tebe!SRECNO.

Dylan Dog

pre 14 godina

Pa ne bih se baš tako izrazio.
Kontrolisana agresivnost je pravi izraz, a ne ofanziva.
Ofanziva je ono što igra Conga, Gonzales, Azarenka, Klejbanova itd., tj. bum-bum stil.

Kontrolisana agresija je ono što igra Federer, Enan, što Đoković sada magistrira (ali često levitira između kontrolisane agresije i defanzive). Nadal igra modifikovanu varijantu, sa dosta teških spinova.
Plastičan primer je ono što je Novak igrao u prvom setu protiv Kolšrajbera: čvrsta igra sa osnovne linije, duboko, sa dobrom marginom od auta, u tempu, sa promenama pravca i ritma - jednom rečiju - kontrolisana inicijativa ili agresija. To je visokoprocentni tenis, bez nepotrebnog rizika, ali je daleko od pukog pimplanja preko mreže.
Da se razumemo, to je recept za iznuđivanje greške protivnika ili dobijanje kraće lopte i prilike za napad. Naravno, protivniku se u međuvremenu daje šansa da i sam okonča poen neiznuđenom greškom.

Čist ofanzivni stil je lep za gledanje kada je plodonosan, ali je krajnje rizičan. Daje rezultate kada je broj vinera malo veći ili bar u nivou sa neiznuđenim greškama. Meni se lično taj stil ne dopada, ali su ukusi sasvim različiti.
Servis-volej (jedan vrlo lep za gledanje i atraktivan stil) je sa usporavanjem terena, napretkom tehnologije reketa i razvojem teniske tehnike, odavno postao potpuno deplasirana igra. Danas bi jedan majstor s/v-a kao npr. Edberg, dobijao takve batine na mreži, da mu ne bi napamet palo da juriša bezglavo napred kako je to činio (setih se detalja sa Hit for Haiti 2 kada je Sampras odservirao Nadalu i jurnuo napred, a ovaj ga nonšalantno pasirao - u fazonu: A 'di ćeš bre ti?). Čak i aktuelni čuvari ključeva s/v-a, Stepanek, Ljodra itd. igraju mešovitu igru, sa relativno malim udelom s/v-a.

Djoksa

pre 14 godina

Molim da se ovo objavi!Osobi koja se krije iza nekoliko nick-ova,koja je nezrela i nevaspitana,jedom recju SNOB!Zivot poznaje samo iz knjiga i sto je najgore od svega ne vredja samo mene,nego nas sve pravi glupim.Da li se ikad zapitas,STA TI TRAZIS OVDE?!

DUCE

pre 14 godina

Mardok

Dozvolite mi da Vam dam jednu informaciju "za poneti" koju bi ste mogli uzeti iskoristiti kad budete opet imali nameru da nipodistavate tudje uspehe. Dakle, biti 29. ili 69. ili 79. na WTA ili ATP listi ne etiketira igraca kao loseg, igraca koji ne ume da pruzi dobru igru...Naprotiv. Takva pozicija najcesce govori samo o (ne)konstantnosti u njegovoj igrackoj karijeri.Kada bi smo seli pa i laicki sagledali kvalitete igraca na tim listama, ruku na srce, mnoge bi smo mogli "ordenovati" lepim recima za igru koju pokazuju na terenu i videti da broj iza kog se nalaze je samo trenutni stepenik. Mnogo je igraca ispod 50.pozicije koji su tek u naletu, a ulazak u TOP10 STICE KROZ DUZI VREMENSKI PERIOD, a ne preko noci. Neki su nize rangirani i zbog drugih okolnosti (povrede npr.)
Dakle, degutantno je sa tolikom dozom omalovazavati ovakav uspeh NASE Jelene, a i Ane koja ce se "vratiti", verujem.

Moram i da pozdravim komentare Dilan Dog-a, Djokse...Mnogo recenog u malo reci.

Ja se divim uspesima koje postignuse JJ, Anci, Nole, Nenade, Viktore, Janko!

sasa

pre 14 godina

Izjava kao izjava. Ona je tačna, a da li će Jelena u 26. promeniti stil igre, to znaju samo proroci. A da li je moguće, neka kažu teniski eksperti i doktori anatomije. Zašto je Žistin bila defanzivka? Zato što je laka i niska. Nego, ovo hoću da kažem: njeni kažu da je ona najbolja defanzivka na svetu i tu su igru obožavali. Sad vidim da hvale ofanzivku posle jedne brze pobede protiv slabe i nepouzdane Per i,bez uvrede, to je nedoslednost u stavovima, poznatoi kao kameleonstvo. Jelena je zabeležila tri pobede protiv 78, 69 i 20. na listi. Šta je tu senzacionalno? I jedva je izbegla poraz od 49. Sare Erani. Trebalo bi jedno vreme sačekati, da vidimo jače mečeve i utvrdimo da li je Jelena postala ofanzivna furuja na terenu, koja će se vratiti na prvo mesto, sa nekoliko "grend slemova". Bez toga, sve ovo deluje zabavno za široke narodne mase.
(Mardok, 17. mart 2010 14:19)

Najpre neko iz "sirokih " narodnih masa da odgovori nekom iz "uskih" narodnih masa. Vi ste verovatno tip coveka za koga je uvek casa "poluprazna" a ne "do pola puna", ali to i ne mogu da ti zamerim jer je to tvoj karakter. Drugo to sto je JJ pobedila neke 30-te i 40-te koleginice na WTA-turu, je normalno, kao i sto je takodje normalno da gubi od istih. Niko formu ne moze da drzi vecno. Kad bi svi bolje rangirani pobedjivali slabije rangirane, rang lista bi ujedno bila i "vecna lista". Niko nikad ne bi napredovao na njoj. Svi bi bili tu gde su se zatekli. Bas iz ovog razloga je u stvari tenis i zanimljiv za "siroke narodne mase". Vi iz "uskih narodnih masa pronadjite neki sport gde su rezultati ocekivani pa uzivajte u njima. Sto se defanzivne i ofanzivne igre tice, ne vidim nista lose sto je devojka videla da je bolje da igra ofanzivni od dosadasnjeg defanzivnog tenisa. Uostalom, to je njen izbor, a mi smo tu da je podrzimo ili ne podrzimo. Napred Jelena,Novace , Ana,Ziki, Janko,Viktore i ostali Srpski teniseri i teniserke.
"dijagnosticar", Nis

Djoksa

pre 14 godina

@Neka bude?..Tek da se zna,imao sam ja jos nick-ova.Hteo da sam sondiram koliko je vazan nick.Gotovo da sam imao isti uspeh kao sa starim nick-om.Ostadoh pri starom da bih gradio identitet.Tasta osoba koja se samozadovoljno javila je sad mnogo rekla o sebi

ttx

pre 14 godina

Ljudi pa sta se lozite. Procitajte tekst prvo pre nego sto komentarisete. Nigde se ne pominje da Jelena menja stil igre niti da napusta svoj defanzivni stil igre. Ona samo kaze da je ofanziva u ovom mecu bila kljuc uspeha.
A i trebala bi da radi na ofanzivnom stilu, jer uvek moze da se prebaci na dobru defanzivu. Dakle neko je pogresno razumeo ili nije procitao izjavu, pa su svi nastavili da se prepucavaju oko toga...

Jova

pre 14 godina

Za komentar "Mojsije"

"Mojsije" glup si samo tako. Ona je konstatovala da je ofanziva kljuc pobeda,a ne da je tako igrala na mecu a i jeste.

Drugo,da se makar malo razumes u tenis zano bi ko je Peer. Devojka je 20-ta na listi i sigurno ce jos napredovati jer je u formi zivotnoj,a igra bas taj ofanzivni udaracki tenis.

E moj "Mojsije"

Petar

pre 14 godina

Koliko bih je samo vise cenio da ne daje intervjue! Igru i mogu da progutam , ali izjave tipa ...da vam malo solim pamet su odavno out! E moja ti kada ces to nauciti to se ne kupuje parama....

Đoksa

pre 14 godina

Ako nisi znao, postoji i više knjiga "Kuba libre", sa mnogo recepata za pravljenje ovog koktela, za pijance. Ne pijem ni viski, ni rum (u Srbiji se najviše ceni kubanac "bakardi), zato sam ti oštro odgovorila jer prezirem vaše kafiće i skorojeviće koji piju "kuba libre", sa "bakardijem". To je vama ostalo od pradedova, je li tako?

Iskreno

pre 14 godina

@Najiskrenije
Pravo da ti kažem, ne znam šta znači to h2h sa Seronom. Nisam bio šifrant Glavnog štaba one vojske. Ti si bio? Budi navijač, pravi, i kaži sebi da se ne upoređuju dvanaestostruke "grend slemovke" sa nekima koje nemaju nijedan. Serena je dva puta bila sportistkinja sveta! Ima blizu četrdeset turnira visoke kategorije (pet Majamija), a ti to ignorišeš. Takvima se ne odgovara, ali mora čovek nekad da se javi, inače bi, kao pauci, svojom propagandom, premrežili nebo i ostali bismo u mraku.

Mardok

pre 14 godina

Izjava kao izjava. Ona je tačna, a da li će Jelena u 26. promeniti stil igre, to znaju samo proroci. A da li je moguće, neka kažu teniski eksperti i doktori anatomije. Zašto je Žistin bila defanzivka? Zato što je laka i niska. Nego, ovo hoću da kažem: njeni kažu da je ona najbolja defanzivka na svetu i tu su igru obožavali. Sad vidim da hvale ofanzivku posle jedne brze pobede protiv slabe i nepouzdane Per i,bez uvrede, to je nedoslednost u stavovima, poznatoi kao kameleonstvo. Jelena je zabeležila tri pobede protiv 78, 69 i 20. na listi. Šta je tu senzacionalno? I jedva je izbegla poraz od 49. Sare Erani. Trebalo bi jedno vreme sačekati, da vidimo jače mečeve i utvrdimo da li je Jelena postala ofanzivna furuja na terenu, koja će se vratiti na prvo mesto, sa nekoliko "grend slemova". Bez toga, sve ovo deluje zabavno za široke narodne mase.

Neka bude ?

pre 14 godina

U jednom komentaru Đoksa nije pošteđen, naprotiv izrečeno mu je svakakvih reči. Ali, ispod komentara piše Đoksa. Niko od njegovih nije pročitao šta mu se poručuje, ali su zato sve ovo što piše protiv protiv Đokse toplo preporučili. Dakle, dokazano je da se glasa napamet, samo za pseudonim, jer gde bi nepismeni čitali tekstove. Ovo je za mene otkriće meseca. Taj ko im je ovo smestio, zaista ima talenta.

"Carica" prica gluposti

pre 14 godina

Videli smo "izuzetno dobro" i "ofanzivnu" igru Jelene Jankovic protiv Sare Erani.
Ne znam da li su smesnije izjave JJ ili komentari patriJJota koji se pale.

Mojsije

pre 14 godina

Jelena, pre će kamila proći kroz iglene uši nego što ćeš ti postati udaračica. Nemoj posle jedne lakše pobede protiv Per (ko je ona?), da daješ duboke izjave. Ni ti ni Ana. Nemate više 12 godina.

Mardok

pre 14 godina

@Saša
Ova izjava je toliko besmislena, da to samo ti i široke narodne mase ne vidite. Zašto ne patentira ovo svoje otkriće? Jedna iskusna teniserka saopštava nama nešto što mi njoj godinama govorimo - defanzivnom tenisu je mesto u muzeju. Ali, teško je tebi da shvatiš zašto ja tu izjavu smatram "opsenom prostote". Ona je data posle jedne lake pobede nad protivnicom koja nije njena klasa. Kad je gubila od ruske početnice, u prvom kolu, tada joj nije palo na um da pomene ofanzivu. Kako joj ovo otkriće pada na um danas, posle deset godina igranja tenisa? I rekao sam još da se u 26. godini stil igre teško može promeniti, a nema ona ni snege za tenis koji igraju ove današnje snagatorke. Kako ona može da krene u ofanzivu, kad dve trećine gemova gubi na svoj servis (135 do 160 na sat), a servis je osnovni udarac ofanzivaca. Ona nema ni jak forhend. Često ga odigra dvoručno, što je smešno za igračicu tog ranga. Zašto je deset godina igrala ovako? Zato što njena konstitucija nije predodređena za jednu klasičnu i agresvnu igru. Površno si razumeo ono o čemu pišem, ali ti vidi sam zašto ništa nisi shvatio. Hoćeš da kažeš da ne postoje široke narodne mase? Ko je onda poverovao u hiljadu evra besplatnih akcija (pet milijardi evra ukupno)!)? Ja nisam.

Ofanziva i defanziva

pre 14 godina

Da li JJ ima jak, razoran servis, da li ima jak forhend? Voleji ( na mrezi izgleda pateticno ) hahahaha
Jelena nastavi da trcis do besvesti po terenu to najbolje znas.

Istoričar NOB

pre 14 godina

Koja ofanziva? Bilo ih je sedam. Ona osma je Ćopićeva. Znači li to da Jelena sprema devetu? Meni bi ti podaci bili drgaoceni, s obzirom na posao kojim se bavim (istorija).

camo

pre 14 godina

"jeco, carice, samo napred." Ovaj odličan "komentar" objavljen je četiri puta. Neko je namerno ispisivao iste reči, samo je menjao pseudonime. Ne mogu reći da nije duhovito.

Milka

pre 14 godina

Znači tako. Milke danas nema. Samo zato što nije ozbiljno shvatila da se za jedan dan može poništiti desetogidišnja igra. I sad će Milka da nama ubacuje klipove u točkove Jecinog razvoje. No pasaran! Nema veze, ide Milka da čita Hamsuna ("Krug se zatvara"). Knjigu preporučujem svim novinarima.

Milka

pre 14 godina

Biću uporna. Nema predaje!
Počinjem: vi masovni "navijači" do juče ste uzdizali u nebo Jecu kao najbolju defanzivku na svetu, sad se toga odričete i pozdravljate njenu trič-trač izjavu: od danas sam ofanzivka, jer sam pobedila nepobedivu Per! Vi zaista nemate veze sa tenisom a ni sa glasanjem. A vas, gospodo novinari, molim da se okanete zaštite pandice, jer je izjava besmislena: Jelena Janković otkriva kako je ključ uspeha u ofanzivi, to se pozdravlja, a mi koji o tome govorimo godinama bili smo crne ovce na ovom sajtu. Molim da se ovo javno prizna, samo to, od naših oponenata ne tražim ništa. Oni dugo neče moći da govore, jer su skočili sebi u usta. Preostaje im samo lupanje po tastaturi - "ne preporučujem". Uf, uganuće mi nogu glasajem.

Milka

pre 14 godina

Ovako: kao mlada dama molim vas da mi više Đoksu ne puštate za vrat, koji ne propušta priliku da me vređa. Šta on ima meni da preporučuje šta ću ja da pijem? Na šta to liči. Ko čita Hamsuna, ne gustira knjigu uz alkohol, nego uči iz te knjige. Ako on gustiraju svoje kubanske koktele po kafićima, u koje ne ulazim, ne tiče me se, ali vređa me što vi podržavate svaki njegov petparački humor na moj račun. Hoću zaštitu, hoću da se osećam slobodno. To je sramno što on radi. Hvala unapred.

A. Belić

pre 14 godina

@Milojica
Citiram: "Eto šta biva sa osobom posle gledanja Srpskog filma." Milojica, nikad nisam čuo za Srpski film. Kaži bar ime režisera. Molim svakoga ko je razumeo ovaj "komentar", da kaže o čemu je reč. Ja ništa nisam razumeo.

Milka

pre 14 godina

@Đoksa
Ko se "gađa" revolucionarnim parolama"? Da li ti uopšte čitaš šta je pišem. Pa ja tu parolu o klipovima u točkovima razvoja pripisujem tebi. Knjigu koju mi preporučuješ daj svojoj najdražoj osobi, i ubuduće uzdrži se od bezobrazluka.

Petar

pre 14 godina

Koliko bih je samo vise cenio da ne daje intervjue! Igru i mogu da progutam , ali izjave tipa ...da vam malo solim pamet su odavno out! E moja ti kada ces to nauciti to se ne kupuje parama....

Mojsije

pre 14 godina

Jelena, pre će kamila proći kroz iglene uši nego što ćeš ti postati udaračica. Nemoj posle jedne lakše pobede protiv Per (ko je ona?), da daješ duboke izjave. Ni ti ni Ana. Nemate više 12 godina.

Iskreno

pre 14 godina

Dopada mi se to što je Jelena, posle deset godina defanzivnog igranja, za jedan dan postala ofanzivna teniserka. Kako se to ppostiže? Jednostavno, kažeš sebi - razbiću Serenu ofanzivom. Doduše, nisam siguran da Per i Serena igraju isto, zato čekam jaku ofanzivku da utvrdim snagu Jelenine ofanzivne igre.

Ofanziva i defanziva

pre 14 godina

Da li JJ ima jak, razoran servis, da li ima jak forhend? Voleji ( na mrezi izgleda pateticno ) hahahaha
Jelena nastavi da trcis do besvesti po terenu to najbolje znas.

Mardok

pre 14 godina

Izjava kao izjava. Ona je tačna, a da li će Jelena u 26. promeniti stil igre, to znaju samo proroci. A da li je moguće, neka kažu teniski eksperti i doktori anatomije. Zašto je Žistin bila defanzivka? Zato što je laka i niska. Nego, ovo hoću da kažem: njeni kažu da je ona najbolja defanzivka na svetu i tu su igru obožavali. Sad vidim da hvale ofanzivku posle jedne brze pobede protiv slabe i nepouzdane Per i,bez uvrede, to je nedoslednost u stavovima, poznatoi kao kameleonstvo. Jelena je zabeležila tri pobede protiv 78, 69 i 20. na listi. Šta je tu senzacionalno? I jedva je izbegla poraz od 49. Sare Erani. Trebalo bi jedno vreme sačekati, da vidimo jače mečeve i utvrdimo da li je Jelena postala ofanzivna furuja na terenu, koja će se vratiti na prvo mesto, sa nekoliko "grend slemova". Bez toga, sve ovo deluje zabavno za široke narodne mase.

Milka

pre 14 godina

Znači tako. Milke danas nema. Samo zato što nije ozbiljno shvatila da se za jedan dan može poništiti desetogidišnja igra. I sad će Milka da nama ubacuje klipove u točkove Jecinog razvoje. No pasaran! Nema veze, ide Milka da čita Hamsuna ("Krug se zatvara"). Knjigu preporučujem svim novinarima.

"Carica" prica gluposti

pre 14 godina

Videli smo "izuzetno dobro" i "ofanzivnu" igru Jelene Jankovic protiv Sare Erani.
Ne znam da li su smesnije izjave JJ ili komentari patriJJota koji se pale.

Mardok

pre 14 godina

@Saša
Ova izjava je toliko besmislena, da to samo ti i široke narodne mase ne vidite. Zašto ne patentira ovo svoje otkriće? Jedna iskusna teniserka saopštava nama nešto što mi njoj godinama govorimo - defanzivnom tenisu je mesto u muzeju. Ali, teško je tebi da shvatiš zašto ja tu izjavu smatram "opsenom prostote". Ona je data posle jedne lake pobede nad protivnicom koja nije njena klasa. Kad je gubila od ruske početnice, u prvom kolu, tada joj nije palo na um da pomene ofanzivu. Kako joj ovo otkriće pada na um danas, posle deset godina igranja tenisa? I rekao sam još da se u 26. godini stil igre teško može promeniti, a nema ona ni snege za tenis koji igraju ove današnje snagatorke. Kako ona može da krene u ofanzivu, kad dve trećine gemova gubi na svoj servis (135 do 160 na sat), a servis je osnovni udarac ofanzivaca. Ona nema ni jak forhend. Često ga odigra dvoručno, što je smešno za igračicu tog ranga. Zašto je deset godina igrala ovako? Zato što njena konstitucija nije predodređena za jednu klasičnu i agresvnu igru. Površno si razumeo ono o čemu pišem, ali ti vidi sam zašto ništa nisi shvatio. Hoćeš da kažeš da ne postoje široke narodne mase? Ko je onda poverovao u hiljadu evra besplatnih akcija (pet milijardi evra ukupno)!)? Ja nisam.

Milka

pre 14 godina

Biću uporna. Nema predaje!
Počinjem: vi masovni "navijači" do juče ste uzdizali u nebo Jecu kao najbolju defanzivku na svetu, sad se toga odričete i pozdravljate njenu trič-trač izjavu: od danas sam ofanzivka, jer sam pobedila nepobedivu Per! Vi zaista nemate veze sa tenisom a ni sa glasanjem. A vas, gospodo novinari, molim da se okanete zaštite pandice, jer je izjava besmislena: Jelena Janković otkriva kako je ključ uspeha u ofanzivi, to se pozdravlja, a mi koji o tome govorimo godinama bili smo crne ovce na ovom sajtu. Molim da se ovo javno prizna, samo to, od naših oponenata ne tražim ništa. Oni dugo neče moći da govore, jer su skočili sebi u usta. Preostaje im samo lupanje po tastaturi - "ne preporučujem". Uf, uganuće mi nogu glasajem.

Milka

pre 14 godina

Ovako: kao mlada dama molim vas da mi više Đoksu ne puštate za vrat, koji ne propušta priliku da me vređa. Šta on ima meni da preporučuje šta ću ja da pijem? Na šta to liči. Ko čita Hamsuna, ne gustira knjigu uz alkohol, nego uči iz te knjige. Ako on gustiraju svoje kubanske koktele po kafićima, u koje ne ulazim, ne tiče me se, ali vređa me što vi podržavate svaki njegov petparački humor na moj račun. Hoću zaštitu, hoću da se osećam slobodno. To je sramno što on radi. Hvala unapred.

Istoričar NOB

pre 14 godina

Koja ofanziva? Bilo ih je sedam. Ona osma je Ćopićeva. Znači li to da Jelena sprema devetu? Meni bi ti podaci bili drgaoceni, s obzirom na posao kojim se bavim (istorija).

A. Belić

pre 14 godina

@Milojica
Citiram: "Eto šta biva sa osobom posle gledanja Srpskog filma." Milojica, nikad nisam čuo za Srpski film. Kaži bar ime režisera. Molim svakoga ko je razumeo ovaj "komentar", da kaže o čemu je reč. Ja ništa nisam razumeo.

Iskreno

pre 14 godina

@Najiskrenije
Pravo da ti kažem, ne znam šta znači to h2h sa Seronom. Nisam bio šifrant Glavnog štaba one vojske. Ti si bio? Budi navijač, pravi, i kaži sebi da se ne upoređuju dvanaestostruke "grend slemovke" sa nekima koje nemaju nijedan. Serena je dva puta bila sportistkinja sveta! Ima blizu četrdeset turnira visoke kategorije (pet Majamija), a ti to ignorišeš. Takvima se ne odgovara, ali mora čovek nekad da se javi, inače bi, kao pauci, svojom propagandom, premrežili nebo i ostali bismo u mraku.

Milka

pre 14 godina

@Đoksa
Ko se "gađa" revolucionarnim parolama"? Da li ti uopšte čitaš šta je pišem. Pa ja tu parolu o klipovima u točkovima razvoja pripisujem tebi. Knjigu koju mi preporučuješ daj svojoj najdražoj osobi, i ubuduće uzdrži se od bezobrazluka.

branko

pre 14 godina

Пре свега, честитке Јелени за нову победу. А сад о изјави. Ово је најлепша изјава и најлепши наслов које сам прочитао до сада! Пратим деценијама многе спортове и упорно тврдим управо ово што пише у наслову: ОФАНЗИВА ЈЕ КЉУЧ УСПЕХА. Оне који не верују у ово позивам да се преслишају: сетите се кад су ваши љубимци, у било ком спорту, изгубили меч у којем су играли добро и ефикасно у нападу. Нећете се лако сетити. Не би се могло рећи да је у досадашњој каријери ОФАНЗИВА била карактеристика Јеленине игре иако је видљиво да она зна и тако да игра. Ако би ово што је сад изјавила било неко њено ново схватање тениса, верујем да би била још успешнија него до сада. Морам признати, за мене би то било велико али пријатно изненађење.

sasa

pre 14 godina

Izjava kao izjava. Ona je tačna, a da li će Jelena u 26. promeniti stil igre, to znaju samo proroci. A da li je moguće, neka kažu teniski eksperti i doktori anatomije. Zašto je Žistin bila defanzivka? Zato što je laka i niska. Nego, ovo hoću da kažem: njeni kažu da je ona najbolja defanzivka na svetu i tu su igru obožavali. Sad vidim da hvale ofanzivku posle jedne brze pobede protiv slabe i nepouzdane Per i,bez uvrede, to je nedoslednost u stavovima, poznatoi kao kameleonstvo. Jelena je zabeležila tri pobede protiv 78, 69 i 20. na listi. Šta je tu senzacionalno? I jedva je izbegla poraz od 49. Sare Erani. Trebalo bi jedno vreme sačekati, da vidimo jače mečeve i utvrdimo da li je Jelena postala ofanzivna furuja na terenu, koja će se vratiti na prvo mesto, sa nekoliko "grend slemova". Bez toga, sve ovo deluje zabavno za široke narodne mase.
(Mardok, 17. mart 2010 14:19)

Najpre neko iz "sirokih " narodnih masa da odgovori nekom iz "uskih" narodnih masa. Vi ste verovatno tip coveka za koga je uvek casa "poluprazna" a ne "do pola puna", ali to i ne mogu da ti zamerim jer je to tvoj karakter. Drugo to sto je JJ pobedila neke 30-te i 40-te koleginice na WTA-turu, je normalno, kao i sto je takodje normalno da gubi od istih. Niko formu ne moze da drzi vecno. Kad bi svi bolje rangirani pobedjivali slabije rangirane, rang lista bi ujedno bila i "vecna lista". Niko nikad ne bi napredovao na njoj. Svi bi bili tu gde su se zatekli. Bas iz ovog razloga je u stvari tenis i zanimljiv za "siroke narodne mase". Vi iz "uskih narodnih masa pronadjite neki sport gde su rezultati ocekivani pa uzivajte u njima. Sto se defanzivne i ofanzivne igre tice, ne vidim nista lose sto je devojka videla da je bolje da igra ofanzivni od dosadasnjeg defanzivnog tenisa. Uostalom, to je njen izbor, a mi smo tu da je podrzimo ili ne podrzimo. Napred Jelena,Novace , Ana,Ziki, Janko,Viktore i ostali Srpski teniseri i teniserke.
"dijagnosticar", Nis

zar je bitno ko sam

pre 14 godina

Nije ofanziva kljuc uspeha. Kljuc svake Jelenine pobede je upornost. Mislim da joj to jako pomaze, u svakom smislu. Zbog toga, izuzetno je cenim. Uvek treba biti optimista. Pa cak i kad ne ide...

Dylan Dog

pre 14 godina

Pa ne bih se baš tako izrazio.
Kontrolisana agresivnost je pravi izraz, a ne ofanziva.
Ofanziva je ono što igra Conga, Gonzales, Azarenka, Klejbanova itd., tj. bum-bum stil.

Kontrolisana agresija je ono što igra Federer, Enan, što Đoković sada magistrira (ali često levitira između kontrolisane agresije i defanzive). Nadal igra modifikovanu varijantu, sa dosta teških spinova.
Plastičan primer je ono što je Novak igrao u prvom setu protiv Kolšrajbera: čvrsta igra sa osnovne linije, duboko, sa dobrom marginom od auta, u tempu, sa promenama pravca i ritma - jednom rečiju - kontrolisana inicijativa ili agresija. To je visokoprocentni tenis, bez nepotrebnog rizika, ali je daleko od pukog pimplanja preko mreže.
Da se razumemo, to je recept za iznuđivanje greške protivnika ili dobijanje kraće lopte i prilike za napad. Naravno, protivniku se u međuvremenu daje šansa da i sam okonča poen neiznuđenom greškom.

Čist ofanzivni stil je lep za gledanje kada je plodonosan, ali je krajnje rizičan. Daje rezultate kada je broj vinera malo veći ili bar u nivou sa neiznuđenim greškama. Meni se lično taj stil ne dopada, ali su ukusi sasvim različiti.
Servis-volej (jedan vrlo lep za gledanje i atraktivan stil) je sa usporavanjem terena, napretkom tehnologije reketa i razvojem teniske tehnike, odavno postao potpuno deplasirana igra. Danas bi jedan majstor s/v-a kao npr. Edberg, dobijao takve batine na mreži, da mu ne bi napamet palo da juriša bezglavo napred kako je to činio (setih se detalja sa Hit for Haiti 2 kada je Sampras odservirao Nadalu i jurnuo napred, a ovaj ga nonšalantno pasirao - u fazonu: A 'di ćeš bre ti?). Čak i aktuelni čuvari ključeva s/v-a, Stepanek, Ljodra itd. igraju mešovitu igru, sa relativno malim udelom s/v-a.

Neka bude ?

pre 14 godina

U jednom komentaru Đoksa nije pošteđen, naprotiv izrečeno mu je svakakvih reči. Ali, ispod komentara piše Đoksa. Niko od njegovih nije pročitao šta mu se poručuje, ali su zato sve ovo što piše protiv protiv Đokse toplo preporučili. Dakle, dokazano je da se glasa napamet, samo za pseudonim, jer gde bi nepismeni čitali tekstove. Ovo je za mene otkriće meseca. Taj ko im je ovo smestio, zaista ima talenta.

Djoksa

pre 14 godina

@Neka bude?..Tek da se zna,imao sam ja jos nick-ova.Hteo da sam sondiram koliko je vazan nick.Gotovo da sam imao isti uspeh kao sa starim nick-om.Ostadoh pri starom da bih gradio identitet.Tasta osoba koja se samozadovoljno javila je sad mnogo rekla o sebi

Vanja

pre 14 godina

Jeste Jelena.Moje misljenje je da Jelenina forma nije u padu , nego jednostavno kljucne loptice koje moraju da udju u teren ona izbaci . I pravi mnogo duplih servis greski.Samim tim kad mnogo gresi izgubi.Ona nije tip igracica Williams,Klejbanova,pa mozda cak i Kuznjecova koje lopticu udaraju iz sve snage pa ako udje:D pa cak i ako imaju dosta gresaka mogu da pobede.Nazalost Jelenine pobede upravo i zavise od gresaka :).Nadam se da ce ih biti minimalno protiv Klejbanove.Srecno JJ !

camo

pre 14 godina

"jeco, carice, samo napred." Ovaj odličan "komentar" objavljen je četiri puta. Neko je namerno ispisivao iste reči, samo je menjao pseudonime. Ne mogu reći da nije duhovito.

Djoksa

pre 14 godina

Na defanzivnoj bazi Enen je gradila i izgradila svoj ofanzivni stil.Mnogo je lakse od defanzivnog igraca napraviti uspesnog ofanzivnog nego obratno.Razlog je plan B,ako zakaze ofanziva tu je defanziva.Federer je na USO 2007 tako dobio Noleta.

Djoksa

pre 14 godina

Klejbanova je jako nezgodna.Nadam se da ce Jelena naci put do pobede.@Milka,kad nas vec "gadjas"rev. parolama,moja preporuka je da dok gustiras roman sjajnog norveskog pisca srknes i rev. pice "Cuba libre"da izbrise gorak ukus u ustima posle Jecine pobede.

ttx

pre 14 godina

Ljudi pa sta se lozite. Procitajte tekst prvo pre nego sto komentarisete. Nigde se ne pominje da Jelena menja stil igre niti da napusta svoj defanzivni stil igre. Ona samo kaze da je ofanziva u ovom mecu bila kljuc uspeha.
A i trebala bi da radi na ofanzivnom stilu, jer uvek moze da se prebaci na dobru defanzivu. Dakle neko je pogresno razumeo ili nije procitao izjavu, pa su svi nastavili da se prepucavaju oko toga...

povratak Jelene Jankovic u vrh sveckog tenisa

pre 14 godina

Naravno da je tako JJ..
Sa to taktikom si i dobila naJJbitnije meceve u karijeri.
Naravno tvoja ofanziva se ne moze porediti sa onom (po meni izivljavanje) koju prikazuje Serena, Klejbanova itd.ali zato kada si u formi nzas itekako da napadas poput Klajsters, Dementijeve itd.
Ajde sada napadni antipaticnu Ruskinju nastavi gde si stala u Beogradu, bilo je divno gledati te, nisi joj dala da nametne svoju igru i to je kljuc svega, takodje mislim da je Klejbanova imala dosta srece an turniru, i da je prilicno umorna, ali naravno onakvim sjajnim trilerima stekla je i mnogo samopuzdanja tako da MIRNO, KONCENTRISANO SA PUNO SRECE IDEMO DO POBEDE!!!!!!..I naravno servis mora da bude mnogo bolji jer ce biti tesko napraviti break.
Ako sada pobedis vrlo lako ces po veliku titulu. Verujem u tebe!SRECNO.

Đoksa

pre 14 godina

Ako nisi znao, postoji i više knjiga "Kuba libre", sa mnogo recepata za pravljenje ovog koktela, za pijance. Ne pijem ni viski, ni rum (u Srbiji se najviše ceni kubanac "bakardi), zato sam ti oštro odgovorila jer prezirem vaše kafiće i skorojeviće koji piju "kuba libre", sa "bakardijem". To je vama ostalo od pradedova, je li tako?

Jova

pre 14 godina

Za komentar "Mojsije"

"Mojsije" glup si samo tako. Ona je konstatovala da je ofanziva kljuc pobeda,a ne da je tako igrala na mecu a i jeste.

Drugo,da se makar malo razumes u tenis zano bi ko je Peer. Devojka je 20-ta na listi i sigurno ce jos napredovati jer je u formi zivotnoj,a igra bas taj ofanzivni udaracki tenis.

E moj "Mojsije"

DUCE

pre 14 godina

Mardok

Dozvolite mi da Vam dam jednu informaciju "za poneti" koju bi ste mogli uzeti iskoristiti kad budete opet imali nameru da nipodistavate tudje uspehe. Dakle, biti 29. ili 69. ili 79. na WTA ili ATP listi ne etiketira igraca kao loseg, igraca koji ne ume da pruzi dobru igru...Naprotiv. Takva pozicija najcesce govori samo o (ne)konstantnosti u njegovoj igrackoj karijeri.Kada bi smo seli pa i laicki sagledali kvalitete igraca na tim listama, ruku na srce, mnoge bi smo mogli "ordenovati" lepim recima za igru koju pokazuju na terenu i videti da broj iza kog se nalaze je samo trenutni stepenik. Mnogo je igraca ispod 50.pozicije koji su tek u naletu, a ulazak u TOP10 STICE KROZ DUZI VREMENSKI PERIOD, a ne preko noci. Neki su nize rangirani i zbog drugih okolnosti (povrede npr.)
Dakle, degutantno je sa tolikom dozom omalovazavati ovakav uspeh NASE Jelene, a i Ane koja ce se "vratiti", verujem.

Moram i da pozdravim komentare Dilan Dog-a, Djokse...Mnogo recenog u malo reci.

Ja se divim uspesima koje postignuse JJ, Anci, Nole, Nenade, Viktore, Janko!

Djoksa

pre 14 godina

Molim da se ovo objavi!Osobi koja se krije iza nekoliko nick-ova,koja je nezrela i nevaspitana,jedom recju SNOB!Zivot poznaje samo iz knjiga i sto je najgore od svega ne vredja samo mene,nego nas sve pravi glupim.Da li se ikad zapitas,STA TI TRAZIS OVDE?!