Četvrtak, 25.02.2010.

18:01

Đoković uz muku do polufinala

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale turnira u Dubaiju, pošto je u četvrtfinalu bio bolji od Ivana Ljubičića 2:6, 6:4, 6:0.

Izvor: B92

Ðokoviæ uz muku do polufinala IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

57 Komentari

Sortiraj po:

mici

pre 14 godina

novace carino super igra zaista si pokazao odlican kvalitet tako trebba a dao si do znanja ljubicicu ko je glavni samo napred nek sa plase a pogotovo federer na zaru!!!!!!:P

mafa

pre 14 godina

svidjelo mi se sto je u drugom I trecem setu nole pogadjao precizno coskove I linije jer sa hedovim reketom to dugo nije uspjevao.Ljubicic uvjek pripremi zanimljiv mec ali nije u stanju da fizicki izdrzi.

Pindar

pre 14 godina

@nikol dž.femija
Jao, Femija, verujem da je sve to sto pises dobronamerno, ali zaboga!
Otuzno je, lepljivo, kicersko.
Zelis dobro, neki kao naduvani patriotizam, a u stvari nas sve sramotis sa tim preterivanjima.

pre 14 godina

Ovako je izgledao teren nakon Karlovićevih projektila u SAD-u!

Neka se čuva Nole ako dođe do susreta u Davisovu kupu!

http://2.bp.blogspot.com/_GWJatwb-WlI/S4PorBcsX_I/AAAAAAAALnM/kLvTSsPe3H8/s1600-h/Fort+Green+Tennis+Courts+2009-1110.jpg

Mikili

pre 14 godina

Bravo momče

Školski primer zašto Novak godinama stoji čvrsto među najboljima.
Kad nema prvog servisa, kad diše kao riba na suvom, kad Ljuba igra kao u najboljim danima...Novak prevazilazi sve pritiske!
Najbolje u svemu ovome je što pobeda nad samim sobom nije Novaka iznenadila.
Izjava koju je dao govori više od bilo kog komentara o Novakovoj ličnosti.
Postavljen je i ODOBREN cilj, da Novak SME da se bori za osvajanje turnira, zbog ne dolaska zaštićenih živuljki, pa neka samo nastavi do pobede u finalu.
Zna to Novak a trebalo bi i ostali da znaju da tenis nije samo nadmetanje na terenu već je pre svega brdo para i moći.
Zato Srbine naš, sine moj, SVAKA TI ČAST, tebi i tvojoj porodici.

sampras

pre 14 godina

bravo za noleta!mislim da osvaja ovaj turnir 100%,iako nije igrao cjeli mec savrseno,on pobjedjuje.E zato i je broj2.Tzonga,cilic...i ostale mlade nade,iako imaju kvalitete,nemaju to sto Nole ima - ne boji se,mjenja taktiku,prilagodjava se suparniku.svi ti mladi igraci su priblizno jednaki u kvaliteti,a onda nekolicina iskoci,obicno inteligentniji,koji manje ponavljaju greske!Ociti je primjer Federer,ne vidim ni jedan njegov udarac kao najbolji na svjetu, ali sve ukupno je najbolji - glava!Vas Nole je drugi i jos ima hrpa negativaca koja ga ne vrednuju,te mu fali ovo,te ono...fali vama,braco mila,on je jedan sjajan mladi sportas i covjek,pa vam savjetujem da svoje privatne probleme rjesite sami sa sobom, a ako nemozete - pa ima ustanova!
Jos jednom,bravo Nole!!!Ove godine je prilika i za No.1,ali ako i ne bude,dobro je!
Pozdrav iz HR

Doki

pre 14 godina

Bravo Nole srce ! :) Samo tako nastavi. NE GUBI FOKUS . Treba dodati jos bodova ..:)

Ne mogu da verujem , Tipsa onako zduvao Marija i sad gotovo, ode sa turnira , ihhhh :( On tek treba da radi na svom fokusu !

realno

pre 14 godina

@nikol
Potpuno si u pravu.
Najtuznije od svega je sto ce na ovom sajtu i dalje Novaka mnogi nazivati nekim folirantom i slicnim imenima, a te iste Nadala, Federera i ostale teniskim velikanima.
Sta da im raids, kad su slepi pored ociju.

ja

pre 14 godina

Prvi set Ljubicic u svoja 4 servis gema gubi 2 poena i osvaja 16. 7 aseva i 5-6 servis vinera, uz 2-3 Novakove greske.
I Novak je znao da Ljubicic ne moze ceo mec servirati na istom nivou. Bilo mu je dovoljno da Ljubicicu samo u jednom servis gemu malo popusti servis, da automatski napravi brejk i uzme i set.
Nakon toga nesto sto je u tenisu vidjeno hiljadu puta.
Mec se pretvorio u jos jedan "klasik".
Juce je Marej mislio da ce na isti nacin zavrsiti mec protiv Tipsarevica, medjutim mnogo se prevario. Zaboravio je da je Janko posebna prica i da ne haje mnogo za ta "teniska pravila".

Ljubitelj Sporta

pre 14 godina

B92: zasto ih toliko cesto oslovljavate kao "Srbin" i "Hrvat"? Znamo svi ko je ko, a oni imaju imena... U inostranstvu gde zivim vec 20 godina nikad nisam primetio toliko mnogo potenciranja drzavljanstva u sportskim vestima... Naravno da znam da kod nas ima istorije ali ipak mislim da preterujete.

nikol dž.femija

pre 14 godina

***Upitan da objasni zbog čega je igrao podređenu ulogu u uvodnom delu susreta Đoković je rekao:

"Jednostavno je. Ivan je bio taj koji je izgledao kao svetski broj 2 u tim trenucima".

TO MOŽE DA IZJAVI samo Srbin, i niko više. To je izjavio naš Nole i to nikada ni od koga nećete čuti, ili možda i hoćete, ALI DO SADA TAKO NEŠTO NIKO OD onih koji su bili broj 2, ili 3, 4, a o onoj jedinici, da i ne pričamo, NIJE IZJAVIO, NIKO, a bili su nadigrani i nadigravani i više od jednog seta...recimo Fed od Janka,ili Fed od Davidenka,ili Fed od Nadala,od Novaka, ili Nadal od Novaka,ili od Troickog na AO onaj jedan set,ili juče Mari od Janka /da li je možda Mari nešto slično izjavio za Janka juče(?)/, NE, NEMA TAKVE IZJAVE, kod ovih svetski priznatih igračina i svetski obožavanih ljudina, zar ne?!

ALI, IMA KOD Srbina. Ljudski od Noleta, bez sujete, bez laži, nema šta.

Ne primetih da je poraženi izjavio da je Nole bio bolji...ili čuvaju svoju javnost, kao Britanci...pa bih volela da i naši mediji čuvaju nas...

ČESTITKE ZA POBEDU! Uvek prija ovih 6:0.

jugo

pre 14 godina

Vidi se da Nole teško igra protiv prijatelja.Nole im sigurno u početku(u duši)ponudi egzibiciju,ali bogme da on pobijedi.Oni se na takav odnos razgoropade pa posle ima problema da uhvati ritam i da ih pobijedi.Bravo Nole,pravi si samo stisni,radi i naprijed.Bićeš najbolji igrač svijeta.

Djoksa

pre 14 godina

Pre par dana izvesni @kockar rece da ce Cilic sigurno uzeti ovaj turnir.Jos se i pohvalio kako retko gresi i da mu je kladjenje profesija od koje lepo zivi.Dragi kockaru,sve mi se cini da vam je kockanje dijagnoza a ne profesija.@d,sta ima novo danas?

boombar

pre 14 godina

Večeras smo bili svedoci Novakove fizičke transformacije koja je, meni bar, bila vidljiva golim okom. U prvom delu meča mi se čini da je bio kao fudbaleri koji se vrate s bazičnih priprema pa kukaju kako su im „noge teške“. Onda, odjedared čovek diše na nos posle svakog poena !! Samo tako. Kao da je probio neku disajnu barijeru. Leti po terenu ! Bio bih jako srećan da sam u pravu, mada o ovoj materiji imam tek površno znanje, jer vidimo svi da top 10, što gube zbog loše „fizike“, što izmišljaju razloge da sakriju „zamor materijala“ (Nadala izuzimam).
Druga stvar. Mnogi komentarišu Noletov servis. Ja, čisto laički, gledam na to ovako: ima Novak u arsenalu razne varijacije servisa. Protiv dobrih reternera igra mekši, precizan servis jer brz servis znači i brži, samim tim i opasniji, retern. Protiv ovih drugih pokušava da pošalje brz, ubojit servis, opet sa dosta podvarijanti.
U svakom slučaju samo napred Novače.
Idemo dalje.

Red4ever

pre 14 godina

@A sada hajde malo da gledamo tenisa. Jer, Ljubicic mu nece poklanjati mec!
(Ljilja, 25. februar 2010 10:42

I jos ga Nole pustio set fore cisto da bude zanimljivo. E moji vi, ipak je Djokovic "klasa" bar u komsiluku. Svaka cast Novace, ocekujemo rutinsku odbranu titule.

branko

pre 14 godina

Једна од ствари која велике асове одваја од других одличних играча је и то што су у стању да скоро изгубљени меч преокрену у своју корист. А то што су били у изгубљеној позицији понекад је резултат њихове нешто слабије игре а понекад и изванредне игре противника. Данас је у једном делу меча бриљирао Љубичић а кажу и јуче Троицки (нисам гледао). Новак је већ дуго у самом светском врху, а то ипак не може постићи нико ко нема врхунске квалитете, тениске а и друге.

mirko

pre 14 godina

Da Novak ima servu poput Ljube ..gde bi mu bio kraj..??
Ovako, on dosta energije trosi na osvajanje poena posle svoje serve. Nisam siguran da tako moze da igra sa ovima iz grupe 10. Serva mu je prakticno bezopasna.

Lep uspeh danas, ali ne treba se previse dichiti ,jer Ljubo je ipak igrac u penziji.Otaljava i nije to onaj Ljubo kada je bio treci na ATP lestvici.
Dobro je da se povratio posle teskih isksusenja u pvom i drugom setu, ali to jos uvek nije igra sa kojom se Federer, Nadal (kada se oporavi) mogu iznenaditi.

sima

pre 14 godina

Prvi set nisam, na srecu, gledao;tek od sredine drugog- ali to sto sam video je i mene zapanjilo! Van seriski Novak; engleski komentatori nisu prestali sa komentarom njegove igre do polovine meca Bagdadis/Berer; i stvaro inpresivno; Sto smo mi i sigurno on ne zadovoljni pocetkom, isto ima razlog Ljubicic, kazu igrao najbolji tenis-naravno: servis tenis;

Jos samo da Janku, bez obzira za danas, cestitam na prelepom tenisu; u ostalom ovaj tenis iz Dubaja ne moze ni da se uporedi sa onim iz Roterdama- isti ljudi a nivo deset puta visi;

pre 14 godina

Lako je Đokoviću da pobjeđuje ovu monegašku boraniju s hrvatskim državljanstvom, tj. Čilića i Ljubičića!

Druga bi priča bila da je na drugoj strani mreže bio Ivo Karlović koji protiv Đokovića vodi sa 2:1.

Ona druga pobjeda, što nije navedena u ATP-ovim stastistikama, dogodila se u madridskim kvalifikacijama - 2005. godine.

http://www.youtube.com/watch?v=bNJ69uNdbV0K

deki kladovo

pre 14 godina

Nista strasno za Noleta, samo nam malo trenira zivce.Znam da ce na kraju sve biti kako treba. vreme je da se brane titule!!!!Napred Nole!!

Djoksa

pre 14 godina

Bravo Nole,samo najbolji pobedjuju i kad igraju lose.Posle poraza od Vavrinke u Monaku prosle god Fed se sakrio u ital. brda,rekao je da ce sve uciniti da popravi servis.Posle osvojenog RG,Wimbl. i finala USO,to je svakako tema za razmisljanje za Noleta...

Is-tra!!!

pre 14 godina

Gdje li je onaj tip od neki dan što je rekao - Svaka čast Nole..... ali moje je zdravlje ipak najvažnije..
Dok se ti Nole zagriješ i počneš igrati mi smo već pali u komu.

Džeronimo likes this

pre 14 godina

Drugi set, 5:4 za šmekera Ljubičića, Novak smečujuje na 40:40, ja vičem neeeeeeee Nole, neee, a komentator Višković gromoglasno daaaaa Nole! Bilo je DAAAAAAAA NOLE, DAAAAAAA, a treći set 6:0. Bravo Novače za pobedu, a Ljubi za dobru igru u prva dva seta!

Neven KGB

pre 14 godina

Svaka cast Ljubicicu na izvanrednoj partiji, na neverovatnom procentu ubacenog prvog servisa u prva dva seta. Ali Novak nije bez razloga tri godine u prva tri igraca. Plus ,izuzetno bitan turnir za Noleta,pre svega da po prvi put odbrani neki ATP turnir,da odbrani bodove,i da mu bodovi iz Roterdama( 180) stoje sa strane, kad oce da preskoci neki turnir.

boze, boze....

pre 14 godina

Drugi set doneo je promenu u igri domaćeg tenisera, koji je bez problema osvajao gemove, ali brejka nije bilo sve do samog kraja.

ko li je to domacin, da mi je znati??? jel vi pisete samo sto morate, ili kako???

milwood

pre 14 godina

Biće Obradović na mukama. Prošle godine protiv Španije uzeo Tipsu ,iako je tad bio dosta lošije rangiran od Viktora , Tipsa glat izgubio dva puta 3-0 na šljaci . Valjda je računao na Tipsinu harizmu. Sad opet šljaka protiv Amerikanaca. Možda je ipak bolji izbor Viktor jer kao što neko reče u komentarima sad kad je Tipsa dobio Škota ima da se sladi pobedom tri meseca , a tu je još i verenica.

Borbena

pre 14 godina

Ma samo neka se on "muči", kako naslov kaže, ali neka pobeđuje! U meču Berer-Bagdatis, minimalnu prednost dajem Bagdatisu, zbog toga što mi je nekako, simpatičan na terenu, pa bi bilo interesantno videti njegov i Novakov susret. Naravno, Novak ide u finale, pitanje je samo da li ga tamo čeka nezgodni Južni, ili Melcer. Mislim da bi uz malo muke baš ovu titulu eto, mogao i da odbrani! Srećno Novače!

nikola zivotic

pre 14 godina

Nole servis ce te kostati prvog mesta i jos mnogo grend slemova,ovaj mec je dokaz koliko se igra na tvoj servis a koliko drugi igraci trose manje energije,sve je to zbog promene reketa

ddule

pre 14 godina

Јако је битно да добија ове мечеве кад не игра свој препознатљиви тенис. Мало ме је преварио у трећем сету, изашао сам на пар тренутака, а он већ завршио, мислим није фер:)

DUCE

pre 14 godina

Cestitam, Nole!
Polako se vraca forma, mada bi mogao malkice da je pozuris.
Ne propustaj priliku za novim podvigom u tvojoj karijeri a to je odbrana titule.
Sve najbolje u nastavku, junacino!

Nemanja

pre 14 godina

Ne razumem cemu ovoliko lozenje raje "Srbin, Hrvat, Hrvat, Srbin....". Njih dvojica imaju imena, a inace i su dobri ortaci. Svaka cast Novaku na pobedi kao i Ivanu na cestitom porazu.

Nemanja

pre 14 godina

Ne razumem cemu ovoliko lozenje raje "Srbin, Hrvat, Hrvat, Srbin....". Njih dvojica imaju imena, a inace i su dobri ortaci. Svaka cast Novaku na pobedi kao i Ivanu na cestitom porazu.

Neven KGB

pre 14 godina

Svaka cast Ljubicicu na izvanrednoj partiji, na neverovatnom procentu ubacenog prvog servisa u prva dva seta. Ali Novak nije bez razloga tri godine u prva tri igraca. Plus ,izuzetno bitan turnir za Noleta,pre svega da po prvi put odbrani neki ATP turnir,da odbrani bodove,i da mu bodovi iz Roterdama( 180) stoje sa strane, kad oce da preskoci neki turnir.

boze, boze....

pre 14 godina

Drugi set doneo je promenu u igri domaćeg tenisera, koji je bez problema osvajao gemove, ali brejka nije bilo sve do samog kraja.

ko li je to domacin, da mi je znati??? jel vi pisete samo sto morate, ili kako???

Džeronimo likes this

pre 14 godina

Drugi set, 5:4 za šmekera Ljubičića, Novak smečujuje na 40:40, ja vičem neeeeeeee Nole, neee, a komentator Višković gromoglasno daaaaa Nole! Bilo je DAAAAAAAA NOLE, DAAAAAAA, a treći set 6:0. Bravo Novače za pobedu, a Ljubi za dobru igru u prva dva seta!

Red4ever

pre 14 godina

@A sada hajde malo da gledamo tenisa. Jer, Ljubicic mu nece poklanjati mec!
(Ljilja, 25. februar 2010 10:42

I jos ga Nole pustio set fore cisto da bude zanimljivo. E moji vi, ipak je Djokovic "klasa" bar u komsiluku. Svaka cast Novace, ocekujemo rutinsku odbranu titule.

ddule

pre 14 godina

Јако је битно да добија ове мечеве кад не игра свој препознатљиви тенис. Мало ме је преварио у трећем сету, изашао сам на пар тренутака, а он већ завршио, мислим није фер:)

DUCE

pre 14 godina

Cestitam, Nole!
Polako se vraca forma, mada bi mogao malkice da je pozuris.
Ne propustaj priliku za novim podvigom u tvojoj karijeri a to je odbrana titule.
Sve najbolje u nastavku, junacino!

branko

pre 14 godina

Једна од ствари која велике асове одваја од других одличних играча је и то што су у стању да скоро изгубљени меч преокрену у своју корист. А то што су били у изгубљеној позицији понекад је резултат њихове нешто слабије игре а понекад и изванредне игре противника. Данас је у једном делу меча бриљирао Љубичић а кажу и јуче Троицки (нисам гледао). Новак је већ дуго у самом светском врху, а то ипак не може постићи нико ко нема врхунске квалитете, тениске а и друге.

Borbena

pre 14 godina

Ma samo neka se on "muči", kako naslov kaže, ali neka pobeđuje! U meču Berer-Bagdatis, minimalnu prednost dajem Bagdatisu, zbog toga što mi je nekako, simpatičan na terenu, pa bi bilo interesantno videti njegov i Novakov susret. Naravno, Novak ide u finale, pitanje je samo da li ga tamo čeka nezgodni Južni, ili Melcer. Mislim da bi uz malo muke baš ovu titulu eto, mogao i da odbrani! Srećno Novače!

nikol dž.femija

pre 14 godina

***Upitan da objasni zbog čega je igrao podređenu ulogu u uvodnom delu susreta Đoković je rekao:

"Jednostavno je. Ivan je bio taj koji je izgledao kao svetski broj 2 u tim trenucima".

TO MOŽE DA IZJAVI samo Srbin, i niko više. To je izjavio naš Nole i to nikada ni od koga nećete čuti, ili možda i hoćete, ALI DO SADA TAKO NEŠTO NIKO OD onih koji su bili broj 2, ili 3, 4, a o onoj jedinici, da i ne pričamo, NIJE IZJAVIO, NIKO, a bili su nadigrani i nadigravani i više od jednog seta...recimo Fed od Janka,ili Fed od Davidenka,ili Fed od Nadala,od Novaka, ili Nadal od Novaka,ili od Troickog na AO onaj jedan set,ili juče Mari od Janka /da li je možda Mari nešto slično izjavio za Janka juče(?)/, NE, NEMA TAKVE IZJAVE, kod ovih svetski priznatih igračina i svetski obožavanih ljudina, zar ne?!

ALI, IMA KOD Srbina. Ljudski od Noleta, bez sujete, bez laži, nema šta.

Ne primetih da je poraženi izjavio da je Nole bio bolji...ili čuvaju svoju javnost, kao Britanci...pa bih volela da i naši mediji čuvaju nas...

ČESTITKE ZA POBEDU! Uvek prija ovih 6:0.

sima

pre 14 godina

Prvi set nisam, na srecu, gledao;tek od sredine drugog- ali to sto sam video je i mene zapanjilo! Van seriski Novak; engleski komentatori nisu prestali sa komentarom njegove igre do polovine meca Bagdadis/Berer; i stvaro inpresivno; Sto smo mi i sigurno on ne zadovoljni pocetkom, isto ima razlog Ljubicic, kazu igrao najbolji tenis-naravno: servis tenis;

Jos samo da Janku, bez obzira za danas, cestitam na prelepom tenisu; u ostalom ovaj tenis iz Dubaja ne moze ni da se uporedi sa onim iz Roterdama- isti ljudi a nivo deset puta visi;

nikola zivotic

pre 14 godina

Nole servis ce te kostati prvog mesta i jos mnogo grend slemova,ovaj mec je dokaz koliko se igra na tvoj servis a koliko drugi igraci trose manje energije,sve je to zbog promene reketa

milwood

pre 14 godina

Biće Obradović na mukama. Prošle godine protiv Španije uzeo Tipsu ,iako je tad bio dosta lošije rangiran od Viktora , Tipsa glat izgubio dva puta 3-0 na šljaci . Valjda je računao na Tipsinu harizmu. Sad opet šljaka protiv Amerikanaca. Možda je ipak bolji izbor Viktor jer kao što neko reče u komentarima sad kad je Tipsa dobio Škota ima da se sladi pobedom tri meseca , a tu je još i verenica.

Is-tra!!!

pre 14 godina

Gdje li je onaj tip od neki dan što je rekao - Svaka čast Nole..... ali moje je zdravlje ipak najvažnije..
Dok se ti Nole zagriješ i počneš igrati mi smo već pali u komu.

sampras

pre 14 godina

bravo za noleta!mislim da osvaja ovaj turnir 100%,iako nije igrao cjeli mec savrseno,on pobjedjuje.E zato i je broj2.Tzonga,cilic...i ostale mlade nade,iako imaju kvalitete,nemaju to sto Nole ima - ne boji se,mjenja taktiku,prilagodjava se suparniku.svi ti mladi igraci su priblizno jednaki u kvaliteti,a onda nekolicina iskoci,obicno inteligentniji,koji manje ponavljaju greske!Ociti je primjer Federer,ne vidim ni jedan njegov udarac kao najbolji na svjetu, ali sve ukupno je najbolji - glava!Vas Nole je drugi i jos ima hrpa negativaca koja ga ne vrednuju,te mu fali ovo,te ono...fali vama,braco mila,on je jedan sjajan mladi sportas i covjek,pa vam savjetujem da svoje privatne probleme rjesite sami sa sobom, a ako nemozete - pa ima ustanova!
Jos jednom,bravo Nole!!!Ove godine je prilika i za No.1,ali ako i ne bude,dobro je!
Pozdrav iz HR

Djoksa

pre 14 godina

Bravo Nole,samo najbolji pobedjuju i kad igraju lose.Posle poraza od Vavrinke u Monaku prosle god Fed se sakrio u ital. brda,rekao je da ce sve uciniti da popravi servis.Posle osvojenog RG,Wimbl. i finala USO,to je svakako tema za razmisljanje za Noleta...

Djoksa

pre 14 godina

Pre par dana izvesni @kockar rece da ce Cilic sigurno uzeti ovaj turnir.Jos se i pohvalio kako retko gresi i da mu je kladjenje profesija od koje lepo zivi.Dragi kockaru,sve mi se cini da vam je kockanje dijagnoza a ne profesija.@d,sta ima novo danas?

deki kladovo

pre 14 godina

Nista strasno za Noleta, samo nam malo trenira zivce.Znam da ce na kraju sve biti kako treba. vreme je da se brane titule!!!!Napred Nole!!

jugo

pre 14 godina

Vidi se da Nole teško igra protiv prijatelja.Nole im sigurno u početku(u duši)ponudi egzibiciju,ali bogme da on pobijedi.Oni se na takav odnos razgoropade pa posle ima problema da uhvati ritam i da ih pobijedi.Bravo Nole,pravi si samo stisni,radi i naprijed.Bićeš najbolji igrač svijeta.

mirko

pre 14 godina

Da Novak ima servu poput Ljube ..gde bi mu bio kraj..??
Ovako, on dosta energije trosi na osvajanje poena posle svoje serve. Nisam siguran da tako moze da igra sa ovima iz grupe 10. Serva mu je prakticno bezopasna.

Lep uspeh danas, ali ne treba se previse dichiti ,jer Ljubo je ipak igrac u penziji.Otaljava i nije to onaj Ljubo kada je bio treci na ATP lestvici.
Dobro je da se povratio posle teskih isksusenja u pvom i drugom setu, ali to jos uvek nije igra sa kojom se Federer, Nadal (kada se oporavi) mogu iznenaditi.

boombar

pre 14 godina

Večeras smo bili svedoci Novakove fizičke transformacije koja je, meni bar, bila vidljiva golim okom. U prvom delu meča mi se čini da je bio kao fudbaleri koji se vrate s bazičnih priprema pa kukaju kako su im „noge teške“. Onda, odjedared čovek diše na nos posle svakog poena !! Samo tako. Kao da je probio neku disajnu barijeru. Leti po terenu ! Bio bih jako srećan da sam u pravu, mada o ovoj materiji imam tek površno znanje, jer vidimo svi da top 10, što gube zbog loše „fizike“, što izmišljaju razloge da sakriju „zamor materijala“ (Nadala izuzimam).
Druga stvar. Mnogi komentarišu Noletov servis. Ja, čisto laički, gledam na to ovako: ima Novak u arsenalu razne varijacije servisa. Protiv dobrih reternera igra mekši, precizan servis jer brz servis znači i brži, samim tim i opasniji, retern. Protiv ovih drugih pokušava da pošalje brz, ubojit servis, opet sa dosta podvarijanti.
U svakom slučaju samo napred Novače.
Idemo dalje.

Mikili

pre 14 godina

Bravo momče

Školski primer zašto Novak godinama stoji čvrsto među najboljima.
Kad nema prvog servisa, kad diše kao riba na suvom, kad Ljuba igra kao u najboljim danima...Novak prevazilazi sve pritiske!
Najbolje u svemu ovome je što pobeda nad samim sobom nije Novaka iznenadila.
Izjava koju je dao govori više od bilo kog komentara o Novakovoj ličnosti.
Postavljen je i ODOBREN cilj, da Novak SME da se bori za osvajanje turnira, zbog ne dolaska zaštićenih živuljki, pa neka samo nastavi do pobede u finalu.
Zna to Novak a trebalo bi i ostali da znaju da tenis nije samo nadmetanje na terenu već je pre svega brdo para i moći.
Zato Srbine naš, sine moj, SVAKA TI ČAST, tebi i tvojoj porodici.

Ljubitelj Sporta

pre 14 godina

B92: zasto ih toliko cesto oslovljavate kao "Srbin" i "Hrvat"? Znamo svi ko je ko, a oni imaju imena... U inostranstvu gde zivim vec 20 godina nikad nisam primetio toliko mnogo potenciranja drzavljanstva u sportskim vestima... Naravno da znam da kod nas ima istorije ali ipak mislim da preterujete.

realno

pre 14 godina

@nikol
Potpuno si u pravu.
Najtuznije od svega je sto ce na ovom sajtu i dalje Novaka mnogi nazivati nekim folirantom i slicnim imenima, a te iste Nadala, Federera i ostale teniskim velikanima.
Sta da im raids, kad su slepi pored ociju.

ja

pre 14 godina

Prvi set Ljubicic u svoja 4 servis gema gubi 2 poena i osvaja 16. 7 aseva i 5-6 servis vinera, uz 2-3 Novakove greske.
I Novak je znao da Ljubicic ne moze ceo mec servirati na istom nivou. Bilo mu je dovoljno da Ljubicicu samo u jednom servis gemu malo popusti servis, da automatski napravi brejk i uzme i set.
Nakon toga nesto sto je u tenisu vidjeno hiljadu puta.
Mec se pretvorio u jos jedan "klasik".
Juce je Marej mislio da ce na isti nacin zavrsiti mec protiv Tipsarevica, medjutim mnogo se prevario. Zaboravio je da je Janko posebna prica i da ne haje mnogo za ta "teniska pravila".

Doki

pre 14 godina

Bravo Nole srce ! :) Samo tako nastavi. NE GUBI FOKUS . Treba dodati jos bodova ..:)

Ne mogu da verujem , Tipsa onako zduvao Marija i sad gotovo, ode sa turnira , ihhhh :( On tek treba da radi na svom fokusu !

Pindar

pre 14 godina

@nikol dž.femija
Jao, Femija, verujem da je sve to sto pises dobronamerno, ali zaboga!
Otuzno je, lepljivo, kicersko.
Zelis dobro, neki kao naduvani patriotizam, a u stvari nas sve sramotis sa tim preterivanjima.

pre 14 godina

Lako je Đokoviću da pobjeđuje ovu monegašku boraniju s hrvatskim državljanstvom, tj. Čilića i Ljubičića!

Druga bi priča bila da je na drugoj strani mreže bio Ivo Karlović koji protiv Đokovića vodi sa 2:1.

Ona druga pobjeda, što nije navedena u ATP-ovim stastistikama, dogodila se u madridskim kvalifikacijama - 2005. godine.

http://www.youtube.com/watch?v=bNJ69uNdbV0K

pre 14 godina

Ovako je izgledao teren nakon Karlovićevih projektila u SAD-u!

Neka se čuva Nole ako dođe do susreta u Davisovu kupu!

http://2.bp.blogspot.com/_GWJatwb-WlI/S4PorBcsX_I/AAAAAAAALnM/kLvTSsPe3H8/s1600-h/Fort+Green+Tennis+Courts+2009-1110.jpg

mici

pre 14 godina

novace carino super igra zaista si pokazao odlican kvalitet tako trebba a dao si do znanja ljubicicu ko je glavni samo napred nek sa plase a pogotovo federer na zaru!!!!!!:P

mafa

pre 14 godina

svidjelo mi se sto je u drugom I trecem setu nole pogadjao precizno coskove I linije jer sa hedovim reketom to dugo nije uspjevao.Ljubicic uvjek pripremi zanimljiv mec ali nije u stanju da fizicki izdrzi.

pre 14 godina

Lako je Đokoviću da pobjeđuje ovu monegašku boraniju s hrvatskim državljanstvom, tj. Čilića i Ljubičića!

Druga bi priča bila da je na drugoj strani mreže bio Ivo Karlović koji protiv Đokovića vodi sa 2:1.

Ona druga pobjeda, što nije navedena u ATP-ovim stastistikama, dogodila se u madridskim kvalifikacijama - 2005. godine.

http://www.youtube.com/watch?v=bNJ69uNdbV0K

mirko

pre 14 godina

Da Novak ima servu poput Ljube ..gde bi mu bio kraj..??
Ovako, on dosta energije trosi na osvajanje poena posle svoje serve. Nisam siguran da tako moze da igra sa ovima iz grupe 10. Serva mu je prakticno bezopasna.

Lep uspeh danas, ali ne treba se previse dichiti ,jer Ljubo je ipak igrac u penziji.Otaljava i nije to onaj Ljubo kada je bio treci na ATP lestvici.
Dobro je da se povratio posle teskih isksusenja u pvom i drugom setu, ali to jos uvek nije igra sa kojom se Federer, Nadal (kada se oporavi) mogu iznenaditi.

nikola zivotic

pre 14 godina

Nole servis ce te kostati prvog mesta i jos mnogo grend slemova,ovaj mec je dokaz koliko se igra na tvoj servis a koliko drugi igraci trose manje energije,sve je to zbog promene reketa

pre 14 godina

Ovako je izgledao teren nakon Karlovićevih projektila u SAD-u!

Neka se čuva Nole ako dođe do susreta u Davisovu kupu!

http://2.bp.blogspot.com/_GWJatwb-WlI/S4PorBcsX_I/AAAAAAAALnM/kLvTSsPe3H8/s1600-h/Fort+Green+Tennis+Courts+2009-1110.jpg

Nemanja

pre 14 godina

Ne razumem cemu ovoliko lozenje raje "Srbin, Hrvat, Hrvat, Srbin....". Njih dvojica imaju imena, a inace i su dobri ortaci. Svaka cast Novaku na pobedi kao i Ivanu na cestitom porazu.

nikol dž.femija

pre 14 godina

***Upitan da objasni zbog čega je igrao podređenu ulogu u uvodnom delu susreta Đoković je rekao:

"Jednostavno je. Ivan je bio taj koji je izgledao kao svetski broj 2 u tim trenucima".

TO MOŽE DA IZJAVI samo Srbin, i niko više. To je izjavio naš Nole i to nikada ni od koga nećete čuti, ili možda i hoćete, ALI DO SADA TAKO NEŠTO NIKO OD onih koji su bili broj 2, ili 3, 4, a o onoj jedinici, da i ne pričamo, NIJE IZJAVIO, NIKO, a bili su nadigrani i nadigravani i više od jednog seta...recimo Fed od Janka,ili Fed od Davidenka,ili Fed od Nadala,od Novaka, ili Nadal od Novaka,ili od Troickog na AO onaj jedan set,ili juče Mari od Janka /da li je možda Mari nešto slično izjavio za Janka juče(?)/, NE, NEMA TAKVE IZJAVE, kod ovih svetski priznatih igračina i svetski obožavanih ljudina, zar ne?!

ALI, IMA KOD Srbina. Ljudski od Noleta, bez sujete, bez laži, nema šta.

Ne primetih da je poraženi izjavio da je Nole bio bolji...ili čuvaju svoju javnost, kao Britanci...pa bih volela da i naši mediji čuvaju nas...

ČESTITKE ZA POBEDU! Uvek prija ovih 6:0.

Is-tra!!!

pre 14 godina

Gdje li je onaj tip od neki dan što je rekao - Svaka čast Nole..... ali moje je zdravlje ipak najvažnije..
Dok se ti Nole zagriješ i počneš igrati mi smo već pali u komu.

milwood

pre 14 godina

Biće Obradović na mukama. Prošle godine protiv Španije uzeo Tipsu ,iako je tad bio dosta lošije rangiran od Viktora , Tipsa glat izgubio dva puta 3-0 na šljaci . Valjda je računao na Tipsinu harizmu. Sad opet šljaka protiv Amerikanaca. Možda je ipak bolji izbor Viktor jer kao što neko reče u komentarima sad kad je Tipsa dobio Škota ima da se sladi pobedom tri meseca , a tu je još i verenica.

Red4ever

pre 14 godina

@A sada hajde malo da gledamo tenisa. Jer, Ljubicic mu nece poklanjati mec!
(Ljilja, 25. februar 2010 10:42

I jos ga Nole pustio set fore cisto da bude zanimljivo. E moji vi, ipak je Djokovic "klasa" bar u komsiluku. Svaka cast Novace, ocekujemo rutinsku odbranu titule.

Pindar

pre 14 godina

@nikol dž.femija
Jao, Femija, verujem da je sve to sto pises dobronamerno, ali zaboga!
Otuzno je, lepljivo, kicersko.
Zelis dobro, neki kao naduvani patriotizam, a u stvari nas sve sramotis sa tim preterivanjima.

jugo

pre 14 godina

Vidi se da Nole teško igra protiv prijatelja.Nole im sigurno u početku(u duši)ponudi egzibiciju,ali bogme da on pobijedi.Oni se na takav odnos razgoropade pa posle ima problema da uhvati ritam i da ih pobijedi.Bravo Nole,pravi si samo stisni,radi i naprijed.Bićeš najbolji igrač svijeta.

Ljubitelj Sporta

pre 14 godina

B92: zasto ih toliko cesto oslovljavate kao "Srbin" i "Hrvat"? Znamo svi ko je ko, a oni imaju imena... U inostranstvu gde zivim vec 20 godina nikad nisam primetio toliko mnogo potenciranja drzavljanstva u sportskim vestima... Naravno da znam da kod nas ima istorije ali ipak mislim da preterujete.

realno

pre 14 godina

@nikol
Potpuno si u pravu.
Najtuznije od svega je sto ce na ovom sajtu i dalje Novaka mnogi nazivati nekim folirantom i slicnim imenima, a te iste Nadala, Federera i ostale teniskim velikanima.
Sta da im raids, kad su slepi pored ociju.

Neven KGB

pre 14 godina

Svaka cast Ljubicicu na izvanrednoj partiji, na neverovatnom procentu ubacenog prvog servisa u prva dva seta. Ali Novak nije bez razloga tri godine u prva tri igraca. Plus ,izuzetno bitan turnir za Noleta,pre svega da po prvi put odbrani neki ATP turnir,da odbrani bodove,i da mu bodovi iz Roterdama( 180) stoje sa strane, kad oce da preskoci neki turnir.

Djoksa

pre 14 godina

Pre par dana izvesni @kockar rece da ce Cilic sigurno uzeti ovaj turnir.Jos se i pohvalio kako retko gresi i da mu je kladjenje profesija od koje lepo zivi.Dragi kockaru,sve mi se cini da vam je kockanje dijagnoza a ne profesija.@d,sta ima novo danas?

sampras

pre 14 godina

bravo za noleta!mislim da osvaja ovaj turnir 100%,iako nije igrao cjeli mec savrseno,on pobjedjuje.E zato i je broj2.Tzonga,cilic...i ostale mlade nade,iako imaju kvalitete,nemaju to sto Nole ima - ne boji se,mjenja taktiku,prilagodjava se suparniku.svi ti mladi igraci su priblizno jednaki u kvaliteti,a onda nekolicina iskoci,obicno inteligentniji,koji manje ponavljaju greske!Ociti je primjer Federer,ne vidim ni jedan njegov udarac kao najbolji na svjetu, ali sve ukupno je najbolji - glava!Vas Nole je drugi i jos ima hrpa negativaca koja ga ne vrednuju,te mu fali ovo,te ono...fali vama,braco mila,on je jedan sjajan mladi sportas i covjek,pa vam savjetujem da svoje privatne probleme rjesite sami sa sobom, a ako nemozete - pa ima ustanova!
Jos jednom,bravo Nole!!!Ove godine je prilika i za No.1,ali ako i ne bude,dobro je!
Pozdrav iz HR

DUCE

pre 14 godina

Cestitam, Nole!
Polako se vraca forma, mada bi mogao malkice da je pozuris.
Ne propustaj priliku za novim podvigom u tvojoj karijeri a to je odbrana titule.
Sve najbolje u nastavku, junacino!

Džeronimo likes this

pre 14 godina

Drugi set, 5:4 za šmekera Ljubičića, Novak smečujuje na 40:40, ja vičem neeeeeeee Nole, neee, a komentator Višković gromoglasno daaaaa Nole! Bilo je DAAAAAAAA NOLE, DAAAAAAA, a treći set 6:0. Bravo Novače za pobedu, a Ljubi za dobru igru u prva dva seta!

Borbena

pre 14 godina

Ma samo neka se on "muči", kako naslov kaže, ali neka pobeđuje! U meču Berer-Bagdatis, minimalnu prednost dajem Bagdatisu, zbog toga što mi je nekako, simpatičan na terenu, pa bi bilo interesantno videti njegov i Novakov susret. Naravno, Novak ide u finale, pitanje je samo da li ga tamo čeka nezgodni Južni, ili Melcer. Mislim da bi uz malo muke baš ovu titulu eto, mogao i da odbrani! Srećno Novače!

Mikili

pre 14 godina

Bravo momče

Školski primer zašto Novak godinama stoji čvrsto među najboljima.
Kad nema prvog servisa, kad diše kao riba na suvom, kad Ljuba igra kao u najboljim danima...Novak prevazilazi sve pritiske!
Najbolje u svemu ovome je što pobeda nad samim sobom nije Novaka iznenadila.
Izjava koju je dao govori više od bilo kog komentara o Novakovoj ličnosti.
Postavljen je i ODOBREN cilj, da Novak SME da se bori za osvajanje turnira, zbog ne dolaska zaštićenih živuljki, pa neka samo nastavi do pobede u finalu.
Zna to Novak a trebalo bi i ostali da znaju da tenis nije samo nadmetanje na terenu već je pre svega brdo para i moći.
Zato Srbine naš, sine moj, SVAKA TI ČAST, tebi i tvojoj porodici.

boombar

pre 14 godina

Večeras smo bili svedoci Novakove fizičke transformacije koja je, meni bar, bila vidljiva golim okom. U prvom delu meča mi se čini da je bio kao fudbaleri koji se vrate s bazičnih priprema pa kukaju kako su im „noge teške“. Onda, odjedared čovek diše na nos posle svakog poena !! Samo tako. Kao da je probio neku disajnu barijeru. Leti po terenu ! Bio bih jako srećan da sam u pravu, mada o ovoj materiji imam tek površno znanje, jer vidimo svi da top 10, što gube zbog loše „fizike“, što izmišljaju razloge da sakriju „zamor materijala“ (Nadala izuzimam).
Druga stvar. Mnogi komentarišu Noletov servis. Ja, čisto laički, gledam na to ovako: ima Novak u arsenalu razne varijacije servisa. Protiv dobrih reternera igra mekši, precizan servis jer brz servis znači i brži, samim tim i opasniji, retern. Protiv ovih drugih pokušava da pošalje brz, ubojit servis, opet sa dosta podvarijanti.
U svakom slučaju samo napred Novače.
Idemo dalje.

Djoksa

pre 14 godina

Bravo Nole,samo najbolji pobedjuju i kad igraju lose.Posle poraza od Vavrinke u Monaku prosle god Fed se sakrio u ital. brda,rekao je da ce sve uciniti da popravi servis.Posle osvojenog RG,Wimbl. i finala USO,to je svakako tema za razmisljanje za Noleta...

branko

pre 14 godina

Једна од ствари која велике асове одваја од других одличних играча је и то што су у стању да скоро изгубљени меч преокрену у своју корист. А то што су били у изгубљеној позицији понекад је резултат њихове нешто слабије игре а понекад и изванредне игре противника. Данас је у једном делу меча бриљирао Љубичић а кажу и јуче Троицки (нисам гледао). Новак је већ дуго у самом светском врху, а то ипак не може постићи нико ко нема врхунске квалитете, тениске а и друге.

Doki

pre 14 godina

Bravo Nole srce ! :) Samo tako nastavi. NE GUBI FOKUS . Treba dodati jos bodova ..:)

Ne mogu da verujem , Tipsa onako zduvao Marija i sad gotovo, ode sa turnira , ihhhh :( On tek treba da radi na svom fokusu !

mici

pre 14 godina

novace carino super igra zaista si pokazao odlican kvalitet tako trebba a dao si do znanja ljubicicu ko je glavni samo napred nek sa plase a pogotovo federer na zaru!!!!!!:P

boze, boze....

pre 14 godina

Drugi set doneo je promenu u igri domaćeg tenisera, koji je bez problema osvajao gemove, ali brejka nije bilo sve do samog kraja.

ko li je to domacin, da mi je znati??? jel vi pisete samo sto morate, ili kako???

sima

pre 14 godina

Prvi set nisam, na srecu, gledao;tek od sredine drugog- ali to sto sam video je i mene zapanjilo! Van seriski Novak; engleski komentatori nisu prestali sa komentarom njegove igre do polovine meca Bagdadis/Berer; i stvaro inpresivno; Sto smo mi i sigurno on ne zadovoljni pocetkom, isto ima razlog Ljubicic, kazu igrao najbolji tenis-naravno: servis tenis;

Jos samo da Janku, bez obzira za danas, cestitam na prelepom tenisu; u ostalom ovaj tenis iz Dubaja ne moze ni da se uporedi sa onim iz Roterdama- isti ljudi a nivo deset puta visi;

ddule

pre 14 godina

Јако је битно да добија ове мечеве кад не игра свој препознатљиви тенис. Мало ме је преварио у трећем сету, изашао сам на пар тренутака, а он већ завршио, мислим није фер:)

ja

pre 14 godina

Prvi set Ljubicic u svoja 4 servis gema gubi 2 poena i osvaja 16. 7 aseva i 5-6 servis vinera, uz 2-3 Novakove greske.
I Novak je znao da Ljubicic ne moze ceo mec servirati na istom nivou. Bilo mu je dovoljno da Ljubicicu samo u jednom servis gemu malo popusti servis, da automatski napravi brejk i uzme i set.
Nakon toga nesto sto je u tenisu vidjeno hiljadu puta.
Mec se pretvorio u jos jedan "klasik".
Juce je Marej mislio da ce na isti nacin zavrsiti mec protiv Tipsarevica, medjutim mnogo se prevario. Zaboravio je da je Janko posebna prica i da ne haje mnogo za ta "teniska pravila".

deki kladovo

pre 14 godina

Nista strasno za Noleta, samo nam malo trenira zivce.Znam da ce na kraju sve biti kako treba. vreme je da se brane titule!!!!Napred Nole!!

mafa

pre 14 godina

svidjelo mi se sto je u drugom I trecem setu nole pogadjao precizno coskove I linije jer sa hedovim reketom to dugo nije uspjevao.Ljubicic uvjek pripremi zanimljiv mec ali nije u stanju da fizicki izdrzi.