Četvrtak, 25.02.2010.

15:07

Tipsa bez polufinala u Dubaiju

Srpski teniser Janko Tipsarević nije se plasirao u polufinale turnira u Dubaiju, pošto je poražen od Rusa Mihaila Južnija 6:3, 6:4 .

Izvor: B92

Tipsa bez polufinala u Dubaiju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

36 Komentari

Sortiraj po:

Sale

pre 14 godina

Xa,xa,xa...Kaze lik da Djokovic osvoji turnir pa da udje u istoriju kako nikog nije pobedio ove godine,a i dalje na drugom mestu,nesto tako....WTF...Jako glup komentar...Ima 10 pobeda i 2 poraza....Mozda si mislio na igraca iz prvih 10 da nije pobedio,pa si tako i trebao napisati....

Sale

pre 14 godina

Ocigledno nisi gledao mec kad kazes da je Marej igrao sa pola snage....To je njegova igra,samo prebacuje lopticu i ponekad odigra neki extra poen.....Sad kad neko jak izgubi odma cemo reci da je igrao sa pola snage bla,bla....

perinpelen

pre 14 godina

Sto velicate toliko pobedu protiv Endija?Endi je igrao sa pola snage onako opusteno.I onda komentari tipsa veliki talenat ali boem ,steta za takav potencial...Endi da hoce od deset bi izgubio jednu.I juzni nije prosecan nego bolji od janka!!

milos

pre 14 godina

@ branko

Bojim se da je ova izjava potpuno tacna! Za sve ove godine nikako nisam uspevao da tacno opisem Tipsarevica. Ali ovo je potpuno tacno: ne mozes biti i boem i takmicar, to naprosto ne ide. Tipsa je boem i to ce i ostati, nema sumnje. I kad malo bolje razmislim, to mi se nekako i dopada: nije sve u parama, neprestanom pobedjivanju, nije sve u broju jedan, broju dva na listi itd. Ima nesto ljudsko u njegovom stavu i to je za svako postovanje...

branko

pre 14 godina

Јанко је био, а чини ми се да ће и остати више тенисер- БОЕМ него тенисер-такмичар.

Djoksa

pre 14 godina

Tipsa je jako dugo "levitirao"oko 100-og mesta,drzao ga je samo kvalitet a ne i rad.Kada je video sta su uradili Nole i Troicki,shvatio je da tenis nije samo zabava nego i posao.No,"Navika je jedna muka a odvika dve".Steta za"balkanski mentalitet"...

ana-marija

pre 14 godina

Nije mi jasno zasto o Juznom svi pricate kao o jako proseckom igracu. Covek je vec jako dugo jako dobar a u poslednje vreme mu bas ide. Ne pominje mi se Rotterdam. A sto se Tipsija tice, hvala mu za juce. Super je da imamo igraca koji nas s vremena na vreme bas onako obraduje, ali bas.

pera

pre 14 godina

A hteo sam jos sinoc da napisem da mozete kucu da stavite na Juznjog,ali sam zaboravio.Tipsa je poznat po tome da kad pobedi nekog jakog tenisera obavezno posle izgubi od nekog slabog,a i polufinale jednog ovakvog turnira je prevelik zalogaj za njega.

Pametnom jasno

pre 14 godina

@ Onaj Djokovic je najsrecniji grac na svetu!
Odustali mu Federer i Nadal, a ispali Mari i Cilic! Evo, sada mu je i Tipsarevic ispao.
Bilo bi dobro da osvoji Dubai, da udje u istoriju. Covek koji nikoga nije pobedio ove godine, a osvojio turnir i stoji cvrsto na drugom mestu.
(Zvetozar, 25. februar 2010 15:20),
koliki covek mora da bude ...(dopuniti,svako po svojoj volji),pa da na vest o Tipsi komentarise Djokovica i to na vrlo glup nacin???
Inace,i pored poraza,Tipsa ti si ziva legenda!!!

Kraguj

pre 14 godina

Juče su u nebo dizani Tipsa i Bojana. Dobro, Tipsa je pobedio Marija, ali čime je to Bojana zaslužila toliku pažnju. Zato što će uskoro Tipsa i Bojana da zamene Novaka i Anu. Sto posto, kaže mi jedan ekspert. On to odnekud zna. Još samo da Tipsa sveže dve pobede, kaže ekspert. U tenisu bez svezivanja ne možeš biti broj jedan. Samo da jednom sveže, kaže ekspert, posle ga niko neće odrešiti. To je Tipsa, teniser i filozof, koji čita debele knjige.

smoki

pre 14 godina

Niko nije ni ocekivao. Zna se da je zakonom zabranjeno da Tipsa veze dve pobede protiv top 100 tenisera. On bi, al' zakon je zakon - nemojte decka da kritikujete odma'!

vlajko

pre 14 godina

Bio umoran, videlo se. Nije mi jasan organizator, koji daje jedva 15 sati coveku da se odmori. Juznji dosao svez i odmoran, i naravno da je rezultat ovakav.
Bagdatis i Berer su trebali da igraju u tom terminu, a Janko i Juznji su trebali u vecernjem terminu. Ali organizator mora da stavi po jedan "atraktivan" mec za dan i za vece, da bi imali bolju posecenost...

DuXoMaN

pre 14 godina

Da li je postojao neko na ovom svetu ko nije mogo da predvidi ne samo ishod meca vec i sam odnos u gemoima.
Steta a mogo je da izguvi u polufinalu :D

Iva

pre 14 godina

Ocekovano, ali i ono malo nade da ce da izadje iz svog proseka, nije bilo na odmet. Nazalost, Janko je prosto zadovoljan kad s vremena na vreme pobedi nekog iz vrha. Dalje ga ne intetresuje... To ce i Djokovic da uradi danas. Nece pobediti Ljubicica da se ne bi smarao iduce godine na ovom turniru. Malo se igras, uzmes lovu i odes u "bolji zivot"...

gonzo

pre 14 godina

prvo-cestitke juznom,dobar mec i srecan povretak u top 10.drugo-pravio sam zreb i satnicu teniskih turnira,zivim od tenisa 20 godina i verujte-ne znam kako da objasnim ovu potpuno nerazumnu odluku organizatora da janko,posle ogromnog psihofizickog zamaranja,odigra 2.mec dana.posto je novak insistirao da igra 3. ili 4. mec(uslisili),mogli su lagano da postave misu i novaka kao 4.mec i sve ok.da je marej dobio sigurno bi igrao poslednji,bez obzira na satnicu jer bi licno on i sponzorski tim iza njega na tome insistirao i to mi je opet ok,ali mi nije u redu to sto janko samo zato sto nije br.4 ili nema jak lobi mora da igra posle samo 15-16 sati novi mec posle onakvog ludila i u toj situaciji svi smo pukli za potencijalno jako lep mec,cist bezobrazluk,realno janko nije imao pravu sansu,sto opet naglasavam ne umanjuje uspeh juznog.svaka cast bagdatisu (takodje-vrlo gledljiv teniser)ali mec tipsarevic-juzni uvek ima prednost nad mecom berer-bagdatis, koji ce nastupiti u poslednjem mecu dana,i dalje sam u soku,pozdrav svima,bravo janko samo napred

sinisa

pre 14 godina

kao sto i juce napisah u komentarima posle pobede nad Marejem..."TO je Tipsa..danas pobedio Mareja,a sutra ce izgubiti od prosecnog Juznog"...i naravno..Janko Tipsarevic je jos jednog potvrdio da ga inspirisu samo veliki igraci.
Steta zbog njega jer je veliki talenat i mogao ga je mnogo vise iskoristiti.No,svi znamo da njemu nije samo tenis zivotna opsesija,i zato mi je i omiljeni igrac...

nikola

pre 14 godina

Ovim plasmanom Tipsarevic je osvojio 90 Atp poena a ne 45 kako je u textu napisano. Inace, mislim da niko nije ni ocekivao da Tipsa veze 2 pobede uzimajuci u vid njegov mentalni sklop. On je jednostavno takav, isprazni se u jednom mecu i posle na terenu deluje iznemoglo i nemocno..Falilo je danas energije a samim tim i malo vise koncentracije..Sve u svemu bravo Tipso majstore uz nadu da ce ti ova pobeda protiv Mareja biti veliki podstrek za dalji napredak u karijeri, da udjes u top 25 gde ti je i mesto.

nikol dž.femija

pre 14 godina

Kako rekosmo juče JEDNOSTAVNO, to je TIPSAREVIĆ!

On kao da je kodiran da igra maksimalno SAMO PROTIV NAJBOLJIH.

Da li posle jednog velikog meča i pobede, nema više motivacije, želje, volje, ili jednostavno NE MOŽE fizički da izdrži, ili mu se desi povreda,bolest,ili strah od povrede,ili ispunjava/možda i nesvesno/ ono očevo "važne su pobede u velikim mečevima s velikim protivnicima",ili nije izraženo materijalan tip, pa ne razmišlja i novčano, a verujem da i njega sve ovo nervira.Moguće da on ima snage da se usredsredi samo na jedan jak meč, tu angažuje celog sebe, i kada ostvari pobedu potpuno se iprazni, a kratko je vreme da toliku energiju obnovi.Jer da bi pobedio kao juče, on zaista mora da pobedi sebe, što je ogroman napor, svakome.

Sem toga on je momak koji je tokom školovanja bio odlikaš sa svim peticama, završio je faks, verujem da ako mu u milijarditom delu sekunde prođe misao o besmilsu prebacivanja lopte, sve pada u ambis...tu nema povratka.

TIPSAREVIĆ je sam sebe pobedio.On je slao lopte u aut, u mrežu, i za razliku od jučerašnjeg meča, NIJE PRAVIO PAUZE. Za prvi Južnijev breik pauza između Jankovih servisa nije bila ni sekundu, a juče je svaki čas uzimao peškir, pa polako hodao, pa tupkao duže loptu....Danas ništa od toga.

MISLIM da svi koji igraju sa Jankom, meč posle njegove pobede protiv nekog jakog igrača, MOGU DA RAČUNAJU NA POBEDU, jednostavno samo neka vraćaju loptu, on će sve ostalo sam da uradi i da izgubi. Takva je bila i taktika Mihailova, i on je ušao samouvereno, s razlogom, ne samo zato što je bolje plasiran, već i zato što je je to kod Janka, na žalost, PRAVILO.

VERUJEM i da se svi ti jaki igrači posle poraza od JANKA osećaju UŽASNO LOŠE, jer znate da je dao 300% svoje snage i znanja da vas smakne ,uprego sve što ima, uspeo, a objektivno je slabiji igrač, i znate da u sledećem kolu gubi.

ZAISTA svi ti veliki teniseri, u Janku imaju veliko iskušenje da uvek moraju igrati dobro i na pobedu. Uostalom i najbolji od najboljih,odoleo je iskušenju naravno, ali je Fed morao na AO da izvuče maksimum maksimuma i da u 5.setu dobije 11:9 /tako nešto/...

JEDNOSTAVNO to je naš JANKO, on se prihvata takav kakav je ili ne, voli se ili ne. Nema između.

BRAVO ZA JUČE...a ako je to možda i sudbina...pa dobro, zaista lepa pobeda i velika, pamtićemo te mečeve mi, ali i poraženi, a o Janku i Jankovom tati i da ne pričamo.

Naučiće nešto OD BRITANSKIH MEDIJA, i naši mediji, nadajmo se,JER o ovom porazuj Endijevom skoro i da nisu obavestili, A SVAKAKO NISU VELIČALI JANKA , što bi se sve u SRPSKIM MEDIJIMA DOGODILO DA JE SITUACIJA OBRNUTA.

Pozdrav.

Zvetozar

pre 14 godina

Onaj Djokovic je najsrecniji grac na svetu!
Odustali mu Federer i Nadal, a ispali Mari i Cilic! Evo, sada mu je i Tipsarevic ispao.
Bilo bi dobro da osvoji Dubai, da udje u istoriju. Covek koji nikoga nije pobedio ove godine, a osvojio turnir i stoji cvrsto na drugom mestu.

Janko

pre 14 godina

Juce je bilo " Sjajni Tipsarevic izbacio Marija" a danas je slobodno moglo da ide "Katastrofalni Tipsarevic". Procenat prvog servisa 48%, to je kriminalno za amatere a o profesionalnim igracima necu ni da govorim. Sto se tice ostalih elemenata mislim da nije vrijedno pomena.

creed

pre 14 godina

Siguran fix sutra na Južnog, bez problema 6-2, 6-3!
TIPSA demantuj me!
[Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net] (ladni, 24. februar 2010 18:58)


bio si u pravu...

Steta

pre 14 godina

Pratio sam mec na madjarskom Sport2 kanalu i mogu da konstatujem da Janko nije bio losiji od Juznog ni u jednom aspektu sem u procentu prvog servisa. Juzni je imao vise srece sa brejk sansama i otud njegova ubedljiva, po meni nezasluzena pobeda. Steta za Janka, jer je retka prilika da se preko "velikog" Melcera dodje do finala jednog prestiznog turnira. Nadam se da ce imati jos ovakvih prilika u karijeri. Sve najbolje Janko...

djofreza

pre 14 godina

Nista neuobicajeno kada je Janko u pitanju, odigra mastralno protiv vrhunskog Mareja, a sutradan izgubi od prosecnog Juznog,jeste da je Juzni vec bezmalo deceniju u prvih 20-tak igraca, ali cinjenica da je u ovom trenutku prosecan igrac, a Janko nazalost je tu gde jeste upravo zbog oscilacija i nekonstantosti koje dominiraju tokom cele njegove karijere, steta zbog talenta koji je evidentan, bice dobro ako osvoji za zivota neki atp turnir

Tipsa mi te volimo

pre 14 godina

Siguran fix sutra na Južnog, bez problema 6-2, 6-3!
TIPSA demantuj me!
(ladni, 24. februar 2010 18:58)

Ma jok, što bi te čovek demantovao. Uplatio i on fix protiv sebe i sad ima i (M)jare i pare :)

Stari dobri Tipsa, kakvog znamo i volimo, da je nekim slučajem dobio i ovu, opasno bih se zabrinuo za njegovo zdravlje.

sinisa

pre 14 godina

kao sto i juce napisah u komentarima posle pobede nad Marejem..."TO je Tipsa..danas pobedio Mareja,a sutra ce izgubiti od prosecnog Juznog"...i naravno..Janko Tipsarevic je jos jednog potvrdio da ga inspirisu samo veliki igraci.
Steta zbog njega jer je veliki talenat i mogao ga je mnogo vise iskoristiti.No,svi znamo da njemu nije samo tenis zivotna opsesija,i zato mi je i omiljeni igrac...

Tipsa mi te volimo

pre 14 godina

Siguran fix sutra na Južnog, bez problema 6-2, 6-3!
TIPSA demantuj me!
(ladni, 24. februar 2010 18:58)

Ma jok, što bi te čovek demantovao. Uplatio i on fix protiv sebe i sad ima i (M)jare i pare :)

Stari dobri Tipsa, kakvog znamo i volimo, da je nekim slučajem dobio i ovu, opasno bih se zabrinuo za njegovo zdravlje.

Pametnom jasno

pre 14 godina

@ Onaj Djokovic je najsrecniji grac na svetu!
Odustali mu Federer i Nadal, a ispali Mari i Cilic! Evo, sada mu je i Tipsarevic ispao.
Bilo bi dobro da osvoji Dubai, da udje u istoriju. Covek koji nikoga nije pobedio ove godine, a osvojio turnir i stoji cvrsto na drugom mestu.
(Zvetozar, 25. februar 2010 15:20),
koliki covek mora da bude ...(dopuniti,svako po svojoj volji),pa da na vest o Tipsi komentarise Djokovica i to na vrlo glup nacin???
Inace,i pored poraza,Tipsa ti si ziva legenda!!!

smoki

pre 14 godina

Niko nije ni ocekivao. Zna se da je zakonom zabranjeno da Tipsa veze dve pobede protiv top 100 tenisera. On bi, al' zakon je zakon - nemojte decka da kritikujete odma'!

Steta

pre 14 godina

Pratio sam mec na madjarskom Sport2 kanalu i mogu da konstatujem da Janko nije bio losiji od Juznog ni u jednom aspektu sem u procentu prvog servisa. Juzni je imao vise srece sa brejk sansama i otud njegova ubedljiva, po meni nezasluzena pobeda. Steta za Janka, jer je retka prilika da se preko "velikog" Melcera dodje do finala jednog prestiznog turnira. Nadam se da ce imati jos ovakvih prilika u karijeri. Sve najbolje Janko...

ana-marija

pre 14 godina

Nije mi jasno zasto o Juznom svi pricate kao o jako proseckom igracu. Covek je vec jako dugo jako dobar a u poslednje vreme mu bas ide. Ne pominje mi se Rotterdam. A sto se Tipsija tice, hvala mu za juce. Super je da imamo igraca koji nas s vremena na vreme bas onako obraduje, ali bas.

nikola

pre 14 godina

Ovim plasmanom Tipsarevic je osvojio 90 Atp poena a ne 45 kako je u textu napisano. Inace, mislim da niko nije ni ocekivao da Tipsa veze 2 pobede uzimajuci u vid njegov mentalni sklop. On je jednostavno takav, isprazni se u jednom mecu i posle na terenu deluje iznemoglo i nemocno..Falilo je danas energije a samim tim i malo vise koncentracije..Sve u svemu bravo Tipso majstore uz nadu da ce ti ova pobeda protiv Mareja biti veliki podstrek za dalji napredak u karijeri, da udjes u top 25 gde ti je i mesto.

creed

pre 14 godina

Siguran fix sutra na Južnog, bez problema 6-2, 6-3!
TIPSA demantuj me!
[Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net] (ladni, 24. februar 2010 18:58)


bio si u pravu...

nikol dž.femija

pre 14 godina

Kako rekosmo juče JEDNOSTAVNO, to je TIPSAREVIĆ!

On kao da je kodiran da igra maksimalno SAMO PROTIV NAJBOLJIH.

Da li posle jednog velikog meča i pobede, nema više motivacije, želje, volje, ili jednostavno NE MOŽE fizički da izdrži, ili mu se desi povreda,bolest,ili strah od povrede,ili ispunjava/možda i nesvesno/ ono očevo "važne su pobede u velikim mečevima s velikim protivnicima",ili nije izraženo materijalan tip, pa ne razmišlja i novčano, a verujem da i njega sve ovo nervira.Moguće da on ima snage da se usredsredi samo na jedan jak meč, tu angažuje celog sebe, i kada ostvari pobedu potpuno se iprazni, a kratko je vreme da toliku energiju obnovi.Jer da bi pobedio kao juče, on zaista mora da pobedi sebe, što je ogroman napor, svakome.

Sem toga on je momak koji je tokom školovanja bio odlikaš sa svim peticama, završio je faks, verujem da ako mu u milijarditom delu sekunde prođe misao o besmilsu prebacivanja lopte, sve pada u ambis...tu nema povratka.

TIPSAREVIĆ je sam sebe pobedio.On je slao lopte u aut, u mrežu, i za razliku od jučerašnjeg meča, NIJE PRAVIO PAUZE. Za prvi Južnijev breik pauza između Jankovih servisa nije bila ni sekundu, a juče je svaki čas uzimao peškir, pa polako hodao, pa tupkao duže loptu....Danas ništa od toga.

MISLIM da svi koji igraju sa Jankom, meč posle njegove pobede protiv nekog jakog igrača, MOGU DA RAČUNAJU NA POBEDU, jednostavno samo neka vraćaju loptu, on će sve ostalo sam da uradi i da izgubi. Takva je bila i taktika Mihailova, i on je ušao samouvereno, s razlogom, ne samo zato što je bolje plasiran, već i zato što je je to kod Janka, na žalost, PRAVILO.

VERUJEM i da se svi ti jaki igrači posle poraza od JANKA osećaju UŽASNO LOŠE, jer znate da je dao 300% svoje snage i znanja da vas smakne ,uprego sve što ima, uspeo, a objektivno je slabiji igrač, i znate da u sledećem kolu gubi.

ZAISTA svi ti veliki teniseri, u Janku imaju veliko iskušenje da uvek moraju igrati dobro i na pobedu. Uostalom i najbolji od najboljih,odoleo je iskušenju naravno, ali je Fed morao na AO da izvuče maksimum maksimuma i da u 5.setu dobije 11:9 /tako nešto/...

JEDNOSTAVNO to je naš JANKO, on se prihvata takav kakav je ili ne, voli se ili ne. Nema između.

BRAVO ZA JUČE...a ako je to možda i sudbina...pa dobro, zaista lepa pobeda i velika, pamtićemo te mečeve mi, ali i poraženi, a o Janku i Jankovom tati i da ne pričamo.

Naučiće nešto OD BRITANSKIH MEDIJA, i naši mediji, nadajmo se,JER o ovom porazuj Endijevom skoro i da nisu obavestili, A SVAKAKO NISU VELIČALI JANKA , što bi se sve u SRPSKIM MEDIJIMA DOGODILO DA JE SITUACIJA OBRNUTA.

Pozdrav.

gonzo

pre 14 godina

prvo-cestitke juznom,dobar mec i srecan povretak u top 10.drugo-pravio sam zreb i satnicu teniskih turnira,zivim od tenisa 20 godina i verujte-ne znam kako da objasnim ovu potpuno nerazumnu odluku organizatora da janko,posle ogromnog psihofizickog zamaranja,odigra 2.mec dana.posto je novak insistirao da igra 3. ili 4. mec(uslisili),mogli su lagano da postave misu i novaka kao 4.mec i sve ok.da je marej dobio sigurno bi igrao poslednji,bez obzira na satnicu jer bi licno on i sponzorski tim iza njega na tome insistirao i to mi je opet ok,ali mi nije u redu to sto janko samo zato sto nije br.4 ili nema jak lobi mora da igra posle samo 15-16 sati novi mec posle onakvog ludila i u toj situaciji svi smo pukli za potencijalno jako lep mec,cist bezobrazluk,realno janko nije imao pravu sansu,sto opet naglasavam ne umanjuje uspeh juznog.svaka cast bagdatisu (takodje-vrlo gledljiv teniser)ali mec tipsarevic-juzni uvek ima prednost nad mecom berer-bagdatis, koji ce nastupiti u poslednjem mecu dana,i dalje sam u soku,pozdrav svima,bravo janko samo napred

Djoksa

pre 14 godina

Tipsa je jako dugo "levitirao"oko 100-og mesta,drzao ga je samo kvalitet a ne i rad.Kada je video sta su uradili Nole i Troicki,shvatio je da tenis nije samo zabava nego i posao.No,"Navika je jedna muka a odvika dve".Steta za"balkanski mentalitet"...

Zvetozar

pre 14 godina

Onaj Djokovic je najsrecniji grac na svetu!
Odustali mu Federer i Nadal, a ispali Mari i Cilic! Evo, sada mu je i Tipsarevic ispao.
Bilo bi dobro da osvoji Dubai, da udje u istoriju. Covek koji nikoga nije pobedio ove godine, a osvojio turnir i stoji cvrsto na drugom mestu.

branko

pre 14 godina

Јанко је био, а чини ми се да ће и остати више тенисер- БОЕМ него тенисер-такмичар.

vlajko

pre 14 godina

Bio umoran, videlo se. Nije mi jasan organizator, koji daje jedva 15 sati coveku da se odmori. Juznji dosao svez i odmoran, i naravno da je rezultat ovakav.
Bagdatis i Berer su trebali da igraju u tom terminu, a Janko i Juznji su trebali u vecernjem terminu. Ali organizator mora da stavi po jedan "atraktivan" mec za dan i za vece, da bi imali bolju posecenost...

djofreza

pre 14 godina

Nista neuobicajeno kada je Janko u pitanju, odigra mastralno protiv vrhunskog Mareja, a sutradan izgubi od prosecnog Juznog,jeste da je Juzni vec bezmalo deceniju u prvih 20-tak igraca, ali cinjenica da je u ovom trenutku prosecan igrac, a Janko nazalost je tu gde jeste upravo zbog oscilacija i nekonstantosti koje dominiraju tokom cele njegove karijere, steta zbog talenta koji je evidentan, bice dobro ako osvoji za zivota neki atp turnir

pera

pre 14 godina

A hteo sam jos sinoc da napisem da mozete kucu da stavite na Juznjog,ali sam zaboravio.Tipsa je poznat po tome da kad pobedi nekog jakog tenisera obavezno posle izgubi od nekog slabog,a i polufinale jednog ovakvog turnira je prevelik zalogaj za njega.

milos

pre 14 godina

@ branko

Bojim se da je ova izjava potpuno tacna! Za sve ove godine nikako nisam uspevao da tacno opisem Tipsarevica. Ali ovo je potpuno tacno: ne mozes biti i boem i takmicar, to naprosto ne ide. Tipsa je boem i to ce i ostati, nema sumnje. I kad malo bolje razmislim, to mi se nekako i dopada: nije sve u parama, neprestanom pobedjivanju, nije sve u broju jedan, broju dva na listi itd. Ima nesto ljudsko u njegovom stavu i to je za svako postovanje...

Janko

pre 14 godina

Juce je bilo " Sjajni Tipsarevic izbacio Marija" a danas je slobodno moglo da ide "Katastrofalni Tipsarevic". Procenat prvog servisa 48%, to je kriminalno za amatere a o profesionalnim igracima necu ni da govorim. Sto se tice ostalih elemenata mislim da nije vrijedno pomena.

Kraguj

pre 14 godina

Juče su u nebo dizani Tipsa i Bojana. Dobro, Tipsa je pobedio Marija, ali čime je to Bojana zaslužila toliku pažnju. Zato što će uskoro Tipsa i Bojana da zamene Novaka i Anu. Sto posto, kaže mi jedan ekspert. On to odnekud zna. Još samo da Tipsa sveže dve pobede, kaže ekspert. U tenisu bez svezivanja ne možeš biti broj jedan. Samo da jednom sveže, kaže ekspert, posle ga niko neće odrešiti. To je Tipsa, teniser i filozof, koji čita debele knjige.

DuXoMaN

pre 14 godina

Da li je postojao neko na ovom svetu ko nije mogo da predvidi ne samo ishod meca vec i sam odnos u gemoima.
Steta a mogo je da izguvi u polufinalu :D

Iva

pre 14 godina

Ocekovano, ali i ono malo nade da ce da izadje iz svog proseka, nije bilo na odmet. Nazalost, Janko je prosto zadovoljan kad s vremena na vreme pobedi nekog iz vrha. Dalje ga ne intetresuje... To ce i Djokovic da uradi danas. Nece pobediti Ljubicica da se ne bi smarao iduce godine na ovom turniru. Malo se igras, uzmes lovu i odes u "bolji zivot"...

perinpelen

pre 14 godina

Sto velicate toliko pobedu protiv Endija?Endi je igrao sa pola snage onako opusteno.I onda komentari tipsa veliki talenat ali boem ,steta za takav potencial...Endi da hoce od deset bi izgubio jednu.I juzni nije prosecan nego bolji od janka!!

Sale

pre 14 godina

Xa,xa,xa...Kaze lik da Djokovic osvoji turnir pa da udje u istoriju kako nikog nije pobedio ove godine,a i dalje na drugom mestu,nesto tako....WTF...Jako glup komentar...Ima 10 pobeda i 2 poraza....Mozda si mislio na igraca iz prvih 10 da nije pobedio,pa si tako i trebao napisati....

Sale

pre 14 godina

Ocigledno nisi gledao mec kad kazes da je Marej igrao sa pola snage....To je njegova igra,samo prebacuje lopticu i ponekad odigra neki extra poen.....Sad kad neko jak izgubi odma cemo reci da je igrao sa pola snage bla,bla....

Zvetozar

pre 14 godina

Onaj Djokovic je najsrecniji grac na svetu!
Odustali mu Federer i Nadal, a ispali Mari i Cilic! Evo, sada mu je i Tipsarevic ispao.
Bilo bi dobro da osvoji Dubai, da udje u istoriju. Covek koji nikoga nije pobedio ove godine, a osvojio turnir i stoji cvrsto na drugom mestu.

Janko

pre 14 godina

Juce je bilo " Sjajni Tipsarevic izbacio Marija" a danas je slobodno moglo da ide "Katastrofalni Tipsarevic". Procenat prvog servisa 48%, to je kriminalno za amatere a o profesionalnim igracima necu ni da govorim. Sto se tice ostalih elemenata mislim da nije vrijedno pomena.

Iva

pre 14 godina

Ocekovano, ali i ono malo nade da ce da izadje iz svog proseka, nije bilo na odmet. Nazalost, Janko je prosto zadovoljan kad s vremena na vreme pobedi nekog iz vrha. Dalje ga ne intetresuje... To ce i Djokovic da uradi danas. Nece pobediti Ljubicica da se ne bi smarao iduce godine na ovom turniru. Malo se igras, uzmes lovu i odes u "bolji zivot"...

Kraguj

pre 14 godina

Juče su u nebo dizani Tipsa i Bojana. Dobro, Tipsa je pobedio Marija, ali čime je to Bojana zaslužila toliku pažnju. Zato što će uskoro Tipsa i Bojana da zamene Novaka i Anu. Sto posto, kaže mi jedan ekspert. On to odnekud zna. Još samo da Tipsa sveže dve pobede, kaže ekspert. U tenisu bez svezivanja ne možeš biti broj jedan. Samo da jednom sveže, kaže ekspert, posle ga niko neće odrešiti. To je Tipsa, teniser i filozof, koji čita debele knjige.

pera

pre 14 godina

A hteo sam jos sinoc da napisem da mozete kucu da stavite na Juznjog,ali sam zaboravio.Tipsa je poznat po tome da kad pobedi nekog jakog tenisera obavezno posle izgubi od nekog slabog,a i polufinale jednog ovakvog turnira je prevelik zalogaj za njega.

perinpelen

pre 14 godina

Sto velicate toliko pobedu protiv Endija?Endi je igrao sa pola snage onako opusteno.I onda komentari tipsa veliki talenat ali boem ,steta za takav potencial...Endi da hoce od deset bi izgubio jednu.I juzni nije prosecan nego bolji od janka!!

creed

pre 14 godina

Siguran fix sutra na Južnog, bez problema 6-2, 6-3!
TIPSA demantuj me!
[Komentar poslat sa mobilnog sajta m.b92.net] (ladni, 24. februar 2010 18:58)


bio si u pravu...

Pametnom jasno

pre 14 godina

@ Onaj Djokovic je najsrecniji grac na svetu!
Odustali mu Federer i Nadal, a ispali Mari i Cilic! Evo, sada mu je i Tipsarevic ispao.
Bilo bi dobro da osvoji Dubai, da udje u istoriju. Covek koji nikoga nije pobedio ove godine, a osvojio turnir i stoji cvrsto na drugom mestu.
(Zvetozar, 25. februar 2010 15:20),
koliki covek mora da bude ...(dopuniti,svako po svojoj volji),pa da na vest o Tipsi komentarise Djokovica i to na vrlo glup nacin???
Inace,i pored poraza,Tipsa ti si ziva legenda!!!

nikol dž.femija

pre 14 godina

Kako rekosmo juče JEDNOSTAVNO, to je TIPSAREVIĆ!

On kao da je kodiran da igra maksimalno SAMO PROTIV NAJBOLJIH.

Da li posle jednog velikog meča i pobede, nema više motivacije, želje, volje, ili jednostavno NE MOŽE fizički da izdrži, ili mu se desi povreda,bolest,ili strah od povrede,ili ispunjava/možda i nesvesno/ ono očevo "važne su pobede u velikim mečevima s velikim protivnicima",ili nije izraženo materijalan tip, pa ne razmišlja i novčano, a verujem da i njega sve ovo nervira.Moguće da on ima snage da se usredsredi samo na jedan jak meč, tu angažuje celog sebe, i kada ostvari pobedu potpuno se iprazni, a kratko je vreme da toliku energiju obnovi.Jer da bi pobedio kao juče, on zaista mora da pobedi sebe, što je ogroman napor, svakome.

Sem toga on je momak koji je tokom školovanja bio odlikaš sa svim peticama, završio je faks, verujem da ako mu u milijarditom delu sekunde prođe misao o besmilsu prebacivanja lopte, sve pada u ambis...tu nema povratka.

TIPSAREVIĆ je sam sebe pobedio.On je slao lopte u aut, u mrežu, i za razliku od jučerašnjeg meča, NIJE PRAVIO PAUZE. Za prvi Južnijev breik pauza između Jankovih servisa nije bila ni sekundu, a juče je svaki čas uzimao peškir, pa polako hodao, pa tupkao duže loptu....Danas ništa od toga.

MISLIM da svi koji igraju sa Jankom, meč posle njegove pobede protiv nekog jakog igrača, MOGU DA RAČUNAJU NA POBEDU, jednostavno samo neka vraćaju loptu, on će sve ostalo sam da uradi i da izgubi. Takva je bila i taktika Mihailova, i on je ušao samouvereno, s razlogom, ne samo zato što je bolje plasiran, već i zato što je je to kod Janka, na žalost, PRAVILO.

VERUJEM i da se svi ti jaki igrači posle poraza od JANKA osećaju UŽASNO LOŠE, jer znate da je dao 300% svoje snage i znanja da vas smakne ,uprego sve što ima, uspeo, a objektivno je slabiji igrač, i znate da u sledećem kolu gubi.

ZAISTA svi ti veliki teniseri, u Janku imaju veliko iskušenje da uvek moraju igrati dobro i na pobedu. Uostalom i najbolji od najboljih,odoleo je iskušenju naravno, ali je Fed morao na AO da izvuče maksimum maksimuma i da u 5.setu dobije 11:9 /tako nešto/...

JEDNOSTAVNO to je naš JANKO, on se prihvata takav kakav je ili ne, voli se ili ne. Nema između.

BRAVO ZA JUČE...a ako je to možda i sudbina...pa dobro, zaista lepa pobeda i velika, pamtićemo te mečeve mi, ali i poraženi, a o Janku i Jankovom tati i da ne pričamo.

Naučiće nešto OD BRITANSKIH MEDIJA, i naši mediji, nadajmo se,JER o ovom porazuj Endijevom skoro i da nisu obavestili, A SVAKAKO NISU VELIČALI JANKA , što bi se sve u SRPSKIM MEDIJIMA DOGODILO DA JE SITUACIJA OBRNUTA.

Pozdrav.

Tipsa mi te volimo

pre 14 godina

Siguran fix sutra na Južnog, bez problema 6-2, 6-3!
TIPSA demantuj me!
(ladni, 24. februar 2010 18:58)

Ma jok, što bi te čovek demantovao. Uplatio i on fix protiv sebe i sad ima i (M)jare i pare :)

Stari dobri Tipsa, kakvog znamo i volimo, da je nekim slučajem dobio i ovu, opasno bih se zabrinuo za njegovo zdravlje.

djofreza

pre 14 godina

Nista neuobicajeno kada je Janko u pitanju, odigra mastralno protiv vrhunskog Mareja, a sutradan izgubi od prosecnog Juznog,jeste da je Juzni vec bezmalo deceniju u prvih 20-tak igraca, ali cinjenica da je u ovom trenutku prosecan igrac, a Janko nazalost je tu gde jeste upravo zbog oscilacija i nekonstantosti koje dominiraju tokom cele njegove karijere, steta zbog talenta koji je evidentan, bice dobro ako osvoji za zivota neki atp turnir

vlajko

pre 14 godina

Bio umoran, videlo se. Nije mi jasan organizator, koji daje jedva 15 sati coveku da se odmori. Juznji dosao svez i odmoran, i naravno da je rezultat ovakav.
Bagdatis i Berer su trebali da igraju u tom terminu, a Janko i Juznji su trebali u vecernjem terminu. Ali organizator mora da stavi po jedan "atraktivan" mec za dan i za vece, da bi imali bolju posecenost...

smoki

pre 14 godina

Niko nije ni ocekivao. Zna se da je zakonom zabranjeno da Tipsa veze dve pobede protiv top 100 tenisera. On bi, al' zakon je zakon - nemojte decka da kritikujete odma'!

nikola

pre 14 godina

Ovim plasmanom Tipsarevic je osvojio 90 Atp poena a ne 45 kako je u textu napisano. Inace, mislim da niko nije ni ocekivao da Tipsa veze 2 pobede uzimajuci u vid njegov mentalni sklop. On je jednostavno takav, isprazni se u jednom mecu i posle na terenu deluje iznemoglo i nemocno..Falilo je danas energije a samim tim i malo vise koncentracije..Sve u svemu bravo Tipso majstore uz nadu da ce ti ova pobeda protiv Mareja biti veliki podstrek za dalji napredak u karijeri, da udjes u top 25 gde ti je i mesto.

sinisa

pre 14 godina

kao sto i juce napisah u komentarima posle pobede nad Marejem..."TO je Tipsa..danas pobedio Mareja,a sutra ce izgubiti od prosecnog Juznog"...i naravno..Janko Tipsarevic je jos jednog potvrdio da ga inspirisu samo veliki igraci.
Steta zbog njega jer je veliki talenat i mogao ga je mnogo vise iskoristiti.No,svi znamo da njemu nije samo tenis zivotna opsesija,i zato mi je i omiljeni igrac...

ana-marija

pre 14 godina

Nije mi jasno zasto o Juznom svi pricate kao o jako proseckom igracu. Covek je vec jako dugo jako dobar a u poslednje vreme mu bas ide. Ne pominje mi se Rotterdam. A sto se Tipsija tice, hvala mu za juce. Super je da imamo igraca koji nas s vremena na vreme bas onako obraduje, ali bas.

Djoksa

pre 14 godina

Tipsa je jako dugo "levitirao"oko 100-og mesta,drzao ga je samo kvalitet a ne i rad.Kada je video sta su uradili Nole i Troicki,shvatio je da tenis nije samo zabava nego i posao.No,"Navika je jedna muka a odvika dve".Steta za"balkanski mentalitet"...

milos

pre 14 godina

@ branko

Bojim se da je ova izjava potpuno tacna! Za sve ove godine nikako nisam uspevao da tacno opisem Tipsarevica. Ali ovo je potpuno tacno: ne mozes biti i boem i takmicar, to naprosto ne ide. Tipsa je boem i to ce i ostati, nema sumnje. I kad malo bolje razmislim, to mi se nekako i dopada: nije sve u parama, neprestanom pobedjivanju, nije sve u broju jedan, broju dva na listi itd. Ima nesto ljudsko u njegovom stavu i to je za svako postovanje...

branko

pre 14 godina

Јанко је био, а чини ми се да ће и остати више тенисер- БОЕМ него тенисер-такмичар.

Steta

pre 14 godina

Pratio sam mec na madjarskom Sport2 kanalu i mogu da konstatujem da Janko nije bio losiji od Juznog ni u jednom aspektu sem u procentu prvog servisa. Juzni je imao vise srece sa brejk sansama i otud njegova ubedljiva, po meni nezasluzena pobeda. Steta za Janka, jer je retka prilika da se preko "velikog" Melcera dodje do finala jednog prestiznog turnira. Nadam se da ce imati jos ovakvih prilika u karijeri. Sve najbolje Janko...

gonzo

pre 14 godina

prvo-cestitke juznom,dobar mec i srecan povretak u top 10.drugo-pravio sam zreb i satnicu teniskih turnira,zivim od tenisa 20 godina i verujte-ne znam kako da objasnim ovu potpuno nerazumnu odluku organizatora da janko,posle ogromnog psihofizickog zamaranja,odigra 2.mec dana.posto je novak insistirao da igra 3. ili 4. mec(uslisili),mogli su lagano da postave misu i novaka kao 4.mec i sve ok.da je marej dobio sigurno bi igrao poslednji,bez obzira na satnicu jer bi licno on i sponzorski tim iza njega na tome insistirao i to mi je opet ok,ali mi nije u redu to sto janko samo zato sto nije br.4 ili nema jak lobi mora da igra posle samo 15-16 sati novi mec posle onakvog ludila i u toj situaciji svi smo pukli za potencijalno jako lep mec,cist bezobrazluk,realno janko nije imao pravu sansu,sto opet naglasavam ne umanjuje uspeh juznog.svaka cast bagdatisu (takodje-vrlo gledljiv teniser)ali mec tipsarevic-juzni uvek ima prednost nad mecom berer-bagdatis, koji ce nastupiti u poslednjem mecu dana,i dalje sam u soku,pozdrav svima,bravo janko samo napred

DuXoMaN

pre 14 godina

Da li je postojao neko na ovom svetu ko nije mogo da predvidi ne samo ishod meca vec i sam odnos u gemoima.
Steta a mogo je da izguvi u polufinalu :D

Sale

pre 14 godina

Ocigledno nisi gledao mec kad kazes da je Marej igrao sa pola snage....To je njegova igra,samo prebacuje lopticu i ponekad odigra neki extra poen.....Sad kad neko jak izgubi odma cemo reci da je igrao sa pola snage bla,bla....

Sale

pre 14 godina

Xa,xa,xa...Kaze lik da Djokovic osvoji turnir pa da udje u istoriju kako nikog nije pobedio ove godine,a i dalje na drugom mestu,nesto tako....WTF...Jako glup komentar...Ima 10 pobeda i 2 poraza....Mozda si mislio na igraca iz prvih 10 da nije pobedio,pa si tako i trebao napisati....