Sreda, 24.02.2010.

13:20

Antić, Milutinović, Šoškić prenose iskustva

Izvor: B92

Antiæ, Milutinoviæ, Šoškiæ prenose iskustva IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

15 Komentari

Sortiraj po:

ucismo,zasto???

pre 14 godina

Zorane Jovanovicu,Pirocanac je i Zoran Djordjevic,tvoj drug.On je profesor-diplomirani trener za fudbal,ima nas jos 100,200,ima i 400,5oo visih trenera koji su ucili za trenere na fakultetima i koji imaju znanje da izvuku ovaj nas fudbal iz teske bede, ali.....sta to vredi kada je "veliki" Terzic(gde li je sada) napravio pravilnik (koji i danas vazi) gde te fakultetske diplome ne vaze za srpski fudbal, ili da bi vazile mora se na racun FSS uplatiti 5000e.Ovi koji se sada skoluju na tom zlatiborskom kursu FSS i placaju 5000e.a za uzvrat dobijaju tu potvrdu bez ikakvog znanja ostaju ovde da se dive svojim "uciteljima" i rasteruju i ovo malo publike sa stadiona.Nama,kolegama Zorana Djordjevica,ostaje da radimo u Indiji,Kuvajtu,Emiratima....ili ne radimo nigde ,i cekamo vreme kada ce ipak znanje zameniti silu i javasluk.Pitamo se samo sta li ovo gledju zastitnik (strucnosti) gradjana, ministarstvo za sport , fakulteti za sport i finansijska inspekcija ???

Zoran Jovanovic.Pirocanac/D

pre 14 godina

Moj najbolji drug iz detinjstva,bio je najmladji dipl.trener u Jug.,asistirao Miljanicu u Realu i jos nekim velikim Evropskim klubovima.Preko 30 god. je na Bliskom istoku,u svakoj drzavi bio prvak,prosle godine prvak Indije,sada je selektor Bangladesa.Konkurisao on za selektora Srbije,Terzic za skupe pare uzima Klementea!? Kde je Terzic znamo,Klemente-bezuspesan! Ko moze pored te klike da uspe? Nema dovoljno uvredljive reci kojima bi se mogli opisati,NEMA! Moj drug je pomogao i mnogima poznatim trenerima u vreme sankcija doveo ih na bliski istok,znaju oni svoga dobrotvora(Maravic,Lazarevic...),samo ima on jednu manu-posten i posteno radi-strucan i dobar covek,a takvi ne mogu sa tom bulumentom.Sad je sve jasno,zove se ZORAN DJORDJEVIC

nuk

pre 14 godina

dok je dif skolovao trenere oni su radili po evropi otkako je bata djora preuzeo komandu nad njima oni ne mogu ni da privire van srbije

Dragoslav Bosnjakovic

pre 14 godina

Zelim da se,ukoliko je moguce,
ukljucim u"diskusiju" a da NI
U KOM SLUCAJU ne zanemarujem
rad G.Veljka Aleksica!
Dakle stara FNRJ je imala jed
nog JEDINOG zvanicnog DOKTORA
FUTBALA(stekao to zvanje)negde
polovinom 60-ih godina i zvao
se VOJA RAJNOVIC!!!
Imao je svoje vizije,poglede na futbal....Medjutim,on je
svoje znanje upotpunjavao i obogacivao na malim(tada tako
zvanim)futb.terenima Beograda
(Poletovo,BASK-ovo,Sumadijino
na Herojevom...itd.I svoju st
rategiju i znanje o futbalu je
preneo u potpunosti na jednog
naseg vrhunskog futbalskog
ucitelja G.MISU PAVICA a to je
FUTBAL SE SASTOJI OD TRCANJA,
TRCANJA I SAMO TRCANJA.SVE OS
TALO JE KREDA,TABLA I CRTANJE
LINIJA!!!
Svaka cast G.Bori Milutinovi-
cu,G.Milutinu Soskicu....ali
se nikako nemogu sloziti sa
cinjenicom da Radomir Antic
ima referat..sa takvom temom!
Jer,on je u svojoj karijeri
tri(3)tima u Primeri prebacio
u Drugu ligu.Doduse,kad je Mi
sa Pavic,kad je G.Rajnovic po
stao Dr.futbala(ko neveruje ne
ka proveri)politika JOS nije
bila umesana u futbal!!!
Kad smo 1930-e bili treci na svetu na SP nasi su putovali
brodom u Urugvaj 2,5 meseci!!
Kad smo 1962-e na SP u Cileu
bili cetvrti,nasi su dobili,
kao nagradu po 3oo$!!!
A sada TAKOZVANI igraci lako
mogu da odvoje po 30.000Eura
za placanje kazne!!O cemu mi
teoretisemo?
I na kraju,iako sam zaista oduzio,ko ne veruje,neka pro-
veri.G.Misa Pavic je od jednog
zaista polovnog tima(Stojano
vic-Durkovic-Milicevic-Skrbic-Cop-Popovic-Stipic-Melic-Dju-
rica-Prljincevic-Kostic...Ma
lesev)napravio trostrukog prvaka tadasnje Juge!!!
A tada ne bejase predavanja,
simpozijuma...raznoraznih priprema,negde tamo,daleko za
skupe pare!!Bejahu TRESNJA ili Carapicev Brest,treninzi na sljaci....
Kuda smo otisli,Bog sveti zna
pa i u futbalu!!!!

Bravo!

pre 14 godina

E, TO - "makrociklusi u treningu"! TO je ono što nedostaje Zvezdi i Partizanu (uz, eventualno, 30 miliona evrića...)!
Bože, kako smo pametan narod...

znanje-usavrsavanje

pre 14 godina

Kao neko ko je zavrsio visu treneresku kod prof.Veljka Aleksica a i zahvaljujuci tom stecenom znanju sada radi kao trener u inostranstvu,da navedem neke cinjenice.Profesor je sada u penziji i koliko sam upoznat boravi na relaciji Bg-NS i nigdje neradi u inostranstvu i za "nekoga".Ko je slusao njegova predavanja,bio na kampovima sigurno ce potvriditi da je rad bio maksimalno strucan sa puno discipline i odgvornosti.E sad kako ce ko kasnije da trazi posao u struci to je neka druga tema koja nema veze sa Faukltetom i Prof.Aleksicem i Prof.Jankovicem.To kreiraju Fudbalski Savezi jer oni organizuju takmicenja.Sam podatak da dva trenera(Antic i Rajevac) vode dvije ekipe na SP u J.Africi i da su zavrsili kod prof.Aleksica je za dokaz kako se radilo.Ja sa ponosom isticem tu cinjenicu u razgovoru i svakoga ko je zavrsio na DIFu treba da je velika cast.Volio bih i da u ostalim oblastima imamo tako uspjesne rezultate.A kako zna prof.Aleksic da kaze "Rezultat njegovo visocanstvo"

ko ima 3000din. neka dodje

pre 14 godina

"Dodorula" jadni studentu cetvrte godine DIF-a,nemas 3 000 din. za kotizaciju ,sta ces tek da radis kada diplomiras pa ti treba 5 000 e. da dobijes "profi" licencu za rad u nasoj "najkvalitetnoj" ligi ??? Ipak nadaj se boljem, mozda ce se naci i neka kontrola kako strucna ,tako i finansijska pa da se vidi kako radi i posluje to "visoko strucno" odeljenje FSS za trukovanje para i pruzanje neznanja, pa ako ih kojim slucajem zatvore ,imaces sansu i ti i tvoji drugari.

sada "profi"= ucitelj fudbala

pre 14 godina

Herera, zelite da znate gde je sada Veljko Aleksic ? U znak zahvalnosti sto je prodao i unistio KATEDRU ZA FUDBAL NA DIF-u kao i profesore-diplomirane trenere za fudbal ,FSS GA JE POSLAO U KINU ILI NEKU AFRICKU ZEMLLJU da dozivotno obezbedi i svoje unuke. Sto se tice trenerskog kadra, to je prepustio tipovima kao sto su OVI koji su preostali i sada "skoluju" novi "profi" kadar.( tesko fudbalu sa njima ).

dodorula

pre 14 godina

Student sam ovog fakulteta. 4. godina odsek-kondicioni trener. prosek mi je 9.5. Predavanje je namenjeno studentima a kotizacija je za njih 3000 din. Tako da ništa od predavanja...žao mi je samo što neću slušati profesora KOPRIVICU!

Herera

pre 14 godina

Profesor, doktor Aleksandar Jankovic!!! Uzas! Klon Veljka Aleksica. Uzgred budi receno, GDE je taj covek? Ako neko zna nek napise. Dragi DIFOVCI sve nas je prodao upravo taj Profesor Aleksic i njegova ekipa saradnika. Zasto smo zavrsili trenersku skolu zasto smo radili, isli na prakse, spremali diplomske radove, ucili... kada nas je sve BATA DJORA rasturio na buljuke! Jadno, bedno i tuzno saznanje. NIKO nikada nije stao u nasu odbranu iz cistih kriminalnih interesa!!! To nam je svima poznato. Ostaje nam da se nadamo da ce opet najhrabrija i jedina prava adresa kojoj se treba obratiti za pocetak biti Brankica Stankovic! Do tada gledajmo i cudimo se opstem nemoralu, lopovluku i kukavicluku koji je zahvatio sve pore naseg drustva... SVI vi profesori sa DIFa ste ODGOVORNI za saucesnistvo ili ne cinjenje kada smo u pitanju SVI MI diplomirani fudbalski treneri koje ste SVESNO PRODALI!!!

ZA 5 000 e. "profi" strucnjak

pre 14 godina

Lepo zamisljeno, lepe teme, pep povod, strucni predavaci,to bi uvek trebala da radi najstrucnija ustanuva za trenere u Srbiji.Ali sta to vredi kada kod nas trenere skoluju kuvari ,konobari ,bravari i njima slicni "strucnjaci" iz FSS a FAKULTETI to gledaju skrstenih ruku i cak im u tome pomazu jer je ta "skola" FSS dobro placena tezga. Za to vreme FSS, "strucnjaci" sa poternice i njihovi naslednici su ustanovili nove kriterijume i ukinuli sve diplome trenera stecene na fakultetima ( vise od hiljadu ) tako da sada nasim fudbalom vladaju "strucnjaci" iz produkcije FSS koje "SKOLUJU" kuvari, konobari,bravari i njima slicni a fudbal tone li tone. Jedini koji mogu taj pad da zaustave su fakulteti za sportske trenere koji prvo treba da vrate trenerima vec stecene diplome, ukinu konobarske kurseve za fudbalske trenere, i ponovo pocnu da skoluju strucni trenerski kadar zbog cega su i osnovani.

Branko S.

pre 14 godina

Izvrsno,jos kad bih mogao prisustvovati tom skupu.Verujem da svi treneri nasih ligasa(normalno i oni buduci),nece propustiti priliku da nesto novo i zanimljivo nauce,ipak su ovde predavaci svetskog renomea.Antic,Soskic i B.Milutinovic su stekli ogromna priznanja u svetu i red je bio da svoja ogromna iskustva prenesu,bar delic,novim trenerima Srbije.Svaka cast za ideju!Ovde u USA mozemo samo prisustvovati seminarima koje vode Englezi,a svi znamo koliko oni znaju,kad su im vodeci treneri u klubovima "stranci".Nadam se da ce B92 prenositi ili dati bar opsirniju ekspertizu izlaganja nasih proverenih trenera.Jedan je Sole,Bora i Antara!!!
Pozdrav, Smile USA

nuk

pre 14 godina

dok je dif skolovao trenere oni su radili po evropi otkako je bata djora preuzeo komandu nad njima oni ne mogu ni da privire van srbije

dodorula

pre 14 godina

Student sam ovog fakulteta. 4. godina odsek-kondicioni trener. prosek mi je 9.5. Predavanje je namenjeno studentima a kotizacija je za njih 3000 din. Tako da ništa od predavanja...žao mi je samo što neću slušati profesora KOPRIVICU!

Herera

pre 14 godina

Profesor, doktor Aleksandar Jankovic!!! Uzas! Klon Veljka Aleksica. Uzgred budi receno, GDE je taj covek? Ako neko zna nek napise. Dragi DIFOVCI sve nas je prodao upravo taj Profesor Aleksic i njegova ekipa saradnika. Zasto smo zavrsili trenersku skolu zasto smo radili, isli na prakse, spremali diplomske radove, ucili... kada nas je sve BATA DJORA rasturio na buljuke! Jadno, bedno i tuzno saznanje. NIKO nikada nije stao u nasu odbranu iz cistih kriminalnih interesa!!! To nam je svima poznato. Ostaje nam da se nadamo da ce opet najhrabrija i jedina prava adresa kojoj se treba obratiti za pocetak biti Brankica Stankovic! Do tada gledajmo i cudimo se opstem nemoralu, lopovluku i kukavicluku koji je zahvatio sve pore naseg drustva... SVI vi profesori sa DIFa ste ODGOVORNI za saucesnistvo ili ne cinjenje kada smo u pitanju SVI MI diplomirani fudbalski treneri koje ste SVESNO PRODALI!!!

sada "profi"= ucitelj fudbala

pre 14 godina

Herera, zelite da znate gde je sada Veljko Aleksic ? U znak zahvalnosti sto je prodao i unistio KATEDRU ZA FUDBAL NA DIF-u kao i profesore-diplomirane trenere za fudbal ,FSS GA JE POSLAO U KINU ILI NEKU AFRICKU ZEMLLJU da dozivotno obezbedi i svoje unuke. Sto se tice trenerskog kadra, to je prepustio tipovima kao sto su OVI koji su preostali i sada "skoluju" novi "profi" kadar.( tesko fudbalu sa njima ).

ZA 5 000 e. "profi" strucnjak

pre 14 godina

Lepo zamisljeno, lepe teme, pep povod, strucni predavaci,to bi uvek trebala da radi najstrucnija ustanuva za trenere u Srbiji.Ali sta to vredi kada kod nas trenere skoluju kuvari ,konobari ,bravari i njima slicni "strucnjaci" iz FSS a FAKULTETI to gledaju skrstenih ruku i cak im u tome pomazu jer je ta "skola" FSS dobro placena tezga. Za to vreme FSS, "strucnjaci" sa poternice i njihovi naslednici su ustanovili nove kriterijume i ukinuli sve diplome trenera stecene na fakultetima ( vise od hiljadu ) tako da sada nasim fudbalom vladaju "strucnjaci" iz produkcije FSS koje "SKOLUJU" kuvari, konobari,bravari i njima slicni a fudbal tone li tone. Jedini koji mogu taj pad da zaustave su fakulteti za sportske trenere koji prvo treba da vrate trenerima vec stecene diplome, ukinu konobarske kurseve za fudbalske trenere, i ponovo pocnu da skoluju strucni trenerski kadar zbog cega su i osnovani.

ko ima 3000din. neka dodje

pre 14 godina

"Dodorula" jadni studentu cetvrte godine DIF-a,nemas 3 000 din. za kotizaciju ,sta ces tek da radis kada diplomiras pa ti treba 5 000 e. da dobijes "profi" licencu za rad u nasoj "najkvalitetnoj" ligi ??? Ipak nadaj se boljem, mozda ce se naci i neka kontrola kako strucna ,tako i finansijska pa da se vidi kako radi i posluje to "visoko strucno" odeljenje FSS za trukovanje para i pruzanje neznanja, pa ako ih kojim slucajem zatvore ,imaces sansu i ti i tvoji drugari.

Dragoslav Bosnjakovic

pre 14 godina

Zelim da se,ukoliko je moguce,
ukljucim u"diskusiju" a da NI
U KOM SLUCAJU ne zanemarujem
rad G.Veljka Aleksica!
Dakle stara FNRJ je imala jed
nog JEDINOG zvanicnog DOKTORA
FUTBALA(stekao to zvanje)negde
polovinom 60-ih godina i zvao
se VOJA RAJNOVIC!!!
Imao je svoje vizije,poglede na futbal....Medjutim,on je
svoje znanje upotpunjavao i obogacivao na malim(tada tako
zvanim)futb.terenima Beograda
(Poletovo,BASK-ovo,Sumadijino
na Herojevom...itd.I svoju st
rategiju i znanje o futbalu je
preneo u potpunosti na jednog
naseg vrhunskog futbalskog
ucitelja G.MISU PAVICA a to je
FUTBAL SE SASTOJI OD TRCANJA,
TRCANJA I SAMO TRCANJA.SVE OS
TALO JE KREDA,TABLA I CRTANJE
LINIJA!!!
Svaka cast G.Bori Milutinovi-
cu,G.Milutinu Soskicu....ali
se nikako nemogu sloziti sa
cinjenicom da Radomir Antic
ima referat..sa takvom temom!
Jer,on je u svojoj karijeri
tri(3)tima u Primeri prebacio
u Drugu ligu.Doduse,kad je Mi
sa Pavic,kad je G.Rajnovic po
stao Dr.futbala(ko neveruje ne
ka proveri)politika JOS nije
bila umesana u futbal!!!
Kad smo 1930-e bili treci na svetu na SP nasi su putovali
brodom u Urugvaj 2,5 meseci!!
Kad smo 1962-e na SP u Cileu
bili cetvrti,nasi su dobili,
kao nagradu po 3oo$!!!
A sada TAKOZVANI igraci lako
mogu da odvoje po 30.000Eura
za placanje kazne!!O cemu mi
teoretisemo?
I na kraju,iako sam zaista oduzio,ko ne veruje,neka pro-
veri.G.Misa Pavic je od jednog
zaista polovnog tima(Stojano
vic-Durkovic-Milicevic-Skrbic-Cop-Popovic-Stipic-Melic-Dju-
rica-Prljincevic-Kostic...Ma
lesev)napravio trostrukog prvaka tadasnje Juge!!!
A tada ne bejase predavanja,
simpozijuma...raznoraznih priprema,negde tamo,daleko za
skupe pare!!Bejahu TRESNJA ili Carapicev Brest,treninzi na sljaci....
Kuda smo otisli,Bog sveti zna
pa i u futbalu!!!!

Bravo!

pre 14 godina

E, TO - "makrociklusi u treningu"! TO je ono što nedostaje Zvezdi i Partizanu (uz, eventualno, 30 miliona evrića...)!
Bože, kako smo pametan narod...

znanje-usavrsavanje

pre 14 godina

Kao neko ko je zavrsio visu treneresku kod prof.Veljka Aleksica a i zahvaljujuci tom stecenom znanju sada radi kao trener u inostranstvu,da navedem neke cinjenice.Profesor je sada u penziji i koliko sam upoznat boravi na relaciji Bg-NS i nigdje neradi u inostranstvu i za "nekoga".Ko je slusao njegova predavanja,bio na kampovima sigurno ce potvriditi da je rad bio maksimalno strucan sa puno discipline i odgvornosti.E sad kako ce ko kasnije da trazi posao u struci to je neka druga tema koja nema veze sa Faukltetom i Prof.Aleksicem i Prof.Jankovicem.To kreiraju Fudbalski Savezi jer oni organizuju takmicenja.Sam podatak da dva trenera(Antic i Rajevac) vode dvije ekipe na SP u J.Africi i da su zavrsili kod prof.Aleksica je za dokaz kako se radilo.Ja sa ponosom isticem tu cinjenicu u razgovoru i svakoga ko je zavrsio na DIFu treba da je velika cast.Volio bih i da u ostalim oblastima imamo tako uspjesne rezultate.A kako zna prof.Aleksic da kaze "Rezultat njegovo visocanstvo"

Zoran Jovanovic.Pirocanac/D

pre 14 godina

Moj najbolji drug iz detinjstva,bio je najmladji dipl.trener u Jug.,asistirao Miljanicu u Realu i jos nekim velikim Evropskim klubovima.Preko 30 god. je na Bliskom istoku,u svakoj drzavi bio prvak,prosle godine prvak Indije,sada je selektor Bangladesa.Konkurisao on za selektora Srbije,Terzic za skupe pare uzima Klementea!? Kde je Terzic znamo,Klemente-bezuspesan! Ko moze pored te klike da uspe? Nema dovoljno uvredljive reci kojima bi se mogli opisati,NEMA! Moj drug je pomogao i mnogima poznatim trenerima u vreme sankcija doveo ih na bliski istok,znaju oni svoga dobrotvora(Maravic,Lazarevic...),samo ima on jednu manu-posten i posteno radi-strucan i dobar covek,a takvi ne mogu sa tom bulumentom.Sad je sve jasno,zove se ZORAN DJORDJEVIC

ucismo,zasto???

pre 14 godina

Zorane Jovanovicu,Pirocanac je i Zoran Djordjevic,tvoj drug.On je profesor-diplomirani trener za fudbal,ima nas jos 100,200,ima i 400,5oo visih trenera koji su ucili za trenere na fakultetima i koji imaju znanje da izvuku ovaj nas fudbal iz teske bede, ali.....sta to vredi kada je "veliki" Terzic(gde li je sada) napravio pravilnik (koji i danas vazi) gde te fakultetske diplome ne vaze za srpski fudbal, ili da bi vazile mora se na racun FSS uplatiti 5000e.Ovi koji se sada skoluju na tom zlatiborskom kursu FSS i placaju 5000e.a za uzvrat dobijaju tu potvrdu bez ikakvog znanja ostaju ovde da se dive svojim "uciteljima" i rasteruju i ovo malo publike sa stadiona.Nama,kolegama Zorana Djordjevica,ostaje da radimo u Indiji,Kuvajtu,Emiratima....ili ne radimo nigde ,i cekamo vreme kada ce ipak znanje zameniti silu i javasluk.Pitamo se samo sta li ovo gledju zastitnik (strucnosti) gradjana, ministarstvo za sport , fakulteti za sport i finansijska inspekcija ???

Branko S.

pre 14 godina

Izvrsno,jos kad bih mogao prisustvovati tom skupu.Verujem da svi treneri nasih ligasa(normalno i oni buduci),nece propustiti priliku da nesto novo i zanimljivo nauce,ipak su ovde predavaci svetskog renomea.Antic,Soskic i B.Milutinovic su stekli ogromna priznanja u svetu i red je bio da svoja ogromna iskustva prenesu,bar delic,novim trenerima Srbije.Svaka cast za ideju!Ovde u USA mozemo samo prisustvovati seminarima koje vode Englezi,a svi znamo koliko oni znaju,kad su im vodeci treneri u klubovima "stranci".Nadam se da ce B92 prenositi ili dati bar opsirniju ekspertizu izlaganja nasih proverenih trenera.Jedan je Sole,Bora i Antara!!!
Pozdrav, Smile USA

znanje-usavrsavanje

pre 14 godina

Kao neko ko je zavrsio visu treneresku kod prof.Veljka Aleksica a i zahvaljujuci tom stecenom znanju sada radi kao trener u inostranstvu,da navedem neke cinjenice.Profesor je sada u penziji i koliko sam upoznat boravi na relaciji Bg-NS i nigdje neradi u inostranstvu i za "nekoga".Ko je slusao njegova predavanja,bio na kampovima sigurno ce potvriditi da je rad bio maksimalno strucan sa puno discipline i odgvornosti.E sad kako ce ko kasnije da trazi posao u struci to je neka druga tema koja nema veze sa Faukltetom i Prof.Aleksicem i Prof.Jankovicem.To kreiraju Fudbalski Savezi jer oni organizuju takmicenja.Sam podatak da dva trenera(Antic i Rajevac) vode dvije ekipe na SP u J.Africi i da su zavrsili kod prof.Aleksica je za dokaz kako se radilo.Ja sa ponosom isticem tu cinjenicu u razgovoru i svakoga ko je zavrsio na DIFu treba da je velika cast.Volio bih i da u ostalim oblastima imamo tako uspjesne rezultate.A kako zna prof.Aleksic da kaze "Rezultat njegovo visocanstvo"

Dragoslav Bosnjakovic

pre 14 godina

Zelim da se,ukoliko je moguce,
ukljucim u"diskusiju" a da NI
U KOM SLUCAJU ne zanemarujem
rad G.Veljka Aleksica!
Dakle stara FNRJ je imala jed
nog JEDINOG zvanicnog DOKTORA
FUTBALA(stekao to zvanje)negde
polovinom 60-ih godina i zvao
se VOJA RAJNOVIC!!!
Imao je svoje vizije,poglede na futbal....Medjutim,on je
svoje znanje upotpunjavao i obogacivao na malim(tada tako
zvanim)futb.terenima Beograda
(Poletovo,BASK-ovo,Sumadijino
na Herojevom...itd.I svoju st
rategiju i znanje o futbalu je
preneo u potpunosti na jednog
naseg vrhunskog futbalskog
ucitelja G.MISU PAVICA a to je
FUTBAL SE SASTOJI OD TRCANJA,
TRCANJA I SAMO TRCANJA.SVE OS
TALO JE KREDA,TABLA I CRTANJE
LINIJA!!!
Svaka cast G.Bori Milutinovi-
cu,G.Milutinu Soskicu....ali
se nikako nemogu sloziti sa
cinjenicom da Radomir Antic
ima referat..sa takvom temom!
Jer,on je u svojoj karijeri
tri(3)tima u Primeri prebacio
u Drugu ligu.Doduse,kad je Mi
sa Pavic,kad je G.Rajnovic po
stao Dr.futbala(ko neveruje ne
ka proveri)politika JOS nije
bila umesana u futbal!!!
Kad smo 1930-e bili treci na svetu na SP nasi su putovali
brodom u Urugvaj 2,5 meseci!!
Kad smo 1962-e na SP u Cileu
bili cetvrti,nasi su dobili,
kao nagradu po 3oo$!!!
A sada TAKOZVANI igraci lako
mogu da odvoje po 30.000Eura
za placanje kazne!!O cemu mi
teoretisemo?
I na kraju,iako sam zaista oduzio,ko ne veruje,neka pro-
veri.G.Misa Pavic je od jednog
zaista polovnog tima(Stojano
vic-Durkovic-Milicevic-Skrbic-Cop-Popovic-Stipic-Melic-Dju-
rica-Prljincevic-Kostic...Ma
lesev)napravio trostrukog prvaka tadasnje Juge!!!
A tada ne bejase predavanja,
simpozijuma...raznoraznih priprema,negde tamo,daleko za
skupe pare!!Bejahu TRESNJA ili Carapicev Brest,treninzi na sljaci....
Kuda smo otisli,Bog sveti zna
pa i u futbalu!!!!

sada "profi"= ucitelj fudbala

pre 14 godina

Herera, zelite da znate gde je sada Veljko Aleksic ? U znak zahvalnosti sto je prodao i unistio KATEDRU ZA FUDBAL NA DIF-u kao i profesore-diplomirane trenere za fudbal ,FSS GA JE POSLAO U KINU ILI NEKU AFRICKU ZEMLLJU da dozivotno obezbedi i svoje unuke. Sto se tice trenerskog kadra, to je prepustio tipovima kao sto su OVI koji su preostali i sada "skoluju" novi "profi" kadar.( tesko fudbalu sa njima ).

Branko S.

pre 14 godina

Izvrsno,jos kad bih mogao prisustvovati tom skupu.Verujem da svi treneri nasih ligasa(normalno i oni buduci),nece propustiti priliku da nesto novo i zanimljivo nauce,ipak su ovde predavaci svetskog renomea.Antic,Soskic i B.Milutinovic su stekli ogromna priznanja u svetu i red je bio da svoja ogromna iskustva prenesu,bar delic,novim trenerima Srbije.Svaka cast za ideju!Ovde u USA mozemo samo prisustvovati seminarima koje vode Englezi,a svi znamo koliko oni znaju,kad su im vodeci treneri u klubovima "stranci".Nadam se da ce B92 prenositi ili dati bar opsirniju ekspertizu izlaganja nasih proverenih trenera.Jedan je Sole,Bora i Antara!!!
Pozdrav, Smile USA

Herera

pre 14 godina

Profesor, doktor Aleksandar Jankovic!!! Uzas! Klon Veljka Aleksica. Uzgred budi receno, GDE je taj covek? Ako neko zna nek napise. Dragi DIFOVCI sve nas je prodao upravo taj Profesor Aleksic i njegova ekipa saradnika. Zasto smo zavrsili trenersku skolu zasto smo radili, isli na prakse, spremali diplomske radove, ucili... kada nas je sve BATA DJORA rasturio na buljuke! Jadno, bedno i tuzno saznanje. NIKO nikada nije stao u nasu odbranu iz cistih kriminalnih interesa!!! To nam je svima poznato. Ostaje nam da se nadamo da ce opet najhrabrija i jedina prava adresa kojoj se treba obratiti za pocetak biti Brankica Stankovic! Do tada gledajmo i cudimo se opstem nemoralu, lopovluku i kukavicluku koji je zahvatio sve pore naseg drustva... SVI vi profesori sa DIFa ste ODGOVORNI za saucesnistvo ili ne cinjenje kada smo u pitanju SVI MI diplomirani fudbalski treneri koje ste SVESNO PRODALI!!!

ZA 5 000 e. "profi" strucnjak

pre 14 godina

Lepo zamisljeno, lepe teme, pep povod, strucni predavaci,to bi uvek trebala da radi najstrucnija ustanuva za trenere u Srbiji.Ali sta to vredi kada kod nas trenere skoluju kuvari ,konobari ,bravari i njima slicni "strucnjaci" iz FSS a FAKULTETI to gledaju skrstenih ruku i cak im u tome pomazu jer je ta "skola" FSS dobro placena tezga. Za to vreme FSS, "strucnjaci" sa poternice i njihovi naslednici su ustanovili nove kriterijume i ukinuli sve diplome trenera stecene na fakultetima ( vise od hiljadu ) tako da sada nasim fudbalom vladaju "strucnjaci" iz produkcije FSS koje "SKOLUJU" kuvari, konobari,bravari i njima slicni a fudbal tone li tone. Jedini koji mogu taj pad da zaustave su fakulteti za sportske trenere koji prvo treba da vrate trenerima vec stecene diplome, ukinu konobarske kurseve za fudbalske trenere, i ponovo pocnu da skoluju strucni trenerski kadar zbog cega su i osnovani.

dodorula

pre 14 godina

Student sam ovog fakulteta. 4. godina odsek-kondicioni trener. prosek mi je 9.5. Predavanje je namenjeno studentima a kotizacija je za njih 3000 din. Tako da ništa od predavanja...žao mi je samo što neću slušati profesora KOPRIVICU!

ko ima 3000din. neka dodje

pre 14 godina

"Dodorula" jadni studentu cetvrte godine DIF-a,nemas 3 000 din. za kotizaciju ,sta ces tek da radis kada diplomiras pa ti treba 5 000 e. da dobijes "profi" licencu za rad u nasoj "najkvalitetnoj" ligi ??? Ipak nadaj se boljem, mozda ce se naci i neka kontrola kako strucna ,tako i finansijska pa da se vidi kako radi i posluje to "visoko strucno" odeljenje FSS za trukovanje para i pruzanje neznanja, pa ako ih kojim slucajem zatvore ,imaces sansu i ti i tvoji drugari.

Bravo!

pre 14 godina

E, TO - "makrociklusi u treningu"! TO je ono što nedostaje Zvezdi i Partizanu (uz, eventualno, 30 miliona evrića...)!
Bože, kako smo pametan narod...

nuk

pre 14 godina

dok je dif skolovao trenere oni su radili po evropi otkako je bata djora preuzeo komandu nad njima oni ne mogu ni da privire van srbije

Zoran Jovanovic.Pirocanac/D

pre 14 godina

Moj najbolji drug iz detinjstva,bio je najmladji dipl.trener u Jug.,asistirao Miljanicu u Realu i jos nekim velikim Evropskim klubovima.Preko 30 god. je na Bliskom istoku,u svakoj drzavi bio prvak,prosle godine prvak Indije,sada je selektor Bangladesa.Konkurisao on za selektora Srbije,Terzic za skupe pare uzima Klementea!? Kde je Terzic znamo,Klemente-bezuspesan! Ko moze pored te klike da uspe? Nema dovoljno uvredljive reci kojima bi se mogli opisati,NEMA! Moj drug je pomogao i mnogima poznatim trenerima u vreme sankcija doveo ih na bliski istok,znaju oni svoga dobrotvora(Maravic,Lazarevic...),samo ima on jednu manu-posten i posteno radi-strucan i dobar covek,a takvi ne mogu sa tom bulumentom.Sad je sve jasno,zove se ZORAN DJORDJEVIC

ucismo,zasto???

pre 14 godina

Zorane Jovanovicu,Pirocanac je i Zoran Djordjevic,tvoj drug.On je profesor-diplomirani trener za fudbal,ima nas jos 100,200,ima i 400,5oo visih trenera koji su ucili za trenere na fakultetima i koji imaju znanje da izvuku ovaj nas fudbal iz teske bede, ali.....sta to vredi kada je "veliki" Terzic(gde li je sada) napravio pravilnik (koji i danas vazi) gde te fakultetske diplome ne vaze za srpski fudbal, ili da bi vazile mora se na racun FSS uplatiti 5000e.Ovi koji se sada skoluju na tom zlatiborskom kursu FSS i placaju 5000e.a za uzvrat dobijaju tu potvrdu bez ikakvog znanja ostaju ovde da se dive svojim "uciteljima" i rasteruju i ovo malo publike sa stadiona.Nama,kolegama Zorana Djordjevica,ostaje da radimo u Indiji,Kuvajtu,Emiratima....ili ne radimo nigde ,i cekamo vreme kada ce ipak znanje zameniti silu i javasluk.Pitamo se samo sta li ovo gledju zastitnik (strucnosti) gradjana, ministarstvo za sport , fakulteti za sport i finansijska inspekcija ???