Ponedeljak, 22.02.2010.

15:34

Guntart novi trener Ane Ivanović

Ana Ivanović objavila je da je za novog trenera angaživala Hajnca Guntarta koji je svojevremeno radio sa nekadašnjom prvom teniserkom sveta Nemicom Štefi Graf.

Izvor: B92

Guntart novi trener Ane Ivanoviæ IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

53 Komentari

Sortiraj po:

Mal

pre 14 godina

@Daca ili Dača?
Ništa ti nije pomoglo upozorenje da se Anin trener zove Hajnc Gunthart. Ti pišeš onako kako si prvi put čuo - Guntart, i nikada drukčije nećeš pisati. Sale milioniti put ponavlja da Ana nema samopouzdanja i da je psiha važna u tenisu? Samo u tenisu? A kojom si naučnom metodologijom utvrdio da Ana nema samopouzdanja, a imala ga je i previše, i šta ti to tačno znači? Samopouzdanje obično nemaju deca u ranoj mladosti, dok ne zabeleže prva iskustva i uspehe. Onda sve dođe na svoje mesto. Ako je Ana osvojila RG, Montreal, IW, igrala i dva finala GS, lepa je i bogata, bila je prva na svetu... gde misliš da je to samopouzdanje nestalo zašto bi nestalo? Da li ti je palo na um da se ona godinu dana nije ozbiljno bavila tenisom? Od avgusta do danas odigrala je dva tirnira. Šta ti znaš o njenoj psihi? Znaš li uopšte šta je psiha? Ne lupajte više te fraze o samopouzdanju i psihi. Vi sigurno mislite da Jelena ima i jedno i drugo, ali njenji teniski uspesi nisu ni blizu onoga šta je Ana postigla. Ne, nego je obrnuto. Uporan rad sa manje talenta ne može da donese isti uspeh kad talentovana teniserka uporno trenira. Ako ne trenira tako, talenat gubi na značaju. To se Ani desilo. A znamo i zašto je bila godinu dana na letovanju.

Daca

pre 14 godina

Mislim da će ova saradnja uroditi plodom!
Ipak je Ana bila prva na svijetu i osvojila Grand Slam,ima talenat i kao što kažu mnogi stručnjaci nije zaboravila da igra tenis,dok je Guntart vrlo cijenjen trener koji je mnogo pomogao najboljoj svih vremena,Štefi Graf!Nadam se da će isti posao uraditi sa Anom koja ima i želje,i volje,a bogami i potencijala,i da će se ova saradnja isplatiti!
Ajde Ana!

Sale

pre 14 godina

Ana nema dovoljno samopouzdanja....Psiha je dosta bitna u tenisu,ali izgleda da joj je to i problem...Drugi problem je servis....Ranije je jako dobro servirala,a sada ocajno....Treci problem,mada je on i ranije bio prisutan je to sto je jako spora....Dobra stvar je sto je uzela novog trenera jer joj treba neko ko ce joj i na mecevima biti na klupi da joj na neki nacin pomogne....Nadam se da ce se njena igra popraviti,ali neka ostane iza Jelene na listi :D....

O Ani i Bojani

pre 14 godina

Onima koji žele da sastavljaju reprezentaciju Srbije protiv Slovačke: Bojana je talentovana, ali ona je početnik. Neki su očekivali da pobedi Dementjevu. Nije uspela. Čudno. U njenim godina (18), Ana Ivanović (danas 22), koja je na zalasku karijere, osvojila je 2006. godine turnir u Montrealu, pobedivši neku Martinu Hingis, koja je tada imala 23 godine, sa 6:2, 6:3. Ovaj Rodžer kup (tada masters), jedan je od najcenjenijih na svetu. Slažem se da protiv Slovačke igraju Jelena i Bojana, kako se ne bismo zbog Ane obrukali. Ona će dve godine posle Montreala osvojiti i RG, ali to ništa ne znači. Ona će do kraja godine ispasti iz prvih sto. Ne pomaže njoj ni novi trener, ako ne nađe psihologa, koji dobro igra tenis, iz onog filma Vudija Alena, o psiholozima.

Pedagog

pre 14 godina

Svi su obuzeti Aninim padom na listi, a niko ne vidi koliko je napredovala u prilasku mrezi i volejima. Stoga i mislim da su njeni problemi PSIHOLOSKI a NE PSIHIJATRIJSKI dragi @Mardok.
Pedagog radi sa nastavnicima kako bi DECA lakse savladala gradivo.

Mardok

pre 14 godina

Ne mogu da pogađam uzroke, nisam vračara, ali ti što kažeš da je reč o teniskim a ne psihološkim problemima, potpuno si u pravu. O psihooliji ovde govore oni koji o njoj ništa ne znaju i mešaju ovu nauku sa pedagogijom. Trener je učitelj i pedagog. Ostavimo psihologiju, ta se reč olako, kad je o Ani reč, koristi. Nemate na to pravo. Nemate ni dokaza za vaše nebuloze, jer sa ovom naukom veze nemate.

Nenad

pre 14 godina

Stigla deca iz škole i već su se dohvatili tastatura gde masovno svaki ozbiljniji komentar "ne preporučuju". Zašto im ne otvorite neki juniorski sajt (postoje u sportu juniori i seniori), pa neka tamo vežbaju socijalizovanje, a ne da na ovom sajtu ispoljavaju svoju netolerantnost, praćenu inatom.

Tomas

pre 14 godina

Novi Anin Trener zove se Hajnc Gunthart (Heinz Gunthart). Pošto je prezime složenica iz dve reči (hart znači čvrst, odlučan, neumoljiv), onda se glas h čuje, i nije nemo h. Ovaj se glas ne izgovara samo u sredini reči, kad stoji iza samoglasnika i označava da je samoglasnik dug (nehmen, neeemen, na našem uzeti). Već sam uočio da se prezime piše i Gunart i Guntart, a pravilno je samo Gunthart. Trebalo bi odmah to prihvatiti, da se izbegne farsa kao sa Kiniskinjom "Ci Jang", a ona je Ži Dženg.

VR

pre 14 godina

Dobar trener je i dobar psiholog tako da moze dosta da pomogne Ani...E sada je vreme da se zapne i da se poveze par dobrih rezultata i onda ce sve ici lakse i sa vise samopouzdanja...

pogodite uzrok

pre 14 godina

citam razne komentare i mnogi isticu da je problem psiholoske prirode(to je posledica).da objasnim njen problem je teniske prirode i kad to resi ona ce dobiti samopouzdanje i resiti psiholoski deo.nazalost ni jedan od trenera a ubedjen sam ni ovaj novi nece to uspeti da ispravi jer su pripadnici stare skole tenisa.ja znam tacno zasto se svi vrte u krug(mislim na njene trenere ali i sire).svi vide da nesto nije u redu ali ne znaju da rese enigmu.nema problema sacekacu da dodje red i na mene a onda ce te videti anu u top 5 !

zelena trava

pre 14 godina

Ana je uradila pravu stvar. Bilo kakav trener bolji je od nekog "razvojnog programa" koji u sustini sluzi mladim igracima da se pronadju, a da se ne osecaju samima dok ne mogu da priuste trenera sa punim radnim vremenom. Tu obavezu prema Adidasu Ana je u potpunosti odradila i doslovce se nasla osakacena zbog njega. Haljinice i patike su jedna stvar, a igra i napredovanje druga. I nije slucajno da je Ana Kurnjikova bila Adidasovo luce. Mozda se i trazio trener kojeg bi svemocni Adidas odobrio, pa se nasao covek koji je trenirao Steffi Graf, takodje nekadasnju Adidasovu zvezdu? Razni sponzori i menadzeri su u Aninom slucaju previse mocni.

Srx

pre 14 godina

Stefi Graf je nadominantiniji teniser u istoriji, osvojila je 22 GS. Ne verujem da mnogo zasluga ima trener sa ecijom psihom, a upravo je to najslabija Anina karika. Mada posle onakvog ugovora sa Adidasom ni mene ne bi interesovalo da se bas mnogo lomatam na terenu...

branko

pre 14 godina

За разлику од многих који написаше да је ово добар и прави потез, ја ћу рећи следеће:
Анина каријера је на странпутици и не меже стати ту где је сада – она ће ићи даље, или на горе или на доле. Нешто је свакако требало предузети али се не бих усудио рећи ШТА, све дотле док не знам шта је прави проблем, а јако се плашим да то не знају ни многи који су сигурни да је ово добар потез. Против овог човека (тренера) наравно да немам ништа а да ли су Анини проблеми те врсте да их решава добар тениски тренер или су из домена који са тенисом немају везе, извињавам се свима вама који то знате, али ја то не само да не знам него не могу ни да предпоставим. Опет ми се чини згодним да цитирам неког ко се рече: нити је Пикси заборавио да шутира фудбалску лопту, нити је Бодирога заборавио да правилно води лопту и убацује је у кош, нити је Шапић заборавио да плива. Како је могуће да је Ана заборавила да игра тенис? Из овог угла гледано, питање је да ли је ангажовање тренера онај прави а поготово да ли је ЈЕДИНИ неопходни потез.

ana ivanovic's fan

pre 14 godina

pre neki dan mi kaze komsija (inace teniski trener) da nije istina da ana ne trenira dovoljno (u sta sam bio ubedjen) nego da je to iskljucivo stvar psihe...verujem mu, ozbiljan covek. uzimanje novog trenera je svakako pozitivan potez, e sad, pa valjda je deo trenerskog posla da se bave i psihom igraca/igracica, pogotovo kad se radi na vrhunskom nivou gde takmicari vise-manje vec sve znaju?! sve u svemu - 'AJMO ANA!

vlado

pre 14 godina

Vidim kako su ovi citaoci ozbiljni i realni. Kakve veze ima to sto je ovaj covjek trenirao Stefi Graf sa Anom Ivanovic? Ko normalan moze da poredi Stefi i Anu? Pa njena pozicija br.1 na WTA listi je nesto najsumnjivije u zenskom tenisu zadnjih 10 godina. Zasto? Zbog para tj. zbog para iz ugovora koje je uzela ako bude br. 1..... i eto bila je, uzela je velike pare i nikad vise nece biti broj 1 ni broj 10 a ako udje medju 20 to treba racunati uspjehom. Sa onom visinom i gradjom (mislim za tenis) i sa onakvom nepokretljivoscu ona nema sta da trazi a na te 3 stvari ona ne moze da utice. Sad opet svi kliknite na ne preporucujem pa za godinu dana kad vidite da pomaka nije bilo i da ga nece biti pocnite da pametujete kako ste vi to vec znali .... Stvarno me interesuje da li neko ozbiljan i realan vjeruje da ona moze da se vrati medju 10 ?

Nilton

pre 14 godina

@Đalma
Kako ti detinjasto razmišljaš? Čovek koji je sa Štefi Graf osvojio 12 "velikih pobeda" dozvoliće Ani da dominira nad njim i slušaće je kao svoju guvernantu. A ona će terati po svome! Sve ovo što je u poslednje vreme urađeno za nju, ona će šutnuti kad joj se javi tvdoglavost. Ne budi toliko naivan. Ti misliš da se on plaši otkaza? Svašta. Siromašan je kao srpski radnik. Zašto unapred sve znate? Zašto nikad ne pomislite da malo znate. "Sad znam da ništa ne znam" - rekao je veliki filozof. Njegovo ime saznajte sami. Ali, to vas ne zanima.

Delfin

pre 14 godina

@Fuksa, Đalma & Co.
Znam dobro šta je to kad se sportista zasiti treniranja, jer ga na to nateraju neke iznenadne životne okolnosti, ili hladna voda u bazenu. Onda to prođe, i čoveku se vrati volja za uspehom. Pošto je potpisala doživotni ugovor sa "Adidasom", pošto je pronađen vrhunski trener, pošto se u Aninom štabu sigurno ozbiljno razmišlja o njenoj budućnosti (nisu Nemci ni Japanci pali s Marsa, milione su u nju uložili), i pošto ona nije svemoćna pa da kaže hoću-neću, nju ugovori obavezuju da nešto mora, zašto vi unapred sumnjate u sve ovo što ona i njeni mentori preduzimaju? Valjda i taj Adam ima neko sportsko iskustvo, slavu i znanje? Dežurni pesimisti, to ste vi. "Jeste, ali...". Pronađena je već i zamena za Anu, to je teniserka koja prvi put u životu igra jedan WTA turnir. Ne veruju u Anu, koja je danas najmlađa "grendslemovka" u Turu, ali veruje se da će Jeca i Bojana da srede Slovakinje. Taj sastav osuđen je na poraz. Ja sam ubeđen da je Ana sada zrelija i odgovornija osoba i da je konačno shvatila da "život nije što i polje preći". Ostavite je na miru, očigledno je da se u njenom teniskom životu nešto krupno menja, kako bi se vratila u formu. Dosta cepidlačenja. Obe su doživele neuspeh, ali samo se Ani predviđa kraj, dok se "Jeca" još vidi kao potencijalna broj jedan. Tačno, tako je mlada, tako razorna, da niko neće moći da zaustavi njen juriš na nebo. Nemam reči. Kako možete uporno, bez griže savesti, da žmurite na jedno oko? Čovek prepiše "Race" listu za ovu godinu iz koje se vidi da je Ana ispred Jelene, i jedna neosporna činjenica počne da dobija ono "Ne preporučujem". Šta se tu ne preporučuje - "Race" lista? Kakva glupost.

Dylan Dog

pre 14 godina

Delim mišljenje @realiste da je Ana angažovanjem individualnog trenera napravila dobar potez. Takođe, krajnje je vreme bilo da raskrsti sa adidasovim "fondom za nerazvijene". Ozbiljan teniser mora da ima ozbiljnog i samo svog trenera. Novak ima čak 2, a ona 1/2 ili nije imala ni jednog.
Da li će Gunart prepoznati koju akupunkturnu tačku treba "bocnuti" kod Ane pa da stvari krenu nabolje - ostaje da se vidi. U svakom slučaju, ovim je pokazana želja da se nešto menja, a to je korak napred.

Djalma

pre 14 godina

Bice dobro samo u tom slucaju ako se Ana povinuje odlukama novog trenera.Ne zanemarimo cinjenicu da sami igraci placaju trenere i ponekad bivaju tvrdoglavi,pa im trener sluzi samo kao dekoracija.
Nadam se, da se nasa Ana konacno resila posvetiti pravom tenisu.

Jarmila

pre 14 godina

@Bogdan
Zašto misliš da je za Anu sve izgubljeno? Reče ti "jedan čoek" ovde da je 2010. Ana osvojila više bodova na dva, nego Jelena na tri turnira. Verujuš u defanzivnu teniserku, koja za pet dana ulazi u 26. godinu, a ne veruješ u GS šampionku (age 22), koja je našla vrhunskog trenera (našle ga njene bogate gazde) i kojoj je pamet konačno došla "od dole" u glavu. Vi pišete bez razmišljanja, bez nekih realnih analiza, nego onako, što na um to na drum. Ionako, "veniš" skida sve fleke sa vaših nonsensa. Jedan traži da Bojana Jovanovski zameni Anu u Fedu. To će i Anu i Adama jako da potrese. Ne zaboravi, oboje su svetski šampioni, Anu je legendarna King pozvala da zameni Serenu, bez obzira što Ana nije u vrhu, jer je njima Ana u svesti i u svim svtskim novinama. Mnogo je lepa. U Anu su uložene velike pare, ona to mora da vrati, mora taj dug da odradi. Neće njoj više gledati kroz prste, dok letuje godinu dana. Treniraće manekenka kao bela lala, sve dok se ne onesvesti. Jedva će čekati da se u teretani sretne sa spravama za mučenje. Nisu kapitalisti nikada novac bacali kroz prozor, nijedan ručak tamo nije besplatan, to naš čovek može da proćerda "sto lanaca i četiri konja vranca" i da iznova naručuje "Svirci moji". Anina kriza? Svirci moji, svemu dođe kraj.

Massa

pre 14 godina

Da li vi znate da je na "Race" listi, sa dva odigrana turnira, Ana ispred Jelene, koja ima tri turnira? O čemu vi pišete? Ana je propala, a Jelena iz dana u dan u svakom pogledu sve više napreduje. Ajde! Iako trenira iz sve snage, za razliku od Ane koja godinu dana nije ozbiljno bila posvećena tenisu, Jelena je sa prvog pala na deveto mesto. Vama to nije neuspeh? I igra tenis koji više niko ne igra. Nemojte bar falsifikovati činjenice i držati ikonu na zidu, ponosno, jer to je slika Dorijana Greja. Za godinu dana sve će se videti.

Miko

pre 14 godina

Srecno bilo.Konacno ozbiljan potez.Jos treba sebi da prizna da trenutno igra na nivou 100-te na listi i odatle krene. jaki treninzi i moguce je da se vrati. Samo da sebi prizna da je problem u malo trenga i jos manje meceva.Samo dobijenim mecevima moze da vrati samopouzdanje i bude ona nasa stara.Pod hitno da igra vise turnira.
Ovo je prvi dobar potez u nizu potrebnih. Naprijed i srecno.Pozdrav iz Podgorice

Milos

pre 14 godina

Odlicna odluka!!!Mislim da je Gronefeld nju upropasto u poslednje vreme joj nije posvecivao dovoljno paznje, tako da su i rezultati bili slabi!!!Isto tako ima da uradi i sa Wozniacki koja vec sada ima vidne padove u igri!!!Novi trener bi trebalo da se skoncentise samo na Anu i da joj vrati poljuljano samopouzdanje a samim tim i staru igru i razoran forhend!!!Sada ima dobrog fitnes trenera i dobrog trenera za igru tako da Ana samo se uozbilji i rezultati ce doci sami!!!!Puno srece na Billie Yean Cupu!!!!!
Mislim da je ovo karta za dugo ocekivani povratak!!!:)

vlado

pre 14 godina

Mislim da to nece previse uticati na njenu poziciju na WTA listi. Nije problem ni u treneru ni u glavi, mozda moze malo da napreduje ali nikad vise medju 10 najboljih nece biti. Onima koji mastaju o tome da moze da bude br.1 toplo preporucujem da se ne zanose! Toliko ima boljih igracica i onih koje tek nadolaze da ja stvarno ne vidim nacin da ikad vise bude medju 10, cak i povratak medju 20 najboljih se moze smatrati uspjehom. Srecno joj bilo ali njeno vrijeme je proslo i kratko je trajalo.

Ivan

pre 14 godina

Mislim da je dobar trener koji ce narednih godina biti uz nju upravo ono sto je Ani nedostajalo.Nadam se da je ovo pravi izbor,srecno Ana!

Dermenzijev

pre 14 godina

Pozdravljam Anin pokusaj da se nesto promeni na bolje i ,nadam se,zelju za ozbilniji rad.Promena trenera po pravilu na pocetku deluje vise stimulativno,a onda sledi rad i rezultati rada.Budimo strpljivi.
Puno uspeha u radu sa novim trenerom!

diego

pre 14 godina

Posle dugo vremena prava odluka Ane i to me raduje.....ovo je i znak da Ana zeli da se vrati u sam vrh tenisa gdje joj je i mjesto...samo nastavi da radis i sve ce doci na svoje mjesto..uvjeren sam u to!!!!

poz. energy

pre 14 godina

Ma samo da nađe prazan bazen i udri dnevno jedno 7-8 h pa da vidis.Nemoj da naprave Kurnjikovu od tebe.(manekenka i sex simbol)Budi svesna da mnogi u svetu ne vole tvoje poreklo.Tvoje vreme tek dolazi.Nisi još savladala mnoge elemente igre a poslednju godinu dve malo treniras i to je to.

nikol dž.femija

pre 14 godina

Pitala sam se šta je sa ovim trenerom. Svojevremo ga je bila angažovala i Jelena Dokić, pa ništa.

MIslim da je ovo za Anu odličan izbor. Pomišljala sam da bi bilo dobro i da ga je JJ angažovala, ali Ana je bila brža.

Naravno, Ani sve najbolje, da osvoji ovu egzibiciju i revenšira se za prošlogodišnje poraze na istom mestu.Prošli put je palo slikanje s Klintonom, ko li je sada na redu?

Nadam se da će se Ana vratiti u formu i biti spremna za Fed meč sa SLovačkom.

MISLIM DA ĆE ZA našu ANU nastuputi najbolji igrački dani...a to znači i za nas , i za Srbiju, ma koliko to i samoj Ani bilo smešno !!

ČOVEK i star, a kamoli mlad, u svom tom blagostanju, izgubi vezu sa surovom realnošću.

bogdan

pre 14 godina

NAŽALOST pre godinu dana sam na forumu Ani i Jeleni prognozirao ovakav ishod.Očigledno da one to ne čitaju.Igraju otprilike kao da su pre toga trčale maraton,a o motivaciji da ne govorim.Osim po haj lajf stilu života koji kopiraju od amerikanki mogle bi i da treniraju kao one.Sigurno bi bile među prve tri.Jelena sigurno a za Anu se bojim da je sve izgubljeno.Njoj su slikanje i moda udarili u glavu i slažem se sa psihologom.

deda

pre 14 godina

Ih, otkad je to Radmilo Armenulic preporucivao, kamo srece da ga je odavno poslusala. Radmilo je preporucivao ovoga Svabu ili Spanca koji vodi Enan, Belgijanka se vratila izbor je bio "prepolovljen". Ipak, Ana se vraca!

iggy

pre 14 godina

E stvarno, ova Serenu Vilinams je uvek povredjena kad treba da igra nesto nebitno. A kad je u pitanje grend slem onda je uvek u formi. Mislim da mnogo mucka a da svi to dozvole. Cuva se samo za vece turnire kao uvek, nije cudno da ima toliko snage.
(Bane, 22. februar 2010 16:48)
A sta je tu lose?????

realista

pre 14 godina

Napokon jedna dobra odluka.
Kad realno pogledamo Ana nije ni imala trenera vec nekoliko godina. Ti Adidasovi treneri su svaciji i niciji i Ani ne mogu mnogo pomoci. Njoj je jednostavno potreban neko ko ce stalno raditi sa njom i neko ko ce stalno na mecevima biti sa njom. U svakom njenom mecu moglo se primetiti koliko noj znaci kada ima pravu podrsku sa klupe i nekog na koga moze racunati.
Ovo bi mogla biti prekretnica u njenoj karijeri.

Zox

pre 14 godina

Necu ni da citam ostale komentare kada su vesti iz tenisa, jer se iznerviram koliko ljudi navijaju da Ana i Jelena propadnu!
Anci, puno srece sa novim trenerom i zelim da te gledamo u starom sjaju!

Pravi fan je uz sportiste onda kada im je najteze! Lako je da budes uz nekog kad pobedjuje. Tako je u zivotu, tako je u sportu!

Bane

pre 14 godina

E stvarno, ova Serenu Vilinams je uvek povredjena kad treba da igra nesto nebitno. A kad je u pitanje grend slem onda je uvek u formi. Mislim da mnogo mucka a da svi to dozvole. Cuva se samo za vece turnire kao uvek, nije cudno da ima toliko snage.

Zmaj Stefan

pre 14 godina

Teško će njoj da pomogne i Guntart ako ne prebrodi sada već uočljivu psihičku barijeru. Ne bih mnogo da se mešam u privatni život, ali joj je kompletna psiho-fizička forma u opadanju od zabavljanja sa Verdaskom, pa se kontinuitet nastavlja i sa Skotom (baš mu je lepo ime:), pored toliko naših momaka, sportista...)! Tako govore rezultati, pristup igri (poslednje na FED-kupu), kao i pad na WTA-listi. I nisam "otkrio toplu vodu", kažete? :)
Puno pozdrava redakciji i čitaocima i sve najbolje i "buđenje" želim Ani!
P.S. Ako već upotrebljavate govornu skripciju, sada već bivši trener se zove Sven Hrunefeld, odnosno to je nabliže moguće originalnom izgovoru. Znam, jer živim u Holandiji. ;)

Djoksa

pre 14 godina

Ovo angazovanje renomiranog trenera je naznaka da Ana zeli da izadje iz krize.Moj utisak je da je kriza prouzrokovana gubitkom vere u sebe.Samim tim trebalo bi mnogo vise raditi na psiholoskom planu.Videcemo,vreme ce pokazati da li je ovo bio pravi potez.

Predo

pre 14 godina

Tu postoji jedan "mali" problem. Teniseri sami placaju svoje trenere, sami ih angazuju i otpustaju. Zato ponekad treneri "idu niz dlaku" igracima, da ne bi dobili otkaz. Sta ce se desiti kada novi trener kaze Ani da mora mnogo, mnogo da trenira, pogotovo na fizickoj pripremi i motorici, a to znaci zrtvovanje svajidnevnih uzitaka. Cak i da Ana to prihvati, mislim da je za ovu sezonu prilicno kasno, jer su drugi tu fazu bazicnih priprema prosli jos u decembru i januaru.

Bane

pre 14 godina

E stvarno, ova Serenu Vilinams je uvek povredjena kad treba da igra nesto nebitno. A kad je u pitanje grend slem onda je uvek u formi. Mislim da mnogo mucka a da svi to dozvole. Cuva se samo za vece turnire kao uvek, nije cudno da ima toliko snage.

Zox

pre 14 godina

Necu ni da citam ostale komentare kada su vesti iz tenisa, jer se iznerviram koliko ljudi navijaju da Ana i Jelena propadnu!
Anci, puno srece sa novim trenerom i zelim da te gledamo u starom sjaju!

Pravi fan je uz sportiste onda kada im je najteze! Lako je da budes uz nekog kad pobedjuje. Tako je u zivotu, tako je u sportu!

Djoksa

pre 14 godina

Ovo angazovanje renomiranog trenera je naznaka da Ana zeli da izadje iz krize.Moj utisak je da je kriza prouzrokovana gubitkom vere u sebe.Samim tim trebalo bi mnogo vise raditi na psiholoskom planu.Videcemo,vreme ce pokazati da li je ovo bio pravi potez.

diego

pre 14 godina

Posle dugo vremena prava odluka Ane i to me raduje.....ovo je i znak da Ana zeli da se vrati u sam vrh tenisa gdje joj je i mjesto...samo nastavi da radis i sve ce doci na svoje mjesto..uvjeren sam u to!!!!

realista

pre 14 godina

Napokon jedna dobra odluka.
Kad realno pogledamo Ana nije ni imala trenera vec nekoliko godina. Ti Adidasovi treneri su svaciji i niciji i Ani ne mogu mnogo pomoci. Njoj je jednostavno potreban neko ko ce stalno raditi sa njom i neko ko ce stalno na mecevima biti sa njom. U svakom njenom mecu moglo se primetiti koliko noj znaci kada ima pravu podrsku sa klupe i nekog na koga moze racunati.
Ovo bi mogla biti prekretnica u njenoj karijeri.

deda

pre 14 godina

Ih, otkad je to Radmilo Armenulic preporucivao, kamo srece da ga je odavno poslusala. Radmilo je preporucivao ovoga Svabu ili Spanca koji vodi Enan, Belgijanka se vratila izbor je bio "prepolovljen". Ipak, Ana se vraca!

Predo

pre 14 godina

Tu postoji jedan "mali" problem. Teniseri sami placaju svoje trenere, sami ih angazuju i otpustaju. Zato ponekad treneri "idu niz dlaku" igracima, da ne bi dobili otkaz. Sta ce se desiti kada novi trener kaze Ani da mora mnogo, mnogo da trenira, pogotovo na fizickoj pripremi i motorici, a to znaci zrtvovanje svajidnevnih uzitaka. Cak i da Ana to prihvati, mislim da je za ovu sezonu prilicno kasno, jer su drugi tu fazu bazicnih priprema prosli jos u decembru i januaru.

Zmaj Stefan

pre 14 godina

Teško će njoj da pomogne i Guntart ako ne prebrodi sada već uočljivu psihičku barijeru. Ne bih mnogo da se mešam u privatni život, ali joj je kompletna psiho-fizička forma u opadanju od zabavljanja sa Verdaskom, pa se kontinuitet nastavlja i sa Skotom (baš mu je lepo ime:), pored toliko naših momaka, sportista...)! Tako govore rezultati, pristup igri (poslednje na FED-kupu), kao i pad na WTA-listi. I nisam "otkrio toplu vodu", kažete? :)
Puno pozdrava redakciji i čitaocima i sve najbolje i "buđenje" želim Ani!
P.S. Ako već upotrebljavate govornu skripciju, sada već bivši trener se zove Sven Hrunefeld, odnosno to je nabliže moguće originalnom izgovoru. Znam, jer živim u Holandiji. ;)

Milos

pre 14 godina

Odlicna odluka!!!Mislim da je Gronefeld nju upropasto u poslednje vreme joj nije posvecivao dovoljno paznje, tako da su i rezultati bili slabi!!!Isto tako ima da uradi i sa Wozniacki koja vec sada ima vidne padove u igri!!!Novi trener bi trebalo da se skoncentise samo na Anu i da joj vrati poljuljano samopouzdanje a samim tim i staru igru i razoran forhend!!!Sada ima dobrog fitnes trenera i dobrog trenera za igru tako da Ana samo se uozbilji i rezultati ce doci sami!!!!Puno srece na Billie Yean Cupu!!!!!
Mislim da je ovo karta za dugo ocekivani povratak!!!:)

nikol dž.femija

pre 14 godina

Pitala sam se šta je sa ovim trenerom. Svojevremo ga je bila angažovala i Jelena Dokić, pa ništa.

MIslim da je ovo za Anu odličan izbor. Pomišljala sam da bi bilo dobro i da ga je JJ angažovala, ali Ana je bila brža.

Naravno, Ani sve najbolje, da osvoji ovu egzibiciju i revenšira se za prošlogodišnje poraze na istom mestu.Prošli put je palo slikanje s Klintonom, ko li je sada na redu?

Nadam se da će se Ana vratiti u formu i biti spremna za Fed meč sa SLovačkom.

MISLIM DA ĆE ZA našu ANU nastuputi najbolji igrački dani...a to znači i za nas , i za Srbiju, ma koliko to i samoj Ani bilo smešno !!

ČOVEK i star, a kamoli mlad, u svom tom blagostanju, izgubi vezu sa surovom realnošću.

Miko

pre 14 godina

Srecno bilo.Konacno ozbiljan potez.Jos treba sebi da prizna da trenutno igra na nivou 100-te na listi i odatle krene. jaki treninzi i moguce je da se vrati. Samo da sebi prizna da je problem u malo trenga i jos manje meceva.Samo dobijenim mecevima moze da vrati samopouzdanje i bude ona nasa stara.Pod hitno da igra vise turnira.
Ovo je prvi dobar potez u nizu potrebnih. Naprijed i srecno.Pozdrav iz Podgorice

Ivan

pre 14 godina

Mislim da je dobar trener koji ce narednih godina biti uz nju upravo ono sto je Ani nedostajalo.Nadam se da je ovo pravi izbor,srecno Ana!

Jarmila

pre 14 godina

@Bogdan
Zašto misliš da je za Anu sve izgubljeno? Reče ti "jedan čoek" ovde da je 2010. Ana osvojila više bodova na dva, nego Jelena na tri turnira. Verujuš u defanzivnu teniserku, koja za pet dana ulazi u 26. godinu, a ne veruješ u GS šampionku (age 22), koja je našla vrhunskog trenera (našle ga njene bogate gazde) i kojoj je pamet konačno došla "od dole" u glavu. Vi pišete bez razmišljanja, bez nekih realnih analiza, nego onako, što na um to na drum. Ionako, "veniš" skida sve fleke sa vaših nonsensa. Jedan traži da Bojana Jovanovski zameni Anu u Fedu. To će i Anu i Adama jako da potrese. Ne zaboravi, oboje su svetski šampioni, Anu je legendarna King pozvala da zameni Serenu, bez obzira što Ana nije u vrhu, jer je njima Ana u svesti i u svim svtskim novinama. Mnogo je lepa. U Anu su uložene velike pare, ona to mora da vrati, mora taj dug da odradi. Neće njoj više gledati kroz prste, dok letuje godinu dana. Treniraće manekenka kao bela lala, sve dok se ne onesvesti. Jedva će čekati da se u teretani sretne sa spravama za mučenje. Nisu kapitalisti nikada novac bacali kroz prozor, nijedan ručak tamo nije besplatan, to naš čovek može da proćerda "sto lanaca i četiri konja vranca" i da iznova naručuje "Svirci moji". Anina kriza? Svirci moji, svemu dođe kraj.

Dermenzijev

pre 14 godina

Pozdravljam Anin pokusaj da se nesto promeni na bolje i ,nadam se,zelju za ozbilniji rad.Promena trenera po pravilu na pocetku deluje vise stimulativno,a onda sledi rad i rezultati rada.Budimo strpljivi.
Puno uspeha u radu sa novim trenerom!

Delfin

pre 14 godina

@Fuksa, Đalma & Co.
Znam dobro šta je to kad se sportista zasiti treniranja, jer ga na to nateraju neke iznenadne životne okolnosti, ili hladna voda u bazenu. Onda to prođe, i čoveku se vrati volja za uspehom. Pošto je potpisala doživotni ugovor sa "Adidasom", pošto je pronađen vrhunski trener, pošto se u Aninom štabu sigurno ozbiljno razmišlja o njenoj budućnosti (nisu Nemci ni Japanci pali s Marsa, milione su u nju uložili), i pošto ona nije svemoćna pa da kaže hoću-neću, nju ugovori obavezuju da nešto mora, zašto vi unapred sumnjate u sve ovo što ona i njeni mentori preduzimaju? Valjda i taj Adam ima neko sportsko iskustvo, slavu i znanje? Dežurni pesimisti, to ste vi. "Jeste, ali...". Pronađena je već i zamena za Anu, to je teniserka koja prvi put u životu igra jedan WTA turnir. Ne veruju u Anu, koja je danas najmlađa "grendslemovka" u Turu, ali veruje se da će Jeca i Bojana da srede Slovakinje. Taj sastav osuđen je na poraz. Ja sam ubeđen da je Ana sada zrelija i odgovornija osoba i da je konačno shvatila da "život nije što i polje preći". Ostavite je na miru, očigledno je da se u njenom teniskom životu nešto krupno menja, kako bi se vratila u formu. Dosta cepidlačenja. Obe su doživele neuspeh, ali samo se Ani predviđa kraj, dok se "Jeca" još vidi kao potencijalna broj jedan. Tačno, tako je mlada, tako razorna, da niko neće moći da zaustavi njen juriš na nebo. Nemam reči. Kako možete uporno, bez griže savesti, da žmurite na jedno oko? Čovek prepiše "Race" listu za ovu godinu iz koje se vidi da je Ana ispred Jelene, i jedna neosporna činjenica počne da dobija ono "Ne preporučujem". Šta se tu ne preporučuje - "Race" lista? Kakva glupost.

Nenad

pre 14 godina

Stigla deca iz škole i već su se dohvatili tastatura gde masovno svaki ozbiljniji komentar "ne preporučuju". Zašto im ne otvorite neki juniorski sajt (postoje u sportu juniori i seniori), pa neka tamo vežbaju socijalizovanje, a ne da na ovom sajtu ispoljavaju svoju netolerantnost, praćenu inatom.

iggy

pre 14 godina

E stvarno, ova Serenu Vilinams je uvek povredjena kad treba da igra nesto nebitno. A kad je u pitanje grend slem onda je uvek u formi. Mislim da mnogo mucka a da svi to dozvole. Cuva se samo za vece turnire kao uvek, nije cudno da ima toliko snage.
(Bane, 22. februar 2010 16:48)
A sta je tu lose?????

ana ivanovic's fan

pre 14 godina

pre neki dan mi kaze komsija (inace teniski trener) da nije istina da ana ne trenira dovoljno (u sta sam bio ubedjen) nego da je to iskljucivo stvar psihe...verujem mu, ozbiljan covek. uzimanje novog trenera je svakako pozitivan potez, e sad, pa valjda je deo trenerskog posla da se bave i psihom igraca/igracica, pogotovo kad se radi na vrhunskom nivou gde takmicari vise-manje vec sve znaju?! sve u svemu - 'AJMO ANA!

Massa

pre 14 godina

Da li vi znate da je na "Race" listi, sa dva odigrana turnira, Ana ispred Jelene, koja ima tri turnira? O čemu vi pišete? Ana je propala, a Jelena iz dana u dan u svakom pogledu sve više napreduje. Ajde! Iako trenira iz sve snage, za razliku od Ane koja godinu dana nije ozbiljno bila posvećena tenisu, Jelena je sa prvog pala na deveto mesto. Vama to nije neuspeh? I igra tenis koji više niko ne igra. Nemojte bar falsifikovati činjenice i držati ikonu na zidu, ponosno, jer to je slika Dorijana Greja. Za godinu dana sve će se videti.

poz. energy

pre 14 godina

Ma samo da nađe prazan bazen i udri dnevno jedno 7-8 h pa da vidis.Nemoj da naprave Kurnjikovu od tebe.(manekenka i sex simbol)Budi svesna da mnogi u svetu ne vole tvoje poreklo.Tvoje vreme tek dolazi.Nisi još savladala mnoge elemente igre a poslednju godinu dve malo treniras i to je to.

Dylan Dog

pre 14 godina

Delim mišljenje @realiste da je Ana angažovanjem individualnog trenera napravila dobar potez. Takođe, krajnje je vreme bilo da raskrsti sa adidasovim "fondom za nerazvijene". Ozbiljan teniser mora da ima ozbiljnog i samo svog trenera. Novak ima čak 2, a ona 1/2 ili nije imala ni jednog.
Da li će Gunart prepoznati koju akupunkturnu tačku treba "bocnuti" kod Ane pa da stvari krenu nabolje - ostaje da se vidi. U svakom slučaju, ovim je pokazana želja da se nešto menja, a to je korak napred.

Mardok

pre 14 godina

Ne mogu da pogađam uzroke, nisam vračara, ali ti što kažeš da je reč o teniskim a ne psihološkim problemima, potpuno si u pravu. O psihooliji ovde govore oni koji o njoj ništa ne znaju i mešaju ovu nauku sa pedagogijom. Trener je učitelj i pedagog. Ostavimo psihologiju, ta se reč olako, kad je o Ani reč, koristi. Nemate na to pravo. Nemate ni dokaza za vaše nebuloze, jer sa ovom naukom veze nemate.

zelena trava

pre 14 godina

Ana je uradila pravu stvar. Bilo kakav trener bolji je od nekog "razvojnog programa" koji u sustini sluzi mladim igracima da se pronadju, a da se ne osecaju samima dok ne mogu da priuste trenera sa punim radnim vremenom. Tu obavezu prema Adidasu Ana je u potpunosti odradila i doslovce se nasla osakacena zbog njega. Haljinice i patike su jedna stvar, a igra i napredovanje druga. I nije slucajno da je Ana Kurnjikova bila Adidasovo luce. Mozda se i trazio trener kojeg bi svemocni Adidas odobrio, pa se nasao covek koji je trenirao Steffi Graf, takodje nekadasnju Adidasovu zvezdu? Razni sponzori i menadzeri su u Aninom slucaju previse mocni.

bogdan

pre 14 godina

NAŽALOST pre godinu dana sam na forumu Ani i Jeleni prognozirao ovakav ishod.Očigledno da one to ne čitaju.Igraju otprilike kao da su pre toga trčale maraton,a o motivaciji da ne govorim.Osim po haj lajf stilu života koji kopiraju od amerikanki mogle bi i da treniraju kao one.Sigurno bi bile među prve tri.Jelena sigurno a za Anu se bojim da je sve izgubljeno.Njoj su slikanje i moda udarili u glavu i slažem se sa psihologom.

Tomas

pre 14 godina

Novi Anin Trener zove se Hajnc Gunthart (Heinz Gunthart). Pošto je prezime složenica iz dve reči (hart znači čvrst, odlučan, neumoljiv), onda se glas h čuje, i nije nemo h. Ovaj se glas ne izgovara samo u sredini reči, kad stoji iza samoglasnika i označava da je samoglasnik dug (nehmen, neeemen, na našem uzeti). Već sam uočio da se prezime piše i Gunart i Guntart, a pravilno je samo Gunthart. Trebalo bi odmah to prihvatiti, da se izbegne farsa kao sa Kiniskinjom "Ci Jang", a ona je Ži Dženg.

branko

pre 14 godina

За разлику од многих који написаше да је ово добар и прави потез, ја ћу рећи следеће:
Анина каријера је на странпутици и не меже стати ту где је сада – она ће ићи даље, или на горе или на доле. Нешто је свакако требало предузети али се не бих усудио рећи ШТА, све дотле док не знам шта је прави проблем, а јако се плашим да то не знају ни многи који су сигурни да је ово добар потез. Против овог човека (тренера) наравно да немам ништа а да ли су Анини проблеми те врсте да их решава добар тениски тренер или су из домена који са тенисом немају везе, извињавам се свима вама који то знате, али ја то не само да не знам него не могу ни да предпоставим. Опет ми се чини згодним да цитирам неког ко се рече: нити је Пикси заборавио да шутира фудбалску лопту, нити је Бодирога заборавио да правилно води лопту и убацује је у кош, нити је Шапић заборавио да плива. Како је могуће да је Ана заборавила да игра тенис? Из овог угла гледано, питање је да ли је ангажовање тренера онај прави а поготово да ли је ЈЕДИНИ неопходни потез.

Nilton

pre 14 godina

@Đalma
Kako ti detinjasto razmišljaš? Čovek koji je sa Štefi Graf osvojio 12 "velikih pobeda" dozvoliće Ani da dominira nad njim i slušaće je kao svoju guvernantu. A ona će terati po svome! Sve ovo što je u poslednje vreme urađeno za nju, ona će šutnuti kad joj se javi tvdoglavost. Ne budi toliko naivan. Ti misliš da se on plaši otkaza? Svašta. Siromašan je kao srpski radnik. Zašto unapred sve znate? Zašto nikad ne pomislite da malo znate. "Sad znam da ništa ne znam" - rekao je veliki filozof. Njegovo ime saznajte sami. Ali, to vas ne zanima.

vlado

pre 14 godina

Mislim da to nece previse uticati na njenu poziciju na WTA listi. Nije problem ni u treneru ni u glavi, mozda moze malo da napreduje ali nikad vise medju 10 najboljih nece biti. Onima koji mastaju o tome da moze da bude br.1 toplo preporucujem da se ne zanose! Toliko ima boljih igracica i onih koje tek nadolaze da ja stvarno ne vidim nacin da ikad vise bude medju 10, cak i povratak medju 20 najboljih se moze smatrati uspjehom. Srecno joj bilo ali njeno vrijeme je proslo i kratko je trajalo.

Djalma

pre 14 godina

Bice dobro samo u tom slucaju ako se Ana povinuje odlukama novog trenera.Ne zanemarimo cinjenicu da sami igraci placaju trenere i ponekad bivaju tvrdoglavi,pa im trener sluzi samo kao dekoracija.
Nadam se, da se nasa Ana konacno resila posvetiti pravom tenisu.

Pedagog

pre 14 godina

Svi su obuzeti Aninim padom na listi, a niko ne vidi koliko je napredovala u prilasku mrezi i volejima. Stoga i mislim da su njeni problemi PSIHOLOSKI a NE PSIHIJATRIJSKI dragi @Mardok.
Pedagog radi sa nastavnicima kako bi DECA lakse savladala gradivo.

VR

pre 14 godina

Dobar trener je i dobar psiholog tako da moze dosta da pomogne Ani...E sada je vreme da se zapne i da se poveze par dobrih rezultata i onda ce sve ici lakse i sa vise samopouzdanja...

pogodite uzrok

pre 14 godina

citam razne komentare i mnogi isticu da je problem psiholoske prirode(to je posledica).da objasnim njen problem je teniske prirode i kad to resi ona ce dobiti samopouzdanje i resiti psiholoski deo.nazalost ni jedan od trenera a ubedjen sam ni ovaj novi nece to uspeti da ispravi jer su pripadnici stare skole tenisa.ja znam tacno zasto se svi vrte u krug(mislim na njene trenere ali i sire).svi vide da nesto nije u redu ali ne znaju da rese enigmu.nema problema sacekacu da dodje red i na mene a onda ce te videti anu u top 5 !

O Ani i Bojani

pre 14 godina

Onima koji žele da sastavljaju reprezentaciju Srbije protiv Slovačke: Bojana je talentovana, ali ona je početnik. Neki su očekivali da pobedi Dementjevu. Nije uspela. Čudno. U njenim godina (18), Ana Ivanović (danas 22), koja je na zalasku karijere, osvojila je 2006. godine turnir u Montrealu, pobedivši neku Martinu Hingis, koja je tada imala 23 godine, sa 6:2, 6:3. Ovaj Rodžer kup (tada masters), jedan je od najcenjenijih na svetu. Slažem se da protiv Slovačke igraju Jelena i Bojana, kako se ne bismo zbog Ane obrukali. Ona će dve godine posle Montreala osvojiti i RG, ali to ništa ne znači. Ona će do kraja godine ispasti iz prvih sto. Ne pomaže njoj ni novi trener, ako ne nađe psihologa, koji dobro igra tenis, iz onog filma Vudija Alena, o psiholozima.

Mal

pre 14 godina

@Daca ili Dača?
Ništa ti nije pomoglo upozorenje da se Anin trener zove Hajnc Gunthart. Ti pišeš onako kako si prvi put čuo - Guntart, i nikada drukčije nećeš pisati. Sale milioniti put ponavlja da Ana nema samopouzdanja i da je psiha važna u tenisu? Samo u tenisu? A kojom si naučnom metodologijom utvrdio da Ana nema samopouzdanja, a imala ga je i previše, i šta ti to tačno znači? Samopouzdanje obično nemaju deca u ranoj mladosti, dok ne zabeleže prva iskustva i uspehe. Onda sve dođe na svoje mesto. Ako je Ana osvojila RG, Montreal, IW, igrala i dva finala GS, lepa je i bogata, bila je prva na svetu... gde misliš da je to samopouzdanje nestalo zašto bi nestalo? Da li ti je palo na um da se ona godinu dana nije ozbiljno bavila tenisom? Od avgusta do danas odigrala je dva tirnira. Šta ti znaš o njenoj psihi? Znaš li uopšte šta je psiha? Ne lupajte više te fraze o samopouzdanju i psihi. Vi sigurno mislite da Jelena ima i jedno i drugo, ali njenji teniski uspesi nisu ni blizu onoga šta je Ana postigla. Ne, nego je obrnuto. Uporan rad sa manje talenta ne može da donese isti uspeh kad talentovana teniserka uporno trenira. Ako ne trenira tako, talenat gubi na značaju. To se Ani desilo. A znamo i zašto je bila godinu dana na letovanju.

vlado

pre 14 godina

Vidim kako su ovi citaoci ozbiljni i realni. Kakve veze ima to sto je ovaj covjek trenirao Stefi Graf sa Anom Ivanovic? Ko normalan moze da poredi Stefi i Anu? Pa njena pozicija br.1 na WTA listi je nesto najsumnjivije u zenskom tenisu zadnjih 10 godina. Zasto? Zbog para tj. zbog para iz ugovora koje je uzela ako bude br. 1..... i eto bila je, uzela je velike pare i nikad vise nece biti broj 1 ni broj 10 a ako udje medju 20 to treba racunati uspjehom. Sa onom visinom i gradjom (mislim za tenis) i sa onakvom nepokretljivoscu ona nema sta da trazi a na te 3 stvari ona ne moze da utice. Sad opet svi kliknite na ne preporucujem pa za godinu dana kad vidite da pomaka nije bilo i da ga nece biti pocnite da pametujete kako ste vi to vec znali .... Stvarno me interesuje da li neko ozbiljan i realan vjeruje da ona moze da se vrati medju 10 ?

Daca

pre 14 godina

Mislim da će ova saradnja uroditi plodom!
Ipak je Ana bila prva na svijetu i osvojila Grand Slam,ima talenat i kao što kažu mnogi stručnjaci nije zaboravila da igra tenis,dok je Guntart vrlo cijenjen trener koji je mnogo pomogao najboljoj svih vremena,Štefi Graf!Nadam se da će isti posao uraditi sa Anom koja ima i želje,i volje,a bogami i potencijala,i da će se ova saradnja isplatiti!
Ajde Ana!

Srx

pre 14 godina

Stefi Graf je nadominantiniji teniser u istoriji, osvojila je 22 GS. Ne verujem da mnogo zasluga ima trener sa ecijom psihom, a upravo je to najslabija Anina karika. Mada posle onakvog ugovora sa Adidasom ni mene ne bi interesovalo da se bas mnogo lomatam na terenu...

Sale

pre 14 godina

Ana nema dovoljno samopouzdanja....Psiha je dosta bitna u tenisu,ali izgleda da joj je to i problem...Drugi problem je servis....Ranije je jako dobro servirala,a sada ocajno....Treci problem,mada je on i ranije bio prisutan je to sto je jako spora....Dobra stvar je sto je uzela novog trenera jer joj treba neko ko ce joj i na mecevima biti na klupi da joj na neki nacin pomogne....Nadam se da ce se njena igra popraviti,ali neka ostane iza Jelene na listi :D....

Zmaj Stefan

pre 14 godina

Teško će njoj da pomogne i Guntart ako ne prebrodi sada već uočljivu psihičku barijeru. Ne bih mnogo da se mešam u privatni život, ali joj je kompletna psiho-fizička forma u opadanju od zabavljanja sa Verdaskom, pa se kontinuitet nastavlja i sa Skotom (baš mu je lepo ime:), pored toliko naših momaka, sportista...)! Tako govore rezultati, pristup igri (poslednje na FED-kupu), kao i pad na WTA-listi. I nisam "otkrio toplu vodu", kažete? :)
Puno pozdrava redakciji i čitaocima i sve najbolje i "buđenje" želim Ani!
P.S. Ako već upotrebljavate govornu skripciju, sada već bivši trener se zove Sven Hrunefeld, odnosno to je nabliže moguće originalnom izgovoru. Znam, jer živim u Holandiji. ;)

vlado

pre 14 godina

Mislim da to nece previse uticati na njenu poziciju na WTA listi. Nije problem ni u treneru ni u glavi, mozda moze malo da napreduje ali nikad vise medju 10 najboljih nece biti. Onima koji mastaju o tome da moze da bude br.1 toplo preporucujem da se ne zanose! Toliko ima boljih igracica i onih koje tek nadolaze da ja stvarno ne vidim nacin da ikad vise bude medju 10, cak i povratak medju 20 najboljih se moze smatrati uspjehom. Srecno joj bilo ali njeno vrijeme je proslo i kratko je trajalo.

vlado

pre 14 godina

Vidim kako su ovi citaoci ozbiljni i realni. Kakve veze ima to sto je ovaj covjek trenirao Stefi Graf sa Anom Ivanovic? Ko normalan moze da poredi Stefi i Anu? Pa njena pozicija br.1 na WTA listi je nesto najsumnjivije u zenskom tenisu zadnjih 10 godina. Zasto? Zbog para tj. zbog para iz ugovora koje je uzela ako bude br. 1..... i eto bila je, uzela je velike pare i nikad vise nece biti broj 1 ni broj 10 a ako udje medju 20 to treba racunati uspjehom. Sa onom visinom i gradjom (mislim za tenis) i sa onakvom nepokretljivoscu ona nema sta da trazi a na te 3 stvari ona ne moze da utice. Sad opet svi kliknite na ne preporucujem pa za godinu dana kad vidite da pomaka nije bilo i da ga nece biti pocnite da pametujete kako ste vi to vec znali .... Stvarno me interesuje da li neko ozbiljan i realan vjeruje da ona moze da se vrati medju 10 ?

bogdan

pre 14 godina

NAŽALOST pre godinu dana sam na forumu Ani i Jeleni prognozirao ovakav ishod.Očigledno da one to ne čitaju.Igraju otprilike kao da su pre toga trčale maraton,a o motivaciji da ne govorim.Osim po haj lajf stilu života koji kopiraju od amerikanki mogle bi i da treniraju kao one.Sigurno bi bile među prve tri.Jelena sigurno a za Anu se bojim da je sve izgubljeno.Njoj su slikanje i moda udarili u glavu i slažem se sa psihologom.

Massa

pre 14 godina

Da li vi znate da je na "Race" listi, sa dva odigrana turnira, Ana ispred Jelene, koja ima tri turnira? O čemu vi pišete? Ana je propala, a Jelena iz dana u dan u svakom pogledu sve više napreduje. Ajde! Iako trenira iz sve snage, za razliku od Ane koja godinu dana nije ozbiljno bila posvećena tenisu, Jelena je sa prvog pala na deveto mesto. Vama to nije neuspeh? I igra tenis koji više niko ne igra. Nemojte bar falsifikovati činjenice i držati ikonu na zidu, ponosno, jer to je slika Dorijana Greja. Za godinu dana sve će se videti.

Predo

pre 14 godina

Tu postoji jedan "mali" problem. Teniseri sami placaju svoje trenere, sami ih angazuju i otpustaju. Zato ponekad treneri "idu niz dlaku" igracima, da ne bi dobili otkaz. Sta ce se desiti kada novi trener kaze Ani da mora mnogo, mnogo da trenira, pogotovo na fizickoj pripremi i motorici, a to znaci zrtvovanje svajidnevnih uzitaka. Cak i da Ana to prihvati, mislim da je za ovu sezonu prilicno kasno, jer su drugi tu fazu bazicnih priprema prosli jos u decembru i januaru.

iggy

pre 14 godina

E stvarno, ova Serenu Vilinams je uvek povredjena kad treba da igra nesto nebitno. A kad je u pitanje grend slem onda je uvek u formi. Mislim da mnogo mucka a da svi to dozvole. Cuva se samo za vece turnire kao uvek, nije cudno da ima toliko snage.
(Bane, 22. februar 2010 16:48)
A sta je tu lose?????

poz. energy

pre 14 godina

Ma samo da nađe prazan bazen i udri dnevno jedno 7-8 h pa da vidis.Nemoj da naprave Kurnjikovu od tebe.(manekenka i sex simbol)Budi svesna da mnogi u svetu ne vole tvoje poreklo.Tvoje vreme tek dolazi.Nisi još savladala mnoge elemente igre a poslednju godinu dve malo treniras i to je to.

Jarmila

pre 14 godina

@Bogdan
Zašto misliš da je za Anu sve izgubljeno? Reče ti "jedan čoek" ovde da je 2010. Ana osvojila više bodova na dva, nego Jelena na tri turnira. Verujuš u defanzivnu teniserku, koja za pet dana ulazi u 26. godinu, a ne veruješ u GS šampionku (age 22), koja je našla vrhunskog trenera (našle ga njene bogate gazde) i kojoj je pamet konačno došla "od dole" u glavu. Vi pišete bez razmišljanja, bez nekih realnih analiza, nego onako, što na um to na drum. Ionako, "veniš" skida sve fleke sa vaših nonsensa. Jedan traži da Bojana Jovanovski zameni Anu u Fedu. To će i Anu i Adama jako da potrese. Ne zaboravi, oboje su svetski šampioni, Anu je legendarna King pozvala da zameni Serenu, bez obzira što Ana nije u vrhu, jer je njima Ana u svesti i u svim svtskim novinama. Mnogo je lepa. U Anu su uložene velike pare, ona to mora da vrati, mora taj dug da odradi. Neće njoj više gledati kroz prste, dok letuje godinu dana. Treniraće manekenka kao bela lala, sve dok se ne onesvesti. Jedva će čekati da se u teretani sretne sa spravama za mučenje. Nisu kapitalisti nikada novac bacali kroz prozor, nijedan ručak tamo nije besplatan, to naš čovek može da proćerda "sto lanaca i četiri konja vranca" i da iznova naručuje "Svirci moji". Anina kriza? Svirci moji, svemu dođe kraj.

Srx

pre 14 godina

Stefi Graf je nadominantiniji teniser u istoriji, osvojila je 22 GS. Ne verujem da mnogo zasluga ima trener sa ecijom psihom, a upravo je to najslabija Anina karika. Mada posle onakvog ugovora sa Adidasom ni mene ne bi interesovalo da se bas mnogo lomatam na terenu...

Bane

pre 14 godina

E stvarno, ova Serenu Vilinams je uvek povredjena kad treba da igra nesto nebitno. A kad je u pitanje grend slem onda je uvek u formi. Mislim da mnogo mucka a da svi to dozvole. Cuva se samo za vece turnire kao uvek, nije cudno da ima toliko snage.

branko

pre 14 godina

За разлику од многих који написаше да је ово добар и прави потез, ја ћу рећи следеће:
Анина каријера је на странпутици и не меже стати ту где је сада – она ће ићи даље, или на горе или на доле. Нешто је свакако требало предузети али се не бих усудио рећи ШТА, све дотле док не знам шта је прави проблем, а јако се плашим да то не знају ни многи који су сигурни да је ово добар потез. Против овог човека (тренера) наравно да немам ништа а да ли су Анини проблеми те врсте да их решава добар тениски тренер или су из домена који са тенисом немају везе, извињавам се свима вама који то знате, али ја то не само да не знам него не могу ни да предпоставим. Опет ми се чини згодним да цитирам неког ко се рече: нити је Пикси заборавио да шутира фудбалску лопту, нити је Бодирога заборавио да правилно води лопту и убацује је у кош, нити је Шапић заборавио да плива. Како је могуће да је Ана заборавила да игра тенис? Из овог угла гледано, питање је да ли је ангажовање тренера онај прави а поготово да ли је ЈЕДИНИ неопходни потез.

Delfin

pre 14 godina

@Fuksa, Đalma & Co.
Znam dobro šta je to kad se sportista zasiti treniranja, jer ga na to nateraju neke iznenadne životne okolnosti, ili hladna voda u bazenu. Onda to prođe, i čoveku se vrati volja za uspehom. Pošto je potpisala doživotni ugovor sa "Adidasom", pošto je pronađen vrhunski trener, pošto se u Aninom štabu sigurno ozbiljno razmišlja o njenoj budućnosti (nisu Nemci ni Japanci pali s Marsa, milione su u nju uložili), i pošto ona nije svemoćna pa da kaže hoću-neću, nju ugovori obavezuju da nešto mora, zašto vi unapred sumnjate u sve ovo što ona i njeni mentori preduzimaju? Valjda i taj Adam ima neko sportsko iskustvo, slavu i znanje? Dežurni pesimisti, to ste vi. "Jeste, ali...". Pronađena je već i zamena za Anu, to je teniserka koja prvi put u životu igra jedan WTA turnir. Ne veruju u Anu, koja je danas najmlađa "grendslemovka" u Turu, ali veruje se da će Jeca i Bojana da srede Slovakinje. Taj sastav osuđen je na poraz. Ja sam ubeđen da je Ana sada zrelija i odgovornija osoba i da je konačno shvatila da "život nije što i polje preći". Ostavite je na miru, očigledno je da se u njenom teniskom životu nešto krupno menja, kako bi se vratila u formu. Dosta cepidlačenja. Obe su doživele neuspeh, ali samo se Ani predviđa kraj, dok se "Jeca" još vidi kao potencijalna broj jedan. Tačno, tako je mlada, tako razorna, da niko neće moći da zaustavi njen juriš na nebo. Nemam reči. Kako možete uporno, bez griže savesti, da žmurite na jedno oko? Čovek prepiše "Race" listu za ovu godinu iz koje se vidi da je Ana ispred Jelene, i jedna neosporna činjenica počne da dobija ono "Ne preporučujem". Šta se tu ne preporučuje - "Race" lista? Kakva glupost.

pogodite uzrok

pre 14 godina

citam razne komentare i mnogi isticu da je problem psiholoske prirode(to je posledica).da objasnim njen problem je teniske prirode i kad to resi ona ce dobiti samopouzdanje i resiti psiholoski deo.nazalost ni jedan od trenera a ubedjen sam ni ovaj novi nece to uspeti da ispravi jer su pripadnici stare skole tenisa.ja znam tacno zasto se svi vrte u krug(mislim na njene trenere ali i sire).svi vide da nesto nije u redu ali ne znaju da rese enigmu.nema problema sacekacu da dodje red i na mene a onda ce te videti anu u top 5 !

Nilton

pre 14 godina

@Đalma
Kako ti detinjasto razmišljaš? Čovek koji je sa Štefi Graf osvojio 12 "velikih pobeda" dozvoliće Ani da dominira nad njim i slušaće je kao svoju guvernantu. A ona će terati po svome! Sve ovo što je u poslednje vreme urađeno za nju, ona će šutnuti kad joj se javi tvdoglavost. Ne budi toliko naivan. Ti misliš da se on plaši otkaza? Svašta. Siromašan je kao srpski radnik. Zašto unapred sve znate? Zašto nikad ne pomislite da malo znate. "Sad znam da ništa ne znam" - rekao je veliki filozof. Njegovo ime saznajte sami. Ali, to vas ne zanima.

ana ivanovic's fan

pre 14 godina

pre neki dan mi kaze komsija (inace teniski trener) da nije istina da ana ne trenira dovoljno (u sta sam bio ubedjen) nego da je to iskljucivo stvar psihe...verujem mu, ozbiljan covek. uzimanje novog trenera je svakako pozitivan potez, e sad, pa valjda je deo trenerskog posla da se bave i psihom igraca/igracica, pogotovo kad se radi na vrhunskom nivou gde takmicari vise-manje vec sve znaju?! sve u svemu - 'AJMO ANA!

Pedagog

pre 14 godina

Svi su obuzeti Aninim padom na listi, a niko ne vidi koliko je napredovala u prilasku mrezi i volejima. Stoga i mislim da su njeni problemi PSIHOLOSKI a NE PSIHIJATRIJSKI dragi @Mardok.
Pedagog radi sa nastavnicima kako bi DECA lakse savladala gradivo.

deda

pre 14 godina

Ih, otkad je to Radmilo Armenulic preporucivao, kamo srece da ga je odavno poslusala. Radmilo je preporucivao ovoga Svabu ili Spanca koji vodi Enan, Belgijanka se vratila izbor je bio "prepolovljen". Ipak, Ana se vraca!

Djalma

pre 14 godina

Bice dobro samo u tom slucaju ako se Ana povinuje odlukama novog trenera.Ne zanemarimo cinjenicu da sami igraci placaju trenere i ponekad bivaju tvrdoglavi,pa im trener sluzi samo kao dekoracija.
Nadam se, da se nasa Ana konacno resila posvetiti pravom tenisu.

Nenad

pre 14 godina

Stigla deca iz škole i već su se dohvatili tastatura gde masovno svaki ozbiljniji komentar "ne preporučuju". Zašto im ne otvorite neki juniorski sajt (postoje u sportu juniori i seniori), pa neka tamo vežbaju socijalizovanje, a ne da na ovom sajtu ispoljavaju svoju netolerantnost, praćenu inatom.

Tomas

pre 14 godina

Novi Anin Trener zove se Hajnc Gunthart (Heinz Gunthart). Pošto je prezime složenica iz dve reči (hart znači čvrst, odlučan, neumoljiv), onda se glas h čuje, i nije nemo h. Ovaj se glas ne izgovara samo u sredini reči, kad stoji iza samoglasnika i označava da je samoglasnik dug (nehmen, neeemen, na našem uzeti). Već sam uočio da se prezime piše i Gunart i Guntart, a pravilno je samo Gunthart. Trebalo bi odmah to prihvatiti, da se izbegne farsa kao sa Kiniskinjom "Ci Jang", a ona je Ži Dženg.

Djoksa

pre 14 godina

Ovo angazovanje renomiranog trenera je naznaka da Ana zeli da izadje iz krize.Moj utisak je da je kriza prouzrokovana gubitkom vere u sebe.Samim tim trebalo bi mnogo vise raditi na psiholoskom planu.Videcemo,vreme ce pokazati da li je ovo bio pravi potez.

Sale

pre 14 godina

Ana nema dovoljno samopouzdanja....Psiha je dosta bitna u tenisu,ali izgleda da joj je to i problem...Drugi problem je servis....Ranije je jako dobro servirala,a sada ocajno....Treci problem,mada je on i ranije bio prisutan je to sto je jako spora....Dobra stvar je sto je uzela novog trenera jer joj treba neko ko ce joj i na mecevima biti na klupi da joj na neki nacin pomogne....Nadam se da ce se njena igra popraviti,ali neka ostane iza Jelene na listi :D....

Zox

pre 14 godina

Necu ni da citam ostale komentare kada su vesti iz tenisa, jer se iznerviram koliko ljudi navijaju da Ana i Jelena propadnu!
Anci, puno srece sa novim trenerom i zelim da te gledamo u starom sjaju!

Pravi fan je uz sportiste onda kada im je najteze! Lako je da budes uz nekog kad pobedjuje. Tako je u zivotu, tako je u sportu!

nikol dž.femija

pre 14 godina

Pitala sam se šta je sa ovim trenerom. Svojevremo ga je bila angažovala i Jelena Dokić, pa ništa.

MIslim da je ovo za Anu odličan izbor. Pomišljala sam da bi bilo dobro i da ga je JJ angažovala, ali Ana je bila brža.

Naravno, Ani sve najbolje, da osvoji ovu egzibiciju i revenšira se za prošlogodišnje poraze na istom mestu.Prošli put je palo slikanje s Klintonom, ko li je sada na redu?

Nadam se da će se Ana vratiti u formu i biti spremna za Fed meč sa SLovačkom.

MISLIM DA ĆE ZA našu ANU nastuputi najbolji igrački dani...a to znači i za nas , i za Srbiju, ma koliko to i samoj Ani bilo smešno !!

ČOVEK i star, a kamoli mlad, u svom tom blagostanju, izgubi vezu sa surovom realnošću.

Ivan

pre 14 godina

Mislim da je dobar trener koji ce narednih godina biti uz nju upravo ono sto je Ani nedostajalo.Nadam se da je ovo pravi izbor,srecno Ana!

Miko

pre 14 godina

Srecno bilo.Konacno ozbiljan potez.Jos treba sebi da prizna da trenutno igra na nivou 100-te na listi i odatle krene. jaki treninzi i moguce je da se vrati. Samo da sebi prizna da je problem u malo trenga i jos manje meceva.Samo dobijenim mecevima moze da vrati samopouzdanje i bude ona nasa stara.Pod hitno da igra vise turnira.
Ovo je prvi dobar potez u nizu potrebnih. Naprijed i srecno.Pozdrav iz Podgorice

VR

pre 14 godina

Dobar trener je i dobar psiholog tako da moze dosta da pomogne Ani...E sada je vreme da se zapne i da se poveze par dobrih rezultata i onda ce sve ici lakse i sa vise samopouzdanja...

realista

pre 14 godina

Napokon jedna dobra odluka.
Kad realno pogledamo Ana nije ni imala trenera vec nekoliko godina. Ti Adidasovi treneri su svaciji i niciji i Ani ne mogu mnogo pomoci. Njoj je jednostavno potreban neko ko ce stalno raditi sa njom i neko ko ce stalno na mecevima biti sa njom. U svakom njenom mecu moglo se primetiti koliko noj znaci kada ima pravu podrsku sa klupe i nekog na koga moze racunati.
Ovo bi mogla biti prekretnica u njenoj karijeri.

Milos

pre 14 godina

Odlicna odluka!!!Mislim da je Gronefeld nju upropasto u poslednje vreme joj nije posvecivao dovoljno paznje, tako da su i rezultati bili slabi!!!Isto tako ima da uradi i sa Wozniacki koja vec sada ima vidne padove u igri!!!Novi trener bi trebalo da se skoncentise samo na Anu i da joj vrati poljuljano samopouzdanje a samim tim i staru igru i razoran forhend!!!Sada ima dobrog fitnes trenera i dobrog trenera za igru tako da Ana samo se uozbilji i rezultati ce doci sami!!!!Puno srece na Billie Yean Cupu!!!!!
Mislim da je ovo karta za dugo ocekivani povratak!!!:)

Mardok

pre 14 godina

Ne mogu da pogađam uzroke, nisam vračara, ali ti što kažeš da je reč o teniskim a ne psihološkim problemima, potpuno si u pravu. O psihooliji ovde govore oni koji o njoj ništa ne znaju i mešaju ovu nauku sa pedagogijom. Trener je učitelj i pedagog. Ostavimo psihologiju, ta se reč olako, kad je o Ani reč, koristi. Nemate na to pravo. Nemate ni dokaza za vaše nebuloze, jer sa ovom naukom veze nemate.

O Ani i Bojani

pre 14 godina

Onima koji žele da sastavljaju reprezentaciju Srbije protiv Slovačke: Bojana je talentovana, ali ona je početnik. Neki su očekivali da pobedi Dementjevu. Nije uspela. Čudno. U njenim godina (18), Ana Ivanović (danas 22), koja je na zalasku karijere, osvojila je 2006. godine turnir u Montrealu, pobedivši neku Martinu Hingis, koja je tada imala 23 godine, sa 6:2, 6:3. Ovaj Rodžer kup (tada masters), jedan je od najcenjenijih na svetu. Slažem se da protiv Slovačke igraju Jelena i Bojana, kako se ne bismo zbog Ane obrukali. Ona će dve godine posle Montreala osvojiti i RG, ali to ništa ne znači. Ona će do kraja godine ispasti iz prvih sto. Ne pomaže njoj ni novi trener, ako ne nađe psihologa, koji dobro igra tenis, iz onog filma Vudija Alena, o psiholozima.

diego

pre 14 godina

Posle dugo vremena prava odluka Ane i to me raduje.....ovo je i znak da Ana zeli da se vrati u sam vrh tenisa gdje joj je i mjesto...samo nastavi da radis i sve ce doci na svoje mjesto..uvjeren sam u to!!!!

Dermenzijev

pre 14 godina

Pozdravljam Anin pokusaj da se nesto promeni na bolje i ,nadam se,zelju za ozbilniji rad.Promena trenera po pravilu na pocetku deluje vise stimulativno,a onda sledi rad i rezultati rada.Budimo strpljivi.
Puno uspeha u radu sa novim trenerom!

Dylan Dog

pre 14 godina

Delim mišljenje @realiste da je Ana angažovanjem individualnog trenera napravila dobar potez. Takođe, krajnje je vreme bilo da raskrsti sa adidasovim "fondom za nerazvijene". Ozbiljan teniser mora da ima ozbiljnog i samo svog trenera. Novak ima čak 2, a ona 1/2 ili nije imala ni jednog.
Da li će Gunart prepoznati koju akupunkturnu tačku treba "bocnuti" kod Ane pa da stvari krenu nabolje - ostaje da se vidi. U svakom slučaju, ovim je pokazana želja da se nešto menja, a to je korak napred.

zelena trava

pre 14 godina

Ana je uradila pravu stvar. Bilo kakav trener bolji je od nekog "razvojnog programa" koji u sustini sluzi mladim igracima da se pronadju, a da se ne osecaju samima dok ne mogu da priuste trenera sa punim radnim vremenom. Tu obavezu prema Adidasu Ana je u potpunosti odradila i doslovce se nasla osakacena zbog njega. Haljinice i patike su jedna stvar, a igra i napredovanje druga. I nije slucajno da je Ana Kurnjikova bila Adidasovo luce. Mozda se i trazio trener kojeg bi svemocni Adidas odobrio, pa se nasao covek koji je trenirao Steffi Graf, takodje nekadasnju Adidasovu zvezdu? Razni sponzori i menadzeri su u Aninom slucaju previse mocni.

Daca

pre 14 godina

Mislim da će ova saradnja uroditi plodom!
Ipak je Ana bila prva na svijetu i osvojila Grand Slam,ima talenat i kao što kažu mnogi stručnjaci nije zaboravila da igra tenis,dok je Guntart vrlo cijenjen trener koji je mnogo pomogao najboljoj svih vremena,Štefi Graf!Nadam se da će isti posao uraditi sa Anom koja ima i želje,i volje,a bogami i potencijala,i da će se ova saradnja isplatiti!
Ajde Ana!

Mal

pre 14 godina

@Daca ili Dača?
Ništa ti nije pomoglo upozorenje da se Anin trener zove Hajnc Gunthart. Ti pišeš onako kako si prvi put čuo - Guntart, i nikada drukčije nećeš pisati. Sale milioniti put ponavlja da Ana nema samopouzdanja i da je psiha važna u tenisu? Samo u tenisu? A kojom si naučnom metodologijom utvrdio da Ana nema samopouzdanja, a imala ga je i previše, i šta ti to tačno znači? Samopouzdanje obično nemaju deca u ranoj mladosti, dok ne zabeleže prva iskustva i uspehe. Onda sve dođe na svoje mesto. Ako je Ana osvojila RG, Montreal, IW, igrala i dva finala GS, lepa je i bogata, bila je prva na svetu... gde misliš da je to samopouzdanje nestalo zašto bi nestalo? Da li ti je palo na um da se ona godinu dana nije ozbiljno bavila tenisom? Od avgusta do danas odigrala je dva tirnira. Šta ti znaš o njenoj psihi? Znaš li uopšte šta je psiha? Ne lupajte više te fraze o samopouzdanju i psihi. Vi sigurno mislite da Jelena ima i jedno i drugo, ali njenji teniski uspesi nisu ni blizu onoga šta je Ana postigla. Ne, nego je obrnuto. Uporan rad sa manje talenta ne može da donese isti uspeh kad talentovana teniserka uporno trenira. Ako ne trenira tako, talenat gubi na značaju. To se Ani desilo. A znamo i zašto je bila godinu dana na letovanju.