Četvrtak, 28.01.2010.

14:17

Vujošević za B92: "Stičemo novi autoritet"

Izvor: B92

Vujoševiæ za B92: "Stièemo novi autoritet" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

72 Komentari

Sortiraj po:

KG

pre 14 godina

Alo deca, kada Dulence nesto kaze - onda se to radi, ne raspravlja se o tome ! :)))


iJao vidi ove, Bodiroga nije prvi - to cu ja da sredim ;)

http://euroleaguequiz.euroleague.net/decadeVoting/results.php

VlaD

pre 14 godina

@Shone P.F.C.

Slazem se sa tobom u vecini stvari. Ali, kao sto sam vec rekao, mora da se radi vise i bolje nego do sada! Fudbal jeste popularniji, ali nemoj zaboraviti da KK igra zavrsnicu najjaceg Evropskog takmicenja, a FK nije ni u najslabijem! Ova dva sponzora su sa FK potpisali bez obzira sto igraju samo domaca takmicenja! I treba pomenuti da su i srazmerno svemu mnogo manji troskovi KK-a, nego FK-a! Tako da sve tu ima svoje...

Sto se marketinga tice, ne poistovecujem ga sa sponzorskim ugovorima, vec mislim da kao i svaka marketinska sluzba, i ova u KK mora da ima sektore. Svaki sektor, sa ljudima razlicitog obrazovanja trabalo bi da radi nesto drugo pri klubu. Tako postoje i oni koji rade na osmisljavanju akcija, kao i oni koji su u kreativnom timu tj dizajneri, ali moraju da postoje i oni koji osmisljavaju strategije i pregovaraju i kasnije odgovaraju za klijente. Da ne bude zabune, ne mislim da njihova marketinska sluzba mora da broji 50 ljudi, i samo nekoliko njih uz dobru organizaciju i podelu je dovoljno za sve ovo. A ako to ne mogu da urade, uvek mogu da uzmu neku agenciju da ih predstavlja. A ta A licenca u svakom slucaju moze jos samo da doprinese, ali bilo bi mnogo lakse kada bi imali vec razradjen sistem i pre nje, tako da spremni udju u sve to. Umesto toga, oni pokusavaju da "prezive" i izbore se sa dugovima... To je ono sto me nervira u celoj prici, a znam da moze bolje... No, nadam se najboljem! pozz

salepfc

pre 14 godina

Cibona ima 3 naslova ex YU ne 1 ,ima 8 kupova Yu ,2 kupa pobjednika kupova ,2 kupa europskih prvaka i 1 kup radivoja koraća...tolko o povijesti Cibone!

p.s. svaka čast Duletu :)
(tomas, 29. januar 2010 10:08)

A Partizan ima 4 titule sampiona ex-YU, 1 Kup Sampiona i 3 Kupa Radivoja Koraca iz tog perioda.

DUSAN

pre 14 godina

Hteo bih da iznesem mišljenje posle rečenice “Da bi mogao da skočiš moraš prvo biti na zemlji”
Da visoko smo društvo!!
O Duletu je svaka priča nedorečena jer ima toga još da se kaže.Igrače dariva knjigama.To je nešto genijalno kao čin koji ima trajnu vrednost.Mogu se videti momčine koje imaju vaspitanje, kulturu ophodjenja, izjave.Koliko vidim nema niko tetovažu, niko nije nakaradno ošišan, ekstravaganciju pokazuju ali na terenu.Peković onu tetovažu u Partizanu nije imao.Pera Božić, posebna priča.Čovek za "na hleb", igra za Partizan uvek sa osmehom a veoma ozbiljan,veran i vredan.Porodica koja asimilira strance i prima ih tako da se opet vraćaju.Slušao sam jednu devojčicu ispod tribina koja je poželela da se slika sa Tripkovićem i koja se hvalila"Zamisli pružio je ruku i rekao "Ja sam Uroš""
Da znači to je on, onaj koji je dobijao od učitelja mnogo psovki ali on je postao UROŠ.
Željko je trener zvezda.Mislim da to Dule nebi ni želeo da radi.on pravi bolide a Željko ih vozi.
Đorđević, Paspalj, Divac, Danilović, ...Veličković, Tripković, Tepić, Berić i još mnogi nose pečat na kome piše Dušan Vujošević.

Shone P.F.C.

pre 14 godina

@VlaD

E ovako, moram da priznam da u tvom drugom komentaru ima dosta vise argumenata ali ipak mislim da si pogresio u sustini problema. Cela poenta je u tome da ti poistovecujes marketing sa sponzorskim ugovorima a to svakako nije isto. Marketing kluba cini grupa ljudi ciji je jedini posao osmisljavanje akcija u cilju popularisanja kluba i kreiranje proizvoda koji ce se prodavati. Samo kreiranje naravno vrse dizajneri koji su angazovani upravo od strane marketinga i zbog toga je bila bitna ona prica o salovima. Znaci nisu ti dizajneri eto tako dosli u klub pa nesto uradili, nego su angazovani, a onaj ko ih angazuje treba da zna kako oni rade i odgovara za njihov rad pred drugim organima kluba. Tu dolazimo do cinjenice da su produkti KK Partizan daleko bolji od onih iz FK i tu se u stvari vidi ko radi bolji posao kad je u pitanju marketing (bez obzira na manji budzet).

A sto se tice sponzorskih ugovora oni nisu usko vezani za sluzbu marketinga vec za najvisi vrh i ostale strukture u klubu. Apsolutno moram da se slozim sa cinjenicom da FK ima bolje firme uz sebe, i bilo bi lepo kad bi deo tih firmi bio i uz KK, ali nije. Ja sam u prethodnom postu izneo svoje vidjenje problema, ti si takodje izneo svoje, i iz ove perpektive gledano ko zna, mozda je istina oko toga u stvari negde na sredini. U stvari, i ti i ja smo zaboravili da pomenemo da je fudbal na planetarnom nivou popularniji sport i da ce neka strana kompanija kao sto je MSI pre da ulozi novac u fudbal nego u kosarku. Zemlje kao sto su Srbija, Grcka, ili Litvanija u kojima je kosarka u egalu sa fudbalom (ili cak ispred) su retke i zbog toga se bar za sada sponzorski ugovori moraju pre svega potpisivati sa domacim kompanijama. I tu onda opet dolazimo do one price iz mog prethodnog komentara. E sad, strane kompanije koje prizeljkujemo u nasem KK, u ovom trenutku ne mogu da budu tu, ali ukoliko bi Partizan u narednih par godina dobio A licencu, tu se vec sve menja. Ja iskreno verujem da je trenutak dobijanja A licence veoma blizu i zbog toga sam bio veoma razocaran kada sam cuo da se top 16 nece igrati u Areni jer bi to bio jos jedan korak blize A licenci. U svakom slucaju, nesumnjivo je da je Partizan od jednog standardnog ucesnika dosao do toga da je vidjeniji ucesnik EL, a kako neki kazu iz sezone u sezonu Partizan sve vise i vise postaje i interes Evrolige. Nekada je Evroliga bila interes Partizana, sada je taj odnos dvosmeran i kada se polovinom naredne godine budu ponovo utvrdjivale licence, realno je ocekivati A licencu za Partizan. E tada mozemo da ocekujemo da firme kao sto su Nokia ili Samsung budu deo naseg sponzorskog tima. Do tada, moracemo da se preganjamo sa javnim preduzecima i njihovim direktorima, predsednicima UO, i drugim strukturama. E da, upravo sam bacio pogled na kalendar KK i u donjem delu su sponzori. Nije bas da nema stranih kompanija, od ukupno 14 dve firme su sigurno strane tako da je i to pokazatelj da neke stvari polako odlaze na bolje.

familija

pre 14 godina

"Ovo što se desilo u Atini, a slične stvari se mom nekadašnjem klubu često dešavaju, nema nikakvo logično objašnjenje. Zato mislim da je ova pobeda nad aktuelnim prvakom Evrope, usred Grčke, pravi povod za ekipu emisije Insajder da se pod hitno mobiliše i ispita ceo slučaj i da nam da odgovor šta se ovo dešava..."
ZARKO PASPALJ
Ja molim gospodu sa b 92 da hitno reaguju!!!!

serdjo tacchini

pre 14 godina

•@(slobo, 28. januar 2010 22:37
E moj Slobo, man' se politike, a ako hoces da licno doprineses Srbiji, pozabavi se pravopisom...Imas previse gresaka u tih par recenica.
@(dule dudule, 29. januar 2010 09:14)

Verujem da ce mnogi sloziti samnom da su ljudskost,inteligencija kao i pravilno razmisljanje neuporedivo mnogo vazniji od pravopisa. a ti imas pravopisne kvalitete ali nazalost mi se cini da ti ostali koje sam naveo nisu tvoja jaca strana. slobo je totalno u pravu.da su ulozili u duleta milion umesto u kovacevica eh... (molim Vas objavite mi komentar)

Fan prof. dr Duleta

pre 14 godina

Samo bih zamolio grobare da kad pisu dr Dusko Vujosevic ne stavljaju tacku na kraju skracenice dr. To nije ispravno jer DOKTOR je skraceno dr (prvo i zadnje slovo bez racke, a profesor se krati sa tackom pa bude prof.)
Znaci prof. dr Duško Vujosević!!!
Nije u redu da pored tako pismenog čoveka pisemo neispravno.

Ajmo crno beli oooo...

tomas

pre 14 godina

(drazen, 28. januar 2010 17:52)

Cibona ima 3 naslova ex YU ne 1 ,ima 8 kupova Yu ,2 kupa pobjednika kupova ,2 kupa europskih prvaka i 1 kup radivoja koraća...tolko o povijesti Cibone!

p.s. svaka čast Duletu :)

shhh...

pre 14 godina

...cekaj jel to onaj isti dule koga ste pljuvali pre mesec dana sto je podrzavao huligane?! brzo se stvari zaboravljaju izgleda a obecanja bacaju u vodu...a upravo je to razlog zbog cega Partizan nema sponzore, jer niko nece da sponzorise huliganski klub!

dule dudule

pre 14 godina

@(slobo, 28. januar 2010 22:37
E moj Slobo, man' se politike, a ako hoces da licno doprineses Srbiji, pozabavi se pravopisom...Imas previse gresaka u tih par recenica.

goran

pre 14 godina

http://www.novosti.rs/code/navigate.php?Id=1&status=jedna&vest=169280&title_add=%C5%A0pijunka%3A%20Princ%20voli%20%E2%80%9Dgrobare%E2%80%9D&kword_add=snezana%20samardzic%20markovic%2C%20spijunka

DIREKTOR

pre 14 godina

Da bi mogao da skocis, moras prvo biti na zemlji!!! Slozicemo se da je Dule upravo ovom recenicom usao u klub velikih ljudi! Jesam zvezdas, ali ga beskrajno cenim kao i PARTIZAN!!!

Tanasko Rajić

pre 14 godina

Neko rece mali Dule pobedio velikog Željka... Kako se to meri kvalitet jednog trenera? Bez namere da umanjujem vrednost Obradovića, mislim da je Dule čovek koji je postavio nove standarde i da ga za sada niko ne prati u tome. Njegova filozofija je ono što ga odvaja od ostalih trenera. Postavio je takav sistem igre gde kolektiv dobija i gubi utakmice, a ne jedan ili dva igrača, kao što je slučaj sa bogatim klubovima. Razlika je i u tome što Dule iz godie u godinu stvara novu vrednost u vidu nekog pojedinca. Čovek koji ima najveće zasluge u poslednjih 25 god. što naša košarka postoji na ovom nivou. I sad je usamljen na tom putu, ako izuzmemo Ivkovića. A gde su svi ostali naši trenerski magovi? Jedina njihova motivacija je novac. Plaše se i beže od većih izazova da ne bi eventualnim neuspehom umanjili svoj rejting. Hoću reći da je Duško Vujošević poseban, čovek koga izazov mami da još jednom učini ono u šta niko drugi sem njega ne veruje, čak ni najveći zaljubljenici u Partizan. On je postavio temelje nove moderne košarke na našem tlu. Zato će Srbija opet biti u vrhu svetske i evropske košarke. I ko danas to može da mu ospori? Na žalost imao je veliku opziciju kada je svojevremeno bio selektor SRJ ili SCG. Svi oni koji su ga tada osporavali i onemogućavali ga u radu, danas treba da zastanu i pognu glave, kad im se ukaže čast da pukom srećom nalete na čoveka iz druge košarkaške dimenzije. I zaista mi nije jasno gde pronalazi tu energiju da i dalje ostaje među ovim košarkačkim analfabetama, da ih i dalje uči i edukuje iako zna da se džabe rasipa. Dule hvala ti na svemu što si učinio za naš Partizan i želim ti da to činiš i u narednim godinama, na našu radost.

grobar

pre 14 godina

Za tu nasu srecu i suze radosnice Bojane i sami mozemo da pomognemo klubu uplatom prenosa koje daju na sajtu Partizana
ja idem sada da uplatim a hajte ljudi i vi
http://www.kkpartizan.rs/online/online.php
i mi im svi mozemo pomoci minimalnim uplatama

saharlo pfc

pre 14 godina

problem nije u marketingu,vec sto direktori raznih javnih preduzeca hoce da preko partizana namaknu drzavne pare u svoj dzep,a to danilovic ne da i svaka mu cast....niko necje iskreno da pomogne kroz reklamu i sponzorisanje najveceg brenda u srbiji da i svojoj kompaniji digne cenu....vec hocje da napravi ugovor na milion,a da od tih milion,minimum 300 000 legne na privatni racun....ili da se pita kog igraca da dovede,a to dr.mr.dule ne zeli....i tu se stvara interegnum....meni bre nije jasno da drzava tj nijedan politicar ne prepozna da je sport jedini prozor nash u svet.....sramota je da i mnogi clanovi upravnog odbora primaju plate od kk partizan...umesto da se odreknu u korist igraca...nijedan klub nema toliki broj ljudi u upravi....malo se trebamo transformisati i potpisati ugovor sa nekom uspesnom kompanijom...pa i ako ne prihvate prvu ponudu,dajte snizite malo cenu...telenor je hteo....tu mi nesto nije jasno....ali svaka cast opet gospodinu predragu danilovicu i doktor duletu

mudro odigrano

pre 14 godina

ovaj genijalac "iz velike sestorke" najpre treba naucit hrvatski pa tek onda komentirati...muka mi je od vas vise, sedite negdje na novom beogradu vjerojatno i potpisujete se kao hrvati i provocirate...1992 je prosla, kupi novi kalendar

slobo

pre 14 godina

Dule je u pravu kada spominje novce dali K.K PARTIZAN svi ovi godina i K.K C. ZVEZDA ove godine prestavljaju SRBIJU bolje od jednog KOVACEVICA koji je premlatio decka u SAD i za to dobio milon evra nasa drzava placa bolje uligane naego sportiste da su dali te pare u sport sigurno bi im sportisti duplo vratili prestavljajuci SRBIJU u naj boljem svetlu.

predrag

pre 14 godina

Prilazi carinik na aerodromu da kontrolise pasose kosarkasima partizana,pred njega istupi Dule Vujosevic i kaze mu : ''Decko odstupi,za nas nema granica.''

mamba Di

pre 14 godina

Po ugledu na brojne NBA timove koji dresove najzasluznijih igraca okacinju pod svodove dvorane,mi bi trebali da jednu Duletovu kosulju okacimo pod svodove Pionira.
To je najmanje sto mozemo uraditi za nasega maga.

~ S M K ~

pre 14 godina

Krenula su deca u Atinu,
za Partizan da izginu.
Podcenili ste ove klince,
otresli vas oni kao slince.

E moj Zeljko i skupi igraci,
Partizan je od vas jaci.
Opet jako srce kuca,
uh ala dobro Dule tuca.

I kod nas ces PAO doci,
AL' CES OPET ISTO PROCI!

Basketball Club Partizan Belgrade forever in my heart...

Sale Ars

pre 14 godina

MALI Dule pobedio velikog Zeljka po ko zna koji put. I to sve sa timom koji visestruko manje vredi.

Ovo pisem jer su ga mnogi pljuvali za rad u reprezentaciji i ako je posle njega rezultat bio jos gori.

On i Pesic su meni nasi najdrazi treneri i jedini put kad sam se plasio da nas ganci mogu dobiti na kraju bilo je kad ih je vodio Pesic. Sreca je sto su dovoljno stupidni da i takvog trenera oteraju u svojoj zamisljenoj velicini.

Kakinjo

pre 14 godina

Muuurinjo bi mogao da pokupi
koju belešku.Trebalo bi mu
dojaviti nekako da svrati malo do Vašeg sajta.I da nauči srpskim da se služi.
Pozdrav.

VlaD

pre 14 godina

@Shone P.F.C.

Ni ja ne zelim nikakvo prepucavanje, niti kazem da je marketing FK Partizan mnogo bolji (ne zaradjuju ni oni na tome mnogo), ali za razliku od KK Partizana (kalendara, majica, itd.) su potpisali sponzorske ugovore sa MSI-om i Renault-om! Sto znaci da svoje usluge barem nude marketinskim agencijama! KK Partizan to ne radi i to je najveci problem... Ljudi ovde ne shvataju da ako je neko u marketingu on ne treba da daje pare za nesto (pa makar to bili i kalendari), vec da ih obezbedi! Sto se dizjna salova tice to nije posao marketinga, nego dizajnera! A sto se tice privrednika, nisu samo tajkuni ti koji imaju novce, tu su i druga domaca i strana preduzeca koja zaista rade! A na te postkomunisticke direktore koji su sve i svja u svojim preduzecima pa onda misle da mogu da se mesaju i u kosarku treba zaobici. Dovoljna im je Zvezda...

Tako da i dalje tvrdim da je najveci problem KK Partizan njihov marketing koji se ocigledno bavi pogresnim stvarima, a ne onim kojim bi trebalo! Pravi ljudi u timu bi sigurno znali sta im je ciniti, ali ovako ce se i dalje skupljati pare za kalendare, umesto da se napravi nekakva strategija i ponudi raznim marketinkim agencijama! Onda se izabere jedna ili vise njih, i u saradnji sa marketingom KK Partizan se ujure sponzori! Nije bas sve tolika podmetacina. Pa zar zaista mislis da se nikome ne isplati da mu se ime pronadje na utakmici protiv PAO-a ili CSKA na TV prenosu preko satelita!? Samo malo razmisljanja, a neka marketinska agencija uzme svoj 1% od celog kolaca... Ali u KK Partizan-u je, ocigledno po postupcima, tesko da se odreknu tog 1%, pa cekaju da im strane velike kompanije dodju na vrata! To nece moci... To ti je kao da imas najukusnije i najbolje jabuke i svi znaju u selu za to, ali kada ih uberes cudis se kako niko nece da ih kupi i propadaju ti u podrumu umesto da ih prodas na pijaci ili ih ponudis nekoj kompaniji! E tako i nas KK Partizan! Imamo najtalentovanije jabuke, ali ne umemo da zaradimo na njihovoj "ukusnoj" igri...

Toliko... Nadam se da ce i neko iz KK Partizan ovo videti, procitati i razmisliti o cemu pricam...

pozz

Nikola GNK

pre 14 godina

Ovo je magija!!!...Zbog ovakvih pobjeda covjek place od srece i osjeca se sjajno jer navija za Partizan.toda sam veoma srecan i tada osjecam da sam dio velike crno-bijele familije...Nista od ovoga ne bi bilo da nije jednog vanzemaljskog covjeka za kojeg jos uvjek ne znam je li Bog prof.dr.SCI Dusk Vujosevica!!!!!!!!!!!!

Za sve druge on je klasa,mi
imamo naseg asa
DULE doktore,
DULE legendo,
DULE kralju bre!!!!!A bez kralja ne valja!!!!!!!!!!

Svaka cast majistore,sa vjerom u tebe i u Boga ove godine PARTIZAN ide na final four...svaka cast svim momcima koji su cijeloj evropi pokazali kako se bori za voljeni tim i u deficitu novca...Kad Partizanu proradi inat,ponos i srce i nemoguce postaje moguce...samo naprijed momci do osvajanj evrolige...
NEKA BUDE BORBA NEPRESTALNA,
NEKA BUDE STO BITI NEMOZE!!!
pozdrav iz NIKSICA!!!!!!!!!!

nenad

pre 14 godina

Mi iz nekog razloga sponzore nemamo! I ja mislim da marketing Partizana ne radi dobro! Ali ja s vremena na vreme kada imam neke parice, uplatim na z.racun Partizana utakmice da gledam preko neta i tako ima pomazem koliko mogu! Kada bi svi koji odu da pogledaju komentare odvojili malo para i uradili istom
, mislim da bi koliko toliko poboljsali situaciju u klubu!

navijač Partizana

pre 14 godina

Odavno već, dvadeset godina najmanje (a imam ih 40) ne pratim šta radi crvena zvezda.
Imam prijatelje koji navijaju za zvezdu i znam kakvi su joj rezultati ali ne gledam njene utakmice i ne pratim vesti o tom klubu.
Nisam lud za prepucavanjem, ja imam svoju ljubav, oni svoju, nema razloga da se tim bavim više.
I nisam lud od želje da imam Vođu, Mesiju, Autoritet Svih Autoriteta, makar taj neko bio i Duško Vujošević, odličan košarkaški trener.
Ali...
Kada pročitam gomilu nesreće i frustracije navijača crvene zvezde i kada shvatim da ih ništa ne boli i ne peče kao uspesi KK Partizan i rad Duška Vujoševića, ne mogu da odolim.
Njega ludo poštujem a Partizan beskrajno volim!

ja

pre 14 godina

ajme

Nisam znao da klubovi koji su osvojili po jednu ili dve evrolige (Zalgiris i Cibona) mogu da se stavljaju u istu grupu sa onima koji su je osvajali po 5-6 puta

Pomiri se sa tim da ste jedan prosecan klub, zivis u fantazijama

Novica mkd

pre 14 godina

Jos jedna potvrda za moj predlog da Duletov rodjendan bude proglasen za praznik. I normalno, ponovo ovo kazem kao metaforu. Njegove reci su praznik, njegov nacin razmisljanja, elokvencija bliska i filozofima i obicnim smrtnicima. Ali izvesni "tupakamaros" (Nikola) juce nije shvatio sta sam hteo da kazem. Ali meni bice dovoljna satisfakcija da shvati barem sustinu Duletovih reci. PS: I molim vas, nemojte radi reci "tupakamaros" da ne prosledite moj komentar. Ako smeta ta rec, slobodno je izbacite. Ja se Nikoli izvinjavam sto ne moze da shvati.

Bojan

pre 14 godina

Puno Vam hvala gospodine Vujosevicu za sve radosti koje nam godinama dosnosite.Sinoc sam plakao od srece.Vi i Vasi igraci ste simbol uspeha.Samo tako nastavite.Nadam se da ce iko napokon prepoznati ovakve uspehe i finansijski podrzati KK Partizan.Dule, ti si nas vec uveo u Evropu.Hvala ti.

drazen

pre 14 godina

Kakva velika sestorka evropske kosarke, o cemu ti decko pricas? Cak i da tako nesto postoji tu bi bili klubovi poput Olimpijakosa, Barselone, kakva more Cibona? Klub bez identiteta i bez dublje istorije, samo jednom prvak bivse Jugoslavije, nije ni cudno sto nema navijace. Ne vidim ja nista lepo u navijanju za taj klub, a pogotovo ne lepse od navijanja za Partizan. Ako zelis da vidis sta je prava lepota navijanja za neki klub pogledaj ovo :

http://www.youtube.com/watch?v=MxAPggIvK2I

Shone P.F.C.

pre 14 godina

Da bi zaista Partizan mogao da "pravi" pare, ljudi iz marketinga moraju malo da rade! KK Partizana u marketinskom svetu nigde nema! Reklama, akcija, ponuda iz KK Partizan nikada nema! Kako misle da prave veliki klub bez toga!? Kao sto imaju dobar tim na terenu, moraju da ga imaju i u drugim segmentima kluba... Muku muce sa sponzorima ne samo zbog miniranja drugih, vec i zbog svoje nesposobnosti da se vise eksponiraju! Verujte, mnogi bi sponzorisali KK Partizan, ali ponuda iz njihovog marketinga nikada nema... Kako FK Partizan moze da pronalazi klijente, a KK Partizan ne!? Odgovor se sam namece... Zao mi je te situacije, ali ljudi iz uprave koliko god da su dobri u sportu, toliko su losi, staromodni i zadrti u marketingu i ne razmiljaju o tome uopste... Vujosevicu svaka cast, ali ovako nece moci doveka... Uozbiljite se, ovo je 2010, a ne 1960. Pozz
(VlaD, 28. januar 2010 16:16)

Mislim da gresis i to debelo. Prica kako je marketing FK bolji od marketinga KK je najblaze receno smesna. Pa taj isti FK nije u poslednjih 5 godina imao 3 dobre marketisnke akcije, ja cesto imam obicaj da kazem da je marketing Grobara kao navijacke grupe 5 puta bolji nego onaj samog kluba (uporedi samo dizajn salova koji su radile pojedine grupe ili uopsteno Grobari sa onim oficijelnim salovima koje su produkt dizajnera koji rade za FK). Na drugoj strani, KK nema neki vrhunski ali ima svakako bolji marketing nego FK. U vrlo kratkom periodu nas KK je uradio dve sasvim fine akcije, kalendar koji je zaista vrhunskog dizajna i kvaliteta i bolji je nego onaj od FK i nova kolekcija dresova (sa upisanim tekstom pesme "Da volim crno bele" u okviru brojeva). Nije nesto spektakularno ali koliko para imaju, vise nego dobro. Manjak sponzora u KK nije dakle produkt loseg marketinga nego nekih drugih stvari, konkretno zna se da je ranije bio problem zbog nekih ljudi iz privrede i politike koji su blisko vezani za jedan drugi klub, a sada kada njih vise nema tu, problem je nemogucnost uticaja na sastav tima sto mnogim uticajnim ljudima koji mogu da daju kesh ne odgovara.

Generalno, ne volim da ulazim u polemiku sa navijacima kluba za koji i ja navijam ali na konstataciju da FK ima bolji marketing (ili bilo sta bolje uradjeno) od KK sam zaista morao da reagujem. Pozz!

Zaljubljeni Sekspir

pre 14 godina

Okupili se Roger Federer, Cristiano Ronaldo i Dule Vujosevic. Kaze Roger: 'Mene je Bog poslao da budem najbolji teniser svih vremena', kaze Cristiano: 'Mene je Bog poslao da budem najbolji fudbaler danasnjice'. Dodje red na Duleta Vujoševića: 'Sta se lozite vas dvojica, nisam ja nikog poslao...

nismo mi te srece

pre 14 godina

Delimicno se slazem sa tobom.Ali,mi nemamo preduzeca koji imaju toliki novac za reklamu!Kada neka firma hoce da se izreklamira,prvo se vrsi procena kolika ce biti njena vrednost,i dali ce i koliko zaraditi datom reklamom!U kosarci se vrti mnogo manje novca,nego npr.u fudbalu,tako da tu ne postoji neka narocita dobit(dobro je ukoliko reklamom,i dobiju nesto)A sto se tice stranih preduzeca(Efes pilsen,Olimpiakosovi mnogobrojni sponzori-OPAP,VOLVO,PEPSI,NIKE...)njima je to sitnica,i jos jedan nacin da samo pokriju svoju kampanju.

Sasa-Sabac

pre 14 godina

Eto kako sve funkcionise kad se zna ko sta radi i kad postoji hijerarhija. Trener je zakon i njega se svi plase i svi ga postuju, bez obzira dal se taj igrac zove Kecman,Bozic ili Djekic ili Sinovec i to je najbitnije a suprotan primer tome je Fk Partizan gde trener stariji igracima ne sme nista da kaze, jos ih se i plasi..........DULE KRALJU!!! HVALA TI ZA SVE, IDEMO DALJE!!!

VlaD

pre 14 godina

Da bi zaista Partizan mogao da "pravi" pare, ljudi iz marketinga moraju malo da rade! KK Partizana u marketinskom svetu nigde nema! Reklama, akcija, ponuda iz KK Partizan nikada nema! Kako misle da prave veliki klub bez toga!? Kao sto imaju dobar tim na terenu, moraju da ga imaju i u drugim segmentima kluba... Muku muce sa sponzorima ne samo zbog miniranja drugih, vec i zbog svoje nesposobnosti da se vise eksponiraju! Verujte, mnogi bi sponzorisali KK Partizan, ali ponuda iz njihovog marketinga nikada nema... Kako FK Partizan moze da pronalazi klijente, a KK Partizan ne!? Odgovor se sam namece... Zao mi je te situacije, ali ljudi iz uprave koliko god da su dobri u sportu, toliko su losi, staromodni i zadrti u marketingu i ne razmiljaju o tome uopste... Vujosevicu svaka cast, ali ovako nece moci doveka... Uozbiljite se, ovo je 2010, a ne 1960. Pozz

boris

pre 14 godina

jednostavno, vazno je biti na zemlji i to je njegov kljuc uspeha! Radi kao da nista nisi uradio i samo tako ces ostati uvek visoko. Eto puta i za druge! Sve je postavljeno na svoje mesto i svako zna svoju ulogu. samim tim te i drugi postuju i nije im svejedno...

ajme...

pre 14 godina

Jos se puno,puno,puno,puno i puno mora napravit da bi se priblizilo takozvanoj "velikoj sestorki europske kosarke"
(Real,CSKA,Zalgiris,PAO,Cibona i Makabi)

Lijepo je biti navijac kluba koji (iako ima losu ekipu zednje dvije godine) je clan te elitne velike sestorke.
pozdrav

Gerasim

pre 14 godina

svaka čast tebi Dule, jedan si od najboljih ako ne i najbolji trener u radu sa mladim, ali mi nije jasno zašto nije moguće privatizovati KK Partizan? (sa tobom na klupi, naravno) Ne mislim na mutnu privatizaciju, već za nekog normalnog ulagača (čitaj i bogatog). Partizanu treba po svoj prilici čak i skromnija čini mi se, financijska inekcija svake sezone da se ne bi prodavali igrači, a samim tim pošto je kvalitet neosporan i za ulazak u final four! Koliko sam upoznat, zakon o privatizaciji postoji? U čemu je kvaka? Voleo bi da mi neko objasni?

Aleksandar

pre 14 godina

- Ovo je razlog zašto volim sport
- Ovo je dokaz da sport nije samo fizika, već i hemija
- Ovo je posledica spajanja trenera sa vizijom, stvaralačkog duha, vrednih i vaspitanih igrača, bez sujete, sa usmerenim sistemskim radom
- Ovo su dani kada se nešto što ti je blisko spominje samo u najboljem svetlu
- Ovo je jedan od trenutaka kada si ponosan što navijaš za Partizan...

Aleksandar

pre 14 godina

- Ovo je razlog zašto volim sport
- Ovo je dokaz da sport nije samo fizika, već i hemija
- Ovo je posledica spajanja trenera sa vizijom, stvaralačkog duha, vrednih i vaspitanih igrača, bez sujete, sa usmerenim sistemskim radom
- Ovo su dani kada se nešto što ti je blisko spominje samo u najboljem svetlu
- Ovo je jedan od trenutaka kada si ponosan što navijaš za Partizan...

crnivlada

pre 14 godina

Ovakvo razmisljajne je jedino ispravno u slucaju 'Stvaranje jakog partizana,i vracanje srpske kosarke na pravi put'Dusko je pravi spoj inteligenicje,poznavanja igre,psihologije,i naravno ljudskosti!Naci jos nekog slicnog,i postaviti ga za trenera nekog drugog naseg kluba,je mnogo tesko..Ali kad bi se sadasnji makar malo ugledali na njega,gde bi nam bio kraj!

Djordjo

pre 14 godina

"...usmeravanja mladih igrača iz cele zemlje pre odlaska u inostranstvo u Partizan. Jedino tako bismo mogli da postignemo i više od onoga što u ovom trenutku postižemo.“

Eh, kad bi shvatili razni tamo...

navijač Partizana

pre 14 godina

Odavno već, dvadeset godina najmanje (a imam ih 40) ne pratim šta radi crvena zvezda.
Imam prijatelje koji navijaju za zvezdu i znam kakvi su joj rezultati ali ne gledam njene utakmice i ne pratim vesti o tom klubu.
Nisam lud za prepucavanjem, ja imam svoju ljubav, oni svoju, nema razloga da se tim bavim više.
I nisam lud od želje da imam Vođu, Mesiju, Autoritet Svih Autoriteta, makar taj neko bio i Duško Vujošević, odličan košarkaški trener.
Ali...
Kada pročitam gomilu nesreće i frustracije navijača crvene zvezde i kada shvatim da ih ništa ne boli i ne peče kao uspesi KK Partizan i rad Duška Vujoševića, ne mogu da odolim.
Njega ludo poštujem a Partizan beskrajno volim!

Djordjo

pre 14 godina

"...usmeravanja mladih igrača iz cele zemlje pre odlaska u inostranstvo u Partizan. Jedino tako bismo mogli da postignemo i više od onoga što u ovom trenutku postižemo.“

Eh, kad bi shvatili razni tamo...

boris

pre 14 godina

jednostavno, vazno je biti na zemlji i to je njegov kljuc uspeha! Radi kao da nista nisi uradio i samo tako ces ostati uvek visoko. Eto puta i za druge! Sve je postavljeno na svoje mesto i svako zna svoju ulogu. samim tim te i drugi postuju i nije im svejedno...

Aleksandar

pre 14 godina

- Ovo je razlog zašto volim sport
- Ovo je dokaz da sport nije samo fizika, već i hemija
- Ovo je posledica spajanja trenera sa vizijom, stvaralačkog duha, vrednih i vaspitanih igrača, bez sujete, sa usmerenim sistemskim radom
- Ovo su dani kada se nešto što ti je blisko spominje samo u najboljem svetlu
- Ovo je jedan od trenutaka kada si ponosan što navijaš za Partizan...

Zaljubljeni Sekspir

pre 14 godina

Okupili se Roger Federer, Cristiano Ronaldo i Dule Vujosevic. Kaze Roger: 'Mene je Bog poslao da budem najbolji teniser svih vremena', kaze Cristiano: 'Mene je Bog poslao da budem najbolji fudbaler danasnjice'. Dodje red na Duleta Vujoševića: 'Sta se lozite vas dvojica, nisam ja nikog poslao...

Bojan

pre 14 godina

Puno Vam hvala gospodine Vujosevicu za sve radosti koje nam godinama dosnosite.Sinoc sam plakao od srece.Vi i Vasi igraci ste simbol uspeha.Samo tako nastavite.Nadam se da ce iko napokon prepoznati ovakve uspehe i finansijski podrzati KK Partizan.Dule, ti si nas vec uveo u Evropu.Hvala ti.

mamba Di

pre 14 godina

Po ugledu na brojne NBA timove koji dresove najzasluznijih igraca okacinju pod svodove dvorane,mi bi trebali da jednu Duletovu kosulju okacimo pod svodove Pionira.
To je najmanje sto mozemo uraditi za nasega maga.

predrag

pre 14 godina

Prilazi carinik na aerodromu da kontrolise pasose kosarkasima partizana,pred njega istupi Dule Vujosevic i kaze mu : ''Decko odstupi,za nas nema granica.''

Sasa-Sabac

pre 14 godina

Eto kako sve funkcionise kad se zna ko sta radi i kad postoji hijerarhija. Trener je zakon i njega se svi plase i svi ga postuju, bez obzira dal se taj igrac zove Kecman,Bozic ili Djekic ili Sinovec i to je najbitnije a suprotan primer tome je Fk Partizan gde trener stariji igracima ne sme nista da kaze, jos ih se i plasi..........DULE KRALJU!!! HVALA TI ZA SVE, IDEMO DALJE!!!

slobo

pre 14 godina

Dule je u pravu kada spominje novce dali K.K PARTIZAN svi ovi godina i K.K C. ZVEZDA ove godine prestavljaju SRBIJU bolje od jednog KOVACEVICA koji je premlatio decka u SAD i za to dobio milon evra nasa drzava placa bolje uligane naego sportiste da su dali te pare u sport sigurno bi im sportisti duplo vratili prestavljajuci SRBIJU u naj boljem svetlu.

VlaD

pre 14 godina

Da bi zaista Partizan mogao da "pravi" pare, ljudi iz marketinga moraju malo da rade! KK Partizana u marketinskom svetu nigde nema! Reklama, akcija, ponuda iz KK Partizan nikada nema! Kako misle da prave veliki klub bez toga!? Kao sto imaju dobar tim na terenu, moraju da ga imaju i u drugim segmentima kluba... Muku muce sa sponzorima ne samo zbog miniranja drugih, vec i zbog svoje nesposobnosti da se vise eksponiraju! Verujte, mnogi bi sponzorisali KK Partizan, ali ponuda iz njihovog marketinga nikada nema... Kako FK Partizan moze da pronalazi klijente, a KK Partizan ne!? Odgovor se sam namece... Zao mi je te situacije, ali ljudi iz uprave koliko god da su dobri u sportu, toliko su losi, staromodni i zadrti u marketingu i ne razmiljaju o tome uopste... Vujosevicu svaka cast, ali ovako nece moci doveka... Uozbiljite se, ovo je 2010, a ne 1960. Pozz

drazen

pre 14 godina

Kakva velika sestorka evropske kosarke, o cemu ti decko pricas? Cak i da tako nesto postoji tu bi bili klubovi poput Olimpijakosa, Barselone, kakva more Cibona? Klub bez identiteta i bez dublje istorije, samo jednom prvak bivse Jugoslavije, nije ni cudno sto nema navijace. Ne vidim ja nista lepo u navijanju za taj klub, a pogotovo ne lepse od navijanja za Partizan. Ako zelis da vidis sta je prava lepota navijanja za neki klub pogledaj ovo :

http://www.youtube.com/watch?v=MxAPggIvK2I

Aleksandar

pre 14 godina

- Ovo je razlog zašto volim sport
- Ovo je dokaz da sport nije samo fizika, već i hemija
- Ovo je posledica spajanja trenera sa vizijom, stvaralačkog duha, vrednih i vaspitanih igrača, bez sujete, sa usmerenim sistemskim radom
- Ovo su dani kada se nešto što ti je blisko spominje samo u najboljem svetlu
- Ovo je jedan od trenutaka kada si ponosan što navijaš za Partizan...

ja

pre 14 godina

ajme

Nisam znao da klubovi koji su osvojili po jednu ili dve evrolige (Zalgiris i Cibona) mogu da se stavljaju u istu grupu sa onima koji su je osvajali po 5-6 puta

Pomiri se sa tim da ste jedan prosecan klub, zivis u fantazijama

Shone P.F.C.

pre 14 godina

Da bi zaista Partizan mogao da "pravi" pare, ljudi iz marketinga moraju malo da rade! KK Partizana u marketinskom svetu nigde nema! Reklama, akcija, ponuda iz KK Partizan nikada nema! Kako misle da prave veliki klub bez toga!? Kao sto imaju dobar tim na terenu, moraju da ga imaju i u drugim segmentima kluba... Muku muce sa sponzorima ne samo zbog miniranja drugih, vec i zbog svoje nesposobnosti da se vise eksponiraju! Verujte, mnogi bi sponzorisali KK Partizan, ali ponuda iz njihovog marketinga nikada nema... Kako FK Partizan moze da pronalazi klijente, a KK Partizan ne!? Odgovor se sam namece... Zao mi je te situacije, ali ljudi iz uprave koliko god da su dobri u sportu, toliko su losi, staromodni i zadrti u marketingu i ne razmiljaju o tome uopste... Vujosevicu svaka cast, ali ovako nece moci doveka... Uozbiljite se, ovo je 2010, a ne 1960. Pozz
(VlaD, 28. januar 2010 16:16)

Mislim da gresis i to debelo. Prica kako je marketing FK bolji od marketinga KK je najblaze receno smesna. Pa taj isti FK nije u poslednjih 5 godina imao 3 dobre marketisnke akcije, ja cesto imam obicaj da kazem da je marketing Grobara kao navijacke grupe 5 puta bolji nego onaj samog kluba (uporedi samo dizajn salova koji su radile pojedine grupe ili uopsteno Grobari sa onim oficijelnim salovima koje su produkt dizajnera koji rade za FK). Na drugoj strani, KK nema neki vrhunski ali ima svakako bolji marketing nego FK. U vrlo kratkom periodu nas KK je uradio dve sasvim fine akcije, kalendar koji je zaista vrhunskog dizajna i kvaliteta i bolji je nego onaj od FK i nova kolekcija dresova (sa upisanim tekstom pesme "Da volim crno bele" u okviru brojeva). Nije nesto spektakularno ali koliko para imaju, vise nego dobro. Manjak sponzora u KK nije dakle produkt loseg marketinga nego nekih drugih stvari, konkretno zna se da je ranije bio problem zbog nekih ljudi iz privrede i politike koji su blisko vezani za jedan drugi klub, a sada kada njih vise nema tu, problem je nemogucnost uticaja na sastav tima sto mnogim uticajnim ljudima koji mogu da daju kesh ne odgovara.

Generalno, ne volim da ulazim u polemiku sa navijacima kluba za koji i ja navijam ali na konstataciju da FK ima bolji marketing (ili bilo sta bolje uradjeno) od KK sam zaista morao da reagujem. Pozz!

~ S M K ~

pre 14 godina

Krenula su deca u Atinu,
za Partizan da izginu.
Podcenili ste ove klince,
otresli vas oni kao slince.

E moj Zeljko i skupi igraci,
Partizan je od vas jaci.
Opet jako srce kuca,
uh ala dobro Dule tuca.

I kod nas ces PAO doci,
AL' CES OPET ISTO PROCI!

Basketball Club Partizan Belgrade forever in my heart...

mudro odigrano

pre 14 godina

ovaj genijalac "iz velike sestorke" najpre treba naucit hrvatski pa tek onda komentirati...muka mi je od vas vise, sedite negdje na novom beogradu vjerojatno i potpisujete se kao hrvati i provocirate...1992 je prosla, kupi novi kalendar

crnivlada

pre 14 godina

Ovakvo razmisljajne je jedino ispravno u slucaju 'Stvaranje jakog partizana,i vracanje srpske kosarke na pravi put'Dusko je pravi spoj inteligenicje,poznavanja igre,psihologije,i naravno ljudskosti!Naci jos nekog slicnog,i postaviti ga za trenera nekog drugog naseg kluba,je mnogo tesko..Ali kad bi se sadasnji makar malo ugledali na njega,gde bi nam bio kraj!

Sale Ars

pre 14 godina

MALI Dule pobedio velikog Zeljka po ko zna koji put. I to sve sa timom koji visestruko manje vredi.

Ovo pisem jer su ga mnogi pljuvali za rad u reprezentaciji i ako je posle njega rezultat bio jos gori.

On i Pesic su meni nasi najdrazi treneri i jedini put kad sam se plasio da nas ganci mogu dobiti na kraju bilo je kad ih je vodio Pesic. Sreca je sto su dovoljno stupidni da i takvog trenera oteraju u svojoj zamisljenoj velicini.

saharlo pfc

pre 14 godina

problem nije u marketingu,vec sto direktori raznih javnih preduzeca hoce da preko partizana namaknu drzavne pare u svoj dzep,a to danilovic ne da i svaka mu cast....niko necje iskreno da pomogne kroz reklamu i sponzorisanje najveceg brenda u srbiji da i svojoj kompaniji digne cenu....vec hocje da napravi ugovor na milion,a da od tih milion,minimum 300 000 legne na privatni racun....ili da se pita kog igraca da dovede,a to dr.mr.dule ne zeli....i tu se stvara interegnum....meni bre nije jasno da drzava tj nijedan politicar ne prepozna da je sport jedini prozor nash u svet.....sramota je da i mnogi clanovi upravnog odbora primaju plate od kk partizan...umesto da se odreknu u korist igraca...nijedan klub nema toliki broj ljudi u upravi....malo se trebamo transformisati i potpisati ugovor sa nekom uspesnom kompanijom...pa i ako ne prihvate prvu ponudu,dajte snizite malo cenu...telenor je hteo....tu mi nesto nije jasno....ali svaka cast opet gospodinu predragu danilovicu i doktor duletu

Fan prof. dr Duleta

pre 14 godina

Samo bih zamolio grobare da kad pisu dr Dusko Vujosevic ne stavljaju tacku na kraju skracenice dr. To nije ispravno jer DOKTOR je skraceno dr (prvo i zadnje slovo bez racke, a profesor se krati sa tackom pa bude prof.)
Znaci prof. dr Duško Vujosević!!!
Nije u redu da pored tako pismenog čoveka pisemo neispravno.

Ajmo crno beli oooo...

Gerasim

pre 14 godina

svaka čast tebi Dule, jedan si od najboljih ako ne i najbolji trener u radu sa mladim, ali mi nije jasno zašto nije moguće privatizovati KK Partizan? (sa tobom na klupi, naravno) Ne mislim na mutnu privatizaciju, već za nekog normalnog ulagača (čitaj i bogatog). Partizanu treba po svoj prilici čak i skromnija čini mi se, financijska inekcija svake sezone da se ne bi prodavali igrači, a samim tim pošto je kvalitet neosporan i za ulazak u final four! Koliko sam upoznat, zakon o privatizaciji postoji? U čemu je kvaka? Voleo bi da mi neko objasni?

Novica mkd

pre 14 godina

Jos jedna potvrda za moj predlog da Duletov rodjendan bude proglasen za praznik. I normalno, ponovo ovo kazem kao metaforu. Njegove reci su praznik, njegov nacin razmisljanja, elokvencija bliska i filozofima i obicnim smrtnicima. Ali izvesni "tupakamaros" (Nikola) juce nije shvatio sta sam hteo da kazem. Ali meni bice dovoljna satisfakcija da shvati barem sustinu Duletovih reci. PS: I molim vas, nemojte radi reci "tupakamaros" da ne prosledite moj komentar. Ako smeta ta rec, slobodno je izbacite. Ja se Nikoli izvinjavam sto ne moze da shvati.

familija

pre 14 godina

"Ovo što se desilo u Atini, a slične stvari se mom nekadašnjem klubu često dešavaju, nema nikakvo logično objašnjenje. Zato mislim da je ova pobeda nad aktuelnim prvakom Evrope, usred Grčke, pravi povod za ekipu emisije Insajder da se pod hitno mobiliše i ispita ceo slučaj i da nam da odgovor šta se ovo dešava..."
ZARKO PASPALJ
Ja molim gospodu sa b 92 da hitno reaguju!!!!

Tanasko Rajić

pre 14 godina

Neko rece mali Dule pobedio velikog Željka... Kako se to meri kvalitet jednog trenera? Bez namere da umanjujem vrednost Obradovića, mislim da je Dule čovek koji je postavio nove standarde i da ga za sada niko ne prati u tome. Njegova filozofija je ono što ga odvaja od ostalih trenera. Postavio je takav sistem igre gde kolektiv dobija i gubi utakmice, a ne jedan ili dva igrača, kao što je slučaj sa bogatim klubovima. Razlika je i u tome što Dule iz godie u godinu stvara novu vrednost u vidu nekog pojedinca. Čovek koji ima najveće zasluge u poslednjih 25 god. što naša košarka postoji na ovom nivou. I sad je usamljen na tom putu, ako izuzmemo Ivkovića. A gde su svi ostali naši trenerski magovi? Jedina njihova motivacija je novac. Plaše se i beže od većih izazova da ne bi eventualnim neuspehom umanjili svoj rejting. Hoću reći da je Duško Vujošević poseban, čovek koga izazov mami da još jednom učini ono u šta niko drugi sem njega ne veruje, čak ni najveći zaljubljenici u Partizan. On je postavio temelje nove moderne košarke na našem tlu. Zato će Srbija opet biti u vrhu svetske i evropske košarke. I ko danas to može da mu ospori? Na žalost imao je veliku opziciju kada je svojevremeno bio selektor SRJ ili SCG. Svi oni koji su ga tada osporavali i onemogućavali ga u radu, danas treba da zastanu i pognu glave, kad im se ukaže čast da pukom srećom nalete na čoveka iz druge košarkaške dimenzije. I zaista mi nije jasno gde pronalazi tu energiju da i dalje ostaje među ovim košarkačkim analfabetama, da ih i dalje uči i edukuje iako zna da se džabe rasipa. Dule hvala ti na svemu što si učinio za naš Partizan i želim ti da to činiš i u narednim godinama, na našu radost.

DIREKTOR

pre 14 godina

Da bi mogao da skocis, moras prvo biti na zemlji!!! Slozicemo se da je Dule upravo ovom recenicom usao u klub velikih ljudi! Jesam zvezdas, ali ga beskrajno cenim kao i PARTIZAN!!!

Kakinjo

pre 14 godina

Muuurinjo bi mogao da pokupi
koju belešku.Trebalo bi mu
dojaviti nekako da svrati malo do Vašeg sajta.I da nauči srpskim da se služi.
Pozdrav.

Nikola GNK

pre 14 godina

Ovo je magija!!!...Zbog ovakvih pobjeda covjek place od srece i osjeca se sjajno jer navija za Partizan.toda sam veoma srecan i tada osjecam da sam dio velike crno-bijele familije...Nista od ovoga ne bi bilo da nije jednog vanzemaljskog covjeka za kojeg jos uvjek ne znam je li Bog prof.dr.SCI Dusk Vujosevica!!!!!!!!!!!!

Za sve druge on je klasa,mi
imamo naseg asa
DULE doktore,
DULE legendo,
DULE kralju bre!!!!!A bez kralja ne valja!!!!!!!!!!

Svaka cast majistore,sa vjerom u tebe i u Boga ove godine PARTIZAN ide na final four...svaka cast svim momcima koji su cijeloj evropi pokazali kako se bori za voljeni tim i u deficitu novca...Kad Partizanu proradi inat,ponos i srce i nemoguce postaje moguce...samo naprijed momci do osvajanj evrolige...
NEKA BUDE BORBA NEPRESTALNA,
NEKA BUDE STO BITI NEMOZE!!!
pozdrav iz NIKSICA!!!!!!!!!!

nenad

pre 14 godina

Mi iz nekog razloga sponzore nemamo! I ja mislim da marketing Partizana ne radi dobro! Ali ja s vremena na vreme kada imam neke parice, uplatim na z.racun Partizana utakmice da gledam preko neta i tako ima pomazem koliko mogu! Kada bi svi koji odu da pogledaju komentare odvojili malo para i uradili istom
, mislim da bi koliko toliko poboljsali situaciju u klubu!

nismo mi te srece

pre 14 godina

Delimicno se slazem sa tobom.Ali,mi nemamo preduzeca koji imaju toliki novac za reklamu!Kada neka firma hoce da se izreklamira,prvo se vrsi procena kolika ce biti njena vrednost,i dali ce i koliko zaraditi datom reklamom!U kosarci se vrti mnogo manje novca,nego npr.u fudbalu,tako da tu ne postoji neka narocita dobit(dobro je ukoliko reklamom,i dobiju nesto)A sto se tice stranih preduzeca(Efes pilsen,Olimpiakosovi mnogobrojni sponzori-OPAP,VOLVO,PEPSI,NIKE...)njima je to sitnica,i jos jedan nacin da samo pokriju svoju kampanju.

DUSAN

pre 14 godina

Hteo bih da iznesem mišljenje posle rečenice “Da bi mogao da skočiš moraš prvo biti na zemlji”
Da visoko smo društvo!!
O Duletu je svaka priča nedorečena jer ima toga još da se kaže.Igrače dariva knjigama.To je nešto genijalno kao čin koji ima trajnu vrednost.Mogu se videti momčine koje imaju vaspitanje, kulturu ophodjenja, izjave.Koliko vidim nema niko tetovažu, niko nije nakaradno ošišan, ekstravaganciju pokazuju ali na terenu.Peković onu tetovažu u Partizanu nije imao.Pera Božić, posebna priča.Čovek za "na hleb", igra za Partizan uvek sa osmehom a veoma ozbiljan,veran i vredan.Porodica koja asimilira strance i prima ih tako da se opet vraćaju.Slušao sam jednu devojčicu ispod tribina koja je poželela da se slika sa Tripkovićem i koja se hvalila"Zamisli pružio je ruku i rekao "Ja sam Uroš""
Da znači to je on, onaj koji je dobijao od učitelja mnogo psovki ali on je postao UROŠ.
Željko je trener zvezda.Mislim da to Dule nebi ni želeo da radi.on pravi bolide a Željko ih vozi.
Đorđević, Paspalj, Divac, Danilović, ...Veličković, Tripković, Tepić, Berić i još mnogi nose pečat na kome piše Dušan Vujošević.

VlaD

pre 14 godina

@Shone P.F.C.

Ni ja ne zelim nikakvo prepucavanje, niti kazem da je marketing FK Partizan mnogo bolji (ne zaradjuju ni oni na tome mnogo), ali za razliku od KK Partizana (kalendara, majica, itd.) su potpisali sponzorske ugovore sa MSI-om i Renault-om! Sto znaci da svoje usluge barem nude marketinskim agencijama! KK Partizan to ne radi i to je najveci problem... Ljudi ovde ne shvataju da ako je neko u marketingu on ne treba da daje pare za nesto (pa makar to bili i kalendari), vec da ih obezbedi! Sto se dizjna salova tice to nije posao marketinga, nego dizajnera! A sto se tice privrednika, nisu samo tajkuni ti koji imaju novce, tu su i druga domaca i strana preduzeca koja zaista rade! A na te postkomunisticke direktore koji su sve i svja u svojim preduzecima pa onda misle da mogu da se mesaju i u kosarku treba zaobici. Dovoljna im je Zvezda...

Tako da i dalje tvrdim da je najveci problem KK Partizan njihov marketing koji se ocigledno bavi pogresnim stvarima, a ne onim kojim bi trebalo! Pravi ljudi u timu bi sigurno znali sta im je ciniti, ali ovako ce se i dalje skupljati pare za kalendare, umesto da se napravi nekakva strategija i ponudi raznim marketinkim agencijama! Onda se izabere jedna ili vise njih, i u saradnji sa marketingom KK Partizan se ujure sponzori! Nije bas sve tolika podmetacina. Pa zar zaista mislis da se nikome ne isplati da mu se ime pronadje na utakmici protiv PAO-a ili CSKA na TV prenosu preko satelita!? Samo malo razmisljanja, a neka marketinska agencija uzme svoj 1% od celog kolaca... Ali u KK Partizan-u je, ocigledno po postupcima, tesko da se odreknu tog 1%, pa cekaju da im strane velike kompanije dodju na vrata! To nece moci... To ti je kao da imas najukusnije i najbolje jabuke i svi znaju u selu za to, ali kada ih uberes cudis se kako niko nece da ih kupi i propadaju ti u podrumu umesto da ih prodas na pijaci ili ih ponudis nekoj kompaniji! E tako i nas KK Partizan! Imamo najtalentovanije jabuke, ali ne umemo da zaradimo na njihovoj "ukusnoj" igri...

Toliko... Nadam se da ce i neko iz KK Partizan ovo videti, procitati i razmisliti o cemu pricam...

pozz

ajme...

pre 14 godina

Jos se puno,puno,puno,puno i puno mora napravit da bi se priblizilo takozvanoj "velikoj sestorki europske kosarke"
(Real,CSKA,Zalgiris,PAO,Cibona i Makabi)

Lijepo je biti navijac kluba koji (iako ima losu ekipu zednje dvije godine) je clan te elitne velike sestorke.
pozdrav

grobar

pre 14 godina

Za tu nasu srecu i suze radosnice Bojane i sami mozemo da pomognemo klubu uplatom prenosa koje daju na sajtu Partizana
ja idem sada da uplatim a hajte ljudi i vi
http://www.kkpartizan.rs/online/online.php
i mi im svi mozemo pomoci minimalnim uplatama

serdjo tacchini

pre 14 godina

•@(slobo, 28. januar 2010 22:37
E moj Slobo, man' se politike, a ako hoces da licno doprineses Srbiji, pozabavi se pravopisom...Imas previse gresaka u tih par recenica.
@(dule dudule, 29. januar 2010 09:14)

Verujem da ce mnogi sloziti samnom da su ljudskost,inteligencija kao i pravilno razmisljanje neuporedivo mnogo vazniji od pravopisa. a ti imas pravopisne kvalitete ali nazalost mi se cini da ti ostali koje sam naveo nisu tvoja jaca strana. slobo je totalno u pravu.da su ulozili u duleta milion umesto u kovacevica eh... (molim Vas objavite mi komentar)

tomas

pre 14 godina

(drazen, 28. januar 2010 17:52)

Cibona ima 3 naslova ex YU ne 1 ,ima 8 kupova Yu ,2 kupa pobjednika kupova ,2 kupa europskih prvaka i 1 kup radivoja koraća...tolko o povijesti Cibone!

p.s. svaka čast Duletu :)

goran

pre 14 godina

http://www.novosti.rs/code/navigate.php?Id=1&status=jedna&vest=169280&title_add=%C5%A0pijunka%3A%20Princ%20voli%20%E2%80%9Dgrobare%E2%80%9D&kword_add=snezana%20samardzic%20markovic%2C%20spijunka

dule dudule

pre 14 godina

@(slobo, 28. januar 2010 22:37
E moj Slobo, man' se politike, a ako hoces da licno doprineses Srbiji, pozabavi se pravopisom...Imas previse gresaka u tih par recenica.

Shone P.F.C.

pre 14 godina

@VlaD

E ovako, moram da priznam da u tvom drugom komentaru ima dosta vise argumenata ali ipak mislim da si pogresio u sustini problema. Cela poenta je u tome da ti poistovecujes marketing sa sponzorskim ugovorima a to svakako nije isto. Marketing kluba cini grupa ljudi ciji je jedini posao osmisljavanje akcija u cilju popularisanja kluba i kreiranje proizvoda koji ce se prodavati. Samo kreiranje naravno vrse dizajneri koji su angazovani upravo od strane marketinga i zbog toga je bila bitna ona prica o salovima. Znaci nisu ti dizajneri eto tako dosli u klub pa nesto uradili, nego su angazovani, a onaj ko ih angazuje treba da zna kako oni rade i odgovara za njihov rad pred drugim organima kluba. Tu dolazimo do cinjenice da su produkti KK Partizan daleko bolji od onih iz FK i tu se u stvari vidi ko radi bolji posao kad je u pitanju marketing (bez obzira na manji budzet).

A sto se tice sponzorskih ugovora oni nisu usko vezani za sluzbu marketinga vec za najvisi vrh i ostale strukture u klubu. Apsolutno moram da se slozim sa cinjenicom da FK ima bolje firme uz sebe, i bilo bi lepo kad bi deo tih firmi bio i uz KK, ali nije. Ja sam u prethodnom postu izneo svoje vidjenje problema, ti si takodje izneo svoje, i iz ove perpektive gledano ko zna, mozda je istina oko toga u stvari negde na sredini. U stvari, i ti i ja smo zaboravili da pomenemo da je fudbal na planetarnom nivou popularniji sport i da ce neka strana kompanija kao sto je MSI pre da ulozi novac u fudbal nego u kosarku. Zemlje kao sto su Srbija, Grcka, ili Litvanija u kojima je kosarka u egalu sa fudbalom (ili cak ispred) su retke i zbog toga se bar za sada sponzorski ugovori moraju pre svega potpisivati sa domacim kompanijama. I tu onda opet dolazimo do one price iz mog prethodnog komentara. E sad, strane kompanije koje prizeljkujemo u nasem KK, u ovom trenutku ne mogu da budu tu, ali ukoliko bi Partizan u narednih par godina dobio A licencu, tu se vec sve menja. Ja iskreno verujem da je trenutak dobijanja A licence veoma blizu i zbog toga sam bio veoma razocaran kada sam cuo da se top 16 nece igrati u Areni jer bi to bio jos jedan korak blize A licenci. U svakom slucaju, nesumnjivo je da je Partizan od jednog standardnog ucesnika dosao do toga da je vidjeniji ucesnik EL, a kako neki kazu iz sezone u sezonu Partizan sve vise i vise postaje i interes Evrolige. Nekada je Evroliga bila interes Partizana, sada je taj odnos dvosmeran i kada se polovinom naredne godine budu ponovo utvrdjivale licence, realno je ocekivati A licencu za Partizan. E tada mozemo da ocekujemo da firme kao sto su Nokia ili Samsung budu deo naseg sponzorskog tima. Do tada, moracemo da se preganjamo sa javnim preduzecima i njihovim direktorima, predsednicima UO, i drugim strukturama. E da, upravo sam bacio pogled na kalendar KK i u donjem delu su sponzori. Nije bas da nema stranih kompanija, od ukupno 14 dve firme su sigurno strane tako da je i to pokazatelj da neke stvari polako odlaze na bolje.

salepfc

pre 14 godina

Cibona ima 3 naslova ex YU ne 1 ,ima 8 kupova Yu ,2 kupa pobjednika kupova ,2 kupa europskih prvaka i 1 kup radivoja koraća...tolko o povijesti Cibone!

p.s. svaka čast Duletu :)
(tomas, 29. januar 2010 10:08)

A Partizan ima 4 titule sampiona ex-YU, 1 Kup Sampiona i 3 Kupa Radivoja Koraca iz tog perioda.

shhh...

pre 14 godina

...cekaj jel to onaj isti dule koga ste pljuvali pre mesec dana sto je podrzavao huligane?! brzo se stvari zaboravljaju izgleda a obecanja bacaju u vodu...a upravo je to razlog zbog cega Partizan nema sponzore, jer niko nece da sponzorise huliganski klub!

VlaD

pre 14 godina

@Shone P.F.C.

Slazem se sa tobom u vecini stvari. Ali, kao sto sam vec rekao, mora da se radi vise i bolje nego do sada! Fudbal jeste popularniji, ali nemoj zaboraviti da KK igra zavrsnicu najjaceg Evropskog takmicenja, a FK nije ni u najslabijem! Ova dva sponzora su sa FK potpisali bez obzira sto igraju samo domaca takmicenja! I treba pomenuti da su i srazmerno svemu mnogo manji troskovi KK-a, nego FK-a! Tako da sve tu ima svoje...

Sto se marketinga tice, ne poistovecujem ga sa sponzorskim ugovorima, vec mislim da kao i svaka marketinska sluzba, i ova u KK mora da ima sektore. Svaki sektor, sa ljudima razlicitog obrazovanja trabalo bi da radi nesto drugo pri klubu. Tako postoje i oni koji rade na osmisljavanju akcija, kao i oni koji su u kreativnom timu tj dizajneri, ali moraju da postoje i oni koji osmisljavaju strategije i pregovaraju i kasnije odgovaraju za klijente. Da ne bude zabune, ne mislim da njihova marketinska sluzba mora da broji 50 ljudi, i samo nekoliko njih uz dobru organizaciju i podelu je dovoljno za sve ovo. A ako to ne mogu da urade, uvek mogu da uzmu neku agenciju da ih predstavlja. A ta A licenca u svakom slucaju moze jos samo da doprinese, ali bilo bi mnogo lakse kada bi imali vec razradjen sistem i pre nje, tako da spremni udju u sve to. Umesto toga, oni pokusavaju da "prezive" i izbore se sa dugovima... To je ono sto me nervira u celoj prici, a znam da moze bolje... No, nadam se najboljem! pozz

KG

pre 14 godina

Alo deca, kada Dulence nesto kaze - onda se to radi, ne raspravlja se o tome ! :)))


iJao vidi ove, Bodiroga nije prvi - to cu ja da sredim ;)

http://euroleaguequiz.euroleague.net/decadeVoting/results.php

ajme...

pre 14 godina

Jos se puno,puno,puno,puno i puno mora napravit da bi se priblizilo takozvanoj "velikoj sestorki europske kosarke"
(Real,CSKA,Zalgiris,PAO,Cibona i Makabi)

Lijepo je biti navijac kluba koji (iako ima losu ekipu zednje dvije godine) je clan te elitne velike sestorke.
pozdrav

ja

pre 14 godina

ajme

Nisam znao da klubovi koji su osvojili po jednu ili dve evrolige (Zalgiris i Cibona) mogu da se stavljaju u istu grupu sa onima koji su je osvajali po 5-6 puta

Pomiri se sa tim da ste jedan prosecan klub, zivis u fantazijama

shhh...

pre 14 godina

...cekaj jel to onaj isti dule koga ste pljuvali pre mesec dana sto je podrzavao huligane?! brzo se stvari zaboravljaju izgleda a obecanja bacaju u vodu...a upravo je to razlog zbog cega Partizan nema sponzore, jer niko nece da sponzorise huliganski klub!

VlaD

pre 14 godina

Da bi zaista Partizan mogao da "pravi" pare, ljudi iz marketinga moraju malo da rade! KK Partizana u marketinskom svetu nigde nema! Reklama, akcija, ponuda iz KK Partizan nikada nema! Kako misle da prave veliki klub bez toga!? Kao sto imaju dobar tim na terenu, moraju da ga imaju i u drugim segmentima kluba... Muku muce sa sponzorima ne samo zbog miniranja drugih, vec i zbog svoje nesposobnosti da se vise eksponiraju! Verujte, mnogi bi sponzorisali KK Partizan, ali ponuda iz njihovog marketinga nikada nema... Kako FK Partizan moze da pronalazi klijente, a KK Partizan ne!? Odgovor se sam namece... Zao mi je te situacije, ali ljudi iz uprave koliko god da su dobri u sportu, toliko su losi, staromodni i zadrti u marketingu i ne razmiljaju o tome uopste... Vujosevicu svaka cast, ali ovako nece moci doveka... Uozbiljite se, ovo je 2010, a ne 1960. Pozz

navijač Partizana

pre 14 godina

Odavno već, dvadeset godina najmanje (a imam ih 40) ne pratim šta radi crvena zvezda.
Imam prijatelje koji navijaju za zvezdu i znam kakvi su joj rezultati ali ne gledam njene utakmice i ne pratim vesti o tom klubu.
Nisam lud za prepucavanjem, ja imam svoju ljubav, oni svoju, nema razloga da se tim bavim više.
I nisam lud od želje da imam Vođu, Mesiju, Autoritet Svih Autoriteta, makar taj neko bio i Duško Vujošević, odličan košarkaški trener.
Ali...
Kada pročitam gomilu nesreće i frustracije navijača crvene zvezde i kada shvatim da ih ništa ne boli i ne peče kao uspesi KK Partizan i rad Duška Vujoševića, ne mogu da odolim.
Njega ludo poštujem a Partizan beskrajno volim!

tomas

pre 14 godina

(drazen, 28. januar 2010 17:52)

Cibona ima 3 naslova ex YU ne 1 ,ima 8 kupova Yu ,2 kupa pobjednika kupova ,2 kupa europskih prvaka i 1 kup radivoja koraća...tolko o povijesti Cibone!

p.s. svaka čast Duletu :)

Zaljubljeni Sekspir

pre 14 godina

Okupili se Roger Federer, Cristiano Ronaldo i Dule Vujosevic. Kaze Roger: 'Mene je Bog poslao da budem najbolji teniser svih vremena', kaze Cristiano: 'Mene je Bog poslao da budem najbolji fudbaler danasnjice'. Dodje red na Duleta Vujoševića: 'Sta se lozite vas dvojica, nisam ja nikog poslao...

predrag

pre 14 godina

Prilazi carinik na aerodromu da kontrolise pasose kosarkasima partizana,pred njega istupi Dule Vujosevic i kaze mu : ''Decko odstupi,za nas nema granica.''

Djordjo

pre 14 godina

"...usmeravanja mladih igrača iz cele zemlje pre odlaska u inostranstvo u Partizan. Jedino tako bismo mogli da postignemo i više od onoga što u ovom trenutku postižemo.“

Eh, kad bi shvatili razni tamo...

VlaD

pre 14 godina

@Shone P.F.C.

Ni ja ne zelim nikakvo prepucavanje, niti kazem da je marketing FK Partizan mnogo bolji (ne zaradjuju ni oni na tome mnogo), ali za razliku od KK Partizana (kalendara, majica, itd.) su potpisali sponzorske ugovore sa MSI-om i Renault-om! Sto znaci da svoje usluge barem nude marketinskim agencijama! KK Partizan to ne radi i to je najveci problem... Ljudi ovde ne shvataju da ako je neko u marketingu on ne treba da daje pare za nesto (pa makar to bili i kalendari), vec da ih obezbedi! Sto se dizjna salova tice to nije posao marketinga, nego dizajnera! A sto se tice privrednika, nisu samo tajkuni ti koji imaju novce, tu su i druga domaca i strana preduzeca koja zaista rade! A na te postkomunisticke direktore koji su sve i svja u svojim preduzecima pa onda misle da mogu da se mesaju i u kosarku treba zaobici. Dovoljna im je Zvezda...

Tako da i dalje tvrdim da je najveci problem KK Partizan njihov marketing koji se ocigledno bavi pogresnim stvarima, a ne onim kojim bi trebalo! Pravi ljudi u timu bi sigurno znali sta im je ciniti, ali ovako ce se i dalje skupljati pare za kalendare, umesto da se napravi nekakva strategija i ponudi raznim marketinkim agencijama! Onda se izabere jedna ili vise njih, i u saradnji sa marketingom KK Partizan se ujure sponzori! Nije bas sve tolika podmetacina. Pa zar zaista mislis da se nikome ne isplati da mu se ime pronadje na utakmici protiv PAO-a ili CSKA na TV prenosu preko satelita!? Samo malo razmisljanja, a neka marketinska agencija uzme svoj 1% od celog kolaca... Ali u KK Partizan-u je, ocigledno po postupcima, tesko da se odreknu tog 1%, pa cekaju da im strane velike kompanije dodju na vrata! To nece moci... To ti je kao da imas najukusnije i najbolje jabuke i svi znaju u selu za to, ali kada ih uberes cudis se kako niko nece da ih kupi i propadaju ti u podrumu umesto da ih prodas na pijaci ili ih ponudis nekoj kompaniji! E tako i nas KK Partizan! Imamo najtalentovanije jabuke, ali ne umemo da zaradimo na njihovoj "ukusnoj" igri...

Toliko... Nadam se da ce i neko iz KK Partizan ovo videti, procitati i razmisliti o cemu pricam...

pozz

~ S M K ~

pre 14 godina

Krenula su deca u Atinu,
za Partizan da izginu.
Podcenili ste ove klince,
otresli vas oni kao slince.

E moj Zeljko i skupi igraci,
Partizan je od vas jaci.
Opet jako srce kuca,
uh ala dobro Dule tuca.

I kod nas ces PAO doci,
AL' CES OPET ISTO PROCI!

Basketball Club Partizan Belgrade forever in my heart...

mudro odigrano

pre 14 godina

ovaj genijalac "iz velike sestorke" najpre treba naucit hrvatski pa tek onda komentirati...muka mi je od vas vise, sedite negdje na novom beogradu vjerojatno i potpisujete se kao hrvati i provocirate...1992 je prosla, kupi novi kalendar

slobo

pre 14 godina

Dule je u pravu kada spominje novce dali K.K PARTIZAN svi ovi godina i K.K C. ZVEZDA ove godine prestavljaju SRBIJU bolje od jednog KOVACEVICA koji je premlatio decka u SAD i za to dobio milon evra nasa drzava placa bolje uligane naego sportiste da su dali te pare u sport sigurno bi im sportisti duplo vratili prestavljajuci SRBIJU u naj boljem svetlu.

Aleksandar

pre 14 godina

- Ovo je razlog zašto volim sport
- Ovo je dokaz da sport nije samo fizika, već i hemija
- Ovo je posledica spajanja trenera sa vizijom, stvaralačkog duha, vrednih i vaspitanih igrača, bez sujete, sa usmerenim sistemskim radom
- Ovo su dani kada se nešto što ti je blisko spominje samo u najboljem svetlu
- Ovo je jedan od trenutaka kada si ponosan što navijaš za Partizan...

Novica mkd

pre 14 godina

Jos jedna potvrda za moj predlog da Duletov rodjendan bude proglasen za praznik. I normalno, ponovo ovo kazem kao metaforu. Njegove reci su praznik, njegov nacin razmisljanja, elokvencija bliska i filozofima i obicnim smrtnicima. Ali izvesni "tupakamaros" (Nikola) juce nije shvatio sta sam hteo da kazem. Ali meni bice dovoljna satisfakcija da shvati barem sustinu Duletovih reci. PS: I molim vas, nemojte radi reci "tupakamaros" da ne prosledite moj komentar. Ako smeta ta rec, slobodno je izbacite. Ja se Nikoli izvinjavam sto ne moze da shvati.

dule dudule

pre 14 godina

@(slobo, 28. januar 2010 22:37
E moj Slobo, man' se politike, a ako hoces da licno doprineses Srbiji, pozabavi se pravopisom...Imas previse gresaka u tih par recenica.

Gerasim

pre 14 godina

svaka čast tebi Dule, jedan si od najboljih ako ne i najbolji trener u radu sa mladim, ali mi nije jasno zašto nije moguće privatizovati KK Partizan? (sa tobom na klupi, naravno) Ne mislim na mutnu privatizaciju, već za nekog normalnog ulagača (čitaj i bogatog). Partizanu treba po svoj prilici čak i skromnija čini mi se, financijska inekcija svake sezone da se ne bi prodavali igrači, a samim tim pošto je kvalitet neosporan i za ulazak u final four! Koliko sam upoznat, zakon o privatizaciji postoji? U čemu je kvaka? Voleo bi da mi neko objasni?

drazen

pre 14 godina

Kakva velika sestorka evropske kosarke, o cemu ti decko pricas? Cak i da tako nesto postoji tu bi bili klubovi poput Olimpijakosa, Barselone, kakva more Cibona? Klub bez identiteta i bez dublje istorije, samo jednom prvak bivse Jugoslavije, nije ni cudno sto nema navijace. Ne vidim ja nista lepo u navijanju za taj klub, a pogotovo ne lepse od navijanja za Partizan. Ako zelis da vidis sta je prava lepota navijanja za neki klub pogledaj ovo :

http://www.youtube.com/watch?v=MxAPggIvK2I

Aleksandar

pre 14 godina

- Ovo je razlog zašto volim sport
- Ovo je dokaz da sport nije samo fizika, već i hemija
- Ovo je posledica spajanja trenera sa vizijom, stvaralačkog duha, vrednih i vaspitanih igrača, bez sujete, sa usmerenim sistemskim radom
- Ovo su dani kada se nešto što ti je blisko spominje samo u najboljem svetlu
- Ovo je jedan od trenutaka kada si ponosan što navijaš za Partizan...

crnivlada

pre 14 godina

Ovakvo razmisljajne je jedino ispravno u slucaju 'Stvaranje jakog partizana,i vracanje srpske kosarke na pravi put'Dusko je pravi spoj inteligenicje,poznavanja igre,psihologije,i naravno ljudskosti!Naci jos nekog slicnog,i postaviti ga za trenera nekog drugog naseg kluba,je mnogo tesko..Ali kad bi se sadasnji makar malo ugledali na njega,gde bi nam bio kraj!

Shone P.F.C.

pre 14 godina

Da bi zaista Partizan mogao da "pravi" pare, ljudi iz marketinga moraju malo da rade! KK Partizana u marketinskom svetu nigde nema! Reklama, akcija, ponuda iz KK Partizan nikada nema! Kako misle da prave veliki klub bez toga!? Kao sto imaju dobar tim na terenu, moraju da ga imaju i u drugim segmentima kluba... Muku muce sa sponzorima ne samo zbog miniranja drugih, vec i zbog svoje nesposobnosti da se vise eksponiraju! Verujte, mnogi bi sponzorisali KK Partizan, ali ponuda iz njihovog marketinga nikada nema... Kako FK Partizan moze da pronalazi klijente, a KK Partizan ne!? Odgovor se sam namece... Zao mi je te situacije, ali ljudi iz uprave koliko god da su dobri u sportu, toliko su losi, staromodni i zadrti u marketingu i ne razmiljaju o tome uopste... Vujosevicu svaka cast, ali ovako nece moci doveka... Uozbiljite se, ovo je 2010, a ne 1960. Pozz
(VlaD, 28. januar 2010 16:16)

Mislim da gresis i to debelo. Prica kako je marketing FK bolji od marketinga KK je najblaze receno smesna. Pa taj isti FK nije u poslednjih 5 godina imao 3 dobre marketisnke akcije, ja cesto imam obicaj da kazem da je marketing Grobara kao navijacke grupe 5 puta bolji nego onaj samog kluba (uporedi samo dizajn salova koji su radile pojedine grupe ili uopsteno Grobari sa onim oficijelnim salovima koje su produkt dizajnera koji rade za FK). Na drugoj strani, KK nema neki vrhunski ali ima svakako bolji marketing nego FK. U vrlo kratkom periodu nas KK je uradio dve sasvim fine akcije, kalendar koji je zaista vrhunskog dizajna i kvaliteta i bolji je nego onaj od FK i nova kolekcija dresova (sa upisanim tekstom pesme "Da volim crno bele" u okviru brojeva). Nije nesto spektakularno ali koliko para imaju, vise nego dobro. Manjak sponzora u KK nije dakle produkt loseg marketinga nego nekih drugih stvari, konkretno zna se da je ranije bio problem zbog nekih ljudi iz privrede i politike koji su blisko vezani za jedan drugi klub, a sada kada njih vise nema tu, problem je nemogucnost uticaja na sastav tima sto mnogim uticajnim ljudima koji mogu da daju kesh ne odgovara.

Generalno, ne volim da ulazim u polemiku sa navijacima kluba za koji i ja navijam ali na konstataciju da FK ima bolji marketing (ili bilo sta bolje uradjeno) od KK sam zaista morao da reagujem. Pozz!

Sale Ars

pre 14 godina

MALI Dule pobedio velikog Zeljka po ko zna koji put. I to sve sa timom koji visestruko manje vredi.

Ovo pisem jer su ga mnogi pljuvali za rad u reprezentaciji i ako je posle njega rezultat bio jos gori.

On i Pesic su meni nasi najdrazi treneri i jedini put kad sam se plasio da nas ganci mogu dobiti na kraju bilo je kad ih je vodio Pesic. Sreca je sto su dovoljno stupidni da i takvog trenera oteraju u svojoj zamisljenoj velicini.

nismo mi te srece

pre 14 godina

Delimicno se slazem sa tobom.Ali,mi nemamo preduzeca koji imaju toliki novac za reklamu!Kada neka firma hoce da se izreklamira,prvo se vrsi procena kolika ce biti njena vrednost,i dali ce i koliko zaraditi datom reklamom!U kosarci se vrti mnogo manje novca,nego npr.u fudbalu,tako da tu ne postoji neka narocita dobit(dobro je ukoliko reklamom,i dobiju nesto)A sto se tice stranih preduzeca(Efes pilsen,Olimpiakosovi mnogobrojni sponzori-OPAP,VOLVO,PEPSI,NIKE...)njima je to sitnica,i jos jedan nacin da samo pokriju svoju kampanju.

Bojan

pre 14 godina

Puno Vam hvala gospodine Vujosevicu za sve radosti koje nam godinama dosnosite.Sinoc sam plakao od srece.Vi i Vasi igraci ste simbol uspeha.Samo tako nastavite.Nadam se da ce iko napokon prepoznati ovakve uspehe i finansijski podrzati KK Partizan.Dule, ti si nas vec uveo u Evropu.Hvala ti.

saharlo pfc

pre 14 godina

problem nije u marketingu,vec sto direktori raznih javnih preduzeca hoce da preko partizana namaknu drzavne pare u svoj dzep,a to danilovic ne da i svaka mu cast....niko necje iskreno da pomogne kroz reklamu i sponzorisanje najveceg brenda u srbiji da i svojoj kompaniji digne cenu....vec hocje da napravi ugovor na milion,a da od tih milion,minimum 300 000 legne na privatni racun....ili da se pita kog igraca da dovede,a to dr.mr.dule ne zeli....i tu se stvara interegnum....meni bre nije jasno da drzava tj nijedan politicar ne prepozna da je sport jedini prozor nash u svet.....sramota je da i mnogi clanovi upravnog odbora primaju plate od kk partizan...umesto da se odreknu u korist igraca...nijedan klub nema toliki broj ljudi u upravi....malo se trebamo transformisati i potpisati ugovor sa nekom uspesnom kompanijom...pa i ako ne prihvate prvu ponudu,dajte snizite malo cenu...telenor je hteo....tu mi nesto nije jasno....ali svaka cast opet gospodinu predragu danilovicu i doktor duletu

Nikola GNK

pre 14 godina

Ovo je magija!!!...Zbog ovakvih pobjeda covjek place od srece i osjeca se sjajno jer navija za Partizan.toda sam veoma srecan i tada osjecam da sam dio velike crno-bijele familije...Nista od ovoga ne bi bilo da nije jednog vanzemaljskog covjeka za kojeg jos uvjek ne znam je li Bog prof.dr.SCI Dusk Vujosevica!!!!!!!!!!!!

Za sve druge on je klasa,mi
imamo naseg asa
DULE doktore,
DULE legendo,
DULE kralju bre!!!!!A bez kralja ne valja!!!!!!!!!!

Svaka cast majistore,sa vjerom u tebe i u Boga ove godine PARTIZAN ide na final four...svaka cast svim momcima koji su cijeloj evropi pokazali kako se bori za voljeni tim i u deficitu novca...Kad Partizanu proradi inat,ponos i srce i nemoguce postaje moguce...samo naprijed momci do osvajanj evrolige...
NEKA BUDE BORBA NEPRESTALNA,
NEKA BUDE STO BITI NEMOZE!!!
pozdrav iz NIKSICA!!!!!!!!!!

serdjo tacchini

pre 14 godina

•@(slobo, 28. januar 2010 22:37
E moj Slobo, man' se politike, a ako hoces da licno doprineses Srbiji, pozabavi se pravopisom...Imas previse gresaka u tih par recenica.
@(dule dudule, 29. januar 2010 09:14)

Verujem da ce mnogi sloziti samnom da su ljudskost,inteligencija kao i pravilno razmisljanje neuporedivo mnogo vazniji od pravopisa. a ti imas pravopisne kvalitete ali nazalost mi se cini da ti ostali koje sam naveo nisu tvoja jaca strana. slobo je totalno u pravu.da su ulozili u duleta milion umesto u kovacevica eh... (molim Vas objavite mi komentar)

DUSAN

pre 14 godina

Hteo bih da iznesem mišljenje posle rečenice “Da bi mogao da skočiš moraš prvo biti na zemlji”
Da visoko smo društvo!!
O Duletu je svaka priča nedorečena jer ima toga još da se kaže.Igrače dariva knjigama.To je nešto genijalno kao čin koji ima trajnu vrednost.Mogu se videti momčine koje imaju vaspitanje, kulturu ophodjenja, izjave.Koliko vidim nema niko tetovažu, niko nije nakaradno ošišan, ekstravaganciju pokazuju ali na terenu.Peković onu tetovažu u Partizanu nije imao.Pera Božić, posebna priča.Čovek za "na hleb", igra za Partizan uvek sa osmehom a veoma ozbiljan,veran i vredan.Porodica koja asimilira strance i prima ih tako da se opet vraćaju.Slušao sam jednu devojčicu ispod tribina koja je poželela da se slika sa Tripkovićem i koja se hvalila"Zamisli pružio je ruku i rekao "Ja sam Uroš""
Da znači to je on, onaj koji je dobijao od učitelja mnogo psovki ali on je postao UROŠ.
Željko je trener zvezda.Mislim da to Dule nebi ni želeo da radi.on pravi bolide a Željko ih vozi.
Đorđević, Paspalj, Divac, Danilović, ...Veličković, Tripković, Tepić, Berić i još mnogi nose pečat na kome piše Dušan Vujošević.

salepfc

pre 14 godina

Cibona ima 3 naslova ex YU ne 1 ,ima 8 kupova Yu ,2 kupa pobjednika kupova ,2 kupa europskih prvaka i 1 kup radivoja koraća...tolko o povijesti Cibone!

p.s. svaka čast Duletu :)
(tomas, 29. januar 2010 10:08)

A Partizan ima 4 titule sampiona ex-YU, 1 Kup Sampiona i 3 Kupa Radivoja Koraca iz tog perioda.

DIREKTOR

pre 14 godina

Da bi mogao da skocis, moras prvo biti na zemlji!!! Slozicemo se da je Dule upravo ovom recenicom usao u klub velikih ljudi! Jesam zvezdas, ali ga beskrajno cenim kao i PARTIZAN!!!

goran

pre 14 godina

http://www.novosti.rs/code/navigate.php?Id=1&status=jedna&vest=169280&title_add=%C5%A0pijunka%3A%20Princ%20voli%20%E2%80%9Dgrobare%E2%80%9D&kword_add=snezana%20samardzic%20markovic%2C%20spijunka

Shone P.F.C.

pre 14 godina

@VlaD

E ovako, moram da priznam da u tvom drugom komentaru ima dosta vise argumenata ali ipak mislim da si pogresio u sustini problema. Cela poenta je u tome da ti poistovecujes marketing sa sponzorskim ugovorima a to svakako nije isto. Marketing kluba cini grupa ljudi ciji je jedini posao osmisljavanje akcija u cilju popularisanja kluba i kreiranje proizvoda koji ce se prodavati. Samo kreiranje naravno vrse dizajneri koji su angazovani upravo od strane marketinga i zbog toga je bila bitna ona prica o salovima. Znaci nisu ti dizajneri eto tako dosli u klub pa nesto uradili, nego su angazovani, a onaj ko ih angazuje treba da zna kako oni rade i odgovara za njihov rad pred drugim organima kluba. Tu dolazimo do cinjenice da su produkti KK Partizan daleko bolji od onih iz FK i tu se u stvari vidi ko radi bolji posao kad je u pitanju marketing (bez obzira na manji budzet).

A sto se tice sponzorskih ugovora oni nisu usko vezani za sluzbu marketinga vec za najvisi vrh i ostale strukture u klubu. Apsolutno moram da se slozim sa cinjenicom da FK ima bolje firme uz sebe, i bilo bi lepo kad bi deo tih firmi bio i uz KK, ali nije. Ja sam u prethodnom postu izneo svoje vidjenje problema, ti si takodje izneo svoje, i iz ove perpektive gledano ko zna, mozda je istina oko toga u stvari negde na sredini. U stvari, i ti i ja smo zaboravili da pomenemo da je fudbal na planetarnom nivou popularniji sport i da ce neka strana kompanija kao sto je MSI pre da ulozi novac u fudbal nego u kosarku. Zemlje kao sto su Srbija, Grcka, ili Litvanija u kojima je kosarka u egalu sa fudbalom (ili cak ispred) su retke i zbog toga se bar za sada sponzorski ugovori moraju pre svega potpisivati sa domacim kompanijama. I tu onda opet dolazimo do one price iz mog prethodnog komentara. E sad, strane kompanije koje prizeljkujemo u nasem KK, u ovom trenutku ne mogu da budu tu, ali ukoliko bi Partizan u narednih par godina dobio A licencu, tu se vec sve menja. Ja iskreno verujem da je trenutak dobijanja A licence veoma blizu i zbog toga sam bio veoma razocaran kada sam cuo da se top 16 nece igrati u Areni jer bi to bio jos jedan korak blize A licenci. U svakom slucaju, nesumnjivo je da je Partizan od jednog standardnog ucesnika dosao do toga da je vidjeniji ucesnik EL, a kako neki kazu iz sezone u sezonu Partizan sve vise i vise postaje i interes Evrolige. Nekada je Evroliga bila interes Partizana, sada je taj odnos dvosmeran i kada se polovinom naredne godine budu ponovo utvrdjivale licence, realno je ocekivati A licencu za Partizan. E tada mozemo da ocekujemo da firme kao sto su Nokia ili Samsung budu deo naseg sponzorskog tima. Do tada, moracemo da se preganjamo sa javnim preduzecima i njihovim direktorima, predsednicima UO, i drugim strukturama. E da, upravo sam bacio pogled na kalendar KK i u donjem delu su sponzori. Nije bas da nema stranih kompanija, od ukupno 14 dve firme su sigurno strane tako da je i to pokazatelj da neke stvari polako odlaze na bolje.

Sasa-Sabac

pre 14 godina

Eto kako sve funkcionise kad se zna ko sta radi i kad postoji hijerarhija. Trener je zakon i njega se svi plase i svi ga postuju, bez obzira dal se taj igrac zove Kecman,Bozic ili Djekic ili Sinovec i to je najbitnije a suprotan primer tome je Fk Partizan gde trener stariji igracima ne sme nista da kaze, jos ih se i plasi..........DULE KRALJU!!! HVALA TI ZA SVE, IDEMO DALJE!!!

Kakinjo

pre 14 godina

Muuurinjo bi mogao da pokupi
koju belešku.Trebalo bi mu
dojaviti nekako da svrati malo do Vašeg sajta.I da nauči srpskim da se služi.
Pozdrav.

mamba Di

pre 14 godina

Po ugledu na brojne NBA timove koji dresove najzasluznijih igraca okacinju pod svodove dvorane,mi bi trebali da jednu Duletovu kosulju okacimo pod svodove Pionira.
To je najmanje sto mozemo uraditi za nasega maga.

Tanasko Rajić

pre 14 godina

Neko rece mali Dule pobedio velikog Željka... Kako se to meri kvalitet jednog trenera? Bez namere da umanjujem vrednost Obradovića, mislim da je Dule čovek koji je postavio nove standarde i da ga za sada niko ne prati u tome. Njegova filozofija je ono što ga odvaja od ostalih trenera. Postavio je takav sistem igre gde kolektiv dobija i gubi utakmice, a ne jedan ili dva igrača, kao što je slučaj sa bogatim klubovima. Razlika je i u tome što Dule iz godie u godinu stvara novu vrednost u vidu nekog pojedinca. Čovek koji ima najveće zasluge u poslednjih 25 god. što naša košarka postoji na ovom nivou. I sad je usamljen na tom putu, ako izuzmemo Ivkovića. A gde su svi ostali naši trenerski magovi? Jedina njihova motivacija je novac. Plaše se i beže od većih izazova da ne bi eventualnim neuspehom umanjili svoj rejting. Hoću reći da je Duško Vujošević poseban, čovek koga izazov mami da još jednom učini ono u šta niko drugi sem njega ne veruje, čak ni najveći zaljubljenici u Partizan. On je postavio temelje nove moderne košarke na našem tlu. Zato će Srbija opet biti u vrhu svetske i evropske košarke. I ko danas to može da mu ospori? Na žalost imao je veliku opziciju kada je svojevremeno bio selektor SRJ ili SCG. Svi oni koji su ga tada osporavali i onemogućavali ga u radu, danas treba da zastanu i pognu glave, kad im se ukaže čast da pukom srećom nalete na čoveka iz druge košarkaške dimenzije. I zaista mi nije jasno gde pronalazi tu energiju da i dalje ostaje među ovim košarkačkim analfabetama, da ih i dalje uči i edukuje iako zna da se džabe rasipa. Dule hvala ti na svemu što si učinio za naš Partizan i želim ti da to činiš i u narednim godinama, na našu radost.

nenad

pre 14 godina

Mi iz nekog razloga sponzore nemamo! I ja mislim da marketing Partizana ne radi dobro! Ali ja s vremena na vreme kada imam neke parice, uplatim na z.racun Partizana utakmice da gledam preko neta i tako ima pomazem koliko mogu! Kada bi svi koji odu da pogledaju komentare odvojili malo para i uradili istom
, mislim da bi koliko toliko poboljsali situaciju u klubu!

Fan prof. dr Duleta

pre 14 godina

Samo bih zamolio grobare da kad pisu dr Dusko Vujosevic ne stavljaju tacku na kraju skracenice dr. To nije ispravno jer DOKTOR je skraceno dr (prvo i zadnje slovo bez racke, a profesor se krati sa tackom pa bude prof.)
Znaci prof. dr Duško Vujosević!!!
Nije u redu da pored tako pismenog čoveka pisemo neispravno.

Ajmo crno beli oooo...

familija

pre 14 godina

"Ovo što se desilo u Atini, a slične stvari se mom nekadašnjem klubu često dešavaju, nema nikakvo logično objašnjenje. Zato mislim da je ova pobeda nad aktuelnim prvakom Evrope, usred Grčke, pravi povod za ekipu emisije Insajder da se pod hitno mobiliše i ispita ceo slučaj i da nam da odgovor šta se ovo dešava..."
ZARKO PASPALJ
Ja molim gospodu sa b 92 da hitno reaguju!!!!

boris

pre 14 godina

jednostavno, vazno je biti na zemlji i to je njegov kljuc uspeha! Radi kao da nista nisi uradio i samo tako ces ostati uvek visoko. Eto puta i za druge! Sve je postavljeno na svoje mesto i svako zna svoju ulogu. samim tim te i drugi postuju i nije im svejedno...

grobar

pre 14 godina

Za tu nasu srecu i suze radosnice Bojane i sami mozemo da pomognemo klubu uplatom prenosa koje daju na sajtu Partizana
ja idem sada da uplatim a hajte ljudi i vi
http://www.kkpartizan.rs/online/online.php
i mi im svi mozemo pomoci minimalnim uplatama

VlaD

pre 14 godina

@Shone P.F.C.

Slazem se sa tobom u vecini stvari. Ali, kao sto sam vec rekao, mora da se radi vise i bolje nego do sada! Fudbal jeste popularniji, ali nemoj zaboraviti da KK igra zavrsnicu najjaceg Evropskog takmicenja, a FK nije ni u najslabijem! Ova dva sponzora su sa FK potpisali bez obzira sto igraju samo domaca takmicenja! I treba pomenuti da su i srazmerno svemu mnogo manji troskovi KK-a, nego FK-a! Tako da sve tu ima svoje...

Sto se marketinga tice, ne poistovecujem ga sa sponzorskim ugovorima, vec mislim da kao i svaka marketinska sluzba, i ova u KK mora da ima sektore. Svaki sektor, sa ljudima razlicitog obrazovanja trabalo bi da radi nesto drugo pri klubu. Tako postoje i oni koji rade na osmisljavanju akcija, kao i oni koji su u kreativnom timu tj dizajneri, ali moraju da postoje i oni koji osmisljavaju strategije i pregovaraju i kasnije odgovaraju za klijente. Da ne bude zabune, ne mislim da njihova marketinska sluzba mora da broji 50 ljudi, i samo nekoliko njih uz dobru organizaciju i podelu je dovoljno za sve ovo. A ako to ne mogu da urade, uvek mogu da uzmu neku agenciju da ih predstavlja. A ta A licenca u svakom slucaju moze jos samo da doprinese, ali bilo bi mnogo lakse kada bi imali vec razradjen sistem i pre nje, tako da spremni udju u sve to. Umesto toga, oni pokusavaju da "prezive" i izbore se sa dugovima... To je ono sto me nervira u celoj prici, a znam da moze bolje... No, nadam se najboljem! pozz

KG

pre 14 godina

Alo deca, kada Dulence nesto kaze - onda se to radi, ne raspravlja se o tome ! :)))


iJao vidi ove, Bodiroga nije prvi - to cu ja da sredim ;)

http://euroleaguequiz.euroleague.net/decadeVoting/results.php