Ponedeljak, 25.01.2010.

20:59

Šapić kandidat za igrača decenije

Aleksandar Šapić, jedan od najboljih vaterpolista svih vremena, našao se u konkurenciji za izbor najboljih sportista decenije u vodenim disciplinama.

Izvor: B92

Šapiæ kandidat za igraèa decenije IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

37 Komentari

Sortiraj po:

Maja

pre 14 godina

Mislim da su neki pogrešno interpretirali ovaj izbor, osim ukoliko i ja sam nisam napravila grešku, ali mislim da nisam. Pretpostavljam da su izbori po sportovima i da neće moći da se porede vaterpolo i sinhrono plivanje. Uz dužno poštovanje, to bi bilo kao sabiranje baba i žaba. Mislim da će svaki sport dobiti po jednog pobednika, i da bi bilo pomalo i nepravedno kada u sportovima u kojima se takmiče i žene, ne bi bile proglašene i najuspešnije takmičarke.

sani

pre 14 godina

Svaka cast za ovaj komentar,ne znam ko ga je napisao ali ocigledno neko ko Acu,jako dobro poznaje,a poznaje i vaterpolo,cista desetka! "Oni koji prate ovaj sport,a narocito oni koji su imali priliku da ga igraju i jos da ga igraju sa ili protiv Sapica,ZNAJU DA JE ON VEROVATNO NAJKOMPLETNIJI VATERPOLISTA KOJI SE IKADA PIJAVIO U SVETSKOM VATERPOLU,mogucnost da odigra kvalitetno,t.j vanseriski kvalitetno na svim pozicijama u timu kako u odbrani tako i u napadu.....mogao je samo on,verujte....po golovima je ostao prepoznatljiv sirokim narodnim masama i oni su ga profilisali,ali laici zbog toga nisu znali sta je taj covek sve mogao i bio u stanju da uradi,a pri tom je bio najveci profesionalac kojeg je vaterpolo znao,jer nacin na koji je trenirao i koliko je tome bio posvecen niko nije mogao da prati......Ne pisem ovo napamet nego vam sve ovo govorim jer sam neko ko je sve to gledao i doziveo svojim ocima kao i svi iz vaterpolo sveta,samo sto o tome nisu zeleli da govore,a on nije nika zeleo da potencira mnoge stvari,jer je u sustini jako skroman,iako ga mnogi tako ne dozivljavaju.....nema te ekipe ili tog ograca koji je stajao preko puta njega a da mu srce nije bilo u petama.....zelim mu sve najbolje jer takav igrac se vise verovatno pojaviti nece!"

minjav

pre 14 godina

Majstor. Uz Milanovića (stručno opštepriznati najveći vaterpolista svih vremena), najveći strelac koji se pojavio u vaterpolu. I nije on nikad slabo igrao finala, nego su tada dolazile odbrane ozbiljnih ekipa, koje su znale da moraju zubima da ga drže (slabije ekipe ni to nisu mogle), inače će ih potopiti već u prvoj četvrtini, što je onda davalo prostora ostalim našima. Imati Šapića u finalima, bila je jedna od presudnih stvari, jer je odbranama stvarao manjak igrača. Inače, mislim da su, od Milanovića na ovamo, 8 najboljih svetskih igrača Vujasinović, Kašaš, Ikodinović, Šapić, Šimenc, Roaljan, Šefik,Hinić, tim redom.

Dasa

pre 14 godina

Najbolji strelac na prvenstvima a kad dodju na tim prvenstvima utakmice sa Spanijom, Hrvatskom, Italijom i Madjarskom, kad su nam njegovi golovi najpotrebniji, NJEGA NIGDE! Mada od svih igraca sa onog spiska, jeste najbolji. Cuj to- Toni Azavedo, Igor Hinic ... Ma dajte molim vas.
P.S. Treba pitati ljude koji su pravili spisak, koliko je puta Vujasinovic odlucivao kljucne utakmice i koliko je puta proglasavan za najboljeg igraca na prvenstvima? TO JE PRAVA I JEDINA IGRACINA U OVOJ DECENIJI!

Atila iz Novog Sada

pre 14 godina

Onima, koji omalovažavaju mađarske vaterpoliste, bih skrenuo pažnju, da ih je čak trojica u užem izboru verovatno zato, što ih ima trostrukih olimpijskih prvaka (Sidnej, Atina, Peking) za celu prvu postavu, a kakvih u Srbiji nikada nije bilo, a neće ni biti.
Što se Šapića tiče, kao najbolji strelac svakako, ali kao "sportista" ??!! možda bude kandidat i u boksu ? :-)
Od naših i ja bih glasao za Vujasinovića, ali to je moje privatno mišljenje, koje za razliku od mnogih komentatora ovde, ne smatram zakonom.
Ne zaboravimo, da se bira sportista decenije u vodenim sportovima, a tu su onda i plivači...

Markic

pre 14 godina

Ajde populacijo sta vam je :)
Sapic sigurno osvaja to priznanje.Samo se nadam da je u tih 'famoznih' TOP 10 i Ivan Perez,posle sapica mozda i najbolji svih vremena,a ne 'onaj' Molina.

Saaaaaaaapkeeeeee

pre 14 godina

Sapic zasluzuje to priznanje. Kazu ljudi da je u finalima uvek igrao slabo,ali on je najvise i zasluzan za ulazak u to finale. Zamislite da sada na Svetskom u fudbalu npr. Zigic da na svakoj utakmici do finala po 4 gola,a u finalu samo jedan. Da li bi i njega pljuvali sto je lose odigrao finale? Nego, nas su takve sportske velicine kao Sapic navikle na uspehe,pa je onda sve osim ocekivanog-neuspeh.
Aco,sve najbolje u zivotu. Zasluzio si,legendo (iako te iskreno i ne simpatisem previse)

pero

pre 14 godina

Svako ko se iole razume u vatrpolo zna da je vujke najboli ne samo u poslednjoj deceniji vec i mnogo sire ...

stvarno ne znam u cemu je stos ...

David

pre 14 godina

Sapic dobija, osim ako ne dodje do nekog lobiranja za Madjare, jer je realno kao najbolji strelac obelezio mnoga prvenstva. Sto se tice Bodiroge stvarno otkud ti to da je Zvezdas, igrao je jedino za Proleter i Zadar u bivsoj Jugi...

Matke RS

pre 14 godina

Odmah i Sefiku da uruce nagradu, jedini koji je prebio najboljeg vaterpolistu. :))

Svaka cast Sapicu, neko rece da treba da se ustane kada se izgovara njegovo ime i tako i jeste.

saleNS

pre 14 godina

Kakva igracina! Izbor ne bi trebalo da bude tezak iako tu ima jos kvalitetnih igraca, pre svega mislim na madjare, ali Sapic je neprikosnoven!
Svaka cast majstore! Respect!

MilanFCB

pre 14 godina

Nije da sam nacionalista, ali Šapić stvarno zaslužuje zvanje najboljeg igrača decenije.
Mada, malo ostaje žal što nije dostigao 1000.. Jeste da je apsolutni rekorder, ali ipak nekako je 1000 zvučnije..
Da je bar odigrao još jedan šampionat..
Svaka mu čast za sve što je postigao. Veliki igrač i još veći čovek..

MOJKOVAC CZ

pre 14 godina

Ubedljivo najbolji,uvijek je igrao srcem,najbolji strijelac,veliki sportista i veliki SRBIN! I da stefane-Crna gora cijela crveno i bijela

udovicic

pre 14 godina

skandalozan predlog kada je rec o vaterpolistima! Toni Azavedo!? A Vujasinovic kapiten? Na svim ovim takmicenjima na kojima je Sapic bio prvi strelac zna se ko je odlucivao polufinala i finala! Vujas! Pa gde je on u predlogu, ko je ovo sastavio stvarno nema veze sa mozgom i sa vaterpolom.

MarkoZG

pre 14 godina

pfffffff...3 mađara, a samo jedan Srbin? i ako već jedan, zašto Šapić, po meni tek 3. izbor.
ne znam otkud tu hinić?!
po meni vaterpolist desetljeća je vujas

Slobodan

pre 14 godina

Nemam pojma zašto na ovoj listi nema Vlade Vujasinovića, a tu su npr Azevedo, Molina i Hinić? Azevedo i Molina jesu mlađi i u poslednjih par godina su zbog toga bili u boljoj formi, a Hinić je samo 2 godine mlađi. Činjenica je da je tata u vodi za svu trojicu (i napad i odbrana) a i po broju trofeja (reprezentativnih, klupskih a i ličnih) je bolji od svih pomenutih. Realno bi bilo da je na ovom spisku umesto Moline i Azeveda svoje mesto našao i Miho Bošković. Tu su generacijski, od njih je sigurno bolji igrač, a i on ima više trofeja. Svojevremeno najbolji igrač sveta (mislim za 2007.)

Sve u svemu, nadam se da Šapić uzima, po meni je zaslužio. Neprikosnoven strelac, a zbog tih golova se vaterpolo i igra. Mada sva trojica Mađara imaju po 3 olimpijska zlata...

P.S. Nadam se da ćete mi na vest o vaterpolu konačno objaviti komentar. Hvala!

MISA

pre 14 godina

Oni koji prate ovaj sport,a narocito oni koji su imali priliku da ga igraju i jos da ga igraju sa ili protiv Sapica,ZNAJU DA JE ON VEROVATNO NAJKOMPLETNIJI VATERPOLISTA KOJI SE IKADA PIJAVIO U SVETSKOM VATERPOLU,mogucnost da odigra kvalitetno,t.j vanseriski kvalitetno na svim pozicijama u timu kako u odbrani tako i u napadu.....mogao je samo on,verujte....po golovima je ostao prepoznatljiv sirokim narodnim masama i oni su ga profilisali,ali laici zbog toga nisu znali sta je taj covek sve mogao i bio u stanju da uradi,a pri tom je bio najveci profesionalac kojeg je vaterpolo znao,jer nacin na koji je trenirao i koliko je tome bio posvecen niko nije mogao da prati......Ne pisem ovo napamet nego vam sve ovo govorim jer sam neko ko je sve to gledao i doziveo svojim ocima kao i svi iz vaterpolo sveta,samo sto o tome nisu zeleli da govore,a on nije nika zeleo da potencira mnoge stvari,jer je u sustini jako skroman,iako ga mnogi tako ne dozivljavaju.....nema te ekipe ili tog ograca koji je stajao preko puta njega a da mu srce nije bilo u petama.....zelim mu sve najbolje jer takav igrac se vise verovatno pojaviti nece!

Paok

pre 14 godina

Zvezdasi u anketama,Grobari i istoriji.Igor Milanovic,Sale Djordjevic,Zeljko Obradovic,i da ne nabrajam dalje.Ma kakav Sapic,da pet,sest gola Kinezima,a Madjarima i Hrvatima jedva gol,plafon dva.Kad su finala zna se ko su gazde Vujsinovic i Ikodinovic.A crveni se pale,pa kad mu je bilo toliko super u zvezdi,sto je onda preso u Partizan.

Stefan Herceg-Novi

pre 14 godina

Sta se radi ljudi,ovih dana se sve biraju neki igraci koji su obiljezili deceniju u vaterpolu i kosarci...A sto je najzanimljivije sve neki zvezdasi u tim anketama(Rakocevic,Jaric,Vujanic,Tomasevic,Bodiroga,Sapic)A sto je jos zanimljivije i zalosnije Partizan dominira u ta 2 sporta? :-) Napred Šapo majstore! Crna gora cijela crveno i bijela...

Gradac-R,S

pre 14 godina

Sigurno je najbolji od navedenih vaterpolista...jedini problem je ako je nominovan i Felps. Onda tesko da ce pobediti,ali ipak sam ubedjen da je on zasluzio nagradu

MISA

pre 14 godina

Oni koji prate ovaj sport,a narocito oni koji su imali priliku da ga igraju i jos da ga igraju sa ili protiv Sapica,ZNAJU DA JE ON VEROVATNO NAJKOMPLETNIJI VATERPOLISTA KOJI SE IKADA PIJAVIO U SVETSKOM VATERPOLU,mogucnost da odigra kvalitetno,t.j vanseriski kvalitetno na svim pozicijama u timu kako u odbrani tako i u napadu.....mogao je samo on,verujte....po golovima je ostao prepoznatljiv sirokim narodnim masama i oni su ga profilisali,ali laici zbog toga nisu znali sta je taj covek sve mogao i bio u stanju da uradi,a pri tom je bio najveci profesionalac kojeg je vaterpolo znao,jer nacin na koji je trenirao i koliko je tome bio posvecen niko nije mogao da prati......Ne pisem ovo napamet nego vam sve ovo govorim jer sam neko ko je sve to gledao i doziveo svojim ocima kao i svi iz vaterpolo sveta,samo sto o tome nisu zeleli da govore,a on nije nika zeleo da potencira mnoge stvari,jer je u sustini jako skroman,iako ga mnogi tako ne dozivljavaju.....nema te ekipe ili tog ograca koji je stajao preko puta njega a da mu srce nije bilo u petama.....zelim mu sve najbolje jer takav igrac se vise verovatno pojaviti nece!

Stefan Herceg-Novi

pre 14 godina

Sta se radi ljudi,ovih dana se sve biraju neki igraci koji su obiljezili deceniju u vaterpolu i kosarci...A sto je najzanimljivije sve neki zvezdasi u tim anketama(Rakocevic,Jaric,Vujanic,Tomasevic,Bodiroga,Sapic)A sto je jos zanimljivije i zalosnije Partizan dominira u ta 2 sporta? :-) Napred Šapo majstore! Crna gora cijela crveno i bijela...

MarkoZG

pre 14 godina

pfffffff...3 mađara, a samo jedan Srbin? i ako već jedan, zašto Šapić, po meni tek 3. izbor.
ne znam otkud tu hinić?!
po meni vaterpolist desetljeća je vujas

Slobodan

pre 14 godina

Nemam pojma zašto na ovoj listi nema Vlade Vujasinovića, a tu su npr Azevedo, Molina i Hinić? Azevedo i Molina jesu mlađi i u poslednjih par godina su zbog toga bili u boljoj formi, a Hinić je samo 2 godine mlađi. Činjenica je da je tata u vodi za svu trojicu (i napad i odbrana) a i po broju trofeja (reprezentativnih, klupskih a i ličnih) je bolji od svih pomenutih. Realno bi bilo da je na ovom spisku umesto Moline i Azeveda svoje mesto našao i Miho Bošković. Tu su generacijski, od njih je sigurno bolji igrač, a i on ima više trofeja. Svojevremeno najbolji igrač sveta (mislim za 2007.)

Sve u svemu, nadam se da Šapić uzima, po meni je zaslužio. Neprikosnoven strelac, a zbog tih golova se vaterpolo i igra. Mada sva trojica Mađara imaju po 3 olimpijska zlata...

P.S. Nadam se da ćete mi na vest o vaterpolu konačno objaviti komentar. Hvala!

udovicic

pre 14 godina

skandalozan predlog kada je rec o vaterpolistima! Toni Azavedo!? A Vujasinovic kapiten? Na svim ovim takmicenjima na kojima je Sapic bio prvi strelac zna se ko je odlucivao polufinala i finala! Vujas! Pa gde je on u predlogu, ko je ovo sastavio stvarno nema veze sa mozgom i sa vaterpolom.

Paok

pre 14 godina

Zvezdasi u anketama,Grobari i istoriji.Igor Milanovic,Sale Djordjevic,Zeljko Obradovic,i da ne nabrajam dalje.Ma kakav Sapic,da pet,sest gola Kinezima,a Madjarima i Hrvatima jedva gol,plafon dva.Kad su finala zna se ko su gazde Vujsinovic i Ikodinovic.A crveni se pale,pa kad mu je bilo toliko super u zvezdi,sto je onda preso u Partizan.

pero

pre 14 godina

Svako ko se iole razume u vatrpolo zna da je vujke najboli ne samo u poslednjoj deceniji vec i mnogo sire ...

stvarno ne znam u cemu je stos ...

Matke RS

pre 14 godina

Odmah i Sefiku da uruce nagradu, jedini koji je prebio najboljeg vaterpolistu. :))

Svaka cast Sapicu, neko rece da treba da se ustane kada se izgovara njegovo ime i tako i jeste.

Dasa

pre 14 godina

Najbolji strelac na prvenstvima a kad dodju na tim prvenstvima utakmice sa Spanijom, Hrvatskom, Italijom i Madjarskom, kad su nam njegovi golovi najpotrebniji, NJEGA NIGDE! Mada od svih igraca sa onog spiska, jeste najbolji. Cuj to- Toni Azavedo, Igor Hinic ... Ma dajte molim vas.
P.S. Treba pitati ljude koji su pravili spisak, koliko je puta Vujasinovic odlucivao kljucne utakmice i koliko je puta proglasavan za najboljeg igraca na prvenstvima? TO JE PRAVA I JEDINA IGRACINA U OVOJ DECENIJI!

Gradac-R,S

pre 14 godina

Sigurno je najbolji od navedenih vaterpolista...jedini problem je ako je nominovan i Felps. Onda tesko da ce pobediti,ali ipak sam ubedjen da je on zasluzio nagradu

David

pre 14 godina

Sapic dobija, osim ako ne dodje do nekog lobiranja za Madjare, jer je realno kao najbolji strelac obelezio mnoga prvenstva. Sto se tice Bodiroge stvarno otkud ti to da je Zvezdas, igrao je jedino za Proleter i Zadar u bivsoj Jugi...

MilanFCB

pre 14 godina

Nije da sam nacionalista, ali Šapić stvarno zaslužuje zvanje najboljeg igrača decenije.
Mada, malo ostaje žal što nije dostigao 1000.. Jeste da je apsolutni rekorder, ali ipak nekako je 1000 zvučnije..
Da je bar odigrao još jedan šampionat..
Svaka mu čast za sve što je postigao. Veliki igrač i još veći čovek..

Saaaaaaaapkeeeeee

pre 14 godina

Sapic zasluzuje to priznanje. Kazu ljudi da je u finalima uvek igrao slabo,ali on je najvise i zasluzan za ulazak u to finale. Zamislite da sada na Svetskom u fudbalu npr. Zigic da na svakoj utakmici do finala po 4 gola,a u finalu samo jedan. Da li bi i njega pljuvali sto je lose odigrao finale? Nego, nas su takve sportske velicine kao Sapic navikle na uspehe,pa je onda sve osim ocekivanog-neuspeh.
Aco,sve najbolje u zivotu. Zasluzio si,legendo (iako te iskreno i ne simpatisem previse)

saleNS

pre 14 godina

Kakva igracina! Izbor ne bi trebalo da bude tezak iako tu ima jos kvalitetnih igraca, pre svega mislim na madjare, ali Sapic je neprikosnoven!
Svaka cast majstore! Respect!

Atila iz Novog Sada

pre 14 godina

Onima, koji omalovažavaju mađarske vaterpoliste, bih skrenuo pažnju, da ih je čak trojica u užem izboru verovatno zato, što ih ima trostrukih olimpijskih prvaka (Sidnej, Atina, Peking) za celu prvu postavu, a kakvih u Srbiji nikada nije bilo, a neće ni biti.
Što se Šapića tiče, kao najbolji strelac svakako, ali kao "sportista" ??!! možda bude kandidat i u boksu ? :-)
Od naših i ja bih glasao za Vujasinovića, ali to je moje privatno mišljenje, koje za razliku od mnogih komentatora ovde, ne smatram zakonom.
Ne zaboravimo, da se bira sportista decenije u vodenim sportovima, a tu su onda i plivači...

MOJKOVAC CZ

pre 14 godina

Ubedljivo najbolji,uvijek je igrao srcem,najbolji strijelac,veliki sportista i veliki SRBIN! I da stefane-Crna gora cijela crveno i bijela

minjav

pre 14 godina

Majstor. Uz Milanovića (stručno opštepriznati najveći vaterpolista svih vremena), najveći strelac koji se pojavio u vaterpolu. I nije on nikad slabo igrao finala, nego su tada dolazile odbrane ozbiljnih ekipa, koje su znale da moraju zubima da ga drže (slabije ekipe ni to nisu mogle), inače će ih potopiti već u prvoj četvrtini, što je onda davalo prostora ostalim našima. Imati Šapića u finalima, bila je jedna od presudnih stvari, jer je odbranama stvarao manjak igrača. Inače, mislim da su, od Milanovića na ovamo, 8 najboljih svetskih igrača Vujasinović, Kašaš, Ikodinović, Šapić, Šimenc, Roaljan, Šefik,Hinić, tim redom.

Markic

pre 14 godina

Ajde populacijo sta vam je :)
Sapic sigurno osvaja to priznanje.Samo se nadam da je u tih 'famoznih' TOP 10 i Ivan Perez,posle sapica mozda i najbolji svih vremena,a ne 'onaj' Molina.

sani

pre 14 godina

Svaka cast za ovaj komentar,ne znam ko ga je napisao ali ocigledno neko ko Acu,jako dobro poznaje,a poznaje i vaterpolo,cista desetka! "Oni koji prate ovaj sport,a narocito oni koji su imali priliku da ga igraju i jos da ga igraju sa ili protiv Sapica,ZNAJU DA JE ON VEROVATNO NAJKOMPLETNIJI VATERPOLISTA KOJI SE IKADA PIJAVIO U SVETSKOM VATERPOLU,mogucnost da odigra kvalitetno,t.j vanseriski kvalitetno na svim pozicijama u timu kako u odbrani tako i u napadu.....mogao je samo on,verujte....po golovima je ostao prepoznatljiv sirokim narodnim masama i oni su ga profilisali,ali laici zbog toga nisu znali sta je taj covek sve mogao i bio u stanju da uradi,a pri tom je bio najveci profesionalac kojeg je vaterpolo znao,jer nacin na koji je trenirao i koliko je tome bio posvecen niko nije mogao da prati......Ne pisem ovo napamet nego vam sve ovo govorim jer sam neko ko je sve to gledao i doziveo svojim ocima kao i svi iz vaterpolo sveta,samo sto o tome nisu zeleli da govore,a on nije nika zeleo da potencira mnoge stvari,jer je u sustini jako skroman,iako ga mnogi tako ne dozivljavaju.....nema te ekipe ili tog ograca koji je stajao preko puta njega a da mu srce nije bilo u petama.....zelim mu sve najbolje jer takav igrac se vise verovatno pojaviti nece!"

Maja

pre 14 godina

Mislim da su neki pogrešno interpretirali ovaj izbor, osim ukoliko i ja sam nisam napravila grešku, ali mislim da nisam. Pretpostavljam da su izbori po sportovima i da neće moći da se porede vaterpolo i sinhrono plivanje. Uz dužno poštovanje, to bi bilo kao sabiranje baba i žaba. Mislim da će svaki sport dobiti po jednog pobednika, i da bi bilo pomalo i nepravedno kada u sportovima u kojima se takmiče i žene, ne bi bile proglašene i najuspešnije takmičarke.

Stefan Herceg-Novi

pre 14 godina

Sta se radi ljudi,ovih dana se sve biraju neki igraci koji su obiljezili deceniju u vaterpolu i kosarci...A sto je najzanimljivije sve neki zvezdasi u tim anketama(Rakocevic,Jaric,Vujanic,Tomasevic,Bodiroga,Sapic)A sto je jos zanimljivije i zalosnije Partizan dominira u ta 2 sporta? :-) Napred Šapo majstore! Crna gora cijela crveno i bijela...

Paok

pre 14 godina

Zvezdasi u anketama,Grobari i istoriji.Igor Milanovic,Sale Djordjevic,Zeljko Obradovic,i da ne nabrajam dalje.Ma kakav Sapic,da pet,sest gola Kinezima,a Madjarima i Hrvatima jedva gol,plafon dva.Kad su finala zna se ko su gazde Vujsinovic i Ikodinovic.A crveni se pale,pa kad mu je bilo toliko super u zvezdi,sto je onda preso u Partizan.

MISA

pre 14 godina

Oni koji prate ovaj sport,a narocito oni koji su imali priliku da ga igraju i jos da ga igraju sa ili protiv Sapica,ZNAJU DA JE ON VEROVATNO NAJKOMPLETNIJI VATERPOLISTA KOJI SE IKADA PIJAVIO U SVETSKOM VATERPOLU,mogucnost da odigra kvalitetno,t.j vanseriski kvalitetno na svim pozicijama u timu kako u odbrani tako i u napadu.....mogao je samo on,verujte....po golovima je ostao prepoznatljiv sirokim narodnim masama i oni su ga profilisali,ali laici zbog toga nisu znali sta je taj covek sve mogao i bio u stanju da uradi,a pri tom je bio najveci profesionalac kojeg je vaterpolo znao,jer nacin na koji je trenirao i koliko je tome bio posvecen niko nije mogao da prati......Ne pisem ovo napamet nego vam sve ovo govorim jer sam neko ko je sve to gledao i doziveo svojim ocima kao i svi iz vaterpolo sveta,samo sto o tome nisu zeleli da govore,a on nije nika zeleo da potencira mnoge stvari,jer je u sustini jako skroman,iako ga mnogi tako ne dozivljavaju.....nema te ekipe ili tog ograca koji je stajao preko puta njega a da mu srce nije bilo u petama.....zelim mu sve najbolje jer takav igrac se vise verovatno pojaviti nece!

Dasa

pre 14 godina

Najbolji strelac na prvenstvima a kad dodju na tim prvenstvima utakmice sa Spanijom, Hrvatskom, Italijom i Madjarskom, kad su nam njegovi golovi najpotrebniji, NJEGA NIGDE! Mada od svih igraca sa onog spiska, jeste najbolji. Cuj to- Toni Azavedo, Igor Hinic ... Ma dajte molim vas.
P.S. Treba pitati ljude koji su pravili spisak, koliko je puta Vujasinovic odlucivao kljucne utakmice i koliko je puta proglasavan za najboljeg igraca na prvenstvima? TO JE PRAVA I JEDINA IGRACINA U OVOJ DECENIJI!

MarkoZG

pre 14 godina

pfffffff...3 mađara, a samo jedan Srbin? i ako već jedan, zašto Šapić, po meni tek 3. izbor.
ne znam otkud tu hinić?!
po meni vaterpolist desetljeća je vujas

Atila iz Novog Sada

pre 14 godina

Onima, koji omalovažavaju mađarske vaterpoliste, bih skrenuo pažnju, da ih je čak trojica u užem izboru verovatno zato, što ih ima trostrukih olimpijskih prvaka (Sidnej, Atina, Peking) za celu prvu postavu, a kakvih u Srbiji nikada nije bilo, a neće ni biti.
Što se Šapića tiče, kao najbolji strelac svakako, ali kao "sportista" ??!! možda bude kandidat i u boksu ? :-)
Od naših i ja bih glasao za Vujasinovića, ali to je moje privatno mišljenje, koje za razliku od mnogih komentatora ovde, ne smatram zakonom.
Ne zaboravimo, da se bira sportista decenije u vodenim sportovima, a tu su onda i plivači...

MilanFCB

pre 14 godina

Nije da sam nacionalista, ali Šapić stvarno zaslužuje zvanje najboljeg igrača decenije.
Mada, malo ostaje žal što nije dostigao 1000.. Jeste da je apsolutni rekorder, ali ipak nekako je 1000 zvučnije..
Da je bar odigrao još jedan šampionat..
Svaka mu čast za sve što je postigao. Veliki igrač i još veći čovek..

Gradac-R,S

pre 14 godina

Sigurno je najbolji od navedenih vaterpolista...jedini problem je ako je nominovan i Felps. Onda tesko da ce pobediti,ali ipak sam ubedjen da je on zasluzio nagradu

MOJKOVAC CZ

pre 14 godina

Ubedljivo najbolji,uvijek je igrao srcem,najbolji strijelac,veliki sportista i veliki SRBIN! I da stefane-Crna gora cijela crveno i bijela

Saaaaaaaapkeeeeee

pre 14 godina

Sapic zasluzuje to priznanje. Kazu ljudi da je u finalima uvek igrao slabo,ali on je najvise i zasluzan za ulazak u to finale. Zamislite da sada na Svetskom u fudbalu npr. Zigic da na svakoj utakmici do finala po 4 gola,a u finalu samo jedan. Da li bi i njega pljuvali sto je lose odigrao finale? Nego, nas su takve sportske velicine kao Sapic navikle na uspehe,pa je onda sve osim ocekivanog-neuspeh.
Aco,sve najbolje u zivotu. Zasluzio si,legendo (iako te iskreno i ne simpatisem previse)

Matke RS

pre 14 godina

Odmah i Sefiku da uruce nagradu, jedini koji je prebio najboljeg vaterpolistu. :))

Svaka cast Sapicu, neko rece da treba da se ustane kada se izgovara njegovo ime i tako i jeste.

saleNS

pre 14 godina

Kakva igracina! Izbor ne bi trebalo da bude tezak iako tu ima jos kvalitetnih igraca, pre svega mislim na madjare, ali Sapic je neprikosnoven!
Svaka cast majstore! Respect!

Slobodan

pre 14 godina

Nemam pojma zašto na ovoj listi nema Vlade Vujasinovića, a tu su npr Azevedo, Molina i Hinić? Azevedo i Molina jesu mlađi i u poslednjih par godina su zbog toga bili u boljoj formi, a Hinić je samo 2 godine mlađi. Činjenica je da je tata u vodi za svu trojicu (i napad i odbrana) a i po broju trofeja (reprezentativnih, klupskih a i ličnih) je bolji od svih pomenutih. Realno bi bilo da je na ovom spisku umesto Moline i Azeveda svoje mesto našao i Miho Bošković. Tu su generacijski, od njih je sigurno bolji igrač, a i on ima više trofeja. Svojevremeno najbolji igrač sveta (mislim za 2007.)

Sve u svemu, nadam se da Šapić uzima, po meni je zaslužio. Neprikosnoven strelac, a zbog tih golova se vaterpolo i igra. Mada sva trojica Mađara imaju po 3 olimpijska zlata...

P.S. Nadam se da ćete mi na vest o vaterpolu konačno objaviti komentar. Hvala!

David

pre 14 godina

Sapic dobija, osim ako ne dodje do nekog lobiranja za Madjare, jer je realno kao najbolji strelac obelezio mnoga prvenstva. Sto se tice Bodiroge stvarno otkud ti to da je Zvezdas, igrao je jedino za Proleter i Zadar u bivsoj Jugi...

pero

pre 14 godina

Svako ko se iole razume u vatrpolo zna da je vujke najboli ne samo u poslednjoj deceniji vec i mnogo sire ...

stvarno ne znam u cemu je stos ...

udovicic

pre 14 godina

skandalozan predlog kada je rec o vaterpolistima! Toni Azavedo!? A Vujasinovic kapiten? Na svim ovim takmicenjima na kojima je Sapic bio prvi strelac zna se ko je odlucivao polufinala i finala! Vujas! Pa gde je on u predlogu, ko je ovo sastavio stvarno nema veze sa mozgom i sa vaterpolom.

sani

pre 14 godina

Svaka cast za ovaj komentar,ne znam ko ga je napisao ali ocigledno neko ko Acu,jako dobro poznaje,a poznaje i vaterpolo,cista desetka! "Oni koji prate ovaj sport,a narocito oni koji su imali priliku da ga igraju i jos da ga igraju sa ili protiv Sapica,ZNAJU DA JE ON VEROVATNO NAJKOMPLETNIJI VATERPOLISTA KOJI SE IKADA PIJAVIO U SVETSKOM VATERPOLU,mogucnost da odigra kvalitetno,t.j vanseriski kvalitetno na svim pozicijama u timu kako u odbrani tako i u napadu.....mogao je samo on,verujte....po golovima je ostao prepoznatljiv sirokim narodnim masama i oni su ga profilisali,ali laici zbog toga nisu znali sta je taj covek sve mogao i bio u stanju da uradi,a pri tom je bio najveci profesionalac kojeg je vaterpolo znao,jer nacin na koji je trenirao i koliko je tome bio posvecen niko nije mogao da prati......Ne pisem ovo napamet nego vam sve ovo govorim jer sam neko ko je sve to gledao i doziveo svojim ocima kao i svi iz vaterpolo sveta,samo sto o tome nisu zeleli da govore,a on nije nika zeleo da potencira mnoge stvari,jer je u sustini jako skroman,iako ga mnogi tako ne dozivljavaju.....nema te ekipe ili tog ograca koji je stajao preko puta njega a da mu srce nije bilo u petama.....zelim mu sve najbolje jer takav igrac se vise verovatno pojaviti nece!"

Markic

pre 14 godina

Ajde populacijo sta vam je :)
Sapic sigurno osvaja to priznanje.Samo se nadam da je u tih 'famoznih' TOP 10 i Ivan Perez,posle sapica mozda i najbolji svih vremena,a ne 'onaj' Molina.

minjav

pre 14 godina

Majstor. Uz Milanovića (stručno opštepriznati najveći vaterpolista svih vremena), najveći strelac koji se pojavio u vaterpolu. I nije on nikad slabo igrao finala, nego su tada dolazile odbrane ozbiljnih ekipa, koje su znale da moraju zubima da ga drže (slabije ekipe ni to nisu mogle), inače će ih potopiti već u prvoj četvrtini, što je onda davalo prostora ostalim našima. Imati Šapića u finalima, bila je jedna od presudnih stvari, jer je odbranama stvarao manjak igrača. Inače, mislim da su, od Milanovića na ovamo, 8 najboljih svetskih igrača Vujasinović, Kašaš, Ikodinović, Šapić, Šimenc, Roaljan, Šefik,Hinić, tim redom.

Maja

pre 14 godina

Mislim da su neki pogrešno interpretirali ovaj izbor, osim ukoliko i ja sam nisam napravila grešku, ali mislim da nisam. Pretpostavljam da su izbori po sportovima i da neće moći da se porede vaterpolo i sinhrono plivanje. Uz dužno poštovanje, to bi bilo kao sabiranje baba i žaba. Mislim da će svaki sport dobiti po jednog pobednika, i da bi bilo pomalo i nepravedno kada u sportovima u kojima se takmiče i žene, ne bi bile proglašene i najuspešnije takmičarke.