Subota, 23.01.2010.

21:35

Hasanefendić: Mnogo smo razočarali

Selektor rukometaša Srbije Sead Hasanefendić izjavio je posle poraza od Austrije da je učinak njegovog tima na EP veoma razočaravajući.

Izvor: B92

Hasanefendiæ: Mnogo smo razoèarali IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

56 Komentari

Sortiraj po:

čovek

pre 14 godina

Mislim da treba nastaviti dalje sa ovom i postavom i selektorom.
Treba vremena i razmrdavanje bekova kao i brzina.
Verujem u ove momke!

Nikola

pre 14 godina

Sram te bilo "Beogradjanine"! To sto je neko iz Zubinog Potoka tebi znaci da ne sme da bude pomocnik selektoru! A tvoj otac ili deda se u Beograd doselio iz Londona ili iz neke nedodjije od 5 kuca u Bosni ili CGori? Samo ste vi beogradjani Bogom dani da vodite srpski sport?!

Anonimac

pre 14 godina

(vrhunac, 24.januar 15:45)
Interesantno, zahtev za Vanrednu Skupstinu smeta, bez obzira na formalno pravni status predlagaca, a ne smeta vam na desetine komentara koje traze odgovornost Vas ocigledno sakrivenih iza nadimaka.

vrhunac

pre 14 godina

7. Zahtevam hitno sazivanje Vanredne skupstine RSS, sa dve tacke dnevnog reda: prvo, izvestaj UO o rezultatu u Austriji. Drugo, Rasprava o zahtevu Trenerske organizacije u vezi nezakonitosti kod izbora Hasanefendica na mesto selektora.

(Mile Mrdjenovacki, 24. januar 2010 13:34)

ko si ti majketi da zahtevas bilo sta??????????????????
sta covek nece sve procitati!!!!?????

Dani

pre 14 godina

ma nemoj?!? najbolje i najborbenije igrače ostavio si u srbiji, a po drugoj strani forsirao rukometno nepismene kojića, toskića, stojanovića i markovića ... ne daj bože da su nam protivnici igrali sa dva flastera na vučkoviću i šešumu! dobili bi 57 umesto 37 golova ...

Beogradjanin

pre 14 godina

2005-te godine nasa seniorska reprezentacija bila je peta na Svetskom prvenstvu u Tunisu;nasi kadeti bili su prvci Sveta a omladinci su bili vicesampioni Sveta i prema zvanicnoj rang listi EHF-a zbirno bili smo najbolji u muskoj konkurenciji u Evropi.A onda su dosli Marjanovic i Cvetkovic i vrhunac je bio u Hrvatskoj-poraz od Brazila,zatim nijedan odlazak nasih kadeta i omladinaca na svetska prvenstva,svadje,namestaljke isl.Nije mogao toliko nagomilanih problema da za kratko vreme prevazidje iskusni Hasanefendic.Odigralismo juce uzasno lose odbranu a zar nisu pune cetiri godine Cvetkovic i onaj Ivic potpuno ignorisali znacaj odbrane i kako da je prakticno ti isti igraci sada igraju.Cvetkovic je za saradnika imao Ivica iz Lapova a Hasanefendicu su postavili nekog Brkovica iz Zubin Potoka sa Kosova.Sta onda da ocekujemo!?

Mile Mrdjenovacki

pre 14 godina

Pustate nepotpisane komentare, a potpisane odbijate. Ne sumnjam da ce Vam biti tesko da i ovo odbijete, ali razmislite. Jedino sto ne treba da uradite je da skratite komentar.
1. Hasanefendic je verovatno odlican trener, ali je pokazao da je zasigurno los selektor.
2. Spremati ligasku ekipu za prvenstvo je jedno a tempiranje sportske forme reprezentacije je sasvim nesto drugo...
3. Nasa reprezentacija je u Hrvatskoj pokazala da ima fenomenalnu srednju liniju. U Austriji je ta srednja linija potpuno unistena. Tacno je da Hasanefendic nije mogao da ih nauci da sutiraju za par treninga, ali je isto tako tacno da je ono sto je funkcionisalo unisteno...
4. I selektor se stvara kao sto se stvaraju treneri i igraci. Jovica Cvetkovic je u Hrvatskoj naucio da nije u stanju da oporavi ekipu za 24 sata,(upravo tada je gubio od Brazila i Poljske), ali Raspored utakmica u Austriji je bio idealan...
5. Svi oni koji su glasali da se selektor menja (Cvetkovic) pre zavrsetka jednog ciklusa takmicenja su Odgovorni, i trebaju biti smenjeni, odnosno najureni iz rukometa.Izgovor da je istekao ugovor ne stoji,da je trazio vecu platu- ne stoji, jer je ponudio da besplatno do zavrsetka ovog PE radi...
6. Sa ovakvim rezultatom, da nije vec dobijene organizacije EP 2012-te, rukomet bi skliznuo u OSTALE sporove... Ako se ovo ne prekine to ce se i desiti, a ovi koji sada biraju, ako se ne oteraju, tek tada ce sami pobeci i sa strane spletkariti kako bi bilo jos gore.
7. Zahtevam hitno sazivanje Vanredne skupstine RSS, sa dve tacke dnevnog reda: prvo, izvestaj UO o rezultatu u Austriji. Drugo, Rasprava o zahtevu Trenerske organizacije u vezi nezakonitosti kod izbora Hasanefendica na mesto selektora.
I na kraju nemojmo pobeci od istine: Slovenija je u junu izabrala Serdarusica za selektora, od nas je izgubio pripremnu utakmicu... ali je pokazao da je dosao spreman na EP. Hasanefendic je dosao nespreman na EP, jer vodi profesionalno ekipu Gumerzbaha, ove godine sa uspehom. Serdarusic je znao sta radi, nas Savez na celu sa Marjanovicem nije znao kakvu stetu rukometu cine. Zato moraju biti smenjeni bez prava na ostavku.

Mile

pre 14 godina

Bili smo u vođstvu dok trener Austrije nije sabrao jedan i jedan i shvatio da mu protiv Srbije gol brani - Srbin. E, onda je ubacio Bauera i epilog znamo ...

Kao i Austrijancima, i nama treba neki strani trener. Ali za razliku od Hasanefendića, mora da bude neko ko je sa reprezentacijom osvajao trofeje.

Idealno rešenje bi bio Lino Červar koji je sa Hrvatskom bio svetski i olimpijski šampion. Uz to, neće biti ni jezičke barijere.

Ko je za to da Červar bude selektor rukometne reprezentacije Srbije, neka preporuči komentar.

XENE

pre 14 godina

Ja nisam video nikakvu taktiku na terenu....Nismo imali ni odbranu...Sta je radio ovaj selektor? Zabiravili su da igraju rukomet???

banjavb

pre 14 godina

Kako mi volimo da unistimo sve sto je dobro.Umesto da Cvetkovic nadogradi ono sto je zapoceo,sada moramo iz pocetka.
Po prvi put smo igrali svetski,brz rukomet,ali naravno ovo iz saveza vole da gledaju nasu reprezentaciju kako se muci da da gol,kako se sporo vracaju u odbranu,kako imaju po 0,5 kontri na utakmici,...
Ovaj Hasanefendic nije mogao da pozove Vujina,Curuviju,Prodanovica.Andjelkovic i Nikcevic su igrali svega 10 min.,a Nikolica i Bojinovica nije ni pozvao.Nismo mi toliko macni da bi mogli da se odricemo takvih igraca.
Zato predlazem nekog energicnijeg za selektora,npr.Rnica,Cvetkovica,Pokrajca...A repka za EP U Srbiji sledeca.
Golmani:Pejanovic,Stanic,Sijan
Pivoti:Nikolic,Toskic,Vilovski
Krila:Curuvija,Nikcevic,Markovic,Prodanovic
Bekovi:Bojinovic,Ilic,Vujin,Sesum,Nenadic,Andjelkovic,Stankovic,Vuckovic

Pejanovic,Nikcevic,Curuvija,Nikolic,Vujin,Ilic,Andjelkovic je nasa najbolja postava i tacka.

acGROMdc

pre 14 godina

Sedeo sam odmah iza gola, neke stvari mi nisu jasne, iako sam treniranjem rukometa zavrsio jos pre 20 godina.
U tekstu pise da je Stojanovic bek, on je zadnjih 15 minuta proveo na mestu desnog krila!? Markovic tuga jedna, ne zato sto je vratio loptu (ovo u rukometu jos nisam doziveo) vec sto u odbrani pored njega prolazi igrac kad i kako pozeli.
Ilic... taj covek ima sve, osim jedne stvari koju necu imenovati. Na pocetku su i pokusavali da mu blokiraju sut, kasnije su u trenutku kada bi lopta bila kod njega odmah preuzimali ostale bekove znajuci da zbog nedostatka one stvari nece sutirati.
Kojic... interesantno je koliko se promenilo moje misljenje o njemu. Preko TV gledajuci dolazio sam do zakljucka da da smo mi jedina ekipa ciji pivot ne napravi ni jedan blok na utamici. Sinoc sam video da nije bas tako, da bekovi ne umeju da iskoriste ni taj polu-blok koji od njega dolazi i koji im daje pola koraka prednosti u odnosu na odbranu. O tome da mu daju loptu u prazan prostor nije bilo ni govora! Uostalom, Austrijanci nas nisu dobili zbog golmana, vec zato sto im je jedina uigrana akcija sa blokom pivota (broj 3) prolazila ili ubacivanjem njemu u prazan prostor ili iznudjivanjem sedmerca.
Voljni moment ne bih da komentarisem...
Pozdrav svima

Milance

pre 14 godina

Ovde meni mnoge stvari nisu jasne,nasa igra na prventsvu je daj loprtu beku a one neka ugura sve do sest metara i neka pali pa ako bude bude.Igramo bez pivota Toskic nemam pojma sta jeja ga nisam video da igra pivota i kada je jednom dobio loptu na crtu on je promasio zicer na celom prvenstvu dali smo jedan gol sa krila da li je moguce da su nam krila toliko ocajna i da nema ni jednog prosecnog u celoj drzavi da moramo da igramo samo na bekove.Svaka reprezentacija imalo ozbilja to zaustavlja vrlo lako.Kriv je selektor za selekciju igraca ostaviti nikolica koji je po meni mnogo bolji pivot od toskica a i stojkovic je mislim bolji i mladji ako nista drugo.I na kraju nase igrace treba nauciti da posle datog gola nema radovanja nego brzo nazad u odbranu a nakon primljenog nema dovlacenja do centra i polako kretanje u napad nego to sve treba brzo odraditi ali to izgleda kod nas niko od trenera ne vidi i ne radi na tome.Sve u svemu nismo kvalitetni extra ali smo po meni neka osrednja repka na prvenstvu koja sa boljom postavkom igre mogla medju prvih 8 reprezentacija!

dejan

pre 14 godina

Prošle godine kad sam ih gledao u Hrvatskoj igrali su odlično. Bekovi brzi, eksplozivni, pokretljivi (i sa sporim Bojinovićem). Sada godinu dana poslije totalno drugačije, spori, tromi neprepoznatljivi (ovaj put bez sporog Bojinovića). Razlog, filozofija Hasanefendića i Cvetkovića je totalno različita. Sead zastupa rukomet kakav se igrao prije 15-20 godina a to više neprolazi. Više nije bitno da li je bek dvometraš, već da li je brz, inteligentan, pokretljiv.... A takve bekove imamo. Hvali nam i pivot, ovi sad što su u reprezentaciji nisu ni blizu kvaliteta Nikolića. Krila nisu loša, međutim , njihova igra puno zavisi od odbrane i kontri a i napada koji, ako nije pokretljiv i brz, neće im dati puno šansi. Samo dobar selektor i biće ok.

slavko

pre 14 godina

niti sam za niti protiv cvetkovica/hasanefendica.
nego se samo pitam, sta je to cvele uradio za te tri godine koje je vodio reprezentaciju, sta? cesi su nas pre 2 godine napumpali u barazu i nismo isli na ep. na sp u hr poljaci i svedjani su nas rasturili, primali smo i 40 golova, protiv danaca vodimo sa 8 razlike i izgubimo, A BRAZILL!!! sta je tu lepo bilo ja ne znam! raspale reprezentacije kao sto su bosna i rusija su nas nakantali za ovo ep.
a sead je imao pune 2 nedelje u januaru i 1 u oktobru da pripremi ekipu za ovo ep!!! sta je to? nista! jednostavno smo losi, trebe to priznati. pa pogledajte nase igrace, sem ilica niko ne igra u nekom jacem klubu, niko. pa sta ocekujete? niti imamo igrace niti trenere svetskog formata, i to bi bilo to.

NEGO NAJGORI SU MI OVI STO KRIVE SEADE I PRICAJU O NEKOJ TEORIJI ZAVERE POSTO IMA BOSANSKO IME: KLADIM SE UOPSTE I NE ZNAJU GDE SE COVEK RODIO I STA JE PO NACIONALNOSTI: JADNICI JEDNI; NE MOZE DA PRODJE NEKI POREZ A DE SA NE OPLETE PO NACIONALNOJ VERI; ILI BAREM KAO MUSKARCI DA PODNESEMO PORAZ I CESTITAMO DRUGIMA:

a ovo je moje licno misljenje:
sta ste ocekivali od kojica, toskica, lapcevica, vilovskog? to je nasa odbrana bila! a pazi ovo sa bojinovicem i nikolicem bi bilo bolje!!!!!!! pa ljudi niti bojinovic niti nikolic nisu sastavili pet utakmica zajedno ove polugodine u svojim klubovima.
za kraj, nismo sigurno tolko losi kao sto smo delavali na ovom ep, ali jos sigurnije da je momentalno 8-12 mesto vrh nad vrhovima za ovu ekipu!

grobar

pre 14 godina

muka me hvata kad cujem komentare protiv trenera. ko stoji na terenu on ili igraci? i da imamo hrvatskog ili nemackog trenera, nista nam ne pomaze. ova igra sto mi irgramo vec 30godina nije vise efektivna. zasto i rusi nisu ono vise sto su nekad bili? zato, sto igrao onu igru pre 30 godina. nas kvalitet i za trecu ligu

Caki

pre 14 godina

Početak nije bio loš, 4:0.
Kasnije sve gore.
Ugasio sam televizor kad je Toskić promašio zicer pa onde sedeo na podu, gledao nešto, polako ustao, lagano krenuo ka našoj polovini a mi primili gol.
Tada je još bilo neizvesno ali se videlo da ćemo izgubiti. On nije želeo da pobedimo. O Kojiću ne želim da pričam, selektoru koji je pozvao njih dvojicu još manje.

pero32

pre 14 godina

Jeste Bojinovic je spor ali zato je Sesum brz kao Ferrari.....ma dajte ljudi Bojinovic moze jos da igra ko je rekao da ne moze, pa niko ga nije gledao osim u oktobru kad mu selektor nije ni dao da ulazi u igru mislio moze sa svojim igracinama, evo kako moze. pa mi smo sa sporim Bojinovicem i Nikolicem bili 7 na SP a sa ovim suterima nismo ni trebali dolaziti.

nn

pre 14 godina

ovo je mozda prodata utakmica i maslo predsednika Rukometnog saveza ne bi li se opario i koji je najvece zlo naseg rukometa.
Sad Skrbica za predsednika

Milan

pre 14 godina

Ne moze trener da igra umjesto igraca na terenu,to stoji ,al brate pozvao je Lapcevica koji veze nema,Nenadica koji je BIO nada rukometa al ocigledno nije za reprezentaciju,poveo je u Austriju 18 igraca a u tim od 16 igraca uvrstio 3 golmana...Neki su pisali svi ce mu zamjeriti sto nije pozvao Bojinovica i Nikolica ,i hocemo..Ovaj Toskic pored Nikolica u igru nije ulazio (kod normalnih trenera) a sad nam igra po 40-50 minuta...Bojinovic mozda nema snage da igra 60 minuta ali je igrac koji poditze moral ekipi,istinski vodja,nas covjek u najtezim trenucima...Hasanefendicu odlazi kao i rukovodstvo koje ga dovede kao selektora !

ALEKSANDAR

pre 14 godina

" TUZNO. Posle ko zna koliko vremena imali smo pravog coveka na mestu selektora muske rukometne reprezentacije.
(ALEKSANDAR, 17. septembar 2009 23:32)"


o ovome sam pricao 17.septembra.
Ljudi iz saveza,ako imaju morala,moraju da odu.
Unistavaju generaciju solidnih i perspektivnih rukometasa ovakvim izborima selektora.

GoranBP

pre 14 godina

Такође на питање да ли се осећа кривим, Хасанефендић је рекао:

- Што се тиче овог шампионата осећам се највише одговорним, али не и кривцем, јер их на утакмици против Аустрије нисам могао да научим играче како да шутирају ,не у голмана, већу гол и да се лопта не враћа назад противничком играчу, већ да се да гол.

100 % čovek je u pravu!!!!

Deki S.

pre 14 godina

Neko je upropastio sve sto je Cvele uradio proteklih godina i krajnje je vreme da taj neko kaze zbogom rukometu jer njihovo ponasanje se granici sa kriminalom

Krivokapic

pre 14 godina

Znaci Cvetkovic je bio u pravu kada je opali po rukometnom zavezu. Na svetskom prvenstvu smo bar pokazali borbenost i prosli u drugi krug. Tada smo bar gubili od svetskih i evropskih prvaka. Na ovom prvenstvu nismo pruzili nikakav otpor i izgubili smo od prosecne Austrije. Stvarno ce biti sramota ako kompletan savez ne da ostavku zajedno sa ovom karikaturom od trenera.

Milos

pre 14 godina

Ne krivim igrace!
U ovakvim katastrofalnim situacijama, kriv je iskljucivo trener, i moralna odgovornost bi trebalo da povuce njegovu automatsku ostavku, sto ce verujem i uraditi po povratku!

Sta dalje...?
Sledece evropsko je u Beogradu, a moja poruka celnicima RSS je: stavite ljudi prst na celo i dobro se zapitajte sta i kako dalje...!!!

kolega

pre 14 godina

Hasane, sada ti je jasno da nisi trebao da dolazis u ovu nezdravu rukometnu atmosferu kod nas.Upao si u obracun nekih igraca i bivsg selektora sa srpskim rukomenim savezom, a tu nema nevinih. Direktno su te bojkotovali neki glavni igraci u zadnjoj utakmci pogotovo. Jednostavno, ljudi su stajali, bacali lopte ili se nisu trudili..U Nemackoj imas trenersko ime a ovde te zovu anonimusom. Ispao si naivan. Najgore je kad ne znas kome od igraca mozes verovati! I to treba javno reci.

Sergio

pre 14 godina

Hasane-Haso idi molim te i povedi za sobom Lapcevica koji ne ume da hoda ,Kojica koji je sve samo ne krilo i zajedno sa Toskicem jedan od naj losijih igraca svih vremena u Jugoslovenskom a potom i Srpskom rukometu.Mislim da je cela Evropa videla kakvi su ovo igraci samo nas uvazeni selektor nije.Zato idi a mogao bi i pare da vratis koje si dobio da bi obrukao Srpski rukomet.

Aleksandar

pre 14 godina

Mislim, da ceo savez treba rasturiti, pa tek onda videti sta dalje. Trener nije za sve kriv, ali je glavni krivac. izbegnite nacionalizam, to je vec sablon...

pudla

pre 14 godina

bravo momci.. odlichno ste se borili.. za nekoga ko je josh u vrticu recimo.. mi cemo moyhda ovakakv rukomet kakav se igra danas igrati za nekih 20ak 30 godina.. taman..

sale_milic

pre 14 godina

Najgore od svega je sto ce sad neko da mu zameri to sto nije zvao Bojinovica koji je spor ko puz.KO DA BI ON NESTO PROMENIO.
Nego Hasan je najveci krivac jer se medju ove sto je pozvao oslanjao na pogresne igrace.Zasto se toliko sililo sa Momirom Ilicem kad je ocigledno da njemu nista ne ide.On ovde nije mogao jednu jedinu akciju da sastavi.Stalno su ga blokirali cim bi skocio.Zato ga je trebalo izvesti mnogo ranije iz igre i ubaciti nekog brzeg.Al to je sve stvar do trenera i njegove procene,a rezultati su malo posledica toga.Neka odgovori i zasto je drzao onog Kojica u igri celo vreme ko da je covek jedino srpsko krilo.
Vujovic,Cvele jednostavno cela ta generacija bivsih igraca ,a sada nazovi trenera nemaju veze sa modernim rukometom...Sada se pokazalo da nema ni ovaj.
Jednostavno nama treba trener stranac i kraj price.Mi treba da ucimo osnove rukometa.Znaci ono kako se pravi visak,pa akcija za pivota itd...

Juka Torca

pre 14 godina

Kako neko prije rece i kad ga bolje pogledam pravi je inspektor Kluzo...Pogledajte sta Noka napravi od Slovenaca....To je trener a ne nekakvi tajni agenti postavljeni od jos sumnjivijih duznosnika....cao inspektoreeeee......

Banja Luka

pre 14 godina

Cuj idemo do BG pa ce da vidi sta ce,ma odlazi smjesta i zahvali se operateru sto procesuira tekstov inace bi vidjeo sta ti Srbija zeli reci.ODLAZI,ODLAZI,ODLAZI

vlada pirot

pre 14 godina

Ovaj nas selektor mnogo jak na izjavama ...
Na zadnjem prvenstvu smo bar imali neku igru a sad duplo golo , ni igra ni rezultat ...porazavajuce ...
i sto je najinteresantnije niko ne shvata odgovornost za debakl...analiziracemo ...nije nego iliti idi bre begaj tamo ...

ljuba

pre 14 godina

Pa naravno,prosli selektor im nije odgovarao,bar smo igrali napadacki i lepo a sad? Ovaj nam izmenio napad,promesao igrace,odbrana suplja,bez motivacije,takticki ocajno.Hvala za nista Seade i daleko ti lepa kuca!!! Vratite Cvetkovica!!!!!!!!!!!!!!!!

gordan

pre 14 godina

ne znam ko ih uopste pita za komentare, koga interesuje sta imaju da kazu posle ovakve bruke, srecom da su ispali sada, da ne dozive 20+ razlike poraz od Hrvatske, trenera otupustiti jos dok je tamo, oterati ceo Savez, izbaciti igrace starije od 25 godina i poceti graditi reprezentaciju za sledece Evropsko prventsvo u Srbiji.

Kalimero

pre 14 godina

Gospodine Hasanefendiću, Vi ste razočarali sa jednom postavkom igre iz srednjeg veka! Vratite Cvetkovića momentalno!!! Gospodinu Seadu Hasanefediću želim puno uspeh u daljoj klubsko trenerskoj karijeri, jer ko nije sposoban da rep. sa ovakvim fondom igrača stimuliše i usmeri ka visokim ciljevima netreba da oduzima dragoceno vreme u stvaranju nove trofejne generacije.

Ognjen

pre 14 godina

Iznenadiolo me da selektor nije pomenio da je se selekcia dobro pripremila za ovo prvensto, i da su pobedili Francusku u prijateljskoj utakmici. To je stalno pominjo posle utakmica protiv Islanda i Danske. On izgleda misli ako su odigrali jednu dobru prijateljsku utakmicu protiv Francuske, da mogo sve da pobede..

republicasrpska4ever

pre 14 godina

Zasto Bojinovic nije pozvan gospodine Seade, da nije mozda zbog njegovog radovanja pri davanju golova, bas me zanima?? Znao sam da nece na dobro izaci, cim si ti preuzeo reprezentaciju!!! Ko zna kako Bojinovic proslavlja golove znace i sustinu komentara!!! Pozz iz Srpske Republike!!!

Umaga

pre 14 godina

Jel zna neko da li je Austrija pre ovog meča pobedila nekog u službenim utakmicama?

Austrijanci nam zabiše 37 lakih komada, kao da je Antara Hasanefendiću pozajmio golmana Stojkovića.

I poruka pesimistima: Garantovano igramo i na sledećem EP!

Zlobnici bi sada rekli da je to zato što smo se kao domaćini automatski kvalifikovali.

republicasrpska4ever

pre 14 godina

Zasto Bojinovic nije pozvan gospodine Seade, da nije mozda zbog njegovog radovanja pri davanju golova, bas me zanima?? Znao sam da nece na dobro izaci, cim si ti preuzeo reprezentaciju!!! Ko zna kako Bojinovic proslavlja golove znace i sustinu komentara!!! Pozz iz Srpske Republike!!!

Kalimero

pre 14 godina

Gospodine Hasanefendiću, Vi ste razočarali sa jednom postavkom igre iz srednjeg veka! Vratite Cvetkovića momentalno!!! Gospodinu Seadu Hasanefediću želim puno uspeh u daljoj klubsko trenerskoj karijeri, jer ko nije sposoban da rep. sa ovakvim fondom igrača stimuliše i usmeri ka visokim ciljevima netreba da oduzima dragoceno vreme u stvaranju nove trofejne generacije.

ljuba

pre 14 godina

Pa naravno,prosli selektor im nije odgovarao,bar smo igrali napadacki i lepo a sad? Ovaj nam izmenio napad,promesao igrace,odbrana suplja,bez motivacije,takticki ocajno.Hvala za nista Seade i daleko ti lepa kuca!!! Vratite Cvetkovica!!!!!!!!!!!!!!!!

gordan

pre 14 godina

ne znam ko ih uopste pita za komentare, koga interesuje sta imaju da kazu posle ovakve bruke, srecom da su ispali sada, da ne dozive 20+ razlike poraz od Hrvatske, trenera otupustiti jos dok je tamo, oterati ceo Savez, izbaciti igrace starije od 25 godina i poceti graditi reprezentaciju za sledece Evropsko prventsvo u Srbiji.

GoranBP

pre 14 godina

Такође на питање да ли се осећа кривим, Хасанефендић је рекао:

- Што се тиче овог шампионата осећам се највише одговорним, али не и кривцем, јер их на утакмици против Аустрије нисам могао да научим играче како да шутирају ,не у голмана, већу гол и да се лопта не враћа назад противничком играчу, већ да се да гол.

100 % čovek je u pravu!!!!

vlada pirot

pre 14 godina

Ovaj nas selektor mnogo jak na izjavama ...
Na zadnjem prvenstvu smo bar imali neku igru a sad duplo golo , ni igra ni rezultat ...porazavajuce ...
i sto je najinteresantnije niko ne shvata odgovornost za debakl...analiziracemo ...nije nego iliti idi bre begaj tamo ...

Milan

pre 14 godina

Ne moze trener da igra umjesto igraca na terenu,to stoji ,al brate pozvao je Lapcevica koji veze nema,Nenadica koji je BIO nada rukometa al ocigledno nije za reprezentaciju,poveo je u Austriju 18 igraca a u tim od 16 igraca uvrstio 3 golmana...Neki su pisali svi ce mu zamjeriti sto nije pozvao Bojinovica i Nikolica ,i hocemo..Ovaj Toskic pored Nikolica u igru nije ulazio (kod normalnih trenera) a sad nam igra po 40-50 minuta...Bojinovic mozda nema snage da igra 60 minuta ali je igrac koji poditze moral ekipi,istinski vodja,nas covjek u najtezim trenucima...Hasanefendicu odlazi kao i rukovodstvo koje ga dovede kao selektora !

Juka Torca

pre 14 godina

Kako neko prije rece i kad ga bolje pogledam pravi je inspektor Kluzo...Pogledajte sta Noka napravi od Slovenaca....To je trener a ne nekakvi tajni agenti postavljeni od jos sumnjivijih duznosnika....cao inspektoreeeee......

Umaga

pre 14 godina

Jel zna neko da li je Austrija pre ovog meča pobedila nekog u službenim utakmicama?

Austrijanci nam zabiše 37 lakih komada, kao da je Antara Hasanefendiću pozajmio golmana Stojkovića.

I poruka pesimistima: Garantovano igramo i na sledećem EP!

Zlobnici bi sada rekli da je to zato što smo se kao domaćini automatski kvalifikovali.

kolega

pre 14 godina

Hasane, sada ti je jasno da nisi trebao da dolazis u ovu nezdravu rukometnu atmosferu kod nas.Upao si u obracun nekih igraca i bivsg selektora sa srpskim rukomenim savezom, a tu nema nevinih. Direktno su te bojkotovali neki glavni igraci u zadnjoj utakmci pogotovo. Jednostavno, ljudi su stajali, bacali lopte ili se nisu trudili..U Nemackoj imas trenersko ime a ovde te zovu anonimusom. Ispao si naivan. Najgore je kad ne znas kome od igraca mozes verovati! I to treba javno reci.

Ognjen

pre 14 godina

Iznenadiolo me da selektor nije pomenio da je se selekcia dobro pripremila za ovo prvensto, i da su pobedili Francusku u prijateljskoj utakmici. To je stalno pominjo posle utakmica protiv Islanda i Danske. On izgleda misli ako su odigrali jednu dobru prijateljsku utakmicu protiv Francuske, da mogo sve da pobede..

Banja Luka

pre 14 godina

Cuj idemo do BG pa ce da vidi sta ce,ma odlazi smjesta i zahvali se operateru sto procesuira tekstov inace bi vidjeo sta ti Srbija zeli reci.ODLAZI,ODLAZI,ODLAZI

Aleksandar

pre 14 godina

Mislim, da ceo savez treba rasturiti, pa tek onda videti sta dalje. Trener nije za sve kriv, ali je glavni krivac. izbegnite nacionalizam, to je vec sablon...

Sergio

pre 14 godina

Hasane-Haso idi molim te i povedi za sobom Lapcevica koji ne ume da hoda ,Kojica koji je sve samo ne krilo i zajedno sa Toskicem jedan od naj losijih igraca svih vremena u Jugoslovenskom a potom i Srpskom rukometu.Mislim da je cela Evropa videla kakvi su ovo igraci samo nas uvazeni selektor nije.Zato idi a mogao bi i pare da vratis koje si dobio da bi obrukao Srpski rukomet.

Krivokapic

pre 14 godina

Znaci Cvetkovic je bio u pravu kada je opali po rukometnom zavezu. Na svetskom prvenstvu smo bar pokazali borbenost i prosli u drugi krug. Tada smo bar gubili od svetskih i evropskih prvaka. Na ovom prvenstvu nismo pruzili nikakav otpor i izgubili smo od prosecne Austrije. Stvarno ce biti sramota ako kompletan savez ne da ostavku zajedno sa ovom karikaturom od trenera.

nn

pre 14 godina

ovo je mozda prodata utakmica i maslo predsednika Rukometnog saveza ne bi li se opario i koji je najvece zlo naseg rukometa.
Sad Skrbica za predsednika

sale_milic

pre 14 godina

Najgore od svega je sto ce sad neko da mu zameri to sto nije zvao Bojinovica koji je spor ko puz.KO DA BI ON NESTO PROMENIO.
Nego Hasan je najveci krivac jer se medju ove sto je pozvao oslanjao na pogresne igrace.Zasto se toliko sililo sa Momirom Ilicem kad je ocigledno da njemu nista ne ide.On ovde nije mogao jednu jedinu akciju da sastavi.Stalno su ga blokirali cim bi skocio.Zato ga je trebalo izvesti mnogo ranije iz igre i ubaciti nekog brzeg.Al to je sve stvar do trenera i njegove procene,a rezultati su malo posledica toga.Neka odgovori i zasto je drzao onog Kojica u igri celo vreme ko da je covek jedino srpsko krilo.
Vujovic,Cvele jednostavno cela ta generacija bivsih igraca ,a sada nazovi trenera nemaju veze sa modernim rukometom...Sada se pokazalo da nema ni ovaj.
Jednostavno nama treba trener stranac i kraj price.Mi treba da ucimo osnove rukometa.Znaci ono kako se pravi visak,pa akcija za pivota itd...

Deki S.

pre 14 godina

Neko je upropastio sve sto je Cvele uradio proteklih godina i krajnje je vreme da taj neko kaze zbogom rukometu jer njihovo ponasanje se granici sa kriminalom

pero32

pre 14 godina

Jeste Bojinovic je spor ali zato je Sesum brz kao Ferrari.....ma dajte ljudi Bojinovic moze jos da igra ko je rekao da ne moze, pa niko ga nije gledao osim u oktobru kad mu selektor nije ni dao da ulazi u igru mislio moze sa svojim igracinama, evo kako moze. pa mi smo sa sporim Bojinovicem i Nikolicem bili 7 na SP a sa ovim suterima nismo ni trebali dolaziti.

Beogradjanin

pre 14 godina

2005-te godine nasa seniorska reprezentacija bila je peta na Svetskom prvenstvu u Tunisu;nasi kadeti bili su prvci Sveta a omladinci su bili vicesampioni Sveta i prema zvanicnoj rang listi EHF-a zbirno bili smo najbolji u muskoj konkurenciji u Evropi.A onda su dosli Marjanovic i Cvetkovic i vrhunac je bio u Hrvatskoj-poraz od Brazila,zatim nijedan odlazak nasih kadeta i omladinaca na svetska prvenstva,svadje,namestaljke isl.Nije mogao toliko nagomilanih problema da za kratko vreme prevazidje iskusni Hasanefendic.Odigralismo juce uzasno lose odbranu a zar nisu pune cetiri godine Cvetkovic i onaj Ivic potpuno ignorisali znacaj odbrane i kako da je prakticno ti isti igraci sada igraju.Cvetkovic je za saradnika imao Ivica iz Lapova a Hasanefendicu su postavili nekog Brkovica iz Zubin Potoka sa Kosova.Sta onda da ocekujemo!?

slavko

pre 14 godina

niti sam za niti protiv cvetkovica/hasanefendica.
nego se samo pitam, sta je to cvele uradio za te tri godine koje je vodio reprezentaciju, sta? cesi su nas pre 2 godine napumpali u barazu i nismo isli na ep. na sp u hr poljaci i svedjani su nas rasturili, primali smo i 40 golova, protiv danaca vodimo sa 8 razlike i izgubimo, A BRAZILL!!! sta je tu lepo bilo ja ne znam! raspale reprezentacije kao sto su bosna i rusija su nas nakantali za ovo ep.
a sead je imao pune 2 nedelje u januaru i 1 u oktobru da pripremi ekipu za ovo ep!!! sta je to? nista! jednostavno smo losi, trebe to priznati. pa pogledajte nase igrace, sem ilica niko ne igra u nekom jacem klubu, niko. pa sta ocekujete? niti imamo igrace niti trenere svetskog formata, i to bi bilo to.

NEGO NAJGORI SU MI OVI STO KRIVE SEADE I PRICAJU O NEKOJ TEORIJI ZAVERE POSTO IMA BOSANSKO IME: KLADIM SE UOPSTE I NE ZNAJU GDE SE COVEK RODIO I STA JE PO NACIONALNOSTI: JADNICI JEDNI; NE MOZE DA PRODJE NEKI POREZ A DE SA NE OPLETE PO NACIONALNOJ VERI; ILI BAREM KAO MUSKARCI DA PODNESEMO PORAZ I CESTITAMO DRUGIMA:

a ovo je moje licno misljenje:
sta ste ocekivali od kojica, toskica, lapcevica, vilovskog? to je nasa odbrana bila! a pazi ovo sa bojinovicem i nikolicem bi bilo bolje!!!!!!! pa ljudi niti bojinovic niti nikolic nisu sastavili pet utakmica zajedno ove polugodine u svojim klubovima.
za kraj, nismo sigurno tolko losi kao sto smo delavali na ovom ep, ali jos sigurnije da je momentalno 8-12 mesto vrh nad vrhovima za ovu ekipu!

Caki

pre 14 godina

Početak nije bio loš, 4:0.
Kasnije sve gore.
Ugasio sam televizor kad je Toskić promašio zicer pa onde sedeo na podu, gledao nešto, polako ustao, lagano krenuo ka našoj polovini a mi primili gol.
Tada je još bilo neizvesno ali se videlo da ćemo izgubiti. On nije želeo da pobedimo. O Kojiću ne želim da pričam, selektoru koji je pozvao njih dvojicu još manje.

Mile Mrdjenovacki

pre 14 godina

Pustate nepotpisane komentare, a potpisane odbijate. Ne sumnjam da ce Vam biti tesko da i ovo odbijete, ali razmislite. Jedino sto ne treba da uradite je da skratite komentar.
1. Hasanefendic je verovatno odlican trener, ali je pokazao da je zasigurno los selektor.
2. Spremati ligasku ekipu za prvenstvo je jedno a tempiranje sportske forme reprezentacije je sasvim nesto drugo...
3. Nasa reprezentacija je u Hrvatskoj pokazala da ima fenomenalnu srednju liniju. U Austriji je ta srednja linija potpuno unistena. Tacno je da Hasanefendic nije mogao da ih nauci da sutiraju za par treninga, ali je isto tako tacno da je ono sto je funkcionisalo unisteno...
4. I selektor se stvara kao sto se stvaraju treneri i igraci. Jovica Cvetkovic je u Hrvatskoj naucio da nije u stanju da oporavi ekipu za 24 sata,(upravo tada je gubio od Brazila i Poljske), ali Raspored utakmica u Austriji je bio idealan...
5. Svi oni koji su glasali da se selektor menja (Cvetkovic) pre zavrsetka jednog ciklusa takmicenja su Odgovorni, i trebaju biti smenjeni, odnosno najureni iz rukometa.Izgovor da je istekao ugovor ne stoji,da je trazio vecu platu- ne stoji, jer je ponudio da besplatno do zavrsetka ovog PE radi...
6. Sa ovakvim rezultatom, da nije vec dobijene organizacije EP 2012-te, rukomet bi skliznuo u OSTALE sporove... Ako se ovo ne prekine to ce se i desiti, a ovi koji sada biraju, ako se ne oteraju, tek tada ce sami pobeci i sa strane spletkariti kako bi bilo jos gore.
7. Zahtevam hitno sazivanje Vanredne skupstine RSS, sa dve tacke dnevnog reda: prvo, izvestaj UO o rezultatu u Austriji. Drugo, Rasprava o zahtevu Trenerske organizacije u vezi nezakonitosti kod izbora Hasanefendica na mesto selektora.
I na kraju nemojmo pobeci od istine: Slovenija je u junu izabrala Serdarusica za selektora, od nas je izgubio pripremnu utakmicu... ali je pokazao da je dosao spreman na EP. Hasanefendic je dosao nespreman na EP, jer vodi profesionalno ekipu Gumerzbaha, ove godine sa uspehom. Serdarusic je znao sta radi, nas Savez na celu sa Marjanovicem nije znao kakvu stetu rukometu cine. Zato moraju biti smenjeni bez prava na ostavku.

banjavb

pre 14 godina

Kako mi volimo da unistimo sve sto je dobro.Umesto da Cvetkovic nadogradi ono sto je zapoceo,sada moramo iz pocetka.
Po prvi put smo igrali svetski,brz rukomet,ali naravno ovo iz saveza vole da gledaju nasu reprezentaciju kako se muci da da gol,kako se sporo vracaju u odbranu,kako imaju po 0,5 kontri na utakmici,...
Ovaj Hasanefendic nije mogao da pozove Vujina,Curuviju,Prodanovica.Andjelkovic i Nikcevic su igrali svega 10 min.,a Nikolica i Bojinovica nije ni pozvao.Nismo mi toliko macni da bi mogli da se odricemo takvih igraca.
Zato predlazem nekog energicnijeg za selektora,npr.Rnica,Cvetkovica,Pokrajca...A repka za EP U Srbiji sledeca.
Golmani:Pejanovic,Stanic,Sijan
Pivoti:Nikolic,Toskic,Vilovski
Krila:Curuvija,Nikcevic,Markovic,Prodanovic
Bekovi:Bojinovic,Ilic,Vujin,Sesum,Nenadic,Andjelkovic,Stankovic,Vuckovic

Pejanovic,Nikcevic,Curuvija,Nikolic,Vujin,Ilic,Andjelkovic je nasa najbolja postava i tacka.

Milos

pre 14 godina

Ne krivim igrace!
U ovakvim katastrofalnim situacijama, kriv je iskljucivo trener, i moralna odgovornost bi trebalo da povuce njegovu automatsku ostavku, sto ce verujem i uraditi po povratku!

Sta dalje...?
Sledece evropsko je u Beogradu, a moja poruka celnicima RSS je: stavite ljudi prst na celo i dobro se zapitajte sta i kako dalje...!!!

acGROMdc

pre 14 godina

Sedeo sam odmah iza gola, neke stvari mi nisu jasne, iako sam treniranjem rukometa zavrsio jos pre 20 godina.
U tekstu pise da je Stojanovic bek, on je zadnjih 15 minuta proveo na mestu desnog krila!? Markovic tuga jedna, ne zato sto je vratio loptu (ovo u rukometu jos nisam doziveo) vec sto u odbrani pored njega prolazi igrac kad i kako pozeli.
Ilic... taj covek ima sve, osim jedne stvari koju necu imenovati. Na pocetku su i pokusavali da mu blokiraju sut, kasnije su u trenutku kada bi lopta bila kod njega odmah preuzimali ostale bekove znajuci da zbog nedostatka one stvari nece sutirati.
Kojic... interesantno je koliko se promenilo moje misljenje o njemu. Preko TV gledajuci dolazio sam do zakljucka da da smo mi jedina ekipa ciji pivot ne napravi ni jedan blok na utamici. Sinoc sam video da nije bas tako, da bekovi ne umeju da iskoriste ni taj polu-blok koji od njega dolazi i koji im daje pola koraka prednosti u odnosu na odbranu. O tome da mu daju loptu u prazan prostor nije bilo ni govora! Uostalom, Austrijanci nas nisu dobili zbog golmana, vec zato sto im je jedina uigrana akcija sa blokom pivota (broj 3) prolazila ili ubacivanjem njemu u prazan prostor ili iznudjivanjem sedmerca.
Voljni moment ne bih da komentarisem...
Pozdrav svima

Nikola

pre 14 godina

Sram te bilo "Beogradjanine"! To sto je neko iz Zubinog Potoka tebi znaci da ne sme da bude pomocnik selektoru! A tvoj otac ili deda se u Beograd doselio iz Londona ili iz neke nedodjije od 5 kuca u Bosni ili CGori? Samo ste vi beogradjani Bogom dani da vodite srpski sport?!

Mile

pre 14 godina

Bili smo u vođstvu dok trener Austrije nije sabrao jedan i jedan i shvatio da mu protiv Srbije gol brani - Srbin. E, onda je ubacio Bauera i epilog znamo ...

Kao i Austrijancima, i nama treba neki strani trener. Ali za razliku od Hasanefendića, mora da bude neko ko je sa reprezentacijom osvajao trofeje.

Idealno rešenje bi bio Lino Červar koji je sa Hrvatskom bio svetski i olimpijski šampion. Uz to, neće biti ni jezičke barijere.

Ko je za to da Červar bude selektor rukometne reprezentacije Srbije, neka preporuči komentar.

dejan

pre 14 godina

Prošle godine kad sam ih gledao u Hrvatskoj igrali su odlično. Bekovi brzi, eksplozivni, pokretljivi (i sa sporim Bojinovićem). Sada godinu dana poslije totalno drugačije, spori, tromi neprepoznatljivi (ovaj put bez sporog Bojinovića). Razlog, filozofija Hasanefendića i Cvetkovića je totalno različita. Sead zastupa rukomet kakav se igrao prije 15-20 godina a to više neprolazi. Više nije bitno da li je bek dvometraš, već da li je brz, inteligentan, pokretljiv.... A takve bekove imamo. Hvali nam i pivot, ovi sad što su u reprezentaciji nisu ni blizu kvaliteta Nikolića. Krila nisu loša, međutim , njihova igra puno zavisi od odbrane i kontri a i napada koji, ako nije pokretljiv i brz, neće im dati puno šansi. Samo dobar selektor i biće ok.

vrhunac

pre 14 godina

7. Zahtevam hitno sazivanje Vanredne skupstine RSS, sa dve tacke dnevnog reda: prvo, izvestaj UO o rezultatu u Austriji. Drugo, Rasprava o zahtevu Trenerske organizacije u vezi nezakonitosti kod izbora Hasanefendica na mesto selektora.

(Mile Mrdjenovacki, 24. januar 2010 13:34)

ko si ti majketi da zahtevas bilo sta??????????????????
sta covek nece sve procitati!!!!?????

pudla

pre 14 godina

bravo momci.. odlichno ste se borili.. za nekoga ko je josh u vrticu recimo.. mi cemo moyhda ovakakv rukomet kakav se igra danas igrati za nekih 20ak 30 godina.. taman..

ALEKSANDAR

pre 14 godina

" TUZNO. Posle ko zna koliko vremena imali smo pravog coveka na mestu selektora muske rukometne reprezentacije.
(ALEKSANDAR, 17. septembar 2009 23:32)"


o ovome sam pricao 17.septembra.
Ljudi iz saveza,ako imaju morala,moraju da odu.
Unistavaju generaciju solidnih i perspektivnih rukometasa ovakvim izborima selektora.

grobar

pre 14 godina

muka me hvata kad cujem komentare protiv trenera. ko stoji na terenu on ili igraci? i da imamo hrvatskog ili nemackog trenera, nista nam ne pomaze. ova igra sto mi irgramo vec 30godina nije vise efektivna. zasto i rusi nisu ono vise sto su nekad bili? zato, sto igrao onu igru pre 30 godina. nas kvalitet i za trecu ligu

Dani

pre 14 godina

ma nemoj?!? najbolje i najborbenije igrače ostavio si u srbiji, a po drugoj strani forsirao rukometno nepismene kojića, toskića, stojanovića i markovića ... ne daj bože da su nam protivnici igrali sa dva flastera na vučkoviću i šešumu! dobili bi 57 umesto 37 golova ...

Milance

pre 14 godina

Ovde meni mnoge stvari nisu jasne,nasa igra na prventsvu je daj loprtu beku a one neka ugura sve do sest metara i neka pali pa ako bude bude.Igramo bez pivota Toskic nemam pojma sta jeja ga nisam video da igra pivota i kada je jednom dobio loptu na crtu on je promasio zicer na celom prvenstvu dali smo jedan gol sa krila da li je moguce da su nam krila toliko ocajna i da nema ni jednog prosecnog u celoj drzavi da moramo da igramo samo na bekove.Svaka reprezentacija imalo ozbilja to zaustavlja vrlo lako.Kriv je selektor za selekciju igraca ostaviti nikolica koji je po meni mnogo bolji pivot od toskica a i stojkovic je mislim bolji i mladji ako nista drugo.I na kraju nase igrace treba nauciti da posle datog gola nema radovanja nego brzo nazad u odbranu a nakon primljenog nema dovlacenja do centra i polako kretanje u napad nego to sve treba brzo odraditi ali to izgleda kod nas niko od trenera ne vidi i ne radi na tome.Sve u svemu nismo kvalitetni extra ali smo po meni neka osrednja repka na prvenstvu koja sa boljom postavkom igre mogla medju prvih 8 reprezentacija!

XENE

pre 14 godina

Ja nisam video nikakvu taktiku na terenu....Nismo imali ni odbranu...Sta je radio ovaj selektor? Zabiravili su da igraju rukomet???

Anonimac

pre 14 godina

(vrhunac, 24.januar 15:45)
Interesantno, zahtev za Vanrednu Skupstinu smeta, bez obzira na formalno pravni status predlagaca, a ne smeta vam na desetine komentara koje traze odgovornost Vas ocigledno sakrivenih iza nadimaka.

čovek

pre 14 godina

Mislim da treba nastaviti dalje sa ovom i postavom i selektorom.
Treba vremena i razmrdavanje bekova kao i brzina.
Verujem u ove momke!

republicasrpska4ever

pre 14 godina

Zasto Bojinovic nije pozvan gospodine Seade, da nije mozda zbog njegovog radovanja pri davanju golova, bas me zanima?? Znao sam da nece na dobro izaci, cim si ti preuzeo reprezentaciju!!! Ko zna kako Bojinovic proslavlja golove znace i sustinu komentara!!! Pozz iz Srpske Republike!!!

Mile

pre 14 godina

Bili smo u vođstvu dok trener Austrije nije sabrao jedan i jedan i shvatio da mu protiv Srbije gol brani - Srbin. E, onda je ubacio Bauera i epilog znamo ...

Kao i Austrijancima, i nama treba neki strani trener. Ali za razliku od Hasanefendića, mora da bude neko ko je sa reprezentacijom osvajao trofeje.

Idealno rešenje bi bio Lino Červar koji je sa Hrvatskom bio svetski i olimpijski šampion. Uz to, neće biti ni jezičke barijere.

Ko je za to da Červar bude selektor rukometne reprezentacije Srbije, neka preporuči komentar.

Umaga

pre 14 godina

Jel zna neko da li je Austrija pre ovog meča pobedila nekog u službenim utakmicama?

Austrijanci nam zabiše 37 lakih komada, kao da je Antara Hasanefendiću pozajmio golmana Stojkovića.

I poruka pesimistima: Garantovano igramo i na sledećem EP!

Zlobnici bi sada rekli da je to zato što smo se kao domaćini automatski kvalifikovali.

vrhunac

pre 14 godina

7. Zahtevam hitno sazivanje Vanredne skupstine RSS, sa dve tacke dnevnog reda: prvo, izvestaj UO o rezultatu u Austriji. Drugo, Rasprava o zahtevu Trenerske organizacije u vezi nezakonitosti kod izbora Hasanefendica na mesto selektora.

(Mile Mrdjenovacki, 24. januar 2010 13:34)

ko si ti majketi da zahtevas bilo sta??????????????????
sta covek nece sve procitati!!!!?????

banjavb

pre 14 godina

Kako mi volimo da unistimo sve sto je dobro.Umesto da Cvetkovic nadogradi ono sto je zapoceo,sada moramo iz pocetka.
Po prvi put smo igrali svetski,brz rukomet,ali naravno ovo iz saveza vole da gledaju nasu reprezentaciju kako se muci da da gol,kako se sporo vracaju u odbranu,kako imaju po 0,5 kontri na utakmici,...
Ovaj Hasanefendic nije mogao da pozove Vujina,Curuviju,Prodanovica.Andjelkovic i Nikcevic su igrali svega 10 min.,a Nikolica i Bojinovica nije ni pozvao.Nismo mi toliko macni da bi mogli da se odricemo takvih igraca.
Zato predlazem nekog energicnijeg za selektora,npr.Rnica,Cvetkovica,Pokrajca...A repka za EP U Srbiji sledeca.
Golmani:Pejanovic,Stanic,Sijan
Pivoti:Nikolic,Toskic,Vilovski
Krila:Curuvija,Nikcevic,Markovic,Prodanovic
Bekovi:Bojinovic,Ilic,Vujin,Sesum,Nenadic,Andjelkovic,Stankovic,Vuckovic

Pejanovic,Nikcevic,Curuvija,Nikolic,Vujin,Ilic,Andjelkovic je nasa najbolja postava i tacka.

Beogradjanin

pre 14 godina

2005-te godine nasa seniorska reprezentacija bila je peta na Svetskom prvenstvu u Tunisu;nasi kadeti bili su prvci Sveta a omladinci su bili vicesampioni Sveta i prema zvanicnoj rang listi EHF-a zbirno bili smo najbolji u muskoj konkurenciji u Evropi.A onda su dosli Marjanovic i Cvetkovic i vrhunac je bio u Hrvatskoj-poraz od Brazila,zatim nijedan odlazak nasih kadeta i omladinaca na svetska prvenstva,svadje,namestaljke isl.Nije mogao toliko nagomilanih problema da za kratko vreme prevazidje iskusni Hasanefendic.Odigralismo juce uzasno lose odbranu a zar nisu pune cetiri godine Cvetkovic i onaj Ivic potpuno ignorisali znacaj odbrane i kako da je prakticno ti isti igraci sada igraju.Cvetkovic je za saradnika imao Ivica iz Lapova a Hasanefendicu su postavili nekog Brkovica iz Zubin Potoka sa Kosova.Sta onda da ocekujemo!?

sale_milic

pre 14 godina

Najgore od svega je sto ce sad neko da mu zameri to sto nije zvao Bojinovica koji je spor ko puz.KO DA BI ON NESTO PROMENIO.
Nego Hasan je najveci krivac jer se medju ove sto je pozvao oslanjao na pogresne igrace.Zasto se toliko sililo sa Momirom Ilicem kad je ocigledno da njemu nista ne ide.On ovde nije mogao jednu jedinu akciju da sastavi.Stalno su ga blokirali cim bi skocio.Zato ga je trebalo izvesti mnogo ranije iz igre i ubaciti nekog brzeg.Al to je sve stvar do trenera i njegove procene,a rezultati su malo posledica toga.Neka odgovori i zasto je drzao onog Kojica u igri celo vreme ko da je covek jedino srpsko krilo.
Vujovic,Cvele jednostavno cela ta generacija bivsih igraca ,a sada nazovi trenera nemaju veze sa modernim rukometom...Sada se pokazalo da nema ni ovaj.
Jednostavno nama treba trener stranac i kraj price.Mi treba da ucimo osnove rukometa.Znaci ono kako se pravi visak,pa akcija za pivota itd...

GoranBP

pre 14 godina

Такође на питање да ли се осећа кривим, Хасанефендић је рекао:

- Што се тиче овог шампионата осећам се највише одговорним, али не и кривцем, јер их на утакмици против Аустрије нисам могао да научим играче како да шутирају ,не у голмана, већу гол и да се лопта не враћа назад противничком играчу, већ да се да гол.

100 % čovek je u pravu!!!!

kolega

pre 14 godina

Hasane, sada ti je jasno da nisi trebao da dolazis u ovu nezdravu rukometnu atmosferu kod nas.Upao si u obracun nekih igraca i bivsg selektora sa srpskim rukomenim savezom, a tu nema nevinih. Direktno su te bojkotovali neki glavni igraci u zadnjoj utakmci pogotovo. Jednostavno, ljudi su stajali, bacali lopte ili se nisu trudili..U Nemackoj imas trenersko ime a ovde te zovu anonimusom. Ispao si naivan. Najgore je kad ne znas kome od igraca mozes verovati! I to treba javno reci.

Kalimero

pre 14 godina

Gospodine Hasanefendiću, Vi ste razočarali sa jednom postavkom igre iz srednjeg veka! Vratite Cvetkovića momentalno!!! Gospodinu Seadu Hasanefediću želim puno uspeh u daljoj klubsko trenerskoj karijeri, jer ko nije sposoban da rep. sa ovakvim fondom igrača stimuliše i usmeri ka visokim ciljevima netreba da oduzima dragoceno vreme u stvaranju nove trofejne generacije.

slavko

pre 14 godina

niti sam za niti protiv cvetkovica/hasanefendica.
nego se samo pitam, sta je to cvele uradio za te tri godine koje je vodio reprezentaciju, sta? cesi su nas pre 2 godine napumpali u barazu i nismo isli na ep. na sp u hr poljaci i svedjani su nas rasturili, primali smo i 40 golova, protiv danaca vodimo sa 8 razlike i izgubimo, A BRAZILL!!! sta je tu lepo bilo ja ne znam! raspale reprezentacije kao sto su bosna i rusija su nas nakantali za ovo ep.
a sead je imao pune 2 nedelje u januaru i 1 u oktobru da pripremi ekipu za ovo ep!!! sta je to? nista! jednostavno smo losi, trebe to priznati. pa pogledajte nase igrace, sem ilica niko ne igra u nekom jacem klubu, niko. pa sta ocekujete? niti imamo igrace niti trenere svetskog formata, i to bi bilo to.

NEGO NAJGORI SU MI OVI STO KRIVE SEADE I PRICAJU O NEKOJ TEORIJI ZAVERE POSTO IMA BOSANSKO IME: KLADIM SE UOPSTE I NE ZNAJU GDE SE COVEK RODIO I STA JE PO NACIONALNOSTI: JADNICI JEDNI; NE MOZE DA PRODJE NEKI POREZ A DE SA NE OPLETE PO NACIONALNOJ VERI; ILI BAREM KAO MUSKARCI DA PODNESEMO PORAZ I CESTITAMO DRUGIMA:

a ovo je moje licno misljenje:
sta ste ocekivali od kojica, toskica, lapcevica, vilovskog? to je nasa odbrana bila! a pazi ovo sa bojinovicem i nikolicem bi bilo bolje!!!!!!! pa ljudi niti bojinovic niti nikolic nisu sastavili pet utakmica zajedno ove polugodine u svojim klubovima.
za kraj, nismo sigurno tolko losi kao sto smo delavali na ovom ep, ali jos sigurnije da je momentalno 8-12 mesto vrh nad vrhovima za ovu ekipu!

ljuba

pre 14 godina

Pa naravno,prosli selektor im nije odgovarao,bar smo igrali napadacki i lepo a sad? Ovaj nam izmenio napad,promesao igrace,odbrana suplja,bez motivacije,takticki ocajno.Hvala za nista Seade i daleko ti lepa kuca!!! Vratite Cvetkovica!!!!!!!!!!!!!!!!

Banja Luka

pre 14 godina

Cuj idemo do BG pa ce da vidi sta ce,ma odlazi smjesta i zahvali se operateru sto procesuira tekstov inace bi vidjeo sta ti Srbija zeli reci.ODLAZI,ODLAZI,ODLAZI

ALEKSANDAR

pre 14 godina

" TUZNO. Posle ko zna koliko vremena imali smo pravog coveka na mestu selektora muske rukometne reprezentacije.
(ALEKSANDAR, 17. septembar 2009 23:32)"


o ovome sam pricao 17.septembra.
Ljudi iz saveza,ako imaju morala,moraju da odu.
Unistavaju generaciju solidnih i perspektivnih rukometasa ovakvim izborima selektora.

Nikola

pre 14 godina

Sram te bilo "Beogradjanine"! To sto je neko iz Zubinog Potoka tebi znaci da ne sme da bude pomocnik selektoru! A tvoj otac ili deda se u Beograd doselio iz Londona ili iz neke nedodjije od 5 kuca u Bosni ili CGori? Samo ste vi beogradjani Bogom dani da vodite srpski sport?!

grobar

pre 14 godina

muka me hvata kad cujem komentare protiv trenera. ko stoji na terenu on ili igraci? i da imamo hrvatskog ili nemackog trenera, nista nam ne pomaze. ova igra sto mi irgramo vec 30godina nije vise efektivna. zasto i rusi nisu ono vise sto su nekad bili? zato, sto igrao onu igru pre 30 godina. nas kvalitet i za trecu ligu

čovek

pre 14 godina

Mislim da treba nastaviti dalje sa ovom i postavom i selektorom.
Treba vremena i razmrdavanje bekova kao i brzina.
Verujem u ove momke!

dejan

pre 14 godina

Prošle godine kad sam ih gledao u Hrvatskoj igrali su odlično. Bekovi brzi, eksplozivni, pokretljivi (i sa sporim Bojinovićem). Sada godinu dana poslije totalno drugačije, spori, tromi neprepoznatljivi (ovaj put bez sporog Bojinovića). Razlog, filozofija Hasanefendića i Cvetkovića je totalno različita. Sead zastupa rukomet kakav se igrao prije 15-20 godina a to više neprolazi. Više nije bitno da li je bek dvometraš, već da li je brz, inteligentan, pokretljiv.... A takve bekove imamo. Hvali nam i pivot, ovi sad što su u reprezentaciji nisu ni blizu kvaliteta Nikolića. Krila nisu loša, međutim , njihova igra puno zavisi od odbrane i kontri a i napada koji, ako nije pokretljiv i brz, neće im dati puno šansi. Samo dobar selektor i biće ok.

nn

pre 14 godina

ovo je mozda prodata utakmica i maslo predsednika Rukometnog saveza ne bi li se opario i koji je najvece zlo naseg rukometa.
Sad Skrbica za predsednika

acGROMdc

pre 14 godina

Sedeo sam odmah iza gola, neke stvari mi nisu jasne, iako sam treniranjem rukometa zavrsio jos pre 20 godina.
U tekstu pise da je Stojanovic bek, on je zadnjih 15 minuta proveo na mestu desnog krila!? Markovic tuga jedna, ne zato sto je vratio loptu (ovo u rukometu jos nisam doziveo) vec sto u odbrani pored njega prolazi igrac kad i kako pozeli.
Ilic... taj covek ima sve, osim jedne stvari koju necu imenovati. Na pocetku su i pokusavali da mu blokiraju sut, kasnije su u trenutku kada bi lopta bila kod njega odmah preuzimali ostale bekove znajuci da zbog nedostatka one stvari nece sutirati.
Kojic... interesantno je koliko se promenilo moje misljenje o njemu. Preko TV gledajuci dolazio sam do zakljucka da da smo mi jedina ekipa ciji pivot ne napravi ni jedan blok na utamici. Sinoc sam video da nije bas tako, da bekovi ne umeju da iskoriste ni taj polu-blok koji od njega dolazi i koji im daje pola koraka prednosti u odnosu na odbranu. O tome da mu daju loptu u prazan prostor nije bilo ni govora! Uostalom, Austrijanci nas nisu dobili zbog golmana, vec zato sto im je jedina uigrana akcija sa blokom pivota (broj 3) prolazila ili ubacivanjem njemu u prazan prostor ili iznudjivanjem sedmerca.
Voljni moment ne bih da komentarisem...
Pozdrav svima

Mile Mrdjenovacki

pre 14 godina

Pustate nepotpisane komentare, a potpisane odbijate. Ne sumnjam da ce Vam biti tesko da i ovo odbijete, ali razmislite. Jedino sto ne treba da uradite je da skratite komentar.
1. Hasanefendic je verovatno odlican trener, ali je pokazao da je zasigurno los selektor.
2. Spremati ligasku ekipu za prvenstvo je jedno a tempiranje sportske forme reprezentacije je sasvim nesto drugo...
3. Nasa reprezentacija je u Hrvatskoj pokazala da ima fenomenalnu srednju liniju. U Austriji je ta srednja linija potpuno unistena. Tacno je da Hasanefendic nije mogao da ih nauci da sutiraju za par treninga, ali je isto tako tacno da je ono sto je funkcionisalo unisteno...
4. I selektor se stvara kao sto se stvaraju treneri i igraci. Jovica Cvetkovic je u Hrvatskoj naucio da nije u stanju da oporavi ekipu za 24 sata,(upravo tada je gubio od Brazila i Poljske), ali Raspored utakmica u Austriji je bio idealan...
5. Svi oni koji su glasali da se selektor menja (Cvetkovic) pre zavrsetka jednog ciklusa takmicenja su Odgovorni, i trebaju biti smenjeni, odnosno najureni iz rukometa.Izgovor da je istekao ugovor ne stoji,da je trazio vecu platu- ne stoji, jer je ponudio da besplatno do zavrsetka ovog PE radi...
6. Sa ovakvim rezultatom, da nije vec dobijene organizacije EP 2012-te, rukomet bi skliznuo u OSTALE sporove... Ako se ovo ne prekine to ce se i desiti, a ovi koji sada biraju, ako se ne oteraju, tek tada ce sami pobeci i sa strane spletkariti kako bi bilo jos gore.
7. Zahtevam hitno sazivanje Vanredne skupstine RSS, sa dve tacke dnevnog reda: prvo, izvestaj UO o rezultatu u Austriji. Drugo, Rasprava o zahtevu Trenerske organizacije u vezi nezakonitosti kod izbora Hasanefendica na mesto selektora.
I na kraju nemojmo pobeci od istine: Slovenija je u junu izabrala Serdarusica za selektora, od nas je izgubio pripremnu utakmicu... ali je pokazao da je dosao spreman na EP. Hasanefendic je dosao nespreman na EP, jer vodi profesionalno ekipu Gumerzbaha, ove godine sa uspehom. Serdarusic je znao sta radi, nas Savez na celu sa Marjanovicem nije znao kakvu stetu rukometu cine. Zato moraju biti smenjeni bez prava na ostavku.

gordan

pre 14 godina

ne znam ko ih uopste pita za komentare, koga interesuje sta imaju da kazu posle ovakve bruke, srecom da su ispali sada, da ne dozive 20+ razlike poraz od Hrvatske, trenera otupustiti jos dok je tamo, oterati ceo Savez, izbaciti igrace starije od 25 godina i poceti graditi reprezentaciju za sledece Evropsko prventsvo u Srbiji.

Deki S.

pre 14 godina

Neko je upropastio sve sto je Cvele uradio proteklih godina i krajnje je vreme da taj neko kaze zbogom rukometu jer njihovo ponasanje se granici sa kriminalom

Krivokapic

pre 14 godina

Znaci Cvetkovic je bio u pravu kada je opali po rukometnom zavezu. Na svetskom prvenstvu smo bar pokazali borbenost i prosli u drugi krug. Tada smo bar gubili od svetskih i evropskih prvaka. Na ovom prvenstvu nismo pruzili nikakav otpor i izgubili smo od prosecne Austrije. Stvarno ce biti sramota ako kompletan savez ne da ostavku zajedno sa ovom karikaturom od trenera.

pero32

pre 14 godina

Jeste Bojinovic je spor ali zato je Sesum brz kao Ferrari.....ma dajte ljudi Bojinovic moze jos da igra ko je rekao da ne moze, pa niko ga nije gledao osim u oktobru kad mu selektor nije ni dao da ulazi u igru mislio moze sa svojim igracinama, evo kako moze. pa mi smo sa sporim Bojinovicem i Nikolicem bili 7 na SP a sa ovim suterima nismo ni trebali dolaziti.

vlada pirot

pre 14 godina

Ovaj nas selektor mnogo jak na izjavama ...
Na zadnjem prvenstvu smo bar imali neku igru a sad duplo golo , ni igra ni rezultat ...porazavajuce ...
i sto je najinteresantnije niko ne shvata odgovornost za debakl...analiziracemo ...nije nego iliti idi bre begaj tamo ...

Juka Torca

pre 14 godina

Kako neko prije rece i kad ga bolje pogledam pravi je inspektor Kluzo...Pogledajte sta Noka napravi od Slovenaca....To je trener a ne nekakvi tajni agenti postavljeni od jos sumnjivijih duznosnika....cao inspektoreeeee......

Caki

pre 14 godina

Početak nije bio loš, 4:0.
Kasnije sve gore.
Ugasio sam televizor kad je Toskić promašio zicer pa onde sedeo na podu, gledao nešto, polako ustao, lagano krenuo ka našoj polovini a mi primili gol.
Tada je još bilo neizvesno ali se videlo da ćemo izgubiti. On nije želeo da pobedimo. O Kojiću ne želim da pričam, selektoru koji je pozvao njih dvojicu još manje.

Dani

pre 14 godina

ma nemoj?!? najbolje i najborbenije igrače ostavio si u srbiji, a po drugoj strani forsirao rukometno nepismene kojića, toskića, stojanovića i markovića ... ne daj bože da su nam protivnici igrali sa dva flastera na vučkoviću i šešumu! dobili bi 57 umesto 37 golova ...

Milance

pre 14 godina

Ovde meni mnoge stvari nisu jasne,nasa igra na prventsvu je daj loprtu beku a one neka ugura sve do sest metara i neka pali pa ako bude bude.Igramo bez pivota Toskic nemam pojma sta jeja ga nisam video da igra pivota i kada je jednom dobio loptu na crtu on je promasio zicer na celom prvenstvu dali smo jedan gol sa krila da li je moguce da su nam krila toliko ocajna i da nema ni jednog prosecnog u celoj drzavi da moramo da igramo samo na bekove.Svaka reprezentacija imalo ozbilja to zaustavlja vrlo lako.Kriv je selektor za selekciju igraca ostaviti nikolica koji je po meni mnogo bolji pivot od toskica a i stojkovic je mislim bolji i mladji ako nista drugo.I na kraju nase igrace treba nauciti da posle datog gola nema radovanja nego brzo nazad u odbranu a nakon primljenog nema dovlacenja do centra i polako kretanje u napad nego to sve treba brzo odraditi ali to izgleda kod nas niko od trenera ne vidi i ne radi na tome.Sve u svemu nismo kvalitetni extra ali smo po meni neka osrednja repka na prvenstvu koja sa boljom postavkom igre mogla medju prvih 8 reprezentacija!

Ognjen

pre 14 godina

Iznenadiolo me da selektor nije pomenio da je se selekcia dobro pripremila za ovo prvensto, i da su pobedili Francusku u prijateljskoj utakmici. To je stalno pominjo posle utakmica protiv Islanda i Danske. On izgleda misli ako su odigrali jednu dobru prijateljsku utakmicu protiv Francuske, da mogo sve da pobede..

pudla

pre 14 godina

bravo momci.. odlichno ste se borili.. za nekoga ko je josh u vrticu recimo.. mi cemo moyhda ovakakv rukomet kakav se igra danas igrati za nekih 20ak 30 godina.. taman..

Sergio

pre 14 godina

Hasane-Haso idi molim te i povedi za sobom Lapcevica koji ne ume da hoda ,Kojica koji je sve samo ne krilo i zajedno sa Toskicem jedan od naj losijih igraca svih vremena u Jugoslovenskom a potom i Srpskom rukometu.Mislim da je cela Evropa videla kakvi su ovo igraci samo nas uvazeni selektor nije.Zato idi a mogao bi i pare da vratis koje si dobio da bi obrukao Srpski rukomet.

Aleksandar

pre 14 godina

Mislim, da ceo savez treba rasturiti, pa tek onda videti sta dalje. Trener nije za sve kriv, ali je glavni krivac. izbegnite nacionalizam, to je vec sablon...

Milos

pre 14 godina

Ne krivim igrace!
U ovakvim katastrofalnim situacijama, kriv je iskljucivo trener, i moralna odgovornost bi trebalo da povuce njegovu automatsku ostavku, sto ce verujem i uraditi po povratku!

Sta dalje...?
Sledece evropsko je u Beogradu, a moja poruka celnicima RSS je: stavite ljudi prst na celo i dobro se zapitajte sta i kako dalje...!!!

Milan

pre 14 godina

Ne moze trener da igra umjesto igraca na terenu,to stoji ,al brate pozvao je Lapcevica koji veze nema,Nenadica koji je BIO nada rukometa al ocigledno nije za reprezentaciju,poveo je u Austriju 18 igraca a u tim od 16 igraca uvrstio 3 golmana...Neki su pisali svi ce mu zamjeriti sto nije pozvao Bojinovica i Nikolica ,i hocemo..Ovaj Toskic pored Nikolica u igru nije ulazio (kod normalnih trenera) a sad nam igra po 40-50 minuta...Bojinovic mozda nema snage da igra 60 minuta ali je igrac koji poditze moral ekipi,istinski vodja,nas covjek u najtezim trenucima...Hasanefendicu odlazi kao i rukovodstvo koje ga dovede kao selektora !

XENE

pre 14 godina

Ja nisam video nikakvu taktiku na terenu....Nismo imali ni odbranu...Sta je radio ovaj selektor? Zabiravili su da igraju rukomet???

Anonimac

pre 14 godina

(vrhunac, 24.januar 15:45)
Interesantno, zahtev za Vanrednu Skupstinu smeta, bez obzira na formalno pravni status predlagaca, a ne smeta vam na desetine komentara koje traze odgovornost Vas ocigledno sakrivenih iza nadimaka.