Subota, 09.01.2010.

19:56

Sjajni Davidenko osvojio Dohu

Rus Nikolaj Davidenko osvojio je turnir u Dohi pošto je u sjajnom finalu pobedio drugog tenisera sveta Rafaela Nadala sa 2:1, po setovima 0:6, 7:6 (8), 6:4.

Izvor: B92

Sjajni Davidenko osvojio Dohu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

41 Komentari

Sortiraj po:

MANU CHAO

pre 14 godina

@Mona Liza
Na poslednja dva turnira,Davidenko je pobedio dva vodeca igraca ATP,Federera i Nadala,sto je malo kome poslo za rukom.Ako je pri tome izgubio neki set sa 0:6 to uopste nije ponizavajuce pogotovo kada se zna da je bio i konacni pobednik na tim turnirima.Tvoj je problem koliko si u svemu tome zlonamerna!!!

Milos

pre 14 godina

nemojte puno da se pravite pametni :)
tenis je mnogo izjednacen, pogotovo u prvih 8 igraca
oni su svi vrhunski igraci i pitanje pobednika se resava samo po tome ko ima bolji dan.
Davidenko je odigrao odlican mec
a da li je nadal odigrao los mec? sta pricate bre ?
i on je odigrao sjajno ali Davidenko bio bolji
sto se tice AO, po meni najvece sanse ima FEDERER
jer rezultati stoje iza njega
i kad se pogleda poslednjih 7 finala gren slemova videcete FEDERERA i jos nekog sa druge strane...
ali navijamo za Noleta... :)))

Sara...Vamos Rafaaa

pre 14 godina

(Srdjan, 10. januar 2010 03:43)

Srdjane skroz si u pravu!
Aj da pogledamo malo...Rafa sa 23 godine ima 6 grand slamova, a Federer je sa toliko godina imao samo 1! I da se podsetimo, realno, da je Rafa bio na terenu na Vimbldonu i drugim turnirima prosle godine, tesko bi Federer osvojio sve to i vratio se na prvo mesto. Rafa je prvu sezonu prosle godine ODLICNO odigrao Australian Open, Rim, Barselona, Monte Karlo...itd!
Inace pre povrede, Rafa je imao 15.700 poena, a Federer 10.000 poena...mislim da to sve govori. Budimo realni!
Nole puno srece na AO...i naravno VAMOS RAFA!!!

Anony

pre 14 godina

Ma daj bre,kakav davidenko on set nije mogo federeru da uzme dok je taj isti federer plako posle svakog meca protiv nadala.Posle ove povrede, nazalost, nikad vise nece moci da se vrati nadal. I stvarno mozda je bolje da ostavi tenis nego da dozvoljava da se drugorazredni teniseri zezaju sad s'njim.

Huanito

pre 14 godina

Meč je bio sjajan.Svaka čast Davidenku.Prenos na Eurosportu je mogao da radi bilo ko samo ne Milan Bošković,koji u mečevima Nadala i Federera protiv ostalih tenisera uglavnom otpisuje njihove protivnike unapred.A dobro je poznata stara kladioničarska da ništa nije gotovo dok nema kreča tj. ništa nije gotovo dok stvarno nije gotovo.

Sampras

pre 14 godina

Zanimljivo je da se tenis moze podeliti na PRENOLA i POSLENOLA - e pa ne moze!

Jedino je zanimljiva ta vasa subjektivnost kojom iskazujete svo tenisko znanje sveta na poslednjim desavanjima.
Federer - Nadal je najveci rivalitet u prethodnih 10 godina, a odavno je usao u jedan od najvecih svih vremena. Federer je godinama bio najbolji, igrao vrhunski tenis, a onda se i on logicno malo umorio, ostario i logican je njegov pad - evo bas je sad prvi na svetu! A Rafa ako ne igra najbolje, odjednom je za staro gvozdje. Samo nas Nole i Del Potro valjaju, ej bre osvojili su po ceo jedan grand slam! A sve ostale u prethodnih 5 godina podelili su tamo neki Federer i Rafa... Ja Nola volim, njegov sam navijac, ali nije Srbija osvojila svetsko prvenstvo ako se plasirala iz grupe! Polako!!! Ajmo Nole!

Jastreb

pre 14 godina

Porazi Nadala na tvrdoj podlozi nisu ništa neobično. Iskoristio je onaj Federerov virus da uzme dva "brzaka", i to je sve. Ove godine može da uzme samo šljaku, jer ga ovamo čekaju Novak, Federer, Davidenko, Soderling, Del POtro i neko iz potaje. Zato Nadala ne smatram velikim teniserom (iz grupe Lejvera, Emersona, Borga, Mekinroa, Bekera, Samprasa i Federera), jer se ta titula ne dobija na šljaci. Novak je jači od Nadala na betonu, i to osetno jači.

Kolarov

pre 14 godina

Davidenko je stariji dva meseca od Federera, 2.juna puni 29, ne očekujete, valjda, da je budućnost pred njim. Ako već tako razmišljamo, o godinama i igri, onda imajmo na umu Novaka, Mareja i Del Potra. Nadal će za dve godine pasti na 5-6. mesto. Ne verujem da će ikada još osvojiti veliki turnir koji nije na šljaci.

Mona Liza

pre 14 godina

Kad neko izgubi prvi set sa 6:0, pa dobije sledeća dva, on je pobednik, ali daleko je to od sjaja. Onih 6:0 deluju zaista ponižavajuće.

djole

pre 14 godina

Biti u formi? Sta to znaci? U vrhunskom tenisu nista. Pa svi vrhunksi igraci su u formi, inace ne bi bili vrhunski. Ovo otkrovenje Davidenkove igre u Londonu pa sada u Dohi samo je jos jedan dokaz da je tenis mentalna igra.

Svi oni u vrhu su tu negde po pitanju teniske vestine i znanja. Samo glava burazeru, glava..

Srdjan

pre 14 godina

Ja ne razumem ko o cemu vi o Rafi,kolenima i formi.Pa daj komentarisite,Noleta,Tipsu,
Zimonju,Janka.O cemu vi pisete,o tome da ce Nikolaj da osvoji neki GS pa ja cu odmah da izazovem Bolta na 100m.Pa vi samo od zlobe sto niko od navedenih ne mogu sve svoje trofeje kada saberu da pridju Rafi,solite nekom pamet sa nekim tamo teniserima koji su po vasim prognozama i znanjem (ima vec 2-3 godine)na svaki sledeci turnir su prvi ili drugi.Mnogi su bili prvi na ATP listi ali su Rafa,Rodja,Sampars, kolekcionari svih mogucih trofeja.ATP lista nije pokazatelj koliko je ko dobar teniser, vec sta je postigao u karijeri.I zato manite se corava posla,mnogo ali bas mnogo treba da se stigne ova velicanstvena trojka.Toliko od mene samo bih vas pitao posto sve znate jel taj Nikolaj Srbin, ili je to po starom Srpskom obicaju kad nema nasih dobar je i ovaj'Nikolaj'.
Naravno mec je bio odlican,cestitam Nikolaju na pobedi.A Rafi, pa samo nek on igra sto vise finala,pa i neka izgubi ali ne moze bas svako.I onda kotili se mnozili se trofeji i titule.Zelim mu puno srece na AO, kako njemu tako i ostalim teniserima i puno puno zdravlja.Spanci su nam prijatelji,Rafa nam je prijatelj a Rusi su nas uvek zajebali kad god su mogli,pa i kad nisu mogli i tad su nas
prodali.
Pozdrav pravim navijacima tenisa.

Predo

pre 14 godina

@ Zenevljanin

Meni je Rafina igra u prvom setu, ma koliko bila dobra, snazna i precizna, licila na samoubilacku, jer je gorio za svaki poen, kao da se radi o zivotu i smrti, Rekao sam supruzi nakon prvog seta da ce Nadal izgubiti mec, jer sa druge strane nije bio Troicki, nego Davidenko. Taj nivo igre iz prvog seta je bilo nemoguce zadrzati. Imam osjecaj da bi Nadal dobio mec, da je uzeo predah ili dva u prvom setu. To je ono u cemu je Federer jak, a Novak mozda najaci: racionalno trosenje snage - fizicke i emocionalne. Ali sve u svemu: fenomenalan mec, kao da se radilo o finalu nekog Mastersa ili Grand Slama. Davidenko drzi dobru formu jos od prosle godine, a Nadal je, po meni, usao prerano u top formu i mislim da ce obojica pasti u formi i ne vidim ih cak ni u polufinalu AO.

Goce

pre 14 godina

HG;eb 30 dinara, patike 3500 dinara, Prvi Set Rafaela Nadala NEPROCENJIVO!!!!! Ja ovakvog Nadala nisam nikad vidio ni u najboljim danima njegove dosadasnje kariere. Ono sto me razocaralo je neiskoriscenost mech lopti ali svako zlo za dobro mili brate. pozdrav iz Makedonije
P.S. Oprostite mi ako sam pogresio u padezima :))))
Ajmo Nole Rafa, ajmo Nole, ajmo Fedex ajmo Davy, ajmo Murray, ajmo DelPotro, ajmo za sve koji igraju tenis i ne foliraju se!!!!!

Djoksa

pre 14 godina

I can see,i can see the future...Oh no,again its will be crying time for @Vendi.So Vendi,do not provoke me.My response will be not gentlmanic.Nisam rusofil,nikad nisam ni bio.Citanje ruskih klasika te nece napraviti pametnijom no sto jesi,Vendi.

Zoki

pre 14 godina

kod 1:0 u setovima i 5:5 mislio sam da je Nadal dobio bilo mi je jako krivo pa nisam odgledao kraj kad ono Kolja dobio sad mi je jos vise krivo sto nisam odgledao do kraja nema veze glavno je da Rafa nije dobio kako stvari stoje ni on ni Federer nece dugo biti 1i 2 teniseri

rafa

pre 14 godina

u prvom setu nadla je bio u terenu i setao davidenka.ali u drgom i trecem otisao dva metra iza linije,i zato je nikolaj pobedio!!!!!sa napadackom igrom iz prvog seta nadala nista ne moze zaustaviti!!!!Ali zaista dve mec lopte,brejk u trecem-zaista mnogo propustenih prilika..

MarkoOsijek

pre 14 godina

@Ženevljanin
Rafina igra u prvom setu je bila vanzemaljska. Imao je svega 2 ili 3 neprisiljene pogreške, otjerao Davydenka 2-3 metra iza osnovne linije, tako da je loptica(spinana) bili u visini Nikolayeve glave u skoro svakom poenu, ludo agresivan na reternu, kirurški precizan, NEVJEROVATAN set. Ono što je mene fasciniralo je Davydenkova reakcija nakon toga, promijenio je način igre, preselio se na mrežu, čak je 2 puta odigrao i servis-volej u 2.setu, a nekoliko voleja je odigrao Edbergovski. Način na koji je izvukao 2.set definitivno pobija teorije da je "zec" u bitnim momentima!

Ženevljanin

pre 14 godina

Nisam bio u mogućnosti da vidim više od druge polovine poslednjeg seta, ali bih rekao nešto o Davidenku (čiji sam meč protiv Federera gledao). Rodžerov vršnjak igra u formi karijere, nikad bolji... računajući i proteklu godinu. Setili smo se i Novakovog poraza protiv Nikolaja... nisu uopšte slučajne ove pobede protiv vodeće trojke svetskog tenisa. Sklon sam da verujem da će i u ovoj godini igrati izvanredno i da će vodeća petorka (koja je trenutno bodovno otskočila ostalima) prerasti u vodeću šestorku...
One koji su gledali ceo meč bih zamolio da se izjasne o prvom setu: da li je Nadal igao toliko fenomenalno... ili je Davidenko bi strašno impresioniran. Rafa je, s druge strane delovao prilično iscrpljeno u poslednjih nekoliko gemova...

pre 14 godina

Daviđenko: "Zabranite Čiliću da sudjeluje na turnirčićima i dovedite mi ga na drugu stranu mreže. S Federerom i Nadalom postaje dosadno igrati. Osobito s Rafom kojemu, da bude zanimljivo, moram davati set prednosti!"

Federer i Nadal istodobno: "Dovedite i nama toga Čilića da nam objasni kako se pobjeđuje Koljenjka jer dobivamo kompleks!"

Čilić: "Došao bih ja rado, ali nikako da otkrijem gdje je nestao moj trener Brett. Strah me sudjelovati na tako velikim priredbama. Ne snalazim se baš najbolje u svjetskim metropolama"!

Leon

pre 14 godina

Vamos Rafa, tvoje vreme je pošlo, izgubio si set sa 6:0, vreme je da se povučeš i posvetiš nekom drugom poslu. Tenis više nije za tebe, a i stigle su te godine. Svako ko izgubi meč, trebalo bi da se povuče.

Sara...Vamos Rafaaa

pre 14 godina

Auu...Rafa je u prvom setu bio FENOMENALAN! Cinilo mi se da ce lako dobiti ovaj mec, kad ono, osvoji Davydenko drugi set! Za Rafine navijace bilo je mnogo tesko gledati ovaj mec. Trebao mu je ovaj trofej da bi ,,usao,, na Australian Open sa vise samopouzdanja, ali nema veze! Nadal je pokazao ODLICNU igru i pokazao je da moze ponovo da bude ,,stari,, Rafa!
Sve cestitke Davydenku!
ps: A Rafa mozda moze i ponovo da ,,skine,, Federera sa prvog mesta :)

boombar

pre 14 godina

Nisam gledao meč ali sudeći po izveštaju Nadal posustaje ne samo na fizičkom, već i na psihičkom planu gde je uvek bio definitivno najbolji.
Idemo dalje.

Jednorog68

pre 14 godina

Kapa dole pred velemajstorima!
Kolja i Rafa su nam priredili fenomenalnu predstavu, punu neobičnih obrta i nezaboravnih poteza.
Iako sa više osvojenih gemova i poena, Rafa ipak nije osvojio Dohu, ali je pokazao da imamo puno razloga da verujemo u njegov povratak.
Nikolaj, iako sasvim neprepoznatljiv u prvom setu, u nastavku meča je pokazao za nijansu više kvaliteta i zasluženo podigao pobednički pehar.

Obojici čestitke i želja da gledamo što više ovako dobrog tenisa.

Vendi

pre 14 godina

Nista strasno Rafa. Odmori se pa juris na odbranu Titule na AO. Drzim fige za finale Nadal - Del Potro na svim Grend Slemovima. Rafa ove godine obavezno i titula na US Openu i zavrsno Martersu i dokazi svima koliko vredis. @Djoksa... po hvalospevima koji pises u epskom desetercu o Davidenku cini mi se da si poceo neki kurs rusofilstva kod Ivane Zigon i Sinise Kovacevica. Evo ja sa toliko procitanih ruskih klasika nemam ni r od rusofilstva a ni p od patriotizma.

ves

pre 14 godina

Nikolaj je stvarno u formi! Kako ulazi u loptu kad se odbije o zemlju, pa to ne zna niko kao on!
Komentator je rekao da je Nadal igrao kao u najboljim danima, nisam siguran u to!
Posebno me nervira kako Nadal vuce svoje patike kad hoda, mislim na spic patike. To je nekad radio i Dzimi Konors.

Djoksa

pre 14 godina

Bravo Kolja!Pobedio si Nadala njegovim oruzjem,upornoscu i verom u sebe.Ipak,Mari je prosle god bio ubedljiv pre AO pa je na AO zavrsio u 4-finalu.Bojim se da je brzo dostigao spic forme.Videcemo,a Nole kad je osvojio AO pre toga je igrao samo Hopman kup.

Hot Hands

pre 14 godina

Bravo za ovog majstora!

Postao je još jedan igrača koji su utjerali strah u kosti Federeru i uspio je vezati 3 pobjede protiv Nadala, uz ukupan omjer protiv Nadala od 5-4.

A sad neka o'ladi, AO je naš!! :)

Hot Hands

pre 14 godina

Bravo za ovog majstora!

Postao je još jedan igrača koji su utjerali strah u kosti Federeru i uspio je vezati 3 pobjede protiv Nadala, uz ukupan omjer protiv Nadala od 5-4.

A sad neka o'ladi, AO je naš!! :)

Jednorog68

pre 14 godina

Kapa dole pred velemajstorima!
Kolja i Rafa su nam priredili fenomenalnu predstavu, punu neobičnih obrta i nezaboravnih poteza.
Iako sa više osvojenih gemova i poena, Rafa ipak nije osvojio Dohu, ali je pokazao da imamo puno razloga da verujemo u njegov povratak.
Nikolaj, iako sasvim neprepoznatljiv u prvom setu, u nastavku meča je pokazao za nijansu više kvaliteta i zasluženo podigao pobednički pehar.

Obojici čestitke i želja da gledamo što više ovako dobrog tenisa.

MarkoOsijek

pre 14 godina

@Ženevljanin
Rafina igra u prvom setu je bila vanzemaljska. Imao je svega 2 ili 3 neprisiljene pogreške, otjerao Davydenka 2-3 metra iza osnovne linije, tako da je loptica(spinana) bili u visini Nikolayeve glave u skoro svakom poenu, ludo agresivan na reternu, kirurški precizan, NEVJEROVATAN set. Ono što je mene fasciniralo je Davydenkova reakcija nakon toga, promijenio je način igre, preselio se na mrežu, čak je 2 puta odigrao i servis-volej u 2.setu, a nekoliko voleja je odigrao Edbergovski. Način na koji je izvukao 2.set definitivno pobija teorije da je "zec" u bitnim momentima!

Goce

pre 14 godina

HG;eb 30 dinara, patike 3500 dinara, Prvi Set Rafaela Nadala NEPROCENJIVO!!!!! Ja ovakvog Nadala nisam nikad vidio ni u najboljim danima njegove dosadasnje kariere. Ono sto me razocaralo je neiskoriscenost mech lopti ali svako zlo za dobro mili brate. pozdrav iz Makedonije
P.S. Oprostite mi ako sam pogresio u padezima :))))
Ajmo Nole Rafa, ajmo Nole, ajmo Fedex ajmo Davy, ajmo Murray, ajmo DelPotro, ajmo za sve koji igraju tenis i ne foliraju se!!!!!

Djoksa

pre 14 godina

Bravo Kolja!Pobedio si Nadala njegovim oruzjem,upornoscu i verom u sebe.Ipak,Mari je prosle god bio ubedljiv pre AO pa je na AO zavrsio u 4-finalu.Bojim se da je brzo dostigao spic forme.Videcemo,a Nole kad je osvojio AO pre toga je igrao samo Hopman kup.

pre 14 godina

Daviđenko: "Zabranite Čiliću da sudjeluje na turnirčićima i dovedite mi ga na drugu stranu mreže. S Federerom i Nadalom postaje dosadno igrati. Osobito s Rafom kojemu, da bude zanimljivo, moram davati set prednosti!"

Federer i Nadal istodobno: "Dovedite i nama toga Čilića da nam objasni kako se pobjeđuje Koljenjka jer dobivamo kompleks!"

Čilić: "Došao bih ja rado, ali nikako da otkrijem gdje je nestao moj trener Brett. Strah me sudjelovati na tako velikim priredbama. Ne snalazim se baš najbolje u svjetskim metropolama"!

Sara...Vamos Rafaaa

pre 14 godina

Auu...Rafa je u prvom setu bio FENOMENALAN! Cinilo mi se da ce lako dobiti ovaj mec, kad ono, osvoji Davydenko drugi set! Za Rafine navijace bilo je mnogo tesko gledati ovaj mec. Trebao mu je ovaj trofej da bi ,,usao,, na Australian Open sa vise samopouzdanja, ali nema veze! Nadal je pokazao ODLICNU igru i pokazao je da moze ponovo da bude ,,stari,, Rafa!
Sve cestitke Davydenku!
ps: A Rafa mozda moze i ponovo da ,,skine,, Federera sa prvog mesta :)

Ženevljanin

pre 14 godina

Nisam bio u mogućnosti da vidim više od druge polovine poslednjeg seta, ali bih rekao nešto o Davidenku (čiji sam meč protiv Federera gledao). Rodžerov vršnjak igra u formi karijere, nikad bolji... računajući i proteklu godinu. Setili smo se i Novakovog poraza protiv Nikolaja... nisu uopšte slučajne ove pobede protiv vodeće trojke svetskog tenisa. Sklon sam da verujem da će i u ovoj godini igrati izvanredno i da će vodeća petorka (koja je trenutno bodovno otskočila ostalima) prerasti u vodeću šestorku...
One koji su gledali ceo meč bih zamolio da se izjasne o prvom setu: da li je Nadal igao toliko fenomenalno... ili je Davidenko bi strašno impresioniran. Rafa je, s druge strane delovao prilično iscrpljeno u poslednjih nekoliko gemova...

Djoksa

pre 14 godina

I can see,i can see the future...Oh no,again its will be crying time for @Vendi.So Vendi,do not provoke me.My response will be not gentlmanic.Nisam rusofil,nikad nisam ni bio.Citanje ruskih klasika te nece napraviti pametnijom no sto jesi,Vendi.

djole

pre 14 godina

Biti u formi? Sta to znaci? U vrhunskom tenisu nista. Pa svi vrhunksi igraci su u formi, inace ne bi bili vrhunski. Ovo otkrovenje Davidenkove igre u Londonu pa sada u Dohi samo je jos jedan dokaz da je tenis mentalna igra.

Svi oni u vrhu su tu negde po pitanju teniske vestine i znanja. Samo glava burazeru, glava..

ves

pre 14 godina

Nikolaj je stvarno u formi! Kako ulazi u loptu kad se odbije o zemlju, pa to ne zna niko kao on!
Komentator je rekao da je Nadal igrao kao u najboljim danima, nisam siguran u to!
Posebno me nervira kako Nadal vuce svoje patike kad hoda, mislim na spic patike. To je nekad radio i Dzimi Konors.

rafa

pre 14 godina

u prvom setu nadla je bio u terenu i setao davidenka.ali u drgom i trecem otisao dva metra iza linije,i zato je nikolaj pobedio!!!!!sa napadackom igrom iz prvog seta nadala nista ne moze zaustaviti!!!!Ali zaista dve mec lopte,brejk u trecem-zaista mnogo propustenih prilika..

Vendi

pre 14 godina

Nista strasno Rafa. Odmori se pa juris na odbranu Titule na AO. Drzim fige za finale Nadal - Del Potro na svim Grend Slemovima. Rafa ove godine obavezno i titula na US Openu i zavrsno Martersu i dokazi svima koliko vredis. @Djoksa... po hvalospevima koji pises u epskom desetercu o Davidenku cini mi se da si poceo neki kurs rusofilstva kod Ivane Zigon i Sinise Kovacevica. Evo ja sa toliko procitanih ruskih klasika nemam ni r od rusofilstva a ni p od patriotizma.

Sampras

pre 14 godina

Zanimljivo je da se tenis moze podeliti na PRENOLA i POSLENOLA - e pa ne moze!

Jedino je zanimljiva ta vasa subjektivnost kojom iskazujete svo tenisko znanje sveta na poslednjim desavanjima.
Federer - Nadal je najveci rivalitet u prethodnih 10 godina, a odavno je usao u jedan od najvecih svih vremena. Federer je godinama bio najbolji, igrao vrhunski tenis, a onda se i on logicno malo umorio, ostario i logican je njegov pad - evo bas je sad prvi na svetu! A Rafa ako ne igra najbolje, odjednom je za staro gvozdje. Samo nas Nole i Del Potro valjaju, ej bre osvojili su po ceo jedan grand slam! A sve ostale u prethodnih 5 godina podelili su tamo neki Federer i Rafa... Ja Nola volim, njegov sam navijac, ali nije Srbija osvojila svetsko prvenstvo ako se plasirala iz grupe! Polako!!! Ajmo Nole!

boombar

pre 14 godina

Nisam gledao meč ali sudeći po izveštaju Nadal posustaje ne samo na fizičkom, već i na psihičkom planu gde je uvek bio definitivno najbolji.
Idemo dalje.

Srdjan

pre 14 godina

Ja ne razumem ko o cemu vi o Rafi,kolenima i formi.Pa daj komentarisite,Noleta,Tipsu,
Zimonju,Janka.O cemu vi pisete,o tome da ce Nikolaj da osvoji neki GS pa ja cu odmah da izazovem Bolta na 100m.Pa vi samo od zlobe sto niko od navedenih ne mogu sve svoje trofeje kada saberu da pridju Rafi,solite nekom pamet sa nekim tamo teniserima koji su po vasim prognozama i znanjem (ima vec 2-3 godine)na svaki sledeci turnir su prvi ili drugi.Mnogi su bili prvi na ATP listi ali su Rafa,Rodja,Sampars, kolekcionari svih mogucih trofeja.ATP lista nije pokazatelj koliko je ko dobar teniser, vec sta je postigao u karijeri.I zato manite se corava posla,mnogo ali bas mnogo treba da se stigne ova velicanstvena trojka.Toliko od mene samo bih vas pitao posto sve znate jel taj Nikolaj Srbin, ili je to po starom Srpskom obicaju kad nema nasih dobar je i ovaj'Nikolaj'.
Naravno mec je bio odlican,cestitam Nikolaju na pobedi.A Rafi, pa samo nek on igra sto vise finala,pa i neka izgubi ali ne moze bas svako.I onda kotili se mnozili se trofeji i titule.Zelim mu puno srece na AO, kako njemu tako i ostalim teniserima i puno puno zdravlja.Spanci su nam prijatelji,Rafa nam je prijatelj a Rusi su nas uvek zajebali kad god su mogli,pa i kad nisu mogli i tad su nas
prodali.
Pozdrav pravim navijacima tenisa.

Predo

pre 14 godina

@ Zenevljanin

Meni je Rafina igra u prvom setu, ma koliko bila dobra, snazna i precizna, licila na samoubilacku, jer je gorio za svaki poen, kao da se radi o zivotu i smrti, Rekao sam supruzi nakon prvog seta da ce Nadal izgubiti mec, jer sa druge strane nije bio Troicki, nego Davidenko. Taj nivo igre iz prvog seta je bilo nemoguce zadrzati. Imam osjecaj da bi Nadal dobio mec, da je uzeo predah ili dva u prvom setu. To je ono u cemu je Federer jak, a Novak mozda najaci: racionalno trosenje snage - fizicke i emocionalne. Ali sve u svemu: fenomenalan mec, kao da se radilo o finalu nekog Mastersa ili Grand Slama. Davidenko drzi dobru formu jos od prosle godine, a Nadal je, po meni, usao prerano u top formu i mislim da ce obojica pasti u formi i ne vidim ih cak ni u polufinalu AO.

Zoki

pre 14 godina

kod 1:0 u setovima i 5:5 mislio sam da je Nadal dobio bilo mi je jako krivo pa nisam odgledao kraj kad ono Kolja dobio sad mi je jos vise krivo sto nisam odgledao do kraja nema veze glavno je da Rafa nije dobio kako stvari stoje ni on ni Federer nece dugo biti 1i 2 teniseri

Mona Liza

pre 14 godina

Kad neko izgubi prvi set sa 6:0, pa dobije sledeća dva, on je pobednik, ali daleko je to od sjaja. Onih 6:0 deluju zaista ponižavajuće.

Sara...Vamos Rafaaa

pre 14 godina

(Srdjan, 10. januar 2010 03:43)

Srdjane skroz si u pravu!
Aj da pogledamo malo...Rafa sa 23 godine ima 6 grand slamova, a Federer je sa toliko godina imao samo 1! I da se podsetimo, realno, da je Rafa bio na terenu na Vimbldonu i drugim turnirima prosle godine, tesko bi Federer osvojio sve to i vratio se na prvo mesto. Rafa je prvu sezonu prosle godine ODLICNO odigrao Australian Open, Rim, Barselona, Monte Karlo...itd!
Inace pre povrede, Rafa je imao 15.700 poena, a Federer 10.000 poena...mislim da to sve govori. Budimo realni!
Nole puno srece na AO...i naravno VAMOS RAFA!!!

Huanito

pre 14 godina

Meč je bio sjajan.Svaka čast Davidenku.Prenos na Eurosportu je mogao da radi bilo ko samo ne Milan Bošković,koji u mečevima Nadala i Federera protiv ostalih tenisera uglavnom otpisuje njihove protivnike unapred.A dobro je poznata stara kladioničarska da ništa nije gotovo dok nema kreča tj. ništa nije gotovo dok stvarno nije gotovo.

MANU CHAO

pre 14 godina

@Mona Liza
Na poslednja dva turnira,Davidenko je pobedio dva vodeca igraca ATP,Federera i Nadala,sto je malo kome poslo za rukom.Ako je pri tome izgubio neki set sa 0:6 to uopste nije ponizavajuce pogotovo kada se zna da je bio i konacni pobednik na tim turnirima.Tvoj je problem koliko si u svemu tome zlonamerna!!!

Leon

pre 14 godina

Vamos Rafa, tvoje vreme je pošlo, izgubio si set sa 6:0, vreme je da se povučeš i posvetiš nekom drugom poslu. Tenis više nije za tebe, a i stigle su te godine. Svako ko izgubi meč, trebalo bi da se povuče.

Jastreb

pre 14 godina

Porazi Nadala na tvrdoj podlozi nisu ništa neobično. Iskoristio je onaj Federerov virus da uzme dva "brzaka", i to je sve. Ove godine može da uzme samo šljaku, jer ga ovamo čekaju Novak, Federer, Davidenko, Soderling, Del POtro i neko iz potaje. Zato Nadala ne smatram velikim teniserom (iz grupe Lejvera, Emersona, Borga, Mekinroa, Bekera, Samprasa i Federera), jer se ta titula ne dobija na šljaci. Novak je jači od Nadala na betonu, i to osetno jači.

Milos

pre 14 godina

nemojte puno da se pravite pametni :)
tenis je mnogo izjednacen, pogotovo u prvih 8 igraca
oni su svi vrhunski igraci i pitanje pobednika se resava samo po tome ko ima bolji dan.
Davidenko je odigrao odlican mec
a da li je nadal odigrao los mec? sta pricate bre ?
i on je odigrao sjajno ali Davidenko bio bolji
sto se tice AO, po meni najvece sanse ima FEDERER
jer rezultati stoje iza njega
i kad se pogleda poslednjih 7 finala gren slemova videcete FEDERERA i jos nekog sa druge strane...
ali navijamo za Noleta... :)))

Kolarov

pre 14 godina

Davidenko je stariji dva meseca od Federera, 2.juna puni 29, ne očekujete, valjda, da je budućnost pred njim. Ako već tako razmišljamo, o godinama i igri, onda imajmo na umu Novaka, Mareja i Del Potra. Nadal će za dve godine pasti na 5-6. mesto. Ne verujem da će ikada još osvojiti veliki turnir koji nije na šljaci.

Anony

pre 14 godina

Ma daj bre,kakav davidenko on set nije mogo federeru da uzme dok je taj isti federer plako posle svakog meca protiv nadala.Posle ove povrede, nazalost, nikad vise nece moci da se vrati nadal. I stvarno mozda je bolje da ostavi tenis nego da dozvoljava da se drugorazredni teniseri zezaju sad s'njim.

Leon

pre 14 godina

Vamos Rafa, tvoje vreme je pošlo, izgubio si set sa 6:0, vreme je da se povučeš i posvetiš nekom drugom poslu. Tenis više nije za tebe, a i stigle su te godine. Svako ko izgubi meč, trebalo bi da se povuče.

Vendi

pre 14 godina

Nista strasno Rafa. Odmori se pa juris na odbranu Titule na AO. Drzim fige za finale Nadal - Del Potro na svim Grend Slemovima. Rafa ove godine obavezno i titula na US Openu i zavrsno Martersu i dokazi svima koliko vredis. @Djoksa... po hvalospevima koji pises u epskom desetercu o Davidenku cini mi se da si poceo neki kurs rusofilstva kod Ivane Zigon i Sinise Kovacevica. Evo ja sa toliko procitanih ruskih klasika nemam ni r od rusofilstva a ni p od patriotizma.

pre 14 godina

Daviđenko: "Zabranite Čiliću da sudjeluje na turnirčićima i dovedite mi ga na drugu stranu mreže. S Federerom i Nadalom postaje dosadno igrati. Osobito s Rafom kojemu, da bude zanimljivo, moram davati set prednosti!"

Federer i Nadal istodobno: "Dovedite i nama toga Čilića da nam objasni kako se pobjeđuje Koljenjka jer dobivamo kompleks!"

Čilić: "Došao bih ja rado, ali nikako da otkrijem gdje je nestao moj trener Brett. Strah me sudjelovati na tako velikim priredbama. Ne snalazim se baš najbolje u svjetskim metropolama"!

Mona Liza

pre 14 godina

Kad neko izgubi prvi set sa 6:0, pa dobije sledeća dva, on je pobednik, ali daleko je to od sjaja. Onih 6:0 deluju zaista ponižavajuće.

Jastreb

pre 14 godina

Porazi Nadala na tvrdoj podlozi nisu ništa neobično. Iskoristio je onaj Federerov virus da uzme dva "brzaka", i to je sve. Ove godine može da uzme samo šljaku, jer ga ovamo čekaju Novak, Federer, Davidenko, Soderling, Del POtro i neko iz potaje. Zato Nadala ne smatram velikim teniserom (iz grupe Lejvera, Emersona, Borga, Mekinroa, Bekera, Samprasa i Federera), jer se ta titula ne dobija na šljaci. Novak je jači od Nadala na betonu, i to osetno jači.

Hot Hands

pre 14 godina

Bravo za ovog majstora!

Postao je još jedan igrača koji su utjerali strah u kosti Federeru i uspio je vezati 3 pobjede protiv Nadala, uz ukupan omjer protiv Nadala od 5-4.

A sad neka o'ladi, AO je naš!! :)

Kolarov

pre 14 godina

Davidenko je stariji dva meseca od Federera, 2.juna puni 29, ne očekujete, valjda, da je budućnost pred njim. Ako već tako razmišljamo, o godinama i igri, onda imajmo na umu Novaka, Mareja i Del Potra. Nadal će za dve godine pasti na 5-6. mesto. Ne verujem da će ikada još osvojiti veliki turnir koji nije na šljaci.

Zoki

pre 14 godina

kod 1:0 u setovima i 5:5 mislio sam da je Nadal dobio bilo mi je jako krivo pa nisam odgledao kraj kad ono Kolja dobio sad mi je jos vise krivo sto nisam odgledao do kraja nema veze glavno je da Rafa nije dobio kako stvari stoje ni on ni Federer nece dugo biti 1i 2 teniseri

Anony

pre 14 godina

Ma daj bre,kakav davidenko on set nije mogo federeru da uzme dok je taj isti federer plako posle svakog meca protiv nadala.Posle ove povrede, nazalost, nikad vise nece moci da se vrati nadal. I stvarno mozda je bolje da ostavi tenis nego da dozvoljava da se drugorazredni teniseri zezaju sad s'njim.

boombar

pre 14 godina

Nisam gledao meč ali sudeći po izveštaju Nadal posustaje ne samo na fizičkom, već i na psihičkom planu gde je uvek bio definitivno najbolji.
Idemo dalje.

Srdjan

pre 14 godina

Ja ne razumem ko o cemu vi o Rafi,kolenima i formi.Pa daj komentarisite,Noleta,Tipsu,
Zimonju,Janka.O cemu vi pisete,o tome da ce Nikolaj da osvoji neki GS pa ja cu odmah da izazovem Bolta na 100m.Pa vi samo od zlobe sto niko od navedenih ne mogu sve svoje trofeje kada saberu da pridju Rafi,solite nekom pamet sa nekim tamo teniserima koji su po vasim prognozama i znanjem (ima vec 2-3 godine)na svaki sledeci turnir su prvi ili drugi.Mnogi su bili prvi na ATP listi ali su Rafa,Rodja,Sampars, kolekcionari svih mogucih trofeja.ATP lista nije pokazatelj koliko je ko dobar teniser, vec sta je postigao u karijeri.I zato manite se corava posla,mnogo ali bas mnogo treba da se stigne ova velicanstvena trojka.Toliko od mene samo bih vas pitao posto sve znate jel taj Nikolaj Srbin, ili je to po starom Srpskom obicaju kad nema nasih dobar je i ovaj'Nikolaj'.
Naravno mec je bio odlican,cestitam Nikolaju na pobedi.A Rafi, pa samo nek on igra sto vise finala,pa i neka izgubi ali ne moze bas svako.I onda kotili se mnozili se trofeji i titule.Zelim mu puno srece na AO, kako njemu tako i ostalim teniserima i puno puno zdravlja.Spanci su nam prijatelji,Rafa nam je prijatelj a Rusi su nas uvek zajebali kad god su mogli,pa i kad nisu mogli i tad su nas
prodali.
Pozdrav pravim navijacima tenisa.

Predo

pre 14 godina

@ Zenevljanin

Meni je Rafina igra u prvom setu, ma koliko bila dobra, snazna i precizna, licila na samoubilacku, jer je gorio za svaki poen, kao da se radi o zivotu i smrti, Rekao sam supruzi nakon prvog seta da ce Nadal izgubiti mec, jer sa druge strane nije bio Troicki, nego Davidenko. Taj nivo igre iz prvog seta je bilo nemoguce zadrzati. Imam osjecaj da bi Nadal dobio mec, da je uzeo predah ili dva u prvom setu. To je ono u cemu je Federer jak, a Novak mozda najaci: racionalno trosenje snage - fizicke i emocionalne. Ali sve u svemu: fenomenalan mec, kao da se radilo o finalu nekog Mastersa ili Grand Slama. Davidenko drzi dobru formu jos od prosle godine, a Nadal je, po meni, usao prerano u top formu i mislim da ce obojica pasti u formi i ne vidim ih cak ni u polufinalu AO.

Djoksa

pre 14 godina

I can see,i can see the future...Oh no,again its will be crying time for @Vendi.So Vendi,do not provoke me.My response will be not gentlmanic.Nisam rusofil,nikad nisam ni bio.Citanje ruskih klasika te nece napraviti pametnijom no sto jesi,Vendi.

Sara...Vamos Rafaaa

pre 14 godina

(Srdjan, 10. januar 2010 03:43)

Srdjane skroz si u pravu!
Aj da pogledamo malo...Rafa sa 23 godine ima 6 grand slamova, a Federer je sa toliko godina imao samo 1! I da se podsetimo, realno, da je Rafa bio na terenu na Vimbldonu i drugim turnirima prosle godine, tesko bi Federer osvojio sve to i vratio se na prvo mesto. Rafa je prvu sezonu prosle godine ODLICNO odigrao Australian Open, Rim, Barselona, Monte Karlo...itd!
Inace pre povrede, Rafa je imao 15.700 poena, a Federer 10.000 poena...mislim da to sve govori. Budimo realni!
Nole puno srece na AO...i naravno VAMOS RAFA!!!

Goce

pre 14 godina

HG;eb 30 dinara, patike 3500 dinara, Prvi Set Rafaela Nadala NEPROCENJIVO!!!!! Ja ovakvog Nadala nisam nikad vidio ni u najboljim danima njegove dosadasnje kariere. Ono sto me razocaralo je neiskoriscenost mech lopti ali svako zlo za dobro mili brate. pozdrav iz Makedonije
P.S. Oprostite mi ako sam pogresio u padezima :))))
Ajmo Nole Rafa, ajmo Nole, ajmo Fedex ajmo Davy, ajmo Murray, ajmo DelPotro, ajmo za sve koji igraju tenis i ne foliraju se!!!!!

Sara...Vamos Rafaaa

pre 14 godina

Auu...Rafa je u prvom setu bio FENOMENALAN! Cinilo mi se da ce lako dobiti ovaj mec, kad ono, osvoji Davydenko drugi set! Za Rafine navijace bilo je mnogo tesko gledati ovaj mec. Trebao mu je ovaj trofej da bi ,,usao,, na Australian Open sa vise samopouzdanja, ali nema veze! Nadal je pokazao ODLICNU igru i pokazao je da moze ponovo da bude ,,stari,, Rafa!
Sve cestitke Davydenku!
ps: A Rafa mozda moze i ponovo da ,,skine,, Federera sa prvog mesta :)

ves

pre 14 godina

Nikolaj je stvarno u formi! Kako ulazi u loptu kad se odbije o zemlju, pa to ne zna niko kao on!
Komentator je rekao da je Nadal igrao kao u najboljim danima, nisam siguran u to!
Posebno me nervira kako Nadal vuce svoje patike kad hoda, mislim na spic patike. To je nekad radio i Dzimi Konors.

Milos

pre 14 godina

nemojte puno da se pravite pametni :)
tenis je mnogo izjednacen, pogotovo u prvih 8 igraca
oni su svi vrhunski igraci i pitanje pobednika se resava samo po tome ko ima bolji dan.
Davidenko je odigrao odlican mec
a da li je nadal odigrao los mec? sta pricate bre ?
i on je odigrao sjajno ali Davidenko bio bolji
sto se tice AO, po meni najvece sanse ima FEDERER
jer rezultati stoje iza njega
i kad se pogleda poslednjih 7 finala gren slemova videcete FEDERERA i jos nekog sa druge strane...
ali navijamo za Noleta... :)))

Sampras

pre 14 godina

Zanimljivo je da se tenis moze podeliti na PRENOLA i POSLENOLA - e pa ne moze!

Jedino je zanimljiva ta vasa subjektivnost kojom iskazujete svo tenisko znanje sveta na poslednjim desavanjima.
Federer - Nadal je najveci rivalitet u prethodnih 10 godina, a odavno je usao u jedan od najvecih svih vremena. Federer je godinama bio najbolji, igrao vrhunski tenis, a onda se i on logicno malo umorio, ostario i logican je njegov pad - evo bas je sad prvi na svetu! A Rafa ako ne igra najbolje, odjednom je za staro gvozdje. Samo nas Nole i Del Potro valjaju, ej bre osvojili su po ceo jedan grand slam! A sve ostale u prethodnih 5 godina podelili su tamo neki Federer i Rafa... Ja Nola volim, njegov sam navijac, ali nije Srbija osvojila svetsko prvenstvo ako se plasirala iz grupe! Polako!!! Ajmo Nole!

Jednorog68

pre 14 godina

Kapa dole pred velemajstorima!
Kolja i Rafa su nam priredili fenomenalnu predstavu, punu neobičnih obrta i nezaboravnih poteza.
Iako sa više osvojenih gemova i poena, Rafa ipak nije osvojio Dohu, ali je pokazao da imamo puno razloga da verujemo u njegov povratak.
Nikolaj, iako sasvim neprepoznatljiv u prvom setu, u nastavku meča je pokazao za nijansu više kvaliteta i zasluženo podigao pobednički pehar.

Obojici čestitke i želja da gledamo što više ovako dobrog tenisa.

rafa

pre 14 godina

u prvom setu nadla je bio u terenu i setao davidenka.ali u drgom i trecem otisao dva metra iza linije,i zato je nikolaj pobedio!!!!!sa napadackom igrom iz prvog seta nadala nista ne moze zaustaviti!!!!Ali zaista dve mec lopte,brejk u trecem-zaista mnogo propustenih prilika..

MarkoOsijek

pre 14 godina

@Ženevljanin
Rafina igra u prvom setu je bila vanzemaljska. Imao je svega 2 ili 3 neprisiljene pogreške, otjerao Davydenka 2-3 metra iza osnovne linije, tako da je loptica(spinana) bili u visini Nikolayeve glave u skoro svakom poenu, ludo agresivan na reternu, kirurški precizan, NEVJEROVATAN set. Ono što je mene fasciniralo je Davydenkova reakcija nakon toga, promijenio je način igre, preselio se na mrežu, čak je 2 puta odigrao i servis-volej u 2.setu, a nekoliko voleja je odigrao Edbergovski. Način na koji je izvukao 2.set definitivno pobija teorije da je "zec" u bitnim momentima!

MANU CHAO

pre 14 godina

@Mona Liza
Na poslednja dva turnira,Davidenko je pobedio dva vodeca igraca ATP,Federera i Nadala,sto je malo kome poslo za rukom.Ako je pri tome izgubio neki set sa 0:6 to uopste nije ponizavajuce pogotovo kada se zna da je bio i konacni pobednik na tim turnirima.Tvoj je problem koliko si u svemu tome zlonamerna!!!

Ženevljanin

pre 14 godina

Nisam bio u mogućnosti da vidim više od druge polovine poslednjeg seta, ali bih rekao nešto o Davidenku (čiji sam meč protiv Federera gledao). Rodžerov vršnjak igra u formi karijere, nikad bolji... računajući i proteklu godinu. Setili smo se i Novakovog poraza protiv Nikolaja... nisu uopšte slučajne ove pobede protiv vodeće trojke svetskog tenisa. Sklon sam da verujem da će i u ovoj godini igrati izvanredno i da će vodeća petorka (koja je trenutno bodovno otskočila ostalima) prerasti u vodeću šestorku...
One koji su gledali ceo meč bih zamolio da se izjasne o prvom setu: da li je Nadal igao toliko fenomenalno... ili je Davidenko bi strašno impresioniran. Rafa je, s druge strane delovao prilično iscrpljeno u poslednjih nekoliko gemova...

djole

pre 14 godina

Biti u formi? Sta to znaci? U vrhunskom tenisu nista. Pa svi vrhunksi igraci su u formi, inace ne bi bili vrhunski. Ovo otkrovenje Davidenkove igre u Londonu pa sada u Dohi samo je jos jedan dokaz da je tenis mentalna igra.

Svi oni u vrhu su tu negde po pitanju teniske vestine i znanja. Samo glava burazeru, glava..

Djoksa

pre 14 godina

Bravo Kolja!Pobedio si Nadala njegovim oruzjem,upornoscu i verom u sebe.Ipak,Mari je prosle god bio ubedljiv pre AO pa je na AO zavrsio u 4-finalu.Bojim se da je brzo dostigao spic forme.Videcemo,a Nole kad je osvojio AO pre toga je igrao samo Hopman kup.

Huanito

pre 14 godina

Meč je bio sjajan.Svaka čast Davidenku.Prenos na Eurosportu je mogao da radi bilo ko samo ne Milan Bošković,koji u mečevima Nadala i Federera protiv ostalih tenisera uglavnom otpisuje njihove protivnike unapred.A dobro je poznata stara kladioničarska da ništa nije gotovo dok nema kreča tj. ništa nije gotovo dok stvarno nije gotovo.