Utorak, 22.12.2009.

12:23

Marko Jarić potpisao za Real

Nekadašnji reprezentativac SCG Marko Jarić potpisao je ugovor sa madridskim Realom.

Izvor: B92

Marko Jariæ potpisao za Real IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

93 Komentari

Sortiraj po:

andromeda

pre 14 godina

Marko je imao dve odlicne (iako ne kompletne sezone zbog cestih povreda stopala) u Klipersima i zahvaljujuci tome je dobio mid-level ugovor u Minesoti. Iako konkurencija na PG poziciji u LAC nije bila nesto u to vreme i LAC nisu bili plej-off tim, on je ipak bio starter dve sezone u NBA timu. Ko ga je gledao u to vreme seca se da je igrao izrazito timski (sto je retkost u NBA), odlicne odbrane, statistike na mnogim utakmicama 2-3 skoka+asistencija od tripl-dabla, visokog kosarkaskog IQa, uz neke mane naravno kao sto su: mora da ima loptu u rukama da bi bio efikasan (ako nije PG nema dovoljno razloga da bude na terenu), oversized za PGa tako da je bio malo spor za ultra brze plejeve, nekozistentan sut, prosecan odnos asistencija i izgubljenih lopti. U Minesoti je dobro startovao i izborio se za startnu poziciju u prvoj polovini prve sezone, ali realno nije bio dovoljno dobar fit i prosao je kao zrtveno jagnje (doveli su ga losom idejom da ga koriste na PG, SG i SF poziciji - Jaric je idealan za uparivanje sa undersized SGom tipa Hamilton). Posle toga je dobijao sansu vrlo nekonzistentno i ponekad dobijao vecu minutazu da mu se poveca trejd vrednost (kao cele jedne polusezone u Memfisu, bezuspesno jer ga nisu trejdovali).
Jaric je svaku sansu u NBA koju je dobio zasluzio, u odnosu na Djordjevica na primer je bio fiziski sposoban da igra odbranu na NBA nivou, u odnosu na Rakocevica je imao kosarkaski IQ na NBA nivou. Njih dvojica sansu nisu dobili jer nisu mogli da otklone neke svoje mane da bi napravili prelaz iz evropske kosarke u NBA.

Don Quijote

pre 14 godina

Kakve komentare pisete ljudi, to je za neverovati!
Trebalo bi da se neki ovde postide onoga sto su nazvrljakali.
A da... i naravno da Marko Jaric moze da igra za reprezentaciju. Ne samo Srbiju, vec za bilo koju, ukljucujuci i USA.

Braca

pre 14 godina

Daj boze da i u Realu nesto napravi. Pa u Realu nije nista slabija konkurencija od one u prosecnim NBA klubovima.
Sta je bilo bilo je. Odigrao je sta je odigrao, maznuo ekstra lovu i ekstra zenu i sta ce mu vise. Neka okaci patike o klin i neka uziva u zivotu.

Ajmo malo realno

pre 14 godina

Ne pljuje ovde niko Jarića. Ljudi dosta tačno iznose svoje viđenje.
Marko Jarić je bio u Evropi odličan košarkaš i treba reći u Evropi iznad proseka. To što je osvojio tolike titule ima i veze sa tim što je imao odlične saigrače (čitaj Manua).
Međutim činjenica je da ništa nije pokazao u Americi a dobio je veliki ugovor od 7 miliona po sezoni. Glupo je porediti njega u NBA-u i Rakočevića, Đorđevića pa zašto ne reći i Paspalja koji realno nisu dobili pravu šansu u (NBA) timovima u kojima su igrali za razliku od Jarića koji je pak dobijao dosta prostora a opet nije uspeo da se izbori sa daleko slabijom konkurencijom. Tek poređenje sa Draženom ne dolazi u obzir kad se zna da je igračina Dražen bio jedan od najboljih igrača svog tima (iako je bio 6. igrač ekipe) i verovatno jedan od najboljih trojkaša svih vremena (reči Redžija Milera). Da se samo podsetimo da je Jarić doveden u Minesotu kao podrška Garnetu kako bi Minesota došla do titule (umesto Sema Kasela) a čovek nije uspeo da se izbori za mesto startnog playa (gde i ZAŠTO sad igra Garnet to svi znamo)...
Poređenja radi evo plata za 2009. godinu nekih igrača u nba-u za koje se može reći da doprinose u velikoj meri igri svog tima:
Bruce Bowen jedan od najboljih odbrambenih igrača nba lige (istina dosta mator) 4 mil $, Antonio Mcdyess nepunih 7mil prošle godine, Beno Udrih koji je daleko više pokazao u NBA ima 6 mil $, jedan Manu je tek prošle godine stigao do cifre 9.9 miliona a igračina je boli glava...
Daleko od toga da je Jarić loš igrač, ali realno igrački u NBA nije uspeo. Jarić je dakle bio precenjen i digao je PREvelike pare!
Čoveku treba čestitati na svemu što je uradio za reprezentaciju i poželeti mu sreće u nastavku karijere...
Trebao je znatno ranije da se vrati u Evropu. U Realu će dokazati da je jedan od najboljih playmakera Evrope(ne kažem najbolji)...

CleanLiver

pre 14 godina

Jaric je odigrao jednu dosta dobru sezonu u Minesoti, i to ne moze niko da mu oduzme. Ostatak njegove NBA karijere je za zaborav. Njegova greska je, kao u ostalom i mnogih drugih kao sto je on, sto se nije na vreme vratio u Evropu. Svi nasi i evropski igraci se nadaju nekoj fenomenalnoj karijeri u NBA-u. Ali istina je da su samo oni najveci (Nowitzki, Gasol, Stojakovic, Divac, Sabonis, Marciulonis, Petrovic...) bili nesto vise od vodonosa.
U NBA se ide:
1) ili da se zarade pare; u tom slucaju izgovori tipa "nisu mi dali sansu da igram" nemaju smisla;
2) ili kao zelja za dokazivanjem; u ovom slucaj ako ne ide poslije 2. sezone - povratak nazad, osim ako situacija 1 ne stupi na snagu.

Ja bih volio da se svi nasi igraci koji nose peskire u NBA(Marko, Radmanovic, Milicic, Pavlovic) opamete i vrate u Evropu da zaista igraju kosarku. Ali ne iz razloga koji se ovde najvise spominju - da bi pojacali reprezentaciju. Niko od njih ne treba vise da igra za Srbiju, mi smo podmladili ekipu i ide nam sasvim dobro, i ne vidim zasto bismo sada reciklirali nekog 30godisnjaka. Volio bih da se vrate (to takodje mislim i za ostale evropske kosarkase u slicnoj situaciji) da bi se kosarka u Evropi podigla na jos visi nivo.

NBA kosarka je zaista druga igra. Godinama sam pratio i uzivao gledajuci NBA utakmice, uzivao u svim tim zakucavanjima, prodorima, asistencijama, kojih ima vise u jednoj utakmici NBA nego u citavoj sezoni u Evroligi. Ali vremenom je pocelo da mi smeta nedostatak takmicarskog duha do play offs-a, pozorisna (sajamska) atmosfera na tribinama, zagarantovani minuti zvjezdama, i poceo sam sve vise i vise da cijenim igru u Evropi. Ono sto valjda hocu da kazem je da nije nikakva sramota vratiti se u Evropu i igrati kosarku, naprotiv. Pa zar su Jasikevicius i Navaro losi igraci? Dobrodosao nazad Marko!

stefan

pre 14 godina

on se vratio u real da bi dostigao barem neki nivo forme koju je nekada imao,a i mozda zato da bi bio konkurentan za reprezentaciju...u realu je paklena konkurencija jer su na njegovoj poziciji pablo pridjoni,serhi vidal,kaukenas,bulok,serhio ljulj ali da se razumemo- oni jesu dobri kosarkasi ali imaju titula u karijeri svi zajedno kao marko jaric do svoje 24.godine...ako se on vrati u trenazni proces i ukljuci se u evropsku kosarku makar 70posto kao sto je to bilo pocetkom ovog veka onda sa velickovicem u tandemu moze da cini cuda i u realu i u reprezentaciji...ovo je dobra vest za dudu ivkovica jer marko jaric(ako ugusi svoj ego i pristane da ulazi sa klupe) je duplo bolja varijanta od bojana popovica u svakom pogledu...ako duda odluci da vodi iskusne igrace moj pik bi bili-jaric,rakocevic i stojakovic ali samo ako ce pristati da ulaze sa klupe i budu podrska ovim momcima onakva kakva treba da budu- da zajedno imaju 30-40poena,15 skokova,10 asistencija i da u svakoj utakmici imaju priblizne ucinke zajedno...to bi bila podrska kakva je falila u poljskoj jer koja ekipa na svetu moze da pobedi utakmicu ako sa klupe dolazi takav doprinos a ostalih 9 igraca da zajedno jos 50 poena?!! nijedna,pa ni USA ni Espanja,sa sve gasolima i brajantima i lebronima ! mislim da je bitno za reprezentaciju da na pripreme ode sto vise kvalitetnih kosarkasa koji su imali dobre sezone u klubovima a ako mladici znaju da ce se na pripremama za mesto boriti sa stojakovicem,rakocevicem i jaricem poginuce da bi se dokazali i bili spremni kao zapete puske... uvek kada citam vesti o nasim kosarkasima samo se setim najveceg-dejana bodiroge i podatka da je od 1995. do 2002. u svakom finalu imao minimum 15 poena i preuzimao odgovornost kad god je bilo stani-pani...ali se isto setim da se niko u nasoj zemlji nije setio da jednom takvom velikanu napravi oprostaj kakav dolikuje,pred punim pionirom ili arenom nego su ga ispratili italijani u pisljivom palakanestru...vise nemamo takvih igraca.

Vlada

pre 14 godina

Samo reci ... SVAKA CAST MARKO!!!

Iskreno, nikada mi se nije svidjao kao igrac, mada mu kao navijec ne mogu oprostiti ni blamazu 2005 u beogradu, ali kapa dole za doprinos klubovima u kojima je igrao, i reprezentaciji sa kojom je osvajao zlata. Mislim da i njegove poslednje godine igranja u NBA nisu nista drugo do zasicenje jednog igraca koji je pruzio svoj maksimum i izgubio motiv kada je kosarka u pitanju, pa se, samim tim, i posvetio ostvarenju sebe na drugim poljima.
Nadam se da ce u REALU dostici zeljenu formu i zablistati u punom sjaju jer mislim da je i on sam zeljam kosarke. A opet, i ako se to ne desi, mislim da niko ne sme da mu kaze bilo sta. Mogu samo da ga mrze ili vole, mislm da nema ravnodusnih. Ali bi nasa sredina trebala da se zapita sta je sa njihovim zivotima kada sebi uzimaju za pravo da zive tudje!!!
COVEK JE POSTIGAO NESTO, MISEVI I DALJE ZIVE U RUPI, a pokusavaju i dalje da se domognu komadica sira jer nemaju hrabrosti da izadju na svetlost i probaju nesto vise!!!

Srećko Jarić

pre 14 godina

Grejati klupu 6-7 godina. Igrati ispod proseka, zaraditi milione,pokupovati nekretnine na najlepsim mestima na svetu,ozeniti Andrijanu Limu,preci u Real u 31 godini.
Neprocenljivo.
Za sve ostale tu je tezi put

Aleksandar

pre 14 godina

Izgleda da samo fudbaleri (ex ili neostvareni) pišu komentare, bez uvrede... mislim slabo poznaju košarku!!! barem većina koji su se raspisali ovde, Marko SREĆNO!!! Čestitam!

andromeda

pre 14 godina

Marko Jaric je jedini srpski igrac na bekovskim pozicijama (uz Danilovica) koji je napravio ikakvu karijeru u NBA. Da podsetim: Djordjevic i Rakocevic su imali nesto tipa 2 minuta 1 poen po mecu, ostali nisu ni probali. Cak i kosarkaski velikani kao Drazen Petrovic su imali velike probleme nesto da urade. I visoki igraci kao na primer Paspalj nisu uspevali da urade nista tamo.
Dakle omalovazavati igraca koji je imao skoro pa prosecnu NBA karijeru (nekoliko godina kao starter u timovima koji ne ulaze u plej-of, middle-level exception dugogodisnji ugovor) je smesno. Da potsetim: u Indijanopolisu su on i Vujanic delili minutazu i bili skoro podjednako bitni srafovi naseg tima, dok je igrao u Italiji Jaric je uzao sve sto se moze uzeti.
Za evropske uslove Jaric je cudo od igraca, sto ce brzo da se vidi. Takodje, on je za klasu bolji nego bilo koji drugi bek u nasoj reprezentaciji ukljucujuci Teodosica. Za njega je velika steta sto je cesto je cesto stavljao provod ispred kosarke pa dobrim delom zbog toga nije uradio sve sta je mogao u karijeri (sa druge strane da nije toga ne bi upoznao Adrijanu :-)).
Najbolja izjava o Marku sa nekog od nba blog-ova: Marko Jaric je moj uzor. On je dokaz za svakog od nas "average Joes" da ne moras da imas "basketball skill" da potpises visemilionski ugovor sa NBA timom, niti da budes lep da upecas supermodel.

Panteliya

pre 14 godina

Ljudi su jako zavidni, pre svega zbog Markove prelepe zene, a i zbog para koje je zaradio...zbog toga se i pisu stvari koje nisu ni blizu istini. Rec je o svetskom igracu sa sjajnim iskustvom,iskreno se nadam da ce ponovo zaigrati za rep. jer je to zasluzio.Pravi poslovni potez Reala.

Goran

pre 14 godina

@ Srbija: Marko Lima :)

Marko je meni strasan igrac, bez obzira ko sta rekao. Gledao sam ga jednom dok je igrao u Minesoti. Pa on je covece jedini tamo igrao neku timsku kosarku, oslobadjao prostor i dodavao loptu za razliku od ostalih 4 divljaka u timu.

Decko je imao izuzetnu karijeru i Evropi i ne vidim razloga za njegovo podcenjavanje.

pekarinho

pre 14 godina

Mi smo veoma iskompleksiran narod,i to je realnost...pljujemo po nasima...uvek je bilo tako,uvek ce biti tako...da stvarno ne vredi kao igrac,ne bi ni proveo 6,5 sezona u NBA, i postigao 3193 poena...no dobro,mi smo Srbi,nacija koja se razume u sport...u kosarku,bolje od Mesine,bolje od svih selektora koji su pozivali Marka u reprezentaciju,bolje od NBA trenera...Marko,ne mrze te oni,oni su samo ljubomorni,iskompleksirani...voleo bih da procitas sve komentare i da se iskreno nasmejes...

Igor

pre 14 godina

Citajuci vecinu komentara (cast izuzecima) jasno mi je zasto smo kao zemlja i kao narod tu gde jesmo i zasto nikada necemo biti npr. jedna Francuska ili Nemacka. Jer oni ne pljuju po ljudima koji su branili boje svoje zemlje, a Jaric je jedan od njih, samo sto mi to ne umemo da cenimo, sta vise pljujemo po coveku bez razloga.

uxyzapenje

pre 14 godina

SVI STE VI SAMO LJUBOMORNI NA MARKA! Covek je uspeo u zivotu!
Veoma je dobar u tome sto radi (znate li vi koliko treba da si dobar da bi bio najgori igrac u NBA, sto Marko svakako nije!?), igrao covek za reprezentaciju i pomogao joj da osvoji svetsko zlato, nakupio se novca po Americi, ima zenu na koju se 90% vas lozi (a pricalo se da je imao nesto i sa Pamelom)... STA STE VI POSTIGLI U SVOM ZIVOTU?? Neka je sa 2 poena (a vise je naravno) na SP-u pomogao reprezentaciji da bude NAJBOLJA NA SVETU, to je vise nego sto ce vecina vas u zivotu da ucini za Srbiju.. ajde idite da spavate

istina o Limi

pre 14 godina

Mozda on i nije zasluzio toliko pljuvanje, ali jos su gori oni koji izgleda ili nista ne pamte ili ne zele da pamte. Nabrajaju se tu neki uspesi i doprinisi Jarica za reprezentaciju. To je ljudi smesno. Sto bi reko Z.O. its a joke bre! On jeste dobro igrao na dva takmicenja (2001 i 2002) ali cak i tada to nije bila posledica nekog truda i zalaganje nego jednostavno kvaliteta. I tada je njegova borbenost bila losa ali je imao kvalitet pa je Pesic to trpeo i znao da iskoristi. Cim je kvalitet malo popustio, videlo se koliko on moze. Setite se nekih drugih igraca, koji cak i kad su izasli iz najboljih godina i ostali bez te najbolje forme, ipak su veoma dobrim zalaganjem i iskustvom uspevali da pruze nemerljiv doprinos reprezentaciji i svojim timovima. Od ovoga vajda nece da bude, a najgore od svega je sto mnogi kao tripuju da on moze da igra cak i za reprezentaciju.

Drugo, taj covek je jedan od najvecih (necu da kazem najveci jer ih je bilo jos) krivaca za blamazu na EP 2005. I to istom onom gde smo morali da stignemo do medalje (nije bitno koje) zato sto je bilo kod nas. On ce da se svadja i stavlja u isti kos sa velicinama kao sto su Z.O., Bodiroga, Tomasevic, pa cak i Rakocevic. Njemu je bilo bitnije da ima 2 poena vise, nego da tim uhvati rezultatski prikljucak. On nije hteo da pravi faul iako je pre prvog meca sa Spancima dogovoreno da Navaro ne sme da da kos iz igre. On je cak i 2007. kada je imao sjajnu priliku da opere obraz, bio medju najgorima (mada je i cela selekcija bila sastavljena s' brda s' dola na celu sa pljuvacem kapitenom). I posle neko kaze, zavide mu ljudi sto ima kesa ili sto mu je zena manekenka. Ma koja zavist, ljudi bre pamte i nisu blesavi. On je jedan od onih koji se stavio iznad interesa nacije i tima, cak je i Radmanovic bio casniji u celoj prici od njega.

Ima tu jos dosta da se pise, ali me mrzi da habam tastaturu, a verovatno i nema vajde. Oni koji pamte, pamte. Oni koji su zaboravili, pa ga sad velicaju, njima je ionako svejedno.

steve

pre 14 godina

Potpuno mi je neshvatljivo ovo podcjenjivanje Marka Jarića kao igrača?! Podsjetiću da su upravo njegovi koševi odlučili onaj famozni meč sa Amerikancima, a i na EP-u u Turskoj bio je jedan od najboljih igrača. Kasnije se isto tako odazivao na pozive u reprezentaciju ( EP- 2003,2007) kada se mnogi igrači nisu željeli odazvati.

srbija

pre 14 godina

ljudi kao prvo bih rekao
jaric bio u petorci eurobakseta 2001.
dao trojku amerikancima i nekoliko penala u samom finisu
osvojio evroligu
bio u petorci evrolige 2001 i 2002.
dao bacanja protiv argentine
uvek se odazivao pozivu u reprezentaciju i cak par puta molio da igra za razliku od nekih ...
da vidim ko ce sad da napise marko lima ili nesto slicno...

KOSTUNICA

pre 14 godina

KAKVI STE VI LJUDI, MUKA MI JE DOK CITAM KOMENTARE!!! Pobrkali ste coveka. On nikada nije odbio da igra za reprezentaciju, sta vise stalno se nametao. Smeta vam sto je zaradio pare? Jel biste vise voleli da ih je zaradio neko ko nije srbin??? Ili sto vi niste? Kakve to veze ima? Da li je on rekao da treba da igra umesto Teodosica ili Tepica(Radmanovic je taj koji je trazio zagarantovanu minutazu)??? Nije, i zasto mu to ubacujete u usta? Ako nije u formi zasto likujete, ne razumem cime vas je to iznervirao??? On je bio na spiskovima tadasnjih selektora, a mnogi nisu hteli da budu ni na sirem. Igrao je koliko je znao, vazno je da je hteo da igra! Ucestvovao je u poslednja dva zlata, par puta bio deo neuspesne reprezentacije, ali to nije razlog da vi tako iskreno uzivate u padanju njegove karijere! On je SRBIN i ako jedan Mesina misli da ima mesta za njega u ekipi, zasto se vi postavljate kao najveci neprijatelji??? Nijedan drugi narod ne bi ovako komentarisao svog bivseg reprezentativca, ali mi izgleda da moramo da se nosimo onom "da komsiji crkne krava"... Eto crkla mu krava, ne igra vise u NBA, vratio se u evropu, drago mi je da je vecina vas konacno srecna i spokojna!!!

kolondrito

pre 14 godina

Tako je!!!Ajde pljuj te jos malo,kako nemate bar malo dostojanstva?Taj covek je igrao za ovu zemlju i imao ozbiljnu ulogu u tom timu,koliko se ja secam,a secam se!Bio je jedan od najboljih na sp u Americi,sada se to zaboravlja,pisu se neke gluposti o njegovom privatnom zivotu.Ja mu iskreno zelim da se vrati u formu i odigra jednu dobru sezonu,a u Realu ima mesta za njega!Sada vam je Novica dobar?Potpisujem da ga za par godina ocekuje ista sudbina kao I Marka,dok si na vrhuncu onda te svi hvale,sto je i normalno!Ali kad si u problemu onda nije normalno da te svi osudjuju i pisu razne gluposti!

e bas volim

pre 14 godina

Sad je potpuno jasno da Real ove godine nece osvojiti Evroligu. Ja ovakvog igraca ne bih doveo u klub ni za dzabe. U stvari, ne bih ga doveo cak ni da mi on plati. Sad se vidi razlika izmedju Mesine i recimo Zeljka Obradovica. Ovakav neozbiljan igrac kod Zeljka u PAO ne bi mogao ni da posmatra trening a kamoli da na njemu ucestvuje. PAO ili Barsa ce ove godine osvojiti EL. Zao mi je zbog novice, ali Real-u vise srece sledece sezone!

Martin

pre 14 godina

Svaki los komentar koje ove prodane duse daju na racun Marka je dno dna. Imate li bre obraza sad kad coveku ne ide nigde on je za vas duplo golo a onda 01/02 kad je igrao za reprezentaciju koja je osvojila 2 uzastopna zlata svi ste bravooo Mare bravo legendo...muka mi je od vas ! Napred Mare Srbija je uz Tebe !!!

Дуле Вујошевић шалалала...

pre 14 godina

Против Амера 2002. је био најзаслужнији за победу! Штета што није дошао код нас па да освији и евролигу, овако му је максималан домет ф4. П.С. Барселона је извикан тим и у кошарци и у фудбалу, а Реал је стварно најбољи у Шпанији.

Marko

pre 14 godina

Moje misljenje je da ga Mesina nije trazio radi pojacanja, nego ga je klub odlucio uzeti zbog drugih stvari isto kao sto se Bekam visoko kotira.

zoran

pre 14 godina

On svom ocu (straijem Jaricu), po kosarkaskom umecu, nije ni do kolena, ali zivi u vremenu gde i za ispod-prosecnost mozes postati milioner.
Srecko...

Slozna braca

pre 14 godina

Najbolje pljuvati covjeka koji je bio ppetorka eurolige, koji je osvajao titule. Sta je trebao reci, nemojte mi dati pare, ja cu igrati dzabe?????? Ma nemoj.. Vi znalci, vi ih ne bi uzeli...Kao igrac je pao i tu nema sta, ali da je bio dobar igrac bio je i zato znalci TISINA...

Srpska

pre 14 godina

Ja sam mislio da je ovaj momak Amerikanac srpskog porekla, a sad citam komentare da je osvajao medalje sa Jugoslavijom, Oce li mi neko reci zasto nije nastupao na prethodnom EP u Poljskoj posto vidim da ima kvaliteta?

MICKEY

pre 14 godina

O Bože ovaj igrač ima mnogo sreće. Godinama diže ogromne pare za ispodprosečne igre i sedenje na klupi. Džabe sve Mesini i Realu. Maneken neće doneti ništa ovom klubu. Barselona je ove godine mega-giga jaka i osvojiće sve trofeje uključujući i evroligu. Ko ih je ove sezone pratio zna o čemu pričam. Živi bili pa videli.

смешно_бре

pre 14 godina

Ljudi zasto ne volite tog Jarica, pa on je mnogo ucinio za nasu kosarku, cak je i letovanje propustio!!! Ej breee, velika je to stvar! Tako se voli svoja zemlja... Mislim da bi trebalo Teodosica sad staviti na klupu, ima vremena za njega, pa da se ukljucimo u borbu za neko tamo trinaesto mesto na SP...
(pile, 22. decembar 2009 14:45)

Хахаха! Супер коментар!

mne

pre 14 godina

Koje je taj covjek pare "na foru" u zivotu uzeo, to normalno nije. Ja jos nijesam gledao utakmicu u kojoj me je on kosarkaski odusevio, vjerovatno da ih je bilo, ali ja je nijesam gledao... neka me niko pogresno ne shvati, glupo je reci da je on slab kosarkas, ali odnos novac-kvalitet je daleko na strani ovog prvog

zoreks

pre 14 godina

Madrid, 22 dic. 2009 (EFE).- El italiano Ettore Messina, entrenador del Real Madrid, definió al base serbio Marko Jaric, nuevo refuerzo del equipo blanco hasta final de temporada, como "un jugador fuerte que entiende muy bien el juego y con mucho talento e ilusión".

"Marko Jarić je novo pojačanje belom timu do kraja sezone, jer je jako dobar igrač koji razume veoma dobro igru i igra sa mnogo talenta i iluzija". Iluzije? ako marko, ako, ako placaju, igraj sokole! :D

Teomania

pre 14 godina

Odlicna vest... Uvek mi je drago da cujem, kada neki nas igrac koji nema veliku minutazu u NBA dodje u Evropu... Da su ovde svi nasi igrace koji greju klupu po NBA bili bi vodeci igraci u svojim klubovima sigurno... Radmanovic, Krstic, Milicic, Pavlovic sigurno bi imali mesta u najjacim evropskim klubovima..

stecky

pre 14 godina

obzirom da pridjoni nema dobru alternativu na jedinici ne cudi ovakav potez. ako neko moze iole da vrati marka u kosarkaski zivot to je mesina, kod njega je u kinderu i bio najbolji u karijeri

pile

pre 14 godina

Ljudi zasto ne volite tog Jarica, pa on je mnogo ucinio za nasu kosarku, cak je i letovanje propustio!!! Ej breee, velika je to stvar! Tako se voli svoja zemlja... Mislim da bi trebalo Teodosica sad staviti na klupu, ima vremena za njega, pa da se ukljucimo u borbu za neko tamo trinaesto mesto na SP...

Dejan

pre 14 godina

Dosta vise sa tim recima kao "REPKA","ANTARA","MILKA"i time...Lepo kazite reprezentacija,Antic,milion,ne pravite neki kvazi Srpski recnik!!!Sto se tice Jarica,Real je fantastican izbor u odnosu na klupu!

srbija

pre 14 godina

ljudi presrecan sam on ce u realu gaziti evropom kao sto je i radio a i decko verovatno ima veliku zelju da igra... ako bude u formi u sta ne smunjam bice u repki... a onda je samo nebo granica

Dejan

pre 14 godina

Dosta vise sa tim recima kao "REPKA","ANTARA","MILKA"i time...Lepo kazite reprezentacija,Antic,milion,ne pravite neki kvazi Srpski recnik!!!Sto se tice Jarica,Real je fantastican izbor u odnosu na klupu!

KOSTUNICA

pre 14 godina

KAKVI STE VI LJUDI, MUKA MI JE DOK CITAM KOMENTARE!!! Pobrkali ste coveka. On nikada nije odbio da igra za reprezentaciju, sta vise stalno se nametao. Smeta vam sto je zaradio pare? Jel biste vise voleli da ih je zaradio neko ko nije srbin??? Ili sto vi niste? Kakve to veze ima? Da li je on rekao da treba da igra umesto Teodosica ili Tepica(Radmanovic je taj koji je trazio zagarantovanu minutazu)??? Nije, i zasto mu to ubacujete u usta? Ako nije u formi zasto likujete, ne razumem cime vas je to iznervirao??? On je bio na spiskovima tadasnjih selektora, a mnogi nisu hteli da budu ni na sirem. Igrao je koliko je znao, vazno je da je hteo da igra! Ucestvovao je u poslednja dva zlata, par puta bio deo neuspesne reprezentacije, ali to nije razlog da vi tako iskreno uzivate u padanju njegove karijere! On je SRBIN i ako jedan Mesina misli da ima mesta za njega u ekipi, zasto se vi postavljate kao najveci neprijatelji??? Nijedan drugi narod ne bi ovako komentarisao svog bivseg reprezentativca, ali mi izgleda da moramo da se nosimo onom "da komsiji crkne krava"... Eto crkla mu krava, ne igra vise u NBA, vratio se u evropu, drago mi je da je vecina vas konacno srecna i spokojna!!!

srbija

pre 14 godina

ljudi kao prvo bih rekao
jaric bio u petorci eurobakseta 2001.
dao trojku amerikancima i nekoliko penala u samom finisu
osvojio evroligu
bio u petorci evrolige 2001 i 2002.
dao bacanja protiv argentine
uvek se odazivao pozivu u reprezentaciju i cak par puta molio da igra za razliku od nekih ...
da vidim ko ce sad da napise marko lima ili nesto slicno...

mne

pre 14 godina

Koje je taj covjek pare "na foru" u zivotu uzeo, to normalno nije. Ja jos nijesam gledao utakmicu u kojoj me je on kosarkaski odusevio, vjerovatno da ih je bilo, ali ja je nijesam gledao... neka me niko pogresno ne shvati, glupo je reci da je on slab kosarkas, ali odnos novac-kvalitet je daleko na strani ovog prvog

steve

pre 14 godina

Potpuno mi je neshvatljivo ovo podcjenjivanje Marka Jarića kao igrača?! Podsjetiću da su upravo njegovi koševi odlučili onaj famozni meč sa Amerikancima, a i na EP-u u Turskoj bio je jedan od najboljih igrača. Kasnije se isto tako odazivao na pozive u reprezentaciju ( EP- 2003,2007) kada se mnogi igrači nisu željeli odazvati.

Slozna braca

pre 14 godina

Najbolje pljuvati covjeka koji je bio ppetorka eurolige, koji je osvajao titule. Sta je trebao reci, nemojte mi dati pare, ja cu igrati dzabe?????? Ma nemoj.. Vi znalci, vi ih ne bi uzeli...Kao igrac je pao i tu nema sta, ali da je bio dobar igrac bio je i zato znalci TISINA...

zoreks

pre 14 godina

Madrid, 22 dic. 2009 (EFE).- El italiano Ettore Messina, entrenador del Real Madrid, definió al base serbio Marko Jaric, nuevo refuerzo del equipo blanco hasta final de temporada, como "un jugador fuerte que entiende muy bien el juego y con mucho talento e ilusión".

"Marko Jarić je novo pojačanje belom timu do kraja sezone, jer je jako dobar igrač koji razume veoma dobro igru i igra sa mnogo talenta i iluzija". Iluzije? ako marko, ako, ako placaju, igraj sokole! :D

pile

pre 14 godina

Ljudi zasto ne volite tog Jarica, pa on je mnogo ucinio za nasu kosarku, cak je i letovanje propustio!!! Ej breee, velika je to stvar! Tako se voli svoja zemlja... Mislim da bi trebalo Teodosica sad staviti na klupu, ima vremena za njega, pa da se ukljucimo u borbu za neko tamo trinaesto mesto na SP...

Martin

pre 14 godina

Svaki los komentar koje ove prodane duse daju na racun Marka je dno dna. Imate li bre obraza sad kad coveku ne ide nigde on je za vas duplo golo a onda 01/02 kad je igrao za reprezentaciju koja je osvojila 2 uzastopna zlata svi ste bravooo Mare bravo legendo...muka mi je od vas ! Napred Mare Srbija je uz Tebe !!!

kolondrito

pre 14 godina

Tako je!!!Ajde pljuj te jos malo,kako nemate bar malo dostojanstva?Taj covek je igrao za ovu zemlju i imao ozbiljnu ulogu u tom timu,koliko se ja secam,a secam se!Bio je jedan od najboljih na sp u Americi,sada se to zaboravlja,pisu se neke gluposti o njegovom privatnom zivotu.Ja mu iskreno zelim da se vrati u formu i odigra jednu dobru sezonu,a u Realu ima mesta za njega!Sada vam je Novica dobar?Potpisujem da ga za par godina ocekuje ista sudbina kao I Marka,dok si na vrhuncu onda te svi hvale,sto je i normalno!Ali kad si u problemu onda nije normalno da te svi osudjuju i pisu razne gluposti!

Teomania

pre 14 godina

Odlicna vest... Uvek mi je drago da cujem, kada neki nas igrac koji nema veliku minutazu u NBA dodje u Evropu... Da su ovde svi nasi igrace koji greju klupu po NBA bili bi vodeci igraci u svojim klubovima sigurno... Radmanovic, Krstic, Milicic, Pavlovic sigurno bi imali mesta u najjacim evropskim klubovima..

смешно_бре

pre 14 godina

Ljudi zasto ne volite tog Jarica, pa on je mnogo ucinio za nasu kosarku, cak je i letovanje propustio!!! Ej breee, velika je to stvar! Tako se voli svoja zemlja... Mislim da bi trebalo Teodosica sad staviti na klupu, ima vremena za njega, pa da se ukljucimo u borbu za neko tamo trinaesto mesto na SP...
(pile, 22. decembar 2009 14:45)

Хахаха! Супер коментар!

srbija

pre 14 godina

ljudi presrecan sam on ce u realu gaziti evropom kao sto je i radio a i decko verovatno ima veliku zelju da igra... ako bude u formi u sta ne smunjam bice u repki... a onda je samo nebo granica

zoran

pre 14 godina

On svom ocu (straijem Jaricu), po kosarkaskom umecu, nije ni do kolena, ali zivi u vremenu gde i za ispod-prosecnost mozes postati milioner.
Srecko...

stecky

pre 14 godina

obzirom da pridjoni nema dobru alternativu na jedinici ne cudi ovakav potez. ako neko moze iole da vrati marka u kosarkaski zivot to je mesina, kod njega je u kinderu i bio najbolji u karijeri

e bas volim

pre 14 godina

Sad je potpuno jasno da Real ove godine nece osvojiti Evroligu. Ja ovakvog igraca ne bih doveo u klub ni za dzabe. U stvari, ne bih ga doveo cak ni da mi on plati. Sad se vidi razlika izmedju Mesine i recimo Zeljka Obradovica. Ovakav neozbiljan igrac kod Zeljka u PAO ne bi mogao ni da posmatra trening a kamoli da na njemu ucestvuje. PAO ili Barsa ce ove godine osvojiti EL. Zao mi je zbog novice, ali Real-u vise srece sledece sezone!

Marko

pre 14 godina

Moje misljenje je da ga Mesina nije trazio radi pojacanja, nego ga je klub odlucio uzeti zbog drugih stvari isto kao sto se Bekam visoko kotira.

Srećko Jarić

pre 14 godina

Grejati klupu 6-7 godina. Igrati ispod proseka, zaraditi milione,pokupovati nekretnine na najlepsim mestima na svetu,ozeniti Andrijanu Limu,preci u Real u 31 godini.
Neprocenljivo.
Za sve ostale tu je tezi put

MICKEY

pre 14 godina

O Bože ovaj igrač ima mnogo sreće. Godinama diže ogromne pare za ispodprosečne igre i sedenje na klupi. Džabe sve Mesini i Realu. Maneken neće doneti ništa ovom klubu. Barselona je ove godine mega-giga jaka i osvojiće sve trofeje uključujući i evroligu. Ko ih je ove sezone pratio zna o čemu pričam. Živi bili pa videli.

Дуле Вујошевић шалалала...

pre 14 godina

Против Амера 2002. је био најзаслужнији за победу! Штета што није дошао код нас па да освији и евролигу, овако му је максималан домет ф4. П.С. Барселона је извикан тим и у кошарци и у фудбалу, а Реал је стварно најбољи у Шпанији.

andromeda

pre 14 godina

Marko Jaric je jedini srpski igrac na bekovskim pozicijama (uz Danilovica) koji je napravio ikakvu karijeru u NBA. Da podsetim: Djordjevic i Rakocevic su imali nesto tipa 2 minuta 1 poen po mecu, ostali nisu ni probali. Cak i kosarkaski velikani kao Drazen Petrovic su imali velike probleme nesto da urade. I visoki igraci kao na primer Paspalj nisu uspevali da urade nista tamo.
Dakle omalovazavati igraca koji je imao skoro pa prosecnu NBA karijeru (nekoliko godina kao starter u timovima koji ne ulaze u plej-of, middle-level exception dugogodisnji ugovor) je smesno. Da potsetim: u Indijanopolisu su on i Vujanic delili minutazu i bili skoro podjednako bitni srafovi naseg tima, dok je igrao u Italiji Jaric je uzao sve sto se moze uzeti.
Za evropske uslove Jaric je cudo od igraca, sto ce brzo da se vidi. Takodje, on je za klasu bolji nego bilo koji drugi bek u nasoj reprezentaciji ukljucujuci Teodosica. Za njega je velika steta sto je cesto je cesto stavljao provod ispred kosarke pa dobrim delom zbog toga nije uradio sve sta je mogao u karijeri (sa druge strane da nije toga ne bi upoznao Adrijanu :-)).
Najbolja izjava o Marku sa nekog od nba blog-ova: Marko Jaric je moj uzor. On je dokaz za svakog od nas "average Joes" da ne moras da imas "basketball skill" da potpises visemilionski ugovor sa NBA timom, niti da budes lep da upecas supermodel.

stefan

pre 14 godina

on se vratio u real da bi dostigao barem neki nivo forme koju je nekada imao,a i mozda zato da bi bio konkurentan za reprezentaciju...u realu je paklena konkurencija jer su na njegovoj poziciji pablo pridjoni,serhi vidal,kaukenas,bulok,serhio ljulj ali da se razumemo- oni jesu dobri kosarkasi ali imaju titula u karijeri svi zajedno kao marko jaric do svoje 24.godine...ako se on vrati u trenazni proces i ukljuci se u evropsku kosarku makar 70posto kao sto je to bilo pocetkom ovog veka onda sa velickovicem u tandemu moze da cini cuda i u realu i u reprezentaciji...ovo je dobra vest za dudu ivkovica jer marko jaric(ako ugusi svoj ego i pristane da ulazi sa klupe) je duplo bolja varijanta od bojana popovica u svakom pogledu...ako duda odluci da vodi iskusne igrace moj pik bi bili-jaric,rakocevic i stojakovic ali samo ako ce pristati da ulaze sa klupe i budu podrska ovim momcima onakva kakva treba da budu- da zajedno imaju 30-40poena,15 skokova,10 asistencija i da u svakoj utakmici imaju priblizne ucinke zajedno...to bi bila podrska kakva je falila u poljskoj jer koja ekipa na svetu moze da pobedi utakmicu ako sa klupe dolazi takav doprinos a ostalih 9 igraca da zajedno jos 50 poena?!! nijedna,pa ni USA ni Espanja,sa sve gasolima i brajantima i lebronima ! mislim da je bitno za reprezentaciju da na pripreme ode sto vise kvalitetnih kosarkasa koji su imali dobre sezone u klubovima a ako mladici znaju da ce se na pripremama za mesto boriti sa stojakovicem,rakocevicem i jaricem poginuce da bi se dokazali i bili spremni kao zapete puske... uvek kada citam vesti o nasim kosarkasima samo se setim najveceg-dejana bodiroge i podatka da je od 1995. do 2002. u svakom finalu imao minimum 15 poena i preuzimao odgovornost kad god je bilo stani-pani...ali se isto setim da se niko u nasoj zemlji nije setio da jednom takvom velikanu napravi oprostaj kakav dolikuje,pred punim pionirom ili arenom nego su ga ispratili italijani u pisljivom palakanestru...vise nemamo takvih igraca.

uxyzapenje

pre 14 godina

SVI STE VI SAMO LJUBOMORNI NA MARKA! Covek je uspeo u zivotu!
Veoma je dobar u tome sto radi (znate li vi koliko treba da si dobar da bi bio najgori igrac u NBA, sto Marko svakako nije!?), igrao covek za reprezentaciju i pomogao joj da osvoji svetsko zlato, nakupio se novca po Americi, ima zenu na koju se 90% vas lozi (a pricalo se da je imao nesto i sa Pamelom)... STA STE VI POSTIGLI U SVOM ZIVOTU?? Neka je sa 2 poena (a vise je naravno) na SP-u pomogao reprezentaciji da bude NAJBOLJA NA SVETU, to je vise nego sto ce vecina vas u zivotu da ucini za Srbiju.. ajde idite da spavate

Srpska

pre 14 godina

Ja sam mislio da je ovaj momak Amerikanac srpskog porekla, a sad citam komentare da je osvajao medalje sa Jugoslavijom, Oce li mi neko reci zasto nije nastupao na prethodnom EP u Poljskoj posto vidim da ima kvaliteta?

CleanLiver

pre 14 godina

Jaric je odigrao jednu dosta dobru sezonu u Minesoti, i to ne moze niko da mu oduzme. Ostatak njegove NBA karijere je za zaborav. Njegova greska je, kao u ostalom i mnogih drugih kao sto je on, sto se nije na vreme vratio u Evropu. Svi nasi i evropski igraci se nadaju nekoj fenomenalnoj karijeri u NBA-u. Ali istina je da su samo oni najveci (Nowitzki, Gasol, Stojakovic, Divac, Sabonis, Marciulonis, Petrovic...) bili nesto vise od vodonosa.
U NBA se ide:
1) ili da se zarade pare; u tom slucaju izgovori tipa "nisu mi dali sansu da igram" nemaju smisla;
2) ili kao zelja za dokazivanjem; u ovom slucaj ako ne ide poslije 2. sezone - povratak nazad, osim ako situacija 1 ne stupi na snagu.

Ja bih volio da se svi nasi igraci koji nose peskire u NBA(Marko, Radmanovic, Milicic, Pavlovic) opamete i vrate u Evropu da zaista igraju kosarku. Ali ne iz razloga koji se ovde najvise spominju - da bi pojacali reprezentaciju. Niko od njih ne treba vise da igra za Srbiju, mi smo podmladili ekipu i ide nam sasvim dobro, i ne vidim zasto bismo sada reciklirali nekog 30godisnjaka. Volio bih da se vrate (to takodje mislim i za ostale evropske kosarkase u slicnoj situaciji) da bi se kosarka u Evropi podigla na jos visi nivo.

NBA kosarka je zaista druga igra. Godinama sam pratio i uzivao gledajuci NBA utakmice, uzivao u svim tim zakucavanjima, prodorima, asistencijama, kojih ima vise u jednoj utakmici NBA nego u citavoj sezoni u Evroligi. Ali vremenom je pocelo da mi smeta nedostatak takmicarskog duha do play offs-a, pozorisna (sajamska) atmosfera na tribinama, zagarantovani minuti zvjezdama, i poceo sam sve vise i vise da cijenim igru u Evropi. Ono sto valjda hocu da kazem je da nije nikakva sramota vratiti se u Evropu i igrati kosarku, naprotiv. Pa zar su Jasikevicius i Navaro losi igraci? Dobrodosao nazad Marko!

pekarinho

pre 14 godina

Mi smo veoma iskompleksiran narod,i to je realnost...pljujemo po nasima...uvek je bilo tako,uvek ce biti tako...da stvarno ne vredi kao igrac,ne bi ni proveo 6,5 sezona u NBA, i postigao 3193 poena...no dobro,mi smo Srbi,nacija koja se razume u sport...u kosarku,bolje od Mesine,bolje od svih selektora koji su pozivali Marka u reprezentaciju,bolje od NBA trenera...Marko,ne mrze te oni,oni su samo ljubomorni,iskompleksirani...voleo bih da procitas sve komentare i da se iskreno nasmejes...

Ajmo malo realno

pre 14 godina

Ne pljuje ovde niko Jarića. Ljudi dosta tačno iznose svoje viđenje.
Marko Jarić je bio u Evropi odličan košarkaš i treba reći u Evropi iznad proseka. To što je osvojio tolike titule ima i veze sa tim što je imao odlične saigrače (čitaj Manua).
Međutim činjenica je da ništa nije pokazao u Americi a dobio je veliki ugovor od 7 miliona po sezoni. Glupo je porediti njega u NBA-u i Rakočevića, Đorđevića pa zašto ne reći i Paspalja koji realno nisu dobili pravu šansu u (NBA) timovima u kojima su igrali za razliku od Jarića koji je pak dobijao dosta prostora a opet nije uspeo da se izbori sa daleko slabijom konkurencijom. Tek poređenje sa Draženom ne dolazi u obzir kad se zna da je igračina Dražen bio jedan od najboljih igrača svog tima (iako je bio 6. igrač ekipe) i verovatno jedan od najboljih trojkaša svih vremena (reči Redžija Milera). Da se samo podsetimo da je Jarić doveden u Minesotu kao podrška Garnetu kako bi Minesota došla do titule (umesto Sema Kasela) a čovek nije uspeo da se izbori za mesto startnog playa (gde i ZAŠTO sad igra Garnet to svi znamo)...
Poređenja radi evo plata za 2009. godinu nekih igrača u nba-u za koje se može reći da doprinose u velikoj meri igri svog tima:
Bruce Bowen jedan od najboljih odbrambenih igrača nba lige (istina dosta mator) 4 mil $, Antonio Mcdyess nepunih 7mil prošle godine, Beno Udrih koji je daleko više pokazao u NBA ima 6 mil $, jedan Manu je tek prošle godine stigao do cifre 9.9 miliona a igračina je boli glava...
Daleko od toga da je Jarić loš igrač, ali realno igrački u NBA nije uspeo. Jarić je dakle bio precenjen i digao je PREvelike pare!
Čoveku treba čestitati na svemu što je uradio za reprezentaciju i poželeti mu sreće u nastavku karijere...
Trebao je znatno ranije da se vrati u Evropu. U Realu će dokazati da je jedan od najboljih playmakera Evrope(ne kažem najbolji)...

Panteliya

pre 14 godina

Ljudi su jako zavidni, pre svega zbog Markove prelepe zene, a i zbog para koje je zaradio...zbog toga se i pisu stvari koje nisu ni blizu istini. Rec je o svetskom igracu sa sjajnim iskustvom,iskreno se nadam da ce ponovo zaigrati za rep. jer je to zasluzio.Pravi poslovni potez Reala.

Igor

pre 14 godina

Citajuci vecinu komentara (cast izuzecima) jasno mi je zasto smo kao zemlja i kao narod tu gde jesmo i zasto nikada necemo biti npr. jedna Francuska ili Nemacka. Jer oni ne pljuju po ljudima koji su branili boje svoje zemlje, a Jaric je jedan od njih, samo sto mi to ne umemo da cenimo, sta vise pljujemo po coveku bez razloga.

Vlada

pre 14 godina

Samo reci ... SVAKA CAST MARKO!!!

Iskreno, nikada mi se nije svidjao kao igrac, mada mu kao navijec ne mogu oprostiti ni blamazu 2005 u beogradu, ali kapa dole za doprinos klubovima u kojima je igrao, i reprezentaciji sa kojom je osvajao zlata. Mislim da i njegove poslednje godine igranja u NBA nisu nista drugo do zasicenje jednog igraca koji je pruzio svoj maksimum i izgubio motiv kada je kosarka u pitanju, pa se, samim tim, i posvetio ostvarenju sebe na drugim poljima.
Nadam se da ce u REALU dostici zeljenu formu i zablistati u punom sjaju jer mislim da je i on sam zeljam kosarke. A opet, i ako se to ne desi, mislim da niko ne sme da mu kaze bilo sta. Mogu samo da ga mrze ili vole, mislm da nema ravnodusnih. Ali bi nasa sredina trebala da se zapita sta je sa njihovim zivotima kada sebi uzimaju za pravo da zive tudje!!!
COVEK JE POSTIGAO NESTO, MISEVI I DALJE ZIVE U RUPI, a pokusavaju i dalje da se domognu komadica sira jer nemaju hrabrosti da izadju na svetlost i probaju nesto vise!!!

istina o Limi

pre 14 godina

Mozda on i nije zasluzio toliko pljuvanje, ali jos su gori oni koji izgleda ili nista ne pamte ili ne zele da pamte. Nabrajaju se tu neki uspesi i doprinisi Jarica za reprezentaciju. To je ljudi smesno. Sto bi reko Z.O. its a joke bre! On jeste dobro igrao na dva takmicenja (2001 i 2002) ali cak i tada to nije bila posledica nekog truda i zalaganje nego jednostavno kvaliteta. I tada je njegova borbenost bila losa ali je imao kvalitet pa je Pesic to trpeo i znao da iskoristi. Cim je kvalitet malo popustio, videlo se koliko on moze. Setite se nekih drugih igraca, koji cak i kad su izasli iz najboljih godina i ostali bez te najbolje forme, ipak su veoma dobrim zalaganjem i iskustvom uspevali da pruze nemerljiv doprinos reprezentaciji i svojim timovima. Od ovoga vajda nece da bude, a najgore od svega je sto mnogi kao tripuju da on moze da igra cak i za reprezentaciju.

Drugo, taj covek je jedan od najvecih (necu da kazem najveci jer ih je bilo jos) krivaca za blamazu na EP 2005. I to istom onom gde smo morali da stignemo do medalje (nije bitno koje) zato sto je bilo kod nas. On ce da se svadja i stavlja u isti kos sa velicinama kao sto su Z.O., Bodiroga, Tomasevic, pa cak i Rakocevic. Njemu je bilo bitnije da ima 2 poena vise, nego da tim uhvati rezultatski prikljucak. On nije hteo da pravi faul iako je pre prvog meca sa Spancima dogovoreno da Navaro ne sme da da kos iz igre. On je cak i 2007. kada je imao sjajnu priliku da opere obraz, bio medju najgorima (mada je i cela selekcija bila sastavljena s' brda s' dola na celu sa pljuvacem kapitenom). I posle neko kaze, zavide mu ljudi sto ima kesa ili sto mu je zena manekenka. Ma koja zavist, ljudi bre pamte i nisu blesavi. On je jedan od onih koji se stavio iznad interesa nacije i tima, cak je i Radmanovic bio casniji u celoj prici od njega.

Ima tu jos dosta da se pise, ali me mrzi da habam tastaturu, a verovatno i nema vajde. Oni koji pamte, pamte. Oni koji su zaboravili, pa ga sad velicaju, njima je ionako svejedno.

Goran

pre 14 godina

@ Srbija: Marko Lima :)

Marko je meni strasan igrac, bez obzira ko sta rekao. Gledao sam ga jednom dok je igrao u Minesoti. Pa on je covece jedini tamo igrao neku timsku kosarku, oslobadjao prostor i dodavao loptu za razliku od ostalih 4 divljaka u timu.

Decko je imao izuzetnu karijeru i Evropi i ne vidim razloga za njegovo podcenjavanje.

Aleksandar

pre 14 godina

Izgleda da samo fudbaleri (ex ili neostvareni) pišu komentare, bez uvrede... mislim slabo poznaju košarku!!! barem većina koji su se raspisali ovde, Marko SREĆNO!!! Čestitam!

Braca

pre 14 godina

Daj boze da i u Realu nesto napravi. Pa u Realu nije nista slabija konkurencija od one u prosecnim NBA klubovima.
Sta je bilo bilo je. Odigrao je sta je odigrao, maznuo ekstra lovu i ekstra zenu i sta ce mu vise. Neka okaci patike o klin i neka uziva u zivotu.

Don Quijote

pre 14 godina

Kakve komentare pisete ljudi, to je za neverovati!
Trebalo bi da se neki ovde postide onoga sto su nazvrljakali.
A da... i naravno da Marko Jaric moze da igra za reprezentaciju. Ne samo Srbiju, vec za bilo koju, ukljucujuci i USA.

andromeda

pre 14 godina

Marko je imao dve odlicne (iako ne kompletne sezone zbog cestih povreda stopala) u Klipersima i zahvaljujuci tome je dobio mid-level ugovor u Minesoti. Iako konkurencija na PG poziciji u LAC nije bila nesto u to vreme i LAC nisu bili plej-off tim, on je ipak bio starter dve sezone u NBA timu. Ko ga je gledao u to vreme seca se da je igrao izrazito timski (sto je retkost u NBA), odlicne odbrane, statistike na mnogim utakmicama 2-3 skoka+asistencija od tripl-dabla, visokog kosarkaskog IQa, uz neke mane naravno kao sto su: mora da ima loptu u rukama da bi bio efikasan (ako nije PG nema dovoljno razloga da bude na terenu), oversized za PGa tako da je bio malo spor za ultra brze plejeve, nekozistentan sut, prosecan odnos asistencija i izgubljenih lopti. U Minesoti je dobro startovao i izborio se za startnu poziciju u prvoj polovini prve sezone, ali realno nije bio dovoljno dobar fit i prosao je kao zrtveno jagnje (doveli su ga losom idejom da ga koriste na PG, SG i SF poziciji - Jaric je idealan za uparivanje sa undersized SGom tipa Hamilton). Posle toga je dobijao sansu vrlo nekonzistentno i ponekad dobijao vecu minutazu da mu se poveca trejd vrednost (kao cele jedne polusezone u Memfisu, bezuspesno jer ga nisu trejdovali).
Jaric je svaku sansu u NBA koju je dobio zasluzio, u odnosu na Djordjevica na primer je bio fiziski sposoban da igra odbranu na NBA nivou, u odnosu na Rakocevica je imao kosarkaski IQ na NBA nivou. Njih dvojica sansu nisu dobili jer nisu mogli da otklone neke svoje mane da bi napravili prelaz iz evropske kosarke u NBA.

Srpska

pre 14 godina

Ja sam mislio da je ovaj momak Amerikanac srpskog porekla, a sad citam komentare da je osvajao medalje sa Jugoslavijom, Oce li mi neko reci zasto nije nastupao na prethodnom EP u Poljskoj posto vidim da ima kvaliteta?

e bas volim

pre 14 godina

Sad je potpuno jasno da Real ove godine nece osvojiti Evroligu. Ja ovakvog igraca ne bih doveo u klub ni za dzabe. U stvari, ne bih ga doveo cak ni da mi on plati. Sad se vidi razlika izmedju Mesine i recimo Zeljka Obradovica. Ovakav neozbiljan igrac kod Zeljka u PAO ne bi mogao ni da posmatra trening a kamoli da na njemu ucestvuje. PAO ili Barsa ce ove godine osvojiti EL. Zao mi je zbog novice, ali Real-u vise srece sledece sezone!

srbija

pre 14 godina

ljudi presrecan sam on ce u realu gaziti evropom kao sto je i radio a i decko verovatno ima veliku zelju da igra... ako bude u formi u sta ne smunjam bice u repki... a onda je samo nebo granica

pile

pre 14 godina

Ljudi zasto ne volite tog Jarica, pa on je mnogo ucinio za nasu kosarku, cak je i letovanje propustio!!! Ej breee, velika je to stvar! Tako se voli svoja zemlja... Mislim da bi trebalo Teodosica sad staviti na klupu, ima vremena za njega, pa da se ukljucimo u borbu za neko tamo trinaesto mesto na SP...

Dejan

pre 14 godina

Dosta vise sa tim recima kao "REPKA","ANTARA","MILKA"i time...Lepo kazite reprezentacija,Antic,milion,ne pravite neki kvazi Srpski recnik!!!Sto se tice Jarica,Real je fantastican izbor u odnosu na klupu!

MICKEY

pre 14 godina

O Bože ovaj igrač ima mnogo sreće. Godinama diže ogromne pare za ispodprosečne igre i sedenje na klupi. Džabe sve Mesini i Realu. Maneken neće doneti ništa ovom klubu. Barselona je ove godine mega-giga jaka i osvojiće sve trofeje uključujući i evroligu. Ko ih je ove sezone pratio zna o čemu pričam. Živi bili pa videli.

zoran

pre 14 godina

On svom ocu (straijem Jaricu), po kosarkaskom umecu, nije ni do kolena, ali zivi u vremenu gde i za ispod-prosecnost mozes postati milioner.
Srecko...

Marko

pre 14 godina

Moje misljenje je da ga Mesina nije trazio radi pojacanja, nego ga je klub odlucio uzeti zbog drugih stvari isto kao sto se Bekam visoko kotira.

mne

pre 14 godina

Koje je taj covjek pare "na foru" u zivotu uzeo, to normalno nije. Ja jos nijesam gledao utakmicu u kojoj me je on kosarkaski odusevio, vjerovatno da ih je bilo, ali ja je nijesam gledao... neka me niko pogresno ne shvati, glupo je reci da je on slab kosarkas, ali odnos novac-kvalitet je daleko na strani ovog prvog

смешно_бре

pre 14 godina

Ljudi zasto ne volite tog Jarica, pa on je mnogo ucinio za nasu kosarku, cak je i letovanje propustio!!! Ej breee, velika je to stvar! Tako se voli svoja zemlja... Mislim da bi trebalo Teodosica sad staviti na klupu, ima vremena za njega, pa da se ukljucimo u borbu za neko tamo trinaesto mesto na SP...
(pile, 22. decembar 2009 14:45)

Хахаха! Супер коментар!

KOSTUNICA

pre 14 godina

KAKVI STE VI LJUDI, MUKA MI JE DOK CITAM KOMENTARE!!! Pobrkali ste coveka. On nikada nije odbio da igra za reprezentaciju, sta vise stalno se nametao. Smeta vam sto je zaradio pare? Jel biste vise voleli da ih je zaradio neko ko nije srbin??? Ili sto vi niste? Kakve to veze ima? Da li je on rekao da treba da igra umesto Teodosica ili Tepica(Radmanovic je taj koji je trazio zagarantovanu minutazu)??? Nije, i zasto mu to ubacujete u usta? Ako nije u formi zasto likujete, ne razumem cime vas je to iznervirao??? On je bio na spiskovima tadasnjih selektora, a mnogi nisu hteli da budu ni na sirem. Igrao je koliko je znao, vazno je da je hteo da igra! Ucestvovao je u poslednja dva zlata, par puta bio deo neuspesne reprezentacije, ali to nije razlog da vi tako iskreno uzivate u padanju njegove karijere! On je SRBIN i ako jedan Mesina misli da ima mesta za njega u ekipi, zasto se vi postavljate kao najveci neprijatelji??? Nijedan drugi narod ne bi ovako komentarisao svog bivseg reprezentativca, ali mi izgleda da moramo da se nosimo onom "da komsiji crkne krava"... Eto crkla mu krava, ne igra vise u NBA, vratio se u evropu, drago mi je da je vecina vas konacno srecna i spokojna!!!

Дуле Вујошевић шалалала...

pre 14 godina

Против Амера 2002. је био најзаслужнији за победу! Штета што није дошао код нас па да освији и евролигу, овако му је максималан домет ф4. П.С. Барселона је извикан тим и у кошарци и у фудбалу, а Реал је стварно најбољи у Шпанији.

steve

pre 14 godina

Potpuno mi je neshvatljivo ovo podcjenjivanje Marka Jarića kao igrača?! Podsjetiću da su upravo njegovi koševi odlučili onaj famozni meč sa Amerikancima, a i na EP-u u Turskoj bio je jedan od najboljih igrača. Kasnije se isto tako odazivao na pozive u reprezentaciju ( EP- 2003,2007) kada se mnogi igrači nisu željeli odazvati.

Martin

pre 14 godina

Svaki los komentar koje ove prodane duse daju na racun Marka je dno dna. Imate li bre obraza sad kad coveku ne ide nigde on je za vas duplo golo a onda 01/02 kad je igrao za reprezentaciju koja je osvojila 2 uzastopna zlata svi ste bravooo Mare bravo legendo...muka mi je od vas ! Napred Mare Srbija je uz Tebe !!!

Slozna braca

pre 14 godina

Najbolje pljuvati covjeka koji je bio ppetorka eurolige, koji je osvajao titule. Sta je trebao reci, nemojte mi dati pare, ja cu igrati dzabe?????? Ma nemoj.. Vi znalci, vi ih ne bi uzeli...Kao igrac je pao i tu nema sta, ali da je bio dobar igrac bio je i zato znalci TISINA...

Don Quijote

pre 14 godina

Kakve komentare pisete ljudi, to je za neverovati!
Trebalo bi da se neki ovde postide onoga sto su nazvrljakali.
A da... i naravno da Marko Jaric moze da igra za reprezentaciju. Ne samo Srbiju, vec za bilo koju, ukljucujuci i USA.

zoreks

pre 14 godina

Madrid, 22 dic. 2009 (EFE).- El italiano Ettore Messina, entrenador del Real Madrid, definió al base serbio Marko Jaric, nuevo refuerzo del equipo blanco hasta final de temporada, como "un jugador fuerte que entiende muy bien el juego y con mucho talento e ilusión".

"Marko Jarić je novo pojačanje belom timu do kraja sezone, jer je jako dobar igrač koji razume veoma dobro igru i igra sa mnogo talenta i iluzija". Iluzije? ako marko, ako, ako placaju, igraj sokole! :D

srbija

pre 14 godina

ljudi kao prvo bih rekao
jaric bio u petorci eurobakseta 2001.
dao trojku amerikancima i nekoliko penala u samom finisu
osvojio evroligu
bio u petorci evrolige 2001 i 2002.
dao bacanja protiv argentine
uvek se odazivao pozivu u reprezentaciju i cak par puta molio da igra za razliku od nekih ...
da vidim ko ce sad da napise marko lima ili nesto slicno...

kolondrito

pre 14 godina

Tako je!!!Ajde pljuj te jos malo,kako nemate bar malo dostojanstva?Taj covek je igrao za ovu zemlju i imao ozbiljnu ulogu u tom timu,koliko se ja secam,a secam se!Bio je jedan od najboljih na sp u Americi,sada se to zaboravlja,pisu se neke gluposti o njegovom privatnom zivotu.Ja mu iskreno zelim da se vrati u formu i odigra jednu dobru sezonu,a u Realu ima mesta za njega!Sada vam je Novica dobar?Potpisujem da ga za par godina ocekuje ista sudbina kao I Marka,dok si na vrhuncu onda te svi hvale,sto je i normalno!Ali kad si u problemu onda nije normalno da te svi osudjuju i pisu razne gluposti!

istina o Limi

pre 14 godina

Mozda on i nije zasluzio toliko pljuvanje, ali jos su gori oni koji izgleda ili nista ne pamte ili ne zele da pamte. Nabrajaju se tu neki uspesi i doprinisi Jarica za reprezentaciju. To je ljudi smesno. Sto bi reko Z.O. its a joke bre! On jeste dobro igrao na dva takmicenja (2001 i 2002) ali cak i tada to nije bila posledica nekog truda i zalaganje nego jednostavno kvaliteta. I tada je njegova borbenost bila losa ali je imao kvalitet pa je Pesic to trpeo i znao da iskoristi. Cim je kvalitet malo popustio, videlo se koliko on moze. Setite se nekih drugih igraca, koji cak i kad su izasli iz najboljih godina i ostali bez te najbolje forme, ipak su veoma dobrim zalaganjem i iskustvom uspevali da pruze nemerljiv doprinos reprezentaciji i svojim timovima. Od ovoga vajda nece da bude, a najgore od svega je sto mnogi kao tripuju da on moze da igra cak i za reprezentaciju.

Drugo, taj covek je jedan od najvecih (necu da kazem najveci jer ih je bilo jos) krivaca za blamazu na EP 2005. I to istom onom gde smo morali da stignemo do medalje (nije bitno koje) zato sto je bilo kod nas. On ce da se svadja i stavlja u isti kos sa velicinama kao sto su Z.O., Bodiroga, Tomasevic, pa cak i Rakocevic. Njemu je bilo bitnije da ima 2 poena vise, nego da tim uhvati rezultatski prikljucak. On nije hteo da pravi faul iako je pre prvog meca sa Spancima dogovoreno da Navaro ne sme da da kos iz igre. On je cak i 2007. kada je imao sjajnu priliku da opere obraz, bio medju najgorima (mada je i cela selekcija bila sastavljena s' brda s' dola na celu sa pljuvacem kapitenom). I posle neko kaze, zavide mu ljudi sto ima kesa ili sto mu je zena manekenka. Ma koja zavist, ljudi bre pamte i nisu blesavi. On je jedan od onih koji se stavio iznad interesa nacije i tima, cak je i Radmanovic bio casniji u celoj prici od njega.

Ima tu jos dosta da se pise, ali me mrzi da habam tastaturu, a verovatno i nema vajde. Oni koji pamte, pamte. Oni koji su zaboravili, pa ga sad velicaju, njima je ionako svejedno.

Vlada

pre 14 godina

Samo reci ... SVAKA CAST MARKO!!!

Iskreno, nikada mi se nije svidjao kao igrac, mada mu kao navijec ne mogu oprostiti ni blamazu 2005 u beogradu, ali kapa dole za doprinos klubovima u kojima je igrao, i reprezentaciji sa kojom je osvajao zlata. Mislim da i njegove poslednje godine igranja u NBA nisu nista drugo do zasicenje jednog igraca koji je pruzio svoj maksimum i izgubio motiv kada je kosarka u pitanju, pa se, samim tim, i posvetio ostvarenju sebe na drugim poljima.
Nadam se da ce u REALU dostici zeljenu formu i zablistati u punom sjaju jer mislim da je i on sam zeljam kosarke. A opet, i ako se to ne desi, mislim da niko ne sme da mu kaze bilo sta. Mogu samo da ga mrze ili vole, mislm da nema ravnodusnih. Ali bi nasa sredina trebala da se zapita sta je sa njihovim zivotima kada sebi uzimaju za pravo da zive tudje!!!
COVEK JE POSTIGAO NESTO, MISEVI I DALJE ZIVE U RUPI, a pokusavaju i dalje da se domognu komadica sira jer nemaju hrabrosti da izadju na svetlost i probaju nesto vise!!!

Panteliya

pre 14 godina

Ljudi su jako zavidni, pre svega zbog Markove prelepe zene, a i zbog para koje je zaradio...zbog toga se i pisu stvari koje nisu ni blizu istini. Rec je o svetskom igracu sa sjajnim iskustvom,iskreno se nadam da ce ponovo zaigrati za rep. jer je to zasluzio.Pravi poslovni potez Reala.

uxyzapenje

pre 14 godina

SVI STE VI SAMO LJUBOMORNI NA MARKA! Covek je uspeo u zivotu!
Veoma je dobar u tome sto radi (znate li vi koliko treba da si dobar da bi bio najgori igrac u NBA, sto Marko svakako nije!?), igrao covek za reprezentaciju i pomogao joj da osvoji svetsko zlato, nakupio se novca po Americi, ima zenu na koju se 90% vas lozi (a pricalo se da je imao nesto i sa Pamelom)... STA STE VI POSTIGLI U SVOM ZIVOTU?? Neka je sa 2 poena (a vise je naravno) na SP-u pomogao reprezentaciji da bude NAJBOLJA NA SVETU, to je vise nego sto ce vecina vas u zivotu da ucini za Srbiju.. ajde idite da spavate

pekarinho

pre 14 godina

Mi smo veoma iskompleksiran narod,i to je realnost...pljujemo po nasima...uvek je bilo tako,uvek ce biti tako...da stvarno ne vredi kao igrac,ne bi ni proveo 6,5 sezona u NBA, i postigao 3193 poena...no dobro,mi smo Srbi,nacija koja se razume u sport...u kosarku,bolje od Mesine,bolje od svih selektora koji su pozivali Marka u reprezentaciju,bolje od NBA trenera...Marko,ne mrze te oni,oni su samo ljubomorni,iskompleksirani...voleo bih da procitas sve komentare i da se iskreno nasmejes...

andromeda

pre 14 godina

Marko Jaric je jedini srpski igrac na bekovskim pozicijama (uz Danilovica) koji je napravio ikakvu karijeru u NBA. Da podsetim: Djordjevic i Rakocevic su imali nesto tipa 2 minuta 1 poen po mecu, ostali nisu ni probali. Cak i kosarkaski velikani kao Drazen Petrovic su imali velike probleme nesto da urade. I visoki igraci kao na primer Paspalj nisu uspevali da urade nista tamo.
Dakle omalovazavati igraca koji je imao skoro pa prosecnu NBA karijeru (nekoliko godina kao starter u timovima koji ne ulaze u plej-of, middle-level exception dugogodisnji ugovor) je smesno. Da potsetim: u Indijanopolisu su on i Vujanic delili minutazu i bili skoro podjednako bitni srafovi naseg tima, dok je igrao u Italiji Jaric je uzao sve sto se moze uzeti.
Za evropske uslove Jaric je cudo od igraca, sto ce brzo da se vidi. Takodje, on je za klasu bolji nego bilo koji drugi bek u nasoj reprezentaciji ukljucujuci Teodosica. Za njega je velika steta sto je cesto je cesto stavljao provod ispred kosarke pa dobrim delom zbog toga nije uradio sve sta je mogao u karijeri (sa druge strane da nije toga ne bi upoznao Adrijanu :-)).
Najbolja izjava o Marku sa nekog od nba blog-ova: Marko Jaric je moj uzor. On je dokaz za svakog od nas "average Joes" da ne moras da imas "basketball skill" da potpises visemilionski ugovor sa NBA timom, niti da budes lep da upecas supermodel.

stecky

pre 14 godina

obzirom da pridjoni nema dobru alternativu na jedinici ne cudi ovakav potez. ako neko moze iole da vrati marka u kosarkaski zivot to je mesina, kod njega je u kinderu i bio najbolji u karijeri

Igor

pre 14 godina

Citajuci vecinu komentara (cast izuzecima) jasno mi je zasto smo kao zemlja i kao narod tu gde jesmo i zasto nikada necemo biti npr. jedna Francuska ili Nemacka. Jer oni ne pljuju po ljudima koji su branili boje svoje zemlje, a Jaric je jedan od njih, samo sto mi to ne umemo da cenimo, sta vise pljujemo po coveku bez razloga.

Aleksandar

pre 14 godina

Izgleda da samo fudbaleri (ex ili neostvareni) pišu komentare, bez uvrede... mislim slabo poznaju košarku!!! barem većina koji su se raspisali ovde, Marko SREĆNO!!! Čestitam!

Braca

pre 14 godina

Daj boze da i u Realu nesto napravi. Pa u Realu nije nista slabija konkurencija od one u prosecnim NBA klubovima.
Sta je bilo bilo je. Odigrao je sta je odigrao, maznuo ekstra lovu i ekstra zenu i sta ce mu vise. Neka okaci patike o klin i neka uziva u zivotu.

Goran

pre 14 godina

@ Srbija: Marko Lima :)

Marko je meni strasan igrac, bez obzira ko sta rekao. Gledao sam ga jednom dok je igrao u Minesoti. Pa on je covece jedini tamo igrao neku timsku kosarku, oslobadjao prostor i dodavao loptu za razliku od ostalih 4 divljaka u timu.

Decko je imao izuzetnu karijeru i Evropi i ne vidim razloga za njegovo podcenjavanje.

Srećko Jarić

pre 14 godina

Grejati klupu 6-7 godina. Igrati ispod proseka, zaraditi milione,pokupovati nekretnine na najlepsim mestima na svetu,ozeniti Andrijanu Limu,preci u Real u 31 godini.
Neprocenljivo.
Za sve ostale tu je tezi put

Teomania

pre 14 godina

Odlicna vest... Uvek mi je drago da cujem, kada neki nas igrac koji nema veliku minutazu u NBA dodje u Evropu... Da su ovde svi nasi igrace koji greju klupu po NBA bili bi vodeci igraci u svojim klubovima sigurno... Radmanovic, Krstic, Milicic, Pavlovic sigurno bi imali mesta u najjacim evropskim klubovima..

Ajmo malo realno

pre 14 godina

Ne pljuje ovde niko Jarića. Ljudi dosta tačno iznose svoje viđenje.
Marko Jarić je bio u Evropi odličan košarkaš i treba reći u Evropi iznad proseka. To što je osvojio tolike titule ima i veze sa tim što je imao odlične saigrače (čitaj Manua).
Međutim činjenica je da ništa nije pokazao u Americi a dobio je veliki ugovor od 7 miliona po sezoni. Glupo je porediti njega u NBA-u i Rakočevića, Đorđevića pa zašto ne reći i Paspalja koji realno nisu dobili pravu šansu u (NBA) timovima u kojima su igrali za razliku od Jarića koji je pak dobijao dosta prostora a opet nije uspeo da se izbori sa daleko slabijom konkurencijom. Tek poređenje sa Draženom ne dolazi u obzir kad se zna da je igračina Dražen bio jedan od najboljih igrača svog tima (iako je bio 6. igrač ekipe) i verovatno jedan od najboljih trojkaša svih vremena (reči Redžija Milera). Da se samo podsetimo da je Jarić doveden u Minesotu kao podrška Garnetu kako bi Minesota došla do titule (umesto Sema Kasela) a čovek nije uspeo da se izbori za mesto startnog playa (gde i ZAŠTO sad igra Garnet to svi znamo)...
Poređenja radi evo plata za 2009. godinu nekih igrača u nba-u za koje se može reći da doprinose u velikoj meri igri svog tima:
Bruce Bowen jedan od najboljih odbrambenih igrača nba lige (istina dosta mator) 4 mil $, Antonio Mcdyess nepunih 7mil prošle godine, Beno Udrih koji je daleko više pokazao u NBA ima 6 mil $, jedan Manu je tek prošle godine stigao do cifre 9.9 miliona a igračina je boli glava...
Daleko od toga da je Jarić loš igrač, ali realno igrački u NBA nije uspeo. Jarić je dakle bio precenjen i digao je PREvelike pare!
Čoveku treba čestitati na svemu što je uradio za reprezentaciju i poželeti mu sreće u nastavku karijere...
Trebao je znatno ranije da se vrati u Evropu. U Realu će dokazati da je jedan od najboljih playmakera Evrope(ne kažem najbolji)...

stefan

pre 14 godina

on se vratio u real da bi dostigao barem neki nivo forme koju je nekada imao,a i mozda zato da bi bio konkurentan za reprezentaciju...u realu je paklena konkurencija jer su na njegovoj poziciji pablo pridjoni,serhi vidal,kaukenas,bulok,serhio ljulj ali da se razumemo- oni jesu dobri kosarkasi ali imaju titula u karijeri svi zajedno kao marko jaric do svoje 24.godine...ako se on vrati u trenazni proces i ukljuci se u evropsku kosarku makar 70posto kao sto je to bilo pocetkom ovog veka onda sa velickovicem u tandemu moze da cini cuda i u realu i u reprezentaciji...ovo je dobra vest za dudu ivkovica jer marko jaric(ako ugusi svoj ego i pristane da ulazi sa klupe) je duplo bolja varijanta od bojana popovica u svakom pogledu...ako duda odluci da vodi iskusne igrace moj pik bi bili-jaric,rakocevic i stojakovic ali samo ako ce pristati da ulaze sa klupe i budu podrska ovim momcima onakva kakva treba da budu- da zajedno imaju 30-40poena,15 skokova,10 asistencija i da u svakoj utakmici imaju priblizne ucinke zajedno...to bi bila podrska kakva je falila u poljskoj jer koja ekipa na svetu moze da pobedi utakmicu ako sa klupe dolazi takav doprinos a ostalih 9 igraca da zajedno jos 50 poena?!! nijedna,pa ni USA ni Espanja,sa sve gasolima i brajantima i lebronima ! mislim da je bitno za reprezentaciju da na pripreme ode sto vise kvalitetnih kosarkasa koji su imali dobre sezone u klubovima a ako mladici znaju da ce se na pripremama za mesto boriti sa stojakovicem,rakocevicem i jaricem poginuce da bi se dokazali i bili spremni kao zapete puske... uvek kada citam vesti o nasim kosarkasima samo se setim najveceg-dejana bodiroge i podatka da je od 1995. do 2002. u svakom finalu imao minimum 15 poena i preuzimao odgovornost kad god je bilo stani-pani...ali se isto setim da se niko u nasoj zemlji nije setio da jednom takvom velikanu napravi oprostaj kakav dolikuje,pred punim pionirom ili arenom nego su ga ispratili italijani u pisljivom palakanestru...vise nemamo takvih igraca.

CleanLiver

pre 14 godina

Jaric je odigrao jednu dosta dobru sezonu u Minesoti, i to ne moze niko da mu oduzme. Ostatak njegove NBA karijere je za zaborav. Njegova greska je, kao u ostalom i mnogih drugih kao sto je on, sto se nije na vreme vratio u Evropu. Svi nasi i evropski igraci se nadaju nekoj fenomenalnoj karijeri u NBA-u. Ali istina je da su samo oni najveci (Nowitzki, Gasol, Stojakovic, Divac, Sabonis, Marciulonis, Petrovic...) bili nesto vise od vodonosa.
U NBA se ide:
1) ili da se zarade pare; u tom slucaju izgovori tipa "nisu mi dali sansu da igram" nemaju smisla;
2) ili kao zelja za dokazivanjem; u ovom slucaj ako ne ide poslije 2. sezone - povratak nazad, osim ako situacija 1 ne stupi na snagu.

Ja bih volio da se svi nasi igraci koji nose peskire u NBA(Marko, Radmanovic, Milicic, Pavlovic) opamete i vrate u Evropu da zaista igraju kosarku. Ali ne iz razloga koji se ovde najvise spominju - da bi pojacali reprezentaciju. Niko od njih ne treba vise da igra za Srbiju, mi smo podmladili ekipu i ide nam sasvim dobro, i ne vidim zasto bismo sada reciklirali nekog 30godisnjaka. Volio bih da se vrate (to takodje mislim i za ostale evropske kosarkase u slicnoj situaciji) da bi se kosarka u Evropi podigla na jos visi nivo.

NBA kosarka je zaista druga igra. Godinama sam pratio i uzivao gledajuci NBA utakmice, uzivao u svim tim zakucavanjima, prodorima, asistencijama, kojih ima vise u jednoj utakmici NBA nego u citavoj sezoni u Evroligi. Ali vremenom je pocelo da mi smeta nedostatak takmicarskog duha do play offs-a, pozorisna (sajamska) atmosfera na tribinama, zagarantovani minuti zvjezdama, i poceo sam sve vise i vise da cijenim igru u Evropi. Ono sto valjda hocu da kazem je da nije nikakva sramota vratiti se u Evropu i igrati kosarku, naprotiv. Pa zar su Jasikevicius i Navaro losi igraci? Dobrodosao nazad Marko!

andromeda

pre 14 godina

Marko je imao dve odlicne (iako ne kompletne sezone zbog cestih povreda stopala) u Klipersima i zahvaljujuci tome je dobio mid-level ugovor u Minesoti. Iako konkurencija na PG poziciji u LAC nije bila nesto u to vreme i LAC nisu bili plej-off tim, on je ipak bio starter dve sezone u NBA timu. Ko ga je gledao u to vreme seca se da je igrao izrazito timski (sto je retkost u NBA), odlicne odbrane, statistike na mnogim utakmicama 2-3 skoka+asistencija od tripl-dabla, visokog kosarkaskog IQa, uz neke mane naravno kao sto su: mora da ima loptu u rukama da bi bio efikasan (ako nije PG nema dovoljno razloga da bude na terenu), oversized za PGa tako da je bio malo spor za ultra brze plejeve, nekozistentan sut, prosecan odnos asistencija i izgubljenih lopti. U Minesoti je dobro startovao i izborio se za startnu poziciju u prvoj polovini prve sezone, ali realno nije bio dovoljno dobar fit i prosao je kao zrtveno jagnje (doveli su ga losom idejom da ga koriste na PG, SG i SF poziciji - Jaric je idealan za uparivanje sa undersized SGom tipa Hamilton). Posle toga je dobijao sansu vrlo nekonzistentno i ponekad dobijao vecu minutazu da mu se poveca trejd vrednost (kao cele jedne polusezone u Memfisu, bezuspesno jer ga nisu trejdovali).
Jaric je svaku sansu u NBA koju je dobio zasluzio, u odnosu na Djordjevica na primer je bio fiziski sposoban da igra odbranu na NBA nivou, u odnosu na Rakocevica je imao kosarkaski IQ na NBA nivou. Njih dvojica sansu nisu dobili jer nisu mogli da otklone neke svoje mane da bi napravili prelaz iz evropske kosarke u NBA.