Nedelja, 29.11.2009.

17:15

Nikolaj Davidenko osvojio Masters!

Ruski teniser Nikolaj Davidenko osvojio je Masters u Londonu, pošto je u finalu pobedio Argentinca Huana Martina del Potra sa 6:3, 6:4.

Izvor: B92

Nikolaj Davidenko osvojio Masters! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

62 Komentari

Sortiraj po:

realno

pre 14 godina

DŠ je skracenica od Diskutant Šarlatan.
Zato njegove komentare i treba tako posmatrati - kao sarlatanske.
Covek se zafrkava i ni on sam ne veruje ni u 1% toga sto pise.

Tech

pre 14 godina

Del Potro je igrao kao napola mrtav, a Davidenko je samo iskoristio sansu da od iscrpljenih ATP lidera ukrade zracak slave. Da ne spominjem koliko Davidenko dosadno igra i sto se tice monotonih udaraci i pokreta, a i temperamenta na terenu. S'toga su Davidenkove sanse da nastavi sa uspesima male, a sto ce se pokazati vec od sledeceg AO.

Djalma

pre 14 godina

@DŠ

Ako bi ste tvrdili da je Djokovic na trecem mestu gledano sa zacelja stvarno me ne bi iznedadilo,jer ocigledno, Vi dubite glavom o zemlji i svet Vam izgleda opacke.
Ovo nije mesto za lecenje kompleksa,pogotovo ako su oni ne izlecivi, nasledjeni.

Dermendziev

pre 14 godina

Postovani DS,

Ovaj komentar sam pisao juce pre finala i neznam dali ste ga citali.Ako niste,a u mogucnosti ste,molim Vas procitajte ga!
Unapred zayvaljujem.
Pozdrav!
Dermendziev




Kako je tuzno videti uvredljive komentare na racun ovog ili onog igraca,da ne govorim o medjusobnim navijackim strastima,gde se cesto prelazi granica ukusa. Svi igraci na ZT su fantasticni i to je trenutno najbole sto muski tenis ima.Neko manje ,neko vise je uspesan na ovom ili onom turniru.Hfjde neka mi neko kaze da su Simon,Cilic,Tsonga... losi igraci,a koji nisu recimo trenutno ni u TOP10.
Mislim da tenis kao prestizni sport zasluzuje adekvatnu publiku,a ljudi bez elementarne teniske kulture i bez vaspitanja nebi trebali da se ovde pojavljuju.
U protivnom moderator sajta trebalo bi da uskrati gostoprimstvo svima onima sa uvredljivim komentarima.Demokratska rec nije pisanje sve i svasta sto pada coveku na pamet.Svuda u svetu postoje pravila i kodeks ponasanja.
(Dermendziev, 29. novembar 2009 13:19)

MM

pre 14 godina

Bravo za Davidenka, zasluzio je!
Intresantno je da je Davidenko na zadnja dva Masters kupa izgubio ukupno tri puta i to sva tri puta od Noleta. Prosle godine je to bilo dovoljno za finale (dva puta izgubio od Noleta) a ove godine za titulu (jednom izgubio).

pre 14 godina

Branko, prenesi cijelu rečenicu jer je nakon nje jasno da je Kolja izgubio od Đokovića, stoga je od Irine dobio "jezikovu juhu"!

"A u Londonu se malo poigravao s Đokovićem i potom, budući da je od Irine dobio "jezikovu juhu", ubacio u višu brzinu i do kraja pobjeđivao sve redom."

ja

pre 14 godina

@Negativni
Ja bih pre rekao obrnuto, a to je da su ta prethodna gren slem finala bila zenski tenis u odnosu na ovaj masters.
Pogledaj malo ove igrace: Davidenko, Soderling, Del Potro.
Pa oni su na ovom turniru u svakom mechu 2-3 seta pravili vise vinera nego Nadal i Federer zajedno u gren slem finalu od 5 setova.
Ubitacni servisi, forhendi, bekendi i volei od kojih svaki drugi,treci zavrsavaju u samom uglu ili na nekoj od linija. Federer i Nadal u svojim mechevima slave po 5 minuta kada pogode neki takav udarac, a ovim momcima je to sasvim normalna stvar, toliko normalna da ne promene ni izraz lica posle nekog takvog vinera.
Ovo sto smo gledali na ovom turniru je bio atomski tenis i skoro svaki mech je bio kvalitetniji od vecine tih GS finala koja pominjes.
Verovatno su neki od vodecih igraca bili i umorni, ali bez obzira na to protiv ovako raspolozenih ofanzivaca ne bi ni najodmorniji nista bolje prosli. Tu pre svega mislim na Federera i Nadala.
Davidenko ni jedan mech nije zavrsio sa manje od 35 vinera, a broj greski mu je bio gotovo izjednacen sa brojem vinera.
Pa i sam Del Potro je posle finala izjavio da se proriv Davidenka osecao kao da igra protiv plej stejsena.
A kada tako nesto kaze igrac koji je i sam veliki ofanzivac - valjda je sve receno.

E sad druga je stvar sto niko od njih trojice ne moze u kontinuitetu da pruza ovakve partije i zato ja ipak sledece godine vece sanse za prvo mesto dajem Federeru, Djokovicu i Mareju nego bilo kome od njih.
Odigrali su ovaj turnir fenomenalno i zasluzeno Del Potro stigao u finale, a Davidenko pobedio.
Ponavljam stvar je u tome da oni ne mogu stalno da igraju ovako, tek po neki turnir kada ih bas krene.
Jer kad bi stalno ovako igrali - Federer, Nadal i Djokovic bi komontno mogli da se povuku iz tenisa.
I Davidenka su novinari pitali da li posle ovoga mogu da ocekuju od njega i neku GS titulu.
Rus je jednostavno odgovorio: "Da ako se na gren slemovima bude igralo u 3 seta :)".
Covek je realan i svestan da je tesko odrzati takav nivo igre u 5 setova u nekom tezem mecu na GS.
Soderling je uspeo da veze nekoliko ovako dobrih partija na RG, Del Potro na US Openu, ali tesko bilo ko od njih moze da veze vise takvih turnira u kontinuitetu.
Nisu oni nikakve velika pretnja za prvo mesto, ali jesu na svakom turniru potencijalna opasnost, jer se nikad ne zna kada ce "proraditi".

Tesko je i porediti ove turnire sa gren slemovima.
To je kao da poredis trke na 100 i na 800 metara.

Uglavnom meni je ovaj turnir bio zanimljiviji od sva 4 ovogodisnja gren slema,
ali ukusi su razliciti.

Guez

pre 14 godina

Davidenku svaka čast,ali imao je ceo dan odmora više od DP koji je svoj meč sa RS zavrišo praktično istog dana kada se igralo finale. A onaj fut fol? Sve da Endi ne padne na peto mesto. Takvo favorizovanje domaćeg igrača od samog početka turnira je u najmanju ruku neukusno.

pre 14 godina

Čudim se da Novakovi navijači nisu shvatili kakvu je genijalnu taktiku pripremio Kolja u Londonu.

Đokoviću je pustio u 1. kolu, a onda sve slistio do kraja turnira jer su ostali mislili da će lako s Rusom.

Nik

pre 14 godina

Mnogima je sada Davidenko novi favorit za titule. Jednino malo ko zna da je Nikolaj stariji i od Rodžera, a od Del Potra više od sedam godina. Od Novak šest, Mareja šest, Nadala pet... Rodžeru je tenisa verovatno preko glave, nije došao spreman u London, zato je posle 12 pobeda prvi put izgugio od Davidenka. Nema Rus šta da traži pored ove četvorke, koja nastupa sledećih godina.

Branko

pre 14 godina

...A u Londonu se malo poigravao s Đokovićem ....

(DŠ, 29. novembar 2009 21:17)



Ahhahhahaaa, pa jesi li ti gledao prenos, on je IZGUBIO od Novaka, ahahahaaahh koji likovi su ovi Hrvati hahahhhaaaa....

J.M.

pre 14 godina

Bravo Davidenku. Zasluzio je titulu i konacno skinuo skalp Federereru. Sada ce biti mnogo opasniji igrac i Beker ne iskljucuje mogucnost da moze osvojiti i GS.Medjutim, moram reci da me je razocarao u jednoj stvari. U kljucnom trenutku meca pogadja liniju na servis-cisti as. Sudija svira out, a Davidenko se ne buni niti trazi calendz. Ovo je cista naivnost i to ne smije da se ponovi ni jednom igracu.Ipak,ostavio je najbolji utisak u svih pet meceva. Bravo naivni ali izvanredni bacuska.

pre 14 godina

Nole, upravo je na RTS-u otkriveno kako da povratiš snagu!

Jedi paštetu poznatoga proizvođača i možda pobijediš Daviđenka.

Doduše, pašteta koja vraća snagu kao da je rađena za Tipsu jer se zove Milica...

Negativni

pre 14 godina

Svaka cast Davidenku za osvajanje ovog turnira i za ponasanje na terenu,gde je,uz Nadala, apsolutni br.1.Medjutim,ruku na srce,kad uporedite ovaj mec sa finalnim na US open-u,ovo je zenski tenis.Slazem se da treba smanjiti broj turnira,mada ovako i losiji igraci uspevaju da osvoje po nesto.Kada vidite statistiku svakog GS-a,ispada da vrhunski igraci u devedeset odsto slucajeva ispadaju samo jedan od drugog,tesko da neko ko nije u prva tri moze da prodje.Mozda gresim,ali mislim da je Borg u celoj karijeri na velikim turnirima gubio samo od trojice igraca:Konorsa,Mekinroa i Viljasa,s tim sto je od Viljasa izgubio samo jednom.Ipak se tamo vidi ko je ko.

pre 14 godina

Kolja je taktički savršeno odradio završnicu!

Najprije je prihvatio ponudu Slavka Rasbergera (bivšega direktora umaškoga turnira i budućega savjetnika direktora beogradskoga) jer mu je spomenuti obećao da će, osvoji li umaški turnir, na kraju dobiti iznenađenje. A ono je bilo u činjenici da hrvatski predsjednik Mesić odlično govori ruski!

Potom je u Kini, budući da Irina ne voli kinesku drugorazrednu robu, radio kao mrav da bi zaradio koji dolar za pariške aktivnosti svoje drage.

U Parizu je zavarao javnost i prepustio Novaku, Rafi, Gaëlu da se bore za trofej. Istodobno izbjegao zvocanje supruge koja je žarko željela prošarati skupocjenim buticima.

A u Londonu se malo poigravao s Đokovićem i potom, budući da je od Irine dobio "jezikovu juhu", ubacio u višu brzinu i do kraja pobjeđivao sve redom.

Ruska mašina...

aleksandar

pre 14 godina

Cestitke obojici, narocito Davidenku!
Jos jednom se pokazalo da na ovakvim turnirima odlucuju nijsanse, forma, volja, svezina, metabolizam...
Svi su strasni igraci i bice zanimljiva sledeca godina i koja ce doneti velike promene na listi!
Nadam se da ce se Nole odmoriti i uzeleti tenisa a Rafi zelim brz povratak forme!

LOL

pre 14 godina

@LOL i Ko?
Ma ne, mi srbi smo mislili da ce vas Marin Cilic osvojiti Masters.
(Mihajlo, 29. novembar 2009 21:17)

Kolko se ja sjecam Nole je trebo masters u Londonu osvojiti bez izgubljenog seta a na kraju nije ni grupu proso BUAHAHAHAHAH

d

pre 14 godina

pa vekajte zar nije djokovic osvojio?
pa to je bilo 100% sigurno hahaha
inace davydenko osvaja mastters a protiv cilica nista ne moze
cilic ga razbija kad god stigne, protiv njega ima 3:0

kiki

pre 14 godina

Zasluzio je pobjedom protiv Federera kad se prvi put u karijeri nije prepao prilike, vec je odigrao hrabro i bez kompromisa - cestitke.

Da nije namjestao meceve mozda bi i prije osovjio nesto veliko, vjerojatno nije lako igrati sa necistom savjesti. Ocekujem da ce od sada biti prijetnja na gand slam turnirima i da ce odigrati barem jedno finale.

Steta jedino sto su upropastili ovaj turnir odlukom da se finale vise ne igra na 3 dobivena seta. Time je turnir izgubio i na statusu, prije je bio tik do slam naslova, sad je samo malo vise od massers 1000 naslova. Neka finale bude kao da je mec na slamu, kako je uvijek i bilo, i svima ce nam biti zanimljivije i bolje.

Djoksa

pre 14 godina

Svaka cast Kolji ali njemu je 28 GODINA!!!Nole,sledeca godina je krucijalna!Bicu neskroman i reci da ako se uozbiljis i popravis servis uzimas 2 GS!Moja zelja je kalendarski GS,nedosanjani Fedov san!Kad bi ti to uzeo Naduvenko bi puko ko mehur od sapunice!

bivsa svetlana

pre 14 godina

Gledala sam ga juce uzivo, pogadjao je linije, uglove , super servirao, onako mali nadudarao najboljeg svih vremena, sve sve, ali nekako je bre dosadan da se gleda.....al da ne ispada da sam neka da jos i dodam SVAKA MU CAST, divim mu se kako je uspeo da posle onog sve ili nista iscrpljujuceg meca protiv Soderlinga kojeg je zavrsio u 11 uvece, ruzionakvu partiju igru i svezinu protiv Federeraa a i danas protiv Del Potra, stvarno svaka mu cast, mogao bi Nole da nauci neku lekciju od Nikolaja kako i kad si umoran i iscrpljen ne moras to svima na terenu da pokazes....

Tacan Putnikovic

pre 14 godina

Ajde i on da uzme nesto! Godinama mu se tresu gace pred najvecima. Valjda je sad prevazisao strah i pobedio? Ako je, ko je strpljiv i radi, taj i uspe, pa cak bio on i Nikolaj Davidenko.

miki pancevo

pre 14 godina

Odličan Tenis, i čestitke obojici. Veoma mi je drago što je onaj dosadni Marej ispao, pa mu se Del potro veoma priblizio, ako ga i ne pretice, posto je razlika bila oko 650 poena. Ne znam samo koliko poena dobija porazeni u finalu. Marej je osvojio 400, tako da je veoma zanimljivo, a ja bi sa uzivanjem gledao kako naduvenko pada na 5 mesto....
:)

pre 14 godina

Kolja:"Napokon moje ime u povijesti!"

http://multimedia.quotidianonet.ilsole24ore.com/?tipo=media&media=8504

De la Poutre: "Teško je igrati protiv playstationa!"

http://multimedia.quotidianonet.ilsole24ore.com/?tipo=media&media=8502

Koljenjka: "Rus sam, ali nisam Safin!"

http://multimedia.quotidianonet.ilsole24ore.com/?tipo=media&media=8500


Kao što sam i napisao za vrijeme turnira u Parizu...

Koljenjka pustio Nadala i Đokovića da se čerupaju.

Potom je na završnomu turniru pokazao tko je najbolji!

De la Poutre nije imao ni zericu šanse jer je od loptice češće viđao zvijezde nakon Koljinih savršenih udaraca!

Kolji svaka čast, ali i Irini koja bi taj milijunčić mogla potrošiti u Dubaju.

Da pomogne posrnulima...

red devil 011

pre 14 godina

@ pepeyac
U krugu od 3 igraca koji su jedan drugog medjusobno pobedili ne moze da se gleda medjusobni skor ako treba dvojica da prodju, jer je logicki/statisticki neizvodljivo. Mora da se gleda set pa gem kolicnik.
A sudbina se kroji na terenu, u svakom sportu. Kada gubis stavljas je u ruke protivnika, posebno kad se igraju samo 3 meca u grupi kao sto je sada bio slucaj.
Sta nije jasno.

Sto se Davidenka tice, apsolutno zasluzeno je osvojio, mada ovo je bio turnir u kome su najbolji bili toliko izmoreni da je apsolutno svako svakog mogao dobiti (osim poluinvalida Nadala), a Davidenko je do kraja ostao najsveziji zato sto je celu sredinu sezone propustio zbog povrede, i tek je pre mesec dana poceo da igra punom parom. Licno mislim da treba smanjiti broj turnira iz 500 serije, a mozda i jedan iz 1000 serije, i na taj nacin skratiti sezonu, da ne bismo morali da gledamo kako u Novembru igraci tipa Soderlinga i Davidenka peru Djokovica i Federera. Osim toga, Nikolaju svaka cast, oporavio se od povrede, najzad pobedio Federera...zasluzio je

Rada

pre 14 godina

Ha! Mali Veliki Covek!!I pehar skoro veci od njega ali njegova dusa i skromnost veca i od celog stadiona!! Ima Boga i Pravde!! A onaj placljivko (koga je pobedio u polufinalu-necu ni ime da mu spominjem, nije ni zasluzio) mu cestito ni ruku nije pruzio!! Bravo Davidenko- ovde ste zaista bili naj!!!

Cucurigu

pre 14 godina

Nikolaj je igrao za sebe, ali nije bilo velike stete i za Novaka. U nesreci i kakva,takva sreca!Davidenko je sledecu godinu ucinio vrlo zanimljivom. Novak se priblizio Nadalu, odrzao razliku sa Federerom i Marejem, Potro "pojurio" malo Mareja i Novaka!
Federer ce sledece godine, najverovatnije, bacati akcente na GS i ATP1000.
Djokovica vidim kao njegovog naslednika i po rezultatu i po stilu i lepoti u igri.
Nikako ne smemo zaboraviti ranjenog lava(Nadala) i Mareja.Mislim da ce Potro oscilirati,jer uvek je lakse ostvojiti dobru poziciju,nego zadrzati se na njoj.

Pozdravimo Novakov trogodisnji uspeh i pozelimo mu pre svega puno zdravlja i uspeha u 2010.

Djoksa

pre 14 godina

David(enko) je opet pobedio Golijata.Visok "samo" 178cm i tezak 70kg je je pobedio "tesku kategoriju" JMDP-a visokog 198cm i teskog 83 kg(izvor ATP sajt).Finalisti su pobedili Federera a pobednik jedini poraz ima od Novaka.Sve cestitke Davidenku na tituli!

dusanka baljak

pre 14 godina

Bravo!!!I Del Potro i Davidenko su fenomenalni!!!BRAVO ZA TENIS!!!Ova sedmica tenisa je bila fantastična!Pravo uživanje!Čestitka Davidenku!

Bojan

pre 14 godina

Pa on nije ni trebao da ide dalje a pobedio.Da se gledao direktni duel kao sto nije,Djokovic bi otisao dalje.
Sta ti je sudbina i lose pravilo.
(pepeyac, 29. novembar 2009 17:50)

OMG, pogledaj tabelu
Ime i prezime W L Sets Games
Robin Soderling 2 1 5-2 40-32
Nikolay Davidenko 2 1 5-3 45-38
Novak Djokovic 2 1 4-3 36-37

vidis da sva trojica imaju isto pobeda i poraza, zašto onda hoćeš da se Novaku samo sa Davidenkom gleda međusobni duel. A zašto onda ne bismo gledali samo Soderlinga i Novaka, pa Novak svejedno ispada.
Dakle, pošto su sva trojica ostvarila isti broj pobeda, logičnop je da se sva trojica upoređuju.
Čak i u tom slučaju da se gledaju međusobni dueli, Novak je ubedljivo najlošiji jer bi tabela izgledala ovako

Ime i prezime W L Sets Games
Robin Soderling 1 1 3-2 28-24
Nikolay Davidenko 1 1 3-3 32-31
Novak Djokovic 1 1 2-3 23-28

što će reći da je Novak uprkos dobroj igri i pobedi protiv Davidenka, sasvim zasluženo ispao jer je tu pobedu uprskao igrom protiv Soderlinga. Da nije onako katastrofalno odigrao drugi set, moglo bi se nešto i pričati o tome kako je zaslužio da prođe, ovako ništa.

Usput, i Conga je pobedio prošlogodišnjeg osvajača, pa šta mu to znači.

Svaka čast Davidenku, zaslužio je ovo, iako sam navijao za Potroa, za koga definitivno vreme radi.

nenad35

pre 14 godina

Kao sto pre neki dan rece da ako ne bude iznenadjenja titulu osvaja Nikolaj!Sve cestitke za zasluzeni pehar i za fer plej koji posedujes za razliku od federera koji se jedna sa tobom pozdravio kad si ga porazio!Cestitke majstore i idemo NOVAK sad na Australiju!

Nataša

pre 14 godina

Sva čast Davidenko.Iako mi se ne dopada tvoj stil igre, činjenica je da si igrao najbolje na turniru. Bez ikakvih kalkulacija, za razliku od Del Potra, Soderlinga i Federera, završio si ovaj turnir.

Dragan Jurić

pre 14 godina

Četitke sjajnom rusu i dokaz da niko nije smeo da ga potcenjuje: pobedio je 1.,2.,3., i 5. igrača sa ATP liste! Nama moralna uteha,jer ga je jedino Đoković pobedio. Bravo,Nikolaj!

smoki

pre 14 godina

Super sto je Davidenko osvojio. Ne zbog ruska-braca-sega-mega kombinacija nego zato sto je sprecio pre svega Federera, ali i Marija i evo sad Del Potra, da uzmu poene. Zbog toga Nole, iako nece biti br. 2 na kraju ove godine, ima solidne sanse da napadne poziciju br. 1 za nekoliko meseci. Naravno sve ce zavisiti od Novaka samog, i njegove glave ...

pepeyac

pre 14 godina

Pa on nije ni trebao da ide dalje a pobedio.Da se gledao direktni duel kao sto nije,Djokovic bi otisao dalje.
Sta ti je sudbina i lose pravilo.

Sanja

pre 14 godina

Pa bravo majstore,svaka čast......sjajna igra !!!!Uživala sam sve vreme trajanja turnira i navijala za tebe,kad mi je već Nole ispao ;-)

smoki

pre 14 godina

Super sto je Davidenko osvojio. Ne zbog ruska-braca-sega-mega kombinacija nego zato sto je sprecio pre svega Federera, ali i Marija i evo sad Del Potra, da uzmu poene. Zbog toga Nole, iako nece biti br. 2 na kraju ove godine, ima solidne sanse da napadne poziciju br. 1 za nekoliko meseci. Naravno sve ce zavisiti od Novaka samog, i njegove glave ...

Rada

pre 14 godina

Ha! Mali Veliki Covek!!I pehar skoro veci od njega ali njegova dusa i skromnost veca i od celog stadiona!! Ima Boga i Pravde!! A onaj placljivko (koga je pobedio u polufinalu-necu ni ime da mu spominjem, nije ni zasluzio) mu cestito ni ruku nije pruzio!! Bravo Davidenko- ovde ste zaista bili naj!!!

Cucurigu

pre 14 godina

Nikolaj je igrao za sebe, ali nije bilo velike stete i za Novaka. U nesreci i kakva,takva sreca!Davidenko je sledecu godinu ucinio vrlo zanimljivom. Novak se priblizio Nadalu, odrzao razliku sa Federerom i Marejem, Potro "pojurio" malo Mareja i Novaka!
Federer ce sledece godine, najverovatnije, bacati akcente na GS i ATP1000.
Djokovica vidim kao njegovog naslednika i po rezultatu i po stilu i lepoti u igri.
Nikako ne smemo zaboraviti ranjenog lava(Nadala) i Mareja.Mislim da ce Potro oscilirati,jer uvek je lakse ostvojiti dobru poziciju,nego zadrzati se na njoj.

Pozdravimo Novakov trogodisnji uspeh i pozelimo mu pre svega puno zdravlja i uspeha u 2010.

Djoksa

pre 14 godina

David(enko) je opet pobedio Golijata.Visok "samo" 178cm i tezak 70kg je je pobedio "tesku kategoriju" JMDP-a visokog 198cm i teskog 83 kg(izvor ATP sajt).Finalisti su pobedili Federera a pobednik jedini poraz ima od Novaka.Sve cestitke Davidenku na tituli!

Sanja

pre 14 godina

Pa bravo majstore,svaka čast......sjajna igra !!!!Uživala sam sve vreme trajanja turnira i navijala za tebe,kad mi je već Nole ispao ;-)

dusanka baljak

pre 14 godina

Bravo!!!I Del Potro i Davidenko su fenomenalni!!!BRAVO ZA TENIS!!!Ova sedmica tenisa je bila fantastična!Pravo uživanje!Čestitka Davidenku!

Bojan

pre 14 godina

Pa on nije ni trebao da ide dalje a pobedio.Da se gledao direktni duel kao sto nije,Djokovic bi otisao dalje.
Sta ti je sudbina i lose pravilo.
(pepeyac, 29. novembar 2009 17:50)

OMG, pogledaj tabelu
Ime i prezime W L Sets Games
Robin Soderling 2 1 5-2 40-32
Nikolay Davidenko 2 1 5-3 45-38
Novak Djokovic 2 1 4-3 36-37

vidis da sva trojica imaju isto pobeda i poraza, zašto onda hoćeš da se Novaku samo sa Davidenkom gleda međusobni duel. A zašto onda ne bismo gledali samo Soderlinga i Novaka, pa Novak svejedno ispada.
Dakle, pošto su sva trojica ostvarila isti broj pobeda, logičnop je da se sva trojica upoređuju.
Čak i u tom slučaju da se gledaju međusobni dueli, Novak je ubedljivo najlošiji jer bi tabela izgledala ovako

Ime i prezime W L Sets Games
Robin Soderling 1 1 3-2 28-24
Nikolay Davidenko 1 1 3-3 32-31
Novak Djokovic 1 1 2-3 23-28

što će reći da je Novak uprkos dobroj igri i pobedi protiv Davidenka, sasvim zasluženo ispao jer je tu pobedu uprskao igrom protiv Soderlinga. Da nije onako katastrofalno odigrao drugi set, moglo bi se nešto i pričati o tome kako je zaslužio da prođe, ovako ništa.

Usput, i Conga je pobedio prošlogodišnjeg osvajača, pa šta mu to znači.

Svaka čast Davidenku, zaslužio je ovo, iako sam navijao za Potroa, za koga definitivno vreme radi.

Dragan Jurić

pre 14 godina

Četitke sjajnom rusu i dokaz da niko nije smeo da ga potcenjuje: pobedio je 1.,2.,3., i 5. igrača sa ATP liste! Nama moralna uteha,jer ga je jedino Đoković pobedio. Bravo,Nikolaj!

Branko

pre 14 godina

...A u Londonu se malo poigravao s Đokovićem ....

(DŠ, 29. novembar 2009 21:17)



Ahhahhahaaa, pa jesi li ti gledao prenos, on je IZGUBIO od Novaka, ahahahaaahh koji likovi su ovi Hrvati hahahhhaaaa....

nenad35

pre 14 godina

Kao sto pre neki dan rece da ako ne bude iznenadjenja titulu osvaja Nikolaj!Sve cestitke za zasluzeni pehar i za fer plej koji posedujes za razliku od federera koji se jedna sa tobom pozdravio kad si ga porazio!Cestitke majstore i idemo NOVAK sad na Australiju!

red devil 011

pre 14 godina

@ pepeyac
U krugu od 3 igraca koji su jedan drugog medjusobno pobedili ne moze da se gleda medjusobni skor ako treba dvojica da prodju, jer je logicki/statisticki neizvodljivo. Mora da se gleda set pa gem kolicnik.
A sudbina se kroji na terenu, u svakom sportu. Kada gubis stavljas je u ruke protivnika, posebno kad se igraju samo 3 meca u grupi kao sto je sada bio slucaj.
Sta nije jasno.

Sto se Davidenka tice, apsolutno zasluzeno je osvojio, mada ovo je bio turnir u kome su najbolji bili toliko izmoreni da je apsolutno svako svakog mogao dobiti (osim poluinvalida Nadala), a Davidenko je do kraja ostao najsveziji zato sto je celu sredinu sezone propustio zbog povrede, i tek je pre mesec dana poceo da igra punom parom. Licno mislim da treba smanjiti broj turnira iz 500 serije, a mozda i jedan iz 1000 serije, i na taj nacin skratiti sezonu, da ne bismo morali da gledamo kako u Novembru igraci tipa Soderlinga i Davidenka peru Djokovica i Federera. Osim toga, Nikolaju svaka cast, oporavio se od povrede, najzad pobedio Federera...zasluzio je

Nataša

pre 14 godina

Sva čast Davidenko.Iako mi se ne dopada tvoj stil igre, činjenica je da si igrao najbolje na turniru. Bez ikakvih kalkulacija, za razliku od Del Potra, Soderlinga i Federera, završio si ovaj turnir.

miki pancevo

pre 14 godina

Odličan Tenis, i čestitke obojici. Veoma mi je drago što je onaj dosadni Marej ispao, pa mu se Del potro veoma priblizio, ako ga i ne pretice, posto je razlika bila oko 650 poena. Ne znam samo koliko poena dobija porazeni u finalu. Marej je osvojio 400, tako da je veoma zanimljivo, a ja bi sa uzivanjem gledao kako naduvenko pada na 5 mesto....
:)

aleksandar

pre 14 godina

Cestitke obojici, narocito Davidenku!
Jos jednom se pokazalo da na ovakvim turnirima odlucuju nijsanse, forma, volja, svezina, metabolizam...
Svi su strasni igraci i bice zanimljiva sledeca godina i koja ce doneti velike promene na listi!
Nadam se da ce se Nole odmoriti i uzeleti tenisa a Rafi zelim brz povratak forme!

pepeyac

pre 14 godina

Pa on nije ni trebao da ide dalje a pobedio.Da se gledao direktni duel kao sto nije,Djokovic bi otisao dalje.
Sta ti je sudbina i lose pravilo.

Tacan Putnikovic

pre 14 godina

Ajde i on da uzme nesto! Godinama mu se tresu gace pred najvecima. Valjda je sad prevazisao strah i pobedio? Ako je, ko je strpljiv i radi, taj i uspe, pa cak bio on i Nikolaj Davidenko.

Nik

pre 14 godina

Mnogima je sada Davidenko novi favorit za titule. Jednino malo ko zna da je Nikolaj stariji i od Rodžera, a od Del Potra više od sedam godina. Od Novak šest, Mareja šest, Nadala pet... Rodžeru je tenisa verovatno preko glave, nije došao spreman u London, zato je posle 12 pobeda prvi put izgugio od Davidenka. Nema Rus šta da traži pored ove četvorke, koja nastupa sledećih godina.

J.M.

pre 14 godina

Bravo Davidenku. Zasluzio je titulu i konacno skinuo skalp Federereru. Sada ce biti mnogo opasniji igrac i Beker ne iskljucuje mogucnost da moze osvojiti i GS.Medjutim, moram reci da me je razocarao u jednoj stvari. U kljucnom trenutku meca pogadja liniju na servis-cisti as. Sudija svira out, a Davidenko se ne buni niti trazi calendz. Ovo je cista naivnost i to ne smije da se ponovi ni jednom igracu.Ipak,ostavio je najbolji utisak u svih pet meceva. Bravo naivni ali izvanredni bacuska.

Djoksa

pre 14 godina

Svaka cast Kolji ali njemu je 28 GODINA!!!Nole,sledeca godina je krucijalna!Bicu neskroman i reci da ako se uozbiljis i popravis servis uzimas 2 GS!Moja zelja je kalendarski GS,nedosanjani Fedov san!Kad bi ti to uzeo Naduvenko bi puko ko mehur od sapunice!

bivsa svetlana

pre 14 godina

Gledala sam ga juce uzivo, pogadjao je linije, uglove , super servirao, onako mali nadudarao najboljeg svih vremena, sve sve, ali nekako je bre dosadan da se gleda.....al da ne ispada da sam neka da jos i dodam SVAKA MU CAST, divim mu se kako je uspeo da posle onog sve ili nista iscrpljujuceg meca protiv Soderlinga kojeg je zavrsio u 11 uvece, ruzionakvu partiju igru i svezinu protiv Federeraa a i danas protiv Del Potra, stvarno svaka mu cast, mogao bi Nole da nauci neku lekciju od Nikolaja kako i kad si umoran i iscrpljen ne moras to svima na terenu da pokazes....

ja

pre 14 godina

@Negativni
Ja bih pre rekao obrnuto, a to je da su ta prethodna gren slem finala bila zenski tenis u odnosu na ovaj masters.
Pogledaj malo ove igrace: Davidenko, Soderling, Del Potro.
Pa oni su na ovom turniru u svakom mechu 2-3 seta pravili vise vinera nego Nadal i Federer zajedno u gren slem finalu od 5 setova.
Ubitacni servisi, forhendi, bekendi i volei od kojih svaki drugi,treci zavrsavaju u samom uglu ili na nekoj od linija. Federer i Nadal u svojim mechevima slave po 5 minuta kada pogode neki takav udarac, a ovim momcima je to sasvim normalna stvar, toliko normalna da ne promene ni izraz lica posle nekog takvog vinera.
Ovo sto smo gledali na ovom turniru je bio atomski tenis i skoro svaki mech je bio kvalitetniji od vecine tih GS finala koja pominjes.
Verovatno su neki od vodecih igraca bili i umorni, ali bez obzira na to protiv ovako raspolozenih ofanzivaca ne bi ni najodmorniji nista bolje prosli. Tu pre svega mislim na Federera i Nadala.
Davidenko ni jedan mech nije zavrsio sa manje od 35 vinera, a broj greski mu je bio gotovo izjednacen sa brojem vinera.
Pa i sam Del Potro je posle finala izjavio da se proriv Davidenka osecao kao da igra protiv plej stejsena.
A kada tako nesto kaze igrac koji je i sam veliki ofanzivac - valjda je sve receno.

E sad druga je stvar sto niko od njih trojice ne moze u kontinuitetu da pruza ovakve partije i zato ja ipak sledece godine vece sanse za prvo mesto dajem Federeru, Djokovicu i Mareju nego bilo kome od njih.
Odigrali su ovaj turnir fenomenalno i zasluzeno Del Potro stigao u finale, a Davidenko pobedio.
Ponavljam stvar je u tome da oni ne mogu stalno da igraju ovako, tek po neki turnir kada ih bas krene.
Jer kad bi stalno ovako igrali - Federer, Nadal i Djokovic bi komontno mogli da se povuku iz tenisa.
I Davidenka su novinari pitali da li posle ovoga mogu da ocekuju od njega i neku GS titulu.
Rus je jednostavno odgovorio: "Da ako se na gren slemovima bude igralo u 3 seta :)".
Covek je realan i svestan da je tesko odrzati takav nivo igre u 5 setova u nekom tezem mecu na GS.
Soderling je uspeo da veze nekoliko ovako dobrih partija na RG, Del Potro na US Openu, ali tesko bilo ko od njih moze da veze vise takvih turnira u kontinuitetu.
Nisu oni nikakve velika pretnja za prvo mesto, ali jesu na svakom turniru potencijalna opasnost, jer se nikad ne zna kada ce "proraditi".

Tesko je i porediti ove turnire sa gren slemovima.
To je kao da poredis trke na 100 i na 800 metara.

Uglavnom meni je ovaj turnir bio zanimljiviji od sva 4 ovogodisnja gren slema,
ali ukusi su razliciti.

Djalma

pre 14 godina

@DŠ

Ako bi ste tvrdili da je Djokovic na trecem mestu gledano sa zacelja stvarno me ne bi iznedadilo,jer ocigledno, Vi dubite glavom o zemlji i svet Vam izgleda opacke.
Ovo nije mesto za lecenje kompleksa,pogotovo ako su oni ne izlecivi, nasledjeni.

pre 14 godina

Kolja:"Napokon moje ime u povijesti!"

http://multimedia.quotidianonet.ilsole24ore.com/?tipo=media&media=8504

De la Poutre: "Teško je igrati protiv playstationa!"

http://multimedia.quotidianonet.ilsole24ore.com/?tipo=media&media=8502

Koljenjka: "Rus sam, ali nisam Safin!"

http://multimedia.quotidianonet.ilsole24ore.com/?tipo=media&media=8500


Kao što sam i napisao za vrijeme turnira u Parizu...

Koljenjka pustio Nadala i Đokovića da se čerupaju.

Potom je na završnomu turniru pokazao tko je najbolji!

De la Poutre nije imao ni zericu šanse jer je od loptice češće viđao zvijezde nakon Koljinih savršenih udaraca!

Kolji svaka čast, ali i Irini koja bi taj milijunčić mogla potrošiti u Dubaju.

Da pomogne posrnulima...

Dermendziev

pre 14 godina

Postovani DS,

Ovaj komentar sam pisao juce pre finala i neznam dali ste ga citali.Ako niste,a u mogucnosti ste,molim Vas procitajte ga!
Unapred zayvaljujem.
Pozdrav!
Dermendziev




Kako je tuzno videti uvredljive komentare na racun ovog ili onog igraca,da ne govorim o medjusobnim navijackim strastima,gde se cesto prelazi granica ukusa. Svi igraci na ZT su fantasticni i to je trenutno najbole sto muski tenis ima.Neko manje ,neko vise je uspesan na ovom ili onom turniru.Hfjde neka mi neko kaze da su Simon,Cilic,Tsonga... losi igraci,a koji nisu recimo trenutno ni u TOP10.
Mislim da tenis kao prestizni sport zasluzuje adekvatnu publiku,a ljudi bez elementarne teniske kulture i bez vaspitanja nebi trebali da se ovde pojavljuju.
U protivnom moderator sajta trebalo bi da uskrati gostoprimstvo svima onima sa uvredljivim komentarima.Demokratska rec nije pisanje sve i svasta sto pada coveku na pamet.Svuda u svetu postoje pravila i kodeks ponasanja.
(Dermendziev, 29. novembar 2009 13:19)

pre 14 godina

Kolja je taktički savršeno odradio završnicu!

Najprije je prihvatio ponudu Slavka Rasbergera (bivšega direktora umaškoga turnira i budućega savjetnika direktora beogradskoga) jer mu je spomenuti obećao da će, osvoji li umaški turnir, na kraju dobiti iznenađenje. A ono je bilo u činjenici da hrvatski predsjednik Mesić odlično govori ruski!

Potom je u Kini, budući da Irina ne voli kinesku drugorazrednu robu, radio kao mrav da bi zaradio koji dolar za pariške aktivnosti svoje drage.

U Parizu je zavarao javnost i prepustio Novaku, Rafi, Gaëlu da se bore za trofej. Istodobno izbjegao zvocanje supruge koja je žarko željela prošarati skupocjenim buticima.

A u Londonu se malo poigravao s Đokovićem i potom, budući da je od Irine dobio "jezikovu juhu", ubacio u višu brzinu i do kraja pobjeđivao sve redom.

Ruska mašina...

Negativni

pre 14 godina

Svaka cast Davidenku za osvajanje ovog turnira i za ponasanje na terenu,gde je,uz Nadala, apsolutni br.1.Medjutim,ruku na srce,kad uporedite ovaj mec sa finalnim na US open-u,ovo je zenski tenis.Slazem se da treba smanjiti broj turnira,mada ovako i losiji igraci uspevaju da osvoje po nesto.Kada vidite statistiku svakog GS-a,ispada da vrhunski igraci u devedeset odsto slucajeva ispadaju samo jedan od drugog,tesko da neko ko nije u prva tri moze da prodje.Mozda gresim,ali mislim da je Borg u celoj karijeri na velikim turnirima gubio samo od trojice igraca:Konorsa,Mekinroa i Viljasa,s tim sto je od Viljasa izgubio samo jednom.Ipak se tamo vidi ko je ko.

MM

pre 14 godina

Bravo za Davidenka, zasluzio je!
Intresantno je da je Davidenko na zadnja dva Masters kupa izgubio ukupno tri puta i to sva tri puta od Noleta. Prosle godine je to bilo dovoljno za finale (dva puta izgubio od Noleta) a ove godine za titulu (jednom izgubio).

kiki

pre 14 godina

Zasluzio je pobjedom protiv Federera kad se prvi put u karijeri nije prepao prilike, vec je odigrao hrabro i bez kompromisa - cestitke.

Da nije namjestao meceve mozda bi i prije osovjio nesto veliko, vjerojatno nije lako igrati sa necistom savjesti. Ocekujem da ce od sada biti prijetnja na gand slam turnirima i da ce odigrati barem jedno finale.

Steta jedino sto su upropastili ovaj turnir odlukom da se finale vise ne igra na 3 dobivena seta. Time je turnir izgubio i na statusu, prije je bio tik do slam naslova, sad je samo malo vise od massers 1000 naslova. Neka finale bude kao da je mec na slamu, kako je uvijek i bilo, i svima ce nam biti zanimljivije i bolje.

d

pre 14 godina

pa vekajte zar nije djokovic osvojio?
pa to je bilo 100% sigurno hahaha
inace davydenko osvaja mastters a protiv cilica nista ne moze
cilic ga razbija kad god stigne, protiv njega ima 3:0

LOL

pre 14 godina

@LOL i Ko?
Ma ne, mi srbi smo mislili da ce vas Marin Cilic osvojiti Masters.
(Mihajlo, 29. novembar 2009 21:17)

Kolko se ja sjecam Nole je trebo masters u Londonu osvojiti bez izgubljenog seta a na kraju nije ni grupu proso BUAHAHAHAHAH

pre 14 godina

Nole, upravo je na RTS-u otkriveno kako da povratiš snagu!

Jedi paštetu poznatoga proizvođača i možda pobijediš Daviđenka.

Doduše, pašteta koja vraća snagu kao da je rađena za Tipsu jer se zove Milica...

Guez

pre 14 godina

Davidenku svaka čast,ali imao je ceo dan odmora više od DP koji je svoj meč sa RS zavrišo praktično istog dana kada se igralo finale. A onaj fut fol? Sve da Endi ne padne na peto mesto. Takvo favorizovanje domaćeg igrača od samog početka turnira je u najmanju ruku neukusno.

pre 14 godina

Čudim se da Novakovi navijači nisu shvatili kakvu je genijalnu taktiku pripremio Kolja u Londonu.

Đokoviću je pustio u 1. kolu, a onda sve slistio do kraja turnira jer su ostali mislili da će lako s Rusom.

pre 14 godina

Branko, prenesi cijelu rečenicu jer je nakon nje jasno da je Kolja izgubio od Đokovića, stoga je od Irine dobio "jezikovu juhu"!

"A u Londonu se malo poigravao s Đokovićem i potom, budući da je od Irine dobio "jezikovu juhu", ubacio u višu brzinu i do kraja pobjeđivao sve redom."

Tech

pre 14 godina

Del Potro je igrao kao napola mrtav, a Davidenko je samo iskoristio sansu da od iscrpljenih ATP lidera ukrade zracak slave. Da ne spominjem koliko Davidenko dosadno igra i sto se tice monotonih udaraci i pokreta, a i temperamenta na terenu. S'toga su Davidenkove sanse da nastavi sa uspesima male, a sto ce se pokazati vec od sledeceg AO.

realno

pre 14 godina

DŠ je skracenica od Diskutant Šarlatan.
Zato njegove komentare i treba tako posmatrati - kao sarlatanske.
Covek se zafrkava i ni on sam ne veruje ni u 1% toga sto pise.

d

pre 14 godina

pa vekajte zar nije djokovic osvojio?
pa to je bilo 100% sigurno hahaha
inace davydenko osvaja mastters a protiv cilica nista ne moze
cilic ga razbija kad god stigne, protiv njega ima 3:0

pre 14 godina

Kolja je taktički savršeno odradio završnicu!

Najprije je prihvatio ponudu Slavka Rasbergera (bivšega direktora umaškoga turnira i budućega savjetnika direktora beogradskoga) jer mu je spomenuti obećao da će, osvoji li umaški turnir, na kraju dobiti iznenađenje. A ono je bilo u činjenici da hrvatski predsjednik Mesić odlično govori ruski!

Potom je u Kini, budući da Irina ne voli kinesku drugorazrednu robu, radio kao mrav da bi zaradio koji dolar za pariške aktivnosti svoje drage.

U Parizu je zavarao javnost i prepustio Novaku, Rafi, Gaëlu da se bore za trofej. Istodobno izbjegao zvocanje supruge koja je žarko željela prošarati skupocjenim buticima.

A u Londonu se malo poigravao s Đokovićem i potom, budući da je od Irine dobio "jezikovu juhu", ubacio u višu brzinu i do kraja pobjeđivao sve redom.

Ruska mašina...

pepeyac

pre 14 godina

Pa on nije ni trebao da ide dalje a pobedio.Da se gledao direktni duel kao sto nije,Djokovic bi otisao dalje.
Sta ti je sudbina i lose pravilo.

pre 14 godina

Kolja:"Napokon moje ime u povijesti!"

http://multimedia.quotidianonet.ilsole24ore.com/?tipo=media&media=8504

De la Poutre: "Teško je igrati protiv playstationa!"

http://multimedia.quotidianonet.ilsole24ore.com/?tipo=media&media=8502

Koljenjka: "Rus sam, ali nisam Safin!"

http://multimedia.quotidianonet.ilsole24ore.com/?tipo=media&media=8500


Kao što sam i napisao za vrijeme turnira u Parizu...

Koljenjka pustio Nadala i Đokovića da se čerupaju.

Potom je na završnomu turniru pokazao tko je najbolji!

De la Poutre nije imao ni zericu šanse jer je od loptice češće viđao zvijezde nakon Koljinih savršenih udaraca!

Kolji svaka čast, ali i Irini koja bi taj milijunčić mogla potrošiti u Dubaju.

Da pomogne posrnulima...

LOL

pre 14 godina

@LOL i Ko?
Ma ne, mi srbi smo mislili da ce vas Marin Cilic osvojiti Masters.
(Mihajlo, 29. novembar 2009 21:17)

Kolko se ja sjecam Nole je trebo masters u Londonu osvojiti bez izgubljenog seta a na kraju nije ni grupu proso BUAHAHAHAHAH

Tacan Putnikovic

pre 14 godina

Ajde i on da uzme nesto! Godinama mu se tresu gace pred najvecima. Valjda je sad prevazisao strah i pobedio? Ako je, ko je strpljiv i radi, taj i uspe, pa cak bio on i Nikolaj Davidenko.

Dragan Jurić

pre 14 godina

Četitke sjajnom rusu i dokaz da niko nije smeo da ga potcenjuje: pobedio je 1.,2.,3., i 5. igrača sa ATP liste! Nama moralna uteha,jer ga je jedino Đoković pobedio. Bravo,Nikolaj!

pre 14 godina

Nole, upravo je na RTS-u otkriveno kako da povratiš snagu!

Jedi paštetu poznatoga proizvođača i možda pobijediš Daviđenka.

Doduše, pašteta koja vraća snagu kao da je rađena za Tipsu jer se zove Milica...

Tech

pre 14 godina

Del Potro je igrao kao napola mrtav, a Davidenko je samo iskoristio sansu da od iscrpljenih ATP lidera ukrade zracak slave. Da ne spominjem koliko Davidenko dosadno igra i sto se tice monotonih udaraci i pokreta, a i temperamenta na terenu. S'toga su Davidenkove sanse da nastavi sa uspesima male, a sto ce se pokazati vec od sledeceg AO.

Nik

pre 14 godina

Mnogima je sada Davidenko novi favorit za titule. Jednino malo ko zna da je Nikolaj stariji i od Rodžera, a od Del Potra više od sedam godina. Od Novak šest, Mareja šest, Nadala pet... Rodžeru je tenisa verovatno preko glave, nije došao spreman u London, zato je posle 12 pobeda prvi put izgugio od Davidenka. Nema Rus šta da traži pored ove četvorke, koja nastupa sledećih godina.

pre 14 godina

Čudim se da Novakovi navijači nisu shvatili kakvu je genijalnu taktiku pripremio Kolja u Londonu.

Đokoviću je pustio u 1. kolu, a onda sve slistio do kraja turnira jer su ostali mislili da će lako s Rusom.

smoki

pre 14 godina

Super sto je Davidenko osvojio. Ne zbog ruska-braca-sega-mega kombinacija nego zato sto je sprecio pre svega Federera, ali i Marija i evo sad Del Potra, da uzmu poene. Zbog toga Nole, iako nece biti br. 2 na kraju ove godine, ima solidne sanse da napadne poziciju br. 1 za nekoliko meseci. Naravno sve ce zavisiti od Novaka samog, i njegove glave ...

nenad35

pre 14 godina

Kao sto pre neki dan rece da ako ne bude iznenadjenja titulu osvaja Nikolaj!Sve cestitke za zasluzeni pehar i za fer plej koji posedujes za razliku od federera koji se jedna sa tobom pozdravio kad si ga porazio!Cestitke majstore i idemo NOVAK sad na Australiju!

Nataša

pre 14 godina

Sva čast Davidenko.Iako mi se ne dopada tvoj stil igre, činjenica je da si igrao najbolje na turniru. Bez ikakvih kalkulacija, za razliku od Del Potra, Soderlinga i Federera, završio si ovaj turnir.

Rada

pre 14 godina

Ha! Mali Veliki Covek!!I pehar skoro veci od njega ali njegova dusa i skromnost veca i od celog stadiona!! Ima Boga i Pravde!! A onaj placljivko (koga je pobedio u polufinalu-necu ni ime da mu spominjem, nije ni zasluzio) mu cestito ni ruku nije pruzio!! Bravo Davidenko- ovde ste zaista bili naj!!!

Negativni

pre 14 godina

Svaka cast Davidenku za osvajanje ovog turnira i za ponasanje na terenu,gde je,uz Nadala, apsolutni br.1.Medjutim,ruku na srce,kad uporedite ovaj mec sa finalnim na US open-u,ovo je zenski tenis.Slazem se da treba smanjiti broj turnira,mada ovako i losiji igraci uspevaju da osvoje po nesto.Kada vidite statistiku svakog GS-a,ispada da vrhunski igraci u devedeset odsto slucajeva ispadaju samo jedan od drugog,tesko da neko ko nije u prva tri moze da prodje.Mozda gresim,ali mislim da je Borg u celoj karijeri na velikim turnirima gubio samo od trojice igraca:Konorsa,Mekinroa i Viljasa,s tim sto je od Viljasa izgubio samo jednom.Ipak se tamo vidi ko je ko.

J.M.

pre 14 godina

Bravo Davidenku. Zasluzio je titulu i konacno skinuo skalp Federereru. Sada ce biti mnogo opasniji igrac i Beker ne iskljucuje mogucnost da moze osvojiti i GS.Medjutim, moram reci da me je razocarao u jednoj stvari. U kljucnom trenutku meca pogadja liniju na servis-cisti as. Sudija svira out, a Davidenko se ne buni niti trazi calendz. Ovo je cista naivnost i to ne smije da se ponovi ni jednom igracu.Ipak,ostavio je najbolji utisak u svih pet meceva. Bravo naivni ali izvanredni bacuska.

kiki

pre 14 godina

Zasluzio je pobjedom protiv Federera kad se prvi put u karijeri nije prepao prilike, vec je odigrao hrabro i bez kompromisa - cestitke.

Da nije namjestao meceve mozda bi i prije osovjio nesto veliko, vjerojatno nije lako igrati sa necistom savjesti. Ocekujem da ce od sada biti prijetnja na gand slam turnirima i da ce odigrati barem jedno finale.

Steta jedino sto su upropastili ovaj turnir odlukom da se finale vise ne igra na 3 dobivena seta. Time je turnir izgubio i na statusu, prije je bio tik do slam naslova, sad je samo malo vise od massers 1000 naslova. Neka finale bude kao da je mec na slamu, kako je uvijek i bilo, i svima ce nam biti zanimljivije i bolje.

Djoksa

pre 14 godina

David(enko) je opet pobedio Golijata.Visok "samo" 178cm i tezak 70kg je je pobedio "tesku kategoriju" JMDP-a visokog 198cm i teskog 83 kg(izvor ATP sajt).Finalisti su pobedili Federera a pobednik jedini poraz ima od Novaka.Sve cestitke Davidenku na tituli!

Djoksa

pre 14 godina

Svaka cast Kolji ali njemu je 28 GODINA!!!Nole,sledeca godina je krucijalna!Bicu neskroman i reci da ako se uozbiljis i popravis servis uzimas 2 GS!Moja zelja je kalendarski GS,nedosanjani Fedov san!Kad bi ti to uzeo Naduvenko bi puko ko mehur od sapunice!

Cucurigu

pre 14 godina

Nikolaj je igrao za sebe, ali nije bilo velike stete i za Novaka. U nesreci i kakva,takva sreca!Davidenko je sledecu godinu ucinio vrlo zanimljivom. Novak se priblizio Nadalu, odrzao razliku sa Federerom i Marejem, Potro "pojurio" malo Mareja i Novaka!
Federer ce sledece godine, najverovatnije, bacati akcente na GS i ATP1000.
Djokovica vidim kao njegovog naslednika i po rezultatu i po stilu i lepoti u igri.
Nikako ne smemo zaboraviti ranjenog lava(Nadala) i Mareja.Mislim da ce Potro oscilirati,jer uvek je lakse ostvojiti dobru poziciju,nego zadrzati se na njoj.

Pozdravimo Novakov trogodisnji uspeh i pozelimo mu pre svega puno zdravlja i uspeha u 2010.

Bojan

pre 14 godina

Pa on nije ni trebao da ide dalje a pobedio.Da se gledao direktni duel kao sto nije,Djokovic bi otisao dalje.
Sta ti je sudbina i lose pravilo.
(pepeyac, 29. novembar 2009 17:50)

OMG, pogledaj tabelu
Ime i prezime W L Sets Games
Robin Soderling 2 1 5-2 40-32
Nikolay Davidenko 2 1 5-3 45-38
Novak Djokovic 2 1 4-3 36-37

vidis da sva trojica imaju isto pobeda i poraza, zašto onda hoćeš da se Novaku samo sa Davidenkom gleda međusobni duel. A zašto onda ne bismo gledali samo Soderlinga i Novaka, pa Novak svejedno ispada.
Dakle, pošto su sva trojica ostvarila isti broj pobeda, logičnop je da se sva trojica upoređuju.
Čak i u tom slučaju da se gledaju međusobni dueli, Novak je ubedljivo najlošiji jer bi tabela izgledala ovako

Ime i prezime W L Sets Games
Robin Soderling 1 1 3-2 28-24
Nikolay Davidenko 1 1 3-3 32-31
Novak Djokovic 1 1 2-3 23-28

što će reći da je Novak uprkos dobroj igri i pobedi protiv Davidenka, sasvim zasluženo ispao jer je tu pobedu uprskao igrom protiv Soderlinga. Da nije onako katastrofalno odigrao drugi set, moglo bi se nešto i pričati o tome kako je zaslužio da prođe, ovako ništa.

Usput, i Conga je pobedio prošlogodišnjeg osvajača, pa šta mu to znači.

Svaka čast Davidenku, zaslužio je ovo, iako sam navijao za Potroa, za koga definitivno vreme radi.

bivsa svetlana

pre 14 godina

Gledala sam ga juce uzivo, pogadjao je linije, uglove , super servirao, onako mali nadudarao najboljeg svih vremena, sve sve, ali nekako je bre dosadan da se gleda.....al da ne ispada da sam neka da jos i dodam SVAKA MU CAST, divim mu se kako je uspeo da posle onog sve ili nista iscrpljujuceg meca protiv Soderlinga kojeg je zavrsio u 11 uvece, ruzionakvu partiju igru i svezinu protiv Federeraa a i danas protiv Del Potra, stvarno svaka mu cast, mogao bi Nole da nauci neku lekciju od Nikolaja kako i kad si umoran i iscrpljen ne moras to svima na terenu da pokazes....

dusanka baljak

pre 14 godina

Bravo!!!I Del Potro i Davidenko su fenomenalni!!!BRAVO ZA TENIS!!!Ova sedmica tenisa je bila fantastična!Pravo uživanje!Čestitka Davidenku!

Sanja

pre 14 godina

Pa bravo majstore,svaka čast......sjajna igra !!!!Uživala sam sve vreme trajanja turnira i navijala za tebe,kad mi je već Nole ispao ;-)

miki pancevo

pre 14 godina

Odličan Tenis, i čestitke obojici. Veoma mi je drago što je onaj dosadni Marej ispao, pa mu se Del potro veoma priblizio, ako ga i ne pretice, posto je razlika bila oko 650 poena. Ne znam samo koliko poena dobija porazeni u finalu. Marej je osvojio 400, tako da je veoma zanimljivo, a ja bi sa uzivanjem gledao kako naduvenko pada na 5 mesto....
:)

pre 14 godina

Branko, prenesi cijelu rečenicu jer je nakon nje jasno da je Kolja izgubio od Đokovića, stoga je od Irine dobio "jezikovu juhu"!

"A u Londonu se malo poigravao s Đokovićem i potom, budući da je od Irine dobio "jezikovu juhu", ubacio u višu brzinu i do kraja pobjeđivao sve redom."

ja

pre 14 godina

@Negativni
Ja bih pre rekao obrnuto, a to je da su ta prethodna gren slem finala bila zenski tenis u odnosu na ovaj masters.
Pogledaj malo ove igrace: Davidenko, Soderling, Del Potro.
Pa oni su na ovom turniru u svakom mechu 2-3 seta pravili vise vinera nego Nadal i Federer zajedno u gren slem finalu od 5 setova.
Ubitacni servisi, forhendi, bekendi i volei od kojih svaki drugi,treci zavrsavaju u samom uglu ili na nekoj od linija. Federer i Nadal u svojim mechevima slave po 5 minuta kada pogode neki takav udarac, a ovim momcima je to sasvim normalna stvar, toliko normalna da ne promene ni izraz lica posle nekog takvog vinera.
Ovo sto smo gledali na ovom turniru je bio atomski tenis i skoro svaki mech je bio kvalitetniji od vecine tih GS finala koja pominjes.
Verovatno su neki od vodecih igraca bili i umorni, ali bez obzira na to protiv ovako raspolozenih ofanzivaca ne bi ni najodmorniji nista bolje prosli. Tu pre svega mislim na Federera i Nadala.
Davidenko ni jedan mech nije zavrsio sa manje od 35 vinera, a broj greski mu je bio gotovo izjednacen sa brojem vinera.
Pa i sam Del Potro je posle finala izjavio da se proriv Davidenka osecao kao da igra protiv plej stejsena.
A kada tako nesto kaze igrac koji je i sam veliki ofanzivac - valjda je sve receno.

E sad druga je stvar sto niko od njih trojice ne moze u kontinuitetu da pruza ovakve partije i zato ja ipak sledece godine vece sanse za prvo mesto dajem Federeru, Djokovicu i Mareju nego bilo kome od njih.
Odigrali su ovaj turnir fenomenalno i zasluzeno Del Potro stigao u finale, a Davidenko pobedio.
Ponavljam stvar je u tome da oni ne mogu stalno da igraju ovako, tek po neki turnir kada ih bas krene.
Jer kad bi stalno ovako igrali - Federer, Nadal i Djokovic bi komontno mogli da se povuku iz tenisa.
I Davidenka su novinari pitali da li posle ovoga mogu da ocekuju od njega i neku GS titulu.
Rus je jednostavno odgovorio: "Da ako se na gren slemovima bude igralo u 3 seta :)".
Covek je realan i svestan da je tesko odrzati takav nivo igre u 5 setova u nekom tezem mecu na GS.
Soderling je uspeo da veze nekoliko ovako dobrih partija na RG, Del Potro na US Openu, ali tesko bilo ko od njih moze da veze vise takvih turnira u kontinuitetu.
Nisu oni nikakve velika pretnja za prvo mesto, ali jesu na svakom turniru potencijalna opasnost, jer se nikad ne zna kada ce "proraditi".

Tesko je i porediti ove turnire sa gren slemovima.
To je kao da poredis trke na 100 i na 800 metara.

Uglavnom meni je ovaj turnir bio zanimljiviji od sva 4 ovogodisnja gren slema,
ali ukusi su razliciti.

red devil 011

pre 14 godina

@ pepeyac
U krugu od 3 igraca koji su jedan drugog medjusobno pobedili ne moze da se gleda medjusobni skor ako treba dvojica da prodju, jer je logicki/statisticki neizvodljivo. Mora da se gleda set pa gem kolicnik.
A sudbina se kroji na terenu, u svakom sportu. Kada gubis stavljas je u ruke protivnika, posebno kad se igraju samo 3 meca u grupi kao sto je sada bio slucaj.
Sta nije jasno.

Sto se Davidenka tice, apsolutno zasluzeno je osvojio, mada ovo je bio turnir u kome su najbolji bili toliko izmoreni da je apsolutno svako svakog mogao dobiti (osim poluinvalida Nadala), a Davidenko je do kraja ostao najsveziji zato sto je celu sredinu sezone propustio zbog povrede, i tek je pre mesec dana poceo da igra punom parom. Licno mislim da treba smanjiti broj turnira iz 500 serije, a mozda i jedan iz 1000 serije, i na taj nacin skratiti sezonu, da ne bismo morali da gledamo kako u Novembru igraci tipa Soderlinga i Davidenka peru Djokovica i Federera. Osim toga, Nikolaju svaka cast, oporavio se od povrede, najzad pobedio Federera...zasluzio je

Branko

pre 14 godina

...A u Londonu se malo poigravao s Đokovićem ....

(DŠ, 29. novembar 2009 21:17)



Ahhahhahaaa, pa jesi li ti gledao prenos, on je IZGUBIO od Novaka, ahahahaaahh koji likovi su ovi Hrvati hahahhhaaaa....

Guez

pre 14 godina

Davidenku svaka čast,ali imao je ceo dan odmora više od DP koji je svoj meč sa RS zavrišo praktično istog dana kada se igralo finale. A onaj fut fol? Sve da Endi ne padne na peto mesto. Takvo favorizovanje domaćeg igrača od samog početka turnira je u najmanju ruku neukusno.

MM

pre 14 godina

Bravo za Davidenka, zasluzio je!
Intresantno je da je Davidenko na zadnja dva Masters kupa izgubio ukupno tri puta i to sva tri puta od Noleta. Prosle godine je to bilo dovoljno za finale (dva puta izgubio od Noleta) a ove godine za titulu (jednom izgubio).

Djalma

pre 14 godina

@DŠ

Ako bi ste tvrdili da je Djokovic na trecem mestu gledano sa zacelja stvarno me ne bi iznedadilo,jer ocigledno, Vi dubite glavom o zemlji i svet Vam izgleda opacke.
Ovo nije mesto za lecenje kompleksa,pogotovo ako su oni ne izlecivi, nasledjeni.

aleksandar

pre 14 godina

Cestitke obojici, narocito Davidenku!
Jos jednom se pokazalo da na ovakvim turnirima odlucuju nijsanse, forma, volja, svezina, metabolizam...
Svi su strasni igraci i bice zanimljiva sledeca godina i koja ce doneti velike promene na listi!
Nadam se da ce se Nole odmoriti i uzeleti tenisa a Rafi zelim brz povratak forme!

Dermendziev

pre 14 godina

Postovani DS,

Ovaj komentar sam pisao juce pre finala i neznam dali ste ga citali.Ako niste,a u mogucnosti ste,molim Vas procitajte ga!
Unapred zayvaljujem.
Pozdrav!
Dermendziev




Kako je tuzno videti uvredljive komentare na racun ovog ili onog igraca,da ne govorim o medjusobnim navijackim strastima,gde se cesto prelazi granica ukusa. Svi igraci na ZT su fantasticni i to je trenutno najbole sto muski tenis ima.Neko manje ,neko vise je uspesan na ovom ili onom turniru.Hfjde neka mi neko kaze da su Simon,Cilic,Tsonga... losi igraci,a koji nisu recimo trenutno ni u TOP10.
Mislim da tenis kao prestizni sport zasluzuje adekvatnu publiku,a ljudi bez elementarne teniske kulture i bez vaspitanja nebi trebali da se ovde pojavljuju.
U protivnom moderator sajta trebalo bi da uskrati gostoprimstvo svima onima sa uvredljivim komentarima.Demokratska rec nije pisanje sve i svasta sto pada coveku na pamet.Svuda u svetu postoje pravila i kodeks ponasanja.
(Dermendziev, 29. novembar 2009 13:19)

realno

pre 14 godina

DŠ je skracenica od Diskutant Šarlatan.
Zato njegove komentare i treba tako posmatrati - kao sarlatanske.
Covek se zafrkava i ni on sam ne veruje ni u 1% toga sto pise.