Ponedeljak, 23.11.2009.

17:26

Soderling savladao Nadala

Švedski teniser Robin Soderling napravio je veliko iznenađenje i savladao Španca Rafaela Nadala na završnom turniru sezone u Londonu sa 2:0,po setovima 6:4,6:4.

Izvor: B92

Soderling savladao Nadala IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

49 Komentari

Sortiraj po:

Srdjan

pre 14 godina

@Nikol
Ajde ne lupaj gluposti molim te.Ako zelis da budes na forumu samo da bi licio-la komplekse ovde ti nije mesto.Evo ti Nikol razlicite turnire koje je Nadal osvajao i koliko puta.Citaj posto neznas nista:
Roland Garros-4;Wimbledon-1;Australian open-1
Mastersi:Monte Carlo-5;Rome-4;
Montreal-1;Toronto-1;Madrid-1;
Indian Wells-2;Hamburg-1.To je 15 Mastersa od toga su 7 razlicita i od toga 3 su na betonu i 4 na sljaci.
Ostali turniri serije 500
Barcelona-5,Stutgart-2,Dubai,Bastad,
Peking,Queen's,Acapulco i normalno Peking-zlatna medalja.I stoga te molim ne soli nam pamet imas sve na internet procitas i cutis,ne moramo da citamo tvoje gluposti.
Srdjan-Maxx2-Nis

ja

pre 14 godina

@coa
Nadal ima pozirivan skor protiv ovih igraca zahvaljuci pobedama na sljaci.
Medjutim protiv svih ovih igraca na betonu ima negativan skor i to je cinjenica.

Nadal je po vama prosle godine bio u firmi, a ove nije.
Evo sta je uradui prosle godine na turnirima na betonu:
1 titula, 1 finale, 5 polufinala, 2 cetvrtfinala i jedno ispadanje u drugom kolu.

Ove godine turniri na betonu:
2 titule, 2 finala, 4 polufinala, 3 cetvrtfinala.

Kao sto vidis ove godine ima cak za nijansu bolje rezultate na turnirima na tvrdim podlogama.
Prema tome potpuno je iluzorno pricati kako Nadal nije u formi.
U istoj je on formi kao i uvek i on bolje od ovoga ne moze.
Mozda samo ove godine ima malo manje srece nego prosle godine.
Normalno da kao igrac iz prvih 10 osvoji i po neki turnir na betonu ili upadne u neko finale. Medjutim to isto rade i ostali igraci iz prvih 10. Pa svi ovi koji sada igraju u Londonu mogu se pohvaliti slicnim rezultatima.
Ta 2 gren slema Australiju i Wimbldon osvojio je jednom i nikad vise. Vreme ce pokazati koliko sam u pravu.

Leonidas

pre 14 godina

@Ja
Nadal je osvojio 3 različita Gren slem turnira. Šljaka, trava i veštačka podloga u Australiji.
Prema tome, reći da on ume da igra samo na šljaci je notorna glupost. Što se tiče njegovih partija u poslednje vreme, daleko je on od svoje prave forme.

coa

pre 14 godina

cuj ovog par srecno osvojenih titula na betonu..xaaxaxa...da nije mozda tako odigrao i par srecnih meceva na wimbldonu i srecno ga uzeo..vrlo jasno je pokazao da je davno prestao da bude samo igrac sljake..jbg,bio je povredjen,drugi deo sezone prakticno nije ni igrao tako da je ovo ocekivano..a za medjusobne..pa sa svim ovim igracima ima pozitivan skor,a pogotovo sa novakom...vratice se RAFA jaci nego ikad..VAMOS!!!!

realno

pre 14 godina

@nikol
Koje je to mnoge turnire osvajao Nadal?
Monte Karlo, Rim, Barselona, RG.
Ako ja dobro racunam to su 4 turnira, a njih je osvajao svaki po 4-5 puta.
Ta 4 turnira cine 80% titula koje je Nadal osvajao.
Ne mislim da se ta 4 turnira mogu nazvati "mnogim turnirima". Tenis se svake godine igra na bar tridesetak turnira, a Nadala bas nesto i nema na preostalih 25.
Pa isti takav ucinak ima i Rodik: Memfis, Hjuston, San Hose, Vasington. I on je svaki od tih turnira osvajao po 3-4 puta.
Medjutim ni jedan ni drugi se ne mogu pohvaliti nekim kvalitetom. To sto su oni uradili zove se kvantitet.
Kvalitet je kada igrac pobedjuje na sto vise razlicitih turnira, kada pobedjuje sto vise razlicitih igraca, kada pobedjuje na vecini podloga i kada dominira protiv vecine protivnika.
Rafa se ne moze pohvaliti ni jednom od tih stvari - prema tome on i nema neki kvalitet.
Ti mozda vise cenis kvantitet od kvaliteta, ali sta da se radi. Niko nije savrsen.

dejan

pre 14 godina

puce Rafa kao dinja...
e drago mi je vala, bolje nije ni zasluzio, a i drago mi je zboh svih ovih koji navijaju za Rafu I Fedexa kako ih samo nije sramota... pored onako dobrog
Novaka da ove amatere koji ni malo manira i postovanja nemaju... mislim da kerece novo doba u istoriji svetskog tenisa, a potpisace je niko drugi do Novak Djokovic!!!
Napred srpski sine!!!!!
(tenisac, 23. novembar 2009 18:43)

A zasto Nadal nije bolje ni zasluzio!?
Sram da te bude, ti si pravi primer one poznate "da komsiji crkne krava". Posle takvih tipova, jos vise navijam za Rafaela Nadala!!! Ajmo Rafo!!!!!

ja

pre 14 godina

Voleo bih da mi ovi silni strucnjaci objasne kakav je to stari Nadal???
Da li je ikada postojao neki igrac sa imenom Nadal koji je znao da igra na betonu?
Ja za takvog ne znam.
Covek igra na sljaci i kada dodje sezona turnira na betonu nema ga nigde. Pa na prste jedne ruke mozete da izbrojite njegove pobede protiv top 10 igraca na betonu.
Federera je poslednji put dobio na betonu u Dubaiu 2006.
Djokovica poslednji put na masters kupu 2007.
Omaklo mu se da pobedi Federera ove godine u Australiji i Djokovica prosle godine na OI.
Medjutim tih par pobeda pre mogu da udju u onu kategoriju "i corava koka nabode neko zrno". Sem toga ko je gedao te mecheve zna da je Nadal u oba ta mecha dobijao fakticki izgubljene mecheve. Nije ni u tim mechevima bilo niti neke njegove dominacije, niti neke dobre igre. Jednostavno je dobio na poklon obe te pobede.

Davidenka je takodje poslednji put dobio na masters kupu 2006, a u medjuvremenu ima 3 poraza od njega.
Od Del Potra takodje gubi poslednja 3 mecha.
Protiv svih ovih igraca koji ucestvuju na zavrsnom turniru, Nadal na betonu ima negativan skor.
Izuzetak je jedino Verdasko koji ga nikad nije pobedio.

Igrom slucaja Nadal nikada do danas nije igrao sa Soderlingom na betonu, ali eto pokazalo se da je i Soderling u ovom prvom mechu bio bolji. Pre toga imali su 2 susreta na sljaci koje je Nadal lako dobio i treci susret na tom Wimbldonu koji je otisao u 5 setova i koji je Soderling na kraju izgubio iako je na kraju mecha imao nekoliko poena vise od Nadala.
Nadal je suvise takvih mecheva dobio u svojoj karijeri, mecheva u kojima igra losije, osvaja manje poena od protivnika, a ipak na kraju nekako pobedi.
Medjutim vec iz tog mecha na Wimbldonu koji je igran na znatno brzoj podlozi od sljake, moglo se naslutiti ko je u danasnjem mechu favorit za pobedu - Soderling.

Nadal se dobro snalazi na sljaci i po tome je jedino poznat.
Medjutim ne razumem ove strucnjake koji su zbog par njegovih i vise nego srecnih pobeda i par na srecu osvojenih titula - umislili da Rafa zna da igra na betonu.
Ne zna i nikada nije znao.
Pre ovog turnira sam vec govorio da Nadal jedino neke sanse ima protiv Verdaska i Rodika. Rodik je odustao, a Verdasko je u suprotnoj grupi, tako da su se u startu njegove sanse za bilo kakvu pobedu svele na minimum.
Shvatite da on nije ni u kakvoj krizi.
Kad dodje sledece godine sezona turnira na sljaci, sigurno cete opet gledati starog Nadala.
Medjutim ko god duze i ozbiljnije prati tenis, svestan je da i sada gleda tog starog Nadala. Covek jednostavno ovako igra otkad zna za sebe: na sljaci odlicno, na ostalim podlogama nista posebno.
Shvatite da su Nadal na sljaci i Nadal na betonu dve razlicite stvari.
Pa i dok nije imao te kako ih zovete "probleme sa kolenima", jako retko je uspevao da pobedi nekog jaceg igraca na betonu. To su jednostavno cinjenice svidelo se to nekima ili ne.
Oni koji realno gledaju na ovaj sport slozice se sa mnom da Nadal nije igrac za brze podloge. Ovi drugi ce za svaki Nadalov poraz na tim brzim podlogama iznova i iznova traziti neka opravdanja, ne shvatajuci da im nikakva opravdanja ne trebaju. Dovoljne su samo 2 reci: beton i Nadal.

nikol dž. femija

pre 14 godina

Nadal je toliko toga osvojio da može i da gubi,i da se odmara i da prestane sa tenisom, pa da se vrati....I dalje će biti u vrhu...Toliko puta je osvojio mnoge turnire,mnoge po 4,5 puta....Zlato na OI...TO JE mnogo VELIKA KARIJERA,da mislim kako je ovaj turnir samo vrhunska provera koliko njegova kolena i telo uopšte,mogu da izdrže u borbi s najboljima, i dokle je njegov trening,povratak stigao.

Čestitke za Soderlinga.

A Nadal...ima ko o njemu da brine,ogromna je Španija!!!!

Srdjan

pre 14 godina

@Djoksa
Neznam zasto bih teja opleo posle ovoga,posteno je izgubio.Posteno je Novak dbio Davidenka,jedino ke problem sto ti neces da shvatis da ja navijam za Rafu i Noleta i podjednako ih cenim i njih i njihove titule,dok ti velicas samo Novaka i njegove titule,zanemarujuci pritom da je Rafa trenutno po titulama na Gs-ovima,Mastersima i uopste bolji od Novaka.Normalno da se sve preokrenuti kao sada kod Nadala ali sport je to pomisli da se tako nesto desi i nasem Noletu ,sto mu licno ne zelim sta bi ste onda pisali.Ovako Novak i prvi da bude na ATP listi nema tu draz,racunaju se titule.Na to ti ukazujem na nista drugo.Normalno je da navijas za Novaka ali respektuj Nadala ako nista drugo ono barem sto nam je pruzio svojim titulama.A za mene licno je praznik za oci kada gledam Novaka i Nadala.I zelim im svu srecu ovog sveta i da ih gledamo u bezbroj finala,pa nek pobedi srecniji i bolji u mecu.Dobri su to momci i prijatelji bez obzira na sve,ja i ti mozemo da se prepucavamo koliko hocemo ali ja nemam namere.Jedino sto znam da oni ne misle na ono sto mislimo ti i ja.Mi smo obicni besmrtnici koji rade ili zaradjuju sicu,a oni u Londonu i za svaki poraz zarade po 70.000$.Pa sad toliko o tome,ja bar mislim da posle turnira nece da nas posete.Mene nece a za tebe neznam.Ja znam da ocenim realno ono sto sam video ovih nekoliko godina igre i Rafe i Novaka,a sta ce biti za nedelju mesec ili godinu neznam.Pozdrav Djoksi ja sam tu ako te vredjam necim slobodno napisi ja cu da ti se izvinim.Samo ne mrzi nikog to je zlo, a meni se cini da ti vise mrzis Nadala zbog njegovih dosadasnjih uspeha nego sto navijas za Novaka.
Pozdrav!Srdjan-Maxa ' Nis'.

igor

pre 14 godina

Danasnji tenis je tolko zahtevan da je Nadal jednistavno fizicki puko,a delovao je kao KIBORG,steta je za tenis uopste da se takvi padovi desavaju,Federer je vremenski vec pri kraju,zato je tu NOVAK DJOKOVIC da popravi kvalitet i odrziga.Nece biti lako ali Novak ce osvojiti turnir.Srecno i napred uz Novaka.Cisto zbog buducnosti i dobrobit tenisa---NOLE!!!

sima

pre 14 godina

Do sada -tenis nula; Nadal dana nije bio losiji nego Federer juce; jedina razlika u protivniku; shvatite vec jednom da 'nepobedivi'navikano ili ne- o tome ce se jos pisati ne nalaze nacina da to i shvate; nadala- koga ja jako volim su u meduvremenu svi 'procitali'- osim Federera koji ga se jos boji.

Petar

pre 14 godina

Tuzno je gledati Rafu ovakvog. Upropascena kolena, a on je jos uvek samo decak. Ko zna da li ce ikad biti onaj stari. Nisam ga voleo sve do onog rata u polufinalu OI u Pekingu, ali sad mu zaista zelim sve najbolje.

Vamos Rafa&JJ

pre 14 godina

Sve je to ok, ali zasto teniseri ne traze celendz, ako ga vec imaju, i to pred kraj seta?
Konkretno mislim na onaj as Nadala, za 5-5 u prvom setu..
Hm..

Delboj

pre 14 godina

Ja stvarno ne znam kako neko Nadala dozivljava kao ozbiljnog protivnika, makar u periodu kada se vratio terenu poslije povrede. Jeste li obratili paznju na njegovu ispijenu facu, covjek ne moze da odigra ni 20 odsto onoga sto je igrao prije godinu dana.
Gubi lagano u dva seta i od Novaka i od Davidenka.
Ne znam kako ide sistem takmicenja ali ako idu dvoje iz grupe onda su to Davidenko i Djokovic.

djordje petrovic

pre 14 godina

Iskreno se nadam da ce Novak veceras da odigra dobro,jer iz prilozenog vidi da ce ovo biti vraski tezak turnir...
Ja sam i prije pocetka rekao da ovde niko nije favorit,i to se najbolje vidjelo jos u prvom kolu...Novak mora maksimalno odigrati i pobjeda veceras otvara vrata polufinala!!!ja mislim,uzimajuci u obzir,i umor Novaka i previse meceva ove godine da je to maksimala na ovom turniru....Ja bi naravno zelio da grijesim pa da Novak osvoji ovo,al vidjeli ste Mareja,Federera,Verdaska pa i Soderlinga!!!Bice tesko ali naravno-NAPRIJED NOLE

Dami

pre 14 godina

puce Rafa kao dinja...
e drago mi je vala, bolje nije ni zasluzio, a i drago mi je zboh svih ovih koji navijaju za Rafu I Fedexa kako ih samo nije sramota... pored onako dobrog
Novaka da ove amatere koji ni malo manira i postovanja nemaju... mislim da kerece novo doba u istoriji svetskog tenisa, a potpisace je niko drugi do Novak Djokovic!!!
Napred srpski sine!!!!!


Nemoj tako, Nadala je gospodin za Federera.Dovoljan dokaz je i to sto je odlican prijatlj sa Novakom.

Ajmo Nole

pre 14 godina

Koliko smesnih kometara tipa Nole osvaja i dolazi na drugo mesto super! Ma da to je prosto ko pasulj pa vi tako nesto radite svaki dan jednostavno prosto kao sto ujutro obucete carape. Pa kad bi Nole osvojio ovaj Master to bi bio neverovatan podvig i cudo. Predpostavljam da ce tako pametni komentatori ako se ipak ne desi osvajanje prvi da potrce i kazu: Sram ga bilo pa nema srce, nikad nece biti broj jedan nije znao ni carape da obuce:) Pocetak sledece godine je bitan ovo je samo zagrevanje.

Rafos

pre 14 godina

Švedski teniser Robin Soderling napravio je veliko iznenađenje i savladao Španca Rafaela Nadala na završnom turniru sezone u Londonu sa 2:0,po setovima 6:4,6:4. Ovo vas citiram. Pa dolke vise da favorizujete Nadala, Soderling ga je dobio i na RG, kako moze tako nesto da se napise da je iznenadjenje. Citao sam tekstove koje ste postavili o svakom ponaosob. Federer je pobedio Rafu u Madridu lako jer ga je Nole izmorio. A sto niste dodali da je na AO Rafa igrao 5 setova sa Verdaskom i bio 2 sata vise na 40 stepeni, nego u polu finalu Madrida sa Noletum na 28 stepeni. Pa onda Soderling izbacio Nadala i otvorio put Federeru do finala. Pa sto onda Soderling nije dobio Federera? Komentari stvarno da se covek upita da li zivimo u Spaniji ili autor favorizuje pojedine igrace. Samo molim na objektivnosti, a ne na licnom utisku.

zar jebitno ko sam ja

pre 14 godina

Jako los mec i za NADALA i za SODERLINGA.
Ako zele da dodju do 1/2 finala ili eventualno do FINALA, morace mnogo bolje da igraju.

Puno gresaka i sa jedne i sa druge strane.

Nadal treba da ZALI, a mi cemo biti SRECNI i ZADOVOLJNI, jer to ide u KORIST Novaku.
Nadam se da ce mu posle ovog turnira, biti potreban jos JEDAN KORAK DO VRHA!!

Sto se tice meca Djokovic-Davidenko, iskren da budem, ne brinem se mnogo. Ako NOLE bude igrao kako zna, pobeda mu se SMESI:)!!!

Za jedno... cetiri sata, bicemo kraj TV-a i bodriti NOVAKA, a nadam se da ce nam on uzvratiti pobedom!!

S R E C N O ! ! !

tenisac

pre 14 godina

puce Rafa kao dinja...
e drago mi je vala, bolje nije ni zasluzio, a i drago mi je zboh svih ovih koji navijaju za Rafu I Fedexa kako ih samo nije sramota... pored onako dobrog
Novaka da ove amatere koji ni malo manira i postovanja nemaju... mislim da kerece novo doba u istoriji svetskog tenisa, a potpisace je niko drugi do Novak Djokovic!!!
Napred srpski sine!!!!!

servisvolej

pre 14 godina

Zasluzeno. Realno stanje stvari. Igrac Nadalovog tipa nikada ne bi smeo da pobedi nekog kao sto je Soderling,to se desavalo zadnih par godina,nadam se da vise nikada nece.

Djoksa

pre 14 godina

Ne bi se cudio da Nadal i ostala 2 meca izgubi.LOL,ocekujem da me posle ovog mog kom. oplete @Srdjan.Medjutim,cinjenica je da se sledece nedelje igra finale Dejvis kupa,a osvajanje Dejvis kupa kuci je san svakog tenisera,a ovo za Nadala vazi jos i vise.

branislav

pre 14 godina

nije nikakvo iznenadjenje.
iznenadjenje bi bilo da je nadal pobedio soderlinga.Jednostavno,nadal vise nema pojma,nema servis,samo prebacuje,pokusava da lici na nesto sto vise nikada nece biti,...nekada dok je bio u punoj snazi dobijao je protivnike tako sto ih je iscrpljivao spinovima,trcanjem na sve strane,mecevi su trajali po 2-3 sata,sada je smrsao desetak kilograma,nema vise gruvanja,ovo je pocetak kraja za nadala.

:(

pre 14 godina

ja navijam za nadala,oduvek...mislim da je strasan momak..eto,toliko.
p.s. kakva nepravda na prvoj set lopti za soderlinga.onaj carlos je ocajan sudija.

Syn Gates

pre 14 godina

Odlicna,napadacka igra Robina,ovom pobedom otvorio je vrata Noletu do broja 2.jedva cekam sad da vidim komentar Rafaelice hehe!!!!!Ajmo Nole ponosu Srbije demoliraj skromnog brata Nikolaja!!!!

rafa

pre 14 godina

Veliki sam fan Rafe ali ocekivano!!!!Nadal zaista danas onolike sanse morao da iskoristi!!!Dakle izgleda da ce Nole biti drugi..jer nadal zaista nznm kako moze da prodje grupe,nema sanse da dobije oba meca a to mu jedina sansa...videcemo...

Syn Gates

pre 14 godina

Odlicna,napadacka igra Robina,ovom pobedom otvorio je vrata Noletu do broja 2.jedva cekam sad da vidim komentar Rafaelice hehe!!!!!Ajmo Nole ponosu Srbije demoliraj skromnog brata Nikolaja!!!!

branislav

pre 14 godina

nije nikakvo iznenadjenje.
iznenadjenje bi bilo da je nadal pobedio soderlinga.Jednostavno,nadal vise nema pojma,nema servis,samo prebacuje,pokusava da lici na nesto sto vise nikada nece biti,...nekada dok je bio u punoj snazi dobijao je protivnike tako sto ih je iscrpljivao spinovima,trcanjem na sve strane,mecevi su trajali po 2-3 sata,sada je smrsao desetak kilograma,nema vise gruvanja,ovo je pocetak kraja za nadala.

Ajmo Nole

pre 14 godina

Koliko smesnih kometara tipa Nole osvaja i dolazi na drugo mesto super! Ma da to je prosto ko pasulj pa vi tako nesto radite svaki dan jednostavno prosto kao sto ujutro obucete carape. Pa kad bi Nole osvojio ovaj Master to bi bio neverovatan podvig i cudo. Predpostavljam da ce tako pametni komentatori ako se ipak ne desi osvajanje prvi da potrce i kazu: Sram ga bilo pa nema srce, nikad nece biti broj jedan nije znao ni carape da obuce:) Pocetak sledece godine je bitan ovo je samo zagrevanje.

zar jebitno ko sam ja

pre 14 godina

Jako los mec i za NADALA i za SODERLINGA.
Ako zele da dodju do 1/2 finala ili eventualno do FINALA, morace mnogo bolje da igraju.

Puno gresaka i sa jedne i sa druge strane.

Nadal treba da ZALI, a mi cemo biti SRECNI i ZADOVOLJNI, jer to ide u KORIST Novaku.
Nadam se da ce mu posle ovog turnira, biti potreban jos JEDAN KORAK DO VRHA!!

Sto se tice meca Djokovic-Davidenko, iskren da budem, ne brinem se mnogo. Ako NOLE bude igrao kako zna, pobeda mu se SMESI:)!!!

Za jedno... cetiri sata, bicemo kraj TV-a i bodriti NOVAKA, a nadam se da ce nam on uzvratiti pobedom!!

S R E C N O ! ! !

Djoksa

pre 14 godina

Ne bi se cudio da Nadal i ostala 2 meca izgubi.LOL,ocekujem da me posle ovog mog kom. oplete @Srdjan.Medjutim,cinjenica je da se sledece nedelje igra finale Dejvis kupa,a osvajanje Dejvis kupa kuci je san svakog tenisera,a ovo za Nadala vazi jos i vise.

Petar

pre 14 godina

Tuzno je gledati Rafu ovakvog. Upropascena kolena, a on je jos uvek samo decak. Ko zna da li ce ikad biti onaj stari. Nisam ga voleo sve do onog rata u polufinalu OI u Pekingu, ali sad mu zaista zelim sve najbolje.

servisvolej

pre 14 godina

Zasluzeno. Realno stanje stvari. Igrac Nadalovog tipa nikada ne bi smeo da pobedi nekog kao sto je Soderling,to se desavalo zadnih par godina,nadam se da vise nikada nece.

Dami

pre 14 godina

puce Rafa kao dinja...
e drago mi je vala, bolje nije ni zasluzio, a i drago mi je zboh svih ovih koji navijaju za Rafu I Fedexa kako ih samo nije sramota... pored onako dobrog
Novaka da ove amatere koji ni malo manira i postovanja nemaju... mislim da kerece novo doba u istoriji svetskog tenisa, a potpisace je niko drugi do Novak Djokovic!!!
Napred srpski sine!!!!!


Nemoj tako, Nadala je gospodin za Federera.Dovoljan dokaz je i to sto je odlican prijatlj sa Novakom.

rafa

pre 14 godina

Veliki sam fan Rafe ali ocekivano!!!!Nadal zaista danas onolike sanse morao da iskoristi!!!Dakle izgleda da ce Nole biti drugi..jer nadal zaista nznm kako moze da prodje grupe,nema sanse da dobije oba meca a to mu jedina sansa...videcemo...

Rafos

pre 14 godina

Švedski teniser Robin Soderling napravio je veliko iznenađenje i savladao Španca Rafaela Nadala na završnom turniru sezone u Londonu sa 2:0,po setovima 6:4,6:4. Ovo vas citiram. Pa dolke vise da favorizujete Nadala, Soderling ga je dobio i na RG, kako moze tako nesto da se napise da je iznenadjenje. Citao sam tekstove koje ste postavili o svakom ponaosob. Federer je pobedio Rafu u Madridu lako jer ga je Nole izmorio. A sto niste dodali da je na AO Rafa igrao 5 setova sa Verdaskom i bio 2 sata vise na 40 stepeni, nego u polu finalu Madrida sa Noletum na 28 stepeni. Pa onda Soderling izbacio Nadala i otvorio put Federeru do finala. Pa sto onda Soderling nije dobio Federera? Komentari stvarno da se covek upita da li zivimo u Spaniji ili autor favorizuje pojedine igrace. Samo molim na objektivnosti, a ne na licnom utisku.

Delboj

pre 14 godina

Ja stvarno ne znam kako neko Nadala dozivljava kao ozbiljnog protivnika, makar u periodu kada se vratio terenu poslije povrede. Jeste li obratili paznju na njegovu ispijenu facu, covjek ne moze da odigra ni 20 odsto onoga sto je igrao prije godinu dana.
Gubi lagano u dva seta i od Novaka i od Davidenka.
Ne znam kako ide sistem takmicenja ali ako idu dvoje iz grupe onda su to Davidenko i Djokovic.

:(

pre 14 godina

ja navijam za nadala,oduvek...mislim da je strasan momak..eto,toliko.
p.s. kakva nepravda na prvoj set lopti za soderlinga.onaj carlos je ocajan sudija.

ja

pre 14 godina

Voleo bih da mi ovi silni strucnjaci objasne kakav je to stari Nadal???
Da li je ikada postojao neki igrac sa imenom Nadal koji je znao da igra na betonu?
Ja za takvog ne znam.
Covek igra na sljaci i kada dodje sezona turnira na betonu nema ga nigde. Pa na prste jedne ruke mozete da izbrojite njegove pobede protiv top 10 igraca na betonu.
Federera je poslednji put dobio na betonu u Dubaiu 2006.
Djokovica poslednji put na masters kupu 2007.
Omaklo mu se da pobedi Federera ove godine u Australiji i Djokovica prosle godine na OI.
Medjutim tih par pobeda pre mogu da udju u onu kategoriju "i corava koka nabode neko zrno". Sem toga ko je gedao te mecheve zna da je Nadal u oba ta mecha dobijao fakticki izgubljene mecheve. Nije ni u tim mechevima bilo niti neke njegove dominacije, niti neke dobre igre. Jednostavno je dobio na poklon obe te pobede.

Davidenka je takodje poslednji put dobio na masters kupu 2006, a u medjuvremenu ima 3 poraza od njega.
Od Del Potra takodje gubi poslednja 3 mecha.
Protiv svih ovih igraca koji ucestvuju na zavrsnom turniru, Nadal na betonu ima negativan skor.
Izuzetak je jedino Verdasko koji ga nikad nije pobedio.

Igrom slucaja Nadal nikada do danas nije igrao sa Soderlingom na betonu, ali eto pokazalo se da je i Soderling u ovom prvom mechu bio bolji. Pre toga imali su 2 susreta na sljaci koje je Nadal lako dobio i treci susret na tom Wimbldonu koji je otisao u 5 setova i koji je Soderling na kraju izgubio iako je na kraju mecha imao nekoliko poena vise od Nadala.
Nadal je suvise takvih mecheva dobio u svojoj karijeri, mecheva u kojima igra losije, osvaja manje poena od protivnika, a ipak na kraju nekako pobedi.
Medjutim vec iz tog mecha na Wimbldonu koji je igran na znatno brzoj podlozi od sljake, moglo se naslutiti ko je u danasnjem mechu favorit za pobedu - Soderling.

Nadal se dobro snalazi na sljaci i po tome je jedino poznat.
Medjutim ne razumem ove strucnjake koji su zbog par njegovih i vise nego srecnih pobeda i par na srecu osvojenih titula - umislili da Rafa zna da igra na betonu.
Ne zna i nikada nije znao.
Pre ovog turnira sam vec govorio da Nadal jedino neke sanse ima protiv Verdaska i Rodika. Rodik je odustao, a Verdasko je u suprotnoj grupi, tako da su se u startu njegove sanse za bilo kakvu pobedu svele na minimum.
Shvatite da on nije ni u kakvoj krizi.
Kad dodje sledece godine sezona turnira na sljaci, sigurno cete opet gledati starog Nadala.
Medjutim ko god duze i ozbiljnije prati tenis, svestan je da i sada gleda tog starog Nadala. Covek jednostavno ovako igra otkad zna za sebe: na sljaci odlicno, na ostalim podlogama nista posebno.
Shvatite da su Nadal na sljaci i Nadal na betonu dve razlicite stvari.
Pa i dok nije imao te kako ih zovete "probleme sa kolenima", jako retko je uspevao da pobedi nekog jaceg igraca na betonu. To su jednostavno cinjenice svidelo se to nekima ili ne.
Oni koji realno gledaju na ovaj sport slozice se sa mnom da Nadal nije igrac za brze podloge. Ovi drugi ce za svaki Nadalov poraz na tim brzim podlogama iznova i iznova traziti neka opravdanja, ne shvatajuci da im nikakva opravdanja ne trebaju. Dovoljne su samo 2 reci: beton i Nadal.

tenisac

pre 14 godina

puce Rafa kao dinja...
e drago mi je vala, bolje nije ni zasluzio, a i drago mi je zboh svih ovih koji navijaju za Rafu I Fedexa kako ih samo nije sramota... pored onako dobrog
Novaka da ove amatere koji ni malo manira i postovanja nemaju... mislim da kerece novo doba u istoriji svetskog tenisa, a potpisace je niko drugi do Novak Djokovic!!!
Napred srpski sine!!!!!

Vamos Rafa&JJ

pre 14 godina

Sve je to ok, ali zasto teniseri ne traze celendz, ako ga vec imaju, i to pred kraj seta?
Konkretno mislim na onaj as Nadala, za 5-5 u prvom setu..
Hm..

nikol dž. femija

pre 14 godina

Nadal je toliko toga osvojio da može i da gubi,i da se odmara i da prestane sa tenisom, pa da se vrati....I dalje će biti u vrhu...Toliko puta je osvojio mnoge turnire,mnoge po 4,5 puta....Zlato na OI...TO JE mnogo VELIKA KARIJERA,da mislim kako je ovaj turnir samo vrhunska provera koliko njegova kolena i telo uopšte,mogu da izdrže u borbi s najboljima, i dokle je njegov trening,povratak stigao.

Čestitke za Soderlinga.

A Nadal...ima ko o njemu da brine,ogromna je Španija!!!!

Leonidas

pre 14 godina

@Ja
Nadal je osvojio 3 različita Gren slem turnira. Šljaka, trava i veštačka podloga u Australiji.
Prema tome, reći da on ume da igra samo na šljaci je notorna glupost. Što se tiče njegovih partija u poslednje vreme, daleko je on od svoje prave forme.

dejan

pre 14 godina

puce Rafa kao dinja...
e drago mi je vala, bolje nije ni zasluzio, a i drago mi je zboh svih ovih koji navijaju za Rafu I Fedexa kako ih samo nije sramota... pored onako dobrog
Novaka da ove amatere koji ni malo manira i postovanja nemaju... mislim da kerece novo doba u istoriji svetskog tenisa, a potpisace je niko drugi do Novak Djokovic!!!
Napred srpski sine!!!!!
(tenisac, 23. novembar 2009 18:43)

A zasto Nadal nije bolje ni zasluzio!?
Sram da te bude, ti si pravi primer one poznate "da komsiji crkne krava". Posle takvih tipova, jos vise navijam za Rafaela Nadala!!! Ajmo Rafo!!!!!

djordje petrovic

pre 14 godina

Iskreno se nadam da ce Novak veceras da odigra dobro,jer iz prilozenog vidi da ce ovo biti vraski tezak turnir...
Ja sam i prije pocetka rekao da ovde niko nije favorit,i to se najbolje vidjelo jos u prvom kolu...Novak mora maksimalno odigrati i pobjeda veceras otvara vrata polufinala!!!ja mislim,uzimajuci u obzir,i umor Novaka i previse meceva ove godine da je to maksimala na ovom turniru....Ja bi naravno zelio da grijesim pa da Novak osvoji ovo,al vidjeli ste Mareja,Federera,Verdaska pa i Soderlinga!!!Bice tesko ali naravno-NAPRIJED NOLE

Srdjan

pre 14 godina

@Djoksa
Neznam zasto bih teja opleo posle ovoga,posteno je izgubio.Posteno je Novak dbio Davidenka,jedino ke problem sto ti neces da shvatis da ja navijam za Rafu i Noleta i podjednako ih cenim i njih i njihove titule,dok ti velicas samo Novaka i njegove titule,zanemarujuci pritom da je Rafa trenutno po titulama na Gs-ovima,Mastersima i uopste bolji od Novaka.Normalno da se sve preokrenuti kao sada kod Nadala ali sport je to pomisli da se tako nesto desi i nasem Noletu ,sto mu licno ne zelim sta bi ste onda pisali.Ovako Novak i prvi da bude na ATP listi nema tu draz,racunaju se titule.Na to ti ukazujem na nista drugo.Normalno je da navijas za Novaka ali respektuj Nadala ako nista drugo ono barem sto nam je pruzio svojim titulama.A za mene licno je praznik za oci kada gledam Novaka i Nadala.I zelim im svu srecu ovog sveta i da ih gledamo u bezbroj finala,pa nek pobedi srecniji i bolji u mecu.Dobri su to momci i prijatelji bez obzira na sve,ja i ti mozemo da se prepucavamo koliko hocemo ali ja nemam namere.Jedino sto znam da oni ne misle na ono sto mislimo ti i ja.Mi smo obicni besmrtnici koji rade ili zaradjuju sicu,a oni u Londonu i za svaki poraz zarade po 70.000$.Pa sad toliko o tome,ja bar mislim da posle turnira nece da nas posete.Mene nece a za tebe neznam.Ja znam da ocenim realno ono sto sam video ovih nekoliko godina igre i Rafe i Novaka,a sta ce biti za nedelju mesec ili godinu neznam.Pozdrav Djoksi ja sam tu ako te vredjam necim slobodno napisi ja cu da ti se izvinim.Samo ne mrzi nikog to je zlo, a meni se cini da ti vise mrzis Nadala zbog njegovih dosadasnjih uspeha nego sto navijas za Novaka.
Pozdrav!Srdjan-Maxa ' Nis'.

Srdjan

pre 14 godina

@Nikol
Ajde ne lupaj gluposti molim te.Ako zelis da budes na forumu samo da bi licio-la komplekse ovde ti nije mesto.Evo ti Nikol razlicite turnire koje je Nadal osvajao i koliko puta.Citaj posto neznas nista:
Roland Garros-4;Wimbledon-1;Australian open-1
Mastersi:Monte Carlo-5;Rome-4;
Montreal-1;Toronto-1;Madrid-1;
Indian Wells-2;Hamburg-1.To je 15 Mastersa od toga su 7 razlicita i od toga 3 su na betonu i 4 na sljaci.
Ostali turniri serije 500
Barcelona-5,Stutgart-2,Dubai,Bastad,
Peking,Queen's,Acapulco i normalno Peking-zlatna medalja.I stoga te molim ne soli nam pamet imas sve na internet procitas i cutis,ne moramo da citamo tvoje gluposti.
Srdjan-Maxx2-Nis

igor

pre 14 godina

Danasnji tenis je tolko zahtevan da je Nadal jednistavno fizicki puko,a delovao je kao KIBORG,steta je za tenis uopste da se takvi padovi desavaju,Federer je vremenski vec pri kraju,zato je tu NOVAK DJOKOVIC da popravi kvalitet i odrziga.Nece biti lako ali Novak ce osvojiti turnir.Srecno i napred uz Novaka.Cisto zbog buducnosti i dobrobit tenisa---NOLE!!!

coa

pre 14 godina

cuj ovog par srecno osvojenih titula na betonu..xaaxaxa...da nije mozda tako odigrao i par srecnih meceva na wimbldonu i srecno ga uzeo..vrlo jasno je pokazao da je davno prestao da bude samo igrac sljake..jbg,bio je povredjen,drugi deo sezone prakticno nije ni igrao tako da je ovo ocekivano..a za medjusobne..pa sa svim ovim igracima ima pozitivan skor,a pogotovo sa novakom...vratice se RAFA jaci nego ikad..VAMOS!!!!

sima

pre 14 godina

Do sada -tenis nula; Nadal dana nije bio losiji nego Federer juce; jedina razlika u protivniku; shvatite vec jednom da 'nepobedivi'navikano ili ne- o tome ce se jos pisati ne nalaze nacina da to i shvate; nadala- koga ja jako volim su u meduvremenu svi 'procitali'- osim Federera koji ga se jos boji.

realno

pre 14 godina

@nikol
Koje je to mnoge turnire osvajao Nadal?
Monte Karlo, Rim, Barselona, RG.
Ako ja dobro racunam to su 4 turnira, a njih je osvajao svaki po 4-5 puta.
Ta 4 turnira cine 80% titula koje je Nadal osvajao.
Ne mislim da se ta 4 turnira mogu nazvati "mnogim turnirima". Tenis se svake godine igra na bar tridesetak turnira, a Nadala bas nesto i nema na preostalih 25.
Pa isti takav ucinak ima i Rodik: Memfis, Hjuston, San Hose, Vasington. I on je svaki od tih turnira osvajao po 3-4 puta.
Medjutim ni jedan ni drugi se ne mogu pohvaliti nekim kvalitetom. To sto su oni uradili zove se kvantitet.
Kvalitet je kada igrac pobedjuje na sto vise razlicitih turnira, kada pobedjuje sto vise razlicitih igraca, kada pobedjuje na vecini podloga i kada dominira protiv vecine protivnika.
Rafa se ne moze pohvaliti ni jednom od tih stvari - prema tome on i nema neki kvalitet.
Ti mozda vise cenis kvantitet od kvaliteta, ali sta da se radi. Niko nije savrsen.

ja

pre 14 godina

@coa
Nadal ima pozirivan skor protiv ovih igraca zahvaljuci pobedama na sljaci.
Medjutim protiv svih ovih igraca na betonu ima negativan skor i to je cinjenica.

Nadal je po vama prosle godine bio u firmi, a ove nije.
Evo sta je uradui prosle godine na turnirima na betonu:
1 titula, 1 finale, 5 polufinala, 2 cetvrtfinala i jedno ispadanje u drugom kolu.

Ove godine turniri na betonu:
2 titule, 2 finala, 4 polufinala, 3 cetvrtfinala.

Kao sto vidis ove godine ima cak za nijansu bolje rezultate na turnirima na tvrdim podlogama.
Prema tome potpuno je iluzorno pricati kako Nadal nije u formi.
U istoj je on formi kao i uvek i on bolje od ovoga ne moze.
Mozda samo ove godine ima malo manje srece nego prosle godine.
Normalno da kao igrac iz prvih 10 osvoji i po neki turnir na betonu ili upadne u neko finale. Medjutim to isto rade i ostali igraci iz prvih 10. Pa svi ovi koji sada igraju u Londonu mogu se pohvaliti slicnim rezultatima.
Ta 2 gren slema Australiju i Wimbldon osvojio je jednom i nikad vise. Vreme ce pokazati koliko sam u pravu.

tenisac

pre 14 godina

puce Rafa kao dinja...
e drago mi je vala, bolje nije ni zasluzio, a i drago mi je zboh svih ovih koji navijaju za Rafu I Fedexa kako ih samo nije sramota... pored onako dobrog
Novaka da ove amatere koji ni malo manira i postovanja nemaju... mislim da kerece novo doba u istoriji svetskog tenisa, a potpisace je niko drugi do Novak Djokovic!!!
Napred srpski sine!!!!!

servisvolej

pre 14 godina

Zasluzeno. Realno stanje stvari. Igrac Nadalovog tipa nikada ne bi smeo da pobedi nekog kao sto je Soderling,to se desavalo zadnih par godina,nadam se da vise nikada nece.

branislav

pre 14 godina

nije nikakvo iznenadjenje.
iznenadjenje bi bilo da je nadal pobedio soderlinga.Jednostavno,nadal vise nema pojma,nema servis,samo prebacuje,pokusava da lici na nesto sto vise nikada nece biti,...nekada dok je bio u punoj snazi dobijao je protivnike tako sto ih je iscrpljivao spinovima,trcanjem na sve strane,mecevi su trajali po 2-3 sata,sada je smrsao desetak kilograma,nema vise gruvanja,ovo je pocetak kraja za nadala.

:(

pre 14 godina

ja navijam za nadala,oduvek...mislim da je strasan momak..eto,toliko.
p.s. kakva nepravda na prvoj set lopti za soderlinga.onaj carlos je ocajan sudija.

ja

pre 14 godina

Voleo bih da mi ovi silni strucnjaci objasne kakav je to stari Nadal???
Da li je ikada postojao neki igrac sa imenom Nadal koji je znao da igra na betonu?
Ja za takvog ne znam.
Covek igra na sljaci i kada dodje sezona turnira na betonu nema ga nigde. Pa na prste jedne ruke mozete da izbrojite njegove pobede protiv top 10 igraca na betonu.
Federera je poslednji put dobio na betonu u Dubaiu 2006.
Djokovica poslednji put na masters kupu 2007.
Omaklo mu se da pobedi Federera ove godine u Australiji i Djokovica prosle godine na OI.
Medjutim tih par pobeda pre mogu da udju u onu kategoriju "i corava koka nabode neko zrno". Sem toga ko je gedao te mecheve zna da je Nadal u oba ta mecha dobijao fakticki izgubljene mecheve. Nije ni u tim mechevima bilo niti neke njegove dominacije, niti neke dobre igre. Jednostavno je dobio na poklon obe te pobede.

Davidenka je takodje poslednji put dobio na masters kupu 2006, a u medjuvremenu ima 3 poraza od njega.
Od Del Potra takodje gubi poslednja 3 mecha.
Protiv svih ovih igraca koji ucestvuju na zavrsnom turniru, Nadal na betonu ima negativan skor.
Izuzetak je jedino Verdasko koji ga nikad nije pobedio.

Igrom slucaja Nadal nikada do danas nije igrao sa Soderlingom na betonu, ali eto pokazalo se da je i Soderling u ovom prvom mechu bio bolji. Pre toga imali su 2 susreta na sljaci koje je Nadal lako dobio i treci susret na tom Wimbldonu koji je otisao u 5 setova i koji je Soderling na kraju izgubio iako je na kraju mecha imao nekoliko poena vise od Nadala.
Nadal je suvise takvih mecheva dobio u svojoj karijeri, mecheva u kojima igra losije, osvaja manje poena od protivnika, a ipak na kraju nekako pobedi.
Medjutim vec iz tog mecha na Wimbldonu koji je igran na znatno brzoj podlozi od sljake, moglo se naslutiti ko je u danasnjem mechu favorit za pobedu - Soderling.

Nadal se dobro snalazi na sljaci i po tome je jedino poznat.
Medjutim ne razumem ove strucnjake koji su zbog par njegovih i vise nego srecnih pobeda i par na srecu osvojenih titula - umislili da Rafa zna da igra na betonu.
Ne zna i nikada nije znao.
Pre ovog turnira sam vec govorio da Nadal jedino neke sanse ima protiv Verdaska i Rodika. Rodik je odustao, a Verdasko je u suprotnoj grupi, tako da su se u startu njegove sanse za bilo kakvu pobedu svele na minimum.
Shvatite da on nije ni u kakvoj krizi.
Kad dodje sledece godine sezona turnira na sljaci, sigurno cete opet gledati starog Nadala.
Medjutim ko god duze i ozbiljnije prati tenis, svestan je da i sada gleda tog starog Nadala. Covek jednostavno ovako igra otkad zna za sebe: na sljaci odlicno, na ostalim podlogama nista posebno.
Shvatite da su Nadal na sljaci i Nadal na betonu dve razlicite stvari.
Pa i dok nije imao te kako ih zovete "probleme sa kolenima", jako retko je uspevao da pobedi nekog jaceg igraca na betonu. To su jednostavno cinjenice svidelo se to nekima ili ne.
Oni koji realno gledaju na ovaj sport slozice se sa mnom da Nadal nije igrac za brze podloge. Ovi drugi ce za svaki Nadalov poraz na tim brzim podlogama iznova i iznova traziti neka opravdanja, ne shvatajuci da im nikakva opravdanja ne trebaju. Dovoljne su samo 2 reci: beton i Nadal.

dejan

pre 14 godina

puce Rafa kao dinja...
e drago mi je vala, bolje nije ni zasluzio, a i drago mi je zboh svih ovih koji navijaju za Rafu I Fedexa kako ih samo nije sramota... pored onako dobrog
Novaka da ove amatere koji ni malo manira i postovanja nemaju... mislim da kerece novo doba u istoriji svetskog tenisa, a potpisace je niko drugi do Novak Djokovic!!!
Napred srpski sine!!!!!
(tenisac, 23. novembar 2009 18:43)

A zasto Nadal nije bolje ni zasluzio!?
Sram da te bude, ti si pravi primer one poznate "da komsiji crkne krava". Posle takvih tipova, jos vise navijam za Rafaela Nadala!!! Ajmo Rafo!!!!!

Dami

pre 14 godina

puce Rafa kao dinja...
e drago mi je vala, bolje nije ni zasluzio, a i drago mi je zboh svih ovih koji navijaju za Rafu I Fedexa kako ih samo nije sramota... pored onako dobrog
Novaka da ove amatere koji ni malo manira i postovanja nemaju... mislim da kerece novo doba u istoriji svetskog tenisa, a potpisace je niko drugi do Novak Djokovic!!!
Napred srpski sine!!!!!


Nemoj tako, Nadala je gospodin za Federera.Dovoljan dokaz je i to sto je odlican prijatlj sa Novakom.

Rafos

pre 14 godina

Švedski teniser Robin Soderling napravio je veliko iznenađenje i savladao Španca Rafaela Nadala na završnom turniru sezone u Londonu sa 2:0,po setovima 6:4,6:4. Ovo vas citiram. Pa dolke vise da favorizujete Nadala, Soderling ga je dobio i na RG, kako moze tako nesto da se napise da je iznenadjenje. Citao sam tekstove koje ste postavili o svakom ponaosob. Federer je pobedio Rafu u Madridu lako jer ga je Nole izmorio. A sto niste dodali da je na AO Rafa igrao 5 setova sa Verdaskom i bio 2 sata vise na 40 stepeni, nego u polu finalu Madrida sa Noletum na 28 stepeni. Pa onda Soderling izbacio Nadala i otvorio put Federeru do finala. Pa sto onda Soderling nije dobio Federera? Komentari stvarno da se covek upita da li zivimo u Spaniji ili autor favorizuje pojedine igrace. Samo molim na objektivnosti, a ne na licnom utisku.

Syn Gates

pre 14 godina

Odlicna,napadacka igra Robina,ovom pobedom otvorio je vrata Noletu do broja 2.jedva cekam sad da vidim komentar Rafaelice hehe!!!!!Ajmo Nole ponosu Srbije demoliraj skromnog brata Nikolaja!!!!

realno

pre 14 godina

@nikol
Koje je to mnoge turnire osvajao Nadal?
Monte Karlo, Rim, Barselona, RG.
Ako ja dobro racunam to su 4 turnira, a njih je osvajao svaki po 4-5 puta.
Ta 4 turnira cine 80% titula koje je Nadal osvajao.
Ne mislim da se ta 4 turnira mogu nazvati "mnogim turnirima". Tenis se svake godine igra na bar tridesetak turnira, a Nadala bas nesto i nema na preostalih 25.
Pa isti takav ucinak ima i Rodik: Memfis, Hjuston, San Hose, Vasington. I on je svaki od tih turnira osvajao po 3-4 puta.
Medjutim ni jedan ni drugi se ne mogu pohvaliti nekim kvalitetom. To sto su oni uradili zove se kvantitet.
Kvalitet je kada igrac pobedjuje na sto vise razlicitih turnira, kada pobedjuje sto vise razlicitih igraca, kada pobedjuje na vecini podloga i kada dominira protiv vecine protivnika.
Rafa se ne moze pohvaliti ni jednom od tih stvari - prema tome on i nema neki kvalitet.
Ti mozda vise cenis kvantitet od kvaliteta, ali sta da se radi. Niko nije savrsen.

Delboj

pre 14 godina

Ja stvarno ne znam kako neko Nadala dozivljava kao ozbiljnog protivnika, makar u periodu kada se vratio terenu poslije povrede. Jeste li obratili paznju na njegovu ispijenu facu, covjek ne moze da odigra ni 20 odsto onoga sto je igrao prije godinu dana.
Gubi lagano u dva seta i od Novaka i od Davidenka.
Ne znam kako ide sistem takmicenja ali ako idu dvoje iz grupe onda su to Davidenko i Djokovic.

sima

pre 14 godina

Do sada -tenis nula; Nadal dana nije bio losiji nego Federer juce; jedina razlika u protivniku; shvatite vec jednom da 'nepobedivi'navikano ili ne- o tome ce se jos pisati ne nalaze nacina da to i shvate; nadala- koga ja jako volim su u meduvremenu svi 'procitali'- osim Federera koji ga se jos boji.

coa

pre 14 godina

cuj ovog par srecno osvojenih titula na betonu..xaaxaxa...da nije mozda tako odigrao i par srecnih meceva na wimbldonu i srecno ga uzeo..vrlo jasno je pokazao da je davno prestao da bude samo igrac sljake..jbg,bio je povredjen,drugi deo sezone prakticno nije ni igrao tako da je ovo ocekivano..a za medjusobne..pa sa svim ovim igracima ima pozitivan skor,a pogotovo sa novakom...vratice se RAFA jaci nego ikad..VAMOS!!!!

ja

pre 14 godina

@coa
Nadal ima pozirivan skor protiv ovih igraca zahvaljuci pobedama na sljaci.
Medjutim protiv svih ovih igraca na betonu ima negativan skor i to je cinjenica.

Nadal je po vama prosle godine bio u firmi, a ove nije.
Evo sta je uradui prosle godine na turnirima na betonu:
1 titula, 1 finale, 5 polufinala, 2 cetvrtfinala i jedno ispadanje u drugom kolu.

Ove godine turniri na betonu:
2 titule, 2 finala, 4 polufinala, 3 cetvrtfinala.

Kao sto vidis ove godine ima cak za nijansu bolje rezultate na turnirima na tvrdim podlogama.
Prema tome potpuno je iluzorno pricati kako Nadal nije u formi.
U istoj je on formi kao i uvek i on bolje od ovoga ne moze.
Mozda samo ove godine ima malo manje srece nego prosle godine.
Normalno da kao igrac iz prvih 10 osvoji i po neki turnir na betonu ili upadne u neko finale. Medjutim to isto rade i ostali igraci iz prvih 10. Pa svi ovi koji sada igraju u Londonu mogu se pohvaliti slicnim rezultatima.
Ta 2 gren slema Australiju i Wimbldon osvojio je jednom i nikad vise. Vreme ce pokazati koliko sam u pravu.

Djoksa

pre 14 godina

Ne bi se cudio da Nadal i ostala 2 meca izgubi.LOL,ocekujem da me posle ovog mog kom. oplete @Srdjan.Medjutim,cinjenica je da se sledece nedelje igra finale Dejvis kupa,a osvajanje Dejvis kupa kuci je san svakog tenisera,a ovo za Nadala vazi jos i vise.

Ajmo Nole

pre 14 godina

Koliko smesnih kometara tipa Nole osvaja i dolazi na drugo mesto super! Ma da to je prosto ko pasulj pa vi tako nesto radite svaki dan jednostavno prosto kao sto ujutro obucete carape. Pa kad bi Nole osvojio ovaj Master to bi bio neverovatan podvig i cudo. Predpostavljam da ce tako pametni komentatori ako se ipak ne desi osvajanje prvi da potrce i kazu: Sram ga bilo pa nema srce, nikad nece biti broj jedan nije znao ni carape da obuce:) Pocetak sledece godine je bitan ovo je samo zagrevanje.

Srdjan

pre 14 godina

@Nikol
Ajde ne lupaj gluposti molim te.Ako zelis da budes na forumu samo da bi licio-la komplekse ovde ti nije mesto.Evo ti Nikol razlicite turnire koje je Nadal osvajao i koliko puta.Citaj posto neznas nista:
Roland Garros-4;Wimbledon-1;Australian open-1
Mastersi:Monte Carlo-5;Rome-4;
Montreal-1;Toronto-1;Madrid-1;
Indian Wells-2;Hamburg-1.To je 15 Mastersa od toga su 7 razlicita i od toga 3 su na betonu i 4 na sljaci.
Ostali turniri serije 500
Barcelona-5,Stutgart-2,Dubai,Bastad,
Peking,Queen's,Acapulco i normalno Peking-zlatna medalja.I stoga te molim ne soli nam pamet imas sve na internet procitas i cutis,ne moramo da citamo tvoje gluposti.
Srdjan-Maxx2-Nis

djordje petrovic

pre 14 godina

Iskreno se nadam da ce Novak veceras da odigra dobro,jer iz prilozenog vidi da ce ovo biti vraski tezak turnir...
Ja sam i prije pocetka rekao da ovde niko nije favorit,i to se najbolje vidjelo jos u prvom kolu...Novak mora maksimalno odigrati i pobjeda veceras otvara vrata polufinala!!!ja mislim,uzimajuci u obzir,i umor Novaka i previse meceva ove godine da je to maksimala na ovom turniru....Ja bi naravno zelio da grijesim pa da Novak osvoji ovo,al vidjeli ste Mareja,Federera,Verdaska pa i Soderlinga!!!Bice tesko ali naravno-NAPRIJED NOLE

zar jebitno ko sam ja

pre 14 godina

Jako los mec i za NADALA i za SODERLINGA.
Ako zele da dodju do 1/2 finala ili eventualno do FINALA, morace mnogo bolje da igraju.

Puno gresaka i sa jedne i sa druge strane.

Nadal treba da ZALI, a mi cemo biti SRECNI i ZADOVOLJNI, jer to ide u KORIST Novaku.
Nadam se da ce mu posle ovog turnira, biti potreban jos JEDAN KORAK DO VRHA!!

Sto se tice meca Djokovic-Davidenko, iskren da budem, ne brinem se mnogo. Ako NOLE bude igrao kako zna, pobeda mu se SMESI:)!!!

Za jedno... cetiri sata, bicemo kraj TV-a i bodriti NOVAKA, a nadam se da ce nam on uzvratiti pobedom!!

S R E C N O ! ! !

nikol dž. femija

pre 14 godina

Nadal je toliko toga osvojio da može i da gubi,i da se odmara i da prestane sa tenisom, pa da se vrati....I dalje će biti u vrhu...Toliko puta je osvojio mnoge turnire,mnoge po 4,5 puta....Zlato na OI...TO JE mnogo VELIKA KARIJERA,da mislim kako je ovaj turnir samo vrhunska provera koliko njegova kolena i telo uopšte,mogu da izdrže u borbi s najboljima, i dokle je njegov trening,povratak stigao.

Čestitke za Soderlinga.

A Nadal...ima ko o njemu da brine,ogromna je Španija!!!!

Leonidas

pre 14 godina

@Ja
Nadal je osvojio 3 različita Gren slem turnira. Šljaka, trava i veštačka podloga u Australiji.
Prema tome, reći da on ume da igra samo na šljaci je notorna glupost. Što se tiče njegovih partija u poslednje vreme, daleko je on od svoje prave forme.

rafa

pre 14 godina

Veliki sam fan Rafe ali ocekivano!!!!Nadal zaista danas onolike sanse morao da iskoristi!!!Dakle izgleda da ce Nole biti drugi..jer nadal zaista nznm kako moze da prodje grupe,nema sanse da dobije oba meca a to mu jedina sansa...videcemo...

Vamos Rafa&JJ

pre 14 godina

Sve je to ok, ali zasto teniseri ne traze celendz, ako ga vec imaju, i to pred kraj seta?
Konkretno mislim na onaj as Nadala, za 5-5 u prvom setu..
Hm..

igor

pre 14 godina

Danasnji tenis je tolko zahtevan da je Nadal jednistavno fizicki puko,a delovao je kao KIBORG,steta je za tenis uopste da se takvi padovi desavaju,Federer je vremenski vec pri kraju,zato je tu NOVAK DJOKOVIC da popravi kvalitet i odrziga.Nece biti lako ali Novak ce osvojiti turnir.Srecno i napred uz Novaka.Cisto zbog buducnosti i dobrobit tenisa---NOLE!!!

Petar

pre 14 godina

Tuzno je gledati Rafu ovakvog. Upropascena kolena, a on je jos uvek samo decak. Ko zna da li ce ikad biti onaj stari. Nisam ga voleo sve do onog rata u polufinalu OI u Pekingu, ali sad mu zaista zelim sve najbolje.

Srdjan

pre 14 godina

@Djoksa
Neznam zasto bih teja opleo posle ovoga,posteno je izgubio.Posteno je Novak dbio Davidenka,jedino ke problem sto ti neces da shvatis da ja navijam za Rafu i Noleta i podjednako ih cenim i njih i njihove titule,dok ti velicas samo Novaka i njegove titule,zanemarujuci pritom da je Rafa trenutno po titulama na Gs-ovima,Mastersima i uopste bolji od Novaka.Normalno da se sve preokrenuti kao sada kod Nadala ali sport je to pomisli da se tako nesto desi i nasem Noletu ,sto mu licno ne zelim sta bi ste onda pisali.Ovako Novak i prvi da bude na ATP listi nema tu draz,racunaju se titule.Na to ti ukazujem na nista drugo.Normalno je da navijas za Novaka ali respektuj Nadala ako nista drugo ono barem sto nam je pruzio svojim titulama.A za mene licno je praznik za oci kada gledam Novaka i Nadala.I zelim im svu srecu ovog sveta i da ih gledamo u bezbroj finala,pa nek pobedi srecniji i bolji u mecu.Dobri su to momci i prijatelji bez obzira na sve,ja i ti mozemo da se prepucavamo koliko hocemo ali ja nemam namere.Jedino sto znam da oni ne misle na ono sto mislimo ti i ja.Mi smo obicni besmrtnici koji rade ili zaradjuju sicu,a oni u Londonu i za svaki poraz zarade po 70.000$.Pa sad toliko o tome,ja bar mislim da posle turnira nece da nas posete.Mene nece a za tebe neznam.Ja znam da ocenim realno ono sto sam video ovih nekoliko godina igre i Rafe i Novaka,a sta ce biti za nedelju mesec ili godinu neznam.Pozdrav Djoksi ja sam tu ako te vredjam necim slobodno napisi ja cu da ti se izvinim.Samo ne mrzi nikog to je zlo, a meni se cini da ti vise mrzis Nadala zbog njegovih dosadasnjih uspeha nego sto navijas za Novaka.
Pozdrav!Srdjan-Maxa ' Nis'.