Četvrtak, 12.11.2009.

14:51

Đoković ekspresno do četvrtfinala

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale turnira u Parizu pobedom nad francuskim teniserom Arno Klemonom 6:2, 6:2.

Izvor: B92

Ðokoviæ ekspresno do èetvrtfinala IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

63 Komentari

Sortiraj po:

Bersi

pre 14 godina

Vazan komentar za branka:
Iako nisam gledao ni jedan mec, nisam mogao da se suzdrizim da ti ne dam negativan glas - zbog arogancije i mesanja cirilice i latinice :-)

teki

pre 14 godina

dali je neko od vas primetio kako Nadal uvek sa cudnom preciznoscu uvek postavlja dve flase jednu do druge ali UVEK jednu nize i jednu vislje- kao da su flase sinonim za igrace? Ne znam za vas, ali meni je to vrlo cudno

ja

pre 14 godina

@arso
Ne razumem gde nadje Monfilsa.
Hajde razumem za Mareja, jer mnogi govore kako igra dosadan tenis. U poslednje vreme stvarno jeste pomalo dosadan, mada je prosle godine stvarno igrao jako zanimljiv tenis.
A Monfils, pa covek je najlucidniji teniser na planeti. Prvi put cujem da je on nekom dosadan. Gledaoci se prosto otimaju za karte za njegove meceve, jer jednostavno nema mecha na kome ne napravi bar nekoliko egzibicija i neocekivanih poteza.
Sto bi rekli "igra za sve pare" i isplati se svaki cent koji ljudi daju za karte za njegov mech.

Meni je inace najdosadniji teniser ubedljivo, Nadal.
Vec 3-4 godine igra na isti nacin - potpuno sablonski. Na njegovim mecevima nema se sta videti. Samo jedan sablom koji se ponavlja iz mecha u mech.
Kad odgledas jedan Nadalov mech - kao da si odgledao sve.
Svi ostali su samo beskonacne reprize.
Istih par udaraca, i isto besomucno trcanje sa jednog na drugi kraj terena, isto slaganje flasica na pauzama, isto skakutanje da slucajno ne zgazi liniju, isto vadjenje sorca iz dupeta, isto namestanje loknica pred svaki servis...
U njegovim mechevima je jedina zanimljiva stvar krajnji rezultat. Sve ostalo je dosadno da sosadnije ne moze biti.

analiza

pre 14 godina

@gradjanka
Ta razlika ce vec posle ovog turnira biti manja.
Vec sada je 3060 bodova jer je Federer ispao u prvom kolu, a Novak vec osigurao cetvrtfinale.
Sa ulaskom u polufinale samnjuje tu razliku za jos 180 bodova, sa ulaskom u finale za jos 240, sa eventualnom titulom za dodatnih 400.
Mogla bi ta razlika vec posle ovog turnira da bude oko 2300 bodova.
Federer samo na naredna 3 gren slema brani 5200 bodova, a Djokovic ukupno 850 bodova.
Nije nemoguce da Novak dodje na prvo mesto posle RG ili Wimbldona, ali ja ne bih isao tako daleko.
Ono sto je sada sasvim izvesno je to da nakon Australia Opena napokon zauzima drugu oziciju.

Nece biti Novaku lako da dodje do finala, jer ga na tom putu cekaju upravo dvojica igraca koji se bore za osmu poziciju i odlazak u London: Soderlin i Conga.
S obzirom da je Verdasko danas izgubio, sada se i jednom i drugom ukazala prilika da ga prestignu i zauzmu to osmo mesto.
Soderlingu nedostaje jos 300, a Congi 430 bodova.
Prevedeno u rezultat Soderlingu treba ulazak u finale, a Congi titula.
Sigurno ce se obojica boriti kao lavovi da ostvare taj cilj, jer trenutno njima dvojici ovaj turnir znaci mnogo vise nego ostalima.
Ako Soderling sutra pobedi Novaka, u polufinalu ide najverovatnije na Congu i sam odlucuje o svojoj sudbini u tom mechu.
Pobeda ga vodi direktno u London na zavrsni turnir.
Verovatno se ni Conga nece predavati, jer sada posle ispadanja Federera i Mareja od jacih igraca u drugoj polovini ostao je samo Del Potro.
S obzirom kako je nocas Del Potro igrao - ne bi me iznenadilo da i on ispadne u cetvrtfinalu
A to bi znacilo da sa druge strane u finalu nece biti ni jedan igrac iz prvih 10, pa bi i Conga i Soderling imali sasvim realne sanse da uzmu ovu titulu.
Bice zanimljiva zavrsnica ovog turnira, a Djokovicu sada slede najtezi ispiti.

Djoksa

pre 14 godina

LOL..@branko..E,Branko,Branko,odavno se nisam ovako nasmejao.Tebi je vaznija forma od sustine.Komentari preporucujem ili ne,ne znace da si ti u pravu ili nisi.Ako javno iznosis misljenje moras biti spreman da budes popljuvan cak i kad si u pravu.Odrasti...

branko

pre 14 godina

Важан додатак мом коментару:
Молим колеге који нису гледали ове мечеве да се уздрже од коментара мог текста, било позитивног било негативног. Дакле, после садашњег стања (+1 и –2) сматраћу да су нове оцене дали они који су гледали мечеве.

branko

pre 14 godina

Чини се да је Новак у одличној форми, али на овом турниру се догађају чудне ствари. Јуче испаде Федерер (Бенето), данас Murray ( Штепанек), али то су ситнице у односу на оно како је Надал добио два меча. Данас је Робредо имао у трећем сету 5 : 4 и сервис и изгубио. Добро, то се дешава, али на ономе што је јуче против Надала урадио Алмагро позавиделе би му и Азаренка и Ана Ивановић: имао је 1:0, 5:4, на свој сервис 40:0 а онда још 5 (и словима ПЕТ) меч лопти ЗА РЕДОМ (!) и изгубио је меч! Човек да поверује да постоје или богови или мађије или и једно и друго јер жив човек, макар се звао и Рафаел Надал то сам не може. Јако бих волео да се Надал састане са Новаком ( до тога и једног и другог дели још по једна победа. Ко то преживи – причаће!

SVI ZA NOLETA

pre 14 godina

Nole svaka cast!!Ti osvetljavas obraz Srbije u svetu..Na dostojanstven nacin prezentujes nasu drzavu.IDEMO NOLE DO KRAJA...PA STA BUDE.SRECNO

Sasa

pre 14 godina

@spule
To je tako zato sto je Nadal najbolje rangirani nosilac u jednoj polovini,a Marej u drugoj polovini zreba.Evo videces sad kad Marej izgubi od Stepaneka da ce pored nadala stajati Del Potro,tj. sledeci najbolje rangirani u toj polovini zreba.

Avol

pre 14 godina

Samo de ne bude kao prosle godine da zakasni na pripreme za Australian Open dve nedelje zbog provoda u Beogradu. Ta neozbiljnost i neprofesionalizam su ga kostali teske blamaze na tom turniru.

SVD

pre 14 godina

"Đoković je na samom startu oduzeo servis Francuzu koji je već u narednom gemu uzvratio i izjednačio na 1:1. Srpski teniser je osvojio naredna dva gema, a u petom po redu, Soderling je osvojio i drugi poen, ali je Đoković bez problema set priveo kraju - 6:2."
SA KIM JE NA KRAJU KRAJEVA IGRAO ĐOKOVIĆ?

Djoksa

pre 14 godina

Svidja mi se nivo tezine Noletovih protivnika.Prva 2 su bila"laka"za navikavanje na teren,Soderling srednje tezak,u polufinalu Conga(pre nego Nadal,ovo je njegov teren u svakom smislu)tezak,u finalu Marej i Delpo najtezi.Komparacijom do pobede na Mastersu!

gradjanka

pre 14 godina

Ako ga zdravlje posluzi, "sledece godine posle vimbldona (ako ne i ranije) broj 1. Pazite sta sam vam rekao
(Josif, 12. novembar 2009 15:26)"
ne žuri toliko.
3.150 je 3.150. nije mala razlika.
jedino ako federer, daleko bilo, slomi nogu.
valjda će i on da nabaci koji bod:)))

spule

pre 14 godina

Pogledajte baner na frhu sajta:

http://www.atpworldtour.com/

Pre nego sto je ispao Federer tu su s pravom bili on i Nadal. A sada...Marej?! 4. nosilac umesto 3. nosioca Djokovica.

E nadam se da ce Djokovic da osvoji ovaj turnir i da pokaze svim inostranim novinarima koji ga nipodastavaju da je sampion (kao da je to jos necim potrebno pokazivati). A narocito onim prepotentnim Britancima, da pokaze istinu koji svi odavno slutimo. Marej nikad nece osvojiti Grend Slem :) bas zato sto ga toliko guraju, hvale i dizu u nebesa :)

arso

pre 14 godina

Bravo...mada nije ni bio neki protivnik, ovakvi mecevi znaju biti mac s dvije ostrice za nastavak takmicenja. Medjutim, Novak pri kraju sezone pokazuje odlicnu formu pa se nadati da tako i nastavi.
P.S. Marej i Monfils su dva najdosadnija tenisera na planeti za gledati! Jel se slaze neko?

Nemanja

pre 14 godina

Jedan od retkih sportista koga obozavam da gledam.Mislim da nismo ni svesni kakvog sampiona Srbija ima!!!Zivi bili pa videli:-))
Samo napred Novace, uz tebe je Srbija!!!

lm@

pre 14 godina

Bravo Nole! Aj vise prestanite sa tim kalkulacijama, zar je bitno da li ce biti drugo, prvo mesto sada ili kasnije, bitno da je on u formi i da nam je ziv i zdrav, i da jos dugo uzivamo u njegovom tenisu

Jova

pre 14 godina

Citam ovde jedan komentar koji kaze ako bude ovako igrao posle Wimbledon-a ce biti broj jedan!!! Pa nebih se slozio,ja mislim ako Novak nastavi ovako vec posle Australian Open-a moze da bude broj jedan,ne brani puno bodova i to je to.

Sve u svemu,nenormalno brzo je Novak napredovao u svim segmentima igre,izlasci na mrezu,psiha,fizicka sprema,ma sve!!!!!

Ako ovako nastavi,a dace Bog jer je zasluzio bice on Federer broj 2. U njegovom delu zreba nema prepreke do finala sigurno,pod uslovom da mu nesto ne udari u glavu,a s obzirom koliko je mentalno jak sada mislim da mu nemoze niko nista.

Puja

pre 14 godina

@Majcek Maja,
e Majo, konacno nesto da i ti nesto sadrzajno kazes.
Jeste, sepuri se kao maneken i trazi da ga svi stalno gledaju.
Malo napuvano, ali ga zato volimo.

Cera

pre 14 godina

Bravo Noco, klinci u kraju su ponovo izasli na parking sa reketima i po više loptica, igraju neki ekipni tenis (?!)sve Nole do Noleta, ni kiša im ništa nemože. Ali ja sada preparkiravam auto pre tvojih mečeva da mi migavac i retrovizor duže traju, i nema problema samo napred majstore!

Djoksa

pre 14 godina

Bravo Nole,vrhunski takticki odigrano!Bekend slajsovima si podsetio na Marijev stil s tim da si ga unapredio izlascima na mrezu.Klemon neodoljivo podseca na Tipsija stajlingom,stilom igre i karakterom iz ranijih godina (kad gubi,onda mu se ne igra).

superior

pre 14 godina

Auuuu... Ja pođem da odvezem ženu na posao, rekoh na brzaka, taman da se vratim i gledam tenis na miru, malo gužva po gradu, sve u svemu dođem kući, a ono "Kuvati srcem". Nole nisi fer :)

A poker?

pre 14 godina

@nikol dž. femija
Na tvoj jucerasnji komentar o Nadji Higl da dodam da mi ovde (u Kanadi) gledamo i direktne prenose takmicenja pokerasa.
Inace, dopadaju mi se tvoji, rekao bih, lucidni komentari. Narocito tenisa.
Ovaj danasnji Noletov mec uopste ne znam kako bih komentarisao. Mozda sa: igrao je koliko je trebalo. Cini me se, cak, nezainteresovano.
Pozdrav i tebi i svim ostalim pravim ljubiteljima sporta (i sportista, ma odakle bili)

Zuti

pre 14 godina

Ovo je vec vidjeno...

http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2009&mm=11&dd=05&nav_id=390826

Ne znam sta se ostali tenisere trude, kad se rezultat vec zna: Finale Djokovic-Federer, pobeda Djokovica.

somi

pre 14 godina

Bravo Djole dobra igra a pogotovo servis to sam i ocekivao od tebe na redu je soderling bice tesko ali pobedjujes sigurno mozes da dodjes do finala samo napred

gradjanka

pre 14 godina

čestitke!
nema konkurenciju na ovom turniru.
iamo sam federerov fan, mora se priznati da mu vreme pomalo prolazi.
a novakovo tek dolazi.
još jednom, čestitke i za ovaj meč i za prethodne.

Milojko

pre 14 godina

Bice stvarno iznenadjenje ako Nole ne osvoji Pariz. Jedina iole ozbiljnije prepreka je Maraj u finalu (ako dotle uopste dodje s obzirom da tek treba da prodje Delpa).
Soderlinga sutra i Congu u subotu ce ovakav Nole opusteno da isprasi.

and1

pre 14 godina

"Srpski teniser je osvojio naredna dva gema, a u petom po redu, Soderling je osvojio i drugi poen, ali je Đoković bez problema set priveo kraju - 6:2."

A sa kim je igrao Davidenko?

Borbena

pre 14 godina

Bravo Novace! Mozes do druge titule u nizu u Parizu! :)) Samo napred!

Ne znam sto mi niste objavili komentare kada sam potpisala sopstveni komentar posle polufinala u Bazelu koji je glasio da je vreme da nadmasi nenadmasnog, a nakon Novakovog trijumfa u tom gradu , na cemu zameram.

superior

pre 14 godina

Auuuu... Ja pođem da odvezem ženu na posao, rekoh na brzaka, taman da se vratim i gledam tenis na miru, malo gužva po gradu, sve u svemu dođem kući, a ono "Kuvati srcem". Nole nisi fer :)

Nemanja

pre 14 godina

Jedan od retkih sportista koga obozavam da gledam.Mislim da nismo ni svesni kakvog sampiona Srbija ima!!!Zivi bili pa videli:-))
Samo napred Novace, uz tebe je Srbija!!!

and1

pre 14 godina

"Srpski teniser je osvojio naredna dva gema, a u petom po redu, Soderling je osvojio i drugi poen, ali je Đoković bez problema set priveo kraju - 6:2."

A sa kim je igrao Davidenko?

lm@

pre 14 godina

Bravo Nole! Aj vise prestanite sa tim kalkulacijama, zar je bitno da li ce biti drugo, prvo mesto sada ili kasnije, bitno da je on u formi i da nam je ziv i zdrav, i da jos dugo uzivamo u njegovom tenisu

spule

pre 14 godina

Pogledajte baner na frhu sajta:

http://www.atpworldtour.com/

Pre nego sto je ispao Federer tu su s pravom bili on i Nadal. A sada...Marej?! 4. nosilac umesto 3. nosioca Djokovica.

E nadam se da ce Djokovic da osvoji ovaj turnir i da pokaze svim inostranim novinarima koji ga nipodastavaju da je sampion (kao da je to jos necim potrebno pokazivati). A narocito onim prepotentnim Britancima, da pokaze istinu koji svi odavno slutimo. Marej nikad nece osvojiti Grend Slem :) bas zato sto ga toliko guraju, hvale i dizu u nebesa :)

gradjanka

pre 14 godina

čestitke!
nema konkurenciju na ovom turniru.
iamo sam federerov fan, mora se priznati da mu vreme pomalo prolazi.
a novakovo tek dolazi.
još jednom, čestitke i za ovaj meč i za prethodne.

arso

pre 14 godina

Bravo...mada nije ni bio neki protivnik, ovakvi mecevi znaju biti mac s dvije ostrice za nastavak takmicenja. Medjutim, Novak pri kraju sezone pokazuje odlicnu formu pa se nadati da tako i nastavi.
P.S. Marej i Monfils su dva najdosadnija tenisera na planeti za gledati! Jel se slaze neko?

Cera

pre 14 godina

Bravo Noco, klinci u kraju su ponovo izasli na parking sa reketima i po više loptica, igraju neki ekipni tenis (?!)sve Nole do Noleta, ni kiša im ništa nemože. Ali ja sada preparkiravam auto pre tvojih mečeva da mi migavac i retrovizor duže traju, i nema problema samo napred majstore!

Milojko

pre 14 godina

Bice stvarno iznenadjenje ako Nole ne osvoji Pariz. Jedina iole ozbiljnije prepreka je Maraj u finalu (ako dotle uopste dodje s obzirom da tek treba da prodje Delpa).
Soderlinga sutra i Congu u subotu ce ovakav Nole opusteno da isprasi.

Jova

pre 14 godina

Citam ovde jedan komentar koji kaze ako bude ovako igrao posle Wimbledon-a ce biti broj jedan!!! Pa nebih se slozio,ja mislim ako Novak nastavi ovako vec posle Australian Open-a moze da bude broj jedan,ne brani puno bodova i to je to.

Sve u svemu,nenormalno brzo je Novak napredovao u svim segmentima igre,izlasci na mrezu,psiha,fizicka sprema,ma sve!!!!!

Ako ovako nastavi,a dace Bog jer je zasluzio bice on Federer broj 2. U njegovom delu zreba nema prepreke do finala sigurno,pod uslovom da mu nesto ne udari u glavu,a s obzirom koliko je mentalno jak sada mislim da mu nemoze niko nista.

Djoksa

pre 14 godina

Svidja mi se nivo tezine Noletovih protivnika.Prva 2 su bila"laka"za navikavanje na teren,Soderling srednje tezak,u polufinalu Conga(pre nego Nadal,ovo je njegov teren u svakom smislu)tezak,u finalu Marej i Delpo najtezi.Komparacijom do pobede na Mastersu!

Djoksa

pre 14 godina

Bravo Nole,vrhunski takticki odigrano!Bekend slajsovima si podsetio na Marijev stil s tim da si ga unapredio izlascima na mrezu.Klemon neodoljivo podseca na Tipsija stajlingom,stilom igre i karakterom iz ranijih godina (kad gubi,onda mu se ne igra).

A poker?

pre 14 godina

@nikol dž. femija
Na tvoj jucerasnji komentar o Nadji Higl da dodam da mi ovde (u Kanadi) gledamo i direktne prenose takmicenja pokerasa.
Inace, dopadaju mi se tvoji, rekao bih, lucidni komentari. Narocito tenisa.
Ovaj danasnji Noletov mec uopste ne znam kako bih komentarisao. Mozda sa: igrao je koliko je trebalo. Cini me se, cak, nezainteresovano.
Pozdrav i tebi i svim ostalim pravim ljubiteljima sporta (i sportista, ma odakle bili)

SVD

pre 14 godina

"Đoković je na samom startu oduzeo servis Francuzu koji je već u narednom gemu uzvratio i izjednačio na 1:1. Srpski teniser je osvojio naredna dva gema, a u petom po redu, Soderling je osvojio i drugi poen, ali je Đoković bez problema set priveo kraju - 6:2."
SA KIM JE NA KRAJU KRAJEVA IGRAO ĐOKOVIĆ?

SVI ZA NOLETA

pre 14 godina

Nole svaka cast!!Ti osvetljavas obraz Srbije u svetu..Na dostojanstven nacin prezentujes nasu drzavu.IDEMO NOLE DO KRAJA...PA STA BUDE.SRECNO

Puja

pre 14 godina

@Majcek Maja,
e Majo, konacno nesto da i ti nesto sadrzajno kazes.
Jeste, sepuri se kao maneken i trazi da ga svi stalno gledaju.
Malo napuvano, ali ga zato volimo.

Borbena

pre 14 godina

Bravo Novace! Mozes do druge titule u nizu u Parizu! :)) Samo napred!

Ne znam sto mi niste objavili komentare kada sam potpisala sopstveni komentar posle polufinala u Bazelu koji je glasio da je vreme da nadmasi nenadmasnog, a nakon Novakovog trijumfa u tom gradu , na cemu zameram.

branko

pre 14 godina

Чини се да је Новак у одличној форми, али на овом турниру се догађају чудне ствари. Јуче испаде Федерер (Бенето), данас Murray ( Штепанек), али то су ситнице у односу на оно како је Надал добио два меча. Данас је Робредо имао у трећем сету 5 : 4 и сервис и изгубио. Добро, то се дешава, али на ономе што је јуче против Надала урадио Алмагро позавиделе би му и Азаренка и Ана Ивановић: имао је 1:0, 5:4, на свој сервис 40:0 а онда још 5 (и словима ПЕТ) меч лопти ЗА РЕДОМ (!) и изгубио је меч! Човек да поверује да постоје или богови или мађије или и једно и друго јер жив човек, макар се звао и Рафаел Надал то сам не може. Јако бих волео да се Надал састане са Новаком ( до тога и једног и другог дели још по једна победа. Ко то преживи – причаће!

Sasa

pre 14 godina

@spule
To je tako zato sto je Nadal najbolje rangirani nosilac u jednoj polovini,a Marej u drugoj polovini zreba.Evo videces sad kad Marej izgubi od Stepaneka da ce pored nadala stajati Del Potro,tj. sledeci najbolje rangirani u toj polovini zreba.

somi

pre 14 godina

Bravo Djole dobra igra a pogotovo servis to sam i ocekivao od tebe na redu je soderling bice tesko ali pobedjujes sigurno mozes da dodjes do finala samo napred

gradjanka

pre 14 godina

Ako ga zdravlje posluzi, "sledece godine posle vimbldona (ako ne i ranije) broj 1. Pazite sta sam vam rekao
(Josif, 12. novembar 2009 15:26)"
ne žuri toliko.
3.150 je 3.150. nije mala razlika.
jedino ako federer, daleko bilo, slomi nogu.
valjda će i on da nabaci koji bod:)))

Zuti

pre 14 godina

Ovo je vec vidjeno...

http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2009&mm=11&dd=05&nav_id=390826

Ne znam sta se ostali tenisere trude, kad se rezultat vec zna: Finale Djokovic-Federer, pobeda Djokovica.

analiza

pre 14 godina

@gradjanka
Ta razlika ce vec posle ovog turnira biti manja.
Vec sada je 3060 bodova jer je Federer ispao u prvom kolu, a Novak vec osigurao cetvrtfinale.
Sa ulaskom u polufinale samnjuje tu razliku za jos 180 bodova, sa ulaskom u finale za jos 240, sa eventualnom titulom za dodatnih 400.
Mogla bi ta razlika vec posle ovog turnira da bude oko 2300 bodova.
Federer samo na naredna 3 gren slema brani 5200 bodova, a Djokovic ukupno 850 bodova.
Nije nemoguce da Novak dodje na prvo mesto posle RG ili Wimbldona, ali ja ne bih isao tako daleko.
Ono sto je sada sasvim izvesno je to da nakon Australia Opena napokon zauzima drugu oziciju.

Nece biti Novaku lako da dodje do finala, jer ga na tom putu cekaju upravo dvojica igraca koji se bore za osmu poziciju i odlazak u London: Soderlin i Conga.
S obzirom da je Verdasko danas izgubio, sada se i jednom i drugom ukazala prilika da ga prestignu i zauzmu to osmo mesto.
Soderlingu nedostaje jos 300, a Congi 430 bodova.
Prevedeno u rezultat Soderlingu treba ulazak u finale, a Congi titula.
Sigurno ce se obojica boriti kao lavovi da ostvare taj cilj, jer trenutno njima dvojici ovaj turnir znaci mnogo vise nego ostalima.
Ako Soderling sutra pobedi Novaka, u polufinalu ide najverovatnije na Congu i sam odlucuje o svojoj sudbini u tom mechu.
Pobeda ga vodi direktno u London na zavrsni turnir.
Verovatno se ni Conga nece predavati, jer sada posle ispadanja Federera i Mareja od jacih igraca u drugoj polovini ostao je samo Del Potro.
S obzirom kako je nocas Del Potro igrao - ne bi me iznenadilo da i on ispadne u cetvrtfinalu
A to bi znacilo da sa druge strane u finalu nece biti ni jedan igrac iz prvih 10, pa bi i Conga i Soderling imali sasvim realne sanse da uzmu ovu titulu.
Bice zanimljiva zavrsnica ovog turnira, a Djokovicu sada slede najtezi ispiti.

Avol

pre 14 godina

Samo de ne bude kao prosle godine da zakasni na pripreme za Australian Open dve nedelje zbog provoda u Beogradu. Ta neozbiljnost i neprofesionalizam su ga kostali teske blamaze na tom turniru.

ja

pre 14 godina

@arso
Ne razumem gde nadje Monfilsa.
Hajde razumem za Mareja, jer mnogi govore kako igra dosadan tenis. U poslednje vreme stvarno jeste pomalo dosadan, mada je prosle godine stvarno igrao jako zanimljiv tenis.
A Monfils, pa covek je najlucidniji teniser na planeti. Prvi put cujem da je on nekom dosadan. Gledaoci se prosto otimaju za karte za njegove meceve, jer jednostavno nema mecha na kome ne napravi bar nekoliko egzibicija i neocekivanih poteza.
Sto bi rekli "igra za sve pare" i isplati se svaki cent koji ljudi daju za karte za njegov mech.

Meni je inace najdosadniji teniser ubedljivo, Nadal.
Vec 3-4 godine igra na isti nacin - potpuno sablonski. Na njegovim mecevima nema se sta videti. Samo jedan sablom koji se ponavlja iz mecha u mech.
Kad odgledas jedan Nadalov mech - kao da si odgledao sve.
Svi ostali su samo beskonacne reprize.
Istih par udaraca, i isto besomucno trcanje sa jednog na drugi kraj terena, isto slaganje flasica na pauzama, isto skakutanje da slucajno ne zgazi liniju, isto vadjenje sorca iz dupeta, isto namestanje loknica pred svaki servis...
U njegovim mechevima je jedina zanimljiva stvar krajnji rezultat. Sve ostalo je dosadno da sosadnije ne moze biti.

Bersi

pre 14 godina

Vazan komentar za branka:
Iako nisam gledao ni jedan mec, nisam mogao da se suzdrizim da ti ne dam negativan glas - zbog arogancije i mesanja cirilice i latinice :-)

branko

pre 14 godina

Важан додатак мом коментару:
Молим колеге који нису гледали ове мечеве да се уздрже од коментара мог текста, било позитивног било негативног. Дакле, после садашњег стања (+1 и –2) сматраћу да су нове оцене дали они који су гледали мечеве.

Djoksa

pre 14 godina

LOL..@branko..E,Branko,Branko,odavno se nisam ovako nasmejao.Tebi je vaznija forma od sustine.Komentari preporucujem ili ne,ne znace da si ti u pravu ili nisi.Ako javno iznosis misljenje moras biti spreman da budes popljuvan cak i kad si u pravu.Odrasti...

teki

pre 14 godina

dali je neko od vas primetio kako Nadal uvek sa cudnom preciznoscu uvek postavlja dve flase jednu do druge ali UVEK jednu nize i jednu vislje- kao da su flase sinonim za igrace? Ne znam za vas, ali meni je to vrlo cudno

Zuti

pre 14 godina

Ovo je vec vidjeno...

http://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2009&mm=11&dd=05&nav_id=390826

Ne znam sta se ostali tenisere trude, kad se rezultat vec zna: Finale Djokovic-Federer, pobeda Djokovica.

Avol

pre 14 godina

Samo de ne bude kao prosle godine da zakasni na pripreme za Australian Open dve nedelje zbog provoda u Beogradu. Ta neozbiljnost i neprofesionalizam su ga kostali teske blamaze na tom turniru.

gradjanka

pre 14 godina

Ako ga zdravlje posluzi, "sledece godine posle vimbldona (ako ne i ranije) broj 1. Pazite sta sam vam rekao
(Josif, 12. novembar 2009 15:26)"
ne žuri toliko.
3.150 je 3.150. nije mala razlika.
jedino ako federer, daleko bilo, slomi nogu.
valjda će i on da nabaci koji bod:)))

branko

pre 14 godina

Важан додатак мом коментару:
Молим колеге који нису гледали ове мечеве да се уздрже од коментара мог текста, било позитивног било негативног. Дакле, после садашњег стања (+1 и –2) сматраћу да су нове оцене дали они који су гледали мечеве.

SVD

pre 14 godina

"Đoković je na samom startu oduzeo servis Francuzu koji je već u narednom gemu uzvratio i izjednačio na 1:1. Srpski teniser je osvojio naredna dva gema, a u petom po redu, Soderling je osvojio i drugi poen, ali je Đoković bez problema set priveo kraju - 6:2."
SA KIM JE NA KRAJU KRAJEVA IGRAO ĐOKOVIĆ?

branko

pre 14 godina

Чини се да је Новак у одличној форми, али на овом турниру се догађају чудне ствари. Јуче испаде Федерер (Бенето), данас Murray ( Штепанек), али то су ситнице у односу на оно како је Надал добио два меча. Данас је Робредо имао у трећем сету 5 : 4 и сервис и изгубио. Добро, то се дешава, али на ономе што је јуче против Надала урадио Алмагро позавиделе би му и Азаренка и Ана Ивановић: имао је 1:0, 5:4, на свој сервис 40:0 а онда још 5 (и словима ПЕТ) меч лопти ЗА РЕДОМ (!) и изгубио је меч! Човек да поверује да постоје или богови или мађије или и једно и друго јер жив човек, макар се звао и Рафаел Надал то сам не може. Јако бих волео да се Надал састане са Новаком ( до тога и једног и другог дели још по једна победа. Ко то преживи – причаће!

gradjanka

pre 14 godina

čestitke!
nema konkurenciju na ovom turniru.
iamo sam federerov fan, mora se priznati da mu vreme pomalo prolazi.
a novakovo tek dolazi.
još jednom, čestitke i za ovaj meč i za prethodne.

and1

pre 14 godina

"Srpski teniser je osvojio naredna dva gema, a u petom po redu, Soderling je osvojio i drugi poen, ali je Đoković bez problema set priveo kraju - 6:2."

A sa kim je igrao Davidenko?

Puja

pre 14 godina

@Majcek Maja,
e Majo, konacno nesto da i ti nesto sadrzajno kazes.
Jeste, sepuri se kao maneken i trazi da ga svi stalno gledaju.
Malo napuvano, ali ga zato volimo.

arso

pre 14 godina

Bravo...mada nije ni bio neki protivnik, ovakvi mecevi znaju biti mac s dvije ostrice za nastavak takmicenja. Medjutim, Novak pri kraju sezone pokazuje odlicnu formu pa se nadati da tako i nastavi.
P.S. Marej i Monfils su dva najdosadnija tenisera na planeti za gledati! Jel se slaze neko?

SVI ZA NOLETA

pre 14 godina

Nole svaka cast!!Ti osvetljavas obraz Srbije u svetu..Na dostojanstven nacin prezentujes nasu drzavu.IDEMO NOLE DO KRAJA...PA STA BUDE.SRECNO

lm@

pre 14 godina

Bravo Nole! Aj vise prestanite sa tim kalkulacijama, zar je bitno da li ce biti drugo, prvo mesto sada ili kasnije, bitno da je on u formi i da nam je ziv i zdrav, i da jos dugo uzivamo u njegovom tenisu

Milojko

pre 14 godina

Bice stvarno iznenadjenje ako Nole ne osvoji Pariz. Jedina iole ozbiljnije prepreka je Maraj u finalu (ako dotle uopste dodje s obzirom da tek treba da prodje Delpa).
Soderlinga sutra i Congu u subotu ce ovakav Nole opusteno da isprasi.

Jova

pre 14 godina

Citam ovde jedan komentar koji kaze ako bude ovako igrao posle Wimbledon-a ce biti broj jedan!!! Pa nebih se slozio,ja mislim ako Novak nastavi ovako vec posle Australian Open-a moze da bude broj jedan,ne brani puno bodova i to je to.

Sve u svemu,nenormalno brzo je Novak napredovao u svim segmentima igre,izlasci na mrezu,psiha,fizicka sprema,ma sve!!!!!

Ako ovako nastavi,a dace Bog jer je zasluzio bice on Federer broj 2. U njegovom delu zreba nema prepreke do finala sigurno,pod uslovom da mu nesto ne udari u glavu,a s obzirom koliko je mentalno jak sada mislim da mu nemoze niko nista.

Djoksa

pre 14 godina

Svidja mi se nivo tezine Noletovih protivnika.Prva 2 su bila"laka"za navikavanje na teren,Soderling srednje tezak,u polufinalu Conga(pre nego Nadal,ovo je njegov teren u svakom smislu)tezak,u finalu Marej i Delpo najtezi.Komparacijom do pobede na Mastersu!

ja

pre 14 godina

@arso
Ne razumem gde nadje Monfilsa.
Hajde razumem za Mareja, jer mnogi govore kako igra dosadan tenis. U poslednje vreme stvarno jeste pomalo dosadan, mada je prosle godine stvarno igrao jako zanimljiv tenis.
A Monfils, pa covek je najlucidniji teniser na planeti. Prvi put cujem da je on nekom dosadan. Gledaoci se prosto otimaju za karte za njegove meceve, jer jednostavno nema mecha na kome ne napravi bar nekoliko egzibicija i neocekivanih poteza.
Sto bi rekli "igra za sve pare" i isplati se svaki cent koji ljudi daju za karte za njegov mech.

Meni je inace najdosadniji teniser ubedljivo, Nadal.
Vec 3-4 godine igra na isti nacin - potpuno sablonski. Na njegovim mecevima nema se sta videti. Samo jedan sablom koji se ponavlja iz mecha u mech.
Kad odgledas jedan Nadalov mech - kao da si odgledao sve.
Svi ostali su samo beskonacne reprize.
Istih par udaraca, i isto besomucno trcanje sa jednog na drugi kraj terena, isto slaganje flasica na pauzama, isto skakutanje da slucajno ne zgazi liniju, isto vadjenje sorca iz dupeta, isto namestanje loknica pred svaki servis...
U njegovim mechevima je jedina zanimljiva stvar krajnji rezultat. Sve ostalo je dosadno da sosadnije ne moze biti.

superior

pre 14 godina

Auuuu... Ja pođem da odvezem ženu na posao, rekoh na brzaka, taman da se vratim i gledam tenis na miru, malo gužva po gradu, sve u svemu dođem kući, a ono "Kuvati srcem". Nole nisi fer :)

A poker?

pre 14 godina

@nikol dž. femija
Na tvoj jucerasnji komentar o Nadji Higl da dodam da mi ovde (u Kanadi) gledamo i direktne prenose takmicenja pokerasa.
Inace, dopadaju mi se tvoji, rekao bih, lucidni komentari. Narocito tenisa.
Ovaj danasnji Noletov mec uopste ne znam kako bih komentarisao. Mozda sa: igrao je koliko je trebalo. Cini me se, cak, nezainteresovano.
Pozdrav i tebi i svim ostalim pravim ljubiteljima sporta (i sportista, ma odakle bili)

Djoksa

pre 14 godina

LOL..@branko..E,Branko,Branko,odavno se nisam ovako nasmejao.Tebi je vaznija forma od sustine.Komentari preporucujem ili ne,ne znace da si ti u pravu ili nisi.Ako javno iznosis misljenje moras biti spreman da budes popljuvan cak i kad si u pravu.Odrasti...

Borbena

pre 14 godina

Bravo Novace! Mozes do druge titule u nizu u Parizu! :)) Samo napred!

Ne znam sto mi niste objavili komentare kada sam potpisala sopstveni komentar posle polufinala u Bazelu koji je glasio da je vreme da nadmasi nenadmasnog, a nakon Novakovog trijumfa u tom gradu , na cemu zameram.

Djoksa

pre 14 godina

Bravo Nole,vrhunski takticki odigrano!Bekend slajsovima si podsetio na Marijev stil s tim da si ga unapredio izlascima na mrezu.Klemon neodoljivo podseca na Tipsija stajlingom,stilom igre i karakterom iz ranijih godina (kad gubi,onda mu se ne igra).

somi

pre 14 godina

Bravo Djole dobra igra a pogotovo servis to sam i ocekivao od tebe na redu je soderling bice tesko ali pobedjujes sigurno mozes da dodjes do finala samo napred

Cera

pre 14 godina

Bravo Noco, klinci u kraju su ponovo izasli na parking sa reketima i po više loptica, igraju neki ekipni tenis (?!)sve Nole do Noleta, ni kiša im ništa nemože. Ali ja sada preparkiravam auto pre tvojih mečeva da mi migavac i retrovizor duže traju, i nema problema samo napred majstore!

Nemanja

pre 14 godina

Jedan od retkih sportista koga obozavam da gledam.Mislim da nismo ni svesni kakvog sampiona Srbija ima!!!Zivi bili pa videli:-))
Samo napred Novace, uz tebe je Srbija!!!

spule

pre 14 godina

Pogledajte baner na frhu sajta:

http://www.atpworldtour.com/

Pre nego sto je ispao Federer tu su s pravom bili on i Nadal. A sada...Marej?! 4. nosilac umesto 3. nosioca Djokovica.

E nadam se da ce Djokovic da osvoji ovaj turnir i da pokaze svim inostranim novinarima koji ga nipodastavaju da je sampion (kao da je to jos necim potrebno pokazivati). A narocito onim prepotentnim Britancima, da pokaze istinu koji svi odavno slutimo. Marej nikad nece osvojiti Grend Slem :) bas zato sto ga toliko guraju, hvale i dizu u nebesa :)

Sasa

pre 14 godina

@spule
To je tako zato sto je Nadal najbolje rangirani nosilac u jednoj polovini,a Marej u drugoj polovini zreba.Evo videces sad kad Marej izgubi od Stepaneka da ce pored nadala stajati Del Potro,tj. sledeci najbolje rangirani u toj polovini zreba.

analiza

pre 14 godina

@gradjanka
Ta razlika ce vec posle ovog turnira biti manja.
Vec sada je 3060 bodova jer je Federer ispao u prvom kolu, a Novak vec osigurao cetvrtfinale.
Sa ulaskom u polufinale samnjuje tu razliku za jos 180 bodova, sa ulaskom u finale za jos 240, sa eventualnom titulom za dodatnih 400.
Mogla bi ta razlika vec posle ovog turnira da bude oko 2300 bodova.
Federer samo na naredna 3 gren slema brani 5200 bodova, a Djokovic ukupno 850 bodova.
Nije nemoguce da Novak dodje na prvo mesto posle RG ili Wimbldona, ali ja ne bih isao tako daleko.
Ono sto je sada sasvim izvesno je to da nakon Australia Opena napokon zauzima drugu oziciju.

Nece biti Novaku lako da dodje do finala, jer ga na tom putu cekaju upravo dvojica igraca koji se bore za osmu poziciju i odlazak u London: Soderlin i Conga.
S obzirom da je Verdasko danas izgubio, sada se i jednom i drugom ukazala prilika da ga prestignu i zauzmu to osmo mesto.
Soderlingu nedostaje jos 300, a Congi 430 bodova.
Prevedeno u rezultat Soderlingu treba ulazak u finale, a Congi titula.
Sigurno ce se obojica boriti kao lavovi da ostvare taj cilj, jer trenutno njima dvojici ovaj turnir znaci mnogo vise nego ostalima.
Ako Soderling sutra pobedi Novaka, u polufinalu ide najverovatnije na Congu i sam odlucuje o svojoj sudbini u tom mechu.
Pobeda ga vodi direktno u London na zavrsni turnir.
Verovatno se ni Conga nece predavati, jer sada posle ispadanja Federera i Mareja od jacih igraca u drugoj polovini ostao je samo Del Potro.
S obzirom kako je nocas Del Potro igrao - ne bi me iznenadilo da i on ispadne u cetvrtfinalu
A to bi znacilo da sa druge strane u finalu nece biti ni jedan igrac iz prvih 10, pa bi i Conga i Soderling imali sasvim realne sanse da uzmu ovu titulu.
Bice zanimljiva zavrsnica ovog turnira, a Djokovicu sada slede najtezi ispiti.

teki

pre 14 godina

dali je neko od vas primetio kako Nadal uvek sa cudnom preciznoscu uvek postavlja dve flase jednu do druge ali UVEK jednu nize i jednu vislje- kao da su flase sinonim za igrace? Ne znam za vas, ali meni je to vrlo cudno

Bersi

pre 14 godina

Vazan komentar za branka:
Iako nisam gledao ni jedan mec, nisam mogao da se suzdrizim da ti ne dam negativan glas - zbog arogancije i mesanja cirilice i latinice :-)