Subota, 07.11.2009.

17:19

Đoković kroz pakao do finala

Najbolji srpski teniser Novak Đoković pobedio je Čeha Radeka Štepaneka sa 6:7, 7:5, 6:2 u polufinalu turnira iz Serije 500 u švajcarskom Bazelu.

Izvor: B92

Ðokoviæ kroz pakao do finala IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

68 Komentari

Sortiraj po:

uronja za senje

pre 14 godina

ne gotivim ga, niti cu ga ikada gotiviti...ima decko brdo para i klasicno ga zabole za sve fanove....i mene bi
ej bre 134 soma za 2-3 pobede...pravi je

d

pre 14 godina

(Zeks, 8. novembar 2009 03:17)

zeks se domogao svicarske pa se pravi pametan.
a zasto se ti zeks ne vratis pa ljudima pokazes kako to napravit?
lako je sa strane pricat bajke

igysa

pre 14 godina

Molim B92 da objavi ovo - Ovo je poziv za pomoc svim Novakovim fanovima na mozda najvecem sportskom portalu u evropi. Eurosport je jedan veoma "ugly" sajt i ne fer prema ljudima koji navijaju za Novaka. I to isklucivo prema Fanovima Novaka i Jelena Jankovic.
Posle svake vеće pobede Novaka Djokovica, komentari ljudi koji se samo raduju Novakovoj pobedi (neki malo budu poneseni i emocijama, pa i preteruju, ali retko kad neko bas sa strane Novakovih fanova uvredi nekog drugog) bivaju sakrivenim morem negativnh glasova od strena par Hater-a koji koriste gomilu registrovanih accounta u ove svrhe. Ovo se desava stalno i organizovano ! normalni komentari u stilu "good luck Novak" dobijaju u roku od par minuta dovoljno negativnh glasova da budu sakriveni ?!
Ovo je veoma ne fer od strane Eurosport-a koji dopusta ovo i otvoreno favorizuje Mareja, iako se radi o portalu na nivou Evrope, a ne samo Britanije. Potpuna diskriminacija na tako ozbiljnom sajtu ! Ataci hater-a na Novaka su bezocni i krajnje odvratni. Komentari su ispod nivoa zdravog razuma. Novakovi fanovi se i pored toga uglavnom drze civilizovanije od vecine onih koji provociraju.
Pozivam vas da ako imate yahoo account i volite Novaka pomognete svojim komentarima i glasovima, u normalnom i civilizovanom duhu!

zoran

pre 14 godina

Sa igrom koju je pokazao juce i dan pre toga nema cemu da se nada protiv Rodje. Za momka iz Svajcarske bice to samo laksi trening, mada je razlika u godinama +6 u koris Rodje.
Novak nije ni blizu Federereovom nivou...niti blizu. Igra on lep tenis za oko, ali da bi smenio Rodju ili Nadala (zdravog) na vrhu on mora da mnogo vise bude stabilniji i jaci u servi,igri na mrezi,mentalnom nivou...i.t.d...verovatno da izvrsi promene u strucnom stabu...On je igrac koji veoma lako gubi od prosecnih, sto se Federeru izuzetno retko deshava.
Patriotizam tu ne pomaze....milsim na navijace..

navijac

pre 14 godina

Prvo cestitam Djokovicu sto nije lako stici do finala, a drugo redakciji sto vrlo fino napraviti selekciju komentare.
Smatram za ovaj vrhunski duel nema potrebe za pljuvanje, i te kako trebalo bi davati pozitivne komentare.
Zelim srece Djokovicu u fnalu.

Ljubomir

pre 14 godina

BRAVO NOLE! Basel je federerov grad i nije lako igrati u hali gde je 90% publike protiv tebe. Nas Srbe nesto i ne gotive u svajcarskoj a i oni su velike patriote pogotovu kad je Federer u pitanju. Gledao sam juce oba meca i mogu reci da se Federer mucio isto kao i Nole. Nadam se da ce Nole smoci snage i osvojiti ovaj turnir pogotovu sto je ove godine izgubio puno vaznis finala...Puno srece u nedelju, sve je moguce...iako je za Federera kucni turnir i skoro nezamislivo da izgubi..kao Vimbeldon.

.

pre 14 godina

Danas su komentari skoro savrseni.. Ako kojim slucajem Novak izgubi od Federera, a joj!
Bice najgori! Zamislite, Novak Djokovic izgubio mec od nekog tamo Federera? Uzas, to je nedopustivo!
A sa druge strane, ako pobedi, isti ti ce pisati kako je on najbolji na svetu, da je kralj...
Navijajte za njega i kad gubi i kad pobedjuje!

ivanna

pre 14 godina

Novak psihicki najstabilniji igrac ikada? hahahah
nemojte da ste toliko smesni!
Jeste on psihicki jak, ali najjaci nikako, cak ni blizu!
Setite se samo nekih meceva sa Rafom, borba za drugo mesto, kakve greske u najvaznijim trenucima.. Setite se smeca na OI, o kakav haos, toliko lak smec poslati u aut? Da, to moze samo psihicki najstabilniji teniser IKADA! Znam da se greske desavaju, ali bas takve, i takvim trenucima..
Od tenisera na danasnjoj ATP listi najstabilniji su svakako Federer i Nadal!

Zeks

pre 14 godina

Ima vec i vise od 12 meseci od kako nisam imao vremena da saljem koji komentar. Zivim u Bazelu i svi mi ovde cenimo Rogera i to s razlogom. Ipak, ja sam Srbin i navijam za svoje...naravno. Budimo realni: Bice tesko protiv Fedexa u njegovoj rodnoj okolini ali...videcemo. Za neobavestene: Nemojte pljuvati ni po Rogeru ni po Noletu. To je sportski duel a ne rat medju CH i SRB. Smirite hormone i uzivajte u fantasticnom tenisu. A svu tu energiju ulozite u poboljsanju stanja u Srbiji. Pa ce te videti kroz par meseci koliko to znaci za celu drzavu. Pozdrav iz CH

Zoccy

pre 14 godina

Bravo Nole, vec smo navikli na ovakve meceve. Cudo je bilo kad si onog nesrecnika ubio sa 6:0 6:0. Ovo je vec licilo na tebe, jer ti volis da igras tenis i to se vidi. Kao macka kad ulovi misa, ne pojede ga odmah:)))
Ne znam sto spominjete Cilica, iako je solidan igrac, nije Noletov kalobar ( nema to veze sto je hrvat ili srbin iz hrvatske) vec se radi o kvalitetu.
Napred Nole!!!
ps
a snajka je preslatka:)))))

valjevac

pre 14 godina

Iskusan protivnik,koji mu je lako citao servis,naterao ga je na lose i nervozno serviranje.Neka to bude opomena Nolu da jos poradi na servisu.Coveka je nemoguce lobovati i to je Nola izludelo.Imao je danas stada nauci od protivnika.

Djoksa

pre 14 godina

Rekoh ja,Noletu nece trebati sreca do finala.Za sve one koji tvrde da ce biti nekakva kalkulacija,grdno se varaju!Pobediti Feda u Bazelu jednako je kao pobediti ga u finalu GS.To zna on a to zna i Nole.Hurry with comments,53 is a limit.Look it down...

Djoksa

pre 14 godina

Koliko smo mi strepeli za Noleta verujte mi toliko su navijali i Svajcarci.Nije isto kad finale igraju Rodzer i NN ili Federer i Djokovic.Imati u finalu osvajace GS,san je svakog org. ATP turnira(tog dana ce biti u centru paznje celog sveta!!).A TV prava..

znalac

pre 14 godina

Stepaneka je uvek lagano dobijao, sta mu sad bi?

AJMO NOLE U POBEDE NOVE!
(Jelence, 7. novembar 2009 19:10)


A na wimbldonu pre neku godinu?

P.K.

pre 14 godina

Bravo Nole supemene.Ipak zreb nije bas korektan. Federer igra sa daleko slabijim protivnicima, zato Nole treba iz inata sjutra da ga pobijedi.

mik

pre 14 godina

Djokovicu, Djokovicu, gde ce ti dusa kad nas stalno ovako mucis?
Bilo kako bilo cesttam na pobedi i sredi sutra Federera, vec me vise nervira.

MM

pre 14 godina

Cudan neki turnir. Nole je prvo odro onog nesrecnika Henriha sa 6:0, 6:0. Onda danas spasao 3 mec lopte. Tako da je realno ocekivati da Nole sutra razbije Fedexa u sred Svajcarske! :)
Idemo Nole!

branko

pre 14 godina

Новак Ђоковић – базелско издање је играч највишег светског нивоа. То је данас један озбиљан, стабилан, максимално концентрисан тенисер за којег током меча не постоји ништа друго сем меча. Милина је гледати човека који делује потпуно мирно и самоуверено ма какав био тренутни резултат. И Вавринка и Штепанек су играли изванредно, вероватно најбоље што могу, обојица су одлични играчи али Новак је достигао ниво да га можеш победити само ако си бољи од њега и то од првог до последњег поена, ако си у стању да добијеш и онај један једини меч-поен кад имаш 1 : 0 у сетовима , 5 : 4 и 40 : 0 у другом сету. До тог момента изванредном Штепанеку то није успело јер је са друге стране мреже био ипак већи играч од њега - на наше задовољство Новак Ђоковић. Браво мајсторе!

ja

pre 14 godina

Preteraste sa ovim naslovom.
Nije ovo bio nikakav pakao.
Bio je jedan tvrd i tezak mech u kome sve do samog kraja drugog seta ni jedan igrac nije mogao da napravi brejk. Imali su obojica svega 2-3 sanse za brejk u prva dva seta, ali nisu mogli da ih iskoriste zbog odlicnih servisa protivnika.
Novak je Stepaneku u cela ta 2 seta dao 3 prilike za brejk, a onda u tom desetom gemu drugog seta 3 vezane i to pre svega dvema duplim servis greskama.
Naravno spasavao je posle toga 3 mech lopte, ali ipak je to bilo na svoj servis.
Normalno je bilo i da Stepanek posle neiskoriscenih mech lopti psihicki padne, a kada je Novak u sledecem gemu uspeo da napravi i brejk - mech je vec bio gotov.
Sve ostalo je bila samo stvar rutine.
Novaku bas i ne leze ovakvi igraci koji forsiraju servis-volej igru. Videlo se to i u ona 2 mecha protiv Hassa. Medjutim ipak je velika razlika izmedju Hassa i Stepaneka. Hass ima i dobru igru sa osnovne linije, a Stepanek je prilicno los u tome.
Protiv njega je ipak dovoljno da izgubi desetak poena na mrezi i mech je dobijen.
Tako je bilo i danas.

Novaku sve cestitke za jos jedno finale.
Vise ne mogu ni da izbrojim koje mu je ovo finale ove godine.
Svaka cast Novace.

Ne znam da li ce sutra Novak u finalu protiv Federera dati svoj maksimum ili ce se mozda cuvati za masters u Parizu koji pocinje vec u ponedeljak.
Mozda bi takticki pametnije bilo da se sutra protiv Federera ne trosi previse i da cuva snagu za Pariz.
Sigurno i Federer razmislja na slican nacin, pa bi sutra nogli gledati jedan prilicno kratak mech.

d

pre 14 godina

vidim da se opet spominje cilic, sta reci nego bolesno.
ja bi samo rekao da je cilic ovog istog stepaneka otpuhao na grand slamu (sto je puno vazniji turnir od ovoga) a u davis cupu nije ni igrao protiv stepaneka.
da smo igrali na domacem terenu (jer je porec bio gostovanje, 1000 ceskih navijaca i 30 hrvatskih)
a ne u gostima mi bi danas bili u finalu.
sve u svemu polufinale je odlican rezultat (i cinjenica da imamo kvalitetu za finale). u svakom slucaju to smo vec osvojili, tako da vise i ne moramo.

Borbena

pre 14 godina

Ok, moze se i paklom nazvati ako tako naslov kaze, ali on je svejedno u finalu i nadamo se tituli! Ajde Novace, vreme je da nadmasis nenadmasnog na njegovom terenu! Neka te sreca prati junace nas teniski!

maksder

pre 14 godina

kao i obicno kad stepanek i vavrinka igraju protiv njega uvijek se napale na djokovica i serviraju i resetaju ko nenormalni, tako da djokovicu nista drugo ne preostaje nego da da i zadnji atom snage da bi ih pobijedio.

Naatka

pre 14 godina

Djole, Djole...to ti nije trebalo...umesto na miru da te gledam i uzivam u mecu, pritisak mi je skakao na 220!
Ali, nema veze, oprastam ti...

gogen

pre 14 godina

Bravo, NOLE!!!!!!!!!!!
Ali,što moraš da nam treniraš nerve? Ako ćeš da pobedjuješ, naši nervi će da ojačaju, koristiće nam trening. Pun sreće u finalu, manje eksperimentalnih poteza.A ko gubiš zbog protivnike dobre igre, nije strašno, a ako gubiš zbog svojih neiznudjenih grešaka, e to je nešto drugo.
NOLE! NAPRED U NOVE POBEDE!

Ljubisa, Velika Hoca

pre 14 godina

Uh, uplasio sam se da necemo gledati veliko finale Federer-Djokovic. Hvala puno Nole za ovu poslasticu od sporta i naravno sutra pobedi u gostima i uzmi 3 boda !!!

asdf

pre 14 godina

Kao i protiv Vavrinke, izgubio je prvi set, u drugom se vraca iz naizgled bezizlazne situacije, a u trecem rutinski otaljava posao
Kakav majstor!

MBeader

pre 14 godina

Ovo polako ali sigurno predstavlja, po meni, pa i najbolju Novakovu sezonu. Najstandardniju sigurno. Tacno da nije bilo velikih uspeha na Grand Slam-ovima, ali tzv. "manje" turnire, Nole je odigrao fantasticno.

Najposle, kao sto je Rodzer "skinuo skalp" Nadalu u Madridu, i prekinuo mu dominaciju, isto bi lepo bilo da i to Nole ucini "Rodji".

Pa nek je sretnje! (sto kazu kod mene u kraju)

Miladin

pre 14 godina

Normalno, navijam za Noleta, ali bih voleo da imam i, bar jednu, "normalnu" nedelju: da gledam, na primer, B92! da prošetam, da, ako treba, zevam od dosade, ali...uvek postoji ono ali i NOLEEEEEEEEEEEEEEEE!NAJBOLJIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

Mile

pre 14 godina

Kakav pakao? Nemogu svi mecevi da se glatko dobiju pogotovo ako se stalno sa njima igra. Oni ti kupe fazone i moras uvek da nadjes nesto novo da bi ih dobio.

Djoksa

pre 14 godina

Svaka cast Nole,trebalo je i spasiti 3(!?)vezane mec lopte!Nisam gledao mec,poznajuci servis/volej igru Stepaneka i kako se Nole slabije snalazi sa pasing shotovima sve mi je bilo jasno.Nole,sutra ce ti trebati mnogo bolja igra da bi se dobio Fed.Srecno!

Bravisimo!!

pre 14 godina

Dobra igra Radeka, ali jos bolja Noleta. A sad Radek u penziju, da moze i Cilic malo dobiti sansu da malo pobedjuje i da Hrvati ne moraju vise da strahuju od Ceha u Devis Cup-u. Ali da je Cilic pobedio Radeka, lakse bi nasem Noletu bilo. Ali eto, vredelo se pomuciti sa Radekom, a sto je najvaznije ovakve pobede Noletu daju jos vise samopouzdanja za u buduce.

jole

pre 14 godina

Istini za volju bio sam ubedjen tokom meca da Djokovic ne zeli u finale iz razloga kako bi bio odmorniji za master u Parizu. Pomislio sam na osnovu ponasanja za vreme prva dva seta da ne zeli finale sa Federerom u Bazelu, gde je RF domaci igrac i veliki favorit.
Moja velika greska i cestitke Novaku na pobedi nad izuzetno inspirisanom Cehu.
Vec sam opusteno privatio poraz, kad ...............

branko

pre 14 godina

Новак Ђоковић – базелско издање је играч највишег светског нивоа. То је данас један озбиљан, стабилан, максимално концентрисан тенисер за којег током меча не постоји ништа друго сем меча. Милина је гледати човека који делује потпуно мирно и самоуверено ма какав био тренутни резултат. И Вавринка и Штепанек су играли изванредно, вероватно најбоље што могу, обојица су одлични играчи али Новак је достигао ниво да га можеш победити само ако си бољи од њега и то од првог до последњег поена, ако си у стању да добијеш и онај један једини меч-поен кад имаш 1 : 0 у сетовима , 5 : 4 и 40 : 0 у другом сету. До тог момента изванредном Штепанеку то није успело јер је са друге стране мреже био ипак већи играч од њега - на наше задовољство Новак Ђоковић. Браво мајсторе!

Ljubisa, Velika Hoca

pre 14 godina

Uh, uplasio sam se da necemo gledati veliko finale Federer-Djokovic. Hvala puno Nole za ovu poslasticu od sporta i naravno sutra pobedi u gostima i uzmi 3 boda !!!

MBeader

pre 14 godina

Ovo polako ali sigurno predstavlja, po meni, pa i najbolju Novakovu sezonu. Najstandardniju sigurno. Tacno da nije bilo velikih uspeha na Grand Slam-ovima, ali tzv. "manje" turnire, Nole je odigrao fantasticno.

Najposle, kao sto je Rodzer "skinuo skalp" Nadalu u Madridu, i prekinuo mu dominaciju, isto bi lepo bilo da i to Nole ucini "Rodji".

Pa nek je sretnje! (sto kazu kod mene u kraju)

Borbena

pre 14 godina

Ok, moze se i paklom nazvati ako tako naslov kaze, ali on je svejedno u finalu i nadamo se tituli! Ajde Novace, vreme je da nadmasis nenadmasnog na njegovom terenu! Neka te sreca prati junace nas teniski!

jole

pre 14 godina

Istini za volju bio sam ubedjen tokom meca da Djokovic ne zeli u finale iz razloga kako bi bio odmorniji za master u Parizu. Pomislio sam na osnovu ponasanja za vreme prva dva seta da ne zeli finale sa Federerom u Bazelu, gde je RF domaci igrac i veliki favorit.
Moja velika greska i cestitke Novaku na pobedi nad izuzetno inspirisanom Cehu.
Vec sam opusteno privatio poraz, kad ...............

Zeks

pre 14 godina

Ima vec i vise od 12 meseci od kako nisam imao vremena da saljem koji komentar. Zivim u Bazelu i svi mi ovde cenimo Rogera i to s razlogom. Ipak, ja sam Srbin i navijam za svoje...naravno. Budimo realni: Bice tesko protiv Fedexa u njegovoj rodnoj okolini ali...videcemo. Za neobavestene: Nemojte pljuvati ni po Rogeru ni po Noletu. To je sportski duel a ne rat medju CH i SRB. Smirite hormone i uzivajte u fantasticnom tenisu. A svu tu energiju ulozite u poboljsanju stanja u Srbiji. Pa ce te videti kroz par meseci koliko to znaci za celu drzavu. Pozdrav iz CH

asdf

pre 14 godina

Kao i protiv Vavrinke, izgubio je prvi set, u drugom se vraca iz naizgled bezizlazne situacije, a u trecem rutinski otaljava posao
Kakav majstor!

Naatka

pre 14 godina

Djole, Djole...to ti nije trebalo...umesto na miru da te gledam i uzivam u mecu, pritisak mi je skakao na 220!
Ali, nema veze, oprastam ti...

Djoksa

pre 14 godina

Koliko smo mi strepeli za Noleta verujte mi toliko su navijali i Svajcarci.Nije isto kad finale igraju Rodzer i NN ili Federer i Djokovic.Imati u finalu osvajace GS,san je svakog org. ATP turnira(tog dana ce biti u centru paznje celog sveta!!).A TV prava..

Djoksa

pre 14 godina

Svaka cast Nole,trebalo je i spasiti 3(!?)vezane mec lopte!Nisam gledao mec,poznajuci servis/volej igru Stepaneka i kako se Nole slabije snalazi sa pasing shotovima sve mi je bilo jasno.Nole,sutra ce ti trebati mnogo bolja igra da bi se dobio Fed.Srecno!

Miladin

pre 14 godina

Normalno, navijam za Noleta, ali bih voleo da imam i, bar jednu, "normalnu" nedelju: da gledam, na primer, B92! da prošetam, da, ako treba, zevam od dosade, ali...uvek postoji ono ali i NOLEEEEEEEEEEEEEEEE!NAJBOLJIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

maksder

pre 14 godina

kao i obicno kad stepanek i vavrinka igraju protiv njega uvijek se napale na djokovica i serviraju i resetaju ko nenormalni, tako da djokovicu nista drugo ne preostaje nego da da i zadnji atom snage da bi ih pobijedio.

ja

pre 14 godina

Preteraste sa ovim naslovom.
Nije ovo bio nikakav pakao.
Bio je jedan tvrd i tezak mech u kome sve do samog kraja drugog seta ni jedan igrac nije mogao da napravi brejk. Imali su obojica svega 2-3 sanse za brejk u prva dva seta, ali nisu mogli da ih iskoriste zbog odlicnih servisa protivnika.
Novak je Stepaneku u cela ta 2 seta dao 3 prilike za brejk, a onda u tom desetom gemu drugog seta 3 vezane i to pre svega dvema duplim servis greskama.
Naravno spasavao je posle toga 3 mech lopte, ali ipak je to bilo na svoj servis.
Normalno je bilo i da Stepanek posle neiskoriscenih mech lopti psihicki padne, a kada je Novak u sledecem gemu uspeo da napravi i brejk - mech je vec bio gotov.
Sve ostalo je bila samo stvar rutine.
Novaku bas i ne leze ovakvi igraci koji forsiraju servis-volej igru. Videlo se to i u ona 2 mecha protiv Hassa. Medjutim ipak je velika razlika izmedju Hassa i Stepaneka. Hass ima i dobru igru sa osnovne linije, a Stepanek je prilicno los u tome.
Protiv njega je ipak dovoljno da izgubi desetak poena na mrezi i mech je dobijen.
Tako je bilo i danas.

Novaku sve cestitke za jos jedno finale.
Vise ne mogu ni da izbrojim koje mu je ovo finale ove godine.
Svaka cast Novace.

Ne znam da li ce sutra Novak u finalu protiv Federera dati svoj maksimum ili ce se mozda cuvati za masters u Parizu koji pocinje vec u ponedeljak.
Mozda bi takticki pametnije bilo da se sutra protiv Federera ne trosi previse i da cuva snagu za Pariz.
Sigurno i Federer razmislja na slican nacin, pa bi sutra nogli gledati jedan prilicno kratak mech.

Bravisimo!!

pre 14 godina

Dobra igra Radeka, ali jos bolja Noleta. A sad Radek u penziju, da moze i Cilic malo dobiti sansu da malo pobedjuje i da Hrvati ne moraju vise da strahuju od Ceha u Devis Cup-u. Ali da je Cilic pobedio Radeka, lakse bi nasem Noletu bilo. Ali eto, vredelo se pomuciti sa Radekom, a sto je najvaznije ovakve pobede Noletu daju jos vise samopouzdanja za u buduce.

.

pre 14 godina

Danas su komentari skoro savrseni.. Ako kojim slucajem Novak izgubi od Federera, a joj!
Bice najgori! Zamislite, Novak Djokovic izgubio mec od nekog tamo Federera? Uzas, to je nedopustivo!
A sa druge strane, ako pobedi, isti ti ce pisati kako je on najbolji na svetu, da je kralj...
Navijajte za njega i kad gubi i kad pobedjuje!

MM

pre 14 godina

Cudan neki turnir. Nole je prvo odro onog nesrecnika Henriha sa 6:0, 6:0. Onda danas spasao 3 mec lopte. Tako da je realno ocekivati da Nole sutra razbije Fedexa u sred Svajcarske! :)
Idemo Nole!

Zoccy

pre 14 godina

Bravo Nole, vec smo navikli na ovakve meceve. Cudo je bilo kad si onog nesrecnika ubio sa 6:0 6:0. Ovo je vec licilo na tebe, jer ti volis da igras tenis i to se vidi. Kao macka kad ulovi misa, ne pojede ga odmah:)))
Ne znam sto spominjete Cilica, iako je solidan igrac, nije Noletov kalobar ( nema to veze sto je hrvat ili srbin iz hrvatske) vec se radi o kvalitetu.
Napred Nole!!!
ps
a snajka je preslatka:)))))

Mile

pre 14 godina

Kakav pakao? Nemogu svi mecevi da se glatko dobiju pogotovo ako se stalno sa njima igra. Oni ti kupe fazone i moras uvek da nadjes nesto novo da bi ih dobio.

gogen

pre 14 godina

Bravo, NOLE!!!!!!!!!!!
Ali,što moraš da nam treniraš nerve? Ako ćeš da pobedjuješ, naši nervi će da ojačaju, koristiće nam trening. Pun sreće u finalu, manje eksperimentalnih poteza.A ko gubiš zbog protivnike dobre igre, nije strašno, a ako gubiš zbog svojih neiznudjenih grešaka, e to je nešto drugo.
NOLE! NAPRED U NOVE POBEDE!

valjevac

pre 14 godina

Iskusan protivnik,koji mu je lako citao servis,naterao ga je na lose i nervozno serviranje.Neka to bude opomena Nolu da jos poradi na servisu.Coveka je nemoguce lobovati i to je Nola izludelo.Imao je danas stada nauci od protivnika.

mik

pre 14 godina

Djokovicu, Djokovicu, gde ce ti dusa kad nas stalno ovako mucis?
Bilo kako bilo cesttam na pobedi i sredi sutra Federera, vec me vise nervira.

P.K.

pre 14 godina

Bravo Nole supemene.Ipak zreb nije bas korektan. Federer igra sa daleko slabijim protivnicima, zato Nole treba iz inata sjutra da ga pobijedi.

Djoksa

pre 14 godina

Rekoh ja,Noletu nece trebati sreca do finala.Za sve one koji tvrde da ce biti nekakva kalkulacija,grdno se varaju!Pobediti Feda u Bazelu jednako je kao pobediti ga u finalu GS.To zna on a to zna i Nole.Hurry with comments,53 is a limit.Look it down...

znalac

pre 14 godina

Stepaneka je uvek lagano dobijao, sta mu sad bi?

AJMO NOLE U POBEDE NOVE!
(Jelence, 7. novembar 2009 19:10)


A na wimbldonu pre neku godinu?

navijac

pre 14 godina

Prvo cestitam Djokovicu sto nije lako stici do finala, a drugo redakciji sto vrlo fino napraviti selekciju komentare.
Smatram za ovaj vrhunski duel nema potrebe za pljuvanje, i te kako trebalo bi davati pozitivne komentare.
Zelim srece Djokovicu u fnalu.

Ljubomir

pre 14 godina

BRAVO NOLE! Basel je federerov grad i nije lako igrati u hali gde je 90% publike protiv tebe. Nas Srbe nesto i ne gotive u svajcarskoj a i oni su velike patriote pogotovu kad je Federer u pitanju. Gledao sam juce oba meca i mogu reci da se Federer mucio isto kao i Nole. Nadam se da ce Nole smoci snage i osvojiti ovaj turnir pogotovu sto je ove godine izgubio puno vaznis finala...Puno srece u nedelju, sve je moguce...iako je za Federera kucni turnir i skoro nezamislivo da izgubi..kao Vimbeldon.

ivanna

pre 14 godina

Novak psihicki najstabilniji igrac ikada? hahahah
nemojte da ste toliko smesni!
Jeste on psihicki jak, ali najjaci nikako, cak ni blizu!
Setite se samo nekih meceva sa Rafom, borba za drugo mesto, kakve greske u najvaznijim trenucima.. Setite se smeca na OI, o kakav haos, toliko lak smec poslati u aut? Da, to moze samo psihicki najstabilniji teniser IKADA! Znam da se greske desavaju, ali bas takve, i takvim trenucima..
Od tenisera na danasnjoj ATP listi najstabilniji su svakako Federer i Nadal!

igysa

pre 14 godina

Molim B92 da objavi ovo - Ovo je poziv za pomoc svim Novakovim fanovima na mozda najvecem sportskom portalu u evropi. Eurosport je jedan veoma "ugly" sajt i ne fer prema ljudima koji navijaju za Novaka. I to isklucivo prema Fanovima Novaka i Jelena Jankovic.
Posle svake vеće pobede Novaka Djokovica, komentari ljudi koji se samo raduju Novakovoj pobedi (neki malo budu poneseni i emocijama, pa i preteruju, ali retko kad neko bas sa strane Novakovih fanova uvredi nekog drugog) bivaju sakrivenim morem negativnh glasova od strena par Hater-a koji koriste gomilu registrovanih accounta u ove svrhe. Ovo se desava stalno i organizovano ! normalni komentari u stilu "good luck Novak" dobijaju u roku od par minuta dovoljno negativnh glasova da budu sakriveni ?!
Ovo je veoma ne fer od strane Eurosport-a koji dopusta ovo i otvoreno favorizuje Mareja, iako se radi o portalu na nivou Evrope, a ne samo Britanije. Potpuna diskriminacija na tako ozbiljnom sajtu ! Ataci hater-a na Novaka su bezocni i krajnje odvratni. Komentari su ispod nivoa zdravog razuma. Novakovi fanovi se i pored toga uglavnom drze civilizovanije od vecine onih koji provociraju.
Pozivam vas da ako imate yahoo account i volite Novaka pomognete svojim komentarima i glasovima, u normalnom i civilizovanom duhu!

d

pre 14 godina

vidim da se opet spominje cilic, sta reci nego bolesno.
ja bi samo rekao da je cilic ovog istog stepaneka otpuhao na grand slamu (sto je puno vazniji turnir od ovoga) a u davis cupu nije ni igrao protiv stepaneka.
da smo igrali na domacem terenu (jer je porec bio gostovanje, 1000 ceskih navijaca i 30 hrvatskih)
a ne u gostima mi bi danas bili u finalu.
sve u svemu polufinale je odlican rezultat (i cinjenica da imamo kvalitetu za finale). u svakom slucaju to smo vec osvojili, tako da vise i ne moramo.

zoran

pre 14 godina

Sa igrom koju je pokazao juce i dan pre toga nema cemu da se nada protiv Rodje. Za momka iz Svajcarske bice to samo laksi trening, mada je razlika u godinama +6 u koris Rodje.
Novak nije ni blizu Federereovom nivou...niti blizu. Igra on lep tenis za oko, ali da bi smenio Rodju ili Nadala (zdravog) na vrhu on mora da mnogo vise bude stabilniji i jaci u servi,igri na mrezi,mentalnom nivou...i.t.d...verovatno da izvrsi promene u strucnom stabu...On je igrac koji veoma lako gubi od prosecnih, sto se Federeru izuzetno retko deshava.
Patriotizam tu ne pomaze....milsim na navijace..

d

pre 14 godina

(Zeks, 8. novembar 2009 03:17)

zeks se domogao svicarske pa se pravi pametan.
a zasto se ti zeks ne vratis pa ljudima pokazes kako to napravit?
lako je sa strane pricat bajke

uronja za senje

pre 14 godina

ne gotivim ga, niti cu ga ikada gotiviti...ima decko brdo para i klasicno ga zabole za sve fanove....i mene bi
ej bre 134 soma za 2-3 pobede...pravi je

d

pre 14 godina

vidim da se opet spominje cilic, sta reci nego bolesno.
ja bi samo rekao da je cilic ovog istog stepaneka otpuhao na grand slamu (sto je puno vazniji turnir od ovoga) a u davis cupu nije ni igrao protiv stepaneka.
da smo igrali na domacem terenu (jer je porec bio gostovanje, 1000 ceskih navijaca i 30 hrvatskih)
a ne u gostima mi bi danas bili u finalu.
sve u svemu polufinale je odlican rezultat (i cinjenica da imamo kvalitetu za finale). u svakom slucaju to smo vec osvojili, tako da vise i ne moramo.

zoran

pre 14 godina

Sa igrom koju je pokazao juce i dan pre toga nema cemu da se nada protiv Rodje. Za momka iz Svajcarske bice to samo laksi trening, mada je razlika u godinama +6 u koris Rodje.
Novak nije ni blizu Federereovom nivou...niti blizu. Igra on lep tenis za oko, ali da bi smenio Rodju ili Nadala (zdravog) na vrhu on mora da mnogo vise bude stabilniji i jaci u servi,igri na mrezi,mentalnom nivou...i.t.d...verovatno da izvrsi promene u strucnom stabu...On je igrac koji veoma lako gubi od prosecnih, sto se Federeru izuzetno retko deshava.
Patriotizam tu ne pomaze....milsim na navijace..

ivanna

pre 14 godina

Novak psihicki najstabilniji igrac ikada? hahahah
nemojte da ste toliko smesni!
Jeste on psihicki jak, ali najjaci nikako, cak ni blizu!
Setite se samo nekih meceva sa Rafom, borba za drugo mesto, kakve greske u najvaznijim trenucima.. Setite se smeca na OI, o kakav haos, toliko lak smec poslati u aut? Da, to moze samo psihicki najstabilniji teniser IKADA! Znam da se greske desavaju, ali bas takve, i takvim trenucima..
Od tenisera na danasnjoj ATP listi najstabilniji su svakako Federer i Nadal!

uronja za senje

pre 14 godina

ne gotivim ga, niti cu ga ikada gotiviti...ima decko brdo para i klasicno ga zabole za sve fanove....i mene bi
ej bre 134 soma za 2-3 pobede...pravi je

znalac

pre 14 godina

Stepaneka je uvek lagano dobijao, sta mu sad bi?

AJMO NOLE U POBEDE NOVE!
(Jelence, 7. novembar 2009 19:10)


A na wimbldonu pre neku godinu?

ja

pre 14 godina

Preteraste sa ovim naslovom.
Nije ovo bio nikakav pakao.
Bio je jedan tvrd i tezak mech u kome sve do samog kraja drugog seta ni jedan igrac nije mogao da napravi brejk. Imali su obojica svega 2-3 sanse za brejk u prva dva seta, ali nisu mogli da ih iskoriste zbog odlicnih servisa protivnika.
Novak je Stepaneku u cela ta 2 seta dao 3 prilike za brejk, a onda u tom desetom gemu drugog seta 3 vezane i to pre svega dvema duplim servis greskama.
Naravno spasavao je posle toga 3 mech lopte, ali ipak je to bilo na svoj servis.
Normalno je bilo i da Stepanek posle neiskoriscenih mech lopti psihicki padne, a kada je Novak u sledecem gemu uspeo da napravi i brejk - mech je vec bio gotov.
Sve ostalo je bila samo stvar rutine.
Novaku bas i ne leze ovakvi igraci koji forsiraju servis-volej igru. Videlo se to i u ona 2 mecha protiv Hassa. Medjutim ipak je velika razlika izmedju Hassa i Stepaneka. Hass ima i dobru igru sa osnovne linije, a Stepanek je prilicno los u tome.
Protiv njega je ipak dovoljno da izgubi desetak poena na mrezi i mech je dobijen.
Tako je bilo i danas.

Novaku sve cestitke za jos jedno finale.
Vise ne mogu ni da izbrojim koje mu je ovo finale ove godine.
Svaka cast Novace.

Ne znam da li ce sutra Novak u finalu protiv Federera dati svoj maksimum ili ce se mozda cuvati za masters u Parizu koji pocinje vec u ponedeljak.
Mozda bi takticki pametnije bilo da se sutra protiv Federera ne trosi previse i da cuva snagu za Pariz.
Sigurno i Federer razmislja na slican nacin, pa bi sutra nogli gledati jedan prilicno kratak mech.

P.K.

pre 14 godina

Bravo Nole supemene.Ipak zreb nije bas korektan. Federer igra sa daleko slabijim protivnicima, zato Nole treba iz inata sjutra da ga pobijedi.

Naatka

pre 14 godina

Djole, Djole...to ti nije trebalo...umesto na miru da te gledam i uzivam u mecu, pritisak mi je skakao na 220!
Ali, nema veze, oprastam ti...

valjevac

pre 14 godina

Iskusan protivnik,koji mu je lako citao servis,naterao ga je na lose i nervozno serviranje.Neka to bude opomena Nolu da jos poradi na servisu.Coveka je nemoguce lobovati i to je Nola izludelo.Imao je danas stada nauci od protivnika.

Miladin

pre 14 godina

Normalno, navijam za Noleta, ali bih voleo da imam i, bar jednu, "normalnu" nedelju: da gledam, na primer, B92! da prošetam, da, ako treba, zevam od dosade, ali...uvek postoji ono ali i NOLEEEEEEEEEEEEEEEE!NAJBOLJIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

gogen

pre 14 godina

Bravo, NOLE!!!!!!!!!!!
Ali,što moraš da nam treniraš nerve? Ako ćeš da pobedjuješ, naši nervi će da ojačaju, koristiće nam trening. Pun sreće u finalu, manje eksperimentalnih poteza.A ko gubiš zbog protivnike dobre igre, nije strašno, a ako gubiš zbog svojih neiznudjenih grešaka, e to je nešto drugo.
NOLE! NAPRED U NOVE POBEDE!

Bravisimo!!

pre 14 godina

Dobra igra Radeka, ali jos bolja Noleta. A sad Radek u penziju, da moze i Cilic malo dobiti sansu da malo pobedjuje i da Hrvati ne moraju vise da strahuju od Ceha u Devis Cup-u. Ali da je Cilic pobedio Radeka, lakse bi nasem Noletu bilo. Ali eto, vredelo se pomuciti sa Radekom, a sto je najvaznije ovakve pobede Noletu daju jos vise samopouzdanja za u buduce.

Djoksa

pre 14 godina

Rekoh ja,Noletu nece trebati sreca do finala.Za sve one koji tvrde da ce biti nekakva kalkulacija,grdno se varaju!Pobediti Feda u Bazelu jednako je kao pobediti ga u finalu GS.To zna on a to zna i Nole.Hurry with comments,53 is a limit.Look it down...

MM

pre 14 godina

Cudan neki turnir. Nole je prvo odro onog nesrecnika Henriha sa 6:0, 6:0. Onda danas spasao 3 mec lopte. Tako da je realno ocekivati da Nole sutra razbije Fedexa u sred Svajcarske! :)
Idemo Nole!

jole

pre 14 godina

Istini za volju bio sam ubedjen tokom meca da Djokovic ne zeli u finale iz razloga kako bi bio odmorniji za master u Parizu. Pomislio sam na osnovu ponasanja za vreme prva dva seta da ne zeli finale sa Federerom u Bazelu, gde je RF domaci igrac i veliki favorit.
Moja velika greska i cestitke Novaku na pobedi nad izuzetno inspirisanom Cehu.
Vec sam opusteno privatio poraz, kad ...............

MBeader

pre 14 godina

Ovo polako ali sigurno predstavlja, po meni, pa i najbolju Novakovu sezonu. Najstandardniju sigurno. Tacno da nije bilo velikih uspeha na Grand Slam-ovima, ali tzv. "manje" turnire, Nole je odigrao fantasticno.

Najposle, kao sto je Rodzer "skinuo skalp" Nadalu u Madridu, i prekinuo mu dominaciju, isto bi lepo bilo da i to Nole ucini "Rodji".

Pa nek je sretnje! (sto kazu kod mene u kraju)

mik

pre 14 godina

Djokovicu, Djokovicu, gde ce ti dusa kad nas stalno ovako mucis?
Bilo kako bilo cesttam na pobedi i sredi sutra Federera, vec me vise nervira.

Djoksa

pre 14 godina

Svaka cast Nole,trebalo je i spasiti 3(!?)vezane mec lopte!Nisam gledao mec,poznajuci servis/volej igru Stepaneka i kako se Nole slabije snalazi sa pasing shotovima sve mi je bilo jasno.Nole,sutra ce ti trebati mnogo bolja igra da bi se dobio Fed.Srecno!

Borbena

pre 14 godina

Ok, moze se i paklom nazvati ako tako naslov kaze, ali on je svejedno u finalu i nadamo se tituli! Ajde Novace, vreme je da nadmasis nenadmasnog na njegovom terenu! Neka te sreca prati junace nas teniski!

Ljubomir

pre 14 godina

BRAVO NOLE! Basel je federerov grad i nije lako igrati u hali gde je 90% publike protiv tebe. Nas Srbe nesto i ne gotive u svajcarskoj a i oni su velike patriote pogotovu kad je Federer u pitanju. Gledao sam juce oba meca i mogu reci da se Federer mucio isto kao i Nole. Nadam se da ce Nole smoci snage i osvojiti ovaj turnir pogotovu sto je ove godine izgubio puno vaznis finala...Puno srece u nedelju, sve je moguce...iako je za Federera kucni turnir i skoro nezamislivo da izgubi..kao Vimbeldon.

d

pre 14 godina

(Zeks, 8. novembar 2009 03:17)

zeks se domogao svicarske pa se pravi pametan.
a zasto se ti zeks ne vratis pa ljudima pokazes kako to napravit?
lako je sa strane pricat bajke

Mile

pre 14 godina

Kakav pakao? Nemogu svi mecevi da se glatko dobiju pogotovo ako se stalno sa njima igra. Oni ti kupe fazone i moras uvek da nadjes nesto novo da bi ih dobio.

Ljubisa, Velika Hoca

pre 14 godina

Uh, uplasio sam se da necemo gledati veliko finale Federer-Djokovic. Hvala puno Nole za ovu poslasticu od sporta i naravno sutra pobedi u gostima i uzmi 3 boda !!!

Djoksa

pre 14 godina

Koliko smo mi strepeli za Noleta verujte mi toliko su navijali i Svajcarci.Nije isto kad finale igraju Rodzer i NN ili Federer i Djokovic.Imati u finalu osvajace GS,san je svakog org. ATP turnira(tog dana ce biti u centru paznje celog sveta!!).A TV prava..

branko

pre 14 godina

Новак Ђоковић – базелско издање је играч највишег светског нивоа. То је данас један озбиљан, стабилан, максимално концентрисан тенисер за којег током меча не постоји ништа друго сем меча. Милина је гледати човека који делује потпуно мирно и самоуверено ма какав био тренутни резултат. И Вавринка и Штепанек су играли изванредно, вероватно најбоље што могу, обојица су одлични играчи али Новак је достигао ниво да га можеш победити само ако си бољи од њега и то од првог до последњег поена, ако си у стању да добијеш и онај један једини меч-поен кад имаш 1 : 0 у сетовима , 5 : 4 и 40 : 0 у другом сету. До тог момента изванредном Штепанеку то није успело јер је са друге стране мреже био ипак већи играч од њега - на наше задовољство Новак Ђоковић. Браво мајсторе!

Zeks

pre 14 godina

Ima vec i vise od 12 meseci od kako nisam imao vremena da saljem koji komentar. Zivim u Bazelu i svi mi ovde cenimo Rogera i to s razlogom. Ipak, ja sam Srbin i navijam za svoje...naravno. Budimo realni: Bice tesko protiv Fedexa u njegovoj rodnoj okolini ali...videcemo. Za neobavestene: Nemojte pljuvati ni po Rogeru ni po Noletu. To je sportski duel a ne rat medju CH i SRB. Smirite hormone i uzivajte u fantasticnom tenisu. A svu tu energiju ulozite u poboljsanju stanja u Srbiji. Pa ce te videti kroz par meseci koliko to znaci za celu drzavu. Pozdrav iz CH

.

pre 14 godina

Danas su komentari skoro savrseni.. Ako kojim slucajem Novak izgubi od Federera, a joj!
Bice najgori! Zamislite, Novak Djokovic izgubio mec od nekog tamo Federera? Uzas, to je nedopustivo!
A sa druge strane, ako pobedi, isti ti ce pisati kako je on najbolji na svetu, da je kralj...
Navijajte za njega i kad gubi i kad pobedjuje!

navijac

pre 14 godina

Prvo cestitam Djokovicu sto nije lako stici do finala, a drugo redakciji sto vrlo fino napraviti selekciju komentare.
Smatram za ovaj vrhunski duel nema potrebe za pljuvanje, i te kako trebalo bi davati pozitivne komentare.
Zelim srece Djokovicu u fnalu.

asdf

pre 14 godina

Kao i protiv Vavrinke, izgubio je prvi set, u drugom se vraca iz naizgled bezizlazne situacije, a u trecem rutinski otaljava posao
Kakav majstor!

maksder

pre 14 godina

kao i obicno kad stepanek i vavrinka igraju protiv njega uvijek se napale na djokovica i serviraju i resetaju ko nenormalni, tako da djokovicu nista drugo ne preostaje nego da da i zadnji atom snage da bi ih pobijedio.

Zoccy

pre 14 godina

Bravo Nole, vec smo navikli na ovakve meceve. Cudo je bilo kad si onog nesrecnika ubio sa 6:0 6:0. Ovo je vec licilo na tebe, jer ti volis da igras tenis i to se vidi. Kao macka kad ulovi misa, ne pojede ga odmah:)))
Ne znam sto spominjete Cilica, iako je solidan igrac, nije Noletov kalobar ( nema to veze sto je hrvat ili srbin iz hrvatske) vec se radi o kvalitetu.
Napred Nole!!!
ps
a snajka je preslatka:)))))

igysa

pre 14 godina

Molim B92 da objavi ovo - Ovo je poziv za pomoc svim Novakovim fanovima na mozda najvecem sportskom portalu u evropi. Eurosport je jedan veoma "ugly" sajt i ne fer prema ljudima koji navijaju za Novaka. I to isklucivo prema Fanovima Novaka i Jelena Jankovic.
Posle svake vеće pobede Novaka Djokovica, komentari ljudi koji se samo raduju Novakovoj pobedi (neki malo budu poneseni i emocijama, pa i preteruju, ali retko kad neko bas sa strane Novakovih fanova uvredi nekog drugog) bivaju sakrivenim morem negativnh glasova od strena par Hater-a koji koriste gomilu registrovanih accounta u ove svrhe. Ovo se desava stalno i organizovano ! normalni komentari u stilu "good luck Novak" dobijaju u roku od par minuta dovoljno negativnh glasova da budu sakriveni ?!
Ovo je veoma ne fer od strane Eurosport-a koji dopusta ovo i otvoreno favorizuje Mareja, iako se radi o portalu na nivou Evrope, a ne samo Britanije. Potpuna diskriminacija na tako ozbiljnom sajtu ! Ataci hater-a na Novaka su bezocni i krajnje odvratni. Komentari su ispod nivoa zdravog razuma. Novakovi fanovi se i pored toga uglavnom drze civilizovanije od vecine onih koji provociraju.
Pozivam vas da ako imate yahoo account i volite Novaka pomognete svojim komentarima i glasovima, u normalnom i civilizovanom duhu!