Četvrtak, 15.10.2009.

11:15

Agasi: Kraj dominacije RR tandema

Legenda tenisa Andre Agasi rekao je da je era dominacije Federera i Nadala blizu kraja i da se već vide naslednici.

Izvor: B92

Agasi: Kraj dominacije RR tandema IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

26 Komentari

Sortiraj po:

Rafa Roger

pre 14 godina

Bravo Agasi, svaka ti je na mestu, hehehe. Federer osvaja u 2010. 2 ili 3 grand slam-a, a do kraja karijere ce doci do 20 titula. Zivi bili pa videli

marko-delija

pre 14 godina

@lista

Nije u opste fora u tome skim je vise bio u istoj polovini.

Fora je u tome sto se najcesce desavalo da Novak sa Federerom bude u istoj polovini na Vimbldonu ili na betonu, a na Roladn Garrosu gotovo uvek sa Nadalom, sto nije nimalo dobar zreb.

Dok je nole bio treci a Nadal 2, uvek sam zeleo da budu u istoj polovini na betonu, i retko se desavalo, i opet kad je Novak postao 4, opet je naleteo na Fedexa.

Mada sto kaze Agasi uskoro ce biti svejedno na koga ce od njih dvojice.

Ako Novak osvoji ovaj turnir, kakve su sanse da se priblizi Nadalu ili ga mozda preskoci??

Srbin

pre 14 godina

Montenegrin, nemas pojma. To sto je izborio trece mesto nece mu nista pomoci da izbegne bilo koga (prvog ili drugog), zreb je tek u januaru i sanse da dobije jednog od prve dvojice su pola-pola, bio on treci ili cetvrti.
Naravno Nole osvaja AO, ko god da mu stane na crtu.

Srdjan

pre 14 godina

Ne zamerite dobrom momku i gatari AGASIJU, pa malo je umoran bio je nekoliko dana u KOLUMBIJU,a znate tamo je sve belo i cisto,pa dok se covek povrati u stvarni svet treba malo vremena.RR i samo RR Agasi,jedino Nole tu moze da se umesa a Marey je spreman za WTA turnire.Odrace ga Jankovicka.

Moljac

pre 14 godina

U kosturu se ne stavljaju prvi protiv četvrtog i drugi protiv trećeg, već prvi i drugi protiv onih koje žreb odredi među trećim i četvrtim, svi oni zajedno u četvrtfinalu protiv onih na mestima 5 do 8, ponovo izvučeno žrebom itd. Stoga, svejedno je da li je treći ili četvrti. Tek drugi ima garanciju da nikad neće igrati s prvim.

ja

pre 14 godina

Agasi je prilicno u pravu. Federerova i Nadalova era polako zavrsava.
Ko ce sledeci biti prvi i osvajati najvise gren slemova - videcemo.
Mosda to bude Marej, mozda Novak, mozda Del Potro, a mozda neko sasvim cetvrti.
Svi imaju podjednake sanse.

Ne znam cemu ti komentari da Marej igra najdosadniji tenis.
Po meni Nadal igra 5 puta dosadniji tenis od Mareja, 5 puta je veci defanzivac od njega. Nadal igra sablonski. U njegovoj igri je vec odavno sve vidjeno. Svaki njegov mech je kopija prethodnog. Nema tu nikakve zanimljivosti.
Isto trcanje od jednog kraja terena do drugog, isto vracanje smecheva svog protivnika, isto uzimanje poena na racun protivnikovih greski, u trenucima kada je vec u izgubljenoj situaciji.
Meni je mnogo zanimljivije da gledam Mareja. Kod njega nikad ne znate sta ce uraditi i kako ce igrati.
Cas igra kao njaveci defanzivac, cas igra agresivnije od bilo kog igraca.
Cas mu je servis bezopasan, cas potpuno neodbbranjiv.
U jednom mechu je 2 metra iza osnovne linije, u sledecem skoro non stop u terenu i na mrezi. Ne znam kako neko moze reci da je Marej najomrazeniji teniser.
Mozda vam se ne svidja njegov fizicki izgled. Mozda vam se ne svidja zato sto je britanac, mada mi ni tu nije jasno kako nekome moze biti drazi svajcarski seljak ili spanski cigan od nadmenog britanca.
Ipak ne mozete tvrditi kako igra dosadan tenis. Onaj kome je Marejev tenis dosadan, a Nadalov zanimljiv - taj se u tenis stvarno ne razume.
Izgleda da neki ljudi ocekuju da tenis bude onakav kakav nikada nije bio. Ono sto Marej prikazuje na svojim mechevima je pravi klasicni tenis, kakav je oduvek bio.
Ono sto gledate na Nadalovim mechevima vise lici na sve ostalo, samo ne na tenis.
Najbolje bi bilo da Nadal izmisli neki novi sport pa da uzivate u tom sportu, a prave ljubitelje tenisa pustite da gledaju pravi tenis i uzivaju u njemu.

Miranda

pre 14 godina

Neko dobro rece da legende bas i nisu dobri prognozeri.Meni je ostala u secanju recenica Bjorna Borga iz 2002 "I Rodik i Federer su odlicni igraci ali mislim da ce Rodik dominirati svetskim tenisom", Vilander je govorio neverovatne gluposti itd.

Nadam se da je to i sad slucaj - Marej da dominira - samo to nikako! Novak je stvarno talentovaniji (mada Agasi tako ne misli) i atraktivniji teniser od Skota. On mi vise lici na sahistu koji ovu lepu igru cini tako DOSADNOM.

A sto se tice vecitih rivala RR 'ludaka', 'masina', 'vanzemaljhaca'... ne bojim se ja za njih. Igrace oni dobro jos mnogo godina. Mozda je Agasi malo ljubomoran na njih (FedEx ga je stigao i prestigao u svemu a Rafa brzo grabi napred).
A i dominacija nije kaos to je nekad bila... Sad treba da se osvoji SVE i STALNO i UBEDLJIVO da bi se bilo dominantan - zaostavstina jednog momka iz Bazela i jednog momka sa Majorke. TAKVA dominacija pocinje i zavrsava se sa njima -realno

lista

pre 14 godina

@Montenegrin
Pa nema nikakve veze da li ce biti treci ili cetvrti. Zreb se pravi na osnvu nekih pravila, a osnovna pravila su da je prvi nosilac, u ovom slucaju prvi na listi u jednoj polivini zreba, a drugi u drugoj.
Treci i cetvrti se takodje moraju nalaziti u suprotnim polovinama, a u kojoj polovini ce biti odlucuje se izvlacenjem.
Dakle pre finala se jedino ne mogu sastati prvi i drugi igrac, a isto tako se ne mogu sastati treci i cetvrti. Lutrija uvek na zrebu odlucuje da li ce Novak biti u Nadalovoj ili Federerovoj polovini.
Novak je dosao na trece mesto u julu 2007. godine.
Zrebovi na gren slemovima su od tada bili sledeci:

2007
US Open 1. i 3. u suprotnim polovinama.

2008
Australia Open - U istoj polovini
RG - U suprotnoj polovini
Wimbldon - U istoj polovini
US Open - U suprotnoj polovini.

2009
Australia Open - u suprotnoj polovini.
RG - u istoj polovini (tada je prvi bio Nadal, a treci Marej)
Wimbldon - u istoj polovini (Nadal nije ucestvovao, pa je zato Federer bio postavljen za prvog,a Novak za treceg nosioca.)
US Open - u suprotnoj polovini (na poslednjem GS ovak je bio u istoj polovini sa Federerom pa su se zato i sastali u polufinalu.Medjutim Marej je bio treci, a on je bio u suprotnoj polovini od Federera).

Kao sto vidis na poslednjih 9 gren slemova prvi i treci igrac su 5 puta bili u suprotnim, a 4 puta u istim polovinama.
Jednostavno tako je hteo zreb.
Po nekom zakonu verovatnoce na iducem gren slemu su vece sanse da se prvi i treci nadju u istoj polovini , jer su se cesce nalazili u suprotnim polovinama.
U svakom slucaju to iskljucivo zavisi od izvlacenja imena iz bubnja.

Montenegrin

pre 14 godina

Rafa je platio cijenu atomskog tenisa, nikad vise ni blijeda sjenka od njega, istrosen je kao 30-togodisnjak, ali dobro, to je bio jedini nacin skine skalp najboljem svih vremena.
Roze je vec druga prica, oze lagano da uzme jos par gren slemova, ako bude motivisan naravno, mislim da ce Nole da uzme opet Melburn, ali mislim da Roze mjerka jos jedan Rolan Garos i jedan Vimbldon i u penziju.
Dobro je sto je Nole dosao do treceg mjesta tako da ce u kosturu Australijan opena izbjeci Federera do finala.

MINA-FEDI

pre 14 godina

Sta mlati ovaj Agasi?koliko je ljubomoran na Rogera to je neverovatno,za Rafu ok,on je vec gotov,ali Roger igra kao zmaj!Bio je i ljubomoran i u Parizu kad je stajao pored Rogera,Roger ima da osvoji jos mnogo turnira i da postavi jos mnogo rekorda,a Agasi moze da pukne od ljubomore...GO ROG!

DANNY BOY

pre 14 godina

Daj boze da je Agassi u pravu, barem sto se Federera tice! Vreme je da se Fedex povuce i da se bavi sa porodnicnim obavezama, a ne da place i besni kad gubi od mladje generacije. Bolje da se povuce dok je na vrhu nego da nastavi do 35-te godine kao Agassi i da se gubi u drugoj ili trecoj rundi Gren Slam turnira...

To nisam ja, to je moja shauma

pre 14 godina

Murray ce dominirati sa onim svojim dosadnim spinovima koji padaju na sred terena cekajuci gresku protivnika?!
Ubi me boze...

to sam ja

pre 14 godina

najomrazeniji teniser koji je ikada igrao tenis je Marej. zalosno bi bilo da on dominira, nadam se da Agasi nije u pravu i da ce Nole da bude taj koji ce voditi glavnu rec. ne treba zaboraviti ni Cilica, on je mlad i iga na vrhunskom nivou.

Predo

pre 14 godina

Pri tome zaboravljajuci da Mari vec drugi put pauzira zbog povrede zgloba. Bivsi sampioni nisu uvjek najbolji prognozeri i strucnjaci. Sjetite se samo koliko gluposti provali Mats Vilander u svojim prognozama. I njihove se prognoze svode na to da li im se neciji stil dopada ili ne. A ono sto je rekao za Federera i Nadala je cinjenica, koju vec i vrapci znaju. Prvi nije toliko star, koliko je pitanje motivacije, a drugi stvarno ima problem istrosenosti tjela. Ali vidicemo. Kada bi sve to znali, ne bi vise ni gledali ovaj sport, niti bi oni zaradjivali toliki novac.

bicuri

pre 14 godina

slazem se sa vama ostalima u potpunosti...onaj marej bas igra smaracki tenis, samo se brani!!!
zato kad ga uhvati neki cilic koji decko samo gadja linije, odvali ga od zivota...
i djokovic i del potro su najtalentovaniji od svih...marej nista ne bi uradio da nisu ulozili milione i milione u njega...

Dejo

pre 14 godina

Poslije Federera, dugo neće biti tako dominantan u tenisu. Niti će ko u skorije vrijeme stizat broj titula koje je on osvojio.Voljeli ga ili ne, to su činjenice.

Neki

pre 14 godina

Posto mi je Agasijeva izjava delovala malo pristrasno proverio sam na net-u.I naravno, tu izjavu je dao za britanski Sky-sport.
S druge strane za one koji znaju engleski interesantno je pogledati po meni objektivnije komentara za Noleta na sajtu BBC sport- tenis.Adresa linka:http://www.bbc.co.uk/dna/606/A58263311

To nisam ja, to je moja shauma

pre 14 godina

Murray ce dominirati sa onim svojim dosadnim spinovima koji padaju na sred terena cekajuci gresku protivnika?!
Ubi me boze...

Dejo

pre 14 godina

Poslije Federera, dugo neće biti tako dominantan u tenisu. Niti će ko u skorije vrijeme stizat broj titula koje je on osvojio.Voljeli ga ili ne, to su činjenice.

to sam ja

pre 14 godina

najomrazeniji teniser koji je ikada igrao tenis je Marej. zalosno bi bilo da on dominira, nadam se da Agasi nije u pravu i da ce Nole da bude taj koji ce voditi glavnu rec. ne treba zaboraviti ni Cilica, on je mlad i iga na vrhunskom nivou.

Predo

pre 14 godina

Pri tome zaboravljajuci da Mari vec drugi put pauzira zbog povrede zgloba. Bivsi sampioni nisu uvjek najbolji prognozeri i strucnjaci. Sjetite se samo koliko gluposti provali Mats Vilander u svojim prognozama. I njihove se prognoze svode na to da li im se neciji stil dopada ili ne. A ono sto je rekao za Federera i Nadala je cinjenica, koju vec i vrapci znaju. Prvi nije toliko star, koliko je pitanje motivacije, a drugi stvarno ima problem istrosenosti tjela. Ali vidicemo. Kada bi sve to znali, ne bi vise ni gledali ovaj sport, niti bi oni zaradjivali toliki novac.

Neki

pre 14 godina

Posto mi je Agasijeva izjava delovala malo pristrasno proverio sam na net-u.I naravno, tu izjavu je dao za britanski Sky-sport.
S druge strane za one koji znaju engleski interesantno je pogledati po meni objektivnije komentara za Noleta na sajtu BBC sport- tenis.Adresa linka:http://www.bbc.co.uk/dna/606/A58263311

bicuri

pre 14 godina

slazem se sa vama ostalima u potpunosti...onaj marej bas igra smaracki tenis, samo se brani!!!
zato kad ga uhvati neki cilic koji decko samo gadja linije, odvali ga od zivota...
i djokovic i del potro su najtalentovaniji od svih...marej nista ne bi uradio da nisu ulozili milione i milione u njega...

Srdjan

pre 14 godina

Ne zamerite dobrom momku i gatari AGASIJU, pa malo je umoran bio je nekoliko dana u KOLUMBIJU,a znate tamo je sve belo i cisto,pa dok se covek povrati u stvarni svet treba malo vremena.RR i samo RR Agasi,jedino Nole tu moze da se umesa a Marey je spreman za WTA turnire.Odrace ga Jankovicka.

MINA-FEDI

pre 14 godina

Sta mlati ovaj Agasi?koliko je ljubomoran na Rogera to je neverovatno,za Rafu ok,on je vec gotov,ali Roger igra kao zmaj!Bio je i ljubomoran i u Parizu kad je stajao pored Rogera,Roger ima da osvoji jos mnogo turnira i da postavi jos mnogo rekorda,a Agasi moze da pukne od ljubomore...GO ROG!

Miranda

pre 14 godina

Neko dobro rece da legende bas i nisu dobri prognozeri.Meni je ostala u secanju recenica Bjorna Borga iz 2002 "I Rodik i Federer su odlicni igraci ali mislim da ce Rodik dominirati svetskim tenisom", Vilander je govorio neverovatne gluposti itd.

Nadam se da je to i sad slucaj - Marej da dominira - samo to nikako! Novak je stvarno talentovaniji (mada Agasi tako ne misli) i atraktivniji teniser od Skota. On mi vise lici na sahistu koji ovu lepu igru cini tako DOSADNOM.

A sto se tice vecitih rivala RR 'ludaka', 'masina', 'vanzemaljhaca'... ne bojim se ja za njih. Igrace oni dobro jos mnogo godina. Mozda je Agasi malo ljubomoran na njih (FedEx ga je stigao i prestigao u svemu a Rafa brzo grabi napred).
A i dominacija nije kaos to je nekad bila... Sad treba da se osvoji SVE i STALNO i UBEDLJIVO da bi se bilo dominantan - zaostavstina jednog momka iz Bazela i jednog momka sa Majorke. TAKVA dominacija pocinje i zavrsava se sa njima -realno

DANNY BOY

pre 14 godina

Daj boze da je Agassi u pravu, barem sto se Federera tice! Vreme je da se Fedex povuce i da se bavi sa porodnicnim obavezama, a ne da place i besni kad gubi od mladje generacije. Bolje da se povuce dok je na vrhu nego da nastavi do 35-te godine kao Agassi i da se gubi u drugoj ili trecoj rundi Gren Slam turnira...

lista

pre 14 godina

@Montenegrin
Pa nema nikakve veze da li ce biti treci ili cetvrti. Zreb se pravi na osnvu nekih pravila, a osnovna pravila su da je prvi nosilac, u ovom slucaju prvi na listi u jednoj polivini zreba, a drugi u drugoj.
Treci i cetvrti se takodje moraju nalaziti u suprotnim polovinama, a u kojoj polovini ce biti odlucuje se izvlacenjem.
Dakle pre finala se jedino ne mogu sastati prvi i drugi igrac, a isto tako se ne mogu sastati treci i cetvrti. Lutrija uvek na zrebu odlucuje da li ce Novak biti u Nadalovoj ili Federerovoj polovini.
Novak je dosao na trece mesto u julu 2007. godine.
Zrebovi na gren slemovima su od tada bili sledeci:

2007
US Open 1. i 3. u suprotnim polovinama.

2008
Australia Open - U istoj polovini
RG - U suprotnoj polovini
Wimbldon - U istoj polovini
US Open - U suprotnoj polovini.

2009
Australia Open - u suprotnoj polovini.
RG - u istoj polovini (tada je prvi bio Nadal, a treci Marej)
Wimbldon - u istoj polovini (Nadal nije ucestvovao, pa je zato Federer bio postavljen za prvog,a Novak za treceg nosioca.)
US Open - u suprotnoj polovini (na poslednjem GS ovak je bio u istoj polovini sa Federerom pa su se zato i sastali u polufinalu.Medjutim Marej je bio treci, a on je bio u suprotnoj polovini od Federera).

Kao sto vidis na poslednjih 9 gren slemova prvi i treci igrac su 5 puta bili u suprotnim, a 4 puta u istim polovinama.
Jednostavno tako je hteo zreb.
Po nekom zakonu verovatnoce na iducem gren slemu su vece sanse da se prvi i treci nadju u istoj polovini , jer su se cesce nalazili u suprotnim polovinama.
U svakom slucaju to iskljucivo zavisi od izvlacenja imena iz bubnja.

Srbin

pre 14 godina

Montenegrin, nemas pojma. To sto je izborio trece mesto nece mu nista pomoci da izbegne bilo koga (prvog ili drugog), zreb je tek u januaru i sanse da dobije jednog od prve dvojice su pola-pola, bio on treci ili cetvrti.
Naravno Nole osvaja AO, ko god da mu stane na crtu.

Montenegrin

pre 14 godina

Rafa je platio cijenu atomskog tenisa, nikad vise ni blijeda sjenka od njega, istrosen je kao 30-togodisnjak, ali dobro, to je bio jedini nacin skine skalp najboljem svih vremena.
Roze je vec druga prica, oze lagano da uzme jos par gren slemova, ako bude motivisan naravno, mislim da ce Nole da uzme opet Melburn, ali mislim da Roze mjerka jos jedan Rolan Garos i jedan Vimbldon i u penziju.
Dobro je sto je Nole dosao do treceg mjesta tako da ce u kosturu Australijan opena izbjeci Federera do finala.

ja

pre 14 godina

Agasi je prilicno u pravu. Federerova i Nadalova era polako zavrsava.
Ko ce sledeci biti prvi i osvajati najvise gren slemova - videcemo.
Mosda to bude Marej, mozda Novak, mozda Del Potro, a mozda neko sasvim cetvrti.
Svi imaju podjednake sanse.

Ne znam cemu ti komentari da Marej igra najdosadniji tenis.
Po meni Nadal igra 5 puta dosadniji tenis od Mareja, 5 puta je veci defanzivac od njega. Nadal igra sablonski. U njegovoj igri je vec odavno sve vidjeno. Svaki njegov mech je kopija prethodnog. Nema tu nikakve zanimljivosti.
Isto trcanje od jednog kraja terena do drugog, isto vracanje smecheva svog protivnika, isto uzimanje poena na racun protivnikovih greski, u trenucima kada je vec u izgubljenoj situaciji.
Meni je mnogo zanimljivije da gledam Mareja. Kod njega nikad ne znate sta ce uraditi i kako ce igrati.
Cas igra kao njaveci defanzivac, cas igra agresivnije od bilo kog igraca.
Cas mu je servis bezopasan, cas potpuno neodbbranjiv.
U jednom mechu je 2 metra iza osnovne linije, u sledecem skoro non stop u terenu i na mrezi. Ne znam kako neko moze reci da je Marej najomrazeniji teniser.
Mozda vam se ne svidja njegov fizicki izgled. Mozda vam se ne svidja zato sto je britanac, mada mi ni tu nije jasno kako nekome moze biti drazi svajcarski seljak ili spanski cigan od nadmenog britanca.
Ipak ne mozete tvrditi kako igra dosadan tenis. Onaj kome je Marejev tenis dosadan, a Nadalov zanimljiv - taj se u tenis stvarno ne razume.
Izgleda da neki ljudi ocekuju da tenis bude onakav kakav nikada nije bio. Ono sto Marej prikazuje na svojim mechevima je pravi klasicni tenis, kakav je oduvek bio.
Ono sto gledate na Nadalovim mechevima vise lici na sve ostalo, samo ne na tenis.
Najbolje bi bilo da Nadal izmisli neki novi sport pa da uzivate u tom sportu, a prave ljubitelje tenisa pustite da gledaju pravi tenis i uzivaju u njemu.

Moljac

pre 14 godina

U kosturu se ne stavljaju prvi protiv četvrtog i drugi protiv trećeg, već prvi i drugi protiv onih koje žreb odredi među trećim i četvrtim, svi oni zajedno u četvrtfinalu protiv onih na mestima 5 do 8, ponovo izvučeno žrebom itd. Stoga, svejedno je da li je treći ili četvrti. Tek drugi ima garanciju da nikad neće igrati s prvim.

Rafa Roger

pre 14 godina

Bravo Agasi, svaka ti je na mestu, hehehe. Federer osvaja u 2010. 2 ili 3 grand slam-a, a do kraja karijere ce doci do 20 titula. Zivi bili pa videli

marko-delija

pre 14 godina

@lista

Nije u opste fora u tome skim je vise bio u istoj polovini.

Fora je u tome sto se najcesce desavalo da Novak sa Federerom bude u istoj polovini na Vimbldonu ili na betonu, a na Roladn Garrosu gotovo uvek sa Nadalom, sto nije nimalo dobar zreb.

Dok je nole bio treci a Nadal 2, uvek sam zeleo da budu u istoj polovini na betonu, i retko se desavalo, i opet kad je Novak postao 4, opet je naleteo na Fedexa.

Mada sto kaze Agasi uskoro ce biti svejedno na koga ce od njih dvojice.

Ako Novak osvoji ovaj turnir, kakve su sanse da se priblizi Nadalu ili ga mozda preskoci??

MINA-FEDI

pre 14 godina

Sta mlati ovaj Agasi?koliko je ljubomoran na Rogera to je neverovatno,za Rafu ok,on je vec gotov,ali Roger igra kao zmaj!Bio je i ljubomoran i u Parizu kad je stajao pored Rogera,Roger ima da osvoji jos mnogo turnira i da postavi jos mnogo rekorda,a Agasi moze da pukne od ljubomore...GO ROG!

DANNY BOY

pre 14 godina

Daj boze da je Agassi u pravu, barem sto se Federera tice! Vreme je da se Fedex povuce i da se bavi sa porodnicnim obavezama, a ne da place i besni kad gubi od mladje generacije. Bolje da se povuce dok je na vrhu nego da nastavi do 35-te godine kao Agassi i da se gubi u drugoj ili trecoj rundi Gren Slam turnira...

ja

pre 14 godina

Agasi je prilicno u pravu. Federerova i Nadalova era polako zavrsava.
Ko ce sledeci biti prvi i osvajati najvise gren slemova - videcemo.
Mosda to bude Marej, mozda Novak, mozda Del Potro, a mozda neko sasvim cetvrti.
Svi imaju podjednake sanse.

Ne znam cemu ti komentari da Marej igra najdosadniji tenis.
Po meni Nadal igra 5 puta dosadniji tenis od Mareja, 5 puta je veci defanzivac od njega. Nadal igra sablonski. U njegovoj igri je vec odavno sve vidjeno. Svaki njegov mech je kopija prethodnog. Nema tu nikakve zanimljivosti.
Isto trcanje od jednog kraja terena do drugog, isto vracanje smecheva svog protivnika, isto uzimanje poena na racun protivnikovih greski, u trenucima kada je vec u izgubljenoj situaciji.
Meni je mnogo zanimljivije da gledam Mareja. Kod njega nikad ne znate sta ce uraditi i kako ce igrati.
Cas igra kao njaveci defanzivac, cas igra agresivnije od bilo kog igraca.
Cas mu je servis bezopasan, cas potpuno neodbbranjiv.
U jednom mechu je 2 metra iza osnovne linije, u sledecem skoro non stop u terenu i na mrezi. Ne znam kako neko moze reci da je Marej najomrazeniji teniser.
Mozda vam se ne svidja njegov fizicki izgled. Mozda vam se ne svidja zato sto je britanac, mada mi ni tu nije jasno kako nekome moze biti drazi svajcarski seljak ili spanski cigan od nadmenog britanca.
Ipak ne mozete tvrditi kako igra dosadan tenis. Onaj kome je Marejev tenis dosadan, a Nadalov zanimljiv - taj se u tenis stvarno ne razume.
Izgleda da neki ljudi ocekuju da tenis bude onakav kakav nikada nije bio. Ono sto Marej prikazuje na svojim mechevima je pravi klasicni tenis, kakav je oduvek bio.
Ono sto gledate na Nadalovim mechevima vise lici na sve ostalo, samo ne na tenis.
Najbolje bi bilo da Nadal izmisli neki novi sport pa da uzivate u tom sportu, a prave ljubitelje tenisa pustite da gledaju pravi tenis i uzivaju u njemu.

Dejo

pre 14 godina

Poslije Federera, dugo neće biti tako dominantan u tenisu. Niti će ko u skorije vrijeme stizat broj titula koje je on osvojio.Voljeli ga ili ne, to su činjenice.

to sam ja

pre 14 godina

najomrazeniji teniser koji je ikada igrao tenis je Marej. zalosno bi bilo da on dominira, nadam se da Agasi nije u pravu i da ce Nole da bude taj koji ce voditi glavnu rec. ne treba zaboraviti ni Cilica, on je mlad i iga na vrhunskom nivou.

Montenegrin

pre 14 godina

Rafa je platio cijenu atomskog tenisa, nikad vise ni blijeda sjenka od njega, istrosen je kao 30-togodisnjak, ali dobro, to je bio jedini nacin skine skalp najboljem svih vremena.
Roze je vec druga prica, oze lagano da uzme jos par gren slemova, ako bude motivisan naravno, mislim da ce Nole da uzme opet Melburn, ali mislim da Roze mjerka jos jedan Rolan Garos i jedan Vimbldon i u penziju.
Dobro je sto je Nole dosao do treceg mjesta tako da ce u kosturu Australijan opena izbjeci Federera do finala.

bicuri

pre 14 godina

slazem se sa vama ostalima u potpunosti...onaj marej bas igra smaracki tenis, samo se brani!!!
zato kad ga uhvati neki cilic koji decko samo gadja linije, odvali ga od zivota...
i djokovic i del potro su najtalentovaniji od svih...marej nista ne bi uradio da nisu ulozili milione i milione u njega...

To nisam ja, to je moja shauma

pre 14 godina

Murray ce dominirati sa onim svojim dosadnim spinovima koji padaju na sred terena cekajuci gresku protivnika?!
Ubi me boze...

Rafa Roger

pre 14 godina

Bravo Agasi, svaka ti je na mestu, hehehe. Federer osvaja u 2010. 2 ili 3 grand slam-a, a do kraja karijere ce doci do 20 titula. Zivi bili pa videli

Neki

pre 14 godina

Posto mi je Agasijeva izjava delovala malo pristrasno proverio sam na net-u.I naravno, tu izjavu je dao za britanski Sky-sport.
S druge strane za one koji znaju engleski interesantno je pogledati po meni objektivnije komentara za Noleta na sajtu BBC sport- tenis.Adresa linka:http://www.bbc.co.uk/dna/606/A58263311

Srdjan

pre 14 godina

Ne zamerite dobrom momku i gatari AGASIJU, pa malo je umoran bio je nekoliko dana u KOLUMBIJU,a znate tamo je sve belo i cisto,pa dok se covek povrati u stvarni svet treba malo vremena.RR i samo RR Agasi,jedino Nole tu moze da se umesa a Marey je spreman za WTA turnire.Odrace ga Jankovicka.

Srbin

pre 14 godina

Montenegrin, nemas pojma. To sto je izborio trece mesto nece mu nista pomoci da izbegne bilo koga (prvog ili drugog), zreb je tek u januaru i sanse da dobije jednog od prve dvojice su pola-pola, bio on treci ili cetvrti.
Naravno Nole osvaja AO, ko god da mu stane na crtu.

Predo

pre 14 godina

Pri tome zaboravljajuci da Mari vec drugi put pauzira zbog povrede zgloba. Bivsi sampioni nisu uvjek najbolji prognozeri i strucnjaci. Sjetite se samo koliko gluposti provali Mats Vilander u svojim prognozama. I njihove se prognoze svode na to da li im se neciji stil dopada ili ne. A ono sto je rekao za Federera i Nadala je cinjenica, koju vec i vrapci znaju. Prvi nije toliko star, koliko je pitanje motivacije, a drugi stvarno ima problem istrosenosti tjela. Ali vidicemo. Kada bi sve to znali, ne bi vise ni gledali ovaj sport, niti bi oni zaradjivali toliki novac.

marko-delija

pre 14 godina

@lista

Nije u opste fora u tome skim je vise bio u istoj polovini.

Fora je u tome sto se najcesce desavalo da Novak sa Federerom bude u istoj polovini na Vimbldonu ili na betonu, a na Roladn Garrosu gotovo uvek sa Nadalom, sto nije nimalo dobar zreb.

Dok je nole bio treci a Nadal 2, uvek sam zeleo da budu u istoj polovini na betonu, i retko se desavalo, i opet kad je Novak postao 4, opet je naleteo na Fedexa.

Mada sto kaze Agasi uskoro ce biti svejedno na koga ce od njih dvojice.

Ako Novak osvoji ovaj turnir, kakve su sanse da se priblizi Nadalu ili ga mozda preskoci??

Miranda

pre 14 godina

Neko dobro rece da legende bas i nisu dobri prognozeri.Meni je ostala u secanju recenica Bjorna Borga iz 2002 "I Rodik i Federer su odlicni igraci ali mislim da ce Rodik dominirati svetskim tenisom", Vilander je govorio neverovatne gluposti itd.

Nadam se da je to i sad slucaj - Marej da dominira - samo to nikako! Novak je stvarno talentovaniji (mada Agasi tako ne misli) i atraktivniji teniser od Skota. On mi vise lici na sahistu koji ovu lepu igru cini tako DOSADNOM.

A sto se tice vecitih rivala RR 'ludaka', 'masina', 'vanzemaljhaca'... ne bojim se ja za njih. Igrace oni dobro jos mnogo godina. Mozda je Agasi malo ljubomoran na njih (FedEx ga je stigao i prestigao u svemu a Rafa brzo grabi napred).
A i dominacija nije kaos to je nekad bila... Sad treba da se osvoji SVE i STALNO i UBEDLJIVO da bi se bilo dominantan - zaostavstina jednog momka iz Bazela i jednog momka sa Majorke. TAKVA dominacija pocinje i zavrsava se sa njima -realno

lista

pre 14 godina

@Montenegrin
Pa nema nikakve veze da li ce biti treci ili cetvrti. Zreb se pravi na osnvu nekih pravila, a osnovna pravila su da je prvi nosilac, u ovom slucaju prvi na listi u jednoj polivini zreba, a drugi u drugoj.
Treci i cetvrti se takodje moraju nalaziti u suprotnim polovinama, a u kojoj polovini ce biti odlucuje se izvlacenjem.
Dakle pre finala se jedino ne mogu sastati prvi i drugi igrac, a isto tako se ne mogu sastati treci i cetvrti. Lutrija uvek na zrebu odlucuje da li ce Novak biti u Nadalovoj ili Federerovoj polovini.
Novak je dosao na trece mesto u julu 2007. godine.
Zrebovi na gren slemovima su od tada bili sledeci:

2007
US Open 1. i 3. u suprotnim polovinama.

2008
Australia Open - U istoj polovini
RG - U suprotnoj polovini
Wimbldon - U istoj polovini
US Open - U suprotnoj polovini.

2009
Australia Open - u suprotnoj polovini.
RG - u istoj polovini (tada je prvi bio Nadal, a treci Marej)
Wimbldon - u istoj polovini (Nadal nije ucestvovao, pa je zato Federer bio postavljen za prvog,a Novak za treceg nosioca.)
US Open - u suprotnoj polovini (na poslednjem GS ovak je bio u istoj polovini sa Federerom pa su se zato i sastali u polufinalu.Medjutim Marej je bio treci, a on je bio u suprotnoj polovini od Federera).

Kao sto vidis na poslednjih 9 gren slemova prvi i treci igrac su 5 puta bili u suprotnim, a 4 puta u istim polovinama.
Jednostavno tako je hteo zreb.
Po nekom zakonu verovatnoce na iducem gren slemu su vece sanse da se prvi i treci nadju u istoj polovini , jer su se cesce nalazili u suprotnim polovinama.
U svakom slucaju to iskljucivo zavisi od izvlacenja imena iz bubnja.

Moljac

pre 14 godina

U kosturu se ne stavljaju prvi protiv četvrtog i drugi protiv trećeg, već prvi i drugi protiv onih koje žreb odredi među trećim i četvrtim, svi oni zajedno u četvrtfinalu protiv onih na mestima 5 do 8, ponovo izvučeno žrebom itd. Stoga, svejedno je da li je treći ili četvrti. Tek drugi ima garanciju da nikad neće igrati s prvim.