Petak, 02.10.2009.

09:06

Jankovićeva u finalu Tokija

Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u finale turnira u Tokiju pobedom nad Kineskinjom Na Li sa 2:0, po setovima 6:4, 6:3.

Izvor: B92

Jankoviæeva u finalu Tokija IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

91 Komentari

Sortiraj po:

Djoksa

pre 14 godina

Po livescore-u Jelena je predala pri rezultatu 2:5 u prvom setu.Moze li neko ko je gledao da kaze sta je bilo i kakva je povreda u pitanju?Unapred zahvalan

Miki

pre 14 godina

Veliko finale :
WTA Tokyo J.Jankovic - M. Sharapova ne pre 06.00h po nasem vremenu , a link za live pracenje je:
http://www.fudbaluzivo.webs.com/

lista

pre 14 godina

@Vihor
Za Jelenu kao i vecinu igracica je vazan jos samo jedan turnir, a to je Peking, jer taj turnir spada u obavezne i na njemu se dobija od 5 do 1000 bodova.
Ostali turniri su vec sada bez nekog znacajnog uticaja, jer donose malo bodova, a ti bodovi ni ne moraju da se upisuju.
Konkretno Jelena u Moskvi moze maksimalno da izgubi ili zaradi 350 bodova. Da se ne pojavi na tom turniru upisali bi joj 120 bodova iz Stanforda. Toliko bodova bi u Moskvi dobila za cetvrtfinale.
Dakle tek od polufinala tamo moze zaraditi neke bodove.
Titula u Moskvi nosi 470 bodova, a s obzirom da Jelena vec ima obezbedjenih tih 120 - maksimalno bi tamo mogla da se popravi za 350 bodova.
Dakle Peking je jedini preostali turnir koji je vazan, jer je jedan od 4 najjaca turnira posle gren slema: Indian Wels, Majami, Madrid i Peking.
Ta cetiri turnira su ekvivalent muskim mastersima.
Tokio i slicni turniri sa fondom nagrada od 2 miliona $ spadaju u trecu kategoriju turnira i ukupno ima 5 takvih turnira. Moskva i slicni turniri su u cetvrtoj kategoriji.
Petu i najslabiju kategoriju cine turniri poput onog u Marbeli.
Dakle za igrace je vazno samo ovih 13 turnira iz prve 3 kategorije, a ove ostale turnire igraju cisto da se malo uigraju i zarade neke sitne bodove.

Zoki

pre 14 godina

krajnje je vreme da se Jeca okiti trofejem to bi joj vratilo samopouzdanje za naredne turnire samo napred svi smo uz tebe Zoki Austrija

titula u Tokiu

pre 14 godina

Svaka joj cast!!! Ali sto joj je tezak zreb u Pekingu... Vec u trecem kolu opet na Sharapovu :( A Ani je extra zreb.
(Orange County Rocks!, 2. oktobar 2009 10:32)
Nema Jelena los zreb,vec Marija...

Bojan

pre 14 godina

odlicna igra protiv Li.. Sada protiv Marije stalozeno i koncentrisano...raduje cinjenica da je Jelena iz poslednjih 5 finala izasla kao sampionka !!!! i sada ima pozitivan skor u finalima!!

marko

pre 14 godina

Pa kraljiceee, cestitam ti.Ti si bila i bices nas ponos!!!Kad nisi opterecena stvarima van terena, porodicnim problemima, povredama ti mozes da srusis svakoga.Nazalost u zivotu nije uvijek tako ali ti si borac.Sjajna nedelja sta god uradila u finalu.Samo ti stizi do finalaaa...Bravooo i hrabro sutra, nametni svoj ritam :)
P.S.Finale je u 6h po nasem vremenu, ES ce prenositu snimak u 12h

Mihailo

pre 14 godina

E ajde ti ispod ne seri mnogo molim te Na Li ima 27 godina i J.J. je super odigrala i pobedila ju je posteno, a verujem da ce tako biti i sa Sa rapovom...

mr naciii-schacy

pre 14 godina

pobijedila 40-godišnju Na... a šarapova će je naderati k'o konja. pokazat će joj kako musa dere jarca.
c'mon mascha... I love you

branko

pre 14 godina

Јелена има велику шансу против Шарапове. Тактика је проста: треба препустити Шараповој да води игру. Она ће направити много винера али и безброј неизнуђених грешака, сваке врсте и у сваком могућем тренутку. Шараповој је лакше узети гем на њен сервис него на свој и то је кључ победе. Значи, Јелена треба да игра што сигурније и да ништа не форсира, а то је игра која Јелени и одговара.

Ognjen

pre 14 godina

Kada se najmanje ocekuje od Jelene, ona pobedi i obraduje nas. To joj je postao vec zastitni znak. Posle Aninog razocaravajuceg poraza, dobro bi dosla jedna titula. Jelena, osvoji Tokijo i tako se vrati u trku za Dohu

Wogy

pre 14 godina

Fantasticno Jelena. Niko je nece zaustaviti cak ni trostruka osvajacica 3 GS... nasa pravoslavka Sarapova koju izuzetno cenim. Bice to vise nego tezak dvoboj ali Jelena je ponovo opet ona Jelena, prava...igra fantasticno a ovaj turnir u Tokiju ce biti njena treca titula u ovoj godini i gotovo siguran odlazak u Dohu. Puno srece i hvala za sve radosti i uzivanja.

mario marrco

pre 14 godina

u svakom slucaju uzivanje je gledati jecu kako uziva u igri. svaki njen someh na terenu vredi milion dolara. jeco samo napred, sarapova gubi sa 2/0((((

Milan

pre 14 godina

Za sada samo 12 objavljenih komentara na Jecinu pobedu...da je izgubila vec 300 njih bi doslo ovde da je omalovazava....

Drago mi je da je Jeca prvi put u karijeri u finalu ovog znacajnog turnira,nadam se najboljem!SAMO NAPRED!!!

Брада

pre 14 godina

Свака част! Срећно у финалу, у инат свим "стручњацима" који би написали већ десетине коментара, да си недај Боже изгубила.

ivan

pre 14 godina

Svaka cast za Jelenu,konacno neki uspeh u ovoj godini,masta uradila u finalu.Jelena ce u finalu igrati protiv jos jedne teniserke koja se ocigledno polako vraca u vrh svetskog tenisa,navijam za jelenu a isto tako prizeljkujem dobar mec.Napred srbi-srpkinje,napred srbijo.

sasa

pre 14 godina

tako je devojce. kad se ljubav ne umesa kao kod nekih drugih rezultati su uvek tu. samo tako. u finalu jako sa lepom ruskinjom i bice sta biti mora. vazno je da se se na vreme vratila u vrh zenskog tenisa jer sad kad navale ove bivse penzionerke iz belgije bice svasta. srecno u finalu i pozdravi iz smedereva.

marko-washington

pre 14 godina

Ovde su te na forumu izbacili jos ore pocetka turnira pa ce zluradih komentara biti pretpostavljam i danas kao i svakog dana. Sve najbolje ti zelim i da uzmes i drugu titulu iz prve kategorije ove sezone. To bi bila sesta iz iste kategorije a znamo da je to u danasnjem tenisu retkost

RS

pre 14 godina

Cestitam Jeleni za sve pobede u Tokiu.
Kada Jeca igra finale sa Mariom i koja TV prenosi taj mec? Molim fanove koji znaju da napisu. Hvala.

Djape

pre 14 godina

Bravo za Jecu. Raduju nas opet njene sjajne partije. I zaista je šteta što je imala porodičnih problema na US Openu, garantujem da bi tamo napravila sjajan rezultat. Bilo kako bilo, očekuje je sad težak meč finala protiv Šarapove. Uspela ju je pobediti i u vreme najvećeg uspona Šarapove, pa ne vidim razloga da to ne bi mogla ponoviti. Srećno u finalu!

Igysa

pre 14 godina

to je nasa Jeca pereca :-)
takticki bolja od Sharapove, verujem da ce uzeti ovu titulu bez puno muke ..kompleksi i barijere od protivnika su tu da se ruse.. a Jeca ih je vec srusila dosta u zadnja dva meeca.

sanja

pre 14 godina

konacno lepe vesti iz tenisa
isto tako lepa vest je to sto ce igrati protiv Sharapove, njihova imena obecavaju lep mec pa kako god da bude zadovoljni smo...

Predo

pre 14 godina

Jelena je u nizu pobjedila dva svoja velika "bauka", sto nije lako - naci formulu za nekog ko ti "ne lezi". A lijepo je sto imamo jos jedno finale u ovoj susnoj godini. Bice atraktivno, jer je protivnik atraktivan, bez obzira na njeno neartikulisano vristanje. Sto se tice Sarapove - ugasis ton i gledas sliku. Jeleni puno srece.

Borbena

pre 14 godina

Genijalno! Super Jeca u finalu je odlicna vest! Ajmo Jelence, jos jedan mec za titulu! Samo napred! Pokazi da si nepokolebljiva i najbolja!

Djoksa

pre 14 godina

Bravo Jelena.Rekoh ja jos na pocetku,tebi je potreban jedan tezi mec na pocetku turnira da se uozbiljis.Da ne bude ono nase "lako cemo"koje te je toliko puta sputalo da pokazes sve sto znas,proklet da je taj nas mentalitet.A sad znas sve,servis si popravila do neprepoznavanja a na forhend kao tvoju slabu tacku protivnice mogu slobodno da zaborave.Masa sad moze u finalu da racuna na ne daj boze tvoj slab dan,u svakom drugom slucaju ti si pobednik.Pobedila si je u finalu Birmingema(NA TRAVI),pa zasto ne bi i ovde...

Djokica

pre 14 godina

Pobedila je dve od nekoliko igracica koje joj najmanje odgovaraju, Bartoli i Na Li, a sad ce i Masu (koju Rusi uz podsmeh zovu Mary) Sarapovu.

Pa, prosli su slemovi, pravo vreme za Jelenu da pokaze sta zna. Na srecu ni Melburn nije daleko.

branko

pre 14 godina

Браво Јелена!
У меч против Шарапове улазиш са најмање 3 добијена гема јер ће Рускиња направити бар 12 дуплих сервис грешака. То би морала искористити и освојити турнир.Срећно!

Konstantin

pre 14 godina

BRAVO JELENA, nadamo se da je pocetak stremljenja ka top WTA poziciji - uz tebe smo.
Imali na TV-u prenosa, kad i na kom kanalu?

Podrzavatelj

pre 14 godina

JJ najveće čestitke, pogotovo zbog pobede nad Bartoli.

Negativnim komentatorima!
Koliko nas radi posao koji voli i u njemu uživa, dobro zarađuje, putuje svetom i nalazi se u cebtru pažnje javnosti? Smirite se i o'ladite!
Svaki osvojeni turnir je velika stvar. Prestanite da kukate nad sadašnjim ženskim tenisom, gledajte nekadašnji na video zapisima.

Jeleni šaljem najiskreniju podršku i najbolje želje.

Igraj kao da rezultat ne postoji.
Igraj dož uživaš.

Vihor

pre 14 godina

Bravo Jeco! A sad na Sarapovu za titulu. Ako zelis u Dohu moraces u naredna 2 turnira da ostvaris bolje rezultate od Zvonareve i Penete, a ti to mozes jer si bolja od obe. Srecno!!!

marina

pre 14 godina

pozdrav skepticima koji su sumnjali u Jecu,a Jeleni sve pohvale neka tako nastavi fokusirana na tenis kada je na terenu a van njega može i na vaterpolo

stankovb

pre 14 godina

Izgleda da su Jelana i Novak prelomili u glavi i ukapirali kako rutinom treba savladjivati, barem na papiru 'lake', protivnike. Protiv vrhunskih ionako na rezultat uticu mnogi faktori pocev od fizicke spreme, preko psihicke stabilnosti pa do trenutne inspiracije.
Ostaje jos Ana - ona je na prekretnici, da uradi sto i ovo dvoje ili da se totalno povuce. U svakom slucaju nadamo se najboljem.
Bravo za Jelenu.

mirjana

pre 14 godina

Znate li samo koliko mi je drago??? Ma mnogo mi je drago! Bravo Jelena, dokazali si po ko zna koji put ko si i sta si. Volela bih da u finalu bude pobeda, po mogucstvu 2:0, ali i 2:1 ne bunum se ja, tako smo na tebe nekako i navikli...

Goran

pre 14 godina

Gledao sam jutros mec koji je Jelena igrala protiv
Li Na,pa za one koji nisu imali tu mogucnost da napisem par zapazanja o igri nase igracice.Uz poznate igracke vrline koje JJ poseduje (fantasticno kretanje i borbenost,kao i sjajan bekend) jasno je vidljiv veliki pomak u dva elementa igre njene igre.Prvo psihicki je mnogo stabilnija i koncetrisanija na igru,nema vise nepotrebnog rasipanja energije ni komunikacije sa publikom.Uz to je pocela da pametno koristi svoje sad vec veliko tenisko iskustvo.Kao primer navescu situaciju iz treceg gema drugog seta gde je nasa igracica izgubila servis jer je glavni sudija dva puta korigovao odluke linijskog sudije
na stetu JJ,a kako nije bilo mogucnosti provere poeni
i gem su pripali Li Na.Umesto njene ranije uobicajene reakcije da se pocne svadjati sa sudijom i da joj se zbog toga igra raspadne JJ mirno uzima medicinski time out i nakon njega cisti Li Na sa terena.Ono sto je jos fascinantnije je napredak JJ u drugom elementu igre a to je servis.Od njenog najslabijeg udarca(mada su joj i voleji katastrofalni)ona je uspela da napravi vrlo
jako oruzije i osvoji puno lakih i sto je jos bitnije vaznih poena svojim servisom.Kao primer navescu situaciju
kad je u drugom setu kod rezultata 5:4 gemovima i 30:40 u poenima sa tri svoja servisa zavrsila mec o cemu je ranije samo mogla da sanja.Procenat prvog servisa od 62 posto i nije bog zna sta narocito
ali pogadjala je bas kad treba,a uz to je znacajno pojacala i drugi servis te ne daje kao ranije bas previse prilika da se taj drugi servis odmah napadne.Sve u svemu
JJ igra sada svoj najbolji tenis,a za koje domete je to dovoljno videcemo.Mislim da je i finale ovakvoh jakog turnira veliki uspeh,ali je jos veci uspeh sto je unapredila svoju igru i to bas u segmentima gde je ranije bila najslabija.Sve cestitke Jeleni.
Goran

WTATP Lista

pre 14 godina

Jos jedna potvrda Jeleninog povratka u makar pribliznu formu koja ju je krasila 2007-08 i lansirala u sam vrh svetskog tenisa. Iako njene protivnice iz cetvrtfinala i polufinala nisu bile iz TOP10 nego plasirane negde oko 15og mesta, radilo se o igracicama sa kojima je sticajem okolnosti imala problema i u svojim najboljim danima, i svakako raduje "rutina" sa kojom protiv obe izasla na kraj bez najmanjih komplikacija. U finalu je ocekuje jos jedna slicno rangirana igracica, ali samo privremeno - Marija Sarapova, koja je bas na ovom turniru pocela da pokazuje prve prave znakove oporavka posle visemesecnih problema izazvanih teskom povredom ramena, operacijom i dugom pauzom, tako da JJ sutra ocekuje jedna istinska TOP5 protivnica. I ovo je vec veliki uspeh ako se zna o koliko velikom turniru se radi i kakve je sve probleme Jelena imala cele ove sezone, a narocito je znacajno da je ovim finalom najverovatnije presudjeno u Jeleninu korist koja je to poslednja osma teniserka koja ce nastupiti na zavrsnom godisnjem mastersu u Dohi na kraju sezone.

Srecno Jelena, i samo tako nastavi.

Goran

pre 14 godina

Gledao sam jutros mec koji je Jelena igrala protiv
Li Na,pa za one koji nisu imali tu mogucnost da napisem par zapazanja o igri nase igracice.Uz poznate igracke vrline koje JJ poseduje (fantasticno kretanje i borbenost,kao i sjajan bekend) jasno je vidljiv veliki pomak u dva elementa igre njene igre.Prvo psihicki je mnogo stabilnija i koncetrisanija na igru,nema vise nepotrebnog rasipanja energije ni komunikacije sa publikom.Uz to je pocela da pametno koristi svoje sad vec veliko tenisko iskustvo.Kao primer navescu situaciju iz treceg gema drugog seta gde je nasa igracica izgubila servis jer je glavni sudija dva puta korigovao odluke linijskog sudije
na stetu JJ,a kako nije bilo mogucnosti provere poeni
i gem su pripali Li Na.Umesto njene ranije uobicajene reakcije da se pocne svadjati sa sudijom i da joj se zbog toga igra raspadne JJ mirno uzima medicinski time out i nakon njega cisti Li Na sa terena.Ono sto je jos fascinantnije je napredak JJ u drugom elementu igre a to je servis.Od njenog najslabijeg udarca(mada su joj i voleji katastrofalni)ona je uspela da napravi vrlo
jako oruzije i osvoji puno lakih i sto je jos bitnije vaznih poena svojim servisom.Kao primer navescu situaciju
kad je u drugom setu kod rezultata 5:4 gemovima i 30:40 u poenima sa tri svoja servisa zavrsila mec o cemu je ranije samo mogla da sanja.Procenat prvog servisa od 62 posto i nije bog zna sta narocito
ali pogadjala je bas kad treba,a uz to je znacajno pojacala i drugi servis te ne daje kao ranije bas previse prilika da se taj drugi servis odmah napadne.Sve u svemu
JJ igra sada svoj najbolji tenis,a za koje domete je to dovoljno videcemo.Mislim da je i finale ovakvoh jakog turnira veliki uspeh,ali je jos veci uspeh sto je unapredila svoju igru i to bas u segmentima gde je ranije bila najslabija.Sve cestitke Jeleni.
Goran

Vihor

pre 14 godina

Bravo Jeco! A sad na Sarapovu za titulu. Ako zelis u Dohu moraces u naredna 2 turnira da ostvaris bolje rezultate od Zvonareve i Penete, a ti to mozes jer si bolja od obe. Srecno!!!

Podrzavatelj

pre 14 godina

JJ najveće čestitke, pogotovo zbog pobede nad Bartoli.

Negativnim komentatorima!
Koliko nas radi posao koji voli i u njemu uživa, dobro zarađuje, putuje svetom i nalazi se u cebtru pažnje javnosti? Smirite se i o'ladite!
Svaki osvojeni turnir je velika stvar. Prestanite da kukate nad sadašnjim ženskim tenisom, gledajte nekadašnji na video zapisima.

Jeleni šaljem najiskreniju podršku i najbolje želje.

Igraj kao da rezultat ne postoji.
Igraj dož uživaš.

stankovb

pre 14 godina

Izgleda da su Jelana i Novak prelomili u glavi i ukapirali kako rutinom treba savladjivati, barem na papiru 'lake', protivnike. Protiv vrhunskih ionako na rezultat uticu mnogi faktori pocev od fizicke spreme, preko psihicke stabilnosti pa do trenutne inspiracije.
Ostaje jos Ana - ona je na prekretnici, da uradi sto i ovo dvoje ili da se totalno povuce. U svakom slucaju nadamo se najboljem.
Bravo za Jelenu.

mirjana

pre 14 godina

Znate li samo koliko mi je drago??? Ma mnogo mi je drago! Bravo Jelena, dokazali si po ko zna koji put ko si i sta si. Volela bih da u finalu bude pobeda, po mogucstvu 2:0, ali i 2:1 ne bunum se ja, tako smo na tebe nekako i navikli...

mario marrco

pre 14 godina

u svakom slucaju uzivanje je gledati jecu kako uziva u igri. svaki njen someh na terenu vredi milion dolara. jeco samo napred, sarapova gubi sa 2/0((((

marina

pre 14 godina

pozdrav skepticima koji su sumnjali u Jecu,a Jeleni sve pohvale neka tako nastavi fokusirana na tenis kada je na terenu a van njega može i na vaterpolo

Брада

pre 14 godina

Свака част! Срећно у финалу, у инат свим "стручњацима" који би написали већ десетине коментара, да си недај Боже изгубила.

Ognjen

pre 14 godina

Kada se najmanje ocekuje od Jelene, ona pobedi i obraduje nas. To joj je postao vec zastitni znak. Posle Aninog razocaravajuceg poraza, dobro bi dosla jedna titula. Jelena, osvoji Tokijo i tako se vrati u trku za Dohu

WTATP Lista

pre 14 godina

Jos jedna potvrda Jeleninog povratka u makar pribliznu formu koja ju je krasila 2007-08 i lansirala u sam vrh svetskog tenisa. Iako njene protivnice iz cetvrtfinala i polufinala nisu bile iz TOP10 nego plasirane negde oko 15og mesta, radilo se o igracicama sa kojima je sticajem okolnosti imala problema i u svojim najboljim danima, i svakako raduje "rutina" sa kojom protiv obe izasla na kraj bez najmanjih komplikacija. U finalu je ocekuje jos jedna slicno rangirana igracica, ali samo privremeno - Marija Sarapova, koja je bas na ovom turniru pocela da pokazuje prve prave znakove oporavka posle visemesecnih problema izazvanih teskom povredom ramena, operacijom i dugom pauzom, tako da JJ sutra ocekuje jedna istinska TOP5 protivnica. I ovo je vec veliki uspeh ako se zna o koliko velikom turniru se radi i kakve je sve probleme Jelena imala cele ove sezone, a narocito je znacajno da je ovim finalom najverovatnije presudjeno u Jeleninu korist koja je to poslednja osma teniserka koja ce nastupiti na zavrsnom godisnjem mastersu u Dohi na kraju sezone.

Srecno Jelena, i samo tako nastavi.

Mihailo

pre 14 godina

E ajde ti ispod ne seri mnogo molim te Na Li ima 27 godina i J.J. je super odigrala i pobedila ju je posteno, a verujem da ce tako biti i sa Sa rapovom...

Milan

pre 14 godina

Za sada samo 12 objavljenih komentara na Jecinu pobedu...da je izgubila vec 300 njih bi doslo ovde da je omalovazava....

Drago mi je da je Jeca prvi put u karijeri u finalu ovog znacajnog turnira,nadam se najboljem!SAMO NAPRED!!!

Wogy

pre 14 godina

Fantasticno Jelena. Niko je nece zaustaviti cak ni trostruka osvajacica 3 GS... nasa pravoslavka Sarapova koju izuzetno cenim. Bice to vise nego tezak dvoboj ali Jelena je ponovo opet ona Jelena, prava...igra fantasticno a ovaj turnir u Tokiju ce biti njena treca titula u ovoj godini i gotovo siguran odlazak u Dohu. Puno srece i hvala za sve radosti i uzivanja.

Predo

pre 14 godina

Jelena je u nizu pobjedila dva svoja velika "bauka", sto nije lako - naci formulu za nekog ko ti "ne lezi". A lijepo je sto imamo jos jedno finale u ovoj susnoj godini. Bice atraktivno, jer je protivnik atraktivan, bez obzira na njeno neartikulisano vristanje. Sto se tice Sarapove - ugasis ton i gledas sliku. Jeleni puno srece.

branko

pre 14 godina

Јелена има велику шансу против Шарапове. Тактика је проста: треба препустити Шараповој да води игру. Она ће направити много винера али и безброј неизнуђених грешака, сваке врсте и у сваком могућем тренутку. Шараповој је лакше узети гем на њен сервис него на свој и то је кључ победе. Значи, Јелена треба да игра што сигурније и да ништа не форсира, а то је игра која Јелени и одговара.

Djape

pre 14 godina

Bravo za Jecu. Raduju nas opet njene sjajne partije. I zaista je šteta što je imala porodičnih problema na US Openu, garantujem da bi tamo napravila sjajan rezultat. Bilo kako bilo, očekuje je sad težak meč finala protiv Šarapove. Uspela ju je pobediti i u vreme najvećeg uspona Šarapove, pa ne vidim razloga da to ne bi mogla ponoviti. Srećno u finalu!

titula u Tokiu

pre 14 godina

Svaka joj cast!!! Ali sto joj je tezak zreb u Pekingu... Vec u trecem kolu opet na Sharapovu :( A Ani je extra zreb.
(Orange County Rocks!, 2. oktobar 2009 10:32)
Nema Jelena los zreb,vec Marija...

Igysa

pre 14 godina

to je nasa Jeca pereca :-)
takticki bolja od Sharapove, verujem da ce uzeti ovu titulu bez puno muke ..kompleksi i barijere od protivnika su tu da se ruse.. a Jeca ih je vec srusila dosta u zadnja dva meeca.

Djoksa

pre 14 godina

Bravo Jelena.Rekoh ja jos na pocetku,tebi je potreban jedan tezi mec na pocetku turnira da se uozbiljis.Da ne bude ono nase "lako cemo"koje te je toliko puta sputalo da pokazes sve sto znas,proklet da je taj nas mentalitet.A sad znas sve,servis si popravila do neprepoznavanja a na forhend kao tvoju slabu tacku protivnice mogu slobodno da zaborave.Masa sad moze u finalu da racuna na ne daj boze tvoj slab dan,u svakom drugom slucaju ti si pobednik.Pobedila si je u finalu Birmingema(NA TRAVI),pa zasto ne bi i ovde...

marko-washington

pre 14 godina

Ovde su te na forumu izbacili jos ore pocetka turnira pa ce zluradih komentara biti pretpostavljam i danas kao i svakog dana. Sve najbolje ti zelim i da uzmes i drugu titulu iz prve kategorije ove sezone. To bi bila sesta iz iste kategorije a znamo da je to u danasnjem tenisu retkost

Bojan

pre 14 godina

odlicna igra protiv Li.. Sada protiv Marije stalozeno i koncentrisano...raduje cinjenica da je Jelena iz poslednjih 5 finala izasla kao sampionka !!!! i sada ima pozitivan skor u finalima!!

sanja

pre 14 godina

konacno lepe vesti iz tenisa
isto tako lepa vest je to sto ce igrati protiv Sharapove, njihova imena obecavaju lep mec pa kako god da bude zadovoljni smo...

branko

pre 14 godina

Браво Јелена!
У меч против Шарапове улазиш са најмање 3 добијена гема јер ће Рускиња направити бар 12 дуплих сервис грешака. То би морала искористити и освојити турнир.Срећно!

RS

pre 14 godina

Cestitam Jeleni za sve pobede u Tokiu.
Kada Jeca igra finale sa Mariom i koja TV prenosi taj mec? Molim fanove koji znaju da napisu. Hvala.

ivan

pre 14 godina

Svaka cast za Jelenu,konacno neki uspeh u ovoj godini,masta uradila u finalu.Jelena ce u finalu igrati protiv jos jedne teniserke koja se ocigledno polako vraca u vrh svetskog tenisa,navijam za jelenu a isto tako prizeljkujem dobar mec.Napred srbi-srpkinje,napred srbijo.

marko

pre 14 godina

Pa kraljiceee, cestitam ti.Ti si bila i bices nas ponos!!!Kad nisi opterecena stvarima van terena, porodicnim problemima, povredama ti mozes da srusis svakoga.Nazalost u zivotu nije uvijek tako ali ti si borac.Sjajna nedelja sta god uradila u finalu.Samo ti stizi do finalaaa...Bravooo i hrabro sutra, nametni svoj ritam :)
P.S.Finale je u 6h po nasem vremenu, ES ce prenositu snimak u 12h

Zoki

pre 14 godina

krajnje je vreme da se Jeca okiti trofejem to bi joj vratilo samopouzdanje za naredne turnire samo napred svi smo uz tebe Zoki Austrija

Djokica

pre 14 godina

Pobedila je dve od nekoliko igracica koje joj najmanje odgovaraju, Bartoli i Na Li, a sad ce i Masu (koju Rusi uz podsmeh zovu Mary) Sarapovu.

Pa, prosli su slemovi, pravo vreme za Jelenu da pokaze sta zna. Na srecu ni Melburn nije daleko.

sasa

pre 14 godina

tako je devojce. kad se ljubav ne umesa kao kod nekih drugih rezultati su uvek tu. samo tako. u finalu jako sa lepom ruskinjom i bice sta biti mora. vazno je da se se na vreme vratila u vrh zenskog tenisa jer sad kad navale ove bivse penzionerke iz belgije bice svasta. srecno u finalu i pozdravi iz smedereva.

lista

pre 14 godina

@Vihor
Za Jelenu kao i vecinu igracica je vazan jos samo jedan turnir, a to je Peking, jer taj turnir spada u obavezne i na njemu se dobija od 5 do 1000 bodova.
Ostali turniri su vec sada bez nekog znacajnog uticaja, jer donose malo bodova, a ti bodovi ni ne moraju da se upisuju.
Konkretno Jelena u Moskvi moze maksimalno da izgubi ili zaradi 350 bodova. Da se ne pojavi na tom turniru upisali bi joj 120 bodova iz Stanforda. Toliko bodova bi u Moskvi dobila za cetvrtfinale.
Dakle tek od polufinala tamo moze zaraditi neke bodove.
Titula u Moskvi nosi 470 bodova, a s obzirom da Jelena vec ima obezbedjenih tih 120 - maksimalno bi tamo mogla da se popravi za 350 bodova.
Dakle Peking je jedini preostali turnir koji je vazan, jer je jedan od 4 najjaca turnira posle gren slema: Indian Wels, Majami, Madrid i Peking.
Ta cetiri turnira su ekvivalent muskim mastersima.
Tokio i slicni turniri sa fondom nagrada od 2 miliona $ spadaju u trecu kategoriju turnira i ukupno ima 5 takvih turnira. Moskva i slicni turniri su u cetvrtoj kategoriji.
Petu i najslabiju kategoriju cine turniri poput onog u Marbeli.
Dakle za igrace je vazno samo ovih 13 turnira iz prve 3 kategorije, a ove ostale turnire igraju cisto da se malo uigraju i zarade neke sitne bodove.

Borbena

pre 14 godina

Genijalno! Super Jeca u finalu je odlicna vest! Ajmo Jelence, jos jedan mec za titulu! Samo napred! Pokazi da si nepokolebljiva i najbolja!

mr naciii-schacy

pre 14 godina

pobijedila 40-godišnju Na... a šarapova će je naderati k'o konja. pokazat će joj kako musa dere jarca.
c'mon mascha... I love you

Konstantin

pre 14 godina

BRAVO JELENA, nadamo se da je pocetak stremljenja ka top WTA poziciji - uz tebe smo.
Imali na TV-u prenosa, kad i na kom kanalu?

Miki

pre 14 godina

Veliko finale :
WTA Tokyo J.Jankovic - M. Sharapova ne pre 06.00h po nasem vremenu , a link za live pracenje je:
http://www.fudbaluzivo.webs.com/

Djoksa

pre 14 godina

Po livescore-u Jelena je predala pri rezultatu 2:5 u prvom setu.Moze li neko ko je gledao da kaze sta je bilo i kakva je povreda u pitanju?Unapred zahvalan

mr naciii-schacy

pre 14 godina

pobijedila 40-godišnju Na... a šarapova će je naderati k'o konja. pokazat će joj kako musa dere jarca.
c'mon mascha... I love you

sasa

pre 14 godina

tako je devojce. kad se ljubav ne umesa kao kod nekih drugih rezultati su uvek tu. samo tako. u finalu jako sa lepom ruskinjom i bice sta biti mora. vazno je da se se na vreme vratila u vrh zenskog tenisa jer sad kad navale ove bivse penzionerke iz belgije bice svasta. srecno u finalu i pozdravi iz smedereva.

Djokica

pre 14 godina

Pobedila je dve od nekoliko igracica koje joj najmanje odgovaraju, Bartoli i Na Li, a sad ce i Masu (koju Rusi uz podsmeh zovu Mary) Sarapovu.

Pa, prosli su slemovi, pravo vreme za Jelenu da pokaze sta zna. Na srecu ni Melburn nije daleko.

mario marrco

pre 14 godina

u svakom slucaju uzivanje je gledati jecu kako uziva u igri. svaki njen someh na terenu vredi milion dolara. jeco samo napred, sarapova gubi sa 2/0((((

Goran

pre 14 godina

Gledao sam jutros mec koji je Jelena igrala protiv
Li Na,pa za one koji nisu imali tu mogucnost da napisem par zapazanja o igri nase igracice.Uz poznate igracke vrline koje JJ poseduje (fantasticno kretanje i borbenost,kao i sjajan bekend) jasno je vidljiv veliki pomak u dva elementa igre njene igre.Prvo psihicki je mnogo stabilnija i koncetrisanija na igru,nema vise nepotrebnog rasipanja energije ni komunikacije sa publikom.Uz to je pocela da pametno koristi svoje sad vec veliko tenisko iskustvo.Kao primer navescu situaciju iz treceg gema drugog seta gde je nasa igracica izgubila servis jer je glavni sudija dva puta korigovao odluke linijskog sudije
na stetu JJ,a kako nije bilo mogucnosti provere poeni
i gem su pripali Li Na.Umesto njene ranije uobicajene reakcije da se pocne svadjati sa sudijom i da joj se zbog toga igra raspadne JJ mirno uzima medicinski time out i nakon njega cisti Li Na sa terena.Ono sto je jos fascinantnije je napredak JJ u drugom elementu igre a to je servis.Od njenog najslabijeg udarca(mada su joj i voleji katastrofalni)ona je uspela da napravi vrlo
jako oruzije i osvoji puno lakih i sto je jos bitnije vaznih poena svojim servisom.Kao primer navescu situaciju
kad je u drugom setu kod rezultata 5:4 gemovima i 30:40 u poenima sa tri svoja servisa zavrsila mec o cemu je ranije samo mogla da sanja.Procenat prvog servisa od 62 posto i nije bog zna sta narocito
ali pogadjala je bas kad treba,a uz to je znacajno pojacala i drugi servis te ne daje kao ranije bas previse prilika da se taj drugi servis odmah napadne.Sve u svemu
JJ igra sada svoj najbolji tenis,a za koje domete je to dovoljno videcemo.Mislim da je i finale ovakvoh jakog turnira veliki uspeh,ali je jos veci uspeh sto je unapredila svoju igru i to bas u segmentima gde je ranije bila najslabija.Sve cestitke Jeleni.
Goran

Wogy

pre 14 godina

Fantasticno Jelena. Niko je nece zaustaviti cak ni trostruka osvajacica 3 GS... nasa pravoslavka Sarapova koju izuzetno cenim. Bice to vise nego tezak dvoboj ali Jelena je ponovo opet ona Jelena, prava...igra fantasticno a ovaj turnir u Tokiju ce biti njena treca titula u ovoj godini i gotovo siguran odlazak u Dohu. Puno srece i hvala za sve radosti i uzivanja.

Брада

pre 14 godina

Свака част! Срећно у финалу, у инат свим "стручњацима" који би написали већ десетине коментара, да си недај Боже изгубила.

Podrzavatelj

pre 14 godina

JJ najveće čestitke, pogotovo zbog pobede nad Bartoli.

Negativnim komentatorima!
Koliko nas radi posao koji voli i u njemu uživa, dobro zarađuje, putuje svetom i nalazi se u cebtru pažnje javnosti? Smirite se i o'ladite!
Svaki osvojeni turnir je velika stvar. Prestanite da kukate nad sadašnjim ženskim tenisom, gledajte nekadašnji na video zapisima.

Jeleni šaljem najiskreniju podršku i najbolje želje.

Igraj kao da rezultat ne postoji.
Igraj dož uživaš.

WTATP Lista

pre 14 godina

Jos jedna potvrda Jeleninog povratka u makar pribliznu formu koja ju je krasila 2007-08 i lansirala u sam vrh svetskog tenisa. Iako njene protivnice iz cetvrtfinala i polufinala nisu bile iz TOP10 nego plasirane negde oko 15og mesta, radilo se o igracicama sa kojima je sticajem okolnosti imala problema i u svojim najboljim danima, i svakako raduje "rutina" sa kojom protiv obe izasla na kraj bez najmanjih komplikacija. U finalu je ocekuje jos jedna slicno rangirana igracica, ali samo privremeno - Marija Sarapova, koja je bas na ovom turniru pocela da pokazuje prve prave znakove oporavka posle visemesecnih problema izazvanih teskom povredom ramena, operacijom i dugom pauzom, tako da JJ sutra ocekuje jedna istinska TOP5 protivnica. I ovo je vec veliki uspeh ako se zna o koliko velikom turniru se radi i kakve je sve probleme Jelena imala cele ove sezone, a narocito je znacajno da je ovim finalom najverovatnije presudjeno u Jeleninu korist koja je to poslednja osma teniserka koja ce nastupiti na zavrsnom godisnjem mastersu u Dohi na kraju sezone.

Srecno Jelena, i samo tako nastavi.

Djoksa

pre 14 godina

Bravo Jelena.Rekoh ja jos na pocetku,tebi je potreban jedan tezi mec na pocetku turnira da se uozbiljis.Da ne bude ono nase "lako cemo"koje te je toliko puta sputalo da pokazes sve sto znas,proklet da je taj nas mentalitet.A sad znas sve,servis si popravila do neprepoznavanja a na forhend kao tvoju slabu tacku protivnice mogu slobodno da zaborave.Masa sad moze u finalu da racuna na ne daj boze tvoj slab dan,u svakom drugom slucaju ti si pobednik.Pobedila si je u finalu Birmingema(NA TRAVI),pa zasto ne bi i ovde...

marina

pre 14 godina

pozdrav skepticima koji su sumnjali u Jecu,a Jeleni sve pohvale neka tako nastavi fokusirana na tenis kada je na terenu a van njega može i na vaterpolo

Vihor

pre 14 godina

Bravo Jeco! A sad na Sarapovu za titulu. Ako zelis u Dohu moraces u naredna 2 turnira da ostvaris bolje rezultate od Zvonareve i Penete, a ti to mozes jer si bolja od obe. Srecno!!!

branko

pre 14 godina

Браво Јелена!
У меч против Шарапове улазиш са најмање 3 добијена гема јер ће Рускиња направити бар 12 дуплих сервис грешака. То би морала искористити и освојити турнир.Срећно!

branko

pre 14 godina

Јелена има велику шансу против Шарапове. Тактика је проста: треба препустити Шараповој да води игру. Она ће направити много винера али и безброј неизнуђених грешака, сваке врсте и у сваком могућем тренутку. Шараповој је лакше узети гем на њен сервис него на свој и то је кључ победе. Значи, Јелена треба да игра што сигурније и да ништа не форсира, а то је игра која Јелени и одговара.

Zoki

pre 14 godina

krajnje je vreme da se Jeca okiti trofejem to bi joj vratilo samopouzdanje za naredne turnire samo napred svi smo uz tebe Zoki Austrija

mirjana

pre 14 godina

Znate li samo koliko mi je drago??? Ma mnogo mi je drago! Bravo Jelena, dokazali si po ko zna koji put ko si i sta si. Volela bih da u finalu bude pobeda, po mogucstvu 2:0, ali i 2:1 ne bunum se ja, tako smo na tebe nekako i navikli...

stankovb

pre 14 godina

Izgleda da su Jelana i Novak prelomili u glavi i ukapirali kako rutinom treba savladjivati, barem na papiru 'lake', protivnike. Protiv vrhunskih ionako na rezultat uticu mnogi faktori pocev od fizicke spreme, preko psihicke stabilnosti pa do trenutne inspiracije.
Ostaje jos Ana - ona je na prekretnici, da uradi sto i ovo dvoje ili da se totalno povuce. U svakom slucaju nadamo se najboljem.
Bravo za Jelenu.

Borbena

pre 14 godina

Genijalno! Super Jeca u finalu je odlicna vest! Ajmo Jelence, jos jedan mec za titulu! Samo napred! Pokazi da si nepokolebljiva i najbolja!

Predo

pre 14 godina

Jelena je u nizu pobjedila dva svoja velika "bauka", sto nije lako - naci formulu za nekog ko ti "ne lezi". A lijepo je sto imamo jos jedno finale u ovoj susnoj godini. Bice atraktivno, jer je protivnik atraktivan, bez obzira na njeno neartikulisano vristanje. Sto se tice Sarapove - ugasis ton i gledas sliku. Jeleni puno srece.

Konstantin

pre 14 godina

BRAVO JELENA, nadamo se da je pocetak stremljenja ka top WTA poziciji - uz tebe smo.
Imali na TV-u prenosa, kad i na kom kanalu?

Igysa

pre 14 godina

to je nasa Jeca pereca :-)
takticki bolja od Sharapove, verujem da ce uzeti ovu titulu bez puno muke ..kompleksi i barijere od protivnika su tu da se ruse.. a Jeca ih je vec srusila dosta u zadnja dva meeca.

Djape

pre 14 godina

Bravo za Jecu. Raduju nas opet njene sjajne partije. I zaista je šteta što je imala porodičnih problema na US Openu, garantujem da bi tamo napravila sjajan rezultat. Bilo kako bilo, očekuje je sad težak meč finala protiv Šarapove. Uspela ju je pobediti i u vreme najvećeg uspona Šarapove, pa ne vidim razloga da to ne bi mogla ponoviti. Srećno u finalu!

sanja

pre 14 godina

konacno lepe vesti iz tenisa
isto tako lepa vest je to sto ce igrati protiv Sharapove, njihova imena obecavaju lep mec pa kako god da bude zadovoljni smo...

RS

pre 14 godina

Cestitam Jeleni za sve pobede u Tokiu.
Kada Jeca igra finale sa Mariom i koja TV prenosi taj mec? Molim fanove koji znaju da napisu. Hvala.

marko-washington

pre 14 godina

Ovde su te na forumu izbacili jos ore pocetka turnira pa ce zluradih komentara biti pretpostavljam i danas kao i svakog dana. Sve najbolje ti zelim i da uzmes i drugu titulu iz prve kategorije ove sezone. To bi bila sesta iz iste kategorije a znamo da je to u danasnjem tenisu retkost

ivan

pre 14 godina

Svaka cast za Jelenu,konacno neki uspeh u ovoj godini,masta uradila u finalu.Jelena ce u finalu igrati protiv jos jedne teniserke koja se ocigledno polako vraca u vrh svetskog tenisa,navijam za jelenu a isto tako prizeljkujem dobar mec.Napred srbi-srpkinje,napred srbijo.

Milan

pre 14 godina

Za sada samo 12 objavljenih komentara na Jecinu pobedu...da je izgubila vec 300 njih bi doslo ovde da je omalovazava....

Drago mi je da je Jeca prvi put u karijeri u finalu ovog znacajnog turnira,nadam se najboljem!SAMO NAPRED!!!

Ognjen

pre 14 godina

Kada se najmanje ocekuje od Jelene, ona pobedi i obraduje nas. To joj je postao vec zastitni znak. Posle Aninog razocaravajuceg poraza, dobro bi dosla jedna titula. Jelena, osvoji Tokijo i tako se vrati u trku za Dohu

marko

pre 14 godina

Pa kraljiceee, cestitam ti.Ti si bila i bices nas ponos!!!Kad nisi opterecena stvarima van terena, porodicnim problemima, povredama ti mozes da srusis svakoga.Nazalost u zivotu nije uvijek tako ali ti si borac.Sjajna nedelja sta god uradila u finalu.Samo ti stizi do finalaaa...Bravooo i hrabro sutra, nametni svoj ritam :)
P.S.Finale je u 6h po nasem vremenu, ES ce prenositu snimak u 12h

Mihailo

pre 14 godina

E ajde ti ispod ne seri mnogo molim te Na Li ima 27 godina i J.J. je super odigrala i pobedila ju je posteno, a verujem da ce tako biti i sa Sa rapovom...

Bojan

pre 14 godina

odlicna igra protiv Li.. Sada protiv Marije stalozeno i koncentrisano...raduje cinjenica da je Jelena iz poslednjih 5 finala izasla kao sampionka !!!! i sada ima pozitivan skor u finalima!!

titula u Tokiu

pre 14 godina

Svaka joj cast!!! Ali sto joj je tezak zreb u Pekingu... Vec u trecem kolu opet na Sharapovu :( A Ani je extra zreb.
(Orange County Rocks!, 2. oktobar 2009 10:32)
Nema Jelena los zreb,vec Marija...

lista

pre 14 godina

@Vihor
Za Jelenu kao i vecinu igracica je vazan jos samo jedan turnir, a to je Peking, jer taj turnir spada u obavezne i na njemu se dobija od 5 do 1000 bodova.
Ostali turniri su vec sada bez nekog znacajnog uticaja, jer donose malo bodova, a ti bodovi ni ne moraju da se upisuju.
Konkretno Jelena u Moskvi moze maksimalno da izgubi ili zaradi 350 bodova. Da se ne pojavi na tom turniru upisali bi joj 120 bodova iz Stanforda. Toliko bodova bi u Moskvi dobila za cetvrtfinale.
Dakle tek od polufinala tamo moze zaraditi neke bodove.
Titula u Moskvi nosi 470 bodova, a s obzirom da Jelena vec ima obezbedjenih tih 120 - maksimalno bi tamo mogla da se popravi za 350 bodova.
Dakle Peking je jedini preostali turnir koji je vazan, jer je jedan od 4 najjaca turnira posle gren slema: Indian Wels, Majami, Madrid i Peking.
Ta cetiri turnira su ekvivalent muskim mastersima.
Tokio i slicni turniri sa fondom nagrada od 2 miliona $ spadaju u trecu kategoriju turnira i ukupno ima 5 takvih turnira. Moskva i slicni turniri su u cetvrtoj kategoriji.
Petu i najslabiju kategoriju cine turniri poput onog u Marbeli.
Dakle za igrace je vazno samo ovih 13 turnira iz prve 3 kategorije, a ove ostale turnire igraju cisto da se malo uigraju i zarade neke sitne bodove.

Miki

pre 14 godina

Veliko finale :
WTA Tokyo J.Jankovic - M. Sharapova ne pre 06.00h po nasem vremenu , a link za live pracenje je:
http://www.fudbaluzivo.webs.com/

Djoksa

pre 14 godina

Po livescore-u Jelena je predala pri rezultatu 2:5 u prvom setu.Moze li neko ko je gledao da kaze sta je bilo i kakva je povreda u pitanju?Unapred zahvalan