Utorak, 29.09.2009.

21:21

Platini: "Tužan dan za fudbal"

Predsednik UEFA Mišel Platini izrazio je žaljenje zbog smrti navijača Tuluza Brisa Tatona.

Izvor: B92

Platini: "Tužan dan za fudbal" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

32 Komentari

Sortiraj po:

StevieG

pre 14 godina

Kad su '85 navijaci Liverpoola uleteli na tribine gde su bili navijaci Juventusa i kad je doslo do tragedije koja je poznata kao Hejzel '85 SVI engleski klubovi su bili kaznjeni sa 5 godina neucesca na SVIM evropskim takmicenjima i uvedene su rigorozne kazne na utakmicama tako da ako neko planira da udje na teren ceka ga 5 godina robije. Ako bi uporedili huliganizam u Engleskoj '80ih i sad moze da se vidi da je bukvalno sveden na minimum. Kod nas treba isto ovo uciniti bez obzira dal su to bili "navijaci" Partizana ili Zvezde. Poenta je da nikad nikom vise ne padne na pamet da nesto slicno uradi.

Weedoje

pre 14 godina

najbolje da u ovim lopticama na sledecim zrebanjima u uefi (vidi sliku) ne bude vise papirica sa imenima srpskih klubova. Tako cete resiti problem. A mi cemo i dalje da se ubijamo ovde, kod nas u dvoristu... iza zice... gde nas niko ne vidi. Sramota.

sramota bre kakav smo mi narod

pre 14 godina

a kad je u Srbiji ubijen deckom raketom onda NIJE BIO TUZAN DAN!!!
cujem da jos hoce i ulicu da daju po Francuzu, SRAMOTA BRE

Branko *****Sydney

pre 14 godina

Eto i to da kazem da mi je mnogo zao sto eto taj mladic ni kriv ni duzan je stradao,ali ne mogu da shvatim uopste za sve klubove koje se okrivljuju za ovakva grozna dela pa zar uprava Partizana i recimo uprava Zvezde da idu od kafane do kafane i traze huligane,pa da ih hapse,to je posao za policiju ,pa citam komentare i neki komentari su bez veze zasto da bude recimo Partizan izbacen iz takmicenja kad se taj zlocin dogodio negde u gradu,i to da kazem oni koji su napravili ovaj zlocin to nisu nikakvi navijaci,to su ludaci,tu bagru pohapsiti i strpati u zatvor dozivotno,ja sam navijac Partizana i radujem se uspehu svakog Srpskog kluba i reprezentaciju Srbije.

Bris

pre 14 godina

Iako ovde ne treba praviti razlike izmedju klubskih opredeljenja huligana osuđujem to što
GROBARI NA SVOM ZVANIČNOM SAJTU NISU OSTAVILI NITI JEDAN KOMENTAR NA OVU VEST. Hladnokrvno.
SRAMOTA!!!

zivim za sever

pre 14 godina

@(Reventon, 30. septembar 2009 10:04)

da te pitam nesto, nisam zeleo ali pazi kada moram:
kad je poginuo decko nesrecnim slucajem hicem iz pistolja da li je bio dan zalosti, kada je decko pogodjen raketom i ubijen brutalno na severnoj tribini stadiona da li je bio dan zalosti, e vidis to ti mnogo govori kakva smo mi drzava tj KAKAV SU SRBI NAROD, KO CE KOGA NEGO SVOJ SVOGA!!!
delije otisle u Cesku na tekmu sa Slavijom, dobili opasne batine, mnogo losih prica sam cuo o tom dogadjaju a sta se radi u Srbiji i sta rade razni mediji za to vreme, osudjuju nase ljude, sto su uopste otisli...itd
ubistava i huliganizma ima u celom svetu i nikad prestati nece i mi moramo da budemo svesni toga ali prvo treba da naucimo da volimo bliznjeg svoga,da zavoli Srbin Srbina jer je mnogo zla i stranih sila ubaceno u nas narod u svakom smislu!!!!

ps. nemoj da poredis ni jednu grupu sa nekom drugom, idi na Zvezdin sajt i videces da danas nema rada sajta, odaje se decku pocast dok kod franjevaca AMA BAS NISTA!!!
i ovo su dela pojedinaca a ne grupe navijaca koji zive za navijanje, razonodu, dobar fudbal i ostale stvari koje idu uz to.

Objektivan

pre 14 godina

Svakako je to jedan dogadajaj koji je za savku osudu i to stoji. Ali, mi smo opet učinili jednu grešku, podigli smo to na nivo senzacije, a poznato je da je da se takve stvari dešavaju svugde u evropi i svetu, ali nemaju ovakav odjek.Drugim rečima, nisu drugi ništa bolji od nas, samo s pametniji.

Reventon

pre 14 godina

Ovo je neopisivo strašno! A najgore od svega što će ovoga biti još. što ukazuje i ovo prepucavanje Cigana i Grobara ko je kriv!! Svi ste krivi jer obe grupe podržavaju ovo nasilje,baklje,uvredljive transparente i huliganstva oko stadiona!!! Razmislite kao čovek a ne kao navijač!!!

bicuri

pre 14 godina

vazno da ste vi beogradjani svi tako fini i kulturni, a mi sto smo dosli sa strane( svojom voljom sigurno) smo divljaci...nadobudni covece

Srbin iz RS

pre 14 godina

Pravilo je da stoka ide u tor.U Srbiji se to ne dogadja prvi put.Najbolje rješenje je da se srpski klubovi kazne sa 5-10 godina ne igranja u Evropi pa neka onda igraju u svom toru.Reći ćete da klubovi i država nisu krivi???Dakako da jesu jer kako objasniti da država i njen pravni sistem ne sankcioniše drastično ovakve slučajeve?Ako se zna da se ne smije tući navijač suprotne ekipe i ne daj Bože ubiti,zašto onda za taj akt ne odrediti drakonsku kaznu?I taj vaš Uroš, krenulo se sa velikom kaznom, zatim idu žalbe.Žalba po žalba i taj manijak neće odležati 3 godine maksimalno.Za sličan akt u Americi (pokušaj ubistva službenog lica)u skorašnje vrijeme je izrečena kazna od tri doživotne robije.E tako treba i te vaše manijake.Da se čitav život kaje i da nikada ne dobije priliku da ponovo nešto slično uradi.A opet treba krenuti od roditelja tih manijaka.Sve je to patologija, ljubav i mržnja se rađa u porodici i očito da je tu problem.VElike sredine imaju problem taj što djeca u njima nisu dorasla "tehnologiji života" vremena u kome žive.Seoska djeca ne znaju koliko su pošteđena moderne tehnologije, nasilnih igrica, odlaska na velike utakmice i slušanja kako im roditelji psuju protivničke, a i svoje navijače.Jedini spas te vaše posrnule Srbije je oštar pravni sistem.Nešto po principu Golog Otoka.REći ćete da se tu krše ljudska prava? I treba da se krše ali prema ljudima koji su skršili nečiju kičmu, ili ne daj Bože život.

Rudjin

pre 14 godina

Sramota!
Hitno objavite fotografije huligana da svi vide kakva stoka je medju nama!
Na robiju po 40 g.
kako sutra normalan navijac da ode u evropu na utakmicu!
Sram vas bilo!
P.S. Da vidimo sada cuveni srpski pravosudni sistem!

Rajko

pre 14 godina

(marko-nbg, 30. septembar 2009 00:15)
Moje mišljenje je da ti ne objavljuju komentare jer su IZRAZITO DOBRI i kao takvi mogu da utiču i na ostale komentatore i njihove komentare! A B92 nema za TO interes. On bi da oblikuje svest čitalaca malo dugačije od onoga što, pretpostavljam, ti pišeš u komentarima. Verujem, da ni ovaj komentar u vezi tvoga komentara neće objaviti.
ŠTO SE TIČE tragične smrti francuskog navijača ne mogu da shvatim kako je moguće da u centru grada ne bude u blizini strašnog dogadjaja nijedan policajac niti da bilo ko telefonom obavesti policiju o linčovanju francuskog navijača. Pa, ipak je taj linč TRAJAO... Posle ovoga ministar policije bi trebalo da podnese ostavku a da se smene odgovorni u pliciji nadležni za Stari grad jer ne sprečavanjem ovakvih monstruoznih, svirepih krivičnih dela sami sebi stvaramo prepereke "za ulazak u Evropu". Sem toga, da li oglašavanje g-dina Platinija može biti najava nečega drugog što i našu reprezentaciju može omesti na putu ka Africi?

iggy

pre 14 godina

izbaciti nas iz evrope ukoliko se ne pronadje i drasticno ne kazni stoka koja je ubila mladica.
Vrti mi se u glavi slogan pravda za urosa.
Pravda za sve koji su se igrom nesretnog slucaja nasli takvima na putu.

?

pre 14 godina

Stvrno je strasno to sto rade nasi navijaci(huligani)Ja mislim da treba kazniti Partizan za ovaj slucaj bar za 2 mil evra..... i izbaciti ga iz daljeg takmicenja.....DELIJA....
(DELIJA SA SEVERA, 30. septembar 2009 00:00)
Do juce si vikao "Pravda za Urosa".

Shadow

pre 14 godina

Jeste tužan dan... Treba već jednom stati tim huliganima na put. Ali kao što sam već govorio,ne treba kažnjavati klubove zbog postupaka takvih nazovi navijača... Takvim postupcima se neće huligani sprečiti da tako nešto rade i ubuduće. Neko kaže da takvi ljudi uopšte ne vole svoj klub pa zato to rade. Ja mislim da to nije tačno,mislim da ti huligani jako vole svoj klub ali je problem što se ta njihova "ljubav" graniči sa bolesnim fanatizmom... Čak i prelazi granice najvećeg fanatizma koji postoji na kugli zemaljskoj! Treba takve ljude kazniti takvim kaznama da ubuduće nijednom huliganu ne padne na pamet da opet pravi tako nešto. To je po meni način jer nikome neće biti svejedno kada zna šta se desilo njegovom prethodniku! A ovako kada se kazni klub (bilo novčano, bilo utakmicama bez publike,suspenzijom,itd) to nema svrhe... Čak možda i podstakne tog huligana da opet iz nekog revolta što mu je klub kažnjen ponovi tako nešto prvom narednom prilikom. Shvatite,samo kažnjavanjem dotičnih pojedinaca možemo doći do rezultata a nikako kažnjavanjem kluba koji je u najvećem broju slučajeva ni kriv ni dužan!

123

pre 14 godina

Mnogo mi je zao.zaista tugujem veceras zbog smrti jednog neduznog coveka koji je dosao u Srbiju da bodri svoj tim, dosao je nekoliko dana ranije i bio sasvim pristojan i neneametljiv i vidite sta mu se desilo. Pocinioce treba na Dugu robiju. I da, navedite da su to uradili navijaci partizana,nismo svi Srbi takvi.
(Rambo, 29. septembar 2009 22:46)

Jel moras i u ovakvom trenutku? Nisu to nikakvi navijaci nikakvog kluba. To su huligani... Znam, jer sam ja pravi navijac, koji voli svoje, a postuje tudje...cak i vas...
(Sasa The Grobar, 30. septembar 2009 00:23)

Oni su navijaci Partizana, bez obzira sto su huligani. Nije ovo prvi put da navijaci Partizana prave ovakve scene, oni su vec ubili Acu Radovica raketom na Marakani, ni krivog ni duznog.

Nisu svi navijaci isti, a navijaci Partizana se izdvajaju po ovakvim stvarima.

Delije su obrnut, pozitivan primer. Recimo kad nam je gostovao Apoel prosle godine mi smo ih docekali prijateljski i proveli kroz grad, cak smo zajedno i navijali.

aaaaaa

pre 14 godina

odakle vam uopste morala da te ljude nazivate navijacima!!!!!!
nek trunu u zatvoru....
PS mogli ste bar neku normalniju sliku platinija a ne ovu na kojoj se smeje

Sasa The Grobar

pre 14 godina

Mnogo mi je zao.zaista tugujem veceras zbog smrti jednog neduznog coveka koji je dosao u Srbiju da bodri svoj tim, dosao je nekoliko dana ranije i bio sasvim pristojan i neneametljiv i vidite sta mu se desilo. Pocinioce treba na Dugu robiju. I da, navedite da su to uradili navijaci partizana,nismo svi Srbi takvi.
(Rambo, 29. septembar 2009 22:46)

Jel moras i u ovakvom trenutku? Nisu to nikakvi navijaci nikakvog kluba. To su huligani... Znam, jer sam ja pravi navijac, koji voli svoje, a postuje tudje...cak i vas...

Lanejovanovic

pre 14 godina

Ne mogu da opisem koliko mi je zao... kao da mi je bio brat rodjeni...
Ovi izrodi sto su to uradili da se posalju dozivotno na goli otok, pa nek tamo istrule kao sto zasluzuju...
RIP

marko-nbg

pre 14 godina

Ne razumem zasto ne objavljujete moje komentare iako nikoga ne vredjam! Takodje, one koje objavite, toliko osakatite da onda izgube smisao! Pozivate se na slobodu govora, pa postujte pravila koja ste sami postavili!!!

puf Pomozite eSrbiji: http://www.kide83.com/erepublik/?ime=ivicaSR

pre 14 godina

@(Rambo, 29. septembar 2009 22:46)
Nisu to bili navijaci, nego huligani i kriminalci i UBICE! Da time sto su ubili coveka postali su ubice, tako da vise ne spadaju ni pod huligane! Nije bitno kojeg kluba...
RIP

DELIJA SA SEVERA

pre 14 godina

Stvrno je strasno to sto rade nasi navijaci(huligani)Ja mislim da treba kazniti Partizan za ovaj slucaj bar za 2 mil evra..... i izbaciti ga iz daljeg takmicenja.....DELIJA....

Roki

pre 14 godina

Rambo, nije poena u tome da su to uradili navijaci Partizana, mozda cak i nisu oni, to je neko kome je receno da to uradi, nema to veze sa fudbalom ni sa navijanjem. To je nasilje i neka odgovaraju svi, kao i Uros, ali i ne samo Uros, nije Uros jedini zlostavljao zandarma, nego jos neki, samo ne znam sto oni nisu procesuirani.
Sve nasilnike kazniti tako dobrim kaznama da nikome vise ne padne na pamet slicno da uradi.

Rambo

pre 14 godina

Mnogo mi je zao.zaista tugujem veceras zbog smrti jednog neduznog coveka koji je dosao u Srbiju da bodri svoj tim, dosao je nekoliko dana ranije i bio sasvim pristojan i neneametljiv i vidite sta mu se desilo. Pocinioce treba na Dugu robiju. I da, navedite da su to uradili navijaci partizana,nismo svi Srbi takvi.

123

pre 14 godina

Slazem se da je tuzan dan za fudbal, ali ne secam se da je Platini komentarisao proslog meseca kad je navijac ubijen u tuci izmedju huligana Milvola i Vest Hema...

123

pre 14 godina

Slazem se da je tuzan dan za fudbal, ali ne secam se da je Platini komentarisao proslog meseca kad je navijac ubijen u tuci izmedju huligana Milvola i Vest Hema...

Sasa The Grobar

pre 14 godina

Mnogo mi je zao.zaista tugujem veceras zbog smrti jednog neduznog coveka koji je dosao u Srbiju da bodri svoj tim, dosao je nekoliko dana ranije i bio sasvim pristojan i neneametljiv i vidite sta mu se desilo. Pocinioce treba na Dugu robiju. I da, navedite da su to uradili navijaci partizana,nismo svi Srbi takvi.
(Rambo, 29. septembar 2009 22:46)

Jel moras i u ovakvom trenutku? Nisu to nikakvi navijaci nikakvog kluba. To su huligani... Znam, jer sam ja pravi navijac, koji voli svoje, a postuje tudje...cak i vas...

Rambo

pre 14 godina

Mnogo mi je zao.zaista tugujem veceras zbog smrti jednog neduznog coveka koji je dosao u Srbiju da bodri svoj tim, dosao je nekoliko dana ranije i bio sasvim pristojan i neneametljiv i vidite sta mu se desilo. Pocinioce treba na Dugu robiju. I da, navedite da su to uradili navijaci partizana,nismo svi Srbi takvi.

puf Pomozite eSrbiji: http://www.kide83.com/erepublik/?ime=ivicaSR

pre 14 godina

@(Rambo, 29. septembar 2009 22:46)
Nisu to bili navijaci, nego huligani i kriminalci i UBICE! Da time sto su ubili coveka postali su ubice, tako da vise ne spadaju ni pod huligane! Nije bitno kojeg kluba...
RIP

Lanejovanovic

pre 14 godina

Ne mogu da opisem koliko mi je zao... kao da mi je bio brat rodjeni...
Ovi izrodi sto su to uradili da se posalju dozivotno na goli otok, pa nek tamo istrule kao sto zasluzuju...
RIP

Roki

pre 14 godina

Rambo, nije poena u tome da su to uradili navijaci Partizana, mozda cak i nisu oni, to je neko kome je receno da to uradi, nema to veze sa fudbalom ni sa navijanjem. To je nasilje i neka odgovaraju svi, kao i Uros, ali i ne samo Uros, nije Uros jedini zlostavljao zandarma, nego jos neki, samo ne znam sto oni nisu procesuirani.
Sve nasilnike kazniti tako dobrim kaznama da nikome vise ne padne na pamet slicno da uradi.

marko-nbg

pre 14 godina

Ne razumem zasto ne objavljujete moje komentare iako nikoga ne vredjam! Takodje, one koje objavite, toliko osakatite da onda izgube smisao! Pozivate se na slobodu govora, pa postujte pravila koja ste sami postavili!!!

aaaaaa

pre 14 godina

odakle vam uopste morala da te ljude nazivate navijacima!!!!!!
nek trunu u zatvoru....
PS mogli ste bar neku normalniju sliku platinija a ne ovu na kojoj se smeje

DELIJA SA SEVERA

pre 14 godina

Stvrno je strasno to sto rade nasi navijaci(huligani)Ja mislim da treba kazniti Partizan za ovaj slucaj bar za 2 mil evra..... i izbaciti ga iz daljeg takmicenja.....DELIJA....

Srbin iz RS

pre 14 godina

Pravilo je da stoka ide u tor.U Srbiji se to ne dogadja prvi put.Najbolje rješenje je da se srpski klubovi kazne sa 5-10 godina ne igranja u Evropi pa neka onda igraju u svom toru.Reći ćete da klubovi i država nisu krivi???Dakako da jesu jer kako objasniti da država i njen pravni sistem ne sankcioniše drastično ovakve slučajeve?Ako se zna da se ne smije tući navijač suprotne ekipe i ne daj Bože ubiti,zašto onda za taj akt ne odrediti drakonsku kaznu?I taj vaš Uroš, krenulo se sa velikom kaznom, zatim idu žalbe.Žalba po žalba i taj manijak neće odležati 3 godine maksimalno.Za sličan akt u Americi (pokušaj ubistva službenog lica)u skorašnje vrijeme je izrečena kazna od tri doživotne robije.E tako treba i te vaše manijake.Da se čitav život kaje i da nikada ne dobije priliku da ponovo nešto slično uradi.A opet treba krenuti od roditelja tih manijaka.Sve je to patologija, ljubav i mržnja se rađa u porodici i očito da je tu problem.VElike sredine imaju problem taj što djeca u njima nisu dorasla "tehnologiji života" vremena u kome žive.Seoska djeca ne znaju koliko su pošteđena moderne tehnologije, nasilnih igrica, odlaska na velike utakmice i slušanja kako im roditelji psuju protivničke, a i svoje navijače.Jedini spas te vaše posrnule Srbije je oštar pravni sistem.Nešto po principu Golog Otoka.REći ćete da se tu krše ljudska prava? I treba da se krše ali prema ljudima koji su skršili nečiju kičmu, ili ne daj Bože život.

Reventon

pre 14 godina

Ovo je neopisivo strašno! A najgore od svega što će ovoga biti još. što ukazuje i ovo prepucavanje Cigana i Grobara ko je kriv!! Svi ste krivi jer obe grupe podržavaju ovo nasilje,baklje,uvredljive transparente i huliganstva oko stadiona!!! Razmislite kao čovek a ne kao navijač!!!

Rudjin

pre 14 godina

Sramota!
Hitno objavite fotografije huligana da svi vide kakva stoka je medju nama!
Na robiju po 40 g.
kako sutra normalan navijac da ode u evropu na utakmicu!
Sram vas bilo!
P.S. Da vidimo sada cuveni srpski pravosudni sistem!

123

pre 14 godina

Mnogo mi je zao.zaista tugujem veceras zbog smrti jednog neduznog coveka koji je dosao u Srbiju da bodri svoj tim, dosao je nekoliko dana ranije i bio sasvim pristojan i neneametljiv i vidite sta mu se desilo. Pocinioce treba na Dugu robiju. I da, navedite da su to uradili navijaci partizana,nismo svi Srbi takvi.
(Rambo, 29. septembar 2009 22:46)

Jel moras i u ovakvom trenutku? Nisu to nikakvi navijaci nikakvog kluba. To su huligani... Znam, jer sam ja pravi navijac, koji voli svoje, a postuje tudje...cak i vas...
(Sasa The Grobar, 30. septembar 2009 00:23)

Oni su navijaci Partizana, bez obzira sto su huligani. Nije ovo prvi put da navijaci Partizana prave ovakve scene, oni su vec ubili Acu Radovica raketom na Marakani, ni krivog ni duznog.

Nisu svi navijaci isti, a navijaci Partizana se izdvajaju po ovakvim stvarima.

Delije su obrnut, pozitivan primer. Recimo kad nam je gostovao Apoel prosle godine mi smo ih docekali prijateljski i proveli kroz grad, cak smo zajedno i navijali.

?

pre 14 godina

Stvrno je strasno to sto rade nasi navijaci(huligani)Ja mislim da treba kazniti Partizan za ovaj slucaj bar za 2 mil evra..... i izbaciti ga iz daljeg takmicenja.....DELIJA....
(DELIJA SA SEVERA, 30. septembar 2009 00:00)
Do juce si vikao "Pravda za Urosa".

Weedoje

pre 14 godina

najbolje da u ovim lopticama na sledecim zrebanjima u uefi (vidi sliku) ne bude vise papirica sa imenima srpskih klubova. Tako cete resiti problem. A mi cemo i dalje da se ubijamo ovde, kod nas u dvoristu... iza zice... gde nas niko ne vidi. Sramota.

StevieG

pre 14 godina

Kad su '85 navijaci Liverpoola uleteli na tribine gde su bili navijaci Juventusa i kad je doslo do tragedije koja je poznata kao Hejzel '85 SVI engleski klubovi su bili kaznjeni sa 5 godina neucesca na SVIM evropskim takmicenjima i uvedene su rigorozne kazne na utakmicama tako da ako neko planira da udje na teren ceka ga 5 godina robije. Ako bi uporedili huliganizam u Engleskoj '80ih i sad moze da se vidi da je bukvalno sveden na minimum. Kod nas treba isto ovo uciniti bez obzira dal su to bili "navijaci" Partizana ili Zvezde. Poenta je da nikad nikom vise ne padne na pamet da nesto slicno uradi.

iggy

pre 14 godina

izbaciti nas iz evrope ukoliko se ne pronadje i drasticno ne kazni stoka koja je ubila mladica.
Vrti mi se u glavi slogan pravda za urosa.
Pravda za sve koji su se igrom nesretnog slucaja nasli takvima na putu.

bicuri

pre 14 godina

vazno da ste vi beogradjani svi tako fini i kulturni, a mi sto smo dosli sa strane( svojom voljom sigurno) smo divljaci...nadobudni covece

Rajko

pre 14 godina

(marko-nbg, 30. septembar 2009 00:15)
Moje mišljenje je da ti ne objavljuju komentare jer su IZRAZITO DOBRI i kao takvi mogu da utiču i na ostale komentatore i njihove komentare! A B92 nema za TO interes. On bi da oblikuje svest čitalaca malo dugačije od onoga što, pretpostavljam, ti pišeš u komentarima. Verujem, da ni ovaj komentar u vezi tvoga komentara neće objaviti.
ŠTO SE TIČE tragične smrti francuskog navijača ne mogu da shvatim kako je moguće da u centru grada ne bude u blizini strašnog dogadjaja nijedan policajac niti da bilo ko telefonom obavesti policiju o linčovanju francuskog navijača. Pa, ipak je taj linč TRAJAO... Posle ovoga ministar policije bi trebalo da podnese ostavku a da se smene odgovorni u pliciji nadležni za Stari grad jer ne sprečavanjem ovakvih monstruoznih, svirepih krivičnih dela sami sebi stvaramo prepereke "za ulazak u Evropu". Sem toga, da li oglašavanje g-dina Platinija može biti najava nečega drugog što i našu reprezentaciju može omesti na putu ka Africi?

Bris

pre 14 godina

Iako ovde ne treba praviti razlike izmedju klubskih opredeljenja huligana osuđujem to što
GROBARI NA SVOM ZVANIČNOM SAJTU NISU OSTAVILI NITI JEDAN KOMENTAR NA OVU VEST. Hladnokrvno.
SRAMOTA!!!

Branko *****Sydney

pre 14 godina

Eto i to da kazem da mi je mnogo zao sto eto taj mladic ni kriv ni duzan je stradao,ali ne mogu da shvatim uopste za sve klubove koje se okrivljuju za ovakva grozna dela pa zar uprava Partizana i recimo uprava Zvezde da idu od kafane do kafane i traze huligane,pa da ih hapse,to je posao za policiju ,pa citam komentare i neki komentari su bez veze zasto da bude recimo Partizan izbacen iz takmicenja kad se taj zlocin dogodio negde u gradu,i to da kazem oni koji su napravili ovaj zlocin to nisu nikakvi navijaci,to su ludaci,tu bagru pohapsiti i strpati u zatvor dozivotno,ja sam navijac Partizana i radujem se uspehu svakog Srpskog kluba i reprezentaciju Srbije.

sramota bre kakav smo mi narod

pre 14 godina

a kad je u Srbiji ubijen deckom raketom onda NIJE BIO TUZAN DAN!!!
cujem da jos hoce i ulicu da daju po Francuzu, SRAMOTA BRE

Objektivan

pre 14 godina

Svakako je to jedan dogadajaj koji je za savku osudu i to stoji. Ali, mi smo opet učinili jednu grešku, podigli smo to na nivo senzacije, a poznato je da je da se takve stvari dešavaju svugde u evropi i svetu, ali nemaju ovakav odjek.Drugim rečima, nisu drugi ništa bolji od nas, samo s pametniji.

Shadow

pre 14 godina

Jeste tužan dan... Treba već jednom stati tim huliganima na put. Ali kao što sam već govorio,ne treba kažnjavati klubove zbog postupaka takvih nazovi navijača... Takvim postupcima se neće huligani sprečiti da tako nešto rade i ubuduće. Neko kaže da takvi ljudi uopšte ne vole svoj klub pa zato to rade. Ja mislim da to nije tačno,mislim da ti huligani jako vole svoj klub ali je problem što se ta njihova "ljubav" graniči sa bolesnim fanatizmom... Čak i prelazi granice najvećeg fanatizma koji postoji na kugli zemaljskoj! Treba takve ljude kazniti takvim kaznama da ubuduće nijednom huliganu ne padne na pamet da opet pravi tako nešto. To je po meni način jer nikome neće biti svejedno kada zna šta se desilo njegovom prethodniku! A ovako kada se kazni klub (bilo novčano, bilo utakmicama bez publike,suspenzijom,itd) to nema svrhe... Čak možda i podstakne tog huligana da opet iz nekog revolta što mu je klub kažnjen ponovi tako nešto prvom narednom prilikom. Shvatite,samo kažnjavanjem dotičnih pojedinaca možemo doći do rezultata a nikako kažnjavanjem kluba koji je u najvećem broju slučajeva ni kriv ni dužan!

zivim za sever

pre 14 godina

@(Reventon, 30. septembar 2009 10:04)

da te pitam nesto, nisam zeleo ali pazi kada moram:
kad je poginuo decko nesrecnim slucajem hicem iz pistolja da li je bio dan zalosti, kada je decko pogodjen raketom i ubijen brutalno na severnoj tribini stadiona da li je bio dan zalosti, e vidis to ti mnogo govori kakva smo mi drzava tj KAKAV SU SRBI NAROD, KO CE KOGA NEGO SVOJ SVOGA!!!
delije otisle u Cesku na tekmu sa Slavijom, dobili opasne batine, mnogo losih prica sam cuo o tom dogadjaju a sta se radi u Srbiji i sta rade razni mediji za to vreme, osudjuju nase ljude, sto su uopste otisli...itd
ubistava i huliganizma ima u celom svetu i nikad prestati nece i mi moramo da budemo svesni toga ali prvo treba da naucimo da volimo bliznjeg svoga,da zavoli Srbin Srbina jer je mnogo zla i stranih sila ubaceno u nas narod u svakom smislu!!!!

ps. nemoj da poredis ni jednu grupu sa nekom drugom, idi na Zvezdin sajt i videces da danas nema rada sajta, odaje se decku pocast dok kod franjevaca AMA BAS NISTA!!!
i ovo su dela pojedinaca a ne grupe navijaca koji zive za navijanje, razonodu, dobar fudbal i ostale stvari koje idu uz to.

123

pre 14 godina

Slazem se da je tuzan dan za fudbal, ali ne secam se da je Platini komentarisao proslog meseca kad je navijac ubijen u tuci izmedju huligana Milvola i Vest Hema...

DELIJA SA SEVERA

pre 14 godina

Stvrno je strasno to sto rade nasi navijaci(huligani)Ja mislim da treba kazniti Partizan za ovaj slucaj bar za 2 mil evra..... i izbaciti ga iz daljeg takmicenja.....DELIJA....

Rambo

pre 14 godina

Mnogo mi je zao.zaista tugujem veceras zbog smrti jednog neduznog coveka koji je dosao u Srbiju da bodri svoj tim, dosao je nekoliko dana ranije i bio sasvim pristojan i neneametljiv i vidite sta mu se desilo. Pocinioce treba na Dugu robiju. I da, navedite da su to uradili navijaci partizana,nismo svi Srbi takvi.

123

pre 14 godina

Mnogo mi je zao.zaista tugujem veceras zbog smrti jednog neduznog coveka koji je dosao u Srbiju da bodri svoj tim, dosao je nekoliko dana ranije i bio sasvim pristojan i neneametljiv i vidite sta mu se desilo. Pocinioce treba na Dugu robiju. I da, navedite da su to uradili navijaci partizana,nismo svi Srbi takvi.
(Rambo, 29. septembar 2009 22:46)

Jel moras i u ovakvom trenutku? Nisu to nikakvi navijaci nikakvog kluba. To su huligani... Znam, jer sam ja pravi navijac, koji voli svoje, a postuje tudje...cak i vas...
(Sasa The Grobar, 30. septembar 2009 00:23)

Oni su navijaci Partizana, bez obzira sto su huligani. Nije ovo prvi put da navijaci Partizana prave ovakve scene, oni su vec ubili Acu Radovica raketom na Marakani, ni krivog ni duznog.

Nisu svi navijaci isti, a navijaci Partizana se izdvajaju po ovakvim stvarima.

Delije su obrnut, pozitivan primer. Recimo kad nam je gostovao Apoel prosle godine mi smo ih docekali prijateljski i proveli kroz grad, cak smo zajedno i navijali.

sramota bre kakav smo mi narod

pre 14 godina

a kad je u Srbiji ubijen deckom raketom onda NIJE BIO TUZAN DAN!!!
cujem da jos hoce i ulicu da daju po Francuzu, SRAMOTA BRE

Lanejovanovic

pre 14 godina

Ne mogu da opisem koliko mi je zao... kao da mi je bio brat rodjeni...
Ovi izrodi sto su to uradili da se posalju dozivotno na goli otok, pa nek tamo istrule kao sto zasluzuju...
RIP

Sasa The Grobar

pre 14 godina

Mnogo mi je zao.zaista tugujem veceras zbog smrti jednog neduznog coveka koji je dosao u Srbiju da bodri svoj tim, dosao je nekoliko dana ranije i bio sasvim pristojan i neneametljiv i vidite sta mu se desilo. Pocinioce treba na Dugu robiju. I da, navedite da su to uradili navijaci partizana,nismo svi Srbi takvi.
(Rambo, 29. septembar 2009 22:46)

Jel moras i u ovakvom trenutku? Nisu to nikakvi navijaci nikakvog kluba. To su huligani... Znam, jer sam ja pravi navijac, koji voli svoje, a postuje tudje...cak i vas...

bicuri

pre 14 godina

vazno da ste vi beogradjani svi tako fini i kulturni, a mi sto smo dosli sa strane( svojom voljom sigurno) smo divljaci...nadobudni covece

marko-nbg

pre 14 godina

Ne razumem zasto ne objavljujete moje komentare iako nikoga ne vredjam! Takodje, one koje objavite, toliko osakatite da onda izgube smisao! Pozivate se na slobodu govora, pa postujte pravila koja ste sami postavili!!!

puf Pomozite eSrbiji: http://www.kide83.com/erepublik/?ime=ivicaSR

pre 14 godina

@(Rambo, 29. septembar 2009 22:46)
Nisu to bili navijaci, nego huligani i kriminalci i UBICE! Da time sto su ubili coveka postali su ubice, tako da vise ne spadaju ni pod huligane! Nije bitno kojeg kluba...
RIP

Weedoje

pre 14 godina

najbolje da u ovim lopticama na sledecim zrebanjima u uefi (vidi sliku) ne bude vise papirica sa imenima srpskih klubova. Tako cete resiti problem. A mi cemo i dalje da se ubijamo ovde, kod nas u dvoristu... iza zice... gde nas niko ne vidi. Sramota.

Roki

pre 14 godina

Rambo, nije poena u tome da su to uradili navijaci Partizana, mozda cak i nisu oni, to je neko kome je receno da to uradi, nema to veze sa fudbalom ni sa navijanjem. To je nasilje i neka odgovaraju svi, kao i Uros, ali i ne samo Uros, nije Uros jedini zlostavljao zandarma, nego jos neki, samo ne znam sto oni nisu procesuirani.
Sve nasilnike kazniti tako dobrim kaznama da nikome vise ne padne na pamet slicno da uradi.

Srbin iz RS

pre 14 godina

Pravilo je da stoka ide u tor.U Srbiji se to ne dogadja prvi put.Najbolje rješenje je da se srpski klubovi kazne sa 5-10 godina ne igranja u Evropi pa neka onda igraju u svom toru.Reći ćete da klubovi i država nisu krivi???Dakako da jesu jer kako objasniti da država i njen pravni sistem ne sankcioniše drastično ovakve slučajeve?Ako se zna da se ne smije tući navijač suprotne ekipe i ne daj Bože ubiti,zašto onda za taj akt ne odrediti drakonsku kaznu?I taj vaš Uroš, krenulo se sa velikom kaznom, zatim idu žalbe.Žalba po žalba i taj manijak neće odležati 3 godine maksimalno.Za sličan akt u Americi (pokušaj ubistva službenog lica)u skorašnje vrijeme je izrečena kazna od tri doživotne robije.E tako treba i te vaše manijake.Da se čitav život kaje i da nikada ne dobije priliku da ponovo nešto slično uradi.A opet treba krenuti od roditelja tih manijaka.Sve je to patologija, ljubav i mržnja se rađa u porodici i očito da je tu problem.VElike sredine imaju problem taj što djeca u njima nisu dorasla "tehnologiji života" vremena u kome žive.Seoska djeca ne znaju koliko su pošteđena moderne tehnologije, nasilnih igrica, odlaska na velike utakmice i slušanja kako im roditelji psuju protivničke, a i svoje navijače.Jedini spas te vaše posrnule Srbije je oštar pravni sistem.Nešto po principu Golog Otoka.REći ćete da se tu krše ljudska prava? I treba da se krše ali prema ljudima koji su skršili nečiju kičmu, ili ne daj Bože život.

zivim za sever

pre 14 godina

@(Reventon, 30. septembar 2009 10:04)

da te pitam nesto, nisam zeleo ali pazi kada moram:
kad je poginuo decko nesrecnim slucajem hicem iz pistolja da li je bio dan zalosti, kada je decko pogodjen raketom i ubijen brutalno na severnoj tribini stadiona da li je bio dan zalosti, e vidis to ti mnogo govori kakva smo mi drzava tj KAKAV SU SRBI NAROD, KO CE KOGA NEGO SVOJ SVOGA!!!
delije otisle u Cesku na tekmu sa Slavijom, dobili opasne batine, mnogo losih prica sam cuo o tom dogadjaju a sta se radi u Srbiji i sta rade razni mediji za to vreme, osudjuju nase ljude, sto su uopste otisli...itd
ubistava i huliganizma ima u celom svetu i nikad prestati nece i mi moramo da budemo svesni toga ali prvo treba da naucimo da volimo bliznjeg svoga,da zavoli Srbin Srbina jer je mnogo zla i stranih sila ubaceno u nas narod u svakom smislu!!!!

ps. nemoj da poredis ni jednu grupu sa nekom drugom, idi na Zvezdin sajt i videces da danas nema rada sajta, odaje se decku pocast dok kod franjevaca AMA BAS NISTA!!!
i ovo su dela pojedinaca a ne grupe navijaca koji zive za navijanje, razonodu, dobar fudbal i ostale stvari koje idu uz to.

?

pre 14 godina

Stvrno je strasno to sto rade nasi navijaci(huligani)Ja mislim da treba kazniti Partizan za ovaj slucaj bar za 2 mil evra..... i izbaciti ga iz daljeg takmicenja.....DELIJA....
(DELIJA SA SEVERA, 30. septembar 2009 00:00)
Do juce si vikao "Pravda za Urosa".

Objektivan

pre 14 godina

Svakako je to jedan dogadajaj koji je za savku osudu i to stoji. Ali, mi smo opet učinili jednu grešku, podigli smo to na nivo senzacije, a poznato je da je da se takve stvari dešavaju svugde u evropi i svetu, ali nemaju ovakav odjek.Drugim rečima, nisu drugi ništa bolji od nas, samo s pametniji.

StevieG

pre 14 godina

Kad su '85 navijaci Liverpoola uleteli na tribine gde su bili navijaci Juventusa i kad je doslo do tragedije koja je poznata kao Hejzel '85 SVI engleski klubovi su bili kaznjeni sa 5 godina neucesca na SVIM evropskim takmicenjima i uvedene su rigorozne kazne na utakmicama tako da ako neko planira da udje na teren ceka ga 5 godina robije. Ako bi uporedili huliganizam u Engleskoj '80ih i sad moze da se vidi da je bukvalno sveden na minimum. Kod nas treba isto ovo uciniti bez obzira dal su to bili "navijaci" Partizana ili Zvezde. Poenta je da nikad nikom vise ne padne na pamet da nesto slicno uradi.

Shadow

pre 14 godina

Jeste tužan dan... Treba već jednom stati tim huliganima na put. Ali kao što sam već govorio,ne treba kažnjavati klubove zbog postupaka takvih nazovi navijača... Takvim postupcima se neće huligani sprečiti da tako nešto rade i ubuduće. Neko kaže da takvi ljudi uopšte ne vole svoj klub pa zato to rade. Ja mislim da to nije tačno,mislim da ti huligani jako vole svoj klub ali je problem što se ta njihova "ljubav" graniči sa bolesnim fanatizmom... Čak i prelazi granice najvećeg fanatizma koji postoji na kugli zemaljskoj! Treba takve ljude kazniti takvim kaznama da ubuduće nijednom huliganu ne padne na pamet da opet pravi tako nešto. To je po meni način jer nikome neće biti svejedno kada zna šta se desilo njegovom prethodniku! A ovako kada se kazni klub (bilo novčano, bilo utakmicama bez publike,suspenzijom,itd) to nema svrhe... Čak možda i podstakne tog huligana da opet iz nekog revolta što mu je klub kažnjen ponovi tako nešto prvom narednom prilikom. Shvatite,samo kažnjavanjem dotičnih pojedinaca možemo doći do rezultata a nikako kažnjavanjem kluba koji je u najvećem broju slučajeva ni kriv ni dužan!

Rajko

pre 14 godina

(marko-nbg, 30. septembar 2009 00:15)
Moje mišljenje je da ti ne objavljuju komentare jer su IZRAZITO DOBRI i kao takvi mogu da utiču i na ostale komentatore i njihove komentare! A B92 nema za TO interes. On bi da oblikuje svest čitalaca malo dugačije od onoga što, pretpostavljam, ti pišeš u komentarima. Verujem, da ni ovaj komentar u vezi tvoga komentara neće objaviti.
ŠTO SE TIČE tragične smrti francuskog navijača ne mogu da shvatim kako je moguće da u centru grada ne bude u blizini strašnog dogadjaja nijedan policajac niti da bilo ko telefonom obavesti policiju o linčovanju francuskog navijača. Pa, ipak je taj linč TRAJAO... Posle ovoga ministar policije bi trebalo da podnese ostavku a da se smene odgovorni u pliciji nadležni za Stari grad jer ne sprečavanjem ovakvih monstruoznih, svirepih krivičnih dela sami sebi stvaramo prepereke "za ulazak u Evropu". Sem toga, da li oglašavanje g-dina Platinija može biti najava nečega drugog što i našu reprezentaciju može omesti na putu ka Africi?

Rudjin

pre 14 godina

Sramota!
Hitno objavite fotografije huligana da svi vide kakva stoka je medju nama!
Na robiju po 40 g.
kako sutra normalan navijac da ode u evropu na utakmicu!
Sram vas bilo!
P.S. Da vidimo sada cuveni srpski pravosudni sistem!

Reventon

pre 14 godina

Ovo je neopisivo strašno! A najgore od svega što će ovoga biti još. što ukazuje i ovo prepucavanje Cigana i Grobara ko je kriv!! Svi ste krivi jer obe grupe podržavaju ovo nasilje,baklje,uvredljive transparente i huliganstva oko stadiona!!! Razmislite kao čovek a ne kao navijač!!!

Bris

pre 14 godina

Iako ovde ne treba praviti razlike izmedju klubskih opredeljenja huligana osuđujem to što
GROBARI NA SVOM ZVANIČNOM SAJTU NISU OSTAVILI NITI JEDAN KOMENTAR NA OVU VEST. Hladnokrvno.
SRAMOTA!!!

Branko *****Sydney

pre 14 godina

Eto i to da kazem da mi je mnogo zao sto eto taj mladic ni kriv ni duzan je stradao,ali ne mogu da shvatim uopste za sve klubove koje se okrivljuju za ovakva grozna dela pa zar uprava Partizana i recimo uprava Zvezde da idu od kafane do kafane i traze huligane,pa da ih hapse,to je posao za policiju ,pa citam komentare i neki komentari su bez veze zasto da bude recimo Partizan izbacen iz takmicenja kad se taj zlocin dogodio negde u gradu,i to da kazem oni koji su napravili ovaj zlocin to nisu nikakvi navijaci,to su ludaci,tu bagru pohapsiti i strpati u zatvor dozivotno,ja sam navijac Partizana i radujem se uspehu svakog Srpskog kluba i reprezentaciju Srbije.

iggy

pre 14 godina

izbaciti nas iz evrope ukoliko se ne pronadje i drasticno ne kazni stoka koja je ubila mladica.
Vrti mi se u glavi slogan pravda za urosa.
Pravda za sve koji su se igrom nesretnog slucaja nasli takvima na putu.

aaaaaa

pre 14 godina

odakle vam uopste morala da te ljude nazivate navijacima!!!!!!
nek trunu u zatvoru....
PS mogli ste bar neku normalniju sliku platinija a ne ovu na kojoj se smeje