Petak, 18.09.2009.

21:07

Rekord Karlovića, pobeda Štepaneka

Hrvat Ivo Karlović odservirao je rekordnih 78 as udaraca u prvom meču polufinala Dejvis kupa u Poreču ali je na kraju proažen od Radeka Štepaneka.

Izvor: B92

Rekord Karloviæa, pobeda Štepaneka IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

37 Komentari

Sortiraj po:

Aleksa

pre 14 godina

Ovde sve teniski eksperti... Svaka cast Karlovicu za koga uvek navijam, osim kada igra protiv Noleta.
U ovom mecu je presudila samo sreca.
Neko spomenu i Cilica... pa taj decko ce uskoro u top 10, a posle... i vise.

Pozz iz BG-a:)

filosof

pre 14 godina

Nije mi jano kako jedna prosečna ekipa kao Hrvatska ima non stop prednost domaćinstva,a sav idiotizam žreba ili ždrijeba da budem jasniji, se ogleda u tome da polufinale igraju Hrvatska i Izrael a da se nisu kvalifikovale jedna Francuska Rusija ili Švajcarska!!!

pre 14 godina

Vidim da ovdje pojedinci bolje razumiju boćanje od tenisa.

Karlović je teniski genijalac. Dok su Đoković, Ljubičić, Ančić, Ivanišević i Čilić oko sebe imali "trust mozgova", Ivo nije imao čak ni pasa. Sve je sâm postigao u životu i dogurao do 3 milijuna dolara zarade. Svi mi ovdje da se postavimo na trepavice ne ćemo toliko zajedno zaraditi do kraja života.

Čovjek ima 208 cm, 104 kg i ne pitate se kako je njemu igrati 6 sati? Karlovića je tjednima mučila ozljeda ručnoga zgloba, tako da nije ni kvalitetno trenirao. Radek je istodobno igrao da se sve pušilo. Štìpánek usto igra mekano, ne troši snagu, a i veliki je lukavac. I taj Radek na čudesan je način spasio četiri meč-lopte, od toga dvije vezane. Bilo je jasno da će Karlović pasti u završnici susreta jer on je netipičan tenisač. Jest da se nije proslavio igrajući pet setova, ali baš je u četvrtfinalu Davisova kupa preokrenuo 0:2 protiv Blekija! Dakle, osjetio je i Karlović kako je to pobijediti sa 3:2!

Ja sam čitao komentare na španjolskim portalima. Mnogi kažu da je to bio nevjerojatan susret, prepun emocija, nesvakidašnje borbe, a da su obojica pokazali čudesnu mentalnu snagu. Posebno naglašavaju da je Ivo na zemljanoj podlozi ubacio 78 asova. I ne zaboravljavaju reći da Ivo ima i dobar volej, forhend, bekhend-slajs.

I zapamtite ono najvažnije. Ivo Karlović najpopularniji je hrvatski sportaš na svijetu. Odavno je ušao u legendu. Davoru Šukeru desna je noga služila samo za ulazak u autobus, ali njegovo ime zna i nepismeni kineski seljak. I Karlović i Šuker obilježili su sportsku povijest. Znate kako se kaže. Bog nije svima dao isti talent. Ali ti trebaš svoje kapacitete udvostručiti i ispunio si zadatak na ovomu svijetu. Karlović je udesetostručio svoje mogućnosti! Zato mu treba skinuti kapu do poda. Samo čovjek koji ne razumije bit sporta može pasti tako nisko i ismijavati Karlovićeve nedostatke.

U svijetu su malo drugačija mjerila. Zato je Karlović 1057 najpopularniji čovjek na planetu. Drugi u Hrvatskoj, iza bivšega premijera Sanadera. I uvjerljivo najpoznatiji hrvatski sportaš!

http://www.lalistawip.com/personaje/Ivo+Karlovic_1675690/

http://www.lalistawip.com/top-100/?lista=gender__Hombre-loc__Croacia

Ivo Karlović uspio je u životu. Da, uspio je…

pinkerton

pre 14 godina

Baš je bio sjajan match, Stepaneku svaka čast, baš je pravi fighter. Svidjeli su mi se i češki navijači, pogotovo mi je fora bila ženska s majicom 'U Hrvatskoj smo doma', na češkom, naravno:))..
Što se tiče Srba koji ismijavaju Karlovića, s kim ono Srbija igra iduće kolo?..i još jedno pitanje; mislite li zaista da bi Nole za reprezentaciju bio u stanju igrati 6 sati u komadu?!..znate, ja mislim da mi se rasplakao od umora nakon 3..što ne znači da nije najbolji tenisač u povijesti s ovih prostora..
Čilić zabrinjava, match ovakve važnosti jednostavno nije smio izgubiti..
Česima sve najbolje u finalu..
Srbima sve najbolje protiv..koga ono, Turkmenistana?! :)))

To nisam ja, to je moja shauma

pre 14 godina

@KOZETA

,,Svi možeta biti sretni što živite u vrijeme Rogera Federera i Ive Karlovića,,

Ko je Ivo Karlovic?!
Ah da, setio sam se... To je onaj lik koji izgubi mec u kojem je odservirao 78 as servisa...

MarkoOsijek

pre 14 godina

Za početak čestitke i Karlu i Radeku, strašan meč! Vidim da se mnogi zgražaju nad činjenicom da netko sa 78 as servisa može izgubiti meč, s čime se donekle slažem, ali ne smiju se zaboraviti neke činjenice: Karlo je imao 13 IZRAVNIH poena backhandom, 35 IZRAVNIH poena forehandom, 27 poena na mreži, a ukupno je skupio 243 poena. Imao je i 9 break lopti od kojih je iskoristio 1, a do njih je dolazio IGROM, Stepanek mu ništa nije poklonio. Mnogi zaboravljaju da 208cm i 115kg nose i mnoge poteškoće u igranju tenisa: lošija koordinacija, otežano kretanje, brže umaranje. Zato ne treba čuditi da Karlo ima negativan skor u 5.setu, 1 pobjedu(Blake) i 12 poraza. Većina komentatora ima nerealna očekivanja da čovjek tih proporcija treba biti sposoban izvoditi jednake stvari na terenu kao i čovjek od 185cm i 80kg. Ako mislite suprotno, zapitajte se bi li košarkaška reprezentacija SiCG bila toliko uspješna da je Divac igrao pleja , a Đorđević centra. Zašto nitko nikada nije prigovarao Divcu što ne može pogađati trice kao Marčulijonis, a Đorđeviću što ne može leđnom tehnikom dobiti Sabonisa? Usporedba nije idealna, ali dobro oslikava situaciju... Treba napomenuti potpuno pogrešan odabir podloge HTS, kao i katastrofalnu publiku koja je bila potpuno nadglasana od strane Čeha. Čestitke Česima na vrlo vjerojatnom plasmanu u finale, a i našim igračima na velikoj borbi, od Hrvata oni su jedini bili na visini zadatka.

mare

pre 14 godina

Dragi KOŽETA,

Pogledaj malo statistiku i videces porazavajucu cinjenicu da Djkovic ima vise Grand Slam i turnira iz Masters serije nego svi hrvatski teniseri zajedno. A znas zasto? Zato sto isti nemaju niti jednu.Cak i Ivanisevic ima manje a njegova karijera je kao sto znas zavrsena. Sa Jankovic i Ivanovic Srpski tenis ima vise uspeha nego vas u tisucljetnoj istoriji. Po neki put je potrebno i tri godine, sto dovoljno govori o istoriji vaseg tenisa.
Nema ljutis ipak su cinjenice surove. Srbija je teniska velesila tolika da me je pre par meseci jedan Britanac pitao - Dobar je i onaj Vas Srbin Cilic.

Pozdrav,

Remus Lupin

pre 14 godina

Svi možeta biti sretni što živite u vrijeme Rogera Federera i Ive Karlovića. Roger najbolji igrač svih vremena i dr. Ivo najbolji server svih vremena. Da se igralo na brzoj podlozi , zabio bi 120 aseva. Dr. Ivo je najbolji barem u nečemu, a di je vaš Đoković. Jedino zna da glumata,ali i tu ima mnogo boljih od njega. Teški prosjek kud god da krene.
(KOŽETA, 18. septembar 2009 22:20)

Kakvi ste vi kompleksasi, ma ne mozete a da ne pomenete Djokovica, on je br 4, a Karlovic??? Novak ima GS titulu, a Karlovic??? Novak odservira 10-tak as udaraca i dobije mec, a Karlovic, 78 as udaraca i izgubi mec!!!! I sta vise da pricam, kad je sve jasno!!!!!!

To nisam ja, to je moja shauma

pre 14 godina

Ovo je bio mec dva lepotana..:):)
Zalosno je kad neko odservira toliki broj as servisa, a ipak izgubi mec...
To samo pokazuje kakav "kvalitet" poseduje neki teniser....

@d @Siroki
I genijalac Cilic izgunbio...;)
@d
Kako to, zar nisi rekao da "Dečko ima igru za biti br. 1, a ne top 10??"
Jad i tuga....

Mec za neverovati

pre 14 godina

(KOŽETA, 18. septembar 2009 22:20)

Jeste on najbolji server na svetu a u isto vreme i najveci luzer na svetu.
Zato je dobro sto je uveden taj brejk jer takve igrace samo tako mozes zaustaviti.

Covek je skoro osvojio 20 gemova na svoj servis sto se moze prevesti u 3 seta jer ti je potrebno 6 po setu ali opet je izgubio. Koliko je imao samo servis vinera ali on to nezna da iskoristi. Servis je usavrsio ali ostali delovi igre su u rangu amatera. Ja mislim da i ima 100 aseva po mecu on bio opet izgubio.

Takav igrace nazalost u opste nije zanimljiv za ovakav sport jer tu igre skoro da ni nema.

Ali sta je tu je sto bi rekli jeste dobar ali nazalost jako jako limitiran igrac. Pa on sa ovim servisom treba da bez problema osvoji recimo Wimbldon ali dzaba kad nezna.

Ja neznam sto ne proba da igra na mrezi kada protivnik servira jer tu bi stvorio veliku prednost, samo da nauci da reternira kako valja. Jednostavno vrati servis i trk na mrezu to bi trebala biti njegova taktika

Zaista mi je zao momka covek je usao u istoriju sa najvise as servisa ali izgubio je mec.

nikol dž. femija

pre 14 godina

@ Miklos Marschall

ZNAMO ŠTA SE DOGODILO U ZADRU I ZAGREBU NA SVETSKOM PRVENSTVU U RUKOMETU 2OO9.

U Zagrebu spaljena srpska zastava, rukometaši Srbije nisu izlazili iz soba, isključivo sa obezbeđenjem....A U ZADRU ?!! DA LI BI TREBALO PODSEĆATI, šta je bilo??? Skidanje srpske zastave a onda i svih zastava zemalja učesnica svetskog prvenstva !!! 21.VEK, 3.MILENIJUM !!!

Znamo i šta je bilo u PRAGU. Napadnu ti SRPSKI SREDNJOŠKOLCI od hrvatskih uz POVIKE UBILAČKE I PRETEĆE, od koga ??? OD hrvatskih srednjoškolaca iz ZADRA ???

A obezbeđenje hotela, praška policija, praška država....VIDESMO NIJE REAGOVALA.

TO SMO VIDELI i ČULI.

bochini

pre 14 godina

glupi su vam komentari..da ide na prekvalifikaciju kažete?pa taj "vezer" je u karijeri do sada zaradio 3,27 mil.$..baš bi volio biti takav duduk u svom poslu i zarađivati toliku lovu..nego koliko ste vi plaćeni na poslu,jeste li blizu tih 3 miliona??

sss

pre 14 godina

Da da, Karlovic ima samo servis.

I Batistuta je imao samo sut.
Ronaldinjo ima samo dribling.
Gatuzo ima samo trcanje.
Najbolje da se zabrani bavljenje spoortom ljudima koji jedan segment igre dovedu do savrsenstva na ustrb drugih

Roger

pre 14 godina

Haha, nije imao srece! Verovatno! :D On nije niti ce biti najbolji server, on ima brz servis i ravan, a tahnika ravna nuli, udara samo jedno...njegov servis nije efikasan, najbolji server je bio i ostao Federer! A sto se tice igre samo bih citirao čika Fedexa: "Ajde malo igraj, nemoj samo servirati"! :D

ljubitelj tenisa

pre 14 godina

Lepi Rade je LEGENDA! Nije dozvolio da ga obeshrabre neprekidni as servisi Karlovica, terao je po svom i dobio mec. Cestitke pravom igracu!

KOŽETA

pre 14 godina

Svi možeta biti sretni što živite u vrijeme Rogera Federera i Ive Karlovića. Roger najbolji igrač svih vremena i dr. Ivo najbolji server svih vremena. Da se igralo na brzoj podlozi , zabio bi 120 aseva. Dr. Ivo je najbolji barem u nečemu, a di je vaš Đoković. Jedino zna da glumata,ali i tu ima mnogo boljih od njega. Teški prosjek kud god da krene.

srba

pre 14 godina

Meni je Ivo kul tip i uvek navijam za njega. Nemate vi pojma kroz sta je on prolazio i kroz kakva sikaniranja od teniskih mocnika u Hrvatskoj. Da je mogao da trenira kao covek usao bi u prvih 10 bez problema. Ovako i dalje igra kako tako pod stare dane. On je skroz OK tip.

Djoksa

pre 14 godina

Karlovic takodje popravlja svoj rekord sto se tice meceva u 5 setova.Nijedan NIKAD nije dobio.Covek bi trebao da digne spomenik tipu koji je izmislio taj brejk.Da nema njih ne bi on usao ni u prvih 200.

kimi

pre 14 godina

Ali svaka cast obojici...
Gledao sam prva dva seta, otisao do grada, pa do kladionice, dosao kuci i igrao se taj brejk 5 seta..

Treba to izdrzati....

borkes

pre 14 godina

Ne mogu da verujem kakvi komentari posle meča na HTV-u. U stilu Ivo nije imao sreće, odlična igra, malo je falilo... ČOVEK JE IZGUBIO MEČ U KOM JE ODSERVIRAO 78 ASOVA !!??!!
Dakle Ivo Karlović je nejneinteligentniji sportista na kugli zemaljskoj svih vremena.
Ubedljivo.

Miklos Marschall

pre 14 godina

Kao da je igrano u Ceskoj a ne u Hrvatskoj. Cak i prljavi ples Stepaneka na mec loptu. Toliko Ceskih navijaca,turista,kako god hocemo,i sve je proteklo apsolutno normalno,Cesi ce ostaviti eure u Porecu,super ce se provesti,a sta bi im se dogodilo u Beogradu da su ovako slobodni bili,prosudite sami . Nekim interesnim grupama i pojedincima je samo do sejanja straha i zaplasivanja i da nas drze podalje od '"civilizacije".

AcA

pre 14 godina

U jednom od najbizarnijih mečeva u teniskoj istoriji koji je trajao neverovatnih pet sati i 59 minuta Štepanek je Češkoj doneo je prvi poen nakon pet setova i čak 82 gema (7-6(5), 6-7(5), 6-7(6), 7-6(2), 16-14).

HA !!!

Pa covek izgubio sa 78 odserviranih udaraca !!!!
To znaci da je on svoja dva seta i dobio samo servisom i da nista nije uradio na servis Stepaneka,u Hrvatskoj pobedio kakav kralj ovaj Stepanek!

Marko

pre 14 godina

Šta reći za čoveka koji odservira 78 asova i izgubi meč!?Tuga za tenis.....Čovek hitno mora na prekfalifikaciju!Ja ne znam kako je on zalutao u svet tenisa....osim servisa čovek NEMA POJMA!

Joker

pre 14 godina

Ja ne znam sta Karlovic igra, ali ono nije tenis. Ono je toliko odvratno za gledati da je nepojmljivo, i tako mi je drago sto ga je Stepanek dobio uprkos njegovom "slavnom rekordu"!

borkes

pre 14 godina

Ne mogu da verujem kakvi komentari posle meča na HTV-u. U stilu Ivo nije imao sreće, odlična igra, malo je falilo... ČOVEK JE IZGUBIO MEČ U KOM JE ODSERVIRAO 78 ASOVA !!??!!
Dakle Ivo Karlović je nejneinteligentniji sportista na kugli zemaljskoj svih vremena.
Ubedljivo.

Marko

pre 14 godina

Šta reći za čoveka koji odservira 78 asova i izgubi meč!?Tuga za tenis.....Čovek hitno mora na prekfalifikaciju!Ja ne znam kako je on zalutao u svet tenisa....osim servisa čovek NEMA POJMA!

Joker

pre 14 godina

Ja ne znam sta Karlovic igra, ali ono nije tenis. Ono je toliko odvratno za gledati da je nepojmljivo, i tako mi je drago sto ga je Stepanek dobio uprkos njegovom "slavnom rekordu"!

Djoksa

pre 14 godina

Karlovic takodje popravlja svoj rekord sto se tice meceva u 5 setova.Nijedan NIKAD nije dobio.Covek bi trebao da digne spomenik tipu koji je izmislio taj brejk.Da nema njih ne bi on usao ni u prvih 200.

AcA

pre 14 godina

U jednom od najbizarnijih mečeva u teniskoj istoriji koji je trajao neverovatnih pet sati i 59 minuta Štepanek je Češkoj doneo je prvi poen nakon pet setova i čak 82 gema (7-6(5), 6-7(5), 6-7(6), 7-6(2), 16-14).

HA !!!

Pa covek izgubio sa 78 odserviranih udaraca !!!!
To znaci da je on svoja dva seta i dobio samo servisom i da nista nije uradio na servis Stepaneka,u Hrvatskoj pobedio kakav kralj ovaj Stepanek!

ljubitelj tenisa

pre 14 godina

Lepi Rade je LEGENDA! Nije dozvolio da ga obeshrabre neprekidni as servisi Karlovica, terao je po svom i dobio mec. Cestitke pravom igracu!

Miklos Marschall

pre 14 godina

Kao da je igrano u Ceskoj a ne u Hrvatskoj. Cak i prljavi ples Stepaneka na mec loptu. Toliko Ceskih navijaca,turista,kako god hocemo,i sve je proteklo apsolutno normalno,Cesi ce ostaviti eure u Porecu,super ce se provesti,a sta bi im se dogodilo u Beogradu da su ovako slobodni bili,prosudite sami . Nekim interesnim grupama i pojedincima je samo do sejanja straha i zaplasivanja i da nas drze podalje od '"civilizacije".

Remus Lupin

pre 14 godina

Svi možeta biti sretni što živite u vrijeme Rogera Federera i Ive Karlovića. Roger najbolji igrač svih vremena i dr. Ivo najbolji server svih vremena. Da se igralo na brzoj podlozi , zabio bi 120 aseva. Dr. Ivo je najbolji barem u nečemu, a di je vaš Đoković. Jedino zna da glumata,ali i tu ima mnogo boljih od njega. Teški prosjek kud god da krene.
(KOŽETA, 18. septembar 2009 22:20)

Kakvi ste vi kompleksasi, ma ne mozete a da ne pomenete Djokovica, on je br 4, a Karlovic??? Novak ima GS titulu, a Karlovic??? Novak odservira 10-tak as udaraca i dobije mec, a Karlovic, 78 as udaraca i izgubi mec!!!! I sta vise da pricam, kad je sve jasno!!!!!!

mare

pre 14 godina

Dragi KOŽETA,

Pogledaj malo statistiku i videces porazavajucu cinjenicu da Djkovic ima vise Grand Slam i turnira iz Masters serije nego svi hrvatski teniseri zajedno. A znas zasto? Zato sto isti nemaju niti jednu.Cak i Ivanisevic ima manje a njegova karijera je kao sto znas zavrsena. Sa Jankovic i Ivanovic Srpski tenis ima vise uspeha nego vas u tisucljetnoj istoriji. Po neki put je potrebno i tri godine, sto dovoljno govori o istoriji vaseg tenisa.
Nema ljutis ipak su cinjenice surove. Srbija je teniska velesila tolika da me je pre par meseci jedan Britanac pitao - Dobar je i onaj Vas Srbin Cilic.

Pozdrav,

srba

pre 14 godina

Meni je Ivo kul tip i uvek navijam za njega. Nemate vi pojma kroz sta je on prolazio i kroz kakva sikaniranja od teniskih mocnika u Hrvatskoj. Da je mogao da trenira kao covek usao bi u prvih 10 bez problema. Ovako i dalje igra kako tako pod stare dane. On je skroz OK tip.

kimi

pre 14 godina

Ali svaka cast obojici...
Gledao sam prva dva seta, otisao do grada, pa do kladionice, dosao kuci i igrao se taj brejk 5 seta..

Treba to izdrzati....

nikol dž. femija

pre 14 godina

@ Miklos Marschall

ZNAMO ŠTA SE DOGODILO U ZADRU I ZAGREBU NA SVETSKOM PRVENSTVU U RUKOMETU 2OO9.

U Zagrebu spaljena srpska zastava, rukometaši Srbije nisu izlazili iz soba, isključivo sa obezbeđenjem....A U ZADRU ?!! DA LI BI TREBALO PODSEĆATI, šta je bilo??? Skidanje srpske zastave a onda i svih zastava zemalja učesnica svetskog prvenstva !!! 21.VEK, 3.MILENIJUM !!!

Znamo i šta je bilo u PRAGU. Napadnu ti SRPSKI SREDNJOŠKOLCI od hrvatskih uz POVIKE UBILAČKE I PRETEĆE, od koga ??? OD hrvatskih srednjoškolaca iz ZADRA ???

A obezbeđenje hotela, praška policija, praška država....VIDESMO NIJE REAGOVALA.

TO SMO VIDELI i ČULI.

To nisam ja, to je moja shauma

pre 14 godina

@KOZETA

,,Svi možeta biti sretni što živite u vrijeme Rogera Federera i Ive Karlovića,,

Ko je Ivo Karlovic?!
Ah da, setio sam se... To je onaj lik koji izgubi mec u kojem je odservirao 78 as servisa...

sss

pre 14 godina

Da da, Karlovic ima samo servis.

I Batistuta je imao samo sut.
Ronaldinjo ima samo dribling.
Gatuzo ima samo trcanje.
Najbolje da se zabrani bavljenje spoortom ljudima koji jedan segment igre dovedu do savrsenstva na ustrb drugih

bochini

pre 14 godina

glupi su vam komentari..da ide na prekvalifikaciju kažete?pa taj "vezer" je u karijeri do sada zaradio 3,27 mil.$..baš bi volio biti takav duduk u svom poslu i zarađivati toliku lovu..nego koliko ste vi plaćeni na poslu,jeste li blizu tih 3 miliona??

pre 14 godina

Vidim da ovdje pojedinci bolje razumiju boćanje od tenisa.

Karlović je teniski genijalac. Dok su Đoković, Ljubičić, Ančić, Ivanišević i Čilić oko sebe imali "trust mozgova", Ivo nije imao čak ni pasa. Sve je sâm postigao u životu i dogurao do 3 milijuna dolara zarade. Svi mi ovdje da se postavimo na trepavice ne ćemo toliko zajedno zaraditi do kraja života.

Čovjek ima 208 cm, 104 kg i ne pitate se kako je njemu igrati 6 sati? Karlovića je tjednima mučila ozljeda ručnoga zgloba, tako da nije ni kvalitetno trenirao. Radek je istodobno igrao da se sve pušilo. Štìpánek usto igra mekano, ne troši snagu, a i veliki je lukavac. I taj Radek na čudesan je način spasio četiri meč-lopte, od toga dvije vezane. Bilo je jasno da će Karlović pasti u završnici susreta jer on je netipičan tenisač. Jest da se nije proslavio igrajući pet setova, ali baš je u četvrtfinalu Davisova kupa preokrenuo 0:2 protiv Blekija! Dakle, osjetio je i Karlović kako je to pobijediti sa 3:2!

Ja sam čitao komentare na španjolskim portalima. Mnogi kažu da je to bio nevjerojatan susret, prepun emocija, nesvakidašnje borbe, a da su obojica pokazali čudesnu mentalnu snagu. Posebno naglašavaju da je Ivo na zemljanoj podlozi ubacio 78 asova. I ne zaboravljavaju reći da Ivo ima i dobar volej, forhend, bekhend-slajs.

I zapamtite ono najvažnije. Ivo Karlović najpopularniji je hrvatski sportaš na svijetu. Odavno je ušao u legendu. Davoru Šukeru desna je noga služila samo za ulazak u autobus, ali njegovo ime zna i nepismeni kineski seljak. I Karlović i Šuker obilježili su sportsku povijest. Znate kako se kaže. Bog nije svima dao isti talent. Ali ti trebaš svoje kapacitete udvostručiti i ispunio si zadatak na ovomu svijetu. Karlović je udesetostručio svoje mogućnosti! Zato mu treba skinuti kapu do poda. Samo čovjek koji ne razumije bit sporta može pasti tako nisko i ismijavati Karlovićeve nedostatke.

U svijetu su malo drugačija mjerila. Zato je Karlović 1057 najpopularniji čovjek na planetu. Drugi u Hrvatskoj, iza bivšega premijera Sanadera. I uvjerljivo najpoznatiji hrvatski sportaš!

http://www.lalistawip.com/personaje/Ivo+Karlovic_1675690/

http://www.lalistawip.com/top-100/?lista=gender__Hombre-loc__Croacia

Ivo Karlović uspio je u životu. Da, uspio je…

MarkoOsijek

pre 14 godina

Za početak čestitke i Karlu i Radeku, strašan meč! Vidim da se mnogi zgražaju nad činjenicom da netko sa 78 as servisa može izgubiti meč, s čime se donekle slažem, ali ne smiju se zaboraviti neke činjenice: Karlo je imao 13 IZRAVNIH poena backhandom, 35 IZRAVNIH poena forehandom, 27 poena na mreži, a ukupno je skupio 243 poena. Imao je i 9 break lopti od kojih je iskoristio 1, a do njih je dolazio IGROM, Stepanek mu ništa nije poklonio. Mnogi zaboravljaju da 208cm i 115kg nose i mnoge poteškoće u igranju tenisa: lošija koordinacija, otežano kretanje, brže umaranje. Zato ne treba čuditi da Karlo ima negativan skor u 5.setu, 1 pobjedu(Blake) i 12 poraza. Većina komentatora ima nerealna očekivanja da čovjek tih proporcija treba biti sposoban izvoditi jednake stvari na terenu kao i čovjek od 185cm i 80kg. Ako mislite suprotno, zapitajte se bi li košarkaška reprezentacija SiCG bila toliko uspješna da je Divac igrao pleja , a Đorđević centra. Zašto nitko nikada nije prigovarao Divcu što ne može pogađati trice kao Marčulijonis, a Đorđeviću što ne može leđnom tehnikom dobiti Sabonisa? Usporedba nije idealna, ali dobro oslikava situaciju... Treba napomenuti potpuno pogrešan odabir podloge HTS, kao i katastrofalnu publiku koja je bila potpuno nadglasana od strane Čeha. Čestitke Česima na vrlo vjerojatnom plasmanu u finale, a i našim igračima na velikoj borbi, od Hrvata oni su jedini bili na visini zadatka.

Roger

pre 14 godina

Haha, nije imao srece! Verovatno! :D On nije niti ce biti najbolji server, on ima brz servis i ravan, a tahnika ravna nuli, udara samo jedno...njegov servis nije efikasan, najbolji server je bio i ostao Federer! A sto se tice igre samo bih citirao čika Fedexa: "Ajde malo igraj, nemoj samo servirati"! :D

filosof

pre 14 godina

Nije mi jano kako jedna prosečna ekipa kao Hrvatska ima non stop prednost domaćinstva,a sav idiotizam žreba ili ždrijeba da budem jasniji, se ogleda u tome da polufinale igraju Hrvatska i Izrael a da se nisu kvalifikovale jedna Francuska Rusija ili Švajcarska!!!

To nisam ja, to je moja shauma

pre 14 godina

Ovo je bio mec dva lepotana..:):)
Zalosno je kad neko odservira toliki broj as servisa, a ipak izgubi mec...
To samo pokazuje kakav "kvalitet" poseduje neki teniser....

@d @Siroki
I genijalac Cilic izgunbio...;)
@d
Kako to, zar nisi rekao da "Dečko ima igru za biti br. 1, a ne top 10??"
Jad i tuga....

KOŽETA

pre 14 godina

Svi možeta biti sretni što živite u vrijeme Rogera Federera i Ive Karlovića. Roger najbolji igrač svih vremena i dr. Ivo najbolji server svih vremena. Da se igralo na brzoj podlozi , zabio bi 120 aseva. Dr. Ivo je najbolji barem u nečemu, a di je vaš Đoković. Jedino zna da glumata,ali i tu ima mnogo boljih od njega. Teški prosjek kud god da krene.

Mec za neverovati

pre 14 godina

(KOŽETA, 18. septembar 2009 22:20)

Jeste on najbolji server na svetu a u isto vreme i najveci luzer na svetu.
Zato je dobro sto je uveden taj brejk jer takve igrace samo tako mozes zaustaviti.

Covek je skoro osvojio 20 gemova na svoj servis sto se moze prevesti u 3 seta jer ti je potrebno 6 po setu ali opet je izgubio. Koliko je imao samo servis vinera ali on to nezna da iskoristi. Servis je usavrsio ali ostali delovi igre su u rangu amatera. Ja mislim da i ima 100 aseva po mecu on bio opet izgubio.

Takav igrace nazalost u opste nije zanimljiv za ovakav sport jer tu igre skoro da ni nema.

Ali sta je tu je sto bi rekli jeste dobar ali nazalost jako jako limitiran igrac. Pa on sa ovim servisom treba da bez problema osvoji recimo Wimbldon ali dzaba kad nezna.

Ja neznam sto ne proba da igra na mrezi kada protivnik servira jer tu bi stvorio veliku prednost, samo da nauci da reternira kako valja. Jednostavno vrati servis i trk na mrezu to bi trebala biti njegova taktika

Zaista mi je zao momka covek je usao u istoriju sa najvise as servisa ali izgubio je mec.

pinkerton

pre 14 godina

Baš je bio sjajan match, Stepaneku svaka čast, baš je pravi fighter. Svidjeli su mi se i češki navijači, pogotovo mi je fora bila ženska s majicom 'U Hrvatskoj smo doma', na češkom, naravno:))..
Što se tiče Srba koji ismijavaju Karlovića, s kim ono Srbija igra iduće kolo?..i još jedno pitanje; mislite li zaista da bi Nole za reprezentaciju bio u stanju igrati 6 sati u komadu?!..znate, ja mislim da mi se rasplakao od umora nakon 3..što ne znači da nije najbolji tenisač u povijesti s ovih prostora..
Čilić zabrinjava, match ovakve važnosti jednostavno nije smio izgubiti..
Česima sve najbolje u finalu..
Srbima sve najbolje protiv..koga ono, Turkmenistana?! :)))

Aleksa

pre 14 godina

Ovde sve teniski eksperti... Svaka cast Karlovicu za koga uvek navijam, osim kada igra protiv Noleta.
U ovom mecu je presudila samo sreca.
Neko spomenu i Cilica... pa taj decko ce uskoro u top 10, a posle... i vise.

Pozz iz BG-a:)

KOŽETA

pre 14 godina

Svi možeta biti sretni što živite u vrijeme Rogera Federera i Ive Karlovića. Roger najbolji igrač svih vremena i dr. Ivo najbolji server svih vremena. Da se igralo na brzoj podlozi , zabio bi 120 aseva. Dr. Ivo je najbolji barem u nečemu, a di je vaš Đoković. Jedino zna da glumata,ali i tu ima mnogo boljih od njega. Teški prosjek kud god da krene.

sss

pre 14 godina

Da da, Karlovic ima samo servis.

I Batistuta je imao samo sut.
Ronaldinjo ima samo dribling.
Gatuzo ima samo trcanje.
Najbolje da se zabrani bavljenje spoortom ljudima koji jedan segment igre dovedu do savrsenstva na ustrb drugih

Miklos Marschall

pre 14 godina

Kao da je igrano u Ceskoj a ne u Hrvatskoj. Cak i prljavi ples Stepaneka na mec loptu. Toliko Ceskih navijaca,turista,kako god hocemo,i sve je proteklo apsolutno normalno,Cesi ce ostaviti eure u Porecu,super ce se provesti,a sta bi im se dogodilo u Beogradu da su ovako slobodni bili,prosudite sami . Nekim interesnim grupama i pojedincima je samo do sejanja straha i zaplasivanja i da nas drze podalje od '"civilizacije".

pinkerton

pre 14 godina

Baš je bio sjajan match, Stepaneku svaka čast, baš je pravi fighter. Svidjeli su mi se i češki navijači, pogotovo mi je fora bila ženska s majicom 'U Hrvatskoj smo doma', na češkom, naravno:))..
Što se tiče Srba koji ismijavaju Karlovića, s kim ono Srbija igra iduće kolo?..i još jedno pitanje; mislite li zaista da bi Nole za reprezentaciju bio u stanju igrati 6 sati u komadu?!..znate, ja mislim da mi se rasplakao od umora nakon 3..što ne znači da nije najbolji tenisač u povijesti s ovih prostora..
Čilić zabrinjava, match ovakve važnosti jednostavno nije smio izgubiti..
Česima sve najbolje u finalu..
Srbima sve najbolje protiv..koga ono, Turkmenistana?! :)))

borkes

pre 14 godina

Ne mogu da verujem kakvi komentari posle meča na HTV-u. U stilu Ivo nije imao sreće, odlična igra, malo je falilo... ČOVEK JE IZGUBIO MEČ U KOM JE ODSERVIRAO 78 ASOVA !!??!!
Dakle Ivo Karlović je nejneinteligentniji sportista na kugli zemaljskoj svih vremena.
Ubedljivo.

Marko

pre 14 godina

Šta reći za čoveka koji odservira 78 asova i izgubi meč!?Tuga za tenis.....Čovek hitno mora na prekfalifikaciju!Ja ne znam kako je on zalutao u svet tenisa....osim servisa čovek NEMA POJMA!

kimi

pre 14 godina

Ali svaka cast obojici...
Gledao sam prva dva seta, otisao do grada, pa do kladionice, dosao kuci i igrao se taj brejk 5 seta..

Treba to izdrzati....

Roger

pre 14 godina

Haha, nije imao srece! Verovatno! :D On nije niti ce biti najbolji server, on ima brz servis i ravan, a tahnika ravna nuli, udara samo jedno...njegov servis nije efikasan, najbolji server je bio i ostao Federer! A sto se tice igre samo bih citirao čika Fedexa: "Ajde malo igraj, nemoj samo servirati"! :D

bochini

pre 14 godina

glupi su vam komentari..da ide na prekvalifikaciju kažete?pa taj "vezer" je u karijeri do sada zaradio 3,27 mil.$..baš bi volio biti takav duduk u svom poslu i zarađivati toliku lovu..nego koliko ste vi plaćeni na poslu,jeste li blizu tih 3 miliona??

Joker

pre 14 godina

Ja ne znam sta Karlovic igra, ali ono nije tenis. Ono je toliko odvratno za gledati da je nepojmljivo, i tako mi je drago sto ga je Stepanek dobio uprkos njegovom "slavnom rekordu"!

srba

pre 14 godina

Meni je Ivo kul tip i uvek navijam za njega. Nemate vi pojma kroz sta je on prolazio i kroz kakva sikaniranja od teniskih mocnika u Hrvatskoj. Da je mogao da trenira kao covek usao bi u prvih 10 bez problema. Ovako i dalje igra kako tako pod stare dane. On je skroz OK tip.

pre 14 godina

Vidim da ovdje pojedinci bolje razumiju boćanje od tenisa.

Karlović je teniski genijalac. Dok su Đoković, Ljubičić, Ančić, Ivanišević i Čilić oko sebe imali "trust mozgova", Ivo nije imao čak ni pasa. Sve je sâm postigao u životu i dogurao do 3 milijuna dolara zarade. Svi mi ovdje da se postavimo na trepavice ne ćemo toliko zajedno zaraditi do kraja života.

Čovjek ima 208 cm, 104 kg i ne pitate se kako je njemu igrati 6 sati? Karlovića je tjednima mučila ozljeda ručnoga zgloba, tako da nije ni kvalitetno trenirao. Radek je istodobno igrao da se sve pušilo. Štìpánek usto igra mekano, ne troši snagu, a i veliki je lukavac. I taj Radek na čudesan je način spasio četiri meč-lopte, od toga dvije vezane. Bilo je jasno da će Karlović pasti u završnici susreta jer on je netipičan tenisač. Jest da se nije proslavio igrajući pet setova, ali baš je u četvrtfinalu Davisova kupa preokrenuo 0:2 protiv Blekija! Dakle, osjetio je i Karlović kako je to pobijediti sa 3:2!

Ja sam čitao komentare na španjolskim portalima. Mnogi kažu da je to bio nevjerojatan susret, prepun emocija, nesvakidašnje borbe, a da su obojica pokazali čudesnu mentalnu snagu. Posebno naglašavaju da je Ivo na zemljanoj podlozi ubacio 78 asova. I ne zaboravljavaju reći da Ivo ima i dobar volej, forhend, bekhend-slajs.

I zapamtite ono najvažnije. Ivo Karlović najpopularniji je hrvatski sportaš na svijetu. Odavno je ušao u legendu. Davoru Šukeru desna je noga služila samo za ulazak u autobus, ali njegovo ime zna i nepismeni kineski seljak. I Karlović i Šuker obilježili su sportsku povijest. Znate kako se kaže. Bog nije svima dao isti talent. Ali ti trebaš svoje kapacitete udvostručiti i ispunio si zadatak na ovomu svijetu. Karlović je udesetostručio svoje mogućnosti! Zato mu treba skinuti kapu do poda. Samo čovjek koji ne razumije bit sporta može pasti tako nisko i ismijavati Karlovićeve nedostatke.

U svijetu su malo drugačija mjerila. Zato je Karlović 1057 najpopularniji čovjek na planetu. Drugi u Hrvatskoj, iza bivšega premijera Sanadera. I uvjerljivo najpoznatiji hrvatski sportaš!

http://www.lalistawip.com/personaje/Ivo+Karlovic_1675690/

http://www.lalistawip.com/top-100/?lista=gender__Hombre-loc__Croacia

Ivo Karlović uspio je u životu. Da, uspio je…

filosof

pre 14 godina

Nije mi jano kako jedna prosečna ekipa kao Hrvatska ima non stop prednost domaćinstva,a sav idiotizam žreba ili ždrijeba da budem jasniji, se ogleda u tome da polufinale igraju Hrvatska i Izrael a da se nisu kvalifikovale jedna Francuska Rusija ili Švajcarska!!!

ljubitelj tenisa

pre 14 godina

Lepi Rade je LEGENDA! Nije dozvolio da ga obeshrabre neprekidni as servisi Karlovica, terao je po svom i dobio mec. Cestitke pravom igracu!

Djoksa

pre 14 godina

Karlovic takodje popravlja svoj rekord sto se tice meceva u 5 setova.Nijedan NIKAD nije dobio.Covek bi trebao da digne spomenik tipu koji je izmislio taj brejk.Da nema njih ne bi on usao ni u prvih 200.

To nisam ja, to je moja shauma

pre 14 godina

@KOZETA

,,Svi možeta biti sretni što živite u vrijeme Rogera Federera i Ive Karlovića,,

Ko je Ivo Karlovic?!
Ah da, setio sam se... To je onaj lik koji izgubi mec u kojem je odservirao 78 as servisa...

mare

pre 14 godina

Dragi KOŽETA,

Pogledaj malo statistiku i videces porazavajucu cinjenicu da Djkovic ima vise Grand Slam i turnira iz Masters serije nego svi hrvatski teniseri zajedno. A znas zasto? Zato sto isti nemaju niti jednu.Cak i Ivanisevic ima manje a njegova karijera je kao sto znas zavrsena. Sa Jankovic i Ivanovic Srpski tenis ima vise uspeha nego vas u tisucljetnoj istoriji. Po neki put je potrebno i tri godine, sto dovoljno govori o istoriji vaseg tenisa.
Nema ljutis ipak su cinjenice surove. Srbija je teniska velesila tolika da me je pre par meseci jedan Britanac pitao - Dobar je i onaj Vas Srbin Cilic.

Pozdrav,

AcA

pre 14 godina

U jednom od najbizarnijih mečeva u teniskoj istoriji koji je trajao neverovatnih pet sati i 59 minuta Štepanek je Češkoj doneo je prvi poen nakon pet setova i čak 82 gema (7-6(5), 6-7(5), 6-7(6), 7-6(2), 16-14).

HA !!!

Pa covek izgubio sa 78 odserviranih udaraca !!!!
To znaci da je on svoja dva seta i dobio samo servisom i da nista nije uradio na servis Stepaneka,u Hrvatskoj pobedio kakav kralj ovaj Stepanek!

To nisam ja, to je moja shauma

pre 14 godina

Ovo je bio mec dva lepotana..:):)
Zalosno je kad neko odservira toliki broj as servisa, a ipak izgubi mec...
To samo pokazuje kakav "kvalitet" poseduje neki teniser....

@d @Siroki
I genijalac Cilic izgunbio...;)
@d
Kako to, zar nisi rekao da "Dečko ima igru za biti br. 1, a ne top 10??"
Jad i tuga....

nikol dž. femija

pre 14 godina

@ Miklos Marschall

ZNAMO ŠTA SE DOGODILO U ZADRU I ZAGREBU NA SVETSKOM PRVENSTVU U RUKOMETU 2OO9.

U Zagrebu spaljena srpska zastava, rukometaši Srbije nisu izlazili iz soba, isključivo sa obezbeđenjem....A U ZADRU ?!! DA LI BI TREBALO PODSEĆATI, šta je bilo??? Skidanje srpske zastave a onda i svih zastava zemalja učesnica svetskog prvenstva !!! 21.VEK, 3.MILENIJUM !!!

Znamo i šta je bilo u PRAGU. Napadnu ti SRPSKI SREDNJOŠKOLCI od hrvatskih uz POVIKE UBILAČKE I PRETEĆE, od koga ??? OD hrvatskih srednjoškolaca iz ZADRA ???

A obezbeđenje hotela, praška policija, praška država....VIDESMO NIJE REAGOVALA.

TO SMO VIDELI i ČULI.

Remus Lupin

pre 14 godina

Svi možeta biti sretni što živite u vrijeme Rogera Federera i Ive Karlovića. Roger najbolji igrač svih vremena i dr. Ivo najbolji server svih vremena. Da se igralo na brzoj podlozi , zabio bi 120 aseva. Dr. Ivo je najbolji barem u nečemu, a di je vaš Đoković. Jedino zna da glumata,ali i tu ima mnogo boljih od njega. Teški prosjek kud god da krene.
(KOŽETA, 18. septembar 2009 22:20)

Kakvi ste vi kompleksasi, ma ne mozete a da ne pomenete Djokovica, on je br 4, a Karlovic??? Novak ima GS titulu, a Karlovic??? Novak odservira 10-tak as udaraca i dobije mec, a Karlovic, 78 as udaraca i izgubi mec!!!! I sta vise da pricam, kad je sve jasno!!!!!!

Aleksa

pre 14 godina

Ovde sve teniski eksperti... Svaka cast Karlovicu za koga uvek navijam, osim kada igra protiv Noleta.
U ovom mecu je presudila samo sreca.
Neko spomenu i Cilica... pa taj decko ce uskoro u top 10, a posle... i vise.

Pozz iz BG-a:)

Mec za neverovati

pre 14 godina

(KOŽETA, 18. septembar 2009 22:20)

Jeste on najbolji server na svetu a u isto vreme i najveci luzer na svetu.
Zato je dobro sto je uveden taj brejk jer takve igrace samo tako mozes zaustaviti.

Covek je skoro osvojio 20 gemova na svoj servis sto se moze prevesti u 3 seta jer ti je potrebno 6 po setu ali opet je izgubio. Koliko je imao samo servis vinera ali on to nezna da iskoristi. Servis je usavrsio ali ostali delovi igre su u rangu amatera. Ja mislim da i ima 100 aseva po mecu on bio opet izgubio.

Takav igrace nazalost u opste nije zanimljiv za ovakav sport jer tu igre skoro da ni nema.

Ali sta je tu je sto bi rekli jeste dobar ali nazalost jako jako limitiran igrac. Pa on sa ovim servisom treba da bez problema osvoji recimo Wimbldon ali dzaba kad nezna.

Ja neznam sto ne proba da igra na mrezi kada protivnik servira jer tu bi stvorio veliku prednost, samo da nauci da reternira kako valja. Jednostavno vrati servis i trk na mrezu to bi trebala biti njegova taktika

Zaista mi je zao momka covek je usao u istoriju sa najvise as servisa ali izgubio je mec.

MarkoOsijek

pre 14 godina

Za početak čestitke i Karlu i Radeku, strašan meč! Vidim da se mnogi zgražaju nad činjenicom da netko sa 78 as servisa može izgubiti meč, s čime se donekle slažem, ali ne smiju se zaboraviti neke činjenice: Karlo je imao 13 IZRAVNIH poena backhandom, 35 IZRAVNIH poena forehandom, 27 poena na mreži, a ukupno je skupio 243 poena. Imao je i 9 break lopti od kojih je iskoristio 1, a do njih je dolazio IGROM, Stepanek mu ništa nije poklonio. Mnogi zaboravljaju da 208cm i 115kg nose i mnoge poteškoće u igranju tenisa: lošija koordinacija, otežano kretanje, brže umaranje. Zato ne treba čuditi da Karlo ima negativan skor u 5.setu, 1 pobjedu(Blake) i 12 poraza. Većina komentatora ima nerealna očekivanja da čovjek tih proporcija treba biti sposoban izvoditi jednake stvari na terenu kao i čovjek od 185cm i 80kg. Ako mislite suprotno, zapitajte se bi li košarkaška reprezentacija SiCG bila toliko uspješna da je Divac igrao pleja , a Đorđević centra. Zašto nitko nikada nije prigovarao Divcu što ne može pogađati trice kao Marčulijonis, a Đorđeviću što ne može leđnom tehnikom dobiti Sabonisa? Usporedba nije idealna, ali dobro oslikava situaciju... Treba napomenuti potpuno pogrešan odabir podloge HTS, kao i katastrofalnu publiku koja je bila potpuno nadglasana od strane Čeha. Čestitke Česima na vrlo vjerojatnom plasmanu u finale, a i našim igračima na velikoj borbi, od Hrvata oni su jedini bili na visini zadatka.