Ponedeljak, 07.09.2009.

23:27

Protiv Francuza navijajmo sportski!

Samo par dana je ostalo do utakmice između Srbije i Francuske koja bi mogla da bude presudna za plasman naše reprezenatcije na Svetsko prvenstvo.

Izvor: B92

Protiv Francuza navijajmo sportski! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

45 Komentari

Sortiraj po:

Lane

pre 14 godina

@prasac
Mislis da francuske fudbalere zabole sto neko zvizdi njihovoj himni? Suvise su oni dobro placeni da bi imali principe i da bi ih takve stvari uopste zanimale.
Zvizdanjem samo iskazujes nepostovanje prema obicnim francuzima koji gledaju utakmicu preko tva, sad ako su ti se tolko zamerili ti uzmi pa zvizdi al nemoj da mislis da ces ni na trenutak dekoncentrisati njihove fidbalere.

vidoq

pre 14 godina

sve je to lepo, svi se slazu da ne treba zvizdati i onda neki balvan poput tog prasca, koji cak i ima pristup intrnetu (zamislite onih 90% koji to nemaju) pocne da zvizdi, pa krenu i njegovi drugari (psihologija mase je cudo - IQ se izjednaci sa brojem patika) i za par sekundi ceo stadion zvizdi. Ja mislim da bi trebalo nasi fudbaleri da izadju sa terena ako srpske "patriJote" krenu sa zvizdanjem francuskoj himni!!!

Dr. Coldrain

pre 14 godina

OTPEVAJMO IM JE!!! ZBUNICEMO IH :D
(kile013, 8. septembar 2009 09:41)
Toooo Kileeee majstoruuu!

A ko ne zna tekst, može i na na na!

ZABELAS

pre 14 godina

Ma dzabe je sve, divljaci koji nisu videli dalje od Srbije ce i dalje zvizdati jer su divljaci! Daleko smo mi od svega sto je kulturno i zao mi je samo Antica koji je pomislio da se nesto promenilo u ovoj Drzavi i zato pristao da vodi ovu reprezentaciju ali ce sutra biti zestoko razocaran kad bude video pravu sliku ove lude zemlje! Ja sam za to da se navijaci posalju kod mene na prevaspitavanje.

Ljubisa D. Savic

pre 14 godina

Mnogo cudna reagovanja na postovanje intoniranja himne na medjunarodnoj utakmici.
Kako se ponasati u tim prilikama naucio sam od roditelja kao i od razrednog staresine u osnovoj skoli prije 60 godina.
Balkan je u Evropi i samo svojim ponasanjem mozemo dokazati da smo zaista privrzeni prostoru kojem geografski i civilizaciski pripadamo.
Vjerujem da ce atmostfera na utakmici biti dostojna prelepog pamcenja u svakom pogledu.

Ljubisa D.Savic
Pom.kapetan u penziji

Krle

pre 14 godina

Evo ja bih zamolio da mi neko, ko voli da zvizdi tudjoj himni i neopisivo uziva u tome, lepo objasni- u cemu je tu fora?! bilo kome... eto tim Jermenima, i jos pravoslavci kao i mi.. a onda ce ti isti likovi prosipati pricu o pravoslavlju, patriotizmu i svemu ostalom, a pozadina svega toga je sasvim, sasvim drugacija... ili sto je rekao pokojni Mija Aleksic u 'Tesnoj kozi' : "Sve bih ja to javno obelezio, da se zna..."

zoran-rs

pre 14 godina

oni nama ne mogu nista i ako odu napolje. postujem da ne treba svakom zvizdati za njihovu himnu al ja mislim da ce im se sa ovim pisanjem zvizdati jos vise. sasvim sigurno da je dobro sto je savez poceo sa edukacijom navijaca i da treba jednom da prestanemo zvizdati rugim himnama al i nasoj himni se zvizdi skoro svugdje. napred srbijo

razum

pre 14 godina

Nije mi jasno zasto se ne postuju Himne drugih zemalja i zasto se njima zvizdi.Zasto bi se nepostovala Marseljeza kada znamo da su Francuzi u prijateljstvu s nasim narodom.Ovo zvizdanje mogu da spominju samo bolesni umovi i svaka repka ima pravo da napusti mec.Setite se komentara kada se jedan Hrvat okrenuo na nasu himnu i kako ste reagovali.Postujte tudje i ne dajte svoje.Ljudi ce doci da igraju i ako mogu da pobede i Vi cete doci nadam se da gledate predstavu i sportski i ljudski navijateb izuzev ako Srbi nisu ono sto Svet misli o nama i ja licno cu se uveriti sutra i spreman sam da se ogradim od srbstva takve vrste. pamet u glavu, krajnje je vreme!!!

ne zvizdi,ali SEDI I ISKULIRAJ!

pre 14 godina

potpuno podrzavam lika koji je napisao nesto u smislu:Zvizdanjem samo mozemo da izbacimo SRBIJU,a Francuzima da ucinimo veliku uslugu jer to i prizeljkuju. neka ceo stadion sedi dok svira njihova himna,neka iskulira onako ladno,nece moci nista,a opet ce biti porazeni na pocetku od Srba,a na kreju i od srpske reprezentacije!!

aco

pre 14 godina

Cak i ako francuzi izadju sa terena i dobijemo 3 boda za zelenim stolom, zar zelite da na taj nacin odemo na svetsko prvenstvo!?
Zar ne bi bilo lepse da korektnim i gromoglasnim navijanjem dodjemo do pobede. Tako ce biti sladje..:)

Orlovi2009

pre 14 godina

Nas primitivizam zvizdanja himni nije od pre deset godina. I ranije se zvizdalo himni u stilu da se protivnicki igraci dekoncentrisu.Nije ni cudo sto nas na zapadu smatraju divljcima. kako se ne zvizdi himni na odbojci, rukometunego samo na fudbalu. Odgovor je da vecinu na fudbalu cini poluprimitivan svet bez ikakve kulture, posla i buducnosti.Dodju na utakmicu polu pijani ili naduvani i onda zvizdi i kao opravdanje onoi nas bombardovali. Pa zvizdali smo i himni Jermenije i farskih ostrva a zvizdali bi i spancima, grcima, slovacima i zvidacemo i rumunima. Primitivizam se sporo iskornjuje

markoniii

pre 14 godina

Sever je oduvek umeo da prepozna prave prijatelje! dovoljno je potsetiti na to su navijaci PSG-a prilikom proglasivanja nezavisnosti Kosova okacili ogromnu zastavu:KOSOVO JE SRBIJA i skandirali NE DAJTE SE BRACO SRBI!!
(veerghoen, 8. septembar 2009 01:00)

naravno da treba fer bodriti ali to sto ti spominjes su istakli navijaci psg a navijaci marsaille´a su imali ogroman transparent na kojem je pisalo "INDEPENDEND"
tako da nema to veze s tim..samo hrabro i bez prestanka bodriti a himnu ispostovati..

navijac

pre 14 godina

@Urosh
U potpunosti se slazem, ali odgovaram jer ne mogu da shvatim da uopste postoji neko ko "ne preporucuje" ovaj komentar, tj opravdava zvizdanje npr jermenskoj himni ili himni Farskih Ostrva. Da li su nas ti Jermeni ili ribari sa severa bombardovali ili uvodili sankcije pa da im zvizdimo. Mislim stvarno... Ali kao sto rekoste, uzalud svi apeli, zvizdace se Marseljezi u svakom slucaju

Realan

pre 14 godina

Lepo si reko, ako izadju sa terena bice 3-0 za nas...Ali to bi bilo u slucaju da mi to uradimo u Parizu, a ako oni to urade na Marakani, ima da nas diskvalifikuju iz kvalifikacija, i francuzi budu prvi u grupi, posto su momci uvideli da ne mogu na posten nacin da budu prvi pa se sluze tim stvarima!

prasac

pre 14 godina

ja cu zvizdim makar francuzi crkli od muke. ne treba samo podrzati svoj tim vec i iznervirati protivnika na svaki moguci nacin, pa sto ne i zvizdanjem himni ako vec znamo da ih to boli!

Ajvan

pre 14 godina

Sramotno je zvizdati bilo cijoj himni, bagri koja sebe naziva navijacima i patriotama i nije mesto na stadionu. A to da ce se francuzi povuci je smesno, izgubili bi 3-0, a i ovako ce, tako da im dodje isto.

Realan

pre 14 godina

Lepo si reko, ako izadju sa terena bice 3-0 za nas...Ali to bi bilo u slucaju da mi to uradimo u Parizu, a ako oni to urade na Marakani, ima da nas diskvalifikuju iz kvalifikacija, i francuzi budu prvi u grupi, posto su momci uvideli da ne mogu na posten nacin da budu prvi pa se sluze tim stvarima!

kile013

pre 14 godina

neko je pomenuo u ranijim vestima na slicnu temu i mislim da bi to bilo najbolje....kad bi se organizovali :D

OTPEVAJMO IM JE!!! ZBUNICEMO IH :D

Chiko

pre 14 godina

Bio sam na utakmici u Parizu i informacije radi - nijedan se zvizduk nije cuo sa tribina dok se intonirala nasa himna a na kraju je bio aplauz. Mislim da bi bio red sa nase strane da ne bude zvizduka. Ne mesajmo politiku u sport. A mogu ruku da stavim u vatru da ako bude francuskih navijaca da nijedan nece isprovocirati ijednog naseg navijaca u to sam siguran. Da li ste culi da su ikad navijaci francuske reprezentacije pravili frku negde? Zato fer i sportski do pobede!!!

dux

pre 14 godina

Znajuci francuze mogu da budu i spremni na to, vidimo svi sta se desava u njihovoj reprezntaciji. A ako zaista izadju sa terena i ako to ode za sto UEFA ili Fifa , mi tamo i nemamo bas neku podrsku... Ne mogu da pratim nasu televiziju i ne znam kakve su reakcije u medijima, ali da bi se to izbeglo mislim da apel treba javno da upute Antic i igraci.

StefanTheGreat

pre 14 godina

Ne pricajte gluposti nemogu nista oni da dobiju za zelenim stolom ako se povuku sa terena. Jedino sto moze da se desi je da posle nas savez bede kaznjen sa odredjenom sumom . Tako da taj njihov plan da beze sa terena im pada u vodu :)

Urosch

pre 14 godina

Ma ne vredi bre nikakvi apeli i ta sr..a, nas samo kazne mogu da opamete. A posle kad nas klepe po usima nam je kriv ceo svet. Svaki put me je sramota kad cujem deo tribina da zvizdi tudjoj himni, ali kad smo igrali sa Jermenijom hteo sam u zemlju da propadnem. Pa to je narod koji je propatio mozda i vise nego mi, sta su im Turci radili... I dodju nesrecnici ovde da odigraju utakmicu, i dozive da im gomila balvana zvizdi himni.

veerghoen

pre 14 godina

Sever je oduvek umeo da prepozna prave prijatelje! dovoljno je potsetiti na to su navijaci PSG-a prilikom proglasivanja nezavisnosti Kosova okacili ogromnu zastavu:KOSOVO JE SRBIJA i skandirali NE DAJTE SE BRACO SRBI!!

roman empire

pre 14 godina

NAVIJAJMO SPORTSKI!!!

Ovo je sport i ne treba ga politizovati.Osnovni red i opsta kultura nalaze da se postuje protivnik,njegova himna,grb,nacija i sportisti.
Za one koji mozda imaju opravdana negativna osecanja prema Francuskoj zbog ucesca u NATO bombardovanju tadasnje SRJ,samo napomena da ne gledaju na Francusku samo sa te uske tacke gledista,istorija je dugacka kategorija,setimo se kako su nam Francuzi pomogli u 1.Svetskom ratu,na Kalemegdanu se nalazi spomenik zahvalnosti Francuskoj koja je spasila srpske borce od katastrofe u Albaniji.Ta ista Francuska je od osnivanja NATO pakta 1949.god. bila dugo godina van vojnog dela tog saveza,a za vreme bomdardovanja uloga Francuske je bila marginalna u odnosu na S.A.D. i V.Britaniju i jos da nije bilo Francuskog veta NATO bi srusio Beogradske mostove.
Evo ja sam na pocetku komentara rekao da nema politizovanja a nekome ce se uciniti da ja politizujem.Ne,to mi nije bila namera samo sam hteo da ukazem da su ovo samo Francuski sportisti koji nemaju veze sa politikom svoje drzave koja je u odnosu na neke druge zemlje i nije bila toliko antisrpska.
Zato manite se visoke politike,dodjite na Marakanu da vidite spektakl dve velike fudbalske ekipe,dodjite da fer i sportki bodrite nasu reprezentaciju.Pokazite tradicionalno Srpsko gostoprimstvo,pozdravite rivala,postujte njihove sportiste i njihovu zemlju.
ZIVELA SRBIJA!!!!

n0b

pre 14 godina

Neka napuste teren...ko ih sisa?! Ne postoji nikakvo pravilo niti kazna UEFA za to a nama ce 3:0 i 3 boda!

p.s. da se razumemo, ne govorim ljudima da zvizde vec samo pricam AKO dodje do toga!

Ivannn

pre 14 godina

ne znam samo ko je ubacio taj virus kod nasih navijaca da se zvizdi himnama drugih zemalja. naravno, i ja cu zvizdati uvijek nekim zemljama ali ne svim.

DOKAZIMO AKO MORAMO ALI KLTURNIJE PA NEKA SE SLIKAJU!

pre 14 godina

Ljudi,igrace prljavo,budite ubedjeni,svesni su da su im na marakani male sanse,GARANTOVANO da je dogovor da napuste tern ako zvizdimo i to im je najveci adut,prosto prizeljkuju to,a zar mislite da ce Evropska kuca fudbala stati na nasu stranu,da ce izbaciti francuze i kazniti ih sto su napustili teren? Svetske prvake? misel platini? Mole Boga da zvizdimo,pakuju se i slave,sigurno to ocekuju,zele!! ko ne moze da cuti,neka sedi na svojoj stolici,neka ne ustaje i neka na taav nacin pokaze da ne postuje himnu,ali samo ne zvizduci! nemozete da slusate i ispostujete,SEDITE NEKA VIDE DA NEPOSTUJEMO NJIHOVU SERENADU :-) nece moci da napuste teren jer nije zvizdana himna,ali ce izludeti jer smo opet pobedili,hajmo prvo da ih MI pobedimo na pocetku,a kasnije neka ih dokusure nasi momci!!Oni nas sportski nece pobediti,ne dozvolimo da to urade prljavo,jer cemo izbaciti nasu SRBIJU,a njima uciniti NAJVECU USLUGU!! Ko je za neka preporuci!

sasa

pre 14 godina

"Ipak, da li će se utakmica uopšte igrati zavisi i od ponašanja naših navijača, jer su ’galski petlovi’ u nekoliko navrata zapretili da će napustiti teren ukoliko gledaoci budu zviždali njihoj himni."

Zabole nas bas :)

veerghoen

pre 14 godina

Sever je oduvek umeo da prepozna prave prijatelje! dovoljno je potsetiti na to su navijaci PSG-a prilikom proglasivanja nezavisnosti Kosova okacili ogromnu zastavu:KOSOVO JE SRBIJA i skandirali NE DAJTE SE BRACO SRBI!!

DOKAZIMO AKO MORAMO ALI KLTURNIJE PA NEKA SE SLIKAJU!

pre 14 godina

Ljudi,igrace prljavo,budite ubedjeni,svesni su da su im na marakani male sanse,GARANTOVANO da je dogovor da napuste tern ako zvizdimo i to im je najveci adut,prosto prizeljkuju to,a zar mislite da ce Evropska kuca fudbala stati na nasu stranu,da ce izbaciti francuze i kazniti ih sto su napustili teren? Svetske prvake? misel platini? Mole Boga da zvizdimo,pakuju se i slave,sigurno to ocekuju,zele!! ko ne moze da cuti,neka sedi na svojoj stolici,neka ne ustaje i neka na taav nacin pokaze da ne postuje himnu,ali samo ne zvizduci! nemozete da slusate i ispostujete,SEDITE NEKA VIDE DA NEPOSTUJEMO NJIHOVU SERENADU :-) nece moci da napuste teren jer nije zvizdana himna,ali ce izludeti jer smo opet pobedili,hajmo prvo da ih MI pobedimo na pocetku,a kasnije neka ih dokusure nasi momci!!Oni nas sportski nece pobediti,ne dozvolimo da to urade prljavo,jer cemo izbaciti nasu SRBIJU,a njima uciniti NAJVECU USLUGU!! Ko je za neka preporuci!

Urosch

pre 14 godina

Ma ne vredi bre nikakvi apeli i ta sr..a, nas samo kazne mogu da opamete. A posle kad nas klepe po usima nam je kriv ceo svet. Svaki put me je sramota kad cujem deo tribina da zvizdi tudjoj himni, ali kad smo igrali sa Jermenijom hteo sam u zemlju da propadnem. Pa to je narod koji je propatio mozda i vise nego mi, sta su im Turci radili... I dodju nesrecnici ovde da odigraju utakmicu, i dozive da im gomila balvana zvizdi himni.

roman empire

pre 14 godina

NAVIJAJMO SPORTSKI!!!

Ovo je sport i ne treba ga politizovati.Osnovni red i opsta kultura nalaze da se postuje protivnik,njegova himna,grb,nacija i sportisti.
Za one koji mozda imaju opravdana negativna osecanja prema Francuskoj zbog ucesca u NATO bombardovanju tadasnje SRJ,samo napomena da ne gledaju na Francusku samo sa te uske tacke gledista,istorija je dugacka kategorija,setimo se kako su nam Francuzi pomogli u 1.Svetskom ratu,na Kalemegdanu se nalazi spomenik zahvalnosti Francuskoj koja je spasila srpske borce od katastrofe u Albaniji.Ta ista Francuska je od osnivanja NATO pakta 1949.god. bila dugo godina van vojnog dela tog saveza,a za vreme bomdardovanja uloga Francuske je bila marginalna u odnosu na S.A.D. i V.Britaniju i jos da nije bilo Francuskog veta NATO bi srusio Beogradske mostove.
Evo ja sam na pocetku komentara rekao da nema politizovanja a nekome ce se uciniti da ja politizujem.Ne,to mi nije bila namera samo sam hteo da ukazem da su ovo samo Francuski sportisti koji nemaju veze sa politikom svoje drzave koja je u odnosu na neke druge zemlje i nije bila toliko antisrpska.
Zato manite se visoke politike,dodjite na Marakanu da vidite spektakl dve velike fudbalske ekipe,dodjite da fer i sportki bodrite nasu reprezentaciju.Pokazite tradicionalno Srpsko gostoprimstvo,pozdravite rivala,postujte njihove sportiste i njihovu zemlju.
ZIVELA SRBIJA!!!!

sasa

pre 14 godina

"Ipak, da li će se utakmica uopšte igrati zavisi i od ponašanja naših navijača, jer su ’galski petlovi’ u nekoliko navrata zapretili da će napustiti teren ukoliko gledaoci budu zviždali njihoj himni."

Zabole nas bas :)

Chiko

pre 14 godina

Bio sam na utakmici u Parizu i informacije radi - nijedan se zvizduk nije cuo sa tribina dok se intonirala nasa himna a na kraju je bio aplauz. Mislim da bi bio red sa nase strane da ne bude zvizduka. Ne mesajmo politiku u sport. A mogu ruku da stavim u vatru da ako bude francuskih navijaca da nijedan nece isprovocirati ijednog naseg navijaca u to sam siguran. Da li ste culi da su ikad navijaci francuske reprezentacije pravili frku negde? Zato fer i sportski do pobede!!!

kile013

pre 14 godina

neko je pomenuo u ranijim vestima na slicnu temu i mislim da bi to bilo najbolje....kad bi se organizovali :D

OTPEVAJMO IM JE!!! ZBUNICEMO IH :D

Ajvan

pre 14 godina

Sramotno je zvizdati bilo cijoj himni, bagri koja sebe naziva navijacima i patriotama i nije mesto na stadionu. A to da ce se francuzi povuci je smesno, izgubili bi 3-0, a i ovako ce, tako da im dodje isto.

Ivannn

pre 14 godina

ne znam samo ko je ubacio taj virus kod nasih navijaca da se zvizdi himnama drugih zemalja. naravno, i ja cu zvizdati uvijek nekim zemljama ali ne svim.

n0b

pre 14 godina

Neka napuste teren...ko ih sisa?! Ne postoji nikakvo pravilo niti kazna UEFA za to a nama ce 3:0 i 3 boda!

p.s. da se razumemo, ne govorim ljudima da zvizde vec samo pricam AKO dodje do toga!

markoniii

pre 14 godina

Sever je oduvek umeo da prepozna prave prijatelje! dovoljno je potsetiti na to su navijaci PSG-a prilikom proglasivanja nezavisnosti Kosova okacili ogromnu zastavu:KOSOVO JE SRBIJA i skandirali NE DAJTE SE BRACO SRBI!!
(veerghoen, 8. septembar 2009 01:00)

naravno da treba fer bodriti ali to sto ti spominjes su istakli navijaci psg a navijaci marsaille´a su imali ogroman transparent na kojem je pisalo "INDEPENDEND"
tako da nema to veze s tim..samo hrabro i bez prestanka bodriti a himnu ispostovati..

navijac

pre 14 godina

@Urosh
U potpunosti se slazem, ali odgovaram jer ne mogu da shvatim da uopste postoji neko ko "ne preporucuje" ovaj komentar, tj opravdava zvizdanje npr jermenskoj himni ili himni Farskih Ostrva. Da li su nas ti Jermeni ili ribari sa severa bombardovali ili uvodili sankcije pa da im zvizdimo. Mislim stvarno... Ali kao sto rekoste, uzalud svi apeli, zvizdace se Marseljezi u svakom slucaju

StefanTheGreat

pre 14 godina

Ne pricajte gluposti nemogu nista oni da dobiju za zelenim stolom ako se povuku sa terena. Jedino sto moze da se desi je da posle nas savez bede kaznjen sa odredjenom sumom . Tako da taj njihov plan da beze sa terena im pada u vodu :)

Orlovi2009

pre 14 godina

Nas primitivizam zvizdanja himni nije od pre deset godina. I ranije se zvizdalo himni u stilu da se protivnicki igraci dekoncentrisu.Nije ni cudo sto nas na zapadu smatraju divljcima. kako se ne zvizdi himni na odbojci, rukometunego samo na fudbalu. Odgovor je da vecinu na fudbalu cini poluprimitivan svet bez ikakve kulture, posla i buducnosti.Dodju na utakmicu polu pijani ili naduvani i onda zvizdi i kao opravdanje onoi nas bombardovali. Pa zvizdali smo i himni Jermenije i farskih ostrva a zvizdali bi i spancima, grcima, slovacima i zvidacemo i rumunima. Primitivizam se sporo iskornjuje

dux

pre 14 godina

Znajuci francuze mogu da budu i spremni na to, vidimo svi sta se desava u njihovoj reprezntaciji. A ako zaista izadju sa terena i ako to ode za sto UEFA ili Fifa , mi tamo i nemamo bas neku podrsku... Ne mogu da pratim nasu televiziju i ne znam kakve su reakcije u medijima, ali da bi se to izbeglo mislim da apel treba javno da upute Antic i igraci.

Realan

pre 14 godina

Lepo si reko, ako izadju sa terena bice 3-0 za nas...Ali to bi bilo u slucaju da mi to uradimo u Parizu, a ako oni to urade na Marakani, ima da nas diskvalifikuju iz kvalifikacija, i francuzi budu prvi u grupi, posto su momci uvideli da ne mogu na posten nacin da budu prvi pa se sluze tim stvarima!

razum

pre 14 godina

Nije mi jasno zasto se ne postuju Himne drugih zemalja i zasto se njima zvizdi.Zasto bi se nepostovala Marseljeza kada znamo da su Francuzi u prijateljstvu s nasim narodom.Ovo zvizdanje mogu da spominju samo bolesni umovi i svaka repka ima pravo da napusti mec.Setite se komentara kada se jedan Hrvat okrenuo na nasu himnu i kako ste reagovali.Postujte tudje i ne dajte svoje.Ljudi ce doci da igraju i ako mogu da pobede i Vi cete doci nadam se da gledate predstavu i sportski i ljudski navijateb izuzev ako Srbi nisu ono sto Svet misli o nama i ja licno cu se uveriti sutra i spreman sam da se ogradim od srbstva takve vrste. pamet u glavu, krajnje je vreme!!!

prasac

pre 14 godina

ja cu zvizdim makar francuzi crkli od muke. ne treba samo podrzati svoj tim vec i iznervirati protivnika na svaki moguci nacin, pa sto ne i zvizdanjem himni ako vec znamo da ih to boli!

aco

pre 14 godina

Cak i ako francuzi izadju sa terena i dobijemo 3 boda za zelenim stolom, zar zelite da na taj nacin odemo na svetsko prvenstvo!?
Zar ne bi bilo lepse da korektnim i gromoglasnim navijanjem dodjemo do pobede. Tako ce biti sladje..:)

ne zvizdi,ali SEDI I ISKULIRAJ!

pre 14 godina

potpuno podrzavam lika koji je napisao nesto u smislu:Zvizdanjem samo mozemo da izbacimo SRBIJU,a Francuzima da ucinimo veliku uslugu jer to i prizeljkuju. neka ceo stadion sedi dok svira njihova himna,neka iskulira onako ladno,nece moci nista,a opet ce biti porazeni na pocetku od Srba,a na kreju i od srpske reprezentacije!!

Realan

pre 14 godina

Lepo si reko, ako izadju sa terena bice 3-0 za nas...Ali to bi bilo u slucaju da mi to uradimo u Parizu, a ako oni to urade na Marakani, ima da nas diskvalifikuju iz kvalifikacija, i francuzi budu prvi u grupi, posto su momci uvideli da ne mogu na posten nacin da budu prvi pa se sluze tim stvarima!

Ljubisa D. Savic

pre 14 godina

Mnogo cudna reagovanja na postovanje intoniranja himne na medjunarodnoj utakmici.
Kako se ponasati u tim prilikama naucio sam od roditelja kao i od razrednog staresine u osnovoj skoli prije 60 godina.
Balkan je u Evropi i samo svojim ponasanjem mozemo dokazati da smo zaista privrzeni prostoru kojem geografski i civilizaciski pripadamo.
Vjerujem da ce atmostfera na utakmici biti dostojna prelepog pamcenja u svakom pogledu.

Ljubisa D.Savic
Pom.kapetan u penziji

Krle

pre 14 godina

Evo ja bih zamolio da mi neko, ko voli da zvizdi tudjoj himni i neopisivo uziva u tome, lepo objasni- u cemu je tu fora?! bilo kome... eto tim Jermenima, i jos pravoslavci kao i mi.. a onda ce ti isti likovi prosipati pricu o pravoslavlju, patriotizmu i svemu ostalom, a pozadina svega toga je sasvim, sasvim drugacija... ili sto je rekao pokojni Mija Aleksic u 'Tesnoj kozi' : "Sve bih ja to javno obelezio, da se zna..."

ZABELAS

pre 14 godina

Ma dzabe je sve, divljaci koji nisu videli dalje od Srbije ce i dalje zvizdati jer su divljaci! Daleko smo mi od svega sto je kulturno i zao mi je samo Antica koji je pomislio da se nesto promenilo u ovoj Drzavi i zato pristao da vodi ovu reprezentaciju ali ce sutra biti zestoko razocaran kad bude video pravu sliku ove lude zemlje! Ja sam za to da se navijaci posalju kod mene na prevaspitavanje.

Dr. Coldrain

pre 14 godina

OTPEVAJMO IM JE!!! ZBUNICEMO IH :D
(kile013, 8. septembar 2009 09:41)
Toooo Kileeee majstoruuu!

A ko ne zna tekst, može i na na na!

zoran-rs

pre 14 godina

oni nama ne mogu nista i ako odu napolje. postujem da ne treba svakom zvizdati za njihovu himnu al ja mislim da ce im se sa ovim pisanjem zvizdati jos vise. sasvim sigurno da je dobro sto je savez poceo sa edukacijom navijaca i da treba jednom da prestanemo zvizdati rugim himnama al i nasoj himni se zvizdi skoro svugdje. napred srbijo

vidoq

pre 14 godina

sve je to lepo, svi se slazu da ne treba zvizdati i onda neki balvan poput tog prasca, koji cak i ima pristup intrnetu (zamislite onih 90% koji to nemaju) pocne da zvizdi, pa krenu i njegovi drugari (psihologija mase je cudo - IQ se izjednaci sa brojem patika) i za par sekundi ceo stadion zvizdi. Ja mislim da bi trebalo nasi fudbaleri da izadju sa terena ako srpske "patriJote" krenu sa zvizdanjem francuskoj himni!!!

Lane

pre 14 godina

@prasac
Mislis da francuske fudbalere zabole sto neko zvizdi njihovoj himni? Suvise su oni dobro placeni da bi imali principe i da bi ih takve stvari uopste zanimale.
Zvizdanjem samo iskazujes nepostovanje prema obicnim francuzima koji gledaju utakmicu preko tva, sad ako su ti se tolko zamerili ti uzmi pa zvizdi al nemoj da mislis da ces ni na trenutak dekoncentrisati njihove fidbalere.

sasa

pre 14 godina

"Ipak, da li će se utakmica uopšte igrati zavisi i od ponašanja naših navijača, jer su ’galski petlovi’ u nekoliko navrata zapretili da će napustiti teren ukoliko gledaoci budu zviždali njihoj himni."

Zabole nas bas :)

Ivannn

pre 14 godina

ne znam samo ko je ubacio taj virus kod nasih navijaca da se zvizdi himnama drugih zemalja. naravno, i ja cu zvizdati uvijek nekim zemljama ali ne svim.

prasac

pre 14 godina

ja cu zvizdim makar francuzi crkli od muke. ne treba samo podrzati svoj tim vec i iznervirati protivnika na svaki moguci nacin, pa sto ne i zvizdanjem himni ako vec znamo da ih to boli!

n0b

pre 14 godina

Neka napuste teren...ko ih sisa?! Ne postoji nikakvo pravilo niti kazna UEFA za to a nama ce 3:0 i 3 boda!

p.s. da se razumemo, ne govorim ljudima da zvizde vec samo pricam AKO dodje do toga!

DOKAZIMO AKO MORAMO ALI KLTURNIJE PA NEKA SE SLIKAJU!

pre 14 godina

Ljudi,igrace prljavo,budite ubedjeni,svesni su da su im na marakani male sanse,GARANTOVANO da je dogovor da napuste tern ako zvizdimo i to im je najveci adut,prosto prizeljkuju to,a zar mislite da ce Evropska kuca fudbala stati na nasu stranu,da ce izbaciti francuze i kazniti ih sto su napustili teren? Svetske prvake? misel platini? Mole Boga da zvizdimo,pakuju se i slave,sigurno to ocekuju,zele!! ko ne moze da cuti,neka sedi na svojoj stolici,neka ne ustaje i neka na taav nacin pokaze da ne postuje himnu,ali samo ne zvizduci! nemozete da slusate i ispostujete,SEDITE NEKA VIDE DA NEPOSTUJEMO NJIHOVU SERENADU :-) nece moci da napuste teren jer nije zvizdana himna,ali ce izludeti jer smo opet pobedili,hajmo prvo da ih MI pobedimo na pocetku,a kasnije neka ih dokusure nasi momci!!Oni nas sportski nece pobediti,ne dozvolimo da to urade prljavo,jer cemo izbaciti nasu SRBIJU,a njima uciniti NAJVECU USLUGU!! Ko je za neka preporuci!

StefanTheGreat

pre 14 godina

Ne pricajte gluposti nemogu nista oni da dobiju za zelenim stolom ako se povuku sa terena. Jedino sto moze da se desi je da posle nas savez bede kaznjen sa odredjenom sumom . Tako da taj njihov plan da beze sa terena im pada u vodu :)

roman empire

pre 14 godina

NAVIJAJMO SPORTSKI!!!

Ovo je sport i ne treba ga politizovati.Osnovni red i opsta kultura nalaze da se postuje protivnik,njegova himna,grb,nacija i sportisti.
Za one koji mozda imaju opravdana negativna osecanja prema Francuskoj zbog ucesca u NATO bombardovanju tadasnje SRJ,samo napomena da ne gledaju na Francusku samo sa te uske tacke gledista,istorija je dugacka kategorija,setimo se kako su nam Francuzi pomogli u 1.Svetskom ratu,na Kalemegdanu se nalazi spomenik zahvalnosti Francuskoj koja je spasila srpske borce od katastrofe u Albaniji.Ta ista Francuska je od osnivanja NATO pakta 1949.god. bila dugo godina van vojnog dela tog saveza,a za vreme bomdardovanja uloga Francuske je bila marginalna u odnosu na S.A.D. i V.Britaniju i jos da nije bilo Francuskog veta NATO bi srusio Beogradske mostove.
Evo ja sam na pocetku komentara rekao da nema politizovanja a nekome ce se uciniti da ja politizujem.Ne,to mi nije bila namera samo sam hteo da ukazem da su ovo samo Francuski sportisti koji nemaju veze sa politikom svoje drzave koja je u odnosu na neke druge zemlje i nije bila toliko antisrpska.
Zato manite se visoke politike,dodjite na Marakanu da vidite spektakl dve velike fudbalske ekipe,dodjite da fer i sportki bodrite nasu reprezentaciju.Pokazite tradicionalno Srpsko gostoprimstvo,pozdravite rivala,postujte njihove sportiste i njihovu zemlju.
ZIVELA SRBIJA!!!!

veerghoen

pre 14 godina

Sever je oduvek umeo da prepozna prave prijatelje! dovoljno je potsetiti na to su navijaci PSG-a prilikom proglasivanja nezavisnosti Kosova okacili ogromnu zastavu:KOSOVO JE SRBIJA i skandirali NE DAJTE SE BRACO SRBI!!

Ajvan

pre 14 godina

Sramotno je zvizdati bilo cijoj himni, bagri koja sebe naziva navijacima i patriotama i nije mesto na stadionu. A to da ce se francuzi povuci je smesno, izgubili bi 3-0, a i ovako ce, tako da im dodje isto.

Chiko

pre 14 godina

Bio sam na utakmici u Parizu i informacije radi - nijedan se zvizduk nije cuo sa tribina dok se intonirala nasa himna a na kraju je bio aplauz. Mislim da bi bio red sa nase strane da ne bude zvizduka. Ne mesajmo politiku u sport. A mogu ruku da stavim u vatru da ako bude francuskih navijaca da nijedan nece isprovocirati ijednog naseg navijaca u to sam siguran. Da li ste culi da su ikad navijaci francuske reprezentacije pravili frku negde? Zato fer i sportski do pobede!!!

Urosch

pre 14 godina

Ma ne vredi bre nikakvi apeli i ta sr..a, nas samo kazne mogu da opamete. A posle kad nas klepe po usima nam je kriv ceo svet. Svaki put me je sramota kad cujem deo tribina da zvizdi tudjoj himni, ali kad smo igrali sa Jermenijom hteo sam u zemlju da propadnem. Pa to je narod koji je propatio mozda i vise nego mi, sta su im Turci radili... I dodju nesrecnici ovde da odigraju utakmicu, i dozive da im gomila balvana zvizdi himni.

navijac

pre 14 godina

@Urosh
U potpunosti se slazem, ali odgovaram jer ne mogu da shvatim da uopste postoji neko ko "ne preporucuje" ovaj komentar, tj opravdava zvizdanje npr jermenskoj himni ili himni Farskih Ostrva. Da li su nas ti Jermeni ili ribari sa severa bombardovali ili uvodili sankcije pa da im zvizdimo. Mislim stvarno... Ali kao sto rekoste, uzalud svi apeli, zvizdace se Marseljezi u svakom slucaju

Realan

pre 14 godina

Lepo si reko, ako izadju sa terena bice 3-0 za nas...Ali to bi bilo u slucaju da mi to uradimo u Parizu, a ako oni to urade na Marakani, ima da nas diskvalifikuju iz kvalifikacija, i francuzi budu prvi u grupi, posto su momci uvideli da ne mogu na posten nacin da budu prvi pa se sluze tim stvarima!

Realan

pre 14 godina

Lepo si reko, ako izadju sa terena bice 3-0 za nas...Ali to bi bilo u slucaju da mi to uradimo u Parizu, a ako oni to urade na Marakani, ima da nas diskvalifikuju iz kvalifikacija, i francuzi budu prvi u grupi, posto su momci uvideli da ne mogu na posten nacin da budu prvi pa se sluze tim stvarima!

markoniii

pre 14 godina

Sever je oduvek umeo da prepozna prave prijatelje! dovoljno je potsetiti na to su navijaci PSG-a prilikom proglasivanja nezavisnosti Kosova okacili ogromnu zastavu:KOSOVO JE SRBIJA i skandirali NE DAJTE SE BRACO SRBI!!
(veerghoen, 8. septembar 2009 01:00)

naravno da treba fer bodriti ali to sto ti spominjes su istakli navijaci psg a navijaci marsaille´a su imali ogroman transparent na kojem je pisalo "INDEPENDEND"
tako da nema to veze s tim..samo hrabro i bez prestanka bodriti a himnu ispostovati..

Orlovi2009

pre 14 godina

Nas primitivizam zvizdanja himni nije od pre deset godina. I ranije se zvizdalo himni u stilu da se protivnicki igraci dekoncentrisu.Nije ni cudo sto nas na zapadu smatraju divljcima. kako se ne zvizdi himni na odbojci, rukometunego samo na fudbalu. Odgovor je da vecinu na fudbalu cini poluprimitivan svet bez ikakve kulture, posla i buducnosti.Dodju na utakmicu polu pijani ili naduvani i onda zvizdi i kao opravdanje onoi nas bombardovali. Pa zvizdali smo i himni Jermenije i farskih ostrva a zvizdali bi i spancima, grcima, slovacima i zvidacemo i rumunima. Primitivizam se sporo iskornjuje

kile013

pre 14 godina

neko je pomenuo u ranijim vestima na slicnu temu i mislim da bi to bilo najbolje....kad bi se organizovali :D

OTPEVAJMO IM JE!!! ZBUNICEMO IH :D

dux

pre 14 godina

Znajuci francuze mogu da budu i spremni na to, vidimo svi sta se desava u njihovoj reprezntaciji. A ako zaista izadju sa terena i ako to ode za sto UEFA ili Fifa , mi tamo i nemamo bas neku podrsku... Ne mogu da pratim nasu televiziju i ne znam kakve su reakcije u medijima, ali da bi se to izbeglo mislim da apel treba javno da upute Antic i igraci.

razum

pre 14 godina

Nije mi jasno zasto se ne postuju Himne drugih zemalja i zasto se njima zvizdi.Zasto bi se nepostovala Marseljeza kada znamo da su Francuzi u prijateljstvu s nasim narodom.Ovo zvizdanje mogu da spominju samo bolesni umovi i svaka repka ima pravo da napusti mec.Setite se komentara kada se jedan Hrvat okrenuo na nasu himnu i kako ste reagovali.Postujte tudje i ne dajte svoje.Ljudi ce doci da igraju i ako mogu da pobede i Vi cete doci nadam se da gledate predstavu i sportski i ljudski navijateb izuzev ako Srbi nisu ono sto Svet misli o nama i ja licno cu se uveriti sutra i spreman sam da se ogradim od srbstva takve vrste. pamet u glavu, krajnje je vreme!!!

aco

pre 14 godina

Cak i ako francuzi izadju sa terena i dobijemo 3 boda za zelenim stolom, zar zelite da na taj nacin odemo na svetsko prvenstvo!?
Zar ne bi bilo lepse da korektnim i gromoglasnim navijanjem dodjemo do pobede. Tako ce biti sladje..:)

ZABELAS

pre 14 godina

Ma dzabe je sve, divljaci koji nisu videli dalje od Srbije ce i dalje zvizdati jer su divljaci! Daleko smo mi od svega sto je kulturno i zao mi je samo Antica koji je pomislio da se nesto promenilo u ovoj Drzavi i zato pristao da vodi ovu reprezentaciju ali ce sutra biti zestoko razocaran kad bude video pravu sliku ove lude zemlje! Ja sam za to da se navijaci posalju kod mene na prevaspitavanje.

ne zvizdi,ali SEDI I ISKULIRAJ!

pre 14 godina

potpuno podrzavam lika koji je napisao nesto u smislu:Zvizdanjem samo mozemo da izbacimo SRBIJU,a Francuzima da ucinimo veliku uslugu jer to i prizeljkuju. neka ceo stadion sedi dok svira njihova himna,neka iskulira onako ladno,nece moci nista,a opet ce biti porazeni na pocetku od Srba,a na kreju i od srpske reprezentacije!!

Ljubisa D. Savic

pre 14 godina

Mnogo cudna reagovanja na postovanje intoniranja himne na medjunarodnoj utakmici.
Kako se ponasati u tim prilikama naucio sam od roditelja kao i od razrednog staresine u osnovoj skoli prije 60 godina.
Balkan je u Evropi i samo svojim ponasanjem mozemo dokazati da smo zaista privrzeni prostoru kojem geografski i civilizaciski pripadamo.
Vjerujem da ce atmostfera na utakmici biti dostojna prelepog pamcenja u svakom pogledu.

Ljubisa D.Savic
Pom.kapetan u penziji

vidoq

pre 14 godina

sve je to lepo, svi se slazu da ne treba zvizdati i onda neki balvan poput tog prasca, koji cak i ima pristup intrnetu (zamislite onih 90% koji to nemaju) pocne da zvizdi, pa krenu i njegovi drugari (psihologija mase je cudo - IQ se izjednaci sa brojem patika) i za par sekundi ceo stadion zvizdi. Ja mislim da bi trebalo nasi fudbaleri da izadju sa terena ako srpske "patriJote" krenu sa zvizdanjem francuskoj himni!!!

zoran-rs

pre 14 godina

oni nama ne mogu nista i ako odu napolje. postujem da ne treba svakom zvizdati za njihovu himnu al ja mislim da ce im se sa ovim pisanjem zvizdati jos vise. sasvim sigurno da je dobro sto je savez poceo sa edukacijom navijaca i da treba jednom da prestanemo zvizdati rugim himnama al i nasoj himni se zvizdi skoro svugdje. napred srbijo

Krle

pre 14 godina

Evo ja bih zamolio da mi neko, ko voli da zvizdi tudjoj himni i neopisivo uziva u tome, lepo objasni- u cemu je tu fora?! bilo kome... eto tim Jermenima, i jos pravoslavci kao i mi.. a onda ce ti isti likovi prosipati pricu o pravoslavlju, patriotizmu i svemu ostalom, a pozadina svega toga je sasvim, sasvim drugacija... ili sto je rekao pokojni Mija Aleksic u 'Tesnoj kozi' : "Sve bih ja to javno obelezio, da se zna..."

Dr. Coldrain

pre 14 godina

OTPEVAJMO IM JE!!! ZBUNICEMO IH :D
(kile013, 8. septembar 2009 09:41)
Toooo Kileeee majstoruuu!

A ko ne zna tekst, može i na na na!

Lane

pre 14 godina

@prasac
Mislis da francuske fudbalere zabole sto neko zvizdi njihovoj himni? Suvise su oni dobro placeni da bi imali principe i da bi ih takve stvari uopste zanimale.
Zvizdanjem samo iskazujes nepostovanje prema obicnim francuzima koji gledaju utakmicu preko tva, sad ako su ti se tolko zamerili ti uzmi pa zvizdi al nemoj da mislis da ces ni na trenutak dekoncentrisati njihove fidbalere.