Tragedija Henrija Sartisa: Koliko je bezbedna Formula 2?

Dogodilo se to otprilike na polovini neverovatno incidentne druge trke Formule 2 na Brends Heču. U devetom krugu, Džek Klark je imao udes u Vestfild krivini, silina udarca otkinula je točak, koji je odleteo i nadolazećeg Henrija Sartisa pogodio pravo u glavu. Englez je od tog momenta u nesvesti, plavožuti auto sa brojem 7 produžio je pravo i zaustavio se tek u ogradi u Šin zavoju. Ponovljeni snimak dao je preciznu sliku o putanji točka i njegovom udaru u kacigu nesrećnog pilota. Prizor po sebi dovoljno zabrinjavajući, dve stvari uzrokuju dodatnu bojazan: Henri nije ni pokušao da uspori, koči, promeni putanju, učini bilo šta. Takođe, njegov vizir već je bio poluotvoren.

Pošaljite komentar
 1. zato ja ne vozim formulu nego auto od 65 konja, dovoljno da se pogine, ali gotovo nemoguce, neka mu je laka zemlja!
  (ja, 18. avgust 2009 23:19)

  # Link komentara

 2. Neka mu je laka zemlja. Iskreno saucesce porodici Sartis.
  (Boris, 6. avgust 2009 23:05)

  # Link komentara

 3. Velika je tragedija kada pogine decko od 18 godina. Neverovatno je da se dva slicna udesa dogode u tako kratkom periodu, a kako komentator na trci F1 rece: 'Verovatnoca da vas opruga amortizera pogodi u glavu je manja nego da dobijete sedmicu na lotou', a i sami znate da je to 'nemoguce'. Mislim da je bezbednost u auto sportu na visokom nivou, setite se samo udesa Kubice i Latvalinog pada u 'kanjon morece' gde su prosli skoro bez povreda. Pratim auto - moto sport od sredine 80-ih i ne secam se slicnih udesa, a onda za 7 dana dva puta. Da nisam video, ne bih verovao da je moguce.
  Iskreno saucesce porodici Sartis i brz oporavak Masi.
  (Dragan, 30. jul 2009 00:03)

  # Link komentara

 4. Nažalost,i ovakve stvari se dešavaju.Koliko god mi bili spremni,žvot nas uvek iznenadi nečim što nikako nismo mogli predvideti.Nek mu je laka zemlja,porodici saučešće,a nama pitanje:šta mi možemo da uradimo po pitanju svakodnevne bezbednosti u saobraćaju?( da ne postanemo crna tačka sveta i po tome!) Pamet u glavu i smanjite doživljaj za volanom! Ako se u strogo kontrolisanim uslovima ovakve stvari dešavaju,kakva nada preostaje nama koji svakodnevo ulazimo u ring na našim ulicama?
  (wrc fan, 29. jul 2009 13:09)

  # Link komentara

 5. dok god formula bude otvorena, ovakve stvari ce se desavati...

  RIP mladom henriju.
  (wlado, 28. jul 2009 13:25)

  # Link komentara