Petak, 19.06.2009.

20:39

Nadal se povukao sa Vimbldona!

Prvi teniser sveta Španac Rafael Nadal neće braniti titulu na predstojećem Vimbldonu pošto nije uspeo da se oporavi od povrede kolena.

Izvor: B92

Nadal se povukao sa Vimbldona! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

128 Komentari

Sortiraj po:

zelena trava

pre 14 godina

@KOZETA
Moze Rafter da prica sta god hoce, otkud je on autoritet da proceni da Novak nema sta da trazi na Wimbledonu? Onda ni Agassi nikad nije trebao da ga osvoji, pa ni Nadal ni Hewitt. Novak je osvojio GS na betonu, kao i Rafter, koji jeste igrao u finalu Wimbledona, ali ga nije osvojio. Rafter je bio fantastican igrac i divan za gledanje, ali mu je komentar kratkovid. I ne znam kako je Tsonga uopste kandidat za ovu titulu. Biti misicav i "nezgodan" za favorite nije isto kao i biti veliki i moci igrati vrhunski sedam meceva za redom. Svasta.

virtuoz

pre 14 godina

Hemija bi izdrzala Vimbldon, ali telo kaze ne. I da ponovim one komentare iz Madrida tipa, da ne bi Novaka, Federer ne bi osvojio Madrid, verovatno ce se neko sad naci pametan pa reci da Nadal ne ucestvuje na Vimbldonu, jer ga je Nole umorio u Madridu. Ljudi hemija moze, ali jednostavno telo ne.

Grobarka!

pre 14 godina

Zao mi je Nadala mnogo,jer sam zeljna i onih meceva protiv Noleta!=( . . .
Kad oni dvojica igraju-e to je vrhunac tenisa!! ..
Nole,samo hrabro!!!
P.F.C

sininter

pre 14 godina

zanimljivo
"After shaking up the tournament, Nadal sat on a couch in a players' lounge area, chatting for quite awhile with his spokesman, Benito Perez-Barbadillo, and Djokovic. As it approached 10 p.m. — later, even, than the finishing time of his epic match against Federer a year ago — Nadal finally rose to leave. That trio, along with Uncle Toni, walked toward one of the black steel gates that guard the All England Club's exits. The gate was locked shut.

"How do you get out of Wimbledon?" Perez-Barbadillo asked aloud.

They eventually found another — unlocked — gate, and Rafael Nadal, 2008 Wimbledon champion, departed the grounds, his 2009 Wimbledon over before he hit a single shot."

vanja

pre 14 godina

nadal nece jos dugo da izdrzi na PRO turu...kolena mu slabe...a i ko nemora da brine pehar ce da ostane u sigurnim noletovim rukama...a onaj sto je reko da nole nezna da igra na travi...???...igra dosta dobro na svim podlogama...i ima sanese za titulu...izvinjavam se ako sam ja u ovom kom. nekog uvredila...

stefan

pre 14 godina

steta za tenis sto se povukao...ovako federer ima otvoren put,ipak je ovo podloga koja mu najbolje lezi...da je nole u bilo kakvoj formi kao sto nije ova vijest bi me obradovala,ovako sam prilicno rezervisan...

Bojan

pre 14 godina

Nadal nije ELIMINISAN na otvorenom prvenstvu Francuske on je izgubio u finalu jer je jos tada bio povredjen.Videlo swe jos u Madridu da ima problema s povredom.Sada Marej mislim da mozeima da izbije na I mesto.I Feder moze da se vrati ali samo ako osvoji turnir.

Podsećanje

pre 14 godina

Potpuno je humano žaliti Nadalovu povredu. To jeste sportska tragedija. Ali, kad je pre godinu i po Federera napao virus, ovde su dominirali "vicevi" na njegov račun. Neukusni, bljutavi, sramni... Baš smo kao narod divni.

Igica

pre 14 godina

Svaka čast St Evan, objektivni komentari su rijetkost na ovim stranicama. :)
Nole teško da može da izbaci Rogera, ako uopšte do njega i dođe.
Nadam se da će Roger osvojiti turnir, vratiti se na prvo mesto, uči u historiju historije i postati nedostižan za sve ostale šljakaše, antipatične likove i komplaksaše.

pre 14 godina

Navijam za Nadala, ali muka im je od Tonija Nadala i svih koji brinu o budućnosti ovoga mladića.

Prvenstveno liječnici koji još uvijek ne znaju zašto mladić ima velikih problema s koljenima.

Toni Nadal zna tko može pomoći Rafaelu da se riješi bolova, ali stric kao da je pao s Marsa i vjeruje samo španjolskim liječnicima koji su se pokazali potpuno nesposobnima.

Bird

pre 14 godina

@Gaga
Sa mnom je sve u redu, a šta nije u redu, nisi rekao. Nemaš pojma! Nemoralno je dan posle žrebanja napuštati turnir, a tebe i tvog patuljka u glavi srdačno pozdravljam.

Badminton

pre 14 godina

@Tenis
Konačno, danas je konzilijum devet nobelovaca potvrdio, posle ozbiljnog naučnog ispitivanja, da Federer nije dobar čovek. Oni neće davati šira objašnjenja za javnost, ali zvanično preporučuju svima da se obrate Tenisu, koji o tome sve zna. Kao deca, čuvali su koze zajedno.

KOŽETA

pre 14 godina

Lista favorita Patricka Raftera za ovogodišnji Wimbledon:Federer je broj 1,Nadal 2(govorio dok se nije znalo da li će nastupiti),zatim Murray, Rodick,Tsonga,Čilić,Soderling,Gonzales i Karlović. Za Đokovića je izjavio da nema šta da traži na travi jer nema kvalitetu.Svako ostalo ime bi bilo ogromno iznanađenje. Čak i veće od onog kada je Grčka osvojila prvenstvo Europe u nogometu.
@ vladan r
Svaka čast na komentarima,najači si. A taj kojeg spominješ,koji stalno nešto prognozira je uvjerljivo najslabiji prognozer, na takvima kladionice zarađuju pare.Još se sada usuđuje spomenuti Nadala. Spominje bodove od čovjeka koji je ozljeđen. To ti puno toga govori o toj osobi. Nadalu želim brzi oporavak.

St.Evan

pre 14 godina

Ma kako mi Nadal bio antipatičan, mislim da je ovogodišnji Wimbledon i tenis generalno izgubio njegovim neigranjem.
Ne mislim da je najbolji, i iskreno navijam za nekog drugog, ali njegovi performansi tokom proteklih godina su, ako ništa drugo, za poštovanje. Svojim igrama i ponašanjem kao sportista je postavio neke standarde će koji mnogim njegovim kolegama biti nedostižni dugo vremena, ako li ne i zauvek.
Gledati njegove mečeve je uvek bilo zadovoljsto, zbog zalaganja koje pruža na terenu, ako li ne već zbog kvaliteta.

Nadam se da će Federer osvojiti W. i ući u tenisku istoriju. Njegova kompletna karijera zaslužuje barem to, kao krunu. Nakon toga može i da se povuče, i da se posveti gajenju dece.

Svi ostali, na žalost, uključujući i našeg Noleta, daleko su ispod po kvalitetu koji su gorespomenuta dvojica postavila, i ostaće zapamćeni samo kao neki koji su povremeno uspeli da blesnu na teniskom nebu.

Žao mi je što to kažem, ali ovo je godina kada je naš tenis u silaznoj putanji. Ana i Jelena su uspele da se upišu kao No.1 i kao da smatraju da su postigle sve što se moglo postići u tenisu, zaboravljajući činjenicu da se još mnogo godina niko ne bi naigrao tenisa, da se Justine nije povukla na način na koji je to uradila.

Jedini čovek od naših tenisera, kojem se zaista treba iskreno zahvaliti za sve što je uradio tokom proteklih godina, je Nenad Zimonjić, koji je zaslužio svojim ponašanjem i dugogodišnjim stažom da bude postavljen kao uzor istrajnosti svim sportistima.

Ovogodišnji W. ostaje kao prilika nekim novim nadama da se afirmišu i da ponovo podignu zanimljivost svetskog tenisa.

Dusan

pre 14 godina

@23.o,Boze,kako mi je zao!!!
Ne postoji super kvalitetan mec a da u njemu ne igra Rafa..kad mi izgube nasi,on je uvek bio tu da i dalje gledam dobar tenis...:(((
(ivka, 19. jun 2009 21:14)

Kakva ordinarna glupost!!! To je verovatno zato sto druge meceve i ne gledas osim Nadalovih. A mozda ne gledas ni njegove, nego samo imas punu sobu njegovih postera!

Jel zavrsnica RG bila losa? Naprotiv, bila je jedna od zanimljivijih.

I zasto svi misle da je OVO prilika za Federera, Noleta, Murray-a i neke druge? Ni manje ni vise nego svaki drugi turnir. Licno mislim da bi Nadala, i u formi sa RG-a ili malo pre toga (Rim, Monte Carlo) na Wibledonu neko otresao u prva tri kola kao dobar dan! Upamtite, prosla Nadalova sezona ce se tesko ponovoti, IKADA!

Na kraju, apel po 1000-ti put! Gledajte i neke druge momke. Ima mnogo njih koji danas igraju SVEMIRSKI tenis. Ova igra nije pocela, pa se nece ni zavrsiti sa Nadalom.

Uzdravlje!

Bird

pre 14 godina

§Milena
Ovo je što je Nadal uradio govori kakav je čovek. To je vrlo pokvaren potez, a sve je uradio u dogovoru sa Englezima. Nikada tako nešto ne bi uradili ni Novak ni Fed. Dobro je ovo, da se zna, da se ne lupa više kako je Vamos Rafa ljudina. Mada ne verujem da će to Srbi primetiti. Oni imaju u glavi patuljka koji im izdaje naredbe kako će da misle. Pao si moralno, Gaćevadico.

Tvrtko

pre 14 godina

@Rafaelica
Ti nisi sasvim... Nadaš se da Federer neće osvojiti finale. Ljudski je reći - nadam se da će Novak osvojiti finale. Nadam se da se ti više nećeš javljati, jr si najdosadnija osoba na sajtu. Idi sa Vamos Rafom, svojim kumom.

Tennis

pre 14 godina

Normalno da volim Noleta najvise. Ali i jako cenim Nadala kao sportistu (iako mi smetaju neki njegovi pokreti pre serviranja). Federer izgleda kao lignja. Pratio sam ih nekoliko sezona sve od Montreala, Toronta, New Yorka tako da sam uzivo vidjao reakcije drugih u publici. Rodzeru se dive jer je dugi niz godina pokazivao dobru igru, ali se nije proslavljao kao dobar covek. Nadal je dobar igrac i dobar covek. A i Nole je dobar igrac i dobar covek, ali kao vecina Srba stavi srce pre mozga, pa ga to malo omete u poslu.

Vladan R

pre 14 godina

Stvarno ima ovde neizlecivih pacijenata koji su toliko zaludjeni Marejem i Djokovicem da Federera ne da ne stavljaju makar za favorita iz senke vec mu prognoziraju ispadanje u prvoj nedelji(pre nego sto pocne sa pametovanjem i prosipanjem pristrasnih prognoza bolje bi mu bilo da razmisli kako su mu se prognoze davane na RG nakon poraza Nadala ostvarile a u kojima je prvo ocekivao Marejev trijumf a potom non stop bajao za Federerovo ispadanje iz kola u kolo. Sad zlurado racunajuci na Nadalovu povredu saopstava kako je eto da ce Nadal krajem avgusta pada sa prvog mesta. Veleo bih ako kojim slucajem Federer bude taj koji ce ga srusiti da me prosvetli i saopsti kada je to Srbija bila prvak sveta jer kako on izjavi pre ce Srbija biti prvak sveta nego sto ce Federer biti ponovo prvi. Drugi opet posto nema njihovog ljubimca ili ako njihov ljubimac ne uspe, po starom dobrom obicaju ocajnicki zele da komsiji crkne krava odnosno zele neuspeh Federeru i nista drugo do to cak imama utisak i vise nego da njihov miljenik pobedi.

sk

pre 14 godina

Vi sto mislite da se sada mareju otvorio zreb, grdno se varate... Niste se zapitali sta ce na to da vam kaze Lleyton Hewitt!? Hewitt ne mogu da kazem da ce da bude najvece iznenadjenje posto je to nekadasnji br 1 i osvajac vimbldona, ali ce sigurno da igra finale! A u finalu verovatno sa rodzerom, a mi se nadamo sa novakom... A u finalu ce da bude svasta!

olja

pre 14 godina

Mene samo interesuju 2 stvari:
1-Da li je Safin u Noletovom delu zreba (a znamo svi kako je Nole prosle godine prosao na Wimbldonu)?
2-Ako Nole pobedi na Wimbldonu (sto podrazumeva da pobedi Federera u polufinalu i najverovatnije Mareja u finalu) koji ce biti na ATP listi?(Mrzi me da racunam a i neznam kolko Marej bodova brani od prosle godine).HVALA PUNO!!!

ja

pre 14 godina

@DŠ
Tacno je da bi Marej sa titulom bio 5 bodova iza Nadala. Medjutim Federer ne brani 1200, vec 1400 bodova, jer mu se toliko racuna proslogodisnje finale. Dakle ove godine i sa finalom gubi 200 bodova, a sa titulom dobija 600.

Medjutim ne shvatam zasto svi otpisujete Djokovica.
I od njega puno stvari zavisi na ovom turniru, a ono sto direktno od njega zavisi je to da moze da zaustavi Federera u polufinalu i Mareja u finalu.

U tom slucaju bi lista izgledala ovako:
Nadal 10735
Federer 9940
Marej 9930
Djokovic 9770

Dakle sa titulom na Wimbldonu Novak bi bio 160 bodova iza Mareja, 170 bodova iza Federera i 965 bodova iza Nadala.
Nadal na sledecem mastersu u Kanadi brani 1000 bodova, Marej 450, Djokovic 250 i Federer 10 bodova.

Dakle sa titulom na Wimbldonu, Novak bi imao lepu sansu da vec posle mastersa u Kanadi sa nekim finalom ili titulom dodje na prvo mesto.
Takodje bi vec sa titulom na Wimbldonu mogao direktno da dodje na drugo mesto, ako na primer Federe i Marej ispadnu samo jedno kolo ranije.
Mareju nije bash tako cist put do finala. U njegovoj polovini ga ceka jedan nezgodan protivnik, a to je Davidenko koji bi lako mogao da ga zaustavi u polufinalu.
Takodje ni Federer nema bash lak posao. Vec u osmini finala bi mogao da naidje na Soderlinga, koji bi mogao da mu se revansira za onaj poraz na RG. Uostalom covek je vec 10 mecheva izgubio od Federera i mislim da je jedanaesti praz za redom nemoguc. Prvo Soderling je u odlicnoj formi, a sem toga na travi ce ipak njegovi razorni udarci mnogo vise doci do izrazaja. Sigurno nece odigrati onako lose kao u finalu RG, pa bi mogli da ocekujemo i neki revans za poraz u prethodnom finalu.

Moja prognoza za finale Wimbldona je:
1. Djokovic-Davidenko
2. Djokovic-Marej
3. Soderlnig-Marej/Davidenko

Federera jednostavno ne vidim u finalu.
Videcemo sta ce biti, ali tek sada se situacija na vrhu zakuvava.
Moja prva prognoza da Nadal najkasnije u avgustu pada sa prvog mesta ce se izgleda obistiniti.
Videcemo da li ce se obistiniti i moja druga prognoza, a to je da ce se Marej i Djokovic ove godine boriti za prva 2 mesta.

realno

pre 14 godina

@357

Jesi li ti možda magnum? :)
Ili samo ćorak? ;)

DakleM, džaba dreka; Novak neće biti NI BLIZU FINALA!

Fed, po ko zna koji put...

Luka

pre 14 godina

@ 82 (Rafaelica) : Svatko se ima pravo nadati...Uostalom, svaki tvoj post da je Nadal bolji od Federera je, da te citiram, "samoobmana"...

Vladan R

pre 14 godina

Odustajanjem Nadala u Novakovoj delu zreba nema vise Del Potra ali mu posao nece biti mnogo laksi protiv Hasa ako naravno dodje do tog duela u cetvrtfinalu imajuci u obzir igre Hasa na RG i u Haleu.

Milena

pre 14 godina

Kakav je Nadal lik ne mogu da verujem, odustao je na dan kad je izvucen zreb...kao da mu juce kolena nisu bila natecena. Da je odustao jedan dan ranije bilo bi drugacije sto se tice zreba ... Ovo je bezobrazluk! Mislim naravno da mi je zao sto nece i on ucestvovati (ipak je on No1) ali on je ucinio neverovatnu uslugu Mareju...ah Rafael nikada ti necu ovo oprostiti (osim ako neko ne pocisti onog uobrazenog Skota pre 1/4finala ili eventualno u 1/2f.-umesto Nadala)

Luka

pre 14 godina

@ 65 (Kowalski) : Prvo da kažem da sam veliki Federerov navijač i žao mi je što je Nadal odustao, jer bi repriza prošlogodišnjeg finala uistinu bila poslastica za svakog ljubitelja tenisa. Mislim da krivicu treba svaliti na strica Tonija, jer je Nadal puuuno ranije trebao napraviti pauzu. A ti Kowalski, kažeš da Federer ima vrlo male šance protiv Nadala u W-u. Zato što ga je jedva dobio prošle godine, gdje je Fed totalno loše odigrao prva 2 seta? Daj malo realnosti čovječe...

Beogradjanin

pre 14 godina

Ono najgore moguće što prati iz zasede sve sportiste u njihovoj karijeri, na žalost, su povrede. Pre neki dan gledam Bagdadisa kako ga iznose na nosilima posle pada, pre toga Rodik u Kvinsu predaje zbog povrede, pre dva dana Ljubičić u bolovima leži na terenu zbog povrede zgloba, a sada i Nadala sustigla ta povreda kolena zbog koje neće učestvovati na Vimbldonu.

Iako sam Novakov navijač, znam da je sve ljubiteljie tenisa pogodila ova vest, a samo mogu da zamislim kako je njegovim fanovima što ga neće gledati u odbrani titule. Zdravlje je ipak na prvom mestu, pa sve ostalo. Svima želim brz oporavak i što brži povratak Nadala na buduća takmičenja medju ljubitelje tenisa i svoje navijače.

pre 14 godina

"Vrlo zanimljiva računica! Ukoliko se Nadal povuče, gubi 2000 poena i imaće 10 735. To znači da bi eventualno finale Federer-Murray odlučivalo o prvom mestu.

Ukoliko Federer osvoji titulu:

1. Federer 11 420
2. Nadal 10 735
3. Murray 10 070

Ukoliko Murray trijumfuje:

1. Murray 10 870
2. Nadal 10 735
3. Federer 10 620

Naravno, ovo je pod uslovom da Federer i Murray igraju finale i da se Nadal povuče.Federer brani finale, a Murray četvrtfinale. (Nemanja, 19. jun 2009 15:37)"

Nemanja ipak nije u pravu. Murray brani 500 bodova, Nadal 2000, a Federer 1200.

Osvoji li Murray turnir, Nadal ostaje prvi sa samo 5 (pet) bodova prednosti, a Federer će biti treći.

Osvoji li Federer, Nadal je drugi, a Andy treći!

Kowalski

pre 14 godina

@ Vukan ZV

Na Nadalovo mesto dolazi Del Potro a na njegovo Blejk na Blejkovo Kifer a na Kiferovo lucky loser Thiago Alves.

p.s. Ovi sto vicu GO ROGER, NAPRED FEDERER samo dokazuju koliko im znaci da Nadal ne ucestvuje jer i sami znaju da protiv Nadala Roger ima izuzetno male sanse. Neka vicu koliko hoce Novaku se sada bas otvorio zreb i stize do polufinala lagano a onda Rogere cuvaj se, naravno ako stigne Roger do polufinala!

Rafaelica

pre 14 godina

Sada će Federer stvarno da dobije samopouzdanje,do sada je bila samoobmana. Nadam se da će ga Novak ili Mari, ipak onemogućiti da osvoji 15 GS.

bane

pre 14 godina

Dragi Rafo,
tvoja odluka nije pogresna! Za pehar sa Wimbija se ne sekiraj, on ce biti u sigurnim rukama Novaka Djokovica a ti kad se oporavis mocices da ga povratis iduce godine. Novak ce ti ga onda lako dati jer ce napasti RG!

borg

pre 14 godina

sta reci?e sada je cudno izgubi na rg pa propusta wimbledon,sada ce ovde reci federer ima srecu itd.ali federer je igrao u australiji bolestan prosle godine,i stigao do polufinala,gdje je izgubijo od tada najboljeg igraca djokovica.to je ponovio i na RG i wimbledonu.mozda je nadal trenutno poljuljan,nicija nije gorela do zore.sada je sansa za djikovica,jer ako dobije federera u mogucem polufinalu,onda nema nadala,tada je sve moguce.za mene je ipak federer bio i prije nadalovog povlacenja prvi favorit.e sada se vidi da federer jednostavnO NEMA VELIKIH POVREDA,sto moze da zahfali svojoj tehnicki fantasticnoj igri,jer za razliku od nadala pa i delimicno djokovica on ne zapinje silom,sto dalje znaci da je uvijek fizicki odlicno pripremljen.moje saucesce za rafaelicu.pozdrav.

Milan

pre 14 godina

Bas mi je krivo, ali moralo je jednom da se desi... zelim mu brz oporavak!
Inace, nece biti ponovnog zreba vec ce samo neki teniseri zameniti mesta u zrebu...svi nosioci u toj cetvrtini zreba se penju za jedno mesto, tako da ce sada Del Potro zauzeti Nadalovu pozicuju "najpovlascenijeg", Blejk Del Potrovu itd. :D

BojDo

pre 14 godina

Sa tim sto se Nadal povukao ide na stetu kvalitetu turnira, i naravno ide u prilog Mareyu koji sada ima cist put do finala... I opet, Srbi nemaju srece, ali uz tebe smo Nole!!!

Rafaelica

pre 14 godina

Teško je bilo doneti odluku borcu kao što je on.
Nadam se da će se do US Open-a sasvim oporaviti i bez teškoća ga osvojiti.
Novak treba da iskoristi ovu priliku i osvoji trofej.

Vladimir

pre 14 godina

Evo i zvanicno je izaslo na sajtu Del Potro prelazi na Nadalovo mesto, A Blejk tako prelazi u Novakovu cetvrtinu zreba. To je ispravka u odnosu sto sam napisao za Ferera.

Svajcarac

pre 14 godina

Meni nije cudno sto Nadal ne igra u Vimbldonu. U posljednje vrijeme se mnogo prica o povredama, dopingu, listama igraca na koje ce se posebno obratiti paznja, kladjenju itd. Ne, ne zelim optuziti Nadala za nesto od ovoga, ali kao sto Nole ne moze da izdrzi cijelu sezonu u top nivou, tako ne moze ni Nadal. Jedino ne razumijem zbog cega je nastupao na svim mogucim turnirima, a sada ispusta dva Grand Slema! Da Federer nije osvojio Roland Garos, zavrsio bi vjerovatno ubrzo svoju karijeru, igrao egzibicije i poneki turnir, ovako njegov igracki vijek se produzuje. Odluka sponzora?

mandrake

pre 14 godina

Evo kako izgleda zrijeb sada, tj. koje su promjene:

"Nadal's absence will cause a reshuffle in the men’s singles draw. Number five seed Juan Martin Del Potro replaces Nadal at the top of the draw. The 17th seed James Blake moves to line 65 to take Del Potro's position. Nicolas Kiefer moves to line 56 to take Blake's position and lucky loser Thiago Alves takes Kiefer's position on line 61."
Iako sam zadrti RF fan, moram reci da mi je zao. Stvarno nece biti isto, jer koliko god ne volim njegov stil igre, zanimljivo ih je bilo gledati danas na youtube-u sa proslogodisnjeg finala i prisjetiti se tih divnih poena :(

Peka

pre 14 godina

1. Mnogo ovde strucnjaka vidi Marija kao siguran pik za finale, treba samo da se pojavi na terenu... e ja ne mislim tako. On je majstor tvrde podloge, a trava mu najmanje lezi. Bar za sada.
2. Iako sam Fedexov navijac, ZAO MI JE sto Rafa nece igrati. To jednostavno nije isti sport bez njega. ALI, ne znam sta mu bi da igra Roterdam, Barselonu, Madrid... mogao je lepo da isplanira turnire i mozda bi izbegao sve ovo.
3. Prosle godine je Federer bio u velikoj krizi od AO pa sve do Wimbledona. Nadalu je to mozda bila i najbolja godina (zakljucno sa AO ove godine). Pa ipak, iako je izgledalo da ce ga pomesti u finalu, Kralj se borio do zadnje kapi krvi i znoja i izgubio je u 5 setova i to 9:7 u petom... ZA DLAKU. Izgubio je kao Kralj, u epskom finalu.
Ove godine, on je na uzlaznoj putanji vec dugo, a Rafa demoralisan porazom na RG. Cak i da je igrao, i da su se sreli u finalu, mislim da bi Rodzer pobedio.

Branko*s

pre 14 godina

E sada je pravi trenutak da se pobedi umišljena škotska ZVEZDA! S Federerom nema problema pošto je On ostvario zacrtani cilj sezone i psihologijski (-: se ispraznio. Bilo je uživancija gledati kako ga na finjaka počistiš sa terena prvih 5-6 mečeva, šta se desilo na poslednja 3? Napred MAESTRO, Srbija veruje u tebe!
Slisti te jagode i šampanjac i osviji Wimbldon!
Dobar rezultat nosi poziciju #2, misli o tome.

Suzy - Futog

pre 14 godina

Zao mi je!))):Turnir ce sigurno izgubiti na zanimljivosti njegovim odsustvom.Kladim se da se Rodzer smeska sve u 16!):SANSA ZA NOLETA,IPAK!!!(*;

Đole

pre 14 godina

Evo šanse, pre svega, za Federera, a zatim i za Mareja, Đokovića, Del Potroa i još par njih da postignu nešto značajnije, ili osvoje Vimbldon. Ako je suditi po prethodnim turnirima i prikazanoj igri, Federer će bez većih problema uzeti turnir i vratiti se na prvo mesto.

Pre nego što me "večiti optimisti (bez pokrića, doduše)" popljuju, reći ću da za Federera ne navijam i da bih najviše voleo da naš nole osvoji turnir, ali to, bojim se, nije realno očekivati.

tamara

pre 14 godina

Bas mi je drago dosta mi je njegove nadmocnosti i prepotentnosti ipak je zdravlje ispred svega dzabe je forsirao ako po pisanju novina i teniskih strucnjaka upropastio kolena i da dugo nece izdrzati. samo Nole nema srecu da se povuce kad nije u njegovoj polovini zreba, tako se otvara mogucnost da nadobudni britanac doje do finala a Nole da ima federera upolufinalu. to dokazuje da nasi teniseri nemaju srece. samo da je nOle zdrav i da zaigra najbolje. Ps. Dokrajci Nole nadalova kolena iscrpnim finalima. Napred Nole

boze dragi

pre 14 godina

Steta, bez njega nece biti isto. Mislim da se povukao vise zbog pada forme sto je posledica povrede nego zbog same povrede. A tako sam zeleo da odgledam jos jedno njegovo i Federerovo finale sada je ostao samo Rodzer.

Milena

pre 14 godina

Auu..ali to je kad ne zna da se stedi. Verovatno je mogao da igra ali ne zeli da ispadne u 1.ili 2.kolu...
Ipak steta, a najvise mi je krivo sto ce Marej da ima cist zreb

WTATP Lista

pre 14 godina

Ovo se najavljivalo vec danima, a za nas je najvaznije da to u praksi znaci da nesudjeni Novakov protivnik u cetvrtfinalu peti nosilac Del Potro preuzima Nadalovo mesto u zrebu, dok Del Potrovo (tj u Noletovu cetvrtinu) upada 17-ti nosilac Blejk. Ovo sam najavio pre nekoliko sati kao mogucnost u mojoj analizi zreba na odgovarajucoj vesti ovde, ali komentar mi nije objavljen, pa posto je informacija vazna i znacajna za nase ljubitelje tenisa molim da se to ne ponovi i sada, pogotovo sto kuca b92 ove godine ima "posebnu" vezu sa Vimbldonom :)

A Nadalu puno srece sa zdravljem u nastavku karijere i previse zluradi komentari na ovu temu su stvarno neprimereni.

357

pre 14 godina

Жао ми је Надала јер неће то бити то без њега али ми је са друге стране драго због свих ових паћеника из Србије који навијају за њега, а не за Нолета кад играу један против другог. И ту га као готиве,а да није први никад не би навијали за њега. "GO NADAL!", "TO RAFA NAJBOLJI ZGAZI IH SVE"...МА МРШ БРЕ!

Seks,droga i rok n roll

pre 14 godina

NE MOGU DA VERUJEM! Jako,jako mi je zao zbog Nadala,Wimbldon nece biti isti bez njega...Zelim mu brz oporavak,pa da pocne opet da hara...Znaci,koliko Marej ima srece! Sad mu je otvoren put ka finalu! Ali,nista dalje od toga...hehehe

DK

pre 14 godina

Prilicno je komplikovano objasnjenje sta se desava za zrebom, ali ako sam dobro shvatio, bice sledece...

Del Potro menja Nadala na vrhu zreba, Blake menja Del Potra, Kiefer Blake-a, a umesto ovog poslednjeg uskace jedan LL (izgleda Tiago Alves).

Vukan ZV

pre 14 godina

Ceo dan cekam ovu vest sa nestrpljenjem i docekah je.Moram priznati da sam veoma razocaran,iako nista posebno ne volim Nadala.Ali nije isti grand slam sa i bez najboljeg na svetu.Federer se vraca na prvo mesto ako odbrani proslogodisnji rezultat sto se iskreno nadam nece uciniti.Sada mi nije jasno da li se ceo zreb ponavlja ili ne posto sam procitao da ce se to desiti ukoliko Rafa odustane sa Wimbledona.Moze li mi neko od upucenijih odg. na ovo pitanje?

olja

pre 14 godina

Bice nov zreb!!!Ali to nista ne menja jer ce se naravno Englezi potruditi da Marej ima cist zreb,kad bi mogli napravili bi da Marej odmah uzme pehar i to bez borbe!!!Tamo je sve njemu podredjeno!!!Ali nadam se da ce se i ovde pojaviti neki "Soderling" i rasprsiti sve nade Englezima....A nadam se da ce to biti Troicki,Novak.....IDEMO LJUDI!!Ovde od nasih niko nista ne brani pa je sve moguce jer nema velikog pritiska na odbranu bodova!!!!SRBIJA DO LONDONA!!!

aleksa stankovic

pre 14 godina

Nesto mi nije previse drago ali mi nije ni zao jer samo kad se setim koliko je srece imao protiv Noleta samo ove godine a i onaj njegov terminatorski stil igre morao je jednom da mu se obije o glavu. Ako misli da igra i dalje morace da menja stil a ja mislim da ako to uradi nece biti ni senka od onog sto je do sada bio jer je on pre svega fizikalac njemu tehnika nije jaca strana.A

killer

pre 14 godina

To majstore!Nije se on tek tako povukao,covek jos ne moze da preboli sto je izgubio Rolan Garos,pa se uplasio da ce i sad da ispadne rano od nekog nevaznog lika!
Go Roger!Do titule!

Edberg

pre 14 godina

Steta sto ce ovogodisnji Wimbledon proci bez Nadala,ali za njega je bolje da zaljeci koljena nego da ovdje igra riskira tezu ozljedu a ispadne recimo u drugom kolu.Njegovim povlacenjem sa turnira,Federer ili Murray(ukoliko jedan od njih osvoji naslov u Wimbledonu) postace prvi tenisac svijeta.

Golexxx

pre 14 godina

Ne tako davno rekoh da Nadal nece izdrzati dugo upravo zbog kolena,a da ce nas Novak, ziv i zdrav nam bio, jos dugo trajati jer je zdravlje najprece.Zato sokole nas,uvek predaj mec kad osetis da ti je zdravlje ugrozeno.Cuvaj se junacino povreda,a pobede ce doci,jer samo je nebo tvoja granica.

Vlada

pre 14 godina

Koliko sam procitao malo pre na eurosportu, doci ce do pomeranja u zrebu, tako da Del Potro koji je u Novakovoj cetvrtini zreba, prelazi na Nadalovo mesto, a Ferera iz te cetvrtine prebacuju na mesto Del Potra. Naravno to treba da se potvrdi i na zvanicnom sajtu, ali za sada jos nije.

NI

pre 14 godina

Steta. Turnir mnogo gubi njegovim neucescem.

Najvaznije je da se oporavi i nauci da manje trosi tijelo.

Sto je uradio u onom polufinalu u Madridu je bila cista ludost. Sa povrijedjenim koljeno onako se boriti cetiri sata...

Luka

pre 14 godina

Da razjasnimo pitanje ždrijeba. Federer postaje prvi nositelj, Del Potro sjeda na Nadalovo mjesto, Ferrer na Del Potrovo (jer je 17. nositelj), a 33. igrač (ne znam tko) na Ferrerovo mjesto.

Zoe

pre 14 godina

Jako sam tužna zbog ove vesti, ali znam da Rafa i njegov štab ne bi ovo odlučili da to zaista nije jedini izbor. Nadam se da će se Rafa oporaviti i uspešno nastaviti sezonu. Velika šteta ali ako je ovo neophodno da bi Rafa igrao još dugo godina onda u redu. Moguće je da ćemo posle Wimledona imati promenu na 1. mestu ATP liste, Roger ili Andy ako osvoje Wimbledon zamenjuju Rafu na prvom mestu.

Boki_Gracanica

pre 14 godina

Nisam neki ljubitelj Nadala, ali mi je zao sto nece moci braniti titulu. Nole, ovo ti je zivotna sansa! Pamet u glavu i sve je moguce. Kosovo je uz tebe!

Nikola

pre 14 godina

@ Vukan ZV
Ne ponavlja se zrebanje, vec umesto Nadala, uskace Del Potro, a umesto Del Potra, Blake. Na Blake-ovo msto ide Acasuso, a na njegovo kvalifikant, ili laki luzer. Pozdrav

Paspalj

pre 14 godina

Nazalost, sustize ga ono shto u mu predvidjali pre nekog vremena. Kazem nazalost, iako sam veliki Novakov navijach, jer cenim Nadala. Ustvari ko ne ceni Nadala, ni ne zasluzuje da prati tenis.

Napred Nole

pre 14 godina

Ja stvarno ne mogu da verujem koliko ovaj Murray ima srece...A u Djokovicevom delu zreba,otkaze Bagdatis...Mislim,dobro je,mogao je da otkaze Benetau,koliki je srecnik...

tttt

pre 14 godina

a dugo je i trajo, zao mi ga je iako nema sta da ga se zali znalo se ako nastavi da igra tako sa tolikim opterecenjem da nece jos dugo svi su mu govorili nedavno sampras a vi tenisaci u foteljama ste govorili suti sampras bojis se da te neprestigne i itd.... zalosno al nadal nece osvojiti ni 10 gs bojim se da mu je zadnji bio u australiji kolko sam cuo nije jedno koljeno u pitanju su oba dva tako da bi to trebalo biti uskoro i kraj karjere zao mi je jakoooo jer volim sport a ko voli sport mora voliti i nadala cudotvorca sa mallorce ova rafaelica itd oni nevole sport jer mrze federera ja obozavam federera i smatram ga najvecim svih vremena ali postujem i volim nadala, po tom je federer daleko najveci sa 27 osvaja gs naslove uskoro ce opet biti prvi , umanjujete pobjedu federea u parizu zasto ? pa taj decko je pojeo nadala a federer je pojeo soderlinga pa sta bi rafi onda napravio kad je on izgubio od soderlinga ako cemo tom vasom logikom cinjenice su roger federer 5 god broj jedan 14 gs naslova nadal to nikad nece stici nikad

isay

pre 14 godina

Cestitam Brintacima na majstorski namjestenom zdrijebu. Svi opasni igraci dole sa Federerom, a gore sve smijeh od igraca. Nema sanse da Murray izgubi set do finala.

ivka

pre 14 godina

o,Boze,kako mi je zao!!!
Ne postoji super kvalitetan mec a da u njemu ne igra Rafa..kad mi izgube nasi,on je uvek bio tu da i dalje gledam dobar tenis...:(((

Mika

pre 14 godina

Steta.Vimbldon je ove godine siromasniji za nekoliko sati uzivanja.
Ali ne mogu da verujem kakvih ljudi ima.Raduju se nesreci decka od 22 godine.I to zasto? Zato sto ce jedino tako(mozda)Federer da se vrati na 1.mesto.Svasta.
A kao neko ko ne navija ni za jednog ni za drugog, moje realno misljenje je da je Nadal u svakom pogledu Bog za Federera.
I naravno,NAPRED NOLE!

nikol dž.femija

pre 14 godina

ŽAO MI JE,iako nisam njegov obožavalac,jer on je igrač koji svakako izaziva veliko poštovanje i njegova borbenost pleni.

SADA JE sve otvorenije.

Nadam se da još neko sem FEDA ima istinsku želju za pobedom i dovoljno hrabrosti da to i ostvari.Ako svi vide njega kao osvajača pehara,onda najbolje da odustanu svi koji tako misle,JER BIĆE DOSADNO VRLO.

ETO,da je Nole zadržao 3.mesto bio bi u delu sa Nadalom,ali nije i....dobro,boriće se sa Jankom,Del Potrom,Rodžerom...i onda će doći prekaljen u finale....

VOLELA BIH zaista DA NOLE OSVOJI OVAJ Wimbledon,mada bi morao da se seti kako se nosio s publikom kada je osvojio AO da bi i ovde pobedio.

SREĆNO Nadalu u lečenju,SREĆNO NOLETU U mečevima koji slede!!

Ivan

pre 14 godina

Pitanje,
Sta se desava u ovakvim okolnostima, kada je zreb vec obavljen? Da li se menjaju parovi, s obzirom da ce umesto Nadala u zreb uci daleko slabiji igrac. Da li postoji sansa da Djokovic izbegne Federera u eventualnom polufinalu?

Sale

pre 14 godina

Nadal's absence will cause a reshuffle in the men’s singles draw. Number five seed Juan Martin Del Potro replaces Nadal at the top of the draw. The 17th seed James Blake moves to line 65 to take Del Potro's position. Nicolas Kiefer moves to line 56 to take Blake's position and lucky loser Thiago Alves takes Kiefer's position on line 61.

Linda

pre 14 godina

NEEEEEEEEEEEE!!!!!Pa sad neces vise da budes prvi. Ali bolje i da se povuces nego da igras povredjen pa da se jos vise povredis. Nadam se da ces brzo da se oporavis!Zelim ti uspeha u nastavku sezone.

bosanac

pre 14 godina

Ne mogu reci da mi je zao sto "Nadil" ne ucestvuje na Wimbledonu, samo šteta jer je ovo bila dobra prilika za osvetu od strane ikone ovog sporta Federera protiv Španskog šljema, napuhanog bildera i precjenjenog atlete...
VOLIM TE ROGER DO SMRTI

357

pre 14 godina

Жао ми је Надала јер неће то бити то без њега али ми је са друге стране драго због свих ових паћеника из Србије који навијају за њега, а не за Нолета кад играу један против другог. И ту га као готиве,а да није први никад не би навијали за њега. "GO NADAL!", "TO RAFA NAJBOLJI ZGAZI IH SVE"...МА МРШ БРЕ!

Boki_Gracanica

pre 14 godina

Nisam neki ljubitelj Nadala, ali mi je zao sto nece moci braniti titulu. Nole, ovo ti je zivotna sansa! Pamet u glavu i sve je moguce. Kosovo je uz tebe!

Linda

pre 14 godina

NEEEEEEEEEEEE!!!!!Pa sad neces vise da budes prvi. Ali bolje i da se povuces nego da igras povredjen pa da se jos vise povredis. Nadam se da ces brzo da se oporavis!Zelim ti uspeha u nastavku sezone.

Seks,droga i rok n roll

pre 14 godina

NE MOGU DA VERUJEM! Jako,jako mi je zao zbog Nadala,Wimbldon nece biti isti bez njega...Zelim mu brz oporavak,pa da pocne opet da hara...Znaci,koliko Marej ima srece! Sad mu je otvoren put ka finalu! Ali,nista dalje od toga...hehehe

tamara

pre 14 godina

Bas mi je drago dosta mi je njegove nadmocnosti i prepotentnosti ipak je zdravlje ispred svega dzabe je forsirao ako po pisanju novina i teniskih strucnjaka upropastio kolena i da dugo nece izdrzati. samo Nole nema srecu da se povuce kad nije u njegovoj polovini zreba, tako se otvara mogucnost da nadobudni britanac doje do finala a Nole da ima federera upolufinalu. to dokazuje da nasi teniseri nemaju srece. samo da je nOle zdrav i da zaigra najbolje. Ps. Dokrajci Nole nadalova kolena iscrpnim finalima. Napred Nole

Paspalj

pre 14 godina

Nazalost, sustize ga ono shto u mu predvidjali pre nekog vremena. Kazem nazalost, iako sam veliki Novakov navijach, jer cenim Nadala. Ustvari ko ne ceni Nadala, ni ne zasluzuje da prati tenis.

bosanac

pre 14 godina

Ne mogu reci da mi je zao sto "Nadil" ne ucestvuje na Wimbledonu, samo šteta jer je ovo bila dobra prilika za osvetu od strane ikone ovog sporta Federera protiv Španskog šljema, napuhanog bildera i precjenjenog atlete...
VOLIM TE ROGER DO SMRTI

Milena

pre 14 godina

Auu..ali to je kad ne zna da se stedi. Verovatno je mogao da igra ali ne zeli da ispadne u 1.ili 2.kolu...
Ipak steta, a najvise mi je krivo sto ce Marej da ima cist zreb

Đole

pre 14 godina

Evo šanse, pre svega, za Federera, a zatim i za Mareja, Đokovića, Del Potroa i još par njih da postignu nešto značajnije, ili osvoje Vimbldon. Ako je suditi po prethodnim turnirima i prikazanoj igri, Federer će bez većih problema uzeti turnir i vratiti se na prvo mesto.

Pre nego što me "večiti optimisti (bez pokrića, doduše)" popljuju, reći ću da za Federera ne navijam i da bih najviše voleo da naš nole osvoji turnir, ali to, bojim se, nije realno očekivati.

killer

pre 14 godina

To majstore!Nije se on tek tako povukao,covek jos ne moze da preboli sto je izgubio Rolan Garos,pa se uplasio da ce i sad da ispadne rano od nekog nevaznog lika!
Go Roger!Do titule!

Mika

pre 14 godina

Steta.Vimbldon je ove godine siromasniji za nekoliko sati uzivanja.
Ali ne mogu da verujem kakvih ljudi ima.Raduju se nesreci decka od 22 godine.I to zasto? Zato sto ce jedino tako(mozda)Federer da se vrati na 1.mesto.Svasta.
A kao neko ko ne navija ni za jednog ni za drugog, moje realno misljenje je da je Nadal u svakom pogledu Bog za Federera.
I naravno,NAPRED NOLE!

Vukan ZV

pre 14 godina

Ceo dan cekam ovu vest sa nestrpljenjem i docekah je.Moram priznati da sam veoma razocaran,iako nista posebno ne volim Nadala.Ali nije isti grand slam sa i bez najboljeg na svetu.Federer se vraca na prvo mesto ako odbrani proslogodisnji rezultat sto se iskreno nadam nece uciniti.Sada mi nije jasno da li se ceo zreb ponavlja ili ne posto sam procitao da ce se to desiti ukoliko Rafa odustane sa Wimbledona.Moze li mi neko od upucenijih odg. na ovo pitanje?

isay

pre 14 godina

Cestitam Brintacima na majstorski namjestenom zdrijebu. Svi opasni igraci dole sa Federerom, a gore sve smijeh od igraca. Nema sanse da Murray izgubi set do finala.

tttt

pre 14 godina

a dugo je i trajo, zao mi ga je iako nema sta da ga se zali znalo se ako nastavi da igra tako sa tolikim opterecenjem da nece jos dugo svi su mu govorili nedavno sampras a vi tenisaci u foteljama ste govorili suti sampras bojis se da te neprestigne i itd.... zalosno al nadal nece osvojiti ni 10 gs bojim se da mu je zadnji bio u australiji kolko sam cuo nije jedno koljeno u pitanju su oba dva tako da bi to trebalo biti uskoro i kraj karjere zao mi je jakoooo jer volim sport a ko voli sport mora voliti i nadala cudotvorca sa mallorce ova rafaelica itd oni nevole sport jer mrze federera ja obozavam federera i smatram ga najvecim svih vremena ali postujem i volim nadala, po tom je federer daleko najveci sa 27 osvaja gs naslove uskoro ce opet biti prvi , umanjujete pobjedu federea u parizu zasto ? pa taj decko je pojeo nadala a federer je pojeo soderlinga pa sta bi rafi onda napravio kad je on izgubio od soderlinga ako cemo tom vasom logikom cinjenice su roger federer 5 god broj jedan 14 gs naslova nadal to nikad nece stici nikad

WTATP Lista

pre 14 godina

Ovo se najavljivalo vec danima, a za nas je najvaznije da to u praksi znaci da nesudjeni Novakov protivnik u cetvrtfinalu peti nosilac Del Potro preuzima Nadalovo mesto u zrebu, dok Del Potrovo (tj u Noletovu cetvrtinu) upada 17-ti nosilac Blejk. Ovo sam najavio pre nekoliko sati kao mogucnost u mojoj analizi zreba na odgovarajucoj vesti ovde, ali komentar mi nije objavljen, pa posto je informacija vazna i znacajna za nase ljubitelje tenisa molim da se to ne ponovi i sada, pogotovo sto kuca b92 ove godine ima "posebnu" vezu sa Vimbldonom :)

A Nadalu puno srece sa zdravljem u nastavku karijere i previse zluradi komentari na ovu temu su stvarno neprimereni.

Peka

pre 14 godina

1. Mnogo ovde strucnjaka vidi Marija kao siguran pik za finale, treba samo da se pojavi na terenu... e ja ne mislim tako. On je majstor tvrde podloge, a trava mu najmanje lezi. Bar za sada.
2. Iako sam Fedexov navijac, ZAO MI JE sto Rafa nece igrati. To jednostavno nije isti sport bez njega. ALI, ne znam sta mu bi da igra Roterdam, Barselonu, Madrid... mogao je lepo da isplanira turnire i mozda bi izbegao sve ovo.
3. Prosle godine je Federer bio u velikoj krizi od AO pa sve do Wimbledona. Nadalu je to mozda bila i najbolja godina (zakljucno sa AO ove godine). Pa ipak, iako je izgledalo da ce ga pomesti u finalu, Kralj se borio do zadnje kapi krvi i znoja i izgubio je u 5 setova i to 9:7 u petom... ZA DLAKU. Izgubio je kao Kralj, u epskom finalu.
Ove godine, on je na uzlaznoj putanji vec dugo, a Rafa demoralisan porazom na RG. Cak i da je igrao, i da su se sreli u finalu, mislim da bi Rodzer pobedio.

ivka

pre 14 godina

o,Boze,kako mi je zao!!!
Ne postoji super kvalitetan mec a da u njemu ne igra Rafa..kad mi izgube nasi,on je uvek bio tu da i dalje gledam dobar tenis...:(((

Beogradjanin

pre 14 godina

Ono najgore moguće što prati iz zasede sve sportiste u njihovoj karijeri, na žalost, su povrede. Pre neki dan gledam Bagdadisa kako ga iznose na nosilima posle pada, pre toga Rodik u Kvinsu predaje zbog povrede, pre dva dana Ljubičić u bolovima leži na terenu zbog povrede zgloba, a sada i Nadala sustigla ta povreda kolena zbog koje neće učestvovati na Vimbldonu.

Iako sam Novakov navijač, znam da je sve ljubiteljie tenisa pogodila ova vest, a samo mogu da zamislim kako je njegovim fanovima što ga neće gledati u odbrani titule. Zdravlje je ipak na prvom mestu, pa sve ostalo. Svima želim brz oporavak i što brži povratak Nadala na buduća takmičenja medju ljubitelje tenisa i svoje navijače.

NI

pre 14 godina

Steta. Turnir mnogo gubi njegovim neucescem.

Najvaznije je da se oporavi i nauci da manje trosi tijelo.

Sto je uradio u onom polufinalu u Madridu je bila cista ludost. Sa povrijedjenim koljeno onako se boriti cetiri sata...

nikol dž.femija

pre 14 godina

ŽAO MI JE,iako nisam njegov obožavalac,jer on je igrač koji svakako izaziva veliko poštovanje i njegova borbenost pleni.

SADA JE sve otvorenije.

Nadam se da još neko sem FEDA ima istinsku želju za pobedom i dovoljno hrabrosti da to i ostvari.Ako svi vide njega kao osvajača pehara,onda najbolje da odustanu svi koji tako misle,JER BIĆE DOSADNO VRLO.

ETO,da je Nole zadržao 3.mesto bio bi u delu sa Nadalom,ali nije i....dobro,boriće se sa Jankom,Del Potrom,Rodžerom...i onda će doći prekaljen u finale....

VOLELA BIH zaista DA NOLE OSVOJI OVAJ Wimbledon,mada bi morao da se seti kako se nosio s publikom kada je osvojio AO da bi i ovde pobedio.

SREĆNO Nadalu u lečenju,SREĆNO NOLETU U mečevima koji slede!!

Milena

pre 14 godina

Kakav je Nadal lik ne mogu da verujem, odustao je na dan kad je izvucen zreb...kao da mu juce kolena nisu bila natecena. Da je odustao jedan dan ranije bilo bi drugacije sto se tice zreba ... Ovo je bezobrazluk! Mislim naravno da mi je zao sto nece i on ucestvovati (ipak je on No1) ali on je ucinio neverovatnu uslugu Mareju...ah Rafael nikada ti necu ovo oprostiti (osim ako neko ne pocisti onog uobrazenog Skota pre 1/4finala ili eventualno u 1/2f.-umesto Nadala)

bane

pre 14 godina

Dragi Rafo,
tvoja odluka nije pogresna! Za pehar sa Wimbija se ne sekiraj, on ce biti u sigurnim rukama Novaka Djokovica a ti kad se oporavis mocices da ga povratis iduce godine. Novak ce ti ga onda lako dati jer ce napasti RG!

Suzy - Futog

pre 14 godina

Zao mi je!))):Turnir ce sigurno izgubiti na zanimljivosti njegovim odsustvom.Kladim se da se Rodzer smeska sve u 16!):SANSA ZA NOLETA,IPAK!!!(*;

Tennis

pre 14 godina

Normalno da volim Noleta najvise. Ali i jako cenim Nadala kao sportistu (iako mi smetaju neki njegovi pokreti pre serviranja). Federer izgleda kao lignja. Pratio sam ih nekoliko sezona sve od Montreala, Toronta, New Yorka tako da sam uzivo vidjao reakcije drugih u publici. Rodzeru se dive jer je dugi niz godina pokazivao dobru igru, ali se nije proslavljao kao dobar covek. Nadal je dobar igrac i dobar covek. A i Nole je dobar igrac i dobar covek, ali kao vecina Srba stavi srce pre mozga, pa ga to malo omete u poslu.

ja

pre 14 godina

@DŠ
Tacno je da bi Marej sa titulom bio 5 bodova iza Nadala. Medjutim Federer ne brani 1200, vec 1400 bodova, jer mu se toliko racuna proslogodisnje finale. Dakle ove godine i sa finalom gubi 200 bodova, a sa titulom dobija 600.

Medjutim ne shvatam zasto svi otpisujete Djokovica.
I od njega puno stvari zavisi na ovom turniru, a ono sto direktno od njega zavisi je to da moze da zaustavi Federera u polufinalu i Mareja u finalu.

U tom slucaju bi lista izgledala ovako:
Nadal 10735
Federer 9940
Marej 9930
Djokovic 9770

Dakle sa titulom na Wimbldonu Novak bi bio 160 bodova iza Mareja, 170 bodova iza Federera i 965 bodova iza Nadala.
Nadal na sledecem mastersu u Kanadi brani 1000 bodova, Marej 450, Djokovic 250 i Federer 10 bodova.

Dakle sa titulom na Wimbldonu, Novak bi imao lepu sansu da vec posle mastersa u Kanadi sa nekim finalom ili titulom dodje na prvo mesto.
Takodje bi vec sa titulom na Wimbldonu mogao direktno da dodje na drugo mesto, ako na primer Federe i Marej ispadnu samo jedno kolo ranije.
Mareju nije bash tako cist put do finala. U njegovoj polovini ga ceka jedan nezgodan protivnik, a to je Davidenko koji bi lako mogao da ga zaustavi u polufinalu.
Takodje ni Federer nema bash lak posao. Vec u osmini finala bi mogao da naidje na Soderlinga, koji bi mogao da mu se revansira za onaj poraz na RG. Uostalom covek je vec 10 mecheva izgubio od Federera i mislim da je jedanaesti praz za redom nemoguc. Prvo Soderling je u odlicnoj formi, a sem toga na travi ce ipak njegovi razorni udarci mnogo vise doci do izrazaja. Sigurno nece odigrati onako lose kao u finalu RG, pa bi mogli da ocekujemo i neki revans za poraz u prethodnom finalu.

Moja prognoza za finale Wimbldona je:
1. Djokovic-Davidenko
2. Djokovic-Marej
3. Soderlnig-Marej/Davidenko

Federera jednostavno ne vidim u finalu.
Videcemo sta ce biti, ali tek sada se situacija na vrhu zakuvava.
Moja prva prognoza da Nadal najkasnije u avgustu pada sa prvog mesta ce se izgleda obistiniti.
Videcemo da li ce se obistiniti i moja druga prognoza, a to je da ce se Marej i Djokovic ove godine boriti za prva 2 mesta.

Tvrtko

pre 14 godina

@Rafaelica
Ti nisi sasvim... Nadaš se da Federer neće osvojiti finale. Ljudski je reći - nadam se da će Novak osvojiti finale. Nadam se da se ti više nećeš javljati, jr si najdosadnija osoba na sajtu. Idi sa Vamos Rafom, svojim kumom.

Napred Nole

pre 14 godina

Ja stvarno ne mogu da verujem koliko ovaj Murray ima srece...A u Djokovicevom delu zreba,otkaze Bagdatis...Mislim,dobro je,mogao je da otkaze Benetau,koliki je srecnik...

Golexxx

pre 14 godina

Ne tako davno rekoh da Nadal nece izdrzati dugo upravo zbog kolena,a da ce nas Novak, ziv i zdrav nam bio, jos dugo trajati jer je zdravlje najprece.Zato sokole nas,uvek predaj mec kad osetis da ti je zdravlje ugrozeno.Cuvaj se junacino povreda,a pobede ce doci,jer samo je nebo tvoja granica.

olja

pre 14 godina

Bice nov zreb!!!Ali to nista ne menja jer ce se naravno Englezi potruditi da Marej ima cist zreb,kad bi mogli napravili bi da Marej odmah uzme pehar i to bez borbe!!!Tamo je sve njemu podredjeno!!!Ali nadam se da ce se i ovde pojaviti neki "Soderling" i rasprsiti sve nade Englezima....A nadam se da ce to biti Troicki,Novak.....IDEMO LJUDI!!Ovde od nasih niko nista ne brani pa je sve moguce jer nema velikog pritiska na odbranu bodova!!!!SRBIJA DO LONDONA!!!

Rafaelica

pre 14 godina

Sada će Federer stvarno da dobije samopouzdanje,do sada je bila samoobmana. Nadam se da će ga Novak ili Mari, ipak onemogućiti da osvoji 15 GS.

Nikola

pre 14 godina

@ Vukan ZV
Ne ponavlja se zrebanje, vec umesto Nadala, uskace Del Potro, a umesto Del Potra, Blake. Na Blake-ovo msto ide Acasuso, a na njegovo kvalifikant, ili laki luzer. Pozdrav

pre 14 godina

"Vrlo zanimljiva računica! Ukoliko se Nadal povuče, gubi 2000 poena i imaće 10 735. To znači da bi eventualno finale Federer-Murray odlučivalo o prvom mestu.

Ukoliko Federer osvoji titulu:

1. Federer 11 420
2. Nadal 10 735
3. Murray 10 070

Ukoliko Murray trijumfuje:

1. Murray 10 870
2. Nadal 10 735
3. Federer 10 620

Naravno, ovo je pod uslovom da Federer i Murray igraju finale i da se Nadal povuče.Federer brani finale, a Murray četvrtfinale. (Nemanja, 19. jun 2009 15:37)"

Nemanja ipak nije u pravu. Murray brani 500 bodova, Nadal 2000, a Federer 1200.

Osvoji li Murray turnir, Nadal ostaje prvi sa samo 5 (pet) bodova prednosti, a Federer će biti treći.

Osvoji li Federer, Nadal je drugi, a Andy treći!

BojDo

pre 14 godina

Sa tim sto se Nadal povukao ide na stetu kvalitetu turnira, i naravno ide u prilog Mareyu koji sada ima cist put do finala... I opet, Srbi nemaju srece, ali uz tebe smo Nole!!!

Kowalski

pre 14 godina

@ Vukan ZV

Na Nadalovo mesto dolazi Del Potro a na njegovo Blejk na Blejkovo Kifer a na Kiferovo lucky loser Thiago Alves.

p.s. Ovi sto vicu GO ROGER, NAPRED FEDERER samo dokazuju koliko im znaci da Nadal ne ucestvuje jer i sami znaju da protiv Nadala Roger ima izuzetno male sanse. Neka vicu koliko hoce Novaku se sada bas otvorio zreb i stize do polufinala lagano a onda Rogere cuvaj se, naravno ako stigne Roger do polufinala!

borg

pre 14 godina

sta reci?e sada je cudno izgubi na rg pa propusta wimbledon,sada ce ovde reci federer ima srecu itd.ali federer je igrao u australiji bolestan prosle godine,i stigao do polufinala,gdje je izgubijo od tada najboljeg igraca djokovica.to je ponovio i na RG i wimbledonu.mozda je nadal trenutno poljuljan,nicija nije gorela do zore.sada je sansa za djikovica,jer ako dobije federera u mogucem polufinalu,onda nema nadala,tada je sve moguce.za mene je ipak federer bio i prije nadalovog povlacenja prvi favorit.e sada se vidi da federer jednostavnO NEMA VELIKIH POVREDA,sto moze da zahfali svojoj tehnicki fantasticnoj igri,jer za razliku od nadala pa i delimicno djokovica on ne zapinje silom,sto dalje znaci da je uvijek fizicki odlicno pripremljen.moje saucesce za rafaelicu.pozdrav.

Svajcarac

pre 14 godina

Meni nije cudno sto Nadal ne igra u Vimbldonu. U posljednje vrijeme se mnogo prica o povredama, dopingu, listama igraca na koje ce se posebno obratiti paznja, kladjenju itd. Ne, ne zelim optuziti Nadala za nesto od ovoga, ali kao sto Nole ne moze da izdrzi cijelu sezonu u top nivou, tako ne moze ni Nadal. Jedino ne razumijem zbog cega je nastupao na svim mogucim turnirima, a sada ispusta dva Grand Slema! Da Federer nije osvojio Roland Garos, zavrsio bi vjerovatno ubrzo svoju karijeru, igrao egzibicije i poneki turnir, ovako njegov igracki vijek se produzuje. Odluka sponzora?

Branko*s

pre 14 godina

E sada je pravi trenutak da se pobedi umišljena škotska ZVEZDA! S Federerom nema problema pošto je On ostvario zacrtani cilj sezone i psihologijski (-: se ispraznio. Bilo je uživancija gledati kako ga na finjaka počistiš sa terena prvih 5-6 mečeva, šta se desilo na poslednja 3? Napred MAESTRO, Srbija veruje u tebe!
Slisti te jagode i šampanjac i osviji Wimbldon!
Dobar rezultat nosi poziciju #2, misli o tome.

St.Evan

pre 14 godina

Ma kako mi Nadal bio antipatičan, mislim da je ovogodišnji Wimbledon i tenis generalno izgubio njegovim neigranjem.
Ne mislim da je najbolji, i iskreno navijam za nekog drugog, ali njegovi performansi tokom proteklih godina su, ako ništa drugo, za poštovanje. Svojim igrama i ponašanjem kao sportista je postavio neke standarde će koji mnogim njegovim kolegama biti nedostižni dugo vremena, ako li ne i zauvek.
Gledati njegove mečeve je uvek bilo zadovoljsto, zbog zalaganja koje pruža na terenu, ako li ne već zbog kvaliteta.

Nadam se da će Federer osvojiti W. i ući u tenisku istoriju. Njegova kompletna karijera zaslužuje barem to, kao krunu. Nakon toga može i da se povuče, i da se posveti gajenju dece.

Svi ostali, na žalost, uključujući i našeg Noleta, daleko su ispod po kvalitetu koji su gorespomenuta dvojica postavila, i ostaće zapamćeni samo kao neki koji su povremeno uspeli da blesnu na teniskom nebu.

Žao mi je što to kažem, ali ovo je godina kada je naš tenis u silaznoj putanji. Ana i Jelena su uspele da se upišu kao No.1 i kao da smatraju da su postigle sve što se moglo postići u tenisu, zaboravljajući činjenicu da se još mnogo godina niko ne bi naigrao tenisa, da se Justine nije povukla na način na koji je to uradila.

Jedini čovek od naših tenisera, kojem se zaista treba iskreno zahvaliti za sve što je uradio tokom proteklih godina, je Nenad Zimonjić, koji je zaslužio svojim ponašanjem i dugogodišnjim stažom da bude postavljen kao uzor istrajnosti svim sportistima.

Ovogodišnji W. ostaje kao prilika nekim novim nadama da se afirmišu i da ponovo podignu zanimljivost svetskog tenisa.

Luka

pre 14 godina

Da razjasnimo pitanje ždrijeba. Federer postaje prvi nositelj, Del Potro sjeda na Nadalovo mjesto, Ferrer na Del Potrovo (jer je 17. nositelj), a 33. igrač (ne znam tko) na Ferrerovo mjesto.

Luka

pre 14 godina

@ 65 (Kowalski) : Prvo da kažem da sam veliki Federerov navijač i žao mi je što je Nadal odustao, jer bi repriza prošlogodišnjeg finala uistinu bila poslastica za svakog ljubitelja tenisa. Mislim da krivicu treba svaliti na strica Tonija, jer je Nadal puuuno ranije trebao napraviti pauzu. A ti Kowalski, kažeš da Federer ima vrlo male šance protiv Nadala u W-u. Zato što ga je jedva dobio prošle godine, gdje je Fed totalno loše odigrao prva 2 seta? Daj malo realnosti čovječe...

Luka

pre 14 godina

@ 82 (Rafaelica) : Svatko se ima pravo nadati...Uostalom, svaki tvoj post da je Nadal bolji od Federera je, da te citiram, "samoobmana"...

Rafaelica

pre 14 godina

Teško je bilo doneti odluku borcu kao što je on.
Nadam se da će se do US Open-a sasvim oporaviti i bez teškoća ga osvojiti.
Novak treba da iskoristi ovu priliku i osvoji trofej.

Vladan R

pre 14 godina

Stvarno ima ovde neizlecivih pacijenata koji su toliko zaludjeni Marejem i Djokovicem da Federera ne da ne stavljaju makar za favorita iz senke vec mu prognoziraju ispadanje u prvoj nedelji(pre nego sto pocne sa pametovanjem i prosipanjem pristrasnih prognoza bolje bi mu bilo da razmisli kako su mu se prognoze davane na RG nakon poraza Nadala ostvarile a u kojima je prvo ocekivao Marejev trijumf a potom non stop bajao za Federerovo ispadanje iz kola u kolo. Sad zlurado racunajuci na Nadalovu povredu saopstava kako je eto da ce Nadal krajem avgusta pada sa prvog mesta. Veleo bih ako kojim slucajem Federer bude taj koji ce ga srusiti da me prosvetli i saopsti kada je to Srbija bila prvak sveta jer kako on izjavi pre ce Srbija biti prvak sveta nego sto ce Federer biti ponovo prvi. Drugi opet posto nema njihovog ljubimca ili ako njihov ljubimac ne uspe, po starom dobrom obicaju ocajnicki zele da komsiji crkne krava odnosno zele neuspeh Federeru i nista drugo do to cak imama utisak i vise nego da njihov miljenik pobedi.

Bird

pre 14 godina

§Milena
Ovo je što je Nadal uradio govori kakav je čovek. To je vrlo pokvaren potez, a sve je uradio u dogovoru sa Englezima. Nikada tako nešto ne bi uradili ni Novak ni Fed. Dobro je ovo, da se zna, da se ne lupa više kako je Vamos Rafa ljudina. Mada ne verujem da će to Srbi primetiti. Oni imaju u glavi patuljka koji im izdaje naredbe kako će da misle. Pao si moralno, Gaćevadico.

Zoe

pre 14 godina

Jako sam tužna zbog ove vesti, ali znam da Rafa i njegov štab ne bi ovo odlučili da to zaista nije jedini izbor. Nadam se da će se Rafa oporaviti i uspešno nastaviti sezonu. Velika šteta ali ako je ovo neophodno da bi Rafa igrao još dugo godina onda u redu. Moguće je da ćemo posle Wimledona imati promenu na 1. mestu ATP liste, Roger ili Andy ako osvoje Wimbledon zamenjuju Rafu na prvom mestu.

Badminton

pre 14 godina

@Tenis
Konačno, danas je konzilijum devet nobelovaca potvrdio, posle ozbiljnog naučnog ispitivanja, da Federer nije dobar čovek. Oni neće davati šira objašnjenja za javnost, ali zvanično preporučuju svima da se obrate Tenisu, koji o tome sve zna. Kao deca, čuvali su koze zajedno.

Podsećanje

pre 14 godina

Potpuno je humano žaliti Nadalovu povredu. To jeste sportska tragedija. Ali, kad je pre godinu i po Federera napao virus, ovde su dominirali "vicevi" na njegov račun. Neukusni, bljutavi, sramni... Baš smo kao narod divni.

boze dragi

pre 14 godina

Steta, bez njega nece biti isto. Mislim da se povukao vise zbog pada forme sto je posledica povrede nego zbog same povrede. A tako sam zeleo da odgledam jos jedno njegovo i Federerovo finale sada je ostao samo Rodzer.

realno

pre 14 godina

@357

Jesi li ti možda magnum? :)
Ili samo ćorak? ;)

DakleM, džaba dreka; Novak neće biti NI BLIZU FINALA!

Fed, po ko zna koji put...

Igica

pre 14 godina

Svaka čast St Evan, objektivni komentari su rijetkost na ovim stranicama. :)
Nole teško da može da izbaci Rogera, ako uopšte do njega i dođe.
Nadam se da će Roger osvojiti turnir, vratiti se na prvo mesto, uči u historiju historije i postati nedostižan za sve ostale šljakaše, antipatične likove i komplaksaše.

Ivan

pre 14 godina

Pitanje,
Sta se desava u ovakvim okolnostima, kada je zreb vec obavljen? Da li se menjaju parovi, s obzirom da ce umesto Nadala u zreb uci daleko slabiji igrac. Da li postoji sansa da Djokovic izbegne Federera u eventualnom polufinalu?

aleksa stankovic

pre 14 godina

Nesto mi nije previse drago ali mi nije ni zao jer samo kad se setim koliko je srece imao protiv Noleta samo ove godine a i onaj njegov terminatorski stil igre morao je jednom da mu se obije o glavu. Ako misli da igra i dalje morace da menja stil a ja mislim da ako to uradi nece biti ni senka od onog sto je do sada bio jer je on pre svega fizikalac njemu tehnika nije jaca strana.A

Edberg

pre 14 godina

Steta sto ce ovogodisnji Wimbledon proci bez Nadala,ali za njega je bolje da zaljeci koljena nego da ovdje igra riskira tezu ozljedu a ispadne recimo u drugom kolu.Njegovim povlacenjem sa turnira,Federer ili Murray(ukoliko jedan od njih osvoji naslov u Wimbledonu) postace prvi tenisac svijeta.

Dusan

pre 14 godina

@23.o,Boze,kako mi je zao!!!
Ne postoji super kvalitetan mec a da u njemu ne igra Rafa..kad mi izgube nasi,on je uvek bio tu da i dalje gledam dobar tenis...:(((
(ivka, 19. jun 2009 21:14)

Kakva ordinarna glupost!!! To je verovatno zato sto druge meceve i ne gledas osim Nadalovih. A mozda ne gledas ni njegove, nego samo imas punu sobu njegovih postera!

Jel zavrsnica RG bila losa? Naprotiv, bila je jedna od zanimljivijih.

I zasto svi misle da je OVO prilika za Federera, Noleta, Murray-a i neke druge? Ni manje ni vise nego svaki drugi turnir. Licno mislim da bi Nadala, i u formi sa RG-a ili malo pre toga (Rim, Monte Carlo) na Wibledonu neko otresao u prva tri kola kao dobar dan! Upamtite, prosla Nadalova sezona ce se tesko ponovoti, IKADA!

Na kraju, apel po 1000-ti put! Gledajte i neke druge momke. Ima mnogo njih koji danas igraju SVEMIRSKI tenis. Ova igra nije pocela, pa se nece ni zavrsiti sa Nadalom.

Uzdravlje!

vanja

pre 14 godina

nadal nece jos dugo da izdrzi na PRO turu...kolena mu slabe...a i ko nemora da brine pehar ce da ostane u sigurnim noletovim rukama...a onaj sto je reko da nole nezna da igra na travi...???...igra dosta dobro na svim podlogama...i ima sanese za titulu...izvinjavam se ako sam ja u ovom kom. nekog uvredila...

Sale

pre 14 godina

Nadal's absence will cause a reshuffle in the men’s singles draw. Number five seed Juan Martin Del Potro replaces Nadal at the top of the draw. The 17th seed James Blake moves to line 65 to take Del Potro's position. Nicolas Kiefer moves to line 56 to take Blake's position and lucky loser Thiago Alves takes Kiefer's position on line 61.

Vladan R

pre 14 godina

Odustajanjem Nadala u Novakovoj delu zreba nema vise Del Potra ali mu posao nece biti mnogo laksi protiv Hasa ako naravno dodje do tog duela u cetvrtfinalu imajuci u obzir igre Hasa na RG i u Haleu.

KOŽETA

pre 14 godina

Lista favorita Patricka Raftera za ovogodišnji Wimbledon:Federer je broj 1,Nadal 2(govorio dok se nije znalo da li će nastupiti),zatim Murray, Rodick,Tsonga,Čilić,Soderling,Gonzales i Karlović. Za Đokovića je izjavio da nema šta da traži na travi jer nema kvalitetu.Svako ostalo ime bi bilo ogromno iznanađenje. Čak i veće od onog kada je Grčka osvojila prvenstvo Europe u nogometu.
@ vladan r
Svaka čast na komentarima,najači si. A taj kojeg spominješ,koji stalno nešto prognozira je uvjerljivo najslabiji prognozer, na takvima kladionice zarađuju pare.Još se sada usuđuje spomenuti Nadala. Spominje bodove od čovjeka koji je ozljeđen. To ti puno toga govori o toj osobi. Nadalu želim brzi oporavak.

pre 14 godina

Navijam za Nadala, ali muka im je od Tonija Nadala i svih koji brinu o budućnosti ovoga mladića.

Prvenstveno liječnici koji još uvijek ne znaju zašto mladić ima velikih problema s koljenima.

Toni Nadal zna tko može pomoći Rafaelu da se riješi bolova, ali stric kao da je pao s Marsa i vjeruje samo španjolskim liječnicima koji su se pokazali potpuno nesposobnima.

Vladimir

pre 14 godina

Evo i zvanicno je izaslo na sajtu Del Potro prelazi na Nadalovo mesto, A Blejk tako prelazi u Novakovu cetvrtinu zreba. To je ispravka u odnosu sto sam napisao za Ferera.

olja

pre 14 godina

Mene samo interesuju 2 stvari:
1-Da li je Safin u Noletovom delu zreba (a znamo svi kako je Nole prosle godine prosao na Wimbldonu)?
2-Ako Nole pobedi na Wimbldonu (sto podrazumeva da pobedi Federera u polufinalu i najverovatnije Mareja u finalu) koji ce biti na ATP listi?(Mrzi me da racunam a i neznam kolko Marej bodova brani od prosle godine).HVALA PUNO!!!

Vlada

pre 14 godina

Koliko sam procitao malo pre na eurosportu, doci ce do pomeranja u zrebu, tako da Del Potro koji je u Novakovoj cetvrtini zreba, prelazi na Nadalovo mesto, a Ferera iz te cetvrtine prebacuju na mesto Del Potra. Naravno to treba da se potvrdi i na zvanicnom sajtu, ali za sada jos nije.

mandrake

pre 14 godina

Evo kako izgleda zrijeb sada, tj. koje su promjene:

"Nadal's absence will cause a reshuffle in the men’s singles draw. Number five seed Juan Martin Del Potro replaces Nadal at the top of the draw. The 17th seed James Blake moves to line 65 to take Del Potro's position. Nicolas Kiefer moves to line 56 to take Blake's position and lucky loser Thiago Alves takes Kiefer's position on line 61."
Iako sam zadrti RF fan, moram reci da mi je zao. Stvarno nece biti isto, jer koliko god ne volim njegov stil igre, zanimljivo ih je bilo gledati danas na youtube-u sa proslogodisnjeg finala i prisjetiti se tih divnih poena :(

sininter

pre 14 godina

zanimljivo
"After shaking up the tournament, Nadal sat on a couch in a players' lounge area, chatting for quite awhile with his spokesman, Benito Perez-Barbadillo, and Djokovic. As it approached 10 p.m. — later, even, than the finishing time of his epic match against Federer a year ago — Nadal finally rose to leave. That trio, along with Uncle Toni, walked toward one of the black steel gates that guard the All England Club's exits. The gate was locked shut.

"How do you get out of Wimbledon?" Perez-Barbadillo asked aloud.

They eventually found another — unlocked — gate, and Rafael Nadal, 2008 Wimbledon champion, departed the grounds, his 2009 Wimbledon over before he hit a single shot."

Milan

pre 14 godina

Bas mi je krivo, ali moralo je jednom da se desi... zelim mu brz oporavak!
Inace, nece biti ponovnog zreba vec ce samo neki teniseri zameniti mesta u zrebu...svi nosioci u toj cetvrtini zreba se penju za jedno mesto, tako da ce sada Del Potro zauzeti Nadalovu pozicuju "najpovlascenijeg", Blejk Del Potrovu itd. :D

sk

pre 14 godina

Vi sto mislite da se sada mareju otvorio zreb, grdno se varate... Niste se zapitali sta ce na to da vam kaze Lleyton Hewitt!? Hewitt ne mogu da kazem da ce da bude najvece iznenadjenje posto je to nekadasnji br 1 i osvajac vimbldona, ali ce sigurno da igra finale! A u finalu verovatno sa rodzerom, a mi se nadamo sa novakom... A u finalu ce da bude svasta!

Bird

pre 14 godina

@Gaga
Sa mnom je sve u redu, a šta nije u redu, nisi rekao. Nemaš pojma! Nemoralno je dan posle žrebanja napuštati turnir, a tebe i tvog patuljka u glavi srdačno pozdravljam.

stefan

pre 14 godina

steta za tenis sto se povukao...ovako federer ima otvoren put,ipak je ovo podloga koja mu najbolje lezi...da je nole u bilo kakvoj formi kao sto nije ova vijest bi me obradovala,ovako sam prilicno rezervisan...

DK

pre 14 godina

Prilicno je komplikovano objasnjenje sta se desava za zrebom, ali ako sam dobro shvatio, bice sledece...

Del Potro menja Nadala na vrhu zreba, Blake menja Del Potra, Kiefer Blake-a, a umesto ovog poslednjeg uskace jedan LL (izgleda Tiago Alves).

zelena trava

pre 14 godina

@KOZETA
Moze Rafter da prica sta god hoce, otkud je on autoritet da proceni da Novak nema sta da trazi na Wimbledonu? Onda ni Agassi nikad nije trebao da ga osvoji, pa ni Nadal ni Hewitt. Novak je osvojio GS na betonu, kao i Rafter, koji jeste igrao u finalu Wimbledona, ali ga nije osvojio. Rafter je bio fantastican igrac i divan za gledanje, ali mu je komentar kratkovid. I ne znam kako je Tsonga uopste kandidat za ovu titulu. Biti misicav i "nezgodan" za favorite nije isto kao i biti veliki i moci igrati vrhunski sedam meceva za redom. Svasta.

virtuoz

pre 14 godina

Hemija bi izdrzala Vimbldon, ali telo kaze ne. I da ponovim one komentare iz Madrida tipa, da ne bi Novaka, Federer ne bi osvojio Madrid, verovatno ce se neko sad naci pametan pa reci da Nadal ne ucestvuje na Vimbldonu, jer ga je Nole umorio u Madridu. Ljudi hemija moze, ali jednostavno telo ne.

Grobarka!

pre 14 godina

Zao mi je Nadala mnogo,jer sam zeljna i onih meceva protiv Noleta!=( . . .
Kad oni dvojica igraju-e to je vrhunac tenisa!! ..
Nole,samo hrabro!!!
P.F.C

Bojan

pre 14 godina

Nadal nije ELIMINISAN na otvorenom prvenstvu Francuske on je izgubio u finalu jer je jos tada bio povredjen.Videlo swe jos u Madridu da ima problema s povredom.Sada Marej mislim da mozeima da izbije na I mesto.I Feder moze da se vrati ali samo ako osvoji turnir.

bosanac

pre 14 godina

Ne mogu reci da mi je zao sto "Nadil" ne ucestvuje na Wimbledonu, samo šteta jer je ovo bila dobra prilika za osvetu od strane ikone ovog sporta Federera protiv Španskog šljema, napuhanog bildera i precjenjenog atlete...
VOLIM TE ROGER DO SMRTI

killer

pre 14 godina

To majstore!Nije se on tek tako povukao,covek jos ne moze da preboli sto je izgubio Rolan Garos,pa se uplasio da ce i sad da ispadne rano od nekog nevaznog lika!
Go Roger!Do titule!

357

pre 14 godina

Жао ми је Надала јер неће то бити то без њега али ми је са друге стране драго због свих ових паћеника из Србије који навијају за њега, а не за Нолета кад играу један против другог. И ту га као готиве,а да није први никад не би навијали за њега. "GO NADAL!", "TO RAFA NAJBOLJI ZGAZI IH SVE"...МА МРШ БРЕ!

tamara

pre 14 godina

Bas mi je drago dosta mi je njegove nadmocnosti i prepotentnosti ipak je zdravlje ispred svega dzabe je forsirao ako po pisanju novina i teniskih strucnjaka upropastio kolena i da dugo nece izdrzati. samo Nole nema srecu da se povuce kad nije u njegovoj polovini zreba, tako se otvara mogucnost da nadobudni britanac doje do finala a Nole da ima federera upolufinalu. to dokazuje da nasi teniseri nemaju srece. samo da je nOle zdrav i da zaigra najbolje. Ps. Dokrajci Nole nadalova kolena iscrpnim finalima. Napred Nole

Boki_Gracanica

pre 14 godina

Nisam neki ljubitelj Nadala, ali mi je zao sto nece moci braniti titulu. Nole, ovo ti je zivotna sansa! Pamet u glavu i sve je moguce. Kosovo je uz tebe!

Mika

pre 14 godina

Steta.Vimbldon je ove godine siromasniji za nekoliko sati uzivanja.
Ali ne mogu da verujem kakvih ljudi ima.Raduju se nesreci decka od 22 godine.I to zasto? Zato sto ce jedino tako(mozda)Federer da se vrati na 1.mesto.Svasta.
A kao neko ko ne navija ni za jednog ni za drugog, moje realno misljenje je da je Nadal u svakom pogledu Bog za Federera.
I naravno,NAPRED NOLE!

ja

pre 14 godina

@DŠ
Tacno je da bi Marej sa titulom bio 5 bodova iza Nadala. Medjutim Federer ne brani 1200, vec 1400 bodova, jer mu se toliko racuna proslogodisnje finale. Dakle ove godine i sa finalom gubi 200 bodova, a sa titulom dobija 600.

Medjutim ne shvatam zasto svi otpisujete Djokovica.
I od njega puno stvari zavisi na ovom turniru, a ono sto direktno od njega zavisi je to da moze da zaustavi Federera u polufinalu i Mareja u finalu.

U tom slucaju bi lista izgledala ovako:
Nadal 10735
Federer 9940
Marej 9930
Djokovic 9770

Dakle sa titulom na Wimbldonu Novak bi bio 160 bodova iza Mareja, 170 bodova iza Federera i 965 bodova iza Nadala.
Nadal na sledecem mastersu u Kanadi brani 1000 bodova, Marej 450, Djokovic 250 i Federer 10 bodova.

Dakle sa titulom na Wimbldonu, Novak bi imao lepu sansu da vec posle mastersa u Kanadi sa nekim finalom ili titulom dodje na prvo mesto.
Takodje bi vec sa titulom na Wimbldonu mogao direktno da dodje na drugo mesto, ako na primer Federe i Marej ispadnu samo jedno kolo ranije.
Mareju nije bash tako cist put do finala. U njegovoj polovini ga ceka jedan nezgodan protivnik, a to je Davidenko koji bi lako mogao da ga zaustavi u polufinalu.
Takodje ni Federer nema bash lak posao. Vec u osmini finala bi mogao da naidje na Soderlinga, koji bi mogao da mu se revansira za onaj poraz na RG. Uostalom covek je vec 10 mecheva izgubio od Federera i mislim da je jedanaesti praz za redom nemoguc. Prvo Soderling je u odlicnoj formi, a sem toga na travi ce ipak njegovi razorni udarci mnogo vise doci do izrazaja. Sigurno nece odigrati onako lose kao u finalu RG, pa bi mogli da ocekujemo i neki revans za poraz u prethodnom finalu.

Moja prognoza za finale Wimbldona je:
1. Djokovic-Davidenko
2. Djokovic-Marej
3. Soderlnig-Marej/Davidenko

Federera jednostavno ne vidim u finalu.
Videcemo sta ce biti, ali tek sada se situacija na vrhu zakuvava.
Moja prva prognoza da Nadal najkasnije u avgustu pada sa prvog mesta ce se izgleda obistiniti.
Videcemo da li ce se obistiniti i moja druga prognoza, a to je da ce se Marej i Djokovic ove godine boriti za prva 2 mesta.

Bird

pre 14 godina

§Milena
Ovo je što je Nadal uradio govori kakav je čovek. To je vrlo pokvaren potez, a sve je uradio u dogovoru sa Englezima. Nikada tako nešto ne bi uradili ni Novak ni Fed. Dobro je ovo, da se zna, da se ne lupa više kako je Vamos Rafa ljudina. Mada ne verujem da će to Srbi primetiti. Oni imaju u glavi patuljka koji im izdaje naredbe kako će da misle. Pao si moralno, Gaćevadico.

realno

pre 14 godina

@357

Jesi li ti možda magnum? :)
Ili samo ćorak? ;)

DakleM, džaba dreka; Novak neće biti NI BLIZU FINALA!

Fed, po ko zna koji put...

Linda

pre 14 godina

NEEEEEEEEEEEE!!!!!Pa sad neces vise da budes prvi. Ali bolje i da se povuces nego da igras povredjen pa da se jos vise povredis. Nadam se da ces brzo da se oporavis!Zelim ti uspeha u nastavku sezone.

Golexxx

pre 14 godina

Ne tako davno rekoh da Nadal nece izdrzati dugo upravo zbog kolena,a da ce nas Novak, ziv i zdrav nam bio, jos dugo trajati jer je zdravlje najprece.Zato sokole nas,uvek predaj mec kad osetis da ti je zdravlje ugrozeno.Cuvaj se junacino povreda,a pobede ce doci,jer samo je nebo tvoja granica.

tttt

pre 14 godina

a dugo je i trajo, zao mi ga je iako nema sta da ga se zali znalo se ako nastavi da igra tako sa tolikim opterecenjem da nece jos dugo svi su mu govorili nedavno sampras a vi tenisaci u foteljama ste govorili suti sampras bojis se da te neprestigne i itd.... zalosno al nadal nece osvojiti ni 10 gs bojim se da mu je zadnji bio u australiji kolko sam cuo nije jedno koljeno u pitanju su oba dva tako da bi to trebalo biti uskoro i kraj karjere zao mi je jakoooo jer volim sport a ko voli sport mora voliti i nadala cudotvorca sa mallorce ova rafaelica itd oni nevole sport jer mrze federera ja obozavam federera i smatram ga najvecim svih vremena ali postujem i volim nadala, po tom je federer daleko najveci sa 27 osvaja gs naslove uskoro ce opet biti prvi , umanjujete pobjedu federea u parizu zasto ? pa taj decko je pojeo nadala a federer je pojeo soderlinga pa sta bi rafi onda napravio kad je on izgubio od soderlinga ako cemo tom vasom logikom cinjenice su roger federer 5 god broj jedan 14 gs naslova nadal to nikad nece stici nikad

bane

pre 14 godina

Dragi Rafo,
tvoja odluka nije pogresna! Za pehar sa Wimbija se ne sekiraj, on ce biti u sigurnim rukama Novaka Djokovica a ti kad se oporavis mocices da ga povratis iduce godine. Novak ce ti ga onda lako dati jer ce napasti RG!

Rafaelica

pre 14 godina

Sada će Federer stvarno da dobije samopouzdanje,do sada je bila samoobmana. Nadam se da će ga Novak ili Mari, ipak onemogućiti da osvoji 15 GS.

Milena

pre 14 godina

Auu..ali to je kad ne zna da se stedi. Verovatno je mogao da igra ali ne zeli da ispadne u 1.ili 2.kolu...
Ipak steta, a najvise mi je krivo sto ce Marej da ima cist zreb

Vukan ZV

pre 14 godina

Ceo dan cekam ovu vest sa nestrpljenjem i docekah je.Moram priznati da sam veoma razocaran,iako nista posebno ne volim Nadala.Ali nije isti grand slam sa i bez najboljeg na svetu.Federer se vraca na prvo mesto ako odbrani proslogodisnji rezultat sto se iskreno nadam nece uciniti.Sada mi nije jasno da li se ceo zreb ponavlja ili ne posto sam procitao da ce se to desiti ukoliko Rafa odustane sa Wimbledona.Moze li mi neko od upucenijih odg. na ovo pitanje?

Kowalski

pre 14 godina

@ Vukan ZV

Na Nadalovo mesto dolazi Del Potro a na njegovo Blejk na Blejkovo Kifer a na Kiferovo lucky loser Thiago Alves.

p.s. Ovi sto vicu GO ROGER, NAPRED FEDERER samo dokazuju koliko im znaci da Nadal ne ucestvuje jer i sami znaju da protiv Nadala Roger ima izuzetno male sanse. Neka vicu koliko hoce Novaku se sada bas otvorio zreb i stize do polufinala lagano a onda Rogere cuvaj se, naravno ako stigne Roger do polufinala!

Seks,droga i rok n roll

pre 14 godina

NE MOGU DA VERUJEM! Jako,jako mi je zao zbog Nadala,Wimbldon nece biti isti bez njega...Zelim mu brz oporavak,pa da pocne opet da hara...Znaci,koliko Marej ima srece! Sad mu je otvoren put ka finalu! Ali,nista dalje od toga...hehehe

Svajcarac

pre 14 godina

Meni nije cudno sto Nadal ne igra u Vimbldonu. U posljednje vrijeme se mnogo prica o povredama, dopingu, listama igraca na koje ce se posebno obratiti paznja, kladjenju itd. Ne, ne zelim optuziti Nadala za nesto od ovoga, ali kao sto Nole ne moze da izdrzi cijelu sezonu u top nivou, tako ne moze ni Nadal. Jedino ne razumijem zbog cega je nastupao na svim mogucim turnirima, a sada ispusta dva Grand Slema! Da Federer nije osvojio Roland Garos, zavrsio bi vjerovatno ubrzo svoju karijeru, igrao egzibicije i poneki turnir, ovako njegov igracki vijek se produzuje. Odluka sponzora?

Igica

pre 14 godina

Svaka čast St Evan, objektivni komentari su rijetkost na ovim stranicama. :)
Nole teško da može da izbaci Rogera, ako uopšte do njega i dođe.
Nadam se da će Roger osvojiti turnir, vratiti se na prvo mesto, uči u historiju historije i postati nedostižan za sve ostale šljakaše, antipatične likove i komplaksaše.

Peka

pre 14 godina

1. Mnogo ovde strucnjaka vidi Marija kao siguran pik za finale, treba samo da se pojavi na terenu... e ja ne mislim tako. On je majstor tvrde podloge, a trava mu najmanje lezi. Bar za sada.
2. Iako sam Fedexov navijac, ZAO MI JE sto Rafa nece igrati. To jednostavno nije isti sport bez njega. ALI, ne znam sta mu bi da igra Roterdam, Barselonu, Madrid... mogao je lepo da isplanira turnire i mozda bi izbegao sve ovo.
3. Prosle godine je Federer bio u velikoj krizi od AO pa sve do Wimbledona. Nadalu je to mozda bila i najbolja godina (zakljucno sa AO ove godine). Pa ipak, iako je izgledalo da ce ga pomesti u finalu, Kralj se borio do zadnje kapi krvi i znoja i izgubio je u 5 setova i to 9:7 u petom... ZA DLAKU. Izgubio je kao Kralj, u epskom finalu.
Ove godine, on je na uzlaznoj putanji vec dugo, a Rafa demoralisan porazom na RG. Cak i da je igrao, i da su se sreli u finalu, mislim da bi Rodzer pobedio.

Tvrtko

pre 14 godina

@Rafaelica
Ti nisi sasvim... Nadaš se da Federer neće osvojiti finale. Ljudski je reći - nadam se da će Novak osvojiti finale. Nadam se da se ti više nećeš javljati, jr si najdosadnija osoba na sajtu. Idi sa Vamos Rafom, svojim kumom.

aleksa stankovic

pre 14 godina

Nesto mi nije previse drago ali mi nije ni zao jer samo kad se setim koliko je srece imao protiv Noleta samo ove godine a i onaj njegov terminatorski stil igre morao je jednom da mu se obije o glavu. Ako misli da igra i dalje morace da menja stil a ja mislim da ako to uradi nece biti ni senka od onog sto je do sada bio jer je on pre svega fizikalac njemu tehnika nije jaca strana.A

Luka

pre 14 godina

@ 65 (Kowalski) : Prvo da kažem da sam veliki Federerov navijač i žao mi je što je Nadal odustao, jer bi repriza prošlogodišnjeg finala uistinu bila poslastica za svakog ljubitelja tenisa. Mislim da krivicu treba svaliti na strica Tonija, jer je Nadal puuuno ranije trebao napraviti pauzu. A ti Kowalski, kažeš da Federer ima vrlo male šance protiv Nadala u W-u. Zato što ga je jedva dobio prošle godine, gdje je Fed totalno loše odigrao prva 2 seta? Daj malo realnosti čovječe...

Tennis

pre 14 godina

Normalno da volim Noleta najvise. Ali i jako cenim Nadala kao sportistu (iako mi smetaju neki njegovi pokreti pre serviranja). Federer izgleda kao lignja. Pratio sam ih nekoliko sezona sve od Montreala, Toronta, New Yorka tako da sam uzivo vidjao reakcije drugih u publici. Rodzeru se dive jer je dugi niz godina pokazivao dobru igru, ali se nije proslavljao kao dobar covek. Nadal je dobar igrac i dobar covek. A i Nole je dobar igrac i dobar covek, ali kao vecina Srba stavi srce pre mozga, pa ga to malo omete u poslu.

ivka

pre 14 godina

o,Boze,kako mi je zao!!!
Ne postoji super kvalitetan mec a da u njemu ne igra Rafa..kad mi izgube nasi,on je uvek bio tu da i dalje gledam dobar tenis...:(((

nikol dž.femija

pre 14 godina

ŽAO MI JE,iako nisam njegov obožavalac,jer on je igrač koji svakako izaziva veliko poštovanje i njegova borbenost pleni.

SADA JE sve otvorenije.

Nadam se da još neko sem FEDA ima istinsku želju za pobedom i dovoljno hrabrosti da to i ostvari.Ako svi vide njega kao osvajača pehara,onda najbolje da odustanu svi koji tako misle,JER BIĆE DOSADNO VRLO.

ETO,da je Nole zadržao 3.mesto bio bi u delu sa Nadalom,ali nije i....dobro,boriće se sa Jankom,Del Potrom,Rodžerom...i onda će doći prekaljen u finale....

VOLELA BIH zaista DA NOLE OSVOJI OVAJ Wimbledon,mada bi morao da se seti kako se nosio s publikom kada je osvojio AO da bi i ovde pobedio.

SREĆNO Nadalu u lečenju,SREĆNO NOLETU U mečevima koji slede!!

Rafaelica

pre 14 godina

Teško je bilo doneti odluku borcu kao što je on.
Nadam se da će se do US Open-a sasvim oporaviti i bez teškoća ga osvojiti.
Novak treba da iskoristi ovu priliku i osvoji trofej.

Đole

pre 14 godina

Evo šanse, pre svega, za Federera, a zatim i za Mareja, Đokovića, Del Potroa i još par njih da postignu nešto značajnije, ili osvoje Vimbldon. Ako je suditi po prethodnim turnirima i prikazanoj igri, Federer će bez većih problema uzeti turnir i vratiti se na prvo mesto.

Pre nego što me "večiti optimisti (bez pokrića, doduše)" popljuju, reći ću da za Federera ne navijam i da bih najviše voleo da naš nole osvoji turnir, ali to, bojim se, nije realno očekivati.

olja

pre 14 godina

Bice nov zreb!!!Ali to nista ne menja jer ce se naravno Englezi potruditi da Marej ima cist zreb,kad bi mogli napravili bi da Marej odmah uzme pehar i to bez borbe!!!Tamo je sve njemu podredjeno!!!Ali nadam se da ce se i ovde pojaviti neki "Soderling" i rasprsiti sve nade Englezima....A nadam se da ce to biti Troicki,Novak.....IDEMO LJUDI!!Ovde od nasih niko nista ne brani pa je sve moguce jer nema velikog pritiska na odbranu bodova!!!!SRBIJA DO LONDONA!!!

sk

pre 14 godina

Vi sto mislite da se sada mareju otvorio zreb, grdno se varate... Niste se zapitali sta ce na to da vam kaze Lleyton Hewitt!? Hewitt ne mogu da kazem da ce da bude najvece iznenadjenje posto je to nekadasnji br 1 i osvajac vimbldona, ali ce sigurno da igra finale! A u finalu verovatno sa rodzerom, a mi se nadamo sa novakom... A u finalu ce da bude svasta!

Dusan

pre 14 godina

@23.o,Boze,kako mi je zao!!!
Ne postoji super kvalitetan mec a da u njemu ne igra Rafa..kad mi izgube nasi,on je uvek bio tu da i dalje gledam dobar tenis...:(((
(ivka, 19. jun 2009 21:14)

Kakva ordinarna glupost!!! To je verovatno zato sto druge meceve i ne gledas osim Nadalovih. A mozda ne gledas ni njegove, nego samo imas punu sobu njegovih postera!

Jel zavrsnica RG bila losa? Naprotiv, bila je jedna od zanimljivijih.

I zasto svi misle da je OVO prilika za Federera, Noleta, Murray-a i neke druge? Ni manje ni vise nego svaki drugi turnir. Licno mislim da bi Nadala, i u formi sa RG-a ili malo pre toga (Rim, Monte Carlo) na Wibledonu neko otresao u prva tri kola kao dobar dan! Upamtite, prosla Nadalova sezona ce se tesko ponovoti, IKADA!

Na kraju, apel po 1000-ti put! Gledajte i neke druge momke. Ima mnogo njih koji danas igraju SVEMIRSKI tenis. Ova igra nije pocela, pa se nece ni zavrsiti sa Nadalom.

Uzdravlje!

borg

pre 14 godina

sta reci?e sada je cudno izgubi na rg pa propusta wimbledon,sada ce ovde reci federer ima srecu itd.ali federer je igrao u australiji bolestan prosle godine,i stigao do polufinala,gdje je izgubijo od tada najboljeg igraca djokovica.to je ponovio i na RG i wimbledonu.mozda je nadal trenutno poljuljan,nicija nije gorela do zore.sada je sansa za djikovica,jer ako dobije federera u mogucem polufinalu,onda nema nadala,tada je sve moguce.za mene je ipak federer bio i prije nadalovog povlacenja prvi favorit.e sada se vidi da federer jednostavnO NEMA VELIKIH POVREDA,sto moze da zahfali svojoj tehnicki fantasticnoj igri,jer za razliku od nadala pa i delimicno djokovica on ne zapinje silom,sto dalje znaci da je uvijek fizicki odlicno pripremljen.moje saucesce za rafaelicu.pozdrav.

St.Evan

pre 14 godina

Ma kako mi Nadal bio antipatičan, mislim da je ovogodišnji Wimbledon i tenis generalno izgubio njegovim neigranjem.
Ne mislim da je najbolji, i iskreno navijam za nekog drugog, ali njegovi performansi tokom proteklih godina su, ako ništa drugo, za poštovanje. Svojim igrama i ponašanjem kao sportista je postavio neke standarde će koji mnogim njegovim kolegama biti nedostižni dugo vremena, ako li ne i zauvek.
Gledati njegove mečeve je uvek bilo zadovoljsto, zbog zalaganja koje pruža na terenu, ako li ne već zbog kvaliteta.

Nadam se da će Federer osvojiti W. i ući u tenisku istoriju. Njegova kompletna karijera zaslužuje barem to, kao krunu. Nakon toga može i da se povuče, i da se posveti gajenju dece.

Svi ostali, na žalost, uključujući i našeg Noleta, daleko su ispod po kvalitetu koji su gorespomenuta dvojica postavila, i ostaće zapamćeni samo kao neki koji su povremeno uspeli da blesnu na teniskom nebu.

Žao mi je što to kažem, ali ovo je godina kada je naš tenis u silaznoj putanji. Ana i Jelena su uspele da se upišu kao No.1 i kao da smatraju da su postigle sve što se moglo postići u tenisu, zaboravljajući činjenicu da se još mnogo godina niko ne bi naigrao tenisa, da se Justine nije povukla na način na koji je to uradila.

Jedini čovek od naših tenisera, kojem se zaista treba iskreno zahvaliti za sve što je uradio tokom proteklih godina, je Nenad Zimonjić, koji je zaslužio svojim ponašanjem i dugogodišnjim stažom da bude postavljen kao uzor istrajnosti svim sportistima.

Ovogodišnji W. ostaje kao prilika nekim novim nadama da se afirmišu i da ponovo podignu zanimljivost svetskog tenisa.

Suzy - Futog

pre 14 godina

Zao mi je!))):Turnir ce sigurno izgubiti na zanimljivosti njegovim odsustvom.Kladim se da se Rodzer smeska sve u 16!):SANSA ZA NOLETA,IPAK!!!(*;

boze dragi

pre 14 godina

Steta, bez njega nece biti isto. Mislim da se povukao vise zbog pada forme sto je posledica povrede nego zbog same povrede. A tako sam zeleo da odgledam jos jedno njegovo i Federerovo finale sada je ostao samo Rodzer.

isay

pre 14 godina

Cestitam Brintacima na majstorski namjestenom zdrijebu. Svi opasni igraci dole sa Federerom, a gore sve smijeh od igraca. Nema sanse da Murray izgubi set do finala.

Milena

pre 14 godina

Kakav je Nadal lik ne mogu da verujem, odustao je na dan kad je izvucen zreb...kao da mu juce kolena nisu bila natecena. Da je odustao jedan dan ranije bilo bi drugacije sto se tice zreba ... Ovo je bezobrazluk! Mislim naravno da mi je zao sto nece i on ucestvovati (ipak je on No1) ali on je ucinio neverovatnu uslugu Mareju...ah Rafael nikada ti necu ovo oprostiti (osim ako neko ne pocisti onog uobrazenog Skota pre 1/4finala ili eventualno u 1/2f.-umesto Nadala)

Vladan R

pre 14 godina

Stvarno ima ovde neizlecivih pacijenata koji su toliko zaludjeni Marejem i Djokovicem da Federera ne da ne stavljaju makar za favorita iz senke vec mu prognoziraju ispadanje u prvoj nedelji(pre nego sto pocne sa pametovanjem i prosipanjem pristrasnih prognoza bolje bi mu bilo da razmisli kako su mu se prognoze davane na RG nakon poraza Nadala ostvarile a u kojima je prvo ocekivao Marejev trijumf a potom non stop bajao za Federerovo ispadanje iz kola u kolo. Sad zlurado racunajuci na Nadalovu povredu saopstava kako je eto da ce Nadal krajem avgusta pada sa prvog mesta. Veleo bih ako kojim slucajem Federer bude taj koji ce ga srusiti da me prosvetli i saopsti kada je to Srbija bila prvak sveta jer kako on izjavi pre ce Srbija biti prvak sveta nego sto ce Federer biti ponovo prvi. Drugi opet posto nema njihovog ljubimca ili ako njihov ljubimac ne uspe, po starom dobrom obicaju ocajnicki zele da komsiji crkne krava odnosno zele neuspeh Federeru i nista drugo do to cak imama utisak i vise nego da njihov miljenik pobedi.

Bird

pre 14 godina

@Gaga
Sa mnom je sve u redu, a šta nije u redu, nisi rekao. Nemaš pojma! Nemoralno je dan posle žrebanja napuštati turnir, a tebe i tvog patuljka u glavi srdačno pozdravljam.

Zoe

pre 14 godina

Jako sam tužna zbog ove vesti, ali znam da Rafa i njegov štab ne bi ovo odlučili da to zaista nije jedini izbor. Nadam se da će se Rafa oporaviti i uspešno nastaviti sezonu. Velika šteta ali ako je ovo neophodno da bi Rafa igrao još dugo godina onda u redu. Moguće je da ćemo posle Wimledona imati promenu na 1. mestu ATP liste, Roger ili Andy ako osvoje Wimbledon zamenjuju Rafu na prvom mestu.

KOŽETA

pre 14 godina

Lista favorita Patricka Raftera za ovogodišnji Wimbledon:Federer je broj 1,Nadal 2(govorio dok se nije znalo da li će nastupiti),zatim Murray, Rodick,Tsonga,Čilić,Soderling,Gonzales i Karlović. Za Đokovića je izjavio da nema šta da traži na travi jer nema kvalitetu.Svako ostalo ime bi bilo ogromno iznanađenje. Čak i veće od onog kada je Grčka osvojila prvenstvo Europe u nogometu.
@ vladan r
Svaka čast na komentarima,najači si. A taj kojeg spominješ,koji stalno nešto prognozira je uvjerljivo najslabiji prognozer, na takvima kladionice zarađuju pare.Još se sada usuđuje spomenuti Nadala. Spominje bodove od čovjeka koji je ozljeđen. To ti puno toga govori o toj osobi. Nadalu želim brzi oporavak.

Bojan

pre 14 godina

Nadal nije ELIMINISAN na otvorenom prvenstvu Francuske on je izgubio u finalu jer je jos tada bio povredjen.Videlo swe jos u Madridu da ima problema s povredom.Sada Marej mislim da mozeima da izbije na I mesto.I Feder moze da se vrati ali samo ako osvoji turnir.

Podsećanje

pre 14 godina

Potpuno je humano žaliti Nadalovu povredu. To jeste sportska tragedija. Ali, kad je pre godinu i po Federera napao virus, ovde su dominirali "vicevi" na njegov račun. Neukusni, bljutavi, sramni... Baš smo kao narod divni.

Paspalj

pre 14 godina

Nazalost, sustize ga ono shto u mu predvidjali pre nekog vremena. Kazem nazalost, iako sam veliki Novakov navijach, jer cenim Nadala. Ustvari ko ne ceni Nadala, ni ne zasluzuje da prati tenis.

Luka

pre 14 godina

@ 82 (Rafaelica) : Svatko se ima pravo nadati...Uostalom, svaki tvoj post da je Nadal bolji od Federera je, da te citiram, "samoobmana"...

virtuoz

pre 14 godina

Hemija bi izdrzala Vimbldon, ali telo kaze ne. I da ponovim one komentare iz Madrida tipa, da ne bi Novaka, Federer ne bi osvojio Madrid, verovatno ce se neko sad naci pametan pa reci da Nadal ne ucestvuje na Vimbldonu, jer ga je Nole umorio u Madridu. Ljudi hemija moze, ali jednostavno telo ne.

olja

pre 14 godina

Mene samo interesuju 2 stvari:
1-Da li je Safin u Noletovom delu zreba (a znamo svi kako je Nole prosle godine prosao na Wimbldonu)?
2-Ako Nole pobedi na Wimbldonu (sto podrazumeva da pobedi Federera u polufinalu i najverovatnije Mareja u finalu) koji ce biti na ATP listi?(Mrzi me da racunam a i neznam kolko Marej bodova brani od prosle godine).HVALA PUNO!!!

Branko*s

pre 14 godina

E sada je pravi trenutak da se pobedi umišljena škotska ZVEZDA! S Federerom nema problema pošto je On ostvario zacrtani cilj sezone i psihologijski (-: se ispraznio. Bilo je uživancija gledati kako ga na finjaka počistiš sa terena prvih 5-6 mečeva, šta se desilo na poslednja 3? Napred MAESTRO, Srbija veruje u tebe!
Slisti te jagode i šampanjac i osviji Wimbldon!
Dobar rezultat nosi poziciju #2, misli o tome.

Grobarka!

pre 14 godina

Zao mi je Nadala mnogo,jer sam zeljna i onih meceva protiv Noleta!=( . . .
Kad oni dvojica igraju-e to je vrhunac tenisa!! ..
Nole,samo hrabro!!!
P.F.C

Edberg

pre 14 godina

Steta sto ce ovogodisnji Wimbledon proci bez Nadala,ali za njega je bolje da zaljeci koljena nego da ovdje igra riskira tezu ozljedu a ispadne recimo u drugom kolu.Njegovim povlacenjem sa turnira,Federer ili Murray(ukoliko jedan od njih osvoji naslov u Wimbledonu) postace prvi tenisac svijeta.

NI

pre 14 godina

Steta. Turnir mnogo gubi njegovim neucescem.

Najvaznije je da se oporavi i nauci da manje trosi tijelo.

Sto je uradio u onom polufinalu u Madridu je bila cista ludost. Sa povrijedjenim koljeno onako se boriti cetiri sata...

BojDo

pre 14 godina

Sa tim sto se Nadal povukao ide na stetu kvalitetu turnira, i naravno ide u prilog Mareyu koji sada ima cist put do finala... I opet, Srbi nemaju srece, ali uz tebe smo Nole!!!

pre 14 godina

Navijam za Nadala, ali muka im je od Tonija Nadala i svih koji brinu o budućnosti ovoga mladića.

Prvenstveno liječnici koji još uvijek ne znaju zašto mladić ima velikih problema s koljenima.

Toni Nadal zna tko može pomoći Rafaelu da se riješi bolova, ali stric kao da je pao s Marsa i vjeruje samo španjolskim liječnicima koji su se pokazali potpuno nesposobnima.

Ivan

pre 14 godina

Pitanje,
Sta se desava u ovakvim okolnostima, kada je zreb vec obavljen? Da li se menjaju parovi, s obzirom da ce umesto Nadala u zreb uci daleko slabiji igrac. Da li postoji sansa da Djokovic izbegne Federera u eventualnom polufinalu?

pre 14 godina

"Vrlo zanimljiva računica! Ukoliko se Nadal povuče, gubi 2000 poena i imaće 10 735. To znači da bi eventualno finale Federer-Murray odlučivalo o prvom mestu.

Ukoliko Federer osvoji titulu:

1. Federer 11 420
2. Nadal 10 735
3. Murray 10 070

Ukoliko Murray trijumfuje:

1. Murray 10 870
2. Nadal 10 735
3. Federer 10 620

Naravno, ovo je pod uslovom da Federer i Murray igraju finale i da se Nadal povuče.Federer brani finale, a Murray četvrtfinale. (Nemanja, 19. jun 2009 15:37)"

Nemanja ipak nije u pravu. Murray brani 500 bodova, Nadal 2000, a Federer 1200.

Osvoji li Murray turnir, Nadal ostaje prvi sa samo 5 (pet) bodova prednosti, a Federer će biti treći.

Osvoji li Federer, Nadal je drugi, a Andy treći!

vanja

pre 14 godina

nadal nece jos dugo da izdrzi na PRO turu...kolena mu slabe...a i ko nemora da brine pehar ce da ostane u sigurnim noletovim rukama...a onaj sto je reko da nole nezna da igra na travi...???...igra dosta dobro na svim podlogama...i ima sanese za titulu...izvinjavam se ako sam ja u ovom kom. nekog uvredila...

Badminton

pre 14 godina

@Tenis
Konačno, danas je konzilijum devet nobelovaca potvrdio, posle ozbiljnog naučnog ispitivanja, da Federer nije dobar čovek. Oni neće davati šira objašnjenja za javnost, ali zvanično preporučuju svima da se obrate Tenisu, koji o tome sve zna. Kao deca, čuvali su koze zajedno.

Nikola

pre 14 godina

@ Vukan ZV
Ne ponavlja se zrebanje, vec umesto Nadala, uskace Del Potro, a umesto Del Potra, Blake. Na Blake-ovo msto ide Acasuso, a na njegovo kvalifikant, ili laki luzer. Pozdrav

Vlada

pre 14 godina

Koliko sam procitao malo pre na eurosportu, doci ce do pomeranja u zrebu, tako da Del Potro koji je u Novakovoj cetvrtini zreba, prelazi na Nadalovo mesto, a Ferera iz te cetvrtine prebacuju na mesto Del Potra. Naravno to treba da se potvrdi i na zvanicnom sajtu, ali za sada jos nije.

mandrake

pre 14 godina

Evo kako izgleda zrijeb sada, tj. koje su promjene:

"Nadal's absence will cause a reshuffle in the men’s singles draw. Number five seed Juan Martin Del Potro replaces Nadal at the top of the draw. The 17th seed James Blake moves to line 65 to take Del Potro's position. Nicolas Kiefer moves to line 56 to take Blake's position and lucky loser Thiago Alves takes Kiefer's position on line 61."
Iako sam zadrti RF fan, moram reci da mi je zao. Stvarno nece biti isto, jer koliko god ne volim njegov stil igre, zanimljivo ih je bilo gledati danas na youtube-u sa proslogodisnjeg finala i prisjetiti se tih divnih poena :(

stefan

pre 14 godina

steta za tenis sto se povukao...ovako federer ima otvoren put,ipak je ovo podloga koja mu najbolje lezi...da je nole u bilo kakvoj formi kao sto nije ova vijest bi me obradovala,ovako sam prilicno rezervisan...

zelena trava

pre 14 godina

@KOZETA
Moze Rafter da prica sta god hoce, otkud je on autoritet da proceni da Novak nema sta da trazi na Wimbledonu? Onda ni Agassi nikad nije trebao da ga osvoji, pa ni Nadal ni Hewitt. Novak je osvojio GS na betonu, kao i Rafter, koji jeste igrao u finalu Wimbledona, ali ga nije osvojio. Rafter je bio fantastican igrac i divan za gledanje, ali mu je komentar kratkovid. I ne znam kako je Tsonga uopste kandidat za ovu titulu. Biti misicav i "nezgodan" za favorite nije isto kao i biti veliki i moci igrati vrhunski sedam meceva za redom. Svasta.

Luka

pre 14 godina

Da razjasnimo pitanje ždrijeba. Federer postaje prvi nositelj, Del Potro sjeda na Nadalovo mjesto, Ferrer na Del Potrovo (jer je 17. nositelj), a 33. igrač (ne znam tko) na Ferrerovo mjesto.

Napred Nole

pre 14 godina

Ja stvarno ne mogu da verujem koliko ovaj Murray ima srece...A u Djokovicevom delu zreba,otkaze Bagdatis...Mislim,dobro je,mogao je da otkaze Benetau,koliki je srecnik...

Sale

pre 14 godina

Nadal's absence will cause a reshuffle in the men’s singles draw. Number five seed Juan Martin Del Potro replaces Nadal at the top of the draw. The 17th seed James Blake moves to line 65 to take Del Potro's position. Nicolas Kiefer moves to line 56 to take Blake's position and lucky loser Thiago Alves takes Kiefer's position on line 61.

WTATP Lista

pre 14 godina

Ovo se najavljivalo vec danima, a za nas je najvaznije da to u praksi znaci da nesudjeni Novakov protivnik u cetvrtfinalu peti nosilac Del Potro preuzima Nadalovo mesto u zrebu, dok Del Potrovo (tj u Noletovu cetvrtinu) upada 17-ti nosilac Blejk. Ovo sam najavio pre nekoliko sati kao mogucnost u mojoj analizi zreba na odgovarajucoj vesti ovde, ali komentar mi nije objavljen, pa posto je informacija vazna i znacajna za nase ljubitelje tenisa molim da se to ne ponovi i sada, pogotovo sto kuca b92 ove godine ima "posebnu" vezu sa Vimbldonom :)

A Nadalu puno srece sa zdravljem u nastavku karijere i previse zluradi komentari na ovu temu su stvarno neprimereni.

DK

pre 14 godina

Prilicno je komplikovano objasnjenje sta se desava za zrebom, ali ako sam dobro shvatio, bice sledece...

Del Potro menja Nadala na vrhu zreba, Blake menja Del Potra, Kiefer Blake-a, a umesto ovog poslednjeg uskace jedan LL (izgleda Tiago Alves).

Milan

pre 14 godina

Bas mi je krivo, ali moralo je jednom da se desi... zelim mu brz oporavak!
Inace, nece biti ponovnog zreba vec ce samo neki teniseri zameniti mesta u zrebu...svi nosioci u toj cetvrtini zreba se penju za jedno mesto, tako da ce sada Del Potro zauzeti Nadalovu pozicuju "najpovlascenijeg", Blejk Del Potrovu itd. :D

Vladimir

pre 14 godina

Evo i zvanicno je izaslo na sajtu Del Potro prelazi na Nadalovo mesto, A Blejk tako prelazi u Novakovu cetvrtinu zreba. To je ispravka u odnosu sto sam napisao za Ferera.

Beogradjanin

pre 14 godina

Ono najgore moguće što prati iz zasede sve sportiste u njihovoj karijeri, na žalost, su povrede. Pre neki dan gledam Bagdadisa kako ga iznose na nosilima posle pada, pre toga Rodik u Kvinsu predaje zbog povrede, pre dva dana Ljubičić u bolovima leži na terenu zbog povrede zgloba, a sada i Nadala sustigla ta povreda kolena zbog koje neće učestvovati na Vimbldonu.

Iako sam Novakov navijač, znam da je sve ljubiteljie tenisa pogodila ova vest, a samo mogu da zamislim kako je njegovim fanovima što ga neće gledati u odbrani titule. Zdravlje je ipak na prvom mestu, pa sve ostalo. Svima želim brz oporavak i što brži povratak Nadala na buduća takmičenja medju ljubitelje tenisa i svoje navijače.

Vladan R

pre 14 godina

Odustajanjem Nadala u Novakovoj delu zreba nema vise Del Potra ali mu posao nece biti mnogo laksi protiv Hasa ako naravno dodje do tog duela u cetvrtfinalu imajuci u obzir igre Hasa na RG i u Haleu.

sininter

pre 14 godina

zanimljivo
"After shaking up the tournament, Nadal sat on a couch in a players' lounge area, chatting for quite awhile with his spokesman, Benito Perez-Barbadillo, and Djokovic. As it approached 10 p.m. — later, even, than the finishing time of his epic match against Federer a year ago — Nadal finally rose to leave. That trio, along with Uncle Toni, walked toward one of the black steel gates that guard the All England Club's exits. The gate was locked shut.

"How do you get out of Wimbledon?" Perez-Barbadillo asked aloud.

They eventually found another — unlocked — gate, and Rafael Nadal, 2008 Wimbledon champion, departed the grounds, his 2009 Wimbledon over before he hit a single shot."