Subota, 06.06.2009.

20:17

Fedex na Robina za slavu i istoriju

U nedelju se od 15 časova u finalu Rolan Garosa sastaju drugi teniser sveta Rodžer Federer i Šveđanin Robin Soderling.

Izvor: B92

Fedex na Robina za slavu i istoriju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

53 Komentari

Sortiraj po:

Heineken

pre 14 godina

Ovde vidim mnogima smeta to sto ce Federer postati najbolji teniser svih vremena,ali sa negativnim skorom sa svojim glavnim rivalom.Da se umesto Federera u pitanju Djokovic,da li bi vam to ikada smetalo?

ixy

pre 14 godina

da federer igra sa bilo kojim drugim teniserom finale (osim sa nadalom),kladila bih se na njegovu pobedu ali soderling svakog dana sve vishe iznenadjuje tako da oboje imaju iste shanse za trijumf

građanka

pre 14 godina

ajde da sačekamo taj meč. malo manje mržnje ne bi škodilo. šta ako je plakao? pa i on je čovek, nije mašina. otkad je on NO.1 u tenisu, ova igra je dobila drugu dimenziju. tenis se promenio. postao je lepši, otmeniji.
ovi sadašnji "udarači" podsećaju više na ragbi nego na tenis. i jučerašnje žensko finale to pokazuje. i tamo se udarci približavaju muškoj kilometraži. neka, menja se i sport i pristup. ali, zato ne treba omalovažavati tenisera koji je uneo tu lepotu, eleganciju i smirenost u igru i koji je bio 5 godina neprikosnoveni vladar u ovom sportu.
nadam se da će dobiti ovaj pehar.
navijam za njega.

Ugljesa

pre 14 godina

@Micojka
A sta, ovo je kao tvoj privatni sajt pa neistomisljenike 'cascavas' nekakvim izgnanstvom? Ajmo malo o kulturi dijaloga. Ne trudi se da odgovaras, bespotrebno upadas u vatru.

borg

pre 14 godina

neznam stvarno zasto mrzite federera,iüpak je to mala ljubomora jer vas pulen djokovic nikada nece stici federera.a iako ne osvoji niti jedan grand slam vise imace djokovic jos dosta godina da igra,da bi stigao rodju.jer 20 uzastopnih GS polufinala vise nije slucajno,kao sto mnogi ovdje lupetaju.usporedbe radi drugi na toj listi lendl ima 10 uz.polufinala.sto se tice buducnosti mislim da ona pripada del potru,murreyu i naravno djokovicu,koji po meni jos ima sansi da udje u istoriju kao veliki igrac.sta mi smeta jeste ove usporedbe sa rodjom,mozda jednog dana ali sada?jos je rano za to.sto se finala tice bice za federera jako tesko,jer soderling nema sta da izgubi,tako da je sve moguce.pozdrav svim iskrenim navijacima tenisa.

borg

pre 14 godina

evo sad citam ovaj komentar od igora,i mislim da mogu da shvati njegove primedbe.sigurno da sampras ima pozitivan skor sa svim njegovim protivnicima,ali je isto istina da mozda taj skor nebi bio pozitivan da je igrao protiv courijera i agassija vecinom na sljaci,sto je bio slucaj sa federerom protiv nadala.za razliku od mnogih pratim tenis ne otkako je djokovic uspjesan,nego vec od ere lendla po na ovamo.svaki sampion je obiljezio svoju eru.pa tako i sampras i federer.sto se tice formule jedan gledao sam i senu i schumachera,i nisam bas siguran da je senna bio bolji vozac,ali to je druga tema.

mirza

pre 14 godina

Soderling ako ovo neriješi u 3 seta može samo sanjat da će osvojiti.Fedrerer je dosta i psihički i fizički spremniji od soderlinga.
A ove komentare gdje napadaju čovjeka koji je promijenio tenisku igru,čovjeka koji će naj vjerovatnije postat najveći svih vremena i ne ćitam.Da je osvojio 30 gren slemova neki bi opet rekli da je nadal bolji,da je đoković bolji.Nadal je na vrhuncu svoje karijere,a i bilo je pitanje dokle će izdržati u takvom ritmu.Zbog te njegove životinjske igre došao mu je u pitanje nastup na ovogodišnjem vimbildonu.
FEDEX NAJVEĆI SVIH VREMENA
COME ON ROGER

Petar

pre 14 godina

Cini mi se da Rafa nece jos dugo biti prvi. Ne svidja mi se Agasijeva izjava jer je Djokovic recimo prosle godine vise pravio problema Rafi u polufinalu nego Fedex u finalu. Mislim cak i da Rafa nije igrao Federer bi tesko osvojio Garos. Sad protiv Soderlinga ce biti rutinski mec.

igor

pre 14 godina

nece federer nikada biti najveci teniser, covek ima sa direktnim rivalom negativan skor i nema sanse da to ikada popravi. druga stvar kaze RAFA NECE BITI U FINALU I NECE MI NEDOSTAJATI... da je sportsmen, on bi zeleo da osvoji GS protiv najveceg rivala a ne da se radije sto je neki igrac ranga naseg Janka(bio je 32, ne potcenjujem ga , volim ga vise mozda od Novaka.. ali nema iskustva, stabilnost, snage, nikada nije igrao finale ni mastersa mozda, igra se u 5 seta..)...
sto se mene tice neka osvoji, i Sumaher ima 7 titula, pa je za mnoge Sena bio i ostao najveci, ko je pa jos spomenuo Prosta sa 4... GS su tu ali to nije pokazatelj. Sampras ima protiv Agasia 20 prema 14... koliko ima Federer protiv najveceg rivala?

Antilopije

pre 14 godina

Ma siguran sam da ce Fedex puci od muke kad procita sve ove negativne komentare o njemu :))))... 100% mu je bitnije sta pisu neka bojana, micojka i ostala bratija od misljenja tamo nekih Del Potra, Nadala, Agasija, Vilandera, Borga, Samprasa...

Batman,Hulk,Spiderman & co

pre 14 godina

Robine, danas je ceo Marvel univerzum uz tebe, za prvu gren slem titulu i veliku senzaciju.
Mi znamo da mozes, a ako i ti verujes u to, posao je vec obavljen.

Ana

pre 14 godina

Kao što ste napisali u tekstu, ironija je da je Federer najbliži tituli sad kad je daleko van forme i svoje igre. Poštenije je d meč dobije slabiji igrač koji igra najbolje što može, i svim srcem i dušom, preko svojih mogućnosti, nego bolji koji igra ispod svog nivoa. Federer ne zaslužuje ovu titulu. Napred Robine!!

bane

pre 14 godina

Svi vi znate ko je Federer,ma strasni ste?Pogotovo vi sto ga blatite i omalozavate,a to sve zahvaljujuci nasim medijima.Da li moze da bude los covek onaj koji se od 2003 bavi humanitarnim radom,pomaze gladnu decu u Africi,i ulaze u razvoj sporta,ne to VELIKI COVEK.A vi malo potrudite se da uradite nesto korisno u zivotu,a ne da budete sitne duse koji pluju i vredjaju najbolje.

Micojka

pre 14 godina

@mAGIC
Dali ste pravu sliku o Mr. Federer! Tacno ste ga opisali onakav kakv jeste. Samo je falila rec Ljigavstina pa da kompletira ceo njegov imidz. Jeste da igra dobro i elegantno i dobar kao igrac ali je ljigav i bedan..
Necu da cujem nikog da mi nesto kaze na ovo a ko ima znaju se svajcarski sportski sajovi pa tamo lepo...sta ovde na srpskom pa vas tamo niko ne razume..
A ostale voli vasa Micojka

Ugljesa

pre 14 godina

Ljudi, ne voljeti nekog sportistu ne znaci minimalizovati njegove neosporne sportske uspjehe. Kad cemo poceti da vrednujemo necije rezultate, a ne da minimalizujemo nesto sto je neko postigao jer (se nama ostrascenima cini da je) 'naduvan', 'arogantan', 'placip...'...I ako ne osvoji sutra RG ne zaboravite - radi se o sljakasu br 2 posljednje 4 godine. I...manje citajte Sportski zurnal i manje pratite medije koji su se tenisa sjetili tek od kada se pojavio Djokovic. Ne radi se o navijanju ni za koga, nego o vrednovanju necijih uspjeha i sportskih rezultata. Kada bismo naucili da to radimo, mislim da bismo kao drustvo bili bolji.

Bleyager

pre 14 godina

Svim srcem navijam za Federera... Iako je najbolji svih vremena, covek vuce tesku frustraciju sto nije osvojio RG i kompletirao gread slam titule,a zasluzio je!!!

Peka

pre 14 godina

Siroti Soderling nije ni svestan koliko navijača ima u Srbiji :)... Mislim da treba da otvorite fan klub.

Ajd' nemojte toliko da ste ogorčeni, osvojiće Rafa bar još 2-3 RG-a i ko zna šta još, samo da ga zdravlje posluži, što se iskreno nadam. A u međuvremenu, neka Kralj pokuša da uđe u legendu, zaslužio je.

steva

pre 14 godina

Potpuno sed slazem sa Koletom. Od AO (kada je narcisoidno pokvario Rafino slavlje) mi je Federer postao toliko antiaptican, tako da cu svim srcem navijati za Soderlinga!!!

armstrong

pre 14 godina

Tuzno je procitati ovoliko komentara koji su puni mrznje prema jednom od najboljih i najvecih sportista koje je sport (ne samo tenis) ikada imao!

Tuzni ste...

Ali nebitni ste vi (kao i ja), vazno je da se danas pise istorija!

Darko

pre 14 godina

@ (mAGIC, 6. jun 2009 22:50)

Komentar ti je tuzan!

Ali pretpostavljam da ga pises kao isfrustrirani navijac nekog igraca koji ce uvek gledati u ledja Kralja!

Kralj je jedan od onih sportista, za koje mi obicni smrtnici mozemo da kazemo da imamo srece, sto smo rodjeni u njihovoj eri i sto smo imali to zadovoljstvo da pratimo njihovu karijeru! Najveci i na terenu i van njega!

Kralj

pre 14 godina

Već na kraju ove sezone Federer će imati 16 grend slemova,a do kraja karijere će imati mnogo više od 20 jer ima samo 27 godina.Inače,Nadalu su lekari dali još maximum 3 godine bavljenja tenisom zbog kolena.Šteta!

Dusan

pre 14 godina

16.Od srca tom arogantnom naduvenku zelim da ga sved oduva kao balon. I da nikada ne osvoji RG zbog mrznje i zla koje nosi u sebi. Rafael je sportista za primer sto ovaj svajcarski mrgud nikada nece biti.
(Kole, 6. jun 2009 23:05)

...i samo jos par reci za tebe...nije bas pametno a ni mnogo vaspitano govoriti o karakteru i prirodi ocobe koju ne poznajes dobro, a pogotovo ne one koju ne poznajes UOPSTE!

Ostaje naravno da se vidi i koliko ce "dobar, ljubazan i skorman" Rafa biti jednog dana kad kola krenu nizbrdo. Znas, ja recimo pomalo mislim da je i ovaj veeeeliki sportista bez svake sumnje malo pomislio da je 5. RG vec njegov. A ne secam se nesto ljubaznog i blagog izraza na njegovom licu dok ga je isti taj "sved" za koga ces sutra navijati "oduvavao" sa omiljenen mu sljake.

Ko sto vec rekoh - pivce i kikiriki, i uzivaj u dobrom tenisu sutra! :-)

olja

pre 14 godina

Federer je vise i Bogu dosadio!!!!Nekada sam navijala za njega ali od kad je poceo da kritikuje Novaka i to bez ikakve potrebe (sto Nadal nikada nije niti ce ikada uraditi) nemogu da ga smislim.Svakako da je Federer jedan od najboljih tenisera u istoriji tenisa ali je kao osoba dosta licimeran i zato NAPRED ROBINE!!!!Kad si mogo Nadala mozes i Federera koji vise nije dominantan ni na travi a kamoli na sljaci....Idemo do pobede!!!!

Kole

pre 14 godina

Od srca tom arogantnom naduvenku zelim da ga sved oduva kao balon. I da nikada ne osvoji RG zbog mrznje i zla koje nosi u sebi. Rafael je sportista za primer sto ovaj svajcarski mrgud nikada nece biti.

Dok Holidej

pre 14 godina

Ja malo drugačije gledam na cijelu stvar. Po meni istorija će biti ispisana debljim slovima, slava će biti veća ako pobjedi Soderling. Pojavi se od odnikuda tiho, i ušao je u legendu. Pobjedio je najboljeg igrača svih vremena na šljaci Nadala nepobjeđenog na šljaci, zatim pobjedi i Federera koji je i bez Rolad Garosa najbolji svih vremena. E to bi bila senzaciji svih vremena u tenisu da jednom Federeru otme unaprijed pripremljenu titulu u najvažnijem trenutku karijere za njega. Pravi buntovnik bez razloga, sam protiv svih....uvijek sam bio na strani takvih!

mAGIC

pre 14 godina

Da li je najelegantniji igrac svih vremena?-DA
Da li je najbolji igrac svih vremena?-VEROVATNO CE BITI
Da li je najveci igrac svih vremena?-NE
Da li je licemer?-DA
Da li je gospodin?-KILOMETRIMA DALEKO...


DA LI CE MOJ KOMENTAR BITI OBJAVLJEN?- DA :-)

marko

pre 14 godina

ma oduvace ga soderling...federer,najuobrazeniji sportista kojeg znam...gadi mi se od njega...rafa osvaja 20 gren slem titula u svojoj bogatoj karijeri i ostavlja sve iza sebe...vamos rafa!!!
(felipe mationi, 6. jun 2009 20:56)
Moje misljenje je da prisustvujemo jednom od 3 najveca rivalstva u istoriji tenisa (Federer-Nadal).Pored toga sto su veliki rivali oni su i veliki ljudi.Sto se Federera tice i ta prica o uobrazenosti nikako ne pije vodu.Ustvari ti pricas kao da licno poznajes Federera!Ljudi treba da uzivamo u sjajnom rivalstvu sa nadom da ce tom rivalstvu i Nole da se pridruzi uskoro tj. da bude sposoban da dobru formu odrzava makar 2/3 sezone a ne samo po par mjeseci!

Mile

pre 14 godina

Deca se mokracom mogu potpisani u snegu,a Federer to moze u betonu.
(Nikola, 6. jun 2009 21:09)

xaxa Pa sta to pije Federer? Zivu sodu? H2SO4?

Ajde Soderling, rasplaci ga.

Dusan

pre 14 godina

@felipe mationi

Koliko je tebi prijatelju tesko!!??! Ako nisi pratio, "vamos rafa" odmara vec nedelju dana!

Pokazi bar malo postovanja prema najboljem svih vremena (sa ovim GS-om ili bez njega), a svakako i prema coveku koji je igrao i jos uvek igra najlepsi tenis IKADA!

Sto se tvoje pametne doskocice o tome sta ce Rafa osvojiti tice, sada ima 6, za 20 mu treba, taman da ih od sada sve redom osvaja, jos 4 godine. A posto znamo koliko ljudi je u istoriji osvojilo sva 4 GS u sezoni, nije ti tesko da zakljucis da mu treba i malo vise. A onda ces dalje shvatiti da u 28.-oj godini malo igraca osvaja GS. A Fedexu moze lako da se desi da uzme neki.

Predlazem da se malo opustis i da sutra uzivas u lepom tenisu, pa ko god da dobije. U svakom slucaju lepsem nego sto ce ga Rafa ikada igrati uz svo postovanje za ogromno scre ovog spanca!

Uz'i pivo i kikiriki i samo uzivaj!

nikol dž. femija

pre 14 godina

Šta reći danas, a da se sutra ne izvinjavate?

Ja ne navijam ni za jednog.Baš mi je nevažno ko će od njih dvojice pobediti.

Priznajem da volim kako igra Federer a i kako uvek ističe značaj svoje supruge,ali nisam navijač za njegov 14.slem.Dopada mi se da vlasnik rekorda i dalje ostane Sampras.

Sutra će u publici biti i Borg i mislim da je to za Soderlinga velika inspiracija.Saveti njegovog trenera će možda biti presudni ako ih se seti i primeni.

AKO JE Robin POBEDIO NADALA, a onda i stigao do finala ,možda je u redu da osvoji ovaj Garos.

Ako ostane drzak,ako ostane svoj a to znači i da ne čuje publiku,ako i dalje bude verovao u sebe i sebi bude govorio da ima šanse,možda će i obradovati Borga,Normana,Vilandera.

Ima neke simbolike u tome da je Nadala,u pokušaju da obori Borgov rekord,sprečio baš Šveđanin!Možda mu je to što je branio rekord švedske legende pomoglo da pobedi Rafu.

Što se tiče Feda...možda i nije u redu da tu veliku titulu koja mu fali za izjednačenje Samprasovog rekorda osvoji protiv 31.igrača.A možda su i ti rekordi čista glupost.Rekordi su tu da bi se rušili.Neko će uvek postavljati nove.I ko pamti te brojeve?

U prilog Fedu ide činjenica da je gren slem retko osvajao neko ko nije bar među prvih 20.A možda je Fed već dosta dao tenisu pa je i u redu da ovaj turnir osvoji lako,protiv 31.

Za mene će biti posebno zanimljivo ponašanje PUBLIKE zbog Serbia Opena i zbog Fed kupa u februaru.Hajde DA UČIMO od publike Garosa,i da pokažemo već u februaru koliko smo naučili a možemo i da ih imitiramo,dok se ne usavršimo.

http://www.youtube.com/watch?v=fxGIOOrwtXw

pre 14 godina

Pitali Federera: "Da li bi ste više voleli da bude muško ili žensko". A on je odgovorio: "Svejedno je samo da je roland i garros"

felipe mationi

pre 14 godina

ma oduvace ga soderling...federer,najuobrazeniji sportista kojeg znam...gadi mi se od njega...rafa osvaja 20 gren slem titula u svojoj bogatoj karijeri i ostavlja sve iza sebe...vamos rafa!!!

felipe mationi

pre 14 godina

ma oduvace ga soderling...federer,najuobrazeniji sportista kojeg znam...gadi mi se od njega...rafa osvaja 20 gren slem titula u svojoj bogatoj karijeri i ostavlja sve iza sebe...vamos rafa!!!

mAGIC

pre 14 godina

Da li je najelegantniji igrac svih vremena?-DA
Da li je najbolji igrac svih vremena?-VEROVATNO CE BITI
Da li je najveci igrac svih vremena?-NE
Da li je licemer?-DA
Da li je gospodin?-KILOMETRIMA DALEKO...


DA LI CE MOJ KOMENTAR BITI OBJAVLJEN?- DA :-)

Dok Holidej

pre 14 godina

Ja malo drugačije gledam na cijelu stvar. Po meni istorija će biti ispisana debljim slovima, slava će biti veća ako pobjedi Soderling. Pojavi se od odnikuda tiho, i ušao je u legendu. Pobjedio je najboljeg igrača svih vremena na šljaci Nadala nepobjeđenog na šljaci, zatim pobjedi i Federera koji je i bez Rolad Garosa najbolji svih vremena. E to bi bila senzaciji svih vremena u tenisu da jednom Federeru otme unaprijed pripremljenu titulu u najvažnijem trenutku karijere za njega. Pravi buntovnik bez razloga, sam protiv svih....uvijek sam bio na strani takvih!

Kole

pre 14 godina

Od srca tom arogantnom naduvenku zelim da ga sved oduva kao balon. I da nikada ne osvoji RG zbog mrznje i zla koje nosi u sebi. Rafael je sportista za primer sto ovaj svajcarski mrgud nikada nece biti.

Dusan

pre 14 godina

@felipe mationi

Koliko je tebi prijatelju tesko!!??! Ako nisi pratio, "vamos rafa" odmara vec nedelju dana!

Pokazi bar malo postovanja prema najboljem svih vremena (sa ovim GS-om ili bez njega), a svakako i prema coveku koji je igrao i jos uvek igra najlepsi tenis IKADA!

Sto se tvoje pametne doskocice o tome sta ce Rafa osvojiti tice, sada ima 6, za 20 mu treba, taman da ih od sada sve redom osvaja, jos 4 godine. A posto znamo koliko ljudi je u istoriji osvojilo sva 4 GS u sezoni, nije ti tesko da zakljucis da mu treba i malo vise. A onda ces dalje shvatiti da u 28.-oj godini malo igraca osvaja GS. A Fedexu moze lako da se desi da uzme neki.

Predlazem da se malo opustis i da sutra uzivas u lepom tenisu, pa ko god da dobije. U svakom slucaju lepsem nego sto ce ga Rafa ikada igrati uz svo postovanje za ogromno scre ovog spanca!

Uz'i pivo i kikiriki i samo uzivaj!

nikol dž. femija

pre 14 godina

Šta reći danas, a da se sutra ne izvinjavate?

Ja ne navijam ni za jednog.Baš mi je nevažno ko će od njih dvojice pobediti.

Priznajem da volim kako igra Federer a i kako uvek ističe značaj svoje supruge,ali nisam navijač za njegov 14.slem.Dopada mi se da vlasnik rekorda i dalje ostane Sampras.

Sutra će u publici biti i Borg i mislim da je to za Soderlinga velika inspiracija.Saveti njegovog trenera će možda biti presudni ako ih se seti i primeni.

AKO JE Robin POBEDIO NADALA, a onda i stigao do finala ,možda je u redu da osvoji ovaj Garos.

Ako ostane drzak,ako ostane svoj a to znači i da ne čuje publiku,ako i dalje bude verovao u sebe i sebi bude govorio da ima šanse,možda će i obradovati Borga,Normana,Vilandera.

Ima neke simbolike u tome da je Nadala,u pokušaju da obori Borgov rekord,sprečio baš Šveđanin!Možda mu je to što je branio rekord švedske legende pomoglo da pobedi Rafu.

Što se tiče Feda...možda i nije u redu da tu veliku titulu koja mu fali za izjednačenje Samprasovog rekorda osvoji protiv 31.igrača.A možda su i ti rekordi čista glupost.Rekordi su tu da bi se rušili.Neko će uvek postavljati nove.I ko pamti te brojeve?

U prilog Fedu ide činjenica da je gren slem retko osvajao neko ko nije bar među prvih 20.A možda je Fed već dosta dao tenisu pa je i u redu da ovaj turnir osvoji lako,protiv 31.

Za mene će biti posebno zanimljivo ponašanje PUBLIKE zbog Serbia Opena i zbog Fed kupa u februaru.Hajde DA UČIMO od publike Garosa,i da pokažemo već u februaru koliko smo naučili a možemo i da ih imitiramo,dok se ne usavršimo.

http://www.youtube.com/watch?v=fxGIOOrwtXw

pre 14 godina

Pitali Federera: "Da li bi ste više voleli da bude muško ili žensko". A on je odgovorio: "Svejedno je samo da je roland i garros"

Mile

pre 14 godina

Deca se mokracom mogu potpisani u snegu,a Federer to moze u betonu.
(Nikola, 6. jun 2009 21:09)

xaxa Pa sta to pije Federer? Zivu sodu? H2SO4?

Ajde Soderling, rasplaci ga.

bane

pre 14 godina

Svi vi znate ko je Federer,ma strasni ste?Pogotovo vi sto ga blatite i omalozavate,a to sve zahvaljujuci nasim medijima.Da li moze da bude los covek onaj koji se od 2003 bavi humanitarnim radom,pomaze gladnu decu u Africi,i ulaze u razvoj sporta,ne to VELIKI COVEK.A vi malo potrudite se da uradite nesto korisno u zivotu,a ne da budete sitne duse koji pluju i vredjaju najbolje.

armstrong

pre 14 godina

Tuzno je procitati ovoliko komentara koji su puni mrznje prema jednom od najboljih i najvecih sportista koje je sport (ne samo tenis) ikada imao!

Tuzni ste...

Ali nebitni ste vi (kao i ja), vazno je da se danas pise istorija!

Ugljesa

pre 14 godina

Ljudi, ne voljeti nekog sportistu ne znaci minimalizovati njegove neosporne sportske uspjehe. Kad cemo poceti da vrednujemo necije rezultate, a ne da minimalizujemo nesto sto je neko postigao jer (se nama ostrascenima cini da je) 'naduvan', 'arogantan', 'placip...'...I ako ne osvoji sutra RG ne zaboravite - radi se o sljakasu br 2 posljednje 4 godine. I...manje citajte Sportski zurnal i manje pratite medije koji su se tenisa sjetili tek od kada se pojavio Djokovic. Ne radi se o navijanju ni za koga, nego o vrednovanju necijih uspjeha i sportskih rezultata. Kada bismo naucili da to radimo, mislim da bismo kao drustvo bili bolji.

marko

pre 14 godina

ma oduvace ga soderling...federer,najuobrazeniji sportista kojeg znam...gadi mi se od njega...rafa osvaja 20 gren slem titula u svojoj bogatoj karijeri i ostavlja sve iza sebe...vamos rafa!!!
(felipe mationi, 6. jun 2009 20:56)
Moje misljenje je da prisustvujemo jednom od 3 najveca rivalstva u istoriji tenisa (Federer-Nadal).Pored toga sto su veliki rivali oni su i veliki ljudi.Sto se Federera tice i ta prica o uobrazenosti nikako ne pije vodu.Ustvari ti pricas kao da licno poznajes Federera!Ljudi treba da uzivamo u sjajnom rivalstvu sa nadom da ce tom rivalstvu i Nole da se pridruzi uskoro tj. da bude sposoban da dobru formu odrzava makar 2/3 sezone a ne samo po par mjeseci!

Peka

pre 14 godina

Siroti Soderling nije ni svestan koliko navijača ima u Srbiji :)... Mislim da treba da otvorite fan klub.

Ajd' nemojte toliko da ste ogorčeni, osvojiće Rafa bar još 2-3 RG-a i ko zna šta još, samo da ga zdravlje posluži, što se iskreno nadam. A u međuvremenu, neka Kralj pokuša da uđe u legendu, zaslužio je.

Darko

pre 14 godina

@ (mAGIC, 6. jun 2009 22:50)

Komentar ti je tuzan!

Ali pretpostavljam da ga pises kao isfrustrirani navijac nekog igraca koji ce uvek gledati u ledja Kralja!

Kralj je jedan od onih sportista, za koje mi obicni smrtnici mozemo da kazemo da imamo srece, sto smo rodjeni u njihovoj eri i sto smo imali to zadovoljstvo da pratimo njihovu karijeru! Najveci i na terenu i van njega!

Antilopije

pre 14 godina

Ma siguran sam da ce Fedex puci od muke kad procita sve ove negativne komentare o njemu :))))... 100% mu je bitnije sta pisu neka bojana, micojka i ostala bratija od misljenja tamo nekih Del Potra, Nadala, Agasija, Vilandera, Borga, Samprasa...

mirza

pre 14 godina

Soderling ako ovo neriješi u 3 seta može samo sanjat da će osvojiti.Fedrerer je dosta i psihički i fizički spremniji od soderlinga.
A ove komentare gdje napadaju čovjeka koji je promijenio tenisku igru,čovjeka koji će naj vjerovatnije postat najveći svih vremena i ne ćitam.Da je osvojio 30 gren slemova neki bi opet rekli da je nadal bolji,da je đoković bolji.Nadal je na vrhuncu svoje karijere,a i bilo je pitanje dokle će izdržati u takvom ritmu.Zbog te njegove životinjske igre došao mu je u pitanje nastup na ovogodišnjem vimbildonu.
FEDEX NAJVEĆI SVIH VREMENA
COME ON ROGER

Dusan

pre 14 godina

16.Od srca tom arogantnom naduvenku zelim da ga sved oduva kao balon. I da nikada ne osvoji RG zbog mrznje i zla koje nosi u sebi. Rafael je sportista za primer sto ovaj svajcarski mrgud nikada nece biti.
(Kole, 6. jun 2009 23:05)

...i samo jos par reci za tebe...nije bas pametno a ni mnogo vaspitano govoriti o karakteru i prirodi ocobe koju ne poznajes dobro, a pogotovo ne one koju ne poznajes UOPSTE!

Ostaje naravno da se vidi i koliko ce "dobar, ljubazan i skorman" Rafa biti jednog dana kad kola krenu nizbrdo. Znas, ja recimo pomalo mislim da je i ovaj veeeeliki sportista bez svake sumnje malo pomislio da je 5. RG vec njegov. A ne secam se nesto ljubaznog i blagog izraza na njegovom licu dok ga je isti taj "sved" za koga ces sutra navijati "oduvavao" sa omiljenen mu sljake.

Ko sto vec rekoh - pivce i kikiriki, i uzivaj u dobrom tenisu sutra! :-)

steva

pre 14 godina

Potpuno sed slazem sa Koletom. Od AO (kada je narcisoidno pokvario Rafino slavlje) mi je Federer postao toliko antiaptican, tako da cu svim srcem navijati za Soderlinga!!!

olja

pre 14 godina

Federer je vise i Bogu dosadio!!!!Nekada sam navijala za njega ali od kad je poceo da kritikuje Novaka i to bez ikakve potrebe (sto Nadal nikada nije niti ce ikada uraditi) nemogu da ga smislim.Svakako da je Federer jedan od najboljih tenisera u istoriji tenisa ali je kao osoba dosta licimeran i zato NAPRED ROBINE!!!!Kad si mogo Nadala mozes i Federera koji vise nije dominantan ni na travi a kamoli na sljaci....Idemo do pobede!!!!

Bleyager

pre 14 godina

Svim srcem navijam za Federera... Iako je najbolji svih vremena, covek vuce tesku frustraciju sto nije osvojio RG i kompletirao gread slam titule,a zasluzio je!!!

Kralj

pre 14 godina

Već na kraju ove sezone Federer će imati 16 grend slemova,a do kraja karijere će imati mnogo više od 20 jer ima samo 27 godina.Inače,Nadalu su lekari dali još maximum 3 godine bavljenja tenisom zbog kolena.Šteta!

igor

pre 14 godina

nece federer nikada biti najveci teniser, covek ima sa direktnim rivalom negativan skor i nema sanse da to ikada popravi. druga stvar kaze RAFA NECE BITI U FINALU I NECE MI NEDOSTAJATI... da je sportsmen, on bi zeleo da osvoji GS protiv najveceg rivala a ne da se radije sto je neki igrac ranga naseg Janka(bio je 32, ne potcenjujem ga , volim ga vise mozda od Novaka.. ali nema iskustva, stabilnost, snage, nikada nije igrao finale ni mastersa mozda, igra se u 5 seta..)...
sto se mene tice neka osvoji, i Sumaher ima 7 titula, pa je za mnoge Sena bio i ostao najveci, ko je pa jos spomenuo Prosta sa 4... GS su tu ali to nije pokazatelj. Sampras ima protiv Agasia 20 prema 14... koliko ima Federer protiv najveceg rivala?

Micojka

pre 14 godina

@mAGIC
Dali ste pravu sliku o Mr. Federer! Tacno ste ga opisali onakav kakv jeste. Samo je falila rec Ljigavstina pa da kompletira ceo njegov imidz. Jeste da igra dobro i elegantno i dobar kao igrac ali je ljigav i bedan..
Necu da cujem nikog da mi nesto kaze na ovo a ko ima znaju se svajcarski sportski sajovi pa tamo lepo...sta ovde na srpskom pa vas tamo niko ne razume..
A ostale voli vasa Micojka

građanka

pre 14 godina

ajde da sačekamo taj meč. malo manje mržnje ne bi škodilo. šta ako je plakao? pa i on je čovek, nije mašina. otkad je on NO.1 u tenisu, ova igra je dobila drugu dimenziju. tenis se promenio. postao je lepši, otmeniji.
ovi sadašnji "udarači" podsećaju više na ragbi nego na tenis. i jučerašnje žensko finale to pokazuje. i tamo se udarci približavaju muškoj kilometraži. neka, menja se i sport i pristup. ali, zato ne treba omalovažavati tenisera koji je uneo tu lepotu, eleganciju i smirenost u igru i koji je bio 5 godina neprikosnoveni vladar u ovom sportu.
nadam se da će dobiti ovaj pehar.
navijam za njega.

Heineken

pre 14 godina

Ovde vidim mnogima smeta to sto ce Federer postati najbolji teniser svih vremena,ali sa negativnim skorom sa svojim glavnim rivalom.Da se umesto Federera u pitanju Djokovic,da li bi vam to ikada smetalo?

Ana

pre 14 godina

Kao što ste napisali u tekstu, ironija je da je Federer najbliži tituli sad kad je daleko van forme i svoje igre. Poštenije je d meč dobije slabiji igrač koji igra najbolje što može, i svim srcem i dušom, preko svojih mogućnosti, nego bolji koji igra ispod svog nivoa. Federer ne zaslužuje ovu titulu. Napred Robine!!

Ugljesa

pre 14 godina

@Micojka
A sta, ovo je kao tvoj privatni sajt pa neistomisljenike 'cascavas' nekakvim izgnanstvom? Ajmo malo o kulturi dijaloga. Ne trudi se da odgovaras, bespotrebno upadas u vatru.

Batman,Hulk,Spiderman & co

pre 14 godina

Robine, danas je ceo Marvel univerzum uz tebe, za prvu gren slem titulu i veliku senzaciju.
Mi znamo da mozes, a ako i ti verujes u to, posao je vec obavljen.

borg

pre 14 godina

evo sad citam ovaj komentar od igora,i mislim da mogu da shvati njegove primedbe.sigurno da sampras ima pozitivan skor sa svim njegovim protivnicima,ali je isto istina da mozda taj skor nebi bio pozitivan da je igrao protiv courijera i agassija vecinom na sljaci,sto je bio slucaj sa federerom protiv nadala.za razliku od mnogih pratim tenis ne otkako je djokovic uspjesan,nego vec od ere lendla po na ovamo.svaki sampion je obiljezio svoju eru.pa tako i sampras i federer.sto se tice formule jedan gledao sam i senu i schumachera,i nisam bas siguran da je senna bio bolji vozac,ali to je druga tema.

Petar

pre 14 godina

Cini mi se da Rafa nece jos dugo biti prvi. Ne svidja mi se Agasijeva izjava jer je Djokovic recimo prosle godine vise pravio problema Rafi u polufinalu nego Fedex u finalu. Mislim cak i da Rafa nije igrao Federer bi tesko osvojio Garos. Sad protiv Soderlinga ce biti rutinski mec.

borg

pre 14 godina

neznam stvarno zasto mrzite federera,iüpak je to mala ljubomora jer vas pulen djokovic nikada nece stici federera.a iako ne osvoji niti jedan grand slam vise imace djokovic jos dosta godina da igra,da bi stigao rodju.jer 20 uzastopnih GS polufinala vise nije slucajno,kao sto mnogi ovdje lupetaju.usporedbe radi drugi na toj listi lendl ima 10 uz.polufinala.sto se tice buducnosti mislim da ona pripada del potru,murreyu i naravno djokovicu,koji po meni jos ima sansi da udje u istoriju kao veliki igrac.sta mi smeta jeste ove usporedbe sa rodjom,mozda jednog dana ali sada?jos je rano za to.sto se finala tice bice za federera jako tesko,jer soderling nema sta da izgubi,tako da je sve moguce.pozdrav svim iskrenim navijacima tenisa.

ixy

pre 14 godina

da federer igra sa bilo kojim drugim teniserom finale (osim sa nadalom),kladila bih se na njegovu pobedu ali soderling svakog dana sve vishe iznenadjuje tako da oboje imaju iste shanse za trijumf

felipe mationi

pre 14 godina

ma oduvace ga soderling...federer,najuobrazeniji sportista kojeg znam...gadi mi se od njega...rafa osvaja 20 gren slem titula u svojoj bogatoj karijeri i ostavlja sve iza sebe...vamos rafa!!!

mAGIC

pre 14 godina

Da li je najelegantniji igrac svih vremena?-DA
Da li je najbolji igrac svih vremena?-VEROVATNO CE BITI
Da li je najveci igrac svih vremena?-NE
Da li je licemer?-DA
Da li je gospodin?-KILOMETRIMA DALEKO...


DA LI CE MOJ KOMENTAR BITI OBJAVLJEN?- DA :-)

Kole

pre 14 godina

Od srca tom arogantnom naduvenku zelim da ga sved oduva kao balon. I da nikada ne osvoji RG zbog mrznje i zla koje nosi u sebi. Rafael je sportista za primer sto ovaj svajcarski mrgud nikada nece biti.

Micojka

pre 14 godina

@mAGIC
Dali ste pravu sliku o Mr. Federer! Tacno ste ga opisali onakav kakv jeste. Samo je falila rec Ljigavstina pa da kompletira ceo njegov imidz. Jeste da igra dobro i elegantno i dobar kao igrac ali je ljigav i bedan..
Necu da cujem nikog da mi nesto kaze na ovo a ko ima znaju se svajcarski sportski sajovi pa tamo lepo...sta ovde na srpskom pa vas tamo niko ne razume..
A ostale voli vasa Micojka

Mile

pre 14 godina

Deca se mokracom mogu potpisani u snegu,a Federer to moze u betonu.
(Nikola, 6. jun 2009 21:09)

xaxa Pa sta to pije Federer? Zivu sodu? H2SO4?

Ajde Soderling, rasplaci ga.

http://www.youtube.com/watch?v=fxGIOOrwtXw

pre 14 godina

Pitali Federera: "Da li bi ste više voleli da bude muško ili žensko". A on je odgovorio: "Svejedno je samo da je roland i garros"

olja

pre 14 godina

Federer je vise i Bogu dosadio!!!!Nekada sam navijala za njega ali od kad je poceo da kritikuje Novaka i to bez ikakve potrebe (sto Nadal nikada nije niti ce ikada uraditi) nemogu da ga smislim.Svakako da je Federer jedan od najboljih tenisera u istoriji tenisa ali je kao osoba dosta licimeran i zato NAPRED ROBINE!!!!Kad si mogo Nadala mozes i Federera koji vise nije dominantan ni na travi a kamoli na sljaci....Idemo do pobede!!!!

steva

pre 14 godina

Potpuno sed slazem sa Koletom. Od AO (kada je narcisoidno pokvario Rafino slavlje) mi je Federer postao toliko antiaptican, tako da cu svim srcem navijati za Soderlinga!!!

Dok Holidej

pre 14 godina

Ja malo drugačije gledam na cijelu stvar. Po meni istorija će biti ispisana debljim slovima, slava će biti veća ako pobjedi Soderling. Pojavi se od odnikuda tiho, i ušao je u legendu. Pobjedio je najboljeg igrača svih vremena na šljaci Nadala nepobjeđenog na šljaci, zatim pobjedi i Federera koji je i bez Rolad Garosa najbolji svih vremena. E to bi bila senzaciji svih vremena u tenisu da jednom Federeru otme unaprijed pripremljenu titulu u najvažnijem trenutku karijere za njega. Pravi buntovnik bez razloga, sam protiv svih....uvijek sam bio na strani takvih!

Kralj

pre 14 godina

Već na kraju ove sezone Federer će imati 16 grend slemova,a do kraja karijere će imati mnogo više od 20 jer ima samo 27 godina.Inače,Nadalu su lekari dali još maximum 3 godine bavljenja tenisom zbog kolena.Šteta!

igor

pre 14 godina

nece federer nikada biti najveci teniser, covek ima sa direktnim rivalom negativan skor i nema sanse da to ikada popravi. druga stvar kaze RAFA NECE BITI U FINALU I NECE MI NEDOSTAJATI... da je sportsmen, on bi zeleo da osvoji GS protiv najveceg rivala a ne da se radije sto je neki igrac ranga naseg Janka(bio je 32, ne potcenjujem ga , volim ga vise mozda od Novaka.. ali nema iskustva, stabilnost, snage, nikada nije igrao finale ni mastersa mozda, igra se u 5 seta..)...
sto se mene tice neka osvoji, i Sumaher ima 7 titula, pa je za mnoge Sena bio i ostao najveci, ko je pa jos spomenuo Prosta sa 4... GS su tu ali to nije pokazatelj. Sampras ima protiv Agasia 20 prema 14... koliko ima Federer protiv najveceg rivala?

Ana

pre 14 godina

Kao što ste napisali u tekstu, ironija je da je Federer najbliži tituli sad kad je daleko van forme i svoje igre. Poštenije je d meč dobije slabiji igrač koji igra najbolje što može, i svim srcem i dušom, preko svojih mogućnosti, nego bolji koji igra ispod svog nivoa. Federer ne zaslužuje ovu titulu. Napred Robine!!

Batman,Hulk,Spiderman & co

pre 14 godina

Robine, danas je ceo Marvel univerzum uz tebe, za prvu gren slem titulu i veliku senzaciju.
Mi znamo da mozes, a ako i ti verujes u to, posao je vec obavljen.

Dusan

pre 14 godina

@felipe mationi

Koliko je tebi prijatelju tesko!!??! Ako nisi pratio, "vamos rafa" odmara vec nedelju dana!

Pokazi bar malo postovanja prema najboljem svih vremena (sa ovim GS-om ili bez njega), a svakako i prema coveku koji je igrao i jos uvek igra najlepsi tenis IKADA!

Sto se tvoje pametne doskocice o tome sta ce Rafa osvojiti tice, sada ima 6, za 20 mu treba, taman da ih od sada sve redom osvaja, jos 4 godine. A posto znamo koliko ljudi je u istoriji osvojilo sva 4 GS u sezoni, nije ti tesko da zakljucis da mu treba i malo vise. A onda ces dalje shvatiti da u 28.-oj godini malo igraca osvaja GS. A Fedexu moze lako da se desi da uzme neki.

Predlazem da se malo opustis i da sutra uzivas u lepom tenisu, pa ko god da dobije. U svakom slucaju lepsem nego sto ce ga Rafa ikada igrati uz svo postovanje za ogromno scre ovog spanca!

Uz'i pivo i kikiriki i samo uzivaj!

nikol dž. femija

pre 14 godina

Šta reći danas, a da se sutra ne izvinjavate?

Ja ne navijam ni za jednog.Baš mi je nevažno ko će od njih dvojice pobediti.

Priznajem da volim kako igra Federer a i kako uvek ističe značaj svoje supruge,ali nisam navijač za njegov 14.slem.Dopada mi se da vlasnik rekorda i dalje ostane Sampras.

Sutra će u publici biti i Borg i mislim da je to za Soderlinga velika inspiracija.Saveti njegovog trenera će možda biti presudni ako ih se seti i primeni.

AKO JE Robin POBEDIO NADALA, a onda i stigao do finala ,možda je u redu da osvoji ovaj Garos.

Ako ostane drzak,ako ostane svoj a to znači i da ne čuje publiku,ako i dalje bude verovao u sebe i sebi bude govorio da ima šanse,možda će i obradovati Borga,Normana,Vilandera.

Ima neke simbolike u tome da je Nadala,u pokušaju da obori Borgov rekord,sprečio baš Šveđanin!Možda mu je to što je branio rekord švedske legende pomoglo da pobedi Rafu.

Što se tiče Feda...možda i nije u redu da tu veliku titulu koja mu fali za izjednačenje Samprasovog rekorda osvoji protiv 31.igrača.A možda su i ti rekordi čista glupost.Rekordi su tu da bi se rušili.Neko će uvek postavljati nove.I ko pamti te brojeve?

U prilog Fedu ide činjenica da je gren slem retko osvajao neko ko nije bar među prvih 20.A možda je Fed već dosta dao tenisu pa je i u redu da ovaj turnir osvoji lako,protiv 31.

Za mene će biti posebno zanimljivo ponašanje PUBLIKE zbog Serbia Opena i zbog Fed kupa u februaru.Hajde DA UČIMO od publike Garosa,i da pokažemo već u februaru koliko smo naučili a možemo i da ih imitiramo,dok se ne usavršimo.

Darko

pre 14 godina

@ (mAGIC, 6. jun 2009 22:50)

Komentar ti je tuzan!

Ali pretpostavljam da ga pises kao isfrustrirani navijac nekog igraca koji ce uvek gledati u ledja Kralja!

Kralj je jedan od onih sportista, za koje mi obicni smrtnici mozemo da kazemo da imamo srece, sto smo rodjeni u njihovoj eri i sto smo imali to zadovoljstvo da pratimo njihovu karijeru! Najveci i na terenu i van njega!

marko

pre 14 godina

ma oduvace ga soderling...federer,najuobrazeniji sportista kojeg znam...gadi mi se od njega...rafa osvaja 20 gren slem titula u svojoj bogatoj karijeri i ostavlja sve iza sebe...vamos rafa!!!
(felipe mationi, 6. jun 2009 20:56)
Moje misljenje je da prisustvujemo jednom od 3 najveca rivalstva u istoriji tenisa (Federer-Nadal).Pored toga sto su veliki rivali oni su i veliki ljudi.Sto se Federera tice i ta prica o uobrazenosti nikako ne pije vodu.Ustvari ti pricas kao da licno poznajes Federera!Ljudi treba da uzivamo u sjajnom rivalstvu sa nadom da ce tom rivalstvu i Nole da se pridruzi uskoro tj. da bude sposoban da dobru formu odrzava makar 2/3 sezone a ne samo po par mjeseci!

Peka

pre 14 godina

Siroti Soderling nije ni svestan koliko navijača ima u Srbiji :)... Mislim da treba da otvorite fan klub.

Ajd' nemojte toliko da ste ogorčeni, osvojiće Rafa bar još 2-3 RG-a i ko zna šta još, samo da ga zdravlje posluži, što se iskreno nadam. A u međuvremenu, neka Kralj pokuša da uđe u legendu, zaslužio je.

armstrong

pre 14 godina

Tuzno je procitati ovoliko komentara koji su puni mrznje prema jednom od najboljih i najvecih sportista koje je sport (ne samo tenis) ikada imao!

Tuzni ste...

Ali nebitni ste vi (kao i ja), vazno je da se danas pise istorija!

Dusan

pre 14 godina

16.Od srca tom arogantnom naduvenku zelim da ga sved oduva kao balon. I da nikada ne osvoji RG zbog mrznje i zla koje nosi u sebi. Rafael je sportista za primer sto ovaj svajcarski mrgud nikada nece biti.
(Kole, 6. jun 2009 23:05)

...i samo jos par reci za tebe...nije bas pametno a ni mnogo vaspitano govoriti o karakteru i prirodi ocobe koju ne poznajes dobro, a pogotovo ne one koju ne poznajes UOPSTE!

Ostaje naravno da se vidi i koliko ce "dobar, ljubazan i skorman" Rafa biti jednog dana kad kola krenu nizbrdo. Znas, ja recimo pomalo mislim da je i ovaj veeeeliki sportista bez svake sumnje malo pomislio da je 5. RG vec njegov. A ne secam se nesto ljubaznog i blagog izraza na njegovom licu dok ga je isti taj "sved" za koga ces sutra navijati "oduvavao" sa omiljenen mu sljake.

Ko sto vec rekoh - pivce i kikiriki, i uzivaj u dobrom tenisu sutra! :-)

mirza

pre 14 godina

Soderling ako ovo neriješi u 3 seta može samo sanjat da će osvojiti.Fedrerer je dosta i psihički i fizički spremniji od soderlinga.
A ove komentare gdje napadaju čovjeka koji je promijenio tenisku igru,čovjeka koji će naj vjerovatnije postat najveći svih vremena i ne ćitam.Da je osvojio 30 gren slemova neki bi opet rekli da je nadal bolji,da je đoković bolji.Nadal je na vrhuncu svoje karijere,a i bilo je pitanje dokle će izdržati u takvom ritmu.Zbog te njegove životinjske igre došao mu je u pitanje nastup na ovogodišnjem vimbildonu.
FEDEX NAJVEĆI SVIH VREMENA
COME ON ROGER

Bleyager

pre 14 godina

Svim srcem navijam za Federera... Iako je najbolji svih vremena, covek vuce tesku frustraciju sto nije osvojio RG i kompletirao gread slam titule,a zasluzio je!!!

bane

pre 14 godina

Svi vi znate ko je Federer,ma strasni ste?Pogotovo vi sto ga blatite i omalozavate,a to sve zahvaljujuci nasim medijima.Da li moze da bude los covek onaj koji se od 2003 bavi humanitarnim radom,pomaze gladnu decu u Africi,i ulaze u razvoj sporta,ne to VELIKI COVEK.A vi malo potrudite se da uradite nesto korisno u zivotu,a ne da budete sitne duse koji pluju i vredjaju najbolje.

Petar

pre 14 godina

Cini mi se da Rafa nece jos dugo biti prvi. Ne svidja mi se Agasijeva izjava jer je Djokovic recimo prosle godine vise pravio problema Rafi u polufinalu nego Fedex u finalu. Mislim cak i da Rafa nije igrao Federer bi tesko osvojio Garos. Sad protiv Soderlinga ce biti rutinski mec.

ixy

pre 14 godina

da federer igra sa bilo kojim drugim teniserom finale (osim sa nadalom),kladila bih se na njegovu pobedu ali soderling svakog dana sve vishe iznenadjuje tako da oboje imaju iste shanse za trijumf

borg

pre 14 godina

neznam stvarno zasto mrzite federera,iüpak je to mala ljubomora jer vas pulen djokovic nikada nece stici federera.a iako ne osvoji niti jedan grand slam vise imace djokovic jos dosta godina da igra,da bi stigao rodju.jer 20 uzastopnih GS polufinala vise nije slucajno,kao sto mnogi ovdje lupetaju.usporedbe radi drugi na toj listi lendl ima 10 uz.polufinala.sto se tice buducnosti mislim da ona pripada del potru,murreyu i naravno djokovicu,koji po meni jos ima sansi da udje u istoriju kao veliki igrac.sta mi smeta jeste ove usporedbe sa rodjom,mozda jednog dana ali sada?jos je rano za to.sto se finala tice bice za federera jako tesko,jer soderling nema sta da izgubi,tako da je sve moguce.pozdrav svim iskrenim navijacima tenisa.

Ugljesa

pre 14 godina

Ljudi, ne voljeti nekog sportistu ne znaci minimalizovati njegove neosporne sportske uspjehe. Kad cemo poceti da vrednujemo necije rezultate, a ne da minimalizujemo nesto sto je neko postigao jer (se nama ostrascenima cini da je) 'naduvan', 'arogantan', 'placip...'...I ako ne osvoji sutra RG ne zaboravite - radi se o sljakasu br 2 posljednje 4 godine. I...manje citajte Sportski zurnal i manje pratite medije koji su se tenisa sjetili tek od kada se pojavio Djokovic. Ne radi se o navijanju ni za koga, nego o vrednovanju necijih uspjeha i sportskih rezultata. Kada bismo naucili da to radimo, mislim da bismo kao drustvo bili bolji.

Antilopije

pre 14 godina

Ma siguran sam da ce Fedex puci od muke kad procita sve ove negativne komentare o njemu :))))... 100% mu je bitnije sta pisu neka bojana, micojka i ostala bratija od misljenja tamo nekih Del Potra, Nadala, Agasija, Vilandera, Borga, Samprasa...

borg

pre 14 godina

evo sad citam ovaj komentar od igora,i mislim da mogu da shvati njegove primedbe.sigurno da sampras ima pozitivan skor sa svim njegovim protivnicima,ali je isto istina da mozda taj skor nebi bio pozitivan da je igrao protiv courijera i agassija vecinom na sljaci,sto je bio slucaj sa federerom protiv nadala.za razliku od mnogih pratim tenis ne otkako je djokovic uspjesan,nego vec od ere lendla po na ovamo.svaki sampion je obiljezio svoju eru.pa tako i sampras i federer.sto se tice formule jedan gledao sam i senu i schumachera,i nisam bas siguran da je senna bio bolji vozac,ali to je druga tema.

građanka

pre 14 godina

ajde da sačekamo taj meč. malo manje mržnje ne bi škodilo. šta ako je plakao? pa i on je čovek, nije mašina. otkad je on NO.1 u tenisu, ova igra je dobila drugu dimenziju. tenis se promenio. postao je lepši, otmeniji.
ovi sadašnji "udarači" podsećaju više na ragbi nego na tenis. i jučerašnje žensko finale to pokazuje. i tamo se udarci približavaju muškoj kilometraži. neka, menja se i sport i pristup. ali, zato ne treba omalovažavati tenisera koji je uneo tu lepotu, eleganciju i smirenost u igru i koji je bio 5 godina neprikosnoveni vladar u ovom sportu.
nadam se da će dobiti ovaj pehar.
navijam za njega.

Ugljesa

pre 14 godina

@Micojka
A sta, ovo je kao tvoj privatni sajt pa neistomisljenike 'cascavas' nekakvim izgnanstvom? Ajmo malo o kulturi dijaloga. Ne trudi se da odgovaras, bespotrebno upadas u vatru.

Heineken

pre 14 godina

Ovde vidim mnogima smeta to sto ce Federer postati najbolji teniser svih vremena,ali sa negativnim skorom sa svojim glavnim rivalom.Da se umesto Federera u pitanju Djokovic,da li bi vam to ikada smetalo?