Nedelja, 31.05.2009.

08:45

Orlando na Lejkerse u finalu!

Košarkaši Orlando Medžika igraće protiv Los Anđeles Lejkersa u velikom finalu NBA lige.

Izvor: B92

Orlando na Lejkerse u finalu! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

64 Komentari

Sortiraj po:

phxmagic

pre 14 godina

Svaka čast Orlandu,zaslužili su da budu u finalu i volio bi da osvoje to finale :)
Biti će to krvavo finale,oba tima imaju podjednako dobre igrače na svim pozicijama,mislim da će duža/bolja klupa izneti pobednika na tron!

Bonny

pre 14 godina

Posto dugo pratim NBA,jos od prvih godina Divca moram reci da mi je pored narvno Bullsa u secanju ostao tim Hjustona(iako nisam navijao za njih).Posebno finale protiv Orlanda sa O'Nil-om,Peny Hardway... Sta to ovaj Orlando ima zajednicko sa onim Hjustonom( Olajuwon,Sem Kasel,Robert Horry, Dreksler je bio rezerva) - sistem centar ipod kosa a cetvorica sutera oko linije za tri poena,a to je mnogo tesko braniti, ako moras da udvajas centra- i od toga ce sve zavisiti u velikom finalu.Ako LA ne bude mogao da brani Hauard jedan na jedan tesko LA ove godine do titule, jedino da izbore 7 utakmicu koju bi igrali na svom terenu,a u takvoj utakmici obicno pobeduje domacin.Moja prognoza da Orlando uzima titulu.

P.S puno komentara sam napisao koja nisu obljavljena,pa molim barem neki....

cika debeli

pre 14 godina

Gandi je kralj,sjetite se samo kako je od luzera iz Majamija napravio sampionski tim ,godinu prije osvajanja titule Majami je igrao istu kosarku kao Orlando sada i onda zalizanko Rajli namirisi titulu otjera Gandija i okiti se lovorikama,nadam se da ce ove godine uspjeti da se domogne titule,mada ce biti vrlo tesko pored Kobija koji je jedina istinska velicina trenutno u nba,volim Kobija al navijam za Orlando zbog kosarke

Ivana

pre 14 godina

Do sada je Charles Barkley uvijek pogadjao ko ce proci. Kada je rekao Orlando dobija Cavalierse svi su mislili da je to nemoguce...
Sinoc rece Orlando dobija Lakerse i opet svi misle da je to nemoguce.
Ipak, nadam se da ce i ovoga puta biti u pravu.
GO MAGIC!!!

AhoY!

pre 14 godina

"Ekipa Stena Van Gandija postigla je 12 trojki i tako razuverila sve nevernike koji nisu mislili da je moguće proći u finale pored Klivlenda (66 pobeda u regularnom delu sezone) i branioca trofeja Boston Seltiksa."
Шта је ту имало да се не верује?Ко макар мало дуже прати НБА,може да види да силеџијске екипе какав је Кливленд,никад нису освајале прстен.Па ни Лејкерси са Брајантом,када је он у прво време био једина звезда Л.А.,док није дошао О'Нил...Правилна расподела лопти у тиму је јако битна ствар за победу и све док Џејмс буде немилосрдно "јео" лопте,Кавси ће бити само конкуренти за титулу,не шампиони.Ништа више.
Такође,нема смисла лупати неке прогнозе 4-1,4-2,нарочито у корист Орланда.Лејкерси имају најбољег,тренутно,европског центра + Ламар Одом и Брајант споља...Доста је тешко прогнозирати тачан исход,али мислим да су Лејкерси нешто ближи титули.

ofk

pre 14 godina

Hido vam se cini fenomenalan zato sto svi utrajaju HOWARDA pa je trojka uvek prazna.Nije los igrac ali nije rodjeni pobednik...ARIZA je mladju,brzi,skocniji ...novi Pipen samo da popravi sut..

Baj baj

pre 14 godina

Dobro je sto su ispali Kavalirsi i njihova antikosarka, koja se protiv Orlanda svela na Dzejmsa. Toliko je silovao u prethodnim utakmicama, da je bilo mucno gledati. Svaka cast Orlandu, ali protiv Lejkersa nemaju nikakve sanse (iako bih voleo da gresim).

marko

pre 14 godina

treba znati da je orlando dobio obe utakmice protiv lejkersa u regularnom delu, jednu kuci i jednu na strani i to gusto... finale plej ofa je druga prica ali videcemo...jednostavno orlando je bolji kao tim a lejkersi imaju brajanta kome kada neide gube sto se videlo i protiv hjustona i protiv denvera...presudice inspiracija...

NNN

pre 14 godina

Hida volimo zano što je odličan igrač i zato što je bio član one ekipe Sakramenta (poslednje koja je imala "dušu"), zato što je dobar prijatelj sa Divcem i Pejom, zna srpski i voli "zaje*avanciju" (a ne zbog nacionalizna kao što misli ofk).
@Sale
ako su Hido i Ariza jednaki "poješću svoj šešir".
@Mladen
Svrha svakog tvoj komentara je da se između ostalog pljuje Stojaković.

kfc

pre 14 godina

Gledao sam celu seriju i nikako mi nije jasno kako neko misli da osvoji titulu sa Andersonom Varežaom u prvoj petorci. Ako neko može da mi objasni u čemu je stvar sa tim likom voleo bih da čujem. U napadu je neupotrebljiv, mislio sam prvo da je stvar u odbrani ali i tu je najgori, stalno ispada, svi ga rade jedan na jedan, i centri i bekovi, pokriva pogrešna mesta, kreće se ko muva bez glave. Gledao sam i statistiku, ima u proseku 5 skokova po utakmici, što je manje od pojedinih plejeva, a igra po 30 minuta u proseku, za to vreme ti toliko puta lopta sama upadne u ruke.

Krivac za poraz Klivlenda je isključivo trener koji Varežau daje preko 30 minuta, a na klupi sede Valasa, Džo Smit, pa i Pavlovic bi bolje odigrao to što Varežao igra.

Mladen

pre 14 godina

Nema tu mnogo sta da se kaze: Orlando ima tim,Lejkersi imaju tim,Denver ima tim,samo Klivlend ima Dzejmsa i gomilu igraca za koje niko ne bi dao neke malo vece pare.Sta je mogao Klivlend pored raspolozenog i uvek sjajnog Hauarda,kad na centrima ima babu Zija,dedu Bena i nejakog Andersona koji i nije centar.
Dzejms je doveo Klivlend do 1.mesta,dobio jos dve runde ali vise nije moglo.Hauard vredi vise nego ceo tim Klivlenda bez Lebrona,a po ceni tu je i Luis.Steta je sto protiv Lejkersa nece igrati Dzamir Nelson koji je takodje odlican igrac i suter.Kad vidim Rasjada Luisa,uvek se setim nekih "strucnjaka" koji kazu da je nas Pedja najbolji suter lige,i kiselo se nasmejem.U finalu,neka pobedi bolji.

Sale

pre 14 godina

Licno bih zeleo da Orlando pobedi LA ali najverovatnije to se nece desiti.
Razlog LA ce imati bolje podudaranje igraca nego Kliveland. Jedini spas Orlandu bih bilo ako Bajnum i Gasol zarade brze faulove.
Hovard - Bajnum (Hovard bolji)
Luvis - Gasol (Gasol bolji jer ce sigurno ulaziti pod kos a ne kao Litvanac u opste nije bio agresivan - tu krivim trenera.)
Turkolu-Ariza (jednaki)
Li - Brajant (naravno Brajant i opet ista prica kao protiv Denvera bice postavljanje u reketu i Gandi ce morati da ubaci Petrusa u igru ranije nego obicno)
Fiser - Alston (Fisher iskustvo)
Klupa (LA)
Opet cela serija ce zavisiti od Havarada i Brajanta agresivniji ce pobediti.

Edward

pre 14 godina

Sve mi se vise cini da ce LBJ (ukoliko zeli ikada da osvoji prsten) kad tad morati da ili a) ode u neki jaci tim gde ce biti jos barem jedan-dva nadprosecna igraca, ili b) natera gazde Cavs'a da takav kalibar igraca dovedu u Cleveland... Mozda mu se pise sudbina kao K. Garnett'u koji dok nije otisao iz Timberwolves'a nije osvojio prsten...Bas se secam one sezone kada je KG sjajno igrao i bio MVP regularnog dela sezone-bas kao LBJ ove godine, i kada je doveo tim iz Minesote do finala Zapada ali onda naletese na Lakers'e i planovi o tituli padose u vodu...u svakom slucaju, nadam se dobrom finalu izmedju LAL i ORL, i uzbudljivim utakmicama...pozdrav za sve NBA fanove...

paul "the truth" pierce

pre 14 godina

treba biti iskren i reci da je malo ko ocekivao ovakav ishod... ipak su kavsi protutnjali dosadasnjim delom plej-ofa, kao i ligom u regularnom delu... ja sam bio jedan od onih koji su takodje mislili da je finale kobi na lebrona 100 posto... sto se orlanda tice, dvajt hauard je sjajan igrac, hido i luis su dva dobra krila, i ostali su dobri igraci, ali je fakat da je orlando jedna sjajno vodjena ekipa, i da je klivlend izgubio najvise na tom polju... dok ih gledas jednostavno vidis pecat trenera... komentar juce mi nije pusten pa moram da ga ponovim, denver je recimo ekipa na kojoj ne vidis nimalo sta trener pokusava da postigne, i mislim da im treba novi trener za korak vise dogodine... a van gandi je zaista sklopio sjajan tim, svako od igraca igra ono sto najbolje zna, nema divljanja van koncepcije... secam se da su u sezoni 05-06, hauard i milicic zajedno krajem sezone delovali zastrasujuce, hauard mnogo vise doduse i da mi nikako nije bilo jasno sto dadose tolike novce za luisa... ok, preplatili su ga to i dalje stoji, ali ekipa je sada zaista odlicna... e sad da li je to dovoljno za lejkerse treba sacekati i videti... ako se uzmu nosioci igre brajant, odom, gasol mislim da je sa aspekta talenta prednost ipak na strani lejkersa... medjutim to ne mora nista da znaci, dokaz je finale 2004 kada su lejkersi ispraseni od tima, tj. detroita... mislim da ce finala biti veoma zanimljiva, blagu prednost dajem lejkersima zbog iskustva... i jos jedna stvar mihael pjetrus igra opasno u poslednje vreme, on bi mogao biti ono sto je pouzi bio prosle godine... sto se nekih komentara tice da su zakazli lebronovi saigraci, to mi nekako bas ne pije vodu, nemoguce je da je 11 ljudi zakazalo... evo gledam statistiku vilijams i vest su u ovoj seriji postizali prosecno vise poena nego tokom sezone, ilgauskas je mozda malo podbacio... ali to nije razlog, razlog je majk braun, van gandi ga je nadmudrio... pozdrav svim nba manijacima, uzivajte u najboljoj ligi na svetu!

Kragujevac

pre 14 godina

4-2 za Orlando, ne ipak 4-1. . .ili sto neko kaze ako odigraju stvarno dobro bice 4-0. . . ..aaaaaalooooooo bre ljudi! pa ovde nema 2 realna komentara, sve navijacke zelje i zeljice! pa nije Fil Dzekson onaj Braun koji ne zna sta ga je snaslo u ovoj seriji! Nije Lamar Varezao crni, a Lejkersi imaju bar koliko toliko mesa da limitiraju Hauarda! jedino sto je odlicno za Lejkerse sto igraju protiv Orlanda sto ce titulu da proslave u LAu....kazete dve pobede Orlanda ove sezone! ? pa u Stejplsu su ih nesto zbrzili na kraju, u zadnjem minutu, aa ako se dobro secam Lejkersi su vodili celu utakmicu, bese i tripl dabl Mambe! zivi bili pa videli, Dzekson je izgubio poslednja dva finala, nece i trece Protiv Dzeremija!!!!!!! aj. . .

fan 24

pre 14 godina

Finale izmedju Orlanda i LA ce biti veoma zanimljivo,ali veliku prednost dajem LA zato sto imaju covjeka koji je trenutno mozda i najbolji igrac u NBA.Ako Kobi eksplodira u finalu a vjerujem a hoce LA ce bez problema uzeti titulu!!!Svim srcem uz KOBIJA!!!

danijel

pre 14 godina

bas mi je drago sto je orlando izbacio cavalirse,kao strastven navijac Lakersa mislim da bryant uzima svoj 4 prsten.pozdrav svim ljubiteljima nba kosarke

ofk

pre 14 godina

Ovde stvarno ima cudnih ljudi a najcudniji su ovi sto navijaju za ORL zbog ''Srbina '' Hida.Pa kom osnovu je on Srbin i sta i da jeste pa zar je to toliko bitno za nase zivote i NBA...dosta vise tog smesnog nacionalizma

staces

pre 14 godina

Zasluzen prolaz Orlanda, sjajno izbalansirana ekipa, svi igraci igraju extra i svaki u svakom momentu moze da poentira... Medjutim, na drugoj strani zao mi LeBrona jer nema adekvatnu podrsku od saigraca, sto se i videlo u ovoj finalnoj seriji. Zao mi je jer je pored Jordana jedan od najkompletnijih igraca koji su ikada igrali... Ni ja nesto ne volim igrac-tim coveka, ali LeBron je stvarno covek koji sve ima... Vodi loptu, asistira extra, poentira, sutira i ide na ulaz nezaustavljivo, prebrz za svoje cuvare, ne mogu da mu nadjem neku manu... Jedino mozda sto ume nekad da isforsira sut bezveze, ali tako je oduvek bilo sa tim superstar-ovima...

LeBron fan

pre 14 godina

Potpuno zasluzena pobeda Orlanda i moram reci da je bolja ekipa prosla dalje. Uradili su sve kako bi iskoristili sve slabosti Kavsa i uspeli su u tome. U napadu Hauard previse dominantan za visoke igrace Klivlenda i onda nema resenja u odbrani(ili Hauard to zavrsi ili se iskreira otvoren sut za 3 poena)
LeBron je stvarno odlicno odigrao celu ovu sezonu, Kavsi su odlicno igrali celu sezonu i 1. i 2. rundu plej-ofa, ali protiv Orlanda(kojim im realno ne lezi) podbacili su Mo Vilijams, Delonte i Ilgauskas... Jednostavno nisu radili ono sto su radili tokom cele sezone, a to je davali pravu podrsku LeBronu...
Ali jos jednom kazem svaka cast Orlandu, bolja su ekipa!!!
P.S. A za ovog Manua, nemam reci, treba da ide da leci komplekse koje ima od LeBrona...

Eric Cantona: ''Play beautiful''

pre 14 godina

Odlučujući faktor u finalu je čovek koji sedi na klupi Lakersa, iako su mi simpatije na strani ekipe sa Floride.

Miki

pre 14 godina

Jedva čekam da vidim da li će i na koji način Džekson zaustaviti Hauarda. Hauard je centar sa veoma dobrim fizičkim predispozicijama, ali mislim da može da se zaustavi ako se napravi taktika za njega, jer Supermen nije kompletan igrač (kao na pr. Olajdžuvon u svoje vreme, ili Dankan) da bi bio nezaustavljiv...

preca

pre 14 godina

@ckb ti si klinac ako ne vidis koliko je npr. Brajant jak igrac, navijaj i za Oklahoma siti ako hoces ali nemoj nazivati klincima ljude koji vole najbolje igrace u NBA

dilan dog

pre 14 godina

Kakva spoljna linija Orlanda, svaka im chast, i to sve popunjeno u reketu sa Hauardom. Moze se reci da su nocas pomalo i ponizili Klivlend, ciji ce trener verovatno popiti otkaz kao i neki igraci. Da je Klivlend prosao bio bi uveren da ce Lejkersi osvojiti, ovako je sad sve neizvesnije. Mislim da su sanse 60:40 za Lejkerse.

Александар

pre 14 godina

Е и кад ово доживех поново. Навијач сам Орланда од 1994 и оне генерације Hardaway, Anderson, Scott, Grant, O'Neal. Тада реално, нису имали довољно искуства за Олајџувона и Дрекслера али се видео велики потенцијал. После одласка ОНила кренуло је лутање... Максимум прво коло плејофа. Па са Трејсијем... човек је сам играо. Али ова екипа има све оно што претходне нису. Доминантног центра, сасвим солидна крила и као најважније тимску игру. Биће тешко у финалу, али после Бостона и Кливленда натерали су ме да поверујем да могу да иду скроз до краја! Само напред ОРЛАНДО!!!

sss

pre 14 godina

Juhu,bas mi je lepo poceo dan...Kad sanjiv procitam ovako nesto...E da sklonite ovih Jaricevih 5 min. stvarno nema smisla.Pozz svim basketbalijama :)

keny

pre 14 godina

Posto me nenormalno iritiraju i lbj i cavsi navijao sam za orlando tako da mi je drago sto su ih igracki rasturili ali mi je krivo sto su u zadnjoj cetvrtini promasili mnogo otvorenih suteva da razbiju cavse.
U finalu ce sve zavisiti od bryanta ako on bude igrao dobro ( nesebicno) mislim da ce LA na suv kvalitet ali pre svega na iskustvo dobiti seriju

Milan Al

pre 14 godina

Kada sam na pocetku play-off-a rekao da ako Orlando prodje filadelfiju i nekim cudom Boston, upotrebio sam izraz OLJUSTITI za duel izmedju Orlanda i Klivlenda. Ne znam koliko je dislake-a bilo. Takodje nikada necu moci da razumem ljude koji se jave ne ostavljajuci svoje misljenje, vec neku nebulozu na tudj racun. Orlando uzima titulu skorom 4-1, eventualno 4-2.

boci

pre 14 godina

Rutinska pobeda Orlanda. Drago mi je sto sam pogresio kada sam rekao da Klivlend prolazi 4:2, Orlando je zaista pokazao mnogo vise. Mislim da je ovo pravo finale izmedju dve trenutno najbolje ekipe i nadam se tituli Lejkersa!

ofk

pre 14 godina

(ckb, 31. maj 2009 10:55)

Ja imam 38 godina i uopste se ne lozim na Brajanta iz tih razloga.Pratim NBD ligu 25 godina i navijam za LA.Ako si vec kdo klinaca glavni klinac je HOWARD.
Sta ce reci svi oni koji su bili sigurni u teoriju zavere finale LB-Brajant i sta ce reci svi hejteri na ovogodisnji Play off.Pa naravno da ce cutati....
I treba da se loze svi na brajanta ,vejda,howarda i ostale posto su stvarno igraci i milioneri-uspesni likovi.

bolevole

pre 14 godina

Koliko pratim NBA ( a nije mnogo u poslednje vreme, jer nijedna naša tv kuća nije našla za shodno da otkupi prava za prenošenje ), ova životinja pod obručem ima dovoljan potencijal da bude novi Šek, a i da ga nadmaši... Ne vidim koji centar ga može zaustaviti... Videćemo, ako Orlando odigra pametno, ne bi me čudilo ni da bude 4:0 u finalu... ne verujem da će baš tako biti, ali nikad se ne zna.... Pozdrav svim ljubiteljima NBA lige sa željom da se ponovo vrate na naše male ekrane...

drdre

pre 14 godina

rafer alston uopšte nije loš plej,sigurno nije ništa lošiji od dereka fišera!iskreno mislim da lal mogu mnogo bolje i lakše da pariraju orlandu nego kavsi pre svega zbog gasola,odoma pa i bajnama.i sigurno je da će hauard ulaziti još brže u probleme sa ličnim greškama.tu je i luis ali njega može da čuva odom koji je dosta pokretljiv!u svakom slučaju biće zanimljiva serija i minimum 6 utakmica.ja prognoziram 4-2 za l.a

the_answer

pre 14 godina

Svako ko prati NBA onako objektivno,shvata da orlando ima strasnu ekipu.Ja sam navijac Phile,ali sam znao da Orlando tu prolazi,jer su jednostavno ljudi tim.Imate igrace koji mogu uvek pogoditi,i neke koji mogu eksplodirati za vece...ne bih se slozio da nemaju dobrog pleja,jer brate slatki njihov plej je R.Alston :) Lewis je nocna mora za sve cuvare,i sada ce Odom imati sa njim velike probleme,jer je Rashard brzi i ima solidan dribling.MA necu da pisem ovde bzvz,da me hejtuju ljudi:),samo znam da cu gledati svaku tekmu finala i da ce biti ludilo.Mislim da cete se sloziti sa mnom da je ipak ovo najzanimljivije finale :) pozdrav ljubitelji nba,i u zdravlje :)

ckb

pre 14 godina

Orlando ce osvojiti titulu u inat svim klincima koji se loze na Brajanta, Dzejmsa, Pirsa, Vejda……………..
Konacno da gotivna ekipa udje u finale.

Dusan

pre 14 godina

Bravo Hido, košarka je ipak kolektivan sport. Daj im malo te evropske magije. Zaslužio si prsten.

P.S. Napravi i dve kopije za Divca i Stojakovića da i oni znaju kako to izgleda.

zoka

pre 14 godina

Ajmo titula,necu da lejkersi uzmu titulu,zasluzili ste,posle 95 opet sjajna ekipa,najbolji centar danasnjice i dva sjajna krila-brat Hido i LUIs,mislim da su bolje pokriveni na svim linijama,pogotovo 1 i 5

zxczvdsf

pre 14 godina

bravo Orlando,sasvim zasluzeno.I ako sam navijao za Klivlend Orlando im je odrzao cash kosharke.Odlichno izbalansirana ekipa,svi mogu da poentiraju + zivotinja pod obruchem.Ko bi rekao da ekipa bez nekog kvalitenong play-a moze ovako daleko.
Samo napred!

johnstockton

pre 14 godina

Ovo definitivno nije nikakva magija, vec - sistem! Igraci su rutinski "nadmasili" sami sebe, a Van Gandi je dokazao da je kosarkaski Kutuzov. Svaka im cast.

P.S. Voleo bih kada uprava Klivlenda ne bi pala u gubitnicku histeriju i pocinila gluposti u predstojecem prelaznom roku.

ckb

pre 14 godina

Orlando ce osvojiti titulu u inat svim klincima koji se loze na Brajanta, Dzejmsa, Pirsa, Vejda……………..
Konacno da gotivna ekipa udje u finale.

the_answer

pre 14 godina

Svako ko prati NBA onako objektivno,shvata da orlando ima strasnu ekipu.Ja sam navijac Phile,ali sam znao da Orlando tu prolazi,jer su jednostavno ljudi tim.Imate igrace koji mogu uvek pogoditi,i neke koji mogu eksplodirati za vece...ne bih se slozio da nemaju dobrog pleja,jer brate slatki njihov plej je R.Alston :) Lewis je nocna mora za sve cuvare,i sada ce Odom imati sa njim velike probleme,jer je Rashard brzi i ima solidan dribling.MA necu da pisem ovde bzvz,da me hejtuju ljudi:),samo znam da cu gledati svaku tekmu finala i da ce biti ludilo.Mislim da cete se sloziti sa mnom da je ipak ovo najzanimljivije finale :) pozdrav ljubitelji nba,i u zdravlje :)

zxczvdsf

pre 14 godina

bravo Orlando,sasvim zasluzeno.I ako sam navijao za Klivlend Orlando im je odrzao cash kosharke.Odlichno izbalansirana ekipa,svi mogu da poentiraju + zivotinja pod obruchem.Ko bi rekao da ekipa bez nekog kvalitenong play-a moze ovako daleko.
Samo napred!

Dusan

pre 14 godina

Bravo Hido, košarka je ipak kolektivan sport. Daj im malo te evropske magije. Zaslužio si prsten.

P.S. Napravi i dve kopije za Divca i Stojakovića da i oni znaju kako to izgleda.

johnstockton

pre 14 godina

Ovo definitivno nije nikakva magija, vec - sistem! Igraci su rutinski "nadmasili" sami sebe, a Van Gandi je dokazao da je kosarkaski Kutuzov. Svaka im cast.

P.S. Voleo bih kada uprava Klivlenda ne bi pala u gubitnicku histeriju i pocinila gluposti u predstojecem prelaznom roku.

zoka

pre 14 godina

Ajmo titula,necu da lejkersi uzmu titulu,zasluzili ste,posle 95 opet sjajna ekipa,najbolji centar danasnjice i dva sjajna krila-brat Hido i LUIs,mislim da su bolje pokriveni na svim linijama,pogotovo 1 i 5

Александар

pre 14 godina

Е и кад ово доживех поново. Навијач сам Орланда од 1994 и оне генерације Hardaway, Anderson, Scott, Grant, O'Neal. Тада реално, нису имали довољно искуства за Олајџувона и Дрекслера али се видео велики потенцијал. После одласка ОНила кренуло је лутање... Максимум прво коло плејофа. Па са Трејсијем... човек је сам играо. Али ова екипа има све оно што претходне нису. Доминантног центра, сасвим солидна крила и као најважније тимску игру. Биће тешко у финалу, али после Бостона и Кливленда натерали су ме да поверујем да могу да иду скроз до краја! Само напред ОРЛАНДО!!!

preca

pre 14 godina

@ckb ti si klinac ako ne vidis koliko je npr. Brajant jak igrac, navijaj i za Oklahoma siti ako hoces ali nemoj nazivati klincima ljude koji vole najbolje igrace u NBA

paul "the truth" pierce

pre 14 godina

treba biti iskren i reci da je malo ko ocekivao ovakav ishod... ipak su kavsi protutnjali dosadasnjim delom plej-ofa, kao i ligom u regularnom delu... ja sam bio jedan od onih koji su takodje mislili da je finale kobi na lebrona 100 posto... sto se orlanda tice, dvajt hauard je sjajan igrac, hido i luis su dva dobra krila, i ostali su dobri igraci, ali je fakat da je orlando jedna sjajno vodjena ekipa, i da je klivlend izgubio najvise na tom polju... dok ih gledas jednostavno vidis pecat trenera... komentar juce mi nije pusten pa moram da ga ponovim, denver je recimo ekipa na kojoj ne vidis nimalo sta trener pokusava da postigne, i mislim da im treba novi trener za korak vise dogodine... a van gandi je zaista sklopio sjajan tim, svako od igraca igra ono sto najbolje zna, nema divljanja van koncepcije... secam se da su u sezoni 05-06, hauard i milicic zajedno krajem sezone delovali zastrasujuce, hauard mnogo vise doduse i da mi nikako nije bilo jasno sto dadose tolike novce za luisa... ok, preplatili su ga to i dalje stoji, ali ekipa je sada zaista odlicna... e sad da li je to dovoljno za lejkerse treba sacekati i videti... ako se uzmu nosioci igre brajant, odom, gasol mislim da je sa aspekta talenta prednost ipak na strani lejkersa... medjutim to ne mora nista da znaci, dokaz je finale 2004 kada su lejkersi ispraseni od tima, tj. detroita... mislim da ce finala biti veoma zanimljiva, blagu prednost dajem lejkersima zbog iskustva... i jos jedna stvar mihael pjetrus igra opasno u poslednje vreme, on bi mogao biti ono sto je pouzi bio prosle godine... sto se nekih komentara tice da su zakazli lebronovi saigraci, to mi nekako bas ne pije vodu, nemoguce je da je 11 ljudi zakazalo... evo gledam statistiku vilijams i vest su u ovoj seriji postizali prosecno vise poena nego tokom sezone, ilgauskas je mozda malo podbacio... ali to nije razlog, razlog je majk braun, van gandi ga je nadmudrio... pozdrav svim nba manijacima, uzivajte u najboljoj ligi na svetu!

ofk

pre 14 godina

(ckb, 31. maj 2009 10:55)

Ja imam 38 godina i uopste se ne lozim na Brajanta iz tih razloga.Pratim NBD ligu 25 godina i navijam za LA.Ako si vec kdo klinaca glavni klinac je HOWARD.
Sta ce reci svi oni koji su bili sigurni u teoriju zavere finale LB-Brajant i sta ce reci svi hejteri na ovogodisnji Play off.Pa naravno da ce cutati....
I treba da se loze svi na brajanta ,vejda,howarda i ostale posto su stvarno igraci i milioneri-uspesni likovi.

kfc

pre 14 godina

Gledao sam celu seriju i nikako mi nije jasno kako neko misli da osvoji titulu sa Andersonom Varežaom u prvoj petorci. Ako neko može da mi objasni u čemu je stvar sa tim likom voleo bih da čujem. U napadu je neupotrebljiv, mislio sam prvo da je stvar u odbrani ali i tu je najgori, stalno ispada, svi ga rade jedan na jedan, i centri i bekovi, pokriva pogrešna mesta, kreće se ko muva bez glave. Gledao sam i statistiku, ima u proseku 5 skokova po utakmici, što je manje od pojedinih plejeva, a igra po 30 minuta u proseku, za to vreme ti toliko puta lopta sama upadne u ruke.

Krivac za poraz Klivlenda je isključivo trener koji Varežau daje preko 30 minuta, a na klupi sede Valasa, Džo Smit, pa i Pavlovic bi bolje odigrao to što Varežao igra.

bolevole

pre 14 godina

Koliko pratim NBA ( a nije mnogo u poslednje vreme, jer nijedna naša tv kuća nije našla za shodno da otkupi prava za prenošenje ), ova životinja pod obručem ima dovoljan potencijal da bude novi Šek, a i da ga nadmaši... Ne vidim koji centar ga može zaustaviti... Videćemo, ako Orlando odigra pametno, ne bi me čudilo ni da bude 4:0 u finalu... ne verujem da će baš tako biti, ali nikad se ne zna.... Pozdrav svim ljubiteljima NBA lige sa željom da se ponovo vrate na naše male ekrane...

Edward

pre 14 godina

Sve mi se vise cini da ce LBJ (ukoliko zeli ikada da osvoji prsten) kad tad morati da ili a) ode u neki jaci tim gde ce biti jos barem jedan-dva nadprosecna igraca, ili b) natera gazde Cavs'a da takav kalibar igraca dovedu u Cleveland... Mozda mu se pise sudbina kao K. Garnett'u koji dok nije otisao iz Timberwolves'a nije osvojio prsten...Bas se secam one sezone kada je KG sjajno igrao i bio MVP regularnog dela sezone-bas kao LBJ ove godine, i kada je doveo tim iz Minesote do finala Zapada ali onda naletese na Lakers'e i planovi o tituli padose u vodu...u svakom slucaju, nadam se dobrom finalu izmedju LAL i ORL, i uzbudljivim utakmicama...pozdrav za sve NBA fanove...

Milan Al

pre 14 godina

Kada sam na pocetku play-off-a rekao da ako Orlando prodje filadelfiju i nekim cudom Boston, upotrebio sam izraz OLJUSTITI za duel izmedju Orlanda i Klivlenda. Ne znam koliko je dislake-a bilo. Takodje nikada necu moci da razumem ljude koji se jave ne ostavljajuci svoje misljenje, vec neku nebulozu na tudj racun. Orlando uzima titulu skorom 4-1, eventualno 4-2.

sss

pre 14 godina

Juhu,bas mi je lepo poceo dan...Kad sanjiv procitam ovako nesto...E da sklonite ovih Jaricevih 5 min. stvarno nema smisla.Pozz svim basketbalijama :)

keny

pre 14 godina

Posto me nenormalno iritiraju i lbj i cavsi navijao sam za orlando tako da mi je drago sto su ih igracki rasturili ali mi je krivo sto su u zadnjoj cetvrtini promasili mnogo otvorenih suteva da razbiju cavse.
U finalu ce sve zavisiti od bryanta ako on bude igrao dobro ( nesebicno) mislim da ce LA na suv kvalitet ali pre svega na iskustvo dobiti seriju

ofk

pre 14 godina

Ovde stvarno ima cudnih ljudi a najcudniji su ovi sto navijaju za ORL zbog ''Srbina '' Hida.Pa kom osnovu je on Srbin i sta i da jeste pa zar je to toliko bitno za nase zivote i NBA...dosta vise tog smesnog nacionalizma

NNN

pre 14 godina

Hida volimo zano što je odličan igrač i zato što je bio član one ekipe Sakramenta (poslednje koja je imala "dušu"), zato što je dobar prijatelj sa Divcem i Pejom, zna srpski i voli "zaje*avanciju" (a ne zbog nacionalizna kao što misli ofk).
@Sale
ako su Hido i Ariza jednaki "poješću svoj šešir".
@Mladen
Svrha svakog tvoj komentara je da se između ostalog pljuje Stojaković.

Kragujevac

pre 14 godina

4-2 za Orlando, ne ipak 4-1. . .ili sto neko kaze ako odigraju stvarno dobro bice 4-0. . . ..aaaaaalooooooo bre ljudi! pa ovde nema 2 realna komentara, sve navijacke zelje i zeljice! pa nije Fil Dzekson onaj Braun koji ne zna sta ga je snaslo u ovoj seriji! Nije Lamar Varezao crni, a Lejkersi imaju bar koliko toliko mesa da limitiraju Hauarda! jedino sto je odlicno za Lejkerse sto igraju protiv Orlanda sto ce titulu da proslave u LAu....kazete dve pobede Orlanda ove sezone! ? pa u Stejplsu su ih nesto zbrzili na kraju, u zadnjem minutu, aa ako se dobro secam Lejkersi su vodili celu utakmicu, bese i tripl dabl Mambe! zivi bili pa videli, Dzekson je izgubio poslednja dva finala, nece i trece Protiv Dzeremija!!!!!!! aj. . .

Miki

pre 14 godina

Jedva čekam da vidim da li će i na koji način Džekson zaustaviti Hauarda. Hauard je centar sa veoma dobrim fizičkim predispozicijama, ali mislim da može da se zaustavi ako se napravi taktika za njega, jer Supermen nije kompletan igrač (kao na pr. Olajdžuvon u svoje vreme, ili Dankan) da bi bio nezaustavljiv...

drdre

pre 14 godina

rafer alston uopšte nije loš plej,sigurno nije ništa lošiji od dereka fišera!iskreno mislim da lal mogu mnogo bolje i lakše da pariraju orlandu nego kavsi pre svega zbog gasola,odoma pa i bajnama.i sigurno je da će hauard ulaziti još brže u probleme sa ličnim greškama.tu je i luis ali njega može da čuva odom koji je dosta pokretljiv!u svakom slučaju biće zanimljiva serija i minimum 6 utakmica.ja prognoziram 4-2 za l.a

dilan dog

pre 14 godina

Kakva spoljna linija Orlanda, svaka im chast, i to sve popunjeno u reketu sa Hauardom. Moze se reci da su nocas pomalo i ponizili Klivlend, ciji ce trener verovatno popiti otkaz kao i neki igraci. Da je Klivlend prosao bio bi uveren da ce Lejkersi osvojiti, ovako je sad sve neizvesnije. Mislim da su sanse 60:40 za Lejkerse.

AhoY!

pre 14 godina

"Ekipa Stena Van Gandija postigla je 12 trojki i tako razuverila sve nevernike koji nisu mislili da je moguće proći u finale pored Klivlenda (66 pobeda u regularnom delu sezone) i branioca trofeja Boston Seltiksa."
Шта је ту имало да се не верује?Ко макар мало дуже прати НБА,може да види да силеџијске екипе какав је Кливленд,никад нису освајале прстен.Па ни Лејкерси са Брајантом,када је он у прво време био једина звезда Л.А.,док није дошао О'Нил...Правилна расподела лопти у тиму је јако битна ствар за победу и све док Џејмс буде немилосрдно "јео" лопте,Кавси ће бити само конкуренти за титулу,не шампиони.Ништа више.
Такође,нема смисла лупати неке прогнозе 4-1,4-2,нарочито у корист Орланда.Лејкерси имају најбољег,тренутно,европског центра + Ламар Одом и Брајант споља...Доста је тешко прогнозирати тачан исход,али мислим да су Лејкерси нешто ближи титули.

Sale

pre 14 godina

Licno bih zeleo da Orlando pobedi LA ali najverovatnije to se nece desiti.
Razlog LA ce imati bolje podudaranje igraca nego Kliveland. Jedini spas Orlandu bih bilo ako Bajnum i Gasol zarade brze faulove.
Hovard - Bajnum (Hovard bolji)
Luvis - Gasol (Gasol bolji jer ce sigurno ulaziti pod kos a ne kao Litvanac u opste nije bio agresivan - tu krivim trenera.)
Turkolu-Ariza (jednaki)
Li - Brajant (naravno Brajant i opet ista prica kao protiv Denvera bice postavljanje u reketu i Gandi ce morati da ubaci Petrusa u igru ranije nego obicno)
Fiser - Alston (Fisher iskustvo)
Klupa (LA)
Opet cela serija ce zavisiti od Havarada i Brajanta agresivniji ce pobediti.

Ivana

pre 14 godina

Do sada je Charles Barkley uvijek pogadjao ko ce proci. Kada je rekao Orlando dobija Cavalierse svi su mislili da je to nemoguce...
Sinoc rece Orlando dobija Lakerse i opet svi misle da je to nemoguce.
Ipak, nadam se da ce i ovoga puta biti u pravu.
GO MAGIC!!!

fan 24

pre 14 godina

Finale izmedju Orlanda i LA ce biti veoma zanimljivo,ali veliku prednost dajem LA zato sto imaju covjeka koji je trenutno mozda i najbolji igrac u NBA.Ako Kobi eksplodira u finalu a vjerujem a hoce LA ce bez problema uzeti titulu!!!Svim srcem uz KOBIJA!!!

Mladen

pre 14 godina

Nema tu mnogo sta da se kaze: Orlando ima tim,Lejkersi imaju tim,Denver ima tim,samo Klivlend ima Dzejmsa i gomilu igraca za koje niko ne bi dao neke malo vece pare.Sta je mogao Klivlend pored raspolozenog i uvek sjajnog Hauarda,kad na centrima ima babu Zija,dedu Bena i nejakog Andersona koji i nije centar.
Dzejms je doveo Klivlend do 1.mesta,dobio jos dve runde ali vise nije moglo.Hauard vredi vise nego ceo tim Klivlenda bez Lebrona,a po ceni tu je i Luis.Steta je sto protiv Lejkersa nece igrati Dzamir Nelson koji je takodje odlican igrac i suter.Kad vidim Rasjada Luisa,uvek se setim nekih "strucnjaka" koji kazu da je nas Pedja najbolji suter lige,i kiselo se nasmejem.U finalu,neka pobedi bolji.

LeBron fan

pre 14 godina

Potpuno zasluzena pobeda Orlanda i moram reci da je bolja ekipa prosla dalje. Uradili su sve kako bi iskoristili sve slabosti Kavsa i uspeli su u tome. U napadu Hauard previse dominantan za visoke igrace Klivlenda i onda nema resenja u odbrani(ili Hauard to zavrsi ili se iskreira otvoren sut za 3 poena)
LeBron je stvarno odlicno odigrao celu ovu sezonu, Kavsi su odlicno igrali celu sezonu i 1. i 2. rundu plej-ofa, ali protiv Orlanda(kojim im realno ne lezi) podbacili su Mo Vilijams, Delonte i Ilgauskas... Jednostavno nisu radili ono sto su radili tokom cele sezone, a to je davali pravu podrsku LeBronu...
Ali jos jednom kazem svaka cast Orlandu, bolja su ekipa!!!
P.S. A za ovog Manua, nemam reci, treba da ide da leci komplekse koje ima od LeBrona...

boci

pre 14 godina

Rutinska pobeda Orlanda. Drago mi je sto sam pogresio kada sam rekao da Klivlend prolazi 4:2, Orlando je zaista pokazao mnogo vise. Mislim da je ovo pravo finale izmedju dve trenutno najbolje ekipe i nadam se tituli Lejkersa!

staces

pre 14 godina

Zasluzen prolaz Orlanda, sjajno izbalansirana ekipa, svi igraci igraju extra i svaki u svakom momentu moze da poentira... Medjutim, na drugoj strani zao mi LeBrona jer nema adekvatnu podrsku od saigraca, sto se i videlo u ovoj finalnoj seriji. Zao mi je jer je pored Jordana jedan od najkompletnijih igraca koji su ikada igrali... Ni ja nesto ne volim igrac-tim coveka, ali LeBron je stvarno covek koji sve ima... Vodi loptu, asistira extra, poentira, sutira i ide na ulaz nezaustavljivo, prebrz za svoje cuvare, ne mogu da mu nadjem neku manu... Jedino mozda sto ume nekad da isforsira sut bezveze, ali tako je oduvek bilo sa tim superstar-ovima...

Eric Cantona: ''Play beautiful''

pre 14 godina

Odlučujući faktor u finalu je čovek koji sedi na klupi Lakersa, iako su mi simpatije na strani ekipe sa Floride.

danijel

pre 14 godina

bas mi je drago sto je orlando izbacio cavalirse,kao strastven navijac Lakersa mislim da bryant uzima svoj 4 prsten.pozdrav svim ljubiteljima nba kosarke

cika debeli

pre 14 godina

Gandi je kralj,sjetite se samo kako je od luzera iz Majamija napravio sampionski tim ,godinu prije osvajanja titule Majami je igrao istu kosarku kao Orlando sada i onda zalizanko Rajli namirisi titulu otjera Gandija i okiti se lovorikama,nadam se da ce ove godine uspjeti da se domogne titule,mada ce biti vrlo tesko pored Kobija koji je jedina istinska velicina trenutno u nba,volim Kobija al navijam za Orlando zbog kosarke

marko

pre 14 godina

treba znati da je orlando dobio obe utakmice protiv lejkersa u regularnom delu, jednu kuci i jednu na strani i to gusto... finale plej ofa je druga prica ali videcemo...jednostavno orlando je bolji kao tim a lejkersi imaju brajanta kome kada neide gube sto se videlo i protiv hjustona i protiv denvera...presudice inspiracija...

Baj baj

pre 14 godina

Dobro je sto su ispali Kavalirsi i njihova antikosarka, koja se protiv Orlanda svela na Dzejmsa. Toliko je silovao u prethodnim utakmicama, da je bilo mucno gledati. Svaka cast Orlandu, ali protiv Lejkersa nemaju nikakve sanse (iako bih voleo da gresim).

Bonny

pre 14 godina

Posto dugo pratim NBA,jos od prvih godina Divca moram reci da mi je pored narvno Bullsa u secanju ostao tim Hjustona(iako nisam navijao za njih).Posebno finale protiv Orlanda sa O'Nil-om,Peny Hardway... Sta to ovaj Orlando ima zajednicko sa onim Hjustonom( Olajuwon,Sem Kasel,Robert Horry, Dreksler je bio rezerva) - sistem centar ipod kosa a cetvorica sutera oko linije za tri poena,a to je mnogo tesko braniti, ako moras da udvajas centra- i od toga ce sve zavisiti u velikom finalu.Ako LA ne bude mogao da brani Hauard jedan na jedan tesko LA ove godine do titule, jedino da izbore 7 utakmicu koju bi igrali na svom terenu,a u takvoj utakmici obicno pobeduje domacin.Moja prognoza da Orlando uzima titulu.

P.S puno komentara sam napisao koja nisu obljavljena,pa molim barem neki....

ofk

pre 14 godina

Hido vam se cini fenomenalan zato sto svi utrajaju HOWARDA pa je trojka uvek prazna.Nije los igrac ali nije rodjeni pobednik...ARIZA je mladju,brzi,skocniji ...novi Pipen samo da popravi sut..

phxmagic

pre 14 godina

Svaka čast Orlandu,zaslužili su da budu u finalu i volio bi da osvoje to finale :)
Biti će to krvavo finale,oba tima imaju podjednako dobre igrače na svim pozicijama,mislim da će duža/bolja klupa izneti pobednika na tron!

ckb

pre 14 godina

Orlando ce osvojiti titulu u inat svim klincima koji se loze na Brajanta, Dzejmsa, Pirsa, Vejda……………..
Konacno da gotivna ekipa udje u finale.

Sale

pre 14 godina

Licno bih zeleo da Orlando pobedi LA ali najverovatnije to se nece desiti.
Razlog LA ce imati bolje podudaranje igraca nego Kliveland. Jedini spas Orlandu bih bilo ako Bajnum i Gasol zarade brze faulove.
Hovard - Bajnum (Hovard bolji)
Luvis - Gasol (Gasol bolji jer ce sigurno ulaziti pod kos a ne kao Litvanac u opste nije bio agresivan - tu krivim trenera.)
Turkolu-Ariza (jednaki)
Li - Brajant (naravno Brajant i opet ista prica kao protiv Denvera bice postavljanje u reketu i Gandi ce morati da ubaci Petrusa u igru ranije nego obicno)
Fiser - Alston (Fisher iskustvo)
Klupa (LA)
Opet cela serija ce zavisiti od Havarada i Brajanta agresivniji ce pobediti.

ofk

pre 14 godina

Ovde stvarno ima cudnih ljudi a najcudniji su ovi sto navijaju za ORL zbog ''Srbina '' Hida.Pa kom osnovu je on Srbin i sta i da jeste pa zar je to toliko bitno za nase zivote i NBA...dosta vise tog smesnog nacionalizma

bolevole

pre 14 godina

Koliko pratim NBA ( a nije mnogo u poslednje vreme, jer nijedna naša tv kuća nije našla za shodno da otkupi prava za prenošenje ), ova životinja pod obručem ima dovoljan potencijal da bude novi Šek, a i da ga nadmaši... Ne vidim koji centar ga može zaustaviti... Videćemo, ako Orlando odigra pametno, ne bi me čudilo ni da bude 4:0 u finalu... ne verujem da će baš tako biti, ali nikad se ne zna.... Pozdrav svim ljubiteljima NBA lige sa željom da se ponovo vrate na naše male ekrane...

ofk

pre 14 godina

(ckb, 31. maj 2009 10:55)

Ja imam 38 godina i uopste se ne lozim na Brajanta iz tih razloga.Pratim NBD ligu 25 godina i navijam za LA.Ako si vec kdo klinaca glavni klinac je HOWARD.
Sta ce reci svi oni koji su bili sigurni u teoriju zavere finale LB-Brajant i sta ce reci svi hejteri na ovogodisnji Play off.Pa naravno da ce cutati....
I treba da se loze svi na brajanta ,vejda,howarda i ostale posto su stvarno igraci i milioneri-uspesni likovi.

Dusan

pre 14 godina

Bravo Hido, košarka je ipak kolektivan sport. Daj im malo te evropske magije. Zaslužio si prsten.

P.S. Napravi i dve kopije za Divca i Stojakovića da i oni znaju kako to izgleda.

ofk

pre 14 godina

Hido vam se cini fenomenalan zato sto svi utrajaju HOWARDA pa je trojka uvek prazna.Nije los igrac ali nije rodjeni pobednik...ARIZA je mladju,brzi,skocniji ...novi Pipen samo da popravi sut..

drdre

pre 14 godina

rafer alston uopšte nije loš plej,sigurno nije ništa lošiji od dereka fišera!iskreno mislim da lal mogu mnogo bolje i lakše da pariraju orlandu nego kavsi pre svega zbog gasola,odoma pa i bajnama.i sigurno je da će hauard ulaziti još brže u probleme sa ličnim greškama.tu je i luis ali njega može da čuva odom koji je dosta pokretljiv!u svakom slučaju biće zanimljiva serija i minimum 6 utakmica.ja prognoziram 4-2 za l.a

boci

pre 14 godina

Rutinska pobeda Orlanda. Drago mi je sto sam pogresio kada sam rekao da Klivlend prolazi 4:2, Orlando je zaista pokazao mnogo vise. Mislim da je ovo pravo finale izmedju dve trenutno najbolje ekipe i nadam se tituli Lejkersa!

LeBron fan

pre 14 godina

Potpuno zasluzena pobeda Orlanda i moram reci da je bolja ekipa prosla dalje. Uradili su sve kako bi iskoristili sve slabosti Kavsa i uspeli su u tome. U napadu Hauard previse dominantan za visoke igrace Klivlenda i onda nema resenja u odbrani(ili Hauard to zavrsi ili se iskreira otvoren sut za 3 poena)
LeBron je stvarno odlicno odigrao celu ovu sezonu, Kavsi su odlicno igrali celu sezonu i 1. i 2. rundu plej-ofa, ali protiv Orlanda(kojim im realno ne lezi) podbacili su Mo Vilijams, Delonte i Ilgauskas... Jednostavno nisu radili ono sto su radili tokom cele sezone, a to je davali pravu podrsku LeBronu...
Ali jos jednom kazem svaka cast Orlandu, bolja su ekipa!!!
P.S. A za ovog Manua, nemam reci, treba da ide da leci komplekse koje ima od LeBrona...

Baj baj

pre 14 godina

Dobro je sto su ispali Kavalirsi i njihova antikosarka, koja se protiv Orlanda svela na Dzejmsa. Toliko je silovao u prethodnim utakmicama, da je bilo mucno gledati. Svaka cast Orlandu, ali protiv Lejkersa nemaju nikakve sanse (iako bih voleo da gresim).

preca

pre 14 godina

@ckb ti si klinac ako ne vidis koliko je npr. Brajant jak igrac, navijaj i za Oklahoma siti ako hoces ali nemoj nazivati klincima ljude koji vole najbolje igrace u NBA

zoka

pre 14 godina

Ajmo titula,necu da lejkersi uzmu titulu,zasluzili ste,posle 95 opet sjajna ekipa,najbolji centar danasnjice i dva sjajna krila-brat Hido i LUIs,mislim da su bolje pokriveni na svim linijama,pogotovo 1 i 5

Milan Al

pre 14 godina

Kada sam na pocetku play-off-a rekao da ako Orlando prodje filadelfiju i nekim cudom Boston, upotrebio sam izraz OLJUSTITI za duel izmedju Orlanda i Klivlenda. Ne znam koliko je dislake-a bilo. Takodje nikada necu moci da razumem ljude koji se jave ne ostavljajuci svoje misljenje, vec neku nebulozu na tudj racun. Orlando uzima titulu skorom 4-1, eventualno 4-2.

Kragujevac

pre 14 godina

4-2 za Orlando, ne ipak 4-1. . .ili sto neko kaze ako odigraju stvarno dobro bice 4-0. . . ..aaaaaalooooooo bre ljudi! pa ovde nema 2 realna komentara, sve navijacke zelje i zeljice! pa nije Fil Dzekson onaj Braun koji ne zna sta ga je snaslo u ovoj seriji! Nije Lamar Varezao crni, a Lejkersi imaju bar koliko toliko mesa da limitiraju Hauarda! jedino sto je odlicno za Lejkerse sto igraju protiv Orlanda sto ce titulu da proslave u LAu....kazete dve pobede Orlanda ove sezone! ? pa u Stejplsu su ih nesto zbrzili na kraju, u zadnjem minutu, aa ako se dobro secam Lejkersi su vodili celu utakmicu, bese i tripl dabl Mambe! zivi bili pa videli, Dzekson je izgubio poslednja dva finala, nece i trece Protiv Dzeremija!!!!!!! aj. . .

staces

pre 14 godina

Zasluzen prolaz Orlanda, sjajno izbalansirana ekipa, svi igraci igraju extra i svaki u svakom momentu moze da poentira... Medjutim, na drugoj strani zao mi LeBrona jer nema adekvatnu podrsku od saigraca, sto se i videlo u ovoj finalnoj seriji. Zao mi je jer je pored Jordana jedan od najkompletnijih igraca koji su ikada igrali... Ni ja nesto ne volim igrac-tim coveka, ali LeBron je stvarno covek koji sve ima... Vodi loptu, asistira extra, poentira, sutira i ide na ulaz nezaustavljivo, prebrz za svoje cuvare, ne mogu da mu nadjem neku manu... Jedino mozda sto ume nekad da isforsira sut bezveze, ali tako je oduvek bilo sa tim superstar-ovima...

danijel

pre 14 godina

bas mi je drago sto je orlando izbacio cavalirse,kao strastven navijac Lakersa mislim da bryant uzima svoj 4 prsten.pozdrav svim ljubiteljima nba kosarke

keny

pre 14 godina

Posto me nenormalno iritiraju i lbj i cavsi navijao sam za orlando tako da mi je drago sto su ih igracki rasturili ali mi je krivo sto su u zadnjoj cetvrtini promasili mnogo otvorenih suteva da razbiju cavse.
U finalu ce sve zavisiti od bryanta ako on bude igrao dobro ( nesebicno) mislim da ce LA na suv kvalitet ali pre svega na iskustvo dobiti seriju

sss

pre 14 godina

Juhu,bas mi je lepo poceo dan...Kad sanjiv procitam ovako nesto...E da sklonite ovih Jaricevih 5 min. stvarno nema smisla.Pozz svim basketbalijama :)

the_answer

pre 14 godina

Svako ko prati NBA onako objektivno,shvata da orlando ima strasnu ekipu.Ja sam navijac Phile,ali sam znao da Orlando tu prolazi,jer su jednostavno ljudi tim.Imate igrace koji mogu uvek pogoditi,i neke koji mogu eksplodirati za vece...ne bih se slozio da nemaju dobrog pleja,jer brate slatki njihov plej je R.Alston :) Lewis je nocna mora za sve cuvare,i sada ce Odom imati sa njim velike probleme,jer je Rashard brzi i ima solidan dribling.MA necu da pisem ovde bzvz,da me hejtuju ljudi:),samo znam da cu gledati svaku tekmu finala i da ce biti ludilo.Mislim da cete se sloziti sa mnom da je ipak ovo najzanimljivije finale :) pozdrav ljubitelji nba,i u zdravlje :)

fan 24

pre 14 godina

Finale izmedju Orlanda i LA ce biti veoma zanimljivo,ali veliku prednost dajem LA zato sto imaju covjeka koji je trenutno mozda i najbolji igrac u NBA.Ako Kobi eksplodira u finalu a vjerujem a hoce LA ce bez problema uzeti titulu!!!Svim srcem uz KOBIJA!!!

Mladen

pre 14 godina

Nema tu mnogo sta da se kaze: Orlando ima tim,Lejkersi imaju tim,Denver ima tim,samo Klivlend ima Dzejmsa i gomilu igraca za koje niko ne bi dao neke malo vece pare.Sta je mogao Klivlend pored raspolozenog i uvek sjajnog Hauarda,kad na centrima ima babu Zija,dedu Bena i nejakog Andersona koji i nije centar.
Dzejms je doveo Klivlend do 1.mesta,dobio jos dve runde ali vise nije moglo.Hauard vredi vise nego ceo tim Klivlenda bez Lebrona,a po ceni tu je i Luis.Steta je sto protiv Lejkersa nece igrati Dzamir Nelson koji je takodje odlican igrac i suter.Kad vidim Rasjada Luisa,uvek se setim nekih "strucnjaka" koji kazu da je nas Pedja najbolji suter lige,i kiselo se nasmejem.U finalu,neka pobedi bolji.

Miki

pre 14 godina

Jedva čekam da vidim da li će i na koji način Džekson zaustaviti Hauarda. Hauard je centar sa veoma dobrim fizičkim predispozicijama, ali mislim da može da se zaustavi ako se napravi taktika za njega, jer Supermen nije kompletan igrač (kao na pr. Olajdžuvon u svoje vreme, ili Dankan) da bi bio nezaustavljiv...

AhoY!

pre 14 godina

"Ekipa Stena Van Gandija postigla je 12 trojki i tako razuverila sve nevernike koji nisu mislili da je moguće proći u finale pored Klivlenda (66 pobeda u regularnom delu sezone) i branioca trofeja Boston Seltiksa."
Шта је ту имало да се не верује?Ко макар мало дуже прати НБА,може да види да силеџијске екипе какав је Кливленд,никад нису освајале прстен.Па ни Лејкерси са Брајантом,када је он у прво време био једина звезда Л.А.,док није дошао О'Нил...Правилна расподела лопти у тиму је јако битна ствар за победу и све док Џејмс буде немилосрдно "јео" лопте,Кавси ће бити само конкуренти за титулу,не шампиони.Ништа више.
Такође,нема смисла лупати неке прогнозе 4-1,4-2,нарочито у корист Орланда.Лејкерси имају најбољег,тренутно,европског центра + Ламар Одом и Брајант споља...Доста је тешко прогнозирати тачан исход,али мислим да су Лејкерси нешто ближи титули.

zxczvdsf

pre 14 godina

bravo Orlando,sasvim zasluzeno.I ako sam navijao za Klivlend Orlando im je odrzao cash kosharke.Odlichno izbalansirana ekipa,svi mogu da poentiraju + zivotinja pod obruchem.Ko bi rekao da ekipa bez nekog kvalitenong play-a moze ovako daleko.
Samo napred!

Александар

pre 14 godina

Е и кад ово доживех поново. Навијач сам Орланда од 1994 и оне генерације Hardaway, Anderson, Scott, Grant, O'Neal. Тада реално, нису имали довољно искуства за Олајџувона и Дрекслера али се видео велики потенцијал. После одласка ОНила кренуло је лутање... Максимум прво коло плејофа. Па са Трејсијем... човек је сам играо. Али ова екипа има све оно што претходне нису. Доминантног центра, сасвим солидна крила и као најважније тимску игру. Биће тешко у финалу, али после Бостона и Кливленда натерали су ме да поверујем да могу да иду скроз до краја! Само напред ОРЛАНДО!!!

dilan dog

pre 14 godina

Kakva spoljna linija Orlanda, svaka im chast, i to sve popunjeno u reketu sa Hauardom. Moze se reci da su nocas pomalo i ponizili Klivlend, ciji ce trener verovatno popiti otkaz kao i neki igraci. Da je Klivlend prosao bio bi uveren da ce Lejkersi osvojiti, ovako je sad sve neizvesnije. Mislim da su sanse 60:40 za Lejkerse.

Ivana

pre 14 godina

Do sada je Charles Barkley uvijek pogadjao ko ce proci. Kada je rekao Orlando dobija Cavalierse svi su mislili da je to nemoguce...
Sinoc rece Orlando dobija Lakerse i opet svi misle da je to nemoguce.
Ipak, nadam se da ce i ovoga puta biti u pravu.
GO MAGIC!!!

Bonny

pre 14 godina

Posto dugo pratim NBA,jos od prvih godina Divca moram reci da mi je pored narvno Bullsa u secanju ostao tim Hjustona(iako nisam navijao za njih).Posebno finale protiv Orlanda sa O'Nil-om,Peny Hardway... Sta to ovaj Orlando ima zajednicko sa onim Hjustonom( Olajuwon,Sem Kasel,Robert Horry, Dreksler je bio rezerva) - sistem centar ipod kosa a cetvorica sutera oko linije za tri poena,a to je mnogo tesko braniti, ako moras da udvajas centra- i od toga ce sve zavisiti u velikom finalu.Ako LA ne bude mogao da brani Hauard jedan na jedan tesko LA ove godine do titule, jedino da izbore 7 utakmicu koju bi igrali na svom terenu,a u takvoj utakmici obicno pobeduje domacin.Moja prognoza da Orlando uzima titulu.

P.S puno komentara sam napisao koja nisu obljavljena,pa molim barem neki....

kfc

pre 14 godina

Gledao sam celu seriju i nikako mi nije jasno kako neko misli da osvoji titulu sa Andersonom Varežaom u prvoj petorci. Ako neko može da mi objasni u čemu je stvar sa tim likom voleo bih da čujem. U napadu je neupotrebljiv, mislio sam prvo da je stvar u odbrani ali i tu je najgori, stalno ispada, svi ga rade jedan na jedan, i centri i bekovi, pokriva pogrešna mesta, kreće se ko muva bez glave. Gledao sam i statistiku, ima u proseku 5 skokova po utakmici, što je manje od pojedinih plejeva, a igra po 30 minuta u proseku, za to vreme ti toliko puta lopta sama upadne u ruke.

Krivac za poraz Klivlenda je isključivo trener koji Varežau daje preko 30 minuta, a na klupi sede Valasa, Džo Smit, pa i Pavlovic bi bolje odigrao to što Varežao igra.

marko

pre 14 godina

treba znati da je orlando dobio obe utakmice protiv lejkersa u regularnom delu, jednu kuci i jednu na strani i to gusto... finale plej ofa je druga prica ali videcemo...jednostavno orlando je bolji kao tim a lejkersi imaju brajanta kome kada neide gube sto se videlo i protiv hjustona i protiv denvera...presudice inspiracija...

cika debeli

pre 14 godina

Gandi je kralj,sjetite se samo kako je od luzera iz Majamija napravio sampionski tim ,godinu prije osvajanja titule Majami je igrao istu kosarku kao Orlando sada i onda zalizanko Rajli namirisi titulu otjera Gandija i okiti se lovorikama,nadam se da ce ove godine uspjeti da se domogne titule,mada ce biti vrlo tesko pored Kobija koji je jedina istinska velicina trenutno u nba,volim Kobija al navijam za Orlando zbog kosarke

Eric Cantona: ''Play beautiful''

pre 14 godina

Odlučujući faktor u finalu je čovek koji sedi na klupi Lakersa, iako su mi simpatije na strani ekipe sa Floride.

paul "the truth" pierce

pre 14 godina

treba biti iskren i reci da je malo ko ocekivao ovakav ishod... ipak su kavsi protutnjali dosadasnjim delom plej-ofa, kao i ligom u regularnom delu... ja sam bio jedan od onih koji su takodje mislili da je finale kobi na lebrona 100 posto... sto se orlanda tice, dvajt hauard je sjajan igrac, hido i luis su dva dobra krila, i ostali su dobri igraci, ali je fakat da je orlando jedna sjajno vodjena ekipa, i da je klivlend izgubio najvise na tom polju... dok ih gledas jednostavno vidis pecat trenera... komentar juce mi nije pusten pa moram da ga ponovim, denver je recimo ekipa na kojoj ne vidis nimalo sta trener pokusava da postigne, i mislim da im treba novi trener za korak vise dogodine... a van gandi je zaista sklopio sjajan tim, svako od igraca igra ono sto najbolje zna, nema divljanja van koncepcije... secam se da su u sezoni 05-06, hauard i milicic zajedno krajem sezone delovali zastrasujuce, hauard mnogo vise doduse i da mi nikako nije bilo jasno sto dadose tolike novce za luisa... ok, preplatili su ga to i dalje stoji, ali ekipa je sada zaista odlicna... e sad da li je to dovoljno za lejkerse treba sacekati i videti... ako se uzmu nosioci igre brajant, odom, gasol mislim da je sa aspekta talenta prednost ipak na strani lejkersa... medjutim to ne mora nista da znaci, dokaz je finale 2004 kada su lejkersi ispraseni od tima, tj. detroita... mislim da ce finala biti veoma zanimljiva, blagu prednost dajem lejkersima zbog iskustva... i jos jedna stvar mihael pjetrus igra opasno u poslednje vreme, on bi mogao biti ono sto je pouzi bio prosle godine... sto se nekih komentara tice da su zakazli lebronovi saigraci, to mi nekako bas ne pije vodu, nemoguce je da je 11 ljudi zakazalo... evo gledam statistiku vilijams i vest su u ovoj seriji postizali prosecno vise poena nego tokom sezone, ilgauskas je mozda malo podbacio... ali to nije razlog, razlog je majk braun, van gandi ga je nadmudrio... pozdrav svim nba manijacima, uzivajte u najboljoj ligi na svetu!

NNN

pre 14 godina

Hida volimo zano što je odličan igrač i zato što je bio član one ekipe Sakramenta (poslednje koja je imala "dušu"), zato što je dobar prijatelj sa Divcem i Pejom, zna srpski i voli "zaje*avanciju" (a ne zbog nacionalizna kao što misli ofk).
@Sale
ako su Hido i Ariza jednaki "poješću svoj šešir".
@Mladen
Svrha svakog tvoj komentara je da se između ostalog pljuje Stojaković.

johnstockton

pre 14 godina

Ovo definitivno nije nikakva magija, vec - sistem! Igraci su rutinski "nadmasili" sami sebe, a Van Gandi je dokazao da je kosarkaski Kutuzov. Svaka im cast.

P.S. Voleo bih kada uprava Klivlenda ne bi pala u gubitnicku histeriju i pocinila gluposti u predstojecem prelaznom roku.

Edward

pre 14 godina

Sve mi se vise cini da ce LBJ (ukoliko zeli ikada da osvoji prsten) kad tad morati da ili a) ode u neki jaci tim gde ce biti jos barem jedan-dva nadprosecna igraca, ili b) natera gazde Cavs'a da takav kalibar igraca dovedu u Cleveland... Mozda mu se pise sudbina kao K. Garnett'u koji dok nije otisao iz Timberwolves'a nije osvojio prsten...Bas se secam one sezone kada je KG sjajno igrao i bio MVP regularnog dela sezone-bas kao LBJ ove godine, i kada je doveo tim iz Minesote do finala Zapada ali onda naletese na Lakers'e i planovi o tituli padose u vodu...u svakom slucaju, nadam se dobrom finalu izmedju LAL i ORL, i uzbudljivim utakmicama...pozdrav za sve NBA fanove...

phxmagic

pre 14 godina

Svaka čast Orlandu,zaslužili su da budu u finalu i volio bi da osvoje to finale :)
Biti će to krvavo finale,oba tima imaju podjednako dobre igrače na svim pozicijama,mislim da će duža/bolja klupa izneti pobednika na tron!