Utorak, 28.04.2009.

10:41

Obradović zvezda prelaznog roka

Fudbaler Partizana Ivan Obradović nalazi se na listi želja Totenhema, Verdera, CSKA, a sigurno i još nekih timova.

Izvor: B92

Obradoviæ zvezda prelaznog roka IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

89 Komentari

Sortiraj po:

joca

pre 14 godina

Poruka za Ivana Tomica:Nemojte da prodajete mladog Obradovica(Obradu)!Ionako je mlad,ima vremena....verovatno se navijaci pitaju zasto....ja odgovaram...njegova cena ce se povecati bar dvaput vise posle svetskog prvenstva i lige sampiona...tada ce ga trazuti mnogo jaci klubovi ponudice vise para...
Tada ce Partizan samo od njegovog transfera dobiti 13 miliona!NEMOJTE DA GA ODMA SALJETE U INOSTRANSTVO!!!!NI SLUCAJNO!
OBRADOVIC CAR!
POZDRAV

crnjo

pre 14 godina

@ bond
ovo za kapitena je prilicno pouzdano.. a za kezmana se moze cuti po hodnicima stadiona, samo kao "jel istina da se mateja vraca..?!" :)
P.S. ovaj tvoj tim za LS nece izgledati ovako, a na levog spoljnjeg odmah dodaj Brezancica, videces da je mali sjajan igrac..

bulldog

pre 14 godina

Srdja ide u Barcu, dacemo veliku kintu, lepo vama, lepo nama, necemo vise zavisiti od Abidala... Ne mozete ga zadrzati, ko ce odoleti Barci!?

BOND

pre 14 godina

@Crnjo otkud ti to da se vraca Ilic kapiten ili lupas.I ja volim Saleta ali on pored DR.MO nema sta da trazi em je sporiji em manje trci i vraca se nazad,a za Kezmana kad bi bila istina pa joj gde bi nam bio kraj.Po meni tim za ligu sampiona ne potpun posto mi fali ko bi jos mogao neka mesta da popuni a da je to relno mada i Kezman je nemoguca misija ali eto bi bio:M.Bozovic,desni bek?,Djole,Gavrancic,Obrad ili?,Zuka,Tomic,DR.MO,levo krilo?,Dijara,Kezman(Wasington).

Odita

pre 14 godina

Prodati Zuku,Obrada,Stevanovica,Sikimica,B.Ilica, Vujevica,mozda i Boguna.Dovesti iz Teleoptika,Marinkovica,Skuletica,Wasingtona zadnji vezni kazu da je dobar,levo krilo Elton brazilac isto dobar i napadaca Dos Santosa svi za dzabe.Onda lepo kesirati za dva dobra iskusna fudbalera napadac i vezni koji igra po levoj strani,takodje naci dobrog desnog beka a za levog imamo Brezancica ili Lazevski a moze da se probati dovesti Kizito iz Vose.Mislim da bi to bilo najbolje i da sa takvim timom liga sampiona bi bila blizu.

crnjo

pre 14 godina

1. Za Obradovica smo jos u januaru odbili 5 miliona evra, on sada vredi mnogo vise. Pogotovo posle dobrih igara u reprezentaciji.
Zao mi je sto odlazi, ali mislim da Brezancic moze da ga uspesno zameni. Breza je bolji u napadu, a sto se tice defanzive - i za Obradovica se pricalo da mu je to slabija strana, a sada niko zivi ne moze da ga prodje. Najvaznije je da Brezancic u glavi bude ono sto je Obradovic, da se posveti treninzima i mislim da onda i njega ocekuje velika karijera.
2. Zuki treba podici spomenik, a zatim ga sto pre prodati. Sad se vidi da je propustena prilika da se to uradi vec u januaru, kada je mnogo vise vredeo. Verovatno je Tomic procenio da bi pritisak sveznajucih medija i navijaca bio preveliki i da bi to poremetilo atmosferu u zavrsnici sezone. Dakle, Zuka je odradio sjajan posao, pokazao je veliku privrzenost klubu, ali je u poslednje vreme previse nervozan i sada je odlicna prilika da ode.
Stevanovic je pomogao koliko moze i treba da ode (vec imamo zamenu za njega), isto vazi i za Bozovica, a nisam siguran da li treba prodati Knezevica.
3. Ilic kapiten se vraca, prica se i da ce Kezman... Treba dovesti Ignjoskog, ali ja preporucujem i Zeravicu (mozda i Adamovica), takodje iz OFK Beograda, taj mali ce biti paklen igrac ako ga zaobidju povrede.
4. Hitno poboljsati rad u mladjim kategorijama, Tomic treba malo vise da obrati paznju sta se tamo dogadja. Treba ponuditi Spasicu i Zvonku Zivkovicu da se vrate i da ponovo rade sa klincima, njih dvojica su stvorili nekoliko velikih igraca.
5. Treba ostaviti Tomica i upravu da rade svoj posao, zasluzili su da im se veruje.

Josko

pre 14 godina

Vidim ovde mnoge su vec promovisali Brezancica kao novog levog beka za sledece sezone ?!!? A svima je jasno da je mali Lazevski kud i kamo bolji igrac,cak je i prosle sezone odigrao standardno i veoma kvalitetno...Njega na levom boku,i nema zime zbog odlaska Garija.

Beogradska bagra

pre 14 godina

Kako vi locitirate od 5 do 10 miliona. Pa zar mislite da su na zapadu budale i da tako bacaju lovu za igraca koji se dokazao u nasem prvenstvu i koji je nepoznat u Evropi. Hamburger je prodao Olica Bayernu za 5 miliona i to napadac koji se dokazao u Bundes ligi. A ovaj obavesteni koji sve zna i redovno cita sportsku stampu crpe saznanja iz iste. Takvih ima mnogo

Obavesteni

pre 14 godina

Ma kakvih 5 milki, decko nece otici ispod 10 miliona!
Ovo je uzet clanak iz jednih nasih novina, a taj novinar nije napisao da se za njega interesuje Barselona(bio njihov skaut na zadnjeim tekmama)a i spanska stampa bruji o tome…plus Juve, Inter-italijanski novinari ga zovu “pesnik u kopackama”.
Voleo bi jos da ga gledam uzivo,mada tesko da ce ostati ali znam da imamo Brezu, Lazeskog..

Sto se Zuke tice smatram da bi bilo pametno da ode-zatvara put fenomenalnom Brazilcu iz Teleoptika VASINGTONU(kao od brega odvaljen, jaci i bolji od Zuke vec sad) zatim Raci, Fejsi(pa decko je poceo da razbija kako igra, brzo, tacno a na zadnjim tekmama pokazuje da ima odlican sut) protiv OFK-e je imao 3 fantasticna suta na gol, od toga je jednom razvalio stativu sa 30 metara.Pa supertalentovani zadnji vezni iz Teleoptika-STANIC.
Volimo svi Zuku, ali godine stizu,bolje da zaradimo na njemu-dok se jos moze, a kazem opet vec je poceo da zatvara mnoge igrace!

PARTIZANE, BRAVO, BRAVO

pre 14 godina

Ludilo kako je sve lepo objašenjeno na sajtu Partizana kad su u pitanju kvalifikacije. Svaka im čast kako su lepo opisali. Profesionalno do koske. I po sajtu se vidi koliko je Partizan odmakao svim drugima u ovoj Srbiji.

Dushkic

pre 14 godina

Levi bek i nije toliko bitna pozicija,a i Juca nije neki bitan igrac,ali zanima me zasto bi prodavali Knezevica,decko je dobar igrac,fali mu samo iskustvo,ali kapiram da bi za par godina mogao da bude jedan od glavnih igraca u odbrani?

Nemanja_PFC

pre 14 godina

Po meni Obradovica je bolje zadrzati makar do januara, jer ce nam mnogo znaciti u kvalifikacijama, a i do tada ce (nadamo se) nasa reprezentacija vec obezbediti plasman na SP, pa ce mu samim tim i cena skociti, ali ako je u interesu kluba da se on proda, a kazu da vec imamo spremnu zamenu, verujmo upravi. Po meni idealna zamena bi bio Marko Lomic.Stevanovic moze da ide, imamo Marka Jovanovica a trebao bi da se dovede i jos jedan desni bek, jedini koji mi trenutno pada na pamet je Miroslav Vulicevic iz Javora (odigrao onu utakmicu protiv Poljske, nije ga Antic sigurno dzaba zvao). Zuku obavezno zadrzati kao i Srdju Knezevica, bice nam potreban u rotaciji. Darka Bozovica moze da zameni nas ,,klinac" Zivkovic. E sad pojacanja:
1. Trebao bi nam jedan napadac,verovatno samo san Mateja Kezman, mozda je resenje da se vidi sta je sa Srdjanom Radonjicem.
2.Ispravite me ako gresim, Sasi Ilicu istice ugovor na kraju sezone, sumnjam da zeli da ostane u Larisi,tu nam je sansa.
3.Uloziti novac mozda u jos jednog veznog igraca. Goran Lovre,Nemanja Matic,Bojan Zajic ili neko cetvrti, u prvu dvojicu vredi uloziti malo vise,sigurno ce se isplatiti.
4.Kupiti jednog od igraca na kojima moze da se zaradi u buducnosti,Ignjovski ili Darko Lazovic.

Na kraju,upravu treba da podrzimo i da im verujemo, pa makar ne ispunili zelju nikome od nas koji ovde ostavljamo komentare.Pozdrav za sve Grobare.

zerocool

pre 14 godina

Još je jesena odbijena ponuda CSKA od 6 mil. eura, tako da on ne ide ispod 8 mil. minimum, nema razloga za ovako provociranje zaista. Uprava dobro radi nema frke, samo najbolje za Partizan a ovi što pišu ovakve tekstove neka crkanu!!!!

the ethiopians

pre 14 godina

Rnic,Tosici,Rukavina. Veliki talenti,a gde su sad? Retko sede i na klupi. "Veliki" transferi... Nestali su. Mozda dobro za menadzere sa opasnim frizurama. Danas se sve,ali sve vrti oko novca, skola se zanemaruje,odlazi se kao neformirane licnosti.Brz zivot-prazna glava...

dzg

pre 14 godina

Molim nekog od dragih čitalaca da mi objasni kako "kvalifikacije za LŠ po novom formatu daju lakši put šampionima "manjih liga" da udju u elitno takmičenje."
Zaista nisam čuo za te izmene, hvala unapred.
(Pozdrav!, 28. april 2009 10:45)

Po novom sustavu Partizan će biti nositelj u trećem pretkolu, pa ako se i sad ne uspiju plasirati onda baš ono ekstra ne valjaju.

Bosko

pre 14 godina

Da ne preterujem da je Obradovic jedan od najboljih levih bekova,ali sigurno medju najboljima u konkurenciji ispod 21 godine.Zelim mu puno srece gde god da ode jer izgleda da koliko god para da klub uzme od prodaje nekog igrace to je njima malo i prodaja jos jednog asa je neminovnost.Voleo bih da Ivan ostane ali izgleda da je i njemu ponestalo motiva da igra na onim njivama kao sto su u Jagodini,Banatu,Kuli...uz svo postovanje prema klubovima.Ali ljudi iz uprave,molim vas,ne dajte ZUKU jer trio Juca,Moreira i Diarra je nesto najbolje sto nam se desilo i neka covek ostane ako moze,jer ja vec ne mogu da zamislim Partizan bez njih trojice-mozda postoje tj. sigurno postoje bolji igraci ali kad se vezete za jednog od njih onda dzaba sve to.Molim vas,neka njih trojica ostanu u Partizanu!!

100%SRBIN

pre 14 godina

ROMA GLEDALA VLADIMIRA DJILASA

"Iz Italije je, posredstvom sajta "Kalčo Merkato", stigla vest da je Vladimir Djilas, centarfor Jagodine, pod prismotrom Rome.
Dani koji dolaze i utakmice pokazaće da li će Djilas od leta igrati za Vučicu."
Izvor: Sportski Žurnal

Vladimir Djilas
3.03.1983. 190 cm
centarfor
broj na dresu: 19
klub: FK Jagodina
JSL: 9 mečeva-5 golova

nemanja

pre 14 godina

pozdrav svim navijacima Partizana kao prvo!:))
e sad sto je neko malopre napisao stvarno mislim da da ponuda ispod 10 miliona evra ne bi trebalo razmatrati!jel ako trazis 5 mil eur niko ti nece dati 7,5!vidite kako je mamic cekao za corluku i modrica nije ih prodao na prvi mig stranih klubova nego je strpljivo cekao i dobio velike pare od tih transfera kao i za eduarda.mislim da tomic ima manevarski prostor za to posto je uzeo lepe pare od mufc za tosica i ljajica!ne kazem da mogu da se uzmu iste pare kao dinamo za modrica ali mislim da bi mozda trebalo da mu se ponudi nov ugovor proba da se udje u ls eventualno proda posle ako partizan uspe da udje a jos bolje posle svetskog prvenstva posto je postao standardan reprezentativac!mlad je decko moze da se oduzi partizanu za sve sto mu je dao i da ne zuri u inostranstvo a partizan ne treba da zuri sa prodajom!to je samo moje misljenje ali mislim da je sto se tice kluba jedino ispravno!tomicu pamet u glavu

Michael Scofield

pre 14 godina

Ne vidim zašto je lakše proci u LŠ ako u cevrtoj rundi ne možemo da dobijemo nekog iz liga "petice"! Realno, ja bih više voleo Firoentinu nego Šahtjor!

djole

pre 14 godina

Obradovic je bek a bekovi se po pravilu ne placaju mnogo (izuzeci mozda Bosingva i Alonso iz Barse). Plus, Obradovic dolazi iz nepouzdane sredine. Treba pogladeati igre Jovetica i videti da se on josh nije isplatio Fiorentini i nije opravdao ulozeni novac. Sto se tice Dinamovih bivsih fudbalera njihova cena je bila tolika pre svega zbog igara u reprezentaciji. Da Hrvati nisu dva puta dobili Engleze nikada Eduarda, Corluku i Modrica ne bi Mamic uspeo da proda za te pare. Naravno da se pokazalo da navedeni igraci ne vrede taj novac i takva greska engleskim klubovima tesko da ce se ponoviti u skorije vreme. Da smo dobili Francuze oba puta u kvalifikacijama sigurno bi mu cena bila veca za 3-4 miliona. Takodje, zbog svetske krize trzishte je smanjeno tako da dobiti 5 miliona za beka uopshte nije loshe. Kao zamenu Partizan bi mozda mogao, bez obeshtecenja, da uzme Dragutinovica.

tom jones

pre 14 godina

Vi stvarno mislite da pored Grka, Belgijanaca, Svajcaraca,Ceha i ne znam koga jos mozete u LS.To sto je uradio Platini je cista budalastina. Valjda LS treba da igraju najbolji u evropi a ne da se provlace u grupu i neki jadnici iz slabih liga. Cemu to vodi.Vodi tome da opet timovi iz jakih liga sakupljaju lovu za svaku pobedu i da im bude lakse jer ce od cetiri tima u grupi imati jednog indijanca. Dvoje nastavljaju dalje a teci u UEFA Evroligu

m

pre 14 godina

BRZO! Sve rasprodajte.Ajde sta cekate.BRZOOO!
p.s.Da li ste nesto naucili od KK Partizan i Duleta?Porazgovarajte sa magom,naucicete nesto sigurno.

Bojan

pre 14 godina

Prvaci liga koje nisu u najacih 12, se sastaju kroz 4 runde i pet klubova ulazi u LS, dok nezavisno igraju timovi iz najjacih 15 liga koji nisu prvaci(cetvrti iz Engleske, Spanije, Italije, treci iz Nemacke, Francuske, Rusije...).

s

pre 14 godina

@pozdrav

imas na sajtu fk partizan u vestima pronadji post o formatu ls u narednoj sezoni kvalifikacijama mogucim ucesnicima cak i predvidjanjima po kolima sve detaljno objasnjeno + imas grafikone u pdf

vojkanDj.

pre 14 godina

Nece biti lako nadoknaditi odlazak Obradovica i Zuke.Svi ostali su lako zamenljivi.Knezevic preslab u duelu,slabe fizicke konstitucije i prilicno neiskusan.Darko Bozovic u prinicpu kiks golman.Ivan Stevanovic igrac sa najjacim fizickim mogucnostima,ima snage za dve vezane utakmice, ali veoma neinteligentan u fazi napada,obicno upucuje centarsuteve vec sa polovine terena umesto da pridje kaznenom prostoru protivnicke ekipe,sto je karakteristicno za fudbal koji se igra u beogradskoj zoni. Ono sto brine je igranje Fejse u prvoj postavi, jer i pored njegove solidne forme,on i sada pravi veliki broj gresaka u predaji lopti to vec na nasaj polovini terena.Sto se tice napada tu je jasno da je Bogunovic apsolutno neupotrebljiv za evropske utakmice.Dakel, bice potrebno par pojacanje,ovi igrace se mogu prilicno lako zameniti,sa izuzetkom Obradovica i Zuke. Ima li neko informaciju o igrama napadaca Dos Santosa u Teleoptiku?

s.k.

pre 14 godina

Molim nekog od dragih čitalaca da mi objasni kako "kvalifikacije za LŠ po novom formatu daju lakši put šampionima "manjih liga" da udju u elitno takmičenje."
Zaista nisam čuo za te izmene, hvala unapred.
(Pozdrav!, 28. april 2009 10:45)

Igramo tri kola kvalifikacija, i u sva tri ćemo biti nosioci, tako da u prvom igramo protiv timova tima Farska ostrva, Lihtenštajn etc, drugo protiv Estonije, Letonije... a treće ako Arsenal ne uzme prvaka LŠ (zbog nekog bodovanja) najverovatnije smo i tamo nosioci, pa nema Liverpula, Arsenala, Valensije, Sevilje, nego ćemo biti sa njima u šeširu, i kako stvari stoje, najgori mogući trenutno nam je Standard

Bojan

pre 14 godina

Link: http://www.partizan.rs/vest.php?Jezik=sr&IDV=232&akcija=show&prikaz1=2009&prikaz2=4&sec=2 koji objašnjava put do Lige šampiona

rax gravedigger

pre 14 godina

Procitaj http://www.uefa.com/competitions/ucl/format/newsid=788373.html
To znaci da cemo igrati u zadnjem kolu sa prvacima Belgije, Svajcarske, Ceske...

Milos, Srbija

pre 14 godina

Iako ima tri kruga kvalifikacija, izbegnut je susret sa timovima iz "ozbiljnih" liga. Mislim da je u trecem krugu, ako Partizan do njega dodje, najozbiljniji protivnik Standard, sto je ipak daleko bolje nego neki Englezi, Spanci, Italijani...Proveri jos negde, da ne idemo sad u pravila, ali zaista deluje lakse nego ranije.
A sto se tice ove vesti (mnogi znaju da sam Cigan, pa mi ne uzmite za zlo sto sam nasao da Vam "solim" pamet) - ne znam zasto mora da se prodaje, ako je istina da dugova nema. Prilivi bi trebalo da su stabilni (pretpostavljam da MU placa redovno svoje dugove) i zalosno je da prodas jednog Obradovica (po mom misljenju jedan od najbolja tri Partizanova igraca), ako ne moras. Iako je odbrana dobra za ovu ligu, jednog stopera - ozbiljnog i mozda da bude i zvucno ime (radi "paljenja" i podizanja atmosfere), jednog srednjaka i jednu "bombu" od napadaca i to je to. Mislim da biste mogli da uradite posao ove godine. Do tad idem da vidim sta ce ovi moji bez uprave da smisle, pa se cujemo. Pozdrav!

Tazzz

pre 14 godina

Molim nekog od dragih čitalaca da mi objasni kako "kvalifikacije za LŠ po novom formatu daju lakši put šampionima "manjih liga" da udju u elitno takmičenje."
Zaista nisam čuo za te izmene, hvala unapred.
(Pozdrav!, 28. april 2009 10:45)

Od ove sezone LS se menja sistem kvalifikacija. Partizan bi morao da prodje tri kola kvalifikacija da bi usao u LS. U ta tri kola ni u poslednjem NE MOZE da dobije za protivnika neki klub iz 12 najjacih liga evrope (engleske, spanije, francuske, italije...) a u slucaju da prodje u poslednje kolo kvalifikacija gde bi takodje bio nosioc u zrebu obezbedio bi siguran prolaz u UEFA kup odnosno tadasnju "liga evropa"... Tako da Partizan ove sezone ima veoma veliku sansu da se plasira u LS !

Izvoli

pre 14 godina

Kako do Lige šampiona

1. KRUG KVALIFIKACIJA
Šest ekipa činiće tri para, a tri pobednika idu u 2. krug (F. Ostrva, Luksemburg, Malta, Crna Gora, Andora, San Marino).

2. KRUG KVALIFIKACIJA
31 šampion (Švajcarska, Bugarska, Norveška, Danska, Austrija, SRBIJA, Izrael, Švedska, Slovačka, Poljska, Mađarska, Hrvatska, Kipar, Slovenija, Finska, Letonija, BiH, Litvanija, Moldavija, Irska, Makedonija, Island, Gruzija, Belorusija, Estonija, Azerbejdžan, Albanija, Jermenija, Kazahstan, S. Irska, Vels) i tri pobednika iz 1. kruga boriće se za 17 mesta u 3. kolu.

3. KRUG KVALIFIKACIJA
Šampioni Belgije, Grčke i Češke i 17 pobednika iz drugog kruga daju novih deset parova. Deset pobednika ide u plej-of.

PLEJ-OF
Deset pobednika daju pet parova, a pet uspešnijih ekipa direktno ide u Ligu šampiona. Partizan će najverovatnije biti nosilac čak i ukoliko stigne do plej-ofa. Ovaj sistem se odnosi na zemlje od 13. mesta na rang-listi, dok bolje plasirane igraju kvalifikacije međusobno. Ukoliko Partizan bude eliminisan u 3. kolu kvalifikacija, ide u 4. kolo kvalifikacija za UEFA evropsku ligu (dosadašnji Kup UEFA).
Ukoliko Partizan bude eliminisan u plej-ofu, direktno ide u grupe UEFA evropske lige.

boki

pre 14 godina

pa uzmeš championship menager i odigraš jednu sezonu sa partizanom, budeš prvak i vidiš da u žrebu ne možeš da igraš sa najjačim evropskim ligama sa zapada (:

Baxuz

pre 14 godina

Ukratko,Partizan ce najverovatnije biti nosilac u sva tri kruga u koja bi trebalo ucestvuje. Ne moze da naleti na predstavnike najjacih liga Evrope...Ukoliko ispadne u trecem kolu,ukljucuje se u borbu za Ligu Evrope,dok eliminacija u cetvrtom krugu znaci direktan ulazak u utesno takmicenje. Uostalom,evo ti link sa objasnjenjem:http://www.partizan.rs/vest.php?Jezik=sr&IDV=262&akcija=&prikaz1=2009&prikaz2=4&sec=2

sas

pre 14 godina

Pozdrav!, 28. april 2009 10:45
Pa put do ls je duzi ali laksi imamo 4 prepreke sa tim sto propustamo prvi deo kvalifikacija zbog rejtinga u tom 1 delu igraju prvaci nizerazrednih lig(Island,farska ostrva) u 2 delu se ukljucujemo mi i igramo protiv pobednika ovih ekipa iz 1 kruga,tako da nam na pr. padne prvak farskih ostrva i prodjemo u 3 kolo tamo nas cekaju prvaci(madjarske irske,letonije,litvanije,bosne...)ako prodjemo njih dolazimo do poslednje 4 faze tamo nas cekaju cini mi se 9 ekipa zajedno sa nama 10 od tih deset 5 prolaze u ls,tih deset ekipa su poredjane po redosledu 5 su nosioci 5 nisu naravno nosici ne mogu da se sastanu sa nosiocima tako da u nosioce ce najverovatnije biti:
Olimpyakos
Prvak danske
Slavija Prag
PARTIZAN
Hapoel

NE NOSIOCI:
NK DINAMO
CSK SOFIJA
FC CIRIH(ILI BAZEL)
FC BATE BORISOV
FC SALCBURG
Ne nosioci i ekipe sa kojim cemo da se sastanemo ako u opste budemo nosioci posto to zavisi od ostalih prvaka npr ako umesto ciriha bude prvak bazel mi padamo na 6 mesto po koeficijentu i automacki nismo nosioci,ali i dalje nam je put otvoren u tom slucaju treba izbeci samo Olympijakos.
Ono sto je najvaznije je da nema ekipa poput Fiorentine,Sevilje,Rome,Arsenala,Werdera....
U svakom slucaju put je olaksan,ali mi pre svega trebamo da se oslanjamo na nas kvalitet,a ne na promenu formatta qvalifikacija...

BERKE

pre 14 godina

olaksano je tako sto Partizan nece moci da dobije protivnike iz prvi 12 liga po Uefinom rangiranju i u svakom kolu ce verovatno biti u povlascenoj grupi. Samo ce ovaj put igrati 3 kola umesto 2 kao prethodnih godina

deki

pre 14 godina

ne damo OBRADOVICA
nama je on potreban za ulazak u ligu sampiona,a tih 5 milona eura sto bi dobili za OBRADOVICA dobice mo ih ulaskom u ligu sampiona i mnogo vise pa tako i, OBRADOVICU logicno bi mu porasla cena na trzistu kao i ostalim igracima PARTIZANA.
a sto se tice ovoga kometara odi brate na PARTIZANOV sajt i sve ce ti biti jasno...

g0ran Grobar

pre 14 godina

Bolje objasnjenje od ovoga neces naci! :)

1. deo objasnjenja
http://www.partizan.rs/vest.php?Jezik=sr&IDV=232&akcija=show&prikaz1=2009&prikaz2=4&sec=2

2.deo objasnjenja
http://www.partizan.rs/vest.php?Jezik=sr&IDV=262&akcija=&prikaz1=2009&prikaz2=4&sec=2

anicic.marko@yahoo.co.uk

pre 14 godina

Žreb će biti održan 22. juna u sedištu UEFA, u Nionu i tada će prvak Srbije saznati imena mogućih rivala u dve runde, protivnika u drugom, kao i moguće protivnike u trećem kolu.

Šampion Superlige preskočiće prvi krug kvalifikacija i startovati od drugog, koji počinje 14. i 15. jula, a revanši će biti odigrani 21. i 22. jula, piše Sport.

Partizan će u ovoj rundi biti među nosiocima i za protivnika teško da će imati tim svoje snage i renomea.

Prema novom formatu, ukoliko ne bude iznenađenja, crno-beli bi bili nosioci i u trećem krugu kvalifikacija, kada bi za rivala mogli da dobiju šampiona Belorusije (BATE Borisov), Švedske (Kalmar), Norveške (Stabek), Izraela, Kipra, Hrvatske, Poljske, Slovačke, možda i Belgije, Češke, Švajcarske, Danske, Bugarske, Austrije...

Ukoliko preskoči i tu rundu čistilišta, Partizan u četvrtom, poslednjem krugu kvalifikacija ne bi mogao da se sastane sa timovima iz Engleske, Nemačke, Italije, Španije i Francuske.

Protivnik bi bio jedan od pobednika dvomeča trećeg kola kvalifikacija iz gore navedenih zemalja. Tu takođe ima jakih timova, učesnika Lige šampiona, ali ipak nisu u pitanju Sevilja, Valensija ili Atletiko Madrid, Čelsi ili Arsenal, Bajern Minhen ili Hamburg, Milan, Fiorentina ili Đenova, odnosno Marsej, Bordo ili Lion...

Ukoliko, ipak, neki tim u tri kruga kvalifikacija bude bolji od ekipe Slaviše Jokanovića, to neće neminovno značiti i oproštaj od Evrope za narednu sezonu.

Eliminacija u drugom krugu, prvom za crno-bele, značila bi i oproštaj, ali u trećem bi značila plasman u poslednju, četvrtu rundu kvalifikacija za Ligu Evrope (eks Kup UEFA), dok bi ispadanje u poslednjem, četvrtom krugu kvalifikacija za Ligu šampiona značio direktan plasman u neku od grupa Lige Evrope, gde je Partizan, doduše neuspešno, učestovovao prošle jeseni.

Mixa

pre 14 godina

Pa ako moze da se nadje zamena, onda OK.

Vidim da se spominje i Juca. Ja bih pre oterao Fejsu, a ostavio Jucu i Racu Petrovica (koji je po mom misljenju dosta dobar).

Nadam se da uprava zna sta radi.

citizen

pre 14 godina

http://partizan.rs/vest.php?Jezik=sr&IDV=262&akcija=&prikaz1=2009&prikaz2=4&sec=2

Ovde imas sve o tome kakve ce biti kvalifikacije ove godine.
Uzivaj

Balansero

pre 14 godina

Raca Petrovic je bolji i od Zuke i od Fejse.
Ivanovic je jedan od najgorih desnih bekova koje smo imali.
Knezevic je mali za stopera i mora da igra u paru sa nekim znatno jacim.

Za Obradovica je steta. Brezancic nije taj kalibar, dosta je losiji u defanzivi. No, sto se mora nije tesko.

Cak i da se kvalifikujemo u LS zbog novog formata, nista nas lepo tamo ne ceka. Jokan je zelen za Evropu.

Fajront Republika

pre 14 godina

Neminovnost je neminovnost. No, da prodamo mi Obradovica i za te pare da kupimo FK Crvena Zvezda. Mislim da je to i previse novca za kupovinu ``pokojnice``, ali bi bilo dobro da vec jednom napravimo taj parking za Evropska takmicenja. Obradovicu i ostalim momcima zelim sve najbolje.

grga89

pre 14 godina

zato sto vise nece moci da igraju sa timovima koji su iz 10 najboljih liga. . .klubovi iz 10 naj liga se od sada mogu samo medjusobno sastati,a klubovi iz drugih 10 najboljih liga,od 11 do 20,igraju medjusobno...jes skonto?

Boka

pre 14 godina

@ (Giga, 28. april 2009 11:12)

Po meni je bolje prodati ga sad dok vredi jer ukoliko mu padne forma ne da nece moci da se proda duplo vise nego ce mu cena biti visestruko manja od sadasnje!

posmatrac

pre 14 godina

ovo se vec u najavi zove zbogom ligo sampiona...nadam se da do ovih transfera nece doci, jer nam ni "laksi" put do LS (ako uopste laksi put i postoji) nece pomoci sa desetkovanim timom...i dalje ista prica....izgleda se ni mi ni komsije nkada necemo opametiti...

cika srdjan

pre 14 godina

Prema novim propozicijama, iz najjacih zemalja ce u kvalifikacije samo po jedan umesto dosadasnja dva kluba. Uz to, oni ce se u jednom kolu kvalifikacija, dosadasnjem trecem, klati medjusobno, tj. razigravace za plasman u LS timovi iz zemalja koji su na listi UEFA u prvih 15. Oni od 16. mesta pa nanize ce se takodje klati, ali opet medjusobno, sto je dobra stvar jer nece moci da se u zavrsnom klou za plasman u LS sastanu kao do sada sa npr. Arsenalom ili Romom, vec ce igrati npr. prvak Srbije sa prvakom Danske ili Svedske. Tu ce posebno profitirati timovi koji imaju dobar klupski koeficijent jer ce u tom poslednjem kolu jos dodatno biti povlasceni jer ce se nalaziti u jacem sesiru. Mislim da je to sustina, ako neko ima bolje obrazlozenje, neka dopuni.

Steta samo sto niko u Zvezdi proslog leta nije mogao ili hteo da predvidi mogucnost da se ove godine uz osvojenu titulu mnogo lakse ulazi u LS. Verovatno bi samo jedna sezona bila dovoljna da klub otplati sve dugove.

goran

pre 14 godina

novi format stvarno olaksava prolaz. partizan bi trebalo da se proseta, jer mu protivnici u malo duzim, ali laksim kvalifikacijama mogu biti samo prvaci slabijih zemalja. balticke lige, bivsa sfrj, istocna evropa i slicno...

ZEX

pre 14 godina

@ Pozdrav,
odes lepo na sajt Partizana i u rubrici vesti nadjes ima vec dva dela pa procitas i jedan i drugi. Sajt je www.partizan.rs
E moj brate da je zlezda u kojem slucaju u Kval za Cl brujali bi mediji o novom formatu.

IVORY

pre 14 godina

Ajde barem ih zadrzite do zime, da udjemo u LS pa posle radite sta ocete.
A od ove godine iz kvalifikacija u LS idu 10 ekipa, 5 sampiona i 5 ne sampiona.
Medjusobno ce igrati ekipe koje nisu sampioni svoje zemlje, a igraju kvalifikacije (4. ekipa u Engleskoj, Italiji, Spaniji, 3. ekipa Francuske...) i madjusobno ce igrati ekipe koje su sampioni svoje zemlje, a nisu se direktno kvalifikovali u LS gde spadamo i mi.
Dakle mi necemo moci da se sastanemo u kvalifikacijama sa Arsenalom, Milanom, Seviljom...vec ce nam najtezi protivnik biti npr. sampion Grcke ili Belgje.
Jos jedna razlika je sto se sada igraju 4 kvalifikaciona kola, a mi pocinjemo od 2. i 99% smo u svim kvalifikacionim kolima nosioci tako da cemo imati jos laksi posao (prvo kolo kvalifikacija igraju samo 6 ekipa, najlosije rangiranih zemalja na UEFA rang listi).
Ovo je ukratko objasnjenje, a ko hoce da sazna jos ima na Partizanovom sajtu sve lepo i precizno objasnjeno

а да је добар, јесте

pre 14 godina

ајде више, продајте га, па да коларов може да игра за репрезентацију.

grobar

pre 14 godina

Sve ide kako treba! Vec je spremljena zamena za Obradovica a lepe pare mogu da se uzmu od njegovog transfera!

Klub nam se nalazi u fantasticnoj situaciji! BRAVO CRNO-BELI!

Igor#5

pre 14 godina

Ne bih da se pravim pametan niti da osporavam rad uprave Partizana, samo bi hteo da postavim pitanje, koliko je hitno prodavati Garija?
Da li je velika kocka za klub sacekati kraj Svetskog prvenstva 2010 i koliko misle da bi Obradovic mogao da vredi posle istog? Mislim da u ovom trenutku Partizanu novac nije prioritet (zbog novca koji ce tek leci na racun od prodaje Ljajica).Da ne pricam koliko bi prisustvo Obradovica znacilo u kvalifikacijama za LS? Mislim da bi u klubu morali da porazmisle o ovome i da u kupoprodajni ugovor (ukoliko vec odluce da ga prodaju pre SP 2010) stave i klauzulu da Partizanu pripadne extra bonus ukoliko Obradovic odigra SP. Ovo je opet samo zdravorazumski predlog, nije kritika. Podrazumeva sa da Srbija prvo treba da se plasira na SP, ali na dobrom smo putu, zar ne? Posle mnogo godina provejava optimizam vezan za reprezentaciju, pa vredi razmisliti o ovoj opciji. Pozdrav svima koji su dobronamerni i imaju konstruktivne predloge, a ne samo da kritikuju.

Stomak

pre 14 godina

Ekipe iz manjih liga su u posebnoj grupi u odnosu na ekipe iz jacih liga i ne mogu da se medjusobno sastaju u kavlifikacijama. Sto znaci da nas predstavnik ne moze da igra u kvalifikacijama protiv prestavnika Spanije, Italije, Engleske, Nemacke, Holandije, Francuske, Rusije...

Giga

pre 14 godina

ne razumem to,sada ako ga ne prodamo nikad necemo? :oS
pa zar nisu bili dovoljni Ljajic i Tosic,ovo je vec malo bezobrazluk,ima Obradovic ugovor na jos 4-5 godina,sledece sezone moze da vredi samo vishe,nikako manje,pogotovo posle svetskog prvenstva u fudbalu!

profa

pre 14 godina

Što se tiče novog formata LŠ suština je u tome da su odvojene kvalifikacije timova koji su završili kao šampioni u slabije rangiranim ligama od timova koji nisu šampioni u jačim ligama.

Detaljnije o tome možeš da vidiš na sajtu Partizana:
http://www.partizan.rs/uefabukvar.php?Jezik=sr&sec=7&sec1=6

Pozdrav

ivan

pre 14 godina

sistem je izmenjen tako da se u kvalifikacijama ukrstaju ekpe iz slabije kotiranih zemalja sa ekipama iz slabije kotiranih zemalja, i obrnuto za bolje kotirane.
nesto sto je platini izgurao

pablo

pre 14 godina

Meni stvarno nije jasno kako tako dobar i klasan igrac kakav je Obradovic ne moze postici vecu cenu od spominjane od 5 000 000 evra,pa Zdravko Mamic mnogo losije igrace prodaje po toj ceni.Cini mi se da se u nasem prvenstvu pojavi novi Maradona da bi napravio transfer od nekih 8 000 000 evra.

zeki keki

pre 14 godina

Ajmo komsije ,prodajte to i pomozite komsijam svojim.

Vraticemo mi to vama.

Razumite krizna su vremena naisla ,isplovicemo iz toga .

Pomozite kad je najteze

Zauzvrat ce da vas bodrimo u Champions ligi

Radoslav_JK

pre 14 godina

Ja bi licno voleo da Obradovic ode u CSKA kod Krasica da odigra tamo jednu ili dve sezone i onda da ode u veliki klub kao sto je npr Barsa ili neki drugi klub!!!
A sto se tice kvalifikacija za LS ove sezone ce nam laksi biti,lakse protivnike mozemo da dobijemo...elem idite na sajt Partizana pa nadjite sta vas zanima,sve lepo pise!!!Pozz za sve!!!

dullence

pre 14 godina

NE DIRAJTE SRDJU! Stevanovicu treba vezati i masnicu da bi ga neko uzeo... Iskreno mislim da obradovic i moze bolje od totenhema i verdera, pravih i dobrih levih bekova je vrlo malo, to je ionako najdeficitarnije mesto u fudbalu. Posebno ne prosecni totenhem koji se stalno bori od ispadanja i sredine tabele, taj klub je smrt za igrace, ja se ne secam da je ijedan fudbaler igrao bolje kada je otisao iz totenhema...prosto ubija u pojam! Zuka je svoje odradio, cak mislim da je Fejsa bolji od njega u ovom trenutku, a treba prostora i Raci Petrovicu. Moja prognoza je da ce pokusati da zadrza Obradovica do kvalifikacija za LS osim ako ne dodje neka stvarno dobra ponuda, a cini mi se da 5mil eura ne zadovoljava partizan za reprezentativnog levog beka od 20 godina. Da ce dovesti nekog ozbiljnog desnog beka i to je uglavnom to. Jedan srednjak sa izrazito trkackim predispozicijama nam takodje ne bi smetao...

rade

pre 14 godina

Partizan krece iz 2 kola kvalifikacija koje broji ukupno 4 kola do LS! Ne moze se sastati samo sa timovima iz TOP 12 najacih liga u Evropi!To je moze se reci laksi put nego prethodni!Tako da detaljnije informacije mozete procitati na Partizanovom zvanicnom sajtu !

Ajmo Crno Beli

pre 14 godina

Pozdrav!, 28. april 2009 10:45)
U Partizanu su se, s obzirom na bodovnu prednost u domaćem šampionatu, već okrenuli računicama kako da stignu do Lige šampiona. Sistem kvalifikacija od sledeće sezone je drugačiji i srpski šampion će na putu ka grupi izbeći timove iz 12 po UEFA koeficijentu najjačih liga. Da bi stigao do elite, za razliku od prethodnih godina kada su naši timovi igrali dva kola kvalifikacija, ovog puta neophodno mu je da preskoči tri prepreke.

Po novom sistemu, sve ekipe koje učestvuju u kvalifikacijama podeljene su u dve grupe. U jednoj će se takmičiti nacionalni šampioni (od 13. do 47. mesta UEFA liste), a u drugoj ekipe koje nisu osvojile titulu, ali zbog koeficijenta domaće lige imaju pravo učešća. To znači da Arsenal, Valensija, Đenova ili Bajern (trenutno stanje na tabelama najjačih liga), pre takmičenja po grupama ne mogu stići u Beograd.
Partizan startuje od drugog kola kvalifikacija i biće sigurno nosilac u toj rundi, kao i u sledećoj (ako se plasira), najverovatnije i u plej-ofu (četvrta i poslednja runda kvalifikacija). Što se tiče poslednje prepreke ka Ligi šampiona, status crno-belih zavisi i od toga ko će biti prvaci u Švajcarskoj (Bazel, Cirih ili Jang Bojs), Danskoj (Kopenhagen, Brondbi ili Odenze) i Bugarskoj (Levski ili CSKA). Partizanu ne odgovara da šampioni budu Bazel, Kopenhagen i Levski, a ispred našeg predstavnika po koeficijentu je i grčki Olimpijakos.

Ovo je tekst iz Blica,od pre nekoliko dana koji je meni pomogao da shvatim taj novi sistem...

nislija

pre 14 godina

1. KRUG KVALIFIKACIJA
Šest ekipa činiće tri para, a tri pobednika idu u 2. krug (F. Ostrva, Luksemburg, Malta, Crna Gora, Andora, San Marino).

2. KRUG KVALIFIKACIJA
31 šampion (Švajcarska, Bugarska, Norveška, Danska, Austrija, SRBIJA, Izrael, Švedska, Slovačka, Poljska, Mađarska, Hrvatska, Kipar, Slovenija, Finska, Letonija, BiH, Litvanija, Moldavija, Irska, Makedonija, Island, Gruzija, Belorusija, Estonija, Azerbejdžan, Albanija, Jermenija, Kazahstan, S. Irska, Vels) i tri pobednika iz 1. kruga boriće se za 17 mesta u 3. kolu.

3. KRUG KVALIFIKACIJA
Šampioni Belgije, Grčke i Češke i 17 pobednika iz drugog kruga daju novih deset parova. Deset pobednika ide u plej-of.

PLEJ-OF
Deset pobednika daju pet parova, a pet uspešnijih ekipa direktno ide u Ligu šampiona. Partizan će najverovatnije biti nosilac čak i ukoliko stigne do plej-ofa. Ovaj sistem se odnosi na zemlje od 13. mesta na rang-listi, dok bolje plasirane igraju kvalifikacije međusobno. Ukoliko Partizan bude eliminisan u 3. kolu kvalifikacija, ide u 4. kolo kvalifikacija za UEFA evropsku ligu (dosadašnji Kup UEFA).
Ukoliko Partizan bude eliminisan u plej-ofu, direktno ide u grupe UEFA evropske lige.

C_Barkley

pre 14 godina

5 mil je malo za najboljeg igraca koji trenutno igra u Srbiji i beka reprezentacije koja je prva u svojoj kvalifikacionoj grupi.

nikola

pre 14 godina

Evo ovako Partizan ce u trecem krugu kvalifikacija moci da dobije ekipe iz Hrvatske,Švajcarske,Grcke,Slovacke,Ceške
itd.Tako sam bar ja cou,da se Evropa deli na Istocnu i Zapadnu a i tako je napravljeno na igrici Manager 09.Unapred se izvinjavam ako grešim!

dragan

pre 14 godina

Jedva sam cekao ovakvu vest!

Kako ih nije sramota, prodali su 2 igraca zimus, uzeli su para, koliko u zadnje 3 godine zbirno od svih transfera i opet kuknjava da nema para!
Znao sam da ce tako da bude!
Lopovluk se to zove, sramota bre kako zezaju navijace!
Svi su isti!

Marko Delija

pre 14 godina

5 miliona... Ko ce od toga da se zasiti?
Za godinu dana CSK ce da ga proda za 15 miliona, minimum! Doduse zvezda bi sad prodala sve igrace sa sve upravom za pola miliona, al nece niko da kupi.

Pozdrav!

pre 14 godina

Molim nekog od dragih čitalaca da mi objasni kako "kvalifikacije za LŠ po novom formatu daju lakši put šampionima "manjih liga" da udju u elitno takmičenje."
Zaista nisam čuo za te izmene, hvala unapred.

Marko Delija

pre 14 godina

5 miliona... Ko ce od toga da se zasiti?
Za godinu dana CSK ce da ga proda za 15 miliona, minimum! Doduse zvezda bi sad prodala sve igrace sa sve upravom za pola miliona, al nece niko da kupi.

Bosko

pre 14 godina

Da ne preterujem da je Obradovic jedan od najboljih levih bekova,ali sigurno medju najboljima u konkurenciji ispod 21 godine.Zelim mu puno srece gde god da ode jer izgleda da koliko god para da klub uzme od prodaje nekog igrace to je njima malo i prodaja jos jednog asa je neminovnost.Voleo bih da Ivan ostane ali izgleda da je i njemu ponestalo motiva da igra na onim njivama kao sto su u Jagodini,Banatu,Kuli...uz svo postovanje prema klubovima.Ali ljudi iz uprave,molim vas,ne dajte ZUKU jer trio Juca,Moreira i Diarra je nesto najbolje sto nam se desilo i neka covek ostane ako moze,jer ja vec ne mogu da zamislim Partizan bez njih trojice-mozda postoje tj. sigurno postoje bolji igraci ali kad se vezete za jednog od njih onda dzaba sve to.Molim vas,neka njih trojica ostanu u Partizanu!!

Giga

pre 14 godina

ne razumem to,sada ako ga ne prodamo nikad necemo? :oS
pa zar nisu bili dovoljni Ljajic i Tosic,ovo je vec malo bezobrazluk,ima Obradovic ugovor na jos 4-5 godina,sledece sezone moze da vredi samo vishe,nikako manje,pogotovo posle svetskog prvenstva u fudbalu!

zeki keki

pre 14 godina

Ajmo komsije ,prodajte to i pomozite komsijam svojim.

Vraticemo mi to vama.

Razumite krizna su vremena naisla ,isplovicemo iz toga .

Pomozite kad je najteze

Zauzvrat ce da vas bodrimo u Champions ligi

nislija

pre 14 godina

1. KRUG KVALIFIKACIJA
Šest ekipa činiće tri para, a tri pobednika idu u 2. krug (F. Ostrva, Luksemburg, Malta, Crna Gora, Andora, San Marino).

2. KRUG KVALIFIKACIJA
31 šampion (Švajcarska, Bugarska, Norveška, Danska, Austrija, SRBIJA, Izrael, Švedska, Slovačka, Poljska, Mađarska, Hrvatska, Kipar, Slovenija, Finska, Letonija, BiH, Litvanija, Moldavija, Irska, Makedonija, Island, Gruzija, Belorusija, Estonija, Azerbejdžan, Albanija, Jermenija, Kazahstan, S. Irska, Vels) i tri pobednika iz 1. kruga boriće se za 17 mesta u 3. kolu.

3. KRUG KVALIFIKACIJA
Šampioni Belgije, Grčke i Češke i 17 pobednika iz drugog kruga daju novih deset parova. Deset pobednika ide u plej-of.

PLEJ-OF
Deset pobednika daju pet parova, a pet uspešnijih ekipa direktno ide u Ligu šampiona. Partizan će najverovatnije biti nosilac čak i ukoliko stigne do plej-ofa. Ovaj sistem se odnosi na zemlje od 13. mesta na rang-listi, dok bolje plasirane igraju kvalifikacije međusobno. Ukoliko Partizan bude eliminisan u 3. kolu kvalifikacija, ide u 4. kolo kvalifikacija za UEFA evropsku ligu (dosadašnji Kup UEFA).
Ukoliko Partizan bude eliminisan u plej-ofu, direktno ide u grupe UEFA evropske lige.

dullence

pre 14 godina

NE DIRAJTE SRDJU! Stevanovicu treba vezati i masnicu da bi ga neko uzeo... Iskreno mislim da obradovic i moze bolje od totenhema i verdera, pravih i dobrih levih bekova je vrlo malo, to je ionako najdeficitarnije mesto u fudbalu. Posebno ne prosecni totenhem koji se stalno bori od ispadanja i sredine tabele, taj klub je smrt za igrace, ja se ne secam da je ijedan fudbaler igrao bolje kada je otisao iz totenhema...prosto ubija u pojam! Zuka je svoje odradio, cak mislim da je Fejsa bolji od njega u ovom trenutku, a treba prostora i Raci Petrovicu. Moja prognoza je da ce pokusati da zadrza Obradovica do kvalifikacija za LS osim ako ne dodje neka stvarno dobra ponuda, a cini mi se da 5mil eura ne zadovoljava partizan za reprezentativnog levog beka od 20 godina. Da ce dovesti nekog ozbiljnog desnog beka i to je uglavnom to. Jedan srednjak sa izrazito trkackim predispozicijama nam takodje ne bi smetao...

Igor#5

pre 14 godina

Ne bih da se pravim pametan niti da osporavam rad uprave Partizana, samo bi hteo da postavim pitanje, koliko je hitno prodavati Garija?
Da li je velika kocka za klub sacekati kraj Svetskog prvenstva 2010 i koliko misle da bi Obradovic mogao da vredi posle istog? Mislim da u ovom trenutku Partizanu novac nije prioritet (zbog novca koji ce tek leci na racun od prodaje Ljajica).Da ne pricam koliko bi prisustvo Obradovica znacilo u kvalifikacijama za LS? Mislim da bi u klubu morali da porazmisle o ovome i da u kupoprodajni ugovor (ukoliko vec odluce da ga prodaju pre SP 2010) stave i klauzulu da Partizanu pripadne extra bonus ukoliko Obradovic odigra SP. Ovo je opet samo zdravorazumski predlog, nije kritika. Podrazumeva sa da Srbija prvo treba da se plasira na SP, ali na dobrom smo putu, zar ne? Posle mnogo godina provejava optimizam vezan za reprezentaciju, pa vredi razmisliti o ovoj opciji. Pozdrav svima koji su dobronamerni i imaju konstruktivne predloge, a ne samo da kritikuju.

djole

pre 14 godina

Obradovic je bek a bekovi se po pravilu ne placaju mnogo (izuzeci mozda Bosingva i Alonso iz Barse). Plus, Obradovic dolazi iz nepouzdane sredine. Treba pogladeati igre Jovetica i videti da se on josh nije isplatio Fiorentini i nije opravdao ulozeni novac. Sto se tice Dinamovih bivsih fudbalera njihova cena je bila tolika pre svega zbog igara u reprezentaciji. Da Hrvati nisu dva puta dobili Engleze nikada Eduarda, Corluku i Modrica ne bi Mamic uspeo da proda za te pare. Naravno da se pokazalo da navedeni igraci ne vrede taj novac i takva greska engleskim klubovima tesko da ce se ponoviti u skorije vreme. Da smo dobili Francuze oba puta u kvalifikacijama sigurno bi mu cena bila veca za 3-4 miliona. Takodje, zbog svetske krize trzishte je smanjeno tako da dobiti 5 miliona za beka uopshte nije loshe. Kao zamenu Partizan bi mozda mogao, bez obeshtecenja, da uzme Dragutinovica.

crnjo

pre 14 godina

1. Za Obradovica smo jos u januaru odbili 5 miliona evra, on sada vredi mnogo vise. Pogotovo posle dobrih igara u reprezentaciji.
Zao mi je sto odlazi, ali mislim da Brezancic moze da ga uspesno zameni. Breza je bolji u napadu, a sto se tice defanzive - i za Obradovica se pricalo da mu je to slabija strana, a sada niko zivi ne moze da ga prodje. Najvaznije je da Brezancic u glavi bude ono sto je Obradovic, da se posveti treninzima i mislim da onda i njega ocekuje velika karijera.
2. Zuki treba podici spomenik, a zatim ga sto pre prodati. Sad se vidi da je propustena prilika da se to uradi vec u januaru, kada je mnogo vise vredeo. Verovatno je Tomic procenio da bi pritisak sveznajucih medija i navijaca bio preveliki i da bi to poremetilo atmosferu u zavrsnici sezone. Dakle, Zuka je odradio sjajan posao, pokazao je veliku privrzenost klubu, ali je u poslednje vreme previse nervozan i sada je odlicna prilika da ode.
Stevanovic je pomogao koliko moze i treba da ode (vec imamo zamenu za njega), isto vazi i za Bozovica, a nisam siguran da li treba prodati Knezevica.
3. Ilic kapiten se vraca, prica se i da ce Kezman... Treba dovesti Ignjoskog, ali ja preporucujem i Zeravicu (mozda i Adamovica), takodje iz OFK Beograda, taj mali ce biti paklen igrac ako ga zaobidju povrede.
4. Hitno poboljsati rad u mladjim kategorijama, Tomic treba malo vise da obrati paznju sta se tamo dogadja. Treba ponuditi Spasicu i Zvonku Zivkovicu da se vrate i da ponovo rade sa klincima, njih dvojica su stvorili nekoliko velikih igraca.
5. Treba ostaviti Tomica i upravu da rade svoj posao, zasluzili su da im se veruje.

Fajront Republika

pre 14 godina

Neminovnost je neminovnost. No, da prodamo mi Obradovica i za te pare da kupimo FK Crvena Zvezda. Mislim da je to i previse novca za kupovinu ``pokojnice``, ali bi bilo dobro da vec jednom napravimo taj parking za Evropska takmicenja. Obradovicu i ostalim momcima zelim sve najbolje.

Nemanja_PFC

pre 14 godina

Po meni Obradovica je bolje zadrzati makar do januara, jer ce nam mnogo znaciti u kvalifikacijama, a i do tada ce (nadamo se) nasa reprezentacija vec obezbediti plasman na SP, pa ce mu samim tim i cena skociti, ali ako je u interesu kluba da se on proda, a kazu da vec imamo spremnu zamenu, verujmo upravi. Po meni idealna zamena bi bio Marko Lomic.Stevanovic moze da ide, imamo Marka Jovanovica a trebao bi da se dovede i jos jedan desni bek, jedini koji mi trenutno pada na pamet je Miroslav Vulicevic iz Javora (odigrao onu utakmicu protiv Poljske, nije ga Antic sigurno dzaba zvao). Zuku obavezno zadrzati kao i Srdju Knezevica, bice nam potreban u rotaciji. Darka Bozovica moze da zameni nas ,,klinac" Zivkovic. E sad pojacanja:
1. Trebao bi nam jedan napadac,verovatno samo san Mateja Kezman, mozda je resenje da se vidi sta je sa Srdjanom Radonjicem.
2.Ispravite me ako gresim, Sasi Ilicu istice ugovor na kraju sezone, sumnjam da zeli da ostane u Larisi,tu nam je sansa.
3.Uloziti novac mozda u jos jednog veznog igraca. Goran Lovre,Nemanja Matic,Bojan Zajic ili neko cetvrti, u prvu dvojicu vredi uloziti malo vise,sigurno ce se isplatiti.
4.Kupiti jednog od igraca na kojima moze da se zaradi u buducnosti,Ignjovski ili Darko Lazovic.

Na kraju,upravu treba da podrzimo i da im verujemo, pa makar ne ispunili zelju nikome od nas koji ovde ostavljamo komentare.Pozdrav za sve Grobare.

Pozdrav!

pre 14 godina

Molim nekog od dragih čitalaca da mi objasni kako "kvalifikacije za LŠ po novom formatu daju lakši put šampionima "manjih liga" da udju u elitno takmičenje."
Zaista nisam čuo za te izmene, hvala unapred.

pablo

pre 14 godina

Meni stvarno nije jasno kako tako dobar i klasan igrac kakav je Obradovic ne moze postici vecu cenu od spominjane od 5 000 000 evra,pa Zdravko Mamic mnogo losije igrace prodaje po toj ceni.Cini mi se da se u nasem prvenstvu pojavi novi Maradona da bi napravio transfer od nekih 8 000 000 evra.

Obavesteni

pre 14 godina

Ma kakvih 5 milki, decko nece otici ispod 10 miliona!
Ovo je uzet clanak iz jednih nasih novina, a taj novinar nije napisao da se za njega interesuje Barselona(bio njihov skaut na zadnjeim tekmama)a i spanska stampa bruji o tome…plus Juve, Inter-italijanski novinari ga zovu “pesnik u kopackama”.
Voleo bi jos da ga gledam uzivo,mada tesko da ce ostati ali znam da imamo Brezu, Lazeskog..

Sto se Zuke tice smatram da bi bilo pametno da ode-zatvara put fenomenalnom Brazilcu iz Teleoptika VASINGTONU(kao od brega odvaljen, jaci i bolji od Zuke vec sad) zatim Raci, Fejsi(pa decko je poceo da razbija kako igra, brzo, tacno a na zadnjim tekmama pokazuje da ima odlican sut) protiv OFK-e je imao 3 fantasticna suta na gol, od toga je jednom razvalio stativu sa 30 metara.Pa supertalentovani zadnji vezni iz Teleoptika-STANIC.
Volimo svi Zuku, ali godine stizu,bolje da zaradimo na njemu-dok se jos moze, a kazem opet vec je poceo da zatvara mnoge igrace!

rade

pre 14 godina

Partizan krece iz 2 kola kvalifikacija koje broji ukupno 4 kola do LS! Ne moze se sastati samo sa timovima iz TOP 12 najacih liga u Evropi!To je moze se reci laksi put nego prethodni!Tako da detaljnije informacije mozete procitati na Partizanovom zvanicnom sajtu !

Milos, Srbija

pre 14 godina

Iako ima tri kruga kvalifikacija, izbegnut je susret sa timovima iz "ozbiljnih" liga. Mislim da je u trecem krugu, ako Partizan do njega dodje, najozbiljniji protivnik Standard, sto je ipak daleko bolje nego neki Englezi, Spanci, Italijani...Proveri jos negde, da ne idemo sad u pravila, ali zaista deluje lakse nego ranije.
A sto se tice ove vesti (mnogi znaju da sam Cigan, pa mi ne uzmite za zlo sto sam nasao da Vam "solim" pamet) - ne znam zasto mora da se prodaje, ako je istina da dugova nema. Prilivi bi trebalo da su stabilni (pretpostavljam da MU placa redovno svoje dugove) i zalosno je da prodas jednog Obradovica (po mom misljenju jedan od najbolja tri Partizanova igraca), ako ne moras. Iako je odbrana dobra za ovu ligu, jednog stopera - ozbiljnog i mozda da bude i zvucno ime (radi "paljenja" i podizanja atmosfere), jednog srednjaka i jednu "bombu" od napadaca i to je to. Mislim da biste mogli da uradite posao ove godine. Do tad idem da vidim sta ce ovi moji bez uprave da smisle, pa se cujemo. Pozdrav!

C_Barkley

pre 14 godina

5 mil je malo za najboljeg igraca koji trenutno igra u Srbiji i beka reprezentacije koja je prva u svojoj kvalifikacionoj grupi.

Mixa

pre 14 godina

Pa ako moze da se nadje zamena, onda OK.

Vidim da se spominje i Juca. Ja bih pre oterao Fejsu, a ostavio Jucu i Racu Petrovica (koji je po mom misljenju dosta dobar).

Nadam se da uprava zna sta radi.

zerocool

pre 14 godina

Još je jesena odbijena ponuda CSKA od 6 mil. eura, tako da on ne ide ispod 8 mil. minimum, nema razloga za ovako provociranje zaista. Uprava dobro radi nema frke, samo najbolje za Partizan a ovi što pišu ovakve tekstove neka crkanu!!!!

crnjo

pre 14 godina

@ bond
ovo za kapitena je prilicno pouzdano.. a za kezmana se moze cuti po hodnicima stadiona, samo kao "jel istina da se mateja vraca..?!" :)
P.S. ovaj tvoj tim za LS nece izgledati ovako, a na levog spoljnjeg odmah dodaj Brezancica, videces da je mali sjajan igrac..

joca

pre 14 godina

Poruka za Ivana Tomica:Nemojte da prodajete mladog Obradovica(Obradu)!Ionako je mlad,ima vremena....verovatno se navijaci pitaju zasto....ja odgovaram...njegova cena ce se povecati bar dvaput vise posle svetskog prvenstva i lige sampiona...tada ce ga trazuti mnogo jaci klubovi ponudice vise para...
Tada ce Partizan samo od njegovog transfera dobiti 13 miliona!NEMOJTE DA GA ODMA SALJETE U INOSTRANSTVO!!!!NI SLUCAJNO!
OBRADOVIC CAR!
POZDRAV

nikola

pre 14 godina

Evo ovako Partizan ce u trecem krugu kvalifikacija moci da dobije ekipe iz Hrvatske,Švajcarske,Grcke,Slovacke,Ceške
itd.Tako sam bar ja cou,da se Evropa deli na Istocnu i Zapadnu a i tako je napravljeno na igrici Manager 09.Unapred se izvinjavam ako grešim!

vojkanDj.

pre 14 godina

Nece biti lako nadoknaditi odlazak Obradovica i Zuke.Svi ostali su lako zamenljivi.Knezevic preslab u duelu,slabe fizicke konstitucije i prilicno neiskusan.Darko Bozovic u prinicpu kiks golman.Ivan Stevanovic igrac sa najjacim fizickim mogucnostima,ima snage za dve vezane utakmice, ali veoma neinteligentan u fazi napada,obicno upucuje centarsuteve vec sa polovine terena umesto da pridje kaznenom prostoru protivnicke ekipe,sto je karakteristicno za fudbal koji se igra u beogradskoj zoni. Ono sto brine je igranje Fejse u prvoj postavi, jer i pored njegove solidne forme,on i sada pravi veliki broj gresaka u predaji lopti to vec na nasaj polovini terena.Sto se tice napada tu je jasno da je Bogunovic apsolutno neupotrebljiv za evropske utakmice.Dakel, bice potrebno par pojacanje,ovi igrace se mogu prilicno lako zameniti,sa izuzetkom Obradovica i Zuke. Ima li neko informaciju o igrama napadaca Dos Santosa u Teleoptiku?

Michael Scofield

pre 14 godina

Ne vidim zašto je lakše proci u LŠ ako u cevrtoj rundi ne možemo da dobijemo nekog iz liga "petice"! Realno, ja bih više voleo Firoentinu nego Šahtjor!

nemanja

pre 14 godina

pozdrav svim navijacima Partizana kao prvo!:))
e sad sto je neko malopre napisao stvarno mislim da da ponuda ispod 10 miliona evra ne bi trebalo razmatrati!jel ako trazis 5 mil eur niko ti nece dati 7,5!vidite kako je mamic cekao za corluku i modrica nije ih prodao na prvi mig stranih klubova nego je strpljivo cekao i dobio velike pare od tih transfera kao i za eduarda.mislim da tomic ima manevarski prostor za to posto je uzeo lepe pare od mufc za tosica i ljajica!ne kazem da mogu da se uzmu iste pare kao dinamo za modrica ali mislim da bi mozda trebalo da mu se ponudi nov ugovor proba da se udje u ls eventualno proda posle ako partizan uspe da udje a jos bolje posle svetskog prvenstva posto je postao standardan reprezentativac!mlad je decko moze da se oduzi partizanu za sve sto mu je dao i da ne zuri u inostranstvo a partizan ne treba da zuri sa prodajom!to je samo moje misljenje ali mislim da je sto se tice kluba jedino ispravno!tomicu pamet u glavu

grobar

pre 14 godina

Sve ide kako treba! Vec je spremljena zamena za Obradovica a lepe pare mogu da se uzmu od njegovog transfera!

Klub nam se nalazi u fantasticnoj situaciji! BRAVO CRNO-BELI!

dragan

pre 14 godina

Jedva sam cekao ovakvu vest!

Kako ih nije sramota, prodali su 2 igraca zimus, uzeli su para, koliko u zadnje 3 godine zbirno od svih transfera i opet kuknjava da nema para!
Znao sam da ce tako da bude!
Lopovluk se to zove, sramota bre kako zezaju navijace!
Svi su isti!

Ajmo Crno Beli

pre 14 godina

Pozdrav!, 28. april 2009 10:45)
U Partizanu su se, s obzirom na bodovnu prednost u domaćem šampionatu, već okrenuli računicama kako da stignu do Lige šampiona. Sistem kvalifikacija od sledeće sezone je drugačiji i srpski šampion će na putu ka grupi izbeći timove iz 12 po UEFA koeficijentu najjačih liga. Da bi stigao do elite, za razliku od prethodnih godina kada su naši timovi igrali dva kola kvalifikacija, ovog puta neophodno mu je da preskoči tri prepreke.

Po novom sistemu, sve ekipe koje učestvuju u kvalifikacijama podeljene su u dve grupe. U jednoj će se takmičiti nacionalni šampioni (od 13. do 47. mesta UEFA liste), a u drugoj ekipe koje nisu osvojile titulu, ali zbog koeficijenta domaće lige imaju pravo učešća. To znači da Arsenal, Valensija, Đenova ili Bajern (trenutno stanje na tabelama najjačih liga), pre takmičenja po grupama ne mogu stići u Beograd.
Partizan startuje od drugog kola kvalifikacija i biće sigurno nosilac u toj rundi, kao i u sledećoj (ako se plasira), najverovatnije i u plej-ofu (četvrta i poslednja runda kvalifikacija). Što se tiče poslednje prepreke ka Ligi šampiona, status crno-belih zavisi i od toga ko će biti prvaci u Švajcarskoj (Bazel, Cirih ili Jang Bojs), Danskoj (Kopenhagen, Brondbi ili Odenze) i Bugarskoj (Levski ili CSKA). Partizanu ne odgovara da šampioni budu Bazel, Kopenhagen i Levski, a ispred našeg predstavnika po koeficijentu je i grčki Olimpijakos.

Ovo je tekst iz Blica,od pre nekoliko dana koji je meni pomogao da shvatim taj novi sistem...

а да је добар, јесте

pre 14 godina

ајде више, продајте га, па да коларов може да игра за репрезентацију.

Balansero

pre 14 godina

Raca Petrovic je bolji i od Zuke i od Fejse.
Ivanovic je jedan od najgorih desnih bekova koje smo imali.
Knezevic je mali za stopera i mora da igra u paru sa nekim znatno jacim.

Za Obradovica je steta. Brezancic nije taj kalibar, dosta je losiji u defanzivi. No, sto se mora nije tesko.

Cak i da se kvalifikujemo u LS zbog novog formata, nista nas lepo tamo ne ceka. Jokan je zelen za Evropu.

posmatrac

pre 14 godina

ovo se vec u najavi zove zbogom ligo sampiona...nadam se da do ovih transfera nece doci, jer nam ni "laksi" put do LS (ako uopste laksi put i postoji) nece pomoci sa desetkovanim timom...i dalje ista prica....izgleda se ni mi ni komsije nkada necemo opametiti...

100%SRBIN

pre 14 godina

ROMA GLEDALA VLADIMIRA DJILASA

"Iz Italije je, posredstvom sajta "Kalčo Merkato", stigla vest da je Vladimir Djilas, centarfor Jagodine, pod prismotrom Rome.
Dani koji dolaze i utakmice pokazaće da li će Djilas od leta igrati za Vučicu."
Izvor: Sportski Žurnal

Vladimir Djilas
3.03.1983. 190 cm
centarfor
broj na dresu: 19
klub: FK Jagodina
JSL: 9 mečeva-5 golova

profa

pre 14 godina

Što se tiče novog formata LŠ suština je u tome da su odvojene kvalifikacije timova koji su završili kao šampioni u slabije rangiranim ligama od timova koji nisu šampioni u jačim ligama.

Detaljnije o tome možeš da vidiš na sajtu Partizana:
http://www.partizan.rs/uefabukvar.php?Jezik=sr&sec=7&sec1=6

Pozdrav

ivan

pre 14 godina

sistem je izmenjen tako da se u kvalifikacijama ukrstaju ekpe iz slabije kotiranih zemalja sa ekipama iz slabije kotiranih zemalja, i obrnuto za bolje kotirane.
nesto sto je platini izgurao

Radoslav_JK

pre 14 godina

Ja bi licno voleo da Obradovic ode u CSKA kod Krasica da odigra tamo jednu ili dve sezone i onda da ode u veliki klub kao sto je npr Barsa ili neki drugi klub!!!
A sto se tice kvalifikacija za LS ove sezone ce nam laksi biti,lakse protivnike mozemo da dobijemo...elem idite na sajt Partizana pa nadjite sta vas zanima,sve lepo pise!!!Pozz za sve!!!

Stomak

pre 14 godina

Ekipe iz manjih liga su u posebnoj grupi u odnosu na ekipe iz jacih liga i ne mogu da se medjusobno sastaju u kavlifikacijama. Sto znaci da nas predstavnik ne moze da igra u kvalifikacijama protiv prestavnika Spanije, Italije, Engleske, Nemacke, Holandije, Francuske, Rusije...

anicic.marko@yahoo.co.uk

pre 14 godina

Žreb će biti održan 22. juna u sedištu UEFA, u Nionu i tada će prvak Srbije saznati imena mogućih rivala u dve runde, protivnika u drugom, kao i moguće protivnike u trećem kolu.

Šampion Superlige preskočiće prvi krug kvalifikacija i startovati od drugog, koji počinje 14. i 15. jula, a revanši će biti odigrani 21. i 22. jula, piše Sport.

Partizan će u ovoj rundi biti među nosiocima i za protivnika teško da će imati tim svoje snage i renomea.

Prema novom formatu, ukoliko ne bude iznenađenja, crno-beli bi bili nosioci i u trećem krugu kvalifikacija, kada bi za rivala mogli da dobiju šampiona Belorusije (BATE Borisov), Švedske (Kalmar), Norveške (Stabek), Izraela, Kipra, Hrvatske, Poljske, Slovačke, možda i Belgije, Češke, Švajcarske, Danske, Bugarske, Austrije...

Ukoliko preskoči i tu rundu čistilišta, Partizan u četvrtom, poslednjem krugu kvalifikacija ne bi mogao da se sastane sa timovima iz Engleske, Nemačke, Italije, Španije i Francuske.

Protivnik bi bio jedan od pobednika dvomeča trećeg kola kvalifikacija iz gore navedenih zemalja. Tu takođe ima jakih timova, učesnika Lige šampiona, ali ipak nisu u pitanju Sevilja, Valensija ili Atletiko Madrid, Čelsi ili Arsenal, Bajern Minhen ili Hamburg, Milan, Fiorentina ili Đenova, odnosno Marsej, Bordo ili Lion...

Ukoliko, ipak, neki tim u tri kruga kvalifikacija bude bolji od ekipe Slaviše Jokanovića, to neće neminovno značiti i oproštaj od Evrope za narednu sezonu.

Eliminacija u drugom krugu, prvom za crno-bele, značila bi i oproštaj, ali u trećem bi značila plasman u poslednju, četvrtu rundu kvalifikacija za Ligu Evrope (eks Kup UEFA), dok bi ispadanje u poslednjem, četvrtom krugu kvalifikacija za Ligu šampiona značio direktan plasman u neku od grupa Lige Evrope, gde je Partizan, doduše neuspešno, učestovovao prošle jeseni.

sas

pre 14 godina

Pozdrav!, 28. april 2009 10:45
Pa put do ls je duzi ali laksi imamo 4 prepreke sa tim sto propustamo prvi deo kvalifikacija zbog rejtinga u tom 1 delu igraju prvaci nizerazrednih lig(Island,farska ostrva) u 2 delu se ukljucujemo mi i igramo protiv pobednika ovih ekipa iz 1 kruga,tako da nam na pr. padne prvak farskih ostrva i prodjemo u 3 kolo tamo nas cekaju prvaci(madjarske irske,letonije,litvanije,bosne...)ako prodjemo njih dolazimo do poslednje 4 faze tamo nas cekaju cini mi se 9 ekipa zajedno sa nama 10 od tih deset 5 prolaze u ls,tih deset ekipa su poredjane po redosledu 5 su nosioci 5 nisu naravno nosici ne mogu da se sastanu sa nosiocima tako da u nosioce ce najverovatnije biti:
Olimpyakos
Prvak danske
Slavija Prag
PARTIZAN
Hapoel

NE NOSIOCI:
NK DINAMO
CSK SOFIJA
FC CIRIH(ILI BAZEL)
FC BATE BORISOV
FC SALCBURG
Ne nosioci i ekipe sa kojim cemo da se sastanemo ako u opste budemo nosioci posto to zavisi od ostalih prvaka npr ako umesto ciriha bude prvak bazel mi padamo na 6 mesto po koeficijentu i automacki nismo nosioci,ali i dalje nam je put otvoren u tom slucaju treba izbeci samo Olympijakos.
Ono sto je najvaznije je da nema ekipa poput Fiorentine,Sevilje,Rome,Arsenala,Werdera....
U svakom slucaju put je olaksan,ali mi pre svega trebamo da se oslanjamo na nas kvalitet,a ne na promenu formatta qvalifikacija...

IVORY

pre 14 godina

Ajde barem ih zadrzite do zime, da udjemo u LS pa posle radite sta ocete.
A od ove godine iz kvalifikacija u LS idu 10 ekipa, 5 sampiona i 5 ne sampiona.
Medjusobno ce igrati ekipe koje nisu sampioni svoje zemlje, a igraju kvalifikacije (4. ekipa u Engleskoj, Italiji, Spaniji, 3. ekipa Francuske...) i madjusobno ce igrati ekipe koje su sampioni svoje zemlje, a nisu se direktno kvalifikovali u LS gde spadamo i mi.
Dakle mi necemo moci da se sastanemo u kvalifikacijama sa Arsenalom, Milanom, Seviljom...vec ce nam najtezi protivnik biti npr. sampion Grcke ili Belgje.
Jos jedna razlika je sto se sada igraju 4 kvalifikaciona kola, a mi pocinjemo od 2. i 99% smo u svim kvalifikacionim kolima nosioci tako da cemo imati jos laksi posao (prvo kolo kvalifikacija igraju samo 6 ekipa, najlosije rangiranih zemalja na UEFA rang listi).
Ovo je ukratko objasnjenje, a ko hoce da sazna jos ima na Partizanovom sajtu sve lepo i precizno objasnjeno

the ethiopians

pre 14 godina

Rnic,Tosici,Rukavina. Veliki talenti,a gde su sad? Retko sede i na klupi. "Veliki" transferi... Nestali su. Mozda dobro za menadzere sa opasnim frizurama. Danas se sve,ali sve vrti oko novca, skola se zanemaruje,odlazi se kao neformirane licnosti.Brz zivot-prazna glava...

Odita

pre 14 godina

Prodati Zuku,Obrada,Stevanovica,Sikimica,B.Ilica, Vujevica,mozda i Boguna.Dovesti iz Teleoptika,Marinkovica,Skuletica,Wasingtona zadnji vezni kazu da je dobar,levo krilo Elton brazilac isto dobar i napadaca Dos Santosa svi za dzabe.Onda lepo kesirati za dva dobra iskusna fudbalera napadac i vezni koji igra po levoj strani,takodje naci dobrog desnog beka a za levog imamo Brezancica ili Lazevski a moze da se probati dovesti Kizito iz Vose.Mislim da bi to bilo najbolje i da sa takvim timom liga sampiona bi bila blizu.

Josko

pre 14 godina

Vidim ovde mnoge su vec promovisali Brezancica kao novog levog beka za sledece sezone ?!!? A svima je jasno da je mali Lazevski kud i kamo bolji igrac,cak je i prosle sezone odigrao standardno i veoma kvalitetno...Njega na levom boku,i nema zime zbog odlaska Garija.

BOND

pre 14 godina

@Crnjo otkud ti to da se vraca Ilic kapiten ili lupas.I ja volim Saleta ali on pored DR.MO nema sta da trazi em je sporiji em manje trci i vraca se nazad,a za Kezmana kad bi bila istina pa joj gde bi nam bio kraj.Po meni tim za ligu sampiona ne potpun posto mi fali ko bi jos mogao neka mesta da popuni a da je to relno mada i Kezman je nemoguca misija ali eto bi bio:M.Bozovic,desni bek?,Djole,Gavrancic,Obrad ili?,Zuka,Tomic,DR.MO,levo krilo?,Dijara,Kezman(Wasington).

Bojan

pre 14 godina

Link: http://www.partizan.rs/vest.php?Jezik=sr&IDV=232&akcija=show&prikaz1=2009&prikaz2=4&sec=2 koji objašnjava put do Lige šampiona

Baxuz

pre 14 godina

Ukratko,Partizan ce najverovatnije biti nosilac u sva tri kruga u koja bi trebalo ucestvuje. Ne moze da naleti na predstavnike najjacih liga Evrope...Ukoliko ispadne u trecem kolu,ukljucuje se u borbu za Ligu Evrope,dok eliminacija u cetvrtom krugu znaci direktan ulazak u utesno takmicenje. Uostalom,evo ti link sa objasnjenjem:http://www.partizan.rs/vest.php?Jezik=sr&IDV=262&akcija=&prikaz1=2009&prikaz2=4&sec=2

ZEX

pre 14 godina

@ Pozdrav,
odes lepo na sajt Partizana i u rubrici vesti nadjes ima vec dva dela pa procitas i jedan i drugi. Sajt je www.partizan.rs
E moj brate da je zlezda u kojem slucaju u Kval za Cl brujali bi mediji o novom formatu.

Tazzz

pre 14 godina

Molim nekog od dragih čitalaca da mi objasni kako "kvalifikacije za LŠ po novom formatu daju lakši put šampionima "manjih liga" da udju u elitno takmičenje."
Zaista nisam čuo za te izmene, hvala unapred.
(Pozdrav!, 28. april 2009 10:45)

Od ove sezone LS se menja sistem kvalifikacija. Partizan bi morao da prodje tri kola kvalifikacija da bi usao u LS. U ta tri kola ni u poslednjem NE MOZE da dobije za protivnika neki klub iz 12 najjacih liga evrope (engleske, spanije, francuske, italije...) a u slucaju da prodje u poslednje kolo kvalifikacija gde bi takodje bio nosioc u zrebu obezbedio bi siguran prolaz u UEFA kup odnosno tadasnju "liga evropa"... Tako da Partizan ove sezone ima veoma veliku sansu da se plasira u LS !

s

pre 14 godina

@pozdrav

imas na sajtu fk partizan u vestima pronadji post o formatu ls u narednoj sezoni kvalifikacijama mogucim ucesnicima cak i predvidjanjima po kolima sve detaljno objasnjeno + imas grafikone u pdf

cika srdjan

pre 14 godina

Prema novim propozicijama, iz najjacih zemalja ce u kvalifikacije samo po jedan umesto dosadasnja dva kluba. Uz to, oni ce se u jednom kolu kvalifikacija, dosadasnjem trecem, klati medjusobno, tj. razigravace za plasman u LS timovi iz zemalja koji su na listi UEFA u prvih 15. Oni od 16. mesta pa nanize ce se takodje klati, ali opet medjusobno, sto je dobra stvar jer nece moci da se u zavrsnom klou za plasman u LS sastanu kao do sada sa npr. Arsenalom ili Romom, vec ce igrati npr. prvak Srbije sa prvakom Danske ili Svedske. Tu ce posebno profitirati timovi koji imaju dobar klupski koeficijent jer ce u tom poslednjem kolu jos dodatno biti povlasceni jer ce se nalaziti u jacem sesiru. Mislim da je to sustina, ako neko ima bolje obrazlozenje, neka dopuni.

Steta samo sto niko u Zvezdi proslog leta nije mogao ili hteo da predvidi mogucnost da se ove godine uz osvojenu titulu mnogo lakse ulazi u LS. Verovatno bi samo jedna sezona bila dovoljna da klub otplati sve dugove.

s.k.

pre 14 godina

Molim nekog od dragih čitalaca da mi objasni kako "kvalifikacije za LŠ po novom formatu daju lakši put šampionima "manjih liga" da udju u elitno takmičenje."
Zaista nisam čuo za te izmene, hvala unapred.
(Pozdrav!, 28. april 2009 10:45)

Igramo tri kola kvalifikacija, i u sva tri ćemo biti nosioci, tako da u prvom igramo protiv timova tima Farska ostrva, Lihtenštajn etc, drugo protiv Estonije, Letonije... a treće ako Arsenal ne uzme prvaka LŠ (zbog nekog bodovanja) najverovatnije smo i tamo nosioci, pa nema Liverpula, Arsenala, Valensije, Sevilje, nego ćemo biti sa njima u šeširu, i kako stvari stoje, najgori mogući trenutno nam je Standard

goran

pre 14 godina

novi format stvarno olaksava prolaz. partizan bi trebalo da se proseta, jer mu protivnici u malo duzim, ali laksim kvalifikacijama mogu biti samo prvaci slabijih zemalja. balticke lige, bivsa sfrj, istocna evropa i slicno...

deki

pre 14 godina

ne damo OBRADOVICA
nama je on potreban za ulazak u ligu sampiona,a tih 5 milona eura sto bi dobili za OBRADOVICA dobice mo ih ulaskom u ligu sampiona i mnogo vise pa tako i, OBRADOVICU logicno bi mu porasla cena na trzistu kao i ostalim igracima PARTIZANA.
a sto se tice ovoga kometara odi brate na PARTIZANOV sajt i sve ce ti biti jasno...

g0ran Grobar

pre 14 godina

Bolje objasnjenje od ovoga neces naci! :)

1. deo objasnjenja
http://www.partizan.rs/vest.php?Jezik=sr&IDV=232&akcija=show&prikaz1=2009&prikaz2=4&sec=2

2.deo objasnjenja
http://www.partizan.rs/vest.php?Jezik=sr&IDV=262&akcija=&prikaz1=2009&prikaz2=4&sec=2

m

pre 14 godina

BRZO! Sve rasprodajte.Ajde sta cekate.BRZOOO!
p.s.Da li ste nesto naucili od KK Partizan i Duleta?Porazgovarajte sa magom,naucicete nesto sigurno.

Izvoli

pre 14 godina

Kako do Lige šampiona

1. KRUG KVALIFIKACIJA
Šest ekipa činiće tri para, a tri pobednika idu u 2. krug (F. Ostrva, Luksemburg, Malta, Crna Gora, Andora, San Marino).

2. KRUG KVALIFIKACIJA
31 šampion (Švajcarska, Bugarska, Norveška, Danska, Austrija, SRBIJA, Izrael, Švedska, Slovačka, Poljska, Mađarska, Hrvatska, Kipar, Slovenija, Finska, Letonija, BiH, Litvanija, Moldavija, Irska, Makedonija, Island, Gruzija, Belorusija, Estonija, Azerbejdžan, Albanija, Jermenija, Kazahstan, S. Irska, Vels) i tri pobednika iz 1. kruga boriće se za 17 mesta u 3. kolu.

3. KRUG KVALIFIKACIJA
Šampioni Belgije, Grčke i Češke i 17 pobednika iz drugog kruga daju novih deset parova. Deset pobednika ide u plej-of.

PLEJ-OF
Deset pobednika daju pet parova, a pet uspešnijih ekipa direktno ide u Ligu šampiona. Partizan će najverovatnije biti nosilac čak i ukoliko stigne do plej-ofa. Ovaj sistem se odnosi na zemlje od 13. mesta na rang-listi, dok bolje plasirane igraju kvalifikacije međusobno. Ukoliko Partizan bude eliminisan u 3. kolu kvalifikacija, ide u 4. kolo kvalifikacija za UEFA evropsku ligu (dosadašnji Kup UEFA).
Ukoliko Partizan bude eliminisan u plej-ofu, direktno ide u grupe UEFA evropske lige.

BERKE

pre 14 godina

olaksano je tako sto Partizan nece moci da dobije protivnike iz prvi 12 liga po Uefinom rangiranju i u svakom kolu ce verovatno biti u povlascenoj grupi. Samo ce ovaj put igrati 3 kola umesto 2 kao prethodnih godina

citizen

pre 14 godina

http://partizan.rs/vest.php?Jezik=sr&IDV=262&akcija=&prikaz1=2009&prikaz2=4&sec=2

Ovde imas sve o tome kakve ce biti kvalifikacije ove godine.
Uzivaj

rax gravedigger

pre 14 godina

Procitaj http://www.uefa.com/competitions/ucl/format/newsid=788373.html
To znaci da cemo igrati u zadnjem kolu sa prvacima Belgije, Svajcarske, Ceske...

boki

pre 14 godina

pa uzmeš championship menager i odigraš jednu sezonu sa partizanom, budeš prvak i vidiš da u žrebu ne možeš da igraš sa najjačim evropskim ligama sa zapada (:

grga89

pre 14 godina

zato sto vise nece moci da igraju sa timovima koji su iz 10 najboljih liga. . .klubovi iz 10 naj liga se od sada mogu samo medjusobno sastati,a klubovi iz drugih 10 najboljih liga,od 11 do 20,igraju medjusobno...jes skonto?

Bojan

pre 14 godina

Prvaci liga koje nisu u najacih 12, se sastaju kroz 4 runde i pet klubova ulazi u LS, dok nezavisno igraju timovi iz najjacih 15 liga koji nisu prvaci(cetvrti iz Engleske, Spanije, Italije, treci iz Nemacke, Francuske, Rusije...).

Boka

pre 14 godina

@ (Giga, 28. april 2009 11:12)

Po meni je bolje prodati ga sad dok vredi jer ukoliko mu padne forma ne da nece moci da se proda duplo vise nego ce mu cena biti visestruko manja od sadasnje!

dzg

pre 14 godina

Molim nekog od dragih čitalaca da mi objasni kako "kvalifikacije za LŠ po novom formatu daju lakši put šampionima "manjih liga" da udju u elitno takmičenje."
Zaista nisam čuo za te izmene, hvala unapred.
(Pozdrav!, 28. april 2009 10:45)

Po novom sustavu Partizan će biti nositelj u trećem pretkolu, pa ako se i sad ne uspiju plasirati onda baš ono ekstra ne valjaju.

tom jones

pre 14 godina

Vi stvarno mislite da pored Grka, Belgijanaca, Svajcaraca,Ceha i ne znam koga jos mozete u LS.To sto je uradio Platini je cista budalastina. Valjda LS treba da igraju najbolji u evropi a ne da se provlace u grupu i neki jadnici iz slabih liga. Cemu to vodi.Vodi tome da opet timovi iz jakih liga sakupljaju lovu za svaku pobedu i da im bude lakse jer ce od cetiri tima u grupi imati jednog indijanca. Dvoje nastavljaju dalje a teci u UEFA Evroligu

Dushkic

pre 14 godina

Levi bek i nije toliko bitna pozicija,a i Juca nije neki bitan igrac,ali zanima me zasto bi prodavali Knezevica,decko je dobar igrac,fali mu samo iskustvo,ali kapiram da bi za par godina mogao da bude jedan od glavnih igraca u odbrani?

PARTIZANE, BRAVO, BRAVO

pre 14 godina

Ludilo kako je sve lepo objašenjeno na sajtu Partizana kad su u pitanju kvalifikacije. Svaka im čast kako su lepo opisali. Profesionalno do koske. I po sajtu se vidi koliko je Partizan odmakao svim drugima u ovoj Srbiji.

Beogradska bagra

pre 14 godina

Kako vi locitirate od 5 do 10 miliona. Pa zar mislite da su na zapadu budale i da tako bacaju lovu za igraca koji se dokazao u nasem prvenstvu i koji je nepoznat u Evropi. Hamburger je prodao Olica Bayernu za 5 miliona i to napadac koji se dokazao u Bundes ligi. A ovaj obavesteni koji sve zna i redovno cita sportsku stampu crpe saznanja iz iste. Takvih ima mnogo

bulldog

pre 14 godina

Srdja ide u Barcu, dacemo veliku kintu, lepo vama, lepo nama, necemo vise zavisiti od Abidala... Ne mozete ga zadrzati, ko ce odoleti Barci!?

Marko Delija

pre 14 godina

5 miliona... Ko ce od toga da se zasiti?
Za godinu dana CSK ce da ga proda za 15 miliona, minimum! Doduse zvezda bi sad prodala sve igrace sa sve upravom za pola miliona, al nece niko da kupi.

dullence

pre 14 godina

NE DIRAJTE SRDJU! Stevanovicu treba vezati i masnicu da bi ga neko uzeo... Iskreno mislim da obradovic i moze bolje od totenhema i verdera, pravih i dobrih levih bekova je vrlo malo, to je ionako najdeficitarnije mesto u fudbalu. Posebno ne prosecni totenhem koji se stalno bori od ispadanja i sredine tabele, taj klub je smrt za igrace, ja se ne secam da je ijedan fudbaler igrao bolje kada je otisao iz totenhema...prosto ubija u pojam! Zuka je svoje odradio, cak mislim da je Fejsa bolji od njega u ovom trenutku, a treba prostora i Raci Petrovicu. Moja prognoza je da ce pokusati da zadrza Obradovica do kvalifikacija za LS osim ako ne dodje neka stvarno dobra ponuda, a cini mi se da 5mil eura ne zadovoljava partizan za reprezentativnog levog beka od 20 godina. Da ce dovesti nekog ozbiljnog desnog beka i to je uglavnom to. Jedan srednjak sa izrazito trkackim predispozicijama nam takodje ne bi smetao...

Pozdrav!

pre 14 godina

Molim nekog od dragih čitalaca da mi objasni kako "kvalifikacije za LŠ po novom formatu daju lakši put šampionima "manjih liga" da udju u elitno takmičenje."
Zaista nisam čuo za te izmene, hvala unapred.

zeki keki

pre 14 godina

Ajmo komsije ,prodajte to i pomozite komsijam svojim.

Vraticemo mi to vama.

Razumite krizna su vremena naisla ,isplovicemo iz toga .

Pomozite kad je najteze

Zauzvrat ce da vas bodrimo u Champions ligi

djole

pre 14 godina

Obradovic je bek a bekovi se po pravilu ne placaju mnogo (izuzeci mozda Bosingva i Alonso iz Barse). Plus, Obradovic dolazi iz nepouzdane sredine. Treba pogladeati igre Jovetica i videti da se on josh nije isplatio Fiorentini i nije opravdao ulozeni novac. Sto se tice Dinamovih bivsih fudbalera njihova cena je bila tolika pre svega zbog igara u reprezentaciji. Da Hrvati nisu dva puta dobili Engleze nikada Eduarda, Corluku i Modrica ne bi Mamic uspeo da proda za te pare. Naravno da se pokazalo da navedeni igraci ne vrede taj novac i takva greska engleskim klubovima tesko da ce se ponoviti u skorije vreme. Da smo dobili Francuze oba puta u kvalifikacijama sigurno bi mu cena bila veca za 3-4 miliona. Takodje, zbog svetske krize trzishte je smanjeno tako da dobiti 5 miliona za beka uopshte nije loshe. Kao zamenu Partizan bi mozda mogao, bez obeshtecenja, da uzme Dragutinovica.

100%SRBIN

pre 14 godina

ROMA GLEDALA VLADIMIRA DJILASA

"Iz Italije je, posredstvom sajta "Kalčo Merkato", stigla vest da je Vladimir Djilas, centarfor Jagodine, pod prismotrom Rome.
Dani koji dolaze i utakmice pokazaće da li će Djilas od leta igrati za Vučicu."
Izvor: Sportski Žurnal

Vladimir Djilas
3.03.1983. 190 cm
centarfor
broj na dresu: 19
klub: FK Jagodina
JSL: 9 mečeva-5 golova

Josko

pre 14 godina

Vidim ovde mnoge su vec promovisali Brezancica kao novog levog beka za sledece sezone ?!!? A svima je jasno da je mali Lazevski kud i kamo bolji igrac,cak je i prosle sezone odigrao standardno i veoma kvalitetno...Njega na levom boku,i nema zime zbog odlaska Garija.

crnjo

pre 14 godina

1. Za Obradovica smo jos u januaru odbili 5 miliona evra, on sada vredi mnogo vise. Pogotovo posle dobrih igara u reprezentaciji.
Zao mi je sto odlazi, ali mislim da Brezancic moze da ga uspesno zameni. Breza je bolji u napadu, a sto se tice defanzive - i za Obradovica se pricalo da mu je to slabija strana, a sada niko zivi ne moze da ga prodje. Najvaznije je da Brezancic u glavi bude ono sto je Obradovic, da se posveti treninzima i mislim da onda i njega ocekuje velika karijera.
2. Zuki treba podici spomenik, a zatim ga sto pre prodati. Sad se vidi da je propustena prilika da se to uradi vec u januaru, kada je mnogo vise vredeo. Verovatno je Tomic procenio da bi pritisak sveznajucih medija i navijaca bio preveliki i da bi to poremetilo atmosferu u zavrsnici sezone. Dakle, Zuka je odradio sjajan posao, pokazao je veliku privrzenost klubu, ali je u poslednje vreme previse nervozan i sada je odlicna prilika da ode.
Stevanovic je pomogao koliko moze i treba da ode (vec imamo zamenu za njega), isto vazi i za Bozovica, a nisam siguran da li treba prodati Knezevica.
3. Ilic kapiten se vraca, prica se i da ce Kezman... Treba dovesti Ignjoskog, ali ja preporucujem i Zeravicu (mozda i Adamovica), takodje iz OFK Beograda, taj mali ce biti paklen igrac ako ga zaobidju povrede.
4. Hitno poboljsati rad u mladjim kategorijama, Tomic treba malo vise da obrati paznju sta se tamo dogadja. Treba ponuditi Spasicu i Zvonku Zivkovicu da se vrate i da ponovo rade sa klincima, njih dvojica su stvorili nekoliko velikih igraca.
5. Treba ostaviti Tomica i upravu da rade svoj posao, zasluzili su da im se veruje.

nikola

pre 14 godina

Evo ovako Partizan ce u trecem krugu kvalifikacija moci da dobije ekipe iz Hrvatske,Švajcarske,Grcke,Slovacke,Ceške
itd.Tako sam bar ja cou,da se Evropa deli na Istocnu i Zapadnu a i tako je napravljeno na igrici Manager 09.Unapred se izvinjavam ako grešim!

Obavesteni

pre 14 godina

Ma kakvih 5 milki, decko nece otici ispod 10 miliona!
Ovo je uzet clanak iz jednih nasih novina, a taj novinar nije napisao da se za njega interesuje Barselona(bio njihov skaut na zadnjeim tekmama)a i spanska stampa bruji o tome…plus Juve, Inter-italijanski novinari ga zovu “pesnik u kopackama”.
Voleo bi jos da ga gledam uzivo,mada tesko da ce ostati ali znam da imamo Brezu, Lazeskog..

Sto se Zuke tice smatram da bi bilo pametno da ode-zatvara put fenomenalnom Brazilcu iz Teleoptika VASINGTONU(kao od brega odvaljen, jaci i bolji od Zuke vec sad) zatim Raci, Fejsi(pa decko je poceo da razbija kako igra, brzo, tacno a na zadnjim tekmama pokazuje da ima odlican sut) protiv OFK-e je imao 3 fantasticna suta na gol, od toga je jednom razvalio stativu sa 30 metara.Pa supertalentovani zadnji vezni iz Teleoptika-STANIC.
Volimo svi Zuku, ali godine stizu,bolje da zaradimo na njemu-dok se jos moze, a kazem opet vec je poceo da zatvara mnoge igrace!

bulldog

pre 14 godina

Srdja ide u Barcu, dacemo veliku kintu, lepo vama, lepo nama, necemo vise zavisiti od Abidala... Ne mozete ga zadrzati, ko ce odoleti Barci!?

crnjo

pre 14 godina

@ bond
ovo za kapitena je prilicno pouzdano.. a za kezmana se moze cuti po hodnicima stadiona, samo kao "jel istina da se mateja vraca..?!" :)
P.S. ovaj tvoj tim za LS nece izgledati ovako, a na levog spoljnjeg odmah dodaj Brezancica, videces da je mali sjajan igrac..

Giga

pre 14 godina

ne razumem to,sada ako ga ne prodamo nikad necemo? :oS
pa zar nisu bili dovoljni Ljajic i Tosic,ovo je vec malo bezobrazluk,ima Obradovic ugovor na jos 4-5 godina,sledece sezone moze da vredi samo vishe,nikako manje,pogotovo posle svetskog prvenstva u fudbalu!

nislija

pre 14 godina

1. KRUG KVALIFIKACIJA
Šest ekipa činiće tri para, a tri pobednika idu u 2. krug (F. Ostrva, Luksemburg, Malta, Crna Gora, Andora, San Marino).

2. KRUG KVALIFIKACIJA
31 šampion (Švajcarska, Bugarska, Norveška, Danska, Austrija, SRBIJA, Izrael, Švedska, Slovačka, Poljska, Mađarska, Hrvatska, Kipar, Slovenija, Finska, Letonija, BiH, Litvanija, Moldavija, Irska, Makedonija, Island, Gruzija, Belorusija, Estonija, Azerbejdžan, Albanija, Jermenija, Kazahstan, S. Irska, Vels) i tri pobednika iz 1. kruga boriće se za 17 mesta u 3. kolu.

3. KRUG KVALIFIKACIJA
Šampioni Belgije, Grčke i Češke i 17 pobednika iz drugog kruga daju novih deset parova. Deset pobednika ide u plej-of.

PLEJ-OF
Deset pobednika daju pet parova, a pet uspešnijih ekipa direktno ide u Ligu šampiona. Partizan će najverovatnije biti nosilac čak i ukoliko stigne do plej-ofa. Ovaj sistem se odnosi na zemlje od 13. mesta na rang-listi, dok bolje plasirane igraju kvalifikacije međusobno. Ukoliko Partizan bude eliminisan u 3. kolu kvalifikacija, ide u 4. kolo kvalifikacija za UEFA evropsku ligu (dosadašnji Kup UEFA).
Ukoliko Partizan bude eliminisan u plej-ofu, direktno ide u grupe UEFA evropske lige.

profa

pre 14 godina

Što se tiče novog formata LŠ suština je u tome da su odvojene kvalifikacije timova koji su završili kao šampioni u slabije rangiranim ligama od timova koji nisu šampioni u jačim ligama.

Detaljnije o tome možeš da vidiš na sajtu Partizana:
http://www.partizan.rs/uefabukvar.php?Jezik=sr&sec=7&sec1=6

Pozdrav

ivan

pre 14 godina

sistem je izmenjen tako da se u kvalifikacijama ukrstaju ekpe iz slabije kotiranih zemalja sa ekipama iz slabije kotiranih zemalja, i obrnuto za bolje kotirane.
nesto sto je platini izgurao

Radoslav_JK

pre 14 godina

Ja bi licno voleo da Obradovic ode u CSKA kod Krasica da odigra tamo jednu ili dve sezone i onda da ode u veliki klub kao sto je npr Barsa ili neki drugi klub!!!
A sto se tice kvalifikacija za LS ove sezone ce nam laksi biti,lakse protivnike mozemo da dobijemo...elem idite na sajt Partizana pa nadjite sta vas zanima,sve lepo pise!!!Pozz za sve!!!

grobar

pre 14 godina

Sve ide kako treba! Vec je spremljena zamena za Obradovica a lepe pare mogu da se uzmu od njegovog transfera!

Klub nam se nalazi u fantasticnoj situaciji! BRAVO CRNO-BELI!

pablo

pre 14 godina

Meni stvarno nije jasno kako tako dobar i klasan igrac kakav je Obradovic ne moze postici vecu cenu od spominjane od 5 000 000 evra,pa Zdravko Mamic mnogo losije igrace prodaje po toj ceni.Cini mi se da se u nasem prvenstvu pojavi novi Maradona da bi napravio transfer od nekih 8 000 000 evra.

Stomak

pre 14 godina

Ekipe iz manjih liga su u posebnoj grupi u odnosu na ekipe iz jacih liga i ne mogu da se medjusobno sastaju u kavlifikacijama. Sto znaci da nas predstavnik ne moze da igra u kvalifikacijama protiv prestavnika Spanije, Italije, Engleske, Nemacke, Holandije, Francuske, Rusije...

dragan

pre 14 godina

Jedva sam cekao ovakvu vest!

Kako ih nije sramota, prodali su 2 igraca zimus, uzeli su para, koliko u zadnje 3 godine zbirno od svih transfera i opet kuknjava da nema para!
Znao sam da ce tako da bude!
Lopovluk se to zove, sramota bre kako zezaju navijace!
Svi su isti!

rade

pre 14 godina

Partizan krece iz 2 kola kvalifikacija koje broji ukupno 4 kola do LS! Ne moze se sastati samo sa timovima iz TOP 12 najacih liga u Evropi!To je moze se reci laksi put nego prethodni!Tako da detaljnije informacije mozete procitati na Partizanovom zvanicnom sajtu !

Ajmo Crno Beli

pre 14 godina

Pozdrav!, 28. april 2009 10:45)
U Partizanu su se, s obzirom na bodovnu prednost u domaćem šampionatu, već okrenuli računicama kako da stignu do Lige šampiona. Sistem kvalifikacija od sledeće sezone je drugačiji i srpski šampion će na putu ka grupi izbeći timove iz 12 po UEFA koeficijentu najjačih liga. Da bi stigao do elite, za razliku od prethodnih godina kada su naši timovi igrali dva kola kvalifikacija, ovog puta neophodno mu je da preskoči tri prepreke.

Po novom sistemu, sve ekipe koje učestvuju u kvalifikacijama podeljene su u dve grupe. U jednoj će se takmičiti nacionalni šampioni (od 13. do 47. mesta UEFA liste), a u drugoj ekipe koje nisu osvojile titulu, ali zbog koeficijenta domaće lige imaju pravo učešća. To znači da Arsenal, Valensija, Đenova ili Bajern (trenutno stanje na tabelama najjačih liga), pre takmičenja po grupama ne mogu stići u Beograd.
Partizan startuje od drugog kola kvalifikacija i biće sigurno nosilac u toj rundi, kao i u sledećoj (ako se plasira), najverovatnije i u plej-ofu (četvrta i poslednja runda kvalifikacija). Što se tiče poslednje prepreke ka Ligi šampiona, status crno-belih zavisi i od toga ko će biti prvaci u Švajcarskoj (Bazel, Cirih ili Jang Bojs), Danskoj (Kopenhagen, Brondbi ili Odenze) i Bugarskoj (Levski ili CSKA). Partizanu ne odgovara da šampioni budu Bazel, Kopenhagen i Levski, a ispred našeg predstavnika po koeficijentu je i grčki Olimpijakos.

Ovo je tekst iz Blica,od pre nekoliko dana koji je meni pomogao da shvatim taj novi sistem...

Igor#5

pre 14 godina

Ne bih da se pravim pametan niti da osporavam rad uprave Partizana, samo bi hteo da postavim pitanje, koliko je hitno prodavati Garija?
Da li je velika kocka za klub sacekati kraj Svetskog prvenstva 2010 i koliko misle da bi Obradovic mogao da vredi posle istog? Mislim da u ovom trenutku Partizanu novac nije prioritet (zbog novca koji ce tek leci na racun od prodaje Ljajica).Da ne pricam koliko bi prisustvo Obradovica znacilo u kvalifikacijama za LS? Mislim da bi u klubu morali da porazmisle o ovome i da u kupoprodajni ugovor (ukoliko vec odluce da ga prodaju pre SP 2010) stave i klauzulu da Partizanu pripadne extra bonus ukoliko Obradovic odigra SP. Ovo je opet samo zdravorazumski predlog, nije kritika. Podrazumeva sa da Srbija prvo treba da se plasira na SP, ali na dobrom smo putu, zar ne? Posle mnogo godina provejava optimizam vezan za reprezentaciju, pa vredi razmisliti o ovoj opciji. Pozdrav svima koji su dobronamerni i imaju konstruktivne predloge, a ne samo da kritikuju.

C_Barkley

pre 14 godina

5 mil je malo za najboljeg igraca koji trenutno igra u Srbiji i beka reprezentacije koja je prva u svojoj kvalifikacionoj grupi.

anicic.marko@yahoo.co.uk

pre 14 godina

Žreb će biti održan 22. juna u sedištu UEFA, u Nionu i tada će prvak Srbije saznati imena mogućih rivala u dve runde, protivnika u drugom, kao i moguće protivnike u trećem kolu.

Šampion Superlige preskočiće prvi krug kvalifikacija i startovati od drugog, koji počinje 14. i 15. jula, a revanši će biti odigrani 21. i 22. jula, piše Sport.

Partizan će u ovoj rundi biti među nosiocima i za protivnika teško da će imati tim svoje snage i renomea.

Prema novom formatu, ukoliko ne bude iznenađenja, crno-beli bi bili nosioci i u trećem krugu kvalifikacija, kada bi za rivala mogli da dobiju šampiona Belorusije (BATE Borisov), Švedske (Kalmar), Norveške (Stabek), Izraela, Kipra, Hrvatske, Poljske, Slovačke, možda i Belgije, Češke, Švajcarske, Danske, Bugarske, Austrije...

Ukoliko preskoči i tu rundu čistilišta, Partizan u četvrtom, poslednjem krugu kvalifikacija ne bi mogao da se sastane sa timovima iz Engleske, Nemačke, Italije, Španije i Francuske.

Protivnik bi bio jedan od pobednika dvomeča trećeg kola kvalifikacija iz gore navedenih zemalja. Tu takođe ima jakih timova, učesnika Lige šampiona, ali ipak nisu u pitanju Sevilja, Valensija ili Atletiko Madrid, Čelsi ili Arsenal, Bajern Minhen ili Hamburg, Milan, Fiorentina ili Đenova, odnosno Marsej, Bordo ili Lion...

Ukoliko, ipak, neki tim u tri kruga kvalifikacija bude bolji od ekipe Slaviše Jokanovića, to neće neminovno značiti i oproštaj od Evrope za narednu sezonu.

Eliminacija u drugom krugu, prvom za crno-bele, značila bi i oproštaj, ali u trećem bi značila plasman u poslednju, četvrtu rundu kvalifikacija za Ligu Evrope (eks Kup UEFA), dok bi ispadanje u poslednjem, četvrtom krugu kvalifikacija za Ligu šampiona značio direktan plasman u neku od grupa Lige Evrope, gde je Partizan, doduše neuspešno, učestovovao prošle jeseni.

Bojan

pre 14 godina

Link: http://www.partizan.rs/vest.php?Jezik=sr&IDV=232&akcija=show&prikaz1=2009&prikaz2=4&sec=2 koji objašnjava put do Lige šampiona

Baxuz

pre 14 godina

Ukratko,Partizan ce najverovatnije biti nosilac u sva tri kruga u koja bi trebalo ucestvuje. Ne moze da naleti na predstavnike najjacih liga Evrope...Ukoliko ispadne u trecem kolu,ukljucuje se u borbu za Ligu Evrope,dok eliminacija u cetvrtom krugu znaci direktan ulazak u utesno takmicenje. Uostalom,evo ti link sa objasnjenjem:http://www.partizan.rs/vest.php?Jezik=sr&IDV=262&akcija=&prikaz1=2009&prikaz2=4&sec=2

ZEX

pre 14 godina

@ Pozdrav,
odes lepo na sajt Partizana i u rubrici vesti nadjes ima vec dva dela pa procitas i jedan i drugi. Sajt je www.partizan.rs
E moj brate da je zlezda u kojem slucaju u Kval za Cl brujali bi mediji o novom formatu.

Tazzz

pre 14 godina

Molim nekog od dragih čitalaca da mi objasni kako "kvalifikacije za LŠ po novom formatu daju lakši put šampionima "manjih liga" da udju u elitno takmičenje."
Zaista nisam čuo za te izmene, hvala unapred.
(Pozdrav!, 28. april 2009 10:45)

Od ove sezone LS se menja sistem kvalifikacija. Partizan bi morao da prodje tri kola kvalifikacija da bi usao u LS. U ta tri kola ni u poslednjem NE MOZE da dobije za protivnika neki klub iz 12 najjacih liga evrope (engleske, spanije, francuske, italije...) a u slucaju da prodje u poslednje kolo kvalifikacija gde bi takodje bio nosioc u zrebu obezbedio bi siguran prolaz u UEFA kup odnosno tadasnju "liga evropa"... Tako da Partizan ove sezone ima veoma veliku sansu da se plasira u LS !

vojkanDj.

pre 14 godina

Nece biti lako nadoknaditi odlazak Obradovica i Zuke.Svi ostali su lako zamenljivi.Knezevic preslab u duelu,slabe fizicke konstitucije i prilicno neiskusan.Darko Bozovic u prinicpu kiks golman.Ivan Stevanovic igrac sa najjacim fizickim mogucnostima,ima snage za dve vezane utakmice, ali veoma neinteligentan u fazi napada,obicno upucuje centarsuteve vec sa polovine terena umesto da pridje kaznenom prostoru protivnicke ekipe,sto je karakteristicno za fudbal koji se igra u beogradskoj zoni. Ono sto brine je igranje Fejse u prvoj postavi, jer i pored njegove solidne forme,on i sada pravi veliki broj gresaka u predaji lopti to vec na nasaj polovini terena.Sto se tice napada tu je jasno da je Bogunovic apsolutno neupotrebljiv za evropske utakmice.Dakel, bice potrebno par pojacanje,ovi igrace se mogu prilicno lako zameniti,sa izuzetkom Obradovica i Zuke. Ima li neko informaciju o igrama napadaca Dos Santosa u Teleoptiku?

s

pre 14 godina

@pozdrav

imas na sajtu fk partizan u vestima pronadji post o formatu ls u narednoj sezoni kvalifikacijama mogucim ucesnicima cak i predvidjanjima po kolima sve detaljno objasnjeno + imas grafikone u pdf

cika srdjan

pre 14 godina

Prema novim propozicijama, iz najjacih zemalja ce u kvalifikacije samo po jedan umesto dosadasnja dva kluba. Uz to, oni ce se u jednom kolu kvalifikacija, dosadasnjem trecem, klati medjusobno, tj. razigravace za plasman u LS timovi iz zemalja koji su na listi UEFA u prvih 15. Oni od 16. mesta pa nanize ce se takodje klati, ali opet medjusobno, sto je dobra stvar jer nece moci da se u zavrsnom klou za plasman u LS sastanu kao do sada sa npr. Arsenalom ili Romom, vec ce igrati npr. prvak Srbije sa prvakom Danske ili Svedske. Tu ce posebno profitirati timovi koji imaju dobar klupski koeficijent jer ce u tom poslednjem kolu jos dodatno biti povlasceni jer ce se nalaziti u jacem sesiru. Mislim da je to sustina, ako neko ima bolje obrazlozenje, neka dopuni.

Steta samo sto niko u Zvezdi proslog leta nije mogao ili hteo da predvidi mogucnost da se ove godine uz osvojenu titulu mnogo lakse ulazi u LS. Verovatno bi samo jedna sezona bila dovoljna da klub otplati sve dugove.

s.k.

pre 14 godina

Molim nekog od dragih čitalaca da mi objasni kako "kvalifikacije za LŠ po novom formatu daju lakši put šampionima "manjih liga" da udju u elitno takmičenje."
Zaista nisam čuo za te izmene, hvala unapred.
(Pozdrav!, 28. april 2009 10:45)

Igramo tri kola kvalifikacija, i u sva tri ćemo biti nosioci, tako da u prvom igramo protiv timova tima Farska ostrva, Lihtenštajn etc, drugo protiv Estonije, Letonije... a treće ako Arsenal ne uzme prvaka LŠ (zbog nekog bodovanja) najverovatnije smo i tamo nosioci, pa nema Liverpula, Arsenala, Valensije, Sevilje, nego ćemo biti sa njima u šeširu, i kako stvari stoje, najgori mogući trenutno nam je Standard

goran

pre 14 godina

novi format stvarno olaksava prolaz. partizan bi trebalo da se proseta, jer mu protivnici u malo duzim, ali laksim kvalifikacijama mogu biti samo prvaci slabijih zemalja. balticke lige, bivsa sfrj, istocna evropa i slicno...

deki

pre 14 godina

ne damo OBRADOVICA
nama je on potreban za ulazak u ligu sampiona,a tih 5 milona eura sto bi dobili za OBRADOVICA dobice mo ih ulaskom u ligu sampiona i mnogo vise pa tako i, OBRADOVICU logicno bi mu porasla cena na trzistu kao i ostalim igracima PARTIZANA.
a sto se tice ovoga kometara odi brate na PARTIZANOV sajt i sve ce ti biti jasno...

g0ran Grobar

pre 14 godina

Bolje objasnjenje od ovoga neces naci! :)

1. deo objasnjenja
http://www.partizan.rs/vest.php?Jezik=sr&IDV=232&akcija=show&prikaz1=2009&prikaz2=4&sec=2

2.deo objasnjenja
http://www.partizan.rs/vest.php?Jezik=sr&IDV=262&akcija=&prikaz1=2009&prikaz2=4&sec=2

m

pre 14 godina

BRZO! Sve rasprodajte.Ajde sta cekate.BRZOOO!
p.s.Da li ste nesto naucili od KK Partizan i Duleta?Porazgovarajte sa magom,naucicete nesto sigurno.

а да је добар, јесте

pre 14 godina

ајде више, продајте га, па да коларов може да игра за репрезентацију.

Izvoli

pre 14 godina

Kako do Lige šampiona

1. KRUG KVALIFIKACIJA
Šest ekipa činiće tri para, a tri pobednika idu u 2. krug (F. Ostrva, Luksemburg, Malta, Crna Gora, Andora, San Marino).

2. KRUG KVALIFIKACIJA
31 šampion (Švajcarska, Bugarska, Norveška, Danska, Austrija, SRBIJA, Izrael, Švedska, Slovačka, Poljska, Mađarska, Hrvatska, Kipar, Slovenija, Finska, Letonija, BiH, Litvanija, Moldavija, Irska, Makedonija, Island, Gruzija, Belorusija, Estonija, Azerbejdžan, Albanija, Jermenija, Kazahstan, S. Irska, Vels) i tri pobednika iz 1. kruga boriće se za 17 mesta u 3. kolu.

3. KRUG KVALIFIKACIJA
Šampioni Belgije, Grčke i Češke i 17 pobednika iz drugog kruga daju novih deset parova. Deset pobednika ide u plej-of.

PLEJ-OF
Deset pobednika daju pet parova, a pet uspešnijih ekipa direktno ide u Ligu šampiona. Partizan će najverovatnije biti nosilac čak i ukoliko stigne do plej-ofa. Ovaj sistem se odnosi na zemlje od 13. mesta na rang-listi, dok bolje plasirane igraju kvalifikacije međusobno. Ukoliko Partizan bude eliminisan u 3. kolu kvalifikacija, ide u 4. kolo kvalifikacija za UEFA evropsku ligu (dosadašnji Kup UEFA).
Ukoliko Partizan bude eliminisan u plej-ofu, direktno ide u grupe UEFA evropske lige.

BERKE

pre 14 godina

olaksano je tako sto Partizan nece moci da dobije protivnike iz prvi 12 liga po Uefinom rangiranju i u svakom kolu ce verovatno biti u povlascenoj grupi. Samo ce ovaj put igrati 3 kola umesto 2 kao prethodnih godina

sas

pre 14 godina

Pozdrav!, 28. april 2009 10:45
Pa put do ls je duzi ali laksi imamo 4 prepreke sa tim sto propustamo prvi deo kvalifikacija zbog rejtinga u tom 1 delu igraju prvaci nizerazrednih lig(Island,farska ostrva) u 2 delu se ukljucujemo mi i igramo protiv pobednika ovih ekipa iz 1 kruga,tako da nam na pr. padne prvak farskih ostrva i prodjemo u 3 kolo tamo nas cekaju prvaci(madjarske irske,letonije,litvanije,bosne...)ako prodjemo njih dolazimo do poslednje 4 faze tamo nas cekaju cini mi se 9 ekipa zajedno sa nama 10 od tih deset 5 prolaze u ls,tih deset ekipa su poredjane po redosledu 5 su nosioci 5 nisu naravno nosici ne mogu da se sastanu sa nosiocima tako da u nosioce ce najverovatnije biti:
Olimpyakos
Prvak danske
Slavija Prag
PARTIZAN
Hapoel

NE NOSIOCI:
NK DINAMO
CSK SOFIJA
FC CIRIH(ILI BAZEL)
FC BATE BORISOV
FC SALCBURG
Ne nosioci i ekipe sa kojim cemo da se sastanemo ako u opste budemo nosioci posto to zavisi od ostalih prvaka npr ako umesto ciriha bude prvak bazel mi padamo na 6 mesto po koeficijentu i automacki nismo nosioci,ali i dalje nam je put otvoren u tom slucaju treba izbeci samo Olympijakos.
Ono sto je najvaznije je da nema ekipa poput Fiorentine,Sevilje,Rome,Arsenala,Werdera....
U svakom slucaju put je olaksan,ali mi pre svega trebamo da se oslanjamo na nas kvalitet,a ne na promenu formatta qvalifikacija...

citizen

pre 14 godina

http://partizan.rs/vest.php?Jezik=sr&IDV=262&akcija=&prikaz1=2009&prikaz2=4&sec=2

Ovde imas sve o tome kakve ce biti kvalifikacije ove godine.
Uzivaj

rax gravedigger

pre 14 godina

Procitaj http://www.uefa.com/competitions/ucl/format/newsid=788373.html
To znaci da cemo igrati u zadnjem kolu sa prvacima Belgije, Svajcarske, Ceske...

boki

pre 14 godina

pa uzmeš championship menager i odigraš jednu sezonu sa partizanom, budeš prvak i vidiš da u žrebu ne možeš da igraš sa najjačim evropskim ligama sa zapada (:

Balansero

pre 14 godina

Raca Petrovic je bolji i od Zuke i od Fejse.
Ivanovic je jedan od najgorih desnih bekova koje smo imali.
Knezevic je mali za stopera i mora da igra u paru sa nekim znatno jacim.

Za Obradovica je steta. Brezancic nije taj kalibar, dosta je losiji u defanzivi. No, sto se mora nije tesko.

Cak i da se kvalifikujemo u LS zbog novog formata, nista nas lepo tamo ne ceka. Jokan je zelen za Evropu.

Fajront Republika

pre 14 godina

Neminovnost je neminovnost. No, da prodamo mi Obradovica i za te pare da kupimo FK Crvena Zvezda. Mislim da je to i previse novca za kupovinu ``pokojnice``, ali bi bilo dobro da vec jednom napravimo taj parking za Evropska takmicenja. Obradovicu i ostalim momcima zelim sve najbolje.

posmatrac

pre 14 godina

ovo se vec u najavi zove zbogom ligo sampiona...nadam se da do ovih transfera nece doci, jer nam ni "laksi" put do LS (ako uopste laksi put i postoji) nece pomoci sa desetkovanim timom...i dalje ista prica....izgleda se ni mi ni komsije nkada necemo opametiti...

IVORY

pre 14 godina

Ajde barem ih zadrzite do zime, da udjemo u LS pa posle radite sta ocete.
A od ove godine iz kvalifikacija u LS idu 10 ekipa, 5 sampiona i 5 ne sampiona.
Medjusobno ce igrati ekipe koje nisu sampioni svoje zemlje, a igraju kvalifikacije (4. ekipa u Engleskoj, Italiji, Spaniji, 3. ekipa Francuske...) i madjusobno ce igrati ekipe koje su sampioni svoje zemlje, a nisu se direktno kvalifikovali u LS gde spadamo i mi.
Dakle mi necemo moci da se sastanemo u kvalifikacijama sa Arsenalom, Milanom, Seviljom...vec ce nam najtezi protivnik biti npr. sampion Grcke ili Belgje.
Jos jedna razlika je sto se sada igraju 4 kvalifikaciona kola, a mi pocinjemo od 2. i 99% smo u svim kvalifikacionim kolima nosioci tako da cemo imati jos laksi posao (prvo kolo kvalifikacija igraju samo 6 ekipa, najlosije rangiranih zemalja na UEFA rang listi).
Ovo je ukratko objasnjenje, a ko hoce da sazna jos ima na Partizanovom sajtu sve lepo i precizno objasnjeno

Milos, Srbija

pre 14 godina

Iako ima tri kruga kvalifikacija, izbegnut je susret sa timovima iz "ozbiljnih" liga. Mislim da je u trecem krugu, ako Partizan do njega dodje, najozbiljniji protivnik Standard, sto je ipak daleko bolje nego neki Englezi, Spanci, Italijani...Proveri jos negde, da ne idemo sad u pravila, ali zaista deluje lakse nego ranije.
A sto se tice ove vesti (mnogi znaju da sam Cigan, pa mi ne uzmite za zlo sto sam nasao da Vam "solim" pamet) - ne znam zasto mora da se prodaje, ako je istina da dugova nema. Prilivi bi trebalo da su stabilni (pretpostavljam da MU placa redovno svoje dugove) i zalosno je da prodas jednog Obradovica (po mom misljenju jedan od najbolja tri Partizanova igraca), ako ne moras. Iako je odbrana dobra za ovu ligu, jednog stopera - ozbiljnog i mozda da bude i zvucno ime (radi "paljenja" i podizanja atmosfere), jednog srednjaka i jednu "bombu" od napadaca i to je to. Mislim da biste mogli da uradite posao ove godine. Do tad idem da vidim sta ce ovi moji bez uprave da smisle, pa se cujemo. Pozdrav!

Mixa

pre 14 godina

Pa ako moze da se nadje zamena, onda OK.

Vidim da se spominje i Juca. Ja bih pre oterao Fejsu, a ostavio Jucu i Racu Petrovica (koji je po mom misljenju dosta dobar).

Nadam se da uprava zna sta radi.

grga89

pre 14 godina

zato sto vise nece moci da igraju sa timovima koji su iz 10 najboljih liga. . .klubovi iz 10 naj liga se od sada mogu samo medjusobno sastati,a klubovi iz drugih 10 najboljih liga,od 11 do 20,igraju medjusobno...jes skonto?

Bojan

pre 14 godina

Prvaci liga koje nisu u najacih 12, se sastaju kroz 4 runde i pet klubova ulazi u LS, dok nezavisno igraju timovi iz najjacih 15 liga koji nisu prvaci(cetvrti iz Engleske, Spanije, Italije, treci iz Nemacke, Francuske, Rusije...).

Boka

pre 14 godina

@ (Giga, 28. april 2009 11:12)

Po meni je bolje prodati ga sad dok vredi jer ukoliko mu padne forma ne da nece moci da se proda duplo vise nego ce mu cena biti visestruko manja od sadasnje!

Michael Scofield

pre 14 godina

Ne vidim zašto je lakše proci u LŠ ako u cevrtoj rundi ne možemo da dobijemo nekog iz liga "petice"! Realno, ja bih više voleo Firoentinu nego Šahtjor!

Bosko

pre 14 godina

Da ne preterujem da je Obradovic jedan od najboljih levih bekova,ali sigurno medju najboljima u konkurenciji ispod 21 godine.Zelim mu puno srece gde god da ode jer izgleda da koliko god para da klub uzme od prodaje nekog igrace to je njima malo i prodaja jos jednog asa je neminovnost.Voleo bih da Ivan ostane ali izgleda da je i njemu ponestalo motiva da igra na onim njivama kao sto su u Jagodini,Banatu,Kuli...uz svo postovanje prema klubovima.Ali ljudi iz uprave,molim vas,ne dajte ZUKU jer trio Juca,Moreira i Diarra je nesto najbolje sto nam se desilo i neka covek ostane ako moze,jer ja vec ne mogu da zamislim Partizan bez njih trojice-mozda postoje tj. sigurno postoje bolji igraci ali kad se vezete za jednog od njih onda dzaba sve to.Molim vas,neka njih trojica ostanu u Partizanu!!

nemanja

pre 14 godina

pozdrav svim navijacima Partizana kao prvo!:))
e sad sto je neko malopre napisao stvarno mislim da da ponuda ispod 10 miliona evra ne bi trebalo razmatrati!jel ako trazis 5 mil eur niko ti nece dati 7,5!vidite kako je mamic cekao za corluku i modrica nije ih prodao na prvi mig stranih klubova nego je strpljivo cekao i dobio velike pare od tih transfera kao i za eduarda.mislim da tomic ima manevarski prostor za to posto je uzeo lepe pare od mufc za tosica i ljajica!ne kazem da mogu da se uzmu iste pare kao dinamo za modrica ali mislim da bi mozda trebalo da mu se ponudi nov ugovor proba da se udje u ls eventualno proda posle ako partizan uspe da udje a jos bolje posle svetskog prvenstva posto je postao standardan reprezentativac!mlad je decko moze da se oduzi partizanu za sve sto mu je dao i da ne zuri u inostranstvo a partizan ne treba da zuri sa prodajom!to je samo moje misljenje ali mislim da je sto se tice kluba jedino ispravno!tomicu pamet u glavu

dzg

pre 14 godina

Molim nekog od dragih čitalaca da mi objasni kako "kvalifikacije za LŠ po novom formatu daju lakši put šampionima "manjih liga" da udju u elitno takmičenje."
Zaista nisam čuo za te izmene, hvala unapred.
(Pozdrav!, 28. april 2009 10:45)

Po novom sustavu Partizan će biti nositelj u trećem pretkolu, pa ako se i sad ne uspiju plasirati onda baš ono ekstra ne valjaju.

tom jones

pre 14 godina

Vi stvarno mislite da pored Grka, Belgijanaca, Svajcaraca,Ceha i ne znam koga jos mozete u LS.To sto je uradio Platini je cista budalastina. Valjda LS treba da igraju najbolji u evropi a ne da se provlace u grupu i neki jadnici iz slabih liga. Cemu to vodi.Vodi tome da opet timovi iz jakih liga sakupljaju lovu za svaku pobedu i da im bude lakse jer ce od cetiri tima u grupi imati jednog indijanca. Dvoje nastavljaju dalje a teci u UEFA Evroligu

the ethiopians

pre 14 godina

Rnic,Tosici,Rukavina. Veliki talenti,a gde su sad? Retko sede i na klupi. "Veliki" transferi... Nestali su. Mozda dobro za menadzere sa opasnim frizurama. Danas se sve,ali sve vrti oko novca, skola se zanemaruje,odlazi se kao neformirane licnosti.Brz zivot-prazna glava...

zerocool

pre 14 godina

Još je jesena odbijena ponuda CSKA od 6 mil. eura, tako da on ne ide ispod 8 mil. minimum, nema razloga za ovako provociranje zaista. Uprava dobro radi nema frke, samo najbolje za Partizan a ovi što pišu ovakve tekstove neka crkanu!!!!

Dushkic

pre 14 godina

Levi bek i nije toliko bitna pozicija,a i Juca nije neki bitan igrac,ali zanima me zasto bi prodavali Knezevica,decko je dobar igrac,fali mu samo iskustvo,ali kapiram da bi za par godina mogao da bude jedan od glavnih igraca u odbrani?

Nemanja_PFC

pre 14 godina

Po meni Obradovica je bolje zadrzati makar do januara, jer ce nam mnogo znaciti u kvalifikacijama, a i do tada ce (nadamo se) nasa reprezentacija vec obezbediti plasman na SP, pa ce mu samim tim i cena skociti, ali ako je u interesu kluba da se on proda, a kazu da vec imamo spremnu zamenu, verujmo upravi. Po meni idealna zamena bi bio Marko Lomic.Stevanovic moze da ide, imamo Marka Jovanovica a trebao bi da se dovede i jos jedan desni bek, jedini koji mi trenutno pada na pamet je Miroslav Vulicevic iz Javora (odigrao onu utakmicu protiv Poljske, nije ga Antic sigurno dzaba zvao). Zuku obavezno zadrzati kao i Srdju Knezevica, bice nam potreban u rotaciji. Darka Bozovica moze da zameni nas ,,klinac" Zivkovic. E sad pojacanja:
1. Trebao bi nam jedan napadac,verovatno samo san Mateja Kezman, mozda je resenje da se vidi sta je sa Srdjanom Radonjicem.
2.Ispravite me ako gresim, Sasi Ilicu istice ugovor na kraju sezone, sumnjam da zeli da ostane u Larisi,tu nam je sansa.
3.Uloziti novac mozda u jos jednog veznog igraca. Goran Lovre,Nemanja Matic,Bojan Zajic ili neko cetvrti, u prvu dvojicu vredi uloziti malo vise,sigurno ce se isplatiti.
4.Kupiti jednog od igraca na kojima moze da se zaradi u buducnosti,Ignjovski ili Darko Lazovic.

Na kraju,upravu treba da podrzimo i da im verujemo, pa makar ne ispunili zelju nikome od nas koji ovde ostavljamo komentare.Pozdrav za sve Grobare.

PARTIZANE, BRAVO, BRAVO

pre 14 godina

Ludilo kako je sve lepo objašenjeno na sajtu Partizana kad su u pitanju kvalifikacije. Svaka im čast kako su lepo opisali. Profesionalno do koske. I po sajtu se vidi koliko je Partizan odmakao svim drugima u ovoj Srbiji.

Beogradska bagra

pre 14 godina

Kako vi locitirate od 5 do 10 miliona. Pa zar mislite da su na zapadu budale i da tako bacaju lovu za igraca koji se dokazao u nasem prvenstvu i koji je nepoznat u Evropi. Hamburger je prodao Olica Bayernu za 5 miliona i to napadac koji se dokazao u Bundes ligi. A ovaj obavesteni koji sve zna i redovno cita sportsku stampu crpe saznanja iz iste. Takvih ima mnogo

Odita

pre 14 godina

Prodati Zuku,Obrada,Stevanovica,Sikimica,B.Ilica, Vujevica,mozda i Boguna.Dovesti iz Teleoptika,Marinkovica,Skuletica,Wasingtona zadnji vezni kazu da je dobar,levo krilo Elton brazilac isto dobar i napadaca Dos Santosa svi za dzabe.Onda lepo kesirati za dva dobra iskusna fudbalera napadac i vezni koji igra po levoj strani,takodje naci dobrog desnog beka a za levog imamo Brezancica ili Lazevski a moze da se probati dovesti Kizito iz Vose.Mislim da bi to bilo najbolje i da sa takvim timom liga sampiona bi bila blizu.

BOND

pre 14 godina

@Crnjo otkud ti to da se vraca Ilic kapiten ili lupas.I ja volim Saleta ali on pored DR.MO nema sta da trazi em je sporiji em manje trci i vraca se nazad,a za Kezmana kad bi bila istina pa joj gde bi nam bio kraj.Po meni tim za ligu sampiona ne potpun posto mi fali ko bi jos mogao neka mesta da popuni a da je to relno mada i Kezman je nemoguca misija ali eto bi bio:M.Bozovic,desni bek?,Djole,Gavrancic,Obrad ili?,Zuka,Tomic,DR.MO,levo krilo?,Dijara,Kezman(Wasington).

joca

pre 14 godina

Poruka za Ivana Tomica:Nemojte da prodajete mladog Obradovica(Obradu)!Ionako je mlad,ima vremena....verovatno se navijaci pitaju zasto....ja odgovaram...njegova cena ce se povecati bar dvaput vise posle svetskog prvenstva i lige sampiona...tada ce ga trazuti mnogo jaci klubovi ponudice vise para...
Tada ce Partizan samo od njegovog transfera dobiti 13 miliona!NEMOJTE DA GA ODMA SALJETE U INOSTRANSTVO!!!!NI SLUCAJNO!
OBRADOVIC CAR!
POZDRAV