Petak, 10.04.2009.

18:23

Marbelja: JJ u polufinalu

Jelena Janković plasirala se u polufinale WTA turnira u Marbelji pošto je u petak savladala 67. igračicu sveta Robertu Vinči sa 2:1 (3:6, 6:3, 7:6 (8:6)).

Izvor: B92

Marbelja: JJ u polufinalu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

55 Komentari

Sortiraj po:

Jos jedan postovalac lika i dela N.DZ

pre 15 godina

@Nikol DZ... Bas se radujem sto ovde nadjoh srodne duse - ljubitelje pravopisa i ispravnog izgovora maternjeg jezika.U vezi s tim imam jednu dilemu. Nekada, u toku skolovanja sam usvojila pravilo (ako je to uopste pravilo) da je pogresno reci "OD STRANE ljudi, protivnika i sl."Ni slucajno nismo smeli raci da je npr. grad osvojen OD STRANE Turaka. Od tada nekako instiktivno izbegavam te "strane", medjutim, kada vidim koliko pismenog sveta to sasvim lezerno upotrebljava, pitam se da li to "pravio" mozda postoji samo u mojoj glavi? Znam da nema veze sa temom clanka, pa se izvinjavam onima kojima ce ovaj komentar zasmetati. Ipak se nadam da ce biti objavljen, jer bi me veoma usrecilo da neko strucan razjasni ovu moju nedoumicu...

boris

pre 15 godina

ovi nasi teniseri pocnu da igraju tek kad polako izgubimo i ono mmalo povjerenja koje imamo u njih.i taman kad pomislis da dignes ruke od njih,i da pocnes gledati hokej,bilijar i sl.oni zabiljeze neke extra rezultate...
izgleda da nam je sudjeno da se premucamo,sa njima u paketu... :)
Bravo Jecka...

Zox

pre 15 godina

Bravo Jeco,

Roberta Vinci je odigrala jedan od najboljih meceva u svojoj karijeri.

Imala je cak 50 vinera, no ipak si je dobila.

Nadam se da je ovo znak da se polako vracas u svoju pravu formu, pa da juris na titulu na Roland Garrosy.
BRAVO JECO!

@Teniser

pre 15 godina

Kakva igra protiv neke leve igracice iz Italije.Sreca nevidjena.Na turniru u jednoom ribarskom mestu u Spaniji sa igracicama izvan svetskog ranga se muci i na srecu pobedi.Bravo JJ.Neko ce reci daje to Marbella elitno mesto , mozda jeste za neke kao i Sent Tropez ali to su ribarska mesta i turnir trece kategoije
(Teniser,

Jeli bre bogati, a jesi li ti igrao tamo? A nisi? Pa da, ti si teniser 10te kategorije.

nikol dž. femija

pre 15 godina

@ Tvoj obožavalac

Da,hvala Vam.Znam...ali,kasno je sada....zar ne?

JOŠ JEDNOM ...ne znam, ne bih, ne bi - ODVOJENO, ali ćemo,ćete - ZAJEDNO.

Meni se npr. dopadaju ove prepiske ovde po pitanju izgovora nekih stranih imena i prezimena, od strane ljudi koji znaju šta je pravilno, a s obzirom da ovde ima puno vrlo,vrlo mladih mislim da bi uvek TREBALO napisati ispravku i to doživljavam krajnje dobronamerno i pozitivno.Jasno mi je da se ponekada žuri i da se pre slanja ne pročita napisano još jednom, pa otuda i greške, ali suviše ih je da bi bile slučajne.Nije strašno ne znati već ne naučiti.

I zato ako je istina da čitate ono što napišem, a primetite greške koje bi TREBALO ispraviti,pa ste još neko ko se bavi jezikom a ne mrzi Vas da kucate,MOLIM VAS učinite to.Hvala Vam,još jednom.SVE NAJBOLJE i pozdrav.
---------------------------

JJ SVE ČESTITKE ZA POBEDU!

Rade kompleksi

pre 15 godina

@ Teniser
Vinci nije nikakva LEVA teniserka. Naravno da nije Jeleninog kalibra, ali u one van top 20 igraju tenis, nisu obicne turistkinje koje prave drutvo vrhunskim teniserkama, zato se i desavaju krahovi poput Aninog u Njujorku, Sereninog ovde. To je normalno za svakog poznavalaca tenisa.
I ruzno je sto vredjas to prelepo mesto u Spaniji, sta imas da kazes onda za NAS SERBIA OPEN na meni dragom Dorcolu, na kome nece biti ni dva top 10 igraca kao u Merabelji.


Bolje igraj tenis, MOZDA si tu uspesniji, ovde ti nesto ne ide!

lucky_luke

pre 15 godina

Winner $112,303 280p
Finalist $57,669 200p
Semi-Finalist $30,959 130p
Quarter-Finalist $8,380 70p
2nd Round $4,629 30p
1st Round $2,707 1p

to gore je podatak sa sluzbene stranice znaci 280p i 112.000 dolara za pobjedu. ja sam slucajno na sajtu procitao 260p ali ne mjenja puno, ovako je jos vise i znaci da pobjeda donosi 30p vise nego cetvrtfinale "mastersa" kako ga milorad nazva.

Tvoj obožavalac

pre 15 godina

Nikol Dž. Femija
Volim da te čitam. Ako si mu rekla! Ali, veruj mi, srpski jezik, kao i francuski, ima veoma složenu gramatiku i jako je teško ljudima da je potpuno nauče, ako im to nije profesija. Dugogodišnja. Napisala si - "a ne treba." Pravilno je - "a ne bi trebalo". Pozdrav.

Vrabac

pre 15 godina

Odlicno... Ovako raspomamljena i raspolozena protivnica samo moze da poboljsa Jeleninu formu. U polufinalu nece biti nikakvih problema. Dobar zalet za Fed Cup i nastavak sezone na sljaci, gde se JJ, moram priznati, izvanredno snalazi. Bice cudo na RG!

Jeca i Ana, Carice

pre 15 godina

U pravu je onaj Nole, Car ili tako nesto kad kritikuje one koji neopravdano i bey valjanih cinjenica koje bi to podrzale osim besmislene price o zezanju, parama itd pisu kako je ovo NEBITAN turnir ?!? . Ovo su turniri za ELITU i kao takvi obavezni i zato su vazni. To da li ce neko da osvaja lovu ili ne To je neprimereno da se pise i to uz uvrede koje su dokaz da se za tim poseze kada nemaju argumente. On nikog nije vredjao izneo je svoj stav i to je to! Sto se tice para da li su one motiv da neko dodje ili ne, To je privatna stvar Serene i to joj niko ne zamera. Tenis se igra za novac takodje. ALi za to nece dobiti respekt sportske javnosti nego za pobede u nizu i plasmane u najmanje Polufinala svih turnira na kojima se pojavljuju igracice top renkinga ! Ovaj turnir SPADA u takve i Važan je. Zato u toj polemici Nole Car ima veću podršku nego oni koji to osporavaju. Ali ja za razliku od njega koji na tome insistira mogu da dodam, nije važno Jeco, idi dalje i pošto si već postigla odličan rezultat i zaslužila RESPEKT plasmanom u polufinale, probaj da napraviš EXTRA korak i da na "nebitnom" turniru pokazes kako mozes da i "nebitno" osvojis taj turnir i dobijes "nebitnu" sumu dolara i "nebitnih" 280 WTA bodova koliko ukupno ne moze da osvoje sve igracice zajedno vise zenskih teniskih federacija iz sveta koji mogu samo da mastaju o tome da učestvuju na tako "nebitnom" turniru i osvajaju "nebitne" bodove.

A sto se tice mladih za mlade ne brinemo

nikol dž. femija

pre 15 godina

@ Dragan/poruka 18.

Ne bih da budem pogrešno shvaćena,ALI OVO je JAVNO GLASILO i zato Dragane,MOLIM Vas,nemojte praviti KARDINALNE GREŠKE u pisanju/kucanju,jer će neko pomisliti da tako treba,A NE TREBA.

Dragane, NE BIH, NE ZNAM....odvojeno!

Teniser

pre 15 godina

Kakva igra protiv neke leve igracice iz Italije.Sreca nevidjena.Na turniru u jednoom ribarskom mestu u Spaniji sa igracicama izvan svetskog ranga se muci i na srecu pobedi.Bravo JJ.Neko ce reci daje to Marbella elitno mesto , mozda jeste za neke kao i Sent Tropez ali to su ribarska mesta i turnir trece kategoije

Olja

pre 15 godina

E Jeco svaka ti cast!!!!!Igrati i pobediti u ,pre svega,jednom psiholoskom nadmudrivanju a ako pritom uzmemo u obzir tvoje porodicne probleme,onda zasluzujes da ti se cestita!!!Ti si fenomenalna....Hvala ti na svemu i nastavi da se smejes i pobedjujes jer ces samo tako ZACEPITI USTA ODREDJENIM PERSONAMA kojima ni 5 zivota nebi bili dovoljni da postignu ni polovinu onoga sto si ti postigla za samo 24 godine!!!

branko

pre 15 godina

Oвај мој коментар je, на неки начин, комплементаран са коментаром колеге @Ženevljanina. Мислим да је он лепо приметио да данашњим женским тенисом могу бити разочарани они чија је пажња фокусирана на мали број играчица. Ја додајем томе своје разумевање да у женском тенису данас нема великих и супериорних играчица какве су некад биле Еверт, Навратовова, Граф, Селеш, Венус и Серена из периода од пре неколико година, неко време Давенпорт, па Клајстерс и последња - Жастин Енан. Међутим, данас има више од 50 тенисерки које играју јако добро па се закључку колеге @Ženevljanina да је данас женски тенис врло јак не може ништа замерити. У том светлу, свака победа и Јеленина (и Анина, наравно) је вредна поштовања а сваки освојени турнир је велики успех. Ово може схватити и прихватити само онај ко не размишља на начин да су данас играле 4. и 67. играчица на свету већ су играле две одличне играчице од којих је једна у прошлости имала више успеха па зато тренутно заузима четврто, а она друга је имала мање успеха па тренутно заузима 67. место на WTA листи. Поновићу још много пута да је WTA листа одраз неког прошлог стања а сваки меч је транутак истине у том часу.

Deki

pre 15 godina

Jecika, to je to - pobeda je vazna , idemooo daljeee , samo napred.Ti si hrabra i mi se ponosimo tobom i svim nasim teniserima . PUNO SRECE - TROFEJ NEK SE U RUKAMA OKRECE !!!

V.J.

pre 15 godina

Vazno je da zlobnici znaju tenis bolje od Jelene koja ga igra citavog zivota!

Devojka je imala manju krizu, ljudsko je biće, i sada se kao kapiten nase reprezentacije sprema za mec sa Španjolkama.

Jelena će u borbi za finale igrati protiv Anabel Medine Gariges (Španija), koja je savladala Saru Erani sa 6:2, 6:7, 7:5. Jeca je sa 20. teniserkom sveta igrala tri puta i ima maksimalan učinak.

Turnir u Marbelji igra se na šljaci za nagradni fond od 500.000 dolara a pobednici pripada 125 hiljada.

lucky_luke

pre 15 godina

milorade kad vec pojma nemas o zivotu bolje bi ti bilo da cutis nego da se bez veze prosipas elementarnim neznanjem i pritom jos pametujes o necemu o cemu nemas blage veze. kao prvo nagradni fond turnira je 500.000 a od toga pobjednici ide 112.000 i po tome je najjaci turnir u svovjoj kategoriji (kategorija u muskoj bi bila atp250 onakav turnir sto je osvojio conga pobjedivsi na domacem terenu djokovica u polufinalu kada je pola foruma svrsavalo na tu pobjedu). dalje kod wta nema mastersa to je u muskoj konkurenciji ovdje se turniri te kategorije nazivaju premier turniri a do prosle godine su to bili T1 turniri. a da bi za radila 250 poena znaci 10 poena manje bi trebala doci do cetvrtfinala takvog turnira a ne pobjediti prvo kolo. evo ti uostalom raspored poena po kolima jednog premier turnira pa prostudiraj. i ubuduce prije nego lanes neku glupost dobro razmisli nemoj da ispadas glup u drustvu.

Premier Mandatory (96S) 1000 700 450 250 140 80 50 5

Grand Chelem

pre 15 godina

Sutra od 14h (po završetku dubl-meća koji počinje u 12) prenos Jeleninog meča na http://www.channelsurfing.net/.
Kliknete na [ Andalucia Tennis Experience (WTA Marbella) ].
Prenos je preko justin - a tako da i nije nešto, ali mislim da boljeg nema.

Srećno JJ!

darko vasic

pre 15 godina

vinci je igrala odlicno ovaj turnir. kada su svi ocekivali da je nikol vaidisova pocela ponovo da igra dobro, vinci ju je pocistila sa terena za sat vremena. i medina-gariges je igrala preko 3 sata pa je jeca jos i odmornija od nje.

Марко

pre 15 godina

Ко је гледао меч, могао је да види колико је био добар. И статистички податак да су обе тенисерке имале више винера него грешака (50/36) и (37/24) - а игра се на земљи где је теже направити винер - довољно говори. Италијанка је одлично играла на мрежи, добро се сналазила и код дугих поена, поготову бекхенд слајсом, а и доста пута је ударала неодбрањиво по линијама. Јелена, с друге стране, је имала неколико "необичних" грешака, али и доста препознатљивих удараца. Проблем је ритерн, који још увек није ни близу оног од прошле године, када је као од шале противницама одузимала сервис. Ипак, радује да је овај неизвесни меч ипак добила, иако јој је за то требало 5 меч лопти.

Susedna ulica

pre 15 godina

Bravo za Jelenu na pobedi u ovom teškom meču, tim pre što je Italijanka bila odlična! Jelena se em uigrava i privikava na šljaku pred Fed kup, em pobedjuje i dobija na samopouzdanju, što je veoma bitno u odnosu na loš start početkom 2009. godine. Samo napred JJ!

A jučerašnjim komentatorima: Smešniću, Zgembiću, Lobeliću, E'kakecu i inim Pakosnićima i Zlobnićima i nikad Zadovoljnićima poručujem:

Šta je bolje: da Jelena pobedjuje i 181-u i 67-u teniserku i u meču od 2 h, 42 min i 3 sec u Marbelji, ili da kao Ana, tada prva teniserka sveta i prvi nosilac napravi senzaciju, porazom u 3-om kolu prestižnog Vimbldona od tada 133-e Ži Ženg, ili još gore ispadanjem od 188-e Žili Koan (do tada-nikad čuo) na US Openu 2008. godine?(Ne ponovilo se...)

Djalma

pre 15 godina

"Ljudi moji jeli to moguce..."
Vinci,ne zavisno od rejtinga,igrala je izuzetno dobro:sta je sve spasavala(cak pri rezultatu 5:4 u trecem setu,odigrala je-odbranila je tri mec,sta je sve gadjala-uopste igrala je izuzetno dobro i borbeno.
Tome je doprinela i Jeca,uporno "vezbajuci" servis- prvim.Mozda je to i dobro,trening pod ovakvim usljvima je i najbolji.Za mene je ovaj mec bio najtezi za gledanje,od svih Jecinih koje sam gledao,a mislim da je i Jeci ova,jedna od najtezih pobeda.
Vazno je ici dalje ,"ponovo se kaliti" i postepeno se vracati,polako izlaziti iz krize.
Srecno!

dragan

pre 15 godina

Nebih da sam zlonameran, ali na ovom turniru i nema nekih jakih teniserki, tako da neznam da li je ovo neki uspeh ili ne za teniserku koja je do juce bila broj 1.

sladjana

pre 15 godina

Odlično Jelena....

Vinči je bila baš raspolozena za igru,ali si se borila i izborila, i zasluzeno usla u polufinale...
Bio je odlican mec sa puno divnih poena i drago mi je sto iz dana u dan igras sve bolje i bolje...
Slede jako bitni turniri....reprezentacija,Stutgart,Rim(dve odbrane titule)....pa RG....gde se iskreno nadam da ces osvojiti svoju prvu GS titulu.....koju svi tvoji verni navijaci zeljno iscekujemo....
Verujemo u tebe i uvek smo tu da te podrzimo....i kad ide i kad ne ide....
Ti si nas ponos .....

JJ forever....

Milorad

pre 15 godina

Nagradni fond ne dobija pobednik nego dobija jedan krupniji deo a ostalo se deli. Da ne pricam o poenima koje dobija. Te poene bi dobila u prvom kolu bilo kojeg mastersa...

Grand Sljam

pre 15 godina

Koji uzbudljiv meč! Do poslednjeg trenutka neizvesno sa uvek neugodnom Vinci!
A sad, na pripreme za osvajanje Grand Slam turnira...

tenis&vaterpolo

pre 15 godina

Tezak mec, izjednacena borma, pobedila BOLJA.
JJ je ponovo pokazala koliko voli tenis, uziva u igri, nervira se kada gresi, koliko joj je stalo do pobede i koliko je borbena. NAJBORBENIJA ubedljivo, u nedostatku srece ili jednostavno pada koncentracije tu je ta zelja za svakim poenom, spage, trcanje, sve sto je potrebno da se uzme poen.

Dobro je sto JJ igra duge meceve, ma kako to zvucalo, ali tako se stice samopouzdanje, psiholoska snaga i naravno vezbaju udarci. Takodje sjajan je nacin na koji je JJ vracala servis i napadala, jedino mora da smanji greske, poboljsa servis i kretanje dovede do savrsenstva. Verujem da se u narednim nedeljama sve to i dogoditi i da ce jJ ponovo biti neprikosnovene, samo mora da nastavi da trenira jakkim tempom.


Smesko, srecno!

BAKI

pre 15 godina

Jelenaaaaaaaa!!! Meni se još živi!

Uh, na kraju je sve dobro ispalo. Ipak si ti veliki borac. U ovom trenutku je najvažnije da ti se vrati samopouzdanje pobedama, kakvim takvim. Pobedama se u zube ne gleda. Vinči ima odličan prvi servis i samo smo molili Boga da servira 2X. I eto, Bog usliši naše molitve. Sve vreme su mi u mislima bile Pašek, Cibulkova, Arvidson...

Srečno u polufinalu, i da osvojiš ovaj turnir.

nina '96 ANA's fan

pre 15 godina

Lepo je sto je pobedila,ali sa ovakvom igrom ne zasluzuje 4. mesto...pogledajte victoriju azarenku koja je 8. kako igra...sve u svemu srecno dalje...nadam se da ce ana i jelena popraviti forme i zaigrati na najboljem nivou...anina igra u indiam welsu me ohrabruje...
srecno devojke!!!

Budimo realni

pre 15 godina

Kad se neko ovako probije do polufinala, naslov uvek glasi - ta i ta "teško do polufinala". Prema vašem naslovu ispada da je sve išlo lako. Šta da se radi, to ste vi.

Vesna loves J.J.`s game

pre 15 godina

Tako mi je drago da Jeca nize pobede, kakve god da su! Time sigurno sebi, a i nama popravlja raspolozanje!
Napred, JECO!
P.S. Je l` gledao neko negde? Kako je bilo? Ja sam se preznojavala na protennislive-u!

Ženevljanin

pre 15 godina

Ako svetski br. 1 biva eliminisan od 95. teniserke sveta a br. 4 srećno (taj-brejk je kocka!) pobeđuje 67mu (bar desetak sličnih ishoda mogu se navesti u poslednjih mesec-dva) da li je to dokaz da je ženski tenis slab ili jak? Šta je starije kokoška ili jaje? Moj odgovor, bez kolebanja je - JAK, jači nego ikada. Kao i u muškom tenisu (sa par izuzetaka koji potvrđuju pravilo) razlike u TEHNIČKOM poznavanju teniskih udaraca su minimalne za prvih stotinak a razlike na WTA (ATP) listi su rezultat veće konstantnosti vodećih, odnosno mentalne čvrstine. "Optička varka" onih komentatora koji smatraju da je današnji ženski tenis lošiji od nekadašnjeg je njihova fokusiranost na dve-tri najbolje teniserke, koje su nekada s lakoćom pobeđivale sve ostale što sa današnjim vedetama nije slučaj...usled daleko jače konkurencije.

Mučenica

pre 15 godina

Umesto komentara: meč je trajao dva sata, četrdeset dva minuta i tri sekunde, taj-brejk dobijen za dlaku, protiv 67. na listi. Pobednici, inače, više odgovara šljaka od brzih podloga.

nada

pre 15 godina

E Jelena mila moja, stvarno si se namucila u ovom mecu i zato treba da ti ova pobeda bude jos sladja (meni jeste)! To sto se mec odvijao ovako, zasluga je dobre igre Italijanke, ali bogami i tvoje prilicno lose. Ajd sad se odmori i u sledeci mec udji sa malo vise samopouzdanja i koncentracije! Neka te i sreca prati! Uvek uz tebe i sa VELIKIM OPTIMISMOM DA CES USKORO BITI ONA NASA STARA JECA!

Luckasta i Vickasti

pre 15 godina

I juce i danas i uvek JEDNA JE JELENA JANKOVIC!
Smanji greske i nastavi tako da se boris i nema brige za tebe. Kriza je gotova, sada idemo na titule!

Pokidani zivci

pre 15 godina

Tooooo! Kakav stres je gledati, ovakav mec poput onog u Njujorku protiv Sofije Arvidson. PObeda je najbtitnija. Cini mi se da su greske usledile zbog prevelikog insistiranja na agresivnoj igri, tako i treba.


Idemo, jos dve pobede za titulu. Sutra ce biti bas tesko, zelim ti svu srecu!
Uvek bila i ostala najdraza JJ.

Thunderbird

pre 15 godina

Jelena se vraca u formu, polako. Ne moze brze.
Pametno je sto se sprema na ovaj nacin za predstojeci mec Fed kupa u Spaniji.
A oni koji se rugaju turniru u Marbelji i misle da je lako zaraditi za nedelju dana 112 hiljada dolara, neka to sami urade.
Napred JJ!

Thunderbird

pre 15 godina

Jelena se vraca u formu, polako. Ne moze brze.
Pametno je sto se sprema na ovaj nacin za predstojeci mec Fed kupa u Spaniji.
A oni koji se rugaju turniru u Marbelji i misle da je lako zaraditi za nedelju dana 112 hiljada dolara, neka to sami urade.
Napred JJ!

Ženevljanin

pre 15 godina

Ako svetski br. 1 biva eliminisan od 95. teniserke sveta a br. 4 srećno (taj-brejk je kocka!) pobeđuje 67mu (bar desetak sličnih ishoda mogu se navesti u poslednjih mesec-dva) da li je to dokaz da je ženski tenis slab ili jak? Šta je starije kokoška ili jaje? Moj odgovor, bez kolebanja je - JAK, jači nego ikada. Kao i u muškom tenisu (sa par izuzetaka koji potvrđuju pravilo) razlike u TEHNIČKOM poznavanju teniskih udaraca su minimalne za prvih stotinak a razlike na WTA (ATP) listi su rezultat veće konstantnosti vodećih, odnosno mentalne čvrstine. "Optička varka" onih komentatora koji smatraju da je današnji ženski tenis lošiji od nekadašnjeg je njihova fokusiranost na dve-tri najbolje teniserke, koje su nekada s lakoćom pobeđivale sve ostale što sa današnjim vedetama nije slučaj...usled daleko jače konkurencije.

Vesna loves J.J.`s game

pre 15 godina

Tako mi je drago da Jeca nize pobede, kakve god da su! Time sigurno sebi, a i nama popravlja raspolozanje!
Napred, JECO!
P.S. Je l` gledao neko negde? Kako je bilo? Ja sam se preznojavala na protennislive-u!

Pokidani zivci

pre 15 godina

Tooooo! Kakav stres je gledati, ovakav mec poput onog u Njujorku protiv Sofije Arvidson. PObeda je najbtitnija. Cini mi se da su greske usledile zbog prevelikog insistiranja na agresivnoj igri, tako i treba.


Idemo, jos dve pobede za titulu. Sutra ce biti bas tesko, zelim ti svu srecu!
Uvek bila i ostala najdraza JJ.

Luckasta i Vickasti

pre 15 godina

I juce i danas i uvek JEDNA JE JELENA JANKOVIC!
Smanji greske i nastavi tako da se boris i nema brige za tebe. Kriza je gotova, sada idemo na titule!

sladjana

pre 15 godina

Odlično Jelena....

Vinči je bila baš raspolozena za igru,ali si se borila i izborila, i zasluzeno usla u polufinale...
Bio je odlican mec sa puno divnih poena i drago mi je sto iz dana u dan igras sve bolje i bolje...
Slede jako bitni turniri....reprezentacija,Stutgart,Rim(dve odbrane titule)....pa RG....gde se iskreno nadam da ces osvojiti svoju prvu GS titulu.....koju svi tvoji verni navijaci zeljno iscekujemo....
Verujemo u tebe i uvek smo tu da te podrzimo....i kad ide i kad ne ide....
Ti si nas ponos .....

JJ forever....

tenis&vaterpolo

pre 15 godina

Tezak mec, izjednacena borma, pobedila BOLJA.
JJ je ponovo pokazala koliko voli tenis, uziva u igri, nervira se kada gresi, koliko joj je stalo do pobede i koliko je borbena. NAJBORBENIJA ubedljivo, u nedostatku srece ili jednostavno pada koncentracije tu je ta zelja za svakim poenom, spage, trcanje, sve sto je potrebno da se uzme poen.

Dobro je sto JJ igra duge meceve, ma kako to zvucalo, ali tako se stice samopouzdanje, psiholoska snaga i naravno vezbaju udarci. Takodje sjajan je nacin na koji je JJ vracala servis i napadala, jedino mora da smanji greske, poboljsa servis i kretanje dovede do savrsenstva. Verujem da se u narednim nedeljama sve to i dogoditi i da ce jJ ponovo biti neprikosnovene, samo mora da nastavi da trenira jakkim tempom.


Smesko, srecno!

Djalma

pre 15 godina

"Ljudi moji jeli to moguce..."
Vinci,ne zavisno od rejtinga,igrala je izuzetno dobro:sta je sve spasavala(cak pri rezultatu 5:4 u trecem setu,odigrala je-odbranila je tri mec,sta je sve gadjala-uopste igrala je izuzetno dobro i borbeno.
Tome je doprinela i Jeca,uporno "vezbajuci" servis- prvim.Mozda je to i dobro,trening pod ovakvim usljvima je i najbolji.Za mene je ovaj mec bio najtezi za gledanje,od svih Jecinih koje sam gledao,a mislim da je i Jeci ova,jedna od najtezih pobeda.
Vazno je ici dalje ,"ponovo se kaliti" i postepeno se vracati,polako izlaziti iz krize.
Srecno!

branko

pre 15 godina

Oвај мој коментар je, на неки начин, комплементаран са коментаром колеге @Ženevljanina. Мислим да је он лепо приметио да данашњим женским тенисом могу бити разочарани они чија је пажња фокусирана на мали број играчица. Ја додајем томе своје разумевање да у женском тенису данас нема великих и супериорних играчица какве су некад биле Еверт, Навратовова, Граф, Селеш, Венус и Серена из периода од пре неколико година, неко време Давенпорт, па Клајстерс и последња - Жастин Енан. Међутим, данас има више од 50 тенисерки које играју јако добро па се закључку колеге @Ženevljanina да је данас женски тенис врло јак не може ништа замерити. У том светлу, свака победа и Јеленина (и Анина, наравно) је вредна поштовања а сваки освојени турнир је велики успех. Ово може схватити и прихватити само онај ко не размишља на начин да су данас играле 4. и 67. играчица на свету већ су играле две одличне играчице од којих је једна у прошлости имала више успеха па зато тренутно заузима четврто, а она друга је имала мање успеха па тренутно заузима 67. место на WTA листи. Поновићу још много пута да је WTA листа одраз неког прошлог стања а сваки меч је транутак истине у том часу.

nada

pre 15 godina

E Jelena mila moja, stvarno si se namucila u ovom mecu i zato treba da ti ova pobeda bude jos sladja (meni jeste)! To sto se mec odvijao ovako, zasluga je dobre igre Italijanke, ali bogami i tvoje prilicno lose. Ajd sad se odmori i u sledeci mec udji sa malo vise samopouzdanja i koncentracije! Neka te i sreca prati! Uvek uz tebe i sa VELIKIM OPTIMISMOM DA CES USKORO BITI ONA NASA STARA JECA!

Rade kompleksi

pre 15 godina

@ Teniser
Vinci nije nikakva LEVA teniserka. Naravno da nije Jeleninog kalibra, ali u one van top 20 igraju tenis, nisu obicne turistkinje koje prave drutvo vrhunskim teniserkama, zato se i desavaju krahovi poput Aninog u Njujorku, Sereninog ovde. To je normalno za svakog poznavalaca tenisa.
I ruzno je sto vredjas to prelepo mesto u Spaniji, sta imas da kazes onda za NAS SERBIA OPEN na meni dragom Dorcolu, na kome nece biti ni dva top 10 igraca kao u Merabelji.


Bolje igraj tenis, MOZDA si tu uspesniji, ovde ti nesto ne ide!

lucky_luke

pre 15 godina

milorade kad vec pojma nemas o zivotu bolje bi ti bilo da cutis nego da se bez veze prosipas elementarnim neznanjem i pritom jos pametujes o necemu o cemu nemas blage veze. kao prvo nagradni fond turnira je 500.000 a od toga pobjednici ide 112.000 i po tome je najjaci turnir u svovjoj kategoriji (kategorija u muskoj bi bila atp250 onakav turnir sto je osvojio conga pobjedivsi na domacem terenu djokovica u polufinalu kada je pola foruma svrsavalo na tu pobjedu). dalje kod wta nema mastersa to je u muskoj konkurenciji ovdje se turniri te kategorije nazivaju premier turniri a do prosle godine su to bili T1 turniri. a da bi za radila 250 poena znaci 10 poena manje bi trebala doci do cetvrtfinala takvog turnira a ne pobjediti prvo kolo. evo ti uostalom raspored poena po kolima jednog premier turnira pa prostudiraj. i ubuduce prije nego lanes neku glupost dobro razmisli nemoj da ispadas glup u drustvu.

Premier Mandatory (96S) 1000 700 450 250 140 80 50 5

Grand Sljam

pre 15 godina

Koji uzbudljiv meč! Do poslednjeg trenutka neizvesno sa uvek neugodnom Vinci!
A sad, na pripreme za osvajanje Grand Slam turnira...

Susedna ulica

pre 15 godina

Bravo za Jelenu na pobedi u ovom teškom meču, tim pre što je Italijanka bila odlična! Jelena se em uigrava i privikava na šljaku pred Fed kup, em pobedjuje i dobija na samopouzdanju, što je veoma bitno u odnosu na loš start početkom 2009. godine. Samo napred JJ!

A jučerašnjim komentatorima: Smešniću, Zgembiću, Lobeliću, E'kakecu i inim Pakosnićima i Zlobnićima i nikad Zadovoljnićima poručujem:

Šta je bolje: da Jelena pobedjuje i 181-u i 67-u teniserku i u meču od 2 h, 42 min i 3 sec u Marbelji, ili da kao Ana, tada prva teniserka sveta i prvi nosilac napravi senzaciju, porazom u 3-om kolu prestižnog Vimbldona od tada 133-e Ži Ženg, ili još gore ispadanjem od 188-e Žili Koan (do tada-nikad čuo) na US Openu 2008. godine?(Ne ponovilo se...)

Mučenica

pre 15 godina

Umesto komentara: meč je trajao dva sata, četrdeset dva minuta i tri sekunde, taj-brejk dobijen za dlaku, protiv 67. na listi. Pobednici, inače, više odgovara šljaka od brzih podloga.

Марко

pre 15 godina

Ко је гледао меч, могао је да види колико је био добар. И статистички податак да су обе тенисерке имале више винера него грешака (50/36) и (37/24) - а игра се на земљи где је теже направити винер - довољно говори. Италијанка је одлично играла на мрежи, добро се сналазила и код дугих поена, поготову бекхенд слајсом, а и доста пута је ударала неодбрањиво по линијама. Јелена, с друге стране, је имала неколико "необичних" грешака, али и доста препознатљивих удараца. Проблем је ритерн, који још увек није ни близу оног од прошле године, када је као од шале противницама одузимала сервис. Ипак, радује да је овај неизвесни меч ипак добила, иако јој је за то требало 5 меч лопти.

BAKI

pre 15 godina

Jelenaaaaaaaa!!! Meni se još živi!

Uh, na kraju je sve dobro ispalo. Ipak si ti veliki borac. U ovom trenutku je najvažnije da ti se vrati samopouzdanje pobedama, kakvim takvim. Pobedama se u zube ne gleda. Vinči ima odličan prvi servis i samo smo molili Boga da servira 2X. I eto, Bog usliši naše molitve. Sve vreme su mi u mislima bile Pašek, Cibulkova, Arvidson...

Srečno u polufinalu, i da osvojiš ovaj turnir.

Jeca i Ana, Carice

pre 15 godina

U pravu je onaj Nole, Car ili tako nesto kad kritikuje one koji neopravdano i bey valjanih cinjenica koje bi to podrzale osim besmislene price o zezanju, parama itd pisu kako je ovo NEBITAN turnir ?!? . Ovo su turniri za ELITU i kao takvi obavezni i zato su vazni. To da li ce neko da osvaja lovu ili ne To je neprimereno da se pise i to uz uvrede koje su dokaz da se za tim poseze kada nemaju argumente. On nikog nije vredjao izneo je svoj stav i to je to! Sto se tice para da li su one motiv da neko dodje ili ne, To je privatna stvar Serene i to joj niko ne zamera. Tenis se igra za novac takodje. ALi za to nece dobiti respekt sportske javnosti nego za pobede u nizu i plasmane u najmanje Polufinala svih turnira na kojima se pojavljuju igracice top renkinga ! Ovaj turnir SPADA u takve i Važan je. Zato u toj polemici Nole Car ima veću podršku nego oni koji to osporavaju. Ali ja za razliku od njega koji na tome insistira mogu da dodam, nije važno Jeco, idi dalje i pošto si već postigla odličan rezultat i zaslužila RESPEKT plasmanom u polufinale, probaj da napraviš EXTRA korak i da na "nebitnom" turniru pokazes kako mozes da i "nebitno" osvojis taj turnir i dobijes "nebitnu" sumu dolara i "nebitnih" 280 WTA bodova koliko ukupno ne moze da osvoje sve igracice zajedno vise zenskih teniskih federacija iz sveta koji mogu samo da mastaju o tome da učestvuju na tako "nebitnom" turniru i osvajaju "nebitne" bodove.

A sto se tice mladih za mlade ne brinemo

Vrabac

pre 15 godina

Odlicno... Ovako raspomamljena i raspolozena protivnica samo moze da poboljsa Jeleninu formu. U polufinalu nece biti nikakvih problema. Dobar zalet za Fed Cup i nastavak sezone na sljaci, gde se JJ, moram priznati, izvanredno snalazi. Bice cudo na RG!

nina '96 ANA's fan

pre 15 godina

Lepo je sto je pobedila,ali sa ovakvom igrom ne zasluzuje 4. mesto...pogledajte victoriju azarenku koja je 8. kako igra...sve u svemu srecno dalje...nadam se da ce ana i jelena popraviti forme i zaigrati na najboljem nivou...anina igra u indiam welsu me ohrabruje...
srecno devojke!!!

V.J.

pre 15 godina

Vazno je da zlobnici znaju tenis bolje od Jelene koja ga igra citavog zivota!

Devojka je imala manju krizu, ljudsko je biće, i sada se kao kapiten nase reprezentacije sprema za mec sa Španjolkama.

Jelena će u borbi za finale igrati protiv Anabel Medine Gariges (Španija), koja je savladala Saru Erani sa 6:2, 6:7, 7:5. Jeca je sa 20. teniserkom sveta igrala tri puta i ima maksimalan učinak.

Turnir u Marbelji igra se na šljaci za nagradni fond od 500.000 dolara a pobednici pripada 125 hiljada.

Olja

pre 15 godina

E Jeco svaka ti cast!!!!!Igrati i pobediti u ,pre svega,jednom psiholoskom nadmudrivanju a ako pritom uzmemo u obzir tvoje porodicne probleme,onda zasluzujes da ti se cestita!!!Ti si fenomenalna....Hvala ti na svemu i nastavi da se smejes i pobedjujes jer ces samo tako ZACEPITI USTA ODREDJENIM PERSONAMA kojima ni 5 zivota nebi bili dovoljni da postignu ni polovinu onoga sto si ti postigla za samo 24 godine!!!

dragan

pre 15 godina

Nebih da sam zlonameran, ali na ovom turniru i nema nekih jakih teniserki, tako da neznam da li je ovo neki uspeh ili ne za teniserku koja je do juce bila broj 1.

darko vasic

pre 15 godina

vinci je igrala odlicno ovaj turnir. kada su svi ocekivali da je nikol vaidisova pocela ponovo da igra dobro, vinci ju je pocistila sa terena za sat vremena. i medina-gariges je igrala preko 3 sata pa je jeca jos i odmornija od nje.

Tvoj obožavalac

pre 15 godina

Nikol Dž. Femija
Volim da te čitam. Ako si mu rekla! Ali, veruj mi, srpski jezik, kao i francuski, ima veoma složenu gramatiku i jako je teško ljudima da je potpuno nauče, ako im to nije profesija. Dugogodišnja. Napisala si - "a ne treba." Pravilno je - "a ne bi trebalo". Pozdrav.

Deki

pre 15 godina

Jecika, to je to - pobeda je vazna , idemooo daljeee , samo napred.Ti si hrabra i mi se ponosimo tobom i svim nasim teniserima . PUNO SRECE - TROFEJ NEK SE U RUKAMA OKRECE !!!

nikol dž. femija

pre 15 godina

@ Tvoj obožavalac

Da,hvala Vam.Znam...ali,kasno je sada....zar ne?

JOŠ JEDNOM ...ne znam, ne bih, ne bi - ODVOJENO, ali ćemo,ćete - ZAJEDNO.

Meni se npr. dopadaju ove prepiske ovde po pitanju izgovora nekih stranih imena i prezimena, od strane ljudi koji znaju šta je pravilno, a s obzirom da ovde ima puno vrlo,vrlo mladih mislim da bi uvek TREBALO napisati ispravku i to doživljavam krajnje dobronamerno i pozitivno.Jasno mi je da se ponekada žuri i da se pre slanja ne pročita napisano još jednom, pa otuda i greške, ali suviše ih je da bi bile slučajne.Nije strašno ne znati već ne naučiti.

I zato ako je istina da čitate ono što napišem, a primetite greške koje bi TREBALO ispraviti,pa ste još neko ko se bavi jezikom a ne mrzi Vas da kucate,MOLIM VAS učinite to.Hvala Vam,još jednom.SVE NAJBOLJE i pozdrav.
---------------------------

JJ SVE ČESTITKE ZA POBEDU!

nikol dž. femija

pre 15 godina

@ Dragan/poruka 18.

Ne bih da budem pogrešno shvaćena,ALI OVO je JAVNO GLASILO i zato Dragane,MOLIM Vas,nemojte praviti KARDINALNE GREŠKE u pisanju/kucanju,jer će neko pomisliti da tako treba,A NE TREBA.

Dragane, NE BIH, NE ZNAM....odvojeno!

lucky_luke

pre 15 godina

Winner $112,303 280p
Finalist $57,669 200p
Semi-Finalist $30,959 130p
Quarter-Finalist $8,380 70p
2nd Round $4,629 30p
1st Round $2,707 1p

to gore je podatak sa sluzbene stranice znaci 280p i 112.000 dolara za pobjedu. ja sam slucajno na sajtu procitao 260p ali ne mjenja puno, ovako je jos vise i znaci da pobjeda donosi 30p vise nego cetvrtfinale "mastersa" kako ga milorad nazva.

Zox

pre 15 godina

Bravo Jeco,

Roberta Vinci je odigrala jedan od najboljih meceva u svojoj karijeri.

Imala je cak 50 vinera, no ipak si je dobila.

Nadam se da je ovo znak da se polako vracas u svoju pravu formu, pa da juris na titulu na Roland Garrosy.
BRAVO JECO!

boris

pre 15 godina

ovi nasi teniseri pocnu da igraju tek kad polako izgubimo i ono mmalo povjerenja koje imamo u njih.i taman kad pomislis da dignes ruke od njih,i da pocnes gledati hokej,bilijar i sl.oni zabiljeze neke extra rezultate...
izgleda da nam je sudjeno da se premucamo,sa njima u paketu... :)
Bravo Jecka...

Grand Chelem

pre 15 godina

Sutra od 14h (po završetku dubl-meća koji počinje u 12) prenos Jeleninog meča na http://www.channelsurfing.net/.
Kliknete na [ Andalucia Tennis Experience (WTA Marbella) ].
Prenos je preko justin - a tako da i nije nešto, ali mislim da boljeg nema.

Srećno JJ!

@Teniser

pre 15 godina

Kakva igra protiv neke leve igracice iz Italije.Sreca nevidjena.Na turniru u jednoom ribarskom mestu u Spaniji sa igracicama izvan svetskog ranga se muci i na srecu pobedi.Bravo JJ.Neko ce reci daje to Marbella elitno mesto , mozda jeste za neke kao i Sent Tropez ali to su ribarska mesta i turnir trece kategoije
(Teniser,

Jeli bre bogati, a jesi li ti igrao tamo? A nisi? Pa da, ti si teniser 10te kategorije.

Budimo realni

pre 15 godina

Kad se neko ovako probije do polufinala, naslov uvek glasi - ta i ta "teško do polufinala". Prema vašem naslovu ispada da je sve išlo lako. Šta da se radi, to ste vi.

Milorad

pre 15 godina

Nagradni fond ne dobija pobednik nego dobija jedan krupniji deo a ostalo se deli. Da ne pricam o poenima koje dobija. Te poene bi dobila u prvom kolu bilo kojeg mastersa...

Teniser

pre 15 godina

Kakva igra protiv neke leve igracice iz Italije.Sreca nevidjena.Na turniru u jednoom ribarskom mestu u Spaniji sa igracicama izvan svetskog ranga se muci i na srecu pobedi.Bravo JJ.Neko ce reci daje to Marbella elitno mesto , mozda jeste za neke kao i Sent Tropez ali to su ribarska mesta i turnir trece kategoije

Jos jedan postovalac lika i dela N.DZ

pre 15 godina

@Nikol DZ... Bas se radujem sto ovde nadjoh srodne duse - ljubitelje pravopisa i ispravnog izgovora maternjeg jezika.U vezi s tim imam jednu dilemu. Nekada, u toku skolovanja sam usvojila pravilo (ako je to uopste pravilo) da je pogresno reci "OD STRANE ljudi, protivnika i sl."Ni slucajno nismo smeli raci da je npr. grad osvojen OD STRANE Turaka. Od tada nekako instiktivno izbegavam te "strane", medjutim, kada vidim koliko pismenog sveta to sasvim lezerno upotrebljava, pitam se da li to "pravio" mozda postoji samo u mojoj glavi? Znam da nema veze sa temom clanka, pa se izvinjavam onima kojima ce ovaj komentar zasmetati. Ipak se nadam da ce biti objavljen, jer bi me veoma usrecilo da neko strucan razjasni ovu moju nedoumicu...

Mučenica

pre 15 godina

Umesto komentara: meč je trajao dva sata, četrdeset dva minuta i tri sekunde, taj-brejk dobijen za dlaku, protiv 67. na listi. Pobednici, inače, više odgovara šljaka od brzih podloga.

Milorad

pre 15 godina

Nagradni fond ne dobija pobednik nego dobija jedan krupniji deo a ostalo se deli. Da ne pricam o poenima koje dobija. Te poene bi dobila u prvom kolu bilo kojeg mastersa...

Budimo realni

pre 15 godina

Kad se neko ovako probije do polufinala, naslov uvek glasi - ta i ta "teško do polufinala". Prema vašem naslovu ispada da je sve išlo lako. Šta da se radi, to ste vi.

nina '96 ANA's fan

pre 15 godina

Lepo je sto je pobedila,ali sa ovakvom igrom ne zasluzuje 4. mesto...pogledajte victoriju azarenku koja je 8. kako igra...sve u svemu srecno dalje...nadam se da ce ana i jelena popraviti forme i zaigrati na najboljem nivou...anina igra u indiam welsu me ohrabruje...
srecno devojke!!!

Teniser

pre 15 godina

Kakva igra protiv neke leve igracice iz Italije.Sreca nevidjena.Na turniru u jednoom ribarskom mestu u Spaniji sa igracicama izvan svetskog ranga se muci i na srecu pobedi.Bravo JJ.Neko ce reci daje to Marbella elitno mesto , mozda jeste za neke kao i Sent Tropez ali to su ribarska mesta i turnir trece kategoije

dragan

pre 15 godina

Nebih da sam zlonameran, ali na ovom turniru i nema nekih jakih teniserki, tako da neznam da li je ovo neki uspeh ili ne za teniserku koja je do juce bila broj 1.

Luckasta i Vickasti

pre 15 godina

I juce i danas i uvek JEDNA JE JELENA JANKOVIC!
Smanji greske i nastavi tako da se boris i nema brige za tebe. Kriza je gotova, sada idemo na titule!

Vesna loves J.J.`s game

pre 15 godina

Tako mi je drago da Jeca nize pobede, kakve god da su! Time sigurno sebi, a i nama popravlja raspolozanje!
Napred, JECO!
P.S. Je l` gledao neko negde? Kako je bilo? Ja sam se preznojavala na protennislive-u!

Ženevljanin

pre 15 godina

Ako svetski br. 1 biva eliminisan od 95. teniserke sveta a br. 4 srećno (taj-brejk je kocka!) pobeđuje 67mu (bar desetak sličnih ishoda mogu se navesti u poslednjih mesec-dva) da li je to dokaz da je ženski tenis slab ili jak? Šta je starije kokoška ili jaje? Moj odgovor, bez kolebanja je - JAK, jači nego ikada. Kao i u muškom tenisu (sa par izuzetaka koji potvrđuju pravilo) razlike u TEHNIČKOM poznavanju teniskih udaraca su minimalne za prvih stotinak a razlike na WTA (ATP) listi su rezultat veće konstantnosti vodećih, odnosno mentalne čvrstine. "Optička varka" onih komentatora koji smatraju da je današnji ženski tenis lošiji od nekadašnjeg je njihova fokusiranost na dve-tri najbolje teniserke, koje su nekada s lakoćom pobeđivale sve ostale što sa današnjim vedetama nije slučaj...usled daleko jače konkurencije.

Susedna ulica

pre 15 godina

Bravo za Jelenu na pobedi u ovom teškom meču, tim pre što je Italijanka bila odlična! Jelena se em uigrava i privikava na šljaku pred Fed kup, em pobedjuje i dobija na samopouzdanju, što je veoma bitno u odnosu na loš start početkom 2009. godine. Samo napred JJ!

A jučerašnjim komentatorima: Smešniću, Zgembiću, Lobeliću, E'kakecu i inim Pakosnićima i Zlobnićima i nikad Zadovoljnićima poručujem:

Šta je bolje: da Jelena pobedjuje i 181-u i 67-u teniserku i u meču od 2 h, 42 min i 3 sec u Marbelji, ili da kao Ana, tada prva teniserka sveta i prvi nosilac napravi senzaciju, porazom u 3-om kolu prestižnog Vimbldona od tada 133-e Ži Ženg, ili još gore ispadanjem od 188-e Žili Koan (do tada-nikad čuo) na US Openu 2008. godine?(Ne ponovilo se...)

nada

pre 15 godina

E Jelena mila moja, stvarno si se namucila u ovom mecu i zato treba da ti ova pobeda bude jos sladja (meni jeste)! To sto se mec odvijao ovako, zasluga je dobre igre Italijanke, ali bogami i tvoje prilicno lose. Ajd sad se odmori i u sledeci mec udji sa malo vise samopouzdanja i koncentracije! Neka te i sreca prati! Uvek uz tebe i sa VELIKIM OPTIMISMOM DA CES USKORO BITI ONA NASA STARA JECA!

Pokidani zivci

pre 15 godina

Tooooo! Kakav stres je gledati, ovakav mec poput onog u Njujorku protiv Sofije Arvidson. PObeda je najbtitnija. Cini mi se da su greske usledile zbog prevelikog insistiranja na agresivnoj igri, tako i treba.


Idemo, jos dve pobede za titulu. Sutra ce biti bas tesko, zelim ti svu srecu!
Uvek bila i ostala najdraza JJ.

Thunderbird

pre 15 godina

Jelena se vraca u formu, polako. Ne moze brze.
Pametno je sto se sprema na ovaj nacin za predstojeci mec Fed kupa u Spaniji.
A oni koji se rugaju turniru u Marbelji i misle da je lako zaraditi za nedelju dana 112 hiljada dolara, neka to sami urade.
Napred JJ!

@Teniser

pre 15 godina

Kakva igra protiv neke leve igracice iz Italije.Sreca nevidjena.Na turniru u jednoom ribarskom mestu u Spaniji sa igracicama izvan svetskog ranga se muci i na srecu pobedi.Bravo JJ.Neko ce reci daje to Marbella elitno mesto , mozda jeste za neke kao i Sent Tropez ali to su ribarska mesta i turnir trece kategoije
(Teniser,

Jeli bre bogati, a jesi li ti igrao tamo? A nisi? Pa da, ti si teniser 10te kategorije.

Grand Sljam

pre 15 godina

Koji uzbudljiv meč! Do poslednjeg trenutka neizvesno sa uvek neugodnom Vinci!
A sad, na pripreme za osvajanje Grand Slam turnira...

BAKI

pre 15 godina

Jelenaaaaaaaa!!! Meni se još živi!

Uh, na kraju je sve dobro ispalo. Ipak si ti veliki borac. U ovom trenutku je najvažnije da ti se vrati samopouzdanje pobedama, kakvim takvim. Pobedama se u zube ne gleda. Vinči ima odličan prvi servis i samo smo molili Boga da servira 2X. I eto, Bog usliši naše molitve. Sve vreme su mi u mislima bile Pašek, Cibulkova, Arvidson...

Srečno u polufinalu, i da osvojiš ovaj turnir.

tenis&vaterpolo

pre 15 godina

Tezak mec, izjednacena borma, pobedila BOLJA.
JJ je ponovo pokazala koliko voli tenis, uziva u igri, nervira se kada gresi, koliko joj je stalo do pobede i koliko je borbena. NAJBORBENIJA ubedljivo, u nedostatku srece ili jednostavno pada koncentracije tu je ta zelja za svakim poenom, spage, trcanje, sve sto je potrebno da se uzme poen.

Dobro je sto JJ igra duge meceve, ma kako to zvucalo, ali tako se stice samopouzdanje, psiholoska snaga i naravno vezbaju udarci. Takodje sjajan je nacin na koji je JJ vracala servis i napadala, jedino mora da smanji greske, poboljsa servis i kretanje dovede do savrsenstva. Verujem da se u narednim nedeljama sve to i dogoditi i da ce jJ ponovo biti neprikosnovene, samo mora da nastavi da trenira jakkim tempom.


Smesko, srecno!

Марко

pre 15 godina

Ко је гледао меч, могао је да види колико је био добар. И статистички податак да су обе тенисерке имале више винера него грешака (50/36) и (37/24) - а игра се на земљи где је теже направити винер - довољно говори. Италијанка је одлично играла на мрежи, добро се сналазила и код дугих поена, поготову бекхенд слајсом, а и доста пута је ударала неодбрањиво по линијама. Јелена, с друге стране, је имала неколико "необичних" грешака, али и доста препознатљивих удараца. Проблем је ритерн, који још увек није ни близу оног од прошле године, када је као од шале противницама одузимала сервис. Ипак, радује да је овај неизвесни меч ипак добила, иако јој је за то требало 5 меч лопти.

nikol dž. femija

pre 15 godina

@ Dragan/poruka 18.

Ne bih da budem pogrešno shvaćena,ALI OVO je JAVNO GLASILO i zato Dragane,MOLIM Vas,nemojte praviti KARDINALNE GREŠKE u pisanju/kucanju,jer će neko pomisliti da tako treba,A NE TREBA.

Dragane, NE BIH, NE ZNAM....odvojeno!

Deki

pre 15 godina

Jecika, to je to - pobeda je vazna , idemooo daljeee , samo napred.Ti si hrabra i mi se ponosimo tobom i svim nasim teniserima . PUNO SRECE - TROFEJ NEK SE U RUKAMA OKRECE !!!

Olja

pre 15 godina

E Jeco svaka ti cast!!!!!Igrati i pobediti u ,pre svega,jednom psiholoskom nadmudrivanju a ako pritom uzmemo u obzir tvoje porodicne probleme,onda zasluzujes da ti se cestita!!!Ti si fenomenalna....Hvala ti na svemu i nastavi da se smejes i pobedjujes jer ces samo tako ZACEPITI USTA ODREDJENIM PERSONAMA kojima ni 5 zivota nebi bili dovoljni da postignu ni polovinu onoga sto si ti postigla za samo 24 godine!!!

Jeca i Ana, Carice

pre 15 godina

U pravu je onaj Nole, Car ili tako nesto kad kritikuje one koji neopravdano i bey valjanih cinjenica koje bi to podrzale osim besmislene price o zezanju, parama itd pisu kako je ovo NEBITAN turnir ?!? . Ovo su turniri za ELITU i kao takvi obavezni i zato su vazni. To da li ce neko da osvaja lovu ili ne To je neprimereno da se pise i to uz uvrede koje su dokaz da se za tim poseze kada nemaju argumente. On nikog nije vredjao izneo je svoj stav i to je to! Sto se tice para da li su one motiv da neko dodje ili ne, To je privatna stvar Serene i to joj niko ne zamera. Tenis se igra za novac takodje. ALi za to nece dobiti respekt sportske javnosti nego za pobede u nizu i plasmane u najmanje Polufinala svih turnira na kojima se pojavljuju igracice top renkinga ! Ovaj turnir SPADA u takve i Važan je. Zato u toj polemici Nole Car ima veću podršku nego oni koji to osporavaju. Ali ja za razliku od njega koji na tome insistira mogu da dodam, nije važno Jeco, idi dalje i pošto si već postigla odličan rezultat i zaslužila RESPEKT plasmanom u polufinale, probaj da napraviš EXTRA korak i da na "nebitnom" turniru pokazes kako mozes da i "nebitno" osvojis taj turnir i dobijes "nebitnu" sumu dolara i "nebitnih" 280 WTA bodova koliko ukupno ne moze da osvoje sve igracice zajedno vise zenskih teniskih federacija iz sveta koji mogu samo da mastaju o tome da učestvuju na tako "nebitnom" turniru i osvajaju "nebitne" bodove.

A sto se tice mladih za mlade ne brinemo

Vrabac

pre 15 godina

Odlicno... Ovako raspomamljena i raspolozena protivnica samo moze da poboljsa Jeleninu formu. U polufinalu nece biti nikakvih problema. Dobar zalet za Fed Cup i nastavak sezone na sljaci, gde se JJ, moram priznati, izvanredno snalazi. Bice cudo na RG!

Zox

pre 15 godina

Bravo Jeco,

Roberta Vinci je odigrala jedan od najboljih meceva u svojoj karijeri.

Imala je cak 50 vinera, no ipak si je dobila.

Nadam se da je ovo znak da se polako vracas u svoju pravu formu, pa da juris na titulu na Roland Garrosy.
BRAVO JECO!

sladjana

pre 15 godina

Odlično Jelena....

Vinči je bila baš raspolozena za igru,ali si se borila i izborila, i zasluzeno usla u polufinale...
Bio je odlican mec sa puno divnih poena i drago mi je sto iz dana u dan igras sve bolje i bolje...
Slede jako bitni turniri....reprezentacija,Stutgart,Rim(dve odbrane titule)....pa RG....gde se iskreno nadam da ces osvojiti svoju prvu GS titulu.....koju svi tvoji verni navijaci zeljno iscekujemo....
Verujemo u tebe i uvek smo tu da te podrzimo....i kad ide i kad ne ide....
Ti si nas ponos .....

JJ forever....

V.J.

pre 15 godina

Vazno je da zlobnici znaju tenis bolje od Jelene koja ga igra citavog zivota!

Devojka je imala manju krizu, ljudsko je biće, i sada se kao kapiten nase reprezentacije sprema za mec sa Španjolkama.

Jelena će u borbi za finale igrati protiv Anabel Medine Gariges (Španija), koja je savladala Saru Erani sa 6:2, 6:7, 7:5. Jeca je sa 20. teniserkom sveta igrala tri puta i ima maksimalan učinak.

Turnir u Marbelji igra se na šljaci za nagradni fond od 500.000 dolara a pobednici pripada 125 hiljada.

Tvoj obožavalac

pre 15 godina

Nikol Dž. Femija
Volim da te čitam. Ako si mu rekla! Ali, veruj mi, srpski jezik, kao i francuski, ima veoma složenu gramatiku i jako je teško ljudima da je potpuno nauče, ako im to nije profesija. Dugogodišnja. Napisala si - "a ne treba." Pravilno je - "a ne bi trebalo". Pozdrav.

Djalma

pre 15 godina

"Ljudi moji jeli to moguce..."
Vinci,ne zavisno od rejtinga,igrala je izuzetno dobro:sta je sve spasavala(cak pri rezultatu 5:4 u trecem setu,odigrala je-odbranila je tri mec,sta je sve gadjala-uopste igrala je izuzetno dobro i borbeno.
Tome je doprinela i Jeca,uporno "vezbajuci" servis- prvim.Mozda je to i dobro,trening pod ovakvim usljvima je i najbolji.Za mene je ovaj mec bio najtezi za gledanje,od svih Jecinih koje sam gledao,a mislim da je i Jeci ova,jedna od najtezih pobeda.
Vazno je ici dalje ,"ponovo se kaliti" i postepeno se vracati,polako izlaziti iz krize.
Srecno!

lucky_luke

pre 15 godina

milorade kad vec pojma nemas o zivotu bolje bi ti bilo da cutis nego da se bez veze prosipas elementarnim neznanjem i pritom jos pametujes o necemu o cemu nemas blage veze. kao prvo nagradni fond turnira je 500.000 a od toga pobjednici ide 112.000 i po tome je najjaci turnir u svovjoj kategoriji (kategorija u muskoj bi bila atp250 onakav turnir sto je osvojio conga pobjedivsi na domacem terenu djokovica u polufinalu kada je pola foruma svrsavalo na tu pobjedu). dalje kod wta nema mastersa to je u muskoj konkurenciji ovdje se turniri te kategorije nazivaju premier turniri a do prosle godine su to bili T1 turniri. a da bi za radila 250 poena znaci 10 poena manje bi trebala doci do cetvrtfinala takvog turnira a ne pobjediti prvo kolo. evo ti uostalom raspored poena po kolima jednog premier turnira pa prostudiraj. i ubuduce prije nego lanes neku glupost dobro razmisli nemoj da ispadas glup u drustvu.

Premier Mandatory (96S) 1000 700 450 250 140 80 50 5

branko

pre 15 godina

Oвај мој коментар je, на неки начин, комплементаран са коментаром колеге @Ženevljanina. Мислим да је он лепо приметио да данашњим женским тенисом могу бити разочарани они чија је пажња фокусирана на мали број играчица. Ја додајем томе своје разумевање да у женском тенису данас нема великих и супериорних играчица какве су некад биле Еверт, Навратовова, Граф, Селеш, Венус и Серена из периода од пре неколико година, неко време Давенпорт, па Клајстерс и последња - Жастин Енан. Међутим, данас има више од 50 тенисерки које играју јако добро па се закључку колеге @Ženevljanina да је данас женски тенис врло јак не може ништа замерити. У том светлу, свака победа и Јеленина (и Анина, наравно) је вредна поштовања а сваки освојени турнир је велики успех. Ово може схватити и прихватити само онај ко не размишља на начин да су данас играле 4. и 67. играчица на свету већ су играле две одличне играчице од којих је једна у прошлости имала више успеха па зато тренутно заузима четврто, а она друга је имала мање успеха па тренутно заузима 67. место на WTA листи. Поновићу још много пута да је WTA листа одраз неког прошлог стања а сваки меч је транутак истине у том часу.

Grand Chelem

pre 15 godina

Sutra od 14h (po završetku dubl-meća koji počinje u 12) prenos Jeleninog meča na http://www.channelsurfing.net/.
Kliknete na [ Andalucia Tennis Experience (WTA Marbella) ].
Prenos je preko justin - a tako da i nije nešto, ali mislim da boljeg nema.

Srećno JJ!

darko vasic

pre 15 godina

vinci je igrala odlicno ovaj turnir. kada su svi ocekivali da je nikol vaidisova pocela ponovo da igra dobro, vinci ju je pocistila sa terena za sat vremena. i medina-gariges je igrala preko 3 sata pa je jeca jos i odmornija od nje.

Rade kompleksi

pre 15 godina

@ Teniser
Vinci nije nikakva LEVA teniserka. Naravno da nije Jeleninog kalibra, ali u one van top 20 igraju tenis, nisu obicne turistkinje koje prave drutvo vrhunskim teniserkama, zato se i desavaju krahovi poput Aninog u Njujorku, Sereninog ovde. To je normalno za svakog poznavalaca tenisa.
I ruzno je sto vredjas to prelepo mesto u Spaniji, sta imas da kazes onda za NAS SERBIA OPEN na meni dragom Dorcolu, na kome nece biti ni dva top 10 igraca kao u Merabelji.


Bolje igraj tenis, MOZDA si tu uspesniji, ovde ti nesto ne ide!

lucky_luke

pre 15 godina

Winner $112,303 280p
Finalist $57,669 200p
Semi-Finalist $30,959 130p
Quarter-Finalist $8,380 70p
2nd Round $4,629 30p
1st Round $2,707 1p

to gore je podatak sa sluzbene stranice znaci 280p i 112.000 dolara za pobjedu. ja sam slucajno na sajtu procitao 260p ali ne mjenja puno, ovako je jos vise i znaci da pobjeda donosi 30p vise nego cetvrtfinale "mastersa" kako ga milorad nazva.

nikol dž. femija

pre 15 godina

@ Tvoj obožavalac

Da,hvala Vam.Znam...ali,kasno je sada....zar ne?

JOŠ JEDNOM ...ne znam, ne bih, ne bi - ODVOJENO, ali ćemo,ćete - ZAJEDNO.

Meni se npr. dopadaju ove prepiske ovde po pitanju izgovora nekih stranih imena i prezimena, od strane ljudi koji znaju šta je pravilno, a s obzirom da ovde ima puno vrlo,vrlo mladih mislim da bi uvek TREBALO napisati ispravku i to doživljavam krajnje dobronamerno i pozitivno.Jasno mi je da se ponekada žuri i da se pre slanja ne pročita napisano još jednom, pa otuda i greške, ali suviše ih je da bi bile slučajne.Nije strašno ne znati već ne naučiti.

I zato ako je istina da čitate ono što napišem, a primetite greške koje bi TREBALO ispraviti,pa ste još neko ko se bavi jezikom a ne mrzi Vas da kucate,MOLIM VAS učinite to.Hvala Vam,još jednom.SVE NAJBOLJE i pozdrav.
---------------------------

JJ SVE ČESTITKE ZA POBEDU!

boris

pre 15 godina

ovi nasi teniseri pocnu da igraju tek kad polako izgubimo i ono mmalo povjerenja koje imamo u njih.i taman kad pomislis da dignes ruke od njih,i da pocnes gledati hokej,bilijar i sl.oni zabiljeze neke extra rezultate...
izgleda da nam je sudjeno da se premucamo,sa njima u paketu... :)
Bravo Jecka...

Jos jedan postovalac lika i dela N.DZ

pre 15 godina

@Nikol DZ... Bas se radujem sto ovde nadjoh srodne duse - ljubitelje pravopisa i ispravnog izgovora maternjeg jezika.U vezi s tim imam jednu dilemu. Nekada, u toku skolovanja sam usvojila pravilo (ako je to uopste pravilo) da je pogresno reci "OD STRANE ljudi, protivnika i sl."Ni slucajno nismo smeli raci da je npr. grad osvojen OD STRANE Turaka. Od tada nekako instiktivno izbegavam te "strane", medjutim, kada vidim koliko pismenog sveta to sasvim lezerno upotrebljava, pitam se da li to "pravio" mozda postoji samo u mojoj glavi? Znam da nema veze sa temom clanka, pa se izvinjavam onima kojima ce ovaj komentar zasmetati. Ipak se nadam da ce biti objavljen, jer bi me veoma usrecilo da neko strucan razjasni ovu moju nedoumicu...