Nedelja, 22.03.2009.

22:14

IV: Poraz Ane Ivanović u finalu

Srpska teniserka Ana Ivanović nije uspela da odbrani titulu na turniru u Indijan Veslu, pošto je u finalu izgubila od Ruskinje Vere Zvonarjeve 7:6 (7-5), 6:2.

Izvor: B92

IV: Poraz Ane Ivanoviæ u finalu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

97 Komentari

Sortiraj po:

Kad BI

pre 15 godina

Kad bi baba imala brkove,onda bi se zvala deda.
Preporucujem piscima (kom 91 i 93)pazljivo da procitaju svoje komentare vise puta,valda ce naci......
Ana mi te volimo i zelimo ti puno uspeha u Majamiu,isto kao i Jeleni.

djordje

pre 15 godina

Naravno da je Ana bolje igrala i bolje igra uopsteno i mislim da je mec trebalo odloziti!!!!!!!!!1ANA IVANOVIC JE NAJBOLJA I TO NIKO NE MOZE DA OSPORI!!!!ANA je konstantno igrala napadacki u svom stilu,nije kao Zvonarava samo vracala i cekala gresku protivnice!!!svako ko ima nesto protiv nje klasican debil!!!!

Sandy

pre 15 godina

@Nina
Eh sto nije tvoja mala "Jecika" igrala,pa da joj pokaze kako se igra "najlepsi" tenis u istoriji.
PatriJJoto,smesna si do bola!

Cucurigu

pre 15 godina

Budimo realni i recimo istinu i nemoj mo opravdavati poraz.Da, i srcem i dusom sam navijao za Anu,ali poraz je sasvim zasluzen i on boli iz vise razloga.Igracice su igrale pod istim uslovima.Ovo je Verina najslabija igra koju ja pamtim.
Molim Vas OBRATITE PAZNJU U SLEDECIM MECEVIMA KADA ANA IGRA NA BACANJE LOPTICE UVIS,NA NJENU TRAETORIJU, PRILIKOM SERVISA.TO JE KOD NJE U SVIM MECEVIMA,NE SAMO KAD JE VETAR.
Uz sve njene vrline koje poseduje,napredovane u igri,dobar izlazak na mrezi,Ana je jedina teniserka koja "nezna" da baca loptu uvis,tj slabo baca loptu uvis prilikom serviranja i otuda mnogo duplih gresaka i los servis.Jasno se videlo,ko je pratio TV prenos da trener u prvom setu kaze:"...ne igraj na direktne poene,strpljivo prebacuj samo mrezu i ona (Vera)ce poceti sa greskama..."Tu je ,uz dobar servis-pravilno bacanje lopte,sva filozofija poraza.Svi mi znamo koliko je Vera psiholoski nestabilan igrac,standardni igrac,igrac polufinala.Medjutim mec je pokazao da je Ana bila mnogo nervoznija od protivnice.Sada smo svi mi generali,medju njima i ja i ovog trenutka prekidam.
Cestitke pobednici!
Hvala sto ste bili strpljivi.

Milewa

pre 15 godina

Ana, JJ i Nole jesu u fizickoj formi ali ne i psihickoj...to je ona na cemu treba dosta da porade i tek ako se tu popnu na lesticu, dve ili tri vise mocice da naprave dosta uspeha u jednoj godini kao recimo Nadal prosle god.ili Federer ranije.
Njihovi treneri ocigledno ne rade dosta na tom planu a i oni sami bi morali da preduzmu nesto

fun of the world

pre 15 godina

Kakvih pisaca ovde ima sa kratkom pamecu da ne kazem nesto grublje. Zvonareva se samo bolje snasla orkanskom vetru. Da je bilo mirnije vreme pobeda Anina ne bidolazila u pitanje. Jer ana je u mecu gadjala paralele i dijagonale i dovoljno da jak vetar otera lopticu u aut. To sevidelo barem u 20-25 puta. A ovi sto sve mrze pa i same sebe i sto navijaju za Vru pa sutr Za neku od sestara Wiliams pa onda za kineskinju i sve kada igraju protiv nasih a usput jos i pluju po njima imaju problem sa samim sobobm. Prate tenis unazad 2-3 godine, nikada ni na jednom teniskom terenu nisu bili pa makar i rekreativno a da ne govorim o nekom mecu pa makar izmedju pionira.Ima dobrih specijalizovanih ustanova za takve

Nina

pre 15 godina

O Boze....Kad vidim komentare tipa-Ana se vraca u formu i sl.,dodje mi da puknem od smeha....samo jedno pitanje-a koju je to veliku igracicu pobedila i stigla do finala?Cim je dosla Vera izgubila je ubedjivo.Manite se hvaljenja pre vremena(mada ste i to videli od ane koje se hvalila posle svakog dobijenog meca od strane neke leve igracice),vidite kako se to obije o glavu?Mada,znam da vama malo fali da se radujete i da cete,iako znate da sam u pravu,to da demantujete sa jos besmislenijim hvalama...

komentar

pre 15 godina

Sta ste napali Anu: te igrala suvise agresivno, trebala je da gadja balone, te nema plan B. Da je i ona samo vracala loptu po sredini i cekala kud ce je vetar oduvati, pa kom se sreca osmehne taj ce pobediti, mec bi bio totalna katastrofa. Ovako se devojka trudila da OSVOJI poene, a ne da ceka na gotovo, videli smo mnoge lepe Anine poteze, izlaske na mrezu, voleje... Zvonareva nije nista pokazala, apsolutno nista. I jos nesto, da Ana nije napadala vec dozvolila u bilo kom trenutku da Zvonareva makar malo diktira tempo, ova bi je setala s jednog kraja terena na drugi, a trcanje za lopticom nije Anina najjaca strana. Tako da je Ana izabrala jedinu mogucu taktiku protiv ovakve protivnice. Da su uslovi bili normalni Ana bi sigurno pobedila jer ne bi toliko lopti zavrsilo u malom autu jer ih je vetar prosto oduvao s terena. Takodje, Ana je jacim udarcima, izlascima na mrezu, pa time i kracom putanjom loptice, pokusavala da skrati let loptice i smanji uticaj vetra, tako da ne pisite (kao papagaji) da je Ana glupa i nije znala da prilagodi igru. Pored toga, vetar je menjao pravac, tako da je to vise licilo na igru na ruletu nego na tenis.

Pele

pre 15 godina

Jedini komentar:
Kako sada smesno zvuci Anina izjava da ponovo ima plan igre.

Bolji je takticar i bolji plan igre ima komentator na TV "Sport Klub"!!!

Nikada vise joj se nece pruziti ovakva prilika da osvoji WTA 1000 turnir a da se ne sretne sa nekom jacom protivnicom (Serena, Venus, Safina, Dementjeva). Jelenu i ovu pacenicu od Zvonareve tu ni ne racunam.

a sad...

pre 15 godina

Ko vise riskira taj mozda vise pogadja ali mnogo vise i gresi. Nema pravila da se gledaju wineri, gledaju se samo ostvareni poeni na ovaj ili onaj nacin.
Ako cemo tako onda slobodno mozemo reci da pobednica turnira ima 16 gresaka a Ana samo 44, bruka?
Budimo realni, bice bolje valjda uskoro.

Nebojsha

pre 15 godina

Volim je kao prvo zato sto je nasa, isto i Jecu. Ne zato sto je najlepsa, nego i zato stoi gra dobar tenis.Mislio sam bar da se ona vraca u neku formu(citao sam juce da ima plan B),ali ne i ne.
Ne znam ko joj je trener ali
ovako udarati po lopti t.j.
silovati u nizu po 5,6 puta
bez imalo mozga(dobronamerno).
Zvonareva je samo ubicivala
loptu u polje a Ana ili u aut
ili u mrezu. Bez razmisljanja
samo na silu. Stvarno ne mogu
da shvatim da neko ide glavom
kroz zid(citaj mrezu),tuzno.
Ali valjda ce biti bolje za
sve nase tenisere. Samo malo
vise rada i pameti(jer tenis
je vrlo inteligentna igra)isve
ce opet doci na svoje mesto.
Pozdrav.

zuga

pre 15 godina

BRAVO Ana !!!

pusti bre ove pajsere i ostale no-lajfere ... sta deca znaju sta je tenis...sve kvazi strucnjaci i isfrustrirani maloumnici...

Biti drugi...malo li je?!!

SVAKA CAST Ana !!

Realno

pre 15 godina

Nisam mislio da cu to ikada napisati, ali Ana nazalost definitivno nema nikakvu taktiku i sportsku inteligenciju. Na ovaj nacin igrati u ovim uslovim je stvarno katastrofa, izgubila je mec, a da je protivnica imala 5 vinera!!!! Ne znam da li se to ikad desilo u nekom finalu...

Marko

pre 15 godina

Eurosport prenosi a RTS pusta Belu ladju... Fantazija jedna, mora narod da se uspava pred ponedeljak i depresivnu svakodnevnicu. Sto se meca tice, ipak su nijanse odlucile. Vetar je pravio probleme, ali su uslovi bili isti za obe teniserke. Nemojte se mnogo nervirati, zaradila je Anica lepu kintu i za drugo mesto. Imace za hleb i mleko bar mesec dana.

Mavyan

pre 15 godina

Stvarno steta, onaj prvi set je bio vrhunski, a u drugom je mogla da bude malo smirenija. Sve u svemu, dobra igra, uprkos vetru. Ali da pobednica turnira ima samo pet vinera, a Ana 24.. Bruka :)

Teja

pre 15 godina

Da li ovi komentari imaju moderatore, dokle vise sa tim Klintonom i slikanjem ?
Juce je na PDF tenis jedna tip stavio ovu temu u sred prvog muskog polufinala, do kraja mu je tama zakljucana i bacena na deponiju.
Ovo je sport, nije politika, treba cuti i drugacija misljenja ali iskljucivo o sportu.
Molim vas da brisete ovakve komentare KOJI NEMAJU VEZE SA SPORTOM.

Miloš

pre 15 godina

Šteta... Ana zaista nije imala sreće u ključnim poenima, a i vremenske prilike su bile na strani Zvonarjevoj.

Ne mogu da verujem da neko napravi 5 vinera i osvoji Indijan Vels.

Dragi

pre 15 godina

Nije vetar bio protivnik Ane Ivanovic.Ona je sama sebi neprijatelj broj jedan i to svi moramo da shvatimo. Proslo je njeno vreme ( a i Jelenino).Moramo biti svesni da ako ostanu u 2009 medju prvih deset bice veliki uspeh. I 2010 izmedju 20 i 30 mesta. Bice nam svima jasno jer cemo ih od ovih dana gledati opusteno i necemo vise verovati da mogu da budu broj 1, 2, 3....!Ziveo tenis!

WTATP Lista

pre 15 godina

Jak vetar po pravilu favorizuje onog ko se brani i uglavnom svodi svoju taktiku da samo vrati lopticu nazad, a znatno otezava onome ko pokusava da "osvaja" poene. A ovo danas je bio vise "olujni" nego "jak" vetar, pa je samo tako bilo moguce da na kraju (cak ubedljivo) trijumfuje teniserka koja je osvojila samo PET direktnih poena!? Kada je Zvonarjeva samo vracala loptu, ta lopta je dobijala zahvaljujuci vetru dodatni kvalitet zbog nepredvidljive putanje, a kada je Ana pokusavala da osvaja poene imala je ogromnih problema da se namesti za udarac i na najobicniju loptu - a tek problemi pri servisu i podbacivanju bili su posebna prica. Medjutim, daleko od toga da Ana nije imala nikakve sanse. U prvom setu je promasila par zicera na set loptama - i to je svakako presudilo pobednika, inace Ana svakako ne bi bila u poziciji da na mentalnom planu toliko padne u drugom setu pa da izgubi 6 vezanih gemova. Uzgred budi receno, nikako se ne moze reci da je Ruskinja danas nadmudrila Anu, jednostavno je igrala onako kako ceo zivot igra (vratiti lopticu nazad), a kada je Ana pokusala u 2gom setu da se "nadigrava" sa njom, bukvalno gem nije mogla da osvoji i bolje da je nastavila sa onom "samoubilackom" taktikom koja joj je bar u prvom setu donela par set lopti i brzo 2:0 vodstvo u drugom setu. Ako icim mozemo danas biti zadovoljni to je ocigledni Anin napredak u igri na mrezi - tu vetar nije mogao nikako da pomogne Ruskinji jer njene lopte nisu imale kad da uspore i bitnije promene putanju, i Anini voleji su stvarno odlicno funkcionisali. Ogromna steta sto se bas ovako "glupo" zavrsilo prvo veliko finale do kog su nasi teniseri dosli ove sezone - ali sta da se radi.

Scene po kojima cu se uvek iz vedrijeg ugla prisecati ovog finala su svakako neverovatne slike zanjihanih palmi koje kao da ce vetar iscupati iz korena koje su se mogle videti u jednoj od pauza u pozadini stadiona, a druga scena je jedan Anin servis od kojeg je snazni nalet vetra napravio bukvalno drop-shot udarac (i to je bio jedini as na celom mecu). A koji je smor ovaj danasnji vetar vidi se i po tome sto je cak i od nesudjenog Nadal-Marej super spektakla napravio pravo mucenje za gledanje i "antiteniski" dogadjaj.

A nasima puno srece u Majamiju.

navijac

pre 15 godina

Potpuno se slazem sa prilogom. Valjalo je samo prebacivati lopticu, svaka inicijativa po ovakvom vetru bila je osudjena na propast.
Sto se muskog finala tice - svi koji se loze da Nole moze do prvog mesta (jednom, bilo kad), ne bi bilo lose da bace pogled. I zakopaju sve nade na vreme.
Nije da ne gotivim Noleta, naprotiv, ali... Nemoguce je nemoguce. Osim ako Nole ne pocne da se bavi tenisom.

vladisa

pre 15 godina

Pokusala je previse samouvereno da skrati poene i bude efektna jer brani titulu... Kad se tu doda da je pocela da gresi i da bude jos nestrpljivija kako je mec odmicao, samo je gubila psiholosku stabilnost i sama sebe odvela u poraz. Steta jer je pokazala svima da moze da pobedi, a zatim je uprskala stvar... Svejedno svaka cast, neka izvuce prave pouke i moze racunati da ce i njen ukupan plasman da se popravi. Napred ANA!!

Петар Србин

pre 15 godina

Помаже Бог!
Срце ме је вукло да навијам за Ану, а сећање на њен фото са Клинтоном, за Веру. Залутало срце моје, на жалост, било је јаче а душа ми није имала снаге да плаче. Вера је победила у два сета а Ана показала да је страшно способна да сама себи буде највећа мета. На крају нисам био несрећан због пораза Ане, а ни радостан због победе Вере. Срце ми је ипак било мирно и спокојно а коментар на Б92 означиће моме оводневном преписивању "вољно". С Богом и са анђелима!

Herbie

pre 15 godina

Ana je dobro odigrala ovaj turnir, dosta toga se popravilo u njenoj igri. Zvonareva je danas imala malo vise srece sa vetrom od Ane. Igrala je defanzivno za razliku od Ane koja ofanzivnom igrom nije moglaprotiv vetra.
Idemo dalje Ana. Samo nastavi tako!!!

Tihi ubica

pre 15 godina

Pa ne moze se nesto posebno prigovarati,devojka je stigla do finala...ali!

Ali ono sto mi je jako odbojno u njenoj licnosti jeste taj neki vid nezrelosti....

Svaki zdrav um vidi da su uslovi za ofanzivnu igru nemoguci,jos joj je i trener govorio da se smiri,da igra pametno,da salje sporije lopte,ali ona je uporno silila i izgubila!

Ako trazite razlog njenog poraza,to je neozbiljnost,zurba,nepotrebnazelja za atrakcijom....

Vise srece drugi put!

3:47PM

pre 15 godina

Neka, bije tu srce sampiona, ona tek krece da osvaja svet:)
Srecno Ana i pozdrav svim pravim navijacima koji shvataju kakav je to stres biti na svetskoj sceni i pobedjivati i gubiti dostojanstveno.
Ana nas predstavlja u najboljem svetlu a ko to ne moze da vidi, stvarno nek navija za Zvonareve i ostale...

Zox

pre 15 godina

Ana, MOLIM TE PROMENI DRZAVLJANSTVO, jer mi ne zasluzujemo sampione kao sto si ti!!!!!

KOliko ima ljudi kod nas koji ne podrzavaju Anu, Jelenu i Novaka bez ikakvog razloga! Pa to je neverovatno!

Ipak nije tenis za ovakvu nezahvalnu naciju.

Ana, i da igras i za Albaniju, ja te podrzavam uvek!

Lobel

pre 15 godina

Zvonareva je u fantastičnom naletu od samog početka sezone i moguće je da zasjedne na broj 1.
Za razliku od nekih teniserka grize i bori se ko luda. Super Vera!

MikaSG

pre 15 godina

Nije potrebno komentirati vise od prvog seta.Ana je prokockala sve sanse koje je imala.Prve dvije set lopte je bez potrebe rizikovala, sto je upravo trebala raditi na trecoj prilici.Zvonareva stoji na mrezi, a Ana igra forhend slice!!Taktika je bila amaterska i zato sasvim zasluzen poraz Ane Ivanovic.

Go Jeca

pre 15 godina

Mozes biti prezadovoljna ovim finalom Ana, posto ti i nije bilo mesto u njemu. Nisi ni imala ozbiljnije protivnice do Zvonareve,a jednu prepreku si prosla i bez borbe. Sreca tvoja sto sestre Vilijams nisu ucestvovale,jer u tom slucaju ne bi videla ni cetvrtfinale. Zato budi zadovoljna ovim finalom. Neces izgubiti mnogo poena. Napred Jeco u Majamiju!

v.s

pre 15 godina

Za mene je ovo strasno i velika sramota za zenski tenis danas....turnir je osvojila teniserka koja je imala za vise od dva sata igre samo 5 vinera (naspram Aninih 24)...pa ja kao amater imam vise za sat vremena...jako sam razocaran, sto nismo imali priliku da gledamo lep tenis u normalnim uslovima, ovo je bilo mucenje i za nas i za njih- morali su da odloze mec...zanski tenis je zato i na takvom nivou jer pojedine teniserke i dalje igraju dosadan i pasivan tenis kome nikom vise nije zanimljiv...
ipak pored ove smehoteke od meca u kojem je pobedila gora utisak da je Ana na pravom putu da sa novim trenerom nesto uradi ove godine i napravi neke vece rezultate....
Srecno u nastavku sezone, ja sam uvek uz tebe!!!!

Draganche

pre 15 godina

Ovo vreme krejzi,kako je smesno bilo gledati...Kako jednoj tako i drugoj,Vera je odabrala dobitnu kombinaciju za veceras.Vamos Nadal!(ovaj komentar je pisan tokom zagrevanja Nadala i Mareja)

branko

pre 15 godina

Ако се некоме чини да је Ана могла добити овај меч, мислим да је тај подлегао оптичкој варци. Зашто? Свакоме ко је видео онај ветар ( ја се не сећам да сам некад гледао меч по оваквом ветру) морало је бити јасно да се овај меч може добити НА ЈЕДАН ЈЕДИНИ НАЧИН: СТРПЉЕЊЕМ И СА ШТО МАЊЕ ГРЕШАКА. А сви знамо како Ана стоји у том `предмету`. Црно на бело: Звонарјева 6 (!) винера и 16 неизнуђених грешака, Ана 24 винера и 44 неизнуђене грешке . И кад би неко поништио овај меч и одредио да се у истим условима одигра нови -. резултат би био исти овакав. Ипак мислим да би морали бити задовољни Аниним наступом на овом турниру. Као што сам рекао током меча Србија – Јапан, Ана ће се кад тад вратити свом офанзивном стилу јер је офанзивна игра заправо њено природно поимање тениса. То се десило и пре него што сам мислио. Битно је само да Ана схвати да офанзивна игра није исто што и дум-дум игра, тј. игра на 2 –3 ударца. Офанзивна игра не значи ни обавезно ударање лоптице свом снагом. Зар није скраћена лопта такође офанзивни ударац ? Ана очигледно ради на волеју и честим изласцима на мрежу и то јој не иде лоше. Све у свему, она може још доста да напредује а сад већ изгледа да је на добром путу. То ће се потврдити ако и у Мајамију буде играла добро.

KJK

pre 15 godina

E Ana moja nije Zvonareva tako dobra da je nisi mogla pobediti nego si ti večeras slabo igrala i poklonila joj dosta poena. Pogrešna taktika od početka meča. Ali tako je šta da radimo. Nadam se da ćeš već u Majamiju biti bolja. Napred samo, popravljaš se u odnosu na onu igru koju si imala do pre mesec dva.

Tina

pre 15 godina

Moze da prica ko sta hoce i da pise ko sta hoce ali Ana nije zasluzila ovaj poraz, ona je jednostavno pobedila i izgubila za obe, zao mi je !!

mudrost

pre 15 godina

Ana mora da nauci da igra MUDRO.To znaci da ima plan igre ali da ga MENJA U HODU PO POTREBI, a ne da igra ofanzivno po svaku cenu. Zvonareva ju je potpuno takticki nadmudrila. Mora da razvije svoju tenisku inteligenciju, a ne samo kondiciju i snagu udaraca.Zao mi je, mogla je svakako bolje.

B&J

pre 15 godina

Po meni nazalost ocekivano.Da se ne lazemo nije ona usla u formu niti ce uci u skorije vreme,to sto je prosla u polufinale posle predaje protivnice i u polufinalu sto je pobedila 17-ogdisnjakinju to po meni nije nikakav uspeh! Ana,prerano si poletela!

Mikro

pre 15 godina

Ancice, samo nastavi da se boris. Bez obzira sto si ovaj mec izgubila, pokazala si veliku borbenost. Ostani na istom broju vinera i malcice smanji greske i bice sjajno. Zvonareva je veceras bila potpuno neupecatljiva, ali je imala vise srece i taktiku koja je igrom slucaja bila prilagodjenija ovom ludackom vetru. Nadam se da ce i Novaku krenuti nabolje, jer ima naznaka da je kriza prosla, a mozda ce ga dodatno pokrenuti i cinjenica da mu Mari dise za vrat, a na redu je i Jelena. Vec sledece nedelje imate prilike da nastavite dalje punom parom. Nadam se samo da ce dezurni pljuvaci iz fotelje nastaviti da gledaju musko finale, umesto da napadaju one koji su u zivotu nesto uradili.

hedovi

pre 15 godina

Stvarno steta sto nije pobedila. U pocetku oba seta odlicna igra pa namon toga pad.
44 neiznudjene greske govore da je sama sebe pobedila.
A i stvarno odluka celnih ljudi turnira da se finale igra po ovakvom vremenu...nemam reci

Aleksa

pre 15 godina

Pa Ruskinja je ako nista pokazala da je inteligentnija.Po onakom vetru i treba igrati oprezno a ne tuci po loptici ko volina.Na zalost Ana je majstor da od gotovog napravi veresiju.Mora malo vise da razmislja.

Vladan R

pre 15 godina

Samo jedno mi nije jasno kako ne moze da skonta da se po onakvom vetru ne moze igrati toliko agresivno, jer niti zbog nepravilnog leta lopte ne moze da se namesti na udarac kako valja. Dovoljno je da je za udarce kada se traze vineri samo malo vetar ponese i naravno neiznudjena greska jer mnogo je lakse samo je sigurno vratiti u teren. Uz to jos ako se gadja linija opet je dovoljno da je malo vetar zanese i ode loptica u aut, za razliku od slucaja kada se gadja da udje sigurno u polje tada vetar samo moze da je pomeri blize liniji.

Nikola

pre 15 godina

Jednostavno,Ana je danas bila dosta nestrpljiva i nije odigrala dovoljno pametno,vec je pokusavala da u ovakvim vremenskim uslovima igra dosta agresivno sto je prouzrokovalo ogroman broj nezinudjenih gresaka sto je bilo presudno za konacan ishod meca.Nadam se da ce iz turnira u turnir poboljsavati svoju igru i da ce nastaviti sa dobrim partijama vec u Majamiju.SRECNO ANA!!!

SRBIJA OD TOKIJA DO MILWOKIJA

pre 15 godina

Kljucni trenutak mece je bio 12 gem prvog seta kada je Ana imala 3 set lopte i nije ih iskoristila!!!Pogoovo onu trecu kada joj je preostalo samo da iz bekenda pogodi polje!Steta Ana,ali nema veze vazno je da si se vratila u staru formi i sada juris na titulu u Majamiju!!!

milosh

pre 15 godina

Znao sam da ce ovako biti,od pocetka meca sam video koliko je Vera smirenija i skoncentrisanija od Ane,a kod Ane se videlo da sto pre zeli da zavrsi mec i da pobedi..ali svaka cast i jednoj i drugoj!!

Petar

pre 15 godina

Cestitam! Finale Mastersa nije mala stvar.Na dobrom si putu,kvalitet imas,mentalnu snagu imas i sve ce doci na svoje mesto.Samo strpljivo radi i bices ti opet najbolja!
Napred Ana!!!!!!!!

v.s

pre 15 godina

Pojedini podaci u textu nisu tacni...Ana je imala 44 greske a Vera 16, Ana 24 vinera a Vera samo 5 cisto da se zna...
Greska nije mala pa zato je hitno isravite...

Milena

pre 15 godina

Ljudi moji znate li da u IW jos nijedna teniserka nije uspela da odbrani titulu (barem ne u poslednjih 18god.)...ni Ana tu nije probila led, mada je jedna od retkih (mozda i jedina) koja je 2 puta za redom igrala u finalu IW...

Zoki

pre 15 godina

Znaci ne mogu da vjerujem da su organizatori dozvolili da se igra mec po onakvom vjetru... Da je Ana dobila prvi set vjerovatno bi prekinuli... Zbog vjetra je naravno izgubila Ana jer ona ne moze da igra nikako osim napadacki... Kod nje nema cekanja greski protivnice... A sta god zvonarjeva vrati vjetar donese tacno pred ili na liniju... Ali Ana se definitivno vratila staroj igri... Agresivno i igra na mrezi gdje je bila odlicna i da nije bilo vjetra uzela bi sigurno prvi set... Ali dobro... Sad slijede turniri gdje ce to sve moci i da dokaze...

shaban

pre 15 godina

Ne bih da vredjam Anu, naprotiv obozavam je kao i Jelenu, ali je danas pokazala retku sportsku NEinteligenciju, koja nije u skladu sa njenim teniskim umecem.
Ne samo da jos uvek nema plan "B", nego nema ni "A", "C", "D" ... a neprilagodljivost situaciji na terenu ne vredi komentarisati.
Da stvar bude jos gora, trener je odlicno posavetovao, ali nazalost ona je to "zapamtila" samo 2 gema i na brejk-set lopte nastavila da "siluje" riterne u mrezu ... A u drugom setu joj to nije ni palo na pamet.

"Um caruje snaga klade valja"

steve

pre 15 godina

Ključ meča bio je prvi set, da ga je Ana osvojila, a imala je tri set lopte, uvjeren sam da bi osvojila i drugi ovako...Ali, bez obzira na današnji poraz njen ukupni nastup na ovom turniru ohrabruje i mislim da bi uskoro mogla dosegnuti formu iz prvog dijela prošle sezone kada je bila strah i trepet za sve igračice. Novi trener je očito pun pogodak!!

Maja

pre 15 godina

Anci svaka cast za igru koju si pokazala u finalu!!!

Bila si hrabra, igrala si tenis, a ne kao Zvonareva krajnje kukavicki odigrati ceo mec :-)

Samo napred bice bolje !!!

U Majamiju ne branis nista od poena, i eto sanse sa novi uspeh!!!

Bojan

pre 15 godina

Svaka čast Ana za ulazak u finale....nažalost večeras je pobjedila Zvonareva koja je osvojila sve ključne poene....Mene raduje vidni i nama koji nismo teniski stručnjaci da je Ana drastično popravila igru,pogotovo inpresivna je igra na mreži....Više sreće drugi put....

Nemanja

pre 15 godina

stvarno nisu bili uslovi da se uopste igra,
a Ana je sama sebe pobedila,Zvonareva je samo vracala loptice
mada ne znam dal da se uopste vise i nerviram zbog Ane posle onog slikanja sa klintonom,stvarno me je s tim razocarala

LazaBG

pre 15 godina

U svakom slucaju Ana je dokazala da je zasluzeno vec dugo vremena u samom vrhu tenisa. Bilo bi lepse da je to krunisano pobedom, ali uz grozne uslove igre i opasnu protivnicu, mislim da ima razloga da bude zadovoljna sobom. U prvom setu se borila kao lavica, i nadam se da ce moci sada malo da se odmori.

I naravno--bila je najlepsa. I to ne kazem samo zato sto je nasa!

Moi

pre 15 godina

Ja sam ostao pod utiskom da je Ana za 2 klase bolja od Zvonarjeve, i da je, da je htela, mogla da lagano pobedi ovaj mec. Steta, Ana stalno brza, zuri, nema strpljenja. Kada bi tu manu uspela da iskontrolise mnogo bi bolje bila rangirana. Ovako, ako to ne resi, i dalje cemo gledati teniserku koja moze da bude dominantna ali se njena svaka druga loptica zavsava u mrezi.
Steta. Ajde(bre)Ana!

Ajdeeeee!

pre 15 godina

Obzirom na formu i igru Ane Ivanović poslednjih meseci ovo je VELIKI USPEH! Ali, ako neko uspe da obuzda Anin adrenalin i njenu želju da SVAKI poen osvoji prvim udarcem, ona može mnogo više. Naravno da nisam pristalica tenisa Nadal/Janković, vać ofanzivnog tenisa i OSVAJANJA POENA. Ali poen treba PRIPREMITI i onda OSVOJITI! Kad Ana spozna tu jednostavnu filozofiju ove igre biće zaista VRHUNSKA TENISERKA.
Na stranu što su uslovi u ovom meču bili na granici regularnosti... Tim pre je trebalo više strpljenja i istorija tenisa bi bila drugačija.

I pored svega, ČESTITKE ANI IVANOVIĆ i maksimalna podrška u nastavku sezone.

Milana

pre 15 godina

Gledali smo Anu koja je igrala 1. set, iako ga je izgubila, sa velikim entuzijazmom, inspirativno postizuci uzbudljive I spektakularne poene na radost svih onih koji su zeleli njenu pobedu. Nazalost, pobedila je njena protivnica koja se drzala sigurnih margina, dobro se branila I ostala uporna u svojoj borbi do kraja. I to je tenis ali I pocetak jedne nove sezone za Anu I, nadajmo se vecih titula I trofeja.

Ivan

pre 15 godina

Za razliku od Novaka Djokovica, Ana udara svaku lopticu jako i uvek igra agresivno sto ce nekad dovesti do toga da ima toliko ( citaj 44 ) neiznudjene greske, a kada neko tako igra onda mu ne mozes nista zameriti !!! Samo napred, Ana ! Ivan.

Pixi

pre 15 godina

Ana Ivanovic: Imam konacno plan igre...
I onda 6:7,2:6...
A vi me sada pljujte kako nisam patriota!
Nauci Ana da tvoja igra prica o tebi!

Bea

pre 15 godina

Nema veze,igra u finalu posle loših rezultata je sasvim dovoljna.Važnije je da se polako vraća.Na nama navijačima je da je bodrimo i kada dobija i kada gubi!

asus

pre 15 godina

Los mec i jos jednom se pokazuje ono o cemu se odavno prica i zna, a to je da Ana Ivanovic nema plan B.Ona udara i udara po lopti ali ako to ne ulazi ona ne menja igru vec nastavlja po svome pa ako udje udje.TO je samo dokaz slabosti danasnjeg zenskog tenisa, a to je da vecina zenskih teniserki danas ne igra mozgom vec misicima.Kad nesto ne ide one ne znaju kako drugacije,osecaju se izgubljenim.Mnogi nisu voleli Henin ali devojka osim prelepih udaraca igrala je mozgom na sta smo se toliko puta uverili kad je igrala sa JJ i tacno je znala sta da radi cak i kad je gubila u nekom setu.

Baghdatis

pre 15 godina

Koliko je samo set lopti zakucala bez veze, jaooo... Za plakanje. I dokaz da je u ženskom tenisu slajz izumro kao udarac. Ili nije, ali se niko ne seti da ga odigra.

marko-nbg

pre 15 godina

Sta reci, a ne zaplakati!?!? Po meni glupo izgubljen mec! Kapiram da Ana voli da igra napadacki, ali samo malo vise strpljenja da je bilo, na kraju bi se ona radovala!!! Ipak sa 44 neiznudjene greske drugacije nije ni moglo!!!
Steta!!! Ali glavu gore!! Odlicno je to sto je Ana konacno izasla iz krize i sto se vraca u formu!!!! Napred Ana!!!

tomhomes33

pre 15 godina

ma daj komentator..sada je vjetar kriv..isti sindrom i je i kod lijepih nasih..em netko izgubi..kriv vjetar, teren,sudija..
Zvonareva ima vis eklikera u glavi..pobjedila je takticki..the end of the story

Bea

pre 15 godina

Nema veze,igra u finalu posle loših rezultata je sasvim dovoljna.Važnije je da se polako vraća.Na nama navijačima je da je bodrimo i kada dobija i kada gubi!

Ivan

pre 15 godina

Za razliku od Novaka Djokovica, Ana udara svaku lopticu jako i uvek igra agresivno sto ce nekad dovesti do toga da ima toliko ( citaj 44 ) neiznudjene greske, a kada neko tako igra onda mu ne mozes nista zameriti !!! Samo napred, Ana ! Ivan.

Tina

pre 15 godina

Moze da prica ko sta hoce i da pise ko sta hoce ali Ana nije zasluzila ovaj poraz, ona je jednostavno pobedila i izgubila za obe, zao mi je !!

SRBIJA OD TOKIJA DO MILWOKIJA

pre 15 godina

Kljucni trenutak mece je bio 12 gem prvog seta kada je Ana imala 3 set lopte i nije ih iskoristila!!!Pogoovo onu trecu kada joj je preostalo samo da iz bekenda pogodi polje!Steta Ana,ali nema veze vazno je da si se vratila u staru formi i sada juris na titulu u Majamiju!!!

shaban

pre 15 godina

Ne bih da vredjam Anu, naprotiv obozavam je kao i Jelenu, ali je danas pokazala retku sportsku NEinteligenciju, koja nije u skladu sa njenim teniskim umecem.
Ne samo da jos uvek nema plan "B", nego nema ni "A", "C", "D" ... a neprilagodljivost situaciji na terenu ne vredi komentarisati.
Da stvar bude jos gora, trener je odlicno posavetovao, ali nazalost ona je to "zapamtila" samo 2 gema i na brejk-set lopte nastavila da "siluje" riterne u mrezu ... A u drugom setu joj to nije ni palo na pamet.

"Um caruje snaga klade valja"

LazaBG

pre 15 godina

U svakom slucaju Ana je dokazala da je zasluzeno vec dugo vremena u samom vrhu tenisa. Bilo bi lepse da je to krunisano pobedom, ali uz grozne uslove igre i opasnu protivnicu, mislim da ima razloga da bude zadovoljna sobom. U prvom setu se borila kao lavica, i nadam se da ce moci sada malo da se odmori.

I naravno--bila je najlepsa. I to ne kazem samo zato sto je nasa!

v.s

pre 15 godina

Za mene je ovo strasno i velika sramota za zenski tenis danas....turnir je osvojila teniserka koja je imala za vise od dva sata igre samo 5 vinera (naspram Aninih 24)...pa ja kao amater imam vise za sat vremena...jako sam razocaran, sto nismo imali priliku da gledamo lep tenis u normalnim uslovima, ovo je bilo mucenje i za nas i za njih- morali su da odloze mec...zanski tenis je zato i na takvom nivou jer pojedine teniserke i dalje igraju dosadan i pasivan tenis kome nikom vise nije zanimljiv...
ipak pored ove smehoteke od meca u kojem je pobedila gora utisak da je Ana na pravom putu da sa novim trenerom nesto uradi ove godine i napravi neke vece rezultate....
Srecno u nastavku sezone, ja sam uvek uz tebe!!!!

Aleksa

pre 15 godina

Pa Ruskinja je ako nista pokazala da je inteligentnija.Po onakom vetru i treba igrati oprezno a ne tuci po loptici ko volina.Na zalost Ana je majstor da od gotovog napravi veresiju.Mora malo vise da razmislja.

Petar

pre 15 godina

Cestitam! Finale Mastersa nije mala stvar.Na dobrom si putu,kvalitet imas,mentalnu snagu imas i sve ce doci na svoje mesto.Samo strpljivo radi i bices ti opet najbolja!
Napred Ana!!!!!!!!

Milena

pre 15 godina

Ljudi moji znate li da u IW jos nijedna teniserka nije uspela da odbrani titulu (barem ne u poslednjih 18god.)...ni Ana tu nije probila led, mada je jedna od retkih (mozda i jedina) koja je 2 puta za redom igrala u finalu IW...

Maja

pre 15 godina

Anci svaka cast za igru koju si pokazala u finalu!!!

Bila si hrabra, igrala si tenis, a ne kao Zvonareva krajnje kukavicki odigrati ceo mec :-)

Samo napred bice bolje !!!

U Majamiju ne branis nista od poena, i eto sanse sa novi uspeh!!!

marko-nbg

pre 15 godina

Sta reci, a ne zaplakati!?!? Po meni glupo izgubljen mec! Kapiram da Ana voli da igra napadacki, ali samo malo vise strpljenja da je bilo, na kraju bi se ona radovala!!! Ipak sa 44 neiznudjene greske drugacije nije ni moglo!!!
Steta!!! Ali glavu gore!! Odlicno je to sto je Ana konacno izasla iz krize i sto se vraca u formu!!!! Napred Ana!!!

mudrost

pre 15 godina

Ana mora da nauci da igra MUDRO.To znaci da ima plan igre ali da ga MENJA U HODU PO POTREBI, a ne da igra ofanzivno po svaku cenu. Zvonareva ju je potpuno takticki nadmudrila. Mora da razvije svoju tenisku inteligenciju, a ne samo kondiciju i snagu udaraca.Zao mi je, mogla je svakako bolje.

WTATP Lista

pre 15 godina

Jak vetar po pravilu favorizuje onog ko se brani i uglavnom svodi svoju taktiku da samo vrati lopticu nazad, a znatno otezava onome ko pokusava da "osvaja" poene. A ovo danas je bio vise "olujni" nego "jak" vetar, pa je samo tako bilo moguce da na kraju (cak ubedljivo) trijumfuje teniserka koja je osvojila samo PET direktnih poena!? Kada je Zvonarjeva samo vracala loptu, ta lopta je dobijala zahvaljujuci vetru dodatni kvalitet zbog nepredvidljive putanje, a kada je Ana pokusavala da osvaja poene imala je ogromnih problema da se namesti za udarac i na najobicniju loptu - a tek problemi pri servisu i podbacivanju bili su posebna prica. Medjutim, daleko od toga da Ana nije imala nikakve sanse. U prvom setu je promasila par zicera na set loptama - i to je svakako presudilo pobednika, inace Ana svakako ne bi bila u poziciji da na mentalnom planu toliko padne u drugom setu pa da izgubi 6 vezanih gemova. Uzgred budi receno, nikako se ne moze reci da je Ruskinja danas nadmudrila Anu, jednostavno je igrala onako kako ceo zivot igra (vratiti lopticu nazad), a kada je Ana pokusala u 2gom setu da se "nadigrava" sa njom, bukvalno gem nije mogla da osvoji i bolje da je nastavila sa onom "samoubilackom" taktikom koja joj je bar u prvom setu donela par set lopti i brzo 2:0 vodstvo u drugom setu. Ako icim mozemo danas biti zadovoljni to je ocigledni Anin napredak u igri na mrezi - tu vetar nije mogao nikako da pomogne Ruskinji jer njene lopte nisu imale kad da uspore i bitnije promene putanju, i Anini voleji su stvarno odlicno funkcionisali. Ogromna steta sto se bas ovako "glupo" zavrsilo prvo veliko finale do kog su nasi teniseri dosli ove sezone - ali sta da se radi.

Scene po kojima cu se uvek iz vedrijeg ugla prisecati ovog finala su svakako neverovatne slike zanjihanih palmi koje kao da ce vetar iscupati iz korena koje su se mogle videti u jednoj od pauza u pozadini stadiona, a druga scena je jedan Anin servis od kojeg je snazni nalet vetra napravio bukvalno drop-shot udarac (i to je bio jedini as na celom mecu). A koji je smor ovaj danasnji vetar vidi se i po tome sto je cak i od nesudjenog Nadal-Marej super spektakla napravio pravo mucenje za gledanje i "antiteniski" dogadjaj.

A nasima puno srece u Majamiju.

Milana

pre 15 godina

Gledali smo Anu koja je igrala 1. set, iako ga je izgubila, sa velikim entuzijazmom, inspirativno postizuci uzbudljive I spektakularne poene na radost svih onih koji su zeleli njenu pobedu. Nazalost, pobedila je njena protivnica koja se drzala sigurnih margina, dobro se branila I ostala uporna u svojoj borbi do kraja. I to je tenis ali I pocetak jedne nove sezone za Anu I, nadajmo se vecih titula I trofeja.

Zoki

pre 15 godina

Znaci ne mogu da vjerujem da su organizatori dozvolili da se igra mec po onakvom vjetru... Da je Ana dobila prvi set vjerovatno bi prekinuli... Zbog vjetra je naravno izgubila Ana jer ona ne moze da igra nikako osim napadacki... Kod nje nema cekanja greski protivnice... A sta god zvonarjeva vrati vjetar donese tacno pred ili na liniju... Ali Ana se definitivno vratila staroj igri... Agresivno i igra na mrezi gdje je bila odlicna i da nije bilo vjetra uzela bi sigurno prvi set... Ali dobro... Sad slijede turniri gdje ce to sve moci i da dokaze...

Ajdeeeee!

pre 15 godina

Obzirom na formu i igru Ane Ivanović poslednjih meseci ovo je VELIKI USPEH! Ali, ako neko uspe da obuzda Anin adrenalin i njenu želju da SVAKI poen osvoji prvim udarcem, ona može mnogo više. Naravno da nisam pristalica tenisa Nadal/Janković, vać ofanzivnog tenisa i OSVAJANJA POENA. Ali poen treba PRIPREMITI i onda OSVOJITI! Kad Ana spozna tu jednostavnu filozofiju ove igre biće zaista VRHUNSKA TENISERKA.
Na stranu što su uslovi u ovom meču bili na granici regularnosti... Tim pre je trebalo više strpljenja i istorija tenisa bi bila drugačija.

I pored svega, ČESTITKE ANI IVANOVIĆ i maksimalna podrška u nastavku sezone.

Zox

pre 15 godina

Ana, MOLIM TE PROMENI DRZAVLJANSTVO, jer mi ne zasluzujemo sampione kao sto si ti!!!!!

KOliko ima ljudi kod nas koji ne podrzavaju Anu, Jelenu i Novaka bez ikakvog razloga! Pa to je neverovatno!

Ipak nije tenis za ovakvu nezahvalnu naciju.

Ana, i da igras i za Albaniju, ja te podrzavam uvek!

steve

pre 15 godina

Ključ meča bio je prvi set, da ga je Ana osvojila, a imala je tri set lopte, uvjeren sam da bi osvojila i drugi ovako...Ali, bez obzira na današnji poraz njen ukupni nastup na ovom turniru ohrabruje i mislim da bi uskoro mogla dosegnuti formu iz prvog dijela prošle sezone kada je bila strah i trepet za sve igračice. Novi trener je očito pun pogodak!!

Nikola

pre 15 godina

Jednostavno,Ana je danas bila dosta nestrpljiva i nije odigrala dovoljno pametno,vec je pokusavala da u ovakvim vremenskim uslovima igra dosta agresivno sto je prouzrokovalo ogroman broj nezinudjenih gresaka sto je bilo presudno za konacan ishod meca.Nadam se da ce iz turnira u turnir poboljsavati svoju igru i da ce nastaviti sa dobrim partijama vec u Majamiju.SRECNO ANA!!!

zuga

pre 15 godina

BRAVO Ana !!!

pusti bre ove pajsere i ostale no-lajfere ... sta deca znaju sta je tenis...sve kvazi strucnjaci i isfrustrirani maloumnici...

Biti drugi...malo li je?!!

SVAKA CAST Ana !!

Moi

pre 15 godina

Ja sam ostao pod utiskom da je Ana za 2 klase bolja od Zvonarjeve, i da je, da je htela, mogla da lagano pobedi ovaj mec. Steta, Ana stalno brza, zuri, nema strpljenja. Kada bi tu manu uspela da iskontrolise mnogo bi bolje bila rangirana. Ovako, ako to ne resi, i dalje cemo gledati teniserku koja moze da bude dominantna ali se njena svaka druga loptica zavsava u mrezi.
Steta. Ajde(bre)Ana!

branko

pre 15 godina

Ако се некоме чини да је Ана могла добити овај меч, мислим да је тај подлегао оптичкој варци. Зашто? Свакоме ко је видео онај ветар ( ја се не сећам да сам некад гледао меч по оваквом ветру) морало је бити јасно да се овај меч може добити НА ЈЕДАН ЈЕДИНИ НАЧИН: СТРПЉЕЊЕМ И СА ШТО МАЊЕ ГРЕШАКА. А сви знамо како Ана стоји у том `предмету`. Црно на бело: Звонарјева 6 (!) винера и 16 неизнуђених грешака, Ана 24 винера и 44 неизнуђене грешке . И кад би неко поништио овај меч и одредио да се у истим условима одигра нови -. резултат би био исти овакав. Ипак мислим да би морали бити задовољни Аниним наступом на овом турниру. Као што сам рекао током меча Србија – Јапан, Ана ће се кад тад вратити свом офанзивном стилу јер је офанзивна игра заправо њено природно поимање тениса. То се десило и пре него што сам мислио. Битно је само да Ана схвати да офанзивна игра није исто што и дум-дум игра, тј. игра на 2 –3 ударца. Офанзивна игра не значи ни обавезно ударање лоптице свом снагом. Зар није скраћена лопта такође офанзивни ударац ? Ана очигледно ради на волеју и честим изласцима на мрежу и то јој не иде лоше. Све у свему, она може још доста да напредује а сад већ изгледа да је на добром путу. То ће се потврдити ако и у Мајамију буде играла добро.

Teja

pre 15 godina

Da li ovi komentari imaju moderatore, dokle vise sa tim Klintonom i slikanjem ?
Juce je na PDF tenis jedna tip stavio ovu temu u sred prvog muskog polufinala, do kraja mu je tama zakljucana i bacena na deponiju.
Ovo je sport, nije politika, treba cuti i drugacija misljenja ali iskljucivo o sportu.
Molim vas da brisete ovakve komentare KOJI NEMAJU VEZE SA SPORTOM.

Pixi

pre 15 godina

Ana Ivanovic: Imam konacno plan igre...
I onda 6:7,2:6...
A vi me sada pljujte kako nisam patriota!
Nauci Ana da tvoja igra prica o tebi!

v.s

pre 15 godina

Pojedini podaci u textu nisu tacni...Ana je imala 44 greske a Vera 16, Ana 24 vinera a Vera samo 5 cisto da se zna...
Greska nije mala pa zato je hitno isravite...

tomhomes33

pre 15 godina

ma daj komentator..sada je vjetar kriv..isti sindrom i je i kod lijepih nasih..em netko izgubi..kriv vjetar, teren,sudija..
Zvonareva ima vis eklikera u glavi..pobjedila je takticki..the end of the story

milosh

pre 15 godina

Znao sam da ce ovako biti,od pocetka meca sam video koliko je Vera smirenija i skoncentrisanija od Ane,a kod Ane se videlo da sto pre zeli da zavrsi mec i da pobedi..ali svaka cast i jednoj i drugoj!!

Mikro

pre 15 godina

Ancice, samo nastavi da se boris. Bez obzira sto si ovaj mec izgubila, pokazala si veliku borbenost. Ostani na istom broju vinera i malcice smanji greske i bice sjajno. Zvonareva je veceras bila potpuno neupecatljiva, ali je imala vise srece i taktiku koja je igrom slucaja bila prilagodjenija ovom ludackom vetru. Nadam se da ce i Novaku krenuti nabolje, jer ima naznaka da je kriza prosla, a mozda ce ga dodatno pokrenuti i cinjenica da mu Mari dise za vrat, a na redu je i Jelena. Vec sledece nedelje imate prilike da nastavite dalje punom parom. Nadam se samo da ce dezurni pljuvaci iz fotelje nastaviti da gledaju musko finale, umesto da napadaju one koji su u zivotu nesto uradili.

Draganche

pre 15 godina

Ovo vreme krejzi,kako je smesno bilo gledati...Kako jednoj tako i drugoj,Vera je odabrala dobitnu kombinaciju za veceras.Vamos Nadal!(ovaj komentar je pisan tokom zagrevanja Nadala i Mareja)

Mavyan

pre 15 godina

Stvarno steta, onaj prvi set je bio vrhunski, a u drugom je mogla da bude malo smirenija. Sve u svemu, dobra igra, uprkos vetru. Ali da pobednica turnira ima samo pet vinera, a Ana 24.. Bruka :)

djordje

pre 15 godina

Naravno da je Ana bolje igrala i bolje igra uopsteno i mislim da je mec trebalo odloziti!!!!!!!!!1ANA IVANOVIC JE NAJBOLJA I TO NIKO NE MOZE DA OSPORI!!!!ANA je konstantno igrala napadacki u svom stilu,nije kao Zvonarava samo vracala i cekala gresku protivnice!!!svako ko ima nesto protiv nje klasican debil!!!!

Bojan

pre 15 godina

Svaka čast Ana za ulazak u finale....nažalost večeras je pobjedila Zvonareva koja je osvojila sve ključne poene....Mene raduje vidni i nama koji nismo teniski stručnjaci da je Ana drastično popravila igru,pogotovo inpresivna je igra na mreži....Više sreće drugi put....

hedovi

pre 15 godina

Stvarno steta sto nije pobedila. U pocetku oba seta odlicna igra pa namon toga pad.
44 neiznudjene greske govore da je sama sebe pobedila.
A i stvarno odluka celnih ljudi turnira da se finale igra po ovakvom vremenu...nemam reci

KJK

pre 15 godina

E Ana moja nije Zvonareva tako dobra da je nisi mogla pobediti nego si ti večeras slabo igrala i poklonila joj dosta poena. Pogrešna taktika od početka meča. Ali tako je šta da radimo. Nadam se da ćeš već u Majamiju biti bolja. Napred samo, popravljaš se u odnosu na onu igru koju si imala do pre mesec dva.

Miloš

pre 15 godina

Šteta... Ana zaista nije imala sreće u ključnim poenima, a i vremenske prilike su bile na strani Zvonarjevoj.

Ne mogu da verujem da neko napravi 5 vinera i osvoji Indijan Vels.

3:47PM

pre 15 godina

Neka, bije tu srce sampiona, ona tek krece da osvaja svet:)
Srecno Ana i pozdrav svim pravim navijacima koji shvataju kakav je to stres biti na svetskoj sceni i pobedjivati i gubiti dostojanstveno.
Ana nas predstavlja u najboljem svetlu a ko to ne moze da vidi, stvarno nek navija za Zvonareve i ostale...

asus

pre 15 godina

Los mec i jos jednom se pokazuje ono o cemu se odavno prica i zna, a to je da Ana Ivanovic nema plan B.Ona udara i udara po lopti ali ako to ne ulazi ona ne menja igru vec nastavlja po svome pa ako udje udje.TO je samo dokaz slabosti danasnjeg zenskog tenisa, a to je da vecina zenskih teniserki danas ne igra mozgom vec misicima.Kad nesto ne ide one ne znaju kako drugacije,osecaju se izgubljenim.Mnogi nisu voleli Henin ali devojka osim prelepih udaraca igrala je mozgom na sta smo se toliko puta uverili kad je igrala sa JJ i tacno je znala sta da radi cak i kad je gubila u nekom setu.

vladisa

pre 15 godina

Pokusala je previse samouvereno da skrati poene i bude efektna jer brani titulu... Kad se tu doda da je pocela da gresi i da bude jos nestrpljivija kako je mec odmicao, samo je gubila psiholosku stabilnost i sama sebe odvela u poraz. Steta jer je pokazala svima da moze da pobedi, a zatim je uprskala stvar... Svejedno svaka cast, neka izvuce prave pouke i moze racunati da ce i njen ukupan plasman da se popravi. Napred ANA!!

B&J

pre 15 godina

Po meni nazalost ocekivano.Da se ne lazemo nije ona usla u formu niti ce uci u skorije vreme,to sto je prosla u polufinale posle predaje protivnice i u polufinalu sto je pobedila 17-ogdisnjakinju to po meni nije nikakav uspeh! Ana,prerano si poletela!

Herbie

pre 15 godina

Ana je dobro odigrala ovaj turnir, dosta toga se popravilo u njenoj igri. Zvonareva je danas imala malo vise srece sa vetrom od Ane. Igrala je defanzivno za razliku od Ane koja ofanzivnom igrom nije moglaprotiv vetra.
Idemo dalje Ana. Samo nastavi tako!!!

Nemanja

pre 15 godina

stvarno nisu bili uslovi da se uopste igra,
a Ana je sama sebe pobedila,Zvonareva je samo vracala loptice
mada ne znam dal da se uopste vise i nerviram zbog Ane posle onog slikanja sa klintonom,stvarno me je s tim razocarala

Baghdatis

pre 15 godina

Koliko je samo set lopti zakucala bez veze, jaooo... Za plakanje. I dokaz da je u ženskom tenisu slajz izumro kao udarac. Ili nije, ali se niko ne seti da ga odigra.

Tihi ubica

pre 15 godina

Pa ne moze se nesto posebno prigovarati,devojka je stigla do finala...ali!

Ali ono sto mi je jako odbojno u njenoj licnosti jeste taj neki vid nezrelosti....

Svaki zdrav um vidi da su uslovi za ofanzivnu igru nemoguci,jos joj je i trener govorio da se smiri,da igra pametno,da salje sporije lopte,ali ona je uporno silila i izgubila!

Ako trazite razlog njenog poraza,to je neozbiljnost,zurba,nepotrebnazelja za atrakcijom....

Vise srece drugi put!

fun of the world

pre 15 godina

Kakvih pisaca ovde ima sa kratkom pamecu da ne kazem nesto grublje. Zvonareva se samo bolje snasla orkanskom vetru. Da je bilo mirnije vreme pobeda Anina ne bidolazila u pitanje. Jer ana je u mecu gadjala paralele i dijagonale i dovoljno da jak vetar otera lopticu u aut. To sevidelo barem u 20-25 puta. A ovi sto sve mrze pa i same sebe i sto navijaju za Vru pa sutr Za neku od sestara Wiliams pa onda za kineskinju i sve kada igraju protiv nasih a usput jos i pluju po njima imaju problem sa samim sobobm. Prate tenis unazad 2-3 godine, nikada ni na jednom teniskom terenu nisu bili pa makar i rekreativno a da ne govorim o nekom mecu pa makar izmedju pionira.Ima dobrih specijalizovanih ustanova za takve

Vladan R

pre 15 godina

Samo jedno mi nije jasno kako ne moze da skonta da se po onakvom vetru ne moze igrati toliko agresivno, jer niti zbog nepravilnog leta lopte ne moze da se namesti na udarac kako valja. Dovoljno je da je za udarce kada se traze vineri samo malo vetar ponese i naravno neiznudjena greska jer mnogo je lakse samo je sigurno vratiti u teren. Uz to jos ako se gadja linija opet je dovoljno da je malo vetar zanese i ode loptica u aut, za razliku od slucaja kada se gadja da udje sigurno u polje tada vetar samo moze da je pomeri blize liniji.

MikaSG

pre 15 godina

Nije potrebno komentirati vise od prvog seta.Ana je prokockala sve sanse koje je imala.Prve dvije set lopte je bez potrebe rizikovala, sto je upravo trebala raditi na trecoj prilici.Zvonareva stoji na mrezi, a Ana igra forhend slice!!Taktika je bila amaterska i zato sasvim zasluzen poraz Ane Ivanovic.

navijac

pre 15 godina

Potpuno se slazem sa prilogom. Valjalo je samo prebacivati lopticu, svaka inicijativa po ovakvom vetru bila je osudjena na propast.
Sto se muskog finala tice - svi koji se loze da Nole moze do prvog mesta (jednom, bilo kad), ne bi bilo lose da bace pogled. I zakopaju sve nade na vreme.
Nije da ne gotivim Noleta, naprotiv, ali... Nemoguce je nemoguce. Osim ako Nole ne pocne da se bavi tenisom.

Go Jeca

pre 15 godina

Mozes biti prezadovoljna ovim finalom Ana, posto ti i nije bilo mesto u njemu. Nisi ni imala ozbiljnije protivnice do Zvonareve,a jednu prepreku si prosla i bez borbe. Sreca tvoja sto sestre Vilijams nisu ucestvovale,jer u tom slucaju ne bi videla ni cetvrtfinale. Zato budi zadovoljna ovim finalom. Neces izgubiti mnogo poena. Napred Jeco u Majamiju!

Marko

pre 15 godina

Eurosport prenosi a RTS pusta Belu ladju... Fantazija jedna, mora narod da se uspava pred ponedeljak i depresivnu svakodnevnicu. Sto se meca tice, ipak su nijanse odlucile. Vetar je pravio probleme, ali su uslovi bili isti za obe teniserke. Nemojte se mnogo nervirati, zaradila je Anica lepu kintu i za drugo mesto. Imace za hleb i mleko bar mesec dana.

Cucurigu

pre 15 godina

Budimo realni i recimo istinu i nemoj mo opravdavati poraz.Da, i srcem i dusom sam navijao za Anu,ali poraz je sasvim zasluzen i on boli iz vise razloga.Igracice su igrale pod istim uslovima.Ovo je Verina najslabija igra koju ja pamtim.
Molim Vas OBRATITE PAZNJU U SLEDECIM MECEVIMA KADA ANA IGRA NA BACANJE LOPTICE UVIS,NA NJENU TRAETORIJU, PRILIKOM SERVISA.TO JE KOD NJE U SVIM MECEVIMA,NE SAMO KAD JE VETAR.
Uz sve njene vrline koje poseduje,napredovane u igri,dobar izlazak na mrezi,Ana je jedina teniserka koja "nezna" da baca loptu uvis,tj slabo baca loptu uvis prilikom serviranja i otuda mnogo duplih gresaka i los servis.Jasno se videlo,ko je pratio TV prenos da trener u prvom setu kaze:"...ne igraj na direktne poene,strpljivo prebacuj samo mrezu i ona (Vera)ce poceti sa greskama..."Tu je ,uz dobar servis-pravilno bacanje lopte,sva filozofija poraza.Svi mi znamo koliko je Vera psiholoski nestabilan igrac,standardni igrac,igrac polufinala.Medjutim mec je pokazao da je Ana bila mnogo nervoznija od protivnice.Sada smo svi mi generali,medju njima i ja i ovog trenutka prekidam.
Cestitke pobednici!
Hvala sto ste bili strpljivi.

Lobel

pre 15 godina

Zvonareva je u fantastičnom naletu od samog početka sezone i moguće je da zasjedne na broj 1.
Za razliku od nekih teniserka grize i bori se ko luda. Super Vera!

Sandy

pre 15 godina

@Nina
Eh sto nije tvoja mala "Jecika" igrala,pa da joj pokaze kako se igra "najlepsi" tenis u istoriji.
PatriJJoto,smesna si do bola!

Dragi

pre 15 godina

Nije vetar bio protivnik Ane Ivanovic.Ona je sama sebi neprijatelj broj jedan i to svi moramo da shvatimo. Proslo je njeno vreme ( a i Jelenino).Moramo biti svesni da ako ostanu u 2009 medju prvih deset bice veliki uspeh. I 2010 izmedju 20 i 30 mesta. Bice nam svima jasno jer cemo ih od ovih dana gledati opusteno i necemo vise verovati da mogu da budu broj 1, 2, 3....!Ziveo tenis!

Петар Србин

pre 15 godina

Помаже Бог!
Срце ме је вукло да навијам за Ану, а сећање на њен фото са Клинтоном, за Веру. Залутало срце моје, на жалост, било је јаче а душа ми није имала снаге да плаче. Вера је победила у два сета а Ана показала да је страшно способна да сама себи буде највећа мета. На крају нисам био несрећан због пораза Ане, а ни радостан због победе Вере. Срце ми је ипак било мирно и спокојно а коментар на Б92 означиће моме оводневном преписивању "вољно". С Богом и са анђелима!

komentar

pre 15 godina

Sta ste napali Anu: te igrala suvise agresivno, trebala je da gadja balone, te nema plan B. Da je i ona samo vracala loptu po sredini i cekala kud ce je vetar oduvati, pa kom se sreca osmehne taj ce pobediti, mec bi bio totalna katastrofa. Ovako se devojka trudila da OSVOJI poene, a ne da ceka na gotovo, videli smo mnoge lepe Anine poteze, izlaske na mrezu, voleje... Zvonareva nije nista pokazala, apsolutno nista. I jos nesto, da Ana nije napadala vec dozvolila u bilo kom trenutku da Zvonareva makar malo diktira tempo, ova bi je setala s jednog kraja terena na drugi, a trcanje za lopticom nije Anina najjaca strana. Tako da je Ana izabrala jedinu mogucu taktiku protiv ovakve protivnice. Da su uslovi bili normalni Ana bi sigurno pobedila jer ne bi toliko lopti zavrsilo u malom autu jer ih je vetar prosto oduvao s terena. Takodje, Ana je jacim udarcima, izlascima na mrezu, pa time i kracom putanjom loptice, pokusavala da skrati let loptice i smanji uticaj vetra, tako da ne pisite (kao papagaji) da je Ana glupa i nije znala da prilagodi igru. Pored toga, vetar je menjao pravac, tako da je to vise licilo na igru na ruletu nego na tenis.

Realno

pre 15 godina

Nisam mislio da cu to ikada napisati, ali Ana nazalost definitivno nema nikakvu taktiku i sportsku inteligenciju. Na ovaj nacin igrati u ovim uslovim je stvarno katastrofa, izgubila je mec, a da je protivnica imala 5 vinera!!!! Ne znam da li se to ikad desilo u nekom finalu...

Kad BI

pre 15 godina

Kad bi baba imala brkove,onda bi se zvala deda.
Preporucujem piscima (kom 91 i 93)pazljivo da procitaju svoje komentare vise puta,valda ce naci......
Ana mi te volimo i zelimo ti puno uspeha u Majamiu,isto kao i Jeleni.

Nina

pre 15 godina

O Boze....Kad vidim komentare tipa-Ana se vraca u formu i sl.,dodje mi da puknem od smeha....samo jedno pitanje-a koju je to veliku igracicu pobedila i stigla do finala?Cim je dosla Vera izgubila je ubedjivo.Manite se hvaljenja pre vremena(mada ste i to videli od ane koje se hvalila posle svakog dobijenog meca od strane neke leve igracice),vidite kako se to obije o glavu?Mada,znam da vama malo fali da se radujete i da cete,iako znate da sam u pravu,to da demantujete sa jos besmislenijim hvalama...

Milewa

pre 15 godina

Ana, JJ i Nole jesu u fizickoj formi ali ne i psihickoj...to je ona na cemu treba dosta da porade i tek ako se tu popnu na lesticu, dve ili tri vise mocice da naprave dosta uspeha u jednoj godini kao recimo Nadal prosle god.ili Federer ranije.
Njihovi treneri ocigledno ne rade dosta na tom planu a i oni sami bi morali da preduzmu nesto

Nebojsha

pre 15 godina

Volim je kao prvo zato sto je nasa, isto i Jecu. Ne zato sto je najlepsa, nego i zato stoi gra dobar tenis.Mislio sam bar da se ona vraca u neku formu(citao sam juce da ima plan B),ali ne i ne.
Ne znam ko joj je trener ali
ovako udarati po lopti t.j.
silovati u nizu po 5,6 puta
bez imalo mozga(dobronamerno).
Zvonareva je samo ubicivala
loptu u polje a Ana ili u aut
ili u mrezu. Bez razmisljanja
samo na silu. Stvarno ne mogu
da shvatim da neko ide glavom
kroz zid(citaj mrezu),tuzno.
Ali valjda ce biti bolje za
sve nase tenisere. Samo malo
vise rada i pameti(jer tenis
je vrlo inteligentna igra)isve
ce opet doci na svoje mesto.
Pozdrav.

a sad...

pre 15 godina

Ko vise riskira taj mozda vise pogadja ali mnogo vise i gresi. Nema pravila da se gledaju wineri, gledaju se samo ostvareni poeni na ovaj ili onaj nacin.
Ako cemo tako onda slobodno mozemo reci da pobednica turnira ima 16 gresaka a Ana samo 44, bruka?
Budimo realni, bice bolje valjda uskoro.

Pele

pre 15 godina

Jedini komentar:
Kako sada smesno zvuci Anina izjava da ponovo ima plan igre.

Bolji je takticar i bolji plan igre ima komentator na TV "Sport Klub"!!!

Nikada vise joj se nece pruziti ovakva prilika da osvoji WTA 1000 turnir a da se ne sretne sa nekom jacom protivnicom (Serena, Venus, Safina, Dementjeva). Jelenu i ovu pacenicu od Zvonareve tu ni ne racunam.

Pixi

pre 15 godina

Ana Ivanovic: Imam konacno plan igre...
I onda 6:7,2:6...
A vi me sada pljujte kako nisam patriota!
Nauci Ana da tvoja igra prica o tebi!

B&J

pre 15 godina

Po meni nazalost ocekivano.Da se ne lazemo nije ona usla u formu niti ce uci u skorije vreme,to sto je prosla u polufinale posle predaje protivnice i u polufinalu sto je pobedila 17-ogdisnjakinju to po meni nije nikakav uspeh! Ana,prerano si poletela!

Dragi

pre 15 godina

Nije vetar bio protivnik Ane Ivanovic.Ona je sama sebi neprijatelj broj jedan i to svi moramo da shvatimo. Proslo je njeno vreme ( a i Jelenino).Moramo biti svesni da ako ostanu u 2009 medju prvih deset bice veliki uspeh. I 2010 izmedju 20 i 30 mesta. Bice nam svima jasno jer cemo ih od ovih dana gledati opusteno i necemo vise verovati da mogu da budu broj 1, 2, 3....!Ziveo tenis!

Nemanja

pre 15 godina

stvarno nisu bili uslovi da se uopste igra,
a Ana je sama sebe pobedila,Zvonareva je samo vracala loptice
mada ne znam dal da se uopste vise i nerviram zbog Ane posle onog slikanja sa klintonom,stvarno me je s tim razocarala

Петар Србин

pre 15 godina

Помаже Бог!
Срце ме је вукло да навијам за Ану, а сећање на њен фото са Клинтоном, за Веру. Залутало срце моје, на жалост, било је јаче а душа ми није имала снаге да плаче. Вера је победила у два сета а Ана показала да је страшно способна да сама себи буде највећа мета. На крају нисам био несрећан због пораза Ане, а ни радостан због победе Вере. Срце ми је ипак било мирно и спокојно а коментар на Б92 означиће моме оводневном преписивању "вољно". С Богом и са анђелима!

Aleksa

pre 15 godina

Pa Ruskinja je ako nista pokazala da je inteligentnija.Po onakom vetru i treba igrati oprezno a ne tuci po loptici ko volina.Na zalost Ana je majstor da od gotovog napravi veresiju.Mora malo vise da razmislja.

Go Jeca

pre 15 godina

Mozes biti prezadovoljna ovim finalom Ana, posto ti i nije bilo mesto u njemu. Nisi ni imala ozbiljnije protivnice do Zvonareve,a jednu prepreku si prosla i bez borbe. Sreca tvoja sto sestre Vilijams nisu ucestvovale,jer u tom slucaju ne bi videla ni cetvrtfinale. Zato budi zadovoljna ovim finalom. Neces izgubiti mnogo poena. Napred Jeco u Majamiju!

Maja

pre 15 godina

Anci svaka cast za igru koju si pokazala u finalu!!!

Bila si hrabra, igrala si tenis, a ne kao Zvonareva krajnje kukavicki odigrati ceo mec :-)

Samo napred bice bolje !!!

U Majamiju ne branis nista od poena, i eto sanse sa novi uspeh!!!

Tina

pre 15 godina

Moze da prica ko sta hoce i da pise ko sta hoce ali Ana nije zasluzila ovaj poraz, ona je jednostavno pobedila i izgubila za obe, zao mi je !!

Zoki

pre 15 godina

Znaci ne mogu da vjerujem da su organizatori dozvolili da se igra mec po onakvom vjetru... Da je Ana dobila prvi set vjerovatno bi prekinuli... Zbog vjetra je naravno izgubila Ana jer ona ne moze da igra nikako osim napadacki... Kod nje nema cekanja greski protivnice... A sta god zvonarjeva vrati vjetar donese tacno pred ili na liniju... Ali Ana se definitivno vratila staroj igri... Agresivno i igra na mrezi gdje je bila odlicna i da nije bilo vjetra uzela bi sigurno prvi set... Ali dobro... Sad slijede turniri gdje ce to sve moci i da dokaze...

shaban

pre 15 godina

Ne bih da vredjam Anu, naprotiv obozavam je kao i Jelenu, ali je danas pokazala retku sportsku NEinteligenciju, koja nije u skladu sa njenim teniskim umecem.
Ne samo da jos uvek nema plan "B", nego nema ni "A", "C", "D" ... a neprilagodljivost situaciji na terenu ne vredi komentarisati.
Da stvar bude jos gora, trener je odlicno posavetovao, ali nazalost ona je to "zapamtila" samo 2 gema i na brejk-set lopte nastavila da "siluje" riterne u mrezu ... A u drugom setu joj to nije ni palo na pamet.

"Um caruje snaga klade valja"

v.s

pre 15 godina

Za mene je ovo strasno i velika sramota za zenski tenis danas....turnir je osvojila teniserka koja je imala za vise od dva sata igre samo 5 vinera (naspram Aninih 24)...pa ja kao amater imam vise za sat vremena...jako sam razocaran, sto nismo imali priliku da gledamo lep tenis u normalnim uslovima, ovo je bilo mucenje i za nas i za njih- morali su da odloze mec...zanski tenis je zato i na takvom nivou jer pojedine teniserke i dalje igraju dosadan i pasivan tenis kome nikom vise nije zanimljiv...
ipak pored ove smehoteke od meca u kojem je pobedila gora utisak da je Ana na pravom putu da sa novim trenerom nesto uradi ove godine i napravi neke vece rezultate....
Srecno u nastavku sezone, ja sam uvek uz tebe!!!!

Nina

pre 15 godina

O Boze....Kad vidim komentare tipa-Ana se vraca u formu i sl.,dodje mi da puknem od smeha....samo jedno pitanje-a koju je to veliku igracicu pobedila i stigla do finala?Cim je dosla Vera izgubila je ubedjivo.Manite se hvaljenja pre vremena(mada ste i to videli od ane koje se hvalila posle svakog dobijenog meca od strane neke leve igracice),vidite kako se to obije o glavu?Mada,znam da vama malo fali da se radujete i da cete,iako znate da sam u pravu,to da demantujete sa jos besmislenijim hvalama...

KJK

pre 15 godina

E Ana moja nije Zvonareva tako dobra da je nisi mogla pobediti nego si ti večeras slabo igrala i poklonila joj dosta poena. Pogrešna taktika od početka meča. Ali tako je šta da radimo. Nadam se da ćeš već u Majamiju biti bolja. Napred samo, popravljaš se u odnosu na onu igru koju si imala do pre mesec dva.

Moi

pre 15 godina

Ja sam ostao pod utiskom da je Ana za 2 klase bolja od Zvonarjeve, i da je, da je htela, mogla da lagano pobedi ovaj mec. Steta, Ana stalno brza, zuri, nema strpljenja. Kada bi tu manu uspela da iskontrolise mnogo bi bolje bila rangirana. Ovako, ako to ne resi, i dalje cemo gledati teniserku koja moze da bude dominantna ali se njena svaka druga loptica zavsava u mrezi.
Steta. Ajde(bre)Ana!

Realno

pre 15 godina

Nisam mislio da cu to ikada napisati, ali Ana nazalost definitivno nema nikakvu taktiku i sportsku inteligenciju. Na ovaj nacin igrati u ovim uslovim je stvarno katastrofa, izgubila je mec, a da je protivnica imala 5 vinera!!!! Ne znam da li se to ikad desilo u nekom finalu...

tomhomes33

pre 15 godina

ma daj komentator..sada je vjetar kriv..isti sindrom i je i kod lijepih nasih..em netko izgubi..kriv vjetar, teren,sudija..
Zvonareva ima vis eklikera u glavi..pobjedila je takticki..the end of the story

Marko

pre 15 godina

Eurosport prenosi a RTS pusta Belu ladju... Fantazija jedna, mora narod da se uspava pred ponedeljak i depresivnu svakodnevnicu. Sto se meca tice, ipak su nijanse odlucile. Vetar je pravio probleme, ali su uslovi bili isti za obe teniserke. Nemojte se mnogo nervirati, zaradila je Anica lepu kintu i za drugo mesto. Imace za hleb i mleko bar mesec dana.

Miloš

pre 15 godina

Šteta... Ana zaista nije imala sreće u ključnim poenima, a i vremenske prilike su bile na strani Zvonarjevoj.

Ne mogu da verujem da neko napravi 5 vinera i osvoji Indijan Vels.

Ivan

pre 15 godina

Za razliku od Novaka Djokovica, Ana udara svaku lopticu jako i uvek igra agresivno sto ce nekad dovesti do toga da ima toliko ( citaj 44 ) neiznudjene greske, a kada neko tako igra onda mu ne mozes nista zameriti !!! Samo napred, Ana ! Ivan.

Tihi ubica

pre 15 godina

Pa ne moze se nesto posebno prigovarati,devojka je stigla do finala...ali!

Ali ono sto mi je jako odbojno u njenoj licnosti jeste taj neki vid nezrelosti....

Svaki zdrav um vidi da su uslovi za ofanzivnu igru nemoguci,jos joj je i trener govorio da se smiri,da igra pametno,da salje sporije lopte,ali ona je uporno silila i izgubila!

Ako trazite razlog njenog poraza,to je neozbiljnost,zurba,nepotrebnazelja za atrakcijom....

Vise srece drugi put!

Lobel

pre 15 godina

Zvonareva je u fantastičnom naletu od samog početka sezone i moguće je da zasjedne na broj 1.
Za razliku od nekih teniserka grize i bori se ko luda. Super Vera!

LazaBG

pre 15 godina

U svakom slucaju Ana je dokazala da je zasluzeno vec dugo vremena u samom vrhu tenisa. Bilo bi lepse da je to krunisano pobedom, ali uz grozne uslove igre i opasnu protivnicu, mislim da ima razloga da bude zadovoljna sobom. U prvom setu se borila kao lavica, i nadam se da ce moci sada malo da se odmori.

I naravno--bila je najlepsa. I to ne kazem samo zato sto je nasa!

Ajdeeeee!

pre 15 godina

Obzirom na formu i igru Ane Ivanović poslednjih meseci ovo je VELIKI USPEH! Ali, ako neko uspe da obuzda Anin adrenalin i njenu želju da SVAKI poen osvoji prvim udarcem, ona može mnogo više. Naravno da nisam pristalica tenisa Nadal/Janković, vać ofanzivnog tenisa i OSVAJANJA POENA. Ali poen treba PRIPREMITI i onda OSVOJITI! Kad Ana spozna tu jednostavnu filozofiju ove igre biće zaista VRHUNSKA TENISERKA.
Na stranu što su uslovi u ovom meču bili na granici regularnosti... Tim pre je trebalo više strpljenja i istorija tenisa bi bila drugačija.

I pored svega, ČESTITKE ANI IVANOVIĆ i maksimalna podrška u nastavku sezone.

Mikro

pre 15 godina

Ancice, samo nastavi da se boris. Bez obzira sto si ovaj mec izgubila, pokazala si veliku borbenost. Ostani na istom broju vinera i malcice smanji greske i bice sjajno. Zvonareva je veceras bila potpuno neupecatljiva, ali je imala vise srece i taktiku koja je igrom slucaja bila prilagodjenija ovom ludackom vetru. Nadam se da ce i Novaku krenuti nabolje, jer ima naznaka da je kriza prosla, a mozda ce ga dodatno pokrenuti i cinjenica da mu Mari dise za vrat, a na redu je i Jelena. Vec sledece nedelje imate prilike da nastavite dalje punom parom. Nadam se samo da ce dezurni pljuvaci iz fotelje nastaviti da gledaju musko finale, umesto da napadaju one koji su u zivotu nesto uradili.

asus

pre 15 godina

Los mec i jos jednom se pokazuje ono o cemu se odavno prica i zna, a to je da Ana Ivanovic nema plan B.Ona udara i udara po lopti ali ako to ne ulazi ona ne menja igru vec nastavlja po svome pa ako udje udje.TO je samo dokaz slabosti danasnjeg zenskog tenisa, a to je da vecina zenskih teniserki danas ne igra mozgom vec misicima.Kad nesto ne ide one ne znaju kako drugacije,osecaju se izgubljenim.Mnogi nisu voleli Henin ali devojka osim prelepih udaraca igrala je mozgom na sta smo se toliko puta uverili kad je igrala sa JJ i tacno je znala sta da radi cak i kad je gubila u nekom setu.

MikaSG

pre 15 godina

Nije potrebno komentirati vise od prvog seta.Ana je prokockala sve sanse koje je imala.Prve dvije set lopte je bez potrebe rizikovala, sto je upravo trebala raditi na trecoj prilici.Zvonareva stoji na mrezi, a Ana igra forhend slice!!Taktika je bila amaterska i zato sasvim zasluzen poraz Ane Ivanovic.

Milena

pre 15 godina

Ljudi moji znate li da u IW jos nijedna teniserka nije uspela da odbrani titulu (barem ne u poslednjih 18god.)...ni Ana tu nije probila led, mada je jedna od retkih (mozda i jedina) koja je 2 puta za redom igrala u finalu IW...

marko-nbg

pre 15 godina

Sta reci, a ne zaplakati!?!? Po meni glupo izgubljen mec! Kapiram da Ana voli da igra napadacki, ali samo malo vise strpljenja da je bilo, na kraju bi se ona radovala!!! Ipak sa 44 neiznudjene greske drugacije nije ni moglo!!!
Steta!!! Ali glavu gore!! Odlicno je to sto je Ana konacno izasla iz krize i sto se vraca u formu!!!! Napred Ana!!!

Baghdatis

pre 15 godina

Koliko je samo set lopti zakucala bez veze, jaooo... Za plakanje. I dokaz da je u ženskom tenisu slajz izumro kao udarac. Ili nije, ali se niko ne seti da ga odigra.

Nebojsha

pre 15 godina

Volim je kao prvo zato sto je nasa, isto i Jecu. Ne zato sto je najlepsa, nego i zato stoi gra dobar tenis.Mislio sam bar da se ona vraca u neku formu(citao sam juce da ima plan B),ali ne i ne.
Ne znam ko joj je trener ali
ovako udarati po lopti t.j.
silovati u nizu po 5,6 puta
bez imalo mozga(dobronamerno).
Zvonareva je samo ubicivala
loptu u polje a Ana ili u aut
ili u mrezu. Bez razmisljanja
samo na silu. Stvarno ne mogu
da shvatim da neko ide glavom
kroz zid(citaj mrezu),tuzno.
Ali valjda ce biti bolje za
sve nase tenisere. Samo malo
vise rada i pameti(jer tenis
je vrlo inteligentna igra)isve
ce opet doci na svoje mesto.
Pozdrav.

a sad...

pre 15 godina

Ko vise riskira taj mozda vise pogadja ali mnogo vise i gresi. Nema pravila da se gledaju wineri, gledaju se samo ostvareni poeni na ovaj ili onaj nacin.
Ako cemo tako onda slobodno mozemo reci da pobednica turnira ima 16 gresaka a Ana samo 44, bruka?
Budimo realni, bice bolje valjda uskoro.

Pele

pre 15 godina

Jedini komentar:
Kako sada smesno zvuci Anina izjava da ponovo ima plan igre.

Bolji je takticar i bolji plan igre ima komentator na TV "Sport Klub"!!!

Nikada vise joj se nece pruziti ovakva prilika da osvoji WTA 1000 turnir a da se ne sretne sa nekom jacom protivnicom (Serena, Venus, Safina, Dementjeva). Jelenu i ovu pacenicu od Zvonareve tu ni ne racunam.

Draganche

pre 15 godina

Ovo vreme krejzi,kako je smesno bilo gledati...Kako jednoj tako i drugoj,Vera je odabrala dobitnu kombinaciju za veceras.Vamos Nadal!(ovaj komentar je pisan tokom zagrevanja Nadala i Mareja)

Vladan R

pre 15 godina

Samo jedno mi nije jasno kako ne moze da skonta da se po onakvom vetru ne moze igrati toliko agresivno, jer niti zbog nepravilnog leta lopte ne moze da se namesti na udarac kako valja. Dovoljno je da je za udarce kada se traze vineri samo malo vetar ponese i naravno neiznudjena greska jer mnogo je lakse samo je sigurno vratiti u teren. Uz to jos ako se gadja linija opet je dovoljno da je malo vetar zanese i ode loptica u aut, za razliku od slucaja kada se gadja da udje sigurno u polje tada vetar samo moze da je pomeri blize liniji.

branko

pre 15 godina

Ако се некоме чини да је Ана могла добити овај меч, мислим да је тај подлегао оптичкој варци. Зашто? Свакоме ко је видео онај ветар ( ја се не сећам да сам некад гледао меч по оваквом ветру) морало је бити јасно да се овај меч може добити НА ЈЕДАН ЈЕДИНИ НАЧИН: СТРПЉЕЊЕМ И СА ШТО МАЊЕ ГРЕШАКА. А сви знамо како Ана стоји у том `предмету`. Црно на бело: Звонарјева 6 (!) винера и 16 неизнуђених грешака, Ана 24 винера и 44 неизнуђене грешке . И кад би неко поништио овај меч и одредио да се у истим условима одигра нови -. резултат би био исти овакав. Ипак мислим да би морали бити задовољни Аниним наступом на овом турниру. Као што сам рекао током меча Србија – Јапан, Ана ће се кад тад вратити свом офанзивном стилу јер је офанзивна игра заправо њено природно поимање тениса. То се десило и пре него што сам мислио. Битно је само да Ана схвати да офанзивна игра није исто што и дум-дум игра, тј. игра на 2 –3 ударца. Офанзивна игра не значи ни обавезно ударање лоптице свом снагом. Зар није скраћена лопта такође офанзивни ударац ? Ана очигледно ради на волеју и честим изласцима на мрежу и то јој не иде лоше. Све у свему, она може још доста да напредује а сад већ изгледа да је на добром путу. То ће се потврдити ако и у Мајамију буде играла добро.

Bea

pre 15 godina

Nema veze,igra u finalu posle loših rezultata je sasvim dovoljna.Važnije je da se polako vraća.Na nama navijačima je da je bodrimo i kada dobija i kada gubi!

Zox

pre 15 godina

Ana, MOLIM TE PROMENI DRZAVLJANSTVO, jer mi ne zasluzujemo sampione kao sto si ti!!!!!

KOliko ima ljudi kod nas koji ne podrzavaju Anu, Jelenu i Novaka bez ikakvog razloga! Pa to je neverovatno!

Ipak nije tenis za ovakvu nezahvalnu naciju.

Ana, i da igras i za Albaniju, ja te podrzavam uvek!

Petar

pre 15 godina

Cestitam! Finale Mastersa nije mala stvar.Na dobrom si putu,kvalitet imas,mentalnu snagu imas i sve ce doci na svoje mesto.Samo strpljivo radi i bices ti opet najbolja!
Napred Ana!!!!!!!!

vladisa

pre 15 godina

Pokusala je previse samouvereno da skrati poene i bude efektna jer brani titulu... Kad se tu doda da je pocela da gresi i da bude jos nestrpljivija kako je mec odmicao, samo je gubila psiholosku stabilnost i sama sebe odvela u poraz. Steta jer je pokazala svima da moze da pobedi, a zatim je uprskala stvar... Svejedno svaka cast, neka izvuce prave pouke i moze racunati da ce i njen ukupan plasman da se popravi. Napred ANA!!

milosh

pre 15 godina

Znao sam da ce ovako biti,od pocetka meca sam video koliko je Vera smirenija i skoncentrisanija od Ane,a kod Ane se videlo da sto pre zeli da zavrsi mec i da pobedi..ali svaka cast i jednoj i drugoj!!

Teja

pre 15 godina

Da li ovi komentari imaju moderatore, dokle vise sa tim Klintonom i slikanjem ?
Juce je na PDF tenis jedna tip stavio ovu temu u sred prvog muskog polufinala, do kraja mu je tama zakljucana i bacena na deponiju.
Ovo je sport, nije politika, treba cuti i drugacija misljenja ali iskljucivo o sportu.
Molim vas da brisete ovakve komentare KOJI NEMAJU VEZE SA SPORTOM.

SRBIJA OD TOKIJA DO MILWOKIJA

pre 15 godina

Kljucni trenutak mece je bio 12 gem prvog seta kada je Ana imala 3 set lopte i nije ih iskoristila!!!Pogoovo onu trecu kada joj je preostalo samo da iz bekenda pogodi polje!Steta Ana,ali nema veze vazno je da si se vratila u staru formi i sada juris na titulu u Majamiju!!!

hedovi

pre 15 godina

Stvarno steta sto nije pobedila. U pocetku oba seta odlicna igra pa namon toga pad.
44 neiznudjene greske govore da je sama sebe pobedila.
A i stvarno odluka celnih ljudi turnira da se finale igra po ovakvom vremenu...nemam reci

Herbie

pre 15 godina

Ana je dobro odigrala ovaj turnir, dosta toga se popravilo u njenoj igri. Zvonareva je danas imala malo vise srece sa vetrom od Ane. Igrala je defanzivno za razliku od Ane koja ofanzivnom igrom nije moglaprotiv vetra.
Idemo dalje Ana. Samo nastavi tako!!!

navijac

pre 15 godina

Potpuno se slazem sa prilogom. Valjalo je samo prebacivati lopticu, svaka inicijativa po ovakvom vetru bila je osudjena na propast.
Sto se muskog finala tice - svi koji se loze da Nole moze do prvog mesta (jednom, bilo kad), ne bi bilo lose da bace pogled. I zakopaju sve nade na vreme.
Nije da ne gotivim Noleta, naprotiv, ali... Nemoguce je nemoguce. Osim ako Nole ne pocne da se bavi tenisom.

Cucurigu

pre 15 godina

Budimo realni i recimo istinu i nemoj mo opravdavati poraz.Da, i srcem i dusom sam navijao za Anu,ali poraz je sasvim zasluzen i on boli iz vise razloga.Igracice su igrale pod istim uslovima.Ovo je Verina najslabija igra koju ja pamtim.
Molim Vas OBRATITE PAZNJU U SLEDECIM MECEVIMA KADA ANA IGRA NA BACANJE LOPTICE UVIS,NA NJENU TRAETORIJU, PRILIKOM SERVISA.TO JE KOD NJE U SVIM MECEVIMA,NE SAMO KAD JE VETAR.
Uz sve njene vrline koje poseduje,napredovane u igri,dobar izlazak na mrezi,Ana je jedina teniserka koja "nezna" da baca loptu uvis,tj slabo baca loptu uvis prilikom serviranja i otuda mnogo duplih gresaka i los servis.Jasno se videlo,ko je pratio TV prenos da trener u prvom setu kaze:"...ne igraj na direktne poene,strpljivo prebacuj samo mrezu i ona (Vera)ce poceti sa greskama..."Tu je ,uz dobar servis-pravilno bacanje lopte,sva filozofija poraza.Svi mi znamo koliko je Vera psiholoski nestabilan igrac,standardni igrac,igrac polufinala.Medjutim mec je pokazao da je Ana bila mnogo nervoznija od protivnice.Sada smo svi mi generali,medju njima i ja i ovog trenutka prekidam.
Cestitke pobednici!
Hvala sto ste bili strpljivi.

Sandy

pre 15 godina

@Nina
Eh sto nije tvoja mala "Jecika" igrala,pa da joj pokaze kako se igra "najlepsi" tenis u istoriji.
PatriJJoto,smesna si do bola!

djordje

pre 15 godina

Naravno da je Ana bolje igrala i bolje igra uopsteno i mislim da je mec trebalo odloziti!!!!!!!!!1ANA IVANOVIC JE NAJBOLJA I TO NIKO NE MOZE DA OSPORI!!!!ANA je konstantno igrala napadacki u svom stilu,nije kao Zvonarava samo vracala i cekala gresku protivnice!!!svako ko ima nesto protiv nje klasican debil!!!!

mudrost

pre 15 godina

Ana mora da nauci da igra MUDRO.To znaci da ima plan igre ali da ga MENJA U HODU PO POTREBI, a ne da igra ofanzivno po svaku cenu. Zvonareva ju je potpuno takticki nadmudrila. Mora da razvije svoju tenisku inteligenciju, a ne samo kondiciju i snagu udaraca.Zao mi je, mogla je svakako bolje.

v.s

pre 15 godina

Pojedini podaci u textu nisu tacni...Ana je imala 44 greske a Vera 16, Ana 24 vinera a Vera samo 5 cisto da se zna...
Greska nije mala pa zato je hitno isravite...

Bojan

pre 15 godina

Svaka čast Ana za ulazak u finale....nažalost večeras je pobjedila Zvonareva koja je osvojila sve ključne poene....Mene raduje vidni i nama koji nismo teniski stručnjaci da je Ana drastično popravila igru,pogotovo inpresivna je igra na mreži....Više sreće drugi put....

steve

pre 15 godina

Ključ meča bio je prvi set, da ga je Ana osvojila, a imala je tri set lopte, uvjeren sam da bi osvojila i drugi ovako...Ali, bez obzira na današnji poraz njen ukupni nastup na ovom turniru ohrabruje i mislim da bi uskoro mogla dosegnuti formu iz prvog dijela prošle sezone kada je bila strah i trepet za sve igračice. Novi trener je očito pun pogodak!!

Milewa

pre 15 godina

Ana, JJ i Nole jesu u fizickoj formi ali ne i psihickoj...to je ona na cemu treba dosta da porade i tek ako se tu popnu na lesticu, dve ili tri vise mocice da naprave dosta uspeha u jednoj godini kao recimo Nadal prosle god.ili Federer ranije.
Njihovi treneri ocigledno ne rade dosta na tom planu a i oni sami bi morali da preduzmu nesto

Nikola

pre 15 godina

Jednostavno,Ana je danas bila dosta nestrpljiva i nije odigrala dovoljno pametno,vec je pokusavala da u ovakvim vremenskim uslovima igra dosta agresivno sto je prouzrokovalo ogroman broj nezinudjenih gresaka sto je bilo presudno za konacan ishod meca.Nadam se da ce iz turnira u turnir poboljsavati svoju igru i da ce nastaviti sa dobrim partijama vec u Majamiju.SRECNO ANA!!!

WTATP Lista

pre 15 godina

Jak vetar po pravilu favorizuje onog ko se brani i uglavnom svodi svoju taktiku da samo vrati lopticu nazad, a znatno otezava onome ko pokusava da "osvaja" poene. A ovo danas je bio vise "olujni" nego "jak" vetar, pa je samo tako bilo moguce da na kraju (cak ubedljivo) trijumfuje teniserka koja je osvojila samo PET direktnih poena!? Kada je Zvonarjeva samo vracala loptu, ta lopta je dobijala zahvaljujuci vetru dodatni kvalitet zbog nepredvidljive putanje, a kada je Ana pokusavala da osvaja poene imala je ogromnih problema da se namesti za udarac i na najobicniju loptu - a tek problemi pri servisu i podbacivanju bili su posebna prica. Medjutim, daleko od toga da Ana nije imala nikakve sanse. U prvom setu je promasila par zicera na set loptama - i to je svakako presudilo pobednika, inace Ana svakako ne bi bila u poziciji da na mentalnom planu toliko padne u drugom setu pa da izgubi 6 vezanih gemova. Uzgred budi receno, nikako se ne moze reci da je Ruskinja danas nadmudrila Anu, jednostavno je igrala onako kako ceo zivot igra (vratiti lopticu nazad), a kada je Ana pokusala u 2gom setu da se "nadigrava" sa njom, bukvalno gem nije mogla da osvoji i bolje da je nastavila sa onom "samoubilackom" taktikom koja joj je bar u prvom setu donela par set lopti i brzo 2:0 vodstvo u drugom setu. Ako icim mozemo danas biti zadovoljni to je ocigledni Anin napredak u igri na mrezi - tu vetar nije mogao nikako da pomogne Ruskinji jer njene lopte nisu imale kad da uspore i bitnije promene putanju, i Anini voleji su stvarno odlicno funkcionisali. Ogromna steta sto se bas ovako "glupo" zavrsilo prvo veliko finale do kog su nasi teniseri dosli ove sezone - ali sta da se radi.

Scene po kojima cu se uvek iz vedrijeg ugla prisecati ovog finala su svakako neverovatne slike zanjihanih palmi koje kao da ce vetar iscupati iz korena koje su se mogle videti u jednoj od pauza u pozadini stadiona, a druga scena je jedan Anin servis od kojeg je snazni nalet vetra napravio bukvalno drop-shot udarac (i to je bio jedini as na celom mecu). A koji je smor ovaj danasnji vetar vidi se i po tome sto je cak i od nesudjenog Nadal-Marej super spektakla napravio pravo mucenje za gledanje i "antiteniski" dogadjaj.

A nasima puno srece u Majamiju.

zuga

pre 15 godina

BRAVO Ana !!!

pusti bre ove pajsere i ostale no-lajfere ... sta deca znaju sta je tenis...sve kvazi strucnjaci i isfrustrirani maloumnici...

Biti drugi...malo li je?!!

SVAKA CAST Ana !!

fun of the world

pre 15 godina

Kakvih pisaca ovde ima sa kratkom pamecu da ne kazem nesto grublje. Zvonareva se samo bolje snasla orkanskom vetru. Da je bilo mirnije vreme pobeda Anina ne bidolazila u pitanje. Jer ana je u mecu gadjala paralele i dijagonale i dovoljno da jak vetar otera lopticu u aut. To sevidelo barem u 20-25 puta. A ovi sto sve mrze pa i same sebe i sto navijaju za Vru pa sutr Za neku od sestara Wiliams pa onda za kineskinju i sve kada igraju protiv nasih a usput jos i pluju po njima imaju problem sa samim sobobm. Prate tenis unazad 2-3 godine, nikada ni na jednom teniskom terenu nisu bili pa makar i rekreativno a da ne govorim o nekom mecu pa makar izmedju pionira.Ima dobrih specijalizovanih ustanova za takve

Kad BI

pre 15 godina

Kad bi baba imala brkove,onda bi se zvala deda.
Preporucujem piscima (kom 91 i 93)pazljivo da procitaju svoje komentare vise puta,valda ce naci......
Ana mi te volimo i zelimo ti puno uspeha u Majamiu,isto kao i Jeleni.

Milana

pre 15 godina

Gledali smo Anu koja je igrala 1. set, iako ga je izgubila, sa velikim entuzijazmom, inspirativno postizuci uzbudljive I spektakularne poene na radost svih onih koji su zeleli njenu pobedu. Nazalost, pobedila je njena protivnica koja se drzala sigurnih margina, dobro se branila I ostala uporna u svojoj borbi do kraja. I to je tenis ali I pocetak jedne nove sezone za Anu I, nadajmo se vecih titula I trofeja.

3:47PM

pre 15 godina

Neka, bije tu srce sampiona, ona tek krece da osvaja svet:)
Srecno Ana i pozdrav svim pravim navijacima koji shvataju kakav je to stres biti na svetskoj sceni i pobedjivati i gubiti dostojanstveno.
Ana nas predstavlja u najboljem svetlu a ko to ne moze da vidi, stvarno nek navija za Zvonareve i ostale...

Mavyan

pre 15 godina

Stvarno steta, onaj prvi set je bio vrhunski, a u drugom je mogla da bude malo smirenija. Sve u svemu, dobra igra, uprkos vetru. Ali da pobednica turnira ima samo pet vinera, a Ana 24.. Bruka :)

komentar

pre 15 godina

Sta ste napali Anu: te igrala suvise agresivno, trebala je da gadja balone, te nema plan B. Da je i ona samo vracala loptu po sredini i cekala kud ce je vetar oduvati, pa kom se sreca osmehne taj ce pobediti, mec bi bio totalna katastrofa. Ovako se devojka trudila da OSVOJI poene, a ne da ceka na gotovo, videli smo mnoge lepe Anine poteze, izlaske na mrezu, voleje... Zvonareva nije nista pokazala, apsolutno nista. I jos nesto, da Ana nije napadala vec dozvolila u bilo kom trenutku da Zvonareva makar malo diktira tempo, ova bi je setala s jednog kraja terena na drugi, a trcanje za lopticom nije Anina najjaca strana. Tako da je Ana izabrala jedinu mogucu taktiku protiv ovakve protivnice. Da su uslovi bili normalni Ana bi sigurno pobedila jer ne bi toliko lopti zavrsilo u malom autu jer ih je vetar prosto oduvao s terena. Takodje, Ana je jacim udarcima, izlascima na mrezu, pa time i kracom putanjom loptice, pokusavala da skrati let loptice i smanji uticaj vetra, tako da ne pisite (kao papagaji) da je Ana glupa i nije znala da prilagodi igru. Pored toga, vetar je menjao pravac, tako da je to vise licilo na igru na ruletu nego na tenis.