Utorak, 27.01.2009.

17:02

SP: Srbija pobedila Makedoniju

Rukometna reprezentacija Srbije pobedila je Makedoniju, sa 32:28 (15:16) u poslednjem meču druge faze Svetskog prvenstva u Hrvatskoj.

Izvor: B92

SP: Srbija pobedila Makedoniju IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

159 Komentari

Sortiraj po:

G.Bogat.

pre 15 godina

zasluzili ste pobedu...ali za volja na vistinata mi smo igrali ovo prvenstvo bez Alusevski nase prvp levo krilo(jedan od najbolji i u odbrani) i Mojsovski centralen bek(vtor po efikasnost posle Lazarov-dao je 9-gola na Poljaka)a da da ne zaboravim da na ovoj prvenstvo smo dosli bez nas prvi lev bek(Rade Stojanovik) i so povredeni V.Dimoski(nas prvi piker-davao je na Barse i Kil po 8-9 golova uz fantasticni procenat realizacie 80-90%)!proverite ako ne veruvate...prakticno smo bili bez nasi najkalitetnii rukometasi u ovoj utakmici...razmislete o tome...inaku vasa pobeda je bila zasluzena cista ko suza!pozdrav svima u srbiji

stefan

pre 15 godina

nemogu da verujem kako je bilo juce.ja sam srbin koji zivi u makedoniji nije istina da vas vole makedonci vole vas samo ovi polusrbi.sinoc su me svi na poslu vrlo drsko napadali svi na poslu kako ce makedonja da pobedi Srbiju nije mi bilo sve jedno kad sam slusao i navredljive komentare od svojih kolega a posle utakmice nema ih nigde ja sam kao duh svi me mrze sto je srbija pobedila ali meni je bilo toliko drago sto smo pobedili sto ih je srbija nadigrala neznam da opisem.Da se deklariras u makedoniji kao srbin mnogo je te tesko iako sa makedoncinja nismo ni ratovali

boban,nis

pre 15 godina

Kad nam ovako podmuklo spustate oko Kosova,ja vam predlazem da organizujete utakmicu sa rukometasima Kosova i to u Skoplju.
Nisam siguran da li bi u svom glavnom gradu bili domacini ili gosti?

Republic_of_Srpska

pre 15 godina

I jos nesto...dragi moj B92..zasto pustate ove poruke od nasih susjeda Hrvata..da nam sole pamet..citam ovog HRC-a..eeejjj..do juce smo ih punili po 14 razlike..i sad..u zadnju koju godinu malo se digli..i vec su poceli NAMA da pricaju kako se igra rukomet..aloo..ljudi spustite se na zemlju..ok..imate dobru ekipu..ali polako..bili smo u krizi..evo..vracamo se..vidimo se 2012...molim Boga da se sretnemo sa vama..da vam vise zapusimo usta..a ti hrc..Koreu ste dobili zahvaljujuci sudiji..koji je iskljucio dva Korejca..u zadnjih 5 minuta..prema tome..NEMOJ DA LUPAS!!!

pinkerton

pre 15 godina

...Nikad necu zaboravit onaj krik kada ste igrali protiv Nizozemske na EP 2000.
Kokuuuuuuu liznula je lopta vratnicu.
(euskadi, 28. januar 2009 14:41)

Slažem se, premda se ne bi ljutio na Saračevića za blagu dozu sprdnje tokom komentiranja utakmice s Poljacima jer ono je stvarno bilo nešto što se rijetko viđa..
No zaboravio si spomenuti našeg udarnog Srbomrsca Cvitkovića - što bi taj dao za priliku da komentira takvo razbijanje Srbije:)))
Netko je ovdje spomenuo i Šolu koji stalno nešto nije siguran kaže li se na hrvatskom takmičenje ili natjecanje. Moram priznati da je to ispravljanje zaista pomalo sramotno - pa neka uzme neki tečaj hrvatskog kod nekog lingvista ako mu je to tako važno:)))

srba

pre 15 godina

pozdrav do batko
dali je crna rupa ili galaksija sami kad jednom nestane makedonija kad postane ilirida ili ostane ime makedonija au njoj zive 70%siptara za 20 godina isti oni koji je makedonija priznala.zalosno ali istinito umesto da se dogovore oko zaednicke strategije sa Srbijom oni su prijatejli sa albancima pozdrav rukometasima i ovo je srpski sajt i treba da objavljujete sve a ne samo sto makedonci pjluvaju

JAKYZA

pre 15 godina

Hahaahah, neko gore napisa Makedonci su potomci Aleksandra Makedonskog...ahahaa...Aleksandar Makedonski je iz jedne oblasti u Grckoj koja se isto tako zove Makedonija...ahahahahahah

Republic_of_Srpska

pre 15 godina

E ljudi..nisam znao da ce nam ovo da rade "braca" Makedonci...mislim..zvizde na nasu himnu?!I to ni manje ni vise nego sa Hrvatima zajedno??Ovo im je jedan veliki minus..u svakom slucaju...jedno je sigurno...braca iz RS su uvjek uz Srbiju..veliki pozz i sve cestitke na ovom velikom uspjehu..2012..momci..vrijeme je za medalju!!! Viva la Serbia..

Shvaba

pre 15 godina

@makeodnija, 28. januar 2009 11:50)

I eto, opet mi Srbi provociramo!

Opet smo mi krivi!

Batko, eve ti zvanicni sajt Ujedinjenih Nacija i proveri kako vam se zove drzava.

http://www.un.org/members/list.shtml

Vi ste nama nasli da pricate o sportskom duhu i dzentlmenstvu.

Dokazali ste se. Bas ste bili dzentlmeni kada ste nam gadjali rukometasice flasama.
Eeej bre, devojke ste gadjali.
Vi nama pricate o kulturi!

euskadi

pre 15 godina

@ euskadi
Jbg, brate nismo ni gluvi ni coravi, komentatori su bili izrazito korektni kada smo igrali protiv Nemacke( tu zaista nemam sta da kazem), ali ovo veceras i ono protiv Poljske nema veze sa korektnoscu. Utakmica sa Polsjkom je komentarisana sa velikom dozom podsmeha (ok. pukli smo, ali nivo na kojem je radjen taj prenos je u najmanju ruku zalostan, a i u ovoj veceras sa Makedoncima je bilo dosta toga nekorektnog....ako ti nije jasno o cemu govorim, reci pa cu ti navesti konkretne primere...Iskreno, ja od vas ni ne ocekujem korektnost, mada je ovo ipak "mala maca" sta bi radio Bozo Susec, da je HRT dobio da radi prenose.
p.s. Pozdrav svim ljudima dobre volje, vama cestitke na plasmanu u polufinale i svako dobro, ali nemoj pokusavati da nam zamazes oci i usi pricom kako ste bili fer.
(C., 28. januar 2009 02:09)

Neda mi se sad razuvjeravat te, istina je vjerovatno negdje izmedju. saracevic je malo pretjerao kad ste igrali protiv Poljske. Ali vas je i nahvalio, rekao je da imate vrhunske bekove, jednog od najboljih pivota...
sto se tice Suseca tu si skroz u pravu.lol. niko nebi vise uzivo u utakici Poljska Srbija kao on. Mozda jedino Blazicko. Nikad necu zaboravit onaj krik kada ste igrali protiv Nizozemske na EP 2000.
Kokuuuuuuu liznula je lopta vratnicu.

Zoran

pre 15 godina

Au Srbi, pa vi ste neverovatni. Citajuci ove vase "fine" komentare mogu da zakljucim da ste se vi bas uvredili sto su se neki Makedonci druzili sa Hrvatima. To mu dodje kao da ja pocnem da blatim i vredjam sve srpsko ako vas vidim da pricate sa Grcima. Smesno malo.
Postujem vas kao sportsku naciju, cestitam pobedu, ali sto pre shvatite da nije Srbija centar sveta, bice bolje i za vas i za nas okolo.

viktor

pre 15 godina

Cestitam na pobedata i na odlicnata igra na natprevarot protiv Makedonija,steta sto vaka ne gi igravte i drugite natprevari,sega sigurno ke igravte za medala,golem pozdrav do site SRPSKI braca od bratskoto za sekogas Kumanovo POZZZZZ

MAKEDONIJA

pre 15 godina

Iskreno zalam sto na ovoj sajt ima sudir na interesi.Site poraki so navredliva sodrzina kon MAKEDONIJA(makedonskata nacija ne postoi,vie ste grcka regija)se pustaat,a pristignatite poraki od nas MAKEDONCITE ne se pustaat!Ova moze da se sluci samo na srpski sajtovi!

Ako MAKEDONIJA e grcka,togas treba da se zaprasate cie e Kosovo!Samo kolku za informacija,odete vo kako sto vikate vo "grckata Makedonijaa',pa da vidite kolku Makedonci ima,i koj im e majcin jazik!vO ISTA SITUACIJA SME:so samoto toa sto velite deka Makedonija e grcka,indirekno vikate deka Kosovo e albansko!Pa razmislete sto govorite!

Znam deka porakava neme nikakva vrska so sportot,ama vprocem vie pustate takvi poraki,i se nadevam deka ke ja pustite porakata!

maci

pre 15 godina

Za Tonija!
Pa,batko,ovo je NAŠ omiljeni srpski sajt a pošto tebe možda moji komentari diraju a ti lepo idi sportnet.hr i tamo ćeš se osećati ugodnije,sigurno jer vi ste braća,odnosno vi ste njihovo cveće.Šalu na stranu,ja imam mnogo prijatelja u BJRM i ceo život sam vas simpatisao kao veseo narod ali šta vam treba da se iz petnih žila drekenjate na meču SRB-GERM. i to naravno protiv SRB. a uz svesrdnu pomoć navijača iz CRO kojem se sa usana čita:dobro je,Srbin je odbranio ali je lopta otišla u aut,dobro je,Njemci opet imaju napad!E,to mi nikada nece biti jasno,kako vam jedan CRO navijač može biti toliko bliži od navijača iz Niša?To samo mogi objasniti time da vapite da budete zapad a večito ste na nekom siromašnom izaboravljenom jugu.Ja ti Toni toplo preporučujem da geografski atlas obrneš kontra i da konačno Kavadarci budu gore na severu a Varaždin neka bude malo dole na jugu.Kompleksi batko,kompleksi,neizlečiva stvar!

srba

pre 15 godina

Da vam kazem kakvi su Makedonci jer zivim sa njima.To su jedni licemeri kakvih nema nigdje nemogu da ih uporedim ni sa jednom nacijom na svetu.rukomet se u Makedoniji prikazivao kao da su svetska velesila a videlo se ko je sta.Jos su u stanju i da izmisljaju samo da se opravdaju.jedno cu vam reci Makedonci nisu vam ni za prijatelja ane za saveznika.Kakvi su ti aleksandra makedonskog potomci kad ih je sve neko drugi oslobagao.pozdrav za rukomet i neka srbija bojle druzi sa jamajkom nego sa makedoncima toliko.ne bi bilo fer da ne objavite ovo kad ste mogli sva ona pljuvanja iz makedonije prethodni dan

tihi

pre 15 godina

mi se tesimo da smo skoro pobedili dance , nemce ...kad se geda rezultat 7ili 8 mesto je dobro jer za vise treba puno htenja i da se poklope neke druge stvari ...ovaj rezultat neka im bude poticaj za dalje ali ako ne budemo imali kontinuitet sve ce se raspast ...za medalju mi moramo jos mnogo da ucimo to je jako daleko za nas u ovom trenutku samo mi ne zelimo to da priznamo ...fr i hr su trenutno svetlosnu godinu ispred ostalih reprezentacija i tamo vec sad ima momaka koji igraju a imaju samo 20-tak godina , mi toga bas i nemamo .
gledam juce i moram da pomenem kako je stanic dao sam sebi gol glavom ...zakuco je u gol:))

pinkerton

pre 15 godina

Ja stvarno ne znam koji si ti kanal gledao i koje si komentatore slusao...previse si pristrasan da bi meni sudio...primera: mi igraca manje, Stojanovic daje sa 10m gol a komentator nastavlja da prca o necemu trecem, i onda kao komentar potvrde:"Bio je lep gol"...jedva se nakanio da to i izgovori... uostalom, takve stvari se ne desavaju prvi put...toliko
(Tanchik, 27. januar 2009 23:24)

Svaka čast majstore, mene si uvjerio:)))))
hahahahahhahah

MM

pre 15 godina

Eh da nam je bolji sekektor i da nam nije Curuvije i Kojica...Gledao sam sve i jedan prenos nasih na HRT i njihovi strucnjaci su nasli 1000 gresaka naseg selektora.

makeodnija

pre 15 godina

cestitam na pobedi srbiju, ali vi srbi pojma nemate od normalnog kultirnog ponasanja, bjrm? ma dajte molim vas, ovo je sport nije politikai shavtite jednom zauvjek da niste vi bozanski narod da ste vi kao i svi drugi, i u sportu i u svemu . zato batalite politiku i ostale sitne provokacije kao bjrm i slicno. pobedili ste i cestitam vam, kao i svaki normalni sportsmen iz makedonije. zato nas hrvati vole i svi ostali osim vi igrci, vi pojma nemate sta je sportski duh i sportsko dzentlmenstvo.

Filip

pre 15 godina

Koj ni mlati navivachi niz Zadar? Zboruvash za eden izoliran sluchaj?
Nashite navivachi bea srdechno prechekani i vo Varazhdin i vo Zadar. Cela Hrvatska ni davashe podrshka. Skoro site automobili vo Zadar imaa zakacheno makedonska i hrvatska zastava. Makedoncite nosea hrvatski dresovi, Hrvatite makedonski. Zaedno se pieshe po kafani, zaedno se navivashe vo sala. Zatoa nema potreba da se diga tenzija, okolu eden izoliran incident koj go napravile kreteni kakvi shto ima vo sekoja zemja.
Hrvati, fala za odlichniot dochek! Navivame za vas vo polufinaleto i finaleto!

Toni

pre 15 godina

E,za mene su nasi igraci SVETSKI prvaci samo kada su ove juznjake natrcili.Toliko su se ovih dana duvali na raznim forumima da to nije normalno,kao da smo mi deca a oni profesori!E,jadni li ste bivsa braco kada vi uz sahovnicu navijate za Nemce protiv Srbije a Hrvati vam mlate navijace po Zadru.Bravo ORLOVI!!!
(maci, 28. januar 2009 09:43)

Daj bre oladi malo tu glavu. Dokle ce siroti pojedeinci kao tebe misle da se svet okrece oko Srbije. Zao mi je ali to vreme je proslo, ali ne branim ti da jos mislis da je tako. I mislim da sa ovakvim komentarima na sportske rubrike ne doprinosis uopste uzdizanje sportova. Nadzi si neki forum "politika", "ja sam najbolji", "drugi ne valjaju".
Aj sad ..

maci

pre 15 godina

E,za mene su nasi igraci SVETSKI prvaci samo kada su ove juznjake natrcili.Toliko su se ovih dana duvali na raznim forumima da to nije normalno,kao da smo mi deca a oni profesori!E,jadni li ste bivsa braco kada vi uz sahovnicu navijate za Nemce protiv Srbije a Hrvati vam mlate navijace po Zadru.Bravo ORLOVI!!!

Hrc

pre 15 godina

čitam ove komentare i sam sebi nevjerujem šta sve ljudi pišu...
kažete da ste dobili dance (koje ste kao trebali) sad bi išli dalje...
a da niste dobili norvežane??
ovako..
danska je protiv vas zaslužila pobjedu jer ju je izborila!
najobjektivnije bi bilo da ste protiv norveške remizirali (u tom meču pobjedu nije zaslužio nitko).
protiv njemačke ste vi zaslužili pobjedu...
svatko tko se ikad bavio sportom (momčadskim) mislim da zna o čemu pričam i na što mislim...
što se igre tiće ona vam je jednodimenzionalna. pitanje je dal je to limit ove momčadi.. osobno smatram da nije.
vašu momčad (dok ovako igra) je izrazito lako skautirat i ozbiljne ekipe ako uđu ozbiljno u meč vi nemate šanse !
Imate odlične bekove, vrlo dobre golmane, solidne pivote, i krila osrednje kvalitete.
Međutim, nemože se igrati samo preko bekova. Svaka 10-ta lopta ode na crtu, svaka 20-ta na krilo... Tako se ne igra...
Vaša je sreća što ste igrali s momčadima koje dobrim djelom igraju obranu 6-0, koja se razbija šutem izvana, al da ste naletili na jednu Francusku npr (Hr namjerno neću spominjati da nebih ispao pristran) doživjeli biste katastrofu... neznate igrat kad vam se visoko izlazi na bekove i kad se radi konstantan pritisak na njih da se nemogu uopće dići i pucat...
osim toga igraći su izrazito tromi i spori (za svjetski nivo) i dobro bi vam došlo da odigrate koju prijateljsku s npr Koreom.
kome nije jasno kako se igra protiv momčadi izrazitih bekova ali sporijih i tromijih nek pogleda snimku meča Hr-Spa . Možda vam onda bude jasnije što znaći igrati dobro obranu i kolko je ekipa sa sporijim igračima inferiorna, uz dodatak da Španjolci imaju fantastična krila i da istrčavaju i kontre...

Protiv momčadi tipa Makedonija, Rusija, Češka, Slovačka, plus Skandinavske ekipe (uz pretpostavku da vaši bekovi igraju dobro, a skandinavski golmani ne polude) vi čete uvijek imati šansu...
Međutim protiv Francuske, Hrvatske s ovakvom igrom nemate što tražiti, a teško bi vam bilo i protiv brzaca tipa Korea.
lijep pozdrav

Senior

pre 15 godina

E, moram da se javim zbog ovih Hrvata i da ih samo podestim na komentare RTL-a. Na nekoliko utakmica nase reprezentacije koje su komentarisali Vlado Sola i Dominikovic ja sam se bas dobro nasmejao. Naime, nesrecni Sola je skoro uvek govorio "takmicenje" dok ga je Dominikovic uporno ispravljao "natjecanje", Vlado kaze "golman", a ovaj ga ispravi "vratar" itd.

Smesno, tuzno i zalosno!

Moram samo da pohvalim onog voditelja RTL-a koji je sedeo izmedju njih, momak je bio korektan.

Batina iz j..a izasla

pre 15 godina

Prosto je predivno videti zagrljene Hrvate i "Makedonce", pa Hrvate i njihove tate Nemce. To je ta ujedinjena, perspektivna Evropa. Videcemo kako cete biti zagrljeni sledece godine!

SA89

pre 15 godina

Momci svaka casta na prikaznoj igri i zelji.Osvetlali ste obraz svoje zemlje.Da smo imali srece i zdravlja ko zna dokle bi dosli,ali ima vremena.Jos jednom svaka cast!

BL

pre 15 godina

@ajoj ljudi koliko tek sad moze da nam bude krivo sto smo primili onaj gol 3 sekunde pre kraja od danaca.....sad bo bili u polufinalu jer bi imali 6 bodova,a danci bod manje...no sta je tu je kapa dole nasim rukometasima i sve cestitke Jovici Cvetkovicu za ovu reprezentaciju i sve sto je uradio za drzavni grb!!!!!!!
(ILIJA / Lazarevac/, 27. januar 2009 17:15)

Prije nego napises ovakvu budalastinu makar pogledaj tabelu!!!! Srbiji ovakvim razvojem dogadjaja u zadnjim utakmicama taj bod bi znacio samo da budu treci!!! Eventualno bi imao uticaja da su Norvezani dobili Poljake ili odigrali nerijeseno!!! Pozdrav

k.ot.o.r.

pre 15 godina

slažem se sa Cvetkovićem da je ovaj način takmičenja nehuman. Ovo jučer je bilo silovanje rukometa, muka za gledanje. Loša igra obje reprezentacije ali razumljivo

stevan

pre 15 godina

@Nikola
Koji Aleksandar Veliki, pa on je bio GRK, a vasa nacija ne postoji. Makedonija je Grcka regija. A vi ste samo Bivsa Jugoslovenska Republika Makedonija koja je uzela tudje ime...i nasu Teritoriju. Pogledaj kartu, pa ces videti da je to sve nekad bila Srbija dok tito nije umesao prste. Svaka cast nasima!!!

Zox

pre 15 godina

Bas gledam tabelu i shvatih da da smo dobili Dance kao sto je trebalo jer smo ispustili pobedu nakon osam golova prednosti, mi bismo sad bili prvi u grupi drugog kruga i isli u polufinale naravno.
Jos tada sam rekao sebi da ce ta utakmica presuditi.
KOliko nijansa odluci puno!

No ipak,svaka cast na pobedi protiv Makedonije, momcI!

C.

pre 15 godina

@ euskadi
Jbg, brate nismo ni gluvi ni coravi, komentatori su bili izrazito korektni kada smo igrali protiv Nemacke( tu zaista nemam sta da kazem), ali ovo veceras i ono protiv Poljske nema veze sa korektnoscu. Utakmica sa Polsjkom je komentarisana sa velikom dozom podsmeha (ok. pukli smo, ali nivo na kojem je radjen taj prenos je u najmanju ruku zalostan, a i u ovoj veceras sa Makedoncima je bilo dosta toga nekorektnog....ako ti nije jasno o cemu govorim, reci pa cu ti navesti konkretne primere...Iskreno, ja od vas ni ne ocekujem korektnost, mada je ovo ipak "mala maca" sta bi radio Bozo Susec, da je HRT dobio da radi prenose.
p.s. Pozdrav svim ljudima dobre volje, vama cestitke na plasmanu u polufinale i svako dobro, ali nemoj pokusavati da nam zamazes oci i usi pricom kako ste bili fer.

igor vori89

pre 15 godina

vi bi u polufinalu tukli hrvate hehehehehehehehehehehehehehehehehehe................pa danas čovjeka možeš nasmijat na svakom korakuXD p.s. glavno da je protiv poljske bio loš dan

Samoil

pre 15 godina

PRVO DA CESTITAM na SRBIJA za uspesnite igri isto taka i na MAKEDONIJA ne e vazno denes koj pobedi bar taka nie gledavme vo Makedonija vazno e da za 2-4 godini isto igrame na nekoe svetsko evropsko ili olimpijada pa neka pobedi podobriot a sekako ke navivame za Makedonija,Srbija ili nekoja druga exs drzava pa nie sme komshii sto treba da se pocituvame a ne da se omalovazuvame i plukame edni na drugi
Ve sakame site dobri ljudi
Pozdrav od SAMOIL OD SKOPJE
R.MAKEDONIJA

wtf?

pre 15 godina

Sad ostaje zal sto smo protiv Poljske imali onako slab dan kao i protiv Brazila posto da smo ih pobedili sad bi isli u polufinale gde bi najverovatnije tukli Hrvate.Nasa reprezentacija je imala puno osilacija i to je razlog sto su se umorili posle Nemacke i pukli na mecu koji je bio suvise rano.

Ali igrama protiv Nemacke,Danske Norveske i donekle Makedonije koja nije bila tako ozbiljan protivnik smo pokazali da zasluzujemo sam vrh pa i neku medalju.Nadam se na sledecom prvenstvu da ce reprezentacija biti jos jaca.
(Boki, 27. januar 2009 22:51)

Boki o kojem ti sportu pričaš brate? "... u polufinalu gde bi najverovatnije tukli Hrvate..."
Ma kakve Hrvate? Francuze i Hrvate zajedno!

pihtija

pre 15 godina

@ tomislav

Pa dobro, ne mozes da ocekujes od ekipe koja nikada u ovom sastavu nije bila ni na jednom velikom takmicenju bog zna sta. Uz malo vise srece lako smo mogli da budemo u polufinalu, a sad ispada da igramo za 9. mesto protiv Slovacke.
Sto se igre tice, u pravu si. Previse se oslanjamo na ubitacnu bekovsku liniju (Bojinovic, Sesum, Vujin, Ilic, dace Bog Nenadic), krila skoro ne koristimo, pivoti tu i tamo dobiju po neku upotrebljivu loptu. Ali polako, i ovo je pocetak. Vrhunac ove generacije ce biti 2012. u Londonu i Beogradu, nadam se, pa cemo onda videti za sta smo sposobni.
Pozdrav

banjalukaSRB

pre 15 godina

dobro je jedan makedonac napisao komentar. stvarno jedini nasi navijaci u hrvatskoj su bili iz banjaluke, ne kontam gdje su navijaci iz srbije bili na ovom prvenstvu, osim zena i rodbine igraca?

Tomislav

pre 15 godina

Razočarali ste me.Ajd dobro ekipa nije još zrela za više ,al očekivao sam malo više.Al ste najgora ekipa što se tiče kontri,pa vi ne znate odigrat kontru i upisat lagane golove,katastrofa.U prvom poluvremenu je bilo toliko šansi a samo jedna realizirana,to znači šut na gol iz kontre

cro

pre 15 godina

@Tanchik;Prijenos vrši hrvatski RTL.Stručni sukomentator je bio Zlatko Saračević.S obzirom da nisi gledao prvo poluvrijeme,nemoj molim te komentirati niti drugo i širiti neku netrepeljivost.Još u 1.pol.su se komentatori složili da će Srbija pobijediti jer ima odmornije igrače i dužu klupu.Logično je bilo pozdravljati svaki mak.gol zbog neizvjesnosti i Kire koji igra u ZG.Nisu srpski golovi bili prešućeni,nego su sve akcije bile stručno objašnjene od strane Saračevića.A sada malo o rukometu.Igrao sam ga 15 god.,od svoje 7.-23.minus ratna,sada imam 32,pa se eto "malo" razumijem.Mislim da u srpskoj ekipi postoji problem motivacije i same kvalitete.Ne smije u niti jednoj ekipi biti toliko oscilacija(Njemačka,Danska-Brazil,Poljska).To igrači ili imaju ili nemaju.To se ne uči.Kada se lomi rezultat,igrači pucaju mentalno i gube utakmice.Ako motivaciju nemaju u 20.neće imati niti u 30.god.Što se tiče same kvalitete,ta ekipa je dosta limitirana.Nisam primjetio vođu ekipe.Nisam vidio pravog razigravača(Karabatić,Balić,Duvnjak...).Kada je timeout,trener priča jedno,a igrači kada se vrate u igru,igraju sasvim deseto.Ja osobno ne bih polagao neke velike nade u njih.Vrtiče se oni od 5-10 mjesta,ali teško u sami vrh.Pogotovo što tu ima 5-6 igrača od 28.-32.god.Prvi vratar primi gol preko cijeloga igrališta,super za moral ekipe.Onaj vanjski,ne znam kako se zove,ima top u ruci,puca i kada ne treba,skroz ide pravocrtno na obranu,nema niti jednu fintu.Trebali ste Makedonce pobijediti 10 razlike.Kiro im je jedini igrač.Već je bio jako umoran,a ostali kao da se boje.Za utijehu,ipak se vračate na velika natjecanja.To treba sada održati,a bolja igra će valjda doći sa jakim utakmicama.

Ivan

pre 15 godina

2. U jednom trenutku , kad se prekinuo program na nasoj televiziji, prebacio sam na hrvatsku. Toliko netrpeljivosti prema nama nisam mogao da verujem da postoji, da se komentator raduje kao malo dete kad MKD da gol, a da nas svaki gol ni ne prokomentarise(jedva). Cemu to? Pa cak ih i ne ugrozavamo da udjemo u polufinale, nasi su igrali za ponos svoje drzave, svoj ponos i protiv svih. Koliko god zvucalo otrcano, mislim da je stvarno tako.
(Tanchik, 27. januar 2009 17:24)
---

Ovo je cista laz!! Uopce ne razumijem cemu ovakve lazi? RTL nije HRT ali ipak su dovoljno profesionalni tijekom ovoga prvenstva! I na RTL-u su prije one tekme s Poljskom svi najavljivali upravo Srbiju u polufinalu, ukljucujuci i Davora Dominikovica i Vladu Solu! A i svaki normalan ljubitelj sporta u Hrvatskoj je realno rekao da ste stvarno dobra ekipa i da je pred vama buducnost! Ne razumijem sta imas od tog laganja sada? I ja sam Hrvat, i necu lagati, nisu mi zbog sjecanja na rat uvijek misli o Srbiji najljepse, ali sam realna osoba i takodjer se bavim i volim sport i kazem da ste bili odlicni na ovom SP-u! I steta je jer se niste plasirali dalje, bilo bi apsolutno neposteno da je Njemacka danas otisla dalje! Ovako su Poljaci dobili krila i vidit cemo, bit ce jako teska utakmica u petak, jako teska!! A ste se Zadrana tice, vjerujete mi, oni su dobri ljudi, one gluposti je radila saka huligana i djecurlije i drago mi je da su uhiceni! Pozdrav iz Hrvatske!!

Tanchik

pre 15 godina

@euskadi

Ja stvarno ne znam koji si ti kanal gledao i koje si komentatore slusao...previse si pristrasan da bi meni sudio...primera: mi igraca manje, Stojanovic daje sa 10m gol a komentator nastavlja da prca o necemu trecem, i onda kao komentar potvrde:"Bio je lep gol"...jedva se nakanio da to i izgovori... uostalom, takve stvari se ne desavaju prvi put...toliko

djordje_87_ue

pre 15 godina

prava je lepota videti reprezentaciju koja igra za boje svog naroda svim srcem
prava je radost videti toliko umeca i truda(citaj krvi i znoja) na terenu
pravi je uspeh stati na noge kad padnes sto smo mi uradili i izborili se sa Dancima, Norvezanima, Nemcima- svetskim vrhom
prava je tuga ono sto je ostajalo u senci nasih utakmica i treba biti bolji od svih svih koji su pokusali da umanje ,ekcesima, nase dobre igre i u porazima i u pobedama

RUKOMETNA REPREZENTACIJO SRBIJE, AKO CITATE, ZNAJTE DA GLEDAJUCI VAS NA TERENU NIKAD NISAM BIO PONOSNIJI STO SAM SRBIN.

Uz trud i rad i slogu i hladnu glavu ni Fortuna koja je bila protiv nas nece nam moci nista

EP 2012 dolazi i najorniji navijaci za SRBIJU, dolaze u Beograd

Roko Sifredi

pre 15 godina

@euskadi

U potunosti si u pravu.
Na satelitu sam gledao- na RTL-u hrvatskom, nakon prekida programa RTS2, zadnjih 15-ak minuta. Ni jednu ruznu rec ili uvredljivu rec nisu rekli za nas, mada su navijali za makedonce.
Neki dan je strucni konsultant RTL-a Saracevic(kao i danas) ponizavajuce komentarisao nasu reprezentaciju. Verovatno su ga upozorili da se ne bavi vise baljezgarijama, pa se smirio.

Tales

pre 15 godina

Ama, jas ve volam Makedončinja, nego mnogu ste mi smešni! Hvala vam večeras, svima, nasmejali ste me do suza i ulepšali dan.
Braćo južnjačka, nemojte da se palite, ipak se setite šta je bilo januara 2007 u nekim kvalifikacijama - Srbija - Makedonija 41:20, nemojte molim vas...

cuja_kg

pre 15 godina

Gledao sam i nervirao se celo prvo poluvreme, taman kada smo izjednacili nestala je slika .
Dobro je zbog Cvetkovica i reprezentacije da smo pobedili

Shoxynho

pre 15 godina

ne zaboravite da nas nije bilo na poslednja 3-4 takmicenja... s obzirom na to ovo je odlican rezultat, falilo je malo srece, na kraju ispada da bi isli dalje da smo makar odigrali nereseno sa Poljskom... ali nema veze... ova generacija svoj vrhunac treba da dostigne 2012 na EP, e tada moramo osvojiti zlato u BG-u...

Boki

pre 15 godina

Sad ostaje zal sto smo protiv Poljske imali onako slab dan kao i protiv Brazila posto da smo ih pobedili sad bi isli u polufinale gde bi najverovatnije tukli Hrvate.Nasa reprezentacija je imala puno osilacija i to je razlog sto su se umorili posle Nemacke i pukli na mecu koji je bio suvise rano.

Ali igrama protiv Nemacke,Danske Norveske i donekle Makedonije koja nije bila tako ozbiljan protivnik smo pokazali da zasluzujemo sam vrh pa i neku medalju.Nadam se na sledecom prvenstvu da ce reprezentacija biti jos jaca.

Nesa

pre 15 godina

Nema veze zivot ide dalje i nakon ovoga vi ste samo srbi ,a mi MAKEDONCI potomci velikog ALEKSANDRA MAKEDONSKOG puno pozdrava iz prelepe MAKEDONIJE

Pozdrav i tebi zalutala ovcice. Mnogo mi je drago zbog pobede ali jos vise zbog ovih "velikih potomaka".

Bravo momci! Posle svega sta se izdesavalo, ovo je pravi uspeh. Vase vreme tek dolazi.

Filip

pre 15 godina

Utakmica, ko utakmica. Mnogu povredi, zamoreni igrachi, ne mu trgna na Kire.. pobedivte, okej e. Ke ima ushte dueli, pa i nashata repka ke ima shansa da dobie.
Shto ne spomnete koj beshe najsilen na navivachki plan? 4000 Makedonci vo Zadar. Vistinska invazija. Kade bevte vie??
Btw, Borko od gol na gol, za najavna shpica. Kire Lazarov najdobar strelec i vo timot na prvenstvoto.

Nikola

pre 15 godina

Nema veze zivot ide dalje i nakon ovoga vi ste samo srbi ,a mi MAKEDONCI potomci velikog ALEKSANDRA MAKEDONSKOG puno pozdrava iz prelepe MAKEDONIJE
(makedon, 27. januar 2009 18:02)


Ti si moj idol. :)))

Inace, postoji nesto sto se zove PREPORUCEN komentar, takodje postoji i nesto sto se zove NEPREPORUCEN komentar. E vidis pored svega toga ima nesto sto se zove STA JE OVO. Znam da to nije opcija za komentare, ali predlazem moderatorima da je uvedu za ovakve komentare kao sto je tvoj.

PS:

Ako si ti potomak Aleksandra Makedonskog, ja sam Dzingis Kan licno. :)))

Lazo

pre 15 godina

Braco jadni srbi, znamo da ni je vama lako ziveti u zadnjom rupu evrope, ali eto desilo se cudo, pa nije vazno da je pobeda bila humanitaran akt makedonske nacije. Ziveli!

kun aguero

pre 15 godina

Свака част момци!

@makedon
Смешан си, мислиш ви сте потомци СЕВЕРНИХ ГРКА, а у спорту сте трубе невиђене, сад вам остаје да навијате за вашу браћу рвате...и
ДА МАЛО ЛЕПШЕ НАУЧИТЕ СРПСКИ!!!

posmatrac iz daleka

pre 15 godina

Na znam zasto se neki "kokomentatori" obrusavaju verbalno na Makedonce. Nije sportski. Nasa klasa su Danci, Nemci, Norvezani i druga svetska elita. Poenta naseg (ne) uspeha je bio poraz od Danske. Kada smo pobedu izgubili iz ruku za nekoliko sekundi uz onaj pogodak u precku u zadnjem minutu utakmica kod neresenog rezultata. Ta precka nas je kostala mnogo. Narocito na emotivnom planu. Praz od brazila je bio najubedljiviji pokazateljkoliko nas kostele ta kost u grlu. Moze se slovodno reci da nas je precka kostala polufinala. Jer ko skoro dobije Dansku i Nemacku.Pobedi Norvesku se sme smatzrati svetsklim prvoligasem. Uz Francusku i Hrvatsku smo mi sa pomenutim reprezentacijama u samom vrhu svetskog rukometa. Makedonci mogu da budu pocasceni sto su tako dobro prosli.

Lazo

pre 15 godina

Braco jadni srbi, znamo da ni je vama lako ziveti u zadnjom rupu evrope, ali eto desilo se cudo, pa nije vazno da je pobeda bila humanitaran akt makedonske nacije. Ziveli!

dalmatia

pre 15 godina

Sve u svemu mozemo biti zadovoljni! Nadam se da ćemo u budućnosti biti još bolji,da ćemo sazriti. Jedino mi je žao šta na tribinama nije bilo više naših navijača,ali eto nama Srbima iz HR nije baš svejedno riskirati i dolaziti na ovakve utakmice-valjda će se i to promijeniti!

Dejan

pre 15 godina

svaka cast momcima i cvetkovicu koji je od propale reprezentacije napravio ono sto je ona danas...a nasim "dragim" komsijama zelimo "toplu" dobrodoslicu 2012 u beogradu...

MAKEDONIJA

pre 15 godina

Srbi spored kometarite sto gi ima vo golem broj,se gleda deka mnogu i se raduvate na pobedata nad MAKEDONIJA,bidejki za vas toa pretstavuva prestiz!Sepak da se pobedi edna takva odlicna reprezentacija od svetska klasa,e prestiz!Ovaa pobeda e ednakva kako na primer da go pobedite Brazil vo fudbal!

kakvi penali , bozhe sachuvaj me...

pre 15 godina

@makedon

shta ce sve chovek prochitati ovde, ali ajde neka ti je, ti si potomak Aleksandra Makedonskog...

Mihailo

pre 15 godina

Cestitke nasima na pobedi,i Makedoncima na super igri u prvom poluvremenu i golmana koji je totalno otkaceno igrao i odusevio me i ako ste nam bili protivnici ali to nije dovoljno da bi ste nas pobedili,kao i uvek spora igra nas je ubila u pocetku ali zato kad presaltujemo u 5-u ne zaustavljivi smo!Upravo gledam Cro-Fra i moram priznati da su oba tima tehnicki daleko ispred nas,stvarno igraju fantasticno,mi i cokalije moramo jos mnogo toga da ucimo da bi ih dostigli!!!U svakom slucaju prezadovoljan sam igrom nasih i napredak je ocigledan,u buducnosti cemo sigurno biti jos bolji i cestitke i veliko hvala na svemu sto ste prikazali na ovom prvenstvu i ako su STVARNO svi bili protiv nas,bez paranoje,to je cinjenica ali moz´te svi zajedno da nam pljunete pod prozor!!!Neznam odakle ovolika ostracenost komentara upucenih iz BJRM-a,sta smo vam mi toliko naudili pa da nas tolio pljujete,jedino obrazlozenje je STRAH od nas,posto su u strahu velike oci!!!Nema veze,ponavljam mozete samo da nas mrzite i pljunete pod prozor!!!Zivela Srbija i njena rukometna reprezentacija!!!

bane

pre 15 godina

Makedonci su veliki kompleksasi...narocito su iz nekog razloga ljubomorni na nas Srbe...ovo je jos jedan razlog da kompleks poraste kao i ljubomora....

Hrvat

pre 15 godina

@Srke (Komentar 77)

Srbija nažalost nikako ne može biti peta jer će u najboljem slučaju biti 4. u grupi pa će igrati za 7. mjesto SP. U slučaju da Norvežani i Poljaci remiziraju Srbija pada na 5. mjesto u grupi i bori se za 9. mjesto SP.

ivan

pre 15 godina

Nema veze zivot ide dalje i nakon ovoga vi ste samo srbi ,a mi MAKEDONCI potomci velikog ALEKSANDRA MAKEDONSKOG puno pozdrava iz prelepe MAKEDONIJE
(makedon)
Severne Grcke pokraine

Aleksandar

pre 15 godina

Eeeej braka Srbi iz Velike Srbije:)) samo edno prasanje...koga ste dale gol...od gol na gol kako nie denes sto vi dadovme:))) Tapa reprezentacija ste...samo eden nas Lazarov evredi kolku cel vas tim a za denes kako sto kazaa i dvata selektori bez nikakvo znacenje i so mnogu rvanje...vo sekoe vreme na znacaen natprevar ke ve dobieme i vo Skopje i vo Belgrad...aaaa da i uspeav da izbrojam duri 19 navivaci od Banja Luka za razlika od 3000 dojdeni od MAKEDONIJA i sto znaat i sakaat rakomet!! raduvajte se na 8 mesto i toa vi e mnogu!!!

Sloba

pre 15 godina

Momcima bih cestitao za sve sto su uradili na ovom prvenstvu. Extra su i ocekuje nas svetlija rukometna buducnost.
Nekima bih samo pojasnio da ne igramo za 5 mesto vec verovatno za 7 sto zavisi od meca Norveska - Poljska.

SRBIJA OD TOKIJA DO MILWOKIJA

pre 15 godina

Momci svaka vam cast na prikazanim igrama na SP!!!Da smo imali malo vise srece i pobedimo Dance za koji dan bi igrali polufinale,koje po mom misljenju i zasluzujemo!!!Imali smo samo jedan kiks i to je nazalost bilo dovoljno da ne udjemo medju 4!!!Nadam se da je ovo tek pocetak jedne sjajne generacije koji sjaj ocekujem na sledecem SP i EP,i naravno zlato 2012 u Beogradu!!!

toni

pre 15 godina

Nije vise interesantno.
Zavrsila utakmica kako sto su i igrali i Srbija i Makedonija na ovom SP.
Makedonija gubi od Tunisa, Pazi!! dobija Poljake, Ruse igra sa Srbijom sa +6 i na kraju gubi -4
Srbija gubi od Brazila, dobija Norvezane, debakl od Polske, bod od Svabe i od -6 na +4 sa Makedonijom
Zakljucak: Problem je u nama!!!
Ni mi MK, ni vi SRB ne mozemo da izigramo konstantno 3-4 pa i 7 utakmice konstantno dobro. Dobijamo velesile, gubimo od autsajdera.
Imamo jos dosta da radimo sa ovim kvalitetnim deckima.

(Shvaba) Niko nije rekao da je MK bolje od SRB u sportovima, priznajem da ste bolja sportska nacija. Ujutro sam ustao ko lopov da gledam Noleta i dzaba nije prosao a zeleo sam da open dobije AO. Ali nemoj da mesas koje kakve grljenja i ljubenja, primili su nas u HR kao prijatelje, sto mislim i da jesmo, i sa vama i sa CG i sa SL... sta je trebalo posle prijema kao na domaci teren da uradimo... Citas komentare na forumima i se palis ko fosfor...

(Tanchik) A, jebi ga, politika je rec koju najmanje pominjem, ali ipak je ona uradila svoje. Nadam se da ce se i taj zid ukloni pa da ovi ljudi sto su ziveli zajedno 50-tak godina zajedno da pocne da zive kao skandinavci.
Ako gresim komentirajte!!!

makedon

pre 15 godina

Nema veze zivot ide dalje i nakon ovoga vi ste samo srbi ,a mi MAKEDONCI potomci velikog ALEKSANDRA MAKEDONSKOG puno pozdrava iz prelepe MAKEDONIJE

penwini

pre 15 godina

HRVATI O POBEDI ORLOVA

Balkanski "derbi" između Srba i Makedonaca završio je pobjedom Srpske reprezentacije 32:28. Svakoj je reprezentaciji pripalo po jedno poluvrijeme, no Srbi su imali više sreće, znanja i spretnosti, te u svojoj posljednjoj utakmici u Zadru došli do dva boda. Premda su Srbi vrlo brzo poveli, Makedonci se vraćaju golovima braće Lazarova, te prelaze u vodstvo 4:1. Srbi su preko Ilića i Vučkovića uspjeli smanjiti vodstvo, no efikasni makedonski napad i odlična obrana na čelu s vratarom Ristovskim uspješno su zaustavljale srpske napade. U 22. su minuti Makedonci došli do najveće prednosti na utakmici, imali su 13:7, no već tri minute poslije Srbi smanjuju pogocima Prodanovića i Čuruvije. Iako je Lazarov golovima držao svoju momčad u igri, promašeni sedmerac u posljednjoj minuti utakmice na poluvrijeme je odveo momčadi s rezultatom 16:15. Druga dionica počela je dvominutnom suspenzijom Šešuma, no Srbe to nije spriječilo da prvo poravnaju rezultat, a zatim i da pređu u vodstvo. dvije minute isključenja Stanića a zatim i crveni karton Kojića Makedonci su iskoristili tek za približavanje rezultatu, no do rezultatskog početka nisu uspjeli doći. Razbranio se i srpski golman, što je njegova momčad iskoristila za odlazak na pet golova razlike u 19 minuti nastavka. Makedonci su ostali bez snage i motiva, te je utakmica završila rezultatom 32:28. Srpski trener Jovica Cvetković unatoč pobjedi nije bio sretan, jer, kako tvrdi, ovo danas je bilo mučenje na terenu zbog katastrofalnog sustava natjecanja. Ile Telmakovski, premda se slaže sa srpskim kolegom, ipak će zadovoljan napustiti Zadar, jer je njegova momčad pokazala da se ravnopravno može boriti sa svakim.

Izvor: http://www.rsb.org.rs/sp2009.php

Džoni Boy

pre 15 godina

ljubiša

Sine nemaš ti pojma o rukometu.Ti bi da se borimo za medalju.A ni ligu nemamo kako Bog zapoveda!?Do pre 2 godine ni reprezentacije ni trenera..propuštena 3 velika takmičenja..ne branim Cvetkovića ali očekivati medalju posle svega..i posle svih pehova povreda Anđelkovića i Nikčevića malo je neozbiljno očekivati medalju.

Sale65

pre 15 godina

(Tanchik, 27. januar 2009 17:24)
2. U jednom trenutku , kad se prekinuo program na nasoj televiziji, prebacio sam na hrvatsku.

Na kom hrvatskom kanalu prenose rukomet? Nema ga ni na HRT1 ni na HRT 2.

Dejan

pre 15 godina

Bravo momci, uprkos svemu pokazali ste kako se igra za svoju zemlju ! Da ne pominjem atmosferu u kojoj se sve odigravalo... svaka cast ! ! !

KARAMANLIS

pre 15 godina

Kladim se da veceras nece biti ni 5 komentara ovih iz BJRM ili SEVERNE GRCKE POKRAJINE,a do sinoc smo mogli citati toliko komentara mrznje i ponizavanja!!!A ko nas je ponizavao:PONIZAVALI SU NAS STANOVNICI JEDNE OBLASTI KOJA NIKADA NI U JEDNOM SPORTU NIJE OSVOJILA NI JEDNU MEDALJU,MOZETE LI DA ZAMISLITE TO NIKADA NI U JEDNOM SPORTU NI JEDNU MEDALJU,STRASNO!!!Pozdrav za sve Grke,Srbe, Bugare i naravno Ruse,na kraju krajeva evo pozdravljam i ove iz severne Grcke pokrajine i nadam se da su sada shvatili gde im je mesto???Trebace jos mnogo vode da protece Savom i Dunavom da bi vi REPUBLIKU SRBIJU mogli da stignete u bilo kom sporu!!!

scepan mali

pre 15 godina

I to Srbija je igrala bez po tima... Sta bi tek bilo da su svi bili na okupu...
Opet vam Srbi nabise kompleks!

Bravo srpski momci, ljubav prema Srbiji je jaca od svih koji vas ne vole zajedno.
& Darko Stanic = Mr. Bean srpskog rukometa. On i Kojic ne pripadaju ovom timu po kvalitetu, posebno Kojic, samo je zauzimao nekome mesto u napadu na desnom krilu. Svaka cast posebno Pejanovicu, Ilicu, Vujinu, Vuckovicu.

P.S. Sudjenje opet jako lose. Mec sam gledao na DSF-u. Nemacki komentator je cak isao dotle, sumnjajuci da je slovenacki par namerno namesten od IHF-a da svira u Zadru protiv Srbije.

Najjaci Srbin

pre 15 godina

SVAKA CAST MOMCI! Svaku utakmicu ste odigrali srcem i da nije bilo kiksa protiv poljaka eto nas u polufinalu, a to uopste nije lose, pogotovo ako se uzme u obzir da smo takmicenje zavrsili bez povredjenih nikcevica i andjelkovica, te odsutnih bojinovica i dragicevica... BRAVO SRBIJO!

kladionicar

pre 15 godina

Eto rukomet nisam pratio godinama... Ali utakmica protiv Danske me je naterala da pratim svaki mec nase repke.. Momci su dobri... I bice nesto od njih za koju godinu... Ipak repka koja ne moze da odigra 2 tekme za redom na nivou i nije za vrh... tako da je ovo trenutna realnost koja i nije toliko losa kako je bilo :) Ponavljam... Bice medalja od ovih momaka...:)

uros

pre 15 godina

Bravo! Ucutali smo one "pistaljkice" na tribinama..
Celo prvenstvo me neko nervira, to je onaj kamerman i ponovljeni snimak! Pa ja ne znam da li sam jednu akciju pogledao, a da kamerman nije isekao igraca koji ima loptu ili da se akcija vec zavrsila jer su pustili ponovljeni snimak 2,3 prethodna napada.. Strasno!!

deny boy

pre 15 godina

formalno,puno toga,ponekad formacija,fizicka sprema,itd...ali sustinski JEDAN GOL,samo jedan gol nas je dijelio od polufinala...steta...zao mi je ali moje srce je puno.igrali su za nas i sve osim pune podrske od svih koje vole SRBIJU je pravo licemjerje...VOLIM SRBIJU!!!!!

Ivan Nis

pre 15 godina

Svaka cast!!! Sve u svemu, lep povratak Srbije. Naravno mnogi kao i uvek nisu zadovoljni, ali je ovo trenutna, ali samo trenutna realnost. Ova ekipa ima nevidjen potencijal i verujem da cemo se vrlo brzo radovati medaljama. Ostaje zal za Nikcevicem i Stojanovicem, jer sam ubedjen da bi sa njima, bilo jos mnogo bolje. Hvala na lepim trenucima, posle mnogo godina.

ckb

pre 15 godina

Svaka cast. Sve ostale reci su suvisne za nase reprezentativce.
Pocinjem da ih gotivim kao odbojkase koji uvek daju sve od sebe pa sta bude.A onda.....

Gledao sam utakmicu dok nije nestala slika na RTS-u.
Koliko mrzim RTS!!!!!!!!!!!!!!!
Pa da li mogu nekada nesto da urade kako treba?????
Ovo je vec tortura. Mora li da se gubi slika?????
Plus Kovinjalo i Strajnic svih ovih dana. Bes izbija iz mene.......

BojanNBG

pre 15 godina

Bravo momci! Pobedite u citvrtak i bice to odlican rezultat! Svi znamo da ste mogli i mnogo bolje ali nema veze, bice prilika! Sve najbolje Vam zelim!

marko

pre 15 godina

Cvetkovicu postujem tvoj rad ali ne mogu da vjerujem da Stanic ima vecu minutazu od Pejanovica koji je ocigledno kvalitetni golman!Samo naprijed momci!

alooooooooooooooooooo!!!!!!

pre 15 godina

nemate vi pojma u rukometu,ni jedni ni drugi! Kako ste samo onu jadnu loptu silovali! Vise taktike u igri imaju djeca od 12 godina! 2 gola dala Srbija u roku 16 minuta a Makedonija svega 4! Igra je bila za puci od smjeha! Vi hocete postati evropski prvak 2012 godine? da,da,kad na vrbi rodi grozdje! pozz

sale

pre 15 godina

odlicno, bravo momci.iako smo igrali sa puno oscilacija pokazali smo sta mozemo,svaka cast igracima iako nam mnogo toga nije islo u prilog,puno incidenata i nepotrebnih stvari koje veze nemaju sa sportom, ali igracima svaka cast..ovo je odlicna uvertira za neka sledeca takmicenja.

IPMUTANT

pre 15 godina

@shvaba

Blago tvojoj srpskoj majci, srpskom ocu, srpskim dedama i srpskim babama, srpskim prabababa i srpskim pradedovama, srpskim cukundedama i srpskim cukunbababa i srpskim pracukunbabama i pracukundedama i srpskim askurbabama i srpskim askurdjedovima i svim srpskim precima do ameba (ja se stvarno divim kako ti se nije potkrao niti jedan Madjar, Bugarin, Makedonac, Rumun, Rimljanin, Grk, Kelt, Arapin, Turcin ili ne-daj-Boze Hrvat) sto su te rodili kao Srbina.

Ti si pobedio i onog Rabmovog lika sto je oplodio samog sebe kako bio dobio etnicki cisto dete, posto ne moze da veruje ni jednoj zeni u smislu njenih askurdjedova.

Stefan NI

pre 15 godina

Pitam se kako to da je naprasno nestao RTS na pocetku drugog poluvremena? Da se nisu gospoda poslanici odlucili da ipak porade malo? #rolleyes#

bbb24

pre 15 godina

Stvarno steta, imali smo lepu sansu za polufinale, ali povrede su uzele svoj danak...u svakom slucaju odlican nastup nasih na SP, trebali bi biti ponosni i zadovoljni prikazanim

Puno srece u buduce

ILIJA / Lazarevac/

pre 15 godina

ajoj ljudi koliko tek sad moze da nam bude krivo sto smo primili onaj gol 3 sekunde pre kraja od danaca.....sad bo bili u polufinalu jer bi imali 6 bodova,a danci bod manje...no sta je tu je kapa dole nasim rukometasima i sve cestitke Jovici Cvetkovicu za ovu reprezentaciju i sve sto je uradio za drzavni grb!!!!!!!

djuka

pre 15 godina

Svak cast majstori.

uz malo srece protiv danaca i bez sudijske nepravde u tom mecu mogli ste da dogurate do vrha.

S optimizmom mozemo da ocekujemo sledeca reprezentativna takmicenja

Ubuntu

pre 15 godina

@Tanchik

Коментатор се није драо него је говорио гласније да би надјачао навијаче Македоније којих је у дворани било далеко више.

Мање острашћености није на одмет!

LEGENDE SE VRATILE

pre 15 godina

KONACNO ste im zacepili usta (milsim na makedonce i ostale pacenike), hvala vam na predivnoj predstavi i zalaganju. Divni ste!!!!

BRACA NIŠ

pre 15 godina

momcima i sad i pre toga svaka čast! sad se pokazuje koliko znači 1 gol u rukometu! jer sa jednim golom još protiv nemaca ili neprimljenog protiv danaca! sada bi bili na crti za polufinale! ovako biće dana! srećno narednih godina

filip

pre 15 godina

Hvala ti Bože što više posle ovih Hrvata ne moram da slušam i Bivše Jugoslovenskorepublikance Makedonce. Dosadili su više i Bogu i narodu.


Ipak, plasman od 5. do 8. mesta nije neuspeh, i mislim da svi možemo biti zadovoljni postignutim na ovom Svetskom prvenstvu.

Svaka čast momci!

Tanchik

pre 15 godina

Ja sam prezadovoljan. Igrati sa ovoliko snage i zara i pored nekoliko stvari koje sam primetio:
1. Kad smo konacno poveli, kao da nam sudije nisu davale da se puno odlepimo. Jeste, i sami smo krivi za par situacija ali ne mogu da poverujem da je ono pravedno sudjenje. Dobijamo dva igraca manje, direktan crveni...sedmerac za MKD kad ga samo sudije vide... ovo vec svima prelazi u naviku da moze da nam sudi kako hoce.
2. U jednom trenutku , kad se prekinuo program na nasoj televiziji, prebacio sam na hrvatsku. Toliko netrpeljivosti prema nama nisam mogao da verujem da postoji, da se komentator raduje kao malo dete kad MKD da gol, a da nas svaki gol ni ne prokomentarise(jedva). Cemu to? Pa cak ih i ne ugrozavamo da udjemo u polufinale, nasi su igrali za ponos svoje drzave, svoj ponos i protiv svih. Koliko god zvucalo otrcano, mislim da je stvarno tako.
3.Svaka vam cast, glavu gore...konacno sam gledao reprezentaciju koja igra moderan i brz rukomet, bolji nego pre par godina... sto nismo navikli...malo jos taktike i bicemo jos bolji..

Shvaba

pre 15 godina

Tako je momci!
Hvala vam za sve prikazano.

ZA SRBIJU!!!!

Oprastam vam onaj nedopustivi poraz od Brazila, ne interesuje me ni onaj debakl protiv Poljaka, samo nek ste zapusili usta ovima.

A komsijama iz BJRM bih, posle svog onog podsmevanja i svih provokacija koje smo svi mogli da citamo zadnjih nekoliko dana na ovim stranicama preporucio da se ostave corava posla.
NIKADA, ALI NIKADA u nijednom sportu nam nisu bili ni do kolena, pogotovo ne u rukometu. I tako ce i ostati zauvek.
Ljubite se i grlite se slobodno i dalje sa hrvatima ali nemojte nama vise da pretite. Smesni ste ispali.
Pokusajte sa klikerima ili pikado jer za ozbiljne sportove, dokazano, niste!

Hvala majci sto me je rodila kao SRBINA!

duki

pre 15 godina

Reprezentacija Srbije, sastavljena od iskusnih vukova i mladih nada uspela je da udje u krug ozbiljnih ekipa u svetskom rukometu. Moze svako od nas da pametuje i po srpskom obicaju generalise posle bitke, ali je cinjenica da je Jovica Cvetkovic uradio veliki posao stvarajuci kostur buduce jake i moderne ekipe. Ima tu mana, gresaka i propusta, ali sve u svemu, kada reprezentacija Srbije igra motivisano, moze svakoga da dobije.
Najvece zamerke koje imam su fizicka pripremljenost igraca za svega 40 minuta jakog, Cvetkovicevog tempa i gradjenje napada bekovske trojke na devet metara od gola protivnika. Fizicka pripremljenost se da poboljsati, a pozicija bekova se radom dovodi tamo gde im je i mesto, na dvanaest metara.
Ukupan zakljucak je da na ovom prvenstvu nismo osvojili medalju, ali smo dobili kostur ekipe za buducnost. Ovi momci ce vec na sledecem takmicenju pokazati ko su i sta mogu, nadam se bez "pomoci" briznih novinara.

yo-yo

pre 15 godina

Dobro jeee.Cestitke momcima na vrlo dobrom nastupu na SP-u do sad i na lijepom prezentovanju Srpskog naroda.Jos vise srece i uspjeha vam zelim 2012 u Bg.

Kokorayko

pre 15 godina

Hvala majci sto me je rodila kao SRBINA!
(Shvaba, 27. januar 2009 17:19)
Ja bi više voleo da me je rodila kao Norvežanina.
Bravo naši, dobro ste igrali!!!

euskadi

pre 15 godina

2. U jednom trenutku , kad se prekinuo program na nasoj televiziji, prebacio sam na hrvatsku. Toliko netrpeljivosti prema nama nisam mogao da verujem da postoji, da se komentator raduje kao malo dete kad MKD da gol, a da nas svaki gol ni ne prokomentarise(jedva). Cemu to? Pa cak ih i ne ugrozavamo da udjemo u polufinale, nasi su igrali za ponos svoje drzave, svoj ponos i protiv svih. Koliko god zvucalo otrcano, mislim da je stvarno tako.
(Tanchik, 27. januar 2009 17:24)

Nemoj se ljutit majstore, ali lazes. Nije istina, dapace na RTL-u cijelo vrjeme hvale srpsku repku. Cak su vas svrstali u favorite za polufinale. Ovakvim izmisljanjem:
1. pokazujes kolke komplekse imas
2. siris nepotrebno tenzije

Miha

pre 15 godina

Bravo za komsije srbe sta razvalise svoje susjede makedonce.

Nemojte ocajavat, odlicno prvenstvo i povratak u rukometni vrh, bit ce jos prvenstava. Jos samo da zavrsite 5ti i eto.

dragan

pre 15 godina

Igra macke i misa!!!
Dali smi im 6 fore i to im je bilo malo.
Bravo momci, za ovo takmicenje borba za sedmo mesto je odlicno, ali za EP ocekujem peto mesto ili polufinale, a u Londonu i Beogradu 2012 medalje.
Sa Cvetkovicem na klupi nema zime!!!

samo napred

pre 15 godina

Tako se momci igra za Srbiju! I da nisu ostvarili pobedu u ovom mecu pokzali su na ovom turniru da je to nova reprezentacija zeljna dokazivanja.U Boegradu treba ocekivati daleko veci uspeh.

Ortodox

pre 15 godina

Francuzi
Nemmci
Hrvati
Spanci -cuvaj te se jer Srbija na sledecem EP-u u Austriji EP-u u Srbiji i OL u Velikoj Britaniji dolazi iskusnija,jaca,bolja,spremnija,sigurnija.

Evo kako smo igrali sa 9-debitanata koji nisu nikada igrali na velikim takmicenjima.

Napominjem:

-Poraz od evropskog prvaka Danske sa 1 razlike

-Pobeda nad Egiptom najboljom ekipom africkog kontinenta

-Nereseno sa Nemackom aktuelnim svetskim prvakom

-Pobeda na neugodnim i vrlo kavalitetnim Norvezanima.

-Pobeda protiv iznenadjenja prvenstva Makedonije(trenutno najbolji strelac prvenstva Lazarov)

I upravo zbog ovih rezultata Srbija ce u narednim takmicenjima biti ekipa u usponi

misa

pre 15 godina

Ke e bre Makedonciti,denes nesto neste u formi.Hahaha.Treba jos da rastete i mnogo tetovca da pojedete da bi nas malo namucili.U nastavku slobodno navijajte za vasu severozapadnu"bracu",mozda i budu prvaci.

ljubisa

pre 15 godina

i sada ce biti komentara:srbija je najbolja,rasturili smo makedonce(neke pisu fyrom?),mi smo zakon,cvele je kralj...ali?
srbija mozda ima najjaci igracki kadar bre,trebali smo da se borimo za medalju ane da se radujemo na pobedu nad makedonije...svi ce reci da je cvele preporodio rukomet ali nije bre,i ovo nije uspeh za srbiju(plasman u drugi krug,na tome mogu da se raduju makedonci,slovaci koreanci ali ne i srbi)...
za prvenstvo u srbiji naci ozbiljnog trenera zvati dragicevica(za ceo svet je najbolji a cveleta nije) i forsirati mlade ..."mi smo najjaci" kao i uvek...ha ha

Kumanovac

pre 15 godina

A da vam sad pozajmim D I G I T R O N....?
(Armakedon, 25. januar 2009 17:11)

Cestitam na pobedi SRBI 12 razlike je i mnogo u kosarci toliko cete i protiv makedonca
(BJRM-Makedonac, 25. januar 2009 17:05)

Nesto vam je bleda slika..heheh

Sale

pre 15 godina

Srbija oprala staru Srbiju. A priznajte da ste se ponadali u I poluvremenu. Mislim ipak da je ona fora od 5-6 golova iz I poluvremena bila surova. Ali šta je tu je - mnogo su se juče nešto razmahali pa da ih malko spustimo.
@Tanchik
za ono pod 2: naš ponos - njihova bruka, tako oni to (komplex) oduvek shvataju, a kada mi to jednog dana shvatimo (da je to njihov problem) i prestanemo da se čudimo biće nam mnooooogo bolje.

branko

pre 15 godina

Свака победа је добродошла за стицање самопоуздања, па и ова данашња али данашња утакмица, чак и да смо поражени, није много битна за озбиљну анализу
Пре самог почетка овог такмичења написао сам: `Нико у овом часу не зна реалну вредност нашег тима ни њихов такмичарски домет........ тако да је скоро неозбиљно давати прогнозе и очекивања у вези њиховог пласмана.` Још сам пожелео да не промашују зицере, пенале и не праве техничке грешке више него што је нормално. Шта се може рећи сада кад је мање више све готово, бар што се нас тиче. Наравно, ја износим СВОЈЕ мишљење.
1. Сад се зна реална вредност ове екипе. Она је , потенцијално, врло велика. Свакоме ко је гледао мечеве јасно је на основу чега ово кажем.
2. Ја сам лично задовољан и ониме што сам истакао као битно. Сматрам да су промашени зицери, пенали и техничке грешке ипак били у неким прихватљивим границама, мада то увек може бити и боље.
3. У сваком случају, ова екипа је показала више него што сам ја мислио да може.
4. Јасно се показало и шта је највећа мана ове екипе: екипа није у стању да на високом нивоу квалитета одигра целу утакмицу а поготово не турнир. Сетите се: дан после утакмица против Данске и Немачке које су показале огромни потенцијал наше екипе, наишле су утакмице (Бразил, Пољска, а могао је бити било ко) на којима су тереном лебделе само санке оних играча од јуче. Треба рећи да су томе доста, али не пресудно допринеле и повреде двојице важних играча.
Ја себе не сматрам довољно стручним да се упуштам у коментар тактичко-техничких детаља али морам да приметим да смо лако примали голове са позиције противничког левог крила (против Данске на почетку, против Немачке током целог меча)
И шта сад ?
Цветковић би требало да напише неки извештај . Стручни (рукометни) део тог извештаја би требало да размотри неки високо стручни састав. Ја не знам да ли такво тело постоји у оквиру РСС али би било важно чути стручне оцене нпр. Покрајца, З.Живковића и још неких. Мислим да Цветковићу треба пружити поверење за наставак рада. Селекција је у суштини добра али треба пажљиво укључивати још млађих играча и постепено спремати замене онима који су већ прешли тридесету, а таквих је неколико. Ипак, најбитније од свега је припремати екипу за ТУРНИРСКИ систем такмичења што подразумева рационализацију трошења физичке а нарочито емоционалне снаге. То уопште није лако, али други, који не играју бољи рукомет од нас, показују да се то може. Зато су ти други и боље пласирани од нас. Овог пута!

Danijel983

pre 15 godina

HVALA momci za borbu i pozrtvovanje, borili ste se kao da igrate za medalju, tako se voli SRBIJA! ! !

HVALA BOGU STO SAM SRBIN ! ! !

POZDRAV BRACO SRBI ! ! !

Rukomet

pre 15 godina

Bilo mi je jako tesko da citam mnoge negativne komentare Makedonaca a pogotovo kada su nase rukometasice bile tako lose prihvacene tamo. Ja ne znam ni jedan razlog za konflikt, makedonski sprtisti su uvek lepo primljeni u Srbiji. Dobro pobedili smo sada ali necu da likujem jer to nije sportski.
I pored svega Makedoniji zelim uspeh u narednim takmicenjima.

LEGENDE SE VRATILE

pre 15 godina

KONACNO ste im zacepili usta (milsim na makedonce i ostale pacenike), hvala vam na predivnoj predstavi i zalaganju. Divni ste!!!!

Shvaba

pre 15 godina

Tako je momci!
Hvala vam za sve prikazano.

ZA SRBIJU!!!!

Oprastam vam onaj nedopustivi poraz od Brazila, ne interesuje me ni onaj debakl protiv Poljaka, samo nek ste zapusili usta ovima.

A komsijama iz BJRM bih, posle svog onog podsmevanja i svih provokacija koje smo svi mogli da citamo zadnjih nekoliko dana na ovim stranicama preporucio da se ostave corava posla.
NIKADA, ALI NIKADA u nijednom sportu nam nisu bili ni do kolena, pogotovo ne u rukometu. I tako ce i ostati zauvek.
Ljubite se i grlite se slobodno i dalje sa hrvatima ali nemojte nama vise da pretite. Smesni ste ispali.
Pokusajte sa klikerima ili pikado jer za ozbiljne sportove, dokazano, niste!

Hvala majci sto me je rodila kao SRBINA!

Tanchik

pre 15 godina

Ja sam prezadovoljan. Igrati sa ovoliko snage i zara i pored nekoliko stvari koje sam primetio:
1. Kad smo konacno poveli, kao da nam sudije nisu davale da se puno odlepimo. Jeste, i sami smo krivi za par situacija ali ne mogu da poverujem da je ono pravedno sudjenje. Dobijamo dva igraca manje, direktan crveni...sedmerac za MKD kad ga samo sudije vide... ovo vec svima prelazi u naviku da moze da nam sudi kako hoce.
2. U jednom trenutku , kad se prekinuo program na nasoj televiziji, prebacio sam na hrvatsku. Toliko netrpeljivosti prema nama nisam mogao da verujem da postoji, da se komentator raduje kao malo dete kad MKD da gol, a da nas svaki gol ni ne prokomentarise(jedva). Cemu to? Pa cak ih i ne ugrozavamo da udjemo u polufinale, nasi su igrali za ponos svoje drzave, svoj ponos i protiv svih. Koliko god zvucalo otrcano, mislim da je stvarno tako.
3.Svaka vam cast, glavu gore...konacno sam gledao reprezentaciju koja igra moderan i brz rukomet, bolji nego pre par godina... sto nismo navikli...malo jos taktike i bicemo jos bolji..

Dejan

pre 15 godina

Bravo momci, uprkos svemu pokazali ste kako se igra za svoju zemlju ! Da ne pominjem atmosferu u kojoj se sve odigravalo... svaka cast ! ! !

branko

pre 15 godina

Свака победа је добродошла за стицање самопоуздања, па и ова данашња али данашња утакмица, чак и да смо поражени, није много битна за озбиљну анализу
Пре самог почетка овог такмичења написао сам: `Нико у овом часу не зна реалну вредност нашег тима ни њихов такмичарски домет........ тако да је скоро неозбиљно давати прогнозе и очекивања у вези њиховог пласмана.` Још сам пожелео да не промашују зицере, пенале и не праве техничке грешке више него што је нормално. Шта се може рећи сада кад је мање више све готово, бар што се нас тиче. Наравно, ја износим СВОЈЕ мишљење.
1. Сад се зна реална вредност ове екипе. Она је , потенцијално, врло велика. Свакоме ко је гледао мечеве јасно је на основу чега ово кажем.
2. Ја сам лично задовољан и ониме што сам истакао као битно. Сматрам да су промашени зицери, пенали и техничке грешке ипак били у неким прихватљивим границама, мада то увек може бити и боље.
3. У сваком случају, ова екипа је показала више него што сам ја мислио да може.
4. Јасно се показало и шта је највећа мана ове екипе: екипа није у стању да на високом нивоу квалитета одигра целу утакмицу а поготово не турнир. Сетите се: дан после утакмица против Данске и Немачке које су показале огромни потенцијал наше екипе, наишле су утакмице (Бразил, Пољска, а могао је бити било ко) на којима су тереном лебделе само санке оних играча од јуче. Треба рећи да су томе доста, али не пресудно допринеле и повреде двојице важних играча.
Ја себе не сматрам довољно стручним да се упуштам у коментар тактичко-техничких детаља али морам да приметим да смо лако примали голове са позиције противничког левог крила (против Данске на почетку, против Немачке током целог меча)
И шта сад ?
Цветковић би требало да напише неки извештај . Стручни (рукометни) део тог извештаја би требало да размотри неки високо стручни састав. Ја не знам да ли такво тело постоји у оквиру РСС али би било важно чути стручне оцене нпр. Покрајца, З.Живковића и још неких. Мислим да Цветковићу треба пружити поверење за наставак рада. Селекција је у суштини добра али треба пажљиво укључивати још млађих играча и постепено спремати замене онима који су већ прешли тридесету, а таквих је неколико. Ипак, најбитније од свега је припремати екипу за ТУРНИРСКИ систем такмичења што подразумева рационализацију трошења физичке а нарочито емоционалне снаге. То уопште није лако, али други, који не играју бољи рукомет од нас, показују да се то може. Зато су ти други и боље пласирани од нас. Овог пута!

ckb

pre 15 godina

Svaka cast. Sve ostale reci su suvisne za nase reprezentativce.
Pocinjem da ih gotivim kao odbojkase koji uvek daju sve od sebe pa sta bude.A onda.....

Gledao sam utakmicu dok nije nestala slika na RTS-u.
Koliko mrzim RTS!!!!!!!!!!!!!!!
Pa da li mogu nekada nesto da urade kako treba?????
Ovo je vec tortura. Mora li da se gubi slika?????
Plus Kovinjalo i Strajnic svih ovih dana. Bes izbija iz mene.......

toni

pre 15 godina

Nije vise interesantno.
Zavrsila utakmica kako sto su i igrali i Srbija i Makedonija na ovom SP.
Makedonija gubi od Tunisa, Pazi!! dobija Poljake, Ruse igra sa Srbijom sa +6 i na kraju gubi -4
Srbija gubi od Brazila, dobija Norvezane, debakl od Polske, bod od Svabe i od -6 na +4 sa Makedonijom
Zakljucak: Problem je u nama!!!
Ni mi MK, ni vi SRB ne mozemo da izigramo konstantno 3-4 pa i 7 utakmice konstantno dobro. Dobijamo velesile, gubimo od autsajdera.
Imamo jos dosta da radimo sa ovim kvalitetnim deckima.

(Shvaba) Niko nije rekao da je MK bolje od SRB u sportovima, priznajem da ste bolja sportska nacija. Ujutro sam ustao ko lopov da gledam Noleta i dzaba nije prosao a zeleo sam da open dobije AO. Ali nemoj da mesas koje kakve grljenja i ljubenja, primili su nas u HR kao prijatelje, sto mislim i da jesmo, i sa vama i sa CG i sa SL... sta je trebalo posle prijema kao na domaci teren da uradimo... Citas komentare na forumima i se palis ko fosfor...

(Tanchik) A, jebi ga, politika je rec koju najmanje pominjem, ali ipak je ona uradila svoje. Nadam se da ce se i taj zid ukloni pa da ovi ljudi sto su ziveli zajedno 50-tak godina zajedno da pocne da zive kao skandinavci.
Ako gresim komentirajte!!!

Nikola

pre 15 godina

Nema veze zivot ide dalje i nakon ovoga vi ste samo srbi ,a mi MAKEDONCI potomci velikog ALEKSANDRA MAKEDONSKOG puno pozdrava iz prelepe MAKEDONIJE
(makedon, 27. januar 2009 18:02)


Ti si moj idol. :)))

Inace, postoji nesto sto se zove PREPORUCEN komentar, takodje postoji i nesto sto se zove NEPREPORUCEN komentar. E vidis pored svega toga ima nesto sto se zove STA JE OVO. Znam da to nije opcija za komentare, ali predlazem moderatorima da je uvedu za ovakve komentare kao sto je tvoj.

PS:

Ako si ti potomak Aleksandra Makedonskog, ja sam Dzingis Kan licno. :)))

Kumanovac

pre 15 godina

A da vam sad pozajmim D I G I T R O N....?
(Armakedon, 25. januar 2009 17:11)

Cestitam na pobedi SRBI 12 razlike je i mnogo u kosarci toliko cete i protiv makedonca
(BJRM-Makedonac, 25. januar 2009 17:05)

Nesto vam je bleda slika..heheh

Rukomet

pre 15 godina

Bilo mi je jako tesko da citam mnoge negativne komentare Makedonaca a pogotovo kada su nase rukometasice bile tako lose prihvacene tamo. Ja ne znam ni jedan razlog za konflikt, makedonski sprtisti su uvek lepo primljeni u Srbiji. Dobro pobedili smo sada ali necu da likujem jer to nije sportski.
I pored svega Makedoniji zelim uspeh u narednim takmicenjima.

euskadi

pre 15 godina

2. U jednom trenutku , kad se prekinuo program na nasoj televiziji, prebacio sam na hrvatsku. Toliko netrpeljivosti prema nama nisam mogao da verujem da postoji, da se komentator raduje kao malo dete kad MKD da gol, a da nas svaki gol ni ne prokomentarise(jedva). Cemu to? Pa cak ih i ne ugrozavamo da udjemo u polufinale, nasi su igrali za ponos svoje drzave, svoj ponos i protiv svih. Koliko god zvucalo otrcano, mislim da je stvarno tako.
(Tanchik, 27. januar 2009 17:24)

Nemoj se ljutit majstore, ali lazes. Nije istina, dapace na RTL-u cijelo vrjeme hvale srpsku repku. Cak su vas svrstali u favorite za polufinale. Ovakvim izmisljanjem:
1. pokazujes kolke komplekse imas
2. siris nepotrebno tenzije

yo-yo

pre 15 godina

Dobro jeee.Cestitke momcima na vrlo dobrom nastupu na SP-u do sad i na lijepom prezentovanju Srpskog naroda.Jos vise srece i uspjeha vam zelim 2012 u Bg.

KARAMANLIS

pre 15 godina

Kladim se da veceras nece biti ni 5 komentara ovih iz BJRM ili SEVERNE GRCKE POKRAJINE,a do sinoc smo mogli citati toliko komentara mrznje i ponizavanja!!!A ko nas je ponizavao:PONIZAVALI SU NAS STANOVNICI JEDNE OBLASTI KOJA NIKADA NI U JEDNOM SPORTU NIJE OSVOJILA NI JEDNU MEDALJU,MOZETE LI DA ZAMISLITE TO NIKADA NI U JEDNOM SPORTU NI JEDNU MEDALJU,STRASNO!!!Pozdrav za sve Grke,Srbe, Bugare i naravno Ruse,na kraju krajeva evo pozdravljam i ove iz severne Grcke pokrajine i nadam se da su sada shvatili gde im je mesto???Trebace jos mnogo vode da protece Savom i Dunavom da bi vi REPUBLIKU SRBIJU mogli da stignete u bilo kom sporu!!!

Miha

pre 15 godina

Bravo za komsije srbe sta razvalise svoje susjede makedonce.

Nemojte ocajavat, odlicno prvenstvo i povratak u rukometni vrh, bit ce jos prvenstava. Jos samo da zavrsite 5ti i eto.

dragan

pre 15 godina

Igra macke i misa!!!
Dali smi im 6 fore i to im je bilo malo.
Bravo momci, za ovo takmicenje borba za sedmo mesto je odlicno, ali za EP ocekujem peto mesto ili polufinale, a u Londonu i Beogradu 2012 medalje.
Sa Cvetkovicem na klupi nema zime!!!

Ortodox

pre 15 godina

Francuzi
Nemmci
Hrvati
Spanci -cuvaj te se jer Srbija na sledecem EP-u u Austriji EP-u u Srbiji i OL u Velikoj Britaniji dolazi iskusnija,jaca,bolja,spremnija,sigurnija.

Evo kako smo igrali sa 9-debitanata koji nisu nikada igrali na velikim takmicenjima.

Napominjem:

-Poraz od evropskog prvaka Danske sa 1 razlike

-Pobeda nad Egiptom najboljom ekipom africkog kontinenta

-Nereseno sa Nemackom aktuelnim svetskim prvakom

-Pobeda na neugodnim i vrlo kavalitetnim Norvezanima.

-Pobeda protiv iznenadjenja prvenstva Makedonije(trenutno najbolji strelac prvenstva Lazarov)

I upravo zbog ovih rezultata Srbija ce u narednim takmicenjima biti ekipa u usponi

IPMUTANT

pre 15 godina

@shvaba

Blago tvojoj srpskoj majci, srpskom ocu, srpskim dedama i srpskim babama, srpskim prabababa i srpskim pradedovama, srpskim cukundedama i srpskim cukunbababa i srpskim pracukunbabama i pracukundedama i srpskim askurbabama i srpskim askurdjedovima i svim srpskim precima do ameba (ja se stvarno divim kako ti se nije potkrao niti jedan Madjar, Bugarin, Makedonac, Rumun, Rimljanin, Grk, Kelt, Arapin, Turcin ili ne-daj-Boze Hrvat) sto su te rodili kao Srbina.

Ti si pobedio i onog Rabmovog lika sto je oplodio samog sebe kako bio dobio etnicki cisto dete, posto ne moze da veruje ni jednoj zeni u smislu njenih askurdjedova.

Kokorayko

pre 15 godina

Hvala majci sto me je rodila kao SRBINA!
(Shvaba, 27. januar 2009 17:19)
Ja bi više voleo da me je rodila kao Norvežanina.
Bravo naši, dobro ste igrali!!!

kladionicar

pre 15 godina

Eto rukomet nisam pratio godinama... Ali utakmica protiv Danske me je naterala da pratim svaki mec nase repke.. Momci su dobri... I bice nesto od njih za koju godinu... Ipak repka koja ne moze da odigra 2 tekme za redom na nivou i nije za vrh... tako da je ovo trenutna realnost koja i nije toliko losa kako je bilo :) Ponavljam... Bice medalja od ovih momaka...:)

ILIJA / Lazarevac/

pre 15 godina

ajoj ljudi koliko tek sad moze da nam bude krivo sto smo primili onaj gol 3 sekunde pre kraja od danaca.....sad bo bili u polufinalu jer bi imali 6 bodova,a danci bod manje...no sta je tu je kapa dole nasim rukometasima i sve cestitke Jovici Cvetkovicu za ovu reprezentaciju i sve sto je uradio za drzavni grb!!!!!!!

ivan

pre 15 godina

Nema veze zivot ide dalje i nakon ovoga vi ste samo srbi ,a mi MAKEDONCI potomci velikog ALEKSANDRA MAKEDONSKOG puno pozdrava iz prelepe MAKEDONIJE
(makedon)
Severne Grcke pokraine

BojanNBG

pre 15 godina

Bravo momci! Pobedite u citvrtak i bice to odlican rezultat! Svi znamo da ste mogli i mnogo bolje ali nema veze, bice prilika! Sve najbolje Vam zelim!

Najjaci Srbin

pre 15 godina

SVAKA CAST MOMCI! Svaku utakmicu ste odigrali srcem i da nije bilo kiksa protiv poljaka eto nas u polufinalu, a to uopste nije lose, pogotovo ako se uzme u obzir da smo takmicenje zavrsili bez povredjenih nikcevica i andjelkovica, te odsutnih bojinovica i dragicevica... BRAVO SRBIJO!

duki

pre 15 godina

Reprezentacija Srbije, sastavljena od iskusnih vukova i mladih nada uspela je da udje u krug ozbiljnih ekipa u svetskom rukometu. Moze svako od nas da pametuje i po srpskom obicaju generalise posle bitke, ali je cinjenica da je Jovica Cvetkovic uradio veliki posao stvarajuci kostur buduce jake i moderne ekipe. Ima tu mana, gresaka i propusta, ali sve u svemu, kada reprezentacija Srbije igra motivisano, moze svakoga da dobije.
Najvece zamerke koje imam su fizicka pripremljenost igraca za svega 40 minuta jakog, Cvetkovicevog tempa i gradjenje napada bekovske trojke na devet metara od gola protivnika. Fizicka pripremljenost se da poboljsati, a pozicija bekova se radom dovodi tamo gde im je i mesto, na dvanaest metara.
Ukupan zakljucak je da na ovom prvenstvu nismo osvojili medalju, ali smo dobili kostur ekipe za buducnost. Ovi momci ce vec na sledecem takmicenju pokazati ko su i sta mogu, nadam se bez "pomoci" briznih novinara.

scepan mali

pre 15 godina

I to Srbija je igrala bez po tima... Sta bi tek bilo da su svi bili na okupu...
Opet vam Srbi nabise kompleks!

Bravo srpski momci, ljubav prema Srbiji je jaca od svih koji vas ne vole zajedno.
& Darko Stanic = Mr. Bean srpskog rukometa. On i Kojic ne pripadaju ovom timu po kvalitetu, posebno Kojic, samo je zauzimao nekome mesto u napadu na desnom krilu. Svaka cast posebno Pejanovicu, Ilicu, Vujinu, Vuckovicu.

P.S. Sudjenje opet jako lose. Mec sam gledao na DSF-u. Nemacki komentator je cak isao dotle, sumnjajuci da je slovenacki par namerno namesten od IHF-a da svira u Zadru protiv Srbije.

BRACA NIŠ

pre 15 godina

momcima i sad i pre toga svaka čast! sad se pokazuje koliko znači 1 gol u rukometu! jer sa jednim golom još protiv nemaca ili neprimljenog protiv danaca! sada bi bili na crti za polufinale! ovako biće dana! srećno narednih godina

misa

pre 15 godina

Ke e bre Makedonciti,denes nesto neste u formi.Hahaha.Treba jos da rastete i mnogo tetovca da pojedete da bi nas malo namucili.U nastavku slobodno navijajte za vasu severozapadnu"bracu",mozda i budu prvaci.

filip

pre 15 godina

Hvala ti Bože što više posle ovih Hrvata ne moram da slušam i Bivše Jugoslovenskorepublikance Makedonce. Dosadili su više i Bogu i narodu.


Ipak, plasman od 5. do 8. mesta nije neuspeh, i mislim da svi možemo biti zadovoljni postignutim na ovom Svetskom prvenstvu.

Svaka čast momci!

Stefan NI

pre 15 godina

Pitam se kako to da je naprasno nestao RTS na pocetku drugog poluvremena? Da se nisu gospoda poslanici odlucili da ipak porade malo? #rolleyes#

bbb24

pre 15 godina

Stvarno steta, imali smo lepu sansu za polufinale, ali povrede su uzele svoj danak...u svakom slucaju odlican nastup nasih na SP, trebali bi biti ponosni i zadovoljni prikazanim

Puno srece u buduce

Danijel983

pre 15 godina

HVALA momci za borbu i pozrtvovanje, borili ste se kao da igrate za medalju, tako se voli SRBIJA! ! !

HVALA BOGU STO SAM SRBIN ! ! !

POZDRAV BRACO SRBI ! ! !

bane

pre 15 godina

Makedonci su veliki kompleksasi...narocito su iz nekog razloga ljubomorni na nas Srbe...ovo je jos jedan razlog da kompleks poraste kao i ljubomora....

makedon

pre 15 godina

Nema veze zivot ide dalje i nakon ovoga vi ste samo srbi ,a mi MAKEDONCI potomci velikog ALEKSANDRA MAKEDONSKOG puno pozdrava iz prelepe MAKEDONIJE

Džoni Boy

pre 15 godina

ljubiša

Sine nemaš ti pojma o rukometu.Ti bi da se borimo za medalju.A ni ligu nemamo kako Bog zapoveda!?Do pre 2 godine ni reprezentacije ni trenera..propuštena 3 velika takmičenja..ne branim Cvetkovića ali očekivati medalju posle svega..i posle svih pehova povreda Anđelkovića i Nikčevića malo je neozbiljno očekivati medalju.

djuka

pre 15 godina

Svak cast majstori.

uz malo srece protiv danaca i bez sudijske nepravde u tom mecu mogli ste da dogurate do vrha.

S optimizmom mozemo da ocekujemo sledeca reprezentativna takmicenja

Ubuntu

pre 15 godina

@Tanchik

Коментатор се није драо него је говорио гласније да би надјачао навијаче Македоније којих је у дворани било далеко више.

Мање острашћености није на одмет!

alooooooooooooooooooo!!!!!!

pre 15 godina

nemate vi pojma u rukometu,ni jedni ni drugi! Kako ste samo onu jadnu loptu silovali! Vise taktike u igri imaju djeca od 12 godina! 2 gola dala Srbija u roku 16 minuta a Makedonija svega 4! Igra je bila za puci od smjeha! Vi hocete postati evropski prvak 2012 godine? da,da,kad na vrbi rodi grozdje! pozz

Tales

pre 15 godina

Ama, jas ve volam Makedončinja, nego mnogu ste mi smešni! Hvala vam večeras, svima, nasmejali ste me do suza i ulepšali dan.
Braćo južnjačka, nemojte da se palite, ipak se setite šta je bilo januara 2007 u nekim kvalifikacijama - Srbija - Makedonija 41:20, nemojte molim vas...

stevan

pre 15 godina

@Nikola
Koji Aleksandar Veliki, pa on je bio GRK, a vasa nacija ne postoji. Makedonija je Grcka regija. A vi ste samo Bivsa Jugoslovenska Republika Makedonija koja je uzela tudje ime...i nasu Teritoriju. Pogledaj kartu, pa ces videti da je to sve nekad bila Srbija dok tito nije umesao prste. Svaka cast nasima!!!

deny boy

pre 15 godina

formalno,puno toga,ponekad formacija,fizicka sprema,itd...ali sustinski JEDAN GOL,samo jedan gol nas je dijelio od polufinala...steta...zao mi je ali moje srce je puno.igrali su za nas i sve osim pune podrske od svih koje vole SRBIJU je pravo licemjerje...VOLIM SRBIJU!!!!!

kun aguero

pre 15 godina

Свака част момци!

@makedon
Смешан си, мислиш ви сте потомци СЕВЕРНИХ ГРКА, а у спорту сте трубе невиђене, сад вам остаје да навијате за вашу браћу рвате...и
ДА МАЛО ЛЕПШЕ НАУЧИТЕ СРПСКИ!!!

Sale

pre 15 godina

Srbija oprala staru Srbiju. A priznajte da ste se ponadali u I poluvremenu. Mislim ipak da je ona fora od 5-6 golova iz I poluvremena bila surova. Ali šta je tu je - mnogo su se juče nešto razmahali pa da ih malko spustimo.
@Tanchik
za ono pod 2: naš ponos - njihova bruka, tako oni to (komplex) oduvek shvataju, a kada mi to jednog dana shvatimo (da je to njihov problem) i prestanemo da se čudimo biće nam mnooooogo bolje.

Ivan

pre 15 godina

2. U jednom trenutku , kad se prekinuo program na nasoj televiziji, prebacio sam na hrvatsku. Toliko netrpeljivosti prema nama nisam mogao da verujem da postoji, da se komentator raduje kao malo dete kad MKD da gol, a da nas svaki gol ni ne prokomentarise(jedva). Cemu to? Pa cak ih i ne ugrozavamo da udjemo u polufinale, nasi su igrali za ponos svoje drzave, svoj ponos i protiv svih. Koliko god zvucalo otrcano, mislim da je stvarno tako.
(Tanchik, 27. januar 2009 17:24)
---

Ovo je cista laz!! Uopce ne razumijem cemu ovakve lazi? RTL nije HRT ali ipak su dovoljno profesionalni tijekom ovoga prvenstva! I na RTL-u su prije one tekme s Poljskom svi najavljivali upravo Srbiju u polufinalu, ukljucujuci i Davora Dominikovica i Vladu Solu! A i svaki normalan ljubitelj sporta u Hrvatskoj je realno rekao da ste stvarno dobra ekipa i da je pred vama buducnost! Ne razumijem sta imas od tog laganja sada? I ja sam Hrvat, i necu lagati, nisu mi zbog sjecanja na rat uvijek misli o Srbiji najljepse, ali sam realna osoba i takodjer se bavim i volim sport i kazem da ste bili odlicni na ovom SP-u! I steta je jer se niste plasirali dalje, bilo bi apsolutno neposteno da je Njemacka danas otisla dalje! Ovako su Poljaci dobili krila i vidit cemo, bit ce jako teska utakmica u petak, jako teska!! A ste se Zadrana tice, vjerujete mi, oni su dobri ljudi, one gluposti je radila saka huligana i djecurlije i drago mi je da su uhiceni! Pozdrav iz Hrvatske!!

uros

pre 15 godina

Bravo! Ucutali smo one "pistaljkice" na tribinama..
Celo prvenstvo me neko nervira, to je onaj kamerman i ponovljeni snimak! Pa ja ne znam da li sam jednu akciju pogledao, a da kamerman nije isekao igraca koji ima loptu ili da se akcija vec zavrsila jer su pustili ponovljeni snimak 2,3 prethodna napada.. Strasno!!

Roko Sifredi

pre 15 godina

@euskadi

U potunosti si u pravu.
Na satelitu sam gledao- na RTL-u hrvatskom, nakon prekida programa RTS2, zadnjih 15-ak minuta. Ni jednu ruznu rec ili uvredljivu rec nisu rekli za nas, mada su navijali za makedonce.
Neki dan je strucni konsultant RTL-a Saracevic(kao i danas) ponizavajuce komentarisao nasu reprezentaciju. Verovatno su ga upozorili da se ne bavi vise baljezgarijama, pa se smirio.

kakvi penali , bozhe sachuvaj me...

pre 15 godina

@makedon

shta ce sve chovek prochitati ovde, ali ajde neka ti je, ti si potomak Aleksandra Makedonskog...

Aleksandar

pre 15 godina

Eeeej braka Srbi iz Velike Srbije:)) samo edno prasanje...koga ste dale gol...od gol na gol kako nie denes sto vi dadovme:))) Tapa reprezentacija ste...samo eden nas Lazarov evredi kolku cel vas tim a za denes kako sto kazaa i dvata selektori bez nikakvo znacenje i so mnogu rvanje...vo sekoe vreme na znacaen natprevar ke ve dobieme i vo Skopje i vo Belgrad...aaaa da i uspeav da izbrojam duri 19 navivaci od Banja Luka za razlika od 3000 dojdeni od MAKEDONIJA i sto znaat i sakaat rakomet!! raduvajte se na 8 mesto i toa vi e mnogu!!!

ljubisa

pre 15 godina

i sada ce biti komentara:srbija je najbolja,rasturili smo makedonce(neke pisu fyrom?),mi smo zakon,cvele je kralj...ali?
srbija mozda ima najjaci igracki kadar bre,trebali smo da se borimo za medalju ane da se radujemo na pobedu nad makedonije...svi ce reci da je cvele preporodio rukomet ali nije bre,i ovo nije uspeh za srbiju(plasman u drugi krug,na tome mogu da se raduju makedonci,slovaci koreanci ali ne i srbi)...
za prvenstvo u srbiji naci ozbiljnog trenera zvati dragicevica(za ceo svet je najbolji a cveleta nije) i forsirati mlade ..."mi smo najjaci" kao i uvek...ha ha

samo napred

pre 15 godina

Tako se momci igra za Srbiju! I da nisu ostvarili pobedu u ovom mecu pokzali su na ovom turniru da je to nova reprezentacija zeljna dokazivanja.U Boegradu treba ocekivati daleko veci uspeh.

penwini

pre 15 godina

HRVATI O POBEDI ORLOVA

Balkanski "derbi" između Srba i Makedonaca završio je pobjedom Srpske reprezentacije 32:28. Svakoj je reprezentaciji pripalo po jedno poluvrijeme, no Srbi su imali više sreće, znanja i spretnosti, te u svojoj posljednjoj utakmici u Zadru došli do dva boda. Premda su Srbi vrlo brzo poveli, Makedonci se vraćaju golovima braće Lazarova, te prelaze u vodstvo 4:1. Srbi su preko Ilića i Vučkovića uspjeli smanjiti vodstvo, no efikasni makedonski napad i odlična obrana na čelu s vratarom Ristovskim uspješno su zaustavljale srpske napade. U 22. su minuti Makedonci došli do najveće prednosti na utakmici, imali su 13:7, no već tri minute poslije Srbi smanjuju pogocima Prodanovića i Čuruvije. Iako je Lazarov golovima držao svoju momčad u igri, promašeni sedmerac u posljednjoj minuti utakmice na poluvrijeme je odveo momčadi s rezultatom 16:15. Druga dionica počela je dvominutnom suspenzijom Šešuma, no Srbe to nije spriječilo da prvo poravnaju rezultat, a zatim i da pređu u vodstvo. dvije minute isključenja Stanića a zatim i crveni karton Kojića Makedonci su iskoristili tek za približavanje rezultatu, no do rezultatskog početka nisu uspjeli doći. Razbranio se i srpski golman, što je njegova momčad iskoristila za odlazak na pet golova razlike u 19 minuti nastavka. Makedonci su ostali bez snage i motiva, te je utakmica završila rezultatom 32:28. Srpski trener Jovica Cvetković unatoč pobjedi nije bio sretan, jer, kako tvrdi, ovo danas je bilo mučenje na terenu zbog katastrofalnog sustava natjecanja. Ile Telmakovski, premda se slaže sa srpskim kolegom, ipak će zadovoljan napustiti Zadar, jer je njegova momčad pokazala da se ravnopravno može boriti sa svakim.

Izvor: http://www.rsb.org.rs/sp2009.php

Nesa

pre 15 godina

Nema veze zivot ide dalje i nakon ovoga vi ste samo srbi ,a mi MAKEDONCI potomci velikog ALEKSANDRA MAKEDONSKOG puno pozdrava iz prelepe MAKEDONIJE

Pozdrav i tebi zalutala ovcice. Mnogo mi je drago zbog pobede ali jos vise zbog ovih "velikih potomaka".

Bravo momci! Posle svega sta se izdesavalo, ovo je pravi uspeh. Vase vreme tek dolazi.

dalmatia

pre 15 godina

Sve u svemu mozemo biti zadovoljni! Nadam se da ćemo u budućnosti biti još bolji,da ćemo sazriti. Jedino mi je žao šta na tribinama nije bilo više naših navijača,ali eto nama Srbima iz HR nije baš svejedno riskirati i dolaziti na ovakve utakmice-valjda će se i to promijeniti!

Shvaba

pre 15 godina

@makeodnija, 28. januar 2009 11:50)

I eto, opet mi Srbi provociramo!

Opet smo mi krivi!

Batko, eve ti zvanicni sajt Ujedinjenih Nacija i proveri kako vam se zove drzava.

http://www.un.org/members/list.shtml

Vi ste nama nasli da pricate o sportskom duhu i dzentlmenstvu.

Dokazali ste se. Bas ste bili dzentlmeni kada ste nam gadjali rukometasice flasama.
Eeej bre, devojke ste gadjali.
Vi nama pricate o kulturi!

posmatrac iz daleka

pre 15 godina

Na znam zasto se neki "kokomentatori" obrusavaju verbalno na Makedonce. Nije sportski. Nasa klasa su Danci, Nemci, Norvezani i druga svetska elita. Poenta naseg (ne) uspeha je bio poraz od Danske. Kada smo pobedu izgubili iz ruku za nekoliko sekundi uz onaj pogodak u precku u zadnjem minutu utakmica kod neresenog rezultata. Ta precka nas je kostala mnogo. Narocito na emotivnom planu. Praz od brazila je bio najubedljiviji pokazateljkoliko nas kostele ta kost u grlu. Moze se slovodno reci da nas je precka kostala polufinala. Jer ko skoro dobije Dansku i Nemacku.Pobedi Norvesku se sme smatzrati svetsklim prvoligasem. Uz Francusku i Hrvatsku smo mi sa pomenutim reprezentacijama u samom vrhu svetskog rukometa. Makedonci mogu da budu pocasceni sto su tako dobro prosli.

Filip

pre 15 godina

Koj ni mlati navivachi niz Zadar? Zboruvash za eden izoliran sluchaj?
Nashite navivachi bea srdechno prechekani i vo Varazhdin i vo Zadar. Cela Hrvatska ni davashe podrshka. Skoro site automobili vo Zadar imaa zakacheno makedonska i hrvatska zastava. Makedoncite nosea hrvatski dresovi, Hrvatite makedonski. Zaedno se pieshe po kafani, zaedno se navivashe vo sala. Zatoa nema potreba da se diga tenzija, okolu eden izoliran incident koj go napravile kreteni kakvi shto ima vo sekoja zemja.
Hrvati, fala za odlichniot dochek! Navivame za vas vo polufinaleto i finaleto!

srba

pre 15 godina

Da vam kazem kakvi su Makedonci jer zivim sa njima.To su jedni licemeri kakvih nema nigdje nemogu da ih uporedim ni sa jednom nacijom na svetu.rukomet se u Makedoniji prikazivao kao da su svetska velesila a videlo se ko je sta.Jos su u stanju i da izmisljaju samo da se opravdaju.jedno cu vam reci Makedonci nisu vam ni za prijatelja ane za saveznika.Kakvi su ti aleksandra makedonskog potomci kad ih je sve neko drugi oslobagao.pozdrav za rukomet i neka srbija bojle druzi sa jamajkom nego sa makedoncima toliko.ne bi bilo fer da ne objavite ovo kad ste mogli sva ona pljuvanja iz makedonije prethodni dan

makeodnija

pre 15 godina

cestitam na pobedi srbiju, ali vi srbi pojma nemate od normalnog kultirnog ponasanja, bjrm? ma dajte molim vas, ovo je sport nije politikai shavtite jednom zauvjek da niste vi bozanski narod da ste vi kao i svi drugi, i u sportu i u svemu . zato batalite politiku i ostale sitne provokacije kao bjrm i slicno. pobedili ste i cestitam vam, kao i svaki normalni sportsmen iz makedonije. zato nas hrvati vole i svi ostali osim vi igrci, vi pojma nemate sta je sportski duh i sportsko dzentlmenstvo.

Ivan Nis

pre 15 godina

Svaka cast!!! Sve u svemu, lep povratak Srbije. Naravno mnogi kao i uvek nisu zadovoljni, ali je ovo trenutna, ali samo trenutna realnost. Ova ekipa ima nevidjen potencijal i verujem da cemo se vrlo brzo radovati medaljama. Ostaje zal za Nikcevicem i Stojanovicem, jer sam ubedjen da bi sa njima, bilo jos mnogo bolje. Hvala na lepim trenucima, posle mnogo godina.

Mihailo

pre 15 godina

Cestitke nasima na pobedi,i Makedoncima na super igri u prvom poluvremenu i golmana koji je totalno otkaceno igrao i odusevio me i ako ste nam bili protivnici ali to nije dovoljno da bi ste nas pobedili,kao i uvek spora igra nas je ubila u pocetku ali zato kad presaltujemo u 5-u ne zaustavljivi smo!Upravo gledam Cro-Fra i moram priznati da su oba tima tehnicki daleko ispred nas,stvarno igraju fantasticno,mi i cokalije moramo jos mnogo toga da ucimo da bi ih dostigli!!!U svakom slucaju prezadovoljan sam igrom nasih i napredak je ocigledan,u buducnosti cemo sigurno biti jos bolji i cestitke i veliko hvala na svemu sto ste prikazali na ovom prvenstvu i ako su STVARNO svi bili protiv nas,bez paranoje,to je cinjenica ali moz´te svi zajedno da nam pljunete pod prozor!!!Neznam odakle ovolika ostracenost komentara upucenih iz BJRM-a,sta smo vam mi toliko naudili pa da nas tolio pljujete,jedino obrazlozenje je STRAH od nas,posto su u strahu velike oci!!!Nema veze,ponavljam mozete samo da nas mrzite i pljunete pod prozor!!!Zivela Srbija i njena rukometna reprezentacija!!!

cro

pre 15 godina

@Tanchik;Prijenos vrši hrvatski RTL.Stručni sukomentator je bio Zlatko Saračević.S obzirom da nisi gledao prvo poluvrijeme,nemoj molim te komentirati niti drugo i širiti neku netrepeljivost.Još u 1.pol.su se komentatori složili da će Srbija pobijediti jer ima odmornije igrače i dužu klupu.Logično je bilo pozdravljati svaki mak.gol zbog neizvjesnosti i Kire koji igra u ZG.Nisu srpski golovi bili prešućeni,nego su sve akcije bile stručno objašnjene od strane Saračevića.A sada malo o rukometu.Igrao sam ga 15 god.,od svoje 7.-23.minus ratna,sada imam 32,pa se eto "malo" razumijem.Mislim da u srpskoj ekipi postoji problem motivacije i same kvalitete.Ne smije u niti jednoj ekipi biti toliko oscilacija(Njemačka,Danska-Brazil,Poljska).To igrači ili imaju ili nemaju.To se ne uči.Kada se lomi rezultat,igrači pucaju mentalno i gube utakmice.Ako motivaciju nemaju u 20.neće imati niti u 30.god.Što se tiče same kvalitete,ta ekipa je dosta limitirana.Nisam primjetio vođu ekipe.Nisam vidio pravog razigravača(Karabatić,Balić,Duvnjak...).Kada je timeout,trener priča jedno,a igrači kada se vrate u igru,igraju sasvim deseto.Ja osobno ne bih polagao neke velike nade u njih.Vrtiče se oni od 5-10 mjesta,ali teško u sami vrh.Pogotovo što tu ima 5-6 igrača od 28.-32.god.Prvi vratar primi gol preko cijeloga igrališta,super za moral ekipe.Onaj vanjski,ne znam kako se zove,ima top u ruci,puca i kada ne treba,skroz ide pravocrtno na obranu,nema niti jednu fintu.Trebali ste Makedonce pobijediti 10 razlike.Kiro im je jedini igrač.Već je bio jako umoran,a ostali kao da se boje.Za utijehu,ipak se vračate na velika natjecanja.To treba sada održati,a bolja igra će valjda doći sa jakim utakmicama.

banjalukaSRB

pre 15 godina

dobro je jedan makedonac napisao komentar. stvarno jedini nasi navijaci u hrvatskoj su bili iz banjaluke, ne kontam gdje su navijaci iz srbije bili na ovom prvenstvu, osim zena i rodbine igraca?

Batina iz j..a izasla

pre 15 godina

Prosto je predivno videti zagrljene Hrvate i "Makedonce", pa Hrvate i njihove tate Nemce. To je ta ujedinjena, perspektivna Evropa. Videcemo kako cete biti zagrljeni sledece godine!

MAKEDONIJA

pre 15 godina

Iskreno zalam sto na ovoj sajt ima sudir na interesi.Site poraki so navredliva sodrzina kon MAKEDONIJA(makedonskata nacija ne postoi,vie ste grcka regija)se pustaat,a pristignatite poraki od nas MAKEDONCITE ne se pustaat!Ova moze da se sluci samo na srpski sajtovi!

Ako MAKEDONIJA e grcka,togas treba da se zaprasate cie e Kosovo!Samo kolku za informacija,odete vo kako sto vikate vo "grckata Makedonijaa',pa da vidite kolku Makedonci ima,i koj im e majcin jazik!vO ISTA SITUACIJA SME:so samoto toa sto velite deka Makedonija e grcka,indirekno vikate deka Kosovo e albansko!Pa razmislete sto govorite!

Znam deka porakava neme nikakva vrska so sportot,ama vprocem vie pustate takvi poraki,i se nadevam deka ke ja pustite porakata!

Samoil

pre 15 godina

PRVO DA CESTITAM na SRBIJA za uspesnite igri isto taka i na MAKEDONIJA ne e vazno denes koj pobedi bar taka nie gledavme vo Makedonija vazno e da za 2-4 godini isto igrame na nekoe svetsko evropsko ili olimpijada pa neka pobedi podobriot a sekako ke navivame za Makedonija,Srbija ili nekoja druga exs drzava pa nie sme komshii sto treba da se pocituvame a ne da se omalovazuvame i plukame edni na drugi
Ve sakame site dobri ljudi
Pozdrav od SAMOIL OD SKOPJE
R.MAKEDONIJA

Dejan

pre 15 godina

svaka cast momcima i cvetkovicu koji je od propale reprezentacije napravio ono sto je ona danas...a nasim "dragim" komsijama zelimo "toplu" dobrodoslicu 2012 u beogradu...

SRBIJA OD TOKIJA DO MILWOKIJA

pre 15 godina

Momci svaka vam cast na prikazanim igrama na SP!!!Da smo imali malo vise srece i pobedimo Dance za koji dan bi igrali polufinale,koje po mom misljenju i zasluzujemo!!!Imali smo samo jedan kiks i to je nazalost bilo dovoljno da ne udjemo medju 4!!!Nadam se da je ovo tek pocetak jedne sjajne generacije koji sjaj ocekujem na sledecem SP i EP,i naravno zlato 2012 u Beogradu!!!

Boki

pre 15 godina

Sad ostaje zal sto smo protiv Poljske imali onako slab dan kao i protiv Brazila posto da smo ih pobedili sad bi isli u polufinale gde bi najverovatnije tukli Hrvate.Nasa reprezentacija je imala puno osilacija i to je razlog sto su se umorili posle Nemacke i pukli na mecu koji je bio suvise rano.

Ali igrama protiv Nemacke,Danske Norveske i donekle Makedonije koja nije bila tako ozbiljan protivnik smo pokazali da zasluzujemo sam vrh pa i neku medalju.Nadam se na sledecom prvenstvu da ce reprezentacija biti jos jaca.

maci

pre 15 godina

Za Tonija!
Pa,batko,ovo je NAŠ omiljeni srpski sajt a pošto tebe možda moji komentari diraju a ti lepo idi sportnet.hr i tamo ćeš se osećati ugodnije,sigurno jer vi ste braća,odnosno vi ste njihovo cveće.Šalu na stranu,ja imam mnogo prijatelja u BJRM i ceo život sam vas simpatisao kao veseo narod ali šta vam treba da se iz petnih žila drekenjate na meču SRB-GERM. i to naravno protiv SRB. a uz svesrdnu pomoć navijača iz CRO kojem se sa usana čita:dobro je,Srbin je odbranio ali je lopta otišla u aut,dobro je,Njemci opet imaju napad!E,to mi nikada nece biti jasno,kako vam jedan CRO navijač može biti toliko bliži od navijača iz Niša?To samo mogi objasniti time da vapite da budete zapad a večito ste na nekom siromašnom izaboravljenom jugu.Ja ti Toni toplo preporučujem da geografski atlas obrneš kontra i da konačno Kavadarci budu gore na severu a Varaždin neka bude malo dole na jugu.Kompleksi batko,kompleksi,neizlečiva stvar!

Republic_of_Srpska

pre 15 godina

E ljudi..nisam znao da ce nam ovo da rade "braca" Makedonci...mislim..zvizde na nasu himnu?!I to ni manje ni vise nego sa Hrvatima zajedno??Ovo im je jedan veliki minus..u svakom slucaju...jedno je sigurno...braca iz RS su uvjek uz Srbiju..veliki pozz i sve cestitke na ovom velikom uspjehu..2012..momci..vrijeme je za medalju!!! Viva la Serbia..

srba

pre 15 godina

pozdrav do batko
dali je crna rupa ili galaksija sami kad jednom nestane makedonija kad postane ilirida ili ostane ime makedonija au njoj zive 70%siptara za 20 godina isti oni koji je makedonija priznala.zalosno ali istinito umesto da se dogovore oko zaednicke strategije sa Srbijom oni su prijatejli sa albancima pozdrav rukometasima i ovo je srpski sajt i treba da objavljujete sve a ne samo sto makedonci pjluvaju

Lazo

pre 15 godina

Braco jadni srbi, znamo da ni je vama lako ziveti u zadnjom rupu evrope, ali eto desilo se cudo, pa nije vazno da je pobeda bila humanitaran akt makedonske nacije. Ziveli!

wtf?

pre 15 godina

Sad ostaje zal sto smo protiv Poljske imali onako slab dan kao i protiv Brazila posto da smo ih pobedili sad bi isli u polufinale gde bi najverovatnije tukli Hrvate.Nasa reprezentacija je imala puno osilacija i to je razlog sto su se umorili posle Nemacke i pukli na mecu koji je bio suvise rano.

Ali igrama protiv Nemacke,Danske Norveske i donekle Makedonije koja nije bila tako ozbiljan protivnik smo pokazali da zasluzujemo sam vrh pa i neku medalju.Nadam se na sledecom prvenstvu da ce reprezentacija biti jos jaca.
(Boki, 27. januar 2009 22:51)

Boki o kojem ti sportu pričaš brate? "... u polufinalu gde bi najverovatnije tukli Hrvate..."
Ma kakve Hrvate? Francuze i Hrvate zajedno!

C.

pre 15 godina

@ euskadi
Jbg, brate nismo ni gluvi ni coravi, komentatori su bili izrazito korektni kada smo igrali protiv Nemacke( tu zaista nemam sta da kazem), ali ovo veceras i ono protiv Poljske nema veze sa korektnoscu. Utakmica sa Polsjkom je komentarisana sa velikom dozom podsmeha (ok. pukli smo, ali nivo na kojem je radjen taj prenos je u najmanju ruku zalostan, a i u ovoj veceras sa Makedoncima je bilo dosta toga nekorektnog....ako ti nije jasno o cemu govorim, reci pa cu ti navesti konkretne primere...Iskreno, ja od vas ni ne ocekujem korektnost, mada je ovo ipak "mala maca" sta bi radio Bozo Susec, da je HRT dobio da radi prenose.
p.s. Pozdrav svim ljudima dobre volje, vama cestitke na plasmanu u polufinale i svako dobro, ali nemoj pokusavati da nam zamazes oci i usi pricom kako ste bili fer.

Hrc

pre 15 godina

čitam ove komentare i sam sebi nevjerujem šta sve ljudi pišu...
kažete da ste dobili dance (koje ste kao trebali) sad bi išli dalje...
a da niste dobili norvežane??
ovako..
danska je protiv vas zaslužila pobjedu jer ju je izborila!
najobjektivnije bi bilo da ste protiv norveške remizirali (u tom meču pobjedu nije zaslužio nitko).
protiv njemačke ste vi zaslužili pobjedu...
svatko tko se ikad bavio sportom (momčadskim) mislim da zna o čemu pričam i na što mislim...
što se igre tiće ona vam je jednodimenzionalna. pitanje je dal je to limit ove momčadi.. osobno smatram da nije.
vašu momčad (dok ovako igra) je izrazito lako skautirat i ozbiljne ekipe ako uđu ozbiljno u meč vi nemate šanse !
Imate odlične bekove, vrlo dobre golmane, solidne pivote, i krila osrednje kvalitete.
Međutim, nemože se igrati samo preko bekova. Svaka 10-ta lopta ode na crtu, svaka 20-ta na krilo... Tako se ne igra...
Vaša je sreća što ste igrali s momčadima koje dobrim djelom igraju obranu 6-0, koja se razbija šutem izvana, al da ste naletili na jednu Francusku npr (Hr namjerno neću spominjati da nebih ispao pristran) doživjeli biste katastrofu... neznate igrat kad vam se visoko izlazi na bekove i kad se radi konstantan pritisak na njih da se nemogu uopće dići i pucat...
osim toga igraći su izrazito tromi i spori (za svjetski nivo) i dobro bi vam došlo da odigrate koju prijateljsku s npr Koreom.
kome nije jasno kako se igra protiv momčadi izrazitih bekova ali sporijih i tromijih nek pogleda snimku meča Hr-Spa . Možda vam onda bude jasnije što znaći igrati dobro obranu i kolko je ekipa sa sporijim igračima inferiorna, uz dodatak da Španjolci imaju fantastična krila i da istrčavaju i kontre...

Protiv momčadi tipa Makedonija, Rusija, Češka, Slovačka, plus Skandinavske ekipe (uz pretpostavku da vaši bekovi igraju dobro, a skandinavski golmani ne polude) vi čete uvijek imati šansu...
Međutim protiv Francuske, Hrvatske s ovakvom igrom nemate što tražiti, a teško bi vam bilo i protiv brzaca tipa Korea.
lijep pozdrav

maci

pre 15 godina

E,za mene su nasi igraci SVETSKI prvaci samo kada su ove juznjake natrcili.Toliko su se ovih dana duvali na raznim forumima da to nije normalno,kao da smo mi deca a oni profesori!E,jadni li ste bivsa braco kada vi uz sahovnicu navijate za Nemce protiv Srbije a Hrvati vam mlate navijace po Zadru.Bravo ORLOVI!!!

boban,nis

pre 15 godina

Kad nam ovako podmuklo spustate oko Kosova,ja vam predlazem da organizujete utakmicu sa rukometasima Kosova i to u Skoplju.
Nisam siguran da li bi u svom glavnom gradu bili domacini ili gosti?

marko

pre 15 godina

Cvetkovicu postujem tvoj rad ali ne mogu da vjerujem da Stanic ima vecu minutazu od Pejanovica koji je ocigledno kvalitetni golman!Samo naprijed momci!

igor vori89

pre 15 godina

vi bi u polufinalu tukli hrvate hehehehehehehehehehehehehehehehehehe................pa danas čovjeka možeš nasmijat na svakom korakuXD p.s. glavno da je protiv poljske bio loš dan

Zoran

pre 15 godina

Au Srbi, pa vi ste neverovatni. Citajuci ove vase "fine" komentare mogu da zakljucim da ste se vi bas uvredili sto su se neki Makedonci druzili sa Hrvatima. To mu dodje kao da ja pocnem da blatim i vredjam sve srpsko ako vas vidim da pricate sa Grcima. Smesno malo.
Postujem vas kao sportsku naciju, cestitam pobedu, ali sto pre shvatite da nije Srbija centar sveta, bice bolje i za vas i za nas okolo.

Hrvat

pre 15 godina

@Srke (Komentar 77)

Srbija nažalost nikako ne može biti peta jer će u najboljem slučaju biti 4. u grupi pa će igrati za 7. mjesto SP. U slučaju da Norvežani i Poljaci remiziraju Srbija pada na 5. mjesto u grupi i bori se za 9. mjesto SP.

MAKEDONIJA

pre 15 godina

Srbi spored kometarite sto gi ima vo golem broj,se gleda deka mnogu i se raduvate na pobedata nad MAKEDONIJA,bidejki za vas toa pretstavuva prestiz!Sepak da se pobedi edna takva odlicna reprezentacija od svetska klasa,e prestiz!Ovaa pobeda e ednakva kako na primer da go pobedite Brazil vo fudbal!

cuja_kg

pre 15 godina

Gledao sam i nervirao se celo prvo poluvreme, taman kada smo izjednacili nestala je slika .
Dobro je zbog Cvetkovica i reprezentacije da smo pobedili

Shoxynho

pre 15 godina

ne zaboravite da nas nije bilo na poslednja 3-4 takmicenja... s obzirom na to ovo je odlican rezultat, falilo je malo srece, na kraju ispada da bi isli dalje da smo makar odigrali nereseno sa Poljskom... ali nema veze... ova generacija svoj vrhunac treba da dostigne 2012 na EP, e tada moramo osvojiti zlato u BG-u...

viktor

pre 15 godina

Cestitam na pobedata i na odlicnata igra na natprevarot protiv Makedonija,steta sto vaka ne gi igravte i drugite natprevari,sega sigurno ke igravte za medala,golem pozdrav do site SRPSKI braca od bratskoto za sekogas Kumanovo POZZZZZ

Senior

pre 15 godina

E, moram da se javim zbog ovih Hrvata i da ih samo podestim na komentare RTL-a. Na nekoliko utakmica nase reprezentacije koje su komentarisali Vlado Sola i Dominikovic ja sam se bas dobro nasmejao. Naime, nesrecni Sola je skoro uvek govorio "takmicenje" dok ga je Dominikovic uporno ispravljao "natjecanje", Vlado kaze "golman", a ovaj ga ispravi "vratar" itd.

Smesno, tuzno i zalosno!

Moram samo da pohvalim onog voditelja RTL-a koji je sedeo izmedju njih, momak je bio korektan.

Toni

pre 15 godina

E,za mene su nasi igraci SVETSKI prvaci samo kada su ove juznjake natrcili.Toliko su se ovih dana duvali na raznim forumima da to nije normalno,kao da smo mi deca a oni profesori!E,jadni li ste bivsa braco kada vi uz sahovnicu navijate za Nemce protiv Srbije a Hrvati vam mlate navijace po Zadru.Bravo ORLOVI!!!
(maci, 28. januar 2009 09:43)

Daj bre oladi malo tu glavu. Dokle ce siroti pojedeinci kao tebe misle da se svet okrece oko Srbije. Zao mi je ali to vreme je proslo, ali ne branim ti da jos mislis da je tako. I mislim da sa ovakvim komentarima na sportske rubrike ne doprinosis uopste uzdizanje sportova. Nadzi si neki forum "politika", "ja sam najbolji", "drugi ne valjaju".
Aj sad ..

JAKYZA

pre 15 godina

Hahaahah, neko gore napisa Makedonci su potomci Aleksandra Makedonskog...ahahaa...Aleksandar Makedonski je iz jedne oblasti u Grckoj koja se isto tako zove Makedonija...ahahahahahah

Sloba

pre 15 godina

Momcima bih cestitao za sve sto su uradili na ovom prvenstvu. Extra su i ocekuje nas svetlija rukometna buducnost.
Nekima bih samo pojasnio da ne igramo za 5 mesto vec verovatno za 7 sto zavisi od meca Norveska - Poljska.

Filip

pre 15 godina

Utakmica, ko utakmica. Mnogu povredi, zamoreni igrachi, ne mu trgna na Kire.. pobedivte, okej e. Ke ima ushte dueli, pa i nashata repka ke ima shansa da dobie.
Shto ne spomnete koj beshe najsilen na navivachki plan? 4000 Makedonci vo Zadar. Vistinska invazija. Kade bevte vie??
Btw, Borko od gol na gol, za najavna shpica. Kire Lazarov najdobar strelec i vo timot na prvenstvoto.

Lazo

pre 15 godina

Braco jadni srbi, znamo da ni je vama lako ziveti u zadnjom rupu evrope, ali eto desilo se cudo, pa nije vazno da je pobeda bila humanitaran akt makedonske nacije. Ziveli!

Republic_of_Srpska

pre 15 godina

I jos nesto...dragi moj B92..zasto pustate ove poruke od nasih susjeda Hrvata..da nam sole pamet..citam ovog HRC-a..eeejjj..do juce smo ih punili po 14 razlike..i sad..u zadnju koju godinu malo se digli..i vec su poceli NAMA da pricaju kako se igra rukomet..aloo..ljudi spustite se na zemlju..ok..imate dobru ekipu..ali polako..bili smo u krizi..evo..vracamo se..vidimo se 2012...molim Boga da se sretnemo sa vama..da vam vise zapusimo usta..a ti hrc..Koreu ste dobili zahvaljujuci sudiji..koji je iskljucio dva Korejca..u zadnjih 5 minuta..prema tome..NEMOJ DA LUPAS!!!

djordje_87_ue

pre 15 godina

prava je lepota videti reprezentaciju koja igra za boje svog naroda svim srcem
prava je radost videti toliko umeca i truda(citaj krvi i znoja) na terenu
pravi je uspeh stati na noge kad padnes sto smo mi uradili i izborili se sa Dancima, Norvezanima, Nemcima- svetskim vrhom
prava je tuga ono sto je ostajalo u senci nasih utakmica i treba biti bolji od svih svih koji su pokusali da umanje ,ekcesima, nase dobre igre i u porazima i u pobedama

RUKOMETNA REPREZENTACIJO SRBIJE, AKO CITATE, ZNAJTE DA GLEDAJUCI VAS NA TERENU NIKAD NISAM BIO PONOSNIJI STO SAM SRBIN.

Uz trud i rad i slogu i hladnu glavu ni Fortuna koja je bila protiv nas nece nam moci nista

EP 2012 dolazi i najorniji navijaci za SRBIJU, dolaze u Beograd

stefan

pre 15 godina

nemogu da verujem kako je bilo juce.ja sam srbin koji zivi u makedoniji nije istina da vas vole makedonci vole vas samo ovi polusrbi.sinoc su me svi na poslu vrlo drsko napadali svi na poslu kako ce makedonja da pobedi Srbiju nije mi bilo sve jedno kad sam slusao i navredljive komentare od svojih kolega a posle utakmice nema ih nigde ja sam kao duh svi me mrze sto je srbija pobedila ali meni je bilo toliko drago sto smo pobedili sto ih je srbija nadigrala neznam da opisem.Da se deklariras u makedoniji kao srbin mnogo je te tesko iako sa makedoncinja nismo ni ratovali

BL

pre 15 godina

@ajoj ljudi koliko tek sad moze da nam bude krivo sto smo primili onaj gol 3 sekunde pre kraja od danaca.....sad bo bili u polufinalu jer bi imali 6 bodova,a danci bod manje...no sta je tu je kapa dole nasim rukometasima i sve cestitke Jovici Cvetkovicu za ovu reprezentaciju i sve sto je uradio za drzavni grb!!!!!!!
(ILIJA / Lazarevac/, 27. januar 2009 17:15)

Prije nego napises ovakvu budalastinu makar pogledaj tabelu!!!! Srbiji ovakvim razvojem dogadjaja u zadnjim utakmicama taj bod bi znacio samo da budu treci!!! Eventualno bi imao uticaja da su Norvezani dobili Poljake ili odigrali nerijeseno!!! Pozdrav

sale

pre 15 godina

odlicno, bravo momci.iako smo igrali sa puno oscilacija pokazali smo sta mozemo,svaka cast igracima iako nam mnogo toga nije islo u prilog,puno incidenata i nepotrebnih stvari koje veze nemaju sa sportom, ali igracima svaka cast..ovo je odlicna uvertira za neka sledeca takmicenja.

Tanchik

pre 15 godina

@euskadi

Ja stvarno ne znam koji si ti kanal gledao i koje si komentatore slusao...previse si pristrasan da bi meni sudio...primera: mi igraca manje, Stojanovic daje sa 10m gol a komentator nastavlja da prca o necemu trecem, i onda kao komentar potvrde:"Bio je lep gol"...jedva se nakanio da to i izgovori... uostalom, takve stvari se ne desavaju prvi put...toliko

Zox

pre 15 godina

Bas gledam tabelu i shvatih da da smo dobili Dance kao sto je trebalo jer smo ispustili pobedu nakon osam golova prednosti, mi bismo sad bili prvi u grupi drugog kruga i isli u polufinale naravno.
Jos tada sam rekao sebi da ce ta utakmica presuditi.
KOliko nijansa odluci puno!

No ipak,svaka cast na pobedi protiv Makedonije, momcI!

Tomislav

pre 15 godina

Razočarali ste me.Ajd dobro ekipa nije još zrela za više ,al očekivao sam malo više.Al ste najgora ekipa što se tiče kontri,pa vi ne znate odigrat kontru i upisat lagane golove,katastrofa.U prvom poluvremenu je bilo toliko šansi a samo jedna realizirana,to znači šut na gol iz kontre

MM

pre 15 godina

Eh da nam je bolji sekektor i da nam nije Curuvije i Kojica...Gledao sam sve i jedan prenos nasih na HRT i njihovi strucnjaci su nasli 1000 gresaka naseg selektora.

pinkerton

pre 15 godina

Ja stvarno ne znam koji si ti kanal gledao i koje si komentatore slusao...previse si pristrasan da bi meni sudio...primera: mi igraca manje, Stojanovic daje sa 10m gol a komentator nastavlja da prca o necemu trecem, i onda kao komentar potvrde:"Bio je lep gol"...jedva se nakanio da to i izgovori... uostalom, takve stvari se ne desavaju prvi put...toliko
(Tanchik, 27. januar 2009 23:24)

Svaka čast majstore, mene si uvjerio:)))))
hahahahahhahah

Sale65

pre 15 godina

(Tanchik, 27. januar 2009 17:24)
2. U jednom trenutku , kad se prekinuo program na nasoj televiziji, prebacio sam na hrvatsku.

Na kom hrvatskom kanalu prenose rukomet? Nema ga ni na HRT1 ni na HRT 2.

pihtija

pre 15 godina

@ tomislav

Pa dobro, ne mozes da ocekujes od ekipe koja nikada u ovom sastavu nije bila ni na jednom velikom takmicenju bog zna sta. Uz malo vise srece lako smo mogli da budemo u polufinalu, a sad ispada da igramo za 9. mesto protiv Slovacke.
Sto se igre tice, u pravu si. Previse se oslanjamo na ubitacnu bekovsku liniju (Bojinovic, Sesum, Vujin, Ilic, dace Bog Nenadic), krila skoro ne koristimo, pivoti tu i tamo dobiju po neku upotrebljivu loptu. Ali polako, i ovo je pocetak. Vrhunac ove generacije ce biti 2012. u Londonu i Beogradu, nadam se, pa cemo onda videti za sta smo sposobni.
Pozdrav

euskadi

pre 15 godina

@ euskadi
Jbg, brate nismo ni gluvi ni coravi, komentatori su bili izrazito korektni kada smo igrali protiv Nemacke( tu zaista nemam sta da kazem), ali ovo veceras i ono protiv Poljske nema veze sa korektnoscu. Utakmica sa Polsjkom je komentarisana sa velikom dozom podsmeha (ok. pukli smo, ali nivo na kojem je radjen taj prenos je u najmanju ruku zalostan, a i u ovoj veceras sa Makedoncima je bilo dosta toga nekorektnog....ako ti nije jasno o cemu govorim, reci pa cu ti navesti konkretne primere...Iskreno, ja od vas ni ne ocekujem korektnost, mada je ovo ipak "mala maca" sta bi radio Bozo Susec, da je HRT dobio da radi prenose.
p.s. Pozdrav svim ljudima dobre volje, vama cestitke na plasmanu u polufinale i svako dobro, ali nemoj pokusavati da nam zamazes oci i usi pricom kako ste bili fer.
(C., 28. januar 2009 02:09)

Neda mi se sad razuvjeravat te, istina je vjerovatno negdje izmedju. saracevic je malo pretjerao kad ste igrali protiv Poljske. Ali vas je i nahvalio, rekao je da imate vrhunske bekove, jednog od najboljih pivota...
sto se tice Suseca tu si skroz u pravu.lol. niko nebi vise uzivo u utakici Poljska Srbija kao on. Mozda jedino Blazicko. Nikad necu zaboravit onaj krik kada ste igrali protiv Nizozemske na EP 2000.
Kokuuuuuuu liznula je lopta vratnicu.

SA89

pre 15 godina

Momci svaka casta na prikaznoj igri i zelji.Osvetlali ste obraz svoje zemlje.Da smo imali srece i zdravlja ko zna dokle bi dosli,ali ima vremena.Jos jednom svaka cast!

tihi

pre 15 godina

mi se tesimo da smo skoro pobedili dance , nemce ...kad se geda rezultat 7ili 8 mesto je dobro jer za vise treba puno htenja i da se poklope neke druge stvari ...ovaj rezultat neka im bude poticaj za dalje ali ako ne budemo imali kontinuitet sve ce se raspast ...za medalju mi moramo jos mnogo da ucimo to je jako daleko za nas u ovom trenutku samo mi ne zelimo to da priznamo ...fr i hr su trenutno svetlosnu godinu ispred ostalih reprezentacija i tamo vec sad ima momaka koji igraju a imaju samo 20-tak godina , mi toga bas i nemamo .
gledam juce i moram da pomenem kako je stanic dao sam sebi gol glavom ...zakuco je u gol:))

pinkerton

pre 15 godina

...Nikad necu zaboravit onaj krik kada ste igrali protiv Nizozemske na EP 2000.
Kokuuuuuuu liznula je lopta vratnicu.
(euskadi, 28. januar 2009 14:41)

Slažem se, premda se ne bi ljutio na Saračevića za blagu dozu sprdnje tokom komentiranja utakmice s Poljacima jer ono je stvarno bilo nešto što se rijetko viđa..
No zaboravio si spomenuti našeg udarnog Srbomrsca Cvitkovića - što bi taj dao za priliku da komentira takvo razbijanje Srbije:)))
Netko je ovdje spomenuo i Šolu koji stalno nešto nije siguran kaže li se na hrvatskom takmičenje ili natjecanje. Moram priznati da je to ispravljanje zaista pomalo sramotno - pa neka uzme neki tečaj hrvatskog kod nekog lingvista ako mu je to tako važno:)))

k.ot.o.r.

pre 15 godina

slažem se sa Cvetkovićem da je ovaj način takmičenja nehuman. Ovo jučer je bilo silovanje rukometa, muka za gledanje. Loša igra obje reprezentacije ali razumljivo

G.Bogat.

pre 15 godina

zasluzili ste pobedu...ali za volja na vistinata mi smo igrali ovo prvenstvo bez Alusevski nase prvp levo krilo(jedan od najbolji i u odbrani) i Mojsovski centralen bek(vtor po efikasnost posle Lazarov-dao je 9-gola na Poljaka)a da da ne zaboravim da na ovoj prvenstvo smo dosli bez nas prvi lev bek(Rade Stojanovik) i so povredeni V.Dimoski(nas prvi piker-davao je na Barse i Kil po 8-9 golova uz fantasticni procenat realizacie 80-90%)!proverite ako ne veruvate...prakticno smo bili bez nasi najkalitetnii rukometasi u ovoj utakmici...razmislete o tome...inaku vasa pobeda je bila zasluzena cista ko suza!pozdrav svima u srbiji

makedon

pre 15 godina

Nema veze zivot ide dalje i nakon ovoga vi ste samo srbi ,a mi MAKEDONCI potomci velikog ALEKSANDRA MAKEDONSKOG puno pozdrava iz prelepe MAKEDONIJE

ljubisa

pre 15 godina

i sada ce biti komentara:srbija je najbolja,rasturili smo makedonce(neke pisu fyrom?),mi smo zakon,cvele je kralj...ali?
srbija mozda ima najjaci igracki kadar bre,trebali smo da se borimo za medalju ane da se radujemo na pobedu nad makedonije...svi ce reci da je cvele preporodio rukomet ali nije bre,i ovo nije uspeh za srbiju(plasman u drugi krug,na tome mogu da se raduju makedonci,slovaci koreanci ali ne i srbi)...
za prvenstvo u srbiji naci ozbiljnog trenera zvati dragicevica(za ceo svet je najbolji a cveleta nije) i forsirati mlade ..."mi smo najjaci" kao i uvek...ha ha

alooooooooooooooooooo!!!!!!

pre 15 godina

nemate vi pojma u rukometu,ni jedni ni drugi! Kako ste samo onu jadnu loptu silovali! Vise taktike u igri imaju djeca od 12 godina! 2 gola dala Srbija u roku 16 minuta a Makedonija svega 4! Igra je bila za puci od smjeha! Vi hocete postati evropski prvak 2012 godine? da,da,kad na vrbi rodi grozdje! pozz

Aleksandar

pre 15 godina

Eeeej braka Srbi iz Velike Srbije:)) samo edno prasanje...koga ste dale gol...od gol na gol kako nie denes sto vi dadovme:))) Tapa reprezentacija ste...samo eden nas Lazarov evredi kolku cel vas tim a za denes kako sto kazaa i dvata selektori bez nikakvo znacenje i so mnogu rvanje...vo sekoe vreme na znacaen natprevar ke ve dobieme i vo Skopje i vo Belgrad...aaaa da i uspeav da izbrojam duri 19 navivaci od Banja Luka za razlika od 3000 dojdeni od MAKEDONIJA i sto znaat i sakaat rakomet!! raduvajte se na 8 mesto i toa vi e mnogu!!!

Kokorayko

pre 15 godina

Hvala majci sto me je rodila kao SRBINA!
(Shvaba, 27. januar 2009 17:19)
Ja bi više voleo da me je rodila kao Norvežanina.
Bravo naši, dobro ste igrali!!!

IPMUTANT

pre 15 godina

@shvaba

Blago tvojoj srpskoj majci, srpskom ocu, srpskim dedama i srpskim babama, srpskim prabababa i srpskim pradedovama, srpskim cukundedama i srpskim cukunbababa i srpskim pracukunbabama i pracukundedama i srpskim askurbabama i srpskim askurdjedovima i svim srpskim precima do ameba (ja se stvarno divim kako ti se nije potkrao niti jedan Madjar, Bugarin, Makedonac, Rumun, Rimljanin, Grk, Kelt, Arapin, Turcin ili ne-daj-Boze Hrvat) sto su te rodili kao Srbina.

Ti si pobedio i onog Rabmovog lika sto je oplodio samog sebe kako bio dobio etnicki cisto dete, posto ne moze da veruje ni jednoj zeni u smislu njenih askurdjedova.

KARAMANLIS

pre 15 godina

Kladim se da veceras nece biti ni 5 komentara ovih iz BJRM ili SEVERNE GRCKE POKRAJINE,a do sinoc smo mogli citati toliko komentara mrznje i ponizavanja!!!A ko nas je ponizavao:PONIZAVALI SU NAS STANOVNICI JEDNE OBLASTI KOJA NIKADA NI U JEDNOM SPORTU NIJE OSVOJILA NI JEDNU MEDALJU,MOZETE LI DA ZAMISLITE TO NIKADA NI U JEDNOM SPORTU NI JEDNU MEDALJU,STRASNO!!!Pozdrav za sve Grke,Srbe, Bugare i naravno Ruse,na kraju krajeva evo pozdravljam i ove iz severne Grcke pokrajine i nadam se da su sada shvatili gde im je mesto???Trebace jos mnogo vode da protece Savom i Dunavom da bi vi REPUBLIKU SRBIJU mogli da stignete u bilo kom sporu!!!

Shvaba

pre 15 godina

Tako je momci!
Hvala vam za sve prikazano.

ZA SRBIJU!!!!

Oprastam vam onaj nedopustivi poraz od Brazila, ne interesuje me ni onaj debakl protiv Poljaka, samo nek ste zapusili usta ovima.

A komsijama iz BJRM bih, posle svog onog podsmevanja i svih provokacija koje smo svi mogli da citamo zadnjih nekoliko dana na ovim stranicama preporucio da se ostave corava posla.
NIKADA, ALI NIKADA u nijednom sportu nam nisu bili ni do kolena, pogotovo ne u rukometu. I tako ce i ostati zauvek.
Ljubite se i grlite se slobodno i dalje sa hrvatima ali nemojte nama vise da pretite. Smesni ste ispali.
Pokusajte sa klikerima ili pikado jer za ozbiljne sportove, dokazano, niste!

Hvala majci sto me je rodila kao SRBINA!

Lazo

pre 15 godina

Braco jadni srbi, znamo da ni je vama lako ziveti u zadnjom rupu evrope, ali eto desilo se cudo, pa nije vazno da je pobeda bila humanitaran akt makedonske nacije. Ziveli!

euskadi

pre 15 godina

2. U jednom trenutku , kad se prekinuo program na nasoj televiziji, prebacio sam na hrvatsku. Toliko netrpeljivosti prema nama nisam mogao da verujem da postoji, da se komentator raduje kao malo dete kad MKD da gol, a da nas svaki gol ni ne prokomentarise(jedva). Cemu to? Pa cak ih i ne ugrozavamo da udjemo u polufinale, nasi su igrali za ponos svoje drzave, svoj ponos i protiv svih. Koliko god zvucalo otrcano, mislim da je stvarno tako.
(Tanchik, 27. januar 2009 17:24)

Nemoj se ljutit majstore, ali lazes. Nije istina, dapace na RTL-u cijelo vrjeme hvale srpsku repku. Cak su vas svrstali u favorite za polufinale. Ovakvim izmisljanjem:
1. pokazujes kolke komplekse imas
2. siris nepotrebno tenzije

ivan

pre 15 godina

Nema veze zivot ide dalje i nakon ovoga vi ste samo srbi ,a mi MAKEDONCI potomci velikog ALEKSANDRA MAKEDONSKOG puno pozdrava iz prelepe MAKEDONIJE
(makedon)
Severne Grcke pokraine

Lazo

pre 15 godina

Braco jadni srbi, znamo da ni je vama lako ziveti u zadnjom rupu evrope, ali eto desilo se cudo, pa nije vazno da je pobeda bila humanitaran akt makedonske nacije. Ziveli!

MAKEDONIJA

pre 15 godina

Srbi spored kometarite sto gi ima vo golem broj,se gleda deka mnogu i se raduvate na pobedata nad MAKEDONIJA,bidejki za vas toa pretstavuva prestiz!Sepak da se pobedi edna takva odlicna reprezentacija od svetska klasa,e prestiz!Ovaa pobeda e ednakva kako na primer da go pobedite Brazil vo fudbal!

bane

pre 15 godina

Makedonci su veliki kompleksasi...narocito su iz nekog razloga ljubomorni na nas Srbe...ovo je jos jedan razlog da kompleks poraste kao i ljubomora....

Nikola

pre 15 godina

Nema veze zivot ide dalje i nakon ovoga vi ste samo srbi ,a mi MAKEDONCI potomci velikog ALEKSANDRA MAKEDONSKOG puno pozdrava iz prelepe MAKEDONIJE
(makedon, 27. januar 2009 18:02)


Ti si moj idol. :)))

Inace, postoji nesto sto se zove PREPORUCEN komentar, takodje postoji i nesto sto se zove NEPREPORUCEN komentar. E vidis pored svega toga ima nesto sto se zove STA JE OVO. Znam da to nije opcija za komentare, ali predlazem moderatorima da je uvedu za ovakve komentare kao sto je tvoj.

PS:

Ako si ti potomak Aleksandra Makedonskog, ja sam Dzingis Kan licno. :)))

stevan

pre 15 godina

@Nikola
Koji Aleksandar Veliki, pa on je bio GRK, a vasa nacija ne postoji. Makedonija je Grcka regija. A vi ste samo Bivsa Jugoslovenska Republika Makedonija koja je uzela tudje ime...i nasu Teritoriju. Pogledaj kartu, pa ces videti da je to sve nekad bila Srbija dok tito nije umesao prste. Svaka cast nasima!!!

Tanchik

pre 15 godina

Ja sam prezadovoljan. Igrati sa ovoliko snage i zara i pored nekoliko stvari koje sam primetio:
1. Kad smo konacno poveli, kao da nam sudije nisu davale da se puno odlepimo. Jeste, i sami smo krivi za par situacija ali ne mogu da poverujem da je ono pravedno sudjenje. Dobijamo dva igraca manje, direktan crveni...sedmerac za MKD kad ga samo sudije vide... ovo vec svima prelazi u naviku da moze da nam sudi kako hoce.
2. U jednom trenutku , kad se prekinuo program na nasoj televiziji, prebacio sam na hrvatsku. Toliko netrpeljivosti prema nama nisam mogao da verujem da postoji, da se komentator raduje kao malo dete kad MKD da gol, a da nas svaki gol ni ne prokomentarise(jedva). Cemu to? Pa cak ih i ne ugrozavamo da udjemo u polufinale, nasi su igrali za ponos svoje drzave, svoj ponos i protiv svih. Koliko god zvucalo otrcano, mislim da je stvarno tako.
3.Svaka vam cast, glavu gore...konacno sam gledao reprezentaciju koja igra moderan i brz rukomet, bolji nego pre par godina... sto nismo navikli...malo jos taktike i bicemo jos bolji..

filip

pre 15 godina

Hvala ti Bože što više posle ovih Hrvata ne moram da slušam i Bivše Jugoslovenskorepublikance Makedonce. Dosadili su više i Bogu i narodu.


Ipak, plasman od 5. do 8. mesta nije neuspeh, i mislim da svi možemo biti zadovoljni postignutim na ovom Svetskom prvenstvu.

Svaka čast momci!

marko

pre 15 godina

Cvetkovicu postujem tvoj rad ali ne mogu da vjerujem da Stanic ima vecu minutazu od Pejanovica koji je ocigledno kvalitetni golman!Samo naprijed momci!

Boki

pre 15 godina

Sad ostaje zal sto smo protiv Poljske imali onako slab dan kao i protiv Brazila posto da smo ih pobedili sad bi isli u polufinale gde bi najverovatnije tukli Hrvate.Nasa reprezentacija je imala puno osilacija i to je razlog sto su se umorili posle Nemacke i pukli na mecu koji je bio suvise rano.

Ali igrama protiv Nemacke,Danske Norveske i donekle Makedonije koja nije bila tako ozbiljan protivnik smo pokazali da zasluzujemo sam vrh pa i neku medalju.Nadam se na sledecom prvenstvu da ce reprezentacija biti jos jaca.

Filip

pre 15 godina

Koj ni mlati navivachi niz Zadar? Zboruvash za eden izoliran sluchaj?
Nashite navivachi bea srdechno prechekani i vo Varazhdin i vo Zadar. Cela Hrvatska ni davashe podrshka. Skoro site automobili vo Zadar imaa zakacheno makedonska i hrvatska zastava. Makedoncite nosea hrvatski dresovi, Hrvatite makedonski. Zaedno se pieshe po kafani, zaedno se navivashe vo sala. Zatoa nema potreba da se diga tenzija, okolu eden izoliran incident koj go napravile kreteni kakvi shto ima vo sekoja zemja.
Hrvati, fala za odlichniot dochek! Navivame za vas vo polufinaleto i finaleto!

LEGENDE SE VRATILE

pre 15 godina

KONACNO ste im zacepili usta (milsim na makedonce i ostale pacenike), hvala vam na predivnoj predstavi i zalaganju. Divni ste!!!!

SRBIJA OD TOKIJA DO MILWOKIJA

pre 15 godina

Momci svaka vam cast na prikazanim igrama na SP!!!Da smo imali malo vise srece i pobedimo Dance za koji dan bi igrali polufinale,koje po mom misljenju i zasluzujemo!!!Imali smo samo jedan kiks i to je nazalost bilo dovoljno da ne udjemo medju 4!!!Nadam se da je ovo tek pocetak jedne sjajne generacije koji sjaj ocekujem na sledecem SP i EP,i naravno zlato 2012 u Beogradu!!!

makeodnija

pre 15 godina

cestitam na pobedi srbiju, ali vi srbi pojma nemate od normalnog kultirnog ponasanja, bjrm? ma dajte molim vas, ovo je sport nije politikai shavtite jednom zauvjek da niste vi bozanski narod da ste vi kao i svi drugi, i u sportu i u svemu . zato batalite politiku i ostale sitne provokacije kao bjrm i slicno. pobedili ste i cestitam vam, kao i svaki normalni sportsmen iz makedonije. zato nas hrvati vole i svi ostali osim vi igrci, vi pojma nemate sta je sportski duh i sportsko dzentlmenstvo.

Kumanovac

pre 15 godina

A da vam sad pozajmim D I G I T R O N....?
(Armakedon, 25. januar 2009 17:11)

Cestitam na pobedi SRBI 12 razlike je i mnogo u kosarci toliko cete i protiv makedonca
(BJRM-Makedonac, 25. januar 2009 17:05)

Nesto vam je bleda slika..heheh

misa

pre 15 godina

Ke e bre Makedonciti,denes nesto neste u formi.Hahaha.Treba jos da rastete i mnogo tetovca da pojedete da bi nas malo namucili.U nastavku slobodno navijajte za vasu severozapadnu"bracu",mozda i budu prvaci.

scepan mali

pre 15 godina

I to Srbija je igrala bez po tima... Sta bi tek bilo da su svi bili na okupu...
Opet vam Srbi nabise kompleks!

Bravo srpski momci, ljubav prema Srbiji je jaca od svih koji vas ne vole zajedno.
& Darko Stanic = Mr. Bean srpskog rukometa. On i Kojic ne pripadaju ovom timu po kvalitetu, posebno Kojic, samo je zauzimao nekome mesto u napadu na desnom krilu. Svaka cast posebno Pejanovicu, Ilicu, Vujinu, Vuckovicu.

P.S. Sudjenje opet jako lose. Mec sam gledao na DSF-u. Nemacki komentator je cak isao dotle, sumnjajuci da je slovenacki par namerno namesten od IHF-a da svira u Zadru protiv Srbije.

branko

pre 15 godina

Свака победа је добродошла за стицање самопоуздања, па и ова данашња али данашња утакмица, чак и да смо поражени, није много битна за озбиљну анализу
Пре самог почетка овог такмичења написао сам: `Нико у овом часу не зна реалну вредност нашег тима ни њихов такмичарски домет........ тако да је скоро неозбиљно давати прогнозе и очекивања у вези њиховог пласмана.` Још сам пожелео да не промашују зицере, пенале и не праве техничке грешке више него што је нормално. Шта се може рећи сада кад је мање више све готово, бар што се нас тиче. Наравно, ја износим СВОЈЕ мишљење.
1. Сад се зна реална вредност ове екипе. Она је , потенцијално, врло велика. Свакоме ко је гледао мечеве јасно је на основу чега ово кажем.
2. Ја сам лично задовољан и ониме што сам истакао као битно. Сматрам да су промашени зицери, пенали и техничке грешке ипак били у неким прихватљивим границама, мада то увек може бити и боље.
3. У сваком случају, ова екипа је показала више него што сам ја мислио да може.
4. Јасно се показало и шта је највећа мана ове екипе: екипа није у стању да на високом нивоу квалитета одигра целу утакмицу а поготово не турнир. Сетите се: дан после утакмица против Данске и Немачке које су показале огромни потенцијал наше екипе, наишле су утакмице (Бразил, Пољска, а могао је бити било ко) на којима су тереном лебделе само санке оних играча од јуче. Треба рећи да су томе доста, али не пресудно допринеле и повреде двојице важних играча.
Ја себе не сматрам довољно стручним да се упуштам у коментар тактичко-техничких детаља али морам да приметим да смо лако примали голове са позиције противничког левог крила (против Данске на почетку, против Немачке током целог меча)
И шта сад ?
Цветковић би требало да напише неки извештај . Стручни (рукометни) део тог извештаја би требало да размотри неки високо стручни састав. Ја не знам да ли такво тело постоји у оквиру РСС али би било важно чути стручне оцене нпр. Покрајца, З.Живковића и још неких. Мислим да Цветковићу треба пружити поверење за наставак рада. Селекција је у суштини добра али треба пажљиво укључивати још млађих играча и постепено спремати замене онима који су већ прешли тридесету, а таквих је неколико. Ипак, најбитније од свега је припремати екипу за ТУРНИРСКИ систем такмичења што подразумева рационализацију трошења физичке а нарочито емоционалне снаге. То уопште није лако, али други, који не играју бољи рукомет од нас, показују да се то може. Зато су ти други и боље пласирани од нас. Овог пута!

igor vori89

pre 15 godina

vi bi u polufinalu tukli hrvate hehehehehehehehehehehehehehehehehehe................pa danas čovjeka možeš nasmijat na svakom korakuXD p.s. glavno da je protiv poljske bio loš dan

toni

pre 15 godina

Nije vise interesantno.
Zavrsila utakmica kako sto su i igrali i Srbija i Makedonija na ovom SP.
Makedonija gubi od Tunisa, Pazi!! dobija Poljake, Ruse igra sa Srbijom sa +6 i na kraju gubi -4
Srbija gubi od Brazila, dobija Norvezane, debakl od Polske, bod od Svabe i od -6 na +4 sa Makedonijom
Zakljucak: Problem je u nama!!!
Ni mi MK, ni vi SRB ne mozemo da izigramo konstantno 3-4 pa i 7 utakmice konstantno dobro. Dobijamo velesile, gubimo od autsajdera.
Imamo jos dosta da radimo sa ovim kvalitetnim deckima.

(Shvaba) Niko nije rekao da je MK bolje od SRB u sportovima, priznajem da ste bolja sportska nacija. Ujutro sam ustao ko lopov da gledam Noleta i dzaba nije prosao a zeleo sam da open dobije AO. Ali nemoj da mesas koje kakve grljenja i ljubenja, primili su nas u HR kao prijatelje, sto mislim i da jesmo, i sa vama i sa CG i sa SL... sta je trebalo posle prijema kao na domaci teren da uradimo... Citas komentare na forumima i se palis ko fosfor...

(Tanchik) A, jebi ga, politika je rec koju najmanje pominjem, ali ipak je ona uradila svoje. Nadam se da ce se i taj zid ukloni pa da ovi ljudi sto su ziveli zajedno 50-tak godina zajedno da pocne da zive kao skandinavci.
Ako gresim komentirajte!!!

dragan

pre 15 godina

Igra macke i misa!!!
Dali smi im 6 fore i to im je bilo malo.
Bravo momci, za ovo takmicenje borba za sedmo mesto je odlicno, ali za EP ocekujem peto mesto ili polufinale, a u Londonu i Beogradu 2012 medalje.
Sa Cvetkovicem na klupi nema zime!!!

Filip

pre 15 godina

Utakmica, ko utakmica. Mnogu povredi, zamoreni igrachi, ne mu trgna na Kire.. pobedivte, okej e. Ke ima ushte dueli, pa i nashata repka ke ima shansa da dobie.
Shto ne spomnete koj beshe najsilen na navivachki plan? 4000 Makedonci vo Zadar. Vistinska invazija. Kade bevte vie??
Btw, Borko od gol na gol, za najavna shpica. Kire Lazarov najdobar strelec i vo timot na prvenstvoto.

Danijel983

pre 15 godina

HVALA momci za borbu i pozrtvovanje, borili ste se kao da igrate za medalju, tako se voli SRBIJA! ! !

HVALA BOGU STO SAM SRBIN ! ! !

POZDRAV BRACO SRBI ! ! !

Sale65

pre 15 godina

(Tanchik, 27. januar 2009 17:24)
2. U jednom trenutku , kad se prekinuo program na nasoj televiziji, prebacio sam na hrvatsku.

Na kom hrvatskom kanalu prenose rukomet? Nema ga ni na HRT1 ni na HRT 2.

Zoran

pre 15 godina

Au Srbi, pa vi ste neverovatni. Citajuci ove vase "fine" komentare mogu da zakljucim da ste se vi bas uvredili sto su se neki Makedonci druzili sa Hrvatima. To mu dodje kao da ja pocnem da blatim i vredjam sve srpsko ako vas vidim da pricate sa Grcima. Smesno malo.
Postujem vas kao sportsku naciju, cestitam pobedu, ali sto pre shvatite da nije Srbija centar sveta, bice bolje i za vas i za nas okolo.

ckb

pre 15 godina

Svaka cast. Sve ostale reci su suvisne za nase reprezentativce.
Pocinjem da ih gotivim kao odbojkase koji uvek daju sve od sebe pa sta bude.A onda.....

Gledao sam utakmicu dok nije nestala slika na RTS-u.
Koliko mrzim RTS!!!!!!!!!!!!!!!
Pa da li mogu nekada nesto da urade kako treba?????
Ovo je vec tortura. Mora li da se gubi slika?????
Plus Kovinjalo i Strajnic svih ovih dana. Bes izbija iz mene.......

Ortodox

pre 15 godina

Francuzi
Nemmci
Hrvati
Spanci -cuvaj te se jer Srbija na sledecem EP-u u Austriji EP-u u Srbiji i OL u Velikoj Britaniji dolazi iskusnija,jaca,bolja,spremnija,sigurnija.

Evo kako smo igrali sa 9-debitanata koji nisu nikada igrali na velikim takmicenjima.

Napominjem:

-Poraz od evropskog prvaka Danske sa 1 razlike

-Pobeda nad Egiptom najboljom ekipom africkog kontinenta

-Nereseno sa Nemackom aktuelnim svetskim prvakom

-Pobeda na neugodnim i vrlo kavalitetnim Norvezanima.

-Pobeda protiv iznenadjenja prvenstva Makedonije(trenutno najbolji strelac prvenstva Lazarov)

I upravo zbog ovih rezultata Srbija ce u narednim takmicenjima biti ekipa u usponi

Ubuntu

pre 15 godina

@Tanchik

Коментатор се није драо него је говорио гласније да би надјачао навијаче Македоније којих је у дворани било далеко више.

Мање острашћености није на одмет!

kun aguero

pre 15 godina

Свака част момци!

@makedon
Смешан си, мислиш ви сте потомци СЕВЕРНИХ ГРКА, а у спорту сте трубе невиђене, сад вам остаје да навијате за вашу браћу рвате...и
ДА МАЛО ЛЕПШЕ НАУЧИТЕ СРПСКИ!!!

posmatrac iz daleka

pre 15 godina

Na znam zasto se neki "kokomentatori" obrusavaju verbalno na Makedonce. Nije sportski. Nasa klasa su Danci, Nemci, Norvezani i druga svetska elita. Poenta naseg (ne) uspeha je bio poraz od Danske. Kada smo pobedu izgubili iz ruku za nekoliko sekundi uz onaj pogodak u precku u zadnjem minutu utakmica kod neresenog rezultata. Ta precka nas je kostala mnogo. Narocito na emotivnom planu. Praz od brazila je bio najubedljiviji pokazateljkoliko nas kostele ta kost u grlu. Moze se slovodno reci da nas je precka kostala polufinala. Jer ko skoro dobije Dansku i Nemacku.Pobedi Norvesku se sme smatzrati svetsklim prvoligasem. Uz Francusku i Hrvatsku smo mi sa pomenutim reprezentacijama u samom vrhu svetskog rukometa. Makedonci mogu da budu pocasceni sto su tako dobro prosli.

maci

pre 15 godina

E,za mene su nasi igraci SVETSKI prvaci samo kada su ove juznjake natrcili.Toliko su se ovih dana duvali na raznim forumima da to nije normalno,kao da smo mi deca a oni profesori!E,jadni li ste bivsa braco kada vi uz sahovnicu navijate za Nemce protiv Srbije a Hrvati vam mlate navijace po Zadru.Bravo ORLOVI!!!

srba

pre 15 godina

Da vam kazem kakvi su Makedonci jer zivim sa njima.To su jedni licemeri kakvih nema nigdje nemogu da ih uporedim ni sa jednom nacijom na svetu.rukomet se u Makedoniji prikazivao kao da su svetska velesila a videlo se ko je sta.Jos su u stanju i da izmisljaju samo da se opravdaju.jedno cu vam reci Makedonci nisu vam ni za prijatelja ane za saveznika.Kakvi su ti aleksandra makedonskog potomci kad ih je sve neko drugi oslobagao.pozdrav za rukomet i neka srbija bojle druzi sa jamajkom nego sa makedoncima toliko.ne bi bilo fer da ne objavite ovo kad ste mogli sva ona pljuvanja iz makedonije prethodni dan

Toni

pre 15 godina

E,za mene su nasi igraci SVETSKI prvaci samo kada su ove juznjake natrcili.Toliko su se ovih dana duvali na raznim forumima da to nije normalno,kao da smo mi deca a oni profesori!E,jadni li ste bivsa braco kada vi uz sahovnicu navijate za Nemce protiv Srbije a Hrvati vam mlate navijace po Zadru.Bravo ORLOVI!!!
(maci, 28. januar 2009 09:43)

Daj bre oladi malo tu glavu. Dokle ce siroti pojedeinci kao tebe misle da se svet okrece oko Srbije. Zao mi je ali to vreme je proslo, ali ne branim ti da jos mislis da je tako. I mislim da sa ovakvim komentarima na sportske rubrike ne doprinosis uopste uzdizanje sportova. Nadzi si neki forum "politika", "ja sam najbolji", "drugi ne valjaju".
Aj sad ..

MAKEDONIJA

pre 15 godina

Iskreno zalam sto na ovoj sajt ima sudir na interesi.Site poraki so navredliva sodrzina kon MAKEDONIJA(makedonskata nacija ne postoi,vie ste grcka regija)se pustaat,a pristignatite poraki od nas MAKEDONCITE ne se pustaat!Ova moze da se sluci samo na srpski sajtovi!

Ako MAKEDONIJA e grcka,togas treba da se zaprasate cie e Kosovo!Samo kolku za informacija,odete vo kako sto vikate vo "grckata Makedonijaa',pa da vidite kolku Makedonci ima,i koj im e majcin jazik!vO ISTA SITUACIJA SME:so samoto toa sto velite deka Makedonija e grcka,indirekno vikate deka Kosovo e albansko!Pa razmislete sto govorite!

Znam deka porakava neme nikakva vrska so sportot,ama vprocem vie pustate takvi poraki,i se nadevam deka ke ja pustite porakata!

Ivan

pre 15 godina

2. U jednom trenutku , kad se prekinuo program na nasoj televiziji, prebacio sam na hrvatsku. Toliko netrpeljivosti prema nama nisam mogao da verujem da postoji, da se komentator raduje kao malo dete kad MKD da gol, a da nas svaki gol ni ne prokomentarise(jedva). Cemu to? Pa cak ih i ne ugrozavamo da udjemo u polufinale, nasi su igrali za ponos svoje drzave, svoj ponos i protiv svih. Koliko god zvucalo otrcano, mislim da je stvarno tako.
(Tanchik, 27. januar 2009 17:24)
---

Ovo je cista laz!! Uopce ne razumijem cemu ovakve lazi? RTL nije HRT ali ipak su dovoljno profesionalni tijekom ovoga prvenstva! I na RTL-u su prije one tekme s Poljskom svi najavljivali upravo Srbiju u polufinalu, ukljucujuci i Davora Dominikovica i Vladu Solu! A i svaki normalan ljubitelj sporta u Hrvatskoj je realno rekao da ste stvarno dobra ekipa i da je pred vama buducnost! Ne razumijem sta imas od tog laganja sada? I ja sam Hrvat, i necu lagati, nisu mi zbog sjecanja na rat uvijek misli o Srbiji najljepse, ali sam realna osoba i takodjer se bavim i volim sport i kazem da ste bili odlicni na ovom SP-u! I steta je jer se niste plasirali dalje, bilo bi apsolutno neposteno da je Njemacka danas otisla dalje! Ovako su Poljaci dobili krila i vidit cemo, bit ce jako teska utakmica u petak, jako teska!! A ste se Zadrana tice, vjerujete mi, oni su dobri ljudi, one gluposti je radila saka huligana i djecurlije i drago mi je da su uhiceni! Pozdrav iz Hrvatske!!

Tomislav

pre 15 godina

Razočarali ste me.Ajd dobro ekipa nije još zrela za više ,al očekivao sam malo više.Al ste najgora ekipa što se tiče kontri,pa vi ne znate odigrat kontru i upisat lagane golove,katastrofa.U prvom poluvremenu je bilo toliko šansi a samo jedna realizirana,to znači šut na gol iz kontre

Batina iz j..a izasla

pre 15 godina

Prosto je predivno videti zagrljene Hrvate i "Makedonce", pa Hrvate i njihove tate Nemce. To je ta ujedinjena, perspektivna Evropa. Videcemo kako cete biti zagrljeni sledece godine!

Rukomet

pre 15 godina

Bilo mi je jako tesko da citam mnoge negativne komentare Makedonaca a pogotovo kada su nase rukometasice bile tako lose prihvacene tamo. Ja ne znam ni jedan razlog za konflikt, makedonski sprtisti su uvek lepo primljeni u Srbiji. Dobro pobedili smo sada ali necu da likujem jer to nije sportski.
I pored svega Makedoniji zelim uspeh u narednim takmicenjima.

Mihailo

pre 15 godina

Cestitke nasima na pobedi,i Makedoncima na super igri u prvom poluvremenu i golmana koji je totalno otkaceno igrao i odusevio me i ako ste nam bili protivnici ali to nije dovoljno da bi ste nas pobedili,kao i uvek spora igra nas je ubila u pocetku ali zato kad presaltujemo u 5-u ne zaustavljivi smo!Upravo gledam Cro-Fra i moram priznati da su oba tima tehnicki daleko ispred nas,stvarno igraju fantasticno,mi i cokalije moramo jos mnogo toga da ucimo da bi ih dostigli!!!U svakom slucaju prezadovoljan sam igrom nasih i napredak je ocigledan,u buducnosti cemo sigurno biti jos bolji i cestitke i veliko hvala na svemu sto ste prikazali na ovom prvenstvu i ako su STVARNO svi bili protiv nas,bez paranoje,to je cinjenica ali moz´te svi zajedno da nam pljunete pod prozor!!!Neznam odakle ovolika ostracenost komentara upucenih iz BJRM-a,sta smo vam mi toliko naudili pa da nas tolio pljujete,jedino obrazlozenje je STRAH od nas,posto su u strahu velike oci!!!Nema veze,ponavljam mozete samo da nas mrzite i pljunete pod prozor!!!Zivela Srbija i njena rukometna reprezentacija!!!

Tanchik

pre 15 godina

@euskadi

Ja stvarno ne znam koji si ti kanal gledao i koje si komentatore slusao...previse si pristrasan da bi meni sudio...primera: mi igraca manje, Stojanovic daje sa 10m gol a komentator nastavlja da prca o necemu trecem, i onda kao komentar potvrde:"Bio je lep gol"...jedva se nakanio da to i izgovori... uostalom, takve stvari se ne desavaju prvi put...toliko

maci

pre 15 godina

Za Tonija!
Pa,batko,ovo je NAŠ omiljeni srpski sajt a pošto tebe možda moji komentari diraju a ti lepo idi sportnet.hr i tamo ćeš se osećati ugodnije,sigurno jer vi ste braća,odnosno vi ste njihovo cveće.Šalu na stranu,ja imam mnogo prijatelja u BJRM i ceo život sam vas simpatisao kao veseo narod ali šta vam treba da se iz petnih žila drekenjate na meču SRB-GERM. i to naravno protiv SRB. a uz svesrdnu pomoć navijača iz CRO kojem se sa usana čita:dobro je,Srbin je odbranio ali je lopta otišla u aut,dobro je,Njemci opet imaju napad!E,to mi nikada nece biti jasno,kako vam jedan CRO navijač može biti toliko bliži od navijača iz Niša?To samo mogi objasniti time da vapite da budete zapad a večito ste na nekom siromašnom izaboravljenom jugu.Ja ti Toni toplo preporučujem da geografski atlas obrneš kontra i da konačno Kavadarci budu gore na severu a Varaždin neka bude malo dole na jugu.Kompleksi batko,kompleksi,neizlečiva stvar!

Republic_of_Srpska

pre 15 godina

E ljudi..nisam znao da ce nam ovo da rade "braca" Makedonci...mislim..zvizde na nasu himnu?!I to ni manje ni vise nego sa Hrvatima zajedno??Ovo im je jedan veliki minus..u svakom slucaju...jedno je sigurno...braca iz RS su uvjek uz Srbiju..veliki pozz i sve cestitke na ovom velikom uspjehu..2012..momci..vrijeme je za medalju!!! Viva la Serbia..

stefan

pre 15 godina

nemogu da verujem kako je bilo juce.ja sam srbin koji zivi u makedoniji nije istina da vas vole makedonci vole vas samo ovi polusrbi.sinoc su me svi na poslu vrlo drsko napadali svi na poslu kako ce makedonja da pobedi Srbiju nije mi bilo sve jedno kad sam slusao i navredljive komentare od svojih kolega a posle utakmice nema ih nigde ja sam kao duh svi me mrze sto je srbija pobedila ali meni je bilo toliko drago sto smo pobedili sto ih je srbija nadigrala neznam da opisem.Da se deklariras u makedoniji kao srbin mnogo je te tesko iako sa makedoncinja nismo ni ratovali

Sale

pre 15 godina

Srbija oprala staru Srbiju. A priznajte da ste se ponadali u I poluvremenu. Mislim ipak da je ona fora od 5-6 golova iz I poluvremena bila surova. Ali šta je tu je - mnogo su se juče nešto razmahali pa da ih malko spustimo.
@Tanchik
za ono pod 2: naš ponos - njihova bruka, tako oni to (komplex) oduvek shvataju, a kada mi to jednog dana shvatimo (da je to njihov problem) i prestanemo da se čudimo biće nam mnooooogo bolje.

Hrvat

pre 15 godina

@Srke (Komentar 77)

Srbija nažalost nikako ne može biti peta jer će u najboljem slučaju biti 4. u grupi pa će igrati za 7. mjesto SP. U slučaju da Norvežani i Poljaci remiziraju Srbija pada na 5. mjesto u grupi i bori se za 9. mjesto SP.

kakvi penali , bozhe sachuvaj me...

pre 15 godina

@makedon

shta ce sve chovek prochitati ovde, ali ajde neka ti je, ti si potomak Aleksandra Makedonskog...

Tales

pre 15 godina

Ama, jas ve volam Makedončinja, nego mnogu ste mi smešni! Hvala vam večeras, svima, nasmejali ste me do suza i ulepšali dan.
Braćo južnjačka, nemojte da se palite, ipak se setite šta je bilo januara 2007 u nekim kvalifikacijama - Srbija - Makedonija 41:20, nemojte molim vas...

Samoil

pre 15 godina

PRVO DA CESTITAM na SRBIJA za uspesnite igri isto taka i na MAKEDONIJA ne e vazno denes koj pobedi bar taka nie gledavme vo Makedonija vazno e da za 2-4 godini isto igrame na nekoe svetsko evropsko ili olimpijada pa neka pobedi podobriot a sekako ke navivame za Makedonija,Srbija ili nekoja druga exs drzava pa nie sme komshii sto treba da se pocituvame a ne da se omalovazuvame i plukame edni na drugi
Ve sakame site dobri ljudi
Pozdrav od SAMOIL OD SKOPJE
R.MAKEDONIJA

Hrc

pre 15 godina

čitam ove komentare i sam sebi nevjerujem šta sve ljudi pišu...
kažete da ste dobili dance (koje ste kao trebali) sad bi išli dalje...
a da niste dobili norvežane??
ovako..
danska je protiv vas zaslužila pobjedu jer ju je izborila!
najobjektivnije bi bilo da ste protiv norveške remizirali (u tom meču pobjedu nije zaslužio nitko).
protiv njemačke ste vi zaslužili pobjedu...
svatko tko se ikad bavio sportom (momčadskim) mislim da zna o čemu pričam i na što mislim...
što se igre tiće ona vam je jednodimenzionalna. pitanje je dal je to limit ove momčadi.. osobno smatram da nije.
vašu momčad (dok ovako igra) je izrazito lako skautirat i ozbiljne ekipe ako uđu ozbiljno u meč vi nemate šanse !
Imate odlične bekove, vrlo dobre golmane, solidne pivote, i krila osrednje kvalitete.
Međutim, nemože se igrati samo preko bekova. Svaka 10-ta lopta ode na crtu, svaka 20-ta na krilo... Tako se ne igra...
Vaša je sreća što ste igrali s momčadima koje dobrim djelom igraju obranu 6-0, koja se razbija šutem izvana, al da ste naletili na jednu Francusku npr (Hr namjerno neću spominjati da nebih ispao pristran) doživjeli biste katastrofu... neznate igrat kad vam se visoko izlazi na bekove i kad se radi konstantan pritisak na njih da se nemogu uopće dići i pucat...
osim toga igraći su izrazito tromi i spori (za svjetski nivo) i dobro bi vam došlo da odigrate koju prijateljsku s npr Koreom.
kome nije jasno kako se igra protiv momčadi izrazitih bekova ali sporijih i tromijih nek pogleda snimku meča Hr-Spa . Možda vam onda bude jasnije što znaći igrati dobro obranu i kolko je ekipa sa sporijim igračima inferiorna, uz dodatak da Španjolci imaju fantastična krila i da istrčavaju i kontre...

Protiv momčadi tipa Makedonija, Rusija, Češka, Slovačka, plus Skandinavske ekipe (uz pretpostavku da vaši bekovi igraju dobro, a skandinavski golmani ne polude) vi čete uvijek imati šansu...
Međutim protiv Francuske, Hrvatske s ovakvom igrom nemate što tražiti, a teško bi vam bilo i protiv brzaca tipa Korea.
lijep pozdrav

Miha

pre 15 godina

Bravo za komsije srbe sta razvalise svoje susjede makedonce.

Nemojte ocajavat, odlicno prvenstvo i povratak u rukometni vrh, bit ce jos prvenstava. Jos samo da zavrsite 5ti i eto.

Dejan

pre 15 godina

Bravo momci, uprkos svemu pokazali ste kako se igra za svoju zemlju ! Da ne pominjem atmosferu u kojoj se sve odigravalo... svaka cast ! ! !

Nesa

pre 15 godina

Nema veze zivot ide dalje i nakon ovoga vi ste samo srbi ,a mi MAKEDONCI potomci velikog ALEKSANDRA MAKEDONSKOG puno pozdrava iz prelepe MAKEDONIJE

Pozdrav i tebi zalutala ovcice. Mnogo mi je drago zbog pobede ali jos vise zbog ovih "velikih potomaka".

Bravo momci! Posle svega sta se izdesavalo, ovo je pravi uspeh. Vase vreme tek dolazi.

cro

pre 15 godina

@Tanchik;Prijenos vrši hrvatski RTL.Stručni sukomentator je bio Zlatko Saračević.S obzirom da nisi gledao prvo poluvrijeme,nemoj molim te komentirati niti drugo i širiti neku netrepeljivost.Još u 1.pol.su se komentatori složili da će Srbija pobijediti jer ima odmornije igrače i dužu klupu.Logično je bilo pozdravljati svaki mak.gol zbog neizvjesnosti i Kire koji igra u ZG.Nisu srpski golovi bili prešućeni,nego su sve akcije bile stručno objašnjene od strane Saračevića.A sada malo o rukometu.Igrao sam ga 15 god.,od svoje 7.-23.minus ratna,sada imam 32,pa se eto "malo" razumijem.Mislim da u srpskoj ekipi postoji problem motivacije i same kvalitete.Ne smije u niti jednoj ekipi biti toliko oscilacija(Njemačka,Danska-Brazil,Poljska).To igrači ili imaju ili nemaju.To se ne uči.Kada se lomi rezultat,igrači pucaju mentalno i gube utakmice.Ako motivaciju nemaju u 20.neće imati niti u 30.god.Što se tiče same kvalitete,ta ekipa je dosta limitirana.Nisam primjetio vođu ekipe.Nisam vidio pravog razigravača(Karabatić,Balić,Duvnjak...).Kada je timeout,trener priča jedno,a igrači kada se vrate u igru,igraju sasvim deseto.Ja osobno ne bih polagao neke velike nade u njih.Vrtiče se oni od 5-10 mjesta,ali teško u sami vrh.Pogotovo što tu ima 5-6 igrača od 28.-32.god.Prvi vratar primi gol preko cijeloga igrališta,super za moral ekipe.Onaj vanjski,ne znam kako se zove,ima top u ruci,puca i kada ne treba,skroz ide pravocrtno na obranu,nema niti jednu fintu.Trebali ste Makedonce pobijediti 10 razlike.Kiro im je jedini igrač.Već je bio jako umoran,a ostali kao da se boje.Za utijehu,ipak se vračate na velika natjecanja.To treba sada održati,a bolja igra će valjda doći sa jakim utakmicama.

C.

pre 15 godina

@ euskadi
Jbg, brate nismo ni gluvi ni coravi, komentatori su bili izrazito korektni kada smo igrali protiv Nemacke( tu zaista nemam sta da kazem), ali ovo veceras i ono protiv Poljske nema veze sa korektnoscu. Utakmica sa Polsjkom je komentarisana sa velikom dozom podsmeha (ok. pukli smo, ali nivo na kojem je radjen taj prenos je u najmanju ruku zalostan, a i u ovoj veceras sa Makedoncima je bilo dosta toga nekorektnog....ako ti nije jasno o cemu govorim, reci pa cu ti navesti konkretne primere...Iskreno, ja od vas ni ne ocekujem korektnost, mada je ovo ipak "mala maca" sta bi radio Bozo Susec, da je HRT dobio da radi prenose.
p.s. Pozdrav svim ljudima dobre volje, vama cestitke na plasmanu u polufinale i svako dobro, ali nemoj pokusavati da nam zamazes oci i usi pricom kako ste bili fer.

Shvaba

pre 15 godina

@makeodnija, 28. januar 2009 11:50)

I eto, opet mi Srbi provociramo!

Opet smo mi krivi!

Batko, eve ti zvanicni sajt Ujedinjenih Nacija i proveri kako vam se zove drzava.

http://www.un.org/members/list.shtml

Vi ste nama nasli da pricate o sportskom duhu i dzentlmenstvu.

Dokazali ste se. Bas ste bili dzentlmeni kada ste nam gadjali rukometasice flasama.
Eeej bre, devojke ste gadjali.
Vi nama pricate o kulturi!

JAKYZA

pre 15 godina

Hahaahah, neko gore napisa Makedonci su potomci Aleksandra Makedonskog...ahahaa...Aleksandar Makedonski je iz jedne oblasti u Grckoj koja se isto tako zove Makedonija...ahahahahahah

ILIJA / Lazarevac/

pre 15 godina

ajoj ljudi koliko tek sad moze da nam bude krivo sto smo primili onaj gol 3 sekunde pre kraja od danaca.....sad bo bili u polufinalu jer bi imali 6 bodova,a danci bod manje...no sta je tu je kapa dole nasim rukometasima i sve cestitke Jovici Cvetkovicu za ovu reprezentaciju i sve sto je uradio za drzavni grb!!!!!!!

srba

pre 15 godina

pozdrav do batko
dali je crna rupa ili galaksija sami kad jednom nestane makedonija kad postane ilirida ili ostane ime makedonija au njoj zive 70%siptara za 20 godina isti oni koji je makedonija priznala.zalosno ali istinito umesto da se dogovore oko zaednicke strategije sa Srbijom oni su prijatejli sa albancima pozdrav rukometasima i ovo je srpski sajt i treba da objavljujete sve a ne samo sto makedonci pjluvaju

boban,nis

pre 15 godina

Kad nam ovako podmuklo spustate oko Kosova,ja vam predlazem da organizujete utakmicu sa rukometasima Kosova i to u Skoplju.
Nisam siguran da li bi u svom glavnom gradu bili domacini ili gosti?

Najjaci Srbin

pre 15 godina

SVAKA CAST MOMCI! Svaku utakmicu ste odigrali srcem i da nije bilo kiksa protiv poljaka eto nas u polufinalu, a to uopste nije lose, pogotovo ako se uzme u obzir da smo takmicenje zavrsili bez povredjenih nikcevica i andjelkovica, te odsutnih bojinovica i dragicevica... BRAVO SRBIJO!

Stefan NI

pre 15 godina

Pitam se kako to da je naprasno nestao RTS na pocetku drugog poluvremena? Da se nisu gospoda poslanici odlucili da ipak porade malo? #rolleyes#

uros

pre 15 godina

Bravo! Ucutali smo one "pistaljkice" na tribinama..
Celo prvenstvo me neko nervira, to je onaj kamerman i ponovljeni snimak! Pa ja ne znam da li sam jednu akciju pogledao, a da kamerman nije isekao igraca koji ima loptu ili da se akcija vec zavrsila jer su pustili ponovljeni snimak 2,3 prethodna napada.. Strasno!!

duki

pre 15 godina

Reprezentacija Srbije, sastavljena od iskusnih vukova i mladih nada uspela je da udje u krug ozbiljnih ekipa u svetskom rukometu. Moze svako od nas da pametuje i po srpskom obicaju generalise posle bitke, ali je cinjenica da je Jovica Cvetkovic uradio veliki posao stvarajuci kostur buduce jake i moderne ekipe. Ima tu mana, gresaka i propusta, ali sve u svemu, kada reprezentacija Srbije igra motivisano, moze svakoga da dobije.
Najvece zamerke koje imam su fizicka pripremljenost igraca za svega 40 minuta jakog, Cvetkovicevog tempa i gradjenje napada bekovske trojke na devet metara od gola protivnika. Fizicka pripremljenost se da poboljsati, a pozicija bekova se radom dovodi tamo gde im je i mesto, na dvanaest metara.
Ukupan zakljucak je da na ovom prvenstvu nismo osvojili medalju, ali smo dobili kostur ekipe za buducnost. Ovi momci ce vec na sledecem takmicenju pokazati ko su i sta mogu, nadam se bez "pomoci" briznih novinara.

penwini

pre 15 godina

HRVATI O POBEDI ORLOVA

Balkanski "derbi" između Srba i Makedonaca završio je pobjedom Srpske reprezentacije 32:28. Svakoj je reprezentaciji pripalo po jedno poluvrijeme, no Srbi su imali više sreće, znanja i spretnosti, te u svojoj posljednjoj utakmici u Zadru došli do dva boda. Premda su Srbi vrlo brzo poveli, Makedonci se vraćaju golovima braće Lazarova, te prelaze u vodstvo 4:1. Srbi su preko Ilića i Vučkovića uspjeli smanjiti vodstvo, no efikasni makedonski napad i odlična obrana na čelu s vratarom Ristovskim uspješno su zaustavljale srpske napade. U 22. su minuti Makedonci došli do najveće prednosti na utakmici, imali su 13:7, no već tri minute poslije Srbi smanjuju pogocima Prodanovića i Čuruvije. Iako je Lazarov golovima držao svoju momčad u igri, promašeni sedmerac u posljednjoj minuti utakmice na poluvrijeme je odveo momčadi s rezultatom 16:15. Druga dionica počela je dvominutnom suspenzijom Šešuma, no Srbe to nije spriječilo da prvo poravnaju rezultat, a zatim i da pređu u vodstvo. dvije minute isključenja Stanića a zatim i crveni karton Kojića Makedonci su iskoristili tek za približavanje rezultatu, no do rezultatskog početka nisu uspjeli doći. Razbranio se i srpski golman, što je njegova momčad iskoristila za odlazak na pet golova razlike u 19 minuti nastavka. Makedonci su ostali bez snage i motiva, te je utakmica završila rezultatom 32:28. Srpski trener Jovica Cvetković unatoč pobjedi nije bio sretan, jer, kako tvrdi, ovo danas je bilo mučenje na terenu zbog katastrofalnog sustava natjecanja. Ile Telmakovski, premda se slaže sa srpskim kolegom, ipak će zadovoljan napustiti Zadar, jer je njegova momčad pokazala da se ravnopravno može boriti sa svakim.

Izvor: http://www.rsb.org.rs/sp2009.php

Roko Sifredi

pre 15 godina

@euskadi

U potunosti si u pravu.
Na satelitu sam gledao- na RTL-u hrvatskom, nakon prekida programa RTS2, zadnjih 15-ak minuta. Ni jednu ruznu rec ili uvredljivu rec nisu rekli za nas, mada su navijali za makedonce.
Neki dan je strucni konsultant RTL-a Saracevic(kao i danas) ponizavajuce komentarisao nasu reprezentaciju. Verovatno su ga upozorili da se ne bavi vise baljezgarijama, pa se smirio.

wtf?

pre 15 godina

Sad ostaje zal sto smo protiv Poljske imali onako slab dan kao i protiv Brazila posto da smo ih pobedili sad bi isli u polufinale gde bi najverovatnije tukli Hrvate.Nasa reprezentacija je imala puno osilacija i to je razlog sto su se umorili posle Nemacke i pukli na mecu koji je bio suvise rano.

Ali igrama protiv Nemacke,Danske Norveske i donekle Makedonije koja nije bila tako ozbiljan protivnik smo pokazali da zasluzujemo sam vrh pa i neku medalju.Nadam se na sledecom prvenstvu da ce reprezentacija biti jos jaca.
(Boki, 27. januar 2009 22:51)

Boki o kojem ti sportu pričaš brate? "... u polufinalu gde bi najverovatnije tukli Hrvate..."
Ma kakve Hrvate? Francuze i Hrvate zajedno!

Zox

pre 15 godina

Bas gledam tabelu i shvatih da da smo dobili Dance kao sto je trebalo jer smo ispustili pobedu nakon osam golova prednosti, mi bismo sad bili prvi u grupi drugog kruga i isli u polufinale naravno.
Jos tada sam rekao sebi da ce ta utakmica presuditi.
KOliko nijansa odluci puno!

No ipak,svaka cast na pobedi protiv Makedonije, momcI!

Senior

pre 15 godina

E, moram da se javim zbog ovih Hrvata i da ih samo podestim na komentare RTL-a. Na nekoliko utakmica nase reprezentacije koje su komentarisali Vlado Sola i Dominikovic ja sam se bas dobro nasmejao. Naime, nesrecni Sola je skoro uvek govorio "takmicenje" dok ga je Dominikovic uporno ispravljao "natjecanje", Vlado kaze "golman", a ovaj ga ispravi "vratar" itd.

Smesno, tuzno i zalosno!

Moram samo da pohvalim onog voditelja RTL-a koji je sedeo izmedju njih, momak je bio korektan.

MM

pre 15 godina

Eh da nam je bolji sekektor i da nam nije Curuvije i Kojica...Gledao sam sve i jedan prenos nasih na HRT i njihovi strucnjaci su nasli 1000 gresaka naseg selektora.

viktor

pre 15 godina

Cestitam na pobedata i na odlicnata igra na natprevarot protiv Makedonija,steta sto vaka ne gi igravte i drugite natprevari,sega sigurno ke igravte za medala,golem pozdrav do site SRPSKI braca od bratskoto za sekogas Kumanovo POZZZZZ

pinkerton

pre 15 godina

...Nikad necu zaboravit onaj krik kada ste igrali protiv Nizozemske na EP 2000.
Kokuuuuuuu liznula je lopta vratnicu.
(euskadi, 28. januar 2009 14:41)

Slažem se, premda se ne bi ljutio na Saračevića za blagu dozu sprdnje tokom komentiranja utakmice s Poljacima jer ono je stvarno bilo nešto što se rijetko viđa..
No zaboravio si spomenuti našeg udarnog Srbomrsca Cvitkovića - što bi taj dao za priliku da komentira takvo razbijanje Srbije:)))
Netko je ovdje spomenuo i Šolu koji stalno nešto nije siguran kaže li se na hrvatskom takmičenje ili natjecanje. Moram priznati da je to ispravljanje zaista pomalo sramotno - pa neka uzme neki tečaj hrvatskog kod nekog lingvista ako mu je to tako važno:)))

BojanNBG

pre 15 godina

Bravo momci! Pobedite u citvrtak i bice to odlican rezultat! Svi znamo da ste mogli i mnogo bolje ali nema veze, bice prilika! Sve najbolje Vam zelim!

bbb24

pre 15 godina

Stvarno steta, imali smo lepu sansu za polufinale, ali povrede su uzele svoj danak...u svakom slucaju odlican nastup nasih na SP, trebali bi biti ponosni i zadovoljni prikazanim

Puno srece u buduce

djuka

pre 15 godina

Svak cast majstori.

uz malo srece protiv danaca i bez sudijske nepravde u tom mecu mogli ste da dogurate do vrha.

S optimizmom mozemo da ocekujemo sledeca reprezentativna takmicenja

kladionicar

pre 15 godina

Eto rukomet nisam pratio godinama... Ali utakmica protiv Danske me je naterala da pratim svaki mec nase repke.. Momci su dobri... I bice nesto od njih za koju godinu... Ipak repka koja ne moze da odigra 2 tekme za redom na nivou i nije za vrh... tako da je ovo trenutna realnost koja i nije toliko losa kako je bilo :) Ponavljam... Bice medalja od ovih momaka...:)

Dejan

pre 15 godina

svaka cast momcima i cvetkovicu koji je od propale reprezentacije napravio ono sto je ona danas...a nasim "dragim" komsijama zelimo "toplu" dobrodoslicu 2012 u beogradu...

pinkerton

pre 15 godina

Ja stvarno ne znam koji si ti kanal gledao i koje si komentatore slusao...previse si pristrasan da bi meni sudio...primera: mi igraca manje, Stojanovic daje sa 10m gol a komentator nastavlja da prca o necemu trecem, i onda kao komentar potvrde:"Bio je lep gol"...jedva se nakanio da to i izgovori... uostalom, takve stvari se ne desavaju prvi put...toliko
(Tanchik, 27. januar 2009 23:24)

Svaka čast majstore, mene si uvjerio:)))))
hahahahahhahah

euskadi

pre 15 godina

@ euskadi
Jbg, brate nismo ni gluvi ni coravi, komentatori su bili izrazito korektni kada smo igrali protiv Nemacke( tu zaista nemam sta da kazem), ali ovo veceras i ono protiv Poljske nema veze sa korektnoscu. Utakmica sa Polsjkom je komentarisana sa velikom dozom podsmeha (ok. pukli smo, ali nivo na kojem je radjen taj prenos je u najmanju ruku zalostan, a i u ovoj veceras sa Makedoncima je bilo dosta toga nekorektnog....ako ti nije jasno o cemu govorim, reci pa cu ti navesti konkretne primere...Iskreno, ja od vas ni ne ocekujem korektnost, mada je ovo ipak "mala maca" sta bi radio Bozo Susec, da je HRT dobio da radi prenose.
p.s. Pozdrav svim ljudima dobre volje, vama cestitke na plasmanu u polufinale i svako dobro, ali nemoj pokusavati da nam zamazes oci i usi pricom kako ste bili fer.
(C., 28. januar 2009 02:09)

Neda mi se sad razuvjeravat te, istina je vjerovatno negdje izmedju. saracevic je malo pretjerao kad ste igrali protiv Poljske. Ali vas je i nahvalio, rekao je da imate vrhunske bekove, jednog od najboljih pivota...
sto se tice Suseca tu si skroz u pravu.lol. niko nebi vise uzivo u utakici Poljska Srbija kao on. Mozda jedino Blazicko. Nikad necu zaboravit onaj krik kada ste igrali protiv Nizozemske na EP 2000.
Kokuuuuuuu liznula je lopta vratnicu.

Republic_of_Srpska

pre 15 godina

I jos nesto...dragi moj B92..zasto pustate ove poruke od nasih susjeda Hrvata..da nam sole pamet..citam ovog HRC-a..eeejjj..do juce smo ih punili po 14 razlike..i sad..u zadnju koju godinu malo se digli..i vec su poceli NAMA da pricaju kako se igra rukomet..aloo..ljudi spustite se na zemlju..ok..imate dobru ekipu..ali polako..bili smo u krizi..evo..vracamo se..vidimo se 2012...molim Boga da se sretnemo sa vama..da vam vise zapusimo usta..a ti hrc..Koreu ste dobili zahvaljujuci sudiji..koji je iskljucio dva Korejca..u zadnjih 5 minuta..prema tome..NEMOJ DA LUPAS!!!

G.Bogat.

pre 15 godina

zasluzili ste pobedu...ali za volja na vistinata mi smo igrali ovo prvenstvo bez Alusevski nase prvp levo krilo(jedan od najbolji i u odbrani) i Mojsovski centralen bek(vtor po efikasnost posle Lazarov-dao je 9-gola na Poljaka)a da da ne zaboravim da na ovoj prvenstvo smo dosli bez nas prvi lev bek(Rade Stojanovik) i so povredeni V.Dimoski(nas prvi piker-davao je na Barse i Kil po 8-9 golova uz fantasticni procenat realizacie 80-90%)!proverite ako ne veruvate...prakticno smo bili bez nasi najkalitetnii rukometasi u ovoj utakmici...razmislete o tome...inaku vasa pobeda je bila zasluzena cista ko suza!pozdrav svima u srbiji

yo-yo

pre 15 godina

Dobro jeee.Cestitke momcima na vrlo dobrom nastupu na SP-u do sad i na lijepom prezentovanju Srpskog naroda.Jos vise srece i uspjeha vam zelim 2012 u Bg.

BRACA NIŠ

pre 15 godina

momcima i sad i pre toga svaka čast! sad se pokazuje koliko znači 1 gol u rukometu! jer sa jednim golom još protiv nemaca ili neprimljenog protiv danaca! sada bi bili na crti za polufinale! ovako biće dana! srećno narednih godina

Džoni Boy

pre 15 godina

ljubiša

Sine nemaš ti pojma o rukometu.Ti bi da se borimo za medalju.A ni ligu nemamo kako Bog zapoveda!?Do pre 2 godine ni reprezentacije ni trenera..propuštena 3 velika takmičenja..ne branim Cvetkovića ali očekivati medalju posle svega..i posle svih pehova povreda Anđelkovića i Nikčevića malo je neozbiljno očekivati medalju.

dalmatia

pre 15 godina

Sve u svemu mozemo biti zadovoljni! Nadam se da ćemo u budućnosti biti još bolji,da ćemo sazriti. Jedino mi je žao šta na tribinama nije bilo više naših navijača,ali eto nama Srbima iz HR nije baš svejedno riskirati i dolaziti na ovakve utakmice-valjda će se i to promijeniti!

djordje_87_ue

pre 15 godina

prava je lepota videti reprezentaciju koja igra za boje svog naroda svim srcem
prava je radost videti toliko umeca i truda(citaj krvi i znoja) na terenu
pravi je uspeh stati na noge kad padnes sto smo mi uradili i izborili se sa Dancima, Norvezanima, Nemcima- svetskim vrhom
prava je tuga ono sto je ostajalo u senci nasih utakmica i treba biti bolji od svih svih koji su pokusali da umanje ,ekcesima, nase dobre igre i u porazima i u pobedama

RUKOMETNA REPREZENTACIJO SRBIJE, AKO CITATE, ZNAJTE DA GLEDAJUCI VAS NA TERENU NIKAD NISAM BIO PONOSNIJI STO SAM SRBIN.

Uz trud i rad i slogu i hladnu glavu ni Fortuna koja je bila protiv nas nece nam moci nista

EP 2012 dolazi i najorniji navijaci za SRBIJU, dolaze u Beograd

pihtija

pre 15 godina

@ tomislav

Pa dobro, ne mozes da ocekujes od ekipe koja nikada u ovom sastavu nije bila ni na jednom velikom takmicenju bog zna sta. Uz malo vise srece lako smo mogli da budemo u polufinalu, a sad ispada da igramo za 9. mesto protiv Slovacke.
Sto se igre tice, u pravu si. Previse se oslanjamo na ubitacnu bekovsku liniju (Bojinovic, Sesum, Vujin, Ilic, dace Bog Nenadic), krila skoro ne koristimo, pivoti tu i tamo dobiju po neku upotrebljivu loptu. Ali polako, i ovo je pocetak. Vrhunac ove generacije ce biti 2012. u Londonu i Beogradu, nadam se, pa cemo onda videti za sta smo sposobni.
Pozdrav

BL

pre 15 godina

@ajoj ljudi koliko tek sad moze da nam bude krivo sto smo primili onaj gol 3 sekunde pre kraja od danaca.....sad bo bili u polufinalu jer bi imali 6 bodova,a danci bod manje...no sta je tu je kapa dole nasim rukometasima i sve cestitke Jovici Cvetkovicu za ovu reprezentaciju i sve sto je uradio za drzavni grb!!!!!!!
(ILIJA / Lazarevac/, 27. januar 2009 17:15)

Prije nego napises ovakvu budalastinu makar pogledaj tabelu!!!! Srbiji ovakvim razvojem dogadjaja u zadnjim utakmicama taj bod bi znacio samo da budu treci!!! Eventualno bi imao uticaja da su Norvezani dobili Poljake ili odigrali nerijeseno!!! Pozdrav

tihi

pre 15 godina

mi se tesimo da smo skoro pobedili dance , nemce ...kad se geda rezultat 7ili 8 mesto je dobro jer za vise treba puno htenja i da se poklope neke druge stvari ...ovaj rezultat neka im bude poticaj za dalje ali ako ne budemo imali kontinuitet sve ce se raspast ...za medalju mi moramo jos mnogo da ucimo to je jako daleko za nas u ovom trenutku samo mi ne zelimo to da priznamo ...fr i hr su trenutno svetlosnu godinu ispred ostalih reprezentacija i tamo vec sad ima momaka koji igraju a imaju samo 20-tak godina , mi toga bas i nemamo .
gledam juce i moram da pomenem kako je stanic dao sam sebi gol glavom ...zakuco je u gol:))

Ivan Nis

pre 15 godina

Svaka cast!!! Sve u svemu, lep povratak Srbije. Naravno mnogi kao i uvek nisu zadovoljni, ali je ovo trenutna, ali samo trenutna realnost. Ova ekipa ima nevidjen potencijal i verujem da cemo se vrlo brzo radovati medaljama. Ostaje zal za Nikcevicem i Stojanovicem, jer sam ubedjen da bi sa njima, bilo jos mnogo bolje. Hvala na lepim trenucima, posle mnogo godina.

samo napred

pre 15 godina

Tako se momci igra za Srbiju! I da nisu ostvarili pobedu u ovom mecu pokzali su na ovom turniru da je to nova reprezentacija zeljna dokazivanja.U Boegradu treba ocekivati daleko veci uspeh.

sale

pre 15 godina

odlicno, bravo momci.iako smo igrali sa puno oscilacija pokazali smo sta mozemo,svaka cast igracima iako nam mnogo toga nije islo u prilog,puno incidenata i nepotrebnih stvari koje veze nemaju sa sportom, ali igracima svaka cast..ovo je odlicna uvertira za neka sledeca takmicenja.

deny boy

pre 15 godina

formalno,puno toga,ponekad formacija,fizicka sprema,itd...ali sustinski JEDAN GOL,samo jedan gol nas je dijelio od polufinala...steta...zao mi je ali moje srce je puno.igrali su za nas i sve osim pune podrske od svih koje vole SRBIJU je pravo licemjerje...VOLIM SRBIJU!!!!!

Sloba

pre 15 godina

Momcima bih cestitao za sve sto su uradili na ovom prvenstvu. Extra su i ocekuje nas svetlija rukometna buducnost.
Nekima bih samo pojasnio da ne igramo za 5 mesto vec verovatno za 7 sto zavisi od meca Norveska - Poljska.

cuja_kg

pre 15 godina

Gledao sam i nervirao se celo prvo poluvreme, taman kada smo izjednacili nestala je slika .
Dobro je zbog Cvetkovica i reprezentacije da smo pobedili

Shoxynho

pre 15 godina

ne zaboravite da nas nije bilo na poslednja 3-4 takmicenja... s obzirom na to ovo je odlican rezultat, falilo je malo srece, na kraju ispada da bi isli dalje da smo makar odigrali nereseno sa Poljskom... ali nema veze... ova generacija svoj vrhunac treba da dostigne 2012 na EP, e tada moramo osvojiti zlato u BG-u...

banjalukaSRB

pre 15 godina

dobro je jedan makedonac napisao komentar. stvarno jedini nasi navijaci u hrvatskoj su bili iz banjaluke, ne kontam gdje su navijaci iz srbije bili na ovom prvenstvu, osim zena i rodbine igraca?

SA89

pre 15 godina

Momci svaka casta na prikaznoj igri i zelji.Osvetlali ste obraz svoje zemlje.Da smo imali srece i zdravlja ko zna dokle bi dosli,ali ima vremena.Jos jednom svaka cast!

k.ot.o.r.

pre 15 godina

slažem se sa Cvetkovićem da je ovaj način takmičenja nehuman. Ovo jučer je bilo silovanje rukometa, muka za gledanje. Loša igra obje reprezentacije ali razumljivo